Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Bundesliga, I. forduló - A futballszezon hivatalosan is megkezdődött

2009.08.07. 20:29 heinrich

Vége a Peace-cupok, amerikai haknik és maláj kurvák közötti szédelgésnek, hát ím, ránk köszöntött végre a Bundesliga hiperrealitás, amely a valóság fölé tornyosulva uralja majd tudatunk az elkövetkezendő tíz (nomégyszer: tíííz) hónapban. Tudatos igazolások, megtartott értékek és az edzői kar felforgatása jellemezte az off-seasont. Első posztunkban a bajnokesélyesek nyarát tekintjük át, hozzuk a szokásos jóslatainkat és mindenféle százalékokkal jövünk elő - de természetesen a többiekről sem felejtkezünk majd meg. Tovább után indul a Bundesliga 47. szezonja.

A Bundesliga
Erősnek mondható játékospiaci mozgás után alakultak ki a keretek, 183m euró elköltése után egyelőre mínusz 75 millión áll a liga büdzséje – bár ezt egy Ribéry-transzfer könnyen egyensúlyba állította volna, szóval eszetlen költekezésről most sem volt szó. Ezzel (Bundesliga 183.450.000 €-107.805.000 € =75.645.000 €) egyébként a második legtöbbet költött liga a Real Madrid mögött. Mindenképp jó hír, hogy a csapatok inkább minőséget, mintsem mennyiséget vettek, és a szokásos kelet-európai áradat is elmaradt. Értékvesztésről semmiképp sem beszélhetünk, Diego eligazolásából nem lett jelenség, sőt ő az egyetlen kivétel, talán még Frei esetét lehet valamennyire ide számítani. Maradt viszont Ribéry, a teljes wolfsburgi agytröszt, meg úgy általában, minden csapat megtartotta a legjobbjait.

A legszélesebbre természetesen a bajor buksza nyílt (mínusz 28 millió), amiben semmi meglepő nincs. Az elmúlt évadban súlyos, esetenként stratégiai hibákat vétett játékos, edzői stáb és vezetés egyaránt, a Bayern mércéjével arcpirító szezon volt, még egy ilyen évet egyszerűen nem engedhet meg magának a klub. Nem is bízták a véletlenre.

A BL indulás biztosítása után (ami mindennél fontosabb volt a csapat szempontjából) villámgyorsan beindult a kirakósdi. A Bayern igazolásait már szinte a szezon vége előtt tudni lehetett, és az edzőkérdést is gyorsan eldöntötték. Azóta is azon gondolkodom, vajon sikerült-e az utóbbi időben egyre súlyosabb hibákat vétő vezetésnek telitalálatot durrantani, mert bár nem törvényszerű, hogy Louis van Gaal akár három-négy évre is konzerválódjon a Bayern padján, a lehetőség mindenképp benne van. A tavaszra kialakult helyzetben valószínűleg ő volt a tökéletes választás, még ha apróbb hibákat szerintem már most is elkövetett.

Timoscsukot ugyan nem ő hozta a klubhoz, de egyelőre úgy tűnik, hogy a szurkeszek által örömmel fogadott ukrán érkezésének nem sok pozitívuma lesz a csapatra. A helyzet ugyanis az, hogy bár van Gaal is ragaszkodik a 4-4-2-es szisztémához, valószínűleg az NST által ránehezedő nyomás alatt megtörve leépítette a középpályáról a második szűrő szerepkörét, így Timónak azzal a van Bommellel kell megküzdenie az egy szem helyért, aki egyrészt holland, másrészt a csapat kapitánya, harmadrészt a Bayern egyik legjobbja volt a felkészülés során. Püff neki. Vele kapcsolatban még annyi meglátásunk akad, hogy jó ötletnek tűnik Timoscsuk átképzése. Ha nem is holnap, de idővel kiváló középhátvéd válhatna belőle – fizikuma, játékintelligenciája legalábbis adott hozzá.

Ami viszont egyértelműen számon kérhető a hollandon, az a keret összetétele, hiszen egészen orrnehéz alakulatot hozott össze. Van ugyebár öt csatár (Gomez, Klose, Toni, Olic és Müller), melléjük négy támadó középpályás (Ribéry, Schweini, Baumjohann, Sosa), mögöttük pedig csak három védekező, de abban már Ottl is benne van.

A kapuskérdést nem sikerült megoldani, Magath a térdét csapkodva utasította vissza a Neuerért tett ajánlatot, a kezdőkapus tehát ismét Rensing lesz majd. Lucio pótlására nem érkezett senki, Demichelis pedig máris összetörte magát hat hétre, ott állnak egy Buyten-Breno párossal (meg négy rangadóval) a szezonkezdeten. Tiszta mázli, hogy a fakóból felhozott húszéves Badstuber egészen príma játékosnak tűnt élőben (az Audi-kupán – lesz majd megkésett beszámoló), igaz, nem állították nagy kihívás elé, hiszen Ronaldinho ellen játszott, és annak rendje s módja szerint takarosan el is tüntette a pályáról.

Lahm visszatér a jobb oldalra, helyét pedig Braafheid veszi át – szintén elég konkrét wingback párosról beszélünk (lásd még: orrnehéz), viszont mögöttük Lell és Görlitz jelentkezik játékra. Ez bizony nagyon sovány, ez bizony nagyon keszeg. Pranjic valószínűleg megmarad szabadfelhasználású elemnek, bár egyelőre inkább középpályásnak nézem van Gaal szemében – mindazonáltal őrültség lenne eltekinteni a szélsővédő-játékától.

Ribéry maradása immár biztosra vehető – végül is Cét is csak a második nekifutásra sikerült kiszedni Manchesterből. Teher lesz rajta bőven, hiszen játékával fenn kell tartania a cápák érdeklődését, és minimum bajnokság-BL nyolc kombót bemutatni a csapattal anélkül, hogy megfojtaná Beckenbauert, aki a napokban lefittyedő szájszéllel nyilatkozta, hogy ugyan mit tudhat Ribéry a Bayernről, hiszen csak egy francia. Szimpatikus, nem?

Akárhogy is, Ribéry megtartása, van Gaal érkezése, és a keret minőségi feltöltése egy sokkal életképesebb Bayernnel kecsegteti a szurkolókat, de a kapus nélküli gyenge védelem okozhat komoly problémákat, természetesen leginkább a BL-ben.

Esély a bajnoki címre: 45%

A salátákat ugye a harmadik legtöbb pénzt költő Wolfsburg (mínusz 20 millió) bitorolja, és nemhogy nem szedték szét a győztes csapatot, de masszívan erősödtek is – már ha feltételezzük, hogy Magath távozása nem rendíti meg alapjaiban a klubot. Egyébként meg miért is rendítené, a keretet már kialakította, hozzájuk jött még Obafemi Martins (némileg kérdő tekintettel fogadjuk üveglábai miatt), a középpályára pedig Karim Ziani, az egyik legjobb algériai futballista, és a dán válogatott Thomas Kahlenberg. Mindez leginkább annak köszönhető, hogy a világválság közepén a Volkswagen úgy értékelte, ár-érték arányban az a legokosabb, ha masszív reklámtáblává alakítják a klubot ahelyett, hogy kivennék belőle az aprót a sztárok eladásával. Összességében Veh talán meg tudja oldani a feladatot, edző és keret stílusa passzentosnak tűnik, ráadásul mind játékosként, mind edzőként komoly Bundi tapasztalata is van, amibe már egy bajnoki cím is belefért.

Esély a bajnoki címre: 25%

A Hamburgnak majdnem katasztrófával ért véget a szezonja, egy utolsó perces lesgólon múlt, hogy kijutottak Európába, de már így is elszabadultak a káosz erői, Martin Jol és a Beiersdorfer sportigazgató is távozott/elmenekült/kirúgattatott a klubtól, eladták Atoubát és Olicot is, viszont Gravgaardot is sikerült lepattintani, ami nem utolsó szempont. Cserében viszont frankó keret verbuválódott össze, megkockáztatom, a liga legkiegyensúlyozottabb kerete. Az igazolások közül kiemelkedik a 10m euróért érkezett Marcus Berg, aki valószínűleg a svéd futball legnagyobb tehetsége – borzasztó stabil gólátlaggal. Közel ennyiért került Hamburgba a holland válogatott-közeli Eljero Elia, a védekezés pedig a jó öreg Zé Roberto és David Rozehnal érkezésével válhat még stabilabbá. Ez eddig szép és jó, oltári hibának tűnik viszont Labbadia trénerkedése, egyszerűen fel nem foghatom, mivel érdemelte ki a HSV padját, ki és mit lát benne, Skibbe egy gyengébb keretből is különb Leverkusent épített, mint Bruno, aki a német kupában már meg is villantotta oroszlánkörmeit. NOT! Botrány és skandallum, háborgunk felettébb.

Esély a bajnoki címre: 25% -10% Labbadia, az ugye nettó 15%.

Nem kétséges, hogy jó szokásuk szerint a svábok kötötték az átigazolási szezon üzletét, vagy inkább üzleteit. A Mario Gomezért kasszírozott 30 millió egészen szürreális, ráadásul el sem kellett költeni, hiszen Hleb mindössze 2m euróért próbálja újradefiniálni önmagát - ehhez a Stuttgart kiváló választás amúgy – és Pogrebnyak is több mint alkalmas, hogy Gomezt pótolja, mindezt 4,5m-ért. Vicc. A védelem megerősítésére mindössze egy Celozzinyit gondoltak, ami egyelőre nem túl meggyőző és a bajnoki címhez azért Babbel is borzasztóan fiatal. Vagy legalábbis annak tűnik.

Esély a bajnoki címre: 10%

És végül itt van még nekünk a helyre Hoffenheim, máris megkezdődhet a vad utálkozás és bezzegelés, 16m euróból erősödött meg a keret, mégpedig szisztematikusan és jelentősen. A problémás védelem (ki tudná feledni Ibertsberger tavaszi vesszőfutását a Bayern ellen) kiegészült a szupermegbízható, igaz semmi többre nem képes Simunic-csal, az eddig sem gyenge középpályás sornak pedig a fiatal argentin válogatott, Maradona által is köztudottan kedvelt Franco Zuculini és a brazil Maicosuel jelent tetemes erősítést. A sztárok – bár egyikük-másikuk nyikorgott egy sort – itt is maradtak, Ibisevic felépült, és bár idén a meglepetés előnye már nem szolgálja majd a Hoffot, nagy szükségük nem is lesz rá.

Esély a bajnoki címre: 5%

Zárásként jöjjenek jóslataink az első fordulóra.



Elkezdődött a Bundesliga – fuck yeah.

 

402 komment

Címkék: német bundesliga h üveggömb

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr971295443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sepsta75 2009.08.07. 20:50:10

...és ismét egy bajnokság,amit nem látunk...éljen a maffia,éljen a digisport.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.08.07. 20:57:22

Benaglio mit fogott, 'sztakurva.

Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2009.08.07. 21:00:18

Heinrich: Egész jó kis poszt (értsd: én is így gondolom). Labbadia értékelésért meg pirospont, biztos ezért ment el Beiersdorfer(utolsó csepp).

I am a jedi like my father before me 2009.08.07. 21:52:15

Sziasztok! Eddig a homályból figyeltem az NST eseményeit, de engem is sodor a stream, beállok a sorba a Werder tábort erősíteni.

Igazi BuLi meccs rögtön kezdésnek, ez kell a népnek!Kicsit nagyobb felvezetőt vártam amúgy, de a pirospontot én is megadom a posztra heinrichnek, nem kell elsütnöm az idény eleji formát :)

Hispan07 2009.08.07. 21:52:31

@sepsta75: én spec látom az eurosport2-n... de nem kicsit unom, szal inkább megyek is aludni

spangol 2009.08.07. 21:57:25

@Hispan07: te mirű beszélsz, ember??? Volt vagy tíz ziccer az első félidőben, de te csak tentikélj, majd a Pana téged is felébreszt :)

Az SP2 arc elég jól vizsgázik egyelőre. mármint a kommentátor, bár ez előbb becsempészett egy lédereri statisztikát. beleborzongtam :)

sepsta75 2009.08.07. 22:01:49

@Hispan07:
ja,azt én is látom,de ez lesz az egyetlen meccs,amit hétvégén láthatsz ott,szal...

Lojzi_ 2009.08.07. 22:08:19

Wilkommen zurück!

Végre elkezdődött. Én át is váltottam (ma szerelték be!) DigiTV-re, így járulékosan még CL-t is nézhetek majd, bár az annyira nem érdekel, mint a Bundesliga, de unalmas hétköznapokon nem lesz rossz.

A Stuttgart egészen kiválóan erősített, Markus Babbel meg amennyit láttunk belőle borzasztó sukárul működik a kispadon. A rizikófaktor Lehmann és Cacau.

Azt csodálom, hogy a Dortmund és a Schalke (meg a Werder is, de jogosan) kimaradt a bajnokesélyesek közül.
A Schalke Magath miatt mindenkire veszélyes lesz. Főleg, ha elmúlik az izomlázuk. Lehet, hogy látjuk Assauert meztelenül. Mondjuk annyira nem vagyok rá kiváncsi.

Viszont a Dortmund is jól erősített és ha behúznak 4-5 hazait a rengeteg X helyett, akkor bizony a dobogó meglesz (akármelyik foka).

Felhívnám még a figyelmet a Maniche-Podolski párossal erősödő Kölnre. Fognak ők is még kellemetlen perceket okozni azoknak, akik lebecsülik őket.

Hátul Mainz-Bochum-Hannover-Nürnberg-Freiburg versenyfutásra tippelek. A Gleadbach és a Frankfurt szerintem megintcsak jobb annál, hogy simán kizúgjon, még úgy is, hogy a zöld-feketék Baumjohann és Marin nélküli középpályája mintha harmatosabb lenne a tavalyinál.

Nekik kellene ajándékozni térítésmentesen Ottl-t. :o)))

Lojzi_ 2009.08.07. 22:09:38

Misimókus nem felejt....
Ott folytatja, ahol tavaly abbahagyta.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.08.07. 22:16:32

@Lojzi_: Jobban meggondolva az a helyzet, hogy kb 8 csapat megy a bajnoki címért, a Köln, a Leverkusen és a Hertha a _középmezőny_, a maradék 7 meg a kiesés ellen küzdhet.

No de 8 csapatról mégsem írhattam, hogy bajnokesélyes :)

Lojzi_ 2009.08.07. 22:20:19

Hát, ha 8 csapat bajnokesélyes, akkor miért nem?

Azt hallottam, hogy Angliában van valami négycsapatos szabály, amit most készülnek háromra csökkenteni, valamint a spanyoloknál is van kétcsapatos szabály, de a jó Bundesligában ilyen nincs....

Egyébként szerintem a Hoff is inkább középmezőny lesz majd. Idén nem kapnak egy félév előnyt, mielőtt komolyan venné őket az aktuális ellenfél...

Lojzi_ 2009.08.07. 22:21:09

Appropos!

Mikor lehet majd szignózott kölni Podolski mezért első hármat tippelni?
:o))))

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.08.07. 22:24:49

@Lojzi_: A Schalke és a BVB a támadójátéka, a Werder meg a védelme miatt nem lehet a bajnokság közelében sztem, ezért maradtak ki ők.

Tippverseny idény is lesz vszeg (nem biztos), de mivel a mezvonal Diegóhoz kötődik, dedikált Juve mezt tudok felajánlani - már ha le nem nyúlom :D

I am a jedi like my father before me 2009.08.07. 22:28:31

@Lojzi_: Mi ez a 2-3-4 csapatos szabály? Semmit sem hallottam róla eddig.

Lojzi_ 2009.08.07. 22:31:33

Ezzel konkrétan vitatkoznék. A Schalke szerintem csapatként lesz erősebb Magath miatt, ami az amúgy is remek védelmen és a támadójátékon is sokat tud dobni. Nem mondom, hogy ötökkel, hatokkal nyernek majd, de sűrűn szerzett, okos hárompontokkal azért messze el lehet jutni.

A Dortmund meg pont csatárfronton tartott vérfrissítést leginkább. Lehet, hogy csak ennyi kell nekik ahhoz, hogy a hazai meccseket magabiztosan lehozzák és finoman berúgják azt a bizonyos ajtót, hogy tokostól szakadjon a riválisokra...

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.08.07. 22:37:52

@Lojzi_: Nem tudom elképzelni, hogy a Schalke zsinórban húzzon be 4-5-6 meccseket, anélkül meg nem lehet nyerni. BVB meg erőn felül teljesített tavaly is, sztem nagyon meglepő lenne, ha még tovább tudnának javulni, igazából semmi nem indokolja.

Ettől függetlenül akár ötben is lehet bármelyikük, de a bajnoki cím reális esélyét erős túlzásnak érzem.

Lojzi_ 2009.08.07. 22:52:40

:o))))

Azok olyan szabályok, amiket az élet írt.

Angliában 95 (Blackburn) óta 3 csapat nyert bajonkságot és 4 csapat van, akiket esélyesként szoktak emlegetni. A Poolt mondjuk nem tudom miért, hiszen ebben a szezonban ünneplik az utolsó bajnoki cím 20. évfordulóját.

Spanyolhonban az elmúlt 25 bajnokságból 21-et a Real, vagy a Barca nyert. A másik három győztesből a Depor a kiesés ellen küzdött tavaly, a Valencia anyagi gondjai meg egyenesen a klub létét fenyegetik. Esélyesnek mindenesetre egyik sem mondható.

A Bundesligában - bár a messziről jöttek egyértelmű Bayern uralomról regélnek - csak az elmúlt 8 évben 5 klub járt a csúcson, ráadásul ha Angliában a Liverpoolt számoltuk, akkor itt is igazságtalan lenne kihagyni a címet ez idő alatt nem szerző, de sokszor érte reális eséllyel harcban álló Hamburg-Schalke-Leverkusen triót. Az meg ugye az 5, a jelzett intervallumon belül sikeres klubbal mindjárt egy fél mezőny.

krysal 2009.08.07. 22:56:11

@Lojzi_: Ez azért vicces, mert van ugye egy Bayern München a Bundásban, ami ha az adott idényben nem nyeri meg MINIMUM a salátástálat, az már égszakadás-földindulás. Szóval ha okfejtésedből indulunk ki, akkor a bundás egycsapatos, csak néha -ennek ellenére is- sikerül alaposan segg berúgni magukat.

A cikk viszont nagyon jó, egy La Liga kedvelőt is a stream elé csalogat majd néhanapján.

Lojzi_ 2009.08.07. 23:00:41

@Heinrich:
Nem is a Te fantáziádban bíznak Gelsenkirchenben, hanem Magath edzésterveiben.... :o)))

A BVB-vel kapcsolatban megintcsak más a véleményem.
Szerintem sok rusnya sérülés hátráltatta őket, sokszor nagyon nem volt szerncséjük (ellenpélda pont a Schalke elleni 3-3...) és hiányzott elöl egy srác, aki legalább annyira érzi a kaput, hogy 10-ből kettőt bevág. Ha a Barrios, vagy hogyhíjják gyerek bejön és több szerencséjük lesz, mint tavaly, akkor bizony az esélyesek közé kell őket sorolni. Ráadásul hajlamosak vérszemet kapni Kloppo hatására a srácok...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.07. 23:07:07

@krysal:

Ilyenkor még a magyar bajnokságot is úgy bámulom, mint éhező egy finoman párolgó vacsorát. Egyébként Homma a Fradinak majdnem pont olyan gólt lőtt, mint Misimovics a Stuttgartnak. :-)

krysal 2009.08.07. 23:09:49

@Csöncsön: igaz, most mindketten etiópnak számítunk:D

...viszont a Fradinézésig még ma nem jutottam, de ami késik, nem múlik... De legalább éjszaka láthatom tovább körvonalazódni az elképzeléseket Torontóban - ez azért tartja bennem a lelket.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.07. 23:13:55

@krysal:

Engem pillanatnyilag az tölt el örömmel, amit a livescore-on láttam: Juventus-Villarreal 1-4. ;-)

De hogy ON is legyek:

Remélem, a Wolfsburg szép lassan leereszt majd. Nem szimpatikusak a műanyag csapatok.

(Tavaly még azt hittem, csak Magath miatt nem kedvelem őket, most rájöttem, hogy Magath csak ürügy volt. Egy normális fociklub igazi helye patinás kultúrváros legyen. Ezért lesz egy Freiburg mindig szimpatikusabb, mint egy Bochum.)

Lojzi_ 2009.08.07. 23:15:24

@krysal:
Pont az ellen érveltem, hogy egycsapatos lenne.
Egyrészt a számok is mást mutatnak, másrészt TÉNYLEG nincsenek lefutott meccsek. A tavalyelőtt duplázó és kapott-gól csúcsot döntő Bayern egyik veresége pl. Cottbusban(!) volt...

De hogy nehogy azt hidd, hogy ha nem a Bayern nyer, akkor azt csak ők ronthatták el, íme egy érdekes tény:
Tavaly is megdőlt egy nagyon régi rekord, méghozzá a Wolsburg csatárpárosa minden idők legeredményesebb Bundesliga ékpárja lett. Ehhez azért kevés lenne a Bayern balfaszkodás.
Nem mellesleg tavalyelőtt 30, tavaly 30, idén 20 milla minuszos a Wolfsburgi kassza a bevásárlás végén. Ez kb. pont Bayern szintű. Sem több, sem kevesebb.

Az meg megint más kérdés, hogy Münchenben mik az elvárások.
Jól néznénk ki, ha a 6. hely lenne a kitűzött minimumcél....

Azt azért elhiheted, hogy bármit mondjanak is kifelé a Wolfsburgnál címvédés a tét, a Schalke bajnokságot nyerni hívta Magathot, valamint a Hamburg, a Stuttgart és a Werder sem virágot szedni megy a gyepre, meg Dietmar Hopp sem viccből nyomja a milliókat a kis magán-játékszerére...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.07. 23:19:15

@Lojzi_: "A tavalyelőtt duplázó és kapott-gól csúcsot döntő Bayern egyik veresége pl. Cottbusban(!) volt..."

A tavaly triplázó és minden európai rekordot megdöntő Barcelona egyik veresége pl. Numanciában (!) volt...

Nyugi, csak kötözködöm. (Várom már a La Ligát.) ;-)

Lojzi_ 2009.08.07. 23:22:51

Még egy gondolat:
A Bundesliga nagy változásban van, amit a felületes szemlélő nem igazán lát, de azért folyik a harc 6-8 csapat között, hogy ki lesz az a 2-3, akik közép és hosszútávon uralni tudják a ligát és évről-évre viszik a BL helyeket a következő jelentős átrendeződésig.

Minden bajnokságban vannak ilyen periódusok, de a németeknél ez most elég látványos.

Nem mondom, hogy a Bayern poziciói rosszak - a pénz és a történelem mellettük szól -, de egy ekkora tülekedésben bizony-bizony egy-két rontott meccsen múlhat egy szezonnyi EL a CL helyett, vagy rosszabb esetben a nagy semmi.
Azt meg a Bayern sem könnyen bírná el.

Mr.AT 2009.08.07. 23:24:02

@Csöncsön: "Kicsinyes kis g*ci vagy, Tibor, b*zmeg." :-)

Mr.AT 2009.08.07. 23:25:17

A cikk amúgy jó, és btw: végre! Amúgy hol a fákkban vannak a tavalyi all star meg köcsögválogatottak - including Bundesliga?!

NST, ébresztőőő!

krysal 2009.08.07. 23:31:19

@Csöncsön: nekem a Werder volt a leginkább nézhető, talán mert egy bizopnyos Diego ott rúgta a bőrt. A Wolfsburgban azért minimálisan lehet valami, ha már rekordokat döntöget... Igaz, szimpatikusabbak ezzel sem lesznek.

@Lojzi_: értem én, és pl. a rekordért jár a respect, és nagy idényt futottak, azért igen kevesen hitték volna, hogy Magath ilyen magasságokba röpíti őket. De ugyanezen erővel a Ligában se gondold azt, hogy eleve elrendelt minden meccs. A kiscsapatok (a bundáshoz hasonlóan) rendre elkapják a nagyokat, sőt, általában pont azok, akiket nem gondolnánk (lásd pl. az Espanyol-Barcát tavaly), de igaz ez a legtöbbekre. Igaz, nálunk a "nagyobb" csapatok nem tudták (illetve nem bírták anyagilag) követni költekezésben a két nagyot, és agyon is nyomta őket az adóssághalom. De ettől függetlenül a Villareal vagy a Sevilla sem szotyizni indul neki az idényeknek - más kérdés, hogy jellegüknél fogva a Real_Barca párosnak nagyobb a fórja, mint a BM-nek. (Nagyobb a merítésük az igazolható emberekből, illetve a BM jóval fukarabb e téren, csak akkor kezdenek igazán költeni, mikor szorul a hurok. Lásd legutóbb Toni, Ribery... vagy épp a mostani adás-vételek...)

...amúgy tavaly pont jónéhány BM meccset végignéztem, a Klinsmann-érában nem egyszer úgy kapálták el saját maguk (sőt, épp akkor), mikor a legjobb volt az üldözőknek.

Lojzi_ 2009.08.07. 23:59:59

@krysal: Hát az üldözők kifejezés azért erős, mert utoljára Kahn utolsó Bundesliga meccsén állt a BM teljes fordulót követően a tabella élén.

De hogy ne csak kötözködjek. A La Ligának is voltak a mostaninál sokkal vitálisabb periódusai, amikor éppen volt egy-két csapatnak esélye befogni a két nagyot (meg is tették ideig-óráig) és nem 2, hanem több esélyes volt a bajnokság.
Tegyük a szívünkre a kezünket: ez ott most nem az a periódus.

Ezek az időszakok egyébként nagyjából ciklikusak, időnként minden bajnokság életében van ilyen.

A Bundesligát az teszi különösen izgalmassá idén is, hogy ép most éli ezt az időszakát és nem egy egyszerű cseréről van szó az elitben, mint amikor anno a Dortmund, a Werder, a Schalke és a Leverkusen egymást váltotta a Bayern ellenfele szerepkörben. 6-8 csapatról beszélünk (ízlés szerint) és a vesztes nem ezüstöt és BL főtáblás helyet kap majd. Tét tehát akad.

Az is benne van a pakliban, hogy adott esetben a Bayern lesz az egyik, aki tartósan hátrébb szorul.
Ennek jóval kisebb persze az esélye, mint annak, hogy végül a Werder, vagy a Hamburg esik ki, de azért annál nagyobb, minthogy a Real és a Barca ne osztozzon meg békésen az aranyon és az ezüstön.
Amennyire követem a spanyol eseményeket a két csapat BL helyeit semmi és senki nem veszélyezteti igen régóta.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.08.08. 03:43:59

@Csöncsön: "Egy normális fociklub igazi helye patinás kultúrváros legyen" - sértődés ne essék, de kímélj meg a hülyeségeidtől. Gondolom Manchesternek sincs helye a futball térképeden.

@Mr.AT: bundásból sosem volt köcsög, szezonválogatott meg volt az év végén. Ugyanakkor ébresztőt kiabálni némileg jogos.

@Lojzi_: "Nem is a Te fantáziádban bíznak Gelsenkirchenben, hanem Magath edzésterveiben..." - öreg hiba :))

A BVB messze nem volt híján szerencsének tavaly, és hiába írod, hogy jó lenne ilyen meg olyan csatár nekik, ha egyszer nincs. Valdez hátramenet, Zidan sehogy sem passzol a Bundásba, Barriosról meg semmit sem tudunk egyelőre. KLopp hatalmas értéke a klubnak, de neki is megvannak a határai. A többi meglátásoddal egyébként abszolút egyet lehet érteni.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.08. 06:00:13

@heinrich: @Csöncsön: Én a Wolfsburgnak csak addig bocsátottam meg, hogy óket is farkasoként emlegetik, amíg Wolfgang Wolf volt a mesterük (az milyen már!)! Elmehetne a tag a _Wolverhamptonhoz, míg ide nem bököm a frankót (az öreg Sensit): Farkasokból csak egy van! Forza Lupi!

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.08.08. 08:07:31

@Lojzi_: Ha kivonatolnánk a BuLi csapatok helyezéseit az utóbbi tíz évben és vonnánk egy átlagot, akkor a Bayern München magasan az első helyen végezne. Mivel a riválisok legfeljebb két-három évig tudták állandósítani a jó formájukat. Ezért tartom egycsapatosnak a német bajnokságot.

Lojzi_ 2009.08.08. 08:37:33

@JClayton:
Attól függően, hogy az utóbbi időben a versenyfutás úgy nézett ki, hogy a Bayern és "valaki" attól még ez volt a legkevésbé "egycsapatos" topliga; az elmúlt 10 szezonból max 3 dőlt el a közvetlen befejezés előtt. Az milyen egycsapatos bajnokság, ahol a bajnokünneplés közepén jön a hír, hogy mégsem mi győztünk, vagy az, ahol helikopterrel kell átszállítani a salátstálat a másik helyszínre, mert épp úgy alakult, hogy ott kell átadni...
Akkor inkább mondjuk azt, hogy a nagycsapatok közül egy állandósította a jó formáját, máshol elfogyott a pénz, vagy szakmailag követtek el hibákat.

Viszont mindenki követ el szakmai hibákat, a Bayern is. Klinsmann például igen sokba került, gyakorlatilag lerombolta, amit Hitzfeld épített és helyzetbe hozta a riválisokat, ehhez jön Kahn visszavonulása és ez a Nerlinger gyerek, akit játékosként sem annyira szívleltem, és ha továbbra is 30 milláért vásárol niemandokat, akkor még kevésbé fogom kedvelni.

A kétcsapatos liga azt jelenti, hogy most meg tudom mondani, hogy csak a Real, vagy a Barca nyerhet a végén, a többieknek esélyük sincs.
Egycsapatos akkor lenne a Bundesliga, ha csak a Bayern nyerhetné. Ez meg ugye nincs így. Ha így lenne, akkor nem ez lenne a legizgalmasabb topliga hosszú évek óta. (Figyelem: nem legerősebb, nem legjobb színvonalú, csak szimplán a legizgalmasabb.)

A legjobb példa talán a citált NST tippelés. Félidőben(!) több száz tippelőből nem akadt olyan ember, aki egyáltalán a közelébe lett volna a befutónak.
Kb. fele senkit sem talált el (akik a Bayern lehagyták a dobogóról a Hoff, a HSV, esetleg a Hertha kedvéért), a Stuttgartot néhány emer tippelte csak, míg a Wolfsburgot senki az első háromba sem.
Az angoloknál és az olaszoknál jó eséllyel 200 emberből 180 eltalálná a dobogóra érő csapatokat. A spanyoloknál a 3. hely miatt egy kicsit nagyobb lenne a szórás, de az első 2 gyanítom nem haladná meg senkinek a képességeit, aki hallott már spanyol fociról.

váév építők (törölt) 2009.08.08. 08:38:42

a dortmundot kihagytátok, szerintem 5-10 % esélyük nekik is van a bajnokságra, a dobogóra meg 70 % minimum...igaz hogy már most vannak sérültjeik, de nem gyengült a keret, ami erősödést jelent...

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.08.08. 09:12:24

@heinrich: Tegnap, már nem tudom mibe, de valamibe belepillantottam :) és ott mondták, hogy Barrios a világ legjobb góllövője volt 2008-ban. Most nézem, hogy a Colo-Colo szerkójában tavaly 36 meccsen 37 gólt szerzett.

A dortmundi góljához, ha jól emlékszem Hajnal adta a passzot. Nagyon el akarták taposni Hajnalunkat, de nem engedte és egy weltklasse passzot adott.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.08.08. 09:31:47

@Lojzi_: Én értelek, de azt a bajnokságot, ahol az idény előtt állandóan egy csapat a legesélyesebb a bajnoki címre, azt bizony egycsapatos bajnokságnak nevezik :) Ez nem degradáló, mindössze egy jelenség leírása... mindig a Bayern a fő favorit.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.08. 09:48:18

@heinrich:

Na mert szerinted én ezt bejegyezném a Polgári Törvénykönyvbe... No comment. :-)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.08.08. 11:20:00

@mbemba: Messziről jött ember azt mond, amit akar - ezzel csak azt akarom mondani, hogy Lucas Leiva is volt az év játékosa brazíliában :)

@Lojzi_: Csak annyi, hogy a Stuttgartot nem tette senki dobogóra (nst.blog.hu/2009/03/06/bundesliga_banki_dodo_challenge)

@JClayton: Ne már, akkor az angol is egycsapatos (MU)? Meg az olasz is (Juve)? :)

Titi120 2009.08.08. 11:45:38

Én nem tudom már, hogy mennyire lehet hinni az ilyen pletykáknak, de Ribery állítólag (muhaha) 1 év múlva Madridba költözik, 25 millió € -ért.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.08.08. 11:56:25

@Titi120: Én úgy tudom, hogy jövőre mindenképp megy Madridba, mégpedig úgy, hogy Sneijder is benne lesz a transzferben - nagy kedvence van Gaalnak.

Lojzi_ 2009.08.08. 13:02:26

@JClayton: Hát hogy mennyire degradáló vagy nem a kifejezés, arról kérdezd meg mondjuk Rekordvizemeister véleményét....

Viszont ha attól, hogy mindig egy csapat éppen a legesélyesebb, attól egycsapatos lesz valami, akkor a VB is egycsapatos Brazilia miatt, hisz mindig ők a legesélyesebbek előzetesen.

Szerintem kevésbé durva, ha 6-8 (reális) esélyes csapat van, de természetesen nem egyforma esélyekkel, mintha lenne 2 50-50%-kal.

Egyébként időszerű lenne lezárni ezt a vonalat, mert a többieket gondolom annyira nem foglalkoztatja, hogy mi szóértelmezősdit játszunk.... :o))))

Inkább beszéljünk arról, hogy a hazatért Herceg, vagy a "messziről jött ember" talál ma be előbb.
1:3-hoz adom Barriost Poldival szemben.

Lojzi_ 2009.08.08. 13:03:01

Most olvasom, hogy Poldi nem is lép pályára... Így könnyű tippelni.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.08. 15:02:22

aki tud olyan bp-i vendéglátóipari egységet, ahol van Digi Sport és még be is kapcsolják mindenféle zsarolási technika nélkül és mondjuk nem Csepel szélén van, az kérem, jelezze és írja is be ide ezzel növelve esélyét a közjó növelésére.

(Champs-en kívül)

köszönöm.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.08. 16:33:30

és azért is hozzáteszem: a Kaiser bocsánatot kért Ribérytől, hogy szarul fogalmazott.

sőt, provokatív is leszek Henrik barátom kedvéért:

Ribéry, 2009 nyarán - szimpatikus, nem?

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.08.08. 16:34:04

@Lojzi_: Pont a Bundesligában van ugye egy szezon előtti szavazás a klubok között arról, hogy ki lesz a bajnok - na ezt a szavazást a Bayern évente elsöprő többséggel szokta megnyerni. Sehol máshol nem lenne ilyen sarkított az eredmény.

Egyébként igazad van, ez mellékszál, nekem pedig nem becsületbeli kérdés. Részemről is lezártam :)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.08.08. 17:03:41

@mocsing: Ribéry 'csak' egy játékos, nem a világ egyik legnagyobb klubjának az elnöke, egyébként meg ki ne szeretne a mostani Reálban játszani. (Ottl vs. Kaká), ráadásul végül csak maradt.

Az, hogy B. bocsánatot kért, inkább csak az elvárható minimum, mint emberi nagyság. Amúgy meg tényleg csak kötekszel, te is tudod, hogy a császár össze-vissza beszél rendszeresen :)

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.08. 17:13:02

@heinrich: a Császár gyógyszerei néha valóban elgurulnak, de pont akkor nem érdemes élcelődni ezen, amikor másnap belátja, h hülyeséget mondott/hülyén fogalmazott.

(egyébként sem valószínű, hogy pont ebben a formában mondta és/vagy, hogy komolyan gondolta az az ember, aki még edzette is a klub történetének egyik legnagyobb balhátvédjét, egy bizonyos Bixente Lizarazut).

egy ilyen elszólás nem gondolom, h egyensúlyban lenne azzal, amit a francia a tavasszal-nyáron csinált.

sokféleképpen lehet vágyni arra, h a reálban játsszunk, de még arra is, hogy ne a jelenlegi csapatunkban - Ribéry nem a megfelelő formáját választotta ennek, innentől pedig "történhet bármi, Ribéry nekünk örökre csak egy pénzéhes kurva marad".

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.08. 17:16:03

az meg, h kötekedő alkat vagyok, nem vitás, de ezért is szeretsz :)

Lojzi_ 2009.08.08. 17:22:48

Méghogy nincs dortmundi támadójáték...

Lojzi_ 2009.08.08. 17:24:53

A Werder viszont elég gáz....

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.08.08. 17:30:41

@mocsing: fúú, és még Sagnolt elő sem húztad :)

"Ribéry nekünk örökre csak egy pénzéhes kurva marad" - na, azt azért majd megnézem, hogy fogsz reagálni, mikor megint egyedül viszi a csapatot, nélküle nem is tudom hol lett volna a Bayern az elmúlt két évben.

Bár te drukker vagy, elidegeníthetetlen jogod van utálni, nekem viszont a császárt fikázni :)
---

Bréma, édes istenem

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.08.08. 18:00:28

Hi zusammen! :))

Végre indul a Bundás, és újra oszthatjuk a felesleges észt egymásnak ... és ez nagyszerű!!!

szóval én amondó vagyok, hogy Van Gaal egy szemét, mert rögtön behajtott és nem adott autogramot nekünk :D, de übermegafasza dolgott fog kihozni ebből a Bayernből (és most lekopogom)

de emellett kíváncsian várom, mit alkotnak a többiek...

kroos 2009.08.08. 18:07:42

@heinrich: ezt már egyszer belinkeltem de a kedvedért ha nem láttad volna.Hogy tudd mit gondolunk riberyröl.

borgatya.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=914&Itemid=9

kibicnek semmi se drága ugye...
meg megérteni is nehéz hogy vannak akik nem hugyaznak be bekemtöl,nem nyálaznak ronaldotol, meg nem térdelnek le szarzsákoknak csak mert jó focista.
Inkább ottlok lellek meg strunzok jeremiesek mint ilyenek.Ha ilyeneknek akarnánk nyalni val.szeg nem a Bayernnek szurkolnánk.

Lojzi_ 2009.08.08. 18:12:23

@kroos: Azért ne általánosítsunk. Én sem tegnap óta szurkolok a Bayernnek, de pl. nem tartom ördögtől valónak a jó játékosokat a Bayern keretében, sőt a kezdőben kifejezetten kívánatosnak érzem a jelenlétüket.
Szóval én a jó játékos, kontra Ottl, vagy Lell kérdésben nem igazán osztom a véleményedet.

kroos 2009.08.08. 18:16:17

@Lojzi_: ök legalább nem köpnek a mezre meg nem szimulálnak sérülést.
Mindegy nem kell mindenben egyetértenünk.Ha csak az számitana ki milyen jó akkor hajrá ott a reál kerete tele van fasza focistával.

Lojzi_ 2009.08.08. 18:25:12

Néhanapján meg is fogom tekinteni egy-egy mérkőzésüket. Bizony.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.08.08. 18:27:39

@mocsing: ennél nagyobb ostobaságot az életben nem hallottam, komolyan. :)

a világ egyik legjobb játékosa még tapsikoljon is, hogy egy ilyen tetűszar csapatban játszhat? nem akartok egy kicsit sokat tőle?

az egyetlen épkézláb ember, miatta nem a 17. lett a bayern, és már köpködk, mert kitolatna a zsákutcából? soha nem értettem az ilyet.

Lojzi_ 2009.08.08. 18:29:32

Egyébként azok nem pénzéhes kurvák, akik hozzánk jönnek, csak akik innen eligazolnak?

Szerintem inább a ma futball ilyen. Oda megy a munkavállaló, ahol többet fizetnek.

Van még néhány klubhű focista, de lassan kivesznek, nem kell aggódni...

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.08. 18:47:24

@_benito: figyi, az nem járható út úriemberek között, hogy úgy minősíted ostobaságnak a véleményem, hogy közben olyat adsz a számba, amit sose mondtam.

ki mondta, hogy tapsikoljon? fogja be a pofáját és teljesítse, amit a szaros nevének odakanyarintásával vállalt. olyan sok ez? hogy a klub hogyan jár anyagilag, azzal köszönjük, de ne foglalkozzon. lekvár eszi a nagymamát, faszom.

egyébként meg (@Lojzi_: ) az emlegetett kifejezéssel a hírhedt újpesti transzparensre akartam utalni, amely után tóthnorbi át kellett, hogy értékelje saját szerepét a világban. idézőjelben is volt emiatt.

semmi bajom azzal, ha vki vhonnan el akar menni, de ha azok, akikkel anno megegyezett vmiről, ezt másképp gondolják, akkor kussoljon és vágyódjon el csendben, mert kötelezi egy szerződés.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.08. 18:48:21

@_benito: egyébként meg: "az egyetlen épkézláb ember, miatta nem a 17. lett a bayern"

ekkora ostobaságot még életemben nem olvastam ;)

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.08. 18:55:07

közben nem adtak meg szerintem egy gólt a hoff-nak, a partjelzőt simán tarkón lehetne lőni a szünetben, valszeg elaludt.

Lojzi_ 2009.08.08. 19:07:14

A játékvezetés a tavalyinak tűnik zuerst...

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.08.08. 19:08:36

@_benito:

tetűszar?

azonkívül, hogy irgalmatlan ostobaságot mondtál, jó lenne megválogatni a szavaidat.
A témához csak annyit, hogy a Ballack Mishez hasonló, magukról sokat képzelő emebereket sosem fogjuk szeretni..ennyi, nem több.

kroos 2009.08.08. 19:22:43

@_benito: ,,a világ egyik legjobb játékosa még tapsikoljon is, hogy egy ilyen tetűszar csapatban játszhat? nem akartok egy kicsit sokat tőle?"

itt hol ban a szmájli? Lehagytad?
Vagy mi a picsa bajod van?
De tudod mit.Inkább tetüszar de nem csaló.

kroos 2009.08.08. 19:29:51

@Lojzi_: @mocsing: nem tudom feltünt e de a szabadrugás elött nem történt szabálytalanság.Pontosabban Salihovic eléfeküdt Hamitnak.Itt ami el volt nézve hogy nem kifelé volt az itálet.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.08.08. 19:34:01

@kroos: a méteres meg nem adott Hoff gól nem tűnt fel?

_benito · www.nst.blog.hu 2009.08.08. 19:39:19

henrik szólt, hogy leültek a kommentek, gondoltam, besegítek. :D

kroos 2009.08.08. 19:52:26

@heinrich: arról beszélek.pontosabban ami elötte volt.

@_benito: szerintem meg kurvára nem kéne beszólnod még egy Freiburgnak se mert lehet tetüszar de amit elérnek azt legalább a képeségeik alapján teszik.Nem pedig hogy Paparestákat bezárnak a wc-be.

Lojzi_ 2009.08.08. 19:52:41

Ezt egy jó bíró úgy kezeli, hogy eleve kifelé ítél. Nem pedig az utána szerzett szabályos gólt érvényteleníti.

A fenti szituációt két külön hibának hívják és ezek nem semlegesítik egymást, hanem összeadódnak...

kroos 2009.08.08. 20:06:12

@heinrich: amikor a Hsv ellen két gólt vettek el tölünk akkor nem méltatlankodtál.Azzal együtt öszesen 8 pontot vesztettünk birói hibák miatt.(mennyivel lett bajnok a wolsburg?-köszönöm).
Bár tudom téged ez nem érdekel,mert amiota megirtad az ominozus postodat (minden valamire való ember 10 évesen stb..) a bundás posztok bayernesek és antibayernesek vitája és kevés szó esik a fociról.Bár ha ez volt a célod akkor gratulálok.Mert elérted.
Amit nem értek az hogy ha ennyire utálod ezt az egészet akkor minek irsz bundesligáról?Neked csak ez maradt mert benitoé az lesz habié meg lett az angol?
Indithatnátok egy Juventino forumot is akár.Viszont ha nem akkor meg bocs hogy mi a Bayernek drukkolunk.Ez Benitonak is.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.08.08. 20:11:19

@kroos: ezzel pont mellényúltál, de tkp igazad van, nem akartam megbántani a germánus lelkületű rajongókat.

(a tárgyaláson bemutatták a calabriai stadion biztonsági kameráinak felvételeit, ahol paparesta időben, épen, egészségesen, vigyorogva távozik. aztán ott volt a - lehallgatott - telefonhívás, amikor paparesta felhívta moggit, hogy bocsánatot kérjen, de moggi csak annyit mondott: nincs mit mondanom önnek, és letette.)

na, hát ennyit a nagy hangon csalózásról.

amúgy két német kézilabda bírót tiltottak el a héten örökre, és folyamatban van a nyomozás a thw kiel ellen két egymást követő bl-döntő miatt. csak mondom.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.08. 20:16:05

@_benito: és miújság női lengőtekében? ott kik csalnak?

danesdzsu2 2009.08.08. 20:17:33

@_benito: Mi a fene? Mondjuk, egy ilyen BL győzelemnek nem tudnék örülni...

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.08.08. 20:17:51

@kroos: szerintem nyomjál húsz fekvőt, hátha sikerül megnyugodni kicsit, mert a valóságtól egyre elvadultabb dolgokat sikerül kiizzadnod.
De ha találsz az elmúlt egy évből öncélú, minden alapot nélkülöző Bayern-fikát a posztokban, akkor linkeld lécci - azt a fröcsögést (amiben szintén nem sok igazság van), amit a bőrgatyán rendeztél Ribéry címszó alatt, azt meg sem közelítettem soha, az biztos.

A Bundesligáról pedig utólagos engedelmeddel írok, köszi még egyszer.

krysal 2009.08.08. 20:18:12

@mocsing: @kroos: @_benito: @Lojzi_:

Közben a Hoff döntetlenre hozza a meccset lassan. Csak gondoltam szólok:D

_benito · www.nst.blog.hu 2009.08.08. 20:21:46

@danesdzsu2: nem a fenét :)

@heinrich: én szoktam öncélúan, gonoszul, minden alapot nélkülözően fikázni a bayernt, az is számít?

@mocsing: ez gyenge, tudsz jobbat ennél.

spangol 2009.08.08. 20:28:13

@krysal: heinrichet nem izgatja, már a tippek között ott van (ez is) :))

kroos 2009.08.08. 20:28:15

@_benito: persze én sem akartalak megbántani elvégre ha a tetüszar nem bántó akkor a csaló geci se.

Bár szerintem már érzed hogy hülye voltál mert rajtam kivül Basti,Mocsing is szót emelt a kommented ellen akik eléggé konszolidáltak.És ha itt lenne vul-kahn avanger ök se hagynák szó nélkül.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.08.08. 20:31:17

@kroos: ezért mondtam, hogy bocs. szabin vagyok, és takarítottam egész nap, kellett egy kis izgalmat csempészni a napomba, a bayernesek pedig hiperérzékenyek. :)

mondjuk mocsingot lehet, hogy tökön rúgom csütörTÖKÖN, jorkyzás közben. :)

krysal 2009.08.08. 20:31:49

@spangol: fenét nem, most vígan lehelgeti az üveggömbjét, hogy ennyi találatot behúzott:D

_benito · www.nst.blog.hu 2009.08.08. 20:31:58

@kroos: a tetűszart azért, mint kommentelő, fenntartom

kroos 2009.08.08. 20:33:46

@heinrich: amit akartam leirtam fentebb és arról irsz amiröl akarsz.Nem miattad járok ide hanem a fentebb emlitett kommentelök miatt.Egy baráti jótanácsot azért adnék.
Nézzél meccset és akkor hátha nem csak a közhelyeket sikerül leirni a bundásposztokban.
És bocsánat azért hogy nem vagyok juventus drukker és bocsánat ha nem hagyom szó nélkül hogy azt mondják a csapatomra hogy tetüszar.

Lojzi_ 2009.08.08. 20:40:20

@krysal: Szerintem én néztem.
Ez speciel pont senkienek sem jó. Bár a Hoff játékosok ünnepelnek.

Van Gaalban látok fantáziát, de a játékosállományt nem igazán sikerült megerősíteni 50 millából sem. Tyimo nem szorította ki még MVB-t sem. Zé Roberto elment és a posztja is megszűnt, de a középső középpálya nem lett kreatívabb azzal, hogy Baumjohann, Müller, vagy Sosa beáll a gyémánt csúcsába. Nem jobb, mintha Zé indulna előre nagy sebességgel. Hiába na, ide csak kell a francia, mert nincs helyette más. Bár nem tudom, hogy ő is milyen lesz középen.
A két szélen sok minden nem változott. Ha nincs Ribéry (mert középen van), akkor Schweini és Altintop kell beszálljanak, mert a horvátnak muszáj hátul maradnia, mert ez a Braafheid egy lepkefing. Esetleg Schweini megembereli magát azon a szélen. Talán.
Lahm miatt a másik oldal rendben, de megint szarban leszünk, ha megsérül.
Középen a Badstuber jó húzás volt, de ez az erősödés sem igazolás terméke.
Rensing továbbra is erős rizikófaktor és, hogy őszinte legyek Butt sem nyugtat meg.
Elől lett egyedül jobb a csapat, de csak azért, mert Podolskinál mind az öt csatár jobb, és mert öten vannak, így nem kell egy közepes nátha esetén választani az egycsatáros játék és Podolski 90 perces emberhátrányt jelentő szerepeltetése között.

Na mindegy. Ezzel a kerettel Van Gaal versenyben lesz a salátástálért az ősz végére, meg a BL csoportból is kutya kötelesség továbbmenni első kalapból indulva. Télen meg lehet kicsit takarítani, meg erősíteni, hogy tavasszal minden rendben legyen.

Titi120 2009.08.08. 20:41:11

@_benito:
Kihúztad a gyufát, amint lesz olasz poszt, nem felejtek el átmenni, oszt' majd dorbézolok ott egy kicsit, meglásd ! ;)

De most a meccsről.

A felkészülési meccsek után titokban többen reménykedtem, de a valóság az, hogy a ma pályára lépő 13 mezőnyjátékosunkból 8 újonc volt, ráadásul a Ribery - Toni - Klose hármas mindegyike hiányzott.

Szóval szeptember - október tájékáig időt kell adni a csapatnak (és Van Gaalnak), addig elsősorban a pozitívumokra koncentráljunk.
És e címszó alatt meg kell említenem kapásból Bradstuber-t. Nagyon imponáló volt már a Milan ellen is, ma meg főképp.
Rajta kívül kiemelkedőt nem játszott közölünk senki, max elfogadhatót.

Ennyivel sajnos ki is merítettem a "pozitív jelenségek" témakörét, a negatívumokkal meg mint írtam fent, nem foglalkoznék. Még.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.08.08. 20:41:54

@Titi120: szeretettel várunk a nyugodtság madárfüttyös szigetén

krysal 2009.08.08. 20:42:22

@kroos: a világért nem alkalmatlankodnék, de a "játékostemető", "hulladék", stb jelzők másoknak sem esnek épp jól:)

kroos 2009.08.08. 20:44:54

Az azért látszott hogy ez a Hoff nagyon jó,szerintem reális volt az x.Bár azt nem értem Baumjohan ziccerben miért célozta meg a szögletzászlót és ami feltünt lahm passzivitása.Meg hogy Basti csak az 58. percben végezhetett el pontrugást amiben most nálunk ö a legjobb.
Badstuber meg ugy játszik mint akinek ez az 5 idénye a Bayernben.

kroos 2009.08.08. 20:46:28

@krysal: nem is hagytad szó nélkül ha jól emlékszem.
Bár a mi vitánk kicsit magasabb szinten folyt.

Titi120 2009.08.08. 20:48:34

@Lojzi_:
Nem vagyok ellene, hogy középen kipróbáljuk Ribery-t, de az ő gyorsasága ott könnyen elveszhet, értelemszerűen középen mindig kevesebb a hely.

Schweini viszont az előkészületi találkozókon kifejezetten jól mozgott a "gyémánt csúcsán", erre most Baumjohan-t láttam ott, Bastit meg ismét a szélen ...

Na, de mint említettem nem kritizálok. Csak picit. :)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.08.08. 20:50:21

@kroos: a 'tetűszarra' véletlenül sem reagáltam, csak amit nekem címeztél, de arra NEM SIKERÜLT releváns választ adnod, hogy a Juve hogy jön ide, azt meg csak te tudod.

Titi120 2009.08.08. 20:51:19

@_benito:
"nyugodtság madárfüttyös szigetén "

:D

Ez az a hely, ahol még a Juve - drukkerek is egymást osztják folyamatosan, vagy egy új blogról van szó ? :P

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.08.08. 20:52:09

@kroos: "ami feltünt lahm passzivitása." - elég egyértelmű, hogy van Gaal nem engedte felrohangálni a leggyorsabb védőjét, amit távolról sem neveznék passzivitásnak.

kroos 2009.08.08. 20:54:10

Amit Ribéry-röl irtam abban pont az van benne miért szurkolunk a Bayernnek.

kroos 2009.08.08. 20:55:55

@heinrich: Pranjicnak meg engedte?
Akkor ezt nem értem mivel az ö oldalán volt Beck aki miatt esetleg több védöfeladata volt.

Lojzi_ 2009.08.08. 20:59:00

Hát igen. Középen nem biztos, hogy a gyorsaság a legjobb tulajdonság, de szerintem azért a cselezés is megy, meg lőni sem lő rosszul.
Akár az is lehet, hogy csak többen foglalkoznak ővele és két tizedmásodperccel több ideje lesz a széleken játszóknak, vagy a csatároknak.
Az pl. Toninak elég lehet. Vagy Gomeznek, bár abban bízom, hogy Van Gaalnak van annyi esze, hogy nem a legdrágább csatárnak lesz bérelt helye, hanem a legjobbnak.

Schweinivel meg éppen tudnak támadásonként is váltani, ha nagyon akarnak.

Engem legfőképpen az zavart, hogy 190 centi fölött van a csapat, ha Lahmot és Olicot kiállítják, és mégsem fejelt senki egy egészségeset a 77 szögletből.

Lojzi_ 2009.08.08. 21:01:42

@kroos: Lahmnak nem kell hajtania, mert ha át sem lépi a felezővonalat, akkor is hülyeség lenne Lellt, vagy Görliczet játszatni helyette....
Ez az igazi biztonság.

Titi120 2009.08.08. 21:04:05

@Lojzi_:
Én még nem vagyok benne biztos, hogy Toni marad.

Vul-Kahn 2009.08.08. 21:06:25

@_benito: az előbb csak megírtad a szegénységi bizonyítványodat, most már ki is tetted az ablakba. Gratulálok! Ha a hülyeségbeszélés és az ujjal mutogatás olimpiai sportág lenne, rövid idő után már az USA-t veszélyeztetnénk az örök-éremtáblázaton neked köszönhetően. Lehet, h nem szép tőlem ez a személyeskedés, de sztem felesleges érveket sorolni amellett, h a Bayern nem egy tetűszar csapat.

Amúgy sajnos egy árva pillanatot sem láttam eddig a Bundesliga 1. fordulójából, úgyh a meccsekhez érdemben nem tudok hozzászólni, mindenestre az eredményeket böngészve feltűnik egy-két dolog.
A Stuttgart még közel sem állt össze, de ha ez meglesz, kegyetlen erősek lesznek. Ugyanez igaz a Hamburgra is. A Brémától egy tavalyihoz hasonló szezont várok, a Hoffenheimet is kb oda, ahol tavaly végeztek, persze vmivel kisebb eltéréssel az őszi és tavaszi szezonjuk között. A Hertha úgy tűnik ott folytatja, ahol tavaly abbahagyta, remélem idén nem mákolják össze a kupaszereplő helyet. A Schalkétól én is többet várok, talán a bajnoki címért is versenyben lehetnek, hiszen nem játszanak nemzetközi kupában, ami óriási előny. Ugyanez áll a Dortmundra is, ahol én úgy érzem, h Zidannak nagy szezonja lesz, és Barriossal együtt olyan csatárpárost fognak alkotni, amiről tavaly csak álmodtak a BVB-szurkerek. A Wolfsburg bajnok nem lesz, méghozzá Veh miatt, aki jóval gyengébb Magathnál, de egy top3-at még érzek bennük.
És végül a Bayern, akiket soha nem lehet leírni, de én most a BL-cím megszerzését tartom a legfontosabbnak (igen, több mint reális esélyt látok rá, egy átlagos évben "csak" reálisat). Ha idén elmennek legalább a 4ig, döntőig, akkor az már vszleg a bajnoki cím megszerzésébe kerül majd, annyira erős a mezőny. Ha hamarabb kiesnek, akkor a salátástál vszleg meglesz, de nagy pénzben még így sem mernék fogadni rá.
Nagy szezon lesz, az biztos, de ezzel gondolom nem mondtam újat. És végül: hajrá német csapatok a nemzetközi kupákban, előzzük be a ********* digókat, elvéve ezzel tőlük egy BL- helyet! (Ehhez egyébként nem kell csoda, sőt, ha idén csak úgy szerepelnek a németek, mint tavaly az olaszok, és fordítva, akkor már bőven megvan.)

Lojzi_ 2009.08.08. 21:10:00

@Titi120: Mindenesetre nagy hülyeség volna elengedni. Gomez elég drága volt, de a 3 csatár akkor is kevés, ha nem a félkegyelmű Poldi az egyik, hanem Olic.
Viszont egy Gomez-Toni csere max akkor érné meg, ha pénzügyileg sokat nyernénk rajta, ami többé-kevésbé kizárt, mert nem a City jelentkezett be Toniért...
Aki bekavarhat, az a Müller gyerek, de Toni helyében tőle azért nem fosnám össze magam. Annak kicsit kevés az esélye, hogy Gomez, Klose és Toni is mindvégig egészséges legyen.

Vul-Kahn 2009.08.08. 21:12:14

@Titi120: Én se. És nem is lenne baj feltétlenül, ha elengednénk egy normális összegért... Bár én igazán kedvelem, de Gomez nyilván nem a padot fogja nyomni, Toni meg Gomez egyszerre a pályán pedig... Hát, nem tartom se valószínűnek, se jónak.

kroos 2009.08.08. 21:16:26

@Lojzi_: Ok.De szerintem nagy luxus lahmot igy játszatni.

Lojzi_ 2009.08.08. 21:18:12

@kroos: Nem én találtam ki....

r_magpie 2009.08.08. 21:19:55

nur die SGE, gyerekek

Titi120 2009.08.08. 21:26:30

Nem kívánom továbbgörgetni ezt a fonalat, de egy rövidke gondolat erejéig visszakanyarodnék még a Ribery - témához, mert valami már nagyon kikívánkozik belőlem.

Szóval van ez a "okosság", amit sokan hangoztatnak előszeretettel, hogy Ribery ott van a ilyen - olyan szar Bayernben, és ilyen félkegyelmű bundessrácokkal van körülvéve, ahelyett, hogy hagynák Kakáékkal labdázni.

Na már most Ribery nem csak úgy "van" a Bayernben, még csak nem is Chuck Norris rajzolta az Allianz Aréna gyepére, majd keltette életre gombnyomással, vagy a magasságos mindenható pottyantotta oda, hanem a Bayern fizetett érte, borsos eurómilliókat méghozzá.

És az X évre aláírt szerződéséért cserébe a srác fizetést is kap, vélhetően nem a minimálbért ...

Csak hát - jómagyar emberekhez méltóan - itt páran megfeledkeznek arról, hogy egy szerződés aláírásakor nemcsak jogosultságok keletkeznek MINDKÉT FÉL részéről, hanem kötelezettségek is.

Ennyit akartam, s ezzel a magam részéről már végeztem is, csak már nagyon csikizte az ujjperceimet ez a dolog.

Woland 2009.08.08. 21:31:37

@heinrich:

leesett az allam hogy eltrafaltad a Mainz-Leverkusent... respekt. : )

halareaal 2009.08.08. 21:42:31

@Titi120: persze ebben igazad van, Ribérynek kötelezettségei vannak, de hogy jön ez ide? ezzel max akkor jöhetnétek, ha Ribéry megszegte volna a szerződését. de erről szó nincs. h Ribéry mit mond, vagy h hol akar futballozni, az bizony a szíve joga. lehet kritizálni persze, amiért hangot mer adni a véleményének, de akkor ennyi erővel a Bayernt ugyanúgy lehet, mert leszarja azt.

Titi120 2009.08.08. 21:46:40

@Titi120:

A lényeges részt a nagy kapkodásban lehagytam (bár a lényeg így is leszűrhető):
ha az egyik fél teljesíti minden vállalt kötelezettségét (márpedig tudtommal a Bayern minden Ribery-t megillető eurócentet átutal a franciának), a másik pedig kötelezettségei alól megpróbál kibújni (a hogyanról nem is beszélve), az egy dolog.

De, hogy egyesek még az utóbbit hozzák ki erkölcsi győztesként, előbbit pedig főgonoszként, na, attól nálam letilit az elektronika elég szigorúan.

Titi120 2009.08.08. 21:49:09

@halareaal:
Nem is erre az aspektusra reagáltam, hanem egyes (egyre sűrűbbé váló), főleg itteni véleményekre (lásd benito feljebb).

Ezért is írtam meg a hsz második részét is az előbb.

kroos 2009.08.08. 21:50:23

Magahth ugyanazt akarja játszatni a schalkeval mint a farkasokkal tavaly.Most Rakiticböl akar csinálni passzkirályt,Farfant feltolja Kurányi mellé,és sose találnátok ki ki volt a balbekk...

_benito · www.nst.blog.hu 2009.08.08. 21:53:34

@Titi120: én megértem a bayernt, hogy nem engedi el ribéryt. de ez az élet rendje, és most nagyon komoly pénzt szakíthattak volna érte. más kérdés, mennyire viselkedik majd profin idén, én sem fogom jobban kedvelni, ha végighitványkodja a szezont.

a másik oldalról viszont ribéry minden egyes eurócentért megfizetett, amit a bayern neki eddig átutalt, vagy ráköltött.

szerződés szerint igaza van a bayernnek, csak csípi az ember szemét, hogy ilyen rohadt nehezen nyelik le európában ugyanazt a szart, amit kicsiben a bundesligában elővezetnek.

de úgy látszik, a bayernnél fossák a pénzt, ha már 30 millióért simán belefért gomez.

kroos 2009.08.08. 22:03:21

Hiba volt megtartani mindenféle szempontból.Mind morálisan mind anyagilag.És most már ott tartunk hogy a kaiser is bocsánatot kér töle.
Jövöre mehet 5millioért.
Luciot meg azért kellett elküldeni mert már alig kaptunk volna érte valamit.
A francián meg bukunk 50 milliot.
De mindegy az én bajom nem anyagi természetü.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.08.08. 22:07:57

@Titi120: ebben teljesen igazad van, sőt a Bayernt is megértem, hogy 109 éves történelemmel nem szarják össze magukat Ribéry sirámaitól.

Ami nekem kurvára nem tetszik, hogy abba az egy szánalmas mezcserébe kapaszkodva (aminek az okáról egyébként halvány fogalmunk sem lehet) fröcsög itt mindenki, nagyvonalúan megfelejtkezve arról, hogy mit köszönhet neki a Bayern, különösen úgy, hogy ha egyszer kimegy a pályára BÁRMELYIK csapattársának különb módon hajt a Bayern mezéért.

Amíg a többiek csak fogadkoztak, hogy fúúúú, úgy fogunk küzdeni, mint még egy Bayern sem, aztán nullllla produkciót tettek ki a pályára, addig Ribéry a belét vonszolja két éve.

Schweini miket engedett meg magának az utóbbi ÉVBEN? De Lahmnak is voltak gusztustalanul lealibizett meccsei, kezdve a Zenit elleni ötössel, Sosa? Poldi? stb. Hát kurvára megértem, ha ezzel az öltözői mentalitással, Wolfsburg/Werder/Köln, Gladbach/Bochum égésekkel nem akar azonosulni, mikor mind játékban, mind mentalitásban toronymagasan a dédelgetett sztárocskák felett játszik.

kroos 2009.08.08. 22:19:24

@heinrich: Nem értem hogy ez mire jogositja fel.Mert szerintem semmire.
Annak a mezcserének meg története van te is tudod.Már a szünetben (4-0) a Bayern nemzetközi kupatörténetének legsulyosabb vereségére állt, egy mentálisan szétesett csapat volt.
Minden alapjaiban remeg meg, erre történt ez ami,és eléggé demonstrativ módon.Minimum a legszarabb az idözités.

,,BÁRMELYIK csapattársának különb módon hajt a Bayern mezéért. " azért lucio,zé,van bumi igenis odatették magukat,schweini is nála sem az akarással volt baj.És ha megnézed a bayern zakóit (brema,wolsburg) pont azokon a meccseken nem ment riberynek,amikor a csapatnak sem ment és kellett volna egy klasszis.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.08. 22:22:07

@kroos: Most meg ne sértődj, no offense, meg békével jöttem.

Amikor királyi többesben tolod a miért szeretjük a Bayernt mantrádat, ezt a mez tiszteletről, a klubhűségről szóló általános blablát, meg amikor jössz a bayernista nem bérből és fizetésből élő zsoldos, hanem mindhalálig hű alázatos báránykája a minden bajorok Kaiserjének könnyfakasztó lózunggal, akkor mindig azt kérdezem magamban, hogy melyik klubról beszél ez. Á, csapok a homlokomra gyorsan, az Athletic Bilbaoról.

Úgy csinálsz, mintha a Bayern legalábbis az Ajax volna, amelyik saját maga neveli ki klasszisait, mikor ez közel sincs így.

Figyelj, ha a Bayern kezdőjében Ottlök és Lellek szaladoznának a tizedik helyért, horribile dictu a kiesés elkerüléséért, akkor csak a győzelemért élő Kaiseretek és a rendkívül nagy elvárásokkal bíró szurkolói többség kitérne a hitéből.

A Bayern pont úgy működik, mint egy nagycsapat. Sohasem szerény céljainak elérése érdekében sztáredzőt és klasszis játékosokat szemel ki és szerez meg. Még akkor is, ha Gomez érkezésééig nem is dobálóztak irreális összegekkel.

Bezzeg akkor nem volt utolsószemétsemirekellőzsoldosgeci a Ribery gyerek, amikor nagyobb kihívásokért és sztárgázsiért otthagyta nevelő egyesületét a Bayern kedvéért, csak most, amikor ugyanilyen okokból akar továbbállni.

Titi120 2009.08.08. 22:27:09

@_benito: @heinrich:

Röviden (mert nekem 4 óra múlva már kelnem is kell):
ezekkel amiket leírtok én alapvetően egyet is értek, s amíg a srác a tőle megszokott alázattal teszi a pályán a dolgát én szemet is húnyok mindenféle mezcserés, sajtóban duzzogásos, (ál)sérüléses, a Bayern vezetőségére való nyomásgyakorlásos ügyek fölött.

Csak azt nem fogadom el, amikor egyesek azt állítják, hogy a Bayern a geci, mert nem hagyja Ribery-t csatlakozni a "hozzá méltó" társasághoz.

Mr.AT 2009.08.08. 22:31:15

@_benito: LOL. :-) Ritka nagy egy f*sz vagy, de néha szólsz jókat. :-)

halareaal 2009.08.08. 22:32:53

@popp: sztem hiába harangoztad be a kommentedet, vagy rossz vége lesz, vagy semmilyen. igazad van nyilván, de már kurva sokszor próbálkoztunk ezzel.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.08.08. 22:35:01

@Titi120: ezt senki nem állította, én legalábbis biztos nem, többiben megegyeztünk :)

@kroos: Ugyan mivel volt a baj Schweininél? Métert nem futott a szerződéshosszabbítás után, te magad ezerszer disznóztad le EMIATT, van Buyten kiegészítő ember volt, Lucio meg csak ártott a felelőtlen rohangászásával.

Mr.AT 2009.08.08. 22:36:43

@_benito: Ezzel meg tulajdonképpen egyetértek.

Nem értem, min megy a vita, tökvilágos minden. Ribery menni akart, mert nem látta a potenciált a csapatban, különösen európai kupaszinthez mérten nem (s megkockáztatom, ezt alighanem jól látja). Emiatt hisztizett kicsit, hogy nyomás alá helyezze a vezetőket, akik meg nyilván nem akarták maguk alatt vágni a fát, s nem akarták eladni a legszebb gyémántot az idei salátástálról. Mindkét fél álláspontja érthető.

Most, hogy kiderült, hogy tényleg maradnia kell (mert hát ugye anno aláírta az itt is sokat citált papírt), nyilván próbálja a legtöbbet kihozni magából, hogy értékén kezeljék majd jövő ilyenkor is. És ennyi a sztori.

Se ő nem áruló, vagy futballqrva, se a vezetés nem köcsög önző kapitalista. Mindenki a saját érdekét nyomja, s mindezt a sajtó zsírtól csöpögő, gusztustalanul falánk oldalain. Nyilván kell a műbalhé.

kroos 2009.08.08. 22:43:12

@heinrich: van bommel re gondoltam.Lucio a világon az egyik legjobb a posztján.Bastit azért sosem bántottam mert nem fut.De ha a kiegészitö emberek nem számitanak akkor nálad id kilöve sosa poldi.

Mr.AT 2009.08.08. 22:43:49

@Vul-Kahn: Azt áruld már el pls, hogy (a szükségszerű szurkolói elfogultságon túl) mire alapozod azt, hogy a Bayern BL-győzelmére reális esély van?

(Különös tekintettel a mezőnyre.)

Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2009.08.08. 22:44:29

Nem akarom eldönteni a ribery szarházi vagy nem vitát, de tavaly(idén tavasszal) a Bayern vs Schalke rangadón is kiállítatta magát, éppen amikor a S04 vezetést szerzett és a bajorok ütemváltás előtt álltak ő meg nem akart tovább gürizni.(nem vállalt sorsközösséget társaival és ezzel derékbatörte a bajorok további lehetőségeit és Klinsmann edzői karrierjét is:))
Én megértem, hogy máshol több/nagyobb trófeákrét küzdhetne, de tényleg néha nem ártana egy kis tartás és vágyálamit csak a feleségének és Ullinak mondaná el, nem kell mindenkinek látnia rajta.

kroos 2009.08.08. 22:47:18

@Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien: erre én is céloztam és nem csak a S04 ellen volt ilyen.
érezte hogy nem megy és szart bele.Annyira látszott hogy nem akar a pályán lenni...

gibson 2009.08.08. 22:50:16

@_benito:

"henrik szólt, hogy leültek a kommentek, gondoltam, besegítek. "

És mi, semleges olvasók, ezért örökké hálásak leszünk neked! :D

Már épp kezdett unalomba fulladni ez a szombat este...

Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2009.08.08. 23:02:51

@Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien:
Kiegészítve mondandómat, ha a bajoroknál ilyen helyzetekben így viselkedik, akkor a Realnál is így fog, ha nem megy a csapatnak, akkor ő nem fogja kihúzni őket. Ez egy jellemvonás ezt nem lehet ki- be kapcsolni, bár lehet, hogy a Realnál ritkábban fordulna elő, illetve hamarabb cserélnék le ,ha látják nem megy neki vagy nem akar, legalábbis szvsz.

Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2009.08.08. 23:15:51

hogy ne csak Bayernről beszéljünk S04 a 2. félidőben ezzel a középpályával játszott? Weste 25 Kenia 18, Holtby 18, Moritz 19, és nyertek, idegenben, nem rossz.
Ja és Rakitic 21 Höwedes21 Zambrano20 hmmmm érdekes!

Vul-Kahn 2009.08.08. 23:16:50

@Mr.AT: Konkrétan arra, h világ- és európabajnoki érmek tucatjai hevernek a játékosainknál, akik bizony aktívan kivették a részüket ezekből a sikerekből.
Meg aztán arra is, h olyan eredményeket értünk el az elmúlt 4-5 évben is, de előtte meg főleg, h nem lehet kérdés, h esélyesek vagyunk (Inter ellen idegenben 2-0, Lyon ellen idegenben 3-2, Anderlecht ellen idegenben 5-0, Real Madrid, Arsenal kiverése, Chelsea legyőzése, Sporting elleni 12-1, de sorolhatnám még napestig.
Az a csapat, amelyik ilyen játékosokat, és ilyen eredménmysort tud felmutatni, az reális eséllyel pályázik a BL-győzelemre. Különösen, ha a csapat neve Bayern München.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.08.08. 23:18:32

@Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien: Az S04 elleni meccset alapul venni nagyon durva csúsztatás. Nem hiszem el, hogy azon megy a vita, hogy Ribéry küzdött-e a legtöbbet mezért. Egy-egy meccsen talán előfordult, hogy a többiek is odatették magukat rendesen, de szezont tekintve a közelében sem járt senki. Abszolút senki.

E mellé hozzátenném azt is, hogy minden gólját gyakorlatilag transzba esve, elborult tekitettel üvöltve ünnepelte, ami nem pont annak a jele, hogy nem döglik meg a csapatért.

A legnagyobb bűne az volt, hogy a szezon végén ő is leeresztett néha a hetvenedik perc környékén, kár hogy a többiek már a harmincadikban.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.08.08. 23:21:03

@Vul-Kahn: Értem, amit mondani akarsz, de ebből a csapatból hiányzik az átütő erő, igazából már az elődöntő sem reális elvárás.

Vul-Kahn 2009.08.08. 23:25:14

@Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien: És idén nincs nekik nemzetközi kupa sem, minden bajnokira rákészülhetnek 100%-osan. Bajnokesélyesek, egyéretelmű.
Egyébként az általad felsorolt játékosok közül Höwedes tuti világklasszis lesz, Kenianak, Holtbynak és Zambranonak is jó esélye van rá, és Neuerről meg is feledkeztél. Ja, és Westermann a kedvenc védőm.

kroos 2009.08.08. 23:25:16

olyanok vagyunk mint az amcsiik
ök bekemet nem érdemlik meg,mi meg riberyt nem.

kroos 2009.08.08. 23:26:09

@Vul-Kahn: feltettem fentebb egy kérdést.
Höwedes volt a balbekk.bizony..

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.08.08. 23:33:26

@kroos: hihetetlen, amit összerugózol Beckham miatt. Hadd ne érezzem már magam szarul/dilettánsnak, mert én nagyra tartom a játékát/eleganciáját/stílusát/alázatát.

Arról meg szó sem esett (részemről), h a Bayern nem érdemli meg, csak hatalmas képmutatásnak tartom a Bayern tábor köpködését, meg h megkérdőjelezed a pályán mutatott hozzáállását kb egy meccsre (S04) alapozva.

Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2009.08.08. 23:34:41

@heinrich: Nem szép dolog, de sajnos magamat kell idéznem "Nem akarom eldönteni a ribery szarházi vagy nem vitát," Én úgy láttam, hogy elege volt aznap a (hiábavaló?)küzdésből és többször látni véltem ezt a jellemvonást rajta, ha nem megy a csapatnak. Ez nem elítélendő bűn, de egy olyan hiányosság amit az "északi" focihoz közelebb álló szurkereknek feltűnik. Leegyszerűsítve: inkább legyen falábú, de a csapat érdekében küzdjön amíg a lába viszi:). Ribery sokat rohangál, de néha olyan önző tud lenni, mint CR, igaz eredményes is, de ha nem megy a csapatnak ő, mint "sztár", a csapat legjobbja, nem tud rajta segíteni. Ez van.

kroos 2009.08.08. 23:37:46

@heinrich: a párhuzam adja magát,mert kb ugyanolyan kétélü a dolog.
1-a kibic szemszögéböl akinek könnyü méltóságteljesnek lenni
2-a szurkoló részéröl aki emocionálisan éli meg a dolgokat.
És nem 1 meccsre alapoztam ha visszaolvasol.

Vul-Kahn 2009.08.08. 23:38:05

@heinrich:@Mr.AT: Nekem is van hiányérzetem természetesen, de ne higgyük már azt, h csak a 3 divatliga élcsapatai nyerhetnek BL-t. Náluk is vannak hiányosságok rendesen (Juve szélsővédői, Milan komplett védelme, Interben nincs tkp, MU-t a BL-ben Ronaldo góljai vitték, Pool a kétfrontot sose bírja, Barca behúzódó ellenfél ellen vergődik, stb stb) A Bayernt szinte mindenki utálja, így a lekisebb hibáit is felnagyítják, pedig ezek gyakran nem nagyobbak a többi nagycsapat hibáinál. Reális esélyünk van a BL-győzelemre, punktum!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.08. 23:41:18

@Vul-Kahn: Szerintem is túlzás Bl-esélyesnek nevezni a Bayernt, főleg világ- és európai bajnoki érmekre hivatkozva. Egy válogatott nagytorna, meg egy klub szezon kurvára nem ugyanaz a műfaj ám. Hosszan sorolhatnám ennek okait.

Ha meg valaki évről-évre ott van a bajnokok ligájában és legalább olyan erős csapat, mint a Bayern ver el jelentős klubokat, ezt a Roma is megtette.

Hogy reális esélyesnek tekinthessük a bajorokat, ahhoz azért a Barca szintű csapatokkal is pariba kéne lenniük egyenes kieséses meccsen, ahhoz meg ez a mostani Bayern szerintem kevés.

Ettől függetlenül megnyerheti a Bayern a Bl-t, de ha eltekintek - és eltekintek - a klub múltjától és a németektől minden kitelik klissétől, akkor óriási és kellemetlen meglepetésként értékelném a bajorok győzelmét. Szerintem is a nyolc közé jutás a realitás, ebből kedvező sorosolás esetén elődöntő, kedvezőtlen esetén pedig tizenhat közti búcsú is kinézhet.

Lojzi_ 2009.08.08. 23:43:02

Ha a német elsőosztályú férfi labdarúgó bajnokságban szereplő Bayern München nevű csapatban a Ribéry nevű srácról beszélünk, akkor igazából nem értelek néhányótokat.

1. Ribéry több meccset döntött el, mint a "nekünk" (értsd: néhány itteni Bayern szurkolónak) olyannyira kívánatos Lell, vagy Ottl együttvéve, ráadásul ő többnyire a mi javunkra.

2. A S04 elleni kiállítása nem hiszem, hogy "le akarok jönni" jellegű akció volt. Egyszerűen focista és kisebb az agy, mint egy átlagembernek, és eldurrant neki. Jelzem, ha engem is annyit faragnának egy meccsen, akkor lehet, hogy bemorciznék én is, pláne ha közben nem sikerül magamat apró szerzett gólokkal folyamatosan megnyugtatni.

3. Két jóbarát között a mezcsere tök természetes az eredményjelzőtől függetlenül és aki nyitott szemmel jár az látja, hogy a félidei mezcsere sem ritkaság.
Különben meg lehet, hogy meg is kérte Henryt, hogy szólj már a Messinek lécci, hogy oké, nyertetek, meg továbbjutottatok, meg minden, de lécci ne alázza a második félidőben ugyanígy azt a szegény baloldalra tett jobbhátvéd gyereket, mert nem tehet róla, hogy félkegyelmű az edzője és eladta a tartalék balbekket a szezon elején...
Ha így van, akkor hálával tartozik neki a 4:0 miatt pityergő korábbi Bayern klasszis is, hogy nem 8:0-on kellett sírni a végén.
Látod a Sportinggal is mi lett, amikor senki nem jött tőlük mezt cserélni a félidőben....

3./b Ha jól emlékszem, akkor azon a meccsen a pályán nem Ribéry nyújtott vérlázító teljesítményt, hanem Lell, meg Breno, meg a többi kutyaütő.
Akkor miért Ribéry-re kell fújni?

4. Ribéry nyilatkozatait meg kéretik úgy kezelni, hogy a német sportmédia jó része 2-3-szoros torzítással él a valósághoz képest, hogy jobban eladható legyen a cucc. Nem tudom, hogy ribéri mennyire jól beszél mostanra németül, de gyanítom, hogy franciául sem annyira cizellált a srác (focista). Ebből adódik, hogy elsősorban a pályán mutatott teljesítménye alapján kéretik megítélni.

5. Ribéry megtartásához mondjuk egy komoly dolog lett volna Gomez helyett Diegot megvenni a maradék lóvét meg szétosztani a rászorulók között.
Úgy jártunk volna jobban, hogy még humánus is.

kroos 2009.08.08. 23:54:07

@Lojzi_: Én nem hiszem hogy te nem akarsz megérteni.Csak 1 picit.
szerinted tényleg csak az számit hogy ki mennyire jó?
Mert akkor gyerünk szerintem krysalék bevesznek a madridista fan-klubba.
Senki sem vonta kétségbe a képességeit.
És szerinted pl. Hargreavest miért nem fikáztuk ennyit?Pedig elég jó volt a posztján a srác.

,,eredményjelzőtől függetlenü"
-te fociztál már életedben amugy?

Paul Newman Jr. 2009.08.09. 00:04:17

@kroos: Ugyan mit lehetne megérteni az állsápontodon? A meztébélyod mellett semmi konkrétumot nem bírtál még felhozni, Lojzi faszán összefoglalta a dolgokat.

Lojzi_ 2009.08.09. 00:06:09

A BL győzelemhez az alábbi dolgok kellenek, méghozzá fontossági sorrendben:
1. Szerencse (sorsolás, bírók, megpattanó labdák)
2. Egységes és sikerre éhes csapat
3. Olyan játékosok, akik egy mozdulattal képesek meccseket eldönteni.
4. Hosszú pad

Nomármost. Az elsőre mindenkinek egyforma esélye van, de mindenképpen ebből kell a legtöbb.
A másodikon éppen dolgozik a mester, október-november környékén már többet tudok mondani.
A harmadikra Ribéry, Klose, Toni, Gomez, Lahm, Altintop esetleg Schweini alkalmasak a leginkább a keretből. Lehet, hogy kevés egy Barcához, vagy MU-hoz képest, de ha az első kettőben mi vagyunk a jobbak, akkor ellenük is reális esély van a továbbjutásra..
A negyedik viszont nagy gyengéje a Bayernnek jelenleg. Szélsőhátvédből és minőségi támadó középpályásból szarul állunk. Itt jön be az első kritérium. Tud-e Ribéry, Lahm, és a többi kulcsember minden BL meccsen pályára lépni? Ha igen, akkor elvileg nem gáz, hogy nincs minőségi cseréjük. Ha nem, akkor megint szanaszéjjel szopatja a védelmünket a Barca, vagy sose lövünk nekik gólt.
Mindenesetre ha a Barcát, mint címvédőt kizárjuk (1 szempon: nem lehet kétszer hatalmas mákja egy csapatnak két egymást követő évben, 2./b szempont: nem éhesek a sikerre, mert tavaly győztek, ezért nem sikerült még soha senkinek ismételni pl.) akkor a Bayernnél valóban erősebb csapat a BL-ben a MU, a Dynamo London, talán a Pool is, valamint a Real lehet, ha sikerül csapatot alkotni a 11 sztárból (általában nem szokott nekik).
Indul még az Inter, a Milan és a Juve, akikkel nagyjából egy szinten lehet a Bayern.

Ergo a Bayern az esélyesek sorában 3.-8. idén (Barcát ugye kivettük.). Ami nem jelenti azt, hogy nem veri ki őket pl. a papíron gyengébb együttesek közül valaki bravúrral. Lásd 1. pont.

kroos 2009.08.09. 00:06:13

@Paul Newman Jr.: semmi konkrétumot...kicsit régóta megy ez a vita ha már bele kellett szólnod vissza kellene olvasnod.

Paul Newman Jr. 2009.08.09. 00:08:02

@kroos: nyugi, rajta volt a szemem. Fegyvertelenül vívod a csatád.

kroos 2009.08.09. 00:09:28

@Paul Newman Jr.: nem fogom felsorolni ujra az összes érvem amit kb 6óta irtam.Ahhoz már nekem is késö van.

Lojzi_ 2009.08.09. 00:15:26

@kroos:
",,eredményjelzőtől függetlenü"
-te fociztál már életedben amugy? "

Igen. És vannak barátaim is. :o)))

Amúgy szerintem nincs olyan veszélyes különbség a Bayern és a Real között.
Volumenben inkább, mintsem filozófiában. Egyik sem az a kifejezett nevelőegyesület, még akkor sem, ha mindkét klub akadémiájáról kerülnek ki időnként jó arcok.
Jobban hasonlít egymásra a két klub, mint teszemazt a Bayern és a Köln.


Inkább azt nem értem, hogy Te miért vagy ezzel a mentalítással Bayern rajongó pl. Bochum helyett.

De gyanítom még ott sem mindegy, hogy ki-mit tud a labdával, akkor sem, ha éjszakánként elkéri a klubkabala jelmezt és reggel nyomeltüntetés szándékával kimosva hozza vissza..

Inkább valamelyik amatőrligát javaslom, ahol nincs eredménykényszer és mindenki majd meghal a csapatért és eszébe nem jut eligazolni, csak ha másik városban lesz bolti eladó, vagy banki kirendeltségvezető, és nem oldható meg a bejárás könnyen.

krysal 2009.08.09. 00:16:53

@kroos: kösz, hogy mindíg megemlegetsz, persze a mi mániánkat csupán alantasan ledegradálva értékeled... Igaz, 100szor leírtam többedmagammal, hogy a Mór így-úgy, hogy a Raul, a Gago, a Higuain (akiknél objektív mércével mérve lehet van jobb) miért maradjon, vagy maradnia kellett volna... blablabla.

Unalmas a szapulás, pláne, ha ennyire csak egy irányból vagy hajlandó megnézni dolgokat.

...és hogy ne legyen teljesen off, van egy meglepő kijelentésem. a Bayern igenis minden évben BL esélyes (még ha jelentős százalékban semmit nem mutat ehhez képest), már csak a tradíciói alapján is. Na, meg azért is, mert ez nem managerjáték, és ha létrejöhetett Porto-Monaco döntő, vagy lehetett élvezetes Pool-Chelsea meccs (azért valljuk be, ennek még kisebb a valószínűsége...), akkor miért ne? 50-50% az esély rá, mint mindenre a fociban. Vagy igen, vagy nem.

kroos 2009.08.09. 00:21:07

@Lojzi_: félreértettél.Te irtad hogy ,,eredményjelzőtől függetlenü".
Tudom hogy fontosak a képességek és ha visszaolvasol akkor láthatod mit irtam.
Nagyon fontos de nem minden.
Mert neked pl oké ha valki lö 3 gólt a csapatod szineiben aztán a cimerrel törli ki a seggét? Hülye példa de talán érted.
És én továbbra sem értem ha neked csak az számit hogy ki milyen jó meg mit nyer akkor miért nem a...

krysal 2009.08.09. 00:24:22

@Lojzi_: "Amúgy szerintem nincs olyan veszélyes különbség a Bayern és a Real között...Jobban hasonlít egymásra a két klub, mint teszemazt a Bayern és a Köln."

Najó, ha ettől mindenki jobban alszik, üdv a klubban, cimbora:D

kroos 2009.08.09. 00:24:45

@krysal: ,,mániánkat csupán alantasan ledegradálva értékeled"
most kivételesen nem.
Csak mint alternativa hoztam fel.Ha félreértetted akkor bocs.

krysal 2009.08.09. 00:25:30

@kroos: "most kivételesen nem."

Bocs, nálad a kivételt nehéz felfedezni. :)

Vul-Kahn 2009.08.09. 00:32:48

@Lojzi_: tökéletes összefoglalás, +1

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.09. 00:36:26

@Lojzi_: Összedett korrekt hsz, bár szerintem halványan túlértékeled a Bayernt. A Juve meg az Inter szerintem a 4. kritériumodban mindenképpen erősebb a Bayernnél, a Milan viszont valamivel gyengébb, bár Huntelaar nem jött nekik rosszul. Aztán szerintem például egy Atletico vagy egy Arsenal sem feltétlenül áll rosszabbul a szempontjaid alapján.

Ja és azt sem látom be a Barcát miért kell eleve kivenni a kalapból. Tegyük föl, hogy nem lesz még egyszer akkora szerencséjük, mint tavaly. de Motivációs problémájuk viszont szerintem nem lesz, ne feledd vébé előtti szezonban vagyunk a játékosok bizonyítani akarnak és Guardiola is nagyon jó motivátor. Ráadásul ha ki is esenek a nyolc között, előbb semmiképen, akkor is kiverhetnek csapatokat, megbolygatva az erőviszonyokat.

kroos 2009.08.09. 00:37:51

@Vul-Kahn: a nicked névadója gondolom tudod mit nyilatkozott erröl.
Meg hogy ez hova vezethet.Az öltözöben,meg a jövöre nézve....meg öt ismerve a következö labdás edzésen ,,véletlenül" rácsuszott volna...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.09. 00:40:45

@Lojzi_: Ugynezt próbáltam én is megfogalmazni korábban.

Magnetico 2009.08.09. 03:05:56

@Vul-Kahn:

igen épp nézegettem a koefficiens táblákat, nem sok kell ahhoz,hogy a német-olasz csatában forduljon a kocka szezon végére, és a németek küldjenek 4 csapatot a BL-be és 3-at az EL-be,olaszok pedig 3-at a BL-be, 3-at az EL-be

mondjuk míg 3 olasz kb. nagy valószínűséggel lesz a BL-ben tavasszal, addig németből ez már nem biztos, Stuttgart/Wolfsburg-ot én nem venném nagyon esélyesre,hogy ott lesznek, Bayern ott lesz,de meddig ugye...

viszont az Európa-Ligában is lehet villogni,sőt kellett is a tavalyi ahhoz,hogy még inkább csökkenjen a különbség

főleg úgy,hogy az olaszoknál most majd a 04/05-ös megy ki, ami jobb volt nekik,mint az elmúlt 3 évből bármelyik, németeknél,meg egy átlagos megy ki(5éves számítás miatt)

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2009.08.09. 13:00:26

Gyerekek, ne idegesítsetek már, közünk nem lesz a bajnoki címhez, a tegnapi meccsen is látszódott, hogy az előre játék erősen akadozik (és akkor finom voltam). Tavasszal sokkal jobb lesz, akkor ráadásul kijön egy elég otromba fitnesz különbség (Magath plusz + csak a bajnokság) bárkivel szemben, de legmerészebb álmaimban is a 3. hely szerepel. Én a szokásos tavaszi menetelésben bízva az 5. helyet tartom reálisnak.
Jelenleg annak örülök, hogy a mai Doppelpassban végre egy olyan ember képviselte a Schalkét, aki tiszteletreméltó és kiválóan érti a szakmáját.
Meg annak, amit említettetek, hogy van jelenleg 6-7 nagyon tehetséges és szemtelenül fiatal játékosunk. A hátránya ennek az, hogy a Nürnberg a 2. félidőben átfutotta a tini középpályánkat, de majd ezt Jones megoldja a maga kissé nyers modorával. :))

Faszom, hogy nincs már SK, nincs buziléderer, hogy nyomja a szar anti Schalke dumáját. Ez egy szimpatikus, szerethető, fiatal csapat.

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.08.09. 13:02:01

nem is értem én ezeket a sportadókat... a "tetűszar" Bayernt is magába foglaló szar Bundesliga közvetítési jogaiért marakodnak, és pl nem a világklasszis olaszért...hehe :))

kroos 2009.08.09. 13:07:28

@Rekordvizemeister: korábban pezzegettem..tényleg Beni volt a bal bekk?
Farfannak szerintem jobban fog menni a kapu elött.Bár igy óriási lesz a teher Rakiticen--...

Lojzi_ 2009.08.09. 13:08:08

@Rekordvizemeister: Ne legyél kishitű. Én mindig hiszek abban, hogy a végén a csapatom nyerhet és sokszor be is jön. Próbáld ki!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.09. 13:12:35

@Basti: Ez jól hangzik, de marakodnának az olaszért is, ha nem élne a Sport tv-és szerződés. A Sport klub bundás szerződése meg most járt le ugye. De amíg marakodnak a szerződésért, addig én majd nyugodan nézem a színvonalasabb olasz meccseket ;-).

Lojzi_ 2009.08.09. 13:17:49

Ki marakodik?
Az Eurosport megvette a jogokat 3 vagy 5 évre. A 2-es csatornáján péntekenként ad egy meccset, a szombat és vasárnapi kettőt meg jó pénzért továábértékesítette a DigiSportnak.

Hol itt a marakodás?

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2009.08.09. 13:35:22

@kroos: igen és nagyon jól csinálta (kapufa), nagy spíler már most
Farfán elég sokat dolgozott önmagához képest, és mintha kedve is lett volna, ez is ritka nála
Rakiticnek van még 1-2 meccse Magathnál, különben Kenia fog kezdeni

@Lojzi_: ez nem csak az, tényleg nem vagyunk olyan jók, a három pontok jönni fognak - remélem - szépen, de a bajnoki címhez ennél több kell. Viszont jövőre szerintem már az esélyesek között leszünk.

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.08.09. 13:46:15

@popp: hát nem tudom, én ha valami színvonalas melankólikus dolgot akarok, akkor inkább hallgatok valami zenét

ez az 5éves szerződéses cucc meg arra emlékeztet, mikor bálában, nagy tételben árulják a "jó" dolgokat :D...mert csak így kell el. Szerncsétlen sportv-sek is ott kurták el, hogy olasz- és spanyolfoci buzi egyénekből verbuválódtak össze... miközben az izgalmas, élvezhető focit máshol játszák :) De hát ez legyen az ő bajuk...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.09. 14:06:00

@Basti: Én pedig a mérnöki precizitással megtervezett cirkuszi produkciókat nem szerettem soha, a lelkes, de nem túl szellemdús artistákkal, bohócokkal és állatidomárokkal és az precizitásba mégis belecsúszó esetlegesség szülte izgalmakkal. Inkább csettintek ínyenceknek való fantáziadús előadásokon és nézem a valódi magasszínvonalat hozó és igazán élvezetes játékot.

Ami az öt éves szerződést illeti, így megy ez mindenhol, ne csodálkozz, ha sport tévé magához akarja kötni a valódi színvonalat ;-).

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.08.09. 14:32:25

@popp: na, akkor ezt megbeszéltük...

sztem egyezzünk ki egy döntetlenben, jobban mondva, felajánlom neked a döntetlent ;))

acdcisti 2009.08.09. 16:30:30

Igen, végre elkezdődött!!!
Nagyon örülök, hogy az előző szezon meghatározó csapatai nem gyengültek. Kellemes meglepetés, hogy a Hoffenheim és a Wolfsbur is egybe tudta tartani a keretet. Sőt.. erősödött is.
Egyedül a Hertha gyengült, de ez cseppet sem zavar(bár a szokásos 1-0 ismét megvolt... de szerintem a 10. hely körül lesznek a végén).
Összességében meg vagyok elégdve a top csapatok igazolásaival, a Werder kivételével: a kezdőjük nem lett erősebb egy szállal sem, a pad meg ugyanolyan kibaszottul rövid. Schaaf taktikát cserélt. Összeadva: elfelejthetjük a mindenki által kedvelt, látványos focit nyomó és mindig dobogóért harcban lévő Brémát. Az ideinél sokkal nagyob átalakulásra lenne szükségük, pár csapat nagyon beelőzte őket. Sajnos mögöttük nem egy VW áll, gyengébbek az anyagi lehetőségek. Fájó ezt látni annyi év bajnokok ligája szereplés után.

Az idei Bayern keretről nem tudom mit mondjak. A padunk ugyanolyan rövid. Ha Lahm lesérül akkor hatalmas bajok lesznek.
Pranjic: inkább kp, de gondolom bármikor gond nélkül hozná a Lell szintet hátul . Braffheid: ötletem sincs, de egy hiányposzton szerintem nem egy ilyen ismeretlen csávó jelent megoldást, erősítést. Görlitz: nekem sosem volt a szívem csücske, ötletem sincsen hogy miért hoztuk vissza...
Kapusok... na igen. Lehet hogy van valóságalapja a "Walter szar" pletykáknak (vagy csak nagyon más az edzési stílusa és idő kell megszokni azt...). Rensing felnőtt Sepp bácsival, most meg betolnak egy új kapusedzőt. Szerintem ennek nagy jelentősége volt a múltévi szar formájában.
Tymoshchuk: pótoltuk Zé-t. Klassz. Előrelépés 0.
Olic: neki örülök.
Gomez: jó csatár, de az a 30-35 milla... a Bayern eddigi átigazolási elveinek teljesen ellentmondó transzfer. Valószínű fogja lövögetni a gólokat, de ennyit szerintem nem ér.
Ebből a pénzből inkább vettünk volna egy játszótársat a franciának, éreztetni kéne vele hogy egy olyan csapatot szeretnénk összerakni amely ejrópában is sikeres lehet.
Persze mákkal ígyis összejöhet a bajnokok ligája, de ez mindenkire igaz.
Pár érdekes kérdés felmerül bennem:
1. Honnan fogunk télen kapust igazolni? (Butt-ot el köll felejteni. Még a Benfica is túl nagy falat volt neki...)
2. Toni meddig fogja tűrni a padot?
3. Mennyire tud a francia kimagaslót alkotni középen a két csatár mögött?
4. Lell és Görlitz fog-e ingyen kelleni valakinek a télen?
5. Miért nem adjuk Brenot kölcsön?? Na és Sosat?
6. Baumjohann barátunknak nem volt meg Schlaudraff telenonszáma?

Zárásként pár szót a "hercegről": igen, végre itt a lehetőség, játszhat kezdőként. Aztán egy apró sélülés... Milyen ismerős... Ilyenkor örülök igazán hogy megszabadultunk tőle. Ráadásul 10milláért. Szegény Köln, okosabban is be lehetett volna fektetni azt a pénzt.

kroos 2009.08.09. 16:32:21

Hát az kurvaélet hogy a gladbachnál nem szarral gurigáznak.
Bár érdekes volt öket igy látni mert évek óta nem játszottak 4-4-2-öt.És marad is mert ez a bobadilla gyerek nagyon jó, szóval vége Friend egyeduralkodásának.Arangó persze góllal nyit.Mig a Bochum meg szinte ugyanazzal a csapattal játszik mint tavaly.Fernandezt végre kiszoritotta valaki,és bikanyakú Epalle szervez-lol.Sestaknak még mindig nincs megfelelö társa,bár szerintem most sem fognak kiesni.

kroos 2009.08.09. 16:45:23

@kroos: azt a ...bazz...ez a gyerek hülye..állat...48 mp.
rekord.

kroos 2009.08.09. 17:22:44

@OJ: ez valami retro filing.Szerintem nagyon gáz.
kiváncsi vagyok mi a véleménye Lojzinak Arango második félidei teljesitményéröl.

Lojzi_ 2009.08.09. 19:44:48

Készséggel elárulom, ha elmondod ki a f..tököm az az Arango....

Nem láttam ma meccseket sajna.
Offline voltamm ég a TV hálózattól is.

De meséljetek, hogy miért jutottam eszedbe a srácról.

füligjimmy77 2009.08.09. 20:22:59

Hamburg vicc kategóriát nyújtott az újonc Freiburg otthonában, Labbadia tényleg elég szar edző, de egy szánalmas kezdés után sikerült egy gyenge folytatást összehozni, ez azért mégiscsak meglepetés. Gladbach'-Bochum meccs állat, most nézem az ismétlését. Tegnap nem láttam a meccseket, két kérdésem lenne. Első, Hajnal hogy játszott? A másodikat a Bayern drukkerhez intézném, mindjárt kettő az egyben. Pranjic elég lesz e balhátvédnek, a holand liga azért mégiscsak gyengébb, és Schweini most akkor középen fog játszani, és Ribery szélen?

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.08.09. 20:37:27

@Lojzi_: Pedig szerintem jó, ha megjegyzed a nevét, mert az idei nyár érthetetlen biznisze, bár várható volt, hogy a Mallorca végül őt is eladja. De álmomban sem gondoltam, hogy a Bundásba. Ügyes csávó. Ballal életveszély 20-on belülről.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.09. 20:39:55

@füligjimmy77: Pranjic elsőre képzett játékosnak tűnt, bár ezen az elég fura meccsen láttam csak eddig. (rémlik az eb-ről is, de halványan). nekem az körvonalazódott inkább, hogy mentalitásban nem lesz vele gond.

és igazából nem az lesz szerintem a baj, hogy ő elég lenne-e balbekknek, hanem hogy akkor egyetlen emberünk van a középpályára, aki feltalálja magát ballal is? (eredetileg ugye a francia kisasszony is jobblábas). innen pedig úgy folytatódik a történet, hogy ha Schweini uram bocsá' beválna középen és Ribéryt mondjuk eltiltanák/megsérülne, akkor mehet Braafheid balhátvédnek- persze csak akkor, ha jobb, mint Lell, de ezt megelőlegeztem neki. róla pedig semmit nem tudunk és nagyobb lutrinak tűnik, mint a horvát.

a másik kérdéshez jósnak, vagy van gaalnak kéne lenni. az biztos, hogy még egyszer megnézném (sőt, igazából elsőre), hogy mi történik, ha ezt a Schweinsteigert gyereket berakom a csatárok mögé és azt mondom neki: alkoss! ha 5 meccs alatt se jön bele, akkor szevasz.

füligjimmy77 2009.08.09. 20:49:11

@pancho_sanza: Bazzeg, a mallorcás Arangot igazolta le ez a semmilyen csapat????? A pályafutásod legjobb séveiben gyengébb csapatba igazolni mekkora észre vall??!!!

@mocsing: Nem is képzettségi problémákra gondolta, hiszen ő eredetileg balszélső volt. Átképezték balhátvéddé, azért a bundásban nagyobb az iram, képzettebbek az ellenfelek, hibázni is könnyebb. Majd a szezon eldönti...

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.08.09. 20:55:48

@füligjimmy77: Egyszerűen nem éreztem rajta, hogy a Bundesliga az ő stílusának kedvezne. Megfaragják kicsit és esetleg elmegy a kedve a játéktól.

kroos 2009.08.09. 21:14:45

@Lojzi_: Arango akit a gladbach Marin helyére vett.Jó játékos a Mallorcának volt a kapitánya korábban.
Lött egy gólt majd adott egy gólpasszt.Minden megmozdulásán látszott hogy jó spiler.
Majd a kiállitás után elment a kedve a játéktól, keveset volt támadásban a csapata.
Nem tudok jobb szót találni.Nem volt kedve a 3-0 után 3-3-nál hajtani.

kroos 2009.08.09. 21:18:23

@füligjimmy77: Igazából Pranjic az egész bal oldalt bejátsza.Elötte lenne schweini aki bentebb huzodik ezálltal nyit neki utat.Ez nem volt meg a másik oldalon mert ott Altintop és Lahm érzésem szerint nem jól osztották el a területet.Bár nyilván a taktika része volt hogy Lahm a félpályát se lépje át.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.09. 21:28:37

ha már itt tartunk, Altintop egy tévedés szerintem, az első meccsétől kezdve úgy látom, hogy neki az akkori, BL-helyért küzdő s04 volt a plafon, e szint fölött kilóg minden középpályáról.

azóta nem látom megcáfolódni ezt a véleményemet. kreativitásban Schweini osztva hárommal, gyorsaságban sem múlja felül, ballal ügyetlen, viszont lőni azt tud, kurva nagyot (csak sokszor a tribünre). összjátékban én még csak a klasszikus kényszerítőt láttam tőle, komplexebbet sose, váratlant nem csinál, csak Lahmnak melót. egy az egyben átlagos védőket is alacsony százalékban ver meg (hasraütés).

részemről csodálkoznék, ha október vége-novemberben nem a padot koptatná.

kroos 2009.08.09. 21:38:49

szerintem meg ez a pranjic gyerek bal bekk eredetileg.Csak a heerenvenben játszott elörébb.De pl. a válogatottban is balbekket játszik.

Boxi_911 2009.08.10. 12:03:02

Az igen Heinrich!
Azt nézted, hogy rohadtjól tippeltél? Lett vagy 3 telitalálatod is... Nem semmi! ;)

avenger13 2009.08.10. 12:34:57

a kezdés nem a legjobbra sikerült, de nagyon sok a sérült. Lehet ebből még valami. Remélem minél hamarabb visszatér aki tud, gondolok itt Riberyre, Tonira, Klosera. MvB és Micho sajnos elég sokáig nem lesz bevethető, Timo megmutathatja mit tud. Ha végre feláll rendesen a csapat, akkor lehet bármit mondani Van Gaalról, mert ő ugye Franck köré tervezte a csapatot. Mindenesetre elöl a csapat erősödött.

A ribery ügyről: Jobban sajnálom, hogy Lucio és Zé elment, és riberyt egy évre megtartottuk, tovább nem fog maradni. Én nem érzem árulónak, mióta lecsengett a dolog teszi a dolgát, a sérülést meg nem szimulálta mert nem tudom mióta nem játszhat. Az pedig neki sem célja. Ha mindent megtesz a csapatért, akkor rendben lesz a bayernnel való viszonya, amikor jövőre távozik. Azzal meg nem értek egyet, hogy a seggünket verjük a plafonhoz, mert hozza, amiért a fizetését kapja. Senki nem várta a Milanban sem, hogy Kaladze mentse meg a csapatot amikor nem megy. LOL! Ribery azért sztár, és azért kap ennyit, mert ezt várják tőle, hogy vigye a hátán a csapatot ha kell.

Quentin Montargis-ból 2009.08.10. 15:18:13

Okostónik,

Csináljatok fantasy-csapatot a kicker.de-n. Ott kiderül, ki a jani.

Első forduló után -5 ponttal a 113461. helyen állok.

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2009.08.10. 16:00:25

Nekem van csapatom a Kickeren. Valamivel jobban állok. :-)

Pranjic eredendően szélső, elmondása jobban is szeret ott játszani.
Viszont szerintem balhátvédként mérföldekkel jobb, mint szélsőként. :-)

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.08.10. 19:29:26

@pizarro: meg is lepett volna ha nem állsz jobban.
Te mindekinél mindent jobban tudsz, ugyebár...

Titi120 2009.08.10. 21:45:58

Most nézem, hogy két gólos győzelemmel egyedüli listavezetővé lehetett válni. :)

Titi120 2009.08.11. 12:43:39

Az nso szerint (a kickerre hivatkozva) Juhász a Bayern legújabb kiszemeltje.

Nem kicsit örülnék neki, ha igaz lenne.

balu11 2009.08.11. 14:32:29

@Titi120: most láttam én is

mondjuk, a BL-ben már ugye játszott idén, sztem ez simán döntő érv ellene

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.11. 15:30:35

szeretjük Juhászt, meg a mi kutyánk kölyke, de nehogymá' (minimum) 6 millióért idehozzuk és még a BL-ben sem játszhat, az agyamat eldobom mindjárt.

persze Kaladzénál jobb, de legalábbis hosszabb távú megoldás...

Titi120 2009.08.11. 17:07:41

@mocsing:
Biztos elfogult vagyok, de talán mégse teljes elvakultság, hogy Juhász akár ezen a szinten is megállná a helyét.

Az, hogy a BL -ben nem játszhat sajnos tényleg nem növeli az esélyét, és az ára is indokolatlanul borsos, de a fene vigye el, mégiscsak hatalmas dolog volna, ha végre (egy egyébként is szimpatikus) magyar játékos eljutna már egy, a közvetlen elithez tartozó csapatba, s külön öröm ha ez a Bayern volna.

_KingJack_ 2009.08.11. 17:43:51

Roili részéről nagy botorság volt játszani a BL-meccseken. Mért csak egy külföldi primadonna vághat ki hisztit, az eligazolása érdekében??? Most két Sivasspor elleni haknimeccsen lehet, hogy az egész karrire elmegy, és többet nem lesz esélye a Bayern közelébe kerülni.....

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.11. 18:01:13

@Titi120: hát én inkább Bayern-szemszögből nézem ezt a dolgot, nem különösebben hat meg, hogy magyar.

nagyon örülnék természetesen, ha Juhász, aki talán a legrokonszenvesebb játékos ebben a mai magyar válogatottban, tényleg befutna, de nem gondolom, hogy a Bayern lenne az ő szintje.

innen nézve pedig a Bayern is szarul járna a kidobott (nem ideálisan elköltött) x millió euró miatt és Juhásznak is talán több babér teremne mondjuk a Leverkusenben Friedrich oldalán. év végéig versenyezne az ezeréves Hyypia-val, jövőre meg kiszorítaná, amikor már fordulni se tud a finn. aztán éveken át küzdhet a Bundás BL-helyeiért, rosszabb esetben az Európa Ligáért. ha meg beválik, úgyis leigazoljuk, muhaha. (külön popp-nak :)

ehelyett idejön Demichelis párjának? van Buytennél nem tartom jobbnak, igaz a belgának már nem sok van hátra, megette kenyere javát, de a közepest mindig hozza. Brenot iszonyú pénzért hoztuk, nyilván Juhász nála sincs/lenne sokkal előrébb, legfeljebb ebben a pillanatban. Badstuber meg mégiscsak itt van tinédzser kora óta és eddig nem okozott csalódást 20 évesen...

egyetlen esélye lenne, ha betöltené a Lucio hagyta űrt, de én ebben nem hiszek. persze ne legyen igazam és egyéb közhelyek, ha tényleg jönne véletlenül.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.11. 18:37:01

@mocsing: Nagyon megtisztelő és felemelő egyszersmind, hogy a Bayern szurkolók legjobbjai mindig fölemlegetnek, titi egy másik posztban, most pedig te. Ennek ellenére nem kívánok sok sikert kedevenc csapatotoknak, sőt ... ;-).

Ami Juhászt illeti, lehet, hogy elfogult vagyok vele, de szerintem a világ legtöbb csapatában megállná a helyét, még a Bayernben is. Én viszont nem örülnék, ha odamenne, mégha mással is indoklom ezt, mint te ;-).

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.11. 18:47:09

@popp: megküzdöttél ezért, most élvezd :)

egyébként meg nem találom a szavakat, hogy a Bayern-szurkolók legjobbjai közé soroltál, hehe..

Titi120 2009.08.11. 18:51:54

@mocsing:
Én meg mivel saját honfitársamról van szó, így tökéletesen leszarom ez esetben a Bayern pénztárcáját.
Egyszerűen örülnék neki, ha ott kötne ki, és az az egy - két - há millió minusz, amennyivel áron felül vennénk meg tökéletesen hidegen hagyna.
Ha Gomez reális értékén felül képesek voltak kifizetni alsó hangon számolva is 10 millió € -t, akkor az én szám nem fog lefelé görbülni, mert Juhász esetében is pár millával többet adnak, mint indokolt volna.

Az meg, hogy a Lucio hagyta űrt képes volna -e betölteni minimum kétesélyes. Szerintem nem lehetetlen, de a puding próbája az evés, így az is lehet, hogy igazad van, és Van Buytennél se jobb.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.08.11. 19:34:29

Valaki ide tudja copyzni az állítólagos eredeti kickeres hír linkjét? Mert én hasztalan kerestem...

értelmetlen_nevű 2009.08.11. 20:04:53

@Titi120: Nagyon egyetértek. Ha Demichelis végigbénázhatott, vagy Sweinsteiger végigalibizhetett egy egész szezont, akkor miért pont pont Juhász ne kaphatná meg a lehetőséget. Nem Terry/Vidics szint, de Lucio távozásával a védelmünk mindenképpen erősítésre szorul, és nincsenek megszerezhető klasszis belső védők. A végül padra szorulna, annak én sem örülnék. Kár ezért a Bl dologért.

Vicces hogy egyesek sajnálják rá azt a pár millió eurót, pláne Gomez transzfer után (akit szerintem szintén a padra vettünk).

kroos 2009.08.11. 21:45:08

@értelmetlen_nevű: nem hiszem.Toni el megy..szerintem.Ö aki nem fér be.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.11. 22:13:14

@Titi120: "mivel saját honfitársamról van szó, így tökéletesen leszarom ez esetben a Bayern pénztárcáját."

háát, nálam később jön Juhász Roland a rangsorban, mint a Bayern. nem lehetünk egyformák, de "ettű szép ez a játék".

egyébiránt nem feltétlenül (csak) a feleslegesen elköltött pénz zavarna, hanem az is, hogy ha a Bayernnek kell egy Lucio-szintű védő, akkor senki nem jár jól Juhász megvételével. sem Juhász, sem a Bayern. a következő Luciot nem 5-6 millióért fogják megvenni, Juhász meg nem fog beférni.

komolyan, több értelme lenne kölcsönvenni. csak ne csináljunk úgy, mintha hosszú évekre megoldhatná majd a középső védős gondokat. (mondom még egyszer, h gond nélkül fogom elismerni, ha tévedtem, de ez a véleményem, és ha jön, nagyon fogok drukkolni neki.)

"a Lucio hagyta űrt képes volna -e betölteni minimum kétesélyes"

ezzel kár lenne vitatkozni :)) én annyit mondtam csak, hogy szerintem nem lesz képes. természetesen fenn áll a "képes lesz" verzió lehetősége is.

egyébként meg (@értelmetlen_nevű: nek is válaszonék egyben) a Gomezes példa nem jó szerintem, érvként legalábbis semmiképpen nem állja meg a helyét, mivel ha egyszer csináltunk egy faszságot és pénzt dobtunk ki az ablakon (elsőre látásra mindenképpen), akkor az semmi esetre sem indokolhatja egy újabb hasonló pénzügyi kreténséget. sőt, épp ellenkezőleg.

Lojzi_ 2009.08.11. 22:21:09

Már miért ne férne be Toni?
Csak ő a leggólképesebb csatárunk. Az előző két szezonban csak a Bundesligában 38 gólt vállalt...

Müller fiatal. Nem tűnik rossznak, de először örüljön hogy szerepet kap és rutint szerezhet. Klinsmann bácsinál ilyen nem volt. Még akkor is Podolskit küldte fől, amikor már rég tudott volt, hogy Kölnbe megy. Én pl. visszakúrtam volna az amatőrök közé a Köln Hercegét.

Klose - hogyismondjam - 5-8 hetes alkotói szüneteket iktat be két gól között. Előkészítésben nem rossz, de a gyémánt középpályán 3 ember ér oda a támadásokhoz, belefér a két befejező csatár. Olic az igazi vetélytársa nem Toni.

Gomez. Na ő lenne Toni alternativája (cseréje), de egész egyszerűen nem képes hétről-hétre magas színvonalon futballozni; van egy két fellángolása, de általában gyengébb ellenfelek ellen. Igazából a leigazolását még csak-csak értem, de az árát nem igazán.

Olic viszont jó vásárnak tűnik. De Tonira ő sem veszélyes. Nem hiszem, hogy 20 körül termelne. Arra viszont megvan minden esélye, hogy a két impotens német csatárt kiszorítsa. Meg Altintopnak is lehet alternativája a szélen, mert gyors, jól cselez és jól is ad be, meg tud távolabbról is lőni.

A helyzet az, hogy én kinézem Van Gaal-ból, hogy pont leszarja, hogy ki mennyibe került, meg azt is, hogy a német válogatottnak jó-e az, ha két csatárja is csak a DFB-kupában bizonyíthat. Az fog játszani, aki jobb. És Toninak kurva jók az esélyei. Ha ráncba szedi Van Gaal mögötte a középpályát és betolja mellé Olic-ot kiszolgálni, akkor meccsenkét 1-2 találatot megbír az olasz.
Előkészítésben nem az igazi, de a kapu előtt nincs párja. Gyakorlatilag akkor is befelé pattan róla a labda, ha felszabadítani akar.
Mint Hitzfeldnél tavalyelőtt. 36-al zárt (UEFA-BL-DFB)? Vagy 39-el?

kroos 2009.08.11. 22:23:31

@mocsing: azért nem az ablakon.
Gomez jó, nem ez a baj hanem hogy drágán vettük.
De ezért nem ö a hibás.

kroos 2009.08.11. 22:25:40

@Lojzi_: aha..akkor irány a bolton.

Lojzi_ 2009.08.11. 22:29:57

Hátvédfronton meg az a helyzet, hogy 2 posztra 4 játékos, az darabra megvan.
A nagyobb baj az, hogy Badstuber és Breno olyan fiatalok, hogy ha letépik a kezüket, még visszanő. Demichelisnek meg én fogom letépni a kezét, ha úgy játszik, mint tavaly.
VanBuytennek jól indul a szezon, de azért kiváncsi vagyok, hogy meddig bírja komolyabb hiba nélkül. Elég régóta ismerjük, nem hiszem, hogy képes ekkorát változni. (Bár utolsó hamburgi szezonjában jobb volt, mint a Bayernben eddig bármikor. Szeretnék hinni benne.)

Ehhez képest Juhász - elnézést a rokonságtól és a rajongóktól, de ez az igazság - csak a létszámot növelné a minőséget nem.

Nem tudom ki lenne a jó, de ha kell ember a posztra, akkor ne a 6 millát sajnáljuk egy középszar játékosra, hanem vagyünk egy igazán jót 20-ért. (Persze lehet, hogy kevesebb pénzt kellett volna ahhoz Gomezre elb.szni)

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.11. 22:32:15

@Lojzi_: "kinézem Van Gaal-ból, hogy pont leszarja, hogy ki mennyibe került"

ritkán értünk egyet, de ebben igen. és amíg hozza az eredményeket és/vagy látszik a fejlődés, a triumvirátus is kussolni fog, h ott csücsül x milla a padon.

Gomeznél érdemes amúgy figyelembe venni, hogy ő még sosem játszott együtt (töményen) olyan pajtásokkal, mint most fog...

@kroos: Gomezt egy percig nem hibáztattam, csak azt mondtam, h első látásra az érte kifizetett pénz egy része az ablakon ment ki. ettől még lehet jó, rúghat szezononként min. 15 gólt még 6 éven át, de 30 millióért jobb csatárt szokás venni.

kroos 2009.08.11. 22:43:14

@mocsing: ,,min. 15 gólt még 6 éven"
deal.

Lojzi_ 2009.08.11. 22:46:48

Az a baj, hogy nem tudod függetleníteni magad az ártól. Ha 600Ft-ért bérelsz egy kempingben sátorhelyet, akkor kb. azt kapod, amit vársz, viszont, ha 20 ropit leszurkolsz éjszakánként, akkor azért megfelelő szálodába szeretnél menni, ahol minden kifogástalan és a segged is kinyalják.

Lehet, hogy Gomeznek ez lesz (legalábbis az első 1-2 évben) a nagy hátránya/terhe, hogy mindenki azt fogja nézni, hogy milyen mértékben térül meg.

Lehet, hogy én is jobban elnéztem volna a szombati "teljesítményét" ha 8 milláért jött volna. (Toni és Klose voltak 10 fölött valamivel, akik spec jobb játékosnak látszanak.)

Titi120 2009.08.11. 22:50:22

@Lojzi_: @mocsing:

Nem mondom, hogy Juhász volna a legracionálisabb megoldás, de a magam részéről - hogy ismételjem magam - ez irreleváns. Lényeg, hogy egy magyar srácot láthassak Bayern mezben kifutni az Allianz gyepére.

Én mondjuk nem is nagyon tudok olyan középhátvédet mondani, aki egyértelműen Lucio kaliber és megszerezhető.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.11. 22:53:10

@Titi120: "Lényeg, hogy egy magyar srácot láthassak Bayern mezben kifutni az Allianz gyepére."

Nem vagyok éppen egy Bayern-drukker, de ez a lehetőség az én hátamat is kicsit megborzongatja...

Viszont ha csak a padra férne föl, akkor maradjon inkább az Anderlechtnél. Sokkal fontosabb, hogy játsszon, mint az hogy hol nem játszik.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.11. 22:56:38

@Titi120: amennyiben érzelmi kérdést csinálunk belőle, valóban jó lenne. az a baj, h lírával még senki nem nyert bajnokságot, BL-t pláne nem. ezért nem örülnék - az egyébként valóban ügyes - Korcsmár Zsolt leigazolásának sem, pedig ő is magyar és nem provokálni akarlak, de tényleg nem értem, ezt hogyan lehet innen megközelíteni. mindegy, legyen ez az én bajom, feltehetően téged értenek meg többen.

Lucio kaliberűt én se tudok most, aki simán megszerezhető, de erre akkor sem az a válasz, h szar ár-érték arányban veszünk vkit, akivel nem vagyunk beljebb, csak többen.

Lojzi_ 2009.08.11. 22:57:47

Az előremerészkedő Lucio, vagy a visszaérő Lucio?
Mert az elsőre Juhász is alkalmas...

Klinsmannal Lucio sem futott éppen nagy szezont, de mondjuk Micho mindent megtett, hogy ez ne tűnjön fel senkinek...

Egyébként az szép, hogy vannak álmaid. Nekem semmilyen elitklub mezében nem szerepel az álmaimban magyar játékos már egy ideje.
Mondjuk Pisont Pistát megnéztem volna a Barcában....
:o))))

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.11. 23:01:20

@mocsing:

Te is tudod, hogy ez egy álszent (vagyis inkább: álracionális) szöveg. Te nem a Bayern szakmai és marketing igazgatója vagy, hanem egy szurkoló.

Maga az is teljesen irracionális dolog, hogy itt kommentelgetsz. ( = Ettől nem lesz a klubodnak se jobb, se rosszabb.)

Titi120 2009.08.11. 23:04:58

@mocsing:
Nem hiszem, hogy önmagában Juhász leigazolásán (vagy nem leigazolásán) múlna, hogy BL-t vagy Bundesligát nyerünk -e.

Ráadásul minden esély megvan rá, hogy akár be is válik.
John Terry-t vagy Vidicset nincs esély elhozni, akiket pedig van, azok közül nem tudok egyértelműen jobbat mondani, mint Juhász.

Lojzi_ 2009.08.11. 23:07:51

???

Értem én a tréfát. De ha már itt kommentlegetünk tök "irracionális" módon (nem tudom, hogy miért irracionális dolog beszélgetni pl. gazdaságpolitikáról annak, aki nem kormánytag...), akkor azért arra figyeljünk már, hogy a valósággal némiképp köszönőviszonyban legyen a mondandónk.

Vagy Te nem szoktál?

Lojzi_ 2009.08.11. 23:08:57

Mertesachert elkérhettük volna Borovskiért cserébe.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.11. 23:11:24

@Lojzi_:

Pedig egyre több tehetséges magyar játékos kering Európában elitklubok közelében. Németh Krisztián talán még pályára is léphetett volna tavasszal a Liverpoolban (minden vörös csatár kidőlt, az irgalmatlan pech, hogy pont Németh is, kérdezd meg Alapvonalszippantó Hapcibenőt erről), ha nincs irtózatos balszerencséje. Szalai Ádámot jelölték a Real Madrid BL-keretébe. Filkor tagja volt az Inter tarcsinak.

Egyelőre még nem meghatározó játékosokról van szó, de a teljesen kinyílt piac miatt a tendencia inkább az, hogy nő az ilyesminek az esélye, mint hogy csökkenjen. A futballistaképzés egyre inkább univerzalizálódik, a módszerek átvihetők bármelyik országba. Ha egy fiatal tehetség magyar, és jobb, mint a kortársai, akkor ő fog játszani. Nincs már az a hátrány, mint régen, hogy a pocsék szakmai háttér miatt a magyar játékosok túlnyomó többsége számára eleve esélytelen volt az elitklubba szerződés.

Lojzi_ 2009.08.11. 23:12:29

Vagy ott a német gyerek a Realban parkolópályán. A Metzelder nevű.
Esetleg meg lehet kérdezni a Barcát, hogy nem lenne-e kedvük kölcsönadni Henrique-t még egy Bundesliga szezon erejéig, csak egy "n" betűt biggyesszenek a szerződésben a fogadó csapat neve mögé.
De sokat még nem is gondolkodtam rajta.

Lojzi_ 2009.08.11. 23:14:52

@Csöncsön: Mondd ki, hogy nem láttad volna szívesen, ahogy Pisont Pista beíveli a labdát Romario-nak 6 méterrel a kapu mögé.

Persze csak, ha Stoickov, vagy Koeman sérült, mert a 3 légiós akkor még keményen ment....

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.11. 23:15:06

@Lojzi_:

A szurkolónak ideális esetben más igényei (is) vannak, mint a klubvezetésnek. Pont az ebből adódó feszültség a fejlődés alapja.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.11. 23:15:21

@Csöncsön: te beteg vagy. állította valaki, hogy szerintem jobb lesz a klubomnak, ha itt kommentelek? szerinted ez lenne a célom vele?

egyébként meg gondold át még egyszer, hogyan illeszkedik az irracionális szó a mondandódba, feltéve, hogy te tudod, mit akartál közölni a külvilággal. ekkora baromság a te "NST udvari bolondja" pozíciódba sem biztos, hogy belefér.

Vul-Kahn 2009.08.11. 23:16:15

@Lojzi_: Metzeldert ne! Westermannt vagy Höwedest, na őket igen!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.11. 23:17:08

@Lojzi_:

Ha a kapu mögé íveli, azt nem láttam volna szívesen. De ha élete meccsét játszva három gólt lő, és két gólpasszt ad, ő lett volna az isten...

Lojzi_ 2009.08.11. 23:17:45

@Csöncsön: Tehát akkor?
Irracionális a szurkolók közötti csevej?
Amelyik a szurkolók összvéleményének kialakulásához vezet, amelyik a feszültséget kelti a klubvezetés és a szurkolók között, továbbegyenlő a fejlődés alapja?

Nem értem jó lovag.

Titi120 2009.08.11. 23:20:09

@Lojzi_:
Elfogult vagyok, aláírom, de én se Henrique-t, se Metzelder-t nem látom jobbnak Juhásznál.

Helyettük, akkor inkább erőltessük Brenot vagy Badstuber-t.
Mertesacker már egy szinttel nagyobb kategóriájú játékos, de csak egy fokkal érezném megnyugtatóbb megoldásnak a fentieknél.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.11. 23:20:23

@Titi120: de én ilyet nem is állítottam, h ezen múlna. arra céloztam, h a Bayern sikeréért szorítok elsősorban, nem Juhász karrierjéért, vagy hogy a magyar focistákat jó legyen látni egy nagy külföldi csapat mezében.

én se tudok jobbat mondani, de ez nem jelenti, hogy nincs. lehet, hogy az elhozhatók közül Juhász a legjobb (amit nem hiszek), de ez azon nem változtat, hogy szerintem nem ér ennyit és nem fogja betölteni az űrt, amit Lucio hagyott. én csak ennyit mondtam, meg hogy magyarként érzelmi kérdésnek beállítani ezt, torzzá teszi a képet, amelyet meg akarunk ítélni.

Lojzi_ 2009.08.11. 23:20:23

@Csöncsön: És simán el is tudom róla képzelni.
Csak a 3-ból kettő öngól szokott lenni.
Élete meccse akkor volt, amikor két gólpasszból 1-1 volt és nem 0:2.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.11. 23:21:42

@mocsing:

No comment.

@Lojzi_:

Olyan értelemben irracionális, hogy a szurkolóknak igenis lehetnek, sőt legyenek is irracionális elképzeléseik, elvárásaik. Aztán ami ebből racionálisan megvalósítható, azt a klubvezetés dolga megvalósítani.

Például egy magyarországi Bayern-szurkolónak lehet olyan (irracionális) igénye, hogy magyar focistát lásson kedvenc csapatában. Ezt hangoztatni nyilván belső igény, nem józan mérlegelésből fakad. Aztán a klubvezetés majd megfontoltan dönt.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.11. 23:26:05

@mocsing:

Szerinted minek válaszoljak egy olyan embernek, aki engem betegnek, ill. bolondnak tart?

Lojzi_ 2009.08.11. 23:29:49

Juhászt nemcsak mi nem tudjuk megítélni, hanem objektíven senkisem.
A belga bajnokság nem a világ közepe, még innen nézve sem. Jó, az itteni fiúknál jobb a terhelése hétről hétre, meg a válogatottal játszott már néhány komolyabb ellenféllel barátságost, de azért a tétmeccseken a komoly csapatok elkerülték eleddig. Juhász zsákbamacska. Minimum.

Ebből a szempontból Henrique, vagy Metzelder már bizonyítottak. Mertesacher kiváltképp. És Höwedes, vagy Westermann is jobb lenne.
Sőt megduplázva az összeget még talán Subotic is beleférne.

Lojzi_ 2009.08.11. 23:31:33

@Csöncsön: Írok is levelet Nerlingernek, hogy döntsön Juhász ügyében megfontoltan.
Ő meg majd nyilván visszaír, hogy szándékában állt.
Mire én kérdőre vonom Gomez árát illetően.
Felraklak majd bcc-be.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.11. 23:34:32

@Csöncsön: ne írj olyat, ami alapján joggal tartalak az nst udvari bolondjának.

egyébiránt leszarom, h kinek válaszolsz. ha vki beír egy ilyet, h tök irracionális, h én itt kommentelgetek, mert ettől nem lesz jobb a csapatomnak és én nem a Bayern szakmai igazgatója vagyok, ezért álszent (álracionális?), h nem akarok értékéhez képest drágán játékost a csapatomba, az ennyi volt, nem tudok ennél jobbat mondani.

amúgy mind közül a "no comment" a kedvenc reakcióm, ha érdekelt volna valakit.

@kroos: teljesen.

Titi120 2009.08.11. 23:36:08

@mocsing:
Nem akarom túlragozni, én tudok örülni annak, ha egy magyar sportoló sikereket ér el, márpedig egy hazai futballista esetében a Bayernbe igazolás egyértelműen annak számít, gondolom ebben nincs vita.

Ez egy nagy dolog volna szerintem, olyasmi, mint a lengyeleknek látni Kubicát egy F-1 -es istállóban versenyezni, vagy nekünk az, amikor Dávid Kornél bemutatkozhatott az NBA -ban, a Bullsban.

kroos 2009.08.11. 23:36:26

@mocsing: vendégem vagy 5 sörre testvér.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.11. 23:36:59

@Lojzi_:

Ha levelezésben állsz Nerlingerrel, akkor miért nekünk érvelsz, miért nem egyenesen neki?

Titi120-nak szerintem teljesen igaza van. Juhász egyáltalán nem egyértelműen rosszabb (sőt inkább legalább olyan jó), mint szóba jöhető vetélytársai, az pedig, hogy magyar, számunkra egyértelműen kívánatossá teszi, hogy élklubhoz igazoljon.

A Pisont példa azért rossz, mert ott egyértelmű tudásbeli szakadékról volt szó. Juhász esetében ilyenről nincs szó.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.11. 23:40:43

@Titi120: nincs köztünk vita, h tudok-e örülni neki, méghozzá nagyon is. de nálam másodlagos a magyar sportoló sikeres, ha történetesen a kedvenc csapatomba tart és én nem gondolom, h a csapatom jól járna vele.

@kroos: köszönöm, alkalomadtán behajtom, noha egyelőre képlékeny, mivel érdemeltem ki - bár látva a hivatkozott kommentet, fedje is ezt jótékony homály.

Tika_ 2009.08.11. 23:43:20

@mocsing: mostanában valóban kisebb intenzitással követem a blogot, de lemaradtam volna egy bohócsipka kiosztó szavazásról? Mert ha csak te akarod címkézni, akkor szerintem gondold át; vannak itt páran, akik tényleg méltók lehetnének rá, de Csöncsön biztos nem. Ő inkább az nst kabalaállata ;) (no offense)

Lojzi_ 2009.08.11. 23:45:24

Juhászról semmit nem tudunk.
A Svédek, vagy a Portugálok ellen sikerült két komoly mérkőzést hoznia.
A múltkori selejtezőcsoportra nem emlékszem, de mintha ott sem lettek volna olaszok, németek, angolok, hollandok, stb.

A belga bajnokság csak innen nézve jó. A Bundesliga irányából olyan zweite, vagy dritte liga szaga van neki.

Szóval a srácot először megnézném, hogy be tudja-e verekedni magát a Bochum, vagy a Nürnberg kezdőjébe, mielőtt pénzt adok érte.

Fentiek, akik szerintetek gyengébbek Juhásznál, ezt a próbát már régen kiállták Értem én, hogy magyar, meg tesó, de maradjunk legalább fél lábbal a talajon.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.11. 23:46:00

@Tika_:

Én inkább "az NST legmegosztóbb kommentelője" címre pályázom eséllyel, ahogy így olvasom az én békés, jószándékú, igazán visszafogott kommentjeimre adott indulatosabbnál indulatosabb reakciókat...
;-)

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.08.11. 23:49:10

... a szmájlik elszaporodásából ítélve most jön az a rész, ahol kifejti, csak viccnek szánta az irracionális-racionális-szurkolós dolgot, csak ezt képtelenek megérteni a többiek...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.11. 23:49:11

@Lojzi_:

Azért az Anderlechttel többször szerepelt már BL-ben is, ahol összefuthatott a legkomolyabb ellenfelekkel, és amennyire én tudom, megállta a helyét. Dehát ezt a Bayern játékosügynökei sokkal jobban tudják, mint mi itt mindannyian. Nyilván nem véletlen, hogy egyáltalán fölmerülhetett a neve.

Lojzi_ 2009.08.11. 23:54:10

Látom itt kezd kialakulni egy "Mi van? Mi van?! MI VAN?!" jellegű beszélgetés székláb bevonásával, így elmentem aludni.
Továbbit...

kroos 2009.08.12. 01:08:16

nevetségesek vagytok...

drosiii 2009.08.12. 01:11:03

sikerült olvasnom moderálás előtt. hijjahúj :)

Juhászt szívesebben próbáltatnám ki az AV-ban. Bayernbe akkor engedném, ha 20 évesen játszott volna ilyen szinten.

ex-bundás Husztinkkal mivan? nem jön be neki a telelés?

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.08.12. 01:20:16

@kroos: a nevetséges az volt, amit kimoderáltam. Maradjunk ennyiben.

kroos 2009.08.12. 01:20:57

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

kroos 2009.08.12. 01:23:09

@heinrich: Nem tartom Fairnek maradjunk ennyiben.
De jó legyen.

Én is teljes joggal tartalak téged egy primitív, sötét, humorérzék nélküli, korlátolt, alkoholista bunkónak, mégsem várom el, hogy ezek után válaszolj is a kommentjeimre.

ha ilyet lehet szmájlival akkor süllyedjünk le .
Mert mindenki tudja hogy komolyan és dühböl irta.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.08.12. 01:26:27

@kroos:
óriási dilemma, h ki rakjon ban-re

kroos 2009.08.12. 01:28:08

@pote: tegyétek nyugodtan.Nem tudom elfogadni hogy valakinek lehet valakinek nem.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.08.12. 01:32:33

@kroos: Egyrészt nem tudom miről beszélsz, az összes kommentet kimoderáltam, tekintet nélkül a szerzőjére. Ban-t nem kapott senki, feleslegesen prédikálsz. A saját blogodon úgy moderálsz, ahogy akarsz, itt meg hadd ne a te véleményed alapján kelljen.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.12. 01:39:31

@Csöncsön: Így csak a legnagyobb király volt Pisont Pista.

kroos 2009.08.12. 01:42:30

@heinrich: Nem kell de ettöl még érezhetem igazságtalannak.Mert
nem érzem helyesnek hogy pl. az általam idézett szöveg bennmaradt.És hogy azzal nincs semmi baj....

kroos 2009.08.12. 01:45:44

Én csak azt mondom (elvonatkoztatva attól hogy ki irta) hogy messzire vezet az ilyen, mert ha hasonló stilusban és tartalommal ellátva kezdünk el irogatni egymásnak (már a végén szmájlikkal) akkor nem lehet jó vége mert ha 1 valakinek lehet akkor mindenkinek.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.08.12. 02:55:55

@kroos: 'mert ha 1 valakinek lehet akkor mindenkinek' - még mindig nem tudom, mire gondolsz.

kroos 2009.08.12. 08:43:36

@heinrich: most már semmire. Kiszedtétek azt is utólag. Így rendben van.

avenger13 2009.08.12. 11:04:59

Juhász szerintem sem lenne jó, és nincs rá szükségünk, ha tudna bizonyítani valami más csapatban, akkor az mondom, hogy ok. A blben rendre elverték őket, amiről persze nem feltétlen Juhász tehet (az uefában, pont a bayerntől kaptak egy 5öst), de nekem is az a bajom, hogy nem lehet megítélni a teljesítményét. Játszon Breno és Badstuber (aki szerintem nem kicsit tehetséges). Brenoval sincs semmi gond, fejlődnie kéne.

Egyébként végre látok valami hasonlót (csak nagyon kicsit hasonlót) kialakulóban, ami a bl győzelemhez vezetett. Lahm, Basti, Kroos, Badstuber, Müller egész jó gerincét alkothatják a csapatnak, és nem zsoldos banda leszünk. Melléjük, ugye persze kell egy "Elber", és nem egy jó légiós, de talán csapat leszünk, ha nem szórjuk a pénzt irracionálisan. A legszebb az lenne, hogy elverjük a Riberyvel felálló Realt a 2011es Bl döntőben. :D

Gomez nem jobb Toninál. Ha felépül az olasz, lehet helye a kezdőben, mert a VBre ő is ki akar jutni. Viszont Gomeznek sincs sírnivalója, mivel Toniban nincs még 2 idény se talán. Addig megkapja majd Gomez is azért a lehetőségeit, aztán talán eléri azt a szintet, hogy ne csak 15 gólt várhassunk tőle.

balu11 2009.08.12. 11:34:30

Azért kicsit fura többektől azt olvasni, hogy egy külföldi klub iránt érzett szimpátia előrébb való, mint a talán legtehetségesebb magyar játékos nagy lehetősége... de persze mindenkinek szíve joga, nem támadni akartam ezzel.

Nem is igazán értem: a Bayern azért nem adósodik el 6M-tól (pláne, hogy ha nem jön be a feléért akkor is simán továbbpasszolhatják), és nyilván nem fogja van Gaal játszatni, ha az első meccsein bizonytalan - akkor játszana, ha jobb mint Breno vagy Badstuber. Ha pedig náluk jobb, akkor az jó a Bayernnek (és nektek is), nem?

Ráadsául mindenki arra hivatkozik, hogy nem igazán tudjuk, hogy milyen erőt képvisel. Hát ez az, így pláne nem logikus előre leírni, vagy félteni tőle a szerette bajorokat! Ráadásul azért Breno és Badstuber sem játszott 100+ bundás és 20+ BL-meccset, amiből egyértelműen megállapítható lenne, hogy jobbak-e Rolinál.

Egyszóval a kezdő középső bekkek mögötti két számba jöhető játékosnak nincs nagyobb rutinja (sőt), mint Juhásznak, sokkal nem is fiatalabbak, és (kevés éles meccsükből megállapíthatóan) nem sokkal tehetségesebbek (kicsivel talán igen, de ez is ugye erősen szubjektív).

Így szerintem simán megérheti Juhász a 6millát. Mind az ő, mind a másik két ifjonc igazi értéke úgyis csak ezután fog kiderülni, ha sorozatosan és komolyan megméretnek. Juhász foci iránti alázata és szorgalma meg simán kiegyenlítheti a kettejük közti esetleges tudáskülönbséget.

Nem azt mondom, hogy Roli a Bayern számára A megoldás, de igenis reális lehetőség.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.12. 13:33:46

@balu11: "azért Breno és Badstuber sem játszott 100+ bundás és 20+ BL-meccset, amiből egyértelműen megállapítható lenne, hogy jobbak-e Rolinál"

de ők már itt vannak és mivel megint elromlott az időgépem, nem tudom visszacsinálni a Brenoért kiadott pénzt, Badstuber pedig gyakorlatilag nem került semmibe.

itt a kérdés inkább az, h Juhász van-e annyival jobb, van-e benne potenciálisan annyival több, h megérje (_ennyiért_) a nyakukra igazolni.

"sokkal nem is fiatalabbak"

Breno 19, Badstuber 20, Juhász 26

füligjimmy77 2009.08.12. 14:14:26

A Juhász-kérdéskörhöz én is hozzáfűznék, a kommenteket elkezdtem, de nem olvasom végig, a Csöncsön versus Bayern drukkerek frontvonalat bölcs emberként elkerülöm. Juhász az elmúlt évtizedek legjobb magyar hátvéde. Luciót tudná pótolni? A válasz egyértelműen nem. Azért ő a poszján a világ legjobbjai közé tartozott. De azt nem hiszem, hogy néhány kiváltságos csapatot leszámítva, ne férne be bármely csapat keretébe, minimum(!) 3. számú hátvédként. Nem a belga bajnokság erejét kell alapul venni, hanem azt, hogy milyen teljesítményt nyújtott az Anderlecht kupameccsein, neadjisten a válogatottban. A világ legjobb csatárai se csináltak majmot belőle soha. Nem mondom, hogy mindig leradírozta őket a pályáról, de gólt róla nem rúgtak. A 26 év a legjobb kor egy játékosnak, középhátvádként 5-6 jó szezon még simán benne van, ráadául már óriási a rutinja. Nem örülnék, ha a Bayernbe kerülne, ott a fene tudja, nemcsak szakmai szempontokat vesznek időnként figyelembe. De ne tudná kiszorítani van Buytent, pláne Demichelist???

balu11 2009.08.12. 14:22:03

@mocsing: azért írtam, hogy "sokkal" nem fitalabb - amennyivel fiatalabb, annyival több rutinja is van, csak számít az x tucat belga bajnoki, kupameccs, BL, Uefa-derbi, nem is beszélve a válogatottságokról (annak azért még mindig és még a magyarnak is van értéke)

meglátjuk, engem érdekelne, hogy mire megy a bajoroknál (jobban, mint hogy a bajorok mire mennek vele, ezt elismerem, de a kettő azért nagyon szorosan összefügg, ezt ne feledjük)

montipájton 2009.08.12. 14:33:29

Ez egy nagyon szép és tanulságos vita, élmény olvsani: egy külföldicsapat-szurkolónak vajh lehet-e fontosabb, hogy klubja gazdaságosan és jól igazoljon kulcsposztra, mint az, hogy az ominózus igazolás magyar?

Lehet bizony. Én így látom.

Ettől még nem biztos, hogy igazuk van szakmailag, mert mi van, ha a magyar speciel tényleg van olyan jó, mint az olcsóbb hazai.

Szurkolok Juhásznak, de megértem azt is, ha egy Bayern-fan meg Brenónak szurkol (mert nem tartja rosszabbnak Juhásznál). Miért ne tehetné.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.12. 14:41:22

@montipájton:

Senki nem állította, hogy nem teheti.

Pont fordítva: a Bayern-drukkerek egy része állította, hogy pl. Titi120 nem teheti meg, hogy neki ez a szempont (hogy Juhász magyar) fontos(abb) legyen. Mert az líra, azzal meg nem lehet nyerni ugye.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.12. 14:52:37

@Csöncsön: én annyit írtam, hogy nem értem, hogyan lehet innen megközelíteni a dolgot Bayern-drukkerként. ez nem ekvivalens azzal, hogy Titi120 ne tehetné ezt. rögtön hozzá is tettem, hogy biztosan őt értik meg többen, bár a BM szurkolói közt már nem biztos.

az meg, h lírával nem lehet labdarúgó-mérkőzést nyerni, tény marad mindig.

mindig addig drukkolunk magyar srácnak, ha gyanús, hogy két lépcsőfokot akar hirtelen feljebb lépni, amíg közömbös, utált, de legalábbis nem a kedvenc csapatunk akarja leigazolni. nem hiszem, h pl a 'pool szurkolók repesnének az örömtől, ha oda tartana. de lehet, h tévedek.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.12. 14:56:30

@mocsing:

Ha eleve nem férne be a Bayernbe, és tényleg két szinttel magasabb lépcső volna neki, akkor én se örülnék, ha odamenne. (Ezzel kezdtem a hozzászólást.)

Ha viszont a Bayern játékosmegfigyelői úgy gondolják, hogy beférne, helytállna, akkor persze, hogy drukkolok neki.

Nem csak én mondom, hogy Juhász már rég kinőtte az Anderlechtet.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.12. 15:02:22

@Csöncsön: de arról a verzióról is hallottunk már, felteszem te is, amikor a klub vezetői úgy gondolják, hogy a kispadra feltétlenül odafér...

ami feltehetően igaz is, csak nem 6 millióért kéne cserehátvédet igazolni.

az Anderlecht és a Bayern közt pedig vannak még szintek.
--------
vajon ki volt az utolsó játékos, aki Belgiumból ment a Bundesligába? nekem Mpenza ugrik be. ő mondjuk kétszer is.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.08.12. 15:11:25

Még egyszer felteszem a kérdést, hogy ehhez a Juhász-Bayern ügyhöz tud valaki autentikus német forrást? Mert a NS a kickerre hivatkozott, de ott nincs semmi, amúgy sem mutat ki egyetlen találatot a gúgli-teszt, ami nem a derék sportmagazintól származik...

(amúgy utálnám, ha létrejönne az üzlet, mert nem lehetnék tiszta szívvel Bayern-ellendrukker :P)

csirko pasek 2009.08.12. 15:22:55

nyilvan oriasi lenne ha juhasz a bayernben jatszana, de asszem nem csak jclayton nem talalta meg az elvileg idezett kicker cikket. kicsit arra emlekeztet az egesz, amikor szabics golt lott a mu-nak, es mentek az sms-ek a sport1re h forlan egy kalap fos, a mu csatart akar igazolni, es szabics milyen jo lenne. aztan latjuk h azota hol tart szabics es hol forlan

Vul-Kahn 2009.08.12. 15:25:38

@mocsing: A jó öreg Mpenza, istenem... Még mindig csak 30 körül van, de a pályafutását sajnos már csak egy pöcegödör mélyén találjuk (vmi arab csapatban játszik asszem).

Én Jelle van Damme-ra emléxem (Werder), de lehet, h ő a Southamptonból került Brémába. Azonkívül a Gladbach szokta még halmozni a belga csapatokból való erősítéseket (Bailly, Dante, Daems, Thijs, Sonck). Utóbbi kettő már nincs ott.

@JClayton: én sem találtam forrást, ráadásul azóta Rummenigge már lenyilatkozta, h újra harcba szállnak Bosingwáért, viszont ha ő nem jön, akkor se fognak másnál próbálkozni.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.12. 15:35:55

@Vul-Kahn: most a Sion csatára, a wikipedia szerint az arab csapat óta játszott a mancity-ben és a plymouthban is :)

@JClayton: én is kerestem, nem találtam semmilyen kickeres forrást.

Mérgező Hulladék 2009.08.12. 15:36:00

"az meg, h lírával nem lehet labdarúgó-mérkőzést nyerni, tény marad mindig."

Erős a gyanúm, hogy azért jó pár olasz csapatnak sikerült ez még az előző században :D

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.12. 15:49:02

@mocsing: "rögtön hozzá is tettem, hogy biztosan őt értik meg többen, bár a BM szurkolói közt már nem biztos." - nem az a jó kérdés, hogy Bayern szurkolók kit értenek meg, hanem az, hogy ki érti meg őket ;-). Bocs, ezt nem hagyhattam ki.

Vul-Kahn 2009.08.12. 15:50:47

@mocsing: ehh, tényleg. Na nem mintha a Sion nem lenne egy pöcegödör a Schalkéhoz v a Hamburghoz képest:)

@Mérgező Hulladék: :D

Vul-Kahn 2009.08.12. 15:56:55

@popp: ő annyiban nem jó, h ő a német másodosztályba igazolt Belgiumból, nem az elsőbe.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.12. 16:20:54

@Vul-Kahn: mondd ezt Vanczák Vilinek :)

@popp: lásd eggyel feljebb.

számottevő játékos valszeg Mpenza volt az utolsó, most már csak Rekordvize kéne, hogy megmondja, megérte-e, mivel nyilván a schalkés éveiben tett le többet az asztalra.

remélem, mindenki emlékszik még az Emile Mpenza-Ebbe Sand csatársorra.

kroos 2009.08.12. 17:02:18

Volt még valaki, Marc Wilmots.
Ö a schalke emblematikus figurája volt, imádták.
Bár egyszer kirugták de visszakönyörögték.
Ö nagyon jó volt.

Lojzi_ 2009.08.12. 17:21:31

A Juhász gyerekkel nem az a baj, hogy magyar, hanem az, hogy nem tűnik Bayern szintű játékos.

Egy próba meg nem ér meg 6 millát. Viszont ne írjon alá hosszabbítást Belgiumba és ingyen igazolhatóvá válik. Ezáltal jöhet egy 5 éves szerződéssel egy jelképes (amiből azért meg lehet élni bőven) fizetésért, és az első szezont kölcsiben eltölti mondjuk teszemazt Nürnbergben, feltéve, hogy amazok bentmaradnak idén. Ha nem, akkor jöhet valamelyik újonc a képbe.
Ha ott jól helytáll, akkor egy szerződéshosszabbítás magasabb fizuért és 5-6 év Bayern.

De egyből oda egy kicsit erős lenne.
Breno a brazil bajnokságban már bizonyított, Badstuber pedig saját nevelés, azt hiszem pontosan tudták minden paraméterét, amikor profi szerződést kapott. Az én szememben vitán felül áll, hogy mindkettő jobb, mint Juhász.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.08.12. 17:35:31

@Lojzi_: Azt azért tegyük hozzá, hogy a Bayernben még egyikük sem bizonyított semmit.

Lehet mondani, hogy Roli felesleges a Bayernbe, de hogy "vitán felül áll, hogy mindkettő jobb, mint Juhász" - ezt semmivel sem tudod alátámasztani.

kroos 2009.08.12. 17:48:18

Nem tudom pl. Husztival mi van, volt egy idöszak hogy be sem fért azt tudom most uj edzö jön.
És mi volt az itteni reakció?
Hogy milyen fasza döntés volt ez tőle.
Zenit-5. és nem biztos a helye a kezdőben.Pedig a Zenit nem Bayern.Még az 5-1 ellenére sem.
Nem az a kérdés hogy kinél jobb hanem hogy nem akarjuk hogy hülyeséget csináljon.

füligjimmy77 2009.08.12. 20:11:13

@kroos: Huszti már a visszaverekedte magát a kezdőbe, a Sportklub közvetít is néha Zenit meccseket, még a stílust szoknia kell, de szerintem megragad. Egy légiósnak szerintem mindig hagyni kell egy évet, teljesen más a Zenit, és a Hannover játéka. És úgy általában a német és orosz bajnokság.

értelmetlen_nevű 2009.08.12. 20:53:14

@Lojzi_: Breno és Badsuber pont az a két játékos aki még nem bizonyított semmit.

Lojzi_ 2009.08.12. 21:05:26

@heinrich: hát mondjuk Breno-t akár alá is írnám, mert láttam tőle egy-két jó meccset, de ugyanannyi rosszat is. Bár ha 10 tétmeccsen megkapta a lehetőséget akkor talán sokat mondok.

Mindenesetre Badstuber már bizonyított a Bayernben. Minden korosztályból továbblépett, nem zavarták el a klubtól és az amatőrök közötti teljesítményéért profi szerződést kapott, Van Gaal betette több meccsen néhol próbaképp, néhol kényszerűségből, de mindannyiszor megfelelt az elvárásoknak és jól játszott. Oké, hogy ez is csak pár meccs, de nem volt közte rosszul sikerült. Az azért már valami.
Ráadásul 6-tal fiatalabb, nem kerül 6 millába és a Bayern szakemberei minden tulajdonságát a legapróbb részletig ismerik.
Jelen pillanatban Juhászt a 4. helyért lehetne bedobni a küzdelembe Breno ellen. Attól meg az első csapat nem javul.

Viszont a vita kicsinyes és felesleges abból a szempontból, hogy a Bayernnek tesztelni való ifjai vannak, köszönik szépen. Aki kell az egy azonnal magas szinten játszani képes, kész középhátvéd, aki irányítja a védelmet.

Az igazi erősítés az hogy a kezdőbe a lista elejére veszünk valakit és a másik pozicióért akkor is minőségi futballisták harcolnának, ha egyikük sérült.
Azt meg butaságnak tartom, hogy Juhász mindjárt a bajor Abwehrchef lehetne.
Márpedig nekünk Abwerchef kell a jobbik fajtából; ne feledjük: Lucio helyére.

Lojzi_ 2009.08.12. 21:40:07

Braafheid egész jól játszott Anglia ellen az első félidőben.
Remélem Müncenben is hoz majd ilyen teljesítményt.

Titi120 2009.08.12. 22:25:46

@Lojzi_:
"Mindenesetre Badstuber már bizonyított a Bayernben. Minden korosztályból továbblépett, nem zavarták el a klubtól és az amatőrök közötti teljesítményéért profi szerződést kapott ... "

Ezeket Lell és Ottl is elmondhatja magáról ...

"Aki kell az egy azonnal magas szinten játszani képes, kész középhátvéd, aki irányítja a védelmet."

Nem sok ilyen van, elérhető.
Viszont valaki kéne, mert a jelenlegi négyes eléggé bizonytalan. Ha Demichellis a tavalyi formáját hozza, Badstuber és Breno nem tud felnőni a feladathoz, vagy Van Buyten ismét ingatag lesz (mindegyikre van reális esély), akkor Juhász is nagyon jól jöhet, ebben biztos vagyok.
Plusz sérülések is befigyelhetnek.

Aki viszont eszembe jutott az esti meccsen, az Chivu.
Az Interben nem nagyon látok neki helyet a Samuel, Lucio páros mellett (és akkor Cordobáról nem is beszélve), viszont kipróbált, ügyes védő, ráadásul még nem is túl idős (29). Na, ő Juhásznál szakmailag indokoltabb megoldás lenne. De ettől én még persze Rolandnak örülnék jobban. :)

kroos 2009.08.13. 08:58:03

@füligjimmy77: Persze. De most egy orosz középcsapatban játszik, egy bundesliga középcsapat helyett.
@Lojzi_: te nem válogatott meccset nézted?

kroos 2009.08.13. 08:59:42

@Titi120: sokat játszott balbakket meg szűrőt is Chivu.Nem is lehet már tudni mi az igazi posztja.
Öt biztos nem engedik el mert bármilyen sérülés esetén bevethetö, szinte bárhol.

avenger13 2009.08.13. 10:16:06

@kroos: egy kérdést mindenesetre megér. Mi ingyen adtunk nekik Luciot, ki gondolta volna, hogy ez megtörténik. Le kéne nekünk is szokni arról, hogy ááá úgyse jön, ezért meg se próbáljuk. Lehet Chivu lelépne az olaszoktól szívesen. Ki tudja. Ugyanakkor bosingwa is értelmes erősítés lehet. Juhász, nem jobb mint Badstuber, és Breno. Breno bizonyított a braziloknál, és van még hova fejlődnie, de tud is. Badstuber meg nagyon úgy néz ki, hogy hosszútávon Bayern védő lesz, és bal lábas is, ami van Gaalnak szempont. (Zét nem tudom miért kellett elküldnie). így Juhász tényleg nem alkalmas választás.

acdcisti 2009.08.13. 10:35:35

@Titi120: "Aki viszont eszembe jutott az esti meccsen, az Chivu."
Neki nem tudnék örülni. Valóban jó játékos, meg ahogy kroos mondta több poszton bevethető, de kibaszottul sérülékeny...

füligjimmy77 2009.08.13. 12:37:54

@kroos: "Persze. De most egy orosz középcsapatban játszik, egy bundesliga középcsapat helyett."

Ne haragudj, de ezt szerintem nem gondoltad át igazán. A bajnokság felénél 3-4 ponttal vannak lemaradva a nemzetközi kupás helyektől, stabil BL, uefa kupa résztvevők. A Hannoverről ezt mikor lehetett elmondani? Úgy kaptak ki legutóbb, hogy a kapujuk elé szögezték a Tomszkot, az edzőnek meg is köszönték az együttműködést. Nem megy a szekér úgy, ahogy kéne, van ilyen. A bundás erősebb bajnokság, de a Zenit erősebb csapat.

kroos 2009.08.13. 12:48:29

Advokatot akkor miért rugták ki?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.13. 13:51:17

@avenger13: Chivu nem lépne le szívesen Olaszországból, ez biztos. amikor a Romából elment kapott a klub ajánlatot a Barcától is és az Intertől is, a Barca még többet is fizetett volna érte, de ő az Intert választotta, mert Olaszban akart maradni. Ha Barcelonába se ment el németbe miért menne.

Titi120 2009.08.13. 14:00:35

@popp: @kroos:

Leginkább azért lenne rá esély, mert az Internél akárhogyis, de szerintem nem lesz kezdő.
Középhátvédként maximum harmadik, de az is lehet, hogy negyedik számú megoldás (Samuel, Lucio, Cordoba, Burdisso, és ott van még Materazzi is, de ő minden bizonnyal azért Chivu mögött a sorban).

Szélső hátvédként Maicon kirobbanthatatlan, a másik oldalra meg ott van Zanetti és Santon is, mindhárom előtte van szerintem.

Védekező középpályás meg szintén van pazarlásig: Cambiasso, Viera, Motta.

Szóval előbb - utóbb szerintem (ha nem is a Bayern kapcsán), de téma lesz Chivu eligazolása valamelyik más csapathoz.

avenger13 2009.08.13. 15:39:42

@popp: az egy dolog. ribery, anno a real helyett a a bayernt választotta, most meg mégis odamenne. Attól még, hogy Chivu anno olaszországban akart maradni, az nem jelent semmit a jelen állapotára nézve, persze lehet, hogy marad, de játszani nem sokat fog szerintem se.

Lojzi_ 2009.08.13. 19:59:58

@kroos: Válogatott meccset néztem. A holland válogatott játszott az angollal emlékeim szerint.

kroos 2009.08.13. 21:13:50

@Lojzi_: akkor nem csak én vagyok hazaáruló.
Én minden magyar válogatott meccset megnézek és iszonyuan szurkolok.Akkor is ha már nem nincs esélyünk kijutni és pl. Moldvával játszunk. Már reggel azt várom hogy jöjjön a meccs. stb..
De ehhez a tegnapihoz nem volt kedvem.Képmutatás felsőfökon. és az Mlsz eleve baromállat, ha azt hitték normálisan meg tudunk emlékezni Cozmáról.
kulturnemzet-lol.

Lojzi_ 2009.08.13. 22:16:16

Ezt a hazaáruló kifejezést nem igazán értem.

Volt idő, amikor én is így voltam.
(Márminthogy a válogatott meccseit mindenáron megtekintettem és szurkoltam is nekik, akárhogy teljesítettek.)

De aztán húztam egy határt magamban. Én akkor fogok legközelebb magyar válogatottnak szurkolni, ha a srácok méltóak lesznek a szívük felett viselt címerhez és egyáltalán örülnek annak, hogy viselhetik.
Az alibizni hazajáró, meg az itthoni posványban ellébecoló megélhetési focistákra nem vagyok kiváncsi.
Engem át lehet baszni egyszer, kétszer, háromszor is. Lehet mulatni fontos válogatott meccs előtt, lehet gyengének lenni a tésztától, meg lehet meccsről-meccsre új magyarázatokat kitalálni a megmagyarázhatatlanra (nem kapunk 6-ot, akkor mi nyerünk 2:0-ra...), de azért van egy pillanat, amikor azt mondom, hogy eddig és ne tovább.
Ezek nem érdemesek az én figyelmemre.
Ezeket én innentől kezdve leszarom, mert kezd zavarni az az egyoldalúság, hogy csak ők szarnak le engem, szurkolót.

Ezt a vonalat a jugók elleni 1:7 alkalmával húztam meg és bizony nem sok tétmeccsen aratott fényes győzelemről és nem sok felejthetetlen meccsről maradtam le, viszont rengeteg értékes órát megspóroltam.

Adódik a kérdés, hogy honnan értesülök arról a távoli jövőben, hogy véletlenül felnőtt egy generáció, akiknek ismét meg kell, hogy adjam az esélyt, mert lelkiismeretes, szívós munkával, magukat nem kímélve felszántják a pályát és nincs nekik nagyobb megtiszteltetés, mint magyar címeres mezben játszani, akkor is ha az csak barátságos meccs.
Nos EB-t és VB-t mindig nézek.
Egy ilyen eseményen figyelni fogom a csapatot és az ott mutatott tisztességes hozzállás és tisztes helytállás után hajlandó vagyok mindezt újragondolni.

A hazaárulás meg nem az, ha a szurkoló nem kiváncsi a silány teljesítményre, meg a vergődésre, a botrányokra és a siralmas állapotokra ezredszer is.
A hazaárulás "jegyzett profi"-ként rommá veretni magunkat Izlandon és Máltán.

Megszámoltam Neked direkt.
Tegnap nyolc máltai hazaáruló volt a csapatban (Vagy 9 ha ez a Tóth azonos azzal a Tóthtal).
Többek közt az ünnepelt Gera, a mindig szívesen hazatérő Huszit, a barátságos meccsek gólkirálya T. Sanyi, a berlini legenda Mi Palink, és az állítólag a Bayernbe való Juhász. Válogatott? Csürhe.

Úgyhogy csak javasolni tudom Neked is, hogy kíméld meg magad ettől.

Nézd meg, hogy én itt is milyen barátságosan tudok mindenkihez szólni. Ez azért van mert nem fogyasztok magyar focit.... :o)))

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.13. 22:51:27

@Lojzi_:

Az nem hazaárulás, sem a te személyes megsértésed, hogy a magyar futballisták gyengébbek, mint a világelit. Akkor lenne az, ha SZÁNDÉKOSAN lennének gyengébbek, ami elég abszurd feltételezés.

Meg kéne már tanulniuk a magyaroknak, hogy nem csak a legeslegjobbak léteznek.

Szurkolni meg pláne nem a legjobbnak szurkol egy igazi szurkoló, hanem az övéinek.

Woland 2009.08.13. 23:00:15

@Lojzi_:

Izlandon meg Maltan egtek mar meg nalunk jobb csapatok is. na meg Liechtenstenben is (azt a dontetlent kihagytad : ).

en csak az 1-12-es potselejtezot tartom megbocsathatatlannak. az tenyleg undorito volt. Juhasz Roliekat en nem neveznem csurhenek, de izlesek es pofonok.

(amugy ki tudja hany ev ota eloszor megnyertuk az osszes kotelezo meccset a selejtezocsoportunkban. benne van a pakliban az ordas meglepetes hogy eljutunk a potselejtezokig megint.)

kroos 2009.08.13. 23:05:31

@Lojzi_: ettől megkímélhettél volna.
Ez a legundórítóbb ......ha kijutnánk akkor te is néznéd öket, akkor neked is kellene egy kis rész a sikerből, csak még van elöttünk 3-4 iszanyot kemény meccs azt meg nem nézed mert te jobbat érdemelsz...

Lojzi_ 2009.08.13. 23:37:00

@kroos:
Nem igazán értelek.

Milyen kis rész kell nekem a sikerükből?
Nem kell nekem semmi az ő sikerükből.

Pont fordítva. Tessék hozni azt a 3-4 iszonyat kemény meccset, aztán tessék jól játszani a csoportmeccseken Dél-Afrikában (Csöncsönnek: nem kell nyerni, bőven elég odatenni magukat és a belüket is kihajtani) és akkor esetleg jövök én, mint az ő sikerüknek egy parányi része.
Milliónyi másik parányi résszel együtt, akik most hozzám hasonlóan feléjük sem néznek, mert nem érdemlik.

Aztán ha ezt a milliónyi - korábban meglévő, de rendszeresen átbaszott - szurkolót visszacsábították, akkor lehet, hogy lesz szponzor és pénz is. Hiába na, 800 embernek nem fognak reklámozni a nagylóvés cégek a stadionokban...

Azt hiszem (nézőszámok utóbbi 20 évben történt változásából ítélve), hogy ha itt nem is leszek többségben a hasonlóan gondolkodókkal, azért országosan ez a helyzet.
Mikor fogják már fel a mélyen tisztelt sztárok?
Ha belőlem tetszik élni, akkor lesz kedves az én igényeimet kiszolgálni.

kroos 2009.08.13. 23:41:28

@Lojzi_: Nézd szerintem hagyuk a témát.

)bár elképzelem Juhászt amint mondja Husztinak, te Szabi ha megverjük a portugálokat akkor lehet Lojzi megnéz mineket-de jó lenne:)))))

drosiii 2009.08.14. 02:02:08

@Lojzi_: Melletted állok. Gyülőlöm ezt a szar alibizést és magyarázkodást.

Aki a pénzre fogja annak meg lófaszt a seggébe. Ehhez kell a legkevesebb pénz. Kis brazil csóri gyerek is meg tud tanulni focizni, akkor máshol is meg lehet. (ha a lakosságszámmal arányosan annyival kevesebb jó focistánk lenne, kirobbanthatatlanok lennénk a világversenyekről)

értelmetlen_nevű 2009.08.14. 03:04:15

@drosiii: lakosságszám alapján a kínaiak lennének a vb esélyesek.

"Aki a pénzre fogja annak meg lófaszt a seggébe."

ez akár egy részlet is lehetne Az Érvelés Művészete című könyvből.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.08.14. 07:52:22

@Lojzi_: Szurkoló vagyok, ezért átbaxható. Nem egyszer, kétszer, hanem jó sokszor.

Megállapodást nem a kedvenc csapatoddal kell kötni, hanem a főbérlőddel, a munkáltatóddal, vagy az alvállalkozóddal. Ha hívő lennél, akkor is úgy állnál hozzá, hogy "na Istenkém, ez a csaj nem jött össze. akkor kérném szépen előbb azt a Ferrarit, aztán majd megint szóba állunk"?

drosiii 2009.08.14. 09:16:08

@értelmetlen_nevű: Ne haragudj de te ki a tököm vagy?

Nem lehet szidni azt a válogatottat akik szépen összeszarják a címeres mezt? Nem az a jellemző, hogy összeesésig hajtanak a meccseken. Felőlem lehetnek bénák, de lássam rajtuk az akarást.

A két sor amit kiragadtál nem neked szólt. Érvelni nem tudsz, csak beszólni, hadd gratuláljak.

egy "tipikus" MU szimpatizáns

avenger13 2009.08.14. 10:00:09

@Lojzi_: egyetértek veled. Amíg azt látom, hogy nem döglenek meg a pályán egy válogatott vagy akár egy magyar bajnoki meccsen addig nem nézek feléjük. Pénz kérdése? Jóval több pénzük van mint a magyar átlagnak, futni meg szinte akárhol akármennyit lehet, az erőnlét kipipálva. Labdájuk is van, szabad az edzések után sör és cigi helyett ott maradni, gyakorolni. Ezt Pelé meg tudta tenni, lássuk mi is lett belőle. Tudomásom szerint, felkötött egy labdát a felső lécre és minden edzés után így gyakorolta a fejelést, egy tök alacsony játékos. Erre még nekem is futná. Ha el akarnának érni valamit el is tudnának.

@Csöncsön: én sem azt hiányolom, hogy nem a legjobbak, hanem csak annyit, hogy nem hajtanak. És ez nem is elsősorban az eredményeken látszik, bár málta ellen pont kijön.

Mérgező Hulladék 2009.08.14. 10:19:35

Lojzi, szerintem azért nézz bele alkalomadtán egy-egy meccsbe, ahol a magyar válogatott játszik. Nem mintha mindig megérné. De nem tartunk már ott, hogy ha a csapatunk harcos, küzdő, szerethető, akkor biztosan ki is jutunk az aktuális nagy tornára. Szóval elképzelhető, hogy tetszene, amit látsz (pusztán elvi síkon, nem a szerdai produkcióra gondoltam), de mégsem játszhatunk eb-n, vb-n, és így lemaradsz róla.

@Woland: gondolnád, hogy mindössze 4 éve is megnyertük az összes "kötelezőt"? Ugyanúgy volt két EB-n járt csapat (akkor 0pont/4meccs, most egyelőre 0/1), még egy nálunk erősebb (hazai döntetlen a bolgárokkal, mint most a dánokkal), egy nálunk kicsit gyengébbnek értékelt, meg egy nagyon gyenge (12/4, most is).
Mennyit számít a meccsek jó sorrendje...

kroos 2009.08.14. 10:32:21

Szerintem ez (legalábbis nálam) nem igy müködik. A szurkolónak vannak kötelességei is, nem csak jogai.
Nem nézed a meccset, de várod hogy nyerjenek.
A szurkolás, a szimpátia az hogy szeretsz-e egy csapatot az nem azon mulik hogy az nyer-e vagy nem.
Tuléltem már 7-1-eket,máltai cumit, moldvai botlást, és mindig szurkolni fogok a válogatottnak, mert szeretem ezt a csapatot.Akkor is ha kikapnak.Meg ha szarul játszanak.Mert a szurkolás erröl szól.Nem arról hogy ,,majd szurkolok ha jók lesznek.
És ha kijutunk a Vb-re akkor a sikert egy picit a magaménak is érzem majd, mert mindig velük voltam sosem adtam fel, és büszke leszek rájuk.
Ria-ria-Hungária!!!!!!!!!!!!!!!!

el sastre 2009.08.14. 11:19:00

@kroos:
egyetértek. annak a generációnak vagyok én is tagja, aki kissrácként látta a válogatottat világversenyen, így nem kell mondanom sok sikerben nem volt részem.... de mégis ha a válogatottról van szó, nem tudok velük szemben közömbös lenni. a szerdai meccs után is lelkesedéssel ( reménnyel ) várom a svédek elleni meccset, amit ráadásul a helyszínen tekintek meg 20 hasonló felfogású haverommal.

csirko pasek 2009.08.14. 11:19:55

@kroos: azt hiszem itt két alapvetően eltérő szurkolói attitűdről van szó, amiket lehet minősíteni, de én nem tenném. Van az a szurkoló, aki elvárja a csapatától, hogy jól játszon, hajtson, stb, és ha ezt nem látja, akkor elpártol a csapattól. Meg van a másik, aki akkor is kitart a csapat mellett, ha az béna meg lusta, legfeljebb közben szitkozódik, de ugyanúgy leül megnézni a csapat aktuális meccsét, és ugyanúgy felhúzza magát, ha 25szerre is ugyanazt a vállalhatatlan szart látja. Nekem személyesen megadatott:) h kint voltam a jugók ellenni 1-7-en, borzalmas volt, de nem tudok mit tenni, focidrukker és magyar is vagyok, ezért fogok a válogatottnak is drukkolni,akkor is ha lelketlenek és rosszul vagyok attól amit látok. Mint ahogy a Milan a kedvenc csapatom, és most is meg fogom nézni a meccseket és (ne legyen igazam), de valószínű minden héten rosszul leszek attól amit látok. És így volt ez amikor fatih terim meg oscar washington tabarez irányította??? a csapatot...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.14. 11:35:25

@csirko pasek: Nekem csak annyi a bajom a Lojzi-féle véleményekkel, hogy ha nem nézi a meccset, akkor honnan veszi, hogy nem döglenek meg a fiúk a válogatott mezért. Ebben a selejtező sorozatban igen is megdöglenek. Huszti a dánok ellen saját bevallása szerint és szemmel láthatólag úgy elfáradt, mint még soha. Torghelle Sanyi finoman szólva sem egy technikai zseni, de hogy minden meccsen megdöglik a csapatért, az tuti. Ezt értékelik is a szurkolók. Aztán olyan foggal-körmmel kikapart győzelmet még nem láttam magyar válogatottól, mint amilyet Albániában arattunk.

balu11 2009.08.14. 11:37:39

@kroos: @el sastre: csatlakozom! főleg úgy, hogy nekem nem adatott meg, hogy lássam a válogatottat világversenyen (éltem már, de még nem láttam)

Egyébként nekem alapvetően bajom van a "egy valamit nem tudok megbocsátani, hogy nem hajtanak" érvvel. Sokan sokszor ezt az érvet mindig elsütik, amikor úgy akarnak negatív véleményt mondani, hogy a "nem fociztak jól, nem nyertek" mondás nem releváns (mert pl. az ellenfél sokkal magasabban jegyzett). Ez tökéletesen ellenőrizhetetlen, alátámaszthatatlan, a közmegegyezésre még csak esély sincs! Nagyon kevés az olyan eset, amikor ez ténylegesen elmondható egy csapatról! Egyes játékosokról gyakrabban talán.

Kinn voltam szerdán, szerintem hajtottak a fiúk. Iszonyatosan pontatlanok voltak, az biztos, olykor bántóan ötlettelenek. De nem lehetett rájuk azt mondani, hogy nem hajtanak, nem teszik ki a szívüket. És többek között azért is szerethető a Koeman-válogatott, mert nem volt olyan meccsük, amikor ne hajtottak volna (plusz szimpatikusan kommunikál a szöv.kap, egyre komolyabb játékerőt képviselünk, egyesével is látszik a fejlődés a keret 80%-án...).

Szóval a "nem hajtanak" érv nagyon szerintem amolyan jollyjoker beszólás, és szerintem többször nem igaz, mint ahányszor igen.

Ezt már régóta gondolom, és nem valamelyik mostani kommentre reagáltam, csak általánosságban jegyeztem meg! Különösen nem azt akarom mondani, hogy bárki innen a fenti (számomra) antipatikus véleményformálást gyakorolná!!!

Azzal viszont vitatkozom (nemtom, volt-e ilyen), aki azt mondja, hogy szerdán nem hajtott a válogatott.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.14. 11:51:56

@kroos: "A szurkolónak vannak kötelességei is, nem csak jogai."

Végre egy pillanat, amikor teljesen egyetértünk...

csirko pasek 2009.08.14. 11:56:50

@popp: igen, erre mondják sokan h divatdrukker, kerdezzuk csak meg strigot :)
a mostani válogatottat én is csípem, és nagyra értékelme, ahogy hajtanak. Albánia ellen tényleg széthajtották magukat, és ne feledjük, h a svédek ellen a 92. percben lőttünk gólt, amikor már nem volt reális esély a döntetlenre, de mégis odatették magukat annyira, hogy egy gólt összehoztak (ezek után az lenne a legszebb ha a svédeket 1-0-ra levernénk, és pontegyenlőséggel, egymás elleni meccsen idegenben lőtt góllal szereznénk meg a 2. helyet...)
torghellében pedig mást tényleg nem nagyon lehet értékelni, mint hogy széthajtja magát, megy minden labdára és küzd mint az állat. és bármennyire nem komálom sanyit, a respect megvan, ahogy odateszi magát

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.14. 12:01:11

@balu11: Ezzel nagyon egyetértek, bennem is régóta motoszkál ehhez hasonló gondolat.

avenger13 2009.08.14. 12:21:58

én sajnos nem láttam a válogatottat soha világversenyen. a bayernnek mindig tudok szurkolni, és leülök a legszarabb meccsük elé is, végignézem azt is, ahogy lell és ottl egyszerre van a kezdőben. a válogatottal kapcsolatban nem érzek így. A magyar bajnokságot sem vagyok képes nézni, mert szerintem nézhetetlen és vállalhatatlan. hallottam már olyat is, hogy meg kéne szüntetni és 10 év múlva újrakezdeni (tényleg nem én találtam ki). a válogatottat néha, ritkán megnézem. Láttam már őket alibizni is, igaz egyes játékosokra jobban elmondható, (emlékszem rá, amikor itt sokan szidták Hajnalt a válogatott teljesítményéért). Tényleg becsülendő, ahogy most állnak, és örülök, ha kijutnak vbre. De, továbbra is szomorú, hogy a válogatott jó része külföldön játszik. Koemann persze sokat tesz le az asztalra, de mégis a külföldre fiatalon kikerülő játékosok viszik a válogatottat előre. A szerdai meccset ugyan nem láttam, de a tudosítók szerint igen szarul játszottunk, ami egy dolog. Nálam az, hogy valaki hajt, és megdöglik a pályán, azt jelenti, hogy koncentrál, pontosan passzol fut. A pontatlanság, amit itt is elismertek már, az pont nem ez, a koncentráció hiányára utal. Husztitól, Dárdaitól, Hajnaltól, Juhásztól, Gerától azért csak el lehetne várni, hogy úgy játszanak, mint a klubjukban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.14. 12:35:28

@avenger13: "A pontatlanság (...) a koncentráció hiányára utal"

???

A pontatlanság az összeszokatlanságra utal. Tekintve, hogy négy hónapja ezek a játékosok még csak nem is látták egymást, szerintem ezen semmi csodálkozni való nincs, és pláne semmi köze ahhoz, hogy hajtanak-e.

Tavaly én is nézhetetlennek találtam az NB1-et, de:

hosszú évek óta messze a mostani a legígéretesebben induló magyar bajnokság. Hogy mennyire nem voltak még alibi meccsek, azt jelzi, hogy három forduló alatt eddig összesen egy (!) döntetlent játszottak a csapatok.

balu11 2009.08.14. 12:42:08

@Csöncsön: respect a NBI-el kapcsolatos pozitív vízióért! nagyon nem trendi, hamarosan meg is fogod érte kapni a magadét jó eséllyel :) viszont én egyetértek - egyre kiegyensúlyozottabb a gazdasági környezet (OK, volt honnan), van 4-5 erősnek mondható csapat, nagyon sűrű lesz a középmezőny, és idán látom legkevésbé, hogy lenne ballaszt-csapat (talán a Pápa).

remélem, mi is elkezdjük ma Debrecenben a feltámadást, hozzájárulva ezzel a színvonal emelkedéséhez!

(az utóbbi és elkövetkező hetekben úgyis sokat szurkolok a Lokinak, egy bukta belefér ma :))

ON

avenger13 2009.08.14. 12:53:57

@Csöncsön: szerintem ez nem így van. az, hogy valaki pontatlan, az igenis a koncentráció hiányára utal. Nem látták egymást egy ideje a játékosok ez lehet, de ez minden válogatottra igaz. Az, meg hogy látom, hogy Sanyi ott fut középen, és a fejére kell rúgnom a labdát az kevésbé múlik azon, hogy mikor láttam utoljára. És amikor Sanyi látja, hogy jön a labda, azért ha közel jó helyre rúgtam, akkor megtalálja a fejét/lábát. Hiába játszok naponta valakikkel, ha nem koncentrálok, akkor nem tudok 5 méterre se passzolni. Ezt csak te is belátod.

SamS 2009.08.14. 13:42:14

@avenger13: Ezzel egyetértek, de szinte az összes barátságos meccsen mindenki dekoncentrált, nem csak nálunk. Az angolok hihetetlen egyéni hibák miatt tudtak csak X-elni a hollandok ellen, a spanyolok két góllal elengedték a macedónokat, de a végére felébredtek és a többi és a többi. Nem kell nagy ügyet csinálni egyből egy barátságos meccs miatt.

shinigami 2009.08.14. 14:22:47

@avenger13:
azert azt ne felejtsuk el h eloszezon van es a jatekosok tobbsegenel kb semmilyen formarol nem beszelhetunk
nem veletlen ez, fontos dolog a formaidozites meg a fociban is

kroos 2009.08.14. 14:50:25

Én meg ezt nem szeretem hogy mindenki szidja az Nb1-et de egy kurva meccset nem nézne meg........

balu11 2009.08.14. 14:58:50

@kroos: akinek nem ingem, nem veszem magamra :)

este meg győzzön a ..., ááá, inkább a Hali! :)

kroos 2009.08.14. 15:10:02

@balu11: csak ez a ,,nem hajtanak" meg ,,pontatlanok" tényleg rohadt unalmas már.Konkrétumokkal kellene előjönni.
Hogy pl. a Pápa rombuszához nem illik két toronymagas csatár.Györben tul sok a szar légios miközben elküldik Starkot.A Halinál a 3 távozót (Balassa,Vörös,Sipos) meg sem próbálták pótolni,az Ujpestnek a kreativitás szikrája sincs a játékában tony stokes -lol.
Ilyenekröl beszéljünk akkor.Vagy ehhez meccset kéne nézni? az lehet....szóval én nem értem hogy lehet kritizálni olyan dolgot amit nem is nézel.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.14. 15:14:12

@kroos: Illetve beszéljetek a labdabiztoson.

értelmetlen_nevű 2009.08.14. 15:14:29

@drosiii:
-Ne haragudj de te ki a tököm vagy?
-Ne haragszom, és te ki a tököm vagy? lol?

Lehet nem láttál mostanában válogatott meccset, de a magyar válogatott az elvárásoknak megfelelően teljesít. A meccseken látszik az akarás, a kötelező tétmeccseinket MIND megnyertük. A dánoknak és a svédeknek is partnerei voltunk, még ha a pontszerzés nem is jött össze. Ebben a csoportban a 3-4. hely lenne a reális, egyenlőre 2. vagyunk. Milyen mezösszeszarásról beszélsz, magyarázd meg nekünk légy oly kedves.

Úgy általában:
Nem muszáj szeretni a válogatottat, csak ez az béna magyarázkodás irritál kurvára. Vállald fel, hogy magyar létedre az angoloknak/németeknek/olaszoknak/... szurkolsz, egészen addig, amíg nem játszunk vb döntőt. Úgy tűnik, hogy vannak néhányan, akik képtelenek olyan csapatnak szorítani, ahol nincs reális esély komolyabb eredményre. Ez elfogadható, csak ne jöjjenek nekem olyan szöveggel, hogy majd ha nem szarják össze a címeres mezt blabla...

Azt kellene felfogni, hogy egy válogatott meccsen nem 11 embernek szurkolsz, hanem 10 milliónak. Amíg a játékosok mindent tőlük telhetőt megtesznek (ez jelenleg elmondható), addig igen is kijár nekik a támogatás. Nem azért mer megérdemlik, vagy megdolgoztak érte, hanem mert a válogatott mezét viselik. Természetesen vannak felelősei annak, hogy itt tart a magyar labdarúgás, de ez nem a focisták között keresendő.

christvhu 2009.08.14. 15:45:05

Kicsit félve szólok bele a nagyok dolgába, annyi legyen a mentségem, hogy ezer éve olvaslak benneteket, így kicsit minden kommentelő régi ismerősöm.
Az, hogy most mégis szót kérek, talán jelzi, érzékeny pontomat találta el ez a "szurkoló - nem szurkoló" kérdés.
Koromnál fogva (panaszkodom, nem dicsekszem) volt alkalmam a hetvenes évek közepétől élőben és tv-n is követni a mi kis focinkat, egy-egy kettős rangadó, vagy kupameccs, neadjisten magyar-norvég előtt már napokkal gyomorgörcsöm volt, tövig rágtam az összes körmöm és ronggyá áztam, fagytam, sültem(sic...) a stadionokban, szóval azt hiszem igazi szurkoló voltam. Kitartottam nagyon sokáig, még a 0-6 után is hittel hittem, hogy csak véletlen volt és van út felfelé. Minden szezon előtt biztos voltam abban, hogy ez lesz a Magyar Foci feltámadásának első szezonja...... Egészen a kilencvenes évek közepéig tartott. Azt hiszem ott feladtam, még kivittem a fiam egy Magyar - Ausztrálra, aztán annyi. Persze mindig megnéztem a válogatott meccseket a tv-ben, de a bajnokikról szép lassan leszoktam, és valahogy az egész olyan másodrendű kérdéssé süllyedt (vagy inkább huszadrendűvé)
Megitélésem szerint az én korosztályom focirajongó hányada nagyon is hasonló utat járt be, nem utolsósorban azért, amiről itt alapvetően szó van, - a játék és annak közvetlen környezete által közvetített szerethető értékek teljes hiánya - és valószínűleg pont itt kell keresni annak az okait is, hogy ma újra megtelik a stadion egy - egy válogatott meccsre, ma újra beszédtéma a csapat, és nekem megint tövig vannak rágva a körmeim......

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.14. 15:47:39

hát nekem meg kurva rossz előérzetem van a holnapi, Bréma elleni meccs előtt, hogy offoljak egy kicsit.

kicker szerint Baumjohann a rombusz csúcsán... nem bánnám, ha még Baumannal kéne szembenéznie.

Ribéry meg gondolom rápihen a közelgő vb-selejtezőre, elvégre onnan kapja a fizetését.

egyébként Lell azért van eltiltva, mert múlt héten a 2. csapatban sikerült a 38. percben kiállíttatnia magát a Jena ellen. akkor 2-0 volt, a vége 6-0 lett.

Paul Newman Jr. 2009.08.14. 15:50:21

@kroos: Mi a faszt számít, hogy a Pápának milyen két csatára van? Ha két törpe játszana elől, akkor nem lenne TETŰ LASSÚ és SZÁNALMASAN PONTATLAN a játék. Az alapokat tegyük tisztába, onnantól majd lehet beszélni mélyebb dolgokról is.

"miközben elküldik Starkot" - ejjha, ez aztán a bomba hír. Miért, Stark ugyan mi a szart bizonyított életében? Vicc, hogy mezt vehet egyáltalán.

Ja, az első 3 fordulóból láttam vagy 5 meccset + az összefoglalókat. Akadnak magyar szinten nem rossz meccsek, de ez csak annyit jelent, hogy nem nézhetetlenül szar, és így is örökké emlékeztetnem kell magam, hogy magyar meccset nézek.

De hogy téged mi jogosít fel a magaslovú észosztásra, az rejtély.

Paul Newman Jr. 2009.08.14. 15:52:54

@Paul Newman Jr.: Természetesen kérdőjel van a mondat végén (Ha két törpe játszana elől, akkor nem lenne TETŰ LASSÚ és SZÁNALMASAN PONTATLAN a játék???)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.08.14. 15:55:51

@christvhu: "a játék és annak közvetlen környezete által közvetített szerethető értékek teljes hiánya" - kiváló összefoglaló :((

sajnos a te utadat egy-két nálad fiatalabb generáció is bejárta, csak mi nem is láttuk minőségi focit soha. Nagyonszomorúszmájli.

balu11 2009.08.14. 16:11:20

@christvhu: @heinrich: tényleg nagyon jó megfogalmazás, igaz is nagyrészt, de azért ott a reményt keltő pozitív zárás szerencsére... :)

a dolog azért nagy részt viszonyítási alap kérdése - én pl. nem láttam világversenyen magyar válogatottat

és elég komolyan tudok lelkesedni a mostaniakért összehasonlítva pl. Juhász és Bánfi, Klausz és Torghelle/Rudolf (eredményesség és bruszt), Halmai és Hajnal játékát, illetve mondjuk Bozsik és Koeman nyilatkozatait...

ugyanez az összehasonlítás Kiprich, v. Détári esetében niylván azzal az eredméynnel járna, hogy válogatott meccsenként egy TV mínuszban lennék...

értelmetlen_nevű 2009.08.14. 16:20:37

@mocsing: Lellen én is jót röhögtem. Úgy érzem nem lesz nagy jövője van Gaalnál (ehhez mondjuk nem kell nagy jóstehetség)

Engem továbbra is a kapusprobléma zavar. Egyszerűen Rensing nem kapusnak való karakter. Vannak bravúrjai elvétve, látszik hogy tehetséges, de nincs meg benne a kellő önbizalom, (férfiasság?) és ez az egész védelemre kihathat. Nem értem hogy miért nem lehet egy normális kapust igazolni (Frey?). A Werdertől én nem tartok annyira, szerencsére a széleken tűrhetőek vagyunk

christvhu 2009.08.14. 16:24:32

@balu11: Tudod, ezekről eszembe jutott egy alapvető különbség:

a '78-as VB-n volt egy Magyar-Argentin meccs, ahol kikaptunk 2-1re, most nem ecsetelném a körülményeket, de a végén elszakadt a cérna Nyilasinál és Törőcsiknél, kiállítás, eltiltás stb....

Hogy jön ez ide? Azok a srácok akkor hihetetlen bizonyítási vággyal és motiváltsággal játszottak. Szó sem volt zsíros külföldi szerződés reményéről, meg játékosmegfigyelőkről, csak becsvágyról, hagy ne mondjam fociról szólt.
A cérna pedig akkor szakadt el, amikor a vágyaik megsemmisülését élték meg, a játéktól teljesen független külső tényezők ( közvetlenül éppen a bíráskodás ) hatására, és ez olyan tehetetlen dühöt váltott ki belőlük, ami aztán önmagában nézve tényleg sportszerűtlen tettekre ragadtatta őket.
De egyrészt némi empatikus készséggel teljesen megmagyarázható reakció volt, másrészt abszolut értelemben pont ettől váltak szerethetővé!!!!
Mert igenis az álmaik, a siker és a mi (szurkolók) szeretete volt a fő motivációjuk.

Ilyesmit hol tudsz elképzelni ma????? ( azok a fiuk sírva jöttek le akkor a pályáról.... és nem az euro millióikat siratták.)

És ez a mai csapat is nagyjából pont azóta kezd újra szerethetővé válni, mióta a Török meccsen Gera is szinte sírva jött le a pályáról. Értsd: ez talán újra egy olyan generáció, amelyik nekem akar örömet szerezni, amelyik arra vágyik, hogy én (tízmillió én nyilván) legyek büszke rá és én üvöltsem teli torokból a stadionban szakadó esőben nyolcvanezredmagammal együtt:
RIA RIA HUNGÁRIA!!!!

Woland 2009.08.14. 16:25:50

szerintem nem kell annyit sirni az NB1 miatt. van fordulonkent egy-ket olyan meccs ami nagyon jol nezne ki egy szep nagy nyugati stadion mergeszold, mintara vagott gyepen, meredek szogu kameraallasbol. ez a par jo meccs persze egy lepukkant tobbfunkcios hazai sport-telepen sosem fog olyan jol mutatni mint szebb koritessel mutathatna. de mondom, szerintem az a fordulonkenti egy-ket meccs siman elmenne a nagy bajnoksagokban is, mint ahogy mindannyian lattunk mar bunrossz PL, Bundas, Serie, Liga stb. meccseket is ahol nem csak a "nagy taktikai harc" miatt volt nezhetetlen a szinvonal hanem mert harom passzt alig tudtak osszefuzni a felek.

na meg nehogy valaki azt mondja hogy pl. egy Falkirk-Kilmarnock barmi szinten ver szinvonalban egy atlag NB1-es meccset. kabe egalban vannak szerintem. ez azt is jelenti hogy az atlag NB1-es meccs meg mindig elegge frusztralo elmeny, de szerencsevel el lehet kapni elvezetes talalkozokat is.

(nemzetkozi meccseken tenyleg nem jon be semmi klubszinten sem (majd most!) - de aki latta mondjuk az NB1-ben is szenvedo Honved Fener elleni visszavagojat az tudja hogy a BL-nyolcaddontos csapat siman tavozhatott volna ketszamjegyu bekapott gollal a Bozsik stadionbol.)

szoval fel a fejjel, sose lesz PL-unk, de ezt gondolom senki sem varja. a skot szinvonalat meg nagyon konnyen elerhetjuk es megtarthatjuk. jobbat meg megis honnan, mibol?

avenger13 2009.08.14. 16:36:49

@christvhu: @heinrich: pontosan így van.

@kroos: lehet ez téged bánt, de valahányszor leültem magyar bajnokit nézni, konkrét fájdalmaim voltak, és nem bírtam nézni mit művelnek. Azt a szintet én is bármikor hozom. Akkor focista is vagyok már? Az a problémám, hogy ezek a játékosok nem teljesítenek a tőlük elvárható szinten. Ennél ők is sokkal jobban tudnának játszani, de minek. Követlkzmények nélküli világ van a magyar sportban. A legnagyobb siker sportágaink, sportolóink szenvednek (kajakosok, vízilabdázók, vívók) míg öntjük a pénzt a fociba, eredmény és elvárás nélkül!!! EB pályázatot nyújtunk be, pénzt szórva ki az ablakon. Mindenki szakértő, a Puskás stadion meg romhalmazzá válik. Ezek könnyen követhető dolgok, meccs nézés nélkül is. Ezeknek is változnia kéne, ahhoz, hogy nézzenek meccset, vagy akár ki is menjenek.

@SamS: @shinigami: persze. csak azért jöttem a tegnapi meccsel, mert volt aki az ottani hajtást is dicsérte.

@mocsing: nekem sem jó az előérzetem. Abban egyetértek a hollanddal, hogy nem kockáztatja Ribery épségét, én se tenném, fontosabb a szezon hátra lévő részsét ne 3 hetes kihagyásokkal töltse. Baumjohannról nem sokat tudunk meglátjuk mire lesz képes. Toni talán jövő héten visszatér. Nekem szimpatikus a holland sérültekhez való hozzáállása. Klinsmannál hulltak az emberek mint a legyek, volt, hogy Poldi volt az egyetlen lehetőségünk. Ne amortizáljunk le már mindenkit a szezon legelején.
Lell LOL! eladni minnél előbb, ottlel csomagban.

Rensing bizonytalan, és bár hoeness megbízik benne, én kevésbé.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.14. 17:20:42

@Woland: "nehogy valaki azt mondja hogy pl. egy Falkirk-Kilmarnock barmi szinten ver szinvonalban egy atlag NB1-es meccset"

Miért kell folyton provokálni szegény donnellyt? :-)

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.08.14. 17:38:44

Here I am. @Woland: fizikai szempontból egy Kirk-Killie minimum agyonveri bármelyik NBI-es rangadót, és a Falkirk néha még focizni is próbál. Játékban mi ott lennénk bármelyik csapatunkkal, csak ezek rákényszerítenék szegény NBI-eseket a harcra + a hosszutávfutásra, és ez így annyira már nem ízlene.

Amúgy értem, mit akar Woland, de meg kellett védenem az SPL-t:)

Woland 2009.08.14. 17:52:44

@avenger13:

"A legnagyobb siker sportágaink, sportolóink szenvednek (kajakosok, vízilabdázók, vívók) míg öntjük a pénzt a fociba, eredmény és elvárás nélkül!!!"

egyetertek hogy nagyon szepek a fenti sportagakban elert eredmenyek, de sajnos a vilag nagy resze vagy nem is hallott arrol hogy ilyen neveken versenysportot uznek, vagy ha netan ismerik is ezeket a sportagakat akkor sem figyelnek ra oda. en is sajnalom hogy igy van, de ez nem valtoztat a tenyeken.

nem a kajakosaink erdemeit akarom csokkenteni azzal, ha azt mondom hogy nehezebb egy focistanak nagyot durrantani mint egy kajakosnak. meg hogy joval nehezebb a foci valogatottunknak szallitani egy komoly eredmenyt mint a kajak-kenu-szovetsegnek. ossze sem lehet hasonlitani a kettot.

hasonlitsuk inkabb a vizilabdat, megiscsak csapatsport. olyan sportagrol beszelunk ahol nem kell selejtezot jatszani hogy EB-re/VB-re jusson egy nemzet. kevesebb orszag palyazik arra hogy megmerettessen egy vizilabda-vilagesemenyen mint mondjuk a termeszetebol adodoan elegge exkluziv jegkorongban. ezzel megintcsak nem a vizilabdazokat akarom bantani, de valljuk be hogy mas kategoria. eredmenyesseghez is hozzatartozik hogy vizilabdaban minden EB-n es minden VB-n, sot, VL-n alanyi jog, hogy elindulhatunk. a szovetsegi kapitanyunk pedig igy is siman lenyilatkozhatja a VB-5. hely utan hogy a 2012-es olimpiara epitkezunk. ez annyit tesz, hogy az olimpiaig nem igazan kerhetunk semmit sem szamon a csapaton.

no, most lehet hogy megkapom hogy miert bantom a sikeres hazai sportolokat : ) de nem ez a celom, ugyanugy orulok a sikereiknek es ugy szurkolok nekik mint barki, akit erdekel a sport. es az mindenkeppen nagy dolog - barhol is jarjon a vizilabda nemzetkozi megitelese/nepszerusege - hogy a vilag barmely valogatottjaval legalabb partiban vagyunk. (meg a szerbekkel is.)

csak ertsuk meg, hogy a kajak-kenu, a vizilabda vagy eppen a vivas nem emlitheto egy lapon a focival. egy vizilabdas vb-gyozelem kabe annak felel meg mintha a focivalogatott kijutna egy EB-re vagy egy VB-re. persze a nullanal mostanaban is joval tobb a polo-arany : ) mindenesetre elegge gyakran rugnak ki nalunk (megerdemelten) szovetsegi kapitanyt - ugyhogy elvaras es elszamoltatas van. [penzt en is kevesebbet adnek szivem szerint a focistaknak es a kapitanynak. de mar nem is tudom hogy melyik magyar sportolo duhitett fel az olimpian amikor megtudtam hogy mennyi penzt kapott az allamtol, hogy kimehetett Pekingbe... Bodrogi volt talan es 40 milkankba kerult, ha jol emlekszem. ugyhogy nem csak a focistakat lehet itt bantani : )]

mindenkit frusztral a labdarugo-eredmenyek hianya - de most peldaul van esely a jo szereplesre egy nagyon nehez selejtezo-csoportban is, es a Debrecen is jo esellyel muvel majd szep dolgokat a BL vagy az EL egyikeben.

nem hittem volna hogy valaha ravisz a lelek hogy vedelmembe vegyem a hazai focistakat... de ez tulajdonkeppen legalabb annyira a focinak mint sportagnak a vedelme mint a focistake.

minden jokat!

Woland 2009.08.14. 18:06:23

@donnelly:

hehe, nem az SPL-t akartam bantani az osszehasonlitassal, hanem az NB1-et probaltam kozmetikazni.

amugy (bar nyilvan nem lehet osszehasonlitani a te tapasztalatoddal) lattam en is egy par Inverness meg Dundee-meccset a teveben es oszinten mondom hogy nem voltam elajulva a tempotol sem. a ket hettel ezelotti Nyiregyhaza-Fradin meg volt akkora hajtas alapvonaltol alapvonalig hogy el sem akartam hinni - es meg gyonyoru volt ezen felul a japan srac ket golja is (gondolom lattad mar).

azt meg te is tudod (es megelmitetted - nagyon elvezetes! - legutobbi cikkedben is) mekkorat egtek a skot kozepcsapatok Europaban iden. az Aberdeen-t teljesen megszegyenitette egy szintelen-szagtalan cseh csapat (viszonyitaskepp -> Sheriff - Slavia), a Motherwell-t pedig legalabb olyan siman verte a Steaua mint az Ujpestet. es ha mar Ujpest akkor a Skot Kupamasodik eppen Lichtensteinben egett be.

sajna tizevente egyszer jatszik skot es magyar csapat, szivesen megneznem mire menne a Nyiregyhaza a Kilmarnock-kal, vagy a Fehervar a Hiberniannal. : )

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.08.14. 18:42:33

@Woland: Élőben néztem a Fradi meccset és valóban nagyon jó lenne, ha minden NBI-es meccs ilyen iramban zajlana! Igaz, a Fradi tele van odaát edzett játékosokkal, és Honma sem fogja még egyszer így eltalálni a labdát, akármilyen kicsi is a rüsztje...:)

A Dundee valóban nem játszik rohanós focit, mert nagydarabok és az íveléseket erőltetik, a Caley meg egyenesen szar volt:)
Egyébként én sem voltam elájulva az előző bajnokság meccseitől...:S

kroos 2009.08.14. 21:03:10

@Paul Newman Jr.: mert azt aki 1 meccset se néz meg azt mi jogositja fel? Mi értelme lenne ha bemennék a skót posztba és fikáznám a skót focit hogy milyen favágó bajnokság mikor 1 skót bajnokit se láttam??????
Igenis a részletekben van a hiba. Sokkal komplexebb a probléma annál hogy ,,nem hatjatak". Most már lehet nézni román osztrák bajnokikat is.Ott jobb az iram? A szinvonal? Mégis van fötáblás csapatuk a Bl-ben.Mert hiába szar a bajnokságuk 1-2 csapatot ki tudnak gyurni.Itthon is ez lenne a cél és ez a klubbok dolga. Konkrétumokról beszéljünk mert ez az ,,alapokkal van baj" meg ,,nézhetetlen" már unalmas.

kroos 2009.08.14. 21:10:04

egyébként a szomorú az hogy számonkérik az emberen szinte ha szereti a magyar focit.....

Paul Newman Jr. 2009.08.14. 21:20:44

@kroos: Nehogy már összehasonlítsd a román bajnokságot a magyarral, ember. Igen, nagyságrendekkel magasabb az iram, jobb a színvonal, több a pénz, egész más a körítés.

"Mert hiába szar a bajnokságuk 1-2 csapatot ki tudnak gyurni.Itthon is ez lenne a cél és ez a klubbok dolga" - nem akarsz esetleg te konkrétumokkal szolgálni a HOGYAN-ról, maestro?

A kilencedik, meg a tizedik emeletet akarod építeni, mikor az első nyolc hiányzik. A magyar bajnoki egyik legfőbb ismérve a _labdakezelési hiba_ , a _pontatlan átadás_, és a kivert faszra emlékeztető lendület. Stokes tényleg szar játékos, na bumm. Annyit segítek, hogy a klubvezetők is szarok, az edzők is szarok, azért vesznek és nevelnek szar játékosokat, ezért szar az NBI. De a Kaposvár tényleg _nem tudta megfelelően pótolni_ Oláh Lórántot, az a fontos, arról érdemes beszélni.

Paul Newman Jr. 2009.08.14. 21:21:48

@kroos: senki sem kérte számon, csak meg nem értett zseniként osztod itt az észt a pórnépnek, azabaj.

értelmetlen_nevű 2009.08.14. 21:36:31

@Paul Newman Jr.: ez ilyen bagoly mondja verébnek szituációnak tűnik. :)

Lojzi_ 2009.08.14. 21:44:24

De sok bejegyzés megy itt egyetlen nap alatt, alig értem a végére. Asszem belenyúltam a témaválasztéssal. :o)))
Ennek ellenére örülök, hogy viszonylag kultúrált eszmecsere alakult ki (értelmetlen_nevűt leszámítva), remélem ez így is marad...

Hol is kezdjem?

@kroos, @Csöncsön: nagyon ürülök, hogy végre van olyan téma, amiben egymás kebelére borultok, pláne, hogy másfél nappal ezelőtt még ki kellett moderálni a kultúrált csevejeteket ugyanennek a posztnak a kommentjei közül...
DE!
Ugyan már bajuszozva röviden írjátok le nekem, hogy mik a kötelességei egy szurkolónak, csakhogy tudjam, mert akárhogy gondolkodok, nem találok ilyet. Illetve, amit találok annak pont a megmaradt magyar foci iránt érdeklődő szurkolók jó része nem felel meg.

Gondolom nem kötelességem az alábbiak egyike sem:
- kritika nélkül elfogadni a csapatom vérlázító megmozdulásait pályán kívül és azon belül sem
- rendszeresen megtekinteni minden mérkőzésüket, akkor is, ha semmi kedvem nincs hozzá és ezer jobb dologra tudnám használni az időmet
- nyilvános megszólalásaim és eszmecseréim alkalmával felválalni a válalhatatlant és védeni a védhetetlent
- pénzt költeni a csapatra, amennyiben nem felel meg az általam támasztott minimális elvárásnak (megfelelő hozzáállás a minimum). Egyrészt közvetlenül jegyre és franchise árukra, másrészt közvetve adóforintokból, vagy a médiamegjelenéseik fogyasztásával.
Ha ezek nem, akkor mik a kötelességeim?

Én arra tudok még gondolni, hogy amennyiben egy mérkőzésen megjelenek, akkor kötelességem a stadion állagát megóvni és úgy viselkedni, hogy a klubomat hátrány a viselkedésemből kifolyólag ne érje.
Ebben az általatok dicsőített, mai viszonyok mellett is kijáró szurkolók nem a legjobbak ezt ismerjük el.

értelmetlen_nevű 2009.08.14. 21:48:49

@Lojzi_: vérlázító megmozdulás? vállalni a vállalhatatlant?

kroos 2009.08.14. 21:51:40

@Paul Newman Jr.: Oláht pont pótolták, nem is akárhogyan.Meg nem is mostanában.Erröl ennyit.Nem tudom mi a bajod de a társalgást itt be is fejezném.
üdv.

Lojzi_ 2009.08.14. 21:56:27

@csirko pasek:
Ha engem neveztél divatdrukkernek, akkor nagyon messze jársz az igazságtól.
A divatdrukker fogja magát és csapatot vált mikor fordul a széljárás.

Éntőlem ez marha távol áll. Raimond Aumann ált a Bayern kapujában, amikor már nekik szurkoltam és Kahn a Karsruhe ifijében nyomatta azidőtájt. Emlékszem a fiatal és tehetséges Mehmet Scholl debütálására is, és még mindig a Bayernnek szurkolok. Labbadia még Bayern csatár volt azidőtájt, nem a Bundesliga egyik leggyengébb edzője.
Miről beszélünk?

A magyar NB1-ben is csak egy csapatom volt, akit sokszor kísértem idegenbe is, aztán rájöttem, hogy ez nekem semmit nem nyújt. Nem lettem Fradista, vagy MTK-s, mert nekik éppen akkor jobban ment.
Hogy adnék-e mégegy esélyt ennek a csapatnak?
Amíg lemondják az Európai kupaszereplést, mert messze kell utazni, addig soha.
Ez szégyen. Nekik ezek után szurkolni ciki. Másnak meg nem fogok. Minek nézzek így magyar bajnokit? Leljem a kedvem a Fradiban, vagy a Debrecenben, hátha tőlük nem hányok?
No, akkor valóban divatdrukker lennék.

kroos 2009.08.14. 21:56:28

@Lojzi_: én nem dicsőítettem, csak arra szerettem volna felhivni a figyelmet hogy vannak olyan barmok mint én akik ma is végignézték és végig izgulták a loki-halit mert bazz hogy lehet így cserélni???????
És hogy lehet más aspektusból is nézni a dolgot nem csak abból hogy ,,nem hajtanak"-hanem ugy is hogy leülök minden meccset megnézek és reménykedek.

kroos 2009.08.14. 22:02:39

@Lojzi_: öszintén szólva gondolkódoba ejtett a Ribery ügy béli állásfoglalásod.
Akik miatt pl te is Bayern drukker lettél (effe,lothar,kahn) azok elég egyöntetüen nyilatkoztak az ügyröl, és ezek a vélemények egybevágnak a klub szellemiségével.Ettöl a te teljesen idegen véleményed elgondolkodtatott.
Mert neked csak az számít hogy a játékos jó.És pl azt már leszarod ha a mezbe törli a seggét.Kicsit a válogatott síkra terelve is ezt látom. Míg volt eredmény addig szurkoltál, aztán leszarod.
Ilyen eredménycentrikus szurkolást még nem tapasztaltam.A siker érdekében megtürsz a csapatban egy nyikhajt is, vagy hanem jön a siker ott hagyod a csapatot.
Ha személyeskedésnek veszed akkor bocs.

értelmetlen_nevű 2009.08.14. 22:05:31

@Lojzi_: Ez tök jó, de szerintem a Wolfsburg elleni 1-5 (Grafite góljával) sokkal nagyobb szégyen és "mezösszeszarás" volt, mint bármi amit a magyar válogatott az utóbbi években produkált (Máltát is beleértve). Mégis Bayern drukker maradtál. Azt nem értem, hogy miért pont a magyarokkal ilyen kurvára szigorú mindenki.

Lojzi_ 2009.08.14. 22:06:20

@kroos:

"elképzelem Juhászt amint mondja Husztinak, te Szabi ha megverjük a portugálokat akkor lehet Lojzi megnéz mineket-de jó lenne:))))) "

Kimondtad a lényeget!!!
Ennél jobban nem fogalmazhattam volna én sem.

Illetve csak majdnem jó. Általánosítsuk!
Alakítsuk kicsit át úgy, hogy ne a saját nevem szerepeljen benne, csak az a népes (mai meglévő szurkolók többszörösét jelentő) csoport, aminek egyetlen apró tagja vagyok csak.

Íme:
elképzelem Juhászt amint mondja Husztinak, te Szabi ha megverjük a portugálokat akkor lehet, >>hogy akiket már régen nem érdekel a magyar foci, az is újra

Lojzi_ 2009.08.14. 22:12:16

Ennek miért maradt le a vége?
Valszeg a kacsacsőr zavart be... Hülye IT-s létemre szopatom magam....
:o(((

Íme utántól még egyszer:
elképzelem Juhászt amint mondja Husztinak, te Szabi ha megverjük a portugálokat akkor lehet, ---hogy akiket már régen nem érdekel a magyar foci, az is újra--- megnéz mineket-de jó lenne:)))))

És Kroos, Te ezen röhögsz, mert annyira valószínűtlennek tartod... Az a baj, hogy én is.

értelmetlen_nevű 2009.08.14. 22:12:56

@kroos: mondjuk a Ribery téma fel lett fújva szerintem. Egyszerűen elment a kedve az egésztől (érthetően). Sajnálom, hogy nincs kedve nálunk játszani, de nem igazán tudom hibáztatni ezért. Arra azért senki sem számított, hogy majd ő lesz a Bayern új ikonja. Neki ez csak egy kiemelkedési lehetőség volt, játszani egy színvonalas bajnokságban, megmutatni magát. Persze ha Hoenessék nem egy fostalicska csapatot raknak köré, Klinsmannal súlyosbítva, akkor biztos nagyobb kedvel játszana ő is. Azt azonban le kell szögezni, hogy a pénzéért megdolgozott, két éve messze a legjobb nálunk.

Lojzi_ 2009.08.14. 22:18:23

@kroos:
Az egész beszélgetés onnan alakult ki, hogy a hazaáruló kifejezést enyhén szólva is erősnek éreztem a mai magyar focistákat leszaró, de a fociért egyébként élő-haló e,berek viszonylatában.

Ezután ne papolj arról, hogy "más aspektusból nézni" a dolgokat. Én most is toleráns vagyok a Te aspektusoddal szemben, és az is voltam mindig.
Nem úgy Te az enyémmel szemben.

Nekem nem fáj, ha Te kimész meccsre és igyekszel a kis pénzeddel életben tartani ezt a kócerájt, ahelyett, hogy csendben hagynád kimúlni, hogy végre lehessen az értékes telkekre mélygarázst építeni.
Viszont neked meg fáj, hogy én nem járok meccsre 10+ éve és még hazaárulózol is.

Akkor milyen színű aspektusokról beszélsz?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.14. 22:25:52

@Lojzi_: Elegánsan megkerülöd az érveket, amelyeket sarkos, meggyalázzák a nemzeti címert és nem is hajtanak sztereotípiáidra kaptál.

Ehelyett azon merengsz mit érthet kroos a szurkoló kötelessége alatt. Közben meg ferdítesz, hiszen senki sem dicsőítette a magyar viszonyokat. Sőt többen arra próbáltak rámutatni, hogy ezen viszonyok ellenére van egy olyan válogatott, amelyik versenyképesebbnek tűnik a korábbiaknál és leginkább hozzállásával kivívta sokak szimpátiát és még Málta ellen is bő harmincezer embert vonzott egy lerobbant stadionba.

Aztán egy vitában az nem érv, hogy mennyien gondolják úgy ahogy te.

Lojzi_ 2009.08.14. 22:26:50

@kroos: Ribéryt ne keverjük bele ebbe.
Az, hogy Te úgy érzed, hogy a seggét törli a mezzel, attól az még nincs úgy.
Nyilatkoztak sokan ellene és mellette is, megint más meg megbánta később, amit mondott és nyilvánosan kért bocsánatot.
Az újságírók az egészet felfújták, kiszínezték és csináltak belőle jónagy műanyag sztorit, Te meg otthon háborogsz rajta, mert megetted.

A pályán ezzel szemben az történik, hogy amikor a francia egészséges, akkor igazi húzóembere a csapatnak, számtalan meccset fordított meg, döntött el, vagy hozott döntetlenre a csapat csak azért, mert ő még megpróbálkozott ezzel-azzal, nem úgy, mint az egyébként elvágyódásról nem nyilatkozó saját nevelésű nyikhajok, akik azt hiszik, hogy a müncheni születés bőven elég a Bayern kezdőhöz.

Ez a véleményem. A francia hozzáállása nekem szimpatikusabb. Nem azt mondom, hogy nincs mit csiszolni rajta.
De azért ne felejtsük el, hogy 26 éves és focista.
Csoda, hogy hülye?

Lojzi_ 2009.08.14. 22:29:35

@értelmetlen_nevű: A Wolfsburgi zakó mellett azért volt más is a szezonban, de egyébként maximálisan nem voltam elégedett a srácokkal azt megígérhetem.

Mindazonáltal ez nem egyenlő 10 év folyamatos arculcsapással, amit magyar csapat (volt) szurkolójaként szenvedtem el, mielőtt leszoktam róla.

Lojzi_ 2009.08.14. 22:30:43

@popp: Igyekszem mindenkinek válaszolni, mint látod, de van azért egy munkanapnyi lemaradásom.

Mikor hagytam kinzó kérdésedet Neked megválaszolatlanul?

:o))))

kroos 2009.08.14. 22:32:19

@Lojzi_: nézd már meg a ,,hazaáruló"-t milyen környezetben használtam!
Ribery ügy mint irtam azért érdekes mert te a szurkolás terén eléggé eredmény centrikus vagy.Ez is ezt bizonyitja.ennyi.

Lojzi_ 2009.08.14. 22:36:57

@kroos: Attól függ mit értesz eredménycentrikusság alatt.

Nyilván neked is feltűnt, hogy nem vándorlok együtt a salátástállal, meg a BL serleggel együtt csapatról-csapatra.

Viszont készségkívül szeretem, ha a kedvenc csapatom sok mérkőzést zár győzelemmel, sok párharcot továbbjutással és úgy erősít, hogy még jobb legyen.

Tudom ezzel nagyon egyedül vagyok, mert az igazi szurkoló ezeket mind gyűlöli.

Vagy konkrétan mire gondolsz?

kroos 2009.08.14. 22:39:22

@Lojzi_: grrrrr.Mér 2-szer leirtam de mindegy is.Annyira nem lényeges.A lényeg az hogy nem nézel válogatott meccset csak ha kijutnak a Vbre.Tudod anglia nem jutott ki legutóbb az Eb-re. Akkor ök ,,se hajtanak"?

Lojzi_ 2009.08.14. 22:39:25

@kroos:
A hazaáruló szót konkrétan ebben a sorban használtad:

"@Lojzi_: akkor nem csak én vagyok hazaáruló."

Én meg valamiért magamra vettem és tiltakoztam.

Ha azt írod, hogy Te hazaárulónak érzed magad, akkor rendben van.
Engem viszont igyekezzél nem belekeverni semmi ilyesmibe. Mi vagy Te, lokális Kövér László? :o)))

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.14. 22:42:57

@Lojzi_: Például most. Abban igazat adok , hogy attól nem hazaáruló senki, ha nem néz magyar válogatott meccset vagy egyáltalán szarik focira és a sportra. Nem utálok annál jobban semmit, mikor megakarják mondani mitől vagy jó magyar, vagy ha másképp látsz dolgokat a nemzettel kapcsolatban lehazaárulóznak. Sajnos az efféle leckéztetésre sokan hajlamosak manapság.

kroos 2009.08.14. 22:45:50

@Lojzi_: ha komolyan vetted ezt akkor megérdemled.Erre mást nem tudok mondani.
Popp meg remélem nem rám céloz.Mert akkor csunya esténk lesz. DDD

Lojzi_ 2009.08.14. 22:50:37

@kroos: Vagy úgy.

Nem eredménycentrikusság.
Csak határvonal meghúzás.
Húsz éve mindig azt halljuk, hogy ez a csapat, ez majd elindul felfelé, meg hogy ezeknek tényleg van esélyük, meghogy ezek tényleg odateszik magukat.

Aztán jönnek a sorsdöntő meccsek és az ébredés.

Csináltam sokáig, de meguntam.
És nem fogom minden kis apró sikerecskénél újra és újra megpróbálni és újra és újra pofára esni.
Ennél komolyabb embernek tartom magam.

Nem jövök lázba, bárkit verünk meg barátságos meccsen és akkor sem, ha véletlenül úgy hozza a sorsolás, hogy előbb játszunk a kicsikkel, aztán a nagyokkal. Azt is megtanította az élet, hogy még a pótselejtező sem siker önmagában. (Azt hittük a haverokkal, hogy mégsem adják le az egész meccset, csak az összefoglalót, úgy kezdtek a jugók. Meg persze a magyarok is. Csak másképp úgy.)

A rizikó ebben az, hogy ha pont most indul meg a feltámadás és a 7 bő esztendő, akkor annak az első 5 meccséről vélhetőleg lemaradok.

Ezt még be tudom vállalni.

Viszont ha mégiscsak egy jó sorrendű sorsolás volt a 100 szűk esztendőben és semmi igazi feltámadás, akkor értékes órákat spóroltam.
Ellenben esténként itt leszek és bármikor sírhatsz majd a vállamon.

Lojzi_ 2009.08.14. 22:55:29

@kroos:
Nem sértődtem meg, ha erre gondolsz.
Csak annyira vettem komolyan, hogy felhívtam a figyelmedet, hogy mi a különbség a véleményed és a tények között.

De mondom, egész jó kis személyeskedéstől mentes eszmecsere alakult, túl azon, hogy a Bundesliga posztot ripityára offoltuk. De úgyis jobbára csak az az 5-8 ember írt, akik Bundesliga tárgykörben amúgy is mindig itt vannak. Talán ha 3-4 új arc tévedt be.

kroos 2009.08.14. 22:58:28

@Lojzi_: Akkor se hiszem hogy ez a megoldás.Azt meg föleg nem hogy ez a csapat tehet az elmult 20 év büneiért.

Lojzi_ 2009.08.14. 23:23:04

@popp:

Hogy térjünk akkor ide vissza.
Mi is volt?
"Elegánsan megkerülöd az érveket, amelyeket sarkos, meggyalázzák a nemzeti címert és nem is hajtanak sztereotípiáidra kaptál."

Az csak legenda, hogy Huszti nem akart hazajönni válogatott meccsre?
Szerintem nem, mert meg is bűntette a szövetség...

Vagy nem volt ott a románok elleni csapatból nyolc Máltán? És ott teljes erőbedobással kaptak volna ki?
Szerintem nem. Vagy ha igen, akkor hétköznap nekik is kellene buszt vezetni, vagy kenyeret sütni, hátha jobbak lesznek.

Miért Matthausnak kell rábeszélni ezeket a nyikhajokat, hogy énekeljék már a saját himnuszukat büszkén?
Mondanám, hogy el sem hiszem, amit Lothar mondott a Fábrynak, de láttam a néma szájakat a himnusz alatt.
(Appropos: imádom nézni az olaszokat a himnusz közben. Így kell. Csak Camoranesit kellene lelőni. Miért nem tudja megtanulni?)

Az azeri éjszakába kik basztak be meccs előtt?
Vagy az is csak legenda?
Szerintem nem.

Biztos lehetne több példát is hozni, ha jobban követném az eseményeket, de mivel nem az első generáció, akik ilyen jó mentalitású, lelkes sportolók, ezért kevesebb figyelmet szentelek nekik. Azért így is elég info eljut hozzám.

Pl., hogy Torghelle hajt, csak ügyetlen. Remek. Bezzeg akkor lehetett világsztárként ünnepelni, amikor barátságos meccsen gólt lőtt a németeknek. Biztos jót tesz az ilyen a kis arcuknak.

Valahogy jobban el tudom fogadni az ilyenek "apróságokat", ha van mellette eredmény.
Mario Basler megmondta, hogy dohányzik, köszöni szépen és ha kedve szottyan esténként, akkor sörözik. De hozzá tette, hogy leszokik, ha lesz nála gyorsabb játékos a Bayern keretében....
Így azért inkább betyáros.
Hiába mondja erre Kroos, hogy teljesítmény-/eredménycentrikus vagyok.
Aki sztár az többet engedhet meg magának.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.14. 23:23:29

@Lojzi_: Szerintem a magyar válogatottnak szurkolni nem rossz játék, Csokonai Reményhez című verse elég plasztikusan leírja milyen. Például én annak is örülnék, ha a négy meccsből egy bravúr összejönne annak istudnék örülni. A negyedik hely is előrelépés volna, a harmadik hely még nagyobb.

Lojzi_ 2009.08.14. 23:33:07

@kroos: Ki mondta, hogy megoldást keresek a magyar foci problémáira.
Keltsetek fel, ha már megoldódott.

Egyébként van egy régi sztori most jutott eszembe. Két felfogás közötti különbségről szól, nem tudom, hogy hol szedtem össze, de a 90-es évekből való.

Történt, hogy a Pécs játszott valakivel egy olyan mezben, amin nem látszott a szám rendesen és valaki szóvátette, hogy nem olvasható, mire egy öreg fószer letorkolta, hogy NB1-es játékosokat illik arcról felismerni. A srác meg válaszolt, hogy ha Romário a VB-n olvasható számmal a hátán játszik, akkor az NB1-es focista is megteheti.

Több szempontból is tanulságos.
Egyrészt Téged és egy jópárotokat olyannak látlak, mint az öreg bácsit, aki egy hajdanvolt szépség emlékével, de megszokásból kijár a stadionba és számára az NB1 játékosa valaki, akit arcról illik jómagyar embernek ismernie.
Én kicsit olyan vagyok, mint a sztorit megörökítő emberke, aki bizony nem ismer két labdarúgást és két párhuzamos valóságot. Ha Romárió viseli és olvasható, akkor ne mérjük már máshogy a pécsieket se, akkor sem, ha a sors azt a kegyetlen tréfát űzte velünk foci szempontból, hogy Pécsre születtünk.

corporal clegg 2009.08.14. 23:38:11

@Lojzi_: Érdekes, máshelyütt kézenfekvő, hogy szeretik az övéiket, csak Magyarországon divat ez az elitista fanyalgás...

kroos 2009.08.14. 23:39:39

@Lojzi_: kegyetlen tréfa hogy közben nyomtam egy auto kombatot és a leaderem a ballisztát cruie-ojja az angyal helyett.

Lojzi_ 2009.08.14. 23:50:58

@corporal clegg: Érdekes, máshelyütt kézenfekvő, hogy kiszolgálják a szurkolókat...

Mert ugye két oldala van minden éremnek.

Sose felejtsd el, hogy nem én nem szerettem előbb őket, hanem engem szartak le, megfeledkezve arról, hogy a profi sportoló a nézőből él.

Most meg lehet sírni, hogy a kettős rangadókra a régi szép időkben 70000 ember ment a Népstadionba.

Ki cseszte el fiúk? A nézők?

avenger13 2009.08.14. 23:59:22

@Woland: értem az érveid. DE! Vízilabdában nem ott tartunk, hogy felvesszük mindenkivel a versenyt. Németországban a német ifi pólósok magyar cuccban edzenek, konkrétan a világ példaképei vagyunk. 3 olimpia egymás után olyan mintha kijutnánk a focivébére. Az hogy vb 5ikek lettünk az megint nem sokon múlott ugye, de a csoportból továbbjutottunk. Nézd meg mennyi esélyünk lenne tovább jutni a délafrikai vb-n. Kb. a 4ik kalapba kerülünk. Minimális.

A vívás világ szinten teljesen elismert sportág, kevésbé nézett, de ez ne az alap támogatottságon látszon már meg könyörgöm, hanem a tvs bevételekből kezdjenek akkor valamit. A kajak, sem olyan rossz, azért én pont sokkal büszkébb vagyok a kajakos eredményekre, mint arra, hogy hol áll a válogatott épp a csoportban.

corporal clegg 2009.08.15. 00:19:26

@Lojzi_: Ja, nyilván Feröeren Potemkin vezetésével kiszolgálják az embereket... Ott azt szereteik, mert az van. Itt meg ez van, az más kérdés, hogy tapasztalhattunk már jobbat is, meg tudjuk milyen az, és rákaptunk az ízére stb. Csak meg kellene tudni barátkozni a gondolattal, hogy most más a helyzet, és a mi kutyánk kölykei most más erőt képviselnek, de attól még nem kell utálni őket.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.15. 00:29:59

@Lojzi_: Azért szépen összemosol dolgokat. Huszti eljött a válogatott edzőtáborba az ominózus esetkor, aztán Várhidivel összebalhéztak máig homályos körülmények között. A balhé miatt a szövetség fél évre eltiltotta Husztit.

Ahogy talán Walmer is mondta, nálunk nagyobb csapatok is megégtek már kis csapatok ellen, ma már nincsen lebecsülhető csapat, hadd puffanjon egy frázis. Nem hiszem, hogy nem akartak ott nyerni vagy nem szégyelték magukat a vereség után. A Bayernednek is megadod a lehetőséget újra meg újra megtehetnéd a válogatottal is.

Az azeri éjszaka meg még a Mátyus-Sebők-féle időkben volt.

"Pl., hogy Torghelle hajt, csak ügyetlen. Remek. Bezzeg akkor lehetett világsztárként ünnepelni, amikor barátságos meccsen gólt lőtt a németeknek. Biztos jót tesz az ilyen a kis arcuknak." - arról nem a Sanyi tehet, hogy nincs saját Ibrahimovicsunk. Jelenpillanatban benne bízik a kapitány (mert nemigen akad nála jobb) és ebből is látszik, hogy irreális elvárások teljesítéséért volnál csak hajlandó drukkolni újra a magyar válogatottnak. Ráadásul Torghelle, ebben a selejtezősorozatban három meccsen lőtt győztes gólt, tehát megteszi a magáét, nem cak a drágalátos Olitoknak rúgott két gólból él. (Mondjuk amiatt külön szeretem, amit saját bevallása után második akkori gólja után odabökött a teuton lovagnak. azt mondta: köcsög Kahn ;-).

Az esetemben egyébként nem arról van szó, amit írtál, hogy bedőlök a csodavárásnak. Tisztában vagyok a realitással, azzal, hogy a hátralévő négy meccs egyikének sem mi vagyunk az esélyesei, de bízom benne, hogy valamelyik meccsen összejön a bravúr. Ott leszek a stadionban és telitorokból szurkolok majd a csapatnak.

Mondom még egyszer szerintem sem kötelező nézni a magyar foci válogatott meccseit.Az viszont több helyen problematikus, amivel magyarázod ezt a döntésedet.

Az NBI-et egyébként én is hanyagolom.

Lojzi_ 2009.08.15. 00:57:56

@corporal clegg: A helyzet az, hogy ott ha jól tudom a pék és a fodrász áll be játszani szabadidőben.

Ha így lenne, akkor lehet, hogy engem is jobban érdekelne.
A profi futballt ezen a szinten, ahogy a magyarok ma játszák nem szívlelem.

Az amatőr az egy más dolog. Ha a gyógyszertárosom, meg a helyi fűszeres játszana más városbelikkel, akkor bizony ki is mennék szurkolni...

Egy középszarnál 3 szinttel lejjebb játszó nigériai (klubok), meg a lébecoló, semmiért sokat kereső kiskirály (válogatott) nem kell.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.15. 01:01:42

@Lojzi_: Semmiért? - ezt talán döntsék el az őket foglalkoztató klubok.

corporal clegg 2009.08.15. 01:08:31

@Lojzi_: Én úgy tudom, arrafelé is vannak bőven, akik abból élnek, különben nem menne oda kismillió légiós, pl. magyarok. Volt itt is cikk erről, ha jól emlékszem.

kroos 2009.08.15. 01:14:09

dodo-t leigazolta a digi-szar.a másik szakértö Juhár.

Lojzi_ 2009.08.15. 01:16:35

@popp: Ettől a beszólástól még jobban kedvelem a srácot.
Egyrészt hogy jön ő ahhoz, hogy egy olyan sportembert, mint Kahn leköcsögözzön, aki csak azért nem kapott aranylabdát, mert kapusnak már mégse.

Másrészt, ha fordított lenne a szitu az asztalra lerakott értékek tekintetében, akkor is minimum taplóság. (Mondjuk éppen Kahn sem volt az a lepke-természetű, node nem is volt sosem a legnépszerűbb a Münchenen és Németországon kívüli világban.)

De meg kell hagyni kiválóan érvelsz.
Eddig csak egy esetlen bumfordinak tartottam, mostmár kifejezetten visszataszító lett a szememben. Játszok a gondolattal, hogy új esélyt kapjon.

Egyébként néha előfordult, hogy egy-egy meccsbe belenéztem főleg társaságban, de az utolsó selejtező meccs, ami igazán érdekelt az 1997-ben volt. Elmúlt a bizsergés, elmúlt a szerelem, ennyi.
És soha nem tudok úgy odaülni elé, hogy na most talán meglesz. Ahhoz valószínűleg egyszer előtte sikerülnie kell nekik.

A bizalom nem jön könnyen vissza.
És ráadásul biztos jobban észreveszem a lazsálást, a nem akarást, vagy a beleszarást, mint pl. Te, mert én eleve prekoncepcióval ülök oda, hogy na gyerünk fiúk, győzzetek meg, ha tudtok.

kroos 2009.08.15. 01:20:05

@Lojzi_: eleve ugy ülsz oda hogy elöre eldöntöd mit fogsz észrevenni.

kroos 2009.08.15. 01:25:05

@Lojzi_: kicsit az érveid meg a sértödöttséged Verebesre hajaznak...@popp: szenvedélye meg Mészölyre.
Én meg leszek Gyárfás.A legjobb Végh Antal tanitvány.
(Persze csak Lojzi után)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.15. 09:55:30

@kroos: Benned meg úgy manifesztálódik a két említett úriember, mint Tornyi Barnabásban ;-).

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.15. 10:05:12

@Lojzi_: Megint inkább egy zárójelben odavetett megjegyzéssel foglalkozol, mint az érvekkel. (Kahn valóban kiváló kapus volt, de azért emberileg nehéz őt védeni). Egyébként meg azzal prekoncepcióval ülsz le, hogy úgyis lazsálnak a fiúk, meg leszerják a címert és különben is veled, mint szurkolóval akarnak kibaszni. Nem észreveszed ezt, hanem meg vagy győződve róla, az már mindegy is neked mit mutat a kép valójában ;-).

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.15. 10:06:48

@kroos: Mint régen Csanknál a válogatottban, Bánfi helyett Juhár.

kroos 2009.08.15. 11:21:39

@popp: hát mit tegyek? Kényszerpályán vagyok.
Kicsit másképp látom Mészöly karrierjét mint mások.
Bár ezt a fözös müsört ki lehetett volna hagyni:P

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.15. 12:14:45

@Lojzi_: "A Wolfsburgi zakó mellett azért volt más is a szezonban"

Látod, ebben egyetértünk. A Barca éppen csak azért nem lőtt egy nyolcast a Bayernednek, mert minek.

Gyanítom, a továbbiakban tartózkodni fogsz minden olyan Bayern-mérkőzés megtekintésétől, amelyiken akár csak egy is pályára lép a Camp Nou hősei közül.
;-)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.15. 12:58:35

@kroos: Mészöly játékosként klasszis volt, edzőként is akadtak eredményei, de amit a médiában művel az utóbbi években az legalábbis megmosolyogtató.

kroos 2009.08.15. 14:33:30

@popp: harcdore nyomja az biztos, egy kis pánk rock aztán egyböl büntiben van,
süti beállítások módosítása