Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Most nem...

2008.09.11. 09:11 heinrich

Azonnal szögezzük le a legfontosabbat: semmiféle hiányérzetünk nem lehet a tegnapi selejtező kapcsán, sőt, ha valaki meg tud nevezni egy meccset az elmúlt 5-10 évből, amikor hasonló teljesítményt adtunk le egy svéd kaliberű csapat ellen, ráadásul idegenben, az kézfeltartással jelezze most, vagy… nincs vagy. Azt, hogy nincs csatárunk, vagy hogy Vanczák nem tudja, ki-kivel van, eddig is tudtuk. Azt, hogy képesek vagyunk gyakorlatilag leoktatni a svédeket, na azt nem tudtuk. Márpedig most ez a lényeg.

A meccs előtt nagyon bíztam benne, hogy Koeman ennyi idő alatt is kiismerte már a keretet, és a támadáson kívül meg sem fordul más a fejében. Nem tudom kellően ünnepelni, hogy a középkezdéstől kezdve megpróbáltuk megjátszani az egyetlen sanszunk – támadni orrvérzésig, hátul meg lesz, ahogy lesz. Aztán lett. Na bumm.

Ennél is nagyobb meglepetés volt, hogy a középpályán begyűjtöttük a lepattanók jó részét, és kézzel fogható agresszivitással csaptunk le a labdás emberekre, előfordult, hogy közben egymást rúgtuk agyon. (A szlovénok ellen mintha abból kaptuk volna a gólt, hogy Tőzsér meg Vass egymásra mutogattak középen, főleg Danika).

Való igaz, sem a dánok, sem a svédek nincsenek pályájuk zenitjén. De talán van némi közünk hozzá, hogy 180 perc alatt két épkézláb akciót nem mutattak ellenünk.

Babos jól védett, akadt bravúrja is, a másodikat majdnem ki is szedte. Az első sem az övé, mert ha marad a vonalon akkor is gól, a labdára meg nem érhetett ki, innentől mindegy mi történt. A poszt egyetlen negatív mondata: végre be kell látni, hogy Vanczák nemcsak ügyetlen, de a helyezkedés alapvető szabályaival sincs tisztában. Brahiból köpködni nincs értelme, de nem szabad többet a válogatott közelébe engedni, mert hiába is igyekszik, csak tönkreteszi mások munkáját.

Juhász szokás szerint magabiztos volt, nála rosszabb védőnk sose legyen, Bodor pedig félidőnként háromszor felfutott a szélen, ennyi nekünk elég is, maximum vitatkozhatunk azon, hogy ezt balhátvédként, vagy balfutóként tette-e.

A középpályán szinte mindenki kihozta magából a maximumot, aminek az lett az eredménye, hogy lefociztuk, de ami ennél is durvább, lefutottuk a svédeket, azt sem tudom, kik játszottak még Kallström mellett.

Hajnal végre valóban irányító volt, és bár egy gondolattal még többet fordulhatott volna kapu felé első szándékból (főleg a vizes füvön még otrombább bekkek mellett), első osztályú játékot mutatott be, pontosan, elegánsan.

Gera inkább az első félidőben volt jó, de végig hihetetlenül hasznosan játszott, igaz, neki nem ez lenne a fő erénye. Mégis, egyedül ő ismerte fel, hogy klasszikus beadások helyett többre mennénk izomból belőtt, félmaga labdákkal, ellenben nagy kár, hogy tán egyszer sem vezette rá Hansonra a labdát, hadd forogjon az istenadta.

Husztin viszont nincs fogás. Csúszott hátul, bőrözött középen, mutatta magát elől, levezető sprintekkel Isakssont abajgatta – zseniálisat játszott, mégpedig összeurópai szinten.

Ja, igen, mellesleg kikaptunk kettő-egyre. Hajnal vesztett egy labdát középen (ilyenből n+1 akad egy meccsen), a védelmünk ismert, a svédek meg belőtték. Azt hallom, meg olvasom, hogy a svédek felpörgették a játékot, azért volt. Hát én csak egy kóbor lepattanó utáni fejest láttam, semmi többet. Tény, a második félidőben inkább középen, mint az ellenfél térfelén tartottuk a labdát, de egyelőre ilyen iramú, koncentrált játékra még nem vagyunk képesek kilencven percig, márpedig nekünk mind mentálisan, mind fizikailag a maximumot kell adnunk, hogy elérjük egy másod-harmad kalapos csapat erős átlagát.

Ez a gól után megtört, ennyi kellett a másodikhoz. A szépítés viszont győztes gólnak járó rivallást érdemelt, rettenetesen megérdemeltük. Csak a vak nem látja, mennyit fejlődtünk néhány év alatt, de az eredményesség, még egy másik szint.

Csatárunk meg nincs, kész-passz-vége-600.

Félmegoldásként Priskint lehetne félidőnként cserélgetni Sanyival, de utánuk hatalmas szakadék – konkrétan senki. Simon András, Szalai Ádám, talán Stieber Zoltán, és persze Németh Krisztián. Bennük bízhatunk. De mivel kijutni amúgy sincs sanszunk, amondó az ember, felesleges ekkora terhet rakni rájuk, többet veszíthetünk, mint amit nyerhetünk a bolton. Fejlődjön csak mindenki, ahol van.
 
Azért szívesen meghallgatnám, mit gondol erről Koeman. Vagy épp bármi másról. Fel nem foghatom, miért nem láttam még vele egy órás stúdió-beszélgetést, nyolc hasábos riportot, miért nem voltam nyilvános előadásán. Agyon van hallgatva az ember, végül is csak a szövetségi kapitányunk, semmi komoly.
 
Ps.: Azért ezek a rissz-rossz dánok hármat rúgtak a portugáloknak…

Ps 2.: Cserében a legrosszabb ütemben kapjuk az albánokat.

225 komment

Címkék: h magyar válogatott

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr26658252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Davoman 2008.09.11. 09:26:53

publikációs idő: 9.11
nice

szferi 2008.09.11. 09:31:19

Kiváló cikk, mivel az előző posztnál már sok minden elhangzott, csak két megjegyzés.

Hogy 180 perc alatt nem vezettek ellenünk valamire való ekciót, ez azért komoly túlzás, bár lehetőségeinkhez mérten szépen megfogtuk mindkét csapatot, ez igaz.

Hogy rosszkor kapjuk az albánokat, azzal nem értek egyet. Dánok ellen pontot szereztünk, egy félidőt jól is játszottunk, svédek ellen vereség ellenére kiváló teljesítményt mutatott a csapat. Lendületben vagyunk, mikor fogadjuk őket, ha nem most??? Jobb lenne portugáliába menni, vagy idegenben játszani az albánok ellen?

montipájton 2008.09.11. 09:38:54

Üdv, Heinrich,

üdvözlöm a pozitív szemléletet, két dolgot árnyalnék csupán:

1. Svéd-szintű csapat ellen nem is olyan régen játszottunk már így, olyannyira svéd-szintű, hogy konkrétan a svéd volt az is. ))) Akkor is mindenki leborult a mieink hajtása és játéka előtt, de a vége akkor is vereség lett. Pesten, Mattheus utolsó (?) meccsén, amikor Ibra a 90. percben... Szóval, ennyit tudunk máskor is, ennél kellene még egy picivel több.

2. Hajnal ha nem is hibátlanul és számomra még mindig nem elég gyors tempóban, de tényleg nem játszott rosszul, a gólunk előtti fordítása klasszismegoldás volt. De könyörgöm, ne devalváljuk már tovább a "zseniális" kifejezést, valaha ilyet Mozartra, Einsteinre és Maradonára lehetett csak mondani, azért ma már minden harmadik jó passz után osztogatjuk. Minek?

(Ja, vannak nem túl jó híreim is a másik dolgogal kapcsolatban, majd privátban keressük egymást.)

montipájton 2008.09.11. 09:40:28

Bocs a mellénézésért, látom, a zseni nem Hajnal, hanem Huszti volt nálad. Hát, ő se az, de tegnap a legjobbunk volt, ez tény. Sorry még1X.

the real 2008.09.11. 09:45:55

Maximális tiszteletem Vanczák Vilié, számomra igen szimpatikus gyerek, de sajnos nyilvánvalóan nem való erre a szintre (mondjuk ez szerintem a tegnapi meccsen nem is volt annyira feltűnő, mint a dánok ellen. Csak hát most kaptunk gólokat).
És gondolta volna valaki két éve, hogy legtöbben Tímárt fogják a válogatottba követelni?

kroos 2008.09.11. 09:46:21

,,kiváló teljesítményt mutatott a csapat. Lendületben vagyunk,"
képmuatatás felsöfokon...emlékszel még miket ritál tegnap?
Fikázni könnyü,ha meg van egy kis fénysugár akkor mindenki részt akar a sikerböl:PPPPPP

Davoman 2008.09.11. 09:47:18

Egész sok szögletünk volt a meccsen. Azonban egyikből sem lett - nemhogy gól - de valami veszély. Ha nem tudjuk elfejelni a labdákat, akkor valaki ívelje már kapásra valamelyik lövőnknek, mert sem az ívelések sem a kisszögletek nem értek semmit.

Huszti tényleg jó volt
Torghelle meg annyiszor volt lesen mint Inzaghi :-)
Vanczák meg a csapatunk köcsöge - de ilyen minden csapatban van

ibagorib (törölt) 2008.09.11. 09:47:45

Nah volt egy elfogadható meccsünk egy ötlettelen, gépies erőfuttballt játszó ellenfél ellen , és megint vereség a vége.
Van ok bizakodni, ha esetleg megütjük az albánokat, akkor meg már lehet is szervezni az utat a vb-re....
Na azért itt még nem tartunk, de szerintem is lesznek még érdekes eredmények ebben a csoportban, és remélem mi is tudunk szállítani mondjuk 1-2-öt és az már valóban előrelépés lenne.

szferi 2008.09.11. 09:49:45

igen. azt írtam, hogy a dánok ellen elégedetlen voltam mert nem támadtunk eleget. Azt is írtam, hogy elégedett leszek ha győzelemre játszunk, és szorosan kikapunk úgy, hogy közben lövünk gólt, és 40%ban mi járatjuk a labdát. Ez tegnap maradéktalanul megvolt, és a csapat végigküzdötte a meccset, tévén is VÉGIG átjött az akarat, ebben előreléptünk az előző meccshez képest. maradéktalanul elégedett vagyok. Mondd már el, hol van itt a képmutatás?????

MAti 2008.09.11. 09:49:56

Tényleg meglepően jó volt ez a csapat tegnap este.

Hosszú idő után tényleg úgy érzem, hogy egyetlen jól választott játékossal akár eredményesek is lehetnénk.

Nade... mikor volt utoljára jó, tétmeccsen is gólokat rugó csatár Magyarországon? :(
Illetve, ez tökmindegy. Csak legyen valamikor. :)

Ha Sanyi helyett (aki legalább most nem piroslapra játszik) lenne legalább egy Milan Baros szintű csatárunk, egy ilyen svéd vagy dán meccset be lehetne húzni.

szferi 2008.09.11. 09:53:06

ibagorib: nem azért kell megvernünk albániát h utazzunk a vb-re, hanem hogy a negyedik hely meglegyen. Ez sztem lehet elvárás. minimális és maximális egyben. Az ötödik hely kevés lenne még ettől acsapattól is, a harmadikat pedig már túlzásnak tartom, ahhoz kellene egy jó befejező csatár (vagy kettő :)

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.09.11. 09:53:47

sajnos az elbénázott ziccerünknél (második fi. eleje, miért nem lőtte el a Huszti jobbal??? öt méterről????) már borítékolható volt a vereség.

fura, hogy ha hat pontunk lenne, senki nem mondaná, hogy mákja volt a magyaroknak. És így fáj igazán!

remélem a szépítő találatunk sokat fog érni, mert az nagyon kellett
(én például már azt hinném, h nem tudunk gólt lőni)

Quentin Montargis-ból 2008.09.11. 09:54:21

Stieber emlékeim szerint bal oldali támadó középpályás.

ibagorib (törölt) 2008.09.11. 09:55:53

Mindenki szidja a csatárainkat, azért azt hiányolom, hogy a Gergely "gyerekről" egy szót sem ejtett senki, pedig hát mégiscsak gólt lőtt, de számomra nem is a gól a lényeg, hanem az arckifejezése a gólja után !! 92. percben 0-2 -nél!! Hihetetlen elszántság volt rajta.
Ezt is értékelni kellene, és ha már nincsen - mégcsak középszintű - csatárunk se, akkor tegyük be ezt a srácot, aki fiatal, elszánt Torghellét meg el kellene felejteni, mert attól nem lesz valaki jó csatár, hogy a védőnek fáj minden belépő után valamije!

szferi 2008.09.11. 09:57:41

Pote, én igazából már akkor sejtettem a vereséget, mikor láttam meccs elején hogy ömlik az eső - ez nyilvánvalóan jobban feküdt a svédeknek, számítani lehetett rá hogy becsúszik egy gól. Ehhez képest alig volt technikai hibánk, és az iramot is bírtuk - sőt, időnként diktáltuk is, ami nagy szó.

ibagorib (törölt) 2008.09.11. 09:57:51

Szferi:
Persze én sem a kijutásról beszéltem, csak a ránk jellemző szélsőséges elvárásokról, ha kikapunk temetünk, ha nyerünk királyok vagyunk és jöhet bárki.
A csatárokról meg fentebb körmöltem

r_magpie 2008.09.11. 09:58:06

Teljesen korrekt volt a tegnapi játék, a szépítés után még nagyon hiányérzet sem maradt bennem. Azt, hogy lefociztuk, oktattuk őket, kicsit túlzásnak érzem, bár tény, hogy az első félidőben nagyon megzavartuk őket, ennyi pontatlan passzt ilyen szintű csapattól rég nem láttam.

Én úgy vettem észre, hogy tényleg feljebb kapcsoltak a svédek (a helyzet a 2. félidő 1. percében + Babos hatalmas védése), de nem feltétlenül ezért kaptuk az első gólt. Onnantól viszont megint kijött a szokásos görcs, és vége volt a játékunknak.

Egy-két játékosról. Bodor alibipasszaival Dunát lehetett volna rekeszteni. Hajnallal nekem is az volt a bajom, hogy túl sokszor fordult vissza. Vanczákról már a himnusz alatt lerítt, hogy nem tudja, hol van. Husztiról mindent leírt a poszt, és Vadócz agresszív játéka is kellemes meglepetés volt az 1. félidőben. Sanyiii önmagához képest egész jót produkált, más kérdés, hogy ez semmit nem segít rajtunk. Geráról nem írok, mert róla volt már, és lesz is még nagy vita.

A svédek is megleptek, Larsson nélkül és egy kedvetlen zlatannal tényleg egy nagy nulla ez a csapat.

IronRock 2008.09.11. 10:02:36

Bár kétségtelenül megérdemeltük azt a gólt a végén, azt azért tegyük hozzá hogy akkor a svéd védők gondolatban már az öltözőben voltak...ezért lehetett az hogy két játékosunk is tisztán lehetett bent a 16-oson. Szerintem is az volt a fordulópont, amikor Huszti nem lőtte el kapásból azt a labdát. De neki se lehet ezt felróni elvégre ő se igazi csatár. Egyébként én kicsit hiányoltam az átlövéseket, kevés volt belőlük, pedig ebben az időben ezen a talajon érdemes lett volna többet próbálkozni.

michellewild 2008.09.11. 10:03:38

Kár, hogy Ibrahímtagovicsot nem rúgta fejbe senki, így maradt egy kis hiányérzet. Viszont olyan szép gólt, mint Rudolfé európai csatártól nemigen lehet látni, talán éppen Larsson tudott hasonló ütemben rárepülni a belőtt labdára, de ő is inkább fejjel.

Ilyen akciókból szórhattunk volna egy hármast, nem kellett volna Hajnaléknak erőltetni az ívelgetéseinket, ezek az adott körülmények között fölöslegesek, mint a pápa fasza.

szferi 2008.09.11. 10:08:44

kicsit OFF:
r_magpie: "A svédek is megleptek, Larsson nélkül és egy kedvetlen zlatannal tényleg egy nagy nulla ez a csapat."

Vesszőparipám, de a svédek legnagyobb hibája hogy még mindíg csakis ibrára és larssonra építenek, senki más még csak esélyt sem kap. Ez tegnap bejött, és nyilván bármikor képesek eldönteni egy meccset, de egy rosenberg - elmander kettőssel elöl jóval több támadásuk lett volna, szétfutották volna a védőinket, meg az albánokat is.
Az elmúlt selejtezősorozatban Allback rúgta a svédek legtöbb gólját, ehhez képest gyakorlatilag epizódszerepet is alig kapott egy életunt larsson és a sérült, kedvetlen ibra mögött. Ez van most is, és ráadásul új taktikát vezet be lagerback pont emiatt a két játékos miatt, ez csúnyán vissza fog ütni. Kijuthatnak, de le fognak szerepelni a VB-n.

sporttárs 2008.09.11. 10:09:57

Heinrich,

szemtanúként egyetértek. Tényleg jól játszottunk, főleg az első félidőben, ha nem is azon a szinten, de lényegében az oroszokat idézve passzoltuk körbe a svédeket, kár, hogy nekünk nincs Pavljucsenkónk. Sütött a tanácstalanság a sárgákról, a közönség meg méla csöndben ácsorgott, kivéve a félidő végén, amikor fütyülni kellett.

Két óriási probléma van, az egyik továbbra is a vészes gólképtelenség (sajna csak elöl...), remélem, az albánok ellen egyszercsak rúgunk egy négyest:) A másik, és igazából emiatt vesztettünk, hogy még mindig túlzottan összezuhanunk egy kapott góltól.
Svédországban a svédek ellen egyszerűen benne van, hogy kapunk egyet, mindegy, hogy addig jobbak vagyunk. A játék, amit addig csináltunk, meg az egész felkészülés, kellett volna, hogy adjon egy egészséges önbizalmat, bekaptuk, jól van, gyerünk tovább. De mi olyan szinten vesztettük el a fonalat, hogy mire felvettük volna, minden eldőlt.

Ha a második gól utáni kiegyenesedést (amiben nyilván a minden mindegy játszott szerepet) az első után bemutatjuk, akkor... Nos, talán akkor sincs pont, mert még mindig gólt kellett volna lőni, de erre több sansza van annak, aki hisz benne.

Mindegy, Koemannak és a csapatnak tovább kell mennie ezen az úton, nekünk meg szeretnünk kell őket, nehogy elkezdjen a magyar futballista közvélemény hatásra görcsölni. Nyugaton játszanak a fiúk, lassan megtanulják az egyes meccseken való túllépés tudományát, most már az egyes gólokon való túllépését kell, és akkor meg is van a győztes mentalitás.

(Az azért idegesítő, hogy ezek a svédek megint túlélnek - valszeg - egy selejtezőt, ahogy aztán a nagy tornákon játszani szoktak, az alapján most már járna egy esély nekünk is. Vagy az albánoknak. :) )

szferi 2008.09.11. 10:10:16

Allback természetesen az EB-n nem kapott szerepet, ez lemaradt

szferi 2008.09.11. 10:33:54

"Az azért idegesítő, hogy ezek a svédek megint túlélnek - valszeg - egy selejtezőt, ahogy aztán a nagy tornákon játszani szoktak"

Kissé elfogult vagyok, de azért a svédek stabil csapat - ha kijutnak, hozzák is a tőlük elvárható szintet, és 2000/2002ben jó meccseket is játszottak. Engem ebből a szempontból a szerbek, románok lengyelek zavarnak, akik kisebb nagyobb rendszerességgel kijutnak, hogy aztán 0 játékkal, itt-ott 6 gólos vereségekkel térjenek haza.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.09.11. 10:42:47

monti, még ti is el vagytok tévedve kicsit a magyar csapattal szembeni elvárásokat illetően. az a rohadt nagy helyzet, hogy ez a tegnap egyszerűen fantasztikus teljesítmény volt, ennél jobban ez a válogatott nem tud játszani. aki ezt nem fogadj el, arra további keserű csalódások várnak, aki igen, annak sok öröme lehet a koeman-csapatban.

Niterider · http://sportpalyafutas.blog.hu/ 2008.09.11. 10:42:49

Szerintem te nem lattad a meccset, legalabbis ez a poszt alapjan az az erzese a zembernek...
Babosnak nem voltak bravurjai az elso gol pedig az ove volt. Gera szarul jatszott egy gurulo labdat sem volt kepes lekezelni. Ami pedig a lenyeg, a szerinted jo jatekunk helyett, hogy KIKAPTUNK. Jo jatekert pedig nem jar pont!!!
A realisnak mondhato 5. helyen allunk, de meg becsuszhatunk Malta ala...

corporal clegg 2008.09.11. 10:48:22

@ niterider,

szerintem Te nem láttad a meccset. Babos egy olyat kiszedett, amit már mindenki bent látott, az első gólnál meg a kapus nem tud mit csinálni, ha a szélső a center fejére helyezi a labdát. Te nyilván nem rúgtál még labdába nagypályán, azért osztod ilyen könnyelműen az észt.
Gera 3-5-2-ben játszott jobboldali középpályást, a robotolás nem az ő játéka, de megoldotta. Egyetlen passzt nem tudott lekezelni, de ennél az iramnál ez belefér - az angol bajnokság tele van hasonló hibákkal a hatalmas iram miatt, és amit mi diktáltunk tegnap este, az iram volt.
A válogatottnak az a lényege egyelőre, hogy jó meccseket játsszon, hogy a közönség kimenjen a stadionba. Te vagy maximalista vagy, és túlzott elvárásokat helyezel a csapat vállára, vagy pedig egy orbitális seggfej.

corporal clegg 2008.09.11. 10:50:31

@ nitereider,

a blogod alapján úgy vélem, féltékeny vagy a labdarúgókra...

Romanista 2008.09.11. 10:56:49

voltak szögleteink...
namármost a svédek helyből nagyobbak mint mi nekifutásból és összevissza ívelgettünk be mintha muszáj lett volna esett az eső, távoli lövés mg kettő ha volt. ezek fájnak igazán. meg látni azt hogy két három jó passz és sima lefordulás (Huszti, Hajnal részéről de még talán Szélesi is egyszer kétszer) után sem probálunk meg közében kombózni. és ez akármennyire is tökös a tehenészlegény az ő hibája.

Sanyi csíp rúg harap de játék intelligenciáját tekintve egy nyúl és öreganyám között van féluton.

szabika 2008.09.11. 10:57:11

Jók voltunk tegnap, erőn felül teljesítettünk. Egész egyszerűen ez a csapat még nem képes győzni. Az amerikai sportokban nevezik ezt "clutch" szituációknak, amikor is a kiélezett pillanatokban képes valaki eldönteni egy mérkőzést. Ez tesz naggyá egy játékost/csapatot. Ettől lesz valaki Michael Jordan, Tim Duncan vagy Brett Favre. És ezt nem lehet számokkal, statisztikákkal alátámasztani, ez megfoghatatlan, leírhatatlan tényező. Ezért sokkal jobb csapat a svéd, bármennyire is több nálunk a technikás, jobb képességű játékos. A döntő pillanatban feléjük billent a mérleg nyelve. Ezt a gyerekkortól kezdve kell belenevelni a játékosokba, csak nálunk a képzés a béka popója alatt van.

szferi 2008.09.11. 10:57:16

Benito, nem hiszem, hogy aki az utóbbi négy-öt évben rendszeresen nézi a vélogatott meccseit, komolyan elégedetlen lenne a tegnap estével. Persze a "lehetett volna egy kicsit jobb is" szemlélet még belefér. Reméljük hogy lassan de biztosan emelhetjük az elvárásokat is. Számszerűsítve, a skandinávok ellen szerzett egy pont nem sok, de reálisan nézve ez is elfogadható. Egy koemannal (és egy fülöp marcival) mindenesetre már jobbak vagyunk, mint a legutóbbi sorozatban.

HOL RENDEZZÜK AZ ALBÁNOK ELLENI MECCSET???

Papp Sanyi 2008.09.11. 10:57:26

Sanyit, druszámat el kéne felejteni. Technikailag felkészületlen, főleg Németh Kriszhez képest. Abban igaza volt a szövkapnak, hogy kellett egy magas, erős csatár, de másra nem volt képes. Rúgott anno gólokat a németek meg a brazilok ellen és abból él. Nincs alternatívája. Esélyt Németh Krisznek!
Vanczák egy vicc, 20 évvel ezelőtt még a BLASZ 3ban is cipőt pucolt volna.

giacinto 2008.09.11. 11:03:29

egyetértek hogy vanczák nem jó, de egyszerűen ugyanaz a helyzet mint a csatársorban. nincs más, illetve van, aki ugyanolyan. talán Vaskót lehetne játszatni még, de ő még iszonyú lassú.

Koeman előtt viszont le a kalappal. 2 meccsen is meglepő és jó húzások, ellenfélhez alkalmazkodva játszottunk jól.

corporal clegg 2008.09.11. 11:03:59

@ szferi

biztos a kibaszott megyeri úton lesz a meccs...

Romanista 2008.09.11. 11:05:06

niterider, ne nézz válogatottat, mert ezt tudjuk. ha nem tetszik nincsen semmi baj, p2p-n nézz argentint brazilt angolt franciát spanyolt olasz, tökmindegy. ezt tudjuk lesz mákunk is mint ahogy tegnap nem volt.

szabika 2008.09.11. 11:07:40

Jelenleg Torghelle a legjobb (vagy legjobb formában lévő) csatárunk, szvsz őt kell játszatni. Ennél többet nem tudott volna kihozni ebből a meccsből. Kell még neki egy kis önbizalom, és szerintem újból be-be fog találni.
Németh pedig addig nem lesz felnőtt válogatott, amíg nem játszik folyamatosan felnőtt csapatban, vagy ahogy már korábban írtam, nem lesz szezononként 25-30 meccs a lábában. Én bízom benne, hogy télen lepasszolják valahova, és végre elkezdődhet az igazi fejlődése.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2008.09.11. 11:09:14

1. make love not torghelle
2. a játékot mi játszottuk.
3. ha ezt a focit teljes mértékben elsajátítja a válogatott, k. jók leszünk. komolyan élveztem és már-már sikítoztam egy-egy középpályás háromszögelésnél vagy huszti bőrnél. kijutni úgyse fogunk, úgyhogy sztem tegnap nagyon jók voltunk, jó úton vagyunk. pont

Venyigeszu_de_Lucerna 2008.09.11. 11:09:29

Az a különbség egy futballcsapat és egy focicsapat között, hogy az előbbi nyer. A dánok verték a portugálokat, az albánokkal kapcsolatban ne legyenek illúzióink, kettőnk párharcát ők fogják nyerni. Az utolsó helyért leszünk versenyben Máltával.
Egyszerűen felháborító ez a sok optimista, elfogult, reménykedő "értékelés", ami teljesen figyelmen kívül hagyja a realitásokat. Az első félidőben tényleg jól tartottuk magunkat, de csupán két labda vászorgott el a kapuig (ez volt a svédek oktatása, hehehe), a második félidő 10. percében meg már mintha elfelejtettek volna a fiúk futni, passzolni, gondolkodni. Ennyit hagytak a "favágó" svédek, a profik pont annyit fociztak, amennyit kell és ha nem esik, az is látszott volna rajtuk, hogy meg sem izzadnak.

Romanista 2008.09.11. 11:15:04

tulkép (végre) szépen kaptunk ki és szerintem ez is valami.
ja és a 85. percben még nem voltunk a az öltözőben ugye ami régen nagy betegség volt,ugye.

Phil Laak 2008.09.11. 11:16:56

Rudolf Gergőt a csapatba!

Csak ér valamit, hogy a Nancyban nevelkedett!

Imiface · http://zenezenezene.blog.hu/ 2008.09.11. 11:18:45

Az első svéd gól előtt pont Hajnal adta el a labdát, a hosszú indításai még mindig nem jönnek be. Szerintem tegnap sem játszott jól.

micz 2008.09.11. 11:19:08

Bocsi, de nem értek hozzá: olyat hogy gyors kontra lehet tanulni, vagy gyakorolni? Mert tegnap egy pár alkalom úgy nézett ki, aztán a labdát vezető játékos mindig megfordult, vagy csak megállt. Bosszantó volt nézni is. A Zenit hány ilyet bevágott az utóbbi pár évben 2 passzból? Persze azért büszke vagyok a fiúkra, és a napi össz eredmény közt sem szúr szemet egy svéd-magyar 2:1.

macca17 2008.09.11. 11:21:28

megint benitonál a pont. ha nincsenek túlzott elvárásaink, akkor lehet örülni apróságoknak. ahogy a kiscsapatok teszik. és büszkék is lehetünk magunkra, h albánia, málta lichtenstein, luxemburg, esetleg izrael meg ciprus szintjén vagyunk. aki többet képzel, tényleg csak áltatja magát. így lehetett volna korábban is örülni eredményeknek. és az is tény, h ellenünk a svédek és a dánok is nagyon nagy semmit mutattak

bacity · http://kacat.blog.hu 2008.09.11. 11:21:52

semmi gond a focinkkal.
tökéletesen felkészített, szakmájukhoz értő és sportemberként tökéletes életet élő labdarugóink, edzőink, kommentátoraink és pályamunkásaink vannak. garmadával!
egyetlen pici porszemként el kell fogadnunk, hogy mindezt nem tudják bemutatni ha a sors külföldi embereket sodor az útjukba!
ennyi.
...

Romanista 2008.09.11. 11:26:48

bacity ha ugyanezt a teljesítmény látod a mondjuk az olaszoktól, najó inkább mondjuk a szerbektől,horvátoktól vagy belgáktól akkor mit írsz?

corporal clegg 2008.09.11. 11:28:15

@ macca17

jó nick, miért is nem az enyém?:DDD

Papp Sanyi 2008.09.11. 11:28:22

Persze hogy lehet tanulni a gyors kontrát. Csak nem felnőttként és nem 0 gyorsasággal felvérezett futballistákkal. Nekem is szemet szúrt, hogy megálltak tötymörögtek amikor rohanni kellett volna előre.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2008.09.11. 11:45:19

nekem az első gólnál az szúrt szemet, hogy már egy elcseszett kontrából, mázlival (teljesen kitekeredve kanalazta vissza Larsson a rosszul levett, elcsúszott labdát) fejeltek egy gólt... a beadásra (nem vagyok kapus) én nem léptem volna ki, mert abban a szituban tiszta volt, hogy ha eljön a labda a kapuig, max a rövidig fog. ha Babos ott állt volna, félkézzel lehúzza, és közben még mosolyog is... ahova mozdult, ott az ölébe hullott volna. meg is előzték. nagy mázlival, ismét. az teljesen tudatos volt nyilván, hogy rohantak befelé fejelni a támadók: egy hosszúra, egy rövidre... de ebből az akcióból hogy lett gól... minden védő felveszi az emberét, rohan vele, a labdát kifejeli, elkapálja, esetleg a kapus lehúzza. nem volt kontra, mert Larsson elsőre elszúrta, mindenkinek (lett volna) volt ideje felvenni az emberét.

montipájton 2008.09.11. 11:51:16

Benito,

nem teljesen értem a mondandódat: el vagyunk tévedve az elvárásoikkal kapcsolatban? Miért, mit vártunk el?

És a másik: ha elfogadjuk, hogy - ahogy írod - ez a csapat ennél jobban nem fog tud játszani, akkor el kell fogadnunk, hogy megint nem jutunk ki a vb-re (ezt én nem is vártam el persze), akkor viszont milyen hatalmas örömökben lesz részünk később a Koeman-csapatnak köszönhetően?

Szóval, van némi ellentmondás a soraidban, de örülni én is éppúgy kész vagyok, mint te, minden apró sikernek. De amíg győzni nem tudunk, a tetszetős játék feletti örömünk sose lesz felhőtlen.

(Mert ott az ellenpélda, mondjuk a svédeké: sose tetszett senkinek a stílusuk, ám minden világversenyen ott vannak. Cserélnél velük? )) )

corporal clegg 2008.09.11. 11:55:41

@ monti,

jah, főleg a '94-es csapat játszott stílustalanul...

ASRM 2008.09.11. 12:01:12

Már miért nem lennének elvárásaink a a magyar csapattal szemben? Szurkolóként nem úgy ülök le megnézni a soros mecccset, hogy akkor most ezeket szétütjük? Lehet a vége más, de ez alapvető szerintem.
A litvánok a románokat vagy az osztrákok a franciákat meg tudták verni pld., mi is meg tudjuk verni a portugálokat, már miért ne tudnánk? Kit érdekel a realitás, ha futballt is lehet nézni?
A tegnapi meccs teljesen rendben volt, engem egyedül Sanyi idegesített, de ő nagyon, minimális szinten se tudott bekapcsolódni az összjátékba. Mondom ezt úgy, hogy szerintem a dánok ellen nagyon hasznos volt, amit csinált. Talán tegnap kellett volna visszatérni a dán kezdőhöz (elől).

kroos 2008.09.11. 12:02:44

95-ben egy sokkal jobb svédcsapatot megvertünk halmai góljával.:(

szferi 2008.09.11. 12:04:19

Mont, a svédek stílusát tudni kell értékelni, nem csak a portugálok tudnak focizni.

szferi 2008.09.11. 12:04:53

kroos te még adós vagy egy válasszal, várom miben láttat meg a képmutatást.

corporal clegg 2008.09.11. 12:05:59

A portugálok sem igazán futballoznak, csak eljátsszák...

seahawks 2008.09.11. 12:22:28

hogy kerül a magyar foci ebbe a blogba?
egész héten a szombat meccsről kéne beharangozókat olvasnom...
őszintén örülök, hogy kikapott a magyar válogatott.

neeskens 2008.09.11. 12:23:49

Egy picit a svédekről: én ezt az Elmander-Allback dolgot nem értem. Most nem azért, de Henke egy korszakos csatáregyéniség, szerintem tegnap is bizonyította, Ibra meg leköt 3-4 védőt, ha nem lő gólt akkor is. Szerintem az említett páros seholsincs kettőjükhöz, elég megnézni hogy ők ketten milyen klubokban fociztak, meg Larssonék hol.

Amúgy tényleg a maximumot hozta ki a csapat, nincs normális belső védőnk Juhász mellett, meg nincs csatárunk. Ezt eddig is tudtuk, én örültem a tegnapi teljesítményenk, remélem fogunk 1-2 meglepetést azért mi is okozni.

neeskens 2008.09.11. 12:24:47

seahawks, remélem ezt viccből írtad, mert ha nem,akkor orbitális faszfej vagy.

kroos 2008.09.11. 12:27:43

ilyet nem ir viccböl az ember.szerintem.

kroos 2008.09.11. 12:29:42

neeskens nem számit ki milyen klubban focizott,hanem hogy most hol van.És örülök hogy Henke játszott mert Rosenberggel több bajunk lett volna,meg elmanderrel is.

neeskens 2008.09.11. 12:33:07

öööööö, Kroos. Henke adott két gólpasszt, amiből a másodiknál a lefordulás zseniális volt. Mit kellett volna tennie szerinted, hogy ne követeld be helyette Rosenberget a csapatba?

kroos 2008.09.11. 12:35:53

Második Johann...tudod ki volt az elsö Johann?

calcio_di_rigore 2008.09.11. 12:40:16

Gyerekek, ez megint egy nulla volt, nemtudom Ti milyen meccset néztetek. Hajtottak és? Mi a f@szomat kéne csinálniuk válogatott meccsen? Svédeknek 20 perc pörgés elég volt 2 gól berámolásához, akkor miről is beszélünk? Jobbak voltunk mint a dánok ellen, ez tény. Az is tény, hogy ezektől a játékosoktól többre nem tellik. De azért vicc, hogy egy ilyen teljesítmény után le kéne borulnunk a csapat előtt.

A Babos "bravúrról" annyit, hogy ha időben indul el, semmiféle bravúrra nem lett volna szükség.

corporal clegg 2008.09.11. 12:41:56

@ seahawks,

elmész Te a faszba, Tisztelettel!

Én is várom már, hogy legyakjuk a MU-t, de magyarként a magyar foci számomra A VILÁG LEGJOBB FUTBALLJA, és ez így van rendjén minden egészséges identitástudattal rendelkező országban - igaz, Magyarország nem tartozik ezek közé, pont az ilyen faszfejek miatt, mint Te.
Az egy dolog, hogy sikk utálni a magyar focit, és sikk nevetségessé tenni a magyar patriotizmust, de ezek mind egészségtelen jelenségek, és addig nem is lesz jó országunk, és jó focink, amíg nem nőjük ki ezeket az óvódás dolgokat.

corporal clegg 2008.09.11. 12:43:19

@ calcio di rigore,

ja, Te nyilván attól élveztél volna el, ha 8 védővel állunk fel, minden labdát a lelátóra rúgunk, és Sanyi torkon rúgja a bekkeket, majd bekotor valahogy egy előrevágott labdát.

kroos 2008.09.11. 12:43:33

,,sikk utálni a magyar focit,"
tegnap kaphattunk izelitöt ebböl...

rizla 2008.09.11. 12:44:09

teljesen egyetértek a cikkel, én is pont ezt kívántam, hogy másszunk bele a svédek arcába, és akkor gólt lőve kihozhatjuk x-re. sajnos csak a svéd gólok voltak meg, dehát ez van. mindenesetre ünnepelni nem kell a fiúkat, mégha titokban újra imádjuk is őket minden szerencsétlenségük ellenére, jobb lenne, ha erről nem tudnának. minimum ugyanilyen koncentrált, pontos játékot várok az összes többi meccsen, mert láthatóan tudunk focizni, úgyhogy ne lődörögjünk.
helyreigazítás: stieber NEM csatár, hanem irányító, bár mostanában játszik a szélen is, sőt, úgy rémlik, mintha olvastam volna, hogy balbekknek is kipróbálták.

rizla 2008.09.11. 12:45:41

ja és mindenkinek ki kell jönnie a hazai meccsekre.

calcio_di_rigore 2008.09.11. 12:50:40

agressiveg., ja, merthogy támadófocit játszottunk?? A két Vadócz belsővel megküldött "átlövés" jelentette ezt, vagy mi?:)

rizla 2008.09.11. 12:53:23

nem. csak a kb 60%-os labdabirtoklás, és a háromszor annyi támadás, mint a svédeknek.
az ellenfélhez viszonyíts ember, ne az arsenalhoz.

Boxi_911 2008.09.11. 12:56:19

kuruc.info/r/26/27926/

Nem tudom, h láttátok-e már...
De ez gusztustalan, és egyben elgondolkodtató is...

corporal clegg 2008.09.11. 12:57:21

Mért, szerinted védekeztünk???
Melyik meccset nézted, ember?

corporal clegg 2008.09.11. 12:58:06

@ Boxi

ez sportgézán is fent volt, de árulkodó, hogy a kurucinfóról linkelted be:DDD

szferi 2008.09.11. 12:58:20

neeskens: larsson nagy kedvencem, de már kurva lassú, fejelni még mindíg tud, és tényleg ad jó labdákat, de ennyi. ibra hangulatember, és sajnos akkor is játszik ha kurvára nem megy neki (illetve nem játszik, csak pályán van. az eb-n láthattad, mennyire statikusak a támadásaik. Viszont elmander nem egy zseni, de gyors és jól lövi a kaput, az utóbbi kettő rosenbergre is érvényes..Szerintem ez a két játékos fel tudta volna pörgetni a svéd támadásokat, tegnap ibra produkciója pl nulla volt, állt mint fasz a bálban.

Másrészt két év múlva lesz a VB, szted komolyan Larssonra kell még építeni a csapatot? ráadásul Lagerback most úgy próbálja alakítani a középpályás játékot, hogy az egyre lassuló henkét többen tudják támogatni. szerintem ez hiba.

calcio_di_rigore 2008.09.11. 13:00:32

Ez csak mellébeszélés, egészen addig, amíg a háromszor annyi támadásból nem rúgunk háromszor annyi gólt. Elhiszem én, hogy nincs csatár, csakhogy ezt nem lehet külön venni a csapat értékelésénél.

Boxi_911 2008.09.11. 13:01:15

Oké, lebuktam... XD:D

Hartog 2008.09.11. 13:02:58

Szvsz alapvetően örömteli dolgot mutatott tegnap a csapat, a probléma csak az, hogy egyszerűen a játékosaink TÖKETLENEK. Nem csak arra gondolok, hogy Huszti a kaputól öt méterre visszafordul lövés helyett, hanem arra, hogy kapunk egy vacak gólt és kész, vége a dalnak. Benne volt a játékunkban a gól, egyszerűen menni kellett volna tovább, de ehhez sajnos a magyar futballista kevés. Koeman tényleg kihozza a maximumot ebből a bandából, a nagybetűs bajomra pedig javasolnék egy sportpszichológust. Vagy inkább egy honvédségi kiképző őrmestert? Nemtom, mindenesetre nekem ez a régi vesszőparipám

ui.: Babos pedig szerintem is benne volt az elsőben, amikor elindult kifelé, már tudtam, hogy gól... de ettől még magasan ő a legjobb kapusunk

rizla 2008.09.11. 13:04:02

calcio: "Ez csak mellébeszélés, egészen addig, amíg a háromszor annyi támadásból nem rúgunk háromszor annyi gólt."

mivel kapcsolatban mellébeszélés? most az volt a téma, hogy támadófocit játszottunk-e. a válasz igen. vagy támadóbbat-e mint a svédek. a válasz igen.
ki beszélt itt a gólokról? még csak az sem hangzott el, hogy jobbak lettünk volna a meccs egészében, mint a svédek.
szóval minek okoskodsz? mindig kell egy siránkozó magyar

szferi 2008.09.11. 13:04:10

Boxi, nem kell ezen felháborodni, ez egy vicc. ha nekünk jut eszünkbe mondjuk máltával kapcsolatban, jót röhögünk.
Egyébként néhány svéd játékoshoz képest tényleg gumicsizmások a mieink, másrészt nincs mit csodálkozni hogy ilyen a vélemény a focinkról külföldön, de remélem hogy pár év múlva már más lesz a megítélésünk.

giacinto 2008.09.11. 13:06:24

nem az arsenalhoz, hanem a korábbi meccsekhez kell hasonlitani a tegnapi meccset. korábban 3 passzot nem birtak/mertek (?) egymás után megcsinálni egy ilyen kaliberű meccsen, most meg több támadás is eljutott kapiuig, amit az ismert tények miatt nem sikerült gólra váltani.
korábban kb abból állt egy idegenbeli válogatott meccs hogy 15-20. perc körül eldönti a hazai csapat ellenünk.

calcio_di_rigore 2008.09.11. 13:08:21

agressive, van átmenet is. Nézzél néha egy kis komoly focit, aztán rájössz. Mondjuk úgy, hogy próbálkoztunk támadni, komoly eredmény nélkül. Sajnos ezek a játékosok taktikai és technikai felkészültségben alkalmatlanok arra, hogy úgymond "nyerő" taktikát dolgozzanak ki rájuk. Marad az esetlegesség, a "nyomjuk aztán majd lesz valami" felfogás.

szferi 2008.09.11. 13:13:55

"ezek a játékosok taktikai és technikai felkészültségben alkalmatlanok arra, hogy úgymond "nyerő" taktikát dolgozzanak ki rájuk"

Ez így van a portugálok és svédek ellen. de ugyanez nem érvényes, ha albániával, bosnyákokkal, osztrákokkal stb. játsszunk. Építsünk egy stabil középcsapatot, most "csak" ennyi a cél.

calcio_di_rigore 2008.09.11. 13:14:56

rizla, éveken keresztül védtem a magyar válogatottat az ismerőseim között. Mindig hittem bennük, hogy "na majd most" megmutatják. Kemény meló volt amíg ezt kiölték belőlem. Egyszerűen vicc, hogy komoly csapatot nem tudunk legyőzni. Gólokkal, a labdabirtoklás nem érdekel.

És ha a tegnapi játék jó volt, akkor bocsánat, biztos nálam van magasabban a mérce.

rizla 2008.09.11. 13:21:01

calcio amit a támadásokról írtál abban sajnos van igazság, és akármilyen elcsépelt is neked a magyarázat, igenis azért van ez, mert nincs csatárunk.
kiölték belőled, szar ügy, de ne pont egy JÓ meccs után basztasd már őket, ennek mi értelme? legalább várd meg, amíg valaki ténylegesen megaláz minket.

neeskens 2008.09.11. 13:26:33

Szerintem azért az mindenképpen egy kis előrelépés, hogy "csupán" személyi problémáink vannak. Konkretan nincs befejező csatár, Juhász mellett másik belső védő.
Tegnap rendben volt a mentalitás, jó volt a taktika, szervezett, összerakott csapat benyomását keltette a csapat. Én se örülök, hogy kikaptunk, de annak igen, hogy ezek a dolgok renben voltak.

Úgy érzem ebben a sorozatban jók lehetünk egy-két meglepetésre.Ha ez realizálódik,a végén elégedett leszek.

helikopter 2008.09.11. 13:29:06

"És a másik: ha elfogadjuk, hogy - ahogy írod - ez a csapat ennél jobban nem fog tud játszani, akkor el kell fogadnunk, hogy megint nem jutunk ki a vb-re (ezt én nem is vártam el persze), akkor viszont milyen hatalmas örömökben lesz részünk később a Koeman-csapatnak köszönhetően?"

hát pl. ilyenekben:
news.xinhuanet.com/english/2007-09/13/xinsrc_06209041311017502876112.jpg

a skótok se jutottak ki, aztán mégis az egész ország velük ünnepelt a euro2008 selejtezői után. volt egy szimpatikus csapatuk, aki odavissza megverte a franciákat, és egyszer jól kipicsázta az ukránokat. ennyi. kis fejlődéssel és mázlival erre mi is képesek lehetünk majd egyszer, talán.

Carnivora (törölt) 2008.09.11. 13:33:09

Hagyjuk már ezt a rizsa ömlengést a svédek hagytak minket egy félidőt bohóckodni ... félvállról vették az egészet Ibra csak szórakozgatott mellezésekkel ... a második félidőben, mikor megunták a szórakozást bevertek kettőt.

Egy játékosunk nincsen, aki gól tudna rúgni így hiába a passzolgatás, támadások. A végén alig bírták a svédek kiharcolni, hogy a nyomorult becsületgólt beszenvedjük. -

rizla 2008.09.11. 13:36:00

ja, persze. a svédek leikszelnek albániában, a közhangulat negatív, de a svédek direkt lazáznak. jogos.

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2008.09.11. 13:40:57

sztem sokan félreértik a konklúzióját a cikknek. senki nem azért beszél pozitívan a meccsről, mert világverő játékkal csak óriási pechhel kikaptunk, hanem mert amit a csapat tud végre kihozta magából. bátrak voltak, cseleztek, passzoltak, labdát tartottak, stb. persze, ma már ez alap a fociban, de nem nálunk eddig. most meg már talán nálunk is. ha kiderül a további meccseken, hogy ezt mindig tudjuk produkálni, akkor lehet emelni a lécet, többet várni, addig pedig szvsz lehet örülni. egyszerűen tegnap volt miért izgulni, idegesnek lenni, nem csak legyinteni lehetett.

rizla 2008.09.11. 13:43:56

így van.
amúgy én rohadtul undorítónak tartom személy szerint, hogy valahányszor jól játszik a magyar válogatott, mindig van valaki, aki megmagyarázza, hogy az ellenfél HAGYTA. egy barátságos meccsen ezt még úgyahogy lenyeli az egyszeri szurkoló, de egy vérremenő tétmeccsen? nemár.

rizla 2008.09.11. 13:47:56

pláne, hogy a gyenge dánok, akik hagytak minket focizni pesten - egyem azt az áldott jó szívűket - most nyertek portugáliában. persze erre is megvan a válasz: direkt rápihentek ellenünk. ami persze logikus: egy gyengébben jegyzett csapat ellen nem hajtanak a kötelező 3 pontért, a csoportfavorit ellen idegenben meg direkt belekalkulálják a győzelmet.

Carnivora (törölt) 2008.09.11. 13:51:01

A focit rizla gólokra játszák a svédeknél még egy hátulról felfutó ember is bever egy bomba gólt nálunk meg max. laposan odapasszolgatuk a kapusoknak a labdát ... azt pedig , hogy a svédek mennyire vettek komolyan lehetett látni, mikor Ibra lazán a saját 16-osán belül felszabadításkor egy sima passzocskát adott. -

rizla 2008.09.11. 13:52:56

ja, miért is vennék komolyan, elvégre csak egy VB-selejtező, és kötelező 3 pont, miközben a közönségük a szövetségi kapitány fejét követeli.
igazad van.

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2008.09.11. 13:54:54

persze, nyilván nem volt pénzük és tippmixeltek a saját vereségükre is, csak annyira bénák voltunk, hogy még így sem tudtunk nyerni...te nem provokálni jöttél véletlenül?

Carnivora (törölt) 2008.09.11. 14:02:03

Hagyjuk már ezt a kamu nyáldumát ... megint jó lesz, ha Máltát megelőzzük aztán a hozzátok hasonló balfékek miatt nem lesz változás semmi, mert megy az ál örömködés. Jaj, de szép volt ... igaz győzni nem tudunk, mert nem a szépséget pontozzák, hanem a gólokat. -

szferi 2008.09.11. 14:07:41

gólszegény a játékunk, ami kurva nagy baj, de aki tegnap este nem vette észre a javulást az elmúlt évek alibizése és gyermeteg hibái után, vagy koeman (aki különben nem egy zseni) jó taktikai érzékét, az nézzen inkább golfot.

mickeyknox 2008.09.11. 14:10:04

helikopter:

a skótoknál kicsit többet jelent a foci, mint nálunk. a celtic-porto uefa döntőt egy kis kocsmában néztem dunblane-ben, ahol erre az alkalomra leárazták a sört (csak a tennents-et, minden rendes skót ezt issza), és a félidőben ingyen chilis bab járt mindenkinek aki kért, pedig egyébként nem is főztek a kocsmában. a meccset elvesztették, de még a sípszó után 20 perccel is énekelték a celtic-es nótákat, és nem verték agyon azt a két francia nyikhajt, aki végig a portugáloknak szurkolt... esküszöm, elérzékenyültem...

rizla 2008.09.11. 14:10:33

"a hozzátok hasonló balfékek miatt nem lesz változás semmi"

igen, én neveztem ki kistelekit, koemant, és az utánpótlásért is személyesen felelek.
most már észérveket is hozhatnál, mert elég unalmas ez a demagóg bénázás, amit prezentálsz.

neeskens 2008.09.11. 14:10:35

Carnivora, szerintem nagyon pesszimista vagy, és ezért a meccset is egy irreális szemüvegen keresztül nézted.

Ibrának ilyen a stílusa, flegma, mindenki ellen. De szó sem volt arról, hogy a svédek ezt a meccset félvállról vették volna.

Hogy kit előzünk majd meg, azt csak a végén lehet megmondani. így elég nehéz...

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2008.09.11. 14:10:41

ne haragudj, de erre nincs mit mondani, sajnálom ha nem tudod értelmezni, amit leírtunk. mivel sokan sokszor megtettük, nem próbálom meg még 1x elmagyarázni.
azzal azért vitatkoznék, hogy a hozzánk hasonló balfékek miatt nem lesz változás. nem gondolom, hogy attól, hogy elégedettek vagy elégedetlenek vagyunk 1-1 válogatott meccsen nyújtott teljesítménnyel jobb vagy rosszabb lesz az utánpótlásképzés vagy a bajnokság, eltűnnek a korrupt majmok a klubok és a szövetség vezetéséből, stb. vagy milyen változásra gondoltál ami miattunk nem lesz?

Carnivora (törölt) 2008.09.11. 14:12:02

szferi 2008.09.11. 14:07:41

Az előző szövetségi kapitány esetében ugyanez volt mekkora zseni, szupi szervező aztán a béka segge alatt nem voltunk. Annyit játszottunk amit a svédek engedtek lásd. az ide-oda eredménytelen passzolgatások ők meg két támadásból két gólt bevertek. Ennyi ennek a játéknak az a célja.

Szépséget akar v.ki lesni az nézzen korcsolyát ... ott arra adnak pontot. -

balu11 2008.09.11. 14:13:48

ok, h nem a szépséget pontozzák, hanem a gólokat, de a szépséget meg észre lehet venni. sőt, ahol olyan szinten van a foci, mint nálunk, illik is

egyébként sem a "szépség"ről megy itt a csevej (fősodra), hanem arról, h végre igenis támadófocit játszottunk - azaz mertünk próbálkozni, birtokoltuk a labdát, irányítottuk a mérkőzést (sokáig), és emellett még a hátsó stabilitás is megvolt (-Vili)

mindezt egy top20as csapat ellen idegenben, nagyon komoly tétért

szóval aki ezek után is szarmagyarfoci-zik, az nem látott elég magyar (válogatott-, klub-) meccset az előző 3-4 évben

vagy teljesen megcsömörlött a magyar labdarúgástól - az meg minek írogat egy magyar válogatott meccsről szóló postba...?

egyébként csatár tényleg nincs, viszont Koeman egész jól oldja meg a "tökéletes helyettes" problémát egyelőre

giacinto 2008.09.11. 14:14:24

A FIKÁZÓK MIT VÁRNAK?????????????????????????????????????????????????????????
Hogy hipp-hopp egyik pillanatról a másikra kimegyünk a pályára és 30 pontot szerzünk a csoportban????? nem vagytok normálisak az biztos.

giacinto 2008.09.11. 14:20:33

aki eredményt akar látni, az minek néz meccset? annak elég kinyitni másnapi az újságot.

Carnivora (törölt) 2008.09.11. 14:36:45

Na jó gyönyörűen csodaszépen játszunk éljen talán Máltát megelőzzük majdan a csoportban hip-hip hurrá!

Dzsúd Horse 2008.09.11. 14:37:48

"aki eredményt akar látni, az minek néz meccset? annak elég kinyitni másnapi az újságot."

A másikak, akik meg focit, azok meg nem svédeket néznek, hanem valamelyik top bajnokságot, mert bár jól játszottunk valamilyen szinten, semmi szemet gyönyörködtető nem volt. A következő szövkapot innen a kommentelők közül választanám, több jelőlt is van, mert nálunk mindenki ért a focihoz, csak senkise játsza.

füredi (törölt) 2008.09.11. 14:52:20

Pontosan 20 éve hallgatom a "voltak bíztató jelek, de sajnos kikaptunk" szöveget.
A tegnapi meccsen semmi értékelhetőt nem nyújtottunk. Az a baj - ez klubszinten is látható - hogy kezdenek minket kiscsapatnak tekinteni, és ezért aztán az ellenfelek ellébecolják a meccs egy részét. A svédek 10 percig fociztak, aztán végünk volt. Tehát nem "hagyták", hogy így játszunk, egyszerűen csak nagy mellénnyel mentek ki.

(tezsem hozzá még: a utóbbi 20 év legszarabb svéd csapata intézett el megizzadás nélkül)

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.09.11. 14:52:21

A felemelkedéshez eredmény kell. Mindig a kalapunk előtt végezni a csoportban és akkor baj nem lehet. Az utóbbi időben általában a kalapunk mögött végeztünk, így lefelé már nem vezet út.

füredi (törölt) 2008.09.11. 14:54:02

Tényleg nem láttatok még olyan tétmeccset, amikor a nagycsapat úgymond "hagyja" a kicsit? Zete-Mencseszter? Ott ugye a zseniális taktika volt a győzelem kulcsa, nem az, hogy az ellenfél leszarta a meccset.

macca17 2008.09.11. 14:54:50

bocs, de a svédek 31. helyen állnak a fifa-ranglistán...
még akkor is jelent vmit, ha nem értünk egyet a módszertannal.

füredi (törölt) 2008.09.11. 14:57:50

"ha valaki meg tud nevezni egy meccset az elmúlt 5-10 évből, amikor hasonló teljesítményt adtunk le egy svéd kaliberű csapat ellen, ráadásul idegenben, az kézfeltartással jelezze most"

2002 október 12. Svédország-Magyarország 1-1 (EB-selejtező)

2005. szeptember 7 Magyarország-Svédország 0-1 (vb-slejtező)

Pont ugyanígy játszottunk.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.11. 15:06:30

Carnivora, hasonlístsd már össze a svéd futball és magyar foci infrastruktúráját, aztán várjál győzelmet.

A tegynapi meccs megmutatta, hogy a svédek nem véletlenül járják világversenyeket (90 óta csak kettőt hagytak ki.) Igaz, hogy 6-7 éve ugyanez a csapatuk sokkal jobban tudott focizni, mostanra sokat szürkültek, de egy olyan meccset, mint a tegnapi behúznak rutinból. Pedig az első félidőben néha tényeleg anyira meglepődtek a svéd hátvédek a rövid passzos játékunktól, hogy lányos zavarukban visszapasszolgatták nekünk a labdákat.

De második félidőben kiderült, ha technikailag nem is a legpengésebb gárda svéd, igazi gyilikos csapat. Első csapásukat még védte Babos, de aztán kegyetlenül büntettek, három helyzetből rúgtak két gólt és ennyi elég volt nekik.

Sportárssal és Hatoggal egyetértek, az első gól után én is úgy láttam, nem hittük el, hogy egyenlíthetünk. Husztiék már nem vállalták el a cseleket, és a rizikós előrepasszokat (megjegyzem ebben rövidpasszos kreativitásra és improvizációra épülő támadójátékban semmi helye Torghellének, akkor inkább játszunk vérbeli csatár nélkül, vagy kezdjen Rudolf). Erre a svédek ráéreztek és ki is használták. Az viszont örömteli, hogy kettő-null után nem zuhantunk végleg össze és a harmadik-negyedik kapott gól helyett még szépíteni is tudtunk

Romanista 2008.09.11. 15:14:33

amennyiben a Svédek 31edikek a Fifa listán annyiban éppen VB résztvevők. amennyiben így tudunk játszani egy Vb résztvevő ellen azt lehet jó dologként kezelni. ettől nem fogunk kijutni,nyerni de én örültem a jó passzoknak és ennyi.

aki szerint a svédek meg sem izzadtak az magyarázza el hogy miért tartja őket szar csapatnak. nem egy embernek célzom direkt ezt hanem az kesergőknek.

Lohengrin 2008.09.11. 15:16:16

Carnivora
Kevés épeszű ember tartotta Várhidit zseninek. Valójában azt értékelték benne az emberek, hogy kihagyta a csapatból a régi, leamortizálódott arcokat. A nagy fiatalító ugye. Internetes fórumokon elég sokat szidták, mert a taktikáról fogalma sem volt soha. A lelkesítő beszédeit is el tudom képzelni, valószínűleg attól aludt el a csapat és kaptunk gólt az első 10 percben.
Edwint most épp azért dicsérik a kollegák, mert taktikailag felkészült és céltudatosan változtatgat. Mivel nincs tűrhető magyar játékos minden posztra ezért kénytelen variálgatni. A 3 védős húzása pl. sokunkat meglepett és nem bizonyult rossz elgondolásnak. Ettől Várhídi és a magyar szakemberek többsége fényévekre van. Vak aki nem látja a tudatosságot, nem ismeri fel, hogy Edwin ezt tanulta és nem MekkMesterként műveli a szakmát. Bajszos csak akkor mert hozzányulni a 4-5-1-hez ha márcsak 10 perc volt hátra és 3-al ment az ellen.
Szerencsénkre, bár a srácok gyenge közepes szinten értenek a labdához, elég értelmesek, tisztelet a Sanyikának. Részben be tudják tartani a taktikai utasításokat, így ez a csapat talán képes megszoritgatni a nagyokat és ez lehetúségeinkhez mérten nem kis dolog.
Albánia nehéz dió lesz. Ma már ők sem gyengék. Sokat változott a labdarugás és az értékrend az elmúlt 10 évben. Ma már bármelyik törpeállam képes felnevelni 20 embert aki 90 percen át bír szaladni. Szinte minden nagy csapat belefutott mostanában egy egzotikus pofonba. Hajrá Svájc! Ha egyértelműen lealáznánk a két kisebbet oda-vissza én nagyon meg lennék elégedve. Annál inkább, hogy ez már a svédeknek nem sikerülhet, mert ők tudatosan nem rugtak gólt az albánoknak és ellazsálták ellenünk az első félidőt. :D
Füredi
A VB-re akkor jut ki egy csapat, ha sok pontot gyűjt. Ugyanannyi pontot ér egy gyözelem Anglia ellen mint San Marino ellen. Ezek fényében kiváncsi lennék mi a véleméneyed a Luxembourg-Svájc mecsről vagy a francia-román-oszták-litván barátságról?
Olyan van, hogy nagy az arcunk, de olyan, hogy majd 10 perc alatt megverjük az ellent ma már nincs. Az albán égés után a svédeknek eredmény kellett. Miért nem rugtak gólt a 10. percben? Utánna szarrákontrázhattak volna és a második félidőre már ki sem kellett volna jönni.
Az a baj, hogy te azt hiszed, hogy kezdenek kiscsapatnak tekinteni, holott mi valójában tényleg kiscsapat vagyunk és az "optimisták és lelkesek" ezzel a mércével dolgoznak. A klubszintet ne keverd ide. Láttál az NST-n NB1-el foglalkozó hsz-t? Nem. Nem véletlen.

poolfanati 2008.09.11. 15:27:52

kurvára nem ezt érdemeltük... de semmi baj a játékkal nagyon elégedett vagyok, de szerintem a visszavágón le kéne őket győzni!
vadócz mért nem tud erősen rúgni???? torghelle mit keres a válogatottban??? mért hagyja ki a ziccerét???
továbbá hajnal szerintem igazoljon a dortmundba, de mindenkép uefáért küzdő csapatba! dzdudzsáknak is szerinem németországba kéne szerződnie az a foci sokkal jobban illik hozzá.
legutoljára: az nst-n sokat kritizált senderos azért milyen jó lenne már nekünk a válogatottba, vanczák helyén?:D

poolfanati 2008.09.11. 15:28:24

"továbbá hajnal szerintem igazoljon a dortmundba"
bocsi az nem hajnal hanem huszti:D

Romanista 2008.09.11. 15:32:43

nagyon kiváncsi leszek egyébként Sándorunk további sorsára mert szerintem ő tegnap a maxot adta.

drani 2008.09.11. 15:36:15

Bodor nem való a csapatba, annyira beszari, hogy nem mert egyszer sem lefutni az alapvonalig.
Torghelle pedig képzetlen. Én nem erőltetném tovább, ilyet az NB1ben is találni.
Feltűnt viszont Gera hasznos védekezőmunkája, nem egyszer szerelt jobbhátvédként. Ha elfelejti a háttal pároslábbal becsúszásokat, egész jó kp lehetne.
Kapusunk nem egy zseni, de legalább kevés potyát kap (nem úgy mint KirályG meg Fülöp), ad egyfajta biztonságot.
Dzsudzsákkal kicsit elszaladt a ló PSV-ben, megnőtt az arca, ki is került a csapatból.
Az edzőnek pedig meg kéne tanulnia időben cserélnie, nem a 80. percben. (ebben hasonlít SisaTiborhoz)
Paja helyett Vassádit

ASRM 2008.09.11. 15:46:03

Igen, ez a csere észrevétel jogos. Már a dánok ellen is bosszantó volt, hogy miért az utolsó két percre cserél be Erwin vkit. Most komolyan, mire számított egy ilyen cserétől?

poolfanati 2008.09.11. 15:49:21

nem azért de a csere bejött elvégre rudolfnak 15 perc elég volt amihez torghellének 2 meccs nem volt elég:D
ha viszont 30 percel hamarabb cseréli be akkor lehet hogy 2-t vág rudi??:D

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2008.09.11. 15:57:50

www.pepsifoci.hu/node/15641
www.pepsifoci.hu/node/15648

szerencsére még azért akadnak IGAZI szakemberek, akik tudják és a nép okulására meg is mondják a frankót

Hartog 2008.09.11. 16:08:37

Huhh, Bicskei meg Verebes (!!!) mint igazi szakemberek... nekem azért ez kicsit erős

bacity · http://kacat.blog.hu 2008.09.11. 16:16:10

a magyar csapat védőihez!
mit is láthattunk tegnap?

1. erőnlétiproblémákat
2. szervezetlenséget

mintha a világ többi része U17-es korában már nem mutatna ilyesmiket

meddig várjak egy szerethető csapatra?
nincs már 100évem :-(

Romanista 2008.09.11. 16:23:35

mi a világ többi része bacity? Olaszország? Argentína?

Zigi 2008.09.11. 16:27:24

Ezzel a hozzáállással/- Torghellével/ el fogjuk kapni a szkipetárokat.Külön öröm,hogy a meccs a Megyeri úton lesz,ott úgy emlékszem még rossz eredményt nem értünk el.Kicsi a stadion,de mivel nincs futópálya,ezért a szurkolók hangja nem veszik el,s ez majd belehajszolja a mieinket a győzelembe.Egyébként azt hiszem,hogy ez lesz az a csoport ahol a 2. hely sem ér majd semmit,mert a 6 csapatból 5 /igen, idevettem a magyarokat is/ képes bármilyen eredményre egymás ellen/legalábbis hazai pályán/.Emiatt nem kell bánkódnunk,hogy most kikaptunk.Fontos most,hogy jó meccseket játsszunk,aki verhető azt verjük,az erősebbekkel pedig végig partiban legyünk,még idegenben is.

Lohengrin 2008.09.11. 16:30:53

Senderosék most kaptak kettőt Luxembourgtól, bár nem tudom, hogy játszott-e az Alpok megtestesült kősziklája...:D

sporttárs 2008.09.11. 16:31:33

"monti, még ti is el vagytok tévedve kicsit a magyar csapattal szembeni elvárásokat illetően. az a rohadt nagy helyzet, hogy ez a tegnap egyszerűen fantasztikus teljesítmény volt, ennél jobban ez a válogatott nem tud játszani. aki ezt nem fogadj el, arra további keserű csalódások várnak, aki igen, annak sok öröme lehet a koeman-csapatban."

Benito! Én értem, ki az a "ti", akik el vannak tévedve, én vagyok monti másik fele. :) De talán belátod: "mi" azért nem mehetünk úgy egy meccsre és nem kommunikálhatjuk azt, hogy ki is lehet akár kapni, semmi gond. Nem azért, mert nem gondolhatjuk így (én speciel még így is gondolom, bár azért felhőtlenül örülni nem tudok neki), hanem mert figyelembe kell venni azokat is, akik nem így gondolják. A szurkoló különféle, de nagy része még mindig szereti, ha nyer a csapata. :) Ünnepelni egy vereség után - ahhoz túl rövid ott az időnk, hogy ez ne legyen önmagában ellentmondás.

Jól játszottunk tegnap az első félidőben, és ha rúgtunk volna gólt is, most semmi vita nem lenne itt, mert azért az hülyeség szerintem,hogy a "svédek hagyták". Sajnos nem rúgtunk, és ezért most rögtön (minimum) kétféleképpen lehet látni a meccset.
Hogy a válogatott jobban játszott, mint az elmúlt évek átlaga, az vitathatatlan, én inkább a korábbi rossz tapasztalatok miatt aggódom: egy-egy jó meccs szinte minden sorozatban volt, aztán...

Azért úgy érzem, megütjük az albánokat.

(Még annyit, hogy szerinted ennél jobban ez a csapat nem tud játszani, és aki ezt elfogadja, annak még sok öröme lesz benne, nos
1. de tud, ha ugyanezt kilencven percig teszi és nem zuhan össze egy góltól;
2. akkor igaz, amit írsz, ha ezután mindig képesek lesznek így játszani. Akkor viszont nagyon fog fájni, ha mindig kikapunk.)

bacity · http://kacat.blog.hu 2008.09.11. 16:31:57

aztán a balkán, a skandinávok, afrika, ázsia és persze az auszik. szándékosan nem megemlítve az eredményes futball nemzeteket.

bacity · http://kacat.blog.hu 2008.09.11. 16:34:55

nem szabad elfelejteni, hogy a válogatott labdarugó tulajdonképpen közalkalmazott! kemény adóforintokat perzsel el, minden egyes leégés.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2008.09.11. 16:43:27

Ez itt teljesen off, de annyi érdekes eredmény született még a többi selejtezőn, lesz majd poszt róluk? Nem azért, mert nem néztem utána annak, ami érdekelt, csak szívesen olvasom az urakat :-D
on

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.11. 16:43:52

bacity, nem mész el politikusnak, ekkora demagógiával simán beleférnél a garnitúrába.

bacity · http://kacat.blog.hu 2008.09.11. 16:54:23

demagógia? nem hiszem.
miért érjem be kevéssel?
szeretem a labdarúgást.
ennyi!
.

Romanista 2008.09.11. 17:02:21

ez a demagógia. "szeretek enni,de a csak a báránysültet. a virsli kenyérrel nem étel"

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2008.09.11. 17:04:23

romanista, ez még hagyján, de hogy jön ide ez a közalkalmazotti izé? gondolod, hogy a fijjúk ebből veszik a betevő sört? vagy kire gondolsz, az mlszre? és ha nyernek, az nem "perzsel' el adóforintokat? nemértem, nemértem.

poolfanati 2008.09.11. 17:05:15

bazdmeg tényleg senderosék kikaptak:D
nembaj nembaj jó lenne nekünk egy senderos:D
morphinenek a többi meccsről: amúgy véletlenül nem az albánok vezetik véletlen a csoportot?:D vezethetnénk mi is ha szögletre játszanák a focit:D
walcott mesterhármas és egy négyes a horvátoknak idegenben! gerrard és hargreaves nélkül! lehet hogy a sérülésük a válogatottságuk végét jelentette?:D

Lohengrin 2008.09.11. 17:07:27

Bicskeinek Priskin a zabigyereke? Egy életre eltiltanám mindenféle közszerepléstől az eféle, irigy "szakembereket" akiknek már egyszer megadták a lehetőséget és szépen lebőgtek vele. Mi ez a baszogatás, hogy Erwin nem ismeri a magyar játékosokat? (pedig ugye az a dolga, de csak bitorolja a helyünket a mocskos külföldi).Pfujj. Mennyire tartja magát hitelesnek és profinak az a sajtóorgánum ahol ő képviseli a szakvéleményt?
bacity - nagy marha vagy az biztos. Adóforint - lófax. Belépőjegyet láttál-e már? Nemzeti színű mezben hőbörgő szurkeszeket? Még az is lehet, hogy keresünk rajtuk. Számodra elképzelhetetlen, de van olyan kis srác akinek Gera a példaképe és miatta jár focizni(sportolni).
Ezek az "amatör" játékosok nagyságrendekkel többet keresnek a klubjuknál mint amennyit az MLSZ utal nekik, a sérülés kockázatáról nem is beszélve... Ha hiszed, ha nem: Nem a pénzért öltik magukra a vállogatott mezt.
Hőgörögni jó, beszólni pedig muszáj. Gondolkodni nem kell, minden másra ott van a ... fikadroid.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.11. 17:08:36

Ha szereted a labdarúgást, akkor tudod, hogy
1. egyes játékosok képességei eltérnek egymástól és nálunk nem játszanak világkalsszisok, a svedeknél meg kettő is.
2. tizenegy hasonló stílusú játékosból nem lesz csapat, nekünk meg vannak jó közzéppályásaink, de Juhász Rolandon kívül nincsen nemzetközi szintű védőnk és csatárunk.

Ezeket figyelembe kell venni és ezekhez mérten elvárni. Persze én is úgy ülök le, hogy most nyerjünk meg szurkolok és bosszankodok felváltva, de a kilencven perc előtt és után inkább a realitásokból indulnék ki.

A demagógia meg az szakikám, hogy az adófizetők pénzével jössz, amikor egy magasabban rangsorolt válogatott elleni idegenbeli vébé-selejtezőt értékelünk, egy olyan országban ráadásul, ahol nemzeti sport az adókerülés!

Annyit mondjuk jogosan várnál el, hogy az MLSZ gazdálkodása átlátható legyen!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.11. 17:10:46

ja ez utóbbi bacitynek ment!

Lohengrin 2008.09.11. 17:11:01

Hőgörögni a hőbörgő görögök szoktak.. Bocs az elírásért. Felment a pumpa kicsikét.
Finn - Német? Litván - Osztrák(román)? Portugál - Dán?
Jó kis forduló volt.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.11. 17:13:36

Néztem éjszaka az Eurosport összefoglalóját öt különböző meccsről, és azt láttam, hogy a magyarok játszották a tíz bemutatott csapat közül a legstílusosabb, legjobb focit. Kár, hogy nem jött össze a bravúr, mert sokat tettek érte a fiúk.

Teljesen egyetértek a poszttal: az utóbbi évek legbiztatóbb játéka volt a tegnapi (ha csak a tétmeccsekre fókuszálunk). Külön kiemelendő, hogy 0-2 után sem rogyott össze a csapat, sőt, az utolsó negyedóra egyértelműen a miénk volt.

keno 2008.09.11. 17:14:14

Érdekes ha az olimpián valaki 17.-25. vagy 99. helyen végez a sok süket csak tapsikol és kitűnő sporteredményről beszél, meg hogy meg kell becsülni és önmagukhoz kell viszonyítani a sportolók eredményeit. A fociban miért nincs így? Nem ez a legrosszabb magyar válogatott amit láttam és reális esély van az előre lépésre. Öt-hat év múlva akár reális esélyünk lehet a kijutásra. Addig is örüljünk neki hogy a csapatunk nem alázta meg saját szurkolóit és emelt fővel mehetünk ki az utcára. Nem a vereség a szégyen hanem az amit az elmúlt 15-évben annyiszor láthatott a magyar szurkoló. Legutóbb az olimpiai válogatott meccsén Szerbia ellen.

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2008.09.11. 17:16:25

igen, lohengrin, ezért linkeltem be, felhúztam magam, hogy ezek a semmit el nem érő potentátok bemennek a napkeltébe és ott elmondják, hogy "vazze, milyen hüje ez az ervin, nem ismeri a magyar játékosok lelkét, priskint is elküldte a hozzáállása miatt, hát miért kellett volna futnia edzésen?" lehet, hogy fáj nekik, hogy már nem ők a nagyszerű bizottság, aki a kapitány helyett dönt felelősségvállalás nélkül? vagy hogy rajtuk kívül vki más rokonszenves lett és 0 nemzetközi hírrel is malajziai távolságból is láthatóan 100x jobb edző, mint ők?

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2008.09.11. 17:16:28

@ poolfanati, az angol meccset tudom, még "át is kapcsoltam" rá a miénk után (később kezdtek), eszméletlent futottak, főleg walcot, de az ogre, barry és lampard is jót mentek... Meg egyáltalán, az eredményeket megnéztem, de ahogy mondják, nem az eredmény, hanem a kommentár a fontos :-DD

Jajaj mi csoportunk, hány 4 pontos van? 3 asszem? És Albánia vezeti gólkülönbséggel, hóhahó, ha ezt enver hodzsa megérte volna :-DDDDDD

bacity · http://kacat.blog.hu 2008.09.11. 17:23:43

nem gondolom, hogy a főétkezéseink tekintetében együtt kellene értenünk.
viszont, a mindannyiunk által szeretett labdarúgásnak léteznek minimális követelményei amiket illik betartani, legalábbis válogatott szinten!

még mindig erőnléti problémákkal küszködünk!!!
miért?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.11. 17:25:30

Miféle erőnléti problémák, bacity?... Az utolsó negyedórában lefociztuk a svédeket. Érted? A svédeket!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.11. 17:28:47

redcard, a szívemből szóltál. Mattheus nyilván egy rossztermészetű arc volt, de amit a magyar edzők vel műveltek az viccnek is rossz volt. A csúcspont az volt, mikor Tornyi a sport tv stúdiójában csak annyit mondott a 150-szeres német válogatott világ- és Európa-bajnok Mattheusról, hogy nem ért a focihoz. Monjdjuk attól jogosan félnek szakembereink, hogy lassan már itthon se jut nekik kispad!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.11. 17:41:18

Elolvastam: amit Verebes mondott, az (szokás szerint) tényleg vicc, de Bicskei véleményében (függetlenül attól, hogy egyetértünk-e vele, vagy sem) semmi felháborító nincs. Szerinte kellett volna Priskin, szerintem (ill. Erwin Koeman szerint) meg nem kellett volna. Mindkettő egy-egy vélemény.

Hogy a háttérben milyen szemétkedések és fúrások mennek, azt persze nem tudom.

keno 2008.09.11. 17:41:22

Jézus Mária! Verebes és Bicskei kritizálja Ervint. A szarháziak! Ezeknek minden felfér a pofájukra? Olyan csatárt kell felküldeni aki gólt tud rúgni...... Ezt azért mindenki tudja, csak nincs olyan játékosunk sajnos. Okoskodni könnyű gerincesnek lenni nehéz. Azért csendben megjegyzem, hogy a Sanyi erős túlzás és ki kellene próbálni talán Bajzátot vagy Waltnert. Azt sem bánnám, hogy ha soha nem ülne magyar a szövetségi kapitányi székbe mivel az edzőink még rosszabbak mint a játékosaink. Az is az Ő hibájuk hogy itt tart a labdarúgásunk mivel tisztán látszik hogy nem a magyar anyák felejtettek el tehetséges gyerekeket szülni csak épp senki nem tanítja meg őket focizni.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.11. 17:41:36

bacity, a kilencvenkettedik percben rúgtunk gólt és az utsó tízpercben jobbára a svédek térfelén pattogott pettyes. Ráadásul a válogatott játékosok a klubokban végzik az alapozást, nem a válogatottban.

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2008.09.11. 17:50:37

csöncsön, ez az egész közeg gáz, hogy egyáltalán megkérdezik őket, és akkor ők dalolva bevonulnak a napkeltébe és megmondják az igazságot. ne mondják meg. 1000x leírták magukat, nekik is köszönhető, hogy most annak örömködünk, hogy egy meccsen nem féltünk és passzoltunk, ezért maradjanak csendben és menjenek vissza vácra vagy tudomisénhova.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.11. 17:58:09

Nem tudom, redcard, hogy ebben mennyi a volt kapitányok felelőssége. Nem rendelkezem a bölcsek kövével, hogy ezt eldöntsem.

Ha azt mondjuk, hogy a magyar foci számára a csoportbéli negyedik hely a realitás, akkor ezt mindegyik exkapitányunk elérte.

poolfanati 2008.09.11. 18:05:40

csöncsön, lehet hogy mienk volt a legszebb foci, csak ez az arsenalos foci kibaszottul nem eredményes! most örül mindenki mer ez nem szégyen, meg jók voltunk de ha csak döntetlenekre meg tisztes helytálásokra futja majd a többi meccsen, akkor senkit nem érdekel majd hogy milyen szépen passzolgatunk a középpályán!

drani 2008.09.11. 18:06:38

Most jöttem rá, hogy azok a hozzászólók, akik úgy fejezik be kommentjeiket, hogy: blablabla,ENNYI. - na azok ellenszenvesek.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.11. 18:09:51

@poolfanati:

Ne feledkezz meg az ellenfélről! Ha az albánok ellen is csak ennyire futja majd (eredményben), az szerintem is felháborító lesz. De a svédektől még az angolok is rendre kikapnak.

@drani:

Jogos! :-) Nagyképű csőbunkók szokása az "ennyizés".

poolfanati 2008.09.11. 18:18:39

csöncsön: egyetértek! nem feledkeztem meg az ellenfélről. de akkor is tudod hogy van ez: amikor a "te csapatod" a jobb és mégis kikap akkor az idegesítő:D
ha itthon verjük a svédeket(én hiszek benne) és idegenbe is x a dánokkal(ebben is) akkor jó. albánokat és máltát verni kell odavissza nincs mese!
ez most nem számolgatás, de legyenek eredmények amiknek örülhetünk. mert mondom ha így maradnak az eredmények senkit nem érdekel majd különösképp huszti kötője vagy hajnal 40mes keresztlabdája!

calcio_di_rigore 2008.09.11. 18:20:10

neeskens 2008.09.11. 14:10:35
"Ibrának ilyen a stílusa, flegma, mindenki ellen."


Lópicsát, Zlatan a számára fontos meccseken úgy hajt mint a kisangyal.

OFF

Az angoloknak csak kellett egy olasz, hogy megtanuljanak nyerni.:) Ennyi.
:)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.11. 18:27:20

"ha itthon verjük a svédeket(én hiszek benne)" (poolfanati)

És akkor bizony nagyon-nagyon sokat érhet még, hogy nem 2-0-ra (vagy 3-0-ra), hanem csak 2-1-re kaptunk ki Stockholmban...

rizla 2008.09.11. 18:48:19

"Zlatan a számára fontos meccseken úgy hajt mint a kisangyal."

a számára fontos meccseken. egy VB-selejtező otthon az nem fontos számára.
ezek után szerinted nem flegma? érdekes.

calcio_di_rigore 2008.09.11. 19:08:51

De az, de nem "mindenki ellen".

rizla 2008.09.11. 19:18:31

jó, de elég sokszor az. úgyhogy őt felhozni példának, hogy nem vették komolyan a svédek a meccset, elég mókás.

Romanista 2008.09.11. 19:36:03

akkor nem az amikor tudja hogy a félvilág nézi. de akkor nagyon nem.
ennyi???
Erwin Koemann szerintem jól teszi hogy nem megy tévébe rádióba kisfülesbe interjúzni. nem magyarázza(?) azt amit nem kell és ez szerintem szimpi.

calcio_di_rigore 2008.09.11. 19:37:28

Én nem hoztam fel példának.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.09.11. 19:51:36

Bajom van Hajnallal, meg Gerával. Utóbbi cselezzen! (ugyanakkor lehet, h edzője megkérte, hogy ezúttal ne tegye. Az más!). Valaki említette az elhallgatott kapitányt. Jogos!

Hajnal szerintem elképesztően ügyes, jó ütemérzék, csel, ha kell, de úgy érzem, hogy nem fordul eleget a kapu felé, mintha a szépségért játszana, csak a játékért, ami nekünk kevés. Ha Huszti és Gera robotol, akkor tényleg neki kellene kapura veszélyesnek lennie.

Sándorunkra pedig, ha így játszik, akkor szükség van, amúgy is hiányzik a bátorság a csapatból.

rizla 2008.09.11. 20:07:31

szerintem egyáltalán nem volt bátor sanyi. mostanában direkt figyel rá, hogy ne legyen idegbeteg, de ezzel együtt a tökösség is eltűnt valahogy. pl az a beadás, amikor fél méterre a fejétől suhant el a labda, tiszta helyzetben.. valahogy az az érzésem, hogy egy jobb csatár, vagányabb fickó megpróbálta volna elérni. sanyi még csak el sem esett, mint aki nem akarja összesarazni magát

halareaal 2008.09.11. 20:24:44

Torghelle egyszerűen béna. sajna ezen nincs mit szépíteni, az hogy küzdött, nem erény, hanem minimum (attól meg főleg, aki amugy nem jó játékos). Rudolfnak viszon volt egy gyönyörű, amolyan husztis megmozdulása miután beállt, amikor megszivatott egy védőt, majd 2 ember között veszélyesen beadta. ezen felül még egy labdába is belebotlott gólt érően, köv meccsen akár kezdhetne is, ha szar, akkorse veszítünk semmit az előző meccsekhez képest.

Dandeer 2008.09.11. 20:56:33

Nálam Gergely kezdő az albánok ellen. A Sanyi meg menjen a sunyiba, ellenkező esetben berohanok az albán meccsen és lesomom. :)

Off: Azoknak, akik kinn voltak Dánia ellen. Mit gondoltok, milyen volt a T szektor? Én rekedtre kiabáltam magam. És ez így lesz Albánia ellen is! :)

crouchy 2008.09.11. 21:21:53

Még sok ilyen meccset! (nem a végeredményt tekintve természetesen)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.11. 22:33:16

Rudolf Gergőről minden Debrecen-meccsen ordít, hogy kimagaslik az NB1 mezőnyéből. Ezért féltem is kicsit őt, nehogy belesüllyedjen a posványba. Nagyon jót tenni neki egy normális bajnokság!

macca17 2008.09.11. 22:53:12

gratulálok mártha bencének kiváló értékelést adott a meccsről. a játékosok jellemzése is tökéletes. az elvárás és az önértékelés csillagos ötös.
ezt neveztem én korábban alázatnak (egyesek szerint hozzáértés:)

mizie 2008.09.11. 23:15:54

Basszátok meg én drukkolok egyik magyar csapatnak sem, egyedül a válogatottnak, de annak nagyon.

Tegnap örültem hogy olyanokat láthattam amiket eddig kb soha. végigpasszoltuk az egész svéd csapatot és a végén valaki elvállalta, nem ment be na bumm.

De nem csak a gólokért nézem a meccset (a válogatott meccseit a gólokért nem is érdemes) hanem a játék miatt, ami viszont tényleg jó volt és élveztem azt a 90 percet. vártam már napok óta,
és kurvára tudtam örülni a szépítő gólnak.

montipájton 2008.09.12. 08:26:38

Mondhatnám, hogy van abban valami báj, hogy a magyar fociban a szardobáláson kívül 30 éven át semmire sem jutó szakemberek (muhaha) megmondják a frankót egy külföldi edzőről - de hát nincs benne báj. Nincs benne semmi.

A nagy büdös semmi van benne minden szavukban, gesztusukban, a semmi, amiből azért jól megélnek.

Az Index mai értékelése szerintem is korrekt és szimpatikus szöveg. Főleg az a része király, ami a még mindig az aranycsapat után nyöszörgőkről szól, na, tudnék neveket sorolni...)))

szferi 2008.09.12. 08:32:37

Rizla (thorgelle): "valahogy az az érzésem, hogy egy jobb csatár, vagányabb fickó megpróbálta volna elérni"

pont ezt magyaráztam neked 20 kommentben a dán meccs után, sanyika nem igyekszik elérni a magas labdákat, csak alibizik minden felugrásnál, és úgy helyezkedik h lehetőleg ne ő kapja a labdát, mintha félne befejezni a támadásokat

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.09.12. 09:09:13

Ma reggel kedvenc kisbolt, fociszerető tulaj, 37 centis kistévé. Benne Gyárfással, aki éppen egy mélyebb interjút követ el volt szövetségi kapitányokkal. Két állástalannal, Csankkal és Bozsikkal. Megy a szokásos kérdezz, felelek, amikor Bozsik pornósztárokat megszégyenítő tekintettel benyomja a kamerába, hogy bármelyik magyar szövetségi kapitánnyal ugyanez lenne a helyzet és az eredmény, sőt még kevesebbe is kerülnének. Azt hiszem már soha többé nem látok ilyet, de még Csank szeme is könnybe lábadt.

A szakma beindult...

macca17 2008.09.12. 09:41:09

nem lehetne vmi petíciót indítani, h tűnjenek el ezek a magyar fociból?

montipájton 2008.09.12. 09:41:40

Miért, nincs igaza Bozsiknak? Kikapni bármelyik magyar szövkap képes, akár Máltán is.)))

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.09.12. 09:56:19

Még ha igaza is van Bozsiknak, akkor is hiteltelenné teszi Koeman fizetésének a lebegtetése.

ASRM 2008.09.12. 09:57:28

Sanyi a dánok ellen kellett, ott nem volt elég bátorság a csapatban, ő ezt adta hozzá, mindegy, hogy milyen eszközökkel. A svédek ellen viszont már nem kellett volna (egy félidő után), mert megvolt a bátorság a csapatban játszani, így annyit tett hozzá, hogy az összjátékot elöl szétgyilkolta.

Csankot hagyjuk, ő legalább elért vmit, még ha az is lett a vége, ami. Verebest is hagyjuk (korábban), mert ő, mint tudjuk egy meg nem értett zseni, tehát vele valószínűleg az a baj, hogy mi sem értjük őt rendesen(:)) De Bozsik, meg Bicskei? Lehet, hogy egzisztenciális problémáik vannak? (:)) Segítsünk nekik, ha ez a helyzet (:))

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2008.09.12. 10:15:12

pancho, azon gondolkodom, hogy kit kellene még megkérdezni. remélem mészöly kálmán még hátra van és egervári sándor, az edzőbizottság elnöke (!) véleményére is rettentő kíváncsi lennék még.
GRRRRRRRRRRR

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.09.12. 10:18:47

szerintem addig nem érdemes felhúzni magunkat a honi szakma kiválóságainak nyilatkozatain, amíg tornyi barnus nem lép a színre. ő és mészöly mandela a csúcs mindig.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.09.12. 10:24:46

Egyébként korrektül összezárnak, amikor arról van szó, hogy egy külföldi szakember sikeresnek tűnik itthon.
Pedig már mintha Kuttor is megmondta volna, hogy két edzőtől tanulta a legtöbbet. Henktől és Lothartól.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.09.12. 10:42:07

hogy lothartól mit tanulhatott, azt meg sem kérdezem... az az ember a valaha volt legképzetlenebb szövetségi kapitány, aki válogatott padján ült.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.09.12. 10:50:07

Szerintem Várhidi is ott van még Lothar mellett képzetlenségben.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.09.12. 10:53:12

az, hogy lothar edzői képesítés nélkül ült a padon, nem jelenti, hogy nem lehetett tőle sokat tanulni. de egyébként is láttunk már pár csodát, hogy valaki edzői papírok és tapasztalat nélkül a szövkap posztján találja magát és sikeres.

amúgy érdekes volt visszaolvasni a postotokat e.koeman kinevezése kapcsán, meg az azutáni eszmefuttatást

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.09.12. 11:06:26

Hát én azt mondom, hogy aki többek között Trappatoni, Luis Suárez, Rehhagel, Beckenbauer és Hitzfeld keze alatt játszott közel 20 évig, azért biztos tud egy-két dolgot a világ focijáról.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.09.12. 11:15:16

azt biztosan, hogy kell beválogatni harmadosztályú játékosokat, hogy aztán el lehessen adni őket külföldre. kár, hogy nem üzletemberre volt szükségünk, hanem edzőre - mert annak pocsék volt.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.09.12. 11:20:15

persze a megítélése, s az, ahogyan beválogatott eléggé gusztustalan volt. Viszont ettől még érthet a focihoz.

Venyigeszu_de_Lucerna 2008.09.12. 11:22:42

benito,

azóta az összes kapitány abból él, amit Lothar eladott külföldre. Rájött, hogy be kell tenni a csapatba a fiatalokat, aztán jól eladni, aztán haza lehet őket hívni a válogatottba. Csak ő már nwem érte meg a gyümölcsét, mert néhány irigy idióta őskövület főtolvaj kicsinálta.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.09.12. 11:24:15

ha az volt az ára huszti, torghelle és még pár ember "felfuttatásának", hogy beválogassa nagypál tibort és pollák zoltánt, akkor azt mondom, hogy... szóval nem mondom, hogy bravó, de nekem annyira nem fáj utólag.

Venyigeszu_de_Lucerna 2008.09.12. 11:25:33

Nulláról kellett építkezni, nagyor meríteni. A mennyiségből előbb (de inkább) utóbb minőség lesz.

szferi 2008.09.12. 11:25:45

Megy itt lothar basztatása, hogy azért játszatott játékosokat, h eladhassák őket külföldre. Aztán meg a sírás, hogy kevés a légiós, pedig csak onnan érdemes válogatni. Benito döntsd már el mit akarsz, és köszönd meg lotharnak hogy x magyar játékost ki tudott kaparni a magyar szarból.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.09.12. 11:26:57

b+, kriston volt nála magyar válogatott!

ennyi. (hehe, tudom)

szferi 2008.09.12. 11:30:33

és mégis játszottunk alatta olyan jól a svédek ellen, mint most, és megfogtuk itthon bulgáriát és horvátországot. mindenünnen kirúgták mert tényleg hülye, mindemellett a magyar edzőknél még így is jobb volt. felesleges basztatni. azért meg, hogy játékosoknak segített külföldre kerülni, pláne értelmetlen.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.12. 11:46:43

Arról már nem is beszélve, hogy a magyar edzők folyamatosan fúrták, mondták, hogy nem kéri ki a véleményüket, de szerintem ők sem közeledtek hozzá. Egyébként meg mindig elmondják róla szakembereink, hogy aki nyolcvan embert kipróbál az hülye. De ebbe benne volt az is, hogy a kínai és német túra előtt például vagy 15-20 ember mondta le a válogatottságot egyszerre. Mondván, a faszom fog Kínába menni. Így az NBII-es Vasasos Tóth András volt az egyik hőse a németországi 2-0-ás győzelmünknek.

Amúgy érdeme még, hogy megtalálta legnagyobb magyar edzőzsenit, Lászó Csabát ;-), aki e blog egyik főszereplője lett a nyáron.

Egyébként valamit csak tanult tőle Koeman. Ugye Lothar annak idején folyt a bulvárlapokból, járta tévéstúdiókat, kéthetente exklúzív interjút adott Nemzeti Sportnak. Erwin viszont ahogy más is megjegyezte már szinte kerüli a nyilvánosságot.

És el is jutottunk az aktuális hőbörgéshez, hogy miért volt kapitányok értékelik meccset. Gondolom szívesen megkérdeznék a jelenlegit, de ő valamiért nem megy be Gyárfás úrhoz.

zoliie777 2008.09.12. 12:17:52

A vasasos Tóth Andrást a mi Hrutka Rudink rakatta be a válogatottba mivel régi cimborája volt. Igaz akkor se nagyon volt védőnk de őt télleg kár volt odaengedni.

drdugo 2008.09.12. 12:52:04

www.pepsifoci.hu/node/15682

bozsikot mikor banolják már ki a médiából, és úgy általában a magyar fociból?

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.09.12. 12:56:23

Kötelező látnivalók!

Bozsik, Csank
napkelte.wildom.hu/naptv/jsp/program/wmv.jsp?filename=/naptv_upload/visszanezo/200809/20080912-0811-sportplusz.wmv

Bicskei, Várhidi, Verebes
napkelte.wildom.hu/naptv/jsp/program/wmv.jsp?filename=/naptv_upload/visszanezo/200809/20080911-0811-sportplusz.wmv


Gyárfás Tamás igazi közege a magyar foci...
Az az érdekes, hogy Bozsikon túl meglepően korrektek a többiek.

mickeyknox 2008.09.12. 13:07:55

kriston!!! :D
akit bezártak félidőben az öltözőbe...
az egy mekkora állat volt!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.12. 13:13:02

Van igaza azért Bozsiknak: "Arra hívom fel a figyelmet folyamatosan, hogy felesleges kapkodni. Először is le kellene tisztázni végre, és el kellene fogadtatni azt, hogy hol a helyünk a világ futballjában per pillanat. És akkor egy türelmes, normális építkezéssel csináljunk már végig valamit!" - a kommentek alapján ebben sokan egyetértünk vele, de a kapitány kérdésben én se osztom a véleményét. Annyi viszont kiderült, hogy Bajuszt nem tartja sokra.

Egyébként is szerintem Bozsik - és ezt személyes tepasztelet alapján is mondom - inteligenciájával kiemelkedik a megyar edzők közül, de ettől még nem jobb náluk.

zoliie777 2008.09.12. 13:25:59

Nem tudom h bicskei miért hiányolja priskint. sztem jó volt a taktika h majd huszti felér a kapu elé + még a középpályán is dolgozik. koeman nem tehet róla h a dánok és a svédek ellen is amikor felért elbalfaszoskodta a helyzeteit. sztem jó taktikát dolgozott ki koeman

kroos 2008.09.12. 13:27:42

ne feledjük hogy Gyárfás Tamás Végh Antal tanitványa.....

kroos 2008.09.12. 13:28:13

belebolondulna ha kijutnánk valahova...

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.09.12. 13:34:07

korábban én is úgy gondoltam, h bozsik intelligensebb mint a többi, de ez így csúsztatás.

bozsik képes kerek mondatokat megfogalmazni és kameraképes. továbbá nem mond durva nyelvtani hibákat és artikulál. ennyi és nem több, hogy ennyizzek a kommentben én is mindenki nagy örömére.

pont az mutatkozik meg, bozsik nem intelligens, mivel nem érzi, hogy ebben a szituban tőle ez a kevesebbért is megcsinálná bmelyik magyar tesó-zás, mennyire szánalmas. kicsit olyan, mintha elválna tőlem a feleségem 20 év után és az új palijáról azt mondanám, nem értem, hogy tud ezzel a rühes kurvával élni.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.12. 13:45:54

Teljesen egyetértek mocsinggal. Attól, hogy valaki kerek mondatokban képes beszélni, még nem okvetlenül lesz intelligens.

Kapitányként szerintem az utóbbi húsz év leggyengébb csapatát hozta össze.

Ezzel együtt persze semmi bajom vele; ha nem is sokkal jobb, nem is sokkal rosszabb, mint egy átlagos magyar edző. Személyesen meg nem ismerem.

Ennyi. :-)

rizla 2008.09.12. 13:47:43

csöncsön, utóbbi húsz év leggyengébb csapata? ne kerteljünk, minden idők legrosszabb magyar válogatottja.

ASRM 2008.09.12. 13:52:07

Bozsik biztos határtalan intelligenciával bír, de mint futball edző eddig mit ért el? Nyert egy magyar bajnokságot, ha jól tudom. Ezt azért Várhidi is megtette. Bozsiknak nyilván az fáj ennyire, hogy őt menet közben távolították el. Pedig ő végig vitte volna, egészen az alapoktól.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.12. 13:52:15

Teljesen igaz, rizla. De én csak az utóbbi húsz évről nyilatkozom, mert azt láttam.

kroos 2008.09.12. 13:53:45

,,Bozsik biztos határtalan intelligenciával bír"
akkor miért hivta be Sebök vilit,molnár balázst?

rizla 2008.09.12. 13:54:09

jó, de 20 évvel ezelőtt meg csak jobb magyar csapat lehetett, ez meg köztudott : DDDDDDDD

összességében hogy a francba hívhatják meg bozsikot egy műsorba, hogy kritizálja a jelenlegi kapitányt?? miért van hitele ennek az embernek? szerencsétlen bohóc.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.09.12. 14:03:13

"miért van hitele ennek az embernek?"

amiért megkapta azt a középkeresztet, v vmi ilyesmi állami kitüntetést. zte-mu 1-0.

és ez minden szónál többet mond erről az országról és annak futballjáról.

sporttárs 2008.09.12. 14:06:42

Nekem is nagyon tetszik az indexes cikk, főleg, hogy a valóban szinte már kötelező történelmi borúlátást nélkülözi. Ha a jövőről beszélnünk, valóban volt miben reménykedni a stockholmi meccs kapcsán, mert, ahogy a szerző írja, mertünk győzelemre játszani.

Kérdésem csupán annyi, hogy négy nappal korábban, itthon, egy a svédnél nem erősebb (de legalábbis aznap kifejezetten gyenge) csapat ellen miért nem mertünk? Pedig tudtunk volna, az egyételmű.

A másik pedig, hogy bármennyire is jogos a "relatív szemlélet" alapján a hozsánna, az "eredmény nem fontos" elvet mégsem követheti egy mérkőzésről tudósító újságíró, nem feltétlenül azért, mert elvárásai vannak, hanem mert a foci úgy van kitalálva,hogy eredményre játsszák. Sajnos.
(Ha nem számítana az eredmény, ugyan miért lenne érdekes, hogy győzelemre játszottunk? :))

Szóval, ha nem vagyunk olyan kiscsapat, mint Lichtenstein, amelynek egy szoros vereségénél mindig az ellenfél kritikája az első - ha úgy gondoljuk, hogy nem a svédek voltak bénák, hanem mi jók, akkor igenis idegesítsen már, hogy ezzel sem sikerült nyerni, már megint. Úgy gondolom, a csapat iránti tiszteletet nem a sajnálkozó vállveregetés (sebaj, azért jók voltatok), hanem az elszalasztott esély miatti bosszankodás jelzi jobban. Nyerhettünk volna!

És persze maximálisan egyetértve Koemannak, a fiúknak: így tovább!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.12. 14:11:37

"(de legalábbis aznap kifejezetten gyenge) csapat ellen miért nem mertünk?"

Hogy ne kapjunk egy hármast, mint a portugálok.

ASRM 2008.09.12. 14:12:33

',,Bozsik biztos határtalan intelligenciával bír"
akkor miért hivta be Sebök vilit,molnár balázst? '
Azért mert Sebők Villi is határtalan intelligenciával bír. Te nem tudtad?

rizla 2008.09.12. 14:15:23

pont a svéd meccs alapján érdemes elemezni a dánok ellen mutatott játékot. svédországban kitámadtunk, kifejezetten mi kezdeményeztünk, és kontrából kaptuk az első gólt, aminek elvileg fordítva kéne megtörténnie egy kiscsapat-nagyobbcsapat meccsen. dánia ellen nem támadtunk ki kifejezetten, nem is kaptunk gólt. ha megtesszük, lehet, hogy most 0 pontunk van 1 helyett. ez lehet, hogy beszari hozzáállás, de idegenben pont azért "mertünk", mert ott nem volt kötelező a pontszerzés.

sporttárs 2008.09.12. 14:24:18

Rizla,
ez bizonyára így van, szerintem erősebb a lelki oldala, mint a taktikai, de végül is a vereség elkerülése a motiváció.
Megértem én ezt, de ha egyszer jók vagyunk, miért kell úgy kezdeni a gondolkodást, hpgy "nehogy kapjunk egy hármast?"
Mi már bízunk a fiúknban, most már ők is bízzanak magukban. :)

sporttárs 2008.09.12. 14:28:23

Csöncsön,
a portugálok nem azért kapták a hármast, mert támadtak, hanem mert elszórakozták az összes ziccerüket, pedig nem kicsik voltak. Mondjuk 4-0 után már akár kaphattak volna hármast... (nem kaptak volna).
A dánok meg nagyot hajráztak, de mázlijuk is volt, nem kicsi, egyrészt a győztes gólnál, de méginkább előtte, a portugálok helyzeteinél. (Ettől még nyilván sokkal jobbak voltak a dánok, mint nálunk, mert hogy a Puskásban nem volt benne a gól a játékukban, az biztos.)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.12. 14:30:12

Egy hosszabb beszélgetésből számomra kiderült, tudja, hogy jobbak a külföldi edzők. Csak a víz ugyanaz, amivel főznek. Azt mondta, hogy van mit tanulnunk a nyugatiaktól, csak nem kapitánynak kell külföldi edzőket hozni, hanem az utánpótlásba. Azért így már árnyaltabb.

Na de nem vagyok én Bozsik ügyvédje, le is dobom a talárt.

halareaal 2008.09.12. 17:11:20

teljesen egyetértek sporttárssal. lehet persze h 1 helyett 0 pontunk lenne, de legalább ugyanennyi esélyönk lett volna arra, h 1 helyett 3 legyen. főleg hazai pályán elvárható ez a mentalitás. egyébként sem arról van szó, hogy fejetlenül nekik kellett volna menni, hanem bátran, veszélyesen játszani ellenük. a svédek ellen is offenzívabban játszottunk az első félidőben, a gólokat mégis a 2.ban kaptuk.

qkelius 2008.09.12. 20:40:46

hehehehe Verebes,mint szakember :DDD
Habár azt nem írta, hogy jó is ...

Dandeer 2008.09.14. 14:43:18

Azt hiszem, Koeman e két meccs alapján már tényleg tudni fogja, mit kell csinálni milyen erősségű csapatok ellen. Albánia ellen tuti nem fogunk finomkodni.

Szóval mi a véleményetek a szurkolásról? :))

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.14. 15:35:47

"a szurkolásról?"

Hogyhogy mi? Mindenkinek kint a helye a stadionban.

Hajrá, magyarok!

Dandeer 2008.09.14. 16:18:48

Úgy értem, a dán meccsen. Mindegy, az albánok ellen megismételjük. Remélem, végre telt ház lesz, ezek a srácok nagyon megérdemelnék.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.17. 16:50:55

sportgeza.hu/futball/2008/09/16/varhidi_belebukott_a_0-8-ba/ - új koncepció az utánpótláscsapatoknál, Sisa marad, Várhidi megy. Ezzel lezárul Boborján kálváriája az MLSZ-nél korábban is írtam már, hogy ott kellett volna hagynia őket, mikor az A-válogatottnál paprikajancsinak nézték. Akkor legalább a tartását megőrzi, így viszont közröhej tárgya szegény bajuszos. Végre visszatérhet kedvenc mágnestáblájához és törzs résztvevője lehet a Mészöly-kupának.

BruceWayne 2008.09.30. 18:57:57

bravó mlsz!
www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=201833
komolyan mondom ezeket fel kéne keresni és egytől egyig jól agyonverni őket addig amíg el nem takarodnak a magyar foci és az ország környékéről!
süti beállítások módosítása