Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Most nem...

2008.09.11. 09:11 heinrich

Azonnal szögezzük le a legfontosabbat: semmiféle hiányérzetünk nem lehet a tegnapi selejtező kapcsán, sőt, ha valaki meg tud nevezni egy meccset az elmúlt 5-10 évből, amikor hasonló teljesítményt adtunk le egy svéd kaliberű csapat ellen, ráadásul idegenben, az kézfeltartással jelezze most, vagy… nincs vagy. Azt, hogy nincs csatárunk, vagy hogy Vanczák nem tudja, ki-kivel van, eddig is tudtuk. Azt, hogy képesek vagyunk gyakorlatilag leoktatni a svédeket, na azt nem tudtuk. Márpedig most ez a lényeg.

A meccs előtt nagyon bíztam benne, hogy Koeman ennyi idő alatt is kiismerte már a keretet, és a támadáson kívül meg sem fordul más a fejében. Nem tudom kellően ünnepelni, hogy a középkezdéstől kezdve megpróbáltuk megjátszani az egyetlen sanszunk – támadni orrvérzésig, hátul meg lesz, ahogy lesz. Aztán lett. Na bumm.

Ennél is nagyobb meglepetés volt, hogy a középpályán begyűjtöttük a lepattanók jó részét, és kézzel fogható agresszivitással csaptunk le a labdás emberekre, előfordult, hogy közben egymást rúgtuk agyon. (A szlovénok ellen mintha abból kaptuk volna a gólt, hogy Tőzsér meg Vass egymásra mutogattak középen, főleg Danika).

Való igaz, sem a dánok, sem a svédek nincsenek pályájuk zenitjén. De talán van némi közünk hozzá, hogy 180 perc alatt két épkézláb akciót nem mutattak ellenünk.

Babos jól védett, akadt bravúrja is, a másodikat majdnem ki is szedte. Az első sem az övé, mert ha marad a vonalon akkor is gól, a labdára meg nem érhetett ki, innentől mindegy mi történt. A poszt egyetlen negatív mondata: végre be kell látni, hogy Vanczák nemcsak ügyetlen, de a helyezkedés alapvető szabályaival sincs tisztában. Brahiból köpködni nincs értelme, de nem szabad többet a válogatott közelébe engedni, mert hiába is igyekszik, csak tönkreteszi mások munkáját.

Juhász szokás szerint magabiztos volt, nála rosszabb védőnk sose legyen, Bodor pedig félidőnként háromszor felfutott a szélen, ennyi nekünk elég is, maximum vitatkozhatunk azon, hogy ezt balhátvédként, vagy balfutóként tette-e.

A középpályán szinte mindenki kihozta magából a maximumot, aminek az lett az eredménye, hogy lefociztuk, de ami ennél is durvább, lefutottuk a svédeket, azt sem tudom, kik játszottak még Kallström mellett.

Hajnal végre valóban irányító volt, és bár egy gondolattal még többet fordulhatott volna kapu felé első szándékból (főleg a vizes füvön még otrombább bekkek mellett), első osztályú játékot mutatott be, pontosan, elegánsan.

Gera inkább az első félidőben volt jó, de végig hihetetlenül hasznosan játszott, igaz, neki nem ez lenne a fő erénye. Mégis, egyedül ő ismerte fel, hogy klasszikus beadások helyett többre mennénk izomból belőtt, félmaga labdákkal, ellenben nagy kár, hogy tán egyszer sem vezette rá Hansonra a labdát, hadd forogjon az istenadta.

Husztin viszont nincs fogás. Csúszott hátul, bőrözött középen, mutatta magát elől, levezető sprintekkel Isakssont abajgatta – zseniálisat játszott, mégpedig összeurópai szinten.

Ja, igen, mellesleg kikaptunk kettő-egyre. Hajnal vesztett egy labdát középen (ilyenből n+1 akad egy meccsen), a védelmünk ismert, a svédek meg belőtték. Azt hallom, meg olvasom, hogy a svédek felpörgették a játékot, azért volt. Hát én csak egy kóbor lepattanó utáni fejest láttam, semmi többet. Tény, a második félidőben inkább középen, mint az ellenfél térfelén tartottuk a labdát, de egyelőre ilyen iramú, koncentrált játékra még nem vagyunk képesek kilencven percig, márpedig nekünk mind mentálisan, mind fizikailag a maximumot kell adnunk, hogy elérjük egy másod-harmad kalapos csapat erős átlagát.

Ez a gól után megtört, ennyi kellett a másodikhoz. A szépítés viszont győztes gólnak járó rivallást érdemelt, rettenetesen megérdemeltük. Csak a vak nem látja, mennyit fejlődtünk néhány év alatt, de az eredményesség, még egy másik szint.

Csatárunk meg nincs, kész-passz-vége-600.

Félmegoldásként Priskint lehetne félidőnként cserélgetni Sanyival, de utánuk hatalmas szakadék – konkrétan senki. Simon András, Szalai Ádám, talán Stieber Zoltán, és persze Németh Krisztián. Bennük bízhatunk. De mivel kijutni amúgy sincs sanszunk, amondó az ember, felesleges ekkora terhet rakni rájuk, többet veszíthetünk, mint amit nyerhetünk a bolton. Fejlődjön csak mindenki, ahol van.
 
Azért szívesen meghallgatnám, mit gondol erről Koeman. Vagy épp bármi másról. Fel nem foghatom, miért nem láttam még vele egy órás stúdió-beszélgetést, nyolc hasábos riportot, miért nem voltam nyilvános előadásán. Agyon van hallgatva az ember, végül is csak a szövetségi kapitányunk, semmi komoly.
 
Ps.: Azért ezek a rissz-rossz dánok hármat rúgtak a portugáloknak…

Ps 2.: Cserében a legrosszabb ütemben kapjuk az albánokat.

225 komment

Címkék: h magyar válogatott

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr31658252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lohengrin 2008.09.11. 16:30:53

Senderosék most kaptak kettőt Luxembourgtól, bár nem tudom, hogy játszott-e az Alpok megtestesült kősziklája...:D

sporttárs 2008.09.11. 16:31:33

"monti, még ti is el vagytok tévedve kicsit a magyar csapattal szembeni elvárásokat illetően. az a rohadt nagy helyzet, hogy ez a tegnap egyszerűen fantasztikus teljesítmény volt, ennél jobban ez a válogatott nem tud játszani. aki ezt nem fogadj el, arra további keserű csalódások várnak, aki igen, annak sok öröme lehet a koeman-csapatban."

Benito! Én értem, ki az a "ti", akik el vannak tévedve, én vagyok monti másik fele. :) De talán belátod: "mi" azért nem mehetünk úgy egy meccsre és nem kommunikálhatjuk azt, hogy ki is lehet akár kapni, semmi gond. Nem azért, mert nem gondolhatjuk így (én speciel még így is gondolom, bár azért felhőtlenül örülni nem tudok neki), hanem mert figyelembe kell venni azokat is, akik nem így gondolják. A szurkoló különféle, de nagy része még mindig szereti, ha nyer a csapata. :) Ünnepelni egy vereség után - ahhoz túl rövid ott az időnk, hogy ez ne legyen önmagában ellentmondás.

Jól játszottunk tegnap az első félidőben, és ha rúgtunk volna gólt is, most semmi vita nem lenne itt, mert azért az hülyeség szerintem,hogy a "svédek hagyták". Sajnos nem rúgtunk, és ezért most rögtön (minimum) kétféleképpen lehet látni a meccset.
Hogy a válogatott jobban játszott, mint az elmúlt évek átlaga, az vitathatatlan, én inkább a korábbi rossz tapasztalatok miatt aggódom: egy-egy jó meccs szinte minden sorozatban volt, aztán...

Azért úgy érzem, megütjük az albánokat.

(Még annyit, hogy szerinted ennél jobban ez a csapat nem tud játszani, és aki ezt elfogadja, annak még sok öröme lesz benne, nos
1. de tud, ha ugyanezt kilencven percig teszi és nem zuhan össze egy góltól;
2. akkor igaz, amit írsz, ha ezután mindig képesek lesznek így játszani. Akkor viszont nagyon fog fájni, ha mindig kikapunk.)

bacity · http://kacat.blog.hu 2008.09.11. 16:31:57

aztán a balkán, a skandinávok, afrika, ázsia és persze az auszik. szándékosan nem megemlítve az eredményes futball nemzeteket.

bacity · http://kacat.blog.hu 2008.09.11. 16:34:55

nem szabad elfelejteni, hogy a válogatott labdarugó tulajdonképpen közalkalmazott! kemény adóforintokat perzsel el, minden egyes leégés.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2008.09.11. 16:43:27

Ez itt teljesen off, de annyi érdekes eredmény született még a többi selejtezőn, lesz majd poszt róluk? Nem azért, mert nem néztem utána annak, ami érdekelt, csak szívesen olvasom az urakat :-D
on

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.11. 16:43:52

bacity, nem mész el politikusnak, ekkora demagógiával simán beleférnél a garnitúrába.

bacity · http://kacat.blog.hu 2008.09.11. 16:54:23

demagógia? nem hiszem.
miért érjem be kevéssel?
szeretem a labdarúgást.
ennyi!
.

Romanista 2008.09.11. 17:02:21

ez a demagógia. "szeretek enni,de a csak a báránysültet. a virsli kenyérrel nem étel"

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2008.09.11. 17:04:23

romanista, ez még hagyján, de hogy jön ide ez a közalkalmazotti izé? gondolod, hogy a fijjúk ebből veszik a betevő sört? vagy kire gondolsz, az mlszre? és ha nyernek, az nem "perzsel' el adóforintokat? nemértem, nemértem.

poolfanati 2008.09.11. 17:05:15

bazdmeg tényleg senderosék kikaptak:D
nembaj nembaj jó lenne nekünk egy senderos:D
morphinenek a többi meccsről: amúgy véletlenül nem az albánok vezetik véletlen a csoportot?:D vezethetnénk mi is ha szögletre játszanák a focit:D
walcott mesterhármas és egy négyes a horvátoknak idegenben! gerrard és hargreaves nélkül! lehet hogy a sérülésük a válogatottságuk végét jelentette?:D

Lohengrin 2008.09.11. 17:07:27

Bicskeinek Priskin a zabigyereke? Egy életre eltiltanám mindenféle közszerepléstől az eféle, irigy "szakembereket" akiknek már egyszer megadták a lehetőséget és szépen lebőgtek vele. Mi ez a baszogatás, hogy Erwin nem ismeri a magyar játékosokat? (pedig ugye az a dolga, de csak bitorolja a helyünket a mocskos külföldi).Pfujj. Mennyire tartja magát hitelesnek és profinak az a sajtóorgánum ahol ő képviseli a szakvéleményt?
bacity - nagy marha vagy az biztos. Adóforint - lófax. Belépőjegyet láttál-e már? Nemzeti színű mezben hőbörgő szurkeszeket? Még az is lehet, hogy keresünk rajtuk. Számodra elképzelhetetlen, de van olyan kis srác akinek Gera a példaképe és miatta jár focizni(sportolni).
Ezek az "amatör" játékosok nagyságrendekkel többet keresnek a klubjuknál mint amennyit az MLSZ utal nekik, a sérülés kockázatáról nem is beszélve... Ha hiszed, ha nem: Nem a pénzért öltik magukra a vállogatott mezt.
Hőgörögni jó, beszólni pedig muszáj. Gondolkodni nem kell, minden másra ott van a ... fikadroid.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.11. 17:08:36

Ha szereted a labdarúgást, akkor tudod, hogy
1. egyes játékosok képességei eltérnek egymástól és nálunk nem játszanak világkalsszisok, a svedeknél meg kettő is.
2. tizenegy hasonló stílusú játékosból nem lesz csapat, nekünk meg vannak jó közzéppályásaink, de Juhász Rolandon kívül nincsen nemzetközi szintű védőnk és csatárunk.

Ezeket figyelembe kell venni és ezekhez mérten elvárni. Persze én is úgy ülök le, hogy most nyerjünk meg szurkolok és bosszankodok felváltva, de a kilencven perc előtt és után inkább a realitásokból indulnék ki.

A demagógia meg az szakikám, hogy az adófizetők pénzével jössz, amikor egy magasabban rangsorolt válogatott elleni idegenbeli vébé-selejtezőt értékelünk, egy olyan országban ráadásul, ahol nemzeti sport az adókerülés!

Annyit mondjuk jogosan várnál el, hogy az MLSZ gazdálkodása átlátható legyen!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.11. 17:10:46

ja ez utóbbi bacitynek ment!

Lohengrin 2008.09.11. 17:11:01

Hőgörögni a hőbörgő görögök szoktak.. Bocs az elírásért. Felment a pumpa kicsikét.
Finn - Német? Litván - Osztrák(román)? Portugál - Dán?
Jó kis forduló volt.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.11. 17:13:36

Néztem éjszaka az Eurosport összefoglalóját öt különböző meccsről, és azt láttam, hogy a magyarok játszották a tíz bemutatott csapat közül a legstílusosabb, legjobb focit. Kár, hogy nem jött össze a bravúr, mert sokat tettek érte a fiúk.

Teljesen egyetértek a poszttal: az utóbbi évek legbiztatóbb játéka volt a tegnapi (ha csak a tétmeccsekre fókuszálunk). Külön kiemelendő, hogy 0-2 után sem rogyott össze a csapat, sőt, az utolsó negyedóra egyértelműen a miénk volt.

keno 2008.09.11. 17:14:14

Érdekes ha az olimpián valaki 17.-25. vagy 99. helyen végez a sok süket csak tapsikol és kitűnő sporteredményről beszél, meg hogy meg kell becsülni és önmagukhoz kell viszonyítani a sportolók eredményeit. A fociban miért nincs így? Nem ez a legrosszabb magyar válogatott amit láttam és reális esély van az előre lépésre. Öt-hat év múlva akár reális esélyünk lehet a kijutásra. Addig is örüljünk neki hogy a csapatunk nem alázta meg saját szurkolóit és emelt fővel mehetünk ki az utcára. Nem a vereség a szégyen hanem az amit az elmúlt 15-évben annyiszor láthatott a magyar szurkoló. Legutóbb az olimpiai válogatott meccsén Szerbia ellen.

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2008.09.11. 17:16:25

igen, lohengrin, ezért linkeltem be, felhúztam magam, hogy ezek a semmit el nem érő potentátok bemennek a napkeltébe és ott elmondják, hogy "vazze, milyen hüje ez az ervin, nem ismeri a magyar játékosok lelkét, priskint is elküldte a hozzáállása miatt, hát miért kellett volna futnia edzésen?" lehet, hogy fáj nekik, hogy már nem ők a nagyszerű bizottság, aki a kapitány helyett dönt felelősségvállalás nélkül? vagy hogy rajtuk kívül vki más rokonszenves lett és 0 nemzetközi hírrel is malajziai távolságból is láthatóan 100x jobb edző, mint ők?

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2008.09.11. 17:16:28

@ poolfanati, az angol meccset tudom, még "át is kapcsoltam" rá a miénk után (később kezdtek), eszméletlent futottak, főleg walcot, de az ogre, barry és lampard is jót mentek... Meg egyáltalán, az eredményeket megnéztem, de ahogy mondják, nem az eredmény, hanem a kommentár a fontos :-DD

Jajaj mi csoportunk, hány 4 pontos van? 3 asszem? És Albánia vezeti gólkülönbséggel, hóhahó, ha ezt enver hodzsa megérte volna :-DDDDDD

bacity · http://kacat.blog.hu 2008.09.11. 17:23:43

nem gondolom, hogy a főétkezéseink tekintetében együtt kellene értenünk.
viszont, a mindannyiunk által szeretett labdarúgásnak léteznek minimális követelményei amiket illik betartani, legalábbis válogatott szinten!

még mindig erőnléti problémákkal küszködünk!!!
miért?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.11. 17:25:30

Miféle erőnléti problémák, bacity?... Az utolsó negyedórában lefociztuk a svédeket. Érted? A svédeket!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.11. 17:28:47

redcard, a szívemből szóltál. Mattheus nyilván egy rossztermészetű arc volt, de amit a magyar edzők vel műveltek az viccnek is rossz volt. A csúcspont az volt, mikor Tornyi a sport tv stúdiójában csak annyit mondott a 150-szeres német válogatott világ- és Európa-bajnok Mattheusról, hogy nem ért a focihoz. Monjdjuk attól jogosan félnek szakembereink, hogy lassan már itthon se jut nekik kispad!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.11. 17:41:18

Elolvastam: amit Verebes mondott, az (szokás szerint) tényleg vicc, de Bicskei véleményében (függetlenül attól, hogy egyetértünk-e vele, vagy sem) semmi felháborító nincs. Szerinte kellett volna Priskin, szerintem (ill. Erwin Koeman szerint) meg nem kellett volna. Mindkettő egy-egy vélemény.

Hogy a háttérben milyen szemétkedések és fúrások mennek, azt persze nem tudom.

keno 2008.09.11. 17:41:22

Jézus Mária! Verebes és Bicskei kritizálja Ervint. A szarháziak! Ezeknek minden felfér a pofájukra? Olyan csatárt kell felküldeni aki gólt tud rúgni...... Ezt azért mindenki tudja, csak nincs olyan játékosunk sajnos. Okoskodni könnyű gerincesnek lenni nehéz. Azért csendben megjegyzem, hogy a Sanyi erős túlzás és ki kellene próbálni talán Bajzátot vagy Waltnert. Azt sem bánnám, hogy ha soha nem ülne magyar a szövetségi kapitányi székbe mivel az edzőink még rosszabbak mint a játékosaink. Az is az Ő hibájuk hogy itt tart a labdarúgásunk mivel tisztán látszik hogy nem a magyar anyák felejtettek el tehetséges gyerekeket szülni csak épp senki nem tanítja meg őket focizni.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.11. 17:41:36

bacity, a kilencvenkettedik percben rúgtunk gólt és az utsó tízpercben jobbára a svédek térfelén pattogott pettyes. Ráadásul a válogatott játékosok a klubokban végzik az alapozást, nem a válogatottban.

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2008.09.11. 17:50:37

csöncsön, ez az egész közeg gáz, hogy egyáltalán megkérdezik őket, és akkor ők dalolva bevonulnak a napkeltébe és megmondják az igazságot. ne mondják meg. 1000x leírták magukat, nekik is köszönhető, hogy most annak örömködünk, hogy egy meccsen nem féltünk és passzoltunk, ezért maradjanak csendben és menjenek vissza vácra vagy tudomisénhova.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.11. 17:58:09

Nem tudom, redcard, hogy ebben mennyi a volt kapitányok felelőssége. Nem rendelkezem a bölcsek kövével, hogy ezt eldöntsem.

Ha azt mondjuk, hogy a magyar foci számára a csoportbéli negyedik hely a realitás, akkor ezt mindegyik exkapitányunk elérte.

poolfanati 2008.09.11. 18:05:40

csöncsön, lehet hogy mienk volt a legszebb foci, csak ez az arsenalos foci kibaszottul nem eredményes! most örül mindenki mer ez nem szégyen, meg jók voltunk de ha csak döntetlenekre meg tisztes helytálásokra futja majd a többi meccsen, akkor senkit nem érdekel majd hogy milyen szépen passzolgatunk a középpályán!

drani 2008.09.11. 18:06:38

Most jöttem rá, hogy azok a hozzászólók, akik úgy fejezik be kommentjeiket, hogy: blablabla,ENNYI. - na azok ellenszenvesek.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.11. 18:09:51

@poolfanati:

Ne feledkezz meg az ellenfélről! Ha az albánok ellen is csak ennyire futja majd (eredményben), az szerintem is felháborító lesz. De a svédektől még az angolok is rendre kikapnak.

@drani:

Jogos! :-) Nagyképű csőbunkók szokása az "ennyizés".

poolfanati 2008.09.11. 18:18:39

csöncsön: egyetértek! nem feledkeztem meg az ellenfélről. de akkor is tudod hogy van ez: amikor a "te csapatod" a jobb és mégis kikap akkor az idegesítő:D
ha itthon verjük a svédeket(én hiszek benne) és idegenbe is x a dánokkal(ebben is) akkor jó. albánokat és máltát verni kell odavissza nincs mese!
ez most nem számolgatás, de legyenek eredmények amiknek örülhetünk. mert mondom ha így maradnak az eredmények senkit nem érdekel majd különösképp huszti kötője vagy hajnal 40mes keresztlabdája!

calcio_di_rigore 2008.09.11. 18:20:10

neeskens 2008.09.11. 14:10:35
"Ibrának ilyen a stílusa, flegma, mindenki ellen."


Lópicsát, Zlatan a számára fontos meccseken úgy hajt mint a kisangyal.

OFF

Az angoloknak csak kellett egy olasz, hogy megtanuljanak nyerni.:) Ennyi.
:)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.11. 18:27:20

"ha itthon verjük a svédeket(én hiszek benne)" (poolfanati)

És akkor bizony nagyon-nagyon sokat érhet még, hogy nem 2-0-ra (vagy 3-0-ra), hanem csak 2-1-re kaptunk ki Stockholmban...

rizla 2008.09.11. 18:48:19

"Zlatan a számára fontos meccseken úgy hajt mint a kisangyal."

a számára fontos meccseken. egy VB-selejtező otthon az nem fontos számára.
ezek után szerinted nem flegma? érdekes.

calcio_di_rigore 2008.09.11. 19:08:51

De az, de nem "mindenki ellen".

rizla 2008.09.11. 19:18:31

jó, de elég sokszor az. úgyhogy őt felhozni példának, hogy nem vették komolyan a svédek a meccset, elég mókás.

Romanista 2008.09.11. 19:36:03

akkor nem az amikor tudja hogy a félvilág nézi. de akkor nagyon nem.
ennyi???
Erwin Koemann szerintem jól teszi hogy nem megy tévébe rádióba kisfülesbe interjúzni. nem magyarázza(?) azt amit nem kell és ez szerintem szimpi.

calcio_di_rigore 2008.09.11. 19:37:28

Én nem hoztam fel példának.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.09.11. 19:51:36

Bajom van Hajnallal, meg Gerával. Utóbbi cselezzen! (ugyanakkor lehet, h edzője megkérte, hogy ezúttal ne tegye. Az más!). Valaki említette az elhallgatott kapitányt. Jogos!

Hajnal szerintem elképesztően ügyes, jó ütemérzék, csel, ha kell, de úgy érzem, hogy nem fordul eleget a kapu felé, mintha a szépségért játszana, csak a játékért, ami nekünk kevés. Ha Huszti és Gera robotol, akkor tényleg neki kellene kapura veszélyesnek lennie.

Sándorunkra pedig, ha így játszik, akkor szükség van, amúgy is hiányzik a bátorság a csapatból.

rizla 2008.09.11. 20:07:31

szerintem egyáltalán nem volt bátor sanyi. mostanában direkt figyel rá, hogy ne legyen idegbeteg, de ezzel együtt a tökösség is eltűnt valahogy. pl az a beadás, amikor fél méterre a fejétől suhant el a labda, tiszta helyzetben.. valahogy az az érzésem, hogy egy jobb csatár, vagányabb fickó megpróbálta volna elérni. sanyi még csak el sem esett, mint aki nem akarja összesarazni magát

halareaal 2008.09.11. 20:24:44

Torghelle egyszerűen béna. sajna ezen nincs mit szépíteni, az hogy küzdött, nem erény, hanem minimum (attól meg főleg, aki amugy nem jó játékos). Rudolfnak viszon volt egy gyönyörű, amolyan husztis megmozdulása miután beállt, amikor megszivatott egy védőt, majd 2 ember között veszélyesen beadta. ezen felül még egy labdába is belebotlott gólt érően, köv meccsen akár kezdhetne is, ha szar, akkorse veszítünk semmit az előző meccsekhez képest.

Dandeer 2008.09.11. 20:56:33

Nálam Gergely kezdő az albánok ellen. A Sanyi meg menjen a sunyiba, ellenkező esetben berohanok az albán meccsen és lesomom. :)

Off: Azoknak, akik kinn voltak Dánia ellen. Mit gondoltok, milyen volt a T szektor? Én rekedtre kiabáltam magam. És ez így lesz Albánia ellen is! :)

crouchy 2008.09.11. 21:21:53

Még sok ilyen meccset! (nem a végeredményt tekintve természetesen)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.11. 22:33:16

Rudolf Gergőről minden Debrecen-meccsen ordít, hogy kimagaslik az NB1 mezőnyéből. Ezért féltem is kicsit őt, nehogy belesüllyedjen a posványba. Nagyon jót tenni neki egy normális bajnokság!

macca17 2008.09.11. 22:53:12

gratulálok mártha bencének kiváló értékelést adott a meccsről. a játékosok jellemzése is tökéletes. az elvárás és az önértékelés csillagos ötös.
ezt neveztem én korábban alázatnak (egyesek szerint hozzáértés:)

mizie 2008.09.11. 23:15:54

Basszátok meg én drukkolok egyik magyar csapatnak sem, egyedül a válogatottnak, de annak nagyon.

Tegnap örültem hogy olyanokat láthattam amiket eddig kb soha. végigpasszoltuk az egész svéd csapatot és a végén valaki elvállalta, nem ment be na bumm.

De nem csak a gólokért nézem a meccset (a válogatott meccseit a gólokért nem is érdemes) hanem a játék miatt, ami viszont tényleg jó volt és élveztem azt a 90 percet. vártam már napok óta,
és kurvára tudtam örülni a szépítő gólnak.

montipájton 2008.09.12. 08:26:38

Mondhatnám, hogy van abban valami báj, hogy a magyar fociban a szardobáláson kívül 30 éven át semmire sem jutó szakemberek (muhaha) megmondják a frankót egy külföldi edzőről - de hát nincs benne báj. Nincs benne semmi.

A nagy büdös semmi van benne minden szavukban, gesztusukban, a semmi, amiből azért jól megélnek.

Az Index mai értékelése szerintem is korrekt és szimpatikus szöveg. Főleg az a része király, ami a még mindig az aranycsapat után nyöszörgőkről szól, na, tudnék neveket sorolni...)))

szferi 2008.09.12. 08:32:37

Rizla (thorgelle): "valahogy az az érzésem, hogy egy jobb csatár, vagányabb fickó megpróbálta volna elérni"

pont ezt magyaráztam neked 20 kommentben a dán meccs után, sanyika nem igyekszik elérni a magas labdákat, csak alibizik minden felugrásnál, és úgy helyezkedik h lehetőleg ne ő kapja a labdát, mintha félne befejezni a támadásokat

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.09.12. 09:09:13

Ma reggel kedvenc kisbolt, fociszerető tulaj, 37 centis kistévé. Benne Gyárfással, aki éppen egy mélyebb interjút követ el volt szövetségi kapitányokkal. Két állástalannal, Csankkal és Bozsikkal. Megy a szokásos kérdezz, felelek, amikor Bozsik pornósztárokat megszégyenítő tekintettel benyomja a kamerába, hogy bármelyik magyar szövetségi kapitánnyal ugyanez lenne a helyzet és az eredmény, sőt még kevesebbe is kerülnének. Azt hiszem már soha többé nem látok ilyet, de még Csank szeme is könnybe lábadt.

A szakma beindult...

macca17 2008.09.12. 09:41:09

nem lehetne vmi petíciót indítani, h tűnjenek el ezek a magyar fociból?

montipájton 2008.09.12. 09:41:40

Miért, nincs igaza Bozsiknak? Kikapni bármelyik magyar szövkap képes, akár Máltán is.)))

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.09.12. 09:56:19

Még ha igaza is van Bozsiknak, akkor is hiteltelenné teszi Koeman fizetésének a lebegtetése.

ASRM 2008.09.12. 09:57:28

Sanyi a dánok ellen kellett, ott nem volt elég bátorság a csapatban, ő ezt adta hozzá, mindegy, hogy milyen eszközökkel. A svédek ellen viszont már nem kellett volna (egy félidő után), mert megvolt a bátorság a csapatban játszani, így annyit tett hozzá, hogy az összjátékot elöl szétgyilkolta.

Csankot hagyjuk, ő legalább elért vmit, még ha az is lett a vége, ami. Verebest is hagyjuk (korábban), mert ő, mint tudjuk egy meg nem értett zseni, tehát vele valószínűleg az a baj, hogy mi sem értjük őt rendesen(:)) De Bozsik, meg Bicskei? Lehet, hogy egzisztenciális problémáik vannak? (:)) Segítsünk nekik, ha ez a helyzet (:))

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2008.09.12. 10:15:12

pancho, azon gondolkodom, hogy kit kellene még megkérdezni. remélem mészöly kálmán még hátra van és egervári sándor, az edzőbizottság elnöke (!) véleményére is rettentő kíváncsi lennék még.
GRRRRRRRRRRR

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.09.12. 10:18:47

szerintem addig nem érdemes felhúzni magunkat a honi szakma kiválóságainak nyilatkozatain, amíg tornyi barnus nem lép a színre. ő és mészöly mandela a csúcs mindig.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.09.12. 10:24:46

Egyébként korrektül összezárnak, amikor arról van szó, hogy egy külföldi szakember sikeresnek tűnik itthon.
Pedig már mintha Kuttor is megmondta volna, hogy két edzőtől tanulta a legtöbbet. Henktől és Lothartól.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.09.12. 10:42:07

hogy lothartól mit tanulhatott, azt meg sem kérdezem... az az ember a valaha volt legképzetlenebb szövetségi kapitány, aki válogatott padján ült.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.09.12. 10:50:07

Szerintem Várhidi is ott van még Lothar mellett képzetlenségben.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.09.12. 10:53:12

az, hogy lothar edzői képesítés nélkül ült a padon, nem jelenti, hogy nem lehetett tőle sokat tanulni. de egyébként is láttunk már pár csodát, hogy valaki edzői papírok és tapasztalat nélkül a szövkap posztján találja magát és sikeres.

amúgy érdekes volt visszaolvasni a postotokat e.koeman kinevezése kapcsán, meg az azutáni eszmefuttatást

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.09.12. 11:06:26

Hát én azt mondom, hogy aki többek között Trappatoni, Luis Suárez, Rehhagel, Beckenbauer és Hitzfeld keze alatt játszott közel 20 évig, azért biztos tud egy-két dolgot a világ focijáról.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.09.12. 11:15:16

azt biztosan, hogy kell beválogatni harmadosztályú játékosokat, hogy aztán el lehessen adni őket külföldre. kár, hogy nem üzletemberre volt szükségünk, hanem edzőre - mert annak pocsék volt.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.09.12. 11:20:15

persze a megítélése, s az, ahogyan beválogatott eléggé gusztustalan volt. Viszont ettől még érthet a focihoz.

Venyigeszu_de_Lucerna 2008.09.12. 11:22:42

benito,

azóta az összes kapitány abból él, amit Lothar eladott külföldre. Rájött, hogy be kell tenni a csapatba a fiatalokat, aztán jól eladni, aztán haza lehet őket hívni a válogatottba. Csak ő már nwem érte meg a gyümölcsét, mert néhány irigy idióta őskövület főtolvaj kicsinálta.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.09.12. 11:24:15

ha az volt az ára huszti, torghelle és még pár ember "felfuttatásának", hogy beválogassa nagypál tibort és pollák zoltánt, akkor azt mondom, hogy... szóval nem mondom, hogy bravó, de nekem annyira nem fáj utólag.

Venyigeszu_de_Lucerna 2008.09.12. 11:25:33

Nulláról kellett építkezni, nagyor meríteni. A mennyiségből előbb (de inkább) utóbb minőség lesz.

szferi 2008.09.12. 11:25:45

Megy itt lothar basztatása, hogy azért játszatott játékosokat, h eladhassák őket külföldre. Aztán meg a sírás, hogy kevés a légiós, pedig csak onnan érdemes válogatni. Benito döntsd már el mit akarsz, és köszönd meg lotharnak hogy x magyar játékost ki tudott kaparni a magyar szarból.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.09.12. 11:26:57

b+, kriston volt nála magyar válogatott!

ennyi. (hehe, tudom)

szferi 2008.09.12. 11:30:33

és mégis játszottunk alatta olyan jól a svédek ellen, mint most, és megfogtuk itthon bulgáriát és horvátországot. mindenünnen kirúgták mert tényleg hülye, mindemellett a magyar edzőknél még így is jobb volt. felesleges basztatni. azért meg, hogy játékosoknak segített külföldre kerülni, pláne értelmetlen.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.12. 11:46:43

Arról már nem is beszélve, hogy a magyar edzők folyamatosan fúrták, mondták, hogy nem kéri ki a véleményüket, de szerintem ők sem közeledtek hozzá. Egyébként meg mindig elmondják róla szakembereink, hogy aki nyolcvan embert kipróbál az hülye. De ebbe benne volt az is, hogy a kínai és német túra előtt például vagy 15-20 ember mondta le a válogatottságot egyszerre. Mondván, a faszom fog Kínába menni. Így az NBII-es Vasasos Tóth András volt az egyik hőse a németországi 2-0-ás győzelmünknek.

Amúgy érdeme még, hogy megtalálta legnagyobb magyar edzőzsenit, Lászó Csabát ;-), aki e blog egyik főszereplője lett a nyáron.

Egyébként valamit csak tanult tőle Koeman. Ugye Lothar annak idején folyt a bulvárlapokból, járta tévéstúdiókat, kéthetente exklúzív interjút adott Nemzeti Sportnak. Erwin viszont ahogy más is megjegyezte már szinte kerüli a nyilvánosságot.

És el is jutottunk az aktuális hőbörgéshez, hogy miért volt kapitányok értékelik meccset. Gondolom szívesen megkérdeznék a jelenlegit, de ő valamiért nem megy be Gyárfás úrhoz.

zoliie777 2008.09.12. 12:17:52

A vasasos Tóth Andrást a mi Hrutka Rudink rakatta be a válogatottba mivel régi cimborája volt. Igaz akkor se nagyon volt védőnk de őt télleg kár volt odaengedni.

drdugo 2008.09.12. 12:52:04

www.pepsifoci.hu/node/15682

bozsikot mikor banolják már ki a médiából, és úgy általában a magyar fociból?

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.09.12. 12:56:23

Kötelező látnivalók!

Bozsik, Csank
napkelte.wildom.hu/naptv/jsp/program/wmv.jsp?filename=/naptv_upload/visszanezo/200809/20080912-0811-sportplusz.wmv

Bicskei, Várhidi, Verebes
napkelte.wildom.hu/naptv/jsp/program/wmv.jsp?filename=/naptv_upload/visszanezo/200809/20080911-0811-sportplusz.wmv


Gyárfás Tamás igazi közege a magyar foci...
Az az érdekes, hogy Bozsikon túl meglepően korrektek a többiek.

mickeyknox 2008.09.12. 13:07:55

kriston!!! :D
akit bezártak félidőben az öltözőbe...
az egy mekkora állat volt!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.12. 13:13:02

Van igaza azért Bozsiknak: "Arra hívom fel a figyelmet folyamatosan, hogy felesleges kapkodni. Először is le kellene tisztázni végre, és el kellene fogadtatni azt, hogy hol a helyünk a világ futballjában per pillanat. És akkor egy türelmes, normális építkezéssel csináljunk már végig valamit!" - a kommentek alapján ebben sokan egyetértünk vele, de a kapitány kérdésben én se osztom a véleményét. Annyi viszont kiderült, hogy Bajuszt nem tartja sokra.

Egyébként is szerintem Bozsik - és ezt személyes tepasztelet alapján is mondom - inteligenciájával kiemelkedik a megyar edzők közül, de ettől még nem jobb náluk.

zoliie777 2008.09.12. 13:25:59

Nem tudom h bicskei miért hiányolja priskint. sztem jó volt a taktika h majd huszti felér a kapu elé + még a középpályán is dolgozik. koeman nem tehet róla h a dánok és a svédek ellen is amikor felért elbalfaszoskodta a helyzeteit. sztem jó taktikát dolgozott ki koeman

kroos 2008.09.12. 13:27:42

ne feledjük hogy Gyárfás Tamás Végh Antal tanitványa.....

kroos 2008.09.12. 13:28:13

belebolondulna ha kijutnánk valahova...

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.09.12. 13:34:07

korábban én is úgy gondoltam, h bozsik intelligensebb mint a többi, de ez így csúsztatás.

bozsik képes kerek mondatokat megfogalmazni és kameraképes. továbbá nem mond durva nyelvtani hibákat és artikulál. ennyi és nem több, hogy ennyizzek a kommentben én is mindenki nagy örömére.

pont az mutatkozik meg, bozsik nem intelligens, mivel nem érzi, hogy ebben a szituban tőle ez a kevesebbért is megcsinálná bmelyik magyar tesó-zás, mennyire szánalmas. kicsit olyan, mintha elválna tőlem a feleségem 20 év után és az új palijáról azt mondanám, nem értem, hogy tud ezzel a rühes kurvával élni.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.12. 13:45:54

Teljesen egyetértek mocsinggal. Attól, hogy valaki kerek mondatokban képes beszélni, még nem okvetlenül lesz intelligens.

Kapitányként szerintem az utóbbi húsz év leggyengébb csapatát hozta össze.

Ezzel együtt persze semmi bajom vele; ha nem is sokkal jobb, nem is sokkal rosszabb, mint egy átlagos magyar edző. Személyesen meg nem ismerem.

Ennyi. :-)

rizla 2008.09.12. 13:47:43

csöncsön, utóbbi húsz év leggyengébb csapata? ne kerteljünk, minden idők legrosszabb magyar válogatottja.

ASRM 2008.09.12. 13:52:07

Bozsik biztos határtalan intelligenciával bír, de mint futball edző eddig mit ért el? Nyert egy magyar bajnokságot, ha jól tudom. Ezt azért Várhidi is megtette. Bozsiknak nyilván az fáj ennyire, hogy őt menet közben távolították el. Pedig ő végig vitte volna, egészen az alapoktól.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.12. 13:52:15

Teljesen igaz, rizla. De én csak az utóbbi húsz évről nyilatkozom, mert azt láttam.

kroos 2008.09.12. 13:53:45

,,Bozsik biztos határtalan intelligenciával bír"
akkor miért hivta be Sebök vilit,molnár balázst?

rizla 2008.09.12. 13:54:09

jó, de 20 évvel ezelőtt meg csak jobb magyar csapat lehetett, ez meg köztudott : DDDDDDDD

összességében hogy a francba hívhatják meg bozsikot egy műsorba, hogy kritizálja a jelenlegi kapitányt?? miért van hitele ennek az embernek? szerencsétlen bohóc.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.09.12. 14:03:13

"miért van hitele ennek az embernek?"

amiért megkapta azt a középkeresztet, v vmi ilyesmi állami kitüntetést. zte-mu 1-0.

és ez minden szónál többet mond erről az országról és annak futballjáról.

sporttárs 2008.09.12. 14:06:42

Nekem is nagyon tetszik az indexes cikk, főleg, hogy a valóban szinte már kötelező történelmi borúlátást nélkülözi. Ha a jövőről beszélnünk, valóban volt miben reménykedni a stockholmi meccs kapcsán, mert, ahogy a szerző írja, mertünk győzelemre játszani.

Kérdésem csupán annyi, hogy négy nappal korábban, itthon, egy a svédnél nem erősebb (de legalábbis aznap kifejezetten gyenge) csapat ellen miért nem mertünk? Pedig tudtunk volna, az egyételmű.

A másik pedig, hogy bármennyire is jogos a "relatív szemlélet" alapján a hozsánna, az "eredmény nem fontos" elvet mégsem követheti egy mérkőzésről tudósító újságíró, nem feltétlenül azért, mert elvárásai vannak, hanem mert a foci úgy van kitalálva,hogy eredményre játsszák. Sajnos.
(Ha nem számítana az eredmény, ugyan miért lenne érdekes, hogy győzelemre játszottunk? :))

Szóval, ha nem vagyunk olyan kiscsapat, mint Lichtenstein, amelynek egy szoros vereségénél mindig az ellenfél kritikája az első - ha úgy gondoljuk, hogy nem a svédek voltak bénák, hanem mi jók, akkor igenis idegesítsen már, hogy ezzel sem sikerült nyerni, már megint. Úgy gondolom, a csapat iránti tiszteletet nem a sajnálkozó vállveregetés (sebaj, azért jók voltatok), hanem az elszalasztott esély miatti bosszankodás jelzi jobban. Nyerhettünk volna!

És persze maximálisan egyetértve Koemannak, a fiúknak: így tovább!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.12. 14:11:37

"(de legalábbis aznap kifejezetten gyenge) csapat ellen miért nem mertünk?"

Hogy ne kapjunk egy hármast, mint a portugálok.

ASRM 2008.09.12. 14:12:33

',,Bozsik biztos határtalan intelligenciával bír"
akkor miért hivta be Sebök vilit,molnár balázst? '
Azért mert Sebők Villi is határtalan intelligenciával bír. Te nem tudtad?

rizla 2008.09.12. 14:15:23

pont a svéd meccs alapján érdemes elemezni a dánok ellen mutatott játékot. svédországban kitámadtunk, kifejezetten mi kezdeményeztünk, és kontrából kaptuk az első gólt, aminek elvileg fordítva kéne megtörténnie egy kiscsapat-nagyobbcsapat meccsen. dánia ellen nem támadtunk ki kifejezetten, nem is kaptunk gólt. ha megtesszük, lehet, hogy most 0 pontunk van 1 helyett. ez lehet, hogy beszari hozzáállás, de idegenben pont azért "mertünk", mert ott nem volt kötelező a pontszerzés.

sporttárs 2008.09.12. 14:24:18

Rizla,
ez bizonyára így van, szerintem erősebb a lelki oldala, mint a taktikai, de végül is a vereség elkerülése a motiváció.
Megértem én ezt, de ha egyszer jók vagyunk, miért kell úgy kezdeni a gondolkodást, hpgy "nehogy kapjunk egy hármast?"
Mi már bízunk a fiúknban, most már ők is bízzanak magukban. :)

sporttárs 2008.09.12. 14:28:23

Csöncsön,
a portugálok nem azért kapták a hármast, mert támadtak, hanem mert elszórakozták az összes ziccerüket, pedig nem kicsik voltak. Mondjuk 4-0 után már akár kaphattak volna hármast... (nem kaptak volna).
A dánok meg nagyot hajráztak, de mázlijuk is volt, nem kicsi, egyrészt a győztes gólnál, de méginkább előtte, a portugálok helyzeteinél. (Ettől még nyilván sokkal jobbak voltak a dánok, mint nálunk, mert hogy a Puskásban nem volt benne a gól a játékukban, az biztos.)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.12. 14:30:12

Egy hosszabb beszélgetésből számomra kiderült, tudja, hogy jobbak a külföldi edzők. Csak a víz ugyanaz, amivel főznek. Azt mondta, hogy van mit tanulnunk a nyugatiaktól, csak nem kapitánynak kell külföldi edzőket hozni, hanem az utánpótlásba. Azért így már árnyaltabb.

Na de nem vagyok én Bozsik ügyvédje, le is dobom a talárt.

halareaal 2008.09.12. 17:11:20

teljesen egyetértek sporttárssal. lehet persze h 1 helyett 0 pontunk lenne, de legalább ugyanennyi esélyönk lett volna arra, h 1 helyett 3 legyen. főleg hazai pályán elvárható ez a mentalitás. egyébként sem arról van szó, hogy fejetlenül nekik kellett volna menni, hanem bátran, veszélyesen játszani ellenük. a svédek ellen is offenzívabban játszottunk az első félidőben, a gólokat mégis a 2.ban kaptuk.

qkelius 2008.09.12. 20:40:46

hehehehe Verebes,mint szakember :DDD
Habár azt nem írta, hogy jó is ...

Dandeer 2008.09.14. 14:43:18

Azt hiszem, Koeman e két meccs alapján már tényleg tudni fogja, mit kell csinálni milyen erősségű csapatok ellen. Albánia ellen tuti nem fogunk finomkodni.

Szóval mi a véleményetek a szurkolásról? :))

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.14. 15:35:47

"a szurkolásról?"

Hogyhogy mi? Mindenkinek kint a helye a stadionban.

Hajrá, magyarok!

Dandeer 2008.09.14. 16:18:48

Úgy értem, a dán meccsen. Mindegy, az albánok ellen megismételjük. Remélem, végre telt ház lesz, ezek a srácok nagyon megérdemelnék.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.17. 16:50:55

sportgeza.hu/futball/2008/09/16/varhidi_belebukott_a_0-8-ba/ - új koncepció az utánpótláscsapatoknál, Sisa marad, Várhidi megy. Ezzel lezárul Boborján kálváriája az MLSZ-nél korábban is írtam már, hogy ott kellett volna hagynia őket, mikor az A-válogatottnál paprikajancsinak nézték. Akkor legalább a tartását megőrzi, így viszont közröhej tárgya szegény bajuszos. Végre visszatérhet kedvenc mágnestáblájához és törzs résztvevője lehet a Mészöly-kupának.

BruceWayne 2008.09.30. 18:57:57

bravó mlsz!
www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=201833
komolyan mondom ezeket fel kéne keresni és egytől egyig jól agyonverni őket addig amíg el nem takarodnak a magyar foci és az ország környékéről!
süti beállítások módosítása