Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Amikor mindkét fél vesztes

2009.08.04. 16:10 _benito

A világ legjobb játékosai, azoknak is a krémje vált klubot idén nyáron. A márványba öntötteken kívül még talán Ribéry, Villa, esetleg Agüero, Pirlo, Luis Fabiano (abcúg) igazolhat új csapathoz, és közülük is csak a francia lenne igazán érdekes. Ronaldo és Kaká – más-más okból – hazatértek, nekik ott van a helyük, nincs is nagyon mit hozzáfűzni a dologhoz. Nem úgy az Ibrahimovic-Eto’o cseréhez. A legnagyobb durranás több szempontból furcsa, ami miatt egyelőre mindkét csapat vesztesnek látszik egy kicsit. Mert mindketten számukra nagyon értékes dolgot veszítettek el, és egyelőre nem tudhatjuk, az új szerzemény erényei mennyire lesznek képesek pótolni, noch dazu túlszárnyalni az elődét. Merthogy nyilván ez lenne a cél.

Lássuk, ki mit nyert a bolton. Kezdjük Ibrahimoviccsal, mégiscsak három Eto’o volt az ára, ráadásul nem csak azért nagyobb sztár a svéd, mert míg vele bármit el lehet adni, a kamerunival kizárólag Andaxint tudnának reklámozni. Hanem azért, mert Ibrahimovic sokkal több mindenre használható, mint Eto'o. A kérdés igazából csak az, hogy arra, amire kell a Barcának, nem volt-e Eto'o jobban használható.

A Barcelona nyert egy zsenit. Egy olyan játékost, aki szereti a labdát, és ezért a labda is szereti őt. Állandó életveszélyt a tizenhatoson belül, sőt, ami még fontosabb, azon kívül is. A Barcelona nagy nyeresége az lehet, hogy Ibrahimovic először is sátáni vigyorral várja a behátrálós védekezés melegágyának számító La Liga-védelmekkel való találkozást, másrészt a góljai számának megfelelő gólpasszt fog adni a jó passzokkal nagy örömmel fogadó Messinek, és az utolsó jó szezonjára készülő Henrynek. Ezt Eto'o nem tudta.

A fentieket nyerte Ibrahimoviccsal a Barca, de ennek a típusnak aztán nincsenek híján most sem. Többek között azért lenne nehéz elképzelni a katalánoknál Mascheranót, mert a Barca szertárosa, gyúrója és buszsofőrje is villámsebes bokapasszokra képes. Ahol pedig mindenki ekkora labdafényező, oda nemcsak elfért, de kifejezetten jól is jött egy faltörő kos, akinek igazából egyetlen kiemelkedően skillje, hogy álmából felébresztve is kapura tör, lőtávon belülről pedig azonnal kartácstüzet zúdít rá.

Nem mondhatjuk, hogy Ibrahimovic megfutna némi csetepaté elől, de már messze nem csíp-harap annyit, mint korábban. Mourinho nagyon jót tett neki, pont egy ilyen edzőre volt szüksége a csúcsra éréshez. Már kész van, jelen pillanatban a világ legjobb csatára. Kinőtte az Intert, és a Serie A-t, mennie kellett, és ez mindig kockázatos, de Ibrahimovic imádni fog Spanyolországban játszani. Ha pedig ő jól érzi magát a pályán, az a nézőknek sem rossz, ráadásul most nem Muntari fújtat majd mellette az egyik oldalon, és nem Zanetti lánctalpai kísérik majd hátulról.

És akkor Eto’o, aki viszont muszáj, hogy durván elcseszett egy figura legyen. Mindenkinek van elképzelése arról, mennyire kell szar arcnak lennie valakinek ahhoz, hogy egy ilyen szezon után kirúgják? Mert hát ne szépítsük, Eto’o-t elkótyavetyélte a Barcelona. Mourinho biztosan értékén fogja kezelni a kamerunit, ők biztosan nem lesznek rosszban, de hogy Eto'o hogy találja majd meg a hangot az egóból amúgy is jól álló milánóiaknál, az komolyabb kérdés.

És ezt nyerte az Inter: egy dacos Eto’o-t, akinek jobb, ha nem állsz az útjába. Ráadásul az olasz bajnokságban is megvannak a Gijon, a Betis és az Almería megfelelői, ezeket Eto’o lemészárolja a Serie A-ban is. Az Inter szempontjából kicsit furcsa lesz együtt látni Militóval, akivel meglehetősen hasonló szerepkörben érzik jól magukat. Az meg kifejezett gondot okozhat, hogy ezeknek a játékosoknak viszont passzokat kell kapniuk, mert anélkül csak két elszántan acsarkodó vendégmunkás, csak ezek nem halászhálót foltoznak. A Quaresma triveláitól lezsibbadt szurkolók elintegették Figót, Sztankovicsra talán túlzás lenne idén is rábízni az irányító szerepkörét, Mancini pedig idén sem valószínű, hogy kettőnél többet fog passzolni (mindkettőt edzésen) így fontos lenne, hogy töretlenül fejlődjön az ifjú Ibrahimovicsot kiválóan alakító Balotelli. Mondjuk ő sem fogja passzokkal tömni őket, sőt, két héten belül a zuhanyzóban megpocózza a törölközőjével Eto’o-t, hogy tudja, mi újság.

És persze az Inter nyert egy zsák pénzt is, amivel ki lehet vonulni a piacra. Mourinho újra támadhatja a Chelsea-t Carvalhóért, és ami még fontosabb, Decóért. Ha a mongolt még egy szezonra életre rugdossák a Serie A védői, nagyon fontos része lehet az Internek, nem utolsósorban régi harcostársának oszthatná a labdákat. Egy ilyen típusú játékost még mindenképpen venniük kell (szó van Sneijderről is), mert mindkét sztárcsatárjuk a tizenhatoson belül pulzál legszívesebben, és idén talán nem fér bele egy túl hosszú munkába lendülési szakasz. Jó volna mindjárt a második fordulóban megruházni a Milant.

Van egy olyan érzése az embernek, hogy arra, amire a csapatoknak szükségük van erre a két játékosra, talán mindketten jobban illettek előző klubjukba. Ha minden klappol, bejöhet mindkét csapatnál, de amíg nem mutattak semmit, mindkét csapat vesztesnek látszik. Az Inter elveszítette támadásai lelkét, a fontos gólokat ontó világsztárt. A Barcelona meg azt a centert, akinek egyrészt nagyon sokat köszönhet, másrészt kétszer is épphogy elbukta az európai Aranycipőt. Petícióban követeljük, hogy a Milan vegye meg Forlánt!

370 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr391278767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.04. 16:21:24

Egy olyan év után, mint a tavalyi, tökéletesen megbízom Guardiola szakértelmében, magyarán: tudja (vagy legalábbis sejti), mit csinál.

A nyilatkozata nekem kimondottan szimpatikus volt: arról beszélt, hogy övé a döntés felelőssége, közben pedig nem mondott Eto'o-ról semmi rosszat.

Ibrahimovics pedig szerintem is kinőtte az Intert.

BruceWayne 2009.08.04. 16:27:14

hát ehhez nagyon nincs mit hozzátenni, kb. szóról szóra egyet kell érteni a cikkel, benne van minden lényeges meglátás a transzferről amit a két klub képviselőin kívül valszeg mindenki lát. (na jó egy hiba azért van: "Kinőtte az Intert, és a Serie A-t,")

spangol 2009.08.04. 16:34:08

Jó meglátások vannak, de ez abszolút nullásliszt:

"A kérdés igazából csak az, hogy arra, amire kell a Barcának, nem volt-e Eto'o jobban használható."

Egyértelmű NEM, Ibrával olyan taktikai variációkat is tud majd küldeni a Barka, amit Etóval nem lehetett, egyébként az sem mondanám, hogy etó a 16oson belül érzi a legjobban magát, ő oda karácsonyfadísz.

lazlo85 2009.08.04. 16:39:03

zlatan tét mecsen nem nagyon villogot sose, főleg bl-be az hogy chievonak lő 3at nem nagy cucc, érdemtelen.
eto viszont 2 bl döntőben is betalált.
kérdés az h mennyire motivált még a kisnéger (sztem a barca bol is csak azért ment el mert keveselte a dellát)
interbe még kell wesley és meg is van!

BruceWayne 2009.08.04. 16:39:23

@spangol: de a variációk száma méár eleve csökken mivel kiesik egy olyan játékos akinek a posztját aztán nem pótolták, oké hogy jött Ibrahimovic, de nem Eto'o "szerepkörére", nyilván így elmarad csomó olyan típusú gól amit az Eto'-Henry-Messi felállásban szerzett a Barca. Ibrahimovic 2 esetben lenne nagyszerű a Barcában: ha 2 csatárral játszanának (ami ugye eleve kizárt), vagy ha Henry helyén játszhatna és középen lenne egy Eto'o típusú csatár...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.04. 16:39:55

@spangol:

Így van. Ráadásul Guardiola nagy taktikus, és majdnem biztos, hogy konkrét elképzelései vannak Ibrával kapcsolatban.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.08.04. 16:42:43

@Csöncsön: "Guardiola nagy taktikus" ez miből derült ki egyértelműen?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.04. 16:45:28

@_benito:

Sok mindenből, szerintem aki látta a tavalyi Barca meccseit, annak ez nem is igen kérdéses.

Hogy mást ne mondjak: a BL-döntőben egy teljesen felforgatott csapattal volt kénytelen kiállni a Barca, például a négy alapvédőből három hiányzott. Az első tíz perc kivételével mégsem látszott ebből semmi. Úgy keverte meg a kártyákat, hogy szinte minden játékosból kijött a legjobbja.

spangol 2009.08.04. 16:47:01

@Nerazzurri: Még csak ezt sem mondanám. Ibra összjátékban is veri etót, és lehet, hogy kevésbé gólérzékeny, de majd többet nyomják Krkicet, és Ibra gólpasszait is számolni kell.

Meglehet, Etó gyorsabb, de Ibra sem lassú, ráadásul sokkal jobban fedezi a labdát, és amúgy is egyre ritkáőbb, hogy futógyorsaság számítson Barca meccseken, egyszerűen nincs is területük hozzá.

A Barce sztem egyértelműen jól járt, és Etó is jó lehet 18-23 gólra, ne felejtsük, h ez itt a Serie A, nem a védelmek nélküli TaLiga.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.08.04. 16:55:30

@Csöncsön: én nagyon sok barca-meccset láttam, de guardiola zsenialitása valahogy nem türemkedett elő masszívan egyiken sem. szerencsére volt, aki pótolja :)

Hispan07 2009.08.04. 16:58:05

Kaká HAZATÉRT?!! _benito, azonnal monnyá' le!

Amúgy sztem az Barca szakmailag, az Inter anyagilag járt jól - bár én is tudtam volna mindenkinek jobb igazolást ajánlani.

poolfanati 2009.08.04. 16:58:24

@Csöncsön: "Guardiola nagy taktikus"
azért nagy taktikus mert meccs előtt annyit mond a játékosoknak hogy "élvezzétek a játékot"?
igazolni viszont tud, ez kiderült tavaly. és azt is tudja hogy kit mikor kell elengedni.

mascherano pedig marad liverpoolban.

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.08.04. 16:59:31

az első reakcióm nekem is az volt, hogy mindkét fél vesztett, de ahogy egyre többet agyalok rajta, már eléggé el tudom képzelni az ellenkezőjét is. persze az Inter esetében ez azon múlik, hogy mihez kezdenek a 45 (?) millióval.

viszont örülök, hogy ki lett mondva, hogy Ibra jelenleg a legjobb csatár a világon, mondjuk talán annyiban módosítanám, hogy a legjobb csatárposzton játszó futballista, bár ez talán szőrszálhasogatás.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.04. 17:00:34

Cikkhez nincs mit hozzáfűzni. Talán csak egy apró túlzá van benne, szerintem az olasz bajnokot azért nehéz kinőni.

poolfanati 2009.08.04. 17:03:05

szerintem david villával járt volna a legjobban a barca.
az más kérdés hogy vele a világ összes csapata jól járna:D

raoul_duke 2009.08.04. 17:06:23

- Kaká miért tért haza?
- Ne fess Forlant a falra!

BruceWayne 2009.08.04. 17:23:53

off de nem hagyhatom ki, vasánapi Sportba volt, egy olasz humorista műsorából:
"elkészült a serie 2009-2010-es a sorsolása, leonardot a 4. forduló után rúgják ki"

:D

balu11 2009.08.04. 17:28:54

tényleg jó írás, nekem is hasonló ugrott be először, azonban mostanság kicsit inkább AHB véleménye felé hajlok - az Inter nem lett jelentősen rosszabb, és a zsák pénz elköltése pedig valószínűleg nem lesz bukta, mert ahhoz valószínűleg elég sok szava lesz Murinnyónak

Guardiolának meg tudnia kell, hogy megvédeni nehezebb a címeket, mint megszerezni + az ellenfelek erősödtek = muszáj volt villantani valamit, és ha már Eto'o-val úgyis fasírtban volt, kérte szépen helyette a világ legjobb csatárát, és megkapta - kapusposzton kívül nem nagyon lehetett volna ennél komolyabbat lendíteni a Barcán talán

az olasz bajnokságot meg tényleg nehéz kinőni (volt és lehet, hogy lesz is olyan időszak, amikor lehetetlen), de speciel most Kaka és Ibra vonatkozásában helytálló a megjegyzés sztem

(fura, hogy eddig nem érkezett ellenvetés a világ legjobb csatára megjegyzésre... eddig úgy tűnt, ez nem az a fórum, ahol ilyesmit csak úgy ki lehet jelenteni :))

BruceWayne 2009.08.04. 17:32:17

@balu11: meg mondjuk a "világ legjobb csatára" meghatározást is eleve nehéz értelmezni

balu11 2009.08.04. 17:32:47

ja, és az OK, hogy Ronaldo hazatért, de ez a hír már vagy fél éves

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.04. 17:59:12

@poolfanati:

Nem, azért, mert elérte, hogy kívülre csak annyi látsszon, mindenki milyen könnyed, és élvezi a játékot. :-)

@popp:

Pont ezért bravúr, ha valakinek mégis sikerül.

Ronal-d'oh! 2009.08.04. 18:03:38

@balu11: Akkor itt vagyok én. Szerintem Ibra nem világ legjobbja. Vagy még nem. tőle még nem láttunk olyat, mint idén Messitől, vagy tavaly Ronaldótól, vagyis hogy nyakába vegye a csapatot, amikor nagyon kell. Az MU ellen Adriano ezerszer közelebb volt a gólhoz, mint Ibra, pedig a brazil nem éppen egy kategória vele (pedig lehetne). A svéd válogatott vele együtt nem tudott gólt rúgni több selejtezőn, ráadásul nem verhetetlen ellenfelek ellen.

Persze, szép gólokat lőtt idén, nem is keveset, gólkirály lett, na de hol volt idén a Serie A? Sehol.

poolfanati 2009.08.04. 18:07:33

@nekedX: se messi se cé nem csatár, már itt bebuktad:D
villa, torres, rooney ezek talán jobbak.

nasteey 2009.08.04. 18:12:40

Ez tényleg egy érdekes téma, még magammal is jót vitatkozok ezen a cserén. :)

-Első hallásra a legjobb igazolás a Barca számára Ibrahimovic. Magas, tarthatatlan állat, mindkét lábával veszélyes a kapura, 25-ön belül már simán lövőtáv van neki, jelentősen jobb a fejjátéka, mint Eto'o-nak, amit az Alves - Maxwell duó ki tud használni. Meg tudja tartani a labdát, és jól meg is játszani azokat (plusz hoz egy kis Ronaldinho féle flikk-flakkot, ami nem lehet baj) Azt hiszem egy valótlan dologot sem állítok, így pedig nehéz azt mondani, hogy a Barca nem nyert az üzleten. Főleg, hogy sokszor látszott, egy ilyen stílusú ember hiányzik a Barcából.

-Ilyenkor jön a serpenyő másik felébe Eto'o. Talán elég ennyit írni róla, hogy a csapattársak körében Mr. Gól volt. Szórta a gólokat, és nem csak idén, hanem végig az 5 év alatt. Ha sérült volt is valami hihetetlen gól/meccs átlagot produkált visszatérés után. Lehet mondani, hogy kiszolgálás, társak, amikor sérült volt megérezte a csapat. Pedig a kiszolgálók megvoltak.

Most csak abban bízom, hogy van akkora zseni ez az Ibra, hogy nem lesz probléma a gólokkal. Nem lenne szerencsés Saviolához és Gudjohnsenhez hasonlítani.

Bár az eddigi gólmutatjója engem nem győz meg. Egy "gólszobrász", ahogy valaki korábban jellemezte, de inkább 30 lesipuskás gól, mint 15 sarkazós/ollózós/stb.

Ami szinten kételyt kelt bennem, az a BL-szereplés. Pont a Barca BL-szereplésére jellemző, hogy a masszív betömörülő, és fizikailag is bíró csapatok ellen a "tika-taka", kézilabdás körbeadogatás, nem sokat ér, itt is látszólag Ibra a hiányzó láncszem, hogy ő majd megküzd az Alex-Terry párossal, meg neki tényleg beadhatja Alves... de akkor ránézek a svéd egyenes kieséses statisztikájára és azt látom, hogy 8 meccs, 0 gól... Vagy itt lép fel az a jelenség, hogy ehhez már nem elég zseni, ilyenkor kellenek a jó társak?

Marad a "jövő év végén levonjuk a konzekvanciát". Eto'o tényleg csak a kiszolgálás miatt ontotta a gólokat, és az Inter játéka nem ízlik majd neki? Ibrahimovicnak tényleg egy ilyen csapatra van szüksége?

Persze ő is ilyenkor töri el a kezét, hogy még 2 hetet kelljen várni a debütálásra... :)

Bízom Guardiolában, biztos tudja mit csinál.

(azért zárójelesen megjegyzem, ha lehetne, én egy 5-6 évvel fiatalabb van Nistelrooy-ra bármikor lecserélném, mert ő tényleg az az ember, aki szórja a gólokat, ilyen kiszolgálókkal meg végképp)

krysal 2009.08.04. 18:20:22

@nasteey: Nem fűzök hozzá sok kommentárt, nagyjából (Madridistaként is) egyetértek. Az utolsó bekezdésért max respect.

A cikk jó, _benito. (Azért leírom: jöhetett volna korábban, mert már kommentek százaiban veséztük ki pro-, és kontra a dolgot...)

BruceWayne 2009.08.04. 18:26:32

@poolfanati: na igen ez meg a másik hogy kit tartunk egyáltalán csatárnak, mert például hogy hasonlítod össze pl. Kuytot vagy Rooneyt Van Nistelrooyal? nálam pl. a csatár az nem csúszik be a saját szögletzászlójánál vagy szántja fel a vonalat/középpályát, hanem bassza a gólokat min az állat :-)

Romanes eunt domus 2009.08.04. 18:55:22

Van Nistelrooy-ról jutott eszembe, hogy pár éve még szinte minden csapatnak volt egy olyan játékosa, aki, ha nem rúgott 25-30 gólt az adott évben, el lett temetve, hogy kiégett. A teljesség igénye nélkül: Van Nistelrooy, Sevcsenko, Raúl, Henry, Kluivert, Ronaldo, Owen, Vieri, Trezeguet, Crespo, Elber, most akik hirtelen eszembe jutottak.
Ma talán két ilyen játékos van a világon: Torres, és Eto'o (Villát idesorolnám még, ha nem az általam nagyon szeretett, de egyre elhurkuló Valenciában játszana, hanem mondjuk a Barcában). Egyszerűen annyira átalakult a világ focija, hogy nincs feltétlenül szükség a gólgépekre. Hogy jobban szemléltessem, mire gondolok: Az utolsó CSATÁR, aki aranylabdát kapott, az Sevcsenko volt - 2004-ben. Azóta kapott két szélső (Dinho, CR), egy támadó kp ( Kaká), és egy védő (Cannavaro, de ha nem ő kapja, akkor is valamelyik olasz, és az se csatár lett volna). Idén is valszeg a szélső Messi kapja

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.08.04. 18:57:29

Ha van Istennek humora akkor a bosnyáknak meg a kameruninak ez a cikk lesz a "katalán gödör"-je :DDDD

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.08.04. 19:14:57

ha ibraval 5 even belul ket bl-t,3 ligat es 1 kiraly kupat nyer a barca,ugy,h a bl-dontokon rug golt,akkor elmondhato rola,h a barca-tortenelemben uoan fontos,mint samu (vt - de nehez ezt kimondani). annyi jo van benne,h hipermotivalt lesz,plusz a samuval valo allando hasonlitgatas is serkenteni fogja. az,h mennyire fenyezi a labdat,kulonosebben nem erdekel,mert rajta kivul vannak meg paran. jol keszit elo? biztos,de neki barcelonaban jol kell befejeznie. fejjatekban ketsegtelenul erosodunk. betomorulo vedelmek? samu is vt jo ienkor+tavaly vt ket meccs,ahol elfogyott a puskapor,es ismerve ibra remek bl-egyeneses kiesesi mutatoit,kicsit szkeptikus vok. termeszetesen kivanom neki,h sikeruljon (a csapat miatt),de szeretni soha nem fogom. azt is kivancsian varom,h mit fog mutatni a tamado vedekezesben (amiben ugye samu elsorendu).

hozzateszem,iniesta,xavi,henry es alves is lenyilatkoztak,mennyire sajnaljak,h samunak el kellett mennie. henry konkretan azt mondta,h "szegyen." persze orulnek ibranak,de nyilvanvaloan samut is szeretnek maguk kozott tudni. azt is mondtak,h oltozoi johangulathoz naon sokat tett hozza - racafolva az osszeferhetetlensegerol szolo pletykakra.

egyeretelmu,h guardiolanak nem vt szimpatikus,azert kellett mennie. ezt meg azert nem mondhatta ki 1 interjuban. kicsinyesseg. guardiola szar ember ennek fuggvenyeben. eredmenyei elismeresre meltok,de embersegbol,jofejsegbol fenyevekre van rijkaardtol. nagy taktikus? sztem cruijff ota ugyanazt jatssza a csapat,a kerdes,h vannak-e megfelelo emberek hozza,es ha igen,motivaltak-e elegge. ha mindket valasz pozitiv,akkor jonnek az eredmenyek is,tokmind1,h az edzot van gaalnak,rijkaardnak vagy guardiolanak hivjak.

sajna igy meg kell neznem jopar inter-meccset,mivel samu megiscsak a kedvenc csatarom. ha sneijder odamenne,durvan jok lennenek. egyebkent samu absolut uriember: 1 rossz szot sem mondott guardiolara,aki ugy szabadult meg tole,h nem is kozolte vele,mit tervez.

@Csöncsön: csak neh az arsenal-drukkerek "wenger knows" szindromajaba essel.

osszessegeben nem orulok az egesznek. elismerem,h ibra jobb focista,bar samu is top3as csatar,viszont samut az isten is a barcaba,a barca jatekahoz teremtette.

a cikkhez gratula,_benito!!

RolloJuve 2009.08.04. 19:15:00

@balinhosa: "Ma talán két ilyen játékos van a világon: Torres, és Eto'o"

Csak hogy visszakanyarodjunk a cikkhez, talán innen maradt ki Forlán. Ja, meg hogy mennyire kell gólgép a csapatba, kettővel már lehet német bajnokságot nyerni, az osztrákhoz egy is elég. :D

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.08.04. 19:22:07

es meg 1: szegyellem magam,h laporta segget csinalt a szajabol,es mi ugyanugy - "imperialista modon" - 70millioert vettunk 1 jatekost,mint a madrid. madridi lapok elcelodnek is rajta rendesen. sajna,igy a barcasok mar nem itelhetik el percet. azaz igen,de akkor a sajat klubjuk igazolasi politikajat is probaljak objektiven nezni. es most senki ne jojjon azzal a rossz dumaval,h eto'o piaci erteke 0 vt,es tk. a barca nemh 70et nem adott ki,hanem - samu fizetese stb. stb. miatt - 30-35ert jutott hozza ibrahoz. en is ki tudok szamolni mindent,tudok adatokat ugy csoportositani,h a szamomra szimpatikus vegeredmeny jojjon ki. aztan 2 percen belul az ellenkezojet is be lehet bizonyitani. perec is elmondhatja pl. h mar ennyi es ennyi ronaldo-mezt adott el,ugyh a 95 nem is 95,plusz a minusz 30,es mindjart kiderul,h ingyen v t:DD

ezzel 1utt naon jo elnoknek,a barca-tortenelem legjobb elnokenek tartom,tisztelem is,de absolut a pep-txiki duo befolyasolta ebben a dontesben. eto'o anno kifejezetten az o igazolasa vt,sokaig elsoszamu kedvenckent emlegette.

impulzusmoduláció 2009.08.04. 19:38:40

Véleményem szerint Henry fog Eto'o pozíciójában kezdeni.Ha így lesz és be is válik akkor Pep G. valóban a legnagyobb edzők közé sorolódik.

töröltprofil (törölt) 2009.08.04. 19:54:01

Mi az hogy Ibra nem veszi a vállára a csapatot?
Mást se csinált 3 éve. Végre nem kell lusta Adrianokkal meg aggastyán Zanettikkel játszania.
A Barca jelenleg egy olyan csapat ahol senkin sincsen nyomás. Megoszlik a felelősség. És Ibrának ez kell.
Eto-t pedig szerintem a tavalyi szezonban láttátok gólt lőni utoljára mert jövőre semmi kiszolgálást sem fog kapni. Majd Materazzi osztja mélységből a passzokat mi? Na jó biztos fog szerezni gólokat. 1 méterről lesipuskás módon ahogy 90%-ban lenni szokott ez nála. És Ibra Bl-es gólátlagát hanyagolni lehet.
8 meccs 0 gól. Igen ez az amihez már társak is kellenek. Ne feledjétek volt olyan időszak amikor a Barca tridentéjéből mindenki betalált egy csomó fordulón keresztül.

poolfanati 2009.08.04. 19:54:57

közben hivatalos: xabi alonso a realba folytatja:(
macca, owen és xabi alonso. mindháromról megoszlik az nst véleménye, a véleményünket is kértétek. és mindegyik a poolból a realba igazolt...

és a realnak mért az a hobbija hogy a poolból igazolgat?
macca, owen, dudek, arbeloa, xabi alonso.
kezd ez már sok lenni.

töröltprofil (törölt) 2009.08.04. 19:55:38

Az a gond amit a Barcának megkéne oldania az szélső kérdés. Vagyis Ronaldinho posztja. Oda kellene találni valakit.

poolfanati 2009.08.04. 19:56:24

@poolfanati: ja és kiváncsi vagyok az árra. rafa azt mondta hogy nem adja el 35 milliónál kevesebbért, perez azt mondta hogy nem ad 25 milliónál többet.
vajon ki adta be a derekát?

poolfanati 2009.08.04. 19:57:30

@Szuperpocok: henry nincs annyira a középpontban mint ronaldinho de szép csendben és becsületesen azért ontja a gólokat.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.08.04. 20:01:15

eszem agaban sincs ibra nagysagat vitatni,viszont ami nagyon duhit,h sok barca-drukker ugy beszel rola,mintha eddig lett vna 1 botlabu,szar kozepcsatarunk,es most meg jon a kanaan. a barcas ibrarol meg se pro,se kontra nem lehet semmit sem allitani,mig a barcas eto'o-rol elmondhato,h a klub tortenelmenek talan legjobb kozepcsatara vt (tudom,h romario es ronaldo is ott jatszottak - az egyik 2,a masik 1 evig). es a barca-drukkerek nagy resze mintha amneziaban szenvedne,es siman megfeledkezik errol. merth pep szerint igy jo. tavaly pep szerint hleb es caceres is jo igazolasok vtak (o preferalta hlebet arshavinnal szemben),aztan lattuk,mi lett beloluk. o is ember,ugyanugy tevedhet,mint barki mas.

nagyon halott 2009.08.04. 20:07:37

@Szuperpocok: kéretik zanettit nem bántani, egy királyról beszélünk.

sporttárs 2009.08.04. 21:02:43

@Csöncsön: Aha, mondjuk abban az első tíz percben simán elveszthette volna a meccset a Barca, legkevésbé rajta múlt. És akkor Guardiola zsenije kissé más megvilágításban lenne.

Amúgy én nem mondom, hogy nem nagyágyú taktikailag, de éppen eléggé kiveséztük a brutális mázlival és bírói segítséggel megnyert Chelsea-párharc után, hogy változtatni a csapata játékán speciel képtelen volt, meglehet, nem is akart. Természetesen BL-győztesként ez akár hatalmas erénynek is tűnhet.

Ami meg Ibrahimovicsot illeti, képességei alapján akár valóban a világ legjobb csatára lehet már most, de az ehhez a címkéhez azért általában elengedhetetlen nemzetközi sikerekben való vezérszerep még hiányzik a történetéből. Meglehet, ezért is váltott.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.04. 21:18:04

@sporttárs: Az viszont vicces volna, ha az Inter jól igazolna a cserében fennmaradó összegből és Mourinhoösszerántaná annyira a brigádot, hogy meg sem állnának az Eto gólkirályságával kivívott Bl-címig.

Akkor aztán új megvilágításba kerülne a ki nőtt ki kit kérdés.

danesdzsu2 2009.08.04. 21:19:33

Csöncsön, te elfelejtetted a Chelsea elleni visszavágót? Mert ha emlékszel rá, akkor egyszerűen nem írhatsz olyat, hogy Guardiola nagy taktikus. Még bizonyíthat, de bizonyítania kell.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.04. 21:28:58

@danesdzsu2: Azt a meccset azért nagyban befolyásolta Essien jól eltalált lövése. Onnan a Chelseanek könnyebb volt már az akaratát érvényesíteni. De asszem ezer fölötti kommentben veséztük ki.

People 2009.08.04. 21:33:25

Remélem zsIbra Nem ragasztja át a nagyarcát a többiekre

Titi120 2009.08.04. 21:49:11

Nem tudom előkerült -e már, de Guardiolának meglátásom szerint érdemes volna kipróbálni Henry-t centerként.

Wenger hamar felismerte, hogy ott a legjobb a francia, már gyorsabb se lesz 30-on túl, hogy a széleken szaladgáljon, és most már Eto'o se foglalja a helyét igazi posztjáról.

Ibrahimovics ezzel szemben sose volt klasszikus befejező csatár, előszerettel húzodott ki a vonal mellé, s indult meg onnan befelé.

Én a magam részéről ezért nem is veszem készpénznek, hogy a svédnek a kameruni szerepkörét kéne átvennie, lehet, hogy JG is teljesen másban sántikál, mint ahogy azt itt sokan gondolják.

nasteey 2009.08.04. 21:52:30

@poolfanati: Én 30 millióról olvastam, úgy látszik mind a ketten beadták a derekukat. :D

Ennek az igazolásnak viszont nagyon nem örülök. Nagyon hasznos igazolás a Realnak, így már biztos nem engedi Rafa, hogy Masche a Barcába jöjjön, ráadásul az egyetlen olasz csapat, akit kedvelek tovább gyengül, ha tényleg Aquilani lesz Alonso utódja.

Nevekből már nagyon jó a Real, ha Pellegrini felnő a feladathoz...

Egyébként egyetértek ferenckkel, elég sok helyről árad ez a "végre elment Eto'o, Ibrával itt a kánaán" dolog. Pedig Samu olyan mércét állított, hogy csatár legyen a talpán, aki megdönti.

poolfanati 2009.08.04. 22:03:03

@nasteey: mascherano véleményem szerint a legjobb védekező középpályás.
essien és esetleg yaya touré az előre játéka miatt jobb csak. habár gondolom a barcába maschából is kijönne a zseni, úgy tűnik ott mindenki az lesz:D

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.04. 22:03:15

@nasteey: Hát a tavalyihoz képest nem gyengülünk, mert Aquilani alig játszott.

poolfanati 2009.08.04. 22:06:40

@popp: én csak annyit tudok aquilaniról hogy nagy tehetség és az összes olasz sztár klub a soraiba akarta tudni. meg hogy sérülékeny.
stimm?

BruceWayne 2009.08.04. 22:12:25

na az kéne még hogy faszkeránó a Barcába jöjjön....

giacinto 2009.08.04. 22:24:14

"Ibrahimovics pedig szerintem is kinőtte az Intert"

ti nagyon betegek vagytok, nem is tudom hol éltek. de ha ez igaz, akkor ugynaugy igaz:

Gerrard kinőtte a Poolt.
CR kinőtte a MU-t.
Casillas kinőtte a Realt.
Messi kinőtte a Barcát.
Fabregas kinőtte az Arsenalt.
Kaká kinőtte a Milant.
Buffon kinőtte a juvét.
stb...

giacinto 2009.08.04. 22:28:08

A cikk legfontosabb mondata:

"Ibrahimovic sokkal több mindenre használható, mint Eto'o. A kérdés igazából csak az, hogy arra, amire kell a Barcának, nem volt-e Eto'o jobban használható."

és egyértelműen DE. Etoo pont azt csinálta amit a többiek nem. Rohangált elöl mint egy idióta, letámadott, lecsapott minden labdára és kegyetlenül bezúditotta a kapuba a meglelt labdákat, pontosan érkezett a centerezésekre stb.

na most ezt Ibra nem fogja megcsinálni, sokkal inkább ő is nekiáll flikkflakkozni, meg akarja majd ő is mutatni hogy ő is tud 10 embert kicselezve gólt lőni vagy 3 embert elfektetni stb.

viszont a kipattanóknál, ziccereknél nem lesz senki. merthogy ziccerekben ibra nem a legjobb az 1000 %. inkább lő 3 gólt 30 méterről vagy ollózva sarkazva, mint 2 ziccert.

ergo a barca bukott.

Az Inter még nagy talány.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.04. 22:28:12

@poolfanati: Volt már egy komoly mestervizsgája a srácnak, tavaly tavasszal. Mikor Madridban elvertük a Realt nagyon nagyot játszott. De a válogatottban is villantott már komolyat, mikor Montenegrot az ő két góljával verte a csapat vébé selejtezőn.

Jobb napjain tényleg öröm volt nézni a két római sajátnevelést egymás mellett a középpályán a 4-2-3-1-es játékrendszerben. Asszem ti is ezt toljátok.

Az viszont biztos, hogy még mindig a rehabilitációjánál tart, körül-belül októberre, novemberre érheti utol magát.

Nagyon sajnálom, hogy elment, de elég nagy kockázatot válllaltatok a leigazolásával. Nagyon idegesítő volt, hogy évek óta akkor sérült le, mikor elkezdett tehetségéhez mérten játszani.

Potenciálisan valóban ő lehetne Pirlo utódja. Lát a pályán jó a rövid passzos játékban, de hosszú labdáinak is szeme van és ráadásul még jól is lő és az ütközésektől sem ijed meg.

poolfanati 2009.08.04. 22:35:56

@popp: Vajon bírná a PL iramát és keménységét?
Tényleg nagy kockázat, de azért az jelent valamit hogy olasz válogatott...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.04. 22:42:12

@sporttárs: @popp: @danesdzsu2:

Sejtettem, hogy a(z ezer fölötti kommentszámot generáló) Chelsea elleni meccsel jöttök majd. :-)

Valóban a Stamford Bridge-i volt a Barcelona tavalyi mintegy 60 tétmeccse közül a kettő egyike, amelyiken az ellenfél a Barca fölé tudott nőni (a másik az Atlético elleni 4-3 volt). Ez azért nem katasztrofális arány... :-)

A BL-döntőben a MU-nak kb. 10 percig volt esélye bármire is.

Na most egy edző, aki eddigi 60 tétmeccséből 58-szor taktikailag porig alázza ellenfelét, szerintem bátran nevezhető nagy taktikusnak, még ha én is elismerem persze, hogy további bizonyítékok szolgáltatása által még több bátorságot adna nekünk ilyen kijelentésekre.

nasteey 2009.08.04. 22:44:20

@poolfanati: Guardiola állítólag eléggé szerette volna a csapatban tudni. Gondolom mivel Ribery-t nem sikerült megszerezni, valami olyasmi elképzelése lehetett, hogy az argentín lesz a védekező kp, Touré egy sorral feljebb megy Xavi mellé, Iniesta pedig legtöbbször a balszélen lesz. Természetesen nem vagyok Pep személyi titkára, de elég logikus dolognak tűnik, egyébként sincs a keretben védekező középpályás (amellett, hogy Touré nagyon jól nyomja ott, Busquets-re is lehet számítani, és elvileg a Keita, Marquez és Piqué is bevethető ott... arról nem is beszélve, hogy Rijkaard alatt Iniesta is többször szűrt :) ). Így eléggé masszív lett volna a középpálya, Touré is visszakerült volna az eredeti (vagy monaco-s) posztjára, bátrabban támadhat a két szélsőhátvéd is, és Pep is kiélheti labdabirtokló szenvedélyét.

@popp: végülis jogos, tavaly keveset játszott, de reméljük nem lesz mindig sérült.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.04. 22:50:19

@giacinto:

"Messi kinőtte a Barcát."

Hova? A csillagos égbe?... :-)

(Komolyra fordítva: Ibrán szerintem látszott, hogy nagyon unja már, hogy ő az egyetlen kreatív játékos mind a klubcsapatában, mind a válogatottjában. Szerintem benne még lehetnek kiaknázatlan lehetőségek, ha végre egy olyan csapatba kerül, ahol lesznek társai a védelem szétszedéséhez. Motiváció az biztosan lesz benne.)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.04. 22:51:46

@poolfanati: "Vajon bírná a PL iramát és keménységét?" - ez a kérdés itten.

poolfanati 2009.08.04. 22:52:17

@Csöncsön: minek zárójel? ez nem angol post:D

_benito · www.nst.blog.hu 2009.08.04. 22:52:31

@giacinto: pontosan ilyen érzéseim vannak nekem is ezzel kapcsolatban (kivéve az utolsó két sarkos megjegyzést).

@Csöncsön: guardiola, ebben biztos vagyok, sokaknak szimpatikus. de edzőzseninek nem tarthatod te sem addig, amíg láthatóan a felét sem érti a játéknak, mint wenger, hiddink, mourinho, vagy van akár van gaal.

@People: ez meg a nap kommentje :)

poolfanati 2009.08.04. 22:53:33

@popp: na bazd, kösz, sokat segítettél:D
felmentem egy magyar roma szurkolói oldalra, ott az egyik hírben valami gianni(?) azt mondta hogy simán bírná...

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.08.04. 22:54:35

@Csöncsön: guardiola legfobb erenyet nem taktikusi kepessegeiben latom,hanem inkabb abban,h ujra tudott motivalni egy motivacioban a beka segge alatt levo zsenigyulekezetet. plusz jo erzekkel szabadult meg a ket kerekkototol es az addigra feleslegesse valt emberektol,illetve hozott par abszolut motivalt, kuzdoszellemu jatekost. bar azert nekem hianyzik oleguer - nem a jatektudasa miatt,hanem mert igazi klubszimbolum vt - neki nem jatszania kellett vna,hanem vegig az oldalvonal mellett allnia,mikozben 90 percen keresztul enekli a katalan himnuszt. kiralykupa-meccseken,gijonok ellen meg siman lehetett vna pihentetni alvest,ien merkozeseken oleguer sem jelentett vna kockazatot. remelem,egyszer visszakerul.

poolfanati 2009.08.04. 22:59:46

@ferenck: "plusz jo erzekkel szabadult meg a ket kerekkototol es az addigra feleslegesse valt emberektol,illetve hozott par abszolut motivalt, kuzdoszellemu jatekost."

na ez az amivel nagyon egyet tudok érteni!
ez a legnagyobb erénye.
és az ifiket is nagyon ügyesen építi a csapatba.

halareaal 2009.08.04. 23:00:40

"remelem,egyszer visszakerul"

na azt mondjuk én is.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.04. 23:01:59

@Csöncsön: Az a taktikailag porig alázta azért erős túlzás. Volt egy a csapat klasszisaira kitalált ideális hadrend, amelyben kidombordott a spílerek klasszisa. Ez nagyon jól működött.

Én egyetlen figyelemre méltó taktikai húzására emlékszem, amelyet már próbált a Chelsea ellen és az MU ellen nagyon bejött. Amikor Messit behúzta középre és Eto a jobbszélről játszott.

Guardiola jó edző, de egyelőre nem a meghökkentő taktikai húzások sokaságának alkalmazása miatt. Inkább a jól összerakott felállás megtalálása és az abban működő automatizmusok finomra csiszolása és az átlag fölötti motiváló képesség tűnnek az erényeinek egy év után.

poolfanati 2009.08.04. 23:04:16

@popp: az is jó kérdés mennyire lenne jó edző egy gyengébb csapatnál? egy mallorcánál és egy espanyolnál nem biztos hogy elég lenne a jó motivációs készség...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.04. 23:04:18

@_benito:

Miből gondolod, hogy a felét sem érti? Emlékeztetnélek, hogy épp most nyert meg egy olyan sorozatot, amelyben a fent említett mesterek csapatai is elindultak.

Amit el lehet mondani, hogy még nem tudható: tartósan is képes lesz-e ezt a szintet tartani. Az eddigi edzői teljesítménye azonban teljesen példátlan.

@ferenck:

Nem csak a motiváció lett más tavalyhoz képest. Számtalanszor tudott a csapat mecs közben is váltani. Egyedül a Chelsea ellen nem (60 meccsből 1), és ezért hangoztatnak néhányan egy buta sztereotípiát.

(Meg kell jegyeznem, még Pancho is, aki emiatt ekézte Pepet egy idényen át, egy kommentben a BL-döntő után elismerte, hogy Guardiola taktikailag is hülyére verte Fergusont.)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.04. 23:07:24

@popp: "Én egyetlen figyelemre méltó taktikai húzására emlékszem..."

Számtalanszor variálgatta hasonlóképp a csapatot. A Sevillát például teljesen meglepte azzal, hogy Iniestát középre húzta, Eto'o-t meg ki a szélre. Ini azon a meccsen három gólpasszt adott a gólja mellé...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.04. 23:10:41

@poolfanati: Jó kérdés valóban. Azt viszont nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy Guardiola játékosként a Barca ikonja volt. Egy olyan ember, akire az agyonsztárolt zsenik is kénytelenek fölnézni. Ráadásul amikor a klub szellemiségéről beszél nekik az hiteles. Tehát abban klubban volt ideális választás.

Eastbay1 2009.08.04. 23:12:13

Szerintem azért kellett Guardiolának Ibra, mert nem akar még egyszer vért hugyozni a Chelsea ellen.
Poppnak igaza van, Guardiola jól megtalálta az általános taktikát, de időnként az ellenfél beleszart a ventilátorba és erre nem igazán voltak felkészülve. Ibra meg ad nekik plusz egy(-kettő) opciót, és a töke is a helyén van (értsd: orrba is veri céert ha kell:)).

_benito · www.nst.blog.hu 2009.08.04. 23:12:20

@Csöncsön: ha sumaher egy kolbászzsír-metál suzuki splashban ül, én meg a ferrarijában, akkor (ha eljutok odáig, hogy megtalálom az egyest), leverem, mint a vak a poharat.

guardiolából lehet, hogy nagy edző lesz, és kívánom, hogy legyen az. de én most még nem tartom annak. (mondjuk fergusont sem, de ez már egy másik sztori)

Eastbay1 2009.08.04. 23:14:54

@_benito: Fergusont már nem, vagy még nem?:)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.04. 23:17:09

@_benito:

A Barcelona kerete szinte semmit sem változott Pep érkeztével, Dani Alves volt az egyetlen nagyobb igazolás, egyébként ugyanaz a keret volt, amelyikre a Heinze féle Real Madrid 20 pontot rávert a megelőző idényben.

Szerintem nagyon meglepődnének néhányan, ha a Barcához egyszer (amit nem kívánok) odakerülne egy tényleg gyenge edző...

luqe 2009.08.04. 23:17:55

@poolfanati: :D Benitez meg mindig a spanyol bajnokságból igazolgat. (Arbeloa saját nevelés, az ő igazolása "bocsánatos").

Owen viszont "big mistake" volt.

Így viszont (Salgadonak megköszönték az eddigi munkát, VDV és Sneijder, valamint Huntelaar 95%, hogy mennek) nagyon brutális keret alakult ki. A 25 fős KERET szvsz messze legerősebb most európában. A mindenkori kezdő 11 más kérdés, az már főleg vallási meggyőződés. :)

Én már csak azt remélem, hogy a sérülések (meg az agynélküli grygerák) elkerülik a csapatot, ezen kívül már csak a játékot szeretném élvezni. A többi le van szarva.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.04. 23:23:23

@poolfanati: Valami Gianni? Ez olyan mintha én azt mondanám a Mighty Mouse-ra, hogy valami Kegin.

Héj a Roma történetének egyik legnagyobb játékosáról beszélsz. Giuseppe "Il Principe" Gianniniről (nem melleseleg gyerekkori gombfoci csapatom egyik legjobbjáról), a Totti előtti tízesről és Capitanoról. Zseniális trequartista volt az ember, őhozzá szokták hasonlítani Aquilanit Rómában. Az1988-as Eb-n és az 1990-es vébén az olasz válogatott egyik legjobbja volt.

Illik odafigyelni a szavaira, bár az is tény, hogy elfogult Albertoval kapcsolatban.

Egyébként ha tovább böngészel az említett oldalon, akkor meg találod ezt is: asroma.hu/nagyjatekosok_files/html/giannini.html

poolfanati 2009.08.04. 23:28:29

@popp: tudtam én hogy kiről van szó, csak teszteltelek. átmentél:D:D

poolfanati 2009.08.04. 23:35:31

@popp: amúgy ezer bocsánat, a szezonba megnézek majd néhány roma meccset kárpótlásul rendbe?
a lazio(köztudottan durva) és az inter elleni(köztudottan sokgólos) elleni derbik mellett mit ajánlasz?

krysal 2009.08.04. 23:35:44

@poolfanati: @luqe: ezazezazezazezazezaz.

Na, most már én sem csak reménysugarakat látok felcsillanni az összelapátolt pénztömegek mögül, hanem azt is elhiszem, hogy lesz keresnivaló. Így nevezhető komplett csapatnak, de az idei évre még úgy gondolom, nem növünk túl a Barcán. Ha a BL-ben tisztesen szereplünk (elődöntő), és megszorongatjuk az utolsó pillanatig a gránátvörös-kék zacsit, és tesszük ezt szép játékkal, már elégedett leszek.

Ha meg összeértek rendesen, határ a csillagos ég... (perez, el ne qrd!)

giacinto 2009.08.04. 23:35:49

@Csöncsön:

"Messi kinőtte a Barcát."

Hova? A csillagos égbe?... :-)

arra akartam utalni hogy nem létezik klub sorrend vagyis hogy a top-klubok közül bármelyik egy másik felett állna. bizonyos csapatoknak a top-ok közül lehet gyengébb időszaka, de akkorsincs lejjeb 1 vagy 2 polccal mint a többi.

kb ugy beszéltetek mintha azt irtátok volna ibra kinőtte a kozármislenyt...

egy Interben nem játszhatnak világ legjobbjai, és kötelező onnan továbbállni?

giacinto 2009.08.04. 23:37:31

Madridisták!

Sneijdert pakoljátok már fel a legelső milánói/pekingi gépre!

rohadtul semmi szükségetek rá, remélem a csávó is megérti hogy nem fog játszani és az meg VB leőtt gáz lenne.

egyébként Pellegrini mit akar 442-t vagy 4231-t?

mondjuk egyikben sem kezdő...

BruceWayne 2009.08.04. 23:38:19

@krysal: "Ha a BL-ben tisztesen szereplünk (elődöntő), és megszorongatjuk az utolsó pillanatig a gránátvörös-kék zacsit"...

...akkor szezon végén elhajtják az edzőt és a fél csapatot :-)

poolfanati 2009.08.04. 23:39:38

@Nerazzurri: de krysal elégedett lesz...

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.04. 23:48:28

@_benito: drága barátom, amennyiben szeretnél még egy, 1000 feletti kommentszámot (és egy kialvatlan moderátort) generáló postot, bátran fejtsd ki 4-5 mondatban, miért nem nagy edző szerinted Ferguson :)

krysal 2009.08.04. 23:51:16

@Nerazzurri: Ezért írtam, hogy "Perez, el ne k..d"... HA egy minimálisat tanult a hibájából, rájöhet(ett), hogy nem várhat el egy épp összeálló garnitúrából azonnali bombarobbanást.

...más kérdés, hogy Pellegrinin akkora nyomás lesz, mint a Mariana-árok mélyén. Ha a sajtó kikezdi, az általam felvázolt "eredmények" sem lesznek elégségesek, ez valószínű - de most mit vársz? Tudom magamtól, hogy pusztán a nevekből nem lesz Csapat. De az alapanyag...hogy is mondjam... Királyi:D

krysal 2009.08.04. 23:53:52

@poolfanati: Lásd bele a kommentembe a Barca iránti respectemet. Ők sem egyik percről lettek naggyá (Lásd még: Katalán gödör...), de jó utat jártak be, és egyelőre előttünk járnak, hiába (talán merhetem mondani immár) azonos az alapanyag. Egy év fór nagy előny... De ha behúzunk bármit, tapsikolni fogok, mint kölyökkoromban.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.08.04. 23:55:29

@Csöncsön: "A Barcelona kerete szinte semmit sem változott Pep érkeztével"

2007/08 szezont kovetoen:
tavozok: ronaldinho,deco,zambrotta,thuram,dos santos,edmilson,oleguer,ezquero
erkezok: d. alves,pique,keita,caceres,hleb + busquets feljott

lehet,h ez szamodra szinte semmi,de azert - meg ha szidtam is utso barcelonai eveben - nekem pl. ronaldinho csak jelentett vmit. a szinte semminel biztos tobbet.

ini valoban zsenialis vt a sevilla ellen,de azt a sevillat akkor pep taktikai huzasa nelkul is szarra vertuk vna. ez a barca tavaly annyira mindenki fole nott,h nem naon kellett a meccsekbe belenyulni. hidd el,ugyanaz a taktika megy cruijff ota,csak sokkal gyorsabban. pep legnagyobb taktikai huzasa az eto'o-messi cserebere vt,de pl. a realt anelkul is siman vertuk vna. egy ennyire jo erokbol allo csapatot motivalni kell tudni,es nehany reszletet finomhangolni.

poolfanati 2009.08.05. 00:05:42

@krysal: második hely biztosnak tűnik a realnal, tényleg a BL-ben kéne robbantani.
de én alig várom hogy összekerüljünk veletek és egy hatossal küldjünk titeket haza, bosszúból alonsóért:D

krysal 2009.08.05. 00:08:20

@poolfanati: sok minden benne van ebben az idényben. Akár a nemes bosszú is, már, ha érted, mire gondolok...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.05. 00:20:25

@poolfanati: A Juve elleni mindig pikáns, a második fordulóban fogadjuk őket (aug 30.). Az első fordulóban sorra kerülő Genoa-Roma (aug. 23), vagy a negyedik fordulóban játszandó Roma-Fiorentina (szept 9) is izgi lesz. Ha mindezt megnézed bele is szeretsz a drága AS Romába és egy mecset se hagysz ki a továbbiakban ;-).

Ja, csütörtökön meg Gent-Roma EL selejtező, 3-1-es előnyről. Forza Lupi!

poolfanati 2009.08.05. 00:32:07

@popp: aug. 23 az első forduló?
az meg hogy lehet hogy nem szeptemberben és valami hosszú késéssel kezdődik?

luqe 2009.08.05. 00:40:57

@poolfanati: Azért ez egy más Real lesz, mint a tavalyi. Az az érdekes, hogy pl. a védelem is sokat erősödött. Szerintem 2 gólnál nem nagyon fogunk többet kapni (ahogy a barca elleni meccsig, és a motiváció elvesztése előtt a tavaszi szezonban iszonyú kevés gólt szedett be a védelem, az a védelem amiben ott téblábolt cannavaro, de főleg heinze), maximum egy 7-3as meccsen.

Biztos sokan megint galaktikus-Madridnak kiáltják ki az új csapatot, főleg azzal a felkiáltással, hogy "ha szenvednek a sztárok, vége mindennek", de azt tényleg ne felejtse senki, hogy abban a csapatban Pavón, Mejía, Raúl Bravo volt a védelem. A mostani névsort felolvasva pedig tisztán látszik, hogy klasszisokkal jobb.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.05. 00:45:58

@poolfanati: Na közben újabb fordulat: lehet, hogy Poulsent viszitek a Juvéból és mégsem Aquilanit, na azon röhögnék. www.football-italia.net/aug4w.html

halareaal 2009.08.05. 00:48:11

én remélem Sneijder marad, gyaníthatóan 4-2-3-1es standard felállásnál első számú támadó kpályás csere lenne a csapatban, úgy h Robben azért pár hónapot nyilván kihagy majd sérülés miatt, és nyilván Kakáékat is fogják rotálni. a vdV, Drenthe, Huntelaar trió mehet, de a többi holland kell.

halareaal 2009.08.05. 00:51:23

@luqe: azért egyelőre csak egy Albiol-Cannavaro csere történt a védősorban. kíváncsi leszek, Garay esetleg kiszorítja-e Pepét (remélem igen) Arbeola tudtommal jobbhátvéd, és azért akkora spílernek nem nézem, h baloldalon is kezdőbe tudjon kerülni. mondjuk Marcelo sztem köv szezonban nagyon jó lehet.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.08.05. 01:01:07

azert az oranjenek bebaszna,ha sneijder cserekent inkabb ucsorogne,mint jatszana. ha nem lenne vb jovore,nem erdekelne,de a valogatott 1ik kulcsembererol van szo,aki az interben kulcsszereplo lehetne

virtuoz 2009.08.05. 01:12:15

sziasztok! elsokomment, de nagyon reg olvasom a blogot.

@luqe: mennyi ideig fog még menni a 'Grygera mekkorafasztahó' kezdetű szöveg? tőle én még ezen az egyen kívül nem láttam alattomos cigány módon elkövetett szabálytalanságot, erre most h az 'isteni' CR7et bántja egyből tajparaszt lett. sok olyan játékos van aki nap mint nap követ el ilyen belépőket, még sem azt mondogatjátok hogy 'csak ne jöjjön Bonera ( Sissoko ellen mit lenyomott:O) 'agy hogy ne jöjjön Pepe, vagy esetleg a Burdisso Cordoba Materazzi hármas egyike. kétségtelen hogy nem volt szép tőle, de pl Camoranesi vagy Zebina sokkal afresszívabb és tahóbb játékos imnt Grygera mégis a cseh gyereket szidja mindenki

kicsit csúnyára sikerült az első írásom de engem eléggé zavar hogy most mindenki Grygeratól fél

sempreLippi 2009.08.05. 01:21:23

nagy butaság ez a poszt.

a barca egyetlen játékossal tudott minőségben előrelépni, őt, a világ jelenlegi legjobb csatárát szerezte meg.

az inter végre nem függ ibrától, nyílván mour sem bírta már, hogy nem róla szól a buli. bivalyerős lesz mindkét csapat

luqe 2009.08.05. 01:31:50

@halareaal: Hát pedig Arbeloából elég nagy spílert csinált Benitez. Egy olyan Torreshez hasonló multifunkci védő, de Arbeloa középen is tud játszani, ha muszáj. Garay meg megint nem egy kispályás, de aminek nagyon örülök, hogy Metzelder stabilan teljesít. Nagyon le van nézve, és egy nagyobb hibákat mellőző Cannavaro mellett húzta le az elmúlt szezont, de úgy érzem idén robbanthat. Remek védő, ő pl. olyan aki alkalom adtán a fejpárbajt is megvívhatja a magas támadók (ibrahimovics) ellen. Heinze elüldözéséről ne is beszéljünk... Ha nem jön be a Drenthe/Marcelo páros egyike sem, oda teszik Arbeloát és megoldja.

luqe 2009.08.05. 01:36:15

@virtuoz: az egész juventus tajparaszt. az milyen már, hogy a PEACE kup elődöntőjében úgy a 35. perc környékén 13-2 a szabálytalanságok aránya (vagy valami hasonló, a Madridtól a 2-re tisztán emlékszem, a juventustól meg a 10

Woland 2009.08.05. 01:50:15

Del Piero tizijet lattatok mar a Juve-Villa meccsrol? ha meg nem akkor ime itt a vilagtortenelem egyik legrosszabbul elvegzett 11-ese:

www.youtube.com/watch?v=cSOSYVOiEbQ

laji 2009.08.05. 02:01:50

Eto'o esetében 2 fő kérdés:
a) a 2 csatáros játék mennyire ízlik neki,
b) mennyit számít a mögötte lévő csapat.

Másokkal ellentétben, azt gondolom, hogy a kiszolgálás annyira nem fogja megrendíteni. Sokszor csinált magának helyzetet (lásd Chelsea elleni első meccs, de a BL-döntőben sem kifejezetten heylzetben kapta a labdát Iniesta-tól). Ugyanakkor, lehet, hogy zavaró lesz neki, hogy Milito is ott sertepertél.

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.08.05. 02:12:04

"Szerintem azért kellett Guardiolának Ibra, mert nem akar még egyszer vért hugyozni a Chelsea ellen. "

és megvan a nyertesünk.

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.08.05. 02:16:25

@giacinto: hé-hé, vigyázz mit beszélsz! a mislenyt még drogba sem bírta kinőni! :)

laji 2009.08.05. 02:17:32

Ahhoz pedig, hogy Ibra-e a világ legjobb csatára:
benne van az első 5-ben, az biztos, de ott már neház összehasonlítani. Pl. én nem vagyok meggyőződve, hogy Eto'o-nál jobb csatár-e. Eto'o sablonosabban játszik, de azt valamivel gyorsabban. Nem cifrázza, de ott van, ahol kell (oda tud érni).

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.08.05. 02:25:49

eto'o,ibra,rooney,torres,villa

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.08.05. 02:37:18

@popp: ez az Aquilani csóka nem inkább Gerrard posztján játszott nálatok, legalábbis a mostani szezonban?

poolfanati 2009.08.05. 08:34:34

@halareaal: Arbeloa az nagyon jó játékos és négy millió fontért a hülyének is megéri. Ha nem jövőre járt volna le a szerződése akkor lehet hogy 15 millát kellett volna kipengetnetek...
És vicc de asszem a deporból 2,5 milláért jött.
Xabi Alonson meg háromszoros a haszon!
Lehet szidni Rafát hogy nem tud igazolni, de sok játékosból ő csinált igazi klasszist!

sporttárs 2009.08.05. 09:03:37

@popp: Miért, a BL-döntőt nem "nagyban befolyásolta" Eto'o korai gólja, vagy hogy az MU az elején nem volt szerencsés a helyzeteinél?
Persze, minen meccset nagyban befolyásol valami, aztán meg lehet jönni az edzők zsenijével. :)

caralho voador 2009.08.05. 09:06:15

Nagyon jó cikk, abszolút igaz. Egy dologban vitatkozom csak, hogy Ibra csak a világ legjobb csatára. Én nem különösebben szeretem, de szerintem jelenleg nem csak a posztján a legjobb, hanem összességében is. Képességeket tekintve. Momentán még brazil játékost sem tudnék mondani, aki tudná mindazt a labdával, amit ő. Nagy vásárt csinált vele a Barca.

luqe 2009.08.05. 09:36:47

@poolfanati: "Hivatalosan" 4 millióért vették meg a Deportól, amiből a Real pontosan a felét kapta meg, mert a szerződésében szerepelt, hogy ha 3 éven belül klubot vált, akkor az átigazolási díj fele a nevelőegyesületéé. Szóval szerintem az Arbeloa üzleten a Real nyerte a legtöbbet.

Xabi Alonso ügye meg érdekes, mert elvileg 18 milló _font_ Aquilani ára, Alonso meg 30 millió _euróért_ megy el. Szóval olyan iszonyú nagy pluszban ezzel nincsenek, főleg hogy több, mint 300 millió fontos tartozásuk van.

Bajnok · http://bajnok.blog.hu 2009.08.05. 10:06:34

Jó lett a cikk.
"sátáni vigyorral várja a behátrálós védekezés melegágyának számító La Liga-védelmekkel való találkozást"

Barca nyert e Ibrával? Egyértelműen igen. A fenti idézet a válasz. Sokan előhozták, hogy a BL-ben egyenes kieséses szakasznan nem lőtt gólt. Persze a védelemnek csak Ibrára kellett figyelnie és máris kikapcsolták a Támadás agyát és célpontját is egyben.

Eto'o-val mi lesz a megfelelő előkészítők nélkül? Én is aggódtam. Aztán eszembe jutott ahogy, még Mallorca játékosként, egymaga majmolta meg a Real 4 védőjét egyetlen mozdulattal, és Casillason is túljutott. Azóta nem aggódom.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.05. 10:06:59

@Woland: Vucsinics ugyanilyen fos tizivel packázta el a továbbjutásunkat az Arse ellen

@Alapvonalszippantó Hapci Benő: Előfordult, de nem az volt a jellemző. Mondjuk az első tíz forduló után már nem is igen játszott. Tavalyelőtt mikor kergettük az Intert, akkor többet volt pályán és akkor De Rossi mellett. Egyébként tavaly már nem is 4-2-3-1 toltuk, hanem vagy rombuszt vagy 4-3-2-1-et. Egyébként korábban Gerrard posztján általában Perrotta tolta.

@sporttárs: Dehogynem. De míg Eto gólja egy kidolgozott akcióból született, addig Essien egy szerencsésen elé pattanó labdát, úgy talált el, mint ezerből egyszer.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.05. 10:14:47

@Great Cornholio: Lehet röhögni ;-), de egyszer beszopta Totti a Pnenkát, de vagy százszor bejött neki

poolfanati 2009.08.05. 10:25:29

@luqe: épp ezt mondom 4 milláért nem lehet ilyen jó védőt kapni. ráadásul pont nagyon jó nektek mert spanyol.
xabi alonso meg egyáltalán nem ér 30 millát, ott ti lettetek beszopatva:D

giacinto 2009.08.05. 10:30:32

Totti még sarkazva is tud 11-est lőni akkora isten...

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.05. 10:47:24

@krysal: mondjuk ebből a piresé abszolut megérdemelt, meg az 5. helyezett csávó. a többi csak simán elbakta. Szerintem a szar tizikért kioszthatjuk a Diana Ross emlékérmet. :)

krysal 2009.08.05. 11:03:22

@Great Cornholio: egyetértünk:)

Bár ha elqrt tiziknél tartunk, említsük meg az Euro2000 Holland-olasz majd' minden büntetőjét... (megvan, ahogy De Boer kikacsint a kamerába, vagy ahogy Stam telibetalál egy arra repülő közvetítőhelikoptert...?)

poolfanati 2009.08.05. 11:11:10

piresé elvégzett tizinek számít?

krysal 2009.08.05. 11:11:47

@poolfanati: igen. emlékszem a kommentátor mit össze röhögött.

poolfanati 2009.08.05. 11:16:01

és a zlatan a legjobb csatár a világon témához.
eurosport honlapon bemutatják a világ általuk legjobbnak tartott 50 focistáját 50-től 1-ig haladva.

No. 3 - Fernando Torres (Liverpool / Spain)

"The best striker in the world." ez az első mondat...

_benito · www.nst.blog.hu 2009.08.05. 11:18:12

krys, kiszedtem a kommentet diana rosszal, mert van róla bekészítve egy tarcsiposzt.

kiváló találat, amúgy. (szemét spoiler) :)

_benito · www.nst.blog.hu 2009.08.05. 11:24:17

@poolfanati: torres ugyanaz, mint eto'o, csak még nála is gyorsabb. ugyanakkor a legrövidebb könyvek között ott találjuk a F. Torres: legszebb cseleim c. kiadványt.

smartdrive 2009.08.05. 11:33:35

ideje lenne elfelejteni a Reallal kapcsolatban ezt az "ott van a helyük" bullshitet. nem 1960-at írunk

Titi120 2009.08.05. 11:37:02

@_benito:
Torres fejjel is veszélyes (185 cm).

@giacinto:
Gondolom erre utaltál:
www.youtube.com/watch?v=mLrxVPlZLMg
:)

nordsee 2009.08.05. 11:38:54

@_benito: :-P. Ez nagyon jó. A legrosszabb, amikor tisztán van, de ha kicsit szorul a hurok, akkor nagyon gyors fejben is. Az az ő pályája, pl:
www.youtube.com/watch?v=5orv084rR9E

giacinto 2009.08.05. 11:43:45

@poolfanati: a visszajátszásban látszik hogy egy picit hozzáért Pires és be is mozdul a labda.

egyébként olyan van, hogy leguritja és vki más belövi? az érvényes? esetleg hátrafelé passzolja vagy egyéb érdekes megoldások?

Titi120 2009.08.05. 11:55:19

@giacinto:
www.youtube.com/watch?v=ubDxWGa506w

És mintha lett volna (talán épp Pires - Henry közreműködéssel) ennek a legendásan elbaltázott tizenegyesnek egy jól kivitelezett és megadott változata is.

balu11 2009.08.05. 12:00:55

@giacinto: leguríthatja, de csak előrefele - sőt utána már folyik tovább a játék (tehát lehet akár hátrafele passzolni, lőni, ...)

pl. így (nyilván azért megy itt a 2. passz hátra, hogy ne legyen les):

www.youtube.com/watch?v=_Gi98iEziKQ

Piresék is ezt akarták, csak sztem az volt a baj, hogy olyan kicsit ért a labdába, hogy a társ észre sem vette, azt hitte, hogy nem ért bele. és ezért nem mert ő sem - egyébként teljesen szabályos volt így a jelenet: Pires beleért, a következő labdaérintés pedig a védők felszabadítása volt

jazs 2009.08.05. 12:05:56

Nagy tisztelője vagyok PG-nek, szerintem is zseniális edző, de nagy taktikusnak nem mondanám. Az, hogy Iniestát középre teszi sem nagy kunszt, hisz az a gyerek szinte bármit tud játszani, bárhol.Az, hogy neki is feltűnt a nyilvánvaló, csak annyit jelent, hogy nem idióta, de azt nem, hogy taktikai zseni.
Mellette szóljon, hogy párszor utalt rá, nem is nagyon akar az lenni. Lényegében egy játékrendszert szeretne tökélyre fejleszteni, lehet, hogy ezért is kellett neki Ibra Samu helyére.
Így aztán tovább csökkent a taktikai variációs lehetőségek száma, viszont olajozottabban mehet elől a trükközés, de ez akár fordítva is elsülhet.Ibra mellett szól az is, hogy ha lesérül Henry, Xavi, Iniesta vagy Messi, vagy többen közülük, akkor talán ő többet tehet a csapatért, mint Hasonló esetben Samu tehetne. Szóval a játékrendszer adott, ehhez keres PG embereket, nekem ez a véleményem.

jazs 2009.08.05. 12:18:46

@_benito: Azért Torres technikailag képzettebb Samunál, szerintem össze se lehet hasonlítani őket. Lehet, hogy velem van a baj, de szerintem jól is cselez. Persze benne van a gyilkos csatárösztön, és szinte bárhonnan ellövi, de voltak már szép megmozdulásai is.

Asidotus 2009.08.05. 12:24:29

Szerintem az Inter jól erősített idén, még Ibrahimovic távozása után is. Hátul Lucio jó lesz, elől Eto'o és Milito szintén, és ha elhoznák Sneijdert középre, akkor szerintem egy ütős banda állna össze. Mondjuk, a holland nem lesz olcsó, a Madrid biztos megkéri az árát, hiszen egy minőségi csere, ráadásul az Internek most van pénze, és hát, ki akar egy erős Interrel Bl-meccset vívni?
Én Mascherano-t nem tudom elképzelni a Barcelonában. Ki helyett játszana? (Szerintem jelenleg a világ egyik legjobb védekező középpályása.)

nordsee 2009.08.05. 12:28:20

@jazs: Torres furcsa. Álló helyből képtelen egy jó meginduló cselt megcsinálni, zavarba hozza egy tiszta helyzetben kapott labda (mindig szorítok neki, hogy csak 3 méterre pattanjon tőle). Ám az előreívelt labdát a védők szorításában, két méter magasról leveszi lábbal, futtában a 16-oson belül.

Asidotus 2009.08.05. 12:46:51

Csak én gondolom úgy, hogy dén nem lesz akkora angol fölény a BL-ben? Maradt a Barca (sőt!), óriásit erősödött a Real Madrid, jelentősen javult a Juve és az Inter, miközben gyengült a Manchester és a Liverpool, óriásit zuhant az Arsenal, egyedül a Chelsea maradt, ahol volt (de egy kockázatos, új edzővel).

sh4d0w 2009.08.05. 12:51:49

Ha Balotelli taknyosként baromkodik és megpocózza az öltözőben Eto'o-t (bármit is jelentsen ez), akkor olyan sallert kap majd a kamerunitól, hogy oda is becsenget, ahol még csak az alapot ássák.

Forlánt egyébként elviselném a Milanban, legalább két veszélyes csatárunk lenne... De Berlusconi csak elb.ssza a pénzt...

Mourinho már nem a király 2009.08.05. 13:18:46

@sh4d0w: De Berlusconi csak elb.ssza a pénzt...

Szó szerint :DDD

Mazsa- 2009.08.05. 13:27:54

Guardiola egyértelműen a Chelsea féle betonvédelmű csapatok miatt kérte Ibrahimovic-ot. A betömörülő védelmek ellen a Barcának mindig is komoly gondjai voltak, Eto'o szinte semmit se tudott csinálni az ilyen csapatok ellen, Ibrának viszont szinte ez a szakterülete. Alves szélről beívelt labdáit (amiből egy-egy Barca meccsen akad jópár) pedig ezúttal egy magas, kitűnően fejelő csatár várja majd. A Barca egyértelműen sokat nyert Ibrával, de sokat is veszített. Nem tudom Ibra mennyire lesz képes részt venni a Barca villámgyors kontratámadásaiban, valamint abban biztos vagyok, hogy védekezésben nem fog annyi részt vállalni, mint Eto'o, akit nagyon gyakran láthattunk a Barca tizenhatosánál védőmunkát végezni, Eto'o hajtósabb játékos, mint Ibra. Valamint kiélezettebb helyzetekben - amikor nagyon kell a gól - is sokkal jobb a svédnél (bár ez lehet egy csapatfüggő dolog).
Ezek persze nem tények, csupán kérdéses dolgok. Mindenre választ kapunk idény közben. Mindenesetre Guardiola döntéseit szvsz nem kell megkérdőjelezni.

numerakirály 2009.08.05. 13:30:05

Aquilaniról nekem mindig az ugrik be elsőre, ahogy dzsudzsák felhúzta bőrbe

krysal 2009.08.05. 13:31:20

@_benito: Hogy milyen vagy... :D

krysal 2009.08.05. 13:36:47

@numerakirály: nekem meg:
- vagy a Madridban játszott BL meccs (vigye el a kánya)
-vagy a sérülései

Tehetséges, ügyes játékos, de hogy a teste bírni fogja-e azt, ami rá vár a PL-ben, már sajnos más kérdés. Sok sikert neki.

Mr.AT 2009.08.05. 13:39:27

Jó a cikk, tetszett.

Nekem az Inter a kérdőjelesebb - jelenlegi pillanatban, amikor még nem tudjuk biztosan, vesznek-e valakit a középpályára passzolni. Ibra ugyanis az a játékos, akinek odaadták a labdát 40 méterre a kaputól, hogy "na, eddig volt a miénk a meló, most te jössz", ő meg lőtte ebből a gólokat. Nem az ötösön kotort bele belőtt, hajszálpontos ütempasszokba a körme hegyével, hanem áthámozta magát a legjobb, legkeményebb védelmeken is.

Valaki leírta a kommentekbe, hogy "nem Ibra a világ legjobb csatára". De, ő az. A lehető legkomplexebb, legsokoldalúbb, legtechnikásabb és legfantáziadúsabb középcsatár, aki ma a pályán van, ezt legádázabb ellenfelei (köztük magam) is elismerik. (Ettől még egy nagyképű g*ciláda f*sz, ráadásul utolsó áruló, stb., de ez most nem ide tartozik.)

A kritikusainak annyit mondanék, épp a regnáló olasz gólkirályról van szó, aki számolatlan gólt rúgott a catenaccio, és a legkeményebb, legprecízebb védelmek hazájában úgy, hogy érdemileg gyakorlatilag senki nem segítette ebben.

Nincs olyan csapat ma a világon, ahol ne lenne fixen kezdő, formától függetlenül.

Amúgy meg a mi kis világunk szintjén pls imagine, hogy le kell védekezned egy két méter magas, benga nagy disznót úgy, hogy frissen ébredve, kb. a bal heréje révén is ügyesebben bánik a labdával, mint te a valaha volt legjobb pillanatodban. Egészen elképesztő technikai repertoárja van, egy az egyben lehetetlen levédekezni.

Csak azért nem kapott még Aranylabdát, mert az Inter ellenfeleinek elég volt Ibra nyakába rakni a két legnagyobb darab védőt, egyiket az egyik, másikat a másik vállára, s ezzel már is ki lett oltva az Inter támadópotenciáljának 80%-a. Attól a pillanattól kezdve, hogy két másik támadó szellemű játékosra is figyelni kell az ellenfélnek, a faszi kész életveszély. Nem irigylem jövőre a Barca ellen készülő védelmeket.

krysal 2009.08.05. 13:43:42

Hja, kis off. Minden kedves Real utálónak, egy kis nyamnyognivaló. A Sors fura fintora, hogy épp egy BM rajongó (nem kroos!) barátomtól kaptam.

Egészségetekre:)

holnapiujsag.blog.hu/2009/08/05/2037_ujabb_otven_galaktikust_igazolt_a_real

Hispan07 2009.08.05. 13:55:27

@sh4d0w: @Mr.AT: olyan mezes pingvin cuccot mint a képetek hol lehet szerezni?

mickeyknox 2009.08.05. 14:07:36

ha már nagyon kellett venni valakit rohadt sok pénzért, akkor inkább vették volna meg ibrát 70-ért (azzal együtt, hogy egyetértek ferenck-val, miszerint laporta segget csinált a pici szájából ezzel az igazolással), csak samut nem kellett volna kidobni.
mert lehet, hogy ő a legszarabb arc, beszól mindenkinek, miatta rossz a légkör az öltözőben (bár én ezeket nehezen hiszem), és abszolúte csak a zseton érdekli (ezt már inkább elhiszem), de akkor is ő az egyik legjobb befejező csatár a világon. adni kellett volna neki egy kis plusz zsét, és mindenki boldog lenne.
ne legyen igazam, de ezen az egészen csak az inter nyert, kapott egy terminátort meg egy rakás pénzt.

ForzaBianconero 2009.08.05. 14:13:35

@krysal: Áj, megelőztél:)
Nekem a német válogatot névsora tetszik benne a legjobban:D

krysal 2009.08.05. 14:15:33

@ForzaBianconero: legalább egy Madridista linkelje be, így nem vesszük cikizésnek:) Amúgy tuti németdrukker az író... ÉS! HA egyszer lesz Redonaldo, már a neve miatt érdemes lenne XD

Mr.AT 2009.08.05. 14:24:39

@Hispan07: A "50 ways to kill Massimo Moratti" játékszoftverhez adják, free of charge. :-)

balu11 2009.08.05. 14:48:44

@Mr.AT: :)

lehet, hogy én voltam túl sokáig internetnélküli helyeken, és közben már le is vették a blogról, de ha mégsem, akkor... hol vannak a szezonválogatottak? vagy leáldozott ennek a tradíciónak? még a végén úgy jártok, mint dianaross-videoval (=megelőznek a kommentelők)... na persze nem fenyegetésként, vagy ultimátum, vagy ilyesmi, de ha nem kapjuk meg záros határidőn belül a jussunk, mindennap kivégzünk egy Felipe Melot

krysal 2009.08.05. 14:53:44

@balu11: szerintem Del Pierót írj, az jobban hat...

sporttárs 2009.08.05. 15:37:34

Tetszik, hogy mindenki Alvest emlegeti, mint aki majd fantasztikus beadásokkal bombázza Ibrát. Hát lehet, de minden fantasztikusra jut három elképzelhetetlenül szar, jó esetben abból egy elmegy kapuralövésnek. :))
Ha valaki fejbelövi majd a bosnyákot pár tucat gólpasszal, az Xavi lesz.

Mr.AT 2009.08.05. 15:47:11

@krysal: "de ha nem kapjuk meg záros határidőn belül a jussunk, mindennap kivégzünk egy Felipe Melot"

Válasszunk vmi kevésbé fárasztó tevékenységet zsarolásként, ez nagyon Melós. :-)

krysal 2009.08.05. 15:54:24

@Mr.AT: Feltörjük az nst-t, és kirakjuk a sajátot? Ez hogy tetszik?

halareaal 2009.08.05. 16:12:50

@poolfanati: biztos jó játékos, de a kérdés az, hogy bal oldalra is elég jó-e (Ramost azért nyilván nem fogja kiszorítani). őszintén szólva én úgy gondolom, h nem a kezdőbe érkezett, persze majd elválik.

@luqe: 4 erős középsővédőnk van, de nem lesz könnyű megtalálni sztem, h melyik kettő játszon majd alapból. Metzelder sztem is jó, kár h sérülékeny.

@ferenck: én kifejezetten kedvelem Sneijdert, meg a holland válogatottat is, inkább menjen az Interbe, minth állandó csere legyen. de épp ezaz, h sztem bőven lenne lehetősége játszani, nem lesz mindig mindenki egészséges, és az elsőszámú cserék közt lenne.

poolfanati 2009.08.05. 16:33:57

salgadot senki sem sajnálja?
11 év azért kurva sok... és még ki se tölthette a szerződését.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.05. 16:49:17

@poolfanati: Michel Szaladgáló fölött eljárt az idő, már tavaly is alig játszott.

crowbar 2009.08.05. 16:50:19

@Mr.AT: Ibra-val kapcsolatban...Én meg azt mondom,hogy Cataniák,Bolognák ellen zseniális volt...de mit csinált a BL-ben?Az Mu ellen konkrétan 2 ziccert baszott el...nem beszélve elötte a Pool-ról és a Valencia-ról.Eto'o-ról nehéz sorokon keresztül odákat zengeni,meg részletezni,hogy ilyen meg olyan igaz...de ő 2 BL-döntőn 2 gólt rúgott míg Ibra az egyenes kieséses szakaszban még nem rúgott gólt...

krysal 2009.08.05. 17:00:11

@poolfanati: @popp: Mindazonáltal köszönet a szolgálataiért, sok nagy meccset játszott fehérben... De sajna ő is azok közé tartozik, akik már létszámfölöttivé váltak...

ForzaBianconero 2009.08.05. 17:20:16

@krysal: ÉS Raul mikor lesz "létszámfölötti"? Perezből ez is kitelik. Jót röhögnék ha idén sokat padozna, aztán jövőre eligazolna mondjuk az Atletico-ba:D

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.05. 17:20:36

@crowbar: Igen azzal jönni vicces, hogy mer' a Bl-ben nem kapott labdákat Ibra császár. De kapott, Manchesterben azokkal simán továbblőhette volna az Intert.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.05. 17:23:06

@popp: Ja ezzel szemben Eto a Bl-döntőben az első jó labdával csinált egy jó cselt és kilőtte a rövidet.

luqe 2009.08.05. 17:24:08

@poolfanati: Sajnálom, de egyszer mindennek vége van. Így neki is jobb, kap egy csomó pénzt, meg örömmel is búcsúznak tőle, nem üt be a Hierro-effektus, ráadásul egy remek búcsúmeccset is "kap" majd a Trofeo Bernabeun.

krysal 2009.08.05. 17:26:06

@ForzaBianconero: egyrészt sokan sírnak érte, miért nem padoztatják, másrészt egy ikon (kb. mint Maldini a Milannak volt, vagy Del Piero a Juvéban...), harmadrészt ő a kapitány. Kettejüket egy kaélap alá venni szerintem túlzás.

Elhiszem, hogy Perezből sok minden kitelik, de ez alig hinném. Másrészt a röhögés nélkül megúszod, mert a felvetésed Raultól nem telne ki...

halareaal 2009.08.05. 17:51:14

@poolfanati: Salgado szép karriert zárt a Madridnál, de már évek óta alig játszik, hisz kiöregedett. nem hiszem, h ő ezt ne látná be, és helyet követelne magának a csapatban, márha arra utaltál h a klub kirakja.

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.08.05. 17:57:08

hivatalos az Aquilani-transzfer (az orvosi vizsgálat még hátravan).

giacinto 2009.08.05. 18:11:31

mennyi lóvé? mert olvastam 18-at és 23-at is?

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.08.05. 18:24:26

@giacinto: 20 millió fontról tudok, az kábé 23,5 mill euro most. kicsit sokallom.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.05. 18:40:16

@Alapvonalszippantó Hapci Benő: Gáláns ajánlat egy sérült játékosért. Sajnálom, hogy elment, főleg, hogy a 'Poolhoz ;-).

De tudtuk, hogyha nem lesz Bl és/vagy új tulaj, akkor el kell adni valakit. És ha eltekintünk az érzelmektől és attól, hogy egy sajátnevelésű srácról van szó, akkor még azt is lehetne mondoni, hogy nem csináltunk rossz üzletet. Főleg ha számba vesszük kiket adhattunk volna el komoly áron De Rossit, aki mozdíthatatlan, Vucsinicset, Juant vagy Mexest.

Ráadásul Alberto posztján akár Pizarro, akár Brighi szintén magasszínvonalú teljesítményre képes.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.05. 18:42:08

@Alapvonalszippantó Hapci Benő: Mondjuk az orvosi vizsgálat Alberto esetében nemcsak formaság, úgyhogy még adok vagy 30 százalék esélyt, hogy kútba esik a transzfer.

Hispan07 2009.08.05. 18:47:38

@balu11: időnként követeljük. máskor csak könyörgünk érte. de az NST stáb hajthatatlan... sajnos

@Mr.AT: :) és most kapok rendes választ is?

krysal 2009.08.05. 19:47:39

@halareaal: Hümm. Rengeteg szakmai érvet fel tudtam sorakoztatni addig a pontig, míg nem láttam ezt a videót. Most megint van egy dolog, amiért szívből haragszok a csapatomra...

Adios, Michel!

www.youtube.com/watch?v=np78wule6wo&eurl=http%3A%2F%2Fwww.madridista.hu%2Fweb%2Findex.php%3Fmenu%3D24&feature=player_embedded

(...és azért válasz valahol néhány kétkedőnek, mit tud jelenteni ez a klub egy-egy játékosnak.)

Hispan07 2009.08.05. 20:16:34

Huntelaar valszeg a Milané. Remélem kiderül róla, hoyg csak a Margit baszta el...

sh4d0w 2009.08.05. 20:17:15

@Hispan07: én a Google képkeresőjét használtam e célra.

Persze Maldinis poszt még mindig nincs...

luqe 2009.08.05. 20:49:29

@Hispan07: Mit csinált vele? A gólátlaga jó volt, de nem a spanyol futballba való. Még az is vicces, ahogy fut... Bundesliga II. Olaszországba gyömöszölődni a kapu előtt majd tud.

RVN 33 évesen is klasszisokkal jobb nála. (meg hát valljuk be, már Huntelaar sem fiatal...)

Hispan07 2009.08.05. 22:31:55

@luqe: nem tom mit csinált vele, de fél évvel a megvétele után, 5 mila mínusszal adja el... vagy télen, vagy most, de Margitka hülye volt. (na jó, lehet mindkétszer)

poolfanati 2009.08.05. 22:41:34

na jó azt látom hogy legalább megsiratjátok.
és ez a minimum.
az ilyen játékosoknak kéne állást felajánlani a klubnál, lehetne valamilyen edző. azért ért a dolgokhoz is és nagy tapasztalata van. sok fiatal örülne neki biztos...

a realnal kinek van élete végéig szóló szerződése? raulnak és casillasnak?

poolfanati 2009.08.05. 22:42:08

@poolfanati: az első bekezdést természetesen salgadóról írtam.

doublec 2009.08.05. 22:49:50

@poolfanati: még játszani akar 1-2 évet,nem edzősködni

luqe 2009.08.05. 23:20:44

@Hispan07: nem a Madrid volt a hülye, hanem Mijatovics. El is lett zavarva.

doublec 2009.08.05. 23:37:41

a témához hozzászólva sztem Ibra a nagy nyertes itt:D

szemben Etoval,aki eddig úgy volt kiszolgálva,mint a pinty

most majd nem lesz, hanem megkapja a labdát 40 méteren,vagy 30-on,és akkor 3 védővel a nyakán induljon szépen a gólig...

az a töménytelen gólpassz ,amit eddig kapott, az visszaesik most, más csapat az Inter,de nagyon

Ibra viszont kánaánba érkezett, a törpök osztják neki a zsugát, neki csak tennie kell a dolgát, néha még fűszerezni is fogja, Henry-vel cserélgethetnek néha, és hát a spanyol védelmek,amik bábuként dőlnek el, meg 4 méterre védekeznek a támadótól, na Ibra itt el sem fogja hinni,hogy ilyen létezik

ja és Ronaldo-tól minimum 25 bajnoki gólt várok nyilván,hasonló alapon

Forlán-tól meg 38-at

Laporta meg kinevelte Ibra-t a Barca akadémiáján,csak levelezőn,ez nyilvánvaló

Asidotus 2009.08.05. 23:37:56

Ha abból indulunk ki, hogy Huntellart nem tudták nevezni a tavaszi BL-re, akkor az tény, hogy télen hibázott a Madrid. Szerintem a jelenlegi keretbe nem férne bele, de a Milannak egyértelműen erősítésnek tűnik.

danesdzsu2 2009.08.06. 10:22:31

@popp: ez mennyiben mond ellent annak, amit leírtam?:)

montipájton 2009.08.06. 10:25:50

@double.up: "Laporta meg kinevelte Ibra-t a Barca akadémiáján,csak levelezőn,ez nyilvánvaló"

Ez galaktikusan jó duma. )))

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.06. 10:58:17

@danesdzsu2: Csak jeleztem, hogy az a gól megágyazott a Chelsea taktikájának.

luqe 2009.08.06. 11:22:25

Nah, Huntiért állítólag 18-at fizet a Milan (3 részletben). Az már korrekt. Tekintve, hogy 20-at (amennyiért bolond Mijatovics vette) aranyékszerekkel megpakolva se ér...

Hispan07 2009.08.06. 11:30:15

@luqe: tudsz vmi forrást linkelni?

doublec 2009.08.06. 11:44:32

Huntelaar így most már az új Marco van Basten

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.08.06. 11:48:01

@luqe: @Hispan07: gyakorlatilag minden forrás 15milliót ír, három részletben. A szerződés egyébként négy éves, évi 3m eurót keres majd Huntelaar.

luqe 2009.08.06. 11:50:08

@heinrich: gyakorlatilag még nincs lezárva az üzlet :) (ettől persze még lehet, hogy 15m lesz a vége)

balu11 2009.08.06. 12:04:29

@double.up: uhhh... ez még viccnek is fáj :)

Mr.AT 2009.08.06. 12:23:06

Sokan meg fognak kövezni meg huhogni, de sztem Huntelaar nem az új van Basten, hanem az új Ibrahimovic.

Nagyon hasonló testfelépítésűek, és a játékstílusuk is hasonló - s bár igaz, hogy KJH még messze nem tett le annyit az asztalra, mint Zlatan, de pl. az sem véletlen, hogy anno az Ajaxban gyakorlatilag egymást váltották.

Sokat nyerhet vele a Milan, annál lényegesen jobb játékos, mint amit az elmúlt egy éves huzavona (téli igazolás, sérülés, kispadozás, nyári mizéria) során láttunk tőle. Önbizalom és formába lendülés kell neki, s erre az újjáépülő Milan, ahol amúgyis hiány van épkézláb csatárokból, sokkal alkalmasabb, mint a leginkább reflektorfényben lévő, mindenkit "galaktikusként" kezelő Real.

Nyilván magam ellen beszélek, mert nem hiányzik egy ász az egyik hagyományosan legnagyobb riválisunknál, de erős a gyanúm, hogy ő bizony az lesz.

Mr.AT 2009.08.06. 12:29:10

Arnautovic időközben az Interben, 10 Mio EUR-ért (?).

Újabb jó igazolás. Nagyon sokat erősödött az Inter támadószekciója idén, megkockáztatom, ez az egyik legerősebb támadóalakulat, amit náluk láttam, ideértve a nagy Ronaldo-Zamorano-Vieri-Recoba formációt is.

Eto'o, D.Milito, Balotelli, Suazo, Arnautovic, meg mellékszereplőként Obinna. Egyik sem igazi Nr.1. világklasszis (na jó, talán a kameruni, de mint korábban kifejtettem, ez inkább a Barcának, semmint neki köszönhető), de ettől függetlenül mindegyik bombaerős, dinamikus, fiatal és klasszikus támadó, tele ambícióval. Sokat hozhat ez az Internek (sajnos).

luqe 2009.08.06. 12:35:45

@Mr.AT: Hát Diego Milito minden, csak nem fiatal...

luqe 2009.08.06. 12:37:35

@luqe: Suazoról majdnem megfeledkezem.

giacinto 2009.08.06. 12:37:45

@Mr.AT: "sztem Huntelaar nem az új van Basten, hanem az új Ibrahimovic."

LOL, ezt azért te sem gondolod komolyan.

Technikailag, zsenialitásban egy nulla a svédhez képest. Inkább az új Inzaghi, aki az 5-ösön belül majd belő, befejel mindent.

bár a Serie A nem a holland bajnokság. Jó ha eljut 15 gólig.

giacinto 2009.08.06. 12:39:18

egyébként Arnautovicról sokkal inkább el tudom képzelni hogy új Ibra lesz mint KJH-ról.

Nagyon sok a párhuzam Arna és Ibra között. (származás, emigráció, játékstilus, fizikum, hollandia, Inter...)

giacinto 2009.08.06. 12:47:39

@Mr.AT: "Arnautovic időközben az Interben, 10 Mio EUR-ért (?)."

Nem értem az NS honnan vesz ilyen baromságokat.

Egy év kölcsönbe jön a srác, 9 millás opcióval, ami egy bizonyos számú meccs után lép életbe. szó nincs 10 millás vételről.

Mr.AT 2009.08.06. 12:53:42

@giacinto: Várjuk meg, mondom. Őszinte leszek, én Real meccsen maximum kb. 3x láttam a srácot, ott épp semmi különöset nem csinált, ahogy az egész csapat sem - de ez pl. Ibrára és az Interre is igaz volt nem egyszer.

A hollandiai időszakában meg talán 1-2 meccsét ha láttam, meg néha gólösszefoglalókat. Nálam mindezalapján nem nagyon volt szem előtt. Viszont a megoldásai, és a góljai, azok megmaradtak. Benne is benne van a zsuga - hogy aztán ki is jön-e majd belőle most, azt meglátjuk.
Neki nagyon kell most a bizalom, és az, hogy formába tudjon lendülni, miután szerencsétlen módon látványosan leégett a fél világ szeme előtt, nyilván nagyon bizonyítani akar majd.

Abban viszont látatlanban biztos vagyok, hogy sokkal jobb dealt csinált a Milan vele, mint pl. Luis Fabiano-val tette volna.

doublec 2009.08.06. 12:56:01

estére eljutunk oda,hogy Huntelaar az új Messi ...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.06. 12:59:34

@Mr.AT: "Sokan meg fognak kövezni meg huhogni, de sztem Huntelaar nem az új van Basten, hanem az új Ibrahimovic."


Nem kövezek, sem huhogok: köszönetet mondok. Nagyon jót nevettem. :-)

Mr.AT 2009.08.06. 13:11:26

@Csöncsön: Sokan nevettek, mikor a Juve megvette a rommá égett Davids-ot a Milanból.

Sokan nevettek, mikor az Arsenal megvette a rommá égett Henry-t a Juvéból.

Most is sokan nevetnek, mikor a Milan megvette a rommá égett Huntelaar-t a Realból.
Hogy aztán jogosan teszik-e, majd elválik. Egész nyáron arról beszéltem, hogy a Real holland kontingense (leszámítva a valóban gyenge vdV-t) méltatlanul alulértékelt.
Nem ment nekik idén, együtt meg aztán pláne nem, ebben nincs vita. De az, hogy egy csapat nem működik csapatként, még nem jelenti automatikusan azt, hogy annak minden játékosa ütnivaló favágó.

Jön még kutyára kamion, és én Juve-drukkerként azt mondom, nem örülök, hogy Huntelaar pont a Milanban akar majd bizonyítani.

krysal 2009.08.06. 13:14:51

@Mr.AT: "Sokan meg fognak kövezni meg huhogni, de sztem Huntelaar nem az új van Basten, hanem az új Ibrahimovic."

Izé. Én az idény minden meccsét láttam, ahol pályára lépett, néha az Ajaxot is elkaptam, és hidd el, köze nincs Ibra technikájához, labdabiztonságához, játékstílusához...

Hunti inkább a RvN vonal leszármazottja, annyi különbséggel, hogy sajnos három 26 éves Hunti nem tenne ki egy 26éves RvN-t...

Ráadásnak: Madridban épp jól kijött, hogy nincs épp olyan közeli viszonyban a bogyóval, mint svéd (?) barátunk (???). Az olasz foci mindazonáltal jót tehet neki, a legjobbakat kívánom, és persze azt, hogy bizonyítsa mindazt, amit nálunk nem sikerült.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.08.06. 13:38:16

vegre,remelem,jo lesz a milanban. viszont teljesen mas jatekos,mint ibra. ugyan nem kedvelem ibrat,de klasszisokkal jobb huntelaarnal. o a ruud-vonal,gyengebb kivitelben. azt meg kifejezetten szentsegtoresnek erzem,amikor uj marco van bastenkent emlegetik. szamomra marco minden idok legzsenialisabb,legkomplexebb kozepcsatara. es ki sem focizta a benne rejlo potencialt. 28 evesen hagyta abba,capello sirt,amikor marco bejelentette,h vege. nemi elccel azt mondanam,h ennyi idos koraban marco mar majdnem befejezte..
viszont a milan stilusa es az olasz bajnoksag fekudni fog huntelaarnak. remelem,sneijder es vdv is kovetik a peldat.

poolfanati 2009.08.06. 13:51:28

@krysal: a realban vajon kezdőként számítanak xabi alonsóra? pontosan milyen poszton fog játszani és kik mellett? azért középen egy kaká és xabi alonso nem semmi(majdnem olyan jó mint egy gerrard és xabi alonso:D)

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.08.06. 13:51:46

az eto'o-ibra kerdeshez visszaterve - iniesta rendkivul szimpatikusan azt nyilatkozta,h samu a klub tortenelmenek egyik legnagyobb - szerinte a legnagyobb - csatara vt,es a barcanak szobrot kell majd allitania neki,olyan fontos tortenelmi szerepet toltott be a klubnal.

www.marca.com/2009/08/06/futbol/equipos/barcelona/1249558074.html

te,Csoncson,h is van ezek utan,h samu max. a nyolcadik legfontosabb ember vt a csapatban?

poolfanati 2009.08.06. 13:52:28

@krysal: és azt is megköszönném ha tudnál írni egy várható real kezdőt a köv idényre az új és régi játékosokkal.

csirko pasek 2009.08.06. 14:03:05

@Mr.AT: a profeta szoljon beloled. hunt sztem sem ibra, de nem is arra van szuksegunk, hanem superpippo utodjara, annak meg siman jo lehet, sot.. lattam az ajaxban viszonylag sokat, es nekem nagyon bejott a jateka, 2labas, jo fejjel, erzi a kaput. nekunk telleg ilyen jatekos kell most. kreativnak ott van pirlo, dinho, pato, de pippo helyett csak boriello volt eddig, aki nem lott golt a serie a-ban, ami akkor is vallalhatatlan, ha sokat volt serult

balu11 2009.08.06. 14:06:20

egyetértek azzal, hogy a Real hollandjai alulértékeltek - rossz helyen voltak rossz időben, és ezért most majdnem mindegyikőjüket a közvélemény kb. egy szinttel gyengébbnek értékeli, mint amilyenek valójában

Sneijder és Robben kiváló focisták (az van nálam a klasszis alatt), Huntelaar az lehet simán, ha végre játszana rendszeresen, vdV pedig jó (az olasz, spanyol, angol top3-n kívül simán kezdő lehetne bárhol - ez nem a bundás leszólása, csak azt a közeget ismeri, ott a legmagasabb szinten is tudna/tudott teljesíteni)

van Nisterooy a legjobb mind közül, kérdés, hogy a kor és a sok kihagyás mit okozott nála - túl sok a kérdőjel, lehet sima bukta, vagy másod(harmad)virágzás

Drenthe fiatal, kis esély nála is van, hogy elérje a jó / nagyon jó szintet, de ehhez találnia kell egy klubot, ahol rendzseresen játszik (komoly bajnokságban), és egy jó edzőt - valószínűbb, hogy belőle már nem lesz (a legmagasabb szintet nézve) komoly spíler

sok múlik azon, hogy ezeknek a játékosoknak a következő szezonja hogyan sikerül - el tudnak-e igazolni most valamire fejlődésük szempontjából jó helyre, vagy eseteg találnak helyet maguknak a sok galaktika között - Huntelaar jól döntött sztem, a többit meglátjuk

az egész engem a 2010-es VB miatt érdekel, bevallom, meg persze holland-drukkerként egyébként sem szarom le, hogy mi lesz a 10 legjobb holland játékos felével (kb.)

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.08.06. 14:15:12

@balu11: szinten az oranje miatt kovetem oket. holland-drukkerkent ajanlanek 1 rendkivul jo blogot (angolul van,hollandul nem tudo oranje-drukkereknek keszult):
netherlands.worldcupblog.org/
(ne en legyek az egyetlen magyar aki hozzaszol az ottani dolgokhoz)

krysal 2009.08.06. 14:28:54

@poolfanati: Véleményem szerint alap kezdőnek kell(ene) lennie, hidd el, nem hiába csorgattam a nyálam miatta. Persze akkor mi lesz Lassal, meg Gagoval?...

Feladod a leckét, hallod-e. Játszunk mágnestáblát akkor... Bár az elkövetkező kommentekben visszatérő témának vizionálom, mennyire nincs igazam...

Többféle hadrendet el tudok képzelni.

Casillas-Marcelo (v. Arbeola)-Pepe-Albiol-Ramos-Xabi A.-Lass-Robben(Raul, nyilatkozott egy ilyet Pellegrini, h a baloldalon is számít rá...)-Kaka-Rinyáldó-Benzema.

avagy:

Casillas-Marcelo (v Arbeola)-Pepe-Albiol-Ramos-Robben-Kaka-Xabi-Rinyáldó-Raul-Benzema

Mivel az idény hosszú, Higuain, Gago, Metzelder, Garay is bőven megkapja majd a játéklehetőséget. Remélem Nistelrooy is pályára léphet újra (@balu11: bár korosodik erősen, egy-két idény sokadvirágzást még ki tudok belőle nézni bőven...), és ha marad, Sneijder is. Bár Graneroról sem feledkeznék meg, kiváló benyomást tett rám az eddigi felkészülési meccseken. Guti is szerepet fog kapni (nyilván Kaka mellett nem őt szánják motornak), a kérdés az, mennyi motivációt tud előcsiholni magából. Szerintem Diarra távozik, Xabi érkezésével nem hiszem, hogy nagy szerepet szánnának neki. Drenthe az eddigiek alapján baloldali védőként szerepel, ergo józan paraszti ésszel nézve Arbeola leginkább talán a jobb oldalon fog játszani, de valamiért én sem Marcelót, sem Drenthét nem érzem életbiztosításnak ott, el tudnám képzelni a baloson a Poolban látottak miatt...

@ferenck: szerintem nem csak Capello sírt akkor.

Hispan07 2009.08.06. 14:45:47

@csirko pasek: én azért megvédeném Boriskát - tavaly összesen 7 meccse volt, azokon igenis jól mozgott, és egy gólt is lőtt. én nem írtam még le teljesen, de tény: ő nem lehet A Csatár a Milanban

@Mr.AT: @krysal: nem Ibrához hasonlítanám, de én is sokat várok Huntelaartól. szerintem is inkább a tizenhatoson belüli keselyű típus, de techinkásabb, erősebb mint Pippo - a Milanba meg ez kell Pató Pál mellé, ezért nem jött. egyébként sztem ha a tavalyi Realba kerül és annyit szerepel Huntelaar, Van Nistelrooy sem csillogott volna. se a társak, se a bizalom nem volt meg

krysal 2009.08.06. 14:49:03

@Hispan07: "se a társak, se a bizalom nem volt meg "

Azért tartom azt a vadállatot a világ egyik legjobb góllövőjének, mert amit felsorolsz, őt mind hidegen hagyja:) Kotor, pöccint, akármi, de hogy kétszer annyit szór, mint Hunti, az biztos. Nála ez adottság. Egyszerűen gólból van (a.k.a. Van Nistelrooy, van Gól.).

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.06. 15:04:13

@ferenck:

Init azért is szeretjük, mert olyan galamblelkű. Hallottál te már olyat, hogy bárkiről is bármi rosszat mondott volna?

Mr.AT 2009.08.06. 15:05:20

@krysal: A második változatodat nem tartom elképzelhetőnek:

"avagy:
Casillas-Marcelo (v Arbeola)-Pepe-Albiol-Ramos-Robben-Kaka-Xabi-Rinyáldó-Raul-Benzema"

Ha megnézed, itt gyakorlatilag 5 támadóval játszana a Real, és egyetlen vkp-al, Xabi Alonsoval. Kaka, Robben, C.Ronaldo, Raul és Benzema is támadó, ez utóbbi kettő ráadásul pontosan ugyanazon a poszton játszik. Már azt sem értettem, miért erőltette őket együtt Pellegrini ellenünk, nem is ment nekik a játék.

Kaka és CR ha nem sérült, pályán lesz, ez egyértelmű, a Nr.1. csatár Benzema, a két vkp pedig Xabi Alonso és Lass, ez szintén nem kérdés. A 4 védő mellett így szabadon maradó 2 helyen osztoznak a többiek, várhatóan 1 csatár, plusz ha CR-t előre tolja, akkor jöhet Sneijder, ha nem, akkor meg Robben a szélre.

Nálam, legalábbis.

Mr.AT 2009.08.06. 15:06:07

@Csöncsön: Én hallottam, hogy egyszer azt mondta: "Messi egy idegesítő falábú kis pöcs, ha Csöncsön nem sztárolná, már rég a megye2-ben lenne megint." :-)

csirko pasek 2009.08.06. 15:16:21

@Hispan07: egyetertunk. jol kezdett, harcos volt, lattam benne a potencialt, de az egesz eves serulese, azt jelzi, h lehet iden is csak 7 meccset fog jatszani, amit nem engedhetunk meg magunknak. 3. szamu centernek teljesen jo, de nem epithetunk ra tobbet

Hispan07 2009.08.06. 15:44:49

@krysal: az első idényében Van NistelRudira fix kezdőként számolt Alex bá, és a teljes, ereje teljében lévő Mencseszter Junájtid lőtte rá a labdát. közel nem ugyanaz, mint ami Huntelaarnak jutott: egy morálisan züllöt, az őt odahozó edzőjét leváltó, mélyponton lévő Margit, ahol alig játszik végig meccset, a bizalomnál meg csak a jó passz a kevesebb. az így elért 20/8-as mérleg közel sem olyan rossz, ismétlem magam: bízom benne, hogy majd Milánóban bizonyít

giacinto 2009.08.06. 15:54:24

@krysal: A "Robben-Kaka-Xabi-Rinyáldó" sztem minden ellenfél álma :)) ezena középpályán valószínűleg még a REAC is átjutna egyszer kétszer.

Xabi sem az a kimondott VKP, mellé kell egy emberevő, vmelyik diarra.+Kaká

Ronaldo nem igazán szélső már, Ferguson simán csatárt csinált belőle.


Ronaldo, Raul, Benzema elöl, Cé szabadon szaladgál mindnefelé

krysal 2009.08.06. 16:38:19

@Mr.AT: @giacinto: Nem vagyok egy sztáredző, de...

Tény, hogy ez a felállás nem a védekezés melegágya, de azért vegyétek figyelembe, hogy a spanyol bajnokság védelmei ellen kell (többnyire) helytállniuk. Persze lehet morfondírozni a támadás-védekezés felborulásán, meg azon, hogy Ronaldo mennyire szélső, de simán kinézem Pellegriniből, hogy egy gyengébb ellenfél ellen meglépi - vagy, ha már nagyon az előremenetelt kell erőltetni. Talán nem hiába a második variációnak írtam.

Mindemellett kevésbé hiszem, hogy Ronaldót az esetek többségében csatárként vetnék be. Egyrészt, mert a vonal melletti játékunk meglehetősen gyengécske az utóbbi időben, másrészt akkor hol lesz valaha is helye Raulnak, Higuainnnak, Nistelrooynak. Ahogy pl. Messi sem az a tipikus szélső, úgy Rinyaldó sem, de ettől még nem kell MU-s időket vizionálni neki - ott egyszerűen kellett a csatár. Rooney, Tevez, Riny - mindhárman szabadon váltogathatták a pozícióikat, nem egyszer előbbit szélre tette be az Öreg. Amúgy is, a szabad helyváltoztatást nálunk is belelátom Robben-Rinyaldo részvétellel.

@Hispan07: arra a morálisan züllött Madridra gondolsz (külön a Te kedvedért ezentúl Minyál-nak fogom hívni kedvenc alakulatodat, ha még akkor sem tudod helyesen leírni, ha egymásközt csacsogunk:P), ami az idény második felében azt a győzelmi szériát futotta? Szétesett egy csapat, igazad van:D

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.06. 16:48:56

Drágia feleim, de is a bánatot érdekel a Madrid, meg a LóLiga itt az olasz posztban?

Hispan07 2009.08.06. 16:50:34

@krysal: nem, arra a szétesett MADRIDra (és ezúton, utólag kérek elnézést, a megszokás sajnos nagyúr, nem szántam sértésnek...), amelyiket hazai pályáján trancsírozott fel a Barca, meg utána még páran

krysal 2009.08.06. 16:51:11

@Great Cornholio: Olasz? Azt hittem, itt mindkét fél vesztes:D

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.06. 16:56:09

@krysal: Benito írta tehát olasz poszt, nektek meg spuri a bohócliga fórumba. :D

krysal 2009.08.06. 16:57:06

@Hispan07: A Barca trancsírozását (mészárszék, történelmi verés - ez mind igaz) nem a morális szétesésnek, sokkal inkább a két csapat per pillanatnyi forma-és tudáskülönbségének tudtam be. Alá kell írni, akkor és ott, ezt a Barcát ezzel a Madriddal 10ből jó, ha egyszer megverjük.

Persze utána lehet beszélni morális válsággal, de az az érdekes, hogy pl. Hunti még a "szarokbele" Raulokat és Higuainokat sem tudta kiszorítani a kezdőből. Meg míg Nistelrooy azon labdák többségét, amivel tömték, bevágta, addig Hunti ezekből összehozott 8gólt, a többit meg átvenni sem nagyon tudta (sajnos.).

Mindemellett sok sikert neki a Milanban, és 2013ig lesz ideje neked is bizonyítania. (Többek közt azt is, hogy nem Nistelrooy szint - és ezúttal remélem nem a próféta beszél belőlem:S)

krysal 2009.08.06. 16:58:20

@Great Cornholio: Bohócliga? Hja, tudom, ahova menekülnek a "sztárok" a csizsmából:D

...mikor, hol láttál amúgy "bóhócliga" posztot mostanában?? Pancho, monnyál le...

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.08.06. 17:07:49

itt van angolul az ini-nyilatkozat:

"Samuel must be remembered for the player that he was. History shows that this club has had very few strikers like him," Iniesta told La Vanguardia.
"I do not know if there has ever been anyone like him before.
"What I do know is that Barcelona should erect a stature for him.
"Samuel was a fundamental player here in recent years and was key to all of the titles that the team won."

lehet,h galamblelku,de azert naponta nem mond ieneket. pep meg 1re kenyelmetlenebbul erezheti magat,h naponta 1-1 kulcsjastekos odakat zeng samurol: xavi,d. alves,henry,ini

Hispan07 2009.08.06. 17:09:07

@krysal: nem ismerem a Real belügyeit, de nekem, mint külső szemlélődőnek, pl a Liverpool ellen sem tűnt morálisan erősnek a csapat. és most nem a nagy zakókat akarom kiragadni, de nem véletlen az egybeesés: nem a Getafék és Osasunák, hanem az igazi nagyok ellen kell (kéne) erősnek lenni

a kiszorítás meg olyan dolog, ahol kettőn áll a vásár. Gilardino sem tudta igazából soha kiszorítani Pippot, max ideig-óráig. soha se tudjuk már meg, hogy eleve ilyen balfasz (a Fiorentinában, Parmaban nem tűnik annak), csak a Milan volt rá rossz hatással (simán megeshet), vagy Carlo nem bírta a búráját (én erre tenném a voksom)

Hispan07 2009.08.06. 17:13:44

a lazios Di Silvestri jobb vagy baloldali védő? vagy bárhol? meg eleve, milyen játékos ő, mert tom, h nagy tehetség volt pár éve... (csak mert most őt írják még nagyon, mint Milan igazolást)

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.08.06. 17:22:15

@krysal: semmi gaz nincs abban,ha vki a madridot margitnak,margonak,mandrilnak hivja. engem sem zavar,ha az ellendrukkerek barszalonnaznak stb. ennyi boven belefer.

csirko pasek 2009.08.06. 17:23:38

@Hispan07: gilanal sztem ott kezdodtek a problemak, amikor egyeduli csatarkent kezdte jatszatni a malac. 1. szeozonjaban 17 golt lott a serie a-ban, ami sztem qva jo (orulnek, ha iden vki lone legalabb ennyit). akkor meg ket csatarral alltunk ki, sevaval voltak elol. aztan eladtuk az ukrant es jott a karacsonyfa, ahol mar csak 1 csatar volt. ehhez tenyleg gyenge volt (fizikalisan mindenkepp, ahhoz a formaciohoz egy bivaly kell elore), es egy ido utan a bizalmat is elvesztette, ahonnan mar eselytelen volt, h ugy jatszon, mint amit a leigazolasakor vartak tole (23 evesen 25 millaert kerult hozzank, szoval tenyleg nagyok voltak az elvarasok). es valoban, ancelotti sem hozza igazitotta a taktikat

csirko pasek 2009.08.06. 17:27:22

@Hispan07: eredetileg jobb vedo (jobb labas is), de elvileg mindket oldalon tud jatszani. 3 eve, amikor bemutatkozott a lazioban, tenyleg kirobbano tehetsegnek tartottak (kb az volt a velemeny rola, mint most santonrol), de nem volt full kezdo, bar igy is jatszott majdnem 50 meccset. sztem nagy potencial van benne, en nagyon csipnem. raadasul zambrotol meg mindig sokat tanulhatna, szoval azt mondom h faja lenne.

Hispan07 2009.08.06. 17:32:01

@csirko pasek: igen, pont erre utalok, h ezer oka van/lehet, Gila miért nem jött be igazán, és ugyanígy Huntelaarnál sem olyan egyszerű a magyarázat, hogy hát ige, nem tudta kiszorítani a klub ikont meg a házi gólkirályt

az infót pedig köszi

krysal 2009.08.06. 17:33:48

@Hispan07: Ebben megint nem (feltétlenül) a morális gondokat látom.. Az utóbbi két-három évben egyszerűen súlytalanná lett a csapat - arra pont elég, hogy Osasunákat üssünk, meg hogy a szétesett Barcát előzzük, de nagy csapatok ellen ez már kevés. A Liverpool ellen ez pl. tökéletesen játszott.

Az mondjuk már más kérdés, hogy a sorozatos kiesések miatt milyen fóbiája alakult ki a játékosoknak...

Mr.AT 2009.08.06. 17:52:12

@csirko pasek: 21 éves, urak, ne írjunk már ilyet, hogy "nagy tehetség VOLT". De Silvestri emellett Foggia-val együtt személyes kedvencem, szóval el a gusztustalan, zsírtól, politikai panamáktól és tinipornótól csöpögő milanos ujjakkal tőlük! :-)

Hispan07 2009.08.06. 17:56:40

@Mr.AT: tenyereljen rá inkább a kéz, mely a bírók gyorshívóját nyomkodja? ;)

Micimedwe 2009.08.06. 18:51:08

Huntelaar az új Messi.

halareaal 2009.08.06. 19:01:26

@krysal: Lass és Xabi is tuti kezdő lesz. ha elég lenne egy védekező szellemű kp, akkor nem jött volna Xabi.

halareaal 2009.08.06. 19:19:15

Huntelaar egyébként erősítés lehet a Milannak, de sztem Fabianoval sokkan jobban jártak volna.

@balu11: a hollandokat illetően kb mindenben egyetértünk, bár sztem Robbennek és Sneijdernek maradnia kéne. ők egymást cserélhetnék a kezdőben, és tekintve h eddig mennyire sérülékenyek voltak Madridban, ez nemis biztos h kevesebb játékidőt jelentene, mint eddig. arról nemis beszélve, hogy egy jó formában lévő Robben mondjuk mennyire ki tudna teljesedni, ha max 2 védő jutna rá...

luqe 2009.08.06. 19:57:49

Casillas, Ramos, Albiol, Metzelder, Drenthe, Lass, Xabi, Kaká, Granero, Ronaldo, Benzema.

Ha nem lesz sérülés, 99%, hogy ez a kezdő lép pályára az első bajnokin (a belső védő-szitu egyértelmű, Pepe a szezon elejét kihagyja).

Henke 2009.08.06. 20:19:10

egy Barcelona-Inter transzfert kiértékelő posztban is Real Madrid vélt kezdőkkel és a "szarfosnemrealszintű" hollandokkal kell az embernek szembesülnie, csak úgy mint a San Siro felújításával foglalkozó írásban... remek...

giacinto 2009.08.06. 21:41:32

Julio Cesar, Maicon, Lucio, Samuel, Zanetti, Cambiasso, Stankovic, Motta, Sneijder, Etoo, Milito

BruceWayne 2009.08.06. 21:53:24

„Ha Mario Gomez 30 millió eurót ér, akkor egy liter tejnek 1 000 euróba kell kerülnie…” Rudi Assauer

:-)

krysal 2009.08.06. 21:56:33

@Nerazzurri: Igen, ezen jót mosolyogtam én is...

@Henke: és a durva benne, hogy a Madrid kezdő 11-ét egy Pool drukker kérte:D

csirko pasek 2009.08.07. 11:03:58

@Mr.AT: nem veletlenul irtam, h "nagy potencial van benne", ugyanis meg fiatal es van hova fejlodnie. az egy masik dolog, h 3 eve tenyleg ugy beszeltek rola mint aki a kovetkezo evtized egyik legjobb szelsohatvedje lehet. es igen, en bizom benne, h bevaltja a hozzafuzott remenyeket, valamint silvio ot is elhivja vmelyik vidam, rengeteg novel tarkitott partyjara, h meggyozze arrol h hol lenne a legjobb helye ;)

_benito · www.nst.blog.hu 2009.08.08. 09:42:00

mr.AT-t kérdezném, rosszul láttam-e, hogy cecares zebina helyére jött be. :)

Hispan07 2009.08.08. 10:04:48

kemény idény vár ránk: a Milan után most már a Juventus is válságos helyzetbe került...

horas 2009.08.08. 11:08:52

Télleg amúgy De Silvestri a tavaly elötti szezonban rettenetesen belett lőve,hogy a x legnagyobb teheségek között van,akkor mér nem játszott szinte a tavalyi szezonban semmit?Én azt mondom a rombusz elejére Cassano-t vegyék meg...mondjuk zsákba macska ő tipikusan a dupla vagy semmi esete,aztán lehet,hogy Moratti bácsi megunta az Adriano féle hülyéket....

calcio_di_rigore 2009.08.08. 11:31:20

@Hispan07: Így van! Ha még1 sörmeccsen kikapunk, szerintem meg is szüntetik a klubot.

Válságos helyzet, LOL.

RealJackal 2009.08.08. 13:29:26

Hozzászólva a Real Madridos témához, és megnézve az előző éveket, pár gondolatot leírnék:

- a Real Madirdnak sosem volt erőssége a védekezés, ezért mindig renegeteg játékossal támadtak, sokszor játszottak "rugjunk több gólt mint az ellenfél" filozófiával
- a Real Madridnál évek óta elég sok a sérült, és itt válasszuk is két felé a dolgot, vannak a komoly sérültek, RvN, Diarra, DelaRed, akik gyakorlatilag teljes idényre kidőltek,
mindegyik fontos eleme lehetett volna a gépezetnek, illetve vannak a notórius megsérülők, pl Robben, akiknek üvegből van a lába, ezért ezek a kezdőcsapatok nem feltétlenül kőbe vésettek

Visszakanyarodva a kezdőre:
Kapuban nyilván Casillas, kirobbanthatatlan, Dudek 36 éves szerintem 1-2 év és ő visszavonul, vélhetőleg a madridból mert már nem nagyon van hova mennie

Védősor: jelenleg 8 védő van a keretben, ebből Miguel Torres a legkevésbé képzett futbalista, szerintem ő fog kispadozni, Pepenek még nem járt le az eltiltása, Ramos nem fog padozni, Garayt a
sajtóvisszhang alapján annyira nem preferálják (szerintem elmegy 1 évre újra kölcsönbe), vagyis 5 re esett a potenciális jelöltek száma, 4 helyre, én
erre tippelek: Marcelo (Raul Arbeola, ha kevésbé támadó szellemben akarnak játszani)-Metzelder-Albiol-Ramos

Középpálya: Az érdekes dolgok szerintem itt jönnek, ugyanis itt a legnagyobb a túlkínálat, 11 játékos van 4 (esetleg 5?) helyre, de van két előre kiosztott fix hely, CRoni és Kaka, vagyis 9 ember jutna
2 v. 3 helyre ami a többieknek nem túl jó omen:D, a másik pedig hogy 4 védekező kp. van a csapatban XAlonso, Lass, MDiarra, Gago, én innen mindenképpen várok eligazoló embert (MDiarra), illetve ugye Kaka
miatt feleslegessé váló Guti (33 éves már ő is), ráadásul ő eléggé balhés, nehezen viselné a padozást, és nem rég nyilatkozott olyat hogy ha nem kap játéklehetőséget, akkor lehet hogy elmegy, illetve VdV nek
is kifele áll a rúdja, ez 3 játékos távozását jelentené. Szerintem Granero hajlandó lesz padozni, Drenthevel viszont nem tudom mi lesz, én amikor láttam a meccseit, rendre inkább rossz mint jó megoldásokkal
rukkolt elő, nem túl profi sokkal inkább szétszórt siheder benyomását keltette. Mi lesz ha Robben sokat sérült?
Nálam valami ilyesmi lenne a kezdő:
SneiJder(Xabi A.)-Lass-Robben-Kaka- vagy 5 főnél két rablógyilkos védekező kp.-val középen Robben-XabiA.-Lass(Gago)-Kaka-Croni ,végül is ahhoz, hogy labdával megjátszd a támadó szekciót, ahhoz elsősorban el kell
venni a labdákat, ehhez meg sok vkp. a megjátszásukhoz meg egy jó irányító (aki nyilván Kaka lesz) kell

Csatársor: 6 fő, nekem ez is nagyon soknak tűnik, ezért én CRonit visszatettem a középpájára (ő ugyis egy amolyan szabadon mozgó támadó kp.), NvN sérült, maradnak négyen, Benzema szerintem a number one a poszton
vagyis Raul, Negredo, Higuain osztozik 1 helyen, ahol én azt gondolom, hogy elsősorban Negredo fog hátrányt szenvedni, Raul viszont a statisztikák alapján ekvivalens Higuainnal (24 gól az utolsó idényben)
és remélhetőleg a körülötte lévő mánia is alábbhagy ahogy öregeszik (és szerintem ő is lesz sérült, már nem tud úgy regenerálódni, mint a fiatalok).
Valszeg ez lesz a kezdő: Benzema-Raúl vagy Benzema-Croni (és akkor lehet hogy Higu visszakerül kp. ra? Láttunk már erre példát az előző szezonban)

És ha nem 4-4-2 es hadrend lesz hanem mondjuk 4-5-1 a sok kp miatt? Vagy 4-4-1(CRoni?)-1?
Vagy 3-5-2? :D

WallyB 2009.08.08. 16:18:56

Húúúúú, de felcsesztem magam az Inter-Lazio-n... legkönnyebb lenne a bíróra fogni, dehát nem rajta múlott. De rossz, amikor az a csapat nyer, amelyik kevesebbet tesz a győzelemért... dehát gólra játsszák. Gratula a Lazionak, hogy másfél lövésből két gólt szerzett, a mieink csesszék meg, hogy az ötösön belül szögletből 190-es védőink, meg középpályásaink a kaput sem tudják fejjel eltalálni (védő sehol), Eto'o... szép gól, dehát az az üres kapu, mellé... Milito, sokat akart, küzdött becsülettel, szép gólt lőtt, kár, hogy előtte Eto'o a kapus előtt lesen legelt... Stankovic... ha már a szervezés nem megy, a befejezés mehetne. Ennyi helyzetet nem lehet büntetlenül kihagyni. Más kérdés, hogy ha az Inter szerez olyan gólokat, mint a Lazio, akkor a sajtó egy hétig azon hörög, hogy biztos megvettük a bírókat. Matuzalem gólja... alapvetően ugye Lucioval szembeni durva belépőért még az első félidőben zuhanyozni is mehetett volna, aztán viszont remek röplabdás mozdulattal szerzett gólt, kár, hogy egyik spori sem látta. Mindegy, tavaly a mi javunkra is tévedtek ilyen szitukban, el kell viselni. Főleg, hogy utána egyből Rocchi remek gólt emelt (lófitty Chivunak a helyezkedésért) - de, ugye most sehol nem írják majd le, hogy lesgyanús helyzetből (egyébként nem volt les). Szóval Interes szemüveggel Morganti sz@rjon sünt, kicsit kevésbé elfogultan meg: így jár az, aki elszórakozza a helyzeteit, ráadásul még sz@rul is védekezik (Matuzalem gólja előtt szabadon lőhette a labdát az eléfekvő JéCé-be 3 méterről és a felpattanó labda érte a két kezét - Istenem, az arcát védte). Bajnokin vissza kell vágni.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.08. 17:09:59

@WallyB: El is felejtettem nézni. :(
Az a fő, hogy jól játszottunk. nem? Majd összejön a bajnokságba reméljük. Mellesleg nagyon sztárolják egyesek chivut de nem középrevaló és helyezkedni se tud meg lassú. középre csak cordoba, samuel meg lucio való.

giacinto 2009.08.08. 19:49:55

"Mellesleg nagyon sztárolják egyesek chivut de nem középrevaló és helyezkedni se tud"

hát ha nem középsővédőnek, akkor sehova. balbekjnek iszonyú lassú, körülményes és a bokából előrelöbbölt labdákat középről is tudja adni, azért nem kell balszélen játszatni, középpályán meg rosszabb mint Zanetti, fényévekkel.

egyértelműen Samuel cseréjének szánnám bal középső védőben.

giacinto 2009.08.08. 19:54:06

@Great Cornholio:

"El is felejtettem nézni."

Majd a BL-döntőnk előtt szóljak? :))

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.08. 19:57:25

@giacinto: Elvileg a saját bevallása szerint bal hátvád. Ha nem akar támadni akkor jó hátul.

a következő kommentedet töröld mert iszonyat magas labda a szurkolóknak kiket nem nevezünk nevükön. :)

_benito · www.nst.blog.hu 2009.08.08. 20:40:07

@giacinto: teljesen egyetértek, bár chivu volt nagyon jó játékos is. olyan, amelyik mindhárom említett poszton tud nagyot játszani.

a romában sokkal jobb volt, de hát ezt már a hagyományok is diktálják egy inter-igazolás esetében.

eto'o jól mozgott viszont, és aránylag kevésszer taposták egymás sarkát militóval. a féregnyúlvány gólpassza okos volt, ha összecimborál eto'óval, henrik csúnyát bukik :)

giacinto 2009.08.08. 20:59:21

@_benito: "ha összecimborál eto'óval, henrik csúnyát bukik :) "

ezt fejtsd ki!

egyébként nekem semmi bajom chivuval, játékával alapvetően elégedett vagyok KV-ként, csakhát a sérülései... bár annyira nem is baj, ezért vagyunk sokan hátul :)

az meg egyáltalán nem érdekel milyen volt Romában, nálam 0-ról indult, szóval semmi különlegeset nem vártam tőle.

"de hát ezt már a hagyományok is diktálják egy inter-igazolás esetében"

azok a fránya sztereotipiák, dehát hadd ne soroljak ellenpéldákat...

giacinto 2009.08.08. 21:03:26

bárcsak középpályánk lenne ilyen bőséges és klasszis mint a védelmünk

Mr.AT 2009.08.08. 22:45:37

@_benito: És hogy be is vált ott, nemde... :-)

Mr.AT 2009.08.08. 22:49:04

@giacinto: Ha objektívak akarunk maradni, tiétek a liga legjobb védelme, a miénk meg a liga legjobb középpályája. Kapusokról meg csatárokról lehet vitázni, bár per pill senki nincs olyan formában, hogy nagyon verje a mellét.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.08. 22:55:06

@Mr.AT: Azért objektíven nem cserélném el a "miénket" a "tietekre".

Mr.AT 2009.08.08. 22:58:13

@Great Cornholio: Majd szezon közben rájössz pedig, hogy érdemes lett volna.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.08. 23:07:33

@Mr.AT: Végülis, igazad van, az első 10 percben lerúgnák az ellenfél fél csapatát, így 5-6 ember ellen a többiek behúzzák. :)

calcio_di_rigore 2009.08.09. 02:28:28

@_benito: elég jól mozgott a srác, ki kéne próbálni középen, egyedül rajta látszott, hogy (még) nincs szétfingatva Ciro edzéseitől. A meccs előtti 2 napban 4 edzés volt, a csapat fele látszólag mozdulni se tudott, szétfutottak minket.

A sorsolásnak köszönhetően nyertünk még 1 hetet, a Chievo elleni hazait félgőzzel is hozni kell, aztán a Roma ellen már remélhetőleg kirobbanó erőben lesznek a srácok, ott kiderülhet egy's más.

Sissoko még 1 hónap pihenő, ez viszont nem jó.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.08.09. 08:14:05

@Mr.AT: hát én azt sosem mondtam, hogy jó lesz, csak azt, hogy jobbhátvéd. te meg lehülyéztél :) de már megbocsátottam.

@giacinto: henrik szerint nem lesz soha semmi balottelliből, két éven belül a padovában lesz 2. cserecsatár.

@calcio_di_rigore: na, ezt meg ne lássa mbemba. egyébként én nagyon sok csapattal játszanék szívesebben idénnyitót, mint a chievóval.

giovinco formája kezd a megnyugtatóból nagyon-nagyon örömtelivé válni.

giacinto 2009.08.09. 11:55:44

@_benito: "két éven belül a padovában lesz 2. cserecsatár"

az óra mióta ketyeg?

versenyszellem 2009.08.09. 12:28:21

#1

A valahol a nézőtér hátsó részében:
- Te Anyjuk, és mikor kapjuk már meg a vacsorát és az ingyen papucsokat?

#2

"és most látható a képen A Miss Universe 2009 különdíjasa, aki 5 évre minden hétvégén felveheti a rajta látható már bejáratott, de még újszerű fehér összeállítást, továbbá egy szolid összegű fizeti csomagot fog kapni. A különdíjast señor Perez választotta, a díjait pedig a Banco Santander bank és a Caja Madrid takarékpénztár állja.

versenyszellem 2009.08.09. 12:39:25

vazze, valaki rakja át a CRonalods képekhez, sikerült eltévesztenem a cikkeknek a hozzászólás részeit pls.

Mr.AT 2009.08.09. 15:43:01

@_benito: Azért mert Zebinát váltotta, még nem automatikusan jobbhátvéd. Chiellini pl. Molinaro-t váltotta, mostantól akkor ő is balhátvéd? :-)

Mr.AT 2009.08.09. 20:59:02

C.Zanetti a Fiorentinához igazol? Nem nagyon örülök ennek, pláne hogy csak 1,5 Mio EUR-t akarnak adni érte.

www.nemzetisport.hu/olaszfoci/juventus-c-zanetti-15-millio-euroert-a-fiorentinaba-igazol-250605.html?

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.09. 21:05:21

@Mr.AT: Valahol ott van az értéke, de én a Fio vezetősége helyében még próbálnék alkudni.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.09. 21:31:58

@Mr.AT: Hát eredetileg balhátvéd volt Chielini, amikor én láttam a Fradi pályán egy magyar-olasz U21-es meccsen, akkor azt is játszotta.

touristique 2009.08.09. 22:26:21

Tetszik a link: C Zanetti 15 millió euróért a Fiorentinába igazol. :) Illetve dehogy tetszik... :D Milyen hiperinfláció kéne hozzá... :D

Mr.AT 2009.08.09. 22:42:20

@Great Cornholio: Valaki írta minap, hogy évek óta várja, hogy egyszer valami humorosat vagy frappánsat írj. Reálisan nézve el kell keserítenem az illetőt, mert erre semmi esély.

Mr.AT 2009.08.09. 22:43:07

@popp: Igen, ez egy olyan jó 5 éve volt. Chiellini max. végszükség esetén megy ki mostanában már a szélre, és ez jól is van így.

Mr.AT 2009.08.09. 22:45:52

@touristique: Nem is igazából az 1,5 Mio EUR bántja a szememet, hanem a tény. Öreg a faszi, s már nem olyan gyors pl., mint fénykorában - de jó az öreg a háznál, s a passzolni nem felejtett el.

Amúgy meg 32 éves múlt épp, még nem egy matuzsálem, emellett 17szeres válogatott - kevéskének tűnik így az 1,5 Mio EUR, pláne hogy az egyik legősibb riválishoz engedjük el, végleg.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.09. 22:49:47

@Mr.AT: Ha vicceset (próbálok) írok, majd teszek mögé smileyt. Tettem?

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.09. 22:50:59

@Mr.AT: Többször kifejtettem a véleményemet CZanettiről. Szerintem egy túlértékelt fos. Az egyik legnagyobb örömöm volt, mikor elhagyta az Intert, Vierivel veronnal Jogoviccsal egyetemben.

Mr.AT 2009.08.09. 22:57:46

@Great Cornholio: Hát, ha komolyan is gondolod, hogy egy 32 éves volt olasz válogatott középpályás kevesebbet ér 1,5 Mio EUR-nál, nem pedig "viccnek" szántad, az még rosszabb. Az akkor sima hülyeség.

Mr.AT 2009.08.09. 23:01:45

@Great Cornholio: LOL. "Az egyik legnagyobb örömöm volt, mikor elhagyta az Intert, Vierivel (...) egyetemben."
Gondolom hogy örültél Vieri távozásának. Végül is csak 103 gólt lőtt 144 meccsen az Inter színeiben. (Ennél még Ibra vagy épp Ronaldo mutatói is rosszabbak.)

rexford 2009.08.09. 23:03:16

@Great Cornholio: Ennél nagyobb örömed nem is igen lehett akkoriban. :)

rexford 2009.08.09. 23:03:50

lehetett, akarom mondani

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.09. 23:06:19

@Mr.AT: Ok de az ilyen hátszéllel bárki megrúgta volna. (Mindenki csak rájátszott, mint most Ibrara tették) Balbikával játszott izomból. Önző volt, technikailag meg kezitcsókolomot kellene köszönnie egy mostani Balotellinek. Egy Ibra vagy egy nem sérült Ronaldo ennek a többszörösét lőtte volna, v technikailag a passzaival a társakkal lövette volna.

rexford 2009.08.09. 23:08:17

@Great Cornholio: Megjelentek az első pihék ágyéktájon?

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.09. 23:13:38

@rexford: Ohh humor herold. Remélem nem izgatott fel a gondolat, kis hamis. Még a végén a mami a kezedre csap, mikor lebuksz, hogy szőrösödik.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.09. 23:14:14

@Great Cornholio: mármint a kezed szőrösödik, ha nem lenne világos.

Mr.AT 2009.08.10. 00:06:25

@Great Cornholio: Bocs, hogy ezt mondom, de hülye vagy. :-) Nyilván azért lett spanyol, majd olasz gólkirály, 49szeres válogatott, hosszú éveken át a squadra azzurra első számú támadója, alapembere a Juventusnak, az Atletico Madridnak, a Lazionak, az Internek majd végül a Fiorentinának is, mert olyan felháborítóan gyenge játékos volt. LOL.

330 meccsen 185 gólt lőtt. Ízlelgesd a számokat, aztán reménykedj benne, hogy Balotelli, akinek elméleted szerint "kezétcsókolomot kellene köszönnie", majd egy jó tíz év múlva talán megközelítse ezt a teljesítményt.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.10. 00:09:40

@Great Cornholio: @Mr.AT: Most a Montero támával ellentétben AT úrral értek egyet. Vieri kuvva jó volt, Vicces, hogy pont egy Anelkás avatarral vonod kétségbe.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.10. 00:33:36

@popp: Miért Anelka Pl gólkirály, válogatott, BL győztes, eb győztes. Mi is vele a bajod?

@Mr.AT: Azt nem mondtam, hogy szar. hanem hogy egy jó játékos is tudott volna lőni, ha 1. számú csatár, és mindenki a seggét nyalja, szerintem Ibra simán túlszárnyalta volna ha marad. Balotelli pedig TECHNIKAILAG jobb mint Vieri bármikor volt, persze azért értelmezni is kell nem csak visszavágni.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.10. 00:36:37

@popp: Nekem ugyanaz a bajom vierivel, mint neked Anelkaval.

Mr.AT 2009.08.10. 00:45:11

@Great Cornholio: Nem azért, hogy a számodra kényes témákat tapogassam gumikesztyű nélkül, de ugyan ki volt az, aki annyira "kiszolgálta" anno Vierit? Az a látványos csapat, aki mellett Vierinek elméleted szerint csak "bele kellett bikáznia ballal", és hármasával jöttek a gólok?

Az Internek jó 20 éve pont ugyanannyira nincs érdemi támadó szellemű csapatjátéka, ahogy most sincs, s Ronaldo, majd Vieri pont úgy a hátan vitte a csapatát, mint most Ibra - az az apró különbség, hogy az utóbbi 3 évben az ellenfeleket sikerült zöld asztal mellett pályán kívülre tenni, így legalább Olaszországban összejött ez-az.

Hol volt az Interben a Vieri fémjelezte időkben egy Zidane, egy Rui Costa, egy Totti vagy egy Kaká? Ha neves, klasszis Inter játékosokat kell nevesíteni ebből a 20 évből, mindenkinek Pagliuca, Bergomi vagy J.Zanetti ugrik be - egyik sem az a klasszikus zsugás játékmester.

A helyzet az, kis barátom, hogy az Inter igenis rengeteget köszönhet Vierinek, ha ő nincs, még ott sem tartottatok volna, ahol akkoriban. Klasszikus játékképes tank volt, megtartotta a semmiből felrugdalt labdákat, harcott, küzdött, lefordult, érkezett és lőtt, fejelt mindenhonnan, ahonnan csak lehetett. Csak Ibrához lehet hasonlítani, maximum.

Mr.AT 2009.08.10. 00:51:41

@Great Cornholio: Anelka időtlen idők óta a legkevesebb rúgott góllal lett gólkirály a PL-ben, ezt azért tegyük hozzá.

(Szám szerint 19-el. Csak pár szám, összehasonlításképp:
2008 - Cristiano Ronaldo, 31 gól
2006 - Thierry Henry, 27 gól
2004 - Thierry Henry, 30 gól
2003 - Ruud van Nistelrooy 25 gól
2000 - Kevin Phillips 30 gól)

S popp gyaníthatólag arra célzott, hogy Anelka sem az a klasszikus zsugás kreativitásbomba - s így legalábbis humoros, hogy vele az avatarodban gyalázod Vierit.
Anelka kb. ugyanazt próbálja játszani, mint amit Vieri is játszott, csak kb. fele annyit tud és ér el, mint az olasz.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.10. 01:03:44

@Great Cornholio: Olyan sok bajom nincs Anelkával, de Vieri fénykorához (jó 8-10 szezon a kilenvenesek második és a 2000-esek első felében) mérhető teljesítményt csak Arsenalos kölyökként tudott mutatni, pedig ahogy AT megjegyezte hasonló poszton tolják és hasonló karakterű játékosok is. Abban is hasonlítanak, hogy mindketten elég sok csapatban próbálkoztak.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.10. 01:25:53

@Mr.AT: Sztem te még nem láttad Anelkát játszani.
Tegyük hozzá, hogy februártól, v csere volt, vagy jobbszélsőt játszott, drogba sérülése alatt fél szezon alatt 15 vágott. Szóval, ha Anelka lenne a nr 1 támadó valami neves csapatban bárhol gólkirály lenne.
Azt még hozzátenném, hogy Vieri játékát, csak az Interre értem, előtte és utána nem számít.

Mr.AT 2009.08.10. 01:37:41

@Great Cornholio: Anelkát nehéz lett volna nem látni bárkinek, aki az utóbbi tizeniksz évben európai focit néz. Nekem is az Arsenalos korszaka van meg igazán, meg az, hogy a Realban végig alibizik (leszámítva a BL-ben lőtt 2 gólját) egy teljes szezont, közröhej tárgyaként, Franciaországban próbálja visszaküzdeni a nevét valahova, nem nagy sikerrel (PSG-ben két teljes szezon alatt összesen 10 gól), majd a szürke középcsapatok korszaka (sorrendben ManCity, Fenerbahce és Bolton), ahova nagyjából való is, kiugró eredmények nélkül.

A Chelsea is cserének igazolta, alighanem azóta is áldják az eszüket, tekintve, hogy az ő elhibázott büntetőjének köszönhetően is nyert a ManU ellenük a BL döntőben.

És ennyi. Itt tartunk. A wikipedia nyilvántartása szerint a ligagólok alapján 350 meccsen 115 gólig jutott. Ugyanez az arány Vierinél 330 meccs és 185 gól. 32% vs. 56%.

Most akkor győzz meg pls, hogy mekkora király Anelka és mekkora gáz Vieri.

calcio_di_rigore 2009.08.10. 01:46:02

B+ Secco, mégsem lettél okosabb a nyáron. Odaadja az egyik leghasznosabb emberünket 1,5 (!) millióért a Fiorentinának (!). Senkiháziak kezében van a Juventus.

Mr.AT 2009.08.10. 01:48:20

@calcio_di_rigore: Egy dolog vigasztal, hogy megnyerték ugyebár hozzá Marchionnit is. Majd rájönnek, hogy milyen hasznos ő a háznál. :-)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.10. 01:51:42

@Mr.AT: Vieri, mint a tank megy előre, küzd tesstel, letarol mindent, jól fejel. Ezek az előnyei, Cselezni nem tud, labdát átvenni csak laposan előguruló labdát tudott, plusz lekiabálta azt aki nem neki passzolt. Én nem kedveltem, ez személyes vélemény.

Anelkától hányszor láttad, hogy mást kiabál le mert nem neki passzol, v önző. Hány gólpasszt adott, a liverpool elleni elődöntőben, hogy a döntőbe jusson a Chelsea, ja neked csak a stat számít ugye. Hány gólpasszt adott a Chelseabe? Hidd el sokat.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.10. 01:54:21

Amúgy meg A fiatalkori balhés természete és az ára miatt nem vették meg a csapatok, és nem a képességei miatt hidd el. Signori mit csinált pl a Sopronban. hisz hiába volt öreg a tapasztalata és a tudása miatt míg így is a magyar bajnokság fölé emelkedett.

De inkább ne vitázzunk erről, mert az alapvetően utűlom/ellenszenves érvvel lehetetlen vitázni.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.10. 01:55:51

Bolton Wanderers 53(21)
Manchester City 89 (38)

Szerintem egy olyan csapatban, ahol nem az ellenfél kapuja előtt táborozunk le és benyomunk pár gólt, hanem meg kell küzdeni a támadásért, és a gólért ,ez kiváló stat, szerintem.

Mr.AT 2009.08.10. 01:59:00

@Great Cornholio: Csatár, ember, comprende? Nem passzolnia, szerelnie, kézzel védenie meg szotyit árulnia kell, hanem gólt lőnie. Dereng már?

Az pedig két ilyen hosszú pályafutás összehasonlításakor viszonylag reprezentatív és egyben sokat mondó adat, hogyha valaki hasonló számú meccsen több, mint másfélszer annyi gólt (185 vs. 115) lő, mint a másik.

De amúgy győzködjön téged a halál, magasról leejtem, hogy mit hiszel. Pusztán vicces azt látni, hogy az Inter történelmének valaha volt egyik legeredményesebb csatárát (még egyszer: Inter-mezben 144 meccsen 103 gól, ez 71%-os arány!) pont egy Inter-drukker ócsárolja ilyen lefitymálóan.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.10. 02:04:22

@Mr.AT: És mit játszik Anelka 3 éve a Chelseaben?
És milyen csapatokban? Szted Buffon a Bariban ugyanolyan arányú clean sheetet nyomna mint a Juveban? Gondolkozz már. ADP olyan baromi sikeres lenne a Schalkeban?

hangsúlyozom, ha átsiklottál volna afölött mikor azt írtam, hasznos, de nekem nem jött be. (De gondolom a sok gólja mellett, hasznos lehetett a csapatmorálnak mikor lekiabálja őket, hogy miért nem ő kapja a labdát)

Na jó8.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.10. 02:06:32

@Mr.AT: Akkor maicon se fusson fel mert védő ugye? Rooney se védekezzen mert csatár ugye?

"másfélszer annyi gólt (185 vs. 115) lő"
A különbözetet meg gólpasszban kiegyenlíti. Ja bocsitt nem a CSAPAT érdekeit nézzük, hanem az egyéni kvalitásokat, mert ez EGYÉNI játék ugye? :)

jó8

Mr.AT 2009.08.10. 02:15:09

@Great Cornholio: Ezt a "lekiabálja" részt már sokadszorra írod, mintha ebben bármi különös lenne, nem teljesen megszokott dolog lenne focipályákon. Nyilván a szende galamb lelkednek ez meglepetés, de a lelküket kidolgozó játékosok néha hangot adnak az elégedetlenségüknek, ha valaki rendszeresen elbénázza a helyzeteit.

Megvan Kahn, amint üvölt a teljes csapattal? Vagy mondjuk Roy Keane, amint nem csak, hogy üvölt, de lökdösi a balfaszokat? De vagy ezer nagy játékost fel lehetne itt sorolni, Effenbergtől Davidsig, Larssontól Carragherig. A foci éles meccsen harc, a pálya pedig harctér, ahol küzdeni kell, és mindig kellenek, akik ezt nyomatékosítják is a többiekben.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.08.10. 02:15:56

Marchionni után megszabadultunk egy másik nehezéktől is, ráadásul komolyat ütöttünk a Fiorentinán is egyúttal.

Azért jobb lett volna, h Poulsent pusztítjuk el, mert így viszont sanszos a maradása.

Mr.AT 2009.08.10. 02:23:02

@Great Cornholio: B+ ne kelljen már evidenciákat magyarázni... lassan komolyan nem tudom, hogy szándékosan csúsztatsz ezekben a hozzászólásokban, vagy tényleg ennyire lassan fogod fel a lényeget.

Természetesen mindenkinek van vagy 5féle dolga a pályán, a védő is támad, és a támadó is védekezik, of course - de ettől még a védő fő prioritása, hogy a csúnya másik mezes bácsi ne cipelje a fehér gömböt a mi ketrecünkbe, a csatáré pedig hogy eljuttassa valahogy (bárhogy) ugyanezt az ellenfelébe. Ezért vannak posztjaik, s ezért nem 11 tökugyanolyan feladatkörű (egyben univerzális) játékos rohangászik a pályán egyszerre.

Szép dolog a gólpassz, meg az önzetlenség, de ettől függetlenül egy csatárt elsősorban mindig is a góljai minősítenek. S bocs, hogy én nem veszem kellő komolysággal azt az Anelkát, aki az akkori Real Madridban egy teljes szezon alatt összesen 2 gólra volt képes. Ott aztán minden megvolt, bizalom, csapatjáték, világklasszis passzkirályok - Nicolas meg állt, mint a f*sz a szélben, és nem történt semmi.

Ettől még lehet megbízható, szerethető és hasznos játékos, aki biztosan emlékezetes percekkel ajándékozta meg a Bolton, a Fenerbahce, a Baktalórántháza és a Bivalyb*sznád szurkolóit, de ez egyrészt az elitfutball híveit nagyrészt hidegen hagyja, másrészt humoros hivatkozási alap akkor, mikor Christian Vieriről próbálod bizonygatni, hogy mekkora egy favágó dorkó volt, aki épp, hogy tudott egy egészségeset rúgni a labdába.

calcio_di_rigore 2009.08.10. 02:36:12

@Mr.AT: Olasz juvés fórumokon is bőszen küldik Seccót az anyjába, pedig a nyáron eléggé rendbehozta a reputációját, de most a Fio megmutatta, hogy akkor csinál bohócot belőle, amikor akar. Zanetti helyett Poulsent megtartani, ez olyan, mintha Sissokót eladnák, és játszana helyette Almiron.
Viszont Gilardino és Mutu örülhet, olyan labdák érkeznek majd hátulról, ami nekik gyakorlatilag fél gól. Prandelli továbbra sem hülye.

giacinto 2009.08.10. 09:16:33

@calcio_di_rigore:
gyásznap ez neked, érzem.

@Mr.AT:

a vitátokhoz annyit hozzátennék hogy : abból indult ki az egész hogy örült a távozásának, erre te elkezdted bizonygatni hogy mekkora nagy játékos VOLT, és milyen statjai vannak.

totál elbeszélés egymás mellett. attól hogy vki sok gólt lőTT vmikor még örülhet a távozásának. pl. viselkedése miatt. Vieir egy kibirhatatlan féreg volt az utolsó 1-2 szezonjában, ha ugy volt kedve hazament edzésről vagy éppen nem ment el meccsre... inkább edzett egyet... és ezt aztán tetézte a milanban való bohóckodással is.

Te még 63 évesen is szeretnéd trezegét a juvéban látni, mert jó sok gólt lőtt vmikor?

a vitába nem fogok belefolyni különösebben.

chisslord 2009.08.10. 09:29:12

@calcio_di_rigore: Első blikkre az én szemem is az agyam felé fordult mikor hallottam Zanetti eladásáról...

De most olvastam egy olyat, (mondjuk nem a legmegbízhatóbb forrásból az szent --> gólpontkom :D) h Secco bácsi Madridba röppen Gagoért. Persze hatalmas kamu szagú, meg hisziapiszi, meg blabla, de most tényleg nagyon remélem, h ez nem pletyi.

Így már érthető lenne némileg... jobban illene a dolog az idei Juve mercatoba. Mert ha csak simán azért adjuk el CZt, hogy kevesebb legyen a középpályás besírok az fix. Igaz, h vén mint az országút, de még Camo is ritkán osztogat olyan passzokat mint ő.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.08.10. 09:35:37

@chisslord: halálos komolysággal mondom, hogy bojkottálom a juventus azon mérkőzéseit, amelyeken gago pályára lép.

miért a legszarabb csapatoktól kell megint szar játékosokat igazolni? nagyon remélem, hogy csak kacsa, mert végre elkezdődött torinóban a kenyérpusztítók kibaszkodása.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.08.10. 09:37:52

@giacinto: valami baj van az erőtérben, ha veled többször értek egyet, mint a juve-kommuna tagjaival?

vieri utált focizni világ életében. meg is mondta.

giacinto 2009.08.10. 09:47:52

@_benito: látva az utolsó 2 kommentedet, csak az egyik út lehetséges: közelitesz az Interhez :))

_benito · www.nst.blog.hu 2009.08.10. 09:50:01

@giacinto: 29-én fogok csak igazán közelíteni. :)

chisslord 2009.08.10. 09:52:17

@_benito: azért Gago még mindig jobb mint Poulsen... ráadásul Zanettinél gyenge 10 évvel fiatalabb. Még kikerekedhet. Okés, nem aranylábú az tuti, dehát mostmár a padról beszélünk... Ráadásul rombusz középpályával a harmadik ember lenne Sissoko és Melo mögött.

Olyanokat meg ne írj, amit úgyse tartasz be :D Én eddig 13 éves szurkolói pályafutásom alatt egyszer bojkottáltam a Juvét, miután tavaj kiestünk a kupából addig nem néztem meccset, amig Ranieri volt az edző. Holmi Gagok érkezése a Capellos éra nézhetetlen focija, meg két Claudiopapával terhelt szezon után lófütty.

giacinto 2009.08.10. 10:06:06

@_benito: helyszíni beszámoló?

izéééé, köcsögválogatott? szezonválogatott?

Mr.AT 2009.08.10. 11:20:25

@chisslord: Már előre látom, hogy mekkorra hévvel jön majd a huhogás a madridi fanok részéről, de kivételesen egyetértek _benitoval: a jó ég mentsen meg minket Gagotól.

Gago és Higuain az a két játékos, aki számomra tökéletesen érthetetlen módon tartoznak a Realhoz, nemhogy azt a szintet, de az egy szinttel lentebbit sem ütik meg. Ha már úgyis a túlértékelt nevekről megy a vita a fentiekben, hát tessék, két név, akiknél ideálisabb példát a "túlértékeltre" nehéz találni.

(S még mielőtt jönnének a hörgések:
1. Az, hogy Higuain rúgott tizeniksz gólt, az éppúgy a Real érdeme, és nem az övé, mint ahogy Eto'o góljai száma is inkább a Barca középpályát minősítik, nem őt. A különbség egyben ekvivalens: egy klasszis, nem pedig simán csak középszerű csatár ebből 30 gólt rúg, nem 10et.
2. Az, hogy Gago játszhatott, pláne ennyit játszhatott, csak annak köszönhető, hogy L.Diarrá-n meg rajta kívül nem volt más erre a posztra (ami amúgy röhej), aki egészséges lett volna. Néha vak tyúk is talál szemet alapon beleakadt egy egy labdába, de ez a teljesítmény a Charlton-hoz vagy a Bochumhoz elég, nem a Realhoz. Majd tessék megfigyelgetni, mit alkot Xabi Alonso ugyanezen poszton.)

Mr.AT 2009.08.10. 11:25:02

@_benito: Utált focizni, de ettől még qrva yol tudott. Én is utálok melózni, de ettől még qrva yo vagyok benne. :-)

Mr.AT 2009.08.10. 11:26:38

@giacinto: Valószínűleg az első, és az utolsó eset, de teljesen egyet kell értsek a felszólalóval:

Köcsögválogatottak? Szezonválogatottak? Átigazolási körképek? Beharangozók? Vagy akár csak egy árva, üres hangulatkép mondjuk a bezárt éjszakai veronai stadionról?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.10. 11:28:31

@Mr.AT:

Túlértékelt? Látom, te még egy sort sem olvastál Panchotól. :-DDDDD

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.10. 11:36:51

@giacinto: Basszus esküszöm ezzel a kommenttel akartam kezdeni a mai napot, de giacinto megelőzött. Most már az Isten se mossa le rólam, hogy egyazon személy vagyunk.

Hispan07 2009.08.10. 11:40:35

@Mr.AT: csatlakozom - mikor lesz már bármi olasz?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.10. 11:43:33

Újabb pletyka a drága Roma esetleges fölvásárlásáról, láthatáron a mi Abramovicsunk: www.nemzetisport.hu/olaszfoci/as-roma-orosz-milliardos-venne-meg-a-farkasokat-250660.html - persze én már nagyon szkeptikus vagyok az efféle hírekkel kapcsolatban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.10. 11:46:00

@Hispan07:

Ugyan már, mit rinyáltok? Spanyol poszt kb. tíz hónapja nincs az NST-n, hiába adja Spanyolország Európa legjobb klubcsapatát és válogatottját...

Mr.AT 2009.08.10. 11:47:45

@Csöncsön: De, olvastam. És nem is a róluk írt újságírói/szurkolói véleményekre értem a "túlértékelt" szót, hanem arra a tényre, hogy egyáltalán a Real Madrid keretéhez tartozhatnak, mi több, rendszeresen pályára is lépnek, gyakran kezdőként. Ez számomra nonszensz.

giacinto 2009.08.10. 11:51:31

@Csöncsön: itt viszont mindenkit csak az olasz foci érdekel, ez van. :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.10. 11:52:26

@Mr.AT:

Capello vitte oda őket. Vagy ő szerinted ennyire hülye a futballhoz?

Amúgy eleinte, amikor láttam Higanyt a Realban, engem is megdöbbentett, hogy mennyire béna. Az utóbbi két évben azonban elképesztő, hogy mennyit fejlődött. Szerintem simán lehet még belőle akár klasszis is, ha így folytatja.

giacinto 2009.08.10. 11:53:34

@popp: Burdisso enélkül is a tiétek lehet, akár már szerdán.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.10. 11:55:31

@giacinto:

Mit jelent az az "itt"?

Szerintem legalább akkora igény volna spanyol posztokra, mint olaszokra. De kérdezd meg Henkét, krysalt, rizlát, Dannt, ferenck-t, Nasteey-t, csizsikpizsiket, Messi88-at, _Tikát, és még hosszan sorolhatnám (előre is elnézést attól, akit kihagytam).
:-)

Hispan07 2009.08.10. 11:55:39

@Csöncsön: ööö... most tényleg írjam le, mennyire érdekel Európa legbármibb bajnoksága meg a róla szóló írások hiánya?

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.10. 11:56:35

@giacinto: Mi az tán a topcsapatok tudatosan gyengítik a lehetséges kihívóikat. lásd fentebbi igazolás? :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.10. 11:57:02

@giacinto: Hallottam már, hát nem is tudom mit mondjak. Remélem, Mexest és Juant elkerülik a sérülések az idén, bár Loriánál még Korcsmár Zsolti is jobb megoldás volna.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.10. 11:58:53

@Hispan07:

Nem, csak kicsit mosolygok a türelmetlenségeteken.

shinigami 2009.08.10. 11:59:57

@Mr.AT:
nos, annak idejen Cambiasso miatt az interesek sirtak.. aztan mi lett belole...

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.10. 12:03:51

@shinigami: cambiasso mikor idejött már majdnem egy kész makelele volt. Csodálkoztam is miért engedte el a Real.

calcio_di_rigore 2009.08.10. 12:14:13

@chisslord: Pont most olvasom Carlo Nesti véleményét, és tökéletesen igaza van:
1, Zanetti ebben a rendszerben tökéletes helyettese lett volna Melonak.
2, Sissoko sérülése miatt is érthetetlen az eladása.

Zanetti nem Maradona, de egy teljesen logikátlan döntés volt elengedni.

Mr.AT 2009.08.10. 12:23:59

@Csöncsön: Ez mi, a Csöncsön baráti kör? Nyuszi barátai és üzletfelei?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.10. 12:31:00

@Mr.AT:

:-) Majdnem.

Kommentelők, akikkel meg szoktuk volt vitatni a spanyol liga aktuális fejleményeit.

Most is lenne miről beszélni, még akkor is, ha a bajnokság minden topligánál később indul is majd. Ugye mindig a legjobban várt vendég érkezik meg utoljára...
;-)

Mr.AT 2009.08.10. 12:32:28

@Csöncsön: Akkor már értem, miért vagy mindig első a kommentelők közt. :-)

Mr.AT 2009.08.10. 12:34:35

@calcio_di_rigore: Én azt nem értem, miért készül még mindig Almiron is a csapattal? Szerepel az edzőtáboros keretekben, fent van a neve az első csapat kereténél, stb. Qrvára remélem, hogy nem ragad rajtunk a faszi.

BK 2009.08.10. 12:35:12

@Hispan07: lehet, már kérdezte valaki régebben, de annak van valami története, hogy a bloghú-neved 'hispán', pedig feltűnően gyűlö... izé nem kedveled a foci bármely spanyol vonatkozású szegmensét? :)

Mr.AT 2009.08.10. 12:38:07

@BK: Ő volt a Gladiátorban Russel Crowe 7. számú dublőre. Ő akkor játszott, mikor a homokos, császárt játszó tesó simogatta. :-)

chisslord 2009.08.10. 12:49:59

@calcio_di_rigore: Olvastam olyasmit, h CZ maga kérte az eladását. Jövőre lejárt volna a szerződése, nem akarta meghosszabítani, ingyen ment volna. A Fio BL-es és most h nincs ott Melo, fix kezdő lehet. Ha ez igaz, akkor védhető a dolog. Viszont így kell valaki a "végszükség esetén betörni" vitrinbe a középpályára és még fontosabb lett a haszontalan emberek kiszórása. Almiron azért van még Torinóban, mert senkinek nem kell... még kölcsönbe se. Amit nem is csodálok. Poulsent sem sikerült eladni senkinek, bárén nagyon bízom benne, hogy lesz kedves valaki oroszrulettet játszani öt golyóval és elvinni a dánt.

Poulsen Almiron el, plusz még egy használható, fiatal VKP akár kölcsönbe, opcióval és rendben is vagyunk. A védelem úgyis marad így idén. Majd max télen jön valaki, ha nagyon kell.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.08.10. 13:18:47

@Csöncsön: TÉNYLEG nagyon hiányoznak a spanyol posztok. Én már Cé rózsaszín forrónadrágján és Sergio Ramos arany fürdőgatyáján is vitáznék :DDDD

rizla 2009.08.10. 13:58:15

hiányoznak a spanyol posztok, csak nem pancho-tól.

Hispan07 2009.08.10. 14:14:19

@BK: @Mr.AT: a blogszerte nagyvilági szellemességéről és elfojtott homoszexualitástól átitatott világképéről ismert Mr. AT közel járt a megoldáshoz, ám egy aprócskát tévedett: nem én voltam Russel dublőre, hanem ő az enyém - a hollywoodi filmekben sajnos nem szerepelhet olyan karizmatikus és jóképű férfiú mint én, mivel az őrjítő, ám de reménytelen szerelem okán félő, hogy a lányok s asszonyok között tömeges öngyilkossági hullám pusztítana...

Egyébként pedig egyáltalán nem gyűlölöm a spanyol focit, még akkor sem, ha a becenevem ellenére mindig is olasz drukker voltam. Amit nem csípek, az sokkal inkább az "Európa legbármibbje" típusú szöveg - de az bárkivel kapcsolatban

shinigami 2009.08.10. 14:24:41

@Great Cornholio:
Hat a realban nem csinalt semmit szegeny
mondjuk egy fiatal jatekosra (barmekkora tehetseg is) egyedul rabizni makelele szerepet kesz vicc

BK 2009.08.10. 15:57:04

@rizla: márpedig egy ideig biztos lesznek pancho-posztok, mert a Real első blikkre menő. másodikra is. harmadikra remélem messze nem lesz az. :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.10. 17:55:34

@shinigami: Nem volt ő olyan béna. Szerintem elég jó volt ott is, persze akkor ott csak az számított aki gólt lőtt.

Henke 2009.08.11. 00:59:31

@BK: ha a Real megint elkezd bénázni, -ld.: ismét ritkulnak/nem lesznek spanyol posztok- akkor lehet elolvasom nosztalgiából újra az én kis egyetlen spanyol posztomat... :D

chisslord 2009.08.11. 09:39:14

Basszus... most esik le (kicsit megkésve tudom), hogy jelen helyzetben kis túlzással, némi alkudozás után az átigazolásokra költött pénzből cakk-pakk megvehette volna a Romát :D

Kicsit off, de azért félig olasz, mint a poszt :D

BK 2009.08.11. 14:50:30

@Henke: az a poszt volt a spanyol szezon második felének nst-s fénypontja. :D

Henke 2009.08.11. 15:03:25

@BK: mert? :D gondolom a ferrgeteges szóvicceim, és a hangulatfestő szóképek miatt:D

Henke 2009.08.11. 15:17:12

@BK: a szezon első felének fénypontja abszolút a Katalán Gödör sztem :D

BK 2009.08.11. 15:21:55

@Henke: egyrészt: egyáltalán volt. másrészt: beszámolt a fordulóról tisztességesen.
a Katalán gödör az egész szezon fénypontja volt. :)

chisslord 2009.08.11. 16:49:27

@chisslord: khm.. természetesen a Real. Csak az alany maradt ki a mondatból :D

SamS 2009.08.11. 22:39:15

Még mindig nem értem, miért is ő a "világ legjobb csatára"...

Mr.AT 2009.08.17. 13:23:09

Wazz, tegyetek ki legalább egy "OFFTOPIC - Mert még két hónapig nem lesz semmi olasz cikk" fejlécet, hogy tudjunk hol háborogni azon, hogy a Juve lenyomta a Milant és az Intert is a TIM-Kupán. :-)

calciomax 2009.08.17. 21:32:29

A Milan nagyot fog alkotni a BL-ben. Hogy a kicsik ellen fel tudja-e magát szivni a bajnokikon az kérdéses és a bajnokság el is mehet ezen.
süti beállítások módosítása