Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

László Csaba lenyomja Fergusont

2009.03.05. 08:00 donnelly

Még hogy nem izgalmas a skót bajnokság! Kiszámítható és unalmas? Az Old Firm meccsekre ugyan nem kellett vérnyomáscsökkentőt szednünk, de a legjobbak a legváratlanabb pillanatokban képesek botlani idén, mint most a Rangers. Az utolsó megverte az elsőt, így a második pozícióba került ez a két társaság elölről, illetve hátulról. A Celtic ölébe hullott három pont előny, míg a kiszámíthatóságot, de még inkább a megbízhatóságot László Csaba képviseli. Igaz, hogy ebben a fordulóban mindössze tizenegy gól esett, de ebből hat az utolsó negyedórában.

Garbage - Im Only Happy When it Rains

Az Aberdeen ismét elhullajtott két pontot, míg az - egészen a '80-as évek óta - ősi ellenség Dundee győzni tudott, így a piros-fehérek számára egyre messzebb kerül a harmadik hely, és szerintünk nem is fognak odaérni, mert gyakorlatilag a balhátvéd Mulgrew a legkreatívabb játékosuk. Brit viszonylatban is igen jó iramú mérkőzést játszottak kedden a St Mirren otthonában, melyhez szakadó eső, majd hóesés adta az aláfestést. Ezen a tökéletesen idilli északi labdarúgóestén a hazaiak majdnem (kiérdemelt) győzelemmel tértek vissza a padlóról, de késői győztes góljukat Wright hosszabbításban fejelt dugója tette semmissé. Azért szerintünk így is bennmarad Mark McGhee csapata, akit egyelőre még nem zavarunk el. ST MIRREN-ABERDEEN 1-1.

A Dundeenak nem okozott gondot legyűrni a tizenegyedik helyért harcoló Falkirköt, akik legutóbbi tizennégy meccsükön mindössze egyszer tudtak győzni. Ha ehhez hozzávesszük azt is, hogy Terry Butcher vezetése alatt éledezik a Caley, akkor azt kapjuk, hogy nem lesz kimondottan gondtalan ez a hátralévő tíz forduló John Hughes számára, aki egyszer már leszoktatta fiait az arzenálfociról - ekkor tudtak utoljára nyerni -, de nem adott helyette tartósan eredményes doktrínát játékosainak, így kénytelenek lesznek belemenni egy ki a bénább? jellegű versenykúszásba a felvidékiekkel. A keddi mérkőzés azért egyoldalúbb volt annál, mint amit az eredmény mutat - Conway váltott pontokra egy rúgást a tizenkétyardos pöttyről a 26. percben -, hiszen a terrorszervezet dominálta a találkozót, a két szélső folyamatos rettegés alatt tartotta a hazaiak védelmét. A Kirk ezzel szemben mindössze két komoly helyzetet tudott összehozni kilencvenegynéhány perc alatt, tehát hozták a kötelezőt, a Dundee pedig vitte pontokat. FALKIRK-DUNDEE UTD 0-1.

Az eredmény ugyanez volt az Ibrox Parkban, és gyakorlatilag a játék képe is, azzal a különbséggel, hogy nem a végig támadó hazaiak, hanem a vendégek nyertek egy tizenegyesgóllal. A rendes játékidőben az egész ütközet a Rangers támadásairól és Esson kapusról, valamint a gólvonalon hárító védőkről szólt. Kenny Miller egy lesgólig, a Caley pedig mindössze egy helyzetig jutott a rendes játékidőben. A hosszabbításban viszont a látogatóknak sikerült összehozniuk még egy lehetőséget, melynek során David Weir szándékosan faultolta David Proctort a dobozon belül, így Weir kábé fél perccel előbb érhetett az öltözőbe, mint csapattársai, Ian Black pedig McGregort átverve elérte, hogy Terry Butcher (a képen) vidáman távozzon egykori csapata stadionjából, valamint a liga aljáról. Március 21-ére senki ne csináljon programot, ugyanis a Falkirk-Inverness állásháború nem lesz egyszerű! RANGERS-INVERNESS 0-1.
 
László Csaba egygólos sikereivel már kezdi aláásni Sir Alex Ferguson tekintélyét, hiszen csapata mérkőzéseinek pontosan a fele végződött ilyen kimenetellel, 28 találkozón 14 győzelmet szerzett a Hearts, és minden alkalommal csak egy góllal voltak jobbak aktuális ellenfelüknél. Ez persze jelenthetné azt is, hogy minimális energia befektetésével kerültek a két legnagyobbat leszámítva egész Skócia elé, de mi inkább úgy fogalmazunk, hogy csatársor nélkül verik az SPL-t - a TOP2 persze más kategória. Ezúttal nem a lengyel söprögető, hanem az ugandai balhátvéd alkotta a csatársort, viszont nem volt többre szükség, hiszen a Stoke-nál bevált taktikát alkalmazva Robbie Neilson kapitány bedobásait követően talált Driver és Palazuelos is kaput - míg Baloghnak csak Stephen Hughes kiálthatta oda, hogy szedd ki!, miután szabadrúgásból keresztüllőtt a sorfalon. Az még mindenképpen hozzátartozik a történethez, hogy Palazuelos győztes góljánál valójában egy megpattanó lövést követően került a labda a hálóba a 91. percben... HEARTS-MOTHERWELL 2-1.
 
A Hibernian Hamiltonban aratott győzelme létfontosságú volt ahhoz, hogy komolyan vegyük őket - mint csapat, nem mint éremesélyes, vagy ilyesmi - és hogy felsőházi pozícióban vonulhassanak pihenőre. Ez volt harmadik sikerük ebben a kiírásban az újonc ellen, és gyakorlatilag ennek köszönhetik, hogy még megelőzik az Acciest, amely négy golyóval követi az őket leeinstandoló edinboróiakat. Rósa Dénes végigjátszotta a mérkőzést a Hibs fedezetvonalának közepén, és egy sárga lappal járult hozzá, ahhoz, hogy még véletlenül se alakuljon ki róla torz kép. Fletcher a 80. percben döntötte el a meccset, jövő szombaton városi rangadó az Easter Roadon! HAMILTON-HIBERNIAN 0-1.
 
A Celtic a Rugby Parkban nézett körül, ahonnan egy kiegyenlített és nem is rossz parti után három zseton előnnyel a tabella élén térhetett haza, hiszen McDonald egy párja többet ért, mint Invincibile magányos ásza, és Strachannek még csak all-int se kellett mondania, pedig a döntésre itt is a 81. percig kellett várni. A Nakamura-Crosas-Brown-McGeady négyes messze a legjobb középpálya Kaledóniában, a McDonald-Samaras kettős 26 gólja már csak néggyel kevesebb, mint amennyit Boyd és Miller kotort be, és a Rangers gólkülönbsége is már csak kettővel jobb a keltákénál - ennek ugyan most semmi jelentősége, de a rájátszás végén még okozhat további izgalmakat. KILMARNOCK-CELTIC 0-1.
 
Kupahétvége következik, utána pedig négy bajnoki szombaton (03.14.), és a ligakupa döntője vasárnap (03.15.). Aki elsőként kommenteli be, hogy melyik két csapat szerepel majd a furcsanevű sorozat döntőjében a Hampden Parkban, valamint azt, hogy mi a versengés pontos elnevezése, az tippelhet a kiesőre. (A Falkirkre nem lehet tippelni, mert őket mi jelöltük a legelső skót posztban.)
 

17 komment

Címkék: d videó skót spl

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr18982313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.03.05. 08:41:20

b.sszameg,
21-ére színházjegyem van a Kamrába:(

Darren Gabriel 2009.03.05. 09:05:04

Ezt tudom, ezt tudom! Co-operative Insurance Cup! És Old Firm lesz a döntő. :)

szferi 2009.03.05. 10:21:57

Hearts - Motherwell 1-0, gólszerzők: Driver, Palazuelos ill. Stephen Hughes

:)

szeme közé, laposan! 2009.03.05. 10:29:53

Co-operative Insurance Cup. Celtic-Rangers.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.03.05. 10:44:04

@szferi:
a skót bajnokság erejét jelzi, h egy 1-0-hoz három gólszerző kell
;)

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.03.05. 10:49:42

@szferi: szorri, nagyon késő volt, de javítja!:) És kösz!

@Ashley Agbonlahor: @szeme közé, laposan!: mivel hülyeséget írtam, amire szferi rávilágított, ezért mindketten tippelhettek a kieső és a feljutó személyére.:)

Az én tippeim: Falkirk, St Johnstone;)

szeme közé, laposan! 2009.03.05. 13:44:06

Tippelhetek? Dejó!! Hol találok egy tabellát?:):)

szeme közé, laposan! 2009.03.05. 13:51:28

Megvan: feljutó legyen a St. Johnstone, kieső meg az Inverness. Ilyen névvel meg is érdemlik.:)

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.03.05. 14:00:39

@szeme közé, laposan!: St Johnstone-ra nem ér, az az én tippem:)
Ánvörnesz pedig a Felföld fővárosa, nem bántani őket!;)

capor_ 2009.03.05. 15:35:26

Nem bántani az Inverness-t, mert aztán kapsz a Loch Ness-i szörnytől :P

szeme közé, laposan! 2009.03.05. 16:11:13

Jó, akkor legyen a Hamilton. De csak a nője miatt.;) Vagy az egy másik sportág?:):)

szeme közé, laposan! 2009.03.05. 16:15:10

Feljutó meg legyen a Partick Thistle. Kiborulok ezektől a nevektől!:)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.05. 17:32:46

@szeme közé, laposan!: Azért a portugál Pacos Ferreira neve sem cseng rosszul.

wendriner úr 2009.03.06. 01:02:12

Inverness gyönyörű hely, Rooney névvel csak király lehet valaki csatárként, Butcher a legjobb arc azok közül, akik szét akarták törni Maradona lábát, úgyhogy hajrá Felföldiek!

régi szép idők, amikor hegyimentők jöttek utánunk Falls of Glomach-ra...

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.03.06. 09:09:22

@wendriner úr:
és azok a régi csúnya idők,
amikor megtaláltak Titeket.
;)

madbalee 2009.03.15. 19:53:15

és megint nyertek:) (1 góllal)
süti beállítások módosítása