Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Ki a tököm az az Ivanovics?

2009.04.09. 12:14 donnelly

Guus Hiddink fura húzása, mely szerint nem Bellettit, hanem Braniszlav Ivanovicsot állította a védelem jobb oldalára, minimum kétszáz százalékosan bejött. Ha az volt a néderlandus terve, hogy a szögleteknél fogalmatlan Reinát meg fogja alázni a középen is bevethető szerb védő - aki értelemszerűen jobban fejel, mint a mozgékony brazil - akkor Hiddinket Sean Payton figyelmébe fogjuk ajánlani, hátha még a New Orleans Saints támadószekciójának is tud újat mutatni. A Barcelonának körülbelül annyira kellett megerőltetnie magát, mint nyáron a Hiberniannel lejátszott edzőmeccsen, és ebből a meccsből is elég volt egy félidőt lejátszani (meg megnézni) ahhoz, hogy beírhassuk a matricásalbumba az elődöntő egyik résztvevőjét.

Reina kétségtelenül a világ egyik legjobb kapusa, jó formában is van, a beívelésekkel azonban egyszerűen nem tud mit kezdeni. A Chelsea rá is játszott erre, és gyakorlatilag ez jelentette a két csapat közti különbséget. Persze a Pool védelmétől még ennél is lehetett volna több. Arbeloa és Skrtel rendszeresen egymást fogták, középen Carragher úgy-ahogy takarított, a balon viszont Aurelio most gyengébb meccseinek egyikét játszotta, Dossena pedig ugyanazt mutatta be, csak ő még jobban kidomborította technikai ismereteinek árnyoldalát (bár Fábióra se lehetett panasz ilyen szempontból). A Chelsea gólt érő szögleteinél öten nem tudtak két embert elosztani, serdülőcsapatot is leordítanak ilyen védekezésért.

Hosszú távon nem lehet Lucas Leivákkal számolni, a brazil még a Fulham ellen is necces, nemhogy a BL negyeddöntőiben. Elismerjük, hogy nagyon sokat melózik, rengeteg labdát szerez, viszont annál is többet szór el. Összességében Sissokóhoz képest egyértelműen visszalépés, lehet belőle még játékos (valamikor...), viszont egyelőre nem az. Xabi Alonsónak és Gerrardnak most nem ment, középen nagyon jól tömörültek a kékek, Torres pedig szerezhetett volna még egy gólt, de ezen kívül nem nagyon került hozzá a labda. A fő probléma a széleken jelentkezett: Rierát nem kéne erőltetni, legalábbis nem kéne ilyen mereven ragaszkodni ahhoz, hogy csak a 65. percben lehet lecserélni minden egyes mérkőzésen. Ha nem mennek a csellók, 45 perc után nyugodtan le lehetne hozni, viszont ha még bírja, és megy neki, akkor maradjon 80-85 percig is nyugodtan. Most az volt, amikor nem ment neki, ahogyan Kuytnek se. Bár a hollandnak sose megy, átmeneti megoldásként elfogadható a szélen, de túlzás lenne azt állítani, hogy "megtalálták a posztját". Hatalmas munkabírása miatt nem lehet kihagyni a csapatból, de lassúsága és alapvető technikai hiányosságai miatt nem használható a hetes pozícióban, még "izomszélsőként" se. Csak akkor igazán jó, amikor a kapu elé keveredik valahogyan, vagy ha jobbhátvédben kell szerelnie - itt is a két megoldás: cserecsatár, vagy jobb bunkó, másra nem jó.

Benajun beállítása indokolt volt, de későn történt, Babel meg használhatatlan felállt védelem ellen, kizárólag kontrajátékra alkalmas, arra is csak ritkán. Liverpoolban soha, ősszel nem is szeretnénk már itt látni.

A kékeknél Čech hozta a szokásosat, Ivanovicsról valószínűleg nemsokára kiderül, hogy volt a Fradinál próbajátékon, de nem kellett - eddig csak az derült ki róla, hogy ő is akkor ünnepli születésnapját, mint az NST, illetve e sorok írója, tehát egy kicsit máris megkedveltük. Terry és Alex ketten együtt elbántak Torresszel, az angol kihagyja a visszavágót, így pihenhet az elődöntőre meg a bajnoki hajrára, helyette Carvalho talpalhatja majd vesén a spanyol centert. Ashley Cole-t vállaltan nem szeretjük, de egy látványos testcselénél csettinthetnékünk támadt - ezek a megoldásai egyébként sose fogynak el, és amikor jól játszik (mint most), mind bejönnek, viszont ha nem, akkor a jobbszélső üresben van a lasztival a tizenhatos sarkánál...

Essien visszatérésével látványosan stabilizálódott a Chelsea középpályája, Lamparddal és a túlértékelt, ám nagyon hasznos Ballackkal kiegészülve szinte áthatolhatatlan falat alkotnak. Ennek a középpályának támadásban gyakorlatilag semmit sem kellet nyújtania, hiszen Kalou (!) és Malouda (!!) úgy rohangált be a labdával a Pool kapujának előterébe, hogy már ezzel meggyalázták az eddig stabilan működő Liverpool-védelmet. Úgy tűnik, ez a szezon a nagy védelmek látványos összeomlásáról szól, és ezt az összezuhanást Drogba tehette volna még látványosabbá, ha kihasznál egyet helyzetei közül, de erre sem volt szükség a továbbjutás eldöntéséhez, mert ez a Pool vélhetően nem fog három gólt szerezni a Stamford Bridge-en anélkül, hogy ne omlana össze még a Chelsea védelme is, de ez már túl sok lenne a jóból. LIVERPOOL-CHELSEA 1-3.

És ezen az ágon gyakorlatilag már ki is alakult az elődöntő párosítása, bár esetleg egy olyat el tudnánk képzelni, hogy a Bayern 5-0-ra vezet az Allianz Arenában, de ebben az esetben vélhetően Puyol hátáról pattanna be a továbbjutást érő gól a 93. percben. Klinsmannt mi sem menesztenénk ezt a vereséget követően, megvárnánk a visszavágót, hátha ott még nagyobb ruhát kap a Bayern, igaz a mediterrán mentalitás beható ismerete "döntetlen közeli" eredményt mondat velünk. Persze azt a vezetőt, aki Mindegy, hogy mennyire kapunk ki jelmondattal indítja útnak fiait Barcelona felé, akármennyire is ez a realitás és a racionalitás, mi gondolkodás nélkül felmentenénk jól fizető állásából.

A mérkőzésről annyit, hogy a 7-0 sokkal reálisabb eredmény lett volna, a Bayern sajnos sehol nincs - önmagához képest se, de meg úgy egyébként is kezd agóniába fordulni a szezonjuk. A szokásos tilitoli-egyérintő-kényszeritő-háromszög-futsal-cselló kombót a Bayern tűzfala nem ismerte fel az első félidőben, a másodikban pedig az Oddo-Demichelis-Breno-Lell védelem ellen a pote-benito-pancho csatársor is játszhatott volna, nem tűnt volna föl senkinek. Howard Webb persze bele kellett, hogy csempésszen a gálába egy kis angol játékvezetői fogalmatlanságot, amikor Messit felrúgták a büntetőterületen belül. A hormonkezelt zseni kapott egy sárgát, Guardiola meg mehetett a lelátóra, well done Howard! A Barcelona viszont valóban wellül járt el, és igazából már a Chelsea elleni elődöntőre pihenhetnek Münchenben. BARCELONA-BAYERN MÜNCHEN 4-0.

388 komment

Címkék: chelsea barcelona d liverpool bl bayern negyeddöntők

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr301055607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ronal-d'oh! 2009.04.09. 12:27:36

Beszarás, ami történik, 4 negyeddöntő odavágó, 3,5-ös gólátlag, nagyszerű meccsek, amikhez azért rendre kell egy nagy bénázás és egy nagyot játszó csapat (kivéve a Villarreal -Arsenalt). Csak azt sajnálhatjuk, hogy keddre nem maradt izgalom. Mert a Poolnál ha egy hétig azzal 2005-ös döntővel kelnek és fekszenek, akkor se ejtik ki ezt a Chelseat.

stécé 2009.04.09. 12:28:01

Remélem, az uefa lesz annyira korrekt, h törli Messi sárgáját, kicsit dühítő lenne, ha az elődöntőn vagy a döntőn emiatt a hülye (igazából gyáva) angol miatt nem láthatnánk.

luis garcia 2009.04.09. 12:29:30

@nekedX: tovább fog jutni a liverpál, figyeld csak meg :)

rowi 2009.04.09. 12:30:14

az egyébként mekkora lol volt már, ahogy Ribery a félidőben mezt cserélt Henryval...nyárig játszik a Bayernben, aztán csaó

Asidotus 2009.04.09. 12:31:06

Messinek ezen a meccsen ki kellett volna állíttatnia magát, és akkor majd nem fenyegeti a veszély, hogy pont döntőt fogja kihagyni (vagy a kevésbé elfogultak kedvéért: a Chelsea elleni, sorsdöntő visszavágót).

rowi 2009.04.09. 12:31:51

egyébként meg:

www.facebook.com/video/video.php?v=12851772300

életem egyik legnagyobb meccsélménye

Asidotus 2009.04.09. 12:33:05

Akkor csak én emlékszem úgy, hogy anno a liverpooli drukkerek nem veszteségként érték meg Sisokko távozását? Nekem már ott tetszett a srác játéka (na, jó, nem tetszett, de roppant hasznosnak láttam), és szerettem volna már akkor a Juvéban látni.

Walmer 2009.04.09. 12:34:02

@stécé: miért törölné? Mert ő A Messi?

Mourinho már nem a király 2009.04.09. 12:39:34

Nekem még mindig megvan az EU96-os matricásalbumom :) Csak kár h. viszonylag kevés kép van meg.

Én megnéztem többször is az ismétlést, a Messi sárgalapnál, de valahogy nem láttam 11-esnek. A védő kitette a lábát, Messi kikerülte majd elesett. End of story.

stécé 2009.04.09. 12:39:38

@Walmer: Nem. Hanem azért, mert jogtalan volt, mint pl. Friedel kiállítása, vagy Geráé a törökök ellen, amiket szintén töröltek. Amúgy ez a Webb biztos Dougal szobatársa lehetett az edzőtáborok idején.

poolfanati 2009.04.09. 12:40:29

grat a chelseanek egyszerűen sokkal jobbak voltak!
úgy látszik rafa most valami ismeretlennel találkozott(nem hittem volna hogy valamire nem tud felkészülni:D), hiddink egy zseni. a vereség nem rafa hibája, az egész csapat egy merő szar volt.
skrtel, carra és aurélio büntit érdemel én simán kihagynám őket a kezdőből szombaton, de még kedden is! arbeloával nem volt nagy baj.
meg kell adni a lehetőséget aggernek és hyypiának(mindketten bizonyítani akarnak), insua meg simán megoldja majd. lucas viszont nem csak egy meccses büntit érdemel! mascha szerencsére visszatérhet. riera helyett játszon csak majd babel, kuyt helyett pedig yossi!
egy blackburn ellen csak elég lesz...
a visszavágon meg jó lenne egy 1-0, akkor a 3-2 annyira nem csúnya vereség...

stécé 2009.04.09. 12:41:08

Na meg, ha emiatt hagyná ki a (tegyük fel) döntőt, akkor az elég igazságtalan lenne.

Walmer 2009.04.09. 12:41:45

Lucas Leviáról már polemizáltam itt korábban, akkor el lettem küldve a f***ba, hogy hát ő tök fiatalon év játékosa lett brazíliában. meg majd meglátjuk egy pár év múlva. Tessék. Egy a "PL teljesen felesleges braziljai" közül.
Az elemzésed teljesen korrekt szerintem.
Bár érdekes játék lenne a múlt heti Liverpoolról szóló postok mellé helyezni ezt:-)

Walmer 2009.04.09. 12:43:25

@stécé: hivatkozok Awkward előző kommentjére.

giacinto 2009.04.09. 12:44:26

"de ebben az esetben vélhetően Puyol hátáról pattanna be a továbbjutást érő gól a 93. percben."

összekevered inzaghival és a milannal...

@Walmer: mert nyilvánavlóan 11-es volt és nem dobta fel magát, ergo totális baromság miatt kapott egy sárgát. ha Titus Bramble kapta volna asárgát, akkoris el kéne töröltetni.

Walmer 2009.04.09. 12:45:04

@stécé: Tudod a futballnak szabályai vannak. És ezek még egy Messire is érvényesek. Most szólj hozzá, micsoda egy szar világot élünk.

mujure 2009.04.09. 12:45:17

amikor olvastam a gólszerzőket, nekem is pontosan ugyanaz a gondolat tört elő, ami a címben is olvasható:D

giacinto 2009.04.09. 12:46:09

lell nem otthagyta a lábát, hanem kitette messi elé és a térdüknél ütköztek, nem tudott továbblépni, persze hogy elesett.

tiszta 11-es volt.

badblood 2009.04.09. 12:46:30

Azt nem tudom elképzelni, hogy a München "belepiszkít" a katalánok továbbjutásába, pontosabban max. "belepiszkítani" tud, (ha...) de nyilvánvalóan a Barca továbbjutott.

Szerintem a Liverpool annál "tökösebb" csapat, hogy letettek volna a továbbjutásról (mert miért is??), szal vagány most ez a győzelem ellenük :)) de a visszavágóra ez felejtős, úgy kell készülni a Kékeknek ama meccsre, mintha "csak" döntetleneztek volna az Anfielden...

Azért már kóstolgatom, ízlelgetem: Chelsea-Barcelona (ha jól tévedek ez egy lehetséges párosítás) Hmmm...
Kár, hogy nem ez lesz a döntő

BLUE'S RULES!!

giacinto 2009.04.09. 12:49:51

a lényeg hogy maximum :) egy angol legyen a 4 között, a döntőben már egy sem lesz akkor :)

luis garcia 2009.04.09. 12:50:54

@Nűnű: Sissoko karrierje nagyon jól indult Liverpoolban, hihetetlen jó védekező középpályás. emlékezzünk csak a Barca Liverpool 1-2-re, ahol a meccs embere volt körülbelül. aztán jött a szemsérülése, ami után már soha nem volt az igazi, és a védekezése bár jó volt, de az előrejátékhoz semmit nem tudott hozzátenni. az ő eladása kellett egyébként ahhoz, hogy Mascheranot meg tudja venni a Pool.

stécé 2009.04.09. 12:51:37

@Walmer: Addig oké, h a 11est nem adta meg, de legalább sárgát se adott volna. Ha vki elesik a 16oson belül, akkor nemcsak a tizi és a sárga közt lehet dönteni.

stécé 2009.04.09. 12:53:26

Egyébként én a 11est is megadtam volna, de ezen a meccsen ezen semmi nem múlt, viszont a sárgán még múlhat.

shakgeri 2009.04.09. 12:53:52

azt senkinek nem szúrt szemet h a Marquez direkt tiltatta el magát a köv. meccsről, h játszhasson az elődöntőn, muhahaha. a 2. félidő legnagyobb jelenete volt...sajnos :)

Walmer 2009.04.09. 12:55:41

@stécé: csak annyi gond volt, hogy fetrengett, mint egy fürdős qrva. be akarta csapni a játékvezetőt, hogy jogosulatlan előnyt szerezzen a csapatának. Túl azon, hogy ez milyen példa a gyerekek számára, még súlyosan sportszerűtlen is. Ezért volt a sárga.

Hispan07 2009.04.09. 12:56:32

a két győztes fog egymással játszani, vagyis ez most akkor gyakorlatilag egy Cselzi - Barszelóna elődöntő, ugye?

Ferguson 2009.04.09. 12:56:48

@giacinto: el kell keserítselek, megint tiszta angol döntő lesz, ah illik... :D (remélem a MU lesz az egyik)

@stécé: ha a bíró úgy ítéli meg, h feldobta magát, akkor adhat sárgát. Ezt úgy mondják, h "diszkrecionális joga". Nem tudom mé kell ezen fennakadni...

kroos 2009.04.09. 12:57:54

A BILD MINDENKINEK 6-ost adott a kicker nem.


Butt (4) - Oddo (6), Demichelis (6), Breno (6), Lell (6) - van Bommel (6) - Schweinsteiger (5,5), Zé Roberto (5) - Hamit Altintop (6), Ribery (5,5) - Toni (5,5)

Hispan07 2009.04.09. 12:58:16

jólvan, jóhülye vagyok, már észrevettem hogy igen

Everred 2009.04.09. 13:00:55

@Ferguson: adhat, persze, de most képzeld el, ha egy ilyen sárga miatt Rooney nem játszhatna a BL-döntőben. Én biztos, hogy szétrobbannék az idegtől :-)

Bebizonyosodott az is, nem is először, hogy Mascherano szerető gondoskodása nélkül Skrtel meg Carragher is igencsak elveszettnek látszik. Nopláne Drogba ellen.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.04.09. 13:02:07

@Walmer: "Túl azon, hogy ez milyen példa a gyerekek számára, még súlyosan sportszerűtlen is. Ezért volt a sárga."
Majdnem egy van, ebéd után dobj be egy felest, hogy kicsit kilazulj. Vérciki ez a milyenpéldaagyerekeknek nagymonológ, de tényleg. Messi lehet hogy nem tökéletes, talán hibázik is néha. Tudod, emberből van mint mindenki más.
(Muti egy focistát aki soha nem homorított, nem játszott rá, nem kusshadt egy téves, számára kedvező ítéletnél és megyek a Vatikánba, hogy több szentet imádhassunk...)

Ferguson 2009.04.09. 13:03:29

@Hispan07: barcelona - chelsea lesz, ha lesz. A katalánok otthon fognak kezdeni. Ezért fog továbbmenni a chelsea, méghozzá kettős győzelemmel :P

Walmer 2009.04.09. 13:05:07

@csizsikpizsik: Azért nem kell ám mindent vérkomolyan venni, kedves csizsik;-)
De ez a lényeg. Messi emberből van és hibázik.
sajnos egy jópáran ezt nem így látják;-)

Most már rakom a szmájlikat, nehogy megint valaki elküldjön felest inni. Bár szeretem a töményet is...

Everred 2009.04.09. 13:06:23

@Ferguson: Giggs faszagyerek, meg minden, de azért ő is reklamált már életében :-)

Dani Kalifornia 2009.04.09. 13:06:50

@Ferguson: Giggsynél mindjárt ott van az a genyó szöglet... Amúgy reklamálásban ő is menő, tehát nem vele kéne példálózni.


Amúgy riszpekt a Saints említése miatt:)

neeskens 2009.04.09. 13:07:58

Nekem Sissoko a Poolban mindig esetlennek tűnt, mintha nem tudna mit kezdeni a végtagjaival. Szerintem ő a Juventusban és idén vált igazán jó játékossá.

"A szokásos tilitoli-egyérintő-kényszeritő-háromszög-futsal-cselló kombót" - mi az hogy szokásos? Mi az hogy nem ismerte fel?

Szerintem a Barca kombinatív, rögtönzésre épülő focijára a legnehezebb felkészülni. Nincsenek bejáratott sémák, ezért nehéz védekezni ellenük. Soha nem voltam Barca szurkesz, de ez az Iniesta-Xavi- Messi - Eto'o- Henry ötös nagyon-nagyon erős, főleg a fentiek miatt, mindannyian a "fociban" jók.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.04.09. 13:09:37

@Walmer: Mi a baj a felessel? Jó az, csak minőségi legyen :)))

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.04.09. 13:10:39

@neeskens: Pont ez az, a Bayern gyakorlatilag magával a "kombinatív focival" nem tudott mit kezdeni.

Ferguson 2009.04.09. 13:10:55

@reggie_bush: azért reklamál(hat), mert ő a csapatkapitány :) A saints említése nekem is tetszett, amúgy szerintem semmi baj sean payton-nal és a new orleans (támadó)játékával :D

@csizsikpizsik: pedig komolyan gondoltam...

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.04.09. 13:12:19

@Ferguson: Mivel a Saints támadói a legjobbak az NFL-ben, ezzel is Hiddink zsenialitását akartam aláhúzni.

Walmer 2009.04.09. 13:12:37

@neeskens: Azért egy pár csapatnak már sikerült.
Hogy mást ne mondjak: Mourinho Chelsea-je, vagy tavaly a MU.

Lencse. 2009.04.09. 13:14:44

Valljuk be, hogy érett már ez az Ivanovic-dupla a Liverpoolnak. Ebben a világban azért nem lehet büntetlenül ilyen Dossena-emelésekkel nyerni hosszútávon.

neeskens 2009.04.09. 13:15:40

@donnelly: akkor félreértettem, de lehet nem fogalmaztál egyértelműen.

Teljesen egyetértünk akkor. Amúgy nem is az a gond, hogy nincsenek klasszisai a Bayernnek Riberyn kívül. Szerintem, amikor az ezredforduló környékén annyira erősek voltak, akkor sem volt lényegesen jobb a keretük.
Az a két dolog hiányzik belőlük, ami miatt a németek nyerni szoktak. Az iszonyú fegyelem és az elszántság.

Walmer 2009.04.09. 13:16:45

@donnelly:
"Mivel a Saints támadói a legjobbak az NFL-ben"
nem mentek vele sokra, hál' istennek.
Rühellem őket;-)

Ferguson 2009.04.09. 13:16:54

@donnelly: azért ez erős túlzás. Max. a passzjátéka a legjobb... :)

kroos 2009.04.09. 13:18:03

Hajdu B szerint azért nem csak a szögletek miatt volt jobb a chelsea.
Hanem mert hiddink sokat lenditett rajtuk,erösebb a keretük (pl.ivanovic), több helyzetük is volt föleg drogbának.Én nem tudom nem láttam a meccset de hajlamos vagyok hogy higgyek neki.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.04.09. 13:19:25

@Ferguson: giggsy még soha nem reklamált pl. Sárgát soha nem kapott pl. Persze, álmodj királylány...

neeskens 2009.04.09. 13:20:29

@Walmer: Én nem mondtam, hogy verhetetlen a Barca, ugyanakkor ez nem a tavalyi csapat és nem is az a bizonyos Chelsea ellenni.

Mondjuk a Bánfinak fogalma sem volt, mit lehetne csinálni. Szerintem Hiddinknek (vagy Beníteznek) lesz.

luis garcia 2009.04.09. 13:22:10

@kroos: jobb is volt a chelsea, nem tudott velük mit kezdeni velük a Liverpool. pedig Torres góljánál már azt hittem, vége :) de lesz itt még egy visszavágó is. ha a chelsea tudott nyerni az Anfielden 3-1-re, miért ne tudna a Liverpool ugyanígy nyerni a Stamfordon?

poolfanati 2009.04.09. 13:23:25

@neeskens: beniteznek lenne, de előbb hiddinket nem tudta átverni...
az biztos hogyha valaki megállítja a barcát az valami nagyon fos meccsek(ek) lesz(nek), mint tavaly a mu ellen...

poolfanati 2009.04.09. 13:25:33

@luis garcia: mert valaki olyan van a kispadjukon aki ért a focihoz. scolari jó edző szó se róla, de hiddink nagyon jó taktikus.
de amúgy a próféte szóljon belőled! ha van egy csapat aki meg bírja ezt csinálni azok mi vagyunk.

Tika_ 2009.04.09. 13:27:18

Először is great respect a tegnapi beharangozó posztért! Barca-szurkolóként egyáltalán nem számítottam könnyű meccsre, ehhez képest maximálisan bejött, amit jósoltatok (B).

Hihetetlen távol áll tőlem, hogy kedveljem a Bayernt, de azért a védelmükben: ilyeneket írni, hogy a posztírók is felmehettek volna a 2. félidőben (ráadásul pont támadónak) - hááááát. Annyit azért minimum tudni kéne, hogy a profi sport, pláne egy BL negyeddöntő más szint, sok szinttel feljebb, mint amit "x évig fociztam a Vasasban/Fradiban/stb." típusú lelkes posztolók tudnak.
Ahogy az MU is, legrosszabb napjain is, sokkal jobb, mint egy magyar csapat (tegnapi cikk a SporiGézán).
Tegnap a Bayern nem játszott jól, a Barca meg náluk sokkal jobban. Ettől azért még Van Bommel sokkal jobb focista, mint Mérei Andi ;). Csak mondjuk Xavi még nála is jobb :).
:peace:

Nem értem én ezt a bírós dolgot sem. A spanyol bírók legendásan fogalmatlanok, tartja az nst-s közmegegyezés. Torres fiú mégis azt nyilatkozta, hogy felüdülés volt számára az angol bíráskodás a spanyolhoz képest. Erre az angolok is legendásan fosok. Akkor hol vannak jó bírók? Nem akarom félrevinni a poszt témáját, de valaki megírhatná nekem emailben a nagy betűs TUTIFRANKÓT. Köszönöm előre is.

Ferguson 2009.04.09. 13:30:05

@poolfanati: "ha van egy csapat aki meg bírja ezt csinálni azok mi vagyunk." - csak neh a rovers is sok legyen a hétvégén :)

Everred 2009.04.09. 13:30:53

@Tika_: na de Van Bommelnek izzadt, szőrös melle van, ami kétségtelenül Mérei Andi javára billenti a mérleget.

neeskens 2009.04.09. 13:31:58

@poolfanati: ja, nyilván. Akárki kerül szembe a Barcával az arra megy majd rá, hogy kinyírja a játékukat.

luis garcia 2009.04.09. 13:32:20

@poolfanati: Benítez sem kisebb taktikus , mint Hiddink..

Walmer 2009.04.09. 13:32:48

@neeskens: No, azért a Chlsea elleni egy csúcson levő Ronaldinhoval igen csak komoly erőt képviselt.

kroos 2009.04.09. 13:33:07

@Tika_: Nekünk meg van postunk az Nst-n, a spanyoloknak meg nincs.:)

poolfanati 2009.04.09. 13:33:38

@Ferguson: a BL szezonunknak vége, mostantól azon vagyunk hogy kifárasszunk titeket és a célegyenesben előzünk.

poolfanati 2009.04.09. 13:35:01

@luis garcia: persze hogy nem! most találkozott vele először ennyi az egész.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.04.09. 13:37:28

@kroos: Már megint csak felületesen olvastad el a posztot.

@Ferguson: Egyáltalán nem túlzás. A passzjátékuk annyira üt, hogy még a fos futójáték ellenére is ők vezetik az összetett statisztikát, konkrétan az első helyen végeztek az alapszakaszban az Offense rangsorban.

@Tika_: Az angol bírók nem tudnak a kontinensen meccset vezetni, annyira más felfogásban kell odahaza ügyködniük (pl. Angliában nincs veszélyes- illetve önveszélyes játék, a talpalás nem szabálytalan stb., Európában meg minden kis szart lefújnak, nem mehet a kemény játék, merthogy "itt állítólag úgy szokták").

Everred 2009.04.09. 13:37:55

@neeskens: pedig sokkal érdekesebb lenne, ha egy csapat meg merné próbálni, hogy nyomást gyakorol rájuk. Az rendben van, hogy kurva nehéz elvenni tőlük a labdát, de bátrabban lehetne próbálkozni a megtartásával, hogy megizzasszák egy kicsit azt a védelmet, amely korántsincs olyan szinten, mint a középpálya meg a támadósor.

Csak hát senki nem mer erre koncentrálni, mert ez azt is jelentené, hogy területet hagynak Messiéknek, és egy-egy labdavesztés így katasztrofális lehet. Ennyiben viszont baromi érdekes lesz a Chelsea ellen, akiknek Essien személyében megvan a tökéletes játékosuk arra, hogy egy efféle taktika kulcsfigurája legyen.

Walmer 2009.04.09. 13:39:19

Most komolyan. Ennyire be kell szarni egy Barcától?
Minden évben ez van. "Azért egy barca, az barca"
"Azért Ronaldinhot ne írjuk le" Ahol egy Etoo' az egyik csatár ott mindig van egy gól" stb.
Azért ez a csapat már kapott ki az Espanoltól is, meg másoktól is. Azért van ez az össznépi beszarás, mert a gyengébb elllenfeleket sziporkázva verik. Egy Chelsea, meg csak lő kettőt (vagy egyet) oszt' jó napot. De ettől még simán van olyan jó, mint a Barcelona. és ez elmondható a Liverpoolról, meg a ManU-ról is.

Lamond 2009.04.09. 13:39:56

Carefree, wherever we may be,
We are the famous CFC,
And we don't care
Whoever you may be,
'Cos we are the famous CFC

Meglepett Hiddink ezzel a kezdővel, szerintem biztos az ördöggel cimborál. Tegnap egész nap ezen izgultam mi lesz az Anfield-en, de ezt legvadabb álmaimban sem gondoltam.
Köszönjük a csodálatos estét, comrade!

kroos 2009.04.09. 13:40:19

@donnelly: bocsánat fönök,meg se szólaltam.

Ferguson 2009.04.09. 13:40:34

@Everred: egyetértek, essien egymaga felzabálna két barca középpályást...

kroos 2009.04.09. 13:42:25

,,beívelésekkel azonban egyszerűen nem tud mit kezdeni. A Chelsea rá is játszott erre, és gyakorlatilag ez jelentette a két csapat közti különbséget."

gyakorlatilag szerintem jobb volt a chelsea.és a két csapat közötti különbséget nem ez jelentette.

Everred 2009.04.09. 13:42:33

@Ferguson: hát maradjunk annyiban, hogy jelenleg nem nagyon látok más embert, aki képes lehet rá. Biztosra nem venném, hogy sikerül...

Zvdegor 2009.04.09. 13:43:44

Essien tavaly a döntőben lekapta Cét a pályáról, aki akkoriban szvsz nem volt kisebb formában, mint Messi. S utóbbinál nem fog becsúszni egy fejes ;)

De nem hiszem, hogy Messi lesz a kulcskérdés.

Az lesz a kérdés, hogy mire megy a Barca a Ballack-Essien-Lampard trióval. Ilyen középpályával még nem találkoztak. S ha rajtuk át is mennek, következik egy olyan védelem, amilyennel szintén nem találkoztak még...

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.04.09. 13:45:27

pötéről és panchoról nem tudok nyilatkozni, de _benitot Breno levenné a pályáról

Walmer 2009.04.09. 13:47:17

@Ferguson: Alapvetően a Chelsea középpályája klasszisokkal a Bayern előtt van. Ballack, Lampard Essien. Túl azon, hogy elképesztő munkabírásúak, védekezni is nagyon tudnak, de támadni is tudnak de nagyon. És ha meghajtják a meccset, akkor a Ligatempóhoz szokott barcelona megégatheti magát. Szerintem őket nem negyon passzolgatják majd ki. Korábbi meccseiken sem nagyon tudtak a Chelseavel mit kezdeni. Jó, persze az még egy tök szar Barca volt, meg minden.

Walmer 2009.04.09. 13:48:14

@Zvdegor: Esküszöm, hogy nem láttam a kommentedet:-)

Everred 2009.04.09. 13:50:19

@Zvdegor: khmmm, ez így nem igaz. Az első félidőben, amikor Essien jobbhátvéd volt, Ronaldo nagyjából azt csinált, amit akart, totál nem tudott vele mit kezdeni, a gólnál is lemaradt róla, Tevez óriási ziccere is abból jött, hogy Ronaldo otthagyta Essient.

Na de nem is jobbhátvéd a kiváló ghánai. A második félidőben aztán dolgoztak is rajta sokat, hogy Ronaldo közelébe se kerülhessen a labda, meg hát a United középpályája nem bírta erővel a Chelsea tempóját (hálistennek a hosszabbításban már a Chelsea középpályásai sem bírták :-))

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.04.09. 13:50:47

@mocsing:
mi meg panchóval hülyét csinálnánk belőle.

Zvdegor 2009.04.09. 13:52:20

@Everred: Én másképp emlékszem, nem is nagyon maradt meg bennem hiba a fejesnél történt helyezkedésen kívül, de lehet, hogy csak az idő szépítette meg az emlékeimet ;)

Sath 2009.04.09. 13:54:09

fú most megint rájöttem, hogy csak a posztot fogom elolvasni, a commenteket soha többé.

Néhányan elképesztőek itt.

1.
"Messi fürdöskurvaként fetrengett a vitatott 11 helyzetnél, megérdemelte"

Te nem tudom melyik mecset nézted.
Elhúzta balra, a védő kiette a lábát, Messi elesett benne. Szabály szerint ez tizi. Hogy mit itélt a bíró az más kérdés, az a tény, ami végül számít.

2.
K*rva fárasztó ez az angol imádat itt, meg hogy Barca még nem találkozott rendes csapattal...stb.

Na most akkor ilyen alapon a liverpool verte 4-0ra a Madridot, majd a manchestert 4-1, végül pedig kikapott a chealse-től 1-3ra.

ez alapján a mai manchester = mai real madrid
a chealse min 7-at rúgott volna viszont ugyanennek a madridnak és manchesternek

De mivel a barca szerintetek eddig lemérhetően csak a realnál jobb kicsit (6 pont difi) lehet nem kapna többet 5nél a chealsetől...

gyerekek, ugyanmár, a foci nem így működik.
Van egy asdott mecs, ott van pillanatnyi forma, szerencse, csillagállás, játkosállomány stb. szal a lényeg hogy képlet sokkal bonyolultabb ennél...

Ferguson 2009.04.09. 13:54:16

@Walmer: és azt sem szabad elfelejteni, h minél nagyobb lesz a tét, annál eredménycentrikusabb lesz a meccs. A barca azért is tudott tegnap ilyen felszabadultan játszani, mert kb. 5 perc után világossá vált, h ez a bayern súlytalan lesz. Az elődöntőben azért sokkal jobban fog tartani egymástól a két csapat...

Henke 2009.04.09. 13:55:23

@Zvdegor: ja... ezek a játékosok még sose játszottak pl. konkrétan a Chelseavel.... pff...
meg a könnyebb ellenfeleket csinálják csak ki Barcáék. Pl a Bayernt, Atleticot... no komment...

lazlo85 2009.04.09. 13:56:31

azt lehet már tudni h ezen az ágon barca,chelsea , bayer pool.
ha pl a továbbjuto barca, chelsea akkor ki kezd idegenbe ????

Everred 2009.04.09. 13:59:30

@Zvdegor: sőt, biztos :-)

BBC match report: Ronaldo had been giving Michael Essien a torrid time...
BBC minute-by-minute: Michael Essien v Cristiano Ronaldo is a mismatch at the moment... (30. perc körül)
Guardian minute-by-minute: Essien's not able for him tonight - the makeshift right-back is having a shocker.

neeskens 2009.04.09. 13:59:50

@Everred: Érdekes, amit mondasz, nyilván a Barca focijának a lényege, hogy nagyon magabiztosan birtokolják a labdát a középpályán. Mi lenne, ha az ellenfél is arra törekedne, hogy nála legyen a labda többet?
Vajon, mit tudna a Barca védelme, ha komoly nyomás alá helyeznék? De persze az is kell, hogy sokan támadjanak és otthagyják négy a háromba Messiéket, ami azért elég kockázatos.
Amúgy énszerintem az, hogy bajnoki meccsen botlottak, az nem igazán számít.Amiatt szarnak be a Barcától, hogy az egész szezonban az övék messze a leggólerősebb támadósor Európában.Ennyi

Zvdegor 2009.04.09. 14:00:16

@Henke: lol, nem volt egyértelmű, hogy erről a szezonról beszélek? Szerinted a társalgás az egy vagy két évvel ezelőtti Barcáról folyik? De ha már így mondod, tényleg találkoztak, s akkor nem tudták megoldani -1:0, 2:2.

A másikban is igazad van... A tegnapi Bayern valóban kőkemény európai nagycsapat, te jó, a Wolfsburg BL-t nyerne, nem??? No offense a Bayern-szurkolók felé.

Ha mindenáron flamelni akarsz, csináld okosabban, vagy keress más célpontot.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.04.09. 14:00:21

@kroos: Igen, de itt arra játszottam, hogy a szöveg mögé láttok. A két fejes 2 gól, és pont ennyivel szerzett többet a Chelsea. Amúgy ott az utolsó bekezdés arról a meccsről, ami arról szól, hogy a kékek azt csináltak, amit akartak.

Egy kis használati utasítás olvasáshoz:
Nincs az a szöveg, amibe ne lehetne belekötni, ha kiragadjuk egyes részeit a kontextusból. Először végig kell olvasni a teljes szöveget, és csak utána kommentelni, mert a szöveg végére érve talán mást jelent az egész, és megspórolunk magunknak egy olyan kommentet, ami alapján a többiek hülyének néznek...

Ferguson 2009.04.09. 14:01:21

@Sath: amikor a manchester ősszel egymás után a bajnokságban idegenben ment a pool-hoz, majd a chelsea-hez, na az egymagában sokkal nehezebb "sorozat" volt, mint amit a barca egész idényben megélt eddig. A barca-nak idén kb. másfél havonta volt nehezebb ellenfele, de a real-t, sevilla-t, valencia-t még nem nem nevezném nehéz ellenfélnek, max. "nehezebbnek", mint egy osasuna-t v mallorca-t. Az angol nagyok azóta össze-vissza pofozzák egymást a bajnokságban, a bl-ben eltakarították az olaszokat. Akármelyik top 4 angol csapatnak egyenként csak ebben a szezonban annyi "nehéz" meccse volt, mint a barca-nak kb. két-három éve összesen minden sorozatot idevéve. Jah és ne aggódj, idén is all english final lesz lol :D

Walmer 2009.04.09. 14:01:23

@Henke: Az Atleticorol kérdezd panchot, a Bayernnek meg a Wolfsburg is egy ötöst vágott.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.09. 14:01:45

@donnelly: Ki is jönnek ebből a Taylor-féle mészárlások.

Ferguson 2009.04.09. 14:02:27

@lazlo85: a barca fog otthon kezdeni...

Henke 2009.04.09. 14:02:54

@lazlo85: lehet, a barca/bayern győztese kezd otthon

Walmer 2009.04.09. 14:03:32

@Ferguson: Te vagy az én emberem!

Walmer 2009.04.09. 14:05:21

@Sath: kb mindenki elismerte már, hogy nem volt büntető. A vita arról folyt, érdemelt -e sárgát.
Szerintem igen.

Messi88 2009.04.09. 14:07:53

egyértelmű büntető volt, aki ezt nem látja az vak vagy nemtom

Henke 2009.04.09. 14:08:36

@Zvdegor: de most akkor megint ott tartunk hogy a Wolfsburg jobb mint a Barca mert ők bibi 5öt rúgtak? juhéé... persze flamelés volt lehet, csak amikor elolvasol ennyi baromságot, akkor már egy kicsit felmegy az agyad a végére

@Walmer: jah, hogy a fene vinné el őket, mert ha máskorra időzítik, akkor megmondhattam volna a frankót hogy "érdekes módon pont a Barca ellen nem jön ki a lépés a csapatoknak...érdekes pont mindig akkor".

Sath 2009.04.09. 14:09:14

@Ferguson: ehhez annyi fűznék hozzá, hogy a tavalyi hulla gyenge barcát is csak épphogy lépte túl a később nyertes, szarrá sztárolt man u.

konkréten egy zambrotta labda eladásnak köszönhetően. egyébként meg beálltak kőkeményen védekzni, aztán várták hogy a barca hibázzon. bejött. viszont nem biztos hogy mindig be fog. és a csoda kurvapeCronaldo egy kihagyott tizire volt jó a 2 mecsen...

Zvdegor 2009.04.09. 14:09:37

Én már tegnap is azt mondtam, hogy azt a tizit a mészárlás megakadályozása érdekében fogta meg a bíró ;)

Messi88 2009.04.09. 14:10:56

Walmer te pedig nagyon elszánt vagy. Mindenáron be akarod bizonyítani, hogy a Barca szar, a Chelsea meg király...nagyon humoros, jókat nevetek rajta.Megnézném, hogy akkor is ilyen nagy szurkoló lennél, ha esetleg az orosz barátunk a válságra hivatkozva kivonulna , és még akölcsönét is vissza kellene neki fizetni

vigvik 2009.04.09. 14:11:48

A Barca abban nagyon nagy, hogy olyan focival tud a szűk elitbe kerülni, ami tulajdonképpen idejétmúlt. A szuperhatékony játék, amit az angol (és szebb napjaikban az olasz) csapatok produkálnak nyilvávalóan sokkal célravezetőbb.

@Walmer: a Chelsea ellen konkrétan 2-1-1 volt a mérleg, egy továbbjutás, egy kiesés (4-5, ill. 3-2 összesítéssel) . Mindkét párharcot mindenféle botrányok övezték, de az, hogy nem tudtak mit kezdeni a Chelseavel az egyszerűen nem igaz. Tavaly meg tavalyelőtt pedig egy mindkétszer formán kívül játszó Barca esett ki a Pool és a MU ellen, de egyik se volt nagyon sima, ha visszaemlékszel. A Barca a tavalyielőtti, de főleg a tavaly önmagánál most 2-3 szinttel feljebb játszik, ezt a vak is látja (by Pep, lásd még Messi sárgája). Ezek alapján minimum egyenlő esélyekkel megy neki egy Chelsea vagy Pool elleni elődöntőnek.

neeskens 2009.04.09. 14:12:29

@Ferguson: baszki, ha egy angol csapat nyer, akkor lám milyen erős a bajnokság, egyeduralkodók Európában.
Ha nem nyer, akkor annyira erős a bajnokság, hogy lám már a nemzetközi kupára el is fáradtak.

Értem én, hogy bazi jó a nagy négyes, de miért lenne sokkal könnyebb a Barcának egy Osasuna, vagy Espanyol ellen, mint a Manchesternek a Pormouth, vagy a Fulham ellen.

Messi88 2009.04.09. 14:12:51

Azt meg már felejtsük el, hogy a Barca ellen mindenki szar, esetleg lehetséges hogy ehhez a csapat játékának is van köze...

Messi88 2009.04.09. 14:14:21

irigység, semmi más

Zvdegor 2009.04.09. 14:17:12

@Henke: csak azt akartam érzékeltetni a Wolfsburgos példával, hogy a tegnapi Bayern -nem a 2001-es, vagy akár a két héttel ezelőtti- nem mérvadó. Ha ezt a Bayernt vagy Atleticot hozod fel kőkemény ellenfélként...

Csak emlékeztetésképp, a Barca Bl-ellenfelei ezévben: Sporting, Shakthtar, Basel, Lyon, Bayern.

A spanyol liga meg jelenleg -a Barcát leszámítva- a harmadik, mind az angol, mind az olasz erősebb.

Ferguson 2009.04.09. 14:19:38

@Walmer: há de nem? :) jah, és amellett, h a top4 angol csapat egymást püföli a PL-ben és bl-ben kipofozták az olasz triót, a pool úgy lépett át azon a madridon, amely a barca elleni bajnoki vereség óta bucira verte a spanyol mezőnyt és immáron vagy egy tucat forduló óta 100%-os, h a blancoknak helyzetük nem volt két meccsen. Ez a madrid a barca elsőszámú ellenfele otthon, ha megnyeri a derbit, akkor feljöhet egy győzelemre a katalánok mögé...

@Sath: a manu is formán kívül tolta a barca ellen, ezért lett csak 1-0 összesítésben... (amúgy a manchester tavaly senkit sem szórt meg a bl-ben, mivel elsősorban a védelmére épített)

@neeskens: a kommented első felének mindkét része igaz :) A második feléhez pedig csak annyit, h semmivel sem könnyebb a barca-nak egy spanyol kiscsapat ellen, mint a manchesternek egy angol kiscsapat ellen, viszont a manchester évente csak a bajnokságban hatszor játszik top 4 csapattal és akkor a kupáról még nem is beszéltem. A barca idén találkozott egy lópikula madriddal otthon, egy erős, de az angol top 4-hez nem mérhető sevilla-val, valencia-val stb, és ezek voltak a legerősebb ellenfelei...

Walmer 2009.04.09. 14:20:16

@Messi88: Ilyen nickkel persze, hogy a Barca a legjobb csapat kerek e világon és persze hogy messi az isten maga. nem baj, majd kinövöd.
Soha nem írtam, hogy a Barca szar. azt próbálom bizonygatni, hogy egy barcát is meg lehet verni. nagy különbség.

Everred 2009.04.09. 14:21:10

Mondjuk rohadjak meg, ha értem ezt az egész Barcelona-vitát itt. Van olyan értelmes Barca-fan, aki megkérdőjelezi, hogy a Chelsea erősebb csapat, mint bármelyik, amivel a Barca eddig találkozott? Ezen szerintem nem nagyon van mit vitatni.

Meg azon se, hogy 3 fölötti gólátlagot produkálni a BL-ben és a spanyol bajnokságban is, az elég kemény dolog, akármerről nézem is. Szóval állat lesz az a Barcelona-Chelsea meccs, és ez a lényeg.

Messi88 2009.04.09. 14:21:53

nincs verhetetlen csapat, nagy bölcsesség...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.09. 14:22:06

@vigvik: Csatlakoznék, annyit hozzátéve, hogy egyedül a Mourinho-féle Chelsea, mert valamelyes támadójátékot fölvállalni a Barca ellen. A 'Pool még csak-csak kontrázgatott, de Unitednek még helyzete is alig volt a 180 perc alatt, egy ajándék góllal nyertek és a precíz védekezés hozta meg sikert.

De azt azért nem mondhatja még Ferguson se, hogy Blackburn ellen használatos "szétfutjuk őket, majd átrohanunk rajtuk focit" vették volna elő a katalánok ellen az angol nagyok.

Walmer 2009.04.09. 14:24:34

@vigvik: El vagy tévedve. Te jössz azzal, hogy amikor a barca kikap, akkor épp tök szarok. De majd most. csak arra lennék kíváncsi, ha esetleg megint elkapja őket a chelsea (ehhez ugye csak annyi kell hogy ők is 11-en legyenek a pályán, hisz tudjuk, hogy egyenlő létszámnál a barca még nem verte meg őket), mit fogsz mondani.
Persze lehet, hogy a barca simán továbbmegy és akkor szopkodhatjátok itt egymást.

Messi88 2009.04.09. 14:26:05

Walmer, még azt magyarázd meg, hogy hogyan jöhetsz éppen te azzal, hogy milyen sportszerűtlen Messi(!), amikor a te csapatod finoman szólva sem a sportszerűségről szól. Elég csak néhány név hozzá: Mikel, Ballack, Carvalho, Drogba,A. Cole, (Mourinho).A fenti Úriemberek nem éppen a sportszerűségükről híresek...

neeskens 2009.04.09. 14:26:40

@Ferguson: de érted, nekem semmi bajom nincs az angol focival, meg nagyon erős a bajnokság meg minden.

Nekem azzal van bajom, hogy ha netán a következő körben a Barca kiüti a Chelsea-t/Liverpoolt, akkor szerintetek ez azért történt, mert bár mindkét csapat jobb a katalánoknál, csakhát nekik a hazai bajnokság igen húzós, meg még a kupa is a Barcának meg milyen könnyű.

Ha meg továbbjut valamelyik angol, akkor fel sem merül, hogy a spanyol bajnokság erős lenne.

Nekem ez a bajom az utóbbi években ( a sikerekkel párhuzamosan) megszaporodó angolfoci-buzikkal.

Everred 2009.04.09. 14:27:23

@popp: 25 méterről a bal felsőbe bezúzott "ajándék", ez tetszik azért :-) Egyébként meg nézd meg újra a visszavágót, és ajánlhatnám ezt másnak is, mert a párharc manchesteri meccséről nagyon sok igazságtalan mítosz terjeng itt.

Mr.AT 2009.04.09. 14:27:32

@vigvik: Szerintem ezzel megfogtad a lényeget:

"A Barca abban nagyon nagy, hogy olyan focival tud a szűk elitbe kerülni, ami tulajdonképpen idejétmúlt. A szuperhatékony játék, amit az angol (és szebb napjaikban az olasz) csapatok produkálnak nyilvávalóan sokkal célravezetőbb."

Magam aztán sokminden vagyok, de nem spanyol-drukker, viszont a tegnapi Barca-játékot egyszerűen nem lehetett nem elragadtatva nézni. Olyan elegancia, olyan lezser flegmaság, olyan sugárzó magabiztosság volt bennük, hogy csak na. 30 másodpercen belül 15 egyérintős passz, csiki-csuki guriga 4 háromszögezéssel a tizenhatoson belül, stb.

A laikusoknak, vagy hogy jobb példát mondjak, a kisgyerekeknek alighanem ez a varázslat és a vonzó látvány. Alighanem sokkal több kisgyerek mondja ma a játszótéren, hogy "most én is sarkazok egy olyan passzt, mint tegnap Iniesta", mint azt, hogy "most én is jól felqrom a szembejövőt, mint Van Bommel".

Ettől persze még tény: a mai foci már nem erről szól, s egy top formában lévő angol vagy olasz topcsapat (akiknek a játéka erről, vagyis a hihetetlenül stabilan biztosított területvédekezésről szól) igen könnyen szétbarmolja, széttördeli és megállítja. Természetesen ide is kell egy minőségi szint (ami pl. a tegnapi, sérülésektől tizedelt Bayernből hiányzott), hogy ne késsen minden becsúszás 2 másodpercet, vagy hogy ne mindegyik taktikai fault legyen sárgalapos, hogy 30 perc után már csak 8an legyenek a pályán, de aki ezt jól játssza, az eredményesen szétszedi mindezt, s így meg is verheti a Barcát.

Ugyanakkor, (olasz csapat híján) immáron külsős szurkolóként azt mondom, kár lenne, ha meg tudná verni. Elnézném még pár este ezt a játékot május végéig.

Walmer 2009.04.09. 14:27:46

@popp: te egyre veszélyesebb vagy komolyan. Ajándék gól? Mi? Az ajándék, ha valaki 18-ról bebassza? Ajándék az, amit Rooney lőtt a portónak.
A barcának mennyi helyzete volt a MU ellen tavaly?

Szajkózod itt a baromságokat. Csöncsöni szintre süllyedtél...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.09. 14:28:38

@Ferguson: Az, hogy kipofozták az olaszokat kicsit erős, nem? Az Arsenal szerencsével jutott tovább a Chelsea meg nem volt jobb játékban a Juvénél a két meccs alapján. A MU továbbjutása volt a legmagabiztosabb, de ott is nüanszokon múlott, hogy nem alakult másként.

Az már sokkal inkább mérvadó a Barca vs angol nagyok összevetésben, mire mentek egymással az utóbbi években és ezt föntebb vázoltuk vigvikkel.

Zvdegor 2009.04.09. 14:28:42

Igazából minden évben kell Barca-Chelsea a BL-ben :)

Eddig nem játszottak szar meccset egymás ellen, s nézzétek meg, most is milyen érzelmeket szít... Szvsz a BL-t tekintve az évtized derbije a Barca-Chelsea.

füligjimmy77 2009.04.09. 14:28:43

Olyan nics, hogy egy BL-elődöntőben találkozik két remek csapat, és az egyik jobb, de a másik attól még jó? Csak kérdezem.... Amúgy a Madrid úgy veri bucira a spanyol mezőnyt, hogy Casillas konstans a mezőny egyik legjobbja, szóval azért ez így ilyen formában nem igaz.

Messi88 2009.04.09. 14:29:55

na jó, kimondom: utálom a Chelsea-t, de mindig nagy csatákat vívunk ezekkel az "újgazdagokkal", úgyhogy már nagyon várom. Az biztos, hogy a végsőkig kiélezett lesz.

Walmer 2009.04.09. 14:30:08

@Messi88: bazmeg lerajzoljam? Annyit írtam, hogy Messi jogosan kapott sárgát. A "sportszerűtlenség", meg a "ossz példa a gyerekeknek" poén volt, mert már nem tudtam mit írni a hozzád hasonló elvakult Barcásoknak.

Henke 2009.04.09. 14:30:10

Inkább kitöröltem az előző kommentemet... el se küldöm. Haggyuk, ennek nincs értelme. 2 spanyol csapat van még a BL-ben, a fenenagy olaszok meg? Khmm... kiestek. Az az egy rossz érzésem van, hogy ha behúzná a Barca a BL/La Liga párost, akkor új szintre emelődne a vak irigység -gondolom na nekünk több bajnoki címünk van, meg mi többször nyertünk BL-t blabla, ennek sose lesz vége.

Aki azzal akar törődni, hogy mennyire erős a barca egy focicsapatnak nevezhető horda ellen -amiből köztudottan csak 5, max 6 van az egész világon ugye mer a többi az szar mind...- annak annyit mondanék hogy tegye félre az irigységet és nézze is, hogy játszik idén a Barca. Nem lesz mindig így, jövőre lehet már a csoportból is csak UEFA kupába jutnak Messiék, minden elmúlik, ameddig tart ez a remek foci, addig kellene élvezni

Ferguson 2009.04.09. 14:30:22

@neeskens: nem, ha a barca kiüti a pool-t v a chelsea-t, akkor azt mondjuk (én legalábbis azt fogom mondani), ha na lám, a barca képes világklasszis csapatot is kiütni, nem csak ilyen bayern meg malaga féle bohócokat. Az lenne a barca (első) igazi érdeme a szezonban...

Azazello007 2009.04.09. 14:32:37

@Mr.AT: tökéletesen egyetértek, de a hozzászólások alapján úgy tűnik, mi vagyunk kevesebben:-) Pedig a foci akkor a legszebb, ha tényleg szép, onnantól kezdve pedig nem érdekel, ki játszik.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.09. 14:32:45

@Walmer: Jó, ajándék labdából szerzett gól, a gyufafejű szépen bebaszta, az tény. Emlékszel ugye, nem kidolgozott akció végén született (ilyen alig volt Unitednek a 180 perc alatt), hanem úgy, hogy Zambrotta odaadta Scholesnak.

De annak örülök, hogy komment többi részével nem tudsz vitatkozni ;-).

Zvdegor 2009.04.09. 14:34:08

@Ferguson: ezt én is aláírom. Ha a Barca megveri a Chelseat -vagy a Poolt ;)- semmiféle hasonló kifogást nem fogok emlegetni.

vigvik 2009.04.09. 14:37:05

@Walmer: Most komolyan szerinted az semmit nem jelent a csapat aktuális formájáról, hogy épp győznek zsinórban 8-10 meccsen, vagy a bajnokság kiscsapatai ellen sorban x-nek vagy kikapnak? Tény, hogy az utóbbi két szezonban a Barca gyenge tavaszt produkált.
A második része no comment, te írod, hogy a fociban vannak szabályok, amik Messire is vonatkoznak, aztán meg jössz ezzel. Drogba pirosa nem volt az, a második meccsen Terry szabálytalan gólt fejelt, del Horno pirosát a spori a videó visszajátszás után is megadta volna, a barcelonai 1-1 tizije nem volt az, sorolhatnám napestig, mellébeszélés az egész. Azt írtad, hogy nem tudtak mit kezdeni a Chelseavel, ez nem igaz, tényszerűen cáfoltam.
Azt se írtam, hogy Barca favorit lenne bármelyik angol csapat ellen, csak hogy rászolgálnak egy fifti-fiftire.
Az utolsó részt pláne nem értem, nem nagyon szoktam ide kommentelni. Mindazonáltal nekem nagyon úgy tűnik, hogy te legalább annyira vagy rágerjedve a PL-re, a csúcsfasza bajnokságra, mint itt bárki más a Barcara.

Walmer 2009.04.09. 14:37:22

@Henke: Elnézésedet kérem minden olyan focirajongó nevében, aki nem esik hasra a barca örömfocijától.

Everred 2009.04.09. 14:37:35

@popp: (ilyen [kidolgozott akció] alig volt Unitednek a 180 perc alatt)

Urban Myth Number One.

vigvik 2009.04.09. 14:37:37

@Walmer: Most komolyan szerinted az semmit nem jelent a csapat aktuális formájáról, hogy épp győznek zsinórban 8-10 meccsen, vagy a bajnokság kiscsapatai ellen sorban x-nek vagy kikapnak? Tény, hogy az utóbbi két szezonban a Barca gyenge tavaszt produkált.
A második része no comment, te írod, hogy a fociban vannak szabályok, amik Messire is vonatkoznak, aztán meg jössz ezzel. Drogba pirosa nem volt az, a második meccsen Terry szabálytalan gólt fejelt, del Horno pirosát a spori a videó visszajátszás után is megadta volna, a barcelonai 1-1 tizije nem volt az, sorolhatnám napestig, mellébeszélés az egész. Azt írtad, hogy nem tudtak mit kezdeni a Chelseavel, ez nem igaz, tényszerűen cáfoltam.
Azt se írtam, hogy Barca favorit lenne bármelyik angol csapat ellen, csak hogy rászolgálnak egy fifti-fiftire.
Az utolsó részt pláne nem értem, nem nagyon szoktam ide kommentelni. Mindazonáltal nekem nagyon úgy tűnik, hogy te legalább annyira vagy rágerjedve a PL-re, a csúcsfasza bajnokságra, mint itt bárki más a Barcara.

Walmer 2009.04.09. 14:37:58

@Henke: Elnézésedet kérem minden olyan focirajongó nevében, aki nem esik hasra a barca örömfocijától.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.09. 14:38:35

@Walmer: Jó, ajándék labdából szerzett gól, a gyufafejű szépen bebaszta, az tény. Emlékszel ugye, nem kidolgozott akció végén született (ilyen alig volt Unitednek a 180 perc alatt), hanem úgy, hogy Zambrotta odaadta Scholesnak.

De annak örülök, hogy komment többi részével nem tudsz vitatkozni ;-).

mickeyknox 2009.04.09. 14:39:58

nem lennék meglepve, ha létezne ez nagyon sólyosan beteg skizofrén ember, aki két futballbajnokság elkötelezett híve lenne egyszerre.

és két egyéniségének manifesztálódása csöncsön és walmer! :)

Zvdegor 2009.04.09. 14:40:06

@Ferguson: ezt én is aláírom. Ha a Barca megveri a Chelseat -vagy a Poolt ;)- semmiféle hasonló kifogást nem fogok emlegetni.

Ferguson 2009.04.09. 14:40:26

És még vmi. Az kiderült idén, h a barca pokoli jól tud támadni és gólt lőni. De tud védekezni is vajon egy klasszis támadó csapat ellen? Amelyik csapat felvállalta ellenük a támadójátékot idén, pl. az atletico madrid madridban, az meg is verte őket és tudott is gólokat lőni nekik. Szal vannak itt még nyitott kérdések...

Zvdegor 2009.04.09. 14:42:26

@Zvdegor: Srry, h kétszer ment el, vagy a a netem kattant meg, vagy a bloghu.

Walmer 2009.04.09. 14:42:58

@vigvik: Mit cáfoltál???
Terry gólja Zombori "lampard gyengén játszik" András szerint nem volt csak szabályos, a világ akkori legjobb játékvezetője szerint meg az volt.
Drogba pirosa jogtalan volt. Ennyi.
És az, hogy Del Hornot jogosan állították ki, mert öklelt, attól még tény: A barca nem tudta a Chelseat 11-11 ellen legyőzni.

tisti · http://todoristvan.blogspot.com/ 2009.04.09. 14:44:51

pool es chelsea vilagklasszis csapat :)), ettol ledolok a szekrol :)) jo, hogy nem termeszetfeletti, vagy isteni :)

Henke 2009.04.09. 14:45:43

@Walmer: meg van bocsátva. Szerencsés dolog idén barca szurkesznek lenni. Nem mindenkinek adathat ez meg ;)

füligjimmy77 2009.04.09. 14:45:55

@Ferguson: "Az lenne a barca (első) igazi érdeme a szezonban..." És az MU milyen nagy tettet hajtott végre ebben a szezonban? Hogy milyen csoportból jutottak tovább, és milyen játékkal, tudjuk. Azt, hogy a rangadóikon hogy szerepeltek a bajnokságban, tudjuk. Kicsapták az Intert, abban hibát csak az talál, aki kukacoskodni akar, én nem tartozom közéjük. De talán nem kéne bocsánatot kérni senkinek azért, mert a Barca nemcsak imponáló magabiztossággal, de időnként elképesztően látványos játékkal veri a szembejövőket.

Walmer 2009.04.09. 14:46:54

@mickeyknox: Tévedés. Én az angol foci híve vagyok, ami nem egyenlő a PL-el. Az Arsenalt például kifejezetten rühellem. A Liverpoolt csak azért nem, mert az nem létezik Gerrard nélkül, a Chelseaben meg ott van Lamps, a 2 Cole, Terry.
De hogy én csöncsönnel egy mondatban. Ezt kikérem magamnak;-)

mickeyknox 2009.04.09. 14:48:32

@Walmer: sorry, akkor angol és spanyol foci. így? :)

csak annyit szerettem volna kifejezni, hogy mindketten a végsőkig. végülis nem baj, az én hibám, hogy néha felhúzom magam rajta. bocs.

Walmer 2009.04.09. 14:48:47

@tisti: Ja, bocs szarok. Te milyen jelzőt használnál két olyan csapatra, emelyek kis túlzással csak egymás ellen esnek ki, ill. bérletük van a BL legjobb 4 csapata közé?

vigvik 2009.04.09. 14:48:51

@Walmer: Négyből kétszer legyőzték, egyszer pedig a 93. percben egy (ajándék) büntetővel mentett x-re a Chelsea. Ezekkel a tényekkel cáfoltam azon állításod miszerint "nem tudtak vele mit kezdeni". A nem tud vele mit kezdeni az nálam, egy 0-1-3 mutató, két relatíve sima kiesés.
Az is tény, hogy 11-11 ellen valóban nem győztek (még ha ebből a szempontból abszolút nem is releváns).

Everred 2009.04.09. 14:49:00

@füligjimmy77: mondjuk mirólunk épp nem is divat azt hangoztatni, hogy a világ legfantasztikusabb és legnagyszerűbb csapata vagyunk, szóval kár most a Unitedet idekeverni :-)

Ferguson 2009.04.09. 14:49:07

@füligjimmy77: senki semmit nem hajtott még végre ebben a szezonban, mivel a fontos kupákat májusban osztják- amúgy a MU nyert egy ligakupát és egy világkupát, nem nagy tett, de kupa :P

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.09. 14:50:42

@Walmer: Kábé ugyanakkora vehemenciával és egy kicsit nagyobb arroganciával mondod te is a magadét, elfogult anglomániádban, mindenki mást lefikázva. De gondolj bele, nem oszthatnád itt a tutit, ha nem lenne hasonló szinvonalra liftező vitapartner ;-). Én csak opponálok, mert kicsit sok nekem az angol-imádat, ami itt tobződik. Megjegyezném, hogy az odavágós eredmények alapján, könnyen előfordulhat, hogy csak egy angol lesz az elődöntőben, ha elpártol az egyébként kiváló angol csapatoktól az olaszok ellen melléjük álló Fortuna ;-).

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2009.04.09. 14:52:03

erre a lassan fél éve tartó flame-re, hogy "majd meglátjuk mire képes a barca a ... ellen" már tényleg csak széttárt kézzel és egy legyintéssel lehet reagálni. csak én unom?

Ferguson 2009.04.09. 14:52:24

@füligjimmy77: jah, és persze nem szabad megfeledkezni a bajnoki góltalansági rekordról és a BL veretlenségi rekord folytatásáról - na ezek nagy tettek voltak :)

Dizel 2009.04.09. 14:52:50

barca fantasztikus formában van, a chelsea a tegnapiakat látva szintén. Ezért lesz érdekes az esetleges 2 csapat összecsapása!
egy angol és egy spanyol nagyágyú... megjosolni sem lehet kifog győzni, a MU vszinű kipottyan, hál isten nem angliába vagyunk ahol a bírók sokkal elnézőbbek nekik, ez látszik is az eredményeken.
csak egy kis példa: a chelsea egész évben!!! egy db 11es kapott, volt hogy a pool egy meccsen kapott kettőt, és még kitudja mennyit egész évbe... így könnyű golkiralynak lenni. nem azt mondom, hogy nem jogos, de feltétlen megkapják a lehetőségeket és a kis segítségeket a chelseavel ellentétben.

Walmer 2009.04.09. 14:53:18

@mickeyknox: Ez így teljesen korrekt. legalábbis részemről.;-)

Henke 2009.04.09. 14:53:40

@Ferguson: itt a pont! gyakorlatilag idén még senki nem ért el semmit. majd májusban meglátjuk! ;)

füligjimmy77 2009.04.09. 14:54:16

@Everred: szerintem ezt senki nem vitatná pedig, az eredmények magukért beszélnek, itt most arról van szó, hogy elképzelhetetlennek tartja mindenki, hogy ilyen lazán le legyenek csapatok alázva, ehhez akkor vagyunk hozzászokva,ha osztálykülönbség van két csapat között. És ekkor jönnek azok a majd ha találkozik ezzel, vagy azzal. Tegyük fel, hogy minimális különbséggel kiesnek a Chelsea ellen. Akkor mi van? Nem lesznek rosszsbbk, csak nem jött ki a lépés. Ennyi.
@Ferguson: Hát kupa, lehet belőle pezsgőt inni, meg minden. Amúgy Fergie szerintem a segge partján egy pattanásnak jobban örült volna, mint a Világkupás cécónak, de ez csak magánvélemény.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.09. 14:54:27

@Ferguson: A Unitedet meg Fulham verte meg sima kettő-kopaszra, mondhatnám ha ők rúgnak nekik kettőt, akkor a Barca ötöt - persze tudom, hogy általad és általam említett eredmények pont ugyanannyit számítanak a két csapat esetleges egymás elleni párharcában, semennyit!

Everred 2009.04.09. 14:55:22

@Dizel: igen, főleg a 22 meccses BL-veretlenségen látszik jól, mennyire sokat köszönhet a United az angol bíróknak.

Walmer 2009.04.09. 14:56:31

@vigvik: Tehát a Barca 4-ből egyszer verte a Chelseat, akkor is emberelőnyben. Komoly.
A "nem tudtak mit kezdeni vele"-n (én írtam ezt?)
azt értem (ha valóban én írtam), hogy nem volt örömföci, meg 6-ot passzolok az ötösön belül. Volt viszont vért izzadás, többnyire eredmény (vagyis győzelem) nélkül. Így jó?

Zvdegor 2009.04.09. 14:56:59

@vigvik: legutóbb Barca-Chelsea 0:1, 2:2. csoportkörben. Szóval, ha korrekt akarnál lenni, az utóbbi 6 meccsen 2/2/2 a mérleg. S egyenlő létszámban ebből a hatból egyet sem nyertek ;)

Walmer 2009.04.09. 15:01:49

@popp: Hát erre csak annyit, hogy a fociban nálam minden megengedett, sőt annak az ellenkezője is. nem kedvelem az olyan embereket, akik úgy általában a "szép focit" szeretik. Úgy nem lehet meccset nézni. leülök egy meccset megnézni, ahol számomra tökmindegy ki nyer, nem szurkolok senkinek, csak legyen jó foci? Ez nálam nem létezik.

És nehogy azt mondd, ha egy Roma- barca meccs van, akkor te gyönyörködnél a barca focijában, ha éppen 5-0-ra aláznák Tottiékat, mert nem hiszem el:-)

SimiTomi 2009.04.09. 15:01:50

@popp: nüanszokon múlt? Gyakorlatilag az első meccsen el kellett volna dönteni a továbbjutást.
És akkor még nagyon lendületben volt a MU, nem hiszem, hogy egy bekapott gól megállította volna őket...

Zvdegor 2009.04.09. 15:03:41

@Walmer: A "nem tudtak mit kezdeni vele"-n (én írtam ezt?)--> nem, ezt tőlem ragadták ki a kontextusából, az eredeti állítás így szólt:

'lol, nem volt egyértelmű, hogy erről a szezonról beszélek? Szerinted a társalgás az egy vagy két évvel ezelőtti Barcáról folyik? De ha már így mondod, tényleg találkoztak, s akkor nem tudták megoldani -1:0, 2:2.'

Azaz, amikor a mostani vkp tengellyel összefutott a Barca, nem 'örömfoci' s 'alázás' volt, sokszor csak a labdát keresték. Lásd:

www.youtube.com/watch?v=1L8zlebbfz0

S akkor még a középpályájuk is erősebb volt egy jó Ronaldinhóval, igaz, a támadósoruk pedig egy fokkal gyengébb.

neeskens 2009.04.09. 15:03:41

A Barcelona idén 9 mérkőzést játszott a Bajnokok Ligája főtábláján, és ezeken a meccseken 28 gólt szerzett, azaz meccsenként átlagosan hármat. A két rettegett angol csapat, a Manchester United (13) és a Chelsea (15) összesen hozott össze ennyi gólt

Ez szerintem fasza és élmény nézni a Barcát, attól függetlenül, hogy mi lesz az elődöntőben.

TaDaM87 2009.04.09. 15:04:58

többször felmerült már a "szerencse", mint tényező.
nekem meggyőződésem, hogy ilyen faktor márpedig NINCS a sportban. ha bekötnék a szemét egy játékosnak, megpörgetnék a tengelye körül, nem mondanák meg neki, hogy hol a labda, és hogy merre kapu, és így átcselezné a kapust és gólt lőne, na AZ lenne szerencse.
de sztem az, hogy a kapufáról bemegy a labda , vagy nem, az kizárólag koncentráltság, tehetség és képzés kérdése, semmi köze a szerencséhez.ugyan így a tizipárbajjal, stbstb.
lehet, hogy ezt a véleményem már írtam más postban, csak most is többen említettétek, és felhúztam magam.

vigvik 2009.04.09. 15:05:07

@Walmer: határeset:)
@Zvdegor: igen, így korrekt

Egyébként a BL-ben az utóbbi időben a Barca-Chelsea párharcok sosem okoztak csalódást, én nagyon örülnék neki.

Ferguson 2009.04.09. 15:05:57

@füligjimmy77: ez így nem igaz teljesen. Bár lehet, h Fergi nem örült a világkupás cécónak, de a megnyert kupának igenis örült. Mint ah örült a ligakupának is. Más kérdés, h neki idén is az FA kupára, a PL-re és a BL-re fáj a foga elsősorban...

@popp: tényleg semmit nem jelent egy ilyen összehasonlítás (fulham - barca reláció), főleg annak fényében nem, h a MU előtte három csokival zavarta haza geráékat az OT-ról, a kupában meg négy góllal fújta el őket a p*csába... :)

Pálkata Péter 2009.04.09. 15:08:55

össze sem lehet hasonlitani a Barca támadójátékát a négy angoléval. nem az a kérdés, tönkre tudják-e tenni ezt a védekező középpályások, meg a védők, a sztáredzők. idén remélem a Barca nyeri a BL-t és látványosan lefocizza majd a nagy stratégák csapatait.
már nem emlékszem, ki mondta Messiről itt, hogy nem egy isten, de tévedett. az, méghozzá a ma játszó messze legnagyobb. nem kell irigykedni.
Hol van a MU-nak, a chelseanek, vagy a Poolnak olyan támadó ötöse, mint a xavi-iniesta-messi-henry-eto? Vagy bárkinek a világon?
vagy nem ez teszi széppé nektek a focit?
Ja, hogy az angol bajnoság 3x olyan erős, mint a spanyol. biztos a barca, vagy a barca drukkerek hibája, hogy nem londonban élnek a katalánok..

vigvik 2009.04.09. 15:10:55

hogy ezt ilyen szépen kitárgyaltuk én megyek is focizni egyet:)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.09. 15:11:51

@Walmer: Ebben teljesen egyetértünk. Én is preferencia rendszer alapján szurkolok és ebben a Bayern van leghátul és kicsit előtte az angolok, a tetején a Roma és mindenek fölött a magyar válogatott. (Kispest szurkolásom sajnos már elmúlt.)
(Persze, hogy leszernám milyen játékkal vernénk meg Barcát, ahogy Real kiverésekor sem a játék volt a lényeg, hanem a győzelem.)

Tehát nem a szép foci miatt drukkoltam tegnap a Barcának, de azt elismerem, hogy lélegzetelállítóan játszottak. Most, hogy az olaszok már kiestek egyébként, a Villarrealnak, a Barcának és a Portonak szurkolok, ebben a sorrendben.

Csak Ferguson és mások visszatérő oltására, miszerint az angolok sokkal gyorsabb tempóban fociznak írtam, hogy a Barca ellen általában védekeztek.

Everred 2009.04.09. 15:13:21

@neeskens: egy apró kifogásom van: a tegnapi meccs második félideje nagyon nem volt élmény, ha nem lett volna a Liverpool-Chelsea, elalszom.

Szóval a Barcelona állati nagy fölénye olykor nem tesz jót a meccsnek :-)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.09. 15:13:41

@little_red_devil_on_board: Az igaz, hogy az odvágó első félidejében dominált Barca, de visszavágó első félidejében meg az Inter hagyott ki ordító ziccereket.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.09. 15:14:34

@little_red_devil_on_board: Ja és azt nem is vitattam, hogy megérdemelt volt a MU továbbjutása.

luis garcia 2009.04.09. 15:17:02

@Dizel: hát te is látod a lényeget, gratulálok. de köszönet a "kis példáért", ezekkel tényleg huzamos időre lehet felb*szni az agyam :)

nasteey 2009.04.09. 15:17:06

Walmer, neked fizet valaki a beteges Barca-utálatért? :D Először reagálni akartam pár dologra, de mivel gyűlölöd a Barcát, úgy gondolom ez ismét teljesen felesleges lenne.

Mellesleg nem tudom, a tavalyi MU-középpálya mennyivel lenne gyengébb az idei Chelsea-től, de Barcelonában (is) igencsak keresték a labdát.

Hiddink miatt mondjuk valamivel esélyesebbnek látom a Chelseat, de nyáron a spanyolok ellen, amikor újat akart húzni, nem igazán jött be, nem bánnám, ha most is elszámolná magát. :)

mickeyknox 2009.04.09. 15:17:58

@Walmer: részemről is. nem jó személyeskedni. bár végülis ha érzelmek ütköznek, akkor személyek is, alighanem ez elkerülhetetlen.

majd a chelsea-barca után! :) vagy én hajlok meg az angol foci nagysága előtt, vagy elismered, hogy az idei barca ha nem is verhetetlen, de jobb, mint az angolok (vagy legalábbis a chelsea).

és mindezt attól függetlenül, hogy a barca ki tudott kapni az espanyoltól, a chelsea a tottenhamntől a mu meg a fulhamtől.

Everred 2009.04.09. 15:19:58

@nasteey: azért a Nou Campban (meg a visszavágón is) Hargreaves jobbhátvédet játszott, szóval igazi ütközőember nem volt, viszont mindkét meccsen játszott a 34 éves Scholes, aki már akkor sem bírta igazán a tempót - viszont kibaszott nagy gólt varrt.

Eléggé másképp nézhetett volna ki az a két meccs, ha van Vidic, mert akkor Hargreavesre nem lett volna szükség a védelemben, tudott volna középpályán takarítani.

Ferguson 2009.04.09. 15:24:20

@nasteey: "...de Barcelonában (is) igencsak keresték a labdát." - az nem baj, ha az ellenfél impotens módon passzolgat a kaputól 25-30 méterre, az inkább probléma, ha ziccereket dolgoz ki és gólokat lő. Na mármost, ez utóbbitól a barca nagyon messze volt az MU elleni párharcban szerintem...

@Everred: "Eléggé másképp nézhetett volna ki az a két meccs, ha van Vidic, mert akkor Hargreavesre nem lett volna szükség a védelemben, tudott volna középpályán takarítani." - igaz, ráadásul a barca fanok hajlamosak elfeledkezni arról, h cé kihagyott egy tizit a második percben. Ha azt belövi, akkor még "simábban" (nem tudom jól megfogalmazni) jutott volna tovább a united...

Walmer 2009.04.09. 15:25:10

@popp: Kispestnek szurkoltál? Akkor olyan hülye vagy, mint apám volt;-)
Bár én voltam mindig is a leggázabb az MTK (eredetileg persze MTK-VM) szurkerségemmel. De az is elmúlt sajnos.

Sath 2009.04.09. 15:25:14

már csak egy gondolat.

Valaki mondta hogy a chelsea ellen ha 11en voltak még nem nyert a barca.

meg azt is mondták, hogy a barca idejemúlt focit játszik, nem védekezésre épít. És a régi idők szép focijából egy emlék ez a csapat.

mindenkettő igaz. a másodikra kifejezettem büszke is vagyok pl.

De a k*cs*g chelseaből szted miért állítottak ki embereket minden alkalommal??
konrétan mert ez volt az egyetlen recepjtük Messi, Ronaldinho, Iniesta félék ellen....néha sima kemény de szabályos védekezés elég, néha késik egy tizedmásodpercet és kiállítják érte...

Sath 2009.04.09. 15:26:10

Ja, meg még nem biztos hogy barca és a chelsea találkozik a 4 között.

bocs, de babonáás vagyok :)

Walmer 2009.04.09. 15:28:25

@nasteey: "igencsak keresték a labdát."

Nem hiszem el. keresték? nem foglalkoztak vele. Kit érdekel egy csapat, meg a labda, ha 50 méterre van a kaputól és az én csapatom van jó pozícióban. passzolgassanak csak.

A barcát nem utálom, azt viszont igen, hogy mindenki seggre esik előttük.

Pálkata Péter 2009.04.09. 15:29:17

Miért nincs megfelelő kerete a Poolnak? Semmiből nehéz cserélni, újat hozni, változtatni, alkalmazkodni. Nem hogy cserék nincsenek Dossénákon, Babeleken, Benajunokon kivül, de a kezdőben kell játszatni 1 sérülés mellett olyan játékosokat, mint Lucas, Riera, Kuyt. Ilyen gyenge kerettel is belátom, hogy csodát tesz általában a Pool, de ez hosszútávon nem fog menni, várható volt..

Sath 2009.04.09. 15:30:39

céronaldo meg azért hagyta ki a tizit a barca ellen, mert egy luzer. amikor igazán szükség van rá, hogy hozzon vmi durvát, egy mecset eldöntő gólt vagy valamit, mert szarban a csapata, akkor szinte sosem bír semmit csinálni.

se válogatott szinten, se man u-ban.

barca ellen kihagyta a tizit, és a döntőben is...ez is elmond vmit róla azért.

Ferguson 2009.04.09. 15:35:22

@Sath: LoL :D Ha cé ronaldo egy lúzer, akkor szerintem a lúzer szó jelentését újra kellene fogalmazni :)

Zvdegor 2009.04.09. 15:36:06

@Sath: én rühellem Cét, de amit írtál nem igaz. A döntőben pl. hozott egy gólt is...

Tizit nem tud lőni ;)

fallen 2009.04.09. 15:41:32

A 11-est meg lehetett volna adni, de tény, hogy Messi nem is nagyon akarta kikerülni az elé kerülő lábat, inkább átesett rajta (min a Sanyi Albániában a kapuson) Talán ezért kapott sárgát, mert direkt erre játszott. Ugyanakkor és Henry-nak is adtam volna símán, mivel szerintem esze ágában sem volt visszahúzni a lábát a kapus fejéről, inkább még rá is emelte. Elég csúnya látvány volt.

Zvdegor 2009.04.09. 15:42:38

Ha egy játékost választhatnék, akinek tétmeccsen, nagycsapatok között góllal kell eldöntenie a meccset, valószínűleg a harmadik lenne Drogba és Torres után.

Illetve negyedik, Inzaghit muszáj elétenni ;)

Sath 2009.04.09. 15:44:53

HAHAHA, na ezt azért kaptátok, mert bántottátok Messit. :)

ettől függetlenül hogy hozott egy fejest a döntőben. nevezz még légyszimég 2, esetleg 3 gólt, amit nagy ellenfélnek, kiemelten fontos mecsen szerzett, úgy hogy ő rántotta ki a csapatát a pácból.
lehet válogatott mecs is.

Amúgy valóban nem lúzer a szó eredeti értelmében, mert ő megnyeri a BL-t, miközben kihagyja a tizit és megérdemelné, míg egy szerencsétlen Terry vagy Lampard, hirtelen nem tudom melyik volt, elveszti, azért mert Ő kihagyja a sorsdöntőt....pedig nem érdemel ilyet.

SimiTomi 2009.04.09. 15:47:41

@Sath: Nem biztos, hogy egy játékost az tesz naggyá, ha évente háromszor-négyszer megmenti a csapatát.
Tavaly éppen ez volt a nagy Cében, hogy úgy szervezett és játszott, hogy nem kerültünk ilyen helyzetbe, hogy meg kellett volna menteni a csapatot, ugye...
Mondjuk idén katasztrófa, amit művel.

Sath 2009.04.09. 15:51:51

@Zvdegor: Ibrahimovics, Trezeguet, Ronaldinho, Kaká, Raúl (barcásként!!!!), Zidane (őt sem szerettem, akármekkora játokosnak is tartottam én is) mind életük top formájukban mecseket döntöttek (ez mai napig igaz Ibrára, kivéve a BL-ben) ela hazai najnokságukban, BL-ben, EB-n, VB-n, akár ezen tornák végső bajnokát határozták meg egy-egy góljukkal vagy gólpaszjukkal. Őket azért még én Ronaldo elött választanám be a Te csapatodba.

Én erre gondolok, ebben nincs a kis cé még sehol. Amúgy nyilván marha nagy játékosa napjainknak. De teher alatt nem bírja sztem.

Zvdegor 2009.04.09. 15:58:24

@Sath: oké, ezentúl minden mondatom elé, ahol nem írom oda, hogy nem kéretik odaérteni, hogy A JELENLEGI HELYZETRŐL BESZÉLEK...

A te csapatod sehol sincs pl a fénykorában levő Romario, Ronaldo (Luiz Nazario da Lima), Maradona, Puskás, Kocsis, satöbbi összeállításhoz, én nyertem.

Én azt mondom, az elmúlt mondjuk 2 szezon alapján, a fenti négy embert választanám. Ibra bejönne ötödiknek, de nem a nemzetközi teljesítménye miatt.

BENIARRIVO · http://forzaitalia.blog.hu 2009.04.09. 16:07:27

@Walmer: aszittem utálod a barca-t. egy "nyálcsapatot" az emberek nem szoktak szeretni! ha érted....

te egy nagyon vicces figura vagy, viszont állandóan feldühítesz a konstans barca fikázásoddal. ha valaki ennyire elfogult valamivel szemben (pl. chelsea-barca témák) akkor nem kéne bemondani a hegytetőről az ultikat mert kilóg a lóláb!!!

kroos 2009.04.09. 16:07:49

volt valami csumpitaz nevü perui védö,na ö csinált ilyeneket mint tegnap lell...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.09. 16:08:36

Nem volt kedvem a tegnapi diadal után leállni vitatkozni. Utólag azért elolvastam a hozzászólásokat. Csak néhány megjegyzés.

1. Hogy ez a Barca mennyire ott van fejben a meccsein, mennyire kontrollál minden apróságot, azt Márquez sárga lapja bizonyította a legegyértelműbben. Én még ilyen (jó értelemben vett) pofátlanságot nem is láttam. Egészen hihetetlen.

2. Messi sárga lapjánál valami hasonlót éreztem, mint anno Gera pirosánál Isztambulban. Felháborított a játékvezető gyávasága.

3. A Bayern öngyilkos taktikát választott; kezdek én is arra hajlani, hogy Klinsmann nem ért a focihoz, és hogy a vébébronz is Joggi Löw érdeme volt.

4. Ettől tök függetlenül még soha életemben nem láttam ilyen jó focicsapatot, mint ez a mostani Barca. Ezt akkor is tartom, ha harmadikak lesznek a Primerában, elbukják a Király Kupát, és egy hatost kapnak a Cselszkijtől.

Értitek? Soha. (Húsz éve bámulom kitartó szenvedéllyel a nemzetközi labdarúgást.)

Walmer 2009.04.09. 16:14:49

@BENIARRIVO:
Köszönöm Mester! Okíts még.
A hegytetős mondatodnál nem értem miről beszélsz.
Ultit hegyen még nem játszottam, bemondani akkor szoktam, ha a 7-es mellett legalább még 3 lapom van 10-el, Á-al. így is csak 70%, Hisz a másik 4 esetleg 4-0, 3-1-ben van csak elosztva.
Kell mellé egy jó hajtó is, lehetőleg szintén ásszal.

Ja és kb. leszarom, ha dühöngsz.

Ferguson 2009.04.09. 16:17:16

@Csöncsön: "Ettől tök függetlenül még soha életemben nem láttam ilyen jó focicsapatot, mint ez a mostani Barca." - akkor abból a 20 évből kimaradt a 99-es manchester utd megtekintése... :)

Sath 2009.04.09. 16:17:23

@Zvdegor: nem vagy hajlandó megérteni amit mondani akarok => az a véleményem, hogy nincs akkora sztár ez a zselés fiú, mint amennyira sztárolják, vagy amit ő képzel magáról.

erre választ meg továbbra sem hallottam senkitől:
"kérlek nevezz még légyszi 2, esetleg 3 gólt, amit nagy ellenfélnek, kiemelten fontos mecsen szerzett, úgy hogy ő rántotta ki a csapatát a pácból, vagy döntötte el a mecset,lehet válogatott mecs is."

egyszerűen azt nem akarod megérteni, hogy csak messzebbre ne menjünk, maga Giggs produkált kb7-8 olyan szezont mint Cé eddig 2őt, (ok. talán kevesebb góllal, viszont sokkal fontosabbakkal) plusz 4 vagy kitdju mennyi haloványabb szezont.
(nem tudom a pontos számokat, az összehasonlításd próbéld megérteni)

Na, ez azért fontos, mert ő ikon, ő sztár, ő tisztelendő, és ő nagyot nyújtott maradandóan. A Halálba sztárolt fiú pedig még nem nyújtott olyan túl sokat. egy BL, meg két PL legalább, tudom, de az még mindig nem sok, főleg hogy a BL-t szerintem nem érdemelte meg a man u de főleg Cé, bár addig a torna legjobb csapata volt, de a döntőben nem. 11esekkel nyertek, amit Cé special kifelejtett berúgni ugye.

Walmer 2009.04.09. 16:19:01

@Csöncsön: ha csak 20 éve bámulod, akkor nem csoda, bár a 2000 évek legeleji Real azért megizzasztotta volna őket.
ha egy nagyon picit távolabbra tekintünk: a Sacchi ill. Capello féle Milan, az 1984-es BEK győztes Liverpool darabjaira szedte volna ezt a mostani Barcelonát.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.09. 16:20:17

@Ferguson:

Arra gondolsz, amelyiket az egyik legegyoldalúbb BL-döntőben 90 percen át a Bayern úgy lefocizott, hogy szót sem szólhattak volna, ha 0-4 a vége?
:-)

Walmer 2009.04.09. 16:23:45

@Walmer: Ugye még emléxünk arra a Milan-barca 4-0-ra, mikor a barca respektje hasonlóan magasan volt (az a csapat egy MU-t 4-0-ra kalapált el)és a Milant épp csak el nem temették a döntő előtt. Aztán olyan hihetetlenül könnyed 4-s lett belőle, hogy azt ma sem értem.
És én hülye, akkoriban annyira elegem volt már az olasz klubokból, a Barcának szurkoltam;-)

BENIARRIVO · http://forzaitalia.blog.hu 2009.04.09. 16:24:55

@Walmer: nem okítottalak, elmondtam a véleményem. arra próbáltam utalni hogy ha valaki ennyire utál egy csapatot és emellett ennyire kedvel egy másikat, akkor nem biztos ennyire pökhendi módon kéne nyilatkozni a két csapat kapcsán. de persze még egyszer, ez csak egy szerény meglátás volt.

és hát nyilván leszarod, ez a dolgok menete. én meg a chelsea-t szarom le, meg a már kissé unalmas ki mikor kit vert meg témázást. elismerni hogy akkor éppen amikor kiverte a chelsea-t a barca akkor talán lehet hogy ők voltak jobbak, azt nem lehet persze. de akkor azért azt rögzíthetjük hogy utálod a barca-t, ugye?

Zvdegor 2009.04.09. 16:25:35

@Sath: Ki a fasz sztárolja, már kezdesz kurvára az idegeimre menni.

Annyi volt az állításom: ha az elmúlt két szezon alapján választanom kéne valakit, aki góllal eldönt egy fontos meccset, ő lenne a negyedik a sorban.

Az, hogy te hadoválsz mindenféle másról, és azt én leszarom, nos, ez így van. Kurvára nem érdekel, mit csinált Giggs hét szezonon keresztül, mert nem 'a hét szezonon keresztül kiváló, egyenletes játékot nyújtó' fickókról beszéltem.

Én aztán nem tisztelem, azt sem hiszem, hogy olyan hűde-hűde szupermaradandót alkotna. Beidézem az ebben a postban szereplő állításom mégegyszer, hátha akkor felfogod:

'Annyi volt az állításom: ha az elmúlt két szezon alapján választanom kéne valakit, aki góllal eldönt egy fontos meccset, ő lenne a negyedik a sorban.'

Walmer 2009.04.09. 16:25:38

@Csöncsön: Szerintem arra gondol, mikor a Bayern oda-vissza verte a csoprtban a barcát, akik ki is estek, majd a MU elintézte az Intert és a Juventust (utóbbit idegenben verte 0-2-ről) és veretlenül nyerte a BL-t

neeskens 2009.04.09. 16:27:10

A 84-es Poolt nem láttam, de 90-es évek elején a Milan, az ezredforduló után a Real volt kb. ilyen, mint a Barca.
Tök más dimenzió, mint a többiek. Amit Dani Alves mondott, hogy csak kimennek és fociznak.
A kérdés az, hogy olyanok lesznek, mint a magyar Aranycsapat, vagy a hollandok a 70-es években. (Hogy ők a legszebb, legjobb focit és elbuknak) Vagy a szép játék eredményt is hoz - Peléék 1970-es vb-n, vagy a Real 2002-ben.

Viszont kétségkívül korszakos csapat.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.09. 16:27:46

@Walmer:

A Del Bosque féle Madrid tényleg vitaalap. De amikor az ember ezt a Barcát nézi, valahogy az az érzése, hogy minden pillanatban kontrollálják, hogy mi történik. Ha egy pici baj van, azonnal váltani tudnak. A Bayern eddig a legtöbb gólt lőtte a BL-ben (akkor is, ha a Sporting-meccseket nem számítjuk); tegnap a félpályán alig jöttek át.

Sath 2009.04.09. 16:28:20

@Walmer: ez az élő példa arra hogy az adott mecs dönt, ott és akkor. különben kurva szar lenne, mert az olyanok mint Te mondanák meg hogy mennyi lesz az eredmény, és sajnos a sok olasz és angol druki inkább olyanokat hoznának össze, mint az elmúlt évek liverpool-chealse-jei, nem mint a mostani.

"És én hülye, akkoriban annyira elegem volt már az olasz klubokból, a Barcának szurkoltam;-)"

Hát ennyit a szurkoló szó jelentéséről számodra.
Azon kivül meg hihetetlen melegséggel tölti el a szivem hogy már nem így teszed :)

Walmer 2009.04.09. 16:29:47

@BENIARRIVO: A barca hypolását utálom.
Korábban már megírtam a Chelseat nem szeretem jobban, mint a MU-t és mindkettőnél jobban bírom a Villát, vagy a Spurst. Ha ügyes vagy, kitalálod miért.
Ha neked ez a vita unalmas és fölötte állsz, akkor ne ereszkedj le közénk, szánni való bűnösök közé.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.09. 16:29:51

@Walmer:

Ne említsd azt a meccset! ;-)

Belém égett.

Soha nem fájt még annyira BL-döntő.

Sath 2009.04.09. 16:32:52

@Zvdegor: látom hogy kezdek az idegeidre menni, mert kezded aggresziv lenni ahelyett hogy pl odafigyelnél tényekre, állításokra és érvekre.

Pl hogy csak erre reflektáljak:
'Annyi volt az állításom: ha az elmúlt két szezon alapján választanom kéne valakit, aki góllal eldönt egy fontos meccset, ő lenne a negyedik a sorban.'

az elöbbi postomban is benn volt de elfejetettél rá válaszolni:

"kérlek nevezz még légyszi 2, esetleg 3 gólt, amit nagy ellenfélnek, kiemelten fontos mecsen szerzett, úgy, hogy ő rántotta ki a csapatát a pácból, vagy döntötte el a mecset,lehet válogatott mecs is."

mickeyknox 2009.04.09. 16:32:52

@Walmer: hú basszus, az a meccs!! már akkor is a barcának szurkoltam, és nem hittem el, mi a f.sz történik a pályán. olyan fiatalon még annyira komolyan vettük a szurkolást (15 voltam), hogy ha valaki csapata vesztett, akkor feketében kellett másnap menni a gimibe. a mai napig nem felejtem el a milanos haverom mosolyát másnap reggel!!!! :)

Walmer 2009.04.09. 16:34:02

@neeskens: Mind a Milan, mind a Liverpool, mind a Real korszakos csapat volt. Eza a barca eddig semmi.
Most őszintén. Gondoltad volna, hogy az Arsenal ellen győztes szuperbarca Ronaldinhóstól, Etóstól, Xavistól eltűnik két évre?
Ez a barca még meg sem nyerte a BL-t. Még az elődöntőben sincs. Ennél a csapatnál Benitez poolja, Mourinho, Grant, Hiddink Chelseaje bizony korszakosabb.
természetesen Milanhoz Poolhoz Realhoz nem hasonlíthat egyik sem. De a mostani Barca mégúgy sem.

Walmer 2009.04.09. 16:35:55

@Sath: Nekem ilyeneket ne mondjál te f***.1985 óta vagyok angol szurkoló. Te valszeg akkor még anyád csöcsén lógtál.

BENIARRIVO · http://forzaitalia.blog.hu 2009.04.09. 16:36:08

@Walmer: jézusom, megint miről beszélsz?
nem ereszkedem én le sehonnan, az te vagy!

nem vagyok ügyes angol témában annyira mint te mert nem követem annyira az angol focit. Tippem, hogy a Fat4-t sok, igazi angol szurker utálja, ezért hát te is.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.09. 16:37:35

@mickeyknox:

Én azóta tudom, hogy soha semmit sem szabad előre lefutottnak hinni a fociban.

Ferguson 2009.04.09. 16:37:53

@Csöncsön: Ééésss?? A végeredmény a lényeg :D (amúgy az a manchester B csapat volt keane és scholes hiányában). Ez a barca meg még q messze van a bl döntőtől... :)

@Sath: "egyszerűen azt nem akarod megérteni, hogy csak messzebbre ne menjünk, maga Giggs produkált kb7-8 olyan szezont mint Cé eddig 2őt" - nincs is ezzel semmi baj. Ryan papa még cé-nél is jobb :P

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2009.04.09. 16:39:20

csöncsön én azért bírtam a pár évvel ezelőtti, dinho-fénykori (már ha 2 év nevezhető fénykornak) barcelonát is, ez a mostani csapat annak a pár évvel ezelőtti gárdának a valamilyen szintű folytatása is, több csapatjátékkal

mickeyknox 2009.04.09. 16:39:37

és ami még durva, hogy az akkori, 15 éve győztes milan kezdőjéből még ketten ma is tolják: maldini és panucci
:)

mickeyknox 2009.04.09. 16:41:42

@Csöncsön: én meg azóta tudom, hogy sose lennék képes az ac milan nevű futballcsapatnak szurkolni!

Badbitie 2009.04.09. 16:42:23

Mekkora arcoskodás ment itt tegnap, amikor a mecseszter leikszelt, meg előtte ugye kikapott a Pooltól, és hogy majd itt is ott is felülkerekedik a Pool. Na de most ilyenkor mi van? Aki be se jut az elődöntőbe, nemhogy a döntőbe, az hogy veri el a MUt? :)

Sath 2009.04.09. 16:42:48

@Walmer: De mondok. :)
Amúgy én is azt hallottam hogy az igazi kemény angol szurkolóknál nagyon menő dolog ha váltogatod a csapatod. :D
hol angol szurkoló vagy 1892 óta, hol az olasz csapatokra unsz rá, hogy a barcának drukkolj.
gondolkodj mit írsz.

badblood 2009.04.09. 16:42:53

Jómagam azok táborát erősítem, akik azt vallják, hogy a Barca még nem mérettetett meg igazán a BL-ben, de egy angol ellenfélel szemben valóban megmutathatják majd tudásuk legjavát.
Fentebb valahol olvastam olyat, hogy a Barca idejétmúlt(?) focit játszik. Bár nem követem szorosan a spanyol focit, nekem úgy tűnik, hogy a katalánok inkább egy fél (vagyis min. egy fél) lépéssel előrébb járnak...

Még az is lehet, hogy ilyen focival könnyedén át fognak szaladni leendő ellenfeleiken...
(megkockáztatom, hogy az edzéseken Guardiola kispályán is játsszatja ezeket a srácokat :)) )

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2009.04.09. 16:44:40

@Walmer: értem mit akarsz mondani, de a chelsea mitől korszakosabb a barcelonánál? ha a korszakos nálatok is azt jelenti, hogy egy viszonylag hosszú időn keresztül meghatározza, sőt uralja hazája és európa fociját, akkor tényleg egyik sem jó példa. ha más a definíciód, akkor sem értem, az eredményekben hatalmas különbség nem volt a kettő közt és az utóbbi 1-2 évben mindkettőnél volt jobb

neeskens 2009.04.09. 16:44:41

Walmer:


85 Primera División (30 mérkőzésen)
32 Bajnokok Ligája (11 mérkőzésen)
13 Copa Del Rey (8 mérkőzésen)

32 Lionel Messi (19+8+5)
31 Samuel Eto’o (26+5+0)
22 Thierry Henry (15+6+1)

Ez 126 gól, eddig, ebben a modern túlbiztosított fociban.Más minőség, mint a többiek, nem jobb-rosszabb: más.Ha nem látod, elfogult vagy.

Ez még akkor is így van, ha Chelsea kiüti őket. Nem számít, a magyar aranycsapat is más minőség volt, mint a németek, mégis a németek nyertek.
Abban igazad van, hogy pár évig legalább csinálniuk kéne ezt, hogy korszaknak lehessen nevezni.

Ferguson 2009.04.09. 16:46:32

A jelenlegi barca hasonlít (ill. a szememben csak szeretne hasonlítani :P) a 99-00-es manutd-re, amikor a vörös ördögök 91 ponttal és 97 rúgott góllal nyerték meg a PL-t. Ezért bátorkodtam azt mondani, h a 99-es és az évezred eleji MU legalább ilyen jó csapat volt és az is totális támadófocit játszott...

mickeyknox 2009.04.09. 16:50:33

@Ferguson: ezért is nem érti az egyszeri fociszurker (én), hogy ferguson miért nem próbál újra totális támadófocit nyomatni megint? ezzel a mostani kerettel is lehetne, szerintem, és még az is lehet, hogy bejönne. persze értem én, hogy kell a zsír glazeréknak, de akor is! :D

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.09. 16:51:25

@redcard:

Persze, az is nagy csapat volt. Az első nagy évben még belehaltak a szépségbe, vagyis abba, hogy nem igazán volt védelmük (ugye, Chelsea-Barca 4-2...), aztán már ráerősítettek e téren is, és szinte kapott gól nélkül jutottak BL-döntőbe.

Én ezt a mostani csapatot több okból is jobban szeretem.

Először is Guardiola miatt, aki igazi Barca-ikon, és a Cruyff-féle csapat emblematikus alakja volt.

Másodszor Messi miatt, akit nem győzök eléggé bámulni, hogy miket tud. (Ugye az a sarkazásos kényszerítő a negyedik gól eőtt, amikor Van Bommel fölöklelte...)

Harmadszor azért, mert ezt a csapatot már annyian elásták, ócsárolták, gyalázták.

Negyedszer pedig azért, mert ez a csapat tele van igazi katalánokkal és saját nevelésekkel; Xavi, Iniesta, Piqué, Puyol, Busquets, Bojan, Messi, Valdés.

Ötödször pedig azért, mert szerintem jobb és stabilabb, mint a három évvel ezelőtti. Ez az Henry-Eto'o-Messi támadótrió középen Xavival és Iniestával, jobbszélen Dani Alvessel valami olyasmi játékot tud, olyan gólgyár, ami egészen példátlan.

Zvdegor 2009.04.09. 16:51:40

@Sath:

1. A hozzád hasonló idióták miatt utálnak meg az emberek bizonyos csapatokat.

2. Cé-ügy: csak a BL-t mondom, jó? Döntő tavaly, Lyon tavaly, Roma tavaly.

Most visszakérdezek: mondj egy épkézláb csapatot, akikkel ezévben a 'korszakos' Barcád találkozott?

3. Csak miattad fogok kéjesen röhögni, ha a Barca kiesik egy angoltól az elődöntőben.

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2009.04.09. 16:53:41

@Csöncsön: a legszebb rész a legeleje volt, amikor rijkaardot majdnem ki is vágták mert a 9. helyen voltak, aztán jött davids és az ezüstérem (remélem jól emlékszem az adatokra). ott és akkor edgar óriási szolgálatot tett, nélküle az egész nem jöhetett volna létre :)
bocs az offért

Sath 2009.04.09. 16:54:17

@Ferguson: szerintem meg a a 99-00-es man u hoz eredményességben nyilván csak a ronaldinho-s barca mérhető, mikor megnyerték a BL-t. Pedig barcás a nézőpontom, de mostani csapat, még ha sokban ugyanaz is egyénenként mint az a csapat még nem nyert semmit. ez tény kár vitázni rajta.
lehetett volna könnyebb is a sorsolása, az igaz. de pl a lefigymált spanyol csapatok egyikét, az atletico-t pl a porto bucsúztatta, aki most egyenlőre legalábbis borsÓt tör cé-ék orra alá, holott elötte mindenki könnyű sorsolásásról beszélt annála párharcnál is.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.09. 16:58:12

@redcard:

Nem off. Olyan jó ezekről beszélni! :-)

Ferguson 2009.04.09. 17:01:55

Ráadásul annak a manchesternek a gerincét szinte kizárólag brit játékosok adták (g. neville, irwin, becks, scholes, keane, giggs, cole, sheringham).

@mickeyknox: "ezért is nem érti az egyszeri fociszurker (én), hogy ferguson miért nem próbál újra totális támadófocit nyomatni megint?" - azért, mert a Főnök rájött a 2000-es évek nemzetközi sikertelensége láttán, h ütőképes védelem nélkül manapság nem lehet BL-t nyerni. Az, h a jelenlegi barca védelme mennyire ütőképes, az egyelőre nem derült ki (számomra legalábbis), viszont ha megnyerik a BL-t, akkor hosszú idő után az első csapat lehetnek, amely szinte kizárólag a támadásra hangsúlyt fektetve nyer. A jelenlegi barca-ról nem lehet tudni, h mennyire kiegyensúlyozott csapat támadásban - védekezésben egyszerre, mert a védelmét még senki sem tette igazán próbára idén...

Sath 2009.04.09. 17:02:33

@Zvdegor: az a baj hogy nem figyelsz.
keresd vissza hol írtam hogy ez a csapat korszakos, csak szeretném ha valóban beírnák magukat a történelembe Messiék, de ahogy az elöbbi posztban is írtam, még valóban nem nyertek semmit idén.
bár nekem igazából édesmind1, mert nekem elég örömet okoztak így eddig is. Az hogy le idiótázol, annak ellenére hogy én veled szemben kizárólag érveket használtam, téged minősít.

De tudod mit, felvonultattál 3 fontos gólt csak a BL-ből. Ok legyen igazad a Ronaldo ügyben. Elfogadom.
Majd 15 múlva mondjuk ha fellapozunk egy könyvet Céről, akkor az ő érdekében remélem, hogy ennél emlékezetesebb momentumokat is olvashatunk róla.

Zvdegor 2009.04.09. 17:14:41

@Sath: konkrétan, ezek miatt nevezlek idiótának:

'céronaldo meg azért hagyta ki a tizit a barca ellen, mert egy luzer. ' --> A megfontolt és megalapozott állítás.

'De a k*cs*g chelseaből szted miért állítottak ki embereket minden alkalommal?? ' --> Az ellenfél csapatának tisztelete.

'HAHAHA, na ezt azért kaptátok, mert bántottátok Messit. :)' --> Az érvek alapja.

'ez az élő példa arra hogy az adott mecs dönt, ott és akkor. különben kurva szar lenne, mert az olyanok mint Te mondanák meg hogy mennyi lesz az eredmény, és sajnos a sok olasz és angol druki inkább olyanokat hoznának össze, mint az elmúlt évek liverpool-chealse-jei, nem mint a mostani.' --> Ezt nem is kell minősítenem...

'az a baj hogy nem figyelsz.' --> Mondod te, aki előbb elkezdesz Zidaneról hadoválni, aztán meg azt sem vágod, Terry vagy Lampard hagyta-e ki a tizit múlt évben.

Tényleg nem te mondtad, h korszakos a Barca, az pusztán csípte a szemem.

De gyerünk, te se kerüld ki a kérdésem: egyetlen épkézláb csapatot kérek. Nem kettőt-hármat; egyet. S ne a Villareallal meg az Atleticoval gyere, mert kiröhöglek.

Ennyi. A továbbiakban nem érdekelsz.

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2009.04.09. 17:24:21

@_alerob: lehet, nem emlékszem pontosan - utánanézni meg nincs kedvem - csak arra, hogy sokadik volt és hogy voltak kilencedikek is, lehet hogy lejjebb is volt még annál

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.04.09. 17:24:44

Milyen jó volt az Valencia. Emlékszem amikor a legszarabb védőjük (Angloma) olyan senkik között, mint Veron, Simeone, Sztankovics és Nedved esernyőcseleket mutatott be. Sírósra alázta az Arsenalt meg a Barcelonát, meg tétmeccsen nagyjából mindenkit, aki arra járt.

Milyen jó volt az a Deportivo. 0-3-ról fordított mérkőzést a PSG ellen. Még félóra sem kellett hozzá. Nem is értem miben reménykedtek azok a gyenge olaszok, hiszen 1-4-ről esélyük sem lehetett a Riazorban. Seedorf, Pirlo Kaká, Sevcsenko... Kik azok a szerencsétlenek?

Milyen jó ez a Barcelona. Leigázta a Lyont és még jobban a Bayern Münchent. Lell, Breno, Oddo azt sem tudta merre vannak, amikor a katalánok elindultak a kapu felé.

Félreértés ne essék: nem a Barcelona hibája, hogy a mai Bayern olyan, amilyen, csak a legendához ellenfél kell. (Nézd meg, hogy a Valencia milyen Laziot gyalázott szarrá, vagy a Deportivo milyen Milanra rúgta rá az ajtót.)
Igazságtalan a világ, ha azt mondjuk, hogy Lell beforgatása nem ér annyit, mint a csúcsformában lévő Nestáé vagy Maldinié?

Igen.

A 99-00-es évben a Manchester simán kiesett a Bl-ből... nagyon simán

Ferguson 2009.04.09. 17:31:41

@pancho_sanza: "A 99-00-es évben a Manchester simán kiesett a Bl-ből... nagyon simán" - ez igaz, a 99-00-es manchestert a kiemelkedően gólerős bajnoki teljesítménye miatt emeltem ki. Összességében az ezredforduló csapatáról beszéltem, amely 99 és 2001 között 3 bajnoki címet, Bl-t, kupát és világkupát nyert...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.09. 17:41:16

@pancho_sanza:

Nagyon-nagyon szerettem azt a Valenciát, még mindig valami kellemes melegség tölt el, amikor meglátom a fehér-fekete-narancs szerelést; de igazságtalan vagy a mostani Barcával szemben. Csak azt tudom mondani, amit @neeskens: már leírt előttem.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.04.09. 18:24:06

@Csöncsön: Ha jól számolom akkor a dán Aalborg nagyjából 90 gólnál járna már, ha játszik harminc mérkőzést a Deportivo ellen.

_alerob 2009.04.09. 18:49:48

miért csíkos a kommentek fele?

_alerob 2009.04.09. 18:50:25

elnézést, az csak az én gépem "túl jó"

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.04.09. 18:56:20

Pote: a 7végi előrejelzéshez: "Tomas Rosicky, at the moment, is not close to coming back. We have to be very patient there as well," said Wenger.

Gallas kiesett a szezonra, Almu meg 3 hétre, Clichy 2 hétre dőlt ki.


rem, Wengernek eszébe jut, h mennyiségileg is kevesen vagyunk, így nem lehet eredményesen "fodbalozni" egy szezonon át. Csak ne lenne ennyire fafejű a Főnök...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.09. 19:13:28

@Walmer: Na mondjuk életkorral izomkodni...

rizla 2009.04.09. 19:19:45

"a másodikban pedig az Oddo-Demichelis-Breno-Lell védelem ellen a pote-benito-pancho csatársor is játszhatott volna, nem tűnt volna föl senkinek."

ja, nyilván.
a bayern szar, ennek semmi köze nem volt a barcához amúgy, akik csak a szokásos tilitolizgatást nyomták. persze az igazság az, hogy ilyen gyorsan, pontosan, és labdabiztosan egyetlenegy csapat sem képes passzolni, a tudatossága az akcióknak pedig látványos a rijkaard-érához képest.
a bayern persze fos volt a sok sérüléstől tizedelve, de azért jegyezzük meg, hogy az ő pályára lépő játékosaik is összesen több, mint 60 millió fontba kerültek (a barca 14 játékosa majdnem pontosan 100ba), azért az sem kevés.

egyébként a chelsea érzésem szerint meg tudja verni a barcelonát, és meg is fogja, mert egyrészt asszem ők kezdenek idegenben, másrészt hiddink, harmadrészt essien. a - spanyolnál egyébként erősebb - bajnokságot nem fogják megnyerni, nekik csak a BL maradt, szóval inkább mellettük szólnak érvek. a legszebben játszó csapat amúgy sem szokott nyerni, az MU sem a 06/07es idényben jutott döntőbe, pedig szebbek voltak, mint a rákövetkező évi exkavátorfutballal, 7-1, meg miegymás.

a másik ágról az arsenal, ha túllép a villarrealon, meg tudja verni az MU-t, ami kizárt, hogy ebben a hullámvölgyben elbírja a sokfrontos háborút (gyakorlatilag elfogyott az előnyük a bajnokságban), miközben wengeréknek szintén csak a BL van, felépültek a sérültjeik, és annyira szarok nem lehetnek egész idényben, mint eddig.

rizla 2009.04.09. 19:23:40

@pancho_sanza: ez egyébként így van, nem kell a barcelonát kikiáltani a világ legjobb csapatának, meg minden idők legjobb barcájának, a szurkolók egyébként úgyis leszarják ezt.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.09. 19:28:31

@mickeyknox: Szerintem azért, mert '99 és 2008-ban elég sokszor buktak a Bl-ben. És tavaly bejött a defenzívebb opció.

Sath 2009.04.09. 19:40:27

@Zvdegor: nem állítottam szintén sehol a korábbiak folyamán, hogy a szezonban ez a barca már találkozott jelenlegi top csapattal BL-szinten. Nem is gondolok ilyet.

Sőt többször hangsúlyoztam, hogy még nem nyertek idén semmit, mecseket leszámítva.

Azt, hogy céronáldo az én szememben luzer, azt már kifejtettem, hogy miért gondolom így, a kelleténél is hosszabban, nem érdemel több szót. Nem értünk benne egyet, oké.

Sosem állítottam hogy "tisztelem" a chealse-t, általában a vitapartnereimet, és sportbéli ellenfeleimet tisztelem, addig amig tőlük is elvárhatom ugyanezt.

a köcsög chelsea-t pedig arra értettem, hogy az én fociszemléltemebe nem fér bele az hogy ha Messit/Ronaldinho/Céronaldo-t nem tudom másképp megállítani akkor szándékosan szabálytalankodok vele szemben. Márpedig a chelsea kiállításai az adott mecsek esetében ilyen helyzetből születtek.

Azt hogy nem figyelsz, azt commentjeim részletére értettem, és nem arra, hogy ki mikpr melyik 11est hagyta ki. És attól még ha akarom, akkor hozhatok példát Zidanállal kapcsolatban, attól még mert a jelen foci eseményeiről beszélünk.

Sajnálom szívből h már nem érdekellek, azt hittem kezd kialakulni valami

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.09. 19:50:32

@pancho_sanza: Azt a Valenciát én is nagyon bírtam Ayalával, Carbonival, Mendietával, Caludio Lopezzel a katalán Gerrarddal, Anguloval, Iliével.

Az a csapat nagyon összeállt akkor. Jellemző, hogy a benne játszó tagok, Piujo Lopez, Mendieta és Gerrard közel hasonló teljesítményt sem tudott nyújtani más csapatban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.09. 19:52:58

@pancho_sanza: na ezeket az érveket nagyon szeretem, valszeg harmincszor nem verték volna el úgy a Deport a dánok.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.09. 19:55:42

@imici77: Ha behelyetesítem a neveket, ugyan ezeket híreket olvasni Rómából hétről-hétre.

Ferguson 2009.04.09. 20:03:29

@rizla: "miközben wengeréknek szintén csak a BL van, felépültek a sérültjeik" LoL :) A villareal ellen gallas kidőlt az egész idényre, a kapusuk 3 hétig nem védhet és rosicky sem fog egyhamar visszatérni. Emellett van persie és eduardo is kisebb sérülésekkel küszködik. Az egyik legjobb védő és az első számú kapus nélkül gondok lehetnek még az arsenal-nál...

rizla 2009.04.09. 20:09:49

"csak annyi gond volt, hogy fetrengett, mint egy fürdős qrva. be akarta csapni a játékvezetőt, hogy jogosulatlan előnyt szerezzen a csapatának. Túl azon, hogy ez milyen példa a gyerekek számára, még súlyosan sportszerűtlen is. Ezért volt a sárga."

walmer, én bírom a kommentjeidet, de többé nem vagy kompetens a szememben.
fürdős kurva, meg fetrengés? észnél vagy? példamutatás a gyerekeknek, anyám borogass

rizla 2009.04.09. 20:11:10

@Ferguson: ja, hát adebayorra meg fabregasra gondoltam. rosicky tökmindegy, ő nem volt eddig se. szerintem almunia sem számít annyit, nincs közte és fabianski között klasszis különbség. gallas viszont valóban érzékeny veszteség, de rvp szerintem fel fog épülni.

undertow 2009.04.09. 20:16:07

@Sath: igen, mondjuk 2000-ben babayaro tényleg teljesen idóta módon baszta fel figot a 16oson belül...

de hogy a drogba-valdes esetbe hogy fogod ezt belemagyarázni, azt kíváncsian várom.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.04.09. 20:17:23

Néhány dolog a Liverpool-Chelsea meccsel kapcsolatban.

Először is, alapvetően a Mirror játékosértékeléseivel és kommentárjaival értek egyet (hmmm...), érdemes vetni rá egy pillantást:

www.mirror.co.uk/sport/sport-front-page/2009/04/09/how-they-rated-115875-21265296/

Reina nem igazán tehetett a gólokról, Skrtel és Carra nem voltak annyira rosszak, ahogy néhányan állítják. Igazából egyedül Auréliot láttam kimondottan rossznak (főleg az eddigi teljesítményéhez képest), a többiek csak nem játszottak jól (a meccs nagy részében), vagy kikapcsolták őket.

Hogy aztán Lucas mikor szórt el rengeteg labdát, azt végképp nem tudom, talán a szünetben, ugyanis Ő SZÓRTA EL A LEGKEVESEBB LABDÁT a Liverpoolból: passzstatisztikája 50/62, 82%, simán a legjobb ilyen adat a csapatból (Alonso: 71/90, 79%; Gerrard: 33/42, 79%; Aurélio: 33/51, 65%).

Arra is kíváncsi volnék továbbá, hogy Mascherano játéka pontosan melyik góltól mentette volna meg a Liverpoolt.

Hiddink zseniális volt több tekintetben is, Essien tényleg levette Gerrardot, de az igazán nagy húzás az volt, hogy Lampardnak Alonso abúzálását osztotta ki feladatul: mást szinte nem is csinált, de ezzel több szinttel vetette vissza a Liverpool támadójátékát.

daneeka 2009.04.09. 20:19:13

Egy apró észrevétel: a Bayernnek visszanyalt a Sporting-fagyi...

nasteey 2009.04.09. 20:25:44

@Walmer: "Nem hiszem el. keresték? nem foglalkoztak vele. Kit érdekel egy csapat, meg a labda, ha 50 méterre van a kaputól és az én csapatom van jó pozícióban. passzolgassanak csak.
"

Biztos ezért mondta a Sir az első meccs után, hogy még őt is meglepte, hogy így be voltak szorítva.

Lehet, hogy nem utálod a Barcát, de ez a "foggal-körömmel bebizonyítom, hogy szar a csapat az összes játékosával" elég gáz. Értem itt mondjuk a barokkos túlzásaidat. Persze lehet, hogy csak Csöncsön vehemenciájára akarsz rákontrázni... Mindenesetre 1, ha angol csapatról lenne szó, akkor is tartanád, hogy nem kell seggre ülni tőlük? 2., mikor láttál utóljára ilyen eredményes (?) csapatot, aki nem célfocit játszott? 2006-os Barca? Tényleg.

sh4d0w 2009.04.09. 20:32:16

Három dolog, ami eszembe jutott a Barca meccsével kapcsolatban:

1. Osztálykülönbség
2. Eldőlt
3. Az angol bírók szarok

Ferguson 2009.04.09. 20:33:39

@nasteey: mi az, h célfoci? A barca nem célfocit játszik? Az a célja, h kupákat nyerjen v nem? És ezért gólokat rúg. Minden csapat vmilyen céllal focizik és nem kedvtelésből, mert ha hobbiból játszana, akkor a grundon tenné. Nem tudom melyik agyament magyar találta ki ezt a célfoci szót, a világon sehol máshol nem használják és nem ismerik...

rizla 2009.04.09. 20:34:28

@nasteey: ezt a célfoci dolgot felejtsük már el. valójában a legeredményesebb célfoci a legszebb támadófutball. egyszerűen azért, mert így lehet a legtöbb gólt lőni, és kapni is így lehet a legkevesebbet szinte (70%os labdabirtoklásnál az ellenfélnek helyzete sem nagyon lehet). iniesta pl 30 méterre az alapvonaltól, reménytelen helyzetből kihozott egy szögletet, mert szupertechnikás, és okos. ezért egyszerűen az úgynevezett "jó" futball mindig is a leghatékonyabb lesz.
persze hasonló szintű csapatok ellen nem mindig lehet erre építeni, dehát ott alap a "taktikai harc", mert nagyon kiegyenlítettek az erőviszonyok. az MU 2007ben itt csúszott el, vagy rijkaard barcája 2005ben.

danesdzsu2 2009.04.09. 21:07:55

Rohadt jó a HSV - Man City meccs! (A szavazáshoz: megkentem az asszonyt egy friss Lost epizóddal, úgyhogy még sült krumplit is varázsolt a meccs mellé:) )

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2009.04.09. 21:12:46

Egy gólt sztem rúghatott volna a Bayern is, tehát 7:1.

Everred 2009.04.09. 21:14:39

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: a Lampard, Kalou, Drogba, Malouda négyes azt csinált a Liverpool tizenhatosa előtt, amit akart, és ez ritkán van így, ha Mascherano a pályán van. Ő az európai futball legidegesítőbb játékosa, nélküle sokkal szabadabban lélegezhettek a Chelsea labdaugrói, látszott is a játékukon.

Everred 2009.04.09. 21:15:30

@pancho_sanza: korántsem volt az olyan sima, Iker Casillas egészen valószínűtlen védéseket mutatott be az Old Traffordon.

nasteey 2009.04.09. 21:20:30

@Ferguson: @rizla: Jogos. Amit én 'célfoci' alatt értettem: a taktikád arra épül, hogy tördeld az ellenfél játékát, mert ha felveszed a kesztyűt, nem jársz jól. Be kell húzódni sünibe, "ölni" a játékot, és várni, hogy az ellenfél hibázzon.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.04.09. 21:22:33

@rizla: "a másik ágról az arsenal.... és annyira szarok nem lehetnek egész idényben, mint eddig."

Nem sok angol focit láthatsz, és a körülményeket sem nagyon ismerheted...

mondjuk a németet vágod: "a bayern persze fos volt"

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.04.09. 21:24:44

@popp: a két edző nem tom mikor veszi észre, h a kereteik "vékonyak", s így nagyon nehéz komoly eredményt elérni mind nemzetközi, mind hazai szinten... bár, mi még nyerhetünk 2 trófeát :)

Everred 2009.04.09. 21:29:37

Hopp, most én tilthatnám ki Csöncsönt... de én sem teszem meg azt, amit Walmer elmulasztott, mer rendes ember vagyok alapvetően :-)

flea 2009.04.09. 21:31:19

Kb. 286. kommentként annyit jegyeznék meg (és elnézést, ha valaki már mondta), hogy Messi "büntetőgyanús" esetét Howard Webb szerintem tökéletesen ítélte meg.

A védőjátékosnak egy db önkéntelen labdairányú mozdulata volt, amire Messi ráfordult (!) és az érintést megelőzően már esett. Egyértelmű, hogy nem őt kereste a láb, hanem fordítva, s még csak nem is abban esett el.

Megjegyezném, hogy az időnként brutális állat van Bommel körül is csak úgy röpködtek a Barca játékosai, jobbára nyomós ok nélkül. Sokat elárul erről, hogy a meccs előtt v.B. már be volt sárgulva. És hát ha ő nincs, akkor még annyira se kellene figyelni a visszavágón.

Mielőtt valaki elfogultsággal vádolna: abszolút a Barcának drukkoltam, sőt a Bayern-drukker apósomat azzal hecceltem, hogy a Bayernnek vigyáznia kell, nehogy a friss rekordjukat (a Sporting 12-1-es búcsúztatása) egy szűk hónap után épp az ő kárukra adják át a múltnak :) Megjegyzem, ha a a katalánok jobban megerőltetik magukat, meg is lehetett volna, persze a helyükben én se hajtottam volna jobban a második félidőben.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.09. 21:39:15

@imici77: Szerintem Spalletti látja ezt, inkább, hogy nincs lé komolyabb keretre. Egy csomó fiatalunk kölcsön van adva jobbra-balra. Egyrészt, hogy fejlődjenek, másrészt, hogy nincs pénz a fizujukra. Ezért volt, hogy 18 éves kölykök ültek a padon a Juve ellen.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.04.09. 21:45:56

@Everred: engem tényleg nem kell meggyőzni arról, mennyire jó játékos Mascherano. de én azt kérdeztem, hogy melyik Chelsea-gól nem született volna meg, ha a pályán van.

giacomo 2009.04.09. 21:47:10

Végigolvasva a Barca, illetve a Barca-Bayern kapcsán keletkezett commenteket, igen meglepődtem. (A másik meccset néztem, erről csak összefoglalót láttam, az, mondjuk elég kemény.) Az elszabadult indulatokat és az olasz szekciót idéző színvonalat látva, két dolgot be kellene látni:

1. Merthogy tart még a szezon, a Barca ezzel a játékkal sem nyert még idén semmit sem (csak a nézők, meg szokás szerint a Bayern, akik megszabadulhatnak végre Klinsmanntól és a fél csapattól).

2. Nagy klubnak és nagy klub játékosának lenni szerintem kötelez. A keret a management sara, a játékosok azonban, ha nem megy a játék, akkor is - megszokásból, illendőségből vagy csak úgy - lesznek szívesek megszakadni a pályán. (Ha ez is történt, csak nem jött át az összefoglalón, akkor mindjárt elnézést is kérnék.)

Everred 2009.04.09. 21:48:15

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: ez a megközelítés akkora marhaság, hogy foglalkozni sem érdemes vele, ezt minden tisztelettel mondom. Mitől nem egyértelmű az, hogy egy csapat jóval kisebb valószínűséggel kap gólokat, ha a legjobb védekező középpályása a pályán van, fel nem foghatom.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.09. 22:04:41

@pancho_sanza: @popp:

Panchót nem az érveléstechnikája miatt szeretjük. :-) Most gyakorlatilag azt állította implicite, hogy a dán bajnokság lényegesen jobb, mint a spanyol.

@rizla:

Nem kell kikiáltani. De ne határozd már meg, hogy megtehetjük-e, ha úgy látjuk.


A Hamburg-City meccs tényleg óriási!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.09. 22:12:10

@rizla:

Ugyanezek az érvek szóltak az oroszok mellett az EB-n a spanyolok elleni elődöntőn. Pihent játékosok, Arsavin, Hiddink, a szuperhollandok lealázása.

Aztán láttuk, mi lett a vége.

Természetesen nincs rá garancia, hogy ez történik (még az elődöntő sincs meg egyiküknek sem); ám hogy a Barcának minimum annyi esélye lenne a továbbjutásra, mint a Chelsea-nek, az hétszentség.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.09. 22:40:47

Nagyon nagy meccs volt ez a Werder-Udinese 3-1-re nyertek németek, de Quagliarella egy gólja mellett kihagyott négy ziccert. Ezek közül az udinei gól és két helyzet az utsó tizenkét percre maradt. A játék képe alapján túlzott a Werder előnye és nem is futott ez le még, hasonló jó meccset várok a Friulliban is.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.09. 22:44:26

@popp:

Ezek szerint lemaradtál a Hamburg-Cityről. Na, az se volt rossz. Az első percben gólt szerzett a City, aztán (emiatt?) a HSV úgy játszott, mint egy eszelős. Tucatnyi szöglet, rengeteg kapuralövés, óriási Given-bravúrok, kapufa, tizi, volt itt minden.

A német foci legszebb napjait idézték.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.04.09. 22:47:04

@Everred: nem mondom, hogy nem egyértelmű. viszont egy konkrét meccs három konkrét góljáról beszélünk, amelyekhez köze nem lett volna Mascheranonak, ha a pályán van. nem tudjuk persze, pontosan hogy alakult volna a meccs, ha játszik, az viszont világos, hogy ennél a három konkrét játékhelyzetnél nem nagyon számított volna a jelenléte.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.09. 22:51:35

Na a Werder meccsen fordítva volt, kiegyenlített meccsen azonos számú helyzetből rúgtak hármat, elsősorban Diego zsenialitásának köszönhetően (mai játéka alapján nagyot nyerne vele a Juve). Aztán az utolsó negyedórában az Udinese ment mint eszelős. Még a hosszabításra is jutott egy Quagliarella ziccer.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.09. 22:54:05

Megnéztem a meccs statisztikáit a Hamburg-Cityről.

Kapuralövések: 20-8 (ebből kaput eltalálta: 11-4)
Szögletarány: 18-3

Az ilyen derbik miatt szerettem meg annak idején a Bundesligát.

avenger13 2009.04.09. 23:04:50

nem olvastam végig mindent. sok lett volna. lehet szidni a bayernt, mert idén nem megy nekik, így én már a hétvége előtt elköszönnék klinsmann barátunktól. de a tegnapi védelem annyira tartalékos volt, hogy túlzás emiatt leírni őket. persze a barca tovább jutott nem kétséges. ha nem sérült lahm, lucio, van buyten, klose akkor is továbbjut valószínűleg. de nem így és nem ilyen különbséggel. a bayern kerete nem gyenge, nem is erős ugyan, van hova fejlődni, de érdekes módon, tavaly eléggé bucira vert mindenkit ugyanez a gárda a német bajnokságban. most van rensing és klinsi és gyenge szereplés. nem nehéz felelősöket találni.

Vul-Kahn 2009.04.10. 00:17:44

@popp: @Csöncsön: Én felváltva néztem a két meccset, és mindkettőtöket csak megerősíteni tudom. A Brémának tényleg volt egy kis szerencséje, de hogy jobb csapat, mint az Udinese, az hétszentség. Idén ikszeltek már idegenben a Panathinaikosszal, az Interrel, a Milannal és 5-2re nyertek Münchenben. Ezek után még egy 1gólos vereség is meglepne a visszavágón egy, a fent említetteknél jóval gyengébb csapat ellen, nemhogy egy 2gólos.
A HSV-Város meccs pedig tényleg elképesztő volt. Fantasztikus focit mutatott a Hamburg, pedig se Petric, se Olic nem játszott igazán nagyot. A korán bekapott gól után hihetetlen Jol reagált a Jol-11, Givennek köszönhető, hogy nem lett 6 v 7-1 a vége. Én inkább ebben a párharcban tartok a német kieséstől, mert a Város nagyon "Heimstark", láttuk az Arsenalt is 3mal kikapni náluk. A Hamburg viszont eddig mind az 5 idegenbeli UEFA-meccsét megnyerte. Nagy meccsek lesznek a visszavágók is, és nagyon bízom egy Norddeutsche-duell-ben a 4 között.

értelmetlen_nevű 2009.04.10. 00:59:24

@Vul-Kahn: Givennek tényleg nagyon durva védései voltak.

Woland 2009.04.10. 02:20:20

@Vul-Kahn:

amikor a Citeh 3-0-ra legyalulta az Arse-ot akkor olyan tragyan jatszottak a gunarok hogy meg a Watford is kitomte volna oket. mellesleg a Villa elleni hazai 0-2 farvizen jott ez a vereseg, szoval azt akarom mondani hogy a Hamburg - kulonosen az uefas idegenbeli formajaval, es Jol szigetorszagi tapasztalataival - sokkal kevesbbe lesz sebezheto a City of Manchester-ben mint aznap voltak wengerek.

masik Hamburg kategoriaju csapatot meg nem tudott elkapni otthon sem a Citeh.

azazhogy remelem igy lesz : ) a Hamburg-ot (es meginkabb Jol-t) sokkal szivesebben latnam UEFA-kupa-gyoztesnek mint a Citeh-t (meg Hughes-t). bar elvileg mindket csapat szorakoztato focit jatszik, szoval a vilagoskekek tovabbjutasa sem lenne katasztrofa.

r_magpie 2009.04.10. 02:22:42

Given rég a világ legeslegeslegjobb kapusa lenne, ha hamarabb hagyja ott a St James't, és egy nagycsapatba igazol.

Woland 2009.04.10. 02:36:04

@r_magpie:

annyira senki sem jo : ) de Given majdnem!

Azazello007 2009.04.10. 07:14:55

@Woland: érthetetlen, hogy Given miért nem játszik még nagycsapatnál. Még mindig csak 32 éves, megítélésem szerint a világ 5 legjobb kapusa között van, évek óta stabilan teljesít, ennek ellenére 12 év Newcastle után most a City...de legalább jól keres.

kroos 2009.04.10. 08:00:31

Azt ne feletsétek el hogy a wolsburg dzeko-grafite-misimivic 3-as is hülyét csinált a Bayernböl,és ott sem tudtuk igazán uralni a középpályát.Pedig ott nem xavi osztogatott hanem josue meg gentner meg ilyenek.
Én lennék a legboldogabb ha hihetném hogy a világ legjobb csapata egy korszakos über-állat alázott meg mindket,de nem hiszem hogy igy lenne.
Emlékszem mikor a chelsea-vel játszottunk,nem volt csatárunk,egy darab guerreroval álltunk ki londonban.de ugy is rugtunk 2 golt otthon meg összeállt a makay-pizza kettös és nyertünk.szóval én semmit sem fognék a sérülésekre.

Walmer 2009.04.10. 08:05:14

@Sath: Te olyan hülye vagy öregem, mint a segg szüretkor. ha van egy Olasz - spanyol BEK döntő, akkor valakinek muszáj szurkolni, én ugyanis nem tudok úgy meccset nézni, hogy valakinek ne szurkoljak. Ilyenkor nyilván úgy választ az ember, hogy melyiket utálja kevésbé.

Először értelmezz mondatokat. ha ez nem megy menj vissza általános 3-ba és megtanítják neked.

Walmer 2009.04.10. 08:11:31

@popp: Erre csak a kedvenc idézetemmel tudok válaszolni:
"A pokol az értelem tehetetlensége"
Ilyenkor jön az életkor meg egyébb hülyeségek.

Walmer 2009.04.10. 08:29:16

@rizla: valakinek már leírtam, de akkor neked is, mert ezek szerint én vagyok a hunyó.
lemaradtak ezek: ;-) ill. :-)

Véleményemet a fetrengésről és Henry sunyiságáról viszont továbbra is tartom.
Te továbbra is kompetens vagy nálam.

montipájton 2009.04.10. 08:35:10

@rizla: Nem igazán értelek, előbb gúnyolódsz azokon (joggal), akik szerint a Barca megint csak az ellenfél miatt tudott gálázni, aztán leszögezed, hogy persze a Chelsea ellen nem ők az esélyesek, úgyse jutnak tovább stb...

Azért most már kijelenthetjük, hogy ez a Barca bárki ellen esélyes, nem? Az valószínű, hogy négyet nem fognak rúgni minden meccsen az eslő félidőben és kell majd szenvedniük is, de hogy mitől lenne esélyesebb a maradék csapatból bárki is ellenük, azt a látottak után nem igazán értem.

(Essien meg Hiddink, ja. A te stílusodban csak annyit mondanék erre, Guardiola meg Touré, no comment. És akkor Messiről, Iniestáról meg Xaviról még nem beszéltem.)) )

Egyébként az előző kör után MU, Liverpool, Barca volt a favorit-sorrended. Most, hogy kettő közülük esetleg ott se lesz a négyben, hm...? )))

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.10. 08:49:57

@Vul-Kahn: De ha a Bremen tabellán elfoglalt helyezéséből indulunk ki, akkor mondhatjuk, hogy az Udinesétől gyengébb csapattól is kikapott már az idén. Végignézve tegnapi meccset, akkora különbséget nem láttam a két csapat között, egy Diegoval voltak jobbak.

De a helyzetek alapján szerintem döntetlen lett volna reális, hozzá kell tenni, hogy az Udinese magasan legjobb játékosa, Di Natale nélkül kénytelen fölvenni a harcot.

kroos 2009.04.10. 08:54:05

@popp: Lehet ö a legjobb de sokszor amugy is padozik ha nem sérült.
Szerintem (és ezért mindenki anyázni fog) az udinesenek is megvan a maga Diegoja csak épp máshogy hivják.D'agostino-nak.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.10. 08:59:52

@kroos: Di Natale a kapitány (még a válogatottban is kezdeni szokott), ő nem igen padozik, ahogy másik szélen Pepe is kezd általában. A center poszton szokta cserélgetni Quagliarellát és Floro Florest Marino mester. Hanem Quagliarella a gólja melletti maradék négy ziccerből csak kettőt bever, akkor máris más leányzó fekvése. D'Agostino meg nem rossz játékos, de fasorba sincs Diegohoz képest, szerintem.

kroos 2009.04.10. 09:05:15

@popp: Marino hülye.volt olyan meccse az udinének amikor dinatale,pepe,és qugli is a padon ült.
D'Agostino nem romai nevelés?
a 90-es évek elején is volt valami hasonlo olasz
jó kis középpáylás..De Agostini vagy valami ilyesmi..
tudod aki giannini mögött játszott...

kroos 2009.04.10. 09:14:59

és De Agostini udinei nevelés...kár hogy a juve után elment és hülyét csinált magából a játékostemetöben.

Walmer 2009.04.10. 09:18:21

A tegnapi citeh - HSV-ról. sajnos csak az első 35 percet láttam, mert a csajom kitalálta, hogy most nem meccset nézünk.
Ami addig lejött: Hihetetlen mennyire fogalmatlan volt a City védelem. Az milyen már, hogy az addig elvégzett 6 szögletből 5 mind gólveszélyes volt?
Micah Richards 2 éve a legígéretesebb angol védő volt. De ebben az idényben amit csinál basszus...
Ezen a meccsen is teljesen súlytalan volt, akkor játszották át, amikor akarták (legalábbis addig míg én láttam), de ugyenez elmondható a többi védőről is. Szarok voltak.
Ennek ellenére szerintem meglehet e továbbjutás Manchesterben.
Ami megdöbbentő volt, az az egyébként kiváló Faragó Ricsi kommentátori működése.
Igaz, nem ő az első, aki Michaelnek kereszteli MICAH Richardst, de ezt tőle nem vártam volna. Mint ahogy azt sem, hogy legalábbis az első 30 percben, folyamatosan keverte Sturridge-t, Robinhot, meg SWP-t. Értem én hogy mind3 támadó, meg fekete, de akkor is.

Azazello007 2009.04.10. 09:54:14

@Walmer: Faragó mostanában csak árnyéka önmagának, de már annak idején is gyengébb volt Hajdú B-hez képest.

kroos 2009.04.10. 10:21:40

A Bayern meccs után két mondat jutott eszembe
„Ez már porig égett, erről kár lenne vitát nyitni”
,,akár le is hugyozhatsz"

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.10. 10:47:52

@kroos: Előfordulhat, de nem ez a jellemző.

töröltprofil (törölt) 2009.04.10. 11:08:26

Az idei Barcával az a gond hogy túlságosan épül a csapat játéka Messi-re. Aki termete miatt sebezhető játékos, és ha ő sebezhető akkor a Barca is.
A 05/06-os idényben legalább R10 mellett ott volt Deco is. Messi akkor még nem volt oszlopos tagja a csapatnak. Na jó most van egy Xavi és egy Ini is de ők meg egyszerűen nem tudnak góólt rúgni. Ill. semmi baj a rugótechnikájukkal csak egyszerűen megvannak átkozva. Ha Henry egyszerűen úgy játszana mint Arsenalos idényében akkor R10 sem hiányozna.
(De mindannyian tudjuk hogy már sosem fog így játszani:D)

kroos 2009.04.10. 11:15:08

@Szuperpocok: ,,túlságosan épül a csapat játéka Messi-re"
a poolé meg torresre,az interé ibrára,a bayerné riberyre,a mué cére.....
inkább én ugy fogalmaznék vannakolyan zsenik akik játéka meghatározzák a csapat stilusát.nem a barca függ messitöl hanem messi kurva jó és bárhol huzo ember lenne.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.10. 11:15:53

@Szuperpocok: Nem fog úgy játszani, mert az Arsenalt köré építette föl Wenger, míg Barcában csak egy láncszem, egyébként idén nagyon is jó szezonja van a franciának. Amúgy szerintem Barca akkor is jó csapat, ha Messi kiesik.

töröltprofil (törölt) 2009.04.10. 11:15:56

Jövőre minden sokkal de sokkal nehezebb lesz.
Az olasz klubok óriási keretfiatalításba kezdenek.
Ezek alatt értem a Juve-t és a Milan-t.
És hát még ott van Európa leggazdagabb klubja a Real Madrid ami állítóla 17 játékosától fog (legfeljebb)
megszabadulni a nyáron.Össze van állítva egy feketelista. És hát a Real-nak megvan rá a pénze hogy új csapatot építsen. Szerintem minden idők legdurvább és legforgalmasabb átigazolási szezon fog megkezdődni a nyáron

luis garcia 2009.04.10. 11:18:07

@Szuperpocok: csak a realt ne keverjük most ide kérlek :)

töröltprofil (törölt) 2009.04.10. 11:19:04

@popp:
Henry amúgy tényleg belecsapott a lecsóba.
Egyszer elbukott egy BL döntőt. Most nagyon közel van hozzá és nem fogja hagyni hogy ez még egyszer megtörténjen.
Amúgy igen azt tudom hogy az Arsenal teljes játékmenete rá épült. De olyan megmozdulásai voltak még anno ,hogyha most is ezeket csinálná R10 nemigen hiányozna:D
www.youtube.com/watch?v=T7LB5qgCIf4

töröltprofil (törölt) 2009.04.10. 11:20:31

@luis garcia:
márpedig muszáj lesz egyszer csak :D

kroos 2009.04.10. 11:41:37

@Szuperpocok: hogy érted azt hogy műszáj?

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.04.10. 11:58:42

@kroos: egyetértek

nem azért, hogy a Barca-fanokat boszantsam, de nem a katalánok voltak szuper-hyper istenek, hanem a Bayern egy nagy nulla (sőt inkább már mínusz)

Ahol egy Vanczák Vili szintű Lellet küldnek Messi ellen, illtve a világ talán legbénább olasz védőjátékosának, Oddonak a leigazolásán gondolkoznak, nem is beszélve a csk-nkról az a csapat nagyjából ezt várhatta, főleg így, hogy a maradék játékosok is maguk alá csináltak a kezdő sípszót követően.

Viszont kellenek a pofonok, nagyon is. Így talán egyszer oda is eljutunk , hogy csak az húzhat fel Bayern-mezt, aki még a Cottbus ellen, a 90. pecben is kiköpi a tüdejét, és nem jelent neki gondot a labda gömbölyded formája.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.10. 11:59:46

@Walmer:

Nálam mindketten kompetensek vagytok. Én már megtanultam úgy olvasni a szövegeidet, hogy automatikusan levonom a túlzások keltette irritáció-faktor belőlük.
:-)

kroos 2009.04.10. 12:04:25

@Basti: Na igen...Efféék nem csak azért nem kaptak ilyen büntit mert jók voltak,hanem mert minden párharcból preztizst csináltak.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.10. 12:06:35

@kroos: @Basti:

Jó, és én se a Bayern-fanok bosszantására írom (azon kevés semleges néző közé tartozom, aki egyáltalán nem utálom a Bayernt, legfeljebb általában unom), azt azért tegyük hozzá, hogy a Barca kb. 50%-ot adott ki magából, a második félidőben pedig max. 30-at.

Engem személy szerint megdöbbentett a Bayern lélektelen, hitetlen játéka, párosulva egy pocsék, eleve öngyilkos taktikával, érthetetlen edzői húzásokkal. Sokkal keményebb meccsre számítottam.

De azt is már egyre jobban unom, hogy a Barca minden egyes diadala után rögtön az ellenfelet szedik elő, hogy "de ellenük könnyű volt", mintha az, amit Messiék produkálnak, nem volna önmagában is zseniális és lenyűgöző.

Titi120 2009.04.10. 12:08:04

Megvan ez első bedobott név Klinsi helyére: Arsene Wenger.
Én támogatom, de nem érzem reálisnak.

kroos 2009.04.10. 12:09:20

@Csöncsön: ha már korszakos nagycsapatokról volt szó,te láttad a Cruiff féle csapatot?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.10. 12:13:00

@kroos:

Többször leírtam már itt az NST-n is, hogy én a Cruyff-féle csapat miatt szerettem bele annak idején a Barcelonába.

Egyébként olvasd csak vissza a kommenteket, például ezt: @Csöncsön:

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.04.10. 12:16:58

@Csöncsön:

maradjunk annyiban, hogy ez meccs a Bayernről szólt.. már ha érted mire gondolok. Sztem az utóbbi évtized legnagyobb lebőgése volt a világ futballpalettáján.

A Barcának nem ez volt a nagy meccse, hanem majd talán a döntő lesz az.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.10. 12:22:15

@Basti:

A Bayernről is szólt. Így egyetértünk. Ettől még Messi és Iniesta nem kisebb zsenik. :-)

Még kroosnak. Ha érdekel a Barcához való kötődésem, olvasd a blogomat: pontilyen.blog.hu/2008/10/10/mes_que_un_club_1#more706002

kroos 2009.04.10. 12:30:18

@Csöncsön: akkor azt is tudod hogy azt a csapatot ereje teljében csapta szét a milan.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.10. 12:34:23

@kroos:

Pont erről szólt a kommentem, amelyre utaltam az előbb. Ez itten: @Csöncsön:

Te nem figyelsz? :-)

kroos 2009.04.10. 12:36:40

@Csöncsön: öszintén szólva nem nagyon...

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2009.04.10. 12:38:29

kroos sosem figyel, csak vagdalkozik, ezért rágnak be rá annyian...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.10. 12:39:50

@kroos:

És ha a kommentek között még tovább olvasol, akkor azt is megtudhatod, hogy mickeyknox és én azon az estén tudtuk meg, hogy soha az életben nem tudnánk szurkolni egy AC Milan nevű futballcsapatnak.
:-)

kroos 2009.04.10. 12:47:31

Csöncsön hsz-ei amiben szerepel a barca. szó fenntartással kezelem (nem olvasom el).
De azért remélem nincs harag.
Én szerettem azt a milant mert az tényleg egy korszakos nagy csapat volt.És mindenki tök esélytelennek tartotta öket a döntö elött...

_benito · www.nst.blog.hu 2009.04.10. 12:52:02

@kroos: az pont olyan döntő volt, mint a juve-dortmund, hogy esne rá a rézfaszú bagoly a toronyból az összes résztvevőjére.

kroos 2009.04.10. 13:06:35

@_benito: azért nem.a dormund gyözelme tényleg meglepetés volt.Mig a milánét csak a média állitotta be annak...a védelmi négyesük a világ valaha volt legjobbja,albertini volt a kedvencem,a horvát bánt bobant csak itthon nem ismerték stb.....

_benito · www.nst.blog.hu 2009.04.10. 13:14:30

@kroos: nem értek egyet, az a milan pont olyan esélytelennek számított a barcával szemben, mint a dortmund a juve ellen.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.04.10. 13:14:39

@kroos: pontosabban a Barcelona-Porto miatt, amelyen (Knézy talán) nem győzték hangsúlyozni, hogy Vitor Baia mekkora kapus és hát a három dugó azt jelentette volna, hogy ezek most itt ellenállhatatlanok.

kroos 2009.04.10. 13:19:05

@_benito: az a milan veretlenül lett bajnok elötte is döntösök voltak a Bl-ben.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.10. 13:20:17

@_benito: Ebben azért nincs igazad. A Milan-Barca álomdöntő volt, ahol a katalánok valamivel esélyesebbnek tűntek.

@kroos: A nagy védőnégyesből azon a meccsen nem játszott Baresi és Tassotti. Az utóbbi helyettese az ifjú Panucci ugyan rutinalanabb, de hasonló kvalitású volt. Filippo Gallit viszont nem említeném egy lapon Baresivel.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.04.10. 13:22:29

nem azt mondtam, hogy az nem volt egy rohadt jó milan, hanem azt, hogy az egy világverő barcelona volt, és még a milan szurkolói sem hitték, hogy meg lehet verni.

kroos 2009.04.10. 13:24:03

@popp: Ugye nem hiszed hogy nem tudom hogy maldini huzodott be panucci volt a BALBEKK és Galli játszott ben Bilyvel?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.10. 13:25:49

@_benito: Az a Milan úgy nyert bajnokságot abban az évben, hogy alig-alig kapott gólt, baromi szervezett csapat volt. És nézd már, egy platformon vagyunk Tonival.

@pancho_sanza: Akkor robbantotta a mi Koemanunk bátyja vagy 45-ről azt az interkontinentális rakétát, amelyik bevitte Vitor Baia kezét.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.10. 13:28:03

@_benito: Így oké, de a Dortmund-Juve akkor sem analóg példa.

kroos 2009.04.10. 13:28:13

@popp: biz akkor volt.életem egyik legnagyobb gólja.

@reggie_bush: az én és popp barátom viszonya tulságosan komplex ahhoz hogy te megértsd,vagy véleményt formálj.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.04.10. 13:37:32

Na, egy kicsit törölgettem, mielőtt még lesüllyedünk az olasz kommentek szintjére;)

kroos 2009.04.10. 13:38:56

@donnelly: szerintem én most semmi sértöt nem irtam senkire.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.04.10. 13:40:06

@kroos: Preventív lépéseket tettem mielőtt még kirobban vmi anyázás;)

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.04.10. 13:53:32

@Csöncsön: Igazából én nem mondtam soha, hogy a dán bajnoság erősebb mint a spanyol, de azt többször kifejtettem már, hogy a pár évvel ezelőtti Valencia (Real Madrid, Deportivo, Sevilla, stb...) nagyon brutális megcsúfolása a mostani csapatokat velük egy lapon említeni. Mint ahogyan az Almería és a Malaga sem egy Alaves, Celta Vigo, Real Sociedad.

Szóval érveléstechnikailag azt tudom mondani, hogy ha Carboni, Djukics, Pellegrino, Angloma, visszatért volna tavaly 40 évesen, valszeg a Valencia bajnok lett volna. Mert egyszerűen fosok a spanyol csapatok és a bajnokságban játszó játékosok. Kollektíven. Elsősorban nem a dánokhoz képest, hanem önmagukhoz képest.

Továbbra is mondom, hogy ennek rengeteg (szakmai és strukturális) oka van, hogy idáig jutottak. Az a baj az ilyenekkel, hogy nehéz olyan dolgokat leírni, hogy mennyi szakmai tapasztalat áramlott ki a spanyol bajnokságból, mit áldozott fel a szövetség az idegenlégiósok számának korlátozásával, miért uniformizálódott és lett kiszámítható a taktika, miért volt hibás az átlagéletkor ilyen szintű leszorítása. Szóval a spanyol bajnokság problémái sokrétűek és bonyolultak, de minek írja le az ember, mikor ismeri a "zemberek" monoton ellenérveit: A Real Madrid jó, mert spanyol bajnok.Ráadásul kéccer is.
Akkor meg minek?

Írhatok-e olyat például, hogy a spanyol bajnokság olyan jó, hogy Huntelaar átmenet nélkül jobb gólátlagot produkál egy halál gáz csapatban, mint Hollandiában valaha? Pedig ennél komolyabb sértés nincs is a spanyol bajnokságra nézve.

Walmer 2009.04.10. 13:56:03

@donnelly: Annyian írták már, most már nagyon kíváncsi vagyok: milyenek azok az olasz kommentek? Ott jön ki poppból az állat, vagy mi?

NB. egy kellemes kis anyázás néha nagyon is jól tud esni;-)

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.04.10. 13:59:48

@donnelly: Az már rögtön az elején kirobbant, azótan nagyjából le is csenget. Ezek után mi csapta ki a biztosíték?

kroos 2009.04.10. 14:00:57

@pancho_sanza: ,,Carboni, Djukics, Pellegrino, Angloma, visszatért volna tavaly 40 évesen"
ezek még 40 évesen is játszottak....
Szerinetm az a gond hogy évek óta a 10. és a kiesö között ált. 2-3 pont van.Ergo tul angy a szakadék a kis és a középcsapatok között...sok a 20 csapat spanyolországba.

Walmer 2009.04.10. 14:05:56

@morphine: Donnellynek a vérében a moderálás. Aranybánya lenne neki az nso;-)

_benito · www.nst.blog.hu 2009.04.10. 14:08:41

@donnelly: csak szeretnéd, ott példás rend honol mindig.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.04.10. 14:16:11

@_benito:
élő bizonyíték a maffia létezésére

ZenZo 2009.04.10. 14:22:51

Példás rend, mert aki nem rendes, az nem létezik :)

ez kicsit olyan, mint amikor az őrök közül felkiállt az egyik, (tudatlanabb), amire egyből észből rákontráz okos elvtárs, s hogy a harmadik se csak úgy álljon ott, hozzáteszi a magáét:
- Megszöknek! ne engedjük őket elmenni!
- Nem ment el senki, mert nem is jött senki!
- Úgy van. Tudddományosan igaz...

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.04.10. 14:27:12

@kroos: miután jó sok posztot elkezdtem így erre könnyen tudok válaszolni:
Inkább túl kevés. Nézd meg a másodosztályt:
www.marca.com/deporte/futbol/segunda-division/2008-2009/clasificacion.html
Ebből az első 10 simán a Malaga és a Sporting Gijon szintje. De lehet, hogy több. Na már most volt olyan spanyol bajnokság is, amelyikben 22 csapat indult, az volt az aranykor kezdete. Igaz több légiós volt, mint most a PL-ben.
A válogatott szar is volt ennek megfelelően, így a szövetég adminisztratív úton kényszerítette a másodosztályú csapatokat a légiósok mellőzésére és spanyol fiatalok preferálása. A válogatott jó is lett, de a sok kieső idegenlégiósoktól hemzsegő csapat lenn maradt, miközben majdnem tiszta spanyol csapatok jutottak fel.
Különbség: a légiósoktól hemzsegő csapatok bárkit el tudtak verni a világon, de nem versenyezhettek a 35-40 pont begyűjtésére szakosodott újoncokkal, akik már nem voltak olyan sokoldalúak, meg ambiciózusak, csak egy dolgot tudtak: a bennmaradáshoz szükséges pontokat összegyűjteni.

Közben persze a liga játékosállománya kicserélődött, nincs már Mosztovoj meg Karpin, van helyettük sok fiatal spanyol, de a légiósok közül is csak a 20 év alattiakra modulnak rá. A Real bajnokil címei még rá is játszottak a hatásra, hiszen sikeresnek láttattak egy olyan stratégiát, ami valójában zsákutca.

A cél egyébként el lett érve, mert van egy válogatott keret, amelybe 25 viszonylag fiatal, de kurva jó játékos van benne. Ráadásul innen csak felfelé vezet az út, mert évente jönnek az újabb tinik, akik minden EB-t VB-t megnyertek 20 év alatt.

Pár mondatban így lehet összefoglalni, de a csapatok sokévnyi edzői rutint dobtak el külföldre, s lehet akármekkora zseni is Guardiola és Unai Emery ez hiányozni fog. Irureta, Clemente, Benítez, Sanchez Flores, Juande Ramos (aki visszajött és eredményileg bizonyít), Valverde, Victor Fernandez, Camacho (aki azóta visszajött és eredményileg bizonyít) csak így kapásból a spanyolok, pedig 10 éve még alig volt spanyol edző az élcsapatoknál.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.04.10. 14:27:38

Na igen, azt beszélik, hogy én moderálok leggyorsabban a Mississippitől nyugatra;)

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.04.10. 14:36:51

@kroos: még adalék, de az Alavést, az Espanyolt és a Tenerifét nem zavarta az UEFA kupában, ha éppen kiesőhelyen álltak.

sundin 2009.04.10. 14:38:45

@pancho_sanza:
Eddig azt hittem, hogy realista vagy, de tévedtem: idealista.
Biztos hallottad már azt, hogy a Föld zárt rendszer, ergo nem fejlődhet a végtelenségig, vannak lejtmenetek. A spanyol klubfoci aranykora az ezredfordulótól a Barca BL -és a Sevilla UEFA-győzelméig datálódik (a Puskás-féle Madridot most hagyjuk). Ezt az állapotot nem lehetett időtlen időkig fenntartani, meg is lett a következménye. Nézzük csak az általad felsorolt csapatokat: Celta. Ha idén kiesnek a második vonalból, akkor talán örökre eltűnnek, stabil 5 ezres nézőszám átlagot produkálva. Real Sociedad: ugyan az, mint a Celta, azzal a kivétellel, hogy nagyobb múlt, nagyobb csapat, ezért ők vígan elvannak a másodosztály középmezőnyében. Alaves: egyszer volt Budán kutyavásár, idén kiesnek a 3. vonalba, ki tudja mit hoz majd a jövő, és tavaly a Getafe is megcsinálta volna azt, amit ők, csak hát Pato egy fallosz. Depor: 150-180, mikor mennyi milliós tartozást görgetnek maguk előtt, ingyen vesznek, és eladják a legjobbjaikat évről évre. Lassan 4 éve nem hosszabbítottak szerződést senkivel (!), tehát nem lehet azt mondani, hogy van jövőjük. Valencia: pepitában a Depor, most épp annak örülnek, hogy kaptak egy 50 milliós hitelt, amiből kifizethetik a többi hitelt. Ezt nevezem...
Ez most a helyzet. Ha te ezt sírod vissza, akkor sajnállak.
Persze most mondhatnám, hogy írj erről egy cikket, de még egy hétvégi összefoglalót sem tudsz összehozni.

kroos 2009.04.10. 14:39:14

@pancho_sanza: Na igen.
A vigo a Sociedad meg a betis is majdnem a BL-es évükben eset ki.

sundin 2009.04.10. 14:48:23

@kroos:
A Celta Vigo konkrétan abban az évben esett ki.

kroos 2009.04.10. 14:50:23

@sundin: pedig továbbjutottak a csoportjukból...akkor vette át öket Lotina ..

sundin 2009.04.10. 14:52:38

@pancho_sanza:
Benitez miért ment Angliába? Mert az ígérték neki, hogy bárkit igazolhat. Ezt már 5 éve sem tudták neki biztosítani Valenciában.
Irureta nagy király volt a Depornál, azóta már megbukott a Betisnél és a Zaragozánál is. A csúcson kellett volna abbahagynia.
Clemente is a spanyol válogatott után abbahagyhatta volna, de nem, a Murciánál le is égett. Manét (Alaves) meg sem említed, pedig az Alaves után amihez nyúlt, abból nem lett köszönet (egyszer benntartotta a Bilbaot, de az nem csak neki volt köszönhető...).

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.04.10. 15:05:43

@sundin: Visszasírnám? Lehet benne valami. De legalább nem teszek úgy, mintha minden ugyanúgy lenne, mint akár 3 vagy netán 10 évvel ezelőtt.

2009.04.10. 15:17:34

Tisztára olyan, mintha a madridista forumát olvasnám. Ott van mindig ilyen béka segge alatti szinten a Barca megitélése.
A Barcasoknak azt javasolnám, ezentúl kerüljék el ezt az oldalt, mert a helyzet csak rosszabb lesz. Tudja mindenki mi lesz itt, ha kiesünk a chelsea ellen az esetleges következő fordulóban., de arra is bizton számítani lehet mi lesz ha tovább megyünk.
Akkor majd jön a:
-a chelseaből hiányzott xy
-a chelsea még soha nem volt ilyen szar formában, na majd meglátjuk miez kezdenek xy csapattal a döntőben
-kiállítottak valakit a chelseatől csak, hogy a Barca nyerhessen, hiszen egyenlő létszám ellen sose nyernek angol csapat ellen
-a mákos első 15percben született 2-3 gól miatt fel kellett adnia a chelseanek a taktikát és nem játszhatták azt amit tudnak
-a chelsea csak n.-edik csapat pl-ben és még a whu(vagy akárki) is megverte őket, ráadásul több góllal is
-és a többi, és a többi, stb...

Már semmin nem csodálkoznék, hiszen itt már sok mindenre fényderült:
-a Barcanak könnyű a sorsolása
-a Barca ellenfelei életük legszarabb formáját mutatatták
-az ellenféltől hiányzott ez és az
-az ellenfél nem a chelsea/pool/mu/arsenak/inter/milan egyike volt, ergo a győzelem semmit nem jelent
-a Barca még nem mérettetett meg, majd a következő körben kizúgnak
-a 2006-os bl győzelem semmit nem ér, hiszen 10ember ellen érte el azt a Barca
-a spanyol bajnokság szar, a bl ellenfelek gyengék, ergo: az egész szezon kuka ha nem nyernek bl-t
-sötöbö

kroos 2009.04.10. 15:27:36

@pancho_sanza: Nálam a valencia ott egy picit meghalt mikor 2004-ben a werder ellen elszakadt náluk a cérna,térdmagasságban való bescuszás,köpködés stb...anghulo albelda föszereplésével.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.04.10. 15:47:02

@kroos: A Valencia- Inter párharcokra simán kifért volna a 18-as karika.

@ballábas: Senki nem akarja elvenni a Barcelona érdemeit, de nem gondolom, hogy hétről-hétre a világot igáznák le. Legendáról, meg korszakos csapatról mindenesetre túlzás beszélni.

kroos 2009.04.10. 15:57:32

@pancho_sanza: AZ más azért. ott volt némi provokácio,mig a bremen csak simán jobb volt....és az fájt nekik.

BK 2009.04.10. 16:00:27

@pancho_sanza: eddig még tényleg csak annyit lehet mondani, hogy az idei Barca egy olyan csapat, akit k*rva jó érzés volt nézni a szezon nagy részében. viszont szerintem mindössze 3 meccsre vannak attól, hogy korszakosak is legyenek. ha kiverik a Chelsea-t, meg akármelyiket a másik ágról megverik bármelyik csapatot a döntőben, akkor máris máshogy áll az egész.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.04.10. 16:01:42

@pancho_sanza: Az a "gond" hogy szerintem igenis el kell fogadnu a túlzásokat, egyszerűen azért, mert az NST is, meg egyáltalán, a sportújságírás erre épül. Egyszerűen mindig az éppen aktuális nagy meccs győztese a király, ők aztán megmutatják, meg az edzőjük egy taktikai zseni, ez megy mindenhol. Nem tudom már ki írta itt sok kommentel feljebb az orosz-spanyol meccset példaként (amit egyébként a helyszínen láttam, jól esett) ahol ott volt Hiddink, ott lelkesedtek az újságírók egy emberként, aztán jöttek a sapnyolok és legyakták őket 3-0ra. Semmi sem garantálja, hogy éppen ez lesz Chelsea-Barca viszonylatban, és azt meg aztán végkép senki sem garantálja, hogy melyikük lesz a három és melyikük lesz a nulla. De ettől még mindenki az egekig magasztalja mindkét csapatot. Vagy te a korábbi Valenciákat, mert neked meg az a lemez akadt be.

Szóval csak azt akarom mondani, hogy a költői túlzás a sportról beszélés szerves része. Aki lenyűgözve nézi most a Barcát, az hangot is fog adni a lenyűgözöttségének, és amikor az embernek merevedése van egy passztól, arra nem fogja azt mondani, hogy nem volt ez rossz, arra azt fogja mondani, hogy olyet még nem szartam csesz*****

A barcelona elképszetően látványosan játszik, DE még nem tudjuk, mire lesz ez elég.

A Chelse teljesen újászületett Hiddink alatt, DE még nem tudjuk, mire lesz ez elég.

Az Arsenalnál visszatért néhány kulcsember, miközben még szerencsére két fronton is versenyben vannak, DE még nem tudjuk, mire lesz ez elég.

Soroljam még?

Nem lenne halál unics az NST is, ha folyton mérlegelnénk, azt mondanánk, hát igen, de várjuk ki a végét, meg volt ennél még jobb is, csak a friss élmény felülírja a többit - vagy pont fordítva, ez van olyan jó, csak az első élmény mindent visz, mert az volt az első..... Nem ez egy szenvedélyes valami, itt lelkesedni KELL. Ezt számon kérni valakin.... badarság.

Na csak kijött, bocs mindenkitől.

crouchy 2009.04.10. 16:11:52

@morphine: sztm tök igaz amit írtál, de én hozzátenném hogy szerintem fordított irányban is. Ergo a "higgadtabb" szurkolókon se kérhetik számon a "szenvedélyesebbek" hogy miért nem szarják össze magukat egy győzelem után. A baj sztem az olyan szurkolókkal van mint Everred, aki 1(+3) pontos előnyben temeti a saját csapatát:)

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.04.10. 16:14:11

@morphine: Azért vannak esetek, amikor a látványos játék egyik legfontosabb elemét illik megnevezni. Még akkor is, ha ez egy játékos és például Lellnek hívják.

shinigami 2009.04.10. 16:39:54

@ballábas:
megemlitenem h kb 2 eve mindenki ezt csinalja a reallal, gondolom az termeszetesen belefer, ha a barcat cseszteti vki (megjegyzem a tobbseg elismeri h jo csapat stb) akkor maris jon a hiszti
sztem ulj Csöncsön melle

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.10. 17:27:38

@pancho_sanza: Nem érdemeljük mi poroslábúak a te posztjaidat ;-).

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.10. 17:34:01

@Walmer: popp még visszafogott one, a frontvonal az interisták és a juventinók között húzódik. Egymás csalózása és mákosozása, heveny calciopolizás, valamint egymás jogtalan bedobásait is cincálgató árgus figyelmezése a bíró sporiknak a Juve illetve Inter meccseken.

Valami hasonló, mint ami mostanában Manchester U. vs Liverpool ügyben kialakulóban van a PL posztok kommentjei között.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.10. 18:55:32

@pancho_sanza:

Értem már, miért akadtál ki annyira a Platini-szabályon... :-)

Sok mindenbe bele lehetne kötni a gondolatmenetedben, de most nincs energiám hozzá. Egyszer talán.

montipájton 2009.04.10. 21:11:48

@pancho_sanza: Én komolyan szívesen olvasnék egy részletes elemző posztot a spanyol bajnokság süllyedésének okairól tőled. Elkezdhetnél gyúrni rá igazán.
A kommenteket meg átugornám.))

montipájton 2009.04.10. 21:17:26

@ballábas: Van biza igazság abban, amit írsz, de hát eme igazságtalan megítélés miatt is csak azt lehet mondani: az igazság pillanata mégis akkor jön el, amikor valamelyik angollal szembe kerül a Barca.

Azt nem hiszem, hogy a Chelsea vagy a Pool (netán később a MU) kiverésével szemben bárki fel fog tudni hozni komoly ellenérvet.))

sporttárs 2009.04.10. 21:35:31

Tegnap este olvastam a kommenteket, az azóta születetteket csak szőrmentén lapozva, egyszerűen fárasztó meg nagyon értelmetlen vita körül megy az igehirdetés ezerrel, szerintem itt mindenki meggyőzhetetlen. Van ugye egyik oldalon a Barca-hívek tömege, még a futball egyéb, objektív dolgaira roppant fogékony és általában realista egyedek is hörögve helyezik valami más dimenzióba ezt az egészet. Mintha it Isten focizna a hülyegyerekekkel. És hát minimum Hiddink kell ellene, mert különben muhaha. A másik oldal szerint meg nem is. És majd az angolok.

Tököm tudja, kinek van igaza, de azért megjegyzem, De la Pena is elég volt egyszer már a Barca ellen, és Hiddink is kevés a spanyolok ellen, úgyhogy szerintem elég nevetséges úgy tenni, mintha a fociban csak fekete meg fehér lenne, és aki fehér, az örökkön örökké az is marad.

(És ha én azt mondom, a Barcelona lehet olyan jó, hogy megverheti a Chelsea-t, mert van egy Messije meg Guardiolája? Akkor az szentségtörés a katalánok irányában? Mert ezt csak fordítva lehet kijelenteni? Mintha néhány hete még nem fogát szívta volna minden hívük, hogy az amúgy valóban eléggé lealázott spanyol mezőnyben is sikerült hullámvölgybe kerülni.)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.11. 11:01:52

"úgyhogy szerintem elég nevetséges úgy tenni, mintha a fociban csak fekete meg fehér lenne, és aki fehér, az örökkön örökké az is marad." -ebben igazad van, de azért a hozzászólások között megjelennek az árnyalatok is.

montipájton 2009.04.11. 11:32:04

@sporttárs: "Mintha itt Isten focizna a hülyegyerekekkel", ez szép darvasis mondás, én csak egyszer láttam ilyet, amikor Muzsnay szívatta a Fradi középpályáját a Sóstón.

(Ismerősöm mesélte, hogy egyszer Váczi Béla, a diósgyőri szittya bulldog valami gálameccsen felbőrőzte oda-vissza a győri Somogyit, aki cserét kért. Micsoda legendák.)) )

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.11. 11:33:38

@pancho_sanza:

Úgy emlékszem, hogy Faragó közvetítette. Azért gondolom, mert élénken megmaradt a fülemben ez a mondata:

"Végig egyérintőzi a meccset a Barcelona: egészen hihetetlen!"

Gondoljunk csak bele! Egy csapat, amely végig egyérintőzi a meccset...

kroos 2009.04.11. 12:18:52

@Csöncsön: más válaztásuk nem volt.
aki kétszer ért labdához azt Cruiif kirakta a keretböl...

kroos 2009.04.11. 12:22:00

@kroos: ugyanakkor ez jó példa hogy a védekezö focinak is megvan a maga szépsége mert ahogy a milan védö 4-ese együtt mozgott az fantasztikus.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.11. 12:35:19

@kroos:

Lehet, hogy fantasztikus csapat volt a Milan is, de hasonlítsd össze, ha mást nem, az eredményeiket abban a szezonban.

A csoportkörben a Milan gólkülönbsége 6-2 volt, a Barcelonáé 13-3 (!).

montipájton 2009.04.11. 14:32:54

@Csöncsön: ... és mit adtak ezért a remek gólkülönbségért a döntőben? )))

kroos 2009.04.11. 17:28:11

@Csöncsön: szerintem az ö 4-esük ennyivel könnyebb is volt...

kroos 2009.04.11. 18:35:59

@Csöncsön: rizlának igaza volt a szexuális életeddel kapcsolatban:)?!
süti beállítások módosítása