Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Premier League, 2. forduló - Jobb később

2008.08.27. 08:00 pote

Még mindig úgy érezzük, hogy emiatt nem kellett volna minket berángatni a kánikulából. Az átigazolási szezon sem zárult le, a sérültek sem épültek fel, a fiúk sem kerültek formába. Ennek ellenére ugyanazokért a három pontokért csatáznak a csapatok. Több-kevesebb sikerrel, sok fejesgóllal. Még csak a második forduló ment le, így messzemenő következtetéseket nem szeretnénk levonni. Azt meghagyjuk a jubileumi negyedikre. Hajtás után az újra háromnapos fordulóról, egy új rovatról, jóslataink beteljesüléséről életéről, meg a mi kis kvízünkről is olvashatsz.

Kezdjük a szombattal.
Két nagyágyút is láthattunk. Meg is próbálták egymást alulmúlni. Őszintén megvallva, a Pool is azt érdemelte volna, amit az Arsenal, csak náluk voltak nyerő típúsú (vagy veszteni nem szerető) játékosok a pályán. Egyik meccstől sem volt spontán orgazmusunk, dícsérni is csak a kiscsapatokat merjük. A Boro, teljes ámulatunkra, végig pariban volt. Sőt! Sokszor felül is múlták összjátékban nagynevű ellenfelüket, Downing és Tuncay pedig sokkal jobb csapatokban is megállná a helyét. Míg Benayoun a Boroban is kevés lenne, a helyére csereként bejövő Babel meg egyszer ért labdába 30 (azaz harminc) perc alatt. A Gerrard-Keane-Torres tengely sem villogott, de ott javulást várunk. Igen, mi jelentős erősítésnek gondoljuk a kis írt (Liverpool - Middlesbrough 2-1). Az Ágyúsoknál meg egyenesen bárkit erősítésnek vélnénk, ha a francia menedzserük végre arra vetemedne, hogy vesz/kölcsönkér/örököl valakit. Hisszük, hogy idén is látunk tőlük pepec focit, csak a kérdés az, hogy mire is lesz elég. De tartjuk magunkat a bevezetőben írtakhoz, és várunk egy kicsit az ítéletek kimondásán. Az ellen itt is szépen gurigázott, a mi Zolinkkal a pályán. Reméljük a továbbiakban sokkal jobban fognak bízni Gerában, mert sokszor nem csak a szívünk szerint passzoltunk volna neki. Erősnek, masszívnak és kreatívnak tűnik a Fulham középpályája. Kíváncsian várjuk tőlük a folytatást (Fulham - Arsenal 1-0).
A többi szombati találkozó is szolgált, nem is kevés, meglepő eredménnyel. A Stoke, a forduló legjobb mérkőzésén (miközben mi a Pool vergődése alatt küzdöttünk az elalvással), megleckéztette a Villát, igazolva a mondást: sosem jó újonchoz látogatni (Stoke City - Aston Villa 3-2). A Spurs otthon kapott ki a volt játékosai és az újonnan igazolt Cissé által repített Keane-alakulattól. Ismét nem akarunk jósolgatni, de a Sarkantyúsok és a jó idénykezdés közé nem rakunk egyenlőséget (Tottenham - Sunderland 1-2). A Rovers pontvesztését nem sorolnánk a meglepetés kategóriába (Blackburn - Hull 1-1), csakúgy  mint az Everton egy hetet csúszó első győzelmét sem (West Brom - Everton 1-2), igazolva a mondást: néha jó újonchoz látogatni. A Newcastle is nyert, ezzel álmodozó állapotba taszítva szurkolóit. Azt azért ugye egyetlen geordie sem felejti el, hogy Nolan még 0-0-nál hibázott tizit. Vagyis, nem elbízni magát senkinek sem, mert ez a Bolton már ki is pottyant a Ligakupából és a United is csak hosszabbításban lépett túl a Coventry-n. Ettől függetlenül, biztosan kellemesebb érzés most KK-fiainak szurkolni, mint tavaly ilyenkor (Newcastle - Bolton 1-0).

Vasárnap a Chelsea untatott minket a tátongóan üres wigani lelátók díszleténél. Deco korai gólja mindent eldöntött. A portugál találatát már többször visszanéztük, és még mindig nehezen hisszük el, hogy nem pattant meg. Erről sokkal többet nem lehet írni, csak bizakodni, hogy nem ezeket az egynullákat kell értenünk a brazil foci betörésén. Seva elment, Robinho jöhet, izgatottak vagyunk (Wigan - Chelsea 0-1). A másik találkozón a City átgázolt az emberhátrányben játszó, legkisebb Uniteden. Elano és Ireland úgy villogott, mint tavaly ilyenkor. Sajnos tudjuk, milyen hatással van a hideg meg az eső a brazilra (Manchester City - West Ham 3-0).

Ismét volt meccs hétfő este, amit lehet nem szeretni, de változtatni mi nem tudunk rajta. Egy erősen tartalékos MU, ha nem is nehezen, de elég nyögvenyelősen legyűrte a Pompey-t. Nagy szerencséje van Fergusonnak, hogy ezt a kényszer-középpályássort (Scholes-O'Shea-Anderson-Fletcher) egy ilyen impotens Portsmouth-szal kellett szembeállítania. Itt sem akarunk előzetes jövendölésekbe bocsátkozni, de a Defoe-Crouch páros egymást fogja kijátszani a válogatottból, és erre a Possebon gyerekre oda fogunk figyelni. Az meg külön mókás, hogy 180 perc után Fletchernek jobb gólátlaga van, mint CR-nek volt (Portsmouth - ManUtd 0-1).

Új idény, új rovat a fordulók összefoglalójában. Hetente próbálunk kiemelni játékosokat, gólokat, megmozdulásokat, mikor mi tűnik indokoltnak. Próbáljuk nem eröltetetté tenni, így csak akkor jelentkezünk A hét...-jával, ha  valami tényleg érdekesnek mutatkozik. Íme az első.

A hét megmozdulása: Tuncay a Liverpool (Carragher) ellen
Elsőre, élőben is csodálatosnak tűnt, de vissza-visszanézve egyszerűen briliáns. A második félidőben történt nullnullnál, amikor Mido élesen középre gurított. Innentől két különböző történetet hallhattunk.
Tuncay: "Carragher (a 23-as mez már Beckhamnél is überciki volt, de egy védőn Jordan mezszáma?!!! bruhaha) szorosan mögöttem állt az ötös sarkánál. Felpörgettem a lasztit, ami átszállt Jamie-n, miközben én is lepördültem róla, majd mielőtt leesett a bőr, kapásból rárúgtam. Az év gólja lett volna, de Pepe Reina túl jó helyen állt."
Carragher: "épp a fasza 23-as mezemet igazgattam, amikor ez a török (nem is értem, mit keresett ilyen elöl, az EB-n még kapuskesztyű volt rajta) megpöckölte a labdát, majd felkért táncolni, én igent mondtam, volt két hülye lépése, aztán Pepe kidobta a labdát."
Sajnáljuk, hogy nem lett gól, és továbbra is csipázzuk Sanli kollégát. Az ő helyében elmennénk a Boroból, ha nem is top4-es csapatba, de közel a tűzhöz.

Gyorsan átrágva a tippjeinket, nem is lett olyan szörnyű, mint amilyen szokottvolt lenni. Az Everton meccsen telitalálatunk lett, a Poolnál eltaláltuk a különbséget, további háromnál (MU, Chelsea, N'castle) pedig a győztest. A Fulham meglepijénél írtó közel voltunk, a többiről nem kell beszélni. Négyesalára értékeljük. Jövő héttől meg közületek is valakit. Aki szeretne élesben, velünk együtt tippelni, annak semmi más dóga sincs, mint két nevet beküldeni nekünk az nst.pl@freemail.hu címre. Annak a két emberkének a nevét, akit a képen lehet látni. A harmadik helyes beküldővel felvesszük a kapcsolatot és a tippjeit a mi jóslataink mellett közzétesszük. Reméljük Ti is úgy gondoljátok, hogy jó móka lesz. A kérdések - Habi ígérete szerint - lesznek nehezebbek is, de az elején nem akarjuk elvenni a kedveteket. Akkor HAJRÁ!

Videókat nem egyszerű találni a heti összefoglalókhoz, mert nagyon gyorsan eltűnnek az éterben. Javaslatunk: gépeld be a kersőbe a két csapat nevét, biggyeszd utána a "highlights" kulcsszót, és ha szerencséd van, akkor már az első oldalon találsz használható anyagot.

265 komment

Címkék: összefoglaló kvíz premier league pl

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr42634922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kroos 2008.08.28. 13:44:59

Mikor angol csapat nyert Bl-t mindig sirt Europa nagyobb része.(kivéve 68)

shearer86 2008.08.28. 13:48:17

Persze hogy sírtak. Tudod senki sem szeret veszíteni....

kroos 2008.08.28. 13:52:47

a futballt siratták.

BruceWayne 2008.08.28. 13:58:00

99-ben azért annyira nem, hiába a végén nyerték a döntőt.

clfo 2008.08.28. 14:00:56

Hát ha a liverpool nem mákos akkor most balszerencséjük sincsen... Stevee Me nem játszik 2-3 hétig. MU ellen se. höhö

kroos 2008.08.28. 14:01:41

te már csak tudod milyen amikor a csapatod döntöd játszik....
amugy ha már 99 abban az évben 8. lett az Inter.

kroos 2008.08.28. 14:03:06

Bocs Nera elfelejtettem hogy az inter mellett te chelsea is meg Barca-s is vagy.Te kis hithü milanoi.

BruceWayne 2008.08.28. 14:10:07

clfo: pedig elég sűrűn ellövik a „szénné gyaláztuk az erősen megfogyatkozott olasz bajnok Intert” meg a ’16 gólt vertünk a sehol nem jegyzett besiktas/porto/marseille 3-asnak a leggyengébb csoportból való továbbkínlódásért”

kroos: a juve meg 7.? hánnyal is küldte haza őket a nagy celta vigo asszem?

kroos 2008.08.28. 14:18:32

6 az a7.mésrészt ök nem költöttek 70 millát abban az évben.

szferi 2008.08.28. 14:20:37

clfo, vedd elő az ujjaidat és számolj kicsit. 5év, egy arany, egy ezüst, egy elődöntő. Ez a pool jelene. hány másik csapat volt eredményesebb? De leszűkítheted 4-3-2 évre is, mindegy. Én nem sírok a PL miatt, kárpótolnak a nemzetközi eredmények - de ha feldolgoztad volna a kommentemet, épp azt írtam hogy nem értek egyet ezzel a "politikával". És ne általánosíts, nem értem, ki az a "ti", de ha a jövőben így szeretnél szólni hozzám, majd megszokom. Azzal meg, hogy lenézed a kelet-európai csapatokat, és bizonygatod, hogy komolytalan ellenfeleken keresztül lehetett anno BEKet nyerni, csak a saját butaságodat bizonyítod. Hidd el, volt idő, amikor a Dynamo Kiev, vagy az Anderlecht, stb. sztárcsapat volt. A chelsea meg keményen nyomta a második ligában, hogy ki ne essenek.

Nerazzuri, te saját magadnak adod meg, de ne vedd magadra, érezd jól magad továbbra is az univerzum közepén. :) Éljen Itália, ahol ragyog a nap, és minden a legnagyobb rendben a foci körül. :)

BruceWayne 2008.08.28. 14:24:12

"ök nem költöttek 70 millát abban az évben."
ja, az évbe pont nem utalt moggi, meg is lett az eredménye. na de az egy másik poszt témája...

szferi 2008.08.28. 14:24:49

közben megváltozott az uefa.com dizájnja.

poolfanati 2008.08.28. 14:24:56

stevie g 10-15 napig marad ki én ezt olvastam a 15 nap pedig jóval közelebb van a 2 héthez mint a 3hoz.
aston villa ellen nem játszik de aztán szünet jön a VB-selejtezők miatt ott nem játszik. szept. 13-a rangadó a mu ellen. az elvileg már 15. nap után van, de nem hiszem hogy rafa kockáztatná őt, ha rásérülne sokkal nagyobbat veszít vele. ha 10 napig lesz sérült játszik, ha 15ig akkor nem. ja és ennyi erővel Cé sérült , oktberig nem játszik meccset. Pool ellen se:D höhö
ja és clfo a szép kisregényedet megkontráztam erre te megint jöttél ugyanazokkal... hogy csak jelenünk van blablabla... szerintem ne egy noname magyar senkiházi döntse el hogy van-e jelenük ill. jövőjük majd gerrardék eldöntik!
ja és arról az évtizedről amikor az angol csapatok uralták európát(nem válogatott hanem csapatok végig erről volt szó, tanuljatok csak olvasni:D) megint egy olyan évtized hajnalán vagyunk csak most más szereplőkkel(a big4-ra gondolok). nézzétek csak vissza 2005-ig, mindig van angol csapat a döntőbe.

kroos 2008.08.28. 14:25:02

,,5év, egy arany, egy ezüst,"
és az élmény....megfizethetetlen....
akik szidták Herrera-t mint a foci gyilkosa azok val.szeg.most vakarják a fejüket ....mert ha Herrera gyilkos akkor Rafa hitlerxsztálinxmao.

BruceWayne 2008.08.28. 14:25:34

szferi te miért vagy ilyen fogalmatlan? miért hiszed azt hogy én ilyen itália-buzi vagyok?

poolfanati 2008.08.28. 14:27:21

talán a nevedből??? nem is tom...

BruceWayne 2008.08.28. 14:27:48

poolfanati: a 2007-es döntő is mi jó volt, mi?

szferi 2008.08.28. 14:28:09

tényleg fogalmatlan vagyok, alig tudok valamit a nagy nerazzuriról :)

BruceWayne 2008.08.28. 14:29:13

nagyon keveritek a szezont: aki egy bizonyos ország egyik csapatának szurkol annak kötelező istenítenie annak válogatottját és azt a bajnokságot kikiáltani a legjobbnak? mert a PL-esek ezt csinálják.... ne magatokból induljatok ki

poolfanati 2008.08.28. 14:29:24

én sem vagyok angol buzi az angol válogatottat sose szoktam nézni szerintem nagyon szarok... nem azt mondjuk nera hogy más nem olasz posztokhoz nem írhatsz, öhm hogy is mondjam a nem a te területeteden ne osszad ennyire az észt. én sem megyek a kollektív felelősség posztra osztani az észt és mindenkit fikázni aki nem tetszik vagy mert csak olyan kedvem van.

szferi 2008.08.28. 14:34:30

Hogy az angol csapatok szurkolói a PL-t kiáltják ki a világ legerősebb bajnokságának, sztem nem annyira alaptalan. egyébként az egész vitát egy primitív emberke bunkó hozzászólása váltotta ki, jobb lett volna figyelmen kívül hagyni.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.08.28. 14:56:39

ehhh, hálátlan népség... még ezt a blogot is a Liverpoolnak köszönhetitek. :-)

szferi 2008.08.28. 14:57:58

Nera, a csoportkörös kommentedre visszatérve, nem is nagyon lehet mást várni ilyen lebonyolítás mellett. Az idei szezon talán még jobb is lesz, mint a tavalyi, negyedik kalapból donyeck, kiev(?), fiorentina, athletico simán beleszólhat a továbbjutásba. talán még erősebb is ez a kalap, mint a harmadik, onnan csak a celticről állítanám biztosan hogy úgy-ahogy fel tudja venni a harcot a nagycsapatokkal, többi csapat óriási kérdőjel.

de a nagy törés az első kalap mögött van, így szezon előtt, első ránézésre másodikból max. 2-3 csapatnak van esélye elődöntőt játszani, vagy még annyinak sem. Ez durva.

kroos 2008.08.28. 14:58:45

ahogy te is kihagyhattad volna az utolso mondatot.

clfo 2008.08.28. 15:00:47

szferi: "clfo, vedd elő az ujjaidat és számolj kicsit. 5év, egy arany, egy ezüst, egy elődöntő. Ez a pool jelene. hány másik csapat volt eredményesebb? De leszűkítheted 4-3-2 évre is, mindegy."
So be it, ujj elővéve, számoljunk.
2003-tól kezdve, 5 év.
aszondja chelsea 1 ezüst, 3 bronz
manchester 1 arany, 1 bronz
pool 1 arany 1 ezust 1 bronz
A szűkítést nem ajánlom pool szempontból pláne az utóbbi 2 szezonra lebontva, siralmasabb lenne az "éremtáblázat". Egyébként az ezüstöket mióta számítják? Én aszittem az arany az ami számít, főleg fociban. Ennyi erővel a Juventusnak van 2 aranya és 5 ezüstje, bronzokat még nem is számolva.
Na, de ha kibővítjük mondjuk 10 évre... csak bl, mert az ami számít azt mondod...
manchester 2 arany, 2 bronz
liverpool 1 arany, 1 ezüst, 1 bronz

elődöntőket minden esetben bronzban számolva...

szferi 2008.08.28. 15:00:58

OFF: változtass nevet, kezdesz megint unalmas lenni :)

kroos 2008.08.28. 15:06:20

,,az egész vitát egy primitív emberke bunkó hozzászólása váltotta ki,"
miböl állapitod meg hogy a kommentelök primitivek vagy esetleg nem?És ha egy hozzászólás vitát alakit ki akkor nem hiszem hogy bunko hozzászolás volt.

szferi 2008.08.28. 15:08:12

"mert az ami számít azt mondod..." Te mondtad, hogy a pool jelene semmi, te szerencsétlen, csak a te kedvedért vettem relative rövid időszakot. azt se mondtam, hogy csak a BL számít, sőt. nem állítottam, hogy a pool európa legjobb csapata. De ott van a legszűkebb elitben, amint azt te is szépen bebizonyítottad az előbb (milant kihagytad, 1-1-0).

És mért lenne siralmas 2 évre bontva? Egy ezüst, egy bronz. Ennél konkrétan csak 2 csapat, a győztesek teljesített jobban. Ha pedig a csak a győzelmeket nézed az elmúlt 5 évben, az is top5. Na mindegy, már hagylak, nem érdemes.

crouchy 2008.08.28. 15:10:05

kösz pancho, nekem ennyi elég volt ebből, látszik hogy nagyon okosan ki akarják számolni hogy ki a jó csapat. Ez már itt nagyon rossz ötlet:) Az pl, hogy a Fener épphogy csak bejutott a 3. kalapba.. Hát majd megnézem mit alkotnak az első meg második kalapos ellenfelei..

crouchy 2008.08.28. 15:11:26

"ha egy hozzászólás vitát alakit ki akkor nem hiszem hogy bunko hozzászolás volt" Higgyed!

clfo 2008.08.28. 15:13:08

poolfanati: "uefa kupa: csak a pénzben és a nézettségben marad el a BL-től! nézd csak meg egy statisztikában milyen nagy csapatok nyertek uefát!!!"
Egy BEK/BL győzelmet az 5 közül hány uefa kupára cserélnéd be? Csak pénzben és nézettségben marad el, értékben semmiben se, azt nem említetted...

szferi 2008.08.28. 15:13:54

OFF: barnetta, az igaz, találó megállapítások nem váltanak ki vitát, azokra max rábólintani lehet. A hülyeségek annál inkább.

Másik dolog, én nem írnám le, de sztem te sem, hogy egy csapat szar mert szarok az ott élő emberek. és a patkányozást is mellőzni szoktam. clfo hozzászólása nekem jamal05 chelseas kommentjét juttatja eszembe, kb az a szint csak finomabb formában. Plusz a nézet, hogy 91ig szart sem ért a BEK, szintén elmod valamit. vagy te egyetértesz ezekkel?

crouchy 2008.08.28. 15:16:10

Wow az Uefa a Chelseat számolta ki legeredményesebb csapatnak, a Bl/uefa kupa szinten az elmúlt 5 évben?:) Az Az alkmaar meg 20., a newcatle meg 14 ha jól emlékszem. lol:)

szferi 2008.08.28. 15:17:35

A BEK persze mindíg jelentősebb volt, de az uefa kupa csak azóta értékelődött le, mióta 4 topligás csapat is indulhat a BLben. Remélem egyszer visszanyeri az eredeti jelentőségét.

kroos 2008.08.28. 15:17:43

az igaz megállapitások?ki mondja meg hogy mi az igaz?nem azért kommentelünk és olvasunk blogokat hogy megismerjük a másik ,,igazát" vagyis véleményét?
Senki sem az igazat irja hanem a véleményét.
És ha azt valaki olyan formában teszi mint clfo és nem olyanban mint jamal05 akkor nincs ebben semmi kivetnivalo.

crouchy 2008.08.28. 15:17:58

jah a bajnokság is beleszámít.

clfo 2008.08.28. 15:20:50

szferi: PL postban nem fogom beleszámítani a Milant az előbbi vitánkba... Ha nem csak az angol csapatokat számítom bele akkor a liverpool sehol se lenne a nemzetközi eredményeket tekintve pl 10 évre lebontva a rangsorban. Az közelmúlt?

szferi 2008.08.28. 14:20:37
clfo, vedd elő az ujjaidat és számolj kicsit. 5év, egy arany, egy ezüst, egy elődöntő. Ez a pool jelene. hány másik csapat volt eredményesebb?

Ezt a kérdést én úgy értelmezem, hogy létezik e vajh eredményesebb csapat a szent liverpoolnál? Hát végülis nem állítottad hogy létezik, mert ez egy kérdő mondat, de a válasz azt hiszem egyértelmű. Igen létezik, és nem a legeredményesebb, ha a közelmúltat nézzük, öleljen fel 2 v 3 v 5 v 10 évet.

És ha jól emlékszem senkit nem sértegettem névszerint. Akinek nem inge... De nyugodtan magatokra vehetitek. Who made the scousers cry? ;D

kroos 2008.08.28. 15:21:29

szferi igazad van bek-et is nagyon nehéz volt nyerni, és nem igaz hogy szart sem ért,de ha 70-es évektöl bevezették volna a Bl mai formáját akkor a Notthingem (clough ide vagy oda) nem nyerte volna meg soha.

szferi 2008.08.28. 15:23:03

crouchy: sztem is lol, de még viccesebb, hogy románia az összrangsorban a hetedik - portugáliát, hollandokat, skótokat, törököket megelőzve. Pedig román csapat csak 2szer jutott az elmúlt években bl csoportkörbe, ki is estek, és uefa-ban sem emlékszem valami nagy eredményekre. Wiki szerint2005-2006ban nekik volt a legmagasabb klubkoefficiensük egész európában, hogy a picsába jött ez ki?!

kroos 2008.08.28. 15:25:27

a 80as évböl az elennfelek:Arges Pitesti ,Östers Växjö (svéd),Dynamo Berlin,ajax,hambourg.
mig pl a milan kiesett az 1. forduloban mert összesorsolták a porto-val.

clfo 2008.08.28. 15:26:50

De tudjátok, tényleg lezárhatjuk a vitát...
Liverpool vs ManUtd eredményességet tekintve, trófeák számát, értékét alapul véve:

Közelmúlt: Manutd > Liverpool (owned)
Alapítási évektől figyelembe véve: Liverpool > ManUtd. A különbség 1 PL és 2 BL. És jönnek fel mint a talajvíz.

Ja, hány triplát nyert a pool? a mickey mouse-t nem ér beleszámolni 2001-ből höhö. bár ha az uefa kupa csak nézettségben és pénzben különbözik a bek/bl-től

crouchy 2008.08.28. 15:29:13

Clfo-komment elemzés : " amikor a patkányok a szart is kitaposták az olasz drukkerekből" -kroos szerint: "nincs ebben semmi kivetnivalo" "mellesleg gusztustalan akcentussal rendelkező" - milyen az a gusztustalan akcentus? ilyen szerintem nincs, az író itt is megpróbál gyűlöletet kelteni a szemét, gyilkos Poolos fia iránt "Mit nyert 2005-ig a pool? Semmilyen nagy értékkel rendelkező, a legnagyobb értékekkel rendelkező trófeát nem vitt haza" - szimpla hülyeség, önmagában még nem lenen gond, a komment további részének zöme is csak nem igaz, más gond nincs vele. Az meg hogy valaki nem tudja elviselni, hogy mások tudnak valaminek örülni... Nembaj biztos nehéz gyerekkora volt.

kroos 2008.08.28. 15:29:36

1979-ben ugyancsak a Notthingemnek a következöket kellett megverni a kupáért:1.forduloban kapásbol a 2xszeres cimvédö liverpool,
AEK Athén,Grasshoppers, FC Köln,Malmö.
Ettöl függetlenül nagyon jo csapat volt,és lehet bárkit megvertek volna.De maga a bek nem volt igazságos.

kroos 2008.08.28. 16:03:47

1979-ben ugyancsak a Notthingemnek a következöket kellett megverni a kupáért:1.forduloban kapásbol a 2xszeres cimvédö liverpool,
AEK Athén,Grasshoppers, FC Köln,Malmö.
Ettöl függetlenül nagyon jo csapat volt,és lehet bárkit megvertek volna.De maga a bek nem volt igazságos.

kroos 2008.08.28. 16:05:43

crouchy ne forgasd ki a szavaimat.
a patkányok a szart is kitaposták az olasz drukkerekbő nyilván nem erre gondoltam mikor a véleményszabadságról beszéltem.

poolfanati 2008.08.28. 16:21:12

kroos vagy akárki tőlem fikázhatjátok a nottinghamet engem az nem érdekel:D
clfo: owen nem ér... hát persze... am ott volt már gerrard is! és a mu 99es triplázása messzebb van mint a pool 5 trófeája 01-ben! egy triplázást kurva nehéz összehozni, nemhogy ötöt! a lyon zsinórban 7 bajnoki címe azt se tudom hogy jött össze...
akkor meg szerintem érvénytelenítsük ennyi erővel a mu tavalyi bajnoki címét cé miatt! a 2007es milan BL címet meg kaká miatt. a 98as VB győzelmét franciaországnak ugyanúgy. és ugyanúgy ezeknél is egy ember tett a legtöbbet. ezzel hülyeség volt előjönnöd

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.08.28. 16:29:19

"Wiki szerint2005-2006ban nekik volt a legmagasabb klubkoefficiensük egész európában, hogy a picsába jött ez ki?!"

Az a helyzet, hogy mivel az adott országból európai kupában induló _összes_ csapat idénybeli eredményét átlagolják, ha 1-2 csapat leszerepel, az jelentősen rontja az ország koefficiensét. Ezért ha egy országból csak 1-2 csapat indul akár csak az UEFA-kupában, de az(ok) jól szerepelnek, akkor jobb lehet a koefficiensük, mint az elitligáknak, ahol akár csak 1 csapat (mondjuk 7 kupaszereplőből) korán kiesik.

2005-06-ban csak 3 román csapat indult nemzetközi kupában,: a Steaua és a Rapid elég jók voltak az UEFÁ-ban, és a Dinamo szereplése sem volt vészes.
Az angolokat viszont csúnyán lehúzta az Everton, a spanyolokat az Osasuna, a németeket a Bayer és a Mainz, az olaszokat pedig (kisebb mértékben) a Samp.

undertow 2008.08.28. 16:29:32

azért az valóban elismerésre méltó, hogy a pool annak ellenére BL győztes, hogy a PL-t soha nem nyerte meg...
'bajnokok' ligája :)

clfo 2008.08.28. 16:36:40

poolfanati: én nem a játékosokra gondoltam...
99: pl, bl, fa
01: uefa, fa, ligakupa (uefa szuperkup, angol szuperkup)

clfo 2008.08.28. 16:39:03

De most komolyan... Pool szurkeszek, ti éreztek valami fejlődést a saját csapatotokban? Eredményben. Érzitek azt hogy évről évre jobbak vagytok?

poolfanati 2008.08.28. 16:44:48

nekem mickeyről az egér meg owen jut eszembe...
az egér sehogy nem jön ide...
a szuperkupák végülis tényleg nem számítanak azt csak azért számoljuk hozzá mert úgy szebb:D és igen a 01-es triplázás kupái gyengébnek tűnnek de a keret is gyengébb volt a muénál és a mostani pool keretnél is csak hát houllier azért nagyon jó edző volt ameddig az utolsó két évébe semmi nem jött össze és miatta nem találtad sehol BL-be a poolt 03ba és 04be. ha rafa nem válik be sürgősen(azért nekünk sincs végtelen türelmünk:D) akkor én houlliernak örülnék leginkább. és ő meg is ígérte hogy még visszajön:D
ja és clfo örülök visszavettél a képedből és megtanultál rendesen vitázni érvekkel és alátámasztva és nem csak szidni mindent ami pillanatnyilag nem tetszik...

poolfanati 2008.08.28. 16:49:36

clfo: ó hogyne...:D ezzel a kerettel más már rég bajnok lenne de rafának idő kell:D
amúgy ez az egész nagy vita a tegnapi meccsből alakult ki... másnak is volt ilyen szar meccse crouchy jól mondta hogy a mu is pont olyan volt a portsmouth ellen mint a pool a boro ellen. és a poolnál minden idény ilyen szar játékkal indul ezen nem kell meglepődni:D csak most mindenkinek azért lett kedve szidni minket mert most nyertük a meccseket és így most akkor nem nyomik hanem mákosak vagyunk:D

poolfanati 2008.08.28. 16:50:48

egy ilyen vita után mindig felmegy a kommentek száma, még csak második napja van meg a cikk de már 218 komment:D

Sladin 2008.08.28. 16:52:22

Igen én személy szerint érzem, azért egy csapat teljesítéményét nem 3 meccs alapján kéne megítélni. Minden évben van egy komoly hullám völgye a csapatnak, amikor baromira szarul megy a játék. Idén ez egyből az elején jön ki és a korábbi évekkel ellentétben még ilyenkor is a meccseket, ha mással nem mázlival, de ettől lesz bajnok esélyes egy csapat, hogy még a legrosszabb formájában is képes győzni. Ez is fejlődés valahol. Ezenkívül még mindig vannak hiány posztok a poolban, nincs egy valamire való szélsőnk, a szélsővédőink sem a legjobbak ennek ellenére feltudjuk venni a versenyt az Európai Klub csapatokkal, tavaly Agger sérülése miatt a teljes szezon elment a francba szerencsére Skrtel érkezésével a BL-ben meg lehetett még menteni valamit a renoménkból, tvalyhoz képest sokkal hosszabb és minőségibb a kispad, én Keane-t oda raknám és maradnék a 4-2-3-1 formációnál, amiben szerintem Keanek nincs helye, vagy eddig nem találta meg és ez részben lehet magyarázata a mutatott játéknak, szinte minden eddigi meccsen el lehet mondani, hogy mintha ott se lett volna vagy bárcsak ott se lett volna.
Egyébként 2005-ös pool volt talán a leggyengébb csapatunk, az akkori BL győzelem azért olyan nevezetes számomra mert nem egy sztár csapat nyert akkor, hanem egy tipikus kis/közép csapat, legalábbis, ami a játékos állományt illeti.

Sladin 2008.08.28. 16:55:36

ilyenkor is a meccseket, ha mással

hopp itt kimaradt valami.
...ilyenkor is képesek vagyunk hozni a meccseket, ha mással...

clfo 2008.08.28. 16:56:33

crouchy: eléggé érdekesen elemezted a kommentemet. 2005 előtt, mondjuk úgy hogy 91-től számítva, hol volt jegyezve a pool? Sehol, jöttek a szurkeszek azóta és folyamatosan is a dehát a 4 bekgyőzelem meg azé 18 pl dumával. Épitkezés, progressing? Lofasz, 2005-ös bl győzelem, hats off, gratula, egyébként semmi érdemleges. A mai angol fociban KÉT érték van. A bl és a pl. Minden további az bónusz (nem csak a mai angol fociban, régebben is sztem).
Valahol írtam az első kommentjeimben hogy azabaj a pool szurkolókkal hogy túlértékelik a saját csapatukat... de tudjátok mit. Annyira fasza az az uefa kupa, hogy azt kivánom a következő 10 évben nyerjétek meg 9x.
Ja és nem értem crouchy hogy a mai első kommentem maradék részében hol állítottam valótlanságokat...
OVERRATING

clfo 2008.08.28. 17:02:44

aki tudja mire gondolok a mickey mouse treble alatt az linkelje már be légyszives a képet, sehol se találom. Nem mu szurkeszek hátrányból indulnak;)

clfo 2008.08.28. 17:03:17

aki tudja mire gondolok a mickey mouse treble alatt az linkelje már be légyszives a képet, sehol se találom. Nem mu szurkeszek hátrányból indulnak, a

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.08.28. 17:30:05

Sladin

Abszolút egyetértek, vissza kellene térni a 4-2-3-1-re. Amíg nincs _igazi_ szélső középpályás, nevetséges a 4-4-2: ott töketlenkednek mind középen (tegnap pl. szerintem akkor változott sokat a meccs képe, amikor El Zhar bevállalta az 1-1 játékokat a vonal mentén, és az sem véletlen, hogy a gól is abból lett, amikor Babel végre megtalálta az LW pozíciót. hogy jobblábasként, az más kérdés, de bejött).

Csak az a baj, hogy amíg Rafa fasírtban van a klubvezetéssel, addig így is erőltetni fogja a 2 csatáros játékot Keane-nel, hogy igazolja a transzferdöntéseit.

Sajnos nagyon sok furcsaság van a csapat és a keret összetételében a szélsőjátékosok hiánya mellett is (bár részben ezzel összefüggésben). Nem saját pozíciójukban játszó játékosok: Kuyt és Babel is inkább csatár, szélső középpályásként a 4-2-3-1-ben feltalálják magukat, de 4-4-2-ben nem igazán.
Akkor ott van a szélső hátvédek kérdése: én elfogadnám, hogy a szélsőjátékot wingbackekkel oldjuk meg, de könyörgöm, akkor meg teljesen féloldalasak vagyunk. Baloldalon Dossena, Insua és Aurélio _wingback-ként_ mind klasszisokkal jobb mint a jobboldalon Degen, Arbeloa, Darby vagy Finnan. És egyáltalán, miért van 4 (átlagos) jobbhátvéd a keretben?

BruceWayne 2008.08.28. 18:00:59

SWP ment a citybe 9 millióért.

szferi 2008.08.28. 18:52:29

Kroos: igaz, valós állítással nem lehet vitatkozni, max rábólintani. vitát csak az ostobaságok és tévedések kavarnak.

Érdekes amit a nottinghamról írtál, bár én nem vaok 100%ig tisztában a harminc évvel ezelőtti erőviszonyokkal, de nyertek néhány pl-t, bl-t, nyilván nem véletlenül. Hogy ilyen vagy olyan rendszerben nem nyert volna semmit,ztem bármelyik csapatra könnyedén ráfoghatjuk, amelyik nincs 40 éve topon.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.08.28. 19:07:20

baszki, ha már egyszer olyan szinten irányított a sorsolás, hogy pl. az egyaránt kopasz edzők által irányított csapatok nem kerülhetnek egy csoportba, akkor talán arra is gondolhatnának, hogy ne minden évben ugyanazokat a párharcokat lássuk.

Marseille... megint
PSV... megint

Sladin 2008.08.28. 19:23:31

bedobásnál: ahogy én látom nem 4-4-2 játszik mostanában a csapat, hanem maradt a 4-2-3-1, csak gerrard helyére keane-t tolták be, ami nem lenne rossz ötlet, viszont gerrard meg nem az a védekező fajta játékos így ez talán 4-1-4-1-é alakul. Ahol pedig kicsit sok a középpályán az a 4 ember ráadásul kettő is kreatív előkészítő szerepben... Mondjuk kiváncsi leszek, hogyha Keane végre formába kerül, akkor mit tud ez a csapat így, mert azért az beszédes, hogy bajnokin Keane 3-szor lőtt rá eddig, 0-szor eltalálva a kaput és igazság szerint egy-egy megmozdulása volt csak értékelhető, igaz nem is kap annyi labdát mint a többiek. Ez csak javulhat az időben, ha többiek is több labdát adnak neki. Ha megszokja a csapat "mozgását", hogy hova is kéne neki futni, bizonyos helyzetekben.

Sladin 2008.08.28. 19:29:07

Szélsőhátvédek közül arbeloa szerintem a lehető legrosszabb választás, Darby vagy Finnan sokkal jobb lenne jobbhátvédnek vagy uram bocsá Carragher és a CD posztokat oda adni a két fiatal titának (Agger és Skrtel), balszélsőként sem Aurelio sem Dossena nem mutatott még olyat, ami miatt tudnám, hogy ők miért is vannak itt. Szerintem Babel és Benayoun baloldalon nem rosszak, egyik támadni tud a másik védekezni. Jobb oldalt vagyunk talán a legnagyobb szarban Kuyt nem rossz, remekül védekezik szélső poszton csatár létére, de beadni nem igazán tud, ide mindenképen kéne egy jobb oldali szélső, aki támadásokat tud vezetni és beadni is tud, talán el-zhar jó lenne, de azt hiszem ő meg ballábas, talán majd a mi Krisztiánunk... :DD

halareaal 2008.08.28. 19:33:42

aaah megpróbáltam elolvasni az összes kommentet, de durván belefájdult a fejem.
csak annyit fűznék hozzá, hogy nem vok egy nagy Pool-fan (haha), de a 2005ös döntő az nagyon messze volt a máktól, max a hosszabításban Seva amikor belelőtte Dudekbe, ott volt egy kis szerencséje a Poolnak, de úgyis felfoghatjuk, hogy Sevcsenko volt béna. a 99es döntő azért más volt, ott végig egyértelműen jobb volt a Bayern az egész meccs alatt, aztán az utsó utáni pilanatban behullott 2. persze sokkal inkább a MU, mint a Bayern:)

crouchy 2008.08.28. 19:43:19

Nah nincs valami nagy szerencsénk a sorsolással - szerintem. Utolsó kalapból a legnehezebbet kaptuk, a harmadikból csak a Fenernek örültem volna kevésbé, a PSV még elmegy. Szerintem még a G-csoport ígérkezik érdekesnek, egy nagyon fiatal Arsenal, egy jó portó és egy megerősödött Fener. jó kis móka lesz. A real azért sírhat legfeljebb mert a második alapból a legnehezebbet kapta, legfeljebb nem lesz csoportelső. A Chelsenek megint mákja van a sorsolással, az inter meg a Barca se panaszkodhat, a United meg retteghet, Villarealal egy csoportban lenni nem jó előjel:)

seahawks 2008.08.28. 20:10:26

azért érdekes, hogy itt állandóan aza téma, hogy milyen szar a pool. szeritem ha összeszámolnánk az eddigi kommenteket, amitó elindult ez a site, fölényesen a pool-kommentek nyernének.

BruceWayne 2008.08.28. 20:17:01

hehe, ez jó:
Nasri: „Az öltözőben többet hallani a franciát, mint az angolt”

szferi 2008.08.28. 20:20:50

A, H csoport lefutott, E és D a legnehezebb, Mu így is bizto továbbjutó. G, F és a C gyengébb, de kiegyenlített lehet, utóbbi persze csak a barca mögött. Inter simán továbbjut, másik háromból mindegy ki, nem zavar sok vizet, ez a leggyengébb csoport.

szferi 2008.08.28. 20:21:25

Wenger biztos sokat káromkodik :)

corporal clegg 2008.08.28. 20:27:15

Kíváncsi vagyok, mi lesz, amikor El Niňo mesterhármast vág a Vicente Calderónban...:)))

halareaal 2008.08.28. 20:34:07

hát nekem megint az jön le, hogy ez a kiemelési rendszer elég szar. Lyon első kalapban? az Atleticonak legalább a 4-0s győzelme után felszorozhatták volna ezt az együtthatóját, ha ennyire ragaszkodnak hozzá.
ez a sorsolás annyira nem kedvez az angoloknak, az Arsenalnak nehéz lesz, a Pool ha meg úgy rajtol mint tavaly vagy a Liege ellen, idén kiesik.

poolfanati 2008.08.28. 20:34:45

arbeloa vs dzsudzsák párharc ajaj nagy bajban vagyunk:D szerintem a D csoportban a pool után messza az atletico a legerősebb! nehéz lesz de most a BL nem számít a PL-re kell ráhajtani!

papercut 2008.08.28. 21:14:28

Tudom, hogy sok Poolos meg akar majd kövezni ezért, de higgyétek el nem rosszindulatból mondom: Szerintem a Pool nem jut tovább a csoportjából. Ez csak megérzés, és lehet hogy a végén nagyon elpiXXázzák pl az Athletit és simán tovább jutnak de most nem így érzem. Az Arsenalnak meg a bajnoki formája sínylelheti meg a sok utazást.

szferi 2008.08.28. 21:18:26

poolfanati:Az eindhoven van olyan jó mint az atleti, és legalább annyira csíkos is

hala: Lyon megérdemli az első kalapot, legrosszabb esetben a másodikat. de mi változna, ha ők jöttek volna a másodikból, a bayern meg az első kalapból? Arsenalnak akár sétagalopp is lehet emellett a 3 csapat mellett, ez csak tőlük függ

halareaal 2008.08.28. 22:22:52

azért a Lyonnak nincsenek olyan eredményei, mint a Bayernnek pl, és a keretük is gyengébb. a 2. kalapból sztem a Bayern, Juve, Roma is előttük van. de végülis mindegy, lényeg h nem a h csoportba kerültek, mert ellenük nem megy a Realnak.

az Atleticonak viszont sokkal jobb kerete van, mint a PSVnek (sztem még a Pooléval is simán felveszi a versenyt). ettől még lehet h jó lesz a PSV, de a tavalyi csapat már nem sokban emlékeztetett a 2005ben elődöntős csapatra, és idén sem tűnnek vmi erősnek.

Lojzi_ 2008.08.28. 22:38:04

Hosszú távon ez mindenképpen kiegyenlítődik.
Ha új fiú kerül oda, akkor el kell mozdulni a negyedik kalapból egy jó idénnyel és jöhet a harmadik, vagy a második jövőre. Sőt címvédőként az első kalap is menne egy szezon alatt.
A baj inkább azzal van, hogy azok szívnak, akiknek nem a BATE jut, hanem a Fiorentina, vagy az Atletico.
Bár egy első kalapos csapatnak illik tovább jutni egy másik topbajnokság úgymond "meglepetéscsapata" ellen.
Mondjuk ha az UEFA fejével gondolkodnék, akkor nem csak a kvótáknál számolnám a nemzeti bajnokság öszteljesítményét, hanem a kiemeléseknél is.
Az igazi kárvallott nem is a Lyon, vagy a Pool, vagy a Bayern, mert nekik egy jó ellenfélből több lóvé esik le akkor is, ha épp nem úgy alakul az eredmény. A nagy vesztese ennek a rendszernek a Schalke, a Szpartak Moszkva és társaik, akik sokkal inkább érdemesek lettek volna a BL csoportkörre, mint a BATE, vagy a ciprusi és dán bajnokcsapatok.
A két román csapat viszont sötét ló. Azt nem mondom, hogy továbbjutnak, de a többi csapat sorrendjébe alaposan beleszólhatnak egy vigaszág reményében utolsó leheletükig küzdve.

halareaal 2008.08.28. 23:55:36

Lojzi, énis ezt mondtam a selejtezőknél, hogy nevetséges h ugyanazon körben van Atletico-Schalke és Kaunas-Aalborg. persze nem rossz, ha feltűnik 1-1 jó kis meglepetéscsapat (pl az Artmedia nemis olyan rég), de idén már túlzás h Aalborg, BATE, Antorzisz. aciprusiak még ok, mert ők az Olympiakoszt verték, de azért nemhiszem h a Schalkén keresztül is bejutottak volna. a 2 román csapat meg valóban jó, nekik úgy látszik helyük van a blben. (fájó összehasonlítani h a román ezüstérmes és a magyar bajnok eredményeit az isztambuli csapaok ellen)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.08.29. 00:39:13

"(fájó összehasonlítani a román ezüstérmes és a magyar bajnok eredményeit az isztambuli csapatok ellen)"

Ja, ja. És ezt tényleg nem lehet a pénzre fogni.

Engem az háborít föl, amikor egy Debrecen-Újpest meccsen, ahol 90 perc alatt írd és mondd egyszer sem (!) sikerült egyik csapatnak sem háromszor egymás után pontosan passzolniuk, elmondják az edzők (és riporterek), hogy milyen magas színvonalú meccs volt, holott mindenki számára világosan látható, hogy ilyen teljesítménnyel még egy gyenge európai középcsapat (pl. Young Boys) ellen sincs esély pariban lenni.

No de, nem offolok.

Szerintem egyértelműen a Liverpool-PSV-Marseille-Atlético csoport a legerősebb. (Ne feledjük, az idei Marseille jobb a tavalyinál!)

szferi 2008.08.29. 07:31:02

Halareal: ha öszehasonlítod az atletico elmúlt 5 évét mondjuk a lyonéval, egyből világos, kinek melyik kalapban a helye - de ez kiegyenlítődik idővel, ahogy már írták.

Amit a kiscsapatokról írtál, érdekes. a dán bajnoknak van esélye a bl-ben helytállni, míg az anorthosisnak semmi. a sors fintora, hogy amíg az aalborg az egyik legerősebb, addig az anorthosis magasan a leggyengébb csoportba került. A két román csapat meg mitől jó, tavaly a slavia is simán nyomta le a steauát, két éve is a leépülőfélben lévő kievet sikerült megelőzni, bejutni is csak a szerencsés sorsolás miatt sikerült. azelőtt nem is emlékszem, mikor játszottak BL-t.

kroos 2008.08.29. 08:16:42

szferi:,,igaz, valós állítással nem lehet vitatkozni"

és ki mondja meg mi az igaz talán te?

miért nem érted meg hogy ami neked igaz az másnak nem.És nem is baj hogy nem értünk egyet mindenben,mert ha egy igazság lenne akkor pl felesleges lenne ez a blog+a kommentelés.
minden relativ.
Nem mondtam hogy a Notthingam szar.És lehet egy Bl szerü kiirást is megnyertek volna.De nézd meg kikkel játszottak.kb évente 2-3 komolyabb meccsük volt.
Most csak a csoportokban van minimum2-3 komoly meccs.

szferi 2008.08.29. 08:19:01

na, azért ilyen tételelről mint "szarok az emberek liverpoolban, ezért szar a klub is", azért el lehet dönteni hogy hülyeség-e vagy nobel díjas felfedezés, szerintem ez még neked is megy.

kroos 2008.08.29. 08:21:32

Berlusconi azt mondta 80as évek végén hogy ha nem reformálják meg a Bek-et akkor a Milan nem indul el a sorozatban.Mert az mégis csak tarthatatlan hogy költenek Vanbastenekre 10 millio-kat és kiesnek az 1. forduloban (még ha nem is ez volt jellemzö rájuk).És nekünk is ha emlékszel ezek a kupaszerdák voltak akkoriban amikor láthattuk az ilyen csapatokat.
Éljen a csoportkör!Éljen a Bajnokok Ligája!!!
(minden csapat aki Bek-et nyert megérdemelten nyerte ezt nem akarok kétségbe vonni)

kroos 2008.08.29. 08:22:31

Igazad van szferi van az a szint ahol meglehet huzni az általd vélt határt.

szferi 2008.08.29. 08:33:17

barnetta, a csoportokban gyakran nincs 3 komoly meccs. Mit gondolsz, az internek hány komoly meccse lesz az anorthosis ellen? Otthon panathinaikost és werdert is röhögve verik, mi ebben a komoly? Ok, vannak erős csoportok is.

Ez a nézd meg kikkel játszottak, meg elég nagy hülyeség mint már írtam. attól, hogy a keleti csapatokat ma le lehet írni, ez nem volt mindíg így. A CZ meg a steaua BEK-et tudott nyerni, biztos mert ők is szarok voltak. Másrészt, mennyivel jobb a mai rendszer? Nagyon szépen ki van találva, hogy mindíg ugyanabból a szűk körből (10-14 csapat) kerüljön ki a legjobb négy/nyolc, ha meg valakinek véletlenül sikerül közéjük furakodni, irgalmatlanul kivásárolják, nehogy jövőre is sikerüljön. Erről szól a csoportkörös, kiemeléses, egy ligából 4 csapatos rendszer.

szferi 2008.08.29. 08:39:05

Ja, és ez a rendszer nem a színvonalat növeli - azt aztán végképp nem, csak bebetonozza az erőviszonyokat. Ami bizonyára jó, ha a néhány topcsapat valamelyikének szurkolsz, egyébként kiábrándító. Aztán előbb-utóbb kénytelen vagy elkezdeni szimpatizálni valamelyikkel, ha nem akarod október közepén befejezni a szurkolást.

kroos 2008.08.29. 09:10:15

Sajnálom de én szivesebben néztem volna a Schalke-t mint a famagusztát vagy a Bate-t.....

szferi 2008.08.29. 09:16:58

én meg szívesebben néznék egy évről évre nem csak gyengulő spartát, mint alanyi jogon egy szar steauát vagy werdert.

szferi 2008.08.29. 09:18:09

de real madriddal még találóbb lett volna, mit kerestek tavaly a BL-ben? Persze, fizetett hely...

corporal clegg 2008.08.29. 10:20:28

Az okosok tavaly is elmondták, hogy a Pool ki fog esni, aztán mégsem, sőt...
A Lyon meg azért került az első kalapban, mert folyamatosan benn vannak a legjobb 8 között a BL-ben...

rizla 2008.08.29. 10:30:59

"Az okosok tavaly is elmondták, hogy a Pool ki fog esni, aztán mégsem, sőt..."

sőt, csak majdnem esett ki : DDDDDDDD

szferi 2008.08.29. 10:37:42

azért egy elődöntő "szar" teljesítménnyel is összejött :DDDDDDDDD

nem baj, az éven egy kicsit belehúznak :)

poolfanati 2008.08.29. 11:25:36

@halareal: "az Atleticonak viszont sokkal jobb kerete van, mint a PSVnek (sztem még a Pooléval is simán felveszi a versenyt)"
hát jóhogy bazi erős kerete van hiszen a pool vette meg nekik a felét:D a chelseasek és a romasok örülhetnek kolozsvár nincs 150km-re a határtól. ha a pool egy csoportbe került volna a kolozsvárral én tuti mentem volna mert gyulai vagyok szal figyelembe véve a román utakat még úgy is 2 óra alatt ott lettem volna:D
a D csoport egyértelműen a legerősebb és nézzéték csak milyen híres stadionok vannak jó hangulattal ahol mindig nehéz nyerni: anfield, velodrome, vicent e calderon...mondjuk ha a pool megint szarul kezd és felszívja magát akkor nem lehet akadály megint egy 4es a velodrome-ban:D

poolfanati 2008.08.29. 16:05:11

jön riera a poolba:D talán majd ő ha babel még nem vált be annyira...

crouchy 2008.08.29. 16:09:57

jah az amúgy meg vicces hogy az m1 még mindig kaladze-vel reklámozza a bl-t:)

poolfanati 2008.08.30. 12:30:23

mekkora cummendáré volt tegnap a mu-nak:D
a real meg a juve retteghet!

rexford 2008.08.30. 13:14:26

Milyen lehet az orosz bajnokság, ha a 2/3-ánál a Zenit csak a hatodik?! A középpályájuk atom, ez a Danny fiú meg egy nagyon jó kis játékos, nem tudom, hol bújkált idáig.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.08.30. 13:41:28

@rexford:

És milyen lehet az ukrán, ha a Dinamo Kijev-Szpartak Moszkva összesített 8-2-re gondolunk? :-)

halareaal 2008.08.30. 18:42:01

szferi:
"de real madriddal még találóbb lett volna, mit kerestek tavaly a BL-ben? Persze, fizetett hely... "

fizetett hely? ők nem a félamatőr litván bajnokot intézték el, hanem megnyerték a világ egyik legerősebb bajnokságát. egyébként, mostmár kíváncsi vok, mire lesz képes ez az Aalborg, mert a te kommentjeid alapján egy 8 ba jutás lenne a minimum.

kroos 2008.09.01. 08:22:05

szferi:a kiscsapatokat nem a Bl vágta haza hanem a Bosman szabály.
süti beállítások módosítása