Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Kis Bundesliga-határozó I.

2010.02.22. 14:00 heinrich

Születésnapunk kiváló apropót szolgáltat, hogy mozifilmes párhuzamok segítségével, az avatatlan szemek számára is bemutassuk a Bundesliga klubok karakterét, esetenként utalva idei szezonjukra is. A kulisszák mögé is betekintést engedő sorozatunk első részét olvashatjátok tovább, és egy újabb zűrzavaros, ám NST diadalt hozó forduló után.

1) Hoffenheim – Batman és Robin
Csak egy szupergazdag szuperhős segíthet; hideg borzongás lett úrrá Gotheim City-n, jeges rémület szorítja össze a tanyasiak szívét. És mint már annyiszor, az elkeseredett emberek egyetlen reménye a magányos éjjeli igazságpénzosztó, aki a derengő hold fényében elindul a város felé... Az elnyomó türannosszal szembeni csatában a legjobb csapatra van szükség,  ezért Ibisevic és Obasi szövetsége hamarosan háromtagúvá bővül a bátor és ruganyos Demba Ba személyében. Ez az éjjeli hármas hihetetlen járműveivel és minden képzeletet felülmúló fegyvereivel méltó ellenfélként száll szembe Gotheim City eddigi legfélelmetesebb veszedelmével.

Trendi, akciódús, bővelkedik a látványos jelenetekben, megtekintését minden korosztálynak ajánljuk.

2) Leverkusen - Flubber
Rudi Völler professzor olyannyira a tudomány megszállottja, hogy néha már semmire sem tud odafigyelni. Nem csoda tehát, hogy mindig elfelejti megnyerni, amiért indult. Pedig valójában mindent azért tesz, hogy végre létrehozza azt a forradalmian új energiaforrást, ami megoldhatná a kedvese által vezetett tudományos intézet súlyos anyagi gondjait. Hű segítőtársa, egy imádnivaló kis repülő robot, Toni Kroos, aki igyekszik mindent megtenni kedvenc professzoráért. Az első bajnoki címre készülődve, késő délután a professzor laboratóriumában végül is megszületik a nagy mű: egy olyan ragacsos izé, ami ha bármihez hozzáér, képes iszonyú sebességgel megröptetni azt.

Egy műanyagcsapat hihetetlen története.

3) Köln – Majdnem híres
Nincsenek illúziói, tudja, hogy nem igazán jóképű és már nem is fiatal. Emiatt olykor a kokainba menekül a valóság elől. Talán már épp kezdene beletörődni örök mellékszereplő státuszába, mikor a horizonton feltűnik a Herceg, néhány legatyásodott portugáltól kísérve, hogy újra naggyá tegye a várost.

4) Schalke – A remény rabjai

Egy ártatlanul sínylődő klub tortúrájába csöppenünk, és végigkövethetjük, hogyan szerez egyre több élettapasztalatot, miközben megismerhetjük a Bundesliga különös kegyetlenségét és igazságtalanságát. Az ötvenkét kilátástalan börtönév alatt valami mégis táplálja bennük a hitet, hogy egyszer kiszabadulhatnak a zord falak közül, és újrakezdhetik az életet. A klub számára azonban nincs igazi remény egészen addig, amíg össze nem barátkozik a veterán Felix Magath-tal.

Figyelem! Csak erős idegzetűeknek ajánlott, lélektani dráma.

5) Bochum – A megtörhetetlen
Egy maroknyi hős elszánt küzdelme a Bundesliga dzsungelében, ahol csak a legelszántabb szőröstökűek maradhatnak életben.

Németországban Die Unabsteigbaren címmel vetítik a filmet. 

6) Stuttgart – Diszkópatkányok
A történet egy gazdag család elkényeztetett, műmájer ficsúrjainak mindennapjait mutatja be, akik a vidéki libáknak még tudnak jasszolni a merdzsókulccsal, de az első dominától lemennek kutyába. Szerethető ügyefogyottság és agyborzoló töketlenkedések sodrásában izgulhatjuk végig az eseményeket, melyek a legváratlanabb pillanatokban vesznek gyökeres fordulatot.

7) Bayern München – Terminator
A kegyetlen fémakarattal párosuló élő szövet egyetlen groteszk missziója, hogy elpusztítsa az ún. Salátástál környékén felbukkanó lázadó hordákat. Hősünk lényétől nem idegen a hatalmi arrogancia, így a lelketlen, precíziós hadművelet nem ritkán öncélú erődemonstrációba csap át, és gyakran él a megfélemlítés és a fészekrablás eszközeivel is.

8) Werder Bremen – Last Man Standing

Az északi világ kalandorai páratlan vállalkozásba fognak: összemérik erejüket az ország legkülönfélébb és legtávolabbi bandáinak tagjaival, tanúi lehetünk fiatal atlétáink hősies küzdelmének és megaláztatásainak egyaránt.

A leszámolásos jelenetek egyszerűek, mint a jancsiszög: a Werder időnként ráébred arra, hogy eddig elfojtott erkölcsi kötelezettségei vannak, ilyenkor felszívja magát és zárt terekben öl, pisztolyaiból sosem fogy ki a lövedék, van is nála mindig öt-hat tár, melyeket nem fél használni.

Azonban időről időre elkapatják magukat, ilyenkor az történik, hogy a helyi háemcsé úgy törli szájon az üvegállú vadsuhancokat, hogy azok élettelen rongybabaként csuklanak össze a söntés oldalában.

Az ifjonti hév és a forró fej viszont remek katalizátor, hőseink a kötelező nyolcat sem megvárva, órarugó-gerincű felpattanóként ugranak ismét fejest a kétes kimenetelű adok-kapokba - az utolsó emberig.

9) Hertha BSC

(folyt. köv.)

22 komment

Címkék: német bundesliga h vegyes izé

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr161780502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pote · http://nst.blog.hu/ 2010.02.22. 14:13:09

@imici77:
nem látod az ágyútól az erdőt kolléga:
íme a poszt utolsó sora: "(folyt. köv.)"

gyap! 2010.02.22. 14:14:59

@pote: az előbb még nem volt ám ott ;-)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.02.22. 14:16:59

@pote: nem értettem, hogy a 10 csapatos bundásligából miért hagytatok egyet egy köv posztra??? :)

krysal 2010.02.22. 14:17:14

A Hertha a kedvencem. Sajnos szép emlékű Kroos-unk jelenleg nincs itt, így én emelek szót helyette a "fészekrablás" rondácska utalása miatt.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.02.22. 14:17:37

@gyap!: de a bevezető igen, nem gondoltam, hogy az arsenalos kollégák kedvéért pluszban nyomatékosítanom kell :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.02.22. 14:20:59

@krysal: "fészekrablás"

baszki, Neked mindenütt csak ilyen fészekrabló csapataid vannak??? :)

gyap! 2010.02.22. 14:21:47

@heinrich: tudhatnád már, hogy a kommentelőnek a legkisebb hiba is szemet szúr :)

szferi 2010.02.22. 14:23:41

eddig magasan a legjobb poszt ma! egyébként is nagyszerűek a bundás posztok, egyszer már meg kéne nézni egy meccset is ;-)

krysal 2010.02.22. 14:28:32

@imici77: nemnem, a BM-t nem vettem még a nevemre, de van két barátom, aki fáradhatatlanul rombolja az ellenállásom. Amúgy az Arsenal is annak számít, szóval vigyázz!

zsakfos 2010.02.22. 14:33:25

Grat! A herthás mindet visz:)

badblood 2010.02.22. 14:53:38

Biztos nagyon jó poszt, de mivel nem követem a bundást -ill. a filmek többségét nem láttam, avagy már nem emlékszem rájuk- nekem nem sokat mond :(( Az viszont kiderült, h eszereint a post szerint a München állna a legközelebb a szívemhez/lelki világomhoz xD

pote · http://nst.blog.hu/ 2010.02.22. 14:55:18

@badblood:
nagyon rossz gondolatmenet.
olyan nincs, h a bayern közel áll a szívhez! vmit félreértettél ;)

jnzsblzs (Ki a franc nyúlta le a nevemet?!) 2010.02.22. 18:15:46

Milyen hulye pornos szupersztar iraja a nevet egy l-el?

Der Beste 2010.02.22. 21:13:34

Ez kurva jó.
A részemről csatolnék egy most (még) másodosztályú klubot:

1. FC. Kaiserslautern-Sose halunk meg

badblood 2010.02.23. 09:13:36

@pote:
ne hagyjuk figyelmen kívül a feltételes módot ;)

Viszont a "kegyetlen fémakarat", ill. "lelketlen, precíziós hadművelet" olyan szép szavak, kifejezések :))

spangol 2010.02.23. 17:05:58

grat, heinrich, pedig milyen szépen indultam, még a Bayern iksz is hazajött.

várjuk a filmezés folytatását!
süti beállítások módosítása