Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Bundesliga, 24. forduló - A Hertha-titok

2009.03.13. 19:30 heinrich

Az előző fordulótól aztán nem lettünk okosabbak, még csavartak egyet a satun a csapatok - mostanra gyakorlatilag az dönt közöttük, kinek mekkora mellű a nője. Az általunk dobogóra várt csapatok nem hibáztak, Voronin mesterhármast hintett, vasalt a Bayern és kiizzadta a Wolfsburg is. A négy pontos bajnoki fórra való tekintettel egy pillanatra mi is nagyot álmodtunk és a delírium tetőfokán magunkat Frei Tamásnak ábrándva utána mentünk a Hertha titkának, szólunk a Rhein derbiről és megkínáljuk ezer wattal a nyavalyás üveggömböt is, hadd valljon színt.

Hertha BSC Berlin – 14-4-5 38–27 46p.

Mit mond az edző?
Lucien Favre: Nincs szó titokról, lépésről lépésre haladunk és keményen dolgozunk. (Nagyon köszönjük)

Mit mondanak a játékosok?
A legnagyobb különbség az eddigiekhez képest az, hogy hisszük, Favre okkal tesz és mond mindent, és a csapathoz igazítja az elképzeléseit, nem fordítva. Mindig elhiteti velünk, hogy a következő meccset képesek vagyunk megnyerni, mással pedig nem is hajlandó foglalkozni. (Simunic)

Mit látunk az edzésen? (persze csak amúgy lelki szemeinkkel)
A középpályás játékot gyakorlatilag mellőzi a Hertha, elsődleges feladatuk a labdaszerzés, és annak mielőbbi megjátszása az ék irányába, tehát naphosszat azt sulykolják, hogyan tudják a lehető legegyszerűbb módon egy tíz-tizenöt méteres lapos passzal kiugratni egy-egy játékosukat, vagy közvetlenül a centert, aki mellé aztán 2-3 játékos is sprintben próbál felzárkózni. Ez ésszerűnek is tűnik, hiszen egy ilyen megoldásra szinte bárki betanítható. Ha valaki vette a bátorságot, hogy akár több Hertha meccsel is szembenézzen az idén, annak feltűnhetett, hogy alig emelik fel a labdát, szépen visszaállnak a térfelükre és várnak a végtelenségig, hogy az az egy betevő kiugratás összejöjjön.

A számok nem hazudnak
Tavaly egy átlagos bajnoki átlagos Hertha játékosának 1.9 sec kellett, hogy a labdát megjátssza. Idén ugyanez a szám 1.1 (de a Bayern ellen levitték egész 0.9-re) – ezzel ők a komplett liga leggyorsabb csapata, megelőzve a Hoffot (1.3) és a Stuttgartot (1.4).

A Hertha vertikálás (azaz előre irányuló) passzainak 60%-a pontos, ami összességében nem falrengető (az 75%-nál kezdődik), de a Bundesligában elég jónak számít, tavaly alig ötven fölött mozogtak a berliniek.

A szezon kezdetén 9,7km-t futottak átlagban per fő, mostanra 11km-es átlagot állandósított a csapat, ami Simunic szerint nem azért fontos, mert ennyivel javult a kondijuk, hanem mert mentálisan sokkal erősebbek, ennyit jelent az edző pszichológiai hatása és a győzelembe vetett hit.

Most, hogy egy szezonra valót írtunk a Hertháról, két darab srófon járó szorítófa közé tesszük az üveggömb egyik lábát (mely ocrea Hispanica, vagy spanyolcsizma néven is közismert) és addig szorítjuk, míg az általunk is helyesnek vélt tippeket ki nem szolgáltatja.

Wolfsburg – Schalke 2-1

Ez lenne zsinórban a hatodik győzelme Magathéknak, ami egyben új klubcsúcsot is jelentene, de hát egy bajnokesélyestől ez elvárható. Müller kirúgásától reméli a Schalke, hogy most majd feltámadnak, de mi inkább javasoljuk a Kobra-Piton-Anakonda fedezetsor mellé Apokalipszis és Vitriol leigazolását a csatársorba.

1. FC Köln – Borussia Mönchengladbach 1-1
A hetvennegyedik Rhein derbire gyúrnak a felek, ami jobbára egymás – és a futball lábbal tiprásáról szól. Természetesen itt is áll, hogy a szezon legfontosabb meccse következik a szurkolóknak, idén több mint 30k jegyigénylés futott be Kölnbe a vendégektől. A Borussia összelapátolta magát a tavaszi szezonra, a HSV megalázása pedig a lehető legjobb ritmusban érkezett. Szerencsejátékosok, kalandorok és egyéb szemfényvesztők bátran menjenek rá a mérkőzésen lesz kiállítás rovatra.

Hamburger SV–Energie Cottbus 2-0
Nem túl dicsőséges UEFA forduló után regenerálódhat a HSV, bár támadójátékuk egy kocka gördülékenységével vetekszik, szóval pont az ilyen meccseket a legnehezebb nekik behúzni. Majd valami átlövésből…

VfL Bochum – Bayern München 1-2
A kiscsapatok közül messze a Bochum játssza a legnézhetőbb focit, ezért is szeretjük őket. A Bayern folyamatosan kínlódik velük, nem elképzelhetetlen, hogy most is fordítani kell majd, de idén még tán ebben a legjobbak.

Werder Bremen–VfB Stuttgart 3-2

Egy nagy reménység (Özil) a kiégett vulkán ellen.

Hertha BSC Berlin–Bayer Leverkusen 0-0
Alighanem túl lesz ez lihegve, taktikázva, számolva, meg aztán ősszel a hat-null lett volna reális, mégis null-egy lett, szóval mondjon jobbat, aki tud.

Hannover 96–Borussia Dortmund 2-2
Szabi távozásával végre semmi okunk sincs kedvelni az otthon egyébként érthetetlenül jól szereplő, amúgy meg általunk gyalázatosnak tartott Hannovert, a BVB-t meg akárhogy rakják össze, mindig tank döntetlen lesz belőle, tippünket Moldova Györgynek ajánljuk.

Karlsruher SC–Arminia Bielefeld 2-1
Szembe megyünk Pöte, a totókirály összes alapelvével, és mégis azt mondjuk: az nem lehet, hogy ötödjére se rúgjon gólt a KSC és ötödjére is csöcsre fussanak. Egy sziporkázó null-null mondjuk mindkét fronton keresztbe tehet nekünk.

Eintracht Frankfurt–1899 Hoffenheim 1-2
Igazából ez is döntetlenre áll, de nincs szívünk megtenni. A Hoff egy meccset bírt nyerni az idén, viszont süket módjára döngetik a kapufákat, tán az egyik most befelé pattan.

80 komment

Címkék: német bundesliga h beharangozó

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr171000599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.13. 22:31:19

Hertha helyett egy friss élményről.

Megnéztem a Wolfsburg-Schalke meccs második félidejét. Kíváncsi voltam a Wolfsburgra.

Három dolog föltűnő:

1. Brutálisan jó a kondijuk.
2. Brutálisan szervezettek. Rend van a pályán.
3. Nulla ötlet és esetlegesség van a játékukban. Egy Barca típusú csapat ellen (szubjektív ítéletem szerint) egyszerűen esélyük sem lenne (szoros eredményre sem).

Szóval meglátszik Magath munkája...

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.03.13. 22:36:14

@Csöncsön: A Barca kimondottan jó példa...
Erről az önvallomásos posztban is volt szó, a spanyol csapatok rendszerint hülyére verik a németeket.

Ettől még a Bundást kétszer olyan jó nézni :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.13. 22:42:46

@heinrich:

Azért én maradok a Ligánál. :-)

Magath engem emberileg kifejezetten undorít. Egyszerűen megöl minden (nem jut eszembe jobb szó) devianciát. Ami egyfelől persze jó, másfelől viszont pont a lényegét nem érti a játéknak.

A Bayernnel is meg tudta tenni, hogy (mint most Léderertől megtudtam) 15 meccset nyerjen zsinórban a BuLiban, de a Milan ellen akkorát égtek a BL-ben, hogy még most is ide érezni a pernyefüst szagát.

füligjimmy77 2009.03.13. 22:46:03

A Herta teljesítményéhez annyit tennék még hozzá,hogy egyszerűen nem hibáznak, se elől, se hátul. Nem töketlenkednek, három ziccerből egyet bevágnak, egy döntetlenre már jók. Amúgy a fentebb leírtak tényleg észrevehetőek a játékukon, a lewgutóbbi, általam látott meccsükön Cicero(?) adott egy remekbe szabott gólpasszt Voroninnak: a labdaszerzés után a brazil elé pöckölik, felnéz, már rúgja két védő közé/mögé, Voronin elgurít a kapus mellet, jöhet a középkezdés.

Bobisku 2009.03.14. 01:26:11

mer ston zu dir Fc Kölle

meg kell alázni a gladbachot!!!

kroos 2009.03.14. 08:22:39

@Csöncsön:
,,Nulla ötlet"
azért ez erös tulzás...föleg annak tudatában hogy láttad a tegnapi meccsüket.
ami ismét egy kurva JÓ buli meccs volt!!!!!!!!!

Lojzi_ 2009.03.14. 08:23:18

A Wolfsburg ellen úgy kell játszani, ahogy a Barca tenné és nincs probléma.
Megnéztem a gólokat, a meccset sajnos nem láttam, de elég impozáns kis hétgólos rajt ez a fordulóban.

kroos 2009.03.14. 08:38:51

Grafite nevét a Le mansban még grafics-nek ejtették.Érdekes a nagy világbajnok Zaccardot kiszoritja még egy pecarick is...DDDD.Amit viszont Jencsel csiná Mahath az tényleg geciség.Már több mint egy éve nem védeti,de nem is engedi el sehova...ennél többet érdemelne...Dzeko meg fantasztikus játékos és kész.Lehet öt argentin/portugálokat feléröen gyülölni de akkor is igy van.Remélem ö lesz Toni utoda.A keret talán csak csatár poszton gyenge de csak amiatt mertGrafite sokszor volt sérult.Dejaga engem még nem gyözött meg,ellenben van egy 18 éves srác,Esswein rola nagyon jókat irnak.A tegnap látottakon kivül a védelemben még ott van a már emlitett zaccardo,ricardo costa,rieter..nagyon stabilak.Misimivic meg Gentner nagyon kellemes csalóások nekem..biztos voltam benne még pár éve hogy eltünnek a süllyesztöbe.Madlug posztját,szerepét viszont nem mindig értem...szerintem rajta már tulnött a csapat...

kroos 2009.03.14. 08:41:53

Hertha sikerek letéteményese:Drobny,Cicero, és PATRIK EBERT!!!!!!!!!

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.03.14. 10:18:16

@Lojzi_: 'A Wolfsburg ellen úgy kell játszani, ahogy a Barca tenné és nincs probléma' - és ez vajon melyik Bundás csapat számára jó hír? :)

@kroos: én is úgy tudom, h elméletileg Grafics a helyes ejtés, vmelyik SK kommentátor is így hívja, talán Léderer. Hertha igazolásai tényleg jól sültek el, ez kimaradt a posztból, de Ebertet (csupa nagybetűvel) kiemelni szolid túlzás, a meccsek felén játszott eddig. A hét gólpassz persze hét gólpassz.

lezsolt 2009.03.14. 10:31:52

@heinrich: Léderer pont az egyetlen, aki nem úgy ejti, hanem: "GRÁFITÉÉÉÉ"-nek.:(

drosiii 2009.03.14. 10:37:16

engem csak az zavar, hogy a madrid meccsek alatt folyamatosan "lassz"-ozás megy.

kroos 2009.03.14. 10:55:05

@heinrich: Jogos.Pontosabban a tavaszi Hertha teljesitménye Ebert függö.Elötte nem nagyon játzsott mert a Kacar,Dárdai,Nicu,Cicero sor megbonthatatlannak tünt.

Törteli Tivadar 2009.03.14. 10:58:57

@drosiii: engem meg az, hogy pablo ibanezt pablonak nevezi a kommentátor. érted, pálnak...

kroos 2009.03.14. 12:33:19

@Csöncsön: az meg külön vicc hogy te minden meccset ugy ülsz le megnézni hogy ,,na vazze ezeket a barca szétverné"...és ezálltal,már nem is lehetnek kreativak,ötletesek.

Lojzi_ 2009.03.14. 13:58:01

@Heinrich:
Bármelyiknek. Egy számtan példát is nagyban leegyszerűsít, ha tudod, hogy a végén 2-nek kell kijönnie.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.03.14. 14:29:30

@Lojzi_: no persze, de meg lehet oldani találgatással és megoldóképlettel is, de csak az egyiket szokták méltányolni :)

Ilyen erővel receptem nekem is van: mindig többet kell rúgni, mint amennyit kapunk. Amit a Barca tud, azt még megközelíteni sem tudja senki, 50-60%-on meg lufaszt sem ér.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.03.14. 15:24:46

Hertha - Leverkusen: Willkommen zurück, Király! transzparens Berlinben, az ilyet azért mindig jó látni.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.03.14. 16:04:06

Sosa :DDD ugyanakkor szegény Klose, és szegény mi, mindkét TV-s meccs dögunalom eddig.

acdcisti 2009.03.14. 16:19:41

Podolski egyedüli csatárként + Sosa... kurvajó.... Tiszta szerencse hogy nem tudom nézni a meccset, csak idegeskednék.

acdcisti 2009.03.14. 16:39:54

Podolski lelkem... bár egy nyomorult büntetőt be kéne tudni lőni...

Bobisku 2009.03.14. 16:59:07

ejj a rajnai-derby nem áll túl jól, az nem az én hétvégém eddig :(

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.14. 17:23:19

@kroos:

Nem úgy ültem le megnézni. Egyszerűen kíváncsi voltam, hogy mit tud ez a Wolfsburg, hogy annyira elöl állnak. És szerintem megértettem.

r_magpie 2009.03.14. 17:36:19

vettem a bátorságot, és végignéztem 50 percnyit a Herthából, nagyon megy nekik ez a stílus, attól félek, még bajnokok is lehetnek

a második félidőt simulcastban néztem, az ilyen meccsek miatt is, mint a mai, marad mindig is a bundás a szívem csücske

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.03.14. 18:08:03

@heinrich: na látod...most megkövetheted magad :))
A kis argentin még ugyan megpörgette a játékunkat, sőt...mi az hogy, nagyon is.
Bár a góllövéstől még mindig iszonyodik

Titi120 2009.03.14. 18:42:27

@Basti:
Nem láttam a meccset.
Tényleg jó volt Sosa ? :o

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.03.14. 18:43:01

@Basti: A 60. perc után a Herthát néztem (addig felváltva), szóval lemaradtam a nehezen hihető Sosa parádéról(?).

Ezt a Schwegler hova erőltetik a Kúzennél?? Nem mintha Kroos alkotott volna valami értékelhetőt, de ennyi bizalommal, amit itt is kap, nem lehet könnyű. B. Dodó meg milyen morcos volt meccs után, arról viszont mélyen hallgatott, hogy a Leverkusen szánalmasan játszott, nulla lelkesedés, nulla támadás, a fő nulla meg Castro volt.

kroos 2009.03.14. 19:38:51

Sosa nem volt rossz.De amit az ártány csinált megint.....ez volt a szezon leggyengéb Bochumja,szerencse hogy nekünk jutott.Zé fantasztikus mit játszott megint.Kicsit sajnálom hogy már ennyi idös,,..kicsit meg nem..mert ha 25 lennemár elvitte volna a Barca.
Dodó nem hiába volt mérges.(amugy ö is ebert párti).
Nicku a csapat egyik legjobbja aki nem férne be a hannoverbe..P.

kroos 2009.03.14. 19:45:09

tudtam tudtam tudtam hogy nem fog kiesni a gladbach..ezt mindig arra alapoztam hogy marin,Bradley,matmour,friend...tessék megnézni a góllövöket.

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.03.14. 20:00:12

@heinrich: parádé nem volt... de azért tényleg jól mozgott
Úgy tűnik neki is csak akkor megy (mint Poldinak), ha viszonylag szabadon lehet futkorászni a pályán, és nincs már hatosfal előtte

btw. a Hertha meddig fetreng még Fortunával? Az a mi nőnk :))

Lojzi_ 2009.03.14. 20:19:19

Podolskinak többet nem kellene már a felnőtt csapat mezét magára húznia.
Sosa és Schweini sem voltak rosszak.

Nekem kicsit az az érzésem, hogy Ribéry klasszisa nem jön ki 100%-ban, mert amikor ő a pályán van, akkor a többiek kevesebb ötlettel játszanak, mondván csak át kell adni a labdát a franciának, majd ő csinál vele valamit.
Olyan ember meg nincs, aki minden meccset egyedül meg tud nyerni.

Klose sérülése mennyire komoly? Van erről valami info?

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.03.14. 20:35:17

@kroos: Jah és egy ilyen Zé-vel nem akarnak hosszabbítani két évre, csak egyre... nem értem miért.
Ilyen érett játékot, amit a brazil ebben szezonban prezentál, csak nagyon ritkán látni futballpályán.
(jah igen, kroos, írtam egy mailt neked)

@Lojzi_: ez sajnos tényleg így van. A francia túlzott súlya egyáltalán nincs jó hatással. se rá, se a többiekre.

Egyébként Klose saját bevallása szerint valami súlyos sérülést szedett össze, de még megerősítő viszgálat nem volt. :(

értelmetlen_nevű 2009.03.14. 20:52:50

Zé Robertot muszály még egy-két év maradásra bírni. Egy zseni az az ember, az ő hiánya legalább annyira megérződne mint Riberyé.


Elfogytak a csatáraink. A bl-ben Toni nagyon kevés lesz egyedül. Donovan nem Bayern szint, Poldi meg már magasról szarik az egészbe. Pedig a jelenlegi forma alapján nem lennénk teljesen reménytelenek.

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.03.14. 21:04:02

@értelmetlen_nevű:
"Donovan nem Bayern szint"

még ha csak ez lenne a legnagyobb gond, ugyanis a kedves donovan már hazautazott. (hazaküldték)

Vul-Kahn 2009.03.14. 21:10:47

Egyetértek kroos-szal, szerencsénk volt, hogy a Bochum a szezonjuk legpocsékabb teljesítményével állt elő. Sestak a közelében nincs annak, amit tavaly nyújtott, az ő jó játéka pedig nagyon hiányzik.
Örülök Sosa jó játékának, és nagyon sajnálom, hogy Podolski megzavarta annál a ziccernél, meg hogy nem ő rúgta (az egyébként valljuk be, jogtalan) 11-est. Klose sérülése aggasztó, mert elég súlyosnak tűnt, de nem akarom az ördögöt a falra festeni.
A Hertháról: Drobnynak megint sokat köszönhetnek, Voroninnak is, de a legtöbbet a folyamatosan termelő mákgyárjuknak. Komolyan egy olyan csapat lesz a BuLi bajnoka, ahol egy Rodnei, egy Stein, egy Nicu, (egy Dárdai) alapember? Na ne már!

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.03.14. 21:32:43

botrányos volt az iram. mintha mindenki tudta volna a kezdő sípszónál, úgyis mi nyerünk, úgyis kikapunk. ez nem egy bundás-szintű meccs volt. nagy csalódás volt a bochum.

Zé pörgött, meg Micho, aki egyébként nagy játékintelligenciával bír, ezért megoldja a bochum ellen, de nem elég gyors vkp-nak.

egyébként kétszer, vagy 3-szor próbálkoztunk a 16-os kívüli lövéssel, ebből az egyiket van buyten eresztette el. miért?

Sosa, sőt, Szosza sajnos kódolva van a kudarcra. jól mozgott egy teljesen nulla bochum ellen, zsír. adjuk már el, komolyan nem értem, ki mit lát benne.

milyen ötlet már Podolskit (ezt a podolskit) egyedüli "ékként" fennhagyni.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.03.14. 21:36:12

Hassssan Salihamidžić!!! :D

füligjimmy77 2009.03.14. 21:50:56

@Vul-Kahn: Mákgyár? Kicsit mintha savanyú lenne a szőlő. Lehet, hogy a tizit nem fújták be, de ilyen szintű védekezést a Bayern egész szezonban nem tud bemutatni, mint a Herta 90 percben, ehhez még vezetnek jópár villámgyors, és ötletes kontrát. Nem nyűgöz le a Herta játéka, de Favre munkája igen. Voronin egy állat, most nagyon elkapta a gépszíj, de eddig is ment a szekér. Amúgy egy ilyen BAyern meccs után egy másik csapat mázliját emlegetni elég éretlen viselkedés.

Vul-Kahn 2009.03.14. 22:18:50

@füligjimmy77: Igen mákgyár. Vagy szerinted Voronin úgy akart gólt szerezni, hogy csak az Adlerről kipattanó labda ütközzön bele a felkarjába, és onnan kerüljön a hálóba?
Amúgy nem savanyú a szőlő, simán túlélem, ha nem a Bayern lesz a bajnok, de ne az a Hertha legyen, amelyben olyan spílerek játszanak folyamatosan, akiket az előbb felsoroltam, akik csak a 7. legtöbb gólt rúgták a ligában, és akik a teljes német futballt lejáratták az őszi uefa-kupa szereplésükkel.( És mégcsak a legkevesebb gólt se ők kapták, hanem a Schalke.)

2009.03.14. 23:46:12

@heinrich: Jól jön még nektek a jó öreg Brazzo..:)

avenger13 2009.03.15. 00:14:44

nem volt erős a bochum de ez már ne a bayern hibája legyen. az utóbbi időben mindenkit nagyon megvertünk, ez egész jól indul, csak tartson ki sokáig. én is azt érzem, hogy ribery kicsit rányomja a bélyegét a csapatra. most hogy nincs a pályán mindenki sokkal nagyobbat nyújt mint eddig. meg kéne találni azt a játékot ami nem csak rá épül és nem őt kéne erőltetni. néha elő jön egy zseniális húzással de a többiek is játszanak már.

a hertha 11 emberrel védekezik és nem támad. ez lehet hogy koncentrált meg minden, de nem lennék rá büszke. a 3 kontrából meg nem fog mindig így bepattanni egy, legalább az voroninnak most volt egy adag mákja is, nem vitatva az idei jó teljesítményét.

avenger13 2009.03.15. 00:18:02

én továbbra sem gondolom, hogy a hertha nyeri a bajnokságot.

klose hosszú távú kiesésével müller fog játszani? mert podolski semmire sem alternatíva. eszméletlen béna. valami hihetetlen, hogy mennyire. ha mondjuk számított volna ma a 11es, akkor kinyírnám. menjen az ifibe edzeni.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.03.15. 00:26:47

@Vul-Kahn:

Stein szerintem igen jó focista, és hát nálam Dárdai is az, a maga posztján mindenképp.

Lojzi, mintha az előző posztban azt írtad volna, hogy még 6 pontot látsz a Hertha szezonjában. Melyik az a másik három? :)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.03.15. 00:46:25

@heinrich:
kicsit eltűntem, de már bepótoltam a bundásposztot is :)

a b.zi Dortmundon megy el kben a totónk :(
a totókirály szólt hozzátok :D

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.03.15. 03:26:35

@pote: pedig ennél profetikusabb (ha van ilyen szó) nem is lehetett volna a BVB jóslat :)

Lojzi_ 2009.03.15. 08:17:09

@bedobásnál:
Egész pontosan azt írtam, hogy végigtippeltem a meccseiket és nálam hat pont jött nekik ki.
Megmondom őszintén, hogy a Leverkusen ellen például tuti nem hazai győzelemre tippeltem.
1 bravúr zsebben.
A bajnoki címhez még kell tíz. Szerintem a Werder, a Schalke, a Hamburg, stb, stb. ellen még most sem ők az esélyesek, hiába vezetnek 4 pöttyel.
Mi van, ha Voronin a következő edzésen úgy biceg le, mint most Klose?
Úszik az Európa Liga is, nemhogy a bajnoki cím.

Lojzi_ 2009.03.15. 08:27:38

A Dortmundra meg nem találok szavakat.
Egy meccsen belül kétszer bukni a kétgólos vezetést, az nem sámli. Valami különdíjat szerintem megérdemelnének a szezon végén.

Pl.:
"A Bundesliga leglátványosabb döntetleneiért 2008/2009"
"Lehettünk volna Valaki díj"

Egyébként én látom a fejlődést.
Tavaly a Cotbus előtt sikerült végezni 6 ponttal, idén meg a liga legkevesebb veresége áll a nevük mellett, és ha ma nyer a Cottbus, akkor is 11 pont a távolság, míg Európától 8 egység választja el őket.
Jobb idén BvB szurkolónak lenni, mint tavaly, vagy tavalyelőtt, de jövőre még jobb lesz.
A csatársorba kell két normális arc és be lehet szállni a bajnoki címért folyó versengésbe.

kroos 2009.03.15. 09:07:54

@avenger13: ,,számított volna ma a 11es, akkor kinyírnám"..
én szintén.
A herthaval nekem is az a bajom ami a többieknek.Hogy szar csapat szar játékkal.És a példa amit irt.Nicu aki itt stbail ember nem férne be a hannoverbe pl.-slaudraff-bruggink-zsinovek-forsell.
Sestak meg tavaly más poszton,centerben játszott.
Most Koller erölteti ezt a 4-2-3-1-et és ebben a center az miecsil,vagy klimowic vagy Kaloglu.Sestak a második vonalba szorul ami neki nem tetszik.Számomra az igazi talány ez az Epalle.Nagyon agresziv,sokszor durva,és ö irányit 10-esben,de még egy pengés megmozdulást se láttam töle.
A király az Dabrowski.

kroos 2009.03.15. 09:10:30

@kroos: föleg ugy hogy a 2 istenkirály Freier meg Hasemjan sehol sincs....pedig ök a 4-2-3-1-hez lettek igazolva.

acdcisti 2009.03.15. 14:54:28

Operation notwendig
Mindestens zwei Wochen Pause für Klose

2hét minimum. Remélem Toni és Ribery minél hamarabb felépül. Podolski egyedül nagyon kevés.

Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2009.03.15. 15:14:05

Na, megint itt a teljes Bayern frakció és most hülye Klinsmann és Rensing helyett hülye Podoloski és Sosa. Fő a változatosság :)

Roeder 2009.03.15. 16:30:27

sosa nem volt olyan rossz (a képességeihez mérten)
viszont podolski meg is érdemli,hogy elmondjuk mindenféle szarnak...

kroos 2009.03.15. 17:55:52

@Roeder: például macskaszarnak

kroos 2009.03.15. 17:56:23

vagy denevérszarnak...

sepsta75 2009.03.15. 18:13:37

fuuu,pizzaro milyen gólt ragasztott...

kroos 2009.03.15. 18:23:15

diego már megkapta az 1-est a kickertöl...

_alerob 2009.03.15. 19:35:36

@kroos: Netán ez azt jelenti, hogy a premier ligue visszaköltözik a sport1 és 2 re? esetleg sportklubra?

Roeder 2009.03.15. 20:38:50

@kroos:
dejó...mostantól akkor nemcsak a bl-t,hanem a bundes-t is csak neten fogom tudni nézni.fasza lesz

Martin Astin 2009.03.15. 20:43:05

@_alerob: Nem, ez azt jelenti, hogy a BuLi-t is kevesebben láthatják majd, mint eddig.

Lojzi_ 2009.03.15. 21:29:56

A bajnokság viszont 5-esélyessé vált.
A Hertha, Bayern, Wolfsburg, HSV, Hoffenheim trojkából fog kikerülni a győztes és jó eséllyel nem a Hertha és a Hoff.

A Werder, a Schalke és a Dortmund viszont érdekes lehet. Tulajdonképpen azon múlik sok csapat sikere, hogy nekik komoly tét nélkül mennyire lesz kedvük játszani.
A Dortmund a nemzetközi szereplésen ebben a szezonban már nem reménykedhet. Kérdés, hogy kipurcannak-e mint tavaly, vagy Kloppo kihasználja a hátralévő tíz edzőmeccset a jövő évi csapatépítés szempontjából.
A Schalke valahogy hasonlóképpen van, talán annyi különbséggel, hogy engem őszintén meglepne, ha Rutten valamiért jövő évi csapatban gondolkodna. Legalábbis Gelsenkirchenben.
A Werder helyzete egész más. A bajnokság itt sokkal nyilvánvalóbban elszállt. Viszont a jövő évi nemzetközi szereplés még nem veszett fejsze nyele. Franciaországban egy gólt kell lőni egy biztos elődöntőhöz, a német kupában meg két jó meccs már Europa Ligát ér.
Viszont ezeknek a csapatoknak a kerete erősebb az első öt csapatból jópárnál. Felszabadultan (tét nélkül) játszva alaposan bele fognak szólni a liga végkimenetelébe.
A Leverkusen szintúgy. Szegényeket sajnálom is egy kicsit. Megint nem autózták ki, ami benne volt a járgányban.

kroos 2009.03.16. 08:01:57

@Martin Astin: @Roeder: @_alerob:
átalakul a rendszer is.a péntek esti kezdés megmarad,de szombaton lesz meccs fél6-tol és vasárnap is kettészedik,fél4 és fél 6.a gondo az hogy ezek ütik a PL-es közvetitéseket.DE!!!!!!!
A szerzödésben az áll hogy heti 4 meccset adnak élöben.
A gond ott lessz amikor viszasirjük lederert meg dodot-...és pl fogalmatlan Jenö kommentál aki még az angol játékosokat se ismeri..hát akkor egy Hilbertet?

kroos 2009.03.16. 08:56:16

hova tünt roda antar?

avenger13 2009.03.16. 09:14:24

@kroos: érdekes lesz. a buli átalakulása viszont nem ennek a szerződésnek köszönhető. már régebben olvastam egy hírt, ezzel kapcsolatban. persze a közvetítések miatt alakítják á, így lehet az eurosport áll a háterében, de ennek örülök. 4 élő meccs nem rossz. csak az a baj, hogy olyan nem lesz, hogy meg tudom nézni kedden vagy szerdán az ismétlést mert az eurosport nem művel ilyet. így vagy élőben látom vagy sehogy lép életbe.

sok a sérült, de úgy tűnik, hogy így jobban megy a csapatnak. müller kaphat még lehetőséget, de azért nagyon várom toni és ribery visszatérését, azt csak remélni tudom, hogy emellett a többiek nem vesztik el a jelenlegi formájukat és játékukat, mert nem lenne jó, ha a többiek visszatérnének na frank old meg játékukhoz.

kroos 2009.03.16. 09:14:47

péntek 20.30: 1 meccs
szombat 15.30: 5 meccs
szombat 18.30: 1 meccs
vasárnap 15.30: 1 meccs
vasárnap 18.30: 1 meccs.

Na ez lesz.A péntekit kivéve mind üt legalább 1 Pl meccset.

kroos 2009.03.16. 09:22:08

Én tartok ettöl ngyon.Akármilyen is Ákos+Dodo,ismerik a csapatokat,azok taktikáit,érdemben tudnak beszélni róluk.Az összes birot,ki honnan jött kinek nem vezethet stb....+a felvezetö müsörok amik az es2-ön nem lesznek.Nem járunk jól ezzel majd az biztos.

acdcisti 2009.03.16. 09:24:34

@kroos: Összeveszett a kokós eddzőjével. Talán lazsált párszor ezzdésen ez volt az utolsó csepp a pohárba. Hogy egész ősszel nem volt 1 jó mérkőzése még tűrték volna egy darabig.
A franc sem érti, egy darabig úgyvolt hogy kibékülnek, aztén hirtelen elhúzott Kinába (Shandong Luneng Taishan FC :D).
Azon ritka üzletek egyike amikor mindenki jóljár:
-Az FC, mert megszabadult 1 problémától és pénzt kapott.
-A játékos, lazsálhat eddzésen, (gondolom) úgyis kiemelkedik majd a mezőnyből (bár bevallom ötletem sincs milyen a kinai liga szinvonala).
-Én, mert nem kell többet nézzem

kroos 2009.03.16. 09:33:46

@acdcisti: az egyik kedvencem volt...igy már csak mohamad marad

ZenZo 2009.03.16. 12:11:19

@heinrich: a BL-hez nem értek, így csak annyit fűznék hozzá: Bastiano Coimbra Della Coronia Ias Vedo

egyébként meg mekkora poén a Kobra-Piton-Anakonda kússzatok (ja, mer mi mást...) a ház mögé - odab*sz :)

kroos 2009.03.16. 12:24:28

@ZenZo: Én már ot kifekszek hogy ,,Apokalipszis, Vitriol! Hozzátok ki őket....

2009.03.16. 13:09:03

@ZenZo: Danke sehr! Bastiano Coimbráról beugrott minden... xD

Vul-Kahn 2009.03.16. 15:01:37

És akkor a BuLi2-től végleg elköszönhetünk?:S:S:S A szívem szakad meg, komolyan. Nem is volt annál jobb szórakozás, mint hétfő esténként Horti közvetítésével végigszurkolni egy Aachen-Mainzot, vagy egy K'lautern-St. Paulit.

kroos 2009.03.16. 15:07:33

@Vul-Kahn: azt is az es2 fogja adni.

kroos 2009.03.16. 15:13:04

a kis baumjohann 1-es kapott a kickertöl...

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.03.16. 21:13:40

- büszkélkedett apuka a szomszédoknak.

:)
süti beállítások módosítása