Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Serie A, 7. giornata

2009.10.02. 22:10 _benito

Maradéktalan fordulót kínálunk szíves fogyasztásra, amelyben lesz nagy derbi (a déli), és kicsi (Toszkána két törpéje, a Siena és a Livorno), és egyetlen párosításról sem tudjak első blikkre eldönteni, ki az esélyese. Az Inter a bombaformában hasító Udinesét fogadja, a döcögősre váltó Juventus pedig a folyamatosan döcögő Palermóhoz látogat. A Milan bergamói szomszédolása minden, csak nem sima, de a Fiorentina-Lazión összecsapó két európai reprezentáns közül is nehéz választani. Az előző fordulóban az Intert lerendező listavezető Sampdoria elvben veri a Parmát, de mi még mindig nem hiszünk a genovaiaknak, viszont annyit megteszünk a kedvükért, hogy a héten megveretjük a városi vetélytársat Bolognában. Bővebben hajtás után.

Inter-Udinese 2-2

A forduló rengeteg érdekes, fontos, stb. meccse közül számunkra nem is volt kérdés, hogy ezt választjuk a 7. játéknap rangadójának. Ennek oka a következő: az Udinesében játszik a legjobb formában futballozó olasz csatár, Di Natale (7), mögötte pedig egy olyan trojka tevékenykedik, amelyet a nevek alapján nem tartanak ugyan olyan sokra, de szerintünk nagyon rendben van: Pepe már a csutkaszar olasz válogatottban is bemutatkozott, Floro Flores még szokja Quagliarella helyét, Alexis Sancheztől pedig nagyon sokat várnak (testalkatát illetően egy irodai iratmegsemmisítőre emlékeztet, de aki egy Boca-River meccset 18 évesen eldönt, abban bízzunk bátran [4:00-nál figyelj erősen]). És persze ott van az Inter, ahol Mourinho olaszországi tartózkodása során először már csak azzal tud visszavágni az újságíróknak, hogy azért, mert csak! Nincs nagy formában a csapata, hiába teszi tulajdonképpen mindenki a dolgát, az egész valahogy igen távol áll a meggyőzőtől. A Milan ellen volt utoljára meggyőző, azóta már azt is tudjuk, miért. Most ráadásul néhány olyan játékosára nem számíthat a portugál, akik különbséget jelenthetnek. Mi mindezek ellenére nagyon jó meccset várunk, sok góllal, még több helyzettel, és a 90. percben bezúgó egyenlítést térden csúszva ünneplő Mourinhóval.

Palermo-Juventus 1-2
Ferrarának most kell megmutatnia, hogy miből van a csapata, mert nem valószínű, hogy az utóbbi három hét történéseivel olyan marhára elégedett (ha igen, még nagyobb a baj). Kicsit talán elhitte a Juventus is, amit léptem nyomon nyilatkozott, de itt az ideje ébredni! A Palermo már felébredt, és most reálisabb célok után kutat, amelyet várhatóan az 6-9. hely környékén talál meg.

Atalanta-Milan 0-1
Ennél sokkal rosszabb nem lehetne Leonardo helyzete, hiszen annak az Atalantának a roskadozó otthonában kellene eredményt produkálnia, ahol szintén a plafont verdesi a szar. Tavaly egy sokkal jobb (de azért nem jó) Milan nyert Bergamóban, ráadásul már akkor is meglehetősen érdemtelenül, most valamiért mégis így érezzük.

Fiorentina-Lazio 2-1
A hetedik fordulóban már szerepet kap a sorozatterhelés is, ez ráadásul erre a két csapatra fokozottan igaz, mert mindketten selejteztek európai szereplésük biztosításáért. Ha csak azt nézzük, hogy a Viola a Liverpoollal akasztott tengelyt, a Biancocelesti pedig Szófiában vizitált, a vendégek felé billen a mérleg. De mi tudjuk, hogy a Fio szétszedte a dokkmunkásokat, mint hülyegyerek a mesekönyvet. Jovetics is on fire - mondta az angol kommentátor kedden.

Roma-Napoli 2-0
Ez a Ranieri-féle 4-4-2 lehet nagyon hatékony, ráadásul most a legerősebb Roma léphet pályára (Aquillani úgyis sérült lenne éppen), aminek érzésünk szerint a déli derbin nem fog tudni ellenállni az idegenben (és otthon nemkülönben) hitvány Napoli, ahonnan most már záros határidőn belül kivágják Donadonit. Félnetek nem kell, jó lesz.

Sampdoria-Parma 3-1
Viszi még a lendület a genovaiakat, a Parma ellen ráadásul nemcsak az élen lehet maradni, de a többi párosítást elnézve akár növelni is lehet az előnyt. Guidolin bajban van, mert a fél kezdőjét nélkülöző csapata simán leverte Rómában a Laziót, a legerősebb csapata meg kikapott otthon a Cagliaritól. Nincs mese, bajnok lesz a Cagliari.

Siena-Livorno 1-1

Pöte azt mondta, amikor hasítottunk át a tartomány szélén, hogy Toszkánában a legszebb az ég az egész világon, de lehet, hogy csak nem jutott eszébe több P betűs játékos, és terelni akart. Pont úgy, ahogy most mi is tesszük, hiszen halvány fogalmunk sincs, mi lesz a miniderbin. Hasra ütünk, hajrá Robur!

Bologna-Genoa 2-1
Nem gondoljuk egy percre sem, hogy a Bologna (amely egyébként valamiért nem is különösebben szimpatikus társaság) jobb csapat lenne a Genoánál, de a háromfrontos harchoz sajnos igen vékonyak Gasperiniék. Mostanában kellene eldönteni, hogy mit áldoznak be, mert egy valenciai EL-túra után még a Bologna is gondot okozhat, főleg, ha olyan szervezetten játszik, mint legutóbb Torinóban. A kollega posztját a Bologna szülinapjáról mindenkinek melegen ajánlom.

Cagliari-Chievo 3-0
A szárdok kétmeccses nyerőszériában vannak, azaz idén sikerült enyhíteni a szokásos rossz start okozta károkat, ennek pedig kiváló folytatása lesz a veronaiak megbúbolása. A kicsi Chievo viszont már négy meccse nem kapott ki, és egyetlen pontszerzése sem a véletlen szüleménye. Most mégis megkapják.

Bari-Catania 2-1
A Kakaskák úgy látszik elég jól elbírják Koman hiányát, pedig van sérültjük dögivel. A Catania még győzelem nélkül áll, de már három meccse veretlen, és a Roma ellen már nagyon közel állt ahhoz, hogy (megérdemelt) 3 ponthoz jusson. Ezt már a szezon jelenlegi szakaszában is bátran nevezhetjük kiesési rangadónak, ilyet pedig nem szokás idegenben nyerni, még akkor sem, ha egy Kakas(ka) és egy Elefánt csatája meglehetősen egyoldalúnak tűnik (ez gyenge volt, de idáig már úgysem olvassa el senki).

502 komment

Címkék: olasz beharangozó üveggömb serie a derbi beharang

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr71423958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

madbalee 2009.10.02. 22:21:59

Parádés volt az a Sanchez szlalom.

madbalee 2009.10.02. 22:28:23

Volt anno tavaly szeptemberben(azt hiszem) 1 közös jósolós post a tavalyi szezonra(nemcsak olasz ligára). Ezt esetleg nem lehetne feleleveníteni, ki mennyire jól tippelt? Legalább az NST-s szerzőkét, meg a legjobban bejött jóslatokat. ( Ha esetleg volt már akkor sorry, és adnátok 1 linket hozzá?)

Erre a szezonra nem lesz?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.02. 22:40:09

Muszáj ide is beírnom,hadd lássa mindenki a sikert. :)
A Lazio Primavera csapata nyerte zsinórban harmadik alkalommal a Karol Wojtyla-kupát,a döntőben a Sampdoriát győzték le 3-0-ra.Minden gratulációt megérdemelnek!
No de komolyra fordítva,meglehet hogy a Fiorentina szétszedte a Liverpoolt,de akkor mit mondjunk arra,amit a Lazio csinált Szófiában?Tudom én,nem egy kategória,de nem csak az ellenfél viszonylagos gyengesége miatt,remekül játszott a csapat,hetek óta nem volt ilyen bíztató a csapatjáték,szerintem simán sanszos lehet egy döntetlen,ha mindenki hozza magát a csapatból (Zarate az utóbbi 2 meccsen beindult) a magam részéről azzal ki is egyeznék igy előre.
Annak fényében meg különösen érdekes lesz a találkozó,hogy a lilák majdnem megvették Pandevet,és elvileg Ledesmát is szeretnék a soraikban tudni.

Hispan07 2009.10.02. 22:50:42

Szerintem sírás lesz Bergamóban. Ne legyen igazam.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.10.02. 23:03:30

@imici77: nyugi imi, azt mindig (áthúzva) általában szombat reggel lövik ki a srácok.....

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.10.02. 23:04:26

@imici77: viszont ha már szóba hoztad:

NST kupa posztot!!!!

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.10.02. 23:05:02

... különben szétoffoljuk az olasz elmélkedést ;-P

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.10.02. 23:09:21

@morphine: mit vársz a cselszkij-pudli és a villa-cityh meccstől? :)

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.10.02. 23:12:59

1x az első, x2 a másik nálam. a Footbo-n, tehát konkrétan 3-1 illetve 2-2 a tippjeim.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.10.02. 23:14:47

@morphine: ha így lesz, jövök egy sörrel. sztem is nyernek az oroszok. szerintem a villa behúzza. kell nekik, s ők a mákosabb csapat. folytatás holnap... reggel ha vki jön a bosnyák téri piacra, egy sajtos-tejfölös lángost beverhetnénk :)

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.10.02. 23:26:28

@imici77: lehet, h tavaly a villa volt a mákos, csakhogy a városi gyerekek azóta magát fortunát is megvásárolták, szóval én az eddig látni vélt erőviszonyok alapján inkáb citeh győzelemre tennék. de olyan kevés döntetlen volt idáig, ez most legyen az - így legalább előzünk.

ericcartmen 2009.10.02. 23:50:33

Hé, elég legyen az offolásból

@Hispan07: najó, de nem mindegy, hogy ki sir

madbalee 2009.10.03. 10:00:24

Leonak elég kemény hétvégéje lesz ez.

madbalee 2009.10.03. 10:08:41

Kemény hétvégéje lesz Leonak.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.10.03. 10:28:09

anglománok, sipirc az olasz topicból, mert begorombulok.

papercut 2009.10.03. 10:38:33

@imici77: @morphine: Szerintetek Walcott mester kettészedi a Blackburnt, vagy megint szenvedni fogunk, (és imádkozni Mannone-hoz) mint múlthéten a Fulham ellen?

papercut 2009.10.03. 10:39:19

@_benito: Ne minket hibáztass, itt jobb a klíma, az angol posztban mindig esik :)

Iustizmord 2009.10.03. 10:55:57

@morphine: na tessék, nem csak én rinyálok érte...

BruceWayne 2009.10.03. 11:11:57

szóval a tipp alapján akkor az Inter nyerni fog

BruceWayne 2009.10.03. 11:13:30

és újpest-fradi posztot! :-D

calcio_di_rigore 2009.10.03. 11:34:40

Sissoko és Cannavaro már játszhat a Fiorentina ellen, oh yeah! De addig még valahogy le kell zúzni a Palermót, állítólag Poulsen mester ismét a kezdőben kaphat helyet, mert Marchisiot pihentetik (ráfér már).

Asszondja Miccoli, jó lenne ha a 40 ezer nézőjükből nem a Juvénak szurkolnának többen:)))

s4tch 2009.10.03. 11:44:00

@calcio_di_rigore: Marcsi a Bayern ellen elég punnyadtnak tűnt, ráfér egy kis hanyattfekvés.

Brazzóval mi a penna van? Ilyen meccseken simán bevethető lenne, el tudnék képzelni egy Brazzo, Melo, De Ceglie középpályát.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.10.03. 11:48:33

@madbalee: volt nyáron eredményhírdetés, most nem tudom megkeresni a linket, de volt.

@_benito: na és hol az ángélus poszt, h legyen hova menjünk...? :-)

@papercut: tudod mit? Nekem mindegy, csak nyerjünk. Ha walcott jól játszik, az már bónusz :-) egyébként szerintem jók leszünk, és elözzük minimum a citeh-t...

sporttárs 2009.10.03. 11:50:37

Lassan tényleg eljön az ideje, hogy Mourinho előhúzzon valami finomságot, mert az "az az edző, akit nagyon lehet szeretni és nagyon lehet utálni" címke első fele kezd lekopni Milánóban. Az még tán az imidzshez tartozik, hogy erőset sercintve köp egyet mindenfelé, ahonnan némi kritika érkezik, de az már nem, hogy teljesítménnyel nem tud tenni a kritikák ellen. Pedig most lehetne, mert nem annyira emelkedik ki az Inter (ha egyáltalán) a mezőnyből, hogy ne lenne szüksége egy karizmatikus edző nyerő ötleteire.

Persze lehet, hogy ilyenekhez hozzá sincsenek szokva, Manciniről is mindig a sálja jut eszembe először. :)

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.10.03. 11:51:02

@Nerazzurri: bár nem nézek hazai labdakergetést, ez még engem is érdekelne - mármint a poszt :-)

sporttárs 2009.10.03. 11:51:27

@sporttárs: fu, a három "az" elég kemény egymás után. :)

sporttárs 2009.10.03. 11:53:05

@morphine: Én is szívesen olvasnám, ki helyettesíti az eltiltott Dragónert a petárdabizniszben.

BruceWayne 2009.10.03. 11:55:40

Maicon nem játszhat, ez minusz, viszont Sneijder ott van a keretben. Szerintem Suazo lesz a nyerőember, de tényleg :-)

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.10.03. 11:56:40

roma elnökasszonya kitalálta, hogy ha elköltik a klub összes vagyonát egy stadionra, akkor nem fognak csődbe menni,
mi értelme ennek?

sportgeza.hu/futball/2009/10/03/grandiozus_uj_stadiont_epit_az_as_roma/

BruceWayne 2009.10.03. 11:57:34

volt szó itt multkor nézettségről, hát az ujpest-fradinak azért szerintem magas lesz.
NSO-n állítólag volt szavazás hogy miről lesz emlékezetes a meccs.
60% - a balhéról :-)

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.10.03. 12:07:16

@morphine: hé, ne szítsátok a feszkót! :)

kicsit beboroztam tegnap, készül a poszt, csak minden gólból kettőt látok, így nem könnyű.

BruceWayne 2009.10.03. 12:12:44

@Alapvonalszippantó Hapci Benő: nevedből adódóan inkább a beporoztam lenne odaillőbb :-)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.10.03. 12:13:29

@papercut: engem most csak a 3 pont érdekel, de sztem az első félidőben eldöntjük, a másodikban meg gálázunk... Wenger miatt :)

amúgy a piaci lángos elmaradt, de helyette toltam egy hurka-kolbász kombót. és a hentesnél a pult mögül kiabált egy csülök, hogy "imiiiii, vegyél meg!!!" - mit tehettem volna??? :) megyek bepácolom... aztán irány a baráti társaság, így mire @Alapvonalszippantó Hapci Benő: által elkészített poszt kijön, oda már nem tudok írni csak este...

Üdv, ymy - HAJRÁ MAGYAROK! :)

BruceWayne 2009.10.03. 12:18:18

mennyetek má innen a faszba XD

offoljátok a favágóderbi posztját az legalább "szomszédos" is valamennyire

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.10.03. 12:25:55

@Nerazzurri: tavaly fordítva volt a helyzet... most nyomást gyakorlunk az nst-re :)

christvhu 2009.10.03. 12:27:38

@sporttárs: "hús, és, hentesárú bolt" Te nem tudod, hogy hús és és, és és és hentesárú közé nem kell vessző?? lol ez 5 és:-)

jazs 2009.10.03. 12:59:12

@_benito: "Félnetek nem kell, jó lesz."
Ez tetszett :))

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.10.03. 13:23:38

A hungary u20at közvetíti tv? v csak stream?

gio · http://www.napiauto.blog.hu 2009.10.03. 13:33:03

picsába, végigolvasok egy tökjó posztot, hogy aztán a végén megsemmisüljünk a Cagliari ellen...

ejnye. vasárnap 6-ra jönni akarok reklamálni!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.03. 13:33:37

Már a Liverpool is érdeklődik Pandev iránt.Istenem,ha a jogi eljárás végén valóban felbonthatja egyoldalúan a szerződését Pandev,akkor teljesen ingyen távozhat,és az Inter,Juve,Fio,Napoli négyes egyike biztos,hogy örömmel fogadja...Lotitonak csak 1 millió eurót kellett volna engedni nyáron a 18-ból,és most lenne egy boldog,játszó Pandev,a Lazionak meg nagyobb tőkéje,vagy valaki új,remek játékosa,aki játszhatna is,és akkor Ledesma még szóba se került.Mikor szabadul már meg vajon a klub Lotito tevékenységétől...

s4tch 2009.10.03. 14:10:13

@Great Cornholio: Eurosport
20:45
Labdarúgás
U20-as világbajnokság, csoportmérkőzés, Magyarország - Egyesült Arab Emirátusok

s4tch 2009.10.03. 14:11:02

Majd eldöntöd, melyik ujjadba harapj.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.10.03. 14:37:30

@jazs: az megvan, hogy a vesszőt ki is vastagítottam? :)

@Nerazzurri: ez kurva jó volt :)
@mbemba: ez is
@papercut: meg ez is

csupa humorláda tölti nálunk a szombat délelőttjét.
jó pihenést mindenkinek.

az eurosport felvételről tolja, a meccs 18.45kor kezdődik, és asszem a magyar2 adja, de sportgézán is lesz élő közvetítés.

jazs 2009.10.03. 15:24:31

@_benito: tényleg :D
De az feltűnt, hogy megcserélted a szavakat :)

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2009.10.03. 21:16:27

mai érdektelen tény: az inter gól után ugyanúgy vágta ki a városból a labdát az udinese védő, mint az udinese gólnál az inter védő

_benito · www.nst.blog.hu 2009.10.03. 22:38:47

a térdencsúszást beváltotta tébolyult ugrándozásra :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.10.03. 22:40:35

Szerencse hogy Sneijder végre megunta, hogy csak passzol inkább maga vállalta be. :) Kíváncsi vagyok kaptunk-e volna tizit, ha valamelyik Udinei védő láncfűrésszel lemészárolta volna valamelyik feka támadót.

calciomax 2009.10.03. 22:43:01

Ez malac volt. Talán kihozza őket a hullámvölgyből.

calciomax 2009.10.03. 22:44:26

Mindenesetr nagyon kelett ez a 3 pont.

calcio_di_rigore 2009.10.03. 22:45:33

@Great Cornholio: Ti sohasem kaptok tizit. (vagy fordítva van, 'szom se tudja). 0-1-es hendikeppel fogadtam döntetlenre, egyértelmű volt.:)

Bár Di Natale eldönthette volna, de nem véletlenül középszerű játékos ő.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.10.03. 22:48:32

@calciomax: Mármint a Muntari stankovic álomközéppálya?

Il Capitano 2009.10.03. 22:52:11

_benito, az Isten áldjon meg, ezentúl csak győzelmet tippelj az Internek!...

calciomax 2009.10.03. 22:52:35

Mi a bajod Stankoviccsal? Idén egész jól nyomja.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.10.03. 23:10:20

belerúgott 1x jól a labdába, azon kívül gátolta a csapatot. szvsz.

JokerZ 2009.10.03. 23:12:33

ezt a rohadt mocskos mázlit, ami az internek állandóan összejön. najó, ez a szezon során biztos kiegyenlítődik, de akkor sem érdemelték meg.

di nataleból meg ezért nem lesz soha klasszis. ekkora büdös ziccert kihagyni, mikor két vállra fektethették volna a nyomorult intert. holnap érzem, hogy cavani hajpántjáról be fog pattanni a labda a 97. percben, azzal kapunk ki 3-2-re.

zsakfos 2009.10.03. 23:16:40

Fura volt ez az Inter-Udinese meccs.
Az Inter játékosállománya de egy kezdő11e ( J. Cezar- Maicon, Lucio, Samuel, Chivu- Zanetti, Cambiasso, Sneijder, Muntari-Eto', Milito)se rosszabb sztem mint a Barcáé. De nem érzem azt a rendet náluk, mint a katalánoknál, hogy megvan az összhang a játékosok, az edzői stáb,a vezetőség, a szurkolók között, ahol mindenki tudja és csinálja rendesen a feladatát.
Az Internél nem igazán látom, hogy hogy mit akarnak játszani. Az orvosi stáb ahogy az elmúlt héten szopatta Miiltót az egy vicc. Vieira pofázik, hogy nem játszik mikor az egyik legtöbbet játszotta az idén.
Némely játékosnál kurvára látszik, hogy nincsenek ott fejben. Balotelli amit ma is művelt...
Cambiasso és Sneijder játéka viszont tetszett ma.
A hollandnak kellett már ez a gól, de ma meg is érdemelte.Sokkal többet ki lehetne hozni ebből a csapatból, és úgy érzem, hogyha Mourinho a szezon végére nem produkál valamit kereshet magának új csapatot.
Ezzel szemben az Udinese bár vesztett, de sokkal többet kihoztak magukból. Sokkal kevesebb pénzből, sokkal névtelenebb játékosokból, egy taktikus, eredményes csapatot hoztak össze.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.10.03. 23:22:08

@Zlatan: Arról nem is beszélve hogy ki mentett pontot Genovában.

touristique 2009.10.03. 23:54:29

@Great Cornholio: Ott a pont kb... Illetve annyit hozzátennék, hogy Crespo a király. :)

Pályaelhagyó autóversenyző 2009.10.04. 00:03:25

@zsakfos: ez egy szep lista, csak se nem egyezik a mai kezdovel, sem a legjobb 11-el. chivu tovabbra is csodalatos kozepso vedo - es csak kozepszeru balbekk (helyette santon), zanetti taktikailag halal felesleges a csapatba (es addig nem is lesz semmi komoly eredmeny, amig ez az aktualis edzo fejeben nem realizalodik), helyette stankovic, muntarit pedig csereld le balotellire. jelenleg igy lennenk a leghatekonyabbak, csak ezt nem vallalja fel senki.

ebbol a csapatbol jelenleg 2 db tamado felfogasu ember hianyzik ahhoz, hogy tenylegesen bl-gyoztes jelolt legyen valamint egy taktikailag valamire valo segededzo. (ugye cassano egesz nyaron nyalt nekunk, megse kellett...)

stankovic csak annyival jobb iden, hogy masodik hullambol erkezhet es nem kell iranyitania, sneijder is pont ilyen - nem iranyito, csak egy jo tamado kp.

a mai meccsen gyonyoruen latszott, hogy mi az igazi problemank: muntari ment fel, gordulekenyebb volt a tamadojatek - csak hat muntari nem egy ballack, xavi, iniesta, fabregas, es meg csak nem is essien. a keret es a jatektudas alapjan az inter a vilag top 3-5 csapata kozott lenne, csak teljesen felesleges 2-3 olyan kozeppalyassal felallni, akik a tamadashoz nem teszek sokat (lasd a tavalyi muntari-zanetti-cambiasso kreativ tengely) bar az ketsegtelen, hogy a chelsea mellett a legdurvabb defenziv focit tudjuk jatszani.

cambiasso helye atomfix (potloi: vieira vagy lucio - ezen lehet rohogni, de jol vedekezik, szeret felkolbaszolni es jelenleg a csapat nem nagyon koveti le igy se + a samuel-chivu duo is epp eleg jo hatul), a tobbieken lehet vitazni.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.04. 01:03:04

Persze megint nem adja a Sport TV a Lazio meccset,pedig szerintem nem Lazio szurkolói szemmel is érdekesebb a Fiorentina-Lazio meccs,mint a Roma-Napoli.Teljesen objektíven mondom ezt.A Sport2 pedig ezen idő nagy részében az Utrecht-PSV meccset adja...Nyilván Dzsudzsi miatt,de ez a rengeteg holland meccs miért kell,mikor helyette legalább a 20. perctől mehetne egy olasz bajnoki akár.Ez van.

nalazo 2009.10.04. 07:55:27

Hagyjuk ezt a mázlis győzelem dolgot. Számtalan meccs volt már, amikor mindkét csapat jól játszott, de végül mégis az egyik nyert. Ez egy ilyen volt. Az Udinese nagyon jó kis banda, örülhetünk, hogy egy ilyen eredménnnyel vagyunk túl rajtuk. Remélhetőleg majd a Juventus ellen is ezt a formájukat hozzák.

daneeka 2009.10.04. 10:52:44

Azért csak megérkezett az Interes különítmény a 93. percben a blogra. :)
Azért jó volt látni, hogy egy Udine a 3 pontért játszik a Meazzában...

rexford 2009.10.04. 10:54:30

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Lazio-szurkolóként hogy lehet nem Lazio-szurkolói szemmel nézni egy Lazio-meccset? :)
Objektíven miért érdekesebb a Fio-Lazio, mint a Roma-Napoli?

rexford 2009.10.04. 10:56:33

@daneeka: Majd a Juve meccsén hamarabb fognak jelentkezni, meglátod.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.10.04. 12:46:36

megérdemelte az inter, bár megint nagyon közel volt az égés, de mourinho közeli kapcsolatot ápol a futball isteneivel, és ez egész pályafutását végigkíséri.

calcio, ha ezer évig élek sem foglak megérteni.
zanetti istencsászár, di natale meg középszerű?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.04. 12:55:55

A Roma sajnos nem állhat ki legjobb csapatával, mert menetrendszerűen befutott Juan újabb sérülése és mivel Mexes is sérült, Andreolli helyetesíti majd a brazilt. Tottinak is vaszakolódott a háta a héten, de csodálkoznék, ha ő nem kezdene.

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Érdekesnek tűnik a Fio-Lazio is, de a Roma-Napoli mégicsak a déli derby és mint ilyet joggal közvetíti a sport téve.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.10.04. 13:05:26

@daneeka: Ha neked a saját 16-ról 60 méteres felszabadítórúgás, amire lecsap di natale = győzelemre játszás akkor totál igazad van.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.10.04. 13:09:34

@rexford: hát, egy bl-, és egy el-csapat meccsét én is szívesebben nézném most, mint a 11. és 15. csapat meccsét.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.04. 14:03:10

@rexford: _benito megválaszolta helyettem is a kérdésed,ezért gondolom hogy több embernek lenne érdekes a firenzei meccs.

@popp: Jogos,déli derbi,hozhat jó meccset,ennek ellenére fenntartom a véleményem,szerintem érdekesebb lenne most a Fio meccs.

touristique 2009.10.04. 14:04:58

@daneeka: Úgy szoktuk, hogy előbb megnézzük a meccset.

daneeka 2009.10.04. 14:34:50

@Great Cornholio: Te melyik meccset nézted? Mindegy, ezen nem fogunk vitatkozni, az Udinese végig partiban volt, benne volt a győzelem nekik is, ezt jó volt látni és kész.
@touristique: Okay, emlékeztesd magad erre ha legközelebb meccs közben írnál vmit. :P :D

calcio_di_rigore 2009.10.04. 14:38:19

@_benito: Olyan gyerek ő mint Miccoli meg Di Vaio, a saját szemétdombján nagy király, de nem véletlen, hogy a komoly csapatok meg sem próbálják elvinni őt Udinéből, már évek óta. A Zanetti-témát meg ne kezdjük újra, főleg hogy már lila.:)

Amúgy finom lesz a válogatott szünet utáni forduló: Genoa-Inter, Juve-Fio, Milan-Roma.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.04. 14:41:17

@calcio_di_rigore: Értem én, hogy a szemedben a Juve a legeslegkirály, de hogy miért kell szemétdombozni, az rejtély.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.04. 14:49:12

Úgy látszik Gilardino mégis kezd,meggyógyult.Ledesma meg teljesen felgyógyult,de szegény most nem sokat ér vele...
Jó meccs lesz ez a mai.

calcio_di_rigore 2009.10.04. 14:50:27

@popp: kakas a szemétdombon, tudod, így szokták mondani. csak hogy megnyugtassam az érzékeny kis lelkedet.

(gondoltam, hogy te, vagy a városi haverod, a Kornél fog belemagyarázni valamit.:))

daneeka 2009.10.04. 14:51:41

@popp: A szemétdombozás tényleg nem szép, de mutatott Di Natale valamit fontos meccsen a válogatottban? Lehetősége az lett volna rá...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.04. 15:00:32

@daneeka: Abban tényleg lehet valami, hogy Di Natale kis cspatokban tudja hozni magát.

@calcio_di_rigore: Ahogy érzed.

Piiii 2009.10.04. 15:52:57

@_benito: Roma 9. a bajnokságban...

Piiii 2009.10.04. 16:17:25

hát eddig a Roma-Napoli elég jó kis meccs...a Fio-Lazio 0-0, lehet mégiscsak jó választás volt ez.
Capitano mit hagyott ki, attyaég...

JokerZ 2009.10.04. 16:27:21

mondjuk, ha így marad a Milan meccs, és 60 perc emberelőnnyel sem tud gólt rúgni a Milan, akkor azért már csak repülni fog Leonardo, szar keret ide, szar keret oda.

Hispan07 2009.10.04. 16:37:35

Sinking without trace.

Szevasz Leo, viszlát Leo.

rizla 2009.10.04. 16:42:12

a milan most sem lő gólt? ilyen van?

ZenZo 2009.10.04. 16:44:42

@rizla: Goofy megtette, vert egyet. Ez ettől még baromi sovány egy milantól...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.04. 17:01:01

@Piiii: Azért ez a Totti dupla nagyon ott volt, most már Batit is megelőzte az örök góllövőlistán. Mellesleg hét fordulóban lőtt hat gólja is elég impozáns. Ki más lehetne Di Natalének a kihívója a gólkirályi címért? Az viszont hihetetlen, hogy neki is rakoncátlankodik a térde. Mottát meg Julio Sergiot sérülés miatt kellett lecserélni. Mexes és Juan eleve sérült volt, ahogy még Cicinho sincs rendben. Úgyhogy megint összegyűlt egy nagyobb kórteremre való sérültünk.

A lényeg viszont, hogy hátrányból fordítva nyertünk.

Grazie Roma!

gabenito 2009.10.04. 17:06:34

jézus mária.
ajándék pont a lazionak, magunkat meg kiraboltuk.
Ellenben kezd összeállni valami játékféle

gabenito 2009.10.04. 17:08:00

kicsit szomorú, hogy az eddigi mecsek második félidejében össz 4 gól esett (intermeccsel együtt)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.04. 17:09:25

@gabenito: Mondjuk Totti második félidei győztes dugója nagyon ott volt.

gabenito 2009.10.04. 17:15:00

az remek. de 405 perc második félideji játék plussz hosszabítások / 4 gól ismerjük be Totti dugójával sem (pláne :) ) lopja magát a szívembe.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.04. 17:27:26

Nem volt ez egy rossz nap,talán nézői szemmel tényleg jobb választás volt a Roma-Napoli,mint a Fiorentina-Lazio,de az egyértelmű,hogy a Lazionak volt nehezebb dolga,és sikerrel abszolválta is,ez a döntetlen most remek eredmény,kezdenek a srácok újra magukhoz térni.Azt pedig meg kell mondanom,hogy nem kedvelem különösebben Tottit,és nem azért,mert milyen csapatban játszik,de valami elképesztő,hogy jóval 30 felett mennyire vezér még.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.04. 17:45:24

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Pláne ha hozzászámoljuk,hogy 8 sérültje van a csapatnak,akiknek legalább a fele a kezdőcsapatban kaphatna helyet.

calciomax 2009.10.04. 18:41:38

Ez a Milan x megint csak arra jó hogy kap még két hetet Leo. Ha kikapnak lehet jobban járnak.....

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.04. 18:46:40

@calciomax: Nem tudom ebből a keretből ki tudna jóval többet kihozni,Leonardo lehet nem zseni edzőként,de nem tudom elképzelni,hogy más edzővel gyökeresen más eredmények születnének.

ulver 2009.10.04. 18:51:09

Nyert a Roma, végre. Reméltem, hogy Donadonit nekünk sikerül kirúgatni... Roma szempontból jól jött, hogy ikszelt a Samp és a Fio, nameg a Milan (bár az úgy néz ki, egyre inkább tökmindegy a bajnokság alakulása szempontjából). Tömörülés van az elején, így egy-egy győzelemmel nagyot lehet ugrani. Ahhoz képest, hogy két vereséggel kezdtünk, a mostani 3-2-2 nem is rossz. Bár a játékunk nem volt az igazi, Vucsiniccsel meg mi van??? Ha így folytatja, nem fog beférni a montenegrói válogatottba se. A sok sérülés meg már-már a tavalyi szezonra emlékeztet.

calciomax 2009.10.04. 19:39:43

Gyenge a keret a 10 emberrel játszó Atalanta ellen????? A Livorno ellen??? A Serie A-ban még mindig a legjobbak között van. Itt más probémák vannak...

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.10.04. 19:40:41

Di Natale ezután is csak kiscsapatban tud bizonyítani, mert ő megmondta, hogy nem megy el. (Hála a Jóistennek, hogy vannak ilyenek!) Ezt interjkban is olvastam, meg a 2008 jan.-ban alírt 2013-ig szóló szerződés is erről beszél.
Tökös gyerek, annyi gólt rúg, amennyit lehet (igen, néha ő sem rúgja be minden helyzetét - öreg hiba:).

A Chievo leszakította a Milant!:))

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.04. 19:43:39

@calciomax: Félreértesz,nem azt mondtam hogy gyenge a keret,tény hogy más problémák vannak.Azt mondtam,hogy szerintem itt lehetne szinte bárki az edző,ezen a csapaton csak az segíteni,ha morálisan teljesen átértékelné magát mind a futballisták,mind a vezetőség,és nagyrészt átalakulna a keret.Nyilván névre nem gyenge a keret,de a Milannal nagyon erős változások kellenek.

calciomax 2009.10.04. 20:15:29

Ezzekkel teljesen egyetértek

gio · http://www.napiauto.blog.hu 2009.10.04. 20:31:30

a Chievo jól felhúzta magát a teljesen megalapozatlan NST-jóslaton :)

ahogy ígértem, jöttem reklamálni!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.04. 20:56:39

@ulver: Nincs komoly gond Vucsiniccsel. Ma kifejezetten jól játszott, megtartotta a labdákat megkevergette a védőket és az első gólban komoly érdemei voltak. Minden csatár életében előfordul, hogy hosszabb ideig nem jön a gól. Vucs eleve sérülten kezdte a szezont nincs is csúcsformában.

dzolutan 2009.10.04. 20:57:29

Mennyire nincs középpályánk?! :(

ericcartmen 2009.10.04. 21:05:42

@popp: A Milan ellen mostanában úgyis jól megy neki, majd két hét múlva vág kettőt

_benito · www.nst.blog.hu 2009.10.04. 21:08:00

@dzolutan: semmink nincs jelenleg, a 17. percben nyelem az epét ettől a fostól.

Mr.AT 2009.10.04. 21:09:40

@_benito: Ne parázz, kedvenc kék-fekete riválisaink is rághatták a körmeiket 93 percen át. :-)

dzolutan 2009.10.04. 21:10:53

@_benito: egyet kell értenem. Viszont én a sört nyelem, az segít.

Mr.AT 2009.10.04. 21:13:16

Az mondjuk kőkemény, b*zmeg, hogy Simplicio két ilyen hegyomlásnyi belépő után sem kapott még csak sárgát sem. Diegonak már most négy térde van ennek a f*sznak köszönhetően.

dzolutan 2009.10.04. 21:16:34

Ettől függetlenül MI vagyunk a szarok, és Puli sem játszik óvatosabban.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.10.04. 21:17:18

@Mr.AT: szerintem ez egy nagyon fontos meccs, de úgy látom, a juventus nem ért velem egyet ebben. ha még egyet is ért, annál rosszabb.

ki a másik csatárunk amauri mellett és miért nem ért még labdába?

Mr.AT 2009.10.04. 21:19:15

Szívből remélem, hogy Melo megsérült, ahogy előbb aláfordult a bokája...

Mr.AT 2009.10.04. 21:21:12

@_benito: Mert Palermoban vagyunk. Nem kell ez az álelitista fikázódás. Masszív kis csapat a Palermo, és otthon pláne az, itt senki nem fog fesztiválozni. Bármilyen begyötört sz*r góllal elért győzelemmel maximálisan elégedett lennék.

Mr.AT 2009.10.04. 21:23:24

@dzolutan: Puli ma (is) kritikán aluli. B*zmeg elképesztő mennyire nem érzi a labdát. Előbb Felipe Melo kezdeményezett vele egy leheletfinom háromszögezést, kb. 5 méterről sikerült másféllel Melo háta mögé visszaadnia.

A másik lyuk nálunk Grosso, rengetegszer bejátszák mögé a labdát. (Zebina qrva yo, ma is, ha ezek után Ciro mégegyszer csapatba rakja azt a cseh f*szt, lelövöm.)

Mr.AT 2009.10.04. 21:24:01

Persze b*zmeg, Simplício ELLENI szabálytalanságnál meg sárga. F*sza.

dzolutan 2009.10.04. 21:25:14

Azok után én is elégedett lennék, hogy Diego nem szervez lóf*szt sem, Camo eladogat egyszerű labdákat, Puli bármilyet, Grosso assse tudja milyen rendezvényen van, a csatáraink meg labdát sem látnak.

gabenito 2009.10.04. 21:26:14

ez szerintem piros volt. minimum. de inkább egy piros meg egy "Neked meg mi bajod hülyegyerek?"
persze én nem rajongok a zebrákért szóval lehet h ez elfogult már. de piros szerintem még nem

dzolutan 2009.10.04. 21:26:50

Grosso helyén ismét, Molinarot akarom a gyökér helyett. Zebinában egyet értek AT-val.

Mr.AT 2009.10.04. 21:28:08

Na, juhé, a full fogalmatlan Cavaninak is pont ellenünk jön ki a lépés. :-) Bárkivel fogadok egy sörbe, hogy tízből kilencszer nem tudná így eltalálni a labdát. :-)

gabenito 2009.10.04. 21:28:22

jaaaaj. Ebben minden kárörömet kiéltem. Az áruló Melo (magam sem gondolom komolyan) hibája után, Buffon rettenetes helyzekedése. Csodaszép

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.04. 21:29:14

@dzolutan: "Grosso assse tudja milyen rendezvényen van" :DD

gabenito 2009.10.04. 21:30:04

EZ már egyértelmű byebye Camonak

dzolutan 2009.10.04. 21:31:05

Ilyenkor a kapus miért nem megy a labda elé?

Piiii 2009.10.04. 21:32:17

na ott az első gombóc...

Mr.AT 2009.10.04. 21:32:21

Fabio Grossot ezúton is kérném tisztelettel, hogy ha már egyszer védőposzton játszik, próbálja már ugyan imitálni, hogy néha labdát akar szerezni.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.04. 21:33:23

Vezet a Palermo, remélem legalább egy döntetlent hoznak. Sűrűsödik a mezőny. Egyelőre még a legtöbb jóslattal szemben nem tud elhúzni az Inter meg a Juve. Lehet, hogy mégis egy nagyon bolond bajnokság lesz ez.

Hopp Simplicio 2-0! Nagy fricska lenne _benitonak, ha épp kedvenc csapata ellen szerezné meg az első győzelmét a sokszor megmosolygott Zenga nyilatkozat óta.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.10.04. 21:34:59

@Mr.AT: inkább álelitista vagyok, mint vállaltan középszerű.

@dzolutan: na-na, azért ott még nem tartunk.

dzolutan 2009.10.04. 21:36:42

Biztos voltam benne, hogy szóvá teszed. De akkor is többre tartom Grossonál. :D

chisslord 2009.10.04. 21:37:26

Hát ez miez? Mintha minden zebramezes testvér be lenne ma lőve... MI A PÉK VAN??? Ezt a Juvét a Pápa megrakná kegyetlenül :S

szeme közé, laposan! 2009.10.04. 21:39:56

@dzolutan: Akkor most már te is úgy véled, hogy ennek a Juventusnak fingja sincs arról, hogy mit akar? Hétközben nagyon leszóltál, amikor azt találtam mondani, hogy ez a Juve úgy fos, ahogy van... erre most?

giacinto 2009.10.04. 21:41:58

1, nagyon élveztes juve-meccs :)

2, már-már kezdtem hinni a kommentelőknek, hogy melo egy zseni :)

2, ja és természetesen oktat a palermo.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.04. 21:43:03

@dzolutan: ez nem kapushiba volt, ilyen labdára nem kell kijönni. eleve a mp törtrészén múlt, h nem volt les (de tényleg nem volt), másrészt az milyen, h nem volt embere? harmadrészt, ha kimozdul oda, ahova a labda várhatóan esni fog, akkor egy csúsztatásnál esélye sincs. ez egy baszott nagy védelmi hiba volt, Buffonnak semmi köze hozzá sztem.

dzolutan 2009.10.04. 21:43:13

@szeme közé, laposan!: Nem emlékszem akkor miről volt szó, de nekem volt igazam. :D
Nekem úgy rémlik a Bayern-t védtem.

JokerZ 2009.10.04. 21:43:38

szerintem felbéreltük a sienát a ma estére, diegoék kölcsönadták a mezeket, ők meg otthon partiznak.

az egy dolog, hogy a támadásaink kb. serie b szintűen sablonosak: kimerül az egész abban, hogy 3-4 passzal megjátsszuk grossot 35 méterre a kaputól, aki a használhatatlan csatárok felé lövi a labdát, hogy utána jól lekontrázhasson minket egy akármilyen falábú csapat (most a palermo nem az).

de az már teljesen felháborító, hogy nincs kitalálva továbbra sem a védekezés (nem érdekel, hány gólt kaptunk eddig a bajnokságban - az első értékelhető támadósor 2 gólt és legalább 4-5 gólhelyzetet termelt egy félidő alatt). grosso buzilassú, nem ér vissza, legro most már végleg nem juve-szint, poulsen magához képest jó, de a mozgása katasztrófa. és ha még melo is labdát veszít, akkor integethetünk is a bajnokságnak.

amúgy el kéne gondolkozni ezen a rendszeren (najó, még ferrarat nem cseszegetem, de mindjá), mert a végén gyors bl-búcsú és a bajnokság is ködbe veszik. utálom, ha bejönnek a szar jóslataim, de a játék alapján nem meglepő az utóbbi öt meccs 1 győzelem 4 döntetlen, most meg jön a zakó. és hol állunk meg?

Mr.AT 2009.10.04. 21:44:23

@giacinto: Szerintem ti szép csendben húzzátok meg magatokat, és örüljetek halkan a sarokban, hogy 2 rúgott gól nélküli szopás után tegnap összemákoltatok nagy nehezen a meccs végén egy 2:1et.

calcio_di_rigore 2009.10.04. 21:45:56

hát ma én se keresnék pozitívumot.:)

na most jönnek majd az interisták, hamár a saját csapatuk nem hozza lázba őket, amit nem is csodálok.

dzolutan 2009.10.04. 21:46:02

@mocsing: Csak azért kérdeztem, mert a labda útjának kb. 3 méteres sávjában még tücskök sem tartózkodtak, csak mikor az 5ösre ért a labda, akkor ugrott oda Simplicio.

rexford 2009.10.04. 21:46:14

Vérciki ez, nincs mit szépíteni. Camo meg kapja be most már, eddig is szégyen volt, amit labda nélkül művelt, most már lassan labdával is az. Két védekezni tudó kpályásunk van, abból egyik Poulsen, ez itt a nagy baj.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.10.04. 21:47:02

p*csaba, én meg sakkozok, ahelyett, hogy ezt a vélhetően jó meccset nézném. :))

JokerZ 2009.10.04. 21:48:29

@dzolutan: látszik, hogy életedben nem álltál még kapuban, de ez még nem főbűn.

amúgy rakj be egy foci dvd-t és nézd meg, hogy a gólok legalább 10-20%-a ilyen belőtt-megcsúsztatott-megpiszkált szabadrúgásokból esik. nem lehet reagálni rájuk. buffon sem robot (még ő sem), nem tudta kiszámolni, hogy simplicio pont odaér és hogy egyetlen balfasz védőnk sem tart vele.

calciomax 2009.10.04. 21:48:45

Ha a Juve tegnap igy nyer az Udine ellen és ma az Inter igy szop te is biztos szép csendben meghuznád magad a sarokban igaz?

dzolutan 2009.10.04. 21:50:57

@Zlatan: Ha Ferrara akarja tartani ezt a formációt, akkor mindenképpen egy Alexhez hasonló csatárt kell majd Trez helyére szerezni. Nagy vágyam volt Tevez a nyáron, de Villa vagy Agüero talán elérhető lenne 2010-ben.

giacinto 2009.10.04. 21:53:17

@Mr.AT: összemákolt, LOL

kb végigtámadtuk a meccset, de semmi baj.

Mr.AT 2009.10.04. 22:01:55

@dzolutan: Lavezziről is sok szó volt nyáron, de aztán Trez végül maradt. Ezzel most az a gond, hogy pont azokon a posztokon (a két felfutó szélsőhátvéd posztján) vagyunk a leggyengébbek, ami a centerjáték kulcsa.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.10.04. 22:04:31

viszont már legalább jó a meccs :D

gabenito 2009.10.04. 22:06:09

jézusom.
négynél kéne tartania a palermonak minimum.
elbohóckodják a tökéletes helyzeteket
A juve is kitett magáért de a jól megérdemelt pirosat még nem kapta meg camaranesi

Mr.AT 2009.10.04. 22:07:38

Kapufát rúgunk, fasza.

ericcartmen 2009.10.04. 22:09:15

@calciomax: Itt ugrálnának, hogy bezzeg a juve tegnap oktatott :)

Mr.AT 2009.10.04. 22:12:38

@ericcartmen: Az Inter oktatófilmjét már láttuk múlt héten Genovában. :-)

calciomax 2009.10.04. 22:13:30

Ez mázli..meguszták hogy egyik lesen volt.

daneeka 2009.10.04. 22:15:31

Alex és Sissoko nagyon hiányoznak ebből a Juventusból. Diegó meg nem heverte még ki a sérülését asszem.

calciomax 2009.10.04. 22:17:56

Azért az kicsit más volt.....Legalább a csapatod meccse közben ne az Interrel foglalkozz.

Mr.AT 2009.10.04. 22:18:23

@calciomax: Majd eldöntöm, hogy mivel foglalkozom, köszi.

calciomax 2009.10.04. 22:19:55

Én is szarul érezném magamat.....

Mr.AT 2009.10.04. 22:20:54

Grygera, b*zmeg. Van lejjebb.

dzolutan 2009.10.04. 22:21:47

Grygera-ra meg De Ceglie-re kurvanagy szükség volt ám.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.04. 22:22:01

Ferrara mai cseréiből nem lesz poszt?

daneeka 2009.10.04. 22:25:10

@mocsing: Már csak egy Buffon-Manninger csere hiányzott. :)

Mr.AT 2009.10.04. 22:25:13

@dzolutan: Szélsőjátékot akar játszani. 3 center középen, friss felfutók a széleken, aztán birkózzanak. Full kilátástalan, pláne 0:2nél, ennél jobb csapat a Palermo - akik persze kedvükre is kontrázhatnak, mert úgy kiürültünk hátul, hogy csak üres területek vannak, gyakorlatilag.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.10.04. 22:26:42

@mocsing: nem, ferrara mai cseréiből egyenlítés lesz :)

dzolutan 2009.10.04. 22:28:21

@Mr.AT: azt értem, hogy mit akar, csak azt nem, hogy miért. Mikor szereztünk ebből két gólt?

Mr.AT 2009.10.04. 22:30:05

@dzolutan: Akkor, amikor Pessotto és Zambrotta futkoztak a széleken. Ezzel azt hiszem mindent el is mondtam.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.04. 22:30:14

@Mr.AT: @daneeka: @_benito: mindenesetre ezek szerint elmondhatjuk, h Giovinco nem győzte meg Ferrarát, ha egy ilyen szituban inkább de Cegliet hozza be Diego helyére és nem őt.

ja, és Amauri a Juve Mario Gomeze.

daneeka 2009.10.04. 22:31:40

Asszem végre Miccoli is megérti, hogy miért lett ő elküldve a Juventusból. :)

Mr.AT 2009.10.04. 22:32:24

@mocsing: Gio (tudod, a 150 centis srác) ma szerinted a pályának melyik pontján kellene hogy játsszon, a 9 emberrel a saját 16osának környékén álldigáló Palermo ellen? :-) 1 posztot tudnék neki, neki kellene fognia Miccolit, mert kb. ő az egyetlen a két csapat keretében, aki gyorsabb nála. :-)

calciomax 2009.10.04. 22:33:43

Bármi is Ferrara eképzelése ennyire nem lehet megnyilni háttul 30 percen keresztül. Ezt már rég büntetni kellett volna.

Mr.AT 2009.10.04. 22:35:30

Hogy kiemeljünk vmi pozitívumot is, az feltétlen örvendetes, hogy a második félidő 45 percében kb. másfél percenként játszottunk 3 a 3, vagy 2 a 3 elleni szituációkat a Palermo kontráinál, s ezeket mind megoldottuk (néha Buffon segítségével). :-)

Vul-Kahn 2009.10.04. 22:36:23

@mocsing: Szerintem Amauri a Juve Kurányija.

daneeka 2009.10.04. 22:36:29

Grygerát most kellett volna kiszórni a ...ba

_benito · www.nst.blog.hu 2009.10.04. 22:37:34

@mocsing: annyi különbség van, hogy amauri amúgy jó játékos. :)

giovincóval kapcsolatban igazad van, legalábbis úgy néz ki, így van. nem is véletlenül, sajnos.

Mr.AT 2009.10.04. 22:38:36

Molinaro beadásai FELÜDÜLÉST jelentenének Grygera és Grosso mai produkciója után.

Nem is az a szomorú, hogy kikapunk, hanem az, hogy közben a Milan döntetlenezett, s így 1 pontot hozott rajtunk, márpedig ők az egyedüli riválisaink idén a bajnoki címért. :-)

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.04. 22:39:23

@Mr.AT: nem is centerbe küldeném fel. én nem akarom még a képességeit megítélni, mert annyi juve-meccset nem látok, de tényleg ennyi a koncepció, h felküld páratlan számú szélsőhátvédet Poulsen és Melo mellé, elöl bent gyűrődik a két csatár és akkor majd ezek beívelgetik?

a lehető leglaikusabb komment lehet ehhez az, h ha középen is van egy veszélyes ember, akire figyelni kell, akkor annyival több a hely a széleken. Melora és a dánra nem kell figyelni. Giovinco pedig elvileg a (gól)passzok területén is kompetensebb, de ezek szerint Ferrara szerint nem eléggé.

dzolutan 2009.10.04. 22:41:44

Csak annyit szeretnék mondani, hogy szegény Giovi a mocsokban rohad. :D

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.04. 22:42:18

@_benito: egyik se ért annyit, amennyit adtak érte és egyik se lesz akkora játékos, amire az érte kiadott pénzösszeg predesztinálná.

gólkirály bármelyik lehet egyszer 24 góllal, oszt' hová szarjunk majd.

persze gomez a gomezebb, mert amauri le van maradva hat, v hét millióval, de ugyanaz a kategória. még a stílusuk is hasonlít.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.04. 22:42:55

Kicsit meglep ez a mai meccs,de a bajnokságnak nem tesz rosszat.A következő mondatom pedig csak és kizárólag egy Juve szurkolónak szól,mindenki mástól elnézést:oktatott a Palermo.

gabenito 2009.10.04. 22:43:10

jó lesz a jövőheti meccsünk ezekkel a csíkos öszvérekkel :)
egy kis előhangolás:
www.youtube.com/watch?v=h-CKNC8KV_U

calciomax 2009.10.04. 22:43:24

Ahogy a Juve ma bevett kettőt abban nincs semmi gáz ilyen gólokat kaphat bárki(első szép egyéni megoldás, a második tényleg milimétereken múlott hogy nem volt les) de az hogy ezekután egy Palermo ellen épkézláb helyzetet se tudtak kialakitani miközben teljesen kinyiltak na az már elgondolkodtató....

JokerZ 2009.10.04. 22:45:04

Ferrara a szünetben: menjetek má' jobban előre.

kb. ennyi ötlet is volt a 2. félidőben, de Mr. AT jól mondja, legalább a 2-3 ellen szitukat megúsztuk. mondjuk ehhez miccoli baszott bénasága kellett, egy liverpooltól kaptunk volna ma mondjuk 6-ot.

kongassuk a vészharangot, mert elég nagynak látom a bajt. elöl-hátul-középen.

gabenito 2009.10.04. 22:48:04

elnézést tévedtem. mi teszünk látogatást így az a videó jobban passzol:
www.youtube.com/watch?v=iabXQJdfRVI&feature=related

rexford 2009.10.04. 22:49:13

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Így van, viszont én nem kezdek hisztizni. (Az tetszik, hogy szállóigévé lett itt az "oktat".)

giacinto 2009.10.04. 22:50:01

Zenga nerazzuro per sempre! :)

Legalább most már tényleg lesz oka benitonak ekézni a Palermot

Mr.AT 2009.10.04. 22:50:08

@gabenito: Hogy ne csak évtizedes távlatból nézzünk videókat, egy kis torinói közelmúlt csak Neked. :-)

www.dailymotion.com/video/x4k3qw_juventusfiorentina-41-coppa-italia_sport

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.04. 22:53:51

A Juve szurkolókvigasztalásául: kikapott a Real is.

Mr.AT 2009.10.04. 22:55:01

@mocsing: Többször bebizonyosodott, hogy Gio egyrészt középen, másrészt akkor, mikor feltolva előre háttal kapja a labdát, nem túl hatékony. Egyszer egyszer lefordul, de ez inkább kivétel, semmint sztenderd. Ő akkor ász, ha van helye - futni tud, mint a nyúl, s üres területeket is hajszálpontosan tud bejátszani passzokkal. Hogy úgy mondjam, ha ma ellenünk játszott volna, kb. 0:5 lett volna a vége.

Amúgy nem ennyi az elképzelés, sőt, alapból elég kreatív kis csapat ez, csak sajna ADP sérült, az Amauri-Diego-Camo hármas meg különböző okok miatt eléggé formán kívül játszik az utóbbi időben. Ma ebből halmozottan kijött minden, a Palermo meg rúgott két szép gólt, s kontrázhatott kedvére.

giacinto 2009.10.04. 22:55:08

Ezt benitonak az eheti tippekért (Palermo-Juve 1-2 és Inter-Udinese 2-2):

www.gifninja.com/Workspace/78ae6b56-72eb-4bbe-adaf-5809f7318811/output.gif

:))

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.04. 22:55:08

@rexford: Nem hinném hogy oktatott volna a Palermo,jobb volt,szerzett 2 gólt,egyikre sem volt válasz,ennyi.De c_d_r kedvéért nem hagyhattam ki.

giacinto 2009.10.04. 22:56:53

költői kérdés, de vajon a sajtó nekiesik a héten a juvénak???

"Ferrarának most kell megmutatnia, hogy miből van a csapata"

touristique 2009.10.04. 22:56:55

Én már tegnap sikítoztam mikor Mourinho beküldte Suazot, a 3. szervezni nem sűrűn tudó csatárt Muntari helyett, aki kellett volna, hogy meglegyen a fölény a középpályán. Ferrara ezt űberelni tudta, behozta a csak és kizárólag befejezéshez értő Trezeguet-t a nem sokkal multifunkcionálisabb Iaquinta, és a mostanában semmire nem jó Amauri mellé. Mondom ezt az adatokra támaszkodva, mert meccsnézés helyett latint tanultam. Diegot miért hozta le?

Mr.AT 2009.10.04. 22:59:37

@touristique: Elfáradt, sajna még nem teljesen 100%os a sérülése után. Nem is nagyon mer még belemenni cselekbe, eléggé tompa, mióta visszatért. Remélem ez a 2 hét pihi jót tesz neki.

A csatárokról szóló résszel teljesen egyetértek. Más kérdés, hogy a sok sérült miatt nem volt minőségi cseréje középen.

Il Capitano 2009.10.04. 23:00:27

Az első félidő felháborító volt, kvázi botrányos, a második meg szimplán szar. Nagyot csalódtam most a Juventusban. Bebizonyítottuk, hogy miért az Inter a bajnokság első számú esélyese, elég csak a két csapat ebben a fordulóban nyújtott teljesítményét figyelembe venni (t.i.: Inter, utolsó utáni percben szerzett győztes gól, Juve részről pedig a második elszalasztott lehetőség, hogy az élre törjön).

De egyáltalán mi a fészkes fenét akartak ma a játékosok? Ferrarát cserben hagyta a csapata, Felipe Melo nálam ma Molinaro népszerűségi szintjére esett vissza, a Bologna elleni utolsó perces eladott labdája után több koncentrációt vártam volna tőle... Momo sem volt penge a passzjátékban, de 27 eladott labda után 28 szerzett volt a neve mellett, de legalábbis nem emlékszem arra, hogy egyszer is ennyire kiszolgáltatott helyzetbe hozta volna a védelmet. De Ciro is hibázott, mégpedig azzal, hogy Marchisiónak ilyen sérüléshullám mellett pont most adott pihenőt. Claudio még 70%-osan is kisujjból hozza Poulsen legjobbját bármikor. És ő legalább hajtott volna, akaratot egyébként is csak Chiellinin véltem felfedezni. Cannát egyébként a válogatottnak tartogattuk? A másik meg, Diego cseréje... A brazil nem válogatott, egyedül ő tudott váratlant húzni, elmozogni, egy az egyben átjátszani bárkit is, igaz szar labdákat adott, de akkor is. És De Ceglie?! Ez majdnem "leonardózás", még ha megköveztek is. Zenga ma mindenképpen simán megnyerte a taktikai csatát, és nevetségessé tette a Juvét.

Mindenesetre a bajnoki címről beszélni innentől felesleges ábrándozás csupán, a "két torony" elöl csődöt mondott, Trezeguet-t kell visszasírni, ami égő. Alex az egyetlen világklasszis képességű csatárunk, de ő meg öreg és sérült, szóval...

Eto'o és Milito kontra csatárszekciónk - Inter siker.

Gigi kezében megint kezd "dadogni" a labda, a Bologna, a Bayern és a Palermo ellen is voltak bizonytalanságai, de egy ilyen védelem mögött mondjuk nem csoda. Még így is több a bravúrja, mint tavaly, de Canna nagyon kell. Vele szemben Julio Cesar - ez egál.

A védelmünk botrányos, Zebéna visszakerülése ijesztő, Caceres miért merült feledésbe? Még ő volt a legjobb. Grosso Molinarót megszégyenítő módon képpes aláfutni a labdának, szóval ez is Inter fölényt mutat.

A középpályán Camónak jó napja kell legyen, mostmár zsinórban harmadszor játszott szarul, ez nem jó jel. Melo egyelőre gyenge, és még finom voltam. Marchisio eddig az idény felfedezettje, bár én már tavaly is őt favorizáltam, Diego is jó lesz, ha nem érzi majd úgy Ferrara, hogy állandóan le kell cserélni, Sissokót vissza a kezdőbe, de a három ütköző/védekező/középső középpályással Diego mögött, ezekkel a szélsőhátvédekkel nem tűnünk nyerőnek.

Szóval a remek rajt után nagy csalódás az idei szereplésünk. Ranieri után nem ezt ígérték a nyári történések, ehhez képest négyszer Claudio papa szelleme kísértett (Chievo - keserves 1-0, Lvorno ellen közel sem meggyőző, helyenként szerencsés 2-0, Bologna ellen langyos 1-1, most meg ez a 0-2. És akkor a Genoa elleni agyonnyert 2-2-t inkább hagyjuk is.

Kíváncsi leszek, ebből hogy állunk talpra, szépen felhoztuk az Intert, pedig azt hittem, mi vezetünk majd a a vb-selejtezők alatt...

_benito · www.nst.blog.hu 2009.10.04. 23:05:12

@giacinto: bmeg, legalább ezt eltaláltam :)

Vul-Kahn 2009.10.04. 23:05:39

Hosszú ideje fontolgatom, hogy írok egy nagyon hosszú kommentet Poulsenről, mert azt hiszem régebb óta követem az ő pályafutását, mint itt a többség, másrészt meg egy nagy slágertéma ő nálatok.
Szóval a srác, amikor a Schalkéhoz került 2002-ben, már rögtön feltűnt, mennyire ügyetlen a labdával. Rendre csak azok a passzai sikerültek, amiket a legközelebbi emberhez próbált odatenni, lőni szökőévente lőtt, ha megtette, az is szar volt. Védekezésben viszont abszolút elsőrangú teljesítményt nyújtott, rengeteg labdát szerzett, összességében hasznos tagja tudott lenni egy, a Juvééhoz hasonló felfogású csapatnak. Nem véletlenül hívta fel magára szinte az összes európai topklub figyelmét, ő pedig szerintem nagyon jól döntött, amikor a Sevilla ajánlatát fogadta el, nem a Milanét vagy az Interét. A Sevilla egy nagyon más focit játszott, mint a Schalke, itt sokkal kevesebb támogatást kapott Poulsen, mint a királykékeknél, ennek ellenére volt itt is a csapat egyik legfontosabb láncszeme. Második szezonjában már sokszor játszattak vele kényszerből középhátvédet is, ahol talán még jobb volt, mint vkp-ként. Tavaly nyáron nem véletlenül akarta vinni a Barca is, végül a Juvéhoz írt alá. Torinóban viszont láthatóan nem sikerül megtalálni a helyét, szerintem túl sok támadó feladatot kap, ami a védekezése rovására megy. Az utóbbi idők gyenge teljesítményei után pedig nyilván már az önbizalmát is elvesztette. Kétségtelen, hogy Melo és Sissokko jobbak nála, Marchisio és Camoranesi pedig a támadásokhoz tudnak többet hozzátenni, de én nem bántanám őt annyira, mint ti szoktátok. Szerintem ebben a nehéz helyzetben akár azt is meg lehetne próbálni, hogy a dánt Ferrara hátratolja középső védőbe (ahol már Sevillában bizonyított), Chiellini kimegy balra (biztosan jobb lenne, mint akár Grosso, akár Molinaro) Poulsen eddigi posztjára (ami még1szer mondom, szerintem túl sok támadófeladatot ad neki) pedig bárki más jöhetne, nem lenne rosszabb, mint a dán. De persze ez csak az én véleményem, és igazán nem lehet azzal vádolni, h jót akarnék a Juvénak, csak egy ötlet volt :) És kicsit meg akartam védeni Poulsent, mert nem olyan rossz ő, mint amilyennek Juve-mezben tűnik.

rexford 2009.10.04. 23:06:13

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Én mondtam a Lazio elleni meccs után, hogy oktatott a Juve, ezért hittem azt, hogy rám gondolsz.
A Palermo is oktatott ma. Enyhén szólva nem örülök neki, de ettől még tény.
@giacinto: Az Internek nem azért esik neki a sajtó, mert szarul játszanak, de ezzel gondolom, te is tisztában vagy. Ha mégsem, Ferrara legutóbbi nyilatkozatából kiderül.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.04. 23:06:25

@Mr.AT: azt sejtettem, h Ferraranak úgy általában van több ötlete, de ma nem volt. ez pedig (különösen annak fényében, h itt már olyat is olvastam juve-szurkertől, h "ferrara egy zseni", de ez mellékes, mivel ad1 nem emlékszem, ki írta, ad2 nem fogom tudni visszakeresni) kicsit fura. iaquintát pl nem engedtem volna ki az öltözőből a szünetben, az fix.

de abban egyetértünk, h ha Miccoli nem menstruál, akkor a négy a minimum, amennyit rúgniuk kellett volna összesen.

touristique 2009.10.04. 23:14:54

@gabenito: Nem tudom eldönteni, melyik a menőbb gólöröm: a Batigol-féle gitárnyűvés, vagy az Osvaldo-féle lövöldözés. :)

Mr.AT 2009.10.04. 23:14:59

@mocsing: Hát nézd, sajna elmondhatjuk, hogy 1. a kulcsembereinknek ma nem ment, a három közül egyiknek sem (alapesetben a Camo-Diego-Amauri hármas csinálja a játékot), eközben pedig 2. nagyon rövid volt a kispadunk a sérültek miatt.

Túl sok mozgástere nem maradt, s kaptunk két szép, kb. egyszer-jön-be gólt két egyéni hibából. Nem nagyon hiszem, hogy van olyan csapat most az olasz bajnokságban, amelyik innen látványos játékkal felállt volna.

Ezt már sokszor leírtam: iszonyú kiegyensúlyozott lett az olasz bajnokság, még a legkisebbek (pl. Bari) is tele vannak gyors, tehetséges, fiatal srácokkal. Nem ez volt az utolsó vereségünk ebben a szezonban, de az Internek vagy a Milannak sem. S ez nem amiatt van, mert a nagyok gyengék, hanem mert a kicsik erősek, nincs olyan szakadék, mint pl. Spanyolországban.

calcio_di_rigore 2009.10.04. 23:16:17

Tanár-diák volt ez ma, hatalmas oktatást kaptunk a Palermótól. A B-liga óta nem láttam ilyen szar Juvét, dehát ez van, nem összetörni kell hanem felpörögni.
Megmutattuk már idén párszor hogy kurv@jó is tud lenni ez a csapat (római oktatások pl.), úgyhogy túlságosan nem izgulok, a Spirito úgysem hagy minket elsüllyedni, főleg hogy jönnek a lila kutyák.:)

calcio_di_rigore 2009.10.04. 23:17:36

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: ha lány vagy, megadom a számom ha gondolod. Ha nem, akkor tipli van bazdki.

Paul Newman Jr. 2009.10.04. 23:22:37

@calcio_di_rigore: osztod itt az észt, de másfél éve nem jött be egy meglátásod sem, oltárira el vagy tévedve a Juvéval kapcsolatban.

Tavaly is így kezdted, mi vagyunk a legnagyobbak, hejj-hejj, aztán mikor már mindenki látta, hogy ebből a Juvéból nem lesz semmi, te akkor is a saját válladat lapogattad, ahelyett, h elismerted volna, butaságokat beszéltél egész évben. Na ezt folytatod idén is.

@Mr.AT: "S ez nem amiatt van, mert a nagyok gyengék, hanem mert a kicsik erősek" - a hónap botorsága.

rexford 2009.10.04. 23:22:47

@Vul-Kahn: Ma már másodszor értek veled egyet, de ne csináljunk ebből rendszert. :)

@Il Capitano: A Bologna elleni meccs vége volt az igazán fájdalmas, nem az, hogy ma elszalasztottuk a lehetőséget. Az az egál és a tegnapi utolsó perces Inter-győzelem, ez kapásból -4 pont.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.10.04. 23:26:08

@Vul-Kahn: Örülök, hogy leírtad a Poulsen-kommentet. Én a német énjét nem ismertem, de az tuti, hugy, amit a Sevillában láttam túle (5-6 alkalommal) az világszínvonal volt.
Az átrendezés viszont nagyon nem tetszene. Chiellini ott jó, ahol van, és az megnyugtató a válogatott szempontjából - aggasztó a más válogatottak szempontjából :))

Így is elég gyakran tör előre a derék Giorgio.

Grosso pedig szerintem egészen jó ott a balon.

Gondolom, hogy a Juve most egy kicsit - de lehet, hogy nagyon - nemzeti terv:)), vagyis nem fogják felkavarni a védelmet.

Cannavaro, meg Legrottaglie meg nem is tudna máshol játszani.

Egy meccsre Cannavarót kipróbálnám Marchisio helyett, loholóként.:)))

Paul Newman Jr. 2009.10.04. 23:26:13

"Megmutattuk már idén párszor" - párszor = egyszer, a Roma ellen, ráadásul idén az sem nagy fegyvertény. Hány meccse is nyeretlen a Juve?

Mr.AT 2009.10.04. 23:26:50

@Paul Newman Jr.: Köszönjük, Szaktekintély Úr. Ne fáradjon érveléssel, érvekkel, tényekkel, vagy adatokkal, Önnek, mint megfellebezhetetlen tótumfaktumnak, alanyi jogon tényként fogadjuk el a kinyilatkoztatásait.

rexford 2009.10.04. 23:27:11

Igen, 2 hét múlva jön a Fio, addig a csapat nagy része elmegy a válogatottba, ahol "reméljük" 1-2 sérülés becsúszik még. Mindegy, addig lesz ideje Diegónak gyúrni, Cirónak meg egy kicsit agyalni, hogy mi a fasz van.

Paul Newman Jr. 2009.10.04. 23:29:52

@Mr.AT: a Serie A legnagyobb klubjai is súlytalanok Európában, a többiek pedig meg sem tudják közelíteni a Juvét és az Intert, akkor miről beszélünk?

De tényleg, eszméletlen erős a Bari és a Catania is.

Paul Newman Jr. 2009.10.04. 23:30:52

Ja, és könyöröm, be ne írd a Fiorentina BL meccsét.

Mr.AT 2009.10.04. 23:31:28

@Paul Newman Jr.: A "többiek" jelen pillanatban épp megelőzik a Juvét, és pontazonossággal állnak az Interrel az élen (lásd. Sampdoria szócikk a wikipedián), de b*sszál rá, nem érdekes.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.04. 23:38:09

@rexford: Tudom hogy te mondtad,de nem te védted ezt bicskanyitogató stílusban,hanem c_d_r,ezért szólt neki.

@calcio_di_rigore: "legyintés"

Vul-Kahn 2009.10.04. 23:46:11

@rexford: :DDD
Pedig azt hittem ugrani fogtok arra a javaslatomra, h Chiellini legyen a balbekk, és h Poulsen mehetne a helyére. Ezt amúgy ha jobban belegondolok, vszleg én se csinálnám meg, semmi értelme felforgatni a védelmet, szerintem az viszonylag jól működik.
Elöl viszont Amauri egy katasztrófa, szerintem még a mocsing által említett Gomeznél is sokkal rosszabb, ezért hasonlítottam inkább Kurányihoz (na meg külsőre is jobban hajaz az utóbbira). Amikor Münchenben beállt csereként, a kommentátor azt mondta, hogy 1175 perce nem rúgott gólt. Na most lejátszott ott is valamennyit (nem tudom pontosan, talán fél órát?) meg ma egy teljes meccset, akkor már kb. 1300 percnél tartunk, rúgott gól nélkül. Ez még egy kiesőjelöltnél is szégyen, nemhogy egy élcsapatnál. Gondoljunk bele, 1300 perc
az 14 és fél meccs körüli idő. 14 és fél meccs az meg már majdnem egy fél szezon. Persze tudom én, hogy ha majd elkapja a fonalat, simán eljuthat akár 10ig, 15ig is, a Juve meg még simán lehet bajnok, és akkor mindenki elfelejti majd ezt. De ez akkor is szégyen. (Bár még1x mondom, engem ez a legkevésbé zavar, mert kicsit sem szimpatizálok a Juventussal. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.04. 23:50:15

@Paul Newman Jr.: Nézd már meg a tabellát, a kilencedik öt pontra van az elsőtől, nagyon sűrű a mezőny.

Paul Newman Jr. 2009.10.04. 23:53:09

@popp: sűrűnek sűrű, de attól erősebb nem lesz.

rexford 2009.10.04. 23:54:35

@Vul-Kahn: Oppardon, azzal nem értek egyet, hogy hirtelen csináljunk Poulsenből középhátvédet. Eléggé meg van zavarodva így is szegény.
Megnyugtatlak, én sem viselem a szívemen a Bayern sorsát (Németországban a Brémáét egy kicsit:)), de a top 3 most hatedben azért nincs benne.

Paul Newman Jr. 2009.10.04. 23:55:06

@Mr.AT: most valóban azt akarod mondani, h a Samp bajnokesélyes? Akkor mit?

Vul-Kahn 2009.10.04. 23:57:15

@mbemba: "de az tuti, hugy, amit a Sevillában láttam túle (5-6 alkalommal) az világszínvonal volt."

Pontosan így van, örülök, hogy más is így látja.
Az átrendezéstől pedig az előző kommentemben már el is tekintettem, tényleg nem lenne jó ötlet Juve-, vagy válogatott-szempontból sem. Csak annyira szerettem volna megtalálni Poulsen helyét a csapatban, mert nekem, amíg Torinoba nem igazolt, végig szimpatikus volt. De asszem mindenki azzal járna a legjobban, ha eligazolna. (Mondjuk ez fura helyzet, mert a Juve nem szeretném, hogy jól járjon, de Poulsen megérdemelne egy új esélyt egy másik csapatnál.)

calcio_di_rigore 2009.10.04. 23:58:26

@Paul Newman Jr.: Paul, tavaly Inter bajnoki címet jósoltam barátom, te konkrétan miről beszélsz?:))

Tokody-féle öngólt lőttél, de legalább idéztél volna, hogy valamivel kidekoráld a behányásodat.

Paul Newman Jr. 2009.10.04. 23:59:31

@calcio_di_rigore: hidd el, nem leszek rest összeollózni egy bestofot.

gabenito 2009.10.05. 00:02:21

szerintem az olasz topcsapatok leginkább abban külöböznek spanyol angol társaiktól, hogy képtelenek konzisztensen nyújtani a legjobb játkukat, vagy rossz játékkal behúzni egy meccset. Ezért az inter a fő scudetto esélyes, mert bennük a második problémát Murinho elég jól orvosolja. Amúgy szerintem csak idénre lett komolyan gyengébb a serieA, a Milan, Roma gyengülésével, ami meg a látványosan nem jól működő gazdasági modell következménye. VIszont ez az egyetlen bajnokság ahol egy igen stabil középmezőny elég sok izgalmat tud nyújtani: Fio, Grifoni, Samp, Napoli-donadoni

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.05. 00:03:02

@Paul Newman Jr.: Nem bajnokesélyes, de otthon bárkit elkaphat, még az Intert is. Ahogy Palermoba a Juve jár szopni. Mindenesetre a szuper Liverpoolt kioktató Fioból meg a Roma csinált hülyét két hete. És ha jól értelek szerinted ezek a csapatok sokkal gyengébbek az Internél vagy a Juvénél,.Egyelőre úgy tűnik nem annyival, mint azt sokan gondolták volna.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.05. 00:15:15

@gabenito: De ez mondjuk abból is fakad, hogy az olasz kisebb csapatok meg képesek olyan taktikát végrehajtani, ami eredményes lehet a nagyokkal szemben. Sőt van egy-egy olyan zsugásuk, aki még a nagyok ellen is nyerő ember lehet.

giacinto 2009.10.05. 00:18:59

@popp: "ezek a csapatok sokkal gyengébbek az Internél vagy a Juvénél,.Egyelőre úgy tűnik nem annyival, mint azt sokan gondolták volna."

jajj, hagyjuk már 7 fordzuló telt el. ha 10 ponttal meglépett volna az egyik vagy mind2 élcsapat akkor meg az lenne a baj.

Sztem a bajnok és a 3. helyezett (legyen az bárki is) között lesz év végén minimum 15 pont.

gabenito 2009.10.05. 00:27:21

@popp: szerintem ez csak nézőpont kérdése. Vagy jó taktika és jó zsugás a kicsiknél, vagy rossz taktika rossz védelem a nagyoknál. De amiatt, hogy a Serie A tempója nem olyan gyors mint a PL-é sokkal kevesebb időnek számít a 90 perc hogy kijöjjön a különbség.

Szóval picit egyet kell hogy értsek Paul Newmannal a gyengeséget illetően, csak szerintem pont ettől lesz ezerszer élvezetesebb nézni, és pláne szurkolni.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.05. 00:29:35

@giacinto: Azt mondtam, hogy egyelőre úgy tűnik, ebbe megfogalmazásba pedig az is belefér, hogy neked lesz igazad. Mindenesetre annyi kiderült. hogy a Marassi, a Barbera, vagy akár az Olimpico olyan stadionok, ahol senki nem mehet biztosra. Azért lehet igazad, mert genovaiak, a rómaiak, a Fiorentina, az Udinese, a Palermo és a szerintem később följavuló Napoli majd jól körbeverik egymást.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.05. 00:33:27

@gabenito: A lassabb tempóban nem csak a fizikális különbségek játszanak, de az időjárás meg a szélesebb taktikai skála is.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.05. 03:19:53

Jó kis hírek:Muslera úgy gondolta,a Fio meccs után megpihen kicsit egy firenzei szórakozóhelyen,de ennek pár firenzei nem örült,lett kis balhé belőle.
A firenzei polgármester meg kikérte magának,amilyen stílusban drukkolt Lotito,ő meg erre egy riportban visszakérdezett,hogy ki is ez a polgármester? :D

Hispan07 2009.10.05. 08:14:31

Lőttünk egy gól, nem kaptunk ki, hoztunk egy pontot a Juvén. Ez egy kiemelkedően sikeres hétvége volt. Már keresem a hűtőben a pezsgőt.

Ettől a Csovinkót meg nem tom, mit akartok. Csak az uccsó száz kommentből kiderült : ha nem 9 emberrel játszó, de ész nélkül támadó Liliput SC ellen kell kontrázgatnia, akkor a gyerek semmit nem ér. Kérem szépen, ez azért egy Juventusba kevesebb a kevésnél..

Ipa 2009.10.05. 08:41:09

@_benito: "a 90. percben bezúgó egyenlítést térden csúszva ünneplő Mourinhóval."
Tökéletes volt a beharangozód, Mourinhóról, azt meg minden interes tudja az NST-n, ha _benito döntetlent tippel az Internek, akkor meg lesz a 3 pont.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.10.05. 09:17:30

@Vul-Kahn: Megbeszéltük! :)
Azt még hozzáteszem, hogy ha valaki abban a szerepkörben játszik csak nagyon lehet szimpatikus. Attól még lehet nagyon jó!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.05. 09:27:11

A hétvégi Roma győzelem tiszteletére egy reklám különösen a Hogyan neveljünk roma drukkert című poszt szerzőjének: www.youtube.com/watch?v=AJTNVfITLP8&feature=player_embedded

_benito · www.nst.blog.hu 2009.10.05. 09:57:29

a poulsen-kérdéshez csak annyit, hogy tegnap annyira elképesztően szar volt a juventus, hogy még a dán sem tudott kilógni belőle - lefelé.

JokerZ 2009.10.05. 10:11:59

@Vul-Kahn: a poulsenes elemzésed nagyon tetszik. talán annyiban nem értek vele egyet, hogy poulsen a juvéban sincs túlterhelve támadó feladattal, mindössze az lenne a dolga, hogy félprecíz passzokkal megindítsa a tőle 10-15 méterre álló felipe melot vagy diegot (vagy marchisiot). de könyörgök, ha erre is képtelen, akkor akármennyire is jó védekező játékos (nem), egyszerűen nem topcsapat szintű.

@_benito: a iaquinta-amauri páros teljes halál. iaqi annyit tud, hogy megtolja a labdát, aztán rázúzza a kapura, esetleg még néhány fejpárbajt megnyer. de labdatartásra, kombinatív játékra alkalmatlan. amauri pedig úgy tűnik, mindenre alkalmatlan. diego fásult, nem bírja a párharcokat, nem tűnik mostanában lendületesnek és kreatívnak. camo durvasággal kompenzál a rengeteg hibájáért. szélsőhátvéd-probléma grossoval lehet, hogy csak mélyült (legalább olyan jól védekezik, mint molinaro).

rohadtul nem látni, milyen változtatási lehetőségei vannak ferraranak. ill. inkább úgy mondom, hogy az utóbbi 5-6 meccsen elég fogalmatlannak tűnt mind taktikailag, mind motivációban, mind cserékben. nem lesz ez így jó.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.10.05. 10:18:41

@Zlatan: molinaro hátul két klasszissal kevesebbet hibázott, mint grosso. vele az volt a baj, hogy mivel a juve tavalyi (és idei) felállásához nagyon kell a felfutó hátvéd, molinaro viszont arra tökéletesen használhatatlan.

kicsit lehiggadva azért megjegyzem, hogy mindenki nagyon rossz formában van, ha kicsit összeszedik magukat, lesz ez sokkal jobb is. ráadásul a tegnapi juventusban játszott 4 olyan ember, akinek semmi keresnivalója nincs a kezdőben. (és még jószívű vagyok, hogy csak négyet mondtam)

JokerZ 2009.10.05. 10:25:00

@_benito: molinaroban egyetértünk, tavaly pl.: megfingatta bosingwat is a bl-ben. azért a nagyobb bakikra is hajlamosabb, mint grosso (bologna egyenlítés), viszont legalább hátraért. csak ne lenne olyan ügyetlen a labdával, mint mátyusjani.

nálam a 4 ember: poulsen, amauri, iaqi, zebina (vagy legro a tegnapi meccs alapján)

az pedig edzői hiba is, hogy kb. 6 meccse senki nincs csúcsformában. annyira lapos a játék h fájdalom nézni. ráadásul úgy tűnik, mindig van lejjebb a motiváció és a forma tekintetében.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.05. 10:26:22

@_benito: Rendben-rendben, itt juventino a többség. Nyilván, onnan nézitek a történetet, hogy milyen gyengék voltatok. Mivel viszont a poszt nem a Juvéról, hanem a Serie A-ról szól, én jegyzem meg, hogy a Palermo viszont nagyszerűen játszott és az érdemeik elvitathatatlanok.

JokerZ 2009.10.05. 10:27:36

amúgy hozzuk má' vissza a jó öreg trez-DP csatársort, remélem ferrara is ezzel kalkulál, ha a mester meggyógyul. igaz, elrepültek már az évek, de a tegnapi lelketlen produkcióhoz ők biztos nem adták volna a nevüket.

palermoban azért gyakran játszunk gyatrán, két éve (három? négy?) is 0-2-ről 2-2, aztán a végén kikaptunk egy bődületes bombagóllal.

Mr.AT 2009.10.05. 10:32:15

Amaurit nagyon lehúzzátok páran, sztem igazságtalanul. Könnyű most a döglött oroszlánba rúgni - tekintve, hogy február óta nem rúgott gólt, ez nyilván sehol sem jó bizonyítvány egy élcsapat csatárától.

Ezzel kapcsolatban pár poszttal korábban már megbeszéltük, hogy egyértelműen belső mentális probléma, szerencsétlennek teljesen elment az önbizalma. Technikailag hihetetlenül ügyes játékos, de már látszik a cselein, hogy benne van a stressz, s "most-végre-sikerülnie-kell" nyomás.

Őt (szvsz) erőltetni kell - meglássátok, feleim, egyszer biza betaláland, onnantól pediglen csőstől jövendenek a gólok, s lesz majdan nagy sírás-rívás milánói riválisaink házaiban.

Iaquinta más kérdés, pár a számok alapján ugye ő van leginkább formában, ebben a kifejezetten kombinatív játékra épülő formációban nálam ő a gyenge pont, a három csatárunk közül messze ő a legkevésbé technikás, a rövidpasszos, kényszerítős játéko rendszeresen rajta akad el. (Rosszul lép ki, elpattan tőle a labda, rossz helyre teszi vissza, stb.)

Mr.AT 2009.10.05. 10:33:51

@Zlatan: Zebinával semmi baj nem volt tegnap. Egyetlen egyszer sem verték meg a szélen, s a támadásokhoz is rendre felért.

Emberileg én soha nem szerettem (ennek többször hangot is adtam), mert egy alattomos kis fasz, de azt el kell ismerni, hogy ebben a szezonban eddig nem lehet rá panasz.

Ipa 2009.10.05. 10:35:29

@Zlatan: Miccoli évek óta elegánsan bünteti, hogy neketk nem kellett. Ha nem is mindig lő gólt, de a Juve ellen mindig nagyon jól játszik.

Mr.AT 2009.10.05. 10:43:44

@Paul Newman Jr.: Nem azt mondtam, hogy a Sampdoria bajnokesélyes, csekély értelmű barátom, hanem azt, hogy (idézem magamat, mert ezek szerint elsőre nem jött át az info):

"iszonyú kiegyensúlyozott lett az olasz bajnokság, még a legkisebbek (pl. Bari) is tele vannak gyors, tehetséges, fiatal srácokkal. (...) Nincs olyan szakadék, mint pl. Spanyolországban."

Lefordítom neked, hogy ezen korai órán ne kelljen sportszeletekkel izzítanod fáradt és hiányos agytekervényeid: sokkal nehezebb dolga van nálunk a nagycsapatoknak, mint eszpányában. Egy Barcelona a B csapatával is oda-vissza legalább 3 góllal bombázza le a Xerez, Almeria meg Sp.Gijón szintű csapatokat, míg a Serie A-ban egyetlen csapat sem mehet biztosra még a Bari ellen sem.

S ez nem amiatt van, mert az Inter meg a Juve klasszisokkal gyengébb a Barcelonánál (álljon ennek bizonyítékául egy friss eredmény: Inter-Barca 0:0), hanem azért, mert az olasz kiscsapatokkal sokkal taktikusabbak, sokkal masszívabbak, sokkal szervezettebbek.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.05. 10:49:38

@Mr.AT:

Ez egy régi vita. Szerintem egy Tenerife legalább olyan jó, mint egy Catania, és egy Getafe legalább olyan jó, mint egy Bari.

Inkább arról van szó, hogy kb. három csapat (MU, Chelsea, Barca) nagyon megléptek még a topcsapatoktól is Európában.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.10.05. 10:54:40

@popp: ez vitathatatlan, és teljesen igazad van.

@Mr.AT: amennyiben az ívelgetés kombinatív játék.

@Csöncsön: ez már idén kevésbé lesz jelentős. a pool tovább sem jut, és a manu sem félelmetes egy kicsit sem. az arse és a chelsea jók, a bl-ben egyébként is működik a carlo-magic :)

barca, real, inter simán ott lehetnek, és a meglepetés a két francia lesz.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.05. 10:54:44

@Csöncsön: Szerintrem ugyan valamivel jobb a Barca az Internél, de sok olasz bajnokit és jó néhány spanyol bajnokit látva számomra egyértelmű Mr.AT igaza. Az olasz kiscsapatok taktikusabbak, masszívabbak, szervezettebbek a spanyoloknál.

kroos 2009.10.05. 10:55:03

@Csöncsön: SZerintem meg egy Barinak nem tudna gólt löni 90 perc alatt a spanyol ligaából csak kb 2-3 csapat.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.05. 11:01:17

@kroos: @popp:

Szerintem ez egy félreértés. Arról van szó csupán, hogy a spanyol kiscsapatok sokkal támadóbb szelleműek, mint az olasz kiscsapatok. Nekem ezért szimpatikusabbak is.

Ha egymás ellen játszanának, nem tudnék fogadni a győztesre.

Mr.AT 2009.10.05. 11:10:35

@Csöncsön: Teljesen más dimenzió a két bajnokság. Most kicsit sarkosan és szándékosan túlozva fogalmazok, de mondhatjuk azt, hogy a La Liga a cselkirályok, míg a Serie A a tökéletesen együtt mozduló betonvédelmek hazája. Ez rögtön meg is fejti a fent említett dilemma okát: a Barcelona kezdőjében 6 olyan játékos is van, akik jobbak, mint a kiscsapatok legjobbjai, így magától értetődő, hogy le is játsszák őket a pályáról.

Ugyanakkor már egy közepesen tűrhetően összerakott olasz védelem is képes kioltani a legnagyobbak játékát is - erre számtalan példát lehet hozni, gyakorlatilag fordulóról fordulóra.

Ez eredményezi a szurkolói attitűdöt is a két ligával kapcsolatban: ha gyönyörködni, flikk-flakkokat nézegetni akarsz, spanyol focit nézel, ha izgalmas meccsre vágysz, olasz focit.
(Leszögezném: ebben az esetben számomra nem az az izgalom, hogy céronáldó megcsinálja-e a 6. kötényt is egymás után, hanem az, hogy kinek sikerül megnyernie a meccset.)

Mindezek alapján (elismerve azt a tényt, hogy a Barca talán pillanatnyilag Európa legjobb csapata, s mint ilyen, természetesen valamennyivel jobb az Inter-Juve párosnál is), azt kell mondjam, ha egymás után játszanának 10 Xerez-Bari meccset, szerintem kb. 7szer a Bari jönne ki jobban.

Mr.AT 2009.10.05. 11:17:09

@Mr.AT: Azt pedig még hozzátenném, hogy az én szememben ezért értékesebb is egy olasz bajnoki cím egy spanyolnál: sokkal nagyobb fegyvertény szvsz 38 kiélezett stresszmeccsen végül legjobbnak bizonyulni, mint 34 meccsen 34 győzelmet aratva rúgni 200 gólt, a maradék 4 rangadón meg eldönteni, végül ki a jobb.

Még akkor is, ha (pillanatnyilag, hisz 2005 még nincs messze, mikor 3 olasz volt a legjobb 8 közt, s ugye a Milan) az objektív fokmérőn, azaz a BL-ben ez most nem ér sokat.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.05. 11:20:12

@Mr.AT:

Szerintem te lebecsülöd a spanyol focit, és sztereotípiákat hangoztatsz.

Én például nem azért nézem a spanyol bajnokságot, amit te mondasz. Nem tudom, mi az a flikk-flakk. Én a szenvedélyes, romantikus támadófocit szeretem, a megalkuvás nélküli győzni akarást.

A spanyol csapatok is nagyon szervezettek, emlékeztetnélek, hogy nemrég egy spanyol kiscsapat tíz emberrel focizta le a Bayernt a pályáról. Gondolod, hogy csak azért, mert ott "cselkirályok" játszanak? Szó sincs róla! Az egy remekül összerakott csapat volt. És rengeteg ilyen van a La Ligában. Szerintem nem kevesebb, mint a Seria A-ban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.05. 11:21:57

@Mr.AT:

Ez pedig már egyenesen no comment kategória.

Gondolod, hogy például a Sevilla kevésbé örülne, mint a Juventus, ha bajnok lenne?...

Mr.AT 2009.10.05. 11:38:44

@Csöncsön: "Gondolod, hogy például a Sevilla kevésbé örülne, mint a Juventus, ha bajnok lenne?..."

Ezt a következtetést ugyan miből sikerült levonnod? :-) Én semmi ilyesmit nem írtam. Annyit írtam, hogy az utóbbi idők tendenciáit figyelembe véve a (mindenkori) olasz bajnok jellemzően sokkal jobban megszenved a bajnoki címéért a hazájában, mint a (mindenkori) spanyol bajnok.

(S itt most tekintsünk el az Inter calciopoli után szerzett két sima bajnoki címétől, mikor lényegileg érdemi versenytárs nélkül maradt.)

Mr.AT 2009.10.05. 11:48:02

@Csöncsön: A szenvedélyes, romantikus támadófoci az, amiről fentebb azt írtam, amit. Valóban ez jellemzi a spanyol csapatokat, s ezt is játsszák mindenki ellen. Csak épp van 2 csapat, aki 2 klasszissal jobban csinálja ezt mki másnál, s az eszetlenül rohanó szenvedélyes és romantikus barátaink ezért rendszeresen vételeznek is 3 (4,5...50) gólt is meccsenként tőlük. Uncsi.

Piiii 2009.10.05. 11:49:16

@Mr.AT: az csak egy volt mert a második idényben a Roma csak 2 ponttal maradt le és az uccsó fordulóban még bajnoknak mondhatta magát a félidőben...ezt nem nevezném simának...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.05. 11:49:24

@Mr.AT:

Sok mindentől kell eltekintenünk. :-)

Én arra emlékszem, hogy az olasz bajnokság általában már február környékén el szokott dőlni.

Aztán mindig jön Várhidi Péter, hogy "ugyan, ugyan, ez még nem dőlt el, mert azért elmenni Palermoba meg Cagliariba nem lesz könnyű az Internek..." Aztán elmennek Palermoba és Cagliariba, és simán nyernek.

Míg ellenben a spanyol bajnokság általában az utolsó pillanatokig kiélezett. Tavaly a Clásicóig, két éve csak a legutolsó forduló legutolsó félidejében dőlt el, ki lesz a bajnok.

Még egy adalék: a topligák közül rendre a spanyol bajnok szerzi a legkevesebb (!) pontot. A tavalyi év kivétel volt. Hogyan veszíthetnek ilyen sok pontot, ha az ellenfelek túlnyomó többsége csak cselezni tud, de amúgy rémgyenge?...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.05. 11:52:18

A tavalyi év kivétel volt.*

*De még tavaly is több pontot veszített a Barca (Espanyolok, Numanciák, Betisek és fogalmatlan kiscsapatok ellen), mint például Angliában a MU.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.05. 11:54:39

@Csöncsön: Természetesen a csapatok stílusa adódik az őket körülvevő futball-kultúrából is. És valóban két azonos erősségű csapat tud gnagyon látványos "szenvedélyes és romantikus" 4-4-et játszani a spanyol bajnokmságban, viszont az ritka, hogy egy gyengébb képességű csapat akárcsal megszorítsa a sokkal erősebbet. Az olasz bajnokságban viszont a papíron gyengébb is meg tud szorítani egy-egy napon talán még le is tud győzni egy erősebbet, pont a szervezettség és a taktikusság miatt.

Mr.AT 2009.10.05. 11:55:17

@Csöncsön: "az olasz bajnokság általában már február környékén el szokott dőlni"

Erre akkor két számadatot írnék:

2007-2008
1. Inter 85 pont
2. Roma 82 pont

2008-2009
1. Inter 84 pont
2. Juventus 74 pont

Február környékén? A 20. forduló magasságában? :-)

daneeka 2009.10.05. 11:56:06

@Ipa: Egy rendes csatár ennyi helyzetből 3 gólt lőtt volna.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.05. 11:57:53

@popp:

Ritka?

Akkor hogyan magyarázod az álatalam említett adatot, hogy rendre a spanyol bajnok szerzi a legkevesebb pontot a topligák összevetésében.

Valakik ellen csak elhullajtják azokat a pontokat...

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.05. 11:58:05

@Csöncsön: ez gyönyörűen alakul az évek során, pár hónap és a Getafe ment tovább, a Bayern pedig gólt sem rúgott.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.05. 11:58:15

@Piiii: Az ilyenekre már nem is reagálok, emberünknél csak a Juventus méltó ellenfél. Megszokhatnád már ;-).

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.05. 12:00:28

@mocsing:

Tudtam, hogy rá fog csapni valamelyik bayernes. :-))

Költői túlzás. Érted?

Az azért elmondható, hogy a Getafe emberhátrányban nem játszott alárendelt szerepet. Az pedig tény, hogy lőtt két (gyönyörű) gólt is.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.10.05. 12:01:20

@Csöncsön: Nem viztos hogy erősebb a Catania a tenerifenél, 1-1ben, de az olasz kiscsapatok mérföldekkel jobban felszívják magukat a nagyok ellen, míg egy gyengébb ellen simán kikapnak. Míg olaszországban szvsz a kiscsapatok szerzik a pontokat, spanyolban a nagycsapatok veszítik el.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.05. 12:02:10

@Csöncsön:

Pardon. Az pedig tény, hogy lőtt három (gyönyörű) gólt is. Tíz emberrel. A Bayernnek.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.05. 12:03:40

@Csöncsön: értem, de költői túlzással érvelni egy, az objektivitást a centrumba helyező vitában nekem kicsit visszás :) érvként persze jó lenne, ha a Getafe ment volna tovább, csak hát Toni...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.05. 12:04:35

@Great Cornholio: "az olasz kiscsapatok mérföldekkel jobban felszívják magukat a nagyok ellen"

Az ilyenek honnan jönnek?...

Ti láttátok például tavaly a Barca-Espanyol (akkor 20. helyen állt) meccset? 1-2 lett.

Vagy a végül kiesett Betis meccsét a Barca ellen? Vagy ahogy az Almería alázta két éve a Realt?

Tucatnyi ilyen példát tudnék mondani, csak az elmúlt egy-két évből.

freiwald 2009.10.05. 12:05:08

@Mr.AT: Szerintem azért elsősorban a nagyok gyengültek vagy éppen lábadoznak, mint pl. a Juve. A 90-es évek eleji hőskornak, amikor is kb. 7 csapatról el merte zengeni a szaksajtó, hogy "ez a csapat bizony ám bajnokesélyes", már sajnos vége van, vagy legalábbis szünetel ez a korszak. Abban igazad van, hogy egyenletesebb a bajnokság, de ez elsősorban a 2. helytől lefelé igaz. Az Internek jelen körülmények között nincs ellenfele. Ez nem azt jelenti, hogy egy Genoa nem csípheti el Mourinhoékat,csupán annyit, hogy amennyiben az Inter a maximumot nyújtja papíron nincs ellenfele. És ugye a statisztikusok is a papírból indulnak ki. Az olasz focinak új adózási rendszerre, stadionaokra, magyarán pénzre van szüksége. Ha lesz klubtulajdonos Itáliában, aki nem lesz rest 30-40% részesedést átengedni egy külhoni módos invesztornak, vagy rohamosan olasz befektetőtársak után kutatni, akkor egyszer újra calcio lesz a calcio és akkor nem lesz itt miről regélni.

szferi 2009.10.05. 12:06:43

@Mr.AT: "már egy közepesen tűrhetően összerakott olasz védelem is képes kioltani a legnagyobbak játékát is" - a legnagyobb olasz csapatokét. a nagyság erősen relatív.

izgalom... valóban, ha neked az az izgalmas, hogy a tizenegy emberrel védekező kiscsapat összeszerencsétlenkedik-e egy kontrát, vagy a fantáziátlanul daráló nagycsapatból végül megvillan-e valaki, akkor valóban az olasz bajnokság a legfaszább a világon. szervezett és taktikus játék, persze, persze. Egy átlagos olasz bajnokinak kb. olyan fílingje van, mint mikor a kutyám megpróbál megfordítani egy sündisznót. Izgi.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.05. 12:06:51

@Csöncsön: Tavaly a Classicoig még az angol listavezetőnél is jobban állt a Barca, onnantól meg jöttek a valakik, akik ellen elhullajtották a pontokat, már a bajnoki cím tudatában. Egyébként az utóbbi két-három évben tudott rekordokat dönteni az Inter, előtte a Roma 2001-es csapata volt a rekorder jóval kevesebb ponttal. Most viszont egyelőre úgy tűnik, hogy újra sűrűbb lesz.

De rendben egy világklasszisokkal felálló Atletico, Vale, Sevilla képes elkapni a Barcát hazai pályán, de egy kis vagy közép csapat nemigen. És kérlek ne gyere a Numancia meccsel, mert az a szabályt erősítő kivétel.

Egyébként nem nagyon tudsz olyat mondani, hogy az Inter két gólnál többel nyert Palermoban, Cagliariban vagy akárhol, Barca viszont idegenben is rendez gólfesztiválokat.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.05. 12:09:10

@Csöncsön: Na a városi derby megint más tészta. Ott egy ordas közhellyel élve tökmindegy, hogy ki hanyadik aktuálisan.

szferi 2009.10.05. 12:11:02

@popp: "nem nagyon tudsz olyat mondani, hogy az Inter két gólnál többel nyert Palermoban, Cagliariban vagy akárhol2 - és te tudsz olyat mondani, mikor szeretett volna? :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.05. 12:11:20

@popp:

Milyen kivétel? Most írtam, hogy tucatnyi ilyen meccset tudnék sorolni, csak az elmúlt egy-két évből.

Tavaly egyébként a Barca egész Európában mindenkinél sokkal, de sokkal jobb volt, egyedül a Chelsea bírt vele, de ahhoz is kellett szerencse. De még tavaly is voltak ilyen meccsek: Barca-Racing 1-1, Barca-Espanyol 1-2, Betis-Barca 2-2 stb. mind-mind a Clásico előtt.

freiwald 2009.10.05. 12:11:49

@popp: Már hangolok a Roma meccsre egy fogatlan oroszlánnal :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.05. 12:11:51

@szferi: ...gondolnánk, ha sohasem néznénk olasz bajnokit.

rexford 2009.10.05. 12:14:15

@Zlatan: Szerintem ezzel a két egyforma csatáros játékkal le kéne állni, legalábbis DP visszatéréséig, és kipróbálni valami karácsonyfaszerűt, ahol Camoranesi egy kicsit beljebb húzódna és nem nagyon védekezne (mert azt egyáltalán nem tud). Melo-Sissoko-Marchisio/Camo-Diego/egy ék. DP-t is be lehetne illeszteni majd balközépre, Camo el, Marchisio meg át jobbra. Persze a szélsőjáték és a védelem kérdése ezzel nem lenne megoldva, de hát egyszerre nem lehet mindent. Én azért bízom benne, hogy Grosso kurva jó lesz, és talán Caceresből is kihoznak valamit.

szferi 2009.10.05. 12:14:30

@popp: sajnos néha ráfanyalodunk, még ha teljes meccseket egyelőre nem is bírunk ki :)

szferi 2009.10.05. 12:15:53

@popp: nyilván nem minden meccsre alkalmazható egy sztereotípia, de azért van alapja a kialakulásának.

Mr.AT 2009.10.05. 12:17:04

@szferi: Fentebb hangsúlyosan kifejtettem ezt, pont az ilyen színvonalú kommentek elkerülése érdekében. De jó, legyen, türelmes leszek, legyen hát még egyszer.

Számomra (érted, tehát NEKEM, nem kívánom, hogy te is így lásd, de én így látom, comprende? capiche? clear?): izgalom = nem egyértelmű végkimenetel.

Mikor a Barcelona a 20. percben 3:0ra vezet és 85-15 a százalékos labdabirtoklás nekik, az nekem nem IZGALMAS. Szép, vagy épp SZÓRAKOZTATÓ lehet, mert szemre tetszetős, látványos dolgok történnek a pályán, de az aktuális áldozatnak annyi az esélye, mint a disznónak szabadesésben.

És igen, lehet, hogy az olasz bajnokin kevesebb az átlagosan egy percre jutó esernyő- vagy biciklicsel, de ott egy Bari is képes egyenlíteni Milánóban, az Inter otthonában, vagy egy papíron harmatgyenge Palermo is képes leiskolázni egy papíron bombaerős Juventust, 90. percen át kérdésessé téve azt, hogy mi lesz a meccs végkimenetele. Számomra ez az "izgalmas" szó definíciója egy futballmérkőzés vonatkozásában.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.05. 12:17:45

@freiwald: Valószínűleg Totti nélkül megyünk, mert várhatóan tizennyolc-húsz napot kell kihagynia. Szerencsére ennek nagyrészét a válogatott szünet alatt letudja. Egyébként mostanában nyerni járunk a San Siroba, legalábbis ellenetek.

@Csöncsön: Te meg nyilván a Rijkaard korszak tragikus eredményeit citálnád. Ez a flame amúgy kezd parttalanná válni.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.05. 12:20:33

@popp:

Az a lényeg, hogy annak a hangoztatott véleménynek, mely szerint az olasz kiscsapatok (úgy összességében) "mérföldekkel jobban" fölszívják magukat a nagyok ellen, mint spanyol társaik, semmiféle valóságalapja nincsen. Ha ennyit elismersz, én be is fejeztem.

Mr.AT 2009.10.05. 12:23:47

@Csöncsön: Már a tavalyi év is jól jellemezte az új spanyol korszak erőviszonyait, csak tavaly még nem nőtt melléjük a Real, így megengedhettek maguknak henyélést néha-néha.
Idén viszont tiszta a recept: ez a két csapat csak akkor nem nyer idén, ha nem koncentrál, vagy ha magasról lesz*rja a meccset. Ha meg neadjisten hajt is, akkor tuti a min. 3 gólos különbség. Roppant izgalmas, valóban.

De hogy ne vitatkozzunk végeláthatatlanul, ajánlok egy fogadást, a jól bevált sör tétben: én azt állítom, a Barca-Real páros gyengébben teljesítő tagja (értsd: a leendő bajnoki 2. helyezett) és a 3. közt legalább 12 pont különbség lesz. Tartod?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.05. 12:26:26

@Mr.AT:

Nem szeretem a sört, de tartom. :-)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.05. 12:29:01

@Csöncsön: Oké de akkor ne egy városi rangadót meg Rijkaard utolsó évét hozd példának.

ráadásul onnan indultunk, hogy az olasz kiscsapatok masszívabbak, szervezettebbek és taktikusabbak spanyol sorstársaiknál. Ezt az állítást meg eddig nem nagyon sikerült cáfolnod.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.05. 12:32:01

@Mr.AT: "Idén viszont tiszta a recept: ez a két csapat csak akkor nem nyer idén, ha nem koncentrál, vagy ha magasról lesz*rja a meccset." - azért ez így túlzás, mert egy jó napot kifogó Sevilla, Atleti, Vale vagy RReal hazaipályán azért megfoghatja a két klasszikust.

Mr.AT 2009.10.05. 12:32:17

@Csöncsön: Agree. Nem szereted a sört? Ez esetben választhatsz más fegyvernemet, ha úgy hozná a sors, mint pl. kóla, bambi, nyalóka, stb. :-)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.05. 12:33:31

@popp:

Ezt az állítást azért nem sikerült cáfolnom, mert ezt az állítást nem is lehet cáfolni, tekintve, hogy tökéletesen szubjektív. Mit nevezel masszívnak? Mit nevezel szervezettnek? Mit nevezel taktikusnak?

Szerintem például a Tenerife hihetetlenül szervezetten játszott a Bernabeuban, minden játékos tudta, mi a dolga. Taktikusak is voltak, még 2-0 után is bennük volt a gólszerzés lehetősége. Masszívan tartották magukat. Az más dolog, hogy az ellenfélnél játszott egy Cé meg egy Kaká meg egy Benzema meg egy Guti, akik végül szétszedték a védelmüket. De ne legyen kétséged felőle: utóbbi négy játékos a Cagliari védelmét is szétszedte volna...

szferi 2009.10.05. 12:35:20

@Mr.AT: kösz, mester! :) de szerintem egy meccs még kurvára nem lesz izgalmas csak attól, hogy nem vagyok 100%-ra biztos a végkimenetelben.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.05. 12:35:46

@popp:

BÁRKI megfoghatja a két nagyot, ha jó napot fog ki, a két nagy valamelyike meg rosszat. Pont, mint az olaszoknál.

Mr.AT 2009.10.05. 12:37:27

@Csöncsön: Vagy nem. Mert ez aztán megint a kutya vacsorája. Tavaly azt is hallgattuk, hogy a Barca hogy rommá alázná az Intert, aztán az idei, még Ibrával is bruttósított Barca se tudott még csak gólt se rúgni a milánóiaknak.

Nem eszik olyan forrón a kását, s azért jó pár nagy név játszott és játszik ma is olaszhonban, nem kell ez a fölényes spanyol kézlegyintés. Az sem véletlen, hogy a nálatok lubickoló Ronaldinho itt még a kispadon sem válik be.

Mr.AT 2009.10.05. 12:40:47

@szferi: Hát akkor világosíts már fel, pls, számodra mi jelenti az izgalmat egy meccsen, ha nem a végeredmény alakulása?
Az, hogy a család valamely tagja feltűnik-e a képernyőn a háttérben? Az, hogy Ronaldo ráránt-e a partvonal mellett a mesterhármasa után? Vagy az, hogy megmelegszik-e a sör a kezedben a tv előtt? Vagy mégis mi?

Mr.AT 2009.10.05. 12:42:22

@Csöncsön: Megfoghatja, persze. Többnyire csak a meccs előtti kölcsönös kézfogások, meg néha-néha a reménytelen CR/Kaká/Messi/Ibra utáni loholás mezvisszahúzásai során, de megfogni megfoghatja. :-)

szferi 2009.10.05. 12:48:01

@Mr.AT: mondjuk igazat adok neked is, azért is lehet izgulni 90 percig, hogy történjen már végre valami. részemről lezárva, béke veled :)

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.10.05. 12:50:29

@Csöncsön: "Míg ellenben a spanyol bajnokság általában az utolsó pillanatokig kiélezett. Tavaly a Clásicóig, két éve csak a legutolsó forduló legutolsó félidejében dőlt el, ki lesz a bajnok."

vitatkoznek. elvileg lehet,h a clasicon dolt el,de az inkabb a decemberi,barcelonai clasico vt. utana ugyan vt 1 kisebb formahanyatlas,de februar vegetol nyilvanvalo vt,h a barca lesz a bajnok. mint ah az elozo evben a real bajnoksagat is kb. marciustol boritekolni lehetett. a 2006/07es finale viszont valoban izgi vt...

olasz bajnoksagot ritkabban nezek,es amit lattam utobbi idoben (par inter- es par milan-meccs),enyhen fogalmazva sem kapraztatott el. de lehet,h csak egyszeruen rossz meccseket lattam.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.05. 12:52:31

@Csöncsön: Ezt az állításodra éppen az általad annyit citált Real-Tenerife cáfolja. Míg Olaszországban az újonc Bari hasonló felállásban leikszelt az Interrel.

Lehet, hogy a Cagliari védelmét is szétszedné, de az biztos, hogy kevesebb vakmerőséggel és több ésszel játszanának. Pont jó példát hoztál, mert Cagliari tavaly a Juvének és az Internek is kellemes perceket okozott. Annyivel volt eredményesebb ellenük, mint a Tenerife a Real ellen, amennyivel okosabbbak. Nem rohantak neki a nagycsapatoknak, hagyták őket keszdeményezni, de jól megszervezték a védekezésüket, viszont a kapura is veszélyesek voltak, mert ha labdát szereztek pár villámgyors húzásból az ellenfél kapuja előtt teremtek Jedáék.

Taktikusság: például, hogy fölmérve az erőviszonyokat nem is cél az erősebb ellenfél térfelén eltölteni a mérkőzés nagy részét. Viszont kihasználják az ellenfél adta lehetőségeket a támadójátékban, tehát lekontrázni az ellenfelet. Szervezettség: mindenkinek meg van a helye, próbálják lezárni a területeket, megpróbálják szűketini a pályát és összehangoltan tolódik az egész csapat a labda felé. Masszivitás: Nem hagynak levegőt az ellen csatárianak leütözik őket és keveset hibáznak.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.10.05. 12:53:58

egyebkent pl. a tegnapi sevilla-real meccs tokeletesen megfelelt annak,amit izgalmas merkozesnek tartok.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.10.05. 13:05:18

@Mr.AT: ronaldinho utolso barcelonai eveben maximum ejszakai klubokban,diszkokban lubickolt,a palyan - ha veletlenul jatszott - azoknak a faradalmait heverte ki. 2006/07es szezonban meg nem vt olyan rossz,de igazi, palyan torteno lubickolassal a 2005/06 szezonig kell visszamenni. szal,semmi kulonos nem tortent vele,az utso barcelonai ket evenek logikus kovetkezmenye az,ahol tart most. rossz peldat hoztal fel. az o esete absolut nem relevans,maximum a sajat hulyesegenek es az elkotyavetyelt zseni bizonyitasara az.
kozelebb jarnal az igazsaghoz,ha azt irod,h eto'o nem ontja ugy a golokat,mint a barcaban. mas - elgondolkoztato - kerdes,h az interben mar eddig tobb golpasszt addig,mint 1-1 barcelonai szezonjaban (nem azokra gondolok,amikbol fel eveket kihagyott).
teljesen mas a ket bajnoksag profilja,es pont ezert nem is szeretem az osszehasonlitgatasokat. spanyolorszagban sokkal kevesbe torodnek a vedekezessel,rosszabbak a birok,olaszoknal meg vhogy a tamadofoci akadozik (nyilvanvaloan a szervezettebb vedekezes miatt).

szferi 2009.10.05. 13:18:10

@ferenck: ez igaz. közben átkapcsolgattam az arsenal - blackburnre, szerintem az sem volt rossz, még ha a végére nagyon ki is jött a két csapat közti különbség.

Mr.AT 2009.10.05. 13:18:20

@ferenck: A jellemző trend amúgy az, hogy a spanyol bajnokság meghatározó játékosai Olaszországba kerülve jellemzően elsikkadnak (tisztelet a kivételnek), míg az olasz bajnokság meghatározó játékosai Spanyolországban tudnak bizonyítani (kevés kivételt leszámítva).

Vieri, Ronaldo, Zidane, Panucci, vagy épp Kaká ugyanott folytatta, ahol a Serie A-ban abbahagyta, míg pl. Rivaldo, Mendieta, Javi Moreno, José Mari vagy épp a tegnap kivesézett Poulsen meg sem közelíti a spanyolhonban mutatott énjét.

Ha kicsit hergelni akarnám a Csöncsön&friends baráti klubot, mondhatnám, hogy a szigorú bentlakásos suliból az utcabálba kerülni könnyű, de a másik irányban már döcögős az út... :-)

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.10.05. 13:35:39

@Mr.AT: sztem meg jopar esetben egyszeruen arrol van szo,h a ligabol leselejtezett jatekosok mennek at a serie a-ba: ronaldinho,zambrotta,rivaldo,redondo es lehet folytatni a sort.
eppenseggel zambrotta es canna nem ugyanott folytattak,ahol abbahagytak... a trend inkaqbb az,h az olaszorszagbol swpanyolorszagba koltozo tamado szellemu jatekosok bevalnak,a vedekezo felfogasuak/vedok csodot mondanak

szal,pro es kontra is vannak ervek

Klárensz 2009.10.05. 13:40:49

@popp: Az Inter milyen 2001-es Roma rekordot döntött meg?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.05. 13:55:15

Na,ez a breaking news,Lotito a Chiesa di Santa Maria del Popolo temploma előtt,újságírok jelenlétében megbocsátott Pandevnek és Ledesmanak.Kiváncsi vagyok,ennek mi lesz a hatása,de valami azt súgja,nem sok.

Klárensz 2009.10.05. 14:05:02

@popp: A Roma 2001-es pontrekordját 2004-ben a Milan döntötte meg, az volt az utolsó 18 csapatos bajnokság. Aztán a rákövetkező évben a Juve új rekordot állított fel, de ekkor már 20 csapatot vonultatott fel a Serie A (szóval ez nem ér), és ezt a rekordot döntötte meg az Inter 2007-ben.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.05. 14:34:29

@ferenck:

Benne volt a pakliban, hogy a Real megnyeri a Clásicót, és akkor, azt hiszem, jaj lett volna a Barcának. Szerencsére nem ez történt.

"egyebkent pl. a tegnapi sevilla-real meccs tokeletesen megfelelt annak,amit izgalmas merkozesnek tartok."

Ezzel viszont teljesen egyetértek.

@popp:

Ebben benne van az is, amit valamelyik kolléga már említett, hogy ti. az olasz élcsapatok, ha vezetnek, nem véreztetik ki ellenfelüket, és erre sokszor rá is fáznak. Az Inter a BL-ben is kapott ki már ilyen Panathinaikoszoktól ugyanilyen okok miatt. Szóval a dolog két oldalú.

@Mr.AT:

Én is inkább azt érzem, amit ferenck. Aki nem jött be Spanyolországban, az megy a Serie A-ba. Míg ellenben aki bejött Olaszországban, az megérdemli, hogy előrébb lépjen egy komolyabb bajnokságba. ;-))

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.05. 14:56:56

@Csöncsön: Mendieta és Claudio Lopez életük formájában Bl-döntők után mentek a Lazioba, ahogy Redondo sem levezetzni ment a Milanba, pechjére úgy megsérült, hogy már nem igen térhetett vissza.

Azzal, hogy megállapítjátok, hogy az Olaszországból érkező védekezők csődöt mondanak Spanyolországban, beismeritek, hogy spanyol csapatok védekezése kevésbé masszív.

Mr.AT 2009.10.05. 14:59:49

@Csöncsön: Mendieta nem jött be Spanyolországban? A kétszeres BL-döntős Valencia csapatkapitányaként?
Vagy Rivaldo, aki 2002ben friss világbajnokként igazolt a Milanba?

Muhaha.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.05. 15:00:30

@Csöncsön: De azért arra csak a spanyol védelmek voltak képesek,hogy Vierinek 1 meccs/gól átlagot hozzanak össze. ;)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.05. 15:03:44

@popp: Ne is mond,ezek a régi szép idők,mikor ilyen igazolások érkeztek... (távolba révedő szemek,nagy sóhaj)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.05. 15:05:51

@popp:

Vagy nehezebb kihívás elé állítják őket az ellenfelek támadói. :-)

Végtelenségig lehetne ragozni ezt. Nyilvánvalóan más a két bajnokság stílusa. Ki ezt szereti jobban, ki azt. Az a lényeg, hogy ne becsméreljük a másikat.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.05. 15:23:42

@Csöncsön: Hidd el nekem, hogy masszívabbak az olasz középpályák. Tudod, a futball filozófiák közti különbség. De vegyük Zambrottát, vele az volt a baj, hogy nem Dani Alvez. Cserébe viszont 180 percen át lenyelte Cristiano Ronaldot, de pechére ugyanebben a párharcban adott egy gólpasszt Scholesnak.

"Nyilvánvalóan más a két bajnokság stílusa. Ki ezt szereti jobban, ki azt. Az a lényeg, hogy ne becsméreljük a másikat." - mikor becsméreltem én a spanyolt?

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Azokban az években a római derbyn két kvázi világválogatott találkozott, még a padokon is világklasszisok ültek.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.05. 15:27:27

@popp:

Az egész vita onnan indult ki, hogy a Juve azért nem nyert, mert milyen bitangkemény bajnokság ez már, bezzeg a spanyol, ott elég a tarcsit kiküldeni, az is simán nyer oda-vissza hárommal... Szóval egy becsmérléssel indult. Nem pont te kezdted, de egyetértésedet tanúsítottad AT úr irányába.

Dani Alves és Zambrotta különbsége szerintem szimbolikusan is kifejezi a két bajnokság közti különbséget, szóval jó a példa. :-)

kroos 2009.10.05. 15:31:22

@Csöncsön: szar a példa, a jobb példa az a Almeria meg a Palermo lenne.
Dani Alvest meg Maiconhoz mérd.A Barca multheti játékával nem nyert volna a Palermo ellen, mint ahogy a Juve nem is nyert,meg mint ahogy pl. a Mu se a Sunderland ellen.
Egyszerüen mert nem tudtam felörögni.

kroos 2009.10.05. 15:31:59

@kroos: edit:nem tudtak felpörögni.)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.05. 15:35:24

@kroos:

Az Almería két éve a következő eredményeket érte el a két nagy ellen:

Almería-Real Madrid (későbbi bajnok) 2-0
Almería-Barcelona (BL-elődöntős) 2-2

Tavaly:

Almería-Real Madrid 1-1

Most, hogy elment Negredo, nagyon meggyengültek, és valószínűleg a kiesés ellen fognak küzdeni. De egyébként most is elég masszívak. Kevés csapat tartja egy lőtt gólon a Barcát a Camp Nouban. Erről a Bayern-fanok is mesélhetnének...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.05. 15:37:42

@popp: Nem tudom megéljük-e,hogy megint ilyen erősségű római csapatok lesznek.Amíg ugyanazok a capik,addig nem.

Mr.AT 2009.10.05. 15:41:24

@Csöncsön: A Barcát legutóbb mi is egy lőtt gólon tartottuk a Camp Nouban, ráadásul lőttünk is mellé kettőt. :-)

Mr.AT 2009.10.05. 15:46:40

@Csöncsön: Senki nem becsmérelt semmit, már megint terelsz, jó szokásodhoz híven. Én mindösszesen annyit mondtam, hogy SZERINTEM kisebb a különbség a nagycsapatok és a kisebbek közt Olaszországban, mint Spanyolországban, és ezt továbbra is fenntartom.
Hogy végre megértsd, miről beszélek, ha mondjuk egy tízes skálán mérjük, ahol kb. 9es a Barca meg a Real, akkor kb. 8as az Inter meg a Juve, de a spanyol kiscsapatok átlagos szintje kb. 3as-4es, míg az olaszoké legalább 5ös.
Ebben nyilvánvalóan benne van az, hogy néha spanyol kiscsapat is megfog nagyot (erre kár is példákat hoznod, nyilvánvaló tény) - a mondanivalóm lényege az, hogy a kisebb különbség miatt ez Olaszországban lényegesen GYAKRABBAN fordul elő.

Ez nem becsmérlés, pusztán egy vélemény.

kroos 2009.10.05. 15:53:57

@Csöncsön: most én is mondhatnám hogy milyen az a spanyol bajnokság ahol az olasz nem bajnokesélyes tavaly megszopatja a Reált aki toronymagas 2. lett. de nem mondom mert 1 meccsböl nem vonunk le ilyen konzekvenciákat

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.05. 16:09:33

@popp: Szerethető a Lazio is persze,de én az erősségről beszélek.Nyilván szeretjük a csapataink,de én a fentebbit egy objektív fokmérőnek szántam.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.10.05. 16:10:17

@Csöncsön: "Kevés csapat tartja egy lőtt gólon a Barcát a Camp Nouban."

azert vt az csak 1 mert a barca lelazsalta a meccset. almerianak kapuralovese sem vt. nem porgott fel a barca,mert nem vt mire felporogni. ezzel 1utt duhos vtam rajuk,h annyira lazara vettek. es,h 1 jo nagy kozhellyel eljek,az 1-0ban meg a legkutyautobb ellenfelek ellen is benne van,h a 92. percben talalnak 1 golt. szal nem az almeria zsenialitasa,hanem a barca lustasaga miatt lett csak 1-0.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.05. 16:12:28

@Csöncsön: Azzal értettem egyet konkrétan, hogy az olasz bajnokság csapatai úgy általában taktikusabbak, masszívabbak és szervezettebbek és ezt továbbra is tartom. Ezzel nem becsméreltem senkit.

Amúgy az úgy van, hogy Zambrotta a világbajnok, D. Alves meg nem az ;-).

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Ez a mostani Roma is szerethető brigád, nagyon.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.05. 16:15:27

@popp: Igen,ezért leírom én is még egyszer,a Lazio is az,de én az erősségről beszéltem. :)

Boodler 2009.10.05. 16:18:50

@Csöncsön: A teljességhez hozzátartozik egy Barca - Almeria 5-0, 37 perc alatt.
www.soccer-spain.com/ssdocs/reports2008/div1/day08/report4.html

Bocs az offért.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.10.05. 16:19:00

@popp: "Amúgy az úgy van, hogy Zambrotta a világbajnok, D. Alves meg nem az ;-)."

luca toni is vilagbajnok,eto'o,ibrea,rooney,f. torres,villa meg nem azok:DD

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.05. 16:19:01

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: amúgy egyetértek, amíg a mai elnökök regnálnak a római kluboknál, aligha lesz olyan erős romanista vagy laziale keret. Ehhez viszont az is hozzátartozik, hogy akkoriban még az olasz bajnokság volt a legvonzóbb célpont a klasszisok számára.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.05. 16:21:55

@ferenck: Úgy van. Csak visszájára akartam fordítani Csöncsön szellemes, de kissé torz összehasonlítását.

Mr.AT 2009.10.05. 16:23:19

@ferenck: Az nem Ibrea(l), maximum Ibarca. :-)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.05. 16:24:26

@popp: Ez igaz,valóban akkor vonzóbb volt az olasz bajnokság,ez is akadálya lenne az álmainknak.

Mr.AT 2009.10.05. 17:17:54

Na ez viszont húzós. Se Totti, se Vucsinics, nem tudom, mire megy így majd a Roma. Kicsit sajnálom is őket, ez nagy sz*pás, már majdnem olyan, mint a mi tavalyi szériánk.

www.nemzetisport.hu/nso_hirek/as-roma-mirko-vucsinics-serules-miatt-ket-honapig-nem-jatszhat-2002282

Piiii 2009.10.05. 17:21:19

@Mr.AT: na majd Pista meg Menez:)...
ajaj ezek nem jó hírek...nem baj 2 hét nagy idő, Tottit addig összedrótozzák...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.05. 17:24:07

@Piiii: És ott van még Okaka is. Daja Vum van egyébként. Tavaly is mikor kezdtünk összeállni, akkor kezdtek lesérülgetni az enbereink.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.05. 17:58:53

@popp: Azért a Lazio még mindig rosszabbul áll sérültek és minden más tekintetében,holnap barátságos mérkőzést játszanak a Ravenna együttesével,és ami érdekes,komoly esély van rá,hogy ezen a találkozón pályára léphet Pandev és Ledesma.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.05. 18:04:20

@ferenck:

Nem lazsálásról volt szó, hanem rossz formáról. Az Almería, azon kívül, hogy nem jutott igazi gólhelyzetig, azt játszotta, amit kell. Amit a Chelsea. Azt pillanatig sem állítottam, hogy "zseniális" csapat volna. Sőt pontosan ennek ellenkezőjéről volt szó. Szervezettséggel, fegyelemmel, masszivitással nem tudták kompenzálni a tudáshiányt.

Egyébként amikor Emery volt az edzője, kifejezetten szerettem az Almeríát, nagyon jó focit nyomtak, saját pályájukon szinte nem is lehetett megverni őket.

No, ennyit az olasz posztban az Almeríáról. :-)

_KingJack_ 2009.10.05. 18:25:22

@popp: bizony az összetartás sokkal nagyobb lehet így nálatok. Okakát egyébként jó lenne már mély vízbe dobni, mert annyit gyaníthatóan nyújtana, mint pl. Menez. Ráadásul még olasz is. Jó lenne megérni mikor a squaddra azzurra Balotelli-Okaka Chuka csatársorral rohamozna egy VB-n:D

_KingJack_ 2009.10.05. 18:30:45

@popp: bizony lehet, hogy az összetartozás hite csak még erősebben kezd lángolni a farkasok szívében.....
Egyébként Okakát ideje lene már a mély vízba dobni, szerintem annyit, mint Menez biztosan nyújtana, ráadásul "olasz" is. Erről jut eszembe: mit szólnátok a 2014-es VB-n egy Balotelli-Okaka Chuka csatársorhoz a squadra azzurrában? Mondjuk az Özil-Nsereko német kettős ellenében:)

_KingJack_ 2009.10.05. 18:31:27

@_KingJack_: rittig kétszer ment el. de legalább nem teljesen ugyanaz:)

freiwald 2009.10.05. 18:36:30

@popp: Sajnálom öregem. Egy megfáradt csapatot sosem dicsőség legyőzni ill. szerintem ti ellenünk így is jók vagytok. Nálunk csak a védelem ér valamit, mert van egy Nestank. A többi sem fejben, sem taktikailag nincs a helyén, mivel mint mondtam, egy fogatlan oroszlánnal készülünk rátok. Ennek a Milannak vért izzadva is emberfeletti lenne a 3. hely megszerzése. Változás csak akkor álhat be, ha januárban nyílik a tárca. Én viszont nem hiszem, hogy a vezetés nem látja a hiányosságainkat, sokkal inkább nem akarunk költeni. Az elképzelés nyilván az, hogy a Berlusconi éra eredményeinek tükrében bármit le lehet tolni a szurkolók torkán. A szurkolói türelem viszont véges és ugye mindenki elsősorban a jelenére és a jövőjére koncentrál, mert a múltból nem lehet megélni. Szóval ne csüggedj, ebben az évben szinte bárki jó eséllyel indulhat ellenünk a San Siroban. Remélem Tottit helyrehozzátok a meccsig!
FORZA MILAN PER SEMPRE!!!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.05. 18:48:25

@freiwald: Én láttam a Zürich elleni meccs és a tegnapi összefoglalóját. Igaz, hogy ez már nem a két-három vagy négy-öt évvel ezelőtti Milan. Amennyi helyzetet viszont kihagytatok az utóbbi két meccsen, annyiból négy-öt éve öt-hat meccset is megnyertetek. Ha elkezdenek ezek bepattanni, akkor elkezdtek kikecmeregni a gödörből.

Ami Nestát illeti, Lippi helyébe elkezdeném kapacitálni egy nyári dél-afrikai túrára. Milyen gólpasszt adott már tegnap is.

freiwald 2009.10.05. 19:07:14

@popp: Nesta egy élő legenda! Én neki adtam volna a kapitányi karszallagot. Ha T. Silva felépül, rendben lesz a védelem közepe.

Na igen a helyzetek. Van abban valami, amit mondasz, de ez a csapat lélekben megfáradt emberekre épül. Tőlük várjuk a megújhodást meg pár fiataltól, akiket össze-vissza tologat Leo a pályán. Csak annyit végy szemügyre, hogy egy Pippo-Huntelaar, vagy Huntelaar-Pippo cserének semmi értelme, ha nincs széljáték, kontrára nincs gyorsulás és nincs második hullám. Ha van is az pl. Gattuso, aki ha marabb lövi ki a torony ablakát, mintsem, hogy kaput találjon. Ez nem az ő hibája, de hol van ilyenkor a híres-nevezetes Pirlo a juninhoi rúgótechnikájával? Hol vannak az életerős Seedorf féle dugók? Na látod... Éppen ezért nem hinném, hogy ezek pont ellenetek kezdenek el bepattani, mint ahogy Oddo és Zambrotta sem fog már megtanulni beadni, ha eddig nem ment. Pirlo labdáinak olyannyira nincs szeme, hogy egy szürkehályogos küklopsz is hamarabb emberhez passzol mint ez a félnótás. Pato túlzottan dinamikus a kerethez. Vele csak Abate és flamini képes együtt loholni. Szegény rino is inkább levágathatná a haját, hogy lásson is valamit, mert már gyakorta nem byrja a tempót, akármennyire szívvel-lélekkel lohol a hallba. Más kérdés, hogy a Roma ellen jó játszani, mert felvállalja a nyíltsisakos párharcokat, illetve sokkal inkább igazodik egy nagycsapatnál megszokott sémához. Ezért is van, hogy az ilyen meccsek esetén jószerével előre lehet tudni milyen forgatókönyv képzelhető el. Sokhelyzetes, sokgólos csatát várok. A Milan győzelmet remélem, de realista révén nem hiszem. A szív az persze diktál én meg írom, hogy milyénk a 3 pont, de hát, ha nem így éreznék, le sem ülnék a TV elé. :)

freiwald 2009.10.05. 19:10:29

Edit: Flamini, Rino, bírja, halálba és scusi:)

calciomax 2009.10.05. 20:47:23

Igen az egész Milan kurva jó....10 bergamoi ellen kb. 3 helyzet 60 perc alatt. Az első 30-ban ennyi atalanta ziccer. Igen a Milan védelme is kurva jó....és ha még Szivácska is felépül...

calcio_di_rigore 2009.10.05. 23:13:21

@Paul Newman Jr.: ugye nem kell mindennap beírnom, hogy várom az összeállításodat? Ne legyél még nagyobb bohóc.

LevyASR 2009.10.06. 08:54:42

_benito eret vágott vasárnap, vagy a könnyeitől nem tud postot írni?!
Aggódom :D

_benito · www.nst.blog.hu 2009.10.06. 09:15:54

@LevyASR: bocsi, rohadtul nincs időm semmire, nem tudom, lesz-e ma egyáltalán poszt.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.10.06. 09:21:45

@calcio_di_rigore:
kezd kialakulni egy újabb popp-kroos szertű kommentelő-háború :)))

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.06. 10:54:39

Az Inter megmondta a frankót:vagy 4-5 millió euró,és Suazo,Materazzi Pandevért cserébe,vagy 2,8 millió euró,és négy fiatal játékos.Arnautovicot is szeretné a Lazio az egyeszség részeként,de erről még nem tudtak megegyezni.

daneeka 2009.10.06. 11:01:14

@Mr.AT: Csak ne hagytad volna ki Marescát a felsorolásból...

Mr.AT 2009.10.06. 12:20:47

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Nem értem világosan a Pandev körüli felhajtást. Nálam nagyjából Vucsinics szintjén mozgó játékos - azaz nem rossz, néha tud kiemelkedőt nyújtani, s vannak szép megoldásai, de összességében nem mondanám világklasszisnak.

Vettem a fáradtságot, és megnéztem: 2004 óta van a Lazionál, itt 159 meccsen 48 gólt lőtt, ez 0,3as mutató. Több, mint 30 játékosnak is jobbak ennél a mutatói, csak a Serie A-ban.

Az meg, hogy Arnautovic, plusz további játékosok, plusz pénz, az meg szerintem gyakorlatilag vicc. Ha ebbe belemegy az Inter, az az év üzlete lesz nektek.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.06. 12:28:42

@Mr.AT: Azt ne feledd, hogy kölcsönbe adnák a játékosokat, így Arnautovicsot is. Abból meg, hogy játszik a fiatal tehetség és szokja a Serie A légkörét később az Inter profitálhat.

Pandev azért a góljai mellett az előkészítésben is jeleskedik. Szerintem cserecsatárnak mindenképpen megteszi még egy Internél is.

Mr.AT 2009.10.06. 12:47:30

@daneeka: Nem felsorolás volt, csak pár kiragadt példa. A teljesség igénye nem merült fel... :-)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.06. 13:23:13

@Mr.AT: A felhajtás annak köszönhető,hogy úgy is érdeklődik Pandev iránt ennyi klub,hogy gyakorlatilag biztosan nem fog játszani még 3 hónapot.Illetve az már magában nagy hírverést ad mindennek,ahogy Lotito bánik velük.De Silvestri nagy szerencséje komolyan,hogy el tudott igazolni,különben ő is igy járt volna.Pandev tényleg nem világklasszis,de kiemelkedően jó képességekkel rendelkezik a Serie A csatárai közt is,és ahogy popp is mondta,az előkészítésben legalább olyan hasznos,mint a befejezésben,ez sem jönne rosszul az Internek.Én a magam részéről jobban örülnék a több eurónak és kevesebb játékosnak,főleg ha Suazo és Materazzi a cserealap,akkor inkább a Primaveras interesek.

@popp: Kölcsönbe,ez igaz,de Arnautovicot végleg akarja a Lazio,ezért nem tudtak eddig dűlőre jutni.Az egy elépzelhető megoldás,hogy csak Arnautovic,de végleg,és pár millió euró,csak ha Lotiton múlik,akkor ez lehet nem lesz elég.

giacinto 2009.10.06. 13:32:09

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Mondjuk Mátrix simán első számú védő lenne nálatok még igy 37 évvesen is kb, nem tudom iért szólod le és sztem az Laziale ultrák is bírnák az arcát :)

A legjobb az lenne ha adnánk érte vmi 4-6 millió eurót meg Suazot mondjuk másfél év kölcsönbe.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.06. 13:52:39

@giacinto: Egyes laziale ultrák biztos,de az nem a focitudásáért lenne. :)
Viccet félretéve,ha egészséges Diakité és Siviglia,akkor Materazzi posztján mindkettő jobb most.Cribari helyére én elfogadnék bárkit,Stark Pétert is,egész jól irányítja a pécsi védelmet.
Szóval a legtisztább minél több euró és minél kevesebb játékos lenne,lehetőleg pár fiatal,de leginkább Arnautovic.
Végül pedig arra tényleg kíváncsi vagyok,komolyan mondom nem gúnyolódásból,de Matrix mikor játszott utoljára tétmeccsen 90 percet?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.06. 17:22:57

@Pályaelhagyó autóversenyző: Köszönöm,az nem mostanában volt,még a Szuperkupán sem játszott.Pedig leszámítva pár dolgot,jó védő volt,de már nem is fiatal és nem is játszik.

Pályaelhagyó autóversenyző 2009.10.06. 17:52:55

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: azert azt te sem varhatod el, hogy a chivu-samuel-lucio harmas mellett sok lehetoseget kapjon. (amugy az elso serie-a meccsen kezdo volt) a tavalyi idenyben ugyan tobbszor volt hivatalosan serult, de mourinho nem is szereti

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.06. 18:36:27

@Pályaelhagyó autóversenyző: Persze,az említett három játékos mellett most már nem férne el,de alapvetően szerintem ő ott rontotta el,hogy már az elejétől fogva nem szerette Mourinho,de nem igazolt el,persze lehet hogy sérülések is hátráltatták,nem ismerem pontosan a hátterét.Az viszont tény,hogy nagy segítsége most már nem lehetne a Lazionak.

calciomax 2009.10.06. 18:58:26

Azert ezt nem hiszem mármint hogy nem lenne segiség. Ha játszik az elenfél szögeteit teljesen nyugodtan vártam...helyezkedni b@szottul tud a saját szögleteknél fel megy fejelni álandó légiveszélyt jelent. Fizikálisan is még mindig ott van. Ja és ki az a Diakité és Siviglia...mellettük nem férne be ne vicceljünk máá

rexford 2009.10.06. 18:58:51

Seva és Nedved csúcskorszaka óta nemigen van topkategóriás játékos K-Európában. Hol van ez a Pandev-Mutu-Berbatov-Vucsinics csapat Sztojcskovhoz, Szavicsevicshez, Hagihoz, Sukerhez képest?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.06. 19:27:54

@rexford: Hozzájuk képest tényleg elmaradnak,de ettől még mindegyik említett,ma is játszó futballista a legtöbb csapatnak komoly erősítés lenne.

@calciomax: Egy szóval sem mondtam,hogy nincsenek meg az értékei Matrixnak.De önmagában az,hogy hosszú ideje nem játszik,már nagyon nagy hátrány.Én személy szerint Pandevért cserébe nem nagyon tekinteném cserealapnak,nyilván ha mondjuk ingyen jönne,én is örömmel látnám.Nézd csak meg 1-2 meccsét a szezonban a Lazionak,Diakité az utóbbi meccseken sérülése miatt nem játszott,de az első meccseken remekül teljesített,Siviglia is sérült,de most ő is hasznosabb lenne,mint Materazzi.Nem a múltbeli érdemeit vontam én kétségbe,de jelen időben ő már nem jelentene erősítést,maximum Cribari helyére,de az ő helyére én kis túlzással meg bárkit elfogadnék.

calciomax 2009.10.06. 19:58:10

Figyelj az hogy nem játszik, nyilván nem jó de nem jelenti azt hogy elfelejetett focizni. Olyan szintü rutinja van hogy bármikor felveszi a fonalat. Persze Pandev más kategória 26 éves és csatár..

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.06. 20:14:51

@calciomax: Pontosan ezért mondtam,amit te is leírtál,hogy ezen tulajdonságai miatt ingyen,vagy nem sok pénzért bármikor elfogadnám,ha rajtam múlna.De ilyen cserealapként szerintem nem a legjobb a Lazionak.

Pályaelhagyó autóversenyző 2009.10.06. 23:27:54

azert szerintem a ket roman, chivu es mutu igenis vilagszinvonal, barhova befernenek (a masik listbol meg hianyzik boban)

amugy meg lehet, hogy csak azert ereztuk a regieket nagyobb sztarnak, mert egyszerre csak 2-3 idegenlegios lehetett a palyan es ok azert kiemelkedtek a hazaiak kozul

azt azert megertem, hogy matrix pont annyira nem cserealap, mint arnautovic. majd meglatjuk, en jobban orulnek cassanonak, raadasul o egesz nyaron nekunk nyalizott, megse hoztuk el

rexford 2009.10.06. 23:35:37

@Pályaelhagyó autóversenyző: Mutu és Hagi, Chivu és G. Popescu (vagy akár Belodedici) között egy szint különbség van. Beférni lehet, hogy beférnének, de nem lennének meghatározó játékosok. Mutu az a Fióban, Chivu az volt az Ajaxban és a Rómában, nem a legnagyobb csapatokban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.07. 12:11:57

@rexford: Hagi sem tudott gyökeret verni nagy csapatban, pedig próbálkozott a Realban és a Baercában is, de legjobb meccseit a Bresciában és a román válogatottban játszotta. G. Popeccu valóban jobb volt, mint Chivu, de Belodedici nem biztos.

horas 2009.10.07. 13:49:26

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: @Pályaelhagyó autóversenyző:
Nem értem,ha nem szereti Mourinho Materazzi-t akkor minek tarják meg?Helyette jöhetne Zapata pl akit a széleken is belehetne dobni és lehetne padoztatni is.Materazzi a múlt.Arnautovic tehetséges srácnak tűnik,de ő egyenlőre sztem még zsákba-macska.Pandev remek játékos nem világklasszis,de akár még lehet is.Suazo plusz pár milla (nagyon max 3-4) az teljesen méltányos.Bár én az Inter-ből egy igazi centert hiányolok akire szorult helyzetnél fellehetne rugdosni a labdákat,mert kiderült,hogy a támadsor tagjai erre nem alkalmasak,egy korai Adriano tipusú játékos nagyon elférne,de én mondjuk Vieira,Muntari plus egy kis pénzt felajánlanék Pavlyuchenko-ért is,aki elég melőzött lett a Spursben.És a felesleget kilehetne szórni(Quaresma,Mancini,Vieira),és Jímenez-t is felesleges volt kölcsön adni Seijder tökéletes cseréje lehetne bár őt Mourinho nagyon nem játszatta tavaly,valszeg azért mert nem szereti.Viszont jó hír,hogy Muntari és Vieira helyére Toulalan,Alou Diarra,és Moussa Sissoko triót figyeli az Inter.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.07. 15:46:48

@horas: Nem tudom,hogy szereti-e vagy sem Mourinho Matrixot,de hogy nem játszatja,azt látjuk.Tény,hogy ő már a múlt,ezért sem örülnék neki ha a Lazioban jönne,főleg nem mint egyik cserealap Pandevért.Én a Suazo +pár millió eurót sem tartom méltányosnak,Pandev évek óta megbízható teljesítményt nyújt,Suazo mikor volt utoljára jó?Egyáltalán,mikor játszott utoljára?Persze sérült volt hosszan,de előtte se nagyon.
Jöjjön Arnautovic,esetleg 1-2 fiatal,meg pár millió,ezt bármikor elfogadnám.

Ma játszik egyébként barátságos mérkőzés a Lazio a Ravennaval,és Ledesma benne van a keretben!Elképzelhető,hogy pályára is lép ma este.
Szintén új hír,hogy a Lazio érdeklődik a Parma középpályása,Mariga iránt,esetleg Ledesmáért cserébe.
Szintén meg szeretnék szerezni Mirandát,aki még Braziliában játszik,de rendkívül tehetséges,és figyelik még Etienne Capue játékát,aki a Toulouse játékosa.
Sajnos utóbbi játékosról elég korlátozottak az ismereteim,van esetleg valaki frankofón,aki tud róla mondani pár szót?

horas 2009.10.07. 16:40:03

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Miből gondolod,hogy Arnautovic olyan nagyon jó,ha Suazo-nál feltetted a kérdést,hogy mikor játszott utoljára akkor Arnautovic-nál is feltehetnéd,mert ő se mostanában,és addig míg Suazo-nak van Seria-A-s renoméja addig Arnautovic a holland bajnokság egyik reménysége csak,ezen a megítélésen már Dzsudzsák is túl van.Suazo én azt mondom (jelenlegi) Lazio-szinten nem lenne olyan rossz választás.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.07. 16:55:33

@horas: Szerintem Suazo akkor volt a helyén,és akkor tudott nagyot alkotni,amikor a Cagliari játékosa volt,mert tökéletesen megfelelt az olasz élvonal sokszor citált képének,hogy 1 kiscsapat,1 zsugás,de az Interbe szerintem kevés,2 év alatt nem sokat csinált,lehetőséget se sokat kapott rá az igaz.Szó se róla,és ez igazi Matrixra is,ha a Lazio ingyen kapná,örülnék neki nagyon,de Pandevért cserébe,főleg csak kölcsönbe,Suazot sem tartom korrektnak.Zarate,Rocchi,Cruz,ők jelenleg mind jobban tudják segíteni a csapatot,mint Suazo tudná,és Makinwa cserecsatárnak ha felgyógyul nem lesz rossz,Inzaghi meg soha többet nem fog jól játszani,de fájna a szívem ha elmenne.
Nyilván a bizalmam Arnautovic felé megelőlegezett,de remek felépítésű,pont ilyen fiatal centerre nagy szüksége lenne a csapatnak,mert Cruz azért már nem fogja állni ennyire a rohamokat.
Debütált már az osztrák válogatottban is,ami persze nem nagy szám,de akkor is valami,és nagyon szép dolgokat csinált a Twentebe.
Arnautovic egy fiatal,nagy tehetség,bizonyítási vágytól fűtve,hogy játszhasson az olasz élvonalban,ezért lenne jó,ha a Lazio ebből profitálhatna.

horas 2009.10.07. 17:06:44

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Abból a szempontból igazad van,hogy Suazo felesleges Zarate,Rocchi,Cruz,Makinwa csatársorba mert elöbbi kettő jobb nála,utóbbi kettő nem rosszabb.Arnautovic sztem is tehetséges,de nem mutatott még semmit nemzeközi szinten.Az Inter Ibrahimovic-éra okozta rózsaszínköd által elkábúlva csapott le rá,akiben egyértelműen benne van egy hasonló karrier.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.07. 17:15:45

@horas: Igen,én is nagyon bízom a srácban,jó lenne ha az első lépéseit Rómában tenné meg.A Lazio szeretné végleg meg is szerezni,de sajnos nem hiszem hogy ebbe belemegy az Inter,maximum ha semmi pénz nincs belőle,csak Pandev-Arnautovic+esetleg 1-2 fiatal,de ebbe meg a Lazio nem menne bele.Jó lesz látni januárban,hogy mire jutottak.

horas 2009.10.07. 17:37:16

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Nehéz a téma mert az Inter vmi olyasmi szerződést kötött a Twente-vel,hogy bizonyos mennyiségű azt hiszem 10 meccsen pályára tud lépni sérülés nélkül és jól muzsikál akkor megveszik,most ezt hogy tudják majd összehozni,hogy csak kölcsönbe Pandev üzlet részeként,de a Lazio-nak meg végleg kéne...úgy,hogy közben Mourinho nem nagyon számol vele mert már felépült és tudna játszani,de eddig még egyetelen egyszer sem volt még a keretbe se jelőlve.Sztem itt jön majd be a képbe Suazo és némi készpénz,de majd meglátjuk én se tudom.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.07. 17:47:13

@horas: Látod ezt nem is tudtam,hogy ilyen szerződést kötöttek vele,ez mindenesetre nagyban bonyolítja az egészet.Az a rossz,hogy egyébként reálisan nézve én is ezt a végkimenetelt tudom elképzelni,de ezzel csak azt éri el a Lazio,hogy lesz pár milliója,amivel kis túlzással semmit nem tud kezdeni,és Inzaghi végleg kikerül a keretből,helyette Suazo fog padozni.
Egyébként évek óta minden Lazio edzőnél megfigyelhető,hogy mikor ér el a meccsen a teljes tanácstalanság állapotába,mert akkor cseréli be Inzaghit,ha nevezve van.
Ez már nagyon más téma,de fáj érte a szívem,hogy ennyire képtelen bármire is évek óta.

giacinto 2009.10.07. 18:42:01

Az Inter nem adhatja el, sem kölcsön Arnautovicot, mert jelenleg még a Twente tulajdona. Ugyanakkor a Lazio sem veheti meg a hollandoktól, mert az Internek opciós joga van (7-800 perc játék után automatikusan megvesszük 9 milláért)

Ha ez végbemegy, egyértelmű hogy nem fogják bizniszbe vonni senkiért sem.

Szóval sztem Arnautovicot törölhetitek a listáról. :(

horas 2009.10.07. 18:46:59

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Én azon emeberek közé tartozom aki,szinte az összes olasz csapattal szimpatizál,természetesen kedvelem a Lazio-t is és egy kicsit sajnálom,hogy az utóbbi években nem tudják tartani a lépést a legnagyobbakkal,aminek egyértelmű oka a pénz.Amúgy perpillanat min.5-6 világklasszis szintű játékost kéne a Lazio-ba,hogy verseny képes legyen a scudetto-ért és relative tényező legyen Európában,én úgy érzem,hogy ezzel a felfogással,ahogy a Lazio focizik elöbb lenne tényező mint az Inter.(akik sztem idén is leégnek)

rexford 2009.10.07. 20:30:35

@popp: Meg a Galatában, ahol a legnagyobb sikereit elérte.
A nagycsapatoknál pechje volt: sokat volt sérült (főleg Madridban), a Barcában pedig a katalán/válogatott középpályás sor és Sztojcskov mellett nem nagyon tudott labdába rúgni, bár voltak jó meccsei.
Chivu tényleg lehet, h jobb, de amit Belodedici a BEK-győztes Steauában és Zvezdában liberóként játszott, az elég impresszív volt.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.08. 00:03:38

@giacinto: Köszönöm a pontosítást,ezzel nem voltam tisztában,csak akkor nem tudom,hogy a Lazio milyen alapon akarja megszerezni.

@horas: Jó olvasni,amit írtál,valóban minimum 4-5 erős játékos kellene a csapatnak,minden sorba legalább 1 olyan focista,aki tényező Európában,és akkor lehetne beszélni a komolyabb célokról.Az ezredforduló tájéka,azok voltak a szép évek,de amíg ilyen a vezetés és ezzel együtt a pénzügyi helyzet,addig a reális cél maximum a középmezőny legteteje lehet,az élmezőny közvetlen sarkában.Bár az is igaz,hogy 3 éve,a pontlevonás dacára is 3. lett a csapat,valamennyire persze kifutott eredmény volt,de nem volt lényegesen erősebb a csapat.De az sajnos tény,hogy ilyen kerettel nagyon álmodozni komoly célokról,a pár igazán jó játékos ellenére nem lehet.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.08. 02:46:40

Ravenna-Lazio 0-1,Foggia góljával.A szomorú okból megrendezett meccset biztosan nyerte a csapat,Ledesma pedig végig játszott!
Az meg nagyon szép,hogy mindjárt 400 kommentet megér egy olasz poszt is,még ha csak azért is,mert késik az új,ki lesz,aki átszakítja a célszalagot? :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.08. 02:58:03

Hoppá,én leszek az,de csak azért,hogy leírjam,a friss döntés szerint 2016-ra elkészül a Stadio Olimpico teljes felújítása,rekonsrukciója.

giacinto 2009.10.08. 19:55:16

@rexford:
igazán megkínálhatná a szerrel Buffont és Chiellinit is :)

JokerZ 2009.10.08. 20:51:06

Ha Cannát eltiltják, akkor szerintem visszaléphetünk ettől a szezontól, menjünk le egy edzőtáborba, hagyjuk az egészet...:)

reménykedjünk abban a darázsban, aki seggbecsípte. így elsőre elég nagy kamunak hangzik, de persze minden lehet a mai doppingszabályok mellett.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.08. 20:56:54

Milyen darázs csípte meg,meg min bukott le?Ez nekem teljesen kimaradt,valaki mondjon erről pár szót kérem.

JokerZ 2009.10.08. 21:24:48

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: index címlap, én is csak onnan tájékozódtam.

calcio_di_rigore 2009.10.08. 23:03:28

@pote: Nem lesz ez háború, főleg ha nem válaszol.

Paul Newman Jr. 2009.10.08. 23:49:58

@calcio_di_rigore: nyugi, készül, de egyelőre csak csemegézek a vaskos anyagból, azért tart eddig.

calcio_di_rigore 2009.10.09. 00:14:44

@Paul Newman Jr.: ok.
de aztán nehogy a szubjektív szarjaiddal tömd tele az összeállítást, mert az nem érdekel. a véleményed nem érdekel. ha másként láttál egy meccset, nem érdekel.

Objektíven, a tények alapján leellenőrizhető -ahogy írtad- "meglátásokat" szeretnék, ami -szintén ahogy írtad "nem jöttek be". Ilyet amúgy is ritkán írok, úgyhogy olyan sok nem lehet. De persze nyilván van más dolgod, úgyhogy időd mint a tenger.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.09. 01:01:45

@calcio_di_rigore: Szerinted nem érdekes egy olyan hír, ami arról szól, hogy a világ egyik legismertebb labdarúgójának pozitív lett a doppingvizsgálata? Mert szerintem nagyon érdekes. Mielőtt még rámtámadnál, nem, egy percig sem kívánom hogy bármi gondja legyen ebből, nagyon remélem hogy nem is lesz, mert nem tudom elképzelni, hogy a véletlenek játékán más is közrejátszhatna ebben.
De ettől még érdekes a hír.

calcio_di_rigore 2009.10.09. 01:57:45

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: A hírek alapján ez az ügy leginkább a Juve adminisztráció hibája, persze itt nem az MTI kétsorosára gondolok.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.09. 02:19:35

@calcio_di_rigore: Igen,ez egy érdekes hír akkor a Juve adminisztráció hibájáról.

Hispan07 2009.10.09. 07:47:01

@calcio_di_rigore: adminisztrációs hiba mi? ilyen korán reggel vaskos poén ez, ejnye. egy sok milliárdos futballvállalkozás elfelejt szólni, hogy a kicsi Fábiót véletlenül tiltólistás szerrel kezelték, mert megcsípte egy darázs (sic!). roppant életszerű, nem mondom.

kicsit sem hangzik valósabbnak, hogy a már 36 éves derék öreg Kanna fájó ízületeit kortizonnal pumpálják, ugye? pláne hogy nem ez lenne az eső ilyen jellegű "adminisztratív hiba" a klubnál - ahogy erről Zidane-ék is tudnának mesélni, nem igaz?

JokerZ 2009.10.09. 09:48:39

@Hispan07: mondjuk ha megnézed a juve sérült-listáját, elég nehéz elhinni, hogy itt bárki is illegális szereket használ.

vagy pedig leragadtunk a 80-as évek bolgár súlyemelőszereknél. de ez így tényleg nevetséges ügynek néz ki, nemcsak a vád, hanem a védekezés miatt is. gyanítom canna be fogja szopni.

Hispan07 2009.10.09. 10:33:34

@Zlatan: hát nem tudom, a sok sérülés akár a félresikerült koksz eredménye is lehet.

Mindenesetre félreértés ne essék: én se Kanna, se a Juventus, ellen nem "drukkolok" ebben az ügyben - csak a dopping, minden csalás legrohadtabbika ellen. márpedig nekem ez a védekezés inkább bűnösséget sugall, mint ártatlanságot. az ügyet pedig egyaltalán nem látom nevetségesnek, miként a vádat se: tiltott szert találnak egy válogatott profi sportoló mintájában - sztem ez nem vicces

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.09. 11:03:16

@Hispan07: Nem tudom mennyire csalás ma már. Szerintem a mai élsport, így a csúcsfoci sem létezik doppingolás nélkül.

Mr.AT 2009.10.09. 11:06:04

@Hispan07: Magunk közt szólva személy szerint erősen kétlem, hogy emögött direkt koksz állna, ami most véletlenül kibukott. Ezeket a srácokat (különösen a BL-ben is érdekelt elitet) már annyira gyakran ellenőrzik, hogy akkora a kockázat mögötte, hogy ez egyszerűen nem éri meg, se neki, se a klubnak. (Gondolj bele, ha bebizonyosodik, évekre eltilthatják a sokmillió eurót érő játékost.)

Jellemzően inkább olyan ügyek szoktak lenni, mint ami Angliában is volt, hogy vmi izomlazító gyógykenőcs tartalmazott egy gyógyszertári összetevőt, amiről a nem túl értelmes focista nyilván azt sem tudja, mi fán terem - a másik meg a felelőtlen balfaszok példája, mint pl. hogy vmi szétzúzós, beb*szós, k*rvázós éjjelen szippant egy kis kokót vagy ezt-azt, úgy, hogy már öntudatánál sincs.

Egyik sem menti fel, természetesen, s hát ha így járt, tiltsák is el, mert a szabály az szabály, de emögött összeesküvéselméletet sztem kár keresni.

Mr.AT 2009.10.09. 11:19:35

@popp: Ezzel meg teljesen egyetértek. Qrvára relatív, és ugyanakkor nagyon gyorsan változik, hogy mi minősül doppingnak, s mi nem. "Legrohadtabb csalásnak" meg aztán végképp nem nevezném.

Én pl. magánemberként, rendszeresen edzve is szedek a fehérjeturmixok mellé még glutamint, leucint, kreatint, s egyéb anabolikus aktivátorokat, amik sokkal intenzívebb anabolizáló vagy épp regenerációs hatású szerek, mint pl. a kortizon, mégis legálisak - viszont pont ugyanúgy természetes eredetűek, s a szervezet maga is képes előállítani vagy szintetizálni őket, mint pl. a kortizont. (Ezt ugye a mellékvese szintetizálja.)

Ez azt eredményezi, hogy pl. fekvenyomásnál 130-145 kiló körül szériázok, amit pl. erősen kétlem, hogy Cannavaro utánam csinálna, és én tiszta vagyok, mint a hó, egy doppingvizsgálaton se kötnének belém.
Ez a szerencsétlen f*sz meg most egy kvázi gyulladáscsökkentő kence miatt bukott meg, s hurcolják meg alaposan. (Magunk közt szólva, ha ki is derül, hogy ártatlan, akkor is rajta ragad a "kokszos" jelző, már csak a hercehurca miatt is.)

Hozzáértőknek megjegyezném amúgy, hogy a kortizol egyik legfontosabb mellékhatása a fehérje-anyagcsere korlátozódása, emiatt élsportolóknál csak nagyon ritkán használják, mert izomleépüléshez, sőt, akár izomsorvadáshoz is vezethet.

Pályaelhagyó autóversenyző 2009.10.09. 11:30:33

az a darazs egyebkent meh, a gazzettan ape-t irnak (meh), a darazs a jol ismert vespa lenne.

az olasz csapatoknal valahogyan allandoan sok a serult, tavaly ugye a juve es a roma szurkoloi nyavalyogtak allandoan, elotte 2-3 evig az interesek (en azert meg jol emlekszem arra, hogy a tavaszi bl meccseken ki legyen a kozephatved, mert mind serult / epp felepult, meccshianyos. ez persze nem mentseg arra, hogy epkezlab, tamado jellegu kozeppalyasok hianyaban csak sasoltak egymasra a palyan levok, hogy most mi legyen)

ezek a serulesek lehetnek attol is, hogy a nem teljesen felepult jatekosokat mindenfele szarral teletomve felzavarjak a palyara es jol raserulnek a korabbiakra (kispalyas megfeleloje a bengayjel feltamasztott jatekos), vagy eppen attol, hogy egyszeruen ebben a ligaban jobban faragjak egymast a jatekosok. igazabol az allandoan lenne a jo szo, mert en azt latom, hogy itt sokkal nagyobb esellyel szerelnek a kozeppalyan (es ez allando faragassal jar), mig az angoloknal valamennyivel vacakabb a kozeppalyas vedekezes, cserebe az utolso eszkombajn materazzi gyermekkori amokfutasait felulmulva felrugja a ....ba a csatart.

a franc tudja, de hogy nem a latvanyos rohangalasba pusztulnak bele, az tuti

a konkret ugyhoz: a franc tudja, en finoman szolva sem rajongok a zebrakert, de ha en tomnem cuccal a vedot, akkor magamtol jelentgetnem be, hogy mar megint megcsipte valami (mint ahogy a biciklistak 90%a asztmas papiron, es akkor legalisan tolhatjak az egyik szert) mindenesetre ezt nagyon nehezen ussza meg canna

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.09. 11:31:02

@Mr.AT: Úgy van, vannak legális serkentő szerek és gyógyszertárban olyan termékek is, amelyek döppinglistás összetevőket tartalamaznak.Tehát egy tök hétköznapi embernek lehetne pozitív a dopping tesztje, akár tied is Hispán, mondjuk egy megfázásra beszedett szer miatt.

Hispan07 2009.10.09. 11:38:09

@Mr.AT: @popp: összeesküvésről nem beszéltem/beszélek, de az aprócska hiba megfogalmazást is röhejesnek tartom, akármi is van a háttérben (úgyse tudjuk meg).

a doppingról.
- jogászként azt mondom: amíg nincs benne a szabálykönyvben hogy "és doppingolni szabad és jó", sőt, kifejezetten tiltják, addig csalás és kész, ilyen egyszerű.
- egykori vízilabdásként és sportrajongóként azt mondom: utáltam és mindig utálni fogom azokat, akik kemény edzés helyett kemény anyagokkal lettek erősek - és tudom, hogy az anyagok mellett is edzenek, ez nem vitás

a kortizon nyilván egész más, mint a szteroidok és egyebek. de nem véletlenül van tiltó listán és egy profi sportolónak, profi klubnak tudnia kell mit lehet, és mit nem. az, hogy mindenki csinálja, számomra nem indok - tudjuk jól, h legyek milliói esznek szart, attól én még kihagynám.

az amatőr sportot, pláne a testépítést pedig ne keverjük ide. egy orvos keresztfiaként én minden ilyen szert ellenzek és rossznak tartok, mert amit a réven megnyerünk, azt a vámon kell majd megfizetni. de ha valaki ezt csinálja a maga örömére, akkor csinálja. de egy profi sportoló, egy szabályozott sport keretein belül, vaskos milliókért, gyerekek példaképeként nem teheti, és ne is tegye.

én így gondolom.

Hispan07 2009.10.09. 11:40:30

@popp: lehet hogy pozitív lenne a dopping mintám - de én nem évi 3 millió euróért vagyok profi sportoló, akinek a labda rugdalásán kívül tényleg csak arra kéne figyelnie, mit ken a bütykére, nincs e benn bármi tiltott

Pályaelhagyó autóversenyző 2009.10.09. 11:41:18

megint az esettol fuggetlenul, az olyan elsportolo, aki azzal vedekezik, hogy nem tudta mi van benne... az annyira hulye, hogy szinte megerdemli, hogy eltiltsak. mar ezernyi ilyen eset volt, mindenkinek tudnia kell, hogy barmilyen szert a csapatdoki engedelyevel / tudtaval, onnan meg a doki es a klub dolga, hogy jelentsek, mit szedett a jatekos vagy megmondjak neki, hogy ne szedje

Pályaelhagyó autóversenyző 2009.10.09. 11:51:34

a (juve elfogultsaggal nehezen vadolhato) gazzetta szerint canna valoszinuleg nem kap eltiltast, mig a juvet penzbuntetesre itelik

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.09. 11:53:29

@Hispan07: Oké, ez így kerek. Én megengedőbb vagyok. Részint azért meg a közvélemény elég álszent az ügyben. Egyfelől anyázik, ha kevés arany jön az Olimpiáról, másrfelől finnyásan ítélkezik, ha kiderül, hogy nem hófehér a bajnok. Aztán ezek a sportolók erre rakják az életüket, várják is tőlük a sikert, mert ha nem jön akkor jön az ugatás a fotelből.

Mr.AT 2009.10.09. 12:06:31

@Hispan07: Nos, ez azért nem egészen így van. Számos olyan szer van, aminek az alkalmazása igenis hasznos, és kifejezetten jótékony hatású az emberi szervezetre, mert elősegíti a fejlődését/regenerációját, stb., olyan mértékben, amit normál, hagyományos étkezés mellett gyakorlatilag nem lehet biztosítani. (Gondolj csak bele pl. az ásványianyag, vagy vitamin-készítményekbe, amiket alighanem te is szedsz, vagy szedtél!)

De adja magát a másik, egyszerű példa is pl. a fehérjeturmixok kapcsán: egy fokozott fizikai megterhelésnek kitett ember (márpedig a heti 4x-i súlyzós edzés, s további két sportalkalom hetente magánemberként is alighanem ide sorolható) jellemzően 2,5 g fehérjét kellene, hogy fogyasszon testsúlykilogrammonként a szervezete normális működéséhez és regenerációjához. Én pl. jelenleg 107 kg vagyok, ez azt jelenti, hogy közel 270 g fehérjét kellene bevinnem minden nap.
Gondolj bele, a hétköznapi fogyasztású húsok közül köztudomásúan a csirkemellnek van a legnagyobb fehérjetartalma, kb. 20-22%. Ez azt jelenti, hogy kb. másfél kiló csirkemellet kellene megennem minden nap (ha most az egyéb táplálékfajtáktól eltekintünk, csak a példa kedvéért). Gondolj bele, éttermi adagokban a 30 dkg-os steak szelet már nagynak számít!
Arról nem beszélve, hogy a nem szintetizált fehérje mellett rengeteg fölösleges zsírt és szénhidrátot is bevinnél így a hússal, amiktől szimplán elhíznál, s nem a kívánt hatást érnéd el.

Igenis szükséges tehát bizonyos táplálékkiegészítők alkalmazása a bármilyen változatos és körültekintően is összeállított, de normál étkezés mellett, már amatőr szintű sportolóknál is.

Ez nem a "kemény edzés HELYETT kemény anyagok" kérdésköre, hanem a "kemény edzés MIATT kemény anyagok" témája.
(Félre ne érts, a különböző tesztoszteron-szint fokozó hormonális készítményeket már én is elvetem.)
De a táplálékkiegészítők egy roppant széles skálán helyezkednek el, s kifejezetten rövidlátó dolog valamennyit egy kalap alá venni.

Mr.AT 2009.10.09. 12:09:34

@Hispan07: Ezzel viszont egyetértek. Ez esetükben luxus, illetve szimplán mérhetetlenül felelőtlen ostobaság.
Ha én diplomás emberként polgári foglalkozás mellett kvázi hobbiból veszem a fáradtságot, hogy odafigyeljek, mit és miért eszem, használok, stb., akkor neki, mint gyakorlatilag a testéből élő sportolónak ez alapszintű kutya kötelessége lenne.

Hispan07 2009.10.09. 12:16:17

@Mr.AT: amit leírsz, abban teljesen igazad van. de a táplálék kiegészítők, fehérje, vitaminok, stb. nincsenek is a tiltott szerek listáján.

és nem véletlenül írtam a HELYETT anyagokat. a MIATT anyagok teljesen természetesek egy sportoló esetében

horas 2009.10.09. 12:21:36

Télleg mivan az új poszttal?Azért mert csak jövőhéten lesz a következő forudló azért ennyire nem kéne eltünni,hej!

mickeyknox 2009.10.09. 12:26:59

a kreatin-monohidráttól még okosabb is leszel, nemcsak erős.

Mr.AT 2009.10.09. 12:47:56

@mickeyknox: Haha. A kreatin-monohidrát a kreatin legolcsóbb formája, jellemzően kezdők szokták alkalmazni, s jellemzően nem is érnek el vele semmit, mert a nem stabil formulák miatt ciklizálni kell, a kreatinból pedig haszontalan melléktermék, kreatinin lesz.
A színvonalas kreatin használat főként kreatinol-o-foszfátra épül, ami a test saját kreatintermelését támogatja - nyilván ez lényegesen drágább, ezért is kevésbé elterjedt.

mickeyknox 2009.10.09. 12:54:05

@Mr.AT: HEHE. ez mind igaz lehet, egy kicsit sem vagyok otthon sem a testépítésben, sem az éppen aktuálisan legjobb piacon lévő kreatin-termék minőségében.

csak ha jól emlékszem, olvastam valahol, hogy a kreatin amellett, hogy az izmok energiaellátásban játszik szerepet, fejleszti a kognitív képességeket is :)

horas 2009.10.09. 12:57:19

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Amúgy én levagyok maradva,LEdesma és PAndev száműzése miből fakad?

JokerZ 2009.10.09. 13:23:51

@Mr.AT: ha nem is lesz az egész ügyből semmi, Mr. AT már jól járt, mert soha olyan embert nem láttam még, aki ennyire vágta volna a szereket, azok hatását és mellékhatásait.

nem véletlenül juventino:) forza Mr. AT

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.09. 16:37:46

@horas: Abból,hogy mindketten szerettek volna eligazolni, és ezért egyik sem volt hajlandó meghosszabbítani a 2010 májusában lejáró szerződését. Igy járt volna De Silvestri is, de vele nem szívóztak annyit,ezért viszonylag olcsón el tudta vinni a Fiorentina. Pandev is biztosan el tudott volna menni, de Lotito semmit sem volt hajlandó engedni a 18 millió eurós árából. Úgyhogy már a felkészülés alatt sem játszatta őket, az EL-ben sem lettek nevezve, és a jó olasz gengszteresdi miatt, "büntetésből", annyi van csak nekik megengedve,hogy edzenek a kerettel. Pandev ezért már el is indította a jogi lépéseket, igy ő tuti hogy nem fog játszani soha többet a csapatban, Ledesma pedig szintén el akar még mindig menni az ügynöke szerint, de ő ugye játszott a legutóbbi barátságos találkozón, végig, szóval esetében elképzelhető, januárig játszik még, de én nem vennék rá mérget, ne legyen igazam.

horas 2009.10.09. 16:49:34

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Hát ez a Lotito ez egy barom lehet.Ezzel annyit ért el,hogy sehogysem fogja tudni reál áron eladni őket,miközben a csapat is megsínyli a hiányukat.Miért nem lehet felfogni,hogy valaki távozni akar.Lehetett ezt tudni előre megkellett volna szabadúlni tőlük akkor még jó pénzekért,félévvel/évvel a szerződésük lejárta elött bajos jó áron megszabadúlni akárkitől is.Sztem per pillanat nem nagyon van csapat akine fogadná el őket,főleg ingyen.Jólvan látom a két római klub megvan áldva a vezetőségükkel.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.09. 17:28:37

@horas: Ilyen vezetőséggel komoly célok elérése csak ábránd. Pandevet is 16 millióért megvette volna a Fiorentina, de Lotito nem tudott engedni 2 milliót, ezért most csak abba lehet reménykedni,hogy a csapat kap maximum 4-5 milliót érte és esetleg kölcsönbe valakit/valakiket. Mondanom sem kell, hogy melyik megoldás lett volna jobb. Én sem értem miért kell valakit erővel egy csapatban tartani, ha menni akar, menjen, főleg ha a csapatnak is megéri. Lotito meg Sensiék,borzasztóak...Persze egy milanossal sem cserélnék, az is igaz.

calcio_di_rigore 2009.10.09. 22:57:55

@Hispan07: Elkészítették a jelentést a kezelésről a Juve orvosai, csak rossz helyre küldték el (adminisztrációs hiba), ráadásul a darázscsípésről már akkor írt a Tuttosport, amikor még doppingvizsgálatról szó sem volt (augusztus 29-én írták meg az edzésről szóló beszámolójukban, és augusztus 30-án volt a mintavétel).
Még az eljárást is beszüntetik az ügyben.

Hispan07 2009.10.10. 00:23:29

@calcio_di_rigore: köszönöm, teljesen megnyugodtam.

horas 2009.10.10. 13:18:47

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Szal ez mennyire amatőrizmusra vall,2 évvel a szerződés lejárta elött megkell próbálni meghosszabítani a szerződést,ha nem akarj az adott játékos akkor elkell adni,mert ha nem akkor egy évvel a szerződés lejárta elött képtelenség érte normális pénzt kapni.ÉS ők úgy gondolták hogy majd meghoszabítjuk a szerződését mikor lejár?Vagy hogy gondolták ezt?Ugyanez a Ribéry-s ügy ott volt az asztalon a 60-70 milliós ajánlat a Real-tól,és nem tudták,hogy jövőre kivásárolhatja magát!Vicc.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.10. 20:30:11

@horas: Na igen, kicsit hasonló a Bayern kontra Ribery, de látod, ott nem engedik meg maguknak azt a luxust, hogy erőfitogtatás okán a csapat legjobbját kizárják.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.11. 14:41:56

Marchisio állítólag negyven napra kiesett. Dühöngetnek a juventinok. Egyébként nekem is rendszeresen remeg a gyomrom a válogatott hét alatt, Juan a általában a brazil válogatottban szokott megsérülni.

giacinto 2009.10.11. 16:23:50

@popp: akkor mit szóljunkmi, rendszeresen 10-15 válogatott repkedi át a fél világot.

Bár most szerencsénk van Maradona válogatási elvei miatt Cambiasso, Zanetti, Samuel és Milito is Milánóban pihengetnek :) dehát igy is hiányzik Stankovic, Sneijder, Chivu, Maicon, JC, Etoo, Muntari, Cordoba, Santon

giacinto 2009.10.11. 16:24:23

@popp: térdműtét után keveslem a 40 napot.

Paul Newman Jr. 2009.10.11. 17:12:35

@giacinto: "@popp: akkor mit szóljunkmi (...)

Bár most szerencsénk van Maradona válogatási elvei miatt .

Pfff, WTF?

Barátom, nem irigylem a szerencséTEKET, őszintén mondom.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.11. 19:54:43

Muslera győztes meccsen mutatkozott be, és Lichtsteiner valamint Kolarov is győztes csapat tagja volt, utóbbi nem is akármilyen győzelemből vette ki a részét. Pandev ma Katar ellen 2 gólt szerzett, igy nyertek a macedónok 2-1-re, nagyon szomorú, hogy ennyire elcseszte ezt a Lazio vezetőség, Katar nyilván nem egy erős ellenfél, bár a horvátokat is megszorongatták pár napja, és Pandev úgy rúg nekik két gólt, és lesz megint a macedónok hőse, hogy a klubjában tétmeccsen 5 (!) hónapja nem játszott. Ilyen játékossal igy elbánni... Pláne, hogy ezzel a klub saját maga ellensége is. Mindegy, eleget puffogtam már ezen, de borzasztó.

giacinto 2009.10.11. 21:00:50

@Paul Newman Jr.: nem fog megsérülni Cambiasso, Zanetti, Samuel, Milito a válogatottban ha Diego be sem hívja őket. ez egy óriási szerencse a mai futballkluboknak.

horas 2009.10.11. 21:07:14

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Megint bekerült a kalapba az Inter-nél Ledesma.Én örülnék neki nagyon Muntari helyére jöhetene,Vieira-éra meg Sissoko aztán happy leszek nem kcsit.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.11. 21:15:14

@horas: Erről nem is hallottam, ez új hír nekem. Muntari helyén összehasonlíthatatlanul jobban teljesítene, mint a ghánai. Csak ugye kérdés hogy mennyiért, kiért, nem hiszem hogy az Inter túl sokat akarna áldozni egy 2010 májusában szabaddá váló játékosra.

horas 2009.10.11. 21:45:46

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Igen elég patt helyzet van.De nyílván oda szívesebben fogják engedni(gondolok a Juve-ra és az Inter-re)akik a szerződés lejárta ellenére valamiféle juttatást probálnak szolgáltatni a játékosért cserébe,akár most félidőben Januárban.Érdekes a helyzet mert évvégén meg Inler-t fogják megpróbálni megszerezni,pedig Ledesma ingyen megszerezhető lesz.Keverés-kavarás.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.11. 23:41:02

@horas: Szerintem minden ellenkező hír dacára Pandevet csak az Inter szerezheti meg januárban, és Ledesma is januárban csak az Interbe mehet. Nincs erre pénze a Fiorentinának, hogy olyan játékosokat igazoljon milliókért, akiket pár hónapra rá ingyen megszerezhet.

Mr.AT 2009.10.12. 11:10:10

@popp: Jah, Marchisio out. Buffon térdét szintén operálni kell, január során.

Kezd egy kicsit komolyan tele lenni a tököm ezzel. F*sz kivan, hogy két éve nem vagyunk képesek kiállni egy normális csapattal.

@giacinto: A Juvénak jelen pillanatban 16 válogatott játékosa van, s akkor ebbe az ifiválogatottak még benne sincsenek - mezszám szerinti sorrendben: Buffon, Caceres, Chiellini, Felipe Melo, Cannavaro, Grosso, Marchisio, Iaquinta, Manninger, Camoranesi, Poulsen, Grygera, Sissoko, Diego, Tiago és Legrottaglie.

giacinto 2009.10.12. 11:38:21

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

"Muntari helyén összehasonlíthatatlanul jobban teljesítene, mint a ghánai." na azért túlozni nem kell, kb ugyanaz a színvonal mind2 játékos. másrészt Ledezma inkább Cambiasso posztján mozog, oda meg nem fog beférni.

@Mr.AT: nálunk most csak 11 és az összes argentinunk milánóban feszít.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.12. 11:43:41

@Mr.AT: Trigoriára is ki lehetne írni a kórház szót kábé két éve folyamatosan, ha ez téged vigasztal.

daneeka 2009.10.12. 13:13:20

@popp: Ófakk. Poulsen helye egyre biztosabb a csapatban. Amióta megépült a vinovói edzőközpont, rengeteg sérültje van a csapatnak (már a B-ben is tucatnyi sérült volt folyamatosan).

horas 2009.10.12. 13:31:34

@giacinto: Hát eltérnek stílusra,de Muntari vmi borzasztóan szerepel az idei szezonban.Mondjuk szerintem nagyban a ramadam miatt,és egy kicsit fura is nekem,hogy tavaly azért elég jól játszott,helyenként nagyon jól többnyire megbízhatóan,és két-három rossz mecss után már a távozásáról kezdtek el szólni a hírek.Muntari remek labdaszerző nagyon jól szerel,elleben Ledesma-tól összejátékban passzolásban rúgótechnikában elmarad,és talán az argentin ebbe a csiki-csukis sok apró passzos új Inter-hez jobban illene,és Muntari-t meg elehetne cserélni a Spurs-sel sztem vkire mondjuk Jenas-ra Palacios-ra talán Krancjar-ra,bár utóbbi kettő nem biztos h Inter szint,de cserének elférnének.

horas 2009.10.12. 13:37:27

@giacinto: Bár ez attól is függ ki jön Vieira helyére,ha egyáltalán Pandev-en kívül bárki is érkezik télen.Bár Quaresma-ért és Mancini-ért ismét bejelentkeztek Genoa-ból ha van eszük elmennek,lnne posztjuk és valószinű több lehetőséget kapnának,meg az sem mellékes,hogy ha produkálnának vmit Genoa-ban akkor nyáron azért könnyebben és jobb áron meglehetne szabadúlni tőlük.

horas 2009.10.12. 13:46:23

MEg azért elgondolkodtató,hogy Mourinho szíve vágyairól beszélünk mint,teljesen felesleges,használhatatlan ballasztokról.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.12. 14:54:21

@horas: Quaresma a portugál bajnokságban jó volt viszont a Barcában is bukott és az Inter is sok neki. Mancininek viszont volt két-három elég jó szezonja a Romában és nem egy klasszis meccse. Az utolsó római évében amit művelt viszont jelezte, hogy elszállt vele a paci, úgy érezte a lelkem, hogy kevés neki a Roma, oszt jól pofára esett. Kicsit Ronaldinhoéhoz hasonló a karrierje, már a maga szintjén. Két-három nagyon jó szezon aztán elszállás és óriási arc.

giacinto 2009.10.12. 15:52:05

@horas: Jenas? Palacios? Kranjcar? kik ezek? egyikre sem cserélném el Muntarit, az tuti. Ha nagyon meg akarunk tőle szabadulni, akkor adjanak érte pénzt.

Ledesma kb Motta stílus, ezért sem nagyon kéne.

Vieira helyett Inlert hoznám el, fiatal, dinamikus, jól passzol.

horas 2009.10.12. 16:19:30

@giacinto: Hát szerintem meg inkább Ledesma,nekem kicsit unalmas már,hogy midenki favágó a középpályán az előrefele játékban szinte mindenki használhatatlan.Hát ha nem ismered őket arról nem ők tehetnek,ha Muntari-t nagyon isteníted akkor érdekes,hogy az ő játéktudásukkal nem vagy tisztában.Jenas biztos,hogy jobb játékos bár más stílus ő is inkább Motta típus.Palacios Krancjar nagyobb segítségére tudna lenni a csapatnak mint jelenleg nem kevesen a keretből.Inler jó választás lenne,de én mondjuk Moussa Sissoko-t tenném Vieira helyére,Inler annyire nem szeretne az Inter-ben padozni,úgyhogy közben hívja az Arsenal és a Premier League vonzóbb perpillanat a Serie-a-nál.Az ár különbségről nem is beszélve.

horas 2009.10.12. 16:24:32

@popp: SZtem Mancini-nek inkább csak fellángolásai voltak.Sztem nem lenne nagyon rossz ő az Inter-ben sem,csak hát nem nagyon játszik egy bőkeretű eredmény kényszerrel játszó csapatnál viszont nem nagyon férnek bele a hullám völgyek.Quaresma fura egy figura mert a BL-ben a topcsapatok ellen a Porto-ban és a válogatottban is remek volt nem egyszer,de egy nagyobb kaliberű csapatban mindig elvérzik.Ő kicsit olyan mind Forlán.Genoa-ban ünnepelt sztár lesz!Vagy nem de az biztos.:)

horas 2009.10.12. 16:46:15

@giacinto: Annyit hozzá tennék,hogy én sem tartom rossz játékosnak Muntari-t de az eddigi produkciója a szezonban elég kiábrándító,de ha stabilizálni tudná a tavalyi formáját akkor nem menjen sehova.Viszont Vieira helyére mindenképp hozni kell valakit.És sztem Ledesma is elférne Mancini v Quaresma helyett a keretben.Főleg Motta sérülékenységét látva.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.12. 17:33:27

Új fejlemények, Moratti a pénz mellett Pandevért Krhin Rene és Joel Chukwuma Obi játékjogát adná kölcsönbe, valaki interista tud róluk pár szót mondani?

giacinto 2009.10.12. 18:26:32

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Krhin 19 éves szlovén válogatott középpályás a Primaverából. Nyáron elég sokszor játszott felkészülési meccseken, Cambiasso posztján (védelem előtt) játszott, elég jó fizikumú (1,9m kb) és jól helyezkedik, legalábbis ahogy láttam. A bajnokságban is bemutatkozott már, sztem tehetséges srác, lehet belőle vmi.

Obi 19 éves nigériai középpályás, Mikel unokatestvére. Ő támadóbb szellemű mint Krhin, CM-nyelven azt mondanám rá hogy CM vagy AMC. Őt kevesebbet láttam játszani de biztos tehetséges ha José őt is kiválasztott a nyáron utazgatni.

giacinto 2009.10.12. 18:28:32

@horas: nyilván én sem az idei Muntarit marasztalnám, de nekem a tavalyi Muntari simán megfelelne a keretben. Az általad felsorolt "angolok" 1 percet nem játszottak Itáliában, sem nagycsapatban, de még kiemelkedő szezont sem produkáltak, mi alapján jönnének ide...

giacinto 2009.10.12. 18:29:24

@giacinto: bocs, obi csak 18 múlt.

Piiii 2009.10.12. 18:53:20

@popp: hál Isten most nem megy sehova,pihen itt Rómában, jól is teszi..

horas 2009.10.12. 19:14:08

@giacinto:Muntari sem csinált semmi extrát mi elött az Inter-be igazolt volna és nagy csapatban sem játszott.Mind1 hagyjuk én nem érzek nagy különbséget a felsorolt játékosok között.Abba nem menjünk bele,hogy ki milyen alapon jön ide,mert ennyi erővel Maicon-t se kellett volna leigazolni egy kiscsapatnak számító Monaco-ból egy középszerű bajnokságból,és ős se játszott elötte Itáliában.

Pályaelhagyó autóversenyző 2009.10.12. 21:18:25

osszeallitottam egy tamado szellemu intert, tessek:

JC
maicon - samuel-chivu-santon
lucio - cambiasso
vieira - stankovic - muntari
balotelli

bar lehet, h nem jo, mert lucio allandoan elore rohangal, es vieira is gyakran elol ragad...

meg szimpatikusak is. persze, ha mutari nagyon esz nelkul tamadna, zanettivel meg stabilabba tehetnenk a kozeppalyat. a csapat mottoja lehetne "gyere at a kozeppalyan, ha birsz!"

na, az atlagember fejeben igy nez ki az inter.

a bl potnevezesnek mik a szabalyai a csoportkor utan?

horas 2009.10.12. 21:41:26

@Pályaelhagyó autóversenyző:
Az én támaó szellemű Inter-em:
Julio Cesar
Zanetti Lucio Samuel Chivu
Sneijder Cambiasso Stankovic
Maicon Milito Eto'o

horas 2009.10.12. 21:42:43

Motta-t Stankovic-al cserélgetném.

Messi88 2009.10.12. 21:54:03

@Pályaelhagyó autóversenyző: @horas:
te jó ég, és akkor milyen a védekező szellemű :)))

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.10.12. 22:05:38

@horas: Az enyém pedig
JC-
Lucio-
Cambiasso-Motta-Stankovic-
Balotelli-Suazo,-Milito,-Eto'o-Maicon-Snejder

:)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.10.12. 22:07:18

@Messi88: Ja én is ere gondoltam, ha ez a támadó szellemű, akkor inkább védekezzenek. :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.12. 22:18:55

Ha minden igaz, jön a Laziohoz télen Rever, Miranda, Capue, Moussa Sissoko iránt is érdeklődnek, de az Inter nyomása szerintem biztos hogy erősebb lesz Sissoko irányába.

giacinto 2009.10.12. 22:25:19

@Pályaelhagyó autóversenyző:

ezt te sem gondoltad komolyan. ez kb egy 5-4-1-es atombunker felállás, nem hogy támadó...

Vieira mint támadó jobbszélső....
Muntari mint támadó balszélső...
Lucio mint középpályás....

giacinto 2009.10.12. 22:26:41

------------JC-------------
-Maicon-Lucio-Smauel-Santon--
-Stankovic-Cambiasso-Sneijder-
-----Milito-Etoo-Balotelli

Messi88 2009.10.12. 22:58:42

@giacinto: na ez már jobban néz ki...

halareaal 2009.10.12. 23:42:48

@giacinto: Zanetti kimarad??:O nehogy már Stankovic jobb legyen nála...

Pályaelhagyó autóversenyző 2009.10.13. 08:39:35

latom, ertitek a viccet, csak nem szeretitek...legkozelebb majd toldot rakom be kapusnak, ocsibacsi modra (rola meseltek, hogy amikor megtettek magyar kapitanynak, fogalma se volt, melyik jatekos kicsoda, es berakta zsiborast csatarnak, mert hogy o jo magas, majd fejeli a golokat... ha valaki pontosabban tudja, irja le nyugodtan)

amugy en edzesen biztos kiprobalnam luciot cambiasso helyen, szerelni is tud meg felmaszkalni is szeret. es neha a kiskopasz is serult.

zanettinek meg mar egy eve nem kellene kezdenie (csak ha serult maicon esetleg cambiasso), taktikailag felesleges egy maicon-lucio-samuel-chivu vedosor ele (3 ember a vilag legjobb kozephatvedei kozul!), cambiasso melle (foleg ugy, hogy az esetlegesen mellette jatszo motta, stankovic, muntari, vieira is szerel epp eleget)

raadasul ket eve meg ugy atkigyozott 2-3 ember kozott, hogy orom volt nezni, mara ezek is elmaradnak (es egy inter forumon felvetettem, hogy mondjon valaki az elmult evekbol egy golt, ami ezekbol a zanetti felfutasokbol lett, valasz nem jott. valahogy vagy nem kovetik, mint most luciot, vagy elszurja a passzokat. ez van)

mi a francnak kell ennyit vedekezni? olaszban majdnem minden csapat beall negyed ora utan kontrazgatni ellenunk, aztan megy az alibipasszolgatas jobbra-balra. ugyanez a bl-ben ugy nez ki, hogy stankovic nez kifele az edzore, hogy kinek kellene passzolnia, ha mindenki lehorgonyzott a sajat terfelen. bar iden ott van sneijder, akinek az erkeztevel stankonak nem kell ugy csinalnia, mint aki iranyit, a bl-ben rugott goljaink szerint ez mar igazi tamado szellemiseg!

kell ebbe a csapatban meg 2 olyan ember, aki a 16-on kivulrol is tud kapura loni, meg megcsinalni 1 cselt. illetve egy olyan edzo, aki 1-0-as elonynel az olasz bajnoksagban nem burdissoval erositi a kozeppalyat

(az beirt csapatosszeallitas annak a meccsnek allitott emleket, amikor a cserek utan ibra + 9 vedekezo tipusu ember osszeallitasban nyomtuk)

horas 2009.10.13. 08:40:16

@Messi88: Miért Maicon-nak sokkal több támadó feladata lenne.A középpálya meg megint sokkal támadóbb mint Vieria-val Zanetti-vel Muntarival,és azért próbáltam a valóságban is felállítható hadrendet összehozni,sztem ez tudna működni is.

horas 2009.10.13. 08:44:23

@Pályaelhagyó autóversenyző: Amúgy Lúcio-t én is eltudnám képzelni középpályán,de inkább vésznek,pl a Rubin Kazany ellen,mert ott is a vége fele meglódult,de mindig rohannia kellett vissza ha egy kicsit tehrmentesítve lett volna és bátrabban mehetett volna előre,biztos több veszélyt kavrhattak volna elől,tény,hogy van spiritusz a felfutásaiban.

Mr.AT 2009.10.13. 10:43:14

@horas: Arra a jelentéktelen tényre felhívnám az új, "középhátvédet a középpályára" internacionálé front tagjainak figyelmét, hogy a fellépő középhátvéd azért okoz zavart, s azért látványos, amit csinál, mert ő taktikailag HÁTVÉD, s általában az emberétől (a.k.a. az ellenfél csatára) elszakadva lohol felfelé, létszámfölényes helyzetet kialakítva.

Ezt egy meccsen el lehet játszani úgy kb. kétszer, mert a harmadiknál labdavesztésnél már passzolják is be a helyére a zsugát.

Ha ELEVE a középpályáról indul, eleve nincs előtte tér, eleve van már a kpályán is embere, s semmi meglepő vagy újszerű nincs ebben.
Azt pedig Lúció iránti minden tisztelet megadásával is leszögezhetjük, hogy technikailag a mostani Inter középpálya egyik tagjánál sem jobb szemernyivel sem, sőt - ideértve még a néha szilveszteri funny összefoglalókban rendszeresen feltűnő Muntarit is.

horas 2009.10.13. 11:19:02

@Mr.AT:NEm értünk egyet.Egyértelmű a létszám főlényes fejtegetésed de én nem erről beszéltem.Arra a jelentéktelenségre meg én is felhívnám a te figyelmedet,hogy én azt írtam,hogy vész esetén,(kb a 83 perc x vagy vereségre állásnál)mert sztem meg igen is ügyesebb a labdával és tud lendületből cselezni,ellentétben Muntari-val Stankovic-al,szal mikor már ég a ház Lúcio-t én fentebb hagynám,nem beszélve hogy őt a beívelésekkel is lehetne keresni.

Mr.AT 2009.10.13. 11:28:52

@horas: Stankovicra lehet sok rosszat mondani, de hogy nem tudna cselezni, ill. hogy Lucio nála cselképesebb lenne, hááát...

Stankovic szvsz az Inter Camoranesije, 1. rengeteget fut, szükség esetén ütközik is, 2. igen kreatív és kombinatív, ha megy neki, nagyon szép megoldásokra képes, 3. roppant szentimentális, nagyon ingadozó a teljesítménye, két zseniális megmozdulás után képes 80 percre eltűnni, 4. könnyen elszakad nála a cérna, s megy föl a pumpa, szép kollekciója van már otthon különböző lapokból.

Nincs a Földön olyan edző, aki Stankovic helyén Luciót játszatná, maradjunk ennyiben. Lucio nagyon jó abban amit csinál, de a suszter maradjon a kaptafánál (s ne legyen a Real edzője).

horas 2009.10.13. 12:06:33

@Mr.AT: Nagyon kreatív-nak nem nevezném,viszont tény hogy a pályafutásába során egy-egy virtuóz megoldást felvillantott,de jellemzőnek semmikép ne mondanám.Camoranesi ellentétben pedig remekül cselez Stankovic pedig sehogy.Lehet,hogy korai Stankovic cselezett,de manapság már nem,ő mára már sztem egy szürke eminenciás jó rúgótechnikával és csupaszívvel.Camoranesi viszont sokkal idegbetegebb és randább szabálytalanságokat művel talán néha még alattomosnak is nevezető,Stankovic nem is tudom mikor volt utoljára kiállítva.Lúcio-ról meg annyit hogy tény,hogy nem posztja a középpálya de sztem igen is tudna zavart kelteni ha nyílna rá mód.Én sem játsztnám Stankovic helyett félreértés ne essék.

Pályaelhagyó autóversenyző 2009.10.13. 13:50:09

en sem stabil kezdo kozeppalyast szeretnek vele jatszatni, raadasul cambiasso helyere raktam volna be. a brazil valogatottban is allandoan felfele rohangal, azt azert nem mondhatjuk, hogy az ellenfel dobbeneteben tojja ossze magat ettol. jelenleg az interben ezzel meg nem volt sok szerencseje, mert nem kovetik, es baja se nagyon lesz belole, hiszen nekem chivu (aki a roman valogatottban szinten allandoan elore kolbaszol, es az interben is probalkozott mar a vkp szereppel) mindig kozephatved marad, szoval ott van hatul chivu+samuel, lehet probalkozni.

meg az olaszoknal olvastam a gazettaban az ideny elott, hogy mou azert is orul lucionak, mert rohadt gyors, mondjuk arra nem emlekszem, hogy fejben vagy labbal. talan mindketto :)

stanko meg tok jo mindenes kozeppalyas lett, hasonlobol kellene meg par. meg szeretnek egy fenykoraban levo vieirat, valamint egy porschet. a cimem... :)

giacinto 2009.10.13. 13:57:10

@halareaal: Zanetti nem való középpályára mert nem az. Igen, stankovic jobb nála, a középpályán. Tök jól mutat meccseken amikor Zanetti elkezd szlalomozni kicselezve 3-4 rárontó védőt, csakhogy ezekből soha semmi nem lesz, mert kb lepasszolja a legközelebbi embernek. Előrefelé menő passza nem igen van, lőni kb évente 1-szer lő, mondjuk azok általában nagy gólok.

Ha nagyon be akarom valahova tenni Zanettit, akkor az balhátvéd lenne.

giacinto 2009.10.13. 13:58:51

@Pályaelhagyó autóversenyző: Mounak azért kellett Lucio hogy egy legyen egy technikásabb középhátvéd is, aki alkalomadtán felívelgeti a labdákat (bár ez inkább a atavalyi Ibrás Internél lett volna előny sztem)

Pályaelhagyó autóversenyző 2009.10.13. 16:16:08

@giacinto: szerintem meg azert kellett egy kozephatved, mert evek ota azon szopunk a bl-ben, hogy tavaszra leserulnek a kozephatvedek. (vagy epp akkor ternek vissza, total forman kivul) (ja, meg a kilatastalan tamadojatek miatt)

persze lehet, hogy valakinek egy cordoba-burdisso duo jol mutat, en nem voltam kozottuk (a liverpool ellen materazzinak ugye azert kellett a serulesbol visszaterve jatszania, mert samuel leserult) iden lesz 3 bika es 2 elmegy tipusu, a 3-bol csak lesz 2 egeszseges...

meg lucio azert lucio...

zanettit meg (most) pocsek balhatved, ezt a bari ellen volt szerencsem eloben megtapasztalni. a fiatal gyerek tobbszor hulyet csinalt belole es le is futotta siman. loni eppen szokott meccsenkent 1-2-t, de legutobb 2 eve a roma ellen egyenlitett (minden mindegy alapon), es elotte is volt kb egy 2 eves goliszonya. jobb, ha nem lo, na.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.14. 15:05:15

Aimar egyre biztosabb, hogy januártól érkezik a Laziohoz.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.15. 20:04:57

No leszek én az 500., remekül szerepelt a világbajnoki selejtezőkön Lichtsteiner és Kolarov, igy mindketten Svájc, illetve Szerbia színeiben a csoportjuk első helyén jutottak ki Dél-Afrikába, Svájc megelőzve Görögországot, Szerbia pedig az előző VB második franciákat, szép eredmény nagyon. Muslera parádésan mutatkozott be Ecuador ellen, Argentínától ugyan kikaptak, de Costa Ricát leküzdve ott lehetnek ők is a VB-n, Meghni pedig szintén örülhetett, Algéria-Ruanda 3-1, Algéria is vezeti a csoportját.

rexford 2009.10.15. 21:29:32

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Köszönjük az értékes információkat!
A gatyákat kimosták a csapat legutóbbi meccse óta, vagy még mindig rossz a mosógép? :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.16. 00:17:14

@rexford: Nem, már megjavult, de Lotito igen nehezen különített el forrásokat a javitásra, 3 garnitúra mez mellett pedig ezentúl mezcsere sincs. :)
süti beállítások módosítása