Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

NST számadás - 2010, Január

2010.02.04. 08:00 heinrich

Nem szívesen szorítom korlátok közé magam, így az újévi fogadalmaktól is ódzkodom, mint török üzletember a banki átutalástól. Az viszont még jobban zavar, hogy az utóbbi években, mióta monitorral a fejemen közlekedem, csak napi, maximum heti szintű adatok maradnak meg bennem a futballvilág történéseiről az információk sodrásában. Márpedig ez így tapodtat sem mehet tovább, fül mögé tárazott hentesceruzával járom az utam, és lelkiismeretesen jegyzetelek. Gyereket nyolckor ágyba, kertet locsold, kutyát etesd, MU – Leeds 0-1, a tejesnek írd ki, a sajtból elég. Tovább után január szelektív összefoglalója következik.

01.03.
1) Manchester United – Leeds United 0-1 (FA kupa)

A két gárda veszett gyűlölködésének több oka is van. Történelmi síkon a Yorkshire vs. Lancashire ellentétet lehet felhozni, de ha maradunk konkrétan a kluboknál, akkor is bő a termés.

A Leeds drukkerei mindig is megbőszültek a manchesteriek arroganciáján (There’s only one United ~ United csak egy van), ráadásul a két város közelsége miatt mindkét részről masszív szabadcsapatok jártak a vendégmeccsekre, különösen a 60-70-es években, mikor az első szervezett szurkolói csoportok megalakultak (a Red Army és a Leeds Service Crew járt az élen).

Az első komoly ütésváltásnak 1965 tavaszán lehettünk szemtanúi. Mindkét gárda a duplázásra hajtott, mikor az FA-kupa elődöntőjében egymás késének szaladtak. Nobby Stiles már a meccs elején megpróbálta felkoncolni Albert Johanessont, a Leeds balszellőjét, de ez csak a kezdete volt a hirignek, ami elsősorban Jack Charlton és Denis Law, valamint Billy Bremner és Pat Crerand cirkálósúlyú összecsapásába torkollott, de a küzdelem eldöntetlen maradt.

A tapintható brutalitás a nézőkre is átterjedt, gyakorlatilag négy napon keresztül, a megismételt meccsig folytak az utcai összecsapások, Sheffield és Nottingham összes csendőre a huligánokkal volt elfoglalva. A döntőbe végül Bremner góljával a Leeds jutott, de a kupát nem tudta elhódítani és a bajnokságban is második lett. Igen, a United mögött.     

1992 – A klubok egymás közti igazolásaiból már korábban adódtak feszültségek, folyamatosan ment a barátságos szalon-júdásozás (Joe Jordan és Gordon McQueen Leedsből szerződött Manchesterbe, Johnny Giles és Gordon Strachan pedig fordítva), de az igazi köpködés természetesen Eric Cantona klubváltásából kerekedett. 

1994 – Újabb mérföldkő a szurkolói lealjasodás történelmében. Sir Matt Busby halálakor minden angol pályán egyperces néma gyászszünettel emlékeztek a legendás managerre – no, nem az Ewood Parkban, ahol a Leeds vendégszerepelt. Szurkolóik There's only one Don Revie kórussal zavarták meg a megemlékezést, ami óriási felháborodást váltott ki még saját csapatuk háza táján is. (Don Revie a Leeds történetének elsőszámú managere volt)

Lehetne még cifrázni, de nagyjából ezen okok vezettek oda, hogy a két klub veszettül gyűlölje egymást, bár ez inkább csak az idősebb generációkra igaz a Leeds szétesése okán.

Mindenesetre huszonkilenc évvel ezelőtt, 1981-ben fordult elő utoljára, hogy a Leeds győzzön az Old Traffordon. De hát tudjuk, a szerelemnek múlnia kell, és minden sorozat megszakad egyszer, ezúton is erőt, kitartást és jó egészséget kívánunk a Liverpool drukkereknek is.

2) Szintén ezen a napon esett meg, hogy felbolydult az NST tükörsima víztükre; a Minden idők 10 legjobb vb-csapata bejegyzésünk alól hetvenkilenc magáról megfelejtkezett kommentet kellett kigyomlálnunk, ami remélhetőleg örökrekord lesz blogunk történetében. 
    
01.08.

Az Afrika-kupára érkező togói válogatottat fegyveresek támadják meg. A lövöldözésben két ember életét veszíti. Togó kormánya úgy látja jónak, hogy a játékosok érdekeit szem előtt tartva nem vesznek részt a tornán. Ezen döntésüket a CAF ötvenezer dolláros bírsággal és négyéves eltiltással szankcionálja. Brávó.

01.09. – Almost famous
Hajdú B. István, akiről mi magunk csak a legmélyebb elismerés hangján szólunk, és aki ellentmondást nem tűrően söpörte be a Knézy Jenő emléktorna első helyét, élő adásban (Birmingham – MU) tesz említést szerény kommunánkról. The snow must go on – halljuk viszont, s mire felocsúdunk a pillanat varázsából, még épp látjuk eltűnni az eszét vesztett Pöte sziluettjét a budai hegyek között.

01.10. – Angola-Mali 4-4

Gólszerzők: Flavio 36, 42; Gilberto 67; Manucho 72; illetve Keita 79, Kanoute 88; Keita 93; Yattabare 94

Az NBI szürrealitásán edződött elménknek is nehéz ezt feldolgozni. Mondjuk még nehezebb lenne, ha mi is 4400 font sterlinget tettünk volna Angola sikerére négy-nullnál.

(na jó, a sztoriról kiderült, hogy kamu. Mikor a web 2.0 társadalma megmozdult, hogy gyűjtést szervezzen az egyetemi tandíját elherdáló oktondi jószágnak, az bevallotta, hogy csak viccnek szánta valamely hasonlóan retardált gyíkfejű pajtása számára, és nem gondolta volna hogy. Csoda, hogy Anglia ipara hanyatlik?)
 
01.12.
Az afrikai kapusok veszedelmesen rosszak, pedig nem is ők nyögték az angol gyarmatosítók csizmáit. A kollektív tudat rossz tréfájára gyanakszunk, miközben kikacagjuk a büssengölő sporttársat.

01.13.
Sevilla - Barca 0-1 (spanyol kupa, első meccs 2-1)

Két fokkal elegánsabban, mint ahogy azt a puhos wyomingi csordásfiú tette, de szintén fogásba menekülve döntött le a Sevilla a Barca hatkupás jenga-tornyát, parádés párosmeccs volt.

01.16. – Wilkommen in der Bundesliga
Szalai Ádám a Bundesligában szereplő Mainz csapatához igazolt. Mondhatnánk, hogy éljen-éljen, ezentúl saját szemünkkel is nyomon követhetjük ifjú tehetségünk sorsát, ha szórakozásunk nem rontaná ez a beste digi. Sportklub, néped érted kiált!

01.16.
Milan - Siena 4-0

Ronaldinho lassan kiszámíthatatlanabb, mint Piszkos Fred; sose lehessen tudni, kavarja ez most vagy nem kavarja, lesz-e live show vagy csak playbackről pörgeti a cuccot.

Ronnie-ban bízni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem.

01.22. – International who is who

Születési név: Gary Alexander Neville (1975. február 18., Bury, Anglia) angol labdarúgó.
Klub tagságai: Manchestre United
Apróhirdetései: Öcsém £4.717.000-ért elvihető
Alkalmazásai: gáncsvetés
Vélemények róla: is a boot-licking moron (by Carlos Tevez)

01.23
MU – Hull 4-0

Rooney első mesternégyesét szerzi a PL-ben, de igazából a második gól feszíti bensőnk. Avatatlan szemnek is jól látható, midőn Myhill kapu szilánkosra töri védője combját, és emberünk mozdulatlanná aszalódik a saját ötösén. Mit tesz ilyenkor a MU?

a) Megvillantja a híres brit fair-playt, Ferguson maga száguld a vizestömlővel.
b) Megvillantja a híres brit konzervativizmust, a szabályok értelmében a bíró sporttárs belátására bízza a döntést.
c) Akkora gólt lő, hogy kigyullad a háló.

Izguljunk együtt a helyes válaszon.


01.31. – ANK-döntő
Egyiptom - Ghána 1-0

Ha jól emlékszem, már Frei Tamás is rányitotta vakon pislogó szemünk, hogy kérem Afrikában magyar kolóniák vannak, de frankón, meg minden. Hittünk is nem is a bérgyilkosok apostolának, ám most itt a minden kétséget kizáró cáfolat, hiszen a győztes gólt Mohamed Nagy Iszmail Afasz lőtte, pedig mi azt hittük, hogy Frei Tamás az.

66 komment

Címkék: történelem h vegyes izé kisszínes hentesceruza

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr971724320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.02.04. 08:10:30

és egy szó se az ifjú hölgyeményről! a kép persze, magáért beszél. szferi se Rony-ra gondolt, gondolom én :). a blogbejegyzés fenomeno...

Véé 2010.02.04. 08:57:10

Egy normális világban egy hete csak arról szólna az internet hogy az ank-döntőben egy magyar srác lőtte a győztes gólt, ráadásul a neve Nagy Afasz!!!!!

Véé 2010.02.04. 08:57:59

@Véé: Ami egyszerre kérkedés és véleménynyilvánítás az kézilabda-excsk-nk felé.

Woland 2010.02.04. 08:59:04

nagyon fasza cikk! gratulieren!

(nem birom ki hogy egyetlen bekezdesbe azert bele ne kossek: a togoi kormanynak semmi joga nem volt beleugatni abba hogy Adebayorek jatszanak-e vagy sem, a focistak szerettek volna maradni, a kormany nem engedte oket. a kormanyzat felulbiralta a szovetseget, ezert van az eltiltas, ha a togoi labdarugo szovetseg dont ugy hogy mennek haza akkor nem lenne eltiltas. persze remelem es hiszem hogy megsemmisitik a 4 eves eltiltast. tovabbra is azt mondom hogy a togoiak utazasat szervezoket kellene felelossegre vonni.)

zsakfos 2010.02.04. 09:24:55

Na ez jó vót:)
Egyébként én Rooneytól azt vártam volna, hogy fejbekúrja labdával a földön fekvő Hull játékost...

mickeyknox 2010.02.04. 09:26:49

rooneyt nem kell bántani, ő csak egy ogre, aki nagyon tud focizni, így imádja minden mu (és angol) szurkoló.

Mitya Ivanov 2010.02.04. 09:39:20

Mohamed Nagyról azért ki lehetne valamit deríteni, de eddig nyomát sem találtam magyar szálnak

Keelhaul 2010.02.04. 09:57:45

@mickeyknox: Sajnos az ogre nevet már bejegyeztettem a szabványügyi hivatalnál a (már sajnos visszavonult) Thomas Gravesennek.

vadkutya 2010.02.04. 10:03:27

"A Leeds drukkerei mindig is megbőszültek a manchesteriek arroganciáján."

Ezen arrogancia nem csak a Leeds szurkolók szemét szúrja... :)

Amúgy faja post, grat. Heinrich, a sajttal tényleg csak óvatosan. ;)

Mérgező Hulladék 2010.02.04. 10:16:04

@Véé: jól hangzik, de sajnos vagy Nagi Afas, vagy Nagy Afash.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2010.02.04. 10:22:34

na ilyen posztot bátran még sokat! A csaj meg olyan ijedkének tűnik nekem, biztos meg kéne védeni valamitől.....

Strigo 2010.02.04. 10:25:03

Ha támad az ellenfél, ess össze a tizenhatoson belül a fejedet fogva, ha már védekezni nem tudsz.

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2010.02.04. 10:42:18

Én sose utáltam Cantonát, (Alan Smith is jó példa lett volna, egyem a szívét).
Gyerekként megláttam ezt a reklámot:
www.youtube.com/watch?v=vdhvp-iYR3s
és onnantól én is felhajtott gallérral fociztam. Cantona annyira kemény, hogy nem mertem utálni.

Angol nyelvű, szar minőségű verzió:
www.youtube.com/watch?v=JayEFuvlaBs

mickeyknox 2010.02.04. 10:55:55

@Keelhaul: én azt írtam, hogy "egy ogre, aki nagyon tud focizni"

ezennel elküldöm a szabadalmi bejelentést a focizó ogréra, gravesen jó lesz gyerekijesztgetőnek :D

r_magpie 2010.02.04. 11:03:19

@Strigo a divatdrukker: itt a Hull játékos ezt csinálta?

mickeyknox 2010.02.04. 11:22:11

@r_magpie: vigyázz, cantona a jele!!! :)

Strigo 2010.02.04. 11:39:39

@r_magpie: miután "szilánkosra tört a combja" heinrich szerint, a földön feküdt a fejét fogva, a gól után egy perc ápolást követően pedig végigjátszotta a meccset.

r_magpie 2010.02.04. 11:51:31

@Strigo a divatdrukker: OK, én is annak a híve vagyok, hogy addig menjen a játék, amíg a bíró nem szakítja félbe, de ha ilyen gólt kapna a csapatom, lehet, hogy álmatlan lenne a következő éjszakám. Nekem ez az összeesés így elsőre nem a manipulatív kategóriának tűnik.
Szinte lehetetlen meghúzni a határt ezekben az esetekben. Szabályt sem lehet alkotni rá, mert kihasználnák. Úgyhogy fogunk még ilyenekről vitatkozni:)

boraa 2010.02.04. 11:54:07

Nem értem hol itt a probléma, mikor Rooney még arra is nagyon odafigyelt, nehogy megrúgja a labdával a földön fekvő játékost. :)

Pityesz 2010.02.04. 11:54:28

Rooney = egy ogre és egy hobbit közös gyereke kakkantott volna 1-et!
Azért focizni nagyon tud, és gyanítom, most van a csúcson...

szferi 2010.02.04. 12:05:55

a fair play minden meccsen fair play, de konkrétan azon a meccsen kurvára mindegy volt, hogy berúgja-e vagy sem. egyetlen szempontból nem volt mindegy, ez pedig a gólkirályi cím. a szerencsétlen kevin philips óta nem volt angol gólkirály a PLben, úgyhogy hajrá wayne, jól tetted!

Strigo 2010.02.04. 12:07:42

@r_magpie: szerintem ez belefér, ott feküdt, és akkor mi van? Nem fog belehalni abba a pár másodpercbe, amíg kimegy a labda (ez esetben be).
Nem visszaadni a labdát, ha a másik csapat kirúgta ilyen miatt, na az már patkányság.

szferi 2010.02.04. 12:12:13

amúgy még ő a legkevésbé bűnös. mihelyst hozzá került a labda, azonnal megszakította a játékot :)

szferi 2010.02.04. 12:19:07

harmadszor, az ilyen helyzeteket be kell rúgni, és a játékot is csak indokolt esetben szabad megszakítani. már csak az hiányzik, hogy a csatárok után a védők is elkezdjenek a 16oson belül fetrengeni, a támadásokat megállítandó.

pote · http://nst.blog.hu/ 2010.02.04. 12:19:38

@szferi: van benne vmi.
a lehető leggyorsabban kirúgta az alapvonalon. az már a hull pechje, h pont ott volt a kapu...

sAp 2010.02.04. 12:19:50

Én sem szeretem az ilyen gólokat, akkor sem ha kedvenc csapatom lövi (mint most), de tényleg kurva idegesítő, hogy rengetegszer eljátsszák egy-egy az ellenfélnek jó helyzettel kecsegtető, elvesztett labdánál a fej/lábfogdosós fetrengést. Persze van amikor tényleg súlyos (ilyet mondjuk az angolok is kaptak, amikor green egy baszott nagy vérhólyagot lőtt és lenn maradt pár éve asszem Fehéroroszország ellen, a csatár meg szemrebbenés nélkül begurította mellette), és szép dolog, ha valaki megáll (vö.: Di Canio), de az igaz, hogy ennek spec túl sok jelentősége nem volt (azt is megmagyarázhatná valaki, hogy Rio végre visszatérve mi az anyámért baszott oda egyet Fagannek...). Mondjuk ha a fekvő játékos miatt nem lett volna les, akkor az tényleg nagy parasztság, de itt Rooney látszólag az utolsó álló védőhöz helyezkedett.

Amúgy sajnálatomra a Unitedre mostanában baromira jellemző, hogy fekvő ellenfélnél sosem rúgják ki a labdát, ebben gondolom SAF keze van (még ha ugye ezt vissza is kapták a chelsea ellen pl, de ezt az uccsó pár évben figyeltem meg).

r_magpie 2010.02.04. 12:20:09

Nem mondom, hogy Rooney a bűnös, mert itt télleg mindegy volt, a Hull játékosok is hamar túltették magukat a dolgon, inkább azt feszegettem, hogy ez egy újkeletű (talán egy-két éve éleződött ki), nagyon szerencsétlen szituáció a fociban, amivel rendszeresen oda-visszaélnek a csapatok, és a bírók se tudnak következetesek lenni. A szurkolók meg szimpátiától függően mocskospatkányoznak az unfairplay miatt, vagy csettintenek elismerően a profizmus láttán.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.02.04. 12:20:58

Remek ötlet, kiváló kivitelezés!

A hónap meccse tényleg a Sevilla-Barca volt; nem sokszor láttam életemben olyan kapusteljesítményt, mint aznap Palopét. És ezzel együtt is teljesen megérdemelt volt a sevillai továbbjutás, grat nekik. Azt meg eddig is tudtuk, hogy a (para)fák Ibériában sem az égig nőnek.

Rooney most ogre, vagy Shrek?

sAp 2010.02.04. 12:21:11

Ja, és a poszt amúgy csillagos ötös.

mickeyknox 2010.02.04. 12:23:24

@szferi: "de konkrétan azon a meccsen kurvára mindegy volt, hogy berúgja-e vagy sem"

pont ezért is kirúghatta volna a labdát, hogy ápolhassanak. tudom, hogy ez kukacoskodás, meg nem is szívelem a unitedet, de akkor is.

szferi 2010.02.04. 12:29:37

@mickeyknox: szerintem a kommentből is kitűnt, de azt akartam mondani, hogy a hullnak mindegy volt, neki meg nem.

krysal 2010.02.04. 12:54:27

@Csöncsön: nem vagyok fantasy biológus, de Shrek ogre volt, tehát...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.02.04. 13:08:46

@krysal:

Igen, de az ogrék gonoszak, Shrek viszont vajszívű.

krysal 2010.02.04. 13:11:55

@Csöncsön: hát ez az:) Rooney e két sztereotípia ihletett megfelelője, nézz csak rá. Meg nem áll a fekvő játékos láttán (ogre), de nem is lövi fejbe, és ki is rúgja a labdát (lásd még@pote: ).

Hát csoda, ha ennyien szeretik?

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2010.02.04. 13:27:11

@sAp: Én úgy tudom, hogy nem saf keze van a dologban, hanem szabálymódosítás, miszerint ne rugják ki, csaka bíró dönthet a játék megakasztásáról. Más sem rúgja, legalábis nem annyiszor, mint mondjuk 10 éve. Pont a fentrengés ellen ugye....

sAp 2010.02.04. 13:50:05

@morphine: akkor megnyugodtam, hogy nem a manchester játékosai a tukkók:) (más csapatok meccseit kevésbé nézem, pláne nem ilyen kritikus szemmel)

zyndar 2010.02.04. 13:52:49

Az ilyen havi beszámolókat kéretik rendszeressé tenni. Köszönöm.

MUfanatic 2010.02.04. 13:59:14

@morphine: Így van, én is úgy tudom, hogy az FA kifejezetten kéri, hogy ne szakítsák meg így a játékot... Bár tuskóság volt, de azért Hajrá MU! :D

Mac_KAPUFA 2010.02.04. 14:02:24

Remek poszt, gratulálok :)
Csatlakozom zyndarhoz..."előfizetnék" a havonta megjelenő NST számadásra ;)

badblood 2010.02.04. 15:53:00

Valóban jó a post. Illetve sajnálattal(?) látom, hogy már felfedezték előttem Rooney fair play gesztusát: nem a földön gyógyulni igyekvő, a további védekezéshez erőt gyűjtő harcostársába bikázta a bőrt...
Na az lett vona a nagy tulokság :))

Ferguson 2010.02.04. 17:06:15

Ki ez a csaj a képen? Olyan ismerős :) Szerintem vmi WAG. Heinrich? Te biztos tudod... :D

vadkutya 2010.02.04. 17:13:55

@Ferguson: Úgy hívják,h tiszta anyja... :)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.02.04. 17:39:06

Jól kicsordult tolladból a vitriol - szép volt. Szerintem az igazi gyökerség az, amit Rooneyék műveltek a Hull ellen a második gólnál, Henry kiscserkész hozzájuk képest a kezezésével.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.02.04. 17:48:48

@popp: nekem nem nagyon összehasonlítható a két eset

jawbone 2010.02.04. 17:56:31

Terry es Bridge beszelgetnek, Terry nagyban panaszkodik:
-bzm na'on szarul alakulnak a dolgaim, apamat megfogtak kokainnal, anyamat bolti lopassal raadasul a BL-dontoben is elcsesztem a 11est
mire Bridge
-az mind semmi, haver, en most tudtam meg hogy aids-es a csajom...
mehehe

20LEGEND 2010.02.04. 17:56:40

Érdekes, a Chelsea-re nem fröcsögtetek, mikor a CS-en szabályosan leütötte Evrát, és abból rúgtak gólt az oroszok.

Dawson meg simán szimulált, az orvos nem is csinált vele semmit, csak beszélt hozzá. Aki ennyitől meggyógyul annak nincs baja. (:

20LEGEND 2010.02.04. 17:57:25

@20LEGEND: *természetesen Ballackról van szó.

vadkutya 2010.02.04. 17:59:05

@popp: Ebből szép kis flame lesz, csak járjon le a United-esek munkaideje. Veszek is magamhoz némi chipset, jó szurkolást mindenkinek! :)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.02.04. 18:01:24

@mocsing: Én sem, szóval pontosítanék, az egyik betyárság (és itt nem muszáj jó értelemben venni a szót), a másik görénység.

vadkutya 2010.02.04. 18:06:16

@popp: SABOTAGE!!!!! Még gyorsan írj vmi negatívat a Barca-ról, s csak aztán menekülj... :D

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.02.04. 18:13:59

@popp: nem tudom, kinek mit jelent a betyárság futballpályán, nekem nagyon nem azt, amit henry csinált. (felteszem, ő betyár). ha feltennék a kérdést, mit szeretnék többször látni futballpályán, olyan henrys kezezéses gólt, vagy ilyen rooneys gólt, akkor én az utóbbira tenném a voksom. persze leginkább egyiket se.

ZenZo 2010.02.04. 18:16:37

@20LEGEND: így van, Evrat úgy kellett levinni hordágyon, mert a csúnya fritz vállal megbökte... :) beszarok a ManU-sokon újra és újra, komolyan. Főleg, hogy ott tényleg volt tét, itt meg max annyi, hogy hármat vagy négyet vág Rúni.

Árpádka 2010.02.04. 18:37:05

Igy is úgy is behúztuk volna mit kell ezen annyit vitatkozni 3 pont zsebbe oszt jó napot.
Nem hiszem hogy a flintások róma vagy a dinamó london meg állt volna ( vagy akkár melyik más csapat, ha igen ővék a Fair Play dij)

Ferguson 2010.02.04. 18:42:11

@vadkutya: Munkaidőben is lehet flamelni, én most pont azt teszem... :D @popp: :@@@@ :D

vadkutya 2010.02.04. 18:59:10

@Ferguson: Hjah, kérem, akinek bejött az élet... :)

mann 2010.02.05. 06:19:49

@popp: Talán címezd az FA felé véleményed, a szabály az szabály.... :) Persze ha egyszer tele lesz az Olimpico, akkor biztosan betyárságnak fogom én is látni Henry kezezését ;)
Az pedig egy "érdekes" vetülete az ír-francia meccsnek, hogy azon a találkozón sérült meg úgy Sheasy, hogy ugrott az egész szezonja, Ónrinak hála, minden értelem nélkül....

popp · http://koncertblog.com/ 2010.02.05. 07:14:46

@mocsing: "persze leginkább egyiket se." - na ebben egyetértünk!

@mann: mondtam én, hogy szabálytalan, azt mondtam, hogy gyökérség, finomabban szólva sportszerűtlen.

Pig_Bodine 2010.02.05. 08:48:13

Nem leszek sokkal elfogultabb a szerzőnél, amikor azt mondom:
We all hate Leeds scum! (ad infinitum)
Amúgy a Rooney-eset meg jól kihozza pl. az olasz-brit kulturális különbségeket is.
Egyik oldalról lehet azzal érvelni, hogy milyen sportszerűtlen dolog ilyen helyzetben tovább játszani.
Másfelől meg ha ilyenkor mindig megállítanák a játékot, azzal is könnyen vissza lehetne élni, hiszen csak le kellene feküdni, ha az ellen veszélyes helyzetet alakít ki.
Az általam olvasott angol beszámolók egyébként nem botránkoztak meg az eseten. A magyar kommentátor is kiemelte a közvetítés során, hogy miután a Hull-játékos a földre került, még egy saját csapattársa ért labdába, és nem rúgta ki, hanem megjátszotta (egyébként pontosan ez volt a pro-Chelsea érv a már szóba hozott Ballack-Evra esetnél is).

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.02.05. 10:11:07

www.guardian.co.uk/football/blog/2010/feb/04/italians-english-hypocrisy-john-terry

hivatásos, bár blog. Terry ügyében hangosan röhög az olasz sajtó, az angolokon (nem Terry-n, persze). valahol igazuk is van. :)

badblood 2010.02.05. 17:59:53

@jawbone: lol, ez odabasz wazzeee!! xD

Everred 2010.02.06. 10:18:56

@20LEGEND: a Ballack-Evra esetnél sem az volt a tuskóság, hogy nem rúgták ki, hanem hogy a bíró nem fújt, miután Ballack odabaszott Evrának. Pedig a szabálytalanságot le kell fújni, elvileg... de örüljünk, hogy Evra nem kapott eltiltást, amiért beleszaladt Ballack könyökébe.
süti beállítások módosítása