Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Premier League, 2. forduló - Jobb később

2008.08.27. 08:00 pote

Még mindig úgy érezzük, hogy emiatt nem kellett volna minket berángatni a kánikulából. Az átigazolási szezon sem zárult le, a sérültek sem épültek fel, a fiúk sem kerültek formába. Ennek ellenére ugyanazokért a három pontokért csatáznak a csapatok. Több-kevesebb sikerrel, sok fejesgóllal. Még csak a második forduló ment le, így messzemenő következtetéseket nem szeretnénk levonni. Azt meghagyjuk a jubileumi negyedikre. Hajtás után az újra háromnapos fordulóról, egy új rovatról, jóslataink beteljesüléséről életéről, meg a mi kis kvízünkről is olvashatsz.

Kezdjük a szombattal.
Két nagyágyút is láthattunk. Meg is próbálták egymást alulmúlni. Őszintén megvallva, a Pool is azt érdemelte volna, amit az Arsenal, csak náluk voltak nyerő típúsú (vagy veszteni nem szerető) játékosok a pályán. Egyik meccstől sem volt spontán orgazmusunk, dícsérni is csak a kiscsapatokat merjük. A Boro, teljes ámulatunkra, végig pariban volt. Sőt! Sokszor felül is múlták összjátékban nagynevű ellenfelüket, Downing és Tuncay pedig sokkal jobb csapatokban is megállná a helyét. Míg Benayoun a Boroban is kevés lenne, a helyére csereként bejövő Babel meg egyszer ért labdába 30 (azaz harminc) perc alatt. A Gerrard-Keane-Torres tengely sem villogott, de ott javulást várunk. Igen, mi jelentős erősítésnek gondoljuk a kis írt (Liverpool - Middlesbrough 2-1). Az Ágyúsoknál meg egyenesen bárkit erősítésnek vélnénk, ha a francia menedzserük végre arra vetemedne, hogy vesz/kölcsönkér/örököl valakit. Hisszük, hogy idén is látunk tőlük pepec focit, csak a kérdés az, hogy mire is lesz elég. De tartjuk magunkat a bevezetőben írtakhoz, és várunk egy kicsit az ítéletek kimondásán. Az ellen itt is szépen gurigázott, a mi Zolinkkal a pályán. Reméljük a továbbiakban sokkal jobban fognak bízni Gerában, mert sokszor nem csak a szívünk szerint passzoltunk volna neki. Erősnek, masszívnak és kreatívnak tűnik a Fulham középpályája. Kíváncsian várjuk tőlük a folytatást (Fulham - Arsenal 1-0).
A többi szombati találkozó is szolgált, nem is kevés, meglepő eredménnyel. A Stoke, a forduló legjobb mérkőzésén (miközben mi a Pool vergődése alatt küzdöttünk az elalvással), megleckéztette a Villát, igazolva a mondást: sosem jó újonchoz látogatni (Stoke City - Aston Villa 3-2). A Spurs otthon kapott ki a volt játékosai és az újonnan igazolt Cissé által repített Keane-alakulattól. Ismét nem akarunk jósolgatni, de a Sarkantyúsok és a jó idénykezdés közé nem rakunk egyenlőséget (Tottenham - Sunderland 1-2). A Rovers pontvesztését nem sorolnánk a meglepetés kategóriába (Blackburn - Hull 1-1), csakúgy  mint az Everton egy hetet csúszó első győzelmét sem (West Brom - Everton 1-2), igazolva a mondást: néha jó újonchoz látogatni. A Newcastle is nyert, ezzel álmodozó állapotba taszítva szurkolóit. Azt azért ugye egyetlen geordie sem felejti el, hogy Nolan még 0-0-nál hibázott tizit. Vagyis, nem elbízni magát senkinek sem, mert ez a Bolton már ki is pottyant a Ligakupából és a United is csak hosszabbításban lépett túl a Coventry-n. Ettől függetlenül, biztosan kellemesebb érzés most KK-fiainak szurkolni, mint tavaly ilyenkor (Newcastle - Bolton 1-0).

Vasárnap a Chelsea untatott minket a tátongóan üres wigani lelátók díszleténél. Deco korai gólja mindent eldöntött. A portugál találatát már többször visszanéztük, és még mindig nehezen hisszük el, hogy nem pattant meg. Erről sokkal többet nem lehet írni, csak bizakodni, hogy nem ezeket az egynullákat kell értenünk a brazil foci betörésén. Seva elment, Robinho jöhet, izgatottak vagyunk (Wigan - Chelsea 0-1). A másik találkozón a City átgázolt az emberhátrányben játszó, legkisebb Uniteden. Elano és Ireland úgy villogott, mint tavaly ilyenkor. Sajnos tudjuk, milyen hatással van a hideg meg az eső a brazilra (Manchester City - West Ham 3-0).

Ismét volt meccs hétfő este, amit lehet nem szeretni, de változtatni mi nem tudunk rajta. Egy erősen tartalékos MU, ha nem is nehezen, de elég nyögvenyelősen legyűrte a Pompey-t. Nagy szerencséje van Fergusonnak, hogy ezt a kényszer-középpályássort (Scholes-O'Shea-Anderson-Fletcher) egy ilyen impotens Portsmouth-szal kellett szembeállítania. Itt sem akarunk előzetes jövendölésekbe bocsátkozni, de a Defoe-Crouch páros egymást fogja kijátszani a válogatottból, és erre a Possebon gyerekre oda fogunk figyelni. Az meg külön mókás, hogy 180 perc után Fletchernek jobb gólátlaga van, mint CR-nek volt (Portsmouth - ManUtd 0-1).

Új idény, új rovat a fordulók összefoglalójában. Hetente próbálunk kiemelni játékosokat, gólokat, megmozdulásokat, mikor mi tűnik indokoltnak. Próbáljuk nem eröltetetté tenni, így csak akkor jelentkezünk A hét...-jával, ha  valami tényleg érdekesnek mutatkozik. Íme az első.

A hét megmozdulása: Tuncay a Liverpool (Carragher) ellen
Elsőre, élőben is csodálatosnak tűnt, de vissza-visszanézve egyszerűen briliáns. A második félidőben történt nullnullnál, amikor Mido élesen középre gurított. Innentől két különböző történetet hallhattunk.
Tuncay: "Carragher (a 23-as mez már Beckhamnél is überciki volt, de egy védőn Jordan mezszáma?!!! bruhaha) szorosan mögöttem állt az ötös sarkánál. Felpörgettem a lasztit, ami átszállt Jamie-n, miközben én is lepördültem róla, majd mielőtt leesett a bőr, kapásból rárúgtam. Az év gólja lett volna, de Pepe Reina túl jó helyen állt."
Carragher: "épp a fasza 23-as mezemet igazgattam, amikor ez a török (nem is értem, mit keresett ilyen elöl, az EB-n még kapuskesztyű volt rajta) megpöckölte a labdát, majd felkért táncolni, én igent mondtam, volt két hülye lépése, aztán Pepe kidobta a labdát."
Sajnáljuk, hogy nem lett gól, és továbbra is csipázzuk Sanli kollégát. Az ő helyében elmennénk a Boroból, ha nem is top4-es csapatba, de közel a tűzhöz.

Gyorsan átrágva a tippjeinket, nem is lett olyan szörnyű, mint amilyen szokottvolt lenni. Az Everton meccsen telitalálatunk lett, a Poolnál eltaláltuk a különbséget, további háromnál (MU, Chelsea, N'castle) pedig a győztest. A Fulham meglepijénél írtó közel voltunk, a többiről nem kell beszélni. Négyesalára értékeljük. Jövő héttől meg közületek is valakit. Aki szeretne élesben, velünk együtt tippelni, annak semmi más dóga sincs, mint két nevet beküldeni nekünk az nst.pl@freemail.hu címre. Annak a két emberkének a nevét, akit a képen lehet látni. A harmadik helyes beküldővel felvesszük a kapcsolatot és a tippjeit a mi jóslataink mellett közzétesszük. Reméljük Ti is úgy gondoljátok, hogy jó móka lesz. A kérdések - Habi ígérete szerint - lesznek nehezebbek is, de az elején nem akarjuk elvenni a kedveteket. Akkor HAJRÁ!

Videókat nem egyszerű találni a heti összefoglalókhoz, mert nagyon gyorsan eltűnnek az éterben. Javaslatunk: gépeld be a kersőbe a két csapat nevét, biggyeszd utána a "highlights" kulcsszót, és ha szerencséd van, akkor már az első oldalon találsz használható anyagot.

265 komment

Címkék: összefoglaló kvíz premier league pl

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr79634922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kroos 2008.08.27. 08:05:48

Fbregas-sal,Rosicky vel jobban szolnak majd az ágyuk.Megnézném a Pool-t Gerrard és Alonso nélkül.

Lohengrin 2008.08.27. 09:10:38

Lehet, hogy megnezheted, mert Benitez eleg marha es kepes eladni az utobbit.
Lehet, hogy Tuncay pont ott van ahova szantatok - kozel a tuzhoz? Everton, Villa, Spurs, Newcastle eleg gyakran betlizik. Kicsit alulertekeltetek a szezonnyiton a 'boro-t meg a Rovers-t. Tuncay, Mido, Downing siman jo lehet egy UEFA helyre.
Az idei bajnoksag nagyon jonak igerkezik.
Nem merek nevet bekuldeni, mert a vegen meg en leszek a harmadik es nem erossegem a tippeles.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2008.08.27. 09:11:11

Én meg pont hogy akkor aztán végkép nem nézném őket :-DD

Quentin Montargis-ból 2008.08.27. 09:40:14

Bocs, de szúrja a szemem a "szúrkolni", a "Backhem" és az "elől".

Lond · http://lond.blog.hu 2008.08.27. 09:41:05

fogalmam sincs a jobb oldali csávóról...

kroos 2008.08.27. 10:15:11

hanyadik voltam,??????????????

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.08.27. 10:40:59

QM-ből,
így már az enyémet is.
k.késő volt, ha ez mentség.
javítva, meg kösz,
p.

qkelius 2008.08.27. 10:43:12

szlovákiaiként én figyelemmel kísértem Rosický pályafutását csaknem a kezdetektől. Sosem értettem mit esznek rajta annyira, Wengernek általában sasszeme van a viszonylag "ócsó" játékosok igazolásához, akikben gyémántra lel, s majdan sarokkövei lesznek az ágyúzgató londoniaknak, de itt szerintem erősen melléfogott... Ezzel ugyebár lehet vitatkozni, azzal viszont nem, hogy Rosický-féle középpályással NEM LEHET bajnokságot nyerni, kíváncsian várom mikor jön rá erre Arsene-ünk, s adja tovább valami vergődő kiscsapatnak, mint pl. a Juventus :D

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.08.27. 10:47:45

qkelius,
vigyázz, mert nem lennék meglepődve, ha kimoderálna valaki a szomszédból :)

tippelés:
még nincs meg a "szerencsés", de nem kell sok (háromnál kevesebb :)
p.

MUfanatic 2008.08.27. 10:49:30

Ez a Tuncay nagy forma! :D
Egy kicsit Bergkampos volt az a pöri! :D

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.08.27. 11:06:25

qkelius, szerintem azért jó Rosicky, mert kurva naygot tud rúgni, meg azért is, mert van játékintelligenciája - ami gyakran hiánycikk arrafelé -, ügyesen passzol és nem csak odanekialegközelebbinek, meg ha kell, cselezni is tud!.Szóval, ő tud!
Rosicky, gyere Olaszba!

kroos 2008.08.27. 11:07:57

fákju elsö voltam...........az elsönek nem jár valami????

jasszgeri 2008.08.27. 11:11:51

nem lehetne pote helyett?
nem nagyon ért a tippeléshez. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.08.27. 11:13:01

"...Ezzel ugyebár lehet vitatkozni, azzal viszont nem, hogy Rosický-féle középpályással NEM LEHET bajnokságot nyerni" - ha jól emlékszem a Dortmunddal nyert bajnokságot Rosicky, de az egykori csapattársa heinrich úgy is kiigazít, ha tévednék. Mindenesetre vitatkozni mindennel lehet!

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2008.08.27. 11:13:16

"Kicsit alulertekeltetek a szezonnyiton a 'boro-t meg a Rovers-t."

A Roverst nem. Nagy bajok lesznek még ott sajnos :(

Rosicky formája meg túlságosan rapszodikus ahhoz, hogy igazi sztár legyen. Dortmundban is voltak nagyon jó és nagyon rossz szezonjai, Londonban cserébe még játszani sem nagyon tud a sérülései miatt...

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2008.08.27. 11:14:14

popp: a télelt úgy lehetne módosítani, hogy Rosicky-féle középpályással nem lehet ANGOL bajnokságot nyerni :)

soccerlove 2008.08.27. 11:14:16

a jobb oldali ha jól sejtem egy eltévedt wenger-fióka a boroból.remélem harmadiknak küldtem be

kroos 2008.08.27. 11:16:11

popp.:bizony-bizony méghozzá a legelsö bundesliga szezonjában ünnepelhette azt a kismozart.2002.

marvin__42 2008.08.27. 11:17:51

A videókat meg (BBC Match of the Day és egyebek, de a MOTD a legjobb) egy ingyenes regisztráció után le lehet szedni a soccerpulse.com-ról (fórumok, Soccer videos, azon belül országok szerint).

soccerlove 2008.08.27. 11:20:58

bakker,4. ...az a hazaáruló?rosickyt ne bántsátok,ha nem lenne ilyen sérülékeny,a világ egyik legjobb középpályása lenne.

mann 2008.08.27. 11:24:17

Soccer jól sejted.

rowi 2008.08.27. 11:26:48

a videókért a footytube-on még mindig érdemes próbálkozni a wigan-chelseről van plö egy 10 perces (nem kell beszólni, a gól az elején van:D) és az MU gólja is fent van. mondjuk a többit enm néztem, és erről a két meccsről is elég sok a sazemét ami fönt van, de van 25-30 video meccsenként 2-3 biztos jó

crouchy 2008.08.27. 11:30:11

azér máskor szóljatok már pls hogy mikor kerül fel a poszt, mert így nem indulunk egyenlő esélyekkel:) Amúgy meg én tudom hogy nem szereti az nst a pool-t, de megint érdemes összehasonlítani a manchesteri, és a liverpooli meccsről írottakat... Két ugyanolyan meccs, nagyon eltérő tálalásban. Oké hogy ez itt nem profi csapat (értsd: nem ebből él), és belekerül minden postba egy jó adag szubjektivizmus, de sztem kellenének határok.Na mind1. Boro remélem boldog a hét megmozdulásával:)

Lohengrin 2008.08.27. 11:39:37

crouchy - Mikor is rugta Gerard a gyoztes golt, hanyadik percben? Nem is emlekszem. Persze a vilag legjobb csapata megengedheti maganak, hogy a lesajnalt 'Boro-nak a hosszabitas utolso perceben rugja a gyoztes golt. Biztos Benitez igy programozta be kedvenc kiborgjat. :)

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.08.27. 11:40:26

crouchy,
bocsi, éjjel lett megírva, azé' nem lőttem ki akkor, mert gondoltam egyenlő feltételek.
legközelebb jelezve lesz, de nagy valószínűséggel az utolsó meccs utáni második nap reggeli 8 órakor! :)

a Poolt szeretjük, tudom csak vicceltél...
p.

marvin__42 2008.08.27. 11:41:33

A soccerpulse mellett még annyi szól, hogy ezek jó felbontású videók (672X384, meg 624X352 volt az a kettő, amit most találomra megnéztem), az átlag egyéb helyen látottak között meg nemigen emlékszem a youtube-nál jobb minőségre, de a rosszabb sem ritka.

kroos 2008.08.27. 11:42:08

sszerintem a Carra gólja is megérne egy misét.tipikus pool-os go.kreativitás=0,tudatosság=0,mák=375647567467456455

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.08.27. 11:47:44

a játékra megvan a "nyertesünk",
kérjük jelentkezzen a ruhatárnál!
sajnos a mailcímből nem derül ki a nickneve (lehet, hogy nincs is???)
p.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2008.08.27. 11:57:09

Én őszíntén félek az arsenal idei szezonjától. Egy kicsit kezd durva lenni a pénzügyi szigor, a mostani meccs után is csak azt mondta wenger, venni nem vesz senkit, a jelenlegi keretnek kell jobban játszania. Vannak persze "csodák" - lásd rögtön a tavalyi szezon, de a helyzet az, hogy bár én simán kibírom, ha nem nyernek semmit idén sem, a húzónevek nem fogják. Erre a nyárra is azt mondta arséne, hogy együtt tartja a brigádot és jó lesz, aztán éppen a középpálya, az arsenal motorja esett teljesen darabjaira. Ha másutt többet kereshet (igen) és nyerhet ezüstneműt (igen) hülye lenne nem elmenni a focista.....

Szóval ez így nem lesz jó. Lehet, hogy túl nagy teher volt az új stadion? Akkor is meg kellett lépni. Viszont így még a "big four" hely is kérdéses, sok uefára pályázó csapat többet költött az ágyúsoknál....... És éppen a pénzügyi szitu miatt van nyerési kényszer..... Jajjajajajjaj.

De ne legyen igazam.

Ronal-d'oh! 2008.08.27. 12:01:24

Ha megnézitek a kép nevét, abból lehet könnyen kitalálni. Jelenesetben ez Poiere volt. :)

ZenZo 2008.08.27. 12:09:16

Szívesen tippelnék én is, de ez a bekerülési eshetőség számomra nem fog működni. Ne játszunk már betelefonálóst... nem tudnátok itt a posztban csinálni egy szavazást, hogy lássuk, összesen hányan szándékoznak tippelni, és ahhoz valami új módszert kitalálni? Meló közben kicsit nehéz ehhez igazítani a netezgetést, 8 után pedig legtöbbször már bent vagyok. Így pedig hiába is írjátok ki, hogy teszem azt reggel 8.00-kor kerül fel az új poszt, mivel a reggeli órák általában forgalmasak... egyenlő elbírálás lehetőségét követelem... :) (vagy ha már mindenáron ránk lőcsölitek az üveggömböt, akkor meg szimplán legyen egy tippelős poszt, és akkor mindenki előtt szabad az út. Nos?

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.08.27. 12:21:45

aszittem demokratikus lesz a játék levezetése,
és most is ezt hiszem :))

nem lőcsöljük rátok az üveggömböt, csak a mi tippjeink mellett majd olvashatjátok az egyik kommentelő tippjeit is.
Ezen a héten Adamfark-ét! (mégegyszer gratulálunk)
reméljük jó móka lesz.

tippelős poszttal az a gond, hogy kizártnak tartjuk, hogy lenne arra energiánk, hogy kiértékeljük őket. Meg nem is lenne értelme 30-40 tippelő tíz tippjét átrágni hétről-hétre.

annyit lehet változtatni, hogy esteleg a tizedik lesz a virtuális nyertes (ne örüljön előre, mert megalázzuk, ha nálunk gyengébben teljesít ;),
ma is 3 órával később írt a győztesünk.
(aki egyszer tippelt, az egy ideig biztos nem fog, így ha nincs sok jelentkező, akkor mindenkire rá fog kerülni a sor: 38 forduló van, ebből 35 még játszik)

üdv,
pöte

ZenZo 2008.08.27. 13:56:56

Meghajtom magam a vezetőségi akarat előtt, de továbbra is tartom, hogy még az is demokratikusabb, ha a "gondoltam egy kétjegyű számra" c. játékot játsszátok. Részemről mind1, azt mondtam, szívesen tippelnék, de senkit nem hányok kardélre, hogy az nst-n tippelhessek ;)

undertow 2008.08.27. 14:22:45

nekem jópofának tűnt a játék, aztán megláttam a júdás képét és rögtön el is ment tőle a kedvem... fúj.

poolfanati 2008.08.27. 14:29:26

tuncay megmozdulásával én is egyetértek nagyon nagy csel volt!! pote lehet hogy szerinted carra csak a mezszámot "igazgatta", de a ti véleményetek szerint angliában legerősebb védőpárosotok(ferdinand-vidic) bármelyik tagja ugyanúgy szopott volna azzal a csellel szembe:) sőt szerintem csak rosszabul jöttek volna ki belőle mert ha felrúgják/lerántják tuncayt akkor tizi!
a forduló gólja: Steven Gerrard a Liverpool vs Middlesbrough 94. percében. személyes vélemény de akkor is a legszebb:-)

poolfanati 2008.08.27. 14:36:58

máskor pedig ne ilyen képeset, mert rorschach-tesztben sosem voltam vmi jó:)

kroos 2008.08.27. 14:45:04

de-de ilyet mert különben mindenki beüti a gugliba és kész!!!

nuno 2008.08.27. 14:55:11

ha már megvan a nyertes, akkor elárulhatnátok a helyes megfejtést. már reggel óta szétvág az ideg, hogy nem ugrik be, kicsoda a jobb oldali képről a csávó...pedig nagyon ismerős.
kösz

kroos 2008.08.27. 14:58:58

poyet és aliadiere

halareaal 2008.08.27. 15:09:16

a Boro sztem is alul van értékelve, Mido, Tuncay mellett ott van Alves és Aliadiere is kurvajó, ráadásul elég univerzális is. most h így belegondolok, nem véletlenül volt szoros ez a meccs, a Boro támadósora jobb mint a Poolé, legalábbis ha Torres nincs formában.

crouchy 2008.08.27. 15:21:28

Lohengrin: sőt a jelzett hoszabbítás már le is járt, csak ugyebár a 91. percben állt a játék, és az Carra lerendezte a bíróval. De amúgy nem kurvamind1 hogy egy csapat mikor lövi a győztes gólt? Manchester korábban lőtte, de mondjuk az is milyen gól volt.. egyik pompeysról pattant kapu felé, másik mentés közben bevágta. Persze a világ legjobb csapata megengedheti magának, hogy a lesajnált pompeyt egy tetves öngóllal verje meg. Pont ugyanúgy nem játszott jól a manchester se , mint a Pool.És mégegyszer kérdezem nem mind1 hogy mikor lövik a gólt? Későn lőtt gól miért mázli? Ugyanannyi esélye van egy csapatnak a 94.percben gólt lőni, mint a 16-ban vagy az 54-ben. Kroos: ugyebár Carra gólja előtt, már másodszor kezelt egy Boro-s úgy, hogy annak semmi következménye nem lett. Erre ő odament, dühből belerúgott egyet, megpattant, és gól lett. Ennyi. Na mind1 ezen kár vitatkozni, nyerjen csak meg "mákból" a pool mindent:)
Jah és Pote: nyilván csak vicc volt:P

qkelius 2008.08.27. 15:27:43

csak szólok, hogy a NEM LEHET bajnokságot nyerni részt természetesen az angol bajnokságra értettem :D
Eléggé tisztában vagyok azzal ki, mit, mikor nyert, nem szoktam a levegőbe beszélni statisztikai dolgokban. Rosciký egy német bajnokságban elmegy, de nem Arsenal szintű játékos...

qkelius 2008.08.27. 15:38:34

kellene olyan szavazást indítani, hogy az elmúlt években ki nem váltotta be leginkább a hozzá fűzött reményeket a topligákban ( angol, spanyol, olasz ), mármint nagy tehetségnek tartották őket, aztán valahogy mégsem vitték sokra, sőt ellenszenvessé váltak idővel. Nálam a befutó Reyes :D

poolfanati 2008.08.27. 15:39:44

"a Boro támadósora jobb mint a Poolé, legalábbis ha Torres nincs formában." ez kibaszott nagy túlzás ez csak vicc lehetett:D azt én is elismerem hogy a boro jó volt és tényleg jók a támadóik és downingnak már rég egy jobb csapatban kéne játszania, szerintem nagyon beleillene a spursbe

kroos 2008.08.27. 15:47:20

qkelius:nálam Denilson.

qkelius 2008.08.27. 15:57:47

jah hát Denilson is rendesen elcseszte a karrierjét, ahhoz képest, hogy miket jósoltak róla, bár még most sem öreg annyira, '77es, szóval még benne van néhány jó év a lábában, mondjuk a Fradiba ideális megoldás lenne baloldali középpályásnak :D

kroos 2008.08.27. 16:00:51

vagy Mendieta ha már igy Boro-zunk.

qkelius 2008.08.27. 16:04:31

a Boro akkor fog kiemelkedni a középmezőnyből, ha Afonso Alves végre belövi a helyzeteit, amit néha csinál a tizenhatoson belül, az bizony tragikomikus

qkelius 2008.08.27. 16:14:20

Mendieta szerintem ott cseszte el amikor elment a Lazióba, a csúcson lévő Valenciából még 2001-ben, ha marad, akkor neki is van 2 spanyol bajnoki aranya, így maradt neki a két BL ezüst... ha jól tudom, akkor most vonult vissza. Amikor a Valenciában játszott, akkor az egyik kedvencem volt, mindig sajnálni fogom azt a Valenciát, hogy nem jött nekik össze a BL.

kroos 2008.08.27. 16:16:01

onnan ssenki se futott be..lásd.gerard farinos k. gonzales. c.lopez....

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.08.27. 16:26:16

Benayoun lehúzásával nem értek igazán egyet, szerintem nagyon ügyes játékos, csak az a konzisztencia hiányzik a játékából, ami egy focistát igazán naggyá tesz. Ezzel együtt szerintem kiviszi Izraelt a vébére.

A Fulham középpálya értékelésével maximálisan egyetértek, remélem meg tudják tartani Bullardot, aki a PL talán legalulértékeltebb játékosa, mindemellett pedig a legnagyobb arc, ez az alakítása pl. felülmúlhatatlan:

www.youtube.com/watch?v=HMlWpGE0akw

Ezt a vendégtippelő témát pedig nem értem miért kell ennyire túlspilázni, gondolom senkit nem fogtok megakadályozni abban, hogy bekommentelje a tippjeit. Vagy valamit nem értek?

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.08.27. 16:33:54

ja, még mielőtt valaki félreértené: a hétvégén Benayoun játéka valóban értékelhetetlen volt, mint ahogy jobbára az egész csapaté. Az első félidő még elment idényeleji formának, aztán a második félidő elején elment a stream-em. Mire visszajött, már vezetett a Boro és az akkor mutatott játék, na az horrorisztikus volt. Még szerencse, hogy a végén a két őslakos szívből behúzta.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.08.27. 16:37:40

elkezdődött...
pavlyuchenko sp?rs
ropinnyo cselszkij
berba mu

lassan összeáll a kép...

remélem, wenger még elad vkit, és hoz két 16 éves játékost a holland atillákról, de mindenesetre porcelánlábút...

Strigo 2008.08.27. 16:49:18

Azért aki egyenlőségjelet tett a Pool és a United egygólos győzelme közé, az pár dolgot kifelejtett.

A Pool OTTHON, hátrányból, egy szerencsés öngóllal és egy időntúli Gerrard-lövéssel nyert a mezőnyben jobban játszó Boro ellen, míg az erősen tartalékos United idegenben (a Fratton Parkban tavaly a big4 egyik tagja sem tudott nyerni), időnként szemre is szépen játszva győzött a Pompei ellen, akiknek igazából helyzetük sem volt.
Lehetne még itt felhozni Rooney meg nem adott gólját, a Boro üreskapus helyzetét, meg ilyeneket, de a lényeg, hogy a Pool eddig idén egyik meccsén sem kerekedett aktuális ellenfele fölé. Beniteznek igencsak össze kell kapnia a csapatot a derbiig, különben folytatódik az utóbbi évek hagyománya, és a United 3 ponttal tér haza a félelmetes Anfieldről.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.08.27. 16:49:26

Egy kvízkérdés. Ki nyilatkozta a következőket:

"In England, they say that Manchester is the city of rain. Its main attraction is considered to be the timetable at the railway station, where trains leave for other, less rainy cities."

:D

mann 2008.08.27. 16:58:41

Ugyanaz a kétszeres PL és egyszeres BL győztes védő aki a következőket is:

"I'd like to clarify that I did not make these particular remarks. I spoke about the difficulty I had settling in to life in Manchester, but that does not reflect how I feel now. I enjoy my life very much as a footballer at Manchester United and I'm very happy to be a part of this great club. I think I show that in the way I play every week. I also have far too much respect for the people of Manchester, and England, to criticise them in this way."

;)

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.08.27. 17:11:11

jómagam is lehúztam ott másfél évet,
mondjuk én nem jártam ki a Piccadilly-re vagy a Victoriara menetrendet bámulni, de azt tökfeleslegesnek éreztem, hogy a Firefox időjárás-előrejelző fejlécét letöltöttem a gépemre :)

a tavalyi "nyár" első két hónapjába (jun-jul) mindenegyes nap (every fucking day) esett az eső. Én barom, meg biciklit használtam.

bedobásnál,
a tippelőst nem vesszük komolyan (eddig sem vettük), csak párszor úgy le lettünk cseszve a kommentekben, hogy élesben is akarunk esélyt adni a "nagyszájúaknak" ;)
igazából, változtatni is szeretnénk egy kicsit, hogy ne legyen olyan monoton. reméljük, lesznek köztük élhetőek...
p.

Gabez 2008.08.27. 17:45:44

"a fiúk sem kerültek formában" - formába

"Meg is próbálták egymást almúlni." - Ez direkt elírás vagy tudatosan Almuniára célzol? :)

Azt a gólt a MU meccsen nem Fletcher rúgta, hanem a védő, nem?

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.08.27. 17:59:35

kösz,
javítva.

a PL honlapján még Fletcheré a gól.
én a helyében nem kérném, de jól néz ki, hogy 2 meccs-2 gól
p.

Gabez 2008.08.27. 19:50:58

Én lassításban is láttam, de igazából nem nagyon tudtam eldönteni...tőlem lehet a Felcseré :)

BruceWayne 2008.08.27. 20:07:27

srácok ennyire uncsi volt az első 2 forduló hogy flecher gólja csak a téma?

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.08.27. 20:09:12

Nera

ja, sajnos ezúttal sem jött elő valami izgi bundaügy :D

BruceWayne 2008.08.27. 20:17:14

nem a pl versus serie a versus primera nevezetű baromságot akartam tovább ragozni csak érdekes hogy ez a legnagyobb téma a forduló után...

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.08.27. 20:23:58

Bocs, akkor félreértettelek.
Egyébként igaz, a 3 meccsből amit láttam egyik sem volt valami emlékezetes.
A legérdekesebb talán, hogy a játékvezetők kaphattak valami iránymutatást, hogy bátorítsák a kézzel történő játékot: vagy 6-8 esetet engedtek tovább szemrebbenés nélkül.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.08.27. 20:25:21

Csatlakozom ZenZo-hoz: szerintem is kicsit diszkriminatív a szavazás időpontja.

Persze ezt csak elméletileg mondom, vagyis ha lesz szavazás a Primera Divisiónra (illetve a Bundesligára) is. Mert az angol élvonalra amúgy se vállalnék be tippelést. Olaszra esetleg.

rizla 2008.08.27. 20:26:02

crouchy: "belekerül minden postba egy jó adag szubjektivizmus, de sztem kellenének határok"

szerinted az túlzott szubjektivizmus, hogy a liverpool meccseit gyakran kínszenvedés végignézni?

BruceWayne 2008.08.27. 20:35:11

miért rizla, te azon az évi 3-4-5 bl meccsen kívül is nézed őket? (bár az is pont elég, sőt)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.08.27. 20:52:41

@Nerazzurri:

A

Pool-Besiktas 8-0
Pool-Porto 4-1
Marseille-Pool 0-4
Pool-Arsenal 4-2

BL-meccsekre gondolsz? :-)

BruceWayne 2008.08.27. 20:54:30

hú de megkaptam most, na mindegy ez már ki lett tárgyalva, inkább tekintsünk előre.

mickeyknox 2008.08.27. 21:13:54

pavlyucsenko spurs????? mondjuk ha eladják berbát, akkor kell. a spurs lehet egy jó ugródeszka is. nekem tetszett az eb-n a játéka...

Woland 2008.08.27. 21:28:27

mickeyknox,

ja, Pavljucsenko szinte 100% - 12milla ha igaz. most Arshavin is ujra a valoszinu kategoriaba kerult (17.5 milla) - sot Veloso is (bar ez utobbit nem igazan merem elhinni). Allitolag Huntelaar ararol is megallapodtunk az Ajax-szal (fizetesrol meg nem) - de ha az az uzlet megkottetik akkor konnyen lehet hogy Bent lehet januarban lelep.

Hogy ebbol mennyi az igazsag... : ) franc tudja! de tobbsegeben megbizhatoak szoktak lenni ezek a forrasok.

"a spurs lehet egy jó ugródeszka is."
- no pont ez az a hozzaallas amit Levy-ek el akarnak uzni a jatekosok fejebol azzal hogy kijelentettek inkabb hagyjak Berbat a tarcsiban rohadni minthogy 25millaert eladjak a ManU-nak.

A Tottenham nincs anyagilag megszorulva, ugyhogy Berba eladasa nelkul is tudnanak par tucat millio fontot kolteni uj igazolasokra. de valoszinu hogy a ManU adni fog kabe 28millat erte (kiegeszitesekkel), annyiert meg szerintem elengedjuk.

kivancsi vagyok hany orosszal allunk ki a Cselszki ellen : ))

andree 2008.08.27. 22:02:06

Hát ha így folytatja a Liverpool idén BL-be sem lesz. Voltam olyan őrült, hogy ezt a meccset válasszam estére. A reális eredmény 0-2 lenne, de egyenlőre kitart a Liverpool mákja. Semmi bajom velük, de rossz nézni amit csinálnak az elvileg fontos meccsen.

poolfanati 2008.08.27. 22:08:29

nerazzuri neked még nagyon fáj az a kettős vereség a pooltól úgy hiszem:D örülhetsz hogy a visszavágón már csak hátul passzolgattunk szánalomból mert ha otthon kaptok egy 3ast akkor mancini nem hagyta volna el élve a stadiont az biztos...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.08.27. 22:47:01

Tekintsünk is, Nerazzurri:

Atlético-Schalke 4-0!

(Ki is rúgott utoljára négy gólt a Schalkénak, a Bundesliga legerősebb védelmének?)

crouchy 2008.08.27. 22:48:53

Nerazzurri, Atlético, Schalke- akkor legalább tegyél ki egy offot:) Amúgy engem a Poolban az aggaszt legjobban, hogy Benitez immár a harmadik meccsen cseréli be El Zhart. Ennek nem lehet jó vége..

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.08.27. 22:50:43

Melyik posztban nem lett volna ez OFF?... :-)

Itt legalább a BL-ről folyik a csevej.

crouchy 2008.08.27. 22:58:38

Poolosnak lenni olyan mintha egy jó, de nem amerikai thrillert néznél, így nem tudod hogy happy and lesz e a vége. Én szívesen megnézném ezt a Standardot valahol, ha már idegbajba kergetnek.

andree 2008.08.27. 23:02:47

Keane helyett bárkit becserélhetett volna a stadionból, hasonlót biztosan hozna. Ami meglepett, hogy ennyire gyatra támadójáték mellet lehet ilyen rosszul védekezi a középpályán.

Titi120 2008.08.27. 23:04:06

Megfejtéseket betennétek!
Kiváncsi vagyok.

crouchy 2008.08.27. 23:06:14

Titi a képre gondolsz v mi? Az poyet, meg aliadiére, de ezt már írták, szal gondolom nem erre gondolsz..

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.08.27. 23:10:24

Rájöttem, hogy tök jó taktika az angol csapatok kiejtésére, ha drukkolok nekik. Mint most a Poolnak. :-)

andree 2008.08.27. 23:10:28

No ez szép volt a Liverpooltol a fair play hazájában vagy hol.

crouchy 2008.08.27. 23:10:54

Jajj, hát most jövök rá, Benitez így akarja elérni hogy a fiúknak csak a bajnokságra kelljen kocentrálni. Ez a terv része.

crouchy 2008.08.27. 23:12:32

andree pontosan mi történt?

andree 2008.08.27. 23:20:22

A belgák kapusa kirugta oldalra a labdát, hogy lehessen ápolni, a Pool meg vezetett belőle egy támadást. Még a saját közönségük is kifütyülte őket. Az egy dolog, hogy csak fetrengett a csatár, de a labda a belgáké volt eredetileg, és kb. 10 mp-t állt a játék.

crouchy 2008.08.27. 23:23:55

hát igen, az állandó teljesítménykényszer, ami ezeknek az embereknek a vállára... akarom mondani ez rohadt nagy köcsögség.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2008.08.27. 23:32:59

Ezt el sem hiszem, annyira ciki. 90+90+15+13 perc kell egy darab Kuyt fejeshez???

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2008.08.27. 23:33:57

Bocsánat, nem pudlifikázás akart lenni, csak sajnálom szegény Liege-t - akik mellesleg bajnokok, a pool meg negyedik volt, mégis ők játszhatnak a BL-ben.

Titi120 2008.08.27. 23:35:20

crouchy!
De bizony arra gondoltam, ezek szerint a kommentek között átléphettem.
A jó öreg Gustavo Poyet nem jutott eszembe, sehogy sem!

crouchy 2008.08.27. 23:36:42

Váááááááááh amerikai volt:)

crouchy 2008.08.27. 23:39:27

morphine: csatlakozom, én is sajnálom a Liéget, bár nem tudom sajnos hogy mi játszottunk-e szarul, vagy ők jól. Ezek az "izgalmas meccsek" addig még jók amíg nyerjük őket, bár lehetne némileg kevesebb (mint az összes).

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2008.08.27. 23:39:50

Hát vazze. Ez annyira kiborító, hogy a pool, a kőgazdag angol továbbmegy, miközben nem is akarták igazán a primadonnák, akik meg hajtanak, azoknak nem jön össze. Szopó na. Bocsánat,csak tényleg idegesít.

A szerencsétlen (szó szerint) twente sem járt jól az arsenallal mondjuk, de Wengerék legalább nem hagytak nyitott kérdéseket, megérdemlik-e a továbbjutást.....

Egy a jó ebben, így legalább mi verhetjük ki a scousereket, és csak a csoportkör után, hogy az uefa se lehessen meg :-D

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2008.08.27. 23:44:58

@ crouchy - én is csak a hosszabbításba kapcsolódtam be, de mondjuk a bbc live text eléggé lehangoló képet festett az oda- és visszavágóról egyaránt. Az angolok egyértelműen úgy látták, a Pool le lett játszva a pályáról - más kérdés, gólt a Liege sem lőtt, tehát a végső lépésre ők sem voltak képesek.

Vagy mondjuk úgy, hogy az egyetlen formában lévő játékos a poolban Pepe Reina.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.08.27. 23:45:59

"Még a saját közönségük is kifütyülte őket."

nem a saját közönség volt, hanem a belga szurkerek VÉGIG hangosabbak voltak, ami döbbenetes. persze nem csak ez.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.08.27. 23:49:58

"Az angolok egyértelműen úgy látták, a Pool le lett játszva a pályáról - más kérdés, gólt a Liege sem lőtt, tehát a végső lépésre ők sem voltak képesek."

tény, hogy a Liege játszotta a kulturáltabb futballt. nagyon jók voltak, a Pool pedig gyenge, bár nem annyira mint a Boro ellen.

ja, és ha már annyit szídjuk a magyar kommentátorokat: ez a faszi egészen hihetetlen léptékű kretén volt, sokkal rosszabb mint Gulyás és Vitár együtt.

rizla 2008.08.28. 03:34:21

"miért rizla, te azon az évi 3-4-5 bl meccsen kívül is nézed őket? (bár az is pont elég, sőt)"

hát, gyakran megpróbálom, mégiscsak premier league, a legjobb bajnokság, élcsapat, stb, stb. aztán mindig megbánom.

szferi 2008.08.28. 07:56:07

"a spurs lehet egy jó ugródeszka is."
Pavljucsenkónak ez a maximum, innen majd egy spanyol kiscsapatba igazol, vagy hazamegy, szertintem. Fele annyira se jó, mint rebrov volt anno.

Én nem bántam volna ha kiesik a pool, talán rájöttek volna, hogy kiscsapatok elleni meccsekre is fel kell készülni, nem elég porig alázni az olasz bajnokot :)
Komolyra fordítva, más mentalitással akár bajnokságot is nyerhetnének, így viszont megint fix a negyedik hely - csomó elbaszott, unalmas meccsel, BL-ben pedig negyed- vagy elődöntő, sokszor szenvedve,sokszor parádés játékkal - de ez a (szándékosan) felemás teljesítmény már kezd zavaró lenni..

BruceWayne 2008.08.28. 08:11:11

basszus, igazán kieshetett volna a liverpool.... LOLLLL ez a továbbjutás :-) majdnem összejött. Bölöni is kiakadt a sporikra mondjuk a meccset természetesen nem láttam így nem tudom jogosan reklamálta-e azt a 2 11-est

BruceWayne 2008.08.28. 08:21:18

www.uefa.com/competitions/ucl/news/kind=1/newsid=740905.html

megint nem lesznek valami kemény csoportok, max ha valaki a 3. 4. kalapból a fener-atletico(vagy fiorentina) párost kapja. a 3. kalap szinte teljesen másodvonalas és a 2.-ba is csak 3-4 kemény ellenfél van.

kroos 2008.08.28. 08:21:45

örülj neki hogy nem láttad,én láttam+ a boro elleni meccsüket is.hányinger.

BruceWayne 2008.08.28. 08:23:45

kösz :-)
amekkora szerencsém van 100 hogy a pool megkapja a juvét vagy a bayern...

kroos 2008.08.28. 08:30:47

remélem is hogy a Bayern-t.az azt jelentené hogy könnyü csoportba kerültünk.

mickeyknox 2008.08.28. 08:50:10

woland:
ha még huntelaar is jön, akkor csatárgondok nem lesznek :) tavaly is inkább a kapott gólok számával volt ott gond, nem a szerzettekével. véőket vett a spurs?
az ugródeszkás kijelentésemmel nem akartam megsérteni a csapatodat, de valahogy így lehet a helyzet. olyasmi mint az atletico vagy a fiorentina, nagy csapat, de ritkán jön ki a lépés, viszont elég jók ahhoz, hogy a jó játékosok képességei felszínre kerüljenek.

Lohengrin 2008.08.28. 09:11:23

crouchy :D
Benitez irto jo pszichologus jo csapatot rakott ossze, csak a taktikai eligazitast es a merkozest kellene masra bizza.
Kezdem utalni az oreget es vele egyutt a pool-t is. A 113. percben csak azert cipeljuk be a 16-osra a bort, hogy hatha felrugnak? Ahogy Benitez reklamalt az nem melto egy angol csapathoz, mint az sem, hogy a 120. percben Gerard szimulal az ellenfel kapuja elott idohuzas celjabol. A nagy Gerard - a megtestesult angol foci es fair play a felelmetes Standard ellen.
Az utolso 15 percet lattam csak de tudtam nem maradtam le semmirol,most jon a pudli gol. A Standard nem a Rangers, bar fizikailag valamennyire birjak, de technikailag, labdakezelesileg sehol nem voltak. A golnal a vedo szerencsetlenseget meg a bohocligaban is kirohognek.
Miert van az, hogy Standard szintu ellenfeleknek a Juve, Barca 4-et rug?
Ego volt. A pudlik helyeben en nagyon csendben lennek.
Csak nekem tunt fel, hogy a vegen ez a vadbarom berohant a palyara es sajat jatekosainak gratulalt? Az ellenfel egy kezfogas erejeig sem erdekelte.
Sajnalom a Liege-t es Bolonit. Remelem vegre osszejon neki. Egy jo UEFAs szereples nagyot dobna a palyafutasan.

szferi 2008.08.28. 09:31:55

"hányinger" - aki bundesligán szocializálódik, ne írjon ilyet más országok focijáról.

"Miert van az, hogy Standard szintu ellenfeleknek a Juve, Barca 4-et rug?" Ilyenkor az is jusson eszedbe, mennyit rugott a pool tavaly a besiktasnak, portonak, marseillenak. Azzal hogy benítez jó pszichológus, nem tudok egyetérteni - szezononként kb. a meccsek negyedére készíti fel normálisan a csapatot, a többin nem játszanak, csak részt vesznek. nem igaz, hogy ezzel a kerettel ne lehetne 45perc alatt eldönteni a továbbjutást a Liege ellen.
Ennek ellenére grat a liege-nak. Az Anorthosisnak pedig pláne le a kalappal - a rapidot és az olympiacost kiütni azért nem semmi egy ilyen csapattól, megérdemelnek egy szezont a legjobbak között. Még ha nagy szégyen lesz a vége, akkor is.

kroos 2008.08.28. 09:37:31

az elmult 3 év pool-ja nem hiszem hogy teljes mértékben reprezentálná az angol labdarugást.

horas 2008.08.28. 09:38:35

Várom már a Seria A első forduló tippelését,remélem arról is lesz majd egy ilyen cikk!!!!Sztem ugyanúgy az Inter meg a Roma lesz képbe a bajnoki címért,a Milan sztem megint szenvedni fog,jövőre is venni kell ugyanúgy majd egy fél csapatot.A juve meg a fiorentina meg a 4 ik helyért elszórakozznak majd.

horas 2008.08.28. 09:42:15

meg ehhez az angol cikkhez annyit,hogy amelyik játékosokat szeretitek azoknak csak a jó meg mozdulásait látjátok,akiket meg nem azok meg tökmind1 mit csinálnak azok meg szarok.érzek egy-két tévedést,de amúgy jók a cikkek!

horas 2008.08.28. 09:46:40

szal nem véletlenül van ott mindenki ahol van,persze vannak igazságtalanságok is.De hány olyan játékos van aki a legmagasabb szinten szenved egy szinttel lejjeb meg aláz,pl:Forlan,Juninho...

clfo 2008.08.28. 09:49:13

Lohengrin: beniteznek talán az igazolást is másra kellene bíznia. Gerrard... He kisses the badge then asks transfer request. A 'pool emblematikus figurája... (ja kerregert majdnem elfelejtettem, lol).
De a púl nem mákos!!! nem a faszt nem :P

_alerob 2008.08.28. 10:08:57

"A juve meg a fiorentina meg a 4 ik helyért elszórakozznak majd."

pfffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff........... ilyen van?:D Csak a legelvakultabbak nem kiáltják ki a Juventust eggyrételmű bajnokesélyesnek az Interrel egyetemben. Milanról emg annyit, Ronaldinho csak a feszültséget fogja gerjeszteni Sevával egyetemen. Ink védőt igazoltak volna.. Senderos kevés lesz a Seria A ba.

seahawks 2008.08.28. 10:09:58

"a 23-as mez már Beckhamnél is überciki volt, de egy védőn Jordan mezszáma?!!! "
...jordan is védő volt, ha valaki nem tudná!

bacity · http://kacat.blog.hu 2008.08.28. 10:18:16

Mr. Benitez - ez szégyen!

a tegnapi teljesítmény / + a boro elleni/ szánalmas,
sikerült tönkretenni a klubfoci egyik ékkövét.
a mostani 'pool a cipőjét sem érinthetné meg a rush féle alakulatnak..
remélem a roma szétcsapja őket :-

kroos 2008.08.28. 10:38:24

84.re célzol? vagy miért pont a roma?

poolfanati 2008.08.28. 10:49:51

huh ez a tegnapi meccs, nagyon szarok voltunk. olyan impotensek voltunk mint az arsenal tavaly néhány meccsen és a játékunk meg olyan látványtalan volt mint az interé! kijár a respect bölöninek jók voltak és igen elismerem megérdemelték volna a továbbjutást!
de most kérdezlek titeket milyen lenne a BL Liverpool-Chelsea elődöntő nélkül??:D:D na ugye valami nagyon nagy hiányozna:D

Lohengrin 2008.08.28. 10:52:57

seahawks - az egy másik sportág. A guard az ugyan véd, de nem defender.. A shooting guard pedig, öö hagyjuk...A köcsög power forward blockol a legtöbbet és szedi a legtöbb lepattanót pedig "csatár"...
A pool képes küzdeni és ebben Benitez keze is benne van. Mi lesz ha Torres az idén belefárad és Gerrard lesérül?
Robbie Kean nem való top csapatba. Egy közepes csapatban, ahol a küzdőszelem a fő erény ő lehet a sztár. Itt már fejletebb játékinteligencia kell. PL-ben hasznos lehet, de BL-ben, kiéllezet szituációkban ahol a zseni dönt, ő kevés. Drága vétel volt, túl lett értékelve.
Az is megér egy misét .. esetleg cikket(akár valamelyik pudlis is összedobhatja), hogy Benitezt mennyire istenítik Liverpoolban és mennyire utálják a külföldi Pool szurkeszek.

poolfanati 2008.08.28. 10:57:48

@Lohengrin
"hogy a 120. percben Gerard szimulal az ellenfel kapuja elott idohuzas celjabol. A nagy Gerard - a megtestesult angol foci es fair play a felelmetes Standard ellen."
csak hogy tudd a nagy Gerrardot ma műtik ágyéksérüléssel! 10-15 napra dőlt ki. szóval próbáljuk ki hogy tökön rúgunk téged és akkor te nem fetrengenél-e??? most kurva dühös vagyok emiatt szóval máskor előbb tájékozódj!!!


két pozizívumot vettem észre tegnap nálunk, és nevük is van: Pepe Reina és Martin Skrtel
ha ők nincsenek akkor mi sem vagyunk a Bl-be!
skrtel meg szerintem olyan kurva jó mint vidic!!!!

mickeyknox 2008.08.28. 10:58:21

alighanem egy igayi liverpooli liverpool szurkolo meg meszoly kalmant is istenitene, mert o az edzo..

poolfanati 2008.08.28. 11:01:53

"hogy Benitezt mennyire istenítik Liverpoolban és mennyire utálják a külföldi Pool szurkeszek."
igen az nst is benitezt nem szereti, a pool kedvencük:D:D szerintem már benitez rég nem mendedszerkedne ha nem a világ legfanatikusabb szurkolótábora védené be(ez a KOP). ha habár örülök hogy nem jött klinnsman akkor mi is két pontal az alsóházban lennénk mint a bayern és a hull city vezetne hat pontal:D:D bocsi barnetta ööö mármint kroos:D

Lohengrin 2008.08.28. 11:05:13

poolfanati Érdekes az arcát fogta..pontosabban azt vizsgálgatta, hogy vérzik-e az ajka. :) Csak azt kommentáld amit láttál és higgadj le. Joggal szívatjuk a pool-t és megértem, hogy ideges vagy a tegnapi teljesítmény után.
Na ki mondta? (Lehetne ilyen rovat, ha a guglit be lehetne tiltani.)
"If we can win a game in five minutes against a top team just think how much more terrible damage there would be if we played for the other 85 minutes."

poolfanati 2008.08.28. 11:08:38

"Joggal szívatjuk a pool-t "
ezt nem értem kérem vki magyarázza el:D

Sladin 2008.08.28. 11:08:49

"hogy a 120. percben Gerard szimulal az ellenfel kapuja elott idohuzas celjabol. A nagy Gerard - a megtestesult angol foci es fair play a felelmetes Standard ellen."
"csak hogy tudd a nagy Gerrardot ma műtik ágyéksérüléssel!"
Gerrard eddig 3 és fél meccset játszott végig azzal a sérüléssel, amit még Lazio ellen szedett össze, de mivel a "marhája" a sérülésével játszott így kénytelenek megműteni. A pool borzasztó formában van ez nem vitás. Egyenlőre Keane inkább zavarja az összjátékot mint segítené, a Sunderlandet és a Midbrot is góltól mentette meg. Nem tudom, hogy Bölöni jogosan reklamál (valsz igen), de a pool is komolyan reklamálhatna 11-est a sporin. Ráadásul az első meccsen is sok esetben érdekes ítéletek születtek, de akár a Midbro ellen is meg kellett volna itélni egy-két 11-est. A Sunderland meccsre már nem is emlékszem ebből a szempontból.

kroos 2008.08.28. 11:09:23

bocsánatkérés elfogadva.

kroos 2008.08.28. 11:10:58

skrtel nem lehet olyan jó mint vidic mert öt nem ször alkesz fedeszte fel.márpedig csak az jó akit ö fedez fel.

poolfanati 2008.08.28. 11:13:00

ááá kroos lehet hogy pont most vetettél végett németh krisztián karrierjének:D pedig skrtel nagyon jó! nem véletlenül nem volt a magyar válogatottnak helyzete se szlovákia ellen...

poolfanati 2008.08.28. 11:18:49

nem adja valamelyik tv a bl csoportkör sorsolást ma este? nem is értem hogy-hogy csütörtökön lesz 6-kor mert mindig péntek déli 12-kor szokott lenni!

kroos 2008.08.28. 11:19:17

és abban már korábban megállapodtunk itt az nst-n hogy vidic egy troll és egy ogre keresztezödése.

poolfanati 2008.08.28. 11:20:08

jaj majd elfelejtettem gera gól a fulhamben ligakupa meccsen!! grat zoli csak így tovább! ja és a fulham továbbjutott:D

Sladin 2008.08.28. 11:20:19

"nem adja valamelyik tv a bl csoportkör sorsolást ma este? nem is értem hogy-hogy csütörtökön lesz 6-kor mert mindig péntek déli 12-kor szokott lenni!"
ha jól emlékszem valamelyik eurosport adja élőben...

poolfanati 2008.08.28. 11:21:36

skrtel meg egy skinhead...

megmondó 2008.08.28. 11:35:27

ennyi erővel apám is az lesz ha végleg megkopaszodik...

kroos 2008.08.28. 11:45:09

bl csoportkör sorsolást ma este?

clfo 2008.08.28. 11:50:07

poolfanati:
A 'pool KOP részlege csak azért tart ki Benitez mellett, mert nyert nekik egy BL-t (legalább akkora mákkal, ha nem nagyobbal, mint a manchester 99-ben és 08-ban).
A poolnak semmilye nem volt 2005 előtt csak a történelme, ami olyan finomságokkal volt tarkítva, mint Heysel és Hillborough. Ennyit a KOPról, mint a 'pool szurkolói bázis kemény magja. Nem érdekel, hogy a mostani KOP tagok v KOPon ülők egy része lehet, hogy nem is élt, amikor a patkányok a szart is kitaposták az olasz drukkerekből, de nekem ne mondja senki, hogy ha apáról fiúra száll a szurkolás több okból akkor az édesapa v a nagyapa maximális respekttel, megbánással beszél ezekről a tragédiákról.
Liverpooltól pár kilométerre lakó (mellesleg gusztustalan akcentussal rendelkező) palinak tolmácsoltam hónapokon keresztül. Olyan fajta elképzelése van az olaszokról, heyselről (amit a nagyfatertól, édesapától hallott és tett magáévá), amitől egy erősebb fradi b közepes is elhányná magát.
Mit nyert 2005-ig a pool? Semmilyen nagy értékkel rendelkező, a legnagyobb értékekkel rendelkező trófeát nem vitt haza. Open bus-on végigcipelni 2001-ben egy fa kupát és egy uefa kupát?
HA A MILANNAL ÉS A REALLAL EGY LAPON EMLÍTIK SAJÁT MAGUKAT, MINT EURÓPAI 3. LEGSIKERESEBB KLUBJA AKKOR MINEK KELL EGY EGÉSZ VÁROSON KERESZTÜL VINNI EGY HULLADÉK UEFA KUPÁT?
Voltak nagy játékosai (Rush, Kenny Dalglish - elnézést, ha szarul irtam vmelyiket)...
A liverpoolt a klubot működtető emberek, a mocskos történelme, a KOP és az ott élő emberek teszik szarrá.
Ja, bekre visszatérve. Hogyan is működött a különböző csapatok kiemelése a BEK-es időkben, amikor a pool 4x nyert? Ja, hogy nem volt kiemelés? Ja, hogy Club Brugge ellen (is) nyertek BEK-et? BEK-et v BL-t nehezebb nyerni a lebonyolítás különbsége miatt?
A poolnak történelme van (legyenek rá büszkék), jelene nincs (tegnapi meccs, elmúlt 2 szezonban szart se nyertek) és még hosszú ideig nem lesz jövője. Ilyen háttérrel biztos nem... Long may it continue...

kroos 2008.08.28. 11:56:31

6-tol eurosport-on.

szferi 2008.08.28. 12:01:01

poolfanati: a szlovák védők hagyományosan jók, a válogatottuk játékában is a rombolás a fő motívum, ezért nehéz őket megverni. Bár a legutóbbi selejtezősorozat nem ezt mutatja: sok meglepő vereségük ellenére csak a németek lőttek több gólt náluk az egész selejtezősorozat alatt. Skrtel kezd felnőni az elődökhöz (Karhan, Gresko, Stano Varga), akik európai mércével mérve is jó közepes játékosok, csak épp a sorsdöntő pillanatokban az ő gyerekes hibáikon mennek el meccsek. Ugyhogy várjunk még egy kicsit, mielőtt olyan kurva jónak kiáltjuk ki. És valóban szkinhed a srác.

poolfanati 2008.08.28. 12:11:04

inkább szurkolok egy liverpoolnak mint egy divatcsapatnak én inkább attól hányom el magam!!!
ja és akkor puskás BEK győzelmei a reallal semmit nem érnek mi? az eintracht frankfurtot legyőzni 7-3ra nem nagy szám a frankfurt sehol nincs most! pedig puskásra 2 ország büszke és az egyiknél még nemzeti hős is!(megsúgom nálunk). nem jön annyira a liverpoolhoz ez a párhuzam de a BEK és BL vmiért mégis a VB és az EB után a legfontosabb és legtöbbet érő trófea! és ha 5x megnyerni az csak egy ujjcsettintésbe kerül nagyon is tévedsz! és az uefa kupa: csak a pénzben és a nézettségben marad el a BL-től! nézd csak meg egy statisztikában milyen nagy csapatok nyertek uefát!!! minden nagycsapatnál ott van! az előző uefa szezon nekem nagyon tetszett a "kis" zenit menetelése nagyszerű volt, nagyonn jó meccsek voltak és még így a rangerst el is lehet felejteni mert más kárpótolt érte. ja és a 99es és 05ös BL-döntőt lemákozni! hát ezen röhögnöm kell:D másoknak ez egy felejthetetlne élmény és nem csak mu és pool szurkolóknak hanem semleges nézőknek is! persze kellet hozzá a mák is de ha 2 ilyen felejthetetlen meccset lát az ember kit érdekel! és mondjuk az elvesztett athéni döntő meg mondjuk ha elvesztjük az isztambulit is... nem kapunk érte trófeát de abban az évben akkor is min európa 2. legjobb csapata lett volna a pool(2005ben legjobb:D) egy ilyen erős mezőnyben az is vmi!
az angol FA kupáról annyit hogy nagyobb a hagyománya mint a PL-nek! az értéke nem, de még mindig többet ér mondjuk sok másiknál!
és a te patkányozásod és állításaid inkább egy másik angol csapatra illek és az a nottingham forrest! több mint egy évtizeden át az angol csapatok uralták európát(mármint fociban) a nottingham asszem 2 BEKet nyert és most hol van???
azt se tom hanyadik osztályba csak annyit hogy tegnap a sunderland ellen játszott a ligakupába!
na végülis a nottinghamhez képest szép kis jelene van a poolnak nem???

seahawks 2008.08.28. 12:16:46

cifo:
"ennyit a kopról"??? ha nem tűnt volna fel a világ egyetlen szurkolótábora sem ér fel hangerőben, szervezettségben velük.
szoktál te nézni pool-meccseket?
a szpíker mindig így kezdi a közvetítést: jó estét kedves nézőink, azt hiszem most csendben maradok egy kicsit...hallgassák csak:....
És nem csak itthon, volt szerencsém amerikában is bl-meccseket nézni éveken át, és az ottani riporterek is csak annyit mondanak, hogy sok helyen lehet jó hangulatú meccseket látni a világon, de olyan élményben, mint az anfielden sehol nem részesülnek!
a klub múltjáról és jövőjéről meg csak annyit, hogy eredményességben egy angol csapat sem fogja soha utolérni őket..

poolfanati 2008.08.28. 12:18:58

ja és ha vki azthiszi olyan könnyű megnyerni a PL-t hát nagyon is téved!!! és ha már mondjuk 18 éve nem nyert bajnokságot a pool már ne is drukkoljak nekik???
egyszerű is lenne egy mu-nak szurkolni de én nem élvezném(ezzel egyetlen mu fant se akartam megbántani). a világon több millió pool fan van és vannak akik már nagyon régen szorítanak értük, és még mégis szurkolnak. egy egyszerű hasonlat: Magyarországnak és milyen szép fényes múltja, történelme van, 1000 éve alapították, aztán jöttek csúnya sötét idők. de a magyarok maradtak kussoltak tűrtek és várják a szebb jövőt! és mégis itt van még 10millió magyar akik az olimpián nem az amcsi pólóválogatottnak szurkol hanem a magyarnak. nem az ukrán kajakos radomskának hanem kovács katinak! nem michael phelpsnek hanem cseh lacinak! talán segítettem NEKED clfo hogy megértsd milyen is a liverpoolnak szurkolni
és talán jamie carragher is segít neked aki ezt mondta: "Who's bigger than Liverpool?" XD

poolfanati 2008.08.28. 12:21:01

"a klub múltjáról és jövőjéről meg csak annyit, hogy eredményességben egy angol csapat sem fogja soha utolérni őket.."
ezzel csak akkor tudok egyet érteni ha idén nagyon odateszik magukat a fiúk és nem egy liege meccset látok majd végig egy éven át. ugyanis a mu már csak egy PL-lel van lemaradva:(

kroos 2008.08.28. 12:21:39

téged eléggé frusztrál hogy 20 éves a bajnoki cim közelébe se vagytok...

szferi 2008.08.28. 12:21:47

clfo: akkora bunkó vagy, hogy az már nekem is fáj. Ez az olasz-angol összehasonlítás igencsak sántít.Olaszországban az emberek egymásra lövöldöznek a nyílt utcán meccs előtt, rendőröket vernek, elütik az ellenfél szurkolóit, a meccseken meg ugy viselkednek, mint az állatok - egy brazil börtönlázadás kutya fasza ahhoz képest, ami ott történik a lelátón. Valakinek ez tetszik, de ezzel összehasonlítva a pool szurkolóit tartani kulturálatlannak, hát érdekes, mit mondjak. (arról hogy olaszo.ban a játékosok saját meccseikre fogadnak, bírókat adnak-vesznek a klubok, zöld asztalnál osztják a bajnoki címeket, már ne is beszéljünk).

Az UEFA-kupáról vallott nézeteid is érdekesek, nyilván nem olyan megnyerni, mint a BL-t, de hogy hulladék lenne, azt nem mondanám. És igen, furcsa, de BEk-et nyerni nehezebb volt mint BL-t, több okból is. Egyrészt nem indult el az osszes topligás nagycsapat minden éven automatikusan - azt ki kellett érdemelni. Másrészt kemény harc folyt a továbbjutásért már a csoportkörben, nem csak a nyolc között kezdődött a BL, mint manapság. Harmadszotr, A Brugge, Celtic, Benfica, Ajax kaliberű csapatok akkor még komoly erőt képviseltek, és kelet-európát se lehetett egy kézlegyintéssel elintézni. Végül nehéz elhinni, de igaz: a kiemelési rendszer a nagycsapatokat támogatja, nehogy már valamelyik időnap előtt kiessen. Semmivel se lenne könnyebb bl-t nyerni, ha eltörölnék, sőt.

A Poolnak nincs jelene. Ha csak a közelmúltat vesszük figyelembe, az elmúlt 4-5 év egyik legsikeresebb csapata nemzetközi szinten, ez nem szorul bizonyításra.

A kevésbé fontos meccsek elbliccelése, illetve a bajnokság feladása féltávon nekem sem tetszik, de ez is egy szemlélet - a legjobbak között akarnak győzedelmeskedni. És a játékuk miatt sem kell szidni őket, a szar meccseik mellett felejthetetleneket is produkáltak, mivel mutatott többet tavaly az isteni barca, real, vagy a roma? semmivel.

És mi a faszt tudsz te a liverpooli emberekről???

BruceWayne 2008.08.28. 12:22:39

"az angol FA kupáról annyit hogy nagyobb a hagyománya mint a PL-nek! "

ezen mindig olyan jót röhögök, főleg ha a BL elé is veszik......

BruceWayne 2008.08.28. 12:23:42

szferi b*zmeg, te is menthetetlen vagy............

kroos 2008.08.28. 12:29:51

De!!PÁR DOLGOT TEGYÜNK TISZTÁBA.
,,több mint egy évtizeden át az angol csapatok uralták európát"
Melyk az az évtized?a 70es éveket az Ajax és a Bayern uralta,majd tény nyert 2 bek-et a pool amylböl az elsö volt inkább emblematikus csapat Keegan-nel.
Clough Notthingem-jéröl pedig jüt avgy semmit.Szoval maradok a semmi-nél.
Az aston villa gyözelme pedig hasonlo volt a 99-es Mu-hoz.Semmi közük nem volt a meccshez,akik látták ma se értik hogy nyertek.
De a lényeg hogy vannak egy páran akik igenmegszenvedték ezt az idöszakot mert a Nothingem a villa és a 2. ill .3 pool ölte a focit, az volt az igazi kick and run korszak.
Utolag látva hogy a trapp féle juve platinivel boniekkel tardellivel rossival mennyi minden mást hozott a fociba nem állitanám hogy egy évtizedet uraltak az angolok.Söt!

crouchy 2008.08.28. 12:36:30

clfo: egy erősebb Fradi B-közepes inkább tőled hányná el magát. Az meg hogy a 2001-es 5 kupa szart sem ér, ahogy a 4 BEK se... Nem baj, te legalább biztos nagyon okosnak gondolod magad.

szferi 2008.08.28. 12:46:25

Nera: nekem nem tetszik a légkör, ami az olasz focit körülveszi, nem tudok azonosulni azokkal a dolgokkal amit leírtam - de ha neked ez tetszik, akkor ugrálj a kerítésen mint a majmok az állatkertben, miután a pályán nulla csapatodnak szimpátia alapon adnak egy kupát, aztán menj ki az utcára kenj le egy pofont az első embernek akinek más színűek a trikóján a csíkok. Kb. ezt jelenti az olaszfoci-fíling magyarországon. Meg persze sportszerűtlen faszok és javíthatatlan reklamálók piedesztálra emelését.

identitászavaros barnetta: "nem állitanám hogy egy évtizedet uraltak az angolok.Söt!
Én se állítanám, hogy csak egy évtizedet. Sőt! :)

seahawks 2008.08.28. 12:46:40

kroos: még ha nehéz is elfogadni, de ők uralták azt az évtizedet, ezt nem abból vontam le, hogy épp v.melyik hogyan nyerte meg a bek-döntőt,mert azok ált. szar meccsek. hanem hogy eljutottak odáig, sőt egymás ellen is játszották.
állítom, ha akkor ilyen rendszer lett volna még nagyobb angol fölény lett volna bl-ben. szerencsétlen arsenal sem nyert bl-t,pedig szerintem még a tartalékjuk is 4 között lett volna.
olyan football mutattak be, hogy az ellenfél negyed óráig nem ért labdához...

crouchy 2008.08.28. 12:56:22

jah ezt a szemléletet is imádom: hogyha fordít egy csapat, akkor mákkal nyer. Persze ha ez nem épp az a csapat, amelyiknek én szurkolok, mert akkor majd találok valami más kitűnő érvet. Ha tizenegyespárbajban nyer egy csapat , az is mák. Ergo egy csapat csak akkor nem mákkal nyer, ha ő lövi az első gólt. Vagyis:
1956: a Real mákkal nyer
1958: a Real mákkal nyer
1960: a Real mákkal nyer
1961: a Benfica mákkal nyer
1962: a Benfica mákkal nyer
1963: a Milan mákkal nyer
1966: a Real mákkal nyer
1967: a Celtic mákkal nyer
1968: a Manchester csak hoszabbításban nyer->mák
1970: a Feyenoord mákkal nyer
1974: a Bayern mákkal nyer
1975-1983: csak az egyik csapat lő gólt-> nincs mák (3 Pool győzelem is ezekben az években)
1984: Liverpool mákkal nyer
1986: Steaua mákkal nyer
1987: Porto mákkal nyer
1988: Eindhoven mákkal nyer
1991: Belgrad mákkal nyer
1992: Barca mákkal nyer
1996: Juventus mákkal nyer
1999: Manchester mákkal nyer
2001: Bayern mákkal nyer
2003: Milan mákkal nyer
2005: Liverpool mákkal nyer
2006: Barcelona mákkal nyer
2008: Manchester mákkal nyer

miért játéksosokat vesznek, miért nem mákot?

shearer86 2008.08.28. 12:58:42

kroos: igazad van, csak 8 év volt, nem egy évtized:

1983 - 1984 Liverpool FC
1982 - 1983 Hamburger SV
1981 - 1982 Aston Villa FC
1980 - 1981 Liverpool FC
1979 - 1980 Nottingham Forest FC
1978 - 1979 Nottingham Forest FC
1977 - 1978 Liverpool FC
1976 - 1977 Liverpool FC

Remélem a kakukktojást azért megtalálod....

clfo 2008.08.28. 13:00:10

seahawks: nem a hangerővel van probléma, az anfield nem egy csendes hely ez biztos. A szurkolók elképzeléseiről, a csapatuk túlértékeléséről van szó (benitezről alkotott vélemény) és a pool szurkolók korábbi tetteivel, aminek következménye az angol csapatok ELTILTÁSA volt az európai porondról évekig.
Az utolsó állításodon röhögnöm kell. Mennyire van anglia vörösebbik fele a pool eredményeitől? 1 pl, 2 bl. Hát mintha 20 éve nagyobb lett volna a különbség és folyamatosan csökken...
poolfanati: Carragher mondatára ugyanaz a válaszom. A múltból él a liverpool és a szurkolói is... Foci blogon pedig ne a magyarok olimpiai sikereiről beszéljünk (ami előtt fejet hajtok és büszke vagyok rá, félistenek a magyar olimpiai bajnokok), hanem fociről, azon belül is az angol futballról mert PL poston irogatunk.
Most mi a faszt mondotok itt magatoknak ellent? Megy a nagy duma, hogy a BEK mekkora meg liverpool 4x, meg hogy azt ugyanúgy nehéz volt megnyerni aztán meg megy a nottingham fikázása. A nottinghamnek is ugyanaz van kb mint a liverpoolnak, történelme, csak a jelene szarabb.
szferi te milyen csoportkörről beszélsz a BEKben? úgy ment egy normál domestic, országos kupasorozat kiemelés nélkül. 32 aztán 16 aztán 8 aztán 4 aztán döntő. Lehet hogy a bl a jelenlegi rendszerében a nagycsapatok versenye, de PUSZTÁN mákkal azért mert szerencsés a sorsolás nem lehet manapság BL-t nyerni. BEK-es időkben egy nagy csapat akár elmenetelhetet úgy a döntőig, hogy balkáni csapatokat kapott v nem NAGY, SZTÁR csapatokat kapott a döntőig. Poolnak nem egy ilyen menetelése volt a BEKben, más nagy csapatnak is. szferi ha annyira arra a bl az ami számít a poolnak mert hogy "a legnagyobbak között kell befutni" akkor minek sír a szátok hogy 18 éve nem nyertetek pl-t? AZ MILYEN NAGY CSAPATOS FELFOGÁS HOGY MAJD RÁMEGYÜNK AZ EGYIKRE? Egy igazi nagy csapat minden fronton az élen akar végezni, nem pedig csak az egyiken...
Beniteznek az is milyen nyilatkozata volt már tavaly, hogy bajnokok lesznek ha megverik a MU-t. Jah, mindenki a bajnokot akarja megverni, a Portsmouth is... Ez milyen mentalitás már?

kroos 2008.08.28. 13:00:50

szferi te megondanád miröl beszélsz?????
Mit uraltak az angolok?a 70es éveket?
KI SE JUTOTTAK A 2 VB-RE!!!!!!!!!

kroos 2008.08.28. 13:02:28

sheare a 83-as évröl amit idesoroltál irjak priviben neked egy könyvet hogy mennyire nem volt köze az angoloknak ahhoz?

shearer86 2008.08.28. 13:05:22

És egy kis ízelítő az olasz szurkolói kultúrából:

1994. január 30.: a Messina szurkolói egy vonaton addig üldözték a Ragusa drukkerét, míg a 22 éves Salvatore Moschella leugrott a száguldó szerelvényről és szörnyethalt.

1995. január 29.: a Genoa-AC Milan mérkőzés előtt a hazai fanatikusok halálra szurkáltak egy milánói rajongót.

1998. február 1.: a Treviso-Cagliari mérkőzés után a két csapat drukkerei összecsaptak egymással, a 32 éves Treviso-drukkert, Fabio di Maiót több Cagliari-szurkoló megtámadta. Di Maio az ijedtségtől szívinfarktust kapott és meghalt.

1999. május 24.: a Salerno-Piacenza bajnoki után a hazafelé utazó vendégdrukkerek egy alagútban megállították és felgyújtották az őket szállító vonatot, négyen bennégtek a tűzben.

2001. június 17.: a Messina-Catania mérkőzés előtt a 24 éves cataniai Antonio Currót eltalálták egy Molotov-koktéllal, azonnal meghalt.

2003. szeptember 20.: az Avellino-Napoli bajnoki alatt a vendégszektorban a drukkerek összecsaptak a rendőrökkel. Az egyik nápolyi szurkoló, Sergio Ercolano felmászott a kerítés tetejére, ahonnan lezuhant és meghalt.

2007. január 27.: Emmano Licursi, a harmadosztályú Sammartinese menedzsere halálos fejsérülést szenvedett, amikor a pályán megpróbálta szétválasztani saját csapatának és a rivális Canallésének egymással verekedő játékosait.

2007. február 2.: a Catania-FC Palermo találkozó előtt az ucai verekedések során agyonvertek egy rendőrt, Filippo Racitit.

2007. november 11.: a Lazio szurkolóját, a 28 éves Gabriele Sandrit egy rendőr lelőtte az egyik autópálya-pihenőben.

No comment.

kroos 2008.08.28. 13:05:50

oké ti uraLtatok mindig mindent.elismerem.
MOST AZ EB-N KINEK SZURKOLTATOK SRÁCOK???????????

shearer86 2008.08.28. 13:13:08

Ne stresszelj ennyit kroos.
Imádok olvasni, úgyhogy várom a könyvet.
Amúgy meg ha kiváncsi vagy, én az oroszoknak drukkoltam: ha már ajándékoztunk nekik egy EB-részvételt, mutassák meg, hogy ők a legjobbak. Nem sokon múlt....

seahawks 2008.08.28. 13:16:31

őszintén?
fernando torresnek, hogy eredményes legyen..
de ha kiváncsi vagy rá nem szurkoltam volna az angoloknak, ha ott vannak.

crouchy 2008.08.28. 13:24:38

amúgy nem tudom mi az az uefa koefficens, de jó nagy baromság lehet.

clfo 2008.08.28. 13:29:05

szferi: "ha csak a közelmúltat vesszük figyelembe, az elmúlt 4-5 év egyik legsikeresebb csapata nemzetközi szinten, ez nem szorul bizonyításra."
aszondja most van 2008, hát a mostani szezont még ne számoljuk bele.
2002-2003 Milan a bl győztes, a liverpoolt nemtalálom az egyenes kieséses szakaszban. Ebben az idényben a pool megnyerte a worthless cupot, 4. számú kupa, végülis azt a pompi is megnyerte tavaly...
2003-2004 bl győztes a porto, a poolt nem látom a 16 között. Mintha a pool nem nyert volna semmit ebben a szezonban.
2004-2005 hoppá pool bl győzelem. Bajnokságban 5. hely, a pool szurkolók lázadnak, hogy indulhassanak címvédőként a bl-ben... Ja, indulnak a 2. selejtezőkörben, méltóan a "legsikeresebb nemzetközi klubhoz". Ez egy vicc volt egyébként.
2005-2006 BL-ben Barcelona, a pool nyert egy FA kupát, bl-ből kiejti a Benfika a 16 között címvédőként, bajnoki helyezésről nem kell beszélni, asszem a továbbiakban már le se irom, mert minek, első két hely egyikét se sikerült megcsípni. Dehát a pool az a legsikeresebb az utóbbi 4-5 évben a nemzetközi porondon, kit érdekel egy szaros hazai bajnokság ugye... lol
2006-2007 Pool bl döntő, amit elbuktak + 1 FA kupa. Ja, valencia is elbukott 2 döntőt, nem nagyon mondta rá senki, hogy a legsikeresebb nemzetközi csapat, mert 2x ott voltak a döntőben. Mert a valencia nem nyerte meg egyiket se? Most akkor mi dönt, az hogy ki nyerte vagy az hogy ki jutott el odáig?
2007-2008 pool nem nyert semmit se, elődöntőben kiestek (Riise - az érzés megfizethetetlen, minden másra ott a mastercard)

BruceWayne 2008.08.28. 13:36:22

tehát az nst-ről aki néz olasz focit és fikázza a poolt az egy mocskos huligán?

mellesleg engem mind3 nagy bajnokság érdekel és követem is szóval megint ez az ország ország elleni szembeállítás nagyon erőltetett, de nem baj szferi, megint jól megadtad nekem........

komolyan az nst-s poolosok fegyvereinek tárháza annyira erős hogy ezzel még Grúzia is simán világháborúz nyerne....

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.08.28. 13:36:32

OFF:
@Crouchy
en.wikipedia.org/wiki/UEFA_coefficients
Ha valaki megírja szépen magyarul, kirakom.

clfo 2008.08.28. 13:40:42

Nerazzurri a poolosok fegyvereinek a tárháza annyira SZAR és annyira nevetséges, hogy azzal oroszország elbukta volna a grúzok ellen a háborút...

ApukadHUN 2008.08.28. 13:42:32

Az én apukám erősebb. Különben is katona volt.

kroos 2008.08.28. 13:44:59

Mikor angol csapat nyert Bl-t mindig sirt Europa nagyobb része.(kivéve 68)

shearer86 2008.08.28. 13:48:17

Persze hogy sírtak. Tudod senki sem szeret veszíteni....

kroos 2008.08.28. 13:52:47

a futballt siratták.

BruceWayne 2008.08.28. 13:58:00

99-ben azért annyira nem, hiába a végén nyerték a döntőt.

clfo 2008.08.28. 14:00:56

Hát ha a liverpool nem mákos akkor most balszerencséjük sincsen... Stevee Me nem játszik 2-3 hétig. MU ellen se. höhö

kroos 2008.08.28. 14:01:41

te már csak tudod milyen amikor a csapatod döntöd játszik....
amugy ha már 99 abban az évben 8. lett az Inter.

kroos 2008.08.28. 14:03:06

Bocs Nera elfelejtettem hogy az inter mellett te chelsea is meg Barca-s is vagy.Te kis hithü milanoi.

BruceWayne 2008.08.28. 14:10:07

clfo: pedig elég sűrűn ellövik a „szénné gyaláztuk az erősen megfogyatkozott olasz bajnok Intert” meg a ’16 gólt vertünk a sehol nem jegyzett besiktas/porto/marseille 3-asnak a leggyengébb csoportból való továbbkínlódásért”

kroos: a juve meg 7.? hánnyal is küldte haza őket a nagy celta vigo asszem?

kroos 2008.08.28. 14:18:32

6 az a7.mésrészt ök nem költöttek 70 millát abban az évben.

szferi 2008.08.28. 14:20:37

clfo, vedd elő az ujjaidat és számolj kicsit. 5év, egy arany, egy ezüst, egy elődöntő. Ez a pool jelene. hány másik csapat volt eredményesebb? De leszűkítheted 4-3-2 évre is, mindegy. Én nem sírok a PL miatt, kárpótolnak a nemzetközi eredmények - de ha feldolgoztad volna a kommentemet, épp azt írtam hogy nem értek egyet ezzel a "politikával". És ne általánosíts, nem értem, ki az a "ti", de ha a jövőben így szeretnél szólni hozzám, majd megszokom. Azzal meg, hogy lenézed a kelet-európai csapatokat, és bizonygatod, hogy komolytalan ellenfeleken keresztül lehetett anno BEKet nyerni, csak a saját butaságodat bizonyítod. Hidd el, volt idő, amikor a Dynamo Kiev, vagy az Anderlecht, stb. sztárcsapat volt. A chelsea meg keményen nyomta a második ligában, hogy ki ne essenek.

Nerazzuri, te saját magadnak adod meg, de ne vedd magadra, érezd jól magad továbbra is az univerzum közepén. :) Éljen Itália, ahol ragyog a nap, és minden a legnagyobb rendben a foci körül. :)

BruceWayne 2008.08.28. 14:24:12

"ök nem költöttek 70 millát abban az évben."
ja, az évbe pont nem utalt moggi, meg is lett az eredménye. na de az egy másik poszt témája...

szferi 2008.08.28. 14:24:49

közben megváltozott az uefa.com dizájnja.

poolfanati 2008.08.28. 14:24:56

stevie g 10-15 napig marad ki én ezt olvastam a 15 nap pedig jóval közelebb van a 2 héthez mint a 3hoz.
aston villa ellen nem játszik de aztán szünet jön a VB-selejtezők miatt ott nem játszik. szept. 13-a rangadó a mu ellen. az elvileg már 15. nap után van, de nem hiszem hogy rafa kockáztatná őt, ha rásérülne sokkal nagyobbat veszít vele. ha 10 napig lesz sérült játszik, ha 15ig akkor nem. ja és ennyi erővel Cé sérült , oktberig nem játszik meccset. Pool ellen se:D höhö
ja és clfo a szép kisregényedet megkontráztam erre te megint jöttél ugyanazokkal... hogy csak jelenünk van blablabla... szerintem ne egy noname magyar senkiházi döntse el hogy van-e jelenük ill. jövőjük majd gerrardék eldöntik!
ja és arról az évtizedről amikor az angol csapatok uralták európát(nem válogatott hanem csapatok végig erről volt szó, tanuljatok csak olvasni:D) megint egy olyan évtized hajnalán vagyunk csak most más szereplőkkel(a big4-ra gondolok). nézzétek csak vissza 2005-ig, mindig van angol csapat a döntőbe.

kroos 2008.08.28. 14:25:02

,,5év, egy arany, egy ezüst,"
és az élmény....megfizethetetlen....
akik szidták Herrera-t mint a foci gyilkosa azok val.szeg.most vakarják a fejüket ....mert ha Herrera gyilkos akkor Rafa hitlerxsztálinxmao.

BruceWayne 2008.08.28. 14:25:34

szferi te miért vagy ilyen fogalmatlan? miért hiszed azt hogy én ilyen itália-buzi vagyok?

poolfanati 2008.08.28. 14:27:21

talán a nevedből??? nem is tom...

BruceWayne 2008.08.28. 14:27:48

poolfanati: a 2007-es döntő is mi jó volt, mi?

szferi 2008.08.28. 14:28:09

tényleg fogalmatlan vagyok, alig tudok valamit a nagy nerazzuriról :)

BruceWayne 2008.08.28. 14:29:13

nagyon keveritek a szezont: aki egy bizonyos ország egyik csapatának szurkol annak kötelező istenítenie annak válogatottját és azt a bajnokságot kikiáltani a legjobbnak? mert a PL-esek ezt csinálják.... ne magatokból induljatok ki

poolfanati 2008.08.28. 14:29:24

én sem vagyok angol buzi az angol válogatottat sose szoktam nézni szerintem nagyon szarok... nem azt mondjuk nera hogy más nem olasz posztokhoz nem írhatsz, öhm hogy is mondjam a nem a te területeteden ne osszad ennyire az észt. én sem megyek a kollektív felelősség posztra osztani az észt és mindenkit fikázni aki nem tetszik vagy mert csak olyan kedvem van.

szferi 2008.08.28. 14:34:30

Hogy az angol csapatok szurkolói a PL-t kiáltják ki a világ legerősebb bajnokságának, sztem nem annyira alaptalan. egyébként az egész vitát egy primitív emberke bunkó hozzászólása váltotta ki, jobb lett volna figyelmen kívül hagyni.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.08.28. 14:56:39

ehhh, hálátlan népség... még ezt a blogot is a Liverpoolnak köszönhetitek. :-)

szferi 2008.08.28. 14:57:58

Nera, a csoportkörös kommentedre visszatérve, nem is nagyon lehet mást várni ilyen lebonyolítás mellett. Az idei szezon talán még jobb is lesz, mint a tavalyi, negyedik kalapból donyeck, kiev(?), fiorentina, athletico simán beleszólhat a továbbjutásba. talán még erősebb is ez a kalap, mint a harmadik, onnan csak a celticről állítanám biztosan hogy úgy-ahogy fel tudja venni a harcot a nagycsapatokkal, többi csapat óriási kérdőjel.

de a nagy törés az első kalap mögött van, így szezon előtt, első ránézésre másodikból max. 2-3 csapatnak van esélye elődöntőt játszani, vagy még annyinak sem. Ez durva.

kroos 2008.08.28. 14:58:45

ahogy te is kihagyhattad volna az utolso mondatot.

clfo 2008.08.28. 15:00:47

szferi: "clfo, vedd elő az ujjaidat és számolj kicsit. 5év, egy arany, egy ezüst, egy elődöntő. Ez a pool jelene. hány másik csapat volt eredményesebb? De leszűkítheted 4-3-2 évre is, mindegy."
So be it, ujj elővéve, számoljunk.
2003-tól kezdve, 5 év.
aszondja chelsea 1 ezüst, 3 bronz
manchester 1 arany, 1 bronz
pool 1 arany 1 ezust 1 bronz
A szűkítést nem ajánlom pool szempontból pláne az utóbbi 2 szezonra lebontva, siralmasabb lenne az "éremtáblázat". Egyébként az ezüstöket mióta számítják? Én aszittem az arany az ami számít, főleg fociban. Ennyi erővel a Juventusnak van 2 aranya és 5 ezüstje, bronzokat még nem is számolva.
Na, de ha kibővítjük mondjuk 10 évre... csak bl, mert az ami számít azt mondod...
manchester 2 arany, 2 bronz
liverpool 1 arany, 1 ezüst, 1 bronz

elődöntőket minden esetben bronzban számolva...

szferi 2008.08.28. 15:00:58

OFF: változtass nevet, kezdesz megint unalmas lenni :)

kroos 2008.08.28. 15:06:20

,,az egész vitát egy primitív emberke bunkó hozzászólása váltotta ki,"
miböl állapitod meg hogy a kommentelök primitivek vagy esetleg nem?És ha egy hozzászólás vitát alakit ki akkor nem hiszem hogy bunko hozzászolás volt.

szferi 2008.08.28. 15:08:12

"mert az ami számít azt mondod..." Te mondtad, hogy a pool jelene semmi, te szerencsétlen, csak a te kedvedért vettem relative rövid időszakot. azt se mondtam, hogy csak a BL számít, sőt. nem állítottam, hogy a pool európa legjobb csapata. De ott van a legszűkebb elitben, amint azt te is szépen bebizonyítottad az előbb (milant kihagytad, 1-1-0).

És mért lenne siralmas 2 évre bontva? Egy ezüst, egy bronz. Ennél konkrétan csak 2 csapat, a győztesek teljesített jobban. Ha pedig a csak a győzelmeket nézed az elmúlt 5 évben, az is top5. Na mindegy, már hagylak, nem érdemes.

crouchy 2008.08.28. 15:10:05

kösz pancho, nekem ennyi elég volt ebből, látszik hogy nagyon okosan ki akarják számolni hogy ki a jó csapat. Ez már itt nagyon rossz ötlet:) Az pl, hogy a Fener épphogy csak bejutott a 3. kalapba.. Hát majd megnézem mit alkotnak az első meg második kalapos ellenfelei..

crouchy 2008.08.28. 15:11:26

"ha egy hozzászólás vitát alakit ki akkor nem hiszem hogy bunko hozzászolás volt" Higgyed!

clfo 2008.08.28. 15:13:08

poolfanati: "uefa kupa: csak a pénzben és a nézettségben marad el a BL-től! nézd csak meg egy statisztikában milyen nagy csapatok nyertek uefát!!!"
Egy BEK/BL győzelmet az 5 közül hány uefa kupára cserélnéd be? Csak pénzben és nézettségben marad el, értékben semmiben se, azt nem említetted...

szferi 2008.08.28. 15:13:54

OFF: barnetta, az igaz, találó megállapítások nem váltanak ki vitát, azokra max rábólintani lehet. A hülyeségek annál inkább.

Másik dolog, én nem írnám le, de sztem te sem, hogy egy csapat szar mert szarok az ott élő emberek. és a patkányozást is mellőzni szoktam. clfo hozzászólása nekem jamal05 chelseas kommentjét juttatja eszembe, kb az a szint csak finomabb formában. Plusz a nézet, hogy 91ig szart sem ért a BEK, szintén elmod valamit. vagy te egyetértesz ezekkel?

crouchy 2008.08.28. 15:16:10

Wow az Uefa a Chelseat számolta ki legeredményesebb csapatnak, a Bl/uefa kupa szinten az elmúlt 5 évben?:) Az Az alkmaar meg 20., a newcatle meg 14 ha jól emlékszem. lol:)

szferi 2008.08.28. 15:17:35

A BEK persze mindíg jelentősebb volt, de az uefa kupa csak azóta értékelődött le, mióta 4 topligás csapat is indulhat a BLben. Remélem egyszer visszanyeri az eredeti jelentőségét.

kroos 2008.08.28. 15:17:43

az igaz megállapitások?ki mondja meg hogy mi az igaz?nem azért kommentelünk és olvasunk blogokat hogy megismerjük a másik ,,igazát" vagyis véleményét?
Senki sem az igazat irja hanem a véleményét.
És ha azt valaki olyan formában teszi mint clfo és nem olyanban mint jamal05 akkor nincs ebben semmi kivetnivalo.

crouchy 2008.08.28. 15:17:58

jah a bajnokság is beleszámít.

clfo 2008.08.28. 15:20:50

szferi: PL postban nem fogom beleszámítani a Milant az előbbi vitánkba... Ha nem csak az angol csapatokat számítom bele akkor a liverpool sehol se lenne a nemzetközi eredményeket tekintve pl 10 évre lebontva a rangsorban. Az közelmúlt?

szferi 2008.08.28. 14:20:37
clfo, vedd elő az ujjaidat és számolj kicsit. 5év, egy arany, egy ezüst, egy elődöntő. Ez a pool jelene. hány másik csapat volt eredményesebb?

Ezt a kérdést én úgy értelmezem, hogy létezik e vajh eredményesebb csapat a szent liverpoolnál? Hát végülis nem állítottad hogy létezik, mert ez egy kérdő mondat, de a válasz azt hiszem egyértelmű. Igen létezik, és nem a legeredményesebb, ha a közelmúltat nézzük, öleljen fel 2 v 3 v 5 v 10 évet.

És ha jól emlékszem senkit nem sértegettem névszerint. Akinek nem inge... De nyugodtan magatokra vehetitek. Who made the scousers cry? ;D

kroos 2008.08.28. 15:21:29

szferi igazad van bek-et is nagyon nehéz volt nyerni, és nem igaz hogy szart sem ért,de ha 70-es évektöl bevezették volna a Bl mai formáját akkor a Notthingem (clough ide vagy oda) nem nyerte volna meg soha.

szferi 2008.08.28. 15:23:03

crouchy: sztem is lol, de még viccesebb, hogy románia az összrangsorban a hetedik - portugáliát, hollandokat, skótokat, törököket megelőzve. Pedig román csapat csak 2szer jutott az elmúlt években bl csoportkörbe, ki is estek, és uefa-ban sem emlékszem valami nagy eredményekre. Wiki szerint2005-2006ban nekik volt a legmagasabb klubkoefficiensük egész európában, hogy a picsába jött ez ki?!

kroos 2008.08.28. 15:25:27

a 80as évböl az elennfelek:Arges Pitesti ,Östers Växjö (svéd),Dynamo Berlin,ajax,hambourg.
mig pl a milan kiesett az 1. forduloban mert összesorsolták a porto-val.

clfo 2008.08.28. 15:26:50

De tudjátok, tényleg lezárhatjuk a vitát...
Liverpool vs ManUtd eredményességet tekintve, trófeák számát, értékét alapul véve:

Közelmúlt: Manutd > Liverpool (owned)
Alapítási évektől figyelembe véve: Liverpool > ManUtd. A különbség 1 PL és 2 BL. És jönnek fel mint a talajvíz.

Ja, hány triplát nyert a pool? a mickey mouse-t nem ér beleszámolni 2001-ből höhö. bár ha az uefa kupa csak nézettségben és pénzben különbözik a bek/bl-től

crouchy 2008.08.28. 15:29:13

Clfo-komment elemzés : " amikor a patkányok a szart is kitaposták az olasz drukkerekből" -kroos szerint: "nincs ebben semmi kivetnivalo" "mellesleg gusztustalan akcentussal rendelkező" - milyen az a gusztustalan akcentus? ilyen szerintem nincs, az író itt is megpróbál gyűlöletet kelteni a szemét, gyilkos Poolos fia iránt "Mit nyert 2005-ig a pool? Semmilyen nagy értékkel rendelkező, a legnagyobb értékekkel rendelkező trófeát nem vitt haza" - szimpla hülyeség, önmagában még nem lenen gond, a komment további részének zöme is csak nem igaz, más gond nincs vele. Az meg hogy valaki nem tudja elviselni, hogy mások tudnak valaminek örülni... Nembaj biztos nehéz gyerekkora volt.

kroos 2008.08.28. 15:29:36

1979-ben ugyancsak a Notthingemnek a következöket kellett megverni a kupáért:1.forduloban kapásbol a 2xszeres cimvédö liverpool,
AEK Athén,Grasshoppers, FC Köln,Malmö.
Ettöl függetlenül nagyon jo csapat volt,és lehet bárkit megvertek volna.De maga a bek nem volt igazságos.

kroos 2008.08.28. 16:03:47

1979-ben ugyancsak a Notthingemnek a következöket kellett megverni a kupáért:1.forduloban kapásbol a 2xszeres cimvédö liverpool,
AEK Athén,Grasshoppers, FC Köln,Malmö.
Ettöl függetlenül nagyon jo csapat volt,és lehet bárkit megvertek volna.De maga a bek nem volt igazságos.

kroos 2008.08.28. 16:05:43

crouchy ne forgasd ki a szavaimat.
a patkányok a szart is kitaposták az olasz drukkerekbő nyilván nem erre gondoltam mikor a véleményszabadságról beszéltem.

poolfanati 2008.08.28. 16:21:12

kroos vagy akárki tőlem fikázhatjátok a nottinghamet engem az nem érdekel:D
clfo: owen nem ér... hát persze... am ott volt már gerrard is! és a mu 99es triplázása messzebb van mint a pool 5 trófeája 01-ben! egy triplázást kurva nehéz összehozni, nemhogy ötöt! a lyon zsinórban 7 bajnoki címe azt se tudom hogy jött össze...
akkor meg szerintem érvénytelenítsük ennyi erővel a mu tavalyi bajnoki címét cé miatt! a 2007es milan BL címet meg kaká miatt. a 98as VB győzelmét franciaországnak ugyanúgy. és ugyanúgy ezeknél is egy ember tett a legtöbbet. ezzel hülyeség volt előjönnöd

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.08.28. 16:29:19

"Wiki szerint2005-2006ban nekik volt a legmagasabb klubkoefficiensük egész európában, hogy a picsába jött ez ki?!"

Az a helyzet, hogy mivel az adott országból európai kupában induló _összes_ csapat idénybeli eredményét átlagolják, ha 1-2 csapat leszerepel, az jelentősen rontja az ország koefficiensét. Ezért ha egy országból csak 1-2 csapat indul akár csak az UEFA-kupában, de az(ok) jól szerepelnek, akkor jobb lehet a koefficiensük, mint az elitligáknak, ahol akár csak 1 csapat (mondjuk 7 kupaszereplőből) korán kiesik.

2005-06-ban csak 3 román csapat indult nemzetközi kupában,: a Steaua és a Rapid elég jók voltak az UEFÁ-ban, és a Dinamo szereplése sem volt vészes.
Az angolokat viszont csúnyán lehúzta az Everton, a spanyolokat az Osasuna, a németeket a Bayer és a Mainz, az olaszokat pedig (kisebb mértékben) a Samp.

undertow 2008.08.28. 16:29:32

azért az valóban elismerésre méltó, hogy a pool annak ellenére BL győztes, hogy a PL-t soha nem nyerte meg...
'bajnokok' ligája :)

clfo 2008.08.28. 16:36:40

poolfanati: én nem a játékosokra gondoltam...
99: pl, bl, fa
01: uefa, fa, ligakupa (uefa szuperkup, angol szuperkup)

clfo 2008.08.28. 16:39:03

De most komolyan... Pool szurkeszek, ti éreztek valami fejlődést a saját csapatotokban? Eredményben. Érzitek azt hogy évről évre jobbak vagytok?

poolfanati 2008.08.28. 16:44:48

nekem mickeyről az egér meg owen jut eszembe...
az egér sehogy nem jön ide...
a szuperkupák végülis tényleg nem számítanak azt csak azért számoljuk hozzá mert úgy szebb:D és igen a 01-es triplázás kupái gyengébnek tűnnek de a keret is gyengébb volt a muénál és a mostani pool keretnél is csak hát houllier azért nagyon jó edző volt ameddig az utolsó két évébe semmi nem jött össze és miatta nem találtad sehol BL-be a poolt 03ba és 04be. ha rafa nem válik be sürgősen(azért nekünk sincs végtelen türelmünk:D) akkor én houlliernak örülnék leginkább. és ő meg is ígérte hogy még visszajön:D
ja és clfo örülök visszavettél a képedből és megtanultál rendesen vitázni érvekkel és alátámasztva és nem csak szidni mindent ami pillanatnyilag nem tetszik...

poolfanati 2008.08.28. 16:49:36

clfo: ó hogyne...:D ezzel a kerettel más már rég bajnok lenne de rafának idő kell:D
amúgy ez az egész nagy vita a tegnapi meccsből alakult ki... másnak is volt ilyen szar meccse crouchy jól mondta hogy a mu is pont olyan volt a portsmouth ellen mint a pool a boro ellen. és a poolnál minden idény ilyen szar játékkal indul ezen nem kell meglepődni:D csak most mindenkinek azért lett kedve szidni minket mert most nyertük a meccseket és így most akkor nem nyomik hanem mákosak vagyunk:D

poolfanati 2008.08.28. 16:50:48

egy ilyen vita után mindig felmegy a kommentek száma, még csak második napja van meg a cikk de már 218 komment:D

Sladin 2008.08.28. 16:52:22

Igen én személy szerint érzem, azért egy csapat teljesítéményét nem 3 meccs alapján kéne megítélni. Minden évben van egy komoly hullám völgye a csapatnak, amikor baromira szarul megy a játék. Idén ez egyből az elején jön ki és a korábbi évekkel ellentétben még ilyenkor is a meccseket, ha mással nem mázlival, de ettől lesz bajnok esélyes egy csapat, hogy még a legrosszabb formájában is képes győzni. Ez is fejlődés valahol. Ezenkívül még mindig vannak hiány posztok a poolban, nincs egy valamire való szélsőnk, a szélsővédőink sem a legjobbak ennek ellenére feltudjuk venni a versenyt az Európai Klub csapatokkal, tavaly Agger sérülése miatt a teljes szezon elment a francba szerencsére Skrtel érkezésével a BL-ben meg lehetett még menteni valamit a renoménkból, tvalyhoz képest sokkal hosszabb és minőségibb a kispad, én Keane-t oda raknám és maradnék a 4-2-3-1 formációnál, amiben szerintem Keanek nincs helye, vagy eddig nem találta meg és ez részben lehet magyarázata a mutatott játéknak, szinte minden eddigi meccsen el lehet mondani, hogy mintha ott se lett volna vagy bárcsak ott se lett volna.
Egyébként 2005-ös pool volt talán a leggyengébb csapatunk, az akkori BL győzelem azért olyan nevezetes számomra mert nem egy sztár csapat nyert akkor, hanem egy tipikus kis/közép csapat, legalábbis, ami a játékos állományt illeti.

Sladin 2008.08.28. 16:55:36

ilyenkor is a meccseket, ha mással

hopp itt kimaradt valami.
...ilyenkor is képesek vagyunk hozni a meccseket, ha mással...

clfo 2008.08.28. 16:56:33

crouchy: eléggé érdekesen elemezted a kommentemet. 2005 előtt, mondjuk úgy hogy 91-től számítva, hol volt jegyezve a pool? Sehol, jöttek a szurkeszek azóta és folyamatosan is a dehát a 4 bekgyőzelem meg azé 18 pl dumával. Épitkezés, progressing? Lofasz, 2005-ös bl győzelem, hats off, gratula, egyébként semmi érdemleges. A mai angol fociban KÉT érték van. A bl és a pl. Minden további az bónusz (nem csak a mai angol fociban, régebben is sztem).
Valahol írtam az első kommentjeimben hogy azabaj a pool szurkolókkal hogy túlértékelik a saját csapatukat... de tudjátok mit. Annyira fasza az az uefa kupa, hogy azt kivánom a következő 10 évben nyerjétek meg 9x.
Ja és nem értem crouchy hogy a mai első kommentem maradék részében hol állítottam valótlanságokat...
OVERRATING

clfo 2008.08.28. 17:02:44

aki tudja mire gondolok a mickey mouse treble alatt az linkelje már be légyszives a képet, sehol se találom. Nem mu szurkeszek hátrányból indulnak;)

clfo 2008.08.28. 17:03:17

aki tudja mire gondolok a mickey mouse treble alatt az linkelje már be légyszives a képet, sehol se találom. Nem mu szurkeszek hátrányból indulnak, a

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.08.28. 17:30:05

Sladin

Abszolút egyetértek, vissza kellene térni a 4-2-3-1-re. Amíg nincs _igazi_ szélső középpályás, nevetséges a 4-4-2: ott töketlenkednek mind középen (tegnap pl. szerintem akkor változott sokat a meccs képe, amikor El Zhar bevállalta az 1-1 játékokat a vonal mentén, és az sem véletlen, hogy a gól is abból lett, amikor Babel végre megtalálta az LW pozíciót. hogy jobblábasként, az más kérdés, de bejött).

Csak az a baj, hogy amíg Rafa fasírtban van a klubvezetéssel, addig így is erőltetni fogja a 2 csatáros játékot Keane-nel, hogy igazolja a transzferdöntéseit.

Sajnos nagyon sok furcsaság van a csapat és a keret összetételében a szélsőjátékosok hiánya mellett is (bár részben ezzel összefüggésben). Nem saját pozíciójukban játszó játékosok: Kuyt és Babel is inkább csatár, szélső középpályásként a 4-2-3-1-ben feltalálják magukat, de 4-4-2-ben nem igazán.
Akkor ott van a szélső hátvédek kérdése: én elfogadnám, hogy a szélsőjátékot wingbackekkel oldjuk meg, de könyörgöm, akkor meg teljesen féloldalasak vagyunk. Baloldalon Dossena, Insua és Aurélio _wingback-ként_ mind klasszisokkal jobb mint a jobboldalon Degen, Arbeloa, Darby vagy Finnan. És egyáltalán, miért van 4 (átlagos) jobbhátvéd a keretben?

BruceWayne 2008.08.28. 18:00:59

SWP ment a citybe 9 millióért.

szferi 2008.08.28. 18:52:29

Kroos: igaz, valós állítással nem lehet vitatkozni, max rábólintani. vitát csak az ostobaságok és tévedések kavarnak.

Érdekes amit a nottinghamról írtál, bár én nem vaok 100%ig tisztában a harminc évvel ezelőtti erőviszonyokkal, de nyertek néhány pl-t, bl-t, nyilván nem véletlenül. Hogy ilyen vagy olyan rendszerben nem nyert volna semmit,ztem bármelyik csapatra könnyedén ráfoghatjuk, amelyik nincs 40 éve topon.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.08.28. 19:07:20

baszki, ha már egyszer olyan szinten irányított a sorsolás, hogy pl. az egyaránt kopasz edzők által irányított csapatok nem kerülhetnek egy csoportba, akkor talán arra is gondolhatnának, hogy ne minden évben ugyanazokat a párharcokat lássuk.

Marseille... megint
PSV... megint

Sladin 2008.08.28. 19:23:31

bedobásnál: ahogy én látom nem 4-4-2 játszik mostanában a csapat, hanem maradt a 4-2-3-1, csak gerrard helyére keane-t tolták be, ami nem lenne rossz ötlet, viszont gerrard meg nem az a védekező fajta játékos így ez talán 4-1-4-1-é alakul. Ahol pedig kicsit sok a középpályán az a 4 ember ráadásul kettő is kreatív előkészítő szerepben... Mondjuk kiváncsi leszek, hogyha Keane végre formába kerül, akkor mit tud ez a csapat így, mert azért az beszédes, hogy bajnokin Keane 3-szor lőtt rá eddig, 0-szor eltalálva a kaput és igazság szerint egy-egy megmozdulása volt csak értékelhető, igaz nem is kap annyi labdát mint a többiek. Ez csak javulhat az időben, ha többiek is több labdát adnak neki. Ha megszokja a csapat "mozgását", hogy hova is kéne neki futni, bizonyos helyzetekben.

Sladin 2008.08.28. 19:29:07

Szélsőhátvédek közül arbeloa szerintem a lehető legrosszabb választás, Darby vagy Finnan sokkal jobb lenne jobbhátvédnek vagy uram bocsá Carragher és a CD posztokat oda adni a két fiatal titának (Agger és Skrtel), balszélsőként sem Aurelio sem Dossena nem mutatott még olyat, ami miatt tudnám, hogy ők miért is vannak itt. Szerintem Babel és Benayoun baloldalon nem rosszak, egyik támadni tud a másik védekezni. Jobb oldalt vagyunk talán a legnagyobb szarban Kuyt nem rossz, remekül védekezik szélső poszton csatár létére, de beadni nem igazán tud, ide mindenképen kéne egy jobb oldali szélső, aki támadásokat tud vezetni és beadni is tud, talán el-zhar jó lenne, de azt hiszem ő meg ballábas, talán majd a mi Krisztiánunk... :DD

halareaal 2008.08.28. 19:33:42

aaah megpróbáltam elolvasni az összes kommentet, de durván belefájdult a fejem.
csak annyit fűznék hozzá, hogy nem vok egy nagy Pool-fan (haha), de a 2005ös döntő az nagyon messze volt a máktól, max a hosszabításban Seva amikor belelőtte Dudekbe, ott volt egy kis szerencséje a Poolnak, de úgyis felfoghatjuk, hogy Sevcsenko volt béna. a 99es döntő azért más volt, ott végig egyértelműen jobb volt a Bayern az egész meccs alatt, aztán az utsó utáni pilanatban behullott 2. persze sokkal inkább a MU, mint a Bayern:)

crouchy 2008.08.28. 19:43:19

Nah nincs valami nagy szerencsénk a sorsolással - szerintem. Utolsó kalapból a legnehezebbet kaptuk, a harmadikból csak a Fenernek örültem volna kevésbé, a PSV még elmegy. Szerintem még a G-csoport ígérkezik érdekesnek, egy nagyon fiatal Arsenal, egy jó portó és egy megerősödött Fener. jó kis móka lesz. A real azért sírhat legfeljebb mert a második alapból a legnehezebbet kapta, legfeljebb nem lesz csoportelső. A Chelsenek megint mákja van a sorsolással, az inter meg a Barca se panaszkodhat, a United meg retteghet, Villarealal egy csoportban lenni nem jó előjel:)

seahawks 2008.08.28. 20:10:26

azért érdekes, hogy itt állandóan aza téma, hogy milyen szar a pool. szeritem ha összeszámolnánk az eddigi kommenteket, amitó elindult ez a site, fölényesen a pool-kommentek nyernének.

BruceWayne 2008.08.28. 20:17:01

hehe, ez jó:
Nasri: „Az öltözőben többet hallani a franciát, mint az angolt”

szferi 2008.08.28. 20:20:50

A, H csoport lefutott, E és D a legnehezebb, Mu így is bizto továbbjutó. G, F és a C gyengébb, de kiegyenlített lehet, utóbbi persze csak a barca mögött. Inter simán továbbjut, másik háromból mindegy ki, nem zavar sok vizet, ez a leggyengébb csoport.

szferi 2008.08.28. 20:21:25

Wenger biztos sokat káromkodik :)

corporal clegg 2008.08.28. 20:27:15

Kíváncsi vagyok, mi lesz, amikor El Niňo mesterhármast vág a Vicente Calderónban...:)))

halareaal 2008.08.28. 20:34:07

hát nekem megint az jön le, hogy ez a kiemelési rendszer elég szar. Lyon első kalapban? az Atleticonak legalább a 4-0s győzelme után felszorozhatták volna ezt az együtthatóját, ha ennyire ragaszkodnak hozzá.
ez a sorsolás annyira nem kedvez az angoloknak, az Arsenalnak nehéz lesz, a Pool ha meg úgy rajtol mint tavaly vagy a Liege ellen, idén kiesik.

poolfanati 2008.08.28. 20:34:45

arbeloa vs dzsudzsák párharc ajaj nagy bajban vagyunk:D szerintem a D csoportban a pool után messza az atletico a legerősebb! nehéz lesz de most a BL nem számít a PL-re kell ráhajtani!

papercut 2008.08.28. 21:14:28

Tudom, hogy sok Poolos meg akar majd kövezni ezért, de higgyétek el nem rosszindulatból mondom: Szerintem a Pool nem jut tovább a csoportjából. Ez csak megérzés, és lehet hogy a végén nagyon elpiXXázzák pl az Athletit és simán tovább jutnak de most nem így érzem. Az Arsenalnak meg a bajnoki formája sínylelheti meg a sok utazást.

szferi 2008.08.28. 21:18:26

poolfanati:Az eindhoven van olyan jó mint az atleti, és legalább annyira csíkos is

hala: Lyon megérdemli az első kalapot, legrosszabb esetben a másodikat. de mi változna, ha ők jöttek volna a másodikból, a bayern meg az első kalapból? Arsenalnak akár sétagalopp is lehet emellett a 3 csapat mellett, ez csak tőlük függ

halareaal 2008.08.28. 22:22:52

azért a Lyonnak nincsenek olyan eredményei, mint a Bayernnek pl, és a keretük is gyengébb. a 2. kalapból sztem a Bayern, Juve, Roma is előttük van. de végülis mindegy, lényeg h nem a h csoportba kerültek, mert ellenük nem megy a Realnak.

az Atleticonak viszont sokkal jobb kerete van, mint a PSVnek (sztem még a Pooléval is simán felveszi a versenyt). ettől még lehet h jó lesz a PSV, de a tavalyi csapat már nem sokban emlékeztetett a 2005ben elődöntős csapatra, és idén sem tűnnek vmi erősnek.

Lojzi_ 2008.08.28. 22:38:04

Hosszú távon ez mindenképpen kiegyenlítődik.
Ha új fiú kerül oda, akkor el kell mozdulni a negyedik kalapból egy jó idénnyel és jöhet a harmadik, vagy a második jövőre. Sőt címvédőként az első kalap is menne egy szezon alatt.
A baj inkább azzal van, hogy azok szívnak, akiknek nem a BATE jut, hanem a Fiorentina, vagy az Atletico.
Bár egy első kalapos csapatnak illik tovább jutni egy másik topbajnokság úgymond "meglepetéscsapata" ellen.
Mondjuk ha az UEFA fejével gondolkodnék, akkor nem csak a kvótáknál számolnám a nemzeti bajnokság öszteljesítményét, hanem a kiemeléseknél is.
Az igazi kárvallott nem is a Lyon, vagy a Pool, vagy a Bayern, mert nekik egy jó ellenfélből több lóvé esik le akkor is, ha épp nem úgy alakul az eredmény. A nagy vesztese ennek a rendszernek a Schalke, a Szpartak Moszkva és társaik, akik sokkal inkább érdemesek lettek volna a BL csoportkörre, mint a BATE, vagy a ciprusi és dán bajnokcsapatok.
A két román csapat viszont sötét ló. Azt nem mondom, hogy továbbjutnak, de a többi csapat sorrendjébe alaposan beleszólhatnak egy vigaszág reményében utolsó leheletükig küzdve.

halareaal 2008.08.28. 23:55:36

Lojzi, énis ezt mondtam a selejtezőknél, hogy nevetséges h ugyanazon körben van Atletico-Schalke és Kaunas-Aalborg. persze nem rossz, ha feltűnik 1-1 jó kis meglepetéscsapat (pl az Artmedia nemis olyan rég), de idén már túlzás h Aalborg, BATE, Antorzisz. aciprusiak még ok, mert ők az Olympiakoszt verték, de azért nemhiszem h a Schalkén keresztül is bejutottak volna. a 2 román csapat meg valóban jó, nekik úgy látszik helyük van a blben. (fájó összehasonlítani h a román ezüstérmes és a magyar bajnok eredményeit az isztambuli csapaok ellen)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.08.29. 00:39:13

"(fájó összehasonlítani a román ezüstérmes és a magyar bajnok eredményeit az isztambuli csapatok ellen)"

Ja, ja. És ezt tényleg nem lehet a pénzre fogni.

Engem az háborít föl, amikor egy Debrecen-Újpest meccsen, ahol 90 perc alatt írd és mondd egyszer sem (!) sikerült egyik csapatnak sem háromszor egymás után pontosan passzolniuk, elmondják az edzők (és riporterek), hogy milyen magas színvonalú meccs volt, holott mindenki számára világosan látható, hogy ilyen teljesítménnyel még egy gyenge európai középcsapat (pl. Young Boys) ellen sincs esély pariban lenni.

No de, nem offolok.

Szerintem egyértelműen a Liverpool-PSV-Marseille-Atlético csoport a legerősebb. (Ne feledjük, az idei Marseille jobb a tavalyinál!)

szferi 2008.08.29. 07:31:02

Halareal: ha öszehasonlítod az atletico elmúlt 5 évét mondjuk a lyonéval, egyből világos, kinek melyik kalapban a helye - de ez kiegyenlítődik idővel, ahogy már írták.

Amit a kiscsapatokról írtál, érdekes. a dán bajnoknak van esélye a bl-ben helytállni, míg az anorthosisnak semmi. a sors fintora, hogy amíg az aalborg az egyik legerősebb, addig az anorthosis magasan a leggyengébb csoportba került. A két román csapat meg mitől jó, tavaly a slavia is simán nyomta le a steauát, két éve is a leépülőfélben lévő kievet sikerült megelőzni, bejutni is csak a szerencsés sorsolás miatt sikerült. azelőtt nem is emlékszem, mikor játszottak BL-t.

kroos 2008.08.29. 08:16:42

szferi:,,igaz, valós állítással nem lehet vitatkozni"

és ki mondja meg mi az igaz talán te?

miért nem érted meg hogy ami neked igaz az másnak nem.És nem is baj hogy nem értünk egyet mindenben,mert ha egy igazság lenne akkor pl felesleges lenne ez a blog+a kommentelés.
minden relativ.
Nem mondtam hogy a Notthingam szar.És lehet egy Bl szerü kiirást is megnyertek volna.De nézd meg kikkel játszottak.kb évente 2-3 komolyabb meccsük volt.
Most csak a csoportokban van minimum2-3 komoly meccs.

szferi 2008.08.29. 08:19:01

na, azért ilyen tételelről mint "szarok az emberek liverpoolban, ezért szar a klub is", azért el lehet dönteni hogy hülyeség-e vagy nobel díjas felfedezés, szerintem ez még neked is megy.

kroos 2008.08.29. 08:21:32

Berlusconi azt mondta 80as évek végén hogy ha nem reformálják meg a Bek-et akkor a Milan nem indul el a sorozatban.Mert az mégis csak tarthatatlan hogy költenek Vanbastenekre 10 millio-kat és kiesnek az 1. forduloban (még ha nem is ez volt jellemzö rájuk).És nekünk is ha emlékszel ezek a kupaszerdák voltak akkoriban amikor láthattuk az ilyen csapatokat.
Éljen a csoportkör!Éljen a Bajnokok Ligája!!!
(minden csapat aki Bek-et nyert megérdemelten nyerte ezt nem akarok kétségbe vonni)

kroos 2008.08.29. 08:22:31

Igazad van szferi van az a szint ahol meglehet huzni az általd vélt határt.

szferi 2008.08.29. 08:33:17

barnetta, a csoportokban gyakran nincs 3 komoly meccs. Mit gondolsz, az internek hány komoly meccse lesz az anorthosis ellen? Otthon panathinaikost és werdert is röhögve verik, mi ebben a komoly? Ok, vannak erős csoportok is.

Ez a nézd meg kikkel játszottak, meg elég nagy hülyeség mint már írtam. attól, hogy a keleti csapatokat ma le lehet írni, ez nem volt mindíg így. A CZ meg a steaua BEK-et tudott nyerni, biztos mert ők is szarok voltak. Másrészt, mennyivel jobb a mai rendszer? Nagyon szépen ki van találva, hogy mindíg ugyanabból a szűk körből (10-14 csapat) kerüljön ki a legjobb négy/nyolc, ha meg valakinek véletlenül sikerül közéjük furakodni, irgalmatlanul kivásárolják, nehogy jövőre is sikerüljön. Erről szól a csoportkörös, kiemeléses, egy ligából 4 csapatos rendszer.

szferi 2008.08.29. 08:39:05

Ja, és ez a rendszer nem a színvonalat növeli - azt aztán végképp nem, csak bebetonozza az erőviszonyokat. Ami bizonyára jó, ha a néhány topcsapat valamelyikének szurkolsz, egyébként kiábrándító. Aztán előbb-utóbb kénytelen vagy elkezdeni szimpatizálni valamelyikkel, ha nem akarod október közepén befejezni a szurkolást.

kroos 2008.08.29. 09:10:15

Sajnálom de én szivesebben néztem volna a Schalke-t mint a famagusztát vagy a Bate-t.....

szferi 2008.08.29. 09:16:58

én meg szívesebben néznék egy évről évre nem csak gyengulő spartát, mint alanyi jogon egy szar steauát vagy werdert.

szferi 2008.08.29. 09:18:09

de real madriddal még találóbb lett volna, mit kerestek tavaly a BL-ben? Persze, fizetett hely...

corporal clegg 2008.08.29. 10:20:28

Az okosok tavaly is elmondták, hogy a Pool ki fog esni, aztán mégsem, sőt...
A Lyon meg azért került az első kalapban, mert folyamatosan benn vannak a legjobb 8 között a BL-ben...

rizla 2008.08.29. 10:30:59

"Az okosok tavaly is elmondták, hogy a Pool ki fog esni, aztán mégsem, sőt..."

sőt, csak majdnem esett ki : DDDDDDDD

szferi 2008.08.29. 10:37:42

azért egy elődöntő "szar" teljesítménnyel is összejött :DDDDDDDDD

nem baj, az éven egy kicsit belehúznak :)

poolfanati 2008.08.29. 11:25:36

@halareal: "az Atleticonak viszont sokkal jobb kerete van, mint a PSVnek (sztem még a Pooléval is simán felveszi a versenyt)"
hát jóhogy bazi erős kerete van hiszen a pool vette meg nekik a felét:D a chelseasek és a romasok örülhetnek kolozsvár nincs 150km-re a határtól. ha a pool egy csoportbe került volna a kolozsvárral én tuti mentem volna mert gyulai vagyok szal figyelembe véve a román utakat még úgy is 2 óra alatt ott lettem volna:D
a D csoport egyértelműen a legerősebb és nézzéték csak milyen híres stadionok vannak jó hangulattal ahol mindig nehéz nyerni: anfield, velodrome, vicent e calderon...mondjuk ha a pool megint szarul kezd és felszívja magát akkor nem lehet akadály megint egy 4es a velodrome-ban:D

poolfanati 2008.08.29. 16:05:11

jön riera a poolba:D talán majd ő ha babel még nem vált be annyira...

crouchy 2008.08.29. 16:09:57

jah az amúgy meg vicces hogy az m1 még mindig kaladze-vel reklámozza a bl-t:)

poolfanati 2008.08.30. 12:30:23

mekkora cummendáré volt tegnap a mu-nak:D
a real meg a juve retteghet!

rexford 2008.08.30. 13:14:26

Milyen lehet az orosz bajnokság, ha a 2/3-ánál a Zenit csak a hatodik?! A középpályájuk atom, ez a Danny fiú meg egy nagyon jó kis játékos, nem tudom, hol bújkált idáig.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.08.30. 13:41:28

@rexford:

És milyen lehet az ukrán, ha a Dinamo Kijev-Szpartak Moszkva összesített 8-2-re gondolunk? :-)

halareaal 2008.08.30. 18:42:01

szferi:
"de real madriddal még találóbb lett volna, mit kerestek tavaly a BL-ben? Persze, fizetett hely... "

fizetett hely? ők nem a félamatőr litván bajnokot intézték el, hanem megnyerték a világ egyik legerősebb bajnokságát. egyébként, mostmár kíváncsi vok, mire lesz képes ez az Aalborg, mert a te kommentjeid alapján egy 8 ba jutás lenne a minimum.

kroos 2008.09.01. 08:22:05

szferi:a kiscsapatokat nem a Bl vágta haza hanem a Bosman szabály.
süti beállítások módosítása