Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Jöhet az örömjáték

2009.08.26. 13:29 _benito

Ha hazaérve egy biszexuális stewardess ikerpár vár minket egy szál bugyiban, hideg sört kínálva fel, a magyar ember azonnal elkezdi méregetni, előírásszerű magasságú és keménységű-e a hab. Vannak ártatlanul őszinte örömforrások az ember életében, engedtessék meg, hogy az élet által gazdagon pofozott, többször fecnikre korbácsolt, és néha szexuálisan terrorizált magyar focibuzik nevében ilyennek nyilvánítsam a Debrecen BL-főtáblára jutását, sőt, annak körülményeit is. Az alábbiakban szeretnék egy kis segítséget nyújtani azoknak, akiket olyan mértékben viseltek meg életük magyar vonatkozású futballeseményei, hogy képtelenek elszakadni a múlt eseményeiből táplálkozó beteges frusztrációtól.

Mit számít, hogy nem játszott jól a Debrecen, és ha a bolgárok a ziccereik felét belövik, izgalmas lett volna a meccs. Erre válaszul csak annyit, ilyen parádés helyzetkihasználást, és szép gólokat régen láttunk magyar csapattól. Nem számít az sem, hogy a Debrecen bejutásában döntő szerepe volt Michel Platininek, akiből soha nem lesz politikus, hiszen betartotta, amit a kis országoknak ígért: megadta az esélyt nekik. Ez az esély viszont magában csak ugyanannyit ér, mint a Honvédé a görögök törökök, vagy a Halié a svédek ellen.

Magyar futballcsapat számára gyakorlatilag ismeretlen fogalom az esélyesség terhe. Ilyenformán kifejezetten új érzés ennek elviselése, de a szófiai 1-2 után ez sem okozott nagyon komoly gondot, pedig a bolgárok egy klasszissal jobban játszottak Budapesten, mint hazai pályán.

Ami most következik, az örömjáték. Vagy még inkább: jutalomjáték. Nekünk, szurkolóknak is. Még a kis pontokkal és gólokkal megkereshető pénzecske is mellékesnek tűnik, és az eredmény másodlagossága szempontjából feltétlenül hasonlónak mondható a Loki esete a magyar jégkorong-válogatottéval. Tőlük is csak azt vártuk elsőre, hogy ott legyenek, mutassák meg magukat, és érjék el, hogy komolyan vegyék őket. Ha ezt a Debrecen közel úgy megvalósítja, mint az Ifj. Ocskay Gábor Örs jó tanuló-jó sportolói, már egy szavunk sem lehet.

Meg így sem, mert amit a Kalmar elleni visszavágó utolsó 40 percében láttunk, az alapján esélytelennek tűnt a BL-főtábla. A némi szerencsével kiharcolt továbbjutásra egyetlen jó debreceni félidő jutott, a svédek elleni hazai második félideje sikerült kifejezetten jól. Az észtek kiveréséhez már jobb játékkal fogott a Loki, de a Levszki ellen játszott a legjobban – főleg Szófiában.

Őszinte leszek, fogalmam sincs, hogy áll a Debrecen a magyar bajnokságban. Még őszintébb leszek: nem is érdekel. A magyar futballt változatlanul más sportágnak tekintem, mint a nemzetközit, tőlem lehet 9. is idén a Loki. Nem voltam fradista soha, kivéve amikor örömkönnyekkel írtam egy almádi kocsma homokjába Zoran Kuntics nevét, és ugyanígy fogok drukkolni a Debrecennek is, amikor a BL-ben játszik. Teljesen mindegy, hogy melyik Xavi Van Del Ronaldóval felálló halálcsillagot sodorja a Puskásba a sorsolás, meglesz az érzés, hogy Dombi Tibor végre összemérheti a sebességét valamelyik méltatlan utódjával. És nem játszásiból, hanem tényleg.

Az első BL-meccseken már készen lesznek a felső karéj oldalsó szektorai is, azaz cca. 36 ezer néző lehet a Puskásban. Akkor is sok lesz köztük a bámészkodó sales manager, meg az ellenfél mezében pompázó senkiházi, de már ez is BL-feeling, mert a világ összes stadionjában így van. (Nehéz szívvel, de lassan el kellene búcsúzni a Puskás Ferenc Stadiontól, és egy névadóhoz méltó létesítményt építenünk.). Már ezért muszáj nagyon hálásnak lennem a Debrecennek, aki nem így érez, annak pedig javaslom, nézzen bele a tükörbe, és kérdezze meg: frusztrált egy pöcs vagyok-e? 

Katartikus élmény volt a poszthoz hozzákattintani a bl-taget.

492 komment

Címkék: bl

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr781339702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.08.26. 13:43:03

És katartikus élmény volt tegnap kint lenni, tudni hogy sikerülni fog, harmincezer emberrel együtt ordítani hogy gól és megölelni mindenkit akit értél...

smartdrive 2009.08.26. 13:43:56

Nekem például frusztrációt okoz, hogy 10-12 jó csapat helyett látok mondjuk egyet vagy kettőt az ősszel.

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2009.08.26. 13:46:46

Ha beállnánk a Lokit nyálazók végtelen sorába, akkor elveszítenénk annak a renoménak az utolsó fecnijét is, hogy: mi márpedig értjük a magyarfocit.
Egyébként örülünk és alkalomadtán a helyén kezeljük.

Neil Blender 2009.08.26. 13:47:41

maximalis riszpekt a posztert.

sanchot meg vagd pofan helyettem is... =)

crouchy 2009.08.26. 13:47:44

Azt nem tudjátok hogy Bl-meccseken lehet e itthon az ellenfél szektorába jegyet kapni?

Neil Blender 2009.08.26. 13:51:51

biztos

de remelem pofan vernek ;)

Walmer 2009.08.26. 13:56:42

Én csak annyit szeretnék mondani, ha a Nippon Airways két huszonéves biszex sztyuvija egy szál bugyiban várna rám valahol, akkor- bár nagyon komoly sörkedvelő vagyok- magasról szarnék az árpalére.

kroos 2009.08.26. 13:57:05

@végh hanta: nincs mit elveszítened emiatt ne aggódj.

harveypekar 2009.08.26. 14:00:37

Kedves Kommentelők!

Gondolom, a többségetek eredendően nem Loki-drukker, viszont van kedvenc külföldi csapata. Ebből következően felmerül a kérdés: ha a BL-ben egymás útjába sodorja a sors a Lokit meg az adott kedvenc csapatot (és mindkét fél számára van tétje a meccsnek), kinek fogtok szurkolni?

PS - abszolút nem a rosszindulat vezérel, hanem a kíváncsiság

Henke 2009.08.26. 14:03:26

"...melyik Xavi Van Del Ronaldóval felálló halálcsillagot..."

...levegő, levegő.... levegő után kapkodva...


NST-s pályafutásom legjobb olvasott poénja.... :O

még mindig röhögök :D:D

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2009.08.26. 14:03:31

Honvédé a görögök ellen? A kispestiek az EL-selejtezőn véletlenül nem a világítótorony kertjéről elnevezett török csapat ellen hasaltak el?

Henke 2009.08.26. 14:05:54

@harveypekar: lokinak. most az egyszer kibírja a Barca is a hiányomat... :D

Walmer 2009.08.26. 14:06:13

@harveypekar: Ne aggódj, olyan nem lesz, hogy "mindkét fél számára lesz tétje".

Egyébként érdekes felvetés, mert hát ugye egy interes soha nem szurkolna egy Milannak és vice-versa, de ugyanez megvan Roma -Lazio, Juve-Torino, Pool - MU, Real madrid-Barca, Spurs - Arsenal,stb viszonylatban is.

horas 2009.08.26. 14:06:29

Eddig mindenki annak szurkolt,hogy bejusson a Loki most pedig,hogy a kedvenc csapatát húzza!:)A Xavi VAn Del Ronaldo névben kire utaltál Van-nal Van Nistelrooy? nem mintha olyan fontos lenne csak kiváncsiság

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.08.26. 14:08:35

@harveypekar: Már leírtam, de a kedvedért, persze hogy a Lokinak. Majd otthon, a meccs után töredelmesen elnézést kérek a Barca-oltárom előtt térdepelve :))))

Henke 2009.08.26. 14:09:36

Én kedvelem a Spurst és az Arsenalt is egy kicsit... :/ jó, mondjuk nem atomzsír kedvencek, akkor biztos élesebb lenne az ellentét de most is egy Spurs idegen mezben feszítek

Titi120 2009.08.26. 14:09:51

@harveypekar:

Jó a kérdés.
Ha belegondolok abba, hogy itt (is) milyen össznépi örömtáncot járnának a Bayern Loki által felkoncolt tetemén egy esetleges német fiaskó után, verejtékezni kezdek, és szörnyű hormokat izzadok ki testem minden porcikájából ...

Viszont az se megy, hogy honfitársaim ellen szurkoljak egy ilyen esetben.
Talán, ha az Újpestről lenne szó, esetleg ... :)

horas 2009.08.26. 14:12:10

@harveypekar: Hát egyértelmű,hogy alapvetően a Lokinak,de nem nagyon hiszem,lesz esély a továbbjutásra.De ha mégis csak így jönne ki,inkább a Lokinak akkor is,már csak azért is mert valószinűbb a kedvelt külföldi óriás klub jövőre is ott lesz a BL-ben.

poolfanati 2009.08.26. 14:12:15

@Black Lotus: jogos, a törököket görögnek nevezni olyan, mint egy magyart románnak.

@harveypekar: asszem egy raul interjúban olvastam, hogy ugye raul egész családja atletico drukker. raul öccse az atleticonak drukkol, de úgy hogy 4-3 legyen az eredmény és raul mesterhármast szerezzen.

ha a liverpool ellen játszana a loki, akkor egy 4-3as pool sikerért drukkolnék.

na jó, egy 4-4nél se lennék szomorú:D

Neil Blender 2009.08.26. 14:16:24

nem kell ahhoz szurkolonak lenni sztem hogy a Lokinak drukkoljon az ember. A poszt irohoz csatlakozom, gozom nincs a magyar focirol, nem erdekel miota a szulovarosom csapatat elintezta a nagypolitika (Dunaferr).

Ha egy Real Madriddal jatszana a Loki, a debreceniekert szoritanek, pontszerzesre amugy is 0 az esely, de legalabb szorongassak meg a nagyokat. Nem attol lesz vki nagyobb drukker hogy egy magyar ellenfel ellen is a kedvenc csapatanak szurkol.

Amugy megy europai topklubtol fuggetlenul az mar regen rossz ha szurkolni kell a kedvenceknek a Loki ellen hogy meglegyen a tovabbjutas. nyilvan mind3 csoportkorbeli ellenfel 6 pontot nyom a tervbe a Loki ellen ergo nem a magyar csapat 2 meccsen dol el a tovabbjutas...

balu11 2009.08.26. 14:18:45

@harveypekar: mivel a Haladás idén nem jutott be a BL-be, ezért nem tudok nem a Lokinak drukkolni

komolyan pedig - naná, hogy a Debrecennek

Sath 2009.08.26. 14:20:44

"frusztrált egy pöcs vagyok-e?"

:D nagyon találó!

Én is a Lokinak szurkolnék a Barca ellen, a már korábban említett és egyértelmű okokból,és a Barcának amúgy is beleférne egy zakó idegenben :DDD

Pedig én sem tudom hogy áll debrecen, de azt sem hogy Soproni vagy Borsodi ligának hívják-e most NB1-et :)

Sőt a Dombin és Bodnáron kivül nekem a teljes tegnapi keret ismeretlen volt...mert dugi tv-m nincs, a svédek ellen meg még bevallom nem érdekelt, csak az eredmény.

De ez megváltozik ám...

rowi 2009.08.26. 14:25:47

a Loki csak ne legyen 9ik jövőre, mert mint a Levszki kiemelése is mutatja a BL-csoportkörbe jutásnak egy a világnak erről a feléről érkező csapat számára pont, hogy a későbbiekben van ordas nagy haszna, amikor könnyebb úton lehet eljutni ugyanoda, mint ahova most egy durván mázlis sorsolással. Ez az oka annak, hogy a Lokinak tilos elherdálnia az őszi szezont ezért a 6 meccsért a BLben.a Loki koefficiense (amiről most enm nyitunk vitát, hogy hülyeség vagy sem, mert jövőre is, meg azután is jó eséllyel az lesz az uefa számára a rangsoroló a kiemeléseknél) 1,3, a Levszkié viszont 26 körül volt...

BK 2009.08.26. 14:25:47

ez a poszt Pancho tegnapi kommentjeinek is szólt? :)

Strigo 2009.08.26. 14:25:51

@harveypekar: United-drukkerként az utóbbi pár évben már átéltem hasonló szurkolói tudathasadásokat, most inkább kihagynám. Viszont mit nem adnék egy Liverpool-zakóért a Puskásban :)

kroos 2009.08.26. 14:28:13

EGYÁLLTALÁN HOGY MERÜLHET FEL EZ A KÉRDÉS?????????????????????????

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.08.26. 14:29:10

Én annyira bírom benned benito, hogy ilyen zsír posztokat tudsz írni erősen érzelmi töltetű kérdésekről. És ezt most tök komolyan mondom, élvezet olvasni a soraid és minden betűjével egyetértek.

@harveypekar: a külföldi kedvenc Lokival összesorsolása az egyetlen eset, amikor egyáltalán megpróbálnék jegyet szerezni a hazai meccsre, de nem kérdés, hogy elsősorban a dvsc-nek szorítanék - legfeljebb a kelleténél jobban tetszenének a szép megoldások az ellenfél (minden más napon a kedvenc) játékosaitól.

Ilyenkor szerencse, hogy nincs bírtokomban megfelelő mez, így még a gondolata is elkerül, hogy égessem magam - legfeljebb benito fog sales managernek nézni :-)))

Vul-Kahn 2009.08.26. 14:29:25

Az lenne érdekes helyzet, ha egy Loki-Bayernen mondjuk a Bayern továbbjutása múlna, a Lokinak meg már mindegy lenne, és a csoportharmadik helyre sem lenne esélye. Én őszintén bevallom, ebben az esetben a Bayernnek szurkolnék (halkan, csendben), minden más esetben természetesen a Lokinak.
Mindenesetre a katartikus élmény az lenne, ha Buffon újra 3at szopna a Puskásban (vereséggel egybekötve nyilván, nem holmi 4-3as Juve-győzelem), Cannavarot meg közben megint felbőrözné egy magyar :D

nasteey 2009.08.26. 14:30:25

@harveypekar: Azt hiszem, bármi is a döntés, nem lehet szemen köpni érte az embert. Egy tőzsgyökeres nyíregyházi/miskolci aki történetesen hatalmas 'Pool drukker, egy Loki - Liverpool meccsen azért szurkoljon a legnagyobb hazai riválisának, és a külföldi kedvencei ellen, mert az egy magyar csapat ellen játszik? Akárhol máshol (innen inkább nyugatra) szerintem ez teljesen elképzelhetetlen. De aki bevállalja, hogy magyar csapatnak szurkol egy külfüldi ellen (bárki is legyen az), én azt is meg tudom érteni.

Valószínűleg egy Debrecen - Barca nálam is fociünnep lenne, élvezném a meccset, de igazából nem érdekelne az eredmény.

Neil Blender 2009.08.26. 14:30:27

@kroos: Mert lehet jon a Bayern es gurit egy 6ost. Es akkor a kerdes hogy orulni fog e a szad vagy sem... :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.26. 14:30:50

Sajnos a Romával nem játszhat a Loki, az
Atleti ellen meg egyértelműen a magyar csapatnak drukkolok.

Feech 2009.08.26. 14:32:01

"Ami most következik, az örömjáték. Vagy még inkább: jutalomjáték."

Pontosan erről van szó. Fölösleges azt számolgatni, milyen sorsolással lehetne mondjuk esélye a Debrecennek pl. egy harmadik helyre, mert erre akkor se lenne esélyük, ha csak a negyedik kalapból kapnák az ellenfeleket.

Hatalmas siker ez a Lokinak, hatalmas siker a magyar labdarúgásnak, de azért kezeljük a helyén ezt az eredményt. (Bár látom már magam előtt, ahogy sokan tényleg elhiszik majd, hogy akkor a válogatott is kijuthat a vb-re, hisz a Debrecennek is összejött a bl.)

crouchy 2009.08.26. 14:32:55

@harveypekar: asszem az előző kérdésemmel már megválaszoltam:)

kroos 2009.08.26. 14:34:10

@Neil Blender: Debreceni vagyok és elöbb drukkoltam Gracsovéknak mint láttam volna akár 1 bundesliga meccset is.

Ferguson 2009.08.26. 14:36:48

@crouchy: ez engem is érdekelne LooL :D (én volt, h egyszerűen bementem pl. a magyar - svéden és eldiskuráltam a svédekkel :)

Ez a kinek szurkolna kérdés számomra legalábbis egyszerű. Megkérdezem magamtól, h kinek szurkolok? Én a MU-nak szurkolok, magyar klubcsapatnak nem, magyar klubfocit nem is nézek. A loki tegnapi kezdőjét nem tudnám elmondani, míg a MU-nál jobban ismerem a reserve csapatot is. Innentől egyértelmű, h a MU-nak szurkolnék és ez nem hazaszeretet/hazaárulás kérdése (amúgy is európai vagyok elsősorban, másodsorban magyar), hanem normális szurkolói magatartás. Legalábbis szerintem, bár mások tuti nem így gondolják...

Titi120 2009.08.26. 14:37:12

@kroos:
Na jól van, neked könnyű dolgod van debreceniként, de a kérdés azoknak is szólt, akik alapból Fradi / Újpest / Diósgyőr / ZTE szurkeszek ...

Vagy nálad egy Fradi - Bayern esetében is ilyen könnyű a választás a magyar csapat mellett ?

kroos 2009.08.26. 14:37:55

Na itt az ellentmondás.

,,Egy tőzsgyökeres nyíregyházi/miskolci aki történetesen hatalmas 'Pool drukker, egy Loki - Liverpool meccsen azért szurkoljon a legnagyobb hazai riválisának, és a külföldi kedvencei ellen, mert az egy magyar csapat ellen játszik?"

Mindenki szurkoljon/hat a Lokinak és mindenkié a siker, csak épp ha jön egy külföldi csapat a köv. körben akkor nem biztos hogy neki kell szurkolni.
:PPP

kroos 2009.08.26. 14:39:40

@Titi120: Természetesen hisz Sárosi Gyurka klubjáról van szó.
Én abszolult nem vagyok hungarista nagymagyar higgyétek el de ez a kérdés mégsem lehet kérdés nálam.

montipájton 2009.08.26. 14:39:48

Az uccsó bekezdésig tulképpe egyetértek, de a vége gáz. Korábban is írtam: tirpák dolog lesz senkiházinak nevezni azt, aki esetleg gyermekkori rajongása okán a Barcelona mezében megy ki a Puskásba, ha ők jönnek. Mégis, kedves Benito: KIÉRT rajongott volna eddig...? Hisz te magad se tudod, mi az a magyarbajnokság, fentebb írtad.

Az utolsó mondatod meg már egy hajszálra van, a "nézzen tükörbe, magyar-e még" mondattól, gratulálok.

Szóval a kérdés: egy neveltetése okán fradista, ám az elmúlt 20 évben mondjuk Manchester-őrültté fejlődő fiatal szurker most miért pezsgőzzön, könnyek közt mormolva Dombi Tibi nevét?

Komolyan érdekel a probléma.

Tika_ 2009.08.26. 14:39:55

@harveypekar: egészen biztosan a kedvenc csapatomnak. Viszont 2., 3. számú kedvenc esetén megfontolnám, hogy a magyar csapatnak szurkoljak.

@Neil Blender: "Nem attol lesz vki nagyobb drukker hogy egy magyar ellenfel ellen is a kedvenc csapatanak szurkol."
Szerintem pedig nem attól lesz valaki nagyobb magyar, hogy kedvenc csapata ellen is a magyar csapatnak szurkol*.
Ezért szerintem ezt "az ellenfél mezében pompázó senkiházi" nem kellett volna.

*: Egyetértve azzal is, hogy sixx posztja túlzás (sőt, szerintem f*szság), amivel abszolút nem értek egyet.

Walmer 2009.08.26. 14:40:05

@kroos: Úgy merülhet fel, hogy van a kedvenc csapat, ami teljesen független attól, hogy maga a csapat, vagy maga a szurker milyen nemzetiségű.

Engem páéldául kb ugyanannyi dolog köt Debrecen városához, mint barcelonához: Mindkét helyen voltam és mindkét helyen voltam már részeg, bár barcelonáról nem tudok dalt, Debrecenről meg igen.
Viszont jóval többet tudok a Barcáról, mint a Lokiról.

Egészen biztos vagyok azonban benne, hogy Kelet-Közép - Európán kívül nem is értik a kérdést. Niért kellene egy Milan szurkolónak egy MU-Interen az Internek szurkolnia? És ki ne találjuk már, hogy egy Spurs drukker Arsenal - Barca meccsen összeszorult gyomorral szurkol Wengerékért.
Amikor egy nemzetbeliek közösen szurkolnak egy csapatért, azt válogatottnak hívják.

Walmer 2009.08.26. 14:40:41

@kroos: Úgy merülhet fel, hogy van a kedvenc csapat, ami teljesen független attól, hogy maga a csapat, vagy maga a szurker milyen nemzetiségű.

Engem páéldául kb ugyanannyi dolog köt Debrecen városához, mint barcelonához: Mindkét helyen voltam és mindkét helyen voltam már részeg, bár barcelonáról nem tudok dalt, Debrecenről meg igen.
Viszont jóval többet tudok a Barcáról, mint a Lokiról.

Egészen biztos vagyok azonban benne, hogy Kelet-Közép - Európán kívül nem is értik a kérdést. Niért kellene egy Milan szurkolónak egy MU-Interen az Internek szurkolnia? És ki ne találjuk már, hogy egy Spurs drukker Arsenal - Barca meccsen összeszorult gyomorral szurkol Wengerékért.
Amikor egy nemzetbeliek közösen szurkolnak egy csapatért, azt válogatottnak hívják.

kroos 2009.08.26. 14:41:03

@Titi120: Természetesen hisz Sárosi Gyurka klubjáról van szó.
Én abszolult nem vagyok hungarista nagymagyar higgyétek el de ez a kérdés mégsem lehet kérdés nálam.

Neil Blender 2009.08.26. 14:41:43

@kroos: rendben, de honnan a faradt olajbol tudjam hogy debreceni vagy vazze? =)

@Ferguson: En ugyanugy vagyok a Reallal mint te a MU-val. Megis tudnek a Lokiert szoritani a Real ellen...

amugy sztem tulideologizaljuk ezt az egesz kerdest.

Walmer 2009.08.26. 14:42:15

@Walmer: kibaszott blogmotor...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.26. 14:43:36

@Neil Blender: "Amugy megy europai topklubtol fuggetlenul az mar regen rossz ha szurkolni kell a kedvenceknek a Loki ellen hogy meglegyen a tovabbjutas."

Ez a kulcsmondat. Ha a Barca a Loki elleni zakó miatt esne ki, akkor meg is érdemelné...

Neil Blender 2009.08.26. 14:45:04

@Tika_: nem is azt mondtam hogy mert en a Lokinak szoritanek a sokszor leirt esetben azert en ubermagyar vagyok a mig a masik ember nem.

Mint emlitettem a lenyeg az hogy a Loki elleni meccseknek papiron nem lesz tetje mert a leggyengebb 3. kalapos csapat is klasszisokkal jobb mint a magyar csapat. Ergo mindenki megveri nagy valoszinuseg szerint a csapatot (ne igy legyen) igy a tovabbjutas nem ezen a 2 meccsen dol el...

Ferguson 2009.08.26. 14:45:22

@crouchy: amúgy ha lesz esetleg loki - pool, én szívesen bemegyek veled a pool táborba :) Számomra tanulságos és érdekes volt, amikor pl. bementem a magyar - svéd-en a svédek szektorába. Nem néztek ki, hanem kellemeset dumáltunk (ketten voltunk) a részeg svédekkel :D Ilyenkor elsősorban a kíváncsiság vezeti az embert (legalábbis engem), nem az, h éppen kinek szurkol...

Mr.AT 2009.08.26. 14:45:22

@Vul-Kahn: A Bayern európai élcsapatoktól egy félidő alatt szokott mostanában vételezni 4et, úgyhogy a (feltételes) Loki elleni meccsükön biztosan nem múlna semmilyen továbbjutás, egyszámjegyű pontszámmal így sem, úgysem lehet továbbjutni. :-)

kroos 2009.08.26. 14:45:59

@montipájton: hop-hop-hop
ebben van valami....

Tika_ 2009.08.26. 14:46:04

@Neil Blender: szerintem pedig már van egy dolog, amiért jó, hogy a Loki bejutott :)

szavazást követelek a témában!

(igazán érdekes lenne sorsolás előtt és után is megcsinálni - vajon lesz-e érdemi változás, amikor élessé válik a helyzet :))

Neil Blender 2009.08.26. 14:46:34

@Neil Blender: ma unnepelyesen megfogadom hogy nem irom le 2 mondatban 5szor tobbet a 'csapat' szot... =)

szferi 2009.08.26. 14:46:38

@Feech: mért ne lenne esély harmadik helyre?

Titi120 2009.08.26. 14:47:21

@Mr.AT:
Ennek ellenére bármely olasz csapatnál tovább tudott jutni még így is a Bayern. :P

Mr.AT 2009.08.26. 14:49:53

@Neil Blender: Ez a lényeg: túlideologizáljuk a kérdést. Én személy szerint attól tartok, hogy valami érdektelenebb leosztású csoportot sorsolnak nekünk, s nem lesz akkor (média-, szurkolói, stb.) hype, mint ha sztárcsapatok jönnének.

Ide nekünk a Manchestert, a Juventust meg az Atleticot, aztán hadd szóljon. A Bayern-szerű amúgyis gödörben lévő kiscsapatok meg hadd sunnyogjanak nagy nehezen tovább valami vigaszágon, legalább ez az egy örömük legyen, ha már kiesnek idén a Bundesligából.. :-)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.26. 14:50:43

Egyébként egy külön piros pont Herczeg Andrásnak.

Mert amikor megkérdezte a riporter, hogy de mégis, ki lenne az abszolút csúcs ellenfél, némi hezitálás után rávágta a választ: Barcelona...

Neil Blender 2009.08.26. 14:51:31

@Mr.AT: "A Bayern-szerű amúgyis gödörben lévő kiscsapatok meg hadd sunnyogjanak nagy nehezen tovább valami vigaszágon"

höhhöhö

amugy en is a sztarparade mellett vagyok. Cirkuszt a nepnek.

Mondjuk arra kivancsi vagyok ha tenyleg osszejonne egy MU, Real, OM csoport a Lokival akkor mennyiert mernek a jegyeket a jo helyekre...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.26. 14:51:53

@Walmer: Azért ne kavarjuk a dolgokat, az ősi rivális szurkolója nemzetközi szinten sem drukkolnak a nagy ellenlábasnak, ahogy egy romanista nem szurkol a Lazionak, egy milanista vagy juventino az Internek, de szerintem az olasz kis csapatok szurkolói simán szurkolnak az olasz nagynak anemzetközi kupában, de talán nagycsapatok kevésbé vehemens szurkolói is .

Neil Blender 2009.08.26. 14:52:22

@Csöncsön: igen.

Kulonosen szep volt az a hangzatos BarCelona. Jo erosen megnyomva a 'c'-t :D

BK 2009.08.26. 14:52:58

én a magyar bajnokságtól se nem undorodó, viszont ahhoz nem is ragaszkodó futballélvező vagyok. ha véletlenül magyar bajnokit nézek, akkor az hajrá MTK!
ha a Debrecen akármelyik BL-csapattal játszik, teljes szívemből szorítok, de ha a Barcelonaval vagy az Ajax-szal, amiknek a meccseit, ha tudom, megnézem már jó sok év óta, akkor nem hinném.
de mondjuk ha az MTK játszotta volna be magát a BL-be, akkor valószínűleg a Barca vagy az Ajax ellen is nekik drukkolnék. ha meg lenne olyan, hogy futballcsapat Szegedről a nemzetközi kupákban, akkor pláne nekik!

Neil Blender 2009.08.26. 14:54:01

@popp: miutan a csapatom rendre kiesik a 16 kozt en utana alt a Barcelonanak szoritok (es nem szurkolok, nagy kulonbseg).

Persze gondolom azert en maskepp ertelmezem a Madrid-Barca ellentetet mint egy katalan vagy egy born-madridista...

poolfanati 2009.08.26. 14:55:12

érdekes hogy senki sem gondolt az arany középútra: a döntetlenre.

ebből a két milliárdból felújítják a loki stadionját? ha igen milyenre?

Ferguson 2009.08.26. 14:55:43

@Csöncsön: ezt mondta? ÚrIsten :O Ezek szerint nem tudja, h az elmúlt években ki uralta az angol és európai mezőnyt :DDDD

BK 2009.08.26. 14:56:12

amúgy szerintem van még egy érdekes kérdés!
a legutóbbi két nagy szinte össznemzeti felbuzdulás a ZTE-MU esetén illetve a DVSC mostani menetelése. szimpatikus, szerethető, vidéki(!) csapatok.

de ha esetleg ebben az évben a budapesti futball-establishment valamelyik csapata kerül ebbe a szituba, akkor is ez lett volna?

Mr.AT 2009.08.26. 14:56:33

@popp: Ez nyilvánvaló, s még a mi kis balkáneurópai futballkultúránkra is igaz. Pl. magam is drukkoltam a Milannak a Liverpool elleni döntőben, mikor revansot vettek a 3:3ért, stb.

Walmer 2009.08.26. 14:57:18

@popp:
"olasz kis csapatok szurkolói simán szurkolnak az olasz nagynak anemzetközi kupában, de talán nagycsapatok kevésbé vehemens szurkolói is "

Az olasz nagynak. De nem nagyoknak. Pl. Egy Exeter szurker szurkol mondjuk az Arsenalnak, de lehet hogy köp rá, ha a United kiesik a BL-ből.
Ugyanez megvan minden egészséges törzsfejlődésű
futballkultúrában.

Én jászberéniként gyűlölöm a Fradit. Mikor a Newcastle-el játszottak, a fullig tömött Hársfában Leo barátom (Fradigyűlölő vididrukker), meg én üvöltöttünk az angol góloknál. Hál' istennek viszonylag civilizált volt a közönség...

Ferguson 2009.08.26. 14:57:28

@poolfanati: szerintem elsősorban nem az eredményre vonatkozott a kérdés, hanem h kinek szurkolna az emberfia, amikor megkezdődik a meccs...

Walmer 2009.08.26. 14:58:16

@BK: nem gondoltam volna, hogy van még rajtam kívül MTK szurkoló

poolfanati 2009.08.26. 14:59:14

@Ferguson: kérlek ne kezdd már megint:D
csöncsön: kérlek ne válaszolj:D

crouchy 2009.08.26. 14:59:51

@Ferguson: okés, de csak ha MU-mezben jössz:D

Titi120 2009.08.26. 15:00:07

@Walmer:
Én se gondoltam, hogy ennyi MTK - szurkoló van a világon. Kettő is ! :o)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.26. 15:00:54

Picit OFF

A SportGéza megint hülye volt. Szerintük a Fiorentina jobb csapat, mint az Atlético.

Tudom, már a múltkor hisztiztem azon, mi az, hogy "az Atlético-Panathinaikosz párharc esélyesét nehéz volna megtippelni", néhányakkal össze is vitatkoztam, és lám: az Atleti (ahogyan arra számítottam) tükörsimán, kettős győzelemmel ejtette ki a Panát.

Most is úgy gondolom, hogy az Atlético lényegesen jobb (de egyébként nevesebb) csapat (is), mint a Fiorentina. És az is különbség, hogy Montolivo és Mutu jön-e ide, vagy Forlán és Agüero...

daneeka 2009.08.26. 15:00:59

@Walmer: Azt felejted el, hogy az angol, olasz, spanyol nagycsapatok szurkolóinál nem nagy szám, ha bejut egy "hazai" csapat a bl-be.
Egy magyar drukker viszont igenis szurkolhat "tisztán érdekből" is saját nemzete bajnokáért, mert ezzel annak is drukkol, hogy egyszer valamikor több csapatot küldhet országa a nemzetközi kupákba.
De engem ez nem érdekel, én csak szívből drukkolok nekik, bárki is legyen az ellenfél!
Ha majd ott tartunk, hogy minden évben bejut a magyar bajnok a főtáblára, akkor ráérünk előjönni az Inter-Milan, Spurs-Arsenal, és hasonló gyomorforgatóan gagyi hasonlatokkal.

Ferguson 2009.08.26. 15:01:57

@poolfanati: elkezdtem ugyan, de nem folytatom, ígérem - csak ha csöncsön válaszol rá :D Peace :)

@crouchy: uff, ezt bevállaljam...? :)

BK 2009.08.26. 15:03:43

@Titi120: nincsenek nekem pl. MTK-relikviáim és még egy meccsen se voltam kint, de egy idő után azt vettem észre, hogy ha a sporthíreket olvasom, vagy éppen egy magyar bajnokira tekerem a tévét, akkor nekik drukkolok. :) szegedi foci nincs, a többi pesti csapat meg taszít. de nem valami nagyon mélyben gyökerező szurkerség ez. :D

crouchy 2009.08.26. 15:04:43

@Ferguson: elképzelem a másnapi nemzeti sport címlapját: Manchester United és Liverpool drukkerek verekdtek össze A Debrecen budapesti Bl-meccsén.:)

Titi120 2009.08.26. 15:06:09

@BK:
Szerintem ha teheted előbb - utóbb menj ki egy MTK - meccsre !
A tévé előtt ülve nem jön át az a frenetikus hangulat, ami a hungária körúti oroszlánbarlangban szokott uralkodni. :D

Titi120 2009.08.26. 15:06:09

@BK:
Szerintem ha teheted előbb - utóbb menj ki egy MTK - meccsre !
A tévé előtt ülve nem jön át az a frenetikus hangulat, ami a hungária körúti oroszlánbarlangban szokott uralkodni. :D

crouchy 2009.08.26. 15:06:15

@Csöncsön: szerintem fingja sincs milyen csapatok játszanak ott, de gondolta Barcelona elég nagy város ahhoz hogy legyen Bl-résztvevője:)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.26. 15:06:45

@BK:

Na én pont így vagyok a Fradival. Igaz, ez az "egy idő után" nálam kb. 8 éves korom óta van... :-)

Walmer 2009.08.26. 15:06:46

@daneeka: miért is gyomorforgató, kedves daneeka?

Henke 2009.08.26. 15:07:46

@Walmer: @Titi120: :D

magányos farkasok... :D ez aranyos

el sastre 2009.08.26. 15:09:06

@Walmer:
kroos is az, (bár ahogy ő fogalmazott " alvó mtk-s")
és én nekik szurkoltam/lok

Walmer 2009.08.26. 15:09:23

@Titi120: Én voltam. legutóbb, mikor 5-2-re aláztuk a csepelt és Béla brillírozott. Az a hangulat egy Néro korabeli durva gladiátorviadal csúcspontjára hajazott, ha összevetem az előtte látott III. kerület - Vidi 0-0-án uralkodott fílinggel.

pietro10 2009.08.26. 15:09:39

@Walmer: tudok gratulálni. Milyen viselkedés ez már ne haragudj.
Én ha ugy hozza a sors hogy juvével egy csoportba lesz a loki ki fogok menni a puskásba és igen is tombolni fogok ha dombi diego-t lerúgva chiellinit befűzve kötény gólt rúg bufonnnak.(pedig hidd el sírtam már amikor kikaptak a bianconero-k de ez most más, ja és fradi szurkoló vagyok mielőtt debreceninek néznél.)

Ferguson 2009.08.26. 15:09:53

@crouchy: én veled nem hiszem, h verekednék. Te pedig megvédenél engem a pool tábor atrocitásaitól... :)

shinigami 2009.08.26. 15:10:02

@Titi120:
ha mind kimennek akik itt MTK-sok egyreszt:
megduplazodik a kozonseg masreszt ha feltesszuk h mind 70 ev alatt vannak fiatalodik is jelentosen (10-20 ev)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.26. 15:11:57

@Csöncsön: Az Atleti az egyetlen spanyol csapat, amelyiknek a Román kívüli olaszok ellen szurkolok és ezerintem is valamivel jobb csapat, mint a Fio. "És az is különbség, hogy Montolivo és Mutu jön-e ide, vagy Forlán és Agüero..." - de ne manipuláljuk az úriközönséget és inkább hasonlítsuk a hasonlót a hasonlóval Forlant Gilardinoval, Agüerot Mutuval, Maxit, Montolivoval vagy mondjuk Leo Francot Frey-jel.

crouchy 2009.08.26. 15:12:19

@Ferguson: gondolhatod hogy ezzel a nickkel nem vagyok egy biztonsági őr alkat:)

Quentin Montargis-ból 2009.08.26. 15:13:54

@popp: Nem tudom már pontosan hol olvastam és mikor és ki írta :), de egy ős Udinese-drukkert szólaltattak meg vmi helyi (Udine) kocsmában, ahol az Inter épp aktuális BL-meccse ment a kivetítőn és bizony mindenki a kék-feketék ellen drukkolt.

mickeyknox 2009.08.26. 15:14:04

@BK: óóó, bl meccs szegeden.... álmodni sem merek már ilyet! az nb1 is elérhetetlen álom manapság, ami tulajdonképpen nagyon szomorú.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.26. 15:14:36

@BK: @Walmer: @shinigami:

Ja, tegnap a Loki-meccs előtt adtak egy Ligakupa meccset a Sport2-n, MTK-Kecskemét volt. Állítólag megszámolta az MTK pályaedzője, hogy összesen 43 ember foglalt helyet a lelátókon...

Ferguson 2009.08.26. 15:14:42

@crouchy: Haha :D Ez jó volt... LOL :)

smartdrive 2009.08.26. 15:15:39

szerencsére két magyar csapatot nem sorsolhatnak össze, pedig ott pár nagymagyar megcélozná nagymagyarságából kifolyólag a lipótmezőt

Walmer 2009.08.26. 15:15:50

@pietro10: És még te nevezed magad szurkolónak.
Nevetséges. Engem egyébként se képviseljen a Fradi sehol, semmilyen téren. Egy Nyíregyházinak meg ne kelljen már a Lokinak szurkolnia, csak azért mert ők is magyarok. Égy igazi szurker egy csapatnak szurkol és nem váltogatja a csapatait, mint a szaros gatyát.

pietro10 2009.08.26. 15:15:56

@Quentin Montargis-ból: Még jó hogy mindenki az inter ellen szurkolt, ép eszű ember nem drukkolhat ilyen csapatnak.

Walmer 2009.08.26. 15:16:27

@Csöncsön: ki a tökömet érdekel a ligakupa?

BK 2009.08.26. 15:16:54

@Titi120: @shinigami: lassa még MTK-szurkolói öntudatot is kapok a zrikáitoktól. :D

@Csöncsön: egyik nagypapám nagy fradista volt, szóval akár az is lehetnék, de cirka 8 évesen voltunk az osztállyal Pesten valami kiállításon és az aluljáróban elmentünk a meccsre hangoló Fradi-tábor legalja mellett. örökre belém vésődött az a sok 'barátságos arc', kopasz fejbőr és az ászok és ízesítésű szeszesitalok aromájával keveredő böfögés-szag. :) pedig még volt is az osztálytermünkben akkoriban egy a BL-csapat által aláírt óriásposzter, mert az egyik osztálytárunknak valamelyik játékos rokona volt.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.26. 15:17:41

@popp:

Jó, hasonlítsuk. :-) Szerintem Forlán jobb, mint Gilardino; Agüero jobb, mint Mutu; Maxi jobb, mint Montolivo; és Leo Franco jobb, mint Frey.

@mickeyknox:

Pedig Szeged azon kevés magyarországi városnak egyike, ahol tényleg rendeztek BL-meccseket...

Walmer 2009.08.26. 15:17:47

@popp: komolyan azt hiszitek, hogy kettőtökön kívül bárkit is érdekel az Atletic, meg a Fio?;-)

BK 2009.08.26. 15:18:36

@mickeyknox: én azért nem panaszkodom. Pesten vagy Debrecenben meg kézilabda BL-meccsről mondhatják azt, hogy csak álom. :)

pietro10 2009.08.26. 15:19:14

@Walmer: Itt nem csapatváltásról van szó hanem arról hogy végre magyar csapat is van a bl-ben és igenis megérdemlik a búzdítást.
És nekem egy mtk fan ne magyarázzon arról hogy ki nevezheti magát szurkolónak is ki nem.Előbb ki kéne menni az MTK meccseire, jó ha 50ember szurkol a kék fehéreknek egy bajnokin.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.26. 15:19:17

@Walmer:

Ezt a kérdést már nemegyszer én is föltettem magamban. Ennél lehangolóbb, nézhetetlenebb, unalmasabb futballrendezvény szerintem az egész világon nincsen...

Walmer 2009.08.26. 15:19:19

@Quentin Montargis-ból: Húúúúú, biztos nem voltak "igazi" olaszok.

smartdrive 2009.08.26. 15:19:22

@Csöncsön: "Leo Franco jobb, mint Frey"

ezt te sem gondolhatod komolyan

daneeka 2009.08.26. 15:19:37

@Walmer: Gyomorforgató, mert itt nem arról van szó, hogy minden évben elődöntőt játszik a kedvenc csapatom riválisa a BL-ben, hanem arról, hogy 14 évente egyszer bejut a csapatunk.
És mielőtt meggyanúsítanál, nem vagyok debreceni, csak az újpest ellen tudtam nekik drukkolni eddig.

Walmer 2009.08.26. 15:21:28

@pietro10: hiába magyarázol, akkor sem vagy igazi szurkoló. A Juvénak szurkolok, ha....
Gratulálok. cseréld le az avatarod.

Mr.AT 2009.08.26. 15:22:22

@BK: :-) A legjobb a "vodka ízesítésű szeszesital" (50 liter 8 forint) - tekintve ugye, hogy pont az adja a vodka rangját és minőségét, hogy mennyire tiszta, azaz mennyire nincs íze.

De mégis fogy gazdagon, bár utána mindenki csodálkozik, hogy kicsit bevérzik a szeme.

nalazo 2009.08.26. 15:22:45

Az első gombfocicsapatom (Grande Inter) óta (1979) szurkolók az Internek, és nem szeretném, ha összekerülnének a Debrecennel, mert azon a két meccsen nem lennék képes egy magyar csapat ellen szurkolni.
Jöjjön inkább bármelyik más nagycsapat!

mickeyknox 2009.08.26. 15:23:04

@Csöncsön: @BK: ez igaz :)

de azért nem ártana, ha lönne már egy röndös szögedi focicsapat is!!!

el sastre 2009.08.26. 15:23:12

@Csöncsön:
ha már am-fio, akkor hogy jön ide leo franco?

Mala Suerte 2009.08.26. 15:23:20

A poszt csillagos ötös.

harveypekar kérdése meg, hát igen, "érdekes". Azért csodálkozom, hogy eddig senki nem kommentelte ezt be, de szerintem akadnak olyanok is [rajtam kívül], akik teljes szívükből soha nem tudtak/tudnának egy külföldi klubnak szurkolni.

Ha a Loki esetleg nyerne, vagy akármilyen szép eredményt elérne, az a magyar foci sikere lenne.

Számomra tehát nem kérdés.

[Az Inter-Milan, Real-Barca, stb. meg egyéb külföldi drukkerekről szóló okfejtés esete pedig azért más teljesen, mert a nagy futballnemzetek csapatai nyilván évről évre ott vannak minimum a legjobb 4 közt. Ha mondjuk egy ország csak egy klubbal képviselhetné magát évente, érdemes lenne ezen elvitázgatni, így azonban fölösleges, a BL lassan olyan, mint egy angol-spanyol-olasz-(német) házikupa, ahol pedig a kedvencem is ott van/lehetne, ott miért szorítsak az ősi riválisért...]

Btw szerintem nem gáz "az ellenfél mezében pompázó senkiházi" fogalom. :)

dontotti 2009.08.26. 15:23:48

Nem tudom, hogy írta e már valaki azt, hogy itt Magyarországon nem mindennapi esemény, hogy egy csapat bejut a BL-be. Ezért érzem azt, hogy ezért is nekik kell szurkolnom, ha a kedvenc külföldi csapotom ellen játszanak, max elélvezek a gyönyörtől, hogy látom a 'Pool-t élőben.

Ha mondjuk általános lenne, hogy több magyar csapat képviselteti magát évről évre a BL-ben (mint Anglia), akkor fordulhatna elő, hogy nem magyar csapatnak szurkolok. De erre sajnos nem sok esély van. (Mármint az évről évre sok magyar csapatra...)

pietro10 2009.08.26. 15:24:12

@Walmer: nem magyarázkodok csak a te beszűkült nézőpontodon próbálok változtatni. Mert te vagy az aki kimenne manchester mezbe a puskásba és beülne a legdrágább hazai szektorba mert ott nem kell fosnod hogy összevernek a magyarok.

daneeka 2009.08.26. 15:24:24

@Walmer: Akkor ki az igazi szurkoló? Aki T/1-ben beszél arról a csapatról, amelyik a hazai meccseit 1000+ km-re játssza a lakóhelyétől?

Walmer 2009.08.26. 15:24:37

@daneeka: milyen "csapatunk"-ról beszélsz ember???? A debrecen magyar, én is magyar vagyok és akkor már a csapatom, akkor is, ha előtte 20 évig telibe se szartam?

shinigami 2009.08.26. 15:25:31

@BK:
jajmar en csak tenyeket kozoltem..
meg mindig az mtk-iii.ker tartja az nb1 negativ nezoszam 'csucsot ?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.26. 15:26:07

@el sastre:

Tényleg, már nem is ő véd ott. Asenjo meg aztán végképp jobb, mint Frey.

@popp:

Nem teljesen OFF. A Loki leendő lehetséges ellenfeleiről diskurálunk...

Magnetico 2009.08.26. 15:26:27

azért Asenjo sem rossz kapus:D, ha már témánál vagyunk...

daneeka 2009.08.26. 15:27:52

@Walmer: Csapatunk: mivel a BL idei kiírásban csupán egyetlen magyar csapat vesz részt, így elég nehéz eldönteni, hogy ez vajon melyik lehet, de ezt Rád bízom.

Walmer 2009.08.26. 15:29:13

@daneeka: mi a fene köze van ahhoz, hogy X kinek szurkol, hogy a csapata hány kilométerre van tőle?

Mr.AT 2009.08.26. 15:30:06

@Walmer: Hát, bár gondolom iróniának szántad, de tulajdonképpen pontosan ez a helyzet.

Egyszerűen annyira ki van már éhezve az egész ország 15 éve BÁRMILYEN focisikerre, hogy ha végre van egy magyar csapat, ami valami kézzelfoghatót elér, akkor a legnagyobb természetességgel áll mögé.

És ez jól is van így. Pici, focitérkép kategóriákban mérve gyakorlatilag láthatatlan ország vagyunk, akik most kapnak egy kis fényt, végre. Oda kell állni, és nyomni, buzdítani, hajtani, erősíteni őket, amíg csak lehet.

Walmer 2009.08.26. 15:31:05

@daneeka: a debreceniek csapata, meg a szurkolóik csapata. Az enyém biztos nem. Az én csapatom a magyar válogatott, meg -most már egyre kevésbé- az MTK.

pietro10 2009.08.26. 15:31:59

@Walmer: pont annyi köze van hozzá h nem kell leköpni a magyar focit meg alázni mert gondolom ha pl kijutnánk a vb-re akkor már mennél válogatott meccsekre meg néznéd őket a tv-ben, de most nem mert gyengék és gyenge caspatnak nem lehet szurkolni igy gondolom a lokit is telibe szarod mert nem tudkák 4-0ra osztani a realt.

shinigami 2009.08.26. 15:32:30

@Mr.AT:
ritka dolog de ezzelteljesen egyet tudok erteni

értelmetlen_nevű 2009.08.26. 15:32:33

@Walmer: szerinted Liverpoolban mennyien szurkolnak az MU-nak? Vagy Argentínában a braziloknak?

pietro10 2009.08.26. 15:32:50

@Mr.AT: köszönöm!
úgy látszik csak a juventinoknak van esze.

mickeyknox 2009.08.26. 15:33:17

nem mindegy, hogy valakinek a manchester a CSAPATUNK, másnak meg az összes magyar csapat? mindkettő gáz. :D

Walmer 2009.08.26. 15:33:34

@Mr.AT: tökéletesen igazad van. Én is üvöltöttem a második gólnál. De az ne legyen már szar alak, meg hazaáruló, aki nem a Lokinak szurkol akkor, mikor az azzal a külföldi csapattal játszik, akivel ő 10-15 éve kel és fexik.

daneeka 2009.08.26. 15:33:43

@Walmer: Ha már így feltetted a kérdés, a meccslátogatások gyakoriságán kívül semmi.
De további kérdések feltevése előtt kérlek válaszold meg az eredetit: Ki az igazi szurkoló?

mickeyknox 2009.08.26. 15:35:46

@daneeka: ez kábé olyan kérdés volt, mint az hogy mi a szépség :D

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.26. 15:36:01

@Csöncsön: Leo Franco jobb, mint Frey? Viccelsz, bolondozol, szerintem Frey ött van a világ tíz legjobb kapusa között. Na de most már tényleg lezárva ez az off.

Mr.AT 2009.08.26. 15:36:40

@Walmer: Nem a tulajdonviszonyokon meg a jelzős szerkezeteken van a hangsúly, hanem a morálon.

Csodaszámba menő, egyszeri, s könnyen lehet, hogy újabb 15 évig meg nem ismétlődő dologról van szó, ami teljes egészében magyar siker, és teljes egészében siker, valódi siker.
(Nem arról van szó, hogy Kovács XY18 Tibike leülhetett a kispadra a lichtensteini 2. helyezett EL-meccsén.)

Én is furcsán nézek pár turbómagyarra, de ez most egy olyan dolog, ami össze kellene, hogy hozza az embereket, nem pedig szétválassza.

Európa magasról lesz@rja, hogy mi itt a kis szemétdombunkon milyen mezben anyázzuk egymást, mert annyira pitiánerek vagyunk, hogy azt sem tudják, létezünk. De az, hogy a european Top32be kerül egy csapatunk, azt egész Európában tudják majd. Nincs az az érvelés, amivel meggyőzhetnél arról, hogy ennek miért ne örülhetne minden magyar ember.

Walmer 2009.08.26. 15:36:55

@értelmetlen_nevű: Mennyire igazad van.
Szerinted Nyíregyházán, vagy a Franzstadtban mennyien szurkolnak a Lokinak, zalaegerszegen mennyien a Halinak?
Liverpoolban nem tudom mennyien a MU-nak. Ott ugyanis két csapat is van. De mondjuk Darlingtonban biztos vannak MU szurkerek. Akik éppen ezért szarnak a Poolra.

daneeka 2009.08.26. 15:37:34

@mickeyknox: Erre jött:
Walmer 2009.08.26. 15:21:28
@pietro10: hiába magyarázol, akkor sem vagy igazi szurkoló. A Juvénak szurkolok, ha....
Gratulálok. cseréld le az avatarod.

BK 2009.08.26. 15:38:45

megkockáztathatom a kijelentést, hogy rossz irányba fordult a 'társalgás'? :D

dontotti 2009.08.26. 15:39:00

@matthe07: Én is így gondolom. kb egyszerre is írtuk. :)

Walmer 2009.08.26. 15:41:32

@Mr.AT: te nem értesz, vagy csak nem akarsz érteni? Persze hogy örül mindenki. Én is. De az eredeti kérdés az volt, hogy ha a külföldi kedvenc csapat, a Loki ellen, akkor kinek szurkolnál.
És azt, aki még a külföldi kedvencének a C csapatát is kívülről fújja, ne köpjük már le a magas lóról, hogy miért nem a Lokinak.

Egyébként akar a fene meggyőzni.

pietro10 2009.08.26. 15:41:47

@Walmer: értsd már meg ember h a pool a mu a real a barca a juve etc. minden évben ott vannak.Nyilván nem fog egy milanista az internek szurkolni a bl elődöntőben. De egy salzburgi biztos szorítana a rapidnak ugyanabban a helyzetben. Csak Te nem.......

neeskens 2009.08.26. 15:43:09

Én nézem a magyar bajnokságot, tv-n mindig, élőben ritkábban. Tetszik az idei szezon, jó meccseket is láttam.

Szeretem a nemzetközi focit, de soha nem tudtam úgy azonosulni egy angol, spanyol klubbal, mint egy magyarral, ha eredetileg nem is az hazai csapatomról van szó.

Nem vagyok Debrecen szurker, de nagyon szorítok nekik.És nem érdekel, hogy egy romanista szurkol.e a Lazionak.

pietro10 2009.08.26. 15:43:41

@Walmer: Nem vagy leköpve csak meg ne közelítsd a külfödli kedvenced mezében a puskást.... :)

Mr.AT 2009.08.26. 15:44:11

@Walmer: Nem, értem, amit írsz, csak az előző hozzászólásom írása közben írtad a második hozzászólásod, s azt már csak a sajátom elküldése után láttam. :-)

Ha így pörög az NST blog, lassan érdemes elgondolkodni a chatté alakításán, aztán majd logoljuk az érdekesebb részeket. :-)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.26. 15:44:21

@BK:

Utoljára a Chelsea-Barca után volt ilyen sűrű a kommentáramlás... Beírom a kommentet, és közben megjelent újabb tíz.

@popp:

Nem OFF! Még legalább holnap estig nem az... :-)
(Olyan jó ezt leírni.)

Egyébként megrólak, amiért bevezettél az erdőbe. Már nem Leo Franco, hanem a nála azért sokkal jobb Sergio Asenjo az Atlético kapusa!

daneeka 2009.08.26. 15:44:55

@Walmer: Okay, rendben van, senki sem hazaárulózott. Csak szerintem lehet attól még valaki igazi szurkoló, hogy egy magyar csapatnak képes drukkolni a külföldi kedvence ellen. Más lenne a helyzet, ha minden évben döntőt játszana az aktuális magyar bajnok.

neeskens 2009.08.26. 15:46:52

Egyébként , aki pl. magyarként Barcelonában él és Barca drukker, azonosulni tud a csapattal azt tök megértem.

De azokat, aki életükben kétszer ha eljutnak a Nou Campba nehezen tudom megérteni.Márhogy az azonosulásuk miből fakad?

Walmer 2009.08.26. 15:47:19

@pietro10:Ez hihetetlen. Amikor még BEK volt és csak a bajnok indulhatott, akkor a Herrera-féle Interért szorított Milánó piros-fekete apraja -nagyja ugye? Vagy mikor a barca a benficával döntőzött, akkor madrid gránátveres kékbe öltözött, hogy spanyol BEK győztes legyen. vagy a Lazio drukkerek együtt sírtak Contiékkal, mikor a Pool elpicsázta őket a döntőben, ugye?

Feech 2009.08.26. 15:48:01

@szferi: Szerinted a harmadik kalapból mégis melyik csapatot tudná megelőzni a Debrecen?

thetriggerhappy 2009.08.26. 15:48:11

@Henke:

azért ez elég perverz.
az, hogy spurs mezben nyomod szimplán csak pozitív. :-)

mickeyknox 2009.08.26. 15:50:44

@Walmer: nem egészen ugyanaz.

ha pl loki-mu döntő lenne, egy nyíregyházi drukker nem öltözne pirosba itthon sem.

Von 2009.08.26. 15:51:12

@Csöncsön

A Sport Géza hol ír olyat, hogy a Fio erősebb mint az Atleti?
Arra gondolsz, hogy a legerősebb csoportba a Fio-t tették be? Mert az csak azért volt, mivel a Real került bele a második kalapból, így az Atletico már nem kerülhetett a csoportba.

Walmer 2009.08.26. 15:51:19

@neeskens: rengeteg mindenből. Egy véletlenül a telesportban gyerekfejjel látott Messi gólból, egy ferdinad szerelésből, egy szép mezből, stb.

pietro10 2009.08.26. 15:52:11

@Walmer: Majd akkor én sem fogok a lokinak szorítani amikor az ujpesttel meg az mtk-val és a juvéval van a legjobb négy között a bl-ben. De mivel ilyen csak az angolokkal fordul elő és 14 kurva éve nem volt magyar csapat ott a bl-ben igenis szurkolok nekik és ha szereted a magyar focit és komolyan gondolod h lehetünk még nagyon jók akkkor neked is illene ellenféltől függetlenül a lokinak drukkolni.

daneeka 2009.08.26. 15:52:58

@Walmer: Könyörgöm, itt a magyar labdarúgásról van szó, nem pedig olyan országok klubcsapatairól, akik 10 évente 4-5 (vagy több) európai kupát nyernek.

shinigami 2009.08.26. 15:53:52

@Feech:
standard liege-t kb kevesebb kapott gollal vagy egymas elleni eredmennyel
talan
talan

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.26. 15:54:21

@Von:

Bocsánatot kérek, teljesen igazad van.

Úgy látszik, nagyon bennem maradt még, hogy a múltkori sorsolás után úgy lebecsülte SportGézánk az Atletit. :-)

shinigami 2009.08.26. 15:56:59

@Csöncsön:
neha amikor azt latom, h barca drukker es atleti zaszloshajo vagy, elhiszem h tulkepp csak a realt utalod

Mr.AT 2009.08.26. 15:57:56

@Walmer: Amúgy nyilván mindenki ambivalens érzésekkel drukkolna a kedvenc külföldi csapata ellen - mert hát lássuk be, már vagy egy teljes generáció felnőtt Magyarországon úgy, hogy nem volt olyan focicsapat, ami mögé kisgyerekként őszinte csodálattal odaállhatott volna, s így igazi, áhitatos és elvarázsolt szurkolóvá vált volna.

Lokálpatriotizmus meg ismeretségi szimpátiák mindig vannak, természetesen, de tekintve, hogy mindannyian hétről hétre látjuk, hogy mennyire más műfaj az, amit Európa játszik, kvázi szükségszerűen mindenkinek van "kedvence" az európai mezőnyből is.

Felettébb ritka az, ami Olaszországot vagy Angliát jellemzi, hogy valaki római vagy manchesteri, s akkor az egyben európai szinten is meghatározza a preferenciáit - nálunk a 15-20 éves szakadékszerű minőségbeli különbség miatt gyakorlatilag természetes ez a kettősség. (Egy focicsapat, meg egy hazai... ööiizé...labdát kergető társulat.)

De azt gondolom, ilyen esetekben jön be az a kérdés, hogy kinek mi az értékrendje. Mint fentebb megbeszéltük, a nem túl dicső közelmúlt miatt kézenfekvő, hogy most az egész ország a DVSC mögé állt és áll, s sokkal inkább magyarnak, semmint ("csak") debreceninek látja azt - mégha ez az amúgy a régi, másodosztályban is kitartó debreceni törzsszurkolók közül néhányaknak bizonyos mértékig jogosan is bántja a szemét.

Magam is ide tartozom - kétlem, hogy a közeljövőbe magyar bajnokira utaznék Debrecenbe, hogy ott buzdítsam mondjuk az Újpest (Győr, Kaposvár, Nyíregyháza, stb.) ellen a DVSC-t, de a saját értékrendem szerint az a tény, hogy magyar emberként magyar csapatnak drukkolhatok Európa valódi elitjében, mindenképp felülírja azt az amúgy roppant erős kötődést, amit gyerekkorom óta alakítottam ki (személy szerint) a Juventus iránt.

Ergo egy DVSC-Juve meccsen bizony magam is a debrecenieknek szorítanék, mégha kicsit meghasonlott érzéssel is. Nem örülnék neki, ha rommá aláznák Cannavaroékat (lássuk be, ennek nincs is nagy esélye, gyakorlatilag a másik 31 csapat közül egy esetében sem), de alighanem mindent megadnék egy tisztes, egyenrangú, harcos csatában kiharcolt bármely szűk magyar győzelemért.

thetriggerhappy 2009.08.26. 15:57:56

@Walmer:

pedig van.

tetszik a poszt, tetszenek a reakciók és az, hogy nincs anyázás.

mivel a kedvenc külföldi csapatom (na, melyik az?) nem játszik a bl-ben, sőt, számomra szimpatikus csapat sincs, így nem lesz nehéz a dvsc-nek szurkolni.

nekem anno nagyon nem esett jól a sok celtic mezben virító fradista a puskásban, tudom, hogy ez "balkán", de egy olyan országban, ahol 15 évente jut ki csapat a bl-be, kicsit más a helyzet mint angliában, spanyolországban vagy az olaszoknál. ha mi is úgy állnánk, lehet, hogy meg sem nézném a debreceni meccseket.

neeskens 2009.08.26. 15:59:04

@Walmer: "Gyerekfejjel látott Messi gólból?" - hát az nem lehetett olyan régen....az illető elég fiatal lehet....

Komolyra fordítva - ez a fajta külföldi csapatokért rajongás szerintem a külföldi sztárzenekarokért, hollywoodi színészekért való rajongásra emlékeztet. Némileg belengi a globális fogyasztói kultúra diszkrét bukéja.

Illetve van a másik, amikor kéthetente látod a csapatod élőben, elmész velük idegenbe. Kikiabálod a torkod, plusz a balbekk a haverod osztálytársa volt és már ittatok együtt.

Persze ettől még szeretem nézni a külföldi bajnokságokat és vannak kedvenc csapataim is.

Feech 2009.08.26. 16:01:37

@shinigami: Kár hogy ők is a negyedik kalapban vannak, de ellenük is csak valami hatalmas szerencsével lenne esély.

Von 2009.08.26. 16:01:49

@Csöncsön:
:D nem kell bocsánatot kérned, nem azért írtam, csak pontosításként :-)

@Walmer:
szerintem felesleges ennyire ideologizálni, hogy a kedvenc csapadotnak szurkolsz-e, vagy a Lokinak.
Én, aki Man UTD-s ágyneműben alszom, nem szurkolnék a Manchesternek a Loki ellen. A miértje pedig egyszerű: ha olyan esetben, mikor a Unitednek kell a győzelem a Loki ellen, és a Loki mégis pontot szerez, hát hogyismondjam, úgy érzeném, hogy a kedvenc csapatom megérdemli a pofont.
Legtöbbünk kedvenc csapatai ellen semmi esélye nincs a Debrecennek, éppen ezért teljesen feleslegesnek érzem, hogy ilyen esetben a Loki *ellen* szurkoljak.

Von 2009.08.26. 16:02:47

@shinigami: sajnos a Standard Liége nem lesz 3. kalapos kb

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.26. 16:03:36

@shinigami:

Pedig sokkal egyszerűbb a helyzet: minden spanyol/katalán/baszk/galíciai/kasztíliai/andalúz/baleári/kanári-szigeteki stb. csapatot szeretek. :-)

Ha a Lokival játszanának? Legyen jó meccs, vagyis hajrá, Loki!

Walmer 2009.08.26. 16:03:42

@daneeka: de ez tökmindegy. csak azért írtam döntőket, mert azokazt tudom fejből. Ha Anglia már 30 éve nem nyert volna semmit klubszinten, akkor sem szurkolna egy Spurs drukker az Arsenalnak, egy pudli az Evertonnak senki ellen.

pietro10 2009.08.26. 16:04:02

Látod Walmer eléggé egyedül vagy a nézeteddel te "igazi szurkoló" :D

thetriggerhappy 2009.08.26. 16:04:20

@Walmer:

pedig van.

a poszt egyébként nagyon jó és különösen tetszik, hogy nincs anyázás.

mivel a kedvenc külföldi csapatom nem játszik a bl-ben, számomra egyértelmű a kérdés. egyébként is, anno nekem nagyon rosszul esett a sok celtic mezes fradista a puskásban.
tudom, egy interes nem szurkol a milannak, de ez itt magyarország, ahol 15 évente jut be egy-egy csapat a bl-be, szerintem itt más a helyzet. ha úgy lenne, ahogyan angliában, olaszországban vagy a spanyoloknál, én sem drukkolnék a dvsc-nek, lehet, hoyg meg sem nézném a meccseit. de mi itthon vagyunk, itt pedig kissé máshol járunk egyelőre, úgyhogy én szorítok értük, amennyire egy nem debrecenitől ez kitellik.

anno nekem

vár a tévé 2009.08.26. 16:04:58

nem érzem magam frusztrált pöcsnek, csak egy olyan szurkolónak, aki nem ezerkilométerekkel arrébb levö csapatoknak "szurkol" aminek jó ha párszor kijut a meccseire életében, hanem itt annak amibe beleszülettem, és azért a véremet adom, és lila vérem miatt a debreceni kondásoknak képtelen vagyok szurkolni. gyüjtögessék az uefapontokat a magyar bajnokságnak, de azért a kurva anyjukat, a bajnokságot is a kisteleki nyerte meg nekik részben. na csumi

Tika_ 2009.08.26. 16:05:42

@pietro10: eszembe se jutna. Gondolj Pancho tételére: egy csapásra nem lesz valaki(k)ből világklasszis.

Fura, de úgy nézem, hogy egyetértenék Walmerrel, ha olvasnám a kommentjeit...

@Von: ezt is megfordítanám ;). Feleslegesnek érezném, hogy a Lokinak szurkoljak, mert nem arra lenne szüksége :).

pietro10 2009.08.26. 16:05:50

@Walmer: Nem tudhatod hogy így lenne-e 30 év rengeteg idő.Nálunk meg istenigazából 50 évről van szó.

thetriggerhappy 2009.08.26. 16:05:51

@daneeka:

uígy látom én is. bárcsak tudnék legyinteni a debreceniek sikerére! :-)

Walmer 2009.08.26. 16:05:56

@Von: "Legtöbbünk kedvenc csapatai ellen semmi esélye nincs a Debrecennek"

Ezt írtam a témaában előszor, kb 6500 kommenttel ezelőtt. MU-s ágyneműd van? És a GI Joe-sat cserélted le rá?:-)

Romanes eunt domus 2009.08.26. 16:06:07

Azért szurkolnék a Debrecennek a Milan ellen, mert azt szeretném, ha az átlag européer polgárnak a magyarfoci szóról végre nem az Aranycsapat jutna először eszébe. Bármekkora istenek voltak Puskásék a maguk idejében, a mai futballszerető magyar lakosság körében olyanok, mint, Mátyás király, meg Toldi Miklós. Mesehősök, tudjuk róluk, hogy léteztek, de mégis, mára már csak a mendemondák maradtak meg az emlékezetünkben.

thetriggerhappy 2009.08.26. 16:07:01

@Titi120:

én pld kifejezetten kedvelem az ottani hangulatot. lehet röhögni.

pietro10 2009.08.26. 16:07:57

@vár a tévé: Nem kell verni a melled nem csak szurkolsz magyar csapatnak drága barátom. És a magyar foci sikereként fogd fel ezt nem pedig hogy melyik csapat érte el. Megjegyzem már ha a tied képtelen volt még egy EL körből is tovább lépni.

kroos 2009.08.26. 16:08:06

@Walmer: ,,"Legtöbbünk kedvenc csapatai ellen semmi esélye nincs a Debrecennek""
khm...a hétvégi produkcionkat látva...

Tika_ 2009.08.26. 16:08:28

@neeskens: "Komolyra fordítva - ez a fajta külföldi csapatokért rajongás szerintem a külföldi sztárzenekarokért, hollywoodi színészekért való rajongásra emlékeztet. Némileg belengi a globális fogyasztói kultúra diszkrét bukéja."

az emiatt érzett bánatodat a másik bejegyzésben egy 72 éves faszival tudod megvitatni ;)

mickeyknox 2009.08.26. 16:08:56

emlékszem, amikor a spanyol haverommal néztük a monaco-depor 8-3-at. szerintem megdöntötte a folyamatos káromkodás világrekordját spanyol nyelven, pedig hithű real szurker volt az istenadta!

persze ha a barca, vagy az atletico kap 8-at, meg se rebbent volna a szeme.

de azt el tudom képzelni, hogy egy milwall szurkoló a manchester united-rubin kazany meccsen nem húz usánkát a kobakjára.

Von 2009.08.26. 16:09:01

@Walmer: bocs, pedig végigolvastam a kommenteket, de nem emlékeztem :)
személyeskedésbe meg ne menjünk bele ha lehet :)
biztos lassú az észjárásom, de nem sikerült meglátnom az összefügést a GI Joe és a Manchester United között ;) :D

neeskens 2009.08.26. 16:09:15

sportgeza.hu/futball/2009/08/26/rudolf_loveset_ronaldoehoz_meri_a_sky/

MacAllister meg Hasselbaink azt elemzi, milyen gólt rúgott Varga és Rudolf. Nekem ennyi elég is a futball boldogsághoz.

kroos 2009.08.26. 16:10:04

@vár a tévé: ,,nem érzem magam frusztrált pöcsnek"

nem mi?
DDDD
TÖBB MINT 10 éve nem voltatok bajnokok és idejössz kondásozni?-lol

neeskens 2009.08.26. 16:10:32

@Tika_: nem értem mire gondolsz. Komolyan, melyik másik bejegyzés?

Walmer 2009.08.26. 16:12:07

@Von: poén volt, te hülye:-)

drP 2009.08.26. 16:12:17

Én biztos nem drukolnék a Debrecennek, ha a kedvencemmel kerülne össze. Nem is értem a kérdést, ez klubfoci, nem válogatottság, a Debreceni csapatról semmit sem tudok, nem is érdekel. Örülök, hogy bejutottak, de nem fogok nekik drukkolni olyan csapat ellen, akinek 15 éve szorítok minden évben. Sőt vessetek meg, de annak sem fogok örülni, ha mondjuk egy Debrecen-Olimpiakos meccset közvetít a tv mondjuk egy MU-Juve helyett. Amúgy meg kiváncsi lennék, hogy akkor is ilyen lenne-e a poszt és a kommentek többsége, ha monjuk egy kicsi "megosztobb" (hulye szo, de nem talalok jobbat) csapat jutott volna el ide, mondjuk a Fradi vagy az Ujpest. Megneznem, hogy egy UTE-barca meccsen a sok fradista hogy szurkolna az Ujpestnek. Mondom, orulok a Loki sikerenek meg minden, de azert ne legyunk mar alszentek ennyire, es ne iteljuk el azokat, akiket annyire nem hoz lazba ez a siker.

Walmer 2009.08.26. 16:13:49

@pietro10: ez az öreg, kroos-szal együtt épp most kezditek a "Nagy Magyar Összefogást" szétbarmolni.

Von 2009.08.26. 16:14:18

@Walmer: :D ok, reméltem, annak jó volt egyébként ;)

Csörszike 2009.08.26. 16:15:05

kiváló poszt, Benito! és valóban szánalmas senkiháziak szurkolnak csak külföldi csapatnak egy olyan országaban, amelynek 15 évente van BL csapata. nem kellene pl az undorító féreg liverpudliktól eltanulni a nk-i meccsen MU ellen szurkolást,stb.
de ezek az "szurkolók" már szerintem hiába néznek tükörbe, mert már úgyse látnák magukat, térdepelve orálisan fixálni valamely nyugati nagy klub kabalaállatját...vicces, amikor vmely kommentelő -talán walmer- azt írja, h ő elsősorban európai, másodsorban magyar, és ezért ő "logikaliag" indokoltnak tartja, h szurkolhat a MUnak. és hanyadsorban vagy angol? nulladik? képzeljétek már el: mennyire tartanánk szánalmasnak azt az angol/tadzsik/etióp srácot, aki országának egyik klubcsapata ellenében monnyuk a fradinak/vidinek/nyegyházának szurkolna??? az ilyen walmer-félék nem érzik magukat nyugati-talpnyaló önkéntes rabszolga-pondróknak???

Walmer 2009.08.26. 16:17:35

@Csörszike: 1.) nem én mondtam
2.) zsidózni mikor fogsz?

pietro10 2009.08.26. 16:17:39

"nyugati-talpnyaló önkéntes rabszolga-pondróknak"
:D :D :d

montipájton 2009.08.26. 16:20:30

Olvasva a kommenteket, egyre erősebb meggyőződésem, hogy az a normális menete a világnak, ha az ember klubszinten a saját kedvencének szurkol, akár magyar, akár külföldi.

valóban, miért érezné magáénak "borzongásig" egy újpesti, ha a Debrecen Pesten a Juventussal játszik? És miért borzongana egy Loki-fan, ha a Juve a Barcelonával vív BL-elődöntőt?

Ez nem "nemzeti ügy", tök igaza volt az Indexnek. Ez klubfutball, és szurkolás. Ennyi.

(Anno volt olyan fehérvári, aki Manchester United szurkolóként szembesült azzal, hogy a Vidi a MU-t kapja ellenfélül az Uefa Kupában. Igaz, az illető aztán túllépett a dilemmán, és belőtte a továbbjutást érő gólt a visszavágón, Wittmann Gézának hívták.))) )

Aki persze máshogy gondolja, az meg őszintén ordítozhat és sikoltozhat a Loki Bl-meccsein, akkor is, ha soha életében nem volt még Loki-meccsen. Nem vagyunk egyformák.

Egy dolog nem normális: frusztrált pöcsnek tartani azt, aki máshogy gondolja ezeket. Hm, Benito...?

el sastre 2009.08.26. 16:20:33

@vár a tévé:
én pl szurkoltam az újpestnek a vaduz ellen......

red7 (oda adjad befelé a labdát, bazzmeg!) 2009.08.26. 16:26:07

A kommenteket olvasva kicsit off, amit most kérdezek: nem tudja vki véletlenül a sorsolás menetrendjét? Vannak kalapok 8-8 csapattal, amiből összesorsolják a négycsapatos csoportokat? Vagy nem?

pietro10 2009.08.26. 16:26:40

@montipájton: Hány külföldi bl meccsen éneklik el a himnuszt a győzelem után????
IGenis ez nemzeti ügy.

Walmer 2009.08.26. 16:28:09

@pietro10: De nem mindenkinek. nekem nem az.

Hispan07 2009.08.26. 16:31:55

Totálisan és marhára egyetértek _benitoval. ennyi.

t.o.d. 2009.08.26. 16:33:12

Tegnap este rendesen berúgtunk. :-)
Szép volt, Loki. :-)

Azt a kérdést, hogy egy Loki-MU-n kinek drukkolnék, ma már feltették. Ha a győzelem kellene e MU-nak a továbbjutáshoz, akkor a MU-nak. Minden egyéb esetben azért szorítanék, hogy a Loki verje meg oda-vissza a 2. és 3. kalapos csoporttársát, legyen csoportelső a MU, gólkülönbséggel (itthon 9-8 a Lokinak, odakinn 9-7 a MU-nak) :-)

A másik meg: hogy lehet összehasonlítani a Pool, vagy a Milan drukkereit a magyarokkal? Itt nem az van, hogy mindig bent van minden nagy csapat a BL-ben, hanem uszkve tizenötévente egyszer bekerül 1 magyar alakulat.

Az angol Pool-drukkerek meg azért szorítanak a Milanért a MU ellen, mert tudják, hogy a Milan ellen van esélyük továbbjutni.... ;-) Egyébként én vagyok az UFÓ kivétel, nekem a MU és a Roma után a Pool a harmadik kedvenc (ez még a kozmalacis időkben lett így)

daneeka 2009.08.26. 16:33:40

@Walmer: Hát látod, ezt én így nem tudom megítélni, hogy ilyenkor mi lenne. Ami biztos, hogy egy Juventus szurkoló szerintem a Liverpool ellen bármelyik olasz csapatnak képes lenne drukkolni.

t.o.d. 2009.08.26. 16:38:19

@Csörszike: hát baszki, ez azért sok. Miért hazaáruló az, aki nem a Debrecennek szurkol a BL-ben? Nem értek vele egyet, de azért nem pondró. Meg ha valakit fikázol, legalább nézd meg, hogy ő követte-e el a "vétséget"...

shinigami 2009.08.26. 16:40:45

@daneeka:
sztem a pool ellen barki kepes szurkolni barkinek (najo ezalol kivetelt kepeznek a pool fanok es az ha az inter az ellenfel)

balu11 2009.08.26. 16:43:48

nekem is tetszik a poszt, egyet is értek vele

én mondjuk komolyan érzelmileg csupán a magyar válogatotthoz és szülővárosom (ami a lehető legmesszebb van Debrecentől Mo.on)klubcsapatához (csapataihoz) kötődöm, de azért persze van kedvenc külföldi csapatom, akiknek nagyon is szorítok, szurkolok - és igen, asszem jobban izgultam pl. múlt héten a bolgár egyenlítés után, mint egy Arsenal BL-döntőn (a sok közül :))

én az egész külföldi kedvenc kontra magyar klubcsapat kérdésben azt hiszem "megengedőbb" álláspontra helyezkedem, mint itt többen - nálam ott van a vonal, ami még tolerálható, amit (asszem) vul-kahn barátunk jelzett: kedvenc külföldi továbbjutása vs. lokinak 3. hely sem lehetséges meccsen megértem talán a dolgot...

bár igazából nem, csak elfogadom :)

de az ilyen "lehet-e jegyet kapni majd a vendégszektorba?" jellegű kommentekhez inkább no comment, mert még csörszike-i vehemenciával reagálnék...

LTL 2009.08.26. 16:45:26

Istenem add, hogy a Milán legyen a loki ellenfele!

Egyrészt ha a Ronaldizét na, szóval a Fogaskereket kikapcsoljuk, még esélyünk is lehet, másrészt pedig így tutira nem kerülhetünk össze az egyetlen valamirevaló olasz csapattal, az Interrel!

Von 2009.08.26. 16:45:32

@neeskens: megtaláltam a vidit is: www.skysports.com/video/clips/0,23791,16427_5504545,00.html

elég hosszú és természetesen a végén beszélnek a Debrecenről, de jó látni :)

Csörszike 2009.08.26. 16:46:37

nem hazaáruóztam le senkit. zsidózni pláne nem fogok-ez nemis értem, hogy jött ide. legyetek szívesek, és csak arra a kérdésre válaszoljatok, h szánalmas-e hogy olyan szurkolótáborba ácsingóznak egyesek, amelynek ab ovo nem lehetnek tagjai???
walmer, ne haragudj, ha nem te voltál, ezért is írtam bele a "talán" szócskát. ennyi komment között néha elvész az ember...

bjoe0502 2009.08.26. 16:48:03

sztem így már össze zsugáznak annyit a fiuk hogy lesz egy faja stadion debrecenben.......én ezt szeretném leginkább

Csörszike 2009.08.26. 16:51:55

Balu11, jó hogy mondod: ez azért télleg mindennek a legalja, kimmeni a népstadion vendégszektorába. erre talán még a jóöreg dobrev-család sem vetemedett tegnap, hamár a politikusok szóba jöttek:-))))) basszus tv2 mennyire nyal már viktornak? már helyezkednek a jövőre tekintettel...
technikailag a sorsolás 4 kalapból történik, nemtom, h vki belinkelte-e, ha kell, nekem megvan, csak kicsit hosszú, nem pötyögném be, ha van vkinek egy linkje...

daneeka 2009.08.26. 16:52:58

@shinigami: Hmm, most hogy mondod, nem volt könnyű dolgom a pool-inter bl meccsen annó, úgyhogy inkább Dr House-t néztem.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.26. 16:53:33

montipájton két kommentjével értek egyet maximálisan. a poszt odáig még vállalható, h fura, ha vki nem tud örülni ennek kicsit se, de szerintem bőven érthető és semmi köze a frusztrált pöcsökhöz. nem vagyok elkötelezett egyetlen magyar klub iránt sem, de nagy fantázia nem kell ahhoz, hogy megértsem, ha vki nem örül. én persze nagyon örülök és nagyon ordítottam a góloknál.

nyilván mindenkinek addig "nemzeti ügy" (hee?), amíg nem jön a kedvence szembe. ja, majd az eredendően fradi-drukker, aki mellesleg fanatikus Real-szurkoló, a kiesés szélén álló madridiak ellen szorít az - egyébként - utált Lokinak, h hátha lesz egy pontjuk az utolsó fordulóban. ez egy szatíra bevezetője is lehetne.

hogy mi a véres turháért kéne nekem a Bayern ellen a totálisan közömbös, semleges, irreleváns Debrecennek drukkolnom, ez egyszerűen rejtély.

kroos 2009.08.26. 16:56:49

Két dolgot nem értak.
1.
hogy a rákba lehet véleményt mondani a magyar bajnokságról ha nem is nézel meccset vagy 10 éve.
Ez kb. olyan mintha én kinyilvánitanám hogy a skót foci favágó,sose csinálnak egy kényszeritöt se, a legbonyolultabb taktikai elem egy meccsen a nagybedobás stb..és hasonló sztereotipiák.De meccset 1-et se nézek.Ennek mi értelme van?
Miközben lehet alapja mert a Celtic irányitóját Donatit az Ujpest akarta leigazolni.ha ez már szóba kerül........

2. egy indexes cikk apropojáj kikértétek magatoknak hogy miért ne szurkolhatnátok a Lokinak vagy ilyesmi.
És most? Most meg azt mondjátok hogy teljesen természetes ha valaki a reálnak/munak/barcának szurkol a Loki ellen????
Ez hogy van?
Innen üzenem hogy az ilyen szurkolásból nem kér a civis város.

Boxi_911 2009.08.26. 16:57:28

Idézek 2 SMS-t az adásból:
"A Loki - mint bármely más magyar csapat - nem tud játszani, csak szerencséjük volt"
"Ha a Loki bejut a BL-be, az nem szenzáció lesz, hanem tragédia. MINDÖRÖKKÉ FERENCVÁROS"

no comment... :S

shinigami 2009.08.26. 16:58:51

@Boxi_911:
a mindorokke fradi resz igaz, amit elotte irtak az meg szanalmas

Senderos 2009.08.26. 17:00:37

@drP: bezzeg ha a kedvenc csapatoddal játszik majd a loki, akkor majd örülsz, hogy adja a tv, mertha nem egy magyar csapattal játszana, hanem mondjuk az apoellel, akkor a halál se közvetítené

Mr.AT 2009.08.26. 17:00:39

@Boxi_911: Ezek olyan klasszikus magyaros smsek. Igazi irigy, rosszindulatú, velejéig sunyi és lehúzó köcsög nép vagyunk. Monnyunk' le.

crouchy 2009.08.26. 17:00:55

@Csörszike: na elmész te a jó büdös picsába! És az is aki ezt most kimoderálja de Csörszikéjét otthagyja. Mi a faszt képzelsz magadról? KI a lófasz vagy te?

Von 2009.08.26. 17:00:58

@LTL: ki az a Milán? ;-)

kroos 2009.08.26. 17:01:26

szurkolunk a Debrecennek amig nem kényelmetlen mi?
el se hiszem amiket olvasok....ezért kellett elvinni a meccset Pestre? Hogy 30 ezren nézzék a meccset?
Miközben az Oláh Gabiban 10 ezren olyan hangulatot csinálunk hogy még Ujfehérton is hallják?
Itt legalább ha kevesebben is de a Debrecennek drukkolnának nem a Reálnak.

Dr Zoidberg 2009.08.26. 17:03:45

Mióta a Siófoki Bányász nem Siófoki Bányász többé (és itt most nem 2005-re gondolok, hanem 1998-ra), azóta engem sem izgat fel különösebben a magyar foci, de extázisban üdvözöltem a Loki sikerét, és tettem volna ezt bármelyik magyar csapattal, lehetett volna az akár a Tabak SE Tokodaltáró is, a Fradi, vagy az Újpest, bármelyik.
Nemzetköziben magyar csapatnak szurkolni kábé olyan nekem, mintha a magyar válogatottnak szurkolnék, feltétel nélküli odaadás. Így nálam egyértelmű az is, hogy bármelyik kedvenc külföldi klubom ellen a Lokinak szurkolnék.

Boxi_911 2009.08.26. 17:05:15

@kroos: Majd most lesz pénzetek új stadionra, és akkor lehet a hangulatot otthon csinálni... Sajnos amíg nem megfelelő (a FIFA szerint) a stadionotok, addig sajnos el kell viselnetek a plusz 3-400 km-t és a Real/MU/Inter/stb mezeseket is... ;)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.26. 17:06:02

@kroos: Nagyon gyakran csinálod amit most, hogy sok különböző véleményt összegyúrsz és azzal kezdesz vehemensen vitatkozni. Valóban sokan írták a kommentek között, hogy kedvenc külföldi csapatuknak drukkolnának a Loki ellen, de még többen azt, hogy bizony külföldi kedvencük ellen is a Lokinak drukkolnának.

És az is finom ám, amikor te az debreceniek egyikeként az egész város nevében nyilatkoztatsz ki. Nem akarsz politikusnak menni?

Én azt mondom, ha megengeded: Hajrá Loki! Várjuk a sorsolást!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.26. 17:08:50

@Mr.AT: Az én felfogásomban egy népről élhetnek ugyan sztereotípiák, de ettől még egy nép nem ilyen vagy nem olyan. Az egyes ember ilyen vagy olyan.

balu11 2009.08.26. 17:14:45

szomorú egyébként, hogy az utóbbi fél év egyik legszemélyeskedőbb vitája kezd kikeredni egy magyar csapat BL-be jutását ünneplő posztban...

úgyhogy én ki is szállok a vonalból (és megyek lassan zöld-fehér rangadót nézni :))

seamus gonzalez 2009.08.26. 17:15:33

Hajrá Debrecen!!
Köszönjük, és maximális büszkeség!! Hátha nem kell újra 14 évet várni (legutóbb 18 voltam, bakker!!!) és a Honvédnak is összejön egyszer... valami.

Mr.AT 2009.08.26. 17:15:52

@popp: Nyilván. Viszont a sztereotípiák általában nem ok nélkül születnek. Más országokban, ahol eddig éltem, nem tapasztaltam olyasmit, hogy szimpla irigységből meghúzzák a szomszéd kocsiját lakáskulccsal.

Csörszike 2009.08.26. 17:18:34

@crouchy: lényegileg tökmindegy, amíg te ilyen alpári stílusban szánalmaskodsz. liverpudlik pincsije. nyalogasdd csak a nagy piros gazda kezét, hátha "klubhűséged" jutalmául kapsz majd egy jegyet a vendégszektorba:-)))

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.26. 17:19:27

@Mr.AT: Oké vannak tirpákok, de te vagy én gondolom nem tennénk ilyet.

értelmetlen_nevű 2009.08.26. 17:21:06

@Csörszike: vegyél vissza légy oly kedves. nekem sem tetszenek az "európai vagyok elsősorban, másodsorban magyar" jellegű szövegek, de te voltál az első, aki igazán primitíven nyilatkozott meg ebben a témában.

Csörszike 2009.08.26. 17:22:10

a magam részéről lezártam, az általam feltett kérdésre senki nem reagált, pedig télleg kiváncsi lettem volna...
alpári sárdobálásba meg nem megyek bele, úgyhogy inkább Szép volt fiúk, hajrá Loki, a viszontlátásra!!!

értelmetlen_nevű 2009.08.26. 17:24:18

@Csörszike: Konkrétan te kezdted a sárdobálást. Egyébként tényleg kár lenne összeveszni, pláne egy győztes meccs után.

Csörszike 2009.08.26. 17:24:37

@értelmetlen_nevű: csak annyit, h te meg légy oly' kedves, olvasdd el mégegyszer a kommentjeimet, és jelöld meg a "primitív megnyilatkozást"!

értelmetlen_nevű 2009.08.26. 17:29:32

például:

nem kellene pl az undorító féreg liverpudliktól eltanulni a nk-i meccsen MU ellen szurkolást,stb.

az ilyen walmer-félék nem érzik magukat nyugati-talpnyaló önkéntes rabszolga-pondróknak


-----------
Én sem igazán értem, hogy valaki miért nem érzi a saját csapatának a Debrecent, de az ilyen megjegyzéseket tartogasd más helyekre. köszi!

Ferguson 2009.08.26. 17:31:48

@Csörszike: "vicces, amikor vmely kommentelő -talán walmer- azt írja, h ő elsősorban európai, másodsorban magyar," - én írtam srác. Hozzátéve, h "ezer éve" nem nézek magyar klubfocit, nincs kedvenc magyar csapatom, fel se tudom sorolni a debrecen tegnap kezdőjét, ellenben a MU-nak a reserve team-jét is jobban ismerem, mint a loki kezdőjét és több mint 10 éve velük "kelek és fexem". Ezek után számomra egyértelmű, h kinek szurkolok/szurkolnék egy loki-mu-n. Sőt, tulajdonképpen már meg is tettem, mivel kint voltam a zte-mu-n és a korábbi loki-mu-n is, talán kitalálod kinek szurkoltam :) Elhiszem, h ez sokaknak visszataszító, meg tudom érteni, de azért kicsit moderáld magad légyszi. A MU amúgy tulajdonképpen már nem v nem csak angol klub, hanem egy nemzetközi brand, olyan, mint a NIKE, csak azt viseled, az MU-nak meg szurkolsz. Nézz körül a lakásodban, neked is vannak biztos NIKE v adidas stb. cuccaid, pedig megvehetnéd a budmil-t is. Csak éppen gondolom a minőséget keresed. Na, nekem ugyanez a felfogásom a MU-magyar klubfoci viszonylatában. Miért kéne nekem egy magyar focicsapatnak szurkolnom csak azért, mert magyar vagyok? Jah, és tényleg, én elsősorban európainak érzem magam és csak másodsorban magyarnak...

Peral 2009.08.26. 17:34:26

Hello.
Szeretném azok sorát növelni, akik - mondhatni jobb nem lévén - már gyerekkoruktól egy európai nagy csapat mellett tették le a voksukat, de ha akarnák sem tudnák magukat egy ilyen helyzetben nem magyarnak érezni, és örülni egy számukra kevésbé fontos, de hazai csapatnak.

Ha meg összehozza a kettőt a sors... hát a ZTE győtelmének is örültem anno :)

értelmetlen_nevű 2009.08.26. 17:38:14

@Ferguson: ezt az európai szöveget ne nagyon erőltesd légyszíves, főleg ne itt.

crouchy 2009.08.26. 17:40:41

@Csörszike: @balu11: miért kell nekem egy debrecennek szurkolnom? Azért mert ide születtem? Ráadásul messze nem debrecenbe, attól 200 km-re legalább. Ezek klubbok nem válogatottak. Inkább majd azoknak szurkolok, akiket én választottam. Persze csörszike szerint nem lehetek tagjai egy külföldi csapt szurkolótáborának. Megint kérdezem csörszike ki a fasz vagy te hogy ezt megmodjad?

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.08.26. 17:43:11

Nagyon faja ez a kinek ér szurkolni vita, most már csak azt kellene tisztázni, hogy mi van akkor, ha én a Debrecen játékosa vagyok, de gyerekkorom óta (mikor még nem voltam a Debrecen játékosa) X-nek drukkolok, és most X ellen kell játszanom a csoportban.

Rúghatok neki gólt? És ha igen, akkor azért mert

a) magyar vagyok
b) a Debrecen játékosa vagyok
c) frusztrált pöcse-e vagyok

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.26. 17:45:19

@heinrich: profi vagy ,aki azt csinálja, amit a szerződésben vállalt. szép is lenne, ha ez a gyerekkori szimpátiáról szólna...

értelmetlen_nevű 2009.08.26. 17:45:45

@Ferguson: nem ide való téma, ne nyissunk erről vitát. így is meg lehet a hozzászólás rekord.

nasteey 2009.08.26. 17:47:30

@mocsing: Ennyi. Bár van bennem kétség, Drenthe gyerekkorában Barca drukker volt, mégis Real játékos lett. A decemberi Clásicó legnagyobb madridi helyzetét hagyta ki. :D

Ferguson 2009.08.26. 17:47:55

@értelmetlen_nevű: oks, értem, csak utálom, ha homályban hagynak... :( Üdv

értelmetlen_nevű 2009.08.26. 17:51:59

@heinrich: A juvének bármikor bármennyit lőhetsz, sőt!

értelmetlen_nevű 2009.08.26. 17:57:06

@Ferguson: Szerintem európai identitás mint olyan nem létezik. 100 év múlva ez lehet, hogy másként lesz, de most ilyen - "mekkora kár hogy kelet európai országban születtem, így egy kicsit angolnak érezhetem magam" - jellegű komplexusnak tűnik (no offense). Nincs vele semmi baj, de nem hangoztatnám.

kroos 2009.08.26. 17:57:41

@heinrich: ennek semmi köze az egészhez.
Játékosként nyilván az van amit mocsing irt.
Én egyszerüen megmondás + arcolás nélkül nem értem miért szurkol valaki a lokinak ha a fötáblán meg a ,,saját" külföldi klubjának szurkol.
Nekem ez rettenetesen furcsa és képtelen vagyok megérteni.

szeme közé, laposan! 2009.08.26. 17:58:25

@kroos: "Innen üzenem hogy az ilyen szurkolásból nem kér a civis város." Hát, Debrecenben van elég szurkoló, akik majd szurkolnak a Lokinak, ne izgulj. A magam részéről magasról teszek a DVSC-re, mert rühellem őket, mint a szart (voltam Debrecenben sokszor, szép város, stb.), én egy másik város csapatáért szorítok, de végignéztem az összes selejtezőjüket, mert érdekelt, hogy mire mennek és örültem, hogy a főtábla lett a vége. Mégpedig azért, mert így több emberrel lehet idehaza a BL eseményeiről beszélgetni, több embert vonz majd a csoportkör, legalábbis, de hidd el, pont leszarom, hogy a Loki mit ér majd el! Mind az egyes meccseket tekintve, mind hosszabb távon. Nem fogok a sikerükért szurkolni, de örülni fogok, ha gólt lőnek, a fentiek miatt. És ha esetleg a kedvenc külföldi csapatom ellen játszanak majd, akkor szépen bontok egy sört és élvezem a meccset - bukni nem bukhatok rajta. A végén az jut majd eszembe, hogy mégsincs új a nap alatt. Ha meg netán véletlenül a Debi nyer: nos, ugyanúgy elküldöm a picsába őket, mintha egy NB1-es meccs lett volna, de a szám sarkában ott lesz a mosoly, hidd el.

Akkor most én is szar vagyok?

Ratttatattta 2009.08.26. 17:58:50

hű mennyi Loki drukker van itt hirtelen

azért nagyon kiváncsi lennék a most kinyilatkoztató Juve,Barca,Bayern,MU,Arsenal drukkerekre ha a tavalyi Bl-rendszer van és a csapatuk (az igazi,nem az újdonsült Loki,akinek még a kezdőjét sem tudják sokan innen) hogy kinek drukkolna akkor ha a Loki a 3. selejtező körben megkapja ellenfélül az Arsenal-t, a MU-t,. a Juve-t a Milan-t, a Barca-t a chelsea-t a Real-t Bayern-t stb.

tehát a 3. selejtezőkörben ,ahol kiesésre megy a játék,nem babra

na ??

a Juve-sok drukkolnának a Lokinak,hogy a nagy Juve az Uefa-ban bohóckodjon ?

Arsenal fanok a sok PL 3-4. hely után szeretnének egy Uefa-kupát is maguknak ?

nem ám holmi csoportmeccsen ahol drukkolok a Lokinak,mert a másik 2 ellenfél ellen mégössze lehet gereblyézni a továbbjutást...

pl. volt egy zte-mu meg Loki-Mu párharc nem is olyan rég,ott a MU fanok örültek volna egy MU-s uefa-kupa menetelésnek,kvázi a Loki miatt ?

be lehet helyettesíteni a Mu helyére a kedvenc csapatot

a klubfoci nem egyenlő válogatott focival,sztem

Hispan07 2009.08.26. 18:00:16

Bakker, a magyar foci legnagyobb sikere ebben az évezredben - és ahelyett, hogy együtt örülnénk, már megint egymás torkát szorongatva balhézunk. Gáz. Mindenesetre:

1. Magyar vagyok, nem turista, és max sokad sorban európai.
2. Nem tom, szurkolnék-e a kedvenc csapatom ellen magyar klubnak. Majd ha ott tartunk, megírom, mit érzek.
3. Tök igaza van továbbra is _benitonak: itt és ebben az országban is túl sok a frusztrált pöcs. Na, ez a baj.

hmikey 2009.08.26. 18:00:18

Érdekes ez a ki kinek szurkol dolog. Én nem a kötődéses, vehemens szurkesz vagyok, mondhatni antiultra, én a jó focinak szorítok. Viszont kialakulnak meccsnézéssel bizonyos polarizációk, ez elkerülhetetlen. Van mondjuk egy játékos, akit nagyon kedvelsz, vagy nagyon utálsz, hol születtél, milyen jellegű labdarúgást szeretsz, stb.

Én pl. természetesen a Magyar válogatottat, és a Tatabányát tudom elsősorban, mint születési hely szerinti alapot "felmutatni" - persze a bányász most épp nincs sehol, viszont én még láttam anno Kiprichet, Plotárt meg Vinczét egy csapatban. Sőt, a "Csapó fia" évfolyamtársam volt :)

Ugyanakkor tetszik a Barca stílusa, ugyanakkor nem csípem a Bayern-t, és rühellem pl. céronáldót, ergo az MU meccseken nem nekik szurkoltam, pedig Rooney-t pl. kedvelem. A Realnak sem fogok. Tetszik a Sevilla, a 'Pool, a Juve meg a Milan, az Inter viszont megint csak unszimpatikus.

Lehet mondani, hogy divatrukker vagyok, persze. De szerintem csak futballkedvelő vagyok. Akkor meg miért ne szurkolhatnék a Debrecennek, vagy akárkinek, aki nekem tetszik?

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.08.26. 18:01:01

@mocsing: költői volt a kérdés, de köszi precíz választ :)

Amúgy meg drukkolj csak a Bayernednek nyugodtan, de ne csodálkozz, ha valemelyik állat veséntalpal jorkyn. (btw frankó volt a listás leveled) :)

kroos 2009.08.26. 18:03:17

és szerintem nem frusztrált pöcs aki nem szurkol a Lokinak,
nincs pályánk ez kurva gáz ezért kell olyanok elött játszani akiknek nem szivügye feltétlenül ez a csapat.
Mégegyszer mindenkinek joga van annak szurkolni akinek akar nem frusztrált pöcs senki.(még ha heinrich vagy benito annak is tart )
de nekem ettöl függetlenül jogom van ,,nem érteni" azt hogy hogyan lehet a Loki (vagy bármely más hazai csapat) ellen szurkolni.
És attól az embertöl meg elnézést kérek aki bedobta elöször a kérdést hogy ,,kinek szurkolnál a lokinak vagy a kedvenc nyugati nagycsapatodnak" mert igenis van létjogosultsága a kérdésnek.Sajnos.

raoul_duke 2009.08.26. 18:03:42

De sok a hozzászólás, nem is bírtam mindet elolvasni, csak annyi jutott eszembe, hogy

- bárki ellen a kedvenc csapatomnak szurkolok
- nem rakok a kérdő mondatba "-e"-t (ill. az "-e"-s mondat végére kérdőjelet)
- a BL-től nem szarom le kevésbé a DVSC-t

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.26. 18:07:08

@heinrich: Juve-nak 3 pont kell a továbbjutáshoz, utolsó forduló, otthon fogadják a Debrecent 23 fő őrjöngő torinói előtt. Loki rég kiesett, pontja sincs. te tényleg drukkolnál a Lokinak? de továbbmegyek, sztem akkor se, ha az első fordulóban találkoznak. hiába mondod, úgyse hiszem el, ennyire ismerlek :)

téged nem kell sehol talpalni, bence szanaszéjjel rúgja úgyis a mogyijaid :)

(listás levélért mea culpa, legott pótolom)

crouchy 2009.08.26. 18:08:02

@Hispan07: örlüni lehetne úgy is hogy közben nem küldöm el a picsába azokat akik nem annyira örülnek. de ha leküldöm ne csodálkozzak ha ők is elküldenek.

értelmetlen_nevű 2009.08.26. 18:08:39

@Ratttatattta: bazzeg, egyre durvább kérdések, a végén szembeköpöm magam.

És mi van, ha a nagynéném takarítónője bejelölte iwiwen a ellenfél irányítóját? Akkor most muszály nekik szurkolnom? És mi van ha a takarítónő ellopta a nagynéni kedvenc ágytálát, viszont az ellenfél irányítója nem jelölte őt vissza? akkor ez jófejség volt tőle? lehet mégse annyira ócska csapat! ha utálom a piros színt, akkor szurkolhatok a Liverpoolnak? ha két olyan csapat játszik a kieséses szakaszban akiket rühellek, akkor számítanak a szülővárostól mért távolságok?

pietro10 2009.08.26. 18:12:19

Gyerekek az egésznek a lényege szterintem csupán annyi hogy leszámítva pár magát "komoly szurkolónak" tartó embert tegnap mindenki szívből örült a loki sikerének.
Az, hogy a kedvenc csapatának szurkol-e ha összekerül a debrecennel az már szíve joga. _benitot idézve viszont a puskásba kilátogató az "ellenfél mezében pompázó senkiházi"-ak viszont már a másik véglet. Én is nyilván kimegyek majd ha pl.: a juvéval játszanak de nem a mezemben és nem fogok szomorkodni ha gólt lő a loki.
A lényeg ismétlem, hogy ez most egy hatalmas siker és teljesen mindegy, az hogy klubszintű mert mivel a válogatott nem igazán brillirozott nemzetközi szinten eddig ezért most a Loki az aki felhívta kis hazánkra figyelmet európában.
KÖSZÖNJÜK!!!!

crouchy 2009.08.26. 18:12:21

ez az egész olyan mintha én hiába akarok a peti barátja lenni, nekem muszáj a tomival barátkoznom mert ő lakik a szomszédban.

flea 2009.08.26. 18:12:33

Elnézést, ha valaki mondta már, de sorsolás ügyileg nem az lenne a legjobb a Debrecennek, ha az első két kalapból kolosszális, a harmadikból meg gyenge ellenfelet kapna?

Mer' ugye a harmadik hely elérése így lenne a legkönnyebb... Valamint mindenki megtalálná a számítását, az is, aki sikerekért akar szorítani, meg az is, aki sztárokat akar látni.

értelmetlen_nevű 2009.08.26. 18:14:59

@pietro10: korrekt, akár végszónak is beillene.

Von 2009.08.26. 18:24:05

@flea: én ezzel teljesen egyetértek, én kifejezetten ezt szeretném. más kérdés sajnos, hogy a 3. kalapban sem nagyon van ránézésre fogható csapat

bög 2009.08.26. 18:25:55

Feltűnt valakinek, hogy a levszki szurkolóknakvolt egy dala a gyöngyhajú lány dallamára? ehhez egy kis adalék:bulgáriában a mai napig slágernek számít a gyöngyhajú lány (magyarul!), ottani tartózkodásaim alkalmából többször is volt szerencsém hallani bárokban,diszkókban.

kroos 2009.08.26. 18:26:18

innen meg egy lépés hogy valaki a svédeknek drukkoljon merthogy a magyarfocit leszarja meg pl. Ibra a kedvence.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.26. 18:30:07

@kroos: innen egy elég nagy lépés, ez pedig egy elég nagy túlzás, ráadásul felesleges demagógia. ha anno Kahn a Lokiba igazol se drukkoltam volna soha nekik a Bayern ellen.

chrisred 2009.08.26. 18:30:34

@Csörszike: Szerintem az undorító féreg liverpudlik soha nem jelentették be nyilvánosan, hogy a MU ellen szurkolnak BL meccsen. A MU undorító féreg menedzsere viszont igen, hogy a 2007-es BL döntő után Milan győzelem esetén az Ancelottitól kapott borral ünnepel; a MU undorító féreg csapatkapitánya is, hogy a 2005-ös BL döntő látványától rosszul lett. A Liverpool undorítő féreg csapatkapitánya viszont azt nyilatkozta, hogy 2009-es döntőben a MU-nak szurkol.

vargamma 2009.08.26. 18:34:01

ha tavaly a Milan indulhatott volna a Bl-ben és össze sorsolták volna a 3. selejtezőkörben a magyar bajnokkal (MTK) akkor én bár régóta milandrukkoló vagyok - a magyar bajnoknak drukkoltam volna.
ez van.

wan2bee 2009.08.26. 18:36:04

ha pl a chelseat sodorja a zugloi gyepre a sors, akkor er kimenni Arsenal mezben? Amugy amig az embernek nem a kedvenc csapata jon ide egy vonaljegyni tavolsagra, addig illik drukkolni a Lokinak, de ha megis igy alakul, akkor ne sertodjunk mar meg, hogy a magyar focit elvbol nem koveto idegenszivu barbarok kepesek szoritani azert a csapatert, akit amugy a rongyosra markolt poszteren lat csak a mosdo ajtajan, meg a tvben 3 hetente egyszer, amikor a kapitalista tvtarsasagok es kabelszolgaltatok kenye-kedve ugy kivanja.. Ha a statisztikat nezzuk, 6 meccsbol 4-en mindenkepp a lokinak fog szoritani az egesz orszag. amen. De ha kiveri a csapatomat a csoportkorben, akkor szerintem meg is dogolhet ott, ahol van.. :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.26. 18:42:17

Szerintem az egész végtelen vitafolyamnak egyetlen tanulsága van:

MINDENKI MÁSKÉPPEN SZURKOL.

Hozzáfűznivalóm pedig ennyi:

AKI NEM FOG TUDNI ÖRÜLNI A LOKI GYŐZELMÉNEK, CSAK AZÉRT, MERT EGY ÁLTALA KEDVELT KÜLFÖLDI CSAPAT ELLEN ÉRI EL, AZ MAGÁRA VESSEN.

A magam részéről ezzel le is zártam a vitát. :-)

kroos 2009.08.26. 18:43:37

@mocsing: rendben.
De elindult egy folyamat és ha néhány év mulva majd itt tartunk akkor...
pl 94-ben a honvéd-mu-n szerinted ez kérdés lehetett hogy kinek szurkolj???

wan2bee 2009.08.26. 18:44:36

btw azert drukkolnek az agyusoknak a Loki ellen, mert ket klubcsapatrol van szo. nem drukkoltam soha a fulhamnek vagy a hull-nak, mert volt ott magyar jatekos. ugyanez a helyzet a Lokival is. Klubcsapat. Viszont nem kerdes, hogy magyar valogatottnak drukkolnek minden nyugati fotballnemzet elott. Lokinak csak szoritani tudnek max. mert ugyis eselytelen barmelyik csapat ellen a 32-ben. Annak orulnek, ha egy szinten lenne a Loki az Arsenallal. Akkor elgondolkodnek, hogy kinek is drukkoljak. De addig marad az a foci, amit elvezek..

kroos 2009.08.26. 18:45:54

@Csöncsön: nekem pl. furcsa volt hogy a 62.-es Vb-kapcsán nem arról beszéltünk hogy Albert mekkora király hogy Tichy-e a legjobb csatár, hogy Mészölynél van-e jobb védö hanem hogy a spanyolok milyen faszák voltak.

Ratttatattta 2009.08.26. 18:49:17

@Csöncsön:

na Te főleg biztosan a Loki győzelmének örülnél,ha a Barca a selejtezőben összefutna vele,és a nagy Messi meg Iniesta adott esetben az Uefa-kupában tolhatná a bogyót

nyilván erre már nem kerül sor,bár akkor hallgathatnánk,hogy az Uefa-kupa miért ér többet a Bl-nél valójában

raoul_duke 2009.08.26. 18:49:24

@Csöncsön: rég volt. Vagy rosszul tudta ő is ;)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.26. 18:50:20

@kroos:

Az '58-as vébé kapcsán meg a brazilokról. Így alakult.

pietro10 2009.08.26. 18:50:43

@wan2bee: "magyar focit elvbol nem koveto"
Mi bajod van neked ember? Mi az hogy elvből nem követed?

kroos 2009.08.26. 18:53:38

@Csöncsön: a 66-osból kezdj el még most készülni.!!!!!!

Kisvárosi Fojtogató 2009.08.26. 18:57:33

@Csöncsön: Nem olvastam végig a vitát, ennyiből nagyjából ki is derült, miről volt szó. Teljesen evidens, hogy a Lokinak kell szurkolni, ha a MU-val vagy főleg az Arsenallal játszik, a Bayernről már nem is beszélve (ha egyáltalán ők ott vannak, a fene se tudja, de nem is érdekel), de ha pl. a Poollal, akkor a Poolnak. Nemzeti érzésnek vagy minek itt nincs helye, csak a klubhűségnek.

freiwald 2009.08.26. 19:01:11

Egyszer itt egy hasonló táma okán ebben a "vajon felér-e nekem Baktalórántháza vagy éppen Lajosmizse a Milannal?" kérdésben színt vallva, azt találtam állítani: a szívügyeket nem szokás megmagyarázni. Ha magyarázni kell az egész már nem szerelem, csak felmelegített káposzta. Szóval nincs tudathasadásom és nem érzem magam senkiházinak, amiért ha úgy érzem, képes vagyok rajongani más nemzet fiaiért. Természetesen a Lokiért szívből fogok szorítani, de ez a magyarságtudatomból fakad s nem a Debrecen drukkerségemből. Viszont amikor a Milanért izgulok, az zsigeri kérdés. Fiatalkorom éveiben a Fradi szeretete jött ugyan magától is családi oldalról és ma is szurkolok nekik, de a Milan úgy jött házunk tájára, hogy bár hívatlanul kopogtatott én mégis beengedtem, mert olyan szimpatikus volt rajta az a piros-fekete mez és nem utolsó sorban tetszett, amit láttam.Ennek eredményeképpen ma is ott ül ez a hivatlan vendég a nappaliban, ha megdobban a piros-fekete szív. Pedig akkortályt több NB1-es meccset látthattam a TV-énk szürke gyepén mintsem BEK-et, KEK-et, vagy éppen UEFA kupát. Összefoglalván: ha szerető francia feleségem lenne, akivel boldog házasságban élnék, nem cserélném le az első szembejövő bögyös macára csupán azért, mert az esetleg szebb és ráadásul magyar. Én nem szégyellem azt, hogy nehéz a választás az én gyerekkori házasságom és a Loki magyarságtudatomból fakadó szeretete közt, mert bár legyen akár szó a szeretett Ferencvárosról, a Milan, akkor is Milan marad. Ez a kérdés nálam döntetlen, miközben mindkét fél sikerének szívből tudok örülni. Nem azért, mert valaki hazaárulás vádjával ijesztgetvén a lelkem kívánja fenyegetni, hanem azért, mert így esik jól, s mert a szívem ezt diktálja. Aki pedig még mindig ocsmánynak véli az én szívügyem, az gondolkozzék el azon, hogyan bántak el az Anyaország szülöttei határon túli testvéreikkel, azon bizonyos decemberi napon. Az aztán nem foci volt, az maga volt a labdarúgás...

Tiszteletem!

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.26. 19:08:19

@kroos: olyan folyamat indult inkább el, amelynek hatására elkezdhetik olyanok is megbecsülni a magyar focit, akik eddig nem tették. én szeretem, követem és fogom is halálomig, akkor is, ha büntetni fogják. de ettől még nem innen van a kedvenc csapatom.

nemzeti ügy, h ne a gdp 60%-át fordítsuk adósságtörlesztésre, h ne legyen sikk adót csalni, h ne legyen fojtogató húgyszag a 173-as buszon (mint pl ma), h Pécs ne égjen be 2010-ben és még ezer dolog - de a Loki BL-szereplése nem az. aki akar, azonosul vele, aki úgy akarja, az meg csak félig.

drani 2009.08.26. 19:18:06

nyilván mindenki annak a csapatnak drukkol, amelyikhez jobban kötődik. Én a Debrecennek fogok drukkolni, mert bár nem követem a magyar bajnokságot, nem vagyok odavalósi, mégis közelebb érzem magamhoz őket mint az Arsenalt vagy az Olimpiakosz Pireuszt. De vannak akik nem így vannak ezzel, az is rendben van szerintem.

Az meg elég nevetséges, hogy hát mivel Romában és Milánóban is utálják egymást a drukkerek, akkor most én is megutálok egy másik magyar csapatot gyorsan, mert ez a jó minta.

Tika_ 2009.08.26. 19:25:39

@kroos: ahogy @popp: írta, ezek különböző emberek álláspontjai. A lényeg a megengedés: igen, aki csak most akar a Lokinak szurkolni, had tegye már meg, ne köpjék le ezért. És aki ellenük akar majd szurkolni, a kedvenc csapatának, azt se fikázzuk.
És igen, @pietro10: neked is mondom, van ilyen. Olyan ez, mint, hogy számtalan ember még sosem próbálta a kábítószert, pedig sokan mondják, hogy milyen jó, ők mégis elvből elutasítják.

Nemtom ki írta, hogy nem helyi emberek nem lehetnek szurkolók. Ezt már kitárgyaltuk, ma ez már nem így van. Miért ne lehetne x ezer kilóméterről szurkolni, akár azonosulva a klub bizonyos elveivel.

SamS 2009.08.26. 19:40:52

Erre a kinek drukkolnék kérdésre lehetetlen válaszolni. Man United szurkolóként volt már szerencsém látni a kedvenc csapatomat a ZTE és a Loki ellen is, de annyira egyértelmű volt mind a két párharc, hogy minden mozdulatnak örülni tudtam. Ha Koplárovics gólt rúgott, örültem, mert tudtam, hogy a United jut tovább, ugyanakkor mégis milyen élmény, hogy egy magyar csapat vezet a világ egyik legjobbja ellen? A Lokinál anyáztam, amikor nem adták meg Halmosi gólját, de örültem a MU góloknak. Ahogyan annak is, amikor Sándor Tamás bebőrözte a manchesteri legendát, Roy Keane-t. Köze sem volt ezeknek a meccseknek az éles helyzethez, de ha esetleg kiélezett, fontos meccsen találkozna a két csapat...Nem tudom, mit éreznék.

Valaki írta (bocs, nincs kedvem visszanézni h ki volt), hogy majd a meccs után leírja, ha létrejön. Mindenképpen számítok majd valamilyen beszámolóra attól, aki ilyen helyzetbe kerül.

Woland 2009.08.26. 19:49:32

hello mindenki,

debreceniekhez lenne egy kerdesem elsosorban, de barkitol szivesen vennem a megvilagosodast. szoval lattam egy bazi nagy amerikai konfoderacios zaszlot a hazai taborban tegnap. egy fiatal ferfi fekete-feher arckepe van a kozepen.

meg tudna valaki mondani mit jelent ez? a konfoderacios zaszlo amerikaban a rasszista mozgalmak/deli szeparatistak jelkepe, nem tudom itthon mivel tarsitjak, ha fel tud valaki vilagositani ezzel kapcsolatban orommel vennem! koszi!

montipájton 2009.08.26. 19:52:44

@heinrich: Hello, hát erre már válaszoltam fentebb, csak nyilván nem olvastad. Anno egy bizonyos Wittmann Géza a Vidi legnagyobb MU-szurkoló játékosa volt. Aztán jött az UEFA-negyeddöntő. Folytassam, vagy tudod magadtól is? )))

halihalo 2009.08.26. 20:02:01

@harveypekar: Szerintem ezt mások máshol már leírták, lehet, hogy itt is. Ez a kérdés csak nálunk merülhet fel. Mivel itt nem a nemzeti válogatottról van szó, hanem a kedvenc klubcsapatról, ezért egészséges focikultúrával és tudattal rendelkező országban fel sem merül, hogy egy egyébként utált csapatnak szurkoljon valaki csak azért, mert az ellenfele más országból van. Az persze más helyzet, ha nem utálja, hanem pl. semleges neki.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.26. 20:12:45

tehát akkor a magyar tv-kben kizárólag Debrecen meccseket lehet majd látni? Tehát ha lenne egy Juventus barcelona, meg egy Debrecen -CszK Moszkva , akkor az utóbbi lenne terítéken?

halihalo 2009.08.26. 20:14:10

@poolfanati: Ezek szerint nem tévén láttad a meccset? Máris betette a politika a mocskos lábát a sportba. OV négy percen át nyilatkozott a meccs után DVSC sállal a nyaka körül... Hogy ha ők jönnek majd jövőre, akkor építenek Debrecenben új stadiont. Csak azt nem értem, hogy eg magáncégnek miért az állam épít bármit is???

értelmetlen_nevű 2009.08.26. 20:15:07

@Woland: Azért már nem csak rasszista jelkép, kicsit olyan mint nálunk az Árpád-sáv. Mindenki azt lát bele, amit akar. Előszeretettel használják déli metál zenekarok, akiket nem neveznék rasszistának. Persze a láthatóan fehér bőrű férfiú portréja gyanús, meg egyébként is mi a faszt keres egy "ősi" amcsi zászló egy magyar - bolgár focimeccsen. Úgy általában nem áll távol a szurkolóktól a rasszizmus, lehet hogy ez ilyen "eurokonform" horogkereszt.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.08.26. 20:16:34

A digisport live adásában kedves fiatalemberek a már éneklő stadionban éppen guggolásokat végeznek...és a német kommentátor hangol :DDD

halihalo 2009.08.26. 20:19:16

@Csöncsön: Abból én is láttam pár percet, és elképesztő, hogy mindent, szó szerint, mindent lehetett érteni, amit a játékosok egymásnak mondtak. Mondjuk, ez is egy fíling... :)

halihalo 2009.08.26. 20:28:29

@Mr.AT: "Csodaszámba menő, egyszeri, s könnyen lehet, hogy újabb 15 évig meg nem ismétlődő dologról van szó, ami teljes egészében magyar siker, és teljes egészében siker, valódi siker."

Hát, szerintem ez nem magyar siker, hanem debreceni siker. Annyiban öss-magyar, amennyiben Debrecen Magyarország. Ez a Debrecen játékosainak és a tulajdonos magyar viszonyok között eléggé ritka tudatos munkájának köszönhető. Ma hallottam vele egy közel egy órás beszélgetést a rádióban út közben. Ritka értelmes és érdekes dolgokat mondott a magyar sportvezetői átlaghoz képest.

halareaal 2009.08.26. 20:35:59

én egyik oldalra sem szállnék be, mind2nek (vagy többnek) vannak igazságai, de azért azt hozzátenném, h sztem egyáltalán nem evidens, hogy a nyugati országokabn az ősi riválisok drukkerei a soros ellenfélnek szurkolnak honfitársaik ellenében. embere válogatja. amikor kinnt voltam egy családnál Angliában, az egész kerület MU szurkoló volt, a fél utca az p mezükben feszített, és amikor bemutatkozásként sikerült óvatlanul benyögnöm, h kedvenc csapatom az Arsenal, kis híján hazaküldtek. télleg nagypon elfajzott szurkeszeknek látszottak, ehhez képest a BLben előbb a Chelseaért, majd a Poolért szorítottak nagyon nagyon (én csendben drukkoltam az ellenfeleiknek). igaz a MU ekkorra már kiesett, de asszem ez itt most nem számít.
de azt is mondhatnám, h valszeg az idei BL döntőben a legjobban Barcáért szorítók között volt a 2 legnagyobb aktív Realos, Casillas és Raul.
hazai párhuzamot keresve pedig hallottam nem egy Ute drukkert, akit kifejezetten bántott h a Fradit leküldték a b-be (és nem azért mert így elmaradt a szokásos bunyó). sztem 1xüen csak ált a másik tábor tagjai hangosabbak.

halareaal 2009.08.26. 20:36:50

kedvenc angol csapatom az Arsenal, természetesen

halihalo 2009.08.26. 20:39:14

@pietro10: Hát, nem is normális dolog az ilyen....

halareaal 2009.08.26. 20:46:38

egyébként pedig a Debrecent egyáltalán nem írnám le, emlékezzünk már vissza tavaly az Anorthosisra, vagy akár a BATE Borisovra, amely 3 döntetlennel, mindössze -4es gólkülönbséggel végzett a Real, a Juve, és (az akkor még többek közt Arshavinnal felálló) Zenit alkotta csoportban. ráadásul ők is a Levszkit verték a selejtezők egyikében. még az is bíztató sztem, h nem gyenge csapatot vertünk el, mert a kinnti meccset ugyan nem láttam, de az ittenin látszott, h tudnak azért focizni, egy Maccabi, Zürich szintjén simán van ez a csapat sztem, csak nagy lúzerek.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.08.26. 20:48:12

@halareaal: Én éppen most közvéleménykutattam, a Debrecen-sikernek gratuláló német cimbitől kérdeztem meg, 14 év után, főtábla, történelmi siker, stb. esetén tudna-e olyan német csapatnak drukkolni aminek nem törzsszurkolója. Dortmundos a srác, a válasza az volt, 14 év után még a Schalkénak is...)))

_alerob 2009.08.26. 20:49:38

Ez magyar siker és Debreceni siker. Magyar csapat 14 éve nem mutatott semmit nemzetközi szinten. Ha minden évben 2 biztos BL indulónk lenne, akkor ez a vita ki sem alakult volna. Aki a szíve mélyén nem örül ennek csak egy kicsit is (legyen arsenal, Juve, akármilyen szurkoló), az magára vessen. IQ betyár meg vérbeli parasztok mindig voltak. Nem a Milannal és nem is az arsenallal került össze a Debrecen, hanem a szófiával. Nincs az h ez lenne meg az lenne. Ez van, nemhogy örülne neki mindenki. Itthon Nyíregyházán a Szpari drukkerek örömükben ordibáltak a sörözőben, és aki ismeri a két csapat meccseit, tudja, hogy ez már igazán agy szó!!
Szerintem ezen vitázni felesleges, úgyhogy inkább csak nézem az értelmes kommenteket és mosolygok.

Egyébként, hogy valami értelmes dologról is írjak, óriási dolog ez a magyar futball történelmében. Remélem ez egy fordulópont lesz. Hajrá DVSC! Én szurkolok!

Na, a magyarok is tudnak óriási gólokat lőni!

halihalo 2009.08.26. 20:49:52

@kroos: Nem, azért, mert Debrecenben nincs stadion...

h492019 2009.08.26. 20:57:44

én tegnap United mezben voltam kint, senkiházi vagyok-e?

Lebowski Őtökisége 2009.08.26. 21:00:30

ha a debrecen jövőre a BLdöntőben összekerül a Rómával, a 90. percig mondjuk egy 3:3-mas állásnak drukkolnék, aztán a hosszabbításban felvenném a bordó kappa mezt.

sztem a magyar csapatnak teljensen magától értetődő "hazafias" kötelességből >illik< drukkolni, az érzelmek meg a szívünk választottjának drukkol, mégha akármelyik amatőr csapat is az.

jézusom baszki.

aki még egy negatív töltetű hozzászólást ír, az MÉRJE LE A SÖRHAB KEMÉNYSÉGÉT.

halihalo 2009.08.26. 21:05:11

@Woland: A nemrég letartóztatott sorozatgyilkos-gyanúsítottak is voltak a Loki kemény magjának részei egy ideig. Elég erős ez a csoport ott Debrecenben. Ehhez lehet köze.

Woland 2009.08.26. 21:15:34

@értelmetlen_nevű:

ja, nehez elkepzelni, hogy mi lehet az uzenet.

(egyebkent tudtommal a rabszolgatartassal valo egyetertest szimbolizalja - mas specifikus jelentese nincs, csak a polgarhaboruban tunt fel a zaszlo. azota par jambor delinek lokalpatriota tobbletjelentes is tarsult hozza biztosan, de ez a zaszlo orokre be lett mocskolva - azazhogy jobban mondva mocsokbol szuletett. de ne offoljuk szet, ha valaki tud pontos infot az jo, de mi ugysem tudunk mit hozzatenni : )

Woland 2009.08.26. 21:29:52

@halihalo: hubasszus jo lenne ha nem igy lenne...

sporttárs 2009.08.26. 21:32:48

Visszautasítom (nem is a magam nevében), hogy ha valaki képes a Loki ellenfelének szurkolni, az nem is magyar. Az NST-től ennél nagyságrendddel intelligensebb hozzáállást vártam, még ha Benito csak sejteti is ezt az orbitális baromságot.

Kurvára nem értem, mi az összefüggés aközött, hogy az ember tudja, mit jelent ez a magyar focinak, a magyar kissrácoknak, a magyar focibarátoknak (óriási dolog és öröm, nyilván) - és aközött, hogy akkor most kinek szurkolunk.

Eleve, nézze már meg mindenki az értelmezőben, mi az, hogy szurkoló. Elárulom, nem a szurkol ige folyamatos melléknévi igenév-alakja. Annál hangyafasznyival több van benne.
Úgyhogy legyen szó a világ bármelyik klubcsapatáról, nehogy már bárki jogot formáljon másokat utasítani szurkolásilag.

A magyar válogatott más, természetesen, de itt nem erről beszélünk.

crouchy 2009.08.26. 21:37:46

lehet hogy csak ez nem derült ki, de én is örültem természetesen hogy tegnap nyert a Debrecen, mert akkor nekik szurkoltam. Amúgy meg ha az hogy most kijutott a Debrecen a bl-be, az ország sikere, akkor az ha mondjuk 10 év múlva kiesik az nb1ből majd a kettőből is az ország szégyene lesz? Ez a siker a Debrecenieké. ne vegyük el tőlük.

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.08.26. 21:38:30

@sporttárs: bár én ebben a vitában mindenkivel egyetértek (ami valahol elég ijesztő), szerintem nem erről szól a cikk, ez már csak a kommentek között jött elő.

crouchy 2009.08.26. 21:41:48

@Alapvonalszippantó Hapci Benő: valóban nem a magyarságot kérdőjelezi meg hanem a frusztrált pöcsséget.

Lojzi_ 2009.08.26. 22:05:21

Nem volt időm minden kommentet végigolvasni, de Kroos és Csöncsön közös örömére nem rejtem véka alá a véleményemet.

Nem tudom elképzelni magamról, hogy bármilyen körülmények között a Bayern ellen szurkoljak.
Annyira régóta és olyan mélyen kötődöm ehhez a klubhoz, hogy ha előtte 100-szor leírom, hogy a Lokinak fogok szurkolni, akkor is felszisszennék egy rossz Altintop beadás után és akkor is neheztelnék Schweini-re, ha nem hajt széjjelszakadásig. (Hiába, mostanában ezek a friss élmények....)
És biztos görcsben lenne a gyomrom amíg nem megyünk 2-vel legalább. Ahogy minden héten kétszer lassan 20 éve.

Talán Kroos mondta egyszer egy vitánkban (akkor ellenérvként), hogy ilyen a szurkoló nem tehet róla akkor is a csapatának szorít, ha nincs benne racionalítás.
Az én csapatom meg nem a Debrecen.
Valaha volt a Videoton, de az a láng bő évtizede kihúnyt.
A maiak már semmit sem jelentenek, azt sem tudom, hogy kik játszanak itt, tőlem 5 km-re, így ellenük is a Bayernnek szurkolnék.
Nem tudatosan, hanem robotpilótán. Ez van. Két sör után méginkább.

Viszont nem mennék ki a vendégszektorba Bayern mezben.
Ennyit a tudatos énemnek is kell adni.

Iustizmord 2009.08.26. 22:19:20

közelítsük meg más aspektusban: a dvsc gtarantáltan keres nagyon sok pénzt. nem tudom mennyi a költségvetésük, , de biztos megdobja a kasszát a BL. szerintetek lesz-e ennek eredménye, jó helyre fordítják (pl megveszik C Ronaldóóóót), vagy a kis magyar valóság kerekedik felül itt is? ld a fradi pénze tizenx éve

Iustizmord 2009.08.26. 22:23:04

@Lojzi_:

altintop és bayern m .... ez egy lapra leírva nem mutat jól. még ha wolfgang von regenkurt lenne, de hogy a török nevű németektől kiver a víz. vissza az íreknek vietnamot.

rowi 2009.08.26. 22:41:12

csak kiesett a Koppenhága, avagy egy ciprusi már megint bejutott. Arsenal sima ügy, bár Eduardonak jár egy kis Oscar, a Fio meg megdolgozott a helyért

Lojzi_ 2009.08.26. 22:46:56

@Iustizmord: Azt jelenti a neve állítólag (nem ellenőriztem, meg törökül sem tudok), hogy "aranylabda"

pietro10 2009.08.26. 22:52:35

@Lojzi_: az altintop szó jelentése grapefruit.
az aranylabdáé: bektaşi kavuğu.

halihalo 2009.08.26. 23:08:10

@Iustizmord: Az egy más helyzet volt a Fradinál. Akkor a Torgyán-féle bagázs maradványai voltak még ott, akik sem a focihoz, sem a gazdasági részhez nem értettek. A DVSC-nek elvileg van többségi magántulajdonosa, aki valószínűleg nem a saját pénze ellensége. Legalábbis, reméljük. Bár a mostani politikai nyomulást látva, lehet itt is kételkedni egy kicsit...

halihalo 2009.08.26. 23:09:53

Mit szólnátok ehhez a csoporthoz? Sevilla, Rangers, Dinamo Kiev, Debrecen
Esély lenne pár pontra.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.08.26. 23:11:50

Pot One: Barcelona, Chelsea, Liverpool, Man Utd, AC Milan, Arsenal, Sevilla, Bayern Munich

Pot Two: Lyon, Inter Milan, Real Madrid, CSKA Moscow, Porto, AZ Alkmaar, Juventus, Rangers

Pot Three: Olympiakos, Marseille, Dinamo Kiev, Stuttgart, Fiorentina, Atletico Madrid, Bordeaux, Besiktas

Pot Four: Wolfsburg, Standard Liege, Maccabi Haifa, FC Zurich, Rubin Kazan, Unirea Urziceni, APOEL Nicosia, Debreceni

drosiii 2009.08.26. 23:18:17

@morphine: Hujj de vágyok egy Milan, Porto, Atletico, Wolfsburg csoportra.

Sorsolás mikor lesz pontosan és hol lehet követni?

pietro10 2009.08.26. 23:24:16

@drosiii: 4:45 pm GMT az 17:45-től csütörtökön TV2 teletext és holnap. De a Eurosport biztos adni fogja.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.08.26. 23:25:50

Holnap. Szerintem ha keményet akarunk látni, akkor:
ManU
Real
Fiorentina
Wolfsburg

Ha ez összejön, akkor kérem az NST-t, hogy egy jó kis csaptépítő tréning gyanánt hozza össze a németes különítményt az olaszossal. Már kocsbmába, úgy értem. Csöncsönt és az PL gárdát már nem kell összehozni :-)))

drosiii 2009.08.26. 23:28:42

@morphine: De a te csoportod szerintem elég egyértelmű - még akkor is ha szenvedős. Amit én szeretnék ott nincs igazi esélyes úgy érzem.

drosiii 2009.08.26. 23:36:43

Group A
Barca, CSZKA, Bordeaux, Loki

Group B
Milan, Porto, Atletico, Wolfsburg

Group C
Liverpool, AZ, Stuttgart, Unirea

Group D
Chelsea, Inter, Besiktas, Maccabi

Group E
United, Juventus, Marseille, Kazan

Group F
Arsenal, Madrid, Fiorentina, APOEL

Group G
Bayern, Rangers, Olympiakos, Liege

Group H
Sevilla, Lyon, Dinamo Kijev, Zurich

calcio_di_rigore 2009.08.26. 23:42:58

Bár sokszor hánynom kell a magyar fociban tevékenykedő senkiháziaktól, a közegtől, és azoktól, akik labdarúgásnak tartják azt a valamit amit előadnak, azért természetesen a válogatottnak és bármely magyar klubcsapatnak szurkolok nemzetközi szinten, mindössze egyetlen ok miatt, mert a hazámat képviselik.

A Juve ellen sohasem szurkolnék, túl sok élményt adtak már nekem ahhoz, de nem mennék ki Juve mezben egy Loki-Juventusra. Ha a Juvénak vagy bármely komoly nagycsapatnak kell a 3 pont, akkor behúzzák a Loki ellen, nem fognak ki-ki meccset játszani, innentől kezdve nemhiszem, hogy a szurkolásról szólna a történet. Ahhoz legalább megközelítőleg egyenrangú ellenfelek kellenek, hogy a kérdés releváns legyen.

dust12 2009.08.26. 23:47:46

@harveypekar: Na, hasonló kérdés volt nálam, mikor a Fradit kizárták NBI-ből, és az első meccset a Jászapáti ellen játszották (ahol lakom, és ahol utánpótlás csapatokban játszottam is). Tudom, nem teljesen olyan, mert ott a csapat kb tényleg a várost képviseli (bár akkor épp nem sok helyi játszott), a DVSC kevésbé az országot, de sokaknak volt az is nehéz döntés, meg az ez a mostani is. Én bevallom, egy szűk Fradi-győzelemnek szurkoltam, és valószínűleg most is így lenne a kedvenc külföldi klubommal. De igazából majd a meccs alatt derül ki, ha lesz ilyen helyzet

drosiii 2009.08.26. 23:57:41

Mi örülünk az új rendszernek, a skótok, görögök, portugálok, románok pedig nem. Most nem a kis országok szívnak, hanem a középmezőny. Inkább a top bajnokságok résztvevőit kéne csökkenteni.

dust12 2009.08.26. 23:57:54

@dust12: Bár az is hozzátartozik, hogy a második meccsen az Apáti les miatt meg nem adott góljánál nagyon csalódott/ideges voltam. Mondom, nehéz kérdés ez

pietro10 2009.08.27. 00:14:08

@drosiii: A top bajnokságok résztvevői maradjanak csak elvégre ez a bajnokok ligája nem pedig valami vasárnapi villámbajnokság a dühöngőben.

drosiii 2009.08.27. 00:16:39

@pietro10: bajnokok ligája és negyedik hellyel meg lehet nyerni. jobb név lenne a gazdagok ligája

SamS 2009.08.27. 00:19:14

@drosiii: Ha neked a Porto - Monaco döntő volt a sportág csúcsa, akkor hajrá.

drosiii 2009.08.27. 00:22:34

@SamS: Igen, és a görögöktől is vegyük el az EB címet, mert a nagy csapatok bénáztak.

SamS 2009.08.27. 00:29:43

@drosiii: Ahogyan a görögöknek, minden klubcsapatnak adva van a lehetőség, hogy BL győztes legyen. Rajtuk múlik minden. De buziság lenne gyenge csapatokkal megtölteni a létező legszínvonalasabb kupát a világon - sújtva a sokkal erősebbeket - csak azért, mert kicsik és hadd legyen valami sikerélményük.

pietro10 2009.08.27. 00:33:10

@drosiii: MIért baj az ha negyedik hellyel meg lehet nyerni??? Majd ha a mi bajnokságunk is 4 bl tagot ad...

drosiii 2009.08.27. 00:38:10

@SamS: Pedig most ezt csinálják. Gyengébb csapatokkal töltik meg. (kicsit belekavarodtál)

drosiii 2009.08.27. 00:42:07

@pietro10: nem az zavar, hogy mások 4 tagot adnak. Csak ez a mostani rendszer inkább leszakítja a középmezőny csapatait (pl akiket felsoroltam). Ennek nem látom értelmét. Mi örülünk, de akiknek eddig esélye volt felzárkózni az 5 nagyhoz, annak ezután még kevesebb esélye lesz.

pietro10 2009.08.27. 00:47:22

@drosiii: nem igaz hogy leszakadnak nézd meg a nem bajnokok ágát a celticen kívül mondj középcsapatot aki rosszul járt. egyébként meg az EL is elég komoly kihívás sztem.
Megyek aludni.
Forza Bianconeri! :)

drosiii 2009.08.27. 00:51:26

@pietro10: Sporting, Panathinaikos - tavaly a 16 között voltak.

Rangers10 2009.08.27. 00:55:32

A kommentek első részét végigolvasva látom nagyon megosztja a közönséget a téma.
Eddig nem kellett "félnem", hogy a Rangers elé sodor Fortuna egy magyar csapatot, de most van erre esély. És nagyon remélem, hogy ez nem fog bekövetkezni...

Magyarországon nem szurkolok senkinek, a Gers-ön kívül nincs "második, harmadik" kedvenc csapatom. Viszont nemzetközi kupameccsen képtelen lennék magyar ellen szurkolni.

Persze az nem lenne rossz, ha többszáz skót ideutazna, velük még sörözni is lehetne 1-2-t :) de kezdéskor levenném a mezt és onnantól hajrá Loki (/Újpest, Fradi, stb...).

Azért látom nem teljesen vagyok egyedül ezen véleményemmel :)

drosiii 2009.08.27. 01:17:12

@pietro10: Na akkor nézzük meg a nem bajnokok ágát. Az összes 3. körben csatlakozó csapat elbúcsúzott. Köztük az UEFA győztes Shaktarral. Mellé csatlakozott a Pana és a Sporting amelyek tavaly a 16ig eljutottak. A Celtic és az Anderlecht is igencsak állandó tagja volt eddig a BL csoportkörének. Rajtuk kívül esélytelen bejutni a török, román, cseh, holland és orosz csapat is. (helyettük az 5 legerősebb bajnokság képviselői jutnak be)
Szerinted nem a középmezőnyt gyengítette ez az új rendszer?

Félreértés ne essék, örülök, hogy bent van a Loki (sőt a meccsen is kint voltam), de a kis csapatok bejuttatása a középmezőny kárára történt, aminek nem örülök. Jobban örülnék, ha a topligák csapatainak száma csökkenne.
Hogy mindenkinek jó legyen, ahhoz létszámnövelés kéne, ami szintén nem lenne jó.


en.wikipedia.org/wiki/UEFA_coefficient
www.uefa.com/competitions/ucl/format/newsid=837576.html

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.27. 01:25:50

@drosiii: Igen, a többé-kevésbé rendszeres résztvevőnek mondható Pana, Celtic és Sporting megszívta az új szabályt, de így is van görög, skót és portugál csapat a táblán. Sőt az utóbbi két országból alanyi jogon, a görög bajnok Olympiakosz meg kimagaslott a bajnokok ágának mezőnyéből. Azt tanácsolhatom tehát a bl-re pályázó skót-portugál-görög kluboknak, hogy tessék megnyerni a bajnokságot. Ha meg nem sikerül tessék megverni a három top bajnokság negyedik helyezetjeinek egyikét vagy szerencsésebben húzni a sorosoláskor.

A bl lóvék viszont az európai szövetség kasszájából mennek és nem a legerősebb hat-nyolc bajnokság közös szervezetééből (ilyen szervezet ugye nincs is). Ha innen nézzük, akkor sokkal igazságosabb ha minél több tagország csapatainak akad reális sansza odakerülni a húsosfazékhoz.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.27. 01:36:38

@drosiii: Továbbá orosz, ukrán, belga és a holland bajnok is alanyi jogon szerepel a szerepel a csoportkörben. Az igaz, hogy a Rubin, az AZ és a Standard nem rendszeres bl résztvevők, de senki sem tiltotta meg az PSV-nek, az Ajaxnak, Anderlechtnek, Brugesnek, a CSSZKA-nak, a Zenitnek vagy a Sahtarnak, hogy megnyerje a saját országa bajnokságát.

Törteli Tivadar 2009.08.27. 02:32:51

Már a kérdés is sért:D jóhogy loki, a nemzeti öntudad azért eléggé túlbugyog bennem, úgyhogy nem igazán tudnék örülni, ha Camoranesi oda-vissza beszopatná Leandrot:) Amúgy inkább menjetek ki a SZIN-re, és mulassatok bár elég tróger a parti:)

kroos 2009.08.27. 07:15:46

A sorsolás alatt ugy görcsben lesz a gyomrom mint soha és nem is fog érdekelni hogy kit kap a Bayern.
Lehet ettöl nem vagyok igazi bayor fan de ezt kurvára leszarom most.
Én ugy utálom a Frdait mint senki más a világon.Ezt halál komolyan mondom.De mikor bejutottak ugy örültem min ahogy elötte meg utána semminek a világon.(2001-es Bl-gyözelemnél is jobban).
Szerintem (legalábbis nekem) egy külföldi csapat soha nem adhat annyit mint egy magyar.

kroos 2009.08.27. 07:19:10

vagy 15 éve mikor a Békéscsaba jól szerepelt akkor a telesportban megkérdeztek egy szurkolót hogy mit választana,, bajnok a Békéscsaba vagy Magyarország kijut a Vb-re.
Az elöbbit választotta.
-Visszakapcsoltak a studioba és Farago Ricsi csak annyit mondott hogy
,,ilyen kérdést fel sem szabad tenni"

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.08.27. 08:08:34

@sporttárs: vannak ilyen standardok magyar vs. külföldi fociügyileg. Vass Ádám és Filkor a jövőnk, Várhidi kell kapitánynak, na és a sportértéket kritizálni sem lehet.

Ha jól értem most arról megy a vita, hogy kinek kell szurkolni? Azt viszont nem tudom, hogy pontosan miért is kell. A továbbjutásért, a győzelemért, a pontszerzésért, a tisztességes vereségért, vagy a mínusz 25 alatti gólkülönbségért?

Kicsit ez engem a jugók elleni pótselejtezőre emlékeztett, amikor itthon ment a találgatás, aztán a sorsolási ceremónián Blazevics már gratulált Szantracsnak a világbajnoki részvételhez.

kroos 2009.08.27. 08:11:26

@pancho_sanza: téged elég komolyan hazavágott a reál holand korszaka ugy látszik....

pattopo · http://100ev.uw.hu 2009.08.27. 08:25:05

hehe,
élvezem ezt a kialakult vitát

sok embernek kifejezetten kényelmetlenné válna,
ha elkezdene emelkedni a magyar foci.
:-)

montipájton 2009.08.27. 08:38:22

@pancho_sanza: Nem tudom. Egy viszonylag könnyebb sorsolással a Loki talán nem lesz pofozógép. (A BL-ben én a Telek Manci-féle Kassa és a 3 évvel ezelőtti Levszki szereplését nevezem pofozógépnek.) Mintha egy picit most adna valamit a sors, vagy ahogy errefelé mondani szokás: ad a gép :-)) nekik, a selejtezők alatt is volt egy ilyen érzésem, hogy minden összejön (lásd: két lövés, két gól). Ha ez a fátum kitart, egy harmadik kalaps ellenféllel szemben lesz esély pontszerzésre. Vagy ki tudja. Nem voltak beszarva egyszer sem, ez jó jel.
Ha Debrecenben játszhatnák a hazaiakat, még több esélyük lenne egy emlékezetes sikerre.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.27. 08:39:09

@pancho_sanza: Vagy a sportértéket kritizáló véleményedet nem lehet kritizálni? Szerinted nincs tisztában vele a túlnyomó többség, hogy mennyi esélye van a Lokinak?

Azért szurkolunk a Lokinak, amiért a szegény legényenk is drukkoltunk a népmesékben. Tudom ez nem mese és nem nyeri el sem a királyságot, sem a szépséges királylány kezét a debreceni csapat. De minden egyes pontért, minden egyes gólért lehet szurkolni és lehet szívból örülni azoknak. Mondjuk hiába magyarázom ezt neked, akinek egy jobb csapat előtt magabiztosan megnyert spanyol bajnokicím sem sportérték.

Szerintem viszont az is, hogy nem huszonöt-nullára kap ki majd az a Loki, amelyik számára most csillagászati összegnek tűnik, a várható Bl pénz, attól a Realtól, amely 94 millert fizet euroban egy darab játékosért.

Várom az ellenérveidet!

montipájton 2009.08.27. 08:42:56

@kroos: Te meg szerintem rendesen túlliheged ezt a dolgot.
Bayern-őrültként eléggé érdekes, hogy nem tudod elfogadni, ha valaki nem a Lokitól élvez. Mentséged, hogy debreceni vagy (ha jól értem). )))

A Fradi még sokkal jobban megosztaná az embereket, az ország jóval nagyobb hányada örülne egyértelműen - a Loki-szurkolók csoportja elenyésző a fradistákhoz képest -, de sokkal többen és sokkal egyértelműbben rókáznának a zöld-fehér felsőbbrendűség láttán. )) Ez van, értelmetlen minősítgetni egymást.

(A legtisztább recept: szurkoljatok az Aparhantnak. Külföldi klub esetén a Tromsőnek. Garantálom, nem lesz ilyen dilemmában részetek.)

mickeyknox 2009.08.27. 08:45:06

@drosiii: teljesen egyetértek. max 2+1 csapatot engednék nevezni a bajnokságokból, de inkább csak 1+1-et. és igen, még mielőtt valaki megkérdezi, akkor is, ha ez esetleg a kedvenc csapatom nemblszereplését is jelentené.

montipájton 2009.08.27. 08:45:53

@popp: Tiszta sor, a szívből jövő nagy harcos játékért és a kis sikerekért lehet szurkolni. És kell is.

A Lokiban amúgy is szimpatikus, hogy valahogy csupa normális srác játszik ott (mínusz Komlósi), ahogy nézem-hallom őket, az a benyomásom, olyan gyerekek, hogy az ember szívesen meghívná őket egy sörre, amit például Dragónerről vagy Tököliről még perverz álmaimban sem tudnék elképzelni. Szerethető társaság.

Ettől persze a fentebb írtakat fenntartom, akinek a Real, annak a Real, kész-passz, semmi gond.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.27. 08:47:51

@montipájton: Az utolsó mondattal nem is vitatkoztam ezúttal.

kroos 2009.08.27. 08:52:24

Én ezt nem értem az oroszoktól is 3 csapat indult a Bl-ben?
A hollandoktól portugáloktól 2? De onnan eddig 3 indult nem.?Valaki tud egy normális táblázatot hogy melyk ország hány csapatot inditott idén a Bl-ben?
Köszi.

montipájton 2009.08.27. 08:52:34

Olvastátok Kósa nyilatkozatát az Indexen? Szinte abnormálisan normális gondolkodás, kalap le.

Walmer 2009.08.27. 08:55:32

@kroos:
"Én ugy utálom a Frdait mint senki más a világon.Ezt halál komolyan mondom.De mikor bejutottak ugy örültem min ahogy elötte meg utána semminek a világon.(2001-es Bl-gyözelemnél is jobban)."

Akkor neked az égvilágon semmi bajod nem volt a fradival, csak mivel a Loki hangadó faszagyerekei utálták, te sem tehettél mást.

kroos 2009.08.27. 08:57:44

@Walmer: nem igaz.Mást erre nem írok.
Had ne kelljen megmagyaráznom ha szurkolok egy magyar csapatnak.

Neil Blender 2009.08.27. 08:59:10

@montipájton:

panchonak mar a Real se.

Amiota olvasgatom az nso-t cca 1 eve azota a "csapata" ellen szurkol, hogy jot karoghasson hogy Higuain igy meg ugy, hiaba lott a szerencsetlen 2 golt is az adott meccsen. Ez iden sem fog sztem valtozni nala, pozitiv gondolatok 0, karogas, elore lesajnalas az megy ezerrel. Annyi valtozott hogy mar nem csak a "kedvenc csapatat" szapulja.

Kene neki egy no attol sztem jobb lenne. Ha meg van akkor megerett a cserere =)

sporttárs 2009.08.27. 09:01:33

@Alapvonalszippantó Hapci Benő: Igen, bár "az ellenfél mezében pompázó senkiházi" az bizony a posztban van, és kb. ez indította el a reakciókat.
Nyilván poénnak szánta Benito, de nem csodálom, hogy nem mindenkinek volt humora hozzá. :)

Dr Zoidberg 2009.08.27. 09:01:50

@kroos: Kábé abszolúte így vagyok én is ezzel.

Walmer 2009.08.27. 09:03:28

@popp: na ettől a szegénylegény hasonlattól van ki igazán a fa...om. Senki nem szurkol a szegénylegénynek, mert minden hülye tudja, hogy a végén úgyis az övé a fele királyság.

Az, hogy a Real 94 millió eurót tud fizetni egy játékosért, az meg éppenséggel erény, mintsem szégyelnivaló dolog. Mert valami ilyesmit érzek ki a kommentedből.

drani 2009.08.27. 09:03:39

nem tudja valaki mikor és hol adják a bl-sorsolást?

sporttárs 2009.08.27. 09:06:57

@montipájton: Igen relatív, mit nevezünk pofozógépnek. Márcsak nemzeti büszkeség okán se szabad a Fradit nyilván, meg aztán még pontokat is szereztek, úgyhogy ők nem azok. Ugyanakkor mai napig az éves BL-bulletinekben benne van negatív rekordként a csoportmeccsek alatt kapott góljaik száma, mert annál többet azóta se senki. (Ja, most a legutóbbi kiírást nem tudom fejből. Egyébként ott voltam Madridban, amikor a BL azóta legeredményesebb játékosa megkezdte a termelést ellenük.)

Én azt mondom, szerezzen pontokat a Loki, akkor szó nem érheti a ház elejét. Ellenkező esetben úgyis a "na, itt tart valójában a magyar foci" lesz a hangadó szólam, miközben, aláírom, nagy dolog, hogy egyáltalán harminckettőben vannak, új selejtezőszisztéma ide vagy oda.

(Kiváncsi leszek, most akkor majd ezzel a szisztémával hányévente lesz csapatunk a főtáblán.)

Walmer 2009.08.27. 09:10:14

@kroos: nekünk meg had ne, ha nem.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.27. 09:10:50

@Walmer: Vajon miért költött a jónép ilyen minden realitást nélkülöző meséket. Segítek, mert álmodozni jó és a Loki kapcsán most lehet egy kicsit.

Nem minősítettem a Real 94 millerét, csak összevetettem a két csapat lehetőságeit. Mondjuk a valság idején kapott 250 millió eurős hitelt, ha szégyelni nem is kell, de aggályok talán merülhetnek föl azzal kapcsolatban.

Walmer 2009.08.27. 09:13:45

@Walmer: pontosítok. had ne ha nem, amikor az a kedvenc csapat ellen játszik. Egyébként természetesen igen. Bár nyilván nem akkora hévvel.

Attól meg geyenesen a falnak megyek, hogy ez az "ország sikere". Frászt. Ez Debrecené. meg a Mol "Magyarország világcége". Kb. annyira mint az Exxon az USA-é.

kroos 2009.08.27. 09:15:51

@Walmer: ebben viszont egyetértünk.

kroos 2009.08.27. 09:16:33

@Walmer: adj már egy normális táblázatot hogy melyk ország hány csapatot inditott idén a Bl-ben.

Walmer 2009.08.27. 09:22:11

@popp: Rosszul látod szerintem. Jelen esetben nem álmodozik nagyon senki. sanszos az utolsó hely a csoportban. Most - véleményem szerint- a valamihez tartozás dominál. Végre mi is beletartozunk a Nagy Európai Fociba. Valahova tartozni jó, mint tudjuk. A fociban meg pláne.

mickeyknox 2009.08.27. 09:31:54

@kroos: itt össze tudod szedni, ez a teljes listája az indulóknak:

www.uefa.com/competitions/ucl/format/newsid=837576.html

el sastre 2009.08.27. 09:34:32

@kroos:
"Én ugy utálom a Frdait mint senki más a világon."
ezt biztosan állíthatom hogy nem igaz .........

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.08.27. 09:40:12

@popp: a a -25-öt hat meccsre értettem.

@mickeyknox: az elit szűkítésével az a baj, hogy lófaszt nem érdekelt volna már a selejtező sem, ha arról lenne szó, hogy utána a Loki utána játszhat a Maccabival, a Zürichhel és a Rubin Kazannyal. Sőt azt is megkockáztatom, hogy ha Celticről lenne szó, vagy a Panathinaikoszról, akkor sem érdekelne fele ennyi embert sem.

Mint ahogyan a Loki tavaszig tartó hadjárata sem érdekelt szinte senkit, csak majd amikor jöttek a franciák és három nyuszinál megtelt a TV szoba.. Nem lett volna cikk az NST-n - csak esetleg februárban - róla, hogy milyen fasza is ez és akkor most minden nyíregyházi örüljön és szurkoljon a Lokinak.

Az elit közelsége miatt érdekel ez most mindenkit. Hirtelen olyanoknak is fontos lett a Loki, akik azt sem tudják, hogy hány Madar van egyáltalán és, hogy melyik Pető játszott Debrecenben. Előkerül a magyaros a Bl feeling, amely magyarok számára azt jelenti, hogy minden Sales Manager kimegy a mérkőzésre és sokan ráadásul az ellenfél mezében. Gondolom Liverpoolban, Barcelonában vagy Kijevben azért mást jelent a BL feeling. (Bár azért pont akkor lenne jobb a focink, ha például a Sales Managerek hétvégénte meccsre járnának és nem Jet-skizni.)

Sokan elmondják, hogy mit jelent a magyar focinak, a Debrecennek a pénz, és hogy mindenkinek legalább ezért kell örülni. Nem sokan tudják, de a családom debreceni, vannak köztük igazán hardcore és kitartó Loki drukkerek, akik kissé megszeppenve fényképezkednek az Old Traffordon, de szívesen utaznak a csapatukkal. Elsősorban miattuk kell örülni.

A pénz miatt nem szabad örülni, mert akkor minden alkalommal szomorkodni is lehetne, amikor magyar csapat szerb favágókat vagy Babatunde Fatusikat vásárol, esetleg Ferenczi Pistának PL szerződést kínál. Mármint anyagi szempontból.

Jobban megnézve a Debrecen ott lesz a BL-ben, de sportszakmailag szinte lehetetlen elvárásokat megfogalamazni vele szemben. Amikor a lettek kijutottak valamelyik világversenyre, akkor tudtuk, hogy ők bár gyengék, de azért annyira nem, mert a vb elődöntős törökökkel pótselejtezni és továbbjutni nem lebecsülendő. A Debrecen esetében nicns mibe kapaszkodni, Hiszen az állítólag "jobbcsapat" Levszki nem hagyott mély nyomokat senkiben a BL menetelése kapcsán.

Bármilyen örömteli is most a bejutás. Platini valahogy öngólt rúgott. Pont azokon a csapatokon vágott egyet, akiknek lett volna esélyük, hogy valamennyire konkuráljanak a top klubokkal. Jobban belegondolva az Atléticonak, az Arsenalnak és a Lyonnak egyszerűen nem tudtak olyan ellenfelet adni, aki ellen nem számít esélyesnek. Szétszakad a mezőny. Idén az Arsenal komolyan vette a Celtic elleni meccseket, de jövőre annyira hiányozhat Glasgowból a BL pénz, hogy már lehet Fabregast és Arshavint nem is kell nevezni egy hasonló leosztású párharcba.

Szóval az, hogy örülni kell, stadion kell, szurkolni kell és reménykedni kell, az nagyon remek dolog. Ilyeneket tud egy DVSC sálban nyilatkozó politikus is mondani. Sőt mondta is.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.08.27. 09:47:08

@Neil Blender: Nálam moslygósabb ember nem lesz, amikor a Real Madrid kispadja így néz ki: Guti, Gago, Robben, van der Vaart, Higuaín, Sneijder...
Imádom, hogy várhatóan nem játszik egy argentin és holland sem idén, bár azért két portugál nem feltétlenül jó jel.
Például ha szezonértékelést kellene írnom, akkor így kezdeném:
Real Madrid,
legjobb igazolások: Heinze, Cannavaro...

kroos 2009.08.27. 09:58:43

@pancho_sanza: mostmár tudom kinek szólt a ,,frusztrált egy pöcs vagyok-e? "

Neil Blender 2009.08.27. 10:01:00

@pancho_sanza: na ebben legalabb van vmi amivel egyet tudok erteni.

Termeszetesen nekunk nem debreceni erzelmu embereknek masok a prioritasaink mint a hardcore Debrecen fanoknak. Sokan leirtak mar hogy az ellenfel mezeben viritanak majd a lelatokon ok azert orulnek hogy a Debrecen bejutott mert egyutt szurkolhatnak a kedvenc csapatuk szurkoloival a Loki ellen. A siman fociszeretok akik el tudnak tekinteni a vak csapatfuggosegtol esetleg a Debrecennek is tudnak szoritani azert is orulnek mert jo csapatokat lathatnak es hogy vegre elert egy magyar csapat idaig. A harmadik csoport az igazi Loki drukker.

Azt irtad hogy a Lokival kapcsolatban lehetetlen sportszakmai elvarsat megfogalmazni. Szerintem meg pont hogy meglehet. Ha kikap a csapat (nagyon sanszos) akkor kapjon ki ugy hogy az utolso leheletet is a palyara teszi, a jatekosok szerezzenek nemzetkozi rutint, szokjak egy kicsit a nagy meccsek legkoret. Es peldakent kell tekinteniuk a Fradit, az Artmediat, meg az Anorthosist.

Ez olyan mint a magyar jegkorong valogatott az A csoportban. Mindenki tudta hogy jobb esetben is csak megszoritani tudjuk az ott szereplo csapatokat es ki fognak valoszinuleg esni. Es megis senki nem kezdett el fanyalogni hogy aztan mi a rakos pocsert kellett egyaltalan feljutni, ha csak pofozogepek vagyunk. Mindenki orult, gratulalt stb. Ezzel szemben ha focirol van szo (amihez mindenki kurvara ert) egybol jon a fanyalgas, hogy jajj de minek is, jajj de csak Platini miatt... Hanyok ettol.

A Debrecen eves ktgvetese kb annyi lehet mint Messi, Ronaldo 1 eves fizetese vagy annyi se. David vs. Goliat. Ha csak annyi az eredmenye ennek a 6 meccsnek hogy Varga, Rudolf meg a tobbiek megkapjak eletuk elmenyet, ill. a szurkolok is az oveket (lsd fent a 3 csoportot) akkor szerintem mar megerte. Az anyagi oldalat meg asszem Szima ur is megerdemli mert Magyarorszagon ritka, mintaklubot hozott letre.

pxpxpx 2009.08.27. 10:02:08

Érdekes kérdés... nekem is van kedvenc csapatom, 88-as EB-n kezdtem el "rendesen" követni a focit, akkor persze holland szurkoló lettem, majd rövidesen Milan. Aztóta is nekik szurkolok.

Ennek ellenére bármelyik magyr csapatnak, a - DVSC szurkolóként nem annyira kedvelt - Fradinak és Újpestnek is gondolkodás nélkül szurkolnék a Milan ellen, mert egy esetleges győzelem nagyon sokkal vihetné előre a magyar focit (stadionépítés, prezstízs, médiafigyelem, színvonal). Ez az egyik oka, a másik meg az, hogy hiába vagyok itthonról Milan szurkoló, ha el is jutok a San Siróba, ott csak egy turista vagyok. Én jó magyar focit szeretnék, ami valamennyire méltó a Puskás-féle hagyományhoz, nem az itt gálázó Realnak meg Milannak tapsikolni, ahogy Malájziában vagy Szingapúrban teszik.

Azzal nincs semmi bajom, ha valaki kimegy pl. a Real Madridot megnézni (persze csak akkor, ha nem azok helyett vesz jegyet, akik a Lokinak szurkolnának), van ilyen, de Real mezben szorítani azért, hogy a milliárdos Real megverje a kis magyarokat, szerintem a szánalmasnál is szánalmasabb.

A DVSC-MUFC hazai meccs előtt kimentem a Puskáshoz nagyon korán, és elkeveredtem pont oda, ahova befutott a ManU busza. Tök egyedül voltam, jön egy busz, nézek-nézek, hopp, ott ül Rooney és Alan Smith. Utóbbi - a meglepetéstől elkerekedett arcomat látva - kedvesen elkezdett integetni. Én meg jól beintettem neki. Ez a magyar virtus! :D :D :D

Neil Blender 2009.08.27. 10:02:47

@pancho_sanza: Igen gondoltam hogy orulni fogsz a tavozoknak. Hozzateszem az altalad emlitett 2 Real jatekos eladasat az egyik legnagyobb elorelepesnek tartom szal ezen nem fogunk osszevezsni =)

CSerepados nevekkel kapcsolatosan csak azt remelem hogy VdV nem lesz ott, hanem mondjuk a Bundasban kergeti a labdat a fing kondijaval...

kroos 2009.08.27. 10:12:41

+ ha igy gondolták volna a délkoreaiak akkor 66-ban nem mennek ki a Vbre.

Walmer 2009.08.27. 10:21:09

@pancho_sanza:
"Bármilyen örömteli is most a bejutás. Platini valahogy öngólt rúgott. Pont azokon a csapatokon vágott egyet, akiknek lett volna esélyük, hogy valamennyire konkuráljanak a top klubokkal. Jobban belegondolva az Atléticonak, az Arsenalnak és a Lyonnak egyszerűen nem tudtak olyan ellenfelet adni, aki ellen nem számít esélyesnek. Szétszakad a mezőny. Idén az Arsenal komolyan vette a Celtic elleni meccseket, de jövőre annyira hiányozhat Glasgowból a BL pénz, hogy már lehet Fabregast és Arshavint nem is kell nevezni egy hasonló leosztású párharcba."

Ezzel így teljes mértékben egyet tudok érteni. Korábban bele sem gondoltam.

drosiii 2009.08.27. 10:23:00

@pancho_sanza: Most kb ugyanazt mondtad mint én korábban
@popp: Ja, azt is mondhatnád, hogy tessék a magyar-bolgár-ciprusi bajnoknak megverni a top3 bajnokság negyedik helyezettjét. Értelmezd át mélyebben amit írtam.
@mickeyknox: Igen, én is pont erre gondoltam. Ezáltal pedig erősödhetne az Európa Liga mezőnye és presztízse is (a negyedikekkel).

drosiii 2009.08.27. 10:24:31

@Walmer: És a kommenteket sem olvastad akkor végig.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.27. 10:24:45

@sporttárs:

Tavaly megdőlt az a rekord, asszem a Dinamo Kijev valami 20 gólt kapott a csoportkörben.

Amúgy a Fradi 9 gólt lőtt (!), ami finoman szólva sem szégyellnivaló, mint ahogy a szerzett 5 ponttal és a harmadik hellyel (!) a Loki esetében is maximálisan elégedett lennék.

Egyébként a Fradi akkori ellenfele a (mostani Barca előtti :-)) legjobb BL-győztes, valamint a Real Madrid volt, utóbbi ellen pontot is csíptek Alberték.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.27. 10:34:24

@pancho_sanza:

Nem tudom, mit érdekel téged a Celtic meg az Anderlecht, ha a Loki nem...

Azt meg, hogy kettészakadt a mezőny, én már tavasz óta írom minden második kommentemben. Ez nem Platini miatt van így.

mickeyknox 2009.08.27. 10:36:18

@pancho_sanza: jó, lehet, hogy kevesebb embert érdekelne, ez viszont engem nem érdekel egy cseppet sem :) leírtam már itt is sokszor, hogy rohadtul unom már az éppen esedékes szezonbeli 6. mu-chelsea-t, szerintem erre senkinek nincs szüksége. ha éppen spanyol vagy olasz dominancia uralkodna európában akkor is ezt mondanám. hogy nézne ki egy szezonban 6 el classicó?!?!?

persze ez csak az én véleményem (meg még páran vagyunk így azért), tudom, hogy sokan szeretik ezt a rendszert, mert így többet láthatják a liverpoolt, milant, stb.

legyen bajnokok ligája inkább, meg felturbózott európa liga mellette, lesz sok jó meccs, örül a szurkoló!

Walmer 2009.08.27. 10:40:14

@drosiii: nem olvasok végig minden kommentet, mert arra nincs időm, se kedvem. Az első 200 kommentet amiben aktívan részt vettem elolvastam.
Elnézésedet kérem, hogy a többi 200-at nem.

sporttárs 2009.08.27. 10:44:47

"Az elit közelsége miatt érdekel ez most mindenkit. Hirtelen olyanoknak is fontos lett a Loki, akik azt sem tudják, hogy hány Madar van egyáltalán és, hogy melyik Pető játszott Debrecenben."

Nem értelek. Miért, a BL nem az elit miatt érdekel bárkit is? Olyanokat, akiknek fogalmuk sincs, hány Chendo vagy Michel játszott a Realban?
Dehogynem.
Az meg már ne legyen meglepő vagy felháborító, ha a magyar csapat bejutása okán a magyar csapat felkelti az érdeklődést.

Mondom ezt úgy, hogy, mint korábban kifejtettem, tőlem mindenki annak szurkol, akinek akar.

(Érdekes, van egy olyan érzésem, hogy ez a váratlan jelenség kicsit mintha bosszantaná azokat, akik a fuballt mint külföldi jelenséget hajlandók csak definiálni, mert az az igazán menő, szakértő és egyetlen, ráadásul saját szakértelmük kizárólagos terepe. A Loki játékrendszere szóra sem érdemes, bezzeg egy Tottenhamen lehet villogni. Mit akar beleugatni bárki a nagyok dolgába? Furcsa. Természetesen nem azt mondom, hogy a magar futball akármelyik szetmense már ott tartana, ahol a milliárdos biznisz nagymenői, de hogy azért már lenézően kelljen írni róla meg az érdeklődőkről...?)

mickeyknox 2009.08.27. 10:46:36

@pancho_sanza:
"Előkerül a magyaros a Bl feeling, amely magyarok számára azt jelenti, hogy minden Sales Manager kimegy a mérkőzésre és sokan ráadásul az ellenfél mezében. Gondolom Liverpoolban, Barcelonában vagy Kijevben azért mást jelent a BL feeling. (Bár azért pont akkor lenne jobb a focink, ha például a Sales Managerek hétvégénte meccsre járnának és nem Jet-skizni.)"

itt azért te is észrevetted, hogy a semmiből nem lesz "BL-feeling"... ha soha nem jut be egy csapat sem a bl-be, csak 20 évente egyszer, akkor mindenki csak real meg juve mezben fog meccsre járni. amikor a fradi bl csapat volt, láttál az utcán albert meg vincze ottó pólokban rohangáló kölyköket.

amikor az olaszok ellen játszottunk, az emberek legalább 90%-a azért ment ki, hogy a digókat nézze. a magyar-portugálon szerintem már más lesz a helyzet...

drosiii 2009.08.27. 10:54:17

@mickeyknox: És ami a legfontosabb, hogy ha Loki-Besiktas és MU-Juve megy majd egy időben, akkor a Lokit fogom nézni (amíg mondjuk nem vezet az ellen 3-4 góllal)

mickeyknox 2009.08.27. 10:57:09

@drosiii: mondjuk itt nekem nem lenne bonyolult a döntés :)

Mérgező Hulladék 2009.08.27. 11:01:00

@kroos: "kikértétek magatoknak hogy miért ne szurkolhatnátok a Lokinak vagy ilyesmi.
És most? Most meg azt mondjátok hogy teljesen természetes ha valaki a reálnak/munak/barcának szurkol a Loki ellen????
Ez hogy van?"

Bocs, már jóval túlhaladtuk, de azért még reagálok (én is kicsit összemosva a címzetteket): az én szempontomból az a kérdés, hogy kedd reggel még nem tetszett, hogy másra is jut egy kis fény a sikerből a Loki ősszurkolóin kívül; ma meg már az nem tetszik, ha nem mindenki szurkol a Lokinak?
Hogy is van ez?

Egyébként én azokat a szurkolókat nem szeretem, akik meg akarják mondani a többieknek, hogy kinek szurkoljanak. Itt is láttam rengetegszer, hogy "magától értetődő", "illik", "kell", "kötelező".
Pedig jó volt olvasni, hogy ki hogy gondolja ezt a kérdést - csak közben ne ítéljük már el azokat, akik másképp gondolják.

www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uefa/access2009.html - itt a lista, hogy melyik ország képviselői mikor és melyik sorozatban kezdhettek
www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uefa/data/method3/crank2009.html - itt meg követheted, hogyan alakult a BL/UEFA helyek kiosztása alapját nyújtó country ranking. Sajnos csak összesítve van benne a résztvevők száma, nincs lebontva a két kupára.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.08.27. 11:01:39

@mickeyknox: maximálisan egyetértek, szvsz Platiniék is érzik, hogy szélesíteni kell a potenciális részvevők számát, mert az EU-ban nem mindenki a MU-ra élvez (meg a többi "nagycsapatra"). ez itten kérem, nem Ázsia, meg Japán. ide biz kellenek az oroszok, meg a kisebb bajnokságból érkező szinézők... az meg hogy van, hogy van megint ciprusi harcos a 32-ben? ott most tuti áll a bál.

neeskens 2009.08.27. 11:26:23

Éhes a disznóóó/Lokista éhes disznó/Éhes a disznó


Megvásárolt első osztály, hej, hej, hej!


Persze csak viccből...

United82 2009.08.27. 11:29:51

@Csöncsön:
Na ebből lehetne egy szavazás, hogy melyik BL győztes gárdát tartja a legjobbnak az NST népe.
a 94es Milant?
a 95ös Ajaxot?
a 99es Unitedet?
a 2001-es Bayernt?
a 2002-es Realt?
a 2006-os Barcát?
a 2007-es Milant?
a 2008-as Unitedet?
a 2009-es Barcát?

(a többi BL győztest is tudom, de azokat egyből elvetettem mint lehetőséget, sőt még csak gondolni se gondoltam rájuk egy percre sem:))

United82 2009.08.27. 11:35:00

Arra pedig hogy ki kinek szurkol majd.

2002ben a Zete-Uniteden egy percig se gondolkodtam, simán a Unitednek szorítottam.

2005ben a Loki-Uniteden kint voltam és szurkoltam a Unitednek és nem éreztem semmi kivetnivalót ebben.

Ha most megint lenne egy Loki-United megint nem gondolkodnék azon hogy kinek szurkoljak.

Eddig egy olyan összecsapás volt amelyen egy magyar csapat a Uniteddel játszott és én láttam és szurkoltam az pedig a 92-es Honvéd-United volt, igaz akkor még szinte csak a magyar focit ismertem (külföldról max a 90-es vb pislákolt bennem) és természetesen a Honvédnak szurkoltam a Bozsikban, de akkor valamiért megragadott a United...és rá 10évre a Zete-Uniteden már nem volt kérdés...

Ezért lehet elítélni vagy sem, ha lesz egy Loki-United akkor United...természetesen minden más esetben szorítani fogok a Lokiért (főleg ha a másik 3 angol valamelyikével kerül össze:):)

kroos 2009.08.27. 11:46:05

@Mérgező Hulladék: Kössz a táblázatokat.
mi a szarnal 3 orosz a Blbe?

kroos 2009.08.27. 11:51:33

@kroos: nem értem én ezt.két holland két portugál ...ezektöl nem 3 indult?
Meg akkor 2 cseh is.....meg két román csapat?

Mr.AT 2009.08.27. 11:53:06

@Rooney82: Pfff, hát, a 96os győztes Juventus mind a 11 poszton jobb, mint a 99es United.

kroos 2009.08.27. 12:00:55

@Rooney82: a 95-ös ajax nem volt rossz.

halareaal 2009.08.27. 12:01:20

@kroos: jah, ez télleg eléggé felháborító. az orosz bajnokság most kb olyan erősre van taksálva, mint a német, holott tulképp egyetlen egy erős csapatuk sincs. 2 orosz alanyi jogon a BLben...

United82 2009.08.27. 12:02:18

@Mr.AT:
szerinted:) Szerintem meg nem:) De bele lehet venni a 96os Juvét is:) Nekem 8:)

SamS 2009.08.27. 12:08:47

@Mr.AT: Csak '99-ben volt egy csapat is. Meg azért megnézném, hogy Keane, Beckham és Giggs helyét ki veszélyeztette volna abból a csaptból :)

Egyébként mivel két csapatnak sikerült csak a Triplázás, ezért mindenképpen közülük valaki. Vagy a '99-es United, vagy a '09-es Barca.

antiabstinens 2009.08.27. 12:10:07

@mickeyknox: de még, ha azért is megy ki vki, h pl. a portugálokat nézze, akkor is a legfontosabb az, h kimegy, m így van esély rá, h előbb-utóbb esetleg a mieinkért is ki fog menni, talán...


Ami pedig a picit túlpörgetett 'kinek illik drukkolni' és 'sportszakmai érték' kérdéseket illeti:
-a szakmai siker szerintem megvan, hiszen ott van a Loki a top32 között és ez hatalmas siker, bárki bármit mond, innentől már minden lőtt gól/szerzett pont csak hab a tortán (a 2 Levszki elleni volt a legnagyobb/fontosabb tétmeccse idén a Lokinak a sorozatban, szvsz), uh már lehet felszabadultan görcsmentesen játszani 6 meccset és sokat tanulni(játékosnak, edzőnek, vezetőnek és meccsszervezőknek, biztonságiaknak egyaránt, m ránkfér...)

-és úgy gondolom, h mindenkinek szíve joga eldönteni, h pl. egy DVSC-Juve/Real/MU/Bayern ... meccsen kinek szurkol, én pl. amióta a futballfanatikus eszemet is tudom -azaz lassan 25 éve- Diósgyőr(, ill. Juve) drukker vagyok, ezért nem is tudom azt kiabálni sajnos(?) még nemzetközi meccsen sem, h "Hajrá Loki/ZTE/Újpest/Fradi...", de mivel magyar vagyok, úgy érzem, h 15 évente... az ilyen szituációban, ha mindenáron dönteni kell (biztos, h kell?), akkor a magyar csapatnak drukkolok, még a Juve ellen is fájó szívvel...de inkább valszeg nem is drukkolok nagyon, csak élvezem, h magyar csapattal játszik tétmeccsen a kedvencem, hiszen ha a Loki nyer jó, mert magyar csapat, ha a Juve nyer jó, m a kedvenc csapat, de persze mindkettő rossz is, m kikap a kedvenc, v a magyar csapat, szóval én nem szeretném eldönteni, h inkább magyarnak, vagy Juve drukkernek érzem-e magam, mert mindkettő vagyok egyszerre.
(azért az nekem is fura kissé és nem is jutna eszembe, h Juve mezben nézzem a stadionban-, de a tv előtt sem- a Loki-Juve -t, persze Loki mezben se. Maximum a magyar válogatott mezben.)

kroos 2009.08.27. 12:11:06

és a legjobb csapat ami sosem nyert semmit?
szerintem a 2001-es leeds.

shinigami 2009.08.27. 12:15:39

@antiabstinens:
ja mert elotte nem ok nyertek ugye

mickeyknox 2009.08.27. 12:19:41

@SamS: igazság. nem is nagyon lehet választani köztük. mondjuk én tudok, meg te is, de objektíven már nehéz :)

antiabstinens 2009.08.27. 12:21:20

ja, és ma du.6-kor húzzanak be 3 ilyet:

Chelsea, Inter, Atlético, Wolfsburg :-)))
-és indulhat is a melyik a legjobb bajnokság? c. (száj)karate

Arsenal, Real, Fiorentina, Kazan
-hátha folytatódik a Real évek óta tartó "sikersorozata"... ;-)

és hogy a Loki is jól járjon:
Barca/MU, Juve, VfB és Debrecen

antiabstinens 2009.08.27. 12:24:52

@shinigami: shinigami 2009.08.27. 12:15:39
@antiabstinens:
ja mert elotte nem ok nyertek ugye

???
2008-as United , mint a legjobb a felsoroltak közül szerintem

Shikaka 2009.08.27. 12:26:31

@kroos: CSZKA és Zenit UEFA-szereplés. Az uefa-együttható a bl-t és az uefa-t is nézi.


"The number of points awarded each season (two for each win by a club from that league, one for a draw) is divided by the number of teams that participated for that nation in that season. This number is then truncated after three decimal places (e.g. 2 2/3 will be truncated to 2.666)"

onus points are allocated for:

* Qualifying for the Champions League group phase and Europa League round of 16. (4 bonus points)
* Reaching the second round of the Champions League.
* Reaching the quarter, semi and final of both Champions League and Europa League.

Shikaka 2009.08.27. 12:33:04

@kroos: valamint a románok már nem sokáig indulnak ketten:
2005-06 és 06-07 szezonban volt sok pontjuk, előtte és utána kevés. Ha az a két szezon kiesik a legutóbbi 5 évből, akkor a portugálok, törökök, görögök megelőzik őket.

Mo. az egy indulóval ugyanabban a kategóriában van, mint mondjuk a dán/cseh/szerb bajnokság, de fura módon Izland és Írország is itt van.

Ez egyébként kivételesen egy jó wiki oldal, és meg lehet nézni a trendeket is (pl. hogy úgy tűnik a románok kifelé mennek):
en.wikipedia.org/wiki/UEFA_coefficient

Magnetico 2009.08.27. 12:37:27

17.45-kor kezdődik a ceremónia, de még a díjakat is kiosztják, Eurosport nem biztos,hogy közvetíti,de talán az uefa.com igen

a Liverpool-é lesz a halálcsoport,ahonnan ki is esnek:)

a Real egy egészen kényelmes csoporttal meg fogja úszni,főleg,hogy a Juve másikban lesz

kroos 2009.08.27. 12:45:03

@Magnetico: TV2 Élöben adja én ugy tudom.

balu11 2009.08.27. 12:50:18

@kroos: ha minden igaz, sem a TV2, sem a Eurosport nem adja, viszont a TV2 neten igen: bl.tv2.hu

Magnetico 2009.08.27. 12:54:57

@Shikaka: a sors fintora,hogy jövőre éppen az elmúlt 5 év legjobbja megy ki nekünk(az egyetlen értékelhető),és jön helyére a Loki idei pontja,ami mennyi kb. 4-5-6 ?
(ha azt vesszük,hogy a fehéroroszok ennyit kaptak a Bate szerepléséért tavaly)

ergo semmit nem javulunk,legalábbis jövőre:D,viszont utána 5 évig lehet erre támaszkodni,vagyis 5 éven belül kéne még inkább jobban szerepelni a magyar kluboknak, és az Uefa-ban nem kiesni egyből

kroos 2009.08.27. 13:00:38

@balu11: kössz akkor marad a net.
bár mintha a meccs alatt azt mondta volna hajdu b hogy adják élöben a sorsolást.

Pig_Bodine 2009.08.27. 13:09:12

@Mr.AT:

Lehet, hogy a 96-os Juve minden poszton jobb volt, mint a 99-es Utd, de csak a rendes játékidő végéig.

szferi 2009.08.27. 13:24:10

@Mr.AT: ja persze, peruzzi sokkal jobb volt mint smeichel... na lol.

pietro10 2009.08.27. 13:35:53

@Rooney82: 99 es united egyértelműen.

shinigami 2009.08.27. 13:40:19

@szferi:
es akkor meg nem beszeltunk a balszelso poziciorol vagy a jobbszelsorol...

pietro10 2009.08.27. 14:05:26

Mennyi hozzászolás a komment rekord?

kroos 2009.08.27. 14:07:21

Azért az durva hogy a románoknak van fix helyük a cseheknek meg 2 helyük.Ök is lent kezdték.
pl. megint van ciprusi a fötáblán és ha igy folytatják lesz is.
Ezért nem értek egyet Panchoval mert egyszer mindent el kell kezdeni.
És talán mi most kezdjük el...

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.27. 14:08:42

@Rooney82: a 99-es Bayern (mint erkölcsi győztes :)

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.08.27. 14:12:45

@pietro10: 1032, szerénységem tiltja, hogy megnevezzem a poszt szerzőjét :D

tb 2009.08.27. 14:17:46

@calcio_di_rigore: jó sok hozzászólást elolvastam a vitából, persze nem mindet, és egyet tudok érteni jópárral, mindkét fél részéről, de leginkább szerintem ez a mondat ami a lényeg:
"Ahhoz legalább megközelítőleg egyenrangú ellenfelek kellenek, hogy a kérdés releváns legyen. "
Sajnos a realitás az, hogy az első három kalap csapatai akkor verik meg a Lokit amikor akarják, a 4.ben talán van 1-2 verhető, de azokkal meg nem játszanak. Ha ezt a pénzt okosan költik el, akkor pár éven belül meg lehet célozni a csoport 3. helyét, előrébb meg belátható időn belül nem nagyon fog érni a magyar bajnok, maximum óriási mázlival
Sajnos nem lesz olyan kiélezett helyzet egyik meccsen sem, hogy egyáltalán kialakuljon bármiféle szurkolási élmény, ezek a meccsek nem a szurkolásról, hanem a meccs nézésről fognak szólni, idén még! A Loki elérte, amit elérhetett, innentől nekik a bajnokságra kellene koncentrálniuk elsősorban, hogy jövőre vagy két év múlva több pénzből, jobb csapattal már tényleg lehessen számolgatni, meg izgulni a sorsolás előtt verhető csapatokért
A legjobb persze az lenne, ha itthon is lenne 2-3-4 csapat, amelyik komoly ellenfelei lennének a Lokinak, úgy látom, hogy a Fradi, ETO, Újpest, Videoton hamarosan talán utol tudja őket érni, ez mindenkinek jót tenne

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.08.27. 14:21:13

@nils_h: ilyesmire pöte figyel nálunk, tőle kérdezd :)

nils_h 2009.08.27. 14:25:48

@Alapvonalszippantó Hapci Benő: Óóó, ez övön aluli volt. Ő csak ott bír gondolkozni.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.27. 14:35:27

@popp:

Verte egymás után 5-2-re a Laziót, és 4-1-re a Barcelonát?

kroos 2009.08.27. 14:40:33

@popp: az a csapat bajnok lett.
a kérdés az volt aki semmit sem nyert.

t.o.d. 2009.08.27. 14:42:26

ezt a qrvasok kommentet nem bírtam lekövetni.

1. mindenki annak drukkol, akinek akar, tekintve, hogy a Debrecen sem tisztán magyar csapat már, de monnyuk több benne a magyar, mint a Gunnersnél az angol... :-) A DVSC egy magyarországi székhelyű klubcsapat.
2. az ellenfél mezében menni a Loki meccseire itthon az gáz. Csendben drukkolni az ellenfélnek otthon, az úgy rendben.
3. nekem ifjúkoromban Vialli és Ravanelli volt a kedvenc focistám, volt is egy kis dilemma a Honvéd-Samp meccsen, de aztán apám intésére, hogy a seggem szétrúgja (harmadik generációs Honvéd-szurker család...) :-), a Honvédért kiabáltam végig. :-)
4. nem szeretném, ha a MU a Debrecen miatt menne az EL-be. Azt viszont igen, hogy a Loki menjen az EL-be. :-)

Hajrá Loki!

antiabstinens 2009.08.27. 14:47:39

@kroos: akkor elméletileg a 2004-2006 közötti Cappello féle Juve...

Mr.AT 2009.08.27. 14:49:21

@popp: Mondjuk az általam látott legerősebb Juve az vagy a Capello-féle banda volt, ugyebár:

Buffon - Zebina, Cannavaro, Thuram, Zambrotta - Camoranesi (Mutu), Emerson, Vieira, Nedved - Ibrahimovic (Del Piero), Trezeguet

vagy az 1996-1997es:

Peruzzi - Torricelli, Ferrara, Montero, Pessotto - Di Livio, Conte (Jugovic), Deschamps, Zidane - Vieri (Boksic), Del Piero

Az utóbbi talán az a csapat, aki a BL 17 éves történetében legfölényesebben a teljes az évi BL-mezőny fölé nőtt, mind játékban, mind eredményekben - hogy aztán legvégül mégse nyerjen.
(A Dortmund elleni meccs előtt átlag 1,2vel fogadták a Juve és 3,6al a Dortmund győzelmét.)

antiabstinens 2009.08.27. 14:50:04

...aki persze igazából Capello, bocs :-)

Mourinho már nem a király 2009.08.27. 14:53:02

Azért nagyon kemény, a Barca koefficiens 121, a Lokié 1.6 :P

kroos 2009.08.27. 14:57:42

@antiabstinens: Aha a lényeg hogy juve legyen.
Arról a csapatról meg sokmindenkinek más jut az eszébe...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.27. 15:03:20

@Csöncsön: @Mr.AT: Emlékszem, kuvva jó volt a 2000-es Valencia, bírtam is őket, de 2001-ben már halványabbak voltak.

A Juvét meg a '97-es elődöntő meccsen oda-vissza iskolázták le Van Gaal nagyrészében még együtt játszó csoda Ajaxát, ahogy még a csoport kötrben a végül az elődöntőbe jutó Machester Utd.-t is. A döntőig vezető úton nyolc gőzelem és két döntetlen mellett egyszer sem kaptak ki, ezalatt húsz gólt rúgva és csak négyet kapva. A bajnokságban meg a San Siroban alázták a Milant 6-1-re.

A következő szezonban aztán becsúsztak vereségek, de a negyeddöntőben például Kijevben rúgtak négyet Lobanovszkij utolsó nagy Rebrovval és Sevcsenkoval felálló Dinamojának

@kroos: Ja úgy, ebben az esetben én is a Valenciára szavazok.

drosiii 2009.08.27. 15:10:26

@kroos: Én a 2004es Monacot sajnáltam a legjobban. Igazán megérdemelték volna.

2009.08.27. 15:10:28

A legerősebb csapat amelyik semmit nem nyert az a 2007/08-as Barca. Még meccset is ritkán nyertek nem még kupát. :D pedig az a keret...ááá

Eastbay1 2009.08.27. 15:20:41

Na mit tippeltek, kiket kap a Debrecen? Aki eltalálja kérvényezheti a Kalán nénis táskát:)
Logikus következtetésekkel ezt deriváltam:
ManU, CSZKA, OM, DVSC
De lesz egy Chelski, Inter, Atleti, Wolfsburg is ;)

pietro10 2009.08.27. 15:20:46

@drosiii: A Monacot én is sajnáltam pláne hogy muringyóék elcsalták az egész bl-t.

nils_h 2009.08.27. 15:24:43

@Eastbay1: Bayern, Lyon, Stuttgart, DVSC

antiabstinens 2009.08.27. 15:30:00

@nils_h: 2 azonos nemzetbeli nem kerülhet 1 csoportba

nils_h 2009.08.27. 15:32:36

@antiabstinens: ah tényleg, akkor stuttgartot javítom a besiktas-ra!

antiabstinens 2009.08.27. 15:33:11

@kroos: nem feltétlenül ez a lényeg, de a Buffon - Zebina, Cannavaro, Thuram, Zambrotta - Camoranesi (Mutu), Emerson, Vieira, Nedved - Ibrahimovic (Del Piero), Trezeguet csapatba csak Zebina gyenge pont,
de jó akkor legyen a Váczi Béla-féle '91-es DVTK... ;-))

antiabstinens 2009.08.27. 15:37:03

@nils_h: én a Barca, AZ, Fiorentina, DVSC -vel is kiegyeznék

halareaal 2009.08.27. 15:37:27

@Blaugrana: akkor sztem a 2004es Real:P

antiabstinens 2009.08.27. 15:45:11

@kroos: persze, tudom, m éppen az "eszedbe jutó más" miatt nem nyertek végül semmit, de erről szerintem a klubvezetés tehet, nem a csapat. Szóval az a csapat/keret akkoriban talán a legerősebb volt a világon és én úgy éreztem, h csak Capello miatt nem nyer BL-t 2005-ben, vagy 2006-ban.

kroos 2009.08.27. 15:47:22

@antiabstinens: abban a csapatban Szvisztun és Adjojev voltak a sztárok.

antiabstinens 2009.08.27. 16:01:52

@kroos: :-))
'91-ben még nem, a feljutó csapatba asszem csak tavasszal érkezett meg Szvisztun és tuti nem volt még "Guram, a varázsló", ő szerintem csak '92 nyarán jött, uh '91 tavaszán még egész Miskolc "VácziBélázott" ;-)

federicapellegrini 2009.08.27. 16:04:42

a legerősebb csapat, amely semmit nem nyert; a 2005-ös milan. fényévekkel jobb, mint a 2003-as, és 2007-es bl-győztes milan, vagy akármilyen csapat, amit valaha láttam.
mi sem lehetett volna méltatlanabb hozzá, mint egy végig cheatelő juventus ellen a bl miatt elveszíteni a bajnoskágot, illetve kikapni egy 30-szor gyengébb csapattól a "mesehabbal bl-döntőn", úgy, hogy emberemlékezet óta nem adott le meccset +2-ről sem, 3 gólt meg 10 évenként kapott

kroos 2009.08.27. 16:26:58

@antiabstinens: Leskó, Csízi, belsö kettös azért stimmel remélem...

halareaal 2009.08.27. 16:35:04

@federicapellegrini: az valóban nagyon erős csapat volt, de hogy fényévekkel jobb lett volna, mint a 2007es, vagy bármely más csapat, az egy csöppet talán túlzás. példának okáért ott a 2005ös PSV Eindhoven, amelnyél egyik elődöntőben sem volt jobb semmivel, sőt, csak a vakszerencsének köszönhette, h egy idegenben talált góllal továbbment ellenük.

nils_h 2009.08.27. 16:35:43

@antiabstinens: Ja, ez nem kívánság volt, hanem tipp. sztem a Lokinak nincs esélye maradandót alkotni a csoportkörben (azt már megtette a bejutással), úgyhogy én legszívesebben a négy angolt látnám a DVSC csoportjában, mert akkor ők látogatnának ide. És végre találkoznának "komoly ellenféllel". :)

antiabstinens 2009.08.27. 16:39:36

@nils_h: ha teljes és önző kívánságműsort tartok, akkor én a MU/'Pool, Juve, Atlético triot szeretném :-)

Feech 2009.08.27. 16:43:08

@federicapellegrini: "3 gólt meg 10 évenként kapott "

Előző évben azért beleszaladtak egy négyesbe.

federicapellegrini 2009.08.27. 16:51:02

@halareaal: bárminél nyilván nem volt jobb fényévekkel, de a 2 bl győztes milannál igen.
az a psv meg az utóbbi évtized egyik legmasszívabban alul értékelt csapata volt

federicapellegrini 2009.08.27. 16:57:24

@Feech: sőt, előtte pár nappal a palermotól is hármat kapott, meg az elődöntő visszaváóján a psv-től is. csak a védekezés fantasztikusságát reprezentálták a szavaim

davidmoyes 2009.08.28. 23:00:11

"Ha hazaérve egy biszexuális stewardess ikerpár vár minket egy szál bugyiban, hideg sört kínálva fel, a magyar ember azonnal elkezdi méregetni, előírásszerű magasságú és keménységű-e a hab." Óriási!! Benne a lényeg.. Azonkívül 10 perce röhögök :)
süti beállítások módosítása