Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

A világ legfehérebb meze

2010.03.12. 11:10 donnelly

A Real Madridnál tényleg nagy gáz van, és erről most szólnunk kell. Azonban hogy a királyiak ne mindig pancho_sanza kommentelőkkel vívott háborújával kapcsolatban szerepeljenek az NST-n, semleges kollégát kértünk fel a kérdés kivizsgálásáért felelős bizottság élére, és az alapzatban bukkantunk repedésekre, rejtett hibákat találtunk Florentino Perez operációs rendszerében és a madridi futballfilozófiában.

 A világ legjobb játékosainak összessége nem egyenlő a világ legjobb csapatával. Ez akár alaptételnek is felfogható, és mindenhol tisztában vannak vele, kivéve Madridban, ahol valamilyen 1588-as óriási vihar következtében minden száj tátva maradt, és minden agy megállt. Spanyolországban még üzemelt a Szent Hivatal (ugye az Inkvizíció PC), amikor nekünk már Tudós Társaságunk (MTA) és vasútvonalunk volt.

Az odáig ugye rendben van, hogy a világ legjobb játékosa a világ legjobb csapatában játszik. Hiszen Milánóban a Milan a világ legjobb csapata, és Kaká a világ legjobb játékosa, Greater Manchesterben Beckham, aztán Ronaldo a legjobb és a United a legjobb csapat. Katalóniában a Barca a földkerekség legjobbja, és Xavi a világ legjobb játékosa, Stavangerben Kovács Péter és a Viking a legjobb.

A szupersztár csapata az, amelyikben a legjobbá vált és amelyet a legjobbá tett. Ez a közös legjobbá válás, ez a kapcsolat és a vele járó meló (mely minőségét tekintve a legjobb) jelenti magát a "legjobbságot", és ez egy rendszerre, egy csapatra korlátozódik. Így általában egészen addig ő a legjobb játékos, amíg el nem viszi a Real Madrid. Utána előről kellene kezdeni az egészet a csapat, és a játékos érdekében. Újra a legjobbá kellene válni csapatnak és játékosnak együtt, ezúttal fehér mezben, szieszta előtt és szieszta után.

Hahó! Már nem 1960-at írunk, amikor még di Stéfano megtehette, hogy nem passzol senkinek, csak néha Puskásnak, és így is megcsinálják oda-vissza az egész mezőnyt. Nem olyan korokat írunk, amikor elég "megtanítani győzni" a fiúkat, és kész. Itt melózni kell keményen. Edzés előtt, edzés alatt, edzés után, a gyúrópadon, a pályán, az edzőteremben, az irodában. Egy új játékosra annál több időt kell szentelni, mennél fontosabb a csapat számára. El Macca írta le, hogy az ezredfordulón még nem volt bevált gyakorlat és kontingens a külföldi játékosok letelepedésének és beilleszkedésének megkönnyítésére. Milyen amatőr dolgok lehetnek még a csúcsprofi felszín, a királyi uniformis alatt?

Nagyon sokan leírták már, hogy ezt így nem lehet előadni, ahogyan Madridban próbálják, és mégis ugyanaz a szappanopera megy szezonról szezonra. Ja nem, bocsánat! Nemrég revideálták az álláspontot, és szerződtettek néhány Makelele-szerű játékost. Azt hitték, hogy ezután már minden rendben lesz. De persze nem jött be, és vissza a nagy pénz, nagy foci elvhez. Ha már pénzből akarunk amatőr módon csapatot építeni, akkor a legjobb erre valamelyik menedzserjáték, mert a való életben csak úgy lehet kizárólag játékosvásárlással ütőképes csapatot létrehozni, ha megvesszük Iker Casillas elé a világ 20 legjobb játékosát. Ennyi pénz viszont a világon nincsen. Illetve van, de kicsi a valószínűsége, hogy olajsejkek és antwerpeni gyémántkereskedőcsaládok karöltve szponzorálják a világ legröhejesebb elitalakulatát.

A világ legfehérebb meze a fonákján feketére rohadt már; Puskás egykori csapatán a madridistákat leszámítva az egész világ röhög - vagy legalábbis az NST egész olvasóközönsége (a többi meg nem számít); pancho_sanza állandóan ostorozza őket, és időről időre beigazolódnak kételyei.

A következő lépés talán Del Bosque visszacsábítása lenne, de ez rövid távon valóüszínűleg maximális eredménytelenséggel járna. Ez nem az a játékosállomány, ami a megfelelő edzőre vár, volt itt már mindenki, de csúnya játékkal megnyert bajnokságnál nem vitte többre senki. Vicente mestert le kéne szerződtetni, aztán hagyni kéne szépen dolgozni, de leginkább a klubmenedzselésben kellene alapvető hozzáállásbeli változásokat eszközölni, az igazi eredményhez.

Paradigmaváltásra nem lehet ösztökélni senkit, az magától következik be, de nem is nagyon lenne érdemes ösztökélni azokat, akik a váltás után érnének el körülbelül a felvilágosodás és a francia forradalom szintjére. Illetve még oda se, hiszen akkor már nem lennének királyiak.

323 komment

Címkék: d real madrid szakértelem több mint foci

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr531832202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neil Blender 2010.03.12. 11:22:05

Jol erzem hogy ez egy olyan poszt, hogy osszehordunk minden sztereotipiat meg 5000szer ismetelt baromsagot, csak azert hogy mi is rugjunk egyet a Realba mert ettol jo sok lesz a komment? Mar csak a galaktikus kifejezes hianyzott leirva olyan 12szer hogy teljes legyen a poszt. Legyetek szivesek potoljatok hiszen ez igy csak egy kozepesen hulladek poszt, azzal elernetek a legaljara.

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.03.12. 11:27:51

@Neil Blender: nem, csak a kulcsmondatok nem voltak kiemelve, most már jó:)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.03.12. 11:30:52

Mitől van az, hogy ez a játékosállomány kifejezetten jól teljesít a hazai bajnokságban? Ott mitől jöttek eddig az eredmények?

A Sevella elleni meccset láttam, 70 perc olyan focit mutatott be a gárda, hogy kalapemelést csont nélkül megér.

Ha ezt, vagy csak közel hasonló játékot tudnának produkálni folyamatosan, akkor vakító fehér lehetne ez a mez. Nem kell sok, hogy átlépjék önmaguk árnyékát, én most nem temetném a Madridot, sőt....Kaka játéka az eddigi nagy kérdőjel, ha ezt megoldják, akkor minden jóra fordulhat.

Persze, egy kacajt megért a Lyon elleni teljesítményük.

Üdv, ymy

avenger13 2010.03.12. 11:33:26

bosque lehet tudna valamit kezdeni velük. dolgozott már együtt perezzel és ért a sok "vinnyogó" világsztárból álló csapat kezeléséhez is. erre lenne szükségük, meg arra, hogy adjanak 2 évet neki. azalatt lehet csapatot formálni belőlük. jelenleg leginkább ez hiányzik. nem egy csapat, hanem 10 mezőnyjátékos futkározik a pályán. általában össze-vissza.

Titi120 2010.03.12. 11:33:49

A spanyolviasz (vagy a meleg víz) finoman szólva se lett feltalálva ebben a posztban, jó, hogy már a "nem minden a pénz" ordas közhely nem lett beleépítve. :)

avenger13 2010.03.12. 11:36:03

@Titi120: igen, ez egy inkább problémákat felvető, de egyikre se megoldást kínáló poszt lett. az egyedüli észrevétel a bosque szerződtetés.

balu11 2010.03.12. 11:37:31

én igazán nem akarnám donelly írói munkásságát kritizálni, de hogy lehetett ennek a posztnak nem azt a címet adni, h "Galaktikus gödör" - még szép alliteráció is lett volna :)

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.03.12. 11:38:23

@imici77: azért az egyre szarabb bajnokságban jól focizgatni nem ugyanaz, mint a világot végigverni:)

@avenger13: igen, itt problémákat vetettem fel, ahogyan az a bevezetőben is meg lett jelölve.

És pont azért, mert egy jól összerántott szezon, egy bajnoki cím, egy jó edző csak tüneti kezelés, itt alapvető problémákat látok.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.03.12. 11:42:18

@donnelly:

Azt, hogy a spanyol bajnokság úgymond szar, éppen a Real Madrid BL-eredményei _alapján_ állítjátok. Vagyis ez egy körbeforgó érvelés. Ha megnézzük a nemzetközi eredményeket, az látszik, hogy az angol közép-, kiscsapatok semmivel sem jobbak, mint a spanyolországiak. Vagyis a rejtély ezzel nincs megoldva. És a Real nem csak a kiscsapatokat előzi meg, hanem az elmúlt három idényből kétszer a világ legjobb csapatát is megelőzte.

Vagyis nekem ez továbbra is talányos.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.03.12. 11:42:18

@donnelly: most Madrid (bajnoki cím) vagy Arsenal (nem nyerünk semmit) szurkolónak jobb lenni?

Deeo 2010.03.12. 11:44:57

Zárójelben annyit hogy hétvégén mikor beérte, megelőzte a Real a Barcát, akkor már a Barcát temették hogy nincsenek Barca-szintü játékosai, Madrid az Isten.. Hát nagyot tud fordulni a világ 3 nap alatt. Mindenesetre az tényleg vicc hogy egy ilyen csapat nincs a 8 között.

TheSt!g 2010.03.12. 11:46:29

Valóban a klubmenedzselésben kellene alapvető hozzáállásbeli változásokat eszközölni, ami nem fog megtörténni. Perezzel biztos nem. Teljesen mindegy, hogy megnyerik-e a bajnokságot, Pellegrini sorsa eldőlt. Majd nyáron megint bepróbálkoznak Wengernél, aztán Perez a sikertelen kísérlet után végül Valdanot ülteti a villamosszékbe.

(Off: Puskás nevével meg poshadt vizet fognak reklámozni, hát eszem-faszom megáll.)

Mourinho már nem a király 2010.03.12. 11:48:16

Nem tudom, én lehet inkább valami természetfeletti erőkről írnék inkább.
Sok jó játékos nem = jó csapat, ez igaz, de általában mégis beválik (lásd: Chelsea, a City is alakul, Inter, stb.)
Az igazolások is elég jól beváltak (Kaka nem az igazi, Arbeloa meg minden madridista szerint cserének volt véve - ez utóbbi egy nagy baromság szerintem).
A legnagyobb probléma az edző személye és poziciója. Már régen angol tipusú menedzser edzője kellene legyen a csapatnak. Az edző személyiségére meg két lehetséges verzió kellene legyen: vagy delbosque-s ülök a padon nem csinálok semmit, a sztárok megoldják (legalábbis a bosque éra vége felé nagyon így nézett ki). Sokszor ezt látom Pellegrini-n is, néha látni vélem ahogy somolyog egy-egy gól után a bajnokságban: hihihi ez de jó volt.
A másik verzió a Ferguson, Mourinho féle edző, aki leordítja a játékosokat 3-0-ás állásnál egy bajnoki 89-edik percében, hogy ekkora balfasz nem lehetsz fiam, és általában nagyobb arca van mint 3 sztárjátékosnak összesen (ez utóbbi típusra lenne szükség szerintem)

Sajnos nálunk egy 3-ik féle, a színtelen-szagtalan edzők fordultak meg mostanában: J.Ramos, Schuster, Pellegrini, egyiket sem lehet a világ top 10-be tartozó edzőjének tartani, és ezt bizonyítják is évről évre a BL-ben.

Neil Blender 2010.03.12. 11:53:54

@donnelly: Az a baj hogy ti egy teoriabol, panchoebol taplalkoztok miszerint a Realt most "bearazta" a Lyon. Es mint olyan szar a spanyol bajnoksag mert egy Real is nyerni tud.

Fel sem merult senkiben hogy ezt a 250 millert nem egy jatekosra verte el a Real es ezt a csapatot eloszor fel kellene epiteni? En a szezon elott es alatt is azt mondtam hogy ez a csapat jovore lesz kurvajo, es ezt most is tartom. Persze ez nem menti fel oket hogy a Lyont nem vertek meg, kardomba doltem en is de iden (en) nem vartam el toluk hogy bajnokok legyenek meg BL gyoztesek. Azt 2010-11es szezonban varom el.

De erdekes modon azert az agyonszopkodott csucsszuper Barca is ugyanabban a bajnoksagban szerepel mint a Real Madrid es jelenleg a 2. helyen all, ezutan a kutyauto banda mogott, akit most jol "bearozott" a Lyon. Akkor ok meg nalunk is szarabbak jelenleg?

(pillanatkeprol beszelek mielott jon a Barca kulonitmeny)

Lehet biralni, meg rohogni a Real Madridon, de ne probaljatok ilyen "komoly" cikket krealni csak azert hogy fikazhassatok.

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.03.12. 11:55:33

A spanyol bajnokság szarsága - teória arra épül, hogy nézhetetlen fos mindegyik meccs, ennyi.

Mrs Wallace 2010.03.12. 11:56:48

Guus Hiddinket a padra!!! Perezt a vágóhídra!
@Anthony (kick-ass): szerintem aki normális csapatot akar (emberileg is) az Mourinhot nem engedi városa közelébe...

2010.03.12. 11:56:52

Itt talán most Bosque sem nagyon segíthetne. Anno sem kívülről került a kispadra, és a bajnokságban vele is voltam csúnya pofonok. Viszont neki volt egy Ronaldoja, egy ilyen szintű csatárral most is hozni lehetne a BL meccseket. Ráadásul neki évente csepegtették a galaktikusokat, nem ömlesztették.

Pampito 2010.03.12. 11:57:01

@imici77:
Rooney lesérül 2 hónapon belül és az
Arsenal behúzza a bajnoki cimet :)

Neil Blender 2010.03.12. 11:58:42

@donnelly: ja nem hittem hogy ilyen tudomanyos modszerekkel dolgoztok... :D

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2010.03.12. 11:58:58

@Mrs Wallace: Abszolút!! Hiddink kell szerintem is, és elérhető is. Legalábbis nagyon örülnék. Kétségek közt örlődöm Pellegrinivel kapcsolatban. Nem csak ő a hibás, de sportolói szemmel nézve ő is!

Mourinho-t meg nem tudom, lehet ő is megoldás lenne. Pont az hiányzik, amit ő tud részben.

tjunior 2010.03.12. 12:00:00

@imici77: a madrid megnyerte a bajnokságot automatikusan mert kiesett a BLből :D, max több esélye van rá mert ugye a Barca másra is figyel.
Talán betodhatnám azt a közhelyet is, hogy aki azért szeret egy csapatot mert agyonnyeri magát az divatszurker

Eastbay1 2010.03.12. 12:00:29

Nem tudom miért van mindenki ennyire belebuzulva Del Bosque-be, nála sokkal jobb edzők is megbuktak már Madridban.

avenger13 2010.03.12. 12:02:39

@Anthony (kick-ass): szerintem is az edző a legfőbb probléma a jelen helyzetben. a keret az most egész jó. csapatot kéne formálni belőle.

ugyanakkor az egyértelműen a real vezetés hibája nem csak perezé, hogy általában nem mindig szürke edzőket igazolnak, akik hagyják, hogy sok mindenbe beleugassanak. ezen a hozzáálláson kéne elsősorban változtatni. bosque érdeme szerintem pont az volt, hogy sikerült ilyen feltételekkel is egész sokat elérni. az azért nem igaz, hogy csak felküldött 11 embert, és hagyta, hogy csináljanak amit akarnak.

pl. szerintem hiddink tudna valami kezdeni ezzel a csapattal. legalábbis lehet őt próbálnám meg. igaz a törökök edzője lesz a vb után, de tudja fene. persze az utóbbi időből kiindulva, nem valószínű, hogy vállal klubcsapatot.

Neil Blender 2010.03.12. 12:03:10

@_Maverick: Az Inter az olasz Liga Real Madridja.

Otthon erosek, BL-ben szarok. Ezen Mourinho sem tudott valtoztatni, bar meg allnak a BL-ben de szemely szerint en nem hiszem hogy tavabbmennek a Cselszkij ellen.

Amugy en is kivancsi lennek arra mit tudna itt elerni, mert peldaul kedd elsosorban a fejekben volt gond (atok-feeling stb), azt mondjuk o remekul tudja kezelni. De velemenyem szerint Pelle is nyero ember lehet ha hagyjak dolgozni. Kurvara nem szeretnek meg egy edzocseret a nyaron, es meg fel szezont mire a csapat atall egy masik edzo szajizere.

Mrs Wallace 2010.03.12. 12:04:03

@_Maverick: amit Mourinho tud, arra a focinak semmi szüksége... Bocs mindenkitől.

2010.03.12. 12:04:20

Hiddink mikor dolgozott úgy klubcsapatnál utoljára, hogy építenie kellett egy új csapatot?

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2010.03.12. 12:04:54

@Eastbay1: Miből tudjuk, hogy del Bosque nem jó??? A Madrid Puskás érát leszámítva messze legjobb időszaka, egy bukta Fenerben és most arat a spanyol csapattal. Miből látszik, hogy nem jó?

Ő nem bukott meg, kezelni tudta, leültette Ronaldot, sokak számára érthetetlen módon kihagyta Casillast és ő csinált belőle félistent. Bosque igenis nagy edző, és számomra ő volt a Madrid legalább részben, amikor megszerettem a csapatot. Egyik legnagyobb törés volt szurkolóként az ő kirúgása...

Mrs Wallace 2010.03.12. 12:05:57

ja és szerintem ilyen időkben feleslegesek az ilyen posztok, hacsak nem akarunk ide olyan fórumozó "minőséget", mint az NSO-n...

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2010.03.12. 12:06:13

@Neil Blender: A fejbeni dolgokra értettem, mert Mourinho abban nagy király. És amellett, hogy kifele színészkedik, minden játékosa imádja, szóval befele tuti nem olyan, amilyennek tűnik...

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2010.03.12. 12:07:29

@Hadrian77: Most sem kellene. Kb. azt kell tennie, mint a Chelsea-nél tavaly. Tökéletes megoldás lenne. De én hajlok arra is, hogy maradjon Pelle.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2010.03.12. 12:07:31

@donnelly: Megkérdezhetem, hogy del Bosque négy bajnoki szezonja alatt hány bajnokságot nyert?
Mikor láttad először del Bosque akármelyik csapatát bajnokin?

sundin 2010.03.12. 12:07:32

@Eastbay1:
Talán mert a Real Madrid történelmének 3. legeredményesebb trénere és él-hal a Real Madridért?

avenger13 2010.03.12. 12:08:00

@Mrs Wallace: perezt jelenleg csak a szar edző szerződtetése miatt küldeném vágóhídra. ő figyelembe véve a régebbi kritikákat (ki számított tőle erre???) védőket is igazolt. az edző nem jött be. nyáron csere lesz valszeg. a krédés inkább az, hogy perez bevállalja-e (be kéne), hogy egy sokkal nagyobb tekintélyű embert ültet a padra. és hagyja dolgozni.

Szent.J. 2010.03.12. 12:08:01

@Mrs Wallace: Mourinho ügyben teljesen egyet értek!

Valahogy a Madrid esetében is a fejétől bűzlik az a bizonyos hal.

Nekem tetszik a poszt!

pavel88 2010.03.12. 12:08:15

Senkit nem megbántva, ez a cikk semmit sem ér! Ilyenből született már vagy 4-5 az elmúlt két napban! Ezekkel már tisztában van mindenki! Max. annyit tennék hozzá, hogy szerintem dB sem jobb edző mint Pelle. Aki nem volt rest, s úgy kiszorta Gutit a keretből mint a pinty! S talán csak Kakával kivételezik, mert azért padozott Higu is meg Benzema is, ha olyan volt a játékuk!

Mrs Wallace 2010.03.12. 12:11:09

@avenger13: Perezt én sem az igazolások miatt darabolnám fel. Hanem a terrorért amitől a játékosok szenvednek! Mert az a nagy gáz szerintem!

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.03.12. 12:12:16

@pancho_sanza: Ha jól emlékszem, 2 bajnoki cím, 2 BL-serleg a mérlege. Az első meccs, amin láttam, valószínűleg az első Realos bajnokija 2000-ben a Toshackos hónapok után.

avenger13 2010.03.12. 12:15:38

@pavel88: nem rossz edző, de nem sikerül megoldania a feladatot. igen higuain, meg benzema padozott. de kaka és cé nem, pedig a legfőbb gond, hogy ők (elsősorban kaka) nem tudnak együtt működni. és erre nem talál megoldást fél éve.

del bosque érdemeit elvitatni meg hülyeség. igen jó edző, és pont ezekben a helyzetekben (sok sztár egy csapatban) tudott valamit alkotni. (lehet ezért is bukott a fenernél). össze tudja úgy rakni a sztárok arcát, hogy legyen belőle valami játék... és ez biztos nem annyi, hogy felküldi őket ők meg megoldják.

@Mrs Wallace: sajnos muszáj egyetértenem. :D

avenger13 2010.03.12. 12:18:39

@Mrs Wallace: ebben van valami. de ez elsősorban a médián keresztül érkezik, perez ezt nem tudja kezelni, ahogy az edző sem, és így végeredményben a csapaton csattan az egész. egy jó edző, azért ezen a nyomáson szerintem jelentősen tudna enyhíteni az edzésprogrammal, és az öltözői hangulat javításával. (itt nem monokinis hölgyek szolgálnak fel koktélt típusú hangulat váltásra gondolok). amikor perez volt az elnök és bosque az edző, nem hinném, hogy kisebb lett volna a nyomás, de tudták kezelni, és jöttek is az eredmények. ebben áll szerintem bosque egyik nagy érdeme. és ezt a spanyol válogatottnál is megcsinálta.

pavel88 2010.03.12. 12:19:48

@avenger13: Ugye csak viccelsz, mikor azt írod hogy Cé nem padozott? Minek? Az egyetlen játékos, aki folyamatosan hozza a megfelelő szinvonalat! Még tart a MU forma, de félek az is elmúlik! :S

avenger13 2010.03.12. 12:23:23

@pavel88: nem azt írtam, hogy padra kellett volna ültetni, csak az nem jelent semmit, hogy két játékost, akik feleannyira sem számítanak világsztárnak, mint kaka és cé leültet. akkor lenne ez nagy szám, ha közülük valamelyik kerülne padra.

Mrs Wallace 2010.03.12. 12:24:16

@avenger13: szerintem meg a média általi nyomást maga Perez gerjeszti! Hisz ez volt a célja! Az egyik kampányszövege is ez volt, hogy azt akarja, hogy újra beszéljenek a Madridról. Csak a dolog elég rosszul sült el... Ez tesz tönkre olyan zseniket, mint Kaká. Mert aki emberileg tartja magát valamire, annak senni szüksége erre...

avenger13 2010.03.12. 12:27:59

@Mrs Wallace: ebben lehet igazad van. mivel nem látunk bele ebbe, ezért itt mindenkinek csak véleménye lehet. abban azért egyetértünk, hogy perez hülye, csak a felelősség mértéke a kérdés.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2010.03.12. 12:30:05

@pavel88: Igaz, de például 3 meccsen beszedett két orbitális marhaság és fegyelmezetlenség miatt kapott piros után nem az az első, hogy fontos meccsen bevágom a kezdőbe, és lenyilatkozom, hogy ugyan, mindenkivel előfordulhat. Egy Mourinhonal ez két hét ificsapat, és ezt nem a Cével kapcsolatos véleményem mondatja, hanem egyszerűen az ilyesmi nem maradhat következmény nélkül, mert megbomlik a fegyelem.

horas 2010.03.12. 12:30:38

Hát nekem elég semmtimondó egy cikk lett ez,már bocs.
Schuster-rel a holland-érával volt egy nem világválogatott időszak is,szóval probálkoznak ot mindennel,szóval ez sem jogos...
A Madrid-nak időre lenne szüksége,semmi másra nem olyan nagy okosság ez...plus-ban még annyinak,hogy ne gazdasági béklyók kösség a vezetőedző kezét...mondjuk egyáltalán nem fogja vissza semmi...

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2010.03.12. 12:32:04

Egyébként iszonyú nehéznek tűnik Kaka és Cé együtt használása egyelőre - részben emiatt nem megy Kakanak nyilván -, és vicces, hogy így is akkor működik a csapat, ha helyettük/nekik Guti osztja a zsugát jó formában. Megdöbbentő, de nélküle nincs agya a csapatnak idén, csak ad-hoc dolgok.

horas 2010.03.12. 12:33:34

Ja és az első galaktikus érában csak megnyerték a Bl-t,ugyhogy igazából,lőttünk egy nagy luftot ezzel a cikkel....

ferenckovacs · www.ferenckovacs.com 2010.03.12. 12:36:03

Egyébként az Inter is ilyen krízist élt át, a 90-es évek közepétől a 2000-es évek közepéig. Szurkolóként rossz volt nézni, hogy pénz volt, játékosok voltak csak játék nem.
Mostanra ez szerintem megoldódott és a Murinho tette/teszi fel az i-re a pontot a jelenlegi munkásságával.

Persze ehhez kellett Moratti játékospolitikai változtatása is: Vieri és Ibrahimovics lekoptatása fájdalmas és elképesztőnek tűnt, de mindeki tudta hogy ez az előrelépés kulcsa.

Keelhaul 2010.03.12. 12:40:01

Ez a post egy nagy rakás szemét. Legjobb az lenne, ha valami olyan embert kérnétek fel, aki tud is valamit a Madridról, köszi.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.03.12. 12:46:28

istenem, mintha nem is ugyanazokat a meccseket néznénk.
1. Kaka csak CR-el hajlandó játszani (ennyi esze még neki is van, sőt, csak akkor hajlandó, ha CR is a pályán van).
2. CR fizikai erőnléte mutatja, mi a fő gond a Madridnál. és mi a különbség az angol, meg a spanyol liga között. bár CR ott is felfelé lógott a mezőnyből.

a Real most épp egy európai középcsapat (aktuális teljesítménye alapján, bár ha továbbmegy a Lyon ellen, ez a poszt se születik meg... és néha nagyon kevés hiányzott, úgy tűnt). miért kell ebbe belekeverni a történelmet?
otthon ászok, egy kis jóindulat, oszt még a bajnokság is behúzható. tudnak szépen focizni, csak nem elég gyorsan.

sundin 2010.03.12. 12:58:57

@horas:
Jah, csak annak a csapatnak volt egy erős alapja, még a "nemgalaktikus" érából, akik már Perez előtt nyertek BL-t... most ilyen nincs.

Keelhaul 2010.03.12. 12:59:55

@_Maverick: Mióta elment Zidane, azóta nincs agya a csapatnak. Sőt, 2003 óta csak ő van. Vicces, de pont azóta nem nyertünk semmit. Nem varrnám a nyakába.

A Madridon pedig csak azért szokás röhögni, mert az ego nagy, az elvert pénzmennyiség brutális és nem jönnek az eredmények. Egyenes kiesésben bármi lehet, egy csapatot nem kettő meccs alapján árazunk be. Kiestünk a legjobb 16 között, csalódott vagyok. Rohad valami a klubnál.

Ja és minden idénynek úgy indulunk neki, hogy ha nincs BL-győzelem, akkor már mindenki bukásról beszél. Szerintem király dolog bajnokságot nyerni. Mondjuk a Barcelona előtt.

Az pedig Q nagy Fság, hogy itt most egy bajnoki cím nem jelentene megoldást. De, lehet hogy jelentene. Én nem értek egyet a perezi igazoláspolitikával, a K-C-B trióból kizárólag Benzema szerződtetésének örültem, és nyilván nem jó, ha ez a politika diadalmaskodik, de amit a nagyonokos posztíró javasol, az pont az a politika, ami tönkretette a csapatot, azaz:
Jó, most nem jött össze, basszunk ki mindenkit, új csapat, majd profin felépítjük. Könyörgöm, a legtöbb csapatot azért építik profin, mert nem cserélik le évente a keret felét, az edző dönt a keretről (és 1 évnél tovább dolgozik) és nem az elnök, nagyjából folytonos munka folyik, van idő összerakni a dolgokat.
Bosque kapott utoljára elegendő időt. Azóta az edzőink: Kvejrozs, Camacho, Mariano García Remón, Luxemburgo, Lopez Caro, Capello, Schuster, Juande Ramos és Pelle. 9 edző 6 év alatt. Mitadisten pont azóta nem megy a csapatnak! Pellegrini megérdemli, hogy kapjon még legalább egy évet, de én odaadnám neki az egész bagázst 4-5 évre, aztán megnézni mi van. Nem szar edző a fenti névsorban Capello jobb nála, Juande kb. egy szint.
Szeretnék végre HÁROM egymást követő szezont, amikor a klub, a játékosok és az edző kölcsönös kapcsolatait a bizalom és nem a hisztéria jellemzi. És ebből látszik, hogy a posztírónak fingja nincs: a legnagyobb változás az lesz Madridban, ha nem lesz változás.
Ezt mindenki érti, aki ismeri a Madridot közelről. SAF-nak, aki ugye lassan minden idők legjobb edzője, szóval neki is voltak középszerű csapatai, pedig a MU az újkorban van olyan nagy csapat, mint a Madrid. Semmi gond, benne van. Egy csapat jósága vagy rosszága pedig ne egy kapufán, egy meg nem adott tizenegyesen, illetve ha korrekt akarok lenni, 3 szar meccsen múljon. Ettől még nem elfuserált valami, hanem van, hogy nem jönnek össze a dolgok. Főleg egy olyan kezdőcsapatban, ahol a játékosok nagy része nem játszott együtt többet 20-25 meccsnél. Az túró. A katalán gödör is úgy tűnt el, hogy a csapat türelmet kapott.

Tehát kb két dolog kell: kisebb arc, több türelem. Nem del Bosque, Capello, Mourinho, Ribéry vagy mittudoménki kell. Pellegrini kell, meg türelem.

mujure 2010.03.12. 13:05:39

én azt nem értem, hogy egyik pillanatban a madrid az iszonyat királyságok királysága, mert 20 perc alatt hármat vágnak a sevillának, utána viszont amatőrök, mert kiesnek a BL-ből. higany egyik nap a "mi kutyánk kölyke", a Gólvágó, utána meg egyértelműen rajta megy el a továbbjutás, mert kihagyott egy helyzetet. Persze, szép dolog a szurkoló egyik végletből a másikba pillanatok alatt áteső hozzáállása, de ti egy fociblog vagytok, vagy mi. Igen, nemzetközi színtéren még nem csapat a madrid. De hazai szinten már nagyon is az (nézzetek a tabellára! vagy a barca sem csapat?), ami, ugye, az első lépés kell legyen. Hagyni kell dolgozni akár Pellegrinit, akár mást, mert ebben a csapatban sok van.

A baj az, hogy most Perez megint neki fog állni sztárokat vásárolgatni, jön a szokásos mizéria, hogy jön-e Ribery, Villa, Essien, Dragóner, vagy a tököm tudja ki... Hagyni kell beérni a csapatot, csak nulla türelem van. A poszt szerintem sem jó, de azzal tökéletesen egyetértek, hogy a legnagyobb gond a vezetőségben van.

Az meg, hogy amatőrnek nevezitek a világ leghíresebb futballklubját, nyilvánvalóan provokáció, vagy legalábbis remélem:) Lehet nem szeretni a Realt, semmi gond nincs vele. Lehet nem szeretni a játékospolitikája miatt, de akkor ne zengjünk ódákat az ötvenes-hatvanas évek madridjáról se, mert ők bizony ugyanezt csinálták: vedd meg a legjobbakat, és akkor nyersz. Ez a mottó, csak ma már fontos az, hogy csapat is legyen. És szerintem az meg igenis alakulóban van. Nagy pofon volt a lyon elleni, de erőt kell meríteni, és csinálni a dolgokat tovább.

rizla 2010.03.12. 13:07:01

szerintem is meglehetősen egyszerű a poszt. a real madrid esetleges visszahúzó tulajdonságai ennél jóval bonyolultabbak, és izgalmasabbak is egyben.

Neil Blender 2010.03.12. 13:07:53

@Keelhaul: egyetertek bizonyos dolgokban.

Ha jovo ilyenkorra sem lesz Pellegrinivel utos a csapat akkor el lehet kuldeni es lehet hozni helyette mast. De ideny kozben meneszteni, sot ev vegen meneszteni is eszement baromsag lenne. Foleg akkor ha a bajnoksag meg lesz.

Igazolaspolitikarol csak annyit hogy Perez horribilis osszegert de posztra hozott jatekosokat, Guti 5 meccsen valo szenzacios szereplese keves volt, kellett egy iranyito, ez lett Kaka, kellett egy amolyan szelso-csatar-zseni ez lett CR, kellett egy melysegi esz ez lett Xabi, kellett egy csatar RvN helyett ez lett Benzema, Cannavaro helyett kellett egy kozepso vedo, ez lett Albiol. Hogy csak a fontosabbakat emlitsem. A szerencsetlen dolog az volt hogy ez egyszerre erkezett, ami nem egyenlo 2 jatekos beepitesevel a csapatba, itt konkretan egy uj csapatot kell epiteni majdnem a 0-rol.

A mediahajciho miatt ez eleg nehez feladat, foleg ugy hogy olyan firkaszok is irnak mint a Madridrol mint donelly, aki nem nez spanyol meccset mert "nezhetetlen szar az osszes". Na a Madridrol szakerteni persze kivaloan tud o (is).

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.03.12. 13:08:21

@tjunior: csak példának hoztam, hiszen mi is versenyben vagyunk még, akár duplázhatunk is... láss a sorok közé.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.03.12. 13:10:08

Öööööööööö...nálam lefagyott a rendszer....NEM Xavi lenne a világ legjobb játékosa???

Keelhaul 2010.03.12. 13:14:54

@horas: Az első galaktikus érában volt valamiféle folytonosság a csapatnál. A dolgok akkor indultak el downhill, amikor kibaszták Bosquét. Félreértés ne essék, nem az volt a probléma, hogy nem volt többé VdB a csapatnál, bár nagyon jónak tartottam a Madridhoz, hanem elsősorban az ok: nem nyersz BL-t? Nem vagy edző. Ráadásul amin elment a szezon, az egy kihagyott tizi volt a Juventus ellen (ugye Figo?) ... kész vicc. Meggyengült az edző az öltözőben, zsarolhatóvá vált. A játékosok leadtak 3 meccset, és már röpült is az illető, gondoljunk csak Camachora. Én ugyan csípem Raúlt, Carlítost meg Ronaldóékat, de nehogymár az legyen amit valamelyik fogyatékos focista mond.
Megj: köztudott spanyolban, hogy két meghatározó gang volt a régi galaktikus Madridban. Carlosék, tehát a brazilok, meg az általam csak álszent tengelynek nevezett Raúl és Zidane (nem elvitatva egyik érdekcsoport labdarúgói erényeit sem). Aztán voltak a kussolósok, akik szellemi vezetője Száguldó volt (ugye az ő frigye azt jelentette, hogy annyira nem volt puszipajtás az elnökkel), ők nem szóltak bele a dolgokba, viszont ha valami szar volt a csapatnál, ők lettek bűnbaknak kikiáltva: Salgado, Helguera, Guti, Pavón, a friss, nem sztár igazolások, a mindenkori edző kivéve Luxemburgot.

A probléma ugyanaz a posttal, ami Perezékkel (és ezért önellentmondásos, tehát szar), hogy úgy kell kezdeni, hogy jön Bosque. Francokat. Úgy kell kezdeni, hogy marad Pellegrini, még legalább két évet.

2010.03.12. 13:15:54

@Keelhaul: Bosque sem kapott elegendő időt, 1999-2000-ben felrázta a csapatot és nyert velük. Utána minden évben nyert valami serleget, ha nem lettek volna eredmények vele szemben sem lett volna türelem, aztán nem találtak fogást rajta és látszat indokkal elküldték.

rizla 2010.03.12. 13:16:07

off: maradona most már tényleg elmehet a picsába, hihetetlen ez a faszfej. barcelonába akar utazni, és találkozni messivel, a családjával, és guardiolával, hogy MOTIVÁLJA ŐT a VB-re, hogy ÚGY JÁTSSZON, AHOGY A BARCELONÁBAN. nem érti ez a barom, hogy nem a motiváció a fő probléma, hanem hogy a játékrendszere egy kalap szar. erre csinálja itt a hírverést megint, és teljesen felesleges nyomást helyez leora.

2010.03.12. 13:18:58

@rizla: nincs bajom az argentinokkal, de örülnék, ha alaposan befürödnének a VB-n, és kivágnák ezt a suttyót onnan.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.03.12. 13:20:38

@rizla: Maradona egy idióta, a saját hozzá nem értését egy mozdulattal rádobja Messire, hogy nahát, ott a bűnös miért nem megy a csapatnak. Pep helyében elmagyaráznám neki mi merre hány méter, ha már más eddig úgy látszik nem tette meg...

jazs 2010.03.12. 13:22:36

OFF
régen real szimpatizáns voltam, most inkább barca.
próbáltam a realnak szorítani, de akiket kedvelnék ott, azok vagy elmentek, vagy nem megy nekik.
akiknek meg megy, azokat nem kedvelem, casillas kivételével :)

a barcából viszont xavit de főleg iniestát nem lehet nem kedvelni. messit elismerem, de valamiért nem nyűgöz le a játéka.
ON
Az viszont egy orbitális baromság, hogy ez a Real nem egy erős csapat. Azon sem lepődtem meg, hogy kiestek, de az sem lepett volna meg, ha tovább jutnak...
1 meccsből ezt kihozni ugyanolyan ostobaság, mint anno a katalán gödör.
Ez a "spanyol bajnokság gyenge" duma eddig is hülyeség volt, és most is az, itt visszautalva benito bl összefoglalójára.
Nem gondoltam volna, hogy ő is asszisztálni fog ehhez a baromsághoz.
ennyi :)

Keelhaul 2010.03.12. 13:22:42

@Neil Blender: A probléma az, hogy Kaká nem irányító, CR nem szélső-csatár-zseni, Benzema nem lesz sosem RvN helyettese vagy akármije.

Kaká egy kontrajátékos, CR egy labdasüllyesztő (vigyázz, nem azt írtam, hogy nem jó!), Benzema pedig nem középcsatár.

És igen, egyszerre érkeztek a valóban megalapozott igazolásokkal, mert Albiol, Alonso érkezése nagyon kellett, de olyan, hatékony csapatot építeni, amiben egyszerre játszik Kaká, CR, Benzema, Alonso ... nem könnyű. Tökmás rendszerben focizott mind.

Én Perezt nagyban felelősnek tartom a történtekért, de azzal sem járnánk most jobban, ha Perez lemondana. Egyszerűen csak arra lenne szükség, hogy a nyáron egy kicsit konzervatívabban igazoljunk. Mondjuk max 2 játékost, vagy 3-at, de a kezdőbe csak 1 v 2 kerüljön.

Keelhaul 2010.03.12. 13:23:18

@Hadrian77: Persze, de valamennyivel több volt a türelem vele szemben.

pavel88 2010.03.12. 13:23:39

Nos, úgy tünik, hogy az elmúlt fél órában több értelmes megjegyzés, kritika, megoldás érkezett mint amennyit az egész posztba sikerült belesűríteni! Lécci néha ezt is jegyezzétek meg, nem csak azt amikor személy szerint vmelyikőtüket fikázzák! Mellesleg Donnelly ez ne vegye el a kedved, mert jókat csinálsz!!

Keelhaul 2010.03.12. 13:24:34

@rizla: :D :D :D

Nem hiszem el az argentín szövetséget, komolyan. Ráadásul a csávót meneszteni se lesz egyszerű. És ha megbukik, akkor mindenki köcsög lesz.

bakító 2010.03.12. 13:27:37

@Neil Blender: "Igazolaspolitikarol csak annyit hogy Perez horribilis osszegert de posztra hozott jatekosokat"

Hát nem érted, hogy ez a mondat mekkora gáz? Perez mint a klub elnöke ne hozzon már játékosokat vazze, az nem az ő dolga. Ez a reklám margit legfőbb gondja.

Keelhaul 2010.03.12. 13:29:42

@pavel88: Nincs bajom donellyvel, de én sem fogok arról beszélni, hogy mit gondolok az angol bajnokságról. Valószínűleg legalább ennyire közhelyes lennék, ha nem jobban. Azt viszont nem szeretem, amikor egy bajnokság milyenségét azalapján ítéjük meg, hogy "mert szarok a meccsek". Én pl. az angol meccseket unom. Ez egy ilyen biznisz.

2010.03.12. 13:29:44

@Keelhaul: na igen, mondjuk dB más elnök alatt kezdett. Szerintem Pelle kitalálta milyen rendszerben játszanak, gyakorolják is biztosan, de nem biztos, hogy mindenkinek a megfelelő helyet találta meg benne.

Keelhaul 2010.03.12. 13:34:14

@Hadrian77: Engem ez a csapat valami olyan diofantikus egyenletre emlékeztet, amelyiknek nincsen igazi megoldása, csak "majdnem jó" megoldásai vannak. Ha valakit beszuszakolsz, más fog kilógni.
Pellegrini eddigi karrierjét tekintve csapatépítésben ő nagyon ott volt a Villarrealnál. Én bízom benne, hogy valamit kitalál, vagy valami trükkel sikerül egy jó csapatot összeraknia. Ebben a kirakóban túl sok elem van, és van amelyik nem illeszkedik a többihez.

A másik probléma, hogy ebből a csapatból minden idők egyik legjobb kontrapcsapatát lehetne építeni, de ahhoz kéne egy másik kapus (igen, kapus), továbbá a madridi közönség sem lenne oda érte, ha ez lenne a default játék. Egyébként ha megfigyeled, fáradó, kitámadó ellenfél ellen gyilkos a csapat általában.

pavel88 2010.03.12. 13:37:33

@Keelhaul: Sajnos ehhez olyan védelem is kellene, amelyik képes 90 percnyi koncentrált játékot produkálni!

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.03.12. 13:38:11

@Keelhaul: Másik kapus? Ez még egy fanatikus Barca-hívőnek is eretnek gondolat...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.03.12. 13:39:24

sztem az nst szerzőtagjai szépen beszólogatnak egymásnak ilyen posztok keretében :) megy a zrika, semmi több... :)

persze, a celtic megverné a sevillát, de ez lényegtelen :)

Kövi 2010.03.12. 13:40:53

Jaj, srácok, hát nem látjátok, miért született, ez a cikk? A következő két hétben ha előkerül a Real, és a kommentelők légiói ismét összecsapni látszanak, akkor elég lesz ide irányítani az embereket "Erre van külön poszt!" felkiáltással. Én örülök neki, így legalább könnyebb lesz kiszűrni a más témájú hozzászólásokat a parttalan "mibajaReallal?" felvetések közül... :)

szangye puncog 2010.03.12. 13:41:23

egyébként a realnak csak időt kéne adni, majdnem mindegy melyik edzővel. a baj az, hogy mindegy ki az elnök, úgy viselkedik, mint egy elkényeztetett hülye gyerek. azért azt gondolom, ha nem cserélik ki a fél keretet megint és a játékosok kicsit megszokják egymást akkor még akármi is lehet szép és eredményes játék tekintetében. hátha a hülye gyerek elirigyli a barcelonánál uralkodó légkört. ( és közli az aktuális edzővel: bízom benned, mond mennyi időre van szükséged, hogy idén bl-t nyerjünk...)

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2010.03.12. 13:45:59

@donnelly: Szerinted del Bosque első évében pontosan hány játékost is választott/kért amikor kinevezték edzőnek?

2010.03.12. 13:46:12

@Keelhaul: a sárgáknál más volt a helyzet, rengeteg ideje volt és fiatalokból építhetett, itt pedig az időt nem akarják megadni neki, és sajnos elvárják, hogy mindenkit berakjon a csapatba akit drága pénzen megvettek.
Szerdán azt vártam volna tőle, hogy a szünetben csinál valamit és az első félidőben mutatott nyomást fenntartva eredményes is lesz a csapat, ehhez képest rezignáltan játszogató csapatot láttam. Remélem igyekszik az építkezéssel:)

Keelhaul 2010.03.12. 13:47:56

@pavel88: @csizsikpizsik: A Madrid évek óta sebezhető beíveléseknél. Casillas egy zseniális figura, de a kontracsapatoknak elég jóknak kell lennie belőtt labdák ellen. Lassan 8 éve szinte csak belőtt labdákból/kontrákból kapjuk a góljainkat, ezek legalább 85-90%-át. Ahhoz, hogy a beívelések elleni védelem jobb legyen, nem csak jobb védőkre van szükség, hanem egy, a beíveléseket jobban kezelő kapusra. Mert Casillas egyetlen, hatalmas gyengéje, és ami miatt nem vitán felül a világ legjobb kapusa, az ez. Hülyébbnél hülyébb gólokat is szoktunk kapni, nekem a kedvencem Carew sarkazása. Azt a mai napig nem tudtam megemészteni.

2010.03.12. 13:49:57

@Keelhaul: Capello is ezért akart másik kapust, bár nem tudnám eldönteni kire kéne lecserélni.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2010.03.12. 13:50:08

@Keelhaul: Higuaínt meg Gutit nem kell lecserélni, de Casillast igen.

rizla 2010.03.12. 13:50:42

@csizsikpizsik: még ezt is benyelném, ha nem lenne tele a sajtó a faszságával. az argentin nép meg benyalja.

rizla 2010.03.12. 13:52:12

@Keelhaul: cr az egyik legdurvább góllövő gépezet, ami valaha a futball pályákat taposta. éppen ezért rá kell építeni a csapatot, de nem tudom, hogy ez hogyan jön össze kakával, eddig úgy tűnik, hogy sehogy.

Keelhaul 2010.03.12. 13:54:52

@Hadrian77: Én bajt éreztem, mikor lementünk a szünetre. Amúgy bármilyen röhejesen hangzik is, talán nagyon jól jött volna, ha belép a pályára még két védekező középpályás. Én látom Capello Bayern elleni nagy találmányában a rációt, csak az volt ott a baj, hogy Carlítos 30 másodperces gólja nem volt beprogramozva.

Egyébként ha visszaemlékezünk az egyenes kiesésekre, gyakorlatilag csak tavaly törölték föl a csapattal a padlót, mindig is ez a meddő vagy peches mezőnyfölény volt a jellemző a kieséseinkre. A Juve valamennyire megfojtotta a csapatot, viszont pl a Schuster-féle kiesés teljesen hasonló volt a mostanihoz. Az szerintem nem volt egy rossz csapat, de akkor Nistelrooy is kihagyott vagy 5-6 ziccert. Tökmindegy, a probléma ott van, hogy egyébként Schuster, aki szerintem NEM szar edző, egyáltalán semmiféle beleszólást nem kapott a keretbe, ráadásul a Cé-s szappanopera miatt szerintem a csapat nyári készülése nyugodtnak egyáltalában nem volt nevezhető. Megjegyzem, Schuster kirúgása tipikus felelősségtologatás volt az elnökség részéről, még akkor is, ha a helyére egyébként egy nagyon jó, de Madridba alkalmatlan edzőt hoztak.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.03.12. 13:54:55

@rizla: Maradona ügyesen manipulálja a közvéleményt, ezt régóta tudjuk. De hogy az önös érdekei miatt szétszedi fecnikre Messit az nagyon-nagyon gáz.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.03.12. 13:56:51

@donnelly:

Te is beláthatod, hogy nem lehetnek mindenütt olyan fantasztikus meccsek, mint a skót ligában. ;-)

@rizla:

Ezt nagyon pontosan megfogalmaztad.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.03.12. 13:57:48

@Keelhaul: Hát nem tudom, nekem Valdest dobta a gép, több röhejes gólt láttam már...Ha nem Casillas kicsoda mégis?

2010.03.12. 13:58:11

@Keelhaul: Schuster nem tudott egyenletes teljesítményt kihozni a csapatból, nagy visszaeséseik voltak.
Kövezzetek meg érte, de amikor Beckham Madridba került, azt éreztem rajta, hogy alázatos és sokszor ő vitte a hátán a csapatot, CR még nem tart itt, de jó úton jár.
Higuain ügyes gyerek, de még csak inasnak való, kéne mellé egy Ronaldo szintű csatár, akitől megtanulhatja, hogy kell egy BL meccset megnyerni.

Tika_ 2010.03.12. 13:58:32

nem különösebben bírom donnelly futballfilozófiáját, és már a címen felhúztam magam, hogy oda kéne tenni dőltbetűvel a közepére, hogy "valaha volt", vagy a végére, hogy "volt", úh negatív attitűddel kezdtem neki - de meggyőzött!

Ez most kiba jó poszt lett, gratula!!!
:leborul:

rizla 2010.03.12. 13:58:35

@Keelhaul: "Megjegyzem, Schuster kirúgása tipikus felelősségtologatás volt az elnökség részéről, még akkor is, ha a helyére egyébként egy nagyon jó, de Madridba alkalmatlan edzőt hoztak."

suszternek szerintem semmi maradása sem lehetett azután a nyilatkozata után, hogy esélytelenek a camp nou-ban. ilyet egy madrid edző soha, semmilyen körülmények között sem nyilatkozhat. a kirúgása presztizs-kérdés volt, legalábbis számomra az lett volna. ettől még igaz lehet, amit írsz, de én azután a megszólalás után szó nélkül kirúgtam volna a picsába, mert ilyen egyszerűen nincs. a barcelona felé is roppant tiszteletlen volt, ha "csak a felelősséget akarta levenni a játékosok válláról".
ramos amúgy miért is volt alkalmatlan edző madridba? utólag szinte hihetetlen, és már kevesen emlékeznek rá (a veszteseket elfelejtik), de minden idők egyik legjobb tavaszát produkálta azzal a kerettel.

Keelhaul 2010.03.12. 13:58:48

@pancho_sanza: Nem ezt mondtam. Azt mondtam, hogy egy kontracsapatba nem való Casillas kapusnak. Általános isi.

@Hadrian77: Diego Lópezt nagyon szerette (nem is rossz López, sőt).

@rizla: Na ja, de a CR-re épülő játékkal az a probléma, hogy ő is be tud sülni. BL-döntő, a mostani Barca-Real jó példa erre. CR egyelőre nagyon görcsös. Zidane attól vált be egyébként, hogy a kezdeti görcsösség után kellően cool lett, utána jól is nyomta. Aztán túlságosan is cool lett, és szarul nyomta.

Senderos 2010.03.12. 13:59:01

A Realnak egy olyan edző kellene akinek vannak tervei a csapattal és tudja, hogy hosszú távon merre akar tartani. Meg kell neki adni az időt és a hatalmat. Ne csak egy alkalmazott legyen, akit lehet csicskáztatni. Legyen beleszólása a dolgokba és legyen lehetősége hosszú távon gondolkodni(vö.: Wenger). Legyen ideje megtapasztalni a keret képességeit és aztán felépíteni a saját csapatát. Ez 3 év, aztán sínen lennének.

Mourinho-ban a megbízhatóság a jó. Ha megkapja a legjobb keretet a bajnokságban, akkor a csapata lesz a legjobb a bajnokságban. Biztosan hozza a papírformát, nem hibázik.
A Realnál adott egy erős keret, van pénz is, ha módosítani akar rajta, szóval Mourinho egy megoldás lenne.

rizla 2010.03.12. 13:59:22

@csizsikpizsik: keelhaul nyilván nem akarja elküldeni casillast, teoretikus felvetés volt.

rizla 2010.03.12. 14:01:24

@Keelhaul: ha görcsösen tartja az 1 gól/meccs átlagot, akkor milyen lenne lazán? neki egyszerűen ilyen a játéka, görcsös, az egész fickó is ilyen amúgy, ha közelebbről megnézed. számomra igazából szánalmas látvány, ahogy cselez, annyira semmi nincs meg benne a zidane vagy ronaldinho féle könnyedségből, hogy sírok. és mégis hihetetlenül effektív, az más kérdés, hogy el tud vele szaladni a ló.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.03.12. 14:01:42

@Tika_:

Én kedvelem donnellyt, de be kell látni, hogy ez a poszt csak annyiból lett jó, hogy olyan kommentáradatot indított el, melyben vannak közhelyeken túlmutató meglátások is.

rizla 2010.03.12. 14:05:36

ha a cselezési stílus egy tánc, akkor zidane ilyen:

www.youtube.com/watch?v=klRIy6u2N9o

ronaldo pedig ilyen:

www.youtube.com/watch?v=3On-eqaEaYY

Keelhaul 2010.03.12. 14:07:31

@rizla: Ramossal kapcsolatban alapvetően igazad van. Ramost én egy zseniális figurának tartom, főleg amit a Sevillával csinált, az megérdemel egy misét (leszámítva a nem túl elegáns távozást). Ugyanakkor voltak jelei annak, hogy nem kezeli jól a csapatot. Eredményes, stabil focit csinált a spanyol bajnokságban, de meglehetősen kiszámítható volt a játék, és nem egyszer, nem kétszer kizárólag a szar Higuaínon múlt, hogy nem lett zsebkendőlengetés neki, mert amit a csapat helyenként játék címén előadott, az minden volt, csak játék nem. Nem láttuk persze Juandét dolgozni egy saját maga által kialakított kerettel, de ehhez a társasághoz ő szerintem nem illik. Miért? Mert ő egy iszonyú stabil 442-t nyomat, amibe nem lehet belehelyezni a mostani keretet semmilyen kombóban, még annyira sem, mint amennyire Pellének sikerül. Elég zavaróak ezek a korlátok, de azt jelentik, hogy Juande nem jó most Madridba. A keret nyáron átformálása minőségi 442 kompattá persze olcsóbb lett volna, mint ez az átformálás, de ez mostmár mindegy is. Ami jó volt Sevillában, az sajnos nekem nem tetszett Madridban. De mondom, ha igazságosak akarunk lenni, akkor neki is kellett volna időt adni.
A mostani Sevillához viszont nagyonis illene, a Sevilla még a játékosvándorlás ellenére is egy elég konzekvens filozófia mentén építi a keretet, ezt elég profin csinálják.

Keelhaul 2010.03.12. 14:13:22

@csizsikpizsik: Egy magasabb kapus. Capello vetette ezt föl anno, én is vagdostam az ereimet, de egy kontrapcsapatban (és Capello azt akart építeni, érhető okokból) valóban magasabb kapus kell. Diego Lópezt akarta Capello, és Diego López elég jó kapus. Az más kérdés, hogy Iker nyerte meg Gutival és Robinhoval karöltve a övetkező két bajnokságot a Madridnak. Viszont nem is lett kontracsapat a Madrid.

@Csöncsön: Felpörgött a poszt, tehát jó poszt :)

@rizla: Na ja. Én éppen ezért mondanám azt, hogy kollektív arcvisszavétel után kicsit csapatként kéne focizni és nem rátenni senkire a messiás szerepet, mert sem Higuaín sem Ronaldo nem alkalmas lelkileg erre a teherre.

Egyetértek abban, hogy Cé görcsös, az 1 gól/meccs átlag pedig valóban jó, de én így, ahogy látom továbbra sem esek hasra tőle. Egyszerűen idegesít, hogy mennyire egyedül akar csinálni mindent. És Higannyal ellentétben ő megköveteli magának meccsenként azt a 8-10-12 labdát, amit ész nélkül hősködve akar megjátszani. Ettől még egy állat, de azért látni kell, hogy a társak teljesítményére nincs feltétlenül jó hatással. Olyan, mint egy Allen Iverson, akinek összejött egy BL.

Keelhaul 2010.03.12. 14:20:04

@rizla: Egyénileg valszeg a világ legjobbja egyébként Cé, de szerintem Messi sokkal több gólokban közvetlenül meg nem mutatkozó pluszt tesz a pályára (mondom ezt Madrid drukkerként). Nem szeretem Messit sem, de valószínűleg hivatalból csak. Az viszont egyértelmű, hogy Messi valamivel türelmesebben áll hozzá ehhez a foci témához, ennek köszönhetően több a gólpassza és alapvetően akkor, mikor nem megy neki, sokkal hasznosabb tud lenni mint CR9, szerintem. Nem akar minden áron gólt rúgni.

Hogy mi a baj Higuaínnal? Valszeg egyébként az, hogy ez a Bl-ben nem megy neki téma kicsit rászállt az agyára, és szétgörcsölte magát. Az önzőség az esetében tök hasonló mint CR-ében, én egyik embert sem mint embert ítélem el ezért. CR-ben valami hihetetlen bizonyítási vágy dolgozik, és ez néha rosszat hoz ki belőle, Higannyal az történt most, mint vele már többször. Ez pszichológusra tartozik, meg idő kérdése. Meg talán a szerencséé is.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2010.03.12. 14:23:05

@rizla: simán összejönne,ha egyszer a büdös életbe kipróbálná az edző, mondjuk egy sima bajnokin, hogy beállít négy védőt, két Diarrát, egy Xabi Alonsot és egy Marcelot. Aztán eléjük teszi Kakát majd legelőre Ronaldot. Csak egy kurva mérkőzést kérnék, amin gyakorlatilag nem múlik semmi, mert úgyis megnyerik nyolc kibaszott nullra. Persze lehet Pellegrini faszát szopkodni, de ebben az emberben egyszer nem merült fel benne, hogy Wayne kibaszott Rooney mi a büdös picsát csinált balszélen Ronaldo mögött. Most komolyan azt gondolja, hogy Ferguson hülye, amiért nem Rooney játszott Ronaldo előtt. Vagy azt gondolja, hogy Higauín egyedül jobb, mint Rooney és Ronaldo együtt.

Kaká előtt Inzaghi játszott, akit sok mindennel nem lehet jellemezni, de egy ziccerből két szar gólt lőtt. Keresni kell Kaká elé egy embert egy ilyen góltermelő gépezetet és nem olyat, aki hat ziccerből kétszer belebotlik a labdába. Van ilyen góltermelő gépezet a csapatban? Persze. Ott játszik szélen. Higuaín mögött. Nem azt mondom, hogy ez a nyerő taktika, de az szánalmas, hogy negyven meccs alatt ennyit sikerült "építeni" és ezek után még "idő" kell.
Ha látnám,hogy ez az edző igenis kihagy néha embereket és próbálkozik találni valamit, de az az alapjáték, hogy C elindul befelé, aztán Marcelo odafut a helyére és így már két lehetőség is van. Ilyeneket Kily Gonzalez meg Mendieta atomfizikusi szinten csinált Carbonival és Anglomával. Ezt találták ki negyven meccs alatt?

Edzőváltás mindenképpen lesz és nekem tök mindegy kit hoznak csak legyen neki a spanyol bajnokságtól élesen elhatárolható tapasztalata, mert attól hogy királykodik valaki Jimenez, Abel Resino meg Unai Emery terhére, még Claude Puel és Leonardo is könnyen megtréfálja.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.03.12. 14:25:07

@Keelhaul: Érdekes elgondolás, de szerintem előbb fogják Rault rásózni Fergusonra mint Ikerrel kipakoltatni a szekrényét, kontra ide, magasság oda.
Céer téma pedig, most komolyan, volt valaha nem görcsös? A srác az első perctól kezdve a legutolsóig görcsben van (szerintem még otthon a fürdőben is) a konok bizonyítási vágytól, ha önzőzik, ha hisztizik az egyszerűen abból fakad, hogy Ő akarja elvégezni, megcsinálni, learatni (két éve, az Eb alatt voltam Madeirán, sok ottanival dumáltam róla, nagyon érdekeseket mondtak amikben nézve őt sok lehet az igazság)

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2010.03.12. 14:27:11

@Keelhaul: Ronaldo önző, aki mostanában a18-20-ról elvégzett szabadrúgásait Kakának (fejre a Sevilla ellen) és Graneronak (Lyon ellen tízméterre a kaputól) teszi le?

Keelhaul 2010.03.12. 14:30:25

@csizsikpizsik: Nyilván, és szeretném ha Iker 40 éves korában Madridban fejezné be. De az ő alkata (amiről nem tehet) nagyban befolyásolja, hogy előtte a csapat miféle taktikai manőverekbe kezdhet. Tényleg gyenguskák a játékosok a beadások elleni védekezésben, egyébként ebből már volt hiszti a galaktikus érában Hierro és Casillas között.

@pancho_sanza: Ronaldo minden nyolcadik lövése gól, Higuaín minden 3. lövése gól. Egyébként igazad van, meg kéne próbálni, csak ugye egy elvesztett meccs egy sárgalap a Bernabéuban. Ha azt mondják Pellének, hogy öreg, van egy éved, kísérletezz, kísérletezni fog. Ha azonban 60.percben 2-0nál fütyül a közönség ha nem rohannak előre a játékosok, akkor van nyomás az edzőn. Ezt azért kalkuláld bele. Nem tudom emlékszel-e melyik edző akart legutóbb kísérletezni, és hogyan járt, illetve hogyan hordtad te is a szart az illetőre. Erről ennyit.
Kicsit álszent, amit előadsz.

Neil Blender 2010.03.12. 14:31:04

@rizla: Ramost es Schustert is adom. Schuster azzal a nyilatkozattal maga ellen hivta ki a sorsot, megneznem mondjuk mit csinalnak mas edzovel is aki ilyet mond a legnagyobb ellenfel elleni meccs elott. Mondjuk Mourinho hogy nincs eselyuk a Milan ellen, vagy epp Pep hogy nincs eselyuk Madridban...

Ramos pedig rosszkor volt rossz idoben, alap volt hogy Perez nem tartja meg, foleg a 2-6 es az azt koveto par fordulo utan. Ot meg szivesen latnam egyszer Madridban annak ellenere hogy Spanyolorszagon kivul rendre megbukott mindenhol.

balu11 2010.03.12. 14:31:36

(az immár 28ezredszer is újonnan előjött Messi-vagy-C-a-jobb kérdésről eszembe jutott, hogy lehetne kitalálni izgalmasabb párokat is, pl.:

Higuain - Ronaldinho
Dzsudzsák - Gera
Drogba - Ibra
Robben - Ribery
...)

Keelhaul 2010.03.12. 14:32:36

@pancho_sanza: Kivéve persze amit nem. Meg ugye azok nem az ő szabadjai, hanem feltehetőleg megbeszélt figurák vannak, hogy honnan kicsoda lő, ki nem lő, ilyesmik. Mezőnyben Ronaldo igenis ritkán támaszkodik a társaira, ami az igazi gyengéje szerintem. Egy picit kevesebbel megelégedne magától, még ennél is sokkal jobb lehetne. Nyilván nem rosszindulatból teszi egyébként amit tesz, sosem írtam róla ezt. Nem tudom egyébként mint nem lehet érteni ezen, szerintem elég világosan fogalmaztam eddig is, és vannak olyanok, akik érdekesmód értik, mit írok.

Mrs Wallace 2010.03.12. 14:33:11

@pancho_sanza: Ronaldo egyre alázatosabb az utóbbi időben, és nem hittem volna, hogy valaha ilyet fogok mondani...

Mr.AT 2010.03.12. 14:39:20

@pancho_sanza: Ezzel a hozzászólással teljesen egyetértek.

Keelhaul 2010.03.12. 14:39:24

@Mrs Wallace: Szerintem Ronaldo világ életében alázatos volt, az utóbbi időben a bajnokságban mintha már a terhek közös vállalása is ment volna neki, meg a társainak. A probléma a Lyon elleni meccsen abban volt, hogy ő az örökkévalóság miatt rohant egyenesen előre, Higuaín meg azért, hogy a pancho féle figurák befogják a szájukat és tényleg kiérdemelje a "méltó a madridi mezre" státuszt. Ebből az lett, hogy a világ hülyébbik fele azon tűnődik, vajon hogy érez most Ronaldo, hogy Rooney-ék ekkora királyok nélküle, Higuaín pedig mostmár egészen biztosan nem fog 2020-ig egyetlen fontos BL találatot sem szerezni.

Viszont mindketten nagyon, sőt túlmotiváltan és ettől tompultan érték el a kudarcukat.

Neil Blender 2010.03.12. 14:39:46

@Keelhaul: CR-rel kapcsolatban azert egyvalamit nem art eszben tartani. Jelenleg o a vilag legdragabb jatekosa es az elso eve a csapatban. Remelem mindenki emlekszik az elso par evere a MU-bol. Evidens hogy szeretne bizonyitani

Jovore szerintem sokkal hasznosabb csapattag lesz.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.03.12. 14:40:34

Az az érdekes Cében, hogy újabban meg görcsösen próbál önzetlen lenni. Szóval, hogy ezt is görcsösen. Én ekkor kezdtem egy kicsit megsajnálni (=megkedvelni).

2010.03.12. 14:43:45

@Csöncsön: saját nagysága nyomja agyon, azt hiszi bárhol bármikor tud úgy játszani mint a MU-ban és nem érti, nem tud mit kezdeni, ha mégsem úgy van.

Keelhaul 2010.03.12. 14:44:44

@Neil Blender: Én most is kurvajónak tartom, nem erről van szó. És biztosan jobban is fog menni neki. Szimplán csak félek attól, hogy döntő helyzetekben megint a hátára akarja venni a csapatot, holott arra lenne szükség, hogy csak annyit tegyen be, amennyi természetes.

@Csöncsön: Nekem sem annyira ellenszenves már, mint volt. Az akarás persze mindig rokonszenves, szóval nem is csoda.

@Mr.AT: Nem is lenne jó, ha nem értenél egyet, skizoiddá kellene válnom és megcsömörlenék.

Tika_ 2010.03.12. 14:44:44

Egy kapcsolódó dolog, ami már napok óta kikívánkozik belőlem, és a bevezetőre szeretnék reagálni. A magam részéről magasról szarok Higanyra, meg arra, hogy pancho mit gondol róla. De mindig tök jókat röhögtem, ahogy őt meg Gagot ekézte. Ami miatt idegesít pancho:
1. Az állandó sírás. A spanyol csapatok manapság gyengébbek, mint voltak, ez tény. Ha objektívan próbálom szemlélni, az angol bajnokságot erősebbnek látom - SZVSZ! Ugyanakkor ez még mindig egy q jó bajnokság, sok nagyszerű játékossal, meccsel, megoldással, eredménnyel. Ez utóbbinak kéne örülni, nem az előbbin ríni. A hatvanas évek főleg elmúltak.
2. A tavaly „birodalmi felsőbbrendűség”-nek elnevezett dolog. Az a hozzáállás, hogy az RM mindig mindenkor a világ legjobbja. A BL meccs kommentjébe sikerült beírni, hogy hiányzik David Villa. Érted, megvették az előző Aranylabdást, meg az az előttit, de nem ez a baj. Hanem, hogy nem vették meg a világ legjobb csatárát. Azt érzem, hogy pancho személyes sértésnek veszi, ha a habfehér mezben pályára mer lépni olyan, aki nincs az Aranylabda top30-ban.
Ez 1, kiba bicskanyitogató, 2, ma kevésbé működik, mint anno, 3, meg lehetne csinálni (nem értek egyet a poszttal), csak értelme nincs – tök ellentétes sporttal. Volt erről egy nagyon jó írás, itt vagy az indexen.

@mujure: oszt ki zengett ódákat? :) Meg attól még, hogy ódákat zengünk az Aranycsapatról, épeszű ember nem gondolja, hogy ma is meg lehetne csinálni, amit ők anno…
„vedd meg a legjobbakat, és akkor nyersz”
arról szól a poszt, hogy ez anakronizmus…

@pavel88: egyet mutass! Én pont azt látom, hogy a kommentelőknek nem ment át a lényeg. Attól zengenek a hsz-ek, hogy kit kéne edzőnek. Kibaszottul fölösleges ezen hörögni. Bárki, akit hagynak dolgozni. Ide figyuzz: @szangye puncog:

@Mrs Wallace: +1

@csizsikpizsik: Maradona a saját utódjának tartja Messit. Ő anno a hátán vitte a csapatot, most ezt várja Messitől is. Azért nem off, mert azt nem látja a szerencsétlen, hogy ez ma már összetettebb.

@rizla: bár nem vagyok a Barcelona, csak egy szurkolójuk, de bennem tiszteletet ébresztett... Mert én tisztelem azokat, akik látják a saját korlátaikat. Szerintem a sporthoz az is hozzátartozik, hogy elismerd: igen, most te vagy jobb / ti vagytok a jobbak. Ugyanannyira, mint a küzdés a győzelemért – még ilyen szituban is.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.03.12. 14:46:20

@Hadrian77:

Én azt látom, hogy (talán Messi hatására is?) újabban próbál bedobni olyanokat, hogy nem lövi rá a szabadot, hanem váratlanul beíveli; hogy gólhelyzetben megpróbálja átívelni a kapus feje fölött; hogy megpróbál résztvenni az összjátékban; stb. Komolyan megsajnáltam, mert annyira látszik, hogy ami Messinél abszolút ösztönből jön, azt ő mind tanulja, iszonyatos akaraterővel és szívóssággal.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2010.03.12. 14:49:23

@Keelhaul: Ezek szép dolgok, de amikor megnézted a Lyon ellen, akkor éppen egy Ronaldo lövésből egy gól lett, míg Higauyn a kihagyott helyzete után azt is ellőtte potyára, amit ha tovább tesz Ronaldonak, sima gól.
Fölösleges összehasonlítani, mert ha Higuaín ilyen istentelen nagy lövő tehetség, akkor talán neki kéne a szabadrúgásokat elvégeznie, hiszen akkor egy meccsen az 5-6 kapura lőhető szabadrúgásból születne 3 gól.

Keelhaul 2010.03.12. 14:50:07

@Csöncsön: Bár engem tud zavarni a Messi szopkodásod, az kétségtelen, hogy Messi ezeket ösztönösen csinálja, C pedig a világon mindent amit tud, kemény munkával ért el (nagy respekt neki, úgy látszik neki átment a Dragon Ball üzenete, biztos nézte ő is). Ugyanakkor azt nem gondolnám, hogy ez Messi hatása lenne. Teljesen más szituációban van ő, mint volt a Unitednél, alap, hogy be akar illeszkedni, tehát a pályán is úgy kell viselkednie. Én azt látom benne, hogy most a csapattársainak is meg akar felelni, és amikor erre ügyel, akkor tényleg nagyon-nagyon jó.

montipájton 2010.03.12. 14:52:22

@Tika_: "Azt érzem, hogy pancho személyes sértésnek veszi, ha a habfehér mezben pályára mer lépni olyan, aki nincs az Aranylabda top30-ban."
Az nem Pancho, hanem Hegyi Iván.)))

rizla 2010.03.12. 14:52:48

@Keelhaul: "Egyetértek abban, hogy Cé görcsös, az 1 gól/meccs átlag pedig valóban jó, de én így, ahogy látom továbbra sem esek hasra tőle."

ez már nem hiszem, hogy nagyon változni fog, ő egyszerűen ilyen. ilyen volt az MU-ban is, így nyert aranylabdát. azért érzed jobbnak messit mezőnyben, mert messi a maga nemében komplettebb játékos, mint ronaldo. erre sokan fel tudnának hördülni, mert hogy ronaldo szabadrúgásból is gólt szerez, meg fejesből is (mondjuk messi is mindkettőből, lol), de nem a góllövésről van szó, hanem a játékról. ronaldo általános játéka (passzok, összjátékok) igazából közepes ezen a szinten. attól az, aki, hogy benne van ez a görcs (ami a hihetetlen akaratából fakad, és amiért meccsenként 10szer lő kapura), társul mellé egy rakás kivételes adottság (hihetetlen gyorsaság, brutál fizikum, kiemelkedő labdavezetés), és a gólerősség. egy nagyon furcsa karakter a többi aranylabdáshoz képest, nem a szó szoros értelmében vett zseni, hanem egy akaratos kisgyerek lenyűgöző attribútumokkal. SAF rájött erre, és ronaldo trófeákig lőtte az MU-t. azért nem fog ez _jelentősen_ változni (mert amúgy folyamatosan tanul a srác, és minden elismerésem az övé ezért), mert ő ezzel ért el mindent, és kevésbé tűnne jó játékosnak, és hát tényleg, kevésbé lenne hasznos játékos, ha mondjuk egy szimpla szélsőt játszana. akkor nem lőne két gólt meccsenként. akárki más úgy játszana, mint ő, egy szezon után eladnák, mert ehhez a fajta játékhoz ilyen felépítés, és adottságok kellenek, és együtt ez a kettő csak ronaldoban van meg, tehát ő alkalmazhatja a minden-meccsen-egyedül-megpróbálom-6szor stratégiát, ezt a fifa-játék metódust.
egy érdekes statisztika: a spanyol góllövő lista legjobb gólátlagával rendelkező tagjai közül messze ronaldo próbálkozott a legtöbbször kapuralövéssel, és igazából a kapuralövés/gól mutatója az élmezőnyben nem kimagasló. ez is azt mutatja, hogy a gólerőssége nem feltétlenül a jó lövéseiből fakad (bár persze hihetetlenül el tudja találni, ezt a fajta szabadrúgást szinte csak ő tudja, el is nevezték tomahawknak, vagy mi). ő ilyen, így nyer meg minden meccset a csapatának, ezt el kell fogadni, és köré kell építeni mindent.

higuainnal szerintem nincs baj, a lyon ellen is helyzetbe került, nem igaz? szóval tényleg, pszichológust mellé, vagy valami, és akkor tényleg lehet még belőle klasszis, bár a madridnak nem szabadna erre (és benzemára) várnia, igazolnia kell egy világklasszis csatárt, higuain meg küzdjön, ahogy eddig.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.03.12. 14:53:20

@Tika_: Bennem valamiért az van, hogy Maradona addig nem nyugszik amíg Messit ketté nem roppantotta. Álszent nekem a duma, hogy ő az utód.

pavel88 2010.03.12. 14:53:32

Tika, úgy látszik nincs kedved az összes hsz-t elolvasni, de többen írták, hogy időt kéne adni!
Keelhaul: Bár meg lehetne úgy tanulni focizni, ahogy Cé tud! Biztos vagyok benne a mai magyar foci sem tartana ott ahol tart!

rizla 2010.03.12. 14:55:16

@pancho_sanza: ritkán írom le, de most mondasz valamit.

2010.03.12. 14:55:37

@rizla: nyáron gondolkodtam rajta, hogy jobb lesz-e Benzema Madridba mint Villa vagy Ibra, asszem utóbbi kettőből kellett volna valamelyiket megvenni inkább.

rizla 2010.03.12. 14:57:36

@csizsikpizsik: szerintem is lehet valami ilyesmi a háttérben. gusztustalan ez az ember, rúgják már ki. ha miatta az argentinok kiesése után messire kenik majd az egészet (mert borítékolható, hogy leo nem fog jobban játszani, ha marad ez a nem működő rendszer), és emiatt a játékos megtörik, akkor nem is tudom mit fogok csinálni. az a baj, hogy látni rajta minden válogatott forduló után, hogy csökken az önbizalma. hogy így is lőtt kettőt most, az más kérdés, a mezőnyben jóval labilisebb volt, mint szokott.
maradona nem csak taktikusnak szar, de pedagógusnak is.

rizla 2010.03.12. 14:59:34

@Neil Blender: "Ot meg szivesen latnam egyszer Madridban annak ellenere hogy Spanyolorszagon kivul rendre megbukott mindenhol. "

azért ennek két oldala van. lehet, hogy a tottenhammel leszerepelt a második szezonjában, de az elsőben nyert velük egy ligakupát. baszki, azon kívül mikor nyert utoljára az a csapat bármit?

rizla 2010.03.12. 15:00:57

@Keelhaul: de ha CR nem önző, akkor alapból haszontalanabb. például mert nem egy nagy passzkirály. korrekt, de ennyi.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.03.12. 15:01:33

@rizla:

Sőt, válogatott meccsek után hetekig maga alatt van. Nagy szerencse, hogy Pep viszont embernek is rendkívül intelligens, és jól kezeli a helyzetet (amennyire ezt lehetséges).

Keelhaul 2010.03.12. 15:03:13

@pancho_sanza: Picit végletes vagy.

Real Madrid H- Lyon Champions Lge
D 1 - 1 Started 1 0 5 2 0 4 0 0

Sorban az oszlopok: eredmény, mikor állt be, gólok, asszisztok, lövések, kapuralövések, szabálytalanságok, elszenvedett szabálytalanságok, lapok.

Jól láthatod, hogy 5 lövése volt, ebből szerzett egy gólt. Egyébként fordított helyzetben is volt egy hasonló szituáció (mikor Ronaldo lőtte el). Ez nem azért van szerintem, mert utolsó gecik, hanem mert görcsösek. Ennyi. Senkit nem feszítettem keresztre, csupán gondoltam megemlítem ezt az egyébként szerintem fontos problémát. Ettől még megnézném a Higany-Ronaldo helycserét én is, valszeg működhetne. A kérdés csak az, hogy van-e annyi türelem a közönségben meg az elnökségben, hogy mondjuk ne bsszák ki Pellét az első bukta után? Vannak arra utaló jelek, voltak arra utaló jelek, hogy nincs. Ez még nagyobb probléma, mint bármi más, és ha ebben egyetértünk, akkor alapvetően egyetértünk, még akkor is, ha szerintem Higuaín fog még fontos gólt lőni a BL-ben 2020ig.

Az évben egyébként 139 lövés, 21 gól.
Egy másik játékos: 74 lövés 19 gól. Melyik-melyik?

A szabik elvégzésével kapcsolatban őszintén szólva nem is értem mit gondolsz. Én ezt gondolom:

farm3.static.flickr.com/2211/2094274418_366f16e14c.jpg

Ha esetleg tévednék, akkor tényleg nem értem. Miért nem Nistelrooy rúgta a szabikat Beckham helyett, ha olyan istentelen jó lövő? Miért nem Oliveira rúgta a szabikat Asuncao helyett, ha olyan istentelen jó lövő? Tudok ilyeneket kérdezni én is, látod.

rizla 2010.03.12. 15:03:45

@Tika_: "Mert én tisztelem azokat, akik látják a saját korlátaikat. Szerintem a sporthoz az is hozzátartozik, hogy elismerd: igen, most te vagy jobb / ti vagytok a jobbak."

na, hát ha annyit mondott volna a cipész, hogy "ők az esélyesebbek", nem lett volna semmi bajom a nyilatkozattal. de azt sugallni, hogy mindegy mit csinálunk, ezek úgyis kicsinálnak, az nem hogy a real madridhoz nem való, de egyetlen csapathoz sem, sőt, egyetlen sportághoz sem. akkor menjen el bazmeg kőművesnek, a profi sportot meg hagyja a francba. egy real madrid egyébként SOHA nem esélytelen egy barcelonával szemben, függetlenül mindentől.

andree 2010.03.12. 15:04:44

Sztem az egyetlen gond, hogy a spanyolok idióták ha fociról van szó.
2 vereség után már zsebkendőket lengetnek, krízist kiáltanak.
20/2/3
19/5/1

Így áll a két csapat a bajnokságban. A Barcanaál válság van mert nem mennek 10 pontal, a Realnál meg azért mert nincs BL. BL-t mindig egy összeszedett, stabil és erős csapat nyer, amely kezelni tudja azt a nyomást, hogy elég 1-2 kapott gól otthon és vége mindennek, illetve a csapategységbe, belső morálba kapaszkodva úrrá tud lenni a kritikus pillanatokon(Elég végignézni az utóbbi évek BL győzteseit. Mind egy nagyon erős, összekovácsolt több éve együtt játszó magra épülő keret volt.) Ezt egy folyamatosan (alapköveiben)változó keret, minden évben új felfogás/edző/taktika, és a brutális vezetői és szurkolói nyomás nem igazán könnyíti meg. Várható volt, hogy egy ennyire átalakított keret nem triplázik az első évében. Most szépen megnyernék a bajnokságot, megtalálnák Kaka és a többiek helyét, megfelelő szerepét, és lehetne előrelépni. Nem akarok jósolni, de sztem nem ez lesz.

rizla 2010.03.12. 15:04:51

@Keelhaul: nyilvánvalóan nem messi hatása, szerintem kivételesen csöncsön sem erre gondolt.

krysal 2010.03.12. 15:06:52

El kell mondanom, hogy az írás elolvasása után meg is lehetett volna állni az első kommentelőnél. Mert igaza van. Hja, hogy ez egy magyarázat, hogy miért rühelli a madridistákat mindenki? Vagy hogy miért röhögnek rajtunk?

Megsúgom, halkan, félve, tudjuk ezt mi magunktól is, nem kell álszakmailag beleokádni a virtuális valótlanságba. Eddig itt nem volt divat az nso szint, pláne nem a posztíróktól, akik _lehet_, hogy pártatlanul írnak a dologról, de ezzel együtt felületes tudással.

Másrészt, del Bosquét emlegetni felesleges. Kijelentette, hogy többé nem lesz a Real edzője (aztán zárójelben, hogy addig biztos nem, míg Pereznek bármi köze van hozzá - ami vagy így, vagy úgy, még nagyon sokáig lesz). Bár ezt én sajnálom, de ez egy elég alapvető kicsengése a cikknek, ami alapjáraton hibás.

@Neil Blender: egyetétünk.
@Keelhaul: tökéletes meglátások.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.03.12. 15:08:09

@Csöncsön: Oké, de ne vicceljünk már, Maradona 2 nap alatt nyugodtan szétcseszheti Messit, aztán Pep meg 2 hétig a buksiját kénytelen simogatni, hogy nem Leo, nem te vagy a világ legszarabb játékosa, dehogy is, tudsz te passzolni, gólt rúgni, szeretünk, ölelj meg...
@rizla: És nem, nem fogják kirúgni. Ide a rozsdás bökőt hogy ha arcra borul az argentín válogatott rákeni a dolgot Messire és szerződéshosszabbít, mert hát ő dondiego, isten keze, stb.

Vaader 2010.03.12. 15:09:34

A baj szerintem abból ered, hogy túl nagy befolyása van a sajtónak a Real Madrid életében. Perez erre még rá is játszik. Nem is nagyon tehet mást, a Marca juttatta újra hatalomra.
Normális helyen általában védik a játékosokat a sajtótól. Így nem lehet normálisan játszani. Főleg csapatként nem. Mindenki címlapon akar lenni, meg azon rágódik, hogy mikor ír jobbat a Marca, ha passzolok, vagy ha lövök.
Nyilván ez kicsit sarkított példa, de a lényeg benne van.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.03.12. 15:10:51

@csizsikpizsik:

Persze, ezért írtam zárójelbe azt, amit. Arra utaltam, hogy ha még Pep is egy buta ember lenne (és mondjuk ő is Messit hibáztatná vagy hasonlók), akkor még nagyobb baj lenne.

Keelhaul 2010.03.12. 15:11:54

@rizla: Én ebbe kizárólag annyit láttam bele, amennyit Bernd Schustertől bele kell ebbe látni. Nem volt jó nyilatkozat, kicsit túl erősre sikerült az altató. De nem emiatt kúrták ki, és Schuster hozzáállása sem emiatt lett ilyen.

@pavel88: Azért C-nek páratlan értsd páratlan fizikai adottságai vannak nem csak ehhez a játékhoz, hanem szerintem a legtöbb sporthoz ami robbanékonyságot és erőt is kíván egyszerre. Plusz a munkamorálja. Azok is tehetségek, semmivel sem kevesebbre értékelendőek, mint az, hogy valaki akármivel le tudja venni a labdát, sőt.

rizla 2010.03.12. 15:12:05

@csizsikpizsik: na jó, azért ennyire nem szar a helyzet. ha az argentinok égnek, maradona repül. csak hát ettől még a sajtó szétkaphatja messit is.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2010.03.12. 15:13:12

@Keelhaul: Arra célozgatok, hogy ha Higauín ilyen hatékony lövő, akkor miért nem ő lövöldözi a szabadrúgásokat? Érted, Ronaldo csak minden nyolcadik szabiját varrja be, míg Higuaín minden harmadikat belőné. Ha Higuaín hatékonyabb miért nem ő lövi mindent? Hát tiszta hülye ez a Pellegrini, ugye?

Neil Blender 2010.03.12. 15:14:53

@rizla: respect a CR-es Higuainos kommentre, nem talalok benne nagy kivetnivalot. Amugy ha vmi genetikus, orvostudos rendelkezne CR szivossagaval mar meglenne a rak ellenszere... :D

rizla 2010.03.12. 15:15:37

@Vaader: a barcelonán is állandó a médianyomás, de olyan a vezetőség, és a szakvezetés, hogy többé-kevésbé el tudják szigetelni a csapatot. nem igaz, hogy perezék ne tudnák, ettől még ugyanúgy megválasztották volna a tésztaképűt. egyszerűen csak arról van szó, hogy kicsit fontosabb a biznisz, mint kellene. még mindig azon a csodálatos riporton röhögök, amikor felvitték az új igazolásokat valami magas épület tetejére szemben a bernabeuval, és költői gondolatokat igyekeztek kicsiholni belőlük a BL-döntőről. meg az is mennyire béna volt már, amikor elhozták brazíliából ronaldot benzemának, hogy látogassa meg edzés után, mert ő a példaképe, és akkor ebből is ilyen nagy médiafelhajtás volt, hogy A NAGY TALÁLKOZÁS.
vagy kaká bemutatása, ronaldo bemutatása. pellegrinivel meg eközben készült két darab interjú. nemár.

rizla 2010.03.12. 15:16:29

@pancho_sanza: miért kúrod el mindig a demagógiáddal a jó hozzászólásaidat? attól, hogy valaki pontosabb befejező, még nem lesz jobb szabadrúgáslövő. evidencia.

sundin 2010.03.12. 15:18:21

@Vaader:
Ezen már én is gondolkodtam, mennyi szerepe van a sikertelenségben a médiának. Aztán eszembe jutott, hogy az angol bulvármédiánál nincs undorítóbb... márpedig az utóbbi évek az angol csapatoké volt.
Mindenesetre sokszor túllő a célon a Marca, a Lyon meccs után címlapon Pellegrini képe és egy rohadt nagy "Fuera" felirat...

Vaader 2010.03.12. 15:19:43

@rizla: "nem igaz, hogy perezék ne tudnák,"
Szerintem ugyanarról beszélünk. Eltudnák szigetelni a sajtót Perezék is, de nem akarják. Ez pedig rosszat tesz a játékosoknak.

Neil Blender 2010.03.12. 15:20:07

@pancho_sanza: mar megint beleadsz a masik szajaba sajat magad altal kiforgatott mondatokat. Vannak itt nagy statisztikabuzik, nekik lehet csamcsogni azon, hogy Higu 3 lovesenkent talal be, Ronaldo meg 8 lovesbol.

Pelle szerinted megnez, komolyan vesz egy ilyen statot? Remelem nem. Higuain elizgulta a Lyon elleni meccset, Ha ugyanigy helyzetbe kerul a Racing, a Sevilla, vagy a Nemet valogatott ellen, vagy barki ellen akivel nem a BL NYOLCADDONTOben jatszunk belovi a helyzetei minimum felet. Ez nem kepessegbeli, hanem mentalis csod volt. Csak sajnos te ebben latod a lazas vizioid igazolasat. Amikor kapufa lett a Higu loves egybol te jutottal eszembe, es az onelegult meghizott majad :D

rizla 2010.03.12. 15:20:15

@sundin: túllő hát. és? ez a profi világ, nem kenünk semmit a médiára, mert leszarjuk a médiát, ez az alap. hogy nem tudjuk leszarni, mert a klub közege olyan, hogy a kelleténél jobban nyomja a hype-ot rólunk? na, hát úgy persze nehezebb, de erről ne a marca tehessen már.
egyébként egyelőre csend van a madrid háza táján pellegriniről, ha kiállnak érte, akkor elismerésem, ez az alap.

rizla 2010.03.12. 15:21:03

@Vaader: igen, csak te azt mondtad, hogy azért nem akarják, mert a médiától függenek. legalábbis arra céloztál, hogy perez a marcának köszönheti, hogy megválasztották.

rizla 2010.03.12. 15:22:56

@Neil Blender: milyen durva a foci: 10 centin múlt, hogy pancho ne kapjon 100 gúnyolódó kommentet az óvatos acsarkodások helyett. 10 centin, ami tőlünk többezer kilométerre történt, nem volt ott egyikünk sem. és ölre tudunk menni ilyenek miatt.
kurva nagy.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2010.03.12. 15:24:14

@rizla: Mert nem érti a szerencsétlen, hogy Ronaldo nyolc lövésébe az is benne van, amikor harmincról rákúrja a szabadrúgást nyolcemberes sorfal elől, míg Higuaínnak néha csak az üres kapura kéne begurítania és az is csak minden harmadikra sikerül neki. Összehasonlítani teljesen felesleges a kettőt, de mégis megteszi.

Vaader 2010.03.12. 15:24:18

@sundin: Szerintem Angliában a klubok és managerek próbálják védeni a játékosokat. Lásd Mourinho (chelseas évek) vagy SAF nyilatkozatai. Szerintem ők azzal, hogy a sok zöldséget nyilatkozzák igyekeznek levenni a nyomást a játékosokról.
Madridban meg ha zűr van, akkor az érintett áll a sajtó elé és lenyilatkozza, hogy mennyire minden OK és az öltözőben mindenki szeret mindenkit és hogy Raul mekkora játkos. Pff..
Zűr pedig mindig van. Ha másból nem, hát abból, hogy egy 4-0-ra megnyert meccsen XY nem adott gólpasszt, hanem lőtt. Vagy nem nézett az edző szemébe amikor lecseréléskor kezett fogott vele. (ez szó szerint megtörtént)

Keelhaul 2010.03.12. 15:24:33

@pancho_sanza:
1.) Merem feltételezni, hogy tisztában vagy vele, hogy a szabadrúgáslövés más tészta. Erre utaltam már.
2.) Azt is merem feltételezni, hogy azzal is tisztában vagy, hogy Ronaldo kb. kétszer annyi lövésből szerez gólt, mint Higuaín. Utóbbi nem lő tizit. Mezőnygólokat tekintve mondjuk 2,5x annyi lövés kell neki.
3.) Előnyünk tehát akkor fakadhatna mondjuk egy helycseréből, vagy bármi másból, hogyha Ronaldo nagyobb arányban konvertálná középcsatárban a lövéseit, mint kicsit hátrébbról / gyakrabban kerülne helyzetbe.

Amit még érdemes lenne megnézni, hogy honnan szerzik a góljaikat.

Mérlegelj. Én addig azt mondom, hogy szerintem a megoldás az lenne, ha a Kaká Benzema Higany Cé négyes megtanulna tetszőleges trióban, csukott szemmel együtt játszani, mögéjük betenni valami olyan játékost (nem Gutit, mert ő ugye minden harmadik meccsén jó, 12*3=36 meccset játszott idén, meg amúgy is öreg, fuera), aki lát a pályán és nem kettő darab sablon észrevétele van meccsenként, és akkor állni fog a bál. Szerintem Pellegrini ezt szeretné csinálni, a probléma egyelőre az, hogy nyikorog a gépezet, fontos pillanatokban pedig a csatársorunk három darab görcsből áll.

Keelhaul 2010.03.12. 15:26:26

@pancho_sanza: Ez ferdítés. Épp említetted, hogy Ronaldo igen sok szabit átenged ;) Abszolút nem hatékonyabb a kapu előtt Higanynál. Kábé egál. Emlékeztetlek: Barcelona - Real Madrid: 1-0.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2010.03.12. 15:27:35

@Keelhaul: Melyik edzőt hordtam én le, mert kisérletezett?

Keelhaul 2010.03.12. 15:28:56

@pancho_sanza: Arról nem is beszélve, hogy a szabadrúgások felét be sem írják lövésnek, mert a blokkok nem számítanak be közé... na mindegy. Érted te, csak szokás szerint előítéletes, fasiszta módon adod elő magad.

Vaader 2010.03.12. 15:28:59

@rizla: Igen, szerintem jobban függenek a médiától mint kellene. Ez pedig Perez tudatos döntése. Ahogy írtad: fontosabb a biznisz, mint kellene.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2010.03.12. 15:31:46

@Keelhaul: azt mondom, hogy teljesen felesleges összehasonlítani, hogy Higauín vagy Ronaldo hányadik lövéséből szerez gólokat, erre Te harmadszor ismételgeted egymás mellé téve, hogy Higauín mennyivel hatékonyabb.

Endoscope 2010.03.12. 15:32:03

Woody Allen-i olvasatban: Érdekes poszt ez.... érdekes, hogy ez egy poszt.

"A Real Madridnál tényleg nagy gáz van..." Igen? És a hétszeres BEK/BL győztes Milannál? A BL győzelem környékén sem járó, világválogatottat felvonultató, zsinórban többszörös olasz bajnok Internél? Vagy az ötszörös győztes BEK/BL győztes Liverpoolnál? A komolyabb serleget évek óta nem nyerő Arsenalnál? A csapatba a hírek szerint már közel egymilliárd! dollárt invesztáló, ennek ellenére BL-t még nem nyerő Abramovics irányította Chelseanél? Hagyjuk már ezt! Pontosan nektek NST-seknek kellene tudnotok, hogyan működnek ezek a dolgok. Különösen, ha a Real Madridról van szó.

Amikor én 1995-ben, 16 évesen a szurkolójuk lettem lövésem nem volt profitról, pénzről, piacról, érdekekről. Láttam Raúlt az Üllői úton és tudtam Öcsi bácsinak a klubhoz való kötődéséről. És nekem akkor ennyi elég volt ahhoz, hogy egy életre a csapat szurkolója legyek. (Mert remélem azt ugye itt mindenki tudja, hogy csapatot a férfiember egy életre választ. :)) Sok mindent láttam az elmúlt 15 évben. Kezdve az 5-1es Ajax elleni zakóval, folytatva a Guus Hiddink vezette, a bajnoki tabellán a 16. helyen álló csapattal, egészen az Alcorcón elleni 0-4ig bezárólag. Ám ezen idő alatt még nekem, madridista szurkolónak is egyértelművé vált, hogy a Real Madrid valami megmagyarázhatatlan (vagy talán nagyon is megmagyarázható) oknál fogva mindig is más kategóriába tartozott és fog tartozni. Ezt a szánnivaló tényt (mert az), lehet adott esetben tompítani vagy éppen - ha olyan a klub vezetője mint Senor Perez - erősíteni. Ennek az az előnye, hogy siker esetén a siker tízszeres nagyításban mutatkozik meg, míg a hátránya értelemszerűen, hogy bukás esetén maga a bukás hasonló méretben kerül elbírálás alá.

Szurkolóként rohadtul nincs ínyemre ez a fajta "hype", ami az elmúlt évtizedben a klub körül van. Sem akkor amikor 80.000 szerencsétlent bolondítanak oda egy játékos bemutatására, sem akkor amikor egy vereség után elemző cikkek százai jelennek meg a neten, hogy "JézusMáriaFöldindulásSzentAtya". (Azért az érdekes, hogy azok, akik ezeket a cikkeket írják és/vagy beszélnek a klubról óraszám, pontosan ezen cselekedeteikkel generálják, gerjesztik, erősítik mindazt a folyamatot, amit később ezen cikkekben/kommentekben ők maguk ostoroznak és/vagy kérnek számon.)

Belegondolt már valaki mi lett volna, ha a Real Madrid produkálja a tavalyi Barcelona teljesítményét? Hogyan manifesztálódott volna a sikerek sikere a médiában világszerte? Még Madrid szurkolóként is azt mondom, hogy jobb is nem belegondolni, mert feljön az ebédem.

Tudomásul kellene már végre venni mindenkinek, hogy a Real Madrid a futballvilág Paris Hiltonja. Ez van. És ez csak akkor fog változni, ha a Bernabeut földig rombolják és a helyét behintik sóval. Erre azonban valljuk be kevés esély mutatkozik.

Neil Blender 2010.03.12. 15:33:16

@rizla: 10 centi az elet minden teruleten igen sokat szamit ;)

De ismetlem magam azon az esten egy boldog Real "szurkolo" volt a vilagon: pancho.

Mennyivel jobb lenne ha Barcas lenne :D

intentional grounding · http://budapest-state.blog.hu 2010.03.12. 15:33:32

Azért mindent a médiára kenni elég húzós dolog. Ha nem tanítják meg a játékosokat hogyan kezeljék a médiát (mint pl. a tengerentúlon), akkor az a klub sara. Ha a játékos nem fegja fel hogyan kezelje a médiát, az meg a játékosé, de ha ilyet igazol, az is a klub sara. Ha a média folyamatosan befolyásolni tudja az öltözői hangulatot, illetve a közös munka hangulatát, az is a klub felépítményének a sara. Lehet, hogy tényleg rohad itt minden.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.03.12. 15:34:25

@pancho_sanza: "Higuaínnak néha csak az üres kapura kéne begurítania és az is csak minden harmadikra sikerül neki."

Hö? Konkrétan nagyon kevés olyan játékost láttam még, aki annyira hatékony pont a helyzetkihasználásban, mint Higuaín. Eddig mindenki (inkluzíve Pancho) azért szidta, merthogy "ezek olyan átlagos gólok, csak be kell lőni". Nem. Láttuk, egyszer (egyszer!) nem lőtte be, és rögtön megjelenik az NST-n is három poszt arról, hogy Higuaín kihagyja a helyzeteket.

Nem láttam a német-argentin meccset, de valaki azt írta róla, hogy az egész mérkőzésen egyetlen gólhelyzet volt. Nem nyolc: egy.

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.03.12. 15:38:31

@Endoscope: A Milan problémáját mindenki ismeri és folyamatosan terítéken van, a Chelsea egy időben hasonlóan kapott, mint a Real mostanában, a Liverpool jelenleg, az Inter meg hagyományosan egy vicc.

Amúgy tényleg valami válságféle van jelenleg a futballban, és aki az angol bajnokságra kkérdez rá, azzal egyet értek: a PL is unalmas. De a skót is nagyon nyomasztó, erről már készen van a poszt is.

Neil Blender 2010.03.12. 15:39:33

@donnelly: nem lehet hogy kezdesz kioregedni a fociszurkolosagbol? :)

Keelhaul 2010.03.12. 15:40:06

@Csöncsön: Ez mindegy. Most kihagyta. Ez így működik. Az egészben a vicc az, hogy kurvára nem volt szó Higanyról, arról volt szó, hogy görcsösek a fiúk, de megint erre terelődött a szó. Én unom már komolyan, de nyilván most panchonak fontos ütnie a vasat, hiszen most épp egy kicsit langyos.

@Endoscope: Azért a Barca-hype és a Madrid-hype kb ugyanakkora. A két klub elválaszthatatlan egymástól. Paris Hilton pedig lecsengett, asszem most Megan Foxot kell szeretni.

Endoscope 2010.03.12. 15:43:30

@Keelhaul: Én úgy értettem, hogy a leghíresebb KURVA. Azaz: a dolgokat nevezzük nevén és ne takarózzunk mindenféle jelzőkkel (pl. a világ legfehérebb meze stb.)

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.03.12. 15:43:50

@Neil Blender: Sajnos simán benne van a pakliban:)

Vaader 2010.03.12. 15:43:54

Egy kis statisztika, a számok elvileg nem hazudnak. Utánanéztem az elmúlt 6 BL szezon Madrid meccseinek. Ez idő alatt 30 meccset játszottak az 5 legnagyobb európai liga valamely szereplője ellen. 8 győzelem jött össze, 7 döntetlen és 15 vereség. No comment, de van más is.
Egyenes kieséses szakaszban utoljára 2007. februárjában nyertek meccset. Majd 6 vereség után a szerdai iksz a legjobb eredmény. Ha vicces kedvemben lennék, azt mondanám fejlődünk.

Endoscope 2010.03.12. 15:48:17

@Vaader: érdemes lenne mondjuk 1985 óta megnézni és összehasonlítani a nagycsapatok eredményeit (bajnoki címek, kupagyőzelmek stb.)

Lehet a Real Madrid nem lenne az első 3-ban?

Keelhaul 2010.03.12. 15:48:53

@Endoscope: Én is valahogy úgy értettem, max belecsempésztem még egy kis magánvéleményt. De azt látni kell, hogy a két klub pont ugyanakkor kurva. Jelent már itt meg katalán gödörről szóló írás is, gyakorlatilag ennek párját olvasod most.

Vaader 2010.03.12. 15:51:08

@Endoscope: Érdekes ötlet, szerintem nem lenne az első 3-ban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.03.12. 15:56:14

@Endoscope:

1985 óta:

Milan: 5 BL cím
Barca, Real: 3 BL cím
MU, Juve: 2 BL cím

Bajnokságot és egyéb kupákat a Barca (saccra) többet nyert, a Milan kevesebbet, a MU több bajnokságot, kevesebb kupát. Kb. ez a négy klub emelkedik ki 25 éves távlatban.

rizla 2010.03.12. 15:58:43

@donnelly: az a baj, hogy a madrid egyáltalán nincsen válságban, persze a történések lehetőséget adnak arra, hogy kicsit mélyebben elemezzük a klub karakterét, pozitívumaival és negatívumaival együtt. a fenti cikk kihagyja ezt a ziccert, és igazából meglehetősen felesleges. endoscope-nak igaza van, egy ilyen jellegű poszt százszor inkább elférne egy arsenalról, liverpoolról, vagy milanról. ott még a közhelyes dolgok is ülnének. wenger őrült professzor, benitez szar edző, berlusconi egy rossz apa.

rizla 2010.03.12. 16:01:14

@Keelhaul: szerintem nem ugyanakkora, de legalábbis nem ugyanolyan. a barcelona respektje a focit szerető emberek között hagyományosan nagyobb, és amikor sikeresek, akkor érthetően ezekben a körökben nő óriásira a hype. viszont a médiahiszti, a foci iránt semlegesebb embereket is megszólító szenzáció sokkal inkább a real madridhoz kapcsolódik. ha ők nyerik a triplát, akkor nem hogy azon menne a vita, hogy akkor most korszakos csapat-e ez, hanem azon, hogy a 21. században, meg egyáltalán valaha lesz-e, volt-e még egy ekkora klub, mint a real madrid.

sundin 2010.03.12. 16:05:03

@Neil Blender:
Nem láttam a meccset, mégcsak az eredményről sem tudtam hajnal 4-ig kb. Dolog volt :)
Egyébként annyiban tényleg örülök, hogy Perezt és az őt övező megalomániát nagyon nem szeretem. Az nem én vagyok. Érdekes ezt hallani egy Real Madrid "szurkolótól", de ez van. Különösen annak örülök, hogy nem tud utat mutatni Perez a nyári bevásárlásával. Ha most BL-t nyertek volna, akkor sok csapat előtt ott lenne a példa, hogy "elköltünk 200 millió eurót és mienk a világ", főleg ma, az oligarchák világában... Nem szeretném, ha így működne a mai foci. Tudom naiv vagyok...

Keelhaul 2010.03.12. 16:06:17

@rizla: Ez kb a Ronaldinho éráig volt így. Azóta a Barcelona jóval sikeresebb, mint a Madrid, és nem csak a focit kedvelő közegben szopkodják őket. Florentino Perez versenyfutása ez egyébként a természetes folyamatokkal.

Abban igazad van, hogy míg a Madrid körüli hype az elmúlt 6 évben inkább lufi, mint valós teljesítményen alapuló ajnározás, addig a Barcánál ez koránt sincs így. Ettől még a húzott szeműek nem tudják, ki az a Touré Yaya. 1995 előtt pedig egyáltalán nem ezek voltak még a pózok.

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.03.12. 16:07:31

@rizla: Szerintem meg komoly gondok vannak, igaz ez a poszt megszülethetett volna akár két évvel ezelőtt is. A lényeg, hogy nem Pellegrinire kell kenni mindent, voltak itt többen is, és nem elég csak megvenni a sztárokat, fel is kell építeni őket, mint Real-játékosokat. Persze ez csak az, amibe belelátunk, a fejekbe már nem, és ott gáz van szerintem.

Tika_ 2010.03.12. 16:09:37

@pavel88: Ez ritkán fordul elő – legfeljebb időm nincs :(. Most volt. Az kétségtelenül hozzátartozik, hogy Neil Blender és Keelhaul hsz-eit olvasatlanul töröltem :). De akkor sem hiszem, hogy ők ketten teljesen átfordítják a mérleget…
Nem állítottam, hogy senki nem mondta az időt (hivatkoztam is ilyet), csak azt, hogy a hsz-ek _többségében_ az edzőn rugóznak.

@rizla: Szerinted csak a relációt sportemberi méltóság elismerni, szerintem a különbség mértékét is.

@Endoscope: Akinek 2 bekezdése ellentmond egymásnak az csak rosszul jöhet ki egy poszt-nem poszt felvetésből… ;)
"Mert remélem azt ugye itt mindenki tudja, hogy csapatot a férfiember egy életre választ."
Legalábbis a nem következetes fajta ;)
"Tudomásul kellene már végre venni mindenkinek, hogy a Real Madrid a futballvilág Paris Hiltonja. Ez van. És ez csak akkor fog változni, ha a Bernabeut földig rombolják és a helyét behintik sóval."
Viszont végre valaki megértette, mit pofázok már hónapok óta :).

Számomra egyébként nem a BEK+BL a döntő, hanem csak a BL – mély fájdalom abban is az irReal vezet (aranyérmek száma, egyenlőség esetén az ezüstök száma dönt), de kicsi a külöbség.

@Vaader: "Mindenki címlapon akar lenni, meg azon rágódik, hogy mikor ír jobbat a Marca, ha passzolok, vagy ha lövök."
lol :)

rizla 2010.03.12. 16:10:53

@sundin: pedig működhetne akár így is. ha valakinek ennyi pénze van, akkor akár megtámogathatna egy zseniális edzői koncepciót is vele. hogy pellegrininek lett-e volna ilyen, azt nem tudni. viszont wengernek, vagy mourinhonak talán lett volna, csak hát eleve akkor álltak neki edzőt keresni, amikor a csapatépítés már rég elkezdődött. ki tudja, ha normális sorrendben csinálják a dolgokat, akkor hogyan alakul. meggyőződésem, hogy wenger - aki ugye az egyik első ötlet volt - nem mond olyan könnyen nemet, ha azt mondják neki, hogy "itt van 300 millió, olyan csapatot építesz, amilyet akarsz, megszerzünk neked majdnem bárkit, az elvárás a bajnokság, és a BL-döntő", és nem pedig azt, hogy "leigazoltunk már két aranylabdást, jön még xabi alonso, benzema, meg pár védő, gyere ide, és kotyvassz valamit, ami sikeres, de robbent és sneijder tuti eladjuk, a pofád lapos, a sajtóban csak a játékosok dicsőítéséről lesz szó, és ha égünk, te viszed el a balhét".
ugye anno mourinho odament a chelsea-hez, és mindent koordinált szinte azonnal, abramovics rábízta. ugyan nem nyertek rögtön BL-t (sőt, azóta sem, MUHAHA), de a nyolcaddöntőnél csak tovább jutottak..

Keelhaul 2010.03.12. 16:15:11

@sundin: Ezzel én is így vagyok, ugyanakkor nem tudok nem drukkolni a Madridnak.

rizla 2010.03.12. 16:15:23

@Keelhaul: mivel a barcelona kibaszottul sikeres, ezért nyilván kezd beszivárogni más szférákba is. olyan gyökér ismerőseim lettek hirtelen barca-drukkerek, hogy megáll az ész. persze én is egy sikeres korszakban csatlakoztam a klub sorsának a követéséhez, ezzel nincs is baj, csak róluk még azt sem feltételezem, hogy érdekli őket a foci, meg hogy egyáltalán értenek belőle valamit.
viszont a real madrid alapból nagyobb popkulturális ikon, mint a barcelona. fantasztikus futball-sikerek kellettek hozzá, hogy egy kicsit megközelítsék őket a katalánok, de igazából még legalább 10 ilyen év kellene, hogy egy szinten legyen a kettő. de nyilván nem lesz 10 ilyen év.

rizla 2010.03.12. 16:16:11

@Tika_: nem a különbség mértéke a lényeg baszki, hanem az, hogy A CSAPAT EDZŐJEKÉNT nem mondok ilyet. profi sportemberként nem mondok ilyet. elismerem, ha egy csapat sokkal jobb, de ilyet nem mondok SOHA, semmilyen körülmények között sem, és pont.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.03.12. 16:18:41

@Tika_: "Számomra egyébként nem a BEK+BL a döntő, hanem csak a BL – mély fájdalom abban is az irReal vezet"

Ezt a megkülönböztetést (BEK és BL között) semmi sem indokolja. Még a Barca-szurkerség sem. :-) A három győzelem közül egyértelműen a '92-es BEK-döntő volt a legmeghatározóbb élmény.

Endoscope 2010.03.12. 16:28:05

@Keelhaul: ebben nem értünk egyet, de ez nem baj. :)

Én is azt mondom, amit rizla írt: "A Barcelona respektje a focit szerető emberek között hagyományosan nagyobb."

A személyes problémám, hogy a szeretett csapatomból médiakurva lett. A szakmaiság és mindazon érték, amit oly szívesen szeretnek hangoztatni a klub vezetői, tökéletesen érdektelenné váltak. Értém én persze, hogy maga a világ is profit- és médiaorientált (elég csak körülnézni itthon), de ettől nekem még kifordulhat a belem, ha a futball kárára erről kezd el szólni az egész cirkusz.

Nincsenek illúzióim a többi nagycsapattal szemben sem. Elég megnézni ott kik a tulajdonosok/vezetők és milyen gazdasági hátterek vannak. Azonban az számomra még itt, Magyarországon is érezhető, hogy egy Barcelona esetében mennyivel kevésbé van jelen ez a gyomorforgató jelenség (gyanítom ez jórészt a katalán mivoltuknak és öntudatuknak köszönhető).

Egyszerűen kezd kiveszni a fociból (élen a Reallal) az a "valami", ami miatt nézőből szurkolóvá válsz. Talán öcsémnek volt igaza, aki MU szurkolóként, a Beckham-hypeot követően átváltott az NFL-re. Ahol aztán pláne a pénz az úr, de mégis van valami diszkrét bája az egésznek. Talán mert minden látszat ellenére az egész dolog a szurkolókért van. Ellenben a focival, ami szinte azonos a politikával: a szurkoló, az ember az utolsó szempont.

A másik baj, hogy egy ideje leragadtunk a Higuain-témánál, ami az én olvasatomban egyenlő azzal, mintha járás/futás közben a földet bámulnánk magunk előtt. Az egész kérdés egy banális dolog, aminek a helye pontosan megvan egy sima poszt kommentjei között. Ehelyett hónapok óta ezen megy a vita, ahelyett hogy mélyebb dolgokat érintenénk. Az NST pont attól (lett) NST, hogy sem a cikkek, sem a kommentek nem ragadtak le a "Ki a jobb focista?", "Melyik csapat a legjobb?", "Melyik bajnokság az erősebb?" kocsmai viták szintjén.

Szerintem.

Keelhaul 2010.03.12. 16:32:55

@Endoscope: Az kétségtelen, hogy nem akar hálisten Laporta vidámparkot csinálni mondjuk a Nou Camp tövébe. Ez természetesen Perez ötlete, és ha ez megvalósul, akkor nem lesz vita köztünk.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.03.12. 16:33:27

@Endoscope:

Hát aki a focit (akár Beckham miatt is) képes odahagyni azért az ízléstelenségért, amit Amerikában művelnek, az soha nem is szerette igazán.

gotanfun 2010.03.12. 16:34:23

"Tudomásul kellene már végre venni mindenkinek, hogy a Real Madrid a futballvilág Paris Hiltonja."

10 pont.

Keelhaul 2010.03.12. 16:34:40

@Endoscope: Ha igazán bájos sportot akarsz, akkor pedig a rögbit ajánlom. Olyan, mint amilyen régen lehetett a foci, (kissé képzavarral élve) mint amikor még kalapot hordtak a kapusok, és nem vetődtek. Legalábbis csillivilli szempontból. Elismerem, a nem vetődés a rögbivel kapcsolatban kissé képzavaros.

zsakfos 2010.03.12. 16:38:37

Értem én, hogy a Real Madrid a futballvilág Paris Hiltonja, de kinek a faszát szopja?

Keelhaul 2010.03.12. 16:40:09

@Csöncsön: Szerintem az a különbség, hogy ők kurvára értenek a hypehoz, mi itt egy kontinenssel odébb nem ehhez értünk, de kicsit azért majmoljuk, viszont ez nekünk még pont nem idegen. Én megértem, ha valaki bukik az NFL-re, az biztos hogy kurva profin meg van csinálva és sportszakmailag is minden szempontból az európai foci előtt tartanak.
Ha hasonlatot akarnék mondani, akkor az európai cukrászat vs amerikai cukrászat lenne jó példa. Mii itt Európában másképp definiáljuk a sütemény fogalmát. Ha evett már valaki rendes, dizájnos, amerikai stílusú muffint vagy cupcake-et vagy akármit, az tudja miről beszélek. Az nem egyszerűen édes. Az kurvaédes. Na ez a viszonylat a foci meg az NFL között is. Én jobban szeretem a sachertortát meg a feketeerdőt meg a rigójancsit, mint a kurva muffinokat.

gotanfun 2010.03.12. 16:40:52

@Keelhaul: erről eszembe jut egy mondás, ami valahogy úgy hangzik, hogy a foci úriemberek sportja, amit durva emberek játszanak. A rögbi olyan durva sport, amit úriemberek játszanak.

Endoscope 2010.03.12. 16:41:19

@Keelhaul: Na az az, amit soha a büdös életben nem fogok megérteni (nem mintha akarnám).

Mikor az Eurosportra kapcsolva meglátom a rögbinek nevezett "ki tud magasabb emberi tornyot építeni?" elnevezésű iszapbírkózós filmet, a főszerepben 20 Töftingnek öltözött Gattusoval mindig WTF? arckifejezéssel fog el a röhögőgörcs.

De vállalom a gyarlóságom. :)

Endoscope 2010.03.12. 16:43:08

@zsakfos : Az elmúlt pár évben úgy tűnik bárkiét, aki befizette a BL induláshoz szükséges összeget "Mindegy, csak fizessenek" jeligére. :)

2010.03.12. 16:44:52

@Endoscope: nézd meg egyszer, amikor az All Blacks végig száguld a pályán kizárólag hátrafelé passzolva és trükközve, az angolok csak tömörülni tudnak, ami nem túl látványos:)

Keelhaul 2010.03.12. 16:45:30

@gotanfun: És tényleg. Az új-zélandi csapat kivételével a legtöbb meccs inkább csak a második félidőben szórakoztató, viszont azon mindig meglepődöm, hogy egy ilyen kemény fullkontakt sportban hogy tudnak ennyire fegyelmezetten viselkedni a játékosok.

2010.03.12. 16:46:10

A Madrid elnökét úgy választják, Perez egyszer már megbukott, újra megválasztották, szóval úgy néz ki igény van erre a nem működő galaktikus marhaságra.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.03.12. 16:49:16

szeretném még a Kaká felíratú mezet, és tulajdonosát, Kakát megemlíteni, amivel-akivel a poszt indít. remélem, jól olvasom, mert kinaiul nem tudok, igazából csak tippelek. :)

gotanfun 2010.03.12. 16:51:08

@Keelhaul: azért ne feledjük, ez alapvetően angol mondás, akiknek a Real kiesése kapóra jött a spanyol bajnoksággal szembeni kontraszt növelésére. Nagyon szurkolok, hogy összejöjjön a Deutschland vs. England a VB-n... amit lehetőleg Ivanov vezessen. ;-)

Keelhaul 2010.03.12. 16:55:54

@gotanfun: Máshogy parasztok a két országban a focisták. :)

rizla 2010.03.12. 16:56:04

@zsakfos : hát ronaldoét szopja mindkettő

rizla 2010.03.12. 17:00:07

@Endoscope: nem tudok egyetérteni a kommenteddel, súlyosan sarkít. hogy egyáltalán ne számítana a szakmaiság? dehogynem. de még csak azt sem mondanám, hogy jóval kevésbé számítana, mint a marketing. még a madridnál sem, ahol valóban felborulnak az arányok bizonyos szempontból, de ettől még túlzás, amit írsz. pont az a gáz, hogy ezek a felborult arányok azok részben, amik miatt SZAKMAILAG nem tud ANNYIRA sikeres lenni a klub, de főleg spanyolországban nem puszta biznisz az egész, pártoló tagok vannak, nem tulajdonos.

aki meg otthagyja a focit beckham miatt, az meg is érdemli. ráadásul a médiaszupersztár beckham egy fantasztikusan alázatos csúcsprofi, a hozzáállása, a személyisége minden SZAKMAI vezető álma. úgyhogy ez a kép, amit felvázoltál, hogy a média az sátán, ami tönkretesz mindent, ennél jóval árnyaltabb.

Tika_ 2010.03.12. 17:04:10

@Csöncsön: pont az indokolja, hogy azelőtt BEK volt, mára BL. Egyedül ez legitimálja, hogy nem csak játék a számokkal. Mert az alapcél az, hogy ne az alapján ítéljünk meg egy csapatot, hogy a nagyapáik milyen eredményt értek el. Ha azt mondom, hogy 90 óta - na, az Barca-szurker optika, hogy nekem legyen jó :).

rizla 2010.03.12. 17:04:50

@Keelhaul: lehet bármennyire bájos a többi sportág, akkor is a foci a legjobb JÁTÉK. lehet bármennyire fejletlen a bíráskodás, vagy a szurkolói- és médiakultúra az amerikai profi ligákhoz képest, akkor is fényévekkel vezet minden más játék előtt. egyszerűen nem lehet jobbat kitalálni, mint ez. a labdával agyatlanul rohanás előre, meg a kicsi a rakás legalábbis biztosan nem veheti fel vele a versenyt.
a foci és a rögbi/amerikai futball között az a különbség, hogy régen a focit is úgy játszották, hogy mindenki kergette a labdát, csak azoknak a sportoknak ez is maradt a lényege. vásári szórakozás, összegyűlik a falu népe a búcsúban. élvezhetetlen a futball művészetéhez, gyönyörűségéhez képest.
persze ez csak az én véleményem, biztos vannak más szempontok is, de engem legyőz az esztétika.

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.03.12. 17:07:22

@rizla: Nem érdemes ezeket összehasonlítani, az amerikai foci egy stratégiai játék, az európai meg egy sport:)

rizla 2010.03.12. 17:08:22

@Keelhaul: mert egy ilyen sport megköveteli a legfejlettebb kultúrát, különben mérkőzésenként tizenheten kötnének ki az intenzíven, ebből kettő nem érné meg a reggelt.
a foci meg nem követeli meg, az még ilyen faragatlan, összetákolt, mindenhol eresztő játékvezetési rendszerrel maga körül is kezelhető marad.

Keelhaul 2010.03.12. 17:09:18

@rizla: www.youtube.com/watch?v=Judms69Zw8g&feature=related
Ez a csávó ilyen cé alkat, csak rögbiben. Van benne valami, amit a fociben sem találsz meg. Kicsit olyan mint Godzilla.

www.youtube.com/watch?v=nGseEaK9w0g&feature=fvst
Nagyon kreatív sport egyébként a kosárlabda és a rögbi is, de a foci szabályai egyszerűbbek. Ettől még én is focit nézek, ha nem lenne időeltérés, néznék újzéladni rögbit is. A houston rocketsért fenn szoktam maradni néha éjjel.

rizla 2010.03.12. 17:11:38

@donnelly: nem mondom, hogy értéktelenebb amaz, egyszerűen csak ENGEM nem tud érdekelni egy olyan játék, ami nem olyan, mint a futball (vagy a póker, elvégre arról mondják ezt): a szabályokat, a játék lényegét megtanulni és megérteni 2 perc, átlátni a legmélyebb összefüggéseit egy örökkévalóság.
az egyszerűség nagyszerűség.

gotanfun 2010.03.12. 17:15:09

Nekem úgy összeségében az jut eszembe az idei szezon kapcsán, hogy nehéz lesz elérnie spanyol csapatnak azt, amit 2006/07-es idényben a Barca és a Sevilla elért. Szerintem az így a La Ligara nézve csúcs volt, amit a Barca egy triplázással megfejelt. Itt van persze még a címvédés lehetősége, ahogy itt volt az esély a Realnak is saját stadionjában ünnepelni. Mondjuk a Valencia nem tehet arról, hogy az ANGOL bíró kibaszott velük és bízom még bennük a második kupasorozatot illetően. Ami az elsőt illeti ahhoz Arsenal vs Barca döntő kellene. ;-)

montipájton 2010.03.12. 17:19:11

@Endoscope: Hogy a Realból "médiakurva" lett, az nem csak a Realról szól, hanem a médiáról is, a 21. században vagyunk, erről szól az élet, a sport, tetszik vagy sem. Médiakurva lesz minden "popkulturális ikonból", mert ma mást jelent a Népszerűség (pénzben, kihasználhatóságban, arculatban, mindenben), mint 50 vagy akár 15 évvel ezelőtt.
Nem a Real Madrid a kortünet, hanem ahogy kezelik.

rizla 2010.03.12. 17:21:28

@Keelhaul: hát ez tök jó. a falu leggyorsabb embere. fuss, forrest! azért vicces, hogy a rögbiben egyféle csel van, amit tulajdonképpen akárki meg tud csinálni, miközben a fociban sokan már azzal is szopunk, hogy ne pattanjon el a labda három méterre, amikor elkezdjük vezetni.
nem győztél meg, (csöncsön mode ON >>) messi getafe elleni gólja ugyanilyen godzillás volt, csak ott még a focihoz leghülyébb ember is értette, hogy ennek a gyereknek olyan tehetséggel kellett születnie ehhez a gólhoz, ami mondjuk 10 millióból van egynek. hiányolom a rögbiből a finomságot, az eleganciát, a művészetet. elhiszem, hogy ebben is van kreativitás, de individuálisan (tehát mondjuk egyes játékosokra lebontva, és nem csapatszinten) számomra egyértelműen kevesebb.
donelly viszont jó irányba mozog: stratégiai játék, más szemmel kell nézni. mondjuk ez a braveheartos vonulat bejön.

gotanfun 2010.03.12. 17:27:56

Azért egy angol csapat a Barcaval a Bernabéuban több fronton is presztízsértékű meccs lenne nem gondoljátok? :-)

rizla 2010.03.12. 17:30:17

@gotanfun: állati izgalmas lenne, ha a barca a bernabeuban játszhatna a történelem első BL-duplázásáért. már csak ezért sem fog megtörténni sajnos.

2010.03.12. 17:30:33

@rizla: azért nem könnyű a tojáslabdát sem elkapni, meg 60 méterről 20 fokos szög alatt berúgni:) Cselből is van sokféle, de mindjárt jön egy hokis és mindannyiunkat kioszt:)

@gotanfun: Csak ne a Chelsea legyen:)

Endoscope 2010.03.12. 17:31:36

@rizla: Igaz. Kicsit túllőttem. Azért azt nem gondolnám, hogy a média sátán és minden rossz origója. Sőt azt sem mondanám teljes szívvel, hogy abszolút nem számít a szakmaiság, csak valahogy az az érzésem, hogy kezd rettentő mód a háttérbe szorulni a média és a profit előnyére.

Tényeket, számokat, érveket nem feltétlen tudnék felhozni a véleményem mellett, inkább csak egy érzés, egy benyomás, ami mint szurkolót kedvetlenít el.

2.) Pont, hogy nem Beckham MIATT fordult el a focitól, hanem azért, mert mindazon sportemberi nagyság, ami őt kiemeli a játékosok közül, az egész egyszerűen háttérbe szorult (jórészt a média által). Egy üdítő, egy borotva, egy alsógatya vagy épp az elmúlt éjszaka sokkal "fontosabbá" vált, mint az ő (sport)emberi kvalitásai, amivel adott esetben példaként szolgálhatna az őt követő kis törpéknek.

Keelhaul 2010.03.12. 17:32:49

@rizla: 100 méter, 10.8 sec 126 kilósan. Gyorsabb, mint bármelyik focista, eltöri, lenyeli őket, és tojáslabdával tud ezt azt.
Egyébként ha megnézed, akkora ütéseket kap a karjára, miközben fogja a labdát, hogy nagyon technikásnak kell lenni (igen), hogy ne essen ki. Csak figyeld meg :) Amíg nem próbáltad, nem tudod, hogy mennyire összetett játék. Valóban nem olyan látványosak a megoldások kreativitás szempontból egyénileg, mint csapatszinten, de az az egységes okosság, amit az All Blacks nyom ( a keresztpasszokat láttad?), az zseniális.

Egyéni szinten a kézzel végzett játékok kreatívabbak, semmi szexuális humort nem kérek :) Olyannyira, hogy még nők is vannak akik tudják igazán szórakoztatóan művelni - no offense a szebbik nemnek, de nem ők a játékosabb nem. Kivéve Anja Andersent.

www.youtube.com/watch?v=kKqeaHajU5U&feature=fvst

Nem szeretem, ha becsmérled a többi sportot. A foci sokat meríthetne egyébként. Szükség lenne rá.

gotanfun 2010.03.12. 17:35:54

@rizla: eszembe jut amikor a Pool kiverte a Barcat, na ha egy olyan meccsbe nem esik bele a Barca (bárki is legyen az ellenfél), akkor ott lesz a döntőben, mert a Stuttgart szerintem nem megy haza 4 alatt. Ha meg mégis, akkor a baj nem kicsi.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.03.12. 17:36:21

@rizla: Sajna. De azért Piqueből vmelyik nap kibújt az álmodozó kisördög: szuperorgazmus lenne a Bernabeuban duplázni :)))

Keelhaul 2010.03.12. 17:39:02

@gotanfun: Miért? A Barca kikapott már gyengébb csapattól is mint a Stuttgart, - pl Getafe - ebből nem következett, hogy gyengébbek a Getafénél, így nem következik, hogy pl. ők lennének európa 16. legjobb csapata, mint arra oly sok marha rámutat a Madriddal kapcsolatban. Pont ez az egyenes kiesés lényege.

rizla 2010.03.12. 17:40:18

@Hadrian77: "azért nem könnyű a tojáslabdát sem elkapni, meg 60 méterről 20 fokos szög alatt berúgni:)"

azért csak könnyebb elkapni egy labdát, mint mellel, vagy lábbal levenni. hogy megállapítsuk, hogy egy sportághoz mennyi ügyesség kell, viszonyítsunk a világ legbénább emberéhez, aki nem mozgássérült. ez például lehetnék én. "labdát vezetni" még én is tudok a rögbiben. persze ettől még lehet az is tök jó játék, csak más aspektusok miatt lehet nézni, és szeretni.

gotanfun 2010.03.12. 17:40:24

@Keelhaul: a fejes gól ott van! :-D

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.03.12. 17:43:43

@rizla: Azt a labdát, ami nyolcvan mérfölddel száguld pörögve, úgy hogy megfutottad előtte a route-odat, igen nehéz elkapni, és megtartani, amikor minimum egy óriási ütést helyeznek el rajtad közben. Ehhez képest a gömbölyű laszti kezelése gyerekjáték. Mindkettőt kipróbáltam:)

2010.03.12. 17:43:46

@rizla: mindegyik másképp nehéz és más készségek kellenek hozzá.
A Barca döntőzését Madridban viszont kicsit kétélű fegyvernek érzem, elvégre el is lehet azt bukni.

Keelhaul 2010.03.12. 17:44:30

@rizla: A rögbiben ott jönnek a bajok, amikor kapod a kontaktokat arra a karodra, amivel fogod a tojáslabdát. Fogd fel azt labdavezetésnek.

gotanfun 2010.03.12. 17:45:45

@Keelhaul: az Mu/Real összehasonlítás kapcsán konkrétan tudom kire gondolsz, de a random-drukkerek okos kis megállapításai e tekintetben aligha mérvadóak. :-)

rizla 2010.03.12. 17:45:52

@Keelhaul: nem becsmérlem a rögbit, egyszerűen csak engem a felsorolt okok miatt nem fog érdekelni soha annyira, mint a foci. megközelítőleg sem. sportnak lehet akár nagyszerűbb is, játéknak számomra nem tud az lenni. a focit lehet játszani kevesen is, akár ketten is, sőt, akár egyedül is kimehetsz a kertbe bűvészkedni a labdával, és ha nem vagy ügyetlen, akár majdnem annyira élvezni is fogod, mintha tényleg meccset játszanál.
egy játék a játékban az alapja (a lábad és a labda kapcsolata), ez a rögbiben nincs meg. a rögbi ABSZTRAKTABB. na, ezért szeretem jobban a focit, csak kikristályosodott egy szóban.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.03.12. 17:46:07

@Endoscope: Azért tegyük halkan hozzá, Beksi rettentő sokat tett azért, hogy ne a sportemberi nagysága maradjon az utókorra, hanem az hogy tetováltatott 1456szor, jobbra fésülte a 2002es Vbn a haját, berakta ebbe meg abba a farkát.
Mert hirdetni cipőt meg kólát okés, mosolyogva átvenni az év játékosa díjat rendben, nyilatkozni a sportlapba kellő, kettőt böffenni a kamerába nyertes/vesztes meccs után elvárt de ő médiakurvát csinált magából. Sportból kiemelkedő játékosként muszáj besétálnod a szartengerbe, ez igaz. De a mélységéről te dönthetsz. Beksit bokáig küldte a csapat/menedzsment, ő fülig mászott bele. A sztori végét ismerjük a Hello! magazinból...

gotanfun 2010.03.12. 17:49:07

@Hadrian77: "A Barca döntőzését Madridban viszont kicsit kétélű fegyvernek érzem, elvégre el is lehet azt bukni."

Igen. Ha ez egy angol csapat ellen van, az ugye két legyet üt egycsapásra. Szal nem kicsit lenne ez izgalmas.

rizla 2010.03.12. 17:49:21

@Keelhaul: de ne gyertek nekem ezekkel baszki. a fociban már önmagában AZ ügyességet követel, hogy ELLENFELEK NÉLKÜL vezesd a labdát úgy, hogy a fél méteres körzetedben marad, és fel tudsz gyorsulni futósebességre.
hogy jön ide az, hogy milyen nehéz egy nyolcvan mérfölddel száguldó labdát elkapni. ha valaki meg is tudja csinálni, amihez lehet, hogy nagy tehetség kell, az akkor is csak EGY LABDA ELKAPÁSA.
de elhiszem, hogy ehhez is nagyon ügyesnek kell születni, csak ez mégsem fejeződik ki olyan látványosan, mint a fociban. ennyi.

2010.03.12. 17:50:00

@csizsikpizsik: azért ez várható volt, amikor kiderült, hogy ki lesz a felesége!

rizla 2010.03.12. 17:51:13

@Hadrian77: "A Barca döntőzését Madridban viszont kicsit kétélű fegyvernek érzem, elvégre el is lehet azt bukni. "

ott döntőzni már önmagában megalázó gesztus lenne a real madrid felé, akkor is, ha vereség a vége.

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.03.12. 17:53:25

@rizla: Hát a labda vezetése nem egy nagy cucc, ehhez nem kell tehetség önmagában, gyakorolni kell mindössze. Kicsit ez az ilyen finom, olyan finom, leheletfinom érintések túl vannak dimenzionálva a sportközvetítésekben.

2010.03.12. 17:53:56

@rizla: viszont szép bevétel lenne a Realnak, ugye Perez alatt nem megy a játék, de a leggazdagabbak vagyunk. Maffiózó építőipar.
Azért azt megnézném, amikor Fabregas góljával veri a Barcát az Arsenal ;)

Keelhaul 2010.03.12. 17:56:06

@Hadrian77: Perez leggazdagabbságától a falramászom. Azzal vette át anno a klubot, hogy sok az adósság. És most mennyi vaze?

gotanfun 2010.03.12. 17:56:12

@rizla: egy Chelsea ellen is? :-)

rizla 2010.03.12. 17:56:17

@donnelly: te magadból indulsz ki, az a baj. én is magamból indulok ki, csak én jogosan érvelek ezzel, mivel béna vagyok.
a labda cipelését még gyakorolni sem kell ellenfelek nélkül, azért ebben egyetértesz, ugye? mármint akármelyik ügyetlen pancser meg tud fogni valamit, és szaladni vele úgy, hogy nem esik ki a kezéből. persze más kérdés, ha vannak körülötte mások, akik megpróbálják kiverni onnan, de őket most felejtsük el egy pillanatra.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.03.12. 17:56:49

@Keelhaul: Ő is médiakurva. Csak még nem talált egy kellően híres/hírhedt szopósmacát maga mellé tartós dísztárgynak, de gondolom a menedzsere rajta van az ügyön.

rizla 2010.03.12. 17:57:40

@gotanfun: igen. egyetlen ellenfél lenne, akik ellen egy vereség a bernabeuban semmisé tenné a megaláztatást a real madrid számára, de ők ugye kiestek már a nyolcaddöntőben ;]

rizla 2010.03.12. 17:59:16

@csizsikpizsik: szerintem meglehetősen arrogáns vagy. beckham és a felesége több, mint 10 éve együtt vannak. elég sok házasság van, amiről ez nem mondható el. csak azért érdek az ő házasságuk, mert mindkettő gazdag volt már előtte is? ez ilyen igazi felületes ítélkezés, éppen az ilyeneknek készül a bulvár..

gotanfun 2010.03.12. 18:01:25

@Hadrian77: speciel erre gondoltam én is. :-) Majd a VB-n meg együtt alázzák az Angliában focizó sztárok csapatait. ;-)

Keelhaul 2010.03.12. 18:01:47

@rizla: Az Alcorcón nem harmadosztályú? :)))

montipájton 2010.03.12. 18:02:17

Egyetlen játék van, ami a focihoz mérhetően kiemelkedő technikai ügyességet és mozgáskoordinációt igényel, a jégkorong.
A kosárlabda ellenben taktikai gazdagsága miatt emelhető ki és azért, mert - a kézzel játszott sportok közül egyedülállóan - az utolsó mozdulatban sohasem az erő, hanem mindig a technika, a finomság dominál benne. A kézilabda hozzá képest primitív műfaj, bár megvannak annak is a szépségei, teszem hozzá gyorsan, mielőtt Benito agyonver egy Gál Gyula bábuval. )))

montipájton 2010.03.12. 18:03:03

@rizla: Mondjuk, egy "naugye". ))

montipájton 2010.03.12. 18:05:12

@rizla: Hozzáteszem, érdekelne, kiben vagy miben látod a potenciális veszélyt a Barcára nézve. Mert nálam még mindig ők tűnnek a legerősebbnek, paradox módon csak egy párosítás esetében fogadtam volna az ellenfelükre - de az a csapat most esett ki a 16 között. )))

gotanfun 2010.03.12. 18:06:23

@montipájton: és mi újság a tenisszel? Ha már "ütős" sportok. :-D

Keelhaul 2010.03.12. 18:06:45

@montipájton: A kézilabda kegyetlenül zsír játék. Ha láttad Dujsebajevet játszani, az kb. olyan, mintha láttad volna Jordant kosarazni.

Az erőkérdésben nem értek veled egyet, egy jó kis Shaq féle gorilla dunkban nem a technikai finomság manifesztálódik, hanem 200 kiló zsír meg izom :)

rizla 2010.03.12. 18:08:34

@montipájton: viszont a jégkorongot mindenféle hozzávaló eszköz, és pálya nélkül nem lehet játszani, maximum egyéb változatait, de egy ütő még azokhoz is kell.
akárhogy nézem, mindenképp a futball a legjobb játék. baszki, még valódi kapu sem kell hozzá, mi kiraktunk két-két játékdömpert az udvarra, és úgy toltuk, az élvezeti értékből nem vont le semmit.

gotanfun 2010.03.12. 18:11:39

@rizla: pólok földre le kapunak stb. :-9 De az a baj, hogy a kölyök nem megy le a grundra, mert ott PES (antiFIFA!) ... mint sport. ;-)

rizla 2010.03.12. 18:13:29

@montipájton: "Hozzáteszem, érdekelne, kiben vagy miben látod a potenciális veszélyt a Barcára nézve."

egyrészt saját magukban, most egy stuttgart ellen is majdnem sikerült kikapni. másrészt a chelsea-ben, a manchester united-ben, de az arsenal, vagy az inter is okozhat kellemetlen meglepetéseket, szerintem a bayern sem lenne olyan sétagalopp, mint tavaly.
ezt a barcát most 3-4 csapat is meg tudja verni, ha egy nagyon jó meccset játszik, a barcelona pedig csak kicsit is maga alatt teljesít. ez pedig könnyen előfordulhat, mert a bajnokság rengeteg energiát fog felemészteni, és kifejezetten szűknek mondható a keret.

rizla 2010.03.12. 18:14:29

@gotanfun: alap, hogy pes! tudtam én, hogy nem vagy reménytelen eset.

Keelhaul 2010.03.12. 18:18:56

@rizla: Nem jók ezek a játékok, túl nagyok utána az elvárásaim amikor leülök meccset nézni. PLusz utálom, hogy mindhez controller kell. A richard burns rally-val is ez volt a bajom.

gotanfun 2010.03.12. 18:21:27

@Keelhaul: nehehehem, tudod én mennyit szopok a Sevillaval? (full profin persze) Több héten keresztül képtelenek voltunk a haverral megverni a Xerezt, miközben a Barcaval sikeresen ixelgettünk (!) és titeket idegenben vertünk. ;-) De a kiscsapatok...

rizla 2010.03.12. 18:26:40

@Keelhaul: simán nyomom billentyűzettel, ha lenne rá fölös pénzem, akkor sem váltanék joypadre. de a nagy elvárásos meglátásod jó.

@gotanfun: most a 2010es PES megizzasztott egy kicsit, amikor nagyképűen egyből belőttem top playerre, már nem lehet úgy átszaladni a védelmen. mondjuk eleve fos a gépem sajnos.

fifa 2007et neten, valaki?

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.03.12. 18:26:41

@montipájton: Nekem is van olyan ismerősöm, aki a taktikai sokszínűség és az összetettség miatt volt kosárbuzi. Aztán rájött, hogy van NFL is...:)

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.03.12. 18:28:18

@rizla: Nekem nincs hozzá videókártyám, max NFL07 :)

rizla 2010.03.12. 18:29:45

@donnelly: nehogy már egy ilyen őskori játékhoz ne legyen. szerintem még 640x320as felbontást is tud, lol

rizla 2010.03.12. 18:32:18

640x480, akarom mondani

gotanfun 2010.03.12. 18:32:19

@rizla: nekem tetszika 2010, de top playeren nagyon nagy pfonokba lehet beleszaladni, legyél akármelyik csapattal. Szilveszterkor (!!!) sikerült nyernünka Sevillaval egy bajnokságot, amúgy a 3-6. hely között kaparunk a Real meg a Barca után, akik rendszerint nyerik is a bajnokságot. Gecire szeretem ezt a játszót! Úgy toljuk, hogy ha kikapunk, akkor iszunk. Ez részint segít, részint nem, mivel automatikusan generáljuk vele a szar formát. ;-)

2010.03.12. 18:33:30

@donnelly: azért az nekem sosem jött be, hogy minden megállás után új formációt nyomnak, egyáltalán, mi az, hogy megállnak?

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.03.12. 18:39:20

@rizla: laptop nem kajálja:S

@Hadrian77: hát ezt pedig máshogy nem lehet, csak meg-megállva, és a formációk variálása a játék lényege.

2010.03.12. 18:42:55

@donnelly: hülyék ezek az amcsik, na:)

gotanfun 2010.03.12. 18:47:28

@Hadrian77: most is bukták az olimpiát hokiban, és azért ez EJNYE! :-)

2010.03.12. 18:49:27

@gotanfun: a legjobb ellen nem szégyen ;)

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.03.12. 18:51:19

@gotanfun: @Hadrian77: + tulajdonképpen az összes játékosuk a kanadai bajnokságban játszik és a bírók is ott fújnak...:)

gotanfun 2010.03.12. 18:51:38

@Hadrian77: akiket amúgy általában szarrá fikáznak... ;-)

2010.03.12. 18:53:58

@donnelly: és a 36 csapatból 6 kanadai ;)

Ne de mi lesz itt a hétvégén? Nő a Madrid előnye, marad a jelenlegi helyzet vagy visszaelőz a Barca?

gotanfun 2010.03.12. 18:54:42

@donnelly: mondjuk a meccset speciel láttam és mindettől függetlenül komolyan vette ott mindenki. A vége előtt a gól, aztán hosszabítás és a "tudd hol a helyed!" gól. Fasza kis döntő volt. Legalábbis számomra.

rizla 2010.03.12. 18:56:24

@Hadrian77: optimista jóslat: marad, realista jóslat: 2 ponttal nő.

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.03.12. 18:56:30

@Hadrian77: 30-ból 6:)

@gotanfun: Tényleg fasza volt, és nyilvánvaló volt, hogy Crosby fogja befejezni:)

gotanfun 2010.03.12. 19:01:18

@rizla: a 3-4. helyet illetően nagyobb izgalmak várhatók. Ha szerencsénk van játszunk egy döntetlent a Deporral, miközben a Valencia kikap a Nou Campban. Papíron persze. ;-)

halareaal 2010.03.12. 19:12:48

ez a poszt sztem több szempontból is az nst-történetének egyik leggyengébb posztja.

intentional grounding · http://budapest-state.blog.hu 2010.03.12. 19:15:45

@halareaal: reálos meg madridos szemszögből biztosan, amúgy újraolvasva, ha nem ragadsz le a részleteknél, nincs rosszul megírva...

Tika_ 2010.03.12. 19:45:11

picsába, megint nem tudok szavazni :(, mert hiányzik a számomra releváns le-sza-rom!
inkább elolvasom az olasz posztot

Keelhaul 2010.03.12. 19:47:19

@Tika_: Önellentmondás. Amit az ember leszar, arra nem reagál. :)

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2010.03.12. 20:04:30

Ez a röhej:

sportgeza.hu/futball/2010/03/12/raul_a_sotet_oldalon_jart/

Hát ez nevetséges többször is visszanézve. Ebben aztán a világon semmi extrém nincs, címlapot érő durvulás meg pláne nem. Tényleg, még találjuk ki, hogy Kaka valójában sátánista, Casillas az ETA embere, Lass meg valójában rasszista... Szánalom. Van épp elég baja az egész társaságnak, minek még pluszokat kreálni is...

2010.03.12. 20:17:07

@_Maverick: na bazz, millió ilyet látni a pályán, ráadásul Cris reakciója sokkal genyább!

Keelhaul 2010.03.12. 20:27:13

@_Maverick: Nevetséges jelenet, az ilyenek miatt tudom rühellni a focit. Néha úgy gondolom, hogy a mérkőzés utolsó tíz percében be kéne mutatni a hosszabbítás táblát és onnan tiszta játékidő van. Fogadjunk, hogy feleennyi ilyen szánalmas képsort lehetne összerakni.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.03.12. 20:37:10

@_Maverick: egyetértek, agyrém. fel voltam készülve a megbotránkozásra, de kurvára semmi nem történik azon kívül, hogy cris mellbe rúgja rault.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2010.03.12. 20:39:21

@Keelhaul: 2 x 30 perc tiszta, ez a mániám. Minden gond megoldódna. De most nem is erről van szó...

Keelhaul 2010.03.12. 20:46:16

@_Maverick: A sajtó mindent felfúj amit fel lehet fújni, mert ebből élnek. Tökre megértem.

montipájton 2010.03.12. 21:12:55

Na, annyira nem fontos, hogy kétszer írjam le, elsőre nem küldte el. Sorry.

Vaader 2010.03.12. 21:44:05

@_Maverick: Tényleg nem volt semmi. Cris rúgott vissza. Azt hittem, azért nem látok Raultól olyat amit címben írnak, mert elfogult vagyok a kedvenc játékosommal szemben. De ezek szerint nem.

avenger13 2010.03.13. 10:24:57

sajnos egyet kell értenem pancho-val. nekem is pont az a problémám pellegrinivel, hogy úgy tűnik lehet neki végtelen időt hagyni, ugyanebben a felállásban ugyanezt fogja játszani a csapat. mondjuk ez jövőre mitől működne? ő se tudja levenni a média túlkapásokat a játékosok válláról. meg sem próbál más taktikai felállásokat. volt egy kerete neki meg egy kész elképzelése, és azt nyomatja ezerrel mindenen keresztül. akik azt akarják, hogy maradjon miben látják a változás lehetőségét??? még az is lehet, hogy jövőre mindez működni fog. de erre nem garancia az idő.

az meg hogy cé ronaldonak csak a futáshoz labdavezetéshez van tehetsége mindent erőből csinál és tanul, az nevetséges. ha belegondoltok, cé az utóbbi pár évben angliában játszott, ahol ez volt a játékstílus. most átjött spanyolhonba, ahol messi kamaszkora óta kergeti a labdát. itt más a játék, meg kell szoknia. messinek már természetes az, amitől ő a portugál származás ellenére kicsit elszokott. ennyi. a görcs meg az egész csapatot jellemzi, nem csak őt. azt meg ne gondolja senki, hogy messi csak sétálgat beszélget edzésen. ő is baromi sokat gyakorolja amit tud. az nem csak úgy veleszületett. ahogy dinnyénél sem.

a real madridból soha nem lesz kontra csapat. mindenki inkább védekezésre rendezkedik be ellenük, így nehéz kontrázni. kaka nem kontra játékos, jó elosztó lehetne. csak ehhez olyan edző is kell. nem akarok mindent pellegrini nyakába varrni. perez is sáros persze. de pellegrini szerintem bebizonyította, hogy alkalmatlan erre a feladatra (arra hogy a real edzője legyen az ismert feltételekkel). mi fog mondjuk 1-2 éven belül megváltozni? a média hype, az elnök személye (ráadásul egy olyan elnökre, aki egy angol típusú menedzsert hozat aki elküldheti kakát mondjuk) és nem szól bele semmibe? ha ez nem változik, akkor hogyan lesz sikeresebb a klub? kérdezem úgy, hogy bayern szurkoló vagyok, aki "hivatalból utálja" a madridot.

Tika_ 2010.03.13. 10:25:40

@_Maverick: engem is felháborított. Teljesen mást írtak le, mint ami történt! Raúl esetleg egy sárga, de a védő a genyább, és Raúl jogosan hömpölög neki.
@rizla: +1
@donnelly: azért, na... ;)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.03.13. 11:18:16

Látom, átterelődött a téma arra, hogy melyik sportág miért jó. Én, rájöttem, minden olyan sportot utálok, amelyik az Egyesült Államokban népszerű. Ízlések és...

Ami a Bernabeu-béli Barca-döntőzést illeti: ez tényleg olyan szépen és jól hangzik, hogy "hiszem, ha látom" kategória...

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2010.03.13. 11:31:05

Komolyan mondom, egyre kevésbé térek napirendre.

"Az AS szerint Higuaín szerződéshosszabbítása jelenleg szünetel. Legutóbb a klub 2,5 millió eurós fizetést ajánlott neki, a játékos viszont 4 millió eurót kér (5-öt kap Benzema). Azóta viszont változott a klubnál is a felállás, s egy kiemelkedően jó ajánlat esetén elengednék az argentin csatárt."

"A Marca szerint a Manchester City 50 millió eurót ajánl Gagóért és Higuaínért. A két játékos 2006 telén 33,5 millió eurójába került a klubnak. A vezetőség nem zárkózna el a játékoscserétől, ám valamivel többet - legalább 60 millió eurót várna a két argentinért."

Egy nyomorék kapufa vazzee... két hete mindent megadtak volna neki. Ez aztán segít egy fiatal suhanc mentális épülésének. Heveny hányinger fogott el megint, mégha ezek az újságok írnak is marhaságokat és nem kell készpénznek venni...

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2010.03.13. 11:32:00

@Csöncsön: A jégkorong azért óriási királyság:)) De a Baseball nekem is értelmezhetetlen, az ami foci meg túl hosszú.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.03.13. 11:37:47

@_Maverick: nem fertőzött meg a D-backs? :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.03.13. 11:38:47

@_Maverick:

A jégkorongnál ott kezdődik a probléma, hogy az emberiség 99%-a eleve ki van zárva belőle, mert kell hozzá jég meg ütő meg szkafander. (Plusz a hozzám hasonló vakok is ki vannak zárva, akik legjobb indulattal sem látják a korongot, és olyankor a legkevésbé, amikor kapu közelében van.) :-))

Egyébként lehet, hogy minden a szemromlásra vezethető vissza, mert, emlékszem, gyerekkoromban minden évben végigizgultam az "A" csoportos vébéket, a svédeknek és finneknek szurkolva. Lehet, hogy nem kéne annyit számítógép előtt ülnöm?...

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2010.03.13. 11:41:41

@donnelly: A Cards jó, csak pont akkor voltam kint, amikor a Colts feltörölte a gyepet a csapattal, és a második félidő heveny unalomba fulladt... Látom mi a jó játékban, egyszerűen túl hosszú.

@Csöncsön: A pályán, meg élőben könnyű látni, csak a TV nehezít rajta. :)

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.03.13. 11:43:14

@_Maverick: Hosszú, mert ki kell élvezni rendesen - most augusztusig semmi akció:(

gotanfun 2010.03.13. 11:46:28

@_Maverick: a Marcan szavazni is lehet :-) de szerintem egy kicsit sokat kérnek értük, ami meg a City ajánlatát illeti, szerintem csak a szokásos kitaláció amivel bárki, bárhol elő tud rukkolni. Én mindkét játékost szívesen látnám a csapatomban, akár visszavásárlási opcióval, akár anélkül, de szerintem Gago nem ér többet 10-12 milliónál. Higanyt pedig sajnálom, mert ahogy bánnak ezzel a 22 éves sráccal az valszeg tényleg nem tesz jót az önbizalmának.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.03.13. 11:57:33

@gotanfun:

Higany a Sevillában? Komolyan mondom, drukkolok egy ilyen üzletért!

gotanfun 2010.03.13. 12:06:14

@Csöncsön: Mi szerintem nem tudnánk megfizetni, de elfogadnám Negró helyett néhány meccsre. ;-) Angliában a két argentín csak elbaszódna. A válogatottban Tevezből is bőven elég egy. Higany kapcsán sokmindenben egyetértek Panchoval, de 22 éves könyörgöm és nem hiszem, hogy a Real feketebárányává kellene tenni. Ha meg nincsenek vele megelégedve tartsák La Ligan belül mint Negrót. Alkudozzanak pl. Silva. kapcsán vele vagy akármi.

sundin 2010.03.13. 13:17:07

A jégkorong tényleg nagy királyság (nomen est omen), de a foci nagyobb, mert az játszani is tudom. Mondjuk ez alapján a pingpong a legjobb dolog a világon, bár azt meg nézni szar :)

_benito · www.nst.blog.hu 2010.03.13. 13:30:13

@sundin: fasza kis avatar, csak a nickhez nem passzol. (a szemét árulója, még jó, hogy nem a habshoz ment)

BillyMack 2010.03.13. 13:47:35

Ezeket a +1-eket meg 10-eket mire lehet beváltani, mert ha valami jó cuccra én is neki állok gyűjtögetni:D

Keelhaul 2010.03.14. 00:42:03

@sundin: Én szeretem nézni a pingpongot, viszont bár eltalálom a labdát, állítom, hogy fele annyira értek hozzá, mint a focihoz, amiben viszont nem vagyok túl kiforrott még a pingpongtudásomhoz képest sem.
@BillyMack: Az én ajánlatom egy mystery box.

"A boat's a boat. But a mystery box could be anything, it could be even a boat!"

horas 2010.03.14. 09:09:25

Amúgy nálam továbbra is sok a támadó.
Kaká-val együtt max 3 támadónak kellene lennie, elnyomják egymást.Vagy a rombusz vagy a karácsonya illene a Real.hoz szerintem,szigorúan Ronaldo-ra kihegyezve az egész taktikát magyarúl ő játszana legfeljebb tolva a csapatban.

Iustizmord 2010.03.15. 05:15:21

@horas: ugyan, ami a realnak kell, az 4-5 támadójátékos, darabonként szigorúan 20m EURO FELETTI ÁTGAZOLÁSI DÍJJAL. védőket meg védekező kp-sokat nem szabad igazolni mert az olyan deffenzív, és a lényeg hogy az igazolási politika olyan faszos, ki ha én nem típusú legyen. ez ám a siker titka.

( a japán meg kínai mezeladás terén, persze)
süti beállítások módosítása