Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Átigazolási tipródás IV. - Hadd szóljon az offtopic

2010.08.09. 10:17 heinrich

Ahogy azt tavaly Benő mondotta volt, lassan beköszönt a vadászszezon, mikor Pampalini is csak kapkodja a fejét, egy szintre süllyed a Bild és a Guardian. Ki kivel ebédelt, látták-e Gerrardot Madridban, ezermilliót költ-e a Citeh, lebegtetés, ársrófolás, találgatás, varia. A szóbeszédek követésére fordított energia 5% hasznosul, mégis nehéz kibírni, hogy az ember ne kapkodja a fejét, és ne foglaljon állást nemlétező igazolásokról. Hiszen mi van, ha pont ez valósul meg. Esetleg az. Vagy mindkettő. Vagy egyik sem. Felesleges eszmefuttatások a vb-turbósított átigazolási piacról – jöhet ide mind.

528 komment

Címkék: h vegyes izé

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr592208988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Everred 2010.08.17. 16:43:32

@Neil Blender: jó, persze, előfordulhat, hogy ő lesz a kivétel. De nektek Sneijder, Kaká és Van der Vaart sem volt elég jó, az ember nem véletlenül gondolja azt, hogy nem mindig a játékosokkal volt a gond...

halareaal 2010.08.17. 16:48:41

@Neil Blender: Benzemának sztem köze nem lesz az előző szezonbeli teljesítményéhez, szinte biztos h sokkal jobb lesz. a tavalyi év ráment a beilleszkedésre, és h az edzői nem számítottak rá, de állítólag azóta már minden fasza.

@Everred: ha szerencséje van akkor úgy is járhat, mint Ramos v Higuain. Drenthét akkor fogja követni, ha kiderül h csak hype van körülötte, játéktudás nem annyira (legalábbis ezen a szinten)

halareaal 2010.08.17. 16:55:13

@Everred: Sneijder nagyon messze volt attól a szinttől, amit idén hozott, pedig a lehetőséget megkapta. ettől függetlenül nem sokan adták volna el, de tény h Madridban nem mutatott meg mindent amit tud. vdVaart nem is biztos h képes erre a szintre. Kakával meg mit lehet kezdeni, megvettük sérülten, gyenge formában, így is helye volt a kezdőben.
tény h egy játékosnak, legyen az kb bárki, nagyon rizikós Madridba igazolnia, de ettől függetlenül Özilen fog múlni, h mennyire sül el jól a dolog. a lehetősége meglesz bőven, ha nem bizonyít akkor persze nem fog tudni a kezdőben maradni.

Neil Blender 2010.08.17. 16:55:59

@Everred: Sneijder ha így tolta volna mint az Interben a büdös életben nem adjuk el szerintem. De nem tolta így sőt kifejezetten bántóan szarul tolta. De azt se felejtsük el hogy a rengeteg érkező miatt távozók is kellettek, olyanok akikért pénzt kap a klub. Én eladtam volna Sneijdert vagy Robbent? nem, de hát ez van értünk kaptuk pénzt. Van der Vaart tökéletes kiegészítő ember volt, az ő szerepét Canales veszi át, neki is jobb lesz állandóan játszani vhol szerintem, bár az nagy szó hogy idén jobban tolta mint Kaka. És ezzel el is érkeztünk ahhoz hogy Kakanak milyen remek éve volt ha VdV jobban nyomta mint ő.

Egyébként egy Real szurkoló sem adná el Kakát, és rengetegen Sneijdert sem adták volna el, de hát ez van, az ember nem mindig ért egyet a klub döntéseivel.

@halareaal: Benzemától én kurva sokat várok idén, mindehol azt hangoztatja hogy tavalyi év ráment a beilleszkedésre de most már fasza minden. Remélem igaza lesz, illetve a kiscsajos ügy nem fogja nagyon visszavetni, mert elég lelkis srác

Everred 2010.08.17. 17:04:37

@halareaal: jó, ezzel együtt valami oka van, hogy a Real Madrid átigazolásainak kábé hetven százaléka kudarc. Iszonyatosan nagy a játékosmozgás mindig, minden nyáron új csapat... én 21 éves, feltörekvő tehetségként semmiképp nem igazolnék Madridba.

Ronaldónak való hely a Real: egoista, önmaga képességeiben megkérdőjelezhetetlen hittel bíró, vastag bőrű ember kell oda, aki már bizonyított másutt.

Neil Blender 2010.08.17. 17:17:39

@Everred: milyen 70%????

Sztem arányokat tekintve a Reálnál nem több a balul sikerült igazolás mint más európai nagycsapatnál.

halareaal 2010.08.17. 18:02:23

@Everred: hát ehhez képest a Realnak nagyon fiatal az egész kerete, az Arsenallal vetekszik ilyen szempontból.
mondtam én is, hogy bárkinek rizikós a Realba mennie, de azért nehogy már Özilt sajnálni kelljen, h a Realba ment. főleg akkor ne, ha a német válogatott és egy német topcsapat korábbi alapembereként hogynemondjam sztárjaként (mert azért ő már több egy ígéretnél) nem tud megbírkózni egy 19 éves sráccal a Santanderből vagy egy Graneroval.
a másik pedig h sztem a fiatalokat számítva, nem olyan rossz a Real aránya sikeres igazolásokkal. Higuain, Ramos, Marcelo, Lass, de Albiol is 22 évesen jött, szal bőven van ellenpélda is. egy Pepe is azért tűnik csak nagy tévedésnek, mert a Portonak volt pofája 30 millát kérni érte, a Madridnak meg volt pénztárcája kifizetni.
Robben és Sneijder igazolása meg nemtom mitől lett volna kudarc, max nem jöttek be annyira, mint amennyire remélték a Madridnál/felfújta a média. Sneijder egyértelműen, de megkockáztatom még Robben is magasabban jegyzett játékosként ment el, mint mikor idejöttek. az egy másik kérdés, h más csapatok még nagyobbat szakítottak velük. a karrierjüket meg főleg nem cseszték el, különben nem lennének aranyéabda esélyesek.

horas 2010.08.17. 18:13:37

@Oblio:
Balotelli képességeit tekintve már most klasszis játékos,Dzsduzsák-ról nem tudhatjuk,hogy miylen szintű futballista,lehet,hogy jó lenne itt,lehet,hogy édes kevés (szerintem az),szerintem semmivel nem képvisel magasabb színvonalat mint Obinna vagy talán Biabiany,és én még Mancini-ben is bízom egy bolhafasznyira...
Dos Santos ügyes,de nem véletlenül lefele ível a karrierje.
Balotelli helyére egy komoly játékos kell,nálam most Mata az első számú célpont,Cassano nyilatkozata után rá semmi sansz nincs.

Más.Bármi megtörténhet,akár be is jöhetnek az igazolások,de a Real Madrid komolyan gondolta,hogy ezekkel az igazolásokkal fogja kiegyensúlyozni a keretét.Ezek közül a játékosok közül Carvalho-t leszámítva senkire nem volt szükség posztügyileg sem és játéktudásban sem.

Kellett volna szerintem egy fasza balhátvéd,egy zsír középső középpályás vagy védekező meg egy csatár aki gólokat fog lőni(!).

Nem akarok belemenni egyesével,gondolom az senkit sem érdekel,hogy fikázom őket.
Értetlenül állok az események elött,kiváncsian várom a fejleményeket.

halareaal 2010.08.17. 18:19:59

@horas: leginkább szélső kellett a csapatba, plusz Guti helyére egy Guti-szerű játékos. szélsőből jött kettő, és Guti helyére is jött kettő (mellesleg középső kpályások). vkp és góllövő van bőven. abban igazad van h balhátvéd kellett volna még (mondjuk még azért jöhet).
mindenesetre nem véletlen h Mourinho szerint minden megvan ami kell.

horas 2010.08.17. 18:43:26

@halareaal:
Ki az a két középső középpályás?
Özil aki nem az,illetve Khedira aki Gago színvonalán mocorog?
Guti helyére Lucho González szerintem telitalálat lett volna.

Továbbá én nem vagyok nyugodt a védekező középpályás poszton sem.Lehet,ezt szkepticizmus és pesszimizmusként is aposztrofálni,én inkább csak elővigyázatosságnak.
Lass-ban benne van a betegség faktor.
M.Diarra-t rég láttunk jól játszani évek óta alig kap lehetőséget.
Gago-hoz nem is kell írnom semmit.
Khedira-totális zsákba macska.
Alonso pedig sosem volt igazi labda szerző.
Ettől függetlenül,lehet,hogy szinte midnenki fasza lesz.

Nyílván szubejktív,de szerintem Di Mária szintén egy a próba cseresznye kategória,az én megitélésem szerint Mata sokkal inkább megérte volna ezt a pénzt,ha minden áron vagyonért akarunk fiatal szélsőt venni.
Vagy,visszakanyarodva a középpályára Mascherano még inkább,és egyből ott vagyunk,hogy van a védelem elött,egymás mellett csukott szemmel játszó és egymást tökéletesen kiegészítő ember.
Ettől függetlenül Di Mária és Pedro Leon is bejöhet.

És szerintem a másik érzékeny pont a csatárposzt.
Higuain az Higuain a 30 bajnoki és a 2 BL góljaival.
Magyarán semmire sem garancia.
Benzema szintén zenész,tőle is kitelik bármi,a biztonság szempontjából,szerintemkellen egy Milito szintű elismert de nem sztár csatár aki mindig rugdosta gólokat,akármivan.
Ettől függetlenül mindketten vagy valmelyikőjük símán lehet,hogy betölti ezt az űrt.

Mindenesetre bejöhetnek ezek az emberek és eleth,hogy müködni fog a dolog,de én nem érzem a koncepciót az igazolásokban és a játékosok színvonala szerintem egyértelműen visszalépés a Real eddgi keretéhez képest.

Mourinho az Inter-nél is bevásárolt első évben,azóta is azon röhög mindenki,szal az sem garancia semmire,hogy Mou mit mond.

Szubjektív.

Endoscope 2010.08.17. 18:48:36

@Everred: Nagyon ritkán volt gond a játékosokkal. Ezt szerintem mindenki tudja. Nem véletlen, hogy az arrogáns, magát más dimenzióba képzelő madridi (sport)vezetés - miután sokadszorra lett beleverve a nagy arca a hígfosba - odajutott, hogy minden hangzatos elvet/szlogent/projektet felrúgva Mourinhora bízza magát és a klubot.

@halareaal: Én csak abból indulok ki amit tavasszal élőben láttam: Benzema büntet. Vállalom az utólagos nyilvános megkövezést, ha tévedek, de én Drogba szintű csatárt látok benne (erős, gyors, kétlábas, fejjátéka is jó) és ha Mourinho keze alatt nem válik azzá, akkor senki alatt sem és valóban csak egy túlértékelt afrikai francia. :)

@horas: Tévedsz. A fikázás valóban nem érdekel, de engem személy szerint mindig érdekelt a véleményed (ahogy másé is), pláne ha olyan dolgokat írtok amikre én/mi nem gondolnánk.

halareaal 2010.08.17. 19:23:57

@horas: Guti posztjára jött két középső kpályás, Özil és Canales. Özil sztem egyike volt a megszerezhető legjobbaknak ezen a poszton. Luchot én is bírom, ettől függetlenül semmi garancia nincs rá h jobb lenne, mint Özil, sőt még az esélyei sem jobbak.
vkpkat tekintve Alonso tavaly igenis labdaszerző volt a Madridban, és a spanyol válogatottban is inkább melózott, mint játékot szervezett. ettől függetlenül igaz, amit írsz a többiekről, dehát könyörgöm, nem feltétlen abból kell kiindulni h MINDEN balul sül el. ergo h Lass nem tud játszani, M. Diarra szar lesz és Khedira nem jön be. ennyi erővel lehetne minden poszton 2 világklasszis mögötte még 3 megbízható cserével, nyilván erősebb lenne a keret.
Di Maria valóban még nem egy kész befutott sztár, ettől függetlenül sztem pedig van annyira jó, mint Mata az eredményei alapján is. de ok, lehetett volna jobbat is venni, Silvát v Navast, de ez más, ettől még Di Maria nem felesleges, hanem szükséges játékos (eddig két szélső volt a keretben, Cé és Marcelo, aki hátvéd lesz valszeg). más kérdés h volt más opció is.
Higuainról vicces h azt írod h a 30 bajnoki gólja nem garancia semmire. arra bőven elég h első számú csatár legyen, és ez jól is van így. egyébként a napnál is világosabb, h előbb-utóbb jön az áttörés, nem fog minden kipattanni a kapufáról, és nem fog mindenbe belekapni Lloris csodával határos módon. eddig minden soron következő akadályt vett Higuain, ezt is fogja. Cé 6 meccsen 7 BL gólja talán garancia volt arra h végre túléljük a nyolcaddöntőt? egyébként pedig őt nagyvonalúan kifelejtetted a góllövők közül, attól h nem klasszikus csatár, borítékolhatóan ott lesz a top2ben csapaton belül (és fog csatárt is játszani bőven). még annyit ehhez, h nem létezik olyan csatár aki nem sztárjátékos, de mégis előrelépést jelentene Higuain helyett. pl Milito (aki sztem amúgy sztárcsatár) ha feltételezzük is, h jobban szerepelne Madridban, amire persze az égvilágon semmi garancia, akkor is idősebb majdnem egy 10essel Higuainnál.

egyébként a keretből nem ment el meghatározó játékos, csak Guti, a keret nem gyengül, függetlenül az új játékosoktól. és ugye alapból is az egyik legerősebb keret a világon.

Domingo 2010.08.17. 19:29:35

Igazából a faszom se akarja, hogy a Real brillírozzon, de most már tényleg kíváncsi vagyok arra, hogy Mourinho mit fog kihozni ebből a bandából. Szégyen szemre jelenleg ez érdekel a legjobban.

horas 2010.08.17. 19:32:08

@Endoscope: Benzema óriási tehetség,mind megvan benne ami egy klasszis csatárhoz kell.
Real Madrid-nál még mindig felfordulás van,nem mindenki ilyen gátlástalan,törtenő,lelketlen,megalomán mit C,hogy neki mindegy megy előre.
Tavalyról C kívül nehéz igazán és egyértelműen jó teljesítményt találni a keretben.

Mourinho-nál rendre idő mire megtalálja a keretnek a megfeleő taktikát,mivel a Real keretének eddig is voltak hiányosságai - nem nagyok de voltak - és most érzésem szerint csak zavarosabb lett,ezáltal már nem vagyok teljesen biztos abban,hogy Mourinho olyan makulátlanúl fog debütálni mint ahogy szokott.

horas 2010.08.17. 19:58:37

@halareaal:
Mindenre írtam,hogy az én észrevételem ennek az ellenkezője is előfordulhat.
Mindenkinek van véleménye,elképzelése.
Tavaly mikor elment Ibrahimovic sem Sneijder sem Milito leigazolásástól sem voltam pofára esve,nem bántam,de én nem őket vettem volna.Tévedtem.
De ők szerintem megint más kategória mint a most igazolt játékosok a Real-nál.Posztra jöttek és azért egy bizonyos szintet képviseltek.

Ronaldo nálam egyértelműen csatárt játszana,csak hát eddig ezzel senki nem értet egyet,és szerintem azt is tudja rólam mindenki,hogy Higuain-ról mit gondolok.Egyébiránt én a nagyobbik Diarra-ban látom a potenciált,de a száraz tények nem mellette szólnak.Nyílván biztosra menni nem lehet egy igazolással,de azért rizikófaktor nem mindenhol egyforma,ezáltal lehet arra törekedni,hogy minél biztosabbra menjen a klub az adott posztra történő igazolással,ezt én nem érzem a felsoroltakon.

Higuain-ra kitérve,egyértelmű,hogy a bajnoki mutatója impozáns,de nem véletelenül ekkora megosztó az arc,a BL-ben 23 meccsen 2-szer talált be,míg Benzema-nak 31 meccsen 13 gólja van.Ennek rengeteg oka lehet,de számomra ez Higuain vet rossz fényt.

Domingo 2010.08.17. 20:17:28

Akkor egyébként Ireland nem megy átellenes irányba Milner hűlt helyére?

krysal 2010.08.17. 23:26:47

@horas: Nem azért, de nagyon finom leszek, és nőies, de az általad leírtak valami eszement futballvakságról tanúskodnak.

De tegyük fel, tényleg, ne vegyünk Özil és Canales -féle tehetségeket, ha itt tartunk, felvásárolhatjuk a Sevilla-Valencia-MU-Chelsea-Arsenal épkézláb játékosait per kopf 60 milkáért, mert ugye az jobban nézne ki, meg ugye az a Madridos, ugye?

Amúgy ja, vkp-nak De Rossi-középre Gerrard- előre Villa, és balbunkóba Lahm vagy Evra is jól jött volna (figyelem, ekkor szélsőt még nem vettünk, amiből 2 db van a keretben), ez ki is jött volna uszkve 200 millióból, a recesszió közepén. Ez tetszene? Minden egyes igazolás posztra érkezett, Mou előre kommentálta, milyen alapon igazol, olvassál utána. M. Diarra ittléte alatt kb. 5db jó meccset játszott, a többi kuka. Valami érthetetlen okból lát valamit az összes edző Gagoban is (bár ez nekem most már talányos), csatárt venne még (Drogba és Llorente a kalapban), de ha nem tud, megoldja máshogy. (Lásd még az emlegetett 5 támadó szellemű kp.) Ehhez még add hozzá Kaka sérülését, ami minyima 4 hónap + ki tudja, mennyi, míg formába is lendül.

Egyébként tényleg unalmas a Higuain utálatod. Megint kérdem, mutass már pár adatot Milito 20 éves korából, hol-kinek rúgott hány gólt, mekkora eredménykényszerrel. Pls. Köszi!

Everred 2010.08.18. 00:00:11

@Neil Blender: mit tekintünk balul sikerült igazolásnak? Iszonyatosan sok olyan szerzeménye van a Madridnak, akit nem kiegészítő embernek vesznek, hanem az első csapatba - vagy legalábbis nagy-nagy jövőbeli reménységnek -, csak aztán egy évvel később már hoznak a helyére mást, mert ő nem vált be igazán. Így van most egyszerre a klubnál Gago, a két Diarra és legújabban Khedira, így érkezett meg Van der Vaart és Kaká nyakára is Canales és Özil (miután Sneijdert eladta a klub), így játszott a balhátvéd posztján Drenthétől Heinzén keresztül Marcelóig boldog-boldogtalan...

Persze lehet azt is mondani, hogy ezek mindegyike valójában jól sikerült igazolás volt, csak nem voltak velük türelmesek. Az is lehet. Vicces, hogy a fiatalon vett játékosok közül épp a védők váltak be leginkább, Albiol, Ramos meg valamelyest Marcelo, bár ő védekezni nem nagyon tud :-)

@halareaal: Sneijder semmiképp sem lett magasabban jegyzett futballista, sőt: tavaly ilyenkor még általában kockázatos lépésnek tekintették, hogy egy Madridban alulteljesítő játékost elvisz az Inter, sokan mondták, hogy most kiderült, Sneijder nem akkora szám, mint azt az ajaxos idők alapján hitték. Robben meg az első Chelsea-s szezonjában volt a csúcson.

Messi88 2010.08.18. 06:50:54

@krysal:
nekem laikusként "érdekesnek" tűnnek a Real idei igazolásai. Di Maria és Carvalho érthető igazolások, ez rendben van. De a Madridnál én 2 fő hiányposztot érzek, a balhátvéd és a csatár posztját. Itt is főleg az elsőt, ahova igazán nincs is jó opciója a csapatodnak. Marcelo és Drenthe inkább támadni tudnak, Arbeloa inkább csak védekezni, és még jobb lábas is. Ha meg 1 csatárral fogtok játszani, akkor a támadósor oké,de ha kettővel, akkor kevés sztem, bár hallani pletykákat egy ilyen kiegészítő magasabb csatár érkezhet. a többi érkező meg sztem olyan posztra érkezett, ami érthetetlen számomra. Kaka VdV és Canales nyakára odahozták pl Özilt, én nem érzem, hogy ő annyival jobb lenne az előzőeknél, hogy ennek lenne értelme. Főleg Canalest sajnálom, nagyon tehetséges a srác, kérdés, hogy mennyi lehetőséget kap.

Lojzi_ 2010.08.18. 07:55:55

@bz249: Azért a Bökelberg már nekik is büdös volt, de kapóra jött a 2006-os VB és nem kellett szponzor után rohangálni, mert a DFB beszállt a buliba.

Amúgy sem könnyű tartós stadionszponzort találni az első és a másodosztály között liftezve.

Amúgy a Gladbach, a Köln, vagy a Kaiserslautern kb. pont klasszikus értelemben vett kiscsapatok. Néhány régóta dédelgetett szép szezonnal a klub történetében, amit a nagyapák könnyes szemmel mesélnek az unokáknak; "kicsiny", de fanatikus szurkolótábor, akik a másodosztályban is megtöltik a stadiont.
Azért azon a szinten nincsenek, mint a Hamburg, a Dortmund, a Stuttgart, vagy a Schalke, akiknek azért számottevő jelenkori nemzetközi lábnyoma is van.
De a történelmi sikerekkel nem, de jelenkori potenciállal nagyon is rendelkező Leverkusen és Wolfsburg kettős is inkább nagycsapat.

bz249 2010.08.18. 08:41:47

@Lojzi_: "Azért a Bökelberg már nekik is büdös volt, de kapóra jött a 2006-os VB és nem kellett szponzor után rohangálni, mert a DFB beszállt a buliba."

Tudtommal a Borussia Park nem szerepelt a VB helyszinei kozott. Ettol meg lehet, hogy volt benne DFB penz. Egyebkent kivancsi vagyok, hogy mi lesz a Gladbachhal hosszabb tavon, mert azert nezoszamra a 8.-ok vagyis jegybevetel van.

De ketsegtelen, hogy nem iden lesznek bajnokok, sot valoszinubb, hogy sosenem.

Neil Blender 2010.08.18. 09:15:11

@horas: "Tavalyról C kívül nehéz igazán és egyértelműen jó teljesítményt találni a keretben."

ezt azért remélem nem írtad komolyan... C hozta amit kellett de egész éves jó teljesítménynek nem mondanám a tavalyi szezonját. Persz tudom Higanyt te nem veszed emberszámba ergo jó teljesítményt tőle sem láttál, Albiol első Realos évében a meccsek 80% tanárian játszott...

Tudod egy C jó teljesítmény nem igazából jelent 100+ gólt és szoros 2. helyet a világ (egyik) legjobb csapata mögött. BL, kupa meg a szokásos sajna...

Ha nem néznék Inter meccset én is ki tudnám jelenteni hogy mondjuk Militon kivül nem volt igazán jó teljesítmény a csapatbam, de persze ez legalább akkora baromság lenne mint a fenti mondatod.

@Everred: Félrértesz. Én nem azt mondtam hogy a Reálnak nem voltak balul sikerült igazolásai. Hogyne lettek volna, minden csapatban vannak ilyenek. De te a nagy piedesztáról benyomtál egy 70%ot ami orbitálisan nagy hülyeség. Én EZT kifogásoltam és nem azt hogy nincsenek balul sikerült igazolások.

Akiket írsz: Gago nem most jött hanem 4 éve, őt azért nem nevezném új igazolásnak. sőt bukottnak sem ahogy M. Diarra esetét sem, bár tény szerintem mind2től többet vártunk. Lassnak volt egy szar tavasza, előtte istenien játszott miért temeted már most?? Mint említettem volt Canales 19 éves, szerintem senki nem várja hogy akkor most átveszi Kaka örökét (mondjuk nem lenne nehéz) és elviszi a csapatot a hátán + Kaka fél idényt kihagy utána meg mire formába lendül... Őt mondjuk januárig ki lehet venni a kalapból. Khedira és Özil zsákbamacskák, de ha azt veszed 10 és 15 millióért befeketetésnek sem voltak rosszak, ennél többet érnek mind2en csakhát utolsó évesek voltak a szerződésükben.

A legviccesebb a balhátvéd analógiád: Heinze a PSGben fiatal korában balhátvédként és középső védőként is játszott, a MUban javíts ki ha tévedek de balhátvédként lett a szurkolók által választott legjobb és EVRA a balhátvéd szorította ki a csapatból. Ergo nem nagy meglepetés hogy balhátvédként is játszott. Marcelo-t a brazil bajnokság legjobb BALHÁTVÉDjének választották, gáz hogy nálunk is azt játszotta mi? Drenthe lehetne kakukktojás, de ő a balszélen mindenes párszor megpróbálták balhátvédként. Szörnyű

Egyébként alapvetően azt érzem hogy általában mindenki rohadt ellenséges a Reállal ha százmilliókért igazol, ha posztra édes mind1. Persze mondjuk lehet nyálat verni majd, meg "naugyénmegmondtamozni".

Lojzi_ 2010.08.18. 09:29:32

@bz249: Az építési időpontból gondoltam, hogy a VB-re készült, mert 2004-ben adták át, de ha nem akkor nem.
Zárójelben jegyzem meg, hogy az egyik legcsodálatosabb a német fociban az infrastruktúrájuk. Azért hihetetlen, hogy a csodálatos VB stadionok mellett egy ekkora zsírúj létesítmény gond nélkül kimarad a programból.

A Gladbach akkor erősödhetne meg igazán, ha a jelenlegi játékostermelő politikájukon változtatnának és megpróbálnák hosszabb távon megtartani az olyan tehetségeket, mint Jansen, Marin és társaik.

horas 2010.08.18. 09:30:17

@krysal:
Most ebből mit akartál kihozni?
Vagy most ennek mi a mondanivalója?
Leírtad ugyanúgy a véleményedet mint én az igazolásokról,csak egy egyke burzsuj 4 éves kislány hisztirohamaival megspékelve.

Amúgy Higuain-al kapcsolatban most direkt nyomdafestékkel nyilatkoztam és,hogy ne legyen annyira szubjektivitás,egy kis statisztikát is odacsaptam mellé.

Most mindent kivételesen tök szépen és nem megmondósan felvezettem,nem értem mi ez a felháborodás,kibeszélt itt arról,hogy midnenhova sztárokat kell venni?

Mascherano idén nyáron megszerezhető,10 klubból 9 elöbb fizet érte 25-öt,mint Di Patkánnyképűért,aki még Quaresma-nál is szürkébbnek tünik,és középpályán van annyi selejt,hogy ennél olcsóbban is ellehetet volna hozni,őt azért említem és erőltetem,mert szerintem igazi klasszis labdaszerző továbbra sincs a keretben.Továbbá balhátvéd sincs a keretben.

Nekem édes mindegy,ha te elégedett vagy Khedira,Di Mária,Canales és Pedro Leon-al szíved rajta,én csak mondtam,hogy nem nagyon látom,ahogy ezek a játékosok,kirángatják a sárból a szekeret.

Meglátjuk.

horas 2010.08.18. 09:49:49

@Neil Blender:
Oké Albiol-t kihagytam,rendben.
Akkor legyen kettő.
C csak hozta amit kellett - hátán vitte a csapatot -
Albiol viszont tanári volt.-Baromság,és a valóság a mondanivalód felé való tekergetése...

Azért mertem,kijelenteni ezt a teljesítményes dolgot,mert máskülönben,talán sikerült volna nyerni valamit.Ha nem nézel Inter meccset,akkor is tudod,hogy több emberre,sőt az egész csapatra szinte érvényes a jó egész évi teljesítmény,mert megnyertek mindent,szal ez a párhuzam sem túl erőteljes.

Úgy gondolom,egy sikeres szezonhoz elöszőr csapatként kell jól müködni és ezen felül mindenképp kellenek a kiugró egyéni teljesítmények.Most akkor ebből a szempontból nézzük,hogy mekkora baromságot is írtam.

krysal 2010.08.18. 10:03:10

@horas: mit is akartam kihozni? Édes cimbora, leírom neked: Mou átnézte a keretet, elmondta, mire van szükség. A piac milyensége okán nem minden játékost szerezhetett meg (idény elején leginkább emlegetett Cole, Gerrard, Maiconból már csak az utóbbit lebegtetik).

Te hiányolod Mascherano-t, noha a stílusa és rombolni tudása messze nem lenne ideális a spanyol fociba (gondolom kettőnél többször láttad játszani, és akkor most gondold oda, hogy egy-egy PL-es szerelését bemutatja Messin ((ezt Csöncsön kedvéért)) vagy Matán - fél emberhátrány az ürge.). Továbbá erre a posztra ott van Lass, aki egy sérült tavasz mellett oktatóan játszott huzamos ideig. Khedira lehet zsákbamacska, de talán nem hiába állt érte is sorban a fél BL társulat, ebben megbízok Mouban.

Említesz csatárt: kit lehetett volna megvenni reális áron? Vegyük ki szépen kedvencedet, Militót, és vegyük végig reálisan? Gondolom senki nem gondolja, hogy a Juvéban vagy a BM-ben megbukott alakokat vállal be a Real, innentől (hogy minőségi is legyen a váltás) olyan neve villannak be, mint Rooney, Milito... És ebből az adagból valakinek padon kellene ücsörögni nem egyszer. (Írtam, kalapban még Drogba és Llorente, mint megszerezhetőnek vélt játékos, aki minőségileg is emeli a szintet). 3 csatár ez, Benzema-Higuain-Crinya, a taktikai felállástól függően variálva. 4 lenne az ideális (szintén Mou kommentárja alapján), de ha nagy a vész, megoldja a B csapatból.

Aztán itt van a körbesírt irányító szerepkör. Már réges-rég kiderült, sem Kaka, sem VdV nem igazi irányító, ilyen egyedül Guti volt a keretben. Ide érkezett Canales (19) és Özil (20), akik hosszú távon kiválóan beilleszkedhetnek. Ráadásnak nem derogál a padon ülni, meglesz a mélysége a keretnek, nem mellesleg Te igazán tudhatnád Mou hitvallását, hogy szereti két egyenértékű játékost tudni a posztokra. Megint elmondom, Kaka kb. az idény felére kiesett, a jó ég tudja, lesz-e belőle valami újra a sérülései miatt.

Tippre M. Diarra lesz a távozó (nem mellesleg utolsó év a szerződéséből) a középső részlegből, a labdaszerzés pedig megoldhatónak látszik a Xabi A.-Lass-Khedira-Gago négyes variálásával, és beleférnek az egyébkét is gyakori sérülések.

A balvédő posztja lehet aggasztó igazán, Drenthe semmire nem jó, elnézve a felkészülési meccseket, Marcelo so-so, Arbeloa játszhat még itt. Cole vagy Evra elférne, de nem fognak olyan mélyen zsebbe nyúlni. Kalapban még néhány megfigyelt spanyol, de nem kapkodnak.

Di Marián és Pedro Leonon lehet vitatkozni, hisz a patkányképű árából (majdcsak) Silva jött volna ki, utóbbi meg épp annyi feltűnést keltett eddig a Primerában, hogy el tudjam képzeli a Sevillában. Viszont szélsőkre szükség volt, ide (megint csak) Cérinya az alternatíva, Kaka (nem neki való poszt), VdV (szintén), Marcelo (so-so), Drenthe (katasztrófa). Így talán érthető.

"csak egy egyke burzsuj 4 éves kislány hisztirohamaival megspékelve."

Burzsuj kislány, pesze. Inkább azt vedd magadra, hogy szép a személyes vélemény, de háttértudás nélkül eléggé hiteltelen, erre igyekeztem rávilágítani. Az általad leírtak kb. olyanok, mintha én kezdeném el sorra venni, mi-miért szar az Interben, az éves 15-20 meccsemmel, amit láttam belőletek.

Ajánlom figyelmedbe továbbá @Neil Blender: kolléga imént leírt sorait: "Egyébként alapvetően azt érzem hogy általában mindenki rohadt ellenséges a Reállal ha százmilliókért igazol, ha posztra édes mind1. Persze mondjuk lehet nyálat verni majd, meg "naugyénmegmondtamozni". "

Neil Blender 2010.08.18. 10:10:56

@horas: Ne érts félre nem baszogatni akartalak, alapvetően nem írsz hülyeségeket (nem Reálos témákban :) de csak C-t kiemelni nem volt fair szerintem. Ez a csapat minden korábbi La Liga rekordot megdöntött (persze most megint el lehetne kezdeni lamentálni hogy milyen szar is a PD) ergo csapatként sem működött rosszul. De sajnos van egy elbaszott erős Barcelona, meg 2 elbukott clasico. A BL sajnos már hagyomány, bár idén a nem túl jó (értsd szar) játék mellett azért a visszavágón kellett egy nagy adag pech. Kupa megaztán tényleg hagyomány 93 óta...

Az Interes hasonlat persze hogy sántít, de tudom hogy Interes vagy mégsem jöhettem a Juvéval :)

A Reál kerete idén ígéretekkel erősödött, akikben nagy a potenciál már most és ha fejben veszik a Real Madrid féle akadályt akkor sikeres lehet a szezon. De mivel Mourinho személyében új edzőnk van megint, az megint idő lesz mire a csapat rááll az ő észjárására, ahogy le is nyilatkozta hogy idén is meg akar nyerni minden de mindenhol inkább a 2. évében volt sikeres. Ha idén továbbjutunka BL-ben mint szoktunk, hozunk egy szoros 2. helyet, esetleg behúzzuk a Kupát vagy döntőzünk én már elégedett leszek. Viszont jövőre nincs pardon, triplázni kell (jó a kupát elbukhatjuk)...

Neil Blender 2010.08.18. 10:15:24

@krysal: egy valamiben tévedsz: PEdro Leon bitang nagy playa, anno még a Barca is kuncsorgott érte. Nem mellesleg iszonyatosan tudatosan van építve a karrierje fokozatosan lépkedett fel nagyobb és nagyobb csapatokhoz. nem 19 évesen van bedobva a mélyvízbe (igen, Canalest féltem kicsit)

Én momentán neki örülök a legjobban az idén...

krysal 2010.08.18. 10:18:00

@Neil Blender: megkövetlek, őt kevesebbet láttam játszani. Mikor leigazoltuk, igyekeztem kiokosítani magam felőle, de a youtube és az internet nem egyenlő a személyes meccstapasztalással sajnos. Mindemellett nagyon kívánom, legyen igazad, az viszonylag ígéretes, amit eddig a felkészülés során nyújtott.

Endoscope 2010.08.18. 10:26:36

@Everred: "Robben meg az első Chelsea-s szezonjában volt a csúcson." - Bátor kijelentés. Az idei évet átaludtad? :) Az igazolások során ne felejtsük el a tényt, hogy évente más az edző és minden edző szeret egy általa elképzelt, általa összeállított csapattal dolgozni. Így aztán könnyen lehet egy, a téli átigazolási időszakban megszerzett játékos kegy- és formavesztett egy új edző alatt (lsd. Huntelaar, akinek szerintem simán Berbatov helyén lenne a helye).

@Neil Blender: "C hozta amit kellett de egész éves jó teljesítménynek nem mondanám a tavalyi szezonját." - Ez is bátor kijelentés. :) Oké én is Casillas mezt vettem Madridban CR helyett, de azért adjuk meg neki ami jár. Ha ő nincs - már jóval korábban - lehúzhattuk volna a rolót. Arról nem is beszélve, hogy az első pillanattól fogva úgy játszott Madridban, ahogy a Manchesterben a legjobb évében. Közel 2 hónapot volt sérült és miután visszatért ott folytatta ahol abbahagyta. Nem voltak formaingadozásai. Valóban voltak rosszabbul sikerült meccsei (amikor az egész csapat szenvedett), de rengetegszer húzta ki a csapatot a szarból valamelyik megmozdulása. Arról nem is beszélve, hogy a Lyon ellen is már a 6. percben megtette a magáét. Az első évében mutatott gólátlaga pedig önmagáért beszélt. Szóval értem én, hogy nem a szimpátia megtestesítője a csávó, de akkor is a világ top 3 játékosának egyike.

@Messi88: @horas: Igazából egy kicsit meglep az igazolásainkat övező értetlenkedés. Oké, én is balhátvédet kerestem volna "musthave" jeligére és valóban nagyobb nevek repkedtek, de pontosan Mourinho volt az, aki a pofámba vágta tavaly, hogy egy játékos egy meccsen csak annyira jó, amennyire az ellenfél hagyja és nem feltétlen a sztárjátékos a jó játékos. Tény: Juhász Rolival és Vass Ádámmal a keretben nem tudta volna bemutatni azt a játékot, amit Lucioval és Cambiassoval. De ettől még a lényeg az, hogy ha tudatosan és EMBERI valamint szakmai szempontok szerint igazolták le ezeket a játékosokat, akkor igenis lehet velük nagy eredményeket elérni... jövőre. Mert egy afrikai VB után, 5-6 új játékossal a keretben, 1 hónapnyi közös munkával a hátuk mögött nem vár(hat)om el, hogy űrfocival húzzanak be 6 kupát. Ha tippelnem kéne én a spanyol kupára szavaznék elvégre akkor José azonnal lecsaphatná a magas labdát, hogy érkezése első évében megnyerte azt a kupát, amit a Real Roberto Carlosszal, Zidanenal, Ronaldoval és Raúllal se tudott megnyerni 18 éve. :)

Neil Blender 2010.08.18. 11:11:55

@Endoscope: Nem lehúztam vagy baszogattam C-t, csupán azt mondtam hogy hozta a "kötelezőt". Persze ha ő nincs akkor már korábban kiszállunk a játékból.

Hozta magát, a gólokat, az eldöntött meccseket de valahogy még sem voltam elájulva tőle. Nem tudom így leírva tényleg hülyeség, de ez van.

Neil Blender 2010.08.18. 11:14:19

@krysal: tavaly viszonylag sok meccsét néztem neten is mert a Getafe-t nagyon bírom az ex-reálosok miatt is meg amúgy is. Szóval nem kicsit jó volt a srác, csak sajnos ő sem az a sztár típus, ergo lehetnek gondjai nálunk, lsd Higuain.

krysal 2010.08.18. 11:19:17

@Neil Blender: kolléga, ajánlom kedves figyelmébe a tumblrizén megjelent cikket, plusz Endoscope, halareaal (a sor bátran folytatható, vagyunk egy páran, én meg melózok, és nem írom le az összes nevet), és lássuk, tudod-e, mire gondolok? :)

Neil Blender 2010.08.18. 11:36:27

@krysal: ühüm, én már írtam is a srácoknak korábban is :)

krysal 2010.08.18. 11:37:21

@Neil Blender: akkor mondjuk úgy: csatlakoznék, ha van rá esély.

Neil Blender 2010.08.18. 11:42:53

@krysal: nem tom mik a terveik ilyen részletesen.

MÁS: Azt vágjátok hogy elvileg Albiol is kidőlt Garay és Pepe után?

Sőt, ő 2-3 bajnokit is kihagy.

krysal 2010.08.18. 11:46:45

@Neil Blender: láttam, érdekes lesz. Borítékolható a Ramos - Carvalho középső védelem (ha nem sérül meg még addig valaki...). Szélre meg Marcelo és Arbeloa... ÉS imádkozzunk, hogy fű alatt nem hoztuk el a Juve kirúgott orvosi stábját, mert ez a sok sérülés már kezd gyanús lenni...

horas 2010.08.18. 11:51:54

@Neil Blender: Annyi történt,hogy leírtam a véleméynem,de minden pont utám leírtam,hogy ettől függetlenül...szerintem tök korrekt volt semmi ellenségeskedés.
@krysal: Mi a reális ár Di Mária 25-ért az az?
Csatárnak Luis Fabiano,Dzeko,Vucinic
Balhátvédnek Cissokho,Filipe,Bastos,Bruno,Navarro
@Endoscope: Mourinho az Inter-nél is bevásárolt Mancini,Quaresma,Muntari Muntari Mancini a két leggyengébb játékos a keretben,Quaresma a hátsó ajtón sannyogott ki.

Neil Blender 2010.08.18. 11:54:09

@horas: én sem akartam ellenséges lenni remélem nem ez jött le. Bár a trendbe jól beleillet a véleményed... :)

Endoscope 2010.08.18. 12:12:21

@krysal: Az ötlet érdekes és izgalmas. Mindenképp mellette szól, hogy komoly (műszaki) támogatás lehet mögötte, a leendő 'kollégák' személye :) és, hogy grafomán szófosóként felületet kaphatok. Azonban az én nagy előnyöm, hogy tisztában vagyok a hátrányaimmal. A 'kiírás' egy része pedig így szól: "...a lényeg, hogy itt hardcore arcokra van szükség...". És itt nálam meg is bukott a dolog.

Tényleg csábító gondolat alapító morzsaként elindítani egy minden korábbi (vagy épp létező) fórumot bőven túlszárnyaló, szakmaiságra, célközönségre összpontosító netes közösséget/felületet, de sajnos nem látom benne a szerepem. A pénz az értékrendemben nagyon hátul van, ergo az, mint motivációs tényező szóba sem jöhet. Hírnévre, megbecsülésre vagy más ilyen romantikusnak ható elismerésre abszolút nincs igényem. Azt tudom, hogy az átlagtól jobb a stílusérzékem és a szókincsem, szívesen beszélgetek emberekkel (ha közös a téma az csak bónusz) érdekel a foci (különösen a spanyol és a Real), de ez még nagyon kevés ahhoz, amit én elvárnék magamtól, ha egy ilyenbe belevágnék. Nem kishitű vagyok, csak maximalista. :)

Ez a blog is azért fogott meg ennyire, mert egyrészt itt vagytok ti, akikkel együtt meg tudtunk cáfolni minden Real szurkolóra (alapvetően joggal) aggatott negatív jelzőt, másrészt a közeg (és különösen a 'vezetők' maguk!) stílusban, értékrendben hozzám közel állnak. Az index.hu oldalon, a VB alatt futó szurkolói blogok egyfajta példaként lebegnek a szemem előtt. Semmiképp sem szeretném a portugál blog színvonalát viszontlátni (nyilván ti sem), viszont egy rizla által írt spanyol blog megírásához nincs meg a kellő tudásom, információm és leginkább a késztetésem, hogy meglegyen. 30 éves fotelszurkoló vagyok. :)

1 szó, mint 100: a magam részéről első körben mindenképp meghagynám ezt a lehetőséget a profiknak/nektek és azoknak, akik tényleg szívvel-lélekkel tudják hónapok/évek múlva is csinálni ezt a dolgot. Azonban ha úgy érzitek bármivel hozzá tudok tenni a munkátokhoz, segíteni tudok, azt mindig örömmel és szívesen. :)

krysal 2010.08.18. 12:23:12

@Endoscope: ez egyelőre csak ötlet szinten merült fel bennem, és @Neil Blender: már talán valamennyire előrébb tart. Kikristályosodik ez, pláne úgy felesleges spekulálni, ha a tényszerű keretek nem is álltak még össze. Igyekszem nem a másik topicban elővett esetleges negatívumokra gondolni, hanem pozitívan tekinteni erre. A Hardcore arcokról meg annyit, ha egy blogot többen üzemeltetnek egy adott témáról (lásd még Real), sokkal inkább megoszlana az esetleges munka. Pláne, hogy első blikkre én a "Kellenek nekünk például vezérszurkolói blogok kezdetben legalább 11 európai nagycsapatról (anyánk kérése: 4 olasz, 4 angol, 2 spanyol, 1 német)." lehetőségre izgultam rá.

@horas: mint írtam volt, a patkányképű helyett szivesebben láttam volna Silvát, de a "reális" ár szinte minden "magasabban jegyzett" játékos esetében ennél magasabban van.

"Csatárnak Luis Fabiano,Dzeko,Vucinic
Balhátvédnek Cissokho,Filipe,Bastos,Bruno,Navarro"

Ez szép és jó, csak elé nagy lutri. Ezeknél a játékosoknál jóval magasabbra taksáltak is megbuktak/elszerencsétlenkedtük habfehérben...De ezzel nyílván te magad is tisztában vagy.

halareaal 2010.08.18. 13:17:26

@Neil Blender: én azt olvastam h 3 hét, akkor az egy max két bajnoki gondolom.

@horas: ok, nem akarlak meggyőzni arról h Di Maria az év igazolása, de az nem hiszem h vélemény kérdése, h posztra jöttek-e. nincs szélső a keretben, jött 2. Gutit vhogy mindenképp pótolni kellett, már vele se volt megoldva a poszt, aztán még Kaká is kidőlt, oda is jött 2. az igaz h a balhátvéd.

egyébként Mourinho szerint Canales és Özil is sokat fog játszani, remélem így lesz. utóbbi mondjuk 2-3 poszton is simán bevethető.

horas 2010.08.18. 16:31:20

@krysal: Hát David Silva nem sokkal többért váltott klubbot,nekem 8.
Most a felsorolt nevekre azt mondani,hogy lutri,az teljesen szinkronban van azzal,hogy én a leigazoltakra azt mondtam,hogy szarok és feleslegesek.
@halareaal: Én nem azt mondom,hogy senki nem fog bejönni,nem tudhatjuk mi fog történni,de ezért van ez a blog,hogy teleírod,hogy fasza lesz én emg azt mondom,hogy nem feltétlen.
Mourinho hiába tervezi el,hogy Özil emg Canales sokat fognak játszani,ha kevesek és szarok lesznek a pontokat viszont honzi kell minden fordúlüóban...

krysal 2010.08.18. 16:36:04

@horas: "Di Marián és Pedro Leonon lehet vitatkozni, hisz a patkányképű árából (majdcsak) Silva jött volna ki" Végülis ezt leírtam, de mind1.

Az általad felsorolt nevek nem egyértelműen jobbak a jelenlegieknél, ez viszont elég bizonyos.

horas 2010.08.18. 17:06:48

@krysal: Marcelo-nál mindegyik jobb balhátvéd,és Arbeloa szintjét mindegyikőjük megüti,sőt.
Vucinic és Fabiano szerintem símán komolyabb kaliber mint Higuain és Benzema,Dzeko-ról addig nem mondanék semmit amíg a BULI-ban nyomja,de benne is töb fantáziát látok...
szubjektív...

krysal 2010.08.18. 18:00:53

@horas: aha, jól írod, szerinted. Max.

horas 2010.08.18. 18:34:00

@krysal: Az baj,hogy nem azzal vitázol amit írok,hanem csak azt látod,hogy a Real-t minősítem.

"aha, jól írod, szerinted. Max"

Te dedós,ezt a te megállapításaidról nem lehet elmondani?

Istenem...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.08.18. 18:57:57

@horas:

Mondjuk ez a mondatod azért alátámogatásra szorulna szerintem:

"Vucinic és Fabiano szerintem símán komolyabb kaliber mint Higuain és Benzema"

Vucsinics mivel mutatott többet eddig, mint Higany? Fabiano ugyanazon ellenfelek ellen rendre kevesebb gólt lő. Akkor mitől lenne "komolyabb kaliber"?

Marcelo meg lehet, hogy nem olyan jó védő, támadásban viszont életveszélyes.

értelmetlen_nevű 2010.08.18. 19:32:01

@Csöncsön: kivételesen egyetértek.

Vucinic aztán óriási előrelépés lenne, lol. Fabiano szintén túlértékelt. Dzeko sem biztos, hogy rögtön jobb lenne mint a Benzema/Higuaín páros, ráadásul ő kurva drága (ezzel együtt benne lenne fantázia). Cissokho, Bastos szintén sokat bizonyítottak már... Ashley Cole-t viszont tényleg megpróbálták megszerezni, de nem sikerült.

Silva meg kétszer annyiba került mint Özil. Szerintem nagyjából korrekt amit a Madrid csinált idén, egyedöl di Maria árát sokallom, illetve kevesellem amit eddig láttam tőle. Khedira mondjuk feleslegesnek tűnik egy kicsit, de nem került sokba, és stabilan megfutja a 13 km-t meccsenként.

krysal 2010.08.18. 19:33:28

@horas: A dedóst és a "nem azzal vitázol amit írok"-at kikérem magamnak.

Te kategorikusan kijelented, hogy Vicinic vagy Fabiano nem egy kategória az általad bevallottan rühellt Hgannyal, vagy a felsorolásod szerint, A TE MEGLÁTÁSOD ALAPJÁN bármelyikőjük jobb védő, mint Marcelo. Innentől kezdve nem tényalapú a vita, mivel eleve elrendeltetett az unszinpátiád.

Ergo ki is a dedós, könyörgöm...?

krysal 2010.08.18. 19:36:56

@krysal: update: ha végigolvasod, amiket írtam, pont a meglátásaiddal vitázok, aláírom a Di Mariáért kifeizetett összeg nagyságát, elismertem, hogy ennyiért igazán jöhetett volna Silva, kinek egyébként is rég óta kedvelem a játékát. Egyszerűen U-NAL-MAS már az álobjektív észosztásod, főleg, hogy van bőr a képeden mást dedózni az ismert hozzáállásod mellett.

dzsoni szánsájn · http://www.halfps.blog.hu 2010.08.18. 21:22:15

Ha Higany azér szar mer nincs Bl gólja, akkor ez a izééé.... ez a Zlatan gyerek mekkora fos

(Higu 21/2, Zlatan 76/22, tegyük fel, Higu a következő 55 meccsén minden harmadikon betalál, legyünk ilyen jóhiszeműek...)

horas 2010.08.18. 21:34:22

@Csöncsön:
Még mindig ott tartunk,hogy Higuain mekkora fasza a spanyol bajnokségban de azt senki nem köhögi vissza,hogy hány BL-meccsen hány gólt lőtt,nyílván Vucinic és Fabiano csak feltételezés,hogy jobb lenne,de őket mondjuk láttam már nagy csapat ellen jól játszani,olyan gólt lőni amit Higuain-től nem,nem akarok senkit emggyőzni,nyílván nem is tudjuk,egymást egyszerűen csak beszélgetünk erről.
Marcelo életveszélyes?
Akkor Maicon vagy D.Alves mi?
Marcelo télleg ügyes játékos,de elgalább annyira szertelen és rossz megoldásokat választ a döntő pillanatokban.

@krysal: Érdekes,mindenkivel tudok erről beszélni,nyugodt hangvételben a te kommented ordít megint meg csapkolódik...
Mióta kategórikus és ellentmondást nem tűrő az,hogy "szerintem"?
Olvasd el mit írtam Vucinic és Fabiano mellett...
Hagyjuk egymást békén,ha lehet,veled erről nem lehet beszélni.
Tessék:
A Real tök jól igazolt,posztra,amúgy sem sztárokat kell venni,símán bejöhetnek,meg különben is Mourinho megmondta...
Ennyi,csak,hogy ne obégass többet...

@dzsoni bikicsunáj: Nem is kell Ibrahimovic a kutyának se perpillanat.

krysal 2010.08.18. 21:49:21

@horas: ne haragudj már meg, ha 10000x leírod, hogy Higany így, meg úgy, noha a hasonlítási alapod Fabiano pl., akit ennyi idősen ideggyengeként ismertek a brazil bajnokságban (mellesleg 29 éves), akit minden második meccsen kiállítottak. Vagy Vucinicet, aki ennyi idősen messze nem a RM-ot kellett a hátán cipelje. Sőt, vegyük elő nyugodtan a kevenc pédádat, Militót, aki megint csak ennyi idős korában a Racing Avellaneda csapatában mutatott ilyen átlagot: 137(34).

Ezekből kiindulva, a "Vucinic és Fabiano szerintem símán komolyabb kaliber mint Higuain és Benzema" hadd szúrjon már szemet. A "Hagyjuk egymást békén,ha lehet,veled erről nem lehet beszélni."-részhez: Legyen, ahogy szeretnéd, én próbálok érveket felsorakoztatni a véleményem mellett, míg tőled a legtöbb az volt, hogy Higany hány gólt rúgott a BLben.

dzsoni szánsájn · http://www.halfps.blog.hu 2010.08.18. 21:51:13

@horas: csak megemlíítettem na, hogy hasonló helyzet, mégse olvastam sose ilyet Ibráról az NsT-n : )

horas 2010.08.18. 22:00:13

@krysal:
Ez az érv,Higuain mellett,hogy Milito,Vucinic,Fabiano mit csinált ennyi idősen?
Jövőre szeretnél továbbjutni a 16-ból vagy 8 év múlva?
A másik meg,azért nem lehet jobb perpillanat Vuinic meg Fabiano most Higuain-al mert ennyi idősen,szart túrták a hazai bajnokságban?

Marcelo-nál nem lenne jobb Maicon mert Maicon ennyi idősen még a Cruzeiro-ban kínlódott a kezdőcsaptba kerüléséért.

Ezek az érveid az én száraz statisztikáimmal szemben.

horas 2010.08.18. 22:02:54

@dzsoni bikicsunáj:
Én panaszkodtam sokat Ibrahimovic és a BL-mutatói miatt itt sokáig mikor még Inter-es volt.

dzsoni szánsájn · http://www.halfps.blog.hu 2010.08.18. 22:11:54

@horas: ha már száraz statisztika, Higany a madridi évei során 59 bajnoki gólig jutott, Fabiano ugyanennyi idő alatt 57, de ha hozzáadjuk azt a plusz 1 évet, amennyivel régebb óta van spanyolországban a brazil, akkor csupán 3 góllal előzi meg... nem tudom ez alapján miért lenne jobb választás, oké, tény, BL-ben parádés Fabiano átlaga, de Higany bőven ráér még, hisz kurva fiatal - már ez is mellette szól... számok alapján Vucinic sem jobb választás, sőt... persze, nem az a poszt

egyébként ha a BL mutatókat nézzük Benzema is jobb átlagban, mint a te két embered

dzsoni szánsájn · http://www.halfps.blog.hu 2010.08.18. 22:13:31

@dzsoni bikicsunáj: *kihagytam az elejéről: az 57-59 gól, közel ugyanannyi meccsen*

krysal 2010.08.18. 22:14:17

@horas: lássuk csak. Az érveid az itt és mostra datálódtak, legutóbbi kommentemből (talán azért leesett) arra kívántam utalni, hogy nagyon nagy kár eltemetni az argentint, a fent említett példákhoz képest a pályájának az íve stabilan felfelé tart. Erre kívántam utalni, de lehet nem ment át a lényeg.

Persze a vezetés megtehette volna, ha úgy látja, hogy csak, és kizárólag az ő nyakába varrható a kiesések sorozata (ami egyébként Zidane-nal, Ronaldoval, Figoval is ugyanúgy megtörtént), simán leigazolhatták volna akár a fent említettek közül valakit, vagy akár Villát (örültem volna) Rooneyt (kicsit kevésbé), Ibrát (egyáltalán nem), stb.

Higuain kiszorította a kezdőből Rault, Nistelrooyt, Huntellaart, Benzemát. Capello nem épp nyeretlen kezdő, de a többiek is vehettek volna a helyére embert (voltak páran edzők az érkezése óta, valljuk meg), mégsem tette senki, noha nem nyeretlen kétévesekből állt az edzői kar.

Emlékeztetlek továbbá valamire: Perez keze alatt összegyűltek olyan nevek, mint Casillas, Samuel, Beckham, Zidane, Figo, Owen, Roberto Carlos, ésésés. A sor folytatható. Mint tudjuk, ez az "itt és most" világverő csapat akkorát esett pofára, hogy azóta is a galaktikusozást nyeli minden habfehér szurkesz. Azt fogd fel, hogy Madridban ennél sokkal összetettebbek a problémák, mintsem hogy Higanyon el lehetne verni. És igen, kicsit ő a "mi kutyánk kölyke", ezért is védjük sokan foggal-körömmel (talán átérezted, mikor pl. Zanettit nem vitte ki Maradona, hasonló az érzés, bár nem tökéletes a példa), pláne akkor, ha Mou, aki tényleg nem egy marha, még ő sem akarja lecserélni. Kiegészítőt kért melléjük, nem eléjük. Be fog érni ez a generáció, és talán bekövetezik egy olyan szemléletváltás, ami a Realt nem a "Reaklám Margittal" és az évente elköltött eurószázmilliókkal azonosítja.

Így stimmt?

krysal 2010.08.18. 22:18:16

@horas: és azt is elmondom, az ilyenek miatt fog bazira hiányozni az NST ezen formája, vérre menő viták teljesen off jelleggel, szájíz, vélemények, statisztikák, beárazás, meg a többi.
Respect man, hiányozni fognak a szájkaraték, remélem odaát is összefutunk:)

Everred 2010.08.19. 09:51:11

@Endoscope: az idei év még tart, én a történelemről beszélek. A lényeg különben is az, hogy Robben korántsem lett magasabban jegyzett játékos a Realban eltöltött időtől, sőt...

Huntelaar Berbatov helyén? Kivert a hideg veríték egyből... Huntelaar egy nem túl ügyes, elég statikus játékos, akinek egyetlen erőssége a helyzetkihasználás. A holland liga az ő természetes szintje - ezerszer inkább egy alulteljesítő Berbatov, mint egy csúcsformában lévő Huntelaar, szakadék van a két játékos képességei között.

Oblio 2010.08.19. 10:27:04

Mifelénk beállt az agyhalál. (?)
Az utolsó 24 órában a kis Márió pótlására az Internél a következő nevek merültek fel: Podolski :), Klose :), meg a régi sláger Kuyt :).
Ezt még megfejelték azzal, hogy adnák Burdissot és még 15 milliót Marchisioért.

Szerencsére van egy pszichiáter barátomr. Ha ez így folytatódik, igényelni fogom a szolgáltatásait. :(
Klose???, mit vétettünk, hogy így büntessenek?

horas 2010.08.19. 12:00:07

@dzsoni bikicsunáj:
Benzema jobb BL-mutatóban,de nem tudom láttad-e mit produkált tavaly Real mezben?
Ami Vucinic,Fabiano mellett szól példáúl az,hogy ők kész játékosok,míg Benzema és Higuain-t állandóan mentegetiket,hogy még fiatalok meg így meg úgy,most öszintén ez kit érdekel?

Csatár kell aki bevarja a helyzetét,senkit nem érdekel,hogy 22 évesen mit csinált vagy kinél volt jobb ennyi idős korban.

Érted,most jövőre megint lesz egy gáz BL-szezon,akkor mennyire fogja vigasztalni a szurkolókat,hogy Fabiano vagy bárki más ennyi idős korában mint Higuain sokkal alacsonyabban jegyzett játékos volt...nm értem ezzel mit akartok.

Semmi garancia nincs arra,hogy Vuc,Fab vagy Dzeko jobb lenne mint a Higuain vagy Benzema,csak mindkét játékossal egyértelműen vannak problémák,én az adott játékosokban nagyobb bizodalmat érzek ez ügyben,teljesen szubjektív,nem azt mondom,hogy ez ténykérdés.

@krysal: Egyértelmű,hogy nem ilyen egyszerűek a Real gonjdai mint Higuain,de ő az egyik része a dolognak.Ugyanaz a szitu,mint az Inter-Ibrahimovic eset.
Ibrahimovic a bajnokságban emberfeletti dolgokat művelt a BL-ben rendre megbukott,és az évek múltával egyre nyílvánvalóbbá kezdett válni,hogy ez nem részlet és adott körülmény függő,ez a dolog nagy valószínüséggel nem fog változni,lemondtak a csapat egyszemélyes támadó szekciójáról és egy új támadó gépezetet építettek helyette.Szerintem valami hasonló áll fenn,jó persze Higuain még betőrhet megminden,de ezért féllábú a ti kifogásotok vele szemben,hogy fiatal még meg Fabiano meg Milito hol volt ennyi idősen,ok sehol,de nem úgy voltak sehol,hogy a bajnokságban 20 felett rúgdosták a gólokat a BL-ben meg labdába se értek,hanem globálisan nem voltak sehol.Számomra ezért elgondolkodtató ez a Higuain történet.

horas 2010.08.19. 12:05:52

@Oblio: Ezt a Marchisio-t én is olvastam,ezt nemmtudom ki gondolhatja komolyan,egyszer besem férne a kezdőbe kettő Juve biztos bele fog menni,meg nála ennyi pénzért símán találunk jobb vag legalább ilyen jó játékost,Lucho,Palombo,Ledesma...

@krysal: És még annyit,hogy ment a duma,hogy Ibrahimovic egyedül szenvedett elől az Inter-ben nem volt segítsége...a Barca-nál,ahogy élesedett a helyzet a BL-ben hirtelen a padon találta magát,vajon miért és mily meglepő módon...

horas 2010.08.19. 12:20:41

@krysal: Higuain kiszorította a kezdőből Rault, Nistelrooyt, Huntellaart, Benzemát.

Ez megint tök jól hangzik,de részleteiben megint másról van szó.
Raúl felett igencsak eljárt az idő,Nistelrooy szintén zenész ráadásúl őt rengeteg sérülés is hártáltatta.Huntelaar-t megvette Schuster majd jött Ramos,fél évet játszott majd jött az őúabb angy takarítás,Benzema első éve pedig rosszul sikerült,azért így egyesével megnézve nem akkora hatlams fegyvertények ezek.

@Everred: Amúgy Huntelaar-al egészen a Catania meccsig úgy voltam,hogy egy felfújt lufi egy senkiházi.Akkor lőtt egy olyan gólt ami télleg kiugróan fifikás volt és elkezdtem figyelni őt valamennyire félszemmel.Nem csinál semmi extrát,de egyszerűen vonza a gólt,a Milan-ban és a Real-ban is csak csere volt ennek ellenére a mutatói egyáltalán nem rosszak.Megnéztem a gól/per perc mutatója 10-15 perccel rosszabb mint Milito-é a tavalyi szezonban.
Szerintem Huntelaar-Berbatov csere símén megéri.
Berbatov-nál rosszabb,gyengébb,súlytalanabb lehet valaki?
na ugye...

krysal 2010.08.19. 12:22:12

@horas: nem akarom agyonmentegetni, mert a BL játéka tény, hogy kevesebb egyelőre, de nekem még odébb van a türelmem vége vele kapcsolatban. Amúgy, megjegyzem, amikor az egész csapat fos körülötted, nehéz villanni. Ez vezet át oda, hogy globálisabbak a gondok, a folyamatos játékos-, és edzőkeringő, semmi stabilitás, óne koncepció. Csapat nem lesz x számú játékosból csak, és kizárólag azért, mert uszkve 1 milliárd az összértékük. Az a szégyen valahol, hogy Raulnak, Nistelrooynak (akik azért BL specialisták) sem sikerült az utóbbi időben, ami Higunak se eddig. Az Ibrás hasonlatodban annyit érzek kicsit csúsztatásnak, hogy a csapatod akkori támadójátéka kb egy emberből állt, míg a Realnál messze nem Higu a "sztár", bár kezdi kinőni magát. Amíg viszont ilyen alázattal dolgozik, nem érzem kétségesnek, hogy előbb-utóbb befelé is fog pattanni a bogyó. Persze igen, ez mindkét irányban erősen szubjektív véleményezés immár, de kiderül, mi lesz a vége.

No, majd odaát folyt. köv.

Everred 2010.08.19. 12:31:41

@horas: "Berbatov-nál rosszabb,gyengébb,súlytalanabb lehet valaki?"

hogyne lehetne, ott van máris Michael Owen.

Nem, nem érné meg. Berbatov nagyon is jól tud jönni a betömörülő kicsik ellen, mert a kevés igazán kreatív játékosunk egyike. Huntelaar nem tesz hozzá semmit a játékhoz, egy luxus, ráadásul kiismerhetővé és egysíkúvá teszi a támadójátékot a jelenléte (lásd a Van Nistelrooy-os időszak utolsó 2-3 évét, pedig Ruud kábé hatszorakkora játékos volt, mint amilyen Huntelaar akár álmában is lehetne).

Berba meg korántsem olyan rossz, mint amilyennek beállítják, kétszámjegyű gól- és gólpasszmennyiséget termelt mindkét szezonjában. Én is többet vártam/várok tőle, de azért ne Huntelaarhoz hasonlítsuk.

horas 2010.08.19. 12:48:43

@Everred: Más típus,Huntelaar tipikus lesipuskás befejező ember,Berbatov pedig ez a fifikás huzógatós művész.

Azzal nem értek egyet,hogy egy befejező csatár kiszámíthatóvá teszi egy csapat játékát,Inzaghi a legjobb példa erre,akinél falábúbb antifutballistát még senki sem látott.

Berbatov mutatói nem rosszak,viszont a játékának intezítása az ami nagyon alacsony.Szal,az,hogy egy 15%-os gyakorlatilag sérült Rooney helyett nem teszi be Ferguson,az brutális.Huntelaar tipik befejező ember ebben a szélsős-centerezős játékban amit az MU játszik szerintem símán be is válthatna.

@krysal: Az Ibrahimovic-os hasonlat akkor lenne csúsztatás,hogyha 3-1-nél az Inter ellen a 70-ik perc körül nem hozza be helyére Abidal-t Guardiola.
Jólvan,nehogy már a csapat hiábja legyen,hogy Higuain olyan amilyen,érdekes a bajnokságban nem olyan szar a csapat,meg persze most már mindenki hibás,hogy Higuain-nak nem megy,nincs koncepció,edzőkeringő,nincs stabilitás,játékos-jővés menés,az elöbb még mindenkit kiszorított...
Higuain-ról beszéljünk,ne arról,hogy esik az eső meg fúj a szél....
Torghelle is alázatos....
Akárhonnan közelítjük a dolgot Higuain-al eddig valami stimmelt,lehet jövőre megváltozik vagy valamikor,de jelen pillanatban itt tartunk.

krysal 2010.08.19. 13:08:54

@horas: Higannyal nincs semmi probléma, mikor a csapat szar ő is szar, ez azt hiszem, bazira törvényszerű, ebben túl sok belemagyarázás nincs. Te úgy látod, vele nem lehet előre lépni. Az összes Madridot edző tag meg máshogy látta/látja, szóval valójában ITT tartunk most. A többi szubjektív.

krysal 2010.08.19. 13:15:42

@horas: amúgy a szövegértéssel, ha gondod van megmagyarázom: "Amúgy, megjegyzem, amikor az egész csapat fos körülötted, nehéz villanni. Ez vezet át oda, hogy globálisabbak a gondok, a folyamatos játékos-, és edzőkeringő, semmi stabilitás, óne koncepció. Csapat nem lesz x számú játékosból csak, és kizárólag azért, mert uszkve 1 milliárd az összértékük."

Hogy értem ezt, hogy ne a szabadalomgyanús "Jólvan,nehogy már a csapat hiábja legyen,hogy Higuain olyan amilyen,érdekes a bajnokságban nem olyan szar a csapat,meg persze most már mindenki hibás,hogy Higuain-nak nem megy,nincs koncepció,edzőkeringő,nincs stabilitás,játékos-jővés menés,az elöbb még mindenkit kiszorított...
Higuain-ról beszéljünk,ne arról,hogy esik az eső meg fúj a szél...." szöveg jöjjön elő:

Annó dacu volt Higany helyén Ronaldo, csúcsra járatott Zidane, ésatöbbi, mégis kis túlzással csak a mezek voltak kiküldve a pályára. Könyörgöm, ha nincs CSAPAT, na nincs koncepció, lehet bárki elől, ugyanazt a fost teszi le a BL-ben (mert oda ezek kellenek), mint Higany. Mondok másik analógiát erre: Messi VB-és válogatottbeli szerepe Maradona alatt: tipik példa a rosszul, rossz helyen játszatott emberre, amiből kibuknak az ilyen csecsebecsék:

memegenerator.net/Lionel-Messi/ImageMacro/1494448/SmallThumbnail.jpg

Pedig nála aztán kevés jobb/nagyobb spílert találsz. Ergo a magyarázat igenis mélyebben keresendő Higany BL mizériájára, és ha ezt nem vagy hajlandó felfogni, tényleg itt és most fejezzük be a párbeszédet, mert felesleges. Koncepció, taktika nélkül lufi és lóf@sz az egész.

horas 2010.08.19. 13:28:07

@krysal: Ja,hogy mindenki úgy gondolta,hogy Higuain-al lehet előrelépni...
Költői a kérdés:
Sikerült vele előrelépni?

Igen,ez teljesen egyértelmű,hogy a Real-nál csapatként problémák vannak,és ez valszeg kihatással is van Higuain produktumára,ez így van,ezt a dolgot adjuk meg 50%-ban Higuain előnyének,a másik 50%-ban meg írjuk oda azt,hogy C egy szezon alatt több mint 3 szor annyi gólt rúgott a BL-ben mint Higuain 3 vagy 4 szezon alatt,úgy hogy feladat körét tekintve nem neki első számú feladata a gólszerzés ellentétben Higuain-al.

Viszont,itt fejezüük be,mert szerintem innetől már csak körbe-körbe fogunk menni.

Meglátjuk.

Neil Blender 2010.08.19. 13:57:04

@horas: Azért azt is nézzük meg hogy Higu hány meccsen volt kezdő az első pár BL meccsén. Nem védeni akarom a BL-ben kutyaütő, viszont az eégsz csapat az. Nem higany mondott csődöt a Lyon ellen sem hanem a Real Madrid. Egy kivégzett ellenfelet engedtünk felépülni a 2. félidőre, és a csapat elvesztette a hitét, Higany meg 2 kurvanagy helyzetet. Ennyi.

"C egy szezon alatt több mint 3 szor annyi gólt rúgott a BL-ben mint Higuain 3 vagy 4 szezon alatt,úgy hogy feladat körét tekintve nem neki első számú feladata a gólszerzés ellentétben Higuain-al."

Ez elég nagy csúsztatás, C a manchesteri csodaszezonja óta ELSŐSZÁMÚ feladatának a gólszerzést tekinti ezért lő 10 fölött kapura meccsenként. Viszont amekkora önimádó geci rá nem hatott a Real átok a BL-ben.

Ja és egyébként 20 kommentel ezelőtt is csak körbe-körbe mentek krysallal ;)

horas 2010.08.19. 14:38:50

@Neil Blender:
"Egy kivégzett ellenfelet engedtünk felépülni a 2. félidőre, és a csapat elvesztette a hitét, Higany meg 2 kurvanagy helyzetet. Ennyi."

Nemá,légyszi.Kihagyott 2 kurva nagy helyzetet ennyi...

PONTOSAN ERRŐL ÉS AZ ILYEN SZITUKRÓL VAN SZÓ.

Ha Higauin rúgott volna egy gólt is,valszeg továbbjutnak,ha meg többet akkor nem szólnék egy szót se,de KIHAGYOTT KÉT ZICCERT,ez miatt megy a vita. Ne írd már,erre,hogy ENNYI,akkor szerinted mi a tökömről vitatkozunk,hogyha az nem lényeges,hogy fontos BL-meccsen kihagyja a helyzetiet (!!!),ne őríts már meg légyszíves.
:)

"Ez elég nagy csúsztatás, C a manchesteri csodaszezonja óta ELSŐSZÁMÚ feladatának a gólszerzést tekinti ezért lő 10 fölött kapura meccsenként. Viszont amekkora önimádó geci rá nem hatott a Real átok a BL-ben."

Ezt a csúsztatás szót,ímádom.
Mi abban a csúsztatás,hogy C egy szezon alatt 6 meccsen 7 gólt lőtt Higuain 3 v 4 szezon alatt meg 20-on valamennyin 2-őt?
C az MU-ban csatárt játszott a Real-ban meg szélsőt,a Real-ban Higuain játszik a kapuval szemben,aka csatárt,kinek elsődlegesebb feladata a gólszerzés?
Arról megint ki tehet,hogy C többet rúg kapura mint Higauin?
Ja tudom a játékos keringő,nincs koncepció,edzőváltások,stabilitás hiánya szar a csapat mögötte...szegény gyerek.

horas 2010.08.19. 14:56:29

Inter-rel mostanában szóba került:

Klose - nemá
Antonelli a Parma 23 éves balhátvédje - ki ő?
Schweinsteiger - ekkora baromságot
Marchisio - kivitelezhetetlen és felesleges

Ha középső középpályást akar a csapat olyat kellene aki meg is szerezhető:Ledesma,Brighi talán Lucho és Palombo.Utóbbi kettőt csak akkor érdemes,ha kezdőbe érkeznének,de ott Motta fasza volt,Stankovic és Mariga pedig tökéletes alternatíva.

Balhávédben akkor vagy elkéne dönteni,hogy Santon-al számol-e a csapat ott,ha nem akkor olyat vegyenek aki mindenféleképpen jobb,Antonelli-ről semmit nem tudok,nehezn hiszem,hogy sokkal jobb lenne Santon-nál,bár ki tudja.

Balotelli helyére Klose megmosolyogtató elképzelés.Akkor inkább vágjunk neki Obinna-val és Coutinho-val a szezonnak aztán meglátjuk.

Neil Blender 2010.08.19. 14:57:29

@horas: Az 'Ennyi'-t arra írtam hogy ha egy Real Madridnak a Lyon ellen van 3 helyzete, amiből 1 gól 2-t kihagynak és ez annyira visszaveti a játékosokat hogy egy megvert ellenfél felülkerekedik és blanco szemüvegben is megérdemelten jut tovább akkor a csapatnak semmi helye nincs a legjobb 8ban. És ez nem madridista gőg vagy ilyesmi, de tényleg egy RM ne Higuain 2 kihagyott helyzete miatt ne jusson tovább már könyörgöm.

Nem mellesleg igazából a visszavágó a madridistáknak volt ajándék mert 0-3ról is indulhatott volna az első meccs alapján...

A csúsztatást pedig pontosan tudod hogy mire írtam. C elsődleges feladata a Real Madridban is a góllövés. Nem mellesleg totálisan szabadon játszhatott tavaly (is). Nem mellesleg azt hiszem nem vagyok egyedül a véleményemmel ha azt mondom hogy Higu és C kifejezetten nem kedvelik egymást (látszólag) mivel versenyeztek a házigólkirány címért, szerintem 10+ gólt lőhetett volna mind2 ha passzolnak egymásnak ami csak elvétve valósult meg.

Egy szó mint száz, nekem a véleményem az hogy Higanynak többet kell nyújtania a BL-ben, de én speciel sem Fabianot. sem Vucinicet, sem Ibrat nem látnám szívesen a helyén. Eddig szépen sorban a srác minden akadályt sikerrel vett, szemellenzőben is magáért beszél a tény ahogy fejlődött évről évre. Ez a BL fóbia is megszűnik egyszer, de akkor majd jön a fikázás hogy rendben lő gólokat, DE MILYENEKET?

Lsd a VB ahol mesterhármast lőtt de a hozzád hasonló emberek akkor is fanyalogtak hogy milyen szar gólok voltak. A lényeg annyi hogy tökmind1 hogy jobbal, ballal, fejjel, seggel, bombát, bepattanósat, emelést, fifikást lő akkor is csak Higany=szar. Ez unalmas kicsit.

Még egy gondolat: ha mondjuk össze kerül a Reál 2 hoki ellenféllel a BLben Higany gurít mondjuk 2-t nekik meccsenként az 8 gól a BL kiírásban. Akkor sokatmondóbb lenne a statisztikája?

Everred 2010.08.19. 15:02:42

@horas: Ronaldo leginkább "aztcsinálamitakar" poszton játszott nálunk az utolsó két szezonjában, és bizony az elsődleges feladatának a gólszerzést tekintette. Meg nem csak ő, de Fergie is. Az igaz, hogy gyakran a szélről indulva tette, néha meg középről, de ez a lényegen alapvetően nem változtat, egy Ronaldónál nem az a fontos, hogy hova teszed a mágnestáblán, hanem hogy milyen feladatot kap. Meg hogy ő mit hajlandó végrehajtani.

krysal 2010.08.19. 15:19:58

@Neil Blender: én amondó vagyok, hagyjuk ezt. Van, akinek a napnál is világosabb, hogy egy 22 éves kölyökben nincs jövő, jelen meg pláne nincs. Az kevésbé fontos, hogy mellette Kakák, Raulok, Nistelrooyok is tudtak csődöt mondani (utóbbi kettőt még mindig szívesen látnám a csapatban, utóbbi meg pláne egy merő adag gólveszély lesz 70 évesen is.. max, addigra az Öregfiúknál.).
HA így lett volna a Barca a 19 éves Messivel, lehet több bajnokságot nyerünk, de mindegy is.

"Egy szó mint száz, nekem a véleményem az hogy Higanynak többet kell nyújtania a BL-ben, de én speciel sem Fabianot. sem Vucinicet, sem Ibrat nem látnám szívesen a helyén. Eddig szépen sorban a srác minden akadályt sikerrel vett, szemellenzőben is magáért beszél a tény ahogy fejlődött évről évre. Ez a BL fóbia is megszűnik egyszer, de akkor majd jön a fikázás hogy rendben lő gólokat, DE MILYENEKET?

Lsd a VB ahol mesterhármast lőtt de a hozzád hasonló emberek akkor is fanyalogtak hogy milyen szar gólok voltak. A lényeg annyi hogy tökmind1 hogy jobbal, ballal, fejjel, seggel, bombát, bepattanósat, emelést, fifikást lő akkor is csak Higany=szar. Ez unalmas kicsit."

Confirmed.

horas 2010.08.19. 15:37:03

@Everred:
Ronaldo a Real-ban szélen játszik onnan indul,minden.pont.
Az MU-ban ő volt legelől kötetlen posztban,emlékszünk Rooney a szélen Tevez meg a középpályán miylen szépen dokkerkodott.

@Neil Blender: Azt aláírom,hogy Higuain-al kapcsolatban sokszor rosszindulatú is vagyok,de a VB-n sem szartunk betőle na,gyönyörű az a koreai mesterhármas csak hát szart sem ért.

A kapus feladata,hogy amennyire tudása és tehetsége megengedi megakadályozza,hogy az ellenfél kapuba találjon.

Egy védő feladata,hogy tudása legjavát nyújtva megakadályozza az ellenfelet,hogy az a saját kapujára bármilyen nemű veszélyt jelentsen.

A középpályás feladata,hogy mind a védekezést mind a támadást segítse.

A támadó feladata,hogy tudása legjavát nyújtva,minél több helyzetet érvényesítsen,váltson gólra.

Sajnos kikell,hogy ábrándítsalak nem csak az RM esik két Higuain helyzet miatt,hanem kiesik egy MU két elrontott Rooney ziccer miatt,ahogyan,kiesik a Chelsea is ha Drogba nem lővi be a helyzeteit...
Az ég kék,a fű meg zöld,ez iylen gyönyörűen egyszerű.

horas 2010.08.19. 15:38:58

@Neil Blender: Csak ugye,senki nem emlékszik ilyenekre,hogy Drogba vagy Rooney kihagy két ziccert...

horas 2010.08.19. 15:52:48

@Neil Blender:
Azért az is fasza,hogy a statisztika sem jó,azt is a fejemhez vágod,pedig tük egyértelmú,hogy miről beszélek és direkt azért írtam,hogy ne vádolhassatok elfogultsággal.....

Ha Higuain továbbra sem fog nagy meccseket eldönteni marad a nóta a régi,szerintem ez tök egyértelmű...most miért fárasztasz ilyenekkel,hogyha a Zürcihnek többet rúgna akkor jobb lenne-e a szemeben???mikor tudod,hogy nem és nem is erről volt szó......

Neil Blender 2010.08.19. 15:55:16

@horas: de pont erről beszélek ember amit te is bevallasz... Ha Higuainnal a fedélzeten mint húzóember megnyeri a real a BL-t akkor is lesz valami amiért fikázni lehet majd, mert erre megy ki a játék...

Természetesen aláírom hogy egy csatár dolga az hogy gólokat lőjön, úgy gondolom ezt Higuain megteszi böcsülettel. De azt nem érzed viccesnek hogy egy VB-n lőtt mesterhármaskor is magyaráuni kell a bizonyítványt mert akkor is sikerül kivetnivalót találni a teljesítményre?

RvN, aki a maga idejében a világ legjobb befejezőcsatára volt szintén kiesett a Real ott ahol tavaly, mégsem kezdte ki senki, hanem a csapatot tette felelőssé + az edzőt.

Félelmetesen fafejűen és szemellenzősen utálod ezt a srácot, persze érthető mert Militot szorította ki az argentin csapatból és ez ugye megengedhetetlen bűn. Azt csak halkan megsúgom hogy Milito egyetlen érdeme a "lekezelt" labda Demichelis góljánál a kvázi tét nélküli utolsó csoportmeccsen....

az utolsó kommented meg inkább no comment, az már tényleg csak az szerintem hogy na szóljak be valami hangzatosat még utolsónak típusú...

részemről a vita lezárva, remélem még jobb idénye lesz az argentinnak mint jövőre és várom majd az esetleges megkövetését, én is azt teszem ha mégsem...

Neil Blender 2010.08.19. 15:57:16

@horas: de nem azt írtad hogy a nagy csapatok ellen nem rúgott gólt hanem azt hogy 23 meccsen 2-t.

És ebben benne van minden. Ha a csoportkörben rúg 8at akkor lesz 30/10. Az már sokkal jobban néz ki de ugyanúgy szart sem jelent. Ezért nem nagyon szeretem a statisztikákat btw, egy jó alap de túl sokat levonni nem lehet belőlük, max azt hogy a labda gömbölyű és minden meccs 0-0ról indul... :)

Neil Blender 2010.08.19. 16:08:54

@horas: Amúgy egyszer baszott jó lenne erről (is) élőben elvitázni egy sör mellett, mindenféle szúróvágólőfegyvertől távol :)

krysal 2010.08.19. 16:11:08

@horas: annyi a gond, hogy pl. Ronaldonak köze sincs a klasszikus szélsőhöz. Induljunk ki a gondolatodból: "Ronaldo a Real-ban szélen játszik onnan indul,minden.pont." vagyis szélső, ergo középpályás, tehát illik rá a szintén általad írt: "A középpályás feladata,hogy mind a védekezést mind a támadást segítse."

Megkérdeznélek, hányszor láttad Cronit visszamenni védekezni?

Mutatok neked pár "klasszikus" szélső adatát, szigorúan a Realból:

Figo:
2000–2005 Real Madrid 165 meccs 36 gól
Beckham:
2003–2007 Real Madrid 116 meccs 13 gól
(Bár Bex nem mindig játszott jobbszélsőt, de azért többnyire)

Ehhez képest Croni 1 idényének átlaga, csak a bajnokikat figyelembe véve:
2009 Real Madrid 29 meccs 26 gól

Innen talán láthatod, bár Crinya jobbszélről indul (vélhetően a nagy erősségének, a lendület kihasználása miatt), mégis amolyan visszavont csatárként kezelendő. Másik dolog, hogy mint szerinted _szélső_, hány konkrét gólpasszt, beadást láttunk tőle. Az én olvasatomban Crinya sokkal közelebb áll a támadóhoz, mint a szélsőhöz, sőt, valószínűleg kevesebb alkalma lenne egy szem előretolt ékként őrlődni 4 védő között, mint így (megint hivatkozok az amúgy általad elképzelhetőleg minimálisan elismert Moura, aki szerint Crinya NEM csatár, sokkal inkább kötetlen támadó)

Rooneyra konkrétan emlékszek a BM elleni kieséskor, Drogba ha nem akar minden labdaérintéséből tizit, nem esnek ki a Barca ellen. Soroljuk még?

Everred 2010.08.19. 17:35:37

@horas: "Az MU-ban ő volt legelől kötetlen posztban,emlékszünk Rooney a szélen Tevez meg a középpályán miylen szépen dokkerkodott."

Simán, ha nem is egy, de két kezemen meg tudom számolni, hányszor volt ez így. Barcelona idegenben, Roma idegenben (2008), Barcelona Rómában, Arsenal idegenben (BL elődöntő, 2009), Porto idegenben... és ennyi. Mégis egy kezemen meg tudtam számolni, ez öt meccs.

Szóval azért ezt ne vegyük állandónak. A meccsek többségén Ronaldo - minő meglepetés - a szélről indulva, kötetlen támadóként játszott, 2007-től. Volt egy rövid időszak, 2008 őszén, amikor klasszikus 4-4-2-ben játszott újra jobbszélsőt, de az annyira nem ment, hogy Fergie gyorsan felhagyott vele.

horas 2010.08.19. 18:16:04

@Everred: Plus a BL-döntőt is ide vehetjük vagyis a a BL-ben szinte mindig.
@krysal:Rooney BL-győztes plus van egy BL-döntője,Drogba BL-döntős nem egy nagy meccset döntött el...
Nevetséges,hogy képes vagy kijukadni oda,hogy Rooney,Drogba egy kutya Higuain-al.Nevetséges.

krysal 2010.08.19. 18:20:22

@horas: akkor nevess kedvedre, nem én írtam le, hogy "Csak ugye,senki nem emlékszik ilyenekre,hogy Drogba vagy Rooney kihagy két ziccert... ", miközben hasból mondtam mindre, és valószínűleg az NST közönségének többsége szintén tud. De persze legyek én a nevetséges, miközben te élsz ilyen példákkal, és hiába cáfol pár ember, te úgyis jobban tudod.

Everred 2010.08.19. 19:08:38

@horas: igen, a "Barcelona Rómában" volt a BL-döntő... Moszkvában balszélsőt játszott.

Hazai BL-meccsen pl. sosem volt középcsatár. Egyszer sem.

halareaal 2010.08.19. 19:17:23

@Everred: @horas:

igazából ezt már számtalanszor kiveséztük. Cé legjobb szezonjában 2008ban szélső volt, vagy legalábbis onnan indult.
a Madridban is kiváló szezont futott főképp szélről indulva, de inkább kötetlenül játszva. ha vmivel nincs gond a Madridban, az Cé posztja és feladata.
ezért pl nem látok rá sok esélyt h Mourinho megpróbálja a 4-3-3ját ide is átültetni v legalábbis nem úgy ahogy eddig. az Cének extra kötöttséget jelentene, ami valszeg rontanáa a teljesítményét. még centerben is, bár Mourinho korábban lenyilatkozta, h Cét pazarlás lenne feltolni legelőre, szal erre szerencsére nincs sok esély.

horas 2010.08.20. 13:07:29

Aquilani-t kölcsönakarja adni Hodgson.Szerintem lekéne rácsapni,úgy is középső középpályást ekres a csapat,kölcsönbe símán emgéri basszus.
Van Der Vaart-ra lekéne csapni vagy az MU-nak vagy a Chelsea-nek a Chlesea-nek inkább,Ancelotti végre tudná játszani a gyémántot.Szaré-húgyé odaadják és egy fasza kis spíler.

horas 2010.08.20. 13:15:04

@halareaal:
Cé-t télleg pazarlás lenne feltolni csatárnak,óriás űr keletkezne a mezőnymunkája és az előkészítései megszűnésével a csapatjátékban...
@krysal: Ennyire kis-stílű nem lehetsz,biztos volt kihagyott helyzete,ők is emberek,de Rooney és Drogba főprofílja nem ebből áll,Higuain-é igen,ez lett volna mondanivalója,de hát sehova nem lyukadunk ki soha,mert mindig lesz valami kifogás,hogy Higuain már pedig ezért meg azért...
Hagyjuk szerintem ellöttük ez ügyben az összes puskaporunkat...
@Everred: Jó hát akkor nem játszott ott menetrendszerűen,de egyátalán nem hülyeség őt ott játszatni.Müködött.

horas 2010.08.20. 13:18:53

Holnap szuperkupa,Benitez asszondja,sokkal feljjebb játszik majd a védelem..kiváncsian várom a változásokat.
Most egykicsit előnyben érzem a Roma-t,mivel itt új edző új koncepció,akadhat a gépezet,ott semmi változás.Ez jelenthet előnyt.
Adriano-t furcsa lesz bordóban látni a szemét hedonista hálátlan kurva anyját neki,és még így is szeretem a dagadt fejét.

Asidotus 2010.08.20. 14:00:05

Az én véleményem is inkább Horaséhoz áll közelebb. Ritkán szoktam Real Madrid meccseket nézni, általában tényleg a nagy meccseket, a BL-ben meg a bajnokságban, és nem a Zürichek (na, azt pont láttam, de én nem azt néztem volna) meg az Almeriak ellen, hanem Lyonok, Milanok, Barcelonák, ellen. És azokon nem szokott villogni. Ebben igazat adok Horasnak. Pont az hiányzik Higuainból, hogy ezeket a meccseket eldöntse.
A Lyon elleni visszavágó szerintem rajta ment el. Oké, az első meccsen elverhették volna őket, mint a kétfenekű dobot, de az akkor már történelem volt, amikor a csapat, ami igenis jól működött, mert a helyzeteket kialakították, és csak 1 kapott góllal hozták le, Higuain kihagyta a ziccereket.
Viszont igazat adok Krysaléknak is abban, hogy évről évre egyre sokkal jobb Higuain, és szerintem már idén bekövetkezhet nála az áttörés. Én nem igazoltam volna a helyére senkit, vele vágtam volna neki az új idénynek.Persze, a Juventusban szívesebben látnám.

horas 2010.08.20. 14:10:13

@Nűnű:
Ez így nem buli,hogy valaki egyetért.
Teljesen szokatlan érzés.
;)

Asidotus 2010.08.20. 15:36:59

@horas:
szerintem ott lehet kettőnk véleménye és a madridisták véleménye közti különbség, hogy ők megnézik a Realt a kisebb csapatok ellen is, ahol Higuain brillírozik. Éppúgy, mint a vébén a kisebb válogatottak (pl. Dél Korea ellen). Ám te is, mint én is, inkább a nagyobbak ellen szoktuk látni a Realt, és akkor bizony kijön, hogy egy bizonyos szint még nincs meg az ifjú Gonzalo padavanban.
Van egy, amúgy magas szint, amit rendszeresen hoz, de pont az a világklasszis szint, ami Ronaldoban megvan, és alapból elvár az ember egy Rault pótló csatártól, az még nincs meg benne.
Szerintem idén viszont ki fog jönni belőle.

krysal 2010.08.20. 19:12:57

@Nűnű: úgy beszélek Higanyról, hogy meglehetősen régen (nagyon ritka kivételektől tarkítva évente 1x) MINDEN meccsét láttam. Nem tagadja egy kedvelője sem, hogy a BL-ben karcsú (ha itt tartunk, Crinyának ugyanilyen gondjai voltak a nagy csapatok ellen, ha rémlik), de látva a folyamatos fejlődését, biztosak vagyunk benne, hogy ezt az akadályt is sikerrel veszi.

horas kolléga pedig (velünk éles ellentétben) már réges rég lepattintotta volna, minimális türelem, etc nélkül, mondván, szar, és igen, nagy valószínűséggel évi 5 meccsét (lehet 10?) látva. EZZEL veszekszünk, és már az agyamra megy. Továbbá jelezném neked: minden meccsen nem egy ember veszít, hanem a csapat, így a hibás is a csapat. olyan magyar hozzáállás ez a "A Lyon elleni visszavágó szerintem rajta ment el" Persze. Hogyne.

Asidotus 2010.08.21. 20:24:14

@krysal:
én is erősen ragaszkodnék Higuainhoz, ebben egyet értek veletek.

Aquilani a szezont a Juvéban fogja nyomni. Jó ez nekünk, Juvésoknak?

krysal 2010.08.22. 11:17:08

@Nűnű: ha nem sérült, igen. Vagy ha nem akarjátok rá építeni a csapatot, szintén, mert tuti, sokat lesz sérült.

Domingo 2010.08.22. 15:22:15

Ti tulajdonképpen miért nem jöttök át az új oldalra? :)
süti beállítások módosítása