Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Serie A, 7. giornata

2009.10.02. 22:10 _benito

Maradéktalan fordulót kínálunk szíves fogyasztásra, amelyben lesz nagy derbi (a déli), és kicsi (Toszkána két törpéje, a Siena és a Livorno), és egyetlen párosításról sem tudjak első blikkre eldönteni, ki az esélyese. Az Inter a bombaformában hasító Udinesét fogadja, a döcögősre váltó Juventus pedig a folyamatosan döcögő Palermóhoz látogat. A Milan bergamói szomszédolása minden, csak nem sima, de a Fiorentina-Lazión összecsapó két európai reprezentáns közül is nehéz választani. Az előző fordulóban az Intert lerendező listavezető Sampdoria elvben veri a Parmát, de mi még mindig nem hiszünk a genovaiaknak, viszont annyit megteszünk a kedvükért, hogy a héten megveretjük a városi vetélytársat Bolognában. Bővebben hajtás után.

Inter-Udinese 2-2

A forduló rengeteg érdekes, fontos, stb. meccse közül számunkra nem is volt kérdés, hogy ezt választjuk a 7. játéknap rangadójának. Ennek oka a következő: az Udinesében játszik a legjobb formában futballozó olasz csatár, Di Natale (7), mögötte pedig egy olyan trojka tevékenykedik, amelyet a nevek alapján nem tartanak ugyan olyan sokra, de szerintünk nagyon rendben van: Pepe már a csutkaszar olasz válogatottban is bemutatkozott, Floro Flores még szokja Quagliarella helyét, Alexis Sancheztől pedig nagyon sokat várnak (testalkatát illetően egy irodai iratmegsemmisítőre emlékeztet, de aki egy Boca-River meccset 18 évesen eldönt, abban bízzunk bátran [4:00-nál figyelj erősen]). És persze ott van az Inter, ahol Mourinho olaszországi tartózkodása során először már csak azzal tud visszavágni az újságíróknak, hogy azért, mert csak! Nincs nagy formában a csapata, hiába teszi tulajdonképpen mindenki a dolgát, az egész valahogy igen távol áll a meggyőzőtől. A Milan ellen volt utoljára meggyőző, azóta már azt is tudjuk, miért. Most ráadásul néhány olyan játékosára nem számíthat a portugál, akik különbséget jelenthetnek. Mi mindezek ellenére nagyon jó meccset várunk, sok góllal, még több helyzettel, és a 90. percben bezúgó egyenlítést térden csúszva ünneplő Mourinhóval.

Palermo-Juventus 1-2
Ferrarának most kell megmutatnia, hogy miből van a csapata, mert nem valószínű, hogy az utóbbi három hét történéseivel olyan marhára elégedett (ha igen, még nagyobb a baj). Kicsit talán elhitte a Juventus is, amit léptem nyomon nyilatkozott, de itt az ideje ébredni! A Palermo már felébredt, és most reálisabb célok után kutat, amelyet várhatóan az 6-9. hely környékén talál meg.

Atalanta-Milan 0-1
Ennél sokkal rosszabb nem lehetne Leonardo helyzete, hiszen annak az Atalantának a roskadozó otthonában kellene eredményt produkálnia, ahol szintén a plafont verdesi a szar. Tavaly egy sokkal jobb (de azért nem jó) Milan nyert Bergamóban, ráadásul már akkor is meglehetősen érdemtelenül, most valamiért mégis így érezzük.

Fiorentina-Lazio 2-1
A hetedik fordulóban már szerepet kap a sorozatterhelés is, ez ráadásul erre a két csapatra fokozottan igaz, mert mindketten selejteztek európai szereplésük biztosításáért. Ha csak azt nézzük, hogy a Viola a Liverpoollal akasztott tengelyt, a Biancocelesti pedig Szófiában vizitált, a vendégek felé billen a mérleg. De mi tudjuk, hogy a Fio szétszedte a dokkmunkásokat, mint hülyegyerek a mesekönyvet. Jovetics is on fire - mondta az angol kommentátor kedden.

Roma-Napoli 2-0
Ez a Ranieri-féle 4-4-2 lehet nagyon hatékony, ráadásul most a legerősebb Roma léphet pályára (Aquillani úgyis sérült lenne éppen), aminek érzésünk szerint a déli derbin nem fog tudni ellenállni az idegenben (és otthon nemkülönben) hitvány Napoli, ahonnan most már záros határidőn belül kivágják Donadonit. Félnetek nem kell, jó lesz.

Sampdoria-Parma 3-1
Viszi még a lendület a genovaiakat, a Parma ellen ráadásul nemcsak az élen lehet maradni, de a többi párosítást elnézve akár növelni is lehet az előnyt. Guidolin bajban van, mert a fél kezdőjét nélkülöző csapata simán leverte Rómában a Laziót, a legerősebb csapata meg kikapott otthon a Cagliaritól. Nincs mese, bajnok lesz a Cagliari.

Siena-Livorno 1-1

Pöte azt mondta, amikor hasítottunk át a tartomány szélén, hogy Toszkánában a legszebb az ég az egész világon, de lehet, hogy csak nem jutott eszébe több P betűs játékos, és terelni akart. Pont úgy, ahogy most mi is tesszük, hiszen halvány fogalmunk sincs, mi lesz a miniderbin. Hasra ütünk, hajrá Robur!

Bologna-Genoa 2-1
Nem gondoljuk egy percre sem, hogy a Bologna (amely egyébként valamiért nem is különösebben szimpatikus társaság) jobb csapat lenne a Genoánál, de a háromfrontos harchoz sajnos igen vékonyak Gasperiniék. Mostanában kellene eldönteni, hogy mit áldoznak be, mert egy valenciai EL-túra után még a Bologna is gondot okozhat, főleg, ha olyan szervezetten játszik, mint legutóbb Torinóban. A kollega posztját a Bologna szülinapjáról mindenkinek melegen ajánlom.

Cagliari-Chievo 3-0
A szárdok kétmeccses nyerőszériában vannak, azaz idén sikerült enyhíteni a szokásos rossz start okozta károkat, ennek pedig kiváló folytatása lesz a veronaiak megbúbolása. A kicsi Chievo viszont már négy meccse nem kapott ki, és egyetlen pontszerzése sem a véletlen szüleménye. Most mégis megkapják.

Bari-Catania 2-1
A Kakaskák úgy látszik elég jól elbírják Koman hiányát, pedig van sérültjük dögivel. A Catania még győzelem nélkül áll, de már három meccse veretlen, és a Roma ellen már nagyon közel állt ahhoz, hogy (megérdemelt) 3 ponthoz jusson. Ezt már a szezon jelenlegi szakaszában is bátran nevezhetjük kiesési rangadónak, ilyet pedig nem szokás idegenben nyerni, még akkor sem, ha egy Kakas(ka) és egy Elefánt csatája meglehetősen egyoldalúnak tűnik (ez gyenge volt, de idáig már úgysem olvassa el senki).

502 komment

Címkék: olasz beharangozó üveggömb serie a derbi beharang

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr141423958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

giacinto 2009.10.08. 19:55:16

@rexford:
igazán megkínálhatná a szerrel Buffont és Chiellinit is :)

JokerZ 2009.10.08. 20:51:06

Ha Cannát eltiltják, akkor szerintem visszaléphetünk ettől a szezontól, menjünk le egy edzőtáborba, hagyjuk az egészet...:)

reménykedjünk abban a darázsban, aki seggbecsípte. így elsőre elég nagy kamunak hangzik, de persze minden lehet a mai doppingszabályok mellett.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.08. 20:56:54

Milyen darázs csípte meg,meg min bukott le?Ez nekem teljesen kimaradt,valaki mondjon erről pár szót kérem.

JokerZ 2009.10.08. 21:24:48

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: index címlap, én is csak onnan tájékozódtam.

calcio_di_rigore 2009.10.08. 23:03:28

@pote: Nem lesz ez háború, főleg ha nem válaszol.

Paul Newman Jr. 2009.10.08. 23:49:58

@calcio_di_rigore: nyugi, készül, de egyelőre csak csemegézek a vaskos anyagból, azért tart eddig.

calcio_di_rigore 2009.10.09. 00:14:44

@Paul Newman Jr.: ok.
de aztán nehogy a szubjektív szarjaiddal tömd tele az összeállítást, mert az nem érdekel. a véleményed nem érdekel. ha másként láttál egy meccset, nem érdekel.

Objektíven, a tények alapján leellenőrizhető -ahogy írtad- "meglátásokat" szeretnék, ami -szintén ahogy írtad "nem jöttek be". Ilyet amúgy is ritkán írok, úgyhogy olyan sok nem lehet. De persze nyilván van más dolgod, úgyhogy időd mint a tenger.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.09. 01:01:45

@calcio_di_rigore: Szerinted nem érdekes egy olyan hír, ami arról szól, hogy a világ egyik legismertebb labdarúgójának pozitív lett a doppingvizsgálata? Mert szerintem nagyon érdekes. Mielőtt még rámtámadnál, nem, egy percig sem kívánom hogy bármi gondja legyen ebből, nagyon remélem hogy nem is lesz, mert nem tudom elképzelni, hogy a véletlenek játékán más is közrejátszhatna ebben.
De ettől még érdekes a hír.

calcio_di_rigore 2009.10.09. 01:57:45

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: A hírek alapján ez az ügy leginkább a Juve adminisztráció hibája, persze itt nem az MTI kétsorosára gondolok.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.09. 02:19:35

@calcio_di_rigore: Igen,ez egy érdekes hír akkor a Juve adminisztráció hibájáról.

Hispan07 2009.10.09. 07:47:01

@calcio_di_rigore: adminisztrációs hiba mi? ilyen korán reggel vaskos poén ez, ejnye. egy sok milliárdos futballvállalkozás elfelejt szólni, hogy a kicsi Fábiót véletlenül tiltólistás szerrel kezelték, mert megcsípte egy darázs (sic!). roppant életszerű, nem mondom.

kicsit sem hangzik valósabbnak, hogy a már 36 éves derék öreg Kanna fájó ízületeit kortizonnal pumpálják, ugye? pláne hogy nem ez lenne az eső ilyen jellegű "adminisztratív hiba" a klubnál - ahogy erről Zidane-ék is tudnának mesélni, nem igaz?

JokerZ 2009.10.09. 09:48:39

@Hispan07: mondjuk ha megnézed a juve sérült-listáját, elég nehéz elhinni, hogy itt bárki is illegális szereket használ.

vagy pedig leragadtunk a 80-as évek bolgár súlyemelőszereknél. de ez így tényleg nevetséges ügynek néz ki, nemcsak a vád, hanem a védekezés miatt is. gyanítom canna be fogja szopni.

Hispan07 2009.10.09. 10:33:34

@Zlatan: hát nem tudom, a sok sérülés akár a félresikerült koksz eredménye is lehet.

Mindenesetre félreértés ne essék: én se Kanna, se a Juventus, ellen nem "drukkolok" ebben az ügyben - csak a dopping, minden csalás legrohadtabbika ellen. márpedig nekem ez a védekezés inkább bűnösséget sugall, mint ártatlanságot. az ügyet pedig egyaltalán nem látom nevetségesnek, miként a vádat se: tiltott szert találnak egy válogatott profi sportoló mintájában - sztem ez nem vicces

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.09. 11:03:16

@Hispan07: Nem tudom mennyire csalás ma már. Szerintem a mai élsport, így a csúcsfoci sem létezik doppingolás nélkül.

Mr.AT 2009.10.09. 11:06:04

@Hispan07: Magunk közt szólva személy szerint erősen kétlem, hogy emögött direkt koksz állna, ami most véletlenül kibukott. Ezeket a srácokat (különösen a BL-ben is érdekelt elitet) már annyira gyakran ellenőrzik, hogy akkora a kockázat mögötte, hogy ez egyszerűen nem éri meg, se neki, se a klubnak. (Gondolj bele, ha bebizonyosodik, évekre eltilthatják a sokmillió eurót érő játékost.)

Jellemzően inkább olyan ügyek szoktak lenni, mint ami Angliában is volt, hogy vmi izomlazító gyógykenőcs tartalmazott egy gyógyszertári összetevőt, amiről a nem túl értelmes focista nyilván azt sem tudja, mi fán terem - a másik meg a felelőtlen balfaszok példája, mint pl. hogy vmi szétzúzós, beb*szós, k*rvázós éjjelen szippant egy kis kokót vagy ezt-azt, úgy, hogy már öntudatánál sincs.

Egyik sem menti fel, természetesen, s hát ha így járt, tiltsák is el, mert a szabály az szabály, de emögött összeesküvéselméletet sztem kár keresni.

Mr.AT 2009.10.09. 11:19:35

@popp: Ezzel meg teljesen egyetértek. Qrvára relatív, és ugyanakkor nagyon gyorsan változik, hogy mi minősül doppingnak, s mi nem. "Legrohadtabb csalásnak" meg aztán végképp nem nevezném.

Én pl. magánemberként, rendszeresen edzve is szedek a fehérjeturmixok mellé még glutamint, leucint, kreatint, s egyéb anabolikus aktivátorokat, amik sokkal intenzívebb anabolizáló vagy épp regenerációs hatású szerek, mint pl. a kortizon, mégis legálisak - viszont pont ugyanúgy természetes eredetűek, s a szervezet maga is képes előállítani vagy szintetizálni őket, mint pl. a kortizont. (Ezt ugye a mellékvese szintetizálja.)

Ez azt eredményezi, hogy pl. fekvenyomásnál 130-145 kiló körül szériázok, amit pl. erősen kétlem, hogy Cannavaro utánam csinálna, és én tiszta vagyok, mint a hó, egy doppingvizsgálaton se kötnének belém.
Ez a szerencsétlen f*sz meg most egy kvázi gyulladáscsökkentő kence miatt bukott meg, s hurcolják meg alaposan. (Magunk közt szólva, ha ki is derül, hogy ártatlan, akkor is rajta ragad a "kokszos" jelző, már csak a hercehurca miatt is.)

Hozzáértőknek megjegyezném amúgy, hogy a kortizol egyik legfontosabb mellékhatása a fehérje-anyagcsere korlátozódása, emiatt élsportolóknál csak nagyon ritkán használják, mert izomleépüléshez, sőt, akár izomsorvadáshoz is vezethet.

Pályaelhagyó autóversenyző 2009.10.09. 11:30:33

az a darazs egyebkent meh, a gazzettan ape-t irnak (meh), a darazs a jol ismert vespa lenne.

az olasz csapatoknal valahogyan allandoan sok a serult, tavaly ugye a juve es a roma szurkoloi nyavalyogtak allandoan, elotte 2-3 evig az interesek (en azert meg jol emlekszem arra, hogy a tavaszi bl meccseken ki legyen a kozephatved, mert mind serult / epp felepult, meccshianyos. ez persze nem mentseg arra, hogy epkezlab, tamado jellegu kozeppalyasok hianyaban csak sasoltak egymasra a palyan levok, hogy most mi legyen)

ezek a serulesek lehetnek attol is, hogy a nem teljesen felepult jatekosokat mindenfele szarral teletomve felzavarjak a palyara es jol raserulnek a korabbiakra (kispalyas megfeleloje a bengayjel feltamasztott jatekos), vagy eppen attol, hogy egyszeruen ebben a ligaban jobban faragjak egymast a jatekosok. igazabol az allandoan lenne a jo szo, mert en azt latom, hogy itt sokkal nagyobb esellyel szerelnek a kozeppalyan (es ez allando faragassal jar), mig az angoloknal valamennyivel vacakabb a kozeppalyas vedekezes, cserebe az utolso eszkombajn materazzi gyermekkori amokfutasait felulmulva felrugja a ....ba a csatart.

a franc tudja, de hogy nem a latvanyos rohangalasba pusztulnak bele, az tuti

a konkret ugyhoz: a franc tudja, en finoman szolva sem rajongok a zebrakert, de ha en tomnem cuccal a vedot, akkor magamtol jelentgetnem be, hogy mar megint megcsipte valami (mint ahogy a biciklistak 90%a asztmas papiron, es akkor legalisan tolhatjak az egyik szert) mindenesetre ezt nagyon nehezen ussza meg canna

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.09. 11:31:02

@Mr.AT: Úgy van, vannak legális serkentő szerek és gyógyszertárban olyan termékek is, amelyek döppinglistás összetevőket tartalamaznak.Tehát egy tök hétköznapi embernek lehetne pozitív a dopping tesztje, akár tied is Hispán, mondjuk egy megfázásra beszedett szer miatt.

Hispan07 2009.10.09. 11:38:09

@Mr.AT: @popp: összeesküvésről nem beszéltem/beszélek, de az aprócska hiba megfogalmazást is röhejesnek tartom, akármi is van a háttérben (úgyse tudjuk meg).

a doppingról.
- jogászként azt mondom: amíg nincs benne a szabálykönyvben hogy "és doppingolni szabad és jó", sőt, kifejezetten tiltják, addig csalás és kész, ilyen egyszerű.
- egykori vízilabdásként és sportrajongóként azt mondom: utáltam és mindig utálni fogom azokat, akik kemény edzés helyett kemény anyagokkal lettek erősek - és tudom, hogy az anyagok mellett is edzenek, ez nem vitás

a kortizon nyilván egész más, mint a szteroidok és egyebek. de nem véletlenül van tiltó listán és egy profi sportolónak, profi klubnak tudnia kell mit lehet, és mit nem. az, hogy mindenki csinálja, számomra nem indok - tudjuk jól, h legyek milliói esznek szart, attól én még kihagynám.

az amatőr sportot, pláne a testépítést pedig ne keverjük ide. egy orvos keresztfiaként én minden ilyen szert ellenzek és rossznak tartok, mert amit a réven megnyerünk, azt a vámon kell majd megfizetni. de ha valaki ezt csinálja a maga örömére, akkor csinálja. de egy profi sportoló, egy szabályozott sport keretein belül, vaskos milliókért, gyerekek példaképeként nem teheti, és ne is tegye.

én így gondolom.

Hispan07 2009.10.09. 11:40:30

@popp: lehet hogy pozitív lenne a dopping mintám - de én nem évi 3 millió euróért vagyok profi sportoló, akinek a labda rugdalásán kívül tényleg csak arra kéne figyelnie, mit ken a bütykére, nincs e benn bármi tiltott

Pályaelhagyó autóversenyző 2009.10.09. 11:41:18

megint az esettol fuggetlenul, az olyan elsportolo, aki azzal vedekezik, hogy nem tudta mi van benne... az annyira hulye, hogy szinte megerdemli, hogy eltiltsak. mar ezernyi ilyen eset volt, mindenkinek tudnia kell, hogy barmilyen szert a csapatdoki engedelyevel / tudtaval, onnan meg a doki es a klub dolga, hogy jelentsek, mit szedett a jatekos vagy megmondjak neki, hogy ne szedje

Pályaelhagyó autóversenyző 2009.10.09. 11:51:34

a (juve elfogultsaggal nehezen vadolhato) gazzetta szerint canna valoszinuleg nem kap eltiltast, mig a juvet penzbuntetesre itelik

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.09. 11:53:29

@Hispan07: Oké, ez így kerek. Én megengedőbb vagyok. Részint azért meg a közvélemény elég álszent az ügyben. Egyfelől anyázik, ha kevés arany jön az Olimpiáról, másrfelől finnyásan ítélkezik, ha kiderül, hogy nem hófehér a bajnok. Aztán ezek a sportolók erre rakják az életüket, várják is tőlük a sikert, mert ha nem jön akkor jön az ugatás a fotelből.

Mr.AT 2009.10.09. 12:06:31

@Hispan07: Nos, ez azért nem egészen így van. Számos olyan szer van, aminek az alkalmazása igenis hasznos, és kifejezetten jótékony hatású az emberi szervezetre, mert elősegíti a fejlődését/regenerációját, stb., olyan mértékben, amit normál, hagyományos étkezés mellett gyakorlatilag nem lehet biztosítani. (Gondolj csak bele pl. az ásványianyag, vagy vitamin-készítményekbe, amiket alighanem te is szedsz, vagy szedtél!)

De adja magát a másik, egyszerű példa is pl. a fehérjeturmixok kapcsán: egy fokozott fizikai megterhelésnek kitett ember (márpedig a heti 4x-i súlyzós edzés, s további két sportalkalom hetente magánemberként is alighanem ide sorolható) jellemzően 2,5 g fehérjét kellene, hogy fogyasszon testsúlykilogrammonként a szervezete normális működéséhez és regenerációjához. Én pl. jelenleg 107 kg vagyok, ez azt jelenti, hogy közel 270 g fehérjét kellene bevinnem minden nap.
Gondolj bele, a hétköznapi fogyasztású húsok közül köztudomásúan a csirkemellnek van a legnagyobb fehérjetartalma, kb. 20-22%. Ez azt jelenti, hogy kb. másfél kiló csirkemellet kellene megennem minden nap (ha most az egyéb táplálékfajtáktól eltekintünk, csak a példa kedvéért). Gondolj bele, éttermi adagokban a 30 dkg-os steak szelet már nagynak számít!
Arról nem beszélve, hogy a nem szintetizált fehérje mellett rengeteg fölösleges zsírt és szénhidrátot is bevinnél így a hússal, amiktől szimplán elhíznál, s nem a kívánt hatást érnéd el.

Igenis szükséges tehát bizonyos táplálékkiegészítők alkalmazása a bármilyen változatos és körültekintően is összeállított, de normál étkezés mellett, már amatőr szintű sportolóknál is.

Ez nem a "kemény edzés HELYETT kemény anyagok" kérdésköre, hanem a "kemény edzés MIATT kemény anyagok" témája.
(Félre ne érts, a különböző tesztoszteron-szint fokozó hormonális készítményeket már én is elvetem.)
De a táplálékkiegészítők egy roppant széles skálán helyezkednek el, s kifejezetten rövidlátó dolog valamennyit egy kalap alá venni.

Mr.AT 2009.10.09. 12:09:34

@Hispan07: Ezzel viszont egyetértek. Ez esetükben luxus, illetve szimplán mérhetetlenül felelőtlen ostobaság.
Ha én diplomás emberként polgári foglalkozás mellett kvázi hobbiból veszem a fáradtságot, hogy odafigyeljek, mit és miért eszem, használok, stb., akkor neki, mint gyakorlatilag a testéből élő sportolónak ez alapszintű kutya kötelessége lenne.

Hispan07 2009.10.09. 12:16:17

@Mr.AT: amit leírsz, abban teljesen igazad van. de a táplálék kiegészítők, fehérje, vitaminok, stb. nincsenek is a tiltott szerek listáján.

és nem véletlenül írtam a HELYETT anyagokat. a MIATT anyagok teljesen természetesek egy sportoló esetében

horas 2009.10.09. 12:21:36

Télleg mivan az új poszttal?Azért mert csak jövőhéten lesz a következő forudló azért ennyire nem kéne eltünni,hej!

mickeyknox 2009.10.09. 12:26:59

a kreatin-monohidráttól még okosabb is leszel, nemcsak erős.

Mr.AT 2009.10.09. 12:47:56

@mickeyknox: Haha. A kreatin-monohidrát a kreatin legolcsóbb formája, jellemzően kezdők szokták alkalmazni, s jellemzően nem is érnek el vele semmit, mert a nem stabil formulák miatt ciklizálni kell, a kreatinból pedig haszontalan melléktermék, kreatinin lesz.
A színvonalas kreatin használat főként kreatinol-o-foszfátra épül, ami a test saját kreatintermelését támogatja - nyilván ez lényegesen drágább, ezért is kevésbé elterjedt.

mickeyknox 2009.10.09. 12:54:05

@Mr.AT: HEHE. ez mind igaz lehet, egy kicsit sem vagyok otthon sem a testépítésben, sem az éppen aktuálisan legjobb piacon lévő kreatin-termék minőségében.

csak ha jól emlékszem, olvastam valahol, hogy a kreatin amellett, hogy az izmok energiaellátásban játszik szerepet, fejleszti a kognitív képességeket is :)

horas 2009.10.09. 12:57:19

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Amúgy én levagyok maradva,LEdesma és PAndev száműzése miből fakad?

JokerZ 2009.10.09. 13:23:51

@Mr.AT: ha nem is lesz az egész ügyből semmi, Mr. AT már jól járt, mert soha olyan embert nem láttam még, aki ennyire vágta volna a szereket, azok hatását és mellékhatásait.

nem véletlenül juventino:) forza Mr. AT

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.09. 16:37:46

@horas: Abból,hogy mindketten szerettek volna eligazolni, és ezért egyik sem volt hajlandó meghosszabbítani a 2010 májusában lejáró szerződését. Igy járt volna De Silvestri is, de vele nem szívóztak annyit,ezért viszonylag olcsón el tudta vinni a Fiorentina. Pandev is biztosan el tudott volna menni, de Lotito semmit sem volt hajlandó engedni a 18 millió eurós árából. Úgyhogy már a felkészülés alatt sem játszatta őket, az EL-ben sem lettek nevezve, és a jó olasz gengszteresdi miatt, "büntetésből", annyi van csak nekik megengedve,hogy edzenek a kerettel. Pandev ezért már el is indította a jogi lépéseket, igy ő tuti hogy nem fog játszani soha többet a csapatban, Ledesma pedig szintén el akar még mindig menni az ügynöke szerint, de ő ugye játszott a legutóbbi barátságos találkozón, végig, szóval esetében elképzelhető, januárig játszik még, de én nem vennék rá mérget, ne legyen igazam.

horas 2009.10.09. 16:49:34

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Hát ez a Lotito ez egy barom lehet.Ezzel annyit ért el,hogy sehogysem fogja tudni reál áron eladni őket,miközben a csapat is megsínyli a hiányukat.Miért nem lehet felfogni,hogy valaki távozni akar.Lehetett ezt tudni előre megkellett volna szabadúlni tőlük akkor még jó pénzekért,félévvel/évvel a szerződésük lejárta elött bajos jó áron megszabadúlni akárkitől is.Sztem per pillanat nem nagyon van csapat akine fogadná el őket,főleg ingyen.Jólvan látom a két római klub megvan áldva a vezetőségükkel.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.09. 17:28:37

@horas: Ilyen vezetőséggel komoly célok elérése csak ábránd. Pandevet is 16 millióért megvette volna a Fiorentina, de Lotito nem tudott engedni 2 milliót, ezért most csak abba lehet reménykedni,hogy a csapat kap maximum 4-5 milliót érte és esetleg kölcsönbe valakit/valakiket. Mondanom sem kell, hogy melyik megoldás lett volna jobb. Én sem értem miért kell valakit erővel egy csapatban tartani, ha menni akar, menjen, főleg ha a csapatnak is megéri. Lotito meg Sensiék,borzasztóak...Persze egy milanossal sem cserélnék, az is igaz.

calcio_di_rigore 2009.10.09. 22:57:55

@Hispan07: Elkészítették a jelentést a kezelésről a Juve orvosai, csak rossz helyre küldték el (adminisztrációs hiba), ráadásul a darázscsípésről már akkor írt a Tuttosport, amikor még doppingvizsgálatról szó sem volt (augusztus 29-én írták meg az edzésről szóló beszámolójukban, és augusztus 30-án volt a mintavétel).
Még az eljárást is beszüntetik az ügyben.

Hispan07 2009.10.10. 00:23:29

@calcio_di_rigore: köszönöm, teljesen megnyugodtam.

horas 2009.10.10. 13:18:47

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Szal ez mennyire amatőrizmusra vall,2 évvel a szerződés lejárta elött megkell próbálni meghosszabítani a szerződést,ha nem akarj az adott játékos akkor elkell adni,mert ha nem akkor egy évvel a szerződés lejárta elött képtelenség érte normális pénzt kapni.ÉS ők úgy gondolták hogy majd meghoszabítjuk a szerződését mikor lejár?Vagy hogy gondolták ezt?Ugyanez a Ribéry-s ügy ott volt az asztalon a 60-70 milliós ajánlat a Real-tól,és nem tudták,hogy jövőre kivásárolhatja magát!Vicc.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.10. 20:30:11

@horas: Na igen, kicsit hasonló a Bayern kontra Ribery, de látod, ott nem engedik meg maguknak azt a luxust, hogy erőfitogtatás okán a csapat legjobbját kizárják.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.11. 14:41:56

Marchisio állítólag negyven napra kiesett. Dühöngetnek a juventinok. Egyébként nekem is rendszeresen remeg a gyomrom a válogatott hét alatt, Juan a általában a brazil válogatottban szokott megsérülni.

giacinto 2009.10.11. 16:23:50

@popp: akkor mit szóljunkmi, rendszeresen 10-15 válogatott repkedi át a fél világot.

Bár most szerencsénk van Maradona válogatási elvei miatt Cambiasso, Zanetti, Samuel és Milito is Milánóban pihengetnek :) dehát igy is hiányzik Stankovic, Sneijder, Chivu, Maicon, JC, Etoo, Muntari, Cordoba, Santon

giacinto 2009.10.11. 16:24:23

@popp: térdműtét után keveslem a 40 napot.

Paul Newman Jr. 2009.10.11. 17:12:35

@giacinto: "@popp: akkor mit szóljunkmi (...)

Bár most szerencsénk van Maradona válogatási elvei miatt .

Pfff, WTF?

Barátom, nem irigylem a szerencséTEKET, őszintén mondom.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.11. 19:54:43

Muslera győztes meccsen mutatkozott be, és Lichtsteiner valamint Kolarov is győztes csapat tagja volt, utóbbi nem is akármilyen győzelemből vette ki a részét. Pandev ma Katar ellen 2 gólt szerzett, igy nyertek a macedónok 2-1-re, nagyon szomorú, hogy ennyire elcseszte ezt a Lazio vezetőség, Katar nyilván nem egy erős ellenfél, bár a horvátokat is megszorongatták pár napja, és Pandev úgy rúg nekik két gólt, és lesz megint a macedónok hőse, hogy a klubjában tétmeccsen 5 (!) hónapja nem játszott. Ilyen játékossal igy elbánni... Pláne, hogy ezzel a klub saját maga ellensége is. Mindegy, eleget puffogtam már ezen, de borzasztó.

giacinto 2009.10.11. 21:00:50

@Paul Newman Jr.: nem fog megsérülni Cambiasso, Zanetti, Samuel, Milito a válogatottban ha Diego be sem hívja őket. ez egy óriási szerencse a mai futballkluboknak.

horas 2009.10.11. 21:07:14

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Megint bekerült a kalapba az Inter-nél Ledesma.Én örülnék neki nagyon Muntari helyére jöhetene,Vieira-éra meg Sissoko aztán happy leszek nem kcsit.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.11. 21:15:14

@horas: Erről nem is hallottam, ez új hír nekem. Muntari helyén összehasonlíthatatlanul jobban teljesítene, mint a ghánai. Csak ugye kérdés hogy mennyiért, kiért, nem hiszem hogy az Inter túl sokat akarna áldozni egy 2010 májusában szabaddá váló játékosra.

horas 2009.10.11. 21:45:46

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Igen elég patt helyzet van.De nyílván oda szívesebben fogják engedni(gondolok a Juve-ra és az Inter-re)akik a szerződés lejárta ellenére valamiféle juttatást probálnak szolgáltatni a játékosért cserébe,akár most félidőben Januárban.Érdekes a helyzet mert évvégén meg Inler-t fogják megpróbálni megszerezni,pedig Ledesma ingyen megszerezhető lesz.Keverés-kavarás.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.11. 23:41:02

@horas: Szerintem minden ellenkező hír dacára Pandevet csak az Inter szerezheti meg januárban, és Ledesma is januárban csak az Interbe mehet. Nincs erre pénze a Fiorentinának, hogy olyan játékosokat igazoljon milliókért, akiket pár hónapra rá ingyen megszerezhet.

Mr.AT 2009.10.12. 11:10:10

@popp: Jah, Marchisio out. Buffon térdét szintén operálni kell, január során.

Kezd egy kicsit komolyan tele lenni a tököm ezzel. F*sz kivan, hogy két éve nem vagyunk képesek kiállni egy normális csapattal.

@giacinto: A Juvénak jelen pillanatban 16 válogatott játékosa van, s akkor ebbe az ifiválogatottak még benne sincsenek - mezszám szerinti sorrendben: Buffon, Caceres, Chiellini, Felipe Melo, Cannavaro, Grosso, Marchisio, Iaquinta, Manninger, Camoranesi, Poulsen, Grygera, Sissoko, Diego, Tiago és Legrottaglie.

giacinto 2009.10.12. 11:38:21

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

"Muntari helyén összehasonlíthatatlanul jobban teljesítene, mint a ghánai." na azért túlozni nem kell, kb ugyanaz a színvonal mind2 játékos. másrészt Ledezma inkább Cambiasso posztján mozog, oda meg nem fog beférni.

@Mr.AT: nálunk most csak 11 és az összes argentinunk milánóban feszít.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.12. 11:43:41

@Mr.AT: Trigoriára is ki lehetne írni a kórház szót kábé két éve folyamatosan, ha ez téged vigasztal.

daneeka 2009.10.12. 13:13:20

@popp: Ófakk. Poulsen helye egyre biztosabb a csapatban. Amióta megépült a vinovói edzőközpont, rengeteg sérültje van a csapatnak (már a B-ben is tucatnyi sérült volt folyamatosan).

horas 2009.10.12. 13:31:34

@giacinto: Hát eltérnek stílusra,de Muntari vmi borzasztóan szerepel az idei szezonban.Mondjuk szerintem nagyban a ramadam miatt,és egy kicsit fura is nekem,hogy tavaly azért elég jól játszott,helyenként nagyon jól többnyire megbízhatóan,és két-három rossz mecss után már a távozásáról kezdtek el szólni a hírek.Muntari remek labdaszerző nagyon jól szerel,elleben Ledesma-tól összejátékban passzolásban rúgótechnikában elmarad,és talán az argentin ebbe a csiki-csukis sok apró passzos új Inter-hez jobban illene,és Muntari-t meg elehetne cserélni a Spurs-sel sztem vkire mondjuk Jenas-ra Palacios-ra talán Krancjar-ra,bár utóbbi kettő nem biztos h Inter szint,de cserének elférnének.

horas 2009.10.12. 13:37:27

@giacinto: Bár ez attól is függ ki jön Vieira helyére,ha egyáltalán Pandev-en kívül bárki is érkezik télen.Bár Quaresma-ért és Mancini-ért ismét bejelentkeztek Genoa-ból ha van eszük elmennek,lnne posztjuk és valószinű több lehetőséget kapnának,meg az sem mellékes,hogy ha produkálnának vmit Genoa-ban akkor nyáron azért könnyebben és jobb áron meglehetne szabadúlni tőlük.

horas 2009.10.12. 13:46:23

MEg azért elgondolkodtató,hogy Mourinho szíve vágyairól beszélünk mint,teljesen felesleges,használhatatlan ballasztokról.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.12. 14:54:21

@horas: Quaresma a portugál bajnokságban jó volt viszont a Barcában is bukott és az Inter is sok neki. Mancininek viszont volt két-három elég jó szezonja a Romában és nem egy klasszis meccse. Az utolsó római évében amit művelt viszont jelezte, hogy elszállt vele a paci, úgy érezte a lelkem, hogy kevés neki a Roma, oszt jól pofára esett. Kicsit Ronaldinhoéhoz hasonló a karrierje, már a maga szintjén. Két-három nagyon jó szezon aztán elszállás és óriási arc.

giacinto 2009.10.12. 15:52:05

@horas: Jenas? Palacios? Kranjcar? kik ezek? egyikre sem cserélném el Muntarit, az tuti. Ha nagyon meg akarunk tőle szabadulni, akkor adjanak érte pénzt.

Ledesma kb Motta stílus, ezért sem nagyon kéne.

Vieira helyett Inlert hoznám el, fiatal, dinamikus, jól passzol.

horas 2009.10.12. 16:19:30

@giacinto: Hát szerintem meg inkább Ledesma,nekem kicsit unalmas már,hogy midenki favágó a középpályán az előrefele játékban szinte mindenki használhatatlan.Hát ha nem ismered őket arról nem ők tehetnek,ha Muntari-t nagyon isteníted akkor érdekes,hogy az ő játéktudásukkal nem vagy tisztában.Jenas biztos,hogy jobb játékos bár más stílus ő is inkább Motta típus.Palacios Krancjar nagyobb segítségére tudna lenni a csapatnak mint jelenleg nem kevesen a keretből.Inler jó választás lenne,de én mondjuk Moussa Sissoko-t tenném Vieira helyére,Inler annyire nem szeretne az Inter-ben padozni,úgyhogy közben hívja az Arsenal és a Premier League vonzóbb perpillanat a Serie-a-nál.Az ár különbségről nem is beszélve.

horas 2009.10.12. 16:24:32

@popp: SZtem Mancini-nek inkább csak fellángolásai voltak.Sztem nem lenne nagyon rossz ő az Inter-ben sem,csak hát nem nagyon játszik egy bőkeretű eredmény kényszerrel játszó csapatnál viszont nem nagyon férnek bele a hullám völgyek.Quaresma fura egy figura mert a BL-ben a topcsapatok ellen a Porto-ban és a válogatottban is remek volt nem egyszer,de egy nagyobb kaliberű csapatban mindig elvérzik.Ő kicsit olyan mind Forlán.Genoa-ban ünnepelt sztár lesz!Vagy nem de az biztos.:)

horas 2009.10.12. 16:46:15

@giacinto: Annyit hozzá tennék,hogy én sem tartom rossz játékosnak Muntari-t de az eddigi produkciója a szezonban elég kiábrándító,de ha stabilizálni tudná a tavalyi formáját akkor nem menjen sehova.Viszont Vieira helyére mindenképp hozni kell valakit.És sztem Ledesma is elférne Mancini v Quaresma helyett a keretben.Főleg Motta sérülékenységét látva.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.12. 17:33:27

Új fejlemények, Moratti a pénz mellett Pandevért Krhin Rene és Joel Chukwuma Obi játékjogát adná kölcsönbe, valaki interista tud róluk pár szót mondani?

giacinto 2009.10.12. 18:26:32

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Krhin 19 éves szlovén válogatott középpályás a Primaverából. Nyáron elég sokszor játszott felkészülési meccseken, Cambiasso posztján (védelem előtt) játszott, elég jó fizikumú (1,9m kb) és jól helyezkedik, legalábbis ahogy láttam. A bajnokságban is bemutatkozott már, sztem tehetséges srác, lehet belőle vmi.

Obi 19 éves nigériai középpályás, Mikel unokatestvére. Ő támadóbb szellemű mint Krhin, CM-nyelven azt mondanám rá hogy CM vagy AMC. Őt kevesebbet láttam játszani de biztos tehetséges ha José őt is kiválasztott a nyáron utazgatni.

giacinto 2009.10.12. 18:28:32

@horas: nyilván én sem az idei Muntarit marasztalnám, de nekem a tavalyi Muntari simán megfelelne a keretben. Az általad felsorolt "angolok" 1 percet nem játszottak Itáliában, sem nagycsapatban, de még kiemelkedő szezont sem produkáltak, mi alapján jönnének ide...

giacinto 2009.10.12. 18:29:24

@giacinto: bocs, obi csak 18 múlt.

Piiii 2009.10.12. 18:53:20

@popp: hál Isten most nem megy sehova,pihen itt Rómában, jól is teszi..

horas 2009.10.12. 19:14:08

@giacinto:Muntari sem csinált semmi extrát mi elött az Inter-be igazolt volna és nagy csapatban sem játszott.Mind1 hagyjuk én nem érzek nagy különbséget a felsorolt játékosok között.Abba nem menjünk bele,hogy ki milyen alapon jön ide,mert ennyi erővel Maicon-t se kellett volna leigazolni egy kiscsapatnak számító Monaco-ból egy középszerű bajnokságból,és ős se játszott elötte Itáliában.

Pályaelhagyó autóversenyző 2009.10.12. 21:18:25

osszeallitottam egy tamado szellemu intert, tessek:

JC
maicon - samuel-chivu-santon
lucio - cambiasso
vieira - stankovic - muntari
balotelli

bar lehet, h nem jo, mert lucio allandoan elore rohangal, es vieira is gyakran elol ragad...

meg szimpatikusak is. persze, ha mutari nagyon esz nelkul tamadna, zanettivel meg stabilabba tehetnenk a kozeppalyat. a csapat mottoja lehetne "gyere at a kozeppalyan, ha birsz!"

na, az atlagember fejeben igy nez ki az inter.

a bl potnevezesnek mik a szabalyai a csoportkor utan?

horas 2009.10.12. 21:41:26

@Pályaelhagyó autóversenyző:
Az én támaó szellemű Inter-em:
Julio Cesar
Zanetti Lucio Samuel Chivu
Sneijder Cambiasso Stankovic
Maicon Milito Eto'o

horas 2009.10.12. 21:42:43

Motta-t Stankovic-al cserélgetném.

Messi88 2009.10.12. 21:54:03

@Pályaelhagyó autóversenyző: @horas:
te jó ég, és akkor milyen a védekező szellemű :)))

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.10.12. 22:05:38

@horas: Az enyém pedig
JC-
Lucio-
Cambiasso-Motta-Stankovic-
Balotelli-Suazo,-Milito,-Eto'o-Maicon-Snejder

:)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.10.12. 22:07:18

@Messi88: Ja én is ere gondoltam, ha ez a támadó szellemű, akkor inkább védekezzenek. :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.12. 22:18:55

Ha minden igaz, jön a Laziohoz télen Rever, Miranda, Capue, Moussa Sissoko iránt is érdeklődnek, de az Inter nyomása szerintem biztos hogy erősebb lesz Sissoko irányába.

giacinto 2009.10.12. 22:25:19

@Pályaelhagyó autóversenyző:

ezt te sem gondoltad komolyan. ez kb egy 5-4-1-es atombunker felállás, nem hogy támadó...

Vieira mint támadó jobbszélső....
Muntari mint támadó balszélső...
Lucio mint középpályás....

giacinto 2009.10.12. 22:26:41

------------JC-------------
-Maicon-Lucio-Smauel-Santon--
-Stankovic-Cambiasso-Sneijder-
-----Milito-Etoo-Balotelli

Messi88 2009.10.12. 22:58:42

@giacinto: na ez már jobban néz ki...

halareaal 2009.10.12. 23:42:48

@giacinto: Zanetti kimarad??:O nehogy már Stankovic jobb legyen nála...

Pályaelhagyó autóversenyző 2009.10.13. 08:39:35

latom, ertitek a viccet, csak nem szeretitek...legkozelebb majd toldot rakom be kapusnak, ocsibacsi modra (rola meseltek, hogy amikor megtettek magyar kapitanynak, fogalma se volt, melyik jatekos kicsoda, es berakta zsiborast csatarnak, mert hogy o jo magas, majd fejeli a golokat... ha valaki pontosabban tudja, irja le nyugodtan)

amugy en edzesen biztos kiprobalnam luciot cambiasso helyen, szerelni is tud meg felmaszkalni is szeret. es neha a kiskopasz is serult.

zanettinek meg mar egy eve nem kellene kezdenie (csak ha serult maicon esetleg cambiasso), taktikailag felesleges egy maicon-lucio-samuel-chivu vedosor ele (3 ember a vilag legjobb kozephatvedei kozul!), cambiasso melle (foleg ugy, hogy az esetlegesen mellette jatszo motta, stankovic, muntari, vieira is szerel epp eleget)

raadasul ket eve meg ugy atkigyozott 2-3 ember kozott, hogy orom volt nezni, mara ezek is elmaradnak (es egy inter forumon felvetettem, hogy mondjon valaki az elmult evekbol egy golt, ami ezekbol a zanetti felfutasokbol lett, valasz nem jott. valahogy vagy nem kovetik, mint most luciot, vagy elszurja a passzokat. ez van)

mi a francnak kell ennyit vedekezni? olaszban majdnem minden csapat beall negyed ora utan kontrazgatni ellenunk, aztan megy az alibipasszolgatas jobbra-balra. ugyanez a bl-ben ugy nez ki, hogy stankovic nez kifele az edzore, hogy kinek kellene passzolnia, ha mindenki lehorgonyzott a sajat terfelen. bar iden ott van sneijder, akinek az erkeztevel stankonak nem kell ugy csinalnia, mint aki iranyit, a bl-ben rugott goljaink szerint ez mar igazi tamado szellemiseg!

kell ebbe a csapatban meg 2 olyan ember, aki a 16-on kivulrol is tud kapura loni, meg megcsinalni 1 cselt. illetve egy olyan edzo, aki 1-0-as elonynel az olasz bajnoksagban nem burdissoval erositi a kozeppalyat

(az beirt csapatosszeallitas annak a meccsnek allitott emleket, amikor a cserek utan ibra + 9 vedekezo tipusu ember osszeallitasban nyomtuk)

horas 2009.10.13. 08:40:16

@Messi88: Miért Maicon-nak sokkal több támadó feladata lenne.A középpálya meg megint sokkal támadóbb mint Vieria-val Zanetti-vel Muntarival,és azért próbáltam a valóságban is felállítható hadrendet összehozni,sztem ez tudna működni is.

horas 2009.10.13. 08:44:23

@Pályaelhagyó autóversenyző: Amúgy Lúcio-t én is eltudnám képzelni középpályán,de inkább vésznek,pl a Rubin Kazany ellen,mert ott is a vége fele meglódult,de mindig rohannia kellett vissza ha egy kicsit tehrmentesítve lett volna és bátrabban mehetett volna előre,biztos több veszélyt kavrhattak volna elől,tény,hogy van spiritusz a felfutásaiban.

Mr.AT 2009.10.13. 10:43:14

@horas: Arra a jelentéktelen tényre felhívnám az új, "középhátvédet a középpályára" internacionálé front tagjainak figyelmét, hogy a fellépő középhátvéd azért okoz zavart, s azért látványos, amit csinál, mert ő taktikailag HÁTVÉD, s általában az emberétől (a.k.a. az ellenfél csatára) elszakadva lohol felfelé, létszámfölényes helyzetet kialakítva.

Ezt egy meccsen el lehet játszani úgy kb. kétszer, mert a harmadiknál labdavesztésnél már passzolják is be a helyére a zsugát.

Ha ELEVE a középpályáról indul, eleve nincs előtte tér, eleve van már a kpályán is embere, s semmi meglepő vagy újszerű nincs ebben.
Azt pedig Lúció iránti minden tisztelet megadásával is leszögezhetjük, hogy technikailag a mostani Inter középpálya egyik tagjánál sem jobb szemernyivel sem, sőt - ideértve még a néha szilveszteri funny összefoglalókban rendszeresen feltűnő Muntarit is.

horas 2009.10.13. 11:19:02

@Mr.AT:NEm értünk egyet.Egyértelmű a létszám főlényes fejtegetésed de én nem erről beszéltem.Arra a jelentéktelenségre meg én is felhívnám a te figyelmedet,hogy én azt írtam,hogy vész esetén,(kb a 83 perc x vagy vereségre állásnál)mert sztem meg igen is ügyesebb a labdával és tud lendületből cselezni,ellentétben Muntari-val Stankovic-al,szal mikor már ég a ház Lúcio-t én fentebb hagynám,nem beszélve hogy őt a beívelésekkel is lehetne keresni.

Mr.AT 2009.10.13. 11:28:52

@horas: Stankovicra lehet sok rosszat mondani, de hogy nem tudna cselezni, ill. hogy Lucio nála cselképesebb lenne, hááát...

Stankovic szvsz az Inter Camoranesije, 1. rengeteget fut, szükség esetén ütközik is, 2. igen kreatív és kombinatív, ha megy neki, nagyon szép megoldásokra képes, 3. roppant szentimentális, nagyon ingadozó a teljesítménye, két zseniális megmozdulás után képes 80 percre eltűnni, 4. könnyen elszakad nála a cérna, s megy föl a pumpa, szép kollekciója van már otthon különböző lapokból.

Nincs a Földön olyan edző, aki Stankovic helyén Luciót játszatná, maradjunk ennyiben. Lucio nagyon jó abban amit csinál, de a suszter maradjon a kaptafánál (s ne legyen a Real edzője).

horas 2009.10.13. 12:06:33

@Mr.AT: Nagyon kreatív-nak nem nevezném,viszont tény hogy a pályafutásába során egy-egy virtuóz megoldást felvillantott,de jellemzőnek semmikép ne mondanám.Camoranesi ellentétben pedig remekül cselez Stankovic pedig sehogy.Lehet,hogy korai Stankovic cselezett,de manapság már nem,ő mára már sztem egy szürke eminenciás jó rúgótechnikával és csupaszívvel.Camoranesi viszont sokkal idegbetegebb és randább szabálytalanságokat művel talán néha még alattomosnak is nevezető,Stankovic nem is tudom mikor volt utoljára kiállítva.Lúcio-ról meg annyit hogy tény,hogy nem posztja a középpálya de sztem igen is tudna zavart kelteni ha nyílna rá mód.Én sem játsztnám Stankovic helyett félreértés ne essék.

Pályaelhagyó autóversenyző 2009.10.13. 13:50:09

en sem stabil kezdo kozeppalyast szeretnek vele jatszatni, raadasul cambiasso helyere raktam volna be. a brazil valogatottban is allandoan felfele rohangal, azt azert nem mondhatjuk, hogy az ellenfel dobbeneteben tojja ossze magat ettol. jelenleg az interben ezzel meg nem volt sok szerencseje, mert nem kovetik, es baja se nagyon lesz belole, hiszen nekem chivu (aki a roman valogatottban szinten allandoan elore kolbaszol, es az interben is probalkozott mar a vkp szereppel) mindig kozephatved marad, szoval ott van hatul chivu+samuel, lehet probalkozni.

meg az olaszoknal olvastam a gazettaban az ideny elott, hogy mou azert is orul lucionak, mert rohadt gyors, mondjuk arra nem emlekszem, hogy fejben vagy labbal. talan mindketto :)

stanko meg tok jo mindenes kozeppalyas lett, hasonlobol kellene meg par. meg szeretnek egy fenykoraban levo vieirat, valamint egy porschet. a cimem... :)

giacinto 2009.10.13. 13:57:10

@halareaal: Zanetti nem való középpályára mert nem az. Igen, stankovic jobb nála, a középpályán. Tök jól mutat meccseken amikor Zanetti elkezd szlalomozni kicselezve 3-4 rárontó védőt, csakhogy ezekből soha semmi nem lesz, mert kb lepasszolja a legközelebbi embernek. Előrefelé menő passza nem igen van, lőni kb évente 1-szer lő, mondjuk azok általában nagy gólok.

Ha nagyon be akarom valahova tenni Zanettit, akkor az balhátvéd lenne.

giacinto 2009.10.13. 13:58:51

@Pályaelhagyó autóversenyző: Mounak azért kellett Lucio hogy egy legyen egy technikásabb középhátvéd is, aki alkalomadtán felívelgeti a labdákat (bár ez inkább a atavalyi Ibrás Internél lett volna előny sztem)

Pályaelhagyó autóversenyző 2009.10.13. 16:16:08

@giacinto: szerintem meg azert kellett egy kozephatved, mert evek ota azon szopunk a bl-ben, hogy tavaszra leserulnek a kozephatvedek. (vagy epp akkor ternek vissza, total forman kivul) (ja, meg a kilatastalan tamadojatek miatt)

persze lehet, hogy valakinek egy cordoba-burdisso duo jol mutat, en nem voltam kozottuk (a liverpool ellen materazzinak ugye azert kellett a serulesbol visszaterve jatszania, mert samuel leserult) iden lesz 3 bika es 2 elmegy tipusu, a 3-bol csak lesz 2 egeszseges...

meg lucio azert lucio...

zanettit meg (most) pocsek balhatved, ezt a bari ellen volt szerencsem eloben megtapasztalni. a fiatal gyerek tobbszor hulyet csinalt belole es le is futotta siman. loni eppen szokott meccsenkent 1-2-t, de legutobb 2 eve a roma ellen egyenlitett (minden mindegy alapon), es elotte is volt kb egy 2 eves goliszonya. jobb, ha nem lo, na.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.14. 15:05:15

Aimar egyre biztosabb, hogy januártól érkezik a Laziohoz.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.15. 20:04:57

No leszek én az 500., remekül szerepelt a világbajnoki selejtezőkön Lichtsteiner és Kolarov, igy mindketten Svájc, illetve Szerbia színeiben a csoportjuk első helyén jutottak ki Dél-Afrikába, Svájc megelőzve Görögországot, Szerbia pedig az előző VB második franciákat, szép eredmény nagyon. Muslera parádésan mutatkozott be Ecuador ellen, Argentínától ugyan kikaptak, de Costa Ricát leküzdve ott lehetnek ők is a VB-n, Meghni pedig szintén örülhetett, Algéria-Ruanda 3-1, Algéria is vezeti a csoportját.

rexford 2009.10.15. 21:29:32

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Köszönjük az értékes információkat!
A gatyákat kimosták a csapat legutóbbi meccse óta, vagy még mindig rossz a mosógép? :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.16. 00:17:14

@rexford: Nem, már megjavult, de Lotito igen nehezen különített el forrásokat a javitásra, 3 garnitúra mez mellett pedig ezentúl mezcsere sincs. :)
süti beállítások módosítása