Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

BL-negyeddöntők, Kiscsapatok: No entry!

2009.04.16. 06:30 pote

A félelmeink beigazolódtak. Alapjában sem történt semmi különleges az elmúlt szerdán, de keddhez képest, ezt a napot simán hozzá lehet csapni még a húsvéti böjthöz. Az Arsenal könnyedén, idegenben szerzett előnyét meglovagolva, gólokkal intézte el a tartalékos Villarrealt, míg a Manchester United Portóban tudott nyerni egy korai C.Ronaldo bombával. Igazából, ennyi is elég lenne a két meccsről, de lapozás után egy kicsit jobban is kifejtjük.

A portói kilencven perc sok mindenre választ adott. Például arra, hogy a Porto nem nagy csapat, meg arra is, hogy ebben az idényben a MU - pocsék játékkal - bármelyik meccset meg tudja nyerni 1-0-ra, ha az ellenfele papíron gyengébb.
A másfél órán keresztül tapintható feszültség állapotát Cristiano Ronaldo már a hatodik percben elhessegette. A harminc méterről besomott lökete után sok értékelhető nem történt. Valljuk meg őszintén, hogy a Majorka csodaszép pincérnője többször izgatott fel minket, mint a negyedóránként érkező hazai beadások. Csak olyan megállapításokra jutottunk, amit eddig is sejtettünk vagy tudtunk.

Többek között arra, hogy Andersont nem tudjuk hova tenni. Tavaly élőben láthattuk, ahogy eltünteti De Rossit az Olimpicóban, majd vártuk, hogy ebben az idényben minden róla szóljon az Old Trafford környékén. Igaz, hogy sérült is volt, de semmi kimagaslót nem nyújtott eddig. Portóban is, az első félidőben, olyan bizonytalan megmozdulásai voltak, hogy az volt az érzésünk, hogy a Milli Vanillibe könnyebben el tudná adni a menedzsere, mint egy európai sztárklubba. Aztán a második félidőben megint a tavalyi ígéretet láthattuk, a midfield magiciant. Kíváncsiak vagyunk, merre fog haladni a fiatal brazil karrierje.
Berbatov ugyanekkora kérdőjel. Szerintünk, ő produkálja a legtöbb perc per legkevesebbszer említett a közvetítések alatt mutatót. Azon kívül, hogy párszor felrúgták/elesett az első félidőben, talán egy darab lövése maradt meg bennünk. Valahogy, ez az elegáns, finomkodó stílus nem illik bele ebbe a Menchesterbe. Azonban, mint tudjuk, arrafele van türelem kivárni, hogy valaki beérjen. És ha számítana, mi is ezt sugallnánk Fergienek, mert jövőre az egyik legnagyobb gyöngyszem lehet a bolgár az Álmok Színházában, és még ez a szezon is zakatol.
Rajtuk kívül, a többiek nem ébresztettek kételyt bennünk. Van der Sar most sem tett egy darab felesleges lépést sem, Carrick nekünk még minig körülményes, Rooney és a mérgezett egér között csak méretbeli különbség van, Nanit talán mindörökre otthagyták a reptéren, és Giggs évek óta nem tud olyat csinálni, ami miatt neheztelnénk rá.
Ja, és CR semmivel sem lett kisebb primadonna, mint amilyen tavaly ilyenkor volt. Tanult kollégánk azt a kérdést tette fel, hogy ennek az embernek, milyen gyereke lesz? Mi csak visszakérdezni tudtunk: meg hány?

Igazából, a visszavágó arra adott választ, hogy egy hete a MU volt gyengébb, mint valójában, és nem a Porto jobb csapat, mint gondoltuk. A portugálok most is lőttek, amint levegőhöz jutottak, és egy kicsit olyan volt a játékuk, mint egy korai számítógépes focijátéknak, amelynél a pálya bármely pontjáról el lehet találni a kaput. Csak azt nem vették figyelembe, hogy a vendégek kapusának a büntető területen kívülről szinte lehetetlen gólt lőni.
Hulkról nekünk még most is a képen látható úriember fog eszünkbe jutni, és Lisandrótól sem dobunk hátast. A Porto nem rossz csapat, de BL elődöntőbe a Veszprém megalapozottabban került volna, mint ők. Amit tudtak, kihoztak ebből a párharcból. Azt is ügyesen felismerték, hogy a United baloldali védelme az igazán sebezhető, és ezt támadták is, de pechjükre, a beadásaik dombitibori szinten maradtak.
Összességében a színvonalra és az izgalmakra is egy gyenge közepest tudunk adni. Az előbbiért a vendégek a hibásak, utóbbiért a hazaiak. Porto - Man Utd 0-1

A másik visszavágón sem kellett lerágnunk a körmünk. Utólag csodaszámba megy, hogy csak három gól született ezen meccsen, mert a védelmek kezében terített betli volt. Külön kiemelnénk Capdevila teljesítményét, mert ennyi erővel Juhár is lehetne Eb-győztes.
A visszavágó különben hatvannyolc percig tartott. Addig Walcott Fabregas, Adebayor Van Persie passzát értékesítette, majd Wolfgang Stark úgy döntött, hogy pontot tesz a párharc kimenetelére. Fogggalmunk sincs, hogy mi ment át a német spori agyán, amikor az angol (vicces, hogy semmi pontosítás nem kell ehhez a melléknévhez) visszacselénél Godin tükörtiszta szerelését büntetőnek ítélte meg, és nagy buzgalmában, még tetézte is a bajt, hiszen a reklamáló Egurent kiállította. A kávé - Van Persie értékesített tizenegyesével - le is főtt, a játékvezetőt meg legközelebb a SportKlubon, Bundesliga2 közvetítés alkalmával láthatjuk.
Sógorunk telefonos beszámolója alapján, az izgalmakra itt csak kettest tudunk adni, és a színvonal épphogy csak elérte a hármast. Tudósítónk még megemlítette, hogy Fabregas istenkirály, és hogy a kocsit csak jövő hét elején tudja visszaadni. Előbbin nem lepődtünk meg, hisz neki a GoonerNews nyitóoldal, utóbbit meg tudomásul vettük. Arsenal - Villarreal 3-0

Pár napunk van megemészteni, hogy ismét angol-angol elődöntő van a BL-ben. Lehet fanyalogni, de elnézve a Villarrealt és a Portót, az az érzésünk, hogy így jártunk a legjobban.
Jóslásokba nagyon még most nem is bocsátkoznánk, de ha fel kellene tolni egy komolyabb összeget valamelyik csapat májusi római vizitjére, akkor mi Wengerék mellett döntenénk. Hogy miért? Mert a londoniak relatív frissessége többet érhet, mint az ellen keretének erőssége.
De ez még korai, addig még párszor úgyis átfutjuk a Chelsea-Poolt.

471 komment

Címkék: bajnokok ligája p összefoglaló bl

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr181067874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

United82 2009.04.16. 07:23:07

Most lehet megint vitát robbantok ki, de tegnap Ronaldo az egyik legalázatosabb teljesítményét nyújtotta a Unitedben. Ilyet még én sem láttam de vagy 5alkalommal jött vissza védekezni és volt hogy a saját térfelének a közepén szerelt becsúszva...szóval igaz rá hogy primadonna meg hasonlók, de a tegnapi meccsen ezt egyáltalán nem bizonyította, sőt...a gólja után pedig lehet csettintteni..mégha Helton is volt a kapus:)
Amúgy remek ötlet volt Fergitől h Rooney jobbszeles volt és védekezett a felfutó hátvédre, szombaton balszelest játszott a Sland ellen, már erre gyakorolt:) (az is vicces h szombaton Oshea,Rooney a balszélt, most meg a jobbszélt játszotta be..univerzális játékosok:)
Andersonról annyit hogy voltak olyan momentumai ami a tavalyi önmagát idézte, de ebből még több kéne, a következő éve sorsdöntő lesz...
Berbatov: az ahogyan megtartja a labdákat akár 3-4védővel a nyakán is az elképesztő, nagyon kell egy ilyen meccsen, ugyanakkor mintha elfelejtett volna kapuralőni meg hasonlók, a spursben iszonyat nagy gólokat vágott, nálunk meg általában a 2-3méterről lecsorgó lasztikat rúgja be, ha egyáltalán gólt rúg, az is érdekes kérdés hogy őt tképp előretolt csatárnak hoztuk, de mégse azt játszik , hanem a 4231es rendszerben ő 3 közül a visszavont csatár-irányító és Ronaldo,Tevez,Rooney vagy akár Giggsy az aki előtte játszik, ő pedig osztja szét a labdákat....ez majd jövőre letisztul, egyenlőre az ára miatt kevésnek tartom a produkciót, ugyanakkor sok potenciál van még benne...

Az elődöntőről:
Ha összeáll a védelmünk újra, valamint a kpályás védekezésünk is a régi lesz , akkor nehéz dolga lesz az Arsenalnak, jelen pillanatban a mostani formákat tekintve 45-55 arányban az arsenalt esélyesebbnek tartom, de ha ezzel az 1-0al kezdünk kijönni a gödörből (kb 1,5hónap után hoztunk le meccset kapott gól nélkül) és újra elkapjuk a fonalat akkor meglehet a döntő....

és még egy dolog, továbbra is 2007 áprilisig kell visszalapoznunk ha a United és a BL vereség rovatot keressük, 23 meccs óta nem kaptunk ki(!), azért ez mutat valamit hogy rettenetesen nehéz megverni minket ilyen koncentrált meccseken az elmúlt időszakban...szerintem a bajnokságban se volt ilyen veretlenségi sorozata Ferginek:)

seahawks 2009.04.16. 07:24:34

végül is erre lehetett számítani, angol fölény, platíni meg sírhat tovább. legalább nem lesznek unalmas meccsek olasz időhúzós, fetrengős stílusban...
szerintem szín angol döntő lesz...de azért csípem a barcát.

kroos 2009.04.16. 07:25:00

Szerintem a Porto megérdemelt volna egy x-et.

kroos 2009.04.16. 07:26:04

@seahawks: idöhuzos?????
Ahogy tegnap a Mu huzta az idöd azt bármelyk déli csapat megirigyelni.
A seggfej biro meg hagyta...

rizla 2009.04.16. 07:27:35

fabregas gólpassza walcottnak teljesen zseniális volt, váratlan, gyönyörű, technikailag és taktikailag egyaránt tökéletes. ilyen játékosoknak kell aranylabdát osztani.

a cikk végi megállapításban van valami, szerintem is bejelentkezett az arsenal a BL-serlegért. végülis a bajnokságban sokmindent már nem kell tenniük a 4. helyért, a bajnoki cím meg úgyis lehetetlen, szóval lehet foglalkozni a BL-lel. pont az év végére jön nekik a legjobb forma, fabregas hosszú sérülése mintha inkább csak pihenés lett volna (látszik, hogy barca-nevelés).
ha nem is nyerik meg, azért az MU ellen esélyesebbnek tűnnek, akiknek a tökeit nagyon szorongatja a liverpool a bajnokságban (igaz, ezen pont az arsenal könnyíthet, szerintem inkább el kéne adniuk a meccset a pudliknak), és a formájuk is hagy némi kívánnivalót maga után. viszont nehéz elképzelni erről a néha rettentően hebehurgya, komoly lúzerkedési faktorral rendelkező arsenalról, hogy tökösen behúzzák a legnagyobb kupát egy denilsonnal a középpályán.
annyira azért nem állhattak össze, hogy hirtelen legyen a BL-ben is arshavin, vagy legalább rosicky, egy jó flaminiről nem is szólva..

szóval a chelsea-barcelona tényleg egyfajta előrehozott döntő, bár az MU-t sincs miért leírni. izgi lesz ez most.

seahawks 2009.04.16. 07:31:33

@kroos: ez azért elviselhetőbb időhúzás, mint amit az olaszok csinálnak, de tény , hogy eléggé visszaállta mu, t6alán érzik, hogy nincsenek akkora formában, hogy végignyomják a meccset. tegnap szerencséjük volt a korai góllal...

szferi 2009.04.16. 07:49:16

@seahawks: nem mondanám, hogy szerencséjük volt, eléggé tudatosnak tűnt a forgatókönyv (egy gól után ölni a játékot). Annyiban szerencse, hogy hamar jött a gól, ez el is baszta az egész meccset.

Az első tíz perc után látni lehetett, hogy a porto az odavágón mindent kiadott magából, pedig a Mu akkor is félgőzzel játszott. Azért kiábrándító volt a tegnapi teljesítmény. tavaly a barca ellen ez kellett, de nem is volt ennyire rossz a két meccs. Na de egy porto ellen ezt játszani?!

Az Arsenal nekem is esélyesebbnek tűnik, legalábbis ha ferguson ezzel az egygólos taktikával akar továbbjutni.

kutyacica 2009.04.16. 07:50:20

nahat milyen keves komment. a meccs elott azt mondtam, az a kerdes h Ando megleli e vegre 07es formajat, meg h Carrick visszanyeri e 2 honappal ezelottit. En a magam reszerol az elobbit nagyon igeretesnek erzem es remelem h benn marad a csapatban az Everton ellen. Carrickre viszont raferne meg nemi formaidozites..

Mindenesetre kezd a lenduletesseg visszaterni a csapatba, hadd emlitsem pl az akciot aminek a vegen Giggsy adott kozepre az elso felido legvegen, "ha arra odaer Rooney" akkor most arrol menne a szoveg h fuu mekkora osszjatek volt. Es akkor meg hozza veszem h visszajon hamarosan Rafael a jobbszellobe es ujra a 08 oszi fokozatra kapcsolunk remelhetoleg.

GO MU

Mourinho már nem a király 2009.04.16. 07:52:02

Nem volt valami penge ez a Porto. Az első meccsen sokkal jobban játszottak, és nem a gólokra gondolok, hanem ahogy megszállták a középpályát, érezték a MU passzait, és rendszeresen el tudták csípni a labdákat. Na most ilyen nem sok volt.

Elődöntő teljesen két esélyes, bár személy szerint az Arsenalt esélytelenebbnek tartom, de ez nem jelent semmit.

kroos 2009.04.16. 07:55:33

jót tenne a futbalnak ha nem egy célfutballt játszó csapat nyerné a Bl.

szferi 2009.04.16. 07:59:07

@Rooney82: szerintem berbatov szerződtetése melléfogás. volt pár jó szezonja két viszonylag kisebb csapatban, de eddig manchesterben váltja meg a világot. Nem azt akarom mondani, hogy nem játszik adott esetben hasznosan, de a MUnak továbbra sincs vérbeli középcsatára, ebből a szempontból nem vált be.

szferi 2009.04.16. 08:01:41

@szferi: javítás: NEM váltja meg a világot

füligjimmy77 2009.04.16. 08:05:22

Fabregas végre úgy játszik, ahogy tud, persze ehhez kell egy ilyen szellős védelem is. Végre nem kell annyit védekeznie, mint a szezon elején, osztja is a zsugát. De Adebayor nem Arsenal szint. Ahogy mozog a alabdával, az valami katasztrófa. Lehet, hogy sk gólt lő, de ennyi helyzetből (nem csak eme meccs alapján) más aranycipős lenne, arról nemis beszélve, hány támadás akad el rajta. De legalább mostanában mezőnyben hajlandó odatenni magát. A Porto-MU-t nem néztem, annyira bizos voltam a vörösök 0-1-es továbbjutásában.

kroos 2009.04.16. 08:07:47

azért ne feletsük hogy a Porto elvesztette viszonylag az elején a legjobbját.

Walmer 2009.04.16. 08:15:34

@kroos: Ezt pont tőled nem vártam volna...
Azt hittem már megbeszéltük, hogy komoly ember nem mond ki olyanokat, hogy "célfutball" meg "divatszurkoló".

Walmer 2009.04.16. 08:16:48

@kroos: Na, és ha nem sérül le, akkor mi van?

kroos 2009.04.16. 08:17:50

@Walmer: nem tudom.val szeg. ugyanez.

kroos 2009.04.16. 08:18:40

@Walmer: ez szerintem a világ legjobb kerete.
sajnálom hogy igy van felhasználva.
ennyi.

Walmer 2009.04.16. 08:25:06

A meccsről. Nem szívesen mondom, de én megmondtam;-)
A MU klasszisokkal jobb, mint a Porto és még ilyen cefetszar formában is jobb.
Pote, ha neked ez a meccs kellett ahhoz, hogy rájöjj
arra, hogy ez a Porto nem negy csapat, az legalábbis érdekes.
Meglátásaim:
1.) Nani mi a büdös francot keres egy ilyen csapatban???? Túl azon, hogy gyenge mint a borecet, még csak nem is hajt. Bejön 20 perccel a vége előtt és olyan alibifutballt nyom, hogy hihetetlen. Küldjék el egy idényre mondjuk Northamptonba, hogy tanuljon egy kis alázatot.
2.) Evra egyik leggyengébb meccse volt a tegnapi
3.) Berbatovnak is
4.) Rooney egy isten, ha kicsit nagyon önzőbb lenne az ráférne, mert remek zsugákat oszt, de azért nyugodtan törhetne többet kapura is, mert azt is nagyon jól tudja. Bár lehet az alkesz megtiltotta neki.
5.)Cé nagyon komolyan odatette magát, csatlakozom Rooney82-höz

6.) A riporter
Ez az Egri jobban szurkolt a Portónak, mint a magyar válogatottnak az utóbbi 5 évben a Lédereren kívül bárki is.

Walmer 2009.04.16. 08:26:39

@kroos: Akkor nem a Barcáé?

drosiii 2009.04.16. 08:35:42

@kroos: Hát ha a transfermarkt-ra hivatkozunk, akkor ez a sorrend: Chelsea, Barca, ManUtd.

Persze lehet hogy nem ez a legjobb hivatkozási alap, de mégiscsak az árukat méri össze, ami nagyjából arányos a tudásukkal is. Ha tudsz jobb összehasonlítási alapot, kérlek szólj.

rizla 2009.04.16. 08:38:45

@drosiii: ez a becsült értékük, vagy a vételáruk?

szferi 2009.04.16. 08:39:55

@Walmer: 6.) Egri hülyét csinált magából, a porto 80 percig hátrányban nem csinált szinte semmit, ezek után minimum vicces volt időhúzásról beszélni. De lehet páran elhitték neki, hogy tényleg csak ez a porto baja.

kroos 2009.04.16. 08:40:49

@drosiii: legitimebbet nem biztos.De szerintem a két da silva gyerek óriási tehetség és megoldják a mu szélsövédö gondjait kb. 10 évre,
és ök ketten együtt x 2,5 érnek anniyt a transfermarketen mint pl. casares.

Walmer 2009.04.16. 08:43:08

@kroos: Azért ezt kijelenteni elég nagy merészség.
Lehet hogy nagy tehetségek, de szerintem Ronaldinhonél egyik sem nagyobb és ő még 5 évig sem oldott meg semmit.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.04.16. 08:43:56

@Walmer:
a múlt heti beharangban már tisztáztam a Porto helyét,
itt csak az elmúlt heti "felértékelés" miatt említettem meg.

kroos 2009.04.16. 08:44:52

@Walmer: Igen de ezzel csak arra céloztam hogy a transfermarkt néha elszáll azért.Ha 20-as keretet nézünk akkor a mu jobb mindenképp.

Walmer 2009.04.16. 08:44:52

@kroos: Miért lenne az?
Ki a jobb? Messi vagy CÉ?
Rooney vagy Henry?
Etoo, vagy Berba
Xavi, vagy Carrick?
És még sorolhatmám.
Vagy nem ti vagytok oda meg vissza, a barcától?

kroos 2009.04.16. 08:46:26

@Walmer: pont ez az hogy a keretek minöségét nem rajtuk kell lemérni.hanem sylvinhon,evans-on,keita-n,tourén krikicen tevezen stb....

drosiii 2009.04.16. 08:46:45

@rizla: ez a becsült érték. Persze mint mondom ez sem a legjobb összehasonlítási alap. Chelsea kerete szerintem is erősebb mint a Unitedé, de a Barcat nem ismerem annyira, róluk nem tudok nyilatkozni. Pl hogy mennyi és milyen minőségi csere áll rendelkezésükre.

@kroos: A fiatalokkal kapcsolatban valóban nem lehet hivatkozni a transfermarktra, de amellett, hogy a két dasilva szerintem is óriási ígéret, idén meg nem számolhatunk velük a BL-ben. Viszont most megnéztem a Barca játékosainak saccolt árára és a Bojanra kiírt összeg vicc. (főleg a MU 4 fiataljával összehasonlítva)

kroos 2009.04.16. 08:47:39

@pote: ,,felértékelés"?
erröl lemaradtam pedig elég sokat vagyok itt.
De ha volt is akkor jogos lehetett mert a Mu otthonában 2 gól bármely csapat becsületére válna föleg az 1. félidei játékkal.

Walmer 2009.04.16. 08:48:56

@kroos: uganaz.
Krkictől is mindenki odavissza van. Keitáról, meg Touréról nem is beszélve.
Evans? ne viccelj már. Csak egy angolszász favágó. Semmi déli kellem és könnyedség;-)

kroos 2009.04.16. 08:50:33

@Walmer: mégis az a casares került 16 millába aki egy percet sem játszik...

kroos 2009.04.16. 08:52:15

abidal 18 milla
akkor szerintem ezt haggyuk is....

mickeyknox 2009.04.16. 08:53:19

az a legnagyobb vicc, hogy valaki ezek alapján próbálja megmondani, kinek a legjobb a kerete, bakker.

mickeyknox 2009.04.16. 08:54:19

@Walmer: j.s. park: 10,5 milla. én kérek elnézést :)

drosiii 2009.04.16. 08:54:32

@kroos: Ha a keretek erősségét az összes játékosra nézzük, akkor olyan meglepő dolgok derülnek ki, minthogy a Barcaban 54,2% a külföldiek aránya, míg a MU-ban 50%. (ezzel nem akarok itt flame hadjáratot kirobbantani)
Ennek fényében tök vicces, amikor a brit csapatokat szidják, hogy alig van hazai játékos.

capor_ 2009.04.16. 08:54:47

@kroos:

jaj ne, megint a célfutball elmélet..... van ennek egyáltalán értelme??

mickeyknox 2009.04.16. 08:56:09

@drosiii: mellé. mu: Foreign players: 20 (66,7 %)

rizla 2009.04.16. 08:56:20

@Walmer: te mindenhova belekevered a barcafóbiádat? vicces, ahogy sikerül mindig beletuszkolni a kommentjeidbe, akár itt, akár más blogon.
krkictől senki nincs odavissza, nagyon vegyes a megítélése a szurkolók körében, a média meg mindenkit felkap, aki lő pár gólt fiatalon. machedát is.
keitáról egyetlen hype-szöveget sem olvastam még, mindenki tudja, hogy kiegészítő embernek érkezett, az egyik legszürkébb, legkevesebbszer szóbakerülő csapattag. szóval ez állati vicces példa.

touré viszont kész játékos, és világklasszis, nézd meg pár meccsét esetleg.

Walmer 2009.04.16. 08:57:10

Vissza a BL-hez.
Valami statisztikabuzi kolléga igazán megkereshetné, hogy angol csapat az utóbi 2 évben hányszor kapott ki a BL-ben nem angol csapattól. Legyünk alaposak. Nézzük a csoportmeccseket is. Nekem ilyen hülyeségekre sajnos nincs időm;-)

drosiii 2009.04.16. 08:57:52

@mickeyknox: Tévedsz, nem ez alapján akarjuk megmondani. Sőt igazából nem is akarjuk megmondani, csupán elhangzott itt egy olyan állítás mely szerint a MU kerete éri a legtöbbet. Páran nem gondoljuk feltétlenül így, ezért kerestünk egy hivatalos oldalt amin össze lehet hasonlítani. Jobbat még nem találtam. Hátha neked sikerül.

drosiii 2009.04.16. 08:59:12

@mickeyknox: Giggs mint külföldi? Ne röhögtess már kérlek. Azokat számold bele, akik nem brit állampolgárok.

Walmer 2009.04.16. 09:06:21

@drosiii: Ez igaz. British passport van, de welsh nincs. De ne folytassuk, mert ezek nagyon veszélyes vizek

kroos 2009.04.16. 09:07:52

@drosiii: ..a MU kerete éri a legtöbbet"
én nem ezt mondtam.Hanem hogy nekik van a legjobb keretük.De ha Abidalok 18 millát érnek akkor nem tudom kié a legértékesebb keret.

A mu tele van olyanokkal mint pl. macheda,possebom,dasilva ikrek,foster,welback,...akik hozzájárulnak ehhez az erös kerethez ami 30 játékosból áll.
Mig a Barcánál ez a szám kb 5-6 de lehet 10-el is kevesebb.
Szoval én a keret eröségén a mennyiséget is értem.
Mint ahogy irtam nem cérö meg messi-röl van szó.
hanem busqets röl meg andersonról.

mickeyknox 2009.04.16. 09:08:33

@drosiii: oké, elnézést, nem voltam elég figyelmes.

Viszlat 2009.04.16. 09:09:10

@Walmer: @Rooney82: egyre ritkábban tehetem meg itt, úgyhogy külön öröm, hogy csatlakozhatom a véleményetekhez.

A cikkírónak: a tegnapi meccs után iszonyatosan dilettáns húzás volt Céről ilyet írni.

eric · http://vastagbor.blog.hu 2009.04.16. 09:09:35

nos a mu nincs nagy formában, de a rutinjával behúzza az arsenal elleni meccset szerintem.

a másik ágon a barca vért fog hugyozni, hányni, szarni...de kiesnek:D

még berbatovhoz annyit, hogy neki taktikailag semm imás dolga nincs mint , hogy megtartsa és megjátsza a rá fellőtt lapdákat. Igaz középcsatárként azért lőhetne több gólt...

BK 2009.04.16. 09:09:50

@drosiii: a Lex Platini alapján Giggs külföldi lenne! :-)

mickeyknox 2009.04.16. 09:10:49

@rizla: és keita mindamellett jó játékos, nekem már a sevillában is tetszett a játéka.

és van olyan szinten legalább, mint fletcher vagy carrick.

rizla 2009.04.16. 09:14:35

@mickeyknox: jó játékos, de nem prémium játékos. carrick szerintem egy fineszes, okos futballista, ha a barcás teljesítményét veszem alapul, akkor keita nincs azon a szinten (a sevillában nem láttam eleget).

mickeyknox 2009.04.16. 09:15:27

@rizla: mondjuk igen, a sevillában fontosabb láncszem volt, ez tény.

eric · http://vastagbor.blog.hu 2009.04.16. 09:19:24

@Walmer: egy középhátvédnek mi a fasznak könnyedség meg kellem?:D oda erő kell és ütemérzék, pont mint egy favágónak;)

giacinto 2009.04.16. 09:22:06

amit a MU művelt tegnap még egy olasz közönség is kifütyülte volna. ez volt az igazi antifutball. jó lett volna ha a porto berak egyet a 93. percben.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.16. 09:22:16

Azért elég érdekes helyzetben vannak most az olaszos focit szívesen ostorozó MU drukkerek

Az utóbbi években a United a leghatékonyabb "olasz focit" játszó csapat. Ha az elején találnak egy gólt, akkor úgy megszállják a középpályát, hogy a falukon nem nagyon lehet áttörni és az időhúzó praktikákat is meglehetősen magabiztosan használják ha épp azt kell.

Így hát nem is értek egyet Pötével, mely szerint pocsék teljesítményt nyújtva nyertek tegnap vagy nyertek máskor. Nem leglátványosabb foci ez, de baromi hatékony és egyáltalán nem könnyű megvalósítani. Nagyszerű védekezésükkel egyszerűen megfojtották a Porto támadásait. A támadás lehetőségét sem adják ugyan föl, de az olaszosnak mondott focifilozófiát idézve a biztonság a legfontosabb.

Bajban akkor vannak, ha bealszanak, mint az első meccsen és ők kapják az első gólt és szaladniuk kell az eredmény után. De tegnap Cé Ronaldo korai és baromi nagy gólja után azt játszhatták, amit tavaly a Barca ellen is bevált és amit nagyon tudnak. Cé Ronaldo egyébként nagy bánatomra, tegnapi góljával végleg bebizonyította, hogy fontos meccs döntő gólokat is tud ő lőni.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.04.16. 09:24:38

@Viszlat:
ezzel vitatkoznék:)

vissza lehet nézni, h ebben az idényben mennyit foglalkoztam CR-rel,
de a tegnapi hisztijei nevetségesek voltak. ez a srác nem tudja kezelni, ha egyszerre többezren utálják.
majdnem minden MU meccset láttam idén,tegnap kiemelkedően sok volt a fetrengés, színészkedés.

b.szott nagy gólt, többet védekezett, mint szokott (nyert nekem 6ezer forintot:) de magatartásból megint elégtelen volt.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.16. 09:27:40

@Walmer, @drosiii: Ti ne röhögtessetek, mondjátok már meg egy büszke skótnak vagy wales-i bárdnak, hogy ők angolok (lásd még Renton monológját az angolokról). Ilyenerővel az Eu-s játékosok nemzetisége között sincs különbség. Aztán tudtommal az MU egy angol bajnokságban játszó, angol csapat. Egyébként skót, wales-i és északír bajnokság van, de british nincs.

Viszlat 2009.04.16. 09:30:22

@pote: értelek, de ezekről a meglátásaidról egy szót sem említesz a bejegyzésben, csupán a szokásos fika van. Amit már csak azért sem értek, mert ahogy állítod, MEGINT elégtelen, vagyis talán érdemesebb lett volna azt megemlíteni ami egyébként nem jellemző rá és valamilyen szintű fejlődést sejtet nála.

Mellesleg én is láttam minden meccset idén és szerintem ennél sokkal hisztisebb szokott lenni. :)

rizla 2009.04.16. 09:32:42

@popp: ez az MU nem hiszem, hogy direkt lenne ilyen, vagy direkt erre építene. ez még mindig a 2006/2007-es csapat zömmel, amelyik káprázatos focit játszott, és ez több ízben megcsillant tavaly is. azért játszák most ezt, mert úgy tűnik, csak ez megy jelenleg.
ronaldo gólja óriási volt, és az tényleg csak mendemonda, hogy nagy meccseken nem produkál, ugyanakkor játékban igenis szar volt most. hogy visszarohangált szerelni, az kit érdekel? persze dícséretes, hogy SAF hatására szőrösödött kicsit a töke, és kijött a pubiból ilyen téren is, de közben meg elől béna volt.
egyébként nehogymár egy porto ellen egy MU alig tudjon értelmesen támadást építeni.

én is szurkoltam a portugáloknak egy utolsó utáni percben lőtt gólért, de ez a hulk tiszta homály, impotensek voltak szegények nagyon. az MU meg ledarálta a meccset és kalap. megróni tényleg felesleges őket, de nem véletlenül szívják a fogukat a szurkolók (itt valamiért nem ők vannak többségben). az elég necces "célfoci" meg taktika, hogy az ellenfél 1-1gyel továbbjutó, de őrizzük az egynullát, és nem bírunk még lőni.

SimiTomi 2009.04.16. 09:33:15

@popp: azért nem értek veled egyet, mert a United ennél sokkal többet tud. A biztonság fontos, de nem a legfontosabb - hátul biztonság, elől meg három passzal gólhelyzet.

Ezért volt pocsék a teljesítmény tegnap - ha egyszer vezetünk és az ellennek jönnie kell, az a mi pályánk. Ezért is anyáaztam végig a meccset, mert megint itt volt a lehetőség, hogy játszunk egy jót, de nem tettük.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.16. 09:37:20

@little_red_devil_on_board: "hátul biztonság, elől meg három passzal gólhelyzet." - ez pedig nem más, mint a hagyományos olasz megfejtés!

Abban viszont egyetértünk, hogy a hatékony kontrák hiányoztak tegnap a tökéletes MU játékhoz.

giacinto 2009.04.16. 09:41:09

Berbatov a világ legtúlértékeltebb játékosa. Ez sztem vitán felül áll. Rossz nézni amit művel egy ekkora csapatban, pedig nem vagyok MU-drukker. El nem tudom képzelni mit keres ezen a szinten. (illetve tudom, jó sok pénzt)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.16. 09:41:36

@rizla: Abban lehet valami, hogy a Barca tavaly rájuk kényszerítette ezt a fajta játékot, de úgy látom , hogy ennek sikerén fölbuzdulva, annyi év BL szopás után, a legtöbb necces meccsen ehhez nyúl a Szőr.Lásd az őszi Villarreal meccseket vagy a tegnapi produkciót Portoban.

szferi 2009.04.16. 09:42:15

@popp: annyiban nem értek veled egyet, hogy ha nagycsapat lett volna az ellenfél, érthető lett volna az egygólos különbség tartása minden áron, még mindíg az lett volna a kisebb kockázat.
Viszont a porto töketlen volt tegnap, és ezt ki kellett volna használni, nem is kellett volna nagyon kinyílniuk, és eldönthették volna a továbbjutást már az első félidőben. Nem mintha benne lett volna a portugálokban a gól, de az első meccsen is volt két ajándékgól, ha egy becsúszik a végén, kiesnek. Sztem ferguson feleslegesen fogta vissza a csapatot, ez egy erősebb ellenfél ellen könnyen megbosszulhatta volna magát, és előbb-utóbb meg is fogja.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.04.16. 09:43:06

@Viszlat:
pont azért említettem meg, mert idén (legalábbis nekem úgy tűnt) visszavett az arcából nemkicsit

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.16. 09:45:25

@szferi: "Sztem ferguson feleslegesen fogta vissza a csapatot, ez egy erősebb ellenfél ellen könnyen megbosszulhatta volna magát, és előbb-utóbb meg is fogja." - ez majd elválik. Szerintem az első meccs játékát látva kicsit bekakkantott az öreg, ezért húzatta föl fiaival a fallanxot.

spigo 2009.04.16. 09:46:27

@popp: A Cardiff meg a Swansea meg az angol bajnoksagban jatszik...Cardiff lehet, hogy fel is jut a PL-be.

Walmer 2009.04.16. 09:47:15

@rizla: Nincs barcafóbiám. csak azt véleményeztem, hogy ugyan a MU-nak van a legerősebb játékosállománya, de azért ha egyénileg nézzül jönnek a szövegek, "hogy azért ne hasonlítsunk már egy Rooneyt egy Henryhoz, meg azért Xavi, meg Iniesta" stb

szferi 2009.04.16. 09:49:44

@rizla: annyiban nem értek egyet, hogy nem tudnának mást játszani. tudnának, de ferguson mindent a betonbiztos védekezés alá rendel. Rá fognak erre baszni, az ilyen meccseket mint a tegnapi 45 perc alatt el kell dönteni.

@popp: azt sem hiszem, hogy a barca rákényszerítette volna őket erre a focira, sztem az abszolút tudatos. a barca ellen érthető is volt, azért dícséretet érdemel ferguson, a tegnapi taktikai produkciója viszont egy rakás szar volt, pont az ellenfél játékereje miatt

Walmer 2009.04.16. 09:50:41

@rizla: "carrick szerintem egy fineszes, okos futballista"

Ezzel egyet tudok érteni.
Azt tenném még hozzá, hogy ő a messze lagalulértékeltebb klasszis most a futballvilágban.

spigo 2009.04.16. 09:51:17

Ertsetek mar meg, hogy jelenleg a MU picsaszar formaban van! Es ilyenkor az ilyen egyszeru "celfutbal" (de utalom ezt a szot, mindenkinek az a celja a fociban hogy nyerjen, nem?) a kifizetodo.

Ugy is lehet, nezni, hogy a MU ilyet is tud :) mondjuk kb a klubvebe ota ezt jatszuk sajnos

wendriner úr 2009.04.16. 09:53:27

a United nincs (még) jó formában. sajnálatomra Scholeson elkezdett egy pár hónapja nagyon látszódni, hogy öregszik. nem is csodálkoztam, hogy az éppen felépült Anderson játszik.

aki a folyamatos hajtást hiányolja, annak ajánlom megtekinteni, hogy a MU milyen gólokat kapott az utóbbi egy hónapban.

lélektanilag újra hozniuk kellett egy olyan meccset, ahol nem volt kapott gól. ráadásul fontos meccset. Ferguson jó pszichológus, de én ezektől a visszaállós meccsektől amiatt félek igazán, mert utána rögtön sokszor kikapunk, hétvégén meg kupa van az Evertonnal (ld Inter 2. meccs, majd Liverpool otthon, tavaly Barca idegenben után Chelsea idegenben, ha jól emlékezem)

szferi 2009.04.16. 09:53:48

@popp: a következő meccseken indokolt lesz a betonozás, és egy arsenal vagy barca ellen a kiesést sem kell szégyelleni, de ilyen taktikával egy simán verhető ellenfél is kiütheti őket 1 darab talált góllal. ilyen értelemben fog ez visszaütni egyszer.

Walmer 2009.04.16. 09:55:09

@popp: Te ne röhögtessél már. Nem az határozza meg egy ember állampolgárságát, hogy minek vallja megát, meg mennyire büszke, meg milyen bajnokségban játszik.
Tudtam egyébként, hogy jön majd egy überfaszagyerek, aki nem bírja ki és elkezdi nyomni ezt a szert. Azt nem gondoltam, hogy éppen te leszel az.
Giggsnek is, Fletchernek is, meg Rooneynak is az van az útlevelére írva, hogy British Passport. Mindannyian Nagy-Britannia állampolgárai.
Annak az országének, amelyik az ENSZ BT állandó tagja, meg amelyik NATO tag is. Meg annak az országénak, ahol most Gordod Brown a Prime minister aki egyébként skót, ha jól tudom. Milyen érdekes egyébként, hogy egy skót Anglia miniszterelnöke, ugye?

rizla 2009.04.16. 09:55:53

@Walmer: én szívesen összehasonlítom neked őket egyénileg, ha ez a kívánságod, bár egy csapatsportágban ez felesleges. a játékosok közötti összhang és kohézió az, ami számít. egyénileg a tavalyi barca ugyanannyira kiemelkedő volt a spanyol bajnokságban, mint most, aztán 3. hely, 18 pont hátrány.

"Ki a jobb? Messi vagy CÉ?
Rooney vagy Henry?
Etoo, vagy Berba
Xavi, vagy Carrick?"

messi.
rooney.
eto'o.
xavi. őt amúgy SAF nagyon le akarta igazolni.

neeskens 2009.04.16. 09:56:21

Azért Carrick-Xavi páros elég egyértelmű....
Azt sem értem, mi ér Berbatovon 30 milliót, abszolút túlértékelt játékos.
Szar focit játszott a United amúgy.

Sath 2009.04.16. 09:56:21

@popp: teljes mértékben egyet értek veled.
Azt a korábbi állításomat, hogy Cé fontos mecsen nem tud produkálni, én is egyszer és mindenkorra visszavonom. Jobban nem fogom szeretni ettől még :) Pl Ibra-t is az egyik legnagyobb focistának tartom jelenleg, de emberileg egy patkány, Cé is ilyen, az én szememben, teszem hozzá gyorsan.

A másik, hogy az MU hogyan játszik mostanában...hatékony de unalmas, és kicsit sem élvezhető. Ezért sem kedvelem én ezt a stílust. Kész csodas számba megy és nagyon örültem, hogy a másik két angol, a Liverpool és a Chelsea idén parádés mecset játszott, de a korábbi párharcaikat nekem legalábbis, kínzás volt végignézni.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.04.16. 09:58:22

@Walmer:
nekem sokszor körülményes,
aztán amikor már teljesen leírom, akkor előkap egy forintos labdát
majd újra csúklósbuszszerű fordulások a kezdőkörben
aztán megint egy pengés zsuga

na így vagyok én Michaellel már hónapok óta

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.16. 09:58:24

@spigo: Tudtam, hogy megtalál valaki ezzel, de azért ezek a kivételek. De egy walesi, akkor sem lesz angol, ha hagyományosan nem számítottak idegenlégiósnak a britek játékosok a szigeten és akkor sem, hogyha brit focikultúra többé-kevésbé egységes is.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.04.16. 09:59:03

ki ne találjátok Pöte, hogy a bíró tett pontot az ügy végére!!!!

Hihetetlen, 3-0, s fanyalgás.

Amúgy már a 8ba sem jutott úgynevezett "kiscsapat", ha érted mire gondolok:)

@rizla: majdnem egyetértek a jellemzéseddel, tegyük hozzá, hogy akkor gondolom a barcában is látszik, h ki milyen nevelés... Henry pl ugyanazt csinálja, amit nálunk megtanult.

Nem vagyunk esélyesek, de a 4 között ott vagyunk, a FA kupában is... Miközben nyáron két meghatározó játékosunk elment. Előtte évben is. Egy kalaplengetés jár. Innentől kezdve minden meccs ajándék, ha a PL-ben meg lesz a 4. hely.

ymy - tudatos foci szerencsefaktor nélkül

Walmer 2009.04.16. 09:59:40

@rizla: ez valszeg azért volt így tegnap, mert a csapat szar formában van. Pooltól 4-et kapnak, kikapnak a Fulhamtől, szerencsével verik a Villát, lekínlódják a Sunderlandet. 1-0 az továbbjutást ért nekik.

Ferguson 2009.04.16. 10:00:11

@giacinto: te figyu már és amit a porto művelt, az nem volt antifutball? LoooL :D

rizla 2009.04.16. 10:00:22

@neeskens: berbatovon az ért 30 milliót, hogy kellett egy csatár, és a tottenham az utolsó napig húzta az eladását, ferguson meg nem tehetett mást, ki tudta fizetni, szóval inkább gyorsan túlesett rajta, és reménykedett, hogy megéri. egyelőre nem érte meg.

saha jobban illett az MU-ba, szerintem ő király volt két éve. kár, hogy porcelánból van.

rizla 2009.04.16. 10:02:50

@imici77: miért, henry arsenal nevelés? lol. amúgy tényleg kilóg kicsit a barcából stílusra. fabregas viszont felfele az arsenalból ; DDDDDD

wendriner úr 2009.04.16. 10:03:00

@Walmer: United Kingdom az a Nagy-Britannia.

spigo 2009.04.16. 10:03:09

@popp: ja ertem, tehat hiaba van brit utlevele, hiaba brit allampolgar,hiaba nem szamitott idegenlegiosnak akkor sem, mikor meg nem volt EU meg Bosman-szabaly, neked o idegenlegios.

Walmer 2009.04.16. 10:04:22

@rizla: én TUDOM, hogy ez csapatsportág, meg fölösleges, de vannak (sokan) akik állandóan ezt nyomják. A Barca jobb, mint a MU, mert ott a Messi, meg Xavi, meg a tökömtudja ki. Ebből van már elegem.
Nem lehet tudni Xavi mire lenne képes a MU-ban, mint ahogy Carrick a Barcában. Mendietát is a legnagyobbak között emlegették, mikor a Valencia olyan jó volt, aztán mi lett belőle mihelyt onnan lelépett.

rowi 2009.04.16. 10:04:41

@Walmer:

nesze:D

utóbbi 3 évben csoportkörben egész sokszor (értsd a 4 csapat összesen 2-3 alkalommal, jellemzően csak csoportelsőségről döntő meccsekről, kivéve a Pool, ők ki tudnak kapni előbb is, ha úgy döntenek egy meccsről, hogy idegenben nem fontos)

de kieséses szakaszban
idén 0
tavaly 1 (Fener-Chelsea)
2 éve 5x
3 éve 4x

rattenfanger 2009.04.16. 10:04:51

Sajnos ez elég sima 2 meccs volt. Azért nem nagy csapat a Villarreal (nekem az egyik legnagyobb akkor is :) ) meg a Pornó, mert ha kiesik a legjobbjuk (Lucho ill. Senna) nincs senki aki pótolhatná őket.

spigo 2009.04.16. 10:05:35

@wendriner úr: Nem, Nagy-Britanniaba nem tartozik bele Eszak-Irorszag, mig a UK-ba igen

Walmer 2009.04.16. 10:07:03

@wendriner úr: Most szőrszálat hasogatsz?
Nagy -Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága, ha már junájtid kingdom.

rizla 2009.04.16. 10:08:58

@Walmer: hát én is ezt mondom, hogy szar forma. az oké, hogy deffenzív felállás, de attól még nem kell minden második passzt elrontani.
amúgy az természetes, hogy hullámvölgyből nem egyből parádéval kell kijönni, MU-drukkerként nekem egyelőre bőségesen elég lenne az 1-0 is. dehát ettől még tény, hogy fos meccs volt.

wendriner úr 2009.04.16. 10:11:47

nincsen Nagy-Britannia nevű ország. UK van. bazzeg, hamár kioktatsz, akkor normálisan. Nagy-Britannia ma egy sziget, semmi más. a British passport pedig UK minden állampolgárának, illetve az adószigeteknek, meg a tengerentúli területek lakóinak jár.

Walmer 2009.04.16. 10:13:15

@pote: Való igaz, eben is van valami, de Carrick azért a védekezésben, labdaszerzésben veszi ki igencsak a részét. Az, hogy nagyon komoly zsugákat ad és távolról is jól lő bizonyítja hogy igazi klasszis. legalábbis számomra. Amit hiányolok benne, az egy kis vérivás a meccsek előtt, mert enyhén szólva sem tűnik egy kapkodó idegbetegnek. Ami mondjuk nem baj, de egy kis agresszivitás azért legyen már benne.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.16. 10:14:14

@Walmer: Először, ezzel nem is vitatkoztam, sőt tisztában vagyok mindezzel, bár ha jól tudom közigazgatásilag, sőt politikailag sem teljesen egységes (lásd skót parlament) az Egyesült Királyság (figyeled: egyesült!).

Másodszor most fociról van szó és ebből a szempontból más a helyzet, mint politikailag vagy közigazgatásilag. mivel bár brit a Passportja van a skót, walesi és az északír FA elnöke is, attól még az általuk vezetett fociszövetségek még léteznek.

Sőt nevezik válogatottjaikat a vébékre és az EB-kre, klubcsapataikat meg nemzetközi kupákba, ahol még akkor is indul majd a walesi bajnok, ha Cardiff City följut az angol PL-be.

Amúgy abban igazad van, hogy nem idevaló flame ez.

Pax Britanica ;-)!

Walmer 2009.04.16. 10:16:29

@rizla: "fos meccs volt"
Az. A kérdés, hogy meddig tart a rossz forma?
Sokáig nem nagyon mehet, mert akkor elúszik majd egy pár dolog.

Walmer 2009.04.16. 10:20:34

@popp: OK, nincs vita.
valami eszembe jutott a meccsek után tegnap.
a 16 között biztos voltál benne, hogy nem lesz 4 angol a 8-ban.
A negyeddöntők előtt, tutira vetted, hogy nem lesz 3 angol a 4-ben.
nem mondanál most egy olyat, hogy tuti nem lesz angol házidöntő? ;-)

rizla 2009.04.16. 10:21:20

@Walmer: nekem is kicsit nyámnyilának tűnik carrick, és kiegyensúlyozatlan is, ami a vele - általad - szembeállított xaviról nem mondható el.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.04.16. 10:22:30

@rizla: nem állítottam azt, h arsenal nevelés, de sztem ragadt rá vmi nálunk, ahogy cesc-re is. mindkettőnél ez sokkal több, mint a nevelőegyesületénél.

Ferguson 2009.04.16. 10:23:14

Azért cé nagy g*ci v nem is tudom h fogalmazzak. Amikor belőtte a gólt, utána mélynézéssel a kispad felé tekintett és szerintem a Főnököt "kóstolgatta" a múltkori kritika miatt. Erre rákérdezett az angol újságíró is a meccs utáni interjúban, de a portugál tagadta, h ez történt volna. Mindenesetre Fergi megint bebizonyította, h zseni, tudta mikor kell cé sarkára lépni, mert amit az utóbbi időben művelt a mezőnyben, főleg az eladott labdáival, az szégyen volt...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.16. 10:23:29

@spigo: Hát ha nem annak a szövetségnek a válogatottjában játszik, amelyik bajnokságában, akkor az európai hagyományok szerint idegenlégiós (a brit foci hagyományok szerint nem), de ez Bosmann-szabály óta már tökmindegy, Viszont nem angol nemzetiségű az tuti, vagy szép szakszóval élve nem fodball angol (ez így pontosabb, a különböző honosítások érájában).

Épp ezért szerintem jogos, hogy nem angol nemzetiségű briteket külföldinek számítják az angol bajnokság szempontjából. Ettől persze lehet ezen vitatkozni.

neeskens 2009.04.16. 10:24:20

Én már annyira, de annyira unom a brit-angol témakörben mozgó vitákat.
Kb. két hete ugyanitt ezt már kurvára kivesézték.

balu11 2009.04.16. 10:25:20

a kérdés sztem United-éknél, hogy felállítanak-e fontossági sorrendet, vagy huszárosan odateszik magukat minden meccsre

utóbbi esetben könnyen szétforgácsolhatják erőiket

az MU idei két legkomolyabb ellenfelénél (Pool, Arsenal) ugyanis nincs jobb formában, és a kerete sem jobb (ill. az Arsenalénál egy kicsivel) - és a lényeg: mindkét csapatnak csak egy dologra kell koncentrálnia: Pool-PL, Arse-BL

szóval SAF helyében [húúú ez a szöveg de szar - Várhidi szokta régen a SportTV-n nyomni, hogy "én Ancelotti helyében"] én választanék, és nem mennék neki mind a kettőnek - így levehetne egy kis tarhat a játékosairól

pl. ha a BL-t "adnák fel", az azért is lenne ésszerű, mert azon a két meccsen az esetleges beugrókkal még mindig simán továbbjuthatnak (hisz' csak két meccs), a bajnokságban viszont már csak egyet lehet hibázni a 6-ból

de valahogy ezt nem nézem ki belőle (pl. Rafából simán), és ez nem kritika - kockáztatni fog, mellesleg sztem így bebukja mind2 fronton

persze mindez csak abszolút hipotetikus játék, gondolatkísérlet...

balu11 2009.04.16. 10:27:17

ja, és az milyen kínos lesz, hogy Henry ismét elveszít egy Arsenal-Barca BL-döntőt :)))

United82 2009.04.16. 10:28:18

@balu11:
azért nem fog választani, mert mindkettő kell neki, maximalista:) És ez a sikere titka:)

Ferguson 2009.04.16. 10:28:41

@balu11: éppen ezért jó, h visszatértek a sérültek és eltiltottak. Azért most már lehet megint rotálni egészségesen... Szerintem sem elég jó a mostani manchester játéka egy BL győzelemhez, de ez még változhat. Két kupára viszont simán jók lehetnek. Ha letudják hétvégén az evertont az FA elődöntőben, akkor utána koncentrálhatnak a bajnokságra, mert most két hazai meccsük lesz. Azokat be kell húzni, a pool meg közben játszik az arsenal-al otthon és megy idegenbe is egyszer...

Walmer 2009.04.16. 10:29:03

@rizla: Mondjuk azt, hogy Michael egy későn érő típus;-)

smartdrive 2009.04.16. 10:30:06

Most komolyan azon megy a vita, hogy Giggs külföldi-e, miután többször Walesben játszották az FA Cup döntőjét?

spigo 2009.04.16. 10:30:47

@popp: viszont ha jol tudom, amikor meg elt a harom idegenlegios/csapat, akkor nem szamitott annak az UEFA szerint sem.

Ha nem igy volt mea culpa, de igy emlekszem.

rizla 2009.04.16. 10:33:14

@Ferguson: "mert amit az utóbbi időben művelt a mezőnyben, főleg az eladott labdáival, az szégyen volt..."

most is eladott sok labdát. igaz, anderson biztos megelőzte ebben az első félidőben. carricknek is mintha kiszúrták volna a két szemét, néha úgy tűnt.

Walmer 2009.04.16. 10:33:35

@balu11: Ezzel meg az a veszélyes, hogy kiveszik a játékosokból a harci tűz, vagy túl görcsössé vállnak, tudván, hogy csak egy esélyük van.

Lásd Villa. Én tudom, hogy most egyedül leszek ezzel a véleményemmel, de ha O'Neill nem adja fel olyan felháborító módon az UEFA kupát, meg a hazai kupákat a bajnokság miatt, akkor most a Villa, ha nem is lenne az Arsenal előtt, de nagyon ott lenne a sarkában és nem csinált volna egy olyan márciust, hogy 0 győzelem a bajnokságban.

Ferguson 2009.04.16. 10:35:56

@rizla: fikázz csak fikázz, ha ez neked jólesik. Félelmetes vagy...

United82 2009.04.16. 10:36:28

@balu11:
nem akarom 99-et idehozni ,mert régen volt, de akkor is vérre menő küzdelem volt az arsenal ellen a PL-ben (1pontal nyertük), az FA kupában az Pool,Chelsea,Arsenal volt a döntőig vezető út, míg a BL-ben Inter,Juve...és akkor sem forgácsolta szét az erőket, hanem mindennek nekiment...bejött...meglátjuk most mi lesz...
Egy tuti ha 3/2 bejön már jól döntött..a 3/3-at nem tartom reálisnak, akkor sem ha jók lennénk, így meg végképp nem:)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.16. 10:36:45

@Walmer: Ha a kussolásom kell ennek elkerülésére, akkor kussolok ;-)!

szferi 2009.04.16. 10:36:55

@balu11: nem hiszem, hogy bármelyiket is fel kellene adnia - a bajnokságban lépéselőnyben van, ráadásul a poolból sem nézem ki sajnos, hogy ezentúl ne hibázna. A BLben 3 meccse van - talán :), ebből egyet elég kibekkelni, kettőn kell csak mutatni valamit. Ráadásul ha a pool botlik, ő is pihentetheti a kulcsembereket a bajnokságban. A keret erőssége alapján is végig kellene bírniuk mindkét kiírást.

Kérdés milyen formában lesznek még két hónapig, feladni nem kell semmit.

jasszgeri 2009.04.16. 10:36:55

mindig megmosolygom, ha egy csapat szeptembertől-februárig zakatol, majd jön egy hónapos hullámvölgy és már senki sem emlékszik arra a 6 hónapra, leírják őket. s még véletlenül sem lehet elképzelni, h a rossz periódus után jó jön. korlátoltak vagytok nagyon, ez az igazság...

a tegnapi védelem újra világklasszis volt, bár szokatlan módon evra volt a leggyengébb. tehát én bizakodom, h megyünk újra felfelé. le kell szarni a pl-t, pool úgyis ráér csak azzal foglalkozni. duplázni kellene inkább+fa kupa.

barcelona-chelsea előrehozott döntőhöz még annyit, h ebben a szezonban a barka még nem játszott klasszis csapattal. ergo nem tudjuk mire képesek. a la liga már tavaly is szánalmas volt (schuster-féle real bajnok tudott lenni lol), bl-ben is egy mindig szimpatikus, ám egyre gyengülő lyon és egy jelenleg kb. az alkmaar szint bayern ellen kellett továbbjutniuk. a csoportkör nem ér, ott nem minden meccs számít.

sztem tavalyi döntő lesz megint.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.16. 10:37:42

@spigo: Én is így emlékszem, ölég igazságtalan is volt.

Walmer 2009.04.16. 10:38:20

@popp: Ez szemétség. Nehogy már a célegyenesben fulladjunk ki;-)

rizla 2009.04.16. 10:38:48

@Ferguson:

Ferguson 2009.04.15. 21:37:28
Nem hiszem, h kihúzzuk 1-0-al szerintem. V lövünk még egy gólt v kiesünk sajnos :(

nahát...

szferi 2009.04.16. 10:40:06

@Walmer: a villával kapcsolatban igazad van, legalábbis részben. érdemes lett volna két vasat tartani a tűzben, most, hogy a bajnokságot elkúrták, koncentrálhatnának az uefa kupára, egy elődöntőre mindenképp esélyesek lennének, de sztem többre is.

Ferguson 2009.04.16. 10:40:23

@rizla: és ezzel mit akarsz most magyarázni? EZt akkor úgy gondoltam tegnap este 21.37-kor...

rizla 2009.04.16. 10:41:16

@rizla: meccs után meg "Újra összeállt a RED WALL!"

LOL

rizla 2009.04.16. 10:42:04

@Ferguson: csak azt, hogy egy teljes félidőn keresztül úgy érezted, hogy az MU gyenge, most meg ehhez képest kicsit túl érzékeny vagy a kritikára.

Ferguson 2009.04.16. 10:45:31

@rizla: az első félidei játékkal nem valóban nem voltam elégedett és úgy éreztem, h a porto jó lehet egy gólra. Amúgy azért előlegeztem meg a második manchesteri gólt, mert a csapat tudott támadni, a félidő végén is ziccer maradt ki, mert rooney rosszul adott be :( A reális kritikára nem vagyok érzékeny, a arcátlan fikázásra viszont igen...

Ferguson 2009.04.16. 10:49:38

@jasszgeri: tök igazad van. Az emberek hirtelen elfelejtik az előző hat hónapot... Nálunk még nem nagyon volt hír szerintem, de a PFA (Prof. Footballers' Association) nyílvánosságra hozta a szezon játékosa címre pályázók neveit: gerrard-on kívül csak manchesteri van ott: vidic, giggs, ferdinand, cé és v d sar...

rizla 2009.04.16. 10:50:09

@Ferguson: szerintem az teljesen reális kritika, hogy az első félidőben anderson egy 20milliós - ráadásul brazil! - játékoshoz képest folyton elpasszolta magát, c. ronaldo pedig egy aranylabdáshoz képest sivárabb volt összjátékban, mint a szahara.

psychocska 2009.04.16. 10:51:26

ez az mu játék azért ilyen, mert kimondva kimondatlanul idén mindent vinne fergi, aztán mehet ronaldo Isten hírével

Walmer 2009.04.16. 10:55:21

@rizla: Andersonon nem kell csodálkozni. Szerintem ez kiemelkedően jó meccse volt. iszonyatosan túlértékelt a srác.

Ferguson 2009.04.16. 11:06:10

@rizla: nem reális kritika, mert te csak ezt az egy meccset nézed, egy united szurker viszont az idény viszonylatában nézi. Anderson sokkal jobban játszott, mint az idény során legtöbbször (én idén csak a fulham elleni kupameccsen láttam remekelni). Neki az a feladata, h leütközze az embert, megszerezze a labdát és lepasszolja egy társnak. Ezt szerintem tökéletesen megcsinálta, persze volt pár hiba, de kinél nincs. Fergi beszélt vele meccs közben, utána feljavult. Ráadásul hosszabb sérülés után tért vissza. Ez meg hülyeség, h cé sivár volt összjátékban. Miért lett volna sivár? Ugyanúgy oda tudta passzolni a társának a labdát, mint akárki más tegnap a united-ben...

mickeyknox 2009.04.16. 11:07:47

anderson számomra örök talány. miért vette meg saf? és főleg, miért nem passzolta még el???? és leginkább: hogy a picsába 8-szoros brazil válogatott?????

_benito · www.nst.blog.hu 2009.04.16. 11:10:20

@mickeyknox: kiváló posztötletet adtál, meg is írom hamarost.

spigo 2009.04.16. 11:13:24

@mickeyknox: Anderson tavaly kurvajo elso evet produkalt szvsz. Azt hittem, hogy iden siman a kozeppalya egyik legfontosabb lancszeme lesz, sajnos nem. Remelem, csak a seruleseinek koszonhetoen nem. Ha jovore sem fejlodik tovabb mehet, de egy evet meg adnek neki. Nem ugy nimt Naninak...

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.04.16. 11:15:23

jó a poszt meg minden...de hiányolom belőle a "Majorka csodaszép pincérnőjeánek" fotóját, mint viszonyítási alapot.

giacinto 2009.04.16. 11:15:44

@Ferguson: ők végigtámadták a teljes második félidőt, amint megvolt a labda, teljes gőzzel irány a kapu felé... annak meg örüljél hogy nem lett belőle gondotok. Lisandro helyzeténél sem izgultál gondolom, mert ugye aporto antifocizott...

Ferguson 2009.04.16. 11:17:09

@mickeyknox: anderson nem világklasszisként jött. Azért dolgozik a Főnök kezei alatt, h azzá váljon, akárcsak cé. 21 éves a srác és majd eztán fog beérni. Őt azért vettük meg, h majd pótolja scholes-t, ha visszavonul. Mire scholes visszavonul, addigra sokkal jobb lesz. Ha meg nem, akkor mehet a levesbe, de csak akkor. Addig türelem...!

Ferguson 2009.04.16. 11:19:22

@giacinto: végigtámadták? LoooL :D Ehhez képest a manchester a második félidőben kétszer annyi szögletet rúgott, mint a porto...Lisandro helyzete? A manchesternek is volt helyzete... :)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.04.16. 11:26:13

@Basti:
biztosan járunk még arra fotóapparáttal is.
a hely legendás pincérnő castinggal bír kben :)

Walmer 2009.04.16. 11:33:21

@Ferguson: De nem sok ezért 30 millió?

Ferguson 2009.04.16. 11:39:11

@Walmer: Tudtommal 18 millió fontért vették... Nézd, erre azt mondom, h ha nem a manchester keresi meg a porto-t, h megvegye, hanem a lyon, akkor akkor lehet már 10-ért is elkél. A naniért kiadott 15 millió fonthoz képest nem sok. Anderson-ban sokkal több potenciált látok, mint nani-ban...

Walmer 2009.04.16. 11:50:27

@Ferguson: ez pont 30 millió dirham. Mostanában ebben számolok;-)

mickeyknox 2009.04.16. 11:58:32

@Ferguson: 18m font, egy olyan játékosért, aki majd 3 év múlva jó lesz.

az előbb valaki sokallta, hogy pl. bojant 10m fontra tartja a transfermarkt. khm...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.16. 12:07:25

@imici77:

Ahogy a másik poszthoz is írtam: ez nem a Villarreal estéje volt. Minden összejött. A csaló bíró csak az egyik eleme volt a pechsorozatnak.

Az biztos, hogy a 3-0-ás végeredmény nagyon túlzó. Aki nem látta a meccset, azt hihetné, hogy a Sárga Tengeralattjárónak esélye sem volt. Ami nagyon nem igaz.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.16. 12:18:50

Na, megnéztem a SportGézát (bár ne tettem volna!), és ezt a mondatot találtam:

"Walcott lábát húzta ki Ledesma a tizenhatoson belül, amiért kiállították, a büntetőt Van Persie a kapu jobb oldalába ágyúzta."

No, ehhez csak annyit: nem Walcott, nem Ledesma, nem történt szabálytalanság, nem azért állítoták ki, és nem őt, Van Persie pedig a kapu bal oldalába lőtte a 11-est. Amúgy minden stimmel...

dust12 2009.04.16. 12:34:40

@Csöncsön: "nem Walcott" - Walcott volt

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.16. 12:36:30

@dust12:

Oks, ez az egy eleme tényleg igaz a mondatnak. :-))

Asidotus 2009.04.16. 12:36:35

@mickeyknox:
Ha lenne 10 és fél millió euróm, akkor Parkot megvenném a Juventusnak. Csak mezeladásból bejönne az ára.

Ronal-d'oh! 2009.04.16. 12:42:32

Ez Manchester nagyon durva volt. Igazából nem tudom, hogy ők szándékosan voltak ennyire gecik, vagy csak nem ment a játék, de egyszerűen kinyírták a Portót. Egy percig se volt esélyük a továbbjutásra. Azt viszont nem értem, hogy miért nem támadt többet az MU.

Ronaldo megint érdekes, ez volt idén a 20. gólja, tavaly előtt 23nál állt meg, akkor az ezüstlabdát ért. Azt is érdemes lenne még megtudni, hogy gólpasszokkal hogy áll, mert idén sokkal hátrébb játszik, mint tavaly.

Asidotus 2009.04.16. 12:42:54

Azért szerdán a Manchester a tűzzel játszott az 1:0 őrizgetésével. Még egy Zalaegerszeg is tudott nekik gólt rúgni a legvégén, nemhogy egy Porto ne lett volna képes. Megúszták, de azért kíváncsi lettem volna, ha a 80. perc után a felerősödő portugál támadások egyike beakad, akkor mihez kezdtek volna az ördögök?
A Barcelonát megverni szerintem egyedül a MU-nak van esélye. A Chelsea le fog állni focizni velük, és abból a londoniak rosszul fognak kijönni. Ahol Gerrard nélkül is négyet rúgnak nekik, ott gondok vannak.
A MU nagyon jó tud tömörülni, és hiába járatja a Barca a labdát az ellenfél térfelén, egy labdaszerzés, és az abból való megiramodásban idén a Manchester a legjobb.
Persze, a zárt védelem elleni játékban meg a katalánok.

United82 2009.04.16. 12:50:46

@nekedX:
21.ik gólja:)
9 vagy 10gólpassznál jár, keverem Rooneyval így nem vagyok benne biztos:)

United82 2009.04.16. 12:54:54

23,42,21...ez 86gól 3 év alatt...azért erre nem lehet azt mondani hogy kicsúszott neki egy idény és arra kapott egy aranylasztit...3éve fossa a gólokat egyfolytában:)
Ja és még valamit, ugye nagy meccseken szar dogma...
Nos tavaly tavasz óta ha a BL kiesési köröket vesszük, ezek mondjuk mondhatók nagy meccseknek, akkor elmondható hogy gólt lőtt a Lyonnak,Romának,Chelseanek,Internek,Portonak..vagyis a 6 csapattal vívott párharcokban 5 csapatnak gólt rúgott és a Barca ellen se sok hiányzott hozzá:)
Ezzel csak azt akarom mondani hogy ezek alapján kezdem nem érteni a " nagy meccseken semmit se csinál" dolgot...
De lehet mondani nyugodtan, amíg lövi a gólokat nem érdekel:)

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.04.16. 12:57:35

Egyébként nem tudom pontosan mit akart a Villarreal? Lófaszt sem csináltak az elmúlt két hétben, minden meccset beáldoztak a BL oltárán, aztán elmennek kiállni egy szem Rossival meg Piresszel?

Az egész olyan, mint amikor a Guns új albumát kommentálta valamelyik zenészkollégájuk, hogy ha tizenx (iksz) évig azt magyarázod, hogy tiéd a világ legnagyobb farka, akkor ciki egy ilyennel előjönni.

Mi a büdös lófaszt gondolt vajon Pellegrini?
Aztán kettőnél gyorsan megteszi, ami már a mérkőzés elején meg kellett volna, de kiállítják Egurent és ezzel állítólag el is ment a hajó.

Értem én, hogy Senna és Cazorla sérültek, de ha hiányzik a két legjobb középpályásom, s nehezen pótolhatom őket, akkor mi a fészkes fenéért áldozom be az egyik minőségi csatáromat is egy tartalék középpályás kedvéért. Ha meg mindenáron ragaszkodom az öt középpályáshoz, akkor miért nincs közöttük Ibagaza?

A kiesés sima volt, de egy kis kockázatvállalás belefért volna a második gól előtt is. Nem a továbbjutás miatt, hanem a szép búcsú esélyéért.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.16. 13:06:15

@pancho_sanza:

Nem hiszem, hogy beáldozták volna a meccseket. Ha így tettek volna, Senna nem játszik a Málaga ellen, és nem sérül meg.

Egyszerűen ilyen formában vannak. Semmi se sikerül.

Pedig ha őszi formájában találkozik a két csapat, most az elődöntőnek örülhetnének...

Lencse. 2009.04.16. 13:09:18

@nekedX: "Azt viszont nem értem, hogy miért nem támadt többet az MU." - nekem gyanús, hogy a Sir megkapja lefordítva az NST-kommentek kivonatát, és csak az ittenieket akarja idegesíteni. A meccs végén minth a "Well, I hope that Xönxon guy have enjoyed that" mondatot olvastam volna le a szájáról, mikor gratulált Ronaldonak. :D

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.04.16. 13:10:53

@Csöncsön: Az elődöntőnek? És ugyan minek? Ott kipróbálhatták volna milyen, ha Rossi helyett is egy középpályás játszik?

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.04.16. 13:11:28

@Csöncsön: Az elődöntőnek? És ugyan minek? Ott kipróbálhatták volna milyen, ha Rossi helyett is egy középpályás játszik?

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.04.16. 13:12:05

@Csöncsön: Az elődöntőnek? És ugyan minek? Ott kipróbálhatták volna milyen, ha Rossi helyett is egy középpályás játszik?

Lencse. 2009.04.16. 13:15:41

@Csöncsön: :DDDDD Ez kurvajó.

A kapu jobb oldala is véleményes, ráfoghatjuk, hogy félig igaz. :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.16. 13:18:43

@pancho_sanza:

Én úgy értelmeztem a tegnapi meccset, hogy Pellegrini elóvatoskodta. Gondolta, csak kihúzzuk 0-0-lal ebben az egycsatáros felállásban, aztán az utolsó félórára bejön Ibagaza és Nihat, és eldöntjük a továbbjutást.

Ez a terv még 1-0 után is megvalósítható lett volna, sőt én még 2-0-nál is hittem abban, hogy meglehet a két lőtt gól. Nemegyszer csinált már ilyet a Villarreal a szezonban, Arsenal szintű csapatok (Atlético, Valencia) ellen is. Aztán jött ez a nevetséges kiállítás és még nevetségesebb 11-es, és lélekben összeroppantak.

Lencse. 2009.04.16. 13:23:11

@Csöncsön: "Gondolta, csak kihúzzuk 0-0-lal ebben az egycsatáros felállásban, aztán az utolsó félórára bejön Ibagaza és Nihat, és eldöntjük a továbbjutást. "

Hát ha így gondolta, akkor kretén.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.04.16. 13:23:34

Az Atlético és Valencia nem igazán Arsenal szintű csapat.
Elóvatoskodta = elbaszta

Lencse. 2009.04.16. 13:27:05

@pancho_sanza: Hú, ez fel sem tűnt, az Atletico mint Arsenal-szintű csapat. :D

nils_h 2009.04.16. 13:28:50

@Basti: én is, én is, én is! Mindenképp pótolandó!

balu11 2009.04.16. 13:30:58

@Csöncsön: ebből az tűnik ki, hogy a (valóban erősen vitatható) 11ig a Villarealnka állt a zászló, és az Arsenal a bírónak köszönheti a továbbjutást, aki lélekben összetörte őket

sztem az első gól már önmagában elég demoralizáló lehetett... meg az Arsenal játéka.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.16. 13:31:06

@Lencse.:

Nem kretén, csak nem jött be a taktika. Ha bejön, ő az Isten.

@pancho_sanza:

Igen, így is lehet fogalmazni. Utólag könnyen okos az ember.

Az Atlético és Valencia simán Arsenal-szintű csapatok. Hasonlítsd össze a kereteket. Agüero, Forlán, Maxi, Villa, Silva, Mata -- spanyol, argentin és portugál válogatottak tömege.

kroos 2009.04.16. 13:32:47

@Csöncsön:
,,Atlético és Valencia együtt talán arsenal szint külön-külön semmiképp.
Vagy te is igy értetted?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.16. 13:33:40

@balu11:

Hát igen, gondolom azt sem úgy tervezte Pellegrini, hogy már a tizedik percben gólt kapnak. Dehát az El Madrigalban meg a Villarreal lőtt gólt a tizedik percben. Szóval onnan még simán lehetett volna visszaút.

Szerintem későn nyúlt bele a meccsbe Pellegrini.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.16. 13:34:51

@kroos:

Az Atléticóban majdnem mindenki válogatott, méghozzá a világ legerősebb válogatottjaiban.

Lencse. 2009.04.16. 13:35:30

@Csöncsön: De, ha azt hitte, hogy ad az Arsenalnak az Emiratesben 70 perc előnyt, aztán majd ők jól eldöntik a továbbjutást, akkor kretén.

SimiTomi 2009.04.16. 13:37:16

@Csöncsön: Azért ezzel sokat az Atleti nem ért mostanában, ugye...

balu11 2009.04.16. 13:37:38

még egy szavazat a nem oldalra az "Arsenal-szintű-e az Atletico és a Valencia?" vitában

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.16. 13:39:19

@Lencse.:

Nem előnyről van szó, hanem viszonylag kockázatmentes védekező játékról. Semmi értelme nem lett volna már az eljén kitámadni. Még egyszer: utólag könnyen okos az ember. Pellegrini az én szememben már számtalanszor igazolta edzői kvalitásait.

@little_red_devil_on_board:

Igen, és rejtély, hogy miért nem.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.16. 13:44:35

@balu11:

Akkor így: a játékoskeret alapján. Rejtély, hogy miért nem jön ki belőlük (folyamatosan) a valós tudás.

Mondjuk a Valenciánál értem, ott nyilvánvalóak az okok; de az Atlético teljes talány előttem.

Lencse. 2009.04.16. 13:48:07

@Csöncsön: Én védekezést se nagyon láttam a sárgáktól.

Walmer 2009.04.16. 13:48:18

@Csöncsön: Ez a hozzászólásod a régi nagyokat idézte (Hofi, Latabár, Árkus, stb.)

United82 2009.04.16. 13:48:45

Atletico M és Valencia egy szinten az Arsenallal?
Ez Lol:)

Lencse. 2009.04.16. 13:50:14

Az Atleti elsőosztályú volt már egyáltalán, amikor az Arsenal BL-döntőt játszott? :)

SimiTomi 2009.04.16. 13:51:02

@Csöncsön: Na, ilyen rejtély az Atleti nekem már évek óta.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.16. 13:55:36

@Lencse.:

Akkor rosszul figyeltél. Egy félidő alatt az Arsenalnak összesen max. két helyzete volt, és akkor már nagyon jóindulatú voltam.

Az Atlético az egyik legnagyobb múltú spanyol csapat. Az Arsenal még sehol sem volt, amikor (az ötvenes években) a BEK-ben már rettegett ellenfél volt az Atlético. Szóval a múlttal kár jönnöd, mert abból nemigen jössz ki jól.
;-)

@little_red_devil_on_board:

Így van. Sokkal többre hivatott keretük van, mint amennyit évről évre produkálnak. Fogalmam sincs, mi az, ami félrekattan ott.

Lencse. 2009.04.16. 14:02:16

@Csöncsön: Áh, meggyőztél, ez a Pellegrini tényleg nagy taktikus. Tudod ki az, aki még nála is nagyobb zseni? Klinsmann. Csak szegénynek balszerencséje volt, és nem jött be a "kockázatmentes védekező játék" a Camp Nouban. :D

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.16. 14:05:18

@Lencse.:

Pellegrini egy névtelen kisvárosi csapatból épített BL-ben induló, sőt BL-elődöntős (!), UEFA-kupa elődöntős (!) csapatot. Tavaly második lett a spanyol bajnokságban a Barcelonát megelőzve.

Nevetséges dolog megkérdőjelezni a kvalitásait.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.16. 14:07:11

És még nevetségesebb az Arse-Rreal meccset a Barca-Bayernnel bármilyen szempontból is összehasonlítani.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.16. 14:09:40

@Csöncsön: Azért azt meg te tudd, hogy az Arsenalnak meg a harmincasokban volt legendás, és innovatív csapata. Nem véletlenül hivatkoznak rá a Régi Idők focijában, mondván: "A Csabagyöngye nem az Arzenál!".

Lencse. 2009.04.16. 14:12:42

@Csöncsön: Ezeket én látatlanul elismerem. Csak annyit mondok, hogy ha tegnap ki akarta ejteni az Arsenalt, akkor balfaszul csinálta. A kretén szót a télen a Liverpool edzőjére is több ízben alkalmaztam, úgy emlékszem. :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.04.16. 14:12:51

@Csöncsön: (maradjunk annyiban, hogy a rrealnak annyi esélye volt, mint a bayernnek...csaló bíró...az... jesszusom, pires lefocizott minket, nem???)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.16. 14:14:33

@popp:

Az Arsenal is egy hatalmas múltú klub és az Atlético is. Mindkettőnek voltak nagy korszakai. Ezért volna illendő mindkettőről tisztelettel beszélni.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.04.16. 14:15:22

@Csöncsön: "És még nevetségesebb az Arse-Rreal meccset a Barca-Bayernnel bármilyen szempontból is összehasonlítani."

Mindkét oldalon a jobbik csapat jutott tovább, s csak 1-1 gólt kaptak, s pont ennyi lett a végeredmény, meg az egyik spanyol csapat... MIvel hasonlítanád össze a tegnapi meccsünket?

Walmer 2009.04.16. 14:16:01

@Csöncsön: Nagyon rossz úton halad az, aki bármely nezet klubjainak múltját az angolokéhoz méri. Ott ugyanis nem az 50-es évekről beszélünk, hanem tizes, meg húszas évekről, lévén az angol klubfutball gyökerei kb. a magyar kiegyezésig nyúlnak vissza. Ez persze nem dicsőség, csak tény.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.16. 14:17:30

@imici77:

Erre nem tudok mit mondani. Radikálisan különbözik a véleményünk.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.16. 14:20:54

@Walmer: Azért nemzetközi kupák története csak az ötvenes évek végéig nyúlik vissza és két eredményesebb klub akad a legjobb angolnál. Hihetetlen módon éppen egy spanyol, na meg egy olasz ;-).

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.16. 14:21:59

@Walmer:

Hallottál te már olyan nevű csapatról, hogy 1860 München? :-)

Komolyra fordítva: nyilvánvaló, hogy az angol klubok a legrégebbiek, hiszen onnan jön ez az egész foci nevű őrület.

De amint ezek a klubok elkezdték összemérni erejüket más nemzetből való klubokkal, kiderült, hogy vannak helyek, ahol legalább olyan szinten tudják űzni ezt a játékot.

Amióta BEK-ről beszélhetünk, a legeredményesebb klub például egy spanyolországi, a második helyen pedig egy olaszországi áll.

Mindezzel csak azt akarom mondani, hogy bőven van múlt másmerre is.

hmikey 2009.04.16. 14:23:12

Az Arsenal-Villarealt nem láttam de hogy a Porto-MU milyen idegesítő volt, az hihetetlen. Egyik csapatnak sem vagyok szurkolója, de amit az MU összepofátlankodott, az hányinger, a Porto meg olyan tanácstalan volt, mint öreganyó az interneten. Én a bíró helyében hosszabbítottam volna legalább 10 percet, és néztem volna az arcokat elkerekedni. Iszonyú unszimpatikus volt tegnap a Manchester. A Porto meg béna.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.16. 14:25:45

@hmikey: "Iszonyú unszimpatikus volt tegnap a Manchester. A Porto meg béna."

Vagyis semmi meglepő nem történt. :-)

kroos 2009.04.16. 14:29:37

Arra azért kiváncsi vagyok ha Marquez ennél a bironál akart volna sárgát kapni idöhuzásért akkor sikerült volna-e neki...

Walmer 2009.04.16. 14:30:39

@Csöncsön: Hallottam és veled ellentétben egészen véletlenül azt is tudom, hogy a futballklubot csak 1899-ben alapították.
A Blau Weiss 90-et sem Kr.u. 90-ben alapították a germán törzsek.
Azt is csekkold, az angol kluboknak milyen eredményeik voltak más nemzetek ellen a 2. vh-ig.
A BEK-et meg felesleges iderángatni, lévén azt mindössze 2 spanyol csapat nyerte meg, míg angolból pont a duplája. serleget pedig az angol klubok nyertek a legtöbbet, ha jól tudom holtversenyben az olaszokkal, még úgy is, hogy Heysel után 6 évig nem volt a BEK-ben angol induló.

hmikey 2009.04.16. 14:31:36

@Csöncsön: :D Azért nekem vannak játékosok, akik szimpatikusak, pl. Rooney, aki nem hisztizik, mint a zselészájú, hanem tisztességgel melózik, meg Evra, Vidic, Ferdinand, Van der Saar... Csak valahogy az összkép, az olyan izé...

Lencse. 2009.04.16. 14:33:28

@kroos: lol. Még most is ott állna a laszti mögött.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.16. 14:36:08

@Walmer:

Nem hiszem, hogy felesleges volna a BEK-et "iderángatni", hiszen a nemzetközi eredményességnek jelenleg az a legegyértelműbb mércéje.

És tény, hogy 11-11 BEK-et/BL-t nyertek eddig az angol, az olasz és a spanyol klubcsapatok is.

Idén ez az egyensúly el fog billenni valamerre.

Viszlat 2009.04.16. 14:43:29

Gondoltam megnézem magamnak ezt az Arsenal szintű Atletico-t, mégis miket csináltak, de 99-nél meguntam, hogy még a csoportkörökben sincs semmi róluk, nemhogy negyed- vagy elődöntőkben... Persze elsőre is fogtam a fejem, hogy atyaég ekkora baromságot, de így meg már tényleg csak szánni tudom azt, aki ilyet állít...

Lencse. 2009.04.16. 14:46:30

@Viszlat: 97-ben negyeddöntő, aztán idén mentek egy csoportkört. A kettő között hullaszag. Ennyi. :D

Viszlat 2009.04.16. 14:48:21

@Lencse.: tényleg, a mostani szezont kifelejtettem. Látom épp a Porto nyomta ki őket. Mókás. :)

Walmer 2009.04.16. 14:54:19

@Csöncsön: 11 spanyolból 9 a Realé. Ez valóban a spanyol klubfoci erejét mutatja

balu11 2009.04.16. 14:55:53

vazz...

rohadt nso is egyszer rak fel egy jó képet, akkor sem enged hozzáférni :)

mind1. nso-n van egy friss hír "Focilecke a BL-ben, nagybevásárlás a nyáron: átalakulhat a Bayern" címmel - na, az abban található képre gondoltam

Senderos 2009.04.16. 14:56:13

"Az Arsenal még sehol sem volt, amikor (az ötvenes években) a BEK-ben már rettegett ellenfél volt az Atlético."-halottál már Herbert Chapmanről? Vagy a WM-felállásról?

Amúgy a büntetőig már eldőlt a meccs. 2-0, egyértelmű Arsernal mezőnyfölény, a Villareal már kezdett kifulladni. Büntető és a kiállítás pont annyira volt elég, hogy majd legyen mire ráfogni a vereséget. Tudjuk, hogy a Villareal teljesen tudatosan, fegyelmezetten játszott, az edzői utasításokat követve. A titkos fegyverük, a B-taktika életbe lépése a 70. percre volt beterveze, amivel kiegyenlítettek volna, de ekkor jött az addig is az undorítóan a hazai csapatnak fújó bíró, és megnyerte a meccset az Arsenalnak.:)

shinigami 2009.04.16. 14:58:25

@Rooney82:
"9 vagy 10gólpassznál jár, keverem Rooneyval így nem vagyok benne biztos:) "
ja cr meg rooney olyanok mint 2 tojas

Lencse. 2009.04.16. 15:08:25

@Senderos: Hogy milyen gyenge valójában az Arsenal, jelzi az is, hogy a kritikus időszak előtt csak kétgólos előnyt tudtak összeszedni, nyilvánvalónak tűnt, hogy nem lesz elég. :)

balu11 2009.04.16. 15:14:59

@JClayton: kösz. informatikai képességeim sajnos rendkívül behatároltak... :)

szóval ez egy jó kép, na - igazából ennyit akartam mindössze :)

wendriner úr 2009.04.16. 15:34:12

a Barca maga a megvalósult kommunizmus a futballban. sociok, proletárdiktatúra. na most ők fognak küzdeni a szabadpiac szülőhazájánakegyik emblematikus csapata ellen, amit jelen pillanatban egy exkommunisták által erősen helyzetbe hozott oligarcha birtokol. Marxnak csorog a nyála odalent.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.04.16. 15:42:22

@wendriner úr:
nade kolléga.
nem odalent!
hanem ODAFENT
;)

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.04.16. 15:46:05

@Csöncsön: utólag tényleg könnyű. Mikor megláttam az összeállítást 1 percig néztem némán, majd öt percig hangosan olyan szavakat mormoltam gyorsan egymás után, mint a 'macska', a 'rúgja' és a 'meg'.

Pontosabban a 'macskát' kicserélhetjük a 'nem illatos prostituált női felmenőre', a 'rúgja' helyett szexuális aktusra buzdító szót használtam, míg a 'meg' helyébe az 'orrba' és a 'szájba' kifejezést helyeztem.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.04.16. 15:48:09

@pancho_sanza:
akkor ezt most kimoderáljuk? vagy sem?
:))

Csörszike 2009.04.16. 15:50:05

én pl nemtudom mérlettem kimoderálva.

ZenZo 2009.04.16. 15:50:08

@balu11:
szintén lehet egy jó rorzsak (Poolosaknak nem megsértődni)
www.kepx.info/files/sx0tyjyt25sxoju9e9od.jpg

Csörszike 2009.04.16. 15:54:09

@wendriner úr: na ez vicces volt. ezzel tudok mit kezdeni. azzal h ritkanagy nemiszerv vagyok kevésbbé.
szóval nemaztmondom, h fölföltirabjai a földnek (ezt meghagyom lendvaiildikónak...), csak azt, h az egyesületi szellemhez még mindig közelebb álló a spanyol csapatok felépítése és működése, mint az angol "futballgyáraké". és ezáltal szerintem emberközelibb.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.04.16. 15:54:38

@Csörszike:
1) tudod Te azt
2) és azt is, h jogos volt

szferi 2009.04.16. 15:56:45

@Csörszike: nem baj ha nem tudod, de örülök hogy legalább a kommentem megtalált.

Csörszike 2009.04.16. 15:59:03

@pote: a színesbőrűeket nem lehet ezen az oldalon az "n" betűvel kezdődő, ám "i" betűt nem tartalmazó kifejezéssel illetni?
vagy esetleg azokat a tényeket nem lehet említeni, miszerint a man citynek arab, a mu-nak litván-zsidó származású amerikai, a poolnak kanadai-amerikai, vagy a cselszkijnek orosz oligarcha tulajdonosa van?
mert ezeket sejtem, a kimoderálás mögött, csak egyetérteni nem tudok vele.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.04.16. 16:05:29

@Csörszike:
jogos, mert azzal én sem értenék egyet,
azonban a kommented egy csöppet hosszabb volt, és erősen megvolt támogatva testnedvekkel, és nemiszervekkel.
ezért vettem ki!

és belevolt még írva, h "nemvagyok se rasszista, se xenofób, se elmebeteg"

Csörszike 2009.04.16. 16:12:41

értettem, akkor ilyet nem szabad, vettem.

wendriner úr 2009.04.16. 16:14:23

@pote: egy dialektikus materialista nem ismeri az odefentet. fel a szputnyikok mennek, az anyafoldbe meg az evltárs kerül. ez a világ rendje.

by the way. lassan lehetne egy cikket írni a futball és a politika viszonyáról. olaszoknál és spanyoloknál egészen vicces dolgok vannak. Milánó hagyományosan baloldali fele által szupportált Milán, amit egy jobboldali nagytőkés tulajdonol évtizedek óta, illetve a jobboldali (néha szélső)támogatottságú, dél-amerikai kontingensre hagyományosan építő (v.ö.: galíciai jöttmentek), nevében a nemzetközi munkásmozgalom emblematikus indulóját idéző csapatra, ahol olaszok elvétve fordulnak meg a kezdőben. nem beszélve arról, hogy ma meg megfordul, akkor jó eséllyel ébenfekete bőrű.

balu11 2009.04.16. 16:17:42

én nem láttam csörszike kommentjét, de ha bele volt írva tényleg, hogy "nemvagyok se rasszista, se xenofób, se elmebeteg", akkor jogosan lett kimoderálva, mert nem szép dolog hazudni :)

balu11 2009.04.16. 16:20:47

@wendriner úr: nem rossz ötlet. esetleg arra a kevésbé elvont kérdésre is ki lehetne térni benne (ha már Olaszországnál tartunk), hogy vajon miért a főváros világoskék csapatát választják olyan nyugodt, integráló személyek, mint pl. Gazza vagy DiCanio.

wendriner úr 2009.04.16. 16:26:06

@Csörszike: gondolom a f@szozást nem rajtam kéred számon, mert tőlem ilyet nem hallottál. kicsit ritkultak itt a böffenetek, az ember elveszíti a fonalat.

egyesületi szellem vö gyárak. valahogy így kezdődött a kapitalizmus is. voltak a kis szorgos céhek, aztán az angol tehetősek bekerítették a legelőket és elkezdték nagyban tolni a megfont anyagot Jenny-n (importálva az olcsó, de jó munkaerőt mindenhonnét persze). ebből jó sok pénzük lett. a spanyolok hirtelen arra ébredtek, hogy hiába a Galaktikus birodalom, Dél-Amerika összes kincse, az Armadát szétalázták a fürge angol hajók Ágyúsai. a történet itt megpihent egy kicsit, majd párszáz év múlva az amerikai jöttmentek rájöttek, hogy ez a kapitalizmus óriási biznisz, és hirtelen lerohanták a szabadpiacokat (Man Utd, Liverpool)

Eric07 2009.04.16. 16:40:56

És miután megszületett a cikk a foci és a politika kapcsolatáról,írhatnátok egyet a szexuális beállitottság és a foci kapcsolatáról is.pl. kezdeném Roma,vagy a Real védősoraival... bár arra is kitérhetnénk,hogy aki nem szereti a focit az buzi..:)

Eric07 2009.04.16. 16:42:26

vagy aki a vörös színt isteníti,de nem ördög,az egyszerűen Köcsög..:))

Eric07 2009.04.16. 16:43:03

NEm megsértődni :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.16. 16:53:31

@Viszlat:

Nem az öt évvel ezelőtti Atléticóra értettem, hogy Arsenal-szintű, hanem (kerete alapján) a mostanira.

De ha ennyire rá vagy kattanva a történelemre, akkor íme egy kis kedveskedés, csak neked: www.uefa.com/competitions/ucl/history/season=2002/round=1637/group=1497.html


@Walmer:

A 9 Real Madrid és két Barca-siker mellett ott van egy csomó döntős és elődöntős klub, Valencia, Atlético Madrid, Bilbao, Depor, Villarreal stb. Ennél lényegesen többet az angolok sem tudnak fölmutatni. A többi kupában pedig... a KEK-et legtöbbször a Barcelona nyerte meg, és az UEFA-kupában is vannak többszörös spanyol győztesek. Összességében hatalmas csúsztatás, ha a spanyol eredményességet egyetlen kiemelkedő klub teljesítményének állítod be.

@pancho_sanza:

Én se értettem, és tele voltam rossz érzésekkel a meccs előtt is. De bíztam Pellegriniben, és a (taktikájától nem független) vereség, valamint az utóbbi hetek katasztrofális teljesítménye ellenére a továbbiakban is bízni fogok.

@Senderos:

Mindössze annyi derül ki ebből a kommentedből, hogy még egyetlen Villarreal-meccset sem láttál idén.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.04.16. 17:05:08

@Csöncsön: Arsenal szurkolóknak a Valenciát emlegetni nem illik.
Ez olyan mintha a Barca szurkolóknak a BL döntőkön lőtt és kapott gólokat számolgatnánk. Egyenlő létszámnál, rendes játékidőben.

balu11 2009.04.16. 17:08:08

bocs az off-ért, de

sportgéza cikk első mondata: ... a Serie A-ban szinte biztosan címvédés lesz

kb. a 15.: A cseh és a szerb bajnokság az egyetlen olyan Európában, ahol szinte biztos, hogy címvédés lesz.

igazi duplacsavar :))

ON

Lencse. 2009.04.16. 17:23:45

@Csöncsön: Az Arsenalnak pedig nem a spanyolok atomvédekezése miatt volt kevés helyzete az első félidőben, hanem azért, mert Ade egy szemüveges-szeplős kiskamasz határozottságával találta fel magát a tizenhatos környékén. Ha ő képes olyan, amúgy eléggé elvárható dolgok kivitelezésére mint labdaátvétel, lefordulás, védők közül kiugrás stb., akkor bizopny lett ovlna ziccer gazdagon, és talán a Barca-Bayern meccsel való összehasonlítás sem lett volna olyan nevetséges.

És azt az első gólt nem kaparós sorsjegyen találta az Arsenal, és nem is Bajnai Gordon fújta be a labdát gonoszul a Villareal kapujába, hanem egy világklasszis sarkazást követő nagyszerű emelés eredménye volt. Komoly védői assziszttal persze.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.16. 17:24:38

@pancho_sanza:

Gonosz. ;-)

Amúgy a Barca BEK/BL döntői valamiért mindig pikánsak. Kezdődött az egész 1961-ben Bernben, ahol is a Kocsissal és Cziborral fölálló, sokkal esélyesebb katalánok már 2-0-ra vezettek a Benfica ellen.

Tudjuk, mi lett a vége...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.16. 17:30:28

@Lencse.:

Azért ez már milyen... ha Ade nem jut labdához, akkor gyenge a Villarreal védekezése. Ha labdához jut, akkor is.

Szerintem az esetek 99%-ában remekül lezárták a területeket. Ugyanígy a másik oldalon is. 2-0-ig kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, mindkét csapat lőhetett volna gólt. Ezt különben mindenféle statisztikákkal is alá lehet támasztani.

Ellentétben a Barca-Bayernnel, ahol a bajorok az egész meccs folyamán kb. háromszor mentek át a félvonalon, és a reális eredmény nagyjából a 8-0 lett volna.

TaDaM87 2009.04.16. 17:53:35

"2-0-ig kiegyenlített küzdelem folyt a pályán,"

leszámítva a gólokat.

Mazsa- 2009.04.16. 17:56:23

Lehet, szép a spanyol BL-múlt, de az utóbbi pár évben gyalázatosan szerepelnek (kiv. Barca). A Real most kb ott tart, mint a Barca anno a Gaspart - van Gaal érában (hiába az a 2 bajnoki arany), holland játékosok mennyiségében lassan már felül (alul?) is múlják azt. A spanyol bajnokság jelenleg úgy néz ki, hogy van a Barca, mögöttük próbál valahogy lépést tartani a Real, aztán valahol nagyon hátul a szinte csőd szélén álló spanyol csapatok tömkelege. Ez jelenleg a spanyol foci. Ma már elképzelhetetlen az, hogy egy idényen keresztül vezesse a bajnoki tabellát egy olyan csapat, mint pl. a Real Sociedad (Nihat, Karpin, De Pedro, Kovacevic, Westerveld), vagy BL döntős legyen egy elképesztően szép focit játszó Valencia (Ayala, Mendieta, Aimar, Kily Gonzalez, Baraja, Vicente, stb, stb, stb), vagy hogy bajnokságot nyerjen egy Deportivo (Mauro Silva, Flavio Conceicao, Victor Sanchez, Djalminha, Makaay). A többi egykor ütőképes csapat is hol tart ma? (Zaragoza, Celta Vigo, A. Bilbao, Betis, D. Alaves, A. Madrid, stb, stb) A spanyol foci ma abból áll, hogy a Barca vagy esetleg a Real mennyire veri agyon a többi csapatot. Jövőre számíthatunk egy kis izgalomra, ugyanis Florentino papa valószínüleg visszatér, és lehet majd újra blancozni, galacticozni, H. Feri és Iván pedig ismét élvezkedhet az asztal alatt...
Amúgy ugyanez várható pár éven belül a többi topligában is (igen, még az angolban is). A mai spanyol helyzet ugyanis abból fakad, hogy a Real és a Barca annyira elhúzott anyagi és szervezettség szinten a többi csapattól, hogy azok képtelenek lépést tartani.

mickeyknox 2009.04.16. 18:00:39

én tulajdonképpen örülök egy kicsit, hogy az arsenal ment tovább. nekik reális esélyük van arra, hogy kiüssék a p.csába a mu-t, akármennyire is esélytelennek állítja be őket az az idióta sportgéza (annyi hülyeség egy 7 alatt nincs az nso-n, mint ott. pedig az már...). pláne hogy fabregas és adebayor újra játszik + arsavin.
remélem, ismétlődik a 2006-os döntő :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.16. 18:05:13

@Mazsa-:

Ez a "gyalázatos" szereplés (amivel részben persze egyetértek) még mindig a második legjobb Európában. Vagyis tényleg egy Aranykorhoz viszonyítunk.

Én optimista alkat vagyok, és látok kibontakozási lehetőségeket a spanyol klubfociban. A Sevilla például egyre masszívabb (igaz, ezzel párhuzamosan elvesztette azt, amiért megszerettük, de akkor is), a Valencia talán megmenekülhet a csődtől, és föltámadhat jövőre néhány most gyengélkedő klub is.

Potenciál, hagyomány, múlt, saját nevelés, bázis, közönség - na az van. Innentől már csak tőke kell, hogy valaki mindezt észrevegye.

A spanyol klubfoci szerintem egyszerűen győzelemre van ítélve.

Lencse. 2009.04.16. 18:06:05

@TaDaM87: Még az, hogy klasszikus, de mennyire illik ide. :)

@mickeyknox: Arshavint is a Gézán olvastad, vagy honnan veszed, hogy játszani fog? :D

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.16. 18:09:42

@Lencse.:

Hát kb. semennyire. :-)

Ha nem tűnt volna föl: senki sem vitatta, hogy az Arsenal megérdemelten jutott tovább.

Woland 2009.04.16. 18:20:32

Konyorgom hagyjuk el az 'angol-angol elodonto' meg 'szinangol donto' kifejezeseket. A harom csapat kezdojebol osszesen nem lehet osszeallitani egyetlen nyomorult szinangol csapatot sem. : ) majhogynem teljesen ugyanez a helyzet akkor is ha harom SerieA vagy harom La Liga csapat kerul a legjobb negybe. Utobbiaknal legalabb elvetve talal az ember hazai edzot, szoval esetleg lehet beszelni spanyol v. olasz taktikarol.

Az Arsenalban evek ota nincs semmi angol vonas. Es kurvara buszke is erre a legtobb nem angol szurkolojuk. Amig valodi angol csapat (es a valodi Arse) voltak - ugye Wenger erkezteig - addig buntetes volt nezni oket. Ezt nagyon szivesen el is felejtik a 'fan'-ek, a hagyomanyok ki lettek baszva az ablakon. ha muszaj nemzetiseget adni a mai csapatnak akkor egyertelmuen 'franciak' (volt koloniakat is ideertve).
A Liverpool is ketszer annyira spanyol mint angol. edzo+5 kezdo. szoval megegyszer kerem szepen (alighanem teljesen hiaba : ) hogy ne beszeljunk angol-angol meccsekrol, es totalis angol dominanciarol. a PL-rol beszeljunk. a PL uralja az utobbi evek europai klubfocijat, de az angolok kabe annyira mondhatjak magukenak mint a spanyolok, franciak, portugalok, skotok, nyugat-afrikaiak stb.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.16. 18:23:57

@Woland:

Leírtad, hogy miért nem bírom nézni az Arsenalt. Egyszerűen elvesztette a szubsztanciáját.

Furcsa módon ellentétben a Liverpoollal, amelynek lényege (vagyis amit én annak tartok) spanyol edzővel és spanyol játékosokkal is megmaradt.

Ezzel együtt az elődöntőben kénytelen leszek (életemben első ízben) mégis az Arsenal továbbjutásáért drukkolni. Undorító lesz.

Lencse. 2009.04.16. 18:24:00

@Woland: Fáj az neked, ha én angol fölénynek hívom azt, ha londoni, manchesteri és liverpooli csapatok uralják a nemzetközi focit? Igen, közben végig tisztában vagyok vele, hogy Arséne Wenger francia, és hogy Fabio Aurelio spanyol, ezt nem fogom mindig kiírni.

Fejlődő Szervezet 2009.04.16. 18:33:05

"Van der Sar most sem tett egy darab felesleges lépést sem"

Kivéve azt a kétezret, amit a 15. perctől láthattunk Tőle, szisztematikus időhúzás név alatt. Nem volt elegáns.

mickeyknox 2009.04.16. 18:33:23

@Lencse.: hopp, ez nem az én napom :DDD

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.04.16. 18:40:54

@Fejlődő Szervezet:
ergo, nem voltak felesleges lépések :)

Mazsa- 2009.04.16. 18:41:44

@Woland: Így van, még a Liverpool is, ami még pár éve szinte csak tipikus ronda brit kocsmatöltelékekből állt, ma már több a néger, mint a fehér, és nyugodtan benevezhetne egy Salsa versenyre.
De e téren érdemes megemlíteni a Barcát, mint pozitív véglet. A Bayern alázás alkalmával 8 saját nevelés volt a pályán, abból kb 5-6 spanyol, ráadásul katalán. Még az edzőben is katalán vér csordogál. Dicséretes.

TaDaM87 2009.04.16. 18:46:16

a Mazsa és Csöncsön felfogású kommentelők megérdemelnék, hogy buggyosgatyás, mezítlábas, nagybajszú parasztgyerekek játsszanak a magyar klubcsapatokban, ezzel az 1%esélyt is elvéve a bármilyen európai tornára való kijutástól...

szferi 2009.04.16. 18:49:13

Most rúgta a kijev a második gólt, ilyen szinten ekkora potyát még nem láttam.

Fejlődő Szervezet 2009.04.16. 18:49:38

@pote:
Hát valóban, így is lehet mondani. Ok, jót mosolyogtam, már megérte.

Jo_Jo 2009.04.16. 19:12:36

Hihetetlen mire ki nem lehet hegyezni a spanyol-angol párharcot...
Jövő héten miről fogtok vitatkozni, hogy a spanyol vagy az angol csajoknak nagyobb a csöcse, vagy hogy londoni 4-es számú idősek otthonának öregfiúk csapata mennyit hányszor rúgott kapura az első és az utolsó negyed órában a barcelonai 23-as számú idősek otthona öregfiúk csapata ellen?

kroos 2009.04.16. 19:15:15

@Csöncsön: azt tudod hogy a nagy korszakos barca 93.ban miért nem tudta megvédeni a cimét?

habitang · www.nst.blog.hu 2009.04.16. 19:31:02

@Csöncsön:

Nem egészen, Czibor 3-1-nél rúgta a második Barca-gólt, szóval csak 1-0-ra vezetett a blaugrana.

Fejlődő Szervezet 2009.04.16. 19:31:04

@kroos:
Másnak is elmondod? Mert engem érdekelne.

Messi88 2009.04.16. 20:13:59

@TaDaM87: lehet, hogy hosszútávon többre mennénk vele, mint azokkal az úriemberekkel, akiket Afrikában a fáról rángattak le és labdát se nagyon láttak még életükben...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.16. 20:21:13

@TaDaM87:

Lehet, hogy csak én nem értem az összefüggést? A kedvemért mindenesetre kifejthetnéd.

@kroos:

Nem.

@habitang:

Köszi az infót. Én csak legenda-szinten hallottam, hogy lekopírozták a berni vébédöntőt. Ezek szerint nem teljesen. Ami tény: a Barcelona eddigi öt BEK/BL döntője közül mindegyik legendás volt valamiért.

Lencse. 2009.04.16. 20:21:15

@Messi88: Üdvözlet a fórumon, Szikla úr!

daneeka 2009.04.16. 20:58:38

Lehet, hogy most a Pool szurkolók (és Csöncsön) utálni fognak, de szerintem mind3 angol csapatnak nehezebb dolga volt az előző fordulóban, mint ebben.

Ferguson 2009.04.16. 20:58:58

@Csöncsön: "Ezzel együtt az elődöntőben kénytelen leszek (életemben első ízben) mégis az Arsenal továbbjutásáért drukkolni. Undorító lesz." - Miért lennél kénytelen? Vki kényszerít rá? Jah, h a ManUtd utálatod kényszerít rá? :D Így már értem :) Ha nem akarsz szurkolni az arsenal-nak, akkor ne szurkolj. Nem kell minden meccsen vkinek szurkolni, lehet pártatlanul is nézni. Amúgy me tudod mi az undorító? Olyannak szurkolni, akit deklaráltan utálsz csak azért, mert az ellenfelét még jobban utálod...

Eki 2009.04.16. 20:59:01

Manchester-Barca döntőt!!! Az lenne az igazán jóság.

daneeka 2009.04.16. 20:59:21

@daneeka: mind3 angol csapat alatt mind3 elődöntős angol csapatra gondoltam, sorry

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.16. 21:24:17

Húú mekkora meccs ez az Udinese-Bremen. Nem egész egy félidő után 3-1 az Udinesének, azaz meccsnull!

Titi120 2009.04.16. 21:32:50

@popp:
A City-t meg Rizzoli tartja játékban pillanatnyilag ...

SamS 2009.04.16. 21:33:21

Csöncsön utálkozhat, gusztustalannak nevezhet bárkit, de néhanapján megemlíti, hogy a Barcában milyen szerény, alázatos, ellenfelet tisztelő, mintaszerű személyiségek játszanak. Az írásaid egyáltalán nem ezt tükrözik, sőt. Sokkal többször fikázod a Manchester Unitedet, mint az összes United szurkoló együtt a Barcát.

rowi 2009.04.16. 21:52:30

vazze mi folyik az uefa kupában. az ukrán döntős már majdnme tuti (bár ezen a héten a franc se tudja), de az udine-bréma az mi?

rowi 2009.04.16. 21:53:35

és már a Citynek is 2-1

undertow 2009.04.16. 22:30:33

@Mazsa-: "Így van, még a Liverpool is, ami még pár éve szinte csak tipikus ronda brit kocsmatöltelékekből állt"

úgy érted írekből? ;)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.16. 22:30:51

@Ferguson: @SamS:

Istenem, hogy a MU-szurkolókat ennyire karmikusan taszítsa a humorérzék... Komolyan, egy Bayern-szurkoló hozzátok képest a megtestesült önirónia.

@daneeka:

Nem utállak, de nem értek egyet. A Porto rendesen a MU torkára tette a kést, az Arse-Rreal pedig sokkal kiegyenlítettebb párharc volt, mint amit a látszat mutat.

Hadd idézzem Milan-szimpatizáns apukámat: ez a Villarreal sokkal jobban helytáll az Arsenal ellen, és sokkal jobban megszorongatja, mint tavaly a Milan.

@rowi:

Mindig mondom, hogy az UEFA-kupa (újabban) sokkal jobb, mint a BL.

Ferguson 2009.04.16. 22:56:22

@Csöncsön: Ez neked humorérzék...? LooooL :D

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.16. 23:01:49

@Ferguson:

Szóval szerinted ezt a bekezdést itt

"Ezzel együtt az elődöntőben kénytelen leszek (életemben első ízben) mégis az Arsenal továbbjutásáért drukkolni. Undorító lesz."

első szavától az utolsóig szó szerint értettem.

Szóval szerinted tényleg epeömlést kapok, ha meg kell néznem egy focimeccset. Mert nyilván pisztolyt szögeznek rám, ha nem nézem meg.

Nem sokkal valószínűbb, hogy ezt csak a tisztelt és szeretett PL-fanok cukkolása végett írom, és nem szó szerint értem?

Hm?

Ferguson 2009.04.16. 23:08:53

@Csöncsön: minek írod le, ha nem így gondolod? Persze, h szó szerint értetted, különben nem írtad volna le...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.16. 23:09:05

De hogy ne offoljunk (annyira): német-német és ukrán-ukrán elődöntők lesznek.

Egyre inkább igazolódik, hogy a Dinamo Kijev-Valencia volt az előrehozott döntő...

mediumnasty 2009.04.16. 23:10:31

@Csöncsön: A 49-esekben se láttál szubsztanciát? Vagy őket is csak azért lehet tisztelni, mert volt köztük négy angol játékos, aki játszott is néha? Amikor a Barca tele volt hollanddal, átszurkoltál az Espanyolnak?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.16. 23:14:25

@Ferguson:

Ugyan már. Szerinted ha valaki azt írja nekem, hogy "kapd be a faszom", akkor valójában szexuális aktust kezdeményez nálam?...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.16. 23:15:31

@mediumnasty:

Amikor a Barca tele volt hollandokkal, nem is kedveltem őket (annyira).

mediumnasty 2009.04.16. 23:18:45

@Csöncsön: Hát én nem tudom, nekem lényegesebb a csapatom és az élvezetes foci, mint a játékosok nemzetisége, de akkor legalább következetes vagy. Grat.

Lencse. 2009.04.16. 23:20:51

@Csöncsön: Jajj, eddig azt hitted, nem? O_O

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.04.16. 23:24:06

sztem tök vicces előjönni, hogy nincs angolok az angol csapatokban. szét lehet nézni a világban. veszek egy példát...hmmm...legyen legyen legyen a barca... 100 gólt vagy mennyit lőtt már eto'o, messi, henry trió... ki ne találjuk h spanyolok, mert lemegyek hídba... nekem azzal se jöjjön senki, h puyol adja a gólpasszokat, s ezért spanyol gólok ezek...

vagy mert most az edző épp spanyol, mert ugye annak a csapatnak sokkal jobb drukkolni, akik 2 évente váltják az edzőjüket, attól függetlenül, h épp megnyerték a hazai bajnokságot, vagy egy bl trófea után nem ment annyira a szekér. bravó. következetes klubvezetés, mintaklubcsapat... tralalala

vagy ugye az is sokkal jobb, ha a játékosokat oda-vissza veszik-eladják, mint egy lópiacon, majd rögtön megteszik csékának, ha visszatér, mert ugye eligazolt nagy kupákat nyerni akarva... persze ugye lehet magyarázni, hogy a másik szurkoló meg büszke arra, hogy nem angolok játszanak a csapatban, de akkor a serpenyő másik oldalába tegyük bele, hogy a szurkoló nagyonagyonagyon büszke, h mennyit adakozik a csapata, s addig nem érdekli mennyi pénzt szór el játékosokra, edzőkre... Komolyan, ez is szerethető dolog egy klubcsapatban, és tisztelendő, él példamutató...

@Csöncsön: ragozhatod miért utálod az angol focit, mennyire szimpatikus a rreal, mennyire jobban helyt állt a tengeralattjáró, mint a milan pl, de az eredmények pl azt mutatják, h a milan a második meccs 80. percéig nem állt kiesésre, miközben pireséknek halovány esélyük sem volt a továbbjutásra.

amúgy ribery ugye német tonival együtt, ibrakadabra olasz, a katalán 3ast már felsoroltam, pato szintén olasz kakaval, vucsinics is olaszorszagban szulethetett a neve alapján, meg mernék esküdni, hogy huntelar született spanyol...


sztem mindenki el tudja dönteni, hogy melyik bajnokságot szereti, melyik klubcsapatot szereti, s h miért. a szeretetnek, klubimádatnak csomó oka lehet, s számtalan módon megnyílvánulhat. ezt nem ártana tisztelni a másikban.

Üdv, ymy - @Csöncsön: nézd meg hogy angol játékosunk van kölcsönben, mennyi angol játékos nevelésével foglalkozik az Arsenal, aztán lehet továbbra is angolozni.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.04.16. 23:29:16

és ugye, tegnap továbbjutott az Arsenal.
nem lettem volna a helyedben Csöncsön, ha kizúgtak volna:)

a PL-esek Veled vannak, Imi!
;)

halareaal 2009.04.16. 23:31:37

egyébként azokkal a MU drukkerekkel értek egyet, akik szerint a MU játékénak fő mozgatórugója az első meccs volt, ahol elég szépen lefocizták őket azért. amellett, h egyértelműen a MU az erősebb csapat, szimplán nagyképűség azt mondani, h nem akartak 3-4 gólt rúgni a Portonak, illetve a támadójátékot hiányolni a gyengébb csapat ellen. ennek a MUnak ebben a formában a Dragao stadionban egy igazi nyiltsisakos támadó fociban túl sok esélye nem lett volna a Porto ellen, de legalábbis biztos nem annyi, mint igy. Saf 1xüen azért ezt játszatta a csapatával, mert igy nagyobb esélyük volt a továbbjutásra. max azt lehet mondani, h a 2 félidőben, miután megsérült Lucho, iletve bebizonyosodott, h a Porto szar formában van (nyilván nem az old traffordi játékuk az alap, de a tegnapinál azért sokkal többet tudnak főleg hazai pályán) azután lehetett volna bebiztositani a továbbjutást.

Ferguson 2009.04.16. 23:34:53

@Csöncsön: jéééé én eddig azt hittem, h ha az ember leírja a véleményét, akkor azt komolyan és úgy is gondolja. Főleg, ha már elért bizonyos értelmi szintet... Amúgy te magad írtad, h undorító lesz az arsenal-nak szurkolni, miközben utálod őket. Ezt úgy hívják, h (többé - kevésbé) identitás zavar... Üdv

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.04.16. 23:35:27

jah, és egy angol játékos nyilatkozata az angol csapatának csak angol játékosainak szeretetéről:

www.arsenal.com/news/news-archive/pires-the-fans-did-not-forget-me

Amúgy megemlíti, h szerencsével nyert az ellenfél...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.04.16. 23:37:00

@pote: Te PL-es vagy? :)

bocs, magas labda volt:)

giacomo 2009.04.16. 23:49:40

@Csöncsön:

"Mindig mondom, hogy az UEFA-kupa (újabban) sokkal jobb, mint a BL."

Mármint idén is? LOL

halareaal 2009.04.16. 23:52:03

Wolandhoz kapcsolódva:

épp akartam irni énis, h lehet ugyan mondani, h az angol klubfoci uralja Európát, csakhát igazából már nincs is olyan, h angol klubfoci...:) külföldi játékosok, edzők, tulajok ha még nem is szállták meg teljesen az ottani focit, de a tendenciát elnézve (pl angol utánpótláscsapatok) eljön az az idő is. nembaj ottvan még a championship, bár az meg lassan magyar vadászterület:)

persze nem mintha a Madridban több spanyol lenne, mint mondjuk a Liverpoolban, dehát engem ez nem zavar, csak az "angolfanoknak" mondom:)
a nemzetközi foci uralja Európát.

halareaal 2009.04.16. 23:54:12

@Lencse.:
" Igen, közben végig tisztában vagyok vele, hogy Arséne Wenger francia, és hogy Fabio Aurelio spanyol, ezt nem fogom mindig kiírni."

ezt direkt? :D (nem spanyol)

divi · http://weareunited.freeblog.hu/ 2009.04.17. 00:01:25

@halareaal: épp most fejtette ki imi, hogy ez a "nem angol az angol foci" kissé vicces azok után, hogy mindenhol bőven vannak légiósok. Ez a globalizáció, nekem semmi bajom ezzel, szerintem törvényszerű, és remélem, sosem valósul meg a Blatter-féle 6+5... Amúgy meg, amíg a Chelseaben Lampard, Terry, J.Cole, a Unitedben Ferdinand, Rooney, Carrick, Hargreaves, a Poolban Gerrard, addig azért a PL-siker az angolok sikere is. Jó hogy említed a Realt, a Pool-Real meccsen a Realban 3 spanyol volt (a Poolban 2 angol, igen).

Lencse. 2009.04.17. 00:06:55

@halareaal: Én eddig azt hittem, spanyol. :D Büntiből a hétvégén megnézek egy Barca-meccset.

Ferguson 2009.04.17. 00:08:48

@halareaal: én meg erre azt mondom, h ez lehet, h igaz, de attól függetlenül, h az angol csapatokban rengeteg külföldi van, az angol nagycsapatok még mindig elsősorban angol erényeket csillogtatnak. Azaz nem úgy játszanak, mint a barca, ellenben a keménység, a hajtás, a sebesség, a fel nem adás, a küzdeni akarás, ah lehet lőni lövök is, ütközés stb. témáját a külföldi játékosok is magukévá teszik. A chelsea - pool kedden az angol focifilozófia miatt lett olyan, amilyen. A nagycsapatok külföldi játékosai az angol bajnokságban sajátítják el ezt, márpedig az angol bajnokság aurája megmaradt olyannak, mint 10 éve. Az újonnan jövő külföldiek gerrard-tól lesik el, h kell hajtani és küzdeni, lampard-tól lesik el a lövőtechnikát és rio-tól meg terry-től lesik el, h h kell az ilyen fernando torres féle srácokat kitenni a partvonalra az első meccsen, h tudja merre hány méter :)

Lencse. 2009.04.17. 00:10:56

@Ferguson: Aztán a tizedik meccsre a Torres féle srácok is megtanulják, hogy lehet mégis megszopatni a keményfiúkat. :) Ettől szép az angol foci.

halareaal 2009.04.17. 00:11:46

@divi:

igen, vicces. én nem kritizálok, mondom engem nem zavar, ha a Realban pl épp kevesebb spanyol van, vagy az Arsenalban nincs angol. csak azt az állitást támadom, miszerint az angolok uralják Európát. bár Gerrard, Lampard v Rooney játékát elnézve ezt sem esne nehezmere kijelentni, csakhát segitene ebben azért ha kijutottak volna az európa bajnokságra.

"azért a PL-siker az angolok sikere is." nyilván, azért az durva is lenne, ha az a 6-7 játékos sem lenne ott a top4ben, akik télleg húzóemberek.

BK 2009.04.17. 00:21:14

na, átfutva az újabb hozzászóláokat örömmel konstatálhatom, hogy történtek próbálkozások az Arsenal smirglizésére, de elég szánalmasra sikerültek. :-) elképzelem a mezei Arsenal-szurkolót, ahogy Villarealban nyomják az áfterpartit és azon siránkoznak, hogy "jó-jó, hogy Cesc odarakta Adebayor mellére, az meg bezúzta háttal... de ha Dunne indította volna Heskey-t... az annyival brittebb lenne, srácok, nem?"

BK 2009.04.17. 00:21:52

@BK: izé-köhöm. britt helyett brit. :-)

divi · http://weareunited.freeblog.hu/ 2009.04.17. 00:25:05

@halareaal: világos, az "angolok uralják Európát" kitétel csak klubfutball-szinten állja meg a helyét, a válogatott semmiképp sem uralja a kontinenst. Bár az h nem jutott ki az EB-re, egyértelműen az idióta FA hibája, akik makacsul csakazértisangolt jelöltek szöv.kap-nak... McClarennél bárki többet hozott volna ki abból a merítésből...

halareaal 2009.04.17. 00:27:14

@Ferguson:

hát ezzel azért vitatkoznék. először is télleg nem úgy játszanak, mint a Barca, dehát jelenleg csak a Barca játszik úgy, egyedi játékstilusuk van. másrészt ez 1 sztereotipia, h csak az angol csapatok küzdenek, ütköznek, hajtanak, stb. ott vannak pl a németek, ők ugyanúgy sose adják fel. ütközni sem csak az angolok ütköznek, szinte minden csapatnak vannak pl ütköző középpályásaik, kemény védőik, stb, nem kell feltétlen kimenni ehhez Angliába. a "mindig mindenhonnan lőni" dologhoz pl a mostani MU-Porto párharcot ajánlom figyelmedbe. az igaz, h a premier leagueben a leggyorsabb a játék, és ott van a legnagyobb hajtás is, de ez nem feltétlen az angoloknak köszönhető. ez márcsak abból is látszik, h az angol válogatottak pl semmivel sem játszanak gyorsabban, ütköznek többet mint a többiek. ki lehet nevezni persze ezeket angol erényeknek, csak nincs értelme, ez kb olyan mintha azt mondanánk h a MU egy jobb napjain egy latin csapat Ronaldoval, Tevezzel, Berbatovval és az ésszel játszó Rooneyval.

halareaal 2009.04.17. 00:28:40

@BK: remélem nem rám utalsz, akkor félreérthető voltam. ha lehet olyan h "2. csapat", nekem az Arsenal az.

BK 2009.04.17. 00:29:18

@halareaal: nem rád. feljebb Csöncsön, meg Woland környékén voltak próbálkozások.

BK 2009.04.17. 00:33:47

@Ferguson: de az a k*rva nagy őrült angol meccshév (ami miatt a Premiership is óriási) az csak egy jobb Scunthorp-Hartlepool meccset eredméynezett volna kedden, ha nincsen a csapatokban sok külföldi, aki technikailag, kreativitásban, meg észben felér a dologhoz. meg persze vannak ilyen szintű és képességű angolok ezekben a csapatokban, de igazából egy válogatott keretnyi ha van összesen ilyenből.

halareaal 2009.04.17. 00:55:51

@BK: @Ferguson:

egyrészt ezis igaz, meg egy Essienen v Kuytön azért látszik, hogy nem feltétlen Gerrard meg Terry tanitotta meg őket küzdeni, ez a stilusuk. vannak azért Anglián kivül is ilyen játékosok szép számmal. a másik pedig, h Xabi Alonsonak v Ballacknak sem Lampardéktól kellett megtanulniuk lőni, a játék irama az egyetlen, amiben Anglia szinte összehasonlithatatlan a többivel, ennek ellenére azért a már többé kevvésbé kész topjátékosok (pl Torres, Arshavin, Carvalho, Essien, Xabi Alonso, Adebayor, Vidic, stb stb) gyakorlatilag azonnal át tudnak állni erre az iramra.

papercut 2009.04.17. 01:26:06

@BK: Azta! Teljesen igaz, vagy hogy örüljenek "szó trú"!

papercut 2009.04.17. 01:29:51

Amúgy ha már csapatok és identitás, a nagycsapatok közül egyedül nálunk vannak még angol tulajok... Vagy csak addig zavar a multinacionalitás, amíg a külföldiek pénzén lehet venni játékosokat? Fordítsunk egyet a szemellenzőn srácok...

kroos 2009.04.17. 07:38:26

@Csöncsön: a vikinget még nagynehezen megverték majd a selejtezö következö körében a CSZKA Moszkva kiverte öket.Emlékszem pedig már akkor mindenki milan-barca döntöre gyurt.
Azt viszont megmondhatná valaki hogy a Stuttgart-Leeds-böl miért az angolok jutottak tovább...

Walmer 2009.04.17. 08:38:24

@kroos: Egyszerű.
Mert Gordon Strachan rúgott egy qrva nagy gólt, aztán Gary Speed még egyet. Ja, Strachan skót, Speed walesi. Most akkor mondhatom a Leedset angol csapatnak?

PS. Barcelona, 8000 néző, a kisjunosztyon néztem a konyhában, a másnapi népsportos cikket meg kivágtam és eltettem. talán meg van még valahol.

kroos 2009.04.17. 08:41:47

@Walmer: az elsö meccs meg 3-0 volt Stuttgartnak...

Walmer 2009.04.17. 08:42:08

Ja és senki ne merészeljen itt színnémet, meg színukrán elődöntőkről beszélni, mert a Sahtyarban, meg a Dinamóban nagyítóval kell keresni az ukránokat, a két német csapat meg tele van a balkáni, meg a nyugat-afrikai második vonallal.

kroos 2009.04.17. 08:43:08

@Walmer: Stracham egyébként nem is lött golt.Cantona meg Mcalister voltak azok...

Walmer 2009.04.17. 08:44:04

@kroos: A második 4-1 a Leedsnek.
és 4 légiós volt egyszerre kb 20 percig a pályán a Vfb-ben. Ami ugye szabálytalan. 3. meccs. Aztán oda-vissza vereség egy suttyó Rangers ellen. hatalmasat csalódtam akkor.

Walmer 2009.04.17. 08:44:52

@kroos: de, strachan volt. Mindjárt utánanézek

kroos 2009.04.17. 08:46:28

@Walmer: 4 légios...tényleg...kössz,
akkor lehet strachan..a 2. meccsen biztos nem lött golt.

Walmer 2009.04.17. 08:50:37

@kroos: Nem Speed, hanem Carl Shutt volt a 2.

Walmer 2009.04.17. 08:56:17

@BK: Hát öregem hidd el nekem jobb lenne. Nem tudom egy angol Arsenal szurker mit szólna hozzá, de nem is érdekel.
Én jobban szeretem, ha angol csapatban brit/ír játékosok játszanak, ill. vannak többségben. Az, hogy Olaszo-ban, a Ligában mi van, kb leszarom.
A spanyolos, brazilos fineszt úgyszintén.
Éppen ezért én támogatom a 6+5-ös szabályt.
Úgyis úgy lesz megkreálva, ha meg lesz, hogy egy skót, walesi nem lesz külföldi Angliában. Egyrészt brit útlevelük van, másrészt azért a PL lobbija elég brutális.
És így leglább rengeteg hulladék légiós kitakarodik a jó csapatokból. Nem vesznek majd meg egyszerre 5 afrikait mert olcsók.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.04.17. 09:00:36

@imici77:
itt ülök "szitis" felsőmben, szomorúan, a melóban

(de a fogason ott figyel az ASR feliratú baseball sapka :)

Messi88 2009.04.17. 09:52:21

@Walmer: Hát pedig az általad leszart latinos finessz nélkül a PL színvonala meredeken csökkenne, a nézettséggel egytemben. Lehet, hogy Angliában és még néhány elvetemültebb angolszurkesz számára élvezhető maradna, de hogy máshol nem néznék az is biztos. Pont a fineszesség adja meg azt a pluszt, ami a játék varázslatosságához kell. Egyébként én is támogatnám ezt a 6+5-ös szabályt, jobban kijönnének az egyes nemzetek közti különbségek, csökkenne a PL ereje a többi bajnoksághoz képest. Ráadásul eltérő futballkultúrák közti összecsapások sokkal érdekesebbek szoktak lenni.Mostanában nem sok különbséget lehet látni a BL-ben, v. az UEFA-ban 1-1 csapat közt sajnos.

mickeyknox 2009.04.17. 10:12:35

szerintem a régi jó 3 idegenlégiós rendszer kéne vissza. de ezen már túlvagyunk ezen a blogon vagy 500x, asszem :)

nils_h 2009.04.17. 10:18:30

@imici77: Teljesen egyetértek! A végén oda jutunk, hogy angol szurkolók csak angol csapatnak szurkolhatnak, magyarok meg csak magyarnak. Brrrrr... Még belegondolni is rossz.
A klubfocinak a lényege szerintem az adok-veszek, megtalálni a megfelelő láncszemet a gépezetbe. Akár ifi korban, akár beérett játékosként (utóbbinak gyönyörű példája, amikor Larsson beszállt 3 hónapra focizni a MU-ba. imádtam!) A nemzetek, meg az eltérő futballkultúrák összecsapására pedig kitalálták a válogatott mérkőzéseket. És ez így szép.

Ferguson 2009.04.17. 10:19:21

@Messi88: ez mind igaz, amit mondasz. De akkor megfordítom a logikád. A spanyol, olasz, francia stb. bajnokságot azért nem nézik annyian, azért nem annyira szórakoztató, azért nem olyan színvonalú és összességében azért nem olyan tőkeerős, mint a PL, mert csak fineszesség van benne v inkább túl sok benne a finesz :) Egyébként az angol foci mindig is népszerű, nézett és szórakoztató volt...

mickeyknox 2009.04.17. 10:22:53

@Ferguson: ...angoloknak :)
nem bírtam ki

Walmer 2009.04.17. 10:26:29

@Messi88: Akkor mégegyszer, mert hát ugye az ismétlés a tudás anyja...
1.) Leszarom mennyien nézik a PL-t
2.) Leszarom mennyivel csökkenne a színvonal Dossenák, Lucas Keivák, Robinhok, Nanik, Tourék nélkül (gyanítom nem annyival amennyivel te hiszed)
3.) leszarom azt is hogy más (pl te) nézné-e

Messi88 2009.04.17. 10:32:37

@Ferguson: Nem mindig volt nézettebb.De az angolok rájöttek, hogy ha megfékezik a huliganizmust, modernizálják a belső szerkezetet, akkor piacképessé tehetik a bajnokságukat. Ez bejött, láncreakciót indított el, pl. a kluboknak lett pénzük infrastrukzúrafejlesztésre, ez még több nézőt vonzott, stb. A spanyoloknál pl. komoly problémák vannak. A kiscsapatok nem jutnak elég bevételhez (ehhez válsá is hozzájárul), csak a 2 nagy.Így nehéz jó csapatot építeni.

nils_h 2009.04.17. 10:33:17

@Walmer: Ha leszarod mások véleményét, akkor mi a redves faszért olvasol kommenteket?

Ferguson 2009.04.17. 10:44:52

@Messi88: tjah, a két nagy megöli a spanyol focit :) Inkább az a baj, h míg máshol egyik - napról a másikra élnek, a PL-ben hosszú távra terveztek. Megjegyzem olyan csapatok eltűnése, mint a leeds, southampton és charlton athletic nem éppen azt jelenti, h az angol fociban is minden rendben van.

mickeyknox 2009.04.17. 10:47:12

@Walmer: egy darabig tuti csökkenne a színvonal (nyilván nem a top4 mínusz arsenalnál, de a kisebb csapatoknál), amíg nem jön be valami életképes fiatal angol generáció. ez egy darabig eltarthat, tekintve hogy a championshipben még több a légiós, mint az pl-ben.

egyébként meg nils_h-nak teljesen igaza van.

BK 2009.04.17. 11:01:24

@Walmer: azt nem értem, hogy miért akarod te ezt kierőltetni szerencsétlen angolokból. én valahogy a közvetítésekből azt szűrtem le, hogy eléggé megőrülnek a szurkolók a csapataikért, így légiósokkal teli. magas színvonal, éles meccsek. ennyi kell. a PL és csapatok tulajdonoainak lobbija pedig reméljük, hogy tényleg annyira erős, hogy Platiniék be se tudják vezetni a szabályt. az, hogy több a jelenlegi színvonalra termett brit játékos legyen, az pedig már nagyrészt nem a klubok, hanem valószínűleg oktatáspolitika ésatöbbi kérdése. de eleve nem vagyok benne biztos, hogy ennél több PL-képes brit játékost, mint amennyi most van a 20 csapatban, el lehetne várni egy (izé, jó több) országtól.

kroos 2009.04.17. 11:07:55

@BK: ,,megőrülnek a szurkolók a csapataikért, így légiósokkal teli"

pontosan. amikor megvették a City-t azt hittem kitör a forradalom, ehelyett a szurkolók egyböl énekelték hogy
,,We are the Abu dzabi BLUE"...

nils_h 2009.04.17. 11:09:39

@kroos: Ide hallom, ahogy pote dörgő baritonja kimagaslik a kórusból :)

mann 2009.04.17. 11:23:15

@nils_h: és közben valaki folytogatja az ASR-es sapkájában :DD
Érdekes a szurkoló. Megjöttek az arabok a Citybe, következő meccsen már arab fejfedőben nyomták néhányan a lelátón. A Chelsea fanokat meg azzal cukkolták, hogy a City megveheti őket kilóra.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.04.17. 11:24:17

@nils_h:
meg is keresett a Take That menedzser, hogy ugorjak be Robbie helyett,
de én inkább Oasis-es üresedésre vártam.

@kroos:
én is arra vártam, de ez sem volt annyira megelepő,
annak fényében, h mostanság nem sok siker volt a város azon oldalán, és azért sokan reménykednek most, hogy hátha, akkor egy zsák pénzzel felzárkózunk a nagytesó mögé.
(mondjuk az első év már el is úszott, és sztem megint nulláról kell majd kezdeni)
én még egy szegényebb City-t szerettem meg, most meg már nehéz elszakadni.

kroos 2009.04.17. 11:32:08

@pote: Én a chelsea-vel voltam igy...mikor még Gullitok,Viallik ott vezettek le.
Take That-et szerettem.És nem vagyok buzi.
De azért az East 17 se vetettem meg.

nils_h 2009.04.17. 11:33:35

@pote: Gary Barlow, Howard Donald, Jason Orange, Mark Owen, Pöte
mindent visz!

nils_h 2009.04.17. 11:36:38

@kroos: Úúúú, pont a hétvégén kukáztuk ki a párom másfél köbméteres East17 plakát/cikkgyűjteményét (Bravo, Popcorn, IM, stb). felejthetetlen élmény volt :)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.04.17. 11:42:12

@kroos:
a Stay Another Day óriási kedvenc, majdminden nosztalgia egyetemi bulink alkalmából az nyitja a hajnali hármas szettet.

@nils_h:
hát igen, a hangom után a tánc a másik erősségem
(nameg a tippelés :))

Walmer 2009.04.17. 11:42:22

@nils_h: értelmezz szöveget barátom.
azt szarom le, hogy másnak tetszene -e a PL, ha ez meg az lenne. A véleményét nem szartam le, azért is válazoltam rá.

nils_h 2009.04.17. 11:47:46

@pote: pedig a Relight My Fire volt a csúcs!

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.04.17. 11:48:41

@nils_h: @Walmer:

Srácok (vagy csajok, max Wenger tudhatja)!
ezt ne, ok?

szépen béküljetek ki, simogassátok meg egymás buksiját, és az itt megszokott keretek között/színvonalon tapossatok bele a másik lelkivilágába.

köszi

Walmer 2009.04.17. 11:49:00

Egyébként hál' isten van olyan angol (legalább egy, akinek hasonló a vélerménye, mint nekem).
rugdesfuss.blog.hu/2008/12/21/the_meaning_of_life


Egyébként magasról leszarom, hogy a citeh szurkolók örültek-e az arab befektetőknek vagy sem. nekem amúgy sem a befektetőkkel van bajom, hanem a sok légiós JÁTÉKOSSAL.

Én, vagyis ÉN, vagyis nekem tök jó lenne az, ha ismét brit játékos többségű lenne az angol bajnokság. Mert én inkább megnézek egy Darlington - Exetert, mint egy Pool-Arsenalt.
Lehet ezért anyázni, de akkor is így van.
Remélem felfogták most már néhányan.
Ha nem, azt is leszarom;-)

kroos 2009.04.17. 11:53:58

@pote: @nils_h:
Nálam ez az etalon
www.youtube.com/watch?v=VbiEOYv2Dyo

és ebben tényleg benne van pote
aki felismeri és harmadiknak beküldi az nyerhet egy barcelonai hétvégét Wakmerral.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.04.17. 11:55:34

@kroos:
ha ezt donnelly látná :)))

nils_h 2009.04.17. 11:57:22

@kroos: pote-t kell beküldeni? Harmadiknak? Hát ez keményebb, mint Dzsozit legyőzni a tippversenyben!

halareaal 2009.04.17. 11:57:52

@Walmer: persze, érthető. amivel vitatkoznak az emberek, az sztem inkább az ilyen "hulladék légiósok eltakarodnának" szerű beszólásaid. ezek a "hulladékok" ugyanis sokkal jobbak, mint az angol v brit focisták túlnyomó többsége. az elit légiósok nélkül meg ugye az angolok kb 1 top4 szintű csapatot tudnának kiállitani, ami nem dominálna semmit. szal kicsit álszent dolog a PL erejével, eredményeivel népszerűseégével kérkdeni, miközben elzavarnád a légiósokat.

Walmer 2009.04.17. 12:06:17

@halareaal: Jobbak? Honnan tudod? Hiszen nem is játszanak. nekem nem Cékkel, Torresekkel, Drogbákkal, Essienekkel van bajom, hanem Dossénákkal, Lucasleivákkal, Nanikkal, Rossikkal, Rierákkal és akkor még nem beszéltem a tényleg dömpingáron vett szar légiósokról. Brit klasszisok száma ezelőtt 20 évvel is hasonló volt, meg az átlag brit futballisták száma is kb ugyanennyi, ha nem kevesebb volt. Ma viszont az akkori összlétszám töredéke játszik. Miért? Az olcsó légiósok tömegei miatt. Légióst egy normális csapat akkor vesz, ha sokkal jobb, mint a hazai kínálat. legalábbis ez volna normális. Szerintem.

kroos 2009.04.17. 12:27:59

@Walmer: a válogatott meg ugyanolyan szar..

Walmer 2009.04.17. 12:43:29

@kroos: ez is mutatja, hogy a játékosok relatíve vannak olyan szinten, mint korábban, mikor halomra nyerték a BEK serlegeket;-)

kroos 2009.04.17. 12:45:16

@Walmer: és lemaradtak 2 Vb-röl..

2009.04.17. 13:04:08

Uefa-kupás poszt készül-e?

kroos 2009.04.17. 13:17:53

@Isarsturm: nem mert ott az angolok cumiznak.

nils_h 2009.04.17. 13:25:52

@kroos: :)
sajnos nem hullottak ki időben a BL-ből?

balu11 2009.04.17. 13:37:14

a mai extramacsó OFF-hoz: east17 - Thunder, nagyon kemény, és mégis szívbemarkoló :)

pöte: próbáltam olyan tippeket küldeni, hogy visszajöjjön az önbizalmad (pedig többet agyaltam rajta, mint egy tippmix-szelvény kitöltésekor - hiába, ott csak pénzről van szó...) kivéve persze a bónuszmeccset, az sajnos telitalálat lesz :)

balu11 2009.04.17. 13:40:56

szervezni kéne egy popsztárok-rocklegendák focimeccset :)

várok tippeket a kezdőcsapatra... pl. a popcsapatba robbie w. lehetne egy jó jobbszellő, micheal jackson taktikai csere, ... mondjuk középső bekket, kapust, meg vkp-t nem lenne könnyű összekukázni

SimiTomi 2009.04.17. 13:43:45

@szferi: Azért bízzunk Fergieben, szerintem, lesz még Berbatovnak sok gólja. És ahogy valaki fentebb írta, hogy három-négy védővel a nyakán megtartja a labdát elől, azt nem nagyon tudják nála jobban...

kroos 2009.04.17. 13:47:49

@balu11: ugyanmár jöttök itt az another day-al meg a thunderral mikor az it' all right meg a let it rain a house of love üt mindent....

kroos 2009.04.17. 14:16:19

walmernak akartam cimezni

Walmer 2009.04.17. 14:32:52

@kroos: Mivel a cégnél a youtube és a pornó le van tiltva (a youtube nem is hiányzik annyira;-)
Ezért elolvastam az imdb-n és mint annyiszor, ismét ellenálhatatlannak találtam;-)

danesdzsu2 2009.04.17. 15:16:37

@balu11: középhátvéd: H.P. Baxxter, kapus Slash;)

nils_h 2009.04.17. 15:34:12

@danesdzsu2: Slash tuti Puyol helyét venné át a védelemben! :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.17. 16:18:46

@imici77:

Én tiszteletben tartom, hogy TE az Arsenalnak szurkolsz. Csak annyit írtam, hogy ÉN nem szurkolok nekik. Pedig bámulatra méltóan olajozott a játékuk.

Lehet, hogy akkor se szurkolnék nekik, ha minden játékosuk brit volna, nem tudom, fogalmam sincs.

Talán hegyiivánosnak tűnik, de szerintem igenis jó, ha egy-egy klubnak megvan a maga karaktere. A Real Madrid az extraklasszisok csapata, a Bayern az a csapat, amely az utolsó vércseppjéig küzd, a Barca a technikás labdatartás és gurigázgatás nagymestere, a Liverpool a "sohanemadjukfel" reprezentánsa, a Milan a magasfokú védekezés és klasszikus csapategység királya, és így tovább.

Egyszerűen értelmét veszti a klubfoci, ha a klubok egymástól csak anyagi lehetőségeikben különböznek. Akkor mi a tét? Hogy a gazdagabb klub megveri-e a szegényebbet? És a játékfilozófia? A klubra jellemző játékelemek? A klubra jellemző játékosok?

Én most azért szeretem nagyon a Barcelonát, mert náluk látszik legjobban, hogy ők egy futballklub, nem pusztán egy részvénytársaság. Már az utánpótlás-nevelésben is a Barca-filozófiát plántálják a gyerekekbe. Szerintem az lenne jó, ha minden nagy klub hasonlóan működne. Persze ez csak az én véleményem.

kroos 2009.04.17. 16:25:55

@Csöncsön: értem amit mondassz és osztom is.Ezért nem értem a madidistákat.Mert miért szurkol nekik valaki?Mert ott vannak a legjobbak stb...
most meg ezt a fiatalitás maszlagot 2 perc alatt bevette mindenki holott ennyi erövel szurkalhatnának ök is az arsenalnak.
Egy filozofia alapján lesz valaki drukker de ha az elveszlik akkor mi van?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.17. 16:35:19

@kroos: "Egy filozofia alapján lesz valaki drukker de ha az elveszlik akkor mi van?"


Ha elveszik, akkor egy ideig még megszokásból, hűségből szurkol nekik az ember, ahogy Pöte a Citynek.

Aztán egyre kellemetlenebbül kezdi érezni magát, és vérmérséklete szerint reklamálja vagy követeli vissza az IGAZI csapatát.

Szerintem most a Real Madrid ugyanúgy tévúton jár, ahogy az Arsenal. Nézz meg egy Real-meccset! Ez volna az ellenállhatatlan fehér balett? Vagy egy Arsenal-meccset! Erről írt Hornby, ez volna a fociláz? Ennek lenne érdemes nemhogy könyvet, de egy sort is szentelni?...

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.04.17. 16:47:49

@kroos: Tudok olyan madridistáról, aki két bajnoki címet is odaadna egy Kakáért és nem lelkesedett a Gago-féle zsákutcától. Persze amikor megemlíti, hogy 30 bajnoki cím után már nem az a fontos, hanem két-három aranylabdás, akkor mindenki jön, hogy ez nem igazságos, meg, hogy ők se tehessék már meg, csak azért, mert ők a Real Madrid. Pedig pont azért tehetik meg. Ez az identitás.
Ez alakult ki különböző okokból. Franco meg a gonosz legalább annyira közrejátszott benne, mint például Gento és Puskás, de valahol a kivételezett szerep máig rajta maradt a klubon.

balu11 2009.04.17. 16:59:11

@Csöncsön: a fociláz csapatoktól független - Hornbynak pl. az Arseanalban öltött testet (nem elítélhető módon :)), és teljesen biztos vagyok benne, hogy most is nekik szurkol

most olvasom a Vájtfülűek brancsa című könyvét, és éppen arról áradozik benne, hogy ez a Reyes nevű csávó mekkora gólt akasztott az első meccsén!!! (egyébként emlékszem az esetre, én is odáig voltam :)) pedig akkoriban már nagyítóval kellett keresni az angolokat...

és igenis megér néhány sort az Arseanl játéka! fura is, hogy pont a játékukról beszélsz lenézően... arra általában a semlegesek (sőt ellen-érzelműek) is elismerik, hogy Európa-szerte keresve is nehezen találni szebbet... ha a túl-fiatalításról, vagy a trófeátlanságról beszélnél, annak még lenne valami értelme...

balu11 2009.04.17. 17:01:31

(én azért kezdtem el szurkolni az Arsenalnak mert a valaha volt kedvenc játékosom (Bergkamp) oda igazolt - ennyire prózai a dolog. és még mindig nekik drukkolok. az csak szerencsés véletlen, hogy a játékstílusuk (holland mintájú, totális-szerű támadófoci) is közelebb áll hozzám, mint bármely más stílus)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.17. 17:07:04

@balu11:

Hát a játék "szépségében" egy Arsenal soha ne akarjon versenyezni mondjuk a Barcelonával. Ez olyan, mintha egy elefánt kecsességben akarna legyőzni egy flamingót.

Én nem nézek le semmiféle játékot. Ugyanúgy tudok szurkolni egy izlandi csapatnak, mint egy brazilnak. Szerintem a "szépség" a fociban nehezen értelmezhető fogalom. (Ha létezik is, semmiképpen sem az Arsenal mostani játéka jutna eszembe róla.)

Nem szépségről kell beszélni, hanem stílusról. A Barca játéka azért szép, mert van stílusa.

Ugyanígy: amikor egy olasz válogatott beáll védekezni, az is szép, mert ez az ő stílusuk.

Szerintem az Arsenal elvesztette a stílusát. Egy stílustalan csapat lett. Ugyanúgy, ahogy a mostani Real Madrid is.

seamus gonzalez 2009.04.17. 17:08:30

@balu11:
Ezt mikor írta? És mi az eredeti címe?

Üdv/ Slan

bakító 2009.04.17. 18:12:47

@Csöncsön: Te Csöncsön! Én többnyire csak olvasni szoktam, de most nem tudom megállni, hogy ne reagáljak.

Te irtózatosan arrogáns vagy, miközben pont ezt veted a MU szurkeszek szemére. Hogy az Arsenalnak nincs stílusa, az egyszerűen nevetséges. Gyakorlatilag 12 éve ez a stílusuk.
Borzasztóan felfuvalkodottan osztod az észt a pure futballról, ami csak azt bizonyítja, hogy neked nagyon kevés fogalmad van erről a játékról. Éppen azért ez a legnépszerűbb játék a világon, mert olyan sokféleképpen lehet ezt szépen játszani.

Prekoncepciók alapján ítélkezel, és láthatóan meg vagy zavarodva, ha valami nem illik bele ebbe a "koherens" kis világodba. Már meg ne haragudj, de ez olyan 14-16 éves szint. Ha pont ennyi vagy, akkor ne vedd sértésnek, akkor arra kérlek hogy kevesebb vehemenciával oszd az észt. Ha ennél öregebb vagy, akkor pedig több megfontoltságot, és nyitottságot vegyél fel magadra.

kavics30 2009.04.17. 18:24:23

@balu11: téged szerintem imici77 így látatlanban is a testvérévé fogadott bergi miatt :)

halareaal 2009.04.17. 18:43:40

Csöncsön, annyi baromságot hordasz itt össze, h leesem a székről. bár azért kroos is hozzátette a magáét. kroos, ha te komolyan gondolnád amiket itt időről időre hangoztatsz, nem értem, a tavalyi nagybevásárlás után, amikor kicserélték az egész Bayernt szinte, mert bebizonyosodott, h abban a formájukban szarok, hogy lehet h még mindig nekik szurkolsz. lol.

halareaal 2009.04.17. 18:52:33

@kroos:

"most meg ezt a fiatalitás maszlagot 2 perc alatt bevette mindenki holott ennyi erövel szurkalhatnának ök is az arsenalnak."

nem volt mit bevenni. tény. olyan fiatal a csapat, mint az Arsenal. nemtom mért fáj ez neked. azért megnézem mi lesz jövőre, ha esetleg a Bayern egy full új kerettel megy neki a szezonnak.

kroos 2009.04.17. 18:54:54

@halareaal: egyedül ribery nem illik a képbe,klose sima ügy,toni egy 30 éves tulsztárolt majom,altintop a csiszolatlan gyémánt stb.nem villa-t torrest ronaldinhot vettünk.
Te miért szurkolsz a csapatodnak?
Mert a szép játék apostolai?
Mert a legjobbakat akarják maguknál tudni?
Mert a legeredményesebb klub?
Ok.De nézd meg most mi van.
Inkább érvekkel reagálj ne ilyen hülye-egyébként töled szokatlan-módon.

kroos 2009.04.17. 18:56:04

@halareaal: baszki ez a leggyerekesebb dolog ha csapatodat ért kritikára elkezdessz itt bayernezni.
még ha igazad is van attol jobb a madrid?????????

kroos 2009.04.17. 18:58:54

@halareaal: egyébként rohadtul nem az számit hogy hány uj játékost vesz a klub hanem az hogy kiket.
Ahogy pancho irta ,,Tudok olyan madridistáról, aki két bajnoki címet is odaadna egy Kakáért".

szoval ha a keretünk ki is cserélödik akkor hitzlsperger, salihovic, adler stb jön nem kaka.

daneeka 2009.04.17. 19:13:52

@Walmer: Hasmenésed van? :D:D:D

daneeka 2009.04.17. 19:20:19

Amúgy az engem sokkal-sokkal jobban zavar, hogy pl a Fradi tele van angol játékosokkal, mint az, hogy az angol csapatokban sok a szar légiós. Ha angol lennék, akkor talán az utóbbi dolog jobban zavarna. Amíg nyer a csapat, addig persze tökmindegy. :)

undertow 2009.04.17. 19:46:36

térjünk a lényegre lassan. ugye lesz FA Cup poszt? :)

undertow 2009.04.17. 19:57:51

egyébként ha már miért szurkolsz a csapatodnak téma van, akkor pontosan meg tudom mutatni, hogy a gullit-féle csapat és a 'sexy football' melyik meccse döntötte el nálam végül örökre a kérdést :)
www.youtube.com/watch?v=--LYQ-Tdc3w
hatalmas. sparky becserélése rendesen megfordította a meccset. ha drogba is úgy küzdene minden meccsen ahogy ő tette, akkor nálam simán A legjobb csatár lenne...

SamS 2009.04.17. 20:06:11

@Csöncsön: "Hát a játék "szépségében" egy Arsenal soha ne akarjon versenyezni mondjuk a Barcelonával. Ez olyan, mintha egy elefánt kecsességben akarna legyőzni egy flamingót."

jah hogy te vagy az. Tipikus, magadfajta arrogáns, nagyképű szöveg. Talán ezt is viccből írtad?

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.04.17. 20:12:37

Csöncsön against the world
(kivéve a Barcelonát)

BruceWayne 2009.04.17. 21:11:11

Az Arseanal a világ legszebb fociját játszó csapata a 16-oson kívül. A Barca meg látványos és eredményes is egyben, megvan bennük az a hatékonyság ami az arsenalból hiányzik, bár ebben közrejátszik az is hogy van kb egy igazi csatárjuk :-)

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.04.17. 21:14:11

Csöncsön, az Arsenal látványos focijának demonstrációjához ajánlom a Villarreal elleni meccs első gólját ;) Bár az is biztos mák volt, szegény Villarrealnak semmi nem jött össze, és még a bíró is elcsalta a meccset.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.04.17. 21:44:15

Én általában csedben nevetek a sok indulaton, ami kijön itt, de az a helyzet, kedves @Csöncsön: hogy az Arsenal alázása nagyon átlátszó: ott kötsz beléjük, ahol nem igazán van miért. Ez nálam szimpla személyeskedés, amivel nem is lenne baj, ha nem a tudományos észosztás köntösében tennéd, mert így gáz.

De mondok mást. Ha olvastad a Focilázt, abból kiderül, hogy igenis elvárták még a boring arsenal idején is, hogy legyen (legalább) egy ember a pályán aki tényleg tud is játszani. A könyv fő üzenete ugyan az, hogy az igazi drukker nem a szépséget keresi, jó-idők, rossz idők, ő kitart, de azért az is kitűnik belőle, hogy az Arsenal pont a 80-90-es évek fordulóján elmozdult a szépség, a technikásabb, támadóbb játék felé - és lettek ismét bajnokok, kétszer is. A fociláz első kiadása 92-es, Wenger akkor még bőven a Monacot irányította, és csak 1996-ban érkezett a Highburybe - bár ezt nem tudom bizonyítani még elméleti szinten sem, de szerintem logikus lépésként a korábbi elmozdulás folytatására.

Wenger a 13 szezonját irányítja az Arsenalnál, úgy, hogy már rögtön a legelsőben teljesen megújította és a saját képre formálta a csapatot. Jelenleg, és még remélem sokáig, ő az Arsenal. Az ő, "szemre simulékony", szép focija az Arsenal. Az ő vékonydongájú, technikás támadói az Arsenal. Az ő fiatalokat kereső, rossz szóval fészekrabló csapatépítése az Arsenal. Találsz még ilyen csapatot? Szerintem nem. Ha nincs több olyan, az azért elég karakteres, nem?

A statisztikával és a történelemmel lehet jönni, de hogy egy példát hozzak, ez kb annyit számít, mint hogy voltak az USÁnak korábban is elnökei, és azoknak is volt külpolitikájuk. Fontos igen, és van hatása is, de az igazi kérdés az, hogy aki most elnök, az mit csinál.

Vagy hogy egy további példát hozzak a Barcánál is: lehet jönni azzal, hogy ők már 50 éve is ilyen focit játszottak, de ez mit sem segítene rajtuk, ha nem cserélik le Rijkardot Pep-re. Az számít, amit Guardiola csinál, a többi "csak" emlék, aminek van hatása, de a mai tettek még fontosabbak. És Wenger még csak nem is tavaly kezdte, hanem 13 éve.

Uff, most már oszthatod tovább az észt.

gyap! 2009.04.17. 21:48:08

@Csöncsön: idézlek:
"Hát a játék "szépségében" egy Arsenal soha ne akarjon versenyezni mondjuk a Barcelonával. Ez olyan, mintha egy elefánt kecsességben akarna legyőzni egy flamingót.

Én nem nézek le semmiféle játékot. " ez mi ha nem "lenézés"???

Woland 2009.04.17. 21:50:22

nem semmi, leirok egy teljesen visszafogott velemenyt arrol hogy nem lehet manapsag echte 'angol', 'spanyol' vagy 'olasz' topcsapatokrol beszelni es inkabb a bajnoksagokat kellene jelzokent hasznalni mintsem a csapatok egykori nemzetiseget, erre par Arse-fan megsertodik es azzal jon elo hogy a Barcelonaban is a kulfoldiek rugjak a golokat : )

ertelmezni kellene az olvasottakat mielott felszivjuk magunkat! pont errol van szo, a Barcelona sem a spanyol focit reprezentalja hanem a La Liga-t. ha harom La Ligas vagy harom Serie As csapat lenne az elodontokben akkor sem tetszene ha totalis olasz dominanciarol vagy spanyol-spanyol elodontokrol beszelnenk.

nem is ertem hogy ezen mikent lehet megsertodni.

ymy mindig szivesen latott am ezesetben teljesen irrelevans anti-Tottenham megjegyzeseire meg csak annyit, hogy nem ertem miert segitene az ervelesedben az ha leszolod egy csapat karitativ tevekenyseget : ) o, hogy a focistakra meg tobb penzt koltenek mint jotekonysagra? nem tudtam hogy ennyire magasak az eziranyu elvarasaid. : ) az meg miota lehet erv barmilyen vitaban hogy egy profi focicsapatnak van kolyokcsapata meg akademiaja? : )

paran mondtak azt is hogy foldrajzi ertelemben hasznaljak az 'angol', 'spanyol' stb jelzoket a 'csapat' fonev elott. ez az egyetlen elfogadhato erveles a szememben. hehe, nem tudom emlekeztek-e meg az FA par honappal ezelotti agymenesere miszerint egy extra fordulot iktatnanak be azert hogy kulfoldre vihessenek PL-meccseket - remelhetoleg ebbol sosem lesz semmi es a foldrajzi 'angolsag' meg megmarad nekunk.

semmi bajom a legiosok szerepeltetesevel (elvegre a Tottenham kezdte annakidejen Ricky Villa es Ossie Ardiles leigazolasaval : ) es a mai Spurst sem tekintem echte angol vagy brit csapatnak. az attraktiv jatekstilus, a tamadofoci azonban tradicionalis hagyomany a csapatnal meg a szin-brit idokbol - az 50-es 60-as evektol kezdve tobbe-kevesbbe folyamatosan jatszik ebben a szellemben a Tottenham. az Arse eseteben a szep, pozitiv jatek uj fejlemeny - egyetlen szoval nem mondom hogy nem szivesen latott fejlemeny, de el kell fogadni, hogy
a.: nem ez a tradicionalis Arsenal-way, (i.e. 1-0 to the Arsenal)
b.: semmi brit nincs benne, ez Wenger filozofiaja, es elkepesztoen egyertelmuen kulfoldiekre epul a megvalositasa.

engem zavar hogy ha egy esetleges Chelsea-Arsenal lesz a BL-donto akkor a BBC garantaltan 'all-English affair'-kent fogja emlegetni.

ettol fuggetlenul alairom hogy ez nem kell hogy masokat is zavarjon. ez az en velemenyem, nem akarok senkit megteriteni. de ha valaki mar veszi a faradsagot hogy megtisztel es reagal a kommentemre akkor legyszi irjon relevans dolgokat : )

papercut 2009.04.17. 22:05:54

@morphine: Kösz Kb szóról szóra ezt akartam írni! Go Gunners!

Tika_ 2009.04.17. 22:12:35

@kroos: "Take That-et szerettem.És nem vagyok buzi."
Na ez a durva bazzeg! :) Azt még csak megértem, ha valaki mondjuk a Bayernnek szurkol, vagy tetszik neki az olasz válogatott játéka - de ez??! :) Ez még annál is durvább, mint ha azt mondtad volna, hogy CR7 is ember :)))).
Egyébként a 2 mondatod kizárja egymást ;).

Nemrég megkérdezték tőlem, hogy miért a Barca a kedvenc csapatom, és tök frankón végiggondoltam, és vannak szupi okaim. Szerintem lehetne egy poszt, ahol mindenki leírhatná, hogy miért az a kedvenc csapata amelyik, meg mit szeret benne. Csak a kiírás, aztán írhatnánk be kommentekbe. Az legalább ennyire érdekelne, hogy kinek melyik a legundorítóbb csapat és miért.
Bocs, ha már volt ilyen. Meg lehet, hogy már javasoltam.

BruceWayne 2009.04.17. 22:41:17

@Tika_: "legundorítóbb csapat és miért."
teljesen alapvető hogy a juve és a bayern, ez nem is kérdés :-DDD

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.04.17. 22:48:44

@Nerazzurri:
kevés lesz az a "dé" betű Tőled
;)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.17. 22:51:11

@bakító:

12 éve játszanak olyan játékosokkal, olyan taktikával és stílusban, amely gyökeresen ellenkezik az Arsenal hagyományaival. Szerinted ez így teljesen rendben van.

Még egyszer kérdezem: szerinted akkor mi értelme van a klubfocinak, ha nem az, hogy különféle szellemiségű klubok mérik össze erejüket?

Személyeskedésedre nem reagálok, mert az csak Téged minősít.

@SamS:

Nem értem, miért lenne arrogáns szöveg, miután leírtam, hogy a "szépség" fogalma számomra a foci kapcsán értelmezhetetlen. A foci nem pontozásos sportág, hanem gólokra játsszák. De ezt te nyilván nem értetted.

@pote:

Sokkal több csapat van, amelyet kedvelek, mint ahányat nem. Soroljam őket? Liverpool, Tottenham, West Ham, Werder Bremen, Hoffenheim, Hertha, Leverkusen, VfB Stuttgart, Genoa, Fiorentina, Catania, szinte az összes spanyol csapat, Marseille, Benfica stb. stb.

@morphine:

Nem értem, mi abban a személyeskedés (?), hogy nem szimpatikus nekem egy csapat játéka. Szerintem itt valami fogalomzavar van. Személyeskedés az lenne, ha azt mondanám, hogy te hülye vagy, mert elhagyott a csajod, és menjél pszichológushoz. Vagy valami ilyesmi. ;-)

@gyap!:

Ugyanaz a válaszom, mint SamS-nek. Ebben semmi lenézés nincs. A legtöbb paraméterben az elefánt még "magasabbrendű" állat is, mint a flamingó. Ha valakit tehát "lenéztem", akkor az a te logikád szerint csak a Barcelona lehetett. Ismerve engem ez abszurdan hangzik...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.17. 23:07:56

Közben pont az jutott eszembe, hogy azok nézik le igazán az ellenfeleket, és azok igazából arrogánsak, akik azt sugallják, hogy jól játszani csak egyféle módon lehet, szóval hogy mintha ennek lenne valamiféle etalonja, és például a skót foci ab ovo rosszabb (csúnyább) volna, mint mondjuk a brazil. És hogy akkor az Arsenal most Wengerrel elért e tekintetben egy bizonyos szintre.

Ilyesféle "szép játék" kontra "csúnya játék" kategorizálás SZERINTEM nem létezik. Eredményes játék van, és eredménytelen játék. A Barca játéka azért "szép", mert eredményes. Az Arsenal játékát azért tartják sokan "szépnek", mert eredményes.

Szóval summa summarum, szerintem egy sötét náci az, aki ilyen alapon rendel egymás fölé futballstílusokat. :-))

(Szmájlit venni. Peace.)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.04.17. 23:08:37

@Csöncsön:
Te is félreértettél most engem.
nem is fontos, de azért ne lepődj meg, h magyarázkodnod kell oldalas kommentekkel.

engem nem zavar, sőt kifejezetten szórakoztat :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.04.17. 23:10:14

@Csöncsön: "Egyszerűen értelmét veszti a klubfoci, ha a klubok egymástól csak anyagi lehetőségeikben különböznek. Akkor mi a tét? Hogy a gazdagabb klub megveri-e a szegényebbet? És a játékfilozófia? A klubra jellemző játékelemek? A klubra jellemző játékosok?"

forma1, honi vízilabda, kézilabda, többi sportág szerinted mit csinál? A gazdag klub megveszi a szegényebbet. Mi a tét? NYERNI! Mint minden sportban.

És mi a szitu a honosításokkal? Kettős állampolgársággal? Megnéznél egy osztrák asztalitenisz válogatottat vagy egy hollandot? Már a magyar sakkcsapatban is van egy érdekes nevű lány, igaz, Ő 8 éves kora óta itt él... De Perez, aki a negyedik helyig repítette a magyar válogatottat kéziben???

Üdv, ymy - klubfoci lényege a nemzetiség? Isten hozott a XXI. században!

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.04.17. 23:15:54

@Csöncsön: "Hát a játék "szépségében" egy Arsenal soha ne akarjon versenyezni mondjuk a Barcelonával. Ez olyan, mintha egy elefánt kecsességben akarna legyőzni egy flamingót."

ühüm... akkor a barca meg eredményességben tud versenyezni az Arsenallal? veretlenül nyerni bajnokságot? Összevásárolni a saját bajnokságból a nagyágyúkat, kiegészítve további nagyágyúkkal idegenből, s így megnyerni a hazai bajnokságot mitől nagy szó? Ez aztán klubfoci! Szépséges, klubfoci a javából...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.04.17. 23:17:29

@kavics30: "téged szerintem imici77 így látatlanban is a testvérévé fogadott bergi miatt :)"

ámen, egy sör mindkettőtöknek:)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.04.17. 23:24:27

@Woland: "ettol fuggetlenul alairom hogy ez nem kell hogy masokat is zavarjon. ez az en velemenyem, nem akarok senkit megteriteni. de ha valaki mar veszi a faradsagot hogy megtisztel es reagal a kommentemre akkor legyszi irjon relevans dolgokat : )"

Ok, akkor bocs.

Üdv, ymy - nem változott a véleményem, ha jogosan szólsz be, azzal nincs bajom, de ha nem - mint most -, akkor jönnek a válaszkommentek:) Zsigerből:)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.04.17. 23:28:42

@Csöncsön: "12 éve játszanak olyan játékosokkal, olyan taktikával és stílusban, amely gyökeresen ellenkezik az Arsenal hagyományaival"

Nah, akkor új hagyományt teremtünk. 12 év elég hozzá, ugye? Tudod, új filozófia, új stadion, stb...

Üdv, ymy - jah, ha most ez hagyomány, mármint ezaz angol stílus, és hagyomány az olasz stílus, és a spanyol, akkor jövőre is 4-ből 3 angol lesz a BL-ben a 4 között.... legyen:) engem ugyan nem fog zavarni:) A rreal meg haljon meg a "szépségben"...

SamS 2009.04.17. 23:29:00

@Csöncsön: "Az Arsenal játékát azért tartják sokan "szépnek", mert eredményes. " - Szerintem nem sokan vannak itt, akik pont ezért szeretik :)

"Hát a játék "szépségében" egy Arsenal soha ne akarjon versenyezni mondjuk a Barcelonával. Ez olyan, mintha egy elefánt kecsességben akarna legyőzni egy flamingót." - mégis, most hogy jön elő megint a "szépség"? Ha a szépség=eredményes játék, akkor valóban szebben játszik a Barcelona, de ez szerintem nem függ össze. Ha ez így lenne, akkor nyilván 2008 tavaszán a United-Barca után csettintettél, hogy de gyönyörű focival ejtett ki minket ez a Manchester, főleg az első meccsen volt sziporkázó a játékuk.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.04.17. 23:34:07

@Csöncsön: "A Barca játéka azért "szép", mert eredményes. Az Arsenal játékát azért tartják sokan "szépnek", mert eredményes."

Jah, igen, ez is "igaz". :)))) Ade gólja a rreal ellen eredményes volt, s ha már eredményes volt, akkor legyen szép is... ugyan már... minden évben van elég sok "szép" meccsünk, 6-7 gólos meccseink (nézd csak meg az arsenal 7 - 0 everton meccset, majd Bergkamp játékára mondd, h eredményes, aztán majd megállapítjuk, h szép is volt:)). Igen, általában ezeket a meccseket megnyerjük:) És ha már megnyertük, akkor kitalálják rá a nagyokosok és a szurkolók, h akkor legyen ez a játék szép...

mann 2009.04.17. 23:34:14

@Csöncsön: "Ilyesféle "szép játék" kontra "csúnya játék" kategorizálás SZERINTEM nem létezik. Eredményes játék van, és eredménytelen játék. A Barca játéka azért "szép", mert eredményes."

Ezek szerint a Manchester United mely vezeti a PL-t, nyert már ebben a szezonban 3 trófeát SZÉP focit játszik, mert hozza az eredményeket. Ezt MU szurkerként köszönöm Neked és persze lol :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.17. 23:36:30

@imici77:

Néhány sarkított példát emeltél ki a honosításokat illetően. A jellemző kézilabdában is az, hogy elsősorban a hazai kínálatra építenek a nagycsapatok is, és hozzájuk jönnek (olykor nagy számban) a sztárok külföldről. Persze ez is klubonként változó. Összességében szerintem minden sportág másképpen működik. A Forma1 például színtiszta üzlet, ezért nem is nézem. A foci sokkal inkább identitásképző erejű. Eleve nagyon messzire vezet ez a kérdés.

"klubfoci lényege a nemzetiség?"

Nem a nemzetiség, hanem a klub filozófiája. Elvileg minden klub azért klub, mert van neki ilyen. Stratégiája. Woland említette a Tottenhamet, hogy évtizedek óta mire építenek; ugyanígy van ilyen a Barcánál is. És még sok klubnál.

"Összevásárolni a saját bajnokságból a nagyágyúkat, kiegészítve további nagyágyúkkal idegenből, s így megnyerni a hazai bajnokságot mitől nagy szó?"

Valaki fölhívta a figyelmet arra, hogy például a Barca müncheni kezdőjében nyolc (azaz 8!) saját nevelésű játékos volt. Nem ellenőriztem, de elhiszem. Ennek tükrében: halvány fogalmad sincs (és így nekem sem...), hogy miről beszélsz.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.04.17. 23:36:42

@pote: "engem nem zavar, sőt kifejezetten szórakoztat :)"

szted direkt csinálja, vagy ez jön magától nála? komolyan kérdem, mert megfordult a fejemben, h szociológia kutatásait rajtunk keresztül végzi.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.04.17. 23:38:35

@Csöncsön: megírnád nekem, h a barca kiket igazolt az utóbbi 3 évben? ne linket küldj, hanem neveket, s esetleg odaírnád, h honnan igazolt, és mennyiért? Nem kell, h kiket adott el, hanem kiket igazolt! köszi!

SamS 2009.04.17. 23:40:42

@Csöncsön: Nem is verték meg az igen halovány Bayernt.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.17. 23:45:27

@imici77:

Ebben lehet valami. Hogy akkor teremtett egy új hagyományt az Arsenal, hogy akkor mostantól holland-francia stílusban fognak játszani. Ám én ezt elég törékeny filozófiának érzem. Megkockáztatom: Wenger távoztával megint egy teljesen más stílust fog ölteni az Arsenal.

@SamS:

Pont arról beszéltem, hogy szerintem a "szépség" kategóriája a fociban sem használható. Például azért sem, mert mindenkinek más a szép. Vagyis a válaszom: fogalmam sincs, hogy szépen játszott-e a MU, amikor kiverte tavaly a Barcát.

@mann:

Ugyanaz, mint SamS-nek. Még annyit: az Arsenalnak nem volt filozófiája a "szép foci", ellentétben a Barcával. Az az ő terepük, az ő filozófiájuk, melyet lehet szeretni vagy nem szeretni, de ellopni szerintem enyhén viszolyogtató.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.17. 23:47:02

@pote:

Tudom magamról, hogy nem vagyok "könnyű eset". :-)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.17. 23:50:17

@SamS:

Na ne. A Bayernt évtizedek óta csak a szuper Milan verte meg saját pályáján. Az 1-1 bőven-bőven elég volt a Barcának. Egyébként az odavágón is játszott legalább 5-6 saját nevelés.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.04.17. 23:54:20

@Csöncsön:
na, ez pont beférne egy társkereső oldalra a "magamról" rovatba

Lencse. 2009.04.17. 23:55:18

@Woland: "paran mondtak azt is hogy foldrajzi ertelemben hasznaljak az 'angol', 'spanyol' stb jelzoket a 'csapat' fonev elott. ez az egyetlen elfogadhato erveles a szememben." - Így van, ez egyszerű szóhasználati kérdés, nem tudom, mit kell ezen ennyit lovagolni. Én hétvégén angol focit nézek, a kupában angol csapatoknak szurkolok, oszt jóvan. A Premier Ligát hosszú kimondani, a PL idétlenül hangzik, és a zöngés mássalhangzók miatt összekeverhető a BL-el. A Metallica dobosa is Dániában született, mégis inkább az amerikai színtérhez szokták őket sorolni. :)

drosiii 2009.04.17. 23:56:08

@Csöncsön: "A Bayernt évtizedek óta csak a szuper Milan verte meg saját pályáján. Az 1-1 bőven-bőven elég volt a Barcának."

Hasonló eset történt a Dragaoban is. Akkor nem így vélekedtél.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.17. 23:57:00

@imici77:

Nem volt sok igazolás. Dani Alves volt egyedül igazi nagy hal. A többiek olyan szintű játékosok, amilyeneket az Arsenal is igazol. A Barca sikereinek alapja az utánpótlás-nevelés.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.04.17. 23:57:53

@pote: ehhez mit szólsz?

1x
2
x2 - ez az egyik fix
2
1x
1
1
12
1x
12
1x
1x - ez meg a másik:)
1x
1

azóta is játszunk:)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.04.17. 23:58:47

@Csöncsön: nem válaszoltál a kérdésemre. köszi. vagy nem tudsz válaszolni...

Lencse. 2009.04.17. 23:59:58

@kroos: "Egy filozofia alapján lesz valaki drukker de ha az elveszlik akkor mi van?" - Erre rá is akartam kérdezni nálad. Én kölyökként beleszerettem abba a Bayernbe, ahol Kahn, Effe, Mattheus, Basler eltorzult arccal csatázott az utolsó leheletéig, a győzelemért. Ha az nem jött össze, akkor mondjuk gyilkosságot követtek el. :) És ha mostanában a Bayernt nézem, sajnos ennek a nyomait sem igen látom. (A német válogatotton pl. igen.) Erről mit gondolsz?

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.04.18. 00:01:12

@imici77:
múlt héten 15ezret, előtte meg 10-et nyertünk :)
hamarosan újra nekifutok a totóposztoknak is,
most több meglepivel is készülök a hvg-re :)

Lencse. 2009.04.18. 00:01:37

@Csöncsön: Épp azon gondolkoztam, hogy Alvest szívesen látnám red devil mezben. :-) Mit szólnál?

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.04.18. 00:02:09

@Csöncsön:
már én sem.
de attól még lehetünk barátok ;)

jocc mindenkinek

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.18. 00:03:41

@imici77:

Most nincs kedvem kutakodni lényegtelen számok után, melyek amúgy is ezerféleképpen értelmezhetők. A lényeget leírtam.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.04.18. 00:03:42

@pote: mi is nyertünk... csak akkor épp a felelős nem adta fel a szelvényt... :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.04.18. 00:05:02

@Csöncsön: ok... így könnyű vitatkozni. szóval, mivel a számok nem hazudnak, maradtok összevásárolt banda.

Lencse. 2009.04.18. 00:06:33

@imici77: Talán tőlem eggyel hitelesebb lesz a védelem: ezt a Barcelonát "összevásárolt bandának" hívni azért komoly és rosszindulatú túlzás.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.18. 00:07:52

@Lencse.:

Végre IGAZÁN gyűlölhetném a MU-t és az összes beképzelt, dúsgazdag brit székhelyű burzsoá milliárdos klubot, hogy vinné el őket mind az istenverése.
:-))))

Egyébként tényleg jóccakát! ;-)

Lencse. 2009.04.18. 00:11:07

@Csöncsön: "IGAZÁN gyűlölhetném a MU-t" - akkor lenne itt tényleg nemulass. :D
Az Arsenalról meg írok majd egy kifejtősebbet. Van némi igazság abban, amit mondasz. Némi.

Sok sört az angol foci barátainak! ;)

Lencse. 2009.04.18. 00:13:46

@imici77: Tőlem!!? :D Azzal nem járnál jól.

mann 2009.04.18. 00:14:31

@Csöncsön: Tehát akkor szép foci nincs? Vagy legalábbis ez a minősítés nem jó megfogalmazás a fodbal kapcsán?
Oké, legyen így.
De akkor miért írod ezt: "Még annyit: az Arsenalnak nem volt filozófiája a "szép foci", ellentétben a Barcával. Az az ő terepük, az ő filozófiájuk, melyet lehet szeretni vagy nem szeretni, de ellopni szerintem enyhén viszolyogtató."
Akkor most mégis van szép foci? Filozófiaként elfogadható?

Ha egy csapat úgy játszik, hogy az a szemnek kellemes, élvezet nézni ahogy pl. járatják a labdát, az szerintem szépnek is mondható, akárhogy csűrjük-csavarjuk.

Az, hogy egy csapat játszik egyfajta stílust, rá jellemző játékot az egyedi. De mivel ez sport és folyamatosan fejlődik, nem lehet "levédetni" a stílusokat, felállásokat, megoldásokat, variációkat, ahogy az ellenfeleket sem lehet letiltani arról, hogy kipróbálják, átvegyék, használják azokat.
Viszolyogatónak találod?

Woland 2009.04.18. 00:30:03

@imici77:

jaja, de azon sosem fogunk megegyezni hogy mi jogos es mi nem : )
nekem nincs semmi bajom a visszabeszologatassal, fricskakkal, sot! : ) csak legyen relevans, ne Robbie Keane-lodjunk bele az ejszakaba ha nem labilis lojalitasu jatekosokrol beszelunk : ) (mondjuk en mar lassan megbocsajtok neki: miota visszajott kurva jol megy a csapatnak - ahhoz kepest legalabbis hogy elotte mi ment - es vegulis csak 6 honapot volt oda, es nyertunk rajta vagy 7 millio fontot. a kapitanysaga mondjuk erdekes huzas volt, de szerencsere nincsenek ego-oriasok - rajta kivul : ) - a csapatban igy nem kapta fel senki rajta a vizet.)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.04.18. 00:34:40

@Woland:
de a Bentley pöcse bizonyíthatóan tovább zsugorodott

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.04.18. 00:37:20

@Woland: azért nemcsak ő a bumeráng játékosotok:) Berba visszajön, majd Őt is szeretni fogod újra:)

Amúgy múltkor gondolkoztam azon, hogy miért nem szereted RvP-t... :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.04.18. 00:38:32

@pote: @Woland: tegyük hozzá, h most is 2-t akasztott nekünk... a tarcsiban :)

Woland 2009.04.18. 00:41:40

@Lencse.:

"Így van, ez egyszerű szóhasználati kérdés, nem tudom, mit kell ezen ennyit lovagolni. Én hétvégén angol focit nézek, a kupában angol csapatoknak szurkolok, oszt jóvan."

persze, amig csak szohasznalati kerdes addig semmi problema. nekem ugy tunik hogy nehez kisilabizalni hogy mikor hasznalja valaki az egyszeruseg okan, meg ki az aki komolyan gondolja hogy 'angol' vagy 'spanyol' focit lat egy Man City-Arsenalon vagy akar egy Man Utd-Evertonon.

lovagolni nem tudok, de ha jol szamolom itt is ez osszesen a harmadik hozzaszolasom a temaban : ) es a mondandom is csak egy egyszeru keres hogy ne emlegessuk a Utd-Arse-t angol maganugykent ill. angol hegemoniakent.

no joccakat!

Woland 2009.04.18. 00:46:27

@imici77: @pote:

Bentley goljai:

www.youtube.com/watch?v=YWtWLLmI568

megernek egy pillantast! : ) szerintem nagyon jot tesz neki hogy egy idore padra kerult. de most mar nagyon-nagyon szeretnem ujra az elso csapatban latni. hacsak cserekent akkor is, de a srac kurva jo focista es ha mar a tarcsiban is tud kuzdeni es odateszi magat akkor meg lehetne nezni ujra mit tud a PL-ben : )

Woland 2009.04.18. 00:51:21

@imici77:

Berbatovra sosem haragudtam annyira mint Keano-ra. o nem mondta soha hogy nalunk marad amig mankoval kell jarnia. ha meg esetleg visszajonne (amire szemely szerint 0% eselyt latok) akkor ugrandoznek az oromtol. bar akkor Bent and Pavlju alighanem davaj.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.04.18. 01:00:02

@Woland:
én is bírom, csak magas labda volt az utolsó mondatod.
többször láttam élőben, szurkoltam neki, h jól döntsön a nyáron, majd kiderül.

Woland 2009.04.18. 01:32:27

@pote:

szerinted jol dontott? en mar nem tudom, elegge aggodom, annyira reg jatszott mar utoljara, es Harry annyira negligalja, hogy attol tartok a nyaron eladjuk.

hatha a Newcastle ellen beteszi a rozsaszin Harry egy felorara es a szepfiu ragaszt ketto csodagolt. en azt gondoltam nyaron hogy legendava is valhat a srac a Lane-en, szerintem pech-hes volt hogy Ramos keze alatt kezdte az itteni palyafutasat. elkelt volna neki egy-ket cockney jotanacs Redknapp keresetlen stilusaban, tutira maskent indult volna.

mindegy remenykedni lehet meg egy kicsit.

amugy meg mar ezert megerte:

www.viddler.com/explore/Arirang/videos/26/ : )))

rizla 2009.04.18. 09:25:57

egyértelmű, hogy ez az év gólja a PL-ben

rizla 2009.04.18. 09:28:01

@Csöncsön: "Az az ő terepük, az ő filozófiájuk, melyet lehet szeretni vagy nem szeretni, de ellopni szerintem enyhén viszolyogtató."

johan cruyff, a tősgyökeres katalán..

nasteey 2009.04.18. 10:41:42

@imici77: "ok... így könnyű vitatkozni. szóval, mivel a számok nem hazudnak, maradtok összevásárolt banda." Értem én, hogy Csöncsönnek akarsz odaszúrni, de azért ilyen komoly butaságokhoz a "nevedet" adni... Nyáron jött Alves, Keita, Hleb, Piqué, Caceres. Ezek közzül Alves, aki abszolút kezdő, és Piqué játszik még elég sokat, de mondjuk ő innen lépett le annó.

Lehet nem egyetérteni Csöncsönnel, de jó lenne, ha figyelembe vennétek, hogy Csöncsön nem egyenlő a Barcával vagy "A" Barca drukerrel.

kroos 2009.04.18. 10:51:24

@Lencse.: azt hogy igazad van,és ezzel tisztában is vagyok.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.18. 11:56:41

@nasteey:

A második bekezdést aranyba kellene foglalni. :-)

BruceWayne 2009.04.18. 12:26:05

Ranieri: Az angol csapatok sikere nem az angol futball érdeme
A Juve edzője szerint a külföldi szereplőknek köszönhetően uralják ismét a Bajnokok Ligáját a szigetországi klubok.

:-)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.18. 12:29:47

@Nerazzurri: Mondjuk nehéz ezzel a Ranieri megállapítással vitatkozni, ordas közhely.

BruceWayne 2009.04.18. 12:36:32

ja, mintha azt mondaná hogy az angolok szeretik a sört :-)

kroos 2009.04.18. 12:44:31

a szurkolás nem morális kérdés
ha a csapatod hibát követ el akkor azért nem te vagy a felelös, ha nyer az nem a te személyes sikered.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.04.18. 15:40:26

Van itt még valami, bár gondolom már nem fog ez a vita itt folytatódni, de hátha visszaolvastok.

Szóval igen, az Arsenalnál új tradíció indult, bár szerintem nem Wengerrel, hanem korábban, úgy 87 táján, de ettől az még "csak" 22 éves, nem 127, mondhatná az egyszeri Barca drukker.

Valamit azonban nem szabad elfelejteni a technikás játékkal kapcsolatban: míg régebben kevésbé technikásan is simán lehetett egy csapat folyamatosan elsőosztályú, neves gárda, addig ma csak az tud a legfelső szinten labdába rugni, aki technikás, magasan képzett játékosokal és jó tatktikus edzőkkel indul. Pl az Arsenal sosem esett még ki az angol első osztályból, pedig ugye a "boring arsenal" focitudása nyílván nem verdeste az eget, és ma hasonló képességekkel talán még a Championshipben se lenne helye. De ők megtették a lépést, ami a megfelelő volt, váltottak technikásabb irányba, ami azonnal sikereket (=bajnokság, FA kupa, illetve KEK) hozott, így tovább tudtak erősödni. Mondjuk a QPR-nek ez nem jött össze, így még csak nem is elsőosztályuak ma már, pedig 20-30 éve simán voltak az Ágyusok szintjén.

Igen, amelyik gárda ún. tradíciójában (Barca, T'ham) benne van a technikás játék, az persze büszke lehet, hogy ők már 50 éve is. De sok más nagycsapat, hogy csak PL-t mondjak: a pudlik és a Manure, ilyet nem mond, viszont ettől még nagyon is technikás játékra építenek ma már ők is - mert ma már máskép nem győzhetsz, nem lehetsz toppon huzamos ideig. Hogy 30 éve nem így játszottál, az itt nem számít, nem veheted figylembe, mert elbuksz.

@Csöncsön: katt a nevedre, ezt a kitételt éreztem személyeskedőnek. Kijelenteni, hogy egy csapat játéka nem hogy egy könyvet, de egy sort sem érdemel, nem egyenlő azzal, hogy nekem nem tetszik, hanem általános érvényű megállapításnak tűnik nekem. Ráadásul mivel a csapat tradíciójának egyik fontos elemét (mert Hornby könyve szerintem számos szurkolót hoz a csapatnak és fontos vonatkoztatási pont!) támadod, még személyeskedés is.

De ha a szavam nem elég bizonyíték, nézde meg azt, hogy hat különböző ember érezte úgy, durván és igaztalanul támadod az Ágyúsokat, miközben egy átlagos PL vagy BL posztnál talán összesen hat komment foglalkozik velünk. Ez nekem elég feltűnő, neked?

BK 2009.04.18. 16:14:35

@morphine: és az mit jelent, hogy technikás játék? :-) ez valahogy annyira Népsport-Sport1tv-szagú frázis. az, hogy a mai tempót és színvonalat elbíró csapat legyen valamelyik, ahhoz alap, hogy technikailag képzett játékosai legyenek, még ha meccsenként 15%-ost van nála a labda és két nyolcvan méteres keresztlabdából vezetett kontrája van legfeljebb.

az Arsenal is meg a Barca is birtokolja a labdát és osztja a zsugát gyorsan-frissen laposba'. :-) ez pedig nekem tetsző nagy jóság egyaránt mindkettőnél. aztán ennyi.

ez a történelmi filozofálgatás meg tényleg hülyeség. mert a Barca tényleg nyomta anno a régi idők fociját ollézásig Kubalával, de azért a mai játék, mint ahogy Rizla is írja fentebb, inkább abból fakad, hogy Cruyff hozta Amszterdamból a licence-ét a mappájában.

Hornby pedig olyan jó, hogy még azt is el tudta volna adni a stílusával, hogy a Hartlepool United a legnagyobb jóság. :-)

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.04.18. 16:19:28

@BK: "Hornby pedig olyan jó, hogy még azt is el tudta volna adni a stílusával, hogy a Hartlepool United a legnagyobb jóság. :-)"


Na ott a pont, el is hallgattam :-DDDD

Lencse. 2009.04.18. 16:42:07

@morphine: Én a Fociláz alapján valahogy úgy képzelem el, hogy a boring Arsenal tradíció továbbélése esetén olyasmit látnánk, mint amit a MU az utolsó két szezonjában csinál.

BK 2009.04.18. 17:05:53

@Lencse.: én a nyerő boring-Arsenal-t valahogy utólag a Mourinho-típuú Chelsea-vel pároztattam. :-)

@morphine: de jól van ez így még ettől. azt, hogy "ha PL, akkor Arsenal-zsugázás", azt nálam három tényező döntötte el: 1., Bergkamp. 2., Hornby könyve; 3., hogy a Highbury kib*szott MENŐ stadion volt, akárki akármit is mond. :-)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.04.18. 17:34:04

@nasteey: ok, igaz, tegnap már kicsit elszállt az agyam. (de azt akkor sem írom alá, h az igazolási politikája a 2 klubnak ugyanaz, s ugyanolyan "minőségű" játékosokat szerződtetünk (évek óta). Azt azonban aláírom és megemelem a kalapom, hogy a Barca ezt nagyon ügyesen csinálta/csinálja (tudatos csapatépítés és igazolások), a munkájuk beérett, s jól nyomják.)

Üdv, ymy - lezártnak tekintem a témát

kroos 2009.04.18. 18:07:50

,,Cruyff hozta"
bizony.
Azthiszem ö vezette be hogy minden korosztálynak ugyanazt a stilust kell játszania mint a nagycsapatnak.
Aki meg ezzel nem értett eggyet azt kirugatta mint a szart.Meg azt is aki nem tetszett neki.

Lencse. 2009.04.18. 18:09:32

@BK:
1. Bergkamp
2. Bergkamp
3. Bergkamp

Lencse. 2009.04.18. 18:12:40

@Lencse.: 4 Henry

Hajszálpontosan meg tudom mondani, hogy mióta vagyok PL-rajongó. Ez az a pillanat:
www.youtube.com/watch?v=k3n4CTLDn_w

Sok sört az angol foci barátainak! :)

Woland 2009.04.18. 20:38:14

@BK:

"3., hogy a Highbury kib*szott MENŐ stadion volt, akárki akármit is mond. :-)"

tudom hogy akarki akarmit mond, de:

Highbury! Library! Highbury! Library! : )))

halareaal 2009.04.19. 21:11:02

@kroos:

csak arról beszélek, hogyx nem vagy következetes. a Madridot habzó szájjal szidod, mert össze-vissza sztárokat igazol (akkoris amikor nem), miközben a Bayern "csapatépitése" abból állt, hogy egyik évről a másikra vásároltak maguknak egy komplett támadószekciót. egyébként egyetértek abban, h az számit kik jönnek, igy pl nem az áruk. Kloséra és Tonira nagyvonaluan legyintettél, miközben egyik világbajnok és olasz gólkirály, másik meg a vbk történetének egyik legeredményesebb játékosa, német bajnok stb.
egyébként sem érdekel, hogy a Bayern fikázásától jobb lesz-e a Madrid, mert azt kérdőjelezted meg, h mért szurkolok a Madridnak. amit mondjuk nemtom h gondoltál. akkor is nekik szurkolnék ha a köv igazolásuk Vanczák Vili lenne. ez van. mondjuk megnézném azt, hogyha a Bayern leigazolná Kakát, elpártolnál tőlük, sztem nem. ha meg igen, akkor nem vagy igazi Bayern szurkoló.

Tika_ 2009.04.19. 22:11:36

@nasteey: jócskán megelőztél. azért ilyen durvaságra már reagálni kell.

imici77, most télleg no offense, de ez a "nem veszünk nagy sztárt, mert nincs rá zsénk a stadionépítés miatt" taktika már nem aktuális, nem? Csak azért gondolom, mert az utóbbi idők legjobb igazolásai pont hozzátok kötődnek: a Zidane-utódnak tartott Nasri, akiből még nagyobb sztár lesz, mint Benzemából, meg az EB (és a Eu.i Szuperkupa győztes Zenit) sztárja, Arsavin.

kroos 2009.04.20. 07:03:56

@halareaal: ugysem értjük meg egymást,
Majd jön Krysal ö aki ért.De továbbra is fenntartom hogy a madidi kritikákra nem lehet ugy válaszolni hogy minden második szavad az hogy ,,Bayern".
És pont azért (is) vagyok Bayern drukker mert nem veszünk kaka-t.

u.i., belenézhetsz a német post-ba ahol strunz-ot sirom vissza ribery helyett.

kroos 2009.04.20. 09:34:14

@Lencse.: volt olyan arsenal kb 72-ben ami totális futbalt játszott és 5-ösével rugta a gólokat..feszengett is Hornby rendesen....

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.04.20. 11:46:31

@Tika_: A legjobb igazolás nem egyenlő legrágább igazolás: Nasri és Arsavin is 15 m Euro alatti összegért jött végül, és mindkettő többet ér most papíron (a tranfermarkt szerint), tehát a pénzügyi spór továbbra is megvan - ami nem jelenti, hogy 0-át költ Wenger, és azt sem, hogy nem igazol senkit, csak sokkal kevésbé szabadon költ, mint akár ő maga 10 évvel ezelőtt.

A stadion hitele hosszútávú, a Highbury helyén épülő és az új stadiont esetleg ellentételező bevételt hozó luxusingatlanok még nem hozzák, amit várnak tőlük, szóval én nyáron sem várok nagy változást az igazolás-politikában. Ami sajnos azt is jelenti, hogy nem tartom kizártnak: megint lesz fontos elmenőnk.... :-(((
süti beállítások módosítása