Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Tükröt tart a Juventus a Serie A elé

2009.01.13. 23:34 _benito

Azt tudtuk, hogy a Roma-Milan jó meccs lesz, de hogy a Cagliari a Meazzában ugrik az Inter torkának, Firenzében tesz ugyanígy a Lecce és a hajráig tartja magát Nápolyban a Chievo (és még annál is jobban a Catania), azt nagyon hunyorítva sem sikerült kiolvasnunk az üveggömbből. Helycsere volt a dobogón és a kiesők között is, a Juventus pedig tovább döfködi a kötőtűket a tévék elé kárhoztatott nézők szemeibe. Bemutatkozott Becks, öt gól esett Palermóban és Reggio Calabriában (itt örültek neki, ott kevésbé), és már nem jut eszünkbe több hülye vicc a Bologna 1-1-eire. Mindez bővebben hajtás után.

Nem kellett csalódnunk, a két mosolyogtató védelem kiváló meccsé tette a forduló rangadóját. A hazai fal Patót, a vendégeké Vucsinicset volt képtelen feltartóztatni, de igazából semmi meglepő nem történt, nagyjából mindenki azt hozta, amit előzetesen a szurkolók nagy része várt. Totti hiányzott, Beckhamnek tényleg nincs igazán helye a Milanban, egy középhátvédnek annál inkább lenne, Baptista és Seedorf siralmas játéka között csak annyi volt a különbség, hogy a holland egyébként jó játékos, és akadt két védő, aki a kifejezetten csúnya emlékek között fogja számon tartani a meccset. A hazaiaktól Mexés csinált másfél méter előnyből három méter hátrányt egy harmincméteres sprint alatt Patóval szemben, a vendégektől pedig Jankulovskinak kell elszámolnia azzal, hogy megkajálta az óvodacselt a saját ötösén.
A Milan egyébként azért nem érdemelt győzelmet, mert Pato kivételével egyetlen játékosa sem mutatott eleget ehhez, a Roma pedig azért nem, mert még egy olyan Milant sem bírt a kapujához szegezni, amelynek komplett fedezetsora szabadnapot vett ki. A döntetlen tehát igazságos, viszont egyiküknek sem jó semmire, a Roma ugyanis akár egészen közel lopódzhatott volna, a Milan pedig csak a szerencséjének köszönheti, hogy nem előzték meg a dobogón. Más célokért küzd a két csapat, pedig a rangadón is látszott, hogy nincs közöttük nagy különbség, ami elsősorban a Milannak rossz hír, mert ha nagyon sürgősen nem szereznek megbízható védőket, akkor nemcsak a nagy tervek mennek füstbe, de ez sokkal korábban megtörténik, mint arra számítani lehetett. A meccs végén megfogalmazódott egy olyan gondolat, hogy igazából mindketten jobban akartak nem kikapni, mint nyerni, így csak annyit raktározunk el a 18. forduló rangadójából, hogy láthattuk David Beckhamet játszani a Serie A-ban – igaz, jobbhátvédet. (Roma-Milan 2-2)

Nem történt csoda Torinóban karácsonykor, visszatértek a dolgos hétköznapok a Juventushoz. Nedved nem fiatalodott egyetlen percet sem, Marchionni botrányos játékkal élteti tovább Palladino szellemét a jobbszélen, innentől kezdve pedig nem nehéz kitalálni, mennyire volt látványos az ismét egy Del Piero szabadrúgással megnyert meccs. Nem létezik, hogy muszáj mindig ennyire szarul játszani egy 1-0-ás győzelemhez! A két szélső – akiknek ugye az lenne a feladatuk, hogy a támadásokat segítsék – játéka csak annyiban különbözött, hogy Nedved legalább mutatta magát, Marchionni viszont egyre közelebb jut ahhoz, hogy végleges következtetést vonjunk le képességeit illetően. Innentől kezdve a játék ugyanaz volt, mint az utóbbi időben mindig: ha a hátvédek éppen úgy gondolták, és előre mentek, esetleg eljutott a labda a csatárokhoz, egyébként a meccs rövid zanzája: Sissoko megszerzi… Sissoko eladja. Marchisiót meg kellene dicsérnünk, de a poszt ezen részéhez ez méltatlan, úgyhogy inkább hagyjuk, mert csak a figyelem elterelésére lenne jó. A hajrában bejött Zanetti, és valóban, amint lett a középpályán egy játékos, aki 15 méternél hosszabban is mert/akart/képes volt passzolni, egyszerre költözött némi élet a Juventus játékába. Mindezek ellenére nyert, és ezzel 4 pontra megközelítette az Intert, de a játékot változatlanul rossz nézni. Másként fogalmazva: jó lenne valamilyen játékot nézni, a csapatnak ugyanis változatlanul nincsen ilyenje. Ha pedig az ellenfélnek sincs, amit esetleg tönkre lehetne tenni, akkor pont olyan élvezhetetlenül szar meccset fogunk látni, mint ez a Siena elleni volt. A Juventus második helye tükröt tart a Serie A elé. (Juventus-Siena 1-0)

A Cagliari emberül odaállt az Internek, és vitathatatlanul jogosan hozott el egy pontot a címvédőtől, és nem állt nagyon messze attól sem, hogy még nagyobb meglepetést okozzon, de Crespo idei első hasznos megmozdulása meghozta legalább az egyenlítést. Mourinho nem volt szívbajos, az utolsó fél órában kvázi öt csatár taposta egymás sarkát a szardíniai tizenhatoson belül, de az Isolani meglepően jól védekezve tulajdonképpen simán tartotta magát. De csak a vezető gólig, mert utána már nem tartotta magát, hanem ötpercenként kialakított egy akkora helyzetet, amiből egy megfelelő mértékű kegyetlenséggel felvértezett csatár hármat vágott volna, Acquafresca azonban megkegyelmezett övéinek. Az Inter az óriási offenzívának köszönhetően egy pontra talán rászolgált, de többet nem érdemelt, és újra alátámasztotta, azt a velük kapcsolatos oximoront, hogy a (jobbhátvéd) Maicon szolgálatai nélkül meglehetősen töketlenek a támadásaik. (Inter-Cagliari 1-1)

Fogalmunk sincs, mit művel a Fiorentina. A Lecce elleni hazai vereséggel talán pont ugyanaz a bolond hajsza veszi kezdetét a Viola és a Milan között, amit 2008-ban végigbohóckodtak. Egy Lecce elleni hazait még a Sienának is simán odaadunk, Prandelliék erre nemhogy nem győztek, de két lesgyanús (avagy a lescsapdát tökéletesen kijátszó) támadásból két gólt kapva simán kikaptak. És még nincs vége, Mutu ugyanis ráesett a sérült könyökére, ami egyrészt azért rossz hír, mert hiányozni fog, másrészt azért, mert így a Fiorentina nem tudja eladni Pazzinit. A lilák ahelyett, hogy megelőzték volna a Milant a dobogó alján, a hatodik helyre csúsztak vissza. (Fiorentina-Lecce 1-2)
A Laziónál hiúsági kérdést csinálnak belőle, hogy mindig nekik legyen a legrosszabb kapusuk a Serie A-ban, ennek biztosítására a tavalyi mellényúlást idén Carizzóval súlyosbították. Ennek eredményeként a kapu előtt hazai pályán rendszerint veszélyes Reggina mindjárt kettőt is gurított nekik, de Pandev a legjobbkor húzott elő a kalapból egy mesterhármast, így a rómaiak nyertek, és bepüföltek egy újabb szöget a calabriaiak koporsójába. Róma szélsőjobbos fele egy (Juve elleni) győzelem feljöhet az élmezőny seggébe, a Zarate-Pandev-Rocchi tengely pedig változatlanul félelmetes. (Reggina-Lazio 2-3)

Óriási meccs lehetett a Palermo-Atalanta, ahol kétgólos hátrányból is visszajöttek a vendégek, de a hajrában Cavani góljával nyert a Palermo, mely ezzel megmentette edzőjét is. A szicíliaiaknak van gerince, de lehetetlen kiigazodni rajtuk, ugyanazt vezetik elő, mint a Fiorentina, csak kicsiben. Ez a kicsi pedig annyit tesz, hogy a középmezőnyben vannak és maradnak, bár az Atalantát például pont megelőzték. A bergamóiaknak azért jött volna jól egy döntetlen, mert a következő fordulóban az Intert fogadják. (Palermo-Atalanta 3-2)
Maggio megbokrosodott, és vagdossa a gólokat, ezzel a mostanival például egy kifejezetten kellemetlen pontvesztéstől mentette meg a Napolit, melyet a szélső (rosszul emlékszünk, hogy a Doriában még jobbhátvédet játszott?) természetesen Lavezzi szokásos előadásainak egyike után pofozott a Catania kapujába. A gól előtt nem sokkal Hamsik kihagyott egy büntetőt is, de így is összejött a győzelem, ezzel pedig a Napoli tapad a Milanra (Napoli-Catania 1-0)

Lehetne akár a forduló másik rangadója is az Udinese-Sampdoria, ha nem bombázzák halálra mindketten saját szezonjukat még 2008-ban. Ezt folytatva a senkinek sem jó döntetlen igencsak valószínű végkimenetelnek tűnt, és végül így is lett, hiába támadott többet és veszélyesebben az Udinese, még nekik kellett kiegyenlíteniük a Samp előnyét. (Udinese-Sampdoria 1-1)
A Genoa természetesen beledöngölte a földbe a Torinót, melynek teljesen mindegy, ki ül a padján, makacsul nem hajlandóak focizni. A hazaiak úgy vágtak hármat, hogy teljesen felforgatott csapattal álltak ki, a Torónál pedig mindennél beszédesebb, hogy a bombacsatársor két tagját 60 perc után lekapták. A torinóiak ezzel alászálltak a legszomorúbbak közé, és semmi jele nincs, hogy ne maradnának ott jó sokáig. (Genoa-Torino 3-0)
Eltekintünk a Bologna és az 1-1-ek kapcsolatának boncolgatásától, inkább méltatjuk a Chievót, mely arra készül, hogy 2009-ben már nem vereti meg magát mindenkivel. A hazaiak gólját ismét Di Vaio lőtte, aki ezzel megelőzve Militót máris vezeti a góllövőlistát, a Chivo pedig pontszámban beérheti az utolsó előtti Regginát, ha ez valóban egy hullámhegy emelkedője, nem csak a szokásos Mihajlovics-féle 1-1. (Bologna-Chievo 1-1)

378 komment

Címkék: olasz összefoglaló serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr59876140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.15. 19:35:03

@dino vercotti: Persze, hogy feltűnnek, hisz évek óta nem kerültek ilyen közel a scudettóhoz, még szép, hogy csalódottak. Fordított esetben én is a Roma-t vádoltam volna, hogy nem mi vagyunk a bajnokok. Ilyen egyszerű az élet. A Juve szurkeszek meg szép, hogy a Romaért szurkoltak.Nem olyan bonyolult az élet.

Hispan07 2009.01.15. 19:35:38

VO, Mr.AT, többi velük egyet értő juvés: most komolyan, ha nektek ennyire fáj _benito és az irományai, akkor miért nem valami juvés fórumon írkáltok juvésoknak, akikkel nyugodtan megegyezhetnétek abban, hogy 'a Juve már legalább olyan jó, mint a Juve, de a Juvénál azért még gyengébb, mert a legjobb természetesen minden körülmények között a Juve - és játéka is van. Mindig, minden körülmények között. Füleg a kupában, a catania ellen' ? ;)

komolyan, már giacinto beszólását se veszi észre elsőre az ember a nagy juvés polgárháborúban :)

@giacinto: nem úgy általában a milanosok, hanem Fester Galliani és don Silvio reklámozza ezzel a csapatot ;) ami persze ultragáz és körmös járna érte - attól függetlenül, hogy neked csak a szőlő savanyú ;)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.15. 19:41:37

@Hispan07: Igazat szólt az ifjú Padavan, de mi ebből a szőlőből nem kérnénk. :)

kroos 2009.01.15. 19:52:02

@Great Cornholio: Nekem lejött más is...
pl hogy a birok iszonyatosan tolják a nagyokat...
néhány mondat amiben én egyetértek
,,„A játékvezetők 2006 óta sokkal többet hibáznak, mint 2000 és 2006 között. Ha abban az időszakban voltak megvesztegetések, akkor most is lenniük kell"
ez klubhovatartozás nélkül igaz lehet szerintem.

,,torinóiak javára elkövetett játékvezetői hibák koránt sem voltak olyan szemet szúróak, mint a mostani „bakik”, "---ez is ül szerintem

DE!!!!!! EZ szerintem baromság,,„A Juve egyszerűen feldühítette a többi csapatot azzal, hogy túl sok trófeát gyűjtött be. Tíz év alatt szinte mindent megnyertünk, és ezt korlátozott anyagi lehetőségekkel tettük”

Nekem ez a véleményem.Nem tudom mi az igazság,lehet neked van igazad..
de az hogy veled erröl szivesebben beszélek mint
más juventinoval bármiröl(nevet nem mondok habár tudod) az mindent elmond.
Gia,Nera visszasirlak benneteket...elegem van MR at-ból.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.15. 20:04:53

@kroos: Nem hiszem, hogy többet hibáznak a bírók, de az ügy kirobbanása óta mindenki a bírókat bámulja, hogy a saját v vélt igazát tudja igazolni, a Juvésok nézik az Inter meccseit és vicaverza. Ezért neked minden szabálytalanság ami az Internek kedvez (mégha nem is volt szabálytalanság), én pedig meglátom a Juve és a Milannak ítélt vélt v valós tévedéseket. Ennyi.

rexford 2009.01.15. 20:12:11

@kroos: Én azért el tudom képzelni, hogy ezeket a kőgazdag, hiú klubtulajokat zavarja, hogy a rengeteg pénzért összevásárolt csapatuk hosszú időn keresztül nem nyer semmi komolyabb címet, nem beszélve ennek pénzügyi következményeiről.

mickeyknox 2009.01.15. 20:33:24

@kroos: megkövetlek tezsvér :)

VO 2009.01.15. 20:34:45

@Hispan07:

Rengeteg fórumot olvasok, ne aggódj. :)
Ide csak mulatni járok az önfelkent szakértőkön és hozzád hasonló talpnyalóikon. :)

Mr.AT 2009.01.15. 20:38:34

@kroos: Kedves kroos, az történt, hogy kötözködni próbáltál, aztán mivel még azt sem voltál képes értelmezni, amibe bele akartál kötni, pofára estél. S most még te hisztizel? Szánalmas, de tényleg.

mickeyknox 2009.01.15. 20:43:11

vajon tényleg lesz-e ibra-drogba csatárkettős az interben? szerintem nem...

Itáliainagysándor 2009.01.15. 20:49:24

@Mr.AT: Itt 3-4 ember csak arra képes, ráadásul akkor kezdik amikor nem tudnak mivel érvelni...
Amikor meg próbálnak érvelni a saját igazuk mellett szürreális dolgokkal jönnek, ráadásul tök feleslegesen sértegetve. Ilyenek ezek a nethuszárok:) A gép mögül nagy az arc, ha már az utcára nem mernek kimenni:)

giacinto 2009.01.15. 21:08:29

"ezeket a kőgazdag, hiú klubtulajokat zavarja, hogy a rengeteg pénzért összevásárolt csapatuk hosszú időn keresztül nem nyer semmi komolyabb címet, nem beszélve ennek pénzügyi következményeiről."

Tudom hogy Morattira akartál utalni, de szerinted ő ebből akar pénzt kivenni? súlyos nagy tévedésben élsz akkor. nála az Inter családi ügy. előtte irtad: KŐGAZDAG, ami igaz is, de vannak nála még gazdagabbak is.

giacinto 2009.01.15. 21:22:12

Moggi összevissza beszél, dehát ezt már megszoktuk tőle, egyik mondatával üti a másikat.

"A játékvezetők 2006 óta sokkal többet hibáznak, mint 2000 és 2006 között."

ez egyértelműen a nagyobb figyelem miatt van.

"Ha abban az időszakban voltak megvesztegetések, akkor most is lenniük kell."

bizonyíték grande úr???? ellene volt, az a minimum h kussol vagy előáll bármiféle bizonyítékkel. ja hogy ilyen nincs csak a sárdobálás.

"Egyébiránt szerintem sem most, sem régebben nem történtek ilyenféle szabálytalanságok"

akkor miért mondta az előző mondatot????? jah, már tudom, sárdobálás, mocskoljuk már be más sikerét is ha én lebuktam, ugye?

"Moggi, aki szerint a játékvezetők azért „tévednek” ennyit az élkubok javára, mert megfélemlítve érzik magukat általuk."

és kit ítéltek el zsarolásért meg irányítgatásért????

"Azt sem tagadta ugyanakkor, hogy a Juventus is ezen klubok közé tartozott"

hoppá! ez felért egy beismeréssel?

"A két elvett bajnoki címet vissza kellene kapnia a Juventusnak."

hát persze tisztelt moggi úr, hiszen nem csináltál semmit sem. egyik mondatában beismeri hogy voltak oda-nem illő dolgok, másik mondatában meg követeli vissza a scudettokat. nevetséges ez az ember, ülje le inkább a büntetését.

rexford 2009.01.15. 21:33:28

@giacinto: Biztos ami biztos, kérdezz már rá erre még egyszer léci, amikor legközelebb összefutsz vele.

Count Adyn 2009.01.15. 21:33:42

@giacinto: Látom nem jött át a dolog igazán:D

Itáliainagysándor 2009.01.15. 21:40:26

@giacinto: Ajánlom figyelmedbe az eredeti riportot, sajnos a magyar kollégáknál elég gyakori a félrefordítás. Vagy félig fordítják le a számukra szimpatikus részeket összevágva.

giacinto 2009.01.15. 21:45:57

értem, moggi egy szent aki mindig mindent jól és szabályosan csinált, soha nem beszélt bírókkal stb. hagyjuk is inkább, van mára jobb téma is.

Hányas mezt kapja kaká a Mancitynél? Buffont is viszik vagy trezegét? :)

rexford 2009.01.15. 22:08:15

@giacinto: "Tudom hogy Morattira akartál utalni, de szerinted ő ebből akar pénzt kivenni? súlyos nagy tévedésben élsz akkor. nála az Inter családi ügy. előtte irtad: KŐGAZDAG, ami igaz is, de vannak nála még gazdagabbak is."

Lehet, h kivenni nem akar belőle, de az valszeg érdekli, hogy mennyit kell neki beleraknia, mennyit vasal be a szponzoroktól, az uefától, stb.

Dr Zoidberg 2009.01.15. 23:16:22

Ezt a "Roma szélsőjobbos fele" jelzőt a leghatározotabban visszautasítom. Roma mindkét fele tele van szélsőjobbosokkal. Sajnos.
Volt már erről egy korábbi posztnál némi hosszabb elmélkedés/eszmecsere, amiben többen is rávilágítottunk ennek a jelzőnek, illetve megkülönböztetésnek a nem teljesen jogos mivoltára.
A Lazio meg továbbra is egy sportegyesület, és nem egy politikai szerveződés.
Mindegy, ezt le kellett írnom, nem vitát akarok nyitni, annyit nem ér ez a téma.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.15. 23:54:08

a laziót az irriducibili irányítja, gyakorlatilag teljhatalom van a kezükben, azt csinálnak, amit akarnak. ők meg ugye...

Titi120 2009.01.16. 00:17:49

Sport 1-en, a Zuhanyhíradóban mondták (és a goal.com-on is fent van), hogy a Milan immáron kész tárgyalni Kaka eladásáról a Cityvel.

100 millió € fölötti összegekről van szó ...

A pénz győzni fog, Kaka menni fog szvsz.

-LinoSonego- 2009.01.16. 02:01:50

a józan ész azt mondatná velem, ez az egész csak egy rossz vicc, de sajnos eljátszotta már szurkolóival a hasonlót egy ex-szovjet tiszt fia is..
vannak megbocsátható lépések (pont kettő jut eszembe: Telek András Kosice, Simon Tibi BVSC - őket elüldözték), de ez nem az!!
Ronaldinho meg a bunkó Berlusconi-bagázs el fogja üldözni. nem akarok egy "andrij leite izecsont". idehozta a Milan ezt a viszonylag kevéssé sztárolt srácot (volt vagy 21), igaz már VBként, de akkor is ráépítettek egy csapatot és egy egyedi játékstílust.
valójában nem is benne csalódnék, sokkal inkább a vezetésben. Berlusconi azzá tette a Milant, ami, de egyre inkább úgy érzem ideje lenne átadni a stafétát. sajnos a média-politikai rivalda megborította amúgy is elég olasz agyát. ez ez ember eladta a keresztfia apját!!

vagy így csinálják a helyet Gourcuffnak!?

Dr Zoidberg 2009.01.16. 02:07:59

Benito, ez irtó erős túlzás, plusz irtóra nem pontos, és nem helyes megállapítás. A Lazio futballszakosztályának vezetésére a legerősebb nempolitikai, nemközigazgatási, és nemüzleti befolyást az Irriducibili tudja gyakorolni, igen. Ez a befolyás azonban -mint ahogyan az logikus is- eltörpül a megannyi politikai, közigazgatási, és üzleti befolyás mellett, ami a klubot folyamatosan éri, és ér úgy általában bármilyen más klubot bárholmáshol is, mert ilyen a világ.
(Bár ha azt vesszük, hogy az Irriducibili mint márkanév, jelen van a ruházati piacon, akkor mondhatjuk azt is, hogy ez itten mára már igenis üzleti befolyás is, igaz, nevetséges méretekben.)

Továbbra sem nyitok vitát, ez a hozzászólásom csupán egy roppant sztereotíp, felszínes, bulvárízű, és helytelen megállapítás pontosítása volt, mert az ilyen megállapításokat ÉN nem tartom TIhozzátok méltónak (talán nektek magatoknak sem kéne), plusz nem bírom, ha téves, vagy fél-, de jólhangzó, hangulatkeltő információk alapján "nácizzák" a csapatomat, aminek én véletlenül épp egy szélsőjobboldal-ellenes szurkolója vagyok.

kroos 2009.01.16. 07:57:24

@Oyle: ,,Roma mindkét fele tele van szélsőjobbosokkal. Sajnos.
Volt már erről egy korábbi posztnál némi hosszabb elmélkedés/eszmecsere, amiben többen is rávilágítottunk ennek a jelzőnek, illetve megkülönböztetésnek a nem teljesen jogos mivoltára."


Megvitattuk bizony.Ha nincs Duce akkor most As roma sincs.Csak a küldetésböl (ami az összes romai csapat felszámolását jelentette hogy 1 bivalyerös legyen) mindössze 3 bajnoki cim lett.

kroos 2009.01.16. 08:00:35

@giacinto: ,,"Azt sem tagadta ugyanakkor, hogy a Juventus is ezen klubok közé tartozott"

hoppá! ez felért egy beismeréssel?"

Nem... azt mondta az öreg hogy a,,a játékvezetők azért „tévednek” ennyit az élkubok javára, mert megfélemlítve érzik magukat általuk."
Ebbe tartozik bele a Juve is.
Ha meg tényleg csalásról volt /van szó akkor nem tudom elhinni hogy egyedül a Juve csalt és senki más.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.16. 08:02:54

@Oyle: egy csapatot az ember leginkább a szurkolóival azonosít, különösen akkor, ha azok ilyen markánsan képviselnek valamit.

nem bántás ez (bár ha te annak érzed, akkor nyilván az is), csak egyszerű ténymegállapítás, és nem hiszem, hogy megbántódna mondjuk a bilbao-tábor, ha leszélsőjobboznám őket, sőt, büszkén vállalnák.

Hispan07 2009.01.16. 08:31:22

@Titi120: 100 millió font iszonyú pénz, de kevés egy olyan játékosért, aki pótolhatatlan. Dinnye, Beckham, Ibra, Messi, Cé - nekem együtt nem érnek egy Kakát.

én még hiszek benne, hogy nem igaz ez az egész. ha mégis, idén nem nézek több Milan meccset, mert minek.

kroos 2009.01.16. 08:49:34

azt mondta kaka hogy a karszalagra vágyik és már csak maldini meg ambro vannak elötte.Pirlo?Gattuso?

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.16. 09:01:22

@Hispan07: Az "csak" 100 millió Euró. Bár a mai árfolyamon majdnem ugyanaz. :)
A city ahelyett, hogy egy sztárt vesz, vehetne 4-5 elég jót. v 2 nagyon jót, meg 2 kulimunkást aki dolgozni is fog a pályán.

Kérnénk az új olasz posztot. :)

mickeyknox 2009.01.16. 09:19:59

nem baj, hegyi iván szerint a city bl győztes lesz, ha az arabok úgy akarják. akkorát röhögtem, hogy leestem a fotelről...

kroos 2009.01.16. 09:21:02

korda gyuris hanglejtés,....,,ronaldo a világ legjobb centere"

kroos 2009.01.16. 09:31:53

Beni...ha meghivnának a sport tv-be ott is elmondanád hogy
,,bekem a világ legjobb szélsöje"?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.16. 10:26:23

@kroos: "Csak a küldetésböl (ami az összes romai csapat felszámolását jelentette hogy 1 bivalyerös legyen) mindössze 3 bajnoki cim lett." - ahogy azt megbeszéltük korábban, így persze ez nem igaz. A Laziot például nem számolták föl és ki is maradt a fúzióból, mert egy-két jeles pártfogója épp a fasiszta nagyatanácsban üldögélt.

giacinto 2009.01.16. 10:27:10

hegyiiván Robinho-Ibrahimovic-Messi csatársort alakított volna a Realnál.

Messit mégis hogy gondolta? hátra meg puyolt meg középre iniestát?

kroos 2009.01.16. 10:32:21

@giacinto: 10 éve ez nem lett volna abszurd.
csak akkor figonak hivták.

giacinto 2009.01.16. 10:46:41

igen, de akkor Figo már 28-29 éves volt és nem 21, kibontakozó zseni a barca első számú alakja, előtte még sok-sok év jó szereplés. meg akkor valószínűleg a barca jobban rá volt szorulva a lére, mint most lenne.

kroos 2009.01.16. 10:52:30

@giacinto: figo meg a barca akkori kapitánya volt mint tiszteletbeli katalán.
de amugy igazad van..messi fiatalabb sokkal és ez a döntö érv.

*Fata* 2009.01.16. 11:13:11

@Hispan07: az ma már 270 (KETTŐSZÁZ HETVEN) millió.
anyjuk kenyérpirítójával szórakozzanak a kádban.

giacinto 2009.01.16. 11:13:27

meg jobb játékos annál ,mint figo volt 2000ben, mondom ezt úgy hogy szeretem figo játékát, nemcsak az Inter miatt

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.16. 11:41:25

@giacinto: hát, figo és az inter együtt már csak lecsengetés, de a csúcson elképesztően nagy játékos volt, az biztos.

az már érdekesebb kérdés, hogy fontosabb láncszeme volt-e a barcának, mint most messi.

kroos 2009.01.16. 11:48:30

@giacinto: figo 2000-ben a legjobb volt a posztján ,ugyanugy ahogy most messi.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.16. 11:52:48

@kroos: de annyira talán nem határozta meg a csapat játékát a portugál, mint most Messi.

kroos 2009.01.16. 11:54:43

johogy nem mikor ronaldok meg rivaldokkal játszott együtt..

Mr.AT 2009.01.16. 12:14:26

@Hispan07: Na ez a gusztustalan, nem a Hoffenheim. :-)

mickeyknox 2009.01.16. 12:26:01

"Kaká így a jelenlegi 140 ezer helyett hetente nettó 255 ezer fontot kapna, a jelenlegi Premier League-rekorder, szintén citys Robinho fizetésénél is közel 100 ezerrel többet"
"és a klasszis megtarthatja a személyéhez fűződő reklámjogokat"

ezek még a végén tényleg eladják a legjobb játékosukat.
mondjuk, 120 millió euró sem megvetendő :)

kroos 2009.01.16. 12:31:27

@mickeyknox: de 120 mill.nem lö gólokat..

mickeyknox 2009.01.16. 12:32:42

majd akit vesznek helyette, vélhetőleg olcsóbban.

mickeyknox 2009.01.16. 12:33:34

még a végén igaza lesz hegyi ivánnak. az pedig az apokalipszis, testvéreim! :D

mickeyknox 2009.01.16. 12:37:54

állítólag megvették kamenit a kapuba. én buffon helyében azért megsértődnék...

Klárensz 2009.01.16. 12:40:04

Ha Kaká a Real Madridot visszautasította, akkor nem valószínű, hogy egy ennyire nívós csapatba, mint a Mancester City, szívesen menne.
Csak aztán nehogy tévedjek.

mickeyknox 2009.01.16. 12:41:58

lehet, hogy nem kaka utasította el a madridot, hanem a milan.

Klárensz 2009.01.16. 12:52:43

Mindenesetre tartom, hogy a legnagyobb ostobaság lenne részéről, ha elmenne a PL 15. helyezett csapatába. Ha a ManCitybe igazolna az sokkal jobban zavarna, mint ha a Realba ment volna. Nem is tudom mikor lennék képes újra focit nézni, ha most menne.

rizla 2009.01.16. 12:54:07

én is eladnám kakát ennyiért. más kérdés, hogy mihez fog kezdeni a milan 100 millióval? megveszik beckhamet, meg még két öregfiút?

rizla 2009.01.16. 12:54:58

ez a 15. hely egyáltalán nem ellenérv, nyilván a csapat jövője miatt igazolna át kaká, miután megkapta a megfelelő biztosítékokat, hogy 1-2 éven belül a BL-ért fog harcolni a city.

Klárensz 2009.01.16. 12:57:42

Az érdekelne, hogy mi a biztosíték a jövőbeni jó szereplésre.

"... jövőre jók leszünk..." vagy valmi meggyőzőbb?

rizla 2009.01.16. 12:57:54

@Hispan07: "100 millió font iszonyú pénz, de kevés egy olyan játékosért, aki pótolhatatlan. Dinnye, Beckham, Ibra, Messi, Cé - nekem együtt nem érnek egy Kakát."

ne viccelj. ronaldinhot, és beckhamet még elfogadom, de a másik három jövője fényesebb, mint kakáé, aki már elérte a csúcsot. jelenleg ronaldo és messi a két legtöbbet érő játékos, ez nyilvánvaló. egyszerűen piszok fiatalok a szinthez képest, amit képviselnek.

rizla 2009.01.16. 12:59:06

klárensz: szerintem az elég meggyőző, hogy ezt a 100 millát lazán le tudják rakni még egy csapatnyi játékosért a jövőben. olyan szintű pénzmaggal rendelkeznek az arabok, ami felfoghatatlan.

Mr.AT 2009.01.16. 12:59:21

@rizla: Tök logikus, hogy eladják Kakát, túl fiatal és éretlen, nem illik a csapatba. :-) A kapott pénzből visszaigazolják Costacurtát és Baresit, előre meg Massarot. :-)

rizla 2009.01.16. 13:01:24

amúgy nem tartom igazságosnak, hogy a cityről azt mondják nincs történelme. hát, az elitben talán tényleg nincs, de ian curtis is nekik szurkolt, ez felér a milan BL-címeivel: DDDDDDDDDDDDD

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.16. 13:19:02

És nyert nemzetközi kupát is a City. Még jó negyven éve.

mickeyknox 2009.01.16. 13:31:37

a kérdés, hogy kakának mennyire számít a nagy zsír amit kereshet a city-ben. bl-t úgysem nyerne a milannal a közeljövőben, max senior kategóriában... így legalább lesz pénz jótékonykodni bőséggel.
meg ha a milan el akarja adni, akkor el lesz adva, szóval tökmindegy.

Klárensz 2009.01.16. 13:50:03

@mickeyknox: "ha a milan el akarja adni, akkor el lesz adva"
ez nagyon igaz, de azért én remélem, hogy marad, ha elmenne akkor már nem maradna szinte semmi a Milanban abból, ami miatt ők lettek a kedvenc csapatom

Mérgező Hulladék 2009.01.16. 14:16:55

Tetszik egyébként az index cikke: Kaká 100millió euró körüli ára (bár ők 120-ról írnak) szerintük a duplája Zidane-énak. Úgy számolták, hogy a francia 76millió euróba került, az akkori árfolyamon 46millió font, ami mai árfolyamon 52millió euró. Gyönyörű.

Mérgező Hulladék 2009.01.16. 14:34:31

Gondoltam, felhasználom az index módszerét, de én angol font helyett zimbabwei dollárt használok. Ez alapján Zidane ára kb. 220 euró volt, szóval Kaká játékjogának használati joga négyszázezerszer több pénzért cserélhet gazdát.

ASRM 2009.01.16. 14:54:34

Mérgező, mi ebben a meglepő? Tudjuk az Indexről, hogy egy jó címért vagy beharangozóért a saját anyjukat is eladnák.
(Nem az NST természetesen.)

Mr.AT 2009.01.16. 16:50:37

Chiellini sem (továbbra sem) játszhat a Lazio ellen, meg vagyok elégedve. Sissoko még igazán eltörhetné a lábát ma este hazafelé. Amaurira meg ráeshetne egy Boeing 747es, a biztonság kedvéért. Vicc, ami idén van a csapattal.

giacinto 2009.01.16. 17:15:29

Grygera meg eltiltott? nem? jó lesz a védelmetek akkor, remélem ezt ki is használja a laziale tridente.

Sali-Legro-Mell-Molino?

drosiii 2009.01.16. 17:16:06

mekkora kommentáradat lenne, ha a Milan a Kakaert kapott pénzen megvenné Ribery-t, BM ebből a pénzből Messit, Messi árából a Barca pedig Ibrát...

Mr.AT 2009.01.16. 17:56:55

@giacinto: Sali sem kész még 100%ig. De Ceglie-Legro-Mellberg-Molinaro néz ki, ma meg mki arról cikkezik, hogy a bruttó 19 éves Ariaudo milyen jól teljesített a Catania elleni kupameccsen, lehet, hogy most is szerepet kap.
(Akkor meg ugye Mellberg-Legro-Ariaudo-Molinaro - mondjuk ez így már meglehetősen ingatag, pláne Rómában.)

Hispan07 2009.01.16. 18:32:30

@rizla:

én, korábban - "Dinnye, Beckham, Ibra, Messi, Cé - nekem együtt nem érnek egy Kakát."

rizla - "ne viccelj. ronaldinhot, és beckhamet még elfogadom, de a másik három jövője fényesebb, mint kakáé, aki már elérte a csúcsot. jelenleg ronaldo és messi a két legtöbbet érő játékos, ez nyilvánvaló. egyszerűen piszok fiatalok a szinthez képest, amit képviselnek."

mondd rizla, a 'nekem' melyik részét nem értetted? de ha indoklás is kell, tessék: nem egy ősf@sz mint Cé és Ibra, jóképűbb mint Messi

@mickeyknox: "a kérdés, hogy kakának mennyire számít a nagy zsír amit kereshet a city-ben. bl-t úgysem nyerne a milannal a közeljövőben, max senior kategóriában..."

jogos. azt az apróságot meg elegánsan felejtsük el, hogy csupán ebben az évezredben nyert már a Milan 2 BL-t. a másodikat már egy seniornak csúfolt csapattal. ja meg játszott még egy döntőt is. a többi olasz csapat pl mit tud-e téren felmutatni?

danesdzsu2 2009.01.16. 19:49:58

@Hispan07:
Van számottevő esélye BL-t nyerni a Milan-nak a következő 5 évben?

Hispan07 2009.01.16. 20:06:01

@danesdzsu2: komolyan azt hiszed, hogy meg tudod már most mondani, hogy nincs?

danesdzsu2 2009.01.16. 20:19:07

Csak kíváncsi lennék a véleményedre. Ha jó odds-al adod, még fogadok is:D

halareaal 2009.01.16. 20:30:51

...a Kakáért kapott horribilis pénzből visszahozzák Gourcufföt, aki jobb lesz mint most a Bordeauxban, vesznek egy kurvajó kapust és 1 középsővédőt, Maldiniék pedig visszavonulnak. mindeközben Patoból Európa egyik legveszélyesebb csatára válik, Flamini beépül a csapatba, Pirlo visszanyeri a formáját és Nesta még egy utsó etapra felépül. ez most utópisztikusnak hangzik, de ha 5 évük is lenne rá, vmi hasonló forgatókönyvvel biztos esélyesek lehetnének.

Hispan07 2009.01.16. 20:34:05

ha nem is feltétlenül úgy, ahogy halareal írja, de a Milan 5 éves távlaton belül bármikor esélyes lehet bármi megnyerésére. leszámítva a vízilabda olimpiai aranyat. azt sose nyerik meg, de nem is baj

rizla 2009.01.16. 20:35:44

@Hispan07:
"mondd rizla, a 'nekem' melyik részét nem értetted?"

bocs, nem tudtam hogy olyan szabályok vannak érvényben, hogy tilos vitatkozni, ne haragudj!

rizla 2009.01.16. 20:37:01

a milan egyébként a seváért kapott pénzt sem igazán költötte el, vagy csak nem figyeltem?

Hispan07 2009.01.16. 20:41:14

@rizla: nincs olyan szabály és no problem, de egy érzelmi véleménnyel miért és hogy vitatkoznál? amit írtam, csak arról szólt: nekem nem kell más sztárja, Kakát szeretem

a seváért kapott pénz ment pl Ricardo Oliveirara, ha jól sejtem - de ez még viccnek is rossz :)

rizla 2009.01.16. 20:50:25

szereted a kakát?
;[[[[[[[[[[[[

rizla 2009.01.16. 20:51:26

amúgy ok, félreértettem a szerelmi vallomást. mondjuk azon nem lepődök meg, hogy CR-ről ilyet még nem hallottunk senkitől..

giacinto 2009.01.16. 21:29:57

milyen 270 millió? az már az összes költsége lenne a citynek, 5 évnyi fizetéssel, adókkal, átigazolási dijakkal, aláiráspénzekkel, ügynöki pénzekkel.

108 millió fontról szólnak a hirek ami kb 120 millió euró most. ennyit kapna a milan.

Mr.AT 2009.01.16. 21:36:13

@giacinto: Így is, úgyis teljesen irreális összeg. Amúgy nem csak a riválisoknak tesz keresztbe a ManCity ezekkel a teljesen elszállt összegű ajánlatokkal, hanem magának is - innentől bárkinek bárkiért tesznek ajánlatot, a tulaj rögtön x2-ről indul, mert tudja, van honnan és miből.

giacinto 2009.01.16. 22:02:53

sztem eddig is tudta mindenki ezt róluk. én gallianiék helyébe egészen január 31-ig húznám az egészet, persze mindig emeltetném az ajánlatot és az utolsó pillantban mondanám azt hogy "OK, vigyétek", amikor már nagyon sürgős lenne a citynek.

kroos 2009.01.16. 22:17:18

,,
bocs, nem tudtam hogy olyan szabályok vannak érvényben, hogy tilos vitatkozni, ne haragudj! "
ez rizlátol aki a szabad véelmény nyilvánitás apostola és nem rug le ha mást gondolsz mint ö...-

halareaal 2009.01.16. 22:21:46

@Mr.AT:
igen, de hogy máshogy tudnának Kaká szintű focistákat igazolni? sehogy, kb.

Hispan07 2009.01.16. 22:27:05

nnah: a mai forduló után előny nálunk - elutasították a City ajánlatát. és kiderült, kamuztak össze-vissza pl Kaká apjáról is.

huhh. ja és természetesen holnap is játszik Kaká

rizla 2009.01.16. 23:21:33

"ez rizlátol aki a szabad véelmény nyilvánitás apostola és nem rug le ha mást gondolsz mint ö"

kit rúgtam le, mondd már el. ma is túl sok volt a szipu?
:(

BruceWayne 2009.01.16. 23:26:11

nem fog végbemenni a tranzakció mert
egyrészt Kaká nem hülye
másrészt tudni kell hol a határ, egy ilyen összegű igazolás már komolytalanná tenné az egész sportágat, igaz hogy most is minden a pénz körül forog de még vállalható keretek közt, de ilyen100-200milliós összegekkel meg havonta feltűnő ilye-olyan milliárdosokkal ez már így kurva nagy faszság lenne minden szempontból

na meg a másik hogy egy sztárfocistának aztán már nem kurvára mindegy hogy 100millió vagy 150 millió forintot kap egy héten? szerintem még azért léteznek fontosabb dolgok is a fociban mint hogy valaki3 bentleyvel többet vehessen havonta

rizla 2009.01.16. 23:39:46

kakának lehet, hogy mindegy a pénz egy bizonyos szint felett, de a klubnak nem. 100milliós összegek meg maximum a manchester citytől fognak röpködni egy ideig. és minden játékost azért nem vehetnek meg. de ha mondjuk érkeznek a futballvilágba a city arabjaihoz hasonló tőkével rendelkező arcok (tehát további arab olajsejkek, lol), akkor mégis hogy akadályozza meg őket bárki, hogy ők is klubokat vegyenek maguknak? odaállsz eléjük, hogy ez már túlzás, fiúk? simán megtehetik, a liverpoolt is kinézték már.

calcio_di_rigore 2009.01.16. 23:40:17

Kellene egy szabály a Fifától. 50 milliónál több nem adható egy játékosért. Valamit tenni kell mert ezek tönkreb@sszák a focit. Aztán persze ugatnak, hogy az ő favágó ligájuk a legjobb, mert amerikai, ruszki meg arab milliárdosok tolják bele a pénzt.
Nagyon remélem, hogy ez a transzfer nem megy végbe.

rizla 2009.01.16. 23:44:45

nem fogják tönkrebaszni a focit, mert 11 embernél többet ők sem játszathatnak a pályán egy csapatban. mindenkit nem lehet megvenni.

Asidotus 2009.01.17. 01:07:08

Meg az is van a csillagászati összegek korlátozása esetén, hogy ha a te játékosodat szeretnék megvenni, akkor te is sokat szeretnél kapni érte. A probléma ott van, hogy csak a nagy kluboknak ajánlanak sok pénzt, a kicsiknek nem. De bolond lenne a Milan, ha ennyi pénzért (amit lehet, hogy egy picivel följebb is tornázhatnának) nem adná oda egy játékosát, akárki is az. (Jó, tudom, hogy Kaka nem akárki, sőt, de azért mégiscsak na,)

Mr.AT 2009.01.17. 01:40:34

@calcio_di_rigore: Egyik oldalról úgy vagyok vele, hogy az egész sztori gusztustalan. Idejön pár sehonnai, semmit az asztalra le nem tett arab, aki nem sikeres üzletember, se nem egy eredeti nagy ötlet kitalálója, szimplán csak szerencséje volt, mert pont a hazája alatt van kőolaj, s az ebből fakadó kvázi korlátlan pénzével két perc alatt átrajzolja az európai labdarúgás évszázados tradícióit, határvonalait.
(Zárójelben itt @rizla: de, ezzel tönkrebassza - képzelj el mondjuk egy Buffon - Maicon, Ferdinand, Terry, Sergio Ramos - C.Ronaldo, Gerrard, Fabregas, Kaká - Messi, Ibrahimovic jellegű csapatot, akiket simán összevásárolhat pár nap alatt 11x100 Mio fontért, ami neki még mindig aprópénz.)

Másik oldalról Juve-drukkerként első reakcióból nyilván nem bánnám, ha az egyik legnagyobb közvetlen rivális elveszítené az egyik legjobb játékosát - viszont ezzel az olasz foci is elvesztené az egyik "ékkövét", s megint hallgathatnánk az általad is jelzett "a Premier League a foci alfája és omegája" jellegű dumát.

Harmadik oldalról meg az üzleti szempontokat szem előtt tartva azt mondom, hogy ha van valaki, aki ennyi pénzt képes adni egyetlen játékosért, annak el kell adni, bárki is legyen az. A 100 (108?) Mio font kb. 120 Mio EUR - ebből normál piaci viszonyok közt legalább 3-4 világklasszist meg lehet vásárolni (Ibra anno kevesebb mint 30 Mio EUR-ba került az Internek, de pl. Amauri 15 Mio EUR-ért jött hozzánk, Huntelaar 20 Mio EUR-ért ment a Realba, stb.), fel lehet húzni egy új stadiont, stb. Ez irreálisan sok pénz, amivel hosszú évekre meg lehet alapozni egy focicsapat jövöjét - még ilyen magas, stabil és tradicionális szinten is, mint a Milané.

kihasználta:derivált töröttvonal szögpontjaira von 2009.01.17. 03:31:44

"Idejön pár sehonnai, semmit az asztalra le nem tett arab, aki nem sikeres üzletember, se nem egy eredeti nagy ötlet kitalálója, szimplán csak szerencséje volt, mert pont a hazája alatt van kőolaj" Ez a mondat hűen példázza, hogy e témában annyira nem vagy jártas, a kőolaj önmagában lófasz. Ajánlom Blinder egy-két idevonatkozó művét.

giacinto 2009.01.17. 09:31:55

"elutasították a City ajánlatát" ez honnan van?

"A probléma ott van, hogy csak a nagy kluboknak ajánlanak sok pénzt, a kicsiknek nem."

de a milan a sok pénzével vesz vkit helyette, valószínűleg kisebb csapattól, igy nekik is lesz szokatlanul nagy pénzük és ők is vesznek stb.
igy szépen a sejkek pénze beszivárog az egész európai labdarúgásba.

Hispan07 2009.01.17. 10:20:25

@giacinto: onnan van, ahol ma reggel már megint azt írják: Kaká sír, de tárgyal a 380 ezer fontos béréről... :/

repkednek itt össze-vissza a hírek, de ha elmegy, valakit már most januárban hozni kell helyette. vagy inkább VALAKIT

és ha elmegy, remélem pont úgy jár, mint az áruló ukrán.

Mr.AT 2009.01.17. 14:20:41

@kihasználta:derivált töröttvonal szögpontjaira von: De nagy a szád így ismeretlenül, kiscsávó. Természetesen nem fogok komplex közgazdasági elemzésekbe fogni egy ok-okozat vonatkozás kapcsán egy fociblogon - röviden és tömören viszont igenis helytálló az, hogy az ő pénzügyi sikerük 95%-át egy természetföldrajzi adottság határozza meg, nem a saját kiemelkedő képességeik. (Szöges ellentétben Agnelliékkal, Sensiékkel, Morattiékkal, stb. - akikben mindenki találhat kivetnivalót, azt viszont nem lehet elvenni tőlük, hogy a pénzükért keményen megdolgoztak.)

kroos 2009.01.18. 09:20:00

Ebbe tényleg ne mennjünk bele,de nem tudom honnan veszed hogy nem dogoztak meg a pénzükért...
süti beállítások módosítása