Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Három dolog a BL második elődöntőjéhez

2009.04.29. 18:49 Alapvonalszippantó Hapci Benő

Miután a tegnapi találkozó ismét bizonyította, hogy egy igazán közönségszórakoztató mérkőzéshez nem elég egy angol csapat, reménykedve várhatja a mai estét a fodballkedvelő nagyközönség. Igazi, soha nem látott csemegének nézünk elébe: Manchester United – Arsenal összecsapás – európai kupában! Ugye senkinek nem jut eszébe már megint-tel kezdeni a kommentjét? Tovább után néhány életkép a brit szavannákról és három dolog forgatókönyv a ma esti meccshez.

Bár a közkeletű brit bölcsesség szerint szezon végén visszanyerni az útközben elvesztett formát nehezebb, mint 12 kezdőként lejátszott mérkőzéssel Év Játékosa díjat nyerni, a Manchester talán ezt a bravúrt is végrehajtja az idén. A Tottenham elleni meccs második félidejében mindenesetre ismét a legjobb arcát mutatta a csapat, már amennyiben egy vérszomjas vadállat esetében beszélhetünk jó arcról egyáltalán. Az Arsenal viszont épp, hogy – a sérülésekkel teli – szezon végére lendült igazán formába. A ligában 21 mérkőzés óta nem találtak legyőzőre; Fabregas pedig új, szabadabb szerepkörben és parádés játékkal tért vissza. A pechsorozat ugyanakkor továbbra is kíséri őket: a hátsó alakzat ismét lyukas, mint Fabianski kesztyűje egy szelet ementáli-sajt.

Okoskodhatnánk statisztikákkal, elemezhetnénk a hőmérséklet vagy éppen a légnyomásérték várható hatásait, de ennek nem látjuk értelmét. Ez a mérkőzés akkor is hatalmas rangadónak számítana, ha a Liga Kupa harmadik fordulójában kerülne rá sor, így aztán különálló fejezetnek kell tekintenünk az idei szezon képeskönyvében. Különösen Wenger esetében lehetünk biztosak abban, hogy már a sorsolás óta erre a mérkőzésre készül – mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a Liverpool elleni derbit gyakorlatilag a BL-be nem nevezhető Arsavinra bízta – , de valószínűleg Manchesterben sem kell az öltözőszekrények mélyén kotorászni motiváció után.

Kinyilatkoztatásszerű jóslattal nem is próbálkoznánk tehát, viszont annyit megkockáztatnánk, hogy ma este kimondottan jó meccset láthatunk majd, és azon sem lepődnénk meg, ha gyakorlatilag 90 perc után eldőlne a párharc valamelyik irányba. A jó meccs mellett – a védelmek utóbbi időszakban nyújtott produkcióján kívül – leginkább az szól, hogy az angol élcsapatok újabban kiszámíthatatlanok, mint egy hajnal a Marcipán presszóban. Mivel mindenki unalmas taktikai csatára számít, így a formális logika szabályai alapján hatalmas adok-kapok veszi kezdetét Claus Bo Larsen sípszava után. A jó meccs ellen pedig elsősorban az, hogy a biztos kezéről ismert MTV sportszerkesztőség ezt a találkozót találta közvetítésre érdemesnek.

De nézzük hát azt a három forgatókönyvet, ami alapján a ma este alakulhat üveggömbünk szerint.

1. A szombati mészárlás utáni vérszag még ott terjeng az Old Trafford levegőjében, ami Rooneyékat emlékeztetni fogja arra, milyen remek érzés is puszta fogunkkal tépni szét az ellent. Denilson – akinek vonásait számos Arsenal-meccs megtekintése után sem tudnánk magunk elé idézni – ezúttal sem lesz képes ellátni vadőri feladatát, az Arsenal szedett-vedett védősora pedig ijedt őzcsapatként adja meg magát a négyfejű fenevad állkapcsainak szorításában. Wenger átkozza magát, hogy nem gondoskodott Flamini pótlásáról. Fabregas sírni fog. 

2. A Fabregas vezette antilopcsapat akadálytalanul szökell keresztül a United középpályája és védelme közötti senkiföldjén, hogy aztán változatosan szemtelen trükkökkel csináljon bohócot a leszedált nagymacskákból. A Fabregas-Nasri-Walcott trióval szembe találva magukat, a Manchester védői és az utolsó holland kapus nem csak meglepettek, de fegyvertelenek is lesznek. Ferguson átkozza magát, hogy nem gondoskodott Hargreaves pótlásáról. C Ronaldo sírni fog.

X. Ferguson az 2-es; Wenger pedig a 1-es ponttal rémálmodott az éjjel, a mai átmozgatás során mindketten már csak a SÜN! vezényszót gyakorolták. Az NST-t elözönlik a kontinentális futball triumfáló hívei, mi pedig átkozzuk magunkat, hogy nem gondoskodtunk kellemesebb szórakozásról ma estére. Valamennyien sírni fogunk.

205 komment

Címkék: bajnokok ligája manchester united arsenal három dolog beharang

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr391094145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kutyacica 2009.04.29. 23:23:55

igen Lencse kommentjeig mar el se jutottam, ugy megtetszett h rogton ket follow up a lesvolt-nemvoltles volt :)

meg kene neznem a meccset, az a biztos, amugy is zavar h ki kellett hagyni. igazabol nem akarom eljinxelni, uh nem mondom h ezert orulok csak hogy nem rómáztuk el az ágyusokat, mert legalább nem unalom a jövő hét, de azért persze nem lett volna gond egy második gól :D

ugy latom olvasgatva a kommenteket h tartos formaba kezd ujra lendulni Carrick es Ando. A porto visszavago elott mondtam, hogy
"Carrick egy ideje, Ando egész szezonban csak keresi tavaly (2oo7) őszi formáját, tippem szerint azon fog múlni a dolog, hogy megtalálják-e végre."

remélem így is maradnak. ami király h Schosely végre végig pihent. nagyon remélem h lendületből meglesz a boró elleni meccs (igazi mumus ...) és akkor el is lehet már kezdeni komolyan álmodozni :D

végére annyit, h tök jó h végre megint az arsenállal csatázunk! biztos azért mert én szurkolóként ezen nőttem fel, de nekem ez az igazi, nem a cselszkij.

Lencse. 2009.04.29. 23:24:54

@Ferguson: Persze, nem sok ez az egy gól, de én most annyira nem féltem a Manchestert, nem az eredmény, hanem a játék miatt. Ti most felszállóágban vagytok, az Arsenalon pedig azt éreztem az egész szezonban, hogy még nem annyira érett ez a csapat, hogy ennyire messze jussanak. Most leginkább abban látom az esélyüket, ha egy hét alatt kerítenek valami jó kezű plasztikai sebészt, aki Arsavint Bendtnerré maszkírozza.

Messi88 2009.04.29. 23:25:26

@halihalo: nehogymár a Barcanak kelljen magyarázkodni a tegnapi után. Még Drogba sem lépte át a felezővonalat. Nincs olyan csapat, amelyik ilyen feltételek mellet "szép" meccset tud produkálni

Lencse. 2009.04.29. 23:28:50

@kutyacica: Hát igen, picit hiányoltam a régi nagy meccsek hangulatát. (hüpp) Mikor Ruud a kihagyott tizenegyes után barátkozott Lehmannal, vagy mikor Keane és Vieira kapkodott idegesen a töltényövéhez.

Erre ezen a meccsen kompletten kevesebb szabadot adtak, mint ahányszor Cé a földre került. :) (a jv-t dicsérném, remek angolos szellemben vezetett)

Messi88 2009.04.29. 23:32:10

@Messi88: tudod, hogy ki ért bele a Chelseanél a golyóba? Elárulom, Chech, ő 50(!)szer, utána Lampard, 29. Azt hiszem ez elég árulkodó adat arra, hogy a kékek mennyire támadó szellemben léptek fel. És hogy hány semleges szurkoló estéjét rontották el

Woland 2009.04.29. 23:32:47

Man-Arse... mar a csupasz szavak is micsoda gusztustalan asszociaciokat inditanak el... a meccs azert egy ferfiseggnel valamivel elvezhetobb volt. (i.e. a vendegek is lottek kapura [egyet?] es nem olyan magabiztos a vedekezesuk mint a Chelsea-nek.)

konnyen visszauthet hogy hagytak eluszni az 5-0-t a hazaiak. Almunianak ketto hatalmas vedese volt (Rooney, Tevez), Ceroni fejesenel inkabb blokk volt mint vedes. kapufa is veluk volt ma.

Rooney jol mozgott az biztos, de a beadasai kabe rakas szart ertek. hosszu, rovid, magas, mely, eros gyenge mindenfele jott tole csak hasznalhato nem. a masodik felidoben amikor lecselezett vagy 3 vedot a tizenhatos jobb oldalan csinalhatott volna egy golt ha passzolni probal es nem rateszi. Carrick sem volt nagy formaban, rengeteg frusztralo inditasi kiserlete volt.

sebaj majd szornak kettot az emirsegekben es bebiztositjak hogy az Arse nem jut trofea kozelebe iden sem. : )

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.29. 23:33:52

@imici77: Hát igen ez a Bendtner katasztrófa. Ma is kiderült, hogy nagyon ügyetlen ehhez a szinthez.

halihalo 2009.04.29. 23:34:26

@Messi88: No de ők az "istenek", nem? Ha ők sem,akkor kik? :))

Messi88 2009.04.29. 23:36:03

@halihalo: ezt most nem értem, fejtsd ki

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.04.29. 23:38:09

@Lencse.: ha már a régi meccsek hangulata; itt található egy remek galéria:

news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/8023617.stm

különösen a 8-as kép sokatmondó, de a többi sem piskóta

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.04.29. 23:39:00

@anyadnak_palankot:

személyiségi jogi okokból erről nem nyilatkozhatok :)

halihalo 2009.04.29. 23:40:56

@Messi88: Arra gondolok, hogy több tegnapi bejegyzés alapján a Barca a csúcs az idén, nincs nála jobb.
Mások szerint viszont tegnap azért nem játszott jól, mert nem hagyták játszani. Viszont ha ezt tovább visszük, minden csapat annyira játszik, amennyire az ellenfele engedi. Szóval akkor tegnap az ellenfele ennyire engedte? Vagy nem is akartak? Akkor most hogy van ez?

drosiii 2009.04.29. 23:41:30

www.youtube.com/watch?v=qhP9xAl4xng
2:35nél. O'Shea szereti az Arsenalt :) Piros pontot kap aki fel tudja sorolni, hogy eddig kik ellen szerzett gólt. Holnap délelőtt hirdetek győztest :P

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.04.29. 23:42:45

@popp: majd jön wenger és azt mondja, h még csak 20 éves, és az edzéseken jól teljesít... pont arsha igazolása döntötte meg az igazolási politikáját... Ade-val csomagban vihetné vmelyik olasz csapat.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.04.29. 23:44:18

@imici77: és hozzáteszi, h mentálisan erősek vagyunk, ami kijött a 2. félidőben. biztos ez lesz a nyilatkozatában.

TaDaM87 2009.04.29. 23:45:27

na majd a visszavágón, robinnal...
nincs ez még lefutva.
viszont ha otthon is annyit nyújtanak a srácok, mint ma, akkor kérem őket, hogy büntiből ők maguk vegyék meg a római repjegyeket a vörösöknek.

Lencse. 2009.04.29. 23:45:46

@imici77: Bendtner szerintem nem _annyira_ rossz játékos, van benne fantázia, csak pont az Arsenalba nem való. Olyan sok nálatok a passz, úgy van felépítve a támadások, hogy nem engedhettek meg egy játékost, aki ennyire lassan bánik a labdával.
Egy más stílusú csapatban még lehet belőle jó kivégzőember.

(Persze van egy olyan érzésem, hogy Arséne egy picit jobban ért ehhez a sporthoz, mint én.)

Woland 2009.04.29. 23:48:25

@imici77:

ha ez vigasztal : ) nagycsapat. ja, es a 15 pont se kutya.

van egy olyan erzesem hogy nem a Cardiff City-k es a Barnsley-k miatt talaltak ki hogy az FA-Kupa elodontok is a Wembley-ben legyenek, hanem az Arse miatt. szep gesztus, meg kell hagyni. : )

teljesen komolyan: a BL-dontore meg nyilvan van boven eselyetek. ha Almunia tartja ezt a formajat akkor nehez dolga lesz a zordogoknek. ha meg ez megtortenik akkor sutok egy nagy adag humble pie-t magamnak : ) de ha ez nem sikerul wengereknek akkor ez a szezon is a hatalmas csalodas kategoria. marmint az Arse-szurkolok 99%-anak - te lehet hogy meglatod a pozitivumot. : )

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.04.29. 23:48:30

@Lencse.: az a bajom, hogy 3-4 szezonunk megy ra, h vmilyen kozepszintu jatekos legyen belole is... ahogy a pudli kitette pítörmítör kraucsot, ugy nekunk is el kellene zavarnunk bendtnert... nem feledve AZT a fejes goljat, amikor bejott cserebe, s szogletbol befejelte... kinek is? :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.29. 23:48:59

@imici77: Ade szerintem nem olyan rossz. Egyrészt nagyon jól védekezett a United, elzárták a passzsávokat , másrészt meg Vidics és Ferdinand jó csatárokat is képesek leradírozni. A visszavágón Eduardoval párban játszatnám Wenger helyében, hátha úgy többre mennének.

Lencse. 2009.04.29. 23:49:20

@Alapvonalszippantó Hapci Benő: A 10-es is jó. Jens vs. The World. :)

Egyébként üdv, eddig jók az írásaid. :)

Messi88 2009.04.29. 23:50:46

@halihalo: ÁÁ, értem. Az, hogy ki a legjobb, nagyon szubjektív, attól függ, honnan nézzük.Szerintem aki végignézte a Barca meccseit és a többi nagycsapatét is ( és van futballérzéke), az nem tamáskodik az ellen, hogy a Barca a gyenge hazai mezőny ellenére is a világ legjobb fociját prezentál-ta/ja szinte hétről hétre. Erre persze nem osztanak trófeákat. A konkrét meccset figyelembe véve pedig szerintem nincs semmi gond, a Barca számára sem rémes ez az eredmény főleg az ellen felfogását nézve, nem pörögtek annyira, de ha majd kell, ez a csapat gólt fog rúgni.

Lencse. 2009.04.29. 23:52:19

Ade 2-3 éve nagy zseni volt. Mostanában a koncentrációból vesztett egy kicsit, de ő mindenképp a kedvenceim közé tartozik. Ne menjen. :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.04.29. 23:52:40

@Woland: a tavalyi szezon után csalódás... szeptemberben írtam, h a reális cél a 4. hely... többször írtam ezt, emlékezhetsz rá. Ahogy arra is, h a Roma kiverése után számunkra minden meccs ajándék...

januárhoz képest csoda ezek az eredmények, amúgy összességében még nem tudom megítélni... voltak jó periódusaink, meg rosszak is... ez a keret nagyon vékony...

21+15=?

:)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.04.29. 23:54:56

Ade hozzaallasaval vannak gondok... ez a szezon egy nagynagynagy lufi...

wendriner úr 2009.04.29. 23:57:13

@Messi88: a mai Man Utd a tegnapi Barcát is elkalapálta volna még idegenben is.

Lencse. 2009.04.29. 23:57:37

@imici77: Arséne mágust erről az oldaláról nem ismerem annyira, de Fergie ezeket a helyzeteket szokta zseniálisan kezelni. Egy-egy böszmébb picsánrúgás utána sztárjátékos megjuhászodik és megtáltosodik egyszerre. :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.04.29. 23:57:58

"I am confident because I believe we will be on top next Tuesday and you will see a different Arsenal team"

nah, meg is jott a nyilatkozat :)

Messi88 2009.04.30. 00:01:12

majd a döntöben meglátjuk :)

Woland 2009.04.30. 00:01:45

@imici77:

erdekes strategia a Villaval, Evertonnal (Citeh-vel, Spurs-szel:) azonos celt kituzni magatok ele, de ha Wenger egyszer is merne ilyet nyilatkozni akkor, akarmennyire is isten az Arse-nal, paros labbal rugnak picsan, azt tudod : )

neked elhiszem hogy te oszinten ennyit vartal ettol a csapattol, de nagyon pici kisebbsegben vagy a szurkolotaboron belul szerintem.* (annak ellenere hogy mast realisan tenyleg nem is lehetettelvarni mint a Villa megelozeset.)

* [az arseblog-ot szoktam olvasni neha - jol ir az az ir koma. (az oleole Spurs-bloggerenel megszegyenitoen ertelmesebb.)]

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.04.30. 00:02:25

@Lencse.: nálunk azaz elv, ha a köv hónapban rúgatnak a játékossal 1 gólt, akkor jön a nyilatkozat, hogy látják hölgyeim és uraim, csak bízni kell a játékosban, én mindig is hittem benne... :)

Lencse. 2009.04.30. 00:04:36

Na jó éjszakát, álmodjatok valamelyik Tylerrel.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.04.30. 00:08:35

@Woland: a köv angol bajnokság sztem minden idők egyik legerősebb bajnoksága lesz... amúgy én titokban bízom abban, hogy egyszer csak vhogy összeáll ez a keret is tartós formát öltve, s akkor jön majd 1-2 kupa is...

meglátjuk, BL4-be nem vártam a csapatot, és még meg is nyerhetjük:)

Woland 2009.04.30. 00:17:40

@imici77:

jovore legfeljebb a BL-t nyerhetitek meg, mert nagyon erik mar a Tottenham 100%-os teljesitmennyel nyert bajnoksaga es kapott gol nelkul lehozott FA- es Ligakupa-gyozelme. : )

ha Wenger vesz egy-ket eros nagydarab kozeppalyast hogy Denilson veletlenul se kerulhessen a csapat kozelebe, egy hivatasos kapust Almunia moge, egy-ketto kozepso vedot akkor jovore lehet jo szezonotok. Adebayort be kellene valtani angol fontra amig ki nem pukkan a lufi veglegesen.

Martin Astin 2009.04.30. 01:45:01

@Woland: "mert nagyon erik mar a Tottenham 100%-os teljesitmennyel nyert bajnoksaga es kapott gol nelkul lehozott FA- es Ligakupa-gyozelme. : )"

Még, még, ennyi nem elég..:-)

2009.04.30. 06:47:28

Kb a 25. percben kapcsolódtam be a meccsbe és a 70. perc környékéig "néztem". Ez idő alatt 1 cr kapufa és egy mu kp által leadott, kaput elkerülő, távoli lövésen kívül csak pár veszélytelen szöglet törte meg a két tizenhatos közötti "labdázgatást". Sokkal többet vártam a 2 csapattól. A Barcanak egész évben összesen nincs annyi területe a játékra, mint amennyit hagyott egymásnak tegnap ez a 2 csapat. Ehhez képest szinte semmit sem tudtak vele kezdeni. Persze ez még csak egy odavágó volt és érthető, ha még óvatosabbak a csapatok.

Lencse. 2009.04.30. 06:56:55

@imici77: Esetleg konzultáljatok Hiddinkkel, hátha Adebayoron is ott van a piros "Múkoggy" gomb, mint Drogbán.

montipájton 2009.04.30. 07:35:38

1. A Manchester valóban megérdemelte volna a 2-0-át, ellentétben a tegnapelőtti Barcával. Almunia az egyetlen oka, hogy csak 1-0 lett.

2. Az a szép a fociban, hogy a lefocizott, gyakorlatilag eltüntetett Arsenal még így is továbbjuthat a visszavágón, mert senki nem lehet biztos abban, hogy az is ilyen meccs lesz. Sok múlhat azon, ki és mikor lövi az első gólt a meccsen, hű de okosat mondtam. ))

3. Lyv Tyler üzeni, hogy Rooney a kedvenc pasija. )))

szbszig 2009.04.30. 08:04:50

És ez a bejegyzés most kerül ki az Index címlapjára. El is olvassák arrafelé, hogy mit válogatnak be, vagy ez már lényegtelen?...

A meccs amúgy szar volt szerintem, megkockáztatom, hogy nem jobb a tegnapinál. Csalódás volt mindkét csapat, az Arsenal azért, mert nem tudott egyenlő partner lenni és esélye se volt pontot szerezni, a Manchester meg azért, mert nagyon látványosan nem akart tovább támadni és több góllal nyerni. A második félidőben majdnem elaludtam...

pattopo · http://100ev.uw.hu 2009.04.30. 08:16:09

@szbszig:
én az első félidő végén elaludtam :-(

mondjuk bennem is van a hiba, mostanában egyáltalán nem bírok lelkesedni külföldi csapatokért .-(

United82 2009.04.30. 08:31:47

Egész jó meccs volt, nekem tetszett!

Első félidőben , főleg az első 30percben durva jól nyomtuk. a Kpályánk levegőt se hagyott az Arsenalnak. Utána kicsit visszavettünk de az Arsenal nem tudott mit kezdeni a védekezésünkel, csak passzolgattak össze-vissza, aztán labdát szereztünk és indulás előre..
A második félidőben ugyanez volt a helyzet. Végig kézben tartottuk a meccset, ha nem BL elődöntő lett volna akkor sokkal simább a végeredmény is, így maradt az 1-0. Bár Ronaldo kapufája bemehetett volna:)
Összeségében nagyon kicsi hiányérzetem van mert lehetett volna több is mint 1-0, bár a meccs előtt aláírtam volna. Egyszerűen nem tudom elképzelni hogy az Arsenal 2 góllal megverjen minket a jövőhéten. Nem látom bennük, főleg azt nem hogy a Fletcher,Carrick,Anderson kpályát Songal,Diabyval..vagy esetleg majd Denilsonnal át tudják játszani....erősebbek vagyunk ott...
Eddig 3 meccset játszottunk az Emiratesben (1-2,2-2,1-2), most is aláírom akármelyiket, az se érdekel ha véget ér a 25ös veretlenségi sorozatunk a BL-ben:)
ja és O'Shea a király:)

montipájton 2009.04.30. 08:35:58

Kár, hogy nem volt tippelős poszt a két meccs góllövőire. ))

Messi, Eto'o, Henry, Drogba, Anelka, Ronaldo, Tevez, Rooney, Adebayor, Walcott, Fabregas, ilyenek a pályán. Ki lövi a 180 perc egy szem gólját? Naná, hogy Oszi. )))

mickeyknox 2009.04.30. 08:46:53

@montipájton: ennél már csak az lett volna szebb, ha flecser lövi :)

ChapMan (törölt) 2009.04.30. 09:03:56

nekem tetszett a meccs,főleg hogy nyertünk :)

Ferguson-nak az 1-0 tökéletes volt, de benne volt a 2-0 ,3-0 a meccsben

benne is maradt, mert nem rúgtuk be a helyzeteket, illetve kicsit visszavettünk a tempóból, pedig sztem még jobban zavarba lehetett volna hozni az Arsenal védelmét

de nem kaptunk gólt,ami nagy fegyvertény manapság, és úgy ráadásul,hogy igazi helyzete sem volt az Arsenal-nak, Adebayor gynege volt, nem kapott labdákat, jól szűrtűnk középen
Walcott zsebre lett téve, Nasri nem is tudom játszott-e

Fabregas akart, ment de rajta már hosszú hónapok óta azt érzem(2-3 éve:D), hogy egyszer megunja,hogy "egyedül" van csapatban, és átmegy Spanyolországba:)

egyszerűen nem volt helyzetük

MU szépen focizott az első 25 percben, amikor így játszunk, hihetetlen gyorsan, pontos passzokkal, nem nagyon van védelem, ami ellen tud állni

Tevez kirakja O'Shea-nak,ő vissza, Tevez érkezik, de nagy akció volt

Ronaldo kapufája vagy fejese beakadhatott volna, amúgy nem volt magához képest jó Ronaldo, de ennek ellenére 1 gólra jó szokott lenni:)

nekem tetszett a Fletcher-Anderson duó is, fő feladatuk a védekezés volt, illetve az Arsenal középpályájának megbénítsa, ami eléggé sikerült, és előrefelé is bátran bekapcsolódtak s játékba

könnyen elképzelhető egy hasonló kezdő a visszavágón, feltéve ha szombaton tudunk pihentetni 2-3 játékost

amúgy nagyon laza meccs volt, de élvezhető,főleg az. 1 félidő

Ferdinand sajnos megsérült, a szombati bajnokit biztosan kihagyja, de a keddi visszavágóról is lemaradhat

ja és O'Shea ,hát igen klasszis játékos:D

nagy mákja volt ,hogy szinte nullaszor vezették rá a labdát,amit ki kellett védekeznie:)

Giggs pedig 800. meccsén gólt lő, és a bíró nem hajlandó egy 3cm-es lest elengedni, ha egyáltalán les volt
(legalább nyertem rajta, mert fogadtam arra, hogy a MU-nél lesz több les:D)

összességében HA rúgunk 1 gólt az Emirates-ben,
és nem látom az okát, hogy miért ne lőnénk, akár 0-0-nál,akár 1-0-nál, akkor nehezen eshetünk csak ki
3 gólt kapni attól az Arsenal-tól ,ami helyzetig sem jutott tegnap,annak ellenére,hogy Wenger gólt ígért, érdekes lenne
persze az Arsenal pihentethet hétvégén, a MU csak módjával, hisz nem kéne a PL-t elbukni semmi miatt:)

GO MU !!!

drosiii 2009.04.30. 09:12:27

@ChapMan: Én nem tudom miért nézik le annyian O'Shea-t... Ha jól tudom a tegnapi volt a 336. meccse MU színekben. Ráadásul lőtt már gólt Pl-ben, BL-ben, ligakupában és Fa kupában is többek között az Arsenalnak (2), Chelseanek, Tottenhamnek, Evertonnak (2) és a Liverpoolnak is. Emellett szerintem simán nem hibázik többet mint mások szoktak és több poszton is bevethető. Ő a mi Jokerünk :))

United82 2009.04.30. 09:16:49

@drosiii:
nézzék le nyugodtan...akárcsak Fletchert..
Mi tudjuk jól hogy ezek a játékosok akik kellenek a United sikeréhez. Akik zokszó nélkül mindent megtesznek, ha kell a pályán, ha kell a padon, ha kell a lelátón.
O'Shea-t nagyon lehet szeretni, jobb,bal,középhátvéd, védekező kpályás..és ha kell kapus:) Nem egy spíler, nem lesz sose cselgép, de mindig hoz egy jó átlagot és kiteszi a lelkét is! Nagyon örülök neki és nagyon megérdemelt egy ilyen fontos gólt!

Ferguson 2009.04.30. 09:18:26

Sziasztok, ha vkinek vannak linkjei jó minőségű képekkel a tegnapi meccs előtti Believe és 3 BL szurkolói élőképről, annak nagyon örülnék. Előre is köszi! ManUtd 4ever

drosiii 2009.04.30. 09:21:15

@Rooney82: Igen, jó lenne ha a Carrick-Fletcher-O'Shea hármas is a Manchesterből vonulna vissza.
Igazán megérdemlik. Pl O'Shea simán meghiusította Zlatan bal oldali próbálkozásait.

nils_h 2009.04.30. 09:26:44

@Woland: A Citeh-nek, meg a Spurs-nek nem a bentmaradás volt a cél :)

Neil Blender 2009.04.30. 10:22:09

komolyan mondom ha ez lesz a mervado, es angol csapatok ennyire dominalni fognak akkor elo kell fizetni uzbeg bajnokikra.

Szvsz mind2 elodonto nezhetetlen volt, persze semleges szemmel.

Viszlat 2009.04.30. 10:27:08

@Ferguson: szombat tájékán elkészülök a 720p HD verzióval, abból kapsz majd pár screenshotot. :)

Asidotus 2009.04.30. 10:36:30

A szerdai MU első félidős játéka komoly veszély lett volna a Barcára, de ha összeakadnak a döntőben, akkor biztos nem ezt játsszák majd.
Csak nekem tűnt fel, hogy kedden nem csak a Chelsea húzódott vissza, hanem a Barca szorította be őket? Három passzot nem tudtak végigvinni a londoniak, mert egy barcás mindjárt közbenyúlt, é elvették tőlük a labdát. Ez is védekezés, nem csak a rögbis: felrúgom, feldöntöm és elveszem tőle angol stílus.
Minden tiszteletem Hiddinké, de szerintem rossz taktikát választott a Barcelona ellen, de az is lehet, hogy ő is látta, hogy jobbak a katalánok.

Lencse. 2009.04.30. 11:01:54

Hát itt meg mi történt? Liv Tyler feltörte a rencert?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.30. 11:07:19

@Nűnű: "Három passzot nem tudtak végigvinni a londoniak, mert egy barcás mindjárt közbenyúlt, é elvették tőlük a labdát. Ez is védekezés, nem csak a rögbis: felrúgom, feldöntöm és elveszem tőle angol stílus."

Na végre, valaki észrevette! :-)

Pontosan így gondolom én is. A Barca védekezése nem is akkor kezdődik, amikor az ellenfél megszerzi a labdát, hanem akkor, amikor nem adják oda neki...

balu11 2009.04.30. 11:07:41

@imici77: na, azért Bendtner is hozzátett a tegnapi meccshez (vagy inkább a párharchoz)

persze ez csak akkor igaz, ha Ferdinand bordasérülése van annyira komoly, hogy a visszavágót kihagyja...

[nem kívánok senkinek komoly sérülést, a fenit hozzászólás csak N. B. hasznavehetetlenségének bemutatására szolgált egy másik szemszögből]

drosiii 2009.04.30. 11:09:41

@Lencse.: Szerintem ha kikapott volna a MU, vagy csak szimplán szarul játszott volna, akkor itt lennének az olasz, spanyol, német és pool fanok is. Így viszont csendben maradtak :P

Azazello007 2009.04.30. 11:11:02

A magam részéről félidőben feladtam és elmentem sörözni. Évek óta nem csináltam ilyet, de hirtelen rádöbbentem, hogy engem ez qrvára nem érdekel. Ennél a két meccsnél csak jobb jöhet.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.30. 11:11:04

@drosiii:

Én elvből nem szólok hozzá a meccshez, hiszen csak pillanatokat láttam belőle.

De szerintem Lencse. ezekre a kis sárga bigyókra gondolt a hozzászólásaink mellett.

sörbarát 2009.04.30. 11:12:39

@Nűnű: idengenbeli 0-0 nem feltétlen azt jelenti, hogy rossz taktikát választott Hiddink. Ha kinyilnak a katalánoknál, akkor könnyen Bayern sorsra juthattak volna....

Lencse. 2009.04.30. 11:13:25

@Csöncsön: Ezt nem is volt nehéz észrevenni. Nagyon komoly középpályás letámadást nyomott a Barca.

Lencse. 2009.04.30. 11:15:27

@Csöncsön: Igen, azokra. A magam részéről poppot és potét kérném, hogy állítson be valami képet (lehetőleg ne a kedvenc csapatuk címerét), mert mindig összekeverem őket. :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.30. 11:19:29

@Lencse.:

Szerintem brutális és talán példátlan, hogy az előző BL-körben legtöbb gólt lövő csapatok (Lyon, Bayern, Chelsea) a Barca ellen szinte szó szerint a félpályán nem tudtak átmenni.

Lehet, hogy montipájton ezt a munkát lebecsüli, de szerintem a foci nevű játéknak az egyik legmagasabb szintje volt, amit a Barca-Chelsea-n láthattunk.

Lencse. 2009.04.30. 11:21:23

@Csöncsön: Hát ha nem láttad a tegnapi meccset, akkor elmondom neked, hogy izgalmas döntőre van kilátás. :)

Viszlat 2009.04.30. 11:22:10

@drosiii: mennyire igazad van... :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.30. 11:23:40

@Lencse.:

Ez csakis attól függ, hogy döntőbe jut-e a Barcelona. Még egy angol döntőt biztosan nem bírnék ki, és megszakítanám azt az 1990 óta tartó szokásomat, hogy minden évben megtekintem a BEK/BL döntőjét.
:-)

Mourinho már nem a király 2009.04.30. 11:24:20

Érdekes, a MU meg az Arsenal drukkerek mért nem jöttek át ugatni a madrid fórumra a tegnapi meccs után? Bezzeg a nagy Barcások a 0-0-át a madrid fórumon akarták megmagyarázni :D nonszensz

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.30. 11:28:05

@Awkward:

Feltételezem, azért, mert a Madrid-fórumon valaki szóba hozta a Barcát, azt meg olvasta egy barcás, és azért. A MU-t és Arsenalt meg nem hozta szóba senki; vagy egyetlen MU/Arsenal-szurkesz sem olvassa a Madrid-fórumot.

De lehet, hogy más miatt. Én biztosan nem voltam ott. :-)

Lencse. 2009.04.30. 11:29:02

@Awkward: Liverpool- és Spurs-oldalakon szétnéztél már? :D

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.04.30. 11:29:54

@Csöncsön: a Liverpool madridi, a Manchester milánói passzivitását látva, azt kell mondanom, hogy Benítez és Ferguson is túlságosan (és utólag indokolatlanul) tisztelte az ellenfelet.

Lehet, hogy Hiddink inkább őket követve döntött a passzivitás mellett? Előfordulhat, hogy egyszerűen óvatosan közeledett az ismeretlenhez?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.30. 11:35:48

@pancho_sanza:

Nem tartom valószínűnek. Hiddink a világ egyik legjobb edzője, nyilván pontosan tudja, hogy a Barcelona egy nagyon erős (és hogy milyen) csapat.

Az Inter-MU példa nem analóg, mert Milánóban az első félidőt kifejezetten megnyomta a MU, nem volt óvatoskodás. A Liverpool sem 30%-ban birtokolta a labdát a Bernabéuban.

Szerintem magát Hiddinket is meglepte, hogy ennyire fogalmatlan lesz a Chelsea előrefelé. Azt hiszem, nyilatkozta is.

montipájton 2009.04.30. 11:35:51

@Csöncsön: Ha azt mondod, hogy előzetesen te pont ezt a fajta "hihetetlenül magas színvonalú" 0-0-át vártad a csapatodtól (Messivel, Henryval satöbbi), akkor megemelem a kalapomat a szakmai lényeglátásod előtt.)) Én azt láttam, hogy a Chelsea gyakorlatilag mindenkit kivett a Barca játékából, akit ki kellett, ez volt a céljuk, Guardiola meg bírózik kicsit, ami szintén a tehetetlenség jele.

Szerintem a Barca félelmetes, káprázatos, lenyűgöző stb. támadójátékától visszhangzott ez a fórum (is) hónapokon át (mínusz Pancho kommentjei ))) ), most jött egy csapat és levédekezte őket, erre kicsit hamis rögtön a másfajta szakmai argumentumokat méltatni.))

avagy kérdezhetem úgy is: ha a visszavágó is 0-0 lesz, mondjuk mitől érdemli meg jobban az egyik a továbbjutást, mint a másik?

montipájton 2009.04.30. 11:38:10

Valamint Liv Tyler rulez.

(Látta valaki az Érzéki csalódás c. vígjátékot? Mmmm...)

Ronal-d'oh! 2009.04.30. 11:38:11

Almunia nagy nagy napja volt a tegnapi, kicsit több szerencséje van a MU-nak, akkor ez most 3 vagy 4 a nullához.

Lencse. 2009.04.30. 11:38:55

@pancho_sanza: Na, azért többször volt itt olyan, hogy Lampard megszerezte a lasztit a saját alapvonalától úgy 30 méterre, felnézett előre, hogy hogy lehet támadást építeni, aztán ahogy meglátta a két rárontó katalánt, riadtan megfordult, és már ment is Cechnek a passz. Ez azért nem a MU milánói meccsén, és Hiddink óvatosságán múlott.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.30. 11:42:00

@montipájton:

Pedig én pont hasonló meccset vártam, sőt, azt hittem, hogy a Chelsea veszélyesebb lesz. Ha tippeltem volna, 1-1-et tippelek. Egyébként bárki visszakeresheti erre vonatkozó kommentjeimet.

Ehhez képest többet adott nekem a meccs (ill. a Barca) a vártnál. Nem hittem, hogy ennyire megsemmisítik mezőnyben a Chelsea-t.

Most több esélyt látok a Barca-továbbjutásra, mint az odavágó előtt.

De még egyszer mondom: iszonyatosan sok minden függ az El Clásicótól.

Messi88 2009.04.30. 11:48:43

@montipájton: Így egy kiscsapat védekezik, ahogy a Chelsea: kapus előt 2 sorban felállni, sok ész kell hozzá mondhatom. Az ilyen emberek, mint te biztos nem rúgtak még labdába igazi pályán...Na de mindegy. A Chelseanek meg vmi nagyon nagyot kéne fociznia, h. innen "megérdemeljék" a továbbjutást

United82 2009.04.30. 11:49:45

lehet nekem rontanak egy páran, de végülis ez az 1-0 tökjó, ha belegondolok az elmúlt 2év BL egyenes kieséses meccseire.
Mindegyik párharcban pont annyira nyertük meg a meccseket amennyi pont elég volt, sose volt nagy győzelem, de mindig nyertünk a kiélezett meccseken..
Lyon 1-0,1-0
Roma 1-0,2-0
Barca 1-0,0-0
Chelsea 1-1
Inter 2-0,0-0
Porto 2-2,1-0

ez az 1-0 tökéletesen beleillik a sorba és előre vetíti hogy nagyon komolyan fogunk a második meccsre is nekimenni, és simán hozzuk megint majd az eredményt amit kell ami egy gyönyörű 1-1 lesz:)

Azért nem semmi hogy a BL elmúlt 2évi egyenes kiesésesben lejátszott 12meccse közül , kettőn kaptunk gólt...ez káprázatos...

United82 2009.04.30. 11:51:32

@Rooney82:
Lyon ellen 1-0,1-1 nem 2x 1-0:)

És így 12meccsből 3x kaptunk gólt:) Bocsi:)

Lencse. 2009.04.30. 11:52:09

montipájton, Csöncsön: az igazság valahol kettőtök között van, úgy, hogy a Chelsea valóban nagyszerűen megszervezve védekezte le a Barcát, de mindeközben a Barca meggyilkolta a Chelsea ellentámadási lehetőségeit. Ha azt mondjuk, hogy a Chelsea maradéktalanul megvalósította az elképzeléseit, az azt jelentené, hogy Hiddink tervei szerint a csaiat támadásépítését Cech kirúgásai jelntenék. Ennél őt jobb edzőnek tartom. :)

neeskens 2009.04.30. 11:56:23

Nem nagyon láttam mostanában az Arsenalt, de én úgy látom, hogy nagyon hiányzik elölről egy Bergkamp, vagy Henry kaliberű klasszis

montipájton 2009.04.30. 11:59:20

@Csöncsön: A Barcának én is több esélyt adok, de szerintem semmi sem függ a szombati bajnokitól. Met a Chelsea nem a Real Madrid.

Egyébként szombaton nyerni fogtok.

Messi88 2009.04.30. 12:00:41

Arra az általános témára meg, hogy a Barca túl van sztárolva, hadd mondjak még egy személyes élményt. A Papám, aki 83 éves, már a 70-es évek óta nem nagyon nézett futball, ezt a Barcát viszont ő is imádja, ki nem hagyna 1 meccset sem. Gyakran eggyütt nézzük a focijukat. A nevekkel nincs teljesen tisztában, de a játék az még emlékezteti a régi szép időkre...Amikor még a közönség volt a lényeg, nekik is futballoztak, nem csak az eredmény számított. Més que un club

mickeyknox 2009.04.30. 12:08:10

@montipájton: annyi talán azért függ, hogy hányan hagyják ott a fogukat a meccsen. mégiscsak a spanyol liga legnagyobb rangadója, ráadásul komoly tétje is van: a bajnoki cím.

montipájton 2009.04.30. 12:21:22

@Messi88: Ja, tényleg nem fociztam komoly csapatban.

Ettől függetlenül annyit tudok: nem az ilyen védekezés kitalálásához kell nagy tehetség, hanem a megvalósításához. Gondolom, vágod a különbséget: a Bayern is ezt akarta, csak hát a Chelsea jobban csinálta. )))

Messi88 2009.04.30. 12:26:02

@montipájton: A Bayern más tészta:) de ilyet még egy Numancia is meg tudna oldani( meg is oldotta az 1. fordulóban), de ennyire beállni még nekik sem volt pofájuk. A focizással meg nem akartalak megsérteni, elnézést. Csak vhogy nemértem...de tényleg, h. mit lehet szeretni rajtuk. Elmagyaráznád? Mert nekem színtelen-szagtalan...

Messi88 2009.04.30. 12:29:17

egyébként értem, nyilván nagyszerűen szűkítettek, DE : ez sztem nem Hidink munkája, ezt ezek a játékosok ( Essien, Ballack) rutinból megoldják.+ Hogy tehettek ilyet a futballt szerető emberekkel szemben????

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.30. 19:28:40

@Messi88:

Ez az év kommentje nálam. Annyira megtetszett, hogy utólagos engedelmeddel a blogomba is beidéztem. Köszi.
;-)

kroos 2009.04.30. 19:42:05

@Csöncsön: bevennél engem is a blogodba?
Nézd miket tudok.

-a barca a legjobb és barca drukkernek lenni magasabb létformát jelent
-rohadjanak meg az angolok
-messi nem is szarik büdöset hanem rózsa illatut.

Na,?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.30. 19:43:37

@kroos:

Szerintem erre még sokat kell gyúrnod. :-)

kroos 2009.04.30. 19:45:20

@Csöncsön: az igyekezetet is lehet dijjazni..

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.30. 19:49:02

@kroos:

Azzal nincs is semmi gond. ;-)

Egyébként meglep, és, be kell vallanom, némi csalódással is eltölt, hogy pont Te nem érezted át Messi88 hozzászólásának igazi mélységeit.

montipájton 2009.04.30. 21:39:41

Én is nézem a nagypapámmal a meccseket. Az öreg már nem nagyon ismeri fel a játékosokat, ám minden alkalommal megjegyzi: melyik a Gary Cooper?

Haha. (Bocs.)

kroos 2009.04.30. 21:52:06

@Csöncsön: akkor te még sokat fogsz csalódni.
süti beállítások módosítása