Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Tükröt tart a Juventus a Serie A elé

2009.01.13. 23:34 _benito

Azt tudtuk, hogy a Roma-Milan jó meccs lesz, de hogy a Cagliari a Meazzában ugrik az Inter torkának, Firenzében tesz ugyanígy a Lecce és a hajráig tartja magát Nápolyban a Chievo (és még annál is jobban a Catania), azt nagyon hunyorítva sem sikerült kiolvasnunk az üveggömbből. Helycsere volt a dobogón és a kiesők között is, a Juventus pedig tovább döfködi a kötőtűket a tévék elé kárhoztatott nézők szemeibe. Bemutatkozott Becks, öt gól esett Palermóban és Reggio Calabriában (itt örültek neki, ott kevésbé), és már nem jut eszünkbe több hülye vicc a Bologna 1-1-eire. Mindez bővebben hajtás után.

Nem kellett csalódnunk, a két mosolyogtató védelem kiváló meccsé tette a forduló rangadóját. A hazai fal Patót, a vendégeké Vucsinicset volt képtelen feltartóztatni, de igazából semmi meglepő nem történt, nagyjából mindenki azt hozta, amit előzetesen a szurkolók nagy része várt. Totti hiányzott, Beckhamnek tényleg nincs igazán helye a Milanban, egy középhátvédnek annál inkább lenne, Baptista és Seedorf siralmas játéka között csak annyi volt a különbség, hogy a holland egyébként jó játékos, és akadt két védő, aki a kifejezetten csúnya emlékek között fogja számon tartani a meccset. A hazaiaktól Mexés csinált másfél méter előnyből három méter hátrányt egy harmincméteres sprint alatt Patóval szemben, a vendégektől pedig Jankulovskinak kell elszámolnia azzal, hogy megkajálta az óvodacselt a saját ötösén.
A Milan egyébként azért nem érdemelt győzelmet, mert Pato kivételével egyetlen játékosa sem mutatott eleget ehhez, a Roma pedig azért nem, mert még egy olyan Milant sem bírt a kapujához szegezni, amelynek komplett fedezetsora szabadnapot vett ki. A döntetlen tehát igazságos, viszont egyiküknek sem jó semmire, a Roma ugyanis akár egészen közel lopódzhatott volna, a Milan pedig csak a szerencséjének köszönheti, hogy nem előzték meg a dobogón. Más célokért küzd a két csapat, pedig a rangadón is látszott, hogy nincs közöttük nagy különbség, ami elsősorban a Milannak rossz hír, mert ha nagyon sürgősen nem szereznek megbízható védőket, akkor nemcsak a nagy tervek mennek füstbe, de ez sokkal korábban megtörténik, mint arra számítani lehetett. A meccs végén megfogalmazódott egy olyan gondolat, hogy igazából mindketten jobban akartak nem kikapni, mint nyerni, így csak annyit raktározunk el a 18. forduló rangadójából, hogy láthattuk David Beckhamet játszani a Serie A-ban – igaz, jobbhátvédet. (Roma-Milan 2-2)

Nem történt csoda Torinóban karácsonykor, visszatértek a dolgos hétköznapok a Juventushoz. Nedved nem fiatalodott egyetlen percet sem, Marchionni botrányos játékkal élteti tovább Palladino szellemét a jobbszélen, innentől kezdve pedig nem nehéz kitalálni, mennyire volt látványos az ismét egy Del Piero szabadrúgással megnyert meccs. Nem létezik, hogy muszáj mindig ennyire szarul játszani egy 1-0-ás győzelemhez! A két szélső – akiknek ugye az lenne a feladatuk, hogy a támadásokat segítsék – játéka csak annyiban különbözött, hogy Nedved legalább mutatta magát, Marchionni viszont egyre közelebb jut ahhoz, hogy végleges következtetést vonjunk le képességeit illetően. Innentől kezdve a játék ugyanaz volt, mint az utóbbi időben mindig: ha a hátvédek éppen úgy gondolták, és előre mentek, esetleg eljutott a labda a csatárokhoz, egyébként a meccs rövid zanzája: Sissoko megszerzi… Sissoko eladja. Marchisiót meg kellene dicsérnünk, de a poszt ezen részéhez ez méltatlan, úgyhogy inkább hagyjuk, mert csak a figyelem elterelésére lenne jó. A hajrában bejött Zanetti, és valóban, amint lett a középpályán egy játékos, aki 15 méternél hosszabban is mert/akart/képes volt passzolni, egyszerre költözött némi élet a Juventus játékába. Mindezek ellenére nyert, és ezzel 4 pontra megközelítette az Intert, de a játékot változatlanul rossz nézni. Másként fogalmazva: jó lenne valamilyen játékot nézni, a csapatnak ugyanis változatlanul nincsen ilyenje. Ha pedig az ellenfélnek sincs, amit esetleg tönkre lehetne tenni, akkor pont olyan élvezhetetlenül szar meccset fogunk látni, mint ez a Siena elleni volt. A Juventus második helye tükröt tart a Serie A elé. (Juventus-Siena 1-0)

A Cagliari emberül odaállt az Internek, és vitathatatlanul jogosan hozott el egy pontot a címvédőtől, és nem állt nagyon messze attól sem, hogy még nagyobb meglepetést okozzon, de Crespo idei első hasznos megmozdulása meghozta legalább az egyenlítést. Mourinho nem volt szívbajos, az utolsó fél órában kvázi öt csatár taposta egymás sarkát a szardíniai tizenhatoson belül, de az Isolani meglepően jól védekezve tulajdonképpen simán tartotta magát. De csak a vezető gólig, mert utána már nem tartotta magát, hanem ötpercenként kialakított egy akkora helyzetet, amiből egy megfelelő mértékű kegyetlenséggel felvértezett csatár hármat vágott volna, Acquafresca azonban megkegyelmezett övéinek. Az Inter az óriási offenzívának köszönhetően egy pontra talán rászolgált, de többet nem érdemelt, és újra alátámasztotta, azt a velük kapcsolatos oximoront, hogy a (jobbhátvéd) Maicon szolgálatai nélkül meglehetősen töketlenek a támadásaik. (Inter-Cagliari 1-1)

Fogalmunk sincs, mit művel a Fiorentina. A Lecce elleni hazai vereséggel talán pont ugyanaz a bolond hajsza veszi kezdetét a Viola és a Milan között, amit 2008-ban végigbohóckodtak. Egy Lecce elleni hazait még a Sienának is simán odaadunk, Prandelliék erre nemhogy nem győztek, de két lesgyanús (avagy a lescsapdát tökéletesen kijátszó) támadásból két gólt kapva simán kikaptak. És még nincs vége, Mutu ugyanis ráesett a sérült könyökére, ami egyrészt azért rossz hír, mert hiányozni fog, másrészt azért, mert így a Fiorentina nem tudja eladni Pazzinit. A lilák ahelyett, hogy megelőzték volna a Milant a dobogó alján, a hatodik helyre csúsztak vissza. (Fiorentina-Lecce 1-2)
A Laziónál hiúsági kérdést csinálnak belőle, hogy mindig nekik legyen a legrosszabb kapusuk a Serie A-ban, ennek biztosítására a tavalyi mellényúlást idén Carizzóval súlyosbították. Ennek eredményeként a kapu előtt hazai pályán rendszerint veszélyes Reggina mindjárt kettőt is gurított nekik, de Pandev a legjobbkor húzott elő a kalapból egy mesterhármast, így a rómaiak nyertek, és bepüföltek egy újabb szöget a calabriaiak koporsójába. Róma szélsőjobbos fele egy (Juve elleni) győzelem feljöhet az élmezőny seggébe, a Zarate-Pandev-Rocchi tengely pedig változatlanul félelmetes. (Reggina-Lazio 2-3)

Óriási meccs lehetett a Palermo-Atalanta, ahol kétgólos hátrányból is visszajöttek a vendégek, de a hajrában Cavani góljával nyert a Palermo, mely ezzel megmentette edzőjét is. A szicíliaiaknak van gerince, de lehetetlen kiigazodni rajtuk, ugyanazt vezetik elő, mint a Fiorentina, csak kicsiben. Ez a kicsi pedig annyit tesz, hogy a középmezőnyben vannak és maradnak, bár az Atalantát például pont megelőzték. A bergamóiaknak azért jött volna jól egy döntetlen, mert a következő fordulóban az Intert fogadják. (Palermo-Atalanta 3-2)
Maggio megbokrosodott, és vagdossa a gólokat, ezzel a mostanival például egy kifejezetten kellemetlen pontvesztéstől mentette meg a Napolit, melyet a szélső (rosszul emlékszünk, hogy a Doriában még jobbhátvédet játszott?) természetesen Lavezzi szokásos előadásainak egyike után pofozott a Catania kapujába. A gól előtt nem sokkal Hamsik kihagyott egy büntetőt is, de így is összejött a győzelem, ezzel pedig a Napoli tapad a Milanra (Napoli-Catania 1-0)

Lehetne akár a forduló másik rangadója is az Udinese-Sampdoria, ha nem bombázzák halálra mindketten saját szezonjukat még 2008-ban. Ezt folytatva a senkinek sem jó döntetlen igencsak valószínű végkimenetelnek tűnt, és végül így is lett, hiába támadott többet és veszélyesebben az Udinese, még nekik kellett kiegyenlíteniük a Samp előnyét. (Udinese-Sampdoria 1-1)
A Genoa természetesen beledöngölte a földbe a Torinót, melynek teljesen mindegy, ki ül a padján, makacsul nem hajlandóak focizni. A hazaiak úgy vágtak hármat, hogy teljesen felforgatott csapattal álltak ki, a Torónál pedig mindennél beszédesebb, hogy a bombacsatársor két tagját 60 perc után lekapták. A torinóiak ezzel alászálltak a legszomorúbbak közé, és semmi jele nincs, hogy ne maradnának ott jó sokáig. (Genoa-Torino 3-0)
Eltekintünk a Bologna és az 1-1-ek kapcsolatának boncolgatásától, inkább méltatjuk a Chievót, mely arra készül, hogy 2009-ben már nem vereti meg magát mindenkivel. A hazaiak gólját ismét Di Vaio lőtte, aki ezzel megelőzve Militót máris vezeti a góllövőlistát, a Chivo pedig pontszámban beérheti az utolsó előtti Regginát, ha ez valóban egy hullámhegy emelkedője, nem csak a szokásos Mihajlovics-féle 1-1. (Bologna-Chievo 1-1)

378 komment

Címkék: olasz összefoglaló serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr89876140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VO 2009.01.13. 23:42:16

Ne kínozd magad Juve-meccsekkel, ha már ennyire rühelled ezt a csapatot.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.01.14. 00:03:36

genoaaa...

az xtra-time-ig...

aztán mehet ahova akar...

*Fata* 2009.01.14. 00:17:19

korrekt összefoglaló.

Calogero 2009.01.14. 00:38:12

"hajráig tartja magát Nápolyban a Chievo" -> Catania
Egyébként nagyon jó

-LinoSonego- 2009.01.14. 00:39:06

Ronaldinho ezúttal sem csinált semmit, persze Pato nagyszerű kiugratását leszámítva. az olcsó sarkazgatásai meg nem előre irányba mennek, úgyhogy semmit nem érnek. október óta alig csinál valamit.
Gourcuff, ó, be nagyon kellene ő ide! lenne két Kakánk. cseréljék el nyáron Ronaldinhora, legalább ő is újra kivirágozna a frankoknál.
félek ebből az lesz, hogy Kaká elmegy jövőre...

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.14. 00:50:07

köszi, igen. :(

gourcuff igaz.

rizla 2009.01.14. 01:35:01

azért a bordeaux-ban teljesíteni nem ugyanaz, mint a milanban.
ronaldinho meg VISSZATÉRT, nem? ; DDDDDDDD

Romanista 2009.01.14. 07:02:29

télleg korrekt poszt, azért azt én még lehet hozzá tenném hogy a Roma talán szándékosan nem szögezte oda a Milant mert ha valamit tud a Pato-Kaka(-Ronaldinho-Seedorf Beckham-Pirlo) középpálya akkor az az hogy meg van a labda azt három passz és valaki ott van Donival szemben. és ugye láttunk olyat hogy Pato lefutja a védelmet, meg olyat is hogy Perrotta/Brighi félre passzol. ettől független lehetett volna ezt másképp csinálni de hát nem csinálták innentől meg lásd a posztban. ja és ez egy "szerintem". nademajd este; 86perc hogy bebizonyítsuk hogy legalább 4. hely amire jók vagyunk.

kroos 2009.01.14. 08:11:12

az inter meccsel nem lenne semmi gond ha aqva golja elött nem csuszik el samuel,és az üreskapuba passzol be inkább a csatár.Nem értem miért kell eladni pazzinit?
a napoli 3 védövel tolja,igy lehet maggio jobb futo.
Remélem rosina nem tart majd a B-be a toroval..
Mi van Kerlonnal?
és fel a fejjel benito:www.focitipp.hu/?content=cikkek&id=3178

IronRock 2009.01.14. 09:45:55

Azért nem tudom mi lenne a Juve-val ha Alex nem lőne be éppen jókor egy szabadot. Ez is tipikusan olyan meccs volt, hogy ha nincs a pályán Alex és nem varrja be azt a szabadot, az életbe nem rúgtak volna gólt... utána meg nem is nagyon erőltették meg magukat. Ranieri ilyenkor a francnak nem tudja behozni Giovinco-t, legalább költözött volna némi élet a középpályára, mert a jelek szerint Camoranesi hiányát ennyire megérzik...

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.01.14. 09:48:13

@kroos: Kerlon sokáig sérült volt, most viszont maga nyilatkozott, hogy egészséges és reméli, hogy Di Carlo játszatja majd. Úgy néz ki a Primaverában kell előbb visszaszoknia a meccsritmushoz.

benito: Baptista siralmas? Neeem! (szerintem) Visszanézve az összefoglalót volt egy csomó jó dolga.
Csak ennyi baj legyen:))

Hispan07 2009.01.14. 09:52:45

_benito, nem volt helycsere a dobogón.

én borzasztóan utálom nézni, amikor a milan semmibeveszően, fogalmatlanul játszik - még ha esetleg nyer is egy tizenegyessel vagy szabadrúgással. még jobban utálom, ha utána Fester, Röfipofi vagy valamelyik milanos kolléga közli, hogy pedig demilyenjók vagyunk/voltunk már megint, és legyek hálás, hogy egyáltalán nézhetem.

úgyhogy bár irigylem és tisztelem azokat a juve drukkereket, akik már egy gyalogátkelőhely (gyengéknek: zebra) láttán is elélveznek, és perpill szivesen kicserélném a két csapatot a táblázaton, de mélyen megértem _benitot, hogy nem igazán teccik neki ez az Alex szabadotlő & co. pláne, ha a siena ellen adják elő.

ja és nem értem a Gourcuff várást: 1) beégett amikor itt volt 2) vagy ha nem beégett, csak Carlo pikkelt rá - akkor mi változott? semmi.

kroos 2009.01.14. 09:52:51

abba se vagyok biztos hogy kerlon beférne...habár nem megy a chievonak de az esposito-langella szárny nem hangzik rosszul pelliser meg egy mascara-floccari féle zseni.
és akkor még ott van luciano és bogdani is.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.01.14. 10:04:58

@kroos: Esposito és Langella idegenben kellene, hogy jók legyenek, az ellentámadásoknál. Pellissier - ha nem is úgy mint a jó öreg Bobo -, de a kapu előtt.
Idén, ők hárman még nem varázsoltak, vagyis helye lesz Kerlonnak is. Csak legyen már 100 %-os.
Egyébként nem láttam játszani Foquinhát, nem tom, hogy ő befejez, vagy fut.

giacinto 2009.01.14. 10:47:27

"Róma szélsőjobbos fele egy (Juve elleni) győzelem feljöhet az élmezőny seggébe,"

ez kicsit NSO-s mondat, de értjük :)

az ilyen juve-meccsek erősitenek meg abban hogy idén borzasztóan erőn felül teljesítenek, megint nem érdemeltek semmit mégis ott a 3 pont a zsebben, nem először de remélem utoljára idén.

Zlatan milyen gólt lőtt tegnap este? :))

Asidotus 2009.01.14. 11:02:20

Juve és Tottenham drukkerként mondom, hogy nem volt könnyű vasárnap délután meccset nézni.
Csak játszatni kéne a fiatalokat, legalább az ilyen Siena elleni meccseken, mert állítólag roppant tehetségesek ülnek a padon, int Marchisio, De Ceglie és Giovinco. Lehet, hogy nem az Inter ellen kell őket a mélyvízbe dobni, de a Siena pont jó lenne.

Zici 2009.01.14. 11:03:00

@giacinto: az igaz hogy erőn felül teljesítenek, de az Interke sem jobb semmivel. Ld. tegnap este majdnem az egész meccsen 10 ember ellen játszó mégis csak hosszabbításban továbbjutó csapat.
nagyon remélem hogy előbb-utóbb kifogyik a mák a gépből........

mickeyknox 2009.01.14. 11:07:00

ibrahimovic-ot főleg az ilyen góljai miatt kedvelem :)

Romanista 2009.01.14. 11:35:18

életbe lépnek az eltiltások igy Vucinic és Mexes sem játszhat este,igy nincs jó előérzetem... (bár lehet hogy csak Loria és a statisztika vizsga fenyegető árnya mosódik össze. nem jó mindenesetre)

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.14. 11:46:02

@giacinto: oda döf, ahol a legjobban fáj. maga gonosz ember. :)

calcio_di_rigore 2009.01.14. 11:49:55

Ez volt az első meccs a bajnokságban, amikor (csak) egy Del Piero szabadrúgásgólnak köszönhetően nyert (vagy szerzett pontot) a Juve. Az első. De persze a tények sohasem zavartak titeket.
Ha nem lett volna a szabi, majd jött volna más, teljesen egyértelmű meccs volt.

calcio_di_rigore 2009.01.14. 11:53:05

@Nűnű: Marchisio konkrétan végigjátszotta az utóbbi hónapokat.
Giovinco és De Ceglie is végigjátszaná, ha lenne helye. Egyelőre nincs, ez van. Majd lesz.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.14. 11:56:35

@Zici: 46 ziccer elhibázása inkább vicces , nem mákos. :)

Ez pedig büntessen titeket. :)

Hogyan reagál kedveskedve a neves francia labdarúgó szerelme, amikor a - vele azonos fogást rendelő - futballista megjegyzi, hogy a saját tányérján található két halfilé-szelet közül nem tudja megállapítani, hogy melyik melyikből készült az étlapon az adott étel összetevőiként feltüntetett halféleségek közül?

Megoldás: "Nekem a bal a ton, ari Vieira!"

giacinto 2009.01.14. 12:02:00

A Genoa idén egész más tészta mint a Siena. Egyébként tükörsima meccs volt és még csak szabadrúgás sem kellett a sikerhez :))

A Samp és a Fio lebonyolított egy Pazzo-Bonazzoli cserét.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2009.01.14. 12:04:12

@giacinto: tudjuk, hogy más tészta. A Genoát ezért is verte meg a Juve 4-1-re, míg a Sienát nem.

giacinto 2009.01.14. 12:11:51

@Great Cornholio: GALL-a Miki? Személyesen ? köszöntünk sorainkban. :))

lazlo85 2009.01.14. 12:27:53

INTER é lesz ugyis a scudetto

daneeka 2009.01.14. 12:32:55

@lazlo85: Jah, ha nem nyerik meg a pályán, majd odaítélik nekik! :P

Zici 2009.01.14. 12:37:45

@giacinto: Így van nem kellett szabadrúgás..... Csak egy kiállítás....
Szvsz ha nincs a kiállítás leég az Internazionale.

*Fata* 2009.01.14. 12:39:41

@lazlo85: de kár lett volna ha ez benned marad...
sokat gondolkodtál rajta?

kroos 2009.01.14. 12:41:29

@lazlo85: gondolom te 3 éve vagy inter drukker.(és 2005-ota kedveled a poolt,és 2004 óta a chelseat)

giacinto 2009.01.14. 12:44:03

@Zici: Szvsz ha nincs DP-szabadrúgás, kikap 13-0-ra a juve. kb. ennyi értelme van a mondanivalódnak.

Zici 2009.01.14. 12:59:52

@giacinto: Azért nem egészen,de legyen. Úgyse szeretek elmúlt dolgokról vitázni, mert nem lehet változtatni rajtuk.
Este megint láthatunk egy szürkébbnél is szürkébb meccset, ahol megjósolhatatlan a továbbjutó.
Reméljük Seba bizonyít kezdőként

Gabez 2009.01.14. 13:24:33

"hogy a (jobbhátvéd) Maicon szolgálatai nélkül meglehetősen töketlenek a támadásaik."

Tudjuk, tudjuk...meg aztán Ibra nélkül meg nem tudnak gólt lőni...Cambiasso és Samuel nélkül töketlen a védekezés. Cesar nélkül sok gólt kapnának...és így tovább.

Ez így hülyeség. Nyilván azok játszanak, akik tudnak focizni, és nélkülük nem olyan jó a játék. Gondolom, azért ez más csapatnál is így van, sőt, mindegyiknél, avagyhát tévednék? Csak az Interbe a legjobb belerúgni, ugyyebár. :P

Tegnap nagy szerencséje volt a Genoának végig, de azért meg kell hagyni, szimpatikusan küzdöttek.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.14. 13:28:42

@calcio_di_rigore: de nézni azért nem volt jó, ugye?

Gabez 2009.01.14. 13:29:57

Jah és tegnap az az Ibra gól...mint a grundon.

sh4d0w 2009.01.14. 13:33:22

@Hispan07: eleinte nem esett le, ki Fester... aztán persze bejött a kép :)

A többivel többnyire egyetértek /kivéve a Gourcuffről szólókat/ . Ideje lenne Carlot elzavarni a quito-i nagynénjéhez és valami épkézláb edzőt hozni.

giacinto 2009.01.14. 13:40:15

a sportklubos közvetitésről még nem esett szó. 1 elég rá: botrányos.

@dino vercotti:

bizonyára sikerült kiválasztanod az egyetlen olyan eredménypárt a Genoa-Siena összevetésben amiből utóbbi jött ki jobban. (nem néztem utána, de a táblázaton elfogalalt helyek alapján is erre következtetnék. rosszul teszem?)
meg persze egy csapat erejét az dönti el hogy mennyire veri meg a juventus...

Mr.AT 2009.01.14. 14:36:15

@calcio_di_rigore: Csatlakozva c_d_r véleményéhez pár fontos megjegyzés így első indulatból, elsősorban _benitonak címezve:

1. A Juventusnak több helyzete volt, a Sienának meg egy sem. Helyzetek alapján kb. 3:0 lett volna a realitás.
2. Arról nem a Juve tehet, hogy látványos és feltűnő szabálytalansággal felk*rták Nedvedet 20 méterre a kaputól, miközben egy Alex Del Piero nevű játékos 15 éve pályán van a csapatnál.
3. A f*sznak kell itt álentellektüel arccal fanyalogni egy teljesen tiszta győzelem után. Teljesen egyértelmű, hogy a szünet utáni gyorsmenet legelején a biztos vezetés tudatában nem fogják szétrohanni magukat.
4. Az "élvezhetetlen játék" fogalmát nem tudom hova tenni, nyilván _benito Zidane-éknál nőtt fel, és minden este a Real edzéseit nézte egy kis floorballal vegyítve, de ezek tétmeccsek, ami címekről és pénzről szól. CSAK AZ EREDMÉNY számít, ez alól a világon mindösszesen két csapat, a Real és a Barca a kivétel, akik szurkolói a cirkuszért és a kivégzésekért járnak meccset nézni, aztán bizonyos időszakonként bele is szaladnak durva pofáraesésekbe kicsit is összeszedettebb kiscsapatok ellen.
5. Sissoko a Serie A két legjobb védekező középpályásának egyike (fáj ezt leírnom, de el kell ismerni, a másik Cambiasso), immáron hónapok óta embertelen futómennyiséggel, kb. 2850 szerzett labdával és bizonyos helyzetekben egészen irreális mentésekkel meccsenként. Nincsenek Pirlo-i 40 méteres passzai, ez tény, viszont elképesztően technikásan bánik a labdával és vagy 8x annyit fut egy meccsen, mint az említett olasz úriember.
6. Marchionni két év folyamatos sérülés után most jutott el oda, hogy kb. 5 egymást követő meccsen pályára tudott lépni. Itt fogadom el leginkább a kritikát, amit írtál, rajta valóban látszik az önbizalomhiány, de a zsuga benne van, s bár a Siena ellen pont nem jött ki belőlük semmi, de fogod még te is isteníteni őt, ha végre ezt a szezont kihúzza újabb sérülés nélkül.
7. A "játékot rossz nézni" részre meg röviden és velősen: akkor ne nézd, b*zmeg. Gyanítom nem kényszerítenek fegyverrel a fejednél. Ez egy épülőben lévő csapat, rengeteg fiatallal és pár igazi ikonnal, akik ebben a szezonban igenis jópár meccsen előrukkoltak már szenzációs teljesítménnyel - többször, mint a riválisok közül bárki. S ha csak a tényszerűségeket nézzük: ahogy c_d_r is írta, a bajnokságban ez volt az első meccs, amit csak Alex szabadrúgásának köszönhetően nyert meg a Juve.


U.i.: A cikken sikeresen annyira felb*sztam magam, hogy kivételesen nem is csámcsogok az Inter tegnapi szenvedésén a 10 emberrel játszó Genoa ellen, giacinto, GC és a többiek vizionáljanak egy alapos vigyorgást részemről és arra reagálva anyázzanak vissza.

Hispan07 2009.01.14. 14:39:35

mindig elfelejtem, hogy itt pár embernek a foci nem szórakozás hanem vallás. és Alex az ő prófétájuk ;)

Mr.AT 2009.01.14. 14:57:10

@Hispan07: A vallástól messze van, de nyilván nem is olyan szerepet tölt be az életben, mint a "szórakozni vágyó" kocadrukkereké - s ennek megfelelően rosszul is érint, ha kocadrukkerek szakértik meg ezt, a "szórakoztatást", mint legfőbb fokmérőt alapul véve.

Alex nem próféta, hanem a csapat élő legendája, mint neked Maldini, aki(k)nek minden tisztelet kijár - de a fentiek nem is erről szóltak, hisz ezt alighanem senki nem is kérdőjelezi meg.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.14. 15:00:24

@Mr.AT: Nem haragszom, de milyen aranyos dolog, ahogyan az Inter szenvedett tegnap. ár így szenvednénk, máskor is egy valag helyzettel. :)) A Genoa ugyanazt csinálta 10 emberrel mint 11-el, bekkelt végig. A különbség, hogy a Cagliari, ők az Inter előtt TALÁLTÁk a gólt.

Romanista 2009.01.14. 15:01:25

@Mr.AT: "5. Sissoko a Serie A két legjobb védekező középpályásának egyike (fáj ezt leírnom, de el kell ismerni, a másik Cambiasso), immáron hónapok óta embertelen futómennyiséggel, kb. 2850 szerzett labdával és bizonyos helyzetekben egészen irreális mentésekkel meccsenként. Nincsenek Pirlo-i 40 méteres passzai, ez tény, viszont elképesztően technikásan bánik a labdával és vagy 8x annyit fut egy meccsen, mint az említett olasz úriember."

ennyit ragadnék ki mert a többi része nekem nem ariviera,semnem kenyerem igazából, de azért De Rossi elé tenni Sissokot mint védekező középpályást az nem kis - és tényleg neharagudj,de- butaság. Cambiasson még lehetne vitatkozni,de abban az esetben talán csak elfogultság döntene,nem tudom.Gattusot,Vierat (Aquilanit) ne is hozzuk fel.
technikásan bánik a labdával: (?) ezt nem tudom de az hogy nem csak a 40 méteres passzok hanem az átlagos passzok is sokszor hiányoznak tőle az is tuti. 2850 megszerzett 2843 eladott,kb.
rengeteget fut,nyilván,de ennyi erővel akkor egy Haile Gebrselassie is lehetne "jó" védekezőközéppályás,ha nem is a legjobb a Serie A-ban.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2009.01.14. 15:02:05

@Mr.AT: "s ennek megfelelően rosszul is érint, ha kocadrukkerek szakértik meg ezt, a "szórakoztatást", mint legfőbb fokmérőt alapul véve."

Ha nem gond, ezeket a sorokat majd idézni fogom, ha épp úgy hozza az életem. Telitalálat.

Atyus 2009.01.14. 15:09:23

A Milan ellen volt szép játék meg úgy a rangadókon.. Bőven elég a nagycsapatok ellen szép,jó játék. Az ilyen meccseket, meg be kell húzni és nem kell Siena ellen itt parádézni mert még a végén beleszalad a csapat egy X-be vagy vereségbe azt lőttek az Interüldözésnek.
Még most is jobb ezt a Ranieris Juvét nézni, mint anno a Capellosat. Szóval nem értem ezt a folyamatos kritikát a Juve játékával szemben. Azt játsza, amit nekik most kell.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.14. 15:10:44

Hát Vucsinics és Mexes nélkül valóban nem lesz egyszerű meccs a Samp ellen. De én Menez és Aquilani visszatérésében bízom, meg a nagy számok törvényében, mely alapján most már Baptistának is be kellene találnia, aki szerintem sem volt rossz a Milan ellen.

Forza Lupi!

Hispan07 2009.01.14. 15:12:55

hát akkor sajnos kocadrukker vagyok, a profi focit ugyanis én csak két dolognak tudom tartani: a szórakoztató ipar egyik ágának, vagy pedig mindenféle milliárdos bácsik menő pénzmosodájának.

és akkor már inkább az előbbit választom - a szakértelmet pedig rátok és a Mészöly-Várhidi-Hegyi tengelyre bízom ;)

calcio_di_rigore 2009.01.14. 15:15:32

@_benito: Nyilván láttunk már látványosabb meccset. Nedved mondta a múltkor: szereti a Juventust, mert eléri amit akar. Most a 3 pontnál nem akart többet. Amikor 1 pont kellett a csoportelsőséghez, akkor leikszeltünk otthon a BATE ellen. Véletlenek ezek? Nem hiszem. Nem mondom hogy ez jó, de egész egyszerűen nem lehet végigpörögni egy egész szezont, ráadásul egy raklap sérülttel. Az sem véletlen, hogy látványosan játszottunk a Milan vagy a Roma ellen. Miért pont ellenük? Miért nem a Siena ellen? Ugye ezt nem kell magyarázni.

Marchionniban egyetértünk: cserének jó, sajnos többnek nem. Legalább ez is kiderült.

És előre szólok: az esti kupameccs szar lesz.:)

nalazo 2009.01.14. 15:15:58

Kíváncsi vagyok, hogy az RTL mikor ültet olyan valakit a kommentátori székbe, aki nem csak akkor ismeri fel a játékosokat, ha egy méterről mutatják a hátukat. Ez a tegnapi ürge rosszabb volt, mint a Léderer. Amikor nem ismert fel senkit, akkor sztorizott.
Adrianot a tegnapi teljesítményéért dícséret illeti, mert ugyan szerencsétlenkedett sokat, de végre látszott, hogy bizonyítani akar és nem csak ténferegni tud.

Mr.AT 2009.01.14. 15:16:50

@Romanista: Ez már futballszakmai kérdés, lehet vitatkozni rajta, nálam mondjuk De Rossi CM, nem CDM. A klasszikus CDM nálam az általad is említett Gattuso és Vieira - ezeknél viszont (jelenleg már) feltétlenül jobb Sissoko.

De Rossi képességeit soha nem vitattam, nálam (klasszikus rombusz középpályát rajzolva) Sissoko előtt és félig-meddig Cambiasso mellett, végül Totti mögött be is férne a jelenlegi ideális Serie A álomcsapatba.

kroos 2009.01.14. 15:21:35

és ki dönti el ki a kocadrukkerek és ki az aki Mr at-i magasságokba emelkedhet?

jawbone 2009.01.14. 15:25:53

nemigazan ide tartozik, de mashova meg nem tudom beirni:
HOVA A FAXOMBA LETTEK A SPANYOL POSZTOK????

nalazo 2009.01.14. 15:36:00

A kocaszurkoló a fenti olvasatban pusztán ennyit jelent: "Más a véleményed, mint nekem, ez dühít, ezért te kocaszurkoló vagy!"
Ezek után már tényleg érdekelne, hogy milyen volt a Juve-Siena meccs.

Mr.AT 2009.01.14. 15:37:42

@Hispan07: Egyszerű kérdés, hogy megvilágítsam, mire gondolok. Te, mint Milan-drukker, nézel egy Milan-meccset, amelyen a csapatod adott esetben szenved, nem játszik látványosan, de küzd, s a 93. percben, közvetlenül lefújás előtt megszerzi a győztes gólt, s ezzel meg is nyeri 1:0-ra a meccset. A gól pillanatában (nem az utána követő napok elemzései során), te mit érzel:

A.) "Igeeeeeeeeeen, HOGY beb*szta, végre, nyerünk, igeeeeeeeeen, hát mekkora volt már...!"
B.) "Na végre valami, hát már épp kezdtem elaludni ezen a foson, mégis inkább a Gálvölgyi-showt kellett volna nézni b*zdmeg, de legközelebb azt is nézem..."

WallyB 2009.01.14. 15:38:35

Én mazochista állat, tegnap este majdnem végignéztem az Inter-Genoa kupameccset... azért csak majdnem, mert 3-1 után, még volt vagy 10 perc, de látszott, hogy a fiúk már nem akarják forszírozni az eredményt...
Hát, van baj, nem kevés... kb. 28 helyzetből egy gól nagy nehezen, vagy 70 percnyi (rendes játékidős) emberelőny ellenére, kihagyott 11-es, ráadásul a Genoa kb. első komolyabb kapura lövése akkora dugó volt, hogy még én is megtapsoltam (na jó, csak majdnem... ). Még jó, hogy bejött Ibra és a hosszabbításban a helyükre kerültek ugyan a dolgok, de a BL-ben és a bajnokságban is komoly gondok lesznek, ha a csapat elöl és hátul is ennyire impotens, mint az utóbbi pár meccsen volt (Siena, Cagliari, és ez a meccs).

Count Adyn 2009.01.14. 15:40:50

@nalazo: Olyan, hogy a második félidő alatt még én is elkapcsoltam:D

Mr.AT 2009.01.14. 15:45:55

@nalazo: Nem, nem ennyit jelent. Azt jelenti, hogy "más a véleményed, és dühít, hogy egyrészt a függetlenség látszatának álságos kergetésével, másrészt a "szórakoztatás" teljesen megfoghatatlan kategóriájának nevében (kinek mi a szórakoztató?) rommá gyalázol egy csapatot, amelyik 1. nyert 2. simán nyert 3. immáron sorozatban nyert 4. mindezzel pedig eléri a deklarált céljait".

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.01.14. 15:56:06

@Mr.AT:
ezek szerint csak egy féle igazi szurkoló van: TE.

aki máshogy gondolkodik a szurkolásról, szeretett csapatáról, az koca.
stimm

csak k-ra nincs igazad,
ettől függetlenül, szerintem Te is Juve-szurkoló vagy, ahogy _benito is.
mégsem vonom kétségbe.

kapisi?
p.

Hispan07 2009.01.14. 15:57:26

@Mr.AT: ha nyer a Milan, örülök neki. ha szarul játszik, akkor mérges vagyok, mert elvárható lenne, hogy egy ilyen játékosokból álló csapat szemre szépen, szórakoztató módon játsszon - mondjuk legalább az esetek 90%-ban.

de a kettő nem zárja ki egymást, sőt: ha szarul jáccik a csapat, de nyer, én ugyanúgy kritikus vagyok vele, mint most _benito a Juvéval. és ha választanom kell, játsszon inkább a Milan egy szórakoztató 2-2-t a Romaval, mint hogy a 93. percben gyötörjön egyet a Sienanak. Szerintem ugyanis nem én vagyok a Milanért, hanem a Milan van értem (és a többi szurkolójáért). Még ha ezt is jelenti hogy koca vagyok - elviselem a tudatot :).

Jah, és Gálvölgyit nem nézek, de az roppantul bosszant, ha egy szar meccs miatt pl lemaradok vmi más típusú meccsről, remélem érted ;)

calcio_di_rigore 2009.01.14. 16:11:25

Juve szurkoló az, aki több száz (ezer) kilométert utazik azért, hogy lássa a csapatát vagy aki egy 10x10 centis ablakban nézi végig a tavaly még Bajnokok Ligájában szerepelt csapata meccsét az Albinoleffe ellen, miközben a kép másodpercenként hármat ugrik.

Aztán vannak a szimpatizánsok. Külön kategória. Az a baj, amikor azt hiszik, hogy ők is szurkolók.

Demagóg, elnagyolt példa? Lehet.

Mr.AT 2009.01.14. 16:14:49

@pote: Nem kell kiforgatni a szavaim, pláne nem ilyen kezdetleges módon. Egy szóval sem állítottam, hogy én, vagy csak én lennék az igazi szurkoló mintaképe, s bárki más, aki másképp gondolkodik a szurkolásról, vagy a csapatomról, az kocadrukker lenne.

Ha visszaolvasod korábbi hozzászólásaimat, világosan láthatod, hogy szisztematikus gyakorisággal magam is kritizáltam a csapatomat, illetve annak érintett játékosát, edzőjét, stb., ha úgy hozta a sors.

Az viszont kifejezetten zavar, ha ilyen álságos, és megfoghatatlan elvárás (?) nevében gyalázkodik valaki (aki deklaráltan az adott csapatnak drukkol), hogy mindez "nem szórakoztató" - ráadásul pont egy kiváló formába került fiatal csapat esetében teszi ezt, aki sorozatban nyeri (az utóbbi időben kifejezetten jó játékkal) a meccseit.

Ami a "nem szórakoztató" kategóriáját illeti: magam történetesen végignéztem az Inter tegnapi kupameccsét, amelyen, lássuk be, a milánóiak nem tündököltek, és mégis SZÓRAKOZTATOTT maga a meccs, mert izgalmasnak találtam, hogy vajon hogy alakul az eredmény. Valószínűleg egy Inter-drukker sem fog hőskölteményt írni a tegnapi 100 percen keresztül emberhátrányban lévő kiscsapat otthon történt bedarálásáról, nekem viszont, mint olasz focit szeretőnek, igenis egy SZÓRAKOZTATÓ estét adott a két csapat. Ennyi.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.14. 16:15:49

Jaj ne menjünk már bele ebbe, a ki az igazi szurkoló témába. Mindenki az, aminek érzi magát. Olyan, mint amikor a maguk véleményét a többség véleményének vélő egyedek, azt magyarázzák, hogy ki a magyar és ki a papírmagyar. Rettentően idegesítő!

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.14. 16:17:28

@nalazo: Azért játszott jobban, mert nem volt mellette Ibra. Cresponál azért jobb volt.
@Mr.AT: Részemről örülnék, hogy nyertünk, de attól még látnám, hogy szarok vagyunk. A Cagliari ellen, is a komplett támadószekció, állt, mint fasz a lagziban. Néha felpörögnek, de annyi édeskevés, azért nem is volt elég támadás.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.14. 16:20:50

@Mr.AT: Persze a tegnap esti meccs lényegesen szórakoztatóbb volt, mint a Juve-Siena. Egyébként én is azok közé tartozom, akiket nem zavar, ha szarul játszva győz a csapat, de elfogadom, ha valaki másmilyen.

Hispan07 2009.01.14. 16:22:37

@calcio_di_rigore: tehát a szurkoló egy megszállott hívő, akinek már rég nem a földhöz ragadt tartalom - vagyis a futball-játék/sport számít, hanem valami transzcendens jelenség - a 'KLUB', ami szent és sérthetetlen, hibátlan és tévedhetetlen -> közkeletű nevén: maga ISTEN?

ez esetben maradnék egyszerű szimpatizáns, hétvégi koca műkedvelő :)

a különféle fanatikusokban ugyanis egy valami mindig közös: akármiben hisznek, akármiért rajonganak - végül eszüket vesztik és nem érnek jó véget...

*Fata* 2009.01.14. 16:25:28

TANULSÁG: egy Juve meccs max egy Juve szurkolónak szórakoztató.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2009.01.14. 16:25:28

@popp: nem az igaz szurkolót kell megkülönböztetni a nem igaztól - ezek nem létező kategóriák. A nézőtől kell elkülöníteni a szurkolót.

Egyébként pedig sajnos nem mindenki véleménye esik azonos súllyal a latba. Minden vélemény annyit ér, mint a mögötte álló véleményező.

kroos 2009.01.14. 16:29:41

Akkor nekem van egy egzakt ötletem hogy lehetne ezt korrektül eldönteni. Felálliunk egy LEGITIM bizotságot amely eldönti bizonyos informáciok alapján ki a kocadrukker és ki aki nem. A bizottság tagajai,Mocsing,Lojzi,Avenger,Kroos.Heinrich kifejezetten nem:)

Mr.AT 2009.01.14. 16:30:44

@Great Cornholio: Na, itt a lényeg, ahova szerettem volna eljutni. Elárulom, miért volt szórakoztatóbb: mert nem volt olyan egyértelmű.

A Siena ellen a Juve viszonylag korán megszerezte a vezetést, amit szépen meg is őrzött, végig kézben tartva a meccset - s könnyedén lőhetett volna még x gólt, ahogy az eddigi meccseken is, most szimplán kihagyta a helyzeteit. És ennyi. Tekintve, hogy ez (mármint, hogy a Juve a gól után már győz) mindenki számára világos volt, nem meglepő, hogy UNALMASNAK titulálja, hisz csak a gólkülönbség volt kérdés, ami mindenkinek, aki nem a Juvénak szurkolt, nyilván nem egy eufória-közeli tárgypont.

Az Inter tegnap ezzel szemben szenvedett, mint a kutya, s noha valóban sok helyzetet kialakított, ezeket szépen mind ki is hagyta. S erről szólt a meccs, egészen a 100. percig, amikor 2:1nél ott is egyértelművé vált, hogy az emberhátrányban lévő, magukat szétfutott, s holtfáradt genovaiak már elsétálni sem tudnak a milánói kapuig, nemhogy egyenlíteni. Az első 100 perc viszont pont emiatt mindenki számára izgalmas volt - az Inter-szurkolók drukkoltak a gólért, mindenki más meg drukkolt a kiscsapatnak. Ennyi.

A "nézhetetlen", "nincs játéka", "nem szórakoztató", stb. kommentárok gyártóinak üzenem, hogy ha a Siena rúgott volna 3 gólt, akkor Ranieri-ék is iparkodhattak volna, hogy megtartsák a 3 pontot. De nem rúgott - ezért viszont ne a Juvéba rúgjunk bele.

Az 1:0-ért pedig éppúgy 3 pont jár, mint az 5:0-ért - ezért megint ne a Juvéba rúgjunk bele. Ez nem Spanyolország, pláne nem a Barcelona vagy Madrid, itt nem alapelvárás a meccsenkénti 4 sarkazott/ollózott gól, és nem is lesz soha.

Mr.AT 2009.01.14. 16:34:51

@*Fata*: Ehhez képest mégis sokkal többen nézik. Sok a mazo a világon, vagy csak szimplán nem így van?

dzolutan 2009.01.14. 16:37:57

Bocsánat, hogy megzavarom ezt a hihetetlenül izgalmas beszélgetést a szurkolói létformárol, csupán megjegyezném, hogy a hétvége győztesei vagyunk, mivel minden riválisra vertünk min. 2 pontot. Szarul játszottunk(gy. k. karácsonyi hangulatban, eredménycentrikusan), de a fentiek függvényében ez most a "kiaf*sztérdekel" kategória. Szerintem.
benitonak javasolnám a meccsek rögzítését, megnézését pedig csak az eredmény tudatában, 3 szerzett gól felett. Csak a vérnyomásod egészséges határokon belül tartásának érdekében.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.14. 16:43:46

@dino vercotti: Azért azt gyorsan szögezzük le, hogy nemcsak az ultrák a szurkolók!

calcio_di_rigore 2009.01.14. 16:47:09

@Hispan07: Elmagyarázom még 1x: én a Juvét szerettem meg. Játszhatnának 11 Dragónerrel a Serie C-ben, én már akkor sem váltanék.
Semmi baj nem lenne azzal, ha agyonaláznánk mindenkit, 150-0-ás gólkülönbséggel zárnánk az évet stb. Nagyon frankó lenne.

Aztán vannak olyanok, akik azért szimpatizálnak a Juventussal, mert Del Piero milyen jó játékos, Buffon milyen jó kapus, stb. Meg olyanokat írnak le, hogy Del Piero egyenlő Juventus. Nincs ezzel baj, minden csapatnál vannak ilyenek. Csak ne felejtsük el megkülönböztetni a két kategóriát, és akkor a különböző elvárásokat is megértjük. Ha pl. valaki "csak" szimpatizáns, akkor nem próbálom meggyőzni arról, hogy nem kell (lehet) minden meccsen parádézni.

*Fata* 2009.01.14. 16:51:16

@Mr.AT: Kihez képest nézik "sokkal többen?"

A SERIE A 2008 ŐSZI NÉZŐÁTLAGAI

Milan 59.441
Inter 52.446
Roma 40.392
Napoli 38.299
Lazio 34.105
Fiorentina 30.568
Genoa 25.017
Sampdoria 24.985
Palermo 23.718
Juventus 22.425
Bologna 19.520
Catania 18.065
Torino 17.295
Udinese 14.623
Cagliari 13.783
Atalanta 13.430
Lecce 13.406
Reggina 12.433
Chievo 12.292
Siena 10.937

Mr.AT 2009.01.14. 16:53:35

@dzolutan: :-)

A javaslat jó, annyival egészíteném ki még, hogy ha _benito látványosan el akarja kerülni az elfogultság látszatát, akkor szimplán kérjen fel egy szerkesztőtársat a Juventusról szóló cikkrész megírására - csak azért viszont ne kezdjünk el l'art pour l'art fikázódni, hogy hűűdeobjektívek legyünk a frissen idetoppanó "nem ultra, még nem is szurkoló, inkább csak kezdő néző" szintű olvasóknak.

Mr.AT 2009.01.14. 16:56:39

@*Fata*: Nem a stadionban jegyet vásárlók átlagáról beszéltem, hanem a magyarországi tv-közvetítésekről. Alighanem a sport TV-k sem adnák hosszú évek óta a Juventus meccseit, ha ezekre csak a deklarált magyarországi Juve-szurkolók semmiképp sem népes csoportja lenne kíváncsi. Ha vmi, akkor a tv-közvetítés az aztán kőkemény üzlet, szigorúan üzleti alapon - ergo kiváló objektív fokmérő is egyben ilyen szempontból.

calcio_di_rigore 2009.01.14. 16:58:45

@*Fata*: Gondolom a tévére gondolt. A stadionba meg ennyien férnek be, bármily meglepő. Egyébként ebből is látszik, hogy a Toro népszerűbb mint a Juve.:)) Kegyetlen urban legend.

dzolutan 2009.01.14. 17:04:34

@*Fata*: Elszomorodtam, lesz szép, új, nagy stadionunk. és csak ennyien fognak kilátogadni.

calcio_di_rigore 2009.01.14. 17:11:21

@mocsing: 22 ezren nem, mert annyi munkavédelmi sisak nincs ott.

*Fata* 2009.01.14. 17:18:00

@Mr.AT: akkor most vagy arról maradtam le, h a TVben legtöbben Mo-on Juvet néznek, vagy arról, hogy a sport TVk hosszú évek óta csak a Juve meccseit adják. Világosíts már fel mondjuk egy linkkel.

@calcio_di_rigore: a stadion 27.500 férőhelyes és a teltház hogy is fogalmazzak...elég ritka.

Mr.AT 2009.01.14. 17:22:38

@*Fata*: Te most miről is beszélsz? Levezetem, mert úgy tűnik, elvesztetted a fonalat:

1. Azt írtad: "egy Juve meccs max. egy Juve-drukker számára szórakoztató".
2. Erre reagáltam, hogy: "ehhez képest nem csak ők nézik".
3. Erre visszaírtál egy olaszországi nézőszámot.
4. Én erre tisztáztam, hogy a magyarországi tv-közvetítésekről beszéltem, mikor azt mondtam, nem csak Juve-drukkerek nézik.
5. Erre most számon kérsz, hogy miért írom, hogy "a tv-ben legtöbben Mo-on Juve-meccset néznek".

Te látod ebben a konzisztenciát? Én nem nagyon, mea culpa.

giacinto 2009.01.14. 17:38:02

27500-as a stadion? az jó ,mert akkor egyszer nem volt teltház, úgy hogy már volt ott a milan és a roma is. a legtöbb néző a milan ellen volt 24.862.

VO 2009.01.14. 17:38:57

Imádom, amikor ilyen _benito-féle mikiegerek magyaráznak a futball szépségéről. :)

calcio_di_rigore 2009.01.14. 17:39:36

@*Fata*: Igen, ebből a szempontból szopás a vendégszektor. Pl, Juve-Artmedia
vendég:
www.fototifo.it/fototifo.php?f=80940
hazai:
www.fototifo.it/fototifo.php?f=80935

*Fata* 2009.01.14. 17:40:23

@Mr.AT: Elbeszélünk egymás mellett. A te mondatod pontosan így hangzott: "Ehhez képest mégis sokkal többen nézik." kinél, hol, nem tudom. Ezért gondoltam tudsz szolgálni vmilyen linkkel, h megtudjam a válaszokat. Nem olyan bonyolult ez.
segítek: a "hol"ra már adtál választ.
písz

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.14. 17:48:58

Ugye, itt nem arról folyik a vita, hogy népszerű csapat-e a Juventus.

Hiszen mindenki tudja, hogy Olaszország KIMAGASLÓAN LEGNÉPSZERŰBB klubja éppen Torinóban a legkevésbé az.

calcio_di_rigore 2009.01.14. 17:53:23

Egyébként még a Serie B-ben is volt 7 "sell out" meccs az Olimpicóban. Erőlködjetek.

*Fata* 2009.01.14. 17:59:03

Bár jobban belegondolva talán ezt akartad mondani:
Mo-on kevés a Juve szurkoló=>
A TV mégis ad meccseket=>
valakinek mégis néznie kell=mégis sokkal többen nézik.

nalazo 2009.01.14. 18:03:23

Groteszk ez az egész.

calcio_di_rigore 2009.01.14. 18:03:39

@Mr.AT: nagycsapatot többen néznek. ráadásul Mo-on elég sok juventino van, az első háromban szvsz simán benne van a külföldiek közül.

giacinto 2009.01.14. 18:05:31

erőlködök: nem hasraütésszerűen irtam be a számokat.

www.stadiapostcards.com/A08-09.htm

de tegyük fel, nagyobb stadionja lenne a juvénak, mennyien lennének?

mindig is furcsáltam ezt a népszerűség dolgot, akkor ez nézőkben miért nem nyilvánul meg? nem kötekedés, csak egy szimpla kérdés

Calogero 2009.01.14. 18:08:57

Az, hogy a Sport1 a legtöbbet Juve meccset közvetít szerintem bőven elég biztosíték arra, hogy a legtöbben a Juve meccseit nézik. Egyik kereskedelmi csatorna semönmaga ellensége

Calogero 2009.01.14. 18:10:41

Egyébként meg kit érdekel ki milyen népszerű? Tegye fel a kezét, az a szurkoló, aki azért szereti a csapatát, mert mondjuk Kiskunlacházán is az a legnépszerűbb..

calcio_di_rigore 2009.01.14. 18:13:17

@giacinto: Maradjunk annyiban, hogy a 27500 egy irányszám. Hogy mennyi jegyet adnak/adhatnak ki, az megint más dolog (biztonsági megfontolások, stb.)

A nézőkérdésről pedig egy elég alapos cikk itt: bianconeri.tripod.com/fans2.html
(ha tényleg érdekel).

Mr.AT 2009.01.14. 18:16:29

@calcio_di_rigore: Ez igaz, csak mint azt vmelyik atomfizikus megjegyzése óta tudjuk, "a Juventus nem nagycsapat, csak egy erős középcsapat Olaszországban". :-) Ennek ellenére mégis nézik. :-) A hülyék. :-)

(Incl. _benito, akit ráadásul nem is szórakoztat, mert se színvonal nincs, se játék, se semmi. Igazából powerpoint slideshowt is mutogathatnának az üres stadionról, az is pont ilyen lenne, ezek szerint.)

kroos 2009.01.14. 18:32:09

a Juve a népszerüségét kizárólag andi möller-nek köszönheti aki a csapat valaha volt legjobb középpályása volt.A 2. Platini a 3.Ziane.

_alerob 2009.01.14. 18:37:22

"de tegyük fel, nagyobb stadionja lenne a juvénak, mennyien lennének?"

Hidd el sokan :) Egyébként építík már az új stadiont, a Delle Alpi helyén, vagyis azt hiszem még csak lebontják, aki nem tudta, annak mondom.

Tisztázásképp, a hétvégi Juve meccsen az történt, hogy a Juve megszerezte a vezetést és már nem kockáztatott, hisz új év, vissza kell rázódni meg tököm tudja. Hányszor láttam már olyat a Juvétól a kisebb csapatok ellen, hogy nem volt még gól az első félidőben, és a másodikban MÁR MINDENKI élvezetét kielégítő játékkal rukkolt elő és gyakra az ellenfél a felezővonalat sem lépte át. Nem kell erről vitázni évzázadokat, mert akkor megtehetnétek az Interrel, a Milannal vagy a Romával is.

Egyébként aki szerint a futball "vallásszerű" igaza van, aki szerint a szórakoztatóipar része annak is, de legye tisztában vele, hogy ez a játék úgy szép ahogy van, elsősorban a játékot magát kell szeretni és tisztelni.

Dino Vercotti! Elolvastam azt a "Cialcopoli" cikket! Mélyen érintett és bizakodok ;)

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.14. 18:42:17

@kroos: toni, már érdemes volt felkelnem ma!

@Mr.AT: igen, én nem szórakozom jól. bocs miatta.

_alerob 2009.01.14. 18:57:24

@kroos: neked lehet ő volt a legjobb

dzolutan 2009.01.14. 21:00:21

Ne riadjatok meg, az 1-0 miatt, ez egyenes kieséses meccs, valószínűleg fognak focizni. Ja, lehet nem lesz szórakoztató. :(

Gabez 2009.01.14. 21:02:37

Mr At: én ugyan nem láttam a juve meccset, de ha benito is azt mondja, hogy szar volt, akkor abban már lehet valami...mégse egy inter drukkerről van szó ;) a kirohanásaidról ellenben a "kuss! én így szoktam leszállni" vicc jut eszembe, biztos ismered :) az biztos, hogy szórakoztatóbbak, mint a juve játéka.

A tegnapi inter meccs azért annyira nem volt rossz, soksok helyzettel és eseménnyel, kérdezz meg egy semleges nézőt.

Count Adyn 2009.01.14. 21:03:51

Nekem ez a játék már szórakoztató:)

halareaal 2009.01.14. 21:06:12

de miért fáj ennyire a Juve drukkereknek, ha rajtuk kívül senkinek se tetszik a csapat játéka? nem mind1?

Count Adyn 2009.01.14. 21:11:24

Ki kell zoomolni hogy a kamera követni tudja Giovincot :D

BruceWayne 2009.01.14. 21:12:43

én inkább csak betolom ezt a "mókás" gólt
www.youtube.com/watch?v=VbhpVDbGHWI

calcio_di_rigore 2009.01.14. 21:39:04

hmm, régen játszottunk ilyen jól kupameccsen. Lehetne már vagy 5-0.

calcio_di_rigore 2009.01.14. 21:39:49

@halareaal: azt elhiszem hogy neked nem tetszik.:D

Mr.AT 2009.01.14. 21:56:24

@Gabez: Mivel szemmel láthatólag szövegértelmezési problémáid vannak, javaslom így a következő pár alkalommal inkább azokat a hozzászólásokat kommentáld, amelyek pár szavas tőmondatokból állnak csupán, gyakorlás céljából. Az Inter meccsről magam írtam, hogy szórakoztató volt, engem legalábbis szórakoztatott, te atomfizikus.

De nem is ez a lényeg, pláne mikor a Juve ilyen szarul játszik a mai meccsen is, tényleg, abszolút nézhetetlen, fos, nyomokban sem emlékeztet focira. Sissoko megint gyengébb mint Vanczák Vili.

A második félidő eddigi 5 percében csak 4 ziccerünk volt, extra gáz. Remélem már mindenki más a Barátok köztöt nézi.

giacinto 2009.01.14. 21:57:27

Nera! a legviccesebbek alatta a kommentek :) ostobák beirják hogy ez mitől nagy gól? vazze.

ez a gól vetekszik az agyonhype-olt ronaldinho-féle góllal a stamford bridge-ről. a meglátás a kivitelezés, a váratlanság. ugyanaz.

giacinto 2009.01.14. 22:00:14

az új stadion mekkora lesz? 40 ezer körül?

ha pert nyerne valami istentelen oknál fogva a juve, a 250 millió eurót mégis kitől perelné be? Morattitól, gondolom... vagy esetleg moggitól? a szövetségtől? a bíróságtól?

egy másik fórumon egy interes kolléga irt erről az "igazságszolgáltatásról" egy mókás kis szösszenetet, inkább nem másolom be :)

Mr.AT 2009.01.14. 22:06:23

Qrvára idegesítő, hogy percenként kapura lövünk. Miért kell ezt?

Count Adyn 2009.01.14. 22:16:32

Kinyilt a pofonláda:D

Mr.AT 2009.01.14. 22:16:59

Igazából ez a 2:0 is jól alátámasztja, hogy mennyire nincs játéka a Juventusnak, tekintve, hogy csak 7 passz előzte meg a második gólt. Undorító, gusztustalan, talált fos.

Ja, a technikátlan, passzolni nem képes, falábú Sissoko vállalt közben egy 40 méteres sprintet a labdával, és tőle indult a gólpassz előtti akció.

Atyus 2009.01.14. 22:17:58

Méghogy nincs játéka a Juventusnak.

Mr.AT 2009.01.14. 22:18:43

Közben Alex kapufája, majd egy perccel később a 3:0, ami megint csak undorító volt, pláne, hogy a semmiből jött. Nincs valami jó brazil szappanopera vhol?

BruceWayne 2009.01.14. 22:22:03

ki a kutyát érdekli ez a meccs? remélem ellőttétek a puskaport vagy 2 hétre.....

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.14. 22:22:56

@Mr.AT: felidéznéd, hogy miben is nincs igazam?

Mr.AT 2009.01.14. 22:22:57

Ideje volt lecserélni a faszkalap Sissoko-t, mert képtelen volt megérteni, hogy NINCS JÁTÉKA A JUVENTUSNAK, buta nigger, összevissza lövöldöz, meg a labdákat szerez, hát nem lehet megérteni, hogy ez az állókép torinó pálya, ide nem való holmi trükközés.

BruceWayne 2009.01.14. 22:23:43

at show again, ember, te magadat szórakoztatod ezzel? :-)

Hispan07 2009.01.14. 22:23:47

Mr. AT, te most tényleg egy Catania elleni olasz kupa meccs miatt élvezel bele a billentyűzetbe? :)

vagy csak ennyire megdöbbent, hogy a Juventus hazai pályán el tud verni egy nálánál minden téren gyengébb csapatot? :)

Mr.AT 2009.01.14. 22:24:27

@_benito: Mindenben igazad van, kedves _benito, hát pont ezt magyarázom. Álmosító, eseménytelen fos zajlik most is a pályán, gusztustalan, focistákra még csak nyomokban sem emlékeztető résztvevőkkel.

Ezúton megkövetlek mindenben, amit eddig mondtam.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.14. 22:27:41

@Mr.AT: nedved-giovinco, azt hiszem, a szezon kezdete óta ezt pofázom, ezért nem értem, miért kaptál agyfaszt attól, hogy jól játszik a juventus.

Mr.AT 2009.01.14. 22:28:14

@Hispan07: Őszintén meglep, kedves Hispan07, tekintve, hogy a szent mindentudó _benito-tól megtudtam, hogy tényleg semmi játéka nincs a Juventusnak, aki kiscsapatokat is csak szerencsével/bírói segédlettel/ellenfél lefizetésével/a pálya 60 fokos fizikai megdöntésével képes nagy nehezen megverni, azt is szezononként max. egyszer.

Hogy az eddigi 23 kapura lövésünk hogy jött össze, azt mondjuk nem értem, de _benito remélhetőleg majd elmagyarázza nekem, szegény tudatlannak.

Mr.AT 2009.01.14. 22:29:07

@_benito: Most őszintén, hogy játszana jól, mikor ELEVE NINCS SEMMILYEN JÁTÉKA?

BruceWayne 2009.01.14. 22:29:25

mikor a a Roma meg az Inter játszott zsinórban 4 kupadöntőt (emlékeim szerint mind a 4 döntő emlékezetes jó meccseken dőlt el) akkor minden juvés azzal jött hogy kit érdekel meg amúgy se számít semmit egy olasz kupa győzelem. úgy látszik a mai catania elleni eszetlen parádé felértékelte a kupa nimbuszát :-)))))))

BruceWayne 2009.01.14. 22:30:00

szerintem mára tedd le az üveget

Romanista 2009.01.14. 22:30:27

szegény fogalmatlan Baptista, ha most Ronaldinhonak hívnák vele lenne tele az újság holnap.egyébként meg ha minden második meccsen így játszana, a közteseken meg csak 2/3 ennyire akkor már rég megkoronázták volna.
Riise kőkemény Curva Sud kedvenc lett.

Cassano és a Samp Totti-függés szindrómában van,csak épp a Totti és a Roma közti kapocs hiányzik meg egy pár IQ pont. és ez inkább groteszk mint ironikus.

Mr.AT 2009.01.14. 22:31:58

@Nerazzurri: Dehogy értékelte fel, kedves Nera. Szimplán csak nem értjük. Meg amúgyis gáz. Remélem nem ezt nézed.

Hispan07 2009.01.14. 22:34:36

Értem Mr. AT. Bevallom, kicsit a miniszterelnök úrra emlékeztetsz: ő szokott ilyen sugárzóan diadalittas lenni, mikor bejelenti - egy csepeli kisnyugdíjas azt nyilatkozza a Blikknek, mennyire kedveli őt.

De persze örömöd érthető, ezúton is szívből gratulálnék a Juventus pazar játékához. Valóban váratlan, ámde kellemes meglepetés :)

BruceWayne 2009.01.14. 22:36:04

dehogy nézem, mit képzelsz?

*Fata* 2009.01.14. 22:37:10

@halareaal: ennyi.
Aki eddig nézte őket, eztán is fogja, egészségükre.
Akit meg eddig sem érdekelt, azt ezután sem fogja.

Nagyon túl lett ez tárgyalva... feküdjetek le gyerekek.

Titi120 2009.01.14. 22:39:44

Nem tudom, hogy merészelt benito rosszat írni a Juventusról (ó, mily' szentségtörés !), de már szánhatja - bánhatja ! :)

Mr.AT 2009.01.14. 22:41:19

@Hispan07: Két komoly különbség van, kedves Hispan07, mégpedig egyrészt az, hogy GYF nem a második a népszerűségi listán, hajszállal az első helytől, másrészt nincs versenyben párhuzamosan továbbra is egyszerre az országgyűlési, önkormányzati és Európa Parlamenti választásokon. :-)

Végre vége a meccsnek amúgy, épp ideje volt. Remélem lesz vmi jó kis főzőműsor a Paprika TV-n.

Hispan07 2009.01.14. 22:44:47

@Mr.AT: hát most vagy félreértettél valamit vagy pedig már átszellemültél és Te magad vagy 'A Juventus' - de ez vicces is, mert kivételesen mókásat válaszoltál :)

Romanista 2009.01.14. 22:46:20

@Mr.AT: Jól sejtem hogy te most próbálsz leszokni a cigiről?

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.01.14. 22:48:36

@Mr.AT: Téged nem nyűgözött le ellenben Fulvio Collovati világbajnokot igen! Collovati soha nem volt Juve-játékos, viszont volt Milan-, Inter- és Juve-játékos. Most pedig a RAI szakértője.

Mr.AT 2009.01.14. 22:49:29

@Romanista: Most próbálok leszokni arról, hogy Juventus-meccseket nézzek esténként, mikor csak elbasszák az ember kedvét az unalmas, eseménytelen és közönyös álldigálásukkal a pályán - miközben nézhetném az izgalmas és legfőképp igazán szórakoztató Menedék c. magazinműsort is a PAX TV-n! :-)

Il Capitano 2009.01.14. 22:55:21

Benito, remélem figyelted ma Marchionnit! :D Amúgy én sem tudom feltételek nélkül kedvelni Marcót, főleg mert az igaz rá, amit Baptistára szoktál írni (hány meccsen játszik jól/szarul/sérült), ami a Parmában elment, az itt kevés, főleg Camóhoz képest.

Del Piero meg mekkora zseni már, ááá, nem tudom elképzelni nélküle a Juvét, én miatta lettem zebracsíkos. Forza Capitano, még messze van az a 40! Viszont a Kisgyerekkel sem járunk rosszul, remélem őt nem kótyavetyéljük el.

marsy100 2009.01.14. 23:07:32

Juve szurkolóként engem is felhúzott _benito az állandó, és szerintem túlzó kritikájával, bár tudom, hogy csak egy jobb Juvet akar látni. Azt hiszem, hogy hamar elfelejtetted a Juve - Milant. Aki azt várja a csapatától, amikor 3 fronton is vannak meccsek, hogy folyton sziporkázzon, az teljesen irreálisat és ostobát akar. Nem értettem miért baj, ha téli szünet után, csak 1-0-ra verünk meg egy Sienat. Látjátok, itt volt a mai meccs, már teljesen más volt a meccs képe.
Mindezzel együtt, amit Mr.AT művel az már túlzás. Juve szurkolóként kérlek, hogy ezt már hagyd abba! _benito legtöbbször korrektul ír, most is el fogja ismerni, hogy a Juve mai játékával rácáfolt. Ennyi, túl van az egész tárgyalva.

rexford 2009.01.14. 23:09:09

Nagy indulatokat kavar a Juve, ez jó jel.

Marchionni jó játékos, bár néha egy kicsit az bezsákolt fejű nőre emlékeztet a Fargóból.

Benito meg csak az objektivitás látszatát szeretné fenntartani, ezért vállalja azt is, hogy leköpik. Nagy ember ő.

marsy100 2009.01.14. 23:17:40

Abszolút respect _benito-nak, csak szerintem mostanság túlzásba vitte az objektivitást. Ennyi, semmi több.

calcio_di_rigore 2009.01.14. 23:21:48

Jól jött ez a mai meccs. Nem azért mert bárkit is meg kellett volna győzni, egész egyszerűen kellett a játék, hogy minél hamarabb felvegyük a szünet előtti ritmust.
A Catania jó partner volt ebben. Most jön egy elég kemény sorozat (Lazio, Fio, Udinese), kiváncsi vagyok.

Jó volt Gigit újra látni, azok a cselek.:)) Zanetti pedig csak ott folytatja, ahol abbahagyta.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.14. 23:31:01

jóstét.

nem értem ezt a nagy felzúdulást.
ha valamit bizonyít ez a meccs, az az én igazam, folyamatosan azért ostoroztam ranierit, mert nem játszatja giovincót, vagy valaki más passzolni tudó középpályást. most játszatta, jól nyomta a csapat (de már volt ilyen, és akkor is visszacserélte nedvedet, a lazio ellen kiderül), de ez kurvára nem menti fel ranierit az ellen a merénylet ellen, amit eddig szinte mindig elkövetett - főleg most, hogy látszik, van alternatíva.

de miben tévedtem? hogy nincs játéka a csapatnak? középpálya nélkül nincs is. ma volt, volt játék is.

ennyi. :)

calcio_di_rigore 2009.01.14. 23:36:46

@_benito: Volt Zanetti.:) Amúgy világosan látszik, hogy miért nem játszatja Giovincót. Ebből a srácból egy kurva nagy játékos lehet ha bátrabb és rutinosabb lesz. De még túl sok benne a rizikó. Többet kellene játszania, de hétvégén Nedved fog kezdeni, ez szerintem teljesen egyértelmű.

Ami ennek a csapatnak jobban hiányzik, az Camoranesi.

rexford 2009.01.14. 23:38:24

@calcio_di_rigore: Zanetti játszott?? Észre se vettem.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.14. 23:49:01

@calcio_di_rigore: pont ezt mondom én is, hogy fix, hogy nedved fog kezdeni. majd visszatérhetünk akkor az anyázásomra.

rexford 2009.01.14. 23:58:23

@calcio_di_rigore: Nice. Csak vicceltem egyébként, tényleg jól játszott. Én viszont nem tudok megbarátkozni vele, pedig nagyon igyekszem.

Mr.AT 2009.01.15. 01:25:34

@_benito: Na akkor, komolyra fordítva a szót. A felzúdulás a cikk hangvétele, és a "Juventusnak nincs játéka" & "nem szórakoztató" gumicicáid immár sorozatos felemlegetése miatt volt - s a visszajelzések alapján mindez sokaknak bökte a szemét.

S hogy ne menekülhess a roppant kényelmes "én csak a Giovinco-Nedved cseréről beszéltem" pozícióba, szögezzük le, hogy a cikk arról szólt, milyen élvezhetetlen szar ez a fostalicska Juventus, ami mind egyesével, mind csapatként katasztrófa s különben sincs semmi játéka, s egyben mekkora szégyen, hogy a Serie A második helyén áll. A cikk címe az általad ma este sugalltakkal szemben nem az volt, hogy "Már megint nem kezdett Giovinco - Le Nedveddel", hanem az, hogy "Tükröt tart a Juventus a Serie A elé", ami kurva nagy különbség.

S hogy miben tévedsz? Abban tévedsz, hogy teljesen irreális elvárásokat támasztasz ezzel a csapattal szemben, amelynek a látható körvonalai épp hogy körvonalazódnak.

Ez egy 1. két éve teljesen kifosztott, lenullázott csapat, ami azóta is próbál felállni az akkor kapott totális pénzügyi-szakmai KO-ból, 2. ezáltal a 4 nagy öregen túl fiatalokból építkező csapat, amely tele van tapasztalatlan ígéretekkel, 3. egyben pedig olyan csapat, amelyet szinte példátlan sérüléshullám sújtott a szezon kezdetétől gyakorlatilag mind a mai napig, a keret harmadát, felét folyamatosan pályán kívülre kényszerítve.

Ez a csapat (csak hogy rögzítsük a tényeket) jelenleg 4 pontra van a Serie A élétől, magabiztosan nyerte a Bajnokok Ligája csoportját és épp ma jutott tovább az Olasz Kupában is.

Ezen örömteli tényeken túl, egy téli szünetet követő visszatérés utáni magabiztos győzelem után habzó szájjal számon kérni, hogy "hol vannak a gólok, hol a látványos játék, hol a szórakoztatás" egyrészt mosolyogtató, másrészt a csapat drukkerei számára finoman szólva is irritáló - különösen annak fényében, hogy ez az unalmas, egysíkú, játék nélküli csapat sorozatos jó játékkal mosta le decemberben az ellenfeleit, s mint ma este is kiderült, továbbra sem hagyta el a lendületét.

Személy szerint én egyetlen szóval sem állítottam soha, hogy mi esélyesei lennénk akár a Serie A-nak, akár a BL-nek, akár a kupának - sőt, egyenesen csoda számba menne (pont a fent leszögezett tények fényében), ha bármelyik sorozatban a csúcsra érnénk. Én egyikre sem látok nagy esélyt - bár drukkerként nyilván elfogultan reménykedem mindebben.
Ahogy azt sem állítottam, hogy nem lesznek még meccseink, ahol meggyűlik a bajunk az ellenféllel. Minden bizonnyal vesztünk még meccset, könnyen lehet, hogy akár pont hétvégén Rómában - lássuk be, ez a realitás.

Papíron mind az Inter, mind a Milan kerete klasszisokkal erősebb a miénknél - ha bármelyiket megelőzzük a végelszámolásnál, az a szó klasszikus értelmében bravúr lesz. Pont ezen objektív tényszerűség értelmében érthetetlen számomra (s ezek szerint nem csak számomra) az a pökhendi kritika, amit a fenti cikkben a csapat szemére vetsz. Teljesen természetes, hogy ez a csapat a lehető legmaximálisabban célorientált lesz, tekintve, hogy kénytelen azzal sáfárkodni, amije van - s mint látjuk, decemberre a sérüléseket megúszókból összerakott szűk kis csapat el is jutott odáig, hogy viszonylag magabiztosan be is gyűjti a kötelező pontokat, néha pedig klasszis teljesítményre is képes (J-M 4:2).

A (naptári) évnyitón is simán nyert, ha láttad a meccset, te is tisztában vagy vele, hogy a mérkőzés kimenetele (pláne Alex gólja után) egyetlen pillanatig nem volt kérdéses - nem értem hát, hogy a fenti tények ismeretében mit vársz még, s pláne miért kritizálsz ennyire élesen és gyakran ennyire alaptalanul. Ha valakit lehet ostorozni, hogy a papírformához képest miért tart ott, ahol, az a másik két nagy - akik amúgy (a Juvénál papíron lényegesen erősebb keretük ellenére) mintegy mellékesen pontokat vesztettek az idénynyitón.

Olvasd vissza a cikked: a győztes Juventust lényegesen többet gyalázod, mint a döntetlent elérő Intert, ami (hangsúlyozom: figyelembe véve a papíron vett erőviszonyokat) legalábbis meglepő, ha nem kibaszottul irritáló.

A mindezen túl konkrétan írt tényszerűségekbe már bele sem megyek, mert nem lenne elegáns (Marchionni ma pl. gólt szerzett s a csapat egyik legjobbja volt, Sissoko 80% felett passzolt, stb.) - a probléma nem ezekkel volt, hanem az egész koncepció hangnemével.

Arról pedig, hogy mindezt most megpróbálod elütni az "egész végig csak Giovincot hiányoltam" felhanggal, majd ki-ki eldönti, mennyire úriemberhez méltó gesztus - tömören megjegyzem, hogy kvázi minden Juve-szurkoló Gio-t követeli a csapatba egész ősszel, ez a klasszikus gumicica (mint Capello idején a "vissza Alexet a csapatba" kampány), beleértve magamat is. Ő egymagában koránál és tapasztalatlanságánál fogva nyilván nem jelenthet az egész szezonban mindhárom fronton kielégítő megoldást - néha villanhat, s adhat pluszt, mint ma is, de idén egyelőre meg kell elégednünk ennyivel, s ezt jól látja Ranieri is.
Számomra is egyértelmű, hogy Nedved fog kezdeni már a Lazio ellen is, függetlenül attól, hogy Gio ma jobban játszott, mint Nedved az egész szezonban bármikor - Ranieri viszont rutinos öreg róka és nem fog kockáztatni, pláne ilyen necces meccsen nem. (Gio sötét ló, benne van a 19re 21, meg az is, hogy teljesen eltűnik a 120 centijével.)

A ma esti jóízű kóstolgatásaim mindennek fényében születtek - gyanítom nem alszol álmatlanul miattuk, de remélem, hogy legalább rövid elgondolkodásra késztetnek legalább a hangnem kapcsán.

Baráti & sporttársi üdvözlet 2 U.

kroos 2009.01.15. 07:49:07

off
év játékosa szavazás,Raymond Domenech sorrendje: 1. Eto’o, 2. Drogba, 3. Arsavin-lol

a végsö sorrendet pedig,Feröer,Madagaszkár,Viatnam.Fidzsi,és Burundi kapitánya találta el.(meg capello)

kroos 2009.01.15. 07:53:46

és colovatti is követte a milan-t a B-be.mert ugye ök is voltak már kizárva.

kroos 2009.01.15. 07:55:27

hoppá..hirtelen a juve legjobbjából buta nigger lett?gratulálok Mr at.

kroos 2009.01.15. 08:18:56

kaplár f-ék szerint azért nem játszhat pazzini mert nem szerepelt az elsö meccsen..ezek szerint csak olyan léphetett pályára aki játszott vagy nevezve volt azon a meccsen?

és lehet tudni valamit erröl a Mattioni gyerekröl akit a milan igazol?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.15. 08:59:46

@kroos: Csak olyan, aki már , akkor is tagja volt a keretnek.

Romanistával egyetértve nekem is meg kell említem, hogy Kersztelő Bestia tegnap világklasszis teljesítményt nyújtott a Romában a Sampdoria ellen. Egy nagyszerű szabadrúgás gól után egy olyan, amelyet, ha Messi, Ronaldinho vagy Del Piero rúg, akkor napokig megy a szopkodás, de emellett is tarthatatlan volt a brazil, ahogy időnként a Roma is. Időnként úgy éreztem, hogy kegyeleti okokból nem vágunk egy ötöst Cassanoéknak.

Egyébkén jó tíz forduló után ismét azonos sszámú meccset járszottunk, mint a többiek és máris nyolcadikok vagyunk. Egy a csapat tudásához mért tavasszal simán ott lehetünk a négyben.

Forza Roma!

Mr.AT 2009.01.15. 09:05:36

@kroos: Ha az adott hozzászólásban és szövegkörnyezetében nem sikerül észlelni a szándékosan cinikus iróniát, akkor iratkozz már be egy kisegítő suliba egy jó fél évre, pls.

kroos 2009.01.15. 09:09:25

ironia votl? akkor sorry de jellemzö lett volna rád ez a komment...

mickeyknox 2009.01.15. 09:10:31

bárcsak megtalálná a romában azt a csapatot baptista, ahol állandó jó teljesítményre lenne képes. sok van benne, de eddig minden csapatában csak néha bújt ebből elő valami (részben saját hibájáből, részben a csapat miatt). én szurkolok neki.

Mr.AT 2009.01.15. 09:37:55

@kroos: Jesus... Nézd, sztem amíg a szemantikai/mondatértelmezési/adaptív készségeid ezen a szinten állnak, inkább tartózkodj a negatív kritikák megfogalmazásától, mert csúnya öngólokba szaladhatsz bele.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.15. 09:38:52

ha nem bánod, a véleményem szemernyit sem változott az egész napot átölelő idegzsába miatt, ugyanakkor a catania elleni meccs az én igazamat támasztja alá.

ha nem, akkor válaszolj erre: hányadszor játszott így a juventus ebben a szezonban?

kroos 2009.01.15. 09:39:42

@Mr.AT: nézd...habár tévedtem de én poénból se hülye niggerezek le senkit....

Mr.AT 2009.01.15. 09:44:53

@_benito: Ja értem, sikerült jól leérvelned mindezt: "bibibí, akkor is nekem van igazam és kész". :-)

Akkor vissza egy levellel, és megismétlen igencsak zanzásítva, amit fent írtam: nem az a lényeg, hogy hányadszor játszott így a Juventus, mégpedig azért nem, mert a fent részletesen kifejtett tények okán NEM IS VÁRHATÓ EL TŐLE, hogy így játsszon. Isteni áldás, öröm és bódottá', ha így alakul, de ezt ELVÁRNI idén a Barcától meg az Intertől lehet.

Capiche?

kroos 2009.01.15. 09:46:41

se az ironia kedvéért..és én tanuja voltam (sajnos) a nalazo-val történt vitádnak néhány hete hajnalban...és hát idézni nem vagyok hajlandó,de bizonyos következtetést levontam....amik miatt az ironizálásod és a poénjaid nem jönnek át.
de még1 szer bocs.

Mr.AT 2009.01.15. 09:49:40

@kroos: A poénjaim nem azért nem jönnek át, mert levontál bizonyos következtetéseket, hanem mert bizonyos következtetéseket még nem vagy képes levonni.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.15. 09:55:53

@Mr.AT: én értem, amit mondasz, csak próbállak rávezetni, hogy miben tévedsz. de már feladtam.

kavics30 2009.01.15. 10:59:15

@Mr.AT: mint juventus szimpatizáns kérlek, hogy bár a vannak jó meglátásaid, de mielőtt a "komment küldése" gombra kattintasz olvasd át mégegyszer amit leírsz.
próbálj némi empátiát mutatni és a stílusodon finomítani. hidd el, hogy ha normálisabban nyilatkozol meg, akkor kevesebben fogják a semlegesek közül megutálni a kedvenc csapatodat. köszi.

mickeyknox 2009.01.15. 11:05:38

ne bántsátok at-t, szerintem szórakoztató, amit csinál :D

*Fata* 2009.01.15. 11:06:10

@kroos: Mattioniról, olasz lapok szerint:

A 20 éves brazil hátvédet kiemelkedő képességű tehetségnek tartják, számos európai élcsapat versengett érte, többek közt a Juventus, az Inter, az Ajax és a Manchester United, végül azonban a Milan lett a nyertes.
A források kiemelik, hogy gyors, technikailag képzett, mind védekezésben, mind támadásban kiváló.
Mattioni 177cm magas és 72 kg, a védelemben és a középpályán is bevethető.
Akár már a hétvégén pályára léphet a Fiorentina ellen.

kroos 2009.01.15. 11:08:19

@*Fata*: kössz.lehet tudni mennyi volt az uj cafu?

Mr.AT 2009.01.15. 11:10:42

@_benito: Igazi szónoki képességeket csillogtató érvkészleteddel teljesen lefegyvereztél. :-)
Próbálj már pls rávezetni, hogy miben tévedek, mert az általad írtakkal ellentétben ez eddig nem nagyon sikerült. :-)

Lássuk, miket írtál eddig a tegnapi felvetésre válaszul:
18:42 - "Igen, én nem szórakozom jól. Bocs miatta."
22:22 - "Felidéznéd, hogy miben nincs igazam?"
22:27 - "Nedved-Giovinco, a szezonkezdet óta ezt pofázom"
23:31 - "Amit bizonyít, az az én igazam, azért ostoroztam ranierit, mert nem játszatja Giovincot"

Ennyi. Akkor most mutass már rá pls ezekre építkezve, hogy ÉN miben tévedek. Mindezekkel amit eddig írtál, nekem nem mondasz ellent, magam is írtam (01:25kor), hogy "Giovinco jobban játszott, mint Nedved bármikor az idényben", s ahogy mindenki más, én is több lehetőséget adnék Gio-nak, elsősorban Nedved helyén, ehhez nem kell nagy ész.

Amiben viszont TE tévedsz, az az, hogy ettől az egy cserétől rögtön csodát vársz. Ha Gio nincs, az egész társaság passzolni képtelen analfabéta unalmas szar, de amint Gio a pályára lép, rögtön happyness sunshine egész Torinó. Nem furcsa ez szted kicsit?
Ez igaz lehet egy meccsre - de nem lehet építeni rá egy szezonon át. Ez egy fiatal, tapasztalatlan, ráadásul fizikálisan még nem felépített srác, ha rögtön rá pakolod a Serie A-BL-TIM Cup hármas súlyát, szépen össze is roppan alatta. Meccseken adhat pluszt - egész szezonban folyamatosan (legalábbis idén) még nem.

Ezen túlmenően pedig porba gyalázol egy csapatot, amelyik nyer, és sorozatban nyer. Minderről viszont fentebb részletesen írtam, ismételni meg nem szeretem magam.

Klárensz 2009.01.15. 11:17:07

@Mr.AT:
ha azt mondod, hogy "NEM IS VÁRHATÓ EL TŐLE", azzal csak azt támasztod alá, hogy tényleg nincs jó játéka a Juventusnak
mert ugye az nem várható el, ami nincs (vagy ritkán van)

Mr.AT 2009.01.15. 11:18:51

@kavics30: Mindaddig megadom a tiszteletet minden egyes fórumozónak, amíg ezt ő is megadja nekem. Ha ezen a határon átlép, viselje a következményeket.

Azt meg kifejezetten nehezen tűröm, ha kroos ma reggeli kommentjéhez hasonlóan valaki el sem olvassa, miről van szó, csak visszabüfög egy "ez jellemző rád" jellegű kommentet, mikor meg sem értette, mit, miről és miért írtam.

Az empátia szóról pedig messze nem nekem kell itt elsősorban előadást tartanod.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.15. 11:21:55

nos, megkaptam itt a posztok között, hogy gumiszurkoló vagyok, hogy nem értek a játékhoz, amit dino azzal próbált megtámogatni, hogy a véleményem szart sem ér.

még mindig nem értem, mi bajotok van. szeretem a juventust, bármi lesz, mindig szeretni fogom, de ha kritizálni kell, mert nem jól csinál valamit, akkor azt is meg fogom tenni, és nem fogok tapsikolni a szar játékot látva, miközben tudom, hogy sokkal jobban is tudna játszani a csapat.

ezt most be is bizonyította, méghozzá pontosan azzal, amit a szezon eleje óta megállás nélkül pofázok: kell egy középpályás, aki el tudja juttatni a labdát a csatárokhoz. most volt (calciónak volt igazsága zanettivel, aki tényleg sokkal jobban passzol, mint bármelyik másik belső középpályás), de ez még kevés, mert marchionni egyszerűen szar játékos a juve szintjén (nem a mostanin, hanem ahol lennie kellene), nedved pedig kiöregedett, el kell fogadni.

nem értem, miben nem volt igazam a fentiek közül. hogy nincs játéka a juventusnak? hát, nedveddel és marchionnival nincs is, aki ezt tagadja, vagy nem látott egy meccset sem idén, vagy tökhülye.

sissokót soha nem bántottam, nagyon hasznos, amit csinál, már csak arra kellene rávenni, hogy ne adjon el minden labdát, amit megszerez (nem cserélném el, kell a fufus futógép), csak azt mondtam, hogy amíg a kp-ról nem jut el a támadókig 3 labda sem úgy, hogy tudatos támadás előzi meg, addig rossz lesz nézni a juve játékát.

most nem volt rossz nézni, méghozzá azért nem, mert megvoltak a passzok a kp-ról, élet volt a játékban, és nem utolsósorban kurva szar volt az ellenfél.

engem soha nem zavart, ha a kommentek között anyáztak (van olyan is, aki ezért jár ide. nem érdekel), de most egyszerűen nem értem, mi ez az egész, mert fenntartom, igazam van, és a catania elleni meccs ezt támasztotta alá.

a lazio ellen visszatérhetünk a dologra, mert kurvaélet, hogy nedved fog kezdeni.

kroos 2009.01.15. 11:23:02

@Mr.AT: Nézd az a véleményem hogy a ,,buta niggerezés" poénnak elmegy egy baráti társaságba,de egy nyilvános blog-on nem.Vagy ha igen akkor nem értem miért tiltották ki anno Mészölyt kevesebbért ..

*Fata* 2009.01.15. 11:24:01

@kroos: A transzfer körülbelül 6 millió eurójába került a milánói klubnak.

Mr.AT 2009.01.15. 11:25:29

@Klárensz: Nem, Klárensz - ez kis megfogalmazásbeli különbség ugyan, de nagy tartalmi különbséget jelent.

_benito (röviden összefoglalva) a cikkben arról írt, hogy mekkora gáz már a Juventus, hogy ilyen unalmas, minden szórakoztató elemtől mentes szar meccsen csak 1:0ra győzte le a Sienát.

Én ehhez képest azt mondom, hogy a Juventus jelenlegi helyzetében kimagaslóan legfontosabb az eredmény, és ennél többet nem is lehet elvárni tőle, mert a részletezett 3 fő ok miatt folyamatosan ez nem reális.
Ez nem azt jelenti, hogy "nincs játéka a Juventusnak" - mert ez természetesen baromság. Tökéletesen jól látható, hogy Ranieri mit akar játszatni a csapatával, ezt pedig (ellenféltől és pillanatnyi formától függően) többé-kevésbé jól meg is valósítja a csapat. Ez néha külső szemlélő (ahogy tegnap kiegyeztünk: néző) számára szórakoztató (lásd. tegnap), néha meg kevésbé (lásd. vasárnap).

De csak a látványbeli élvezet miatt így lehordani a sárga földig egy ezer gondtól sújtott, s ennek ellenére folyamatosan eredményes csapatot dilettantizmus.

Mr.AT 2009.01.15. 11:32:17

@_benito: "Kell egy középpályás, aki eljuttatja a csatárokhoz a labdát". Fasza, hogy ilyen elméleti síkra jutottunk.

Ki legyen az, kit szeretnél? Kaká? Lampard? Sneijder? Ez nem a Championship Manager. Azzal kell főzni, ami van, s tekintve, hogy a calciopoli óta a kölcsönből visszahívott és ificsapattól felhozott fiatalokon túl meghatározó játékosként egyedül Amaurit és Sissoko-t vettük, látni kell, hogy kurvára üres a konyha.

PONT ERRŐL beszélek: ez egy ezer gondtól sújtott, problémás csapat, amitől kész csoda, hogy néha úgy játszik, mint tegnap. NEM ELVÁRHATÓ, hanem ÖRÖMTELI MEGLEPETÉS.
Az, hogy néha így játszik, nem azt jelenti, hogy folyamatosan képes így játszani - és ez nem a te igazad bizonyítja, hanem a tényekből fakadó evidencia, amivel úgy tűnik rajtad kívül mindenki más tisztában van.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.15. 11:37:01

@Mr.AT: akkor ez most mi volt tegnap? giovinco olyan kicsi, hogy nem tűnik fel a padon még akkor sem, amikor a 60. percben 1-0-ra vezet a juventus? vagy sérült volt egész évben?

a tényekből fakadó evidencia láttán feladtam a reményt, hogy ez a vita akárhova is vezetne, úgyhogy részemről be is fejeztem.

Romanista 2009.01.15. 11:39:16

urak, NE javítsatok ki ha tévedek,mert így is jobban belefolyok mint szeretnék,de meglátásom szerint ez a helyzet:

At: örül hogy ez a keret szállítja az eredményeket.
_benito: örül az eredményeknek és szerinte a keret tudna szintetlépni is.

javaslom,hogy csak az eltérésekről beszéljetek,amíg nem kell azt átélnetek mint az egyszeri Roma szurkolónak az idei szezon szept-okt. részénél mindenhétvégén virtuálisan koccintsatok. aztán ha télleg baj van akkor lehet egymásnak menni hőbölögve.

maradok tisztelettel

daneeka 2009.01.15. 11:40:34

@Nerazzurri: Erre a sz@rra nem verném azér a nyálam. Ilyet Tököli Atesz is halomszámra lőtt a Dunaferrben. Ha annyira váratlan volt Ibra megoldása, akkor ehhez mit szólsz? www.youtube.com/watch?v=-wo3C6XVcto

giacinto 2009.01.15. 11:42:40

kölcsönbe került a milanhoz fél évre és nyáron meg vehetik végleg, nem hinném hogy az Inter érdeklődött iránta (sehol nem olvastam ilyet, a nevét is most hallom először) egyrészt a világ legjobbja játszik a poszton, másrészt egy argentin fog jönni nyáron ingyen Maicon-cserének, név szerint Angeleri az Estudiantesből.

giacinto 2009.01.15. 11:46:42

LOL,danika, LOL. valóban, ez ezerszer váratlanabb megmozdulás, Ibra góljából minden meccsen látni 13-at.

Mr.AT 2009.01.15. 11:47:15

@_benito: Giovinco-ról részletesen leírtam megelőző két hozzászólásban, hogy zseniális, gyors, ügyes, qrva jó, már felnőtt szinten is képes villanni, stb., de HOSSZÚ TÁVON MÉG NEM MEGOLDÁS, értsd már meg, ember.

Jövőre már az lehet, pláne ha a nyári felkészülésen nem 20 kg-al nyom majd fekve, és 20 kilóval guggol - s akkor nem az lesz vele, mint most, hogy fény felé tartva szegény átlátszik. Ez Olaszország, a 190 centis és 90 kilós védők hazája - Nedvednek szerinted miért olyan a térde, amilyen? Sokat síelt vajon?

Te itt arról siránkozol, hogy miért nem nyer minden meccsen 5:0ra a Juve, mikor a három kreatív középpályása (Nedved, Gio, Camo) közül egy hónapok óta sérült, a másik aggastyán úgy van összedrótozva és beinjekciózva már két éve, hogy csoda, hogy él, a harmadik pedig egy az ifiből épphogy kinőtt kis nyikhaj, aki a nem frissen nyírt fűből már ki sem látszik.

mickeyknox 2009.01.15. 11:49:03

"Ez Olaszország, a 190 centis és 90 kilós védők hazája"
hijnye :D

kavics30 2009.01.15. 11:51:26

@Mr.AT: én csak arra próbáltam célozni, hogy itt általában azokba kötnek bele, akik erre okot is adnak. vagy azzal, hogy amit írnak hülyeség, vagy a stílusuk nem megfelelő és ezt folyamatában még erőltetik is.
azon a helyedben mindenképpen elgondolkodnék, hogy jópáran megtaláltak maguknak. jelezni próbáltam, hogy értem, hogy te a csapatodért állsz ki, de nem válsz sem te, sem a csapatod, sem az igazad hitelesebbé, ha a stílusod nem hiteles a többieknek.

daneeka 2009.01.15. 11:53:07

giecintó: Nem tudom, hogy mi azon a váratlan, hogy belekúrja a kapusba elsőre. Bár ha jobban belegondolok, igazad van, mert Ibra minden meccsen megcsinálja ezt 13-szor!

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2009.01.15. 12:05:32

Én azért szeretnék túllépni a "látványos a Juve játéka vagy sem?" kérdéskörön, bár véleményem az van, de azt hiszem, már leírtam.

Viszont tegnap Moggi volt a vendég a Porta a Porta c. műsorban a Rai Unón, amely a meccs után kezdődött. Nem akarok több kilométert begépelni ide, ezért megadom az indexes fórumra írt hozzászólásom linkjét a műsorról (amelyet egyébként nem véleményeztem):

forum.index.hu/Article/jumpTree?a=86557745&t=9018136

giacinto 2009.01.15. 12:06:03

tényleg abbó lett a gól hogy belekúrta a kapusba. látom vágod hogy mit jelent a GÓL szó. úgy látom párszor még vissza kell nézned azt a gólt.

Ibrát 4-5 védő + kapus vette körbe (+ a kaput). erre ő a lehető legváratlanabb ütemben belebök a labdába külsővel, ami az addig fantasztikusan teljesítő kapus lábai között becsorog a kapuba... a védők azt sem tudták hol a labda.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.01.15. 12:09:53

Attól a naptól kezdődtek itt a bajok, hogy Ranieri betette ide a lábát.

A keret gyenge, iszonyatos az egyensúlya. Sok az öreg, sok a túl fiatal, sok a védő, vkp, kevés a JÓ csatár, de leginkább nincs egy darab középpályás sem, aki tudna passzolni, felépíteni egy támadást.

Régi vita, Giovinco. Nehéz elképzelni, hogy Ranieri bármikor is olyan csapatot építsen, ahol stabil helye van egy kzp-nak, aki pontosan nullásra tud védekezni. Játszhatna DelP helyén, de ott sosem játszik, ráadásul a 2000 éves Alex még mindig jobb nála.

Ha Giovinco megkapta a lehetőséget, jól játszott. Kétszer a Catania ellen, egyszer a Lecce ellen. Hóban, meg olasz kupa meccsen. Nem tudom, miért szolgálná ez a fejlődését, h érdektelen meccseken, kiscsapatok ellen bizonyít. Mert ezzel nem bizonyít semmit, ezt eddig is lehetett tudni.

A mostani Juve egy dolgot tud(na): lendületesen, sok futással, rövid, egy érintős passzokkal felépíteni egy támadást, mert erre még egy nyomorúságos Marchionni is képes, de ezt Rani persze nem hagyja.

Ha tényleg komolyan gondolja Giovincot, ahhoz át kell állni 4-2-3-1-re, vagy 4-3-2-1-re amit már ezer éve meg kellett volna tenni, a jobb oldali kzp posztján a világűr tátong, Camo 32 és örökké sérült, Marchionni vicc, bal oldalon Nedved 36, félő, a pályán fog meghalni, mögötte senki, közben pedig hajmeresztően ostoba igazolásokról hallani.

Ultra-defenzív játék, rossz keret, hiányzó jövőkép, esetleges meccsek, ha ez nem Ranieri hibája, akkor nem tudom kié, és nem érzem magam kisebb Juve drukkernek, mert észreveszem, hogy a szar, az szar, és főleg, nem látom, mikor és mitől lenne jobb - változatlan vezetési szemlélet mellett.

kroos 2009.01.15. 12:14:15

ez meg BL meccsen volt eléggé váratlanul ért
www.youtube.com/watch?v=Q3ZDzw05oWg

Mr.AT 2009.01.15. 12:20:15

@kavics30: Kíváncsi vagyok, mi vagy ki a "megfelelő", vagy a "hiteles" fokmérője. :-)

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2009.01.15. 12:21:01

"Ultra-defenzív játék, rossz keret, hiányzó jövőkép,"

Most a sok dolog közül csak a hiányzó jövőképre koncentrálnék: a Juventusnak van a legjobb utánpótlásbázisa jelenleg Olaszországban és ennek már mutatkoznak a jelei. Marchisio, Giovinco, Esposito, De Ceglie, Ariaudo, hogy csak néhányat említsek. De Sissoko és Chiellini sem manapság fog visszavonulni. Van itt jövőkép.

daneeka 2009.01.15. 12:21:41

@giacinto: Nem akarok erről vitatkozni tovább, számomra nem volt váratlan, hogy megpróbálja kapura lőni. Jól vette észre a lukat, ezt elismerem. Az, hogy a védők nem csúsztak oda, nem meglepő, nem akartak 11-est. De azért nem hasonlítanám soha Dinnye Cselszki elleni góljához.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.15. 12:28:58

@kroos:
www.youtube.com/watch?v=nniTl7VaAR4

Ha jól Látom 2 Zlatan gól van benne, de a legjobb az 1:13-1:26-ig tartó akció. Durva. :)

Count Adyn 2009.01.15. 12:35:33

@giacinto: Én nem akarok kötekedni, élvezzétek, ám majd másfél órája emberhátrányba szenvedő csapat lelkileg kivégezve a hosszabitásba, az addig remek kapusuk által elbénázott szitu utan kapott potyagóltól mentálisan és fizikailag lenullázodva nézik ahogy még bohóckodik az a svéd ott. Persze szép megoldás volt, de hát érted, egy hinnye elmormolásást megérte, de ennyi kb:) Én a tegnapi Gio-Alex-Gio-Gól kombora, és Alex lefordulós balos bombájára élvezek :D

kroos 2009.01.15. 12:37:46

@Great Cornholio: szép mindegyik szó se róla...

rexford 2009.01.15. 12:48:34

@heinrich: Ez egy kicsit erős ebben a formában. Kevés a JÓ csatár?? Támadó kp-ból kevés van, az tény. Valszeg nem számoltak a szezon elején azzal, hogy Nedved így leereszt tavalyhoz képest és a szikla Camo is ilyen sokszor megsérül.
A jövőképes kitétel is furcsa egy picit.
A gyenge pont szerintem is Ranieri: az eddigi pályafutása alapján nem nyerő típus (bármennyire is közhely ez), orrba-szájba játszatja az öregeket és sokszor hülyén cserél (pl. tegnap is). Viszont ha idén megnyerik a BL-t vagy a bajnokságot, ő lesz a világ legjobb edzője, az tuti.

calcio_di_rigore 2009.01.15. 12:54:25

@heinrich: Jó ez a hozzászólás. Kevés olyan van, amikor szinte egyetlen mondattal sem értek egyet.:)
Főleg a "kevés a jó csatár" a nagyon durva.

Egyébként ilyenkor érzem, hogy bár Ranieri és Secco sem tökéletes (főleg utóbbi), de azért sokkal rosszabbul is járhattunk volna.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.15. 12:55:22

@Mr.AT: HOSSZÚ TÁVON MÉG NEM MEGOLDÁS

te értsd meg, hogy egyidős messivel, mi a tökömre kell még várni? hogy a hozzád hasonlóknak is feltűnjön, mekkora játékos lehet? mert akkor a padon rohad meg, miközben nedvedet már maldini is lefutja.

a NAGY védős sztereotípiáknál azt hittem, még nem tartunk, de még mindig van lefelé, úgy látom.

"a másik aggastyán úgy van összedrótozva és beinjekciózva már két éve, hogy csoda, hogy él"

AKKOR MIÉRT NEM JÁTSZIK MÁS A HELYÉN???
a te szavaid, ember! ezt kérdezem én nagyon régóta, ami miatt most itt fikázol, de már magad sem tudod, miért, csak baromságokat hordasz (egyre lendületesebben) össze.

Itáliainagysándor 2009.01.15. 12:57:22

Tegnap szépen játszott a Juve, viszont én bízom Ranieriben, tartom azt az álláspontom, ha nem ő lenne az edző hanem valaki más, akkor nem lenne most a csapatnál Giovinco, De Cegle és tegnap sem játszott volna Ariaudo, ráadásul nagyszerűen.
Este megnéztem a Roma meccs ismétlését és szépen játszottak, odaérhetnek egy bl-helyre, feltéve ha nem lesz sok sérültjük.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.15. 12:59:10

@calcio_di_rigore: seccónál? kivel? max akkor, ha a kis gonosz giacinto intézné az átigazolási ügyeit a juventusnak.

mickeyknox 2009.01.15. 13:04:14

trezeguet mikor fog játszani újra?

Itáliainagysándor 2009.01.15. 13:10:52

@mickeyknox: Még 1 max 2 hét, már teljesen felépült.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.01.15. 13:15:36

@calcio_di_rigore: gyors kérdés: 1-0-ra ég a Juve, 75. perc, cserél a Juve, kit hozol be?

Amauri a pályán, Sanyi dettó. Trezeguet - bármennyire is kedvelem - túl a harmincon, szintén örökké sérült. Biztos lesznek még jó meccsei, de hosszú távon nem lehet rá alapozni semmit, a távozása is igen valószínű. Iaquinta nem rossz, jó hogy van, cserecsatárnak kiváló, de Sanyira sem lehet örökké számítani, ha pedig Amauri is kidőlne... szóval ott tartunk, hogy van 1db cserecsatárunk a 3 frontos játékhoz.

Nem tudom, Secconál ki lehetne rosszabb? Knezevic, Almiron, Mendez, Boumsong stb. A csákó egy nyálas képú sajtós luti-futi, Moggi is minden alkalmat megragad, hogy a vérbe fikázza.

'az egyetlen mondattal sem értek egyet' pedig kiváló cáfolata a kommentemnek, le a kalappal.

rexford 2009.01.15. 13:19:23

Egyébként Ranieri jó edző, csak kérdés, hogy mire jó. Csapatot épített Valenciában, a Chelseanél - de a nagy dobás egyik helyen se jött össze, aztán megmentette a Parmát a kieséstől. Amikor a Valenciát igazi nagycsapattá kellett varázsolni (a második ottani edzősködése idején), elbukott.
Nagy a gyanúm, hogy a Juve is ezért szerződtette anno: építsen csapatot, jussanak el a BL-be (ezeket folyamatosan hangoztatták is), aztán meglátjuk. Az átmeneti időszakra jó, annak viszont lassan vége szerintem.

Itáliainagysándor 2009.01.15. 13:21:31

@heinrich: Mutass nekem egy Seccoval szembeni Moggi fikázást légyszíves.
Abból is balhé volt, hogy napi szinten beszélt egymással Moggi és Secco, szóval egész jóban vannak egymással.
Amúgy Almiron-t és Tiagot Moggi javasolta Secconak.

Itáliainagysándor 2009.01.15. 13:24:16

Amúgy pluszba hozzáfűzném minden transzfergurunak vannak mellényúlásai Mogginak is voltak, nem is kevés.
Ja, és Sissoko, Zanetti, Amauri, Manninger... Na, őket ki igazolta?:D

rexford 2009.01.15. 13:26:03

Zanettit még pont Moggi.

calcio_di_rigore 2009.01.15. 13:35:33

@_benito: Ebbe most nem mennék bele hosszabban, de Secco érdemeit is látni kell, csak a hibáit úgy felnagyították, hogy sokan erre már nem képesek. Ez a "divat fikázni" tipikus esete.

Ranieriről pedig tartom, hogy zseniális munkát végzett a csapattal, és zseniálisan kezelt bizonyos helyzeteket.
Amikor idejött, neki kellett felépíteni egy ütőképes csapatot a B-liga után. Kitalált egy védelmet (Andrade-Criscito). Andrade lesérült, Criscitóról meg kiderült, hogy még sok neki a Juve. Már simán ment a bajnokság, amikor fel kellett építenie egy új belső kettőst (ami azóta is jól működik), és ez nem úgy megy, hogy akkor berakok a helyükre mást és minden működik. Volt egy edzésvideó, ahol Ranieri zakózott egy jót, miközben sprintelve magyarázta védőknek, hogyan kell levédekezni Kakat.
De ugyanígy járt a Tiago-Almiron párossal is. Ki gondolta volna, hogy Tiago majd így besül itt?
Úgy lettünk simán harmadikok, hogy szezon közben kellett összerakni egy csapatot, ahol egy rakás új ember volt. Döcögős volt a játék sokszor, de ez ebben az esetben nemhogy nem meglepő, hanem természetes.
Idén pedig pontosan látszik az előrelépés. Van még hibapont, de kevesebb mint tavaly. És ami sokkal fontosabb a sztároknál meg a látványos játéknál, hogy olyan egységes és masszív csapatot sikerült összehozni, ami büszkévé tehet minden juventinót. És ez még akkor is így van, ha történetesen nem nyerünk semmit idén, és jön majd mondjuk Benitez.

Itáliainagysándor 2009.01.15. 13:38:11

@rexford: ? Az már Secco volt, 2006 ban jött nyáron, akkor Moggit már eltiltották;)

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.15. 13:42:11

@calcio_di_rigore: na, b+, benitez az egyetlen, aki közém és a juventus közé állhatna.

egyébként tiago más sztori, neki én is nagyon örültem, az leginkább pech, hogy nem jött be, mert ugyanígy be is jöhetett volna.

azt értsd már meg te is, hogy nem azzal van a baj, ha néha becsúszik egy-egy rosszabb meccs, hanem azzal, hogy néha becsúszik egy-egy jobb.

nem hiszem el, hogy aki igazán szereti a juventust, az ne akarna jobb csapatot látni, mint a mostani, főleg, mert igazolni sem kellene hozzá, hogy jobb legyen. csak kihúzni egy fejet egy seggből, ennyi.

calcio_di_rigore 2009.01.15. 13:42:21

@heinrich: Van 5 csatárunk, ne viccelj már. Ki kéne még ide? Így is kérdés hogy Trezeguetnek hogy fognak helyet találni, és Iaquinta meg alig játszik.

Nem szöveghű idézet:

Secco: Eladjuk Nocerinót a Fiorentinának.
Moggi: Nem, nem, tartsátok meg Nocerinót.

Csak egy példa. A klub alig győzött magyarázkodni, hogy még mindig Moggi intézi a Juve átigazolási ügyeit. Ezek után elég vicces lenne ha pont Moggi fikázna, bár még én nem nagyon olvastam ilyet.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.01.15. 13:42:41

+ Giovincot el akarta adni Palermóba, Chiellinit pedig 'to the highest bidder' az EB után, Mutut is hagyta elmenni, Amauri leigazolásához tényleg sólyomszem kellett.

Moggi nyilatkozatait érdemes elolvasni pl.: a Palermo elleni vereség után, ha már a nagy barátságról szó esett.

giacinto 2009.01.15. 13:49:01

Zanetti már 2006 februárjában megegyezett a juvéval, mert lejárt a nyáron a szerződése az Interrel. És ahelyett hogy maradt volna a rekorddöntgető bajnokcsapatba, éppen akkor amikor átállt Mancini a 4-3-1-2-re, simán lett volna helye a kezdőbe. de nem, inkább elment a B ligába (amit akkor még nem tudott). na ez egy jól megérdemelt büntetés volt neki.

giacinto 2009.01.15. 13:49:49

Nocerino azóta is villog a Palermoban...

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.01.15. 13:50:45

@calcio_di_rigore: Amauri, Sanyi, Treze, Iaquinta, ez sztem 4. Ebből kettő sosem játszik, öreg, sérült, ráadásul csak Amauri helyére lehet őket betenni, így Sanyira Nedved sorsa vár.

Nem mondom, hogy Moggi az isten, de Secco a nyomában sincs, nem véletlen, hogy az ellene irányuló utálat nem NST, hanem világméretű, és fél Olaszország azon a viccen röhög, hogy Secco tkp Moratti beépített embere.

Itáliainagysándor 2009.01.15. 13:51:26

@_benito: Te pl, kit igazolnál le a csapatba? Vagy kiket és mely posztokra?

giacinto 2009.01.15. 13:52:36

juvénak kb ez lehetne a legerősebb felállás: 4-3-2-1:

---------Amauri/Trez---------
------Gio---------ADP------
--Sissoko---Zanetti-----Camo--

giacinto 2009.01.15. 13:53:33

de persze ez kicsi eltolása a sima 4-4-2-nek

Itáliainagysándor 2009.01.15. 13:54:09

@heinrich: "fél Olaszország azon a viccen röhög, hogy Secco tkp Moratti beépített embere."

Ha sokan mondják akkor nekem is követnem kell őket? Engem nem érdekel, hogy ki mit mond Seccorol, mert szerintem Mogginak sem ment volna, szinte a nulláról felépíteni egy új csapatot.

Itáliainagysándor 2009.01.15. 13:55:39

@giacinto: Írj mail-t Ranierinek és oktasd ki, hogy te márpedig jobban tudod mit is kéne játszatnia:D

calcio_di_rigore 2009.01.15. 13:57:38

@heinrich: +Giovinco, aki szintén bevethető csatárként, ha kell. Továbbra sem értem mi a problémád. Van 2 világbajnok csatár aki szinte sosem játszik, akkor hozzunk még egyet? Trezeguet sérült volt igen, de lehet, hogy visszatér és fossa a gólokat.Sanyi kiváló formában van, akkor ne játszassuk, mert Nedved sorsára jut?

Jó, én nem védem Seccót, de azért árnyaltabban is lehet nézni a tevékenységét.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.15. 13:58:21

@Itáliainagysándor: hányat mondhatok? fantasy football, vagy legyen értelme is? :)

Itáliainagysándor 2009.01.15. 14:01:20

@_benito: Számít?:D Úgy sem mi döntjük el:D

@heinrich: Tudtommal Esposito is, csatár, ha Giovincot, nem sorolhatjuk ide:)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.01.15. 14:01:34

@Itáliainagysándor: nevetni nem kell, de ha nem lenne jogos a kritika, nem lenne vicces a vicc.

Moggi alatt:
* 7 Scudetti
* 1 Italian Cup
* 4 Italian Supercup
* 1 Intercontinental Cup
* 1 Champions League
* 1 European Supercup
* 1 UEFA Intertoto Cup

Secco&Ranieri alatt a fele is irreális elvárás lenne, nem is várok mást, csak némi koncepciót, amivel bárki ellen esélyünk van a győzelemre/továbbjutásra/bajnokságra.

calcio_di_rigore 2009.01.15. 14:02:44

@_benito: Persze, az lenne a jó, ha tökéletesek lennénk. Nem vagyunk azok, gyengébbek vagyunk az Internél, de ettől még ez egy nagyon erős csapat. Lippi szerint: "I think Juventus have been without a doubt the best team so far,". Már ha az ő véleménye számít valamit.:)

Egyébként üssetek, de a Lazio ellen én is Nedveddel kezdenék. Aztán a 60-65. percben jöhetne Giovinco.

Itáliainagysándor 2009.01.15. 14:04:28

@heinrich: Helytálló lenne az érvelésed, ha nem zártak volna ki minket miatta a Seria a-ból, másrészről, ha nem lennénk versenyben minden fronton;)

sempreLippi 2009.01.15. 14:09:11

nem hinném és nem emlékszem hogy akár a capello féle juve olyan sokkal látványosabb focit játszott volna, és egyáltalán, fanatikusként örülök annak a csapat nyer nyer és nyer.

nem hinném, hogy amit látunk, az kilátástalan lenne. uraljuk a meccseinket és ami oktoberben hihetetlennek tünt, stabilak vagyunk. ranieri nem egy taktikai géniusz, de ért a játékosokhoz, motiváció és mentális készenlét tekintetében szerintem mi vagyunk most a legerősebbek egész Európában.

a védelmünk kifogástalan, pedig nem áll épp világsztárokból és hónapok óta csapatnyi sérültünk van, köztük világbajnokok.
az utolsó 7 vagy 8 meccsünket megnyertük, köztük egyszer úgy ütöttük a milant, hogy a 60. percben le lehetett volna fujni.

kritikusa vagyok ranierinek, de tényleg ne várjuk már ezzel a kerettel hogy barca szintü örömfoci lesz hétről hétre.

benitezt nem tudom ki emlitette de felállt a hátamon a szőr.

rexford 2009.01.15. 14:11:27

A Juve se Lippi, se Capello, se soha senki alatt nem játszott Barca-szerű örömfocit. Szerencsére.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.15. 14:13:02

Hogy a tegnap este fontosabb meccséről is essék szó, hallgassátok Carlo Zampa önfeledt kommentálását és nézzétek Baptista nagy góljait. Tegnap a Lazio ellen látott klasszis teljesítmény hozta a srác: www.youtube.com/watch?v=twT_h8KY_yY .

A juve vitához csak egy megjegyzés: nemcsak az Ranieri, hanem általában az olasz edzők többsége is óvatosan nyúl fiatalokhoz. Csak Olaszországban tűnhetnek föl 26 éves korukban olyan játékosok, mint Toni vagy Grosso. Az a szokás ugyanis, hogy az olasz csapatok ahelyett, hogy a padon jegelnék tehetséges fiataljaikat, kölcsönadják gyengébb Serie A-s vagy Serie B-s csapatoknak, ahol állandóan játszhatnak és folyamatosan fejlődnek. Ezt csinálta tavaly a Juve De Cegliével és Giovincoval, de mivel jól játszottak a tifók visszakövetelték őket, pedig szerintem Ranieri még egy évre kikölcsönözte volna őket. De ez megy a Románál is Okakát ugyan visszahívtuk kölcsönből, de a portugál utánpótlás válogatott Antunest és Cercit és Curci idén is lepasszoltuk. De gondolhatunk az Interes Aquafresca vagy a Milanos Boriello vagy Paloschi sorsára, sőt Balotelli kölcsönadásáról is folyamatosan fölröppennek hírek.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.15. 14:17:29

@calcio_di_rigore: Trez is világbajnok, csak korábbról!

rexford 2009.01.15. 14:29:18

Csak nekem baj. Én nem szeretem se a barokkot, se a Queent.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.01.15. 14:50:28

A Giovinco-ügyhöz egy adalék:
Del Piero 93 nyarán igazolt Torinóba (74 nov. 9-én született). Az első idényében bajnoki, kupa-, UEFA-meccseken 14 meccset (11 bajnoki) játszott. Nyáron a Primavera-csapatban készült, Viareggót játszott. Következő idényben Baggio sérülése kellett, hogy kezdő legyen.
Vagyis, én is úgy gondolom, hogy Ranieri jól tudja mi kell, ahhoz, hogy Giovinco több szerepet kapjon. Nedved visszaér, tud küzdeni, segíteni hátul. Giovinco, szerintem, ezt nem tudja.

Amúgy, én is többet játszatnám, de azt akarom mondani - azt akartam alátámasztani -, hogy jól van ez így, ahogy most van.

Hispan07 2009.01.15. 15:45:04

remek Juve különkiadás lett ebből a bejegyzésből is :)

Ancelottit viszont vinné a Man City - hogy adná az ég! mert az remek, hogy van egy új, ráadásul fiatal brazil srácunk (pláne hogy a Juve orra elől ;P), de basszus, jobb védőnek?! amikor középső védő nincs, jobboldalon meg már eddig is ott volt Zambrotta, Bonera és Antonini? hát ezek HŰŰ-LYÉÉÉK???!

Itáliainagysándor 2009.01.15. 15:51:22

Ahogy a Juvéval összehozták azt a srácot, úgy várta a vezetőség, hogy a Milanba szerződjön:)
Szerinted pont nekünk van szükségünk még egy korán érő de korán el is hízó joga bonitora?:D

Örömteli, hogy a Milanba ment, ismét bebizonyosodott, hogy tudnak igazolni, de nem posztra, Ancelotti nem tudja mely posztokon kéne erősíteni, szégyen.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.15. 16:01:51

@Itáliainagysándor: Tudja azt Ancelotti, de úgy lászik a Milannál nem a szakmai az elsőrendű szempont a játékos vásárlásoknál.

Hispan07 2009.01.15. 16:03:33

@Itáliainagysándor: Matteonit a Juventus ugyanúgy le akarta igazolni, mint az európai élklubok zöme. Ésszerű húzás? ÉN jelenleg nem látom annak. De szégyen? Te tudod mit jelent ez a szó?

És úgy egyébként: a szokásos szarevő kötözködésen kívül miről is szól a hozzászólásod?

giacinto 2009.01.15. 16:05:58

nem is vártam mást tőled kroos, nyilván moggi szava az ilyen ügyekben alap, szent és sérthetetlen. vicc, hogy az újságok még leirják ennek a senkiházinak szavait is, de talán még ennél is szomorúbb hogy bárki hisz neki.

dzolutan 2009.01.15. 16:07:10

Szerintem, kezdjen Nedved minden meccsen ha egészséges, de Giovincót ne a 86.percben hozza be Ranierit időhúzásnak. A 4 kispadossal felálló csapat(De Ceglie szerintem botrány volt) játéka sokszor hihetlenül akadozott, senki nem tudta merre megy a másik, sokszor egymást akadályozták. Viszont ugyanilyen sokszor csinálták gyönyörűen, pontosan, remek a csapategység, elől rendszeresen keresték a LEGOemberkét, ami nagyon jó. A jobb szélre pedig kell valaki. Camo öreg, Marchionninak vannak villanásai, de sűrűn remeg meg a lába komoly helyzetben, mint tegnap is.
Lécci, ne bántsatok. :D

dzolutan 2009.01.15. 16:08:29

Ja, Grygerával sem vagyok mostanában kibékülve.

Itáliainagysándor 2009.01.15. 17:15:31

@Hispan07: Szarevő vagy te kisgyerek, nem vagyok az ivó cimbid;)

Azért szégyen mert a milanocskádnak 2 éve nem volt ésszerű igazolása.

Mr.AT 2009.01.15. 17:55:21

@_benito: "A baromságokat hordasz egyre lendületesebben össze" résznél kicsit összeráncoltam a homlokom, hogy a stílus feddhetetlen mestere hova ragadtatja magát, de hát legyen, legalább lehull rólad a lepel. :-)

Semmi mást, de szó szerint semmi érdemlegeset nem tudsz immár két napja felhozni magad mellett, csak azt szajkózod, hogy "demiértnemjátszikGiovinco,demiértnemjátszikGiovinco", s ennyi.
Nézd, csak az itt hozzászólók közül is világosan leírta szinte az összes juvés kommentelő azt, amit én is világosan, szájbarágósan és talán már a te szinteden is felfogható módon leírtam: Gio jó, de még túl fiatal és tapasztalatlan.

Teljesen felesleges ilyen hulladék bullshitekkel dobálóznod, hogy "mire a hozzád hasonlóknak is feltűnik, mekkora játékos lehet", mert képzeld, rajtad kívül nem mindenki vak, mi is látjuk a meccseket, amikor pályára került. Csak veled ellentétben mi azt is látjuk, hogy idő kell neki, hozzá kell szoknia a Juvéhoz és az elvárásokhoz, mind fizikálisan, mind fejben.
Mindannyian kicsit többet játszatnánk, de semmiképp sem cserélnénk ki egy az egyben Nedveddel. Persze könnyen elképzelhető, hogy mi mindannyian segghülyék vagyunk, te pedig magad vagy a labdarúgással kapcsolatos szellemi tudás emberformájú manifesztációja, csak mindez az írásaid tartalma mentén eddig még nem derült ki.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.01.15. 18:00:22

Nekem bazi nagy kétségeim vannak Giovincóval kapcsolatban, szerintem fele akkora játékos sem lesz, mint ahogy itt mindenki mondja, nem látom azt a képességét, ami meghozná az áttörést.

Nem mintha el lennék keseredve, ha nem lesz igazam.

Mr.AT 2009.01.15. 18:01:15

@calcio_di_rigore: Egy az egyben egyetértek az általad írtakkal. A "kevés a jó csatár" részen csak röhögtem (mutasson heinrich még egy csapatot, ahol három világbajnok csatár játszik, a negyedik pedig az utóbbi két évben a liga egyik legeredményesebbje), a "nincs jövőképe a csapatnak" részre már csak legyintettem. (Tekintve, hogy a keret fele 20 éves, egytől egyig válogatottan jó tehetségekkel különböző posztokon.)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.01.15. 18:10:04

A keret fele valóban 20 éves, általában az a fele, amelyik a padon ül.

Egy csatár aktuális játékerejét pedig valóban azzal lehet objektíven lemérni, hogy hány VB nyert, brávó. Nem mintha leírtam volna valahol, amit okosan beidéztél.

Mr.AT 2009.01.15. 18:15:02

@heinrich: Két dolgot idéztem tőled: "kevés a jó csatár" és "nincs jövőképe a csapatnak".

12:09kor írt hozzászólásodban írtad a következőket:
"Sok az öreg, sok a túl fiatal, sok a védő, vkp, KEVÉS A JÓ CSATÁR, de leginkább..."

majd pár bekezdéssel lejjebb:
"Ultra-defenzív játék, rossz keret, HIÁNYZÓ JÖVŐKÉP, esetleges meccsek..."

Most akkor mit nem írtál le? Vagy már magad sem tudod, mikor mit beszélsz?

Mr.AT 2009.01.15. 18:18:22

@heinrich: Ami a lényegi (?) részt illeti, a csatárok aktuális játékerejéről szóló kritikád jól alátámasztja, hogy a Del Piero-Amauri páros a Serie A legeredményesebb csatárpárosa.

Iaquinta, amint lehetőséget kap, szinte rögtön beköszön vagy gólpasszt ad, Trez pedig gyakorlatilag még egy percet sem játszott. Sok helyre igazolnék, ha tehetném, de biztosan nem csatárposztra.

kroos 2009.01.15. 18:21:46

Platini,van Basten,Shearer,Puskás,Zico,Berkamp,Cruyyf-mi a közös bennük?

És bennük,Massaro,Denilson,riedle,diomede...?

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.01.15. 18:24:45

:S valóban, eddig a kommentemig nem lapoztam vissza, de azt fenntartom, h Iaquinta max. kiegészítő embernek jó, és nagyon tartok tőle, hogy Treze már sosem szedi össze magát, így maradhatunk annál, hogy kevés a jó csatár.

A hiányzó jövőképet pedig még ennél is jobban, nem látom azt, hogy a jelenlegi kerettel és mentalitással (ez a vezetőségre vonatkozik) megnyerhetjük a bajnokságot, vagy hogy a Juve tényező lenne a BL-ben.

Lehetünk eredményesek, nem örülök kevésbé ha nyerünk, de ettől még látom, hogy felsír a labda, ha hozzánk kerül. (lásd még: Liverpool)

giacinto 2009.01.15. 18:25:31

a milanosok szokták úgy reklámozni a keretüket hogy 2359856 világbajnok meg 189ö48579 aranylabdás játszik náluk ezért övék a világ legjobb kerete. az sosem számitott hogy ezek fele már lépni is alig bir kb.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2009.01.15. 18:26:59

@giacinto: persze, hogy leírják, mivel tegnap éjszaka másfél órán át beszélt a Rain. Úgyhogy volt visszhangja, nem lehetett megkerülni. Persze sokan azt mondják, hogy miért kell egyáltalán műsoridőt adni neki. Nem tudom, hogy miért kell. Nem értek hozzá.

A műsorban egyébként megkérdeztek szurkolókat is, egy Roma-drukker azt mondta, hogy "ha a Juvénak volt Moggija, akkor most az Internek is van." Persze ez is csak egy vélemény.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.01.15. 18:28:44

'Sok helyre igazolnék, ha tehetném, de biztosan nem csatárposztra. ' ebben kivételesen egyetértünk, nem ez a legfontosabb. Egyelőre.

VO 2009.01.15. 18:31:45

A legviccesebb ezen a blogban, hogy a szerzőknek van legkevesebb fogalmuk a fociról. :)
Mondjuk én élvezem, rendkívül jól lehet szórakozni ezeken Hegyi Ivánt megszégyenítő ökörségeken. :)

Mr.AT 2009.01.15. 18:47:28

@heinrich: Tegnap is qrvára sírt a labda, mikor ezek a csúnya fekete-fehérbe öltözött bácsik 27 alkalommal egy nagy hálós ketrec felé rúgták/fejelték... :-)

kroos 2009.01.15. 18:48:26

@dino vercotti: ,,Persze ez is csak egy vélemény."
Ehhez meg jogunk van.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.01.15. 19:00:36

@Mr.AT: megadom magam. és mindezt a kupában, a Catania ellen!!! reszkess világ, hát mégis vannak szélsőhátvédeink, Nedved újra a régi, jövő hétre Marchionni is megtanul focizni, tán még taktikánk is lesz.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.15. 19:14:15

@kroos: Nem is te lennél ha nem.
Végigröhögtem az egészet. Tipikus vádoljuk a másikat, hátha így a mi bűnünk jelentőségét így csökkenthetjük. Amúgy meg egyetértesz azzal, hogy 5 játékos van lesen, még ha a szabály szerint ilyen szituáció nem létezik, hacsak nem öten akarnak a labdába rúgni egyszerre. :)
Persze az övéi ordító leseit nem látta. :)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.01.15. 19:20:05

Nedved kapcsán:
A tegnap úgy éreztem áradozhatok a Zebrákról. Megtettem egy poszt erejéig. Az ottani szöveg közepén van egy videó: Nedved vs Cafú. Azt a csatát nem a cseh nyerte.

A szövegemtől megkímélek mindenkit, a cseh-brazil csatát viszont itt megnézhetitek (6 mp): it.youtube.com/watch?v=qhO0YG4SPsY&feature=related

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2009.01.15. 19:30:05

@Great Cornholio: hogy Moggi mit mond, az egy dolog. Nyilván menti magát. Na, de hogy Sensi özvegyének és a Roma-szurkolóknak is feltűnnek bizonyos dolgok, azon talán érdemes lehet elgondolkodni. Vagy röhöghetsz is. Asszem tegnap is így reagáltál, amikor Moratti tőzsdei ügyleteit hoztam szóba. Ahhoz nem kell különösebb erőfeszítés.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.15. 19:35:03

@dino vercotti: Persze, hogy feltűnnek, hisz évek óta nem kerültek ilyen közel a scudettóhoz, még szép, hogy csalódottak. Fordított esetben én is a Roma-t vádoltam volna, hogy nem mi vagyunk a bajnokok. Ilyen egyszerű az élet. A Juve szurkeszek meg szép, hogy a Romaért szurkoltak.Nem olyan bonyolult az élet.

Hispan07 2009.01.15. 19:35:38

VO, Mr.AT, többi velük egyet értő juvés: most komolyan, ha nektek ennyire fáj _benito és az irományai, akkor miért nem valami juvés fórumon írkáltok juvésoknak, akikkel nyugodtan megegyezhetnétek abban, hogy 'a Juve már legalább olyan jó, mint a Juve, de a Juvénál azért még gyengébb, mert a legjobb természetesen minden körülmények között a Juve - és játéka is van. Mindig, minden körülmények között. Füleg a kupában, a catania ellen' ? ;)

komolyan, már giacinto beszólását se veszi észre elsőre az ember a nagy juvés polgárháborúban :)

@giacinto: nem úgy általában a milanosok, hanem Fester Galliani és don Silvio reklámozza ezzel a csapatot ;) ami persze ultragáz és körmös járna érte - attól függetlenül, hogy neked csak a szőlő savanyú ;)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.15. 19:41:37

@Hispan07: Igazat szólt az ifjú Padavan, de mi ebből a szőlőből nem kérnénk. :)

kroos 2009.01.15. 19:52:02

@Great Cornholio: Nekem lejött más is...
pl hogy a birok iszonyatosan tolják a nagyokat...
néhány mondat amiben én egyetértek
,,„A játékvezetők 2006 óta sokkal többet hibáznak, mint 2000 és 2006 között. Ha abban az időszakban voltak megvesztegetések, akkor most is lenniük kell"
ez klubhovatartozás nélkül igaz lehet szerintem.

,,torinóiak javára elkövetett játékvezetői hibák koránt sem voltak olyan szemet szúróak, mint a mostani „bakik”, "---ez is ül szerintem

DE!!!!!! EZ szerintem baromság,,„A Juve egyszerűen feldühítette a többi csapatot azzal, hogy túl sok trófeát gyűjtött be. Tíz év alatt szinte mindent megnyertünk, és ezt korlátozott anyagi lehetőségekkel tettük”

Nekem ez a véleményem.Nem tudom mi az igazság,lehet neked van igazad..
de az hogy veled erröl szivesebben beszélek mint
más juventinoval bármiröl(nevet nem mondok habár tudod) az mindent elmond.
Gia,Nera visszasirlak benneteket...elegem van MR at-ból.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.15. 20:04:53

@kroos: Nem hiszem, hogy többet hibáznak a bírók, de az ügy kirobbanása óta mindenki a bírókat bámulja, hogy a saját v vélt igazát tudja igazolni, a Juvésok nézik az Inter meccseit és vicaverza. Ezért neked minden szabálytalanság ami az Internek kedvez (mégha nem is volt szabálytalanság), én pedig meglátom a Juve és a Milannak ítélt vélt v valós tévedéseket. Ennyi.

rexford 2009.01.15. 20:12:11

@kroos: Én azért el tudom képzelni, hogy ezeket a kőgazdag, hiú klubtulajokat zavarja, hogy a rengeteg pénzért összevásárolt csapatuk hosszú időn keresztül nem nyer semmi komolyabb címet, nem beszélve ennek pénzügyi következményeiről.

mickeyknox 2009.01.15. 20:33:24

@kroos: megkövetlek tezsvér :)

VO 2009.01.15. 20:34:45

@Hispan07:

Rengeteg fórumot olvasok, ne aggódj. :)
Ide csak mulatni járok az önfelkent szakértőkön és hozzád hasonló talpnyalóikon. :)

Mr.AT 2009.01.15. 20:38:34

@kroos: Kedves kroos, az történt, hogy kötözködni próbáltál, aztán mivel még azt sem voltál képes értelmezni, amibe bele akartál kötni, pofára estél. S most még te hisztizel? Szánalmas, de tényleg.

mickeyknox 2009.01.15. 20:43:11

vajon tényleg lesz-e ibra-drogba csatárkettős az interben? szerintem nem...

Itáliainagysándor 2009.01.15. 20:49:24

@Mr.AT: Itt 3-4 ember csak arra képes, ráadásul akkor kezdik amikor nem tudnak mivel érvelni...
Amikor meg próbálnak érvelni a saját igazuk mellett szürreális dolgokkal jönnek, ráadásul tök feleslegesen sértegetve. Ilyenek ezek a nethuszárok:) A gép mögül nagy az arc, ha már az utcára nem mernek kimenni:)

giacinto 2009.01.15. 21:08:29

"ezeket a kőgazdag, hiú klubtulajokat zavarja, hogy a rengeteg pénzért összevásárolt csapatuk hosszú időn keresztül nem nyer semmi komolyabb címet, nem beszélve ennek pénzügyi következményeiről."

Tudom hogy Morattira akartál utalni, de szerinted ő ebből akar pénzt kivenni? súlyos nagy tévedésben élsz akkor. nála az Inter családi ügy. előtte irtad: KŐGAZDAG, ami igaz is, de vannak nála még gazdagabbak is.

giacinto 2009.01.15. 21:22:12

Moggi összevissza beszél, dehát ezt már megszoktuk tőle, egyik mondatával üti a másikat.

"A játékvezetők 2006 óta sokkal többet hibáznak, mint 2000 és 2006 között."

ez egyértelműen a nagyobb figyelem miatt van.

"Ha abban az időszakban voltak megvesztegetések, akkor most is lenniük kell."

bizonyíték grande úr???? ellene volt, az a minimum h kussol vagy előáll bármiféle bizonyítékkel. ja hogy ilyen nincs csak a sárdobálás.

"Egyébiránt szerintem sem most, sem régebben nem történtek ilyenféle szabálytalanságok"

akkor miért mondta az előző mondatot????? jah, már tudom, sárdobálás, mocskoljuk már be más sikerét is ha én lebuktam, ugye?

"Moggi, aki szerint a játékvezetők azért „tévednek” ennyit az élkubok javára, mert megfélemlítve érzik magukat általuk."

és kit ítéltek el zsarolásért meg irányítgatásért????

"Azt sem tagadta ugyanakkor, hogy a Juventus is ezen klubok közé tartozott"

hoppá! ez felért egy beismeréssel?

"A két elvett bajnoki címet vissza kellene kapnia a Juventusnak."

hát persze tisztelt moggi úr, hiszen nem csináltál semmit sem. egyik mondatában beismeri hogy voltak oda-nem illő dolgok, másik mondatában meg követeli vissza a scudettokat. nevetséges ez az ember, ülje le inkább a büntetését.

rexford 2009.01.15. 21:33:28

@giacinto: Biztos ami biztos, kérdezz már rá erre még egyszer léci, amikor legközelebb összefutsz vele.

Count Adyn 2009.01.15. 21:33:42

@giacinto: Látom nem jött át a dolog igazán:D

Itáliainagysándor 2009.01.15. 21:40:26

@giacinto: Ajánlom figyelmedbe az eredeti riportot, sajnos a magyar kollégáknál elég gyakori a félrefordítás. Vagy félig fordítják le a számukra szimpatikus részeket összevágva.

giacinto 2009.01.15. 21:45:57

értem, moggi egy szent aki mindig mindent jól és szabályosan csinált, soha nem beszélt bírókkal stb. hagyjuk is inkább, van mára jobb téma is.

Hányas mezt kapja kaká a Mancitynél? Buffont is viszik vagy trezegét? :)

rexford 2009.01.15. 22:08:15

@giacinto: "Tudom hogy Morattira akartál utalni, de szerinted ő ebből akar pénzt kivenni? súlyos nagy tévedésben élsz akkor. nála az Inter családi ügy. előtte irtad: KŐGAZDAG, ami igaz is, de vannak nála még gazdagabbak is."

Lehet, h kivenni nem akar belőle, de az valszeg érdekli, hogy mennyit kell neki beleraknia, mennyit vasal be a szponzoroktól, az uefától, stb.

Dr Zoidberg 2009.01.15. 23:16:22

Ezt a "Roma szélsőjobbos fele" jelzőt a leghatározotabban visszautasítom. Roma mindkét fele tele van szélsőjobbosokkal. Sajnos.
Volt már erről egy korábbi posztnál némi hosszabb elmélkedés/eszmecsere, amiben többen is rávilágítottunk ennek a jelzőnek, illetve megkülönböztetésnek a nem teljesen jogos mivoltára.
A Lazio meg továbbra is egy sportegyesület, és nem egy politikai szerveződés.
Mindegy, ezt le kellett írnom, nem vitát akarok nyitni, annyit nem ér ez a téma.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.15. 23:54:08

a laziót az irriducibili irányítja, gyakorlatilag teljhatalom van a kezükben, azt csinálnak, amit akarnak. ők meg ugye...

Titi120 2009.01.16. 00:17:49

Sport 1-en, a Zuhanyhíradóban mondták (és a goal.com-on is fent van), hogy a Milan immáron kész tárgyalni Kaka eladásáról a Cityvel.

100 millió € fölötti összegekről van szó ...

A pénz győzni fog, Kaka menni fog szvsz.

-LinoSonego- 2009.01.16. 02:01:50

a józan ész azt mondatná velem, ez az egész csak egy rossz vicc, de sajnos eljátszotta már szurkolóival a hasonlót egy ex-szovjet tiszt fia is..
vannak megbocsátható lépések (pont kettő jut eszembe: Telek András Kosice, Simon Tibi BVSC - őket elüldözték), de ez nem az!!
Ronaldinho meg a bunkó Berlusconi-bagázs el fogja üldözni. nem akarok egy "andrij leite izecsont". idehozta a Milan ezt a viszonylag kevéssé sztárolt srácot (volt vagy 21), igaz már VBként, de akkor is ráépítettek egy csapatot és egy egyedi játékstílust.
valójában nem is benne csalódnék, sokkal inkább a vezetésben. Berlusconi azzá tette a Milant, ami, de egyre inkább úgy érzem ideje lenne átadni a stafétát. sajnos a média-politikai rivalda megborította amúgy is elég olasz agyát. ez ez ember eladta a keresztfia apját!!

vagy így csinálják a helyet Gourcuffnak!?

Dr Zoidberg 2009.01.16. 02:07:59

Benito, ez irtó erős túlzás, plusz irtóra nem pontos, és nem helyes megállapítás. A Lazio futballszakosztályának vezetésére a legerősebb nempolitikai, nemközigazgatási, és nemüzleti befolyást az Irriducibili tudja gyakorolni, igen. Ez a befolyás azonban -mint ahogyan az logikus is- eltörpül a megannyi politikai, közigazgatási, és üzleti befolyás mellett, ami a klubot folyamatosan éri, és ér úgy általában bármilyen más klubot bárholmáshol is, mert ilyen a világ.
(Bár ha azt vesszük, hogy az Irriducibili mint márkanév, jelen van a ruházati piacon, akkor mondhatjuk azt is, hogy ez itten mára már igenis üzleti befolyás is, igaz, nevetséges méretekben.)

Továbbra sem nyitok vitát, ez a hozzászólásom csupán egy roppant sztereotíp, felszínes, bulvárízű, és helytelen megállapítás pontosítása volt, mert az ilyen megállapításokat ÉN nem tartom TIhozzátok méltónak (talán nektek magatoknak sem kéne), plusz nem bírom, ha téves, vagy fél-, de jólhangzó, hangulatkeltő információk alapján "nácizzák" a csapatomat, aminek én véletlenül épp egy szélsőjobboldal-ellenes szurkolója vagyok.

kroos 2009.01.16. 07:57:24

@Oyle: ,,Roma mindkét fele tele van szélsőjobbosokkal. Sajnos.
Volt már erről egy korábbi posztnál némi hosszabb elmélkedés/eszmecsere, amiben többen is rávilágítottunk ennek a jelzőnek, illetve megkülönböztetésnek a nem teljesen jogos mivoltára."


Megvitattuk bizony.Ha nincs Duce akkor most As roma sincs.Csak a küldetésböl (ami az összes romai csapat felszámolását jelentette hogy 1 bivalyerös legyen) mindössze 3 bajnoki cim lett.

kroos 2009.01.16. 08:00:35

@giacinto: ,,"Azt sem tagadta ugyanakkor, hogy a Juventus is ezen klubok közé tartozott"

hoppá! ez felért egy beismeréssel?"

Nem... azt mondta az öreg hogy a,,a játékvezetők azért „tévednek” ennyit az élkubok javára, mert megfélemlítve érzik magukat általuk."
Ebbe tartozik bele a Juve is.
Ha meg tényleg csalásról volt /van szó akkor nem tudom elhinni hogy egyedül a Juve csalt és senki más.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.16. 08:02:54

@Oyle: egy csapatot az ember leginkább a szurkolóival azonosít, különösen akkor, ha azok ilyen markánsan képviselnek valamit.

nem bántás ez (bár ha te annak érzed, akkor nyilván az is), csak egyszerű ténymegállapítás, és nem hiszem, hogy megbántódna mondjuk a bilbao-tábor, ha leszélsőjobboznám őket, sőt, büszkén vállalnák.

Hispan07 2009.01.16. 08:31:22

@Titi120: 100 millió font iszonyú pénz, de kevés egy olyan játékosért, aki pótolhatatlan. Dinnye, Beckham, Ibra, Messi, Cé - nekem együtt nem érnek egy Kakát.

én még hiszek benne, hogy nem igaz ez az egész. ha mégis, idén nem nézek több Milan meccset, mert minek.

kroos 2009.01.16. 08:49:34

azt mondta kaka hogy a karszalagra vágyik és már csak maldini meg ambro vannak elötte.Pirlo?Gattuso?

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.16. 09:01:22

@Hispan07: Az "csak" 100 millió Euró. Bár a mai árfolyamon majdnem ugyanaz. :)
A city ahelyett, hogy egy sztárt vesz, vehetne 4-5 elég jót. v 2 nagyon jót, meg 2 kulimunkást aki dolgozni is fog a pályán.

Kérnénk az új olasz posztot. :)

mickeyknox 2009.01.16. 09:19:59

nem baj, hegyi iván szerint a city bl győztes lesz, ha az arabok úgy akarják. akkorát röhögtem, hogy leestem a fotelről...

kroos 2009.01.16. 09:21:02

korda gyuris hanglejtés,....,,ronaldo a világ legjobb centere"

kroos 2009.01.16. 09:31:53

Beni...ha meghivnának a sport tv-be ott is elmondanád hogy
,,bekem a világ legjobb szélsöje"?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.16. 10:26:23

@kroos: "Csak a küldetésböl (ami az összes romai csapat felszámolását jelentette hogy 1 bivalyerös legyen) mindössze 3 bajnoki cim lett." - ahogy azt megbeszéltük korábban, így persze ez nem igaz. A Laziot például nem számolták föl és ki is maradt a fúzióból, mert egy-két jeles pártfogója épp a fasiszta nagyatanácsban üldögélt.

giacinto 2009.01.16. 10:27:10

hegyiiván Robinho-Ibrahimovic-Messi csatársort alakított volna a Realnál.

Messit mégis hogy gondolta? hátra meg puyolt meg középre iniestát?

kroos 2009.01.16. 10:32:21

@giacinto: 10 éve ez nem lett volna abszurd.
csak akkor figonak hivták.

giacinto 2009.01.16. 10:46:41

igen, de akkor Figo már 28-29 éves volt és nem 21, kibontakozó zseni a barca első számú alakja, előtte még sok-sok év jó szereplés. meg akkor valószínűleg a barca jobban rá volt szorulva a lére, mint most lenne.

kroos 2009.01.16. 10:52:30

@giacinto: figo meg a barca akkori kapitánya volt mint tiszteletbeli katalán.
de amugy igazad van..messi fiatalabb sokkal és ez a döntö érv.

*Fata* 2009.01.16. 11:13:11

@Hispan07: az ma már 270 (KETTŐSZÁZ HETVEN) millió.
anyjuk kenyérpirítójával szórakozzanak a kádban.

giacinto 2009.01.16. 11:13:27

meg jobb játékos annál ,mint figo volt 2000ben, mondom ezt úgy hogy szeretem figo játékát, nemcsak az Inter miatt

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.16. 11:41:25

@giacinto: hát, figo és az inter együtt már csak lecsengetés, de a csúcson elképesztően nagy játékos volt, az biztos.

az már érdekesebb kérdés, hogy fontosabb láncszeme volt-e a barcának, mint most messi.

kroos 2009.01.16. 11:48:30

@giacinto: figo 2000-ben a legjobb volt a posztján ,ugyanugy ahogy most messi.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.16. 11:52:48

@kroos: de annyira talán nem határozta meg a csapat játékát a portugál, mint most Messi.

kroos 2009.01.16. 11:54:43

johogy nem mikor ronaldok meg rivaldokkal játszott együtt..

Mr.AT 2009.01.16. 12:14:26

@Hispan07: Na ez a gusztustalan, nem a Hoffenheim. :-)

mickeyknox 2009.01.16. 12:26:01

"Kaká így a jelenlegi 140 ezer helyett hetente nettó 255 ezer fontot kapna, a jelenlegi Premier League-rekorder, szintén citys Robinho fizetésénél is közel 100 ezerrel többet"
"és a klasszis megtarthatja a személyéhez fűződő reklámjogokat"

ezek még a végén tényleg eladják a legjobb játékosukat.
mondjuk, 120 millió euró sem megvetendő :)

kroos 2009.01.16. 12:31:27

@mickeyknox: de 120 mill.nem lö gólokat..

mickeyknox 2009.01.16. 12:32:42

majd akit vesznek helyette, vélhetőleg olcsóbban.

mickeyknox 2009.01.16. 12:33:34

még a végén igaza lesz hegyi ivánnak. az pedig az apokalipszis, testvéreim! :D

mickeyknox 2009.01.16. 12:37:54

állítólag megvették kamenit a kapuba. én buffon helyében azért megsértődnék...

Klárensz 2009.01.16. 12:40:04

Ha Kaká a Real Madridot visszautasította, akkor nem valószínű, hogy egy ennyire nívós csapatba, mint a Mancester City, szívesen menne.
Csak aztán nehogy tévedjek.

mickeyknox 2009.01.16. 12:41:58

lehet, hogy nem kaka utasította el a madridot, hanem a milan.

Klárensz 2009.01.16. 12:52:43

Mindenesetre tartom, hogy a legnagyobb ostobaság lenne részéről, ha elmenne a PL 15. helyezett csapatába. Ha a ManCitybe igazolna az sokkal jobban zavarna, mint ha a Realba ment volna. Nem is tudom mikor lennék képes újra focit nézni, ha most menne.

rizla 2009.01.16. 12:54:07

én is eladnám kakát ennyiért. más kérdés, hogy mihez fog kezdeni a milan 100 millióval? megveszik beckhamet, meg még két öregfiút?

rizla 2009.01.16. 12:54:58

ez a 15. hely egyáltalán nem ellenérv, nyilván a csapat jövője miatt igazolna át kaká, miután megkapta a megfelelő biztosítékokat, hogy 1-2 éven belül a BL-ért fog harcolni a city.

Klárensz 2009.01.16. 12:57:42

Az érdekelne, hogy mi a biztosíték a jövőbeni jó szereplésre.

"... jövőre jók leszünk..." vagy valmi meggyőzőbb?

rizla 2009.01.16. 12:57:54

@Hispan07: "100 millió font iszonyú pénz, de kevés egy olyan játékosért, aki pótolhatatlan. Dinnye, Beckham, Ibra, Messi, Cé - nekem együtt nem érnek egy Kakát."

ne viccelj. ronaldinhot, és beckhamet még elfogadom, de a másik három jövője fényesebb, mint kakáé, aki már elérte a csúcsot. jelenleg ronaldo és messi a két legtöbbet érő játékos, ez nyilvánvaló. egyszerűen piszok fiatalok a szinthez képest, amit képviselnek.

rizla 2009.01.16. 12:59:06

klárensz: szerintem az elég meggyőző, hogy ezt a 100 millát lazán le tudják rakni még egy csapatnyi játékosért a jövőben. olyan szintű pénzmaggal rendelkeznek az arabok, ami felfoghatatlan.

Mr.AT 2009.01.16. 12:59:21

@rizla: Tök logikus, hogy eladják Kakát, túl fiatal és éretlen, nem illik a csapatba. :-) A kapott pénzből visszaigazolják Costacurtát és Baresit, előre meg Massarot. :-)

rizla 2009.01.16. 13:01:24

amúgy nem tartom igazságosnak, hogy a cityről azt mondják nincs történelme. hát, az elitben talán tényleg nincs, de ian curtis is nekik szurkolt, ez felér a milan BL-címeivel: DDDDDDDDDDDDD

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.16. 13:19:02

És nyert nemzetközi kupát is a City. Még jó negyven éve.

mickeyknox 2009.01.16. 13:31:37

a kérdés, hogy kakának mennyire számít a nagy zsír amit kereshet a city-ben. bl-t úgysem nyerne a milannal a közeljövőben, max senior kategóriában... így legalább lesz pénz jótékonykodni bőséggel.
meg ha a milan el akarja adni, akkor el lesz adva, szóval tökmindegy.

Klárensz 2009.01.16. 13:50:03

@mickeyknox: "ha a milan el akarja adni, akkor el lesz adva"
ez nagyon igaz, de azért én remélem, hogy marad, ha elmenne akkor már nem maradna szinte semmi a Milanban abból, ami miatt ők lettek a kedvenc csapatom

Mérgező Hulladék 2009.01.16. 14:16:55

Tetszik egyébként az index cikke: Kaká 100millió euró körüli ára (bár ők 120-ról írnak) szerintük a duplája Zidane-énak. Úgy számolták, hogy a francia 76millió euróba került, az akkori árfolyamon 46millió font, ami mai árfolyamon 52millió euró. Gyönyörű.

Mérgező Hulladék 2009.01.16. 14:34:31

Gondoltam, felhasználom az index módszerét, de én angol font helyett zimbabwei dollárt használok. Ez alapján Zidane ára kb. 220 euró volt, szóval Kaká játékjogának használati joga négyszázezerszer több pénzért cserélhet gazdát.

ASRM 2009.01.16. 14:54:34

Mérgező, mi ebben a meglepő? Tudjuk az Indexről, hogy egy jó címért vagy beharangozóért a saját anyjukat is eladnák.
(Nem az NST természetesen.)

Mr.AT 2009.01.16. 16:50:37

Chiellini sem (továbbra sem) játszhat a Lazio ellen, meg vagyok elégedve. Sissoko még igazán eltörhetné a lábát ma este hazafelé. Amaurira meg ráeshetne egy Boeing 747es, a biztonság kedvéért. Vicc, ami idén van a csapattal.

giacinto 2009.01.16. 17:15:29

Grygera meg eltiltott? nem? jó lesz a védelmetek akkor, remélem ezt ki is használja a laziale tridente.

Sali-Legro-Mell-Molino?

drosiii 2009.01.16. 17:16:06

mekkora kommentáradat lenne, ha a Milan a Kakaert kapott pénzen megvenné Ribery-t, BM ebből a pénzből Messit, Messi árából a Barca pedig Ibrát...

Mr.AT 2009.01.16. 17:56:55

@giacinto: Sali sem kész még 100%ig. De Ceglie-Legro-Mellberg-Molinaro néz ki, ma meg mki arról cikkezik, hogy a bruttó 19 éves Ariaudo milyen jól teljesített a Catania elleni kupameccsen, lehet, hogy most is szerepet kap.
(Akkor meg ugye Mellberg-Legro-Ariaudo-Molinaro - mondjuk ez így már meglehetősen ingatag, pláne Rómában.)

Hispan07 2009.01.16. 18:32:30

@rizla:

én, korábban - "Dinnye, Beckham, Ibra, Messi, Cé - nekem együtt nem érnek egy Kakát."

rizla - "ne viccelj. ronaldinhot, és beckhamet még elfogadom, de a másik három jövője fényesebb, mint kakáé, aki már elérte a csúcsot. jelenleg ronaldo és messi a két legtöbbet érő játékos, ez nyilvánvaló. egyszerűen piszok fiatalok a szinthez képest, amit képviselnek."

mondd rizla, a 'nekem' melyik részét nem értetted? de ha indoklás is kell, tessék: nem egy ősf@sz mint Cé és Ibra, jóképűbb mint Messi

@mickeyknox: "a kérdés, hogy kakának mennyire számít a nagy zsír amit kereshet a city-ben. bl-t úgysem nyerne a milannal a közeljövőben, max senior kategóriában..."

jogos. azt az apróságot meg elegánsan felejtsük el, hogy csupán ebben az évezredben nyert már a Milan 2 BL-t. a másodikat már egy seniornak csúfolt csapattal. ja meg játszott még egy döntőt is. a többi olasz csapat pl mit tud-e téren felmutatni?

danesdzsu2 2009.01.16. 19:49:58

@Hispan07:
Van számottevő esélye BL-t nyerni a Milan-nak a következő 5 évben?

Hispan07 2009.01.16. 20:06:01

@danesdzsu2: komolyan azt hiszed, hogy meg tudod már most mondani, hogy nincs?

danesdzsu2 2009.01.16. 20:19:07

Csak kíváncsi lennék a véleményedre. Ha jó odds-al adod, még fogadok is:D

halareaal 2009.01.16. 20:30:51

...a Kakáért kapott horribilis pénzből visszahozzák Gourcufföt, aki jobb lesz mint most a Bordeauxban, vesznek egy kurvajó kapust és 1 középsővédőt, Maldiniék pedig visszavonulnak. mindeközben Patoból Európa egyik legveszélyesebb csatára válik, Flamini beépül a csapatba, Pirlo visszanyeri a formáját és Nesta még egy utsó etapra felépül. ez most utópisztikusnak hangzik, de ha 5 évük is lenne rá, vmi hasonló forgatókönyvvel biztos esélyesek lehetnének.

Hispan07 2009.01.16. 20:34:05

ha nem is feltétlenül úgy, ahogy halareal írja, de a Milan 5 éves távlaton belül bármikor esélyes lehet bármi megnyerésére. leszámítva a vízilabda olimpiai aranyat. azt sose nyerik meg, de nem is baj

rizla 2009.01.16. 20:35:44

@Hispan07:
"mondd rizla, a 'nekem' melyik részét nem értetted?"

bocs, nem tudtam hogy olyan szabályok vannak érvényben, hogy tilos vitatkozni, ne haragudj!

rizla 2009.01.16. 20:37:01

a milan egyébként a seváért kapott pénzt sem igazán költötte el, vagy csak nem figyeltem?

Hispan07 2009.01.16. 20:41:14

@rizla: nincs olyan szabály és no problem, de egy érzelmi véleménnyel miért és hogy vitatkoznál? amit írtam, csak arról szólt: nekem nem kell más sztárja, Kakát szeretem

a seváért kapott pénz ment pl Ricardo Oliveirara, ha jól sejtem - de ez még viccnek is rossz :)

rizla 2009.01.16. 20:50:25

szereted a kakát?
;[[[[[[[[[[[[

rizla 2009.01.16. 20:51:26

amúgy ok, félreértettem a szerelmi vallomást. mondjuk azon nem lepődök meg, hogy CR-ről ilyet még nem hallottunk senkitől..

giacinto 2009.01.16. 21:29:57

milyen 270 millió? az már az összes költsége lenne a citynek, 5 évnyi fizetéssel, adókkal, átigazolási dijakkal, aláiráspénzekkel, ügynöki pénzekkel.

108 millió fontról szólnak a hirek ami kb 120 millió euró most. ennyit kapna a milan.

Mr.AT 2009.01.16. 21:36:13

@giacinto: Így is, úgyis teljesen irreális összeg. Amúgy nem csak a riválisoknak tesz keresztbe a ManCity ezekkel a teljesen elszállt összegű ajánlatokkal, hanem magának is - innentől bárkinek bárkiért tesznek ajánlatot, a tulaj rögtön x2-ről indul, mert tudja, van honnan és miből.

giacinto 2009.01.16. 22:02:53

sztem eddig is tudta mindenki ezt róluk. én gallianiék helyébe egészen január 31-ig húznám az egészet, persze mindig emeltetném az ajánlatot és az utolsó pillantban mondanám azt hogy "OK, vigyétek", amikor már nagyon sürgős lenne a citynek.

kroos 2009.01.16. 22:17:18

,,
bocs, nem tudtam hogy olyan szabályok vannak érvényben, hogy tilos vitatkozni, ne haragudj! "
ez rizlátol aki a szabad véelmény nyilvánitás apostola és nem rug le ha mást gondolsz mint ö...-

halareaal 2009.01.16. 22:21:46

@Mr.AT:
igen, de hogy máshogy tudnának Kaká szintű focistákat igazolni? sehogy, kb.

Hispan07 2009.01.16. 22:27:05

nnah: a mai forduló után előny nálunk - elutasították a City ajánlatát. és kiderült, kamuztak össze-vissza pl Kaká apjáról is.

huhh. ja és természetesen holnap is játszik Kaká

rizla 2009.01.16. 23:21:33

"ez rizlátol aki a szabad véelmény nyilvánitás apostola és nem rug le ha mást gondolsz mint ö"

kit rúgtam le, mondd már el. ma is túl sok volt a szipu?
:(

BruceWayne 2009.01.16. 23:26:11

nem fog végbemenni a tranzakció mert
egyrészt Kaká nem hülye
másrészt tudni kell hol a határ, egy ilyen összegű igazolás már komolytalanná tenné az egész sportágat, igaz hogy most is minden a pénz körül forog de még vállalható keretek közt, de ilyen100-200milliós összegekkel meg havonta feltűnő ilye-olyan milliárdosokkal ez már így kurva nagy faszság lenne minden szempontból

na meg a másik hogy egy sztárfocistának aztán már nem kurvára mindegy hogy 100millió vagy 150 millió forintot kap egy héten? szerintem még azért léteznek fontosabb dolgok is a fociban mint hogy valaki3 bentleyvel többet vehessen havonta

rizla 2009.01.16. 23:39:46

kakának lehet, hogy mindegy a pénz egy bizonyos szint felett, de a klubnak nem. 100milliós összegek meg maximum a manchester citytől fognak röpködni egy ideig. és minden játékost azért nem vehetnek meg. de ha mondjuk érkeznek a futballvilágba a city arabjaihoz hasonló tőkével rendelkező arcok (tehát további arab olajsejkek, lol), akkor mégis hogy akadályozza meg őket bárki, hogy ők is klubokat vegyenek maguknak? odaállsz eléjük, hogy ez már túlzás, fiúk? simán megtehetik, a liverpoolt is kinézték már.

calcio_di_rigore 2009.01.16. 23:40:17

Kellene egy szabály a Fifától. 50 milliónál több nem adható egy játékosért. Valamit tenni kell mert ezek tönkreb@sszák a focit. Aztán persze ugatnak, hogy az ő favágó ligájuk a legjobb, mert amerikai, ruszki meg arab milliárdosok tolják bele a pénzt.
Nagyon remélem, hogy ez a transzfer nem megy végbe.

rizla 2009.01.16. 23:44:45

nem fogják tönkrebaszni a focit, mert 11 embernél többet ők sem játszathatnak a pályán egy csapatban. mindenkit nem lehet megvenni.

Asidotus 2009.01.17. 01:07:08

Meg az is van a csillagászati összegek korlátozása esetén, hogy ha a te játékosodat szeretnék megvenni, akkor te is sokat szeretnél kapni érte. A probléma ott van, hogy csak a nagy kluboknak ajánlanak sok pénzt, a kicsiknek nem. De bolond lenne a Milan, ha ennyi pénzért (amit lehet, hogy egy picivel följebb is tornázhatnának) nem adná oda egy játékosát, akárki is az. (Jó, tudom, hogy Kaka nem akárki, sőt, de azért mégiscsak na,)

Mr.AT 2009.01.17. 01:40:34

@calcio_di_rigore: Egyik oldalról úgy vagyok vele, hogy az egész sztori gusztustalan. Idejön pár sehonnai, semmit az asztalra le nem tett arab, aki nem sikeres üzletember, se nem egy eredeti nagy ötlet kitalálója, szimplán csak szerencséje volt, mert pont a hazája alatt van kőolaj, s az ebből fakadó kvázi korlátlan pénzével két perc alatt átrajzolja az európai labdarúgás évszázados tradícióit, határvonalait.
(Zárójelben itt @rizla: de, ezzel tönkrebassza - képzelj el mondjuk egy Buffon - Maicon, Ferdinand, Terry, Sergio Ramos - C.Ronaldo, Gerrard, Fabregas, Kaká - Messi, Ibrahimovic jellegű csapatot, akiket simán összevásárolhat pár nap alatt 11x100 Mio fontért, ami neki még mindig aprópénz.)

Másik oldalról Juve-drukkerként első reakcióból nyilván nem bánnám, ha az egyik legnagyobb közvetlen rivális elveszítené az egyik legjobb játékosát - viszont ezzel az olasz foci is elvesztené az egyik "ékkövét", s megint hallgathatnánk az általad is jelzett "a Premier League a foci alfája és omegája" jellegű dumát.

Harmadik oldalról meg az üzleti szempontokat szem előtt tartva azt mondom, hogy ha van valaki, aki ennyi pénzt képes adni egyetlen játékosért, annak el kell adni, bárki is legyen az. A 100 (108?) Mio font kb. 120 Mio EUR - ebből normál piaci viszonyok közt legalább 3-4 világklasszist meg lehet vásárolni (Ibra anno kevesebb mint 30 Mio EUR-ba került az Internek, de pl. Amauri 15 Mio EUR-ért jött hozzánk, Huntelaar 20 Mio EUR-ért ment a Realba, stb.), fel lehet húzni egy új stadiont, stb. Ez irreálisan sok pénz, amivel hosszú évekre meg lehet alapozni egy focicsapat jövöjét - még ilyen magas, stabil és tradicionális szinten is, mint a Milané.

kihasználta:derivált töröttvonal szögpontjaira von 2009.01.17. 03:31:44

"Idejön pár sehonnai, semmit az asztalra le nem tett arab, aki nem sikeres üzletember, se nem egy eredeti nagy ötlet kitalálója, szimplán csak szerencséje volt, mert pont a hazája alatt van kőolaj" Ez a mondat hűen példázza, hogy e témában annyira nem vagy jártas, a kőolaj önmagában lófasz. Ajánlom Blinder egy-két idevonatkozó művét.

giacinto 2009.01.17. 09:31:55

"elutasították a City ajánlatát" ez honnan van?

"A probléma ott van, hogy csak a nagy kluboknak ajánlanak sok pénzt, a kicsiknek nem."

de a milan a sok pénzével vesz vkit helyette, valószínűleg kisebb csapattól, igy nekik is lesz szokatlanul nagy pénzük és ők is vesznek stb.
igy szépen a sejkek pénze beszivárog az egész európai labdarúgásba.

Hispan07 2009.01.17. 10:20:25

@giacinto: onnan van, ahol ma reggel már megint azt írják: Kaká sír, de tárgyal a 380 ezer fontos béréről... :/

repkednek itt össze-vissza a hírek, de ha elmegy, valakit már most januárban hozni kell helyette. vagy inkább VALAKIT

és ha elmegy, remélem pont úgy jár, mint az áruló ukrán.

Mr.AT 2009.01.17. 14:20:41

@kihasználta:derivált töröttvonal szögpontjaira von: De nagy a szád így ismeretlenül, kiscsávó. Természetesen nem fogok komplex közgazdasági elemzésekbe fogni egy ok-okozat vonatkozás kapcsán egy fociblogon - röviden és tömören viszont igenis helytálló az, hogy az ő pénzügyi sikerük 95%-át egy természetföldrajzi adottság határozza meg, nem a saját kiemelkedő képességeik. (Szöges ellentétben Agnelliékkal, Sensiékkel, Morattiékkal, stb. - akikben mindenki találhat kivetnivalót, azt viszont nem lehet elvenni tőlük, hogy a pénzükért keményen megdolgoztak.)

kroos 2009.01.18. 09:20:00

Ebbe tényleg ne mennjünk bele,de nem tudom honnan veszed hogy nem dogoztak meg a pénzükért...
süti beállítások módosítása