Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Már sebezhető, de elpusztíthatatlan az Inter

2009.03.02. 19:40 _benito

Már az Inter nyakán volt a böllérkés, de a silány minőségű olasz penge most is kicsorbult a monumentális ádámcsutkán, miután a szezon legjobb meccsén a milánóiak óriásit küzdve visszahozták a kutya szájából a Roma elleni rangadót. A Juventus most nemcsak nem lőtte tökön saját magát a Napoli ellen, de szokásokkal ellentétben a bírók is megkegyelmeztek a déliek elleni meccsen, így a torinóiak újra látótávolságon belül vannak, nem úgy, mint a Milan. Milánó boldogtalanabb felében az a röhejes helyzet állt elő, hogy ha a 19 éves brazil zsenipalántának elsül a lába, akkor van keresnivalójuk, egyébként még egy pusztán felvillanásokból élő Sampdoria is úgy megrakja őket, hogy gyakorlatilag esélyük sincs. Sem a Genoa, sem a Fiorentina nem tudta kihasználni az újabb Milan-blamázst, így időlegesen befagyott a tabella eleje, ami nem csoda, mert az első 10 helyezettből csak ketten tudtak győzni. Figyelem, poroszkálásból ügetésbe váltott a veronai ménes!

Az azért beszédes, hogy Maicon, Cordoba, Burdisso, Zanetti és Cambiasso az első félidőben mindent megtettek, hogy véget érjen Mourinho 111 meccse tartó hazai veretlenségi sorozata, mégsem ért véget. Már tavaly is leírtuk: ezt az Inter valami elképesztően nehéz megverni, az embernek olyan érzése van, hogy egy perccel a vége előtt kétgólos hátrányban is történik valami, amivel megússzák a taslit. Nem szokásunk (nem is lesz az) védeni az Intert, de azt a büntetőt azért nehéz csalásnak minősíteni, a szimpatikus fiatalember nagyon ügyesen csinálta, elsőre még a tévé előtt heverészve is benéztük - ahogy a játékvezető is. Viszont nem volt ez érdemtelen pontszerzés az Inter részéről, ne vitassuk, hogy a második félidőben pont úgy benne volt az egyenlítés, mint a 0-5. Semleges nézőként (már ha lehet ilyenről beszélni) is mindkét csapatnak jár a barack a buksáijára, mert a szezon meccsét kerekítették abból, amiről előtte azt hittük, az egyik nem tud, a másik nem akar majd játszani. Ezzel el is árultuk, hogy igazából a Roma miatt élvezkedhettünk 90 percen keresztül, de néhány hónap múlva már úgyis csak arra fogunk emlékezni az egészből, hogy kamutizenegyes, meg hogy egy 19 éves gyerek is tud olyan undorítóan viselkedni, mint egy Serie A-veterán. Csak reménykedni tudunk benne, hogy az edzéseken is ilyen pondró Balotelli, mert akkor esélyes, hogy a dél-amerikai védőkülönítmény egyik tagja fegyelmező jelleggel megreccsenti néhány csontját, és akkor a lábadozás fél éve alatt átértékelhet sok mindent a vitathatatlanul ügyes játékos. Ide kívánkozik az a meglátásunk, hogy ha életünk első Serie A-meccsét látjuk vasárnap este, egy életre Roma-szurkolók leszünk, és legalább olyan mélységű szerelemmel csüngünk a következő 10 évben De Rossin, mint popp. Ezt a Romát egyszerűen nem lehet nem szeretni. (Inter-Roma 3-3)

Bocsánat, és előre is ég a pofánk, hogy ilyesmit leírunk, de most már csak Marchionnit kellene valakinek elgázolnia a jövő heti derbin, és egészen jó kis csapat állhatna ki a Chelsea ellen. A Juventus egy félidőn át az elmúlt hetekben látott masszív, és már előre is értékelhető játékát nyújtotta, és ha Trezeguet nem a formáját keresgélné még, valószínűleg sokkal simábban alakul a meccs. A középpálya közepe már simán elbírja Sissoko hiányát is (Poulsen a mezőny legjobbja volt), de a két szél sajnos hasznavehetetlen, ami elsősorban Giovinco miatt fájdalmas. A kisfiúnak lehet, hogy csak meccshiánya van, de valahogy nem látszik rajta, hogy nyers marhamájat zabálna a meccsek előtt, és sötét isteneknek ajánlaná az elpusztítandó ellenfelek lelkét. Más szóval csalódás, Marchionni a másik oldalon csak azért nem az, mert már élő ember nincs, aki várna tőle bármi hasznosat is. A Juve szurkolói egyébként kifütyülték Ranierit, amikor behozta Giovinco helyére Szalihamidzsicset, de talán ez nem a kisfiúnak szólt, hanem annak, hogy ha a bociszemű képtelen elszakadni attól a sztereotípiától, hogy amint 1-0 áll az eredményjelzőn, már keveri is a cementet a vonal mentén. A Napoli kvázi egyenlítése fölötti csámcsogás egyébként teljesen felesleges, a nápolyiak az utóbbi években már bőven kimerítették a Juventus elleni szabálytan gólokból, és röhejes büntetőkből álló keretüket. Viszont van egy olyan meglátásunk, hogy ebből a két csapatból lehetne összegyúrni a Serie A következő 5 évének verhetetlen bajnokcsapatát: Buffon - Chiellini, Mellberg, Cannavaro – Sissoko, Poulsen – Hamsik, Marchisio, Lavezzi – Del Piero, Amauri. (Juventus-Napoli 1-0)

A Milan most pont annyira kilátástalan, mint a Juventus volt októberben, vagy a Roma a szezon elején, csak annyival még nehezebb dolga van a kapaszkodót kereső szurkolóinak, hogy Seedorf és Pirlo összesen nem játszott még idén egy félidőnyit jól, innentől meg játszhatna elöl a Messi-Ibrahimovic-Ronaldo trojka, ha egyszer ők sem kapnának használható passzokat. Pedig ha csak azt nézi az ember, hogy egy Seedorf-Ambrosini-Flamini-Pirlo-Beckham fedezetsor rohangál Csepel-mezben, akkor egyből azt kell gondolnia, hogy innen aztán csak úgy záporoznak a csatárok felé a passzok, az ellenfél meg csak nyomozza a labdát. Ehelyett az a sebesség, amivel a Milan védekezésből (pff…) támadásra szívja magát, leginkább egy olajszállító tankhajó irányváltására emlékeztet, így a csapat eredményessége kizárólag attól függ, hogy a vadlábú brazil talál-e egy rést, ahol lőtávig vágtathat. A Sampdoria ellen mindez arcpirító vereséggel kamatozott, az egyetlen örömteli esemény – ja, mert a Milannak drukkoltunk – Pazzini gólja előtti Puskás-csele és lövése volt. Ha tavaly nem rúgták ki Ancelottit, most már legyen annyi Fester Adamsben, hogy hagyja végigküszködni ezt az évet (ezt tavaly betűről betűre leírtuk ilyentájt), mert tett annyit a csapatért, hogy ne kelljen a hátsó ajtón távoznia. Pedig nyakig benne van, ne tagadjuk. (Sampdoria-Milan 2-1)

A Palermo-Catania meccsel fognak oltani a szerzőtársak cirka egy évig. Ketten is megkérdezték, mi várható, mindkettőjüket biztosítottam, hogy itt bizony patakokban folyik majd az elefántvér, rózsaszínbe burkolózik a sziget, a Catania játékosai nyilvános megszégyenülés elé néznek. Úgy is kezdődött, ahogy az várható volt, fél perc után sárga, aztán negyedóra után piros (ha én vezetem a meccset, le is köpöm Brescianót, mielőtt az öltözőig rugdosom), majd az Elefántok úgy eltakarították az útból a Palermót, ahogy történetük során még soha. A klub 400 meccse tehát parádésra sikeredett, de meg kell jegyeznünk, hogy Bizzari óriási védéseket mutatott be, ezzel tovább demoralizálva a bánatos hazaiakat. Mascara gólja parádés volt, de mi többre becsüljük a szép támadások utáni nagy gólokat, mint amikor valaki seggberúgja a labdát a felezővonalnál. Na, hát így tessék hinni nekünk, amikor megtippeljük, mit várunk a hétvégi fordulótól: Palermo-Catania 0-4

A Fiorentina kiesett az UEFA-kupából, és Prandelli is meglobogtatta a távozás lehetőségét, nem csoda, hogy a Reggina is meggyötörte őket, és simán benne volt, hogy egy másik méretes pofonba is belenéznek a lilák a héten. Ez végül elmaradt, de erre a meccsre senki nem lesz büszke Firenzében, és a calabriaiak is kitörölhetik ezekkel az egy pontokkal. (Reggina-Fiorentina 1-1)
A Cagliari nem tudta megverni a Torinót, ami csak azért érdekes, mert az utóbbi időben a reménytelen Torónál sokkal jobb csapatokat is kifektetett az Isolani. Talán arról lehetett szó, hogy ők sem vették komolyan a valóban elég komolytalan vendéget, amely így kiváló eredménnyel hangolt a szezon meccsére, amit jövő hétvégén abszolvál majd. (Cagliari-Torino 0-0)
Hasonlóan furcsa a Genoa gólnélküli döntetlenje Sienában. Nem is a döntetlen, inkább az, hogy nem esett egy árva gól sem, illetve Milito menetrendszerűje les miatt volt érvénytelen, a végén pedig hiába szorították be a hazaiakat, két pontot Toszkánában hagytak, pedig feljöhettek volna a Milanra. (Siena-Genoa 0-0)

Két hónap után ki más, mint Zarate törte volna meg a Lazio iszonyatos szériáját? A Bologna elleni győzelem nem született meg könnyen, a vendégek is hozzátették a magukét a remek szombat délutáni szórakozáshoz. A Lazio meccseit egyébként azért érdemes nézni, mert Kolarov bármelyik pillanatban bezúzhatja a szezon gólját egy kirúgásból. (Lazio-Bologna 2-0)
Az olasz futball európai zászlóshajója leginkább egy szakadt lélekvesztőre emlékeztet, amit a Rába szokottnál erősebb fodrozódása is hullámsírba küld, az Udinese időtlen idők óta nem tudhatott ilyen hetet maga mögött, mint a mostani: UEFA-kupás továbbjutás, aztán bajnoki győzelem, még ha az a kiesőhelyre csúszó Lecce ellen is került a zsákba. (Udinese-Lecce 2-0)
Nem Langella volt az egyetlen a fordulóban, aki gólt vágott egykori csapata ellen, de hogy a Chievo bergamói győzelme volt a legnagyobb meglepetés, azt mi sem mutatja jobban, mint az, hogy máris megindultak az olasz futball velejárójának számító találgatások a meccs tisztaságát illetően. Magunk nem gondoljuk, hogy lekváros buktákból és töpörtyűs pogácsákból kifér egy Serie A-meccs megvétele, inkább örvendezünk, hogy a veronaiak egyre markánsabban közelítenek a bennmaradást jelentő helyek felé, az Atalanta imidzsébe pedig simán belefér, hogy a nagyokat lebombázzák, aztán a kicsiktől akár otthon is kikapnak – kivált Doni nélkül. (Atalanta-Chievo 0-2)

344 komment

Címkék: olasz összefoglaló serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr57976048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr.AT 2009.03.04. 15:27:18

@nalazo: Materazzinak mióta Mourinho a vezetékneve? :-)

halareaal 2009.03.04. 16:57:48

@calcio_di_rigore:

igen, csak épp ezaz, hogy Grant nem hozta azt, amit ő. nem ő építette fel a csapatot, és nem dominálta az angol ligát. Mourinho teljesítette a célt, amiért hozták (európai élcsapatot csinált a Chelseaből), Grant nem, ő nem nyert semmit, csak ezüstöket.
Mancini esete más, az, h az Inter most vezet, nem Mourinho zsenialitásának köszönhető, ilyen kerettel ebben a ligában ez alap elvárás velük szemben. mindenesetre meglátjuk, ő visz-e véghez nagy dolgokat az Interrel, vagy kirúgják kevesebb mint 1 év után, mint Grantet.

calcio_di_rigore 2009.03.04. 17:14:34

@halareaal: Európai élcsapatot? Egy a bajnokságban második, és a BL-ben elődöntős csapatot vett át, miközben hozzávágtak eurómilliókat, nem keveset, sokat. Mit ért el? Javított egy helyet a bajnokságban, ennyi. A harmadik évben már ennyit sem.
Ha Grant 3,5 évet kapott volna, akkor össze lehetne hasonlítani, hogy ki mit nyert. A BL-ben pl. negyed annyi idő alatt elérte, amit JM nem tudott.
A győzelmi mutatójuk meg ugyanolyan.
Mondjuk nekem aztán mindegy, leszarom Grantot. Jobban jártak Scolarival.:)))

Titi120 2009.03.04. 17:47:25

FT megmondja a tutit:

Totti: Kick Mario Balotelli Up The Backside!

“If I had behaved like Balotelli when I was 19, my then team-mates [Giovanni] Cervone and [Giuseppe] Giannini would have kicked me. [Coach Carlo] Mazzone would have slapped me around and my parents would have finished the job. There are other ways to bring up youngsters.”

bővebben: goal.com

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.03.04. 18:09:02

@Titi120: Igaza van, ő később kezdte el, de azóta sem tudja abbahagyni. :)

Piiii 2009.03.04. 18:56:46

itt a bírókat ellerőrző független testület legújabb tabellája, megtisztítva a bírói hibálktól.
1, csak egy csapat van, amely valóban sokat vesztene..... meg se lepődök...


1a: Milan 53 +5
2a: Fiorentina 51 +5
3a: Juventus 50 -3
4a: Inter 49 -11
5a: Genoa 46 +1
6a: Roma 45 +1
7a: Cagliari 40 +2
8a: Udinese 40 +6
9a: Palermo 39 +3
10a: Napoli 39 +4
11a: Lazio 39 +1
12a: Sampdoria 36 +4
13a: Atalanta 35 -1
14a: Catania 33 =
15a: Siena 31 +3
16a: Torino 24 =
17a: Bologna 23 =
18a: Reggina 23 +5
19a: Lecce 18 -4
20a: Chievo 17 -6

_alerob 2009.03.04. 19:01:33

Szerintem ez a tabella baromság.

Gabez 2009.03.04. 19:43:36

@_alerob: nyilván az, hiszen ha minden ítélet igazságos, akkor nagyon nagy eséllyel nem úgy alakulnak a meccsekből a hátralévő időben az eredmények, ahogy alakultak, szóval ez egyszerű vakítás, a médiának jó, hogy a nép olvasson is, ne csak a tévét bámulja, aztán lehet reklámozni dögivel. Minden a pénzre megy ki...ez a ribillió, amit A Nyilatkozat kapcsán csinálnak, ez is csak arra jó, hogy legyen egy forró téma, amiről beszélni lehet. Ha csak egyszerűen mindeki legyintene Mourinhora, akkor mi a francról beszélnénk?? Inkább hű meg hú meg, tejóég, mit mondott, hogy a Roma meg a többiek nem nyernek semmit...atyavilág!

Ma estére 1-1et tippelek, bunkó részeges adriano gólpasszt és bunkó kis surmó köcsög balotelli gólt, aki feltétlenül nagyon tehetséges, de mivel káromkodni merészelt az ebadta, meg illetlenül a nyelvét is képes volt kinyújtani, meg ilyenekt csinál, fenékbe kellene rúgni...vagy esetleg eltörni a lábát?

Forza Inter!

Piiii 2009.03.04. 19:51:41

@_alerob: @Gabez: jellemző interista nyilatkozatok(alerob ha nem vagy az, nem szóltam)....még véletlenül se ismernél be annyit se hogy hát igen, ebben LEHET valami, persze hogy nem 100%ig igaz, de elgondolkodtató.de hát ilyet minek várni egy kék-feketétől.

Gabez 2009.03.04. 19:56:55

@Piiii: mármint miben lehet vmi? hogy nem nyernek semmit a többiek? vagy hogy tévedtek a bírók az Inter javára? persze, hogy tévedtek...és, mit csináljanak? mondjanak le a pontokról?

meg aztán, kinek a javára nem tévedtek eddig? és kárára?

ettől eltekintve, te is elismerheted, hogy nem a milan és nem a juve a legjobb csapat idén, már ami a konzisztens játékot illeti...

vagy mit is várjak egy piros-feketétől? hogy egyből leszólja a másikat egy vélemény alapján? ejejj...

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.03.04. 19:59:48

@Piiii: LOL, a Milan 8 kamutizije, az Inter elleni lesgólja, meg a barátai, ők pl 100%- hogy kieső helyen állnának. Még +5 pont jön ki, a hét vicce. :DDDD

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.04. 20:00:43

@Gabez: Azért Balotelli görénymódon viselkedik, Tottinak teljesen igaza van vele kapcsolatban, egy seggbe rúgás nem ártana meg neki. Még akkor is ha azzal nem számol Capitano, hogy ez egy feka gyerek, akinek rasszista beszólásokat is el kell viselnie, az viszont nem lehet olyan könnyű egy forróvérű tinédzser kölyöknek.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.03.04. 20:02:01

@Piiii: Áruld már, ha valaki javára tévednek = más kárára is. Hogy lehet -25 mellett +40??

Gabez 2009.03.04. 20:19:22

@popp: hát igen, nem szép, amit csinál, de nincs egyedül...Totti pl. leköpött egy másik embert, pedig neki nem huhogtak- akkor ő milyen ember? Szóval...nem lehet olyan csapatot találni, ahol mindenki úriember, meg aztán nem mindegy a közeg sem, amiben nevelkednek.

nalazo 2009.03.04. 20:20:30

Na az a bajnoság aztán tényleg a realitás talaján áll, ahol ez a Milan vezet. Ami ezt készítette az egy értelemtől független testület.

calciomax 2009.03.04. 20:23:49

Az ilyen tabellákat csak abberált emberek elemezgetnek. Meg olyan cikkeket, hogy az Inter ellen mikor fújtak 11-est. Nyilván a Milánnak kellene vezetnie és a Fióé az ezüst a köcsög biróbérenc Inter meg örüljön a 4. helynek is! ezt szeretnék egyesek ebben biztos vagyok! Ez a mi lett volna ha......sztorik SZÁNALMASAK! Én Interesként soha egy percig nem foglalkoztam az őszi Milan meccsel befejelte Dinho és kész nem tudtunk rá válaszolni és ennyi kikaptunk. Amikor 2003-ban a Milannal játszottuk a BL elődöntőt és kiestünk 2db x-el mert az elsőt hivták Milan -Inter-nek elfogadtam vagy amikor 2005-ben a Juvénak adtak meg lesnek "tűnő" gólokat leszartam mert megvertek minket a SanSiroban és megérdemelték a bajnokságot(bár később ugye elvették tőlük). Ezzel a hétvégi 11-essel is 3-2 volt a Romának és volt még vissza bőven, tetszettek volna rúgni még 2-t(mert lehetőségük megvolt) és nyerni 5-2 -re. Ranierinek meg elment a maradék esze minek beszél ki. Miért foglalkozik olyan meccsekkel -és a fasz Mourinho is- ahol nem is játszanak. Közben évek óta leszerepelnek az olaszok a BL-ben(a Milan 2007 es győzelme ellenére) ezzel foglalkozzanak. Mi meg vitázzunk-ne veszekedjünk- előre ne visszafelé! Ennyi.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.04. 20:33:50

@Gabez: Oké Totti sem szent, de az előtt köpés előtt, Poulsen módszeresen gyilkolta, amint a közelébe került nem is nézte labdát már rúgta is Francescot. Ezzel együtt álszent kicsit ez a nyilatkozat, de azt is eltudom képzelni, hogy Mazzone a sárga földig lebaszta volna hasonló viselkedés után.

Na de Totti mondja azt is, hogy ő is elkövetett sok hibát és meg is bűnhődött értük (azon az EB-n már nem is játszhatott a köpés után, a padról kellett végignéznie ahogy kiesik a csapata), majd tanult belőlük. Meg azt is, hogy egymással szemben elkövethetnek ezt-azt játékosok a küzdelem hevében, de aszurkolókat nem szabad provokálniuk.

giacinto 2009.03.04. 20:36:23

a milant kihozni első helyre egészen szánalmas dolog. magasan a legtöbb 11-est kapták, amiben voltak egészen mulatságosak is, aztán a derby lesgól, aztán a Cagliari meccs 2 döntően téves ítélete.

hát hiába, nehéz dolog ez a matek.

halareaal 2009.03.04. 20:36:50

@calcio_di_rigore:

igen, európai élcsapatot.2004ben hiába voltak másodikak, az Arsenal ellen esélyük sem volt a bajnokságban. a BL elődöntőig is csak egy komoly feladatot teljesítettek, pont az Arsenalt verték ki. ehhez képest jött Mourinho, és a Chelsea onnantól kezdve jobban uralta a PLt, mint most a MU. olyan erős csapatot épített, ami még azt is elbírta, h Grant az edzője. egyébként tavaly a Chelseanek szinte semmit sem kellett tenni a BL döntőért, csak Riise fejére ívelni a labdát.

*Fata* 2009.03.04. 20:42:01

Nyilván a véletlen műve, hogy tavaly a Gazzetta, idén pedig a Tuttosport után ez a forrás is egyértelműen megemlíti, hogy az Inter rengeteg ajándékpontot tudhat magáénak.
Az Inter nagyon jó abban, amit csinál, de ezt be kéne látni...

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.03.04. 20:46:10

@*Fata*: Mindkettő hiteles forrásnak számít, mint a nemzeti sport. :PPP

BruceWayne 2009.03.04. 20:46:23

hehe, ez nagyon off de csak most láttam, gondolom az eredetijét mindenki ismeri :DDDDD


"Nincs bordó mezem, nem vagyok Interes és nem hordok Milan-mezt. A világ egyik leggusztustalanabb és legundorítóbb csapatának szurkolok, és rajtam kívül még több millióan értik, hogy mire gondolok, mikor azt mondom: Luciano Moggi. A hírnevünk megelőz bennünket és nem örülök, mikor összekeverik az EPO-t a vitaminokkal. Büszkén gondolok Esnaiderre, a gólvágóra, Zebinára és Monterora. Szeretem a kongó stadionunkat, a tippmixet, a bundát és a játékosügynököket. Itt élek egy büdös város szívében, csalásban mi vagyunk a császárok és igenis nálunk vannak a játékvezetők. Juventus, én így szeretlek."

*Fata* 2009.03.04. 20:51:49

@Great Cornholio: nem éppen. de hagyjuk, falra hányt borsó.

Gabez 2009.03.04. 20:52:26

@popp: még várunk 10 évet és balotelli is gyónni fog, 30 évesen - végül is most egy tinédzser, abban a korban nem sokan vannak eszüknél.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.04. 21:01:51

@Gabez: Úgy legyen, mert kétségtelenül tehetséges a srác, nagy értéke lehet az olasz focinak, főleg ha lehiggad.

BruceWayne 2009.03.04. 21:04:43

remélem Dél-Afrikában már ő fogja rohamozni az ellenfelek kapuját és az egész ország csak benne bízhat majd (mármint az olaszok :-)

közbe Rivas jól összehozta ezt a gólt...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.04. 21:07:08

@Nerazzurri: Örülnek, ha benne is lehetne bízni, de azért más is legyen, aki rászolgál bizalomra. Egy Aquafresca, Balotelli kettős elé ütős lehet egyszer.

BruceWayne 2009.03.04. 21:10:34

Rossi se Rossz, az öregeket meg addigra már el lehet felejteni.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.03.04. 21:13:08

@Nerazzurri: jó. :P
@popp: Itner játékosok az OLASZ válogatottban? Na neee. :DD

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.04. 21:17:49

Pazzo is betalált! Fossa a gólokat a srác mióta eljött Firenzéből!

argentin#21 2009.03.04. 21:18:06

ez a Rivas hihetetlen :-| ha haverom lenne se hivnam a grundra focizni. mi a joisten falloszat keres egy ilyen favago - nem hogy az Internel ,de- a profi fociban? Ha valaki latott tole egy szep megmozdulast (edzesek nem szamitanak) az legyenszives linkelje be!

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.03.04. 21:19:19

@argentin21: Nem tudok róla, hogy lerúgott volna valakit. :))

*Fata* 2009.03.04. 21:20:47

Ilyet se írtam még: öröm nézni ezt az Inter meccset :DD
Kráterarc gólja se volt semmi...

calciomax 2009.03.04. 21:25:38

Adriantól miért pattan el MINDEN labda 3 méterre?-5hónapja??

BruceWayne 2009.03.04. 21:38:05

na most mindenki kiélheti magát mint az Atalanta ellen

nalazo 2009.03.04. 21:38:28

Mi a franc van már? Saccani nem kapta meg a pénzét?

BruceWayne 2009.03.04. 21:39:12

@giacinto: nekem Roma ellen 0-2nél beugrott a Chelsea-Tottenham ami félidőbe asszem 1-3 volt, de most nem ugrott be :-) sok már ez a 3, főleg tartalékos csapattal, már egy 3-1 is nagy eredménynek számítana....

WallyB 2009.03.04. 21:40:46

@calciomax: talán mert azóta nem ihat...
Úgy látom kis közösségünk több tagja éli most át, hogy milyen lehet, ha az embert varjúhájjal kenegetik... :)
Nagyon gáz a mai Inter, mint ahogy az utóbbi két hétben, most is sikerült átaludni az első félidőt, a Samp szép gólokkal büntetett...
Nem vágom ellenben, hogy Fekete Pákó testvéröccse mit keres még mindig kék-feketében a MU elleni betli után is, ahol már (és korábban többször is) bizonyította, hogy ez a szint meghaladja képességeit. Sajnos ezt kell mondani Cordobáról is, a harmadik gólnál mit akart vajon? Talán, ha nincs tavaly a súlyos sérülése... de így már soha nem lesz olyan megbízható és brutális, mint volt... marad csak brutális...

WallyB 2009.03.04. 21:41:18

@nalazo: De... csak lehet, hogy forintban...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.04. 21:41:19

@Nerazzurri: Csak nehogy azzal gyertek, hogy nem is akartok továbbjutni ;-).

WallyB 2009.03.04. 21:43:36

@popp: Áááá, nem is akarunk továbbjutni... :) A Róma már megvolt, igaz most nem a döntőben, a kupában mostanában úgysincs más ellenfél... :)
Atyaúristen, hihetetlen milyen rosszak vagyunk ma...

BruceWayne 2009.03.04. 21:50:06

@popp: más dolog hogy mit akarunk és mit tud a csapat ma :-/

_benito · www.nst.blog.hu 2009.03.04. 21:52:47

@giacinto: volt itt valaki, aki tavaly utolsó töltényig védte rivast, nem emlékszel, ki volt? ;)

*Fata* 2009.03.04. 21:58:49

"elpusztíthatatlan"... lol

WallyB 2009.03.04. 22:00:28

@_benito: Csak nem TE? :)
Én tudom, hogy már akkor is "feketepákóztam", már megbocsássanak a művész(?) úr(?) rajongói... :)
@*Fata*: még nem estek ki... még nem...

argentin#21 2009.03.04. 22:04:54

azert meg Balotelliben megvannak a majomosztonok... amint az elobb a kapufara szokott... [elnezest nem vagyok rasszista, ha Crespo lett volna is leirom :)) ]

Piiii 2009.03.04. 22:07:11

kiállítás....:S meg se lepődöm..
a meccset nem látom,szval kérdezem hogy jogos-e?:)

WallyB 2009.03.04. 22:08:29

@Piiii: annak tűnt, ha nem is egyből piros, de akkor meg második sárga (igaz az nem villant), viszont Balotelli nem néz ki valami fittül... csórikám annyira gyagyás, hogy meg sem várta, hogy valamelyik besértett védő rúgja ketté, megoldotta saját maga...

WallyB 2009.03.04. 22:12:33

Castellazzi eddig csillagos ötös... csakúgy, mint a Samp. Inter, egyes alá...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.04. 22:28:52

@WallyB: Szerintem Balotelli hasonlít Fekete Pákóhoz.

WallyB 2009.03.04. 22:30:24

Benito, most tényleg komolyra fordítva a szót, szeptembertől ezeket a gyökereket kell hallgatnunk a sportklubon olasz bajnokikon? Tragikusabb, mint az Inter ma...

WallyB 2009.03.04. 22:32:34

@popp: Szerintem Rivas... egy kicsit, ráadásul egy "hulyekocsog". Balotelli nekem egy kicsit inkább Dikembe Mutombora, bár ő két fejjel magasabb...

WallyB 2009.03.04. 22:39:21

No, nyugodalmas jóccakát mindenkinek, asszem sok mindenkinek nem kell "szép álmokat" kívánnom... ebből hogy jön ki Csozé?

calcio_di_rigore 2009.03.04. 22:43:04

@WallyB: 2010-ig a Sport Tv-nél van a jog, én úgy tudom.

Piiii 2009.03.04. 22:47:12

nah alakul az a sampdoria-lazio döntő:)

WallyB 2009.03.04. 22:53:18

@calcio_di_rigore: Aha, köszi az infot... akkor az még egy szezon.
Sampdoria-Juve lesz az, 1-2-ről a zebráknak még van sanszuk, az Internek 0-3-ról szinte semmi. Siralmas volt, hogy 10 ember ellen sem tudott a csapat futószalagon helyzeteket kidolgozni, arról meg már ne is beszéljünk, hogy a Sampnak összesen hány helyzete volt, és abból hány gól lőtt... Bár, ha belegondolok az első gólnál Rivas, a harmadiknál Cordoba csak azt nem kérdezte meg Cassanótól illetve Pazzinitől, hogy "nem erős-e a passz..."
Olasz kupa elment, bajnokság még meglehet, de most akkor az Inter ennyit tud, amit a Roma ellen, meg ma mutatott, vagy Csozé "beetet" a MU elleni BL-visszavágóra?

Martin Astin 2009.03.04. 22:55:38

@WallyB: Elvileg nem, még futni fog a Sport Tv szerződése + ha jól tudom, visszakerül hozzájuk kizárólagosan a spanyol bajnokság is.

nalazo 2009.03.04. 23:01:17

Hagyjuk a kupát, meg a BL-t is. A bajnokság legyen meg. Pocsék népség.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.03.04. 23:05:44

nah, az indexen megnéztem a Murinnyós nyilatkozatot. Olaszul, így egy kukkot sem értettem belőle. De a végén szakadtam a röhögéstől.

Gyere haza Angliába, hiányzol! :)

kib?szott nagy arc ezaz ember!!! :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.04. 23:26:48

Hát arRoganciában lekőrözi még az ottani nagyarcokat Wengert és SAF-ot is, az egyszer tuti ;-)!

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.03.04. 23:29:58

@popp: popp, most megint kezdődik a szokásos olaszos tottisnemjátszikavisszavágón mendemonda? Sokat jelent a Rómának, ha a pályán van? Nem nagyon követtem az olasz bajnokságot, de mintha idén keveset játszott volna az öreg, nem? mégis volt egy nagy sorozatotok, amit a BL előtt ért véget, jól emlékszem?
7végén van olasz forduló? ha van, kivel játszotok? Otthon milyen a mérlegetek? Hány meccsen nem kaptatok gólt?

Üdv, ymy - csupa kérdés az olaszokhoz :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.03.04. 23:32:47

@popp: ez, ahogy előadta, akkora gyökérség volt, hogy szinte zseniális :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.04. 23:36:59

@imici77: Ősszel nagyon kellett, hogy kimásszunk a szarból, de az újabb sérülés óta nem találja magát. Az Inter elleni második féliidőben nagyon hiányzott, ha jó formában van öt ember sem tudja elvenni lasztit és szorongatott helyzetből is jól játsza meg.

De mivel Vucsinics sincs rossz formában, Juan most jobban hiányzik.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.03.04. 23:38:43

@popp: ok, kösz. mennyit adsz magatoknak? én magunknak 51%-ot most.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.04. 23:39:51

Ja és annak sem örülök, hogy De Rossi balfasz módjára kisárgázta magát az Emiratesban, bár középpályán most van alternatíva bőven, főleg ha Aquilani is fölépül végre.

Nálatok mi újság Fabregas-szal és Adebayorral? Szegény Rosickyt már, nem is kérdezem.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.04. 23:42:38

@imici77: Szerintem is ti vagytok az esélyesebbek, az 1-0 nagyobb előny, mint amekkorának látszik, de ha egy juannyival stabilabb védekezéssel előadjuk azt amit az Inter ellen, akkor van félnivalótok nektek is.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.03.04. 23:46:43

@popp: nincs lefutva az összecsapás.

Fabre még 4 hét kb, Rosicky dettó (1 éve nem játszott, idén ne számoljunk vele)

Akivel lehet már Rómában: Walcott és Ade - de Ők sem mostanában láttak lasztit, de hátha (Walcottnak örülnék)... Vszínű Eduardo nem fog játszani, Wenger nem meri kivinni, pedig...

Most Gallas sérült le, holnap lesz infó róla.

Ha találunk egy gólt, azzal sokra mehetünk.

Mr.AT 2009.03.05. 02:14:01

Na, ennek a 3:0nak a fényében sajnálom csak igazán, hogy ellazáztuk a tegnapi meccs második félidejét...

Persze 2:1ről még jók lehetünk, a Samp-nak meg csak annyi a dolga, hogy saját megnyugtatása végett lőjön egy gólt Milánóban - erre válaszul 5öt aligha kap majd...

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.03.05. 07:49:48

@Mr.AT: Ugyan már ez a lazio 4:1-ről is esélytelen maradt volna. Sőt, ha Manningeren kívül mindenki lement volna 1:0 után, még akkor se lett volna nagyobb különbség mint így. Viszont megnézhetjük, ki tud-e csozé küldeni támadószellemű csapatot. :)

_benito · www.nst.blog.hu 2009.03.05. 08:48:05

@imici77: iszonyú sokat jelent, és nem is feltétlenül a játéka miatt.

giacinto 2009.03.05. 10:12:10

@_benito: Mea culpa. viszont amikor védtem nem voltak hibái. akkor még nem. szóval nem voltak negatív előítéleteim a megjelenésével kapcsolatban :)

@WallyB: hát azért a második félidő sok mindenről szólt, csak nem éppen a Samp-ról. ha kiegyenlítünk egy szót sem szólhattak volna, Castellazzi magasan a mezőny legjobbja volt, a Samp nem is nagyon jött át félpályán. a kiállítás teljesen jogos volt. viszont Zanetti is pirosat kaphatott volna a 90. perc környékén.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.03.05. 10:27:00

@giacinto: csak oltalak, én is benéztem idén pl. di vaiót, meg felipe melót. :)

*Fata* 2009.03.05. 11:25:20

"Ha 18 évesen Balotellihez hasonló viselkedésem lett volna , az akkori csapattársaim Cervone és Giannini szétrúgták volna a seggem.
A többi meg jött volna a szüleimtől ...."

Totti

Titi120 2009.03.05. 12:56:53

Rivas értékelés a goal.com -on:

The Colombian defender was nothing more than ridiculous. His defending for Cassano's goal proves just why Mourinho doesn't play him on a regular basis. At times he was so bad that even his boss laughed when other coaches would have cried. Calcio's Titus Bramble.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.03.05. 14:52:35

Hát ha a MU ellen nem lesz ép a Maicon Santon Chivu Samuel védelem, akkorát fogunk szopni, mint egy ház. Sőt még a Genoa ellen is. De ha már nincs védelmünk legalább több támadó kéne a csapatba.

giacinto 2009.03.05. 16:50:54

a 3 is sok, egyszerűen nem működik. Mancini egy atomhulladék lett. Középpályán meg jó lenne ha Vieira most már átvenné Muntari helyét.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.05. 18:54:30

@giacinto: "Mancini egy atomhulladék lett." - azért nem tagadom , hogy ezt kaján kárörömmel tapasztalom. De még mindig azt mondom, ha folyamatosan kapná a lehetőséget, mint mostanában Adriano, akkor előbb-utóbb elkapná fonalat. Azt viszont belátom, hogy Josenak erre nincs ideje.

touristique 2009.03.05. 19:08:29

Mourinho is egyre huncutabb. Egyik pillanatban még számít neki a kupa, következőben meg képes egy sosem gyakorolt felállásban kiküldeni a csapatot, a védelemben Rivassal, bűnrossz formában lévő Cordóbával, és még a 3. védő sem Samu, vagy Chivu, hanem Materazzi. De még ez sem lenne végzetes, ha nem Cassano és Pazzini lenne az ellenfél. Ibra, Cambiasso sehol, sőt a kezdőben Maicon sem volt, de ő most rossz formában van ( a beadásai mostanában nem sokkal effektívebbek mint mondjuk Molinaronál vagy Favallinál).

Ennek ellenére még 0-0 is lehetett volna, ha nem adjuk ajándékba a gólokat, sőt, nyerhettünk volna ha Castellazzi kicsit rosszabbul véd.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.03.05. 20:08:35

@Titi120: egy évet vertem a goal.com-ra, ráadásul az nst.-n kép is volt hozzá kettőjükről :)

érdemes figyelni, buffon mit mondott, amikor mourinhóról kérdezték:

"azzal, hogy most azt kérdezik, mit gondolok róla, mourinho elérte a célját, mert nem azzal foglalkoznak, ami a pályán történt. félrevezetett mindenkit"

_alerob 2009.03.05. 20:12:34

@Piiii: Nagyon gyorsan vond vissza azt, hogy interes, Bizony, én Juventino vagyok, mióta az eszemet tudom:)

@_benito: Buffonnak van igaza :) Nagyon korrekt ez az ember

WallyB 2009.03.05. 20:16:30

@giacinto: Értem én az optimizmusodat, de mostanában túl sok a "volna" a csapattal kapcsolatban, vagy csak én érzem így?

@touristique: ezt ugye te sem gondoltad komolyan? Két meccsen 6 gólt kapott a csapat gyakorlatilag mindegyiket kapitális védelmi hiba után, amitől a meccseink nézhetőbbek lettek a semleges szurkolók számára, de egy Internek nem így kellene csalogatnia a közönséget, hanem támadófutballal, gólokkal. Majdnem nyertünk... Castellazzit meg azért fizetik, hogy jól védjen... tanulhatna tőle Fekete "Rivas" Pákó is, meg Cordoba is. Ez a meccs egy dologra jó volt: megmutatta, hogy kikre NEM kell számítani a jövőben.

Off! közben ismétlik a Leverkusen-Münchent és már megint :) 3-0 a Bayer-nek. :)

touristique 2009.03.05. 20:53:01

WallyB: Ha egy normális 4-4-2-vel állunk fel, rendes védelemmel, nem kapjuk a potyákat, és valahogy bevesszük Castellazzi kapuját, akkor meglett volna. Nagyon sok a HA, de egyszerűen annyi kell hozzá, hogy ez ne ismétlődjön meg, hogy Mourinho tényleg belássa, hogy aki menthetetlenül szar, az menthetetlenül szar. Kész. Szerintem valamit félreértettél, mert semmi olyat nem írsz, amiben nem értünk egyet.

Mr.AT 2009.03.05. 22:24:20

@giacinto: Ebben aztán nem lesz vita köztünk, de szvsz Vieira a ti Emerson-otok. Látni kell már, hogy nem mai csirke.
A jövő Muntari-é, és őt is kellene játszatni. Csinál még hülyeségeket, és nem egy labdabűvész, de szvsz már most hasznosabb, mint Sr.Vieira.

calciomax 2009.03.05. 22:59:37

Mr.AT: Nem Muntariból nem lesz Vieira ez nem kor kérdése. Vieirában benne van egy jó teljesitmény akár Manchesterben is. Muntari az idővel csak öreg Muntari lesz. Nem Inter szint ahogy sokan a keretben....

Mr.AT 2009.03.05. 23:32:57

@calciomax: Tudod, mi a lényeges különbség: Muntari fut. :-) Milánó másik felében konkrétan aranyat adnának egy ilyen srácért. :-)

giacinto 2009.03.05. 23:50:46

Muntari igaz hogy fut de az utóbbi időben látványosan nem tud mit kezdeni a labdákkal, tehát sokra nem megyünk vele hogy fut, megkapja, eladja.

Vieira lassabb és valszeg kevesebbet fut, de a alabdákat elég jól elosztogatja.

na majd jövőre Hamsik.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.03.06. 08:16:55

@Mr.AT: na, ezzel teljesen egyetértek.

nem mintha egy csapásra megoldaná a milan összes gondját, de sokkal eredményesebb (nem jobb) lenne tőle a csapat.

még egyszer muszáj lesz kiállíttatnia magát, különben nem lesz söröm.

Ipa 2009.03.06. 08:51:31

Érdekes itt az NST-n a légkör. Szerda után nem is mertem elolvasni, miket irtok, mert a 3:0 és sajnos a játékunk is tragédia volt. De sokkal elnézőbbek vagytok, mint gondoltam. A sebzett ellenfelet jobban szeretjük, mint az elpusztíthatatlant? Három meccs az Internél és 3 három bamba első félidő. Csak egyre nagyobb árat fizettünk érte.
Más. Néztem a Lazio - Juve meccset, és újra kiderült, hogy nem lehet egy-egy történés alapján egy egész meccset megítélni. Az eredmény korrekt a 90 perc alapján, de a meg nem adott gól nem volt les. A csatárnak csak a keze volt előrébb. Az ilyen ellentmondások a foci részei, amíg nem lesz olyan szintű játékvezetés és technológia, mint a jégkorongban.

Hriszto 2009.03.06. 13:05:22

Muntarit ha jól emléxem azért vettük meg, mert Lampardot nem. Igaz, hogy sokat fut, de azok is sokat szoktak futni, akik meztelenül szaladgálnak a biztonságiak elől a meccsek elején. Muntari, Rivas, Burdisso, Ó-binnya is mehetne javítani a város másik felébe a futóátlagot, nem bánnám!

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.03.06. 14:40:24

kicsit OFF

a napokban régi BEK-kiírásokat böngészve kiszúrtam a '90-'91-est szezont, amikor Maradona Újpesten játszott a Napolival. van valakinek erről valami emlékképe, személyes élménye? nekem valamiért teljesen kiesett ez, nem is emlékeztem rá.

Zici 2009.03.06. 14:48:57

@_benito: Nyugodt lehetsz meg lesz az...

WallyB 2009.03.06. 16:02:38

@touristique: Persze, hogy nem sok olyan van, amiben nem értünk egyet. Én egyedül, a "majdnem nyertünk" vagy "nyerhettünk volna" kifejezéssel nem tudtam azonosulni a meccs képe alapján. Félidőnyi előnyöket és könnyű gólokat adunk az ellenfeleknek, akik egyre brutálisabban büntetnek... Atalanta, Roma, Samp, speciel a Manchester ellen egyszer megúszta a csapat, másodjára lehet, hogy nekünk is elsütik a poént, mint anno a jugó-magyar után? ... Mennyi időre is megy a csapat? Egy hétre? (1-7)... bár nem hiszem, hogy ez a támadóalakzat gólt tudna lőni Van der Saarnak.
(Zárójelben jegyzem meg, én lennék a legboldogabb egy 1-1-es döntetlen után szerdán)
süti beállítások módosítása