Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Jöhet az örömjáték

2009.08.26. 13:29 _benito

Ha hazaérve egy biszexuális stewardess ikerpár vár minket egy szál bugyiban, hideg sört kínálva fel, a magyar ember azonnal elkezdi méregetni, előírásszerű magasságú és keménységű-e a hab. Vannak ártatlanul őszinte örömforrások az ember életében, engedtessék meg, hogy az élet által gazdagon pofozott, többször fecnikre korbácsolt, és néha szexuálisan terrorizált magyar focibuzik nevében ilyennek nyilvánítsam a Debrecen BL-főtáblára jutását, sőt, annak körülményeit is. Az alábbiakban szeretnék egy kis segítséget nyújtani azoknak, akiket olyan mértékben viseltek meg életük magyar vonatkozású futballeseményei, hogy képtelenek elszakadni a múlt eseményeiből táplálkozó beteges frusztrációtól.

Mit számít, hogy nem játszott jól a Debrecen, és ha a bolgárok a ziccereik felét belövik, izgalmas lett volna a meccs. Erre válaszul csak annyit, ilyen parádés helyzetkihasználást, és szép gólokat régen láttunk magyar csapattól. Nem számít az sem, hogy a Debrecen bejutásában döntő szerepe volt Michel Platininek, akiből soha nem lesz politikus, hiszen betartotta, amit a kis országoknak ígért: megadta az esélyt nekik. Ez az esély viszont magában csak ugyanannyit ér, mint a Honvédé a görögök törökök, vagy a Halié a svédek ellen.

Magyar futballcsapat számára gyakorlatilag ismeretlen fogalom az esélyesség terhe. Ilyenformán kifejezetten új érzés ennek elviselése, de a szófiai 1-2 után ez sem okozott nagyon komoly gondot, pedig a bolgárok egy klasszissal jobban játszottak Budapesten, mint hazai pályán.

Ami most következik, az örömjáték. Vagy még inkább: jutalomjáték. Nekünk, szurkolóknak is. Még a kis pontokkal és gólokkal megkereshető pénzecske is mellékesnek tűnik, és az eredmény másodlagossága szempontjából feltétlenül hasonlónak mondható a Loki esete a magyar jégkorong-válogatottéval. Tőlük is csak azt vártuk elsőre, hogy ott legyenek, mutassák meg magukat, és érjék el, hogy komolyan vegyék őket. Ha ezt a Debrecen közel úgy megvalósítja, mint az Ifj. Ocskay Gábor Örs jó tanuló-jó sportolói, már egy szavunk sem lehet.

Meg így sem, mert amit a Kalmar elleni visszavágó utolsó 40 percében láttunk, az alapján esélytelennek tűnt a BL-főtábla. A némi szerencsével kiharcolt továbbjutásra egyetlen jó debreceni félidő jutott, a svédek elleni hazai második félideje sikerült kifejezetten jól. Az észtek kiveréséhez már jobb játékkal fogott a Loki, de a Levszki ellen játszott a legjobban – főleg Szófiában.

Őszinte leszek, fogalmam sincs, hogy áll a Debrecen a magyar bajnokságban. Még őszintébb leszek: nem is érdekel. A magyar futballt változatlanul más sportágnak tekintem, mint a nemzetközit, tőlem lehet 9. is idén a Loki. Nem voltam fradista soha, kivéve amikor örömkönnyekkel írtam egy almádi kocsma homokjába Zoran Kuntics nevét, és ugyanígy fogok drukkolni a Debrecennek is, amikor a BL-ben játszik. Teljesen mindegy, hogy melyik Xavi Van Del Ronaldóval felálló halálcsillagot sodorja a Puskásba a sorsolás, meglesz az érzés, hogy Dombi Tibor végre összemérheti a sebességét valamelyik méltatlan utódjával. És nem játszásiból, hanem tényleg.

Az első BL-meccseken már készen lesznek a felső karéj oldalsó szektorai is, azaz cca. 36 ezer néző lehet a Puskásban. Akkor is sok lesz köztük a bámészkodó sales manager, meg az ellenfél mezében pompázó senkiházi, de már ez is BL-feeling, mert a világ összes stadionjában így van. (Nehéz szívvel, de lassan el kellene búcsúzni a Puskás Ferenc Stadiontól, és egy névadóhoz méltó létesítményt építenünk.). Már ezért muszáj nagyon hálásnak lennem a Debrecennek, aki nem így érez, annak pedig javaslom, nézzen bele a tükörbe, és kérdezze meg: frusztrált egy pöcs vagyok-e? 

Katartikus élmény volt a poszthoz hozzákattintani a bl-taget.

492 komment

Címkék: bl

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr181339702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kroos 2009.08.27. 09:58:43

@pancho_sanza: mostmár tudom kinek szólt a ,,frusztrált egy pöcs vagyok-e? "

Neil Blender 2009.08.27. 10:01:00

@pancho_sanza: na ebben legalabb van vmi amivel egyet tudok erteni.

Termeszetesen nekunk nem debreceni erzelmu embereknek masok a prioritasaink mint a hardcore Debrecen fanoknak. Sokan leirtak mar hogy az ellenfel mezeben viritanak majd a lelatokon ok azert orulnek hogy a Debrecen bejutott mert egyutt szurkolhatnak a kedvenc csapatuk szurkoloival a Loki ellen. A siman fociszeretok akik el tudnak tekinteni a vak csapatfuggosegtol esetleg a Debrecennek is tudnak szoritani azert is orulnek mert jo csapatokat lathatnak es hogy vegre elert egy magyar csapat idaig. A harmadik csoport az igazi Loki drukker.

Azt irtad hogy a Lokival kapcsolatban lehetetlen sportszakmai elvarsat megfogalmazni. Szerintem meg pont hogy meglehet. Ha kikap a csapat (nagyon sanszos) akkor kapjon ki ugy hogy az utolso leheletet is a palyara teszi, a jatekosok szerezzenek nemzetkozi rutint, szokjak egy kicsit a nagy meccsek legkoret. Es peldakent kell tekinteniuk a Fradit, az Artmediat, meg az Anorthosist.

Ez olyan mint a magyar jegkorong valogatott az A csoportban. Mindenki tudta hogy jobb esetben is csak megszoritani tudjuk az ott szereplo csapatokat es ki fognak valoszinuleg esni. Es megis senki nem kezdett el fanyalogni hogy aztan mi a rakos pocsert kellett egyaltalan feljutni, ha csak pofozogepek vagyunk. Mindenki orult, gratulalt stb. Ezzel szemben ha focirol van szo (amihez mindenki kurvara ert) egybol jon a fanyalgas, hogy jajj de minek is, jajj de csak Platini miatt... Hanyok ettol.

A Debrecen eves ktgvetese kb annyi lehet mint Messi, Ronaldo 1 eves fizetese vagy annyi se. David vs. Goliat. Ha csak annyi az eredmenye ennek a 6 meccsnek hogy Varga, Rudolf meg a tobbiek megkapjak eletuk elmenyet, ill. a szurkolok is az oveket (lsd fent a 3 csoportot) akkor szerintem mar megerte. Az anyagi oldalat meg asszem Szima ur is megerdemli mert Magyarorszagon ritka, mintaklubot hozott letre.

pxpxpx 2009.08.27. 10:02:08

Érdekes kérdés... nekem is van kedvenc csapatom, 88-as EB-n kezdtem el "rendesen" követni a focit, akkor persze holland szurkoló lettem, majd rövidesen Milan. Aztóta is nekik szurkolok.

Ennek ellenére bármelyik magyr csapatnak, a - DVSC szurkolóként nem annyira kedvelt - Fradinak és Újpestnek is gondolkodás nélkül szurkolnék a Milan ellen, mert egy esetleges győzelem nagyon sokkal vihetné előre a magyar focit (stadionépítés, prezstízs, médiafigyelem, színvonal). Ez az egyik oka, a másik meg az, hogy hiába vagyok itthonról Milan szurkoló, ha el is jutok a San Siróba, ott csak egy turista vagyok. Én jó magyar focit szeretnék, ami valamennyire méltó a Puskás-féle hagyományhoz, nem az itt gálázó Realnak meg Milannak tapsikolni, ahogy Malájziában vagy Szingapúrban teszik.

Azzal nincs semmi bajom, ha valaki kimegy pl. a Real Madridot megnézni (persze csak akkor, ha nem azok helyett vesz jegyet, akik a Lokinak szurkolnának), van ilyen, de Real mezben szorítani azért, hogy a milliárdos Real megverje a kis magyarokat, szerintem a szánalmasnál is szánalmasabb.

A DVSC-MUFC hazai meccs előtt kimentem a Puskáshoz nagyon korán, és elkeveredtem pont oda, ahova befutott a ManU busza. Tök egyedül voltam, jön egy busz, nézek-nézek, hopp, ott ül Rooney és Alan Smith. Utóbbi - a meglepetéstől elkerekedett arcomat látva - kedvesen elkezdett integetni. Én meg jól beintettem neki. Ez a magyar virtus! :D :D :D

Neil Blender 2009.08.27. 10:02:47

@pancho_sanza: Igen gondoltam hogy orulni fogsz a tavozoknak. Hozzateszem az altalad emlitett 2 Real jatekos eladasat az egyik legnagyobb elorelepesnek tartom szal ezen nem fogunk osszevezsni =)

CSerepados nevekkel kapcsolatosan csak azt remelem hogy VdV nem lesz ott, hanem mondjuk a Bundasban kergeti a labdat a fing kondijaval...

kroos 2009.08.27. 10:12:41

+ ha igy gondolták volna a délkoreaiak akkor 66-ban nem mennek ki a Vbre.

Walmer 2009.08.27. 10:21:09

@pancho_sanza:
"Bármilyen örömteli is most a bejutás. Platini valahogy öngólt rúgott. Pont azokon a csapatokon vágott egyet, akiknek lett volna esélyük, hogy valamennyire konkuráljanak a top klubokkal. Jobban belegondolva az Atléticonak, az Arsenalnak és a Lyonnak egyszerűen nem tudtak olyan ellenfelet adni, aki ellen nem számít esélyesnek. Szétszakad a mezőny. Idén az Arsenal komolyan vette a Celtic elleni meccseket, de jövőre annyira hiányozhat Glasgowból a BL pénz, hogy már lehet Fabregast és Arshavint nem is kell nevezni egy hasonló leosztású párharcba."

Ezzel így teljes mértékben egyet tudok érteni. Korábban bele sem gondoltam.

drosiii 2009.08.27. 10:23:00

@pancho_sanza: Most kb ugyanazt mondtad mint én korábban
@popp: Ja, azt is mondhatnád, hogy tessék a magyar-bolgár-ciprusi bajnoknak megverni a top3 bajnokság negyedik helyezettjét. Értelmezd át mélyebben amit írtam.
@mickeyknox: Igen, én is pont erre gondoltam. Ezáltal pedig erősödhetne az Európa Liga mezőnye és presztízse is (a negyedikekkel).

drosiii 2009.08.27. 10:24:31

@Walmer: És a kommenteket sem olvastad akkor végig.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.27. 10:24:45

@sporttárs:

Tavaly megdőlt az a rekord, asszem a Dinamo Kijev valami 20 gólt kapott a csoportkörben.

Amúgy a Fradi 9 gólt lőtt (!), ami finoman szólva sem szégyellnivaló, mint ahogy a szerzett 5 ponttal és a harmadik hellyel (!) a Loki esetében is maximálisan elégedett lennék.

Egyébként a Fradi akkori ellenfele a (mostani Barca előtti :-)) legjobb BL-győztes, valamint a Real Madrid volt, utóbbi ellen pontot is csíptek Alberték.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.27. 10:34:24

@pancho_sanza:

Nem tudom, mit érdekel téged a Celtic meg az Anderlecht, ha a Loki nem...

Azt meg, hogy kettészakadt a mezőny, én már tavasz óta írom minden második kommentemben. Ez nem Platini miatt van így.

mickeyknox 2009.08.27. 10:36:18

@pancho_sanza: jó, lehet, hogy kevesebb embert érdekelne, ez viszont engem nem érdekel egy cseppet sem :) leírtam már itt is sokszor, hogy rohadtul unom már az éppen esedékes szezonbeli 6. mu-chelsea-t, szerintem erre senkinek nincs szüksége. ha éppen spanyol vagy olasz dominancia uralkodna európában akkor is ezt mondanám. hogy nézne ki egy szezonban 6 el classicó?!?!?

persze ez csak az én véleményem (meg még páran vagyunk így azért), tudom, hogy sokan szeretik ezt a rendszert, mert így többet láthatják a liverpoolt, milant, stb.

legyen bajnokok ligája inkább, meg felturbózott európa liga mellette, lesz sok jó meccs, örül a szurkoló!

Walmer 2009.08.27. 10:40:14

@drosiii: nem olvasok végig minden kommentet, mert arra nincs időm, se kedvem. Az első 200 kommentet amiben aktívan részt vettem elolvastam.
Elnézésedet kérem, hogy a többi 200-at nem.

sporttárs 2009.08.27. 10:44:47

"Az elit közelsége miatt érdekel ez most mindenkit. Hirtelen olyanoknak is fontos lett a Loki, akik azt sem tudják, hogy hány Madar van egyáltalán és, hogy melyik Pető játszott Debrecenben."

Nem értelek. Miért, a BL nem az elit miatt érdekel bárkit is? Olyanokat, akiknek fogalmuk sincs, hány Chendo vagy Michel játszott a Realban?
Dehogynem.
Az meg már ne legyen meglepő vagy felháborító, ha a magyar csapat bejutása okán a magyar csapat felkelti az érdeklődést.

Mondom ezt úgy, hogy, mint korábban kifejtettem, tőlem mindenki annak szurkol, akinek akar.

(Érdekes, van egy olyan érzésem, hogy ez a váratlan jelenség kicsit mintha bosszantaná azokat, akik a fuballt mint külföldi jelenséget hajlandók csak definiálni, mert az az igazán menő, szakértő és egyetlen, ráadásul saját szakértelmük kizárólagos terepe. A Loki játékrendszere szóra sem érdemes, bezzeg egy Tottenhamen lehet villogni. Mit akar beleugatni bárki a nagyok dolgába? Furcsa. Természetesen nem azt mondom, hogy a magar futball akármelyik szetmense már ott tartana, ahol a milliárdos biznisz nagymenői, de hogy azért már lenézően kelljen írni róla meg az érdeklődőkről...?)

mickeyknox 2009.08.27. 10:46:36

@pancho_sanza:
"Előkerül a magyaros a Bl feeling, amely magyarok számára azt jelenti, hogy minden Sales Manager kimegy a mérkőzésre és sokan ráadásul az ellenfél mezében. Gondolom Liverpoolban, Barcelonában vagy Kijevben azért mást jelent a BL feeling. (Bár azért pont akkor lenne jobb a focink, ha például a Sales Managerek hétvégénte meccsre járnának és nem Jet-skizni.)"

itt azért te is észrevetted, hogy a semmiből nem lesz "BL-feeling"... ha soha nem jut be egy csapat sem a bl-be, csak 20 évente egyszer, akkor mindenki csak real meg juve mezben fog meccsre járni. amikor a fradi bl csapat volt, láttál az utcán albert meg vincze ottó pólokban rohangáló kölyköket.

amikor az olaszok ellen játszottunk, az emberek legalább 90%-a azért ment ki, hogy a digókat nézze. a magyar-portugálon szerintem már más lesz a helyzet...

drosiii 2009.08.27. 10:54:17

@mickeyknox: És ami a legfontosabb, hogy ha Loki-Besiktas és MU-Juve megy majd egy időben, akkor a Lokit fogom nézni (amíg mondjuk nem vezet az ellen 3-4 góllal)

mickeyknox 2009.08.27. 10:57:09

@drosiii: mondjuk itt nekem nem lenne bonyolult a döntés :)

Mérgező Hulladék 2009.08.27. 11:01:00

@kroos: "kikértétek magatoknak hogy miért ne szurkolhatnátok a Lokinak vagy ilyesmi.
És most? Most meg azt mondjátok hogy teljesen természetes ha valaki a reálnak/munak/barcának szurkol a Loki ellen????
Ez hogy van?"

Bocs, már jóval túlhaladtuk, de azért még reagálok (én is kicsit összemosva a címzetteket): az én szempontomból az a kérdés, hogy kedd reggel még nem tetszett, hogy másra is jut egy kis fény a sikerből a Loki ősszurkolóin kívül; ma meg már az nem tetszik, ha nem mindenki szurkol a Lokinak?
Hogy is van ez?

Egyébként én azokat a szurkolókat nem szeretem, akik meg akarják mondani a többieknek, hogy kinek szurkoljanak. Itt is láttam rengetegszer, hogy "magától értetődő", "illik", "kell", "kötelező".
Pedig jó volt olvasni, hogy ki hogy gondolja ezt a kérdést - csak közben ne ítéljük már el azokat, akik másképp gondolják.

www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uefa/access2009.html - itt a lista, hogy melyik ország képviselői mikor és melyik sorozatban kezdhettek
www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uefa/data/method3/crank2009.html - itt meg követheted, hogyan alakult a BL/UEFA helyek kiosztása alapját nyújtó country ranking. Sajnos csak összesítve van benne a résztvevők száma, nincs lebontva a két kupára.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.08.27. 11:01:39

@mickeyknox: maximálisan egyetértek, szvsz Platiniék is érzik, hogy szélesíteni kell a potenciális részvevők számát, mert az EU-ban nem mindenki a MU-ra élvez (meg a többi "nagycsapatra"). ez itten kérem, nem Ázsia, meg Japán. ide biz kellenek az oroszok, meg a kisebb bajnokságból érkező szinézők... az meg hogy van, hogy van megint ciprusi harcos a 32-ben? ott most tuti áll a bál.

neeskens 2009.08.27. 11:26:23

Éhes a disznóóó/Lokista éhes disznó/Éhes a disznó


Megvásárolt első osztály, hej, hej, hej!


Persze csak viccből...

United82 2009.08.27. 11:29:51

@Csöncsön:
Na ebből lehetne egy szavazás, hogy melyik BL győztes gárdát tartja a legjobbnak az NST népe.
a 94es Milant?
a 95ös Ajaxot?
a 99es Unitedet?
a 2001-es Bayernt?
a 2002-es Realt?
a 2006-os Barcát?
a 2007-es Milant?
a 2008-as Unitedet?
a 2009-es Barcát?

(a többi BL győztest is tudom, de azokat egyből elvetettem mint lehetőséget, sőt még csak gondolni se gondoltam rájuk egy percre sem:))

United82 2009.08.27. 11:35:00

Arra pedig hogy ki kinek szurkol majd.

2002ben a Zete-Uniteden egy percig se gondolkodtam, simán a Unitednek szorítottam.

2005ben a Loki-Uniteden kint voltam és szurkoltam a Unitednek és nem éreztem semmi kivetnivalót ebben.

Ha most megint lenne egy Loki-United megint nem gondolkodnék azon hogy kinek szurkoljak.

Eddig egy olyan összecsapás volt amelyen egy magyar csapat a Uniteddel játszott és én láttam és szurkoltam az pedig a 92-es Honvéd-United volt, igaz akkor még szinte csak a magyar focit ismertem (külföldról max a 90-es vb pislákolt bennem) és természetesen a Honvédnak szurkoltam a Bozsikban, de akkor valamiért megragadott a United...és rá 10évre a Zete-Uniteden már nem volt kérdés...

Ezért lehet elítélni vagy sem, ha lesz egy Loki-United akkor United...természetesen minden más esetben szorítani fogok a Lokiért (főleg ha a másik 3 angol valamelyikével kerül össze:):)

kroos 2009.08.27. 11:46:05

@Mérgező Hulladék: Kössz a táblázatokat.
mi a szarnal 3 orosz a Blbe?

kroos 2009.08.27. 11:51:33

@kroos: nem értem én ezt.két holland két portugál ...ezektöl nem 3 indult?
Meg akkor 2 cseh is.....meg két román csapat?

Mr.AT 2009.08.27. 11:53:06

@Rooney82: Pfff, hát, a 96os győztes Juventus mind a 11 poszton jobb, mint a 99es United.

kroos 2009.08.27. 12:00:55

@Rooney82: a 95-ös ajax nem volt rossz.

halareaal 2009.08.27. 12:01:20

@kroos: jah, ez télleg eléggé felháborító. az orosz bajnokság most kb olyan erősre van taksálva, mint a német, holott tulképp egyetlen egy erős csapatuk sincs. 2 orosz alanyi jogon a BLben...

United82 2009.08.27. 12:02:18

@Mr.AT:
szerinted:) Szerintem meg nem:) De bele lehet venni a 96os Juvét is:) Nekem 8:)

SamS 2009.08.27. 12:08:47

@Mr.AT: Csak '99-ben volt egy csapat is. Meg azért megnézném, hogy Keane, Beckham és Giggs helyét ki veszélyeztette volna abból a csaptból :)

Egyébként mivel két csapatnak sikerült csak a Triplázás, ezért mindenképpen közülük valaki. Vagy a '99-es United, vagy a '09-es Barca.

antiabstinens 2009.08.27. 12:10:07

@mickeyknox: de még, ha azért is megy ki vki, h pl. a portugálokat nézze, akkor is a legfontosabb az, h kimegy, m így van esély rá, h előbb-utóbb esetleg a mieinkért is ki fog menni, talán...


Ami pedig a picit túlpörgetett 'kinek illik drukkolni' és 'sportszakmai érték' kérdéseket illeti:
-a szakmai siker szerintem megvan, hiszen ott van a Loki a top32 között és ez hatalmas siker, bárki bármit mond, innentől már minden lőtt gól/szerzett pont csak hab a tortán (a 2 Levszki elleni volt a legnagyobb/fontosabb tétmeccse idén a Lokinak a sorozatban, szvsz), uh már lehet felszabadultan görcsmentesen játszani 6 meccset és sokat tanulni(játékosnak, edzőnek, vezetőnek és meccsszervezőknek, biztonságiaknak egyaránt, m ránkfér...)

-és úgy gondolom, h mindenkinek szíve joga eldönteni, h pl. egy DVSC-Juve/Real/MU/Bayern ... meccsen kinek szurkol, én pl. amióta a futballfanatikus eszemet is tudom -azaz lassan 25 éve- Diósgyőr(, ill. Juve) drukker vagyok, ezért nem is tudom azt kiabálni sajnos(?) még nemzetközi meccsen sem, h "Hajrá Loki/ZTE/Újpest/Fradi...", de mivel magyar vagyok, úgy érzem, h 15 évente... az ilyen szituációban, ha mindenáron dönteni kell (biztos, h kell?), akkor a magyar csapatnak drukkolok, még a Juve ellen is fájó szívvel...de inkább valszeg nem is drukkolok nagyon, csak élvezem, h magyar csapattal játszik tétmeccsen a kedvencem, hiszen ha a Loki nyer jó, mert magyar csapat, ha a Juve nyer jó, m a kedvenc csapat, de persze mindkettő rossz is, m kikap a kedvenc, v a magyar csapat, szóval én nem szeretném eldönteni, h inkább magyarnak, vagy Juve drukkernek érzem-e magam, mert mindkettő vagyok egyszerre.
(azért az nekem is fura kissé és nem is jutna eszembe, h Juve mezben nézzem a stadionban-, de a tv előtt sem- a Loki-Juve -t, persze Loki mezben se. Maximum a magyar válogatott mezben.)

kroos 2009.08.27. 12:11:06

és a legjobb csapat ami sosem nyert semmit?
szerintem a 2001-es leeds.

shinigami 2009.08.27. 12:15:39

@antiabstinens:
ja mert elotte nem ok nyertek ugye

mickeyknox 2009.08.27. 12:19:41

@SamS: igazság. nem is nagyon lehet választani köztük. mondjuk én tudok, meg te is, de objektíven már nehéz :)

antiabstinens 2009.08.27. 12:21:20

ja, és ma du.6-kor húzzanak be 3 ilyet:

Chelsea, Inter, Atlético, Wolfsburg :-)))
-és indulhat is a melyik a legjobb bajnokság? c. (száj)karate

Arsenal, Real, Fiorentina, Kazan
-hátha folytatódik a Real évek óta tartó "sikersorozata"... ;-)

és hogy a Loki is jól járjon:
Barca/MU, Juve, VfB és Debrecen

antiabstinens 2009.08.27. 12:24:52

@shinigami: shinigami 2009.08.27. 12:15:39
@antiabstinens:
ja mert elotte nem ok nyertek ugye

???
2008-as United , mint a legjobb a felsoroltak közül szerintem

Shikaka 2009.08.27. 12:26:31

@kroos: CSZKA és Zenit UEFA-szereplés. Az uefa-együttható a bl-t és az uefa-t is nézi.


"The number of points awarded each season (two for each win by a club from that league, one for a draw) is divided by the number of teams that participated for that nation in that season. This number is then truncated after three decimal places (e.g. 2 2/3 will be truncated to 2.666)"

onus points are allocated for:

* Qualifying for the Champions League group phase and Europa League round of 16. (4 bonus points)
* Reaching the second round of the Champions League.
* Reaching the quarter, semi and final of both Champions League and Europa League.

Shikaka 2009.08.27. 12:33:04

@kroos: valamint a románok már nem sokáig indulnak ketten:
2005-06 és 06-07 szezonban volt sok pontjuk, előtte és utána kevés. Ha az a két szezon kiesik a legutóbbi 5 évből, akkor a portugálok, törökök, görögök megelőzik őket.

Mo. az egy indulóval ugyanabban a kategóriában van, mint mondjuk a dán/cseh/szerb bajnokság, de fura módon Izland és Írország is itt van.

Ez egyébként kivételesen egy jó wiki oldal, és meg lehet nézni a trendeket is (pl. hogy úgy tűnik a románok kifelé mennek):
en.wikipedia.org/wiki/UEFA_coefficient

Magnetico 2009.08.27. 12:37:27

17.45-kor kezdődik a ceremónia, de még a díjakat is kiosztják, Eurosport nem biztos,hogy közvetíti,de talán az uefa.com igen

a Liverpool-é lesz a halálcsoport,ahonnan ki is esnek:)

a Real egy egészen kényelmes csoporttal meg fogja úszni,főleg,hogy a Juve másikban lesz

kroos 2009.08.27. 12:45:03

@Magnetico: TV2 Élöben adja én ugy tudom.

balu11 2009.08.27. 12:50:18

@kroos: ha minden igaz, sem a TV2, sem a Eurosport nem adja, viszont a TV2 neten igen: bl.tv2.hu

Magnetico 2009.08.27. 12:54:57

@Shikaka: a sors fintora,hogy jövőre éppen az elmúlt 5 év legjobbja megy ki nekünk(az egyetlen értékelhető),és jön helyére a Loki idei pontja,ami mennyi kb. 4-5-6 ?
(ha azt vesszük,hogy a fehéroroszok ennyit kaptak a Bate szerepléséért tavaly)

ergo semmit nem javulunk,legalábbis jövőre:D,viszont utána 5 évig lehet erre támaszkodni,vagyis 5 éven belül kéne még inkább jobban szerepelni a magyar kluboknak, és az Uefa-ban nem kiesni egyből

kroos 2009.08.27. 13:00:38

@balu11: kössz akkor marad a net.
bár mintha a meccs alatt azt mondta volna hajdu b hogy adják élöben a sorsolást.

Pig_Bodine 2009.08.27. 13:09:12

@Mr.AT:

Lehet, hogy a 96-os Juve minden poszton jobb volt, mint a 99-es Utd, de csak a rendes játékidő végéig.

szferi 2009.08.27. 13:24:10

@Mr.AT: ja persze, peruzzi sokkal jobb volt mint smeichel... na lol.

pietro10 2009.08.27. 13:35:53

@Rooney82: 99 es united egyértelműen.

shinigami 2009.08.27. 13:40:19

@szferi:
es akkor meg nem beszeltunk a balszelso poziciorol vagy a jobbszelsorol...

pietro10 2009.08.27. 14:05:26

Mennyi hozzászolás a komment rekord?

kroos 2009.08.27. 14:07:21

Azért az durva hogy a románoknak van fix helyük a cseheknek meg 2 helyük.Ök is lent kezdték.
pl. megint van ciprusi a fötáblán és ha igy folytatják lesz is.
Ezért nem értek egyet Panchoval mert egyszer mindent el kell kezdeni.
És talán mi most kezdjük el...

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.27. 14:08:42

@Rooney82: a 99-es Bayern (mint erkölcsi győztes :)

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.08.27. 14:12:45

@pietro10: 1032, szerénységem tiltja, hogy megnevezzem a poszt szerzőjét :D

tb 2009.08.27. 14:17:46

@calcio_di_rigore: jó sok hozzászólást elolvastam a vitából, persze nem mindet, és egyet tudok érteni jópárral, mindkét fél részéről, de leginkább szerintem ez a mondat ami a lényeg:
"Ahhoz legalább megközelítőleg egyenrangú ellenfelek kellenek, hogy a kérdés releváns legyen. "
Sajnos a realitás az, hogy az első három kalap csapatai akkor verik meg a Lokit amikor akarják, a 4.ben talán van 1-2 verhető, de azokkal meg nem játszanak. Ha ezt a pénzt okosan költik el, akkor pár éven belül meg lehet célozni a csoport 3. helyét, előrébb meg belátható időn belül nem nagyon fog érni a magyar bajnok, maximum óriási mázlival
Sajnos nem lesz olyan kiélezett helyzet egyik meccsen sem, hogy egyáltalán kialakuljon bármiféle szurkolási élmény, ezek a meccsek nem a szurkolásról, hanem a meccs nézésről fognak szólni, idén még! A Loki elérte, amit elérhetett, innentől nekik a bajnokságra kellene koncentrálniuk elsősorban, hogy jövőre vagy két év múlva több pénzből, jobb csapattal már tényleg lehessen számolgatni, meg izgulni a sorsolás előtt verhető csapatokért
A legjobb persze az lenne, ha itthon is lenne 2-3-4 csapat, amelyik komoly ellenfelei lennének a Lokinak, úgy látom, hogy a Fradi, ETO, Újpest, Videoton hamarosan talán utol tudja őket érni, ez mindenkinek jót tenne

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.08.27. 14:21:13

@nils_h: ilyesmire pöte figyel nálunk, tőle kérdezd :)

nils_h 2009.08.27. 14:25:48

@Alapvonalszippantó Hapci Benő: Óóó, ez övön aluli volt. Ő csak ott bír gondolkozni.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.27. 14:35:27

@popp:

Verte egymás után 5-2-re a Laziót, és 4-1-re a Barcelonát?

kroos 2009.08.27. 14:40:33

@popp: az a csapat bajnok lett.
a kérdés az volt aki semmit sem nyert.

t.o.d. 2009.08.27. 14:42:26

ezt a qrvasok kommentet nem bírtam lekövetni.

1. mindenki annak drukkol, akinek akar, tekintve, hogy a Debrecen sem tisztán magyar csapat már, de monnyuk több benne a magyar, mint a Gunnersnél az angol... :-) A DVSC egy magyarországi székhelyű klubcsapat.
2. az ellenfél mezében menni a Loki meccseire itthon az gáz. Csendben drukkolni az ellenfélnek otthon, az úgy rendben.
3. nekem ifjúkoromban Vialli és Ravanelli volt a kedvenc focistám, volt is egy kis dilemma a Honvéd-Samp meccsen, de aztán apám intésére, hogy a seggem szétrúgja (harmadik generációs Honvéd-szurker család...) :-), a Honvédért kiabáltam végig. :-)
4. nem szeretném, ha a MU a Debrecen miatt menne az EL-be. Azt viszont igen, hogy a Loki menjen az EL-be. :-)

Hajrá Loki!

antiabstinens 2009.08.27. 14:47:39

@kroos: akkor elméletileg a 2004-2006 közötti Cappello féle Juve...

Mr.AT 2009.08.27. 14:49:21

@popp: Mondjuk az általam látott legerősebb Juve az vagy a Capello-féle banda volt, ugyebár:

Buffon - Zebina, Cannavaro, Thuram, Zambrotta - Camoranesi (Mutu), Emerson, Vieira, Nedved - Ibrahimovic (Del Piero), Trezeguet

vagy az 1996-1997es:

Peruzzi - Torricelli, Ferrara, Montero, Pessotto - Di Livio, Conte (Jugovic), Deschamps, Zidane - Vieri (Boksic), Del Piero

Az utóbbi talán az a csapat, aki a BL 17 éves történetében legfölényesebben a teljes az évi BL-mezőny fölé nőtt, mind játékban, mind eredményekben - hogy aztán legvégül mégse nyerjen.
(A Dortmund elleni meccs előtt átlag 1,2vel fogadták a Juve és 3,6al a Dortmund győzelmét.)

antiabstinens 2009.08.27. 14:50:04

...aki persze igazából Capello, bocs :-)

Mourinho már nem a király 2009.08.27. 14:53:02

Azért nagyon kemény, a Barca koefficiens 121, a Lokié 1.6 :P

kroos 2009.08.27. 14:57:42

@antiabstinens: Aha a lényeg hogy juve legyen.
Arról a csapatról meg sokmindenkinek más jut az eszébe...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.27. 15:03:20

@Csöncsön: @Mr.AT: Emlékszem, kuvva jó volt a 2000-es Valencia, bírtam is őket, de 2001-ben már halványabbak voltak.

A Juvét meg a '97-es elődöntő meccsen oda-vissza iskolázták le Van Gaal nagyrészében még együtt játszó csoda Ajaxát, ahogy még a csoport kötrben a végül az elődöntőbe jutó Machester Utd.-t is. A döntőig vezető úton nyolc gőzelem és két döntetlen mellett egyszer sem kaptak ki, ezalatt húsz gólt rúgva és csak négyet kapva. A bajnokságban meg a San Siroban alázták a Milant 6-1-re.

A következő szezonban aztán becsúsztak vereségek, de a negyeddöntőben például Kijevben rúgtak négyet Lobanovszkij utolsó nagy Rebrovval és Sevcsenkoval felálló Dinamojának

@kroos: Ja úgy, ebben az esetben én is a Valenciára szavazok.

drosiii 2009.08.27. 15:10:26

@kroos: Én a 2004es Monacot sajnáltam a legjobban. Igazán megérdemelték volna.

2009.08.27. 15:10:28

A legerősebb csapat amelyik semmit nem nyert az a 2007/08-as Barca. Még meccset is ritkán nyertek nem még kupát. :D pedig az a keret...ááá

Eastbay1 2009.08.27. 15:20:41

Na mit tippeltek, kiket kap a Debrecen? Aki eltalálja kérvényezheti a Kalán nénis táskát:)
Logikus következtetésekkel ezt deriváltam:
ManU, CSZKA, OM, DVSC
De lesz egy Chelski, Inter, Atleti, Wolfsburg is ;)

pietro10 2009.08.27. 15:20:46

@drosiii: A Monacot én is sajnáltam pláne hogy muringyóék elcsalták az egész bl-t.

nils_h 2009.08.27. 15:24:43

@Eastbay1: Bayern, Lyon, Stuttgart, DVSC

antiabstinens 2009.08.27. 15:30:00

@nils_h: 2 azonos nemzetbeli nem kerülhet 1 csoportba

nils_h 2009.08.27. 15:32:36

@antiabstinens: ah tényleg, akkor stuttgartot javítom a besiktas-ra!

antiabstinens 2009.08.27. 15:33:11

@kroos: nem feltétlenül ez a lényeg, de a Buffon - Zebina, Cannavaro, Thuram, Zambrotta - Camoranesi (Mutu), Emerson, Vieira, Nedved - Ibrahimovic (Del Piero), Trezeguet csapatba csak Zebina gyenge pont,
de jó akkor legyen a Váczi Béla-féle '91-es DVTK... ;-))

antiabstinens 2009.08.27. 15:37:03

@nils_h: én a Barca, AZ, Fiorentina, DVSC -vel is kiegyeznék

halareaal 2009.08.27. 15:37:27

@Blaugrana: akkor sztem a 2004es Real:P

antiabstinens 2009.08.27. 15:45:11

@kroos: persze, tudom, m éppen az "eszedbe jutó más" miatt nem nyertek végül semmit, de erről szerintem a klubvezetés tehet, nem a csapat. Szóval az a csapat/keret akkoriban talán a legerősebb volt a világon és én úgy éreztem, h csak Capello miatt nem nyer BL-t 2005-ben, vagy 2006-ban.

kroos 2009.08.27. 15:47:22

@antiabstinens: abban a csapatban Szvisztun és Adjojev voltak a sztárok.

antiabstinens 2009.08.27. 16:01:52

@kroos: :-))
'91-ben még nem, a feljutó csapatba asszem csak tavasszal érkezett meg Szvisztun és tuti nem volt még "Guram, a varázsló", ő szerintem csak '92 nyarán jött, uh '91 tavaszán még egész Miskolc "VácziBélázott" ;-)

federicapellegrini 2009.08.27. 16:04:42

a legerősebb csapat, amely semmit nem nyert; a 2005-ös milan. fényévekkel jobb, mint a 2003-as, és 2007-es bl-győztes milan, vagy akármilyen csapat, amit valaha láttam.
mi sem lehetett volna méltatlanabb hozzá, mint egy végig cheatelő juventus ellen a bl miatt elveszíteni a bajnoskágot, illetve kikapni egy 30-szor gyengébb csapattól a "mesehabbal bl-döntőn", úgy, hogy emberemlékezet óta nem adott le meccset +2-ről sem, 3 gólt meg 10 évenként kapott

kroos 2009.08.27. 16:26:58

@antiabstinens: Leskó, Csízi, belsö kettös azért stimmel remélem...

halareaal 2009.08.27. 16:35:04

@federicapellegrini: az valóban nagyon erős csapat volt, de hogy fényévekkel jobb lett volna, mint a 2007es, vagy bármely más csapat, az egy csöppet talán túlzás. példának okáért ott a 2005ös PSV Eindhoven, amelnyél egyik elődöntőben sem volt jobb semmivel, sőt, csak a vakszerencsének köszönhette, h egy idegenben talált góllal továbbment ellenük.

nils_h 2009.08.27. 16:35:43

@antiabstinens: Ja, ez nem kívánság volt, hanem tipp. sztem a Lokinak nincs esélye maradandót alkotni a csoportkörben (azt már megtette a bejutással), úgyhogy én legszívesebben a négy angolt látnám a DVSC csoportjában, mert akkor ők látogatnának ide. És végre találkoznának "komoly ellenféllel". :)

antiabstinens 2009.08.27. 16:39:36

@nils_h: ha teljes és önző kívánságműsort tartok, akkor én a MU/'Pool, Juve, Atlético triot szeretném :-)

Feech 2009.08.27. 16:43:08

@federicapellegrini: "3 gólt meg 10 évenként kapott "

Előző évben azért beleszaladtak egy négyesbe.

federicapellegrini 2009.08.27. 16:51:02

@halareaal: bárminél nyilván nem volt jobb fényévekkel, de a 2 bl győztes milannál igen.
az a psv meg az utóbbi évtized egyik legmasszívabban alul értékelt csapata volt

federicapellegrini 2009.08.27. 16:57:24

@Feech: sőt, előtte pár nappal a palermotól is hármat kapott, meg az elődöntő visszaváóján a psv-től is. csak a védekezés fantasztikusságát reprezentálták a szavaim

davidmoyes 2009.08.28. 23:00:11

"Ha hazaérve egy biszexuális stewardess ikerpár vár minket egy szál bugyiban, hideg sört kínálva fel, a magyar ember azonnal elkezdi méregetni, előírásszerű magasságú és keménységű-e a hab." Óriási!! Benne a lényeg.. Azonkívül 10 perce röhögök :)
süti beállítások módosítása