Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Minden, amit futballmérkőzés jelenthet

2009.11.29. 01:27 _benito

Csűrhetjük-csavarhatjuk, de a nap végén újra csak ott fogunk tartani, hogy ötös postaironnal aláhúzzuk: a világ legjelentősebb klubmérkőzése a spanyol bajnokság örökrangadója, a Barcelona-Real Madrid. A bajnokság két legeredményesebb csapata, akár egy Juve-Inter, politika és ideológia, mint a Celtic-Rangersen, egymást forrón gyűlölő szomszédok csatája, mint a Manchester-Liverpool esetében, és a múlt sérelmeiből gazdagon táplálkozó Hatalmas Uraság harca a Legkisebb Királyfival. Vasárnap este 1929. február 17. után 159-edszer is összecsap bajnokin a két klub, hajtás után az októberi FourFourTwo magazin 16 oldalas Barca-Madrid-összeállításának érdekesebb részleteinek mazsolázzuk ki a javát.

Katalónia egy ország, amelynek a Barcelona a hadserege – adott ízelítőt a Més que un club mélyebb értelmezéséből Bobby Robson. A mottó Franco alatt született, amikor a vezér betiltotta a számos Spanyolországon belül élő kisebbség saját nyelvének használatát. Ekkor a klub címeréből kikerült a katalán zászló, a neve pedig Club de futból Barcelona lett, de a polgárháborúnak nem csak jelképek estek áldozatul: a Barca baloldali elnökét, Josep Sunyolt Franco katonái megölték, egy évvel később a klubházat lebombázták, de a katalán öntudatot – ahogy az ilyen esetekben lenni szokott – csak erősítette az elnyomás.

Mit válaszolnak erre Madridban? Először is Sunyol meggyilkolásának semmi köze nem volt a Barcelonához, hiszen ő egyúttal az Esquerra Republicana (republikánus katalán baloldali párt) elnöke is volt, és véletlenül a front rossz oldalára keveredve Viva la republica!-kiáltással üdvözölte a nacionalistákat, akik válaszul lelőtték.

A Franco alatti elnyomás futballra vetített képét Madridban azzal árnyalják, hogy a Barcelona négy Copa Generálisimót, és három bajnoki címet szerzett ebben az időszakban, a diktátor betegsége miatti távozása utáni időszakot pedig durva fölénnyel uralta a Madrid, pedig a Parkinsonos tábornok ekkor már a hamut is mamunak mondta. A Madrid trófeatermének bejárata fölött áll egy felirat, miszerint A trófeák mindent elmondanak a tulajdonosukról, így nincs szükség közhelyekre. Ramon Calderon ehhez még hozzábökött egy sorocskát, amikor a barcelonai treble szóba került: a Barcelona három BEK (BL)-t nyert. A madrid meg kilencet.



„Ja, de ezek közül hatot fekete-fehérben néztünk” – teszi hozzá a másik lőállásból is pontosan irányítva a köpést Hriszto Sztojcskov. A katalánok olvasatában az elmúlt negyven évben a Madrid pont ugyanannyi (3) európai elsőséggel büszkélkedhet, mint a Barcelona, majd a spanyolságukkal olyan nagyra levő madridiakat tarkón vágják egy paksamétával, amin a katalánok által a seleccionba delegált játékosok névsora olvasható: a Barca története során minden más klubnál több játékost adott az éppen Európa trónján pöffeszkedő spanyol válogatottba.



A Real Madrid úriemberek klubja, a belső kódex (ezt minden leigazolt játékos kézhez kapja) szerint a csapat játékosainak soha nem szabad a bíróval foglalkozniuk, mert ez rossz fényt vet a kifinomult gentleman-attitűd évszázados hagyományaira. Azt is mondják, soha nem fordulhatna elő Barcelonában, hogy egy meccset eldöntő madridit megtapsoljanak a szurkolók, mint tették az a Madridisták, amikor Ronaldinho zsenialitása miatt ragadtatta tapsra magát a Bernebeu népe.

A katalánok mosolygós válasza erre az, hogy laza 25 évet vertek ebben is a legnagyobb ellenfélre: 1980 februárjában a Camp Nou közönsége felállva tapsolta Laurie Cunninghamet, majd hozzáteszik, érdekes erkölcsi kódexe van a madridiaknak, hiszen amikor a csapat először esett ki a BEK-ből (méghozzá a Barcelona keze által), a játékosok a meccset követő banketten letámadták, és megpróbálták megverni a játékvezetőt, Reg Leafe-t.

Már mindenki hallotta Joan Laporta elhíresült mondatát, miszerint míg a Barcelona kineveli az aranylabdásokat, a Real Madrid kénytelen megvásárolni őket. A fővárosiakhoz 2006 után visszatért Florentino Perez valóban így tett, Kaká mellett Cristiano Ronaldót is leigazolta a nyáron, ráadásul annyiban tanult korábbi hibájából, hogy ezúttal igyekezett mindenkinek a kedvére tenni: jöttek spanyolok is, és hátvédek is. Meg kell értenünk a Real Madrid vezetőségét is, hiszen a világ legjobb csapatával szemben kell helytállniuk, ezt pedig nem lehet másképp, csak a világ legjobb játékosaival. Csak az a baj, hogy ezek jobbára a Barcelona alkalmazottai manapság, és olyan szinten mozdíthatatlanok, hogy eleve felesleges próbálkozni is. A resztliből persze (Franck Ribéry kivételével) elhozta a legjavát a Madrid, játéktudásban már talán nincs jelentős különbség a két csapat kerete között, valószínűleg mégis a fővárosban várják elszoruló(bb) torokkal a vasárnap estét. Az idén Madridban rendezendő BL-döntőről Perez csak annyit mondott, ha nem a Real nyeri, neki mindegy, ki lesz a győztes, ami nyilván nem igaz, mert sok fájdalmasabb dolgot nem tudnának Madridban elképzelni, mint hogy az ősellenség az ő stadionjukban ünnepeljen.

„Csodálatos évet produkált a Barcelona, gratulálnunk kell nekik. Az ő sikereik azonban minket is erősebbé tettek, mert az a célunk, hogy felvegyük velük a versenyt, azaz mi is a maximumra törekedjünk” – mondta Perez, és a 250 millió eurós befektetés azt mutatja, nem a levegőbe beszélt. Laporta nem izgulta halálra magát látva a nyári jövés-menést, szerinte ez még messze nem garancia a sikerre (az előző Perez-era alatt láthattuk, hogy így van), és odaszúrva egyet a nagy ellenfélnek közölte, hogy képzeljék el, mekkora pénzeket kellett volna megmozgatnia a Barcelonának, ha Messit és Xavit idén nyáron akarta volna leigazolni. „Mit kívánhatnék még? Fantasztikus keretünk van tökéletes edzővel, és olyan játékstílussal, ami boldoggá teszi a szurkolóinkat” – hangzott a világ leggondtalanabb klubelnökének szájából a teljes igazság.

A nyár érdekes változást hozott a Barcelonánál is. A triplázó katalán csapaton nehéz lett volna fogást találni, nincsenek komoly lyukak a keretben, a Barca mégis egy óriási összeget megmozgató tranzakcióba fogott, amelynek célja pusztán annyi volt, hogy eltakarítsák a klubtól a másodszor is kis híján európai Aranycipőt nyerő Samuel Eto’ót. A kameruni tökéletesen illett a csapatba, és bár a helyére hozott Zlatan Ibrahimovic valószínűleg jobb futballista nála, a nehéz természetű csatárt – ezt a gazdát cserélő összegek bizonyítják – egyszerűen elkótyavetyélte a Barca. Mert megtehette.

Ha csak a két csapat legutóbbi találkozásából indulunk ki, valóban megtehette. A 2-6 – amellett, hogy valószínűleg hosszú ideig fájó sebet ejtett a madridiakon – sok mindenről döntött az idei szezonnal kapcsolatban is. Itt már kevés volt az edzőt kirúgni, Perez gyorsan ki is adta a régi jelszót: a világ legjobb játékosainak a Real Madridban a helyük. Személy szerint sokáig nem értettem, hogy lehet szimpatikusnak találni ezt a hozzáállást. Hogy mivel azonosítja magát egy Real Madrid-szurkoló. A választ keresve hallottam egyszer, hogy a madridiak legfontosabb játékosa mindig a klub elnöke, mert itt mindig csak a legjobbak kellenek, akiket csak meg lehet szerezni. A Real Madrid csak a legfelső polcról válogat, és ha az elnök ügyes, és elég pénzt tud megmozgatni, akkor a nagy csapatot épít. Mert a Real Madridot a számok definiálják. A leg, annál kevesebb sosem.

Létezik a másik út, ami egy érzelmileg egyik félhez sem kötődő szurkolónak is jóval szimpatikusabb, hiszen míg a Real Madrid utánpótláscsapatából szinte lehetetlen az első csapathoz kerülni, a Barcelona mostanra világklasszissá érett játékosai közül sokan a klub akadémiájáról kerültek ki. Az út, amit Johan Cruyff jelölt ki, sok minden magába foglal, többek között ennek köszönhető, hogy a katalánok vezetősége a megalázó, madridiaknak állt sorfal után úgy döntött, Pep Guardiolára bízza a csapatot, és nem a lelkesen jelentkező Jose Mourinhóra. „A filozófiánk fontosabb, mint egy márkanév” – mondta Laporta. És ha már a filozófia szóba került, lássuk, mit gondolnak a lövészárok két oldalán ugyanarról a kérdésről: „A Barcelonának egy erős Real Madridra van szüksége ahhoz, hogy saját sikerének értékét a helyén kezelje” (Vazquez Montolban, barcelonai író, filozófus). „A rivalizálás éle kicsorbult, amikor a Barcelona szenvedett a bajnokságban (Raul, madridi csapatkapitány).

A Real Madrid saját eszközeivel már a nyáron megindította a válaszcsapást, hiszen Puyol még ki sem fésülhette a tincseiből a pezsgőt a treble után, már a madridiakról szóltak a hírek. A nyári iszonyatos költekezéssel a fővárosiak elérték, hogy minden róluk szóljon, egyúttal a piacra mért csapással minden mozgatható sztárjátékos árát a csillagos egekbe tornázták – köztük persze a Barcelona kiszemeltjeiét is. A még madridi mértékkel mérve is monumentális pénzszórás elérte rövidtávú célját, vasárnap este a minden korábbinál látványosabb enumeráció után a thaumaszton, azaz az isteni közbeavatkozás következik. Epic.

2009 novemberére kicsit nyugodtabbá vált a helyzet, mint az utóbbi években. Most nem repül a pályára disznófej, nincs már Eto’o sem, aki nem a legelegánsabban hozta a madridiak tudomására a bajnoki címet ünnepelve, mit gondol egykori csapatáról. Fogalmazhatunk úgy is, idén mindenki teszi a dolgát: a Real Madridnak ismét nem volt túl drága játékos a piacon, a Barcelonában pedig ismét az akadémiáról kikerült tehetségek villognak, és bár jelen pillanatban a fővárosiak vezetik a spanyol bajnokságot, a rangadó esélyese a napjaink futballjában egyedülálló nívót képviselő Barcelona, amely sokak szerint ott van minden idők legjobb csapatai között is.

Carles Puyol: „Ostobaság nem a világ legnagyobb klubjai közé sorolni a Real Madridot, hiszen elképesztő történelmük van, és személy szerint a játékosokkal sincs semmi bajom, hiszen a válogatottban csapattársak vagyunk. Egy Barca-Madridon a tisztelet megmaradhat, de a barátság soha. A Real Madrid ellen nem csak három pontot veszítesz el egy vereséggel, de a létező legnagyobb morális csapást szenveded el. A Barcelona a katalán emberek mindennapjaira is hatással van, talán ezért is mondják – talán túl sokat is – hogy több ez, mint egy klub”

Raul: „A Real Madrid Spanyolország csapata, legnagyobb sikerei idején az emberek mind csodálattal tekintettek a klubra, és mindarra, amit elért csodálatos játékosai segítségével. Ez a klub tiszteletet parancsol, egész története a nagyságról szólt, irányt mutatott. A Barcelona a legnagyobb riválisunk, és bár jobb nekünk, ha nem nyernek semmit, egy erős Barcát legyőzni igazán nagy dicsőség.”

354 komment

Címkék: barcelona spanyol real madrid la liga derbi több mint foci vegyes izé beharang

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr391559986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.11.29. 07:11:59

jesszus pepi, mekkora csinnadratta. azért remélem, a sok nyilatkozat között a focira is marad energiájuk. arról hajlamosak megfeledkezni ugyanis. legalább is tavaly így volt, történelem ide-oda. túl nady vol a különbség a rangadóhoz.

madbalee 2009.11.29. 08:43:13

Benito ír a classico-ról ??? Ajaj itt valami nagyon nem okés. Kezdem azt hinni, hogy aő viszi egyedül lassan az NST-t, a többiek meg egyre kevesebbet (tudnak) foglalkoznak a bloggal.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.11.29. 08:53:44

Évek óta először nem látom a meccset egyéb okok miatt, de persze most is tűkön ülök. Titkon remélek egy x-et, de egy tisztes vereségesetén sem megyek a Csendes-óceánnak... Csak a 2-6-ot tudnám feledni és azt a játékot. Higany jó formában, viszont kiakaszt, hogy Cé esetleg 2 hónap csetlés-botlás után egy ilyen meccsen csak úgy beessen...

Ami meg a blogot illeti: szerintem Heinrich óriási klasszikus posztot írt a heti Bundással kapcsolatban, sokáig röhögtem, OJ pedig új dimenziókba helyezte a "posztmodern posztolást" ezzel a szó kéréssel és mondatszerkesztéssel. Elérte, hogy várjam a francia fordulókat!:)

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.11.29. 09:23:39

Pedig szerintem a "világ legjelentősebb klubmérkőzése" az a Bajnokok Ligája döntő.
Picit túl van démonizálva, mintha itt 9 pontot osztanának egy győzelemért

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2009.11.29. 09:38:40

a 2-6ot a holtkörös partján néztem, horgászás közben mobilnettel, soha nem felejtem.

akkor a barcának szurkoltam, most kicsit a madridnak fogok.

aupa athletic!

(a poszthoz grat)

madbalee 2009.11.29. 09:43:43

@Artsuhtaraz:Igazad van 1 döntő nagyobb jelentőségű lehet, de a Barca-Real szurkolóknak a classico mindig is jelenthet annyit , mint 1 döntő. Ott alulmaradhatsz, elvesztettél 1 kupát, jobb volt az ellenfél, elbalf@szkodta a csapat, de az ilyen rangadóknak sokkal nagyobb nyoma van amennyiben az ellen nagyon-nagyon nyer.
Nekem hasonló az Milan-Inter. Ott nem engedhető meg hogy veszítsen a szeretett csapat. Lásd mennyire ki volt a Curva Nord amikor oda vissza kivertük az Intert mindenhol. Nem az fájt nekik a legjobban 2003-ban sem, hogy kiestek a BL elődöntőből, hanem hogy a Milan alázta őket, azért dobálták tele a pályát görögtűzzel. Az idei Inter elleni égés nekem is sokáig nem kellemes emlék lesz.

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.11.29. 09:45:30

@madbalee: ehhhehhhehhhehhh, ha tudnád mekkora harc ment a témáért. :)))

Irapuatótól Szuezig 2009.11.29. 10:34:15

Húha, köszi a cikket. Nálam is ez az első számú meccs. Két kedvenc csapatom. A BL-döntővel az a baj, hogy azt elég sokszor nem spanyol csapatok játszák. :) VB-döntőről nem is beszélve. Ld. 90-es dögunalom argentín-német, vagy a legutóbbi olasz-francia.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.29. 10:35:41

@Artsuhtaraz: Megvan a kákán a csomó. Szerintem értsd jól, nyilván a legjelentősebb bajnokija és ebbe aligha köthetsz bele. Aztán kérdezd majd meg alakalomadtán egy katalántól, meg egy madridistától mit is jelent a Classico.

Üdvözlettel : Dr, Kotász.

Irapuatótól Szuezig 2009.11.29. 10:45:56

benito kérdezed: "Személy szerint sokáig nem értettem, hogy lehet szimpatikusnak találni ezt a hozzáállást. Hogy mivel azonosítja magát egy Real Madrid-szurkoló."

pl. úgy, hogy nekem kedvenc játékstílusaim vannak és kedvenc futballistáim - ha külföldi fociról van szó. ha nagyon megkedvelek egy játékost, akkor képes vagyok szinte bármelyik csapatnak szurkolni, ha abban játszik. vagy pl. a barca játékstílusát is tudom most imádni, mint ahogy a del bosque vezette madridot is szerettem.

klubhűséget pedig csak magyar csapat iránt tudok érezni. Ez pedig a Pécs. Bár, a játékukat nem tudom megnézni már jó ideje. :D

de egyébként nekem is szimpatikusabb valamiért, ha valaki kineveli a saját csapatát, mint ha összevásárolja.

Tika_ 2009.11.29. 10:49:02

@Artsuhtaraz: értsd rá. A legjelentősebb nem nemzetközi klubmérkőzés.
Nagyon vártam már a posztot (illetve a spanyol posztot továbbra is hiányolom...), féltem, hogy el lesz b*szva. Bár más megközelítésben olvastam volna szívesebben, de tulképp így is ok.
A szájkaratét és hangulatkeltést én sem kezdeném el a posztban foglaltakon rugózással, csak annyi, hogy respect Raúlnak a mondatáért.
Korrekt írás - főleg, hogy a másik posztban azt tudtam meg, hogy az Arsenal a modern futball legjelesebb képviselője :|, és hogy az a lényeges meccs mára :|:|.

Tika_ 2009.11.29. 10:50:54

@Irapuatótól Szuezig: nem a kérdésre válaszoltál...
Te ugyanis - elmondásod alapján - Ganxsta-effektus vagy :)).

Irapuatótól Szuezig 2009.11.29. 11:11:32

@Tika_: szégyellem, de nem ismerem a ganxsta-effektust. ő valami madrid elnök volt? :)

a kérdésre pedig az a válasz, hogy ha a real látványos stílusban játszik általam kedvelt játékosokkal a pályán, akkor nem érdekel, hogy azok idegenszívű, pénzhajhász zsoldosok. talán így érthető.

Irapuatótól Szuezig 2009.11.29. 11:21:41

@Woland: köszi a linket. durva, hogy lineker milyen választékosan és pontosságra törekedve fejezi ki magát. a magyar (ex)focisták közül nem is tudom hirtelen kihez lehetne hasonlítani. :)

Hispan07 2009.11.29. 11:25:30

Nekem mindkét klub egyformán antipatikus. A Real nekem egy pöffeszkedő Jabba, a Barca meg a tenyérbemászó ifjú Anakin, az elnyomott kis hős, akit kötelező (üntyi-püntyi) rommá imádni. De mivel a jelenlegi szabályok szerint mindketten nem kaphatnak ki, idén győzzön inkább a katalán banda, a Madrid jobban a bögyömben van Kaká miatt.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.11.29. 11:27:19

erdekes,ez a ma esti clasico nem hoz annyira tuzbe. nyilvanvaloan este mas lesz a helyzet,de az inter-meccs elott sokkal,de sokkal jobban feltem. legrosszabb esetben sincs semmi. valszeg azert nem vok meg ideges,mert nehezen tudom elkepzelni,h a margo nyerhetne ma a camp nou-ban. viszonylag sima gyozelmet varok, 3-1,3-0,4-1,4-2 korul. mindig orommel tolt el,ha sergio ramos es az isteni pepe kezdok :D

naon jo iras Benito,a youtube-os anyagok - kulonosen az antimadridista - gyonyoruek.

micu · http://www.ingyentv.hu 2009.11.29. 11:27:33

Mi pedig megkeressük az élő streameket és ma délután mind a 17:00-kor kezdődő Arsenal-Chelsea
mind pedig ezt a 19.00-kor kezdődő meccset kitesszük a www.ingyentv.hu ra a Mai videók aloldalra.
Rajtunk nem múlik.

Iustizmord 2009.11.29. 11:31:17

azért a juve-intert egy lapon emlegetni ezzel szvsz hiba. főleg hogy a juve nem torino igazi csapata.
bár egy jó kis boca-river vélhetően mindent visz.

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.11.29. 11:32:07

@Irapuatótól Szuezig: a vele készített interjúnk alapján Korcsmár pl. eléggé _eloquentnek_ tűnik, és hát Gulácsi sem makogni szokott, szóval majd ebben is a kicsik lesznek a nagyok, talán.

Beavix · http://elclasico.blog.hu 2009.11.29. 11:37:27

Fasza kis post, akit közelebbről is érdekel a két nagyágyű egymás iránti kirobbanó szeretete, az a elclasico.blog.hu oldalon folyatathatja a feszültködést.

Irapuatótól Szuezig 2009.11.29. 11:43:05

@Alapvonalszippantó Hapci Benő: jaja, most hogy mondod, valami rémlik korcsmárral kapcsolatban. meg végül is várhidi is elég jól kifejezi magát, csak nála sokszor azért a tartalommal gond van.

Hispan07 2009.11.29. 11:47:22

@_benito: ez egy régi anyakönyvi probléma :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.29. 12:14:37

Gratula a poszthoz, nagyon jó és tartalmas lett.

Sok szempontból ez a legnagyobb klubmérkőzés. A _benito által említetteken túl például a nézőszámot is lehetne említeni: nincs még egy olyan bajnoki párharc a világon (és belegondolva, nem is csak labdarúgásban), amelynek helyszíni átlagnézőszáma 90.000 fölött lenne. A Clásico ilyen.

Bennem már az is jó érzést kelt, amikor a címereket bámulom. Ez mindig jó meccs, ilyen értelemben nem is "tipikus rangadó".

sejhajrutyutyu 2009.11.29. 12:22:14

Sueznek egy pont! Én is magyar csapat meccse esetén érzem az eufóriát és az izgalmat. Nekem a hányadtatott sorsú Bcs. Előre jutott, de az U20 és a Loki újra vissza adott valamit. A Real Barca egy fociszeretőnek kötelező, korábban a Madrid játéka tetszett Bosque idején, de amilyen biztos labdatartást mostanság a Barca két sajátnevelésű pici középpályása Xavi,Iniesta produkál, azt csak csodálni tudom, élményszámba megy. Kiváncsi vagyok mire jutnak ma este.

Henke 2009.11.29. 12:24:26

@Hispan07: "mivel a jelenlegi szabályok szerint mindketten nem kaphatnak ki" ...pedig pár 90 perces szenvedés után én nagyon örülnék egy ilyen szabálynak... :D legalább a pool is megkapta volna amit megérdemelt... egy nagy 0-át... -.- de maradjunk a Clásiconál

Lucilius 2009.11.29. 12:24:38

@Csöncsön:
Szerintem azért az Ibrox Parkban/Celtic Parkban vagy a La Bombonerában/El Monumentalban is elücsörögne 90 ezer ember, ha a befogadóképességük ezt lehetővé tenné :-)

Lucilius 2009.11.29. 12:31:25

@Hispan07:
Én sem bírom egyiket sem, azon meg külön röhögök, mikor a Barcáról állandóan az megy, h milyen szimpatikus, szerethető csapat. Kérdem én; egy Ibrahimoviccal? Na ne vicceljünk már! A Barca is egy ugyanolyan "pénzért bármit csapat" mint a Real, csak a PR jobb.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.29. 12:40:44

@Lucilius:

Dehát ha nem teszi. :-)

Ahhoz ugye stadion is kéne, de évi egy meccsre nem éri meg fölhúzni egy marha nagy stadiont. A Camp Nou vagy a Bernabeu viszont egy Xerez vagy Mallorca ellen is legalább 70.000 nézőt vonz.

szemmellato 2009.11.29. 12:49:54

El kell mondani, hogy a Borussia Dortmundnak volt a legnagyobb átlag nézőszáma 2004 és 2007 között...

Igen, az is igaz, hogy kb. 4-5 olyan csapat is van Európában, ahol a stadion befogadó képessége határozza meg a nézőszámot.

Irapuatótól Szuezig 2009.11.29. 12:50:55

@Henke: ez már nekem is eszembe jutott pár antifocit hozó 0-0-ás meccs után. tizenegyes rúgások helyett a közönség megszavazza a csapat, b csapat vagy mindkettő essen ki. :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.29. 13:03:53

@szemmellato:

Jó a példa. Hogy elképzeljük, mit jelent egy Clásico, gondoljunk arra, hogy a Schalke stadionja másfélszer akkora, mint most, a Schalke éppen a Bundesliga és a BL címvédője, mely ellenállhatatlan játékkal BL-gólrekordot döntve nyerte meg a legrangosabb európai trófeát, a Dortmund meg 9-szeres BEK/BL-győztes, a bajnokságot vezeti, és elnöke a nyáron 300 millió eurót költve szerezte meg a világ legjobb játékosait. És akkor most egy Schalke-Dortmund 98.000 néző előtt.

De nem, mert a Clásico még ennél is sokkal több.

Strigo 2009.11.29. 13:05:17

@Csöncsön: nézz körül olyan népes országokban, mint Mexikó, Irán, India, Brazília, és találsz majd nagyobb nézőszámokat. De tény, hogy ez a legjelentősebb és legnézettebb bajnoki meccs a világon.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.29. 13:14:18

@Strigo a divatdrukker:

A nem mindig megbízható (de referenciának mindenképp jó) stadionwelt.de portál szerint Brazíliában például nincsen 80.000-esnél nagyobb stadion. A legnagyobb (labdarúgásra is alkalmas) stadion a világon tudtommal a mexikói Azték Stadion. De ott melyik bajnoki párharcban lehet oda-vissza tele az a létesítmény?

Törteli Tivadar 2009.11.29. 13:15:31

@Strigo a divatdrukker: indiában hogy? 5 km sugarú körben állnak a nézők vagy mi? nincs is normális stadionjuk.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.11.29. 13:32:01

@Csöncsön: Jah, a Celtic Parkba "csak" 60 ezren szoktak kimenni, és nem csak a Rangers ellen. Annak idején meg volt olyan Old Firm, amit 130 ezren néztek, csak a tények kedvéért:)

numerakirály 2009.11.29. 13:35:53

melyik caatorna adja élőben?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.29. 13:37:51

@donnelly:

Jó, régen a Bernabeau is 120.000-es volt. :-)

Eszem ágában sincs lebecsülni az Old Firm-öt. De látni való, hogy a Clásico még a nézőszámban is "veri" a Rangers-Celticet.

Strigo 2009.11.29. 13:38:18

@Csöncsön: América-Cruz Azul, ha jól tudom, erre szezononként kétszer megtelik az Azték.
Iránban az Esteglal-Persepolis teheráni rangadóra kíváncsi 100ezer ember, sokan reggel már a stadionnál gyülekeznek, olvastam egy fasza kis cikket erről szintén a 442-ban. Különösen az egymást gyalázó rigmusok tetszettek, mint pl "a szakálladdal törlöm ki a seggemet" :)
Kalkuttában van valami 120ezres krikettstadion, ami egy helyi fociderbin is megtelik.
Brazíliában Flamengo-Fluminense, a régi Maracanában 180 ezer néző előtt, ma már gondolom mások a biztonsági előírások.
Így hirtelen ennyi, nincs kedvem guglizni pontos nézőszámokat.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.29. 13:43:19

@Strigo a divatdrukker:

Na, az ilyen "180.000-es" nézőszámok nagyon gyanúsak. Az efféle adatokból azok megbízhatóak, amelyek belépőjegyre pontosan megadják a számot. Magyarországon is "befért" már 20.000 ember a tatabányai stadionba, mármint, ha elhisszük.

De azért köszi az infókat.

Titi120 2009.11.29. 13:52:14

Mondjuk nézőszámtól függetlenül én helyszínen történő megtekintésre ha tehetném egy Boca - River meccset választanék leginkább.

La Bombonera vagy River Plate stadion, mindegy is.

images.teamtalk.com/08/11/800x600/BocaJuniorsvRiverPlate_1548344.jpg

i.dailymail.co.uk/i/pix/2008/05/06/article-0-012359ED00000578-757_468x305_popup.jpg

sporttárs 2009.11.29. 14:40:15

Ez a világ legnagyobb presztízsű meccse, mert a hasonló, országon belüli rivalizálásokhoz képest sokkal nagyobb érzelmeket mozgat világszerte.

Mondjuk én kicsit ezért is nem szeretem. Általában az állat jön ki a normálisokból is. :)

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.11.29. 15:18:47

1 old firm-ot azert nem hasonlitanek a clasicohoz,mert skocian es a brit foci rajongoin kivul a kutyat sem erdekel mar,h nemzetkozi mercevel nezve ket kifejezetten szar (a debrecennel alig jobb) csapat becsuletesen gyomoszoli egymast a letezo legrosszabb angol hagyomanyokat (rugd es fuss) idezo focival,mig azert a mai clasicon a vilag jelenlegi 10 legjobbjabol legalabb 6 ott lesz...

teetay 2009.11.29. 15:27:35

Sziasztok!Tényleg egy hatalmas meccs!Itt kint már hatalmas a készülődés mindenki barca mezben és páran realban.Otthon ez elképzelhetetlen!Grat a cikkhez!sziasztok

fortunanet.com 2009.11.29. 15:30:37

Király a cikk!
Aki nem tudja élőben követni, az nézzen szét itt:
www.fortunanet.com
Esélylatolgatás, tippek, és készpénz a tippelőknek, + csomó meccs online közvetítése
Akit zavartam attól elnézést!

krysal 2009.11.29. 15:38:37

Lehet én leszek az egyetlen, aki nem érti, miért kell belepakolni a gyűlöletkeltést a posztba. Ezek a videók mindkét csapatra (és a szurkolóikra nézve is) alantas.

...és talán a történelméről is lehetett volna árnyalt képet adni. No, de mindegy.

Lucilius 2009.11.29. 16:22:30

@Titi120:
Igen, ha kifognék egy aranyhalat és az felajánlja h a Celtic - Rangers, Barca - Real, Boca - River meccsek közül az egyikre eljuttat, én is a Boca - Rivert választanám. Mégiscsak ritkán jut ki az ember Buenos Airesbe, az pedig külön szórakoztató lehet ahogy Maradona ott lóg betépve a VIP páholy egyik oszlopán :-))) Amit még szívesen megnéznék, az egy Atlético - Real a Vicente Calderónban. A Barca - Real csak a harmadik sorban. (Fradi - Újpesten már többször voltam kint, ez csak azért hiányzik a felsorolásból :-DDD).

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.11.29. 16:24:12

Viszont tegyünk úgy, hogy ez egy olyan meccs ami egy bajnokság keretein belül zajlik és mások is játszottak/játszanak a fordulóban. A Valencia és a Sevilla tegnap tökön szúrta magát, nagyon brutál. Ezek után még érdekesebb este ki hány pöttyöt szerez...

Lucilius 2009.11.29. 16:28:07

Tényleg, jut eszembe. Spanyolországban irányított sorsolás van? Mert mindig abban a fordulóban van az Atlético - Espanyol, amikor a Barca - Real.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.29. 16:30:45

@csizsikpizsik:

Tegnap éjszaka be is kommenteltem a másik posztba, némi csalódottsággal.

Főleg a Valenciát sajnálom, amikor elkapják a fonalat, elképesztő, hogy milyen játékra képesek. (Láttad azt a Villa-Mata-Joaquín akciót, amikor le se esett a labda, és a végállomás a kapufa volt?) De mindig bennük van, hogy odasétálnak az ellenfélhez, és egy gyönyörűen becsomagolt dobozban átnyújtanak nekik egy pontot. Tegnap is ez történt. Nem baj, megbocsátom nekik, ha két hét múlva ismét 3-0-lal küldik vissza Madridba a Realt, mint tavasszal. :-)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.11.29. 16:36:36

@Csöncsön: Láttam, de azt is láttam hogy Villával az élen rakkolósak és darabosak. Nyerési kényszer, Silva kiesése és be...pták a meccset. De a Sevilla első félideje jobban megdöbbentett, ilyet azért ritkán mutatnak...

csillagkutya seven 2009.11.29. 16:37:05

madridnak szurkolok, de sajnos itt nem rúgnak labdába, a barca gyönyörű focit játszik, tökéletes ott minden. jó edző, fantasztikus játékosok, nagy kedvencem iniesta. azért reménykedek na, hátha Ronaldo pöttyint vagy 2 gólt:))
HALA MADRID!

danesdzsu2 2009.11.29. 16:38:25

Tetszik a cikk, én belevettem volna azt is Laporta nevelés vs. vásárlás mondása mögé, hogy melyik is volt az agyonajnározott Eto'o Barca előtti klubja, mennyibe került a Barcának, és mennyit kaszált érte az előző klubja.

:D

cooper (törölt) 2009.11.29. 16:42:36

Üsse kavics, megnézem :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.29. 16:46:21

@csizsikpizsik:

Igen, más stílusú csapat a Valencia, mint a Barcelona. "Rakkolósabb". De a támadószekciójuk hasonlóképp bármikor elő tud húzni valami csodát, mint a Barcáé.

Szerintem különben ott bukták el a meccset, amikor Villa beleért a gólba a nyolcadik percben. Na az tipikusan olyan "mindenáron bizonyítunk" megoldás volt. Elidegeskedték.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.11.29. 16:49:46

@Csöncsön: Ezért ennyire "rakkolósak" még ők sem szoktak lenni. Villa lesgóljánál kibukott az akarás és ezen úszott el a meccs. Ha akkor Villa nem lesen áll és a gól szabályos, vagy ha nem piszkál bele a Valencia egy tükörsíma meccset lehoz.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.29. 16:53:20

@csizsikpizsik:

Meg Bruno 11-ese is az volt. "Fölugrok, mindenáron elfejelem a labdát, nem kaphatunk gólt!" Csak közben elfeledkezett arról, hogy ott van a támadó is. Rutintalanság...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.11.29. 16:58:22

@Csöncsön: Az, tényleg rutintalanság. Kár, szerintem a leginkább szerethető spanyol csapat az ellenfelek közül. A mai napig a Mendieta-korszak miatt egyszerűen még akkor sem tudok fújni rájuk ha ikszelni kényszerülünk miattuk...

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.11.29. 17:20:19

@Csöncsön: szinten kedvelem a valenciat,szinten a mendieta-korszak miatt/ota :-)

Henke 2009.11.29. 17:33:11

@csizsikpizsik:@ferenck: szintén kedvelem, szintén mendieta.. :D hehe, ez azért nem gyenge így :D

mitya05 2009.11.29. 17:49:31

Lassan 20 éve, hogy az összes Barca-real meccset megnézem, úgyhogy a mait sem hagyhatom ki!
Asszem a mai meccsen a bundázást kizárhatjuk... :)

Hajrá Barca!

Rántott máj (törölt) 2009.11.29. 17:52:44

@Csöncsön: Barcelonaban akkor is telt haz van, ha a csapat eppen melyrepulesben van (azaz nincs harcban a bajnoki cimert). Csak akkor altalaban mindenki feher zsebkendot lenget :) Gyanitom, hogy Madridban ugyanez a helyzet.

Rántott máj (törölt) 2009.11.29. 17:55:25

@Csöncsön: Az 1950-es VB dontojere pl. megtelt a Maracana (mas kerdes, hogy kettovel kevesebben mentek ki elve, mint ahanyan be). Es gyanitom, hogy egy VB-donto pontosan ellenorizheto jegyek alapjan is.

Veér Farkas 2009.11.29. 17:57:53

Mind a parkinsonos, mind a madridista kisbetű, mivel mindkettő melléknév (ez lesz a tulajdonnévből, ha melléknévképző társul hozzá).

Amúgy a cikk nem rossz.

nasteey 2009.11.29. 18:23:03

Szakadó eső, Busi - Xavi - Keita középpálya, Iniesta - Henry - Messi támadóhármas, a másik oldalon Ronaldo és Higuain a csatárpáros. Általában ideges vagyok a Clásicó napján, most viszont különösen közrejátszik minden.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.11.29. 18:43:20

@piro: De tényleg majd' mindig teltház van Barcelonában. Életem első Camp Nou meccse a 2002-2003 idény utolsója volt, a csapat mélyen röpült, a 6. helyért harcoltak, azt hittem csak rám várnak, a VIP-páholyba egy ötösért fotelt kapok. Aha, a legrosszabb helyek egyikéért könnyes szemmel kellett rinyálnom hogy lenni magyar mint Kubala...:)))

_benito · www.nst.blog.hu 2009.11.29. 18:52:38

@Veér Farkas: örülök, hogy tetszett a cikk.

kapufa és kapufa, a madridista idegen szó, amire értelemszerűen nehéz ráhúzni a magyar helyesírás szabályait, a parkinsonos pedig sajnos naggyal íródik.

Parraghramma. · http://torrance.freeblog.hu/ 2009.11.29. 19:03:08

Bazz, mikor láttatok utoljára ennyi puszit férfiak között? (Öltözőbeli spanolás.) A korhatáros filmélmények mos nem játszanak.

capor_ 2009.11.29. 19:07:23

van valakinek működő angol/magyar nyelvű streamje?

Glory 2009.11.29. 19:13:14

sopcast linket lecci lecci lecci

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.11.29. 19:21:17

A Barca elég NBA-s eddig, csak egyénileg jutnak valamire, összjáték döcög.

Alves eddig 3/0 :)

Parraghramma. · http://torrance.freeblog.hu/ 2009.11.29. 19:26:06

Na, Kacsintósnak mos kellett volna okosan a léc alá basznia. Egyébként jól tolja előre, de a hátramozgásra eleddig nem sok joulet égetett el.

krysal 2009.11.29. 19:28:28

@csizsikpizsik: a próféta szóljon belőled...

paralelokocka 2009.11.29. 19:31:12

Marcelo elég gyenge eddig

Parraghramma. · http://torrance.freeblog.hu/ 2009.11.29. 19:33:59

Nem vót lesen a kezesbárány... Alonso meg nem nagyon tudja a mezeket megkülönböztetni.

capor_ 2009.11.29. 19:37:20

@fortunanet.com:

Csak pl nem lehet full screenben nézni...

krysal 2009.11.29. 19:38:35

OSCAR-t Iniestának:)

horas 2009.11.29. 19:49:20

Azért szépen rajzolodnak ki a posztok a Madrid-nál.Marcelo helyett miért nem Granero játszik azt tudja valaki?És venniük kell egy csatárt is mert perpillanat az sincs. Mondjuk ha Marcelo helyére megszerzik Ribéry-t akkor szinte mind1 lesz ki a csatár,de egyenlőre nem...

Viszlat 2009.11.29. 19:50:10

Ritka gyatra ez eddig... legalábbis a poszt címére egyáltalán nem szolgál rá.

capor_ 2009.11.29. 19:50:16

@www.fortunanet.com:

Csak a bet-at-home és bwin-t ismerem, de ott a stream egyedül azért néz ki jobban, mert nem lehet nagyítani... Én eddig mindig találtam jobbat. Most is a veetle-s link simán veri.

A meccs meg dönci marad :)

Glory 2009.11.29. 19:50:57

nekem semmi patak nem megy

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.11.29. 19:52:28

Henry - Ibra csere kötelező, hogy több hely legyen a széleken, mert így simán felállnak hárman a labdással szemben, középen úgy sem kell figyelni senkire.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.11.29. 19:53:11

Kurva idegesek vagyunk, Pep remélem helyrerázza a fejeket a szünetben...

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.11.29. 19:55:37

0:0? nagy iram mellett? (mármint a vége.)

sporttárs 2009.11.29. 19:56:34

Milyen kevés a komment. Na, majd ha gólt lő a Barca. :)

Amúgy nem egy egetverő a színvonal eddig.

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.11.29. 19:56:40

Minden tiszteletem a Reálé, de eddig olyan impotens, hogy néha fáj nézni.
Ma este a Barcán múlik mennyi lesz az eredmény.

krysal 2009.11.29. 19:57:52

@Artsuhtaraz: mindemellett az egyetlen ajtó-ablak helyzetet a Real alakította ki. No comment.

danesdzsu2 2009.11.29. 19:58:42

@sporttárs: ez még csak az előmeccs, ezután lesz az Atletico-Espanyol tüzijáték ;)

danesdzsu2 2009.11.29. 19:59:42

@Artsuhtaraz: úgy érted, mennyit kap? Eddig még annyit se mutatott támadásban, mint a Real....

horas 2009.11.29. 20:09:44

@Artsuhtaraz: Te melyik meccset nézed?Én teljesen semleges vagyok,de a reális állás az a 0-1 lenne minimum.

Titi120 2009.11.29. 20:12:01

Jól láttam, hogy előbb Pepét lézerezték a közönség soraiból ?

horas 2009.11.29. 20:13:34

Meglepően jó a Real.Eddig nagyon sznvedtek mindenki ellen,itt meg teljesen partiban vanak sőt.
Ahhoz képest meg végképp,hogy az Inter-t hogy szétcincálta a Barca a Real meg nyögdécsel már fordulók óta....

danesdzsu2 2009.11.29. 20:17:28

@Titi120: Az nem lenne vicces. Ha a fair playt nem nézzük, a szemnek semmiképp sem egészséges...

krysal 2009.11.29. 20:18:40

a kihagyott helyzetek megbosszulják önmaguk. fact.

Parraghramma. · http://torrance.freeblog.hu/ 2009.11.29. 20:19:14

Na, így működik a a Piquet-Ibra ékpár.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.11.29. 20:22:47

A Madridnak csak úgy lehet esélye, ha leviszik Higanyt meg Marcelót, mert ez kettős emberhátrány.

S-1-5-7 2009.11.29. 20:23:56

á, Puskás kellett volna ehhez a melóhoz

Matteo_B 2009.11.29. 20:25:07

így lesz jó meccs..talán

Titi120 2009.11.29. 20:25:15

@heinrich:
Akkor már csak sima emberhátrány ...

jörgömös 2009.11.29. 20:26:01

@heinrich: osztom, illetve van még egy bibi, ami az egész szezonra nézve gond lesz. C. Ronaldo és Kaka láthatatlanok, vagy szarok, de Pellegrini nem meri őket lehozni.

krysal 2009.11.29. 20:28:36

Könyörgöm, hány ilyen kell még egy kiba..ott gólhoz???

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.11.29. 20:29:26

@tovaris konyec: na, most merte. bár sztem hülyeséget csinált.

capor_ 2009.11.29. 20:32:00

Benzema meg Higuain is annyira hihetetlenül gyengék... Csatár nélkül meg nehéz lesz gólt lőni...

Titi120 2009.11.29. 20:33:06

0-1 -nél Cé még másnaposan, full betegen és bekötött szemmel is több veszélyt jelent, mint Marcelo például.

horas 2009.11.29. 20:38:53

Hihetlen de igaz Real-nak rövid a kerete...

krysal 2009.11.29. 20:43:20

@horas: nem, csak be vagyunk oltva gól ellen. ez van.

horas 2009.11.29. 20:44:03

Viszont a mai teljesítménye a Real-nak sztem a világ élcsapatai közül nagyon sok ellen elég lenne...

reader613 2009.11.29. 20:45:13

izé, jobb a Madrid a szokásosnál, dehát kéne egy gól...

krysal 2009.11.29. 20:46:26

@horas: rúgott gól nélkül még egy harmadosztályú ellen sem...

horas 2009.11.29. 20:47:07

Marcelo helyén miért nem tudott Van Der Vaart,vagy Granero játszani?MEg sztem Van Nistelrooy elöbb kerülne helyzetbe még így jócskán 30 felett is mint Higuain,Benzema annyira nem szar ma...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.29. 20:48:53

Azért a Pep-féle Barcát még nem láttam ilyen mélyen védekezni, mint az utóbbi negyedórában. Furcsa ezt látni még akkor is, ha Real Madrid elleni emberhátrány tökéletes magyarázat erre.

horas 2009.11.29. 20:49:47

@krysal: Ne keverjük ide az egy más meccs volt jó a Real,a játékképe alapján jogos lenne az x.Venni kell egy fasza csatárt ennyi.Meg ha Ronaldo egézségesebb egyet vágott volna.Marcelo-t meg elkell felejteni kiscsapatok ellen jó lesz rotálni.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.29. 20:51:22

Azért a színvonal nem verdesi az eget, életem legjobb Clasicoja a madridi 4-2-es meccs volt, még Beckhammel, Owennel.

krysal 2009.11.29. 20:52:58

@horas: nem arra a meccsre gondoltam. csak arra, hogy ha nem rúgunk gólt, hiába játszunk jól. de legalább csöncsön megkapja régi vágyát: a Madrid jobb, mégsem nyer...

horas 2009.11.29. 20:59:21

Vereség ellenére sztem biztató a Real.Lesz ebből jó csapat nem is olyan nagyon sokára.
Most a kiállítás ellenére érthetetlen számomra,hogy sem a Chelsea-nél sem az Arsenal-nál nem láttak fantáziát Lassana Diarra-ban.
Piqué pedig szépen lassan a világ egyik legjobb belső védője lesz...

krysal 2009.11.29. 21:01:11

@csizsikpizsik: jah, így bízzon az ember egy barcásban:)

Mindazonáltal gratula a Barcának, valahogy csak behúzta. Reméljük, Pellegrini elkezdi gyakoroltatni a kapura rúgásokat. Legalább 5nagy helyzetet puskáztunk el, ez egy Barca ellen megengedhetetlen.

sporttárs 2009.11.29. 21:01:42

Jajj, de jó volt nézni ezt a Barcát, jajj de jó a Real, jajj de jó ez a spanyol liga. :))))

Nem tudom, miért voltak magas elvárásaim, de egyik csapat sem hoz ki belőlem pozitív jelzőket, van egy szint, ami azért ezektől elvárható, afölött meg ma senki. Alatta pár sztár a Realból.
(Most kezdem el meggondoni, amit írtam pár napja, hogy a Barca változatlanul kurvajó és címvédés lesz a BL-ben. Igaz, attól, ami decemberben van, még lehet bármi májusban.)

BK 2009.11.29. 21:03:35

Kezd itt olyan hangulat lenni, mintha a Real lefocizta volna a Barcelonat. Ha így történt, valaki magyarázza el nekem tételesen, hogy ez hogy és hol történt.

nasteey 2009.11.29. 21:03:55

@csizsikpizsik: Viszont milyen kurva jó minden meccs előtt a fasságaidat olvasni. Ha nem bírod idegekkel, el kell felejteni a sportot. Ott a bélyeggyűjtés, kevésbé stresszes. Én meg utoljára reagáltam rá, ha folytatod, ha nem.

Nem volt túlzottan jó meccs, szokásos húzzuk a kötelet az ellenfél nyakán, de csak nem akar megfulladni. A Real köszönte szépen, pont elég volt neki ennyi labda is, hogy veszélyesek legyenek. Végül egy szép akció döntött, asszem épp ennyivel jobb is volt a Barca.

Busquets meg szüljön sünt, hogy lehet valaki ekkora suttyó, hogy sárgával a zsebében beleüt a labdába...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.11.29. 21:06:12

@krysal: Ember, én vagyok az aki az Inter elleni égést megvizionálta, miből gondoltad hogy most jobb leszek mint próféta? :)))

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2009.11.29. 21:07:09

@horas: A Chelsea-be anno nem nagyon fért be és menni akart. Én azóta is sajnálom, hogy eladtuk, de tényleg telített a posztja(most is, akkor is). Az Arsenal-os részt nem értem én sem, lecserélték Denilsonra, jó üzlet volt. :D

krysal 2009.11.29. 21:07:31

@BK: senki nem mondott ilyet. a barca a szokásos játékát játszva tartotta a labdát, de nem tudott mit kezdeni vele igazán. A Madrid a kevés labdából több nagy helyzetet dolgozott is - és ezzel együtt hagyta ki sorra.

"Végül egy szép akció döntött, asszem épp ennyivel jobb is volt a Barca." sajnos ez így van.

krysal 2009.11.29. 21:08:51

@csizsikpizsik: hát igen, túlzottan megbízok az emberekben:) mea maxima culpa

halareaal 2009.11.29. 21:12:47

kurvára bosszant, hogy kikaptunk, ez a teljesítmény sztem a világ bármely másik csapata ellen elég lett volna ma, a Bernabeuban meg talán a Barca ellen is. Higuain és Benzema sztem nem voltak rosszak, ahhoz képest hogy az ellenfél csatároknak ált. mennyi szerep jut a camp nouban. mondjuk Higuain bántóan nem kapott labdákat, egyet igen, azt szépen be is lőtte volna ha Puyol nem ment emberfelettit. amugy megtartotta a labdákat meg is játszotta, egyedül azt kellett volna hanygaolni, amikor néha mélyebbre visszalépett és onnan próbált szerencsétlenkedni. sajnos amúgy Puyol kurvanagyot játszott ma, 3-4x vetődött bele gólbatartó lövésbe, ha ő nincs sztem simán nyerhettünk volna.
amúgy a meccs előtt megnéztem az Arsenal-Chelseat, ennek kapcsán meg eszembe jutott, hogy ez a Chelsea egy félelmetesen hatékony csapat. egyrészt ahogy megverték azzal a játékkal 3-0ra az Arsenalt idegenben, szürreális, másrészt sztem nem túlzok ha azt mondom a Real mst messze jobban partiban volt a mezőnyben, mint tavaly itt a Chelsea, és a londoniak mégis döntetlnennel mentek haza.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.11.29. 21:13:38

remelem pep egyszer,s mindenkorra megtanulta ma,h fontos meccseken yaya potolhatatlan,sergio meg felejtos. orjongtem,h ien amatorseger jott neki a - teljesen jogos - masodik sarga. miutan beallt ibra,teljesen mas lett a csapat,es ha nincs ez a balfasz sergio meglett vna a 2-3 golos gyozelem. igy viszont remegni kellett,h neh kiegyenlitsenek. ahhoz kepest 10 ember ellen kidolgoztak 1 darab helyzete. puyol nyujtott emberfelettit,ibra zsenialis,csapatmunka jobban mukodott a 2. felidoben,plusz alves beadasai is mas minoseguek vtak,mint az elsoben. messi azert belohette vna azt a nagy helyzetet a 89. percben. yah es lass tajparaszt,mindig ellenszenves vt a rakkolos,odarugos stilusa. kifejezetten orultem,h kiallitottak.

Matteo_B 2009.11.29. 21:14:05

A barcelonai csapat győzelme után MOST a madridi együttes is begyűjthetné a 3 pontot!

rizla 2009.11.29. 21:14:57

@krysal: csak nehogy azt mondd, hogy a madrid a helyzetek miatt jobban megérdemelte volna a három pontot..
a barcának is volt ziccere a gólon kívül, ebből messié nagyobb az összes madridi lehetőségnél. ráadásul emberhátrányban.
ha emberelőnyben ez a csilivili keret nem tud egyetlen gólt sem lőni, akkor ennyit érdemelnek. és tegyük hozzá: csak ronaldo puskázta el a ziccerét, a többinél puyol vagy piqué (de főleg előbbi) félelmetes pontossággal és akarattal, bravúrosan mentett.

rizla 2009.11.29. 21:15:40

@ferenck: busquets a pirosát leszámítva kurva jól játszott.

rizla 2009.11.29. 21:17:02

@krysal: "Reméljük, Pellegrini elkezdi gyakoroltatni a kapura rúgásokat. Legalább 5nagy helyzetet puskáztunk el, ez egy Barca ellen megengedhetetlen."

tisztázzuk újra: kapuralövésig szinte csak ronaldo jutott. a többieket szerelték.

jörgömös 2009.11.29. 21:17:44

Szerintem egy Puyolnyival (van ilyen szó?) volt jobb a Barca.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.29. 21:18:43

@Matteo_B: Na igen, a jobbsorosra érdemes Atleti.

rizla 2009.11.29. 21:19:00

@krysal: "a Madrid jobb, mégsem nyer... "

na ne...
: DDDDDDDDDDDDDDDDDDD

ez olyan meccs volt, mint a tavalyi nou camp beli, csak a madrid most jóval erősebb kerettel játszott védekező felfogásban kontrákra. nem volt veszélytelen, de nem volt jobb. emberelőnyben amit produkáltak, az nevetségesen kevés.
a barca nem volt eléggé veszélyes, ettől függetlenül nagyon magas színvonalon játszott.

rizla 2009.11.29. 21:20:21

@tovaris konyec: kaká volt a legjobb a madridban, csak nem kapott elég labdát, mint az előzetesen várható is volt.

halareaal 2009.11.29. 21:22:51

@rizla: én nem mondom, h a Real győzelmet érdemelt volna, de sztem több helyzete, vagy legalábbis ígéretes lehetősége volt egy kicsivel, míg a Barca meg a mezőnyben volt jobb. sztem az x lett volna a legigazságosabb, ami egyébként a jelen körülményeket nézve nagy dícséret a Realnak.
Messi helyzete valóban full ajtó-ablak volt, de nézd majd vissza, azért születhetett, mert előtte Higuain lábát teljesen egyértelműen összerúgták hátulról, ebből pedig ment a kontra. mondjuk ettől a Real védelem még balfasz volt, dehát Casillas ohzta magát.

Malcolm 2009.11.29. 21:25:00

Én csak az Eurobarca fórumról linkelnék egy hsz-t, máshoz most nincs kedvem örömömben:

"Xabi Alonso: 35 millió euró, Kaká: 67 millió euró, Ronaldo: 95 millió euró.
A triplázás élménye: megfizethetetlen. Van amit nem lehet pénzért megvenni,minden másra ott a Master Card."

Ja és nem szeretnék vitázni, nagyon jól játszott a Real Madrid, de ez most kevés volt.

füligjimmy77 2009.11.29. 21:25:39

Én nem dőlök be ennek a Barca imádatnak. Két év alatt egy jó csapattal találkoztak,azokat is csak akkora csalással tudták megverni, hogy olyat még Hiddink se látott. Pedig ő dél-koreai kapitány is volt, mielőtt a ruszkikhoz került. Most is alig tudtak kidolgozni helyzeteket, kitámadott a Madrid, egy jó csapat emberhátrányból is rúg nekik ötöt, ha bemegy az a ziccer (mind az egy darab ziccer), akkor meg kikapna, mert akkor 0-1, és akkor onnan már nem is lehet gólr rúgni, mert megtörnek lelkileg, meg minden, aztán lefújják a meccset, és akkor vége a meccsnek, és akkor kikaptak volna.

rizla 2009.11.29. 21:27:43

@halareaal: "én nem mondom, h a Real győzelmet érdemelt volna, de sztem több helyzete, vagy legalábbis ígéretes lehetősége volt egy kicsivel,"

és? ismered azt a mondást, hogy gólra játsszák? de nem fogok ilyen klisékkel dobálózni: ismétlem, a legtöbb madrid helyzetnél MENTETTEK a barca védők, tehát nem csak a madrid játékosain múlt. nem azon, hogy rossz napjuk van, vagy pechesek.

"sztem az x lett volna a legigazságosabb, ami egyébként a jelen körülményeket nézve nagy dícséret a Realnak."

milyen körülményeket nézve?? hogy idén csak 250 millió ment el játékosokra? jaj, cegények:(

nem volt ez egy nagyon meggyőző győzelem, de a második félidő alapján teljesen megérdemelt, emberhátrányban is dominált a barca, és annyi helyzete akadt, mint a madridnak. ebből 3 abszolút ziccer, tehát csak a támadó játékoson múlt, hogy bemegy-e, mert annyira tisztán lőhetett. ibrahimovic, abidal, messi.

"Messi helyzete valóban full ajtó-ablak volt, de nézd majd vissza, azért születhetett, mert előtte Higuain lábát teljesen egyértelműen összerúgták hátulról,"

tehát a bírót hibáztatod? mondd ki bátran. ehhez a barcának mindenesetre nincs köze. nem fújta le, nem fújta le, ennyi. alves passza ettől még zseniális volt.

sporttárs 2009.11.29. 21:28:43

@rizla: Igen, ennyit érdemelt a Reál, mondjuk a csilivili keretről eddig is tudtuk, amit tudtunk.

Az lehet, hogy nagyon magas szinten játszott a Barca, akkor nyilván mégse volt annyira szar a real sem - de sajna én az a nemszakértő hülyegyerek vagyok, akit a ritka magas színvonalú eseménytelen foci elaltat, nyilván nem kellene néznem. Értékelem én a precíz passzjátékot és kíméletlen letámadást, meg a csapatrészek tökéletes összhangját és az egyének meg-megvillanó virtuozitását, csak könyörgöm, történjen is valami azon a mecscen, pláne ha állítólag a világ legfontosabb rangadója.

De ez szubjektív, nyilván. Képtelen voltam élvezni ezt a mait.
(Ja, nem azt mondom ezzel, hogy a Debrecen-ZTE 5-3-at élveztem.)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.29. 21:29:04

Clásicohoz képest közepes meccs volt, bár a második félidőben azért voltak szépségek is és izgalmak is. Ibra gólja például (Dani Alves első hozzá méltó beadása után) zseniális volt.

Egy nagyon fölkészült Realt sikerült legyőzni, ami nagy bravúr, és még sokat érhet. Én is azokhoz csatlakozom, akik szerint a mai Madridot a világ kevés csapata győzte volna le.

jörgömös 2009.11.29. 21:29:19

@rizla: szerintem nem volt jó, de ezen nem veszünk össze :)

danesdzsu2 2009.11.29. 21:30:08

@füligjimmy77: bezzeg, ha kapnának egy Baktalórántházát....

rizla 2009.11.29. 21:30:12

@füligjimmy77: "Két év alatt egy jó csapattal találkoztak,azokat is csak akkora csalással tudták megverni, hogy olyat még Hiddink se látott."

ja, mikor fognak jó csapattal találkozni megint? tehát igazából csak egy jó csapat van a földön, a chelsea? akkor a barca lehet a világ második legjobbja? köszi.

"Most is alig tudtak kidolgozni helyzeteket,"

most IS? a szerinted legjobb csapat chelsea aztán sok helyzetet kidolgozott az MU elleni győztes rangadón. a semmiből nyertek.

"egy jó csapat emberhátrányból is rúg nekik ötöt"

ciki a barca, hogy emberhátrányban nem rúgott 5 gólt a világ legdrágább csapatának. ez a csúcs. nagyon értesz a sportághoz, gratulálok.

halareaal 2009.11.29. 21:31:52

az viszont látszik, hogy egyre erősebb a csapat, Pellegrinit már kezdtem temetni, de most nagyot nőtt a szememben. Xabi Alonsonak sztem ez volt a legjobb meccse itt, voltak hibái, verték is meg párszor, de az ellenfél erejét figyelembe véve ma volt sztem a legjobb mióta itt van. Lass munkássága nemis tűnt olyan látványosnak. Marcelo viszont összességében kurva szar volt. kellett (vlna) a lendülete, meg nyilván Messi miatt is játszottak ketten Arbeloával, de gyenge napot fogott ki. fura ezt leírnom, de Drenthét ki lehetett volna próbálni, vdV és Granero nem lettek volna jók ide (Marcelpo helyére), statikusabbak és nem tudtak volna visszasegíteni annyit.

rizla 2009.11.29. 21:32:47

@sporttárs: "Az lehet, hogy nagyon magas szinten játszott a Barca, akkor nyilván mégse volt annyira szar a real sem"

ki mondta, hogy szar volt? csak nem volt jobb, mint a barca.

"Értékelem én a precíz passzjátékot és kíméletlen letámadást, meg a csapatrészek tökéletes összhangját és az egyének meg-megvillanó virtuozitását, csak könyörgöm, történjen is valami azon a mecscen, pláne ha állítólag a világ legfontosabb rangadója."

chelsea-MU megvolt? én amúgy a barca-realra 0-0t gondoltam. a nagy téttel bíró meccsek már csak ilyenek néha. ettől függetlenül való igaz, a barcelona támadógépezete egyelőre nem az igazi idén.

"Képtelen voltam élvezni ezt a mait."

aki szórakozni akar, menjen a cirkuszba. nem hiszem, hogy bocsánatot kéne kérni a semleges szurkolóktól.

montipájton 2009.11.29. 21:33:19

@rizla: Hát igen, a mai Barcába muszáj a félelmetes védőin át belelátni a zsenialitást, mert amúgy abszolút nem volt benne semmi ilyen. (a Realban sem, persze.)

Azért néha lehetnél pirinyót kritikus is ezzel a gigakerettel kapcsolatban, mert ez a mai minden volt, csak szórakoztató csúcsfutball nem. Amihez persze kellett a Real olykor erősen passzív stílusa is, de könyörgöm, nehogy a maiból is az jöjjön ki, hogy Guardiola zseni, a csapat meg káprázatos volt.

(ha a Chelsea nyer így 1-0-ra, akkor is leírod a "ettől függetlenül nagyon magas színvonalon játszott" mondatot, vagy elintézed egy "úristen, mekkora színtelen fos"-sal?)) )

BruceWayne 2009.11.29. 21:33:37

na véget ért a focidélután, 3 kedvenc csapatom nyert szóval nem volt rossz, de a 3-ból simán az Inter-Fiorentina meccs volt a legjobb, + a Loki-Zete 1. félidő :-)

rizla 2009.11.29. 21:36:30

@montipájton: "a mai Barcába muszáj a félelmetes védőin át belelátni a zsenialitást, mert amúgy abszolút nem volt benne semmi ilyen."

ki mondta, hogy zseniális volt a barca? csak jobb, mint a madrid.

"Azért néha lehetnél pirinyót kritikus is ezzel a gigakerettel kapcsolatban, mert ez a mai minden volt, csak szórakoztató csúcsfutball nem"

ki nem szarja le ember? nem szórakoztató csúcsfutballért ültem le a tv elé, hanem azért, hogy a csapatom legyőzze az ellenfelét, lehetőleg megérdemelten. ez megtörtént. hogy te mást vártál, nem érdekel, menj el moziba.

"ha a Chelsea nyer így 1-0-ra, akkor is leírod a "ettől függetlenül nagyon magas színvonalon játszott" mondatot, vagy elintézed egy "úristen, mekkora színtelen fos"-sal?"

a chelsea nem szokott így játszani. egyébként igen.

gergo a kolyokkutya 2009.11.29. 21:37:45

az ugy mindenkinek megvan hogy a madrid a kiallitas elott egy kb 7-10 meteres savban vedekezett, nezte hogy a barcelona zsogabonitozik es kontrakra jatszott? utana pedig nagyreszt nyomoztak a labdat es apritottak az ellent ahelyett hogy beramoltak volna kettot abbol a ketszazotven millabol. arcpirito.

halareaal 2009.11.29. 21:40:32

@rizla: "ismétlem, a legtöbb madrid helyzetnél MENTETTEK a barca védők, tehát nem csak a madrid játékosain múlt. nem azon, hogy rossz napjuk van, vagy pechesek."

ez milyen érv már. Messi helyzetét sem a szentlélek védte ki, hanem Casillas. tehát nem csak Messin múlt. Abidalé meg nem volt tiszta ziccert, Casillasnak onnan belőni (főleg egy védőnek) 10ből 9x nem sikerül, mellé is vágta fél méterrel, de ha kapufa mellé megy, Iker akkor is kiszedi. kurvajók voltak a Barca védői, főleg Puyol, ezt be is ismertem, de attól én még ezeket ugyanúgy nagy helyzeteknek veszem.
Messi helyzeténél meg igenis a bírót hibáztatom. a Barca játékosai mindent jól csináltak (a befejezést kivéve), nem ők tehettek róla hogy nem fújt a bíró (bár a szabálytalanságot ők követték el). de ettől még a bírónak fújnia kellett volna, és nem alakult volna ki helyzet. mésik meg így Pepét leszámítva a Real játékosokat sem lehetett volna teljességgel elmarasztalni a helyzet miatt, mert egy szabálytalanságból induló kontrát mindig nehéz levédekezni.

rizla 2009.11.29. 21:41:19

Pellegrini: "Nem vagyok elégedett, mert nem hoztuk a mérkőzést. Az eredményen nem tükrözi a pályán látottakat: a Barca hazai pályán komoly ellenfél volt, de a Madrid minden tekintetben jobb volt"

ez hülye bazmeg? de most őszintén.

rizla 2009.11.29. 21:42:47

@halareaal: "ez milyen érv már. Messi helyzetét sem a szentlélek védte ki, hanem Casillas. tehát nem csak Messin múlt"

igen, csak a kapus tehetetlen, ha jól lőnek meg egy labdát. ez nem ugyanaz, mint hogy puyol vagy piqué az utolsó pillanatban ment. mivel az nem jut el lövésig. felesleges értetlenkedned.

"Messi helyzeténél meg igenis a bírót hibáztatom."

rendben. végül a meccs nem ezen múlt.

montipájton 2009.11.29. 21:42:52

@rizla: Akkor most nem érdekel, hogy nem játszott túl jól a csapatod, vagy nagyon is jól játszott? )) (Egyébként szakmailag pl. mitől volt ez olyan nagyon magas színvonal, csak érdekelnek a meglátásaid.)

A Chelsea (de még az talán az Inter és a Barcelona is) ennél szvsz csak az idén játszott már vagy hat alkalommal jobban és szórakoztatóbban, de ez persze szubjektív, mindenkit más szórakoztat.

Azt azért megjegyzem, nem neked válaszolva, hogy kicsit sok a "zseniális" jelző a kommentekben, ebben a meccsben nem volt semmi zsenialitás, Alves beadása és Ibra lövése sem, ilyen gól komolyabb bajnokságokban minden héten születik egy-kettő. Szép akció volt, remek lövéssel. Mondhatni ez volt az a jelenet, aminek ezen a szinten természetesnek kell lennie, na, ehhez képest volt halvány maga a meccs.

montipájton 2009.11.29. 21:43:27

@rizla: Ne lehet mindenki Guardiola. Ő olyan más.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.11.29. 21:43:31

@halareaal: Hagyjuk azt a bírót, nem volt szívbajos, nagyjából korrekten végezte a dolgát.

sepsta75 2009.11.29. 21:43:48

@füligjimmy77:
Te egy vicc vagy.Az egész spanyol bajnokságban,és az egész BL-ben se volt egy jó csapat se (amiket megnyert a Barca) csak a Dinamo LOndon?
ÚRISTEN.AZ ÉV VICCE VAGY EZZEL A HSZ-EL,EMBER.

füligjimmy77 2009.11.29. 21:48:51

Istenem, aki nem érti, annak nem fogom lerajzolni. Tavaly ez a duma ment végig, idén újra. Aszittem a spanyol drukkerek egy hangyányit fogékonyabbak a szarkazmusra, de csak a fröcsögés,az megy zsigerből. Tudom, én vagyok a hülye. Pedig nem. Csak sajna néhány fórumozónak nem jutott nő egy ideje, kicsit feszült mindenki.

A Baktalórántháza meg jó csapat, a Fradi nagy mumusa, az meg azért színvonal..

halareaal 2009.11.29. 21:48:52

látom nem ez az általános vélemény de én végignéztem az Arsenal-Chelseat is, és sztem színvonalát tekintve ez bőven jobb meccs volt. az iram persze kisebb volt, de több helyzet, szebb egyéni megoldások, elegánsabb játék és persze több izgalom volt mint a 2 legjobb formában lévő angol csapat rangadóján. mondjuk egy el clasicotól nyilván többet is várunk el.

halareaal 2009.11.29. 21:51:54

@csizsikpizsik: sztem is, nem akarom ráfogni az eredményt v ilyesmi. csak azt jegyeztem meg, h Messi helyzete előtt hibázott, és ez akár gólt érő hiba is lehetett volna.

halareaal 2009.11.29. 21:53:52

egyébként vicces hallgatni a más bajnokságok szurkolóit, akik idevetődnek és a színvonalt kritizálják, meg h milyen szar mindkét csapat, amikor pár napja a Barca egy tartalékosabb csapattal, félgőzzel játszva szarrá alázta a legjobb olasz csapatot.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.29. 21:55:10

@montipájton: Az, hogy ki mennyire kritikus a kedvenceivel attitűd kérdése. Aztán Guardiola és a Barca játékosai szarnak ám a ti szórakozásotokra. Volt a héten két kuffa fontos meccsük így vagy úgy hozták őket. Azért még egy Barcától sem várható el, hogy mindig gálázzon. Olyan formában sem lehet játszani mindig mint a tavalyi szezonban, Ráadásul az ellenfelek is egyre alaposabban fölkészülnek belőlük

Amúgy szerintem attól még, hogy ezúttal nem 6-2 lett és a védekezésre is odafigyeltek a csapatok még vállalható színvonalú meccset játszottak.

Szerintem is Puyol volt a meccs legjobbja, ahogy öregszik egyre jobb, ráadásul Piquével nagyon jól kiegészítik egymást.

krysal 2009.11.29. 21:56:43

@rizla: egyrészt a kapurarúgásoknál gondoltam itt Marcelo próbálkozásaira, ami bántóan elszálltak, másrészt Xabi A. lövésére.
Igen, beleléptek a védők, DE talán meg lehetett volna oldani másként is.

"ha emberelőnyben ez a csilivili keret nem tud egyetlen gólt sem lőni"

Talán neked is ismeretes (vagy csak nekem tűnt fel, javítsatok ki), annak a csapatnak a nehezebb gólt rúgni, aki betokozódik (lásd még: Barca-Chelsea) - legyen emberhátrány, vagy sem. Megszállták a területeket, ráadásnak Puyolék (gyakorlatilag a komplett védelem) fantasztikus napot fogtak ki. Ugyanakkor kérlek olvasd vissza, amit írtam, talán nem jött át, mire gondolok. Hiába vagyunk jók a mutatott játékot látva, ha nem lövünk gólt.

"és tegyük hozzá: csak ronaldo puskázta el a ziccerét"

Aha. És a fejes, szemben a kapuval, amit 10-ből 9x bent van? Vagy Benzema lehetősége?

Messi azért kerülhetett olyan ordítóan nagy helyzetbe (persze Alves passza, igen), mert a Madrid kitámadott. Rémlik, hogy a kontrázó csapatnak mekkora lehetőségei lehetnek? Láttál már ilyet focipályán?

"milyen körülményeket nézve?? hogy idén csak 250 millió ment el játékosokra? jaj, cegények:("

Annyira elcsépelt ezt hallgatni. Persze a szent Barca igazolásait Vatikáni Valutával (az Isten fizesse meg, a gyengébbek kedvéért) fizetik, ugye?
Gondolom úgy értette, sérülésekből felépülések, etc.

Amúgy meg aki azt várja, hogy bármilyen csapat (még a "csilivili" 250milliós Real is) kimegy a Camp Nou-ba, és bármikor bucira pofozza a Barcát, és csak ez egyenlő a "jobb"-al, azt vigyék szépen zárt osztályra. Köszönöm.

nasteey 2009.11.29. 21:56:51

Amúgy akit végülis nem is érdekel a spanyol foci, az minek böfögi be a hülyeségeit? Nem érdekel, nem nézed, nem beszélsz hülyeségeket. Vagy muszáj mindig kitolni magadból a' igazat?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.29. 21:57:07

@füligjimmy77:

Csak az a baj, hogy amit te viccből írtál le, azt néhányan komolyan. ;-)

BENIARRIVO · http://forzaitalia.blog.hu 2009.11.29. 21:59:56

@montipájton: "ebben a meccsben nem volt semmi zsenialitás"
khm, messi kimaradt ziccere előtt dani passza, az sem volt az?? vagy a második félidőben Kaka sarkazós lekészítése?? vagy mondhatnék még kb 13 ilyet. te merre kujtorogtál közben??

halareaal 2009.11.29. 22:00:41

@rizla: ezt értem, de ettől függetlenül miért ne tekinthetném ugyanolyan nagy helyzetnek azt, ha a kapus helyett a védő ment? Puyol gólba tartó labdákba vetődött bele, mint Casillas is. olyan szitu is volt, amikor már megvolt a lövés, csak a védő belevetődött. nyilván be lehetett volna vágni a léc alá, vagy gyorsabban ellőni, esetleg Marcelo átvehette volna normálisan az első félidőben, és talán akkor az amúgy kiválóan játszó Puyol se ért volna oda. nem értem, mért kell ezen lovagolni, sztem azt senki sem mondja, h nem a Barca védőin múlt h nem kaptak gólt. de ettől még az is igaz h volt több nagy helyzetünk, ígéretes lehetőség amiből egy gól sem született, tehát rossz volt a helyzetkihasználás, amin majd javítani kell.

Strigo 2009.11.29. 22:02:13

@Csöncsön: "Ibra gólja például (Dani Alves első hozzá méltó beadása után) zseniális volt."

Pár hónappal ezelőtt nem azzal fikáztad az angol bajnokságot, hogy minden gól beadás után születik? Mégis mi volt ebben zseniális? Az, hogy Alves sokadik beadása végre jó helyre ment, Ibrahimovic meg üresen kilépve gólt szerzett?

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.11.29. 22:03:40

Én azt látom, hogy Pellegrini nem tudja kellően motiválni a játékosokat.

A Real az év elején volt jó, amikor mindenkinek bizhonyítani kellett, a BL-re is inkább ez igaz, aztán nagy hullámvölgy, és most megint összekapták magukat.

Márpedig a csapat teljesítménye csak úgy javulhat, ha egyenletesen jól játszik, ezt az edzőnek kell megoldani.

Egyébként Cé-t lehet fikázni, de egész másképp néz meccset az ember, ha pályán van.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.29. 22:06:32

@Strigo a divatdrukker:

Beadás és beadás között is van különbség. :-)

Ez afféle indításszerű beadás volt, nem az volt a lényege, hogy benyomjuk a sűrűbe, aztán a legerősebb kibrusztolja. Meglep, hogy nem érzed a különbséget.

sepsta75 2009.11.29. 22:08:54

@füligjimmy77:
Hát,ha neked ez a szarkazmus...nekem csak simán baromságnak tűnik,de te tudod.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.11.29. 22:09:37

@heinrich: ja, azt akartam kihozni, hogy a játékosokat inkább a körülmények motiválják, mintsem az edző. Öreg hiba.

Strigo 2009.11.29. 22:09:38

@Csöncsön:
De, érzem a különbséget. Ha a Barca csinálja, zseniális, legyen az bármi, akár egy szimpla beadás-gól, becsúszva mentés, vagy Cé rúgdosása.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.11.29. 22:10:15

ez a meccs inkább a 2:0-ra hasonlított. csak a Madrid 1 év alatt sokat javult. volt is honnan. de hogy nem bírtak egy gólt kaparni, emberelőnyben... lassúak voltak elől, Kaka meg mintha náthás lett volna.

sepsta75 2009.11.29. 22:10:57

Én még Xabi Alonsot nem láttam jól játszani,mióta a Realban van.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.11.29. 22:11:27

@BENIARRIVO: Dani Alves ziccerpasszánál beállok a zseniálisozók sorába, szerintem még Messi is meglepődött kicsit, azért is hagyta ki.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.29. 22:13:57

@Strigo a divatdrukker:

Hát ha ez neked szimpla beadásgól volt, akkor nemigen érdemes tovább folytatnunk. Nyilván Farkas Jancsi kapásgólja a braziloknak a '66-os vébén is csak egy szimpla beadásgól volt...

montipájton 2009.11.29. 22:16:56

@Strigo a divatdrukker: Jól mondod, Csöncsönnél könnyen kileng a zseniméter, ha a katalánokról van szó. )))

halareaal 2009.11.29. 22:16:57

Ibra gólja sajnos igenis nagyon szép volt, kapásból egy nem gyenge labdát rosszabbik lábbal futtából pontosan és erősen belőni nem könnyű. persze h Pepe hol kódorgott az másik kérdés, de ez nem von le semmit Ibra érdemeiből.

az emberelőny témához meg annyit, h lement Busquets, majd később bejött Yaya, és Iniesta is hátréb húzódott. nem hiszem h a Barca védekezése érdemben olyan sokat romlott volna. mondjuk nyilván mehetett volna bátrabban a Madrid, de tőlünk meg lement Cé. ahhoz képest utána több helyzete volt a Realnak, látszott a változás a játék képén, mert egyébként a második félidő eleje erősen a Barcáé volt.

halareaal 2009.11.29. 22:18:43

egyébként lesz 24 órás nst-foci, vagy csak úgy betettétek ezt a szavazást?

danesdzsu2 2009.11.29. 22:19:07

@sepsta75: olvasd el még egyszer, különös figyelemmel Hiddink és Dél-Korea viszonylatában:D

chevyfan 2009.11.29. 22:19:36

Üdv!

Szerintem a meccs jó volt, sajnos várható volt a barca győzelme. Nem volt bírói hiba, nem volt durvaság. Ha nem kapott volna ki a csapatom, tetszett volna... Valódi "két gigász csatája" volt. Szerintem mást nem lehetett várni a mai estétől.

A madridistáktól kérdezem: valóban elhitte bárki is, hogy MA nyerhetünk Barcelonában?

BruceWayne 2009.11.29. 22:20:08

zseniális inkább Drogba gólja volt

Strigo 2009.11.29. 22:20:12

@Csöncsön: a Burnley még zseniálisabb, ők két ilyet szereztek a hétvégén :)

danesdzsu2 2009.11.29. 22:21:46

@Nerazzurri: Inkább Vermaelen, amikor megmutatta, hogy tudja ő térddel is ugyanazt...

sepsta75 2009.11.29. 22:25:34

@Nerazzurri:
sztem Drogba a szaros cipőjét ne kötheti be Ibrának.

értelmetlen_nevű 2009.11.29. 22:26:18

@sepsta75: csak simán nincs humorérzéked.

danesdzsu2 2009.11.29. 22:28:49

@sepsta75: Biztos?:)

dyslexia vagy diszlexia, a kettő keveréke nem az igazi:)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.29. 22:29:29

@Strigo a divatdrukker:

Meg fogsz lepődni, de láttam a Burnley góljait. Össze sem lehet hasonlítani őket Ibráéval. Amit @Nerazzurri: ír, az már jogosabb összevetés, valóban, Drogba is szép gólt lőtt. Bár sokkal kevesebbet repült a labda, így könnyebb volt helyeznie, vagyis Ibráé azért szebb volt.

zsakfos 2009.11.29. 22:38:51

Puyol a meccs embere, elképesztően nagyot játszott.
Ibra gólja is gyögyörű volt.
A Madrid viszoont önmagához képest nem volt rossz, főleg az 1. félidőben.
Azért kiváncsi lennék Pellegrini válaszára, hogy Marcelo ilyen játékkal miért játszhatta végig a meccset. Drenthe múlt héten a meccs embere volt, a BL-ben a keretbe se került be, most se cserélték be.
Nistelrooy meg 40évesen is jobb lesz mint ez a töketlen Benzema. Ő még mindig sérült vagy olyan jól állnak a Madridnál góllövőkkel, hogy a padra se fér oda?

horas 2009.11.29. 22:40:24

@rizla: Értelek én,de ez a meccs tényleg nem volt olyan sima,egy elég szürke Real egy kis szerencsével pontot tudott volna rabolni.
Ez a meccs alapján a Real-tól igen is kell tartani,mert ahogy a hiányposztokat betudják tölteni lesz itt nem mulass.Szal az Barca-Inter meccsel összesem lehet hasonlítani pedig a Real sem volt eddig meggyöző...Szal a lényeg a lényegben,eddig egy elég szürke és nyílvánvalóan poszthiányos Real tapad nagyon komolyan,szal ha megtalálják a csatárukat és Marcelo mai posztjára is az emberüket nagyon ütöképesek lesznek sztem.

füligjimmy77 2009.11.29. 22:46:37

Néztem ezt a meccset, meg idén a Madridot is úgy általában. Nekem Pellegrinihez csak egy kérdésem lenne: pontosan mit is akar itt? Még a védelem úgy-ahogy korrket, Pepe azért bármikor benézhet egyet, különösebben megszólni nem lehet, Casillasnak meg szobrot a stadion előtt. De ez a Kaká-Cé-Xabi-Lass középpálya konkrétan mit is akar játszani? Bármi is a terv, nem nagyon jön össze. Egyéniségek vannak, kellenek is, összehangolt csapatjáték nélkül azért kevés.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.11.29. 23:03:37

@füligjimmy77: többet sarkaztak ma hatékonyan, mint az elmúlt két szezonban összesen. Bár azért Higauíntól lényegesen kevesebbet vártam, mert most pont olyan ügyes volt, mint a Milan ellen.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.29. 23:04:18

Atleti-Espanyol 4-0!

Forlán, Agüero (2), Maxi

Talán áttörték a lelki gátat?...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.30. 00:19:25

@Csöncsön: Végre valahára! A kérdésedre meg csak annyit: nagyon remélem.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.11.30. 00:26:09

@pancho_sanza: sztem higany vt a real-vereseg oka. teljesen 1ertelmu,nincs is mit vitazni rajta. vagy megis? talan igen,mert van der vaart sem real madrid szint.

Tika_ 2009.11.30. 00:35:45

Gratula a srácoknak, és köszi!
Semmilyen szempontból nem volt emlékezetes clássico, de legalább túl vagyunk rajta (én kifejezetten nem szerettem a clássicokat), és legalább nyertünk.
Kommentekre majd holnap, mert feeddel könnyebb szűrni őket.

Apropó: tudja valaki, hogy mit kell tennem, hogy Outlook 2007 ne csak utolsó 100 hsz-t töltse le? köszi előre is

rizla 2009.11.30. 02:35:51

@zsakfos : pellegrini szerint mindenben jobbak voltak. szerinte még a labdabirtoklás is egál volt. ez az ember röhejes. "nem érdemeltünk vereséget" jaj, brühühü. nem volt rossz a madrid, de egyszerűen nem volt elég jó. marcelo helyzetét meg tiszta ziccernek nevezni egyszerűen hazugság. puyol odaért, ahogy szinte mindenhova.

rizla 2009.11.30. 02:45:57

@halareaal: "Puyol gólba tartó labdákba vetődött bele, mint Casillas is. olyan szitu is volt, amikor már megvolt a lövés, csak a védő belevetődött."

de ez nem igaz. nem mindegy, hogy oda tud-e érni egy védő, amikor ellövi a támadó, vagy nem. a barca helyzeteinél erre nem volt esély, marcelonál vagy higuainnál viszont igen, TEHÁT nem tudom őket akkora helyzetnek venni, mint amekkorának te, vagy pellegrini be akarja állítani. puyol fantasztikus, de nem isten. nem a semmiből ért oda, nem emberfelettit produkált.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.30. 03:20:29

@rizla: Egy ilyen meccs után azért egy némi feszültség és ebben az esetben jóadag csalódottság is munkál az edzőben. Nemigen tud higgadtan, reálisan értékelni, a benyomásaira hagyatkozik. Ha majd lehiggad és megnézi a felvételt nyilván árnyaltabb képet alkot majd, még ha nem is fog feltétlenül egyetérteni veled ;-).

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.30. 03:27:35

@rizla: Puyol bravúrosan mentett egyáltalán nem volt magától értetődő, hogy odaér, szóval megmozdulása hasonló értékű, mint egy kapus bravúr.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.11.30. 03:44:04

Gratula a Barcanak, sajnos nem láttam a meccset, de a szoros 1-0 idegenben nem egy tragédia.

Viszont ******************* idegesítő már ez a szokásos csilivili keret, stb. /Madridistaként is készséggel elismerem, hogy a Barca kerete most erősebb, mint a Madridé, és a világ legzseniálisabb játékosai mind ott vannak! Az a keret egyszerűen erősíthetetlen. Cének vannak képességei csak agy és alázat nem jutott.../Ne csináljunk már úgy minden alkalommal, mintha a megye hármas, falusi adományokból eltartott szegény elnyomott csapat megverte volna a világ legnagyobb és legcsodásabb és a náci birodalom minden lopott kincsét felélő bastards-ok félelmetes hordáját.

A saját nevelésű Alves beadását beverte a teljesen ismeretlen ifiből felhozott Ibra, aki ráadásul a szertáros katalán Henry helyére állt be... /figyelem, irónia!!/

Hozzáteszem, csodálom a Barca játékát, elismerem, hogy ellenszenves Perez tevékenysége, és fantasztikus a Barca utánpótlása, plusz sokkal szimpatikusabb az onnan kikerülő játékosok kezelése és beillesztése. Én is szeretném Granerot látni például, és idegesít, hogy Cé csak úgy beállhatott meccsben levés nélkül. DE tényleg ne csiunáljunk már mindig úgy, mintha a Barca lenne a katalán Bilbao...

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.11.30. 06:59:46

@ferenck: Én azért örülök, hogy kikopott minden holland és majdnem minden argentin a csapatból. Tempóban még így is hihetetlen lassú ez a Real Madrid, de legalább most nem az van, hogy csak három játékosra lehet építeni, hanem, hogy már csak három hiányzik. (Arbeloa, Marcelo és Higuaín helyén) Azért az vicc, hogy a végén még mindig Raúl "pörgeti" fel a támadásokat és az is elgondolkodtató, hogy már zsinórban a második edzőnél Marcelo a középpálya büszkesége.

sporttárs 2009.11.30. 08:04:42

@rizla: Igen, ez a cirkuszos jó duma, én is olvastam Focilázt, mindig a szar meccsen nyerters csapat szurkolói jönnek elő idevágó műveltségükkel. :)

Bocsánatot ennél sokkal szarabb, sőt bundameccsek után se kér senki, nem is várom. A Chelsea-MU meg nem tudom, hogy jön ide, de nem is állítottam, hogy az bezzeg mekkora meccs volt. Dehogy volt.
Igaz, mintha a Chelsea öszes meccse után megjegyeznéd, mennyire élvezhetetlen ez a csapat, olyankor a cirkuszos sosem jut eszedbe. :))

sporttárs 2009.11.30. 08:05:40

@_Maverick: Miért ne jutott volna alázat Cének?

sporttárs 2009.11.30. 08:11:49

Azt mondja már meg valaki, mi értelme van azon lovagolni, hogy centire melyik volt nagyobb helyzet, és miért is ért oda a védő?
És azon, hogy mit nyilatkozik egy edző, aki talán lehet annyira elfogult, mint itt akármelyik szurkoló?

Nagyjából mindenki levette, hogy megérdemelten nyert a Barca, mert volt egy jó negyedórája, és egy Ibrája. De aki a Realt is látta a pályán, az hülye? (Mondjuk a másodikban, emberelőnyben kissé jobban kellett volna látszódniuk...)

Vagy megint előjön a "sztendingovésön és semmi más!!!" effektus?

pavel88 2009.11.30. 08:11:59

Pelle egy pöcs, mert Marcelot már a félidőben le kellett volna hozni, helyére pedig van der Vaart vagy Granero. Vagy a 2 együtt, hátha nem veszik észre!:D
Azért én a Madrid utánpótlását sem nevezném szarnak, kinvelnek rengeteg játékost, elég csak a spanyol ligát végigtekinteni.
Kivételesen Panchónak igaza van, Higuaín és Marcelo is gyengén teljesített egy nagy csapat ellen, be voltak rezelve, ez látszott minden megmozdulásukon...:S

sporttárs 2009.11.30. 08:13:41

@pancho_sanza: Egyetértek, Marcelo semmire sem megoldás. A Barca középpályája még egy csúcsformától távolabbi Iniestával is két klasszissal hatékonyabb e pillanatban.

duran6 2009.11.30. 08:45:36

Elkenték a "félkész(?)"-Real száját (már ha az 1 gólos győzelem annak számít...). Erre a 'szuperprodukcióra' a barca fenemód büszke lehet, ráadásul hazai pályán... Sehol nem volt a híres barca-henger. A barca ennyit tud. A BL-ben ebből negyeddöntő se lesz... Éljen soká a lagymatag körömpasszos foci!

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.11.30. 09:09:21

Én nem láttam koncepciót a Reál támadásaiban, ötlettelenek voltak. Az összes új igazolás mozgása töketlen fecskéhez volt hasonlítható. Benzema mintha 35 éves kiégett játékos, vagy Kluivert a Newcastleben lenne. Ronaldó félig sérült volt, Kaká pedig alig kapott labdát, amikor kapott akkor az esetek 90%-ban egyből Barca védőbe passzolta.
A Barca pedig haláli nyugodtan addig passzolgatott, amíg meg nem volt a helyzet. Bár furcsa, hogy a Reál védelem annyitól zavarba jött, hogy Piqué fellépett Zlatán mellé.
Időben cserélt Pep, most megint zseni?

Tika_ 2009.11.30. 10:44:55

Simábbat vártam. Mikor megláttam a Real kezdőjét, akkor szembesültem vele, hogy mennyi jó játékost vettek.
Durva volt látni, hogy amíg a Barca 150 passzal játssza át a középpályát, addig az RM 3 húzásból, 3 sec alatt odaért a 16-osunkhoz.

@Irapuatótól Szuezig: nemrég linkelték az egyik posztban: matula.hu/index.php?section=article&rel=46&id=557
"élükön Ganxsta Zoleeval, a világ egyetlen emberével, aki egyszerre drukkol a Boca Juniorsnak és a River Plate-nek"
Te nem Real szurkoló vagy; ezért nem a kérdésre válaszoltál :).
@Lucilius: @duran6: kulturált maradok, úh csak annyi: no comment
@horas: lehet bennem a hiba, de így indoklás nélkül nem értem, hogy miért; kifejtenéd?
@nasteey: Busquets hihetetlen elegáns VKP létére, csak még egy fiatal ember (21 éves), majd még érik.
@füligjimmy77: :))))) És még tudod fokozni!! megalol vagy :)
@rizla: nekem is olyan n mentegetőzésnek tűnt. Szerintem a Gyilkosnak szólt, hogy ne rúgja ki(egyszer mutatták, akkor n nem tetszett neki a meccs).
@popp: aki látta a meccset, láthatta, hogy mindkét csapat támadott, mint állat, nem az a bekkelős rangadó volt, mint a San Siroban néhány hónapja
@heinrich: így van sajnos. Azonnal fölb*szom magam agyilag, ha meglátom a sunyi képét
@_Maverick: már megbocsáss, no offense, mert normális madridista vagy, de ilyet is csak egy Madrid-szurkoló mondhat, hogy „az a keret erősíthetetlen”. Örülnének neki sokan – de azért szerencsére nincs így. Azért szerencsére, mert nem az a sport lényege, hogy a világ 30 legjobb játékosa egy csapatban. Ilyen baromságokat csak @pancho_sanza: gondol.
Egyébként senki nem hörögte úgy túl, ahogy te túlreagálod. (amúgy jó volt, jót röhögtem :))

Asidotus 2009.11.30. 10:48:57

Visszafogottabb volt a Barca, mert lehet, hogy csapatként még nem ért össze annyira a Real, mint mondjuk a katalánok (vagy a Chelsea), de egyénileg igenis zsenik vannak a blancóknál, és egy-egy villanással bizony hozhatták volna a meccset.
Mindig "álmélkodva" nézem azokat a kommentelőket, akik egy-egy meccs alapján megállapítják egy csapat erejét. Mindenki annyit focizik, amennyit az ellenfél hagy neki. Láttuk vasárnap a Chelsea-t, ők vajon mit játszottak volna ezzel a Real Madriddal? Nem tudjuk meg, amíg össze nem kerülnek.
Szerintem, idén ha összeáll, akkor roppant erős lesz a Real, még bőven lehetnek bajnokok és BL-győztesek. Elindultak egy úton, aminek még nagyon az elején járnak.
Viszont Kakát már két éve nem láttam jól játszani, ez engem aggaszt. Mármint a tendencia, hogí Ronaldo kivételével, hosszú évek óta az aranylabdás játékos teljesítménye drasztikusan visszaesik.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.11.30. 11:16:52

@Tika_: "élükön Ganxsta Zoleeval, a világ egyetlen emberével, aki egyszerre drukkol a Boca Juniorsnak és a River Plate-nek"
Vicces hogy említed, éppen este közölte a skac a Sportklubon, hogy a karrierje végén kiköltözik Argentinába. Ezen meglepődtem, van karrierje?

montipájton 2009.11.30. 11:54:54

@Csöncsön: Hát szerintem meg Drogbáé a szebb, mert nagyobb ívben lőtte el. Vagy mittudomén. Elég vicces, hogy objektíve megállapítod, mitől szebb egy gól a másiknál. Ja, mert azt nem a Barca lőtte. Tényleg, ha csak úgy nem.

Az utóbbi évek egyik legfelejthetőbb Classicója volt amúgy, ennél a legutóbbi Real-győzelemmel végződött barcelonai meccs is jobb volt (Baptista gólja, hm, Csöncsön, emlékszel? )) ), bár nyilván erről meg a Barca-fanok mondanak mást.

A 6-2 meg a 3-3, az igen... És nem is voltak olyan régen.

horas 2009.11.30. 12:18:07

@Tika_: Én meg most azt nem értem,hogy mit nem értesz?komolyan :)

horas 2009.11.30. 12:28:47

@Artsuhtaraz: Érezni az elfogultságot ratjad,de hát istenem ki nem az a csapatával szemben.Kaka 90%-kban lehet,hogy rosszul passzolt de egyszer végig szlalomozott az egész védelmen és ziccer labdát adott Ronaldo-nak,és az sem a Barca-n múlott,hogy C Valdes-be lőtte.
Jelen esetben ha bemegy az a helyzet Kaká-tól az az egy villanás elég lett volna az egész meccses alibizis ellenére.
Abban viszont igazad van,hogy a Real támadó játéka nulla.Higuain,Benzema még kevesek Raúl,Nistelrooy meg már.ÉS Marcelo tegnapi posztjára megtalálják az embert akkor sokkal erősebbek lesznek,mert a helyzetét egy komolyabb arc belötte volna.A védelmük elég könnyen zavarba hozható,az igaz,de olyan nagyon sokszor még sem sikerült.
Szal összeségében jobb volt a Barca,de ez nem volt egy olyan nagyon sima meccs,a Real-tól igen is tartania kell sztem a Barca-nak.

Ja és amit kérdezni akartam Touré,hogyan s miért került ki a csapatból?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.30. 12:30:26

@montipájton:

A gól kapcsán nem győztél meg, de a feledhetőségben egyetértünk. Szerintem is közepes meccs volt, valahogy túlidegeskedték a játékosok. A Real még nem mert játszani, a Barca meg tartott a Realtól, ebből egy feszült, hibákkal tarkított derbi lett. De persze, ha ennyi zseni van a pályán, biztos, hogy látunk szép dolgokat is. Láttunk is, szerencsére.

horas 2009.11.30. 12:33:05

@Artsuhtaraz: "A Barca pedig haláli nyugodtan addig passzolgatott, amíg meg nem volt a helyzet."
A gól sem egy haláli nyugodt passzolgatás után jött...

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.11.30. 13:15:01

@horas: Elfogult vagyok, mert a Barcának szurkoltam ezen a meccsen, de nem nevezném őket a csapatomnak. A Reál kevés kimaradt helyzete a szerencsének is betudható, de én egy ilyen játékosokból álló csapattól elvárnám, hogy egy meccset ne 2-3 helyzettel hozzanak le.

Igazad van, nem haláli nyugodt passzolgatás után esett a gól, rosszul fogalmaztam meg. Addig próbálkoztak és vártak arra, hogy Henry vagy Messi megoldja, amíg be nem jött Zlatán és be nem bikázta. A Reál is fenemód jól védekezett, de a gólnál elváltották magukat, mert fellépett Piqué ékpárnak.

horas 2009.11.30. 13:39:22

@Artsuhtaraz: NA és Touré-ról nemtudsz valamit?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.11.30. 13:42:27

@horas: Szerintem sérült volt és most viszont lázad, hogy nem kezdő és belengette hogy újragondolja tényleg a Barcában akar-e játszani...Remélem ez valami vicc...

horas 2009.11.30. 13:46:06

@csizsikpizsik: Hát óriási baklövést követne el a Barca ha elengedné mondjuk most nem érezni a hiányát a csapatban,de sztem perpillanat a posztján a legjobbak között van,szerény véleményem szerint pedig a legjobb.

Tika_ 2009.11.30. 13:46:17

@horas: azt állítottad rövid a Real padja. Első ránézésre ez egy zöldség (gyak. bármely csapat boldog lenne, ha egy Beznema ülne a padján), de gondoltam, meg tudod magyarázni. No offense.
Tudtommal a Real az egyik legtöbb gólt lőtte a bajnokságban - főleg a legnagyobb sztárja nélkül. Akkor miért is gyenge a támadójátéka?

Egyébként engem komolyan meglepett, hogy n feljavult a játékunk a 2. félidőre. A Barca ált. vagy 20-40 percig gálázik és nyer, vagy szenved. Így még az 50. perces csere is érthető.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.11.30. 13:53:59

@horas: Tudom, az égiekhez sírva könyörgöm, hogy maradjon...

shinigami 2009.11.30. 13:54:06

@horas: serult volt ha jol tudom

a realnak kis szerencsevel meglehetett volna az x, de az elozo hetek szerencsetlenkedesei utan ez eleg elfogadhato teljesitmenynek tunt foleg a barca ellen (meg ha nincsenek is formaban)

horas 2009.11.30. 14:10:39

@Tika_: Lehet,hogy mindenki elfogadná Benzema-t de jelenleg teljesen súlytalan Real-ban,(ennek számos oka és összetevője van lehetne részletezni sztem látod ezeket.)És Higuain is rendre bizonyítja,hogy ügyes gyerek meg minden,de a játék képen nem tud változtatni,Raúl és Nistelrooy és nemcsak,hogy már túl vannak a zenit-en ők tipikus befejező csatárok akiket kikell szolgálni szal ők sem megoldások,jelenleg a Real elég döcögös támadó játékára,ennyit a csatárkérdésről.A jelenlegi Real-nak most egy Drogba,Ibrahimovic féle erő csatár kellene aki megtudja tartani a labdát elől vagy akár saját magának kialakítani a helyzetet,vagy pedig az előkészítésén javítani egy esetleges új szerzeménnyel mondjuk Ribéry aki Marcelo tegnapi helyét lubickolva töltené be. A csatár kérdésről így...
A rövid keret.:Most már nem elöször van,hogy komolyabb ellenfélnél amikor megragad a szekér egyszerűen a Real nemtud váltani és ez nagyrészben az alkalmatlan cserejátékosok miatt van.Szóval hiába áll papíron remek nevekből a csapat,(azt hozzá kell tenni,hogy a spanyol bajnoksághoz úgy néz ki elég erős keret),tegnap sem tudott mit húzni Pellegrini és ugyanez a helyzet volt a Milan ellen is.
Lehet,hogy a támadójátékukkal a spanyol bajnokságban nincs akkora gond,de a védelem labilitásást nem tudja kompenzálni...és itt főleg a BL-ről van szó,és én azért úgy érzem,hogy annyira nem erős a csoportja,hogy erre lehessen utalgatni.
Mindenesetre a tegnapi Real nagyon bíztató volt,legfőképp szervezetség és takitka szempotnjából.Ha az általam említett hiányposztokat betudják érdemben tölteni akkor nagyon komoly csapatuk lehet,mert eddig valamilyen szinten tényleg Ronaldo-függőség van.Hozzá teszem a nagyobb csapatok ellen.És ez mind csak az én személyes észrevételem,lehet,hogy egy orbitális nagy baromság...

shinigami 2009.11.30. 14:28:36

@horas:
marcelot gagoval kezenfogva kene kolcsonadni vmi kozepcsapatnak 1-2 evre mert egyelore valoban gyenge
higu kicsit mas kerdes, o altalaban jobban jaccik ha mellette van meg vki a csatarsorban de ra is raferne is kissebb csapat szvsz
raul es rvn kiszolgalasa pedig elvileg nem lehet akkora problema ha a kozeppalyan croni, kaka es xabi alonso rohangal...

horas 2009.11.30. 14:37:41

@shinigami: Az a baj,hogy C nem igazán akar kiszolgálni senkit,meg szerintem inkább szolgálják ki őt mert klasszisokkal jobb mint bármelyik csatár a keretben,szal sztem ő nagyon sokáig nem fog szélen játszani,arról nem beszélve,hogy az emberével sem akar kilencven percig visszarohangálni...Szal Ronaldo-t símán be kell tenni csatárnak,helyére megvenni Ribéry-t vagy nemtudom valami hasonló embert,meg Marcelo helyén nyugodtan játszhatna folyamatosan Granero. valahogy így.:

L.Diarra Alonso Granero
.....Kaká....Ribéry
.........Ronaldo

nasteey 2009.11.30. 14:58:10

@horas: H1N1 miatt több edzést is kihagyott. Szerintem amikor beállt is látszódott rajta, hogy fizikálisan nincs még teljesen rendben. Viszont nagyon remélem, hogy marad, mert ilyen hasznos játékos Davids óta nem volt a Barcában.
A tegnapi nap után a másik jó hír, hogy Gaby Militot egészségesnek nyílvánították az orvosok.

horas 2009.11.30. 15:06:45

@nasteey: De ezek a milliárdos szuper egézségeses sportemberek,akik körül egy vagyont érő orvos stáb dolgozik,hogy az anyába kapja el egy inkább a pornép közt terjedő
H1N1-t vírust?És msot nem csak a Barca-ról beszélek...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.11.30. 15:13:12

@horas: Hát tudod,a pórnép tartja el, és sajnos kénytelen vegyülni velük, közös fotó, kézrázás, sajtótájékoztató, interjú, stb...

nasteey 2009.11.30. 15:16:01

@horas: Nem tanította meg az anyukája, hogy mosson kezet evés előtt. Passz. Abidal spec a takarítónőjétől kapta el, bár elkülönítve végig eddzett, rajta annyira nem látszott. Tourét viszont jobban megviselte, több napot is kihagyott.

horas 2009.11.30. 15:25:58

@csizsikpizsik:@nasteey: És én a pórnép tagja,aki buszon ülök metrón,munkahelyen,kisboltba,kocsmába,piacon én miért nem kapom el?Milliárdos értékű sportemberek csapatnyi minőségi orvossal együttélve pedig igen...amúgy érdekes kérdés mindenképp...

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.11.30. 15:28:55

ugyanmár, jóféle vírus ez (hamar elkapod). szvsz az első jelekre szűrik őket, hetente akár többször is. ha meg pozitiv lesz, rögtön nyomatják neki az illetékes gyógyszert (antivirális). ettől aztán nem betegszik le, de a védettsége meglesz, és 1 hét alatt helyrejön. elkülönitik, a biztonság miatt... ne ragassza át másra. azóta meg gőzerővel szerelik mindenhova a Samsung ionizáló légkondiait.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.11.30. 15:30:49

@horas: minden nap kétszer lenullázza a szervezete tartalékjait (na jó, most nem erőnlétiznek... de hetente 1-2x biztosan). olyankor könnyebben kijönnek az illen dolgok.

horas 2009.11.30. 15:35:47

@anonim222 [semleges néző]: NA látod ebben lehet valami,de azért nekem mégis csak erős.Isznak azok rendesen?Szerintetek?@csizsikpizsik: Még szép :)

horas 2009.11.30. 15:40:38

@anonim222 [semleges néző]: Az az ő bajuk,nem isznak rendesen,minden reggel bevernék a kis paprika pálikájukat nem göthösödnének le,ahelyett a hülye Gatorade-t helyett amire állandóan rá vannak cuppanva...:)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.11.30. 15:47:18

Tök más, holnap aranylabda osztás vagy benéztem valamit?

nasteey 2009.11.30. 16:06:55

@csizsikpizsik: Elvileg igen, dec. 1-jén lesz valami. Most így hírtelen bejelentést olvastam, de tavalyról úgy emlékszem, hogy a bejelentés és az átadás ugyanaz volt. Pelé adta át CRonaldonak.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.11.30. 16:10:01

@nasteey: Ühüm, tavaly nagy nyálcsapkodás volt körötte, most meg olyan csend van, abból gondoltam hogy eltévesztettem vmit...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.30. 16:14:31

@csizsikpizsik: Messit elfogadhatóbb, mint a tavalyi győztes. Aztán ezt az évet nem terhelte nagy nyári válogatott torna, úgyhogy egyértelmű, hogy Barcaista érdemli. Mondjujk szerintem Iniesta vagy Xavi ugyanúgy megkaphatná, mint Messi, sőt!

shinigami 2009.11.30. 16:14:51

nincs az az isten h ne messi kapja (max xavi vagy iniesta)

sporttárs 2009.11.30. 16:17:10

@popp: Mert a tavalyi győztes nem érdemelte meg? Ja, igen, tudom, nem szimpi a srác, tehát nem. Tényleg, az szempont.

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.11.30. 16:20:16

Ha úgy vesszük Messi volt a Barca legtöbb gólt lövő játékosa, úgyhogy megérdemli. Én személy szerint Eto'o "győzelmét" látnám legszivesebben :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.30. 16:51:31

@sporttárs: Írtam én olyat, hogy nem érdemelte meg? (Mondjuk Xavi és Iniesta szintén megérdemelte volna már tavaly is.) Csak azt fejtegettem, hogy miért foglalkoztunk akkor többet az aranylabda szavazással.

bonaventura 2009.11.30. 17:25:52

@pancho_sanza:
bazd karácsonyra kapsz tőlem egy higuain-mezt
nevetséges
amúgy az elég árulkodó, mikor egy csapat egy gólos hátránynál feladja (kb 90. perctől)
béke

Tika_ 2009.11.30. 18:34:51

@horas: Ribéryt, ja. Meg Jézust a csatársorba, Chuck Norrist a középpályára, és a Batmant a védelembe. Persze, meg a f*szomat. De leginkább egy nagy büdös lóf*szt a Gyilkos seggébe. De akkorát, amitől Ciccolina elfehéredne.
Az, színtiszta baromság, már bocs. Az RM tegnapi kezdőjében 6 olyan volt, aki posztján az egyik legjobb a világon. Vagy legalábbis valaha marha jók voltak. Te tudod a legjobban, hogy Sneijder elment, és hirtelen megtanult focizni. Plusz a padon is jó játékosok.
Q nem ez itt a baj.
Persze már csak Ribéry meg Ibra hiányzik. Ja, végül is, ha nem jön be a Ronaldo, Messi, Villa támadósor, akkor majd becseréljük a Ribéryt, Silvát és Ibrát. Aztán, ha nekik sem, akkor a köv. meccsre visszakerül a keretbe Kaká, Lampard és Rooney.
Tiszta hülyeség, részemről a hiba, hogy leálltam ezen :@:@.

horas 2009.11.30. 19:03:27

@Tika_: Ahogy érzed.:)Egyébiránt oda írtam mindig az említett játékosok mellé "hozzá hasonló,olyan típúsu,féle",nem feltétlenül őket.
Lehet,hogy 6 olyan volt aki a legjobb,de 2 szellemírtó is volt akiken tökéletesen akad az egész.Benzema-tól kicsit túlzó volt a megváltást várni egyből,egy igazán jó szezonja volt a francia bajnokságban a másik meg inkább csak jó,a válogatottban meg konkrétan semmit nem csinált...
Hogy mi lehet,a baj nemtudom azért még érnie is kell a csapatnak,és nyílván még megkell találnia mindenkinek az igazi posztját Pellegrini-nek.

horas 2009.11.30. 19:20:49

@Tika_: Amúgy nem értem mit berzenkedsz,a Barcelona-ban semmivel nincs kisebb sztár kavalkád,csak ők nem egy swungra igazolták össze őket.Miért Henry pótlására milyen nevek vannak a kalapban?:Ribéry,Robinho,Silva ők érdekes nem mondják,hogy már így is mennyi sztár van itt,pedig nekik talán lenne okuk,hogy ne világklasszisokkal erősítsenek mert elég konkrétan megnyeretk mindent tavaly.
Jaaa Fabregas-ról nem is beszélve...
De ismételem,oda írtam az említett példákhoz,hogy "féle,hasonló tipusú"...

horas 2009.11.30. 19:48:17

@Tika_: Meg még annyit az egészhez,hogy azért azt nem lehet,bele kalkulálni egy csapat építésnél,hogy valakinek nem úgy fog menni...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.11.30. 20:38:02

Nrm tudom, szerintem az lenne az igazságos ha Iniesta-Messi-Xavi hármas kapná az aranylabdát.
(Mondjuk én személy szerint Xavinak adnám, de ez már régi mániám)

BruceWayne 2009.11.30. 20:42:33

nem is kell Csecsk a Barcába. minek? ki helyére?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.11.30. 20:52:12

@Nerazzurri: A ki helyére jó kérdés, de aszem október felé sokáig lovagolt azon a Sport meg az AS hogy Cesc hová igazol, real vagy barca...

BruceWayne 2009.11.30. 20:56:43

@csizsikpizsik: hát lovagolni lehet, de én pl. egyáltalán nem vágyom rá hogy Barca leigazolja őt és nem is értem hogy miért vetődött fel egyáltalán.

Tika_ 2009.11.30. 21:13:06

@horas: na, ezt már tényleg nem veszem fel :)
Benzema azért nem gyengém nyomta anno, tudtommal (bár én csak a válogatottban láttam, ott meg voltam döbbenve, hogy mennyire nem csinál semmit). Egyébként arra akartam kilyukadni, hogy nem a játékoskerettel van a baj, bőven lehet belőlük q jó csapatot csinálni (ha nem azt várnák, hogy egyik napról a másikra csodát tesznek...).
A néhány fos emberre ne fogjuk; a Barca is nyert BL döntőt Bellettivel meg Oleguerrel :)).

@Nerazzurri: Fabregast Xavi utódjaként szokás emlegetni. Valahogy őt (eddig még) soha nem zavarta a válogatottban, hogy csereként áll be. A divatos "sorozatterhelés" meg "rotáció" kifejezéseket meglobogtathatjuk, és máris látszik hol a helye. Főleg, hogy arra se számoljunk, hogy mindig mindenki egészséges. Vagy szerinted Robinhora miért nyomulnak? ANK alatt pótolná Tourét? ;)
N örülnék, ha hazatérne. Kár, hogy nem nagyon van rá esély :(.

@csizsikpizsik: Nem is biztos, hogy az elfogultság mondatja velem, inkább, hogy a versenytárs sportembereket lényegesen kevesebbet láttam tavaly játszani, de szerintem kb. Messi, Xavi, Iniesta lenne a korrekt dobogó.
(azért ha valakinek van kis ideje, megírhatná, hogy Gerrard vagy Kaká mit vittek véghez tavaly)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.11.30. 21:59:52

@Tika_: Én Cesc ügyében úgy vagyok, hogy valszeg nem lenne stabil kezdő nálunk, és ez az ő esetében "pazarlás" lenne, viszont ha választanom kell kihez menjen, hát akkor hozzánk jöjjön haza akár padozni és rotálódni...

horas 2009.11.30. 22:30:11

@Tika_: @csizsikpizsik: Hát Iniesta fel menne HEnry helyére Fabregas meg Iniesta-éra...de sanszos,hogy Xavi-val oltanák egymást

rizla 2009.12.01. 03:20:24

messi az aranylabdás. eddig rendben is volnánk, de baszki, TUDTAM, hogy kihozzák CR-t másodiknak!!!
hogy előzhette meg xavit??

rizla 2009.12.01. 03:21:18

és kaká mire fel előzi meg ibrahimovicot a nulla nyert trófeájával? ibra a serie A legjobb játékosa volt, kaká hogy végzett előtte? az, hogy átigazolt 65 millióért, az ne legyen teljesítmény, könyörgöm.

sporttárs 2009.12.01. 07:44:20

@rizla: Nem lehet minden tökéletes. Amúgy az elsőtől lefelé érdekelt valaha bárkit is a lista?

sporttárs 2009.12.01. 07:51:26

1. Lionel Messi (argentin, FC Barcelona) 473 pont
2. Cristiano Ronaldo (portugál, Manchester United, majd Real Madrid) 233
3. Xavi (spanyol, FC Barcelona) 170
4. Iniesta (spanyol, FC Barcelona) 149
5. Samuel Eto,o (kameruni, FC Barcelona, majd Internazionale) 75
6. Kaká (brazil, AC Milan, majd Real Madrid) 58
7. Zlatan Ibrahimovic (svéd, Internazionale, majd FC Barcelona) 50
8. Wayne Rooney (angol, Manchester United) 35
9. Didier Drogba (elefántcsontparti, Chelsea) 33
10. Steven Gerrard (angol, Liverpool) 32
11. Fernando Torres (spanyol, Liverpool) 22
12. Cesc Fabregas (spanyol, Arsenal) 13
13. Edin Dzeko (bosnyák, Wolfsburg) 12
14. Ryan Giggs (walesi, Manchester United) 11
15. Thierry Henry (francia, FC Barcelona) 9
16. Iker Casillas (spanyol, Real Madrid)
Luis Fabiano (brazil, FC Sevilla) Nemanja Vidic (szerb, Manchester United) 8-8
19. Diego Forlán (uruguayi, Atlético Madrid) 7
20. Yoann Gourcuff (francia, Girondins Bordeaux) 6
21. Andrej Arsavin (orosz, Arsenal) Julio Cesar (brazil, Internazionale) Frank Lampard (angol, Chelsea) 5-5
24. Maicon (brazil, Internazionale) 4
25. Diego (brazil, Werder Bremen, majd Juventus) 3
26. John Terry (angol, Chelsea)
David Villa (spanyol, FC Valencia) 2-2
28. Franck Ribéry (francia, Bayern München) Yaya Touré (elefántcsontparti, FC Barcelona) 1-1

argentin#21 2009.12.01. 10:09:24

Messi a tortenelem ELSO argentin aranylabdasa. Eddig di Stefano volt a legargentinabb a nyertesek kozul.

zsakfos 2009.12.01. 10:18:42

@sporttárs:
Engem Nedved és Cannavaro aranylabdája óta már az első se érdekel...

Henke 2009.12.01. 10:28:17

@rizla: ugyan ez a kérdésem lenne...

Henke 2009.12.01. 10:30:07

@zsakfos : az ilyen sporthumor kategória volt szerintem...remélem :/

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.01. 11:45:01

@sporttárs: 30. Benzema 0 - ezekszerint pancho nem szavazott.

@rizla: Lehet dühöngeni, de fölösleges. Mivel nem valami objektív mércével mérik a telejesítményeket, de ez egy szubjektív szavazás. Így az évi trófeák mellett számít az alapképesség, a poszt, meg hogy kit, mekkora hype vesz körül.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.01. 12:05:13

@sporttárs:

Hihetetlenül durva, hogy az aranylabda top3 igazándiból csak PR-okokból nem Messi-Xavi-Iniesta lett...

Az első 12-ben 4 spanyol, 1 brazil.

Tika_ 2009.12.01. 12:18:37

Vastaps a srácoknak!

Továbbra is reménykedem, hogy valaki olasz vagy angol meccsekben illetékes hátha tud írni néhány villanást, amiért Kaká és Gerrard ilyen előkelő helyen végeztek.

Azért örülök, hogy rizla számára is legitim lett az Aranylabda :) (Iniesta bekerült az első 30-ba)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.01. 12:26:56

@Tika_:

Gerrard joggal van ott: Torresszel együtt a hátukon vitték a Liverpoolt tavaly majdnem PL-aranyig. Kaká meg szerintem főleg a neve és múltja miatt.

Mondjuk érdekes, hogy Villa, aki a világ (egyik) legjobb válogatottjában ontja a gólokat, nem mellesleg évek óta a Liga egyik legjobb góllövője is, csak huszonhatodik, tizenhárom hellyel Dzeko mögött. Ennyit számítanak a címek.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.01. 12:27:41

@rizla: Azért Kaká egy konföd kupa győzelmet föl tud mutatni.

ZenZo 2009.12.01. 12:29:44

@Tika_: Erre elég egyszerű a magyarázat, bár néhány Poolos majd megmondja, hogy nem így van... ;)

Az aranylabdát sportújságírók szavazzák oda, Angolhonban pedig Stevie Me körül van a legnagyobb hájp, ő a sajtó üdvöskéje, ennyi. Ha meg nem ez, akkor biztosan azért, mert jól üti ki a DJ-ket :)

rizla 2009.12.01. 13:15:21

@popp: xavit idén sehogyan sem előzheti meg ronaldo. igazából iniestát sem, de arra még azt mondom, hogy oké, igen, belefér a marketing, meg a hype miatt. de ez akkor is röhejes, nem tudok mást mondani. és igazából messi fölénye is túlzás xavival szemben.

rizla 2009.12.01. 13:16:01

@sporttárs: engem érdekel az elsőtől lefele is. ha annak nincs értelme, meg szerepe, akkor ne legyen sorrend, csak egy győztes, és kész.

rizla 2009.12.01. 13:18:34

@zsakfos : jogos. maicon is ott van, dani alves meg nincs, de ez ugye tudvalevő volt előre, röhejes, ennyit tudok mondani.

@popp: ezt elfogadom. ahol a spanyolok bronzérmet szereztek. ronaldo meg ott sem volt..

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.01. 13:28:25

@rizla: Nálam, Xavi, Ini, Messi a sorrend és szubjektív okokból tízbe zúznám De Rossit is. Persze nincs kifogásom Messi diadalával szemben sem. Bosszankodni meg azért sem érdemes ezen a szavazáson, mert a foci nem egyéni sport és ez a szavazás legyen bármilyen felhajtás is körülötte mégiscsak játék.

rizla 2009.12.01. 13:33:10

@popp: xavinak tényleg meg kellett volna szorongatnia messit, de iniesta azért reálisan nem léphet leo elé, már csak az ősz miatt sem. messi tavaly 38 gólt rúgott, és az összes kupadöntőben meghatározó szerepe volt (BL-döntő gól, copa del rey döntő gól, spanyol szuperkupa gól, európai szuperkupa gólpassz).

"Bosszankodni meg azért sem érdemes ezen a szavazáson, mert a foci nem egyéni sport és ez a szavazás legyen bármilyen felhajtás is körülötte mégiscsak játék."

engem bosszant, hogy a történelemkönyvekbe nem az igazság kerül. ha valaki megnézi, hogy ki volt a 3 legjobb játékos 2009-ben, akkor igenis idegesíteni fog, hogy azt gondolja majd, ronaldo tényleg megelőzte xavit a teljesítményével, pedig nyilvánvaló, hogy nem.
és ezt amellett mondom, hogy elismerem ronaldo érdemeit, az 5ben mindenképpen helye van.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.01. 13:33:41

Amúgy azt hiszem nyilvánosságra hozzák, hogy pontosan kik szavaztak és kikre. Azt hiszem magyar részről Imre Mátyás voksol.

Asidotus 2009.12.01. 13:49:48

Na, most már a Barcelona beérte a Juventust az Aranylabda-díjazások számában. 8-8 alkalommal ítélték oda a díjat valamely játékosuknak.
(Én Platinit 3-nak számolom, mert 3-szor kapta. Figot a Barcához sorolom, Cannavarót meg a Juvéhoz, aki ősszel csatlakozik a Real-hoz, az nem Real Madrid Aranylabdáját kapta. Még akkor is, ha Figo nagyon nagyot tolt az első madridi évében.)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.12.01. 13:59:32

Gratulálunk Leonak, megérdemelte.

És kérdés az örökkévalóságnak: mi a f...t kellene Xavinak mutatnia a pályán két csapatban hogy legalább a MÁSODIK helyre fel legyen szavazva???

shinigami 2009.12.01. 14:31:36

@Nűnű:
tehat nalad az ev elso fele szamit a masodik nem erdekes elgondolas :D

Tika_ 2009.12.01. 14:44:50

Külön gratuláció Messinek, aki a lehetséges 480-ból 473 pontot megszerzett!!!!

(Pont ma érkezett meg a Xavi és Iniesta mezem :))

@rizla: ez ül

rizla 2009.12.01. 14:52:18

@shinigami: ez szinte kész tény, hogy az év első fele számít, illetve az előző szezon. az elmúlt évek győzteseinél gyakorlatilag mindegy volt az ősz. cannavaro a VB után bénázott a madridban, kaká sérülésekkel bajlódott a milanban, és nem volt csúcsformában, ronaldo sérülésből tért vissza, nem játszott sokat, és nem is valami jól, most pedig messi nagyon jól kezdte a szezont, aztán apróbb hullámvölgybe került, de igazából ez nem sokat számított. viszont ha az ősz is számít, még inkább xavinak kéne a második helyen lennie, ő egyszerűen hibátlan 2008 eleje óta, rossz meccse gyakorlatilag nincs.

Asidotus 2009.12.01. 14:52:30

@shinigami:
Az általam említett Figo és Cannavaro esetében nagy súllyal esett latba az EB és VB szereplés, ami ugyebár nem Real-Madrid mezben történt.
És igen, az őszi hónapok keveset számítanak az adott éviben, szerintem azt már a köv. évihez sorolják, nemcsak nálam, hanem az Aranylabda-szavazóknál is. Elég, ha megnézed Cannavaro madridi produkcióját. Arra nem adnak Aranylabdát. Az Aranylabda-szavazástól a szezon végéig 7 hónap telik el (szezon vége: június 30.)
Gondolom, ez a tény a Real drukkereket érzékenyen érinti, mivel náluk senki sem játszik aranylabdás szinten. Talán lehetett volna pedig, mert éppen Raul érdemelt volna, vagy 2002-ben Robi Carlos is kaphatta volna.

Mr.AT 2009.12.01. 14:54:23

@Tika_: Van ilyen mez, hogy "Xavi & Iniesta"? :-) Amúg meg ezek szerint nem keveset futhatsz a pályán... :-)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.12.01. 14:57:09

@Tika_: (Gratulálok hozzá, 2002 óta minden évadról van a Xavi-mezem)

halareaal 2009.12.01. 15:04:02

én Xavinak adtam volna, és Messi lett volna a második. ők azért egyértelműen Iniesta előtt vannak sztem, aki sztem egyáltalán nem panaszkodhat a 4. helyre. Dzeko 13. helye elég dúrva azért, mondjuk ezt leszámítva ő még így is egy alulértékelt játékos sztem, csoda h nem hozták el a Wolfsburgból hol van Essien? de mondjuk Lampard is ott lehetne, ha zt nézzük milyen jó a Chelsea. na meg Gerrrardnál amugyis többet mutatott.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.01. 15:07:23

@rizla: Nem ér ennyit az egész. Aki igazi foci rajongó az úgy is vágja, hogy ebben a díjban a focitudás és az éves teéljesítmény mellett sok minden más is számít. Vegyük például Puskás Öcsit, aki négyet vágott egy BEK-döntőn és csak ezüstlabdás lett, azért mert a cuckó táborból szavazó újságírók nem vették be az 1-3-ba sem.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.01. 15:11:22

@halareaal: dzekót el fogják vinni a nyáron, már meg is mondta Veh, h aki akarja, viheti, csak köhögje ki érte a 40 millát. ami persze szerintem nem lesz annyi, de odáig biztos, h kurva nagy csatár lehet belőle. nagy fogás lesz.

rizla 2009.12.01. 15:17:58

@halareaal: "na meg Gerrrardnál amugyis többet mutatott." meg többet is nyert.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.12.01. 15:19:56

@halareaal: Az én emberem vagy :)))

Leo egyébként nagyon szépeket nyilatkozott és okosakat, szerényen mondott. Aranyos skac...

(Mindenkinek megvan hogy Barca-Sevilla a királykupában?)

nasteey 2009.12.01. 15:24:54

Mostmár csak azért is kurvára egy spanyol VB-aranynak fogok szurkolni, mert enélkül úgy néz ki Xavi nem lehet Aranylabdás. Van pár ember, aki megérdemelete volna, mégsem volt sosem első, remélem Xavi nem jut erre a sorsra.

Mellesleg én is úgy vagyok vele, hogy sosem az első a lényeges, mert azt úgyis lehet tudni hónapokkal előtte. Az utána lévők sorrendje meg (sajnos) általában egy vicc.

Az mondjuk hízelgő, hogy az első 5-ből 4 a Pep-team tagja volt.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.12.01. 15:29:48

@nasteey: Ide a rozsdás bökőt, hogy a spanyol VB-arany után Torres/Villa/Güiza fog aranylabdát kapni és Xavi a hatodik lesz a rangsorban, még akkor is ha a Barca még a PL-t, a Serie A-t és a Magyar Profiligát is megnyeri közben...

rizla 2009.12.01. 15:36:07

@nasteey: xavinak sosem lesz aranylabdája, mert ennél többet, amit idén tett érte, egyszerűen nem lehet tenni. ugyanígy iniesta sem lesz első sosem, mert hiába játszik úgy, mint zidane fénykorában, nem lő elég gólt, nem kerül eléggé a középpontba. pedig a játéka színvonala alapján évek óta a top 3ban lenne a helye.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.12.01. 15:38:06

@rizla: Pedig ha valakinek kijárna egy ilyen az Xavi lenne.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.01. 15:46:28

@rizla: Egy bajnokság, bl, Rimet kombó azért meghozhatná Xavinak vagy Ininek az aranylabdát. Sőt ha egy évben korábban jön a klub tripletta, akkor már meg is kapta volna Xavi.

Például Zidane soha nem kapott volna aranylabdát a válogatott sikerek, főleg a vébé-döntőn elért két gól nélkül. Innentől tartották őt a legnagyobb királynak. Előtte Juvében nem volt többre értékelt játékos, mint most Xavi vagy Iniesta, sőt.

Elismerte mindenki a klasszisát, az ínyencek a legjobbak közé sorolták, de a Juvében belül ADP volt az igazi sztár, ahogy Barcában Xavival és Inivel szemben Messi.

zsakfos 2009.12.01. 16:03:22

@Mr.AT:
Nem tudtad, hogy vannak ilyen dupla mezek? Nekem van Böőr-Kabát mezem, meleg minta bunda:)

rizla 2009.12.01. 16:04:17

@popp: "Sőt ha egy évben korábban jön a klub tripletta, akkor már meg is kapta volna Xavi."

jó, ha a nagyanyámnak pöcse volna.. gyakorlatilag lehetetlen, amit írsz.
bár az igaz, hogy a VB miatt xavi talán esélyesebb lehet jövőre, meglátjuk. én nem hiszek benne, ahogy a BL-duplázásban sem.
iniesta viszont tényleg soha nem lehet aranylabdás, ő a leginkább az "ínyencek kedvence", xavi klasszisát ma már mindenki belátja, és ünnepli, de andriska előtt mindig lesz valaki, aki több gólt lő, vagy több gólpasszt ad, aki jobban előtérbe kerül a karakterével.

gotanfun 2009.12.01. 16:15:43

@csizsikpizsik:

"Mindenkinek megvan hogy Barca-Sevilla a királykupában?"

Nehogy az legyen, hogy egyik a másikától akar majd kiesni. :-) Persze sokmindentől függ, meg azért presztízs kérdés lesz ez a javából, de a bajnokság és a BL közbeszólhat. Nem beszélve arról, hogy aki győz, arra a Valencia vagy Depor vár. Talán annyiban jó ez a sorsolás, hogy aki ebből a négyből komolyan gondolja, annak a teljesítménye szépségtapasz lehet a Király Kupára nézve. A Depor mellett talán a Villarreal és a Pateticó Madrid is komolyabban fogja venni a kelleténél.

Tika_ 2009.12.01. 18:10:51

@Mr.AT: vazze, ez mekkora ötlet! Úgyis mindenki együtt emlegeti őket, úh abszolút lenne relevanciája :))))))

(@csizsikpizsik: én csak azokból a mezekből veszek, amelyikek tetszenek - pl. tavalyi nem tetszett. egyébként minden rendben veled? kicst nyűgösnek tűnsz mostanában)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.12.01. 18:23:12

@Tika_: (Vicces, nekem a tavalyi tetszett eddig talán a legjobban. Az ideit besz..tam, az idegenbeli rózsaszín-narancssárgát vettem, hát, a rendeléskor nagyobb ötletnek tűnt mint ahogy most áll a dolog...és "kicsit nyűgösnek"? Ez már vitaminhiány, rohadt meló, a többiek már p..cisnak hívnak-ld south park-a hétvégi kocsmatúra hívatott rendberakni s.o.s)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.01. 19:33:00

@gotanfun:

A Villarrealnak és az Atléticonak ez egy hatalmas lehetőség a nemzetközi kupaszereplés kivívására. Az alsó ágon az ő keretük messze a legerősebb, fölülről meg vagy egy BL-est, vagy egy náluk gyengébbet kaphatnának a döntőben. Egy feltehetően elrontott idényt kompenzálhatnának így.

Persze én nagy titokban abban is bízom, hogy ez a két csapat legalább az EL-ben villant majd valami szépet.

nasteey 2009.12.01. 19:36:57

@rizla: Vitatkoznék. Abban tökéletesen igazad van, hogy ennél többet kb. lehetetlen letennie az asztalra. Viszont VB után szinte mindig a világbajnok csapatból kerül ki a győztes (98 - Zizou, 02 - Ronaldo 06 - Cannavaro), így ha a spanyolok VB-t nyernének, akkor azt hiszem bármennyire is fájna - akiknek most is fájt a második hely - neki "kellene" odaadni. Mivel gyak. Franky utolsó évétől stabilan jól játszik, remélem idén tovább folytatja. És ha a spanyol VB-t nyernének (és ő nem sérült) abban valószínűleg elévülhetetlen érdemei lennének a karmesternek, emellé jönne egy bajnoki címvédés, akkor nem hiszem el, hogy jövőre ne ő nyerné.

Egyébként meg Kaká elsősége után szinte borítékolható volt CR győzelme, tavaly Messié, jövőre viszont elég homályos ez a dolog. Én mindenestre nagyon bízok benne, hogy ő nyeri majd.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.01. 19:40:54

@nasteey:

Pláne ugye, ha abból indulunk ki, ami az Eb-n történt. Vagyis hogy nem volt egyértelmű legjobb a spanyol válogatottban, majdnem mindenki egyformán jó volt. Ez esetben tényleg jöhetne Xavi. Micsoda pályafutást koronázhatna meg...

sporttárs 2009.12.01. 20:21:04

@rizla: Szerintem téged inkább idén idegesít ez, nem hiszem, hogy mondjuk a tavalyi dobogón agyaltál, miután Ronaldo nyert. Egyszerűen az zavar, hogy az egyik kedvenced, aki megérdemelte volna, nem lett második, de azért zavar, mert a kedvenced. Nem a történelemkönyvek hitele miatt.

De ez csak szerintem, nem kell lenyelni. :)

sporttárs 2009.12.01. 20:26:13

@Csöncsön: Én nem tudom értelmezni, hogy egy szavazás "PR-okból" alakul így vagy úgy. Akkor miért nem nyert Cé?
De amúgy nekem Messi fölénye is brutálisan túlzottnak tűnik, nem Cével, hanem a többi Barcással szemben, ez abszolút szakmaiatlan és érthetetlen. Hisz mást ne mondjak, Xavi nélkül Messi kevesebb lenne, mint Messi nélkül Xavi...

Csak ezt kevesen reklamálják, mert a csapat a lényeg. :))

rizla 2009.12.01. 20:33:51

@sporttárs: tök jó, hogy itt vagy te, és megmondod nekem, hogy mi a véleményem. de sajnos tévedsz, a tavalyi dobogón is agyaltam :( évek óta zavar az aranylabda, olvasd vissza a hozzászólásaimat, ha annyira érdekel.
egyébként érdekes, olyan MADRIDI szurkoló is van, aki egyetért abban, hogy xavinak minimum a második helyen kellett volna végeznie. akkor most mivan, őt is azért zavarja, mert kiskedvence?

rizla 2009.12.01. 20:35:48

@sporttárs: "Csak ezt kevesen reklamálják" érdekes, én ezt is reklamáltam, olvass vissza.

"hanem a többi Barcással szemben, ez abszolút szakmaiatlan és érthetetlen."

csak kicsúszik a szádon előbb-utóbb, hogy xavinak többet kellett volna kapnia.
tán csak nem a kedvenced?

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.12.01. 21:15:18

Ejj, nehéz kérdés.

Sokkal jobban szeretem a középpályásokat, mint a csatárokat, sőt Xavi és Ini is közelebb áll hozzám, mint Messi, mégis megérdemeltnek érzem.

OK, túlzás, meg minden, de a Barca játéka az én fejemben úgy van meg, hogy Xavi adja Iniestának, ő meg Messinek, és gól. Ő van közel a tűzhöz, ő a lándzsa hegye, neki a legnehezebb a dolga. Az aranylabda meg mindig a győztesekről, győztes gólokról szól.

Messit egyébként - ha minden kötél szakad - ki sem kell szolgálni, belövi magától is, ráadásul úgy, ahogy jelenleg senki nem tudja, egyszerűen beszalad vele a kapuba.

Szóval nálam is Messi, Ini, Xavi a sorrend 'aranylabda szemmel'.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.01. 21:22:34

@sporttárs:

A második bekezdésed cáfolja az elsőt. Messi is "PR okból" nyert: őt sokkal jobban "el lehet adni", mint pl. Xavit, mert annál látványosabb dolog a fociban, mint amit Messi csinál, nem is létezik (végigcselezi a fél pályát, és gólt lő).

Egyébként Messi nagyon-nagyon kell a Barcába, ő is iszonyatosan fontos láncszem a gépezetben; ez például olyankor (pl. kupameccseken) szokott látszódni igazán, amikor nincsen ott. Lendületet ad, 3-4 védőt leköt egyszerre, és ezt ugye olyankor, ha "egyébként" semmi mást nem csinál, vagyis nem lő gólt, nem szólózik. Vagyis természetesen nagyon jó helyre került az Aranylabda, de nagyon nem bánnám, ha jövőre viszont Xavi vinné el...

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.12.01. 23:20:39

@rizla: "xavit idén sehogyan sem előzheti meg ronaldo. igazából iniestát sem, de arra még azt mondom, hogy oké, igen, belefér a marketing, meg a hype miatt. de ez akkor is röhejes, nem tudok mást mondani. és igazából messi fölénye is túlzás xavival szemben."

szo szerint fogalmaztad meg,amit erzek. sot,tovabbmegyek: _en_ xavinak adtam vna (igaz,mar tavaly is az eb miatt.) de sztem ha bajnoksagot es bl-t nyerunk,meg a spanyolok vb-t,akkor is majd a vb golkiralya fogja kapni (aki esetleg pont xavi passzai jovoltabol lesz golkiraly).

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.12.02. 07:40:51

Madridistaként én is Xavit vártam, bár evidens volt, hogy Messi kapja. Elég abszurd ilyet mondnani ebben a korban, de az elmúlt évek életműdíjaként végülis megérdemelt... Ahogy Xavinak is kijárna majd most már.

Én annak idején Roberto Carlos második helyén szomorkodtam Ronaldo mögött gyerek fejjel, mert akkor is úgy éreztem, hogy a gólok döntöttek, és imádtam Carlost:D

Messi88 2009.12.02. 10:14:32

Egyértelműen megérdemelt Messi Aranylabdája, Xavi viszont 2. lenne nálam, bár Cé is érthető. A mai, defenzívebb felfogású fociban nagyon meg kell becsülni az olyan focistákat, akik elöl képesek különbséget teremteni, képesek 2-3 embert is kicselezni, mert ez a mai futballban már nagyon nehéz .

sporttárs 2009.12.02. 13:37:15

@rizla: Engem nem zavar Cé második helye és nem érzem érdemtelennek. Messi fölényét furcsálom a csapattársaival szemben, nem Xavi helyezését.

Egyébként ott volt, hogy mindez csupán szerintem, mondjuk te vagy az, aki nem szertintedezel, hanem megmondod a frankót, mindig mindenben. Jó, nemcsak te. :)

horas 2009.12.02. 13:48:26

Az aranylabda már évek óta nem tétel nálam.Mindenévben a BL-győztes legjobbja a tavalyi győztes meg alapvetően ott van az élbojban.Annyira feleslges azon vitatkozni,hogy ki hanyadik.Semmit sem számít...Shevchenko,Nedved aranylabdája nevetséges Henry-ra vagy Xavi-ra nézve.De végtelen a lista az aranylabdások és a majdnem aranylabdások közötti igazságtalanságokról.

horas 2009.12.02. 13:49:37

A VB az ami háttérbe szorítja a BL-t.

zsakfos 2009.12.03. 10:20:23

@el sastre:
2 dolgot fűznék hozzá:
-Remélem ezektől a híresztelésektől nem száll el, hanem továbbra is alázattal és nagy szorgalommal dolgozik.
-Óva inteném Dzsudszákot, hogy elmenjen most a PSV-től. Úgy gondolom, még másfél, de legalább 1 szezont kellene maradnia. Sokat kell még tanulnia. A PSV és a holland bajnokság is javult a tavalyihoz, tavalyelőttihez képest. Nyerhet holland trófeákat és a PSV-t ( meg az AJaxot) is képesnek tartom akár az EL győzelemre is. Jövőre meg játszhatna rendszeresen a BL-ben, utána meg jöhet akár egy jobb csapat, de nem gondolnám,hogy valaha is lesz Real Madrid szintű játékos.

neeson 2009.12.03. 10:42:23

Még az Aranylabdára visszatérve, Bl-döntőtől kezdve nem kérdés, hogy ki kapja, teljesen megérdemelten. A szavazatok eloszlása túlzás, de gondolom sokaknak nem volt pofájuk csak Barca-játékosra szavazni, ennyi lehet mögötte.

Az egyetlen dolog, amit nem értek, az az, hogy oké, Kakanak muszáj bekerülni a 30-ba, de ki az aki utána tényleg rá is szavaz? Eddigi legvisszafogottabb a 2009-es, amennyit láttam játszani (javítsatok ki, ha nem).

CR7/9 második helye szerintem egyenesen reális, Realban látjuk mit művel, Unitednél pedig 2009 tavasza nagyon jó lett...ami azt illetti a BL-ben még a tavalyi évnél is magasabb szintre emelte a játékát, jó játék+gól az Inter ellen, az év BL-gólja 35ről a Porto ellen, továbbjutást ért, Arsenal ellen otthon 25ről keresztléc, idegenben 2 gól meg ~1 gólpassz, és ha a döntőben belövi az elején azt a helyzetét és a United nyeri a BL-t, akkor idén is ő kapta volna.
Messi persze akkor is jobban megérdemelte volna, de tudjuk milyen a szavazás, Ronaldonak adták volna, csakúgy mint 2007ben, amikor Ronaldo volt az aki egész évben jó (mint 2009ben Messi), de Kaka egyedül végiggyalogolt a BL-mezőnyön (mint tette egy meccs híján most Ronaldo), és meg is kapta az Aranylabdát.

Szerintem teljesen reális a top3.

neeson 2009.12.03. 10:45:18

Ja és Xavi elmaradt aranylabdáján kár keseregni (júniusban még 10ből 10 ember azt mondta, hogy Messinek kell kapni, mi történt?), ő soha nem fog kapni.

Bohl · http://boly.lap.hu 2009.12.07. 12:56:24

Az biztos, hogy mindkét csapat szurkolóinak is az a legjobb, ha a legerősebb összeállításban fut ki a két csapat a gyepre. Így az igazán értékes a diadal.
süti beállítások módosítása