Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Körömcipővel a falba

2009.04.30. 12:00 nou san trafford

Az Arsenal feljövőben van, ennek ellenére mi már a párosítás kialakulásakor elhihettük, hogy az el is dőlt, és a hazaiak valóban el is dönthették volna az egészet az első meccsen, de így marad egy kis izgulni való a következő találkozóra is. A fullbrit összecsapás első részét a tárgyilagosság kedvéért ezúttal a szkauz futball két híve dolgozta fel, még pedig Alapvonalszippantó Hapci Benő és donnelly tárja elétek a mérkőzéssel kapcsolatos meglátásait. Az együttműködés majdnem fel is bomlott Liv Tyler kapcsán, de végül kompromisszumos megállapodás született.

Nem bizonyult maradéktalanul sikeresnek tegnapi ráolvasásunk: bár kétségkívül jobb meccset láthattunk, mint kedden, a remélt parádé elmaradt. Ebben nyilvánvalóan nem kevés szerepe volt annak, hogy igen korán kialakult az az eredmény, amellyel egyik mester sem lehetett különösebben elégedetlen. 

A Manchester játékával kapcsolatban nehezen tudnánk szenzációs felfedezéssel szolgálni: úgy tűnik, tényleg közel vannak (idei) legjobbjukhoz ismét. A középpályás trió egészen kiválóan dolgozott, a támadórészleg tagjai pedig szintén sokat robotoltak és próbálkoztak. A United-szurkerek nyilván kissé csalódottak, hogy a tűzijátékhoz nagyrészt vaktöltényeket használtak, de e tekintetben is bátorítással szolgálhatunk a számukra: legkésőbb öt-hat meccsen belül a befejezések is beélesednek majd. Az igazsághoz persze az is hozzá tartozik, hogy az Arsenal a kapuvasnak, Almuniának és a játékvezetői hármasnak is hálás lehet azért, hogy nem két-három gólos hátrányból várhatja a visszavágót.  

Az az Arsenal, amelynek védelmével – az előzetes várakozások és Silvestre ügynök diverzáns tevékenysége ellenére (nem tudunk szabadulni attól a gondolattól, hogy remek fejes-mentését valójában kapura szánta) – egyébként kutya baj nem volt. A gondok akkor kezdődtek, amikor – nem is ritkán – labdát szereztek.

Hogy a három belső középpályással felálló MU ellen miféle kifacsart gondolkodásmód alapján tűnhet jó ötletnek cuki kis körömpasszokkal próbálni támadást építeni a saját térfelünkön, az nem egészen világos; hogy az ágyúsok valamely titkos regulája alapján komoly pénzbüntetés jár annak, aki tíz méternél hosszabb átadással kísérletezne, abban viszont egészen biztosak vagyunk.  

Ha valami fatális véletlen következtében mégis lendületből vezethették volna a labdát van der Sar kapujára, inkább illedelmesen megvárták, hadd rendeződjék vissza a United védelme,  hogy aztán a tizenhatos magasságában folytathassák a tili-tolit, kevés kézzelfogható eredménnyel.

Pedig az Arsenal felállása sokakban reményt kelthetett: Wenger néhány hete, és különösen Fabregas visszatérése óta épp azzal a 4-2-3-1-gyel kísérletezik, amely olyan kiválóan működött a Liverpool előadásában az Old Traffordon. Jogos felvetés természetesen, hogy az Arsenal támadói fizikálisan kevésbé alkalmasak hasonló produkcióra, ám a Walcott-Nasri páros gyorsasága talán kompenzálhatta volna ezt a hiányosságot. A fiatal szélsőduó, különösen annak francia tagja azonban alig-alig találkozott a labdával. Lehetséges persze, hogy halványabb előrejátékukat a védekezésben nyújtott nagyobb szerepük is befolyásolta: erre közvetett bizonyítékként szolgálhat az, hogy a Manchester szélsőhátvédei a mérkőzés nagy részében nem sok vizet zavartak támadásban, valamint hogy például Nasri ABC-pénztáros frizuráját a pálya egészen meglepő szegleteiben láthattuk felbukkanni. 

Nézzük posztról posztra, érdemjegyekkel (1-5):

MANCHESTER UNITED

van der Sa0

O'Shea (5): Az ír jobbtuskó eldöntötte a meccset, ezen a poszton ennél aligha lehet többet nyújtani - illetve ha Thuramnak hívják az embert, akkor előfordulhat, de csak egyszer. A Ferdinand (0) - Vidics (0) bekkpárnak nem akadt sok dolga. Evra (4) Jól játszott a francia, de kicsit még lehetett volna aktívabb. Védőfeladatát ő is hiba nélkül látta el, hiszen nem kaptak gólt.

Carrick (5) csapata legjobbja volt, nem hibázott, nagyon hasznosan futballozott, és nem a védelmen múlott, hogy Fabregas nem tudta eljátszani Gerrard szerepét, hiszen a Red Wallig nem is nagyon jutott el a spanyol karmester. Fletcher (4), a legértékesebb skót futballista, Carrick mellett lezárta a középpályát, hiba nélkül tette a dolgát. Anderson (3/4) nem volt rossz, nem vétett komoly hibát, de játszott ő már aktívabban is.

Ronaldo (4) Kivételesen kevés hiszti, csendben dolgozott és óriási kapufát lőtt. Tevez-t (4) komoly mezőnymunka és hajtás jellemezte, az MU Dirk Kuytje. Rooney (3/4) szintén sokat robtolt és próbálkozott támadásban, több hibával, mint sikerrel, de ezen a meccsen ez bőven belefért.

Giggs fater lőtt egy szabályos gólt, azonban sajnos Dániában sem az Inzaghi-szabály szerint fújják a leseket, így maradt az 1-0. Berbatov legfontosabb megmozdulása az volt, amikor Lantos helyén szerelt, de most erre volt szükség, és ez pontosan jelzi a bolgár alázatát. Evans-nek már nem akadt dolga.

 

ARSENAL 

Almunia (4) az Arsenal legjobbja volt, első félidőben nyújtott teljesítményének köszönhetik társai, hogy még versenyben vannak.

Sagna (3) előre ügyetlenül, hátul hasznosan futballozott. Toure (3/4) kollégájával ellentétben nem vétett komoly hibát, bár az a tét nélküli mészárlós eset (a baba, vagy a baba...) nem volt szép. Silvestre (3) gólpassza eldöntötte a meccset, és még voltak bizonytalan megmozdulásai hátul, de mentései kiszínezték a teljesítményében fellelhető fehér foltokat. Gibbs (3/4) bizonytalanul kezdett, aztán megalázta Cét. Előre ügyes, hátul akadtak gondjai.

Song (3/4) és Diaby (3/4) hasonló kategóriát képviselnek, ezeken a posztokon nyomasztó a Manchester fölénye. Walcott (3) nem csinált semmit, egyszer megiramodott, de gyáva volt, így elszállt az esély. Fabregas (3/4) próbálkozott, de ő nem Gerrard, sem testi erőben, sem sebességben. Technikájával és agyafúrtságával pótolhatta volna lemaradását a Liverpool kapitányával szemben, de nem nagyon volt társa ehhez. Nasri (2/3) az első félidőben eljátszotta Denilson szerepét, a másodikban egyszer több, mint tíz másodpercig nála volt a labda!

Adebayor (3) egy ember nem tehet sokat a Vörös Fal tövében, maximum kérdezheti, hogy Is there anybody out there?

Bendtner: pont őt kellett behozni egy ilyen meccsen, na persze, amennyiben az 1-0 tökéletes eredmény Wengernek. Eduardo: Mindössze tíz percet kapott a Rijeka de Janeirói csatár, és ennél többet nem is nagyon tudunk mellékelni az aktájához, csak azt, hogy Liv Tyler tényleg ronda. (Ehhez még Benő kolléga azt a megjegyzést tenné, hogy ennek ellenére Liv Tyler a világ egyik legjobb nője.)

143 komment

Címkék: összefoglaló bl elődöntő arsenal mu

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr961095230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Everred 2009.04.30. 13:16:55

Ízlelgetem ezt a "háztól-házig" találmányt, de nekem inkább egy jóféle falusi pálinkatúra ugrik be erről.

wendriner úr 2009.04.30. 13:19:59

Evra teljesítményének értekélését erősen befolyásolja, hogy az öreg Rooneyra a balpióca szerepet osztotta, ragadt az ágyúsok jobb oldalára milhelyst hozzájuk került a labda. Walcottnak szimplán nem volt tere futni Rooney és Evra között. a kis francia támadássegítésben a régi, védekezésben még láttam tőle a régi "odarakom a bal bokámat furcsán kifordítva és a labda ott is marad" szereléseket.

Nasri nagyon nem a neki megfelelő poszton játszott, Osít meg bármennyire is szeretem, de könnyű beforgatni, különösen ha Cé (nem) védekezik előtte. volt is egy ilyen, amikor a közönség ordított rá Cére, hogy fusson már vissza a második félidőben.

egyetértek pár kommenttel, Carrick ennél sokkal finomabb labdákat is szokott adogatni kisebb hibaszázalékkal.

Aki meg tudja ítélni Giggs gólját az vagy hazudik, vagy vonalban ült az Old Traffordon. tévés ismétlés alapján lehetett egyvonal és 10 centis les is.

viszont kis zavart érzek az erőben az Old Traffordon. Nani hazamegy félidőben (nem is volt nevezve), Tevez rázza a fejét lecserélésekor, Berbatovot meg a szurkerek (köztük én sem) respektálják túlságosan, ettől kicsit frusztráltnak tűnik a játéka. vagy az öreg nem a régi a hajszárító treatmenttel, vagy masszív változások lesznek nyáron a keretben.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.04.30. 13:20:29

@Everred: Igen, ez a box-to-box valójában az utóbbi években kiveszőben van, mert ezeket a játékosokat előbbre tolják, és van mögöttük védekező középpályás - minden csapat a 4-2-3-1-ben létrejött középpályát igyekszik valahogyan leképezni.

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2009.04.30. 13:21:49

@Adamfark: Én ezt az "egy meccs alapján kikiáltunk valakit a posztja legjobbjának" dolgot továbbra sem veszem meg. ilyet csak a United szurkolók kajálnak be;)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.04.30. 13:23:20

miért köszönhetjük ezt az eredményt a bírói hármasnak? les, meg nem adott gól, sárga-piros?

(amúgy azokért a hisztikért amit c levágott, kb 5 db sárgát lehetne kiosztani sportszerűtlen viselkedésért, még akkor sem viselkedhet így egy játékos, ha igaza van, de ugye nem volt minden esetben igaza...)

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.04.30. 13:25:18

@imici77: Giggs gólját mi nem láttuk lesnek, illetve Cé is visszafogta magát, máskor sokkal durvább.

Everred 2009.04.30. 13:30:55

@wendriner úr: Nani már sokadjára nincs nevezve sem, mégpedig azért, mert idén nulla, amit produkál.

Én adnék neki még egy évet, de nem lepne meg, ha elsóznánk a nyáron.

Tevez nem tudom, miért rázta a fejét, láthatóan elfáradt. És ha így próbál rájátszani arra, hogy a szurkolók őt jobban kedvelik, mint Berbát, akkor az... eléggé ellenszenves (unantipatikus, vagy mi), hogy finoman fejezzem ki magam.

Berba jó lesz, ha egy picit végre előkerül az önbizalma is.

johnas 2009.04.30. 13:42:26

Liv Tyler pedig szép, aki ennek az ellenkezőjét állítja, az nézze meg ezt a joker szájú magyar embernek tűnő tárgyat. Nah ő, ő ronda. Liv Tyler apja is randa.

Adamfark 2009.04.30. 13:42:29

@imici77:
"(amúgy azokért a hisztikért amit c levágott, kb 5 db sárgát lehetne kiosztani sportszerűtlen viselkedésért, még akkor sem viselkedhet így egy játékos, ha igaza van, de ugye nem volt minden esetben igaza...)"
Na itt van a kutya elásva. Tegnap, írd és mond 0 szabadot ítélt meg neki a bíró. Nem volt olyan faragás mint amit a Spurs mutatott be ellene, de azért senki nem veszi jó néven, ha gyakorlatilag büntetlenül bodicsekelheti mindenki, aki elé kerül....
Ez volt nekem még feltűnő a Barca-Chelsea meccsen.
A Barca játékosai úgy borultak, mint a bowling bábuk.
Volt egy személetes szitu, amikor Iniesta a Chelsea 16-osa előtt vezette keresztben a labdát. Ha jól emlékszem Lampard mellé csúszott, hogy blokkolja az esetleges lövést. Nem a labdát akarta elrúgni, és vagy 20 centire volt Iniestától. A spanyol észrevette maga mellett a lábat, és egyszerűen belefutott. Látványos volt, mert a labda a kaputól távolabbi lábán volt.
Persze mindent meg kell tenni a győzelemért, de azért jellemző a 2 meccs szabálytalanságainak száma:
Barca-Chelsea: 7-20
United-Arse: 11-9

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.04.30. 13:43:35

@donnelly: jah, lefújta, megállt mindenki, giggs meg berúgta, s ezen háborogtok... értem. amúgy meg sípszó utáni ilyen fajta cselló+labdaelrúgás automatikus sárga, függetlenül attól, hogy hallotta-e vagy sem (mert hallotta Ő is), vagy h jogos volt-e a sípszó...

Adamfark 2009.04.30. 13:45:25

Csak én láttam úgy, vagy más is, hogy Platini úgy ült a VIP szektorban, mint aki szarba harapott volna.
"Francia" csapat került a farok rossz oldalára, ráadásul tradicionálisan utálja az angolokat, és különös képen a Unitedet.
Csöncsön, bejelentkeztél már hozzá egy családlátogatásra. Jól megértenétek egymást! :)))

Adamfark 2009.04.30. 13:46:43

@imici77: Ha nem fújta volna le, akkor szerinted utolérte volna valaki??? 8-)

ChapMan (törölt) 2009.04.30. 13:47:14

@Adamfark:

fázott szegényke

ráfázott az angol csapatokkal:D

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2009.04.30. 13:49:20

elég feltűnő volt, hogy adebayor kvázi egyetlen fejpárbajt sem nyert meg, ezen meglepődtem. almunia is nagyon jó volt, lehmannal ez 3-0 :) a második félidő viszont elég unalmas lett, gondolom érintettként ez másként lehetett

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.04.30. 13:53:10

@imici77:

Giggs esete véleményes, mi inkább nem láttuk lesnek.

Viszont emellett voltak még kétes lesszituációk - hirtelen Anderson esete jut eszembe az első félidőből - amikor rendre a MU ellen ítéltek. Igaz, ez nem annyira az ő hibájuk, mint inkább a lesszabályé, de ez majd egy másik poszt témája lesz talán.

Ezzel együtt valóban inkább a jobbik fajtából való volt a tegnapi játékvezetés (bár a jelenlegi színvonal mellett ez nem sokat mond).

stécé 2009.04.30. 14:04:04

@váév építők:
1981-ben nem halt meg a pápa. II. János Pál 1978-ban lett pápa (bölcsészeknek: Róma püspöke) és 2005-ig az is maradt. 1981-ben megpróbálták lelőni, de csak megsérült.
Károly még nősülhet, a Pool még nyerhet BL-t, de az öreg Benedek lehet, h már egyiket sem várja meg.

United82 2009.04.30. 14:09:44

Tegnap egy esetben hisztizett feleslegesen Ronaldo mikor a 16os előtt elesett a semmibe, az tényleg hiszti volt a semmire no de addigra már volt vagy 4-5olyan eset mikor egyértelmű volt a szabálytalanság és a bíró semmit se fújt..szóval erről ennyit.

Rioról tud valaki valamit? Mert az tuti h kórházba vitték a meccs után bordatörés gyanúval...de egyenlőre semmi hír róla...

ChapMan (törölt) 2009.04.30. 14:11:11

"They can play Pat Rice at right back and Arsene himself at center forward if they like,'' Ferguson said. "It doesn't matter to them at Portsmouth. We have to play a team to win the game at Middlesbrough, a lunchtime kick off.

Ferguson már a Boro elleni meccsre készül, és valszeg jól érzi, hogy az Arsenal azt pihentethet a visszavágóra akit akar, míg a MU nem

neeskens 2009.04.30. 14:16:53

Már az előzőhöz is leírtam:
Nem nagyon láttam mostanában az Arsenalt, de én úgy látom, hogy nagyon hiányzik elölről egy Bergkamp, vagy Henry kaliberű klasszis

balu11 2009.04.30. 14:23:09

@Alapvonalszippantó Hapci Benő: pici kötözködés (imici és az Arsenal oldalán) - nincs ellentmondás a "valóban inkább a jobbik fajtából való volt a tegnapi játékvezetés" és a "az Arsenal ... a játékvezetői hármasnak is hálás lehet azért, hogy nem két-három gólos hátrányból várhatja a visszavágót." ???

[még akkor is ha mostanában sokat esett a játékvezetés átlagos színvonala, ahogy írod is - de ha ez átlag feletti, az azt jelenti, hogy a meccsek 60-70%-át döntően befolyásolják a sporik - ez meg túlzás sztem, de a fentiekből logikailag ez következik)

tevez 2009.04.30. 14:23:45

Tegnap este Trafford kerület önkormányzati épületénél járhattunk, haza felé menet, amikor három középkorú úr állt az autójuk mellett. Arsenal sál volt a nyakukban és látni lehetett,hogy nem repdesnek az örömtől. Kezet fogtunk egymással, és mivel időnk engedte,/a Metrolinkre vagy ötezren vártak/ beszélgettünk kicsit. Azt feszegettük, hogy mi lesz a visszavágón. Miután mindenki elmondta a maga véleményét, az egyik arsenalos úr azt mondta, hogy egy probléma lesz a visszavágón, méghozzá az, hogy a junájted idegenben is gólt fog rúgni.
Ez végszónak nagyon jó volt. Így legyen.

Lencse. 2009.04.30. 14:24:53

@neeskens: És ez olyan nagy felismerés, hogy többször is le kell írni? A Zanzibárból is hiányzik egy Paul McCartney-szintű zseni, és egy Kylie Minogue-szintű nő, na?

Lencse. 2009.04.30. 14:34:06

A Giggs-gól tipikus példája egy régi mániámnak: hogy igenis vannak ún. véleményes szituációk, amikor a bíró akárhogy dönt, védhető a dolog, feltéve ha nem sújtja nagyon egyoldalúan egyik csapatot sem. Ilyen volt pl. a keddi Henry-esés is a tizenhatoson belül.

Ebben a konkrét esetben persze, amikor ez a játékos, ezen a meccsen rúgott volna gólt, a kurva anyját a bírónak. :)

neeskens 2009.04.30. 14:43:47

@Lencse.: Ez egy fórum, ahol azért írsz, mert kíváncsi vagy, mások mit gondolnak erről-arról.Ezért írtam ide.A baszogatással nem foglalkozom, magadat minősíted. Ne haragudj, nem tudok mindig annyira bölcs és újszerű dolgokat meglátni, mint te, a futballszakértő.
Sorry

Everred 2009.04.30. 15:00:46

Ha valakit érdekel: az Arsenal utoljára 2001 őszén ért el hazai pályán olyan eredményt a United ellen, ami most elég lenne. Akkor Barthez szörnyűséges hibáinak köszönhetően 3-1-re nyertek, noha mi szereztük az első gólt.

Azóta így néznek ki az Arsenal-Manchester United meccsek eredményei: 2-2, 1-1, 2-4, 0-0, 2-1, 2-2, 2-1.

Azért olyan 2-1-et, mint a tavaly novemberi, nem szeretnék... a 2007-es megfelel.

Lencse. 2009.04.30. 15:18:50

@neeskens: Nyugi. Csak tényleg a világ legnyilvánvalóbb dolgát sikerült leírnod, persze hogy hiányzik ez a két félisten az Arsenalból. Erre a csapatra picit nyomasztóan hat szerintem a néhány évvel ezelőtti nagy csapat hatása, én legalábbis ha Arsenal-meccs elé ülök le, titokban még mindig várom, hogy a holland varázsló megvillanjon valami eszelős megoldással, a francia pedig két méteren tízet verjen egy(-két-sok) védőre, hogy egy laza bokamozdulattal eltegye az alsó sarokba. De az is tanulságos volt, ahogy a csapat tagjai Pirest körberajongták a negyeddöntő után.

Písz. :)

mickeyknox 2009.04.30. 15:29:09

@Lencse.: bergkamp, pires, henry... az az arsenal egy szuper csapat volt. jó volt őket nézni. nem vagyok fan, de aki a pl-t veretlenül megnyeri, az előtt le a kalappal és egyebekkel.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.04.30. 15:29:55

@Lencse.: ezért a kommentedért meghívlak egy sörre... vagyis egy kakaóra :)

neeskens 2009.04.30. 15:39:23

@Lencse.: Písz!

Én csak azt akartam írni, hogy, ahhoz képest, hogy Henry-Bergamp csatársort összeveted a Adebayor-Walcott (vagy bármelyik variáció).
Ehhez képest BL elődöntő, dícséretes.

neeskens 2009.04.30. 15:40:01

na ez most nem lett túl magyaros, de értitek

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.04.30. 15:43:32

@neeskens: Alapvetően nem ők, hanem az általuk (is) megtestestesített tökösség hiányzott tegnap ebből az Arsenalból. Nem véletlen, hogy a Pool elleni 4-4 csillaga az egyik legidősebb, legtapasztaltabb, ettől aztán legkeményebb golyókkal bíró játékosunk volt. "Gyengébb" ellenféllel szemben magabiztosan játszani tud már ez a csapat, de amikor jön a United, ami, ha megnézitek, egyesíti az izmot a technikával (Tévez, Ronaldo és Rooney hárman több kiló izommal bírnak, mint a tegnapi hét védekező játékosunk együttvéve - és ez azért fordítva kéne hogy legyen....), plusz tökös, kemény és akaratos játkot tolnak, hát nem biztos, hogy lenyomjuk őket. Ha itt lenne még Hleb és Flamini, akik hasonlóan tökös legények, sokkal kisebb lett volna a különbség szerintem. És ha a csapat fiataljai tovább fejlődnek, együtt, akkor jövőre is sokkal kisebb lesz a különbség. De hogy mi lesz most kedden? Természetesen 3-1 sima, ahogy mondtam :-DDDDDD

Everred 2009.04.30. 15:45:44

@morphine: sok igazságot beszélsz, de Hleb, mint tökös legény? Pláne Rooneyval összehasonlítva...

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.04.30. 15:47:05

@Everred: Nono, hleb nem ilyedt meg a saját árnyékától, én most nem úgy értem a tökösséget, hogy "Vieira" ;-)

Everred 2009.04.30. 15:52:10

@morphine: jó, valami izommennyiségről is szó volt :-)

De egyébként az a tény, hogy Hlebnek milyen sokáig tartott beilleszkedni az Arsenalba, és hogy mennyire reménytelenül rossz most a Barcelonánál, az nem éppen hihetetlen mentális keménységre utal.

Továbbmegyek: Wenger csapatainak mindig volt, mindig is lesz egy kis fejbéli törékenysége. Most nem a koponyacsontra gondolok: hanem pl. arra, hogy a veretlen Arsenal a BL-negyeddöntőben milyen rondán összecsuklott hazai pályán a bajnokságban egyébként rutinból pofozott Chelsea ellen, azok után, hogy ők szereztek vezetést.

Az a csapat már majdnem képes volt nagy nyomás és elvárások alatt játszani. Elvégre összejött a veretlenség, pedig a végén nagyon rezgett a léc, az utolsó 4-5 fordulóban rendkívül szar volt akkor az Arsenal :-)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.04.30. 15:56:33

@Everred: tegyük hozzá, h évente van 1-2-3-4-5 olyan meccsünk, amire a többi nagy csapatnak éveket kell várniuk, gondolok itt a 7-0-ás meccsekre, 6-2-es meccsre, 4-4-es meccsekre, stb... meg az igazi nagy derbik a mu ellen, amikor olyan hajtás van, hogy elfáradsz a nézése közben...

neeskens 2009.04.30. 15:56:49

@Everred: Ezzel egyetértek, valahogy Wenger a mentális felkészítésben nem olyan jó. Talán a stílusa.

Viszont: ebből a csapatból szerintem Fabregas az egyetlen igazi klasszis, talán Diaby lehet még a jövőben.
Énszerintem ehhez képest a BL elődöntő nagyon nagy teljesítmény.

Glory 2009.04.30. 16:07:55

@tevez: te is ott voltal?? en a stretford end-en ultem iszonyatosan jo volt :D

Lencse. 2009.04.30. 16:15:25

@imici77: Ez igaz. Bár a pudliknak mostanában hetente van beütemezve egy ilyen élmény. :)

Strigo 2009.04.30. 16:16:21

@Rooney82: "Rioról tud valaki valamit? Mert az tuti h kórházba vitték a meccs után bordatörés gyanúval...de egyenlőre semmi hír róla..."

Nekem úgy tűnt, hogy az ápolása után vissza akart menni a pályára. Mikor elmondták neki, hogy Evans állt be a helyére, egy "fucksake" volt a reakciója. Ha szombaton nem is, de kedden tuti játszani fog.

Lencse. 2009.04.30. 16:18:16

@Strigo a divatdrukker: Ez elég komoly példája volt a küzdőszellemnek azért. :)

Viszlat 2009.04.30. 16:23:20

@Strigo a divatdrukker: nagyon nagy jelenet volt! :)

@Lencse.: plusz Fergie tekintélyének.

wan2bee 2009.04.30. 16:23:49

Viera a kp-ról, az hianyzik. Benne volt tök. nem is keves. Na az a nem mindegy, hogy bizony kik es hogyan mennek fel a palyara ilyenkor. Ilyen esetekre egyebkent en RvP-t favorizalom, meg ha sokan nem is szeretik. De azert benne van annyi, hogy izombol belefut a vedofalba, felloki keriket, talan fel is rugja egyszer poenbol, mikor nincs ott a labda, de a meccs vegere tuti piros lapja lesz. Valahogy osszekene hoznia ezt a tokosseget a fejben erettseggel. Jofele halad. en bizom RvPben..

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.04.30. 16:28:33

@balu11: van igazságod, de ez megint csak nézőpont kérdése. ha mondjuk egy játékvezetői szempontból nehéz meccsen (nem a tegnapiról beszélek, általában) egy tévedés van, de az egy gólt jelent ide vagy oda, akkor összességében inkább jó, vagy rossz játékvezetésről beszélhetünk.

nem vezették rosszul a meccset a bírók, de - szerintünk - volt olyan vitatható döntésük, ami vélhetően góltól fosztotta meg a Unitedot.

Asidotus 2009.04.30. 16:41:23

@Rooney82:
egyeNlőre egy meccs szokott állni.
A "most még" kifejezés magyarul: egyelőre N nélkül.

szeme közé, laposan! 2009.04.30. 17:16:26

Könyörgöm, el ne kezdjétek osztályozni a meccseket. Arra már van egy teljesen más színvonalat képviselő "focira szakosodott izé", ami olyan is...

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.04.30. 17:21:32

@szeme közé, laposan!: És Magyarországon ők vannak monopol helyzetben meccsosztályozás terén, vagy mi?:)

Amúgy azt hiszed, hogy van nekünk energiánk rendszeresíteni ilyesmit?:)))

balu11 2009.04.30. 17:23:51

@Alapvonalszippantó Hapci Benő:
1- sztem inkább jóról
2 - igazából minden rossz döntés valamilyen százalékban "vélhetően góltól foszt meg" egy csapatot ha kisarkítjuk a kérdést (OK, hogy nem mindegy, hogy a vélhetően hány %, 5 vagy 90)
3 - ezzel azt akarom mondani, hogy nem feltétlenül a látványos (les, szabálytalan gól, 11es, kiállítás, ...) esetek helyes/helytelen megítélése dönti el egy bíró működését jó v. rossz irányban, - sokkal inkább az egész meccsen mutatott teljesítményét kell nézni, hogy mennyire tartotta kontroll alatt a derbit, úgy hogy közben nem fújja szét (sztem ilyen a jó bíró)

summa: a tegnapi sztem jó játékvezetés volt, függetlenül az 1-2 necces leshelyzet helyes/helytelen megítélésétől

(megjegyzés: sztem Giggs nem volt lesen, pedig Arsenal-drukker vagyok :) - és nem ezért mondtam, h jól vezették a meccset :))

balu11 2009.04.30. 17:35:50

"Nézzük posztról posztra, érdemjegyekkel (1-5):"

KÖRÖMCIPŐVEL A FALBA (3/4) - a meccs is ilyesmi volt, a cikk kicsit talán jobb, de nem éri el a komoly NST-mezőnyben az egyértelmű "jó"t
HÁROM DOLOG A BL MÁSODIK ELŐDÖNTŐJÉHEZ (4/5) - fajsúlyos, sallangmentes, tartalmas, szellemes
WICKED GAME (3) - ahhoz képest, hogy a meccs max 1/2...
DON QUIJOTE FELTÁMADÁSA (4) - hiánypótló mű, mindenkinek ajánlott, aki rá akar hangolódni az el Classicoval kezdődő "rájátszásra"
HÁROM DOLOG A BL ELŐDÖNTŐHÖZ (2/3) - rövid, de nem elég velős, nyilván időhiány az oka, a legjobbak is botlanak olykor...

[bocs, nem tudtam kihagyni. jó volt itt kommentelni, hiányozni fogtok, sziasztok!]

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.04.30. 17:46:03

@balu11: "jó volt itt kommentelni, hiányozni fogtok, sziasztok!"

te mész valahová, vagy felénk dől a fa? :)

BruceWayne 2009.04.30. 19:22:37

olyan jó meccs volt hogy a nagyrészét átaludtam

Ferguson 2009.04.30. 19:41:38

H kell ezt, h nekem is legyen kép a nickem mellett??!!! Én is akarom :) Kösz a segítséget...

Lencse. 2009.04.30. 19:59:25

@Ferguson: Elvileg itt a kommentmező fölöt felkínálja, neked nem? Persze be kell regisztrálni valami indanetre ehhez, mert ezek is úgy csinálják, mint a tévétársaságok: ha PL-t akarsz nézni, akkor rá vagy kényszerítve a lepkehálós buziskodásra, meg az atlétatrikós focira. :) Önmagában nem kapsz semmit.

Ferguson 2009.04.30. 20:09:20

@Lencse.: Zsír, most már látom, csak vaksi voltam. Kösz a segítséget! Minnyá ívelek is vmit :DDD

Ferguson 2009.04.30. 20:13:14

Áhhhh :( Nem látszik teljesen, h Manchester 08: European capital of trophies :)

Lencse. 2009.04.30. 20:16:02

Nyugi, úgyis tudja mindenki. :)

Ferguson 2009.04.30. 20:19:05

Na ez már jobb. Becks és Giggs! Két Isten... :)

crouchy 2009.04.30. 20:19:06

@balu11: remélem nem meghalni készülsz.

amúgy meg tegnap valami olyan undorító, szánalmas, szar buzifocit nyomott az Arsenal hogy nem tudtam nem szurkolni a MUnak.

crouchy 2009.04.30. 20:20:28

szóval: tegnap a MUnak szurkoltam, annyira hánytam az Arsnealtól.

crouchy 2009.04.30. 20:22:02

@crouchy: ezt nyugodtan töröljétek csak nem jelent meg nekem, és aszittem már h itt az új rendszer következtében, amibe csúnya szó van az automatikusan kimoderálódik.

Ferguson 2009.04.30. 20:36:16

@Lencse.: LoooL :D Ezeket a képeket még nem is láttam... Nem gondoltam volna, h így el tudja magát engedni a Főnök :)

Baing '88 · http://emiratesgunners.blogspot.com/ 2009.04.30. 21:27:50

Jön még kutyára hideg! :))
Emiratesben fakó esélyt sem látok smöre ördögöknek hogy győzedelmeskedjenek,kárrrrr is lenne tagadni

montipájton 2009.04.30. 21:53:12

Liv Tylerért köszönet a szerzőknek és Lencsének. )))

Count Adyn 2009.04.30. 22:45:53

Én azért szeretnék egy Arsenal-Barca döntőt, hamár... :)

2009.04.30. 22:56:23

@Everred:
"nézzük csak: Cambiasso, Mascherano, Hargreaves, Yaya Touré, Gattuso, és kis jóindulattal ideveszem Essient, aki nem DM, hanem egy vadállati vastüdejű erőgép."

Yaya szerintem nincs benne a 10 legjobb v(!)kp-ban. Szenzáció játékos, mert hihetetlen módon tudja tartani a labdát, kiválóan cselez és passzol, de sajnos védekezésben nem az igazi. Vannak ezen a téren is kiváló meccsei, de nagyon hullámzó. Keveset ütközik, nem elég agresszív. Ettől független nagyon csípen és nem cserélném el senkire. A kis Sergio-val olyan(stilusú) játékot nyomnak, aminél kívánni se tudnék jobbat.

Glory 2009.05.01. 02:01:25

tegnap flecher a meccs legjobbja volt (ha a gyoztesbol valasztunk). oriasit jatszott. arsenalnak meg momentumai nem voltak

Glory 2009.05.01. 02:03:06

es en miert nem tudok kepet tenni a nevem melle??

Lencse. 2009.05.01. 07:52:19

Már bocs, de hogy hagyhatjátok ki a legjobb védekező középpályások közül Wayne Rooneyt?

SamS 2009.05.01. 10:03:48

@Lencse.: Rooney jobb és balszélső, támadó középpályás és csatár poszton benne van a TOP 10-ben. Én nyugodt szívvel tenném be VKP-nek vagy jobbhátvédnek is, simán megoldaná :)

United82 2009.05.01. 11:03:59

@SamS:
és ehhez ha hozzávesszük hogy edzéseken imád kapus is lenni, akkor simán megállapíthatjuk hogy a legsokoldalúbb játékos:)

rizla 2009.05.01. 12:14:34

az arsenal elég szánalmasnak tűnt. ebben a körömpasszos dologban a legirritálóbb az volt, hogy mekkora kényelemérzettel játszottak annak ellenére, hogy más kupát idén már nem nyerhetnek. vagy wenger még mindig hisz a bajnokságban? mindenesetre megköszönhetik az MUnak az 1-0t. az arsenalt vártam a döntőbe őszintén szólva, azt hittem, ha már csak a BL van nekik, kicsit komolyabban veszik.

érdekesek az osztályzatok. o'shea max pontszám, csak mert győztes gólt lőtt (védőnél kit érdekel?), ronaldo 4, csak mert eltalálta a kapufát, a csapat szellemi, és lelki vezére, rooney 3/4?! almunia mindent védett amit lehetett, ha oshea 5, akkor ő 6. azt erősen kétlem, hogy a középső védőknek nem volt dolga, olyan meccset én még nem láttam, pedig a barca nem egyszer falta fel idén élve az ellenfelet.

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.05.01. 12:21:25

hm... nem tudom erről már ki hallott, és ki nem?
Költözik a BL
www.mfor.hu/cikkek/A_TV2_re_koltozik_a_Bajnokok_Ligaja.html

és természetesen az egyik játéknapon most is szívni a fog a férfinép nagy része

sporttárs 2009.05.01. 14:56:21

Az általam látott manchesteri (ill. angol) lapok közül mindegyik kiemelte Rooneyt és Tevezt. Rooney idéntől nekem is nagy kedvencem, egészen hihetetlen ez a csávó. Mondjuk már alig huszonévesen is kitűnt korához képest rendkívül érett játéka. Nem biológiailag (az evidens, már csecsemőnek is így nézhetett ki :)) ), hanem taktikailag.

Almunia meg nem kis meglepetést szerzett ezekkel az eszement bravúrokkal, nálam valahogy nem így volt elraktározva, de most tényleg remek kapusként jelentkezett. Asszem, Fabianskival három alatt nem ússzák meg.

Baing '88 · http://emiratesgunners.blogspot.com/ 2009.05.01. 15:45:48

@rizla:

Szerintem nincs abba semmi szánalmas hacsak 1:0 -ra kap ki a Manchester-től az Arsenal.Különben is, ez még nem lefutott mérkőzés.Yo tanács,vegyél egy pillantást az Emirates statisztikájára.Egyébként én sem vagyok elégedett 100% a csapatommal, de Van Persie-vel reményeink tovább nőhetnek.Nem,de?

rizla 2009.05.01. 17:30:47

@AZW: nem az eredményre gondoltam. azt meg az MU szúrta el, így tényleg megcsinálhatja még az arsenal, de ahhoz mondjuk nem ártana kicsit komolyabban venni a meccset.

@sporttárs: rooney mindig is nagyobb koponyája volt ennek a játéknak, mint mondjuk ronaldo

Lencse. 2009.05.01. 18:15:12

@montipájton: Végül mégis kötélnek állt, vagy mit köszönsz meg? :D

halihalo 2009.05.01. 18:36:05

Csak annyit az értékelésekhez, hogy a Carrick-féle 5-ös és Almunia 4-ese szerintem nem áll arányban. Minimum azonos osztályzatot kellett volna kapniuk, vagy Almunia jobbat.

halihalo 2009.05.01. 18:36:55

OFF:
Ehhez mit szóltok?

Európai Bizottság nem járul hozzá a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) által tervezett 6+5-ös szabály bevezetéséhez. "Egy illegális rendszerrel nem tudunk egyetérteni, ezt nem lehet alkalmazni az EU-ban" - jelentette be Jan Figel, az Európai Bizottság művelődési, szakoktatási és ifjúságügyi főbiztosa, hozzátéve: ha bevezetik a törvényt, bármely profi futballista jó eséllyel fordulhat bírósághoz, ha úgy érzi, hogy igazságtalan bánásmódban részesül.

halihalo 2009.05.01. 18:42:04

@Basti: Van olyan hír is, hogy a DIGI az ő részét egyesével eladja a legtöbbet ígérőnek... Szóval, lehet, mindig máshol lesz a meccs.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.05.01. 18:53:17

Eduardo 3 hétre lesérült... se csatárunk, se védelmünk... de semmi gond, a meccset a középpályán kell megnyerni:)

ha komolyra fogom, akkor Wengernek 2 akkora maflást adnék, hogy harangozna 3 hétig... elmennek a játékosaink, s 17 éves gyermekeket szerződtetünk az amúgy is vékony csapatba... annyira unalmas már ez a szituáció, hogy el sem tudom mondani... mindig majd jövőre, mindig, majd ha jövőre nem lesznek sérülések... egész évben ezt hallgattuk, meg hogy nem vagyunk elég élesek, de mentálisan erősek vagyunk...

rizlának üzenem, hogy a szánalmas nem a mu elleni meccs volt, hanem az, ha vki nem ismeri a körülményeket és mégis igen határozott véleménye van egy dologról...

Üdv, ymy - a labancok meg közben kitömtek minket:(

rizla 2009.05.01. 19:16:00

@imici77: ismerem a körülményeket, de ez nem változtat a tényeken, az arsenal két szinttel gyengébb csapatnak tűnt az MU-nál, ha tetszik ha nem.

"Wengernek 2 akkora maflást adnék, hogy harangozna 3 hétig... elmennek a játékosaink, s 17 éves gyermekeket szerződtetünk az amúgy is vékony csapatba... annyira unalmas már ez a szituáció, hogy el sem tudom mondani... mindig majd jövőre, mindig, majd ha jövőre nem lesznek sérülések"

vagy szerinted ez a helyzet nem szánalmas lassan? egy ekkora klubnál?
sajnálom az arsenalt, mert ez ebben a formában méltatlan hozzájuk. persze jó csapat még így is, és ebből a párharcból is továbbjuthatnak, csakhát volt ez már jobb is. pl tavaly.

rizla 2009.05.01. 19:16:52

@halihalo: nagyon örülök neki, és helyesnek tartom.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.05.01. 19:20:58

@rizla: a tény az 1-0, meg h egész évben nem vagyunk egy szinten a mu-val, s mégis ott vagyunk a 4ben a BL-ben...

aki nagyon egyenlő erők csatáját várta e párharctól, az nagy csodát várt...

én most várom a csodát :)

neeson 2009.05.01. 21:03:57

Wengerrel nem tudom mi történt. 2004-ig eszetlen erős csapatokat rakott össze, aztán már 5 éve a jövő csapatát építi, persze minden évben más játékosokkal :)

crouchy 2009.05.01. 22:22:25

bocsánat a következő hatalmas offért de engem napokig tud idegesíteni amikor vmi ehhez hasonló érdektelen, ordbitális baromság nem jut eszembe: Szóval azt szeretném kérdezni, hogy valaki véletlenül nem tudná-e nekem megmondai annak a sorozatnak a címét, ami arról szólt h egy iskolás csajra ráömlött vmi vegyszer, ami azt eredményezte hogy át tudott alakulni ilyen folyékony lát hatatlan szarrá. Még az rémlik hogy a gyárból a két gonosz ember mindig el akarta fogni. és minden rész úgy kezdődött h elmondta h egy átlagos lány volt, amíg a teherautórl rá nem ömlött az a lötty. és asszem M-betűs volt a neve. Előre is köszi ha bárki tud segíteni:)

crouchy 2009.05.01. 22:28:37

@Basti: Akkor fogok szakadni, ha a Digi nem is csinál új csatornát:) Az olyan lenne mint megvenni az összes jegyet egy koncertre, és beülni középre unott pofával. /Hajós ötlet, ha jól emlékszem/

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.05.01. 23:17:30

és még annyit mára, hogy RIP Ayrton Senna... :(

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2009.05.02. 01:20:00

@neeson: például átköltöztek a Highburyből az Emirates stadionba. elég kemény összeget von el a csapattól az új stadion még jópár évig. szóval olyan erős keret, mint ami 2002 idején volt, egyhamar nem áll össze.

viszont akkoriban nem jutottak el BL elődöntőig, szemben a mai ifikkel.

Lencse. 2009.05.02. 01:41:14

Ámdeviszont _tényleg a világ legjobb fociját játszották. :)

Zete · http://sikeresmagyarok.blog.hu 2009.05.02. 03:50:58

"Tevez-t (4) komoly mezőnymunka és hajtás jellemezte, az MU Dirk Kuytje." És milyen hasznos ez a csapatnak!
Mindkét focista játékát nagyon sokra tartom.

Zete · http://sikeresmagyarok.blog.hu 2009.05.02. 03:52:39

"Tevez-t (4) komoly mezőnymunka és hajtás jellemezte, az MU Dirk Kuytje." És milyen hasznos ez a csapatnak!
Mindkét focista játékát nagyon sokra tartom.

sporttárs 2009.05.02. 11:30:04

@halihalo: Ez szerintem nem így lesz. Max. ha nem hozzák létre a saját csatornájukat, de azt hallani, hogy nagyon is létrehozzák, állítólag a Bundesligát már megvették és a magyar fociban is gondolkoznak.
Mondjuk ennyi sportcsatorna Magyarországon már egészen irreális. De úgy látszik, még megéri.

2009.05.02. 13:53:22

Szerintem a digi nem csak Magyarországra tervezi azt a csatornát.
süti beállítások módosítása