Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Premier League, 30. forduló - Összeomlás (vakon)

2009.03.24. 16:59 pote

Még talán a legvérmesebb ellendrukkerek is csak egy soványka londoni ikszben bíztak, de a United őket is meg tudta lepni azzal, hogy darabjaira hullott a Fulham ellen. Szombaton a Craven Cottage-i kettőnull árnyékában bújt meg Hiddink első veresége és az Arsenal következő meggyőző teljesítménye. Majd vasárnap a Liverpool tudatta a nagyvilággal, hogy nagyonis komolyan gondolja első PL címének megszerzését, és arra is teljes mértékben fel van készülve, hogy esetleg pontegyenlőség lesz az utolsó forduló után. A Boró és a Newcastle továbbra is vesszővel fut, de a tizenkettedik Bolton sem érezheti magát páholyban. Tovább után arról a fordulóról, amely rendkívül izgalmassá tette a bajnokság hajráját, és amelyben újra magyar főszereplők voltak.
 
Először nézzük azokat a meccseket, amelyeket volt szerencsénk végignézni.
És akkor jöjjenek, amelyekről csak összefoglalót láttunk.*
 
Annyira jó leírni, ezért mi is megtesszük. A forduló legszebb találatát Gera Zoli érte el a Manchester United ellen. Fontos adalék, hogy mindezt győztes mérkőzésen tette. Jelen esetben magasról tojunk arra, hogy csak tíz percet töltött a pályán. Ott volt, megcsinálta, pont. Bízunk benne, hogy Tiranábán is tartani fog a lendület.
De nemcsak Gerzson, hanem az egész Fulham előtt le a kalappal, mert nem ijedtek meg a Scholes által felkínált lehetőségtől. Egyébként Pumukli nem először használja a szezon során rendeltetésének nem megfelelően a kacsóit, és nagyon gyorsan igazolta, hogy az idős és a rutinos szavak közé csak óvatosan tehetünk egyenlőségjelet. Tette utáni ábrázatát meg sosem fogjuk elfelejteni, a homokozóban titokban szellentő ötéves kisfiúk szoktak így nézni.
Az emberhátrány ellenére is volt még esélye pontszerzésre a MU-nak, de Schwarzer a szerencsével sem állt hadilábon, meg jött Gera. A lefőtt kávé mellé, levezetésképp, Rooney vanmensója érkezett. Először pétanque bemutatót tartott egyedi szabályokkal, majd kiállítása után Cahill gólörömét mutatta be gólbánat verzióban. A kiállítást többen vitatják (Ferguson is). Ne tegyék (Ferguson se)!
Nem gondoltuk volna, hogy a Pool elleni, meccsvégi összeomlás folytatódni fog. Totális idegi fáradság tapasztalható Giggséken. Még megyekettőben is ritka egy csapattól, hogy két meccsen három játékosát is kiállítsák. A Fulham pedig elég korrekt ebben az idényben. Mind a négy gigaklubot megfingatta már.
Fulham - Man Utd 2-0
 
A MU összeroppanásával párhuzamosan, igaz nem olyan látványosan, de a Chelsea is kikapott. Ettől a Spurstől nem szégyen kikapni, lapozhatunk is.
A másik üldöző ellenben nem tud lassítani. A Pool egyszerűen átrohant a birminghamieken. A Villa-lufi kipukkadni látszik, nyolc tétmeccsen csak öt gólt lőttek, nyerni sem tudtak. Sok esélyük vasárnap sem volt. 
Tottenham - Chelsea 1-0
Liverpool - Aston Villa 5-0
 
Két hét szünet jön a bajnokságban. Nehéz eldönteni, hogy kinek jön jól, mert kevés meghatározó játékos marad a klubjánál ebben a két hétben. A legszomorúbbak a Poolnál lehetnek, hiszen olyan lendületben van, hogy ha nem jönne ez a pauza, akkor, ha az idei bajnokságot biztosan nem is (ahhoz a MU-nak kétszer botlania kellene), de a következőt tutira megnyernék. A másik két dobogós csapatnál a fejekben kell rendet tenni, mert az április náluk lesz a legsűrűbb. Az alábbi ellenfelek várnak a bajnokesélyesekre a következő hónapban:
 
Man Utd: Aston Villa, Porto (BL), Sunderland, Porto (BL), Everton (FA), Portsmouth, Tottenham
Liverpool: Fulham, Chelsea (BL), Blackburn, Chelsea (BL), Arsenal, Hull
Chelsea: Newcastle, Liverpool (BL), Bolton, Liverpool (BL), Arsenal (FA), Everton, West Ham
 
Egyik program sem sétagalopp. Vicces, de az Arsenalon nagyon sok fog múlni. A newcastle-i győzelemmel a BL indulás már a londoniak saját kezében van. Kisebb szerencsével a dobogó is meglehet, ótvar nagy mákkal meg még a bajnoki cím is. Ebben az esetben nagyobb mennyiségű alkohol cserélne gazdát kommentelőink között.
Newcastle - Arsenal 1-3
 
A kiesés elkerüléséért is tovább folyik a harc. Az északiaknak nagyon nem volt jó hétvégéjük. Mindhármuk kikapott, így a Newcastle és a Boró már komoly ponthátránnyal csücsül a tizennyolcadik és tizenkilencedik helyen. A Sunderlandnek sem sikerült az, ami a MU-nak, hogy emberhátrányban mentsen pontot. Pedig Fülöp még nullnullnál hárította Robinho vucsinicsszerű tizenegyesét, de Richards fejesén már nála is lankadt a figyelem (nem volt potya!).
A West Brom megint nem kapott ki, de megint nem nyert, a Hull meg folytatja rapszodikus szereplését.
Man City - Sunderland 1-0
Stoke - Middlesbrough 1-0
Wigan - Hull 1-0
Blackburn - West Ham 1-1
West Brom - Bolton 1-1
 
A forduló egyértelműen a Liverpoolé volt. Ötöt rámoltak be a Villának és két ex-játékosuk is gólt lőtt az örök riválisaiknak. Murphy a MU-nak, Crouch az Evertonnak.
Portsmouth - Everton 2-1
 
Ahogy a Villa is eltávolodott a BL helyezésektől, úgy mi is messzebb kerültünk a kommentelőktől. Volt pár jó tippünk, de semmire sem volt elég Rooney82 ellen. Reméljük, hogy győzelme egy kicsit csillapítja a csapata vergődése által okozott megrázkódtatásokat.
NST - Kommentelők 12-14
 
Következő tippelőnknek egy csapatnevet kell elküldeni az nst.pl@freemail.hu címre. Melyik PL csapat kabalaállatát rúgták ki azért, mert empirikusan akart megbizonyosodni az ellenkező nemű társának idomairól? A leggyorsabb beküldő tippelhet.
Megfejtés: Aston Villa
 
Azoknak, akik több időt akartak eltölteni a poszt olvasásával, küldenénk az alábbi kedvcsináló videót:
 
 
*a hétvégén semmi esélyem sem volt PL meccset nézni. Próbáltam átruházni donnelly kollégára, de ő sem tudta vállalni. Így történhetett meg az, hogy életemben először meccsnézés - és nagyrészt a gólok megtekintése nélkül - írtam összefoglalót, és életemben először szurkoltam a Dundee Unitednek.

255 komment

Címkék: összefoglaló premier league pl

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr51022752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.03.25. 11:01:16

@donnelly: "Nekem úgy rémlik, hogy a Celtic több BEK-et nyert,"

ferenczipista meg FA kupa győztes csapatba igazolt néhány éve, nem? :)

(1912-ben nyerte a fa kupát:))

jazs 2009.03.25. 11:05:53

@pote: Nem olvasok el mindent, de nem emlékszem olyanra, hogy rizla nyomdafestéket nem tűrő módon írta volna le a véleményét.
És ezt most nem úgy gondolom, ahogy Wenger szokta :)
Persze ettől lehetett ilyen.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.03.25. 11:09:23

@jazs:
hááát.
többször volt olyan, h nem tudott kommentelni, pedig akart.

ahhoz, h valami sértő legyen, nem kell nemi szerveket, meg szülők foglalkozását megnevezni.

jazs 2009.03.25. 11:11:52

@morphine: szerintem pont ezért nincs értelme vérig sértődni mások hsz-ein.
Én a posztok miatt olvasom elsősorban, mert a szerzők nagyon jó stílusban írják le a véleményüket.
Ebben talán nem is értek egyet rizlaval, mert szerintem nagyjából mindenki remek munkát végez. Leszámítva a késéseket.

jazs 2009.03.25. 11:17:05

@pote: Ezt nem tudom.
Viszont Woland felvetése a "istenes" gólörömről már önmagában lehet sértő valaki számára.
Ezzel együtt Woland szintén értelmes dolgokat szokott írni.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.03.25. 11:27:32

@jazs: No igen, úgy látszik nagyban hasonlítanak az nst fogyasztási szokásaink, és mivel a szövegértés a szakmám része, én aztán még sosem keveredtem sértődéses balhéba semmelyik fórumon. Abban viszont nem értek egyet hogy sok a késés: mivel én már csináltam posztot más blogba, tudom, hogy rendes munka mellett nem olyan egyszerű rendszeresen időt szakítani = örülök annak, ami van :-D

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.25. 11:32:33

@morphine:

(A sértődés nem függ össze a szövegértési készséggel, sokkal inkább az idegállapottal.)

(Folytatom a kussolást.)

jazs 2009.03.25. 11:32:53

Azért én jobban örülnék ha hétfőn már kész lenne mindhárom elit bajnokság összefoglalója, és a reggeli kávé szürcsölgetése mellett vidáman indulna a hét :)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.03.25. 11:36:06

@jazs: Én már annak örülnék ha lenne havonta egyszer egy La Liga összefoglaló...Rohadtul mostohagyerekek lettünk, kínunkban már idejárunk feldobódni...:(

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.03.25. 11:40:29

@csizsikpizsik:
a mostohagyerek, ha normális szülőkhöz kerül, akkor ajándékokkal halmozzák el.

rajta vagyunk az ügyön.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.03.25. 11:43:23

@pote: Nem akarok telhetetlen lenni, de bazi nagy ajándékokat várok! :DDD

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.03.25. 12:39:13

rizlával értek egyet, Woland érvelése annak a hibának a tipikus esete - amibe egyébként gyakran beleesnek nemhívők, úgyhogy nem kell a fejét venni azért - amikor a nemhívő meg akarja mondani a hívőnek, hogyan higgyen.

én nem volnék egyébként a politikai/vallási üzenetek ellen, csak tényleg benne van a veszélye, hogy megkeserítenék a játék élvezetét (mondjuk minden egyes gól után "Gyurcsány takarodj!" vagy "Orbán eleve geci!" feliratokat olvasni legfeljebb az elején lenne vicces). de indokolt esetben nálam oké, pl. a szerb úszósrácé Koszovó kapcsán - még akkor is, ha nem értettem vele feltétlen egyet.

egyébként azt gondolom, hogy nem elsősorban mások politikai/vallási érzékenységeket védenek ezzel a tiltással, hanem ebben a típusú médiatérben ott egy nagyon erős, rendszerszintű ellenállás azzal szemben, hogy egy "üzenet" úgy menjen át rajta, hogy nem fizetnek érte.

(nem a legszerencsésebb analógia talán, mert önmagában is hülye vitát generálhat, de kicsit olyan ez, mint a grafitik elleni militáns fellépés, miközben ugyanezeket a figurákat általában nem zavarja az óriásplakátok vizuális környezetszennyezése.)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.03.25. 12:42:26

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki:
csak egy grafitis mutass, aki fizetett azért az önkormányzatnak/tanácsnak, h lefújhassa a falfelületet
;)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.03.25. 12:46:00

@pote: most viccelsz, vagy tényleg nem érted, hogy pont ezt mondom? tehát, hogy a grafitikkel ugyanaz a gond, mint a játékosok privátpolóival - azaz, hogy nem fizettek érte.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.03.25. 12:47:09

különben már rettegek bármire is reagálni, mert úgy tűnik, valamit mindig félreértek :-I

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2009.03.25. 13:24:50

Erről a hit/identitás stb. kinyilvánításáról annyit, hogy egyszer egy szórakozóhelyen odamentem pár csajhoz (magyarok voltak), akik elhajtottak, mivel kereszt volt a nyakamban, és hogy ők meg zsidók.
Persze ez az ő kierekesztésük, az ő primitívségük volt (én nem hajtanék el senkit azért, mert Dávid-csillag/félhold/pentagram stb. van a nyakában), de a tanulság az, hogy ez komoly kofliktusforrás, anélkül, hogy minősítenénk, hogy jó-e vagy rossz reklámozni a személyes meggyőződést.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.03.25. 13:27:27

@Csöncsön: (A sértődés nem függ össze a szövegértési készséggel, sokkal inkább az idegállapottal.) Nna erre már számos ellenpéldát láttam, hogy mást ne mondjak: két kommentel alattad éppen Pöte tűnik úgy, mintha nem értené Bedobásnál... (szerintem egyébként találó) analógiáját. Bár igaz, Pöte nem sértődött meg, szóval ez nem is jó példa :-D

És mindezt attól függetlenül, hogy amúgy tényleg az idegállapot tehet a sértődésről, tehát ha egy-két fokkal nagyobb békében élnénk a világunkkal, akkor a flame mint olyan értelmetlen lenne a neten :-D

Tika_ 2009.03.25. 13:33:28

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: "amikor a nemhívő meg akarja mondani a hívőnek, hogyan higgyen."
ha már offolunk: némiképp jogosan... Egész pontosan úgy, hogy őt ne zavarja vele. Nem nagy kérés, tekintve, hogy ez várható el a zenét hallgatótól (mondjuk a szomszédban), a gyerekét nevelőtől (mondjuk a buszon), a gördeszkástól (pl. az utcán), stb. Méghozzá azért nem nagy feladat, mert figyeljük meg _hinni_ - gondolok valamit a fejemben. Nem kell ehhez semmi olyat tennem, amit mások egyáltalán akár csak észre is vesznek :).

ha nincs időm/kedvem végigolvasni a kommenteket, akkor csak rizla, esetleg Mr.At hsz-eire keresek rá

ON

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.03.25. 13:46:57

Hm.

Akkor egy pillanatra vissza a mezlevételért sárga dologra.

Lehet mégiscsak valami ebben a "ne üzengessenek a focisták" dologban, így visszaolvasva kommenteket: a témára eddig öten ötfélét írtunk, és bizony nem feltétlenül megengedő irányban. Úgy tűnik akkor már inkább tényleg ne üzengessenek....

Más kérdés, hogy ettől még a mezt le lehetne venni, a bíró elég könnyen eldöntheti, van-e üzenek felírva alatta, vagy nincs, és ha van, menne a sárga - szóval nem lenne ennek kötelezően ennyire puritán szájízűnek lennie. Amennyire én látom, ha alatta van valami, amin nincs felirat és vélhetően a sportszerelés része, akkor nem is ad sárgát ma sem........... na mindegy.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.03.25. 13:57:44

@morphine:
sztem ebben az is benne van, h sokszor csak felületesen olvasunk el valamit.
nem vesszük észre a szmájlit,
nincs meg a komment iróniája
hosszabb kommentet részletekben olasunk csak el
közben dolgozunk
etc

luis garcia 2009.03.25. 14:00:53

ez nem üzengetés hogy Kaka-n i belong to Jesus-os póló van. ugyanígy egy átlagemberen is van, Kakát többen látják, ennyi az egész. ha neki ez meggyőződése, hogy jót tesz vele, vagy csak szimplán neki fontos a póló, szíve joga. tudtommal a kereszténység nem egy nácizmus, hogy a jelképeit tiltani kéne.
üzengeti meg szabad, kivéve nővéremen, Ibolyán keresztül :)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.03.25. 14:10:25

@Tika_: várjál, én nem elsősorban arra gondoltam, amikor a nemhívő egy általános érvényű érvvel (kb. "ne toljuk bele a másik arcába a meggyőződésünket") kritizálja a hívőt, hanem arra, amikor a konkrét hit egy bizonyos értelmezéséből, felfogásából kiindulva azt igyekszik bizonyítani, hogy a hívő valójában "nem jól hisz"; ergo nem is igazi hívő, ergo hipokrita, ergo stb. Tehát amikor azt a jogot vindikálja magának a nemhívő, hogy ő mondhassa meg, milyen az "igazi hit" - nekem ez egy kicsit visszás.

a konkrét "gondolok valamit a fejemben" értelmezésed is kicsit ilyesmi; gondolj csak a "cselekvő hit" fogalmára, és máris megkérdőjelezhető, amit írsz.

egyébként pedig ez a hit privatizálását sulykoló érvek szerintem eleve a szekularitás fogalom- és érvrendszeréből következnek, tehát rögtön nem "értéksemleges" nézetek (már ha feltételezzük, hogy léteznek értéksemleges nézetek).

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.03.25. 14:14:47

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: nyugi, nem moderálom ki :)

én kifejezetten élvezem ezt a vitát

vigvik 2009.03.25. 14:32:58

Mi van ha teszem azt Kaka kopaszra borotválja fejét, aztán jó nagy betűkkel rátetováltatja az ominózus feliratot? Vagy ami még durvább: ráírja, hogy mondjuk "Audival járok". Én nem értek egyet semmiféle tiltással, kössenek értelmes reklámszerződést, hogy ne legyenek ilyenekből jogi viták.
A Kaka póló meg kb. ilyen "Kösz, Anyu!" szintű. Ennyi erővel a gyűrűcsókolgatás is betiltandó, mert házasságra buzdít...
Mondjuk azt már csendben jegyzem meg, hogy részben a játékosok totális elqrvulása is okozta a mezlevétel tiltását.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.25. 14:39:35

Ez a mezlevétel téma túl van zsezsegve. Legtöbbször nem valami politikai üzenetet írtak pólójukra a szakik, hanem például sérült társuknak üzentek, újszülött gyermeküket üdvözölték, vagy szurkoló tábornak kedveskedtek. Persze jól csinálja FIFA meg az UEFA ezek a súlyos dolgok ezeket kell szankcionálni és nem a durvaságokat.

Az hogy Fowler hat meccset kapott a dokkmunkás sztoriért, számomra gyomorforgató. Egyébként szponzorok is túllihegik ezt, egész meccsen az ő felirataikat látjuk, miért zavarja őket, ha egy csecsemő nevét láthatják nézők egy kis ideig.

Ami meg a hit megvallását illeti, Wolanddal együtt én is gyanakszom arra, hogy sok esetben ez nem több üres pózolásnál, de engem nem zavar különösebben.

Mondjuk a vallási megnyilvánulásokkal kapcsolatban sem azonos a mérce. Ha Kaka Belong to Jesus felirata rendben van , akkor nem értem miért porblémáztak, mikor az Afrika kupán az egyik edző megwoodoozta az ellenfél kapuját ;-).

Azazello007 2009.03.25. 15:05:50

@popp: igen, a Fowler-ügy kifejezetten undorító, főleg annak fényében, hogy az istencsászár (én is imádom, de akkor is) PL-ben a legalattomosabb, leggennyesebb szabálytalanságokért is nevetséges büntetés jár csak (lásd Taylor-Eduardo, de a múltkor is amit Almunia kapott...). Ha hentes vagy, az belefér, de ha a Rendszert támadod, az halálos bűn...

sempreLippi 2009.03.25. 15:07:52

"Két hét szünet jön a bajnokságban. Nehéz eldönteni, hogy kinek jön jól, mert kevés meghatározó játékos marad a klubjánál ebben a két hétben. A legszomorúbbak a Poolnál lehetnek, hiszen olyan lendületben van, hogy ha nem jönne ez a pauza, akkor, ha az idei bajnokságot biztosan nem is (ahhoz a MU-nak kétszer botlania kellene), de a következőt tutira megnyernék."

jól értem, hogy ha most nem lenne két hét szünet akkor jövőre bajnok lenne a liverpool? he?

Woland 2009.03.25. 15:11:03

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki:

az en hibam, kiengedtem a holy ghost-ot a palackbol. : )

pote mar emlitette (vagy donelly volt?) az Ujszovetseget. itt a relevans resz, Mate 6:5-6:

5. És mikor imádkozol, ne légy olyan, mint a képmutatók, a kik a gyülekezetekben és az utczák szegeletein fenállva szeretnek imádkozni, hogy lássák őket az emberek. Bizony mondom néktek: elvették jutalmukat.
6. Te pedig a mikor imádkozol, menj be a te belső szobádba, és ajtódat bezárva, imádkozzál a te Atyádhoz, a ki titkon van; és a te Atyád, a ki titkon néz, megfizet néked nyilván.

no, egy komplett vebegyoztes focicsapat egy tomott 80ezres stadionban egy-ket milliard tevenezo elott szerintem inkabb az "utczak szegeletei"-hez all kozelebb mintsem a "belso szobad"-hoz. de biztos en olvasom felre a Bibliat es semmi kognitiv disszonancia nincs a ketto kozott. (ha valaki megmagyarazza hogy hogyan is ertelmezem felre a passzust akkor meg leszek lepve.)

az tetszett hogy mindenki elkonyvelte hogy nem vagyok vallasos/kereszteny : ) nem kotom senki orrara ha nem kerdezik, de a szervezett vallasban tenyleg nem hiszek. DE ha hinnek benne akkor alighanem nagyon tetszene a Kaka-fele ingyenes isten-reklam. a Papa is tuti orul hogy kevesen tudjak hogy Kaka nem katko. a kegutobbi sikeres kortars reklamarc Terez-anya volt. (akirol megint orakat lehetne vitazni : )

visszatero remalmom hogy David Beckham-et verbuvalja a szcientologiai egyhaz (Tom Cruise az egyik legjobb haverja, Posh Spice meg Katie Holmes legjobb baratnoje) - Beckham-et szcientologiat hirdetni, no ettol kiver a veritek.

no, nem akarom "megmondani senkinek hogy hogy kell hinni" - csak azt mondom hogy szerintem hulyeseg golert imadkozni (most akkor van Isteni Terv vagy nincs? ha benne van hogy golt losz akkor ugyis loni fogsz, ha nincs akkor azt hiszed meg fogja valtoztatni a kedvedert?) vagy egy golt istennek ajanlani (na es ha Isten az Internek szurkol? vagy eppen leszarja az elsportot mert van eleg gondja az ehezessel, jarvannyal?). totalisan nevetseges kerdesek nem? de. (szandekoltan:) csakhogy nem kellene ezeken ragodni ha a vilag legjobb focistainak/kosarasainak/amerikai focistainak nemelyike nem tolna a pofankba.

szoval le a mez alatti polokkal! : ) a felmeztelenul rohangalas meg siman belefer szerintem a golorombe (talan minusz Giggs : )

Skót 2009.03.25. 15:28:49

Most néztem meg alaposabban a Gera-gólt, szép, szép, de ott állt töküresen a 15-ös Fulham csapattárs. Elég nagy hiba, hogy nem tette neki tovább, mázli hogy bement.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.25. 15:36:52

@morphine: @pote:

(Van bennünk adrenalin, és le akarjuk vezetni, ki akarjuk élni valahogy, erre meg tökéletes terep a világháló névtelensége, arctalansága. Rizla néhány mai hozzászólása például kifejezetten azt a célt szolgálta, hogy engem provokáljon, és ha lett volna hozzá kedvem (időm, hangulatom stb.), akkor bele is mentem volna a játékba. Mindezzel csak azt akarom mondani, hogy a hűvös, korrekt, tárgyilagos társalgás nem feltétlenül az ideális is egyben. Bár lehet, hogy csak én olvastam túl sok Freudot, és az agyamra ment.)
:-)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.03.25. 15:38:24

@sempreLippi:
bizonybizony

de természetesen a nyári szünet és átigazolósdi is be fog zavarni :)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.03.25. 15:41:54

@Csöncsön:
nem kell hűvösnek lenni, hiszen egy szenvedélyes dologról társalgunk

nyomokban korrekt, tárgyilagos dolgokat is tartalmazhat :)

csak a buta, értelem nélküli személyeskedéssel van a baj.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.03.25. 15:57:20

@Woland: azt gondolom, ott tévedsz, hogy Kaka ilyenkor nem "imádkozik", azaz nem a liturgia, hanem a martyria ("evangelizáció") körébe tartozó tevékenységet végez, ami éppúgy a keresztényi kötelesség részének tekinthető:

"És monda nékik: Elmenvén e széles világra, hirdessétek az evangéliumot minden teremtésnek." (Márk 16:15)

Mindenesetre - nem hívőként - én itt a magam részéről befejezném a vitát. Azért elnézésedet kérem, hogy beskatulyáztalak, mint nem-hívőt, de az érvelésed túlságosan emlékeztetett a dogmatikus ateisták dölyfére, ami engem személy szerint jobban bosszant, mint a dogmatikus hívők hasonló lendülete; ez utóbbi ugyanis legalább kevésbé ironikus.

red7 (oda adjad befelé a labdát, bazzmeg!) 2009.03.25. 16:38:37

Nem bírom ki, hogy ne írjam le: még most is összerándult a gyomrom, amikor Gera góljáról olvastam. Alapvetően birka természetem van, de, amikor Gerzson beollózta olyan ideges voltam, hogy kishíján szétbasztam a tévét. Úgyhogy innen üzenem Zolikának: ha Tiranában szarul fog játszani, megtalálom, és akkor... ;)

Woland 2009.03.25. 16:47:18

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki:

oke zarjuk le : ) de az utolso szo ki nem erdemelt jogan:

- igenis imadkoznak a brazilok a focipalyan. altalaban a valogatottban. gondolom megvan a kepsor Yokohamabol. nem evangelizalnak. imadkoznak.

- evangelizalni/iget hirdetni focimeccsen lehet hogy Jezusnak tetszene, de nekem az is bantja a szemem. nagyon nem oda valo! pont mint a politika. nem azert jar meccsre az ember hogy megteritsek. (analogiakent megemlitenem a templom-beli kufarokat, akik ugye Jezus egyetlen eroszakos cselekedetenek szenvedoi lettek.)

- megkoszonni Istennek hogy segitett legyozni egy masik csapatot, ez rendjen van egy keresztes hadjaratban. de kabe csak ott. mi az uzenete ennek? 1100-ban a keresztesek abban hittek hogy Isten a keresztenyeknek/zsidoknak szanta a Szentfoldet es nem a muszlimoknak. 2002-ben Yokohamaban az hogy Isten a braziloknak szanta az aranyat a nemetekkel szemben? mi mas? hogy lehet meg megmagyarazni? mi jobb emberek vagyunk mint azok ott? nem lehet hogy csak egyszeruen jobban focizunk? vagy szerencsenk volt? ha megkoszonsz valamit Istennek az de facto azt jelenti hogy szerinted Istennek koszonheto(!) amit eppen megkoszonsz.

- beskatulyazas miatt ne aggodj - ha mar skatulyazni kellene akkor valszeg oda tennem en is magam, bonyolult ez a dolog. dogmakban nem hiszek, de jelenleg a nem hivok 'dogmai' kevesbbe bosszantanak mint a hivok dogmai. ugye Benedek bacsi legutobbi emberiseg ellenes megnyilatkozasa case in point (a koton csak ront az AIDS-helyzeten).

- nem ertem hogy bantodhat meg egy kereszteny azon ha valaki kifejezesre juttatja hogy nem hisz abban amiben o. azzal mi van hogy o szerinte en a pokol tuzen fogok egni mert en, a hitetlen nem vagyok birtokaban az Igazsagnak? ki nez le kit? nincs mindket oldalon ugyanannyi potencialis arrogancia?

no, kotve hiszem hogy ez az utolso megnyilvanulas a temaban - egy sor/kave mellett a nyaron Magyarorszagon szivesen elbeszelgetnek veled errol : )

de itt nagyon komolyan megprobalok most egy darabig legalabb kussolni a temaban : )

bocs mindenkitol aki szerint csak pazarlom a karaktereket!

r_magpie 2009.03.25. 16:49:01

engem meg az idegesít a legjobban, amikor egy játékos saját magát isteníti a gólja után:)

javaslok egy gólöröm-posztot

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.03.25. 17:03:15

@Csöncsön: Én az adrenalit másképp vezetem le, talán innen az értetlenségem, de tőlem aztán hajrá :-D

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.25. 17:09:37

@morphine:

(Ki így, ki úgy. Nem vagyunk egyformák.) ;-)

Woland 2009.03.25. 17:10:47

@r_magpie: @Csöncsön:

jaja! egy ilyen posztot en is nagyon szivesen latnek! : )

a Spurs-bol Robbie Keane ontomjenezese nekem is gyakran szurja a szemem - akkor is egybol rohan a nezokhoz ha 5 centirol piszkalta be egy 50 meteres Lennon-szolo utan. Pavljucsenko viszont altalaban egybol a golpasszt ado jatekoshoz rohan oda - ami nagyon szimpi. ami meg zavarni szokott ha egy jatekos nem orul lathatoan annak ha egy sajat csapattarsa golt szerez - ez belatom hogy eleg hulyen hangzik : ) de peldaul King, Huddlestone, Bale, Jenas, Woody, Zokora vagy Bent (szoval a nagy tobbseg) mindig kiugrik a borebol barki is szerezzen golt amit nagyon jo latni : )

na meg persze vannak a valoban legendas goloromok, mint "A Klinsmann" : )

www.youtube.com/watch?v=t8Bx8Jc2HrQ

www.youtube.com/watch?v=YgzD_490UqU

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.03.25. 17:17:28

Nekem a gólöröm nagyon gusztustalan téma, én nem foglalkozom ilyennel, a többiek talán..:)

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2009.03.25. 17:20:02

@Woland: "a pokol tuzen fogok egni mert en, a hitetlen nem vagyok birtokaban az Igazsagnak?"

Ugye ezt nem gondoltad komolyan? Az az állítólagos hívő, aki azt gondolja, hogy az igazság birtokában van, az bizony a Pokol tüzén fog égni, de min. két-háromszáz év purgatórium;)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.25. 17:24:45

@Woland:

(Én meg azt nem bírom, holland csapatoknál figyeltem meg, amikor a játékosok nem ugrálnak egymásra, csak önmagukban örülgetnek. Mintha nem is egy csapat volnának.)

(A téma amúgy éppoly kimeríthetetlen, mint az emberi fantázia, vagyis egy posztot mindenképp megérne, ha donnelly undorodik is tőle.)

Woland 2009.03.25. 17:26:51

@mexicola:

de : ) oke, nevezzuk akkor a "mennyorszagba vezeto terkepnek" es ne Igazsagnak. : ) persze ez sok hivonek mast es mast jelent, de abban hogy valamilyen isteni utmutatast kovetnek aminek az eretnekek/hitetlenek/mas vallasuak nincsenek birtokaban egyet kell hogy ertsenek.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.03.25. 17:28:14

@Csöncsön: Na most már elég ebből a zárójeles hülyeségből, vagy írsz ide, vagy nem, döntsd el, vazze, mert ez így eléggé az agyamra megy már, és nem csak nekem!!!

Persze értem, hogy a lálá liga kiesett a világ legjobb focijából, az idegesítő, és kínodban nem tudod, hol oszthatnád az észt, de azt hiszem előttem mások is megmondták már, hogy éltesd a balerínáidat máshol, itt senki sem kiváncsi rájuk.


:-)

Jól csinálom.....?

rizla 2009.03.25. 17:31:11

örültem volna, ha woland nekem is válaszol, de így nincs kedvem ennyi dumát végigolvasni.

Woland 2009.03.25. 17:31:57

@Csöncsön:

jaja, pontosan - a legszebb az egeszben amikor mindenki egyutt orul, ugy megmelengeti a kicsi szivemet mint Susunek a lepkek. : )

inkluziv erzest teremt, mintha mind egy nagy csalad lennenk... ah : )

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.25. 17:35:56

@Woland:

(Pontosan erről van szó. Föloldódnak az énhatárok. Ezért is külön antipatikusak Cé vagy Ibra gólörömei.)

Woland 2009.03.25. 17:49:13

@rizla:

bocs, amit bedobasnak irtam neked is szolt, csak nem kattintottam meg egyszer a "valasz erre" gombra. a 40.000 ember orome tenyleg nagy dolog, de emellett van masik 40.000 aki meg a kinok kinjat eli meg ugyanazon gol miatt : )

a relkamszerzodesekkel kapcsolatosan meg megint csak teologiai alapon van gondom - ujra Mate evangeliumanak hatodik fejezetere tamaszkodom ehhez. de igazad van abban hogy ezt meg ki lehet siman magyarazni ha mindet eljotekonykodja a srac. es nem is Kakaval van szemely szerint bajom hanem a jelenseggel.

felesegnek, babanak, egy barat-csaladtag emlekenek ajanlani egy golt szerintem nem allithato parhuzamba azzal mintha valaki a mindenhato figyelmebe szan egy fickos kapaslovest. a te hozzaszolasod szerint ugyanaz - nem akarok teriteni, csak velemenyt mondok : ) csak a sajat erveimmel tudom alatamasztani, ezek vagy meggyozoek vagy nem.

kisbaba, feleseg, csalad szeretete nem oszt meg senkit. politika-vallas igen. szurkolotaboron belul is kivul is.

peace : )

Asidotus 2009.03.25. 17:54:20

Vallásos gólörömmel az a baj, hogy melyik vallás fér bele vajon? A szcientológia is? (Valaki itt említette Beckham kapcsán)
Számomra is megmosolyogtató, amikor a latin játékosok imádkoznak Istenhez, egy másik, istenfélő játékosokkal teli csapat ellenében. No persze, lehet, hogy csak azért fohászkodnak az Úrhoz, hogy ne sérüljenek le, stb, nem feltétlenül az ellenfél "ellenében".
A mezlevétel ellen az is szól a focivilág urainál, hogy a nők ne nagyon bámulgassák az izmos, kockás hasakat, miközben mellettük pöffeszkedik a mára már erősen megpocakosodott ember. Péniszírigység, asszem ez a helyes szó rá.

rizla 2009.03.25. 17:57:25

@Woland:
"a 40.000 ember orome tenyleg nagy dolog, de emellett van masik 40.000 aki meg a kinok kinjat eli meg ugyanazon gol miatt "

és akkor most mivan? álljon meg a föld? ne legyen szabad ünnepelni? a futballnak pont ez az öröm-szertartás a lényege. meg a bánat is, persze, de ez mindegy, a lényeg az érzelmeken van. tegyük félre most a saját vallásunkat, és vizsgáljuk az ő istenük szemszögéből: szerinted ez - a futball mármint - ellenére kellene hogy legyen, csak mert vannak a világon szenvedő emberek is?
akkor te se nézzél többé focit.

"felesegnek, babanak, egy barat-csaladtag emlekenek ajanlani egy golt szerintem nem allithato parhuzamba azzal mintha valaki a mindenhato figyelmebe szan egy fickos kapaslovest. a te hozzaszolasod szerint ugyanaz"

ok, nyilván nem ugyanaz. csak épp ugyanannyira magánügy. szerintem az, hogy "politika-vallás" nem mosható össze ilyen könnyen, vannak külön, konkrét esetek. ha pl nekiállsz londonban muszlimkodni, nyilván rossz néven vehetik.. de ezt írtam is, a kényes szituációkban inkább ne. viszont kaká konkrétan nekem nem tartozik ide.
mindenesetre vázoltam az elméletemet arra, hogy mit jelent istennek ajánlani egy gólt, ez egyfajta köszönet. és ha kaká kapcsán belegondolsz, ez többszörösen jogos, ugye elég komoly gerincsérülése volt, úgy nézett ki, hogy talán járni sem fog, erre most aranylabdás. hálás istennek, és nekem nincs kétségem afelől, hogy igazi hívő, úgyhogy még ha nem is értek vele egyet (ez most irreleváns egyébként), nem találok semmi kivetnivalót benne.

Woland 2009.03.25. 18:47:48

@rizla:

nagyon szeretsz vitatkozni tesver! : )

a 40.000 ezres kommenttel te jottel elo, es nem en. te hoztad fel peldakent hogy mekkora oromet okoz es ezert Istennek tetszo dolog a golszerzes. (olvasd vissza a kommentedet.) en erre valaszoltam hogy ugyanannyi emberbol valt ki istenkaromlo duhot, emeszto szomorusagot. nem tudom mibol szurted le hogy szerintem "nem lenne szabad unnepelni" - ha ilyen legbolkapott allitasokat adsz a szamba azt kell hogy higgyem csak a vita kedveert teszed : )

az hogy van a vilagon szenvedes szerintem senkit nem hagy hidegen, de mivel sokan nem hisszuk hogy egy gondoskodo(!) mindenhato jovahagyasaval tortenik mindez (foci+dogvesz) igy vilagnezetileg nekunk nincs ebben semmi meglepo. hej, te rongyos elet. szar a vilag. nincs igazsag. de talan idovel megjavul. ha mindenki tesz erte. egy-ket ezer ev alatt. szep is lenne.

londonban meg az muszlimkodik aki akar. par szazezren. hacsak neked a muszlimkodas nem azt jelenti hogy robbantgatasra buzditjuk a nepet. vagy az "Allah Loves You" feliratu polok is idetartoznak? : )

szerintem hagyjuk logva a temat : ) en megprobalom. ne vedd sertesnek ha esetleg nem valaszolok a kovetkezo e temaban szuletett kommentedre : ) ugysem jutunk kozos nevezore.

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2009.03.25. 18:58:03

Londonban több a muszlim, mint a keresztény:DDD

Woland 2009.03.25. 19:21:14

@mexicola:

www.statistics.gov.uk/census2001/profiles/H-A.asp#ethnic

: ) a mindenhato statisztika mast mond - persze hogy ebbol mennyi az olyan kereszteny mint az en ismeroseim (bad christians!:) meg mennyi az olyan muszlim mint a fogorvos csaj akivel nemreg ismerkedtem meg (bad muslim!:), fene tudja ; )

rizla 2009.03.25. 19:43:36

ma van a picsogás világnapja, vagy miért sértődsz vérig te is? az ilyen ember minek fórumozik? komolyan nem értem. szánalmas.

Woland 2009.03.25. 20:24:42

@rizla:

huh? ez nekem lett szanva? semmi olyat nem mondtal eddig amin megsertodhettem volna (najo azert az elso nekem szant posztban csuklobol hulyesegnek nevezted a kommentemet de ez nem nagy cucc : ).
szerintem nem volt semmi a posztomban ami azt sugalmazta volna hogy verig vagyok sertve... persze a "picsogas" meg "szanalmas" duman is meg lehetne sertodni, de nem erdemes, nemde?

tul sokat olvasol a sorok kozott. : )

egyszeruen nem ertunk egyet, es szerintem mar eddig mindketten tul sok karaktert szenteltunk a temanak. egyenlore : )

ezen a forumon csak Arse-fanek tudnak megserteni. (ok is csak a joizlesemet sertik azzal hogy az Arse-nak kepesek szurkolni ; )

Woland 2009.03.25. 20:51:15

@mexicola:

jaja : ) csak en sem tudtam a pontos adatokat, gondoltam hatha erdekel.

crouchy 2009.03.25. 21:15:42

Nagy reményekkel tele idejövök nst-re hogy olvassak vmi jó posztot, vagy legalább jó kommenteket. Erre miről van szó? Vallásról. :( (és ez a vallás nem a foci!!) Na mind1, én szeretek okos embereket hallgatni/olvasni, ugyan utálom a témát de azér elolvasom. De, direkt, alattomosan teletömköditek idegen szavakkal amit nem értek:)
De ha jól emlékszem az egész a gólöröm témából indult ki ahhoz hozzászólnék. Szóval szerintem se arra való a focipálya h üzengessek a világnak. Ha nagyon el akarom mondani hogy hiszek vmiben, vagy hiszek vkinek, akkor ott a sajtótájékoztató vagy az interjúk, mondja el ott. Ne keverjük bele a fociba sztem. Persze ha mondjuk Lampard, mikor meghalt az édesanyja levette volna a mezét, és ott van alatta az ő képével egy fotó, azt nyilván megértettem volna, nyilván nem kellet volna érte sárgát adni. Amúgy meg múltkor mikor a Szent Patrik napi (egyfolytában vallás. átvedlik az nst Nepomuki St. (jános)- az index blogja a világ legjobb vallásairóllá?) posztban ötlött a szemembe hogy Kenny Dalglish mennyire egyszerűen, de őszíntén ünnepelte (nagyjából mindig ugyanúgy) a góljait. Jó nyilván lehet bukfencezni meg szaltózni- jól is néz ki, de sztem már a nézők közé kiugrálás is hülyeség (persze ha bérletem lenne a sarokban nyilván máshogy gondolnám). Na sokat írtam és nem szól semmiről. sebaj.

ui: (Azt álmodtam tegnap hogy meghalt Gerrard. Ha nem is ő, de az Alba Volán Gerrardja sajnos tényleg elhunyt:( )

halareaal 2009.03.25. 22:09:36

@Skót:

sőt, igazából ki kellett volna rúgnia taccsra, azzal is megy az idő.

divi · http://weareunited.freeblog.hu/ 2009.03.25. 22:14:24

azta, még van majd' két hét a következő PL-fordulóig, és már most megtárgyaltátok a vallás-futball témát... hova fog ez jutni még? :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.03.25. 22:39:23

@Woland: "ezen a forumon csak Arse-fanek tudnak megserteni. (ok is csak a joizlesemet sertik azzal hogy az Arse-nak kepesek szurkolni ; ) "

:))) Van, aki a focit szereti, s van aki a sp?rsnek szurkol:)

-nyáron jössz MO-ra? vendégem vagy egy sörre! meg egy deci felesre:)
-Jövőre 2 okból sem találkozhatunk az "uefa" kupában. Az egyik: mi BL, a másik, meg h a ligakupát nem nevezik át erre a kupára:)
-nem olvastam el ezt a gólörömös vallásos vitát, de ajánlom figyelmedbe RvP gólörömeit:) szokjad! :) (a kedvencem a pudli ellen lőtt gólja utáni vállsöprős:))))

Nah, mára ennyit:)

Pöte, kéne egy poszt a nem PL-eseknek, h offolják azt szét: "a többiek csak fociznak" címmel :)

_benito · www.nst.blog.hu 2009.03.25. 22:57:32

@rizla: ezt a szót NE! ha kérhetem.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.03.25. 23:03:22

"apropó, henry és eto'o tisztelgéséről ki mit tud?"

engem henry csuklószagolása, csókja, vagy mit tom én mi az amit csinál a góljai után érdekelne...

vki?

rizla 2009.03.25. 23:13:33

@Woland: ok, rendben, mea culpa, ugorjunk.

rizla 2009.03.25. 23:16:33

@imici77: van ott valami tetkó, talán a lányával kapcsolatos. arra ad egy csókot.

rizla 2009.03.25. 23:17:10

@_benito: melyiket?

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.03.25. 23:17:52

@rizla: jah, a tetoválás nekem is feltűnt... és köszi a választ!

(a szívét és a lányát hagyta Londonban...ejjj)

rizla 2009.03.25. 23:45:45

nyugi imici, henry teljesen bele van zúgva a barcelonába, és ez így volt már 2006ban is, csak akkor még nem mert félrelépni. tudod, a jó, kiegyensúlyozott házasság az arsenallal, meg minden. dehát a szerelem hegyeket mozgat.

Boxi_911 2009.03.26. 09:32:57

@imici77: A tisztelgést láttam, és a kommentátor valami olyasmit mondott, hogy a Malaga csatárát figurázták ki így, mert ő szokott így "gólörömözni"...

Tika_ 2009.03.26. 09:56:23

@Boxi_911: nekem úgy rémlik, hogy Eto'o már egy korábbi meccsen is tisztelgett, valamikor mostanában volt az is

mondjuk az ellenfél játékosának gólörömét parodizálni szerintem bunkóság. a közönséget csendre intős meg még nagyobb. na azért adnék sárgát, nem a mezlevételért!

Woland 2009.03.26. 15:15:56

@Tika_:

jaja, a csendre intes az eleg bunko dolognak tunik, de mostanra szinte hagyomannya valt arra az esetre ha valaki idegenben lo golt. mondjuk az az igazsag hogy ilyen alkalmakkor igyis-ugyis elnemul a hazai szurkolotabor egy kis idore. de valoban, a csendre intes feler a kozonseg aktiv cukkolasaval - azert irom hogy aktiv mert valami szinten nyilvan barmifele golorom hergeli a szenvedo csapat drukkereit : )

viszont szerintem annyira nem drasztikus a dolog hogy szankcionalni kellene: gondoljunk bele hogy a szurkolotaborok vegig uzengetnek egymasnak, es ez az egyik legmagavalragadobb resze a meccs-elmenynek - sosem felejtem el az eddigi egyetlen White Hart Lane-i meccsemen tiz golt utan ment oda-vissza a "Who are ya?! Who are ya?!" a ket tabor kozott (szerencsere ebbol hatszor mi kiabalhattunk:)

az hogy a jatekos nem huny szemet efolott hanem hozzajarul a maga modjan meg novelheti is az elmenyt. mert tulajdonkeppen rivalizalasrol van szo, es ebbe egy kis cukkolas, szemetkedes belefer : ) (a beintest vagy a naci karlengetest persze en is buntetnem.)

persze vannak kivetelek. egy regi jatekos az ex-csapat elleni meccsen szerintem jobb ha nem cukkolja a nezoket. persze nyilvan sokkal tobb fujolast kap mint az atlag, de akkor sem elegans reagalni ra (gondoljunk csak Rooney csokjara, bar lehet hogy a ManU-faneknek tetszett : ). Teddy Sheringham mondta hogy ha egy korabbi csapatodhoz ellenfelkent tersz vissza akkor igenis turnod kell minden szidalmat (ahogy o tette mikor vorosben jatszott a Lane-en).

SamS 2009.03.26. 20:35:24

Gary Neville se volt semmi, ahogy a Pool szurkolók felé fordulva őrjöngött: www.youtube.com/watch?v=o2DwSZdB5VE

Itt van egy jó kis összeállítás a jobbak közül - nyilván rengeteg egyszemélyes show kimaradt.
www.youtube.com/watch?v=SFrMSzoLXIU

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.03.26. 23:39:29

volt egy magyar játékos a Lokiban, akik a góljánál odarohant a kispadhoz, levette a mezét, kiterítette az edző elé, s körbetáncolta:) vmelyik keleti idegenlégiós... :)

Nekem a mostani kedvencem, RvP gólöröme a pudli ellen.

Wolandnak egy kis extra bónusz:))) www.youtube.com/watch?v=I5uWnoRnZKQ

Woland 2009.03.27. 05:34:10

@imici77:

a mez korbetancolasat en Papa Bouba Diop-tol lattam eloszor azt hiszem amikor belotte a Szenegal-Franciaorszag meccs egyetlen goljat a 2002-es VB nyitomeccsen.

van Persie nekem a legellenszenvesebb kategoriaba tartozik a PL-ben. ebben a nyilvanvalo okok mellett sokat nyom a latba az is hogy olyan feje van mintha egy amerikai gimisek kozott jatszodo romantikus vigjatekbol szalajtottak volna. na meg a goloromei is - sosem felejtem el a 4-4 es meccsen a goljanal mit levagott Adebayorral. kifordult a gyomrom - aztan persze meccs vegere nekik is : )

de mondom RvP az Arse-ok kozul is kilog nekem. Diaby-val, Sagnaval, Bendtnerrel, Arshaval majdhogynem semmi bajom.

neked vannak olyan Spurs-jatekosok akik kifejezetten ellenszenvesek? (Bentley-n kivul:) en objektiven nem nagyon tudok senkit ebben a tekintetben kiemelni... jo sracok.

ja, meg korabbi kerdesre: ha minden igaz juniusban otthon leszek - egy sort meg tudunk majd szervezni szerintem. : )

kroos 2009.03.27. 07:33:13

@Woland: Szerinted Woddle vagy Hoddle volt a jobb?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.27. 12:25:36

Ha Fergusonnak nem ment, majd talán Capellonak sikerül..., mindenesetre e hír szerint a sárga földig lebaszta Wazzát. www.nemzetisport.hu/vb2010/fabio-capello-jo-modort-kovetel-az-orult-rooneytol-es-tarsaitol-228161.html?

SamS 2009.03.27. 14:08:54

Ebből is akkora ügyet kell csinálni, hogy valakit háromévente kiállítanak?!

Woland 2009.03.27. 16:20:40

@kroos:

ez nem is kerdes: Hoddle : ) persze WAddle - 'a'-val - is kurva jo volt.

de ha rakeresel Hoddle-ra a youtube-on olyan dolgokat talalsz hogy el se hiszed : )

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.03.27. 17:36:28

@Woland:

ha nyáron Magyarországon leszek, akkor jöhet a sör. viszont ha nyáron Mo-n leszek, akkor félő, hogy neked kell fizetned. :-I

kroos 2009.03.27. 18:23:33

@Woland: Posztjuk hasonló volt,egy csapatban is játszottak (szegény Hornby),és mindketten franciaországban légioskodott.
De az a tény hogy a biciklicselt wodle csinálta a legszebben a világon elég beszédes.
Én a mai napig nem tudok dönteni....

Woland 2009.03.28. 01:53:28

@kroos:

ja, mindketten Tottenham-legendak, de szerintem Hoddle korszakos zseni volt Waddle meg szimpla zseni. :) Hoddle jateka hihetetlenul sokoldalu es kreativ volt. a humorerzeke pedig legendasan alulfejlett. : ) Waddle amugy ha minden igaz zenei karriert is fontolgatott.

te lattad oket eloben jatszani (akar teven keresztul?) (en sajna nem :(

kroos 2009.03.28. 07:49:55

@Woland: Igen a 86-os Vb-n.Ott csak Hoddle volt stabil kezdö de Chris is elég sokat játszott.
Öt inkább a Marseilleböl láttam már.
Kár hogy nincsennek már ilyen futbalisták...
habár patkolókovácsból is van még pár...

kroos 2009.03.28. 07:53:56

nem igazán szeretem az angolokat de amikor Woodle,Gazza,Barnes,és Platt Beardsley egyszerre voltak a pályán....

papercut 2009.04.01. 22:27:50

England U21 France U21 0-2
Hogy ez miért fontos? Mert fényesen bizonyítja, hogy mennyire nincs igaza azoknak, aqkik szerint az angol válogatott gyengélkedése annak tutható be, hogy a nagy klubbok(élen persze az Arsenal-lal) nem adnak elég lehetőséget az angol tehetségeknek, hanem külföldről igazolnak. WRONG! Az angol válogatott azért ilyen mert az angolok szarok. End of story. Egy olyan válogatott gázolta el őket(aki látta a meccset egyetért) aminek tagjai egymást közt összesen 27 válagatottságot tuthattak magukénak, miközben az angoloknál FEJENKÉNT 20 jutott átlagosan. Az angoloknál a játékosok többsége kapott már lehetőséget a klubbjuknál, sőt, többen állandó kezdők(Milner Huddlestone, Wheater, Noble) és a többi is a Világ legerősebb Bajnoksága(Tm) edződik. A Franciák legnagyobb neve bizonyos David N'gog akinekm hallatán talán még a Liverpool drukkereket is kiveri a víz.... Aki az angoloknál tényleg tehetséges, az olyan pénzekért mozog. hogy egyszerűbb egy srácot hozni feketeafrikából, negyed pénzért, aki képes meghallni a pályán. Végeredményben, derék angolok és csőlátású szorkolóik: nem a klubbokat kéne szidni és kvótákkal jönni hanem már kissrácokat is alázatra nevelni, és a tehetséget nem túlsztárolni, mert Európa lehagyott titeket!

Woland 2009.04.04. 00:26:18

@papercut:

"a játékosok többsége kapott már lehetőséget a klubbjuknál, sőt, többen állandó kezdők(Milner Huddlestone, Wheater, Noble)"

butasag. Huddlestone peldaul decemberben kezdett utoljara a Spurs-ben. cserekent is ritkan kap lehetoseget honapok ota. Noble sem allando kezdo, raadasul nemreg jott vissza serulesbol. amugy mindketto nagyon jo jatekos.

"Végeredményben, derék angolok és csőlátású szorkolóik: nem a klubbokat kéne szidni és kvótákkal jönni hanem már kissrácokat is alázatra nevelni, és a tehetséget nem túlsztárolni, mert Európa lehagyott titeket!"

en ugyan nem vagyok angol szurkolo, de szerintem 5 meccsbol 5 gyozelem a vb-selejtezokon nem azt mutatja hogy Europa lehagyta volna az angolokat. a franciak elott amugy a 21-esek idegenben vertek Norvegiat 5-0-ra.

nem kellene eroltetni az ilyen kommenteket Arse-os szurkoloknak : ) angol jatekosokat csak ellenfelnel lattok de a frankot igy is meg tudjatok mondani : ) paraztok nagyon Platini agymenesetol ez mindenesetre vilagos : ) van is miert persze! Wenger jobban Afrika-fuggo mint Madonna meg Angelina Jolie egyuttveve! : )

mondjuk ezzel nincs is semmi baj - minden csapatba elfer egy-ket kurvajo afrikai csavo. meg egy-egy keleteuropai-delamerikai is. csak hat azert egy (egyetlen egy!) (1) (uno) hazai alapember nem artana basszus... : )

Cottbus, Nyiregyhaza, Arse, Inter. furcsa nevsor ugye? a tobbi haromnak amugy ugy-ahogy megbocsatok, mert vagy a szegenyseg viszi ra oket vagy a csapat hagyomanyai teljesen nemzetkoziek. : )

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.04. 19:50:12

Gerzson játszik-e a Fulhamben?

Lencse. 2009.04.05. 10:12:10

A livescore szerint kapott egy sárgát két perccel azelőtt, hogy lesújtott a Bernabeui Mészáros.
süti beállítások módosítása