Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Dail(y) Africa - 2. Játéknap

2010.06.12. 11:00 heinrich

Már a második napon két komoly meccsnek örvendhetünk, kiderül, hogy Maradona zsenije egyszerű jobbágyok számára nem értelmezhető, vagy tényleg megsütötte a kubai nap. A sléger persze az esti Anglia-USA, mégis könnyen előfordulhat, hogy a reggeli kávéjukat is nitroglicerinnel fogyasztó dél-koreaiak hozzák majd a legjobb meccset. Nyolc év gyalázkodás után megérdemlik, hogy továbblépjünk 2002 rémén, és nyomon kövessük pattogós gumifocijukat. 

Görögország 2001 óta ugyanazt a portékát árulja: egyszerű, igénytelen, de minden körülmények között működő védekező futballt, mintha nem is Rehhaggel, hanem egy orosz mérnök állna a háttérben. A védekezésre huszonöt formációjuk is van,  sőt Rehakles, a testet öltött őskonzervatizmus, a 3-4-3-as klasszikus követő emberfogástól sem riad vissza.  Annyi hasznot húzhatunk az egészből, hogy a görögök meccsein érdemes alacsony gólátlagra, vagy különböző rögzített játékhelyzetek után eső gólra fogadni. 

Érdekes elegy, hogy mindkét csapat gyengéje pontosan az ellenfél erényével találkozik; a görögök pontrúgások után erősek és marha stabilan védekeznek, a koreaiak pedig még véletlenül sem képesek eltalálni, hogyan kell felállni egy pontrúgáshoz és ezekből menetrendszerű gólokat kapnak, viszont mindenük megvan (gyorsaság, dinamika, lapos összjáték), hogy megverjenek egy felállt védelmet is.

Dél-Korea a hagyományos távol-keleti erényekkel demózik, összpontosítás, fegyelem, alázat, csapatmunka, miegymás. A görögök ellen azonban mindegyiknél fontosabb lesz a dinamika. Céltalannak tűnik kézilabdás módon körbeadogatni a görög falat, érdemes a megszerzett labdákkal azonnal a kapu felé fordulni, lehetőség szerint minél több lövőhelyzetet kialakítani. Főleg a meccs elején kellene áldozatokat hozni, és olyan labdákat is kapura lőni, melyek esetében talán lenne jobb megoldás. A cél: rávenni a görögök középső védőit, hogy rendszeresen kilépjenek a labdás játékosra, a legjobb, ha be is csúsznak. Így csak egy labdányi rés kell a falon, ráadásul feltárja egy-egy gyors kényszerítő vagy váratlan lövőcsel esélyét.

Ennél a tervnél elsősorban Li Csong Jongra számítok, aki minden bizalmunkat élvezi. Okos, technikás, gyors, pofátlan – erős alap egy szélsőnek, a Liverpoolnak már a vb előtt le kellett volna csapnia rá. Kimondottan csípem Parkot is, akiről elsőre azt gondoltam, hogy a MU csak a távol-keleti piacok komolyabb kiaknázása miatt vette, de ha így is volt, az áru kifogástalan.

Amellett, hogy mindig ekézzük a görögöket, egy ilyen Eb-t csak tökös gyerekek tudnak megcsinálni, akikben van egy adag a pireuszi kikötők kártyabarlangjaiból, így most sem fogunk nagyon meglepődni a 0-1-en, de azért a 2-1-re és Dél-Koreára teszünk.

Az argentinokkal kapcsolatban semmiféle objektivitásra nem tudom rávenni magam, egy szem Diego Milito áll szemben a két évtizedes gyakorlattal: vesszenek az Argentinok. Ennek ráadásul Maradona az oka, gyerekként feldolgozhatatlan traumát jelentette a kezesgólja, és a focijukról sem tudom eldönteni, hogy akkor ők most brazilok vagy olaszok szeretnének lenni.

Furcsa mód, ez a mostani válogatotton is tökéletesen tükröződik, durván leegyszerűsítve 5+5-öt játszanak. A két bekk állóbekk, jellemzően nem fognak átmenni az ellenfél térfelére, mint ahogy Mascerano sem. Az ő feladatuk kimerül abban, hogy felaprítsanak minden mozgásban lévő testet, a megszerzett labdát pedig eljuttassák az egy passznyi távolságban ácsingózó Veronhoz. Di Maria, Higany és Messi áll rendelkezésére, és ha hozzátesszük, hogy eközben Tevez és Milito a padon ül (ez utóbbi szarvashiba), akkor bátran mondhatjuk, szerénytelen a kínálat.

A jobb oldalukról szinte semmit sem tudok, nincs ötletem, hogy a Championshipből érkező J. Gutierrez mit tud igazából, de Maradona vakon hisz benne. Feladatát tekintve védekező vonalszélső, ami elég paradox.

Újabban egyébként amiatt kezdtem aggódni, hogy Maradona nem tesz mást, mint a Mourinho-showt másolja. Abból a szempontból feltétlenül sikeres, hogy a játékosokról a világon senki nem beszél, el nem hangzott velük kapcsolatban, hogy vb-esélyesek. Maradona mutogat, káromkodik, ostobán válogat, bajszot növeszt, kapura rugdos, ezek mennek. Tulajdonképpen a kitalált rendszer is működőképesnek tűnik, Messi ráadásul híresen nagy patrióta, és annyit csesztették már, hogy a válogatottban gyenge, hogy szét fogja szakítani magát. Ha ez a csapat – akár csak véletlenül is – kifog egy jó napot, úgy megvernek bárkit gólokkal, hogy csak kondul.

Nigéria világbajnok alulteljesítésben, a csoda-generációjukból sem tudták kihozni a maximumot, ennek ellenére és tetejébe, a mai keretet még – az általunk tökéletesen ismert – Aranycsapat-szindróma sújtja. A hazai sajtó rendszeresen irreális elvárásokat fogalmaz meg, pedig a Szupersasok már egy jó ideje csak Grillcsirkék – ezt persze nem azért mondom, mert a Szaud-Arábia elleni töketlenkedésükkel elvitték a szelvényemet.

Amíg védekezni kell, addig nincs gond, Lagerback az afrikai felfogás írmagját is kiirtotta, négy kőkemény védő előtt a még kőkeményebb Etuhu, Ayila, Obi Mikel pajzsot játszatja, meccsenként kéttucat 30m+ átlövéssel, de ezeket irgalmatlanul el kell találni, hogy egy európai kapus bezabálja – mázli, hogy az ellenfeleknek klasszikus értelemben véve nincs ilyenjük.

Az elöl játszók közül csak a hoffenheimes Obasit ismerem, elég technikás, jól indul be az üres területekre, erőszakos, de valahogy következetesen passzol, ha lőni kéne és persze fordítva. Ha mégsem, akkor elcselezi, a lényeg, hogy pocsék a helyzetkihasználása, amúgy egyáltalán nem rossz játékos.

Rugdosódós, kínlódós meccsre lehet számítani, mondjuk egy jobb fajta kiállítással, meg két szép argentin sakk-mattal. Argentína – Nigéria 2-0

Elég sok variálás után úgy tűnik, alaptaktikaként egy aszimmetrikus 4-4-1-1 mellett döntött Capello.

Aszimmetrikus, mert a két szélső középpályás feladata teljesen más; bal oldalon Gerrard a labdakihozatalokat segíti, védekezik, és befelé mozog Rooney és Lampard irányába. Ez 1) biztosítja az összjáték lehetőségét, 2) folyosót nyit Cole számára a felfutásokhoz. A rendszer harmadik előnye az, hogy az ellenfélnek muszáj áttolódni az angolok bal oldalára, így az ellentétes oldalon játszó klasszikus szélsőknek (Lennon/Shaun Wright-Phillips), sokkal nagyobb területe marad.

Rooney jobbára kötetlenül mozog, ami szerintem a legjobb, amit Capello tehet, hiszen ki az, aki a világ egyik legintelligensebb ösztönös csatárzsenijének el akarja magyarázni, hogy hogyan kell futballozni.

A mellette játszó toronynak (Crouch, Heskey) elsősorban két feladata van: megjátszani Rooneyt, és befejezni Lennon és Cole beadásait. 

Az amerikaiak is az alap 4-4-2 megkavart változatát játsszák, sokkal inkább 4-2-2-2-ez. A védelem stabil, senki nem megy sehova (viszont Spector annyira gyenge volt a felkészülési meccseken, hogy valószínűleg Cherundolo kezd a helyén - a szerk.), a két védekező középpályás szintén nem arról híres, hogy második hullámban kísérné a támadásokat.

Donovant szerintem érdemesebb a bal oldalon játszatni, mert védekezésben versenyt tud futni az angol szélsőkkel, viszont elég szabadon játszhat, mert ott a kutya nem fogja fogni, az angoloknak kisebb kockázatot jelent, ha Lennon mögé már nem tesznek még egy felfutó embert (Johnson), hanem a nagyobb biztonságot jelentő állóbekkre, azaz Carragherre tesznek.

Dempseyt csatárként is érdemes lenne játszatni, de most talán nagyobb szükség van rá a középpályán, ahol Gerrarddal fel tudja venni a versenyt fizikailag, és azon sem fog problémázni, hogy leütközze-e a felfutó Cole-t. Ha ezzel végzett, nem maradt más dolga, minthogy a két csatár felé lövöldözze a labdákat.

Az amerikaik problémája az, hogy Altidore mellett nincs igazi csatárjuk, most talán Buddle játszik majd mellette, aki a felkészülési meccseken jól mozgott. A két támadó jellemzően közel játszik egymáshoz. Ennek az az oka, hogy így a pálya közepére sűrítik a két belső védőt, akik így nem tudnak besegíteni a szélsőhátvédeknek, ez különösen Donovan oldalán fontos, mert ő maximum egy embert tud megverni egyedül.

Az elképzelés másik előnye inkább teoretikus, mert egyik csatár sem a gyors összjátékáról híres, viszont fejjel, lábbal képesek egyből szöktetni a másikat, ezért is fontos, hogy a középpályáról gyors labdákat kapjanak, mert a lassú labdával egy dolgot lehet kezdeni: háttal a kapunak megtartani. Tehát tőlük arra lehet számítani, hogy vagy egymást próbálják direkt gólhelyzetbe hozni, vagy egy igazítás után ellövik 25-ről, olykor esetleg megpróbálnak egy cselt King ellen – nem mintha Terrynek akkora szezonja lett volna.

A meccs összképét nehéz megmondani, mert az amerikaiak alapvető taktikája az, hogy szándékosan szabadon hagyják a széleket, és szükség esetén kegyetlenül kizárnak a labda irányába, ~ taccsra dózerolják az ellenfelet. Márpedig ez most nem biztos, hogy nyerő ötlet, mert a hagyományoktól eltérően az angolok szélsőjátéka semmiképp sem gyenge.
Rooneyra egyetlen megoldást tudok, a két szűrő (Bradley/ és talán Clark) egymásnak adogatja az őrizetét, az egyik húsz centiről követi, a másik három méterről. Azt kell megakadályozni, hogy Wazza minél kevesebbszer kapja meg a labdát úgy, hogy szemben áll a kapuval.

Kicsit sajnálom, hogy már rögtön az első meccsen találkoznak, mert így szerintem Capello sem fog minden követ megmozgatni a győzelemért, jó az az egy pont, az amcsiknak meg más sem jár a fejében, mint az az egy pont. Mindez persze csak elmélet, de a felkészülés fényében valószínűleg közel áll majd a valósághoz. Anglia – USA 1-1
 

Mély fájdalommal a szívemmel veszem tudomásul, hogy Beckham - a vébé egyik legnagyobb hiányzója - ma este nem játszik.

1325 komment

Címkék: vb 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr442073164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Titi120 2010.06.12. 11:05:19

Hasonló részletességgel a kamera előtt is ! :)

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2010.06.12. 11:13:42

"Etuhu, Ayila, Obi Mikel pajzsot játszatj"

Mikel kihagyja a VB-t sajnos. :(

montipájton 2010.06.12. 11:14:20

@Titi120: ... és a görögökről írt kikötői hasonlathoz hasonlókkal színesítve, bátran, tökösen, mert megérdemeljük! ))))

Remek poszt, szokás szerint.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.12. 11:20:57

"a focijukról sem tudom eldönteni, hogy akkor ők most brazilok vagy olaszok szeretnének lenni."

Pedig ez könnyű: mindkettőből a legjobb! Brazilos technikai mindenttudás és szellemesség, vegyítve az olaszos taktikai fegyelemmel, védekezőtudással és szervezettséggel.

Még ez a fölforgatott B csapatuk sem lesz rossz, meglássátok!

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.06.12. 11:23:40

Nem bízom még a görög gólszerzésben sem, de ha valaki képes rá, az Gekasz. Bírom a fazont, annak ellenére is, hogy ilyen haja legutóbb tán Phil Collinsnak volt '86-ban. :)

drani 2010.06.12. 11:31:07

heinrich nagyon csalafinta vagy: elolvastam a posztot és azt vettem észre, hogy hú de megnézném a korea-görög meccset.

pattopo · http://100ev.uw.hu 2010.06.12. 11:41:38

nem Park hanem Pak!

ezt valahol már szépen kifejtették. Azért írják az angolok (csak ők) park-nak, mert így jelzik, hogy nem [pek] vagy [pök] hanem [pa'k] a kiejtése.

pote · http://nst.blog.hu/ 2010.06.12. 11:43:38

sztem kurtajó lesz a korea-görög, jobb mint az argentínok szenvedése....

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.06.12. 11:48:49

@pattopo:
Franciák is ugyanennyire következetlenek (ott is játszik egy). Meg gyakran mi is.

giacinto 2010.06.12. 11:49:46

Argentina ma elkezdi csodálatos (?) menetelését a a döntőig!

Vamos Argentina!

ui.: melyik meccsen melyik úriembert láthatjuk?

giacinto 2010.06.12. 11:51:56

Az Indexes cikkben azt irta vki, hogy az argentinok évtizedek óta nem játszottak 3 védővel, ami szimpla baromság.

Ha Maradona tényleg Mourinhot másolná, akkor az egész csapatát szépen ráépítené Militora, mert rá lehet. De ez a baromállat még csak nem is játszatja.

nem baj, a VB-t igy is behúzzák.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2010.06.12. 11:54:28

Én is így érzek... Gondoltam ááá, Korea - Görög, ide belefér a barátnős program, ne terheljük szegényt már az első napokban, elég lesz ma két meccs, erre már kíváncsi vagyok rá most elolvasva...:))

pattopo · http://100ev.uw.hu 2010.06.12. 11:55:18

amúgy olyan kitűnő cikk,
annyira imádom a taktikai érzékenységedet, heinrich,
hogy...szövetségi kapitánynak kellene lenned!

Lojzi_ 2010.06.12. 11:56:53

Igazi jó kis heinrich féle írás, olyan amiért rendszeres NST olvasó lettem.

Azért, hogy ne csak bókoljak megjegyezném, hogy elég eszement amerikai védelem az, amelyik azt próbálja megakadályozni, hogy Wazza minél kevesebbszer forduljon kapura labdával....

Titi120 2010.06.12. 11:57:51

@giacinto:
Ha már úriemberek, erről jut eszembe, Maradona legközelebb akkor fog emberére akadni, amikor Pinyőt a győi kispadról kinevezik magyar szöv. kap. -nak és találkozik a két válogatott. Azt hiszem mikrofont nem tennék a padok mellé.:)

Árpádka 2010.06.12. 12:02:52

A görög-koreai vagy a legszarabb vagy a legjobb meccs lehet:)
Ha nem Maradona lenne az argentin kapitány ők lennének a legnagyobb esélyesek de így lehet hogy még a csoportkört se élik túl. Sok minden múlik majd a középpályán.
Az Angol-Amerikai meg csak jó lehet :) Remélem Rooney betalál ja és kezdjen a kapuban Hart

dzzzzz 2010.06.12. 12:09:56

@giacinto: szerintem Mourinho másolásával arra gondolt a szerző, hogy műbalhékkal eltereli a figyelmet a játékosairól, ezzel terhet éve le róluk.

eric · http://vastagbor.blog.hu 2010.06.12. 12:11:46

@Csöncsön: ne legyünk már ennyire elfogultak...kalap szart sem ér ez az argentiv csapat sajnos ezt a selejtezőkön is bizonyították. pontosabban nem a srácok szarok, hanem az a drogos fasz fölöttük, dilettáns...

Jómagam az angoloknak szórítok a VB-n, de őket sem tartom épp túl acélosnak... Rio nagyon fog hiányozni hátulról és Becks valamint Owen klasszisa a padról... Ja és egy jó formában lévő, éppen nem sérült Hargraves is elkélne mert Carrich minden csak nem agresszív labdaszerző...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.12. 12:15:02

@eric:

Volt már olyan válogatott a vébék történetében, amelyik végigbukdácsolta a selejtezőt, aztán világbajnok lett. Nem mondom, hogy most is ez fog történni, csak azt, hogy a selejtezős teljesítményből nem érdemes kiindulni. Ma délután már egy kicsit okosabbak leszünk az argentinokat illetően.

horas 2010.06.12. 12:17:17

A Dél-Korea-Görög meccs egy kicsit érzésem szerint túllet magyarázva,a Korea-iakból ennyi és ilyen szintű futball identitást nem nézek a Görögöket ismerjük,ugyanazok mint mindig csak az "arany-generáció" kifele menetelével egyre gyengébbek.

Az Argntínok-nál megint nem hiszem,hogy ennyi tudatosság és kombinációs készség lenne.
Maradona mögött mindenesetre nincs rossz stáb,az argentínok nem Maradona miatt olyanok,amilyneke mert Maradona-nak szerintem sok fingja nincs elméleti dolgokról.Maradona ott jön majd a képbe,hogy gondolom a cseréket felállítás ilyen-olyan dolgokban ővé a végső szó,ezekben nyílvánvalóan ösztönösen dönt,ezek mennyire fognak bejönni,nagyban ezen áll az argentínok idei VB-je.

Az,hogy Milito sem kezd azt ne is kommentálnám.
Az Argentíok nálam,úgy néznek ki,hogy minimális csaptjáték,ha területe lesz Messi-nek akkor lehet gond,esetleg Tevez tud még kiverekedni magának ezt,azt,Higuain-től azt várom amit Gourcuff-től,a fogalmatlan rohangálást...

Árpádka 2010.06.12. 12:20:26

@Csöncsön: 2006-ban Argentína mindenkit levert a csoportban sőt szerintem a legjobban (szebben) játszottak abban a csoportkörben. Aztán a nyolcaddöntőben Mexikót csak hosszabbításban tudták verni, aztán a németek kiverték őket.
Lehet hogy most is ez lesz de amikor nő a tét az edzőn sok minden múlik és az "isteni" Diegonak nincsenek ilyen kvalitásai.

balu11 2010.06.12. 12:23:28

ez nagyon-nagyon komoly írás, volt, grat!

ha ezt a tempót (vagy ennek a 70-80%) színvonalban, rendszerességben bírjátok, akkor nekünk tuti nagyon jó kis VB-nk lesz

köszi, és hajrá a stúdióban!!!

Mala Suerte 2010.06.12. 12:26:46

"Mély fájdalommal a szívemmel veszem tudomásul, hogy Beckham - a vébé egyik legnagyobb hiányzója - ma este nem játszik."

Hát ja. Szerintem ez az angol válogatott az ő (és Michael Owen) távollétében kábé feleannyira szerethető. Amúgy a múltkori poszthoz kimaradt, hogy déja vu-nek még egy jenki meglepetést is el tudok képzelni Anglia ellen. :-)

horas 2010.06.12. 12:34:30

@Árpádka:
Pekerman-nak is megvoltak a védhetetlen húzásai, rigolyái,de ő egy szakember volt végtére is.
Maradona nem az,nagyon nem.

fraulein praxa 2010.06.12. 12:44:02

nah azért egy szolíd 2-1 meglesz szerintem angliának.:-)

England win The Ashes! 2010.06.12. 12:50:20

Osztom az általános véleményt, a gond akkor jön el az argentinoknál, ha bele kell nyúlni a meccsbe (menedzselni kell). Ha hirtelen változtatni kell a szisztémán, a szerepeken, cserélni kell, ott erősen ki fognak jönni Mari hiányosságai. Fokozhatja a problémát, hogy ha behúzzák a csoportot, az a szipkásban felerősíti a "mindenható vagyok" attitűdöt. De ne legyen igazam (és már a csoportból se jussanak tovább).

Tévez 2010.06.12. 12:52:32

Én annyira nem tartok ettől, erős a csapat, több világklasszissal, Maradona pedig majd most "mutatkozik" be csak igazán.

A csapategység a legfontosabb, semmit nem számítanak a előzmények, gondolok itt arra, hogy milyen gyéren jutottak ki éppen, sőt még a csoportban sem kell most parádézni, hanem az 1. helyre kell rámenni, amihez 7 pont valszeg elég lesz, talán 6 pont is.

Szar játékkal, vagy szemet kápráztatóval, na az nekem éppen mind1, de ahol van egy Messi, Tevez, Higany, Milito sor, meg Verón, ott azért lesz "játék" is. Nem kell Barca színvonalat várni persze.
Én bízok bennük, az első hellyel megkapnánk a tegnap látott csoport 2. helyezettjét, ami remélhetőleg Mexikó vagy Dél-Afrika, és akkor ott van a csapat a legjobb 8-ban. (És utána papíron jönnek megint a németek, de a papírforma az néha wc-papírt sem ért.:D)

Viva Argentina! No és Tévez!:)

De a másik 2 meccs sem rossz, én görög győzelmet várnék, sehogy sem tudok azonosulni a kis törpe koreaiakkal, akik meg sem állnak, és egyformák. Akkor már inkább a görög államcsőd, a görög dinnye, meg Rehhagel.

Este pedig minden körülmények között hajrá USA, egy jó nagy angol zakóval lehetőleg.:D
Gyors, ötletes, de okos és fegyelmezett játékot várok az amcsiktól, az angoloktól pedig ronda sablonjátékot, Rooney kiállítással esetleg a 4. percben.:)

Meg kevesebb vuvuzelát, de az úgy is lesz, töményen és végig.

kutyacica 2010.06.12. 12:55:02

heinrich szerintem nem lesz igazad abban h Carrick kezd, es Cole-t (Joe) sem fogja padon hagyni Capello, igy gondolom.

Azert szeretem a vb elejet, mert ilyenkor mindenki boldog mint a kisgyerek aki visszakapta a jatekat es onfeledten hisz a csapata sikereben. Peldaul en is, tehat a lenyeg: az angolok nyernek.

Deeo 2010.06.12. 13:10:34

Most én hallottam félre vagy tényleg azt mondták a beharangozóban hogy Somos Zoltán? Tudtommal ő Ákos :)
De lehet én vagyok csak süket.

BASTi · http://www.borgatya.hu/ 2010.06.12. 13:11:39

na , heinrich most lesz futballceleb :)

Lojzi_ 2010.06.12. 13:12:16

@Deeo: Testvérek.
2 van belőlük így aztán.

Ami a jó hír, hogy fejenként fele annyi hülyeséget beszélnek, mint amit eddig gondolták.

grizligeza 2010.06.12. 13:13:31

henya! benne vagy a tévében! úgyhogy: nyomjad, haver! BERZERKER! :D

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.12. 13:15:20

Wenger sem ismeri el, hogy vmiben hibázott...

raja ram 2010.06.12. 13:16:29

Kár, hogy ezek a nigériaiak már nem olyan jók, mint a régiek, mert örülnék, ha elvernék az argentinokat. Egy unszimpatikus csapat. A 70-es évek közepéig mást se csináltak, mint szétrúgtak mindenkit, borzalmas meccseket játszottak a VB-ken. Aztán nyertek 2 világbajnokságot, mindkettőt csalással (78: ellenünk+a perui meccs - 86: Maradona kezezése,amit 200 millióan láttak, csak a bíró nem).

drosiii 2010.06.12. 13:16:36

henrik bátran belevágott a többiek szavába. csak így tovább, nehogy elnyomjanak !

@imici77: akkor ebben rá hasonlítasz :P

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.12. 13:18:47

Henrik sokkal jobb mint a másik két úr, hosszú idő után egy jó sportszakmai húzás volt ez a királyi tévétől.

1116001 2010.06.12. 13:19:22

@BASTi: Jövőhéten már a Vacsoracsatában is láthatjuk?:D

szétbaszta a izét az óriásrobot 2010.06.12. 13:19:34

Jó volt, Heinrich, csak hagyd minél kevesebbet szóhoz jutni a többieket. Fasza ez!

BASTi · http://www.borgatya.hu/ 2010.06.12. 13:20:24

"Wenger sem ismeri el, hogy vmiben hibázott..."

mit mondjunk akkor van Gaal-ról ? :DD

Lojzi_ 2010.06.12. 13:20:31

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Azért még nem fújták le a meccset... :o)))

drosiii 2010.06.12. 13:20:40

@imici77: Ugye nem az éremmentes két nst kupára gondolsz ?

rizla 2010.06.12. 13:21:11

nem akarok egy 10 perces blokk után nyalni, de egyből érdekesebb a beszélgetés még egy ilyen viszonylag érdektelenebb meccs esetén is, ha csak egy valaki ül a stúdióban, aki tud valami aktuálisat is mondani a csapatokról, mert mondjuk utánanézett, és nem 2002-ben meg 2004-ben látta őket utoljára.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.12. 13:21:32

@drosiii: nem, nem kizárólag kupákban mérem a sikert.

drosiii 2010.06.12. 13:21:34

@BASTi: Azért ők kevesebbet hibáznak mint az emlegetett szamarak.

rizla 2010.06.12. 13:22:31

@szétbaszta a izét az óriásrobot: kopasz bácsit kicsit feszélyezi a jelenléte : DDD

és az milyen volt amikor beszólt, hogy OLVASTAM A FÓRUMOKON A HOZZÁSZÓLÁSOKAT (kimutat henrikre..), és NEM VOLT EZ ROSSZ START! bazmeg.

drosiii 2010.06.12. 13:22:42

@imici77: Igazad van. Kupákba nem a sikereket, hanem a sört kell mérni.. Azt hiszem bontom is a mai elsőt.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.12. 13:23:58

@drosiii: látod, ebben is jobb vagyok, már régen túl vagyok az első kupán :)

Lojzi_ 2010.06.12. 13:24:00

Heinrich!
Egy jótanács!

NE fordítsd a monitort a beszélgetőtársaid felé!

danesdzsu2 2010.06.12. 13:24:34

@drosiii: Ne bántsd, nem tehet róla. hogy a hondurasi csapatban 2 Tottenham drukker is játszott, ekkora fölénnyel szemben tehetetlen volt:)

rizla 2010.06.12. 13:25:34

ma arra ébredtem, hogy bejött egy légy a szobába, és folyamatosan a pofámba zümmögött, egyből eszembe jutott, hogy hoppá, vb van

tsd 2010.06.12. 13:25:37

Tényleg rengeteget számít a felkészültség,naprakész infókkal; így nem csupán a "szakértőktől" megszokott közhelyarzenált hallgathatjuk

gezabá (törölt) 2010.06.12. 13:25:41

vesszen dél-korea! "a bosszú hidegen jó." eljött az idő! égjenek!

Kaputykin · http://kittenberger.blog.hu 2010.06.12. 13:25:44

most jöttem rá, miért olyan agresszívak az afrikai méhek ... ezt túlzümmögni :)

MUfanatic 2010.06.12. 13:26:11

Bazz, félház és zúg a vuvg#ci a himnusz alatt... GÁZ!

Titi120 2010.06.12. 13:26:15

Csak így tovább a stúdióban ! :)
***
An Dzsung Hvan, a 2002 -es dél - koreai hős, aki Olaszországban is nyomta már kiöregedett ?

Lojzi_ 2010.06.12. 13:26:23

A görögöknek jobb, ha mielőbb hazautaznak, amíg van lóvé a repülőjegyre a szövetségnél.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.12. 13:26:27

@danesdzsu2: döntetlen lett, de egyből dvd-t készítenél belőle. :)

tsd 2010.06.12. 13:27:36

Egyébként teljesen okés a délutáni, viszonylag érdektelen meccs esetén a félház.

danesdzsu2 2010.06.12. 13:27:56

@imici77: a jobb csapat jutott tovább a csoportból, azt hiszem, ezt hozzáértő ember nem vitatatja...

:P

nsz! 2010.06.12. 13:28:23

@rizla: iszonyat irritáló az a faszi. próbálja kizárni heinrichet, olyan mintha meg sem hallotta volna amit mond, sosem reagál rá, csak a vörös úréra...

gezabá (törölt) 2010.06.12. 13:28:34

mondjuk a koreaiak nem tudnak lassan focizni... tekerős kis meccs lesz ez, asszem.

acdcisti 2010.06.12. 13:28:55

Fifa területi korlátok miatt nem nézhetem az indexes streamet. Pedig kiváncsi lettem volna Heinrichékra. Üzenem Blatterbának: béveheti tövig.

rizla 2010.06.12. 13:29:31

na most kinek drukkoljunk? csaló gecik vagy unalmas favágó gecik?

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.06.12. 13:30:17

@Titi120: nem, kint van ő is.

Amúgy mindenki kurva kedves velünk - ezt a hiteles tömegtájékoztatás miatt mondom :)

danesdzsu2 2010.06.12. 13:30:27

@rizla: A görögököknek képtelenek vagyok személy szerint.

BASTi · http://www.borgatya.hu/ 2010.06.12. 13:32:20

@tsd: de még félháznál is elég jól zúg ez a szar vuvufaszom :S

a világ futballszerető nemzeteinek össze kellett volna dobni a lóvét, és felvásárolni tőlük ezt a sok nyavajás darázsfuvolát, én azt mondom.

Titi120 2010.06.12. 13:32:23

Jól hallom, hogy nem annyira hallom a vuvuzelát ?
Mintha a technikusok gépészkedtek volna. :)

nadivereb 2010.06.12. 13:34:52

Előre a nullnullért!

1116001 2010.06.12. 13:35:00

@heinrich: A stúdióban mekkora tv-n vagy kivetítőn nézitek a meccset? Vagy stream?:)

rizla 2010.06.12. 13:35:23

@1116001: odatömörülnek a laptop elé

drosiii 2010.06.12. 13:35:46

Vuvuzela: szerintem ha kint lennék a helyszínen, akkor már két sör után telitorokból fújnám non-stop.

tsd 2010.06.12. 13:35:57

@BASTi: az a durva, hogy a teszkóban láttam vuvutánzatot az európai barmoknak

danesdzsu2 2010.06.12. 13:35:58

@BASTi: Jó ötlet. Akkor vuvuzelagyártásba fektetek egy kisebb összeget....:D

Kaputykin · http://kittenberger.blog.hu 2010.06.12. 13:36:04

teljesen ül eddig az előzetes latolgatás: görög szöglet utáni veszély, majd egy dél-koreai lövés, amit blokkoltak...

Lojzi_ 2010.06.12. 13:36:06

@1116001: A többiek kivetítőn, de Heinrich úgy nem szereti, ezért vitt notebookot, hogy streamelhesse... :o)))

Deeo 2010.06.12. 13:36:31

Inkább zavaróbb hogy helyenként nagyon foghíjas a lelátó.

nordsee 2010.06.12. 13:36:45

FIFA- BAN THE ANNOYING VUVUZELA (HORN) FROM THE SOUTH AFRICA WORLD CUP!
A Facebookon:

http://www.facebook.com/pages/FIFA-BAN-THE-ANNOYING-VUVUZELA-HORN-FROM-THE-SOUTH-AFRICA-WORLD-CUP-/124891457531066?v=app_2309869772&ref=search#!/pages/FIFA-BAN-THE-ANNOYING-VUVUZELA-HORN-FROM-THE-SOUTH-AFRICA-WORLD-CUP-/124891457531066?v=wall&ref=search

Pety91 2010.06.12. 13:36:52

Na ki fogadott gyors Dél-Koreai gólra? :)

rizla 2010.06.12. 13:37:08

atomciki gól, főleg egy rehagel védelemtől

Lojzi_ 2010.06.12. 13:37:23

@Kaputykin: Fogott bábú lép.... :o)))

nadivereb 2010.06.12. 13:37:36

Ennyit a "Korea nem jó a pontrúgásoknál"-elméletről:D

Lojzi_ 2010.06.12. 13:38:43

@nadivereb: Pontrúgások kivédekezéséről volt szó.

nordsee 2010.06.12. 13:39:47

@nordsee: Bocs a tinyURL-t visszafejtette a blogmotor. :(

helomiii 2010.06.12. 13:40:25

"a koreaiak pedig még véletlenül sem képesek eltalálni, hogyan kell felállni egy pontrúgáshoz"
:D

rizla 2010.06.12. 13:40:32

@nadivereb: jó, azért ezt ki kellett volna vágnia a görögöknek, nagyon maki gól volt

gezabá (törölt) 2010.06.12. 13:40:36

amúgy az ebjük óta a görögöket se szeretem, úgyhogy vesszenek ők is!
(zárójelben: ennyit a bátor szakértésről... :) ) rögzített helyzet, mi?

Irapuatótól Szuezig 2010.06.12. 13:41:51

nagyon jól nyomja ez a heinrich gyerek. olyan fejjel néznek rá a többiek (főleg a volt focista), mintha egy ufó lenne, és nem értik honnan tudhat ilyeneket. hatalmas. csak így tovább. :)

helomiii 2010.06.12. 13:42:18

@Lojzi_: mondjuk jogos, de akkoris :)

Lojzi_ 2010.06.12. 13:42:19

Lehet hogy Hariszteasz feltette a görög államadósságot a görög győelemre.
Így ha ki is kapnak sokat nyernek vele.

Ezért húzta le a fejét.

MUfanatic 2010.06.12. 13:42:28

@nadivereb: Nem a kivédekezésükre gondolt heinrich?

Lojzi_ 2010.06.12. 13:43:31

@Irapuatótól Szuezig: Szerintem azon filóznak, hogy biztos a kompjúterben lehet valami. :o)))

danesdzsu2 2010.06.12. 13:44:57

Csúnya verés készülődik....

nadivereb 2010.06.12. 13:45:24

@heinrich: @MUfanatic: @Lojzi_: Jójójó, felfogtam, attól még ez nem a görögök szokásos poliszfalához illő védekezés volt.

Lojzi_ 2010.06.12. 13:45:26

Szerintem haza is mehetünk, mert a görögök támadni nem igazán tudnak.

Pláne ilyen sebességkülönbség mellett.

Az meg milyen egy ilyen esernyő után lyukat rúgni...

Kaputykin · http://kittenberger.blog.hu 2010.06.12. 13:45:27

ez 11es volt - elrúgta a lábát a görög... ezt nem látni

tsd 2010.06.12. 13:45:33

a kecskebaszó görögöknek is egyszer volt Budán kutyavásár

Lojzi_ 2010.06.12. 13:46:21

@tsd: Ezzel eggyel jobbak, mint mi, mangalicabaszók.

drosiii 2010.06.12. 13:46:52

Mintha egy angol bajnoki meccset néznék. Óriási hajtás és iram, illetve az elmaradhatatlan beívelések.

nadivereb 2010.06.12. 13:48:33

Hariszteasz a görög Torghelle.

tsd 2010.06.12. 13:48:37

@Lojzi_: asszonyaink legalább nem bajszosak

Lojzi_ 2010.06.12. 13:49:13

@Kaputykin: Én úgy láttam, hogy nem bántotta.

Lojzi_ 2010.06.12. 13:49:59

@tsd: Legalábbis 30 éves kor alatt semmiképpen.

gezabá (törölt) 2010.06.12. 13:51:38

baszki, nem hallom a vuvuzelát!

Kaputykin · http://kittenberger.blog.hu 2010.06.12. 13:52:21

@Lojzi_: hm, rögtön az első mozdulatnál a görög kicsit hozzáért a lendítő lábához, amitől pont annyira ment félre a lába, hogy lukat rúgott... hogy emellett még hátulról térddel derékon nyomta, már csak hab volt a tortán

Deeo 2010.06.12. 13:52:53

@nadivereb: Ja csak ő Európa bajnok!

rizla 2010.06.12. 13:53:01

azért megnéznék egy világklasszis ázsiai csapatot egyszer.

Titi120 2010.06.12. 13:54:13

Ez a válság megfogta a görögöket.

Deeo 2010.06.12. 13:55:08

Ezt benézte a spori! Lehet elment még egy gól koreának

nikodémus 2010.06.12. 13:55:13

"Rooney jobbára kötetlenül mozog, ami szerintem a legjobb, amit Capello tehet, hiszen ki az, aki a világ egyik legintelligensebb ösztönös csatárzsenijének el akarja magyarázni, hogy hogyan kell futballozni."

:-)))

Na, az ilyen posztokért járok ide az NST-re.

Szakmai(nak tűnő) hozzászólás: Heinrich, betonbiztos görög védelemről + veszélyes pontrúgásokról írtál (jogosan), ehhez képest a koreaiak egy rögzített játékhelyzetből rúgtak gólt ennek a védelemnek, és hát most ki kéne jönni. Szóval ez akár még izgis is lehetne, de - ahogy eddig nézem - nem az sajna.

Somos valamelyik meg már 4x emlegeti a "2004-es görög csodát". Jajjj.

Kaputykin · http://kittenberger.blog.hu 2010.06.12. 13:55:17

na, jó hülye bírók vannak... ez meg semmi nem volt

gezabá (törölt) 2010.06.12. 13:55:33

@rizla: ez valami perverzió? ritka fajta lehet :)

Lojzi_ 2010.06.12. 13:56:06

@rizla: Én akár egy világklasszis görögöt is.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.12. 13:57:02

@1116001: Nem nevetni, nagyon jól mondod. Észak-Korea beaprítja a csoportját.

Lojzi_ 2010.06.12. 13:57:25

@nikodémus: Nem izgis?!
Láttad Te a tegnap estit?!

:o))))

nadivereb 2010.06.12. 13:57:54

Jéééézus, mit hagyott ki

Pety91 2010.06.12. 13:58:19

Uhh pedig mekkora lasztit kapott a másik Pák-tól...

nikodémus 2010.06.12. 13:58:38

@Lojzi_: Na jó, annál azért nézhetőbb.

nsz! 2010.06.12. 13:59:33

ebből alázás lesz...

rizla 2010.06.12. 14:00:08

jól oldotta meg pedig viszonylag, nagy védés volt lábbal

Deeo 2010.06.12. 14:01:45

Jól fociznak a hankookosok, meg kell hagyni :)

nsz! 2010.06.12. 14:03:20

a görögök egész magyaros focit játszanak...totál ötlettelen.

zsakfos 2010.06.12. 14:04:16

Nincs pénz( dellasz), nincs foci.

Strigo 2010.06.12. 14:05:48

Ha a koreaiak pontosabban passzolnának, már 2-3 góllal vezethetnének.

nadivereb 2010.06.12. 14:06:33

Nem azért, de a koreaiak eddig teljesen jól rombolnak.

nikodémus 2010.06.12. 14:08:56

@Strigo a divatdrukker: Jaja, ebből lesz majd görög egyenlítés...

gezabá (törölt) 2010.06.12. 14:10:09

tésztás görög foci. lehet, tartalékolnak.

snmarton (törölt) 2010.06.12. 14:10:29

a paraszt szabálytalanságaik miatt már a fél görög csapatot ki lehetett volna állítani.

az a trükk, hogy a tizenhatoson belülre lépő koreait a lövés pillanatában eldózerolják, önmagában két pirosat hozhatott volna.

Mr.AT 2010.06.12. 14:12:17

Középszintű ifikapus is szégyenkezve kap gólt az ötösre beívelt labdából, extra gáz.

Innentől kvázi eldőlt a meccs, a koreaiakat kipasszolni lehet, ahhoz meg kreatív játékosok kellenének. Ha nem érnek el pár rögzített szitut a koreai kapu környékén, fújhatják. Mármint a vuvuzelát, majd a nézőtérről.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.06.12. 14:12:53

@heinrich: A görögök az első félidőben nem találták el a kaput.

nikodémus 2010.06.12. 14:12:58

@henkmoody: Aha. Akkor EBn majd indul? :-)))

simy69 2010.06.12. 14:14:10

Ázsiai zónából itt lehetnének 3-an is???
Most vannak ott 4-en, és Bahreinnel együtt lehetnének 5-en is...

Lojzi_ 2010.06.12. 14:14:59

@simy69: Ezen én is megakadtam kissé, de hát ez van.

nadivereb 2010.06.12. 14:16:54

@Mr.AT: Azért a végén kiderült, hogy a beívelések hatékonyak lehetnek. Abban meg a görögök nem rosszak. Nem értem, hogy miért nem próbálták többször keresni Hariszteaszt...

rizla 2010.06.12. 14:17:02

ez a mostani nő amúgy szimpibb andinál, nem jópofizik, csak simán vezeti a műsort, normálisan

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2010.06.12. 14:18:38

Országomat egy külföldön is elérhető m1-sztrímért.

Iustizmord 2010.06.12. 14:19:19

baszki a görögök tényleg unalmasak meg sablonosak, nem is értik mi a stájsz. csak beívelni dunak, de azt se.

a sárgáknak vannak egész értékelhető villanásai...

ólomlábú tahó gólemek vs ravasz kis sárga gecik, tkp ez a meccs.

és bezony tizi volt mert a kis sárga kapott hátulról a combjába egy elefántpuszit

Hispan07 2010.06.12. 14:21:23

A görögök szarok. Pedig rájuk tettem, én buta fiú.

És nem látjuk a a legényeket a stúdióban mert a stream nem nyomja a dumálást - ezen nem lehetne segíteni vmit?

Iustizmord 2010.06.12. 14:22:22

baszki most jut szembe onyewu jáccott akár 1 percet is a milanban? nekem nem tűnt fel...

Hispan07 2010.06.12. 14:22:30

@Hispan07: na csak mondanom kellett. de hol van Ildikó? Tegnap vonzódtunk hozzá

Hispan07 2010.06.12. 14:23:29

@Iustizmord: viccelsz, miféle Milan drukker vagy te? a Zürich ellen majdnem egy teljes meccset játszott

rizla 2010.06.12. 14:24:37

áh, mégis jópofizik

Atyus 2010.06.12. 14:24:55

A képet és a hangot összhangba hozhatná az m1, mert idegesítőbb, mint a vuvuzela.

Deeo 2010.06.12. 14:27:12

@Atyus: Ez így van, ez ellen nem igaz hogy nem lehet csinálni valamit. Késleltetőt rárakni a hangra például.
Nagyon idegesítő hogy még el se rúgták de már gólt kiállt a kommentátor. Így volt a teljes BL-szezon is.

Iustizmord 2010.06.12. 14:28:27

@heinrich: jéh, te belülről kommentelsz, nice. :o)))

fogsz adni autorammot BGY-nek??? :o)))

Skeeter 2010.06.12. 14:28:38

_benito mester te melyik legközelebbi meccsen szakkomentátorkodsz? : )

Hispan07 2010.06.12. 14:28:47

mondjuk egy ilyen meccsről nehéz olyan frappánsat írni, amit be lehetne olvasni...

nikodémus 2010.06.12. 14:29:56

Nemtom, Benito voltál-e vagy Heinrich, de jó voltál. Normális félidei felütéseddel még a Bognárgyuriból is sikerült kicsiholnod értelmes gondolatokat. :-)

Mezei Dániel szakértő? Lemaradtam valamiről?

A műsorvezető csaj viszont a normálisabbik a kettő közül.

h492019 2010.06.12. 14:29:58

azért még Henrikkel együtt sem volt azért annyira élvezhető a beszélgetés...

drosiii 2010.06.12. 14:30:07

@Deeo: Pedig pont jó így, mert a tegnapi francia-uru meccsen amikor üvöltött hogy gól, akkor felébredtem és pont láttam a gólt...

Ja nem.. csak álmodtam és aludtam tovább...

nsz! 2010.06.12. 14:31:03

olyat sem láttam még ,h félidőben lecserélték a cséká 10est...

nikodémus 2010.06.12. 14:31:08

@Hispan07: Dehogynem. "A görögöket megfogta a válság."

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2010.06.12. 14:31:10

Ráadásul az olaszok kollektíve leszarják ezt a meccset, mert nem adja a rai...

rizla 2010.06.12. 14:31:17

@Skeeter: gondolom az argentin - nigérián..

Skeeter 2010.06.12. 14:33:08

Köszi Rizla, csak most értem ide, nem voltam képben hirtelen abban sem h heinrich kollega ücsörög a stúdióban : )

Lojzi_ 2010.06.12. 14:33:14

Ha jól számolom, akkor a stúdióbeszélgetés összesen nem volt annyi, hogy még egy ilyen relatíve eseménytelen meccsen is lehetne kommentekkel foglalkozni.

Iustizmord 2010.06.12. 14:33:42

@Hispan07: a vesztes meccsre gondolsz? én csak győzteseket nézek :o)))

Hispan07 2010.06.12. 14:35:03

@nikodémus: :) amúgy sztem tegnap Andi díszletnek elment

Hispan07 2010.06.12. 14:36:29

@Iustizmord: Zürich ellen olyan nem vót :)

England win The Ashes! 2010.06.12. 14:37:21

Mondjátok már meg, ki az a hölgy a stúdióban, mert kifúrja az oldalam a kíváncsiság.

Deeo 2010.06.12. 14:37:29

@Hispan07: Áááá.. majdnem rítam

nikodémus 2010.06.12. 14:38:15

Lefőtt (a görög erőleves).

ZenZo 2010.06.12. 14:38:29

Sjuhh, ez már kettő, görögök a levesben... :)

England win The Ashes! 2010.06.12. 14:38:29

Na, érik Korea első győzelme a vébék történetében, amit nem hazai pályán ér el.

granate 2010.06.12. 14:38:52

ezt a gólörömöt hehehe

nadivereb 2010.06.12. 14:39:12

Mind a két lába tökéletes.

Lojzi_ 2010.06.12. 14:39:20

@nikodémus: Gyümölcsleves lesz az.

snmarton (törölt) 2010.06.12. 14:39:33

ez is sárgás falt lett volna, kb a tizedik olyan görög szabálytalanság, ahol a labda elrúgása után vágnak oda egyet a koreainak.

a nem labdára menő faltoknak van az a kung-fu típusa, ahol a védő egyméteres körzetben megsemmisít mindent, na akkor szokott a fél stadion pirosat követelni, de a második verzió, amikor megvárják, hogy elrúgja a srác a labdát, aztán a bokájába taposnak, semmivel sem gusztustalanabb.

Hispan07 2010.06.12. 14:39:40

ezt a Vintrát honnan szedték? sztem erősen Taigetosz pozitív a csávó

Titi120 2010.06.12. 14:41:22

A görögök előbb az eurót, ma meg a focit próbálják meg tönkretenni. Itt viszont nem fognak eredményt hamisítani a végén. : )
Röppenhetnek haza a csoportkör végén.

snmarton (törölt) 2010.06.12. 14:41:33

@snmarton: megjegyzem, a mostani gólnál becsúszó védőnek is csak tíz centi kellett volna ahhoz, hogy megszüntesse a gólszerző lábát, ld a két hasonló esetet az első félidőben. a labdára esélye sem volt.

ZenZo 2010.06.12. 14:41:53

Most az ismétlést így visszanézve azért a görög kapus sem lesz büszke erre, ahogy a szöget zárta... az meg már Pakot dícséri, hogy pont egy labdányi helyen, a becsúszó védő és a kapus közt beverte...

drosiii 2010.06.12. 14:44:51

58. perc vége. Heinrich komának igaza lett.. szélről laposan belőtt labdával próbálkoznak a görögök a kapu előtt.

simy69 2010.06.12. 14:46:30

Bízom benne, h a görög megismétlik '94-es teljesítményüket. Azaz Korea még lő nekik kettőt, Nigéria összesen kettőt, a végén az argentin "B" csapat meg még négyet.
Ugyanis ezzel a játékkal nem érdemelnek mást :(

nadivereb 2010.06.12. 14:47:56

Valaki tud statisztikát, hogy hariszteasz hányszor ért labdához?

ZenZo 2010.06.12. 14:49:35

Abból, hogy a görög csapatnak nincs vezére, meg hogy most becserélték "Kapitánoszt", nagyon rossz szóviccet lehetne kreálni.

Közben majdnem három. Jung ha nem akar nagy gólt fejelni, a görögök már hárommal úsznak.

Tévez 2010.06.12. 14:49:36

Na jólvan, érdemes volt a görögökért szorítani.:D
Vyntra(kutyaütő), Samaras (síknulla), Charisteas(kiégett, de nem most...)
Szélső védők szintén rémgagyik.

Semmi átütő erő, semmi ötlet. Korea pedig nagyon fegyelmezetten, taktikusan tolja, és még pár szép összjátékra is futotta. Meg eleve futnak, míg a görögök csak lomhán próbálkoznak. Ennél többet vártam tőlük sokkal.

Remélem a köv. meccs jobb lesz, lehet ahhoz az kéne, hogy Nigéria szerezzen vezetést, de inkább ne.:)

nikodémus 2010.06.12. 14:49:42

@Lojzi_: Főzött? Olyat nem kérek ebben a hőségben.

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2010.06.12. 14:49:47

@daneeka: Emberi nyelven ezt? Bunda, annyit fogtam fel (asszem)

Skeeter 2010.06.12. 14:50:19

Gyerekek, ezek 4 gólig meg sem fognak állni...remélem

Glory 2010.06.12. 14:51:50

@Dr Jozef Vengloš: furja a pocsod a nadragot, nem a kivancsisag az oldalad :)

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2010.06.12. 14:52:34

Otto azt mondta a srácainak, hogy ez még csak edzőmeccs, hogy a terhet levegye a vállukról?

simy69 2010.06.12. 14:53:20

@nadivereb: Azt nem tudom, de összesen 22 passza volt, amiből 14 volt sikeres (csapatátlag: 30-ból 21)

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2010.06.12. 14:54:36

@daneeka:
Ez jó hír, mert akkor mégis triplázik a Bayern és a bajor-gödör-jóslat beteljesedik.

daneeka 2010.06.12. 14:54:50

@Zsoca87: Milito és Motta szerződésével baszakodnak. Én se tudok németül, de google a barátom :D

nsz! 2010.06.12. 14:54:52

a kis kopasz jobbhátvád jól tolja..

djemba 2010.06.12. 14:56:08

Egyébként ha valaki megalapítja végre a túlértékeltek klubbját, azt a Samarast ne hagyja ki! mit tud az a csávó, hogy kezdő itt is meg celticben is????
valaki világosítson fel!
esetleg ugyanaz a menedzsere, mint domenechnek?

GGG77 2010.06.12. 14:56:41

Ez a kib@szott trombitálás még a tévé előtt is borzalmas, milyen lehet a helyszínen!? Nem csodálkoznék, ha jó pár játékos teljesítményére rányomja a bélyegét. Én megőrülnék a pályán, az tuti. VB-t csak Európában!

Deeo 2010.06.12. 14:56:58

Az ilyen lövésre mondja a PES-ben a kommentátor hogy "it's still rising!" :) :)

nsz! 2010.06.12. 14:57:06

@ZenZo: Kapetánosz kilőtte a ziccert az Olümposzra :DDDD

ZenZo 2010.06.12. 14:57:41

na, éledeznek a görögök. Nem olyan rossz meccs ez, mint amilyennek előzetesen kinézett..

Glory 2010.06.12. 15:00:44

igy a masodik gol utan kisse unalomba fulladt az egesz. gorogok semmire nem jok, korea meg csak vigyaz hogy semmi gond ne legyen (serules, hatukrol bepattano ongol).
glory glory ji-sun park ,glory glory ji-sun park

nsz! 2010.06.12. 15:02:46

"Koreai pénisz apró pénisz! De Görög pénisz hatalmas pénisz!" és már nyertek is a koraiak...

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2010.06.12. 15:03:00

Ezentúl szeretném javasolni, hogy aki arról akar panaszkodni, hogy zavarja a vuvuzela/trombitálás/szurkolás az csak írjon annyit, hogy:
1

Aki azt akarja közölni, hogy titi ánrí köcsög csaló:
2

Maradona kokszos majom:
3

Ez a meccs szar volt:
4

Az m1 szakértői szarok:
5

NST-s szakértők a futball-taktikusok koronázatlan istenei:
6

Messi király:
7

Rooney egy gnóm és egy ogre keveréke:
8

Akarok valami okosat kommentelni, mert hallottam benne vagyunk a tv-ben, de ötletem sincs kik játszanak:
9

Troll vagyok:
10

Lojzi_ 2010.06.12. 15:03:22

@daneeka: Ha ez igaz, akkor lesz csak mókás Mátrix pólója.... :o))))

Dani Kalifornia 2010.06.12. 15:03:57

Érdekes a két különböző birkózókultúra találkozása...

balu11 2010.06.12. 15:04:12

sztem nagyon későn ébredtek a görögök... nem igazán értem az okát, ha a második félidő elején így jönnek, mint az utsó pár percben, akkor simén iksz lehetne most

(heinrich, szólj mán a Bognár Gyurinak, hogy k_rvára nem menő a fekete öltöny tornacipővel...)

ZenZo 2010.06.12. 15:05:15

Mondjuk kicsit furcsa, hogy egész kevéssé zavarta eddig a játékot, ami talán még a voodooozela búgásánál is idegesítőbb lehet a játékosoknak, hogy tudniillik egy rosszabb lövésnél, lépésnél uszkve 1-1,5 négyzetméter gyep repül ki a stadion zöld szőnyegéből. Nem vagyok egy nagy földrajzszakos mondjuk, de hogy a normál fű nem őshonos itt, az tuti.

Egyébként korábban nem volt arról szó, hogy műfüvön fognak játszani? Mintha SAF, meg más edzők is hőbörögtek volna emiatt úgy két éve. Vagy én emlékszem rosszul?

Lojzi_ 2010.06.12. 15:06:16

@Artsuhtaraz:
Meg akarom mondani másoknak, hogy mit írjanak, miről és hogyan:
11

Titi120 2010.06.12. 15:06:48

@Lojzi_:
Összefoglalnád a lényegét, a német nyelv nem az erősségem !

balu11 2010.06.12. 15:06:51

@Artsuhtaraz: 1, 3, 4

te pedig sztem csak pazaroltad a karaktereket, nyugodtan írhattad volna, hogy 9 :)

Képzelet 2010.06.12. 15:07:40

Argentin kezdőcsapat: Romero - Demichelis, Heinze, Samuel - Mascherano, Jonas, Veron, Di Maria - Tevez, Higuain, Messi

daneeka 2010.06.12. 15:08:34

@Lojzi_: Pont ez jutott eszembe nekem is!

daneeka 2010.06.12. 15:09:44

@Artsuhtaraz: Rooney egy gnóm és egy ogre keveréke

Lojzi_ 2010.06.12. 15:10:51

@Titi120: Én is csak nagy vonalakban vágom. Motta és Milito szerződésével van szopó. Ha minden jól megy, akkor ez az Inter címeinek elvételével járhat.
Mellékhatásként Roma duplával, Bayern triplával, Bundesliga Serie-A helycserével idéntől (értsd a BuLi következő szezonja indul szeptembertől 4 BL helyért).

ZenZo 2010.06.12. 15:11:09

@balu11: jah, ezen én is gondolkodtam, csak szerintem így is jöttek ki a második félidőre, ám amikor egy kicsit kinyíltak, besz*pták a másodikat. A 70-75.-től már nagyon nem volt választásuk, menni kellett...

daneeka 2010.06.12. 15:11:52

@Lojzi_: Milito és Motta pedig free agent. De azért várjuk ki a végét. Moratti mesterien sikálja el a botrányokat...

simy69 2010.06.12. 15:12:03

Mintha a teknős futott volna versenyt a nyúllal :D

Titi120 2010.06.12. 15:12:25

@Lojzi_:
Köszi.
Várom a fejleményeket ! :)

ZenZo 2010.06.12. 15:13:14

Hehh, ha nem ilyen töketlenek a koreaiak, akkor már _simán_ négynél járnak. Hétfőtől egy hétig ezt fogom hallgatni :) csak a koreai cég, az a menő....

England win The Ashes! 2010.06.12. 15:13:22

@Glory: Nem, mert nem látom, de mondd már, ki az, hátha ismerem.

Deeo 2010.06.12. 15:13:28

Kicsit éljük már bele magunkat kedves Somos Úr!
Igen tudom megint csak a fikázás, de akkor is legyen már hangulata egy meccsnek, úgy kommentál mintha megye 3 mucsajröcsöge - barackpuszta jáccana.
VB-n van, vegye fel a ritmusát!

England win The Ashes! 2010.06.12. 15:13:54

@Dr Jozef Vengloš: Illetve már látom a nevet egy másik hsz-ből.

England win The Ashes! 2010.06.12. 15:14:56

@Hispan07: Csak azért úszta meg kiskorában, mert az egykori Csehszlovákiában született.

CaBeL 2010.06.12. 15:16:12

1 2 3 4 5 6 7 8 9 xd

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2010.06.12. 15:16:44

@Lojzi_:
Ha kéne választani, hogy azt olvassam a kommentek 50%-ban hogy a vuvuzela szar, akkor inkább 1-eseket néznék szívesebben.

Lojzi_ 2010.06.12. 15:18:09

@Artsuhtaraz: Szerintem szar a Vuvuzela, már ne is haragudj.

értelmetlen_nevű 2010.06.12. 15:18:59

@Titi120:
Én már olvastam régebben ezt a sztorit, szerintem nem kell túl komolyan venni. Olaszországban ráadásul elég erős az Inter érdekképviselete, meg nem is akarják megint lenullázni a klubfocijukat szerintem.
Nem is tudnék egy ilyen bl győzelemnek igazán örülni, persze azért mocskos büdös csaló senkiházi műdigók.

Lojzi_ 2010.06.12. 15:19:23

A görögök meg most estek ki.

Hispan07 2010.06.12. 15:19:32

Szar meccs volt.

@Artsuhtaraz: És a vuvuzela szar. Ha nekem hallgatnom kell, akkor neked olvasnod. Ennyi.

Lojzi_ 2010.06.12. 15:24:46

@értelmetlen_nevű: Lehet, hogy VB-t akarnak nyerni.
Annak meg úgy kezdődik a receptje az olasz konyhában, hogy fogj egy bajnokcsapatot, alaposan .azd vissza a másodosztályba....

Egyébiránt én annak örülnék, ha ez esetben nem kapná meg a címet a Bayern.
A tökömnek sem hiányzik, hogy minden felsorolásban ott legyen a kis csillag a csapat neve mellett, hogy az 5-ből 1 győzelem a zöld asztal mellett történt.
Inkább játszunk egy döntőt augusztusban a Barcával, hogy ki menjen a világkupáért, meg a szuperkupáért. Ha el is veszítjük, akkor is jön vagy 50 milla a mérkőzés miatt a kasszába....

szangye puncog 2010.06.12. 15:27:50

Heinrich tanácsát megfogadták a koreaiak, végül átvitték a labdát a félpályán és ott nem csináltak semmit.

értelmetlen_nevű 2010.06.12. 15:28:07

@Lojzi_:
Jól mondod, egy olasz vb győzelem nem ér meg egy tárgyalóteremben nyert bl címet.

nikodémus 2010.06.12. 15:29:30

@Deeo: Hogy vegye fel, ha nem tud mit mondani, nem is ismeri a kezdők felét (én sem, de nekem ez szórakozás, neki meg az a dolga), a maradékot meg összekeveri?

:-(

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.12. 15:30:47

Mennyire jó azért Henriktől hallani valami értelmes, okos dolgokat. Teljesen meggyőző játékkal nyertek a koreaiak, erre Bognárék, mintha nem is látták volna a meccset, dicsérik Nigériát, mert ugye azok a Szuper Sasok, ezek meg csak valami tigrisek. Még mindig meg tudok lepődni a focisták általi szakértésen.

BruceWayne 2010.06.12. 15:32:42

most nézem hogy Seol Ki-Hyeon a Fulham játékosa volt a tavasszal, csak nem sokat játszott, akkor valszeg ezért nem vitték ki.

rizla 2010.06.12. 15:33:01

nem értek egyet henrikkel. tudatos a faszt maradona. a kopasszal értek egyet. ösztönlény.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2010.06.12. 15:33:37

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: döbbenetes, hogy valaki 50 válogatottsággal a lábában csak erre képes.

ZenZo 2010.06.12. 15:33:48

Botrány a stúdióban :DDDD mindenki egyszerre nyomja, ezaz henrics ;)

Lojzi_ 2010.06.12. 15:34:31

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
"Mennyire jó azért Henriktől hallani valami értelmes, okos dolgokat."

Ezen mosolyogtam kicsit.
Gondolom arra gondoltál, hogy mennyire jó, hogy Heinrich van a TV-ben, így ott is elhangzanak értelmes, okos dolgok...

Titi120 2010.06.12. 15:34:59

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Nigéria szerintem is gyengébb lesz a Dél - Koreaiaknál, amit az Afrikai Nemzetek Kupáján mutattak az például nagyon vékony volt.

Az ázsiaiak viszont pont jók lehetnek a csoportból való továbbjutásra, ha másra nem is.

Atyus 2010.06.12. 15:35:28

Henrik és Bognár megvívják a maguk kis különmeccsét:D

ddrum77 2010.06.12. 15:37:09

Annyira jó hogy nem kötelező ilyen meccseket végignézni... Azért a korea-argentína biztos érdekes lesz, törpék a törpék ellen, a sárgák az utolsó lehelletig harcolni fognak, az argentínok meg csak hozzák, amit tudnak - ez igaz a csatárokra, de igaz a védelemre is, kíváncsi leszek, h Heinze hogy fogja tartani a hóna alatt kavargó koreaiakat. A csoport rangadója.

daneeka 2010.06.12. 15:39:04

@Artsuhtaraz: Heinrich és _benito helyében levarrnám a kis szöszit adás után:
11

Lojzi_ 2010.06.12. 15:39:18

@Titi120: Ha mákjuk van, akkor a Franciák viszont nem nyerik meg a csoportjukat és Mexikó, Dél-Afrika, vagy az uruk hai-ok ellen akár tovább is mehetnek.

Persze legszebb az lenne, ha a házigazdák nyernék az A csoportot és Koreát a hazafújó bíró ejtené ki a nyolcaddöntőben.

granate 2010.06.12. 15:39:38

Maradona haragszik Mourinhora? :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.12. 15:40:56

@dino vercotti: Pont erre gondoltam.

@Lojzi_: No így van, erre céloztam, kusza volt a szórend és a ragozás. :)

@Titi120: Igen, én is így gondolom, csak az az igazán idegesítő, hogy Henriken kívül mennyire hihetetlenül inkompetens ott a stúdióban, a tipikus koca drukker, aki körülbelül semmi aktuálisat nem tud, maximum amit a Blikk vb mellékletében elolvasott. Én egyszerűen nem is értem.
Egy Várhidi is (viszlát Peti, örültünk hogy Pécsen voltál!) mennyivel jobb, lehetne találni értelmes, futballhoz értő volt focistákat is.

daneeka 2010.06.12. 15:41:17

@Lojzi_: Byron Morenót dél-kóréának!

BASTi · http://www.borgatya.hu/ 2010.06.12. 15:41:19

hehe, a szakértők nem igazán vannak egy véleményen... sorra jönnek az ellentmondások :))

Begbie 2010.06.12. 15:41:36

Hajrá Henrik, ne hagyd Magad! :)

CaBeL 2010.06.12. 15:41:41

Na de hol van Csöncsön?

krump_lee 2010.06.12. 15:41:55

csak nekem tünik úgy, hogy Bognár kóstolgatja Heinrichet ?
féltékeny vagy mi a fasz ?

ddrum77 2010.06.12. 15:43:36

Heinrich, az unalmas meccsek alatt megírhatnád az NST kupa összefoglalóját. Mondjuk a következő két órában =)

sporttárs 2010.06.12. 15:43:43

@Deeo: De könyörgöm, mást se olvasok itt, hogy milyen szar meccs volt (tényleg eléggé), mit tehet a kommentátor, üvöltözzön, hogy megint szöglet, megint szöglet??!
Szerintem totál idiotizmus lenne csak azért lelkeskedni egy félházas, délutáni mecsen, amin egy csapat nyolcvan percig nem lő kapura (persze ez számít, nem az időpont) mert az a vébé...

Heinrich jól tolja. Bárki bármit mond, a magyar szakkommentátori hagyományokkal szemben két-három mondatban képes értelmes, a meccshez hozzátartozó gondolatot megfogalmazni. Ez értékes és érdekes.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.12. 15:43:44

@CaBeL: Hát hol van még a spanyol meccs? :) Persze Messi miatt én sem értem.

Mr.AT 2010.06.12. 15:43:54

Maradona a shit one, a nigéria középhátvéd meg a Shittu. :-)

sáklit (törölt) 2010.06.12. 15:45:26

nyomorusltsenkiházi bognár annyira buta közhelyszotár hogy fáj... a kopasz legalább nem erőszakosan fujja a "bölcsességet"

rizla 2010.06.12. 15:45:35

ezek az animációk a fikahajú párduccal.. hát

HeroZs 2010.06.12. 15:45:54

totális káosz a kommentátorok között, legkevésbé heinrich hibája talán, remélem a fejesek is észreveszik fent és vagy adnak egy keményebb műsorvezetőt, vagy megoldják máshogy. sokszor másodpercekig beszélnek 3-an 4-en, egy két hülyeség is becsúszik néha (bár legalább azt általában kijavítja egy másik szakértő, amire a válasz csak " jo mind1 én így tudom/hallottam/gondolom, leszarom a kijavítást )

Titi120 2010.06.12. 15:46:12

Hát szerintem Bognár és Mezei alaposan túlértékeli Nigériát ("ez az első 2 játéknap rangadója"), de majd meglátjuk. Argentína képes lehet őket formába hozni. :)

Domingo 2010.06.12. 15:46:29

Ez a Bognár egy címeres kretén, az zicher.

ddrum77 2010.06.12. 15:46:36

@kancselszkisz: Ezen nem lehet csodálkozni sztem, én is pont ilyen okoskodó és fölényes lennék ebben a helyzetben. Annak meg mi értelme ha mindenki ugyanazt mondja? =) Majd az első közös sörözés után a másnapi meccsözvetítés alatt már az fog menni, hogy "emlékszel arra a pultoscsajra, tudod, a csinos szőke...", és összeröhögnek majd. Lesz ott még összhang... =)

tuono 2010.06.12. 15:47:12

színesebb meccs lesz... :) Hát színesbőrűek lesznek az egyik oldalon mindenképp. (ostoba) Miért nő vezeti a műsort???? Nyomjad Henrik épkézláb hozzászólást még csak tőled hallottam! A korán jött az első gól típusú hozzászólásoktól már herótom van...

Lojzi_ 2010.06.12. 15:48:17

@rizla: A "Mi baja van a kutyádnak?" dolog jut eszembe róla mindig.

rizla 2010.06.12. 15:50:47

na végre eljött az első argentin meccs, ma kiderül minden. bárcsak kellemeset csalódhatnánk

snmarton (törölt) 2010.06.12. 15:51:33

@BASTi: a legkevésbé sem baj, hogy a szakértők nem értenek egyet. a hivatásos magyar kommentárkodás egyik legidegesítőbb tulajdonsága éppen az volt, hogy soha egyetlen átkozott kommentátor sem mert lehúzni a vérbe egy csapatot sem, mert akkor majd megsértődnek az Austria Magna vagy a bolgár nemzeti válogatott elvakult magyar szurkolói.
ehhez képest most a nő már az elején benyögte, hogy ezzel a játékkal a görög csomagolhatnak, és tényleg. az meg, hogy két kommentátor elétrő véleménnyel van a koreai, illetve a nigériai játékerőről, olyan dolog, ami kiválóan fedi az igazságot: tényleg nem tuti, hogy melyik megy tovább. az egy másik kérdés, hogy a hivatásos kommentátor a világrangista-helyezés, meg a '98-as vébé előtti pörgés miatt nyomja a nigériaikat, de hát istenem.

ha a külsős kommentátorok bevonásának csak annyi hatása lesz, hogy a nyilvánvalót kimondják, már akkor is megérte.

nikodémus 2010.06.12. 15:52:04

@kancselszkisz: Hogyne kóstolgatná? "Hát mit képzel ez a kis mitugrász blogger vagy miafene, hogy jobban látja a dolgokat, mint én, a sportban, szakértésben és tisztesség(telenség)ben megöregedett vótfocista?!"

:-)

England win The Ashes! 2010.06.12. 15:53:18

heinrich, kérdezd meg a Bognártól, hogy mikor 1990 őszén az olaszokkal selejteztek a Népstadionban, ő meg megkapta üresen a labdát, előtte meg szabad terület annyi, mint a Hortobágyon, és egy ország üvöltötte Vitrayval, hogy "menjél, Gyuri, menjél!", ő meg persze megállt és forgolódott tanácstalanul, mint a szaró galamb, na az tudatos volt, vagy ösztönösen csinálta?

Dani Kalifornia 2010.06.12. 15:53:54

Demikélisz? MUHAHA:DDDDDDDD

rizla 2010.06.12. 15:55:03

maradona olyan mint a pókerben egy részeg mániákus. fogalmad sincs róla, hogy miért és hogyan játszik, megtippelhetetlen, kiszámíthatatlan. és persze van nála két ász.

nikodémus 2010.06.12. 15:56:05

@snmarton: Pontosan. Nem az a baj, hogy nem értenek egyet, hanem az, hogy szinte percekig egyszerre beszélnek. Ez műsorvezetési/kézbentartási kérdés. a Néni meg dekoratív, de korántsem elég kíméletlen ahhoz, hogy az ilyeneket lefojtsa.

ddrum77 2010.06.12. 15:56:59

@rizla: még rosszabb, 7-2-vel veri az ászaidat, mert "csak azért adtam meg, mert nagyvak voltam" =)

ddrum77 2010.06.12. 15:58:06

Nem érteni amit fehér svéd ember mondani taktikáról, de SZALADOK!

rizla 2010.06.12. 15:58:40

@ddrum77: igen, kibaszott fish : DDD viszont egy lagerback féle szikla simán kifoszthatja, meglátjuk.

2010.06.12. 15:58:50

nyakam rátenném, hogy ennek a förtelmes zajnak(vu..mi?) a nagyrésze a stadion hangtechnikájábó jön :(

nikodémus 2010.06.12. 15:59:11

Egri nagyon retteg a faragástól. Jogos, jogos, de azért ne prejudikáljunk.

2010.06.12. 16:00:06

Messinek hajrá, Masc meg játszon már szarul nehogy véletlen nálunk kössön ki :)

snmarton (törölt) 2010.06.12. 16:00:20

@nikodémus: ez meg basic hierarchiaharc, pár nap alatt kialakul a rend, de nyilván mindkét szempont érthető.

a hivatásosok kellemes lábvizébe egyszer csak beül egy külsős, aki hajlandfó elvégezni a munkájukat, effektíve a megélhetésüket veszélyezteti, heinrichet meg érthetően fruszrálja a dilettáns faszfejek területvédése.

ideális esetben a hivatásos kommentátorokat fogja arra motiválni az NST-sek működése, hogy úgy végezzék a munkájukat, ahogy eddig is kellett volna.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.06.12. 16:00:49

Van valami oldal, ahol online lehet kitöltögetni a vb eredményeket magamnak? :)

daneeka 2010.06.12. 16:01:15

@rizla: aztán egy kettes drillel beszopatják :D

Mr.AT 2010.06.12. 16:01:26

Csak Messi meg ne sérüljön, mert a hátralévő 1 hónapban a vuvuzela zümmögés mellett Csöncsön nyüszítése lesz a másik folyamatos alapzaj. :-)

ddrum77 2010.06.12. 16:03:06

@rizla: a sziklák jellemzően 1-2-3 jó kombinációra teszik fel a versenyüket, a laza fishek ezért verik őket a kulcspartikban vmi kitalálhatatlan kétpárral.

Mr.AT 2010.06.12. 16:03:06

Demichelis milyen határozott volt most is. :-) Szépen megnézte, ahogy átszáll felette a labda, majd a kapuralövésnél előzékenyen arrébb állt. :-)

Dani Kalifornia 2010.06.12. 16:03:14

megkezdi szereplését az argentin válogatott, és Egri Viktor mélyre nyitja torkát...

Domingo 2010.06.12. 16:04:00

Kérjünk cserét, most.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.06.12. 16:04:07

Na ez most jó szar volt velem együtt.

Megszűnik az ember időérzéke, mindig várom, h van még 2-3 percünk, ehelyett semennyi. Pedig már többször rákészültem a fórum témára.

Köszönöm a pozitív kommenteket, de azért én is érzem, h lehetne ezt jobban is, főleg összeszedettebben.

over&out

ddrum77 2010.06.12. 16:04:25

Higu lesen "érezte" magát, ezért nem rúgta be végül

Skeeter 2010.06.12. 16:04:27

Gonzalo vazzeg ennél nagyobb ziccer hova kell néked

Mr.AT 2010.06.12. 16:04:28

Nem tudom, mit kell ugrálni, Higu csak hozza a megszokott 9/1 helyzetkihasználási mutatóját. :-)

értelmetlen_nevű 2010.06.12. 16:05:13

azért nagyon megnézném pancho arcát most.

ddrum77 2010.06.12. 16:05:36

Messi meg olyan volt, mint egy kocogó államelnök, akit négy jó erőnlétű FBI ügynök kísért...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.12. 16:05:47

@heinrich: Teljesen jó voltál, döbbenetes volt közted és a többi szakértő között a differencia. Csak így tovább!

rizla 2010.06.12. 16:05:54

FOCISTA A PÁLYÁN

nsz! 2010.06.12. 16:05:58

na ez már MECCSnek néz ki...

ddrum77 2010.06.12. 16:06:07

Higany beárazta panchot =)))

rizla 2010.06.12. 16:06:27

kész, lol. nigéria agyon lesz verve

Lojzi_ 2010.06.12. 16:06:42

1. Eddig már jobb a meccs, mint az előző 3 együttvéve.

2. Kiváncsian várom hogy Demichelis le tud-e hozni egy meccset kapitális hiba nélkül.

ddrum77 2010.06.12. 16:07:18

Nabazz, Heinze szólt a mellette álló fekának, hogy "megfognád egy kicsit a járókeretemet?", "persze, testvér", és befejelte

Mr.AT 2010.06.12. 16:07:29

@imici77: Igen, én is hallottam már róla, eddig ígéretesnek tűnik. :-)

rizla 2010.06.12. 16:07:38

ez gyönyörű variáció volt. hmmm, maradona meglepi? megint bünteti a foci a sok nagyokost (mint pl én)?

Casus Belli 2010.06.12. 16:07:40

Végre elkezdődött a VB......

tsd 2010.06.12. 16:08:00

Vajon mikor hangzik el először az "űrfoci" kifejezés?

ddrum77 2010.06.12. 16:09:07

Sztem lesz egy kapitális argetnin kapus/védőhiba, és 1-1

rizla 2010.06.12. 16:09:30

@ddrum77: igen, ez elég pontosan leírja a szituációt:D

2010.06.12. 16:10:03

@tsd: majd, ha a spanyolok pályára lépnek?

Domingo 2010.06.12. 16:10:38

@rizla: Azért szerintem annyira nem kell meglepődni, ha megpaskolják Nigériát.

ddrum77 2010.06.12. 16:10:39

Ejj Samuel, ez be kellett volna rúgni

sporttárs 2010.06.12. 16:10:40

Vaze, a zsenik elbasszák a szépet, a favágó meg befejeli a tutit. :)))

Én előztesen azt mondtam, Nigéria gyenge, nem biztos, hogy ma fogjuk pontosan lemérni, mire képesek az argentinok (főleg hátul). Nyilván nem meglepő, hogy Messivel meg Tevezzel elöl nem szarok.

A szögletvariáció amúgy frankó volt.

(Ugye könnyebb ilyen meccsen lelkesedni a kommentátornak? :))) )

rizla 2010.06.12. 16:10:50

ez kurva jó meccs lesz a taktikai káosz, messi, a szar védelmek, meg egyebek miatt

ddrum77 2010.06.12. 16:12:16

Azt azért hozzáteszem, hogy egyidős vagyok Heinzével, de valszeg nem értem volna oda a 16-oshoz, és nem fejeltem volna be, és nem fogadtam volna a gratulációkat utána.

sporttárs 2010.06.12. 16:12:29

@rizla: Így van, nem kell agyonokoskodni a focit. :)

Titi120 2010.06.12. 16:14:12

Maradona úgy pózol ott a pálya mellett mintha tudná mi történik odabent. :) (blaszfémia)

rizla 2010.06.12. 16:16:09

akkor lesz csak igazán izgi a meccs, miután kiszórták tevezt valami tűrhőségért

ddrum77 2010.06.12. 16:16:30

Nigériai kapus melyik iskola? Kameni-féle európa nevelés, aki védeni is tud, vagy a legbénább srác a csapatból?

Mr.AT 2010.06.12. 16:17:01

@Titi120: És közben úgy néz ki, mint egy lecsúszott peremvárosi kokainbáró, már csak a 20 éves E Merci hiányzik mellőle. :-)

ddrum77 2010.06.12. 16:17:07

@rizla: rajta van az ügyön rendesen - lehet h maradona vkp-nak küldte fel

Domingo 2010.06.12. 16:17:07

Maradonáról az a szegény idős faszi jut eszembe, aki azt üvöltözte az utcán, hogy "Erdei, Papp Laci kettő. Leütötte mint a büdös szart!". Láttuk, nem?

www.youtube.com/watch?v=P3UNp9dV85o

Mr.AT 2010.06.12. 16:18:16

@ddrum77: Eddig inkább a "ha kijössz a két bot közül, megsütjük a családodat, Anulu" iskola.

ddrum77 2010.06.12. 16:19:09

@Mr.AT: vagy mert megsütötték a családját, bosszúból bakizik majd párat =)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.12. 16:19:22

@Kettészakad a pálya középen jön fel a víz: Szinte biztos hogy ő lesz. Örülök is neki, de itt valami olyan káosz van... Matyi össze-vissza keveri a lapokat, mióta Róth elment, valami nem az igazi. Persze bízom, köszi! Off vége.

ddrum77 2010.06.12. 16:21:36

Higunak hiányzik Guti, Messi viszont Xavi nélkül is megoldja

rizla 2010.06.12. 16:21:57

elég érdekes ahogy üvöltenek a vuvuzelák de közben hallani a rezesbandát

Adriano87 2010.06.12. 16:22:32

ha Milito játszana már 3-0 lenne Argentínának.

Domingo 2010.06.12. 16:22:33

Úgy hallom jönnek a méhek a nigériai kapus sárga mezére.

:(

Lojzi_ 2010.06.12. 16:22:56

@rizla: Pont most gondolkodtam rajta, hogy ha a meccs jó, akkor a vuvuzela is elviselhetőbbnek tűnik.

nsz! 2010.06.12. 16:23:58

@Adriano87: meg is sérült szegény kapus, bár ekkora farkat nem lehet nehéz eltalálni...

ddrum77 2010.06.12. 16:24:29

Tevez helyett is jöhet Milito

Kettészakad a pálya középen jön fel a víz 2010.06.12. 16:25:10

Este az angolok beszakítanak pár fejet a műanyagvuvugenyóval. Aztán lehet betiltani!

oldelvis 2010.06.12. 16:25:17

latom mar paran leirtak, de azonnali higuain-milito cseret kerek az egesz vb-re nezve.koszi diego

Tévez 2010.06.12. 16:26:37

Carlitos nagyon jól tolja, Messinek is remekül tette oda az elején, most Higanynak az előbb, ez a Higany már a csoportkörben gólkirály lehetne, lesz ma még 1-2 kihagyott ziccere.
Viszont Di Maria-t nem nagyon látom egyelőre.

Simán jobb a meccs eddig az összes többinél.

Adriano87 2010.06.12. 16:27:05

Gutierez a jobbhátvéd lol.

Kettészakad a pálya középen jön fel a víz 2010.06.12. 16:27:59

Akit nem idegesít ez a folyamatos zümmögés annak azt javaslom nézzen-hallgasson úgy VB meccset ahogy én. Gyerek alszik úgyhogy fülhallgatóval "élvezhetem"!

ddrum77 2010.06.12. 16:28:36

Nigéria szánt-vet

Adriano87 2010.06.12. 16:28:37

argentinok védelme nem valami acélos

oldelvis 2010.06.12. 16:28:58

gutierezrol nem keves gol lesz, ha igy nyomja

Hispan07 2010.06.12. 16:29:25

jelzem, az ott egy bőrös volt az egyik űrfocistának... hajrá nigériaiak! (vagy itt lehet mondani niggereket..?)

Irapuatótól Szuezig 2010.06.12. 16:31:04

ez eddig egy kurva szar vébé.

ddrum77 2010.06.12. 16:31:14

@Hispan07: afro-afrikai a PC megnevezés

ddrum77 2010.06.12. 16:32:22

Argentína körbeadogatja a nigériai félpályát

Füles 60 2010.06.12. 16:32:27

Nekem gyenge ez az argentin n védelem. Kommentátor pedig elfogult az argentinokkal szemben

Adriano87 2010.06.12. 16:33:26

@Füles 60:

nem most kell csúcsformában játszani

Casus Belli 2010.06.12. 16:33:42

@Kettészakad a pálya középen jön fel a víz:
Igen, asszem legutóbb azért lett betiltva a vuvuzela, mert verekedtek vele. Más: Pólus centerben is árulják valami reklámstandnál. Nna ahhoz nagy bátorság kellene, hogy itt európa közepén egy lakótelepen megszólaltassa valaki......

rizla 2010.06.12. 16:33:51

a kezdeti lelkesedés után azért látszanak az argentin csapat gyermekbetegségei

sporttárs 2010.06.12. 16:34:04

Ez a Gutierez mivel érdemelte ki a posztját, a domborodó mellkasával?

Messinek szurkolok kurvára, ilyet se írtam le klubszezonban.

ddrum77 2010.06.12. 16:34:28

A lobogó/félhosszú haj sztem azt jelzi az argentín játékosoknál, hogy "képes vagyok végzetes hibára a saját kapum előtt, de ha a csatárok nem tudnak gólt lőni, akkor én döntöm el a meccset"

rizla 2010.06.12. 16:36:30

@sporttárs: "Messinek szurkolok kurvára, ilyet se írtam le klubszezonban. "

hát igen, meg is lepődtem. nagyon nem működnek most az argentinok, messinek pedig esélye sincs a kapu közelébe jutni egyelőre.

Füles 60 2010.06.12. 16:36:40

@Adriano87: ez a védelem nem is lesz jobb

rizla 2010.06.12. 16:37:43

na ezt hogy szedte ki a faszi. messi kurva pontosan lő, eddig 3 lövésből 3 kapusbravúr kb

ddrum77 2010.06.12. 16:37:54

A nigériai kapusnak jön műholdon a Barca TV, tudja, h Messi hova teker - ha épp nem a rövidre lövi =)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.12. 16:38:09

ezt a messi helyzetet még bendtner is betekerte volna :)

h492019 2010.06.12. 16:38:13

azért Henrik azt újragondolhatnád, hogy nigériának nincs kapusa... lehetne már 4-0 is :)

sporttárs 2010.06.12. 16:38:18

Bazz, az ilyen Messi löketet nem szokták kiszedni a kapusok.

Úgy tűnik szögletet meg szabadrúgást azért gyakoroltatott Maradona.

Kettészakad a pálya középen jön fel a víz 2010.06.12. 16:38:20

@Casus Belli:
éjszakai szórakozóhelyen dolgozom. Tegnap niggerek fújták rendesen. Remélem ma is jönnek ahogy várható angol szurkolók érkezése is. Höhö!

Füles 60 2010.06.12. 16:38:24

Megtanultak védeni az afrikai kapusok

tsd 2010.06.12. 16:38:34

Azért a nigériai kapus az afrikai hagyományokkal ellentétben magabiztosan, jól véd.

ddrum77 2010.06.12. 16:39:03

@rizla: legközelebb nem teker, hanem laposan rúg, és akkor majd kapaszkodhat a kapus

sporttárs 2010.06.12. 16:39:09

Ez a vébé védése volt eddig.

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.06.12. 16:40:22

sracok, mindjart feldobok ket pisztrangot a grillre, berakjam foliaba?

kabe ez jut eszembe a meccsrol, pedig ez valoban mozgalmasabb, mint az eddigiek...

(azert a valasz is erdekel)

ddrum77 2010.06.12. 16:40:24

Minden adidas mezhez jár melltartó, vagy csak a kidolgozottabb srácok kapnak?

nikodémus 2010.06.12. 16:40:49

Nigéria alaposan elmerült a mezőgazdasági tudományokban (aka "jó száhántóvehetőőő..."), Tevez besegít nekik (aka eke), az argentinok meg olyanok, mint a kapitányuk. Egyszerre zseniálisak (l. középpályás kézilabda) és zavarbaejtően ostobák (l. védelem). Higany hozza a realos reális formáját, Messit jó nézni (épp most tolt egy nagy löketet - mekkorát védett a kapus!), Di Mariát nem látom igazán, Verónt meg bár ne látnám... (rossz passzok, labdaeladások tömkelege).

Mindenesetre ez már egy meccsnek látszó futball-esemény.

ddrum77 2010.06.12. 16:41:13

@Pályaelhagyó autóversenyző: vagy rásül a grillre, vagy az alufólia sül rá... =)

rizla 2010.06.12. 16:42:27

@sporttárs: abszolút, ennél jobban még messi is csak ritkán tekeri. ráadásul az az igazi ujjbegyes kipöckölés

sporttárs 2010.06.12. 16:43:05

Elnézve a kapust meg Gutierezt, utólag igazat adok Bielsának, vagy melyik volt, aki irtotta a hosszú hajat?

Vébé ez, nem bűnűgyi műsor.

ddrum77 2010.06.12. 16:43:53

@rizla: pont ez a lényeg, hogy TUDHATÓ (szinte...), hogy hova teker, ha befelé húz, ha a kapusnak szöcskelábai vannak, akkor odaér

Füles 60 2010.06.12. 16:44:41

Argentinok elég bunkók

rizla 2010.06.12. 16:44:43

@ddrum77: jaj istenem. jó. egy tökéletes tekerésnél teljesen mindegy, hogy tudja-e a kapus, hova megy a labda, mert fizikai képtelenség, hogy elérje. ez meg súrolta a tökéletest. bravúr volt.

tsd 2010.06.12. 16:44:52

Hiába a 3 koreai pont, Nigériát esélyesebbnek érzem a továbbjutó helyre

Füles 60 2010.06.12. 16:46:33

Messin kívül ki mutat sokat az argentinoknál?

rizla 2010.06.12. 16:47:13

messi úgy emelkedik ki, hogy a taktika igazából nem nagyon segíti a játékát. a barcában ennyi idő alatt kétszer ennyit szokott játékban lenni.

Kettészakad a pálya középen jön fel a víz 2010.06.12. 16:47:23

DiMaria hasonlít egy majomfajtára. Tevez meg egy sugárfertőzött gnóm Anthony a RHCP-ből!

ddrum77 2010.06.12. 16:48:46

@rizla: mindenki tette a dolgát, legjobb tudása szerint. csak a nigériai kapusnak olyan a combja, mint a derekam, ezért érte el valszeg

értelmetlen_nevű 2010.06.12. 16:49:09

Messi jó, Tevez, Higu, Di Maria kb. nulla. Az afrikaiaknak jó a vereség is.

Ennek az argentin csapatnak csoda kellene a döntőbe jutáshoz.

Tevezt pedig remélem kiszórják a meccs végére, egy életveszély az az ember.

sporttárs 2010.06.12. 16:49:23

@rizla: Zseni, de vigyázz, ha elkedzed szopkodni, nem szurkolok tovább neki!! :)))

(Vagy mégis, amíg nem jön Csöncsön.)

Iustizmord 2010.06.12. 16:49:49

én csak úgy a 28. perctől tudom nézni de nem úgy tűnik mintha az argentinok valami atomfocit adbnának elő, a niggerek jah bocs tehát a nigériaiak megb hígfos.

messinek 1 lövés 1 szóló,
a többieknek konkrétan semmi. tevez meg higany a pályán van vagy csak a mezét küldte ki? bárha pl cambiasso nem hiányzik egy igyen nigéria ellen, de az is biztos hogy nem nagyon osztja a labdát senki...

ddrum77 2010.06.12. 16:51:23

@Iustizmord: nem kell osztani, a felhúzódó védők fognak gólokat lőni szögletből =)

patyi222 2010.06.12. 16:52:12

Eddig is biztos voltam benne hogy Maradona egy balfasz de most már teljesen meg is erősített...Gutierrez a jobbhátvéd...Még Obasi is totál hülyét csinál belőle akkor mi lesz mondjuk Robinho,vmelyik spanyol csatár, Robbenék, angol szélsők ellen????Megeszik reggelire...A srác alapból balszélső annak se valami acélos...Nem véletlen hogy tavaly a Newcastle-ben is sokszor csak csere volt, pedig az egy atomszar Castle volt...És a kiesés után sem kapkodtak érte a csapatok...És Zanetti otthon van...
Az oké hogy Veron meg a futballgyilkos kezd középen, de ha továbblátna ez a barom a kokócsíkokon akkor láthatta volna hogy Cambiasso-t középhátvédként is használhatná, és a nyakam rá hogy Demichelisnél 100x töbet érne...Egy Heinze-Samuel-Cambiasso-Zanetti védőnégyesre azért lehetne építkezni...Elöl kiváncsi vagyok Higany meddig kezd, mert hogy a támadók közül csak Palermo-t előzi meg játéktudásban az biztos...Egy Milito-Tevez csatársor sokkal kreatívabb is lehetne és talán 80 gólhelyzet sem kell a gólhoz...
Kiváncsi vagyok mit fognak játszani ha nem jönnek be az álított helyzetes variációk, amik tény hogy szépek de minden meccsen nem lehet ezekből megélni...Márpedig más ötletet nem látok a játékban azt leszámítva hogy viszik el az embereket Messi elől aztán hátha tud valamit csinálni...Ha egyszer valaki megszerzi ellenük a vezetést onnantól görcsösen összeszarják magukat aztán sírhatnak a végén...

nadivereb 2010.06.12. 16:52:20

Az az érzésem hogy az argentinok két-három perc megpörgetésével tudnának lőni még kettőt. A Nigéria-Korea meccs nagyon érdekes lesz, sztem az lesz a döntő a második helyről.

Domingo 2010.06.12. 16:52:46

Na, Bognár most már nem Zöld Sasokról, meg szárnyalásról beszél. Paraszt.

Iustizmord 2010.06.12. 16:52:53

@Mr.AT: És közben úgy néz ki, mint egy lecsúszott peremvárosi kokainbáró, már csak a 20 éves E Merci hiányzik mellőle. :-)

mert konkrétan az, csak volt életének egy szakasza amikor nem erről volt híres. ill nem CSAK erről :o)

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.06.12. 16:53:17

@imici77: @ddrum77: @Kettészakad a pálya középen jön fel a víz:

koszonom mindenkinek, be lesz tekerve. latszik, h egy jo kerdessel meg lehet dobni a forumot...

(persze nekem is cambiasso meg milito hianyzik, a di maria-veron-mascerano triot meg egyszeruen nem ertem, veron teljesitmenyet konkretan az altalam egyaltalan nem kedvelt zidane a strandrol beugorva hozna)

raja ram 2010.06.12. 16:53:36

Könnyű átlátni Maradona taktikáján. Minden labdát Messinek vagy Veronnak kell adni. Nem véletlen a selejtezőkön a rossz szereplés. Egyedül Messi nem tud állandóan nyerni.

snmarton (törölt) 2010.06.12. 16:53:37

úgy nagyjából lehet látni, hogy mit akarnak a nigériaiaiak, szélen létszámfölényben háromszögelni, aztán oldalt váltani.

ennek eddig nagyjából betesz az, amilyen gyorsan visszalépnek az argentin szélsők, meg az is, hogy a nigériaiak nem tűnnek túl labdabiztosnak, de ha gutierrez időben kiállítatja magát, vagy a nigériai balszélső gyerek egyszer eltalálja a kaput, akkor még lehet keresnivalójuk.

HosCincer 2010.06.12. 16:53:37

Hát az első 15 perc rendben volt, de utána eléggé vissza vettek az argentínok.
Di Mariat és a jobb hátvédet szerintem le kéne cserélni, talán még Higuaint is.

progvog 2010.06.12. 16:54:03

már megint, heinrich mond valamit a meccsről (milito > higuain), erre valamelyik nagyágyú átveszi a szót, h "igen, de (itt azt hinném, mondani is fog valamit erről) végre jó foci van!"

Dani Kalifornia 2010.06.12. 16:54:14

@h492019: a kifutásoknál fogalmatlan, aszondta...

Skeeter 2010.06.12. 16:54:51

Kövezzetek meg, de Veron helyett Riquelme-t szivesebben látnám osztogatni, mint az öreg csatalovat

rizla 2010.06.12. 16:54:58

di mariától sokan vártuk, hogy ő lesz a nagy felfedezett, de lehet, hogy ez a topklubos kavarás betett neki, latin pöcstől nem lenne meglepő

CaBeL 2010.06.12. 16:55:36

nincs semmi baj veronnal, én a messi melletti másik 2 csatárt cserélném, meg ezzel a gutierezzel kéne hosszú távon kezdeni valamit, mert így baj lesz.

Iustizmord 2010.06.12. 16:55:48

@Hispan07: elzem, az ott egy bőrös volt az egyik űrfocistának... hajrá nigériaiak! (vagy itt lehet mondani niggereket..?)

matrtin luther king az "i have a dream" c spícsben "negro" néven emlegette az övéit, tehát ez pc, tehát én innentől negrózom.

_alerob 2010.06.12. 16:56:11

Most jön ki, hogy klasszisokkal jobb lenne Zanetti szélre, mint hosszú hajú kollégája. Levenném Tevezt és Higuaint, felmenne Pastore és Milito.

Engem nem győzött meg se Maradona, sem Argentina, max Messi. Ez egy nagyobb csapat ellen kevés. Eddig legalábbis. Habár foci már van végre néha.

Domingo 2010.06.12. 16:56:38

@Skeeter: Amíg a kis kövér idegen bohóckodik a válogatott élén, addig Riquelme nem fog játszani. Mire meg ki merik rúgni a junkie-t, addigra kiöregszik.

snmarton (törölt) 2010.06.12. 16:56:45

@CaBeL: ennek a másik oldala az, hogy azt is lehet látni, hogy az argentínok miért nem akkora atyaúristenek, mármint verón miatt,

a jóembernek beletelik vagy fél évébe, amíg a pálya egyik végéből eljut a másikig, ott meg eladja a labdát. hiába lép vissza egy-egy csatár a négyből a labdákért, ha nincsen mögöttük támogató kreatív támadó középpályás, akkor kétemberes összjátékokon kívül túl sokat nem tudnak bemutatni.

ez utóbbira ugye láttunk már példákat, de a srácok annyira nagyon azért nem érzik egymást. rátesz a gondra, hogy egy támadás helyből bukta, ha higuain van a végén, illetve, ha di maria egyáltalán részt vesz benne.

d3vnull 2010.06.12. 16:56:46

Heinrich, melyik állat liheg így a mikrofonjába?

rizla 2010.06.12. 16:57:07

@CaBeL: veronnal semmi baj, megtesz mindent, és kurva jó játékos. arról nem ő tehet, hogy öreg, és hogy neki kell vezényelnie a csapatot. a spanyolok darabokra fogják kapni ezt a csapatot, bár odáig nem jutnak el maradonáék.

az első 15 perc elég becsapós volt. mintha arra játszana maradona, hogy az elején meglepi az ellenfelet, aztán majd lesz valahogy.

na, innen olvassátok már a hozzászólásokat, az agyhalott sms-ezőktől kész vagyok

Iustizmord 2010.06.12. 16:57:42

heinrich, mi veled vagyunk, bognárnak meg ne is adjá' autogrammot, nem érdemli

nadivereb 2010.06.12. 16:57:53

B. György annyira ismeri Maradonát, hogy csak uhaj.

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2010.06.12. 16:58:19

Jééé, emberek fociról értelmesen beszélgetnek a tévében, ilyet se láttam még.

Dani Kalifornia 2010.06.12. 16:58:42

Megérkezett a foci??????????? Melyik stadionba?

Iustizmord 2010.06.12. 16:59:05

@Artsuhtaraz: emberek minusz bognárgyuri

Romanes eunt domus 2010.06.12. 16:59:26

Vajon lesz bunyó a stúdióban?

Domingo 2010.06.12. 16:59:42

@rizla: Imádom, mikor az egyik hortobágyi Sherlock megjegyzi, hogy "szárintem a védősor és a támadósor nem jó. Önök hogy vélik? Kelemen. Hajrá MTK!"

sáklit (törölt) 2010.06.12. 16:59:58

bognáááááár. komolyan mondom, hogy szarabb így a "szakértés". eddgi kikapcsoltam, lehalkitottam mikor az ilyen hegyiiván/bognár/vinceotto félék csapatták az igét.. most van bent egy értelmes is, így viszont a kontraszt miatt még vérlázitóbb a hülyék észosztása

Hispan07 2010.06.12. 17:01:09

@Iustizmord: egyezzünk ki egy afro-negroban, mit szólsz?

Romanes eunt domus 2010.06.12. 17:01:16

@rizla: emlékszem, a Loki-Levszki selejtező után volt egy ilyen SMS, hogy :"Szép volt Loki, hajrá magyarok! Ugyanitt Zsiguli eladó. Feri Szentendréről" :DDD

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2010.06.12. 17:01:29

@sáklit: Engem is felbasz. Ráadásul szerintem tök lekezelően beszél heinrich-kel... Vagyis ez jön át.

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2010.06.12. 17:01:37

@Iustizmord:
Senki sem tökéletes.
De az új környezetben szerintem ő is jobbakat és okosabbak mond, ha van partner a jó játékhoz akkor ő is jobban produkál.

Iustizmord 2010.06.12. 17:01:41

a bíborzakós egyenruhás sulisok rulez.

én 1 órája lettam ürömön (az egy falu) vmi etnikai hagyományőrző napon felvonulni negro fazonokat, dobokkal,, énekelve, táncolva, tiritarka törzsi viseletben, egy pillanatra dafrikában érreztem magam.

HosCincer 2010.06.12. 17:01:50

Bognár Gyuri nagyon agresszíven/ingerülten védi a valós/vélt igazát, talán élő adásban kicsit kultúráltabban kéne viselkednie (legalábbis szerintem)

CaBeL 2010.06.12. 17:01:55

@rizla: azt vettem észre, hogy próbálnák az argentínok tartani a labdát, olyan spanyolos stílusban, passzolgatni, stb... csak ők egy sorral hátrébb csinálják, a védőket meg a kapust bevonva ( mert nagyon gyenge ez a középpálya ehhez, mondjuk veron még mindig a legtöbbet éri közülük), ami elég idegesítő hosszabb távon.

raja ram 2010.06.12. 17:02:00

Én az ARD-t néztem, de Heinrich miatt átkapcsoltam az MTV-re. Komolyan, rossz hallgatni ezt a 2 hülyét, semmi értelme bemenni a stúdióba egy értelmes embernek. Nagyon áttételesen, de az ilyen embereknek is van százalékban kimutatható szerepe, hogy itt tart a magyar foci. Az ARD-n Mehmet Scholl elemzi a meccset. Hozzáértően és szerényen.

rizla 2010.06.12. 17:02:07

@Artsuhtaraz: igazából nekem nagy csalódás az nst jelenléte eddig, henrik szegény ott ül a laptoppal, de a laptopnak semmi szerepe, a kopasz faszi meg próbál hivatkozni a "mi fórumunkra", de nem mondják be ám, hogy itt is hozzá lehet szólni, meg stb.

snmarton (törölt) 2010.06.12. 17:02:09

Maradona pocakos csaló?! Blaszfémia! Hát ilyet nem lehet csak úgy mondani, hiába igaz, mégis egy zseni! És aki akár csak egy megjegyzést is megkockáztat Ribéryvel meg a kiskorúakkal kapcsolatban, az lője is le magát.

értelmetlen_nevű 2010.06.12. 17:02:40

Olyan nincs, hogy heinrich pofánkúrja a kis fehér notijával ezt a faszt? Az egy dolog, hogy hülyeségeket beszél, de ez a leereszkedő hangnem tényleg felbasz.
Hihetetlen.

BruceWayne 2010.06.12. 17:02:51

hogy kaphat papírt róla egy ennyire fogalmatlan edző aki ilyen felállásban és összetételben küldi ki az argentin csapatot egy vb meccsre? vagy nem is kell hozzá (Pro licensz még az nb1-hez is kel)?

rizla 2010.06.12. 17:02:53

egri téged meg az isten áldjon meg. klasszis játékosok akik fura dolgokat csinálnak? nézd már meg azt a védősort könyörgöm..

Mr.AT 2010.06.12. 17:03:10

Bognárgyuri jobban tenné, ha inkább mondani próbálna valami érdemi információt is, ahelyett hogy folyton vitatkozna.
Heinrichnek meg respekt, hogy nem veszi fel a kesztyűt, pedig gyurika qrvára idegesítő stílusa alighanem az ő csőrét is böki.

rizla 2010.06.12. 17:04:03

@Rico1: @balinhosa:
ja, én még értelmes hozzászólást az életemben nem hallottam smsezőktől

Iustizmord 2010.06.12. 17:04:19

heinrich, itt forradalom készül. szóljunk viktornak is vagy megoldjuk privátba?

látom már h nem bognár gyuri lesz a 4. magyar köztársaság címerállata... :o)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.12. 17:04:38

sztem jövünk ki jól, ha itt megy a többi műsorvezető anyázása, még, ha jogos is. addig innen nem lesz sok üzenet beolvasva véleményem szerint.

CaBeL 2010.06.12. 17:04:48

nigéria, urugay, görögország. ilyen csapatok amúgy minek utaznak el a vb-re. meg se próbálnak játszani. semmi. 0.

raja ram 2010.06.12. 17:05:22

Sajnos ezek a nigériaiak nagyon gyengék.

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.06.12. 17:06:05

bognar biztos benne, h maradona meghozza a dontest...azta..rva! :D

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2010.06.12. 17:06:10

@rizla:
Szerintem az egésznek úgy lenne értelme, ha beültetnék a kommentátor mellé a stadionba, vagy pedig ketten a "kopasszal" beszélgetnének. A 4 ember sok. Nem sok mindenre jut idő, de legalább most már látszik felsejleni az értelem szikrája.

Titi120 2010.06.12. 17:06:53

Belefér egy kis konfliktus néha, úgy néz ki a soproni kaszinók réme ma bizonyítani akar ! :D

2010.06.12. 17:07:36

ez a játék csak a csoport 2. helyére lesz elég Diegoéknak, korea őket is zöld-feketéket is megfingatja

rizla 2010.06.12. 17:07:53

messi NAGYON NAGYON messze a kaputól, nincs esélye 1-1ezni, állandóan el kell kezdnie lopni a távolságot.

raja ram 2010.06.12. 17:08:07

@Kettészakad a pálya középen jön fel a víz: Ezen a meccsen még Maradona is simán beférne a csapatba

Atyus 2010.06.12. 17:08:31

Az oké, hogy Bognár hülyeségeket beszél. Már megszoktuk. De parasztnak nem kéne lennie...

snmarton (törölt) 2010.06.12. 17:08:34

verónnak inkább sakkoznia kéne, ott nem kell sietni

nsz! 2010.06.12. 17:08:53

az argentinok a képernyő tetején veetik az akciót...

nikodémus 2010.06.12. 17:09:50

@Zsoca87: Mondom. felhúzza, hogy van, aki jobban látja a dolgokat.

Mr.AT 2010.06.12. 17:10:35

Martins. Tüzérségi zárótűz, incoooooming! :-)

_alerob 2010.06.12. 17:13:26

@Mr.AT: Nem mernék sok pénzt tenni, hogy Heinze Martinst fogja lefutni.

BruceWayne 2010.06.12. 17:13:28

@Titi120: réme? szerintem pont fordítva :)

Hispan07 2010.06.12. 17:13:44

ez a dimária miért jó?

nikodémus 2010.06.12. 17:15:03

Sztem egyébként az NSTs srácokat (különösen Heinrichet) a kommentátor mellé kéne betenni. Gyakrabban szólalnának meg, és folyamatában tudnák elemezni a játék képének változását. Mert így, a félidőben a két marha sajnos lenyomja a jó észrevételeket is.

rizla 2010.06.12. 17:15:31

sírok, mi ez. messi előtt 3 (!!!) ember egy támadásépítés során. sok, és szar.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.06.12. 17:15:37

@rizla: közszolgálati TV, nincs benne reklám, ez van.

Úgy volt, hogy legalább a bemutatásnál 'az NST-bloggere leszek", de úgy látom ezt is lehúzták. Ilyen a törvény, nincs mit tenni.

_alerob 2010.06.12. 17:17:28

Már Veron is bal szélen. Ketten kitesznek egy Zanetitt majdnem.

rizla 2010.06.12. 17:17:43

@heinrich: csak így sajnos semmi értelme a laptopnak, és a fórumnak. plusz a néző azt sem tudja, hogy ki vagy te, és miért kellene rád figyelni (már azon kívül, hogy jókat mondasz).

messi 50 méteres szaladgálásokkal kerül legtöbbször gólhelyzetbe, ez botrány.

progvog 2010.06.12. 17:18:31

@imici77: pont ezen gondolkodtam én is, ebből csak az jön le, h nem elég, h a nyakukba ültetnek egy külsőst, de a külsős "követői" meg nyíltan anyázzák is őket a neten, és az nem biztos, hogy túl szerencsés
ezzel nem azt mondom, h nem jogos, de nekik se muszáj megérteni

rizla 2010.06.12. 17:18:31

@rizla: "plusz a néző azt sem tudja, hogy ki vagy te, és miért kellene rád figyelni (már azon kívül, hogy jókat mondasz)."

hozzáteszem a melletted ülő "szakértőknek" is ugyanez a baja valószínűleg.

értelmetlen_nevű 2010.06.12. 17:18:54

Tevezből egész jó ketrec harcos lehetne.

raja ram 2010.06.12. 17:18:58

@heinrich:
Látszik rajtad, hogy sík ideg vagy. Ne törődj vele, aki ért a focihoz, az örül, hogy végre valaki értelmesen beszél.

nsz! 2010.06.12. 17:19:02

@heinrich: úgy érteném ,hogy nincs reklám, ha nektek vagy valakinek ebből profitja lenne...

Hispan07 2010.06.12. 17:19:19

tyű, ennek az afro.negronak milyen dühös volt az arca

Dani Kalifornia 2010.06.12. 17:19:59

Az argentinok amerikai fociznak vazzz.

raja ram 2010.06.12. 17:20:31

Az ilyen meccseken szokott találni a tök gyengén játszó ellenfél egy gólt.

Füles 60 2010.06.12. 17:21:18

Remélem lő egy gólt Nigéria jobb lenne mindenkinek

nikodémus 2010.06.12. 17:21:27

Ja, a nigériaiak meg épp most rúgtak egy touchdown-t. ;-)

Titi120 2010.06.12. 17:21:57

@heinrich:
A szolgáltatást (blogozás) nem ellenjuttatás fejében, üzletszerűen végzitek (legalábbis én NST KFT / BT -vel nem találkoztam eddig), szóval nagyon nem értem.

rizla 2010.06.12. 17:22:17

én bírom higuaint, de borzalmas ezen a meccsen, de látszik, hogy nem nagyon biztos benne, hogy egyáltalán mit kellene csinálnia

bög 2010.06.12. 17:22:25

argentína nagyon gyászos, nulla koncepció. spanyolok, angolok, hollandok ellen esélyük sem lenne, szerencséjükre nem fognak velük játszani.

nikodémus 2010.06.12. 17:22:30

Afro ébredés, argentin bealvás.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.06.12. 17:23:26

@Titi120: az NST az indexhez tartozik, amelynek fontos a látogatottság. le lehet ezt vezetni, ha nagyon akarod.

rizla 2010.06.12. 17:23:41

itt kellett volna egy messis csel. ha nem csak 10 percenként érhetne labdába, akkor érezné a ritmust

Hispan07 2010.06.12. 17:23:51

nem jutnak Messiék messzire, ha így csinálják a 4 a 2 ellen szitukat

Atyus 2010.06.12. 17:24:07

Hihetetlen amúgy, hogy eddig 2 néger kapusból mindkettő jó kapusnak tűnt.

értelmetlen_nevű 2010.06.12. 17:24:21

4 vs. 2, Messi és Tevez elkúrja. Most jönnek a fekák, remélem.

Füles 60 2010.06.12. 17:24:27

Higany nem fog kezdeni a következőben

CaBeL 2010.06.12. 17:24:42

higuain ->
milito <-

esetleg?

ddrum77 2010.06.12. 17:24:46

Ha a zöld hisztis fiúcska középre passzol...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.06.12. 17:24:58

@rizla: régóta várok arra hogy higuaint szerethessem és legálisan loboghassak neki, erre eddig...tyja...

_alerob 2010.06.12. 17:25:00

Na most kezd érdekelni mit fog kezdeni Koreával Argentina.

krysal 2010.06.12. 17:25:07

Ha ezt a kontrát Higany hagyja ki, már sikítoznátok, hogy ki vele. -.-

Ez a kapus tényleg jó.

értelmetlen_nevű 2010.06.12. 17:25:55

@krysal: Higu eddig három ajtó ablakot rontott.

rizla 2010.06.12. 17:26:18

@progvog: ők nem olvassák az nst-t közben..

2010.06.12. 17:27:15

Agüero ott van? Higany helyett behoznám..

Titi120 2010.06.12. 17:27:49

@mocsing:
Értem, de inkább mégsem ...

Hispan07 2010.06.12. 17:29:13

azt az afro úristenit, h nem ment be

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.06.12. 17:29:15

enyeama szerződése a következő szezon végén lejár, 28 éves, legjobb kor, a helyében nem hosszabbítanám meg

nadivereb 2010.06.12. 17:29:31

Nigéria egyre veszélyesebb. Nem lesz olyan sima az a Nigéria-Korea.

Kettészakad a pálya középen jön fel a víz 2010.06.12. 17:29:50

Nagyon erős lövés volt! Spiccel...
Egri olaj!

ddrum77 2010.06.12. 17:30:04

Maxi jön... Hát Maradona már csak tudja, ki ha ő nem, ugye

krysal 2010.06.12. 17:31:48

@értelmetlen_nevű: vagy mondjuk úgy, egyet kihagyott, kettőt bravúrral fogott a kapus. És nem csak tőle szedett ki hihetetlen lövéseket, Messitől is minimum kettőt.

Füles 60 2010.06.12. 17:32:08

Akkor hozza le Veront amikor lőhetne

bög 2010.06.12. 17:33:01

szegény szegény messi küzd mint disznó a mocsárban, de esélye nincs, és látszik rajta, ahogy egyre frusztráltabb lesz. kár érte

Hispan07 2010.06.12. 17:33:34

Messi a második félidőben a legkevésbé sem jáccik kiválóan.

ddrum77 2010.06.12. 17:33:54

Cambiasso a vésztartalékok között sincs?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.06.12. 17:34:57

@bög: lassan az ember azért drukkol hogy mielőbb arcra az argentin válogatott és Messi mehessen haza, hogy Pep ápolgassa a lelkét...

CaBeL 2010.06.12. 17:35:22

@ddrum77: Pedig milyen jó lenne Mascherano vagy Veron helyett mi?

nikodémus 2010.06.12. 17:35:38

egri: "Hiába van Maradonán öltöny, a gesztusai ezt, khm, annulálják."

:-)))

d3vnull 2010.06.12. 17:35:47

Ne aggódjatok, a stúdióban az igazi szakértés az esti meccsen fog kicsúcsosodni, mikor végig Terry magánéletéről lesz szó, és talán megemlítik Rooney kopaszodását is.Mint egy bulvárlap.

Lojzi_ 2010.06.12. 17:35:51

Milyen finoman parasztozta le Maradonát...

rizla 2010.06.12. 17:36:42

röhejes mindkét csapat. viszonylag szórakoztató meccs, de szar foci. hát nem lett kurva jó ;[

bög 2010.06.12. 17:36:54

@csizsikpizsik: az olajozott barca után mekkora szopás lehet ebben a szedett-vedett argentin rablóbandában játszani

nikodémus 2010.06.12. 17:37:10

Na, Higany le, Milito be.

ddrum77 2010.06.12. 17:38:33

@rizla: jól indult, azt vártam h Messi szlalomozik 90 percet, de nyilván nem fog, passzokat sem kap - hiányzik mögüle vki... nigéria meg lehet bever egy kontrát, vagy Heinze nyúl bele bénán egy beadásba, és öngól

nikodémus 2010.06.12. 17:38:46

@bög: Lötyög az egész csapat, Messinek tényleg fájdalmas lehet.

raja ram 2010.06.12. 17:39:08

A 86-os argentin csapat ugyanilyen szar volt, de volt egy Maradona, aki egyedül megnyerte a VB-t. Messi egy szuper technikás játékos, de egyedül nem képes arra, hogy a hátára vegye a csapatot.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.06.12. 17:39:19

@bög: Na ja, főleg úgy hogy utána a koplett ország harsogja, hogy semmit nem ér, hazaáruló szemétláda, mert bezzeg a spanyoloknak csillog-villog.

rizla 2010.06.12. 17:39:23

@bög: ez mondjuk főleg azért zavaró, mert messi láthatólag odateszi magát, hajt, és ötször annyi helyzete volt, mint bárkinek, pedig messze játszik a kaputól, és nem segíti a csapat megfelelően. de nem akarom túlszopkodni, hadd szurkoljon neki sporttárs.

ddrum77 2010.06.12. 17:39:47

Messi az ilyeneket azért okosan be szokta pöccinteni, ez most nagyon alap lövés volt

nikodémus 2010.06.12. 17:39:47

...és ez az Enyeama meg szenzációs.

Titi120 2010.06.12. 17:39:55

Na, az azért nem a Bohócon múlik, hogy Messi már a sokadik ordító helyzetét rontja el.

Lojzi_ 2010.06.12. 17:40:01

Máskor ő szopatja a kapusokat.

rizla 2010.06.12. 17:40:06

@raja ram: nevetséges ezen a meccsen messit akármilyen szinten is kritizálni, meg előcibálni a 86os csapatot..
még akkor is, ha most elrontott egy helyzetet. ezt generálta ő is.

Hispan07 2010.06.12. 17:40:15

a fe-kapus fasza nagyon. Messi lassan gondolkodhatna a válogatottság lemondásán

krysal 2010.06.12. 17:40:17

Na, Messi. Mondjuk fix, hogy Higany is kihagyta volna. Ajtó-ablak. Kettős mérce rulez.

rexford 2010.06.12. 17:40:42

@bög: Egy ideje keresem a tökéletes jelzőket az argentinokra, te már közel jársz. :)

snmarton (törölt) 2010.06.12. 17:40:46

hát itt Dél-Korea csoportelső lesz, gyerekek

Lojzi_ 2010.06.12. 17:41:26

Viszont Nigéria nálam már megérdemelné az X-et.

rizla 2010.06.12. 17:41:35

@krysal: a különbség csak annyi, hogy messi megmozdulásainak 90%-a sikeres, higuainnak pedig megmozdulásai sincsenek egy ziccer kihagyásán kívül.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.06.12. 17:41:52

@krysal: Ha szerinted nincs ekézve itten Messi csak Higuain akkor nagyon meleged lehet már.

Hispan07 2010.06.12. 17:41:57

ucse vagy odembingi a szarabb a nigériai szélsők közül?

krysal 2010.06.12. 17:42:14

Milito 2 a kettőben annyit nem ért el, hogy visszategye lövőre. Jejeje.

értelmetlen_nevű 2010.06.12. 17:42:19

@krysal: Csak Higu a kihagyott három ziccer mellett nem csinált semmit. Messi meg végig jól játszik, igaz most már ő is kihagyott két nagy helyzetet.

daneeka 2010.06.12. 17:42:21

Pastore-Milito-Messi hármas sokkal jobb lenne Argentínának.

rizla 2010.06.12. 17:42:25

@ddrum77: nem az a baj, hogy ki hiányzik mögüle, az a baj, hogy KURVÁRA MESSZE JÁTSZIK A KAPUTÓL. ha lenne is egy xavi a pályán, nem tudná helyzetbehozni, mert messi előtt van 3 ember folyamatosan, állandóan mélységből kell elküzdenie magát helyzetig.

raja ram 2010.06.12. 17:42:58

@rizla: Dehogy kritizálom Messit, ő a legjobb a pályán, csak azt a plusszt hiányolom, ami megvolt egy Pelében, Cruyffban, Maradonaban, Beckenbauerban.

rexford 2010.06.12. 17:43:29

Ne má, még Burdisso is kint van?!

CaBeL 2010.06.12. 17:43:30

@krysal: vetkőzd már le a Barca utálatodat kicsit. Én szeretem higanyt, de hátrafele passzol, semmi kreativítás nincs benne, és kihagyja a ziccereket is. Messi legalább alkot is valamit. Higuainról ezt nem mondhattuk ma el. Sajnos.

Skeeter 2010.06.12. 17:43:32

Ebbe az argentin csapatba nagyon kéne Mascherano mellé Cambiasso vagy egy másik szűrő, aki tudná tehermentesíteni, mert igy nagyon lyukas a középpálya közepe, és átszaladnak rajtuk

Lojzi_ 2010.06.12. 17:43:35

@Lojzi_: Főleg, hogy 1-1-re tettem. Nem olyan nagy kérés szerintem.

Domingo 2010.06.12. 17:43:37

Kúrjanak már be egy gólt az argentinok, hát pénzem van rajta az istenit neki. :D

rizla 2010.06.12. 17:43:51

@raja ram: pelé, cruyff, beckenbauer szerintem kicsit jobban összerakott csapattal játszhatott. nem fair velük összehasonlítani 22 évesen.

nadivereb 2010.06.12. 17:44:01

Gutierrez mennyi kokót fizetett Maradonának, hogy végigjátszhassa a meccset?

ddrum77 2010.06.12. 17:44:08

@rizla: én nem értek hozzá, biztos igazad van, csak megszoktam, hogy messi vagy megcsinálja magának a helyzetet, vagy vki belöbböli neki bokából - csinálni csinált magának már, nem ment be, löbbölni meg senki nem fog ebből a csapatból

krysal 2010.06.12. 17:44:33

@rizla: ő legalább helyzetbe kerül. Hol volt Tevez, DiMaria? Ők ketten csináltak valamit támadásban, és eszembe se jutna Higanyt Messi szintjére emelni, mert jókora a különbség. Csak míg utóbbi "szegényke fáradt", másik "többet ez nem kezd".

Lojzi_ 2010.06.12. 17:44:47

Egyébként a Demichelis-baki még hátravan...

h492019 2010.06.12. 17:45:38

Yakubu-t miért kell Ájegbenizni?

Lojzi_ 2010.06.12. 17:45:57

@Rico1: Úgy látom ellenérdekeltek vagyunk anyagilag.

Domingo 2010.06.12. 17:46:16

@h492019: Mert az olvasható a mezén.

krysal 2010.06.12. 17:46:17

@CaBeL: ne haragudj meg rám, bennem semmi Barca utálat nincs, a számra nem vettem egyiküket se. A többi támadó a közelébe nem ér a kapunak, Messi ugyanakkora ziccereket ront, de Higany a szar.

(Zárójelben: ki beszélt itt a Barcáról????)

ddrum77 2010.06.12. 17:46:28

@Lojzi_: vagy bárki, aki copfos a csapatból =)

rizla 2010.06.12. 17:46:46

@ddrum77: "megszoktam, hogy messi vagy megcsinálja magának a helyzetet, vagy vki belöbböli neki bokából"

igen, de a barcában hiába játszik a csatár mögött, sokkal közelebb van a kapuhoz. így, hogy amikor megkapja, előtte van 6 nigériai, meg 3 argentin, ő meg 40 méterre a kaputól. nincs kihegyezve rá egy támadás sem. óriási pazarlás.

@krysal: egyetértek, higuain jobb mint tevez és di maria. "Csak míg utóbbi "szegényke fáradt", másik "többet ez nem kezd". " senki sem mosdatta messit, mert nincs miért. akinek van szeme, az látja, hogy ki az egyetlen értékelhető játékos az argentin csapatban ma.

értelmetlen_nevű 2010.06.12. 17:46:50

@krysal: Tevez és Di Maria is nulla egész meccsen, mint azt már többször leírtuk. Remélem ez megnyugtat.

Domingo 2010.06.12. 17:47:08

@Lojzi_: Viszont ahogyan azt a legendás Eiffel 65 is megmondta az egyik slágergyanús szerzeményében: All we need is one more goal.

PaliDrobo 2010.06.12. 17:47:51

sztem is, Higany is miket kihagy, de Messi is lehetne már 4 gólos

amúgy ha így nézzük, simán jók az argentinok(jó a szélsővédőket meg lehet csapni, hogy figyeljenek már), de ha Messi meg Higany helyzeteik negyedét bevágják, akkor most 4-0

ez a Milito meg bejött, aztán egy visszacselbe belegabalyodott, ezt tudja Higany is:D
simán feltolnám Tevez-t centerbe, mert ő azért annyira nem technikás, mint Messi, mint Di Maria (így mélyebben sztem nem tudja a legjobbját kihozni magából), viszont Higany helyzeteiből kettőt bevert volna

Messi meg vegye már le ezt a ronda parókát, annyira gázul áll neki, nem szólnak neki?

viszont a görögöket úgy ki fogják tömni, hogy öröm lesz nézni

Domingo 2010.06.12. 17:48:13

Oké, ennél a helyzetnél már felüvöltöttem. Hihetetlen bazmeg.

rizla 2010.06.12. 17:48:14

@krysal: higuainnal nem az a baj, hogy kihagyja. az a baj, hogy csak ennyi az összes megmozdulása.

nézzétek meg, messi bazmeg megint végigfutja a FÉL PÁLYÁT, hogy helyzetbe kerüljön. oké, aztán elkúrja, de csak ő teremt veszélyt.

Domingo 2010.06.12. 17:48:54

Ez a maxi rodriguez egy tehetségtelen szar.

Hispan07 2010.06.12. 17:48:57

kezdem azt hinni, Messi edzőt akar buktatni

ddrum77 2010.06.12. 17:49:16

@PaliDrobo: "
Messi meg vegye már le ezt a ronda parókát, annyira gázul áll neki, nem szólnak neki?" az elveszett ötödik Beatle

Lojzi_ 2010.06.12. 17:49:21

Azon mekkorát röhögnék, ha az Argentin válogatott úgy jutna el egészen messzire, hogy Messi sem gólt, sem gólpaszt nem jegyez... :o)))

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.06.12. 17:49:22

@krysal: Látom nem esik le, segítek. Vannak a futballban aranyigazságok, pl. Guardiola nem edző, az olasz focinak igenis van létjogosultsága, stb. Na, az hogy Higuain falábúköcsöghülye és takarodjon ki minden kezdőből az szintén ilyen.

snmarton (törölt) 2010.06.12. 17:49:30

@rizla: Messi éppen azért játszik hátrébb, mert nincsen mögötte Xavi. Valakinek vissza kell lépni a labdákért, mert ez a Maradona-féle argentín középpálya támadásépítésben nulla.

_alerob 2010.06.12. 17:49:54

Kint van Burdisso, na most szakadok a röhögéstől.

raja ram 2010.06.12. 17:50:49

@rizla: Ezt a meccset kár Maradonára fogni. Ezeknek a világsztároknak ilyen gyenge csapat ellen egy hatost kellett volna rúgni, akkor is, ha nincs edzőjük.

rizla 2010.06.12. 17:50:53

@snmarton: igen. de ez a szomorú, hogy erre kell használni messit ahelyett, hogy rá lenne kihegyezve a támadójáték. egyedül vonszolja a csapatot a hátán, és nagy bunkóság lenne a szemére vetni a kihagyott helyzeteket, bár valaki tuti meg fogja tenni. kár, hogy nem lőtte be ezeket

simoo · http://artissimoon.blogspot.com 2010.06.12. 17:51:09

jónás mozdulatai.... unalmas ám...

Kettészakad a pálya középen jön fel a víz 2010.06.12. 17:51:42

@_alerob:
Igen jó szezont zárt Rómában.
vannak sztem meglepőbb arcok az argentin keretben.

ddrum77 2010.06.12. 17:51:43

@rizla: "kár, hogy nem lőtte be ezeket"

az ellenfélnél KAPUS van, így nehéz =)

rizla 2010.06.12. 17:52:19

@raja ram: persze, ha nem hagyják ki a helyzeteket messiék, akkor 6-0. de ezek a helyzetek esetleges voltak, általában messi által improvizáltak. ez a baj. az argentinokat egy jól szervezett, tudatos csapat, jó játékosokkal darabokra fogja szedni.

ddrum77 2010.06.12. 17:52:28

Nekem Gago meg Saviola hiányzik =)

ddrum77 2010.06.12. 17:53:01

...és Heinze a góllövőlista élén holtversenyben a többiekkel =)

krysal 2010.06.12. 17:53:02

@csizsikpizsik: -.- most nevetek, csak neked.

@rizla: én sajnálom, h Messinek ennyire nem jön be semmi, de azt ugyanennyire, hogy pl. a kommentárban csak az jön át, amint fent leírtam, a félidőben is csak az ment át, hogy Higany kihagyja. Miközben mindenki.

Füles 60 2010.06.12. 17:53:08

vicc mennyire örülnek
Maradona stratéga:)

Domingo 2010.06.12. 17:53:23

Tudtam bazmeg, hogy ha már 6.50 volt az 1-0, meg a 2-0 is, akkor az előbbit kellett volna megtenni. Fenébe...

Hispan07 2010.06.12. 17:53:51

hát ez se volt valami fúde-hűha meccs. Argentína pedig zsenge

HosCincer 2010.06.12. 17:54:20

ilyen szar argentin csapatot hosszú évek óta nem láttam

ddrum77 2010.06.12. 17:54:24

@PaliDrobo: óbazz, elment az étvágyam =)

Ganz 2010.06.12. 17:54:48

Teveznek egy darab jó megmozdulása nem volt.
Sajnos.

vadkutya 2010.06.12. 17:55:05

Nah, hát Shakira még mindig utcahosszal vezet eddig...

értelmetlen_nevű 2010.06.12. 17:55:17

valaki szóljon már Heinze-nak, hogy ez még nem a döntő volt.

HosCincer 2010.06.12. 17:55:24

ilyen szar argentínát nagyon rég nem láttam

raja ram 2010.06.12. 17:55:35

@rizla:
Kár, hogy Capello az angolokhoz igazolt. Mekkora válogatottat csinált volna Argentínában.

ddrum77 2010.06.12. 17:55:42

Az a nagy helyzet, hogy ez felkészülési meccs volt: Maradona VÉGRE elkezdhet gondolkodni, hogy mi legyen a felállás és a taktika, ha tétmeccs jön =)

rizla 2010.06.12. 17:55:58

de mik ezek az animációk bazzeg, nagyon szar:DD

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.06.12. 17:55:58

@HosCincer: Miért, nem láttál egy selejtező meccset sem tőlük???

fcb23 2010.06.12. 17:56:15

Maradona úgy örül mintha megnyert volna a VB-t. Ilyen védelemmel nem fognak sokáig jutni.

HosCincer 2010.06.12. 17:56:28

kiváncsi lennék Di Maria hányszor ért labdába egész meccsen?

rizla 2010.06.12. 17:56:39

@raja ram: az angolok hármat rúgnak majd argentinának. akár el is juthatnak addig maradonáék, mert a csoport gyenge, aztán egy másik gyenge csoportból kapnak majd ellenfelet.

ddrum77 2010.06.12. 17:56:51

@raja ram: Capello először elküldte volna fodrászhoz a lóhajúakat "irány a borbély, fiam"

HosCincer 2010.06.12. 17:56:57

@csizsikpizsik: nem, általában csak vb-ken látom őket

2010.06.12. 17:57:13

hát ekkora zajban még én is mindent kihagynék, nemhogy Messi

a kp és a védelem rém gyenge az argentinoknál, egy közepesen komoly csapat ellen rögtön kiesnek majd

tsd 2010.06.12. 17:57:29

@ddrum77: Saviola már nem az igazi, Gágó meg sosem volt igazán az

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2010.06.12. 17:57:41

Az argentinokat egy komolyabb csapat rommá veri, ez a konklúzióm a meccsből. Olcsó poén, szargentína...
Nincs meg a csapatban az egység, rengeteg egyénieskedés és teljesen kaotikus a játék...

ddrum77 2010.06.12. 17:57:52

@Füles 60: azon fog agyalni pár napig, hogy edzésen kit rúgasson le Tevezzel, hogy aztán a helyére hozhassa Cambiassot

HosCincer 2010.06.12. 17:58:10

a végén már Nigériának szurkoltam, pedig az elején úgy ültem le, hogy szertnék látni egy szép gólgazdak argentín győzelmet

Ganz 2010.06.12. 17:58:14

heinrich viszont jól adja elő, foci ugyan nincs, de legalább a stúdió szórakoztató.

ddrum77 2010.06.12. 17:58:58

@tsd: csak vicceltem, bár Saviola nagy ígéret volt, csíptem, amikor szórta a gólokat a barcában

raja ram 2010.06.12. 18:00:44

@rizla: Angliával csak a döntőben találkozhatnak

rizla 2010.06.12. 18:00:48

kösz henrik, hogy szóvátetted. BOGNÁR KUSSOLJ. igen, ez messi dolga te barom, DE ÉPP EZ A BAJ

rizla 2010.06.12. 18:01:43

"statisztikát nem szoktam figyelni, mert semmire nem tartom jónak"

dsviojxcob sdpiogpőbov xclékbsdigxc

tuono 2010.06.12. 18:01:45

Azért ebből a meccsből messze menő következtetést nem igazán érdemes levonni. Ez az argentín csapat pont annyit játszott, amennyit kellett. Én nem nekik drukkolok, de bármelyik esélyestől elvárni, hogy a következő teljes HÓNAPban útjába kerülő ellenfelet darabokra szedi és kitömi, számomra hihetetlen utópiának tűnik. Kuwwa hosszú ám egy VB! Bár ez az argentín csapat ha a legjobbját hozza se üti Espana-t. ;)
Most nézem, ahogy Bodnár pillázik a Heirichen... hatalmas! :D:D Biztos tanul, ráfér!
Alé Espana!

HosCincer 2010.06.12. 18:02:02

Bognár tényleg azt mondta, hogy Messi a Barcában középcsatárt játszik?

duran6 2010.06.12. 18:02:51

Ezt a törpe-armadát elpicsázza majd a Park Dzsis alakulat... szargentína, találó...

krysal 2010.06.12. 18:02:56

Veron helyett Cambiasso, Di Maria helyén Higany, centerben Milito, Messi meg ugyanazt, mint a Barcában, és menne ez.

rizla 2010.06.12. 18:02:56

IGEN, ODÁIG KIJÁTSZOTTA TE HÜLYE BAROM DE JÓ CSAPAT ELLEN NEM FOG ELJUTNI

kész, megütöm ezt a hülye kibaszott faszt

ddrum77 2010.06.12. 18:02:58

LOL "henrik, miről beszélsz?"

daneeka 2010.06.12. 18:03:15

Bognár, te tarack! :D

tsd 2010.06.12. 18:03:33

Bognár most már igazán nagy paraszt, gratulálok, tölkéletesen képviseli a "szakmát"

_alerob 2010.06.12. 18:03:36

@rizla: ez az ember azt sem tudja miket beszél

Romanes eunt domus 2010.06.12. 18:04:01

HENRIK.

A TROLLT NEM ETETJÜK!

HosCincer 2010.06.12. 18:04:10

ez a Bognár, hülye és még beszélgetni/érvelni sem tud, nem való egy tv stúdióba

ddrum77 2010.06.12. 18:04:28

Bodnár "nem értek egyet" György

BASTi · http://www.borgatya.hu/ 2010.06.12. 18:04:36

Bognár vs. Heinrich deatmatch :DDDD

Titi120 2010.06.12. 18:04:41

Gyuri, óvatosan a fröcsökkel !

nsz! 2010.06.12. 18:04:42

egyszerúbb mindig egyetérteni a szöv.kap.-al meg a sporival ,mint ellentmondani...

rizla 2010.06.12. 18:04:46

MIT ÍRNAK A FÓRUMOZÓK HENRIK?

MOST OLVASD BE HOGY MEGÜTNÉM BODNÁRT, PLS

raja ram 2010.06.12. 18:04:53

Ez a Bognár egy hülye. Soha nem nézem a magyar TV-t, most is csak Heinrich kedvéért. De ez egy vicc, ez a nagyszájú, hozzá nem értő csákó.

HosCincer 2010.06.12. 18:04:57

na felmeri olvasni szerintetek?

tuono 2010.06.12. 18:04:58

fel ne olvasd miket írunk :D:D

lük 2010.06.12. 18:05:01

Okos terelés Heinrich:) nem egészen erről van szó a fórumon:D

andree 2010.06.12. 18:05:24

Bognár sztem kitalálta, hogy ő okos. Mások nem. Elég kínos, hogy ehhez tartja is magát következetesen, a tények ellenére.

h492019 2010.06.12. 18:05:39

...a másik az, hogy B. György nem normális.

ddrum77 2010.06.12. 18:05:59

uhh, ez a bognár...
kemény

Romanes eunt domus 2010.06.12. 18:06:06

Henrik, mit olvasnak a fórumozók? - BOGNÁR, TE TAJPARASZT

lendületből beolvastam volna :D

snmarton (törölt) 2010.06.12. 18:07:00

remélem, amikor a következő meccsükön szénné égnek az argentínok, Bognárék is mennek velük a levesbe.

Mourinho már nem a király 2010.06.12. 18:07:06

majd meglátjuk Dél Korea ellen Bognár fiu.

rizla 2010.06.12. 18:07:37

@balinhosa: mit írnak a fórumozók, henrik? "rizla azt üzeni, hogy feltolná a seggedbe azt a nagy jabulanit ott az előtérben"

Strigo 2010.06.12. 18:08:11

Heinrich szerintem megkérdezte, hogy Bognár melyik csapatra fogadott :)

Domingo 2010.06.12. 18:08:21

Gyurika szimplán úgy reagálna a hozzászólásokra, hogy "deháténegyszaktekintélyvagyok". A büdös sehonnai bitang paraszt. :D

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.06.12. 18:08:30

Ezt a nagyképű köcsög parasztot mint ez a bogár...

Mourinho már nem a király 2010.06.12. 18:09:11

mért mind néz heinrich a pafonra?
"istenem ez de hülye" vagy mire gondolhat? :D

HosCincer 2010.06.12. 18:09:27

az szomorú, hogy a magyar labdarúgó "szakmában" ilyen Bognár Gy, féle "szakértők" és "edzők" dolgoznak

rizla 2010.06.12. 18:09:31

egyébként meg kapja be az nst, mert ezer éve automatikusan megnyomom a mute gombot az elemzések során, most meg miattuk szenvedve hallgatom

Ganz 2010.06.12. 18:10:08

@balinhosa: haha, na ezen jót röhögtem...
:DD

tuono 2010.06.12. 18:10:44

@Rico1: szakértő ám, olyan fajta aki már játékosként is szenzációsan teljesített, jöttel is az eredmények szépen sorra...
A meglátásai most is pont ilyen értéket képviselnek. :)
zero

ddrum77 2010.06.12. 18:11:03

@rizla: ja, a legtöbbször a reklámmal egyenértekű a dolog - MUTE

andree 2010.06.12. 18:11:37

Amúgy jól látszik, hogy mennyire kizökkenti a kurvaunalmas "ha többet támadnának, nagyobb esélyük lenne gólt szerezni" szövegekkel operáló évek óta szenvedett "szakértőket", ha valaki értelemeset is szól a témához.

rizla 2010.06.12. 18:13:12

bognár:)))))))))))))))))))))))

a 8-ba ESETLEG be tudnak jutni, de tovább nem. MINDEZT EGY CAPELLO CSAPATRÓL. de maradona bezzeg... argentina bezzeg...

TAKARODJ GYURI, VAK VAGY ÉS SÜKET

Árpádka 2010.06.12. 18:13:41

Fiúk vagy én maradtam le de USA mikor nyerte meg a Konf. Kúpát ?

nordsee 2010.06.12. 18:13:51

Bognár már nem is próbál semmire reagálni, csak arra kokncentrál, hogy ellentmondjon Henriknek.
Mekkora egy türhő varacskosdisznó!

krysal 2010.06.12. 18:14:12

Heinrich, menekülj. A józan eszed van veszélyben!!

raja ram 2010.06.12. 18:14:42

@Árpádka: ez nekem is feltünt az sms-ek közt. lemaradtam valamiről?

luis garcia 2010.06.12. 18:14:45

hát ez kurva nagy , gyerekek :D mit írnak a fórumozók, Henrik? LOL... amúgy egy baja van a Bognár papának, hogy ő odament a stúdióba, hogy majd ő lesz az igazi szakértő, és félti hogy elorozza tőle nst szerk. ezt a címet. és nyilván nem az intelligens megoldást választja, hanem viszonylagos tekintélyét bevetve próbálja "szegény" elsőszereplő Henriket beégetni, leugatni. Szerencsére ehhez nincs elég magasan kvalifikálva ez a pöcsfej :) ne hátrálj meg heinrich.

Árpádka 2010.06.12. 18:14:59

Te szerintem Ő is látja a hozzá szólásokat

Romanes eunt domus 2010.06.12. 18:15:08

Szerintem még 2-3 adás, és megszűnik ez az MTV-NST kooperálás, mert egyszerűen fantasztikus, hogy "egy egyszerű szurkoló" mennyivel magasabb szinten áll a "szakértő, mágus" szakkomentátortól.

Titi120 2010.06.12. 18:15:42

Lehet küldeni sms-t közvetlenül BGy telefonjára is ? Bevállalom az emelt díjat is ! :D

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.06.12. 18:16:14

És mi még mindig nem értjük miért szar a magyar foci. Na ezért, mert ilyen "hozzáértő szakemberek" alakítják.

luis garcia 2010.06.12. 18:16:21

@Árpádka: annál jobb, legalább jelentkezni fog NST kupára is :D

Iustizmord 2010.06.12. 18:16:27

@nsz!: az argentinok a képernyő tetején veetik az akciót...

továbbá "rossz a passz ezért jó", egy néger jobbos beadás után

rizla 2010.06.12. 18:16:34

@balinhosa: én erről hallottam egy érdekes anekdotát henriktől, de nem tudom, hogy iktathatom-e.. majd ő elmeséli, ha akarja : DDDD

Cadaver!! 2010.06.12. 18:16:40

Bassza meg, hogy a hármas sípszó pillanatában kapcsoltam Le Mans-t nézni, fetrengek a nagy Bognár ekézésen. :D

rizla 2010.06.12. 18:19:11

milyen hangosan üvöltöznek az interjúnál : DDDD túl kell kiabálni a vuvuzelákat

hererál · http://hulyeemberek.blog.hu/ 2010.06.12. 18:19:24

"dr. Bognár György A mikroelektronika egyes termikus problémáinak kezelése. 97 p. 2009. ... "

Doktor úr, változtasson nevet. Még a végén összetévesztik ezzel az ámokfutóval.

csabsz13 · http://www.fcstpauli.com 2010.06.12. 18:19:51

@ddrum77: egy idióta. nem arra reagál, amire azt mondja, hogy szerinte nem így van...és még hülyeségeket is mond. vagy magyarázza az előző megszólaló véleményét, mintha ő mást mondana...de azt sose mondaná ki, hogy igaza van a másiknak vagy jobban tudja a másik...

drosiii 2010.06.12. 18:21:13

Na most értem haza.. Meccsünk volt..

Mi ez a bognár-henrik vita amit írtok? egy rövid összefoglalót kérlek nyomjatok már róla..

de csak normális hangnemben ha kérhetném.

rizla 2010.06.12. 18:24:50

na, szomszédok 2.0. ez színvonalasabb meglátásokat tartalmaz majd mint bognár dumája

ddrum77 2010.06.12. 18:25:12

@drosiii: az új idők szele készül elmosni a régi betonba ágyazott lábú "szaktekintélyeket", megy a küzdelem

Ganz 2010.06.12. 18:25:19

@drosiii: semmi különös. Bognár szakért, heinrich szakért, és a kettő közt van különbség stílusban, és értelemben.

Itt meg ugye heinrich-fanok vannak főképpen.
:)

Egyébként nemigen tudom, hogy ki lehetne az "ismertebbek" közül, akivel csinálhatna heinrich egy színvonalas beszélgetést röviden.

Bognár nem az a kifejezett eszményi alany erre, az tény.

andree 2010.06.12. 18:26:08

Bognár addig ment, hogy bejelentette: Messi amúgy középcsatár a Barca-ban. Mint mikor egy csaj kitalál valami faszságot, és körbeépíti hülyeségekkel.

ZNy · http://www.kep.tar.hu/zny 2010.06.12. 18:26:50

A gyakran lesajnált afrikai kapusok az első két meccsükön nagyon jól védtek.

drosiii 2010.06.12. 18:26:58

@Ganz: majd behozzák várhidit és lejátsszák a mágnes táblán..

végére értem ide.. jól láttam hogy somogyi diának tetszik heinrich szakértése ?

England win The Ashes! 2010.06.12. 18:27:17

Asszem óvatosan kijelenthetjük, hogy Enyeama a mai meccsen beárazta Messit. Nem sűrűn látni ilyet.

snmarton (törölt) 2010.06.12. 18:27:29

@drosiii: semmi különös, heinrich szerint gyengén rakták össze az argentín csapatot, részleteket ld a posztban.

bognár ezt valamiért magára vette, és picit sértődötten fejtette ki az ellenvéleményét.

a probléma ismét nem az, hogy az argentín játékerőről két szakértőnek ellentétes véleménye van, hanem az, hogy a hivatásos csóka a szakmai érvekre olyan ellenérvekkel válaszol, minthogy "egy ilyen csapat ellen ez is elég volt, egy erősebb csapat ellen erősebbek lesznek", illetve "a statisztikákból is látszik, hogy volt négy-öt helyzetük, ma elég volt egyet berúgni".

rizla 2010.06.12. 18:28:07

@ddrum77: dehogy készül, bár készülne.. olvasd vissza a tegnapi posztban egri szakértését a kommentek között a végén. jó ez nekik így. ha nincsenek somosék, akkor henrikék nem lennének a műsorban.

nordsee 2010.06.12. 18:29:30

@snmarton: "a statisztikákból is látszik", ami nem jó semmire szerinte, ő sosem nézi...

rizla 2010.06.12. 18:29:59

@snmarton: bognár szerint az argentinok ezt az esetleges, messi által szállított improvizatív játékot bemutatják majd erősebbek ellen is (úgy, hogy tevez és di maria alig mutatott be értékelhető futballt, veron meg öreg szegény, a védelem katasztrófa), de az angolok szerinte max a 8ig jutnak.

hihetetlenül ostoba és ha valaki emellé arrogáns, azt nem lenne szabad képernyőre engedni. persze ebben az országban..

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.06.12. 18:30:15

Leszámítva B.Gy. arrogáns, leoltalak-kisfiam stílusát, heinrich remekül helytállt. Az imént küldtem neki sms-t az alábbi szöveggel: "Klasszis teljesítményedért beírhatsz egy ötöst." :)

daneeka 2010.06.12. 18:30:48

arra jöttem rá, hogy 1000x inkább egri viktor, mint léderer ákos

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2010.06.12. 18:31:00

Addig jó, amíg annyi esze van Bognárnak, hogy nem lép be a nickjével (remélhetőleg tegnap vagy ma regisztrált) és nem kezdi védeni magát :)

drosiii 2010.06.12. 18:33:51

Szóval akkor holnap _benito fog megküzdeni a staff-al. Már lehet tudni hogy ki lesz az ellenfele? :))

@OJ: jól láttam, hogy a kopasz srác a meccs előtt és a szünetben sem fordult egyszer sem heinrich felé? végén meg már tőle is kérdezett.

Mindenesetre bátor bemutatkozás volt, csak így tovább!

bög 2010.06.12. 18:33:56

bognár egyszerűen kritikán aluli volt, nagyon kilóg a lóláb.
"nem volt messze a kaputól, öt méterről hagyta ki a helyzeteket"
lol sőt megalol

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.12. 18:34:12

Ennyi kommentet most nem tudok elolvasni, úgyhogy csak címszavakban:

1. Az eddig látott nyolc csapatból messze (messzi) kiemelkednek az argentinok, egyszerűen egy másik dimenzió. Ha a helyzetek fele bemegy, 5-0 a vége.

2. Higuaín kifejezetten jól játszott, jó volt az összjátékban is, de őt is elkapta a Messi-kór. Hozzáteszem, a nigériai kapus valami elképesztően ihletett napot fogott ki; mindegyik helyzetben jó döntést hozott a csatár, és bravúros volt a védés.

3. Bognár Gyurival értettem egyet: hihetetlen tartalékok vannak az argentin csapatban. Gyakorlatilag negyedgőzzel simán lefutballozták a csoport valószínűleg második legjobb csapatát...

brk 2010.06.12. 18:34:43

@daneeka: ezerszer inkább a vuvuzela, mint léderer...

IronRock 2010.06.12. 18:35:39

Bognár hogy lehet egyáltalám szabadlábon? Ès ha már igen, hogy szakérthet a tévében?
rizla: nem akarsz a következő alkalommal te lenni a szakkommentátor? :-) Szívesen megnéznénk ahogy a harmadik hülye beszólása után leütöd Gyurit a f@szba. :-D

snmarton (törölt) 2010.06.12. 18:36:07

@rizla: lecsekkoltam az egri-féle szakértést, részben nyilván igazat lehet neki adni a kocanézők miatt, de ez akkor is harmatgyenge.

a hozzállásról egrinek ez a félmondata a legárulkodóbb, hogyaszongya "mert ők majd [az nst-sek] világszínvonalra emelik a meccs előtti meg utáni meg közötti 5 percet"

én azt hittem, hogy egy ilyen izgalmas hivatásban a 'világszínvonal' az nem káromkodás, hanem elérhető, motiváló cél.

Ganz 2010.06.12. 18:36:27

@drosiii: fú, Várhidi pedig, az egy baromi okos ember ám.
Még sosem ismertem olyat például, akit nem lehetett meglepni semmivel.

Na, őt nem lehet semmivel meglepni.

És ez nagyon bejön nekem. Én olyan szeretnék lenni, mint Péter. Mínusz hajviselet. De nekem ő egy idol.

nordsee 2010.06.12. 18:36:48

@drosiii: Az elején valóban nem, de a végén ignorálta Bognárt, csak Henrikhez intézett kérdéseket, és nyíltan heinrich mellé állt BGY hisztériájával szemben.

nadivereb 2010.06.12. 18:37:36

@Csöncsön: Hát azért ha a nigériaiak jobban odafigyelnek, ők is lőhettek volna kettőt-hármat. A második félidőben szó sem volt lefutballozásról.

nasteey 2010.06.12. 18:37:44

@ZNy: Mert nem is olyan gyengék, ill. nem került elő olyan szituáció, amiben tényleg azok. Jön még kutyára kamion.

1116001 2010.06.12. 18:37:49

Létszi valaki valamely videómegosztóra pakolja fel ezeket a BGY. vs Heinrich csörtéket:)

Árpádka 2010.06.12. 18:38:12

@Csöncsön: Az meg van hogy az argentin védelem semmit nem ér. És nem csak Jonás hanem Demichlisnek Heinzének meg Samuelnek is voltak szarvas hibái. Pedig utóbbira ez nem jellemző. Meg Mascherano egy két labda vesztése ami szintén veszélyes.
Távolról sincs rendben ez az argentin csapat.

bög 2010.06.12. 18:38:57

holnap benito vs bánfi, remélem jani kicsit kulturáltabb lesz, még jobb ha befogja a pofáját

rizla 2010.06.12. 18:39:26

@Csöncsön: óriási csalódás a kommented :(

nasteey 2010.06.12. 18:39:28

@IronRock: rizla holnap bemenne _benito helyett aztán lenne nemulass. Kurvára megnézném, ahogy a királyi tv-n agyba-főbe káromkodik. :DDD

rizla 2010.06.12. 18:40:48

@snmarton: ezaz, egy közszolgálati tv-ről b eszélünk, de a hozzáállás véletlenül sem olyan, hogy javítsanak azon a gyenge kultúrán, ami a hazai futballmédiát jellemzi, dehogy, épp ellenkezőleg, fetrengeni benne, az a jó. persze sok váalsztásuk nincs, kit lehetne meghívni? nyilasi, esetleg. aztán jobb híján védik a mundér becsületét.
szar ez a hely emberek, ez van.

h492019 2010.06.12. 18:40:52

@rizla: Egri szakért? hol? mianikk?

drosiii 2010.06.12. 18:41:11

@nordsee: Jól van akkor, jól láttam az utolsó 1percet kb.. Remélem fent lesz majd videótárban hogy megnézhessem a párbajt.

@Csöncsön: és Messi rózsaillatút szarik.

De most komolyan gondolod hogy az argentín válogatott van annyira jó mint a Barcelona? Társak nélkül nem fog tudni focizni. és egy szervezett csapat szét fogja szedni/futni őket. Kíváncsi vagyok dél-koreával mit kezdenek majd. Az jó erőmérő lesz.

rizla 2010.06.12. 18:41:56

@nasteey: dehogy, félreértés ne essék, én helyeslem henrik hozzáállását, nem akar nyíltan konfrontálódni, elegáns. így kell csinálnia. egy kis covboykodásért én sem cseszném el a nézőknek azt, hogy legalább egy ember ül ott, aki akar valami értelmeset is mondani..

rizla 2010.06.12. 18:42:40

@h492019: daily africa 1. játéknap. persze nem biztos, hogy egri az, de hogy belsős, az tuti.

sporttárs 2010.06.12. 18:42:41

@balinhosa: Gyerekek, én nem láttam ezt a vitát a végén, de majd felhívom Henriket, hogy mi volt. Viszont, csak a tények kedvéért: ahogy Bognárt az mtv hívta be, úgy Henriket is. Ha az előbbiért abcúg, utóbbiért köszönet, asszem. :))

A mi reményünk az vol a bloggekkel, hogy az itt megszokott szakmai színvonalon, egyben élvezhető stílusban adnak új értelmet a nálunk bevett "szakkomentátorkodásnak". És talán iskolát teremtenek mások számára is. Ez, attól függetlenül, hogy egy vitapartner nem vevő rá a stúdióban, simán bejöhet. Henriken és Benítón múlik, és szerintem nem kell bennük csalatkozni. A műsornak pedig nem is bioztos, hogy rosszat tesz, ha két ember vitatkozik, és nem az "ugye te is úgy láttad Józsikám?" típusú kérdezz-felelek megy, hadd ne mondjak példát. Hogy az egyik hülyeséget beszél? Miért, kocsmában nem így van, vagy fórumon?

Figyeltjétek meg, előbb-utóbb másik, focival többet foglalkozó csatornán is fel fognak tűnni a bloggereink. Mert jók. Én nagyon szurkolok nekik.

snmarton (törölt) 2010.06.12. 18:43:13

@Csöncsön: a tartalékok megvannak, de az egyéni képességekben, nem ebben a Maradona-féle szisztémában.

a középpálya iszonyatos, mintha nem is lenne, védekezésben Gutierrezt vagy átjátsszák, vagy felrúg valakit, támadásokat szervezni meg Verónnak kéne, de ő elalszik, mire átér az egyik térfélről a másikra.

ezt a középpályát szerintem ma védekezésben & támadásszervezésben is az ezerrel pörgő csatárok segítették ki, de kevéssé meglepő módon onnan is csak Messi és esetleg Tevez hozott eleget.

rizla 2010.06.12. 18:43:59

@sporttárs: nem az a baj bognárral, hogy hülyeséget mond, hanem hogy magas lóról beszél henrikhez, de úgy, hogy közben hülyébb. ez a probléma. érezni ezt a kurva belterjes kivagyiságot, ami a hazai "szakértők" körét jellemzi. de ahogy fentebb is írtam, ezért nem tudlak elővenni titeket, mert hát kik közül lehet válogatni ugye ez a probléma...

_alerob 2010.06.12. 18:45:33

@Csöncsön:

Messi egyedül lehet kiemelkedett, de a többi Argentin biztos, hogy nem. Bődületesen meglátszik Zanetti és Cambiasso hiánya, ráadásul az impotens Higuain és néhol Tevez sem tesz jót a csapatnak, főleg, hogy az egyik legjobb csatár a padot koptatja. Egy csatárt nem csak az összjátéka minősíti, hanem a góljainak száma. Higuain rúghatott volna 3-at ajtó ablak. Ezzel semmire nem ment Argentína. És ez egyáltalán nem úgy tűnt, mintha negyedgőz, vagy félgőz lett volna. Emlékezz csak, hogy szaladt izomból Tevez, vagy, milyen elánnal ment előre Messi. Az argentin válogatott engem biztos nem győzött meg.

_alerob 2010.06.12. 18:46:22

@_alerob: + tartalékok vannak, mert Pastora és Milito simán kezdő kéne, hogy legyen ezek mellett.

drosiii 2010.06.12. 18:46:33

@rizla: azért maradjunk a kultúrált véleménynyilvánításnál. Ha átmegyünk nso színvonalba, akkor henrikéket égetjük vele.

sporttárs 2010.06.12. 18:47:07

Bocs, de egészen biztos, hogy nem Egri "szakért" ott, ahol rizla szerint igen. Ez egy hatalmas hülyeség.

Ganz 2010.06.12. 18:47:25

Engem kurvára idegesít Demichelis.

Szó szerint idegesít, ahogy nézem a játékát.
Olyan érzés, mint amikor egy kűrt nézek véletlenül a műkorcsolyába, megy körbe a picsa háttal ezerrel, veszi a lendületet, és tudom, hogy ugrani fog, és elfog valami fóbiaszerű kényszer, hogy azonnal ne nézzem, mert félek, hogy el fog esni. Nem is simán elesni, hanem egy kurvanagyot fog taknyolni.

Na, ilyen érzés nézni ezt a bántóan ügyetlen favágó nyomorult Demichelis-t.

Elképzelésem nincs, hogy ezt ki, és miért alkalmazza, mint profi labdarúgót.

rizla 2010.06.12. 18:48:15

@_alerob: helyeselni tudok. teljesen öntudatlanok voltak a támadásépítések. messi improzott, ez volt a taktika. di maria nem is volt játékban, tevez csak bírkózott.

Tévez 2010.06.12. 18:48:53

3 pont volt a lényeg, meg is volt, kurva nagy balszerencsével lehetett volna 1-1, kis mákkal meg 4-0 is.

Többi le van *****.

Viva Argentina!

rizla 2010.06.12. 18:49:32

@drosiii: most konkrétan hol nem voltam kulturált? mármint abban a hozzászólásban, amire reagáltál.

Strigo 2010.06.12. 18:49:33

@rizla: no offense, de amit 2 napja művelsz, az kimeríti a név nélkül szitkozódó troll fogalmát

sporttárs 2010.06.12. 18:49:48

@rizla: Mivel nem láttam, nem tudok hozzászólni. Mindenesetre Sallóit pl. hallgattam tegnap, kifejezetten jókat mondott, a szünetben általa követelt cserét pl. meg is lépte Parreira és nyertek vele.
Rólad nem gondolom, de sokak vannak, akik ezeréves beidegződés alapján fikáznak le akárkit, vagy csak azért, mert nem azt gondolja, amit ők. Na EZÉRT nehéz vendéget hívni, nem azért, amit te írsz.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.12. 18:51:34

Na jött rögtön négy komment, ennyire nem tudok válaszolni külön-külön, bocs.

Összegezve: persze, iszonyatos taktikai káosz volt a pályán, de az volt a megdöbbentő (nekem), hogy ENNEK ELLENÉRE vagy hat gólt minden különösebb megerőltetés nélkül lőhettek volna az argentinok. Hihetetlen képességű játékosok.

Azért nem értek egyet a "de mi lesz erősebb csapat ellen" kommentekkel, mert nyilván: EZ A JÁTÉK egy erős válogatott ellen nem lesz elég; dehát csak a vak nem látta, hogy kb. 40%-on pörögtek az argentinok a vezető gól után. (Sajnos szokásuk ez a lazázás, ha megvan a vezetés, jól mondta Henrik.)

rizla 2010.06.12. 18:52:17

@sporttárs: én nem fikáztam sallóit. hajnalt dícsértem. bognárt fikázom, mert megérdemli.

@Strigo a divatdrukker: na miért?

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2010.06.12. 18:52:33

szerintem túl van egy kicsit reagálva ez a Bognár vs. heinrich dolog. Henrik jó volt, és (ha nem nagyképűség ilyet mondani) szerintem felfelé húzta a többieket is. az, hogy vita van a stúdióban, az egyáltalán nem baj, sőt.

drosiii 2010.06.12. 18:53:21

@rizla: csak úgy általában írtam. te szoktál kissé szabadszájú lenni. bocs ha nem pont jóra reagálva írtam. amire a választ nyomtam, azzal valóban nem volt semmi gond.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.06.12. 18:54:16

@sporttárs:
A mai stúdiós szakmázás kifejezetten élettel teli volt, sőt, a tegnapinál jóval magasabb színvonalú volt szerintem (mondjuk ott nem is voltak ekkora kihívások, nem adtak rá okot a csapatok).

nasteey 2010.06.12. 18:54:19

@Alapvonalszippantó Hapci Benő: Nem is a vitával van itt baj, hanem a magas lóval.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.12. 18:54:40

Ja, Bognár Gyuri sok értelmes dolgot mondott (én legalábbis sok mindenben egyetértettem), csak az volt a baj vele, hogy iszonyatosan agresszívan, lekezelő módon tette.

England win The Ashes! 2010.06.12. 18:54:52

@Csöncsön: ha valaki ennyi mindent képes kiolvasni ebből a meccsből, az jósdát nyithatna Delphoi mellett. Dobjál meg 6 olyan természetes számmal, ami 1 és 49 (beleértve azokat is) közé esik, hátha bejön. :)

drosiii 2010.06.12. 18:55:07

@Csöncsön: ez most olyan, hogy higuain villog a murcia ellen, de a bl negyeddöntőben meg köze sincs a játékhoz.

snmarton (törölt) 2010.06.12. 18:55:39

@Strigo a divatdrukker: én telejsen át tudom érezni a dolgot. én például nem azért olvasok NST-t, mert print újságot a kezembe is utálok venni, a sportgézán pedig nem elhet kommentelni.

magyar nyelven az NST az egyetlen olyam médium, amelyik focival _értelmesen_ foglalkozik, és ez önmagában minősíti az egész helyzetet.

az, hogyha ezt egy MTV is fölismeri, az egyrészt nagyon örömteli, másrészt, khm, felfokozott várakozásokat von maga után.

meg azt is, hogy egy stúdióba ültetve nézhetjük egyrészről azokat az embereket, akiktől évek óta idegbajt kaptunk minden meccsen, meg azokat, akik ismét élvezetes körítést adtak a világ legjobb játékának.

hadd legyünk már idegesek :)

rizla 2010.06.12. 18:56:34

@OJ: hozzáteszem, a dél-korea - görög meccs körítése nekem is tetszett. az argentin meccs alatt viszont amit leművelt bognár, az borzalmas volt. a szabadszájúságról és a többiről meg annyit, hogy ahogy láttam, más sem fogta vissza magát, mind felbasztuk magunkat, szerintem nem véletlenül.

eric · http://vastagbor.blog.hu 2010.06.12. 18:57:16

@rizla: "nem az a baj bognárral, hogy hülyeséget mond, hanem hogy magas lóról beszél henrikhez, de úgy, hogy közben hülyébb. ez a probléma. érezni ezt a kurva belterjes kivagyiságot, ami a hazai "szakértők" körét jellemzi. "

na ebben most kurvára egyetértünk. a bicska kinyilt a zsebemben attól, hogy bognár minden kis szarba belekötött amit henrik mondott. egyszerűen látszott, hogy nem tdja elfogadni, hogy egy huszonéves srác megmondja ott a tutit. henrik talán kicsit még túl szerény volta vitákban, de lehet én sem tettem volna másként... talán később.

Volt szerencsém bognár úr ellen focizni kispályán, ott is érezni lehetett, hogy egy nagyképű kihanemén tuskó...

értelmetlen_nevű 2010.06.12. 18:58:11

@rizla:
Engem is ez a lekezelő stílus baszott fel. Volt egy vitája Heinrichel a félidőben arról, hogy a látott taktika mennyire Maradona agyszüleménye. Na ott konkrétan kinevette Heinrichet, kb. olyan hangnemben érvelte le, mintha Zimányi Lindácskának próbálná elmagyarázni a lesszabályt (egyébként az adott kérdésben én sem értettem teljesen egyet Henrikkel).

Önmagában a faszságot én még tudom tolerálni egy bizonyos szintig, de bazmeg, adjuk már meg a minimális tiszteletet a vitapartnernek.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.12. 18:59:01

@drosiii:

Nem, ez inkább olyan, amikor a Barca 70%-os labdabirtoklást produkál az Almería ellen, és jönnek a kétkedők, hogy tudják-e ezt majd az Arsenal ellen is.

Egyértelmű, hogy a védelem (fölkavarása) lehet a gyengéje az argentinoknak, de nekem ez a meccs inkább pozitív csalódás volt: nem hittem volna, hogy gyakorlatilag akkor kerülnek helyzetbe, amikor akarnak. (Hogy miért hagyták ki őket, azon lehet persze spekulálni, de tartom, hogy elképesztő napot fogott ki a nigériai kapus.)

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2010.06.12. 19:00:22

@nasteey: belterjes a magyar fociközeg, szokni kell mindenkinek az "új szereplőket". nem volt annyira vészes, egy nst-gyűlésen 100szor ekkora oltások mennek :)

IronRock 2010.06.12. 19:00:44

Az látszott hogy ez az argentin válogatott simán esélyes lehetne a végső győzelemre is, ha nem egy szétkokózott agyú exhibicionista idióta, aki játékosként zseni volt, de embernek és szövkapnak nulla. Nigéria iszonyat gyenge volt, hiába védekeztek 8-an, Messiék gyakorlatilag akkor mentek át rajtuk amikor akartak. Ők lesznek az egyik kiesők. Argentína számára Dél-Korea lesz az igazi erőpróba, mert amilyen fegyelmezetten és szervezetten lenyomták a görögöket, ezt az argentin védelmet szétszedik. És tuti nem fogják hagyni hogy Messiéknek ekkora területük legyen a támadásokhoz.

rizla 2010.06.12. 19:01:18

@Csöncsön: "Nem, ez inkább olyan, amikor a Barca 70%-os labdabirtoklást produkál az Almería ellen, és jönnek a kétkedők, hogy tudják-e ezt majd az Arsenal ellen is. "

nem, ez nem olyan. argentina játéka abszolút esetleges volt. messi vagy megcsinálta a helyzetet, vagy nem. súlytalanul, légüres térben mozgó játékosok, rengeteg felesleges alibipassz, hátul tragikusan szar védelem, ha nigéria nem ilyen béna, simán lőhettek volna gólokat, csak a taktika alapján.

gezabá (törölt) 2010.06.12. 19:01:26

@rizla: van, aki ugorja ezt a részt.

England win The Ashes! 2010.06.12. 19:02:05

@rizla: még fél óra, és "Three Lions on the shirt" lesz.

drosiii 2010.06.12. 19:02:52

@Csöncsön: Ja, csak a csatársoron kívül nincs értelmes emberük, szövetségi kapitányt pedig ne is említsük. egy szervezett csapat ellen nem lesz örömfoci.

(meg aztán ha a bíró 0-1nél..)

miért nem az inter elleni meccseket említetted ?

fraulein praxa 2010.06.12. 19:03:17

@Csöncsön:

muhaha ez volt a 4. meccs könyörgöm, azért hanyatt ne b*sszam már magam tőlük..:-DDD
van még hátra néhány csopimeccs, szóval dőlj csak hátra a foteledben, és nyugodtan készíts be még pár zacskó chipset meg néhány doboz sört, megnyugtatlak: kb. 8-10, az argentínoknál lényegesen jobb csapatot fogsz látni. láttam őket 1998-ban, 2002-ben, 2006-ban is, most kicsit az az érzésem: nagyobb volt a füstje, mint a lángja az egésznek. mint csapat, nem működnek, messi egyedül mint az ujjam, a hátvédek rugdalnak, és az old boys-kategóriás heinze fejelte az egyetlen góljukat (megjegyzem szép gól volt), holott van ott még pár fiatal "nagyágyú". ez nem félgőz volt, ők erre képesek. lebecsülték nigériát, oszt' kiderült, hogy nem is olyan szarok. nem nagy tragédia, előfordult már másokkal is.

rizla 2010.06.12. 19:03:35

@Alapvonalszippantó Hapci Benő: "egy nst-gyűlésen 100szor ekkora oltások mennek :) "

de azt gondolom nem közvetíti a tv... kicsit máshogy kell viselkedni egy stúdióban, mint haveri közegben, mint amilyen az nst. itt alap, hogy elküldjük egymást a gecibe, de egymás között vagyunk, és nincs egy harmadik fél, a néző, akinek érdeke, hogy a lehető legkevesebb sallang legyen, és a lehető legtöbb értelmes gondolat.

rizla 2010.06.12. 19:07:00

@tsd: bognár szerint ESETLEG eljutnak a nyolcig

rizla 2010.06.12. 19:09:12

@snmarton: "az, hogyha ezt egy MTV is fölismeri, az egyrészt nagyon örömteli, másrészt, khm, felfokozott várakozásokat von maga után."

ehhez meg még annyit fűznék hozzá, hogy tudtommal leginkább a somos-ikreknek köszönhető, hogy henrikék ott lehetnek. természetesen ők is az mtv részei, de ez az egész próba alapon megy. majd ha a fejesek is azt mondják, hogy ez így jó, tartsuk meg ezeket az embereket, stb, akkor majd lehet örömködni. de én ebben egyáltalán nem vagyok olyan biztos, bár lehet pesszimista vagyok.

_alerob 2010.06.12. 19:09:15

@Csöncsön: "Hihetetlen képességű játékosok." Ebben teljesen egyetértünk, de ezt ma Messin kívül kiben láttad? Max Veron egy-két passza volt, ami üti a szintet.

"vagy hat gólt minden különösebb megerőltetés nélkül lőhettek" ebből kb 4-5öt az első játékrész elején, ahol VB cím esélyestől várni lehet. ÉS itt megint megjegyzem, eből 3 helyzet Higuainé volt, ami AJTÓ ABLAK.

"dehát csak a vak nem látta, hogy kb. 40%-on pörögtek az argentinok a vezető gól után." Hát lehet engedtek is, de én végig úgy láttam, hogy mindenki próbál pörögni. A végére meg majdnem, hogy az ellenfél nyomta el őket. A másik, hogy szerintem el is fáradtak, ami a felétől lehetett észrevehető. Aki Vbt akar nyerni, bírja ki azt a 90 percet. Nekem akkor sem volt meggyőző, ha ezt maga Maradona mondja nekem.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.12. 19:09:49

@rizla: @fraulein praxa:

Nem tudom, majd meglátjuk. Ezen a meccsen elképesztően sok gólhelyzetig eljutottak, pedig a vezetésük után érezhetően visszakapcsoltak.

Én most optimistább vagyok, mint a meccs előtt voltam.

raja ram 2010.06.12. 19:11:19

Azért egy normális televizióba nem megy be egy komoly szakember egy fekete converse tornacipőben.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.12. 19:11:32

@_alerob:

Az argentinok mindig ezt csinálják, ha vezetést szereznek. Visszaállnak, labdatartás hátul, ha van még helyzet, jó, ha nincs, nem baj. Nagy helyzete talán egy volt Nigériának. Argentínának nyolc. Alsóhangon.

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2010.06.12. 19:12:21

kicsit a meccsről is:

a Henrik által a cikkben feltett kérdés eldőlni látszik, az argentinok Olaszországot játszanak, a meccs nagy részében botrányosan csalták a focit.

Veron tök homály, egy jó labdájára emlékszem. Részben ezért is van, hogy nem működik a kapcsolat a "védelem" és a támadók között. Az, hogy Messi jön vissza a félpályára labdáért, az luxus, ahogy középen játszatni is. Ennél többet érne még egy 4-2-3-1 is, középen Pastoréval, széleken Higuain/Agüeroval illetve Messivel, elöl Militóval.

Nagyon megérdemelték volna az argentinok, hogy kapjanak egy gólt a végén.

rizla 2010.06.12. 19:13:35

@Csöncsön: hát azért túl nagy labdatartás nem volt, rengeteget bénáztak. szerintem te bele AKAROD látni ezeket a dolgokat, így. nigéria gyenge volt, de argentina mégsem volt képes stabil mezőnyjátékra, totál hullámzó volt az egész.
bár csak magamat ismétlem, de a legnagyobb baj, hogy ha messi nem kavargatott valamit, akkor gyakorlatilag nem volt helyzet, max az elején higuainé, meg az a jó szögletvariáció. ez jó csapatok ellen édeskevés lesz majd. pedig az elejét megnyomták, bizakodtam.

_alerob 2010.06.12. 19:15:40

@Csöncsön: Szerintem Nigéria sem élete csúcsformájában volt a mai nap. Tökmindegy, a győzelmet megérdemelték, már csak a gólhelyzetek miatt. De ez nekem nem mérvadó, Korea ellen fog eldőlni sok minden. Ez engem nem győzött meg, mint ahogy ide jutottak, az az "út" sem.

drosiii 2010.06.12. 19:15:47

@Csöncsön: Ebben igazad van: az argentínok mindig ezt csinálják. Mindig nagy bennük a potenciál és mindig (szerencsére időben) kiesnek, ha nem csalják tovább őket.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.12. 19:17:37

@Alapvonalszippantó Hapci Benő:

Igen, az utolsó mondatod bennem is fölmerült. :-) Hozzáteszem: a meccsnek is jót tett volna, mert -- ebben szinte biztos vagyok -- ismét rátettek volna egy lapáttal az argentinok.

Nem akarom egy percig se védeni Maradona húzásait; inkább azon bámulok, hogy edzőjük ellenére ezek a játékosok mennyit tudnak a fociról. Elképesztő. Ha Capello lenne a kapitányuk, le se kéne játszani a vébét -- szinte.

petyace 2010.06.12. 19:18:18

na, kiderült, h b. gyuri már régen regelt, csöncsön néven! (bocs, de kihagyhatatlan volt!)

fraulein praxa 2010.06.12. 19:18:54

@Csöncsön:

azért a másodk félidőben nigériának is volt pár helyzete, abból egyet konkrétan elbarmolt a csávó, ez kétségtelen (és mind közül a legnagyobb helyzetet), a másik 2-3 meg lehetett volna gól is (ezt amúgy nagyon utálom, mert nincs "ha"...) akár, szóval minden csak viszonyítás kérdése.
végig kellett néznem összesen kétszer, hogy ezek kiejtik a csapatot, akikért pöttöm kislány korom óta szétizgultam a vb-t, és akik miatt úgy szurkolok, mint a legfanatikusabbak, szóval elismerem: kib*szott nagy elégtétel nekem a sorstól, h láttam argentínát a 2. félidőben vergődni egy valóban alaphangon gyenge, ámde nem teljesen temetnivaló csapat ellen. a görögöket még megverik sztem, egyedül a koreaiak szorongathatják meg őket, legyünk reálisak, iszonyatos iramot diktálnak, és nagyon akarnak. ez hiányzik a nagyképű dél-amerikaiakból. maradona azt hitte, hogy idejön, elég beírnia a nevzési listába hogy "messi" meg "tevez" plusz hát ugye ő, és mindenki összeszarja magát. sztem a csoportmeccseket túlélik, és ennyi.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.12. 19:20:40

@rizla:

Voltak szögletvariációk, szabadrúgások, Milito-helyzet, kontrajáték, Maxi-lehetőség (11-es) stb. stb. Hihetetlenül színes volt a játék (még egyszer: szerintem SEM a taktika miatt, hanem mert még a béna balszélső-jobbhátvédjük is simán lecselezett két embert, ha arról volt szó).

Szóval ilyen játékosokat egyszerűen nem lehet leírni sohasem, nagy csapatok ellen sem.

drosiii 2010.06.12. 19:21:12

@petyace: van egy titkos társaság, a szabad argentin művesek. a 3 páholy vezetői: b.gyuri, csöncsön és ganxsta zoli.

mindenesetre n tényleg várom a dél-korea argentin meccset. sok minden eldől majd ott.

_alerob 2010.06.12. 19:23:58

"Ha Capello lenne a kapitányuk, le se kéne játszani a vébét " Angoloknak is van egy Rooney-uk, meg adott a Capello, a többi csapatrész meg majdnem ega. És azt mondom, Anglia ugyanannyira esélyes, mint Argentína.

rizla 2010.06.12. 19:24:09

@Csöncsön: az a fő problémája ennek az argentin csapatnak, hogy minden, csak nem masszív, pedig a mai futballban ez a jelző éri a legtöbb pénzt. mondom, anglia hármat lőne nekik. ez a meccs gyenge színvonalú futballt hozott, a sok helyzet még nem jelent automatikusan jót. felesleges szaladgálás volt sok, rengeteg hiba. messit senki sem játszotta meg jól, csak ha csinált egy kényszerítőt, meg ilyenek, egyébként nem is támadó szinte. nem tudom, katyvasz, káosz az egész.

rizla 2010.06.12. 19:25:37

@_alerob: "És azt mondom, Anglia ugyanannyira esélyes, mint Argentína. "

sokkal esélyesebb. nálam legalábbis. persze ma majd kikapnak meglepetésre, hogy aztán capello még inkább azt csinálhassa, amiben a legjobb. mindenki rühelli a csapatait, de ő csak nyer és nyer..

Iustizmord 2010.06.12. 19:27:43

@rizla: csöncsön egy másik vb másik meccsét nézte

sporttárs 2010.06.12. 19:28:16

@rizla: Na, de ha egyszer a háromból kettő nem rossz, akkor mégis lehet értelmes vendéget behívni.
Sok múlik rajta, ez igaz. Ez nem annyira elemzős, mint inkább dumálgatós műsor a fociról, ide kellenek a jó karakterek. Érdekes kísérletnek tartom, de szerintem alapvetően két műsorról beszélünk. Amikor a bloggerek lesznek bent, akkor lesznek ilyen jóféle viták, a "hírességek" beülése másról fog szólni. (Mondjuk a focisták, pl. Hajnal remélhetőleg inkább az előbbihez közelít majd.)

Most beszéltem Heinrichkel, ő nem érezte annyira lekezelőnek Bognár Gyurit, de gondolom, majd személyesen elmeséli.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.12. 19:28:42

@rizla:

Én sem azt mondtam, hogy masszívak. Ilyesmi eszembe sem jutna a ma látottak alapján. :-) Hanem hogy valami hihetetlen potenciál van bennük. Az az öt ember elöl szinte mind egymaga képes meccset nyerni. Annyi, hogy Messi (Higany, Tevez, Agüero, Milito) megkapja a kezdőkörben, és kapuig viszi, esetleg két kényszerítővel.

Simán kikaphatnak egy jó csapattól, de a mai meccs csak azért tűnt eredmény alapján ennyire szorosnak, mert az ellenfél kapusa egyszerűen kivédte a játékosok szemét. Ennyi egy az egyet egy meccsen nagyon régen láttam utoljára.

fraulein praxa 2010.06.12. 19:29:00

@Iustizmord:
valszeg berakott egy videokazit még 1998-ból...

Glory 2010.06.12. 19:29:14

az angol csapat: green- johnson, king, terry, a cole- milner, gerrard, lampard, lennon- heskey, rooney

Iustizmord 2010.06.12. 19:29:43

@Árpádka: az mvp maga bognár gyuri lett, maradonával megosztva

raja ram 2010.06.12. 19:30:25

Ez egy tök unalmas meccs volt, az argentinok össze-vissza rohangáltak, Messi belebonyolódott a cseleibe, szerencsétlen nigériaiaktól ennyi tellett.
Ha lenne a koreaiakon kívűl még egy erős csapat a csoportban, akkor lehet, hogy 2002-es deja vu-nk lenne.
Barazília és Spanyolország hátra dőlhet.

Árpádka 2010.06.12. 19:30:37

@Csöncsön Az argentin támadások úgy néztek ki hogy Messi vagy megcsinálja magának vagy helyzetbe hozz mást. Tevez ma birkózott míg Higuain egy nagy nulla volt. Veronnak egy értelmes indítássa volt. Ma belefért a sok rontott helyzet meg a védelmi hibák de esetleg a nyolcaddöntőben egy Forlán vagy Suarez ezzeket a hibákat kihasználja. És én nem látok olyan embert aki képes ezt a védelmet összerakni. :)

_alerob 2010.06.12. 19:30:49

@rizla: Ismerem Capellot, mivel kedvenc csapatom edzője is volt. Teljesen alátudom támasztani ezt:
"mindenki rühelli a csapatait, de ő csak nyer és nyer.. "
De, én az angoloktól sem vagyok lehidalva.

sporttárs 2010.06.12. 19:31:53

@rizla: Na ez az, amivel sajna nem tudok vitatkozni. De azért reménykedem. :)

Lencse. 2010.06.12. 19:33:05

Maradona amúgy indokolta valamivel, hogy Cambiasso otthonmarad? Mondott legalább 2 mondatot, hogy csúnya a kopasz feje,, piált edzés előtt, megfeledkezett arról, hogy ő is argentin, vagy ilyesmi?

Árpádka 2010.06.12. 19:33:45

@Glory: Na Capello nem is lett annyira angol hüle v hüle angol kihagyta Carricket:D

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.12. 19:34:00

@Árpádka:

De komolyan nem értelek titeket. Szerinted egy esetleges nigériai gól után nem kezdett volna Argentína ugyanúgy játszani, mint az első negyedórában?

Meg kell érteni ezt a mentalitást (az olaszok ilyenek még). Ha vezetünk, pihenés van. Nyilván erősebb csapat ellen szigorúbbak lesznek majd (szerintem elöl is).

csak a tények kedvéért 2010.06.12. 19:35:07

Bognár Gyurit megkérdezném, hogy hogy értette azt, hogy Maradona aztán senkit nem kérdez meg a taktikáról? Fidel Castro neki senki?

Csak a tények kedvéért: nem biztos, hogy túlzás:)

Árpádka 2010.06.12. 19:37:54

@Csöncsön: 2006-ban Szerbia ellen miért nem álltak le? Lehet hogy begörcsölnek Messin látszott is hogy idegesíti , hogy nem tud gólt rúgni. egy kontránál 4-2-ben mellé tekerte
Szerintem a nyolcaddöntő lesz itt a vízválasztó. Koreától szerintem tovább sem jut innen.

rizla 2010.06.12. 19:37:56

@_alerob: tőlük nem is kell majd lehidalni, őket utálni kell majd. végig egynullázák majd magukat a döntőig, mindenki meglássa: DDDD mondom, masszív csapat > sokhelyzetes csapat.

sporttárs 2010.06.12. 19:38:17

@rizla: Mégis: pont azt akartuk behozni. A fórumok, focikocsmák ismert meccs utáni dumálásait. Bognár stílusába szerintem többet látsz, mint ami volt benne, de ez a vitatkozgatás a stúdióban amúgy jó.

A nézők többsége pedig, akik nem tartoznak az összes fociblog, fórum nagyjából max. összesen ezer megszállotjába (khm, azért bőven százezres nagyságrendű nézettségről beszélünk, később még több lesz...), nem kap rosszabbat így se, mint ha a meccs után azonnal jönne a Stílus magazin. Aki pedig a híres emberekre vágyik az esti meccsen kap belőlük, bár én sose értettem, miért várná bárki egy foci vébén mondjuk Eperjes Károlyt vagy Fenyő Miklóst. Mindegy, van ilyen.

Darmali 2010.06.12. 19:38:19

Na most akkor a blog vezérszónokai (3000 hozzászólás/nap, mondanivaló 2 db-ban összefoglalható lenne pedig) szerint sem a francia, sem ez a ma látott argentin csapat nem fog semmire sem menni "erősebb" csapat ellen, elődöntőbe, pláne döntőbe nem fognak bejutni

ehh, kiraktam kedvencekbe ezt a posztot, szűk 1 hónap múlva megnézem, hogy igazat, vagy hülyeséget beszéltek páran, miközben másokat hülyéztek le
(akik amúgy magasról szólnak le mkit, akinek más a véleménye)
akinek nem inge, ne vegye magára persze

rizla 2010.06.12. 19:38:42

@Árpádka: "Ma belefért a sok rontott helyzet meg a védelmi hibák de esetleg a nyolcaddöntőben egy Forlán vagy Suarez ezzeket a hibákat kihasználja."

azért annyira ettől sem kell félni.. még nem láttunk klasszis csapatot ezen a vb-n.

IronRock 2010.06.12. 19:39:06

@Csöncsön: Erősebb csapat úgy fog indítani hogy rúg 3-at ennek a védelemnek, lezárja a területeket és Messiék ott fognak elöl ácsorogni mert egy labda nem jut el hozzájuk.

Árpádka 2010.06.12. 19:39:42

@Árpádka: Sokan írták hogy Korea megfoghatja Argentínát, nos szerintem Nigéria jut tovább ha a játékosaik rendesen oda teszik magukat.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.12. 19:41:49

@Árpádka:

Ott is leálltak. Aztán bejött Messi, és akart még néhány gólt lőni. 6-0 ma is lehetett volna, nem győzöm elégszer hangsúlyozni.

Megígéred, hogy ha a nyolcaddöntőt megnyerik az argentinok, akkor nem írod majd, hogy a negyeddöntő lesz a vízválasztó? :-)

Iustizmord 2010.06.12. 19:42:26

azért csak ne kezdjük már el az ergentinok farkát tövig benyelni mert egy uncsi meccsaen 1-0-ra legyőzték azt a színtelen-szagtalan (ojajj, bocsesz) nigériai csapatot, amely (szubjektív szvsz) a 94-es nigériai csapat cipőjét se köthette volna meg... ami most érzés de azért poszt/poszt érdemes volna amokachiékat összehasonlítani a maiakkal

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.12. 19:43:17

@IronRock:

Vamos a ver. Erre mást nem tudok mondani.

Iustizmord 2010.06.12. 19:45:55

of:

www.nemzetisport.hu/olasz_labdarugas/elvehetik-a-bl-gyozelmet-az-intertol-2032323/

mint milan-drukker sem örülnék neki, de azért picit elmosolyodnék, kizárólag giacinto, the great cornholio, MrAT és calcio_di_rigore kommentjei okán

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.12. 19:46:39

Egyébként kicsit olyan érzésem van, mint tavaly az Olaszország-Ghána meccs után. Ott is lehidaltam, hogy ezek az olaszok mennyire brutálisan jók, aztán a különböző fórumokon stb. mindenütt azt olvastam, hogy Ghána jobb volt, meg hogy az olaszok nem jutnak el sehová stb. Holott ott is sütött az olaszokról a tudatosság, az, hogy igazából éppen annyit hoztak, amennyit muszáj volt. Végül pedig megnyerték a vébét...

Árpádka 2010.06.12. 19:46:39

@rizla: Nem kell klasszis legyen, elég ha fegyelmezetten védekezik és kontrázik

drosiii 2010.06.12. 19:47:27

@rizla: Remélem ma este látni fogunk. Bár mindkét csapat eljuthat egészen sokáig is akár.

(mint ahogy dél-afrika és dél-korea se lesz egyszerű ellenfél ha továbbjutnak a csoportból. pont a masszívságuk okén)

rizla 2010.06.12. 19:47:42

@sporttárs: "A fórumok, focikocsmák ismert meccs utáni dumálásait. Bognár stílusába szerintem többet látsz, mint ami volt benne, de ez a vitatkozgatás a stúdióban amúgy jó."

nézd, lehet. végülis még van hátra 61 meccs, lehet ez jobb is, elismerem. de én sajnos pont azt láttam a MAI bognárba, ami jelenség nyilvánvalóan létezik. mindegy, reméljük a legjobbakat. héder barnánál mindenhogy jobbak vagytok, az tény: DDD

Iustizmord 2010.06.12. 19:48:44

@Csöncsön: nézd EBBE a meccsbe belelátni h az argentinok brutáljók, olyan mint amikor részegen csajozol. ébredés után meg elgondolkodsz h ezt a negyvenes 70 kilós takarítónőt hogy a picsába láttam mjó nőnek?

Árpádka 2010.06.12. 19:50:56

@Csöncsön: Akkor beírom hogy Maradona egy Edző zseni a Mester és hogy Sztárokból egy egységes csapatott formált ami megfogja nyerni a világbajnokságott. Sőt csinálok egy I love Messi and Diego nick namet amit egyhónapig csak az angol posztban fogok használni ;s mindenap berom hogz Messi az Isten:) Persze csak akkor ha te is válalsz valamit ha kiesnek;)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.12. 19:53:38

@Iustizmord:

Négy éve is mindenki ezt írta az olaszokról...

@Árpádka:

Ez a győzelem Maradonán múlt a legkevésbé. Ez mondjuk valóban különbség a négy évvel ezelőtti olasz csapathoz képest; ámbár szerintem ott is az volt a legfontosabb tényező, hogy az olaszokat összerántotta a bundabotrány.

Domingo 2010.06.12. 19:54:47

@Csöncsön: Azóta is felsírok éjszakánként. :)

Árpádka 2010.06.12. 19:56:38

@Csöncsön: Meg Lippi, és a spanyol bíró megette Grosso műesését, ja és Zidane fejelt egyet :)
Kurva nagy közhely de igaz nüanszokon múlik az egész

rizla 2010.06.12. 19:58:52

@Csöncsön: az olaszok olyan csapategységgel és kiérlelt játékoskerettel érkeztek, ami nem mérhető ehhez az argentinához. lippit és maradonát végképp ne vessük össze.

shinigami 2010.06.12. 20:03:30

hat ma csak del-korea volt hajlando focizni (eddig)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.12. 20:04:00

@rizla:

Hát a játékoskeret (még Cambiasso és Zanetti nélkül is) legalább olyan jó (valójában sokkal jobb), mint négy éve az olaszoké volt.

A meccs előtt én is inkább afelé hajlottam, hogy Maradonát semmiképpen sem fogja tudni kompenzálni a játékoskeret, de most már ebben nem vagyok olyan biztos. Érted? Egy balszélsőt, akiről sikít, hogy nem tud védekezni, kitesz jobbhátvédnek, és még ezt is kibírják, sőt nyerhettek volna hattal is! Ez hihetetlen. [Még az is lehet, hogy tényleg pszichológiai oka volt ennek a húzásnak...]

BruceWayne 2010.06.12. 20:04:10

@rizla: fafejű mind2 és most bukni fognak mind2-en, ilyen szempontból lehet őket egy kalap alá venni :)

rizla 2010.06.12. 20:06:05

@Csöncsön: "Hát a játékoskeret (még Cambiasso és Zanetti nélkül is) legalább olyan jó (valójában sokkal jobb), mint négy éve az olaszoké volt. "

vicc. csak annyit mondok: védelem.

shinigami 2010.06.12. 20:06:17

@Csöncsön:
az argentinokat az fogja osszerantani h nincs edzojuk?

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2010.06.12. 20:06:25

@Árpádka:
Már nem azért, de ki az a gyökér-kretén-idióta aki a szállodai szobájában hagy 4 és/vagy 8ezer dollárt?
Aki hülye haljon meg.

rizla 2010.06.12. 20:07:27

de ezt a járókeretes veront se hasonlítsuk az élete formájában játszó pirlohoz szerintem..

tsd 2010.06.12. 20:08:17

@Árpádka: "A helyi hatóságok elkezdték az ügy kivizsgálását, de előtte azért a biztonság kedvéért leszögezték: elképzelhető, hogy az uruguayi küldöttséghez tartozó személy volt a tettes."

mehhehehe, ez több, mint bizarr (lenne)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.12. 20:09:00

@rizla:

Hát az az olasz védelem olyan csapatokból verbuválódott össze, mint a Palermo meg a Cagliari, akkor is mindenki leírta őket. Materazzi miatt konkrétan mindenki hülyének nézte Lippit.

@shinigami:

Lehet. :-)

Iustizmord 2010.06.12. 20:09:15

@Csöncsön: @rizla: utóbbival értek egyet, a 06-os olasz keretnek volt tartása, gerince, meg egy krva jó edzője (aki addig már letett ezt-azt az asztalra MINT EDZŐ)

ezzelszemben van ez az argentín ... nem cspat, hanem... őőőő játékoslista, amit ha randomszerűen tesznek fel sem szar (vö balszellő jobbunkóba), de azért messze nem világverő, egyéni képességeket tekintve meg nem jobb mint úgy 4-5 rivális

Asidotus 2010.06.12. 20:10:44

@Csöncsön:
Buffon például nincs a mai argentin válogatottban. Nem ismerem ezt a kapust, de az ellenfelek sem, és az kapusnál előny is meg hátrány is. Akkoriban Buffonról mindenki tudta, hogy nem lehet neki gólt lőni, és ezért mindenki olyan gólt próbált neki lőni, ami rendkívül rizikós, és nem is igen szokott sikerülni.
(Ez az előnye megvan Casillasnak is)

Árpádka 2010.06.12. 20:10:50

@Csöncsön: Csak az hogy olyan csapat ellen nyertek így akinek a 75 perc tájékán jutott el az agyáig hogy itt nyerhetnek. Addig csak nem akartak egy zakót. Sőt rendesen még akkor sem tették oda magukat ( az afrikaiak pl: alapvető labdakezelési hibák)
A támadó részét a mostani argentin válogatottnak én is össze tudnám rakni, csak az a helyzet, hogy a védelem rendbe tételéhez egy komoly szakember kellene.

Asidotus 2010.06.12. 20:11:58

@Iustizmord:
2006-ban nem volt nagy csapatnál klasszis edző, csak az olaszoknál.
most meg van a spanyoloknak is meg az angoloknak is

mickeyknox 2010.06.12. 20:12:05

remélem ezek a görögök megint 0 ponttal és rúgott gól nélkül kotródnak haza, ennyire fos csapatot utoljára a múlt szombaton láttam, de az nem vb meccs volt. az epegörcs rámjött, hogy ezek ott lehetnek dél-afrikában.
most pedig végtelen számú sör izzít, jön a nagy meccs!!! :)

Árpádka 2010.06.12. 20:12:24

@Artsuhtaraz: Vigye magával a stadionba vagy tartsa a szálloda széfjébe?

_alerob 2010.06.12. 20:12:27

"Hát a játékoskeret (még Cambiasso és Zanetti nélkül is) legalább olyan jó (valójában sokkal jobb), mint négy éve az olaszoké volt. "

X'DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

rizla 2010.06.12. 20:13:05

@Csöncsön: "Hát az az olasz védelem olyan csapatokból verbuválódott össze, mint a Palermo meg a Cagliari, akkor is mindenki leírta őket. Materazzi miatt konkrétan mindenki hülyének nézte Lippit."

azért ezekből csak biztonságosabb válogatni, mint a championshipből baszki. demichelisről még nem is szóltunk akkor.

shinigami 2010.06.12. 20:13:25

@rizla:
nelkulik tenyleg nem erosebb de veluk lehetne 1 hasonlo 11 ami szvsz mar erosebb lenne:

romero
burdisso-garay-samuel-zanetti
mascherano-pastore-cambiasso
tevez-milito-messi
(persze ha ragaszkodunk a 4-3-3hoz, meghat edzo nelkul mind1)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.12. 20:14:01

@Iustizmord: @Nűnű: @Árpádka:

Meccs alatt nem kommentelünk, úgyhogy a magam részéről lezárom a vitát.

Maradjunk annyiban, hogy minden kérdésre és kétségre a jövő ad majd választ.

ForzaBianconero 2010.06.12. 20:14:23

@mickeyknox: jön a nagy meccs!!! :)

Én ezt eddig kétszer gondoltam így , és csalódtam két kurva nagyot. :)

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2010.06.12. 20:15:06

@Árpádka:
Bankkártya? De a széf is nagyon jó ötlet.
De gondolj bele, mit őriznek jobban, egy szálloda szobáját vagy egy 60-80 ezres stadiont?

rizla 2010.06.12. 20:15:30

sztárvendég: galla. na, ez még jó is lehet

Árpádka 2010.06.12. 20:15:41

gyerünk Wazza rajtad a világ szeme:D

d3vnull 2010.06.12. 20:15:56

A stúdióban Galla Miklós. Amikor azt hittük, hogy láttuk a meder alját akkor rájövünk, hogy nem.

Leon Osman 2010.06.12. 20:16:03

@Glory: Ez a védelem enyhén szólva is gólképes... hát azért hajrá angolok, de ha Donovan lő gólt tőlem nyerhetnek ők is...

mickeyknox 2010.06.12. 20:16:54

a 2006-os olasz csapat necces volt azért, azt max az olasz drukkerek gondolhatták komolyan hogy vb-t nyernek, grossoval, barzaglival, mátrix-szal meg ilyenekkel a kezdőben.

Ganz 2010.06.12. 20:16:57

Galla, beszarok.
Ilyet.

Galla hatalmas.
Ez a duma...

tsd 2010.06.12. 20:17:14

GALLA MIKLÓS A LEGNAGYOBB KIRÁLY

micz 2010.06.12. 20:17:31

valami ilyesmi cuccot amit a Galla tol azér egyszer kipróbálnék...

rizla 2010.06.12. 20:18:13

@d3vnull: miért, ő legalább mondott valamit, örül lennonnak. még a végén kiderül róla, hogy tényleg néz focit

Deeo 2010.06.12. 20:18:16

Istenem... Holnap Anettka lesz? Ennyi erővel bőven odaférne ő is. Hát ez nem igaz!

tsd 2010.06.12. 20:18:20

@mickeyknox: Grosso élete formájában játszott, nagyon fontos gólokat lőtt

Iustizmord 2010.06.12. 20:18:29

@Csöncsön: igen, a jővő megmondja, mert a labda gömbölyű és minden meccs lefújásig tart, viszont gól az amit a bíró megad, és akkor is sípszóig játszunk ha minden csapatban 11 kezdő van

értelmetlen_nevű 2010.06.12. 20:18:45

Az argentinokra számítottam, hogy ilyenek lesznek.
Nigéria viszont nekem csalódás, azt reméltem, hogy legalább megfingatják a dél-amerikaiakat. Ezzel szemben alig tudtak három jó passzt egymás után megcsinálni, ötlettelenül, kilátástalanul játszottak.

Mascherano (és Tevez is) megúszott egy sárgát, ha ő kipontozódik, akkor tényleg baszhatják.

Az a szerencséje az argentinoknak, hogy várhatóan a negyeddöntőig nem jön szembe komoly ellenfél, mondjuk a mai játékukkal odáig sem jutnak el.

Ganz 2010.06.12. 20:18:49

Gallát nem sztárvendégnek kéne, hanem kommentátornak.

Szerintem páran kilennének.

Mala Suerte 2010.06.12. 20:18:49

Kicsit kezd meddővé válni amúgy a vita, szerintem röviden annyi, hogy Argentína ugyanúgy nyerhetett volna több góllal, mint ahogyan beleszaladhatott volna egy (számukra) csúfos döntetlenbe...

Alapvetően pedig a védelem, ami probléma a csapat esetében, Demichelis többször is bizonyította már, hogy VICC-kategória, emellett a többi védő sem szoros értelemben vett világklasszis. Ha pedig hozzávesszük, hogy hiányzik (az amúgy valóban impozáns) csatársor és védelem közti megfelelő kontakt (Verónnak szerintem több rossz megoldása volt, mint jó), akkor érthető, miért is temetik sokan a gauchókat.

Heinrichet jó volt ma látni, egyáltalán nem látszott rajta, hogy "ma kezdte" volna a műfajt és színvonalas műsort hoztak össze, még ha Bognár olykor valóban túl pakeszkodósnak is tűnt... Így tovább!

Remélem, este látunk végre egy klasszikus "jó meccset", bár a tegnapi óta azért javulóban a színvonal. :-)

Árpádka 2010.06.12. 20:19:25

@Artsuhtaraz: Azért ezek 5 csillagos szállodák nem autópálya melletti pihenő helyek. Ja a bankkártya is megoldás csak azt nem fogadják el mindenhol, mondjuk 5 csillagos szálloda:)
Kiváncsi vagyok a balhékat, hogy tudják kezelni állítólag elégé rácupantak az angolokra ( helikopter, fémdetektor)

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2010.06.12. 20:21:24

El se hiszem, hogy amikor adja a rai uno a meccset, akkor naná hogy folyékonyan folyik az m1 stream.
Mindegy, a meccs mindenhol ugyanaz, de Galla csak egy van :)

d3vnull 2010.06.12. 20:22:54

MEA MAXIMA CULPA! Galla a mi emberünk!

ddrum77 2010.06.12. 20:27:56

A szabadok és bátrak egyre jobbak.

IronRock 2010.06.12. 20:28:32

Amcsi himnusz...vicces, talán ha két-három "igazi" jenki van a keretben. :-)) A többi mind második generációs bevándorló.

Iustizmord 2010.06.12. 20:28:58

azér látom h a a team usa-ban is kezd több lenni a SZÍNES egyéniség. a végén eljutunk oda mint a 92-es kosaras dream team ahol mutatóba volt 1-2 fehér... stockton és laetner, talán.

d3vnull 2010.06.12. 20:29:33

@rizla: Mire már leírtad meaculpáztam is :D

IronRock 2010.06.12. 20:30:10

@Iustizmord: kihagytad a zsenit: Larry Byrd-ot.

ddrum77 2010.06.12. 20:32:36

Capelloval hogy tud együtt dolgozni Beckham?

ddrum77 2010.06.12. 20:34:07

Capelloval hogy tud együtt dolgozni Beckham?

simoo · http://artissimoon.blogspot.com 2010.06.12. 20:34:17

ez komoly? mármint h fKalap úr magára vart valami angol címert? LOL

Árpádka 2010.06.12. 20:34:54

Na ejjó:DDDDDDDDDDDDD

gezabá (törölt) 2010.06.12. 20:35:34

mire beirtam volna, hogy 0:0 lesz, gól.

ddrum77 2010.06.12. 20:35:36

A Real Madrid új sztárja máris gólt kőtt

tsd 2010.06.12. 20:35:57

tetszik ez a standion, felüdülés a sok ultramodern aréna mellett

IronRock 2010.06.12. 20:35:58

@ddrum77: Capello 2007-ben nyilvánosan legnagyobb hibájának ismerte el, hogy télen kitette Beckham-et a Real keretéből. Azóta nincs köztük vita.

sh4d0w 2010.06.12. 20:36:26

Na hajrá Anglia... MOD: bravó, Gerrard!

IronRock 2010.06.12. 20:38:57

Gerrard sose megy a Real-ba. 30 évesen nem fogja leigazolni még Mourinho sem...

Lacóka 2010.06.12. 20:39:21

"Terry Bridge nőjét nem elszerette, csak kapcsolatot létesített vele" az mi? nem hívta fel utána?

krysal 2010.06.12. 20:40:22

Az érdekelne, létezik-e olyan fogadóiroda, amin lehet fogadni, hány meccsen NEM kerül szóba szívem csapata, mint Őt is kinézték maguknak-dalszöveg?

ddrum77 2010.06.12. 20:40:45

@IronRock: Murinnyó Interjében Zanetti alapember volt, és Stankovic is befért néha, ezen az alapon Stevie G.-nek van még 4-5 jó éve a Realban

ddrum77 2010.06.12. 20:41:17

@ddrum77: És mikor menjen ha nem most? A Real vinné (?), ő meg menne.

IronRock 2010.06.12. 20:42:45

@krysal: A Real-ról beszélsz, aki 300 milliót költött el tavaly...szerinted valóban lehetne-e ilyen fogadást kötni bárhol is? :-)) De Gerrard nem kell oda. Van ott a posztjára más aki jobb.

vadkutya 2010.06.12. 20:43:33

Rooney labdához ért már?

1116001 2010.06.12. 20:44:12

@ddrum77:
De lehet, hogy Dalglish lesz az edző., így talán marad.

krysal 2010.06.12. 20:45:01

@IronRock: már nem azért, de a görög meccs közepén képes volt erről beszélni a szaki. Egy egy VB, könyörgöm!

IronRock 2010.06.12. 20:45:21

@ddrum77: Mourinho Zanettit megörökölte, akárcsak Stankovicsot, és jól is járt velük mert mindketten előtte is az Inter alapemberei voltak. Másréstzt ha Gerrard menne a Real-ba, akkor vagy Kaká, vagy Xabi Alonso nem kellene oda, márpedig kettejükért közel 100 milliót fizetett a Real... és Xabi Alonso van olyan jó mint Gerrard, irányítónak meg Kakát lehetetlen kihagyni.

ddrum77 2010.06.12. 20:46:12

Vajon Carragher Arany Tolószék-díjas lesz-e ezen a meccsen?

eric · http://vastagbor.blog.hu 2010.06.12. 20:46:49

gerrard miket szerel már oO végre egy tempós meccs...

gezabá (törölt) 2010.06.12. 20:47:13

SteveG milyeneket vetődik. mint egy kapus. ha nem higgad le, egy félidőt ha játszik.

ddrum77 2010.06.12. 20:47:59

@IronRock: Jójó, de ez a Real + Murinnyó: Az egyik eleve megalomániás, a másik meg tekintélyes sikeredző, minden együtt egy újabb felesleges sztárigazoláshoz.

IronRock 2010.06.12. 20:48:20

@ddrum77: egyáltalán mit keres az angol keretben Jamie? 4 éve még rendben volt, de mára...Ennyire azért nem lehetnek szarban az angolok védők tekintetében...

simoo · http://artissimoon.blogspot.com 2010.06.12. 20:48:28

@1116001: ...és bemondja az okos kommentátor, mint tény... eszemfaszom...

IronRock 2010.06.12. 20:49:10

@értelmetlen_nevű: Kár hogy azt játszatnak vele...

ddrum77 2010.06.12. 20:50:53

Lennon lúghatta volna a lövidle passz helyett

IronRock 2010.06.12. 20:51:28

Amcsik se rosszak...szerintem a két továbbjutót látjuk.

vadkutya 2010.06.12. 20:51:57

Én azért szívesen hallgatnám az angolok éneklését... :S

értelmetlen_nevű 2010.06.12. 20:52:03

@IronRock: Tényleg kár, nem is megy neki.

Micimedwe 2010.06.12. 20:53:40

Mérhetetlenül szomorú vagyok, hogy lenne egy meccs, ami kicsit érdekelne, de egyik német adó sem közvetíti, a RaI Uno meg besötétül, s ennek a hihetelenül nagy F. Somosnak a fasságait kell hallhatnom. Irgum und burgum.

simoo · http://artissimoon.blogspot.com 2010.06.12. 20:55:48

elképesztő.... kigugliz egy rakat adatot és nyomja nyomja nyomja.... Vitray él még???? nem gondoltam h fanyarhumor (**%*) egriviktorkánál van lentebb

ddrum77 2010.06.12. 20:56:15

Lennon és Walcott egy poszton lennének?

ddrum77 2010.06.12. 20:58:08

Most nézem hogy Carrat kevertem Milnerrel.

gezabá (törölt) 2010.06.12. 20:59:26

angolok megzavarodtak a góljuktól... össze-vissza szaladgálnak. főleg hátul.

vadkutya 2010.06.12. 20:59:36

Milner azért hozza a favágó stílusát.

gezabá (törölt) 2010.06.12. 21:00:21

törött kéz, törött borda, ránézésre.

rizla 2010.06.12. 21:00:30

az első meccsre vereséget tippeltem angliának, de már magam sem tudom miért. viszont a minimum elődöntőt érthető okokból tartom

értelmetlen_nevű 2010.06.12. 21:01:04

Heskey Rio után Howardot is elintézte.

rexford 2010.06.12. 21:03:55

@Iustizmord: Kihagytad Chris Mullint is.
EGyébként van annak valami relevanciája, hogy ki milyen színű?

ddrum77 2010.06.12. 21:04:51

Nemtom miért sírtak az angolok a kapustéma miatt, Green mindig is megbízható kapus volt. Nem lehet minden országnak Buffonja/Casillasa/VDS-ja... Azért Almunia honosítva vicces lenne.

snmarton (törölt) 2010.06.12. 21:05:25

tetszik nekem ez a Team USA, olyan, mint amilyenek általában szoktak lenni, játék iránti alázat, okos, egyszerű megoldások.

meg a mezük is jó.

vadkutya 2010.06.12. 21:06:16

Szürreális az egész. Két európai csapat játszik, végre egy jó, küzdelmes meccs, de közben megy ez a dongás, tamtam + faszom, annyit sem hallok,h England! Oké,h Afrika, meg mother nature, persze nem olyan rossz ez így, kb majdnem jó. Mint egy rossz szopás, annyira.

gezabá (törölt) 2010.06.12. 21:06:27

irtó szar a meccs. követő emberfogás az egész pályán baszki, tiszta kosárlabda... az NBA-ben tilos a zónázás, vagy mi. de ez foci. szólni kéne az amcsiknak...

snmarton (törölt) 2010.06.12. 21:07:16

@rexford: náluk nincs, a fentiek szerint nálunk van. mondjuk az amerikai az egy kiugróan inkluzív, a magyar meg kiugróan exkluzív nemzetfelfogással bíró nép.

micz 2010.06.12. 21:07:37

kicsit off, de le vagyok nyűgözve a technika által. Hihetetlen jó lassítások és kameraállások. Még úgyis hatalmas különbség hogy hétről-hétre topligákat és a bajnokok ligáját néztem. Ilyesmi még ott sem volt!Ötös alá! on

Domingo 2010.06.12. 21:09:46

@micz: Ráadásul azt hiszem 3d kamerákkal is veszik az eseményeket.

rizla 2010.06.12. 21:09:46

@vadkutya: "Két európai csapat játszik" o.O

egyébként igen, a vuvuzelát nem kell fikázni, meg kell szokni. de azt nehéz megszokni, hogy a stadion légköréből, és a szurkolók reakcióiból semmit sem hallani..

ddrum77 2010.06.12. 21:10:13

@vadkutya: asszem szelektálni fogom a meccseket a következő egy hónapban: elődöntő+döntő kötelező, plusz a csoportmeccseken a jobbak. illetve argentína botladozása ezeken felül mindenképp =) a többi meccs a zümmögés miatt felejtős

ddrum77 2010.06.12. 21:10:41

óóóóóóóóóóóóóóóóóbazzzzzzz

rizla 2010.06.12. 21:10:52

@ddrum77: hmmm... ezért?

: DDDDDDD

Domingo 2010.06.12. 21:10:54

Van kapusunk, csak szopatunk, ugye.

értelmetlen_nevű 2010.06.12. 21:11:03

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Cadaver!! 2010.06.12. 21:11:05

@ddrum77: Hehe, pont most olvastam ezt a hozzászólást. :D

ddrum77 2010.06.12. 21:11:19

ez miattam volt, minek dícsértem

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.06.12. 21:11:30

Végre arra használja az angol csapat bekemet amire évek óta való: szép szál legényként, jóképű vágóképként álldogál a pálya szélén...

krysal 2010.06.12. 21:11:32

@ddrum77: erre most azt tudom mondani, Muhaha...

Egyébként: :(

ddrum77 2010.06.12. 21:11:58

almunia kezdje csak tanulni az angol történelmet az állampolgársági vizsgára

vadkutya 2010.06.12. 21:12:08

@rizla: Oh, sorry, igaz, ciki, a légkörre vonatkozott, de értetted...

rizla 2010.06.12. 21:12:29

@ddrum77: ugyan, ezt ő sem fogta volna. csúszik a fű, buzi jabulani, stb

tsd 2010.06.12. 21:13:24

@csizsikpizsik: Azért a szépfiú rendre alázatosan, sokat robotolva játszott; a szabadrúgásait meg ugye említenem sem kell..

rizla 2010.06.12. 21:13:30

capello reakcióként adott arckifejezése ZSENIÁLIS volt a potyagólra

ddrum77 2010.06.12. 21:13:30

@rizla: és a vuvuzela miatt Terry nem hallotta, ahogy Green szólt neki hogy "a tiéd!" =))))

Domingo 2010.06.12. 21:13:55

Heskeyn bosszút áll az élet. Kapásból hárman rape-elik.

vadkutya 2010.06.12. 21:14:09

@imici77: :DDDDD

Horror me, like England!!

ddrum77 2010.06.12. 21:14:27

Legalább megvan a holnapi avatarom, ha kijön vmi jó fotó a potyáról =)

Iustizmord 2010.06.12. 21:14:36

nohát,

1. megvan a vb potyája
2. sem lampard, sem gerrard nem csinált eddig sokat
3. gerrardot a gól előtt nagyon beforgatták
4 nem fogalmatlanok az amcsik, ARGENTINÁT pl verték volna

Domingo 2010.06.12. 21:15:12

@rizla: azonnal fogalmazta az almunianak küldendő sms-ét.

raja ram 2010.06.12. 21:15:57

Netzer a meccs előtt azt mondta, hogy egy potyagólra mindenképp számítani kell az angoloknál.

drosiii 2010.06.12. 21:16:13

ki is tippelte joe hartot a torna felfedezettjének? következő meccsen már lehet kezd.. vagy megvárunk egy james potyát is előbb ?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.06.12. 21:16:19

@tsd: Az a szépfiú ha a menedzsere nem fedezi fel, hogy milyen snájdig legény nem egy kib...ott fociceleb lett volna, hanem egy történelmi fociidol.

ddrum77 2010.06.12. 21:16:59

@Rico1: elképzelem Capello telefonkönyvét a Nokiájában: Almunia - átírva: NE VEDD FEL. Most lehet visszaírni... =)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.12. 21:17:25

@csizsikpizsik: Nem hiszem hogy ha nincs a "celeb" tevékenysége, akkor több lehetett volna, fénykorában így is a legjobb középpályások között volt és most is helye lenne a válogatottban.

vadkutya 2010.06.12. 21:17:45

Az a lényeg,h 45 perc alatt több minden történt, mint eddig az összes többi meccsen.

nordsee 2010.06.12. 21:18:00

Akárhogyis, az első nézhető meccs. Tudatos foci mindkét oldalon. Egyálalán: foci.

rizla 2010.06.12. 21:18:12

@csizsikpizsik: na, ez egy érdekes gondolat

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.06.12. 21:19:54

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Nekem erről más a véleményem. Eljátszottál már a gondolattal hogy ha marad a MU-ban miként lenne most? (tudom, a HA nem sokat számít, de akkor is)

Lacóka 2010.06.12. 21:20:51

azért az bazmeg, h király gabi kirobbanthatatlan lenne az angol válogatott kapujából, az odabasz

gezabá (törölt) 2010.06.12. 21:21:09

@gezabá: mondjuk ez az amcsik miatt van, akik kitalálták, hogy tiszteletlenül 4 emberrel vissza/letámadnak az ellenfél térfelén... provokáció!

vadkutya 2010.06.12. 21:21:32

@kancselszkisz: Nekem, számomra, szubjektív vélemény. Ez a Green féle fabianski mindenképpen kellett... :)

nordsee 2010.06.12. 21:21:39

@gezabá: Posztok, taktika, fegyelem, edzők!

Iustizmord 2010.06.12. 21:21:41

@IronRock: ok, de byírd csak feküdt a parketten, jullin dobott pár 3-ast de így is ALKOTMÁNYOZÓ (2/3-OS) többségben voltak a negrók

Hispan07 2010.06.12. 21:22:36

király kapus ez a Green

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.12. 21:22:59

@vadkutya: ha Wenger helyére az amcsi edzőt hoznák és hagynák dolgozni, még el is fogadnám. (vagy Bergkampot)

ddrum77 2010.06.12. 21:24:34

ezek után az amik helyében benyomnám ezt a nótát a szünetben az öltözőben, és vért szomjazva jönnék ki
www.youtube.com/watch?v=hMFKFBWhfxM&feature=related

nordsee 2010.06.12. 21:24:36

@Hispan07: nem király, hanem Király :-)

PaliDrobo 2010.06.12. 21:25:28

potya nem potya, vártam már az egyenlítést

USA-ban nem csalódom, azt hozzák, ami várható volt, okos passzolgatás középen, gyors lendületes akciók, bátor lövések, na meg jó védekezés persze többynire

Milner nem is tudom mi hasznosat csinált 30 perc alatt, Lennon is jól el tud tűnni 10 percekre, Rooney-t meg remekül semlegesítik, így kell majd a többi csapatnak is

3 pontot USA-nak, de még ma:D

a potya előtt az az angol, akit nagyon beforgattak, az is felköphet és aláállhat, kb. 3-szor forgatta meg őt Dempsey
ezért kell oda egy Barry

vadkutya 2010.06.12. 21:25:51

@imici77: Ejha, mindenre számítottam, erre nem,h ezt írod. Bergkamp valóban jó lenne, de a másikat kifejtené?

ddrum77 2010.06.12. 21:26:18

Ez a Miklós nevű arc milyen néven írogat itt? =)

rizla 2010.06.12. 21:26:22

szántó és galla jók

Lacóka 2010.06.12. 21:26:23

ezt vki fejtse már meg, a nagyfülű gyerek most külső szakértőt játszik ott a két vendég között, vagy mi a szisztéma?

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2010.06.12. 21:26:29

Hart-nak kellett volna kezdeni, szerintem tudásban ő a legjobb angol kapus. És ráadásul fiatal, még lesz jobb is. Nem is értem... :(
Azért Green-t sajnálom, de be is kaphatja.

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2010.06.12. 21:26:53

És ezek nyertek két világháborút, meg 1 vb-t, meg úgy tulajdonképp bármit is :D

Azért Capello zseni: a keretből sikerül pont azt az embert kiválasztani, aki szar napot fog ki :)
Ha Walcott áll a kapuban ő is megfogta volna.

Lacóka 2010.06.12. 21:27:04

mészöly meg az új Okkerman

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2010.06.12. 21:27:22

@ddrum77: Te nem vágod ki a Galla? :O (csak a "Miklós nevű arc"-ból ez jön le...)

rizla 2010.06.12. 21:27:33

@Lacóka: mészöly is jockosodik amúgy

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.12. 21:28:01

@vadkutya: az eredményei, ahogy fejlődik a csapata. Henrik is mondta, együtt dolgozott a játékosokkal u23-ban is. fel van építve az Usa csapata. Okos.

macca17 2010.06.12. 21:28:12

@Iustizmord: sztem gerrard elég jól nyomja, lőtt egy gólt, volt egy szép lefordulása, meg két szép szerelése.
viszont nekem nagyon régóta az a benyomásom, h csapatként egyszerűen nem funcionálnak az angolok. mintha elvesztenék a fejüket, beijednek, össze-vissza szaladgálnak, és egyáltalán nem dominálnak. volt az amiknak egy szöglete, ami egy egyszerű visszapassz volt, és annyira összezavarta az angolokat, h 15 méteres körzetben senki nem volt a fószeren. de többször is fejetlenül rohangálnak. ha még capellónak sem sikerül csapatot faragni belőlük, akkor itt vmi genetikai elbaszás van :)))

Lacóka 2010.06.12. 21:29:23

@rizla: azért a farmon nincs ekkora UV sugárzás, sok tehenet kellene terelni, mire ez a szín összejön

ddrum77 2010.06.12. 21:30:21

@rizla: @Zsoca87: Nem értem, h Green miért nem feküdt a lövés mögé, a kapusok imádnak gyenge/közepes lövéseket látványos hempergéssel fogni...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.12. 21:30:31

@csizsikpizsik: Meglehet, de úgy tudom onnan inkább azért ment el, mert ellehetetlenül a viszonya Fergivel.

vadkutya 2010.06.12. 21:30:43

@imici77: Hát... Tényleg össze van rakva az amerikai team, legalábbis elsőre úgy látszik, a játékukban viszont nem látok akkora fantáziát. Wenger mellé akkor, legyünk nagyképűek... :)

ddrum77 2010.06.12. 21:31:16

Galla mintha aludt volna egyet a stúdió előterében a kanapén a műsor előtt, és úyg keltették fel, h "művész úr, művész úr, 5 perc múlva kezdünk!"

d3vnull 2010.06.12. 21:31:21

Galla GECINAAAGY! GECINAGY! Csak többet kéne kérdezni! Én hogy lehettem ilyen hülye, hogy azt hittem gáz lesz? :D Gáz Bozsik inkább.

rizla 2010.06.12. 21:31:25

tipp az m1-nek: legközelebb is olyan celebet rángassanak be, aki szurkol valamelyik csapatnak. persze mexikóhoz vagy dél-afrikához nehéz lett volna ilyet keríteni.

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2010.06.12. 21:31:51

@ddrum77: Lehet lassú vagyok, de akkor is ez jött le. :D

SamS 2010.06.12. 21:32:25

Eddig nagyon gyenge ez az egész vébé. A pályán mutatott játéktól kezdve az iszonyatos, szórakozást tönkretevő vuvuzelázáson át egészen a tragikus kommentátorokig. Óriási csalódás.

Titi120 2010.06.12. 21:32:52

@rizla:
Mészöly mellé kéne heinrich, szerintem pöpec kis beszélgetést tudnának összehozni, Gézából most nincs aki kihozza azt a szakmaiságot, ami benne van.
(Szántó Dávid is sokkal jobban felkészült és összeszedettebb, mint Mezei volt).

rizla 2010.06.12. 21:32:57

szántó miért nem műsorvezető egyébként? intelligens, lelkes, jól beszél. szántó >>> gundel, andi, másik csaj

Lacóka 2010.06.12. 21:33:19

@ddrum77: nem, galla mindig ilyen. talán még gyorsabb is, mint szokott.

ddrum77 2010.06.12. 21:33:42

@nordsee: ez inkább olyasmi, mint amikor az angolok kiesnek a csoportkörben, és így üzen a pubokból a kemény mag, h "ha hazajöttök, meg lesztek b*szva" - olyan börtönromantikája van a számnak ebben az előadásban, amikor a zuhany alatt elkapnak, és közben ezt éneklik... =)

Mala Suerte 2010.06.12. 21:34:02

twitpic.com/1w86z5

Akárki akármit mond, hiányozni fog még, akár ma, akár később...

@rizla: abszolút! :-)

ddrum77 2010.06.12. 21:35:09

@DimitarSuperstar: még jó h Green színt visz erre az uncsi VB-re =)

Lacóka 2010.06.12. 21:35:19

ejj, pedig meghallgattam volna egy rögtönzött galla kommentálást, horti mehetne is nyugdíjba

danesdzsu2 2010.06.12. 21:39:05

Glenn Johnson Fair Play díjára + 1

gezabá (törölt) 2010.06.12. 21:39:23

na, szerkezetet váltottak az ángliusok. talán foci is lesz végre. az amcsik meg kontrázhatnak, abba úgyis jók.

exeaxe 2010.06.12. 21:39:33

Kellemdús a jenki csapat
Az egyenlítő gól előtt angol védekezési terített betli

A kommentátor kb. állatáldozatnak lenne jó

IronRock 2010.06.12. 21:40:29

Ha ez a meccs 1:1 marad, a következőn az angolok tuti másik kapussal állnak ki.

ddrum77 2010.06.12. 21:41:05

"Heskeynek nem feladata a góllövés"

értelmetlen_nevű 2010.06.12. 21:41:42

@Lacóka: azért nem írjuk le Horti mestert, nekem ő a vb egyik nagy hiányzója.

CaBeL 2010.06.12. 21:42:30

Ezek az angolok esélyesek? Mai nap alapján Argentína > Anglia nálam. Capello ide vagy oda. Egyáltalán nem szimpik, na.

IronRock 2010.06.12. 21:42:46

Capello következő meccsre honosítja Howard-ot...ha lenne egy normális kapusuk, az angolok akár még a döntőig is eljuthatnának.

Lacóka 2010.06.12. 21:43:41

@értelmetlen_nevű: egy ukrajna-svájc revisited-et csak ő tudna megmenteni, komoly meccset nem bíznék rá, mondjuk nincs magyar kommentátor, akitől ne mennék a falnak néha (-HBI)

heskey meg kihagyta a vb helyzetét eddig

snmarton (törölt) 2010.06.12. 21:44:29

csak én nem látom Capello híres Gerrard - Lampard tengelyét? meg Lampardot úgy egyáltalán?

ddrum77 2010.06.12. 21:45:27

@Lacóka: az argentín különítménynek 4x ennyi "a vb helyzete" volt

snmarton (törölt) 2010.06.12. 21:46:35

@ddrum77: szerintem nem volt ekkora ajtó-ablak + kifutó kapus ziccerük

ddrum77 2010.06.12. 21:47:33

@snmarton: Higu mindjárt egy ajtó-ablakkal indított, a kapus ott sem volt... Heskey helyzete ehhez képest háttal kosárra dobás egész pályáról

ddrum77 2010.06.12. 21:48:11

1-1, de lehetne fordítva is

ddrum77 2010.06.12. 21:48:59

angol akadémia, hentes-mészáros szak
Carra kész csoda h megúszta sárgával

snmarton (törölt) 2010.06.12. 21:49:34

@ddrum77: hopp, tényleg. azt a meccset, mint feleslegesen sok helyet foglalót valószínűleg már törölni kezdte nálam a rendszer

danesdzsu2 2010.06.12. 21:49:44

Gerrard megúszott egy pirosat...

GGG77 2010.06.12. 21:49:55

@1116001: borzalmas, több millió ember szórakozását teszi tönkre ez a sz@r.

sh4d0w 2010.06.12. 21:50:36

@snmarton: 4 éve tökugyanez volt, semmit nem mutattak.

GGG77 2010.06.12. 21:50:57

@snmarton: Lampard gyakorlatilag nincs a pályán.

danesdzsu2 2010.06.12. 21:51:25

@DimitarSuperstar: Szerintem egész jó kapus. Ne abból indulj ki, hogy megy neki az Arsenalban:)

ddrum77 2010.06.12. 21:52:41

@danesdzsu2: hanem miből kéne megítélni a teljesítményét? =)

Lacóka 2010.06.12. 21:54:13

@ddrum77: higany szélről kapott labdát lőtt kapásból, heskey meg igazíthatta, vezethette, megnézhette, aztán úgy lőtte, ahogy kb én tettem volna

ddrum77 2010.06.12. 21:54:48

itt és most kijelentem, hogy Hollandia játssza a döntőt

vagy nem

vadkutya 2010.06.12. 21:55:54

Nagyon jól védekeznek az amcsik 1az1ben, ez tény. Ahogy az is,h korántsem biztos,h ez Rooney vbje lesz...

sporttárs 2010.06.12. 21:56:47

Ki ne találja valami futballokos sznob, hogy ez is szar meccs.
Altidore nem kicsit csinált hülyét az emberéből. De az angolok is jól nyomják. Foci van.

(Howard kurva nagy. Biztosan fog potyázni is ezek után, de akkor is.)

ddrum77 2010.06.12. 21:57:02

@Lacóka: belsőzött kapásból, két méterről, ezért is volt hihetetlen, h kihagyta
emile apó meg ahogy ment a kapu felé, csökkent a szög... az amcsi kapus meg zárta szöget. nem merem kijelenteni h jó kapus, mert még fordul a meccs a végén...

rizla 2010.06.12. 21:58:08

hát azért nem volt ez akkora bravúr, rövidet kötelező fogni. ráadásul majdnem be is védte

IronRock 2010.06.12. 21:58:20

@ddrum77: "itt és most kijelentem, hogy Hollandia játssza a döntőt" csakis akkor, ha a négy porcelánlábú közül (Robben, Van Persie, Snejider, Van der Vaart) kettőnél több nem sérül le végleg. De erre szerintem nincs az a fogadóiroda, ahol lehetne fogadni....

snmarton (törölt) 2010.06.12. 21:58:57

green az altidore-lövésnél majdnem a második lepkéjét szopta be, valaki szóljon a kommntátornak, hogy éles szögből rövidre érkező lövést a kapufára tolva a sors jóindulatára bízni nem bravúr.

rizla 2010.06.12. 21:59:29

@sporttárs: ez tök jó meccs csak jó lenne a közönségből is hallani valamit..

micz 2010.06.12. 21:59:31

.. és hogy az amcsik nem az időt húzzák hanem hajtanak, az sokmindent elárul, és még szimpatikus is.

csimpokomin 2010.06.12. 22:00:52

egy Rooney nem csinál nyarat.

ddrum77 2010.06.12. 22:01:02

@IronRock: angliában biztos van =)

csimpokomin 2010.06.12. 22:01:23

...de Bex legalább csini.

Lacóka 2010.06.12. 22:01:32

@ddrum77: higuain nem akart rosszat, kapásból a rövidbe, mellément, sztem jobban belefér, mint egy ilyen _egyáltalán nem éles szögből_ ötlet nélkül a kapusba rúgni. hátvéd megoldás volt, de ezen nem veszünk össze.

1116001 2010.06.12. 22:01:39

Éééés hallom az angolok éneklését:)
Ha csak fél percre de akkor is:D

SamS 2010.06.12. 22:03:02

@sporttárs: :D:D:D:

Az neked a színvonalas foci, ahol Anglia középső középpályása 20-ból 4-szer passzol csapattárshoz? (félidei stat)

Nem lenne semmi gondom a véleményeddel, ha nem akarnál kurva okosnak tűnni vele és szólnál le mindenkit - de sajnos ez a helyzet.

snmarton (törölt) 2010.06.12. 22:03:32

@micz: ők ezt így szokták.

ez az egyik hasznos hagyomány, amit az amerikásabb sportokból átvesz az ottani soccer, a másik a kötött helyzetek zseniális kihasználása. eddig kb minden amerikai pontrúgásból befejezett akció lett, a nagy számok törvénye alapján lesz ebből gól is, ha nem ma, akkor a következő meccsen.

Domingo 2010.06.12. 22:04:06

Hóvárd, Lampárd, Raóni, Zserárd, Áronlenon. Beszarás.

SamS 2010.06.12. 22:04:58

@Rico1: Krúcs viszi a prímet akkor is :D

ddrum77 2010.06.12. 22:06:04

@Lacóka: sztem az ember akkor belsőzik a kapu felé, ha kihagyhatatlan a szitu, és csak be kell pofozni - látszott h Higu épp csak belerakta a lábát "ez már bent van" mozdulattal, Heskey meg onnan fölé is vághatta volna, de mondjuk vicces, hogy az egyik kapus nélkül sem találta el a kaput, a másik (a nehezebb) meg bombagól lett volna

snmarton (törölt) 2010.06.12. 22:06:19

heskeyt már a 'pool dicsőséges éveiben sem tartottam focistának.

macca17 2010.06.12. 22:06:37

@danesdzsu2: jó az a sárga, pont annyit ért.

csimpokomin 2010.06.12. 22:07:28

Fingli kifingott - > lecserélték.

nikodémus 2010.06.12. 22:08:35

Láthatólag megnyomják az angolok az utolsó negyedórát, de valahogy nem érzem, hogy gólt bírnának rúgni...

ddrum77 2010.06.12. 22:08:41

Hopp, itt van Crouch, amik hozhattak volna vmi NBA legényt erre az esetre hátvédnek =)

SamS 2010.06.12. 22:08:42

@micz: Előbb Krúcs volt ;)

Lacóka 2010.06.12. 22:10:22

@ddrum77: na mégegyszer: higuain belebelsőzött, azzal a labdával ezt lehetett és kellett csinálni. heskey meg belerúgott egyet a labdába, lesz, ami lesz. ha mellélövi a rövidnek, semmi bajom, de csatár ilyet ne csináljon.

ddrum77 2010.06.12. 22:11:11

@Lacóka: na most akkor ki volt a béna és miért? =)

Domingo 2010.06.12. 22:11:53

@vadkutya: Néha-néha még egy "kurva anyád, kurva anyád" is behallatszik!

Lacóka 2010.06.12. 22:15:15

@ddrum77: heskey nagyon, mert 100%-os helyzetben alibi megoldással kúrta el. higany kicsit, mert jól akarta, csak nem jött össze. azt is be illett volna, azt nem tagadom. leírjam negyedjére? :D

macca17 2010.06.12. 22:15:19

inkább az az érdekes, h demerit megússza piros nélkül

ddrum77 2010.06.12. 22:15:41

@simoo: nem feladata neki sem

snmarton (törölt) 2010.06.12. 22:15:41

ebből az Angliából lehet majd jobb, de az eddigiek alapján a nyilatkozóembereikkel megint elszaladt egy picit a ló.

ddrum77 2010.06.12. 22:16:46

@Lacóka: nem kell, de én pont fordítva gondolom

nikodémus 2010.06.12. 22:18:38

Nem túl átütő ez az ánglius válogatott. Peter "Szélkerék" Crouch futkorász meg fejel vaktába, Wayne "Küzdök" Rooneyt szépen eltüntetik, Frank "Bociszem" Lampard meg gyk. láthatatlan. Green helyében meg én hozzázöldülnék a gyephez szégyenemben.

Pedig aszittem, Capello összerakta ezt a bandát.

SamS 2010.06.12. 22:19:52

@nikodémus: bölcs üzemmód az első meccs után?

az ilyeneket szoktuk beidézni a vébé után :)

ddrum77 2010.06.12. 22:20:32

@nikodémus: Green zöld mezben van, biztos ami biztos =)

Domingo 2010.06.12. 22:22:11

@DimitarSuperstar: Eddig még nem volt olyan csapat ezen a vébén, amit itt még nem temettek volna el a kommentelők, szóval ideje volt, hogy Anglia is beálljon a sorba.

rizla 2010.06.12. 22:22:25

@nikodémus: jó lesz ez. ez pont 1-0 lett volna green faszsága nélkül. az capellonak meg fog felelni minden meccsen.

ddrum77 2010.06.12. 22:22:45

Mi lenne ha Capello és Maradona kispadot cserélne a következő meccsen? Maradona hozná Sheringhamet, Capello meg Cambiassot, és Higu menne haza, és Tevez is csak csere lenne... =)

rizla 2010.06.12. 22:23:04

egyébként kíváncsi lettem volna a mai argentinára mind anglia mind az usa ellen.

simoo · http://artissimoon.blogspot.com 2010.06.12. 22:23:09

@ddrum77: min. háromszor ott volt a lehetőség, de ő kereste inkább bent a nagy neveket...

ddrum77 2010.06.12. 22:23:30

@rizla: sztem az amik benyötörtek volna egy gólt

raja ram 2010.06.12. 22:23:43

Most legalább nem kaptak ki, mint az 1950-es VB-n

Micimedwe 2010.06.12. 22:24:28

Küzdelmes mérkőzésen igazságos döntetlen született.

Iustizmord 2010.06.12. 22:24:35

glen johnson szvsz nagyon jól tolta, másnak nem volt sok értékelhető villanása. rúni is csak robotolt

nem volt meggyőző az angol csapat.

ddrum77 2010.06.12. 22:25:15

émmá el se tudok aludni vuvuzela nélkül, van olyan adó, ahol folyamatosan játsszák az eddigi meccseket? bekapcsolnám éjszakára =)

_alerob 2010.06.12. 22:25:27

argentina anglia egyre megy. mondtam! :D:D

snmarton (törölt) 2010.06.12. 22:26:22

@rizla: tényleg nem rosszak, de (egyébként tényleg nem meglepő módon) nem akkora kurva nagy esélyesek, mint amennyire szeretnék. Kapusuk meg ezután se lesz, bár Hart ennél csak jobb lehet.

IronRock 2010.06.12. 22:26:26

@rizla: meg lettek volna verve Messiék...szervezettségben és koncentráltságban mindketten magasan Argentína felett állnak jelenleg.

nikodémus 2010.06.12. 22:26:40

@DimitarSuperstar: Nem akarok én bölcsezni, nem is értek igazán a focihoz, meglátásom erre a meccsre szólt. Csoportmeccs, nem dől össze a világ, Capello kicsit leteremti és megfuttatja őket, aztán még simán továbbjuthatnak (tovább is fognak).

Peace.

rizla 2010.06.12. 22:26:56

eddig 5 meccsen 7 gól, jól számolom? izmos kezdés..

Domingo 2010.06.12. 22:27:29

Kurvára nem tudom élvezni ezeket a meccseket. Nincsenek gólok bazmeg.

nikodémus 2010.06.12. 22:29:19

@IronRock: Asziszem én is. Rooney 20x átrohanna azon a védelmen.

ddrum77 2010.06.12. 22:29:41

@rizla: a modern foci átka - mondjuk a FIFA manager programban én is a vkp-t tartom a legfontosabbnak

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2010.06.12. 22:29:59

@simoo: Ő felkészülési meccseken kihagyott pár ziccert, szerintem elment az önbizalma.

Viszont a meccsről: kb. ismételni tudom amiket mondtatok, csalódás az angolok játéka, de nem jelent semmit a dolog.

vadkutya 2010.06.12. 22:30:28

2 dolog a meccshez:

- az,h Heskey a maga korával több veszélyt jelent az ellen kapujára, mint Rooney, mindenképpen elgondolkodtató

- ahogy az is,h Capello-nak sem sikerült átlépni azt a klisét, ami jó pár éve minden Angliát menedzselő edző egyetlen válasza a problémákra: kaszáspók be, majd ívelgetjük rá.

A második félidő kissé langyos volt, 2 gól, egy védelmi hiba + meg egy fabianski. A waka-waka még mindig vezet, de ez már egy jó meccs volt. Vuvuzela meg... Hagyjuk.

CaBeL 2010.06.12. 22:30:32

egy csöves amerikát nem tudnak elverni az angolok, ez azért gáz. mégha potyagóllal is.

IronRock 2010.06.12. 22:30:57

@rizla: pont ezt akartam írni én is...remélem nem múlják alul az 1990-es VB-t...bár azt nehéz lenne...

ddrum77 2010.06.12. 22:31:25

@nikodémus: nem lesz itt hiba, az amik a csoportban a legerősebb ellenfelük, a másik kettőt lenyomják

ddrum77 2010.06.12. 22:33:31

@CaBeL: az USA amerika dél-koreája: kevesebb foci, több erőnlét és futás

Pityipű (törölt) 2010.06.12. 22:33:38

Szépen lebeszélte a két csapat az x-et meccs előtt. Az angolok az összes ziccerüknél agyonlőtték a kapust...

rizla 2010.06.12. 22:33:41

@vadkutya: "ahogy az is,h Capello-nak sem sikerült átlépni azt a klisét, ami jó pár éve minden Angliát menedzselő edző egyetlen válasza a problémákra: kaszáspók be, majd ívelgetjük rá."

ebből tehát le is vonhatjuk a következtetést, hogy nem feltétlenül a mindenkori edző hibája, hogy az angol játék fantáziátlan. nem ezen a téren kell megújulást várni angliától. anglia újdonságaira majd akkor derül fényt, ha 11es párbaj lesz, meg hasonlók. soha nem fognak szemkápráztató játékot játszani, nem ez a lényeg.

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2010.06.12. 22:33:44

Engem külön SWP pályaára lépése zavar... Az egy dolog, hogy semmi keresnivalója Dél-Afrikában, Adam Johnson fényévekkel jobb nála, de hogy ő miért ő áll be. Utoljára 2004-ben vert meg bárkit is 1-az-1-ben... Chelsea szurkolóként tudom... :D

SamS 2010.06.12. 22:33:51

Egyik smsező:
"nem értem, crouch mért van benne a kezdő csapatban"

Lacóka 2010.06.12. 22:34:06

csak engem idegesít, h ez a stúdió ilyen "for dummies" hangulatú? mért volt les, mért nincs ott owen.......

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2010.06.12. 22:35:18

Engem külön SWP pályaára lépése zavar... Az egy dolog, hogy semmi keresnivalója Dél-Afrikában, Adam Johnson fényévekkel jobb nála, de hogy ő miért ő áll be. Utoljára 2004-ben vert meg bárkit is 1-az-1-ben... Chelsea szurkolóként tudom... :D

Iustizmord 2010.06.12. 22:35:31

egyébként mikor kezdődik a vb? mert ezek biztos csak a felkészülésui meccsek hogy szokják a légkört, ugyi?

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.06.12. 22:35:47

@CaBeL:
Ez a csöves amerika lehet hogy messzebbre jut, mint az angolok. Minimum tíz éve már illetlenség őket lebecsülni vagy alulértékelni.

nikodémus 2010.06.12. 22:36:26

Az estére kirendelt fúvószenekar meg szépen muzsikált, Gézukának jó meglátásai voltak, Füli korrekt volt és összeszedett, Galla meg jól tolta a fapofás iróniát (sztem a többieknek le se esett a fele... vagy csak illendőségből nem röhögtek :-). A műsorvezetőnő viszont idegesít.

Sajnálom a szakértő-színvonal eme hullámzását.

Domingo 2010.06.12. 22:36:35

@DimitarSuperstar: A "Greennek nagy hibája volt" szintű sms-ek sem lehangolók, ááá.

ddrum77 2010.06.12. 22:36:54

@vadkutya: "- ahogy az is,h Capello-nak sem sikerült átlépni azt a klisét, ami jó pár éve minden Angliát menedzselő edző egyetlen válasza a problémákra: kaszáspók be, majd ívelgetjük rá."

ez egy olyan lehetőség az angoloknak a taktikában, amit vétek nem megpróbálni néha - de azért Capello sem erre épít. Ott van még Zigic a szerbeknek, és ennyi, nincs más csapat, aki ezt elő tudja húzni, de Zigic kezdő lesz valszeg

Iustizmord 2010.06.12. 22:36:57

@Zsoca87: biztos pozitív diszkrimináció vn vagy ilyesmi... investor in people badge.

vadkutya 2010.06.12. 22:37:03

@rizla: Nem is a szemkápráztató játékot hiányolom, azon túl lehet lépni. Pont csak azt sérelmezem Capello-tól, amit írtam, azt hittem,h ő majd vmit kitalál erre...

slowmotion 2010.06.12. 22:38:17

ma még senki sem kezdett neki a nettó emberhátrányozásnak. pedig a mai meccsen aztán volt ilyen : SWP (1), Carragher (1), Lampard - Gerrard (0,5-0,4), Heskey meg egy terepakadály, akiről a labda meg a védő is lepattan. Ja igen, Crouch (0,5), még mindig sír nála a labda. mondjuk ez -3,4 ember, kész csoda, hogy az iksz meglett :)

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2010.06.12. 22:38:20

@Rico1: @DimitarSuperstar: @nikodémus:
Én csak akkor nézem meg a stúdiós részt, ha heinrich vagy benito benn van/lesz. Az sms-csíkot helyét meg le kéne ragasztani a TV-n. :)

HosCincer 2010.06.12. 22:39:33

hát sokkal többet vártam az angoloktól, legalábbis azok alapján ahogy jó páran ajnározták őket.
az amik meg lassan egy nagyon jó kis csapat lesz

egyébként elgondolkoztató, hogy az angoloknak hosszú évek óta nincs egy normális (nem potyázó) kapusuk

ddrum77 2010.06.12. 22:39:41

@Lacóka: LOL, Almuniát nem próbálta vmelyik jóképességű honosítani a szünetben??? "úgy gondolom Henrik, és bocsáss meg, hogy közbevágok, de Almuniával adott volt a lehetőség, de Capello nem élt vele, ennek látja most az angol válogatott a kárát..." =)

Strigo 2010.06.12. 22:39:52

Carragher, na őt minek kellett kivinni? Legalább 5 jobb középhátvéd van nála. Ma sem volt egy normális megmozdulása sem.
Ha már annyit kapott Maradona Gutierrez jobbhátvédként játszatásáért, SWP mint balszélső is megérdemelne egy-két keresetlen szót.
Azt hittem, Capello majd rendet tesz az angoloknál, de ha reálisan nézem, ez a keret az utóbbi 20 év leggyengébbike.

PaliDrobo 2010.06.12. 22:39:57

Heskey=Higany, csak rondább

Anglia= komoly csapat ellen ez édeskevés lesz:D

SWP-t balszélsőnek tenni, King meg Milner megsérültek vagy mi? bár mindkettő várható volt, King mindig sérült, Milner meg nem edzett a héten asszem(mondjuk látszott is kicsit rajta, mert hígfos volt:D), mégis kezdő voltak
ehhez a taktikához nem kell Capello, Kúúmann is tud ilyet:D

vadkutya 2010.06.12. 22:40:18

@tsd: Engem nagyon nehéz ennyire megnevettetni, köszönöm. :DDD

ddrum77 2010.06.12. 22:40:44

@Iustizmord: Maradona még nem hirdette ki a végleges 120-as keretet =)

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.06.12. 22:41:20

@PaliDrobo: Milner simán szar volt. A Yanks meg fasza, és ezt tudtuk előre :)

drosiii 2010.06.12. 22:42:22

wááááá

venezuela-t vuvuzela-nak olvastam.

ddrum77 2010.06.12. 22:43:21

@Strigo a divatdrukker: "Carragher, na őt minek kellett kivinni? Legalább 5 jobb középhátvéd van nála. Ma sem volt egy normális megmozdulása sem."

Capello ingyen ehet az éttermében, ha Liverpoolban jár, ezért

vadkutya 2010.06.12. 22:44:19

1151, asszem komment-rekord... :)

krysal 2010.06.12. 22:45:28

@OJ: nem mellesleg ők törték meg a spanyolok hosszas veretlenségi sorozatát tavaly. Elgondolkodtató.

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2010.06.12. 22:45:43

Én nem érzem ennyire tragikusnak a helyzetet, ez egy jó meccs volt, csak az angoloknak be kellett volna vágni azt a 3-4 helyzetüket, ami volt és kellett volna egy védő a kapus mögé, aki a róla lecsorgó labdákat kivágja a kapu torkából.

tsd 2010.06.12. 22:46:02

Egyébként jó ez a "komoly csapat ellen ez kevés lesz" vélemény, de ki lesz a komoly csapar? Spa?Bra?Ned?

Nem az első napon kell csúcsformában lenni,sőt

vadkutya 2010.06.12. 22:46:09

@Strigo a divatdrukker: Egyetértek, Capello nem tett csodát, ez tény.

ddrum77 2010.06.12. 22:46:30

@Zsoca87: azonnal kérel vuvuzela csengőhangot a Nokiámra, vki segítsen =)

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.06.12. 22:47:05

@drosiii:
Önt az NST stábja agyhalottnak nyilvánította. Gratulálunk! :)

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2010.06.12. 22:47:49

Meg kicsit dezsavűm van, vége a meccsnek, beleolvasok a kommentekbe és akkora ekézés folyik, hogy a háromnyomásos gazdálkodás feltalálóját a sárga irigység eszi.
Mindegy, én jól szórakoztam, ez a lényeg :)

ddrum77 2010.06.12. 22:48:43

@OJ: Túl sok halottal jár ez a VB, délután Bognár Gyuri, most drosiii =)

tsd 2010.06.12. 22:48:45

@tsd: ja, és minél többet nyomogatod a piros gombot, annál hangosabb. Csak azt nem értem, miért nincs repeat-en(elnézést)?

England win The Ashes! 2010.06.12. 22:49:08

Hogy mindenki toszná szájba a vacogós cápát! Azt hittem, végre van egy normális kapusa az angoloknak (nem klasszis, csak szimplán normális), erre persze muszáj volt Greennek is bénáznia. Fejlemény, hogy nem az egyenes kieséses szakaszban, bár még ne igyunk előre a maci bundájára. Simán le lehetett volna hozni a meccset kettő-nullra, erre tessék! De még ha azt mondták volna nekem a meccs előtt, hogy 1-1 lesz, azt is aláírom, ha normális gólt kap. Áááá, fel vagyok b.szva!

nikodémus 2010.06.12. 22:49:13

Ahányszor újranézem ezt a potyát, egyre nagyobb. Jesszusom, ezt még a vlaszákgéza is megfogja...

Strigo 2010.06.12. 22:49:14

2006-ban az olaszok is egy USA elleni 1-1-gyel kezdtek, ez az egy bíztató a mai meccs után.

Iustizmord 2010.06.12. 22:49:18

@ddrum77: mert nehéz kihagyni azt a 15-20 játékost akit még ki se próbált

ddrum77 2010.06.12. 22:49:22

@Artsuhtaraz: meg még a politika, amihez nagyon értünk, ugye

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.06.12. 22:49:31

@tsd: Nem mellesleg ez egy komoly csapat.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.06.12. 22:50:07

@ddrum77:
Ahol fát vágnak... illetve Rosszkor volt... :)

Malachi 2010.06.12. 22:50:51

nyugtassatok meg, hogy holnap elkezdődik a VB. eddig egyetlen félidőnyi focit láttam, az utolsó meccs eleje egészen labdarúgás szerű volt.

megfordult a fejemben, hogy a vuzuvazze orgia kavarja meg a válogatottakat. vagy mindenkinek tésztát adnak ebédre?

ddrum77 2010.06.12. 22:51:01

@Iustizmord: Azért azt simán el tudom képzelni az öreg Diegoról, hogy azon töri a fejét, hogy melyik 37 éves elfeledett csatárt hozassa Higu helyett, és hogy intézzen orvosi papírokat, hogy legális legyen =)

ddrum77 2010.06.12. 22:52:37

@Malachi: gondolod a Szlovénia-Algéria meccs végre helyreteszi a VB megítélését? =)

drosiii 2010.06.12. 22:52:53

@OJ: ném tudom hogy éz sértés-é ávágy dícsérét.

luis garcia 2010.06.12. 22:53:03

nem kell temetni az angol csapatot, első meccsen sokkal jobban játszottak, mint a nagy argentíne, pl. ráadásul ez az amerikai csapat szerintem kimondottan jó, biztos tovább mennek a csoportból, és talán még egy körre utána is jók. Capellonak elég, ha az egyenes kieséses szakaszra hozza bombaformába a brigádot, algérián és szlovénián így is átgázolnak.

Iustizmord 2010.06.12. 22:54:18

@ddrum77: batigolon állítólag gondolkodott, balbo és caniggia nemet mondott, kempes meg megsértődött hogy nem is hívták, de tudjuk hogy az személyes

ddrum77 2010.06.12. 22:55:05

Jut eszembe, ez milyen cím lenne: "Green hozta az 1 pontot Angliának"

Malachi 2010.06.12. 22:55:41

@ddrum77: a német óraműtől várom, hogy kiküszöbölje az eddigi anomáliákat. bármennyire is ellenszenvesek.

Woland 2010.06.12. 22:56:09

nem volt ma nagy formaban Ofelsege konnyulovassaga. de tuti, hogy ez volt a csoportkor legnehezebb meccse. azazhogy remelem :)

nem is volt kiemelkedo teljesitmeny szinte. Lennon is nagyon eltunt - bar egy golpasszt igy is adott, csak Heskey Howard hasan keresztul akarta berugni. Ha King leserult az nagy szivas... felido elott nem latszott rajta semmi. lehet, hogy csak a regi terdproblemajarol van szo. akkor esetleg egy meccset kell neki kihagyni. ahogy Carragher mellett elhuzott Altidore a kapufas helyzetnel az nagyon csunya volt.

Lacóka 2010.06.12. 22:56:44

olyan ez a vuvuzela, mintha négy éve minden szektorban lett volna egy jódlizó énekkar

rizla 2010.06.12. 22:56:51

@ddrum77: persze, az egész szezonban katasztrofális formát mutató almunia biztos sokkal jobb lett volna

Adamfark 2010.06.12. 22:58:16

@Strigo a divatdrukker: Háát kíváncsi leszek, hogy mennyit fog ebből a döntetlenből Capello magára vállalni.
- Milner kezdőbe egy vírusos bélfertőzés (asszem erről volt szó) után.
- Hart kihagyása a kezdőből

és még el sem kezdődött a meccs!!!

A cserék:
Milner - SWP a BALOLDALRA???
Joe Cole-t minek vitte ki?
King - Carra csere ???
Ilyen gyors védők mellé miért nem Upson, vagy Dawson állt be?
Heskey - Crouch ???
Heskey már a 60. percben a fülin vette a levegőt.
Ehhez képest felküldték Crouchot a pályára hogy ráívelgessék a labdát....
Ezek után meg nem véletlen a sztereotípia a "botsáskával", pedig Crouch többre hivatott...

A meccs embere meg egyértelműen Onyewu....

rizla 2010.06.12. 22:58:28

@Strigo a divatdrukker: nem, egy ghána elleni 2-0val kezdtek. az usa persze akkor is ajándékba kapta a gólját (mármint a helyzet alapján, amúgy jól játszottak)

Iustizmord 2010.06.12. 22:58:41

@Dr Jozef Vengloš: Hogy mindenki toszná szájba a vacogós cápát!

kapná be a pengefokú vacogós ló, eztet én így ismertem

ddrum77 2010.06.12. 22:59:20

@Malachi: kint voltam a magyar-német meccsen (potyajegy-miért ne alapon), nemtom mit mondjak... attól hogy szopatták a magyar védőket, nem tudom mire lesznek jók a VB-n - de persze azért a németeket sose írjuk le előre

Adamfark 2010.06.12. 22:59:59

Én csak azt nem értem, hogy mi ez a nagy megrőkönyödés a vuvuzelával kapcsolatban. Aki 1nél több Afrika kupa meccset látott már, az számíthatott volna erre... ;)

Iustizmord 2010.06.12. 23:00:01

@Woland: a thin red line az mond valamit ? :o)

ddrum77 2010.06.12. 23:01:34

@Lacóka: az még hagyján, a japám-dél-koreai popzene az, ami igazán gyilkos, képzeljük el most vuvuzela zümmögés helyett azt... =)

Iustizmord 2010.06.12. 23:01:52

@Lacóka: a jódli jobb lett vona mert ha a dirndl-ből kikandikál brünhilda meg ingrid D-s méretű betonkemécs fehér csecse, az nem egy rossz vizuális érzés

Lacóka 2010.06.12. 23:02:51

@csizsikpizsik: és tényleg nem. mindegy, nem kezdem el kimagyarázni :D

Iustizmord 2010.06.12. 23:03:10

@csizsikpizsik: a bajorok a tarka faszt nem.

szvsz a bajor közelebb van az osztrákhoz mint a szászhoz vagy pomeránihoz (tudom ez 1 nagy meglátés)

ddrum77 2010.06.12. 23:03:29

@rizla: az a vicces, h egyáltalán ez felmerült vmikor tavaly...

luis garcia 2010.06.12. 23:04:13

azt amúgy jól érzem hogy az NST, mint blog, most egy nagyot ugrik felfele mind olvasottság, mind ismertség, mind a kommentek számában? lassan papírra is lehetne nyomni, mondjuk havonta ;)

Malachi 2010.06.12. 23:04:32

@ddrum77: vágjanak minden meccsükön 3 gyönyörű gólt, egyet mindig a hosszabbításban (amivel fordítanak), majd ha összekerülnek az angolokkal egy küzdelmes és drámai párbajban szenvedjenek vereséget. ennél többet nem is kívánhatok.

ddrum77 2010.06.12. 23:05:42

@Malachi: és hogy a gólszerzők között ne legyen született német =)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.06.12. 23:06:07

@Iustizmord: Ha egy bajor hallaná hogy egy osztrákhoz hasonlítod őt addig ütne amíg szuszogsz

Iustizmord 2010.06.12. 23:06:40

@ddrum77: és mindegyik ajánlja adolfnak :o)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.06.12. 23:07:14

@Iustizmord: És nem jódliznak. Az osztrákok és a svájciak teszik. Tuti.

értelmetlen_nevű 2010.06.12. 23:07:15

Legutóbb ekkora potyát az U21 VB döntőjében láttam. Azt is angol kapus kapta... Bár ez lehet, hogy még nagyobb volt.

Ez az első öt meccs nem volt nagy eresztés, bár a Korea-Görögországot nem láttam. A nyitómeccs és ez rendben volt, de azért eddig egy kicsit gyenge.

Iustizmord 2010.06.12. 23:08:53

@csizsikpizsik: bőrgatya, dindl, búzasör, fertelmes német ákcentus, gemütlichkeit, katolocizmus, és u.annak a hegynek a két oldala. adolf osztrák, vö müncheni nem pedig berlini) sörpuccs, ilyesmik. szvsz egy nép az (vö Nagynémet Egység mint osztrák gondolat 1860-70-s években)

Iustizmord 2010.06.12. 23:12:05

@csizsikpizsik: According to the Oxford English Dictionary the word yodel is derived from a German word jodeln (originally Bavarian) meaning "to utter the syllable jo". en.wikipedia.org/wiki/Yodeling

en.wikipedia.org/wiki/Category:German_styles_of_music

smartdrive 2010.06.12. 23:12:28

ne áltasd magad, senkinek nem hiányzik Beckham

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.06.12. 23:12:59

@Iustizmord: Figyi, tőlem aztán...De egy bajor előtt ezt ne ragozd, nagyon zokon fogja venni (náluk ugyebár a hülye szinonimája az osztrák)

Árpádka 2010.06.12. 23:17:05

Eddig ez a legszarabb VB amit láttam 5 meccsből össze lehetne rakni egy rendeset.Az megvan, hogy 5 meccsen csak 6 gólt rúgtak mi lesz az egyeneskieséses szakaszban.

tsd 2010.06.12. 23:17:28

@Adamfark: Na, az idei afrika kupa egy emberiség elleni bűntett volt

England win The Ashes! 2010.06.12. 23:17:30

@Iustizmord: szegény Boncz Gézától hallottam. De a tiéd se rossz!

fcb23 2010.06.12. 23:18:45

@ddrum77: Igen, csak a magyarok ellen volt egy-két hiányzó de bosnyákok ellen már jó focit nyomtak. Szerintem nyerni fognak 1 gólnal nagyobb különbséggel főleg ha Löw Cacaut meg Marint is játszatja az elejétől kezdve.

Árpádka 2010.06.12. 23:19:10

Remélem Jogi-ék kiosztanak egy 5st a kenguruknak.

Iustizmord 2010.06.12. 23:20:19

@csizsikpizsik: mondjuk nagyot nem tévednek, de csak a rosszabbik énjük az

mulipupu 2010.06.12. 23:20:36

megnéztem mik lesznek a holnapi meccsek

elég is volt belőlük, nem lesz 3 gól sem egész nap, ma még örülhettünk...

Iustizmord 2010.06.12. 23:21:20

@Dr Jozef Vengloš: eegen, kb 25 éve hallottam zuerst. de a tosznád szájba az üt mint a toronyóra :o)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.06.12. 23:23:29

@Iustizmord: Valszeg ezért vennének oly nagyon rosszul a kanyart...

ddrum77 2010.06.12. 23:23:42

@Iustizmord: és itthon is ez megy a falusi rendezvényeken, vagy a lakossági techno

drosiii 2010.06.12. 23:25:19

@Árpádka: Akkor egy gólról lemaradtál.

Iustizmord 2010.06.12. 23:26:09

www.youtube.com/watch?v=gAsRoWoJGzs&feature=related

a Bajor Bizonyíték :o))))

magamat hirdetem győztesnek a hüjjék olimpiáján :o))))

Árpádka 2010.06.12. 23:27:33

@drosiii: Mindig rossz voltam matekből, meg azért keső van már de akkor is 7/5=1,4gól meccsenként 4 éve nem így álltunk.

Iustizmord 2010.06.12. 23:29:44

@ddrum77: a "laskossági techno" az 1 db felírnivaló kifjezés, sogenannte terminus technikus

Iustizmord 2010.06.12. 23:30:12

@drosiii: green is

ő nem lesz greene king, bár az egy szar sör

MrHeroicBloodshed 2010.06.12. 23:31:56

Anglia - USA: eddig ez volt a VB legjobb meccse.

A németekben nagyon bízok, hogy eredményes és szemet is gyönyörködtető játékkal rukkolnak ki holnap. Legalábbis jó lenne látni egy focizó csapatot a Szerbia - Ghána szeletelés után.

Domingo 2010.06.12. 23:32:18

@Árpádka: Pedig már az is fosnak számított.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.06.12. 23:34:26

@fcb23: Nem (ahogy én tudom). A bajoroknál az abszolút hülye az osztrák. A németeknél a svájci. A holland meg szerintük tipikus példája annak hogy miért kellett betiltani az egyenesági rokonok házasodását.

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2010.06.12. 23:39:56

Nem kell félni gyerekek, majd kedd este megszórják az elvtársak a brazilokat.

Iustizmord 2010.06.12. 23:45:22

gyerekek miafasz van horassal csak nem beteg???

de ugyanez calcio_di_rigore, MrAT, giacinto, the great corholio, ADP, esküdt ellenségek merre kommenteltek? :o)))

Iustizmord 2010.06.13. 00:11:45

némleg off de biztos mindenkinek megvan Haruna, a nigériai kpjás aki letarolta vmelyik argie faszit. ment mint a csatahajó. nomen est omen, Haruna néven a japán haditengerészetnek volt egy csatahajója. a Kirishima testvérhajója.

szal aki látja Kirishimát kifutni (a poályára) annak menekülés.

rizla 2010.06.13. 00:14:12

@luis garcia: én nem vagyok biztos ebben. ugyanazok kommentelték össze ezt az 1200at, akik eddig a kevesebbet. csak most egy topic van 3 meccsre, amiket sokunk néz. az nst-t a vb kezdete óta maximum elvétve láttam címlapon, az m1en nem mondják be annak a rejtélyes fórumnak a címét, amit heinrich olvas, stb.

Iustizmord 2010.06.13. 00:37:15

@rizla: s nagy a lelkesedés ezt ne feledd :o)

rizla 2010.06.13. 00:40:56

@Iustizmord: még pár meccs és leül az : DDD

rizla 2010.06.13. 00:42:04

mármint még pár ilyen. bár ok, ez az esti jó volt, de már megint nem stimmel valami a vb-vel. Eb>vb

vadkutya 2010.06.13. 00:46:57

@rizla: Szenvedős minden meccs. Mondjuk, nem is lépett eddig pályára olyan válogatott, amelyiktől esetlegesen szórakoztató focit lehetne várni, max a Messiék, de azt meg láttuk. Remélhetőleg azért a spanyol-holland duó majd emeli vmelyest a vb színvonalát, holnap meg is látjuk.

Everred 2010.06.13. 00:54:08

Na, hát kifejezetten kellemes meglepetés volt az angolok játéka. Oké, a helyzetkihasználásuk botrány, kapusuk nincs, Carragherre egy közepes sebességű csatár két méteren három métert ver, de a második félidőben így is sokkal jobbak voltak, mint az amik, és simán nyerniük kellett volna. Ennél sokkal, sokkal, sokkal rosszabbra számítottam. Ha Gerrardot - egyébként egyáltalán nem volt most rossz, sőt - eltakarítja középről Capello, még valami foci is lehet ebből.

Vagy épüljön fel Barry, vagy meg kell kockáztatni Carricket. De kezdésnek biztató, négy éve Paraguay ellen sokkal rosszabb volt.

vadkutya 2010.06.13. 01:18:38

@Everred: Hát, pedig picit olyan, mintha Capello semmit sem tett volna hozzá az angol válogatotthoz a saját tudásából...

Iustizmord 2010.06.13. 01:30:45

"ha már nem egy ember imádkozik han kettő az már IMACSOPORTNAK számít és akkor Jézus ott van"

de mi van ha Jesus Navas is imádkozik, az már egy egyelemű imacsoport???

vadkutya 2010.06.13. 01:41:20

@Iustizmord: Nem hiszem,h a fegyelem Capello érkezéséig kardinális kérdés volt az angol válogatottnál...

Iustizmord 2010.06.13. 01:48:12

@vadkutya: pedig mclarent szvsz hülyére vették, meg a svédet is. lelkük mélyén.

hidd el, olvastam angol lapokat amikor kinevezték DON FABIO-t (sic) és oda voltak meg vissza hogy most majd fegyelem lesz a sok footbal ceebrity között. trust me.

vadkutya 2010.06.13. 01:55:03

@Iustizmord: Jó, persze, ezt alá is írom, Capello-nak már a nézése is megköveteli a fegyelmet, ahhoz túl nagy tekintélye van a szakmában,h csak úgy waccap Fábiózzák a játékosai.

Nyico 2010.06.13. 01:56:37

Nem lesznek rosszak az angolok, csak vissza kell térni ahhoz a rendszerhez, amit a selejtezőkön játszottak.

Green
Johnson - Terry - Dawson(ha King sérült, Carra meg már lassabb, mint a görög GDP növekedés) - A. Cole
J.Cole/Lennon - Lampard - Barry -Gerrard
Rooney -Heskey

Vagy akár egy 4-2-3-1-t is lehetne
Carrick- Barry
J.Cole- Lampard - Gerrard
Rooney

daneeka 2010.06.13. 05:44:59

@Strigo a divatdrukker: Erről nem kalap úr tehet. Tőle már az is bravúr, hogy kivitte ezt a harmatgyenge csapatot a vb-re. sajnálom

gezabá (törölt) 2010.06.13. 07:08:13

@vadkutya: az meg mi volt, amit az első félidőben csináltak? találtak egy gólt ok. de az amcsik leszedték őket a pályáról. a másodikban, amikor runi felment ékbe, egyből jobbak lettek, akkor a középpálya is másképp nézett ki... valami el volt ott kefélve, Don Fabio.

chrisred 2010.06.13. 07:39:02

@Iustizmord: Az meg se fordult a fejükben, mi lenne, ha a válogatottat nem celebekből állítaná össze. Láthatóan Capellonak se, úgy látszik, a megrendelő kívánságai szerint dolgozik. Teljesen használhatatlan válogatottat állított össze, akiket pedig kulcsfigurának használ, gyakorlatilag pályán sincsenek. Lampard új értelmet ad az alibifutball kifejezésnek (illésbélai rekordokat döntögetve), Rooney számára meg láthatóan leküzdhetetlen gátlásokat okoz, ha a bíró és a játékszabályok elvárásainak megfelelően kell viselkednie.

Valahogy olyan az egész, hogy nincs védelem, nincs középpálya, nincs támadósor (kapusról most ne is essék szó), pusztán ide-oda kószáló játékosok, akik a klubcsapatuk szezonjából megmaradt emlékfoszlányokból időnként összehoznak egy akciótöredéket, ami futballra emlékeztet.

Everred 2010.06.13. 08:40:35

@vadkutya: a selejtezőket centikkel a léc fölött vitte át az angol válogatott, lőtt egy raklap gólt, Rooney a kvalifikáció gólkirálya lett.

Na most ezek után egy olyan meccs miatt, amelyen Capello nem számíthatott a 1) csapatkapitányára, 2) egyik legfontosabb, abszolút alapembernek számító belső középpályására és a csapat így is hozott egy tűrhető teljesítményt, kijelenteni, hogy Capello nem tett hozzá semmit ehhez a válogatotthoz... hát nem tudom.

Javaslom mindenkinek az Anglia-Paraguay, Anglia-Trinidad, Anglia-Ecuador mérkőzések megtekintését négy évvel ezelőttről, összehasonlítási alapként. Pedig Erikssonnak volt egy nagy formában lévő Joe Cole-ja és egy Hargreavese is.

Everred 2010.06.13. 08:45:00

@Nyico: 4-2-3-1 lesz az, csak így:

Lampard, Barry (Carrick) - Lennon, Rooney, Gerrard - Heskey.

Ez működött a selejtezőkön, nincs ok rá, hogy változtasson rajta Capello, csak Barryt rakják össze. Heskey tegnap is jó volt, megtartotta a labdákat, megnyertea fejpárbajokat, adott egy kiváló gólpasszt, kár a zicceréért.

@chrisred: kíváncsian várom, te kiket vittél volna ki... nekem nagyjából és egészében az egészséges angol futballisták közül egyedül Adam Johnson hiányzik, SWP helyett jó lett volna. Ezt leszámítva Capello kerete a legjobb, amit össze lehetett rakni a jelenlegi választékból. Esetleg Defoe helyett Bent, de ez már majdnem részletkérdés.

chrisred 2010.06.13. 08:48:16

@Everred: Egy észak-európai válogatottól szerintem minimum elvárás, hogy jobb teljesítményt nyújtson 15 fokban, mint 35-ben. Ennél ideálisabbak soha nem lesznek számukra a körülmények egy nyári világbajnokságon, pont azt játszhatnák, amiben jók.

Everred 2010.06.13. 08:52:41

@chrisred: és eldöntött kérdés, hogy most már nem is fognak jól játszani? :-)

Az angolok letudták a csoport legnehezebb meccsét - hahó, csak az USA tudta legyőzni a spanyolokat az elmúlt két évben vagy hogy, nem kutyaütők ezek - egy teljesen vállalható döntetlennel, úgy, hogy csak a helyzetkihasználás és egy rémületes potya miatt nem nyertek.

Nem az elején kell a legjobb formát hozni. Én nem tudom, van-e ennél több az angol válogatottban, de ha Gerrard-Lampard belső kettőssel tudták ezt hozni, akkor Barry visszatértével még fejlődhetnek is.

sh4d0w 2010.06.13. 08:54:00

@Iustizmord: a Haruna - a Kirishimával együtt - csatacirkáló volt ;)

Hispan07 2010.06.13. 08:57:38

@Iustizmord: Az Inter szakasz most épp kivár, hogy mennek-e a másodosztályba A Juvésok eközben azt latolgatják, hogy Pepe 10/10-es vagy 11/10-es játékos. :)

sh4d0w 2010.06.13. 08:58:42

@sh4d0w: mea culpa, a '37/38-as átépítés során átminősítették csatahajóvá.

rexford 2010.06.13. 09:16:06

@Everred: Ashley Younggal mi lett? Volt egy időszak, amikor tutinak tűnt a helye a keretben.

United82 2010.06.13. 09:38:20

Szerintem Capello nagyin csúnyán elcseszte a tegnapi meccset (nameg Green)
3év alatt egyszer sem játszatta együtt középen GErrardot és Lampardot...Ok Barry megsérült, de nehogy már akkor rögtön boruljon ez a koncenpciója...ok OWen H sérült..Carrick nincs valami jó formában, de pont az hiányzott hogy gerrard abalról betörve nyissa a területet Colnak, illetve Rooneyval lendületből megoldják a dolgokat szépen összejátszva, akár egy szar Carrick is jobb lett volna középen, minthogy Gerrard és Lampard együtt ott.
Milner meg kirakva balra,mikor tudott volt hogy nem 100%os, és akkor a helyére meg SWP?...
A legnehezebb ellenfélen túl vannak, de ha nem változtat Capello akkor a nyolcaddöntő végállomás lesz.
Rooney pedig így szarul játszva is a legkreatívabb és legokosabb emberke az angoloknál...mi lenne ha jól játszana???
A kapuskérdés?..Hagyjuk...nevetséges...

United82 2010.06.13. 09:41:15

Az argentínok meg...
Maradona 3 helyen cseszte el..
Jonas- Zanetti
Veron- Cambiasso
Higany- Milito...
Ebből csak 1-et tud javítani...
Az első komolyabb ellenfél ellen Veron és Jonas olyan mértékű hátrány lesz amit Messi se tud majd kompenzálni, tegnap sajnáltam kicsit, 3 olyan gólpasszt adott Higanynak...de hát mindegyiket elbénázta..

Nem tudom ki hogy van vele, de annyira lassú a játék és kicsi az iram, hogy az már bántó...pedig nincs nagy meleg...
vagy a PL-hez szokott szememnek lassú az iram az összes meccsen? (kivéve a dél-afrika-mexikót..az volt egyedül eddig a "vállalható" meccs...)

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.06.13. 09:44:07

@rexford: egy kicsit sok optikai tuning van a srácon, és én még mindig nem tudnám megmondani, mi a posztja egyáltalán.

bonaventura 2010.06.13. 09:57:57

@heinrich: jonas még mindig a newcastleben játszik?

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.06.13. 10:01:25

@bonaventura: igen, valamilyen furcsa okból még nem csapott le rá a Barca :)

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.06.13. 10:04:53

@heinrich:
A játéka egy dolog - mert azt nem értem -, de hogy miért lehet Jonas, ha Tevez nem lehetett Carlitos... Úgy látszik, a fazon minden értelmezhető tartományon kívül esik. :)

_X_ 2010.06.13. 10:06:40

@Rooney82: szerintem azért az is közrejátszik, hogy ezek még csak a csoportok első meccsei... óvatosan áll hozzá az összes csapat, erőfelmérés stb...

bonaventura 2010.06.13. 10:09:52

@heinrich: haha fm2010ben azért császár az újkastélyban, de a barca még nem jelentkezett be érte

chrisred 2010.06.13. 10:10:58

@Everred: Ha valamikor majd jól játszanak, akkor kénytelen leszek módosítani az álláspontomon. :)

nasteey 2010.06.13. 10:18:49

@heinrich: Viszont arra talán jó lett volna, hogy Gerrard-hoz hasonlóan szélről befelé cselezzen, mögötte meg jöhet menetrend szerint Cole.

"igen, valamilyen furcsa okból még nem csapott le rá a Barca :) "

Pedig szóba került év közben, sőt meg is kérdezte valamelyik katalán lap, hogy feküdne-e neki a jobb hátvéd poszt, természetesen igennel felelt. Szerencsére a komolyabb érdeklődés elmaradt, katasztrófa amit védőként művel (btw Maradona ezt Peptől leshette, ő nyomta az egyik kupameccsen Jeffrent jobbhátvédbe, majd csere után felkerült baltámadóba... :D).

ddrum77 2010.06.13. 10:21:15

@bonaventura: Coloccini is... Aki vhogy ugyanonnan nem fért be a keretbe.

ddrum77 2010.06.13. 10:22:20

@OJ: Lehet a Carlitosnak van vmi szleng jelentése D-Afrikában, és ezért nem engedték =)

tsd 2010.06.13. 10:24:13

Érdekes, hogy több helyen olvastam, hogy az argentinok teljesítménye meggyőzőbb volt, mint az angoloké. Namost szerintem ez pont fordítva igaz.

rokamoka33 2010.06.13. 10:24:43

csak kiderítettem:

Heskey nagyjából 16-szor volt kezdő a PL-ben idén, meg több 10-szer volt becserélve a Villa-nál
lőtt összesen 2 gólt, és adott 3 gólpasszt ez idő alatt

bonaventura 2010.06.13. 10:31:03

@ddrum77: talán, mert jonas brothernek sem kellett volna
amúgy biztos nem rossz gyerekek, csak hát

bonaventura 2010.06.13. 10:37:38

@rokamoka33: nee tegnap este a meccs alatt haveromnak 3 gólt mondtam
de legalább adott egy gólpaszt

micz 2010.06.13. 10:37:52

Most akkor mivan? Már bukni látszik a napi két poszt elmélete (nem baszogatás!) de a terv szerint a tegnapi elemzést, és a mai beharangot már olvasnunk kéne. Nem? Még mindig a tegnapi beharangba kommentelünk... Még egyszer szorri, nem számonkérés, csak értetlenség!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.13. 10:40:11

Hát az angolok Capelloval sem lettek fantáziadúsabb csapat. A Heskey kontra Higany/Messi helyzet szimbolikus volt: az egyik tökéletes megoldást választott, de kifogott egy egészen hihetetlen formában levő feka kapust, a másik meg agy nélkül belebikázta az amerikai kapus kezébe.

Angol foci mondjon le!

[Eddig nagyon elégedett vagyok az m1 közvetítéseivel, Somosék sajátos humorát is kezdem megszeretni, de könyörgök, ha négy ember ülhet egy stúdióban, akkor a négyből legalább egy ne legyen teljesen elfogult az egyik csapat irányába, ha kérhetem. Ez az eddigi egyetlen kritikám a közvetítésekhez.]

Everred 2010.06.13. 10:44:44

@tsd: hát mondjuk úgy, hogy az argentinok jóval gyengébb ellenfél ellen produkáltak egy elég széteső játékot (Bognár Gyuri mennyi szánalmas hülyeséget összehordott a stúdióban, atyaég) és már most jól látszott, hogy Verón plusz négy támadó kurva nagy luxus.

Heinrichnek biztos igaza van, hogy ők tízessel szeretnek játszani, de ha az a tízes Verón, akkor nagy bajban lehetnek egy erős középpálya ellen. Most is az egyébként agyilag teljesen zokni nigériaiak ellen Verón elszórt egy rakás labdát, nyomás alatt könnyen zavarba jött, statikus volt, vagy védekezni nem ért vissza, vagy a támadásokhoz nem ért fel... Mascherano meg semmiféle középpályát nem tud keresztülpasszolni, mellé kell egy ember, aki passzol, de Verón erre szerintem kevés lesz jó szűrőkkel és labdabiztos középpályásokkal bíró csapatok ellen.

Nem csoda, hogy Messi állandóan távol volt a kaputól: ez a Rooney-betegség, vissza kell jönnie kilométereket, ha labdához akar érni, és ő sem az a típus, aki képes rá, hogy elöl várjon tétlenül, amíg arra megy a labda.

United82 2010.06.13. 10:46:40

@Csöncsön:
Tehát ha egy angol lövi bele a kapusba egy az egybe az azt jelenti hogy a csatár rosszul lőtte, ha egy nem angol csatár szúrja el, akkor ő tökéletesen lőtt, de az ellenfél kapusa bravúrt mutatott be. HAHA:)
Mondjuk mit csodálkozom:)
Tegnap az argentínok egy fikarcnyival nem voltak jobbak mint az angolok, pl az argentínok egy ultrafos csapat ellen mutatták be a semmit, míg az angolok mondjuk az ellen az amerikaiak ellen játszottak, akik az egyedüliek akik legyőzték mostanában a verhetetlen spanyol armadát...

szóval inkább az argentín foci mondjon le, mert bemutatták a semmit egy utlrafos csapat ellen.
(abból a csoportból Dél Korea első helyen fog továbbmenni, mert ezt az argentín csapatot szét fogják futni....)

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.06.13. 10:51:58

@micz: van egy kis félreértés. Ami biztos, az a napi egy poszt, ami egyszerre összefoglaló és beharang. Aztán ha mellette még lesz kapacitásunk, akkor persze kitolunk ezt-azt, de rendszertelenül.

vadkutya 2010.06.13. 10:55:11

@Rooney82: Egyetértek. Ha van vmi Istenszerű az égben, akkor az argentinok hamar kiesnek...

micz 2010.06.13. 10:55:39

@heinrich: oké mindegy is hova kommentelünk, csak pl tegnap külön volt az elemzés és a beharangozó, lehet ezért értettem félre. Persze mindennek örülök, hajrá NST!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.13. 10:56:49

@Everred:

Bognár Gyurival jórészt tökre egyetértettem. Egyébként is a színvonalasabb arcok közé tartozik az átlag szakkommentátorok között.

Verónt láttam a Barcelona ellen 120 percig a hátán vinni egy argentin keretnél százszor gyengébb Estudiantest, a belét kihajtotta, és ő tartotta az utolsó pillanatig meccsben a csapatát.

Lehet, hogy baj lesz abból, hogy Messi messze van a kaputól, de ez pont tegnap egyáltalán nem jött ki, mert vagy öt-hat helyzete így is volt, melyekből egy Green-szintű kapusnak hét gólt lőtt volna.

@Rooney82:

Nézd meg pontosabban, hogy milyen megoldást választottak gólhelyzetben az argentin támadók! És milyet Heskey...

Hogy milyen csapat a nigériai (és az amerikai), azt pillanatnyilag nem tudjuk pontosan megítélni. Majd a következő meccseken kiderül.

vadkutya 2010.06.13. 11:01:00

@Csöncsön: Alig vagy elfogult Csöncsön, alig. Azt pedig hiba volt leírni,h tegnap nagyrészt Bognár Gyurival egyetértettél. Akkora faszságokat mondott az ürge,h netovább...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.13. 11:02:17

@vadkutya:

Mi volt faszság? Az, hogy az argentinok lefutballozták Nigériát? Az, hogy egy erősebb csapat ellen még bőven van bennük tartalék? Az, hogy tegnap nem volt baj abból, hogy Messi messze játszik a kaputól?

Melyik a három közül?

Ganz 2010.06.13. 11:02:18

Na, pont mikor megláttam Psycho-t a padon sportszárban, beöltözve, és akartam mondani, hogy ha kellően felhúzza magát, be is fog állni, elment a netem borér.

Érdekes mérkőzés volt, ezek az angolok még meg is nyerhetik.

United82 2010.06.13. 11:02:30

@Csöncsön:
nem tudod nekem megmagyarázni, hogy az a nigériai kapus jobb mint Howard, egyikből sem lett gól, ez a lényeg.
A nigériai csapat pedig nem jó. Lagerback egy védekező , svéd típusú csapatot csinál belőlük, egyáltalán nem való ahhoz a csapathoz, ráadásul nincsen egy kiemelkedő játékosuk sem, egy ulradefenzív 451et tolnak minden elképzelés nélkül.

Beyonder 2010.06.13. 11:03:27

@micz: így megy ez, médiacelebek lettek, és most már büdös nekik a munka :))

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.06.13. 11:03:53

@Csöncsön: azért az elég pontosan játszott, hogy Nigéria nem lesz tényező ezen a vb-n. 65%-kal passzolni a megyei I-ben szoktak, az első félidőben meg nem volt szabálytalanságuk, csak messziről csodálták Argentínát.

drosiii 2010.06.13. 11:04:00

@Csöncsön: Na ezek tényleg baromságok. Nigériát és USA-t ne ítéljük meg, de az argentinok milyen jók voltak.

Anglia ellen nem lenne annyi helyzete Messinek. De még az USA ellen sem.

vadkutya 2010.06.13. 11:08:10

@Csöncsön: Pl a második, de a többire ->@Rooney82:

Én nem megyek bele ebbe a vitába, tudom,h nem lehet meggyőzni (Te sem tudsz engem), de ez az argentin válogatott egy szar, ami nem csoda, egy olyan emberrel az élén, aki. Tréfás eleve, szóval ha neadjisten ők nyernék meg a vb-t (nagyon pici az esély erre, remélem vhogy majd pont a brazilok ellen esnek ki), akkor az szörnyű igazságtalanság lenne a világ futballját - s nem csak Messiét, mellesleg neki sem ártana már egy pofára esés, legalább csönd lenne körülütte - szerető emberek szemében...

horas 2010.06.13. 11:10:47

Az argentínok is jobbak mint amire számítottam,nigéria viszont bántóan gyenge csapat volt,szal igazán kértékadónak nem nevezném ezt a győzelmet.Higuain-t szidtam mint a bokrot főleg,úgy,hogy milito ül a paon helyette.
A Higuain-osoknak egy újabb nehéz indok a tegnapi meccs a sráccal kapcsoltaban amivel vitatkozni tudnának,egyértelműen az egyik leggyengébb produkciót nyújtotta.

A reális végeredmény 6-2 let volna kb.Igen nekem is az az érzésem,hogy az argentínok bajban lesznek egy szervezett csapt ellen.Az argentíok nem védejkeznek rosszul,nemmondom,hogy tanári,de ennél rossazbra számítottam.Itt a csoportban olyan szintű ellenfelek vannak,hogy Messi kisfincáloklásai elegek lesznek,egy komoly csapat símán felfogja venni,mert más semlegesítendő dolog nagyon nincs ebben az argentín csapatban.

Durva volt strandon néztem a meccset,hang nélkül sajna a hangzavarban semmit sem lehetett hallanu,a szőke srác volt Heinrich?
De amit mondani akarok,mikor Milito beállt és volt egy szitu mikor majdnem úgy vihette a labdát mint Van Buyten-re a BL-döntőben,szinte megfagyott a levegő és mindhonnan jöttek a"most szopó lesz" és hasonló beszólások,Milito pedig megbotlott a labdában.:)

Az Inter Motta-Milito ügyben,túl sok az érdekelt,és a hibáztatható fél,túl rég volt,a részletek elfognak mászni,és nem hiszem,hogy nem történt még ehhez hasonló átigazolás,magyarán,nem hiszem el,hogy nem igazoltak már le mások is ugyanolyan "gondokkal" (mert szertintem semmit gond nincs csak kavarás.)játékosokat mégsem emlékszem,hogy mindent elvettek volna egy csapattól..Ha ilyen komoly következményei lehetnek ennek,akkor nagyon komoly tárgyalások lesznek a végtelenségig elhúzodva.

Ha meg elveszik,akkor is meglett ütve mindenki,ugyhogy engem ez nem érdekel.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.13. 11:10:55

@Rooney82:

Nézd, Messi a lövéseinél _tökéletes_ megoldást választott. Egyszerűen nem lehet jobban meglőni a labdát: sarokra, élesen, tekerve. Higany is a kapus lába mellé lőtte a két helyzetét egy lövőcsel után. Normális körülmények között, normális kapusnál ez mind gól. Heskey belebikázta a kapusba, Howard elugrani sem tudott volna a lövés elől. Ne mondd, hogy nincs különbség a kétféle megoldás között, és mindkét kapuson egyformán múlt az eredmény.

Nigériát szerintem egyszerűen nem tudjuk megítélni egy sokkal erősebb csapat ellen lejátszott meccs alapján. Lehet, hogy tényleg fogalmatlanok, aztán lehet, hogy egyszerűen csak megfogta őket az ellenfél technikai fölénye. Szerintem is a Dél-Korea-Nigéria meccs lesz nagyon érdekes. Ugyanez @heinrich: -nak is.

@drosiii:

Hát annyi biztosan nem, mert nyolc helyzet egy meccsen szerintem is nagyon ritka. Elég ha kettő lesz, Green és a nigériai kapus nem azonos kategória a tegnapi nap alapján...

Iustizmord 2010.06.13. 11:11:15

@chrisred: de steward downingot otthonhagyta és ez már vmi...

Everred 2010.06.13. 11:11:42

@Csöncsön: "mi volt faszság? Az, hogy az argentinok lefutballozták Nigériát?"

Hát az például rögtön óriási baromság volt. Az argentinok egy harmatgyenge ellenfélnek engedtek annyi helyzetet, ami a meccs megnyeréséhez is elég lett volna, a játékuk széteső és arctalan volt, egyedül Messi villanásainak köszönhetik a helyzeteket.

"Az, hogy egy erősebb csapat ellen még bőven van bennük tartalék?"

Lehet, hogy van, de ahhoz változtatni kell, nem elég az, hogy "ott majd többet kiadnak magukból".

"Az, hogy tegnap nem volt baj abból, hogy Messi messze játszik a kaputól? "

Ez is faszság volt, igazából: csak azért nem lett belőle baj, mert Nigéria elszerencsétlenkedte a lehetőségeit.

dzzzzz 2010.06.13. 11:15:35

@Csöncsön: Heskey fő feladata, hogy erős legyen. Ne vele hasonlíts össze játékosokat.

Everred 2010.06.13. 11:15:40

@Csöncsön: most itt miről is szól a vita? Hogy Heskey vagy Messi a jobb futballista? Érdekes kérdés, majd elgondolkodom rajta, ha lesz egy kis időm, ilyen horderejű és komplexitású probléma átgondolását nem lehet elkapkodni.

(ettől még Messi is elbaszta a helyzeteit, meg Híguain is :-))

horas 2010.06.13. 11:17:15

Ja Heskey-n máris nyertem,két sört:
Haverok megvoltak esküdve,hogy 40 fele jár a csávó mondtam,hogy 32-33 lehet,végül mutert kellett felhívnnom,hogy nézze meg a neten.Nem volt egyszerű sztem modanom sem kell.
:)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.13. 11:19:00

@Everred:

Nigériának volt egy helyzete, Argentínának hat. De ha Nigériánál kettőt számolunk, akkor az Argentinoknál nyolcat.

Változtatni kell, igen, és ezt szerinted az argentinoknál dolgozók nem látják?

@originalBalintos:

Oké, de Higanyt is hajlamosak egyetlen megmozdulás alapján megítélni. Nem mondom, hogy Heskey hülye a focihoz, de hogy nem egy pengés játékos, aki miatt megéri megnézni egy-egy meccset, az biztos.

drosiii 2010.06.13. 11:19:19

@Csöncsön: Ha te mondod.

De Green kapott egy potyát.. utána pedig nem gyengén védett.. ha észbe kap és nem veszi lazán a 'könnyű' labdákat sem, akkor nem hiszem hogy annyira könnyű lesz az angoloknak gólt lőni. Altidore lövése rémlik? Az nem kis bravúr volt.

Everred 2010.06.13. 11:23:26

@Csöncsön: azokról a dolgozókról van szó, akik otthon hagyták Zanettit, Cambiassót, akik alapemberként számolnak Verónnal és Gutierrezzel? Hát, nem tudom :-)

De én elfogadom, ha nektek a Bognár Gyurival ez tetszett, akkor hajrá, én is azt mondom, sose játsszanak ennél jobban az argentinok, legyen végig pont ennyi elképzelés és összeszedettség a focijukban, akkor nem kell tartanom tőle, hogy világbajnokok lesznek :-)

Everred 2010.06.13. 11:24:24

@drosiii: hmmm, nézd vissza azt a lövést. Nagyon éles szögből lőtte el már Altidore és így is majdnem bement, mert Green kurva szarul zárta a szöget, óriási hely volt mellette.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.13. 11:24:30

@drosiii:

Hát ha olyan ihletett napot fog ki _akármelyik_ kapus, mint tegnap a nigériai, akkor nyilván, akkor az argentinok nem sok gólt lőnek ezen a vébén. Green egyszer szépen védett, egyszer meg kapott egy irgalmatlan potyát. A nigériai kapus minden védhetőt kifogott (meg néhány védhetetlent is).

vadkutya 2010.06.13. 11:24:48

@Csöncsön: Ez most egy picit olyan Wenger-fanatista hozzászólás volt, értem ezalatt a rengeteg helyzetünk volt, változtatni kell dolgot.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.13. 11:26:21

@Everred:

Miért ne tetszett volna? Futball volt, gyönyörű akciók, cselek, helyzetek, szólók, minden, ami miatt a focit szeressük.

vadkutya 2010.06.13. 11:27:36

@Csöncsön: Ez meg méginkább, de nem marlak tovább. :DD

Iustizmord 2010.06.13. 11:28:26

@sh4d0w: a haruna-kirishima-kongo-hiei hajók kb 36.000 -37.000 BRT-sek voltak, ami kb másélszerese az igazi csatacirkálók kb 18-25.000.- BRT-jánek , vö queen elizabeth class: kb 33000 BRT, de tényleg nem érete el a páncélvédettsége az "igazi" csatahajókét; én még a "fast battleship" nevet hallottam felőlük.

aztat szeretem ebben a blogban hogy hozzá nem értők a részletekbe beledumálnak. és kihozzák h capelo szar, az argiek meg jól nyomták.

:o))))) x 100000

Iustizmord 2010.06.13. 11:30:26

@sh4d0w: na ugye :o) , megbocsátok

Everred 2010.06.13. 11:32:33

@Csöncsön: ja hogy te nagyon alacsonyra állítottad a mércét, értem.

Mondjuk elnézve az eddigi meccseket, jogos is. Reménykedem az Algéria-Szlovénia meccsben, hátha kihoznak egy 4-4-et :-)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.13. 11:34:00

@vadkutya:

Igazából pont nem Wenger-futball volt, mondhatni annak ellentéte. Az iszonyatosan szervezett, precíziós, mindenki a helyén; de megvannak a korlátai. Ez kaotikus, improvizatív, de mindenkire veszélyes lehet.

Mindegy, meglátjuk.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.13. 11:37:14

@Everred:

Angol és francia típusú csapatok teszik alacsonyra. :-)

vadkutya 2010.06.13. 11:40:05

@Csöncsön: Nem azt írtam,h Wenger-futball volt. A "kaotikus" foci pedig általában önmagára veszélyes, ha találkozik egy olyannal, amelyik esetlegesen szervezett és több potenciállal bír, mint a nigériaiak játéka.

Kaotikus, improvizatív játékkal egyébként sztem még senki nem nyert semmit.

tsd 2010.06.13. 11:40:39

Vajon lehetséges-e, hogy a két mészáros csapat (szerb-ghána) lehozza az egymás elleni meccsét kiállítás nélkül?

Everred 2010.06.13. 11:41:07

@Csöncsön: "Az iszonyatosan szervezett, precíziós, mindenki a helyén;"

Uramisten, ez az évezred egyik legnagyobb kommentje. Az iszonyatosan SZERVEZETT Arsenal....

Következő számunkban a latinos könnyedséggel, improvizatívan futballozó Liverpoolról olvashatnak, továbbá megtudhatják, hogyan akadályozta meg az átlagosnál gyengébb testfelépítése Emile Heskey-t abban, hogy világklasszis legyen.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.06.13. 11:41:17

@Csöncsön:
Téged egyébként roppant szórakoztató olvasni. Remélem, hogy még nagyon sokáig fogsz itt kommentelni. :)
És ez nem irónia.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.13. 11:45:20

@Everred:

Pedig az Arsenalt pont ez sodorja évről évre PL-négybe. Vagy szerinted szervezettség = bunkerfutball?

@vadkutya:

Én se mondom, hogy megnyerik a vébét (sajnos erre az undormány angoloknak több esélyük van), de hogy élvezetes lesz mindegyik meccsük, az már most szinte biztos.

horas 2010.06.13. 11:53:10

Az Angolok védelmében annyi szóljon,hogy ők egy normális gólt löttek,míg egy kalkulálhatatlant kaptak.
Szakmailag ez egy sima angol győzelem volt,Capello-t nem érheti szó.
Mondjuk Hart a fiatlasága ellenére,sokkal megbízhatóbbnak tűnik,lehet bekellett volna vállani őt.

Viszont a kapusok körüli az egyik légkör legdegradálóbb és nyomasztóbb elem lehet az Angol kapusok körül,nagy erszében ez miatt történnek ezek a már-már emberetelen bakik,tény,hogy mindegyik kapusuk hajlamos a hibákra,de ekkora potyákra még a saját csapatukban sem "képesek",ugyhogy én a légkörre voksolok ami a kapusok teljesítményét ennyire instabillá teszi.

Everred 2010.06.13. 11:57:39

@Csöncsön: nem, a szervezettség nem bunkerfutball.

De az Arsenal pont nem precíziós és szervezett, pont, hogy az egyik legnagyobb gyengéjük, hogy gyakran a játékosok mintha nem tudnák, mi a feladatuk a pályán, máskor meg, ha elkapják a fonalat, akkor szétalázzák az ellenfelet.

A legjobb wengeri Arsenal abban az értelemben volt szervezett, ahogy a Barcelona is: egy rengeteg mozgásra és pontos passzokra épített alapjátékhoz volt a pályán 11 ember, akik egy ilyen rendszerbe tökéletesen beleillettek, mert remekül passzoltak, kiválóan érezték a labda nélküli mozgást is. Ennek a laza rendszernek a keretein belül viszonylag nagy kreatív szabadságot kaptak Wengertől, főleg az olyanok, mint Pires, Henry és Bergkamp. Összeszokott csapat volt, így aztán időnként valóban hihetetlen precizitással gyilkolták le az ellenfeleket - ahogy a Barcelona is szokta, meg egyáltalán, ahogy a legjobb csapatok szokták.

A mostani Arsenalban nincs meg ez az összeszokottság, nem ilyen kiegyensúlyozott a keret, így aztán főképp a játékosok egyéni képességei, elsősorban a technikai képzettségük miatt vannak ott az élbolyban. Helyenként egy kis szervezettség nagyon jót tenne nekik, de az nincs meg bennük.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.13. 12:01:54

@Everred:

Jó, de a lényeget szerintem lehet érteni abban, amit írtam. Ne légy már Bognár Gyuri, hogy mindenbe belekötsz. Az Arsenal egy alapjátékra épít, az argentinok meg abban bíznak, hogy az az öt zseni elöl valahogy csak megoldja.

Everred 2010.06.13. 12:09:35

@Csöncsön: de ez már egészen más ám, mint amit elsőre mondtál :-)

Amúgy szerintem ez nem improvizatív futball, ez "majd lesz valami"-futball, ami nem teljesen ugyanaz.

horas 2010.06.13. 12:42:10

Annyit a Milito-Motta ügyhöz,hogy ez miért majdnem egy év múlva esik le,tűnik föl,miért egy év múlva kerül terítékre,amikor leigazolták akkor nem volt egyértelmű vagy két hónap múlva,meg várták míg megnyer mindent az Inter Motta-val és Milito-val,majd eszükbe jutott,"hogy basszus,ezek az emberek szabályalanúl lettek leigazolva!"

Ahogy Ribéry is kivásárolta magát most nyáron 5 millió Euro-ért...ugye...

Iustizmord 2010.06.13. 13:23:03

@Csöncsön: cimbi te tényleg vmi más világversenyt nézel. h green védése szép volt? örült h nem bepattant róla. h argentína nagyot játszott? hát a blasz ii-es kiesési rangadóhoz képest biztos, de ha össz ennyit tudnak akkor 16-ban csákány.

Iustizmord 2010.06.13. 13:25:54

@vuvukutya: kaotikus =/= improvizatív, és az argiek kaotikusan nyomták.

@Csöncsön: hát az öt zseni túlzás, higany és tevez szorgalmas mesterek mint rooney, di maria... mamma mia, verón inkább a seniorok közé való, marad messi. mondjuk agüerora kíváncsi vgyok, arra meg fogadok hogy ha lesz tiznazt NEM palermo rúgja.

SamS 2010.06.13. 14:03:19

Tegnap elnézve az angolokat, Scholes magasan kiemelkedne játékintelligencia és technikai tudás, passzolás terén. Kár, hogy lemondta a válogatottságot - klasszisokkal magasabb szintre tudná emelni az angolok csapkodó játékát.

ddrum77 2010.06.13. 19:37:32

"Heinze: 7.5 Ennél szebb fejesgólt még nem láttam, felejthetetlen . Ezen kívűl hozta a szokásos alázatos játékát, nekem nem kell nála jobb balhátvéd . "

don brada · http://www.sajatwebsite.hu/ 2010.06.15. 10:02:42

A németek tulajdonképpen nem is németek.
Vuvezelát a poppschijukba.
süti beállítások módosítása