Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Mester és tanítványa

2010.07.11. 15:30 heinrich

A világbajnokságon történetének két legsikeresebb még vébé cím nélküli csapat játszik a döntőben, Spanyolország vagy Hollandia személyében biztosan új világbajnokot avatnak. Összecsapásuk azért is érdekes, mert mindkét csapat történelmileg is látványos, technikás futballt játszik, Hollandia neve összeforrt a totális futballal és az átütő támadójátékkal. Néhány évvel ezelőtt viszont a nagy spanyol generáció letaszított Hollandiát az Európa legtechnikásabb csapat címért folytatott versenyben, jelenleg pedig brazilabbak a braziloknál.

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy a spanyol válogatott szinte megegyezik a Barcelonával (Paraguay ellen például 7 játékos volt a válogatottban), a katalán sztárklub viszont hosszú évtizedek óta komoly holland befolyás alatt áll: Rinus Michels, Johan Cruyff, Louis van Gaal és Frank Rijkaard összesen 22 évadot töltött a Barcelona élén 1971 óta.

Hollandia
Ami a támadójátékot illette Hollandia elmarad a vébé előtti elvárásoktól, de ezzel kapcsolatban két dolgot mindenképp meg kell említeni. A Van Basten-féle generáció sem nélkülözte a kőkemény védekezést és a középpályás verőlegényeket (R. Koeman és Jan Wouters neve a kulcs), 1988-as Eb-győzelmüket ennek is köszönhették.

A holland játék kulcsa mindig is a szabad területek megjátszásában rejlett. Ebből a szempontból tökéletes érthető, hogy Bert van Marwijk nem préseli az ellenfeleket a tizenhatosukra, hiszen ezzel saját maguk elől szívnák el a levegőt. Biztos védekezés, türelem, kivárás és gyors ellencsapások jellemzik az ő válogatottját.

A csapat esze Sneijder, aki ha játékban nem is nyújtott kiemelkedőt a vébén, góljaival egyelőre ő a hollandok Forlánja. Az ő példáján is látszik, a hollandok nagyon megtanultak nyerni, minden kapufa befelé pattan. Nem érdekli őket a világ szimpátiája, ezúttal győzni jöttek, nem szépen meghalni.

A védelem valószínűleg a már megszokott Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, van Bronckhorst összeállításban kezd majd. Elsősorban a jobb oldalon játszó fiatal Wieltől várható, hogy felfutásaival segítse a támadásokat, a többiek stabilan őrzik a területüket.
Előttük de Jong tisztogat, az ellenfél térfelére csak ritkán megy át, ez inkább van Bommel feladata. Sneijder mindenhol ott van, szervez, irányít és lő, Kuyt bejátssza az egész pályát, a csapat egyik leghasznosabb játékosa. Nem gyors, de okosan passzol, jól helyezkedik és kiemelkedő védőmunkát végez.

Van Persie és Robben külön kaszt. Ők nem az összjáték emberei, de nem is ez a dolguk. Ha labdát kapnak az azért van, hogy gólt szerezzenek, és ez a szerep jól is áll nekik, bár van Persie – Torreshez hasonlóan – egyelőre csak kínlódik a vébén. 

Spanyolország
A spanyol játékosokat gyerekkoruk óta az általuk tiki-takának nevezett stílusra képzik. Egyérintős passzok, sok mozgás, attraktív támadófutball, végtelen labdabiztosság. Ez utóbbi nagyon fontos eleme a játékuknak, hiszen sima labdatartással is hatékonyan tudnak védekezni. Hátulütője viszont, hogy a spanyolok általában a legközelebb álló társhoz passzolnak, ami lelassítja a játékukat, viszont mivel nem hajlandóak felemelni a labdát, a kockázat is minimális.

Puyol és Pique a világ egyik legjobb belső párosát alkotja, akik döntő gólokat is képesek szerzni. Capdevila a bal oldalon inkább az állandóságot képviseli, Ramos a támadásokhoz is fellép. Az Eb-csapathoz képest a védekező középpályás szerepkörébe Busquets került be. Őt sokan kritizálják, de játéka hihetetlenül hasznos, és alapvető feladatán kívül nem is vállalkozik semmire, így megbízható is, Németország ellen például az első 50 passzából 49 sikeres volt.

Xabi Alonso mélységből szervez, hihetetlenül pontos indításai vannak, míg Xavi – az európai futball elsőszámú metronómja – precíziós gépként teszi jobbra-balra a labdákat. Iniesta sem kisebb zseni nála, de az ő feladat már elsősorban a góllövés és a direkt gólpasszok kiosztása, a támadó-szekció csúcsa pedig most is Villa. A döntő egyik legnagyobb kérdése, hogy Torres kap-e újabb lehetőséget centerben, vagy ezúttal is Villa játszik majd középen és Pedro kerül a szélre. Mindkét lehetőség indokolt.

Villa ugyanis sokkal veszélyesebb, ha a bal oldalról indulhat, centerként sem Svájc, sem Németország ellen nem szerzett gólt. Pedro viszont jóval többet hozzá tud tenni a védekezéshez, az elődöntőben például több időt töltött a saját térfelén mint elöl. Ha Del Bosque bátran támadni akar, akkor nem tompítja Villa hatékonyságát, és Torres visszakerülhet a kezdőbe, viszont ha megint az letámadás és a biztosabb védekezés mellett dönt, akkor Pedro bennmaradhat a csapatban.

Spanyolország – Hollandia
Van Marwijk szorongatja a meccs kulcsát. Azért, mert Hollandia eddig mutatott taktikája szinte az öngyilkossággal ér fel. Mivel a hollandok legtöbb ellenfele gondolkodás nélkül beáll bekkelni, úgy nyertek maguknak mégis területet, hogy visszahúzódtak a középpályára és onnan indították a támadásaikat. A vébé összes csapata közül Hollandia passzolta a legtöbbet a saját térfelén, az átadások 53%-a ide korlátozódott.

Spanyolország egyik legveszélyesebb fegyvere viszont a letámadás, a németek ellen is ezzel nyerték meg a meccset, tehát ha a Hollandok nekiállnak passzolgatni a saját térfelükön, szinte biztosan kikapnak. A védelmüket nem tolhatják túlságosan messze a kaputól, hiszen a spanyolok így könnyen mögéjük tudnának kerülni, ezért Hollandia legnagyobb esélye a gyors, pontos hosszú indításokban rejlik. Sneijder mellett van Persie-nek és Kuytnek is aktívan részt kell venni a labdakihozatalokban. Érdemes a bal oldalon próbálkozni, hogy a spanyol játékosoknak minél messzebbre kelljen távolodni Robbentől.

Szinte ugyanez igaz a védekezésre is, csak csapatként képesek megcsinálni a bravúrt. Óriási kockázat lenne, ha Sneijder nem segítené van Bommel és de Jong védekezését Xavi és Iniesta ellen, hiszen az várható, hogy Kuyt leginkább Ramos felfutásaival lesz elfoglalva. Éppen ezért meglepetés lenne, ha Sneijder összjátékban is villogni tudna, az viszont már nem, ha a BL-döntőhöz hasonlóan kiosztana egy-két meccslabdát.

Del Bosque feladata annyival könnyebb, hogy már játszottak egy ehhez hasonló meccset Németország ellen, alapjában véve az ő taktikájuk és felállásuk is megegyezik a holland csapatéval. A legnagyobb különbséget az jelenti majd, hogy a holland játékosok technikailag képzettebbek, így eredményesebben tudják kihozni a labdát a várható spanyol letámadások ellenére is, ráadásul egy az egyben is képesek megverni a spanyolokat.

Logikusnak tűnik feltételezni, hogy ezúttal is mellőzi majd Torrest, és nem vállalja azt a kockázatot, hogy Robben szabadon játsszon. Pedro támadásban is ügyes, emellett alázatos védőmunkára is képes, vissza tud zárni a holland szélsővel.

Pedro hátravont játéka miatt talán Villa is többet indulhat majd a bal oldalról és van der Wielnek már a hasonló felfogásban futballozó Robinho őrzése sem sikerült. A hollandok várhatóan nem tehetik meg azt sem, hogy a tizenhatosukon védekeznek, így tehát Villa akár középről is veszélyes lehet.

Mindkét csapat alapvető érdeke, hogy a kaputól minél távolabb állítsa meg az ellenfelet. ebben viszont a spanyolok jobbak, mint ahogy a nagyobb klasszis is az ő oldalukon áll, ráadásul a cserepadjuk is erősebb és taktikailag is nagyobb variációs lehetőségeket enged meg.

Ha Spanyolország hozni tudja a saját játékát, rá tud játszani erősségeire, akkor a hollandokon szinte csak a tökéletes helyzetkihasználás segíthet, viszont vannak olyan jók, hogy a németeknél sokkal több lehetőséget alakítsanak ki. Ennek ellenére a döntő esélyese Spanyolország. (Spanyolország - Hollandia 2-1)

(A taktikai ábrán a spanyol játékosok várható mozgásirányát sárgával, a hollandokét feketével jelöltük)

1121 komment

Címkék: h taktika vb 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr212144611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MB13_fan 2010.07.11. 15:41:30

a hollandnak a szeme se áll jól

Malachi 2010.07.11. 15:59:38

ha már így alakult, hajrá Eszpányá. de legalább olyan meccset akarok, mint a tegnapi.

nasteey 2010.07.11. 16:35:35

Nem hiszem, hogy VdB meghúzná Torrest a döntőben, max. vezetéskor, hadd fusson, lesz előtte terület (btw, Torres... neki mi az eredeti hajszíne? :D).
Inkább játszik Pedro, aki besegít Capdevila-nak és Busquets-nek Robben és Van der Wiel ellen.

Remélem ma egyszer sem jön be Sneijder megpattanó lövése, vagy Robben tolom-tolom-tolom-lövöm játéka.

lószerafin 2010.07.11. 17:05:55

Lúzerválogatott az mtv-n. Respekt. Már tényleg csak egy köcsögválogatott hiányzik.

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.07.11. 17:06:16

"Iniesta sem kisebb zseni nála, de az ő feladat már elsősorban a góllövés és a direkt gólpasszok kiosztása, a támadó-szekció csúcsa pedig most is Villa"

ezt a mondatot nezzetek mar at ujra, mert igy nem OK.

foleg, ha figyelembe veszem iniesta gollovesi mutatoit, olyan ritkan lo golt, mint egy vedekezo kozeppalyas.

nb · http://fersml.blog.hu 2010.07.11. 17:07:24

Sajnos a fersml.blog.hu/2010/07/08/hollandia_spanyolorszag_avagy_ne_kerdd_tovabb_a_titkot postban is mutatott progi egyelőre nem támogatja a 4-2-3-1 formációt, de spanyol győzelmet csak abban a nem várható esetben jósol a "magyar polip", ha Ők 4-3-3 játékrendben, még a hollandok 3-4-3 taktikai rendben állnának fel, ami nem valószínű. Minden más (támogatott esetben végzett) szimuláció inkább holland győzelmet prediktál.

Minarik Ede bácsi 2010.07.11. 17:35:57

Fohászkodásaim néha meghallgatást nyernek.
2002-ben azt reméltem, hogy végre láthatunk egy brazil-német összecsapást. Az akkor még a két legeredményesebbnek számító futballnemzet addig a tornáig soha nem mérte össze erejét, legalábbis VB-n - és mint tudjuk, ez számít igazán. (Azóta az olaszok behúztak egy aranyat éppen Németországban, viszont a többi medált nézve még mindig a németek a jobbak – és az EB-ről még nem beszéltünk!) Nyilván a két nagyhatalom rengeteg meccset játszott a VB-k történetében, de sosem osztották őket egy csoportba (na vajon miért nem?), viszont 1958-tól a csoportmeccsek után mindig külön ágra kerültek, a döntőig viszont valamelyikük mindig botlott. Kakukktojás a ’78-as VB, ahol egyikük sem jutott a döntőbe. Akkor a németek nem voltak elég jók, a brazilok pedig /az előre eldöntött/ a későbbi VB győztessel középdöntőztek. Lehet, hogy Ázsiában is csak azért jött létre az álomdöntő, mert érezték a sportág vezetői, hogy túlzás lenne Dél-Koreát továbblökni. Nem mondhatom, hogy minden idők legjobb meccsét láttuk, de foci volt a javából. A németek a fiatal és akkor még nagyon jó Ballack nélkül is irányították a mérkőzés elejét, voltak ígéretes lehetőségeik, de kapufánál tovább nem jutottak. Aztán Rivaldo közreműködése mellett Ronaldo kétszer villant, és mindent besöpört.
Kicsit lapozgattam, hogy a legnagyobb futballnemzetek közül kik nem találkoztak még egymással, és az derült ki, hogy a hollandok meg a spanyolok világversenyen még nem karamboloztak. Két évvel ezelőtt majdnem megtörtént, de akkor Arsavin közbeszólt. Amennyire én emlékszem, közös selejtezőcsoportba is csak egyszer kerültek. A ’84-es EB-re egy „izgalmas” Izland vagy Málta elleni 12:1-es győzelemmel a spanyolok jutottak ki, utána valamiért elég sokáig nem bírtam drukkolni nekik. Igazából most sem az volt a vágyam, hogy a döntőben hozza őket össze a sors, de ha már így alakult, nagyon jó focit várok, meg azt, hogy a taktika ne ölje meg teljesen a játékot! Nyilván nem fogjuk azt a rohanós egymásnak esést kapni, mint 4 éve a holland-portugálon, de hiszem, hogy egyik fél sem akar 11-esekkel párbajozni. Ez egyiküknek sem erőssége, ráadásul egymás ellen még nem próbálkoztak, tehát nem lehet tudni, mi sül ki belőle. Igen valószínű, hogy a hollandok nem fogják engedni a spanyol labdajáratást úgy, mint a németek, sokkal agresszívebben fogják támadni a labdást, és ehhez meg is vannak a megfelelő /sintéreik/ védekező játékosaik, akik délies tulajdonságokkal is rendelkeznek. 20-30 évvel ezelőtt többek között azért sem szerettem a spanyolokat, mert az olaszokhoz hasonlóan túl sokat fetrengtek, túl jól színészkedtek, ráadásul mind védekezésben, mind támadásban gyakran voltak alattomosak. Erre itt van egy olyan csapat, amely a csoportkört küzdelmessége ellenére sárgalap nélkül abszolválja, olyan belső védőkkel, akik képesek egy-egy meccset szabálytalankodás nélkül végigjátszani, a negatívumokat meg átpasszolták holland kollégáiknak. Ugyanakkor a hajdani kontrakirályok a sok labdatartással elérték, hogy az egész világ ellenük kontrázik. Müller nélkül a németeknek ez nem sikerült, de úgy tűnik a németalföldiek ebben a műfajban szerencsésebbek futball-gyűlölt rokonaiknál. Persze ne fogjunk mindent Fortunára, átlövésből legalább annyi veszélyt képesek teremteni, mint a németek. Ez akár kulcsa is lehet a győzelmüknek, mert eddig a spanyolok nem sok vizet zavartak távolról, márpedig a szervezett védekezés mindkét csapat erőssége. Más kérdés, hogy hány emberrel tehetik ezt; Robben állíttat ki valakit egy hosszú vágta végén csinált befelé csellel, vagy Webb elégeli meg MvBommel munkásságát. Sajnos jó esély van arra is, hogy bírói hiba döntse el a világbajnoki cím sorsát, de én nem azt remélem, hanem hogy legalább az egyik csapat előrukkol valamivel, amit mostanáig titkolt a világ szeme elől, és amivel igazolja, hogy nemcsak jogosan jutott a döntőbe, hanem tényleg a világ legjobb nemzeti 11-e. Mindenképpen nyújtsanak valami emlékezetest, hátha újabb 80 évet kell várni egy holland-spanyolra!

sporttárs 2010.07.11. 18:10:25

Az azért érdekel, a spanyolok a németek ellen miért a letámadással nyerték a meccset? Egy szögletből fejeltek gólt, túl sok ziccerük nem volt.

sporttárs 2010.07.11. 18:17:03

Amúgy egy jó és egy nagyon rosz vízióm van a döntővel kapcsolatban, az első szerint a spanyolok végre nemcsak a brutál elfogultaknak, hanem a valóban jó focit váróknak is elővezetnek valami szépet és egynél több gólt - a másik szerint viszont ismét bírózás lesz...

Orvenyhivo 2010.07.11. 18:19:51

@sporttárs: Túl sok ziccerük tényleg nem volt, de a németeknek összesen csak egy. Vagyis a spanyol taktika - meg a saját félelmük - polipként (ugye-ugye) folytotta meg a németeket.

Flasche leer! · http://worldofpoker.hu/ 2010.07.11. 18:38:40

Hogy én mennyire vártam vártam a döntöt......CSAK ÉPP NEM EZT!!!
tiki-taka vs. robot foci!!! hurrá, megyek okádni!
bár mindkét csapat jó focit játszik, csak éppen élvezhetetlen normál halandónak, v lehet bennem van a baj, hogy nem kapok spontán magömlést 5perc folyamatos oldal pasz után szerzett 1-2 méter terület szerzéstöl! ki tudja!?
egyetlen reményem, hogy " van Bommel egy jól ütemezett belépőnél a bal lábával Iniesta térdhajlatát, a jobbal Xavi combját nullázza le miközben belekönyököl Xabi Alonso torkába." és Robben is gurit kettöt hirtelen a mecs elején, ettöl a spanyolok elborulnak és talán látunk egy offensiv, tényleg gólra törö spanyol csapatot, egy igenbrutál mecset (a 2 sergio is képes buta lenni, hacsak nem fáradtak el tegnap a melegfonulás afterpartyán), és sok sok gólt illetve helyzetet.

Iustizmord 2010.07.11. 18:43:12

"Xavi ...precíziós gépként teszi jobbra-balra a labdákat"

vmi ilyesmit írtam tegnap (bár nem ennyire hozsannázva) egy másik cikk kommentjéhez és rizla nagyon lebaszott.

Árpádka 2010.07.11. 18:49:27

mekkora egy szar meccs lesz ebből a semleges szurkolók számára:D

BGM56 2010.07.11. 19:19:20

Na most kapcsoljátok ki a TV-t,vagy MUTE!!!

Szaffi B. 2010.07.11. 19:20:35

@BGM56: Jajj, nehogy MUTE, ez az évszádad MEGALOLja!!!!!!!!!!!!!

Szaffi B. 2010.07.11. 19:43:35

@peter135: énekeltek atomhamisan :D

Szaffi B. 2010.07.11. 19:44:10

(De majdnem megszakadtunk a röhögéstől)

mascota 2010.07.11. 19:54:27

"A világbajnokságon történetének két legsikeresebb még vébé cím nélküli csapat játszik a döntőben (...)".

Hm, ezt nem teljesen értem, hogy jött ki: Hollandia még rendben, de Spanyolország eddig összesen egy szem 4. helyet tudott felmutatni a vb-ken, míg pl. Magyarország és Csehszlovákia két-két ezüstöt, de a svédeknek is van egy ezüst- és (azt hiszem) két bronzérmük...

neeskens 2010.07.11. 19:55:00

Azon gondolkodtam, hogy ez a spanyol csapat az egyenes kiesési szakaszban kizárólag egygólos meccseket játszott.A hollandok meg egyetlen erős ellenféllel találkoztak eddig és ott is meg végig a tornán piszok mázlijuk volt.

Szóval van egy kis hiányérzetem, remélem, hogy bebizonyítják, hogy érdemesek a döntőre.

De ez csak remény, valójában túlbiztosított meccsen 1-0ás spanyol siker születik majd, a fociünnep meg elmarad sajnos.

Romanes eunt domus 2010.07.11. 19:57:57

1-0 lesz, Huntelaar lövi a gólt. Most még nevettek, hitetlen kutyák...:))

neeskens 2010.07.11. 19:58:07

Azért jó a vb, meg vagyok vele elégedve. Bár a Ghána-Uruguaytól eltekintve a nagy drámák elmaradtak.

rizla 2010.07.11. 20:02:52

na már vártam kemény dénest kurvára:D

drani 2010.07.11. 20:02:59

Akárki is nyer, az tuti világbajnok lesz!

BGM56 2010.07.11. 20:03:13

@neeskens: OFF
A nicked mekkora futbalista volt,kicsit elfelejtették.Köszi,hogy eszembe juttattad.:-)

BGM56 2010.07.11. 20:06:41

Egy FOCI VB döntőre behívnak a tévébe egy vizilabdást szakérteni!!!
Ez a TV,ez az ORSZÁG!?

Lojzi_ 2010.07.11. 20:09:46

Szerintem 120 perc 0:0 kevés helyzettel, majd a végén mindkét ország elkönyvelheti a 11-esek után az eddigi legjobb VB helyezését.
(Tipp: Xavi rutinból oldalra passzolja a büntetőjét...)

Flasche leer! · http://worldofpoker.hu/ 2010.07.11. 20:11:55

T@BGM56: Többet ér mint a Bánnfy. Azt birom a legjobban mikor a védelmet kritizálja.
Bár biztos, tudja miröl beszél, mert kb az összeset elkövette már!-talán egy mecsen is

értelmetlen_nevű 2010.07.11. 20:13:43

szar meccs, spanyol győzelem, 1:0 esetleg 2:1

feed_the_Goat 2010.07.11. 20:13:53

Nincs meglepetés a kezdőket illetően.

Torres pad, Pedro kezd, ezen kívül minden standard.
Hollandoknál szintén.

Azért ez a Pedro gyerek sem semmi, hogy 2 éve azt sem lehetett tudni, hogy létezik, most VB-döntőt játszik, miatta (is) padozik egy Torres, vagy akár David Silva.
Spanyol cserepadról is össze lehetne tenni egy ütőképes válogatottat.

Sztem spanyol győzelem lesz. Vagy holland.:D

Titi120 2010.07.11. 20:15:13

Van Bommel dönt el majd a mérkőzést egy távoli lövéssel, mindenki nagy megelégedésére. :)

simoo · http://artissimoon.blogspot.com 2010.07.11. 20:15:43

remélem Dávid legyőzi a mechanikus narancsot

Viktor bácsi meg megmondta a tutit...

váév építők (törölt) 2010.07.11. 20:16:49

ov-t feltétlenül meg kellett interjúvolni a meccs előtt...
nem tudtam mi hiányzott az életemből..

ForzaBianconero 2010.07.11. 20:26:31

Csak egyet, szeretnék, a végén Van Bronckhorst emelje magasba a kupát. :)

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2010.07.11. 20:27:53

@Titi120: Van Bommelt azért zavarták el barcelonáról, mert nem csak focitudásban, hanem még tahóságban is alulmúlja Busquetset:)

Én azért bízom Johnnyban, akiről nem tudom pontosan soha eldönteni, hogy Reizigerre, Schobert Norbira vagy Forrest Gump kárász cimborájára hasonlít legjobban. Az biztos, hogy értelmileg közel van hozzájuk.

Flasche leer! · http://worldofpoker.hu/ 2010.07.11. 20:28:05

@váév építők: ott nyalja blatter seggét joburgban, talán pár év mulva majd mi is rendezhetünk egy ......
U17es EB, netán ha jol csinálja akkor U21 es nöi VBt
hajrá viktor, te ....

danesdzsu2 2010.07.11. 20:33:36

Van Persie, első lap.

spain33 2010.07.11. 20:35:28

@danesdzsu2: bizony odarúgott Busquetsnek, 1 perc sem kellett neki...

közben 1 nagy helyzet

danesdzsu2 2010.07.11. 20:40:37

A vissza nem játszott lefújt lest nem véletlenül nem ismételték.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2010.07.11. 20:41:15

Hülyék ezek a hollandok, csak annyira tolták előre a véderkezést, hogy még éppen be lehessen mögéjük lőni.

értelmetlen_nevű 2010.07.11. 20:42:26

a hollandok nagyon nincsenek képben...

dzzzzz 2010.07.11. 20:45:15

páros lábbal, szép...

spain33 2010.07.11. 20:45:35

szélről lesznek megverve a hollandok

Pedro vagy Ramos 1-2 szer el fog tudni menni, és ziccerbe bepasszolják majd, mert Bommel meg DeJong nem elég mobilisak, nem segítenek ki szélen, meg hát középre figyelnek (joggal)

van Bronckhorst meg van der Wiel 1-1-be nem nagy számok

Xavi beindítja Pedro-t, megveri Wiel-t visszateszi az érkező Villa-nak, és 1-0
(persze a kapus kötényből szopja a gólt)
20 percet nem adok, és ez lesz:D

Van Persie is megkapta ami jár neki, ez a gyerek idegbeteg lehet...

danesdzsu2 2010.07.11. 20:46:11

Van Persie még egy sárga, 15.-ik perctől holland emberhátrány.

Stiel 2010.07.11. 20:49:40

@danesdzsu2: azért elsőre tényleg csak figyelmeztetni szoktak, másodikra meg már kapta is, ezen sztem kár rugózni.

Mr. Acid 2010.07.11. 20:50:57

@danesdzsu2: Attól még, hogy a spanyolok minden egyes fault után eldobják magukat, nagyot üvöltenek, és fél percet fetrengenek, attól még nem ér minden holland szabálytalanság sárgát.

danesdzsu2 2010.07.11. 20:51:22

@Stiel: Ha elsőre pirosat ér, akkor pirosat adnak. Ha sárgát, akkor sárgát.

Flasche leer! · http://worldofpoker.hu/ 2010.07.11. 20:52:09

3hárman védekeznek robbenen, kuytra rá se néznek komolyan, helyére kéne az elija, széthuzná a pályát, és a ramoszt is lekötné legalább

rizla 2010.07.11. 20:52:22

van persie és van bommel eddig undorító. jaj de meglepődtünk.

Mr. Acid 2010.07.11. 20:52:23

Jó, van Bommel belépője tényleg sárgát ért.

Orvenyhivo 2010.07.11. 20:52:38

Van Bommel, az van Bommel, na.

dzzzzz 2010.07.11. 20:52:45

Szar a bíró, nincs tekintélye, már a 4. sárgát osztja ki, de nem hiszem, hogy hatásosan.

Orvenyhivo 2010.07.11. 20:53:30

Nagy kártyás ez a Webb, és az egyenlőség nagy híve.

Der Beste 2010.07.11. 20:54:00

Sportemberek ezek, vagy primadonnák?
Dobálják magukat s sírnak, mint a fürdős ká-k.

danesdzsu2 2010.07.11. 20:54:12

@Mr. Acid: Ne csúsztass. Melyik szabálytalanság nem ért sárgát, amirőlazt írtam, hogy sárgát ért?

Közben van Bommelt se figyelmeztették, hanem elsőre sárga. Nagyon helyesen. Mint ahogy a két spanyol sárga is jogos volt.

Mourinho már nem a király 2010.07.11. 20:54:26

@originalBalintos: semmi köze a tekintélyhez. Itt minden labdáért meg kell és meg is fognak harcolni. Van amikor nem sikerül labdát találni, ez van.

Stiel 2010.07.11. 20:55:25

@danesdzsu2: nézd, ha akarsz egy képzeletbeli meccset, amin te vagy a bíró és a hollandok ellen fújsz, te dolgod, de szerintem elég meddő dolog.

spain33 2010.07.11. 20:55:56

ha van Bommel kihúz 70 percet komoly 2. sárgát érő szabálytalanság nélkül, akkor legyenek a hollandok világbajnokok

ha nem, akkor viszont állítsák ki egyből

leült a meccs sajna, maradnak a faultok

dzzzzz 2010.07.11. 20:55:56

@Anthony-a Polip megmondja!: de ez semmi máshoz nem vezet, mint hogy a kiállítások és a bíró döntse el a meccset

Malachi 2010.07.11. 20:56:16

Botrányszagot érzek. A bíró meccse lesz.

danesdzsu2 2010.07.11. 20:57:52

@Stiel: Melyik szabálytalanság nem ért sárgát, azok közül, amelyiknél megjegyeztem?

Mourinho már nem a király 2010.07.11. 20:57:59

@originalBalintos: de ha valaki 2-szer beleszáll a másikba akkor ne állítsuk ki mert hátrányba kerül a csapata vagy mi?

Minden lap megérdemelt volt szerintem

rizla 2010.07.11. 20:58:52

de jongnak ez full piros volt. minden idők legellenszenvesebb holland csapata.

IronRock 2010.07.11. 20:59:16

@originalBalintos: akkor tessenek a focizni a játékosok inkább egymás rugdosása helyett, és máris nem a bíróé a főszerep. Minden lap amit Webb kiosztott, teljesen jogos volt.

spain33 2010.07.11. 20:59:25

a karatekölyök De Jong...

nem tűnt szándékosnak, de ezt csúnyán elnézte De Jong

Flasche leer! · http://worldofpoker.hu/ 2010.07.11. 20:59:46

vér szagot érzek:)
ha már szépen nem játszanak, buták legyenek, hulljon a gyenge

Stiel 2010.07.11. 21:00:12

@danesdzsu2: az első. Komolyan.

Most viszont egyet elnézett, ez lehetett volna piros. de Jongnak ha megajánljuk, hogy nem volt szándékos, akkor is nagyon-nagyon jószívű a sárga.

yarsley 2010.07.11. 21:00:35

Hat basszus a tegnapi meccs nagysagrendel jobb volt...

England win The Ashes! 2010.07.11. 21:02:15

@Stiel: Ja biza'! A BBC riportere meg is jegyezte, hogy nagyon szerencsés ez a de Jong, hogy a pályán maradhatott.

danesdzsu2 2010.07.11. 21:02:26

@Stiel: Akkor szerinted ezentúl bárkit szándékosan vádlin lehet rúgni hátulról. Komolyan.

Iustizmord 2010.07.11. 21:02:44

eddig de jong villanása a meccs pillanata...

Iustizmord 2010.07.11. 21:03:27

real vincit barca :o)

értelmetlen_nevű 2010.07.11. 21:03:37

ha jól emlékszem Evans sárgát sem kapott, amikor megcsinálta ezt Drogba-val. a piros talán túlzás lett volna. tényleg undorító a holland csapat, és egyre inkább úgy érzem, hogy van esélyük.

értelmetlen_nevű 2010.07.11. 21:04:12

Casillas, az év gólja lehetett volna :DDD

Stiel 2010.07.11. 21:04:29

@danesdzsu2: Nem! Lefújta és beszélt is vele a bíró. Nem ugyanaz.

destrukt 2010.07.11. 21:04:54

@értelmetlen_nevű:
akkor Drogba kapott azért sárgát :D

Mourinho már nem a király 2010.07.11. 21:05:04

@értelmetlen_nevű: ez a holland csapat már 4 éve undorító. Vagy mikor is volt a holland-portugál?

rajaram 2010.07.11. 21:08:08

Nem szép amit a hollandok csinálnak, sőt nagyon csúnya. Egyet viszont elértek, világossá tették a spanyoloknak, hogy itt nem fognak tiki-takázni.

danesdzsu2 2010.07.11. 21:08:14

@Stiel: igen, de nem beszélgetnie kellett volna, hanem adni egy lapot. A sárgalap a figyelmeztetés. Nem lekésett, hanem egyértelműen szándékosan rúgott.

Annyi már látszik, ha Webb korrektül vezet, ellentétben az Uru-Hollnad elődöntő bírójával.

spain33 2010.07.11. 21:09:45

van Bommel

ez sima piros Xavi ellen:DD

nembaj, majd Puyol parókával befejeli

danesdzsu2 2010.07.11. 21:10:47

Na, most kellett volna figyelmeztetni van Bommel-t. Nem érdekelte a labda, nem is nézte.

dzzzzz 2010.07.11. 21:12:07

sárgalapot mindkettőnek xD

Iustizmord 2010.07.11. 21:12:53

sneijder mekkora színész...

spain33 2010.07.11. 21:13:07

na ez milyen lap Sneijder-nek?

hát sárga

Iustizmord 2010.07.11. 21:14:05

amúgy totál antifutball. vagy anti-totálfutball.

nézhetetlen

IronRock 2010.07.11. 21:15:24

Webb szerintem nem akart durván belenyúlni a meccsbe, ezért nem adott sárgát Snejider-nek. Mert amúgy lapot ért volna. De akkor már az egész holland középpálya besárgul és onnantól a második félidő meg orosz rulett nekik.
Egyébként iszonyú szar meccs.

ddrum77 2010.07.11. 21:16:31

De szar meccs b+, csak épp foci nincs, kickbox annál inkább. Van Bommel a VB szégyene.

ddrum77 2010.07.11. 21:17:49

@IronRock: nem lett volna baj, legalább eldönti valami a meccset rendes játékidőben, mert ez a focizgatás és rugdosódás nem fogja

Füles 60 2010.07.11. 21:18:12

Sajnos ez az amit vártam taktika,félelem semmi váratlan.

Iustizmord 2010.07.11. 21:18:25

bazmeg és EBBŐL a 2 csapatból választunk bajnokot? abzug. kik ezek?

@rizla: xavi a pályán van? csak kérdezem mert a nevét nem hallani.

danesdzsu2 2010.07.11. 21:18:26

@IronRock: Ezt úgy lehet megelőzni, hogy a holland középpálya nem rúgdosódik összevissza. És akkor nem sárgulnak be. De a szabálykonyvben nincs ilyen, hogy már sokat kaptak, megsajnáljuk őket, ne a sárgák döntsék el a meccset. A sárgákat nem randomfüggvénnyel osztja a játékvezető.

touristique 2010.07.11. 21:18:39

Ha Casillas bevédi, régi perverzióm vált volna valóra. :D

halihalo 2010.07.11. 21:18:41

át, De Jongnak már nem lenne szabad a pályán lennie.

Orvenyhivo 2010.07.11. 21:18:46

A hollandok ügyesen verik agyon a spanyolok fociját. Néha magukat a spanyolokat is.

Stiel 2010.07.11. 21:19:05

@danesdzsu2: szerinted. Szerintem, és ez talán valamennyire elfogadott álláspont bírók között is, van szerepe az ilyen utoljára-szóltam-fiam típusú hegyibeszédeknek.

England win The Ashes! 2010.07.11. 21:19:12

@Müller? Az meg ki?: Ugyan! Van Bommel önmagához képest szokatlanul visszafogott.

értelmetlen_nevű 2010.07.11. 21:19:57

@Müller? Az meg ki?:

Jaja, nagyon remélem, hogy nem lesz hosszabbítás. Tényleg fekszik a holland-portugál párhuzam, bár emlékeim szerint az jóval élvezetesebb meccs volt. Kéne egy kis bunyó.

danesdzsu2 2010.07.11. 21:20:20

@Stiel: Igen, annyi, hogy van persie a 15.-ik percben mégegyszer megcsinálhatta. Ha egyből megkapja a sárgát, akkor nem tette volna meg másodszor is.

dzzzzz 2010.07.11. 21:20:48

Indítványozom, hogy ha a döntőn nem esik legalább 3 gól, akkor mindkét csapat kapjon ezüstérmet és ne legyen aranyérmes azon a VB-n.

Vincent71 2010.07.11. 21:21:40

ezt a remek meccset küldeném az agyonhájpolt spanyol csapat összes divatdrukkerének, meg aki szereti...

a hollandok legalább őszinték. őszintén tahó tapló bunkók...

ez kell nekünk. az egy nullás meccsek parádés bajnokai meg a mélyalföldi parasztok.

a spanyoloktól már csak messi hiányzik, kevés szerintem náluk a passzolgatás nélküle :)

ddrum77 2010.07.11. 21:22:00

-Hé Mark, mivel foglalkozol?
-Focizom.
-Nem, te nem focizol. A foci az más.

jawbone 2010.07.11. 21:22:27

BBC eddig 2 pirosat latott a hollandoknak, sajnos Webb ebbol egyet se
tudom, ott csak ilyen senkik ulnek mint Lineker es Shearer:)

IronRock 2010.07.11. 21:22:46

@Stiel: Ahhoz aggyal megáldott játékos kellene, nem egy Van Bommel-féle tulok. Akkor van értelme, spec nála nem használ.
@Orvenyhivo: Inkább az utóbbi érvényesül. :-) Hozzá kell tenni, gusztustalan amit csinálnak, de a jelek szerint eredményes. Mert a spanyolok már nem mernek húzogatni a középpályán meg cselezgetni, hiszen hiába tudják hogy Van Bommel-nek és De Jong-nak is van sárgája, azért ha teljes lendülettel rátalpalnak valaki bokájára és sípcsontjára, attól az még kurvaára tud fájni...

Stiel 2010.07.11. 21:22:53

@IronRock: szerintem így is oroszrulett. Ha ezt folytatják, ki fog szórni valakit Webb. Én van Marwijk helyében felhívnám erre a figyelmet a szünetben. Kérdés, képesek-e (mármint így alkatilag) váltani. Ha nem, akkor az edzőnek kell időben cserélni.

Akárhogyis, remélem, a második félidőben kevesebb szabálytalanság és több foci lesz.

Iustizmord 2010.07.11. 21:23:01

tulképpen a németalföldiek most vágnak vissza a II Fülöpalatt elszenvedett sérelmekért, csodálom hogy Till Eulenspiegel (vagy ki) miér nincs pályán

rajaram 2010.07.11. 21:23:06

Sajnos a hollandok a legeredményesebb taktikát választották. A spanyolok sík idegek és Robben bármelyik pillanatban egyet villanhat. Simán bekalkulálták, hogy 10 emberrel fejezik be a meccset.

Strigo 2010.07.11. 21:23:20

Szabadrúgás a hosszabbításban, Webb még engedi, erre hátrapasszolják a hollandok.
Minden idők legrosszabb döntője eddig. Vajon 20 év múlva mit fognak ebből a meccsből mutatni?

spain33 2010.07.11. 21:23:30

Morgan Freeman már a 10. percben aludt a lelátón...

neeskens 2010.07.11. 21:23:35

izé ..lehet valahol fogadni, hogy lesz kiállítás?

Romanes eunt domus 2010.07.11. 21:24:16

iszom egy kávét, nehogy lemaradjak a büntetőkről

Iustizmord 2010.07.11. 21:24:31

@Vincent71: a kommentet küldjök @csöncsön ls @rizla, asszem @krysal kevésbé elfogódott :o)))

ddrum77 2010.07.11. 21:24:39

@Dr Jozef Vengloš: nem nevezném visszafogottnak, ahogy Iniestát elütötte. Webb igazán mondhatta volna neki meccs ELŐTT, hogy egyből pirosat kap, nem mérlegel, a "jajjaj, belenyúlok a meccsbe egy pirossal, ezért a Mark fiú csak sárgát kap, meg becsszómegígérisohatöbbet" helyett. Egy F*SZT.

neeskens 2010.07.11. 21:25:02

@spain33: hogy megöregedett, egy pillanatra azt hittem itt van Mandela apó.

Amúgy az a filmet megnézném, volt az nálunk a moziban?

Clint Eastwood rendezésével, Freeman, Matt Damon. Fasza lehet.

ddrum77 2010.07.11. 21:25:11

@spain33: szöveget tanul a forgatásra

Strigo 2010.07.11. 21:25:15

@Stiel: van Marwijk arra fogja felhívni a figyelmet a szünetben, hogy Puyolnak és Ramosnak is sárgája van, játszanak emberelőnyre.

Iustizmord 2010.07.11. 21:25:49

@Strigo a divatdrukker: de jong mellbetaposását. epic was

halihalo 2010.07.11. 21:26:20

@Strigo a divatdrukker: Hát a hogyan rúgjuk szét az ellenfelet, és vegyük el a kedvét a focitól műfajban ez klasszikus tananyag lesz.

rizla 2010.07.11. 21:26:29

"nézőink arra hívják fel a figyelmet, hogy david villa nem klasszis, és a lesrefutás a fő erénye"

köszönjük, kedves nézőink

Strigo 2010.07.11. 21:26:51

@Iustizmord: már látom magam előtt a zidane feje - de jong talpa animgifet :)

ddrum77 2010.07.11. 21:27:09

Megértem Jimmy Jumpot hogy a meccs előtt futott be a pályára, gondolom levágta, hogy szar meccs lesz, ment sörözni a cimbikkel helyette

England win The Ashes! 2010.07.11. 21:27:43

@Müller? Az meg ki?: Ha tudod, milyen van Bommel, ha együtt él a meccsel, akkor láthatod, hogy ez "csak" alapjárat.

2010.07.11. 21:27:47

Kár, hogy Pedro nem játszotta végig a vb-t, a spanyolok legjobbja lehetett volna.

rizla 2010.07.11. 21:28:08

@Iustizmord: ez hogy jön ide? csak kérdezem, mert nem értem. ettől még a hollandok cseppet sem lesznek szimpibbek, és ezt minden elfogultság nélkül állítom. de jong vagy sneijder talpalásai, van bommel belépője iniestának szimplán ocsmányak voltak.

ddrum77 2010.07.11. 21:28:33

Ez a kamerábaintegetés - benne vagyok a tévében - szia anyu dolog nem ciki már néhány éve?

Mourinho már nem a király 2010.07.11. 21:28:48

Pont ilyen meccsre számítottam, lehetetlen megjósolni ki nyeri (persze a polip megoldja).

Összességében tényleg nem jó a meccs, dehát nagy a tét, mind a 2 csapat eléggé masszív, megölik egymás játékát.

Szerintem azért nem panaszkodhatunk, volt legalább 3 nagy spanyol helyzet, és minimum 2 holland.

Iustizmord 2010.07.11. 21:29:18

@rizla: cimbi, még 1x, hol van xavi?

spain33 2010.07.11. 21:29:21

@neeskens: volt, láttam, jó film

töltsed lefele:D

de még jobb vele Lucky Number Slevin, meg a Bakancslista
na meg amelyikben ő volt az Isten:D
(asszem 2 ilyen is volt)
......

Dj Dominik egyedül a színpadon mindjárt elkezdi, hogy óóóó óóóóóó , ó ó ó ó , óóó óóó óóó

Stiel 2010.07.11. 21:29:34

@Anthony-a Polip megmondja!: ebben benne van a Casillasnak visszaadott labda is? :)

IronRock 2010.07.11. 21:30:04

@Müller? Az meg ki?: 5 sör és 6 feles után? :-D Akkor már nyilvánosan lehugyozni az irodaház falát se ciki. :-D

Strigo 2010.07.11. 21:30:04

@Müller? Az meg ki?: jimmi jump szerintem most nem sörözik, mert elvitték egy seggbekúrós johannesburgi sitkóra :)

nem jut a lyon el messzire, ha nem figyel lionel m 2010.07.11. 21:30:17

Az első bekezdést google translate-el csináltad?

spain33 2010.07.11. 21:30:35

vagy ez nem is dj dominik?:D
nem tudom a nevét:D

Iustizmord 2010.07.11. 21:30:40

@Strigo a divatdrukker: és az volna az igazi ha a kettő egy játékban volna, de jong vs zizou :o))))) vagy választhatsz hogy de jong vagy zozou a fegyvered, ike shotgun or m16 :o)))

Cadaver!! 2010.07.11. 21:30:51

Ez mi a tököm lett volna? :D
Ki az aki a spanyoloknak szurkol? Ki az aki a hollandoknak szurkol? Ki az aki a jó foci szurkol? Köszönöm szépen, további jó bulizást!
ROFL OMFG WTF Holy shit
Egyáltalán ki volt ez a nagy fellépő? :D

BGM56 2010.07.11. 21:31:51

Jó estét,jó szurkolást!
A nagy tét rányomta bélyegét az első félidei játékra.

Iustizmord 2010.07.11. 21:31:53

@rizla: amúgy csúnya faltok voltak, no contest .

de hová tűnt damon xavi???

Stiel 2010.07.11. 21:31:54

@Strigo a divatdrukker: nemtom, Ramos túlfűtött, Puyol meg... szóval olyan "belső-védős", kicsit favágó, de bennük sokkal kevésbé látok második sárgát, mint mondjuk a holland középpályájában úgy testületileg. Meg szerintem Kuyt és Robben focizni akarnak, nem aprítani.

rajaram 2010.07.11. 21:32:45

@Iustizmord: nincs tiki-taka, nincs xavi

Iustizmord 2010.07.11. 21:33:07

@BGM56: a nagy tré rányomta seggét a játékra.

Iustizmord 2010.07.11. 21:33:42

@rajaram: megalol :o)))))

no xavi, no party

Iustizmord 2010.07.11. 21:34:51

@rajaram: btw a tiki-taka a tili-toli spanyol fordítása? aka töki-möki?

dzzzzz 2010.07.11. 21:35:16

Miért mondjátok, hogy nem játszik Xavi? Ő rúgja a szögleteket :D

spain33 2010.07.11. 21:35:49

nagyobb paróka kell Puyolra, azzal ez gól lett volna, fenébe...

Stiel 2010.07.11. 21:35:59

Puyolnak most volt embere.

Füles 60 2010.07.11. 21:37:02

@originalBalintos: És ő lesz majd a legjobb játékos is. Bognár is megmondta Forlán gyenge az összjátékban a hülyéje.

ddrum77 2010.07.11. 21:37:06

Mi lett volna, ha Alonso hasra vágja magát, és Van Bunkó simán átesik rajta, lehetett volna gyalogolni a kapuig a lasztival =)

rajaram 2010.07.11. 21:37:56

@Stiel: A hollandok tanultak a németek hibájából, akik megszeppent kisgyerekként hagyták gurigázni a spanyolokat.

danesdzsu2 2010.07.11. 21:38:42

@Stiel: Aki fel sem ugrott vele.

Iustizmord 2010.07.11. 21:39:16

torres jó csere lesz mert legalább nem 170 cm, és küzdhet.

dzzzzz 2010.07.11. 21:40:24

@Müller? Az meg ki?: Bommel átgyalogolt volna rajta, legalább egyszer megtaposva

Füles 60 2010.07.11. 21:40:36

Szörnyű ha ez a foci jövője

Mrs Columbo 2010.07.11. 21:40:47

@Cadaver!!:
Várkonyi attila alisas Dj Dominik!!!!!

Stiel 2010.07.11. 21:40:48

@danesdzsu2: kiszorította annyira, hogy ne tudjon jól fejelni. Ez is elég volt így.

danesdzsu2 2010.07.11. 21:41:23

Van Bronckhorst sárga.

ddrum77 2010.07.11. 21:41:50

Bommel b+, MIT AKARSZ MONDANI??? PONT TE??? NE RONTSD A HELYZETET, IDIÓTA!!!

Der Beste 2010.07.11. 21:42:13

Visszasírom a 94-s döntőt.

dzzzzz 2010.07.11. 21:42:57

ejj, ha Robben ismerné a passz fogalmát...

Stiel 2010.07.11. 21:43:46

@danesdzsu2: te, spanyoloknak adtál már sárgát?

Mrs Columbo 2010.07.11. 21:43:55

Hát ez kabaré ez a meccs.....

dzzzzz 2010.07.11. 21:43:59

Stekelenburg vajon mikor kap sárgát?

Iustizmord 2010.07.11. 21:44:15

sárgás volt heitinga belépője de a színház kellett hozzá. villa for oscar !

ddrum77 2010.07.11. 21:44:35

Ez is b+, a labda már 2 méterre, de azért odarúg a támaszkodóra, sík ideg vagyok télleg

Vincent71 2010.07.11. 21:44:51

fasza kis meccs. a bíró - teszem hozzá joggal - érzi, valamit tenni kell, legalább a lapok miatt legyen emlékezetes a meccs, mert a két szar csapat nem képes semmire...

danesdzsu2 2010.07.11. 21:45:13

Iniesta utolsó figyelmeztetés.

spain33 2010.07.11. 21:45:20

Heitinga...
Webb nem is látta, de azért adja a sárgát:D
lassítás alapján viszont jogos ez is
ezt Marwijk kiadta feladatnak, ez most már biztos

van Bommel-Xavi vita, epic:DD
Iniesta-nak is járt volna a srága ezért mondjuk
ez vmi hihetetlen mennyire debil meccs

Stiel 2010.07.11. 21:45:21

@Müller? Az meg ki?: van Bronckhorst zavarta el végül. :D

IronRock 2010.07.11. 21:45:26

Meglepne tényleg, ha a hollandok 11 emberrel fejeznék be a meccset ezek után. Sőt, már a 10 ember is csoda lenne ezek után.

ddrum77 2010.07.11. 21:46:15

Mit tudnak a hollandok? Barátságos meccsen hatot lőni Erwinéknek, aztán??? Robben gyorsan fut, Kuyt lelkes, Sneijder meg egy jó középpályás. Hát ennyi asszem.

Flasche leer! · http://worldofpoker.hu/ 2010.07.11. 21:46:35

vicc ez a webb
ha mostantól vigyázba állnának, akkor se usznák meg piros nélkül, és ha 1 lesz akkor egyensulyozás képp még ad a 94ben is egyet a másik csapatnak

danesdzsu2 2010.07.11. 21:46:38

@Stiel: Minfd a kettő, amit kaptak, jogos volt. Azonkívül volt szerinted lapot érő szabálytalanságuk? Hidd el, figyelem őket is.

simoo · http://artissimoon.blogspot.com 2010.07.11. 21:46:43

brazilok ellen volt foci is.... hé fiúcskák ez nem K1 hanem focimeccs

Iustizmord 2010.07.11. 21:47:02

webb, x.alonso: sárgát nekik

rajaram 2010.07.11. 21:47:07

Azért a spanyolok provokálnak rendesen.

dzzzzz 2010.07.11. 21:47:50

@Müller? Az meg ki?: mert a spanyolok annyi mindent tudnak

ddrum77 2010.07.11. 21:47:53

@spain33: Ini a labdáért nyúlt, aztán le kellett raknia a lábát... Nem tételezem fel nála azt a marék molylepkét, ami Bommel fejében lötyög

danesdzsu2 2010.07.11. 21:48:24

@Stiel: Minfd a kettő, amit kaptak, jogos volt. Azonkívül volt szerinted lapot érő szabálytalanságuk? Hidd el, figyelem őket is.

rajaram 2010.07.11. 21:49:12

Robben you moth.......................

Mrs Columbo 2010.07.11. 21:49:17

Megint jár a puszi Iker fenekére!!!!

IronRock 2010.07.11. 21:49:23

Bazmeg, az kellett volna ha Robben ezt belövi...rohadtul nem érdemelték volna meg.

ddrum77 2010.07.11. 21:49:24

Yeah, kezdek a spanyoloknak drukkolni

Iustizmord 2010.07.11. 21:49:30

robben te hüjjjjjjje, tudom miért utállak, fos vagy

Stiel 2010.07.11. 21:50:05

@danesdzsu2: jaaaa, hogy azokat 'figyeled', de kommentet csak a hollandok ügyes-bajos dolgai érdemelnek. Értem én. :D

spain33 2010.07.11. 21:50:27

@Müller? Az meg ki?: attól még sárga volt az, ha konzekvensen nézzük a dolgokat

meg hát ő úgysem kapott volna még 1-et, szóval nem oszt nem szoroz nála:D

Robben pedig elkúrta a hollandok VB esélyét

értelmetlen_nevű 2010.07.11. 21:50:28

@Müller? Az meg ki?:

attól még sárga volt.

MvB meg nem lóg ki lefelé ebből a csapatból.

Robben meg lol.

Flasche leer! · http://worldofpoker.hu/ 2010.07.11. 21:50:35

LOL
-Ezért i.c. a világ legjobb kapusa!
LOL
igen ezért, mert elugrik homályba és a sok gyökér kinjába belerúgja, na megint a szakértelem

Nagyzee 2010.07.11. 21:51:17

"Remek" meccs. Az a vicces, hogy az összes sárga jogos volt, sőt lehetett volna még többet is adni (pl. Sneijdernek). Szépen faragják egymást, főleg a hollandok remekelnek ebben.

danesdzsu2 2010.07.11. 21:51:31

@Stiel: Emlékszel van Bommel uruk elleni produkciójára? Ha az elején lapot kap, lehet hogy a maihoz hasonló visszefogottsággal hozza le a meccset?

Stiel 2010.07.11. 21:53:32

@danesdzsu2: hát ja, az tényleg vicc volt, hogy a 90. percben kapta meg a sárgáját.

danesdzsu2 2010.07.11. 21:53:54

@Stiel: Ha érted, akkor biztos ,meg tudod mondani, hogy kinek kellett volna lapot kapnia még a spanyoloktól, és miért....

Most Capdevila

rajaram 2010.07.11. 21:54:05

Hollandoknak 1 gólt kell rúgni és akkor megnyerik.

Mourinho már nem a király 2010.07.11. 21:55:11

Szerintem jó a meccs amugy. Mondjuk kicsit ínyenceknek való az tény, de van küzdelem, vannak helyzetek, szép megoldások. Gól, na mondjuk az nincsen.

Mrs Columbo 2010.07.11. 21:55:27

Basszus, a hollandok akarata érvényesül.... valamit ki kéne találni....

IronRock 2010.07.11. 21:55:39

Iniesta felrúgta Van Bommel-t???? Mi van itt, fordított univerzum???

ddrum77 2010.07.11. 21:55:39

Na végre a geek harmadikos odapakolt a túlkoros bukott hetedikesnek, nem tudom sajnálni

Füles 60 2010.07.11. 21:55:41

Így lehetett volna a Jap -Para is a döntő

spain33 2010.07.11. 21:56:38

Capdevila sima sárga

ez a meccs a határán van annak, hogy van Bommel elővegye a farzsebéből a kését, és beledöfje valakibe

De Jong hátsó zsebében meg egy ilyen nundzsaku van sztem a biztonság kedvéért:D
www.martialartshop.co.uk/images/06/Foam_nunchaku_1.jpg

azt nem írom le, hogy melyik spanyolnál vannak a rózsaszín vibrik:DD

VILLA mit csinálsz??????

Vincent71 2010.07.11. 21:56:44

hehe. még szerencse, hogy az űrfocit játszó hipergalaktikus sztárok között egy mezei földlakó a kapus, aki két lábbal áll a való talajon, és nem az űrben focizik.

viszont komolyan érzem továbbra is, hogy messi nagyon hiányzik ebből a barcából. :)) honosítani kéne, vagy mi...

most már a hollandoknak szurkolok, hadd vonuljon be a történelembe ez a vébé döntő mint a legszarabb meccsek egyike.

Mrs Columbo 2010.07.11. 21:56:48

basszzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

danesdzsu2 2010.07.11. 21:57:30

Iniesta sárga az utolsó figyelmeztetés után.

IronRock 2010.07.11. 21:58:38

Na, Marwijk meghúzta az utolsó esélyét. Elia lehet az egyetlen aki lendíthet a hollandok játékén, a rugdosódáson kívül.

spain33 2010.07.11. 21:59:05

remélem David Silva beáll lassan, most már viszont csak Iniesta helyére lehetne behozni talán

bár akkor Torres +Fabregas már nem tud beállni, már pedig előbb fognak ők...

Iustizmord 2010.07.11. 21:59:24

amúgy, szvsz iniesta messze nagyobb spieler mint xavi. messze

ddrum77 2010.07.11. 21:59:32

Jöhetne Marchena, ő is feketeöves harcos

Der Beste 2010.07.11. 21:59:46

Lenne egy magyar Ligakupa best of dvd-m, esküszöm, betenném.

danesdzsu2 2010.07.11. 22:01:25

Heitinga még ahhoz is rossz ütemben érkezett, hogy megtapossa Iniesta lábát....

spain33 2010.07.11. 22:01:29

na ez mi volt, sárga Heitinga-nak?

vagy 1. sárga utáni 2. figyelmeztetés?:D

Villa hova tekered te...

ddrum77 2010.07.11. 22:02:15

Reménykedem egy jó bunyóban, méltó lenne ehhez a focihoz, sárga sarok: Bommel, kék sarok: Marchena

danesdzsu2 2010.07.11. 22:02:37

Sneijder második sárga.

Stiel 2010.07.11. 22:02:57

@danesdzsu2: nem kell MÉG, hanem az a kettő, na, azok nálad kimaradtak elsőre, csak rákérdezés után mondtad be. :D Komolytalan, amit csinálsz. Mindegy, lelked rajta.

ddrum77 2010.07.11. 22:03:14

Ini úgy fut a labdával, mintha a pöcsén lógna, és épp csak súrolja füvet, zseniális

Iustizmord 2010.07.11. 22:03:42

a feleségem kért hogy vegyem fel a shrek-et tv2-ről 20:05-kor. mondtam akkor nemtom felvenni a vb-döntőt. mondta hogy neki meg a skacoknak a shrek fotos, mondatm meghajolok akaratotok előtt.

az asszony döntött jól, az elmúlt x évben először.

a shrek jobb kint ez.

Mrs Columbo 2010.07.11. 22:04:12

na, gólt már!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.07.11. 22:04:29

@Der Beste: en a 80 nap alatt cimu remekmure kapcsolgattam at, pedig meg erdekelne is a meccs. ha lenne...

Vincent71 2010.07.11. 22:05:01

najó, találjanak már végre egy bamba gólt rögzített helyzetben a spanyol sztárok, fújjúk le azt vigyék azt az arany bigyót, és mindenki mehet aludni.

IronRock 2010.07.11. 22:05:57

Webb megsajnálta Iniesta-t? Mert ezért is járt volna a lap...

dzzzzz 2010.07.11. 22:06:02

szerintem megérdemli mindkét csapat, hogy kapjanak újabb fél órát egymás rugdosására

Mrs Columbo 2010.07.11. 22:06:09

Ritkán mondok ilyet, de Van Bommel rohadjon már meg!

Lojzi_ 2010.07.11. 22:06:26

@Vincent71: Aludni?! Hol van még a 120. perc?

spain33 2010.07.11. 22:06:54

van Bommel sárga, Iniesta-nak ez már a 2. sárga igazából szintén, felment benne a pumpa úgy tánik, jöhetne a helyére Silva

botrány, szar, fos, kihagyott spanyol ziccer, eddig ennyi a meccs
na jó Robben-nek volt 1 ziccere, de más nem...

Vincent71 2010.07.11. 22:06:57

vigyék már ki a labdát a pályáról, még valami baja lesz a drága jo'bulaninak :)))

danesdzsu2 2010.07.11. 22:06:58

@Stiel: danesdzsu2 2010.07.11. 20:54:12

Komolytalan vagy.

Iniesta, van Bommel második sárga.

Orvenyhivo 2010.07.11. 22:07:03

VdB odalépett, de a törlesztésért járt volna a sárga.

Mourinho már nem a király 2010.07.11. 22:07:08

a spanyolok már csak ívelgetnek :DDD

Lojzi_ 2010.07.11. 22:07:41

Iniesta egy köcsög. Mit faragja már szegény van Bommelt...

Füles 60 2010.07.11. 22:07:46

Én átigazolási híreket olvasok, Jöjjön már a klub szezon!

Stiel 2010.07.11. 22:08:42

@danesdzsu2: hm, tényleg elnéztem. Bocsánat érte. Azért a holland sárgákat élből bemondod, ez tévesztett meg. Vagy ennyi már belefér a korrekt játékvezetésbe részedről?

Flasche leer! · http://worldofpoker.hu/ 2010.07.11. 22:09:01

bármeik vmire való birónál 2 piros, najo 1 2. sárga és 1 piros, ez a töketlen meg beszélget 1 jót.
már tudom miért röhögte ki a saját felesége

dzzzzz 2010.07.11. 22:10:17

én mondtam, hogy Puyol mondjon le

Iustizmord 2010.07.11. 22:10:21

skacok a 82-es már dereng, a 86os már megvan, de ennyire szar vb-döntőt---- a 94-es messze jobb volt, de a 90-es is.

spain33 2010.07.11. 22:10:32

Robben LOL
Puyol gyanús volt

rizla 2010.07.11. 22:10:36

gundel iszonyatosan gyenge, nem végezte el a házi feladatát, fingja nincs a csapatokról. iniestának nem volt biztos posztja, ezért nem játszott honduras ellen, jesus navas liverpoolba igazolt, stb. ennyi erővel anyám is közvetíthetne, hasraütésszerűen mondaná az infókat.

Stiel 2010.07.11. 22:10:36

Casillas - Robben 2:0

Lojzi_ 2010.07.11. 22:10:49

Már csak 38 perc és jönnek a tizik.

Közben Puyol is csatlakozott a pirosat megúszók listájához.

Mrs Columbo 2010.07.11. 22:10:58

Jó ég.........................
na jó, hát a hollandok fognak egy kurva kibaszott gólt rúgni.

Mourinho már nem a király 2010.07.11. 22:11:20

Robbennek igaza van, szabadrugás kellett volna legyen 16.5-ről

ddrum77 2010.07.11. 22:11:31

Robben sárgát kapott, mert fel akarta rúgni Webbet.

Vincent71 2010.07.11. 22:12:07

bazzeg.

a végén nagyon szeretném, ha az arany bigyóért csak és kizárólag teljesen egyedül iker menne fel.

Meg esetleg messi segíthetne neki, hogy utána tudjanak passzolgatni vele párat keresztbe :))

Iustizmord 2010.07.11. 22:12:10

robbenben a 2. maradt ott, főbelövés.

de a sárgát kidumálta, kicsi fasz

spain33 2010.07.11. 22:13:01

Robben azt szívta meg a lassítás alapján, hogy nem esett el, mikor Puyol fogta és egy kicsit tényleg kibillentette, de mivel továbbment, nem tűnt komolynak

simán leküldték volna Puyolt, és 1 jó szabadrúgás...

sportszerű volt végül is, de hülye is:DD
a végén meg ő kapott sárgát, hát naná, hogy hülye:D

van Persie viszont nagyon kevés, semmit nem nyújt, csatárként többet is nyújthatna

Lojzi_ 2010.07.11. 22:13:20

BREAKING: van Persie passzolt Robbenhez.
Méghogy nincs esemény...

értelmetlen_nevű 2010.07.11. 22:13:37

@Iustizmord: a második nem az ő hibája, Puyol megúszta a pirosat.

IronRock 2010.07.11. 22:13:47

Nem emlékszem, volt-e valaha már olyan VB-döntő, ahol ennyi lapot osztott volna ki a bíró...ha valakinek rémlik egy ilyen statisztika, ossza már meg.

Füles 60 2010.07.11. 22:13:56

@rizla: Neked tetszik a spanyol csapat? Nekem a holland se tetszik, de én nem szurkoltam egyiknek sem kíváncsi lennék egy rajongó véleményére.

sporttárs 2010.07.11. 22:14:10

Na jó, hát rizla ezért majd kioktat,de Puyol és Piquet is hülyére lett véve már, úttörő módon szívatta meg mindegyiket egyszer Robban - csak azzal, hogy gyors. Kezet csókolhatnak Casillasnak mindketten, mindkettőért.

Egyébiránt retekszar vb-döntő, a támadó futball apostolaival, gratulálok. Egy gól lesz.

danesdzsu2 2010.07.11. 22:14:13

@Stiel: eredetileg csak a hollandokat kezdtem írni, mert az a prekoncepcióm volt, hogy ezen a meccsen is mindent megtehetnek büntetlenül, mint uruguay ellen. A spanyoloknak nem volt ilyen meccsük.

Be kell ismerjem, nem így van. Ettől még most is kettős emberhátrányban kéne lenniük.

Ps: nem vagyok spanyol drukker. uruguaynak szorítottam.

rajaram 2010.07.11. 22:14:19

A görög tragédiák forgatókönyve szerint Hollandiának kell nyerni.

ddrum77 2010.07.11. 22:14:21

FIFA 2010-ben én is így cserélek, Alonso 85, Fabregas 87, nemtom miért nem fordítva kezdtek

Flasche leer! · http://worldofpoker.hu/ 2010.07.11. 22:14:34

ennyi, miota bennt van elija, a klumpák vannak fölényben, igaz ö még labdát nem kapott, de köti ramost
engem a spanyol padra:DD

danesdzsu2 2010.07.11. 22:16:19

Matheijsen utolsó figyelmeztetés.

Iustizmord 2010.07.11. 22:16:38

zseniális, a csere beinti TEHÁT a partjelző IS beinti, anyád.

Iustizmord 2010.07.11. 22:17:32

ez egy LAP-TOP meccs.

Lojzi_ 2010.07.11. 22:18:35

33 perc. És ez már a 2. félidei hosszabbítással.

Stiel 2010.07.11. 22:19:20

@danesdzsu2: Aha. Szóval hogy nem is volt cél. De még ha komolyan is gondolnád, ilyenbe sztem akkor sem érdemes belevágni, mert úgysem fogod tudni végig elfogulatlanul csinálni.

dzzzzz 2010.07.11. 22:20:00

pont Kuyt-öt lecserélni nem biztos, hogy jó ötlet volt, ő bírta volna a 120 percet is simán

Vincent71 2010.07.11. 22:20:28

most komolyan, őszintén, és teljesen naivan kérdem: hogy a bánatba lehet ezeknek a spanyoloknak szurkolni? Egy nullás meccsek, lesgól, szenvedés, 3456120 passz, és mellé rengeteg színészkedés. ez az eddigi vébé mérlegük idénről.

mondjuk ha iker casiallasnak szurkol valaki, azt megértem, na Ő megérdemli.

Most már a hosszabításban bízok, és hogy tizenegyesekkel kiesnek az űrgárdisták. Maximálisan megérdemelnék.

Iustizmord 2010.07.11. 22:21:15

bazmeg 94-ben volt játék ez szar, fos, korrupció és lófasz.

átkapcslok a shrek-re

IronRock 2010.07.11. 22:21:25

@originalBalintos: De amióta Elia a pályán van, Ramos nem tud felrohangálni a jobbszélen. Kuyt lassú hogy utolérje, Elia viszont piszok gyors, ha mögé be tud indulni, nem éri utol senki.

danesdzsu2 2010.07.11. 22:21:34

@Stiel: nem vágyom tökéletességre. de azért te is csak egyetlen kiosztott lapommal vitatkoztál:)

rajaram 2010.07.11. 22:21:45

@Vincent71: Robbennek a nagy számok törvénye alapján lőni kell egyet.

Iustizmord 2010.07.11. 22:22:17

@Vincent71: kérdezd rizlát mert ő megmondja h hüjjjje vagy és ez a spanyol csapat egy ÁLOM.

Mourinho már nem a király 2010.07.11. 22:23:10

Jimmy Jump elvihette volna a kupát b@zmeg, és akkor most nem lenne miért játszani :D

Mrs Columbo 2010.07.11. 22:23:19

3 dolog miatt nyerjenek a spanyolok.
1. Hollandok rugdosássáaljasították már az elején.
2. Iker.
3. Rafa örüljön.

dzzzzz 2010.07.11. 22:23:20

@IronRock: de ha pl. van Persie-t hozzák le és Kuyt-öt beküldik centernek...

Cadaver!! 2010.07.11. 22:23:49

Bronzmeccs helyett a döntőt kellene eltörölni. A legutóbbi 5-ből 3 teljesen nézhetetlen volt. A 90-est nem láttam, így arról nem ítélkezhetem, de azt hiszem az se volt felejthetetlen élmény.

CaBeL 2010.07.11. 22:23:58

gundel meg webb no comment. a spanyolok felöklelik a hollandokat csak nevet vagy röhög, ha a hollandok cisnálnak valamit keresztre feszíti őket. nevetséges. meg ez a sok sárga. a spanyoloknak is kijárna még legalább kettő. AKKOR MÁR INKÁBB KASSAI, mint ez a webb stílus. Fél órája azon izgulok, mikor állít már ki valakit. Go oranje!

Füles 60 2010.07.11. 22:23:59

Milyen tekintetben méltó ez a vb.döntőkhöz?

rajaram 2010.07.11. 22:24:19

Most nézem az ismétlést. Puyol teljes erőből húzza le Robbent és a hülye nem esik el. Szabad 17-ről, Puyol ki. Ár érték arány 100%

sporttárs 2010.07.11. 22:24:33

Tényleg nagyon, nagyon kiváncsi vagyok, ezt a meccset hogyan fogja valaki élvezetesnek látni. Mondjuk egy extra jó hoszabbítás még jöhet.

Vincent71 2010.07.11. 22:24:37

@Iustizmord: nemigaz :)

ebből a spanyol csapatból még messi hiányzik, úgy érzem néklüle kevés a passz a középpályán. :)

Na AKKOR lenne ÁLOM :)

Annyira, hogy simán bealudna rajta bárki...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.07.11. 22:25:11

Spanyolország megérdemelten fog nyerni, ha nyer, csak ezek után hagyjuk már az olyan lózungokat, hogy 'sexy football', meg egyebek. Unalmas, gólszegény meccsek, gyatra helyzetkihasználás, ez a jelenlegi spanyol válogatott. Mindenki annak drukkol akinek akar, csak már halálra idegesít a spanyol csapat fényezése, mikor a legtisztább és legunalmasabb célfutballt végzik.

Füles 60 2010.07.11. 22:25:56

De irigylem azokat akik igazán szurkolnak valamelyik csapatnak. Lehet nekik nem annyira unalmas

IronRock 2010.07.11. 22:26:12

@originalBalintos: Kuyt nem szokott centert játszani, azzal sokra nem mentek volna. Elia mindenképpen jó húzás volt, spanyolok jobb oldala onnantól nem olyan veszélyes.
Uhh, Ponyvaregény most kezdődött az RTL Klubon! Komolyan gondolkodom hogy átkapcsolok.

ddrum77 2010.07.11. 22:26:18

@Füles 60: Jimmy Jump miatt tudjuk, hogy ez a meccs VALAMINEK a döntője

Stiel 2010.07.11. 22:26:19

@danesdzsu2: csak szerényen, fiatalúr, ez nem jelenti azt, hogy a többi mind jogos volt. :) Egy ideje nem követem, milyen lapokat osztogatsz, mert komolytalannak gondolom. És persze, oké, én is az vagyok, már rég békén kellett volna hagynom téged meg a kis színes lapocskáidat. :) Most jött el az ideje.

rajaram 2010.07.11. 22:27:19

Mivel elmaradt a tiki-taki, a spanyolok szokatlanul sokat futottak, küzdöttek. Nem nagyon szoktak ők 120 perceket játszani.

CYHMK · http://bukottfocistak.blog.hu/ 2010.07.11. 22:28:01

robben már rég megnyerhette volna ezt a kurva meccset. hányszor kell egyedül vinnie a kapusra, hogy betaláljon?

2010.07.11. 22:28:08

kezdek lassan a hollandoknak szurkolni, a spanyolok roppant bosszantóan játszanak ráadásul még féreg módon is adják elő
puyol-marchena csere mindenképp kellene

Vincent71 2010.07.11. 22:28:16

@Szom Ki Van, a Denevér szálló lakosa:

ezt gyönyörűen mondtad. pontosan ezt próbálom én is egy hónapja magyarázni jópár hülye haveromnak és divatszurkolópicsának. ("jajjmermilyencukiezavijjaaszakállkájával,deimádnivalótorreszkeésmilyenjóképűkaszijjaszésmennyirelatinosfocitjáccanakamúgyisaspanyolok")

dzzzzz 2010.07.11. 22:28:21

@IronRock: holland gólkirály volt Kuyt

rajaram 2010.07.11. 22:28:42

Ez mondjuk azért 11es volt

IronRock 2010.07.11. 22:28:42

Xavi belerúgott a saját lábába és 11-est akarnak a spanyolok...vicc az egész.

Flasche leer! · http://worldofpoker.hu/ 2010.07.11. 22:28:52

alapból 2 sárga szimulálásért, ha az eddigi kb 20at nem számoljuk
csak h én is sárgázzak
éljen a spanyol foci LOL

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.07.11. 22:28:58

@Mrs Columbo: Ja, ha ma van, akkor csak a mai dolgokról beszélünk, teljesen igazad van.

ddrum77 2010.07.11. 22:29:28

@CYHMK: amíg nem fűzhet be 3 védőt jobbról balra nyomulva, és nem tekerhet a hosszúba, nem fog betalálni

Stiel 2010.07.11. 22:29:56

@rajaram: ugyan már... két spanyol is úgy dőlt el, hogy nem értek hozzájuk, a harmadik meg pont hogy ő rúgott a hollandba.

Malachi 2010.07.11. 22:30:21

Írta már valaki mekkora rakás fos ez a "meccs"? Na jó vicceletem, persze, hogy írta.

Lószart érdemelnek ezek, nem VB címet. Szégyen és kész és nem kell, hogy érdekeljen a "taktika" meg a "tét".

A csoportmeccsek alatt jobb meccsek voltak. Ez a két csapat megtestesíti mindazt, amit a labdarúgásban gyűlölni lehet. Hurrá.

ddrum77 2010.07.11. 22:30:41

Nem akarok focit látni szeptemberig, elegem van

dzzzzz 2010.07.11. 22:30:51

már megijedtem, hogy belövi, szenvedjenek csak!

IronRock 2010.07.11. 22:31:07

@originalBalintos: az már rég volt, évek óta nem játszik centerposzton.

Lojzi_ 2010.07.11. 22:31:49

A spanyolok épp most döntötték meg az egy akción belüli műesések Guiness rekordját.

simoo · http://artissimoon.blogspot.com 2010.07.11. 22:32:03

ezennel kihírdetem Uruguay a világbajnok és kész

Mrs Columbo 2010.07.11. 22:32:28

a fejem is hasogat ettől a meccstől.....

ddrum77 2010.07.11. 22:33:35

Capdevila ezekkel a beadásokkal... Nincs jobb baloldali védő egész Spanyolországban???

spain33 2010.07.11. 22:33:44

Fabregas is mit hagyott ki

Davi Silva jöjjön be, az begurítja a 117. percben és bye bye
vagy legalább Torres (bár a 11-est inkább Villa-val rúgatnám)

ddrum77 2010.07.11. 22:34:21

Lassan összeáll a köcsögválogatott a fejemben, de még nem tudom ki legyen a hollandok kapujában

Mrs Columbo 2010.07.11. 22:34:38

BASSZAMEG HÜLYE INIESTA!!!!!!!!!!!!!!

ddrum77 2010.07.11. 22:35:06

Torres 3 passzal kevesebb tikitakiból legalább ellövi...

dzzzzz 2010.07.11. 22:35:11

anyuci büszke lehet :D

2010.07.11. 22:35:14

Iniesta első hasznos megmozdulására 95 percet kellett várni.
na, közben ziccert eltököli szokás szerint
idítóta... felkúrja az agyam ez az ember a pöcsölésével

Mourinho már nem a király 2010.07.11. 22:35:15

Iniesta.............egy barcás nem is lövi rá 16-ról, az nekik szerintem tiltva van.

Vincent71 2010.07.11. 22:35:45

ennyi. el kell törlni a vébédöntők első 90 percét. 2x15 perc, tizenegyesek és kész.

mindenki jobban járna.

Der Beste 2010.07.11. 22:35:46

Mikor kezdődik az NFL?
Ennél a meccsnél még egy onside kick is izgalmasabb.

Casillas mennybe megy a tizenegyeseknél s ezzel megmenti a Real idei szezonját. :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.07.11. 22:36:59

@Anthony-a Polip megmondja!: Ez speciel érthető, rizla már sokszor megmondta, hogy Iniesta nem lő jól kapura, ezért igyekszik mindig közel kerülni hozzá, ha már lövésre kerül sor.

ddrum77 2010.07.11. 22:37:23

@Anthony-a Polip megmondja!: nem vehette fel az informatikusszemüveget, anélkül meg nem lát, muszáj az ötösig tilitolizni

Flasche leer! · http://worldofpoker.hu/ 2010.07.11. 22:37:33

@Vincent71: v amit vmeik "szakértö" mondot:elöre rugják le a tiziket.ugy vkinek fociznia is kéne

danesdzsu2 2010.07.11. 22:38:20

Puyol rosszul helyezkedett a szögletnél:)

dzzzzz 2010.07.11. 22:39:10

a királyék igazán verekedhetnének egyet

rajaram 2010.07.11. 22:39:10

A második 15 percben a hollandok megint bekeményítenek, mert már egy kiállítás se számít negyed örára.

ddrum77 2010.07.11. 22:39:16

@Flasche leer!: jogos, lenne miért hajtani

Stiel 2010.07.11. 22:39:41

Itt szidjátok a meccset (joggal), meg mondjátok, hogy mi van még a tévében, de csesszétek meg, ez akkor is a vébé döntő, lefogadom, hogy itt mindenki végig fogja nézni. :P

Lojzi_ 2010.07.11. 22:40:17

@Stiel: Igen, de nekünk küldetésünk van. Te?

Vincent71 2010.07.11. 22:40:23

@Flasche leer!: ezt nem hallottam, de nagyon jó :)

így lenne egy kis hendikepp/vagy javítási esély, ki hogy fogja fel. és talán foci is, nem csak tikitaki.

Stiel 2010.07.11. 22:41:01

Ki ez a holland csere? Csak én nem ismerem?

danesdzsu2 2010.07.11. 22:41:07

@Stiel: Ezt hívják monopolhelyzettel való visszaélésnek:)

rajaram 2010.07.11. 22:41:20

3 és fél Bayern játékos a pályán. Nem kérdéses ki fog nyerni.

Lojzi_ 2010.07.11. 22:41:34

Bejött Braafheid. Ebből mi lesz?

rizla 2010.07.11. 22:43:01

xavi esése nem volt tizi, ez elég világos.

Flasche leer! · http://worldofpoker.hu/ 2010.07.11. 22:43:07

megnézném ahogy mondjuk az olaszok hajtanak mert 0:0 :DDDDD

rizla 2010.07.11. 22:43:36

@Blaugrana: "Iniesta első hasznos megmozdulására 95 percet kellett várni."

remélem csak viccelsz. az egyik legjobb a mezőnyben. gólrúgás ellen viszont be van oltva.

Malachi 2010.07.11. 22:43:44

@Müller? Az meg ki?: Igaz, önmagában egy esetleges VB cím eléggé vacak, ki tudhatja előre ugye. Most minek rúgjanak gólt, ha az ellen bármikor egyenlíthet? Én abszolút megértem mindkét csapatot.

rajaram 2010.07.11. 22:44:04

@rizla: elég nagy volt a zűrzavar. a német riporter szerint az volt.

Vincent71 2010.07.11. 22:44:31

@Stiel: persze hogy végignézzük, négyévente van ílyen vacak meccs amit muszáj nézni. ráadásul már előre lehetett tudni, hogy ha a spanyolok játszák, akkor hatványozottan szar lesz.

senki sem lepődött meg szerintem ezen, csak van aki ezt élvezi, mer'hogy taktika, vagy taktikitaka, meg űrfoci, meg barcelona.

meg még messi kéne :)

én csak azt élvezem, hogy bejött amit vártam, sőt még annál is unszipatikusabb a meccs.

legalább enyi megvan nekem :)

Rexfelugyelo · http://rexfelugyelo.blog.hu 2010.07.11. 22:44:55

Még van tizenöt perc, meg persze az esetleges tizenegyesek, jöhet még dráma meg bomba gól meg minden, de elég kicsi esélyt látok, hogy ebbe a meccsbe szívesen belenézek majd az évvégi visszaemlékező műsorok alatt illetve a 20104-es vébé felvezető időszakában...

spain33 2010.07.11. 22:45:09

csak meghúzta a cserét

sztem Torres kihagyja a büntetőt, úgyhogy ajánlom neki, hogy verjen egyet még előtte:D

simoo · http://artissimoon.blogspot.com 2010.07.11. 22:45:51

Sergio Ramos átmenne egy Iggy Pop kúrán és zseniális jézus lehetne egy jobbfajta Scorsese filmben

IronRock 2010.07.11. 22:46:13

Azért kurva ciki lenne leírni, hogy Van Bommel világbajnok...meg Robben világbajnok...így inkább nyerjenek a spanyolok, de ők se érdemlik meg igazán.

danesdzsu2 2010.07.11. 22:46:34

Ez nem volt tudatos hazaadás:D

Lojzi_ 2010.07.11. 22:47:28

Még Sneijdernek kellene egy második sárga, mielőtt betalál és Mülleré az aranycipő.

Én ezért szurkolok egyedül ezen a meccsen.

rajaram 2010.07.11. 22:48:26

@IronRock: De jó lesz leírni azt, hogy Bayern: 40% világbajnok, 60% VB harmadik

Vincent71 2010.07.11. 22:48:26

mindenesetre az első játékrészben bejött a spanyol takita (a 90p-ben), úgy néz ki sok hasznos passzal eljutnak a tizenegyesekig, és ott már minden mindegy, casillas úgy is nyer.

ezért mondtam korábban, hogy szeretném, ha casillas egyedül menne fel a vébé pohárért.

ddrum77 2010.07.11. 22:48:37

Egy szót se. Ha Robben berúgta volna, nem lenne jelentősége

dzzzzz 2010.07.11. 22:48:47

@Lojzi_: most lő egyet Sneijder :D

danesdzsu2 2010.07.11. 22:48:56

Ez nálam nem volt sárga.

rajaram 2010.07.11. 22:49:10

Ez nagy színészteljesítmény volt Iniestától

dzzzzz 2010.07.11. 22:49:16

@originalBalintos: annyira akartam szemét lenni, hogy elnéztem :D

spain33 2010.07.11. 22:49:25

most arról az Iniesta-ról lett meg a kiállítás, aki talán kiérdemelt már volna 2 sárgát is a meccsen?:D

hogyan bonyolódhat ez még tovább?:D

de amíg Bommel a pályán van, addig a hollandok nem reklamálhatnak:D

Malachi 2010.07.11. 22:50:05

Nyilván nem lesz gól. Mondtam.

Flasche leer! · http://worldofpoker.hu/ 2010.07.11. 22:50:06

@Lojzi_: kösz:) már ketten

egyébként nem tudom miért kell igy kibaszni szegény, focifüggö emberekkel, olasz-frncia után kapjuk ezt a fost, ehez képest a német-brazil ükürfocivarázs volt

CaBeL 2010.07.11. 22:50:08

robbent húzzák vonják semmi. mert nem esik el.
iniestát húzzák vonját. sárga. szabadrúgás. piros. csak mert elesik. ez mi?

Iustizmord 2010.07.11. 22:50:11

nincs a hispánoknál szabrugásspecialista? xavi nem az...

Stiel 2010.07.11. 22:50:12

Hát most pont nem volt szabálytalan sem. Ilyen az élet.

Mrs Columbo 2010.07.11. 22:50:38

Van Bommel reklamál :D
ez az ember :D

ddrum77 2010.07.11. 22:51:00

Azért Iniesta is vicces, jól rájátszik

Füles 60 2010.07.11. 22:51:11

@Iustizmord: Fabregas lőhette volna de ő nem Barcás

Mrs Columbo 2010.07.11. 22:51:11

ez is mi a f volt Navastól?

IronRock 2010.07.11. 22:51:13

Iniesta már a saját lábában is elesik? Kijárna már egy neki is...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.07.11. 22:51:40

jól van, puyolnak nem lehet sárgát sem adni, iniesta kiállíthatatlan, nem is kérdés, ki lesz a vb.

ddrum77 2010.07.11. 22:51:40

@CaBeL: a hollandoknak kijárt egy piros, tökmindegy kinek

rajaram 2010.07.11. 22:51:55

Most már túlzás amit a bíró csinál

Mr. Acid 2010.07.11. 22:51:58

@CaBeL: Elesik?! :-) Elvetődik a pontosabb kifejezés.

spain33 2010.07.11. 22:52:24

ROBBEN PIROS!

Webb ezt most tényleg elkúrta

Iustizmord 2010.07.11. 22:52:45

@Szom Ki Van, a Denevér szálló lakosa: lófasz folyik itt nem acél, tudom te tudod h értem :o)

rooobben EZT rúgd má e kiskötsög

Malachi 2010.07.11. 22:52:47

De baszki hozzá sem ért!!! "kézzel kapott a bokája után" beszarok, de komolyan.

ddrum77 2010.07.11. 22:52:48

Gyalázatos lesz a vége ennek a meccsnek...

Mrs Columbo 2010.07.11. 22:52:57

@CaBeL:
a hollandoknak kb a 20. perc óta 10-en kéne játszani...

Vincent71 2010.07.11. 22:53:00

nagyszerű a meccs :)) de legalább robben a hálóba lőtt

IronRock 2010.07.11. 22:53:07

Na, mehetne le Robben is...szerintem Webb-re rászólhattak, hogy több piros ne legyen mert akkor még a mostaninál is komolytalanabbá válik a döntő...

Flasche leer! · http://worldofpoker.hu/ 2010.07.11. 22:53:28

remélem holnaptol már csak forgalmat irányit

danesdzsu2 2010.07.11. 22:53:45

@mavo: Puyolnak van sárgája, Iniestát már faragták eleget, te melyik meccset is nézed?

Stiel 2010.07.11. 22:53:48

Robben hülyegyereket játszott...

Nagyzee 2010.07.11. 22:54:17

Robben mekkora balfasz. Szép lett volna, ha így kiállíttatja magát.

Lojzi_ 2010.07.11. 22:54:32

Iniesta pirosára továbbra is várok.

spain33 2010.07.11. 22:54:35

örüljünk, hogy nem Kassai kapta ezt a meccset, mert befejezhette volna a bírói karrierjét egy ilyen idióta meccsel

Flasche leer! · http://worldofpoker.hu/ 2010.07.11. 22:55:25

LOL
sorfalon pattanot védi a kapus= kirúgás

ddrum77 2010.07.11. 22:55:28

véééééééégeeeeeee

danesdzsu2 2010.07.11. 22:55:36

A belső spanyol védő sárga:)

INNNNYYESSZTA!!!!!:D

dzzzzz 2010.07.11. 22:55:42

majdnem Torres gólpassz

spain33 2010.07.11. 22:55:46

LOLLLLLLLLLL

de jó, hogy nem állították ki Ini-t:DDD

spanyolok!!!!!!!!!

Mr. Acid 2010.07.11. 22:55:48

Hát a kurva életbe...

Mrs Columbo 2010.07.11. 22:56:06

TORRRES INIESTAAAAAAAAAAAAAAAAA

Nemhiába hüyéztelek le!!!!!

IronRock 2010.07.11. 22:56:10

Bazmeg...na van valaki aki nem érdemelte meg, az Iniesta...

touristique 2010.07.11. 22:56:10

Ha Webb látna a szemétől, akkor szöglet, és nincs ebből semmi.

Cadaver!! 2010.07.11. 22:56:17

Na most már nyugodtan át lehet kapcsolni a Ponyvaregényre.

Flasche leer! · http://worldofpoker.hu/ 2010.07.11. 22:56:19

vicc
na okádok azt mek aludni, már ha ezek után tudok

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.07.11. 22:57:03

@mavo:

nahát, megmondtam. előbb pirosat adnak arról, akinek már rég nem kéne pályán lennie, majd gólt is rúg.

gratulálok.

remélem, csöncsön majd tart előadást, hogy a támadó futball így meg úgy.

ddrum77 2010.07.11. 22:57:26

@IronRock: és ha valaki még ennél jobban sem érdemelné meg, azok a hollandok

értelmetlen_nevű 2010.07.11. 22:57:26

@Mrs Columbo: hogy jön ide torres? kurvarosszul játszik.

Vincent71 2010.07.11. 22:57:35

na, ennyi.

a parádés egy-nullos játékok bajnokai megérdemelten nyerték meg. ez kérem a jövő focija. viva espana, viva tikitaka.

és bravó casillas, egyedül ő érdemli meg.

CaBeL 2010.07.11. 22:57:42

howard webb ugyanolyan szánalom mint az angolok. szeretem a barcelonát, nagyon, de ez undorító. BOTRÁNYOS.

Mrs Columbo 2010.07.11. 22:58:06

"majdnem 70 éves királynéni" :D

danesdzsu2 2010.07.11. 22:58:36

@mavo: nem láttalak pl. De Jong eseténél követelni a pirosat.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.07.11. 22:58:38

gratulálok a spanyoloknak, megérdemelték, _hiszen_ a legdurvább bírói hátszelük volt

Mr. Acid 2010.07.11. 22:58:45

Howard Webb ezt nagyon elfújta.

rajaram 2010.07.11. 22:58:47

Ezt a bírót soha többet nem lenne szabad a pályára engedni.

Mrs Columbo 2010.07.11. 22:58:54

@értelmetlen_nevű:
te láttad a gólt vagy a Shreket nézed?

IronRock 2010.07.11. 22:59:29

@Müller? Az meg ki?: Ezt nem is vitatom, nem érdemelték volna meg a hollandok sem. De ha Ramos, vagy Fabregas lövi, nem szólok egy szót se. Amit viszont Iniesta színészkedés címén művelt, lóf@szt érdemelt volna, nem gólt.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.07.11. 22:59:53

Teljesen megérdemlik a spanyolok, vita nélkül, gratulálok, csak ne kelljen, kérem ne kelljen olyanokat olvasni a spanyolok játékáról, amiknek a csírája sincs benne.

értelmetlen_nevű 2010.07.11. 23:00:14

@Mrs Columbo:

láttam a gólt, torres elbaszott beadása szerencsésen pattant fabregashoz, aki szép gólpasszt adott. Torresnek még nem volt jó megoldása a meccsen.

Vincent71 2010.07.11. 23:00:17

ja, és nyilvánosan meaculpázok, és megkövetem az olaszokat és franciákat, akikre minden csúnyát mondtam az elmúlt években.

Lojzi_ 2010.07.11. 23:00:30

Ez a mérkőzés, a játékvezetés, a gólszerző, a gól körülményei a futball szégyene. Pont.

Nem tudom, hogy van-e olyan spanyol szurkesz, aki ilyen körülmények között őszintén tud örülni a győzelemnek.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.07.11. 23:00:33

@Vincent71:

no igen, casillas előtt valóban le a kalappal, csúcsra ért, minden elismerésem, de csak neki

rajaram 2010.07.11. 23:00:37

1966 óta láttam az összes döntőt. De ennél szégyenletesebbet még nem.

ddrum77 2010.07.11. 23:00:47

RvPnél talánt Hunti is többet tett volna

Mr. Acid 2010.07.11. 23:00:52

Egyébként a vb fiatal felfedezettjei között nyugodtan meg lehet említeni van der Wiel-t is.

Mrs Columbo 2010.07.11. 23:01:09

@értelmetlen_nevű:
ezen a kretén meccsen jó helyen volt legalább

touristique 2010.07.11. 23:01:30

földet már Torresra...

Cadaver!! 2010.07.11. 23:02:18

Imádom(tam) a holland válogatottat, Eb-ken mindig nekik szurkolok (vb-n brazilok az elsők), de amekkora lófasz semmit mutatnak a vb-n nem tudok nekik szurkolni.
Lehet Spanyolország nem érdemel vb címet, de Hollandia még ezüstöt se érdemel.

danesdzsu2 2010.07.11. 23:02:56

@rajaram: Igen, sajnos a holland rúgdosódás eléggé visszatetsző volt.

Orvenyhivo 2010.07.11. 23:03:15

Hát, a bronzmeccs jobb volt.

Egyik csapat se érdemelte meg. De akkor már a spanyolok, ők voltak a kevésbé taplók.

Füles 60 2010.07.11. 23:03:21

hihetetlen szar meccs

Mr. Acid 2010.07.11. 23:03:27

Gratulálok Casillasnak és Fabregasnak.

ddrum77 2010.07.11. 23:03:35

igen, most jöjjön egy kis reklám má'

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.07.11. 23:03:46

Grat Spanyolországnak, úgy látom elég vastag a bőr a képükön, - hogy ezt a bírói csalássorazatot, amit még Dél-Korea is megirigyelne - elviseljék.

Cadaver!! 2010.07.11. 23:03:56

Az egyetlen pozitívum, hogy nem tizikkel dőlt el.

halihalo 2010.07.11. 23:04:08

:)))
Ezek a hollandok még a negyedik helyet sem érdemelték meg. ilyen gusztustalan hozzáállással rég nem láttam csapatot játszani...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.07.11. 23:04:26

@rajaram:

csatlakozom. olyan még nem volt, hogy egy kötelezően kiállítandó játékosról előbb kiállítanak, majd gólt is lő

bravó sporttárs, szépen eldöntötted.

és mondom mindezt úgy, hogy talán egy lehelettel a spanyolok voltak jobbak, a hollandoknak meg nagyobb helyzeteik voltak

és iniesta a meccs embere is, gratulálok, így van meg a hab a tortán!

Mourinho már nem a király 2010.07.11. 23:04:27

Hát maradjunk annyiban, hogy nem volt egy tiszta bíráskodás, és sok szurkolóban marad ott a tüske a mai meccs után.

Der Beste 2010.07.11. 23:04:51

Casillas vegye át a kupát, mindenki más baromi gyorsan menjen be az öltözőbe, s szégyellje magát.

Iustizmord 2010.07.11. 23:04:56

1. rizlát nehéznlesz lelőni de megtesszük
2 robben, van persie, vc.bommel iatt védhetetlen lett vlna a holland arany. ez van.
3 casillasnak örülök, ő megérdemli.

2010.07.11. 23:05:13

Andres mákos egy gyerek, életében kb. 5x találta el a kaput abból 2 kibaszott fontos gólt lőtt és hős lett mind a 2x.
Casillas meg aranybonyós lesz lehet.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.07.11. 23:05:17

@rajaram:

én csak 82 óta, de a legalja, az tuti

rajaram 2010.07.11. 23:05:20

@danesdzsu2: Ezen a meccsen minden undorító volt. De az, hogy a bíró nem ad meg egy szögletet, amit 3 milliárd ember látott és aztán abból gólt kapnak a hollandok, az volt a legundorítóbb. Utálom mind a 2 csapatot, de legalább igazságos eredmény született volna.

Mr. Acid 2010.07.11. 23:05:27

@danesdzsu2: Mert Iniesta 12 műesése nem volt az? De Jong lehet, hogy pirosat érdemelt, de Iniestának a góljánál már be kellett volna fejeznie a tusolást. Ki kellett volna küldeni az állandó színészkedése miatt.

Flasche leer! · http://worldofpoker.hu/ 2010.07.11. 23:05:47

remélem holnap vasárnap és ezt a szart csak álmodtam, ha nem, akkor 2 7 ig nem olvasok semmien sajtót, max nst-t, mert ugyis az überfociról, és a teljesen jogos aranyrol fog szolni minden.
okádék
lololol iniesta a mecs embere ez még kellett
na tényleg:
okádás és alvásprobálkozás

Iniesta homokozik 2010.07.11. 23:05:59

Iniesta olyan féregi magasságba emelkedett, hogy az nem igaz

eleve egy kretén kis meleg a srác, dobálja magát, Sneijder-t letalpalta, Van Bommel-nek odatörleszt, mezt vesz le, és mi mindennek a vége?

1 sárga lap ÖSSSZESEN

Webb nyald ki Iniesta forró seggét, vagy már meccs előtt megtörtént??

IronRock 2010.07.11. 23:06:08

Nem csodálkoznék ha a hollandok lennének olyan taplók hogy nem vennék át az ezüstérmet.

danesdzsu2 2010.07.11. 23:06:19

@mavo: kötelezően kiállítandó? Nem láttalak De Jong eseténél reklamálni.

snmarton (törölt) 2010.07.11. 23:06:23

szeretnék látni egy lesvonalas lassítást a gólt megelőző torres-féle beívelésről és iniesta helyéről.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.07.11. 23:06:25

@danesdzsu2: A mai meccsről v úgy konkrétan? Puyol elmaradt pirosa, Iniesta alattomos töresztése (bár nem okozott sérülést a szándék a lényeg) Piros lapja. szemben de Jong belépőjével. Amúgy meg a gól előtt Iniesta indításának első próbálkozása szvsz les v nagyon gyanús volt.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.07.11. 23:06:28

@Der Beste:

az nem úgy megy. és iniesta, neki nagyon kell ünnepelnie. ott kezdődik, hogy megúszott egy nyilvánvaló pirosat. onnan kezdve neki ez gála volt.

CYHMK · http://bukottfocistak.blog.hu/ 2010.07.11. 23:06:30

az a spanyol űrfoci, megállíthatatlan támadógépezet: 1,14-es gólátlaggal vb-győztesek, senkinek sem sikerült még ilyen kevés góllal nyernie a vb-k történetében.

még a franciák és az olaszok is támadóbb focival jutottak a döntőbe négy éve.

sporttárs 2010.07.11. 23:06:32

Nem tudok mit mondani. Alighanem minden idők legérdemtelenebb világbajnoka ünnepel, mint ahogy mindkettő az lett volna. Sikerült megcsúfolni a focivébé döntőjét.

De a poén az lesz, ahogy majd ezután a spanyol TÁMADÓFOCI és szép játék katarzisáról kell értekezéseket olvasnunk. Ötször 1-0 és vb-cím, ízlelgessük.

Stiel 2010.07.11. 23:06:55

@danesdzsu2: bőrödből nem sikerült kibújni. :)

Mrs Columbo 2010.07.11. 23:06:58

Most is azt mondom, ha a hollandok nem azzal a "taktikával" jönnek ki a meccsre, hogy mindenkit felrúgnak, nem lett volna ilyen ocsmány a meccs.

Rexfelugyelo · http://rexfelugyelo.blog.hu 2010.07.11. 23:07:01

Két (biztosan a tét által agyonnyomott) gyenge csapat, egy hozzájuk hasonlóan gyenge bíróval, és természetesen egy szabálytalan góllal.

A vébén voltak jó, voltak felejthetetlen meccsek, nagy egyéni és csapat teljesítmények, de a két döntőst és legfőképp magát a döntőt viszont felejtsük el. Nagyon gyorsan. És ez a bíró meg áramot vezessen, ne focimeccset.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.07.11. 23:07:17

@danesdzsu2: Amúgy a kieséses szakaszban minden meccsen v elvettek az ellenfelétől 1 gólt v adtak nekik 1et.

Mourinho már nem a király 2010.07.11. 23:07:45

Most hogy nem tradicionális csapat nyerte elkommerszesedik a VB is?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.07.11. 23:07:57

@snmarton:

nem volt les. ebbe azért nem kéne belekötni. más kérdés, hogy olyan valaki lőtte a gólt, akinek már régóta nem volt helye a pályán

Eastbay1 2010.07.11. 23:08:01

@Mr. Acid: Gyere le a térre, kapsz tőlem 12 olyat mint Iniesta kapott, aztán majd meglátjuk hogy mentőt kérsz vagy papot?

rajaram 2010.07.11. 23:08:13

@snmarton: nem volt les. a probléma a meg nem adott szöglet volt.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.07.11. 23:08:54

@Eastbay1: Arra gondolsz mikor a végén átugrott van der Wiel lában aki 1 méteres körzetében nem volt és sárgát kapott érte? :)

Orvenyhivo 2010.07.11. 23:08:59

Aranylabdát Forlánnak! (Kezdem komolyan így érezni.)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.07.11. 23:09:05

@danesdzsu2:

de jong nem _törlesztett_. törlesztésért (jobb helyeken) automatikus a piros. puyol esetét már ne is számítsuk hozzá, de gondolom, az szerinted semmi volt

danesdzsu2 2010.07.11. 23:09:19

@rajaram: ha így nézem, a hollandok itt sincsenek, Uruguay ellen kiesnek.

@Mr. Acid: addigra hármas emberhátrányban lettek volna a hollandok. (különben én Iniestát a második félidőben állítottam volna ki, van Bommellel párosban, a kakaskodásukért.)

bz249 2010.07.11. 23:09:28

@sporttárs: volt itt spanyol támadófoci, Hondurast 2-0-ra lealázták.

Egyébként gratulálok Howard Webb játékvezetőnek. Jó választás volt erre a meccsre. Remélem ezután már csak taxit fog vezetni.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.07.11. 23:09:34

@Great Cornholio: Jórészt egyetértek veled, de tényleg el tudod ítélni Bommel felé a törlesztést?

Malachi 2010.07.11. 23:09:49

Vége, hála az égnek. De milyen jók voltak tegnap az uruk és a németek!

Jó éjt.

snmarton (törölt) 2010.07.11. 23:09:49

lehet, hogy nem volt les, csak szeretném megnézni lassításban, mert nekem ennyire nem volt egyértelmű.

picit zavaró, hogy a közvetítést keverők a teljesen egyértelműen tiszta fabregas-féle passzt vetítették ki.

Mr. Acid 2010.07.11. 23:09:56

@Eastbay1: Azt hiszem, megvan a mai este fénypontja. Gratulálok, hölgyem.

Eastbay1 2010.07.11. 23:09:59

@Great Cornholio: Neked valami spanyol vagy katalán nyúlta le a csajod/csávód/szülőanyád, hogy ennyire fújsz rájuk?:D

értelmetlen_nevű 2010.07.11. 23:10:22

Puyolt, Iniestát ki kellett volna állítani. A másik oldalon de Jongot, MvB-t és RvP-t lehetett volna lezavarni.

Mindkét csapat gyalázatosan sportszerűtlen volt. Az első félidőben Beckenbauer wtf arckifejezése mindent elárult.

Annak örülök, hogy a hollandok nem nyertek, de a spanyolok sem érdemeltek semmit egy talicska lófaszt leszámítva.

Abban biztos vagyok, hogy most két hétig menni fog a flame erről a meccsről.

dzzzzz 2010.07.11. 23:10:32

nem is kellett volna lejátszani ezt a meccset, Paul megmondta a tutit, a meccsről meg annyit, hogy csak akkor nézném meg az ismétlését ha fizetnének érte

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.07.11. 23:10:40

viszont dicsérjük már a spanyolokat: briliáns támadójáték, sallangmentes, végletekig sportszerű védőjáték, sehol egy aljas szabálytalanság, ahhhhhhh

ddrum77 2010.07.11. 23:10:45

Most komolyan megy az Iniestázás??? Hozzatok már fel érveket a hollandok mellett! Bommel sárgás megmozdulásai, akit a "csaló" bíró fent hagyott jóindulattal a pályán? Robben nem rúgta be, pedig ajtóablak volt? RvP, aki mint ék, egyet nem lőtt rá? De Jong talpalása a tüdőre? Miért? Miért? Miért?

Rexfelugyelo · http://rexfelugyelo.blog.hu 2010.07.11. 23:10:52

@snmarton: nekem is egyértelműen lesnek tűnt. Fabregas passza jó volt, csak már előbb fújni kellett volna.

értelmetlen_nevű 2010.07.11. 23:11:45

akkor ugye Müller gólkirály? a nap eseménye lenne.

sporttárs 2010.07.11. 23:12:16

Ilyeneket meg ne írjatok,hogy egy INIESTÁt ki kellett volna állítani, könyörgöm, hát az Univerzum legszebb éslegjobb játékosáról beszélünk.

Remélem, Xavi lesz a vb aranylabdása, az még méltó lenne. :)))

(Azért Van Bommelt nehéz sajnálni, csak nem sikerült aranyig rugdosódnia. Shneijdert sajnálom, ezen a meccsen is simán jobb volt mint Iniesta.)

Űrfoci. :)))))

BGM56 2010.07.11. 23:12:23

A legjobb csapat nyerte a VB-t,megérdemelten.
Iniesta a mérkőzés legjobb játékosa volt.

Domingo 2010.07.11. 23:12:32

Robbennek be kellett volna vágnia a ziccereit, ahelyett, hogy végigreklamálja a meccset, aztán most kurvára nem itt tartanánk.

Mr. Acid 2010.07.11. 23:12:49

Áh, legalább vége ennek is, letudva, kipipálva, kezdődhet a bajnokság...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.07.11. 23:12:58

@originalBalintos:

"csak akkor nézném meg az ismétlését ha fizetnének érte"

ez kábé mindent elmond erről a "fantasztikus" vébédöntőről. az uru-németet még órákig elnéztem volna, ha ez számít valamit is

Stiel 2010.07.11. 23:13:21

@Müller? Az meg ki?: Az, hogy az ellenfél is köcsög, nem mentesíti.

Cadaver!! 2010.07.11. 23:13:31

@Orvenyhivo: Én is. Ha annyit számít a vb-n nyújtott teljesítmény, mint 2006-ban, akkor simán haza kell vinnie.

danesdzsu2 2010.07.11. 23:13:40

@Great Cornholio: oké, ha nem nézted a meccset, akkor nem vitatkozom:)

@mavo: Puyol esete második sárgával kiállítás, de ezt írtam. Mint ahogy az összes holland sárgát feljegyeztem, látom, nem hiába, ha szerinted De Jong esete nem piros, akkor neked felesleges bármit is mondani.

Eastbay1 2010.07.11. 23:13:54

@Mr. Acid: Hölgyem? Ez félrement szerintem. Vagy csak magával ragadt a felvonulás hangulata?:D

rajaram 2010.07.11. 23:14:20

@danesdzsu2: Szar volt az egész döntő. A hollandokat nem tudom elítélni, mert ilyen a természetük, ezt tudják. De mi van az űrfocistákkal? Mindenki tudta, hogy max. 1 gólt tudnak bemákolni. Ilyenkor sajnálom, hogy nem fogadok, de gondolom az 1:0 ra nem valami nagy volt az odds.

2010.07.11. 23:14:20

@rizla: lehet, hogy valamilyen szempontok alapján a meccs egyik legjobbja volt addig(persze így utólag már az lett), de attól még az első értelmes megmozdulása akkor is az a gólpassz volt a 95.-ben

CYHMK · http://bukottfocistak.blog.hu/ 2010.07.11. 23:14:22

bezzeg egy holland-német döntő mekkora meccs lett volna...

Vincent71 2010.07.11. 23:14:24

teljesen mindegy ki nyerte, szánalom a köbön.

undorító tapló, favágó hollandok, úndorító tehetetlen, tikitaktikázó, fociölő, agyonajnározott, színészkedő spanyolok. a támadófoci diadala, betámadták 4-edszer is a meggyőző egy-nullát.

iker casillas. ha nő lennék, érte rajonganék csak őszintén :))

sír a gólnál... nyilván neki is fájt, hogy így kell világbajnoknak lennie. de legalább emberi.

én megmondom őszintén, ez a döntő egyedül akkor lett volna megérdemelt, ha 11esekkel győznek a spanyolok, iker két megfogott büntetőjével.

MERT AKKOR VALÓBAN A MÉLTÓ HELYRE KERÜLT VOLNA.

méghogy iniesta a meccs ember? haha. iker. és nincs vita.

fcb23 2010.07.11. 23:14:33

@mavo: Tiszta szégyen volt ez a vb döntő, a gól is abból született hogy Elia-t felrúgták és nem adtak meg egy szabályos szabadrúgást és utána a spanyolok egy gyors támadást vezethettek

mrazziee 2010.07.11. 23:14:47

@Müller? Az meg ki?: szerintem kevesen hoznának fel érveket mellettük. de a spanyolok MELLETT sem lehet túl sokat.

IronRock 2010.07.11. 23:14:53

Egy paraszthajszállal jobb így, mintha azt olvasnám holnap hogy Van Bommel világbajnok...csak Casillas miatt örülök. Van Bommel meg hülye volt, mert legalább rúgta volna úgy le Iniesta-t, hogy le kelljen cserélni, még ha ki is állítják.

Iniesta homokozik 2010.07.11. 23:15:08

ha De Jong piros (oké, durva volt, piros), akkor Iniesta szándékos törlesztése egyből piros

és akkor 3 másik sárgáját nem is számoltuk

Bommel-t legalább annyira kellett volna kiállítani, mint Iniesta-t

Puyol körbepörgő akciója Robben ellen is szép volt

csak legalább ne ez a kis buzi lőtte volna a gólt, hanem mondjuk Torres, Fabregas, akik nem vettek részt a gyalázatban

mindkét csapat menjen a fenébe, Bommel pedig Iniesta nagy örömére verje be neki hátulról...

Iustizmord 2010.07.11. 23:15:19

@Szom Ki Van, a Denevér szálló lakosa: én itt semleges voltam de a sok spanyolszopkodás ellendrukkerré tett, bárha EZT ía holand csaopatot nem csipáztam ( a gullit-féle meg a szívügyem)

neváreom a szezont mer a milan szar és lehet h pofozógép lesz, mai állá szerint a dobogó a cél, de messze nem csont élkül
és rizla majd megaszondja h miért voltrak a spanyolok VILKÁGVERŐK, muhaha. az eb-n jobbAK VÓTAK, ASSZEM, ITT NEM ÉRDEELKTEK LÓFASZOSZT SEM.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.07.11. 23:15:32

@Domingo:

robben ostoba (bár a puyol-esetnél teljesen jogos) ámokfutása, na ez a másik fele, de speciel az már nem osztott, nem szorzott. iniesta hősies pályán tartása picit többet nyomott a latba

Lojzi_ 2010.07.11. 23:15:40

Ebben a meccsben a nagybetűs Futball szempontjából egyetlen olyan dolog történt, ami előremutató:
Thomas Müller aranycipője.

Szép volt Thomas, Még 3-at gyűjtsél belőle!

Eastbay1 2010.07.11. 23:15:56

@értelmetlen_nevű: Beckenbauerre ne sokat adjál, ő a Bayern Albert Flórija...

Strigo 2010.07.11. 23:16:31

Abszolút nem vagyok Iniesta-fan, de ma nagyon nagyot játszott a kisember. Megérdemelte, hogy ő szerezze a győztes gólt.
Del Bosque pedig nagyon jól cserélt (kivéve Torrest), Navas és Fabregas lendületet hoztak a spanyoloknak.
Hollandokról inkább nem írok, a 8 sárga 1 piros mindent elmond a mai teljesítményükről.

bz249 2010.07.11. 23:16:53

Meg kell mondjam nem jó véget ért a meccs. Helyes bíráskodás mellett ez egy 3-0-ás spanyol győzelem a 103. percben, amikor is Webbnek le kellett volna fújnia a mérkőzést komolytalan játék miatt, ugyanis a hollandok 8 fő alá csökkentek.

Igaz a lassítások alapján egyértelmű spanyol színészkedés okozta az utolsó holland kiállítást (és így a helyes ítélet sárga lap, spanyol kiállítás és 3-0-ás holland győzelem lett volna).

Eastbay1 2010.07.11. 23:16:55

@Stiel: Ha az ellenfél nem köcsög, akkor nála sem valószínű, hogy elgurul a gyógyszer.

ddrum77 2010.07.11. 23:16:57

@Stiel: Minden focita tudja, hogy ha durva, előbb utóbb lapot kap. És azt is, ha lapot kap, akkor utazni fognak rá. Cseppet sem neheztelek Iniestára, ha nem állítják ki róla a lábtörő bunkókat azonnal, akkor rásegít. Teljesen érthető válasz.

sporttárs 2010.07.11. 23:17:14

@Domingo: Ez így van, a hollandok még a marha nagy spanyol passzolgatás közepette is ziccereket hagytak ki, számon kérhetik Robbenen. A spanyolok meg megköszönhetik neki, főleg a rettentő jó Piquet-Puyol páros.

Iustizmord 2010.07.11. 23:17:24

ÉS A VB LEGOBBJA MEGOSZTVA: MÜLLER ÉS FORLÁN

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.07.11. 23:18:14

@fcb23:

á, a végén már csak néztem ki a fejemből, és tudtam, hogy a spanyolok nyerik a semmiért.

elnézést, csöncsön sporttárs megharagudna rám, ezért helyesbítek: a spanyolok játék rendkívül gólveszélyes, attraktív, szexi, soha nem alattomos, meg minden volt.

mondjuk nem a pályán, de hát istenem.

sporttárs 2010.07.11. 23:19:19

@Strigo a divatdrukker: A holland taplósághoz spanyol hiszti, színészkedés és idő után törlesztések társultak. A legrosszabb olasz sztereotípiákkal nyert egy csapat vb-t, legalább ez vigasztalhatja a digókat. :)

Titi120 2010.07.11. 23:19:20

Juve - Milan BL - döntő vébés változatát láthattuk ma.

Mindent egybevetve viszont Spanyolország érdemelte meg a legjobban a kupát.

ddrum77 2010.07.11. 23:19:20

Torrest meg műtik közben?

dzzzzz 2010.07.11. 23:19:46

Egri a spanyoloknak drukkolt? Ki hitte volna...

Cadaver!! 2010.07.11. 23:19:55

"Elmondhatjuk, hogy a spanyoloknak drukkoltál?" Gundi XD

mrazziee 2010.07.11. 23:20:36

na egri nőtt a szememben. mondjuk azért nem sokat

Iniesta homokozik 2010.07.11. 23:20:49

@originalBalintos: miután az olaszok kiestek:DD

szerinte szégyen lett volna a hollandok győzelme

bezzeg az olaszoké 4 éve dicsőség volt? meg most a spanyoloké...

EGRI te szarjankó

Stiel 2010.07.11. 23:21:04

@Eastbay1: igen, és? Elgurult, pont. a hollandokat lehet szidni azért, mert tényleg rajtuk múlt, hogy ilyen a meccs, és minden bizonnyal tőlük kellett volna több embert kiállítani (ha a bíró kicsit konzekvensebb), de azért, amit Iniesta összességében bemutatott, ő is repülhetett volna.

@Müller? Az meg ki?: hát nemtom, lehet, hogy neked érthető, nekem nem szimpi, és főleg nem kevésbé sárga lapos.

Mrs Columbo 2010.07.11. 23:21:10

kivételesen tökéletesen egyetértek Viktorral

rajaram 2010.07.11. 23:21:13

Szomorúan veszem tudomásul, hogy a VB egyre veszít jelentőségéből. Hozzászólásaitokból is azt érzem, hogy már inkább a CL-t és a major bajnokságokat várjátok.

2010.07.11. 23:21:18

@mavo: sportszerűtlen volt a védőjáték? hol, mikor?

BGM56 2010.07.11. 23:21:32

@Lojzi_:
Ezt ugye nem gondolod komolyan?
Szégyen inkább.

danesdzsu2 2010.07.11. 23:21:44

@rajaram: semmi bajom a hollandok játékával. A bajom azzal van, hogy nem kapják meg érte a megszolgált lapokat.

rizla 2010.07.11. 23:22:15

@Mrs Columbo: nem számít, nem lett volna szabad ezt, amit csinált. gundel detto.

halihalo 2010.07.11. 23:22:18

@mrazziee: A spanyolok mellett egyetlen dolog szólt: EZEK a hollandok voltak az ellenfeleik.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.07.11. 23:23:06

@originalBalintos:

ja, és a mészárosmunkát emeli ki, amiben a spanyolok á, dehogy voltak "partnerek". a spanyolok nagyon, de nagyon nem alattomos focit toltak, muhaha

ddrum77 2010.07.11. 23:23:20

@Stiel: nem szimpi?? LOL, Iniesta 170 centi, 50 kiló, mit kéne tennie? Bommel úgy rúgta fel a levegőbe negyed óra után, hogy a nyaka törhetett volna, ha rosszul esik, ezek után megértem, hogy védi magát.

Eastbay1 2010.07.11. 23:23:30

Igazából az teszi fel az i-re a pontot, hogy a sok Barca (most éppen spanyol)-fikázó, nem tudja 100%-os meggyőződéssel verni a nyálát, hogy "mármegintmilyenpofátlanulelcsaltákaBarcánakjanemaspanyoloknak".

Mrs Columbo 2010.07.11. 23:23:35

@rizla:
mármint mit? nyilván már le vagyok tompulva a fájdalomcsillapítótól...

rajaram 2010.07.11. 23:23:42

@danesdzsu2: Kaptak egy vagon lapot. Csak a kapus és a másodedző úszta meg.

IronRock 2010.07.11. 23:23:56

Én indítványozom, hogy a FIFA mindkét ma játszó csapatot küldje haza a faszba érem nélkül, és a bronzmeccset nevezzék ki döntőnek. Mert ott volt foci. Ez valami ótvar szar nulla volt.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.07.11. 23:23:58

@danesdzsu2: @Eastbay1: @Szom Ki Van, a Denevér szálló lakosa: Abszolút semleges nekem spanyolország, de amit a vb-n mutattak, az fos. Nem csinálunk semmit, csak sokat passzolunk, ha nincs nálunk a labda akkor 7 ember hátul védekezik a maradék 3 csapdázik, és majd mákolunk 1 gólt. Ez be is jött, a portugál lesgól, a paraguay tizijét nem fújták újra persze, a németek nem kapnak meg egy egyértelmű tizit, itt is elmaradt pár kiállítás A bírók megverették svájcot, chilével, hogy még véletlen se legyen brazil spanyol, azért nem lehet véletlen.

Stiel 2010.07.11. 23:24:03

@rajaram: inkább tudjuk be annak, hogy összességében talán gyenge vb volt.

Iustizmord 2010.07.11. 23:24:13

@mavo: BIZONY DE TE RIZLA FIZETETT ÜGYNÖKE VAGYOL :O)))

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.07.11. 23:24:49

@Blaugrana:

sportszerűtlen? a spanyolok játéka? ne rágalmazd már őket!!! rohadt bíró ellenük fújt, különben sárgát se kapnak, és kiállítanak minimum 16 hollandot.

ddrum77 2010.07.11. 23:25:03

Mondjuk nem tudom minek kell sorfalt állnia a második helyezettnek

értelmetlen_nevű 2010.07.11. 23:25:33

@mavo: A hollandok is gyomorforgatóan játszottak, nem tudom, hogy mire fel ez a nagy feszengés. A spanyolok legalább vezettek néhány normális támadást, a hollandok meg csak Robben felé rugdosták a labdát.

Mrs Columbo 2010.07.11. 23:25:45

@mavo:
bazeg te nézted a spanyolok meccseit eddig?

a hollandokat meg láthatóan ezzel a taktikával küldték ki!!!
Iniesta igaz, felbaszta az agyát azon, ahogy kezdték a hollandok a meccset. undorító 150 centis emberek ellen ez, nem gondolod?

Strigo 2010.07.11. 23:25:57

@sporttárs: Ne már, a hollandok végig faragtak. Ha egy spanyol továbbpasszolta a labdát, kapta is a bokájára a belépőt. Nem csoda, hogy kapkodták a lábukat. Iniestát kiállítani, mert nekiment vanbommelnek? A taposás előtte mit ért volna akkor? Vagy de Jong talpalása? Webbnek kurvára nehéz dolga volt. Ha a szabályok szerint járt volna el, 5 pirosat is kioszthatott volna simán. Nem szeretem én sem a spanyolokat, a vébén már volt egy-két színészkedésük, de ma ütötték-rúgták őket ezek a favágók. Sneidert meg van Bronkhorstot sajnálom csak, ők kilógnak ebből a bandából.

snmarton (törölt) 2010.07.11. 23:26:02

tinypic.com/r/21o0f1f/3

igazából a következő pár századmásodperc lenne érdeks

rajaram 2010.07.11. 23:26:02

@Stiel: Nem volt gyenge VB, sok jó meccs volt - a döntő viszont katasztrofális volt.

rizla 2010.07.11. 23:26:07

@Iustizmord: "rizlát nehéznlesz lelőni de megtesszük"

mi a faszról beszélsz? mesélj.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.07.11. 23:26:21

@Iustizmord:

lebuktam? pedig már éppen akartam arról írni, milyen sportszerűen törlesztett iniesta: a meccs egyik legszebb, legsportszerűbb jelenete volt.

lószerafin 2010.07.11. 23:26:44

@halihalo: Kár hogy nem a négy évvel ezelöttiek. :(

Nem volt jó meccs, és az igaz hogy szégyen lett volna ha az így játszó hollandok nyernek. Örülök a spanyol győzelemnek, de azért Elia feltartásának a nem lefújása a spanyol gól előtt el is veszi a kedvem attól hogy örüljek.

rizla 2010.07.11. 23:26:48

@Mrs Columbo: ilyet kommentátorként nem lehet, hogy elkezded szétfikázni az egyik csapatot, a spanyolokat is teljesen felesleges volt fürdetni. csak ellenérzéseket kelt a nézőkben.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.07.11. 23:26:56

@értelmetlen_nevű: Hát mondjuk a spanyolok úgy dobálják magukat ha tehetik, hogy még az olaszok is elismerően csettintenek. :)

Amúgy egy szar vb volt, kivéve a német argentín. :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.07.11. 23:27:00

Kíváncsi leszek lesz-e balhé a katalán zászlóból. Nyilván ha nem lett volna az ominózus bírósági döntés, akkor Puyolék sem tették volna ezt.

Stiel 2010.07.11. 23:27:04

@Müller? Az meg ki?: LOL, nem szimpi! Ez jó volt. :D

Az ilyeneket a bírónak kéne elintéznie, nem a játékosnak. És nem, ha szar a bíró, akkor sem dobálom magam. Mentalitás kérdése.

sp0rt3mb3r · http://valogatottindexesek.blog.hu/ 2010.07.11. 23:27:14

@IronRock: Egyetértek. Egyébként is jobban döntőt érdemelt volna az a két csapat szerény véleményem szerint.

rizla 2010.07.11. 23:27:29

@Iustizmord: neked tényleg van valami kattanásod.

danesdzsu2 2010.07.11. 23:27:51

@rajaram: És ez még mindig kevesebb volt, mint a lapot érő szabálytalanságaik. Webb nagyon nem akart senkit sem kiállítani.

Lojzi_ 2010.07.11. 23:27:51

@BGM56: Mit nem gondolok komolyan?
Hogy örülök annak, hogy egy tavaly harmadosztályban játszó tehetséges és sportszerű fiatal sikereket ért el egy botrányoktól, holland gyakástól, Maradonáktól, Iniestáktól, vuvuzéláktól és egyéb gyökerektől fertőzött környezetben.

A legkomolyabban mondom.

Az egyetlen igazgyöngy egy posványos-botrányos VB-n, amit jobb elfelejteni mielőbb.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.07.11. 23:27:55

@Great Cornholio: Ez oké, de én konkrétan a Bommel felé történt törlesztésről beszéltem, ezért ekézni Iniestát szerintem nem kell.

Iniesta homokozik 2010.07.11. 23:28:07

ez a baj, egyik csapat sem érdemelt semmit

de ez kb. épp olyan, mintha a hollandok Bommel góljával világbajnokok

így meg spanyolok Iniesta-éval

ugyanaz

még hogy 100% sexy foci meg a spanyolok

tii-taki, fisi-fosi

rizla 2010.07.11. 23:28:31

@Great Cornholio: ez egy remek vb volt, szar döntővel, szar első csoportkörrel.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.07.11. 23:28:44

Amúgy jól tudom, hogy az uruknek vezetett volna meccset, csak nem engedte a szövetség, ehelyett megkapta a döntőt?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.07.11. 23:29:06

@Mrs Columbo:

"bazeg te nézted a spanyolok meccseit eddig?"

láttam, de gondolom te is, főleg a 23524542:10-es gólarányukat. támadó foci, ugye.

ddrum77 2010.07.11. 23:29:08

@Stiel: értem, én sem vagyok egy színészkedős fajta (de elég bekerülni a BLASZ 4-be, máris jön a megfelelő focista hozzáállás), de ha egy színészkedés után kiállítják róla Bommelt, mit mondott volna mindenki? Hogy épp ideje volt.

Eastbay1 2010.07.11. 23:29:12

@Stiel: Teljesen igazad van, mehetett volna. De:
1. angol bírótól mit vársz?
2. ha valaki csak ezeket a kommenteket olvassa a meccsről, de nem látta azt, azt hiheti, hogy a vasággyal együtt 60 kilós Iniesta körberúgdosta a hollandokat a pályán, aztán sunyit agyonrúgta szegény van Bommelt.
3. ha ez a félkegyelmű kiszórja Iniestát a törlesztésért, akkor gyakorlatilag vége a pályafutásának, plusz még Busquets is véletlenül fogja csak a szétrúgni a "pálya tartozékának" mindkét heréjét:)

2010.07.11. 23:29:20

@mavo: sportszerűtlen védőjátékot emlegettél, pedig egyik spanyol védő megmozdulása sem volt sportszerűtlen(Puyol csimpaszkodása volt a leggázabb, de az se sportzserűtlen), emlékeim szerint

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.07.11. 23:29:34

@rizla: A spanyol 2. hellyel azt mondanám, hogy közepes, így kurva szart szájízt ad a focikedvelőknek.

Stiel 2010.07.11. 23:29:37

@rajaram: Bennem maradt hiányérzet. Csoportmeccsek alatt sok volt az üresjárat, utána ugyan valamivel jobb volt a helyzet, de nem sikerült ellensúlyozni.

Mr.AT 2010.07.11. 23:29:43

Na, megkoronáztuk minden idők leggyengébb VB-győztesét. 8 rúgott gól 7 meccsen, LOL. Végre vége, hála az égnek.

GGG77 2010.07.11. 23:30:06

@Szom Ki Van, a Denevér szálló lakosa: akár lesz balhé, akár nem, gusztustalannak tartom egy nemzet egységét szimbolizáló győzelem után katalán zászlót lengetni. Mondjuk én is miattuk szurkoltam a spanyoloknak, hanem Casillas és VDB miatt.

Mrs Columbo 2010.07.11. 23:30:25

@Iniesta homokozik:
neked meg külön gratulálok a nickedhez.
miért nem az "iniesta te köcsög, te buzi-t" választottad már?
Magyarország, büszke lehetsz fiaidra.

Mr. Acid 2010.07.11. 23:30:32

@Eastbay1: "
Eastbay
Nő, 31
Írország
"
Indanetes regisztrációd ezt írja.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.07.11. 23:31:01

@Eastbay1: 60 kiló alatti és/vagy 160cm alatti játékos NEM fizikailag nem tud szabálytalankodni, remélem már rájöttél. :)

rizla 2010.07.11. 23:31:08

@Great Cornholio: "A spanyol 2. hellyel azt mondanám, hogy közepes, így kurva szart szájízt ad a focikedvelőknek. "

mert ez a hollandia megérdemelte volna aztán tényleg ; DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

ha a spanyolok arra építettek hogy majd bemákolnak egy gólt, akkor a hollandok mire? meséld már el, kérlek! és ne gyere robben két ziccerével, a spanyoloknak is volt.

ddrum77 2010.07.11. 23:31:16

@Blaugrana: azt be kellett volna rúgni, vagy elesni

értelmetlen_nevű 2010.07.11. 23:31:26

@Great Cornholio:

azért az lett volna az igazán kurva nagy vicc, ha a hollandok nyernek.

Iniesta homokozik 2010.07.11. 23:31:31

@Mrs Columbo: na columbo , pont te beszélsz:D

GGG77 2010.07.11. 23:32:11

@Lojzi_: Teljes egyetértés részemről is.

Atomot Nekik! 2010.07.11. 23:32:11

@Mr.AT: Mindenki csak betonvédekezett a spanyolok ellen. Kár, hogy ennyire nem értesz a focihoz, és még még inkább kár, hogy irogatsz is.
Bezzeg a holland mészárosokról csak azt irogatták, hogy milyne f@sza csávók, mert nyerni akarnak és nem szép focival veszíteni.
Szóval, csak szép csönben ...

ddrum77 2010.07.11. 23:32:17

@Mr.AT: porszem a gépezetben, az több mint az előre tervezett 0,96-os átlag =)

Eastbay1 2010.07.11. 23:32:18

@Great Cornholio: "Abszolút semleges nekem spanyolország..." :DDDDDDDDDDDDDDD
Még ilyet sokat!:)

Mr. Acid 2010.07.11. 23:32:22

@Eastbay1: Indanetes adatlapod azt írja, hogy:
"Eastbay
Nő, 31
Írország"

rajaram 2010.07.11. 23:32:23

A legmaradandóbb kép számomra a meccsről, amikor Xavi, féltérdre ereszkedve, egy jelentéktelen szabálytalankodás után, bőszen rázza a kezét és a sárga lap nemzetközi "jelét" mutatja. Az elmebeteg játékvezető meg már abszolút nem volt képben, ilyen bírói teljesítményt még soha nem láttam Collina tökéletesen kézben tartotta volna a meccset.

rizla 2010.07.11. 23:32:29

hogy de jongnak már az első fél órában elmaradt egy piros, arról amúgy feledkezz el, csak nyugodtan, tényleg.

értelmetlen_nevű 2010.07.11. 23:33:19

@Mrs Columbo:

"Magyarország, büszke lehetsz fiaidra" <- ezt a vonalat légy oly kedves, és hanyagold. Ez nem az a hely. köszi.

re re 2010.07.11. 23:33:24

gyoztek a hollandok a nemetek ellen

vegre!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.07.11. 23:33:32

@lószerafin: kulfold.hirekneked.hu/egymillios-tuntetes-a-nagyobb-katalan-autonomiaert.html

@GGG77: Igazad van, ennek akkor és ott nincs helye. Egyébként egy román válogatott siker után is ezt mondanám, ha magyar játékosok lobogtatnák a zászlót.

Mrs Columbo 2010.07.11. 23:33:36

@mavo:
nem arra írtam, darling, hanem arra tettél megjegyzést, hogy hogy rugdalnak, ha jól emlékszem, arra reagáltam.

Atomot Nekik! 2010.07.11. 23:34:10

Még szerencse, hogy nem a mészárosok és színészek válogatottja nyerte.
De Jongot vágóhídra taglósnak!!!!

Mr.AT 2010.07.11. 23:34:33

@Atomot Nekik!: Semmi baj, anyutól majd kapsz Xavi posztert, és matyizhatsz lelkesen esténként. :-)

Botrányos, hogy ez a csapat ezzel a játékkal VB-győztesnek mondhatja magát.

danesdzsu2 2010.07.11. 23:34:57

@Great Cornholio: Tehát szerinted a holland győzelem a focikedvelőknek jobb lett volna? Te gyűlölöd a focit és a focikedvelőket:D

Mrs Columbo 2010.07.11. 23:35:10

@értelmetlen_nevű:
miért? az normális, hogy egy focinéző pöcs lebuziz kiváló focistákat? ez hungarikum vazzeg, pártpolitizálás nélkül.

értelmetlen_nevű 2010.07.11. 23:35:17

@rajaram:

van Bommel az egész meccsen végig rázta a virtuális sárga lapot. :)

rizla 2010.07.11. 23:35:18

@Mr.AT: "Botrányos, hogy ez a csapat ezzel a játékkal VB-győztesnek mondhatja magát. "

és hollandia mi lett volna? de te ne kerüld ki a választ!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.07.11. 23:35:24

és tényleg lesgyanús volt, minimum.

mindegy, bűnrossz döntőn nyert az egyik, egy elvben kiállított játékos góljával

Iustizmord 2010.07.11. 23:35:27

@rizla: róéad. várom a superspanyárd /barca kommenkteket _o))))

GGG77 2010.07.11. 23:35:33

@Szom Ki Van, a Denevér szálló lakosa: abszolút egyetértünk, vagy pl felvidéki magyarként sem magyar zászlóval fogadtam volna a szlovák csapatot.

CYHMK · http://bukottfocistak.blog.hu/ 2010.07.11. 23:36:24

a támadófoci kikapott ezen a vb-n. még a döntőbe se jutott be.

sosem gondoltam volna, de ez még a franciák és olaszok által dominált vébéhez képest is visszalépés volt.

Mr.AT 2010.07.11. 23:36:40

@rizla: Nem kerülöm ki. A döntőben nem volt olyan csapat, ami VB-címet érdemelt volna az itt mutatott játékával. Ez is a VB kritikája, oly sok minden mellett.

Iustizmord 2010.07.11. 23:37:09

@rizla: az a duplcsövű puska zárja vót...

Lojzi_ 2010.07.11. 23:37:25

Amit még sajnálok az az, hogy a spanyoloknak meglett az EB és a VB együtt és ez a félimpotens csapat Xavival, Iniestával gyakorlatilag degradálja Zidane-ék és Beckenbauerék világraszóló sikerét, hogy mindkét kiírásban címvédők.

ddrum77 2010.07.11. 23:37:40

@értelmetlen_nevű: az EB győzelem, és a sexy Barcelona miatt tartom megérdemeltebbnek a spanyolok győzelmét, a hollandoknál csak Sneijder meg Robben klubos feltámadása volt az, ami miatt azt lehetne mondani hogy "megérdemelné". Nehéz megfogalmazni, de olyasmit érzek, hogy a két csapat VB előtti teljesítménye alapján mondjuk azt hogy a spanyolok jobbak, és nem a VBn mutatott játékok miatt. Ha a németek nem kúrják el a spanyolok ellen, akkor talán behúzzák, SAJÁT JOGON, mert látványosan és jól nyomták a VBn, és nem az számított, hogy ki mit tett a VB előtt, és ki hogy muzsikált a klubjában.

rajaram 2010.07.11. 23:37:46

Mielőtt még elszabadulnak az indulatok: Nehogy már összevesszen itt bárki. Két totális köcsög csapat egy köcsög meccset játszott egy köcsög bíró vezetésével.

Atomot Nekik! 2010.07.11. 23:37:46

Most még a bírót elővették holland szurkeszek.
Bezzeg, amikor a magyar-szerb vizilabda meccsen a szerbek híresen mészáros játékát engedi a bíró, akkor az fáj, mi?

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.07.11. 23:37:54

@Eastbay1: Ha normális játékot mutat, pl EB-n nem mondtam egy szót se arra, hogy megnyerték megérdemelték, de itt könyörgöm. A hollandok se jobbak, de mivel a "nagy" csapatok mind csődött mondtak ez jutott.

értelmetlen_nevű 2010.07.11. 23:38:03

@Mrs Columbo:

1. ez kurvára nem hungarikum.
2. igen normális, én is gyakran lebuzizok focistákat. Iniesta-t vagy Xavi-t meg elég nehéz nem-lebuzizni.
3. az egy dolog, hogy ilyen érzékeny vagy, erről nem mi tehetünk. nyugodtan keress egy PC blogot.

GGG77 2010.07.11. 23:38:06

Remélem a buzizás nem terjed ezen a fórumon.

Martin Astin 2010.07.11. 23:38:15

Az ünneplő spanyol játékosok mögött kézikamerával villogó MLSZ-es Csányi bácsit más is észrevette?

ddrum77 2010.07.11. 23:38:16

@rizla: mint egy jó ügyvéd. vagy egy mégjobb hitgyülis =))) ne hagyd magad =))))

Der Beste 2010.07.11. 23:38:16

Ehhez a meccshez Vincent Vega kellett volna bírónak.

BGM56 2010.07.11. 23:38:25

@Lojzi_: Te beteg vagy?
Igazgyögy?
Fertőzött?
Elfelejteni?
Posványos-botrányos?
Mit néztél te 1 hónapig EMBER???

2010.07.11. 23:38:25

@Lojzi_: Sergio és Pedro világbajnok(bl győztes, spanyol bajnok), pedig ők is csak a 2. szezont nyomták le az első osztályban amióta felkerültek a 4. osztályból. ::)

snmarton (törölt) 2010.07.11. 23:38:32

tessék megnáézni a linket, Iniesta legalábbis lesközelben, tinypic.com/r/21o0f1f/3

nyilván nem egyértelmű és ebből következően kötelezően befújandó. én azt a szerkesztői döntést nem értem, hogy ebből miért nem csináltak lassítást.

alapvetően ellene vagyok az összeesküvés-elméleteknek, bár például a francia csapat vébébe tolása legalábbis enged arra következtetni, hogy adott esetben a FIFA pénzügyi, ill. marketingérdekei is megjelenhetnek a bíráskodásban. not to mention korea'02.

a biztonság kedvéért: nem állítom, hogy biztosan les volt, vagy hogy elcsalták volna a meccset (vagy hogy a hollandok akár ezen, akár a többi meccsen aranyat érően játszottak volna).

de az, hogy a gólt megelőző esetleges bírói mulasztásról nem adnak egy lassítást, hogy lássa az ember hogy akkor ez les volt-e vagy sem minimum gyanús, és további kellemetlen következtetéseket vonhat maga után.

Eastbay1 2010.07.11. 23:38:38

@Mr. Acid: Itt valaki nagyon p@csán lesz rúgva :DD

danesdzsu2 2010.07.11. 23:38:46

@mavo: van Bommel mit keresett a pályán? Ő éppen az eltiltását töltené éppen. Az miért nem zavar?

rizla 2010.07.11. 23:38:46

@Mr.AT: és a hollandok a többi meccsen mutatott játékukkal? a spanyolok legalább kiverték a németeket. és ott érdekes módon egyetlen lap sem volt. iniestát tényleg ki lehetett volna szórni törlesztésért, ugyanígy dejongot is sokkal korábban, és még pár embert. csak ezt a hollandok főzték.

de meg tudom érteni, ha valaki elégedetlen. brazília elkúrta, németek szintén.

halihalo 2010.07.11. 23:38:56

SZVSZ azért itt a végén elmondható, hogy sok olyan ok van, ami miatt egyrészt nem itt kellett volna megrendezni ezt a vébét, másrészt meg nem a szép emlékek között fog megmaradni.
1. A gusztustalan vuvuzela tönkretette a meccsek hangulatát, semmi foci-érzete nem volt az embernek még a jó meccsek alatt sem.
2. A helyi közönség jó részének fogalma sem volt arról, hogy hol van, csak azért voltak ott, mert a szakszervezet kiharcolta nekik az olcsó jegyet ajándékba, ez szintén erősen rontott a meccsek hangulatán.
3. Az időjárás elég extrém volt, pl. Johannesburgban télen 0 fok körül 1700 méter magasan vébét rendezni igen érdekes döntés.
4. A kívülről csilivili stadionokban olyan volt a pálya, mint egy homokkal felszórt strandon, vagy krumpliföldön, ha jobban betámasztott egy játékos, akkor elsüllyedt pl. szögletzászlók környékén. Elfelejtettek szólni a fűnek, hogy vébé alatt télen is kéne nőnie.
5. A bírók, de ebben nagyrészt a FIFA és blatter a felelős a minden haladást ellenző konzervativizmusukkal.

lószerafin 2010.07.11. 23:39:32

@Szom Ki Van, a Denevér szálló lakosa: Ennek tényleg nincs itt helye, de egy barca játékos nem csak egy focista. :(

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.07.11. 23:39:34

@danesdzsu2: @Eastbay1: A spanyolok eb győzelme megérdemelt mert ott mutattak valamit de itt lófaszt se. Akkor semleges ha jól játszva nyernek de így könyörgöm. A hollandok se jobbak de most sajna ez jutott.

Martin Astin 2010.07.11. 23:40:08

@Mrs Columbo: "Magyarország, büszke lehetsz fiaidra"

Eltévesztetted a blogot, jóember...

Atomot Nekik! 2010.07.11. 23:40:11

@Mr.AT: TROLLLL! SÖPRÉS!!! Igyál poshadt sört, szívjál be, és zabálj romlott heringet!:))))))

Mr.AT 2010.07.11. 23:40:46

@rizla: Ennyi. Ezt a VB-t Brazíliának vagy Németországnak kellett volna nyernie, alighanem inkább az előbbinek, bár egyiküket sem kedvelem különösebben.

Rossz szájízem van, ennyi. Az EB után 2 éve nem volt.

halihalo 2010.07.11. 23:40:48

@Szom Ki Van, a Denevér szálló lakosa: Ha a szabálykönyv szerint nézzük, akkor VB a szabálytalanságért sárga (ezzel egyben ki is áll), és máris nincs ok a törlesztésre, mert megkapta, amit érdemelt. Ha lefújja a bíró, szerintem nem rúg utána. Attól kattant be, hogy nem fújt a bíró, és ezt látva vB még vissza is szólt.

Mr.AT 2010.07.11. 23:41:29

@Atomot Nekik!: Pszt! Nem böfögünk az asztalnál, ahol a felnőttek beszélgetnek.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.07.11. 23:41:38

@Blaugrana: Remélem hogy a két említett úr és Müller teljesítményének összehasonlítása csak vicc, ahogy azt a mosoly is sejteti.

Iniesta homokozik 2010.07.11. 23:42:01

@Mrs Columbo: tudod kit pöcsözzél

inkább azt magyarázd i, hogy Iniesta mit keresett a pályán a hosszabbításban (és ne azzal gyere, hogy de hát van Bommel, meg Józsi, meg Psita is csinált ezt azt)

Lojzi_ 2010.07.11. 23:42:15

@BGM56: Melyik szót nem érted?

Eastbay1 2010.07.11. 23:42:28

@Great Cornholio: Felejtsd már el ezt a "megérdemelték" bullshitet! Mindenki annyit érdemel, amennyit elért.

rajaram 2010.07.11. 23:42:34

@Mr.AT: Egy világverseny döntője után nem lenne szabad, hogy valakinek rossz szájíze legyen. Most nekem is az van.

Atomot Nekik! 2010.07.11. 23:42:51

@rizla: Hagyd őket! Ezek a foci alatt csak a rugdosódást és az alattomos szabálytalanságokat szeretik.
Teljesen igazad van, a spanyolok akkor játszanak, ha az ellenfél is játszani(!) akar.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.07.11. 23:42:55

Nem baj a tuti az, hogy az Inter Mou-val simán verné ezt a spanyol csapatot. :)

Stiel 2010.07.11. 23:43:11

@danesdzsu2: pl. mert nem ő rúgta a gólt?

rizla 2010.07.11. 23:43:19

@Iniesta homokozik: mit keresett de jong a pályán az első félóra után?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.07.11. 23:43:26

@rajaram:

"Két totális köcsög csapat egy köcsög meccset játszott egy köcsög bíró vezetésével. "

nincs mit tenni, tökéletesen megfogalmaztad.

Strigo 2010.07.11. 23:43:35

@mavo: A te logikád szerint Iniesta nem szerezhetett volna győztes gólt, mert törlesztés miatt ki kellett volna állítani. Viszont ha vanbommel jogosan megkapja a sárgalapot az előtte lévő talpalásért, akkor ugye nincs törlesztés sem. És akkor mégis rúghatott volna gólt. Valami nem stimmel a gondolatmenetedben.

Atomot Nekik! 2010.07.11. 23:43:51

@Mr.AT: Cserélj pelust, id bűzlik a csomagod!!! HOPP!! Lehet, hogy nem is az, hanem a szád??

Iustizmord 2010.07.11. 23:44:01

@Mr.AT: kivételesen adom neked

rizla 2010.07.11. 23:44:17

@Stiel: ez de primkó vélemény;D

na én hagyom ezt a topicot, futballhoz hülye, vagy teljesen bepörgött, hisztis emberek flamefaszverése.

a vb viszont minden szarsága ellenére egészen jó volt, az egyenes kieséses szakaszból kb az összes mérkőzésről fel tudok idézni valamit.

dzzzzz 2010.07.11. 23:44:22

Shakira pont ugyanúgy énekel, mintha felvételről menne, milyen ügyes!

Eastbay1 2010.07.11. 23:44:24

@rajaram: TicTac vagy kétdeci törköly...

halihalo 2010.07.11. 23:44:40

@snmarton: A "nagynap" után (argentin lesgól és Lampard elvett gólja) egyértelműen átálltak arra, hogy amikor a bíró tévedett, akkor nem lassítottak. Ezzel persze csak azt érték el, hogy mindenki tudj,a ha nem lassítanak, akkor tévedett a bíró. Elég egyszerű gondolkodás.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.07.11. 23:44:43

@lószerafin: Nyilván egy játékos sem csak focista és egy Cruyff-féle kiállást meg is értek - bár ugye az elvileg nem igaz -, de ez sok és nem odaillő.

@halihalo: Igen, erre céloztam én is. Ebből a szempontból teljesen érthető volt a cselekedete.

Martin Astin 2010.07.11. 23:44:45

Shakirának pedig természetesen jár az örökös ban a Waka Waka miatt.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.07.11. 23:44:47

@rajaram:

a rossz szájíz a minimum
lehetett ezen a döntőn bárkinek is drukkolni? nehezen.

lószerafin 2010.07.11. 23:44:50

@Iniesta homokozik: :D:D Nevetséges feltételezés, hogy a spanyolok voltak sportszerűtlenebbek. Meg hogy ha mindenkit kiállítunk akit ki kellett volna akkor már nem lett volna ez a törlesztés mert a holland hentes már pályán sincs.

Deák Attila 2010.07.11. 23:45:03

Szívesen beleszólnék a vitába, ha nem aludtam volna el a meccsen. A kurva Gundel olyan hangosan ordította, hogy Iniesta (Real Madrid drukker vok, nem szeretek az ő nevére felébredni, le is vert a víz), hogy fel keltem. Asszem ez mindent elmond a meccsről. Mondjuk fáradt voltam, de akkor is.

Stiel 2010.07.11. 23:45:31

@rizla: nem mondom, hogy egyetértek vele, az okot próbálom kitalálni.

pimpalini 2010.07.11. 23:45:45

Szép meccs volt. Valahol ezt vártam. Szikrázó küzdelmet, belemenéseket, mezőnyjátékot. Ja és a futball? Az már megvolt tegnap...:)

lószerafin 2010.07.11. 23:45:56

@Deák Attila: :D Az mond el mindent hogy nem vesztettél semmit.

Atomot Nekik! 2010.07.11. 23:45:56

@rajaram: Az 1978-as és 2006-os döntő után nem volt rossz szájízed?
Láthattad volna, hogy a spanyolok most is játszani akartak, csak a mészárosok nem tudják, mi az a foci.

ddrum77 2010.07.11. 23:45:59

@Iniesta homokozik: én nem értem, ki és miért védi a hollandokat, de komolyan... Ez a meccs adott volt, ezzel a két csapattal, hollandok sokkal szoptak volna, ha Webb nem türelmes, és nem csak sárgákat szór. Robben rúgja be, azt álljanak be védekezni. Ugyanúgy szar lett volna a meccs, de más nyer. Nem rúgta. Helyette berúgta Iniesta, akit leglább kétszer felnégyeltek a 90 perc alatt.

danesdzsu2 2010.07.11. 23:46:15

@Mr.AT: @Great Cornholio:

Ezt a VB-t Uruguaynak vagy a németeknek kellett volna nyernie.

De a hollandoknak egyszerűen nem volt szabad.

Iustizmord 2010.07.11. 23:46:34

@rizla: a kurvabarSZÁD - at :o)))))

GGG77 2010.07.11. 23:46:38

@Martin Astin: :) igen, külön öröm, ha nem kell hallgatni ezeket a "fantasztikus" vb dalokat.

Blaugrana (törölt) 2010.07.11. 23:46:56

én is csak akkor fogok legközelebb a spanyoloknak szorítani, ha Bojan és Thiago alapember lesz
utóbbit már a barcaba is nagyon várom, mert néha már nagyon unom az ötlettelen passzolgatást amit Xaviék elővezetnek és ez még akkor se változna, ha Cesc jönne, mert ő meg detto Hernandez csak gólerősebb változatban
na nekem fullra elég lett a fociból, sőt igazából nagyon sajnálom, hogy időt pazaroltam erre a vb-re
grat mindenkinek akinek ez a vb valamilyen sikerrel zárult!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.07.11. 23:47:28

@Strigo a divatdrukker:

a szabálytalanságért a sárga véleményes volt _ezen_ a meccsen. a kiállítás meg sehol sem volt véleményes. puyol elmaradt kiállítása sem

szar meccs, szar és durva csapatok, szar bíróval - fasza döntő volt.

Iniesta homokozik 2010.07.11. 23:47:53

@lószerafin: ezért mondom, hogy lőtte volna egy kevésbé gáz majom a gólt, aki nem 2 pirost gyűjtött a meccs alatt, pl. Piqué vagy Torres...

hollandok győzelme is kevésbé gázos lett volna, ha mondjuk Elia lő gólt nem pedig éppen Bommel

és arról nem is beszélve, hogy a spanyol gól előtt a másik kapunál elmaradt egy szöglet, amiből spanyol akció lett

pimpalini 2010.07.11. 23:48:51

@rizla:

Egyetértek (kivételesen:)). Tényleg jó VB volt. Egyetlen negatívuma az első kör, amikor buktam a tippmixen...:)

Ronal-d'oh! 2010.07.11. 23:49:12

Iniestával már pont kezdett tele lenni a tököm, hogy az összes helyzetben cselez meg passzol, de ezt végre rendesen rásomta, eredmény látható.

Nem volt rossz világbajnokság, de kevés volt az igazán tényező csapat, túl sok alul szereplés volt.

snmarton (törölt) 2010.07.11. 23:49:17

@halihalo: a következtetés marad. eredetileg sem azt akartam kihozni, hogy a hollandoknak itten nyerni kellett volna, hanem, hogy a FIFA nagyon is beáll sumákolni a játékvezetői hibák mögé.

és itt kell nekiállni brandértéket számolgatni, spanyolország és argentína nyilván többet ér, mint hollandia és mexikó.

a brazilok a potenciálhoz képest alacsony reklámértékkel bíró focistákat vittek ki, az angoloknál otthonmaradt beckham, ki is estek szépen.

tessék, kész a kompakt konteó.

rajaram 2010.07.11. 23:49:25

Az egész meccset el kell felejteni. Egy momentum döntött. A sorfalról szögletre pattant a labda. Kirúgás jött .... és gól. Ez volt a döntő momentum, ami 100 év múlva is téma lesz.

BGM56 2010.07.11. 23:49:39

@Lojzi_: Téged nem értelek.Nem vagyok pszichiáter.

Atomot Nekik! 2010.07.11. 23:49:43

Van Bommel 5 sárgalapot kellett kapjon ezen a meccsen: 3 taglózás, 1 műesés, és egy az inzultálással felérő folyaamatos bíró elleni kirohanás miatt.
Hollandok mínusz 4 játékossal kellet volna befejezzék a meccset: Heitinga, Van Bommel, De Jong és Robben.

Blaugrana (törölt) 2010.07.11. 23:49:56

@Szom Ki Van, a Denevér szálló lakosa: a német semmivel se volt náluk jobb, de Müller valóban nagyobb sztár lett, mint a 2 barcas

tjunior 2010.07.11. 23:50:11

Azért az csúnya lett volna ha egy Van Bommel nevű lény (amőba vagy papucsállatka?) világbajnok lett volna, 100szor inkább Iker Casillas

bz249 2010.07.11. 23:50:13

Amúgy, ami igazán szörnyű, hogy ez a világ két legjobb válogatottja (esetleg Hollandia helyett Brazília) ugyanis magabiztosan jutottak a döntőbe, ahol ezt tudták elővezetni.

BROÁF

Eastbay1 2010.07.11. 23:50:19

@Great Cornholio: A magyar aranycsapat története tökéletes példája a balf@sz csapatvezetésnek.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.07.11. 23:50:48

@rajaram:

a durva, hogy annyira, de annyira egyértelmű volt a korner

feriboy 2010.07.11. 23:50:50

Gratulálok Olaszországnak a VB címhez! :D

Stiel 2010.07.11. 23:50:55

@Atomot Nekik!: Heitinga helyett van Persie

Iustizmord 2010.07.11. 23:51:44

@Mr.AT: cimbi kivételesen betegre vagyok röhöge átalad :o)))))))))))))

lószerafin 2010.07.11. 23:52:01

Forlán a torna játékosa. Megérdemelten. Jó döntés volt.
Ami külön vicces, hogy Új-Zéland az egyetlen veretlen csapat. :)

Martin Astin 2010.07.11. 23:52:17

@GGG77: Azért annyira ne örülj, a minap láttam valamelyik műsorban, hogy a Szabadság tér 17. Zenekar, ("A foci egy mámor, légy te is bátor") újabb nagy dobásra készül a közeljövőben!

Iniesta homokozik 2010.07.11. 23:52:19

@tjunior: ja, 100-szor inkább egy Sneijder, mint egy Iniesta...

rajaram 2010.07.11. 23:52:24

@mavo: Erről beszélek. Még egy UFO is látta valamelyik galaxison, kivéve ezt az elmebeteg angolt.

Slice 2010.07.11. 23:52:33

Ez a holland csapat undorítóan játszott, az egyszer biztos. De senki ne próbálja már meg beadni azt, hogy szegény mélynövésű kis spanyolokat belehajszolták abba, hogy színészkedjenek és ugyanúgy parasztkodjanak, ahogy a szarrá fikázott hollandok. A spanyolok is undorítóak voltak, de kevésbé, mint az ellenfelük. Náluk mindenképpen jobban megérdemelték a VB-t. Ettől függetlenül elég sokat elmond a VB-ről, hogy egy ilyen játékot mutató csapat nyerhet, vagy döntőbe juthat.

Mr.AT 2010.07.11. 23:52:50

@Iustizmord: Pedig nem is etettem tovább szegénykét, hátha magában megnyugszik. :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.07.11. 23:53:24

@Eastbay1: Meg a bírói ténykedésnek. Node mind1 remélem mindenki aki a világon a spanyoloknak szurkolt kiörülte most magát és a következő Eb-n ott folytatják a spanyolok ahol ezte megelőzően abbahagyták, a tisztes kiesés a 8 között.

Strigo 2010.07.11. 23:53:34

@mavo: ha neked ezen a meccsen elmaradt kiállításról Iniesta meg Puyol jut eszedbe, akkor szerintem nincs értelme tovább feszegetni a témát. Robbent is ki lehetett volna állítani, de nagyon helyesen Webb nem akart ilyen szarért második sárgát adni.
Ez a holland csapat egy hentesválogatott, nem érdemes őket védeni.

rajaram 2010.07.11. 23:54:21

@lószerafin: Tényleg, NZ nem kapott ki. Ezennel kinevezve VB győztesnek. Mindenki megnyugodhat.

dzzzzz 2010.07.11. 23:54:33

A hollandok egyetlen érdeme, hogy megverték a brazilokat, a spanyolok egyetlen érdeme, hogy megverték a németeket. És ez a 2 csapat játszott döntőt...

danesdzsu2 2010.07.11. 23:54:44

@Stiel: Tehát, ha valaki tud focizni, azt büntessük, a sima mészáros nem számít,megtehet bármit, úgyse rúg gólt.

Én inkább megyek aludni:D

Iustizmord 2010.07.11. 23:55:06

@Great Cornholio: Nem baj a tuti az, hogy az Inter Mou-val simán verné ezt a spanyol csapatot. :

sajne ez tutiu és A MAI MILAN SE LENNE ESÉLYTELEN...

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.07.11. 23:55:12

@Strigo a divatdrukker: Mondjuk a spanyol csapat sem ment a szomszédba ha fel kellett dobnia magát álá Wiel sárgája mikor a közelben sem volt.

halihalo 2010.07.11. 23:55:13

@lószerafin: Ez hivatalos?
Akkor mégis van némi igazság! :))

Eastbay1 2010.07.11. 23:55:19

@Müller? Az meg ki?: B+, ha Robben berúgja és beállnak bekkelni, akkor meg azért elégedetlenkedne a nép, mert (a szokásos 7-8 helyett) 11 emberrel védekeznek a hollandok és hol marad a szép fodball meg a joga bonito?

danesdzsu2 2010.07.11. 23:55:30

@mavo: míg ellenben De Jong esete vitatható, ugye?:D

touristique 2010.07.11. 23:55:31

A hollandoknak szurkoltam, bár igazából... fúúúj... Inkább Sneijdernek szurkoltam, remélem aranylabdát kap, ma is csak neki voltak jó labdái.

Iniesta menjen Puyollal együtt a ...

És bár nem szeretem a németeket, az én szememben ezt a VB-t ők nyerték, jóval szimpatikusabbak voltak mint bármelyik VB-n vagy EB-n amin eddig láttam őket.

pimpalini 2010.07.11. 23:56:02

@Stiel:

Nem. Az első fordulóban a taktikus balfaszkodáson, a kevés gólon, stb... kezdődött a nyitómeccsel, folytatódott az 1:0-ás argentin soványkával, stb...

A 2 forduló a meglepetéseivel már csak hab volt a tortán...:)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.07.11. 23:56:11

@rajaram:

no igen, a döntő legkínosabb főszereplői, van bommel, és iniesta mellé kiválóan "felnőtt" a spori. hiszen "csak" eldöntötte a meccset.

angol szempontból ez a vébé egy csőd. :(

Deák Attila 2010.07.11. 23:56:12

Nekem ami lejött ez alatt a VB alatt, az az, hogy a bírókról többet beszélnek, mint a játékosokról. 4 évvel ezelőtt a játékosok teljesítménye volt a téma, idén már mindenki a bírókról beszélt. Ugyanez volt a Bl-ben is. Nincs mese, valamin változtatni kell, mert ez így nem lesz jó.

Mr.AT 2010.07.11. 23:56:47

Egyetlen csapat van a VB-n, ami nem kapott ki egyszer sem, és az Új-Zéland. :)

Nálam ők a VB-győztesek, és hát játékban is szebbek voltak, mint "ezek". :)

halihalo 2010.07.11. 23:57:40

@Strigo a divatdrukker: Érdekes módik kb. 10 perccel később hasonló labdaelrúgásért Xavi kapott. Mert neki még nem volt előtte...

Deák Attila 2010.07.11. 23:57:56

@touristique: Hát igen, nehéz ezt bevallani, de nekem is a németek voltak a legszimpatikusabbak.

Strigo 2010.07.11. 23:58:05

@Great Cornholio: ja, átugrotta a lábát, de a védő még biztos ami biztos kézzel elkapta a lábát. Sima sárga.
Mindegy, abban mindenki egyetért, hogy ez a döntő a foci szégyene volt. Szerintem a hollandok miatt, mások szerint nem.

Der Beste 2010.07.11. 23:58:28

@Mr.AT: Egyértelműen Paul polip nyújtotta a legjobb teljesítményt a VB során, még Müllernél is jobb volt.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.07.11. 23:59:12

@danesdzsu2:

igen, vitatható. most mi van? mondjuk az abszolút ostobán benézett (nyilvánvaló) szöglet után a minimum véleményes les után a teljesen jogtalanul ki nem állított játékos gólja az a jogosság csúcsa, ugye.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.07.11. 23:59:16

@Strigo a divatdrukker: mondjuk sztem azért kapta el a lábát a már vízszintesen futó Iniestának nehogy megüsse magát.

Iustizmord 2010.07.12. 00:00:11

@Mr.AT: JÖN A SZEZON ÉS MEGBASZLAK :O))))))))

drosiii 2010.07.12. 00:00:16

köcsögválogatott:

green
chiellini, cannavaro, evra
robben, iniesta, van bommel, melo, kaita
villa, torres

Nagyzee 2010.07.12. 00:00:21

@snmarton: "nyilván nem egyértelmű és ebből következően kötelezően befújandó."

Ezt nem értem. Ha nem egyértelmű a szituáció, akkor kötelezően lest kell fújni? Amúgy nekem a kép alapján sem tűnik lesnek, sokkal inkább egyvonalnak.

Inkább az volt durva, ahogy a szögletet benézte Webb nem sokkal a gól előtt a másik kapunál. No meg a sok elmaradt kiállítás. A szabályok alapján még pár játékost ki lehetett volna szórni. Pl. Iniestát a másik oldalon pedig pl. Robbent, de Jongot és van Bommelt. Robben sárga lap birtokosaként sípszó után jóval simán elrúgta a labdát. Aki ennyire hülye, az meg is érdemelné, hogy egy ilyen semmiség miatt kiállítsák.

Ma este egyik csapatnak sem lehetett drukkolni amúgy szvsz. Undorító egy meccs volt. Bár azt mondanám, hogy inkább a hollandok miatt, ők tették ilyenné a meccset. De a spanyolok sem voltak sokkal jobbak.

leilaleslie 2010.07.12. 00:00:30

@rajaram: Sajnos ez az elmaradt szöglet hozta a "jól megérdemelt" gólt. Már régóta be kellett volna vezetni, hogy aki nem rúg gólt egy olyan sportágban, ahol 150 éve ez a fő cél, akkor az ne kapjon már jutalmat (pontot, kupát), mert ez lesz a világ összes csapatainál a példa. Ugyanis nálam a "0" az egy nagy semmi, pont olyan, mint ez a döntő volt.

Eastbay1 2010.07.12. 00:02:53

@mavo: Be kellett volna rúgni azt a szabadot a p@csába, aztán nem sírna a szátok. Ennyi.

Mala Suerte 2010.07.12. 00:03:58

Színvonalas és fordulatos döntőt láttunk, amin az egész vébé alatt meggyőző teljesítményt nyújtó és élvezetes támadófocit játszó, szimpatikus csapat győzött.

[Ja, nem.]

halihalo 2010.07.12. 00:04:07

@snmarton: "nyilván nem egyértelmű és ebből következően kötelezően befújandó."

Szerintem éppen a támadó csapatot kell segíteni, szóval ha nem egyértelmű, el kell engedni!

Nagyzee 2010.07.12. 00:04:21

@mavo: Ez a gondolatment sehova nem visz, mivel már az első félidőben is simán a zsebben maradt egy piros, és akkor valószínűleg minden másképp alakul. Ha úgy vesszük, Webb több helyen is eldöntötte a meccset a tévedéseivel mindkét irányba.:p

rajaram 2010.07.12. 00:04:22

@Der Beste: Kevés szó esik erről a polipról, de az azért elgondolkodtató, hogy minden meccset eltalált. Uruguay 2:1-re vezetett, de előszőr életemben biztos voltam abban, hogy a németek győznek, mert ez az állat megmondta. Nyolc agya és 3 szíve van, többszáz millió éve él a földön, nem biztos, hogy butább, mint mi, sőt ......

Stiel 2010.07.12. 00:04:24

@danesdzsu2: NEM értek egyet vele, az általam vélt okot adom meg.

Lojzi_ 2010.07.12. 00:05:21

@BGM56: Pedig próbálom lassan írni, hogy értsd.

Mire emlékszik majd erről a VB-ről az ember és milyen érzésekkel?
1. Vuvuzela - negatív
2. Helyszín - negatív
3. Agyonszopkodott és alulteljesítő sztárok sora - negatív
4. Botrányos játékvezetői hibák, megtetézve a szőnyeg alá söprés szándékával, visszajátszások kiiktatása - negatív
5. Maradona ripacskodása folyamatos élő közvetítésben - negatív
6. Unalmas meccsek tömege (Paraguay-Japán, spanyolok, hollandok végig) - negatív
7. A legkevesebb gólt szerző győztes a VB-k történetében, köcsög döntőben, köcsög játékos köcsög góljával - negatív
8. Paul a tévedhetetlen polip legendája - pozitív
9. Németország és Uruguay játéka - pozitiv
10. A támadófoci bukása, nincs happyend - negatív
11. A szimpatikus és rendkívül tehetséges Thomas Müller aranycipője - pozitiv

Nem igazán értem, hogy minek lehet még örülni ezen a VB-n Müller sikerén kívül?

snmarton (törölt) 2010.07.12. 00:06:19

@Nagyzee: nem egyértelmű és ebből következően [nem] kötelezően befújandó,

arra próbáltam utalni, hogy a bírónak, ha nem biztos a lesben, tovább kell engednie az akciót.

és azért ezen ugrálok (noha nyilván ott lett volna előtte a szöglet is, meg iniesta ígymegúgy), mert a bírói döntések általában vitathatók + a bíró is ember.

engem az zavar, hogy erről nem kaptunk lassítást.

hogy a szerkesztői központban valamiért instant tudtak úgy dönteni, hogy "lőttek a spanyolok egy gólt, de lehet, hogy előtte les volt. mit csináljunk? hát lassítsuk ki a másik passzt, az nem volt les"

Deák Attila 2010.07.12. 00:07:17

A vicc az egészben az, hogy bármilyen futballmeccs lefújása után, a vesztes csapat szimpatizánsainak van indoka, hogy minek a segítségével nyerték meg a meccset ellenfeleik. És általában ez az indok, nem az ellenfelek tudása. Nem vagyok híve a videóbírónak, de valamit tenni kell.

touristique 2010.07.12. 00:08:27

@Great Cornholio: Ez a lényeg! :)
Dehát az Inter ennél a holland válogatottnál igazából kapásból 7 poszton jobb.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.07.12. 00:08:48

@Eastbay1:

hát ja, ha a bíró megadja. meg a végén a szögletet, de hát miből rúghattak volna szegény áldozat spanyolok gólt?

rajaram 2010.07.12. 00:08:56

@Deák Attila: sok holland drukker nincs itt. inkább antispanyolok.

Eastbay1 2010.07.12. 00:09:10

@rajaram: De várjál, gondolj csak bele: 7 meccsből 7et eltalált, ugye? Mennyi az esélye ennek? Ha nem tévedek akkor 0,78%! Nekem kell az a dög!:D

bz249 2010.07.12. 00:09:17

@Lojzi_: Forlán Vb-aranylabdája, szerintem párba állítható Müllerrel. Nyugodtan be lehet tenni 13. Egy nagy szívvel küzdő játékos diadala.

bz249 2010.07.12. 00:10:46

@Eastbay1: nem 8-ból 8-at, a 7 német meccset plusz a döntőt.

egyébként az esély 0.39%

rajaram 2010.07.12. 00:11:12

@Eastbay1: 8-ból nyolcat. Ez már nem lehet véletlen. Kár lenne fokhagymás vajjal kisütni.

turospuliszka 2010.07.12. 00:11:27

ah isteni vgere valahara az a csapat nyert aki Cruijf-ra hallgatott.ORULOK hogy a hollandokveszitettek ,mert remelem hogy a hibabol tanulnak es vegre ujra a Cruijf fele totalis futballt jatsszak amit spanyolorszag olyan jol elsajatitot.es szegyen hogy hollandia letert errol az utrol.Via Espana ! Via Cruijf

Hispan07 2010.07.12. 00:12:09

egy kalap szar, annyi se volt ez a VB döntő

Mala Suerte 2010.07.12. 00:13:14

@Lojzi_: @Mr.AT:

Apám is azt mondta, hogy ilyen szar csapatot még nem látott vébét nyerni (és talán ilyen szar döntőt sem), pedig nem egy mai csóka az öreg. :-))

Off valamelyest, hogy Forlán a vébé játékosa, végre egy normális döntés, mert ha Xavinak, Sziniestának vagy a pofozkodós Villának adták volna, kiszaladok a világból.

bz249 2010.07.12. 00:14:09

@rajaram: különösen, hogy Paul der Kraken már vén és rágós.

Deák Attila 2010.07.12. 00:14:15

@rajaram: Az lehetséges. Én Real Madrid drukker vagyok, ergo a spanyol válogatottért "kell" hogy szorítsak, de valahogy nem tudtam tiszta szívből drukkolni nekik. Mindent elmond szerint az is, hogy a Német - Spanyol elődöntőnél, Puyol fejes gólja szomorúan érintett. (Nem azért, mert Puyol Barcás, leszarom) Sajnáltam a Németeket. Azt akartam, hogy nyerjék meg a meccset. Ha valaki azt mondja nekem a VB előtt, hogy én Németországnak fogok szurkolni, azt körberöhögöm. Mennyivel szebb lett volna, ha ez lett volna a bronzmeccs, a bronzmeccs pedig ez. Ha így lett volna, nyugodt lettem volna, ha Uruguay nyeri, ha Németország.

snmarton (törölt) 2010.07.12. 00:14:18

@snmarton:

OFF

mág izé, nyelvészeti bónusz, tudom, hogy könynen el lehet nézni, meg amúgy is mindenki baszik a helyesírásra, de figyeljétek a vesszőt.

a) nem piros és ezért alma
=nem piros és nem is alma, noha, ha piros lenne, ebből következtethetnénk az almaságra.

b) nem piros, és ezért alma

= amire ti gondoltatok. a nempirosságból következik az almaság.

rajaram 2010.07.12. 00:15:47

@bz249: Lehet, hogy a világ legokosabb élőlénye, csak ki ő nem rajoskodik annyit, mint mi

Lojzi_ 2010.07.12. 00:15:58

@bz249: Ezt adom.
Forlán is megérdemelte. Az első ember, aki úgy kapja meg, hogy nem játszott döntőt. Ez is sok mindent elmond a döntő résztvevőiről és a teljesítményükről.

Vincent71 2010.07.12. 00:16:12

@rajaram: így van. a sok psanyolszopkodó vegye már észre, nem holland drukkerek vannak itt, hanem anti-spanyolok.

voltak jó momentumai a vébének, de a korona az egészre ez a 7 meccsen 8 gólos "meggyőző" fölény...

nevetséges, hogy az űrfoci divatdrukkereinek ez elég.

egyetlen meccset sem tudok a spanyoloktól erről a vébéről mondani, amin megygőzően nyertek volna. és ez a lényeg! hogy lehet már így vébét nyerni? ilyet még a franciák-olaszok sem tettek.

és nem beszélve a sok gyanús bírói támogatásukról.

ez az undorító, és az, hogy pár évvel ezelőtt ez a spanyol válogatott nem ilyen volt. óriási csalódás.

Shikaka 2010.07.12. 00:17:12

@Lojzi_:

szerintem a VB (a döntőt kivéve) jobb volt, mint a 2006os.

Ami biztos hogy maradandó:

+ Uruguay-Ghána (nekem az volt a VB meccse)
+ angolok pofára esése
+ németek játéka
+ ghána
+ uruguay
+ jó néhány itt megkedvelt játékos (Bradley, Gyan, Müller, Özil, stb.)

- k.rva vuvuzela
- sz.r első kör
- csalódást keltő afrikaiak

Még annyit, hogy én sokat szidtam az M1-et a VB alatt. De be kell látnom, hogy sokkal jobb, mint ha az Rtlklub vagy a Digi csinálta volna.

Eastbay1 2010.07.12. 00:17:16

@mavo: Mondjuk abból a kismillió helyzetből amit elcsesztek (mondjuk ez az egész vb-re igaz az ő esetükben).
Egyébként meg ha a hollandok arra játszottak, hogy majd találnak egy gólt és azzal majd jól megnyerik a meccset, akkor még szánni sem tudom őket. Évek óta megy a nyavajgás, hogy a bírók/partjelzők benéznek ezt-azt és azzal eldől egy meccs. Szóval számíthattak volna arra, hogy ez a híresen korlátolt Webb nem csak hogy végig fogja okoskodni a meccset, hanem előbb-utóbb el is fog nézni valami, ergo nem lesz elég egy talált gól a győzelemhez. Feltételezem, arra számítottak a hollandok, hogy majd a javukra téved:D

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.07.12. 00:17:42

@rajaram:

pedig szegény spanyolok nagyon nem érdemlik meg ezt a fintorgást. ők végig azt a csodálatos játékot játszották, amivel a végén egy nemszöglet és egy nemles után olyan megérdemelten nyertek, és majdnem annyi gólt rúgtak, mint az argentínok, pedig az azért nem semmi!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.07.12. 00:19:27

@Eastbay1:

szánja a hollandokat, akinek két anyja volt. az összes többi csapatot ellenben szánom

bz249 2010.07.12. 00:19:40

@rajaram: valószínűtlen, hogy a világ legokosabb élőlénye hagyná magát rántott tintahalkarikaként felszolgálni :)

@Vincent71: a németek ellen jót játszottak a spanyolok (bár ott is érdekes volt Kassai éshát 1-0 az minden csak nem az ellenfél lemosása)

turospuliszka 2010.07.12. 00:19:57

A SPANYolok vegre megmutattak hgy a amdo foci es Cruijf taktitakaj a legjonbb a vilagon.Boldog vagyok

Eastbay1 2010.07.12. 00:20:58

@bz249: @rajaram: Na, az még szebb. Tud valamit ez a dög. Elképzelem, ahogy sunyiképű maffiózók dörzsölgetik a tenyerüket amikor tervezgetik, hogyan fogják megszerezni a polipot:) Mert akié a polip, az lesz világ ura:D

nordsee 2010.07.12. 00:21:02

@Deák Attila: Az EB-n rajongásig szerettem a spanyolokat, idén visszataszító volt cakk-pakk. Szegény rizláékat becsülöm, hogy ilyen következetesek, ha mégoly nehezükre eshet is. :)

rajaram 2010.07.12. 00:22:10

@mavo: Az a gáz ezzel, hogy holnap/holnapután már senki nem fog erre emlékezni. A spanyolok a világbajnokok és rávésték a nevüket a trófeára. Az egyetlen vigasz: hogy a hollandok sem érdemelték volna meg. Ez a VB úgy kellene, hogy bekerüljön az évkönyvekbe, hogy nincs győztes.

értelmetlen_nevű 2010.07.12. 00:22:19

@mavo:

tényleg kezdesz szánalmassá válni. szarok voltak ma a spanyolok is, ok, senki sem vitatja.

De hányszor írod még le ezeket az erőltetett hülyeségeket? Tényleg humorosnak érzed?

A vb döntő két szar csapattal szar volt. De a bírót elővenni nagyon vicces, a hollandok is kurva sok mindent megúsztak.

Lojzi_ 2010.07.12. 00:22:32

Azt nem tudni, hogy Paul hatalma meddig terjed.
Szimplán csak látja a jövőt, vagy netán ő alakítja azt?

Eastbay1 2010.07.12. 00:23:38

@Lojzi_: Bazz, ez utóbbi azért félelmetes lenne:)

Eastbay1 2010.07.12. 00:24:57

@Lojzi_: De az is lehet, hogy mégsem Alanis Morissette az Isten, hanem Paul.

rajaram 2010.07.12. 00:25:53

@Eastbay1: Alanis sajnos már nem a régi

Lojzi_ 2010.07.12. 00:26:13

@Eastbay1:
Ettől még nem biztos, hogy ő a Világ Ura. Lehet, hogy csak kisebb hatalma van, pl. csak a bíróköüldést tudja bafolyásolni nyolckarú Moggiként.

Martin Astin 2010.07.12. 00:26:40

Ki ez az ostoba picsa az m1-en, aki az előbb a videóbíró ellen érvelt?

bz249 2010.07.12. 00:26:47

@rajaram: legalább a világbajnok góljairól készített videó nem lesz túl hosszú

Érdekes ez a helyzet. Ez a holland válogatott amúgy egy kalap szart érdemelt, nem vb-győzelmet. Nadehogy pont ezek a spanyolok verjék el őket?
Ugyanakkor mind a két csapat bizonyította, hogy benne vannak a világ három legjobb válogatottjában. Amit ma láttunk az volt a nagybetűs Csúcsfoci. Ennél feljebb nincs, legalábbis válogatott szinten.

Viszont, ha ez az abszolút top... az nagyon kínos a sportágra nézve. :(

rajaram 2010.07.12. 00:27:06

@Lojzi_: Nyolckarú Moggi - a nyerő recept

értelmetlen_nevű 2010.07.12. 00:27:07

Müller gólkirály, na ez a durva. Ő tipikusan az a játékos, akinek nem fog a fejébe szállni a dicsőség. Két év múlva mekkora játékos lesz, alig várom.

Deák Attila 2010.07.12. 00:29:14

@értelmetlen_nevű: Az én szememben már most több ez a kis Müller gyerek, mint egy-két túlhype-olt akárkicsoda. (Neveket nem mondok, senkit nem akarok megsérteni)

rajaram 2010.07.12. 00:29:35

@Eastbay1: A sikeres csapatépítés receptje így kezdődik: végy egy nyolckarú moggit .....

Zete · http://sikeresmagyarok.blog.hu 2010.07.12. 00:31:07

@lószerafin: Forlan abszolút megérdemelte. Örülök, hogy a döntésnél nem nézték, hogy az aranylabdás aranyérmes is legyen, hanem tényleg a legjobb nyert.
Persze ha nemcsak az embereket nézzük, akkor vitán felül Paul, a polip volt a legjobb.

Az meg tényleg a vébé legérdekesebb statisztikája, hogy Új-Zéland maradt az egyetlen veretlen csapat.

Eastbay1 2010.07.12. 00:31:31

@bz249: Volt ennél már sz@rabb döntő is, meg lesz is még. És messze nem ez volt a legalja... (a görögök eb-je, a '90-es vb alleszusammen, stb).

_X_ 2010.07.12. 00:32:30

Semleges nézőként véleményem:

gratulálok spanyoloknak, mert a meccs képe alapján ők jártak közelebb a győzelemhez.

meccs: gusztustalan, mind2 csapat tehet róla. pl. Puyol azért rendesen belecsimpaszkodott Robbenbe, amiért Robben reklamált és kapta sárgáját + sztem Robbennek innentől gurult el a gyógyszere, Van Bommel piros lapjainak elmaradása, de neki nem csak ezen a meccsen, hanem kvázi vbről ki kellett volna tiltani már rég...

Látszott, h mind2 csapat görcsös, mert itt a tét az is volt, h 1ik ország marad az "örök lúzer", másik meg történelme első trófeáját nyeri.

amúgy az elgondolkodtató, hogy a barcai 754546546564 passzos támadó látványos foci 7 meccsen 8 gólt hozott (ha csak 90 percet nézünk, akkor 7et)

halihalo 2010.07.12. 00:33:16

@Shikaka: Már csak azért is jobb, mert a retekklub még 16:9-ben sem ad, nemhogy HD-ben!

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.07.12. 00:35:54

@Martin Astin:
Sajnálom szegény Puzsért. Teljes mértékben egyetértek minden szavával.

bz249 2010.07.12. 00:36:31

@Eastbay1: nem az a baj, hogy szar döntő volt. A görögök eb-je más volt, ott egy szervezett focigyilkos csapat bemákolta. Az belefér. Itt viszont két olyan csapat játszott, aki magabiztosan jutottak el ideáig csillió meccses veretlenségi szériával. És utána ezt produkálták.

_X_ 2010.07.12. 00:39:48

@bz249: csak hollandoknak volt jó statjuk. Spanyolok már svájc ellen nullázták ezt a statjukat.

pimpalini 2010.07.12. 00:41:38

@Lojzi_:

Vonatkoztassunk el a játéktól, az egyéni sérelmektől, az elfogult szurkolói gondolkodástól.

Legjobb 4: Spanyolország, Hollandia, Németország, Uruguay - egyszerűen gyönyörű, szimpatikus országok, "kis nemzetek" (kivéve a németet, de ők meg jók voltak).

Sehol egy Olaszország, Franciaország, Portugália, Brazília!!!!!

Legjobb 8: 4 dél-amerikai csapat, hát ebből a szempontból istencsászár volt ez a VB...:)

Élvezetes egyenes kieséses meccsek (a döntőt hagyjuk, bár a 2006-os is csak Zidane miatt volt jó), kövesd végig milyen eredmények voltak 4 éve ebben a szakaszban.

S végül, de nem utolsósorban: a stúdió Hölgyeményei, akik miatt sokkal több M1-et nézek ezentúl Sport TV helyett, ők úgyis lassan már csak kazah bajnoki meccseket fognak közvetíteni...

Eastbay1 2010.07.12. 00:42:11

@_X_: A Barca-féle kismilliópasszos focihoz azt azért tegyük hozzá, hogy idén feketén-fehéren kiderült, hogyan lehet ellene játszani. Nem is kell, hozzá sokat tudni, csak roppant fegyelmezetten kell játszani. Az egész vb-n mindenki ezt játszotta a spanyolok ellen. Szerintem ezért (is) rúgtak csak ennyi gólt. Senki nem játszott ellenük nyílt focit, de még így is eszméletlen sok helyzetet kihagytak.
Szóval szerintem ez volt az utolsó alkalom, hogy komoly csapatok ellen el lehetett sütni ezt a stílust. Ha jövőre akar valamit még a Barca, akkor be kell, hogy gyakoroljanak valami B-, C-tervet.

Lojzi_ 2010.07.12. 00:43:41

@bz249: Valamint a görögöknél fel sem merült, hogy a FIFA/UEFA nyomná őket, míg a spanyoloknak nem igazán volt olyan meccse, amelyiken ne lett volna komoly tévedés a javukra.

Ja, és a görögök 1-el kevesebb meccsen lőttek 7 gólt.

Az ennél rosszabb VB-döntők felsorolását meg kiváncsian várom.

pimpalini 2010.07.12. 00:44:26

@_X_:

Ma önmagukhoz képest nem is passzoltak olyan sokat...:)

Eastbay1 2010.07.12. 00:46:26

@Lojzi_: Basszus, ezen a vb-n majd minden meccsen volt valami komoly tévedés.
Egyébként a '90-es német-argentin irgalmatlan szar volt, meg az OM-Milan BEK-döntő is.

Mala Suerte 2010.07.12. 00:47:07

Amúgy most olvasom vissza a kommenteket, mennyi ellendrukkert szerzett magának a spanyol válogatott a vébé alatt, nem semmi... [Persze ezt meg is érdemelte, illetve csak ezt érdemelte meg. :-)]

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.07.12. 00:47:37

@Eastbay1:
A Kultúrházban. A VB-ről, videóbíróról, szurkolásról volt szó. Ott volt még Kukorelly, Kormos Anett stb..
Egyedül Puzsér volt értelmes, saját meglátásom szerint.

Lojzi_ 2010.07.12. 00:49:30

@pimpalini: Hát nem nagyon vonatkoztattál el Te sem az "elfogult szurkolói gondolkodástól".

Ha ilyen hollandok és spanyolok vannak a 4 között, akkor nem tudok örülni még az olaszok hiányának sem.

Pláne úgy sír a szívem, hogy a minap merengtem el egy kicsit a Zico-Socrates-Falcao-Junior féle 1982-es brazil csapat öszevágott videóján. Az azért milyen kemény, hogy ők nem voltak még döntősök sem, míg a színészválogatott Iniesta vezetésével világbajnok. :o((((((

Tika_ 2010.07.12. 00:51:44

Viva Espana!!!!!!!

Lojzi_ 2010.07.12. 00:51:47

@Eastbay1: A '90-es VB döntője nem volt a legjobb, de ennél klasszisokkal jobb volt.
Még a '94-es is, pedig az is országos 0:0 volt 120 percig, mint ez bírói baki nélkül.

bz249 2010.07.12. 00:52:23

@Eastbay1: azért a Barcában van egy Messi, aki kellően közel a kapuhoz (a kismilliópasszos izének ez az egyik legfőbb értelme, hogy a csatárok sok időt töltenek a kapu közelében) egyedül is meg tudja oldani. Onnantól kezdve majd 1-0-ra nyereget a Barca is.

Lojzi_ 2010.07.12. 00:52:36

@Tika_: Azért annak örülök, hogy Te tudsz örülni.

Eastbay1 2010.07.12. 00:52:40

@peter135: Most nézem csak, hogy tök üres a civilkontroll, lehet hogy holnapra megint fenn lesz az összes Hét mesterlövésze:D

értelmetlen_nevű 2010.07.12. 00:52:44

@Lojzi_:

azért Iniesta nagyon jól játszott, persze a köcsögségéből ez semmit nem von le.

Engem az elődöntő sokkal jobban zavar, nem hiszem el, hogy csak ennyit lehetett kihozni abból a párharcból.

rango 2010.07.12. 00:53:12

@matthe07: bizony, a vb alatt mutatott játékuk, a jellemtelen, unalmas passzolgatás, a nagy hype a szexi fociról, itt a végén ez a szánalmas esés, kelés, színészkedés, durvulás(amiben a hollandok elöl jártak, de a spanyolok nem akartak nagyon lemaradni), 8 gól 7 meccsen, 1 igazi élvezetes jó meccset nem toltak...

több ellendrukkert szereztek, mint drukkert, mondjuk meg is érdemlik

még talán a spanyol drukkerek sem igazán elégedettek, legalábbis egy részük

van Bommelt meg Iniestat pedig egy lakatlan szigetre száműznöm, ahol 10-20 100 kilós buzi várja őket, de Iniesta még élvezné is, Bommel pedig megérdemelné

Eastbay1 2010.07.12. 00:54:09

@Lojzi_: Nem tudom, lehet hogy csak az idő rondítja:) Mondjuk nem nagyon van kedvem újra megnézni, csak azért, hogy legyen összehasonlítási alapom:D

Lojzi_ 2010.07.12. 00:55:33

Már csak azt várom, hogy mikor linkeli be valaki Csöncsön múlt heti eszmefuttatását, hogy a spanyolok azért érdemlik meg a VB címet, mert ők kedveltetik meg a felnövő gyerekekkel a futballlt....

pimpalini 2010.07.12. 01:03:34

@peter135:

Puzsért nagyon nem bírom. Persze a többi "szőke" volt a témához, de azt a faszt láttam már párszor ("igazságharcos" - nevetséges) politikai műsorokban...

1. Nem bírom, ahogy beszél: olyan felháborodó stílusban osztja a népet, s meglehetősen harsány.
2. Mindenkit olt, baromira nagy az arca, azt hiszi, ő mindent jobban tud mindenkinél.
3. Hadar.

Hihetetlen, hogy manapság "igazságharcból" meg lehet élni...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.12. 01:04:06

Nem olvastam el minden kommentet, a felénél meguntam, és nem is érdekel. (Túlságosan savanyú a szőlő itt sokaknak.)

1990 óta szurkolok világbajnokságokon Spanyolországnak, közönségkedvenc csapataik mindig gólgazdag, látványos meccseket játszottak, majd elcsúsztak egy banánhéjon/bírói hibákon/11-eseken/csalásokon/pechen/összeomlásokon.

Most egyetlen dolgot érzek: győzött az igazság! A sors igazságot szolgáltatott.

Katartikus élmény volt Iniesta gólja, melyet soha nem fogok elfelejteni. Kb. olyan, mint az a Stamford Bridge-i.

Köszönet minden játékosnak és szakvezetőnek. Csodálatos világbajnokság volt.

értelmetlen_nevű 2010.07.12. 01:04:16

én heinrich taktikai elemzésére leszek kíváncsi. pl. hogyan jelöli a virtuális mágnestáblán de Jong speciális mozdulatát, illetve hogy mennyire lesz elégedett szakmai szempontból Iniesta színészi alakításával.

"Kiválóan és nagyot tud esni a fiatal katalán tehetség, de a mimikáján még sokat kellene fejleszteni, ráadásul a bírókkal történő veszekedés során teljesen súlytalanná válik. Ezzel együtt tűrhető volt, de elsődleges feladatát, MvB kiállíttatását nem tudta megoldani."

bz249 2010.07.12. 01:05:39

@Csöncsön: Spanyolország győzött, de közben Olaszországgá változott. Lelked rajta.

pimpalini 2010.07.12. 01:06:45

@matthe07:

Bizony ám. Ez volt a VB-cím ára. Nem volt egy normális meccsük sem, talán teljesítményben és védekezésben az elődöntő. Dehát ez van. Ha végignézem a különböző válogatottak keretét (mondjuk a VB előtt) akkor viszont azt mondom, címük megérdemelt.

Ja, mielőtt valaki elővenné a brazilokat, őket elfogultan utálom...:)

rango 2010.07.12. 01:07:39

@Csöncsön:

Katartikus élmény volt Iniesta gólja, melyet soha nem fogok elfelejteni. Kb. olyan, mint az a Stamford Bridge-i.

na ja, az utóbbi évtized legnagyobb csalása volt az a meccs a klubfociban (ovrebo, laporta, platini)

akkor is győzött az igazság mi?

na az ilyenektől fordul ki az ember gyomra

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.07.12. 01:09:48

@pimpalini:
Én csak nagyon elvétve találkozok Puzsér személyével. Azt meg kell hagyni, hogy a stílusa "érdekes", de ebben a témában maximálisan egyet tudtam vele érteni.

@Csöncsön:
Az a baj, hogy ilyen szempontok alapján Hollandia győzelme után is ki lehetne jelenteni, hogy győzött az igazság.
Ez nem feltétlen neked szól, hanem azoknak akik a Hollandok döntőzését tartották igazságtalannak, mert szabálytalankodnak, mert nem játszanak szépen. Eddig szépen játszottak és elbuktak. Most is, de fordított esetben szintén lehetne jönni azzal, hogy győzött az igazság.

pimpalini 2010.07.12. 01:12:48

@Deák Attila:

"Az én szememben már most több ez a kis Müller gyerek, mint egy-két túlhype-olt akárkicsoda. "

Ne haragudj, nem akarlak - főleg itt - megsérteni, de látszik, hogy értesz a focihoz.
Kevesen hajlandók túllátni a divaton, no meg a bevett, befuttatott sémákon, szemüvegeken, nemzet-sztereotípiákon...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.12. 01:13:07

@bz249:

Ez azért így nem igaz. Tény, hogy megtanulták megnyerni azokat a meccseket, amelyeken nem játszottak jól. Egyáltalán: megtanultak győzni.

Nagyon sok meccsüket láttam az utóbbi két évben, amikor csodálatosan, kombinatívan, eszelősen szépen játszottak. De akkor idény közben, csúcsra voltak járatva a klasszisok, most meg majdnem mindenki formán kívül volt, az ellenfelek meg nem szégyelltek beállni 9 emberrel bekkelni. Rengeteg negatív mozzanaton sikerült úrrá lenniük, és az én szememben ez a győzelem _értékéből_ nem von le. A szépségéből igen. De szépséget ezek a játékosok már eleget adtak ahhoz, hogy most ez nekem ne számítson.

pimpalini 2010.07.12. 01:15:57

@peter135:

A hollandokat, mint hollandokat sajnáltam, ezt a csapatot viszont nem. A spanyoloknak bitang nagy szerencséjük volt a tornán, ráadásul rosszul is játszottak, de ha megnézzük a torna előtti teljesítményüket, azt mondom belefért, hogy nyertek.

Persze ezentúl sok szurkoló lesz kénytelen skizofrénné válni, mert valljuk be, ezt a játékot nem lehet szeretni, ám a Barcelona-ban is ugyanez a gárda nyomja, az meg fantasztikus.:)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.12. 01:16:24

@peter135:

Számomra most a döntőn vált nyilvánvalóvá, hogy Hollandia nagyon veszedelmes és rendkívül jó csapat. Jobb, mint a németek. Legalábbis a spanyolok elleni meccseik alapján. A rugdosódásaik miatt és egyéb okokból nagyon ellenszenves brigád, de kétségtelenül megérdemelten játszották a döntőt.

Mala Suerte 2010.07.12. 01:19:43

@Csöncsön:

Köszönet minden játékosnak és szakvezetőnek. Csodálatos világbajnokság volt.

Azért a sporikat is illett volna megemlítened! ;-)

pimpalini 2010.07.12. 01:19:54

@peter135:

Igazad van, ám baromira nehéz a mondandójára koncentrálnom a bicskanyitogató stílusa miatt...:)

Persze Kukorelly egy vicc volt, nevetséges őszülő mókus, a többi meg nem értett a focihoz egy kalapnyi lepkénél jobban...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.12. 01:23:09

@pimpalini:

A tornán csak periódusokban (egy-egy félidőnyi időre, 20-30 percekre) játszottak jól a spanyolok, valahogy nem tudtak újra csúcsformába lendülni a legjobb játékosaik.

Ez azonban nem változtat azon, hogy olyan győzelmi sorozatot, mint ezé a spanyol válogatotté, utoljára az Aranycsapat produkált.

Pontosan az erejüket jelzi, hogy ilyen pocsék formában játszva is volt bennük annyi tartalék, mind emberben (Navas, Fabregas...), mind játéktudásban (Ini azért csak bevágta a végén), hogy le tudták győzni a nehézségeket. Persze kellett hozzá szerencse is, de azt is ki kell érdemelni (pl. Casillas nem csak a szerencse miatt védte ki Robben két ziccerét). Hihetetlen mélységű ez a csapat, hihetetlenül sokat tud a futballról.

Mala Suerte 2010.07.12. 01:23:17

@Csöncsön:

(Csak viccből írtam. A spanyolok nyertek, a drukkerek örülhetnek, itt feleslegesek és értelmetlenek az észérvek. Egy bírók által támogatott, semlegesként szerethetetlen, unalmas focit játszó csapatot láttunk, nyertek, van ilyen. A vébé meg tényleg rendben volt, bár csodálatosnak azért talán túlzás lenne nevezni.)

Mazsa- 2010.07.12. 01:28:41

Na a sok troll :))
Végre győzött a futball, az Inter BL győzelme után én már azt hittem, hogy ez lesz a futball egyik legsötétebb éve és a VB-t is megnyeri valami gusztustalan féreg csapat.

Tények:

- a spanyolok ellen minden csapat a bunkermegoldást választotta, ez mindent elmond a spanyol középpályáról és támadójátékról

- a hollandok úgy ahogy van lekopírozták az Inter gusztustalan, játékölő, favágó stílusát, de ma kiderült: ez csak 20-ból egyszer jön be, akkor is csak hajszál híján

- a hollandok a fenti pont miatt elbaszták, nézhetetlenné tették a döntőt, faszt sem érdemelnek, nem ám ezüstérmet

- Hollandia-Spanyolország 0:1, Spanyolország világbajnok :)

Nyugodt, szép álmokat kívánok, azt a kötelet meg tessék szépen letenni.

_X_ 2010.07.12. 01:28:53

@Csöncsön: mégis miben voltak jobbak? Szabálytalankodásban biztos :). valszeg ha jogos pirosak meglettek volna, spanyolok könnyebben győztek volna.

De elájulva ettől a spanyol csapattól nem leszek. Egész vb alatt nem volt olyan meccsük, melyre azt mondanám, hogy izgalmas, jó foci, esetleg mégegyszer megnézném.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.12. 01:29:53

@matthe07:

Nem hiszem, hogy lehet "semlegesként" nézni akár egy meccset, akár egy világversenyt.

Ide elkötelezett szurkolók írnak, és most jellemzően azok hangosak, akik nagyon áhítoztak arra a trófeára, de nem érték el.

Szerintem ez a döntő a '90-esnél, '94-esnél és 2006-osnál sokkal jobb volt (leszámítva a végeredményt ugye).

Messi88 2010.07.12. 01:31:14

www.marca.com/blogs/el-otro-mundial/2010/07/12/casillas-se-comio-a-besos-a-carbonero.html

Nem olvastam végig a kommenteket, látom elég savanyú a szőlő egyeseknek, de ez most a legkevésbé sem zavar....
Viva Espana!!!!!!!!!
Akik szerint meg érdemtelen a siker, azok vegyék azt hozzá, hogy az elődöntőben simán verték a srácok a németeket, akik elvileg a legjobbak voltak a tornán!
A hollandok undorítóan játszottak, ezt is vártam tőlük, de így is De Jong megmozdulása után érthetetlen, hogy hogy nem villant a piros...csak azt tudom elképzelni, hogy nem látta a bíró és az asszisztens sem. A másik delikvens meg van Bommel, aki sokkal okosabban cséphadart, kihasználta, hogy a bíró nem akarja így eldönteni a meccset. Őt akkor kellett volna végképp kiküldeni, amikor Iniestát szó szerint megtaposta, és ami után Ini is keménykedett egyet :)
Összegezve félelmetes, hogy a spanyol csapat pislákolva, 30-40 %-on "égve" is behúzta a VB-t...hatalmas a tudásbeli fölényük, a cserepadjuk is van olyan erős, mint a holland kezdő.

halihalo 2010.07.12. 01:31:41

@Csöncsön: "Katartikus élmény volt Iniesta gólja, melyet soha nem fogok elfelejteni. Kb. olyan, mint az a Stamford Bridge-i."
Hát, valóban feledhetetlen mindkettő, és - hogy klasszikusokat idézzek - "gyedül nem megy" vagyis ment volna egyik sem, kellett egy más színű ruhában lévő kartárs segítsége mindkét alkalommal. Igaz, ma (tegnap) kicsit kevesebb.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.12. 01:33:56

@_X_:

Sokkal technikásabbak, mint a németek, nekem ez jött le, többször el tudták juttatni a labdát a csatárokhoz, és így voltak helyzeteik is. Ha Robbennek van esze is (mint ahogy nincs), én most nagyon szomorú lennék.

pimpalini 2010.07.12. 01:36:51

@Csöncsön:

Nem vitatom a spanyolok kvalitásait, ám ha félreteszed - az egyébként érthető - szurkolói eufóriát, beláthatod, hogy az "Aranycsapat" győzelmi sorozatára vonatkozó párhuzam sántít...:)

A spanyolok nem voltak veretlenek 3 évig...:)

Szóval elismerem az érveid, s a spanyolok játéktudását is, de amikor ma délután megnéztem a döntőig vezető utak összefoglalóját, néhol azért fájt a szívem... (Valdez gólja pl.)

Ettől függetlenül az elődöntő miatt megadom nekik, ami a királynak jár, mégha a koronázás csúnyára sikeredett is...

lószerafin 2010.07.12. 01:38:42

@Messi88: Azért, ez a spanyol csapat mindent megérdemel csak túlzásba vitt dicséretet nem.
2004ben a görögök 6 meccsen 7 gólt rúgva nyertek, most a spanyolok 7meccsen 8 gól.. Ez minden csak nem tiszteletre méltó... Még akkor is el kell ismernem, hogy végül örülök hogy ők nyertek.

Slice 2010.07.12. 01:39:20

@Mazsa-: Érdekes. Ha szerinted az Inter idén játékölő,favágó stb. focit játszott, akkor te nem tudom mit néztél. Az idei Inter látványosabb, szervezettebb és jobb focit játszott, mint a spanyolok a VB-n. Mondom ezt úgy, hogy az olasz foci és az Inter kifejezetten unszimpatikus nekem. A futball pedig akkor győzött volna, ha a focizó németek nyernek. A döntő elbaszásában pedig a spanyolok is nagy szerepet játszottak.

értelmetlen_nevű 2010.07.12. 01:40:28

@Messi88: Csak ezzel a 30-40% szöveggel ne gyertek. A németek meg 10%-on pörögtek. lol

pimpalini 2010.07.12. 01:40:57

S egyébként meg nem értek egyet a bírót szapulókkal.

Nem volt itt csalásról szó. Egyébként is ki mondta a hollandoknak, hogy a meg nem ítélt szöglet után kapjanak gólt?:)
A bírófikázáshoz csak annyit: URUGUAY.
Jusson eszébe minden holland szurkernek...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.12. 01:42:14

@pimpalini: "A spanyolok nem voltak veretlenek 3 évig...:)"

2006 őszétől 2009 nyaráig veretlenek voltak (ez 35 meccs, közte 32 győzelem), aztán jött az USA elleni vereség, azóta csak nyertek (12 meccs), majd Svájctól megint vereség, és azóta újra öt győzelem.

Vagyis az utolsó 54 meccsből összesen 2-t vesztettek el, 49 (!) győzelem és 3 döntetlen mellett. Azt hiszem, ez példátlan a futball történelmében, és tényleg csak a legeslegnagyobb csapatok mérlegéhez hasonlítható.

Inkább egy csúnya (?) koronázás [ha csúnya volt a meccs, nem a spanyolok miatt], mint egy elbukott döntő.

pimpalini 2010.07.12. 01:42:15

@értelmetlen_nevű:

Magyarország meg 1 %-on, ha elérjük a 9-et, nem Portugália jut ki a VB-re...:)

_X_ 2010.07.12. 01:42:42

@Csöncsön: németeknél vlmilyen szinten ezért is érződött Müller kihullása... ő lett volna az összekötő kapocs. De "kezezése" miatt kisárgult...

Hollandoknál meg olyan mint V Bommel nem kapott semmiféle eltiltást...

Na mind1 ami bebizonyosodott, ha jön egy jobban koncentrált csapat, akkor ez a spanyol gárda nem verhetetlen.

Tényleg asszem te említetted, h Klose egy nagy senki mert elödöntő/döntón 0 gólt rugott. Villánál is tartod magad ehhez?

Messi88 2010.07.12. 01:45:28

@lószerafin: azért nem vittem túlzásba a dícséretet, de azt sem lehet mondani, hogy érdemtelen a siker. Így OK?
@értelmetlen_nevű: a spanyolok a torna egészét nézve voltak gyengék, a németek ellen speciel jól játszottak, azért nem volt esélye a németeknek ugye. A fritzek meg nagyjából kiadták magukbaól, amit tudtak, a spanyolok ellen gyengék voltak, bár sztem ebben a spanyoloknak is volt szerepük.(a Barca is jól szokott szerepelni a német csapatok ellen, nem hiszem hogy ez olyan véletlen egybeesés, ja és láttam a stuttgarti idegenbeli meccset is :) )

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.12. 01:47:42

@_X_:

Szerintem pont nem az jött le, hogy "ez a spanyol gárda nem verhetetlen". Minden adva volt a megveréséhez (kulcsjátékosok penetránsan rossz formája, pihent ellenfél, sztárjátékosok, még a helyzetek is megvoltak), és mégsem sikerült megverni.

Valószínűleg volt valami plusz (összeötvözve szerencséből, tudásból és lelkierőből), ami mégiscsak győzhetetlenné tette ezt az Armadát.

Messi88 2010.07.12. 01:47:56

Ja és még vmi:
akkor ki érdemelte volna meg, ha nem a spanyolok?

értelmetlen_nevű 2010.07.12. 01:49:46

@Messi88:

Én nem a német meccsre gondoltam, hanem úgy általában. Nincs olyan, hogy 30-40%-os teljesítmény. Ahogyan játszik egy csapat, annyit tud, a többi csak fikció.

horas 2010.07.12. 01:51:43

Szegény hülye horas-nak megint igaza lett...
ki lépett ki kétszer ziccerben a közép csatár posztján...Robben...na mindegy,ugye milyen hülye a gyerek...

Azért nem volt piros az első félidőben,mert Vb-döntő volt,amúgy De Jong 2 piros lapnyi eltiltást kapott volna.

Ennek a spanyol válogatottnak a Brazil lett volna az ellenfele,így most egészen nyugodtan lejelenthetünk egy csalódást keltő felejethető világbajnokságot.

Jó helyre került a cím...ki fog erre emlékezni novemberben...

pimpalini 2010.07.12. 01:53:11

@Csöncsön:

Hát igen. A számok is azt mondják: megérdemelték.
Még bennük lehet a következő EB, ám ott már erősebbek lesznek a németek is...:)

Én ilyenkor mindig azzal vigasztalódom, hogy az 54-est valóban elcsalták...:(

Messi88 2010.07.12. 01:54:11

@értelmetlen_nevű: hát pont hogy nem fikció, ajánlom figyelmedbe az utolsó felkészülési meccset, ahol a lengyelek kaptak egy hatost...de mondhatnék tétmeccseket is, kb 1-2 kivétellel az összes selejtezőmeccset. Ennél sokkal többet tudnak, persze az igaz hogy ez semmit sem ért volna, ha kizúgnak pl Paraguay ellen...így viszont nyugodtan szajkózhatom :)

pimpalini 2010.07.12. 01:57:39

@_X_:

Klose egy igazi SPORTEMBER, akit klubszinten a bayern (csupa kisbetűvel) játékostemető politikája tett tönkre...

lószerafin 2010.07.12. 01:59:58

@Messi88: A németek HA, nem kapnak ki a Spanyoloktol. Esetleg a brazilok ha nincs Felipe Melo. De még mindig a spanyolok érdemelték meg a legjobban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.12. 02:00:58

@pimpalini:

A spanyol utánpótlás utolsó öt éves sikerei azt mutatják, hogy a spanyol válogatottnak a jövője szebb, mint a jelene. Pedig a jelene is a világ csúcsát éri.

horas 2010.07.12. 02:03:54

Ez egy jó szar VB volt,jó is,hogy vége van, a spanyol meg a brazil csapat kiemelkedett a felhozatalból,nem tudom mit hisztiztek a hollandok a bírónál a meccs végén,De Jong-ot konkrétan meg kellett volna lincselni a pálya mellett az ominózus eset után,nemhogy még számon kérni a bírón ezt azt...

Ez a holland garnítúra mindesetre egy új kategóriát állított fel,szerintem Hollandiának ennél gusztustalanabb és visszataszítóbban ellenszenves csapata még nem volt...

pimpalini 2010.07.12. 02:04:38

@Csöncsön:

Meglátjuk.:)

A németeknél viszont ott van az a bizonyos linekeri plusz. Ha rosszak, akkor is nyernek. De ezúttal jók...:)

Persze ez parttalan vita, max. 2 év múlva tehetünk a nyitott mondat végére pontot.

Lényeg, hogy Forlán sikerének örülök, látszik azért, hogy a döntnököknek is van szemük...:)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.12. 02:09:39

@pimpalini:

Azt a linekeri pluszt most elsajátították a spanyolok (is). Fogalmam sincs, hogyan csinálták, de egyszeriben csak megtanultak nyerni. :-)

A németek meg mintha éppen ezt a képességüket vesztették volna el. Figyelemreméltó, hogy '96 óta válogatott szinten, 2001 óta klubszinten nem nyertek semmit (!).

Tényleg át kell írni a sztereotípiákat.

Forlánnak én is örülök.

CYHMK · http://bukottfocistak.blog.hu/ 2010.07.12. 02:09:56

@Messi88:
a hollandok meg nekünk vertek hatot. ghánának meg négyet.
most akkor ez mit jelent?

a vb-n a spanyolok a digókat is megszégyenítő biztonsági játékot mutattak be, ami megspékelve bírói támogatással nyerőnek bizonyult.

lehet ennek örülni, ha ez a stílus tetszik, de sokan a támadófocit szeretik és ezért csalódottak, hogy a spanyolok nyertek.

(még mielőtt jönnél hollandiázni: nem hollandia mellett érvelek, hanem a spanyolok ellen, mindkét csapat ugyanolyan szar és undorító volt a vb-n)

pimpalini 2010.07.12. 02:10:21

@horas:

2 állítással is vitába szállnék:

1. nem volt szar VB (lásd. fentebb)
2. a brazil csapat nem emelkedett ki a mezőnyből, még annyira sem, mint a spanyol.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.12. 02:18:48

@CYHMK:

Bírói támogatás? Azok után, hogy De Jong és Van Bommel egyáltalán pályán maradhatott?...

Nem vezette hibátlanul Webb a (játékvezetői szempontból nem is könnyű) meccset, de sorsdöntő hibája nem volt.

horas 2010.07.12. 02:20:11

@pimpalini:
A brazil csapat oda vissza nevetve megverte ezt a holland csapatot.

Ez egy alacsony minőségű világajnokság volt komoly színvonalú csapatok nélkül.

Egy átlagos világbajokságon a spanyoloknak lett volna min.3 riválisuk,komoly kihívójuk.

Nemtudom mikor volt a De Jong belépő Alonso-nak,onnantól ember előnyben kellett volna játszania a spanyoloknak.

Jó éjszakát,mindenkinek.

CYHMK · http://bukottfocistak.blog.hu/ 2010.07.12. 02:21:18

@Csöncsön:
az egész vb-ről beszélek, nem csak a döntőről.

pimpalini 2010.07.12. 02:22:36

@Csöncsön:

Én amondó vagyok a németekkel kapcsolatban, hogy szinten tartják magukat (96 óta), s ez egyetlen más csapatnak sem sikerült, szóval szerintem nagy szó a 2 bronz és egy ezüst.

A spanyolok pedig valóban levetkezték a lúzerséget, s ezt míg világ a világ, köszönhetik minden nap egy Luis Aragones nevű idős úrnak.

S ma még Volt egyszer egy vadnyugat is volt, hogy teljes legyen a forlani örömöm...:)

pimpalini 2010.07.12. 02:27:47

@horas:

A brazil csapat csatárfronton erős középszerű volt. Ez tény.
Robinho nem klasszis, Fabiano jobb nála, de nem Ronaldo szint, Kaka-nak pedig már egy ideje nem megy. Amit hoztak, a védelemmel és taktikával hozták. Ezt Dunga is tudta, ezért nem volt szamba.

Az 1:0-ás győzelmek nem azt bizonyítják, hogy Xaviéknak nem volt vetélytársuk. Ha minden meccset 2-3 góllal nyernek, igazad lenne. De így nincs. Szerintem.

Jó éjt!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.12. 02:28:52

@CYHMK:

Legalább annyi komoly bírói hiba sújtotta, mint amennyi támogatta a spanyolokat az egész tornán, sőt... Erről ennyit.

@pimpalini:

Persze, nagy szó. De figyelemreméltó, hogy mennyire esély, remény nélkül bukják el a nagy meccseiket, mind klub-, mind válogatott szinten. Pont az a plusz hiányzik belőlük, ami a győztest győztessé teszi. (Mondom: szerencséből, tudásból, lelkierőből ötvözve.)

papercut 2010.07.12. 02:57:51

Kicsit csalódott vagyok. Nem a világbajnok miatt, mert szerintem a spanyolok nagyon megérdemelték, hanem Del Bosque hozzáállása miatt. Egy győztest nehéz kritizálni, de a gyávasága majdnem a világbajnoki címébe került a válogatottnak.Eleve nagyon rossz felállással küldte pályára a csapatot az első meccstől fogva, az agyonsztárol Xabi Alonso szerintem nagy kerékkötője volt a csapatnak, és nem is annyira a játéka, hanem hogy olyan poszton nyújtott relatív jó teljesítményt, amely posztra ennek a spanyol csapatnak nem volt szüksége. Mélysége irányító, miközben 2 irányítói vénával megáldott zseni mozog előtte, akitől csak a területet és a lehetőséget veszi el, de nincs akit mozgasson, mert egyedül David Villa volt az, aki az üres területekre bemozgott? Legalább azt felismerte, hogy Torrest nem kell most erőltetni, mert nem megy neki, de ettől még változtatni kellett volna a struktúrán, ha már ott van a padon David Silva és Fabregas, akinek ezúton is megköszönhetik a spanyolok a VB-t mert az ő beállásával változott meg annyira a játék képe, hogy az addig meddő labdabirtoklás valódi fölénnyé nőjön. Csak miért kellett erre 7 meccset várni?

rizla 2010.07.12. 03:12:28

www.fifa.com/worldcup/statistics/teams/shots.html

a nem támadó spanyol csapat konkrétan több lövésig jutott, mint a szintén 7 meccset játszó németek, de a többi statot is érdemes átbújni.

Ferguson 2010.07.12. 05:22:51

Istenem, de jó, h vége van ennek a vébének...

United82 2010.07.12. 07:05:25

végülis a legjobb 4 közé jutó csapat tagjai mindannyian nyertek valamit.
-Spanyolok. világbajnokok
-Forlan- aranylabda
-Müller- aranycipő
-Hollandok- favágás

Amúgy az elmúlt 3-4élvet nézve megérdemelt spanyol siker, de ezen a vb-n nézhetetlenek voltak (szinte az összes csapat), de VDB bevállalta hogy nem szépen, hanem eredményesen kell játszani, le is hozta 4db 1-0ával a vb-t...4db 1-0...
Ja és Iniesta gólját nálam elhomályosítja ahogyan dobta magát....undorító....
ahogy az egész holland csapat, lehet hogy eredményes de ez nézhetetlen, inkább legyenek szimpatikus vesztesek a negyeddöntőben qva jó játékkal, mint ilyen favágással ezüstösek..

a spanyolok megérdemelték, de nem a vb-n mutatott játékuk hanem az elmúlt 3-4év miatt.
Gratula Nekik!
(ja igen VDB elmehet a picsába, mikor Alonso lejött és Cesc is a támadásokat segítette máris más volt a helyzet, meggyőződésem ha végig ez a Cesc,Xavi,iniesta 3as fent van és nem ez a beszari Busqets,Alonso van végig a kpályán akkor nincs 4db 1-0 ás nincs fintorgás.., mert így van, ugyanis ezen a vb-n egyszer nem játszottak jól, de nyertek...mint a németek szoktak..

Messi88 2010.07.12. 07:33:14

@CYHMK:
"a hollandok meg nekünk vertek hatot. ghánának meg négyet.
most akkor ez mit jelent?"
ez egyébként tényleg kurva érdekes. Írhattad volna náluk is a selejtezőmeccseket is akár. Mindkét csapat hasonló utat járt be az EB óta. Imponáló magabiztosság a selejtezőkön, aztán vmiért nem áll össze a játék a VB-n. És valahogy mégis sikerül döntőbe jutni, méghozzá úgy, hogy az addig legmeggyőzőbb játékot mutató ellenfelek(Brazília, Németország) sem tudják megállítani őket. Egyébként sokszor megvillant ám az összeszokottság, pl Puyol fejesgóljánál, vagy 1-2 akcióban, de az összteljesítmény messze elmarad a várttól, legalábbis játékban, úgyhogy ebből a szempontból igazad van. A bírók szempontjából nincs.

nowhereman 2010.07.12. 07:48:22

A legjobb csapat győzött ehhez kétség sem fér. Ezt oranje drukkerként mondom. A mutatott játékon meg fölösleges fanyalogni, helyzet volt itt is ott, ez meccs nálam az ezelőtt 4 évi francia - olasz "deogyrbit" simán veri. Már a mérkőzés előtt világos volt számomra, hogy bárki nyer is, nem elsősorban azért érdemli meg amit ezen a tornán nyújtott, hanem az utóbbi két évtizedben nyújtott játékért. Mindkét csapat megmutatta, hogy tud látványos támadó focit játszani, a legutóbbi Európa bajnokságon is. Hollandia nem most játszotta a legszerethetőbb focit, de ha emlékszünk még a 94-es, 98-as holland vb focira, a 2000-s eb-én a Hollandia - Jugoszlávia 6-1-re stb.nem mondhatjuk, hogy nem érdemelne meg az oranje végre egy tornagyőzelmet 1988 után. Ahogy a spanyolokat is nagyon tudtam sajnálni amikor 6-1 verték a bolgárokat és mégis kiestek, főleg Raul Nigériának lőtt gólja miatt. Kijárt egy győzelem a spanyoloknak is. Hogy ki hová húzzon, meg mit nem érdemel meg...nos ezt taglalni egyszerűen kicsinyességre vall. A vb két legjobb csapata játszott, egy nem túl látványos döntőt, ahol a jobb csapat nyert. Punktum. Fölösleges ragozni. Dicsőség a győztesnek, tisztesség a vesztesnek, talán egyszer megérjük, hogy Magyarország is kijut egy tornára és végre nem fogunk apróságokon veszekedni, pardon vitatkozni. Az lenne az igazi buli...

Dr Keynes 2010.07.12. 07:52:03

@Csöncsön:
De volt. Az hogy Van Bommel és De Jong a pályán maradhatott az első félidőben az bizony sorsdöntő hiba, 9 emberrel sima 4:0 és mindenki spanyol álomfociról beszél.
De ha nem, akkor viszont Puyol piros lapja maradt el, majd Iniestáé, és akkor Hollandia hozza a meccset a második félidőben.
Webb nagyon szarul vezetett, és azzal nyúlt bele a legjobban a meccsbe, hogy nagyon óvakodott belenyúlni, nehogy kiállítson valakit. Beszari, gyenge teljesítmény: az ítéletei sokszor fordítottak voltak és még a mérkőzést sem tartotta a kezében. Nulla tekintély: Robben reklamálása a sárga lapja után (reklamálásért kapta!!!) a legfényesebb bizonyíték, de mindenki szövegelt végig, a hollandok gátlástalanul rugdosódtak, Iniesta gátlástalanul színészkedett a második félidőben. A legkisebb mértékben sem féltek: tudták, hogy vébé döntőn belefér.
Szerintem még Zidane is csak sárgát kapott volna tőle, ha az előző döntőt vezeti.

nowhereman 2010.07.12. 07:56:37

Ja és valaki szúrta már ki azt a vb "statisztikát", hogy ha valaki a nyolc között a brazilokat veri, majd utána az elődöntőben Uruguayt akkor biztosan elveszíti a döntőt? Mert volt már ilyen...

Asidotus 2010.07.12. 08:45:38

Szerintem meg épp az bizonyosodott be, hogy a Barca sokpasszos játékának nincs ellenszere.
Egyedül Mourinho az Interrel tudta egy meccsen megoldani. Arra, hogy a spanyolok elbalfaszkodják, mint idén Svájc tavaly meg USA ellen, arra nem lehet taktikát építeni. Le lehet előttük zárni a 16 előtti területet, meg tolni a bunkerfocit, de ha nem jött be a portugáloknak, németeknek, hollandoknak, akkor miért gondolnánk, hogy bárkinek is bejönne.
(A Barca - Chelsea meccs irreleváns. Ott az igazságos az lett volna, ha min. 1:0-lal érkeznek Londonba. Arról sokan nagyon könnyen elfeledkeznek, hogy Barcelonában nem adtak meg egy teljesen jogos 11-est a katalánoknak. Utána már teljesen más lett volna a meccs képe.)

Nem lehet a spanyolokat megverni bunkerfocival. Nem hiszem el, hogy csak én láttam nem bunkerfocinak amit az Inter nyomott az első meccsen. Igaz, a világ, aktuálisan a legjobb formában lévő kezdő 11-e volt az.

andrush 2010.07.12. 09:36:29

Egyetlen csapat érdemelte volna meg jobban a vb címet, mint a spanyol, az az uruguayi, bár ők két olyan ellenféltől kaptak ki, akiknél spanyolok fényévekkel jobbak.

A vb alapján, kétség sem férhet ahhoz, hogy jó helyre került a trófea. Aki itt a németeket sztárolja, az sztem nem látta az elődöntőt, ahol egyszerűen formalitás volt a meccset lejátszani, annyira egyértelmű volt a hispánok fölénye. Az egyetlen negatívuma a csapatnak az a helyzetkihasználás, del Bosque nem tudta pótolni megfelelően Torrest, de annyival jobbak volt a spanyolok a többi csapatnál, hogy ezen a vébén még ez is elég volt.

r_magpie 2010.07.12. 09:57:42

Úgy látom az nst törzsközönségének a fele tegnap konkréten meghülyült. Tudtam, hogy elfogult hülyék vagyunk mind, de az végtelenül szánalmas, amit itt folyt.

Egyébként nem tudom, ki mit várt, az eddigiek alapján biztosra lehetett venni, hogy ez egy ilyen rohadtul feszült, agyonóvatoskodott, egygólos meccs lesz. Nem vártam többet, és viszonylag jól szórakoztam.

slowmotion 2010.07.12. 10:01:41

nem vagyok boldog a tegnapi meccs miatt.
volt egy csapat, amelyik nem ezt a sportágat választotta, és volt egy csapat, aminek az volt erre a válasza, hogy látványosan rájátszott időnként a szituációkra.

azt kell, hogy mondjam, az eredmény azért nem bánt csak, mert:
1, csak e két csapat közül nyerhetett valaki tegnap (minő meglepetés) és
2, ha a bíró úgy fújja a meccset, ahogy kellett volna, akkor a hollandok esélyesen nem a 114. percben fogyatkoznak meg, hanem legkésőbb a 40-ben, és akkor a spanyolok valószínűleg ugyanígy behúzzák a meccset.

azon, hogy mi maradt el, meg mi nem, mindössze elméleti szinten lehet vitatkozni, mert kb a bíró első rossz döntése megváltoztatta az események lefolyását. a legrosszabb az egészben, hogy még a sok rossz döntés között sem tudott a bíró következetes maradni, mert ugyanaz a szabálytalanság pl Robbennek egy figyelmeztetésben merült ki, Xavinál pedig sárga lapban.
lehet mondani, hogy Iniesta így meg Puyol úgy, csak ez valahogy úgy van, hogy teljesen más a játék képe, HA a huszadik percben van Bommel megkapja a megadható piros lapját, akkor nem biztos, hogy megtörténik a De Jong-féle alakítás, aminek szintén pirosat kellett volna érnie. és akkor onnantól nem jutunk el oda, hogy Sneijder miért nem kapott sárgát még szünet előtt a térdre talpalásáért, van Bommel nem csinálhatja meg büntetlenül az újabb sárga lapot érő mozulatát, ami után Iniesta nem törleszt, és akkor nem lett volna Robben-kiugratás, ami miatt Puyolnak megadható lett volna a második sárga lap, nem lett volna nem befújt falt és meg nem adott szöglet a spanyolok ellen, nem spórolta volna meg a bíró Robbentől a második sárga lapot labdaelrúgásért, nem dobta volna el magát Iniesta Heitinga második sárga lapjáért, és akkor nem lett volna a lesgyanús szituáció Torres beadási kísérleténél, három érintéssel a gól előtt.
csak az a baj, hogy vagy úgy vesszük, hogy a bíró a negyvenedik perctől végkimenetelt befolyásoló hibát vétett, vagy úgy, hogy így egyenként nézve nem osztott ki kb 4-5 - egyébként teljesen jogos - lapot.
és ha kiderül, hogy Torres megsérült, akkor fogok igazán anyázni a tegnapi meccs miatt. meg imádkozni, hogy RH legalább a tízbe vezesse a csapatot az eljövendő PL-szezonban.

de a tegnapi meccsben az egyetlen pozitívum a sör volt. ennyi.

_X_ 2010.07.12. 10:04:49

@Nűnű: Rubin Kazany, Svájc...

United82 2010.07.12. 10:05:32

azért az is érdekes hogy a múltkori vb-n is a hollandok voltak annak a meccsnek az egyik főszereplői ahol a sárga-piros lapok száma rekordot hozott és most a döntőbeli laposztás is az ő nevükhöz füzödik....
ha a hollandok ezt az utat folytatják akkor hamar elveszítik sok ember szimpátiáját, de lehet már elvesztették a mostani vb-n

Flasche leer! · http://worldofpoker.hu/ 2010.07.12. 10:06:31

Köszönöm istenem, köszönöm!!!
olaszország:itália 1:0, és mindez még 120 percen keresztül, köszönöm!
Élmény volt nézni, ahogy az egyik beállt hátra védekezni, ütött-vágott, szimulált, reklamált egyhuzamban, és ha netán labdátszerzett, vagyhátra passzolt vagy azonnal elöre annak a 1,5 csatárnak,
mig ezzel szemben a másik tologatta jobbra balra a labdát a hatalmas edzöi erényeket ujra csillogtato boszkének köszönhetöen-aki szerintem direkt játszatta végig buszketcct, alonsot és a pedrot ,hogy nehogy véletlenül is esélyt adjon egy normális mecsnek.
És szerencsére!!! fortuna is melléjük állt, a többet szimuláló csapat bírói segitséggel nyert!
Iii-táá-liááá, iii-táá-liááá, ....

és bárminek is nevezzük ezt a fost, de ürfocinak, meg totális futballnak nem lehet, nem szabad!!!-akkor is olaszfoci!
Az nem lehet igaz hogy ez a foci jövöje

slowmotion 2010.07.12. 10:08:15

@r_magpie: szerintem nem volt kötelezően egy gólos meccsnek predesztinálva a tegnapi. szerintem ez attól függ, mikor találja meg az első gólt az egyik csapat.
ha ez nem a 116. perc lett volna, hanem mondjuk a harmincadik, akkor egész pörgős kis meccs lehetett volna belőle.
jó, persze, nem ez lett belőle, de szvsz lehetett volna.

Flasche leer! · http://worldofpoker.hu/ 2010.07.12. 10:12:04

jah, egyébként megérdemelt spanyol gyözelem, messze a legjobb csapat, taktikailag, egyénileg kiemelkedö!
a mecs se volt rossz, söt ..., de ez csak annak köszönhetö, hogy vb döntö volt, volt miért még butábbnak lenni, no meg a sporinak
Éljenek az átigazolási pletykák

Mourinho már nem a király 2010.07.12. 10:13:00

A helyzetek alapján 3-3 is lehetett volna (de nem lett), szerintem kár fanyalogni.

Shikaka 2010.07.12. 10:15:37

@Csöncsön:
"Nem vezette hibátlanul Webb a (játékvezetői szempontból nem is könnyű) meccset, de sorsdöntő hibája nem volt. "

Szerintem k.rva sz.rul vezette, és sorsdöntő hibája is volt.
Annak ellenére, hogy szórta a sárgákat, a hollandok akkor rúgdostak amikor akartak, a spanyolok úgy dobálták magukat (és esetenként törleszthettek) ahogy akartak.

Nem volt elfogult szerintem, de nagyon nagy része van benne, hogy ilyen szánalmas rúgdosúdás-esés-kelésbe fordult a meccs.

Ha kivágta volna mondjuk De Jongot a Muay Thai-mozdulatért, legalább véget ért volna ez a meccs 90 perc alatt...

Baromi nehéz dolga volt, mindkét csapat sportszerűtlen volt, de meg is bukott rendesen.

Mrs Columbo 2010.07.12. 10:27:24

@Shikaka:
egyetértek azzal, amit írtál. a spanyolok az első negyedórában igenis fociztak, aztán ahogy a hollandok permanens rugdosásba kezdtek, és csak sárgákat kaptak (semmi hatásuk nem volt a sárgáknak). Ha a Karetemester lemegy, a hollandok 10 emberrel kéntelenek lettek volna focizni sztem, mert látták volna, hogy a vágóhíd stíle ma nem megy. Jobb meccs lett volna.

touristique 2010.07.12. 10:27:58

@rizla: Hű de érdekes. A németek meg kétszer annyi gólt lőttek ugyanannyi meccsen (és nézhető focit játszottak). IIyet...

T.F.E. 2010.07.12. 10:28:34

@Nűnű:
>>>Nem lehet a spanyolokat megverni bunkerfocival. <<<

Ezt komolyan mondod? Svájcnak sikerült, és több meccsen nagyon közel állt ahhoz Spanyolország, hogy búcsúzzon: ott a kihagyott paraguay-i 11-es, Robben kihagyott helyzete(i), és más csapatoknak sem sokon múlott, hogy nem hozták ki (legalább) döntetlenre a meccset.

Mrs Columbo 2010.07.12. 10:28:35

.jav:.. és csak sárgákat kaptak, sajnos a spanyoloknál is elszakadta cérna

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.07.12. 10:31:41

@r_magpie: sajnos azt kell mondjam, +1000

Nem is értem, hogy néhány ember mire gondolt a döntő kapcsán.

Aki a spanyolokat fikázza, annak nem tűnt fel, hogy 2007 óta kivétel nélkül mindenki szégyentelen bekkelésbe menekül ellenük?

chrisred 2010.07.12. 10:38:46

@heinrich: Ez nem igaz, az oroszok például nem. Kaptak is egy hetest két meccsen.

Shikaka 2010.07.12. 10:40:29

@heinrich:

Szerintem várható volt, hogy két tilitoli csapat meccse unalmas lesz, ami nekem csalódás volt, az a sok színészkedés és durvaság. Méltatlan volt a VB-hez.

horas 2010.07.12. 10:44:01

@Nűnű: Nehéz ezt,megmondani.
Ne hasonlítsuk össze a válogatottakat a klub csapatokkal.
Az Inter Robben és Sneijder posztján kívül mindenhol erősebb mint ez a holland csapat,a spanyolok Messi posztján gyengébbek mint a Barcelona.

Játék vezető szempontjából nagyon nehéz meccs volt,Webb megprobálta nem szétfújni a meccset ezzel az történt,hogy totálisan kiesett a kezéből a mérkőzés.Hogyha szabálykönyv szerint vezeti a meccset De Jong-ot le kellett volna kűldeni,az megint necces,hogy már a meccs felénél piros van,nemtudom pontosan mikor volt...

touristique 2010.07.12. 10:44:05

@Mazsa-: Úgy érzem ritka nagy baromságokat írsz.

" a hollandok úgy ahogy van lekopírozták az Inter gusztustalan, játékölő, favágó stílusát, de ma kiderült: ez csak 20-ból egyszer jön be, akkor is csak hajszál híján"

Az Inter favágó védelme azt hiszem két sárga lappal hozta le a BL egyenes kieséses szakaszát. Most az, hogy Mottát kiállították Buzgec szánalmas, undorító színészkedése miatt, más dolog. Látom, te azok közé a "szakértők" közé tartozol, akik szerint az Internek joga bonito szambafutballt kellett volna játszani 9 mezőnyjátékossal, a labdát normális esetben is minden meccsén 70%-ban birtokló Barcelona ellen. Szerintem annak a meccsnek az a a tanulsága, hogy egy igazán szervezett csapat emberhátrányban is kivégzi a tilitoli focit.

A hollandok játékát hozzájuk hasonlítani nevetséges.

"- a hollandok a fenti pont miatt elbaszták, nézhetetlenné tették a döntőt, faszt sem érdemelnek, nem ám ezüstérmet"

A spanyolok pedig megérdemlik a faszt, mert bár övék lett a végső győzelem, egyik meccsük sem volt nézhetőbb a döntőnél. És a többi meccsen nem gonosz hollandok voltak az ellenfelek...

Dr Keynes 2010.07.12. 10:46:51

@T.F.E.: Legalább ennyire közel álltak ahhoz is, hogy 3:0-ra hozzák a meccseiket. A svájcit is, a paraguay-it is, a hollandot is, a németet is. Szóval ez kétélű dolog: ha a kihagyott helyzeteket meg az éles szitukat számolod.

Dr Keynes 2010.07.12. 10:49:40

Azért volt érdekes ez a spanyol csapat, mert Del Bosque nagyon bebiztosította, az Alonso_Busquets kettősből nem volt hajlandó engedni, így a spanyolok is zárt, agyonvédekezett taktikával nyomták, nem csak az ellenfeleik.
A védelem egyébként lendületből indulva sebezhető volt, csak senki nem merte felvállalni, hogy kinyílik, mert azzal saját maga is sebezhetőbb lett. Ez lett mindnek a veszte: ha valaki kivezényli a csapatát szépen meghalni (mint Bielsa), akkor láthattunk volna szép focit a spanyolok ellen és a spanyoloktól (és szerintem azzal több esély is lett volna, mint a bekkeléssel). A németektől vártam, hogy megcsinálják, de nem merték/tudták - így a spanyolok megérdemlik szerintem a VB címet: a legszebb focit játszó németeket úgy oktatták le a pályáról, hogy egy pillanatig nem volt kérdés, hogy nyernek-e.

slowmotion 2010.07.12. 10:50:49

@horas: holland-olasz EB-meccs 2000-ben, amikor valamelyik talján úgy a 32. perc körül második sárgával kiszórtak.
aztán a hollandok elcsesztek egy-két tizenegyest, meg a párbajban még néhányat.

és egyáltalán nem necces, ha valakit ki kell állítani a meccs felénél. nem tizenkét éves kiscsávók ezek, amit csinálnak, azért többé-kevésbé illene vállalni a felelősséget.
vagy inkább úgy kéne kiadni a szabálykönyvet, hogy: "a derékmagasság feletti szándékos talpalás büntetése azonnali kiállítás*
*kivéve a VB-döntőn" ?!
OMG

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2010.07.12. 10:52:49

@heinrich: nem is értem, hogy miért kell megmagyarázni a spanyolok világbajnoki címét. Nem értem azt sem, hogy a stúdióban ülőknek és helyszínen lévő Ricsinek (akit tisztelek egyébként) miért kell azon rugózni, hogy hogyan lehet egy csapat 8 lőtt góllal világbajnok. Ez már majdnem mindennek a legalja. Egy vb, vagy egy fontos meccs nem a nézőkért van. A szurkolókért. Nem ugyanaz a kettő, tessék érezni a különbséget. A döntő utáni Kultúrházban Puzsér Róbert nagyon jól megfogalmazta. Igaza volt.

horas 2010.07.12. 10:54:42

@slowmotion:
Én mondtam,hogy piros lett volna.De Webb nem merte bevállani,ezt írtam.
Az megint más,hogy hollandia hazai pályán rendezett EB-jén kiszórnak egy játékost a meccs elején a házigzada ellen,azért azt ne keverjük ide.

balu11 2010.07.12. 10:55:28

@heinrich: nem olvastam a kommenteket, de most nem is csináltatok hozzá kedvet... :)

azért azt meg kell jegyezni, hogy nem csak játékvezetői, hanem kommentelői szempontból sem volt egy könnyű meccs (kemény, helyenként durva, több komoly játékvezetői tévedés, góltalanság miatt fokozódó feszültség, frusztráltság, hatalmas tét, "az első"-re várás mindkét oldalon, ...) - szóval el tudom képzelni igazából a kommenteket, de persze ezzel nem menteni akarok senkit (pláne, hogy az utsó 20-30on kívül nem is láttam a beírásokat)

ilyenkor, ha komolyabb drukker vagy, a legjobb kussolni, mert különben olyat mondasz, amit másnap megbánsz

szívem szerint én még ma is olyanokat írnék, úgyhogy inkább csöndben maradok, kivéve, hogy:

Gratulálok a világbajnok spanyol csapatnak, és a VB legjobb focistájának, Diego Forlannak! Mind a 23+1-en megérdemelték.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.07.12. 10:55:38

büntetésből ma nincs poszt. (télleg)

Mourinho már nem a király 2010.07.12. 10:57:31

@Dr Keynes: meg az is érdekes szerintem, hogy Del Bosque mindent megnyert edzőként ami létezik, de - nekem ne ugorjatok, jó edzőnek tartom - egy kicsit mondhatjuk, hogy az ölébe hullt minden. Kapott egy Európa bajnok csapatot, kis túlzással csak arra kellett vigyáznia, hogy ne rontsa el. A Realnál szintén olyan csapata és játékosai voltak, hogy mondhatni kötelező volt a BL győzelem.
Nagyon jó edző, de mindenesetre jókor volt jó helyen.

slowmotion 2010.07.12. 10:58:56

@dino vercotti: pontosan. a csoportmeccseket abszolválni kell, onnan pedig elég mindig az aktuális ellenfélnél jobbnak lenni. 8-0-s gólaránnyal is lehet VB-t nyerni, és 21-1-essel is lehet másodiknak-harmadiknak lenni.
a spanyolok amikor kellett, akkor a szükséges minimumot hozták (tehát egy góllal többet lőttek az ellenfélnek), innentől nincs értelme megkérdőjelezni azt, amit elértek.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.07.12. 10:59:59

@_benito: mármint télleg nincs poszt, a büntetés csak vicc volt, itt mindenki szabadon lehet hülye.

horas 2010.07.12. 11:02:04

Összeségében ez a VB cím járt ennek a spanyol-korszaknak.
A Barcelona-val egyetemben egyértelműen meghatározzák a jelenkor futballját.Mondhatni forradalmasították a futballt és pláne az egészben,hogy ez a szó szoros értelmében futball.
Örülök,hogy ezt a korszakot átélhettem és láthattam,attól függetlenül,hogy sem Barca sem Spanyol-fan nem vagyok.

councillor 2010.07.12. 11:02:07

nemá. legyen poszt a döntőről.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.07.12. 11:02:58

@councillor: lesz poszt, kettő is. Egy sima, meg egy taktikai izé.

councillor 2010.07.12. 11:03:50

kár, hogy sokan nem laptak lehetőséget a spanyoloknál. szívesen enléztem volna még a pályán matat, silvat, albiolt. de a lényeg a vb cím :]

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2010.07.12. 11:04:12

@heinrich: Pedig már éppen tiltakozni akartam Éjjen!

Romanes eunt domus 2010.07.12. 11:08:47

Önmagában még semmi baj nem volna ezzel a történelmien alacsony gólátlaggal, de ha azt veszem, hogy a hasonló módon nyerő görögök nem kaptak ennyi bírói segítséget a kritikus pillanatokban, akkor az elég érdekes fényt vet a történtekre. Chile ellen egy abszolút jogtalan piros lap Torres műesése után, a paraguayi Valdez elvett szabályos gólja, most meg Iniesta színészkedése utáni piros (+van der Wiel sárga) lap, előtte meg az őt leszerelő van Bommel elleni utánrúgást követő elmaradt piros. Nem befolyásolta a döntőt, elvégre Ini lőtte a győztes gólt később :)))

exeaxe 2010.07.12. 11:13:09

@heinrich:
lesz benne "senki földje megszüntetése" szakkifejezés? :)

horas 2010.07.12. 11:13:54

@balinhosa:
Nem igaz.
Ha már belementünk a "mi lett volna ha" mappába,akkor onnan kezdjük,hogy De Jong piros és 3-0 a spanyoloknak.

Egyértelmű,hogy nem volt látványos VB de azt a görög válogatottat ne hasonlítsuk már ehhez a spanyolhoz.
A spanyolok minden porcikája a labda és a játék,az a görög csapat pedig szó szerint ugatta a focit.Amúgy is egy EB nagyon más köpködő mint a VB.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.12. 11:14:20

@balu11:

Amennyire én láttam, pont nem kommentelt egyetlen drukker sem (valószínűleg hozzám hasonlóan inkább a meccset nézték), ellenben az antidrukkerek kiélhették frusztrációikat, és NST-szinten példátlan fröcsögésbe kezdtek. De ez végülis nem baj. Tényleg fölkavaró döntő volt.

exeaxe 2010.07.12. 11:14:26

@balinhosa:
"Chile ellen egy abszolút jogtalan piros lap Torres műesése után, a paraguayi Valdez elvett szabályos gólja, most meg Iniesta színészkedése utáni piros (+van der Wiel sárga) lap, előtte meg az őt leszerelő van Bommel elleni utánrúgást követő elmaradt piros."

omg

ForzaBianconero 2010.07.12. 11:15:28

@dino vercotti: @slowmotion: Ez rendben van, de akkor miért van az hogy a görögöket mindenki agyon szidja a 2004-es játékuk miatt, holott ugyanolyan célfocit játszottak (csak őket a sporik nem segítették)

horas 2010.07.12. 11:17:41

Amúgy a De Jong Van Bommel párosról mindig is tudta mindig,hogy Mad Butcher-ök(www.metalpesado.com.br/GRAFICOS/wallpapers/wallpapersyahoo/images/madbutcher.jpg)
de tegnap számomra az is egyértelművé vált,hogy a posztjukon még annyira sem jók mint ami eddig adható volt.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.12. 11:17:57

@Dr Keynes: @Shikaka:

Úgy értettem a "nem sorsdöntőt", hogy a tévedései nem befolyásolták a győztes kilétét. Talán egy sokkal változatosabb és élvezetesebb meccset tényleg megakadályozott azzal, hogy kicsúszott kezéből a meccs, ezt aláírom.

slowmotion 2010.07.12. 11:18:45

@horas: hát igen, már eleve itt kezdődik a probléma, hogy nem merte bevállalni. mit?!
Kassait szidták a bírók, hogy nem osztott ki sárga lapot. akkor Webb milyen osztályzatot érdemelne? 2,3/10?

ugye a videobíró-vita kapcsán volt valakinek az az (egyébként szvsz téves) meglátása, hogy mindenhol azonos körülmények között kellene játszani.
na ez olyan mértékben igaz, hogy az azonos körülményeket a szabályozási környezet ekvivalenciája teremti meg. egy olyan szabálytalanságot, amiért még az albán másodosztályban a hazai csapat ellen is kiállítással honorálnak (márpedig az nem kifejezetten életbiztosítás), azt nem lehet a VB-döntőt olyan indokkal nem megfújni, hogy "nem akarok belenyúlni a meccsbe", mert pont ezzel nyúl bele a meccsbe.

egy olyan döntést, ami tudatosan semmilyen irányban nem mozdít el egy folyamatot, nem lehet döntésnek hívni, márpedig ez ilyen volt.

ezen a VB-n sajnos a defenzív stratégiák igen látványosan teret nyertek, és ezek ellen tényleg csak jó csapatmunkával lehet játszani. ezért írtam valamikor az elmúlt három hét folyamán, hogy mindent meg kell tenni, amit csak tud az adott játékos, de mindenkinek csak annyit szabad vállalnia, amennyi a számára szabott szerep, mert ha túlvállalja magát, akkor az nem feltétlenül térül meg, a szándék meghal a védelem közepén.

ez a bírókra is igaz, nekik nem szabad olyanokon gondolkozni, hogy nehogy ezen múljon már a meccs.
Kassai nem adott lapot sem az elődöntőn, nagyrészt ezt még meg is lehet érteni, kemény meccs volt, de emlékeim szerint nem alattomos.
tegnap ez nem volt adott, úgyhogy a mérlegelést innentől bőven el kellett volna felejteni.

amit sikerült elérni, az egy, a valamelyik viadalon rendezett holland-portugál meccshez kísértetiesen hasonlító valami lett, ahol a meccs elején nem megítélt piros lap miatt ámokfutásba torkollt a meccs. továbbjutott ugyan valaki (talán a portugálok), de a meccsnek nem lett igazi nyertese.

lószerafin 2010.07.12. 11:20:02

@balinhosa: Ezen a döntőn ha valakit segítettek a bírók az hollandia volt. 8 emberrel kellet volna befejezniük a meccset maximum. (És a spanyoloknak akkor -iniesta ha nagyon szigorúak vagyunk.)

horas 2010.07.12. 11:22:16

@slowmotion:
100%.ig egyetértek,de egy VB-döntő az VB döntő,valahol Webb-et mint embert megértem,mint dolgozó úgy hibázott egyértelműen.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2010.07.12. 11:24:23

@ForzaBianconero: én nem szidom őket, akkor sem szidtam. Ez legyen annak a felelőssége, aki 2004-ban mindennek lehordta a görögöket, akik abban az évben EB-t nyertek. Szomorúnak tartom, hogy a nézők (hangsúlyozom: nem a szurkolók) akarnak eluralni mindent, kezd egy kicsit elegem lenni ebből. Tegnap is megszólal az egyik okos a Kultúrház stúdiójában, hogy legyen kevesebb ember a pályán, mert akkor több lesz a gól: öreg, nézzél akkor norvég bajnokikat, ott sok a gól, a szórakozás alapja, ugyebár. Vagy nézz kézilabdát, ott meccsenként van 40-50 találat. Tradícikókat taposnának a gyepbe, csak azért mert nekik nem tetszik, hogy egy vb-döntőn a pályán lévő összes játékos élete legfontosabb meccsét játszhatja, és ezért nem azon gondolkodik, hogy hogyan lehetne a fülén dekázgatva végigvinni a labdát az ellenfél védelmén. A néző szórakozni akar, mert nem érti a játék lényegét.

ForzaBianconero 2010.07.12. 11:25:22

Ja és az mekkora volt már hogy Gundel tényként(!) közölte hogy Navas a Poolba igazol. Honnan vette ezt?

slowmotion 2010.07.12. 11:26:05

@ForzaBianconero: a görögöket azért szidta mindenki, mert:
1, amit ők játszottak, az még olasz focinak is csúnya lett volna
2, azért tegyük a kezünket a szívünkre, és mondjuk meg őszintén: Görögország? EB-győztes?
annak a kontinensnek a tornáján nyertek, amelyik egy EB-nyi mezőnyt ad arra a versenyre, amelyen egészen a zöld sasok elleni idei meccsig talán nyerni nem tudtak. fogalmazzunk úgy, hogy annyira volt bennük az EB-győzelem, mint bennem a lottóötös. és mégis bejött nekik.

ehhez képest még a portugálok is jobban megérdemelték volna a VB-győzelmet, pedig...

sporttárs 2010.07.12. 11:28:45

Azért azt elég vicces olvasni, hogy a spanyolok elkötelezett hívei összesen annyit bírnak mondnai, hogy DE HÁT ELLENÜNK BEÁLLT MINDEN SZEMÉT VÉDEKEZNI!!! - kvázi ezzel meg is magyarázzák (szerintük) az alapvetően élvezhetetlen focit.

Én nagyon nem örültem volna, ha a hollandok nyernek, de nem a szervezett védekezés, meg a durvaság maitt (azért a spanyolok se mentek a szomszédba), hanem mert egyszerűen nem voltak olyan játékosaik és olyan meccseik, akik és amik ezt megérdemeltté tették volna.
Elenben azért válaszoljon már az ájulásból magához tért armadatábor, ugyan miért nem lehet pl. kapura lőni mondjuk 20-ról a kibaszott tömörülés ellen, ki tiltja ezt a körömpasszok császárainak? Iniesta minek tologat egy labdát a tizenhatoson, azért, mert kurvára behúzódik az ellenfél?
A spanyolok egy stílust tudnak, ami hatékony és akár egy góllal is nyerni lehet vele, főleg, ha a nagyokat hibázó védelemt kisegíti a világ legjobb kapusa. Ha nem, akkor szar van a palacsintában, és nyer a világverő Svájc. Egyebekben szépen passzolnak és akárki ellen tudnak egy 57%-os labdabirtoklást, de elég uncsi azt hallgatni, hogy csak ők akarnak focizni, a csúnya ellenfél meg nem.

Faragó Ricsivel értettem egyet, nem ezen a vébén érdemelték meg, hanem az elmúlt két év miatt mondjuk. Elég baj a világ focijára nézve, hogy ezt kell mondani egy világbajnokság után.

ForzaBianconero 2010.07.12. 11:28:48

@dino vercotti: Ok, nem pont rád gondoltam, de sokan vannak akik most a Holland, meg Spanyol vállogatottat azzal védik, hogy végre nyerni akarnak, és nem szép játékkal kiesni, ugyanakkor a görögöket szidják.

sporttárs 2010.07.12. 11:30:48

@slowmotion: Görögország pont annyi EB-t nyert korábban, ahány vb-t Spanyolország. Akkor most lehet fanyalogni, hogy nem a nagyok nyertek?

Nehogy már nevekre meg múltra járjon a cím. A görögök azt épp úgy megérdemelték, ahogy a spanyolok most, megvertek 1-0-ra mindenkit, oszt jó napot, aki focit akar, nézzen bronzmeccset. :))

ForzaBianconero 2010.07.12. 11:32:17

@slowmotion: Nekem semmi bajom a győzelmükkel, nem volt megtiltva a portugáloknak, cseheknek, franciáknak, spanyoloknak hogy megverjék őket, mégse tudták, akkor nem érdemlik meg?

(és őket nem tolta senki mint 2002-ben koreát)

slowmotion 2010.07.12. 11:32:33

@balinhosa: "a paraguayi Valdez elvett szabályos gólja, most meg Iniesta színészkedése utáni piros (+van der Wiel sárga) lap, előtte meg az őt leszerelő van Bommel elleni utánrúgást követő elmaradt piros. Nem befolyásolta a döntőt, elvégre Ini lőtte a győztes gólt később :)))"

ne rugózzunk már ezen az elvett szabályos gólon, könyörgöm. Valdez valóban nem állt lesen, DE a másik csatár, aki el akarta fejelni a labdát, az igen (és kb 20 centi hiányzott neki hozzá, ez már nem is tétlen les)
az Iniesta-törlesztést adom, csak azt felejti el átengedni a szemüveged szűrője, hogy előtte két másodperccel van Bommel eleve olyan szabálytalansággal szerezte meg a labdát (érted? még csak nem is előnyszabály lett volna), amiért kijárt volna neki a második sárga. ja igen, sokadjára. de a bíró spori elvezetése nem itt és nem így kezdődött

slowmotion 2010.07.12. 11:36:14

@sporttárs: @ForzaBianconero: és ami nem jött át a kommentben: természetesen megérdemelték a görögök, csak fizikailag fájt.
megérdemelték annyira, mint tegnap a spanyolok, csak a spanyoloknak addig is voltak ilyen-olyan eredményeik, ezért ez kevésbé fáj az embernek, mint Rehaklész trónra jutása

balu11 2010.07.12. 11:43:36

álomcsapatosdi?

nálam kb. (természetesen 4-2-3-1ben):

Casillas - v. Bronckhorst, Puyol, Lugano, Lahm -Arévalo Riós, Schweinsteiger - Villa, Sneijder, Müller - Forlán

Gion, Puyolon és Arévalon kívül egyértelmű sztem - az első kettő a szinte hibátlan védőmunka mellett a (hátvédként!) döntőt érő gólja miatt, utóbbi pedig nálam a VB felfedezettje

(persze Iniesta sem ártana, de az 5 gólos, csapatukat hátukon vivő támadó 4es egyike helyett sem igazán van helye... ráadásul leginkább Villa posztja lehetne talán az övé)

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.07.12. 11:44:48

@sporttárs: azért, mert ez a játékuk. Ennyi erővel azt is számon kérhetnéd, hogy pl.: az angol _csatárok_ ugyan miért nem csinálnak meg 3 cselt egymás után? Azért, mert egyet is alig tudnak, nem ez a játékuk.

Egyébként 18x lőttek kapura, vagyis 6.6 percenként.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.12. 11:50:35

@heinrich:

Észérvekkel sporttársnak? Őszinte tiszteletem. :-)

horas 2010.07.12. 11:57:57

@sporttárs:
Azt a vicces olvasni,hogy mi a faszt kritizálsz ezen a spanyol csapaton.Nem voltak jó formában ezen a VB-n,de még így is nyertek,nemtudom hol van itt a bibi.
1-0-ás meccseket játszottak,de egyik meccsük sem volt tipikus 1-0 az összes meccs-képük többgólos győzelem volt.Technikailag és taktikailag is egyértelműen a világ elött járnak,nem tudom mi bajod van.

De te nem vagy ennyire ostoba,hogy a görög csapatot ehhez a spanyol csapathoz hasonlísd.
Ne is,mert nevetséges.

Tika_ 2010.07.12. 11:58:25

@heinrich: várjuk nagyon - mind a kettőt!
@_benito: kár :(. kár bíztatni a hülyéket

zsakfos 2010.07.12. 11:58:33

@Csöncsön:
Grat a spanyoloknak (ahogy van Maarwijk is mondta a meccs után), a jobbik csapat nyert. ( Csak az igazsággal ne gyere kérlek:)
Most elő nem keresem, de ha emlékszel rá, a vb előtt azt írtam neked, hogy spanyol-holland döntő lesz( akkor nem érezted elég jónak a döntőre a hollandokat), spanyol győzelemmel, de 4 év múlva ugyanilyen párosítással már holland győzelem, na várjuk meg azt a 4 évet:)
Nagyon sajnálom, hogy egy ilyen mérkőzésre egy ennyire gyenge játékvezetőt jelölt ki a FIFA, nem tudom mikor láttam utoljára ennyi hibával meccset vezetni valakit ( ide-oda).

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2010.07.12. 11:59:44

@horas: Akár az is baj lehet, hogy túl sok a Barca-játékos ebben a válogatottban.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.12. 12:01:10

@Rooney82: erre gondolsz?

www.delmagyar.hu/foci_vb_nemetorszag/16_sarga_es_4_piros_lap_dramai_csataban_gyozott_portugalia/127312/

mi tagadás, az egy ennél is durvább meccs volt.

kicsit felemás volt az este, mert annak feltétlenül örültem, hogy a spanyolok nyertek, de szerettem volna, hogy ne egy ilyen meccsen, és ne így :(

horas 2010.07.12. 12:01:35

@zsakfos :
Ez a holland csapat nem is volt elég jó erre a döntőre.
A brazilok ellen haza kellett volna menniük,az lett volna a nagybetűs igazság.
Most nagyrészben nekik köszönhetően megvolt a leggusztustalanabb VB-döntőnk.

Adriano87 2010.07.12. 12:03:37

@rizla:

focit gólra játsszák.

horas 2010.07.12. 12:03:51

@dino vercotti:
Igen.
Egy kicsit emocionálisan túl csurdúlt a hozzászolás,ez a "mindegy,akkor is szar ez a csapat..."

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.12. 12:06:14

@zsakfos :

Tőled tényleg elfogadom, ha rákoppintasz az orromra, amikor az igazságossággal jövök. Egy hollanddrukkernek ehhez joga van. Egy német vagy olasz szurkoló billentyűzetéből nevetségesen hiteltelen. :-)

A spanyol-német és a spanyol-holland meccsek alapján én azt mondom, Hollandia egyértelműen megérdemelte a döntőt (legalábbis szerintem jobbak, mint a németek, e két meccs alapján), nagyon veszélyes és szervezett csapat.

Szerencsére viszont Robben még mindig olyan buta, mint egy tök. :-)

Adriano87 2010.07.12. 12:07:02

spanyolok szar játékkal lettek világbajnokok.aki szerint ez a foci látványos annak csak gratulálni tudok.spanyol gól előtt a hollandoknak szögletet kellett volna rúgni.egyértelműen lehetett látni hogy beleért egy spanyol a szabadrúgásba de nem ezen múlott hanem azon hogy Robben egy lúzer.

Adriano87 2010.07.12. 12:08:22

ráadásul a spanyolokat szinte minden meccsen segítették a játékvezetők

Mourinho már nem a király 2010.07.12. 12:10:18

@Seduxen: ehh ezt ne is emlegesd :(
Egy jó portugál csapattól vette el az esélyt hollandia, utána C csapattal tudtak csak kiállni a franciák ellen.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.12. 12:12:23

@Seduxen:

Ha Léderer azt a meccset "minden idők legjobb vb-meccsének" nevezte, akkor a tegnapi is az volt. ;-)

horas 2010.07.12. 12:12:58

@Adriano87: Technikailag és taktikailag is egyértelműen a világ elött járnak.

Tipikus csalódott él nélküli szurkálódás amit nyomatsz.
Mondj egy olyan VB,BL akármiylen nagy címet a múltban amihez nem kellettek a bírói tévedések.
A 66-os angol VB-től kezdve Maradona korszakon keresztül,a tavalyi és az idei BL címre is igaz ez...

balu11 2010.07.12. 12:16:53

@Csöncsön: korrekt

érdekes párhuzam egyébként a két döntősnél, hogy mindkét csapat centere, gólvágója terített betli volt a VB-n (nyilván RvP-re és Torresre gondolok) - csak míg az egyik oldalon mert és lehetősége is volt változtatni a kapitánynak, addig a másik oldalon nem nagyon

sztem meglehetősen plasztikusan mutatja azt, amit te a spanyol keret (foci) "mélységének" nevezel, hogy RvP helyett egy Huntit lehet behozni (max 10-20 percre, és tőle nem lehet várni, hogy megváltsa a meccset), addig a másik oldalon simán kezdhet egy Pedro, és csereként bármikor játszhat egy félidőt Llorente, ha klasszik center kell

a spanyol B-csapat jó eséllyel elődöntőt játszott volna a VB-n, de a 8 közé gond nélkül jutott volna be, úgy, hogy sztem rajtuk kívül max a brazil és az argentín (főleg Zanettivel és Cambiassoval :)) B-sornak lett volna esélye a legjobb 16-ra

(persze ez - főként a második része - teoretikus okoskodás, kéretik így kezelni)

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.12. 12:25:41

@Csöncsön: erről lemaradtam :))) léderer "jó ebédhez jó focit kívánok" ákos ilyenre vetemedett?

@Anthony-a Polip megmondja!: pedig alapvetően nem lett volna rossz meccs, de szerintem Ivanov barátunk abba elég rendesen "belenyúlt". arról a derbiről egy kép maradt meg bennem nagyon: amikor a lelátón Deco, és Gio kedélyesen elbeszélget (mindketten előbb mehettek zuhanyozni).

zsakfos 2010.07.12. 12:26:26

@balu11:
Kíváncsi vagyok megkérdezik e van Maarwijktől, hogy megbánta e, hogy nem hozta ki van Nistelrooyt...
És igen akkor nem az lett volna az alternatíva, hogy a betliző RVP helyett egy önbizalomhiányos, játékban sem lévő Huntelaar jöhet be...
@Csöncsön: @horas: Inkább csak arra akartam célozni, hogy az igazság nem futballkategóriai fogalom, érdemről lehet beszélni, de igazságról...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.12. 12:26:53

@balu11:

Igen, teljesen egyetértek, szerintem is lényegében a keret mélysége döntötte el a meccset. Navas és Fabregas is jó csere volt, a hollandok nem tudtak ilyen szintű játékosokkal "belenyúlni" a meccsbe.

horas 2010.07.12. 12:27:43

@zsakfos :
Ja,aha okés.
Rendben.

balu11 2010.07.12. 12:36:30

@zsakfos : ez egyébként nagyon érdekes kérdés (Nistelrooy)

első körben azt mondtam volna, hogy hiba nem kivinni

viszont azt is figyelembe kell venni, hogy a 11-ből arra az egy posztra (center) nem lehet 2-nél több embert kivinni - namármost RvP adott (bár ne lett volna...), mellé nyilván inkább a 100%os (fizikai) állapotban lévő Huntit viszem ki, mint a kb. 60-70%-os Nistelrooyt, még akkor is, ha így is sokkal jobb az utóbbi, mert mi van ha RvP megsérül az első meccsen (nem lett volna rendkívüli tőle)... Ruud apó azért nem nagyon tudott volna végigjátszani 6*75-80 percet, az tuti

szóval sztem biztonsági döntést hozott, megspékelve azzal, hogy míg Nistelrooy-t az első néhány meccs után a kezdőbe követelte volna a sajtó (-> csapaton belüli egység megtörése), addig Huntinál ez a veszély még RvP közepesen szar formája esetén sem fenyegetett

én már azt gondolom, hogy inkább jó döntés volt, mint rossz, persze a szívem nekem is azt mondatja, hogy ha ő van, akkor minden másképp alakul...

balu11 2010.07.12. 12:40:10

@Csöncsön: a holland padról vdV volt egyedül igazán minőségi csere (Ooijer, De Zeeuw, Elia, Affelay, Hunti a "bevethető" kategória), az bizony kevés

(egyébként én őt kezdettem volna de Jong helyett, ami persze elég merész húzás lett volna... viszont asszem Xavi Alonsonak így utólag támogatta volna az ötletet... :))

United82 2010.07.12. 12:41:06

@balu11:
Ebbe a holland csapatba nem hiányzott Ruud.
Ez a Holland csapat nem éppen attraktív támadófocit játszott és nem az volt a játéka hogy keresik a centert akit ki lehet szolgálni, mondjuk olyan szélsővel mint Robben aki sose adja be a labdát ez érthető is:)
Szóval Ruudba hiába szorult több gólszerzési ösztön mint VP és Huntelaarba együtt ebbe a csapatba most nem illett volna és régi csúcsformájában is szenvedett volna.

horas 2010.07.12. 12:53:53

@balu11: Ez egyértelmű volt,hogy a Maarwijck nem nagyon fog tudni majd belenyúlni a meccsbe.

horas 2010.07.12. 13:00:00

Amit kitaláltam az szerintem - így utólag aztán végképp- egy müködő képes verzió lehetett volna,azok után,hogy Robben kétszer is ziccerben lépett ki a középcsatár helyén nyakán 2-3 emberrel.

Árpádka 2010.07.12. 13:03:06

a meccsről egyetlen pozitívumot tudok elmondani Thomas Müller 20 évesen Aranycipős lett.
Ja minden idők második legszarabb Vb döntője 94 után:(

_benito · www.nst.blog.hu 2010.07.12. 13:06:56

@horas: marwijk minden egyes belenyúlása zseniális volt, számomra ő a döntő embere.

slowmotion 2010.07.12. 13:08:11

@Seduxen: nekem arról a meccsről két dolog maradt meg:
az egyik a kb negyedik perc, amikor Boulahrouz lépett bele oldalról Cé térdébe (párhuzam vonható a van Bommel-De Jong tengellyel), meg hogy a végére annyira elpattant valami talán Decónál, hogy valakit szó szerint megkergetett és felrúgott, csak nem állították ki. valami olyasmi rémlik, mintha a portugálok kirúgták volna a labdát, hogy ápolás lehessen, a hollandok meg nem adták vissza a labdát, és asszem emiatt borult el a törpe

rajaram 2010.07.12. 13:08:53

@balu11: Ruudot én mindenképp elvittem volna. Az egyértelmű volt, hogy ezek a spanyolok max. 1 gólt rúgnak, tehát a hollandoknak is kellett volna egyet rúgni. Robbennek kétszer is megvolt a lehetősége, RvP hatalmas nulla volt, Ruud bevágott volna legalább egy gólt és lekötött volna egy pár védőt.

slowmotion 2010.07.12. 13:10:27

@Árpádka: pedig a '90-es sem volt az az emlékezetes nagy játék. vagy azt még nem láttad?

balu11 2010.07.12. 13:18:30

@_benito: ez OK, sőt ez is mutatja, hogy mennyire nem volt lehetősége igazán változtatni, mert vdV mellett a másik két csere, bár valóban ült, nem változtatott a meccsen - Elia kétszer-háromszor ért labdába talán, veszélyt egyik sem hozott (bár, ha befújják a nyilvánvaló faultot ellene, akkor lett volna egy veszélyes szabadrúgás), Braafheid meg egyszer okosan hazatarkózta a lasztit, nem is nagyon volt lehetősége hibázni

del Bosque meg csemegézhetett a Fabregas, Navas, Silva, Torres, Llorente, vagy akár Mata, Martinez választékból

ezzel szemben Marwijk még behozhatott volna esetleg egy Afellayt (bár Sneijder és vdV mellett már nem nagyon lett volna helye), vagy egy Huntelaart/Babelt, akikben meg kevésbé volt benne a megváltás, mint a fent felsorolt 7 spanyol bármelyikében

szóval a "vita" nem az edzők döntéseiről, hanem a csereped hosszúságáról, és a variációs lehetőségek nagy különbségéről szólt

chrisred 2010.07.12. 13:19:51

@_benito: A Kuyt-Elia csere előtt kiegyenlített volt a játék, utána a spanyolok totális fölénybe kerültek a középpályán.

Árpádka 2010.07.12. 13:21:36

@slowmotion: Szerencsére csak felvételről:D
De a mostani és a 90-es Vb is a célfoci diadala volt.
Most már meg lehet érteni hogy Koeman miért ezt játszatja. A meccshez nincs mit hozzá tenni a faragás egy két helyzet aztán meg lett a faragás vége
van Persie szart se ér, kb ennyi volt a meccs ( persze az ember a körmét majd le ette mégis)
90-ben csak az argentinok faragtak itt mindenki kb ennyi az egész.
ui: azért érdekes hogy 90-ben 98-ban 06-ban és most is volt kiállítás a döntőn. Az ellőt meg egyszer sem.

Blaugrana (törölt) 2010.07.12. 13:24:10

@Árpádka: Müllernek minden összejö ezen vb-n, de nem hiszem, hogy valaha is lesz még egyszer ilyen mákja.
5 kaput elaláló lövése volt az gész vb-n, ebből 5 gól született. Ezel szemben pl. Villanak az 5 gólhoz 17x kellett elalálnia a kaput, Forlan 5/15. Messi volt legpechesebb -persze van aki szerint szar volt, nem balszerencsés-, ő 15x talált kaput, de mindig védték lövéseit a kapusok.
szóval azért még vájunk a Müller zsenizéssel egy kicsit

horas 2010.07.12. 13:28:04

@_benito: Hát nemtudom,nem nagyon láttam,hogy a hollandoknak bármilyen előnye is származott volna a cserékből.
VDV-De Jong csere muszály volt,Elia-val megprobált kockáztatni,de nem igazán jött be,a harmadik cserét nem vágom,mert kocsmában néztem a meccset.A lényeg,hogy a játék képe nem igazán változott,erre céloztam.

flea 2010.07.12. 13:28:19

Szerintem a sörön kívül ;) volt azért pozitívuma a meccsnek: legalább nem a hollandok nyerték meg, akik még annyira se érdemelték. Lássuk be, úgy még szarabb lett volna... :D

Egyébként én is jól szórakoztam, és különben is: 3 db spanyol 1-0 után, mikor szembejön nekik "Németország++", mégis mit játsszanak, ha nem 1-0 (h.u.)-t?

Nálam van Bommel belépője csak "narancssárga", de Jongé viszont színtiszta piros (a jelenleg a BBC-n szakkommentátorkodó Shearer szerint "that's not a red, that's a purple!"), és cáfoljatok meg, de úgy láttam, Sneijder sem a labdára, hanem konkrétan tökön talpalásra ment, mely esetben az is tükörsima piros lap. Szóval ha a döntő előtt csak nem igazán kedveltem a hollandokat, most már a gyomrom forog tőlük. Az egyetlen, aki megérdemelte volna a győzelmet közülük, az Kuyt. Ezzel szemben Iniesta dobálta magát - ha jól emlékszem, három potya szabadot meg Heitinga második sárgáját "kasszírozva" ezzel -, de Ramos sárgája és egy-két holland szabad meg Robben lelkén szárad, szal még csak azt sem mondhatjuk, hogy ezzel próbálta visszaszerezni a bírótól a ki nem osztott pirosak miatti hátrányt...

A Puyol-Robben esetnél meg:
- ha Robben elesik, piros és szabad (csak hát nem volt kedve, mert még nem volt a 16-oson belül... Casillas labdás kezén bezzeg hogy átesett!)
- mivel Robben továbbment, előnyszabály, azonban utólag ki kellett volna osztani egy sárgát Puyolnak - a piros ilyenkor már nem indokolt.

Arra vagyok még kíváncsi, hogy a gól előtti holland támadást ki hogy látta. Szerintem határeset, hogy szabálytalanul zártak-e össze a védők, inkább igen (ugye csak akkor akadályozhatnak, ha birtokolják a labdát, és érzésem szerint ez nem volt meg igazán), viszont holland barátunk meg nagyon szánalmasan játszott rá a dologra, archoz kapva. Én a lassítás alapján azt mondanám, inkább nem fújtam volna le.

nordsee 2010.07.12. 13:28:30

Nem tudom volt-e szó már a magyar vonatkozásról.
A zominózus lángosos mellet volt egy palacsintás, ahol a kis Gábor dolgozott. Egy esős napon - a gyér forgalom ugyani lehetővé tette - kísérletbe fogott és teljesen új fajta eljárással készítette el a csokiöntetes rumos-diós palacsintát: szövéssel. Innentől hívták a kis Gabit Gundel Takácsnak.

rajaram 2010.07.12. 13:32:02

@Blaugrana: Müller egy teljesen elmebeteg bírói döntés miatt nem játszhatott a spanyolok ellen. Szent meggyőződésem, hogy nem kapnak ki a németek, ha játszik. A németek az argentínoknak és az angoloknak annyi gólt lőttek, minta spanyolok az egész VB-n.

balu11 2010.07.12. 13:33:01

@Blaugrana: hmmm... érdekes. Azért várjunk a zsenizéssel, mert hibátlanul lőtt a VB-n? Azért ezt a szerencsére "fogni" elég merész, de persze értem, hogy mire gondolsz. Csak nem értek vele egyet.

Sztem azért várjunk a zsenizéssel, mert:
1 - az sosem tesz jót egy fiatal játékosnak (ld: új Maradonák, Pelék, Zidane-ok - az utóbbiról hirtelen egy jó Bruno Cheyrou ugrik be...)
2 - fiatal még, szinte senki nem érdemli ki 20 évesen ezt a titulust
3 - egy idénye volt eddig a legnagyobbak között, ez még lehet "kifutott" teljesítmény

Bár szerintem nagy játékos lesz, amit többek között arra alapozok, hogy a legjobb tulajdonséága nem a gyorsaság, cselezőképesség, vagy iszonyatos erő (amik elkopnak viszonylag hamar), hanem a helyezkedése - egyszerűen mindig ott van, ahol lennie kell. Ez pedig nagyon komoly fokú játékintelligenciára és/vagy ösztönös játékérzékre vall, ami a klassziksok sajátja.

De meglátjuk, figyelni mindenesetre érdemes a srácot.

Vaader 2010.07.12. 13:34:10

@_benito: Ezt most nem igazán értem. Elia beállítása tényleg nem tűnt rossz ötletnek, és párszor okozhatott volna zavart a spanyol védelemben, de végül mindig megállították. Ráadásul a Kuyt-Elia cserére "válaszolt" 10 perccel később Del Bosque a X. Alonso - Fabregas cserével, és kb itt dőlt el szerintem a meccs.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2010.07.12. 13:36:07

@chrisred: Viszont Sergio Ramost többet nem láttad a holland 16osnál.

danesdzsu2 2010.07.12. 13:41:25

@morphine: Mert Jesus Navas játszódott arra helyette?

Árpádka 2010.07.12. 13:41:54

@Blaugrana: Hát ha egy meccsen rúgna 5-t mint Szalenko akkor tényleg kicsúszott lenne de rúgott:
1. Ausztrália+gólpassz
2-3Anglia itt is egy gólpassz és nem olyan hogy bebombázom középre oszt valakinek valamilyéről bepattan.
4.Argentína itt egy pókfocis passz alá Puskás
5 Itt is nem elé pattant hanem szinte a lövés pillanatábban elindult de ez legyen szerencsés
Ja és az kenguruknak rúgott gólja se volt csúnya.
A srác csak 20 éves szinte bisztos hogy nem lesz egy Ronaldo Maradonna Zidane szintű klasszis de Klinsmann vagy Rummenigge szintjét képes lehet elérni

Mourinho már nem a király 2010.07.12. 13:48:19

@Árpádka: de nem érted? (pedig ott a neve meg az avatarja) Messi volt a legpechesebb, meg szegény D.Villa 17-ből csak 5-öt tudott belőni, mit képzel ez a Müller, 5-ből 5-öt?? :DD
Fetrengek vaze.

Flasche leer! · http://worldofpoker.hu/ 2010.07.12. 13:49:18

@Blaugrana: Müller eszméletlen, felfoghatatlan.
nem értem hogy csinálja, rengeteg meccsét láttam ebben a szezonban, és basszus mindig golt lö ill golpaszt ad!tökéletes a helyezkedése, kezd pippora emlékeztetni, csak remélem ö focizni is fog majd
nem tud labdát kezelni, nem tud labdát vezetni, nem tud kapura löni, és ha ezeket még megtanitják neki pl egy ruud szintjére akkor az összes rekordot megdöntheti.
elija igenis kellett ebbe a csapatba, megfogta ramost kb félpályán- ha jol emléxem még az elsö félidö végén mondtam, h kell
és tényleg erre jött a fabregas csere amire wijk már nem tudott mit lépni

horas 2010.07.12. 13:53:20

Müller,Inzaghi-színdróma nálam.
Totálisan anti-focista testalkat élből,rossz nézni ahogy fut,halálosan esetlennek tűnik,de valahogy mégis meghatárzó a csapata szempontjából.

horas 2010.07.12. 13:56:00

@Vaader: Más VB-n voltak ilyen berohanglásáok?
Nem rémlik...

2010.07.12. 13:56:32

Nehéz mit mondani ez után a vb után. Egy érdemtelenebb győztes volt eddig:1954-ben az NSZK. Egész egyszerűen nem értem, hogy Puyol hogy maradhatott a pályán, és hogy lehetett benézni a dolgot. Az egész vb alatt a spanyoloknak kedveztek a bírók. Amúgy ezt a vb-t Argentína veszítette el, mert egy kokós irányította őket.

horas 2010.07.12. 13:59:09

@Belpo: Meg az olaszok meg a franciák meg a brazilok meg a németek meg a mexikóiak meg paraguay meg a házi gazdák,mindegyikhez találok a tiedéhez fogható kifogást.
Spanyol kiállítást reklamálni ezen a meccsen,azért nagy vehemenciájú elfogultságra enged következtetni.

HPR 2010.07.12. 14:00:48

Egy-két véresszájjú fotelszakértőknek ajánlanám néha lemenni a grundra és rúgdosni egy órácskára, úgy, hogy az asszony nézné :) Jópár színésznövendék kerülne ki onnan is. Hogy a p.be olyan nehéz megérteni pl. Iniestát, vagy akár Robbent?

Azonkívül meg elmentek már a francba az elégedetlenségeitekkel. Az egyik csapat nyert a másik meg vesztett. Hál Istennek a szarabb vesztett nagyjából mindegyik meccsen. Ha nektek mindkét csapat unszimpatikus, akkor minek nézitek? Az eredményre ott a teletext vagy mittudomén.

A tegnapihoz még annyit, hogy Puyol jén egy sörrel Casillasnak, és Guardiola elgondolkodhatna azon, hogy elkéne egy középső védő a helyére... Iniesta lőhetet volna hármat korábban, úgyhogy a meccs embere nálam sok minden másból is kifolyólag Iker volt.
Ja és bocsánatot kérnék Busquetstől, hogy ekéztem, tegnap nagyon jól tolta.
A jövőt kémlelve meg asszem egy elég hosszú spanyol uralomra rendezkedhetünk be.

exeaxe 2010.07.12. 14:01:40

@Belpo:
"Egész egyszerűen nem értem, hogy Puyol hogy maradhatott a pályán,"

ahogy Webb :)

balu11 2010.07.12. 14:06:13

@horas: attól még, mert a hollandok henteltek, Puyol megmozdulása minimum sárga, ami ugye már volt neki... plusz Iniesta törlesztése sem egy bírónál lett volna egyből piros... és akkor még nem volt szó a gól előtti kapuskirúgásról...

ezzel nem azt mondom, hogy a bíró elcsalta a meccset a hollandoknak!!! csak annyit, hogy nem kell elfogultnak lenni ahhoz, hogy a fenti 3-ra (na jó, az Iniesta-esetet kivéve 2-re) azt mondd, hogy alapvető hiba a hollandok kárára

(még egyszer mondom, nem mondom, hogy a jabukra nem tévedett - legalább - ennyit a spori!)

de ezt a vonalat sztem hagyjuk, aki azt állítja, hogy nem megérdemelten nyertek VB-t a spanyolok, az téved (sztem, aki 8 éves korom óta a hollandoknak drukkolok)

horas 2010.07.12. 14:08:23

@balu11: Voltak hibák,de az egész meccs képének kiindulási ponjta az a De Jong féle mellkas igazítás volt...

Vaader 2010.07.12. 14:08:37

@horas: VB-n nekem sem. Ha jól emlékszem a 2004-es EB döntőn rohant be talán ugyanez a fickó és dobott Figonak egy katalán zászlót. A 2002-es (?) BL döntőről emléksem még egy meztelen fickóra, bár nem vezetek statisztikát az ilyen esetekről :)

JuAn 2010.07.12. 14:09:28

A hollandoknak egyetlen játékosa van, aki szinte bármilyen helyzetben meg tudja játszani a labdát, a spanyoloknak három.
A hollandoknál kb. öt játékos van, akiket általában nem zavar a labda, a spanyoloknál kb. öt, akiket néha igen.
Tk. a spanyolok összességében is kb. ennyivel jobbak lennének, de ennek ellenére, mivel csapatjáték (nekem úgy tűnt, hogy ezt mindkét csapatban többen nem tudják) sokkal kisebb volt a különbség a vártnál, de ehhez azért kellett Webb is. A pályára lépők közül messze ő volt a leggyengébb. Ha a balu11 által már egyszer korábban említett, A labdarúgás szabályai c. dokumentumban foglaltak szerint vezet, akkor kb. a 60. percben lefújja, ti. akkor lett volna meg az 5. holland piros (természetesen az addigi legalább 3 spanyol mellett).

Ha a pályára lépők csak így tudnak szerelni, ha csak ennyire ismerik a szabályokat, akkor vagy nem profik és akkor az eddig összefocizott eurómillióikat fordítsák jótékony célokra és keressenek valami más foglalkozást, vagy ha nagyon is jól tudják és emiatt teszik ezt foci címén (de inkább helyett), akkor legalább legyenek csöndben meccs közben, meccs után, és soha ne hivatkozzanak bírói hibá(k)ra.

Szép focit egyik csapat sem játszott (ha az ellenfelek hagyták volna, akkor talán mindketten megteszik), de az utóbbi x+1 meccsen szinte csak nyertek, amin fanyalogni lehet, de a játék alapcélja ez, a közönség szórakoztatása másodlagos és egyébként a holland drukkerek ugyanolyan magasról tennének erre, mint most a spanyolok.
Végül számomra borzasztó lett volna, ha Pasarella, Gentile és Materazzi után van Bommel is világbajnoknak mondhatta volna magát. Puyol és S. Ramos határeset.

Árpádka 2010.07.12. 14:10:17

@balu11: van Bommelt 60. perc környékén ki lehetett volna állítani kb 5. faultja után

balu11 2010.07.12. 14:11:00

@horas: jó, én erre reagáltam:

"Spanyol kiállítást reklamálni ezen a meccsen,azért nagy vehemenciájú elfogultságra enged következtetni."

mégpedig azt, hogy sztem ez így nem igaz

de nem érdemes ezt tovább feszegetni, mert abból nem lesz semmi értelmes

balu11 2010.07.12. 14:12:03

@Árpádka: mikor mondtam én, hogy nem??? Azt hiszem elég egyértelműen fogalmazok, de majd megpróbálok pontosabban.

sáklit (törölt) 2010.07.12. 14:13:13

Belpo: buta vagy. érdemtelen (??).. nem kaptak gólt, de lőttek egyet amikor kellett. ellenük mindenki védekezett, ez a pár meccsük így sikerült. ha többek között de jong nem kick-box órákra járt volna, akkor a hollandok is felnőhettek volna a feladathoz. robbenéhez hasonló helyzet kimaradt a túloldalon is. sok a "ha". épp ezért (mu)haha hollandia.

2010.07.12. 14:17:15

@horas:
őszintén szólva nem kaptam sírógörcsöt, mert a spanyolok megnyerték, mert a svájci meccs után megtettem őket végső győztesnek :), + a német spanyol meccsen is szépen kaszáltam, de valóban, elfogult vagyok, és érdemtelennek érzem a győzelmüket, mert minden meccsen a javukra tévedtek. Ezért is tettem meg őket, mert tudtam, hogy nekik kedveznek majd, és rohadt könnyű az útjuk a döntőig. Hát nem röhej, hogy bejött? S mindez egy olyan megérzés miatt, hogy nekik kedveznek majd a bírók. semmi más oka nem volt a fogadásomnak. Ja, és Paul a polip is segített, minden tipp bejött. :)

Árpádka 2010.07.12. 14:17:24

@balu11: Felsoroltad kit kellet volna kiszórnia Webbnek a spanyoloktól, én meg mondtam egy hollandot ennyi.
Sergio Busquets dumáért is kaphatott volna sárgát me Xavi is.

2010.07.12. 14:21:27

@sáklit:
erre csak azt mondom, kaptak gólt, csak nem adták meg :) , de érted, ez egy vélemény(és egyedül nem vagyok vele), nem szentírás, én így láttam, kész, csak az alapján tartom megérdemeltnek a győzelmet, hogy Spanyolországnak már járt ez

horas 2010.07.12. 14:23:31

@Belpo: Ennyi a hozzáfúzni valóm a spanyolok javára tévedgetésekhez:
www.youtube.com/watch?v=BYV3h1rI4LU

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.12. 14:23:52

@Belpo:

Engem ez a vb-győzelem a '90-es NSZK-éra emlékeztet. Akkor is kiemelkedően ők voltak a legjobb csapat a vébén (talán Olaszország mellett), de az utolsó három meccsükön egyetlen egy akciógólt sem (!!) lőttek. A negyeddöntőben Csehszlovákia ellen 1-0 egy 11-essel, az elődöntőben 11-esekkel Anglia ellen, a döntőben pedig (egy hasonlóan "csúnya" döntőn, mint amilyen ez volt) szintén egy 11-essel Argentína ellen.

Néha van úgy, hogy az eredmény és a játék képe disszonanciába kerül. De ahogy az az NSZK is egy korszakos nagy csapat volt (Matthäus, Brehme, Littbarski, Völler, Klinsmann stb.), úgy ez a spanyol is az.

horas 2010.07.12. 14:27:10

Valaki tudja,hogy ismétlik-e a meccsen valahol valamikor,felszeretném venni illetve megnézni normális körülmények között.

slowmotion 2010.07.12. 14:28:13

@flea: Puyolnak akkor már rég volt sárgája.
még valamikor az első félidő közepén kapta, talán van Persie és van Bommel lapja között.

szóval tök mindegy, hogy piros vagy nem piros, mert második sárga miatt mindenképpen mehetett volna tusolni.

flea 2010.07.12. 14:32:13

@slowmotion: már elfelejtettem, hogy ő is besárgult. Második sárgát nem adtam volna érte utólag. (Mint ahogy azt is helyeslem, hogy Robben se kapta meg labdaelrúgásért a másodikat, pedig amúgy az a tankönyvi esete volt a sárgának.)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.12. 14:34:07

Ahogy a spanyol blogon is írta valaki: miféle fault lehetett az Puyol részéről, amelyiktől még Robben sem (!!!) esett el?!?

Erről ennyit. :-)

2010.07.12. 14:35:19

@horas:
ha szándékos volt kiállítás, tiszta sor, elismerem, de ez az eset sztem az, amikor a labdát nézte, és nem látta az érkezőt, de tudod mit, igazad van, lehetett volna pirosat adni simán, és akkor sima spanyol győzelem,de ha az egész vb-t nézzük, nem panaszkodhattak a bírókra
@Csöncsön:
igazad van, és valóban, azt a vb-t meg Olaszo. veszítette el

CaBeL 2010.07.12. 14:38:28

van Marwijk for president! Nem rajta múlott! Zseniális egy edző!

horas 2010.07.12. 14:40:45

@Belpo: Ahogy mondtam,minden nagyobb címhez kell egy kis bírói segítség,ezér baszott nehéz megnyerni egy VB és egy BL-t.

slowmotion 2010.07.12. 14:41:17

@Csöncsön: okos, ügyes fault, ami lassít, de nem állít meg.
a Puyol-Piqué páros amúgy még talán azt is megérdemelte volna, hogy gólt kapjanak, mert ahogy benézték azt a labdát, azt még járási kettőben is lecseréléssel honorálja az edző.

Vaader 2010.07.12. 14:43:21

@horas: torrent oldalakon nézz körül (mármint HA léteznének ilyen oldalak akkor érdemes lenne ott körülnézni :) )

slowmotion 2010.07.12. 14:43:55

@Csöncsön: egyébként pedig ez volt Robben kísérlete arra, hogy megéri-e talpon maradni.
a kísérlet nem járt eredménnyel, úgyhogy ezután is minden 3N-nál nagyobb erőhatástól padlót (gyeptéglát) fog fogni.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.07.12. 14:45:11

@horas: @Vaader: indexen meg lehet nézni mindent:

sportgeza.hu/futball/2010/vb/meccs/donto/hollandia-spanyolorszag/osszefoglalo/

(a cím ne tévesszen meg, a komplett meccs elérhető)

_benito · www.nst.blog.hu 2010.07.12. 14:45:13

@Vaader: nem csak a cserékkel való belenyúlásra gondolok. nézd meg, hol kezdtek el védekezni a hollandok a meccs elején. minden kurvára meg volt komponálva, és tökéletesen bevált, amit akart, nálam ő volt a meccs embere.

balu11 2010.07.12. 14:45:55

@Csöncsön: na ne már! Bár én is adom azt az elméletet, hogy a játékosok reakciói sokat elárulnak a faultok, lapok jogosságáról, de nem hiszem, hogy Puyol szabályosan kapta derékon Robbent.

De mindegy is, hiszen sajnos a bíró annyit tévedett a meccsen, hogy nem lehet azt mondani, hogy ezen (vagy bármelyik másik durva bírói hibán) múlt volna a meccs.

@horas: most komolyan, tényleg nem tudod elkülöníteni a két kérdést? De nyilván nem, szóval tényleg feleslegesen vitatkozom itt, abba is hagyom.

(Akinek meg ez minősíthetetlen döntő volt, az milyen jelzővel illeti a 2003-as BL finálét...?)

pimpalini 2010.07.12. 14:45:57

@Isarsturm:
Én arra céloztam, hogy a Werderben szenzációs idényeket produkált, pl. volt egy ősz amikor 10 gól felett lőtt, majd miután megvette a Bayern, teljesen elszürkült. Még a Werderben nyújtott tavaszi szezonja is katasztrófálisra sikeredett.

Nem csípem a BAyernt, sokminden miatt. Undorító, ahogy Németországban visszaélnek a fölényükkel. Mert egyszerűen mindenkit összeszednek a Bundesliga-ból, aki életében jól játszott ellenük. Igazolásaiknál sokszor az a cél, hogy másoknak/riválisoknak ne legyen ütős játékosuk, ezzel is nagyobb esélyük legyen nekik a győzelemre.
Ezt a mentalitást a Real esetében sem kedvelem, ráadásul ott sokkal nagyobb a tőkeerő. Jókat mulattam a "galaktikus" csapat bukásán 5 aranylabdással...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.12. 14:46:42

@slowmotion:

Puyol már feltűnően lassú hátul, viszont rutinnal, ravaszsággal egy csomó kényes helyzetet megold. Annál a Robben-helyzetnél is pont annyira volt szabálytalan, hogy lelassította a hollandot, viszont nincs az a szőrösszívű bíró, aki ezért kiállítsa. Ilyenekre írtam, hogy ez a spanyol válogatott hihetetlenül sok mindent tud a futballról.

vadkutya 2010.07.12. 14:47:18

A spanyolok élvezhetőbb focit játszanának,h ha mondjuk a két Barcás zsonglőr egyike helyett néha Fabregas is kezdene. Remélem megébredt,h ez vár rá az eligazolása után is...

Messi88 2010.07.12. 14:49:36

@vadkutya:
szerintem meg pont akkor a legjobb a játék, ha mindhárman a pályán vannak.

slowmotion 2010.07.12. 14:54:56

@balu11: hát ez az.

amúgy egyszer (többször) mondták már, hogy ha a bíró rosszat ítél egy adott helyzetnél, és utána próbál kompenzálni, az már régen rossz a meccs szempontjából.

na ezen a meccsen szerintem már a negyvenedik perc után kompenzálnia kellett, ezért sem volt piros sem Iniesta, sem Puyol, sem Robben megmozdulása.
bár azt még most sem értem, hogy ha kompenzált, akkor Sneijder miért nem sárgult be szünet előtt, de ez legyen az én bajom...

vadkutya 2010.07.12. 14:55:14

@Messi88: Pl. Érthetetlen számomra,h - kis túlzással - Cesc játszott 1 órát ezen a vébén...

2010.07.12. 14:55:44

kicsit off:
Hehe, most írt a barcelonában élő barátom, hogy már megy a zrika, hogy ez valójában katalán vb győzelem :):):):)

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2010.07.12. 14:56:28

És Puzsérra figyeljetek 13 perc 40 másodperctől.

chrisred 2010.07.12. 14:58:45

@Csöncsön: A bírónak elvileg nem a fault helyes technikai kivitelezését kell díjaznia, hanem a megtörténtét, esetleg már a kísérletét is.

Garland Rivéra 2010.07.12. 15:00:35

Fabregas-t én sem értettem miért nem játszott,Navas becserélésekor,azt hittem valakit megütök,de bejött a rozmárfejű Del Bosque-nak,ugyhogy nem érheti kritika az öreget.

corny 2010.07.12. 15:00:54

Jöttök ezzel, hogy a bírók a spanyoloknak kedveztek, van bommelt ezen a meccsen és az uruquayiak ellen is ki kellett volna állítani, és azon a meccsen is hasonlóan alattomosan játszottak a hollandok. és akkor de jongról nem is beszéltünk.

Az alattomos holland védekezés tudatosan választott játékmód volt, rugdaltak, provokáltak, reklamáltak. a legjobb példa: van bommel ütközött xavival, majd miközben xavi a földön feküdt, van bommel belerúgta a labdát. szándékosan tette. Örülök, hogy veszítettek, megérdemelték. Az a furcsa nekem, hogy a spanyolok játékát sokan védekezőnek látják, a támadóharmadban játszott labdatartást hogyan lehet összekeverni a görög stb. bunkerfocival? Az egyik csapatnál ott van a labda a másiknál meg nincs, ez nem számít, fiúk?

slowmotion 2010.07.12. 15:05:56

@chrisred: pedig ez a lehető legjobban lett kivitelezve, legalábbis a helyzet szempontjából.
lelassította Robbent? igen. buktatta? nem. Robben berúgta? nem. akkor jól hajtotta végre a taktikai faultot? igen.

ez persze nem jelenti azt, hogy nem kellett volna szankcionálni a megmozdulást.

mondjuk az is igaz, hogy kettőből egyet szerintem még Kuyt is berúgott volna, illetve háromból egyet, ha az elődöntős kiugrást is ideveszem :)

pimpalini 2010.07.12. 15:08:26

Egyébként a kevésbé látványos spanyol játék oka lehet del Bosque is, hisz emlékeim szerint annak idején BL-diadal és bajnoki cím után nem hosszabbítottak vele a Real-nal, lényegében ugyanúgy a szurkolók számára "sótlan" foci miatt rúgták ki, mint Capello-t.
S ha jól emlékszem abban a csapatban is 2 labdaszerző volt: Makelele és Flavio.

Ez idáig még rendben is lenne, de akkor hogyan lehet az, hogy az Aragones-éra és a VB között képesek voltak látványosan focizni?

slowmotion 2010.07.12. 15:09:58

@balu11: szerinted megpróbálják még egyszer díszbohócra írni a Rohrschach-ot? a múltkor sem jött be :)

slowmotion 2010.07.12. 15:12:10

@pimpalini: hát hogy pl. a selejtezőkön gyengébb csapatokkal játszottak, mint itt. merthogy onnan pár csapat ki sem jutott ide.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.07.12. 15:12:20

@Belpo: Nekem katalan haver azt irta ma, ez Barca-gyozelem volt :)

Garland Rivéra 2010.07.12. 15:14:42

@pimpalini: Nekem Solari rémlik Makelele mellett,legalább is a döntőbe tuti ő játszott mellette.
Egyébként valószinű,hogy Del Bosque miatt van ez a játék.

pimpalini 2010.07.12. 15:15:18

@Csöncsön:

Hát igen, a Puyol-t ekézőkkel én sem értek egyet. A "srác" még van Gaal találmányként kezdte a Barcelona-ban, s azóta alapember. Lehet, hogy nem gyors, de csapatszelleme, rutinja, esze és szíve miatt senki sem fogja kitenni a szűrét a kezdőből, maximum akkor, ha ő is távozni szeretne.

Neil Blender 2010.07.12. 15:17:43

@pimpalini: nem, Del Bosquet azért rugták ki mert nem nyerte meg a bajnokságot a centenáriumi évben konkrétan.

Nem mellesleg a spanyolok látványos járéka helyenként megvolt, ha Torres, Villa és legfőképp Iniesta, Xavi belövik a helyzeteket illetve utóbbi 2 esetében egyáltalán ellővik a labdát ziccerben akkor azért nem ilyen arányú győzelmek születnek. A spanyol csapat lötta vbn legtöbbször kapura... beszédes adat miközben a legkevesebb gólt rúgták a győztesek közül.

pimpalini 2010.07.12. 15:22:49

@slowmotion:

Értem én, dehát Honduras-t, meg mondjuk a kitámadó, szimpatikus Chile-t nem sorolom a veszélyes ellenfelek közé.

Persze Chile ellen mindenkinek jó volt az eredmény, ezért nem volt gála.
Persze elismerem, hogy a portugál bunkert nehéz feltörni (nekünk sem sikerült), s a Parák ellen sem volt egyszerű.
Dehát a világ legjobb csapata azért lőjön több gólt...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.12. 15:26:36

@csizsikpizsik:

Szerencsére nem az volt. Nagyon rosszat tenne a spanyol focinak, ha a végre megtalált egységet ilyen nacionalista baromkodásokkal ismét szétvernék.

A meccs három legfontosabb embere között ott volt egy kasztíliai spanyol (Casillas), egy Barcelonában játszó spanyol (Iniesta) és egy Angliában játszó katalán (Fabregas). Jó volt ez így.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.07.12. 15:27:44

@balu11: sör: "pillanatkép a következő szezonból"

madbalee 2010.07.12. 15:30:59

A tegnapi holland durvasághoz annyit, hogy van 1 tippem kivel készít hamarosan interjút _benito, a villáminterjú blogon ;)

Neil Blender 2010.07.12. 15:31:03

@vadkutya: szerintem mindenkinek talány hogy Cesc miért játszott ennyire keveset annak fényében hogy Xavi feleannyira volt formában mint az EB-n, ahol a vén fasz úgy lecserélte mint a huzat.

egyébként meggyőződésem, hogy ha Aragones az edző akkor Torres mellett Iniesta is csak a padot koptatta volna, mert amennyi helyzetet elpuskázott az innen magyarországról is vérforraló volt. Iszonyatosan nagy szerencséje volt tegnap is ez a győztes gól (sors jóértelmű iróniája), mert 0-0nál a második félidőben ha kapu előtt nem ennyira balfasz akkor több gólt is szerezhetett volna.

madbalee 2010.07.12. 15:34:54

@balu11: :)) Vazze Fabregas sörrel a kezében másik kezével a gatyában a kispadon ülve, olyan, mintha Al Bundy lenne fiatalon:)))))

vadkutya 2010.07.12. 15:37:40

@imici77: :DDDDD

@Neil Blender: Még Torres helyén is játszhatott volna, ennyit ő is "összecsatárkodott" volna...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.07.12. 15:38:47

@Csöncsön: azt irta Barca (Iniesta a halmaz tagja), nem azt hogy katalan (Iniesta nem tagja a halmaznak) es nem villogott inkabb poenkodott mar/meg felreszegen, de mindegy...

balu11 2010.07.12. 15:39:09

@madbalee: azaz!

a másiknak meg a címe - kis pontosítással, kiegészítéssel - máris egy potenciális Rorschach-megfejtés:

"Jó hír a magyar futballbarátoknak: a világbajnok spanyol válogatott mögött is Csányi Sándor áll."

dzzzzz 2010.07.12. 15:46:09

@Csöncsön: plusz Xabi Alonso baszk, Pedro és Silva pedig kanári-szigeteki

horas 2010.07.12. 15:53:20

Na ki lesz az aranylabdás Xavi vagy Sneijder?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.12. 15:56:24

@csizsikpizsik:

Teljesen oké, csak féltem ezt a csapatot. Külső erő nem verheti szét, de a belső széthúzás nagyon simán.

Orvenyhivo 2010.07.12. 15:59:21

@horas: Az isteni Diego Forlán! :)

Neil Blender 2010.07.12. 16:01:12

@vadkutya: az azért eléggé vad lett volna.

Alapvetően nem volt baj a spanyol kezdővel szerintem, ahogy az EB-n is inkább csereként játszott, igaz többet mint most. A rendszeres becserélést hiányolhatjuk, a sokszor indiszponált Xavi helyett, az öreg rozmár azonban így döntött, és szerintem az Arse fanok kivételével senkit nem érdekel nagyon a győzelem után.

Ha nem nyert volna VdB akkor biztos kikezdik ezért, így nem kell magyarázkodnia.

Salvor_ 2010.07.12. 16:03:05

Ertelmetlen dolog azon vitatkozni, hogy Puyol eseten hibazott-e a biro. Az elso felidoben legalabb ket hollandot ki kellett volna allitania a bironak. Ez utan teljesen mas lett volna a jatek kepe, nem lett volna ilyen Puyol-eset. A spanyol-nemet utan irtam, hogy ott a sapnyoloknak kedvezett, hogy nagyon sportszeru volt a meccs (ebbol is latszik, hogy a sapnyolok alapvetoen sportszeruek - akarcsak a nemetek-, ellentetben a hollandokkal), es a hollandok nagyon sokat fognak szabalytalankodni ellenuk, hogy megakadalyozzak a labda jaratasat. A hollandok az egesz vb-n alttomosak voltak. A dontoben is egyertelmuen arra mentek ra, hogy a biro ugysem mer kiallitani senkit egybol, barmilyen durva szabalytalansag eseten sem, mert nem akarja o eldonteni a meccset. Meglepodtek volna, ha az elso durva, alattomos, szandekos szabalytalansag utan azonnal kiallitotta volna a hollandot.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.07.12. 16:07:01

@Csöncsön: Van azoknak eszuk, nyugi. Az elmult ket evbol leeshetett a legtompabbnak is, amig szethuztunk mehettunk strandolni a csoportmeccsek utan, most hogy osszeraktuk amink van aranyak potyognak hol konnyebben, hol nehezebben :))

balu11 2010.07.12. 16:07:23

@horas: mindenesetre érdekesebb meccs lesz, mint a kicsit uncsi Messi-C párharc

Sneijder, Xavi, Iniesta, de akár Schweini, Müller és Forlán is esélyes, ha a csapataik eredményeit, és az ő hozzáadott értékeiket nézzük

Forlán nem döntőzött idén a két legkomolyabb kupában, de ne felejtsük, hogy a VB-n is az újságírók szavazták meg őt a többiek előtt legjobbnak

valószínűleg azért az Aranylabdához nyerni kell BL-t vagy VB-t, szóval Sneijder, Xavi, Iniestára szűkíteném le a versenyt

Neil Blender 2010.07.12. 16:10:26

@balu11: Forlan nyert egy EL-t kb egyedül a végén az ATMA-nak.

Semmiképp nem venném ki őt az esélyesek közül de azért meglepetés lenne ha nem spanyol vagy Sneijder nyerne.

Én a hollandra voksolok, a "fontos" kategoriakban mindben nyert iden kiveve VB. klubszinten viszont minden + "tarsgolkiralya" lett a vbnek + dontot jatszott. ezzel sztem veri a spanyol jelölteket.

balu11 2010.07.12. 16:10:32

@Neil Blender: pláne, hogy az ő általa azért mégiscsak beállított Fabregas adta gólpasszt (és a spanyol támadások is sokkal gyakrabban jutottak el a kapu közvetlen közeléig a beállítása után - sztem egyébként ez az, amiben esetleg Xavi és Iniesta előtt jár: valahogy ő közelebb hozza az akciókat a kapuhoz, vagy inkább gyakrabban hozza közelebb, hamarabb megunja a középpályás tili-tolit)

vadkutya 2010.07.12. 16:10:38

@Neil Blender: Valóban, helyzetkomikum volt.

Engem annyira nem zavar (max nem értem),h nem játszott többet, sőt. Legalább pihentebb lesz a szezonra, ennek természetesen akkor fogok örülni felhőtlenül, ha nálunk kezdi meg a következőt. Ha nem így történik, akkor tőlem padozhat Poroszlón is...

Salvor_ 2010.07.12. 16:14:50

A hosszabbitas elso felidejeben, amikor mar Fabregas is a palyan volt, gyakorlatilag minden spanyol tamadas eletveszelyes volt. Ez volt a meccs legjobb szakasza. Ha jobb a spanyolok helyzetkihasznalasa, tobb gollal is nyerhettek vola. A foci szegyene lett volna, ha hollandia nyer - ahogy Egri Viktor mondta a tv-ben. Eddig nem szerettem a spanyolokat (igaz, az EB-donton nagyon tetszettek), de amit a nemetek elleni meccsen produkaltak, olyat meg nem lattam. Azota spanyol fan vagyok Az volt a legjobb meccs, szerintem.

balu11 2010.07.12. 16:16:33

@Neil Blender: én is rá teszek, de kifejezetten örülnék Forlán esetleges meglepetés-győzelmének is (vagy akár dobogós helyezésének)

persze egy Xavi/Iniesta elsőség is teljesen megérdemelt lenne

sokan fikázzák ezt az évet, szezont (mocskos Inter, büdösparaszt hollandok, antifoci van megint, teúristen...), de abból, hogy min. 4 jelölt van reaálisan az Aranylabdára (és akkor még az ezüstös-bronzos németeket nem is említettük), azért látszik, hogy nem feltétlenül kell kongatni a vészharangokat

(ráadásul a legnagyobb esélyes a mocskos Inter + büdösparaszt hollandok klasszikus, már-már elfeledett poszton játszó 10ese...)

vadkutya 2010.07.12. 16:16:51

OFF

Nincs tv-m, mármint adás benne, évek óta, elvből, de azért az mégiscsak durva,h most Figo helyett rányomták Öcsi bácsit a Szentkirályira. Előbb nem jutott eszükbe??? :S

ON

Neil Blender 2010.07.12. 16:18:46

@balu11: en spanyol fankent pofaztam vegig a VB-t hogy XAvi es Ini iszonyatosan tehetetlenek a kapu elott. Az osszes meccsen tobb 10 olyan szitu volt amikor siman ra kellett volna loni a labdat ehelyett korompassz, csel stb lett belole. Fabregas ilyen szemponbol jobb volt valoban mikor jatszott de mivel keveset jatszott ezert nagy hatást nem gyakorolt a csapatra.

@vadkutya: Engem sem zavart, csak akkor mikor XAvi a sokadik helyzetet tötyörögte el és látszott hogy elfáradt. A csoportmeccsek alatt volt bőven ilyen, de mondhatnám pl a Paraguay elleni meccset is. Ja es sztem, ezt a szezont meg nalatok lehuzza, de mar most eloszerzodik vele a Barca 2011-12re. Xavi akkor már 32 lesz, akkor lesz itt az ideje hogy erkezzen a katalanokhoz Fabregas, ebben az evben csak megbontana a harmoniat mert kit fog Guardiola a padra ultetni???

vadkutya 2010.07.12. 16:23:02

@Neil Blender: Ütőkártyának nem volt rossz Cesc, általában amint pályára lépett, láthatóan veszélyesebb volt a játék a 16os előtt, ahol rendszerint elfogy a tudomány a spanyolokból, mármint az idei a vb nekem ez tükrözte. Mindenesetre szar lehet VdB.nek lenni... :)

Neil Blender 2010.07.12. 16:24:32

@vadkutya: Figo nagyobb sztár mint Öcsi bácsi jelen pillanatban magyarországon sztem, de mindenképp ismertebb.

A portugált a mai fiatalok, anyukák, apukák is tudják hova tenni, Puskás meg csak egy név, akiről mindenki tudja hogy a világon bárki ismeri de "megfogni", tudni hogy ki volt ő, vagy ki is ő már nehezebb.

Az egyik haverom mondta (aki reklámszakember, legalábbis annak mondja magát), hogy mekkora ziccert hagynak ki a vizes cégek hiszen MO a vizes sportokban nagy király, mégsincs kampány arra hogy mittomén Janics Natasa Szenrkiályiban evez, vagy Kiss Gergely Szentkirályiban vizipólózik otthon.

ON

horas 2010.07.12. 16:24:43

Sneijder mellett több érv van.
Xavi nem volt olyan jó idén mint szokott lenni,de mégis csak VB-t nyert
Iniesta-t szezonja is kevés lesz.
Forlán-ra nincs reális sansz,de én is örülnék,ha a 3-ban ott lenne.
Sneijder-Xavi akinek reális esélye van az aranylabdára.Egy gondolattal Sneijder fele billen szerintem.

bz249 2010.07.12. 16:24:53

@Neil Blender: azért egy 2015-ig szóló élő szerződés Londonban és a játékosok bérére felvett hitel az nem feltétlen jó ómen a Barca számára.

Neil Blender 2010.07.12. 16:25:18

@vadkutya: ja, 59 évesen én is többet várok magamtól mint szaros 2 BL győzelem, meg VB győzelem ilyesmik... :)

slowmotion 2010.07.12. 16:25:57

@vadkutya: hát ez azért van, mert biztos VDB tudta, hogy ennyit fog tudni hasznosan játszani, és már a döntőre tartalékolta, mint aduászt :)

balu11 2010.07.12. 16:27:28

@Salvor_: egy ilyen VB után különösen érdekes (és persze tökéletesen szubjektív továbbra is), hogy melyik volt a legjobb meccs, nálam több is van, a szerint, hogy a "legjobb"nak mely aspektusát helyezzük előtérbe

bronzmeccs: leglátványosabb
ghána-uru: legizgalmasabb, őrület volt
német-argentín: legmeglepőbb, két nagy csapat eltalálhatatlan kimenetelű, sok gólos derbije

korábban, még a VB előtt írtam, hogy az általam elsőként részletesen követett '94-es VB óta, majd' minden EB-n, VB-n a hollandok tolták a leglátványosabb, legjobb meccset (sztem!) - holland szurkolóként bizony engem is zavar, hogy ennek most a közelében sem jártak

de sebaj, v. Bommel is kiöregszik egyszer, RvP úgyis sérült lesz legközelebb (nem kívánom neki, de a statisztikája szerint vlószínűbb, h igen, mint hogy nem), de Jong helyett lesz jobb (meg ő nem ekkora állat általában, biztos a jó Bommel kihozza belőle is a szunnyadó anyagyilkost), egy Robben meg elfér

viszont az ő szerepüket erre a VB-re egyértelműen a németek és az uruk vették át, jó volt nézni mindkettejük játékát, nem is tudtam volna elképzelni, hogy a bronzmeccsen 3-nál kevesebb gól legyen

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.07.12. 16:27:50

@Neil Blender: siman kell kozeppalyas a Barcaba es szerintem abszolut megoldhato kis atalakitassal Cesc csapatba kerulese.

Dr Keynes 2010.07.12. 16:32:48

@dino vercotti:
És hány olyan görög meccsre emlékszel, amikor a görögök olyan nyomást gyakoroltak az ellenfélre, hogy csak az volt a kérdés, mikor lesz gól? Hányszor rúgták szét a görögök irányítóját, vagy álltak be bekkelni ellenük 10 emberrel félelmükben? Na ez azért komoly különbség.

slowmotion 2010.07.12. 16:32:58

@Neil Blender: Cesc-et csak akkor lenne értelme most elvinni (akkor viszont lenne), ha a Barca úgy alakítaná ki a keretét, hogy rotáció esetén is csupa világklasszis játszhasson a pályán, tehát pl hogy ne állhasson elő az a helyzet, mint idén, hogy Iniesta megsérült, és - hangsúlyozottan ismét csak szerintem - nem sikerült megfelelően pótolni.

csak hát ugye erre bazírozni elég drága szórakozás, meg ugye az sem elképzelhetetlen, hogy ketten is sérültek legyenek egyszerre...

vadkutya 2010.07.12. 16:34:37

@Neil Blender: Igen, ezt a vizes témát már mi, marketingeseknek mondott naplopók is fejtegettük, természetesen csak elméletben. Azzal is maximálisan egyetértek,h Figo nagyobb reklámérték, éppen ezért (vagy emiatt sem) értem,h miért most nyomták rá Puskást, vagyis minek hatására? Lejárt Figo itteni szerződése?

slowmotion 2010.07.12. 16:41:18

@Dr Keynes: csúnyán is lehet nyerni. a görögök sem kényszítettek senkit, hogy támadjanak ellenük.
mondjuk két defenzív csapat mérkőzése tényleg különös (de nem szerethető) színfolt lett volna, az biztos.

de a meccseiket attól még megnyerték.

balu11 2010.07.12. 16:41:30

@Dr Keynes: a gól miatt - azért az nagyon sokat nyom a latban

de egyébként ezen és a Lahm/Ramos-on hezitáltam a legtöbbet

Neil Blender 2010.07.12. 16:56:20

@vadkutya: gondolom. Es azt is gondolom hogy Figo szerintuk bevallt ezert maradtak a focinal. Es ugye magyarorszagon meg mindig Puskas a legnagyobb nev... Jo meg is ertem hogy nem Torghellet, vagy Husztit rakjak oda...

Neil Blender 2010.07.12. 17:03:29

@balu11: az a vicces hogy en egy holland cégnél dolgozom, nem kis kárörömmel kérdeztem a kollégákat hogy hogy tetszett a meccs.

A normálisabbja simán reálisnak tartja az eredményt, és többen meg is jegyezték hogy szerencsés volt hogy döntőt játszanak mert De Jong és Bommel már az első félidőben alapjáraton ki volt állítva mindenkinél...

Amúgy továbbra is tartom hogy az általad említett támadófoci hiánya, és a helyette érkező "lerugunkmindenkitköcsögök" mentalitás miatt volna ennyire támadva ez a csapat, főleg a pártatlanok fordultak el a csapattól...

Dr Keynes 2010.07.12. 17:04:48

@slowmotion: Ezel semmi gond, meg is érdemelték, csak az összehasonlítás sántít. Nem jó helyre címeztem ugyan, de fentebb valaki legörögözte a spanyolokat: nem volt ugyanaz. :)

Dr Keynes 2010.07.12. 17:06:27

@vadkutya:
Nem dolgozom ugyan ott, így nem tudom világosan a marketingcélokat, de Figo nem csak híresember, hanem a nemzetközi színvonal kifejezése is: Puskás, Janics, vagy a vízilabdázók nem kommunikálnak ilyesmit. Szóval szerintem ilyesmivel lehetne indokolni. Más kérdés, hogy szükség van-e erre, vagy jó-e ez az irány.

nb · http://fersml.blog.hu 2010.07.12. 17:07:18

Máshogy alakult volna talán, ha a FerSML progi tudja a 4-2-3-1 formációt és persze a holland szakvezetés olvassa a postomat:

fersml.blog.hu/2010/07/12/lemossuk_a_gyalazatot_1

bz249 2010.07.12. 17:11:27

@Dr Keynes: nem a spanyolok inkább a hagyományos német robotfocit vitték a tökélyig. A lehető leghosszabb ideig ott tartották a labdát az ellenfél kapuja előtt, ahol a kiváló egyéni képességű csatároknak már csak egy vagy kettő jó megmozdulásra volt szükségük a gólszerzéshez.

Elítélni nem lehet őket, mert éppen Messi példája mutatja, hogy a világ legjobb játékosát is le lehet venni a pályáról, ha van elég ideje és tere a védőknek reagálni. A mostani, szervezett fociban négy jó passzt vagy cselt (jó passz/csel= olyan ami fokozza a gól esélyét... szóval nem hátul adogatás, hanem tényleg gólratörő megmozdulás) már nem lehet megcsinálni. Még a világ legjobbjának sem. Ezért aztán a csapatnak az a dolga, hogy a lehető legnagyobb mértékben megnövelje az egyéni zsenialitás megnyilvánulásának az esélyét.

A spanyol csapat ezt tökéletesen játszotta, de attól ez még világronda robotfoci.

Neil Blender 2010.07.12. 17:14:31

@Dr Keynes: de a termék alapvetően Magyarországon van ezzel reklámozva (Puskást mindenki ismeri elismeri de szerintem Németországban, vagy Ausztriábanugyanugy leszarjak mint reklamalak, mint tennek azt mondjuk Janiccsal).

Nem mellesleg Janics, a vizilabdások mik ha nem vilagszinvonal??

Mondjuk Magyarországon teljesen rendben van hogy egy 60 évvel ezelőtti csellel reklámoznak egy divatosnak, frissnek, up to datenek szánt terméket...

KoppányiG · http://www.azbennvolt.blog.hu 2010.07.12. 17:20:23

@Neil Blender: Ehhez a Figós dologhoz csak annyit, hogy bárminemű terméket könnyebben el lehet adni egy élő, fiatal sztárral, mint Öcsi bácsival. Igaz, szerintem nála nagyobb országimázs a világon nincs, mégsem megfogható. Sajnos nem tud már egy sajtótájékoztatón villogni, mint Figo, nem tud nyilatkozni, hogy betárolt egy rekesz szentkirályival karácsonyra, ahogy Luis tette. Ezért is tartom visszásnak, hogy Öcsi bácsit tették rá. Hasonlóan ordenáré a dolog, mint a Madrid elleni haknimeccs és az abból származó jövedelemvita.

Neil Blender 2010.07.12. 17:21:13

@bz249: hagyományos német robotfoci??? LOL baszki ezt sem hallottam még a spanyolokra.

A foci és igazából minden sport arról szól hogy egy csapat kiemeli az erősségeit és alapvetően az határozza meg a taktikát. A spanyolok a tilitoliban, a cselekben, a sokpasszos, kombinativ játékban a legjobbak ergo ezt játszák. Most őszintén mit vártál tőlük? Hogy vihargyorsan kontráznak? Hogy beívelésekkel keresik a magas támadókat (lol)?

Amúgy mindenki azt felejti el, hogy a spanyoloknak volt meccsenként 4-6 ziccere, vagy 90%os helyzete. Ha Torres nem ennyire impotens, ha Iniesta és Xavi határozottabb a kapu előtt, ha Villa belő még 2-3 ziccert, ha Llorrente befejeli azt a 2 ziccerét ami volt (asszem Chile ellen), akkor a gólarány is megváltozik, és többgólos spanyol sikereknek örülhettünk volna.

Igen a spanyolok, borzalmasan használták ki a helyzeteiket, de kialakították őket. Könyörgöm ők lőttek a legtöbbet kapura (CR pedig nem is itt játszik). Nagyon kísértették a sorsot, hiszen a sok kihagyott helyzet meg szokta bosszulni magát, ez nem történt meg de azért megmosolyogtató, hogy robot-defenziv-védekező-bunkerfocinak titulálják a spanyol csapat játékát.

bz249 2010.07.12. 17:25:48

@Neil Blender: egyáltalán nem volt defenzív- védekező- vagy bunkerfoci, amit a spanyolok játszottak.

De kombinatív se... vártak a meccsen és ugyanabban az ütemben nyomták a játékot és fizikailag illetve szellemileg felőrölték az ellenfelet.

Ezt csinálta a hőskorban a német csapat. Robotfoci.

Neil Blender 2010.07.12. 17:30:15

@slowmotion: ???

@bz249: hát ha a robotfoci az, hogy "kiválasztok" egy stilust amiben jó vagyok, azt a tökélyre fejlesztem és ha nem indokolt ragaszkodom is hozzá, akkor valóban robotfoci. De ennyi erővel minden olyan csapat aki egy határozott taktikával játszik és azon nem változtat vagy nem tud változtatni robotfocinak minősül...

nyilván spanyol szemüvegben de én kombinativnak voltam képes látni a játékot helyenként, főleg a németek ellen. A döntő pedig mindig is döntő lesz, óriási teherrel a játékosokon,edzőkön, az a legritkább esetben szól az önfeledt támadófociról.

bz249 2010.07.12. 17:43:43

@Neil Blender: lehet, hogy később más lesz a spanyol játék, viszont ezen a vb-n szerintem egyértelműen az ellenfél kifárasztására gyúrtak és vártak arra, hogy valaki majd egyszer csak megoldja. Mivel sikeres taktika volt ezért nyilván érdemes volt ezt játszaniuk.

Mondjuk azért bízom benne, hogy van más lehetőség is a szervezett védelmek ellen, mint ez a gyömöszölés (bár egyelőre nem látszik, hogy mi... a hollandok válasza még unalmasabb volt, a németek meg egyszerűen nem bírtak mit kezdeni Ghánával, a brazilok meg nem igazán játszottak jó védelem ellen).

vizsla_ 2010.07.12. 17:53:55

én csak azt várom már az ellenszenves spanyol tilitoli futball ellen, hogy Mourinho csinál valamit a Real-ban

valszeg az lesz a célja, hogy Guardiola-t kirúgassa:D, ami nem lesz nehéz, elég ha esetleg a Real bajnokságot nyer, a Barca meg a BL-ben sem nyer, már lesznek fehér zsepik a lelátón, és ha ezt esetleg egymást követő 2 évben meg tudja csinálni, akkor meg főleg...

ahogy láttuk idén, Mourinho-nak nem nagyon kell félnie már a Valencia-tól, Sevila-tól meg ilyenektől, Tenerife, Xerez meg hasonló bohócokat még ő is 5 gólokkal ütteti meg, pedig védekező felfogású edző alapvetően, elég lesz a 2 classicora kitalálni valamit, és a Barca-t meg tudja fojtani, az biztos, bemutatta már...

persze a Real közönsége is megéri a pénzét, valszeg Mourinho-nak is belengetik a fehér taknyos zsepit, de Perez nem rúgja ki, mert azzal feladná az esélyét, hogy a BL-ben elérjen vmit a Real, és ne mindig a 16 között essen ki szégyenletesen

viszont ezzel Guardiola-t és a Barca-t meg lehet fingatni, amit nincs Real-os, aki ne akarna...

csak az olaszok állnának kicsit talpra, és az angolokkal együtt véget lehetne vetni a ronda tiki-taki focinak a BL-ben egy időre, az Inter is bemutatta idén, hogy mit kell csinálni, meg korábban mások is

Mourinh Real-jára várok a BL-ben, főleg ha összekerülne a Barca-val

slowmotion 2010.07.12. 17:56:50

@Neil Blender: márhogy a holland cég
ha publikus

KoppányiG · http://www.azbennvolt.blog.hu 2010.07.12. 18:04:58

@vizsla_: Forradalmi változások lesznek, az hétfasz. José magasról tojik majd a látványos játék követelményére, inkább rúgják ki, de az eredménycentrikusságot a világért nem adná fel.

GGG77 2010.07.12. 18:58:02

Lúzerválogatott, ahogy én látom:

Green - Cannavaro, Chiellini, Evra, Johnson - Pirlo, Lampard, Ribéry, Melo - Rooney, Iaquinta

Edző: Domenech

vadkutya 2010.07.12. 19:10:50

@Neil Blender: Lipcseinek sztem jól állt volna a kék kantáros a szalag mellett. Tény,h vele a tahóságon túl nagyon semmit nem lehet eladni, de itt most a hitelességről van szó... :)

Dr Keynes 2010.07.12. 19:12:47

@Neil Blender: Igen a termék Magyarországon van, na és?! Azt akarja mondani: NEMZETKÖZI vagyok! NAGY SZÁM vagyok (És lássuk be a labdarúgó világsztár némileg erősebb brand, mint a kajakos)! Nemzetközi világsiker! Janics akármekkora, de hazai. Mást jelent. (Ld. még például névadás: Westel, Budmil - de Pannon GSM)

Ráadásul, ha Janicsot (vízilabdást, akárkit) leszerződteted a reklámhoz arról nem ír a sajtó, nem kezdenek el róla beszélni, nem értetlenkednek, és főleg: nem hozzák fel még a kampány lejárta után is mindenféle blogokban.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.07.12. 19:14:30

@vizsla_: igazad van baratom. en a mai napig visszasirom pl. a juve-milan/mu-chelsea bl dontot mint a foci aranybetus unnepet...

vadkutya 2010.07.12. 19:25:15

@vizsla_: "ellenszenves spanyol tilitoli futball"

"az lesz a célja, hogy Guardiola-t kirúgassa"

"csak az olaszok állnának kicsit talpra, és az angolokkal együtt véget lehetne vetni a ronda tiki-taki focinak"

QUE?

chrisred 2010.07.12. 19:38:19

@vizsla_: Bizony, Mourinho a rokonszenves és közönségbarát "egyperces kapuskirúgások" taktikával bealázta ezt az undorító tili-toli focit. :)

sh4d0w 2010.07.12. 19:48:58

Heinrich, király az elemzésed a zindexen, kár, hogy itt nincs még kint. Az utolsó két mondattal pedig 100%-ban egyetértek, bemutatták a vb során, hogy bárkinél jobbak 1 góllal, még akkor is, ha fordítani kell az eredményen. Olasz- és Milan-drukket létemre be kell vallanom, nagyon szimpi ez a spanyol csapat. Utánpótlás-nevelésben sz olaszok példát vehetnek róluk, legfőképpen a Barcáról, amely ennek a válogatottnak a gerincét adja.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.12. 19:58:41

@sh4d0w:

Egyetértek. Nagyon jó Henrik elemzése. A cikk végére betett összegzés az egyenes kieséses szakasz meccseiről az Eb-n és a vb-n pedig elképesztő.

A "kevés gólt lőttek" kritikához: a spanyol válogatott ennél kevesebb gólt utoljára a '90-es vébén lőtt (igen, a 8 még '98-ban is megvolt...). De nem hiszem, hogy bárki elcserélné ezt a szereplést bármelyik korábbira.

Korszakos csapat, kockázat nélkül kimondható.

horas 2010.07.12. 19:58:53

@csizsikpizsik: MU-Chelsea teljesen rendben volt.
Volt két gól számtalan helyzet,kapufák kiállítás dráma a tizenegyesknél...

vadkutya 2010.07.12. 20:00:52

@sh4d0w: Tényleg az a "legviccesebb" a spanyolok vb győzelmében,h pont ekkor nyilvánítják alkotmányellenesnek Katalónia autonómia-statútumát...

rajaram 2010.07.12. 20:12:02

@vizsla_: Mourinho simán meg fogja nyerni a spanyol bajnokságot. Számára ez csak egy ujjgyakorlat lesz. Sokat nem kell érte tenni, mert a spanyol bajnokság a vicckategória fogalmába tartozik. Egy dolga van, az el classico ::))) 6 pontjából min. 5-öt kell szerezni. Ennyi. A többi meccset le se kellene játszani.

sporttárs 2010.07.12. 20:17:17

@Belpo: Akkor kérdezd meg tőle, ki volt a kapus és mi lett volna a döntő eredménye nélküle. (Szerintem egy barcelonai sem volt igazán jó formában a vébén, illetve mondjuk Busquets.)

sporttárs 2010.07.12. 20:17:48

@Csöncsön: Jaj. Kezdődik a korszakozás. :)))

sporttárs 2010.07.12. 20:21:41

@sh4d0w: A spanyol csapat abszolút Heinrichnek való, mert bár a gyakorlatban messzebb volt attól, amit sokan belelátnak., ellenben nagyszerűen elemezhető!! :))

Én nem értek egyet azokkal, akik szerint teljesen mellékes, hogy egygőlos, zömükben unalmas meccseken nyertek, persze nekik mindegy. Érdekes, hogy mindenki azzal jön, mennyire korszakos, támadó és precíz játékot játszanak, de ugyanezek szerint teljesen természetes, hogy nem tudnak mit kezdeni a szemét védekező ellenfelekkel. Hát, ha egy csapat korszakos, tele van zsenivel és ráadásul mindezt támadó felfogásban, az elég érdekes, ha a védekező ellenfelekkel ennyire megy.

bz249 2010.07.12. 20:24:21

@sporttárs: végülis világ- és Európa-bajnokok, mindkettőt meggyőző játékkal érték el.

Ugyanakkor azért már látszanak a korlátaik is, merthát az 1-0 az nem életbiztosítás. Három egyenes kieséses meccsükön is tiszta ziccerbe kerültek az ellenfeleik, de kihagyták. Ha valaki majd berúgja, akkor nehezedik a mutatvány. Márpedig valaki majd be fogja rúgni.

sporttárs 2010.07.12. 20:27:47

Egyébként kár, hogy nem Henrik volt benn tegnap a stúdióban, biztos lett volna, aki vitatkozik vele. :) Én csak ennyiben, mivel ő a szakíró: hogy a spanyolok mindenkinél jobbak egy góllal, az igen szépen hangzik, kár hogy a vébén se volt igaz. De ha lehetséges, hogy egy csapatnál csak elméleti lehetőségnek tekintsük, ami amúgy megtörténik vele (kikap), akkor no comment.

Adriano87 2010.07.12. 20:27:49

@sporttárs:

7 meccsen rúgtak 8 gólt. 2002 brazil csapat volt szerintem korszakos 7 győzelemmel és 18 rúgott góllal.

sporttárs 2010.07.12. 20:29:25

@bz249: Svájc berúgta, az amcsik tavaly berúgták, kikaptak az újítani képtelen spanyolok. Nem értem, miért kell erről lehetetlenként beszélni.

sporttárs 2010.07.12. 20:31:05

@Adriano87: Azt írta ma valamelyik brazil lap: Isten hozott benneteket a nagyok klubjában. :) Zseniális,: kellően tiszteletteljes és magasztos - és benne van, kik az igazi nagyok már régen. :)

Adriano87 2010.07.12. 20:33:11

nekem a a spanyolok játéka nem tetszett ezen a vb-n .akkor játszottak a legjobban amikor kikaptak.reméljük 80 év múlva jutnak be újra a spanyolok vb döntőbe .tegyük azt is hozzá hogy a brazilok,olaszok,franciák árnyékuk voltak önmaguknak.gyakorlatilag nem volt ellenfele a spanyoloknak.

horas 2010.07.12. 20:33:47

Most a spanyolok ezt jól kitalálták,nyílván van ellenszere és hibapontja ennek a taktikának is,de lássuk be perpillanat nem nagyon tud rá reagálni a futball világ,idővel biztos fog tudni,de egyelőre nem.
Mindenkinek fel kell adnia az identitását ellenük.

Adriano87 2010.07.12. 20:35:29

Argentína is vicc volt ezen a vb-n. egyetlen üde színfolt a vb-n a németek játéka volt.gyenge színvonalú vb volt ez szerintem.

bz249 2010.07.12. 20:36:09

@sporttárs: nagyjából az a szitu, hogy egy spanyol-épkézláb csapat meccsen

lesz 5-6 spanyol gólhelyzet
a másik csapatnak lesz 1-3

A spanyol támadók (általában) egyénileg jobbak és nagyobb arányban vált(hat)ják gólra a helyzeteiket. Igaz az ellenfélnek általában nagyobb helyzetei vannak. Nagyjából ebből kell főzni.

Ezalapján többnyire a spanyolok fognak nyerni akárki ellen. Csak kérdés, hogy ez a többnyire elég-e.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.07.12. 20:52:58

@sporttárs: "Érdekes, hogy mindenki azzal jön, mennyire korszakos, támadó és precíz játékot játszanak, de ugyanezek szerint teljesen természetes, hogy nem tudnak mit kezdeni a szemét védekező ellenfelekkel."

Szerintem tudtak, megverték mindent ;-)

A spanyolok nem a vébén hozták a csúcsformájukat, tehát még ennél is tudnak jobban játszani, ami ijesztő. Ha berugdossák a helyzeteik felét - hiszen nem arról van szó, hogy ne lenne nekik elég - akkor iszonyatos alázás lett volna a vébén.

Így csak simán megnyerték, egy ellenfelüknek sem volt valós esélye.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.07.12. 20:57:01

@heinrich: "egy ellenfelüknek sem volt valós esélye. "

ujujujuj...

horas 2010.07.12. 20:58:20

@bz249:
Én úgy gondolom,hogy jelenlegi Spanyol válogatott színvonalán csak a brazil csapat van.
Argentína jelenlegi globális játékos állománya símán van olyan jó mint a spanyoloké,egy jó edzővel ők símán parti ellefelek lehettek volna,ahogy brazilok valószinüleg azok lettek volna.
És úgy gondolom,hogy a Franciák mindenképp egy jó edzővel szintén veszélyesek lehettek volna bárkire és az olaszok is a látványos utánpótlási űrrel együtt is kitudnának rakni egy komoly csapatot.

A spanyolok a játék írányításával dominálnak,de egyértleműen megvannak a hiba pontja ennek a taktikának is,és egyéni megoldásokkal lehet operálni ellenük is,lásd Inter.Most nem volt egy a spanyol válogatott szintjén lévő csapat és azon belül a kiugró egyéni teljesítmények,pedig úgy érzem lehetett volna olyan válogatott aki képes erre,jól is alakultak a spanyoloknak a dolgok,de ezt kár lenne elvitatni egyértelműen ők most a plafon.

Messi88 2010.07.12. 20:59:42

@sporttárs: @rajaram:
szerintem sürgősen át kéne értékelnetek az elképzeléseiteket a valós erőviszonyoknak megfelelően. Elképesztő, hogy mindenbe beleköttök, ha a spanyolokról, vagy a Barcáról van szó.
pl."Mourinho simán meg fogja nyerni a spanyol bajnokságot. Számára ez csak egy ujjgyakorlat lesz."
legalább egy olyasmit, hogy szerintem elképzelhető, vagy vmi ilyesmit :)
vagy:
"Svájc berúgta, az amcsik tavaly berúgták, kikaptak az újítani képtelen spanyolok."
mondj egy csapatot, amelyik sohasem kapott ki...
elképesztőek vagytok, le kéne venni a szemellenzőt.

Messi88 2010.07.12. 21:01:28

@horas: ezzel meg teljesen egyet tudok érteni.
Tényleg szívesen megnéznék egy brazil-spanyolt, szerintem jelenleg az lenne a válogatott-futball csúcsa.

horas 2010.07.12. 21:01:38

Viszont nem jött be a lúzer faktor amit én emlegettem,annál sokkal jobb voltez a spanyol csapat,hogy valaki probára tett volna őket,ezért baromi kár,hogy kiestek a brazilok.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.07.12. 21:05:21

@vadkutya: nem veletlen hogy katalan zaszloval rohangalt Puyol es Xavi az eremosztas utan...

SamS 2010.07.12. 21:08:53

@heinrich: "egy ellenfelüknek sem volt valós esélye"

Cccccc. Robbennek tegnap nem volt esélye berúgni 2 ziccerből egyet? Nem volt esélye elesni, amikor Puyol utánaugrott? Paraguaynak nem volt valós esélye berúgni a büntetőt?

Valami természetfeletti erő irányítja ezt a csapatot, hogy senkinek nincs valós esélye ellenük?

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.07.12. 21:14:01

@SamS: én arra gondolok, hogy ezek a példák olyan lehetőségek, melyeket az ellenfél nem tudott megragadni. Azért, mert nagyon kevésszer kerülnek helyzetbe a spanyolok ellen.

A meccs képét tekintve mindig a spanyolok akarata érvényesül, a döntőben is több nagy helyzetük volt, mint a hollandoknak, de ezekről általában megfelejtkeznek a szurkolók, őket csak a gólok érdeklik.

Egy jó és egy közepesen jó formában lévő spanyol válogatott között csak a helyzetkihasználásban látszik a különbség. Nagyon megvernek valakit, vagy csak kicsit.

Nekem sosem volt a kedvenceim között ez a déli stílus, de el kell ismerni, hogy mindenkinél jobbak.

bz249 2010.07.12. 21:16:22

@horas: természetesen a spanyol válogatott volt a legerősebb a vb-n és bárkire rá tudta kényszeríteni az akaratát egyszerűen a fizikai és mentális fölénye miatt. A holland csapat (amelyik játékosállományát és taktikai felkészültsét tekintve top5) egy meglehetősen durva játékkal kb. 60 percig tudott partiban lenni velük.

Ugyanakkor a spanyolok szerintem nem látványosan voltak jobbak az ellenfélnél. Többet birtokolták a labdát, több helyzetet alakítottak ki, de nem nagyságrendi különbség volt. A releváns statisztikák

Spanyol-portugál

Kapura lövés: 19-9
Kaput eltaláló: 10-3
Szöglet: 6-3

Spanyol-paraguayi

Kapura lövés: 16-9
Kaput eltaláló lövés: 6-4
Szöglet: 7-1

Spanyol-német

Kapura lövés 13-5
Kaput eltaláló lövés 5-2
Szöglet 7-6

Spanyol-holland

Kapura lövés 18-13
Kaput eltaláló lövés 6-5
Szöglet 8-6

Fölény, de nem megsemmisítő fölény. Ilyen statisztikák mellett még nem garantált a győzelem, bár valószínű. Ha bajnokság rendszerben játszanak, akkor egyértelműen a spanyolok nyernek. A nagy tornák azonban kuparendszerűek, ott a tutibiztos győzelemhez ennél nagyobb fölény kell.

chrisred 2010.07.12. 21:33:11

@bz249: Milyen fizikai fölénye volt a spanyol csapatnak? A legtöbb mérkőzésükön jelentős súly- és magasságbeli hátrányban voltak. Pontosan ez volt az egyik oka annak, hogy nem tudták a jelentős mezőnyfölényüket több gólra váltani. A kapu elé betömörülő ellenfelek egyszerűen a túlsúlyuknál fogva ledarálták az odaérkező spanyol támadókat. A németek elleni góltól eltekintve számukra a szögletek vagy a beívelések semmi előnyt nem jelentettek a magasságbeli hátrány miatt, általában nem is próbálkoztak közvetlenül a kapu elé lőtt labdákkal.

bz249 2010.07.12. 21:38:07

@chrisred: akkor kondifölény* bánom én...a lényeg, hogy a spanyolok később fáradtak el, mint az ellenfeleik.

*ebben persze benne van, hogy a védőnek több munkát kell végeznie, mert a támadó irányítja a játékot (ez persze legyen a védekező baja)

Neil Blender 2010.07.12. 22:09:48

@slowmotion: Holland szállítócég magyar lányánál dolgozom nothing toxic :)

@heinrich: +1, leírtad amit én is pampogok kb a csoportmeccs óta. Az egy dolog hogy kidolgozzák a helyzeteket a másik ha berúgják. A helyzetek igy ugy is megvoltak!

Dr Keynes 2010.07.13. 10:16:06

@bz249:
És most ehhez add hozzá, hogy Pedro, Iniesta, Xavi, Torres egy az egyben kiugorva is még egy cselt vagy passzot választ, vagyis nem kerül be a lövési statisztikába. Ha a spanyoloknak szólna valaki, hogy gólra megy a játék, akkor még nagyobb különbséget mutatna a lövési statisztika. :)))
Érdekes lenne megnézni a lövések átlagos távolságát a kaputól.

danesdzsu2 2010.07.13. 10:54:34

@Stiel: Nem szégyen beismerni, hogy igazam volt, azért nem vitattad. Sok sikert a továbbiakban, ha nem írok, ne válaszolj:).

kroos 2010.07.13. 12:43:49

,,tévedései nem befolyásolták a győztes kilétét,,

:))))) persze a Chelsea Barca meccsen a 3 11-est ellensulyozta az a 6 mezonybeli tevedes:)))

lószerafin 2010.07.13. 20:44:21

@kroos: Három? HÁÁÁROM? Legalább 5. De inkább 6.

pimpalini 2010.07.13. 23:34:00

@Adriano87:

Hihi!:)

Costa Rica, Kína, Törökország, Belgium, Anglia, Törökország, Németország.

Az idei német csapat 16 gólt lőtt a következő ellenfeleknek:

Ausztrália, Szerbia, Ghána, Anglia, Argentína, Spanyolország, Uruguay.

Nem mindegy, azért emelkedek ki a tornasorból mert magas vagyok, vagy mert mindenki guggol...
süti beállítások módosítása