Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

A világ legfehérebb meze

2010.03.12. 11:10 donnelly

A Real Madridnál tényleg nagy gáz van, és erről most szólnunk kell. Azonban hogy a királyiak ne mindig pancho_sanza kommentelőkkel vívott háborújával kapcsolatban szerepeljenek az NST-n, semleges kollégát kértünk fel a kérdés kivizsgálásáért felelős bizottság élére, és az alapzatban bukkantunk repedésekre, rejtett hibákat találtunk Florentino Perez operációs rendszerében és a madridi futballfilozófiában.

 A világ legjobb játékosainak összessége nem egyenlő a világ legjobb csapatával. Ez akár alaptételnek is felfogható, és mindenhol tisztában vannak vele, kivéve Madridban, ahol valamilyen 1588-as óriási vihar következtében minden száj tátva maradt, és minden agy megállt. Spanyolországban még üzemelt a Szent Hivatal (ugye az Inkvizíció PC), amikor nekünk már Tudós Társaságunk (MTA) és vasútvonalunk volt.

Az odáig ugye rendben van, hogy a világ legjobb játékosa a világ legjobb csapatában játszik. Hiszen Milánóban a Milan a világ legjobb csapata, és Kaká a világ legjobb játékosa, Greater Manchesterben Beckham, aztán Ronaldo a legjobb és a United a legjobb csapat. Katalóniában a Barca a földkerekség legjobbja, és Xavi a világ legjobb játékosa, Stavangerben Kovács Péter és a Viking a legjobb.

A szupersztár csapata az, amelyikben a legjobbá vált és amelyet a legjobbá tett. Ez a közös legjobbá válás, ez a kapcsolat és a vele járó meló (mely minőségét tekintve a legjobb) jelenti magát a "legjobbságot", és ez egy rendszerre, egy csapatra korlátozódik. Így általában egészen addig ő a legjobb játékos, amíg el nem viszi a Real Madrid. Utána előről kellene kezdeni az egészet a csapat, és a játékos érdekében. Újra a legjobbá kellene válni csapatnak és játékosnak együtt, ezúttal fehér mezben, szieszta előtt és szieszta után.

Hahó! Már nem 1960-at írunk, amikor még di Stéfano megtehette, hogy nem passzol senkinek, csak néha Puskásnak, és így is megcsinálják oda-vissza az egész mezőnyt. Nem olyan korokat írunk, amikor elég "megtanítani győzni" a fiúkat, és kész. Itt melózni kell keményen. Edzés előtt, edzés alatt, edzés után, a gyúrópadon, a pályán, az edzőteremben, az irodában. Egy új játékosra annál több időt kell szentelni, mennél fontosabb a csapat számára. El Macca írta le, hogy az ezredfordulón még nem volt bevált gyakorlat és kontingens a külföldi játékosok letelepedésének és beilleszkedésének megkönnyítésére. Milyen amatőr dolgok lehetnek még a csúcsprofi felszín, a királyi uniformis alatt?

Nagyon sokan leírták már, hogy ezt így nem lehet előadni, ahogyan Madridban próbálják, és mégis ugyanaz a szappanopera megy szezonról szezonra. Ja nem, bocsánat! Nemrég revideálták az álláspontot, és szerződtettek néhány Makelele-szerű játékost. Azt hitték, hogy ezután már minden rendben lesz. De persze nem jött be, és vissza a nagy pénz, nagy foci elvhez. Ha már pénzből akarunk amatőr módon csapatot építeni, akkor a legjobb erre valamelyik menedzserjáték, mert a való életben csak úgy lehet kizárólag játékosvásárlással ütőképes csapatot létrehozni, ha megvesszük Iker Casillas elé a világ 20 legjobb játékosát. Ennyi pénz viszont a világon nincsen. Illetve van, de kicsi a valószínűsége, hogy olajsejkek és antwerpeni gyémántkereskedőcsaládok karöltve szponzorálják a világ legröhejesebb elitalakulatát.

A világ legfehérebb meze a fonákján feketére rohadt már; Puskás egykori csapatán a madridistákat leszámítva az egész világ röhög - vagy legalábbis az NST egész olvasóközönsége (a többi meg nem számít); pancho_sanza állandóan ostorozza őket, és időről időre beigazolódnak kételyei.

A következő lépés talán Del Bosque visszacsábítása lenne, de ez rövid távon valóüszínűleg maximális eredménytelenséggel járna. Ez nem az a játékosállomány, ami a megfelelő edzőre vár, volt itt már mindenki, de csúnya játékkal megnyert bajnokságnál nem vitte többre senki. Vicente mestert le kéne szerződtetni, aztán hagyni kéne szépen dolgozni, de leginkább a klubmenedzselésben kellene alapvető hozzáállásbeli változásokat eszközölni, az igazi eredményhez.

Paradigmaváltásra nem lehet ösztökélni senkit, az magától következik be, de nem is nagyon lenne érdemes ösztökélni azokat, akik a váltás után érnének el körülbelül a felvilágosodás és a francia forradalom szintjére. Illetve még oda se, hiszen akkor már nem lennének királyiak.

323 komment

Címkék: d real madrid szakértelem több mint foci

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr581832202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rizla 2010.03.12. 17:30:17

@gotanfun: állati izgalmas lenne, ha a barca a bernabeuban játszhatna a történelem első BL-duplázásáért. már csak ezért sem fog megtörténni sajnos.

2010.03.12. 17:30:33

@rizla: azért nem könnyű a tojáslabdát sem elkapni, meg 60 méterről 20 fokos szög alatt berúgni:) Cselből is van sokféle, de mindjárt jön egy hokis és mindannyiunkat kioszt:)

@gotanfun: Csak ne a Chelsea legyen:)

Endoscope 2010.03.12. 17:31:36

@rizla: Igaz. Kicsit túllőttem. Azért azt nem gondolnám, hogy a média sátán és minden rossz origója. Sőt azt sem mondanám teljes szívvel, hogy abszolút nem számít a szakmaiság, csak valahogy az az érzésem, hogy kezd rettentő mód a háttérbe szorulni a média és a profit előnyére.

Tényeket, számokat, érveket nem feltétlen tudnék felhozni a véleményem mellett, inkább csak egy érzés, egy benyomás, ami mint szurkolót kedvetlenít el.

2.) Pont, hogy nem Beckham MIATT fordult el a focitól, hanem azért, mert mindazon sportemberi nagyság, ami őt kiemeli a játékosok közül, az egész egyszerűen háttérbe szorult (jórészt a média által). Egy üdítő, egy borotva, egy alsógatya vagy épp az elmúlt éjszaka sokkal "fontosabbá" vált, mint az ő (sport)emberi kvalitásai, amivel adott esetben példaként szolgálhatna az őt követő kis törpéknek.

Keelhaul 2010.03.12. 17:32:49

@rizla: 100 méter, 10.8 sec 126 kilósan. Gyorsabb, mint bármelyik focista, eltöri, lenyeli őket, és tojáslabdával tud ezt azt.
Egyébként ha megnézed, akkora ütéseket kap a karjára, miközben fogja a labdát, hogy nagyon technikásnak kell lenni (igen), hogy ne essen ki. Csak figyeld meg :) Amíg nem próbáltad, nem tudod, hogy mennyire összetett játék. Valóban nem olyan látványosak a megoldások kreativitás szempontból egyénileg, mint csapatszinten, de az az egységes okosság, amit az All Blacks nyom ( a keresztpasszokat láttad?), az zseniális.

Egyéni szinten a kézzel végzett játékok kreatívabbak, semmi szexuális humort nem kérek :) Olyannyira, hogy még nők is vannak akik tudják igazán szórakoztatóan művelni - no offense a szebbik nemnek, de nem ők a játékosabb nem. Kivéve Anja Andersent.

www.youtube.com/watch?v=kKqeaHajU5U&feature=fvst

Nem szeretem, ha becsmérled a többi sportot. A foci sokat meríthetne egyébként. Szükség lenne rá.

gotanfun 2010.03.12. 17:35:54

@rizla: eszembe jut amikor a Pool kiverte a Barcat, na ha egy olyan meccsbe nem esik bele a Barca (bárki is legyen az ellenfél), akkor ott lesz a döntőben, mert a Stuttgart szerintem nem megy haza 4 alatt. Ha meg mégis, akkor a baj nem kicsi.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.03.12. 17:36:21

@rizla: Sajna. De azért Piqueből vmelyik nap kibújt az álmodozó kisördög: szuperorgazmus lenne a Bernabeuban duplázni :)))

Keelhaul 2010.03.12. 17:39:02

@gotanfun: Miért? A Barca kikapott már gyengébb csapattól is mint a Stuttgart, - pl Getafe - ebből nem következett, hogy gyengébbek a Getafénél, így nem következik, hogy pl. ők lennének európa 16. legjobb csapata, mint arra oly sok marha rámutat a Madriddal kapcsolatban. Pont ez az egyenes kiesés lényege.

rizla 2010.03.12. 17:40:18

@Hadrian77: "azért nem könnyű a tojáslabdát sem elkapni, meg 60 méterről 20 fokos szög alatt berúgni:)"

azért csak könnyebb elkapni egy labdát, mint mellel, vagy lábbal levenni. hogy megállapítsuk, hogy egy sportághoz mennyi ügyesség kell, viszonyítsunk a világ legbénább emberéhez, aki nem mozgássérült. ez például lehetnék én. "labdát vezetni" még én is tudok a rögbiben. persze ettől még lehet az is tök jó játék, csak más aspektusok miatt lehet nézni, és szeretni.

gotanfun 2010.03.12. 17:40:24

@Keelhaul: a fejes gól ott van! :-D

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.03.12. 17:43:43

@rizla: Azt a labdát, ami nyolcvan mérfölddel száguld pörögve, úgy hogy megfutottad előtte a route-odat, igen nehéz elkapni, és megtartani, amikor minimum egy óriási ütést helyeznek el rajtad közben. Ehhez képest a gömbölyű laszti kezelése gyerekjáték. Mindkettőt kipróbáltam:)

2010.03.12. 17:43:46

@rizla: mindegyik másképp nehéz és más készségek kellenek hozzá.
A Barca döntőzését Madridban viszont kicsit kétélű fegyvernek érzem, elvégre el is lehet azt bukni.

Keelhaul 2010.03.12. 17:44:30

@rizla: A rögbiben ott jönnek a bajok, amikor kapod a kontaktokat arra a karodra, amivel fogod a tojáslabdát. Fogd fel azt labdavezetésnek.

gotanfun 2010.03.12. 17:45:45

@Keelhaul: az Mu/Real összehasonlítás kapcsán konkrétan tudom kire gondolsz, de a random-drukkerek okos kis megállapításai e tekintetben aligha mérvadóak. :-)

rizla 2010.03.12. 17:45:52

@Keelhaul: nem becsmérlem a rögbit, egyszerűen csak engem a felsorolt okok miatt nem fog érdekelni soha annyira, mint a foci. megközelítőleg sem. sportnak lehet akár nagyszerűbb is, játéknak számomra nem tud az lenni. a focit lehet játszani kevesen is, akár ketten is, sőt, akár egyedül is kimehetsz a kertbe bűvészkedni a labdával, és ha nem vagy ügyetlen, akár majdnem annyira élvezni is fogod, mintha tényleg meccset játszanál.
egy játék a játékban az alapja (a lábad és a labda kapcsolata), ez a rögbiben nincs meg. a rögbi ABSZTRAKTABB. na, ezért szeretem jobban a focit, csak kikristályosodott egy szóban.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.03.12. 17:46:07

@Endoscope: Azért tegyük halkan hozzá, Beksi rettentő sokat tett azért, hogy ne a sportemberi nagysága maradjon az utókorra, hanem az hogy tetováltatott 1456szor, jobbra fésülte a 2002es Vbn a haját, berakta ebbe meg abba a farkát.
Mert hirdetni cipőt meg kólát okés, mosolyogva átvenni az év játékosa díjat rendben, nyilatkozni a sportlapba kellő, kettőt böffenni a kamerába nyertes/vesztes meccs után elvárt de ő médiakurvát csinált magából. Sportból kiemelkedő játékosként muszáj besétálnod a szartengerbe, ez igaz. De a mélységéről te dönthetsz. Beksit bokáig küldte a csapat/menedzsment, ő fülig mászott bele. A sztori végét ismerjük a Hello! magazinból...

gotanfun 2010.03.12. 17:49:07

@Hadrian77: "A Barca döntőzését Madridban viszont kicsit kétélű fegyvernek érzem, elvégre el is lehet azt bukni."

Igen. Ha ez egy angol csapat ellen van, az ugye két legyet üt egycsapásra. Szal nem kicsit lenne ez izgalmas.

rizla 2010.03.12. 17:49:21

@Keelhaul: de ne gyertek nekem ezekkel baszki. a fociban már önmagában AZ ügyességet követel, hogy ELLENFELEK NÉLKÜL vezesd a labdát úgy, hogy a fél méteres körzetedben marad, és fel tudsz gyorsulni futósebességre.
hogy jön ide az, hogy milyen nehéz egy nyolcvan mérfölddel száguldó labdát elkapni. ha valaki meg is tudja csinálni, amihez lehet, hogy nagy tehetség kell, az akkor is csak EGY LABDA ELKAPÁSA.
de elhiszem, hogy ehhez is nagyon ügyesnek kell születni, csak ez mégsem fejeződik ki olyan látványosan, mint a fociban. ennyi.

2010.03.12. 17:50:00

@csizsikpizsik: azért ez várható volt, amikor kiderült, hogy ki lesz a felesége!

rizla 2010.03.12. 17:51:13

@Hadrian77: "A Barca döntőzését Madridban viszont kicsit kétélű fegyvernek érzem, elvégre el is lehet azt bukni. "

ott döntőzni már önmagában megalázó gesztus lenne a real madrid felé, akkor is, ha vereség a vége.

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.03.12. 17:53:25

@rizla: Hát a labda vezetése nem egy nagy cucc, ehhez nem kell tehetség önmagában, gyakorolni kell mindössze. Kicsit ez az ilyen finom, olyan finom, leheletfinom érintések túl vannak dimenzionálva a sportközvetítésekben.

2010.03.12. 17:53:56

@rizla: viszont szép bevétel lenne a Realnak, ugye Perez alatt nem megy a játék, de a leggazdagabbak vagyunk. Maffiózó építőipar.
Azért azt megnézném, amikor Fabregas góljával veri a Barcát az Arsenal ;)

Keelhaul 2010.03.12. 17:56:06

@Hadrian77: Perez leggazdagabbságától a falramászom. Azzal vette át anno a klubot, hogy sok az adósság. És most mennyi vaze?

gotanfun 2010.03.12. 17:56:12

@rizla: egy Chelsea ellen is? :-)

rizla 2010.03.12. 17:56:17

@donnelly: te magadból indulsz ki, az a baj. én is magamból indulok ki, csak én jogosan érvelek ezzel, mivel béna vagyok.
a labda cipelését még gyakorolni sem kell ellenfelek nélkül, azért ebben egyetértesz, ugye? mármint akármelyik ügyetlen pancser meg tud fogni valamit, és szaladni vele úgy, hogy nem esik ki a kezéből. persze más kérdés, ha vannak körülötte mások, akik megpróbálják kiverni onnan, de őket most felejtsük el egy pillanatra.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.03.12. 17:56:49

@Keelhaul: Ő is médiakurva. Csak még nem talált egy kellően híres/hírhedt szopósmacát maga mellé tartós dísztárgynak, de gondolom a menedzsere rajta van az ügyön.

rizla 2010.03.12. 17:57:40

@gotanfun: igen. egyetlen ellenfél lenne, akik ellen egy vereség a bernabeuban semmisé tenné a megaláztatást a real madrid számára, de ők ugye kiestek már a nyolcaddöntőben ;]

rizla 2010.03.12. 17:59:16

@csizsikpizsik: szerintem meglehetősen arrogáns vagy. beckham és a felesége több, mint 10 éve együtt vannak. elég sok házasság van, amiről ez nem mondható el. csak azért érdek az ő házasságuk, mert mindkettő gazdag volt már előtte is? ez ilyen igazi felületes ítélkezés, éppen az ilyeneknek készül a bulvár..

gotanfun 2010.03.12. 18:01:25

@Hadrian77: speciel erre gondoltam én is. :-) Majd a VB-n meg együtt alázzák az Angliában focizó sztárok csapatait. ;-)

Keelhaul 2010.03.12. 18:01:47

@rizla: Az Alcorcón nem harmadosztályú? :)))

montipájton 2010.03.12. 18:02:17

Egyetlen játék van, ami a focihoz mérhetően kiemelkedő technikai ügyességet és mozgáskoordinációt igényel, a jégkorong.
A kosárlabda ellenben taktikai gazdagsága miatt emelhető ki és azért, mert - a kézzel játszott sportok közül egyedülállóan - az utolsó mozdulatban sohasem az erő, hanem mindig a technika, a finomság dominál benne. A kézilabda hozzá képest primitív műfaj, bár megvannak annak is a szépségei, teszem hozzá gyorsan, mielőtt Benito agyonver egy Gál Gyula bábuval. )))

montipájton 2010.03.12. 18:03:03

@rizla: Mondjuk, egy "naugye". ))

montipájton 2010.03.12. 18:05:12

@rizla: Hozzáteszem, érdekelne, kiben vagy miben látod a potenciális veszélyt a Barcára nézve. Mert nálam még mindig ők tűnnek a legerősebbnek, paradox módon csak egy párosítás esetében fogadtam volna az ellenfelükre - de az a csapat most esett ki a 16 között. )))

gotanfun 2010.03.12. 18:06:23

@montipájton: és mi újság a tenisszel? Ha már "ütős" sportok. :-D

Keelhaul 2010.03.12. 18:06:45

@montipájton: A kézilabda kegyetlenül zsír játék. Ha láttad Dujsebajevet játszani, az kb. olyan, mintha láttad volna Jordant kosarazni.

Az erőkérdésben nem értek veled egyet, egy jó kis Shaq féle gorilla dunkban nem a technikai finomság manifesztálódik, hanem 200 kiló zsír meg izom :)

rizla 2010.03.12. 18:08:34

@montipájton: viszont a jégkorongot mindenféle hozzávaló eszköz, és pálya nélkül nem lehet játszani, maximum egyéb változatait, de egy ütő még azokhoz is kell.
akárhogy nézem, mindenképp a futball a legjobb játék. baszki, még valódi kapu sem kell hozzá, mi kiraktunk két-két játékdömpert az udvarra, és úgy toltuk, az élvezeti értékből nem vont le semmit.

gotanfun 2010.03.12. 18:11:39

@rizla: pólok földre le kapunak stb. :-9 De az a baj, hogy a kölyök nem megy le a grundra, mert ott PES (antiFIFA!) ... mint sport. ;-)

rizla 2010.03.12. 18:13:29

@montipájton: "Hozzáteszem, érdekelne, kiben vagy miben látod a potenciális veszélyt a Barcára nézve."

egyrészt saját magukban, most egy stuttgart ellen is majdnem sikerült kikapni. másrészt a chelsea-ben, a manchester united-ben, de az arsenal, vagy az inter is okozhat kellemetlen meglepetéseket, szerintem a bayern sem lenne olyan sétagalopp, mint tavaly.
ezt a barcát most 3-4 csapat is meg tudja verni, ha egy nagyon jó meccset játszik, a barcelona pedig csak kicsit is maga alatt teljesít. ez pedig könnyen előfordulhat, mert a bajnokság rengeteg energiát fog felemészteni, és kifejezetten szűknek mondható a keret.

rizla 2010.03.12. 18:14:29

@gotanfun: alap, hogy pes! tudtam én, hogy nem vagy reménytelen eset.

Keelhaul 2010.03.12. 18:18:56

@rizla: Nem jók ezek a játékok, túl nagyok utána az elvárásaim amikor leülök meccset nézni. PLusz utálom, hogy mindhez controller kell. A richard burns rally-val is ez volt a bajom.

gotanfun 2010.03.12. 18:21:27

@Keelhaul: nehehehem, tudod én mennyit szopok a Sevillaval? (full profin persze) Több héten keresztül képtelenek voltunk a haverral megverni a Xerezt, miközben a Barcaval sikeresen ixelgettünk (!) és titeket idegenben vertünk. ;-) De a kiscsapatok...

rizla 2010.03.12. 18:26:40

@Keelhaul: simán nyomom billentyűzettel, ha lenne rá fölös pénzem, akkor sem váltanék joypadre. de a nagy elvárásos meglátásod jó.

@gotanfun: most a 2010es PES megizzasztott egy kicsit, amikor nagyképűen egyből belőttem top playerre, már nem lehet úgy átszaladni a védelmen. mondjuk eleve fos a gépem sajnos.

fifa 2007et neten, valaki?

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.03.12. 18:26:41

@montipájton: Nekem is van olyan ismerősöm, aki a taktikai sokszínűség és az összetettség miatt volt kosárbuzi. Aztán rájött, hogy van NFL is...:)

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.03.12. 18:28:18

@rizla: Nekem nincs hozzá videókártyám, max NFL07 :)

rizla 2010.03.12. 18:29:45

@donnelly: nehogy már egy ilyen őskori játékhoz ne legyen. szerintem még 640x320as felbontást is tud, lol

rizla 2010.03.12. 18:32:18

640x480, akarom mondani

gotanfun 2010.03.12. 18:32:19

@rizla: nekem tetszika 2010, de top playeren nagyon nagy pfonokba lehet beleszaladni, legyél akármelyik csapattal. Szilveszterkor (!!!) sikerült nyernünka Sevillaval egy bajnokságot, amúgy a 3-6. hely között kaparunk a Real meg a Barca után, akik rendszerint nyerik is a bajnokságot. Gecire szeretem ezt a játszót! Úgy toljuk, hogy ha kikapunk, akkor iszunk. Ez részint segít, részint nem, mivel automatikusan generáljuk vele a szar formát. ;-)

2010.03.12. 18:33:30

@donnelly: azért az nekem sosem jött be, hogy minden megállás után új formációt nyomnak, egyáltalán, mi az, hogy megállnak?

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.03.12. 18:39:20

@rizla: laptop nem kajálja:S

@Hadrian77: hát ezt pedig máshogy nem lehet, csak meg-megállva, és a formációk variálása a játék lényege.

2010.03.12. 18:42:55

@donnelly: hülyék ezek az amcsik, na:)

gotanfun 2010.03.12. 18:47:28

@Hadrian77: most is bukták az olimpiát hokiban, és azért ez EJNYE! :-)

2010.03.12. 18:49:27

@gotanfun: a legjobb ellen nem szégyen ;)

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.03.12. 18:51:19

@gotanfun: @Hadrian77: + tulajdonképpen az összes játékosuk a kanadai bajnokságban játszik és a bírók is ott fújnak...:)

gotanfun 2010.03.12. 18:51:38

@Hadrian77: akiket amúgy általában szarrá fikáznak... ;-)

2010.03.12. 18:53:58

@donnelly: és a 36 csapatból 6 kanadai ;)

Ne de mi lesz itt a hétvégén? Nő a Madrid előnye, marad a jelenlegi helyzet vagy visszaelőz a Barca?

gotanfun 2010.03.12. 18:54:42

@donnelly: mondjuk a meccset speciel láttam és mindettől függetlenül komolyan vette ott mindenki. A vége előtt a gól, aztán hosszabítás és a "tudd hol a helyed!" gól. Fasza kis döntő volt. Legalábbis számomra.

rizla 2010.03.12. 18:56:24

@Hadrian77: optimista jóslat: marad, realista jóslat: 2 ponttal nő.

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.03.12. 18:56:30

@Hadrian77: 30-ból 6:)

@gotanfun: Tényleg fasza volt, és nyilvánvaló volt, hogy Crosby fogja befejezni:)

gotanfun 2010.03.12. 19:01:18

@rizla: a 3-4. helyet illetően nagyobb izgalmak várhatók. Ha szerencsénk van játszunk egy döntetlent a Deporral, miközben a Valencia kikap a Nou Campban. Papíron persze. ;-)

halareaal 2010.03.12. 19:12:48

ez a poszt sztem több szempontból is az nst-történetének egyik leggyengébb posztja.

intentional grounding · http://budapest-state.blog.hu 2010.03.12. 19:15:45

@halareaal: reálos meg madridos szemszögből biztosan, amúgy újraolvasva, ha nem ragadsz le a részleteknél, nincs rosszul megírva...

Tika_ 2010.03.12. 19:45:11

picsába, megint nem tudok szavazni :(, mert hiányzik a számomra releváns le-sza-rom!
inkább elolvasom az olasz posztot

Keelhaul 2010.03.12. 19:47:19

@Tika_: Önellentmondás. Amit az ember leszar, arra nem reagál. :)

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2010.03.12. 20:04:30

Ez a röhej:

sportgeza.hu/futball/2010/03/12/raul_a_sotet_oldalon_jart/

Hát ez nevetséges többször is visszanézve. Ebben aztán a világon semmi extrém nincs, címlapot érő durvulás meg pláne nem. Tényleg, még találjuk ki, hogy Kaka valójában sátánista, Casillas az ETA embere, Lass meg valójában rasszista... Szánalom. Van épp elég baja az egész társaságnak, minek még pluszokat kreálni is...

2010.03.12. 20:17:07

@_Maverick: na bazz, millió ilyet látni a pályán, ráadásul Cris reakciója sokkal genyább!

Keelhaul 2010.03.12. 20:27:13

@_Maverick: Nevetséges jelenet, az ilyenek miatt tudom rühellni a focit. Néha úgy gondolom, hogy a mérkőzés utolsó tíz percében be kéne mutatni a hosszabbítás táblát és onnan tiszta játékidő van. Fogadjunk, hogy feleennyi ilyen szánalmas képsort lehetne összerakni.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.03.12. 20:37:10

@_Maverick: egyetértek, agyrém. fel voltam készülve a megbotránkozásra, de kurvára semmi nem történik azon kívül, hogy cris mellbe rúgja rault.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2010.03.12. 20:39:21

@Keelhaul: 2 x 30 perc tiszta, ez a mániám. Minden gond megoldódna. De most nem is erről van szó...

Keelhaul 2010.03.12. 20:46:16

@_Maverick: A sajtó mindent felfúj amit fel lehet fújni, mert ebből élnek. Tökre megértem.

montipájton 2010.03.12. 21:12:55

Na, annyira nem fontos, hogy kétszer írjam le, elsőre nem küldte el. Sorry.

Vaader 2010.03.12. 21:44:05

@_Maverick: Tényleg nem volt semmi. Cris rúgott vissza. Azt hittem, azért nem látok Raultól olyat amit címben írnak, mert elfogult vagyok a kedvenc játékosommal szemben. De ezek szerint nem.

avenger13 2010.03.13. 10:24:57

sajnos egyet kell értenem pancho-val. nekem is pont az a problémám pellegrinivel, hogy úgy tűnik lehet neki végtelen időt hagyni, ugyanebben a felállásban ugyanezt fogja játszani a csapat. mondjuk ez jövőre mitől működne? ő se tudja levenni a média túlkapásokat a játékosok válláról. meg sem próbál más taktikai felállásokat. volt egy kerete neki meg egy kész elképzelése, és azt nyomatja ezerrel mindenen keresztül. akik azt akarják, hogy maradjon miben látják a változás lehetőségét??? még az is lehet, hogy jövőre mindez működni fog. de erre nem garancia az idő.

az meg hogy cé ronaldonak csak a futáshoz labdavezetéshez van tehetsége mindent erőből csinál és tanul, az nevetséges. ha belegondoltok, cé az utóbbi pár évben angliában játszott, ahol ez volt a játékstílus. most átjött spanyolhonba, ahol messi kamaszkora óta kergeti a labdát. itt más a játék, meg kell szoknia. messinek már természetes az, amitől ő a portugál származás ellenére kicsit elszokott. ennyi. a görcs meg az egész csapatot jellemzi, nem csak őt. azt meg ne gondolja senki, hogy messi csak sétálgat beszélget edzésen. ő is baromi sokat gyakorolja amit tud. az nem csak úgy veleszületett. ahogy dinnyénél sem.

a real madridból soha nem lesz kontra csapat. mindenki inkább védekezésre rendezkedik be ellenük, így nehéz kontrázni. kaka nem kontra játékos, jó elosztó lehetne. csak ehhez olyan edző is kell. nem akarok mindent pellegrini nyakába varrni. perez is sáros persze. de pellegrini szerintem bebizonyította, hogy alkalmatlan erre a feladatra (arra hogy a real edzője legyen az ismert feltételekkel). mi fog mondjuk 1-2 éven belül megváltozni? a média hype, az elnök személye (ráadásul egy olyan elnökre, aki egy angol típusú menedzsert hozat aki elküldheti kakát mondjuk) és nem szól bele semmibe? ha ez nem változik, akkor hogyan lesz sikeresebb a klub? kérdezem úgy, hogy bayern szurkoló vagyok, aki "hivatalból utálja" a madridot.

Tika_ 2010.03.13. 10:25:40

@_Maverick: engem is felháborított. Teljesen mást írtak le, mint ami történt! Raúl esetleg egy sárga, de a védő a genyább, és Raúl jogosan hömpölög neki.
@rizla: +1
@donnelly: azért, na... ;)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.03.13. 11:18:16

Látom, átterelődött a téma arra, hogy melyik sportág miért jó. Én, rájöttem, minden olyan sportot utálok, amelyik az Egyesült Államokban népszerű. Ízlések és...

Ami a Bernabeu-béli Barca-döntőzést illeti: ez tényleg olyan szépen és jól hangzik, hogy "hiszem, ha látom" kategória...

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2010.03.13. 11:31:05

Komolyan mondom, egyre kevésbé térek napirendre.

"Az AS szerint Higuaín szerződéshosszabbítása jelenleg szünetel. Legutóbb a klub 2,5 millió eurós fizetést ajánlott neki, a játékos viszont 4 millió eurót kér (5-öt kap Benzema). Azóta viszont változott a klubnál is a felállás, s egy kiemelkedően jó ajánlat esetén elengednék az argentin csatárt."

"A Marca szerint a Manchester City 50 millió eurót ajánl Gagóért és Higuaínért. A két játékos 2006 telén 33,5 millió eurójába került a klubnak. A vezetőség nem zárkózna el a játékoscserétől, ám valamivel többet - legalább 60 millió eurót várna a két argentinért."

Egy nyomorék kapufa vazzee... két hete mindent megadtak volna neki. Ez aztán segít egy fiatal suhanc mentális épülésének. Heveny hányinger fogott el megint, mégha ezek az újságok írnak is marhaságokat és nem kell készpénznek venni...

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2010.03.13. 11:32:00

@Csöncsön: A jégkorong azért óriási királyság:)) De a Baseball nekem is értelmezhetetlen, az ami foci meg túl hosszú.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.03.13. 11:37:47

@_Maverick: nem fertőzött meg a D-backs? :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.03.13. 11:38:47

@_Maverick:

A jégkorongnál ott kezdődik a probléma, hogy az emberiség 99%-a eleve ki van zárva belőle, mert kell hozzá jég meg ütő meg szkafander. (Plusz a hozzám hasonló vakok is ki vannak zárva, akik legjobb indulattal sem látják a korongot, és olyankor a legkevésbé, amikor kapu közelében van.) :-))

Egyébként lehet, hogy minden a szemromlásra vezethető vissza, mert, emlékszem, gyerekkoromban minden évben végigizgultam az "A" csoportos vébéket, a svédeknek és finneknek szurkolva. Lehet, hogy nem kéne annyit számítógép előtt ülnöm?...

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2010.03.13. 11:41:41

@donnelly: A Cards jó, csak pont akkor voltam kint, amikor a Colts feltörölte a gyepet a csapattal, és a második félidő heveny unalomba fulladt... Látom mi a jó játékban, egyszerűen túl hosszú.

@Csöncsön: A pályán, meg élőben könnyű látni, csak a TV nehezít rajta. :)

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.03.13. 11:43:14

@_Maverick: Hosszú, mert ki kell élvezni rendesen - most augusztusig semmi akció:(

gotanfun 2010.03.13. 11:46:28

@_Maverick: a Marcan szavazni is lehet :-) de szerintem egy kicsit sokat kérnek értük, ami meg a City ajánlatát illeti, szerintem csak a szokásos kitaláció amivel bárki, bárhol elő tud rukkolni. Én mindkét játékost szívesen látnám a csapatomban, akár visszavásárlási opcióval, akár anélkül, de szerintem Gago nem ér többet 10-12 milliónál. Higanyt pedig sajnálom, mert ahogy bánnak ezzel a 22 éves sráccal az valszeg tényleg nem tesz jót az önbizalmának.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.03.13. 11:57:33

@gotanfun:

Higany a Sevillában? Komolyan mondom, drukkolok egy ilyen üzletért!

gotanfun 2010.03.13. 12:06:14

@Csöncsön: Mi szerintem nem tudnánk megfizetni, de elfogadnám Negró helyett néhány meccsre. ;-) Angliában a két argentín csak elbaszódna. A válogatottban Tevezből is bőven elég egy. Higany kapcsán sokmindenben egyetértek Panchoval, de 22 éves könyörgöm és nem hiszem, hogy a Real feketebárányává kellene tenni. Ha meg nincsenek vele megelégedve tartsák La Ligan belül mint Negrót. Alkudozzanak pl. Silva. kapcsán vele vagy akármi.

sundin 2010.03.13. 13:17:07

A jégkorong tényleg nagy királyság (nomen est omen), de a foci nagyobb, mert az játszani is tudom. Mondjuk ez alapján a pingpong a legjobb dolog a világon, bár azt meg nézni szar :)

_benito · www.nst.blog.hu 2010.03.13. 13:30:13

@sundin: fasza kis avatar, csak a nickhez nem passzol. (a szemét árulója, még jó, hogy nem a habshoz ment)

BillyMack 2010.03.13. 13:47:35

Ezeket a +1-eket meg 10-eket mire lehet beváltani, mert ha valami jó cuccra én is neki állok gyűjtögetni:D

Keelhaul 2010.03.14. 00:42:03

@sundin: Én szeretem nézni a pingpongot, viszont bár eltalálom a labdát, állítom, hogy fele annyira értek hozzá, mint a focihoz, amiben viszont nem vagyok túl kiforrott még a pingpongtudásomhoz képest sem.
@BillyMack: Az én ajánlatom egy mystery box.

"A boat's a boat. But a mystery box could be anything, it could be even a boat!"

horas 2010.03.14. 09:09:25

Amúgy nálam továbbra is sok a támadó.
Kaká-val együtt max 3 támadónak kellene lennie, elnyomják egymást.Vagy a rombusz vagy a karácsonya illene a Real.hoz szerintem,szigorúan Ronaldo-ra kihegyezve az egész taktikát magyarúl ő játszana legfeljebb tolva a csapatban.

Iustizmord 2010.03.15. 05:15:21

@horas: ugyan, ami a realnak kell, az 4-5 támadójátékos, darabonként szigorúan 20m EURO FELETTI ÁTGAZOLÁSI DÍJJAL. védőket meg védekező kp-sokat nem szabad igazolni mert az olyan deffenzív, és a lényeg hogy az igazolási politika olyan faszos, ki ha én nem típusú legyen. ez ám a siker titka.

( a japán meg kínai mezeladás terén, persze)
süti beállítások módosítása