Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Premier League, 10. forduló - Meglepetés dömping

2009.10.27. 20:21 pote

Meglepetésekkel teli fordulón vagyunk túl a PL-ben.
A Villa nem bírt az újonccal, a Stoke a White Hart Lane-ről távozott három ponttal, a Birmingham - az eleddig szárnyaló - Sunderlandet csapta meg, míg a City meg az Arsenal csak egy ikszre volt jó verhető ellenfelével szemben.
A Pool megverte a MU-t, amivel megint a Chelsea járt a legjobban. Sokan már most odaadnák a Kékeknek a bajnoki serleget, mi ezzel még várnánk.
Lapozás után a jubileumi tizedik forduló összefoglalója és a ligakupa meccsek párosítása.

Ahogy ígértük, mi inkább moziba mentünk a szombati ebéd után, mert idén komoly lelkierő kell ahhoz, hogy valaki Aston Villa meccset nézzen. Most sem maradtunk le semmiről, és mindkét menedzser egyetértett abban, hogy igazságos volt a pontosztozkodás.
Wolverhampton - Aston Villa 1-1

Annál nagyobb élmény volt leülni a Spurs-Stoke csata elé. Parádésan megéreztük, hogy a vendégek egyszer be fognak találni, csak a hazaiaknak jósolt hat dugó ment egy kicsit félre.
A pálya különben szinte felbillent, és volt a meccsnek két olyan negyedórás periódusa, amikor futószalagon szállították a helyzeteket Keane-ék. Beattie mentése (jobb füle mellől jobb lábbal húzta ki a gólvonalról) még többszöri ismétlés után is felfoghatatlan volt. Aztán egy kicsit befáradtak Redknapp fiai, és a szerencsével sem álltak jól, hiszen mindhárom cserelehetőségük kihasználása után sérült meg Lennon.
A slusszpoén már nem volt meglepetés. Ahogy ilyenkor lenni szokott, az első valamire való kontrából be is talált a Stoke.
Tottenham - Stoke 0-1

A mezőny második fele - a Sunderland vereségén kívül - nem sok meglepetéssel szolgált. Nem is ez a dolguk. A kiesési rangadón nem született gól sem. A Wigan viszonylag simán nyert a Burnley otthonában. A Bolton nem engedte ponthoz az Evertont. A Birmingham meg, ahogy feljebb is említettük, legyőzte FülöpMarci csapatát.
Hull - Portsmouth 0-0
Burnley - Wigan 1-3
Birmingham - Sunderland 2-1
Bolton - Everton 3-2


A ManCity és az Arsenal ugyanazt a nótát fújták vasárnap. Az Ágyúsok könnyebben, a City nehezebben, elhúzott két góllal, aztán rövid idő alatt le is adták az előnyüket, újítani meg már nem sikerült nekik.
A West Ham egyenlítő gólját különben Imicinek küldöm sok szeretettel, mert én éppen hírzárlatot tartottam, hogy a City meccset felvételről izgulhassam végig, amikor rápillantottam arra a mailre, amiben a kommentek is érkeznek: "közben city x otthon, szuper :)". Innentől nagyon szurkoltam a kelet-londoniak egyenlítéséért.
Mindkét csapatnak nagyon fog hiányozni az elhullajtott két pont.
ManCity - Fuham 2-2
West Ham - Arsenal 2-2


A Chelsea tükörsima hetet tudhat maga mögött. Lőttek kilenc gólt a stadionjukban, miközben egyet sem kaptak. Már a szakmai berkekben is arról duruzsolnak, hogy ők a legnagyobb esélyesei idén a PL-nek. Mi ezzel nem értünk egyet. A jelenlegi pozíciójukat inkább a többiek botlásainak köszönhetik. Rangadókat (Pool, Spurs) ugyan már nyertek, de két nem várt vereség is benne van már a zsákban (Villa, Wigan), és talán csak annyi helyzeti előnyük van, hogy a BL-csoportjuk igazán könnyűnek mondható.
A keretük bivalyerős, nem is nagyon változott az elmúlt évek során, de edző poszton még elcsúszhatnak. Nekünk nagyon úgy tűnik, hogy az eddigi eredményeket rutinból hozták le, semmi extra nincs benne. De majd meglátjuk. Mi még most sem őrájuk raknánk...
Chelsea - Blackburn 5-0

A forduló rangadója felemás mérkőzést hozott. Az első félidő dögunalmas volt, alig történt valami. Egyértelműnek tűnt, hogy a MU-nak bőven elég az Anfielden egy iksz, míg a Pool Gerrard nélkül egy herélt oroszlánnak tűnt, pedig olyat még sosem láttunk.
Aztán a második etap igazán élvezetesre sikeredett, és a Liverpool teljesen megérdemelten tartotta otthon a három pontot. Egy Fernando Torresszel többek voltak. Végülis bejött a meccs előtti forgatókönyvünk, csak a buta Mascherano kiállíttatta magát még a gólja előtt.
Ferguson hiába próbálta meg ismét a sporikat vonni felelősségre, ezt a meccset saját maga miatt is elbukták. A Valencia-Carrick-Giggs-Scholes középpálya még egy rossz formában lévő Pool ellen is kevés. Ettől függetlenül senki sem szólt volna egy szót sem, ha Carraghert kiállítják Owen lerántásánál, de nem valószínű, hogy változott volna valami is.
A különbség tényleg csak a spanyol zseni volt, a meccs legjobbja meg a neki gólpasszt adó Benayoun. Az izraeli már lassan két éve nyújt kiegyensúlyozott, és egyben jó teljesítményt az Anfielden, míg Torres képességeivel mindenki tisztában van. Talán csak Ferdinand nem, aki azt hitte, hogy Crouchot kell arrébb segíteni vállal a tizenhatoson belül.
A megszolgált győzelemmel már EL-indulást érő helyen vannak Benitezék, és ez kis nyugalmat sugározhat nekik (a következő krízis a Loki elleni vereség után lesz). A Unitednél pedig újra kezd égető lenni a csatárkérdés. Mi 45 gólt vártunk a szezon előtt a Rooney-Berba-Owen triótól. Most ez nagyon messzinek tűnik. Lehet, hogy  már a télen mélyen a zsebébe kell nyúlnia Fergienek, ha nem akar egész tavasszal a bírókkal foglalkozni. Mi Villáért ötvenmillióig is elmennénk a helyében. Mondjuk könnyű más csalánjával verni...
Liverpool - ManUtd 2-0

Hétközi forduló nem lesz a PL-ben, helyette ligakupa meccsek lesznek. Íme a nyolcaddöntők párosítása:

kedd:
Barnsley - Man Utd
Blackburn - Peterborough (Championship)
Portsmouth - Stoke
Sunderland - Aston Villa
Tottenham - Everton


szerda:
Arsenal - Liverpool
Chelsea - Bolton
Man City - Scunthorpe
(Championship)

Igazán pikánsnak ígérkezik a Liverpool Bé látogatása az Arsenal Cénél. A két csapat sztárjainak nem a foci lesz a szerdai feladat, hanem max a jóga*.

*ez az utolsó szó: jóga. Bocs!

251 komment

Címkék: angol összefoglaló premier league pl

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr321479862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vadkutya 2009.10.28. 23:27:21

@peter135: Nicklasnak ez az egy szerencséje van, mármint h gyakran képes meccseket eldönteni. :)

Tegyük hozzá, mai igencsak Arsenal C volt, ami egy Pool B ellen nem vallott szégyent, sőt.

Viszont off téma, de úgy vettem észre, Beniteznek egyre nagyobb bele van. Lehet,h az idegeskedést evéssel fojtja le... :D

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.10.28. 23:32:40

@vadkutya: Azért néhány C játékosunk sokkal jobb mint bizonyos alapemberek. Ugye nem kell előhoznom egy Coquelin-Denilson hasonlatot. Ráadásul a francia most csak csere volt.

Azért ebből a csapatból hiányzott most Wilshere és Vela is. Főleg az előbbit hiányoltam.

vadkutya 2009.10.28. 23:33:15

Jah, még így a végére: azért Gibbs teljesítménye mellett se menjünk el szó nélkül (ismét). Nagyon tud harcolni a srác, komoly védő lesz belőle. GO GUNNERZ! Jó éjt.

vadkutya 2009.10.28. 23:34:09

@peter135: Denilsont soha ne hozd elő, semmilyen hasonlatban... :D

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.10.28. 23:36:07

@vadkutya: Bizony. Sajnos Clichynek van miért félnie. Régóta nem találja önmagát, Gibbs meg jön fel mint a higany.

wan2bee 2009.10.28. 23:37:53

@Woland: " Looks the business. So much for simply copying Arsenal eh? " :D

wan2bee 2009.10.28. 23:41:11

Clichynek, meg a csapatnak sem art, ha van egy ilyen csereje. iden remelem abban a szerencses helyzetben tudunk maradni sokaig, hogy minosegi csereink vannak minden posztra, Senderost pl soha nem lattam ilyen hibatlanul jatszani.

undertow 2009.10.28. 23:42:51

Does anyone know how to cancel a bid on ebay?

I just bid £7 on a mickey mouse outfit for Halloween and am 10 minutes away from buying West Ham.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.10.28. 23:43:27

@wan2bee: Azért én minden meccsen félek, hogy Gallas vagy Vermaelen megsérül. Mondjuk, kapjuk a gólokat rendesen velük is.

Woland 2009.10.28. 23:44:04

@vadkutya:

hmmm... en nem tudom mennyire becsulnivalo ez, a periferian levo jatekosoknak persze lehetoseget kell adni neha, es erre a Ligakupa a legjobb terep (Harry is ezt csinalja), viszont ahogy Alan Hansen mondta "kolykokkel sosem fogsz semmit nyerni" - es Wenger azert egy jo ideje nem nyert mar semmit. a Ligakupa pedig az FA-Kupa mellett meg mindig a leginkabb realisztikusabb target, nem? gondolom ha eljutnak az elodontoig akkor majd most is visszahoz meg egy-ket rutinosabb jatekost Eduardo, Senderos meg Sylvestre mellett.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.10.28. 23:47:16

Mi jorkyztunk. Mármint a Mankeszter Gunners NST torna tagjai 9ig, de aztán 2-2 sör mellett megnéztük a meccset.:)

Amit a bíró egyszer elvesz, máskor visszaadja. Nagyon gyors a mai foci, 3 bíró kevés erre.

Érdekes Woland hozzászólását olvasni. Gondolom, ha ez a pudli továbbjutott volna, akkor nagy veszélyt jelentett volna a cselszkijre megy az olajosokra...

Merida rem nem megy el, max kölcsönbe...

Bendtner meg ha nem lenne, akkor nem lenne magas csatárunk... és igen, én emlékszem arra a szöglet előtti cserére, amikor bejött, majd kimaradt egy tizi, igen kínos volt, ugye?

Az a szomorú, hogy Ő jött le, s akkor 7végén marad Rvp és Ő, mert gondolom Eduardo nem fog játszani... pedig sokkal többre értékelem a horvátot.

Kb, ennyi, továbbmentünk, de én névnapomra 7végi győzelmet kérek.

Jó pihit!

Go MG! :)

Woland 2009.10.28. 23:47:48

@wan2bee:

nem tudok rajonni miert tetszik neked ez az idezet. elmondanad lecci?

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.10.28. 23:50:21

@imici77: Merida már azért nem ment idén sem kölcsönbe, mert "túl jó". Ami igaz is, mondjuk. A Levante nagyon akarta, de abban én már akkor sem láttam sok fantáziát. Haszontalan lett volna.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.10.28. 23:50:27

@Woland: lehet h Wenger célja nem is az, h megnyerje a ligakupát, hanem h tapasztalatot szerezzenek a játékosok. Sztem nagyon sokat számít, h tavaszig akár részt vehet egy nem állandó kezdő egy sorozatban... Megszokja a tétet., játszik, van motiváció... helyén kell kezelni a dolgokat...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.10.28. 23:51:02

@peter135: akkor eladjuk? mondjuk 4milkóért? mi a cél?

Woland 2009.10.28. 23:53:19

@imici77:

a Pool kisebb veszelyt jelentett volna mint az Arse, tavaly a Tottenham egy negyessel ejtette ki oket a Ligakupabol, es lehetett volna tobb is a 3-0-as felido utan. ugy remlik tulajdonkeppen ez a csapat+Torres,Hyppia jatszott a Lane-en is.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.10.28. 23:53:37

@imici77: Én itt tartanám, de persze ilyen fiatalon játszani kell sokat, ez az állapot meg neki annyira nem jó. Ha Cesc nyáron lép, akkor talán lesz belőle nálunk valami. Csak annyian vannak kreatív középpályások. Merida, Wilshere, Lansbury, JET, Ramsey. Csak a fiatalabbak közül. Akik pedig előttük vannak, azok sem vének.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.10.28. 23:54:53

@peter135: messze laksz pesttől? nincs kedved feljönni megnézni szombaton a meccset? összejövünk páran nálam, sütök kolbászt/hurkát ebédre, krumplit, malaczsírban, okosan... iszunk hozzá pár hideg sört... ha van kedved, csatlakozz... email címem tudod :)

vadkutya 2009.10.28. 23:56:07

@Woland: Tény, remélem is,h Wenger azért betol pár rutinosabbat a vége felé, csak így lesz esélyünk elnyerni a kupát.

@imici77: Azért ennyi idő után Wengernek biztos célja,h megnyerje vmelyik kupát. Amúgy sem az a "nem akarok mindig győzni" típus az öreg... :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.10.28. 23:56:42

@Woland: már minket is vertetek meg nagyon a ligakupában :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.10.28. 23:57:26

@peter135: sajnálnám, ha elmenne... de igazad van, sok a jó középpályásunk.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.10.28. 23:58:23

@imici77: Viszonylag messze, pedig vonzó az ajánlat. :)

A klubos közgyűlésre viszont idén lehet hogy fel tudok menni, ott lehetőséged nyílhat arra hogy találkozz egy vérbeli Denilson-Randall heaterrel. ;)

Woland 2009.10.28. 23:59:49

Egyebirant a Ligakupa utolso nyolc allva maradt csapata:

Arsenal
Aston Villa
Blackburn
Chelsea
Manchester City
Manchester United
Portsmouth
Tottenham

mondja valaki hogy konnyu ezt a sorozatot megnyerni. a PL top7 csapata kozul csak a Liverpool hianyzik. : ) ha a Blackburnt es a Pompey-t osszesorsoljak akkor harom rangado is lesz.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.10.29. 00:00:33

@peter135: még győzködlek egy picit, a klubból jönnek át, jó arcok, egy kis szombati ebéd, sp?rs meccs... mi kell még? :) ha lenne kamubayor mezem, most égetnénk el :)

vadkutya 2009.10.29. 00:02:59

@imici77: Háhá! Ha bármikor Kamubayor mez égetése áll fent, rám lehet számtani, értek a tűzhöz... ;)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.10.29. 00:03:52

@vadkutya: amúgy lehet h beszerzek vhonnan 8-10 fontért egyet... pálinka mellett egy hideg téli estén fasza kis partyt lehetne csapni :)

Woland 2009.10.29. 00:04:36

@imici77:

hahah, annak a megismetlesere azert nem nagyon szamitok meg legalabb egy tiz evig : ) akkor marha jol osszejott minden.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.10.29. 00:06:43

@Woland: lesz új stadionotok? alakul London :) avagy szavaiddal éljek: "észak-london odabasz" :)

vadkutya 2009.10.29. 00:06:51

@imici77: A pálinkázós, kolbászban turkálós hideg téli estékre tudok egy elzárt telket szaunával (pálinkával erős, főleg ha utána lehet a hóban hemperegni), mi ott szoktunk meccset nézni telente... ;)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.10.29. 00:10:56

amúgy most kéne átmenni az olaszba és jól szétoffolni a posztot :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.10.29. 00:11:55

jéééé, most látom, kikapott a Roma ismét... látom, sokat kivett a fulham elleni gól.... :)

Woland 2009.10.29. 00:20:58

@imici77:

nagyon ugy nez ki hogy a 12/13-as szezonban mar az uj White Hart Lane-ben jatszunk! a kop-lelato meg nem lesz kesz de anelkul is nagyobb lesz a stadion kapacitasa a mai 36ezernel. a 13/14-es szezonra meg el keszul az is.

marha jo hogy tulajdonkeppen a WHL helyen epul fel (az uj gyep egy jo hatoda egyenesen fedi a regi helyet!:)

a nev miatt elegge izgulok amugy... a White Hart Lane annyira jol hangzik... ezeknel azert legyen kevesbbe borzaszto:

www.itsfootball.net/2008/08/10-worst-stadium-names/

: ))

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.10.29. 00:26:27

@Woland: "marha jo hogy tulajdonkeppen a WHL helyen epul fel (az uj gyep egy jo hatoda egyenesen fedi a regi helyet!:) "

lesz egy szezon, amikor nem lesz otthonotok?

vadkutya 2009.10.29. 00:28:10

@Woland: Szép lesz az új Tot stadion, bár amit linkeltél stadionnevekből a Gayfield Park-ot nyugodtan rányomhatják, noh, de ez csak egy kis ősellenséges fricska volt, addict jelleggel, ne vedd a szívedre... :D

@imici77: Just ask when & how... Kis csapatunkban Ágyúsok mellett van mindenféle szemétből: Pool, MU, Chelsea, Tottenham és West Ham szurkolók. :D Szóval komoly okfejtések, közvetlen viták, parázs beszólások majd bebaszva sírva összeborulások várhatók minden alkalommal... :)

Nah, jó éjt - mostmá télleg - emberek!

Woland 2009.10.29. 00:31:23

@imici77:

11/12-es szezon a mostani stadionban

nyaron WHL-lebontva, gyepszonyeg az uj stadionban elkeszitve. eddigre harom lelato mar kesz lesz az uj stadionbol.

12/13-as szezon a harom-negyedreszt kesz stadionban.

nyaron elkeszul a kop-lelato is

13/14-es szezon az befejezett uj stadionban.

ki lett ez talalva : )

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.10.29. 00:36:48

@Woland: nem rossz 5let, baszki :) már csak csapat kéne :)

Woland 2009.10.29. 00:42:48

@imici77: yadi-yadi-yada : ) joccakat!

poolfanati 2009.10.29. 09:03:06

Jól csinálta az Arsenal, ügyesek voltak. Hátul az öregebb és tapasztaltabb silvestre és senderos biztosak voltak, elöl pedig egytől-egyig fiatal, bátor és bizonyításra éhes támadók.
Senderos kezezését hogyhogy nem vette észre a bíró? Ide-oda pattogott a két kezén.

Ja és még valami. Arsenal akadémián már azt is tanítják hogy kell húzni az időt színészkedéssel? Meg hogy helyzetbe hogy vigyük a labdát a szögletzászlóhoz? Ez azért szerintem csúnya volt.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.10.29. 09:27:55

@poolfanati: ....mondjuk hogy ha a svédek ellen a válogatott csinálja ezt az esztelen támadás helyett, annak gondolom örültél volna....

Szerintem ezt minden akadémián tanítják. Egy góllal nyerő helyzet, pár perc a végéig = labdát minél tovább minél messzebb a kaputól tartani, hogy az ellenfél ne támadhasson. Csúnya, persze, fordított helyzetben én sem veregetném az ellenfél vállát, de azért ne tegyünk úgy, mintha nem lenne teljesen megszokott elem - éppen ezért hiányolták sokan Geráéktól ezt Ibra gólja előtt.......

poolfanati 2009.10.29. 09:30:45

@morphine: Azért volt csúnya, mert az Arsenal játékosai elég képzettek ahhoz hogy eldugják a labdát. Ezt többször megcsinálták a meccsen, a végén mért nem tudják megcsinálni.

vadkutya 2009.10.29. 09:46:55

@poolfanati: Jobb volt,h így csinálták, persze, nem volt szép. Azért ők is rájöttek szép lassan,h a vége felé már annyi volt a pontatlan passz,h nehezebb lett volna eldugni a labdát, mint mondjuk az első félidőben...

vadkutya 2009.10.29. 09:51:10

Insua viszont nem kis gólt lőtt. Ma többször is megnéztem, s hát nem sokat gondolkodott, gyönyörű íve volt a rúgásnak. Tény,h nem sokszor találja el így a labdát (senki sem), de parádés gól volt...

nils_h 2009.10.29. 11:12:53

valaki meg tudná mondani, hogy állt fel a Citeh?
(plusz cserék)

köszi!

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.10.29. 11:16:47

@nils_h:
Given, Zabaleta, Lescott, Kompany, Sylvinho, de Jong (c), Barry (Johnson 71), Wright-Phillips, Ireland (Weiss 58), Tevez (Benjani 79), Santa Cruz.

Unused subs:
Taylor, Bridge, Richards, Bellamy

balu11 2009.10.29. 11:23:45

@vadkutya: @imici77: tény, hogy Insua gólja nem volt akármi, de én valahogy sosem értékeltem annyira az ilyen pattogó labdákból elért találatokat. Nekem pl. Meridaé jobban tetszett (lehet benne persze részrehajlás :))

Tegnap megint szépen játszott az Arsenal szerintem, igazán jó volt nézni. Különösen az tetszik mostanában, hogy a sokak által (kicsit általam is) temetett Bendtnerből még a végén igazi nagy játékos lehet. Nagyon kiváncsi vagyok rá a VB-n, ahogy az egész dán brigádra - még soha nem szurkoltam skandinávoknak, lehet, hogy ezúttal kivételt teszek.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.10.29. 11:32:46

@imici77: Lehet hogy kicsit benne volt Fabi, de ennyire egyértelműen nem merném ezt kijelenteni. Egy kapus nem állhat a gólvonalon mikor a labda 35 méterre van a kapujától. Még így is jóval az ötösön belül állt. Meglephette a lövés, ami erős és gyors volt.Lehet hogy valaki kivédte volna, de nem verrható egyértelműen a nyakába.

neeson 2009.10.29. 11:33:42

@imici77: Félig-meddig. Nagyon nagy íve volt a labdának, nehéz volt elérni. De az is igaz, hogy középre ment.
Meridáé sokkal tudatosabb és szebb volt, Insua csak belekapált egyet. :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.10.29. 11:33:55

@peter135: én kivédtem volna:) de amúgy igazat beszélsz.

poolfanati 2009.10.29. 12:32:11

@imici77: Mannone vagy Almunia vajon kivédte volna? Mert nekik is vannak hajmeresztő megmozdulásaik és bakijaik...

balu11 2009.10.29. 12:44:16

Na, igen az Arsenal kapusok... Lehetne egy nagyon fasza kis cerberusunk, ha összegyúrnánk Almuniát, Mannonet és Fabianskit - mondjuk 60-20-20 arányban.

Láthatóan Wenger sem tudja pontosan, hogy mi legyen a megoldás - azért Almunia még az első számú talán, de próbálgatja a fiatalokat, hogy valamelyikük elkapja a fonalat és kirobbanthatatlan legyen - ezt kívánom én is, Almuniában már nem látom a fejlődés lehetőségét.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.10.29. 12:45:47

@balu11: Mannoneból semmit nem kell belegyúrni. Nagyon gázos a srác. Szczesny sokkal jobb nála(volt már Lengyel válogatott kerettag is).

nils_h 2009.10.29. 12:52:50

@pote: kösz Pöte! úgy tűnik teljes A csapattal szálltak harcba. Bridge kivétel, aki talán minden bajnokin játszott. Jól betojtak ettől a Scunthorpe-tól :)

poolfanati 2009.10.29. 12:54:42

@peter135: Szczesny-t megvétózta a Nemzetközi Kommentátor Szövetség.

balu11 2009.10.29. 12:56:03

@peter135: Talán korai lenne leírni. Bár lehet, h igazad van.

Viszont jelenleg sztem nincs megnyugtató megoldás a kapus posztra. Almunia persze egyáltalán nem rossz, de valahogy kevésnek érzem egy BL-ben, PL-ben 4be igyekvő csapatba. De lehet, hogy csak én akarok túl sokat.

Arra gondoltam, idehozhatnánk még Dudeket, hogy teljes legyen a polák kontingens. :)

balu11 2009.10.29. 13:05:42

off

azért ő nagy király volt, még ha kedvenc külföldi csapatomat is keserítette azzal a két gólpasszal...

www.nemzetisport.hu/minden_mas_foci/henrik-larsson-konnyes-bucsut-intett-2004847/

bravó!

on

nils_h 2009.10.29. 13:08:55

@balu11: jaja! őt én is komáztam.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.10.29. 13:44:15

@balu11: "PL-ben 4be igyekvő csapatba."

mintha odaértünk volna már, s ott is ragadtunk tizenvalahány éve...

leírjátok ezt az Arsenalt, pedig a pudli nagyobb bajban van - kb ezt szajkózom szeptembertől...

Slice 2009.10.29. 13:49:02

Hát mindenesetre nekem az a véleményem, hogy most a csapat legalábbis a mezőnyjátékosok képesek lennének egy bajnoki cím megszerzésére az Arsenalban, de ha esetleg már a célegyenesben lennének a kapusok elkúrnák az egészet. Meg lehet számolni hogy eddig hány gólt kaptunk kapushibából. Nagyon szép, hogy Mannone remekül védett a Fulham ellen csak éppen utána kapott 2 meccsen 2 gyönyörű potyát, amit még a Bburn ellen a csatárok bőven korrigáltak, de a WHU ellen ez 2 pontunkba került. Almunia-n is ment már el meccs, konkrétan a MU elleni az megint -3 pont. Fabianski pedig csak azért nem kapott még potyát mert nem játszott.. Nem tudom Wenger komolyan gondolja, hogy ilyenekkel akar bajnokságot nyerni vagy mi?

nils_h 2009.10.29. 14:09:17

@imici77: "mintha odaértünk volna már, s ott is ragadtunk tizenvalahány éve..."
ez azért nem predesztinálja, hogy idén is odaérnek a fiúk. és ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem fognak odaérni, de az igyekvés minden szezonnal újrakezdődik ám

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.10.29. 14:15:29

@nils_h:
a newcastle-nek is csak mostanra sikerült a tabella élére találni

balu11 2009.10.29. 14:49:34

@imici77: nem azt mondtam, hogy a PL 4 a végcél, de az az, amit hozni kell mindenképpen (egyetértek @nils_h:)

másrészt: nem hogy a Pool nagyobb bajban van, hanem ők bajban vannak, az Arsenal meg nincs (mindenhol áll, BL-ből szinte továbbjutott, 2 vereség csak rangadókon, talán a hétvégi ponthullajtás nem kellett volna...) szóval ez eddig nagyon jól néz ki (meg a játék is, mondjuk az általában tetszetős). a kérdés, hogy mi lesz január végén... aki ott 6-8 ponton belül lesz, az foghatja be a Cselzit (főleg, ha még ők vezetnek, ami jelenleg valószínű). Szerintem 2 ilyen csapat lesz, a MU és "mi". Izgalmas hármas befutóra számítok.

(ez nem azt jelenti, h leírom a Poolt. Vagy a Cityt, ... Csak egy tipp.)

Go Gunners!

nils_h 2009.10.29. 14:52:58

@pote: degeci! :)

lehet, hogy csak az kellett, hogy Owen lelépjen!

wan2bee 2009.10.29. 15:07:03

kapustemaval kapcsolatban szerintem fontosabb, hogy minosegi cseret tud felmutatni a keret (persze csak Almunia minoseget nezve) az elso szamu kapus mogott. Nagyobb a baj ott, ahol Van der Sar csereje egy Foster vagy Reina csereje ez a fiatal srac. Lehmann csereje 2006ban Almunia volt. Szinten nem voltak megkozelitoleg sem egy szinten. Meg is lett az eredmenye.. Szerintem Almunia nem ved rosszul. Sot kifejezetten eredmenyes egy felallt vedelemmel. nem hiszem, hogy iden gondjaink lesznek hatul. Ezt az Insua golt pedig barki benyelte volna kb.. Engem jobban zavart Bendtner lelki tamogatasa es alibizese a gol elott..

nils_h 2009.10.29. 15:12:44

Én viszonylag régóta fikázom Bendtner-t, csak közben azt veszem észre, hogy suttyomban lövöldözi a gólokat. Megfigyeltem, a kis geci ezt csinálja a válogatottban is...

wan2bee 2009.10.29. 15:15:35

@nils_h: igen, sajnos valoban mindannyiunk kitartó fikázására rákontráz egy-egy ilyen fontos góllal. A kérdésem már csak az, hogy passzolni és koncentrálni mikor fog megtanulni..

nils_h 2009.10.29. 15:19:27

@wan2bee: kicsit nehezen mondom ezt, de ha minden meccsen győztes gól lő, akkor leszarom :)

balu11 2009.10.29. 15:24:49

@wan2bee: @nils_h: ahogy fentebb is írtam, nem gondoltam volna, hogy Bendtnerből komoly játékos lesz, most viszont nagyon úgy néz ki. Ennek igazán örülök! És szerintem a VB külön jót fog neki tenni - nincs annyira előtérben, ahogy az egész dán válogatott sem, így lehet nagyot virítani - én ezt is várom (továbbjutás a csoportból, gólkirályi dobogó - kicsit túlzásnak hangzik talán, nem is több, mint egy tipp).

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.10.29. 16:33:06

Keeper Fabianski ruled out for three weeks
Polish stopper suffers thigh injury in comeback game

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.10.29. 16:34:06

Also Wilshere (ankle), Walcott (knee), Denilson (back) and Rosicky (knee) will not be back for the game at the weekend. But we did not lose any players from last night.

doktor.dikhed 2009.10.29. 17:26:26

"Rooney-Berba-Owen"

Talán gyakrabban kéne legalább két csatárral játszani, meg Berba helyett több lehetőséget adni Owennek.

Woland 2009.10.29. 17:47:42

@imici77:

"Also Wilshere (ankle), Walcott (knee), Denilson (back) and Rosicky (knee) will not be back for the game at the weekend."

az semmi, ezt a listat olvasd: Modrics, Defoe, Lennon, Woodgate mind tutira nem jatszhat. ezen felul Dawson, Keane es Crouch is kisebb serulessel bajlodik... marad csatarnak Pavljucsenko aki tavasz ota nem jatszott a bajnoksagban meg a felig csatar dos Santos aki osz ota nem jatszott a bajnoksagban es mult heten kezdett edzeni a legujabb bokaserulese utan. King-gel is tortenhet barmi (kedden meg valami virussal kuzkodott)... szoval konnyen lehet hogy egy kvazi "Spurs B" jatszik majd szombaton... legalabb Bentley, Hutton es Bale durva jol toltak az Everton ellen. a ket B-s a szelen nem is hangzik rosszul (juteszembe, a 4-4 alkalmaval is ok jatszottak).

a rossz omenek ellenere nagyon varom mar a meccset! : )

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.10.29. 18:53:01

@imici77: Jack úgysem játszana, Denilsont inkább hagyjuk, Walcott eddig is összesen egy félidőt játszott. Egyedül Rosicky fog hiányozni, de ő is padon kezdene szerintem. Arra meg most ott van Nasri.

@Woland: Remélem Crouch nem játszik.

Én is nagyon várom már :-)

nils_h 2009.10.29. 20:29:28

@Woland: @peter135: Jó kis meccs lesz ez! :)
nagyon kell a pont mindkét csapatnak. Mik a tippek? és behazárdírozok egy 3-1-es hazai sikert.

Woland 2009.10.29. 20:39:48

@nils_h: tipp?...

hazai siker, remelhetoleg ket golnal nem lesz tobb kozte. most vettem eszre hogy Fabianski nem jatszhat, o volt a legfobb remenyem... 3-1 sajna valoszinunek tunik. : (

a harom legveszelyesebb jatekosunk nelkul kevesek vagyunk az Arse ellen, sajna ez a realitas.

persze ennek a meccsnek mindig ugy kell nekimenni hogy nyerni akarunk, es a realitasoknak nem engedunk szerepet. ezert nem is szeretek tippelni a North London Derby-re. szoval tippelni vereseget kell hogy tippeljek, de termeszetesen gyozelmet remelek : )
Come on You Spurs!!!!!

man city 2009.10.29. 20:43:53

1 pontot elhozhatna a Rottenham

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.10.29. 23:28:32

@peter135: nyerjük meg vhogy... a játék minősége nem számít... :)

most nyugodtan végignéztem a pudli verését még egyszer, most már hanggal... baszki, ezek a fiatalok ötödikek lennének a bajnokságban, ha az Arsenal 2 csapatot indítana... :)

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.10.30. 09:47:46

@nils_h: @Woland: épp most adtam be a tippeket a footbo-n, én is 3-1et raktam..... NAGYON bízom benne, bár a vicc az, hogy valszeg nem fogom élőben látni... :-(((

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.10.30. 10:36:47

@imici77:
este meccsünk van
ha arra végzek, akkor kisomom...
hazait fogok tippelni, h addig is jó legyen a hangulatod :)

crouchy 2009.10.30. 11:06:46

atyaúristen én eddig nem is hallottam hogy ez a Marlon King gyerek mekkora egy undorító ember.

nordsee 2009.10.30. 11:15:30

@pote: Remélem, jó szokásodhoz híven be is bukod, és küzdelmes 0-0 lesz. A Pool meg szétszedi a színtelen falusiakat. Voila, máris mögöttünk a londoni brancs egy része. :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.10.30. 11:16:20

@pote: 2x egymás után nem szoktad eltalálni az Arsenal meccs eredményeit... Sztem Banő írja, hogy idétlenek vagyunk továbbra is, és akkor nyerünk! :)

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.10.30. 12:05:19

@nordsee: Ha mi is és a pool is nyer, összeáll a kalsszikus top 4, azaz, hogy úgy mondjam, "a Liverpoolnak nem kell figyelnie a többi pálya eredményeire, elég a saját meccsét hoznia" :-()

nordsee 2009.10.30. 12:09:51

@morphine: "a Liverpoolnak nem kell figyelnie a többi pálya eredményeire"
Ja, sajnos mostanában nem zavarta őket a többi pálya, egyáltalán _a_ pálya zavarta őket. :(

nils_h 2009.10.30. 12:31:05

@morphine: "vesztett pontok tekintetében" azért még a Citeh, meg a Villa beleszólhatna...

nordsee 2009.10.30. 12:50:54

@nils_h: Akkor nem, ha a morphine által vázolt forgatókönyv lép életbe.

nils_h 2009.10.30. 13:27:39

@nordsee: dehogynem. A Villának is meg a Citehnek is van elmaradt meccse, és ha azt lejátsszák (a Villa pont most fogja asszem) és nyerik (a Villa sztem nem fogja), akkor a pool elé jönnek be, függetlenül attól, hogy a Pool nyer-e.

nordsee 2009.10.30. 13:41:24

@nils_h: Jó' van na! Én csak erre a fordulóra gondoltam. Extrém(?) esetben a vesztett pontok már ebben a rundban megviccelhetik a Poolt.

nils_h 2009.10.30. 14:23:56

@nordsee: A Villa szombaton az Evertonhoz, szerdán a West Hamhez látogat. Igedenben csont nélkül nem fogják behúzni mindkettőt (inkább egyiket sem). De ha mégis, akkor mindegy, hogy nyer-e a Pool (már egyébként is mindegy :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.10.30. 15:48:36

24 óra múlva a bíró felmutatja, hogy 4 perc hosszabbítás... :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.10.30. 15:49:30

jah, nem,már lefújták és bontjuk az újabb söröket! :)
süti beállítások módosítása