Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Három dolgok a Magyarország - Olaszország mérkőzés elé

2009.10.09. 17:55 nou san trafford

A nagy örvendezésben úgy csináltunk, mint a felnőtt válogatott védelme, és egymásra vártunk, hogy megénekeljük a magyar U20-as válogatott újabb történelmi tettét. Szerencsére nincs nagy baj, mert tovább írjuk a történelmet ma este, amikor Olaszországgal már az éremért mennek (ezt továbbra is vitatom - AHB) a mi drága gyermekeink. A tét nem csekély: soha nem játszott még elődöntőt egyik csapat sem, az olaszok idáig már eljutottak kétszer is, nekik a csehek elleni az első egyenes kieséses szakaszban nyert meccsünk volt az 1954-es világbajnokság óta (apám sem élt még, az megvan?). Az olaszoktól nem kell félni, illik tisztelni az ország hagyományait szépen őrző válogatottat, de becsinálni semmi esetre sem kell, mert ez a magyar válogatott simán képes lehozni ezt a meccset. Hajtás után háromdolgos meglátásaink a negyeddöntőhöz.

Pöte 

Mellettünk:

1) A mi kis szaros focinknak százszor fontosabb ez a siker. Ha most kimennél egy firenzei utcára és megkérdeznéd, hogy mi lesz az esti meccs, tízből kilencen kijavítanának, hogy holnap játszunk dublinban.

2) A kapusunk és a csatárunk jobb, ez elég is lehet.

3) Pippó már elmúlt 20.

Ellenünk: 

1) A digók az ilyen meccseket tízből kilencszer megnyerik egy góllal.

2) Hullák vagyunk fizikálisan, és még utaznunk is kellett.

3) Kurva jó az edzőjük, bár rajzból gyenge.

 

OJ 

1) Győzelmünk így vonul be a sporttörténelembe: "amikor a magyarok elporolták Garibaldit".

2) Ha tizit kapnak, fogja Gulácsi!

3) Ha tizit kapunk, rúgja Gulácsi!


_benito 

1) A Csehország elleni meccs után teljesen tanácstalan vagyok, hogy mit merjek leírni reményei közül. Mert reményeim azok vannak, ilyen tudatosan, jól játszó, és harcoló magyar válogatottat régen láttam, és nagyon bízom benne, hogy Németh Krisztián megmutatja, miért ő a legnagyobb sztár még úgy is, hogy az ötödik meccsünket egy rúgott góllal várja.

2) A csehek ellen a jobb, az olaszok ellen a bal szélünk lesz lyukas, szerencsére az olaszoknak is vannak eltiltottjai.

3) Ha kikapunk, sírni fogok.

 

Garcia bőrmester

1) Németh Krisztiánt nagyon bántaná, ha nem lenne olyan meccs, amit ő dönt el a javunkra, kinéz egy szimpla-szimpla (1 gól, 1 gólpassz)

2) Ellentétben az olaszokkal, nekünk rendelkezésre állnak a tavalyi kulcsembereink, akik a különbséget jelentik (náluk nincs Okaka Chuka, Paloschi, Forestieri).

3) Az olasz futball leszállóágban van, ellentétben a miénkkel. Most van a találkozási pont, ahonnan mi megyünk tovább fölfelé, ők pedig szegények a süllyesztőbe. Ezt a lélektani terhet nem tudják elviselni a játékosok, akik még fiatalok és tapasztalatlanok.

  

AHB

1) A futball(szak)írás nagyöregei általában a salakos pályán, a fakóban szúrták ki a nagy ígéreteket, nekem viszont csak a Bull's Banter fórumának  és a Hereford United livetextjének folyamatos frissítgetése jutott idén februárban, amikor Gulácsi Péter második felnőtt mérkőzésén a Leeds ellen büntetőt hárított. Lelki szemeim előtt természetesen nem csak maga a mozdulat jelent meg, hanem az is, ahogy Gula ezt majd a magyar válogatott (és persze a Liverpool első csapatának) a kapujában is megteszi majd. Így aztán tökéletes magabiztossággal készülhettem volna a csehek elleni büntetőpárbajra, azonban - enyhén szólva - mégsem voltam teljesen nyugodt. A kommenteket olvasva rájöttem, hogy ezzel nem voltam éppen egyedül, ez pedig elgondolkodtatott. Azt hiszem arról lehet szó, hogy az utóbbi bő 20 évben a kudarcra, a katasztrófára, az összeomlásra kalibrálódott a szemünk: egy magyar csapatot mindig fáradtabbnak; a védőinket bizonytalanabbnak; az ellenfél támadásait veszélyesebbnek látjuk annál, mint ha egy számunkra semleges csapat játékát figyelnénk. Szoknunk kell tehát a jót: ez a csapat ugyanis tényleg más.  

2) Az olasz csapat részletesebb elemzésére most nincs energiánk, de szerencsére itt van nekünk Géza bácsi, ennél többet úgysem tudnánk elmondani.

3) Ha már az előző posztban olyan jól belenyúltam a képválaszással, most is teszek egy próbát. Az alábbi felvétel a tavalyi U19-es Eb elődöntőjén készült: akkor nem járt érte büntető.

 

A magyar kezdőcsapat:

Gulácsi Péter - Szekeres Adrián, Debreceni András, Szabó János, Zámbó Bence - Gosztonyi András, Korcsmár Zsolt, Kiss Máté, Koman Vladimir - Németh Krisztián, Simon András

 

503 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr931439092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.10. 11:36:03

@Boxi_911: Ez jókérdés, a fradisták szerint Tóth Bence pótolhatja. Én még nem láttam a kölyköt, de drukkolok neki.

nadivereb 2009.10.10. 11:39:41

Visszaolvastam. Röhej. Komolyan, szerintetek 2002-ben hány dél-koreai hisztériázott azon, hogy a bíró miatt jutottak tovább? 1986-ban Argentínában hányan baszogatták Maradonát az istenkeze miatt? És ezek a meccsek mázlival/csalással/geciséggel dőltek el, nem pedig szívvel és lélekkel. Tanuljunk már meg örülni, könyörgöm!

zsakfos 2009.10.10. 11:46:30

@popp:
Ayew ( Abedi Pelé fia) játszhat, a védelemből Mensah esett ki, viszont nekik is van 2 visszatérőjük.
Ayew, Osei és Adiyah tényleg elképesztően jók, rájuk nagyon kell figyelni, viszont hajlamosak az önzőségre.
Amivel szerintem nyerhetünk az a szervezettség. Illetve ami érdekesség, hogy nem játszottak még hátrányban. Ha az elején tudnánk egy gólt rúgni az sokat jelenten, hátha összezavarodnának egy kicsit.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.10. 12:00:35

@zsakfos : Na azt nem tudtam, hogy Ayew, Abedi Pelé fia, de nagyon jó zsugás az tutti. Mondjuk Mensah hiányát sem sajnálom, nagyon magabiztos volt tegnap a középhátvéd.

Egyébként voltak már hátrányban a ghánaiak a Dél-Afrika elleni nyolcaddöntőn, amikor rotterdami Erasmus beköszönt nekik.

nordsee 2009.10.10. 12:01:01

@Boxi_911: Némethtől lehet kurva sokat várni, csakúgy mint az egész U20-as csapattól. Messze nem kell őket úgy pátyolgatni, mint a nagyokat. Kemény elvárásokat kell és lehet támasztani velük szemben. Simán elbírja egy olyan csapat, ahol pl. egy ilyen támadókettős van. Ilyen cool megoldásokat látni a 110. perc után nem hogy magyar csapatnál nem láthattál, de világszinten is keveset.
Rég nem látott tartás van a fiúkban, és tudnak focizni.
Koman hatalmas passzokat adott, de azt be is kellett lőni.
Kár, hogy Gosztonyi 60 percre van kalibrálva.

kukonyalori 2009.10.10. 12:07:23

@zsakfos : Ott a pont. A Honduras elleni zakó nélkül nem lennénk most az elődöntőbe. ott azért egy-két játékos elgondolkodott és rájött, a papírforrmát ralizálni is kell. Nem elég a mezt kivinni pályára. És már a Dél-Afrika elleni meccsen egy másik csapatot láttunk. Azóta pedig két papíron erősebb csapatot búcsúztattunk. Nem is hiszem el. Fantasztikus, NAGY dolog.

mantegna 2009.10.10. 12:07:52

1. Kerüljenek a döntőbe, kerül amibe kerül, hihetetlen esemény lenne az. Egy Fifa világrendezvényen a győzelemért játszik egy magyar csapat csodálatos lehetőség.
2. Nem jelent automatikus futtball megváltást egy jó U20-as eredmény. Az olaszokkal kapcsolatban emlegetett 2005-ös Marokkó játékosai most négy évvel később már felnött focistaként nem világklasszisok, a tavalyi ANK-n nem jutott a tovább a csoportból, míg a mostani vb selejtezőncsoportjában utolsó helyen áll. A 1987-es Chile játékosai aztán a 1990-es és az 1994-es vbre nem jutottak ki.
3. Ghána a tavalyi u19-es afrika kupa győztese, tehát nem lehet rossz csapat, a afrikai játékosok eleve sikeresebbek utánpótlás vonalon mint felnőttben. Ghána és Nigéria is már kétszer volt már a döntő részvevője. De az Dél Afrikai válogatottat tavaly az elődöntőben 4-3-ra, míg a torna nyolcaddöntőjében csak hosszabítás után 2-1-re verték el míg mi 4-0-ra. Persze a futball nem matematika.

mantegna 2009.10.10. 12:11:20

És az írásom az nem magyar nyelv.

Elnézést a gördülékeny fogalmazásért...

Titi120 2009.10.10. 12:13:12

@popp:
Tóth Bence csak bizonyos aspektusban lehet képes pótolni őt.
Remek dolgokra képes, jól cselez, passzol, kreatívitása egyértelmű előnye, de olyan értelemben biztos nem lesz vezére a csapatnak, amilyen értelemben Koman az.

Nem akarom szétfényezni KV -t, de mentálisan ennyire erős labdarúgónk az ő posztján nagyon régen nem volt.
Elképesztő koncentrált és higgadt tud maradni a döntő helyzetekben (érdemes volt megfigyelni a tekintetét a tizenegyesei előtt).
Ő az a pali, akiben lehet bízni, hogy ha szabadrúgást kapunk a száztizenvalahanyadik percben 1-2 -nél, akkor azt be is tudja küldeni, nem pedig a sorfalba vagy a nézők közé vágja (lásd csehek elleni mérkőzés).
Érezni rajta, hogy szláv vér is csörgedezik ereiben.

Irapuatótól Szuezig 2009.10.10. 12:17:13

@popp: maximálisan egyetértek, ugyanakkor drukkolok neki, hogy 1 év alatt ki tudja nőni az AEK-t (értsd: megveszi egy spanyol csapat, aki kezdőként számít rá). :)

nadivereb 2009.10.10. 12:19:52

@Irapuatótól Szuezig: Szerintem ezek után a Pool nem fogja olyan olcsón adni. Voronyinnal szvsz simán felveszi a versenyt.

kukonyalori 2009.10.10. 12:23:52

Nem ismétlik valahol?

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.10.10. 12:24:08

én a következő csapatot játszatnám Ghána ellen (ha maradunk a 4-4-2-nél):

Gulácsi - Simon Á, Szabó, Debreceni, Présinger - Simon A., Korcsmár, Kiss, Gosztonyi - Németh, Futács

Kiss helyett esetleg Tóth, ha bírja ezt a terhet (nem nagyon ismerem). A ghánaiak verhetők a levegőben, Futácsot ezért is kezdetném. Simon András pedig az utóbbi időben többször játszott jobbszélsőt a Liverpool tarcsiban, nem is rosszul. Arról nem is beszélve, hogy a ghánaiak baloldalát mennyire leblokkolná, ha kétszer jönne velük szembe ugyanaz a srác. :)

Irapuatótól Szuezig 2009.10.10. 12:24:46

wazz:
„Koman remek indítása után beléptem a védő elé, aki azonban rálépett a sarkamra, így a következő lépésnél a jobb lábamon már csak félig volt rajta a cipő. Tudtam, hogy ballal kell ellőnöm a labdát, de szerencsére sikerrel jártam. Ezután olyan eksztázisba kerültem, hogy azt nem is lehet elmondani”

kukonyalori 2009.10.10. 12:26:26

Simon tolnád vissza jobb középnek. Nem rossz ötlet.

christvhu 2009.10.10. 12:28:02

Hát én még ma is a meccs hatása alatt vigyorgok egész nap, mint a vadalma)))))))))))))))))
Köszönjük Srácok!!!!!!!
Hajrá!!!!!!!

kukonyalori 2009.10.10. 12:28:56

@Irapuatótól Szuezig: Nagyon jó, hogy ezek közül a srácok közül többen mind as ké lábbal játszanak. Némethen kívül Gosztonyi, és Koman is jól használja a "sutát"

Titi120 2009.10.10. 12:29:45

@Alapvonalszippantó Hapci Benő:
Kiss helyett biztos nem fog játszani Tóth, mivel előbbinek elsődleges feladata a védekezés, utóbbi meg ehhez közismerten nem ért.

MIndazonáltal én bevállalnám Tóth Bence kezdetését, de csak Koman helyett és szerepkörében.

MAti 2009.10.10. 12:31:55

Túlzásokba nem kell esni, meg ugye Messi 20 évesen már nem itt tartott, de...
Ezek a srácok olyan, sportágtól független sportolói erényeket csillogtattak, amivel a futballistáink már régóta nem rendelkeznek. A két hosszabbítás egyértelműen ezt mutatta.
Ez a Koman srác mentálisan jobb a felnőttválogatott bármely tagjánál.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.10. 12:35:09

@Irapuatótól Szuezig: Szerintem a 'Poolnak is vannak vele tervei, azért adták kölcsön egy európai porondon lévő viszonylag jó csapatba, ahol játszhat.

"Arról nem is beszélve, hogy a ghánaiak baloldalát mennyire leblokkolná, ha kétszer jönne velük szembe ugyanaz a srác." :-D.

Irapuatótól Szuezig 2009.10.10. 12:39:35

@nadivereb: az biztos, és egy idő után már kölcsön se fogja adni komolyabb csapatoknak, nehogy valami nemzetközi kupában összefussanak, és épp nekik találjon be. :)

mindegy. csak parázok, mert olyan sok, játékostól független tényezőn múlik, hogy sikeres karriert fu-e be. sok szerencse is kell hozzá. és most nem csak Némethre gondolok, hanem az összes olyan játékosra, akik jelenleg mutatott képességeik alapján meghatározóak lehetnének pár éven belül egy erős európai bajnokság valamelyik középcsapatánál.

nadivereb 2009.10.10. 12:43:59

@Irapuatótól Szuezig: Németh, Gula és Koman nem csak középcsapatoknál. A többieket meg meglátjuk, értük lesz igazán verseny a csapatok között, mert a Liverpoolból azért pöttyet nehezebb elhozni valakit, mint Paksról.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.10. 12:50:36

Nagyon szórakoztató volt visszaolvasni a meccs alatti kommenteket. :-))

Én annyit fűznék hozzá a magam részéről, hogy a megérzéseim (@Csöncsön:) nagyjából jók voltak, egy valamiben azonban tévedtem.

Koman nem a mi Iniestánk, hanem a mi Xavink. Az a két gólpassz valami egészen fenomenálisan zseniális volt!

Irapuatótól Szuezig 2009.10.10. 13:04:46

@nadivereb: ennyire azért nem merek még nagyot álmodni. mint ahogy a nickem is mutatja én irapuato óta nézek magyar válogatott meccseket, és az utóbbi 23 év szolid felpattanásokkal tarkított színvonalzuhanása után, nem hiszem, hogy hirtelen magyar csatárok fognak kezdőként rohangálni a madridban, a milanban, vagy a MU-ban. A következő lépés inkább az hogy a 4-5 csúcsbajnokság alsóházában tanyázó csapatok stabil, meghatározó játékosai legyenek több szezonon keresztül is. Némethet épp a kiemelkedő tehetsége miatt esélyes ugyanerre egy középmezőnybeli csapatnál. de ne nekem legyen igazam...

Pampito 2009.10.10. 13:11:13

Maximális respect a srácoknak!
Remélem,h Komant nem felejtik el,minél előbb behivni a felnőtt keretbe,mielőtt vele is úgy járnának,mint Garics Gyurival.
Nagy kár lenne érte !

Pampito 2009.10.10. 13:12:33

Mészöly szerint a szárnyalás oka,h az MLSZ vezérkar kirepült Egyiptomba :D (No comment)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.10. 13:20:38

@Pampito: Helmeczy Laci bá annyira föltüzelte a srácokat, hogy azóta megállíthatatlenok.

Egyébként az öt (igazából négy) meccsen rúgott tizenegy gyönyörű gól is imponáló teljesítmény egy magyar csapattól.

kukonyalori 2009.10.10. 13:29:37

@Pampito: Iszonyatosan nagy barom ez a Kálmán bá. Én azért bírom az öreget. Nagyon sokat röhögök az ökörségein. Egy igazi elefánt a porcelán boltban.

drosiii 2009.10.10. 13:37:02

60 millió forint prémium. beszarás. (honnan van ennyi pénze a szövetségnek?)

Pampito 2009.10.10. 13:38:12

@kukonyalori: @popp: Hát az biztos,h 1edi a stilusa-az a butaságokat beszél,de jól áll neki tipus :)
És mi a véleményetek Komanról?
Ha Koeman hivná,szerintetek jönne?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.10. 13:41:39

@Pampito: Remélem, ez a vébé csak meghozza a kedvét és a hitét egy jó magyar felnőtt válogatottban.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.10.10. 13:45:08

Mikor meccs után nyilatkozott Németh, nekem az arcáról, a mimikájáról Ibra jutott eszembe. Magabiztos! (néha más jut eszünkbe:)))))

Legyen ilyen emberünk nekünk is!!!!

Tökös legényeink vannak!!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.10. 14:04:51

@Csöncsön:

Ja, ennél már csak azt lesz szórakoztatóbb visszaolvasni, amit a Honduras utáni meccs után bírt leírni néhány kommentelő. Megyek is röhögni.

balu11 2009.10.10. 14:13:18

Most ébredtem a tegnapi ünneplésből, és bizony meg kellett néznem gyorsan a hírekben, hogy tényleg...? ÉS TÉNYLEG!!!

Életem meccse volt, ehhez nem fér kétség.

437 komment? Végigolvasom, baszki, érdekel. (Vajon most is voltak, akiknek sikerült negatívumot találni...?)

RIA-RIA-HUNGÁRIA!!!

drosiii 2009.10.10. 14:36:01

@balu11: hát csak a hibáinkból lehet tanulni. nem hiszem, hogy egy továbbjutás után nem lehet a hibákat is kielemezni. nem tartanánk akkor itt. meg a válogatott sem.

nils_h 2009.10.10. 14:39:31

@balu11: @drosiii: voltak azért kemény helyzetek:D de emlékszem volt egy pillanat, amikor eszembe jutott, hogy milyen jó is itt szurkolni egy magyar csapatnak a nyolc között. Onnantól már nyugalommal néztem, tudtam, hogy meglesz. Ahogy Pöte is írta: "A mi kis szaros focinknak százszor fontosabb ez a siker." Egyszerűen muszáj volt megnyernünk.

Strigo 2009.10.10. 14:46:35

Komant még azelőtt kéne behívni a válogatottba, mielőtt az ukránok megteszik, mert ők ugye ott lesznek 2012-ben, mi meg valószínűleg nem.

sporttárs 2009.10.10. 14:54:36

Nem kell szívbajoskodni, ha Komant egyáltalán győzködni kell a magyar válogatottság kapcsán. Beszélni vele, sokat, meghallgatni, ígérni, bizonykodni, könyörögni, akármi.
Ahogy Nagy Lacinál sem csak dumálni kéne, hogy így a hazafiság meg úgy a magyar címer. Szép, szép, de éreztessék már velük, hogy kellenek, hogy fontosak.
Ezért van elnök, vezérkar, szponzorok. Máshogy ma már nem megy.

shinigami 2009.10.10. 14:57:24

szorakozohelyen neztem a meccset, a hosszabbitas utolso 10 perceben kb leallt a kiszolgalas a pultnal, es addigra nemcsak a torzsvendegek es az ott dolgozok neztek a meccset hanem szinte az osszes vendeg ott tolongott aki mar a helyen volt
HATALMAS elmenyt (es remenyt) kaptunk ezektol a sracoktol, remelem lesz meg ilyen :)

Pampito 2009.10.10. 15:00:43

@Strigo a divatdrukker:
Erről beszélek én is.
Garicsot is mindenki lehordta mindennek,s közben kiderült,h a mieink egyszer sem hivták be a csapatba..... Tanulni kéne a hibákból és cselekedni!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.10. 15:01:12

@drosiii: Szerintem a szurkoló inkább örüljön, a hibákat meg elemezzék ki az edzők meg játékosok.

balu11 2009.10.10. 15:03:51

@shinigami: csak nem a Nyugati környékén..?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.10. 15:07:52

@sporttárs: Igazad van. Nem úgy kell hozzáállni, mint Tornyi Barna két éve, mikor Koman nem fogadta el Várhidi behívóját, mondván tizennyolc évesen még nem kíván dönteni egy egész: pályafutását befolyásoló kérdésben. Akkor a játékot tartalommal megtölteni sohasem rest mester sértődötten azt mondta, ha nem akar a magyar válogatottban játszani, nem kell neki könyörögni.

drosiii 2009.10.10. 15:11:30

@popp: akkor örülnék ha ezentúl bármilyen meccs után csak ennyit mondanál: örülök / szomorú vagyok. többi az nem a szurkolóra tartozik. bírót se kritizáld, mert nincsenek papírjaid hozzá. gratulálok. értelmesebbnek hittelek.

zsakfos 2009.10.10. 15:15:14

Alátámasztva Pöte írását a cikkben:
Találkoztam tegnap este a meccs után olaszokkal egy kocsmában. Pont akkor volt egy összefoglaló a Eurosporton. Megkérdeztem tőlük mit szólnak a meccshez. Azt se tudták, hogy most U20as vb zajlik...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.10. 15:19:48

@drosiii: Én ezt csak azért írtam, mert úgy látom néhányan nem tudnak elengedetten örülni egy vébé elődöntőnek, hanem ilyenekkel jönnek, de a védelmi megingások, de beálltunk védekezni, de mázlink volt a kiállításokkal, de Németh reklamált, de a fiúk baszdmegolnak, de az olaszoktól ez meg az hiányzott. Ez mind igaz, és? Ott vagyunk a négyben egy nagy nemzetközi visszhangot kapó U20-as focivébén. Most tök mindegy, hogy mi lesz ezekkel a srácokkal öt év múlva és tök mindegy, hogy voltak hibák, bassza meg. Most örüljünk a pillanatnak.

balu11 2009.10.10. 15:57:44

@popp: abszolút egyetértek. Mindennek megvan a helye és az ideje - ez az idő most kizárólag az ünneplésé.

Sztem.

kukonyalori 2009.10.10. 17:00:50

@sporttárs: Igazad van alapvetően. De a lényeges különbség Nagy és Koman helyzete között, hogy Nagy született magyar, Voló pedig ukrán, ha nálunk is nőtt fel. Mindenesetre nagyon nagy szükség lenne rá a magyar válogatottban a következő 10 évben. Tényleg be kéne vetni minden eszközt, hogy a nemzeti 11 tgagja legyen. Persze én azt is megértem, ha az ukránokat választja, de nem örülnék.

én a magam részéről megteszem, amit tehtek: MARADJ VELÜNK VOLO! HAJRÁ MAGYAROK!

medco 2009.10.10. 17:27:58

Nem láttam a meccset, csak a hosszabbítást. Szenzációsak voltak a fiúk. Retro élménye támadt az embernek. 1954 magyar-uruguay-i meccs. Kocsis gól a 110. és a 117. percben. Szinte percre stimmel. Azért játékban még nem tartunk itt. Szipatikus volt a Krisztián, azt mondta, jó passzokat kapott. Valaki mindíg hozza a meccset, és jó a csapatszellem. Így tovább (minél tovább) fiúk.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.10. 19:01:17

Ebben a pillanatban kiestek a németek, Magyarországé az egyetlen európai csapat a négy között! Na erre varrjunk gombot!

értelmetlen_nevű 2009.10.10. 19:04:10

@popp: azért szép lett volna egy magyar-német döntő, véres bosszút vehettünk volna. sebaj, így a brazilokat verjük meg, azért az sem rossz.

Bumpi 2009.10.10. 19:38:43

ghana de foleg brazilia kemenyebb a nemeteknel szerintem

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.10. 19:45:40

Állítólag tegnap egy liszaboni szállodában örjöngve ünnepelet a felnőtt magyar válogatott az ifiket Sikerülhet-e nekik a kicsiknél is nagyobb csoda?

balu11 2009.10.10. 20:02:55

@popp: persze, hogy sikerülhet! Csak ennyit már nem biztos, hogy kibírna egy hét alatt a kudarcokhoz szokott magyarfociszurkolói lélek :)

Emellett komoly dilemma lenne még, hogy hogyan érünk csütörtök reggel Koppenhágából péntek estére Kairóba... :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.10. 20:08:59

@értelmetlen_nevű:

Én is a magyar-német döntőnek örültem volna. Az lett volna az igazán stílusos!

freiwald 2009.10.10. 20:17:08

Isteni csata volt!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ! HAJRÁ! HAJRÁ! Egyetlen problémám, hogy kicsit sok lesz a Galatasaray színeiből. Már azt hittem a végén még idő előtt le kell fújni a meccset :-))) Szegény azzuri jól megszívták velünk s a bíró is kiosztott mindent, ami jár.

Titi120 2009.10.10. 20:25:09

@popp: @sporttárs:

Én meg azt mondom, hogy ha valakinek magyarázni kell, hogy miért a magyar címeres mezt húzza magára, s ne a spanyolt / ukránt, az már régen baj ...

Koman óriási értéke lehet a magyar labdarúgásnak, nókvecsön.
De HA valaki nem akarja, akkor én inkább néznék az illető helyett egy nála klasszisokkal gyengébb, töketlen gyereket piros - fehér - zöldben, akinek megdobban a szíve a Himnusz felcsendülésekor, mintsem egy olyat, akinek fizetni kell azért, hogy ne más nemzetet képviseljen (gondolok itt Bede tegnapi írására Nagy Laciról).

rowi 2009.10.10. 20:26:29

én nagyon remélem, hogy a "nagyokra" volt annyi hatással ez a tegnapi csoda, hogy ma mindegyik legalább megdöglik a pályán, aztán lesz ami lesz

de addig is piros tollal felírtam minden elérhető helyre

VB-elődöntő kedd fél5

(taktikusan nem is dolgozom aznap, vmit érezhettem szeptember végén, amikor beosztást kellett kérni:D)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.10. 20:29:57

@Titi120:

És ha valakinek magyarázni kell, hogy miért az ukrán címeres mezt húzza magára, s ne a magyart? Mert Koman esetében az éppúgy haza, az a himnusz éppúgy az ő himnusza, mint a magyar.

SamS 2009.10.10. 20:30:24

@Titi120: Ha valaki egyformán kötődik mondjuk Magyarországhoz és Ukrajnához akkor nem igazán kérdés egy futballistának, h melyik nemzeti csapatot választja. Koman megvárja, amíg kiderül h befér-e az ukrán válogatottba, ha igen, akkor ukrán lesz, ha nem, akkor magyar.

sporttárs 2009.10.10. 20:30:50

@Titi120: Én úgy vagyok vele, töketlen gyereket a válogatottban láttma már eleget, most már megnéznék egy klasszist is, akár azon az áron, hogy nem énekli a Himnuszt teli tüdőből. :)

Azért nem honosításról beszélünk, Koman félig magyar. Van egy nehéz dilemmája, alighanem versenyezni fognak érte, egyszerűen meg kell tennünk mindent, hogy minket válasszon, ennyi. Már persze (mondtam ezt is), ha egyáltalán kell győzködni.

BruceWayne 2009.10.10. 20:32:34

szerintem ha már ennyit együtt focizott, örült, stb ezekkel a srácokkal, hát a helyében én már tuti kibaszott hülyén érezném magam kék-sárga mezbe

sporttárs 2009.10.10. 20:34:11

Nem baj, hogy a németek nem jutottak tovább, nyertek mostanában eleget utánpótlásban. :)

A brazilok meg hihetetlenek, valszeg ha a torna előtt két nappal a Copacabana úszómesterei közül toboroznának egy csapatot, az is négybe jutna. :)))

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.10. 20:34:33

@Titi120: Nem ilyen egyszerű ez ma már, te is tudod. Annak gondolom örülsz, ha Radulovics vagy Carlos Perez magyar címeres mezben lövi a gólokat, vagy Puljazevics magyar címeres mackóban véd nagyokat. Ők se érdek nélkül jöttek a válogatottba, de szívvel-lélekkel játszottak a csapatért. Ahogy arról is évek óta tudunk, hogy Komannak komoly dillemája van ez ügyben, de látjuk, hogy most meghal a csapatért. Nagy Laci mástészta ő született magyar és szívvel-lélekkel harcolt eddig is a válogatott mezben, de a spanyol mezben meg reális esélye lenne Olimpiát nyerni. De azt látni, hogy nagyon őrlődik a srác, nekem valami azt súgja, hogy továbbra is magyar színekben fog játszani.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.10. 20:38:29

@sporttárs:

Azért két éve nem jutottak négybe. A 16 között megállította őket egy technikás európai válogatott. :-)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.10. 20:39:38

@sporttárs: Na azért a Pala úszómesterei megállíthatnák őket ;-).

Titi120 2009.10.10. 20:40:41

@SamS: @sporttárs: @Csöncsön:

Koman helyzete speciális valóban, bár én úgy gondolom, hogy a szíve mélyén (akármilyen csöpögősen is hangzik ez) neki is éreznie, tudnia kell, hogy hova tartozik. De ebben lehet tévedek, nem akarom véleményemet egynek és oszthatatlannak beállítani, mert az én helyzetem ilyen szempontból egyszerű, ennélfogva nem érezhetem át a helyzetét.

Viszont Nagy Laci esetében elfogadhatatlannak és megbocsáthatatlannak tartanám, ha spanyol válogatottat választaná. Sőt, már azt is, hogy ezen egyáltalán gondolkozik.

értelmetlen_nevű 2009.10.10. 20:44:18

@popp: Ilyen alapon Messi is átigazolhatna a brazilokhoz, több esélye lenne VB-t nyerni mint így (tudom, hogy fociban nem lehet ilyet). Szerintem Nagy Laci mez váltása egy nagyon nehezen védhető dolog, valószínűleg csak pénz van a háttérben.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.10. 20:48:43

@Titi120:

Még Nagy Laci helyzete sem annyira nagyon egyszerű. Gondolj arra, hogy hosszú évek óta ott él, tényleg a második hazája lett Spanyolország. Nem feltétlenül arról van szó, hogy mellőzne minden érzelmi szempontot, ha honosulna. Biztos vagyok abban, hogy most is minden világversenyen Spanyolország a "második" csapata, amelyik sikerének örül. De egyelőre abban is biztos vagyok, hogy Magyarország az első!

Koman helyzete pedig valóban más. Ő félig ukrán, félig magyar. Remélem azért, a sok-sok együttlét Krisztiánékkal elég komoly érv, hogy továbbra is azt a szép meggypiros mezt öltse magára!

Titi120 2009.10.10. 20:52:42

@popp:
Értem ezt az aspektusát is a dolognak, de az nálam elfogadhatatlan, hogy ha egy egyébként magát hülyérekereső sportolóra licitálni kell, hogy melyik válogatottnak mezét vegye fel.
Nagy esetében az olimpiai részvétel mellett elsősorban erről szól a történet, amitől nekem forog a gyomrom.

Ő egy teljesen magyar srác, Szegeden született, magyar felmenőkkel rendelkezik, mit ér neki az olimpiai arany, ha nem magyarként szerzi meg ?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.10. 20:53:29

@értelmetlen_nevű: Nagy Laci ezerszer nyilatkozta, hogy poályafutása végén véglegesen Barcelonában akar letelepedni (amit nem is csodálok, fasza város), ráadásul a spanyolok Olimpiai bajnok csapatot építenének 2012-re saját klasszisaikból és honosított világklasszisokból. Nekünk meg van egy fasza kis csapatunk, amelyik érmet talán csíphet, de a franciákat megszorítani nem fogja tudni.

Egyébként sokkal tisztább lenne egy olyan szabály, mely szerint ifi kor után már nem lehet nemzetiséget változtatni, de akkor nálunk se játszhatott volna Boki, Carlie vagy Puki.

Titi120 2009.10.10. 20:55:13

@Csöncsön:
Ahogy írod, második hazája lett Spanyolország, nem az első.

Titi120 2009.10.10. 20:57:42

@popp:
Költői kérdés volt. Ha valakinél ez a kérdés már komolyan felmerülhet, akkor már mindegy ...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.10. 20:58:56

@Csöncsön: Mondjuk nem úgy tűnik, hogy egymás tányérjából kanalaznának a Voló meg a Némó (baszd meg ;-). Nekem így távolról olyan puskáscziborosnak tűnik a kapcsolatuk.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.10. 21:00:06

@popp:

Káromkodni csak barátokkal szabad. ;-)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.10. 21:01:20

@Titi120: Mégegyszer kérdezem: és Boki, Charlie meg Puki?

Titi120 2009.10.10. 21:04:30

Csak a középsőről tudom ki. :)

És tökéletesen megértem, hogy ha a kubaiak azt gondolják róla, amit én fogok majd Nagy Laciról, ha majd ...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.10. 21:08:09

@Titi120: Radulovics és Puljazevics a másik kettő. Nagyon sajnálnám, ha Nagy Laci egy másik válogatottban játszana, de ítélkezni nem mernék felette akkor sem.

On.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.10. 21:12:01

Vicces volt az arab srác az előbb (EAE-Costa Rica 1-1). Nagyon kisodródva mellélőtte, majd szemrehányóan fölnézett allahra, mintha legalábbis minden másodikat belőné onnan.

BruceWayne 2009.10.10. 21:14:07

közbe Verpakovskis oktatja a görögöket :-)

az angolok meg bosszút álltak a 2-3ért

sporttárs 2009.10.10. 21:17:57

Hát, vb-selejtező poszt nem volt, úgyhogy akkor itt jegyzem meg, hogy a horvátok vélhetően elköszöntek Dél-Afrikától, miután az ukránok ma megverték az angolokat. Persze, elcseszhetik még Seváék, de...

Sajnálom, mert a délszláv csapatok meccsein legalább a hangulat és az agresszió rendben szokott lenni, az ukránok pedig semmilyen nyomot nem hagytak bennem eddig.
Ettől persze lehetnek bronzérmesek jövőre. :))

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2009.10.10. 21:18:08

na tessék, ukrajna még akár a vb-re is odaérhet
én szurkolok, hogy magyaro mellett döntsön koman

sporttárs 2009.10.10. 21:19:17

@Csöncsön: Nem tudom, mi volt két éve, de idén meddig jutott a technikás európai válogatott? :)

sporttárs 2009.10.10. 21:20:24

@redcard: Bazz, ebbe most így hirtelen bele se gondoltam.
Ukrajna kijut a vb-re, közben Koman lesz az U-20 vb MVP-je, khm, ez új helyzetet teremthet...

:)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.10. 21:20:39

@sporttárs: Pedig nyolc között voltak legutóbb. Igaz, hogy svájciak ellen 0-0 és tizikkel jutottak tovább mindenidők egyik legszarabb vébémeccse után.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.10. 21:20:48

Lehet borzasztó konzervatív az álláspontom, de számomra védhetetlen Nagy álláspontja, egyáltalán az is, hogy ilyenen komolyan elgondolkozik. Ilyet nyilatkozott a minap, hogy neki a családja jövőjének a biztositása a legfontosabb, ezért e szerint fog dönteni. Ne vicceljünk már! Mint a világ egyik legdrágábban igazol kézisének, aki hosszú évek óta a világ egyik legjobb kézicsapatában játszik, ugyan hogy ne lenne biztosítva az ő és családja jövője? Nagyon helyeslem, hogy ezentúl a magyar válogatott sem fizet neki a válogatottban való szereplésért. Mindegy, hogy Barcelonában akar-e letelepedni vagy sem, ilyen kérdés fel sem merülhetne benne. Koman azért teljesen más, szerintem részint anno dacból is nyilatkozta, amit nyilatkozott, és valamennyire érthető is volt, ugyan miből állt volna Várhidinek egy meghívót postázni az egyik legtehetségesbb ifinek?

sporttárs 2009.10.10. 21:23:48

@popp: Az sem mellékes, hogy említett kézilabdázók, és a többi, mondjuk spanyolok által honosított kézilabdázó esete mögött sosem a válogatott, hanem egy klubcsapat állt. A Ciudadnak meg a Barcelonának fontos, hogy spanyol útlevele legyen a sztárjainak, mert akkor újabb külföldieket vehetnek. És ezért a lóvét is ők adják, nem a szövetség.
Nálunk pedig a Veszprém meg a Szeged...

Mármost Koman nem ilyen sztár a klubjában, nála egyelőre az a kérdés, melyik identitását választja a két adott közül. A gond ott lesz, amikor majd már a Sampban oktat, és az olaszok is bejelentkeznek érte. :)

Kettészakad a pálya középen jön fel a víz 2009.10.10. 21:27:00

@sporttárs:
Majd megkapják az oroszokat "véletlenül" és mennek a levesbe.

nadivereb 2009.10.10. 21:30:43

Off, de Maris Verpakovskis még mindig játszik? Csak mert most lőtt kettőt Görögországban...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.10. 21:31:17

@sporttárs: Az EU-s útlevele van a Lacinak, úgyhogy alapból sem számít idegenlégiósnak. Vagy kéziben ez másképp megy?

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2009.10.10. 21:41:38

Én azt remélem, hogy Kistelekinek lesz annyi esze, hogy sokszor komolyan leül Komannal és esetleg Koemannal, aki nyilván nem szeretné, ha beleszólnának a válogatásába, de azért annyi belátás lehet benne, hogy legalább beszélni hajlandó az ügyről) és tárgyal vele. Meghallgatja a dilemmát (ha van), elmondja az álláspontját, győzködi, stb. Ha Ukrajnát választja, lelke rajta, de legalább mindenki tegyen meg mindent, hogy ne így tegyen.
A tegnapi index cikk alapján a pénz mellett Nagynak ez is hiányzik, persze nem látunk bele, hogy mi mennyire igaz és mennyire számít.

crouchy 2009.10.10. 21:42:52

Ezúton is szépen kérek minden magyar maffiózot, hogy amennyiben Koman Vladimir hezitálna hogy melyik válogatottat válassza, összefogva próbáljanak többet vagy megközelítőleg annyit ajánlani mint az ukrán társaik. (aki ukrajnában él és van pénze azt én maffiózonak hívom)
süti beállítások módosítása