Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Ki a tököm az az Ivanovics?

2009.04.09. 12:14 donnelly

Guus Hiddink fura húzása, mely szerint nem Bellettit, hanem Braniszlav Ivanovicsot állította a védelem jobb oldalára, minimum kétszáz százalékosan bejött. Ha az volt a néderlandus terve, hogy a szögleteknél fogalmatlan Reinát meg fogja alázni a középen is bevethető szerb védő - aki értelemszerűen jobban fejel, mint a mozgékony brazil - akkor Hiddinket Sean Payton figyelmébe fogjuk ajánlani, hátha még a New Orleans Saints támadószekciójának is tud újat mutatni. A Barcelonának körülbelül annyira kellett megerőltetnie magát, mint nyáron a Hiberniannel lejátszott edzőmeccsen, és ebből a meccsből is elég volt egy félidőt lejátszani (meg megnézni) ahhoz, hogy beírhassuk a matricásalbumba az elődöntő egyik résztvevőjét.

Reina kétségtelenül a világ egyik legjobb kapusa, jó formában is van, a beívelésekkel azonban egyszerűen nem tud mit kezdeni. A Chelsea rá is játszott erre, és gyakorlatilag ez jelentette a két csapat közti különbséget. Persze a Pool védelmétől még ennél is lehetett volna több. Arbeloa és Skrtel rendszeresen egymást fogták, középen Carragher úgy-ahogy takarított, a balon viszont Aurelio most gyengébb meccseinek egyikét játszotta, Dossena pedig ugyanazt mutatta be, csak ő még jobban kidomborította technikai ismereteinek árnyoldalát (bár Fábióra se lehetett panasz ilyen szempontból). A Chelsea gólt érő szögleteinél öten nem tudtak két embert elosztani, serdülőcsapatot is leordítanak ilyen védekezésért.

Hosszú távon nem lehet Lucas Leivákkal számolni, a brazil még a Fulham ellen is necces, nemhogy a BL negyeddöntőiben. Elismerjük, hogy nagyon sokat melózik, rengeteg labdát szerez, viszont annál is többet szór el. Összességében Sissokóhoz képest egyértelműen visszalépés, lehet belőle még játékos (valamikor...), viszont egyelőre nem az. Xabi Alonsónak és Gerrardnak most nem ment, középen nagyon jól tömörültek a kékek, Torres pedig szerezhetett volna még egy gólt, de ezen kívül nem nagyon került hozzá a labda. A fő probléma a széleken jelentkezett: Rierát nem kéne erőltetni, legalábbis nem kéne ilyen mereven ragaszkodni ahhoz, hogy csak a 65. percben lehet lecserélni minden egyes mérkőzésen. Ha nem mennek a csellók, 45 perc után nyugodtan le lehetne hozni, viszont ha még bírja, és megy neki, akkor maradjon 80-85 percig is nyugodtan. Most az volt, amikor nem ment neki, ahogyan Kuytnek se. Bár a hollandnak sose megy, átmeneti megoldásként elfogadható a szélen, de túlzás lenne azt állítani, hogy "megtalálták a posztját". Hatalmas munkabírása miatt nem lehet kihagyni a csapatból, de lassúsága és alapvető technikai hiányosságai miatt nem használható a hetes pozícióban, még "izomszélsőként" se. Csak akkor igazán jó, amikor a kapu elé keveredik valahogyan, vagy ha jobbhátvédben kell szerelnie - itt is a két megoldás: cserecsatár, vagy jobb bunkó, másra nem jó.

Benajun beállítása indokolt volt, de későn történt, Babel meg használhatatlan felállt védelem ellen, kizárólag kontrajátékra alkalmas, arra is csak ritkán. Liverpoolban soha, ősszel nem is szeretnénk már itt látni.

A kékeknél Čech hozta a szokásosat, Ivanovicsról valószínűleg nemsokára kiderül, hogy volt a Fradinál próbajátékon, de nem kellett - eddig csak az derült ki róla, hogy ő is akkor ünnepli születésnapját, mint az NST, illetve e sorok írója, tehát egy kicsit máris megkedveltük. Terry és Alex ketten együtt elbántak Torresszel, az angol kihagyja a visszavágót, így pihenhet az elődöntőre meg a bajnoki hajrára, helyette Carvalho talpalhatja majd vesén a spanyol centert. Ashley Cole-t vállaltan nem szeretjük, de egy látványos testcselénél csettinthetnékünk támadt - ezek a megoldásai egyébként sose fogynak el, és amikor jól játszik (mint most), mind bejönnek, viszont ha nem, akkor a jobbszélső üresben van a lasztival a tizenhatos sarkánál...

Essien visszatérésével látványosan stabilizálódott a Chelsea középpályája, Lamparddal és a túlértékelt, ám nagyon hasznos Ballackkal kiegészülve szinte áthatolhatatlan falat alkotnak. Ennek a középpályának támadásban gyakorlatilag semmit sem kellet nyújtania, hiszen Kalou (!) és Malouda (!!) úgy rohangált be a labdával a Pool kapujának előterébe, hogy már ezzel meggyalázták az eddig stabilan működő Liverpool-védelmet. Úgy tűnik, ez a szezon a nagy védelmek látványos összeomlásáról szól, és ezt az összezuhanást Drogba tehette volna még látványosabbá, ha kihasznál egyet helyzetei közül, de erre sem volt szükség a továbbjutás eldöntéséhez, mert ez a Pool vélhetően nem fog három gólt szerezni a Stamford Bridge-en anélkül, hogy ne omlana össze még a Chelsea védelme is, de ez már túl sok lenne a jóból. LIVERPOOL-CHELSEA 1-3.

És ezen az ágon gyakorlatilag már ki is alakult az elődöntő párosítása, bár esetleg egy olyat el tudnánk képzelni, hogy a Bayern 5-0-ra vezet az Allianz Arenában, de ebben az esetben vélhetően Puyol hátáról pattanna be a továbbjutást érő gól a 93. percben. Klinsmannt mi sem menesztenénk ezt a vereséget követően, megvárnánk a visszavágót, hátha ott még nagyobb ruhát kap a Bayern, igaz a mediterrán mentalitás beható ismerete "döntetlen közeli" eredményt mondat velünk. Persze azt a vezetőt, aki Mindegy, hogy mennyire kapunk ki jelmondattal indítja útnak fiait Barcelona felé, akármennyire is ez a realitás és a racionalitás, mi gondolkodás nélkül felmentenénk jól fizető állásából.

A mérkőzésről annyit, hogy a 7-0 sokkal reálisabb eredmény lett volna, a Bayern sajnos sehol nincs - önmagához képest se, de meg úgy egyébként is kezd agóniába fordulni a szezonjuk. A szokásos tilitoli-egyérintő-kényszeritő-háromszög-futsal-cselló kombót a Bayern tűzfala nem ismerte fel az első félidőben, a másodikban pedig az Oddo-Demichelis-Breno-Lell védelem ellen a pote-benito-pancho csatársor is játszhatott volna, nem tűnt volna föl senkinek. Howard Webb persze bele kellett, hogy csempésszen a gálába egy kis angol játékvezetői fogalmatlanságot, amikor Messit felrúgták a büntetőterületen belül. A hormonkezelt zseni kapott egy sárgát, Guardiola meg mehetett a lelátóra, well done Howard! A Barcelona viszont valóban wellül járt el, és igazából már a Chelsea elleni elődöntőre pihenhetnek Münchenben. BARCELONA-BAYERN MÜNCHEN 4-0.

388 komment

Címkék: chelsea barcelona d liverpool bl bayern negyeddöntők

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr291055607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

r_magpie 2009.04.10. 02:22:42

Given rég a világ legeslegeslegjobb kapusa lenne, ha hamarabb hagyja ott a St James't, és egy nagycsapatba igazol.

Woland 2009.04.10. 02:36:04

@r_magpie:

annyira senki sem jo : ) de Given majdnem!

Azazello007 2009.04.10. 07:14:55

@Woland: érthetetlen, hogy Given miért nem játszik még nagycsapatnál. Még mindig csak 32 éves, megítélésem szerint a világ 5 legjobb kapusa között van, évek óta stabilan teljesít, ennek ellenére 12 év Newcastle után most a City...de legalább jól keres.

kroos 2009.04.10. 08:00:31

Azt ne feletsétek el hogy a wolsburg dzeko-grafite-misimivic 3-as is hülyét csinált a Bayernböl,és ott sem tudtuk igazán uralni a középpályát.Pedig ott nem xavi osztogatott hanem josue meg gentner meg ilyenek.
Én lennék a legboldogabb ha hihetném hogy a világ legjobb csapata egy korszakos über-állat alázott meg mindket,de nem hiszem hogy igy lenne.
Emlékszem mikor a chelsea-vel játszottunk,nem volt csatárunk,egy darab guerreroval álltunk ki londonban.de ugy is rugtunk 2 golt otthon meg összeállt a makay-pizza kettös és nyertünk.szóval én semmit sem fognék a sérülésekre.

Walmer 2009.04.10. 08:05:14

@Sath: Te olyan hülye vagy öregem, mint a segg szüretkor. ha van egy Olasz - spanyol BEK döntő, akkor valakinek muszáj szurkolni, én ugyanis nem tudok úgy meccset nézni, hogy valakinek ne szurkoljak. Ilyenkor nyilván úgy választ az ember, hogy melyiket utálja kevésbé.

Először értelmezz mondatokat. ha ez nem megy menj vissza általános 3-ba és megtanítják neked.

Walmer 2009.04.10. 08:11:31

@popp: Erre csak a kedvenc idézetemmel tudok válaszolni:
"A pokol az értelem tehetetlensége"
Ilyenkor jön az életkor meg egyébb hülyeségek.

Walmer 2009.04.10. 08:29:16

@rizla: valakinek már leírtam, de akkor neked is, mert ezek szerint én vagyok a hunyó.
lemaradtak ezek: ;-) ill. :-)

Véleményemet a fetrengésről és Henry sunyiságáról viszont továbbra is tartom.
Te továbbra is kompetens vagy nálam.

montipájton 2009.04.10. 08:35:10

@rizla: Nem igazán értelek, előbb gúnyolódsz azokon (joggal), akik szerint a Barca megint csak az ellenfél miatt tudott gálázni, aztán leszögezed, hogy persze a Chelsea ellen nem ők az esélyesek, úgyse jutnak tovább stb...

Azért most már kijelenthetjük, hogy ez a Barca bárki ellen esélyes, nem? Az valószínű, hogy négyet nem fognak rúgni minden meccsen az eslő félidőben és kell majd szenvedniük is, de hogy mitől lenne esélyesebb a maradék csapatból bárki is ellenük, azt a látottak után nem igazán értem.

(Essien meg Hiddink, ja. A te stílusodban csak annyit mondanék erre, Guardiola meg Touré, no comment. És akkor Messiről, Iniestáról meg Xaviról még nem beszéltem.)) )

Egyébként az előző kör után MU, Liverpool, Barca volt a favorit-sorrended. Most, hogy kettő közülük esetleg ott se lesz a négyben, hm...? )))

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.10. 08:49:57

@Vul-Kahn: De ha a Bremen tabellán elfoglalt helyezéséből indulunk ki, akkor mondhatjuk, hogy az Udinesétől gyengébb csapattól is kikapott már az idén. Végignézve tegnapi meccset, akkora különbséget nem láttam a két csapat között, egy Diegoval voltak jobbak.

De a helyzetek alapján szerintem döntetlen lett volna reális, hozzá kell tenni, hogy az Udinese magasan legjobb játékosa, Di Natale nélkül kénytelen fölvenni a harcot.

kroos 2009.04.10. 08:54:05

@popp: Lehet ö a legjobb de sokszor amugy is padozik ha nem sérült.
Szerintem (és ezért mindenki anyázni fog) az udinesenek is megvan a maga Diegoja csak épp máshogy hivják.D'agostino-nak.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.10. 08:59:52

@kroos: Di Natale a kapitány (még a válogatottban is kezdeni szokott), ő nem igen padozik, ahogy másik szélen Pepe is kezd általában. A center poszton szokta cserélgetni Quagliarellát és Floro Florest Marino mester. Hanem Quagliarella a gólja melletti maradék négy ziccerből csak kettőt bever, akkor máris más leányzó fekvése. D'Agostino meg nem rossz játékos, de fasorba sincs Diegohoz képest, szerintem.

kroos 2009.04.10. 09:05:15

@popp: Marino hülye.volt olyan meccse az udinének amikor dinatale,pepe,és qugli is a padon ült.
D'Agostino nem romai nevelés?
a 90-es évek elején is volt valami hasonlo olasz
jó kis középpáylás..De Agostini vagy valami ilyesmi..
tudod aki giannini mögött játszott...

kroos 2009.04.10. 09:14:59

és De Agostini udinei nevelés...kár hogy a juve után elment és hülyét csinált magából a játékostemetöben.

Walmer 2009.04.10. 09:18:21

A tegnapi citeh - HSV-ról. sajnos csak az első 35 percet láttam, mert a csajom kitalálta, hogy most nem meccset nézünk.
Ami addig lejött: Hihetetlen mennyire fogalmatlan volt a City védelem. Az milyen már, hogy az addig elvégzett 6 szögletből 5 mind gólveszélyes volt?
Micah Richards 2 éve a legígéretesebb angol védő volt. De ebben az idényben amit csinál basszus...
Ezen a meccsen is teljesen súlytalan volt, akkor játszották át, amikor akarták (legalábbis addig míg én láttam), de ugyenez elmondható a többi védőről is. Szarok voltak.
Ennek ellenére szerintem meglehet e továbbjutás Manchesterben.
Ami megdöbbentő volt, az az egyébként kiváló Faragó Ricsi kommentátori működése.
Igaz, nem ő az első, aki Michaelnek kereszteli MICAH Richardst, de ezt tőle nem vártam volna. Mint ahogy azt sem, hogy legalábbis az első 30 percben, folyamatosan keverte Sturridge-t, Robinhot, meg SWP-t. Értem én hogy mind3 támadó, meg fekete, de akkor is.

Azazello007 2009.04.10. 09:54:14

@Walmer: Faragó mostanában csak árnyéka önmagának, de már annak idején is gyengébb volt Hajdú B-hez képest.

kroos 2009.04.10. 10:21:40

A Bayern meccs után két mondat jutott eszembe
„Ez már porig égett, erről kár lenne vitát nyitni”
,,akár le is hugyozhatsz"

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.10. 10:47:52

@kroos: Előfordulhat, de nem ez a jellemző.

töröltprofil (törölt) 2009.04.10. 11:08:26

Az idei Barcával az a gond hogy túlságosan épül a csapat játéka Messi-re. Aki termete miatt sebezhető játékos, és ha ő sebezhető akkor a Barca is.
A 05/06-os idényben legalább R10 mellett ott volt Deco is. Messi akkor még nem volt oszlopos tagja a csapatnak. Na jó most van egy Xavi és egy Ini is de ők meg egyszerűen nem tudnak góólt rúgni. Ill. semmi baj a rugótechnikájukkal csak egyszerűen megvannak átkozva. Ha Henry egyszerűen úgy játszana mint Arsenalos idényében akkor R10 sem hiányozna.
(De mindannyian tudjuk hogy már sosem fog így játszani:D)

kroos 2009.04.10. 11:15:08

@Szuperpocok: ,,túlságosan épül a csapat játéka Messi-re"
a poolé meg torresre,az interé ibrára,a bayerné riberyre,a mué cére.....
inkább én ugy fogalmaznék vannakolyan zsenik akik játéka meghatározzák a csapat stilusát.nem a barca függ messitöl hanem messi kurva jó és bárhol huzo ember lenne.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.10. 11:15:53

@Szuperpocok: Nem fog úgy játszani, mert az Arsenalt köré építette föl Wenger, míg Barcában csak egy láncszem, egyébként idén nagyon is jó szezonja van a franciának. Amúgy szerintem Barca akkor is jó csapat, ha Messi kiesik.

töröltprofil (törölt) 2009.04.10. 11:15:56

Jövőre minden sokkal de sokkal nehezebb lesz.
Az olasz klubok óriási keretfiatalításba kezdenek.
Ezek alatt értem a Juve-t és a Milan-t.
És hát még ott van Európa leggazdagabb klubja a Real Madrid ami állítóla 17 játékosától fog (legfeljebb)
megszabadulni a nyáron.Össze van állítva egy feketelista. És hát a Real-nak megvan rá a pénze hogy új csapatot építsen. Szerintem minden idők legdurvább és legforgalmasabb átigazolási szezon fog megkezdődni a nyáron

luis garcia 2009.04.10. 11:18:07

@Szuperpocok: csak a realt ne keverjük most ide kérlek :)

töröltprofil (törölt) 2009.04.10. 11:19:04

@popp:
Henry amúgy tényleg belecsapott a lecsóba.
Egyszer elbukott egy BL döntőt. Most nagyon közel van hozzá és nem fogja hagyni hogy ez még egyszer megtörténjen.
Amúgy igen azt tudom hogy az Arsenal teljes játékmenete rá épült. De olyan megmozdulásai voltak még anno ,hogyha most is ezeket csinálná R10 nemigen hiányozna:D
www.youtube.com/watch?v=T7LB5qgCIf4

töröltprofil (törölt) 2009.04.10. 11:20:31

@luis garcia:
márpedig muszáj lesz egyszer csak :D

kroos 2009.04.10. 11:41:37

@Szuperpocok: hogy érted azt hogy műszáj?

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.04.10. 11:58:42

@kroos: egyetértek

nem azért, hogy a Barca-fanokat boszantsam, de nem a katalánok voltak szuper-hyper istenek, hanem a Bayern egy nagy nulla (sőt inkább már mínusz)

Ahol egy Vanczák Vili szintű Lellet küldnek Messi ellen, illtve a világ talán legbénább olasz védőjátékosának, Oddonak a leigazolásán gondolkoznak, nem is beszélve a csk-nkról az a csapat nagyjából ezt várhatta, főleg így, hogy a maradék játékosok is maguk alá csináltak a kezdő sípszót követően.

Viszont kellenek a pofonok, nagyon is. Így talán egyszer oda is eljutunk , hogy csak az húzhat fel Bayern-mezt, aki még a Cottbus ellen, a 90. pecben is kiköpi a tüdejét, és nem jelent neki gondot a labda gömbölyded formája.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.10. 11:59:46

@Walmer:

Nálam mindketten kompetensek vagytok. Én már megtanultam úgy olvasni a szövegeidet, hogy automatikusan levonom a túlzások keltette irritáció-faktor belőlük.
:-)

kroos 2009.04.10. 12:04:25

@Basti: Na igen...Efféék nem csak azért nem kaptak ilyen büntit mert jók voltak,hanem mert minden párharcból preztizst csináltak.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.10. 12:06:35

@kroos: @Basti:

Jó, és én se a Bayern-fanok bosszantására írom (azon kevés semleges néző közé tartozom, aki egyáltalán nem utálom a Bayernt, legfeljebb általában unom), azt azért tegyük hozzá, hogy a Barca kb. 50%-ot adott ki magából, a második félidőben pedig max. 30-at.

Engem személy szerint megdöbbentett a Bayern lélektelen, hitetlen játéka, párosulva egy pocsék, eleve öngyilkos taktikával, érthetetlen edzői húzásokkal. Sokkal keményebb meccsre számítottam.

De azt is már egyre jobban unom, hogy a Barca minden egyes diadala után rögtön az ellenfelet szedik elő, hogy "de ellenük könnyű volt", mintha az, amit Messiék produkálnak, nem volna önmagában is zseniális és lenyűgöző.

Titi120 2009.04.10. 12:08:04

Megvan ez első bedobott név Klinsi helyére: Arsene Wenger.
Én támogatom, de nem érzem reálisnak.

kroos 2009.04.10. 12:09:20

@Csöncsön: ha már korszakos nagycsapatokról volt szó,te láttad a Cruiff féle csapatot?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.10. 12:13:00

@kroos:

Többször leírtam már itt az NST-n is, hogy én a Cruyff-féle csapat miatt szerettem bele annak idején a Barcelonába.

Egyébként olvasd csak vissza a kommenteket, például ezt: @Csöncsön:

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.04.10. 12:16:58

@Csöncsön:

maradjunk annyiban, hogy ez meccs a Bayernről szólt.. már ha érted mire gondolok. Sztem az utóbbi évtized legnagyobb lebőgése volt a világ futballpalettáján.

A Barcának nem ez volt a nagy meccse, hanem majd talán a döntő lesz az.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.10. 12:22:15

@Basti:

A Bayernről is szólt. Így egyetértünk. Ettől még Messi és Iniesta nem kisebb zsenik. :-)

Még kroosnak. Ha érdekel a Barcához való kötődésem, olvasd a blogomat: pontilyen.blog.hu/2008/10/10/mes_que_un_club_1#more706002

kroos 2009.04.10. 12:30:18

@Csöncsön: akkor azt is tudod hogy azt a csapatot ereje teljében csapta szét a milan.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.10. 12:34:23

@kroos:

Pont erről szólt a kommentem, amelyre utaltam az előbb. Ez itten: @Csöncsön:

Te nem figyelsz? :-)

kroos 2009.04.10. 12:36:40

@Csöncsön: öszintén szólva nem nagyon...

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2009.04.10. 12:38:29

kroos sosem figyel, csak vagdalkozik, ezért rágnak be rá annyian...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.10. 12:39:50

@kroos:

És ha a kommentek között még tovább olvasol, akkor azt is megtudhatod, hogy mickeyknox és én azon az estén tudtuk meg, hogy soha az életben nem tudnánk szurkolni egy AC Milan nevű futballcsapatnak.
:-)

kroos 2009.04.10. 12:47:31

Csöncsön hsz-ei amiben szerepel a barca. szó fenntartással kezelem (nem olvasom el).
De azért remélem nincs harag.
Én szerettem azt a milant mert az tényleg egy korszakos nagy csapat volt.És mindenki tök esélytelennek tartotta öket a döntö elött...

_benito · www.nst.blog.hu 2009.04.10. 12:52:02

@kroos: az pont olyan döntő volt, mint a juve-dortmund, hogy esne rá a rézfaszú bagoly a toronyból az összes résztvevőjére.

kroos 2009.04.10. 13:06:35

@_benito: azért nem.a dormund gyözelme tényleg meglepetés volt.Mig a milánét csak a média állitotta be annak...a védelmi négyesük a világ valaha volt legjobbja,albertini volt a kedvencem,a horvát bánt bobant csak itthon nem ismerték stb.....

_benito · www.nst.blog.hu 2009.04.10. 13:14:30

@kroos: nem értek egyet, az a milan pont olyan esélytelennek számított a barcával szemben, mint a dortmund a juve ellen.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.04.10. 13:14:39

@kroos: pontosabban a Barcelona-Porto miatt, amelyen (Knézy talán) nem győzték hangsúlyozni, hogy Vitor Baia mekkora kapus és hát a három dugó azt jelentette volna, hogy ezek most itt ellenállhatatlanok.

kroos 2009.04.10. 13:19:05

@_benito: az a milan veretlenül lett bajnok elötte is döntösök voltak a Bl-ben.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.10. 13:20:17

@_benito: Ebben azért nincs igazad. A Milan-Barca álomdöntő volt, ahol a katalánok valamivel esélyesebbnek tűntek.

@kroos: A nagy védőnégyesből azon a meccsen nem játszott Baresi és Tassotti. Az utóbbi helyettese az ifjú Panucci ugyan rutinalanabb, de hasonló kvalitású volt. Filippo Gallit viszont nem említeném egy lapon Baresivel.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.04.10. 13:22:29

nem azt mondtam, hogy az nem volt egy rohadt jó milan, hanem azt, hogy az egy világverő barcelona volt, és még a milan szurkolói sem hitték, hogy meg lehet verni.

kroos 2009.04.10. 13:24:03

@popp: Ugye nem hiszed hogy nem tudom hogy maldini huzodott be panucci volt a BALBEKK és Galli játszott ben Bilyvel?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.10. 13:25:49

@_benito: Az a Milan úgy nyert bajnokságot abban az évben, hogy alig-alig kapott gólt, baromi szervezett csapat volt. És nézd már, egy platformon vagyunk Tonival.

@pancho_sanza: Akkor robbantotta a mi Koemanunk bátyja vagy 45-ről azt az interkontinentális rakétát, amelyik bevitte Vitor Baia kezét.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.10. 13:28:03

@_benito: Így oké, de a Dortmund-Juve akkor sem analóg példa.

kroos 2009.04.10. 13:28:13

@popp: biz akkor volt.életem egyik legnagyobb gólja.

@reggie_bush: az én és popp barátom viszonya tulságosan komplex ahhoz hogy te megértsd,vagy véleményt formálj.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.04.10. 13:37:32

Na, egy kicsit törölgettem, mielőtt még lesüllyedünk az olasz kommentek szintjére;)

kroos 2009.04.10. 13:38:56

@donnelly: szerintem én most semmi sértöt nem irtam senkire.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.04.10. 13:40:06

@kroos: Preventív lépéseket tettem mielőtt még kirobban vmi anyázás;)

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.04.10. 13:53:32

@Csöncsön: Igazából én nem mondtam soha, hogy a dán bajnoság erősebb mint a spanyol, de azt többször kifejtettem már, hogy a pár évvel ezelőtti Valencia (Real Madrid, Deportivo, Sevilla, stb...) nagyon brutális megcsúfolása a mostani csapatokat velük egy lapon említeni. Mint ahogyan az Almería és a Malaga sem egy Alaves, Celta Vigo, Real Sociedad.

Szóval érveléstechnikailag azt tudom mondani, hogy ha Carboni, Djukics, Pellegrino, Angloma, visszatért volna tavaly 40 évesen, valszeg a Valencia bajnok lett volna. Mert egyszerűen fosok a spanyol csapatok és a bajnokságban játszó játékosok. Kollektíven. Elsősorban nem a dánokhoz képest, hanem önmagukhoz képest.

Továbbra is mondom, hogy ennek rengeteg (szakmai és strukturális) oka van, hogy idáig jutottak. Az a baj az ilyenekkel, hogy nehéz olyan dolgokat leírni, hogy mennyi szakmai tapasztalat áramlott ki a spanyol bajnokságból, mit áldozott fel a szövetség az idegenlégiósok számának korlátozásával, miért uniformizálódott és lett kiszámítható a taktika, miért volt hibás az átlagéletkor ilyen szintű leszorítása. Szóval a spanyol bajnokság problémái sokrétűek és bonyolultak, de minek írja le az ember, mikor ismeri a "zemberek" monoton ellenérveit: A Real Madrid jó, mert spanyol bajnok.Ráadásul kéccer is.
Akkor meg minek?

Írhatok-e olyat például, hogy a spanyol bajnokság olyan jó, hogy Huntelaar átmenet nélkül jobb gólátlagot produkál egy halál gáz csapatban, mint Hollandiában valaha? Pedig ennél komolyabb sértés nincs is a spanyol bajnokságra nézve.

Walmer 2009.04.10. 13:56:03

@donnelly: Annyian írták már, most már nagyon kíváncsi vagyok: milyenek azok az olasz kommentek? Ott jön ki poppból az állat, vagy mi?

NB. egy kellemes kis anyázás néha nagyon is jól tud esni;-)

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.04.10. 13:59:48

@donnelly: Az már rögtön az elején kirobbant, azótan nagyjából le is csenget. Ezek után mi csapta ki a biztosíték?

kroos 2009.04.10. 14:00:57

@pancho_sanza: ,,Carboni, Djukics, Pellegrino, Angloma, visszatért volna tavaly 40 évesen"
ezek még 40 évesen is játszottak....
Szerinetm az a gond hogy évek óta a 10. és a kiesö között ált. 2-3 pont van.Ergo tul angy a szakadék a kis és a középcsapatok között...sok a 20 csapat spanyolországba.

Walmer 2009.04.10. 14:05:56

@morphine: Donnellynek a vérében a moderálás. Aranybánya lenne neki az nso;-)

_benito · www.nst.blog.hu 2009.04.10. 14:08:41

@donnelly: csak szeretnéd, ott példás rend honol mindig.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.04.10. 14:16:11

@_benito:
élő bizonyíték a maffia létezésére

ZenZo 2009.04.10. 14:22:51

Példás rend, mert aki nem rendes, az nem létezik :)

ez kicsit olyan, mint amikor az őrök közül felkiállt az egyik, (tudatlanabb), amire egyből észből rákontráz okos elvtárs, s hogy a harmadik se csak úgy álljon ott, hozzáteszi a magáét:
- Megszöknek! ne engedjük őket elmenni!
- Nem ment el senki, mert nem is jött senki!
- Úgy van. Tudddományosan igaz...

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.04.10. 14:27:12

@kroos: miután jó sok posztot elkezdtem így erre könnyen tudok válaszolni:
Inkább túl kevés. Nézd meg a másodosztályt:
www.marca.com/deporte/futbol/segunda-division/2008-2009/clasificacion.html
Ebből az első 10 simán a Malaga és a Sporting Gijon szintje. De lehet, hogy több. Na már most volt olyan spanyol bajnokság is, amelyikben 22 csapat indult, az volt az aranykor kezdete. Igaz több légiós volt, mint most a PL-ben.
A válogatott szar is volt ennek megfelelően, így a szövetég adminisztratív úton kényszerítette a másodosztályú csapatokat a légiósok mellőzésére és spanyol fiatalok preferálása. A válogatott jó is lett, de a sok kieső idegenlégiósoktól hemzsegő csapat lenn maradt, miközben majdnem tiszta spanyol csapatok jutottak fel.
Különbség: a légiósoktól hemzsegő csapatok bárkit el tudtak verni a világon, de nem versenyezhettek a 35-40 pont begyűjtésére szakosodott újoncokkal, akik már nem voltak olyan sokoldalúak, meg ambiciózusak, csak egy dolgot tudtak: a bennmaradáshoz szükséges pontokat összegyűjteni.

Közben persze a liga játékosállománya kicserélődött, nincs már Mosztovoj meg Karpin, van helyettük sok fiatal spanyol, de a légiósok közül is csak a 20 év alattiakra modulnak rá. A Real bajnokil címei még rá is játszottak a hatásra, hiszen sikeresnek láttattak egy olyan stratégiát, ami valójában zsákutca.

A cél egyébként el lett érve, mert van egy válogatott keret, amelybe 25 viszonylag fiatal, de kurva jó játékos van benne. Ráadásul innen csak felfelé vezet az út, mert évente jönnek az újabb tinik, akik minden EB-t VB-t megnyertek 20 év alatt.

Pár mondatban így lehet összefoglalni, de a csapatok sokévnyi edzői rutint dobtak el külföldre, s lehet akármekkora zseni is Guardiola és Unai Emery ez hiányozni fog. Irureta, Clemente, Benítez, Sanchez Flores, Juande Ramos (aki visszajött és eredményileg bizonyít), Valverde, Victor Fernandez, Camacho (aki azóta visszajött és eredményileg bizonyít) csak így kapásból a spanyolok, pedig 10 éve még alig volt spanyol edző az élcsapatoknál.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.04.10. 14:27:38

Na igen, azt beszélik, hogy én moderálok leggyorsabban a Mississippitől nyugatra;)

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.04.10. 14:36:51

@kroos: még adalék, de az Alavést, az Espanyolt és a Tenerifét nem zavarta az UEFA kupában, ha éppen kiesőhelyen álltak.

sundin 2009.04.10. 14:38:45

@pancho_sanza:
Eddig azt hittem, hogy realista vagy, de tévedtem: idealista.
Biztos hallottad már azt, hogy a Föld zárt rendszer, ergo nem fejlődhet a végtelenségig, vannak lejtmenetek. A spanyol klubfoci aranykora az ezredfordulótól a Barca BL -és a Sevilla UEFA-győzelméig datálódik (a Puskás-féle Madridot most hagyjuk). Ezt az állapotot nem lehetett időtlen időkig fenntartani, meg is lett a következménye. Nézzük csak az általad felsorolt csapatokat: Celta. Ha idén kiesnek a második vonalból, akkor talán örökre eltűnnek, stabil 5 ezres nézőszám átlagot produkálva. Real Sociedad: ugyan az, mint a Celta, azzal a kivétellel, hogy nagyobb múlt, nagyobb csapat, ezért ők vígan elvannak a másodosztály középmezőnyében. Alaves: egyszer volt Budán kutyavásár, idén kiesnek a 3. vonalba, ki tudja mit hoz majd a jövő, és tavaly a Getafe is megcsinálta volna azt, amit ők, csak hát Pato egy fallosz. Depor: 150-180, mikor mennyi milliós tartozást görgetnek maguk előtt, ingyen vesznek, és eladják a legjobbjaikat évről évre. Lassan 4 éve nem hosszabbítottak szerződést senkivel (!), tehát nem lehet azt mondani, hogy van jövőjük. Valencia: pepitában a Depor, most épp annak örülnek, hogy kaptak egy 50 milliós hitelt, amiből kifizethetik a többi hitelt. Ezt nevezem...
Ez most a helyzet. Ha te ezt sírod vissza, akkor sajnállak.
Persze most mondhatnám, hogy írj erről egy cikket, de még egy hétvégi összefoglalót sem tudsz összehozni.

kroos 2009.04.10. 14:39:14

@pancho_sanza: Na igen.
A vigo a Sociedad meg a betis is majdnem a BL-es évükben eset ki.

sundin 2009.04.10. 14:48:23

@kroos:
A Celta Vigo konkrétan abban az évben esett ki.

kroos 2009.04.10. 14:50:23

@sundin: pedig továbbjutottak a csoportjukból...akkor vette át öket Lotina ..

sundin 2009.04.10. 14:52:38

@pancho_sanza:
Benitez miért ment Angliába? Mert az ígérték neki, hogy bárkit igazolhat. Ezt már 5 éve sem tudták neki biztosítani Valenciában.
Irureta nagy király volt a Depornál, azóta már megbukott a Betisnél és a Zaragozánál is. A csúcson kellett volna abbahagynia.
Clemente is a spanyol válogatott után abbahagyhatta volna, de nem, a Murciánál le is égett. Manét (Alaves) meg sem említed, pedig az Alaves után amihez nyúlt, abból nem lett köszönet (egyszer benntartotta a Bilbaot, de az nem csak neki volt köszönhető...).

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.04.10. 15:05:43

@sundin: Visszasírnám? Lehet benne valami. De legalább nem teszek úgy, mintha minden ugyanúgy lenne, mint akár 3 vagy netán 10 évvel ezelőtt.

2009.04.10. 15:17:34

Tisztára olyan, mintha a madridista forumát olvasnám. Ott van mindig ilyen béka segge alatti szinten a Barca megitélése.
A Barcasoknak azt javasolnám, ezentúl kerüljék el ezt az oldalt, mert a helyzet csak rosszabb lesz. Tudja mindenki mi lesz itt, ha kiesünk a chelsea ellen az esetleges következő fordulóban., de arra is bizton számítani lehet mi lesz ha tovább megyünk.
Akkor majd jön a:
-a chelseaből hiányzott xy
-a chelsea még soha nem volt ilyen szar formában, na majd meglátjuk miez kezdenek xy csapattal a döntőben
-kiállítottak valakit a chelseatől csak, hogy a Barca nyerhessen, hiszen egyenlő létszám ellen sose nyernek angol csapat ellen
-a mákos első 15percben született 2-3 gól miatt fel kellett adnia a chelseanek a taktikát és nem játszhatták azt amit tudnak
-a chelsea csak n.-edik csapat pl-ben és még a whu(vagy akárki) is megverte őket, ráadásul több góllal is
-és a többi, és a többi, stb...

Már semmin nem csodálkoznék, hiszen itt már sok mindenre fényderült:
-a Barcanak könnyű a sorsolása
-a Barca ellenfelei életük legszarabb formáját mutatatták
-az ellenféltől hiányzott ez és az
-az ellenfél nem a chelsea/pool/mu/arsenak/inter/milan egyike volt, ergo a győzelem semmit nem jelent
-a Barca még nem mérettetett meg, majd a következő körben kizúgnak
-a 2006-os bl győzelem semmit nem ér, hiszen 10ember ellen érte el azt a Barca
-a spanyol bajnokság szar, a bl ellenfelek gyengék, ergo: az egész szezon kuka ha nem nyernek bl-t
-sötöbö

kroos 2009.04.10. 15:27:36

@pancho_sanza: Nálam a valencia ott egy picit meghalt mikor 2004-ben a werder ellen elszakadt náluk a cérna,térdmagasságban való bescuszás,köpködés stb...anghulo albelda föszereplésével.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.04.10. 15:47:02

@kroos: A Valencia- Inter párharcokra simán kifért volna a 18-as karika.

@ballábas: Senki nem akarja elvenni a Barcelona érdemeit, de nem gondolom, hogy hétről-hétre a világot igáznák le. Legendáról, meg korszakos csapatról mindenesetre túlzás beszélni.

kroos 2009.04.10. 15:57:32

@pancho_sanza: AZ más azért. ott volt némi provokácio,mig a bremen csak simán jobb volt....és az fájt nekik.

BK 2009.04.10. 16:00:27

@pancho_sanza: eddig még tényleg csak annyit lehet mondani, hogy az idei Barca egy olyan csapat, akit k*rva jó érzés volt nézni a szezon nagy részében. viszont szerintem mindössze 3 meccsre vannak attól, hogy korszakosak is legyenek. ha kiverik a Chelsea-t, meg akármelyiket a másik ágról megverik bármelyik csapatot a döntőben, akkor máris máshogy áll az egész.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.04.10. 16:01:42

@pancho_sanza: Az a "gond" hogy szerintem igenis el kell fogadnu a túlzásokat, egyszerűen azért, mert az NST is, meg egyáltalán, a sportújságírás erre épül. Egyszerűen mindig az éppen aktuális nagy meccs győztese a király, ők aztán megmutatják, meg az edzőjük egy taktikai zseni, ez megy mindenhol. Nem tudom már ki írta itt sok kommentel feljebb az orosz-spanyol meccset példaként (amit egyébként a helyszínen láttam, jól esett) ahol ott volt Hiddink, ott lelkesedtek az újságírók egy emberként, aztán jöttek a sapnyolok és legyakták őket 3-0ra. Semmi sem garantálja, hogy éppen ez lesz Chelsea-Barca viszonylatban, és azt meg aztán végkép senki sem garantálja, hogy melyikük lesz a három és melyikük lesz a nulla. De ettől még mindenki az egekig magasztalja mindkét csapatot. Vagy te a korábbi Valenciákat, mert neked meg az a lemez akadt be.

Szóval csak azt akarom mondani, hogy a költői túlzás a sportról beszélés szerves része. Aki lenyűgözve nézi most a Barcát, az hangot is fog adni a lenyűgözöttségének, és amikor az embernek merevedése van egy passztól, arra nem fogja azt mondani, hogy nem volt ez rossz, arra azt fogja mondani, hogy olyet még nem szartam csesz*****

A barcelona elképszetően látványosan játszik, DE még nem tudjuk, mire lesz ez elég.

A Chelse teljesen újászületett Hiddink alatt, DE még nem tudjuk, mire lesz ez elég.

Az Arsenalnál visszatért néhány kulcsember, miközben még szerencsére két fronton is versenyben vannak, DE még nem tudjuk, mire lesz ez elég.

Soroljam még?

Nem lenne halál unics az NST is, ha folyton mérlegelnénk, azt mondanánk, hát igen, de várjuk ki a végét, meg volt ennél még jobb is, csak a friss élmény felülírja a többit - vagy pont fordítva, ez van olyan jó, csak az első élmény mindent visz, mert az volt az első..... Nem ez egy szenvedélyes valami, itt lelkesedni KELL. Ezt számon kérni valakin.... badarság.

Na csak kijött, bocs mindenkitől.

crouchy 2009.04.10. 16:11:52

@morphine: sztm tök igaz amit írtál, de én hozzátenném hogy szerintem fordított irányban is. Ergo a "higgadtabb" szurkolókon se kérhetik számon a "szenvedélyesebbek" hogy miért nem szarják össze magukat egy győzelem után. A baj sztem az olyan szurkolókkal van mint Everred, aki 1(+3) pontos előnyben temeti a saját csapatát:)

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.04.10. 16:14:11

@morphine: Azért vannak esetek, amikor a látványos játék egyik legfontosabb elemét illik megnevezni. Még akkor is, ha ez egy játékos és például Lellnek hívják.

shinigami 2009.04.10. 16:39:54

@ballábas:
megemlitenem h kb 2 eve mindenki ezt csinalja a reallal, gondolom az termeszetesen belefer, ha a barcat cseszteti vki (megjegyzem a tobbseg elismeri h jo csapat stb) akkor maris jon a hiszti
sztem ulj Csöncsön melle

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.10. 17:27:38

@pancho_sanza: Nem érdemeljük mi poroslábúak a te posztjaidat ;-).

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.10. 17:34:01

@Walmer: popp még visszafogott one, a frontvonal az interisták és a juventinók között húzódik. Egymás csalózása és mákosozása, heveny calciopolizás, valamint egymás jogtalan bedobásait is cincálgató árgus figyelmezése a bíró sporiknak a Juve illetve Inter meccseken.

Valami hasonló, mint ami mostanában Manchester U. vs Liverpool ügyben kialakulóban van a PL posztok kommentjei között.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.10. 18:55:32

@pancho_sanza:

Értem már, miért akadtál ki annyira a Platini-szabályon... :-)

Sok mindenbe bele lehetne kötni a gondolatmenetedben, de most nincs energiám hozzá. Egyszer talán.

montipájton 2009.04.10. 21:11:48

@pancho_sanza: Én komolyan szívesen olvasnék egy részletes elemző posztot a spanyol bajnokság süllyedésének okairól tőled. Elkezdhetnél gyúrni rá igazán.
A kommenteket meg átugornám.))

montipájton 2009.04.10. 21:17:26

@ballábas: Van biza igazság abban, amit írsz, de hát eme igazságtalan megítélés miatt is csak azt lehet mondani: az igazság pillanata mégis akkor jön el, amikor valamelyik angollal szembe kerül a Barca.

Azt nem hiszem, hogy a Chelsea vagy a Pool (netán később a MU) kiverésével szemben bárki fel fog tudni hozni komoly ellenérvet.))

sporttárs 2009.04.10. 21:35:31

Tegnap este olvastam a kommenteket, az azóta születetteket csak szőrmentén lapozva, egyszerűen fárasztó meg nagyon értelmetlen vita körül megy az igehirdetés ezerrel, szerintem itt mindenki meggyőzhetetlen. Van ugye egyik oldalon a Barca-hívek tömege, még a futball egyéb, objektív dolgaira roppant fogékony és általában realista egyedek is hörögve helyezik valami más dimenzióba ezt az egészet. Mintha it Isten focizna a hülyegyerekekkel. És hát minimum Hiddink kell ellene, mert különben muhaha. A másik oldal szerint meg nem is. És majd az angolok.

Tököm tudja, kinek van igaza, de azért megjegyzem, De la Pena is elég volt egyszer már a Barca ellen, és Hiddink is kevés a spanyolok ellen, úgyhogy szerintem elég nevetséges úgy tenni, mintha a fociban csak fekete meg fehér lenne, és aki fehér, az örökkön örökké az is marad.

(És ha én azt mondom, a Barcelona lehet olyan jó, hogy megverheti a Chelsea-t, mert van egy Messije meg Guardiolája? Akkor az szentségtörés a katalánok irányában? Mert ezt csak fordítva lehet kijelenteni? Mintha néhány hete még nem fogát szívta volna minden hívük, hogy az amúgy valóban eléggé lealázott spanyol mezőnyben is sikerült hullámvölgybe kerülni.)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.11. 11:01:52

"úgyhogy szerintem elég nevetséges úgy tenni, mintha a fociban csak fekete meg fehér lenne, és aki fehér, az örökkön örökké az is marad." -ebben igazad van, de azért a hozzászólások között megjelennek az árnyalatok is.

montipájton 2009.04.11. 11:32:04

@sporttárs: "Mintha itt Isten focizna a hülyegyerekekkel", ez szép darvasis mondás, én csak egyszer láttam ilyet, amikor Muzsnay szívatta a Fradi középpályáját a Sóstón.

(Ismerősöm mesélte, hogy egyszer Váczi Béla, a diósgyőri szittya bulldog valami gálameccsen felbőrőzte oda-vissza a győri Somogyit, aki cserét kért. Micsoda legendák.)) )

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.11. 11:33:38

@pancho_sanza:

Úgy emlékszem, hogy Faragó közvetítette. Azért gondolom, mert élénken megmaradt a fülemben ez a mondata:

"Végig egyérintőzi a meccset a Barcelona: egészen hihetetlen!"

Gondoljunk csak bele! Egy csapat, amely végig egyérintőzi a meccset...

kroos 2009.04.11. 12:18:52

@Csöncsön: más válaztásuk nem volt.
aki kétszer ért labdához azt Cruiif kirakta a keretböl...

kroos 2009.04.11. 12:22:00

@kroos: ugyanakkor ez jó példa hogy a védekezö focinak is megvan a maga szépsége mert ahogy a milan védö 4-ese együtt mozgott az fantasztikus.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.11. 12:35:19

@kroos:

Lehet, hogy fantasztikus csapat volt a Milan is, de hasonlítsd össze, ha mást nem, az eredményeiket abban a szezonban.

A csoportkörben a Milan gólkülönbsége 6-2 volt, a Barcelonáé 13-3 (!).

montipájton 2009.04.11. 14:32:54

@Csöncsön: ... és mit adtak ezért a remek gólkülönbségért a döntőben? )))

kroos 2009.04.11. 17:28:11

@Csöncsön: szerintem az ö 4-esük ennyivel könnyebb is volt...

kroos 2009.04.11. 18:35:59

@Csöncsön: rizlának igaza volt a szexuális életeddel kapcsolatban:)?!
süti beállítások módosítása