Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Ne csak nézz, láss is! - Bundesliga 2010-'11, ráhangolódás I.

2010.08.02. 14:02 mocsing

Nem kizárt, hogy még a tavalyinál is zseniálisabb idény elé néz a világ legfaszipántosabb bajnoksága, azonban az kizárt, hogy mindenkit eltaláljunk, akire érdemes lesz figyelni. Megpróbáljuk viszont, mivel ahány frappáns facebook-ismerős, annyiszor olvashatjuk el mottóként, hogy a lehetetlen csak egy szó, ráadásul Coelho is megmondta, isten keze mindig azt vezeti, aki hittel halad előtte az úton, továbbá nem is a cél a fontos, hanem az út, amíg azzá válsz, ami lehettél volna, mivel kurvából lesz a legjobb feleség, vagy hogy a tökömbe’ van ez a rengeteg baromság. Mindenesetre inni és élni hagyni.
Alábbi posztunkban a Bundesliga azon arcait, jelenségeit gyűjtöttük össze, akik valamiért előre is rászolgáltak arra, hogy akár a kancsalságot is vállalva, de mindenképp őket kövessük egyik szemgolyónkkal. Helyenként még arról is esik pár szó, hogy miért ne vegyük le tekintetünket róluk, ami nagyban növeli a poszt értékét.

Michael Ballack - Leverkusen

Az NST stábja, holdudvara, kommentelőgárdája és szinte valamennyi élő, elhunyt, illetve fogantatás előtti státuszban lévő emberi lény által futballszempontból légüres térnek tartott Ballackot igenis jó érzékkel igazolták le a gyógyszeresek. Ballack-ban kettő jó év lehet még, és ugyan továbbra is üvöltöm a szerkesztőségben felállított máglyára kötözve, hogy eppur si muove, Ballack igenis kellett volna a Nationalelfbe a vb-n, azonban az Európa-bajnokságra kivinni már aligha kéne. Ez utóbbiban persze az a jó, hogy most irreleváns, mivel egyetlen dolog számít: alkalmas-e Michael a szerepre, amit szánnak neki? Ez a szerep leginkább a vezérürüé, amit egyértelműen neki találtak ki, és ha megnézzük a középpálya többi tagját, mind-mind olyan játékost találunk, akik futómennyiségükkel kisujjból fogják kompenzálni a jó Michael hirdetőoszlopszerű mozgékonyságát. (Barnetta például egyedül vállalná ezt). Induljunk ki a tökéletes felépülésből, és ez alapján nyugodtan jelentsük ki: a Ballack-Vidal duón átmenni akkor sem lesz egy szláv karnevál, ha tankkal vágunk neki. Rolfes-szel párban elképesztően statikusak lennének, amit csodálkoznék, ha nem hasonlóképpen gondolna Heynckes mester, úgyhogy ennek fényében akár komoly harc is várható középen.
Vele a mennyiségi pótlás megtörtént a kezdőben, de Kroos játékát Ballack biztosan nem fogja reprodukálni, nem is lehet feladata. Ugyanakkor Barnettával és Renato Augusto-val kiegészülve a Bundás egyik legpofásabb fedezetsora lesz/lehet az övék, ahonnan kis odafigyeléssel és szerencsével nem fog hiányozni Kroos. (Azért szerintünk inkább fog.)

Toni Kroos - Bayern

Nem véletlenül következik ő, elvégre Ballack leigazolása elsősorban miatta volt lényeges, bár, mint fentebb említettük, ez inkább egy bizonyos szint feletti játékosok tekintetében lezajlott mennyiségi pótlás. Kroos távozása alighanem eléggé idegesíti a ’Kusen szurkereit, tekintve, hogy Toni volt tavaly az agy. Igazságtalanság lenne elhallgatni (csapatbéli, arányos) szerepét a pocsék tavaszt illetően, ugyanakkor feltétlenül meg kell említeni, mekkora súlya volt parádés játékának az őszi menetelésben.

Kis túlzással mindenki, aki szereti és követi a Bundást, azt várja, mit fog kezdeni van Gaal Kroos-szal, mivel egyértelműen ő jön ki a sakkozás végén a padra. Ribéry és Robben kihagyhatatlan, Schweinsteiger és a cséká dettó – középre, a csatár mögé be lehetne tenni az állítólag klasszikus irányítónak született Tonit, de ez esetben a Gomez-Klose-Olic-Müller kvartettből pontosan egy tudna pályára lépni. Ráadásul ez a vb-n is bizonyított Müller posztja. Nem lesz egyszerű, az biztos, és őszintén reméljük, nem a szélre cserének hozták vissza, mert az a lehető legrosszabb megoldás lenne.

Diego Contento - Bayern

Contento félelmetes lehetőséget kapott a sorstól, ami egyben óriási teher is lesz. Aligha egyszerű feladat húsz évesen feldolgozni, miszerint végül mégse költötte el a klubod azt a harminc millió eurót a kontinens egyik legkeresettebb balbekkjére, nem vették meg a vb-döntős válogatott jobb bekkjét, hogy Európa egyik legjobb és leguniverzálisabb szélsőhátvédje játsszon a helyeden, hanem akkor te hozd le a szezont, amely során megpróbáljuk a tavalyi majdnemtriplázást überelni.
Contento egy félelmetes tehetség és annak ellenére, hogy félig olasz származású, a nyugodtság legfőbb erényei közé tartozik, azonban a többi felsorolását hanyagolnám, legyen elég annyi, elizgulni nem fogja. Sok múlik majd az előtte játszó Ribéry védőmunkáján is, de az elfogulatlanság (haha) mondatja velem, az utóbbi évek egyik legjobb Bayern-nevelését van szerencsétek ámulni-bámulni idén. Eddig minden feladatát maradéktalanul teljesítette, ezek közül a csúcs természetesen a 19 évesen, hiba nélkül lehozott BL-elődöntő volt.

Joël Matip - Schalke

A fiatal kameruni válogatott Matip a „rokonszenves Schalke-játékosok” elnevezésű, igen nagyra duzzadt emberhalmaz második, és egyben utolsó, eddig ismert tagja (szeretünk, Olaf Thon!). Egyébként bochumi születésű és posztunk egyetlen másik olyan szereplője, akinél elképzelhető, hogy többet fog a padon csücsülni, mint a pályán rohangálni. Ennek legfőbb oka, hogy a kevésbé szerethető, de kétségkívül kiváló romboló Jermaine Jones felépült sérüléséből és ott bent középen még Rakiticsnek is helyet kell szorítani. Megoldható lenne mindhármuk játszatása, Magathon múlik, milyen formációt választ.
Nem szeretnénk végignézni, ahogy összesen ötmeccsnyi időt kap a szezonban, úgyhogy kezdjük el fogalmazni a petíciót, amelyben követeljük mainzi kölcsönadását, hadd szokjon össze Holtbyval. Mivel ez garantáltan nem történik már meg, egyszerűen izzítsuk ujjainkat a billentyűzeten és Jones legkisebb hibájánál üvöltsük bele az éterbe, hogy bezzeg Matip ezt jobban csinálta volna. Nem korrekt hozzáállás, de kit érdekel. Ám ha mégis pályára lép, figyeljünk oda, mert nagy spíler válhat belőle. (Hatalmas belső vívódás volt, hogy Höwedes, vagy Matip, és fogalmam sincs, miért őt választottam.)

Eljero Elia - Hamburg

A vb egyik felfedezettjeként tartják számon a pimasz képű hollandot, akivel kapcsolatban még akár fájdalmas, önkritikus beismerésre is kényszerülhetek, ha heinrich megérzése válik be és Elia nemzetközi klasszissá cseperedik. Mivel első az ego, remélhetőleg ez nem történik meg.
Elia általában a bal szélen játszott és manapság azt kell mondanunk a mondat folytatásaképpen: annak ellenére, hogy ballábas. Egyelőre nyilván csak Veh tudhatja, mit szeretne játszatni ezzel a kerettel, az ellentétes lábú szélsőkről se tudjuk, mit gondol, de általánosságban nem gondolnánk elvetendő ötletnek Petricset középre húzni és a Trochowski-Elia szélsőpárossal nekivágni az idénynek. És akkor mehet a ki tudja többször Nistelrooy elé rúgni a labdát című játék, amely már több klub életében is eredményezett bozitív hangvételű időszakot.

Raúl - Schalke

Raúllal és jövőbeni szerepével kapcsolatban már leírtam legfőbb gondolataimat, és ugyan a hétvégi felkészülési minitorna döntőjét legfeljebb Léderer „úristen, emberek, bedobáááás!” Ákos közvetítése mellett érezhettük volna tétmeccsnek, a lényeg azért lejött: Raúl jól érzi magát, Raúlt nagyon szereti a gelsenkircheni közönség, Raúl bizonyítani szeretne, mert noha nem úgy, mint másnak, de neki is van mit. Sok szeretettel várjuk hasonló góljait bajnokikon is, de könyörgöm, vegyenek elé valakit, aki arra született, hogy befejezze az akciókat.


(Remélem, egyetlen kolléga lelkében sem okozott gyógyíthatatlan sebet, hogy nem Raúllal, a madridi ikonnal kezdődött a felsorolás. Mindezt természetesen annak a nyilvánvaló ténynek a fényében említem meg, hogy szóban forgó játékos visszavonult.)

Gojko Kacsar - Hamburg

A szerb válogatottba rosseb se tudja, miért nem fért be a vb-n, de a még mindig nagyon fiatal Kacsar előtt itt a kiugrási lehetőség, a teljesen reménytelen Herthából végre ez olyan csapatba került, ahol lesz kivel összejátszani. Ő egyébként nagyjából ugyanazt a gyártmányú szopóálarcot vette fel, mielőtt elment forgatásra, mint Timoscsuk, ugyanis a klub csapatkapitányának posztján játszik, aki ugyan öregszik, de még mindig hatékony és respektje is megkérdőjelezhetetlen. Errefelé Jarolim tölti be ezt a csudálatos pozíciót, Kacsarnak őt kellene leültetni a padra, vagy ha ez sikertelen kísérlet lesz, elkezdheti ostromolni Zé Roberto helyét. Ez egy év múlva feleslegessé válhat, mivel a brazil akkor már vélhetően hazatér, de legalábbis felhagy a profi futballal. Kacsar játéka egyébiránt jobban hasonlít Zéére, mivel képes okos passzokra, ami Jarolimra mosoly nélkül nem mondható el, de ha rajtunk múlna, azon koncepció mentén indulnánk neki a hamburgi idénynek, hogy vagy Jarolim, vagy Zé helyett, de Kacsarnak játszania kell. Ő lehet a jövő, ráadásul már nem rosszabb egyiküknél se. Azért jó eséllyel ez megmarad az én elméletemnek, mégohzzá mérsékelt kiterjedésű rajongótáborral.

Szalai Ádám - Mainz

Nyilvánvaló hazabeszélés Szalaival zárni a posztot, mert ugyan senki nem vár 10+ gólt tőle, de végre van esélye magyar csatárnak egy topliga első felében végző és ott megragadni készülő csapatban a kezdőbeli tagságra. Ötletem sincs, ilyen mikor történt utoljára, mindenesetre sajnálattal vettem tudomásul Bancé maradását, már csak azért is, mert jelenleg egyértelműen többre taksált és többet is érő futballista, mint Szalai. Ebből és a középcsapatok által imádott egycsatáros játékból együttesen következhetne a kispad elkoptatása, de valami azt súgja, ebben az évben többre számíthatunk. Nem mellékesen azért, mert egyelőre bizonytalan, hogy a térdproblémákkal küzdő burkina fasoi konkurens pályára léphet-e az idénynyitón.
Semmilyen különösebb illúzióm nincs, kik lesznek a válogatott legfontosabb csatárai (mégis, kinek vannak illúziói az Egervári-válogatottal kapcsolatban?), de személy szerint örülni fogok, hogy ha a Mainz másfeledik számú csatárának legalább esélye lesz a düsseldorfi futballgyalázó kiszorítására. Hajrá!

327 komment

Címkék: bundesliga szalai beharang

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr912193188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.06. 22:06:34

@Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien: Nem írtam, hogy nem nyerhetnek a németek csak azt, hogy közelről sem egyeduralkodók. Örömötöket megértem, csak jelzem, nem minden papsajt. A Samp veresége miatt meg remélem nem kell majd magyarázkodnom.

"Már előre látom, akárhogyan jutna tovább a Werder a Sampon, te az olaszok fölényét magyarázod bele, még akkor is ha 10-0 összesítéssel történne, na ez lesz az arcoskodás" - oktondi és rosszindulatú feltételezés, ráadásul alapnélküli.

zsakfos 2010.08.06. 22:16:29

@Lojzi_:
Az eddigi 5 selejtezőn Hummels, Badstuber 4, Kroos, Höwedess 3 meccset játszott, Müller és Boateng is kettőn ( az észak-írek és a csehek ellen az egyiket, a másikat mindketten San Marino ellen). Hozzáadva, hogy azért a többi német játékos is jó, ez szimplán blama, nem elszipkázás,főleg annak fényében, hogy azért a csehek mellett Izlandot és Észak-Írországot sem sikerült megverni ( egyik sem a világverő utánpótlásáról híres).
És igen, jó a német utánpótlás,de azért, hogy mindent besöpörhetnek nekem erősnek tűnik.
@popp:
Én veled ellentétben úgy látom, hogy jelenleg a spanyol, a holland, a német és a francia utánpótlás emelkedik ki Európában. A többieknek igazán meg kijöhet egy-egy jobb eredmény. Ha csak mondjuk az U 19-es, U21-es korosztályt nézzük: nem véletlen, hogy ezen 4 ország fiataljai tudnak játszani rendszeresen felnőtt szinten is klubcsapataikban, jó bajnokságokban. És ki is jutottunk oda miért van bajban az olasz és az angol utánpótlás...

Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.08.06. 23:04:26

@Rekordvizemeister: Te annyira utálod Löwöt, hogy még végén azt hiszem, hogy homofóbiás vagy;)
A lényegre térve, szerinted a Hummels, Höwedes, Kuranyi hármas segítségével megverték volna a spanyolokat, ezt nem gondolhatod komolyan. Ha, arra gondolsz, hogy az igazságosság nevében ki kellett volna vinni őket, az talán igaz, de ez nem erről szól, hanem az eredményességről és azért Löw felel. Nem véletelnül látod mindig ugyanazokat az arcokat a válogatottban, mert ezek értik már Löwöt és a filozofiáját. A csapat láthatóan fejlődik, de még nem elég stabil, hogy a legeslegjobbak ellen dominálni tudjon.Például Badstuber szerintem nem utolsó sorban azért került be, mert egy olyan csapatban játszott, amihez hasonló stílust akar Löw is a válogatottban. De vehetjük Khedirát, akit most elvitt a Madrid, őket is átverte Löw?
Csak úgy mellékesen Magath Metzet hozta kvázi Weste helyébe, hát ez se igazán érthető (pénzügyileg biztos, amúgy nem), aztán csak lenyelitek, ha jönnek az eredmények és ő is a legszívesebben vinné az összes aktuális csapatába a kedvenc embereit(StuttgartbólWolfbaWolfból Schalkéba) Arra akartam kilyukadni, hogy bárki lenne Löw helyett a válogatott vezetője hasonló kifogásaid lennének, talán egy külföldi nemzetiségű esetében lenne kiegyensúlyozottabb a válogatás, aki csak akkor ismerkedne a bundással , de az is abból eredne, hogy nem ismeri a játékosokat és csak a statisztikákra hagyatkozhatna.

Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.08.06. 23:34:24

@popp: Meglátjuk, de nem alapnélküli a feltételezésem, mégha sarkítottam is. Egyébként szerintem 50-50 hogy ki jut tovább és szerintem a napi forma dönt.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2010.08.07. 08:47:51

azt kérdezném tisztelettel, hogy van-e valakinek tippje, azzal kapcsolatoschan, hogy mely csapat lesz a mai szuper-kupa győztese? :))

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.07. 11:29:21

@Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien: Szerintem a nemzetközi rutinja milyet a Werder valamivel esélyesebb.

Arra viszont kiváncsi volnék mire alapján feltételezed amit?. Abból ugye sohasem csináltam titkot, hogy nem szimpatizálok a német csapatokkal, de nagy duzzogva azért mindig elismerem ha jobbak.

Lojzi_ 2010.08.07. 12:55:31

@popp: Tavaly a Fiorentina ellen sem ismerted el.
De még lehetne példákat találni.

@ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget: Ha teljes keretek lesznek, akkor a Bayorokra voksolnék.
Még Robben nélkül is.
Látni kéne majd a kezdőket.

A Bayern B-nek viszont nincs esélye a Schalke ellen, ahogy egy hete sem volt.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.08.07. 17:39:25

Kraft - Lahm , Demichelis , Badstuber , Contento - Schweinsteiger , Pranjic - Hamit Altintop , T. Müller , Olic - Klose

vs

Neuer - Uchida , Höwedes , Metzelder , Schmitz - Kluge , Rakitic , Matip - Raul - Farfan , Edu

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.08.07. 17:48:11

Contentót nem hatotta meg nagyon a német himnusz, ő asszem már a Squadra Azzurrára gyúr :)

Titi120 2010.08.07. 18:28:53

@Rekordvizemeister:

Nekem a Schalke taktikája 4-4-2 -nek tűnik, Raullal és Farfannal a frontvonalban.

Van Gaal meghagyta Müllert árnyékéknek és Olic mozgott ki a szélre Robben oldalára, a horvát helyén meg Klose gomezkedik ahogy azt tőle megszokhattuk Bayern mezben.

Elég gyengusz meccs egyébként ...

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.08.07. 18:41:45

@Titi120: hát ja, bár tudatos, taktikai elemet még nem nagyon láttam támadásban tőlünk :)

A Bayern már eingespielt, nálunk ez most még fényévekre van, nem hinném, hogy ezt fogjuk játszani, Rakitic nagyon súlytalan és a 4-2-3-1 ellen pont nem vmi fényes. Ha a széleken akarunk támadásokat vezetni, akkor az Edu/Raúl kettős középen így nem lesz túl fajsúlyos. Na, majd alakul vmit, hátha :)

Egyébként meg ja, nagyon gyengusz.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.08.07. 19:45:31

Na, brühühü (Bayern sajtója az elmúlt 10 napban) megvolt, oszt mégis még így is jobbak vagytok.

Most egy időre game overt hirdetek magamnak.

Lojzi_ 2010.08.07. 20:30:06

Szerintem a korai időpont és a felkészülés hiánya ellenére nem volt olyan rossz mérkőzés.
A VB döntőnél pl. jobb és sportszerűbb volt, de annál azért lesz remélem magasabban is a léc.

Az NSO szerint nem hiányzott senki a Bayernből.
Ilyenekről, mint Butt, van Buyten, van Bommel, esetleg Ribéry, vagy Robben még nyilván nem hallottak.

Az ebből a meccsből is látszott, hogy a Schalke mostani formájában még nem versenyképes a Bayernnel, de Magath csapatai egyébként sem ősszel szoktak villogni, hanem tavasszal, mikor a többiekből már fogy a szufla.

Ami még feltűnt, az Müller játéka. A gólt mondjuk abból a helyzetből ezen a szinten illik belőni, így azt ne számoljuk a különlegesen jó megoldások közé.
Ha így teszünk, akkor viszont elég kevés volt a jó megoldása.
Küzdött, jól is mozgott, kapott is labdákat, gyors is volt, de a végén valahogy mindig belekeveredett a saját akcióiba.
Őszintén remélem, hogy ez csak valami szezon eleji fásultság, nem pedig most csapódik le az elmúlt pár hónap felkapottsága, vagy ha igen, akkor LvG kiosztja neki az ilyenkor szükséges atyai pofont.

_X_ 2010.08.07. 22:53:25

érdekességképpen: werder-fullhalm 1:5 (teszt mérközés) Gera mesterhármasával

Lojzi_ 2010.08.08. 07:40:45

@_X_: Nem a Werder kapott ki a Haladástól is múlt héten?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.08.08. 07:49:21

@Lojzi_: De igen, bár nem tudom Szombathelyre milyen csapattal mentek, 2 éve az Arsenallal is döntetlent játszottak.

Lojzi_ 2010.08.08. 08:58:14

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Hiába a sorcserés barátságos meccseken a magyarok szinte verhetetlenek... :o)))

_X_ 2010.08.08. 13:34:56

@Lojzi_: jah, mondjuk ott nem tudom mennyire tartalékosan játszottak akkor. Ezen a meccsen már Özil, Mertesacker stb is játszott.
Mondjuk teszt játék azért teszt játék, hogy tesztelhessenek szal hosszútávú következtetés nem kell levonni. Csak megjegyeztem, h Gera nincs olyan rossz formában.

Azért Gera az ELben is tudott villogni (pl HSV ellen) ezt kár lenne tőle elvitatni.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.08. 15:59:23

@Lojzi_: Mondjuk az továbbjutás nem is volt egyértelmű, de főleg 10-0, idegenben lőtt góllal mentek tovább kedvenceid vazzer. Arról nem is beszélve, hogy Klose hazai győztes gólja méretes lesről esett. ha oda-vissza nyert volna a Bayern egy szavam sem lenne, hidd el!

Lojzi_ 2010.08.08. 22:19:01

@popp: Erről beszélek.
Látványosan elfeledkezel arról, hogy a végeredmény 30 perccel a visszavágó vége előtt alakult ki és ezalatt meg sem próbáltak továbbjutni az olaszok. Ugyanezt vica versa el nem tudnám képzelni.

A bírói tévedésről meg nem a Bayern tehetett, hanem a FIFA és az UEFA. A FIFA azért mert nem hajlandóak lépni a szabályok betartatásában a modern technika felé, az UEFA meg azért, mert a hülye bírókat nem ássa el a kert végében, hanem fontos meccseket ad neki, mintha nem is lennének hülyék.
Ráadásul volt olyan, hogy 1-1-ben megállították a szabályos bajor akciót lesen.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.09. 10:30:09

@Lojzi_: na maradjunk annyiban, hogy nem volt egy ellentmondást nem tűrő magabiztos továbbjutás, ezt azért talán a legelfogultabb Bayern fan sem mondhatja. Azt meg talán elismertem, hogy továbbjutott a Bayern.

A bírói tévedésről meg Fio sem tehet, mégsem kérdés, hogy ők jöttek ki a spori tevékenységéből jobban.

Lojzi_ 2010.08.09. 11:49:11

Jót mosolyogtam a Bayern tegnapi jótékonysági meccsén, amikor az utolsó percben 11:0-nál a télisportosok felmentek 30 emberrel a pályára, de már egymást zavarták és az istennek nem akart összejönni a szépítő gól.
Pedig a Bayern és a bíró is türelmesen várta, hogy mikor találják el végre a kaput a srácok....

Lojzi_ 2010.08.09. 11:50:53

@popp: Ez így van. Régen viszont azt állítottad, hogy a Bayern jött ki jobban.

Lojzi_ 2010.08.09. 13:57:54

www.nemzetisport.hu/nso_hirek/franciaorszag-a-bayern-nem-engedi-el-riberyt-fegyelmi-targyalasara-2040315

A Bayern kontra nemzeti válogatottak saga további epizódokkal folytatódik.

Ezúttal is a bajoroknak van igaza szerintem.
Nehogymár a francia labdarúgó szövetség egyet füttyent, Ribéry meg otthagyja a Bayernt egy olyan hét keddjén, ahol hétfőn és pénteken is tétmeccsek vannak.
Szerintem a franciák meg sem nézték a Bayern meccsnaptárát, amikor ezt az időpontot kitűzték.

Lesz ősszel is válogatott mérkőzése a francia válogatottnak, akkor úgyis együtt lesz a banda, meg a kluboknak is el kell engeni a játékosokat, akkorra tessék időzíteni a tereferét lehetőleg.

Lojzi_ 2010.08.13. 09:03:17

Adja valami a Bayern-Realt este?

hellmutth 2010.08.13. 10:14:14

a zdf nemet ado adja a mecset 21 oratol

Lojzi_ 2010.08.13. 10:32:28

@hellmutth: Kiváló.
Olyanom nincsen.
Az melyik szolgáltatónál lehet benne a csomagban?

hellmutth 2010.08.13. 12:08:11

a zdf az allami nemet tv 2 programja nekem parabola antennam van

Roeder 2010.08.13. 18:21:39

@Lojzi_:@hellmutth: nekünk régebben a upc directen volt vagy 15 német csatorna,közte ard és zdf,de néhány hónapja ezek a faszok átálltak valami másik műholdra,és most nézhetem a szlovák,román és szerb csatornákat...kurvára boldoggá tettek

Lojzi_ 2010.08.13. 20:59:30

rojadirekta.com-on van böngészőből nézhető stream is nem kevés.

Lojzi_ 2010.08.13. 21:00:06

rojadirecta.com C-vel, bocsi.

Lojzi_ 2010.08.13. 21:04:07

4-4-2
Butt
Badstuber, Van Buyten, Jüllich, Contento
Sosa, MVB, Pranjic, Ribéry
Müller, Klose

Hát mit mondjak. Ennél is van erősebb összeállításunk.
Badstuber a másik oldalon Lahm helyén, erre befizetek.

Lojzi_ 2010.08.13. 21:11:10

Jüllich van szélen és Badstuber bent. Így hihetőbb, mint az előzetes kiírásban.

Lojzi_ 2010.08.13. 21:13:06

Azért 11-esből illett volna...

Titi120 2010.08.13. 21:13:49

@Lojzi_:
Jól láttam h Badstuber rúgta ? :o)

Lojzi_ 2010.08.13. 21:15:18

Van már új nst oldal más címen, hogy csak egyedül írogatok itt?
Vagy mindenki elköltözött a szigetre és/vagy valamelyik tengerpartra?

Titi120 2010.08.13. 21:17:24

@Lojzi_:
Egy Bayern - Real már senkit nem hoz lázba, amikor a Duna tévén a ZTE - Pápa megy. :)

Lojzi_ 2010.08.13. 21:17:39

Nem tudom milyen nyelven nézem.
Ha a Jüllich az "Hülics" az akkor spanyol lehet?

Lojzi_ 2010.08.13. 21:20:29

@Titi120: Hát ha azt vesszük, hogy az elvileg élfutballal foglalkozó nst blogon az utolsó két poszt magyar barátságos meccsel foglalkozott, akkor már semmin sem lepődök meg.

Titi120 2010.08.13. 21:22:05

@Lojzi_:
Valószínűleg ugyanazon ahol én a Bayern Municsot és Van Bomot hallom.

Lojzi_ 2010.08.13. 21:23:01

Nem is "Hülics". Csak szimplán "Hulics".
Érdekes, hogy a Müller az már megy.
Egy VB gólkirályság sokat segít.

értelmetlen_nevű 2010.08.13. 21:26:24

ronesz szépen átvette Raul mezét.

azért illene nem (nagyon) kikapni, ha már egyszer ilyen búcsúmeccsnek kiáltották ki.

rizla 2010.08.13. 21:29:27

félelmetesen ocsmány a betűtípus, amivel a madridi mezszámokat kiírták a hátukra.

Lojzi_ 2010.08.13. 21:29:44

@értelmetlen_nevű: Egyelőre nem tűnik jobbnak a Real.
Ez a Marcelo lövés, meg egy Higuain fejes volt veszélyes, inkább a Bayern támad.

Titi120 2010.08.13. 21:35:52

Ribery egyelőre nagyon pörög, nem tudom mennyire szól ez a Realnak, s mennyire annak, hogy érzi a tavalyi év után van törlesztenivalója.

Lojzi_ 2010.08.13. 21:41:02

@Titi120: A tavalyi szezonhoz képest csak jobb lehet.
Szinte folyamatosan a kvalításai alatt játszott, amit szerintem nem fog megismételni.

Lojzi_ 2010.08.13. 21:43:56

Miért van olyan érzésem, hogy Sosa nem ezen a meccsen válik alapemberré Robben felépüléséig?

Lojzi_ 2010.08.13. 21:47:31

Na most ment el a stream.. :o((

értelmetlen_nevű 2010.08.13. 21:48:00

@Lojzi_: nem is azért mondtam, csak nem értem, hogy miért kellett a 11est elbohóckodni.

Ahogy nézem Jüllich a tarcsiban is összesen 3 meccset abszolvált, sajnos úgy tűnik, hogy beadni Oddo tanította meg.

Casillas kemény.

halareaal 2010.08.13. 21:50:35

@Lojzi_: www.sportslyrics3.blogspot.com/

nekem ezen végig jött, még akadozások sem voltak.

Lojzi_ 2010.08.13. 21:51:57

@értelmetlen_nevű: Szerintem azért csak 3-at, mert a többi meccs helyett leckét kellett írnia. Legalábbis az arca alapján nem 30 év körüli a srác.

Amúgy mit jelent az elbohóckodás?
Másnak kellett volna lőnie?

Lojzi_ 2010.08.13. 21:53:24

@értelmetlen_nevű: Amúgy Casillas tényleg az.
Nélküle már rég vezetne a Bayern.
De pont ezért tartják.
(Amíg el nem igazol Brémába.)

gibson 2010.08.13. 21:53:31

Hát nem ez életem legizgalmasabb meccse idáig...
21-essel ki játszik a Realnál? Pedro Leon elvileg, de neki rövidebb haja van úgy emlékeztem. Geci szar minőségű a stream úgyhogy arcokat nem látok :)

dzolutan 2010.08.13. 21:54:35

Ribéry észhez térni látszik, már az előző szezon végén sem úgy lépett fel a pályára, mint előző este a Moulin Rouge-ban, és most van két hónapja visszaszerezni a "trónt" Robbentől.
Azt viszont nem értem, hogyan lehet fent Pranjic, Klose, Sosa míg Kroos pihenget.

értelmetlen_nevű 2010.08.13. 21:59:54

@dzolutan: Kroos a válogatott meccs miatt hiányzik. Sosa tényleg gecirossz, állítólag a Napoli érdeklődik iránta, jó lenne túlesni a dolgon (akkor már csak Demichelis marad).

@Lojzi_: igen, szerintem Holgernek ez volt az első büntetője. Ribery-nek vagy Klose-nak pont jó önbizalomnövelő lehetett volna.

Pranjic egyébként most egész tűrhető. Ribery meg itt az ideje, hogy villantson valamit.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2010.08.13. 22:06:08

Ma már komoly meccseket is játszottak Európában: német kupanap volt.

halareaal 2010.08.13. 22:08:16

@gibson: Pedro Leon az, ő volt talán a legjobb mezőnyjátékos a Realból az első félidőben.

gibson 2010.08.13. 22:10:54

@halareaal: igen, azért tűnt fel nekem is. Mondjuk ebben a mezőnyben/ezen a meccsen nem nehéz legjobbnak lenni, valljuk be őszintén...

Lojzi_ 2010.08.13. 22:11:24

Kik jöttek? Kraft, Braafheid itt. Legalábbis eddig ennyi tűnt fel.

gibson 2010.08.13. 22:21:53

Hát ez az egész még nagyon előszezon-szagú. Mire végigmegy mind a hat csere el is alszom kb...

Lojzi_ 2010.08.13. 22:29:16

A cserék óta mondjuk megint vannak helyzetek és némi rohangálás.

gibson 2010.08.13. 22:52:06

Tizenegyesek lesznek?

dzolutan 2010.08.13. 22:52:17

Kraftban van power, már most jobb mint Rensing, és remélem, hogy meccs után bejelentenek egy Xabi Gomez cserét. :D

drogosmacska 2010.08.13. 22:55:18

@gibson: az egy dolog, de drenthe és albiol is a lövők között? :)

gibson 2010.08.13. 23:00:33

@drogosmacska: Drenthe hogy elhízott már? :)

drogosmacska 2010.08.13. 23:01:13

@drogosmacska: ezek szerint csak ott ette őket a fene a kezdőkörben.

elég unalmas egy előszezoni meccs volt, sok mindent nem lehet belőle levonni azon kívül, hogy Casillas továbbra is kurva jó, de ez meg nem nagy újdonság

drogosmacska 2010.08.13. 23:02:26

@gibson: ezt mondjuk a nem túl jó minőségű streamen nem nagyon láttam, de azért mindig is elég sűrű srác volt

gibson 2010.08.13. 23:03:51

Szóval ezek a tizenegyesek kicsit feldobták a végét /érdekes, hogy még a legrosszabb meccset is mennyire fel tudja dobni/, de mindent összevetve nekem elég arctalan volt ez a Real Madrid ma este. A szó szoros értelmében is, a gyenge minőségű kínai streamnek köszönhetően, de átvitt értelemben is sajnos - Guti és Raúl nagyon hiányoznak... :(

értelmetlen_nevű 2010.08.13. 23:05:47

azért elég snassz egy ilyen "gálameccsen" 0:0-t játszani.

@dzolutan: én meg azt hittem, ha szétteszik a lábukat Beckenbauer búcsúmeccsén (látványos potyák, CR luftot rúg stb.), akkor megkapják Gomezt ajándékba. Úgy látszik nem kellett nekik :(

Lojzi_ 2010.08.13. 23:05:52

@gibson: Ha nem kérdezel rá, akkor én a tizenegyesek előtt lekapcsoltam volna a gépet és elhúztam volna aludni... :o)))

Lojzi_ 2010.08.13. 23:08:25

@Titi120: Most látom csak az nso-n, hogy miért váltott át mindenki ide a ZTE-Pápa rangadóról...

gibson 2010.08.13. 23:13:33

@Lojzi_: ha lett volna még egy-két perc hosszabbítás, én sem írtam volna semmit, mert már így is félig aludtam... :)

Domingo 2010.08.13. 23:22:04

@Lojzi_: Én már csak azt nem értem, hogy minek kezdték el a második félidőt. Az az igazi szívás, hogy Pavicsevics hiába lőtt két gólt, mert ugye ebből újrajátszás lesz. Én pedig életemben nem áztam meg még ennyire.

Lag_Operator 2010.08.15. 15:49:03

Bancé végül eligazolt valahova Dubaiba...

gyore 2010.08.15. 18:06:46

@Lag_Operator: Hálával tartozunk neki. A bunkóválogatottban ő lenne Balotelli ékpárja.

Lojzi_ 2010.08.16. 11:15:57

Uli szerint nem ért még véget az átigazolási ablak, lehet, hogy lesz még új játékos.

Gondolom, ha egy játékost akarnak venni, akkor arra nem fél millát szánnak, hanem komoly összegért jön valami nagy név.

Arra is kiváncsi leszek, hogy idén is lesz-e valami fiatal, akit LvG beépít a csapatba.
Kraft nem tűnik rossznak, hátha nem a következő Rensing lesz belőle. Alabát és Contentót már tavaly is láttuk, de ott van a keretben Nicolas Jüllich és Maximillian Haas is. Előbbi papíron támadó középpályás, de a Madrid ellen Lahmot helyettesítette és van Gaal a meccs után komolyan megdícsérte, utóbbi pedig középhátvéd.

Azért kíváncsiságból megnéztem, hogy a jelenlegi keretből összerakható-e egy saját nevelésű (érstd.: első osztályú meccsen először nálunk pályára lépő) csapat. Íme:

Kraft
Lahm, Haas, Badstuber, Contento
Ottl, Schweinsteiger
Jüllich, Kroos, Alaba
Müller

Nem mondom, hogy BL esélyes gárda, de a Bundesligában komolyan nemzetközi kupás helyért menne ez az összeállítás.
Szerintem a St. Pauli és társaik ellen, meg a kupában a negyed-ötödosztályú ellenfelek ellen ki is lehetne próbálni.

Lojzi_ 2010.08.16. 11:20:03

Uli szerint nem ért még véget az átigazolási ablak, lehet, hogy lesz még új játékos.

Gondolom, ha egy játékost akarnak venni, akkor arra nem fél millát szánnak, hanem komoly összegért jön valami nagy név.

Arra is kiváncsi leszek, hogy idén is lesz-e valami fiatal, akit LvG beépít a csapatba.
Kraft nem tűnik rossznak, hátha nem a következő Rensing lesz belőle. Alabát és Contentót már tavaly is láttuk, de ott van a keretben Nicolas Jüllich és Maximillian Haas is. Előbbi papíron támadó középpályás, de a Madrid ellen Lahmot helyettesítette és van Gaal a meccs után komolyan megdícsérte, utóbbi pedig középhátvéd.

Azért kíváncsiságból megnéztem, hogy a jelenlegi keretből összerakható-e egy saját nevelésű (érstd.: első osztályú meccsen először nálunk pályára lépő) csapat. Íme:

Kraft
Lahm, Haas, Badstuber, Contento
Ottl, Schweinsteiger
Jüllich, Kroos, Alaba
Müller

Nem mondom, hogy BL esélyes gárda, de a Bundesligában komolyan nemzetközi kupás helyért menne ez az összeállítás.
Szerintem a St. Pauli és társaik ellen, meg a kupában a negyed-ötödosztályú ellenfelek ellen ki is lehetne próbálni.

Lojzi_ 2010.08.16. 11:20:41

Ezek szerint előszörre is elment....
Bocs a dupláért.

dzolutan 2010.08.16. 15:31:44

Uli balhátvédet nyilatkozott, remélem kispadra valami vén ravaszdit. Este kupameccs, ne feledjük.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.08.16. 15:32:58

@dzolutan: ne feledjük, hogy nem este, hanem hattól. este a bányászok játszanak, de azt is adja a sporttv

dzolutan 2010.08.16. 15:47:12

Ha valaki fent van a kezdés időpontjában 15 órája, akkor az veheti estének. :D
No de ezt majd folytatjuk az újabb posztban, ami elég jó lett.

értelmetlen_nevű 2010.08.16. 15:49:03

@Lojzi_: azért a saját nevelés nagyon mást jelent, bár gondolom te is tudod.

Én egy kicsit fázom Contento-tól, tényleg tehetséges, tényleg nem lehet rá eddig semmi panasz, de azért 20 évesen gyakorlatilag 0 rutinnal kicsit túlzás alapemberként számítani rá. Persze az sem lenne jó, ha végleg a padra szorítaná valaki.

Én azért nem lepődnék meg, ha mégsem jönne senki.

dzolutan 2010.08.16. 15:57:39

@értelmetlen_nevű: "20 évesen gyakorlatilag 0 rutinnal kicsit túlzás alapemberként számítani rá"
Tudom, el van már csépelve, de Müller, Holger. Véleményem szerint Ribéryvel ketten csodát fognak művelni, jön a kispadra egy nyugger, hogy a tini tanulhasson és pihenhessen néha. Vagy Evra, és akkor Diego figyel, tanul, játszik ha az öreg pihen. Mondjuk LvG-t ismerve az előbbi megfejtés a valószínűbb.

Lojzi_ 2010.08.16. 19:48:58

Azért annak örülök, hogy a 3 pechvogel mindegyike betalált, míg Müller és Kroos gyümölcsöző együttműködéséből láthattuk az első epizódot.
Amúgy maga a meccs felejtős.

Micimedwe 2010.08.16. 19:51:13

Nem érdemelt vereséget a Windeck.

Lojzi_ 2010.08.16. 19:55:35

@Micimedwe: De. Aki négy gólt kap és nem lő az nálam vereséget érdemel.

Micimedwe 2010.08.16. 19:57:59

@Lojzi_: A futballt gólra játsszák, valóban.

értelmetlen_nevű 2010.08.16. 20:04:12

@Lojzi_: Ne már, az ötödik ligában játszanak, még szép, hogy kikaptak. Ezzel együtt nagyon jól tolták, az első félidőben szerintem jobbak voltak mint a Real :D

Ribery megint nagyon gyenge volt. MvB emberhátrány, Müller is rossz volt. Kroos viszont jól játszott, mondjuk neki tényleg most kell bizonyítania. A Wolfsburg ellen ennél sokkal több kell.

LvG megmondta, nem lesz több igazolás.

Lojzi_ 2010.08.16. 20:32:17

@értelmetlen_nevű: Nem mondtam, hogy nem küzdöttek erőn felül és azt sem állítottam, hogy a bajorok közül mindenki élete meccsét játszotta ma.
Mindazonáltal megérdemelten jutott tovább a Bayern.
Nem nagy dicsőség viszonylag rossz játékkal mindössze 4:0-ra verni egy lelkes ötödosztályú csapatot, de a tény az ettől még tény: a Bayern érdemelte a győzelmet és a továbbjutást.

Nem maguknál kellett jobbnak lenni, hanem a Windecknél, az megvolt.
Nem hinném, hogy a Wolfsburg ellen ugyanez lesz a meccs képe.
A St. Pauli ellen inkább el tudom képzelni.

Megjegyzem a Wolfsburg méginkább szenvedett a hétvégén...
Nézzük mit mutat a Schalke most!

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.08.16. 20:34:58

@Lojzi_: raúl kispados, vagy még oda se fért el? :)

Roeder 2010.08.16. 20:56:15

@értelmetlen_nevű: szerintem Müller nem volt rossz az első félidőben,volt pár jó elfutása a szélen,csak sajnos mindig azzal értek véget hogy valamelyik védő felrúgta/lerántotta.legalább 4-5 ilyen volt mikor megverte a védőt,csak aztán visszahúzták.
a második félidőre aztán látványosan visszaesett mindenki.nem erőltették.

Lojzi_ 2010.08.16. 20:56:48

Az első gólnál így már mindenképpen lefőtt a kávé.
Mindezt Raúl és Robinnyó nélkül. :o))

Lojzi_ 2010.08.16. 20:58:26

@mocsing: Hasizomgyulladása van, mert életében nem ült fel annyit medicinladával, mint az elmúlt két hétben. :o))

dzolutan 2010.08.16. 21:05:24

@értelmetlen_nevű: nemár, Kroosnak pontos labdája alig volt, a megkapott labdával mindig a saját kapuja felé fordult, akkor is megjátszhatatlan volt, amikor már csak 4en védekeztek az ellentől. 2 jó lövés és sok szar szöglet, ennyi a mai mérleg.

értelmetlen_nevű 2010.08.16. 22:05:42

@dzolutan:

szerintem nem ugyan azt a meccset néztük. A szögletei tényleg gyengék voltak, és tényleg nem volt túl agresszív, de nálam talán ő volt most a legjobb a csapatból, főleg a 2. félidőben (ami persze nem túl nagy dicsőség az egyéni teljesítmények ismeretében). Szerintem pontosan passzolt, talán csak a 16-oson belül volt egy két pontatlan utolsó passza.

@Roeder:

Tényleg agilis volt, de sokszor passzolt ellenfélhez, néha nagyon nem érezte az összjátékot. Kicsit szigorú voltam vele, de ennél sokkal többet vártam. Viszont volt egy két jó beadása, ez örvendetes :D Egyébként Kroost és talán Klose-t leszámítva tényleg ő volt az, akivel elégedettek lehetünk.

Ribery viszont aggasztó, remélem, hogy csak a gyenge ellenfél miatt volt ennyire tompa (bár az ő helyzetében ezt nem szabadna megengednie magának).

LvG lenyilatkozta, hogy Robben felépülésével Müller, Olic és Kroos egy helyen osztozkodnak, persze ez nem túl meglepő.
süti beállítások módosítása