Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Amikor mindkét fél vesztes

2009.08.04. 16:10 _benito

A világ legjobb játékosai, azoknak is a krémje vált klubot idén nyáron. A márványba öntötteken kívül még talán Ribéry, Villa, esetleg Agüero, Pirlo, Luis Fabiano (abcúg) igazolhat új csapathoz, és közülük is csak a francia lenne igazán érdekes. Ronaldo és Kaká – más-más okból – hazatértek, nekik ott van a helyük, nincs is nagyon mit hozzáfűzni a dologhoz. Nem úgy az Ibrahimovic-Eto’o cseréhez. A legnagyobb durranás több szempontból furcsa, ami miatt egyelőre mindkét csapat vesztesnek látszik egy kicsit. Mert mindketten számukra nagyon értékes dolgot veszítettek el, és egyelőre nem tudhatjuk, az új szerzemény erényei mennyire lesznek képesek pótolni, noch dazu túlszárnyalni az elődét. Merthogy nyilván ez lenne a cél.

Lássuk, ki mit nyert a bolton. Kezdjük Ibrahimoviccsal, mégiscsak három Eto’o volt az ára, ráadásul nem csak azért nagyobb sztár a svéd, mert míg vele bármit el lehet adni, a kamerunival kizárólag Andaxint tudnának reklámozni. Hanem azért, mert Ibrahimovic sokkal több mindenre használható, mint Eto'o. A kérdés igazából csak az, hogy arra, amire kell a Barcának, nem volt-e Eto'o jobban használható.

A Barcelona nyert egy zsenit. Egy olyan játékost, aki szereti a labdát, és ezért a labda is szereti őt. Állandó életveszélyt a tizenhatoson belül, sőt, ami még fontosabb, azon kívül is. A Barcelona nagy nyeresége az lehet, hogy Ibrahimovic először is sátáni vigyorral várja a behátrálós védekezés melegágyának számító La Liga-védelmekkel való találkozást, másrészt a góljai számának megfelelő gólpasszt fog adni a jó passzokkal nagy örömmel fogadó Messinek, és az utolsó jó szezonjára készülő Henrynek. Ezt Eto'o nem tudta.

A fentieket nyerte Ibrahimoviccsal a Barca, de ennek a típusnak aztán nincsenek híján most sem. Többek között azért lenne nehéz elképzelni a katalánoknál Mascheranót, mert a Barca szertárosa, gyúrója és buszsofőrje is villámsebes bokapasszokra képes. Ahol pedig mindenki ekkora labdafényező, oda nemcsak elfért, de kifejezetten jól is jött egy faltörő kos, akinek igazából egyetlen kiemelkedően skillje, hogy álmából felébresztve is kapura tör, lőtávon belülről pedig azonnal kartácstüzet zúdít rá.

Nem mondhatjuk, hogy Ibrahimovic megfutna némi csetepaté elől, de már messze nem csíp-harap annyit, mint korábban. Mourinho nagyon jót tett neki, pont egy ilyen edzőre volt szüksége a csúcsra éréshez. Már kész van, jelen pillanatban a világ legjobb csatára. Kinőtte az Intert, és a Serie A-t, mennie kellett, és ez mindig kockázatos, de Ibrahimovic imádni fog Spanyolországban játszani. Ha pedig ő jól érzi magát a pályán, az a nézőknek sem rossz, ráadásul most nem Muntari fújtat majd mellette az egyik oldalon, és nem Zanetti lánctalpai kísérik majd hátulról.

És akkor Eto’o, aki viszont muszáj, hogy durván elcseszett egy figura legyen. Mindenkinek van elképzelése arról, mennyire kell szar arcnak lennie valakinek ahhoz, hogy egy ilyen szezon után kirúgják? Mert hát ne szépítsük, Eto’o-t elkótyavetyélte a Barcelona. Mourinho biztosan értékén fogja kezelni a kamerunit, ők biztosan nem lesznek rosszban, de hogy Eto'o hogy találja majd meg a hangot az egóból amúgy is jól álló milánóiaknál, az komolyabb kérdés.

És ezt nyerte az Inter: egy dacos Eto’o-t, akinek jobb, ha nem állsz az útjába. Ráadásul az olasz bajnokságban is megvannak a Gijon, a Betis és az Almería megfelelői, ezeket Eto’o lemészárolja a Serie A-ban is. Az Inter szempontjából kicsit furcsa lesz együtt látni Militóval, akivel meglehetősen hasonló szerepkörben érzik jól magukat. Az meg kifejezett gondot okozhat, hogy ezeknek a játékosoknak viszont passzokat kell kapniuk, mert anélkül csak két elszántan acsarkodó vendégmunkás, csak ezek nem halászhálót foltoznak. A Quaresma triveláitól lezsibbadt szurkolók elintegették Figót, Sztankovicsra talán túlzás lenne idén is rábízni az irányító szerepkörét, Mancini pedig idén sem valószínű, hogy kettőnél többet fog passzolni (mindkettőt edzésen) így fontos lenne, hogy töretlenül fejlődjön az ifjú Ibrahimovicsot kiválóan alakító Balotelli. Mondjuk ő sem fogja passzokkal tömni őket, sőt, két héten belül a zuhanyzóban megpocózza a törölközőjével Eto’o-t, hogy tudja, mi újság.

És persze az Inter nyert egy zsák pénzt is, amivel ki lehet vonulni a piacra. Mourinho újra támadhatja a Chelsea-t Carvalhóért, és ami még fontosabb, Decóért. Ha a mongolt még egy szezonra életre rugdossák a Serie A védői, nagyon fontos része lehet az Internek, nem utolsósorban régi harcostársának oszthatná a labdákat. Egy ilyen típusú játékost még mindenképpen venniük kell (szó van Sneijderről is), mert mindkét sztárcsatárjuk a tizenhatoson belül pulzál legszívesebben, és idén talán nem fér bele egy túl hosszú munkába lendülési szakasz. Jó volna mindjárt a második fordulóban megruházni a Milant.

Van egy olyan érzése az embernek, hogy arra, amire a csapatoknak szükségük van erre a két játékosra, talán mindketten jobban illettek előző klubjukba. Ha minden klappol, bejöhet mindkét csapatnál, de amíg nem mutattak semmit, mindkét csapat vesztesnek látszik. Az Inter elveszítette támadásai lelkét, a fontos gólokat ontó világsztárt. A Barcelona meg azt a centert, akinek egyrészt nagyon sokat köszönhet, másrészt kétszer is épphogy elbukta az európai Aranycipőt. Petícióban követeljük, hogy a Milan vegye meg Forlánt!

370 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr601278767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.08. 23:07:33

@Mr.AT: Végülis, igazad van, az első 10 percben lerúgnák az ellenfél fél csapatát, így 5-6 ember ellen a többiek behúzzák. :)

calcio_di_rigore 2009.08.09. 02:28:28

@_benito: elég jól mozgott a srác, ki kéne próbálni középen, egyedül rajta látszott, hogy (még) nincs szétfingatva Ciro edzéseitől. A meccs előtti 2 napban 4 edzés volt, a csapat fele látszólag mozdulni se tudott, szétfutottak minket.

A sorsolásnak köszönhetően nyertünk még 1 hetet, a Chievo elleni hazait félgőzzel is hozni kell, aztán a Roma ellen már remélhetőleg kirobbanó erőben lesznek a srácok, ott kiderülhet egy's más.

Sissoko még 1 hónap pihenő, ez viszont nem jó.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.08.09. 08:14:05

@Mr.AT: hát én azt sosem mondtam, hogy jó lesz, csak azt, hogy jobbhátvéd. te meg lehülyéztél :) de már megbocsátottam.

@giacinto: henrik szerint nem lesz soha semmi balottelliből, két éven belül a padovában lesz 2. cserecsatár.

@calcio_di_rigore: na, ezt meg ne lássa mbemba. egyébként én nagyon sok csapattal játszanék szívesebben idénnyitót, mint a chievóval.

giovinco formája kezd a megnyugtatóból nagyon-nagyon örömtelivé válni.

giacinto 2009.08.09. 11:55:44

@_benito: "két éven belül a padovában lesz 2. cserecsatár"

az óra mióta ketyeg?

versenyszellem 2009.08.09. 12:28:21

#1

A valahol a nézőtér hátsó részében:
- Te Anyjuk, és mikor kapjuk már meg a vacsorát és az ingyen papucsokat?

#2

"és most látható a képen A Miss Universe 2009 különdíjasa, aki 5 évre minden hétvégén felveheti a rajta látható már bejáratott, de még újszerű fehér összeállítást, továbbá egy szolid összegű fizeti csomagot fog kapni. A különdíjast señor Perez választotta, a díjait pedig a Banco Santander bank és a Caja Madrid takarékpénztár állja.

versenyszellem 2009.08.09. 12:39:25

vazze, valaki rakja át a CRonalods képekhez, sikerült eltévesztenem a cikkeknek a hozzászólás részeit pls.

Mr.AT 2009.08.09. 15:43:01

@_benito: Azért mert Zebinát váltotta, még nem automatikusan jobbhátvéd. Chiellini pl. Molinaro-t váltotta, mostantól akkor ő is balhátvéd? :-)

Mr.AT 2009.08.09. 20:59:02

C.Zanetti a Fiorentinához igazol? Nem nagyon örülök ennek, pláne hogy csak 1,5 Mio EUR-t akarnak adni érte.

www.nemzetisport.hu/olaszfoci/juventus-c-zanetti-15-millio-euroert-a-fiorentinaba-igazol-250605.html?

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.09. 21:05:21

@Mr.AT: Valahol ott van az értéke, de én a Fio vezetősége helyében még próbálnék alkudni.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.09. 21:31:58

@Mr.AT: Hát eredetileg balhátvéd volt Chielini, amikor én láttam a Fradi pályán egy magyar-olasz U21-es meccsen, akkor azt is játszotta.

touristique 2009.08.09. 22:26:21

Tetszik a link: C Zanetti 15 millió euróért a Fiorentinába igazol. :) Illetve dehogy tetszik... :D Milyen hiperinfláció kéne hozzá... :D

Mr.AT 2009.08.09. 22:42:20

@Great Cornholio: Valaki írta minap, hogy évek óta várja, hogy egyszer valami humorosat vagy frappánsat írj. Reálisan nézve el kell keserítenem az illetőt, mert erre semmi esély.

Mr.AT 2009.08.09. 22:43:07

@popp: Igen, ez egy olyan jó 5 éve volt. Chiellini max. végszükség esetén megy ki mostanában már a szélre, és ez jól is van így.

Mr.AT 2009.08.09. 22:45:52

@touristique: Nem is igazából az 1,5 Mio EUR bántja a szememet, hanem a tény. Öreg a faszi, s már nem olyan gyors pl., mint fénykorában - de jó az öreg a háznál, s a passzolni nem felejtett el.

Amúgy meg 32 éves múlt épp, még nem egy matuzsálem, emellett 17szeres válogatott - kevéskének tűnik így az 1,5 Mio EUR, pláne hogy az egyik legősibb riválishoz engedjük el, végleg.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.09. 22:49:47

@Mr.AT: Ha vicceset (próbálok) írok, majd teszek mögé smileyt. Tettem?

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.09. 22:50:59

@Mr.AT: Többször kifejtettem a véleményemet CZanettiről. Szerintem egy túlértékelt fos. Az egyik legnagyobb örömöm volt, mikor elhagyta az Intert, Vierivel veronnal Jogoviccsal egyetemben.

Mr.AT 2009.08.09. 22:57:46

@Great Cornholio: Hát, ha komolyan is gondolod, hogy egy 32 éves volt olasz válogatott középpályás kevesebbet ér 1,5 Mio EUR-nál, nem pedig "viccnek" szántad, az még rosszabb. Az akkor sima hülyeség.

Mr.AT 2009.08.09. 23:01:45

@Great Cornholio: LOL. "Az egyik legnagyobb örömöm volt, mikor elhagyta az Intert, Vierivel (...) egyetemben."
Gondolom hogy örültél Vieri távozásának. Végül is csak 103 gólt lőtt 144 meccsen az Inter színeiben. (Ennél még Ibra vagy épp Ronaldo mutatói is rosszabbak.)

rexford 2009.08.09. 23:03:16

@Great Cornholio: Ennél nagyobb örömed nem is igen lehett akkoriban. :)

rexford 2009.08.09. 23:03:50

lehetett, akarom mondani

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.09. 23:06:19

@Mr.AT: Ok de az ilyen hátszéllel bárki megrúgta volna. (Mindenki csak rájátszott, mint most Ibrara tették) Balbikával játszott izomból. Önző volt, technikailag meg kezitcsókolomot kellene köszönnie egy mostani Balotellinek. Egy Ibra vagy egy nem sérült Ronaldo ennek a többszörösét lőtte volna, v technikailag a passzaival a társakkal lövette volna.

rexford 2009.08.09. 23:08:17

@Great Cornholio: Megjelentek az első pihék ágyéktájon?

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.09. 23:13:38

@rexford: Ohh humor herold. Remélem nem izgatott fel a gondolat, kis hamis. Még a végén a mami a kezedre csap, mikor lebuksz, hogy szőrösödik.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.09. 23:14:14

@Great Cornholio: mármint a kezed szőrösödik, ha nem lenne világos.

Mr.AT 2009.08.10. 00:06:25

@Great Cornholio: Bocs, hogy ezt mondom, de hülye vagy. :-) Nyilván azért lett spanyol, majd olasz gólkirály, 49szeres válogatott, hosszú éveken át a squadra azzurra első számú támadója, alapembere a Juventusnak, az Atletico Madridnak, a Lazionak, az Internek majd végül a Fiorentinának is, mert olyan felháborítóan gyenge játékos volt. LOL.

330 meccsen 185 gólt lőtt. Ízlelgesd a számokat, aztán reménykedj benne, hogy Balotelli, akinek elméleted szerint "kezétcsókolomot kellene köszönnie", majd egy jó tíz év múlva talán megközelítse ezt a teljesítményt.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.10. 00:09:40

@Great Cornholio: @Mr.AT: Most a Montero támával ellentétben AT úrral értek egyet. Vieri kuvva jó volt, Vicces, hogy pont egy Anelkás avatarral vonod kétségbe.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.10. 00:33:36

@popp: Miért Anelka Pl gólkirály, válogatott, BL győztes, eb győztes. Mi is vele a bajod?

@Mr.AT: Azt nem mondtam, hogy szar. hanem hogy egy jó játékos is tudott volna lőni, ha 1. számú csatár, és mindenki a seggét nyalja, szerintem Ibra simán túlszárnyalta volna ha marad. Balotelli pedig TECHNIKAILAG jobb mint Vieri bármikor volt, persze azért értelmezni is kell nem csak visszavágni.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.10. 00:36:37

@popp: Nekem ugyanaz a bajom vierivel, mint neked Anelkaval.

Mr.AT 2009.08.10. 00:45:11

@Great Cornholio: Nem azért, hogy a számodra kényes témákat tapogassam gumikesztyű nélkül, de ugyan ki volt az, aki annyira "kiszolgálta" anno Vierit? Az a látványos csapat, aki mellett Vierinek elméleted szerint csak "bele kellett bikáznia ballal", és hármasával jöttek a gólok?

Az Internek jó 20 éve pont ugyanannyira nincs érdemi támadó szellemű csapatjátéka, ahogy most sincs, s Ronaldo, majd Vieri pont úgy a hátan vitte a csapatát, mint most Ibra - az az apró különbség, hogy az utóbbi 3 évben az ellenfeleket sikerült zöld asztal mellett pályán kívülre tenni, így legalább Olaszországban összejött ez-az.

Hol volt az Interben a Vieri fémjelezte időkben egy Zidane, egy Rui Costa, egy Totti vagy egy Kaká? Ha neves, klasszis Inter játékosokat kell nevesíteni ebből a 20 évből, mindenkinek Pagliuca, Bergomi vagy J.Zanetti ugrik be - egyik sem az a klasszikus zsugás játékmester.

A helyzet az, kis barátom, hogy az Inter igenis rengeteget köszönhet Vierinek, ha ő nincs, még ott sem tartottatok volna, ahol akkoriban. Klasszikus játékképes tank volt, megtartotta a semmiből felrugdalt labdákat, harcott, küzdött, lefordult, érkezett és lőtt, fejelt mindenhonnan, ahonnan csak lehetett. Csak Ibrához lehet hasonlítani, maximum.

Mr.AT 2009.08.10. 00:51:41

@Great Cornholio: Anelka időtlen idők óta a legkevesebb rúgott góllal lett gólkirály a PL-ben, ezt azért tegyük hozzá.

(Szám szerint 19-el. Csak pár szám, összehasonlításképp:
2008 - Cristiano Ronaldo, 31 gól
2006 - Thierry Henry, 27 gól
2004 - Thierry Henry, 30 gól
2003 - Ruud van Nistelrooy 25 gól
2000 - Kevin Phillips 30 gól)

S popp gyaníthatólag arra célzott, hogy Anelka sem az a klasszikus zsugás kreativitásbomba - s így legalábbis humoros, hogy vele az avatarodban gyalázod Vierit.
Anelka kb. ugyanazt próbálja játszani, mint amit Vieri is játszott, csak kb. fele annyit tud és ér el, mint az olasz.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.10. 01:03:44

@Great Cornholio: Olyan sok bajom nincs Anelkával, de Vieri fénykorához (jó 8-10 szezon a kilenvenesek második és a 2000-esek első felében) mérhető teljesítményt csak Arsenalos kölyökként tudott mutatni, pedig ahogy AT megjegyezte hasonló poszton tolják és hasonló karakterű játékosok is. Abban is hasonlítanak, hogy mindketten elég sok csapatban próbálkoztak.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.10. 01:25:53

@Mr.AT: Sztem te még nem láttad Anelkát játszani.
Tegyük hozzá, hogy februártól, v csere volt, vagy jobbszélsőt játszott, drogba sérülése alatt fél szezon alatt 15 vágott. Szóval, ha Anelka lenne a nr 1 támadó valami neves csapatban bárhol gólkirály lenne.
Azt még hozzátenném, hogy Vieri játékát, csak az Interre értem, előtte és utána nem számít.

Mr.AT 2009.08.10. 01:37:41

@Great Cornholio: Anelkát nehéz lett volna nem látni bárkinek, aki az utóbbi tizeniksz évben európai focit néz. Nekem is az Arsenalos korszaka van meg igazán, meg az, hogy a Realban végig alibizik (leszámítva a BL-ben lőtt 2 gólját) egy teljes szezont, közröhej tárgyaként, Franciaországban próbálja visszaküzdeni a nevét valahova, nem nagy sikerrel (PSG-ben két teljes szezon alatt összesen 10 gól), majd a szürke középcsapatok korszaka (sorrendben ManCity, Fenerbahce és Bolton), ahova nagyjából való is, kiugró eredmények nélkül.

A Chelsea is cserének igazolta, alighanem azóta is áldják az eszüket, tekintve, hogy az ő elhibázott büntetőjének köszönhetően is nyert a ManU ellenük a BL döntőben.

És ennyi. Itt tartunk. A wikipedia nyilvántartása szerint a ligagólok alapján 350 meccsen 115 gólig jutott. Ugyanez az arány Vierinél 330 meccs és 185 gól. 32% vs. 56%.

Most akkor győzz meg pls, hogy mekkora király Anelka és mekkora gáz Vieri.

calcio_di_rigore 2009.08.10. 01:46:02

B+ Secco, mégsem lettél okosabb a nyáron. Odaadja az egyik leghasznosabb emberünket 1,5 (!) millióért a Fiorentinának (!). Senkiháziak kezében van a Juventus.

Mr.AT 2009.08.10. 01:48:20

@calcio_di_rigore: Egy dolog vigasztal, hogy megnyerték ugyebár hozzá Marchionnit is. Majd rájönnek, hogy milyen hasznos ő a háznál. :-)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.10. 01:51:42

@Mr.AT: Vieri, mint a tank megy előre, küzd tesstel, letarol mindent, jól fejel. Ezek az előnyei, Cselezni nem tud, labdát átvenni csak laposan előguruló labdát tudott, plusz lekiabálta azt aki nem neki passzolt. Én nem kedveltem, ez személyes vélemény.

Anelkától hányszor láttad, hogy mást kiabál le mert nem neki passzol, v önző. Hány gólpasszt adott, a liverpool elleni elődöntőben, hogy a döntőbe jusson a Chelsea, ja neked csak a stat számít ugye. Hány gólpasszt adott a Chelseabe? Hidd el sokat.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.10. 01:54:21

Amúgy meg A fiatalkori balhés természete és az ára miatt nem vették meg a csapatok, és nem a képességei miatt hidd el. Signori mit csinált pl a Sopronban. hisz hiába volt öreg a tapasztalata és a tudása miatt míg így is a magyar bajnokság fölé emelkedett.

De inkább ne vitázzunk erről, mert az alapvetően utűlom/ellenszenves érvvel lehetetlen vitázni.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.10. 01:55:51

Bolton Wanderers 53(21)
Manchester City 89 (38)

Szerintem egy olyan csapatban, ahol nem az ellenfél kapuja előtt táborozunk le és benyomunk pár gólt, hanem meg kell küzdeni a támadásért, és a gólért ,ez kiváló stat, szerintem.

Mr.AT 2009.08.10. 01:59:00

@Great Cornholio: Csatár, ember, comprende? Nem passzolnia, szerelnie, kézzel védenie meg szotyit árulnia kell, hanem gólt lőnie. Dereng már?

Az pedig két ilyen hosszú pályafutás összehasonlításakor viszonylag reprezentatív és egyben sokat mondó adat, hogyha valaki hasonló számú meccsen több, mint másfélszer annyi gólt (185 vs. 115) lő, mint a másik.

De amúgy győzködjön téged a halál, magasról leejtem, hogy mit hiszel. Pusztán vicces azt látni, hogy az Inter történelmének valaha volt egyik legeredményesebb csatárát (még egyszer: Inter-mezben 144 meccsen 103 gól, ez 71%-os arány!) pont egy Inter-drukker ócsárolja ilyen lefitymálóan.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.10. 02:04:22

@Mr.AT: És mit játszik Anelka 3 éve a Chelseaben?
És milyen csapatokban? Szted Buffon a Bariban ugyanolyan arányú clean sheetet nyomna mint a Juveban? Gondolkozz már. ADP olyan baromi sikeres lenne a Schalkeban?

hangsúlyozom, ha átsiklottál volna afölött mikor azt írtam, hasznos, de nekem nem jött be. (De gondolom a sok gólja mellett, hasznos lehetett a csapatmorálnak mikor lekiabálja őket, hogy miért nem ő kapja a labdát)

Na jó8.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.10. 02:06:32

@Mr.AT: Akkor maicon se fusson fel mert védő ugye? Rooney se védekezzen mert csatár ugye?

"másfélszer annyi gólt (185 vs. 115) lő"
A különbözetet meg gólpasszban kiegyenlíti. Ja bocsitt nem a CSAPAT érdekeit nézzük, hanem az egyéni kvalitásokat, mert ez EGYÉNI játék ugye? :)

jó8

Mr.AT 2009.08.10. 02:15:09

@Great Cornholio: Ezt a "lekiabálja" részt már sokadszorra írod, mintha ebben bármi különös lenne, nem teljesen megszokott dolog lenne focipályákon. Nyilván a szende galamb lelkednek ez meglepetés, de a lelküket kidolgozó játékosok néha hangot adnak az elégedetlenségüknek, ha valaki rendszeresen elbénázza a helyzeteit.

Megvan Kahn, amint üvölt a teljes csapattal? Vagy mondjuk Roy Keane, amint nem csak, hogy üvölt, de lökdösi a balfaszokat? De vagy ezer nagy játékost fel lehetne itt sorolni, Effenbergtől Davidsig, Larssontól Carragherig. A foci éles meccsen harc, a pálya pedig harctér, ahol küzdeni kell, és mindig kellenek, akik ezt nyomatékosítják is a többiekben.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.08.10. 02:15:56

Marchionni után megszabadultunk egy másik nehezéktől is, ráadásul komolyat ütöttünk a Fiorentinán is egyúttal.

Azért jobb lett volna, h Poulsent pusztítjuk el, mert így viszont sanszos a maradása.

Mr.AT 2009.08.10. 02:23:02

@Great Cornholio: B+ ne kelljen már evidenciákat magyarázni... lassan komolyan nem tudom, hogy szándékosan csúsztatsz ezekben a hozzászólásokban, vagy tényleg ennyire lassan fogod fel a lényeget.

Természetesen mindenkinek van vagy 5féle dolga a pályán, a védő is támad, és a támadó is védekezik, of course - de ettől még a védő fő prioritása, hogy a csúnya másik mezes bácsi ne cipelje a fehér gömböt a mi ketrecünkbe, a csatáré pedig hogy eljuttassa valahogy (bárhogy) ugyanezt az ellenfelébe. Ezért vannak posztjaik, s ezért nem 11 tökugyanolyan feladatkörű (egyben univerzális) játékos rohangászik a pályán egyszerre.

Szép dolog a gólpassz, meg az önzetlenség, de ettől függetlenül egy csatárt elsősorban mindig is a góljai minősítenek. S bocs, hogy én nem veszem kellő komolysággal azt az Anelkát, aki az akkori Real Madridban egy teljes szezon alatt összesen 2 gólra volt képes. Ott aztán minden megvolt, bizalom, csapatjáték, világklasszis passzkirályok - Nicolas meg állt, mint a f*sz a szélben, és nem történt semmi.

Ettől még lehet megbízható, szerethető és hasznos játékos, aki biztosan emlékezetes percekkel ajándékozta meg a Bolton, a Fenerbahce, a Baktalórántháza és a Bivalyb*sznád szurkolóit, de ez egyrészt az elitfutball híveit nagyrészt hidegen hagyja, másrészt humoros hivatkozási alap akkor, mikor Christian Vieriről próbálod bizonygatni, hogy mekkora egy favágó dorkó volt, aki épp, hogy tudott egy egészségeset rúgni a labdába.

calcio_di_rigore 2009.08.10. 02:36:12

@Mr.AT: Olasz juvés fórumokon is bőszen küldik Seccót az anyjába, pedig a nyáron eléggé rendbehozta a reputációját, de most a Fio megmutatta, hogy akkor csinál bohócot belőle, amikor akar. Zanetti helyett Poulsent megtartani, ez olyan, mintha Sissokót eladnák, és játszana helyette Almiron.
Viszont Gilardino és Mutu örülhet, olyan labdák érkeznek majd hátulról, ami nekik gyakorlatilag fél gól. Prandelli továbbra sem hülye.

giacinto 2009.08.10. 09:16:33

@calcio_di_rigore:
gyásznap ez neked, érzem.

@Mr.AT:

a vitátokhoz annyit hozzátennék hogy : abból indult ki az egész hogy örült a távozásának, erre te elkezdted bizonygatni hogy mekkora nagy játékos VOLT, és milyen statjai vannak.

totál elbeszélés egymás mellett. attól hogy vki sok gólt lőTT vmikor még örülhet a távozásának. pl. viselkedése miatt. Vieir egy kibirhatatlan féreg volt az utolsó 1-2 szezonjában, ha ugy volt kedve hazament edzésről vagy éppen nem ment el meccsre... inkább edzett egyet... és ezt aztán tetézte a milanban való bohóckodással is.

Te még 63 évesen is szeretnéd trezegét a juvéban látni, mert jó sok gólt lőtt vmikor?

a vitába nem fogok belefolyni különösebben.

chisslord 2009.08.10. 09:29:12

@calcio_di_rigore: Első blikkre az én szemem is az agyam felé fordult mikor hallottam Zanetti eladásáról...

De most olvastam egy olyat, (mondjuk nem a legmegbízhatóbb forrásból az szent --> gólpontkom :D) h Secco bácsi Madridba röppen Gagoért. Persze hatalmas kamu szagú, meg hisziapiszi, meg blabla, de most tényleg nagyon remélem, h ez nem pletyi.

Így már érthető lenne némileg... jobban illene a dolog az idei Juve mercatoba. Mert ha csak simán azért adjuk el CZt, hogy kevesebb legyen a középpályás besírok az fix. Igaz, h vén mint az országút, de még Camo is ritkán osztogat olyan passzokat mint ő.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.08.10. 09:35:37

@chisslord: halálos komolysággal mondom, hogy bojkottálom a juventus azon mérkőzéseit, amelyeken gago pályára lép.

miért a legszarabb csapatoktól kell megint szar játékosokat igazolni? nagyon remélem, hogy csak kacsa, mert végre elkezdődött torinóban a kenyérpusztítók kibaszkodása.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.08.10. 09:37:52

@giacinto: valami baj van az erőtérben, ha veled többször értek egyet, mint a juve-kommuna tagjaival?

vieri utált focizni világ életében. meg is mondta.

giacinto 2009.08.10. 09:47:52

@_benito: látva az utolsó 2 kommentedet, csak az egyik út lehetséges: közelitesz az Interhez :))

_benito · www.nst.blog.hu 2009.08.10. 09:50:01

@giacinto: 29-én fogok csak igazán közelíteni. :)

chisslord 2009.08.10. 09:52:17

@_benito: azért Gago még mindig jobb mint Poulsen... ráadásul Zanettinél gyenge 10 évvel fiatalabb. Még kikerekedhet. Okés, nem aranylábú az tuti, dehát mostmár a padról beszélünk... Ráadásul rombusz középpályával a harmadik ember lenne Sissoko és Melo mögött.

Olyanokat meg ne írj, amit úgyse tartasz be :D Én eddig 13 éves szurkolói pályafutásom alatt egyszer bojkottáltam a Juvét, miután tavaj kiestünk a kupából addig nem néztem meccset, amig Ranieri volt az edző. Holmi Gagok érkezése a Capellos éra nézhetetlen focija, meg két Claudiopapával terhelt szezon után lófütty.

giacinto 2009.08.10. 10:06:06

@_benito: helyszíni beszámoló?

izéééé, köcsögválogatott? szezonválogatott?

Mr.AT 2009.08.10. 11:20:25

@chisslord: Már előre látom, hogy mekkorra hévvel jön majd a huhogás a madridi fanok részéről, de kivételesen egyetértek _benitoval: a jó ég mentsen meg minket Gagotól.

Gago és Higuain az a két játékos, aki számomra tökéletesen érthetetlen módon tartoznak a Realhoz, nemhogy azt a szintet, de az egy szinttel lentebbit sem ütik meg. Ha már úgyis a túlértékelt nevekről megy a vita a fentiekben, hát tessék, két név, akiknél ideálisabb példát a "túlértékeltre" nehéz találni.

(S még mielőtt jönnének a hörgések:
1. Az, hogy Higuain rúgott tizeniksz gólt, az éppúgy a Real érdeme, és nem az övé, mint ahogy Eto'o góljai száma is inkább a Barca középpályát minősítik, nem őt. A különbség egyben ekvivalens: egy klasszis, nem pedig simán csak középszerű csatár ebből 30 gólt rúg, nem 10et.
2. Az, hogy Gago játszhatott, pláne ennyit játszhatott, csak annak köszönhető, hogy L.Diarrá-n meg rajta kívül nem volt más erre a posztra (ami amúgy röhej), aki egészséges lett volna. Néha vak tyúk is talál szemet alapon beleakadt egy egy labdába, de ez a teljesítmény a Charlton-hoz vagy a Bochumhoz elég, nem a Realhoz. Majd tessék megfigyelgetni, mit alkot Xabi Alonso ugyanezen poszton.)

Mr.AT 2009.08.10. 11:25:02

@_benito: Utált focizni, de ettől még qrva yol tudott. Én is utálok melózni, de ettől még qrva yo vagyok benne. :-)

Mr.AT 2009.08.10. 11:26:38

@giacinto: Valószínűleg az első, és az utolsó eset, de teljesen egyet kell értsek a felszólalóval:

Köcsögválogatottak? Szezonválogatottak? Átigazolási körképek? Beharangozók? Vagy akár csak egy árva, üres hangulatkép mondjuk a bezárt éjszakai veronai stadionról?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.10. 11:28:31

@Mr.AT:

Túlértékelt? Látom, te még egy sort sem olvastál Panchotól. :-DDDDD

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.10. 11:36:51

@giacinto: Basszus esküszöm ezzel a kommenttel akartam kezdeni a mai napot, de giacinto megelőzött. Most már az Isten se mossa le rólam, hogy egyazon személy vagyunk.

Hispan07 2009.08.10. 11:40:35

@Mr.AT: csatlakozom - mikor lesz már bármi olasz?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.10. 11:43:33

Újabb pletyka a drága Roma esetleges fölvásárlásáról, láthatáron a mi Abramovicsunk: www.nemzetisport.hu/olaszfoci/as-roma-orosz-milliardos-venne-meg-a-farkasokat-250660.html - persze én már nagyon szkeptikus vagyok az efféle hírekkel kapcsolatban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.10. 11:46:00

@Hispan07:

Ugyan már, mit rinyáltok? Spanyol poszt kb. tíz hónapja nincs az NST-n, hiába adja Spanyolország Európa legjobb klubcsapatát és válogatottját...

Mr.AT 2009.08.10. 11:47:45

@Csöncsön: De, olvastam. És nem is a róluk írt újságírói/szurkolói véleményekre értem a "túlértékelt" szót, hanem arra a tényre, hogy egyáltalán a Real Madrid keretéhez tartozhatnak, mi több, rendszeresen pályára is lépnek, gyakran kezdőként. Ez számomra nonszensz.

giacinto 2009.08.10. 11:51:31

@Csöncsön: itt viszont mindenkit csak az olasz foci érdekel, ez van. :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.10. 11:52:26

@Mr.AT:

Capello vitte oda őket. Vagy ő szerinted ennyire hülye a futballhoz?

Amúgy eleinte, amikor láttam Higanyt a Realban, engem is megdöbbentett, hogy mennyire béna. Az utóbbi két évben azonban elképesztő, hogy mennyit fejlődött. Szerintem simán lehet még belőle akár klasszis is, ha így folytatja.

giacinto 2009.08.10. 11:53:34

@popp: Burdisso enélkül is a tiétek lehet, akár már szerdán.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.10. 11:55:31

@giacinto:

Mit jelent az az "itt"?

Szerintem legalább akkora igény volna spanyol posztokra, mint olaszokra. De kérdezd meg Henkét, krysalt, rizlát, Dannt, ferenck-t, Nasteey-t, csizsikpizsiket, Messi88-at, _Tikát, és még hosszan sorolhatnám (előre is elnézést attól, akit kihagytam).
:-)

Hispan07 2009.08.10. 11:55:39

@Csöncsön: ööö... most tényleg írjam le, mennyire érdekel Európa legbármibb bajnoksága meg a róla szóló írások hiánya?

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.10. 11:56:35

@giacinto: Mi az tán a topcsapatok tudatosan gyengítik a lehetséges kihívóikat. lásd fentebbi igazolás? :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.10. 11:57:02

@giacinto: Hallottam már, hát nem is tudom mit mondjak. Remélem, Mexest és Juant elkerülik a sérülések az idén, bár Loriánál még Korcsmár Zsolti is jobb megoldás volna.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.10. 11:58:53

@Hispan07:

Nem, csak kicsit mosolygok a türelmetlenségeteken.

shinigami 2009.08.10. 11:59:57

@Mr.AT:
nos, annak idejen Cambiasso miatt az interesek sirtak.. aztan mi lett belole...

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.10. 12:03:51

@shinigami: cambiasso mikor idejött már majdnem egy kész makelele volt. Csodálkoztam is miért engedte el a Real.

calcio_di_rigore 2009.08.10. 12:14:13

@chisslord: Pont most olvasom Carlo Nesti véleményét, és tökéletesen igaza van:
1, Zanetti ebben a rendszerben tökéletes helyettese lett volna Melonak.
2, Sissoko sérülése miatt is érthetetlen az eladása.

Zanetti nem Maradona, de egy teljesen logikátlan döntés volt elengedni.

Mr.AT 2009.08.10. 12:23:59

@Csöncsön: Ez mi, a Csöncsön baráti kör? Nyuszi barátai és üzletfelei?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.10. 12:31:00

@Mr.AT:

:-) Majdnem.

Kommentelők, akikkel meg szoktuk volt vitatni a spanyol liga aktuális fejleményeit.

Most is lenne miről beszélni, még akkor is, ha a bajnokság minden topligánál később indul is majd. Ugye mindig a legjobban várt vendég érkezik meg utoljára...
;-)

Mr.AT 2009.08.10. 12:32:28

@Csöncsön: Akkor már értem, miért vagy mindig első a kommentelők közt. :-)

Mr.AT 2009.08.10. 12:34:35

@calcio_di_rigore: Én azt nem értem, miért készül még mindig Almiron is a csapattal? Szerepel az edzőtáboros keretekben, fent van a neve az első csapat kereténél, stb. Qrvára remélem, hogy nem ragad rajtunk a faszi.

BK 2009.08.10. 12:35:12

@Hispan07: lehet, már kérdezte valaki régebben, de annak van valami története, hogy a bloghú-neved 'hispán', pedig feltűnően gyűlö... izé nem kedveled a foci bármely spanyol vonatkozású szegmensét? :)

Mr.AT 2009.08.10. 12:38:07

@BK: Ő volt a Gladiátorban Russel Crowe 7. számú dublőre. Ő akkor játszott, mikor a homokos, császárt játszó tesó simogatta. :-)

chisslord 2009.08.10. 12:49:59

@calcio_di_rigore: Olvastam olyasmit, h CZ maga kérte az eladását. Jövőre lejárt volna a szerződése, nem akarta meghosszabítani, ingyen ment volna. A Fio BL-es és most h nincs ott Melo, fix kezdő lehet. Ha ez igaz, akkor védhető a dolog. Viszont így kell valaki a "végszükség esetén betörni" vitrinbe a középpályára és még fontosabb lett a haszontalan emberek kiszórása. Almiron azért van még Torinóban, mert senkinek nem kell... még kölcsönbe se. Amit nem is csodálok. Poulsent sem sikerült eladni senkinek, bárén nagyon bízom benne, hogy lesz kedves valaki oroszrulettet játszani öt golyóval és elvinni a dánt.

Poulsen Almiron el, plusz még egy használható, fiatal VKP akár kölcsönbe, opcióval és rendben is vagyunk. A védelem úgyis marad így idén. Majd max télen jön valaki, ha nagyon kell.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.08.10. 13:18:47

@Csöncsön: TÉNYLEG nagyon hiányoznak a spanyol posztok. Én már Cé rózsaszín forrónadrágján és Sergio Ramos arany fürdőgatyáján is vitáznék :DDDD

rizla 2009.08.10. 13:58:15

hiányoznak a spanyol posztok, csak nem pancho-tól.

Hispan07 2009.08.10. 14:14:19

@BK: @Mr.AT: a blogszerte nagyvilági szellemességéről és elfojtott homoszexualitástól átitatott világképéről ismert Mr. AT közel járt a megoldáshoz, ám egy aprócskát tévedett: nem én voltam Russel dublőre, hanem ő az enyém - a hollywoodi filmekben sajnos nem szerepelhet olyan karizmatikus és jóképű férfiú mint én, mivel az őrjítő, ám de reménytelen szerelem okán félő, hogy a lányok s asszonyok között tömeges öngyilkossági hullám pusztítana...

Egyébként pedig egyáltalán nem gyűlölöm a spanyol focit, még akkor sem, ha a becenevem ellenére mindig is olasz drukker voltam. Amit nem csípek, az sokkal inkább az "Európa legbármibbje" típusú szöveg - de az bárkivel kapcsolatban

shinigami 2009.08.10. 14:24:41

@Great Cornholio:
Hat a realban nem csinalt semmit szegeny
mondjuk egy fiatal jatekosra (barmekkora tehetseg is) egyedul rabizni makelele szerepet kesz vicc

BK 2009.08.10. 15:57:04

@rizla: márpedig egy ideig biztos lesznek pancho-posztok, mert a Real első blikkre menő. másodikra is. harmadikra remélem messze nem lesz az. :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.10. 17:55:34

@shinigami: Nem volt ő olyan béna. Szerintem elég jó volt ott is, persze akkor ott csak az számított aki gólt lőtt.

Henke 2009.08.11. 00:59:31

@BK: ha a Real megint elkezd bénázni, -ld.: ismét ritkulnak/nem lesznek spanyol posztok- akkor lehet elolvasom nosztalgiából újra az én kis egyetlen spanyol posztomat... :D

chisslord 2009.08.11. 09:39:14

Basszus... most esik le (kicsit megkésve tudom), hogy jelen helyzetben kis túlzással, némi alkudozás után az átigazolásokra költött pénzből cakk-pakk megvehette volna a Romát :D

Kicsit off, de azért félig olasz, mint a poszt :D

BK 2009.08.11. 14:50:30

@Henke: az a poszt volt a spanyol szezon második felének nst-s fénypontja. :D

Henke 2009.08.11. 15:03:25

@BK: mert? :D gondolom a ferrgeteges szóvicceim, és a hangulatfestő szóképek miatt:D

Henke 2009.08.11. 15:17:12

@BK: a szezon első felének fénypontja abszolút a Katalán Gödör sztem :D

BK 2009.08.11. 15:21:55

@Henke: egyrészt: egyáltalán volt. másrészt: beszámolt a fordulóról tisztességesen.
a Katalán gödör az egész szezon fénypontja volt. :)

chisslord 2009.08.11. 16:49:27

@chisslord: khm.. természetesen a Real. Csak az alany maradt ki a mondatból :D

SamS 2009.08.11. 22:39:15

Még mindig nem értem, miért is ő a "világ legjobb csatára"...

Mr.AT 2009.08.17. 13:23:09

Wazz, tegyetek ki legalább egy "OFFTOPIC - Mert még két hónapig nem lesz semmi olasz cikk" fejlécet, hogy tudjunk hol háborogni azon, hogy a Juve lenyomta a Milant és az Intert is a TIM-Kupán. :-)

calciomax 2009.08.17. 21:32:29

A Milan nagyot fog alkotni a BL-ben. Hogy a kicsik ellen fel tudja-e magát szivni a bajnokikon az kérdéses és a bajnokság el is mehet ezen.
süti beállítások módosítása