Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Egy nagyon széles pont - Serie A, #28

2010.03.15. 22:42 _benito

Szemfényveszt-e a Milan, avagy? Kilenc fordulóval a vége előtt egy pontra jöttek fel az Interre, de meg vagyunk győződve róla, hogy ennek a végeredményt illetően kevés jelentősége lesz (tavaly, igaz, másfél hónappal korábban, a Juventus is befogta az Inter egy teljes forduló erejéig). A Fiorentina nápolyi győzelméről is van mondanivalónk, ahogy a Juventus újabb anti-juventusos mutatványa is megér néhány szót, és hajtás után kiörömködjük magunkat azon is, hogy az üveggömb – na, azért nem az eredményeket tekintve – kifejezetten jól üzemelt a hétvégén. És persze: lehet, hogy a jövő hetet úgy kezdjük meg, hogy a Serie A egyik középcsapat lesz az egyetlen olasz csapat az európai kupákban?

A Juventusnál odáig már eljutottak, hogy a játékosok is tudják: az első félidőben kell megváltani a világot, mert cirka egy óra futballnál többre egyelőre nem képes a csapat. És ez nem csak a futóbolond angolok ellen látványos, hanem a Serie A tökutolsója ellen is, amelynek ráadásul – szemben a Fulhammel – volt egy Maccaronéja, aki pontosan tudta, hova döfje a tőrt. Az első félidő fölötti örömködösét is kicsit lehűti, hogy Big Macnek volt egy ziccere az első gólja előtt, és akadt még helyzetük ezen kívül is, miközben a Juve góljai nem kimondottan kidolgozott helyzetekből születettek.

Torinóban jelenleg nagyon kevés kiemelkedő képességű játékos teljesít szolgálatot, de még az ő számuk is meghaladja azokét, akik képesek végigfutni egy meccset. Ez pedig olyan baj, amit idén már nem lehet helyrebillenteni. Del Piero óriási, amit művel a kapu előtt az elmúlt egy hónapban, a Kapitány átérezte a helyzet komolyságát, és pályafutása során sokadszor is a hátára vette a méltatlanul szar Juventust, de a 35 tavasz, az 35 tavasz. Mindenképpen emlékezzünk meg a Sienáról, amely csak 10 percig tűnt kiesőjelöltnek Torinóban, a maradék nyolcvanban minden dicséretet megérdemel. Grygera miatt a blog történetében először szerepelhet egy posztban, hogy OMG és ROTFL. (Juventus-Siena 3-3)

Az öntömjén kesernyés füstje borítja be a poszt hátralevő részét, gázmaszk viselése javasolt, de nem kötelező.

Soha nem tulajdonítottam jelentőséget annak, hogy eltalálom-e egy meccs eredményét, ez ugyanis semmi más, csak mázli. Azt nem tudhatod előre, hogy egy lövés kapufa lesz, vagy négy centivel észak-északkelet irányban meglöki egy fuvallat, és a filóba megy. Viszont mindig nagyon örülök, ha sikerül eltalálnom, mi fog történni a pályán, és ebből a szempontból a 28. forduló remekül sikerült.

Először is ott van az Inter, amely valóban nem nyert. Hanem kikapott. Ehhez ugyan kellett a fent említett szerencse is, de a beharangozóban említett döntetlen nagyon simán benne volt a meccsben, csak jött Muntari, és lerendezte az Inter idei harmadik vereségét. A cataniai gyufa (3-1) három 0-0-t követett, ilyen pedig három éve nem fordult elő Milánó boldogabbik felében, ráadásul közben a Milan egy pontra jött fel, mégsem hisszük, hogy ez bármit is jelentene a bajnokság végkimenetele szempontjából.

Újra felcsap a tömjénfüst: a Milan vegytiszta döntetlen játszott a Chievóval, a 0-0-t végül Seedorf apó csodálatos, hosszú felső sarokba zúdított lövése akadályozta meg. Ronaldinho megint jó volt, és a győztes gól (1-0) is csodaszép volt, de közben a Chievo szerzett egy szabályos, de meg nem adott gólt (nem szeretnénk bírózni, ezt nagyon simán el lehetett nézni, mert centikkel volt onside a Serie A furkósbotja, Yepes). De ha végignézzük az egy pontra felkapaszkodó Milan pontjainak azon részét, amit nem érdemelt meg, és összevetjük az Inter hasonló pontjainak számával, megmutatja magát az a különbség, ami miatt nem hisszük, hogy a Milan bajnok lehet. És akkor Beckham, akinek a sajtóban megjelent hírekkel ellentétben nemcsak a szezonja, de a pályafutása is nagyon komoly veszélyben van, az achilles ugyanis a legrohadtabb dolog, ami elromolhat az emberen. Nagyon sajnáljuk, szívből és őszintén, ugyanakkor Becksinek egyébként sem lett volna helye a vb-címre törő angol válogatottban. Viszont meg fogjuk könnyezni, ha megcsinálják - Beckham nélkül.

A Roma sem, de nem a livornói 3-3 miatt, hanem azért, mert egyszerűen nem elég jók hozzá. A Farkasokat lehet nagyon szeretni, és amit idén csinálnak, az megsüvegelendő, de ahogy szépnek nem voltak elég szépek a bajnoki címhez, úgy hatékonynak sem elég hatékonyak. Mellesleg itt még az eredményt is sikerült eltrafálni, bár itt meg a pályán nem az történt, amire számítottunk: Luca már rómainak érzi magát, Lucarelli pedig maga a Livorno.

A legbüszkébb a Fiorentinára vagyok. Egyrészt, mert hazajött a várt feltámadás, ráadásul ott, ahol kevesek támadnak fel, másrészt azért, mert a Violát igaztalan támadások egész sora érte a blogon. A Fiorentina sokkal jobb csapat, mint azt sokan gondolják, egyszerűen csak iszonyatos pechjük van egész évben. Ez most megfordult, mert az első félidőben semmit nem érdemeltek Nápolyban, csak Frei és a nápolyi támadók miatt nem lett vége a meccsnek, de azt a reflexből fikázók figyelmébe ajánlanám, hogy a Napoli elleni győzelem messze nem volt érdemtelen. Lavezzi gólja után Prandelli egy meglehetősen bátor 3-3-2-2-re rendezte át a Fiorentinát, és az egyre jobb Jovetics óriási játékával fordítottak. Nagyon bízunk benne, hogy a feltámadás folytatódik, sokkal többet érdemel ez a csapat annál, ahol tart. (Napoli-Fiorentina 1-3)

A negyedik hely miatt érdekes Udinese-Palermo (3-2) végkimenetelénél is jól orrantottuk meg a meglepetést, a tökéletesen érdektelen Parma-Atalantát (1-0) pedig konkrétan telibesomtuk. A Genoa-Cagliari (5-3) meglehetősen bátor tippje végül nem is volt olyan messze, de csak a gólok számát sikerült eltalálnunk, a Bologna-Sampdoria viszont eléggé mellément, a hazai győzelem helyett a hajrában egyenlítettek a hazaiak (1-1). Egy másik jó nagy mellé a Lazio hazai blamája volt, ami azért fáj különösen, mert a Rómában nyerő Bariban (0-2) egyetlen percnyi lehetőséget sem kapott Koman. Alvareznél viszont lehet, hogy nincs gyorsabb játékos a Serie A-ban, de ez most nem fontos.

87 komment

Címkék: olasz összefoglaló serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr491842645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.03.15. 22:51:26

Sajnálom Beckhamet, kinn lenne a vb-n a helye. Sebaj, majd kiviszik szakkommentátornak.

csabber-18 (törölt) · http://www.csabber.fw.hu 2010.03.15. 22:51:28

Sajnálom Beckhamet, nagyon sajnálom.. :(

Hispan07 2010.03.15. 23:01:25

Szerintem se lesz meg a Milannak, de álmodozni jó. Az Inter pedig most közel sem az a kegyetlen gépezet, mint az utóbbi években volt.

calciomax 2010.03.15. 23:13:22

Az Inter a Chelsea meccs után(eredménytől függetlenül) nagy lelki tehertől fog megszabadulni. Mégis valamiért úgy érzem, hogy egy esetleges továbbjutás inkább feldobná a csapatot(túl lépnének saját árnyékukon), mint egy kiesés ami letargiksan is hathat a csapatra és nem biztos, hogy egy esetleges scudetto most fel tudná dobni őket.

calciomax 2010.03.15. 23:15:16

Egy jó hangulatú (és formájú) Internek nem lehet(ne) probléma a bajnokság mellett a BL.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2010.03.15. 23:40:45

no, én meg ez vok mindig isch :
uno, uno, due, tre ...

www.youtube.com/watch?v=L_VEdra0wUE

itt a lehetőség,
itt a tavasz
inter megy a fax
ba :DDDD

giacinto 2010.03.15. 23:57:56

mit fognak megcsinálni az angolok? LOL

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.03.16. 04:49:50

Ennek a minősíthetetlen, szar csapatnak a meccsére még ebben a helyzetben is 45 (!) ezren mennek ki, és ezt kapják...Ha ez így megy tovább, akkor nem marad sok izgalom a végére, de ha egy icipicit össze tudnák magukat szedni, akkor az utolsó két fordulóban dőlne el a bennmaradás. Utolsó előtti fordulóban Livornóba mennek, utolsó fordulóban pedig fogadják az Udinesét. Ha ott van 6 pont, akkor jövőre is lesz Serie A. Ha nem, ami egyébként egyáltalán nem lenne meglepő, akkor irány a Serie B.

Romanes eunt domus 2010.03.16. 08:01:18

Koman azért nem játszott egy percet se, mert megsérült

Mourinho már nem a király 2010.03.16. 08:05:36

Hiába jösztök mindig azzal, hogy mennyivel jobb az Inter kerete, ha továbbra is csak a mezt viszik ki a pályára a Milan lehagyja őket. Én erre voksolok.
Josét kirúgják, elmegy Madridba és természetesen ott is megbukik. (persze ez nekem mint Realos nem lenne valami jó...)

nalazo 2010.03.16. 08:43:34

Nem hiszem, hogy az Inter szurkolók nagyon idegeskednének. Ez az egy pont különbség akkor válthatna ki különbséget, ha egy forduló lenne hátra a bajnokságból. A Chelsea ellen, ha kiesünk, akkor 100%-kal lehet koncentrálni a Serie A-ra, ha meg tovább jutunk, az nagyon feldobja majd a csapatot.
Cataniában az a klaszzikus gond volt, hogy afiúk nem ott, hanem a londoni repülőn ültek már lélekben.

Muntarit meg kiválaszthatnák és rögzíthetnék Tongán napóracölöpnek.

tjunior 2010.03.16. 08:43:36

azért az komoly hogy egy Legro volt a legjobb a Juve védelemből, és ő is lesérült, Canna a hol tanár, hol meg bohóc, Grygera meg remélem térden csúszva kúszott be az öltözőbe és kért elnézést, de Ceglie nem védő, most is bizonyította, Brazzo meccsek óta formán kívül bóklászik.
Caceres és Chiellini, úgy várlak vissza titteket mint a manát.

nalazo 2010.03.16. 08:44:43

különbséget=izgalmat

vargamma 2010.03.16. 10:34:21

"De ha végignézzük az egy pontra felkapaszkodó Milan pontjainak azon részét, amit nem érdemelt meg, és összevetjük az Inter hasonló pontjainak számával, megmutatja magát az a különbség, ami miatt nem hisszük, hogy a Milan bajnok lehet."

bevallom ezt a mondatot nem sikerült dekódolni. mit jelent ez?
1. h az inter mint gépezet sokal több oan meccset nyer a bajnokságban ami egyébként döntetlen-szagú, és ez a bajnokcsapatok sajátja?
2. a Milannak többet csalnak el a bírók, és csak így képes egyáltalán az Inter nyakán lógni?

BISMARCK 2010.03.16. 10:35:35

"vegytiszta döntetlen játszott a Chievóval"?
Nem ugyanazt a meccset néztük.
"vb-címre törő angol válogatottban"
Ezen azóta is röhögök. Ezt majd kifejtenéd egy másik, erről szóló posztban?

Deeo 2010.03.16. 10:40:26

De legalább jobban mutat az hogy "szoros" a bajnokság, minthogy 100 pontra vezetnek a kék-feketék. Így azért még lehet izgulni.

Hát elég szoros volt a Milan-győzelme, és elég neccesen lett meg, főleg hogy az a chievo-gól valóban nem volt les. De megvan a 3 pont ez a lényeg. Az Inter meg magának köszönheti hogy elherdálta az előnyét.

Én azt mondom hogy ma kiesnek a Chelsea ellen, ami nem fog jót tenni az olasz focinak továbbra sem, de inkább Chelsea mint Inter. Forza MILAN!

vargamma 2010.03.16. 10:41:35

@BISMARCK: a Milan szar volt a hétvégén, de ezzel együtt benne volt a meccsben, h valahogy csak bekaparják...
ahogy az Angolokban is benne van egy döntőbe kerülés. nem hinném h az akkora meglepetés lenne ha megnyernék.
ha az olaszok megvédenék, na, az lenne az igazi meglepetés.

Deeo 2010.03.16. 10:41:53

@vargamma: Na arról ne beszéljünk kinek csalnak többet szerintem... Azt mikor leültetik a nagyszájjú majmot a lelátóra akkor egyből hőzöng az egész csürhe!

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.03.16. 10:44:17

@Deeo: Szerintem se, nagyon nem jönnél jól ki belőle.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.03.16. 10:49:49

@BISMARCK: a spanyolok mellett az angoloké az egyetlen hiánytalan válogatott (hja, hát kapusuk az nincs, de brazília ötszörös világbajnok, és nekik sosevót).

@vargamma: ez csak annyit akart jelenteni, hogy a milan pontjaiban sokkal nagyobb szerepe van a szerencsének, mint az interében. gondoljunk csak nesta 93. percben esett mutatványaira, vagy catania, fiorentina, etc, etc...

andree 2010.03.16. 10:53:30

A Juve ott rontotta el, hogy baromi sok pénzt kiadva, brazil játékosokkal próbált újítani. Erre mostanában jöttem rá. Brazil játékost nem szabad drágán venni. Ha megtalálod valami favellában és jó playa, akkor jackpot, de amúgy mentálisan nulla mind, és simán bennük van 1-2 év blackout, meg klikkesedés/honvágy/lázadás.(Pont néztem a brzil válogatott keretet. Van benne jó pár bust.) Grygera meg 3 év alatt összehozott 4 jó meccset. Mikor vitte rá a labdát makaróni, előre bejelentettem, hogy tizi. A múltkori, adjuk el Giorgio-t sokért tábor remélem most látja, milyen nagyszerű a védelem nélküle. Cannavaro kb a zseniális szerelések, megelőzések, és a nevetséges betlik és 5 méterre elengedett emberek között ingadozik. Simán lehetne összevágni róla egy vidit, hogy még egy aranylabdát követeljünk neki, de összességében használhatatlan ilyen szinten. Valami kiscsapatban kéne levezetnie, nem itt szenvednie.(Hozzátenném, a Juve 60%-ával ellentétben őt maximálisan tisztelem, és nagyon rossz nézni ahogy szerencsétlenkedik. pl. Melo-val ellentétben aki remélem sokat csuklott hétvégén.)

zsakfos 2010.03.16. 10:54:18

Seedorf 'apó'? még csak most lesz 34:) fiatalabb mint Nesta.
Seedorfot a vb-re!!!

giacinto 2010.03.16. 10:57:28

@_benito: Brazíliának pár éve klasszis kapusa van.
Angliának nincs, ahogy balhátvéd sincs Cashley lábtörésével. 2 normális csatáruk sincs, 1 klasszis van, a többi mind középszer. a középpálya is csikoroghat bőven, meg hát angolok ugye.

Argentína fog célba érni, meglássátok!

giacinto 2010.03.16. 10:58:21

@vargamma: a 2-es pontod elég jól helytálló.

zsakfos 2010.03.16. 11:01:16

@_benito:
Az angolok esélyesek egyetértünk, de hogy hiánytalanok lennének? hát...kapusuk nincs, ha A. Cole nem épül fel nincs balhátvéd, G. Johnson a jobb bekk aki nem tud védekezni..., és hát a legnagyobb rizikófaktor ha Rooney megsérül végük van ( az esélyesek közül egy csapat sem függ ennyire egy játékostól).
A braziloknál meg azért Gilmar nem volt rossz kapus, sztem Taffarel sem, meg most J.César is top5 nálam.

Deeo 2010.03.16. 11:07:33

Nehogymár arra fogjátok az elherdált pontokat hogy a Milan-nak csalnak a bírók!

Most vérig vagytok sértve mert végre nem tűrik el azt hogy Mr Nagyképű azt mond mindenkinek amit akar, és nélküle nem megy a játék egy ilyen keretnek.

Ég és a föld jelenleg az inter és a Milan, és nem reális az egy pont ez tény, de nem a másikat kell fikázni mer beér titeket, meg csalnak neki a bírók.

Mert ti a fair play mintaképe vagytok, igen. ugyan...

Klárensz 2010.03.16. 11:11:02

Ezzel a szófordulattal, hogy valaki nem érdemelte meg a győzelmet, egy baj van, hogy nagyon elcsépeltté vált, úton-útfélen mondják a sajátmagukhoz képest éppen gyengén teljesítő csapatokra, hogy nem érdemelték meg a győzelmet. Az én értelmezésemben kizárólag egy esetben jogos, ha bírói tévedés segítette őket a győzelemhez. Ez viszont parttalan vitákat szokott szülni.

Noha szívem szerint Seedorf gólja 3-at ért, a Milan tényleg nem érdemelt győzelmet, de nem azért mert gyengén játszott, hanem, mert az ellenfél egy szabályos gólját nem adták meg.

Ezen az egészen, mikor érdemel valaki győzelmet, akkor kezdtem el gondolkodni, amikor hónapokkal ezelőtt, nem tudom mikor, a helyi tv-csatorna az egyik helyi csapat meccsét közvetítette. A vendégcsapat nyert, de a kommentátor elkeseredésében védte kedvenceit:
-Mi jobban megérdemeltük a győzelmet, több helyzetet hagytunk ki.

rowi 2010.03.16. 11:12:29

szvsz a Milannak addig van esélye a bajnoki címre, amíg az Inter áll a BL-ben, és mellette pont leszarja a bajnokságot. vagyis máig...(remélem:))

giacinto 2010.03.16. 11:24:49

@Deeo: "Nehogymár arra fogjátok az elherdált pontokat hogy a Milan-nak csalnak a bírók!"

az elherdált pontokat nem fogjuk arra, mert azokat az Inter szórta el (ilyen-olyan körülmények között)

de az 1 pontos difi a második tagmondatod következménye.

rattenfanger 2010.03.16. 11:28:23

Z-Dorf lövései kötelező tananyagnak kellene lennie minden akadémián.

Az angolok VB címre tőrnek? Reggelre kicsit erős poén, de végül is Új-Zéland is megpróbálhatja.

Hispan07 2010.03.16. 11:41:22

Szerény véleményem szerint igazi beszűkült faszkalapok, akik semmi mást nem tudnak, mint állandóan a másik csapatát csalózni.

Ha törlésre kerül ez, oké, de most már kurvára elég volt abból, hogy páran semmi másról nem tudnak fröcsögni, csak a bírózásról.

Klárensz 2010.03.16. 11:50:55

@giacinto: Nyilván az Inter javára soha nem tévedtek a bírók.

nalazo 2010.03.16. 11:54:37

Szó sincs arról, hogy a Milan javára csalnának a bírók, csak mostanában megnyeri a döntetlenbe hajló meccseit, az Inter meg elszórakozta az elmúlt fordulókat.
A Chelsea után az Internek vagy azért kell jól játszania, mert vagy kiesett és csak a bajnokság nyerhető meg, vagy mert továbbjutott, ami rengeteg mentális muníciót jelent.
Elnézést a Milan - nagy betűvel, még ha az ellenfél csapata is! - szurkolóitól, de vajmi keveset fog az számítani, hogy a pirosfeketék hogyan játszanak az utolsó 9 fordulóban, mert a bajnokságot az fogja eldönteni, hogy az Inter milyen formát mutat. Ugyanis a két csapat közt nem egy pontnyi különbség van.

giacinto 2010.03.16. 11:59:36

@Klárensz: tévedtek, ki is lettek jól vesézve, csak nem az idei szezonban.

tudom hogy most érzékenyek vagytok ilyesmire, dehát most titeket tolnak, nem kicsit.

biztosan csak a nézettséget akarja növelni a liga, végülis meg lehet őket érteni.

Klárensz 2010.03.16. 12:11:15

@giacinto: Nem tudom mire gondolsz, rajtad kívül senkinek sem tűnt ez fel.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.03.16. 12:17:12

pajtások, egy rohadt érdekes kis fordulón vagyunk túl, rengeteg dolog történt, ti mégis csak bíróztok.

lécci, nemáá, jó?

valaki például megünnepelhetné, hogy alex is 300ados lett nem sokkal pippo után.

Deeo 2010.03.16. 12:18:52

@nalazo: Hát igen, egyet kell értsek. Nem hiába lett 6:0 összesítve oda a két párharc. Erre vetették fel Milan-fórumon, hogy érdemel-e az scudettot, aki a legnagyobb riválisának még gólt se tud rúgni, ellenben kap 6ot, összesítve a két meccsen. Hát nem igen.
9 forduló még sok, lehet bármi, kívánjuk hogy ne a bírók döntsék el a párharcot!

Klárensz 2010.03.16. 12:20:30

@_benito: Ja, most hogy mondod 39 gól esett hétvégén. Del Pieronak meg gratula.

Klárensz 2010.03.16. 12:24:04

@Deeo: Ebben van valami, de mivel nem kieséses rendszerben zajlik a bajnokság, ezért valójában még sincs semmi jelentősége. Milyen fasza lenne év végén, ha az Inter dicsekedhetne, hogy oda-vissza alázták a bajnokot.

bobix 2010.03.16. 12:24:58

@_benito: azért a 300-at megemlíthetted volna a postban is, mert az, hogy már egy jó ideje ő húzza a hátán a csapatot ország-világ tudja :P

antiabstinens 2010.03.16. 12:42:56

@andree:
Maximálisan egyetértünk. Én a brazil inváziótól és a brazil mentalitástól már tavaly nyáron tartottam és sajnos volt is miért...

Az öreg Fabio-nak pedig már Nápolyba kellett volna visszatérnie Madridból és nem Torinóba.

ADP pedig "a Juventus"! Max.respect!

ericcartmen 2010.03.16. 12:56:57

Bepótolták a csapatok a múlt heti gyenge termést.
A Genoa ráadásul 3 kapufát is lőtt az 5 gólja mellé. Mi lett volna azon a meccsen, ha Milito még ott játszik?

bigthereal 2010.03.16. 13:37:24

milyen 3 o-o zsinórban???

és az udinese 2-3?

giacinto 2010.03.16. 13:48:50

@Klárensz: "rajtad kivül senkinek nem tűnt fel"

LOL mások biztos csukott szemmel nézték a firenzei meccset me ga hétvégit pl.

na jó ez volt az utolsó, befejezem, mert látom megint az Inter kerül elő, amikor nyilvánvaló dolgok zajalank az olasz pályákon.

a milan javára egyetlen egyszer sem tévedett a bíró ebben a szezonban, sőt konkrétan26 pontot vettek el tőlük ezek a mocskok.

egyébként mi ez a 9 fordulós hüyleség, amikor ÉPPEN 10 forduló van hátra.

Mr.AT 2010.03.16. 13:53:00

A meccsről: az összefoglalót visszanézve, még tisztább a kép, hogy az egész meccs tisztán Grygerán ment el. Az egy dolog, hogy technikailag is rajta szárad mindhárom gól (az elsőnél a gólpassz, a másodiknál mellőle rúgták el a végül gólpasszá avanzsált kapufát, a harmadiknál meg ugye ő hozta össze a tizit), de lélektanilag is a lehető legrosszabbkor (ill. legjobbkor, a Siena szemszögéből) jöttek össze a dolgok: az első a félidő előtt, még épp időben - meggyőződésem, ha 3:0al mennek pihenni, már csak ificserékkel jönnek ki a félidőre. A második rögtön félidő után, hogy meglegyen a lélektani drukk, hogy már csak egy gólra vannak, a harmadik meg akkor, mikor egymás után már semmi sem jött össze, s úgy tűnt, mégsem sikerül (kihagytak ziccert, rúgtak kapufát, stb.).

Cseh barátunk gondoskodott róla, hogy minden meglegyen. Tiagonak három meccset adtunk eddig vegytisztán, Grygerának ez a második. Rossz belegondolni, hol tartanánk már úgy is, ha ezek a szerencsétlen béna balfaszok nem nálunk rontanák a levegőt.

A másik pedig a sérülések. Ez már gumicica, tudom, de b*zmeg ilyen tényleg nincs. A Fulham elleni visszavágóra konkrétan B csapattal leszünk kénytelenek kiállni. A csapnivaló kondiban pedig azért alaposan benne van ez is - más csapatok legalább néha tudnak posztonként rotálni egyet-egyet, adva egy szabadnapot egy-egy kulcsjátékosnak, nálunk meg azok játszanak, akiknek épp megvan mindkét lábuk. Qrvára lohasztó dolog ezt megélni és nézni egyaránt.

Mr.AT 2010.03.16. 14:00:24

@andree: A fiatal olasz kölykök a titkai mindennek. Ebben a kultúrában nőttek fel, tudják mi az, hogy Juventus, és TÉNYLEG megtiszteltetésnek érzik, hogy itt lehetnek, nincs olyan flegmázás meg mutogatás, amit Melo adott elő a hétvégén is.

Nézd meg Marchisiot meg Candrevát, mindkettő a belét kihajtotta a Siena elleni meccsen is, futnak, csúsznak-másznak, mindent beleadva, és nem is eredménytelenül.

Mr.AT 2010.03.16. 14:02:27

Az angolok könnyen lehetnek VB-győztesek amúgy, már csak egy jó sportágat kellene találniuk hozzá. :-)

Deeo 2010.03.16. 14:17:25

@giacinto: Tényleg jó lesz ha már befejezed, mert ez már kezd röhejes lenni.
Milyen 26 pontról beszélsz Te?
Egy valamiben van igazad, hogy 10 forduló van hátra.

Klárensz 2010.03.16. 14:36:12

@giacinto:
"LOL mások biztos csukott szemmel nézték a firenzei meccset me ga hétvégit pl."

Vagy épp nem olyan rosszindulatúak, mint te.

Althedokan 2010.03.16. 14:50:06

@Mr.AT: ja, a focit is jól kitalálták, :D csak válogatott szinten a fejükre nőttek egyesek. Azt az egyet nem értem, hogy miért van ez így, holott az angolok nagy része Angliában játszik, ahol a legerősebb a bajnokság. És ha egyesével megnézzük őket, akkor valóban elég erős keretük is van, mégis náluk nagyobb impotens banda nincs... Szegény Beckhamet én is nagyon sajnálom, tisztelem, és gratulálok neki a pályafutásához. szakadt achilles... durva bakker, ő már nem fog futkározni...

@giacinto: rossz indulatú vagy, ennyi, ne fikázzuk inkább egymás kedvenc csapatát, és akkor ezek elkerülhetőek...

@_benito: tényleg jó forduló volt, már szombaton, mikor én épp nem meccset néztem, de bátyám írta smsben, hogy az inter megadta az esélyt a szorításra... aztán a Roma is döntetlenre ment... a Milan meccse meg szar volt, de megvan, ennyi. Ha megadják az ő góljukat, akkor Pippo még egyet benyom a 92. percben... ADP életművéhez is társítanék egy díjat, mert amit ő tett/tesz/még feltehetően egy darabig tenni fog az nem semmi, és nem csoda, hogy az olasz válogatott ebben az időszakban eredményekre jutott. Nem mondom, hogy csak az ő érdeme, de nagyban hozzájárult. És emlékszem egy olyan időszakra is, amikor a Juve nagyon jó csapat volt, és ő ott is nagyon kilógott.

@mindenki más: az angolok meghalnak, ha nincs Rooney, az a srác egy zseni, ha nem lenne, akkor a többiekkel a csapat a múltkorihoz hasonló teljesítményt hozott volna... Én nem szeretem a kis orkot, de a focitudása messze kimagaslik a világ csatárai közül. Sajnos...

lestrade 2010.03.16. 14:59:52

nagy klisé de igaz: a VB azért más műfaj. ott nem lesz elég egy rooney (aki a nagy válogatott tornákon még nem csinált soha semmi emlékezeteset) - a többiek körül meg nagyobb a felhajtás mint más országok hasonló képességű játékosai körül, pl. németország, argentína. az angolo pórul járnak ha elhiszik, amiket összeírnak róluk, minden torna előtt ez megy. nagyon jó csapatuk van, de még legalább 6-7 ilyen jó csapat van, ha nem több

Althedokan 2010.03.16. 15:17:49

én arra vágyom, hogy egyszer végre megmutassa egy afrikai csapat, hogy ki az igazi sztár. kár hogy ott az üzlet nem annyira éri meg, így nem nagy a jólét. Az afrikai focisták, nagyon jól fociznak, jó a moralitásuk, és simán aláznák európát, amerikát és dél amerikát is... ázsiáról nem is beszélve...

Althedokan 2010.03.16. 15:21:18

@Althedokan: de ez a téma eléggé offtopic, térjünk vissza a posztra...

"mégsem hisszük, hogy ez bármit is jelentene a bajnokság végkimenetele szempontjából." - kedves benito_ bizony mondom neked, ha egy csapat olyan balfék módon herdálja a pontokat, mint az Inter, annak mindig van következménye. én hívő vagyok, de ha nem idén, akkor jövőre a földbe döngöljük őket:) ti hitetlen tamáskodók pedig majd nagyot koppantok remélem:)

Althedokan 2010.03.16. 15:28:39

bocsánat, helyesbítek: _benito :D

Althedokan 2010.03.16. 16:06:39

@Great Cornholio: tudjátok miről kellene egy posztot csinálni? egyrészt a bírózások, csalózások elkerülése végett, másrészt mert amúgy is eléggé akutt a téma, és a dolog realitása, és aktualitása miatt elkerülhetetlen. Mi lenne ha egy új posztban megértekezhetnénk a videóbírót, a jelenlegi technikai újításokat, amiket egyenlőre nem engednek bevezetni... focikörökben mozgók nyilatkozataival, meg ilyesmik...Szvsz szerintem be kellene vezetni, így ha valaki bírózni próbálna, akkor csak annyit kell neki mondani, hogy "akkor kellett volna segítségül hívni a videobírót..."

Althedokan 2010.03.16. 16:48:16

@Althedokan: ja és nem csak ezért kellene bevezetni, hanem egyszerűen elkerülhetetlen hogy előbb utóbb bevezetik, és szvsz jó lenne ha már rendelkezésre állnak a technikai újítások, akkor használjuk, és ne legyünk ilyen földhözragadtan konzervatívak... Ráadásul ez megoldást jelentene a mostanság nagyon elszaporodott bírói dioptriahiányra...

kelta 2010.03.16. 17:12:10

@lestrade: "a többiek körül meg nagyobb a felhajtás mint más országok hasonló képességű játékosai körül," Kikre gondolsz?

@giacinto: "1 klasszis van, a többi mind középszer"

Ki az egyedüli klasszis és kik a középszerűek?

Egyébként sokan elfelejtik, hogy 2008-ban mennyien röhögtek a spanyol eb álmokon.

Althedokan 2010.03.16. 17:15:05

@kelta: na vajon ki az egyedüli klasszis???

kelta 2010.03.16. 17:28:30

@Althedokan: na vajon kik akkor a középszerűek?

Althedokan 2010.03.16. 17:54:33

@kelta: hát mindenki más...:D

kelta 2010.03.16. 18:05:28

@Althedokan: Terry, Gerrard, Lampard ? :D

bobix 2010.03.16. 18:40:00

tényleg, elkészül estig a BL-es post?

vargamma 2010.03.16. 19:06:59

@_benito: nemtom. nekem valahogy hasonló emlékeim vannak az Interről is, h ha nem is utolsó percben feltétlenül, de legalábbis fordítással, és gyakran nem jó játékkal is hoztak döntetleneket, vagy győzelmeket.

Innentől visszakanyarodhatnánk a Klárensz féle kérdéshez:
mit jelent az h vki, megérdemli a győzelmet? ha a 93.-ban lövi Seedorf a gólt akko mért érezzük h érdemtelen, miközben az utolsó negyórában csak Pippó lőhetett volna 3-at, Ronnie és Beckham egyet- egyet.

horas 2010.03.16. 19:10:32

Nemtudom,nekem ez sosem tünt fel,hogy egy adott kupából való kiesés,lehúzná egy továbbjutás meg feldobna eg adott csapatot.

Az Inter remdre kieisk a 16 között sose lógó oral jelntek meg a kövtkező bajnokin,ahogy a Milan-on sem látszott szétlettek szedve manchesterben,és a Fiorentina sem küzködött lelki válsággal,az elég rendhagyó kiesésük miattés,hogy ellen példát írjak a Mialn sem dobodott fel annak idején egyszersem,mikorr rendre jutottak tovább a BL-következő körébe.

Ha kiesik az Inter símán meglsz a bajnoki cím,ha továbbjut,akár el is úszhat,mert kimondhatjuk,hogy perpillanat sok ez a kétfront,lehet,hogy csak a Chelsea miatt,lehet,hogy önmagában.

Althedokan 2010.03.16. 19:11:44

@kelta: tahó, bunkó, favágó, középszerű fajankó, idejétmúlt túlistenített játékos, de @giacinto: kijelentése, miszerint csak egy klasszis van és a többiek középszerűek az a csatárokra vonatkozott... Se Terry, se Gerrard, se Lampard nem csatár... már bocs...

horas 2010.03.16. 19:27:48

Afrikai csapat moralitása?
Hát én már láttam,nem egy kiváló képességű afrikai csapatot aki konkrétan szart egy válogatott tornára mert mindenki féltetette a helyét az európai klubcsapatában...az ok egyértelmű.
Dánai-Nigéria 4-1...

Althedokan 2010.03.16. 19:32:49

@horas: nem a csapat moralitására gondoltam, hanem a játékosokéra. azzal nincs gond szerintem. Ha ott helyben tudnánk őket motiválni, fejleszteni csapattá verni, akkor bizony sokkal sokkal jobbak lennének, mint európa... vagy csak én vagyok ennyire naív?

kelta 2010.03.16. 19:54:35

@Althedokan: giacinto mondatát valóban benéztem, de mindig nem értem miért baj, ha csak egy igazi zseni van csatároknál, az angol keretnél még így is csak az spanyol erősebb. Egyébként szerintem egy tornagyőzelemhez elég, ha klasszisok vezérré válnak, többiek meg felnőnek melléjük.

Althedokan 2010.03.16. 20:44:43

@kelta: már ha az a bizonyos klasszis nem sérül meg véletlenül... egyébként igazad van

giacinto 2010.03.16. 23:19:29

ma este megint be volt nyomva az "akarat" gomb :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.03.16. 23:36:01

Nehogy kimaradjon. :)

szivlapat.blog.hu/2010/03/16/hat_akkor_kihagyod_a_meccset_komolyzene_foci_heineken

mantegna 2010.03.17. 12:01:06

Visszatekintve a fordulóra, legjobban a Roma eredménye bánt. Teljesítményéről nem vagyok jogosult beszélni, hiszen nem láttam.
Inter kikapott, tudni lehetett most van esély fogni rajta 3 pontot. Végignézve a Roma sorsolását, igen nagy esélyt mulasztanak el, ha nem állnak neki úgy az utolsó 10 meccsnek, most van A lehetőség a bajnoki címre.
Nem kérdés a Roma nem olyan erős csapat, mint azt a szurkolói hiszik, de erősebb mint akik szembejöhetnek velük a zárószakaszban. Kivéve persze az Inter.

mantegna 2010.03.17. 12:16:29

1.Livorno-Roma
2. Roma-Udinese (Udinese idegenben utsó)
3. Bologna-R (B otthon 13)
4. Roma -Inter ( BL nyolcaddöntő első meccse előtti hétvége)
5. Bari-R (Bari 11., romló formát mutatva)
6. R- Atalanta (kieső helyen, idegenben 15 meccsből 10-et vesztve)
7. Lazio-R (derby, de a Lazio, nem mondok inkább rá semmit)
8. R- Samp (erős csapat, de ők kapták a legtöbb gólt idegenben, ergo nem verhetetlen, szerencsés esetben nincs már miért küzdeniük)
9.Parma- R (szerencsés esetben nincs már miért küzdeniük és nem is jó csapat)
10. R- Cagliari (a fenti)
11. Chievo-R (a fentifenti)

mantegna 2010.03.17. 12:26:10

Az egypontos hátrányú Milan, a Sampdoria, Palermo, Genoa, Fiorentina, Juventus 5-el zár. Gyakorlatilag az mindegyik a Milan testén akar(hat) a BL-be menetelni.
Mindezt előre tudva képtelen a Livornot elintézni a Roma, úgy, hogy közben kétszer is győzelemre áll. Lehangoló.
Nem szenvedek Ranieri fixációban, de nincs értelme puhapöcsöt játszani. Ha a Roma 3. lesz jó, negyediknél rosszabb normális körülmények között nem lehet. Ahhoz a Palermonak ÉS a Juventusnak egyszerre kell 7-8 pontot behozni rajtuk.

mantegna 2010.03.17. 12:31:08

Mi következménye az előbb leírtaknak. Úgy kell -kellett volna nekimenni az utolsó negyednek, hogy: Gyerekek bajnokok leszünk, a többiek nem fogják bírni a végét, csak MI LEHETÜNK A BAJNOKOK.
Nem tudom, vajon Ranieri képes lesz erre az űzőm a vadat mentalitásra gerjeszteni a csapatát vagy beéri a pontocskákkal. De ha most nem próbál kibújni a bőréből akkor mikor. Minimális kockázat versus óriási nyereség.

giacinto 2010.03.17. 14:13:45

A Romának jó a sorsolása, a milant szerintem megelőzik.

Althedokan 2010.03.17. 18:19:03

szerintem meg a Milan előzi meg az Intert, aki most majd továbbra is a BLre fogja pazarolni az erejét... sőt ha elég jól követik az eddigi tendenciát, akkor a Roma is megelőzi őket. Az Internek szerintem most sok ez a két front. Mi a véleményed @giacinto: ? bírja az Inter az iramot? A Chelsea ellen totál fölszívták magukat, de pont azért mert az ilyen nehéz meccsekre ennyire rákészülnek a bajnokság nem fog elúszni?

giacinto 2010.03.17. 22:58:16

@Althedokan: nem fog. a BL-siker feldobja a fiúkat, átszakadt egyfajta gát, most minden csupa öröm és bódottá.

Althedokan 2010.03.18. 19:24:04

@giacinto: hát az inter formáját tekintve eléggé komoly az a gát... ha átszakadt, akkor most jön az áradat... de remélem nem szakadt át semmi Beckham achillese is elég volt már a Milannak...

amúgy ez egy érdekes statisztika... bár azt nem tudom az Inter mi alapján van ennyire hátul...

tudositas.nso.hu/tables.php?sportid=1&lid=5&sid=8&submenu=2

Althedokan 2010.03.18. 19:26:51

@giacinto: de amúgy otthon elég keményen zúzza az Inter, 14 meccs óta nem kaptak ki otthon... nem semmi...

giacinto 2010.03.19. 08:47:04

@Althedokan: Mióta Mou az edző nem kaptunk ki otthon, szóval keveslem azt a 14 meccset, az legalább 33-nak kell lenni+Mancini éra utolsó meccsei

A gát átszakadása a BL-hez kapcsolódóan irtam, ott volt nagy feszültség a játékosokban az elmúlt évek kiesései nyomán.

@_benito: "lehet, hogy a jövő hetet úgy kezdjük meg, hogy a Serie A egyik középcsapat lesz az egyetlen olasz csapat az európai kupákban? "

HÁT NEM!
süti beállítások módosítása