Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Apák napi körkép

2009.06.21. 23:59 Alapvonalszippantó Hapci Benő

Apák napi posztunkban egy mindig hálás témával foglalkozunk: büszke futballista apákat kerestünk, akiknek fiaik is sikeresen terelik a pettyest. Forgatnunk kellett azonban ezt a sokszor lerágott csontot ahhoz, hogy találjunk rajta még néhány ízletes falatot: annak jártunk utána, kik lehetnek azok a futballista-csemeték, akik az elkövetkező években maguk is nagy játékossá válhatnak.
 

 

Kezdjük talán azzal, hogy a sokat emlegetett bölcsesség, miszerint a nagy focisták szintén labdarúgónaknak álló fiai általában nem tudják felülmúlni, vagy akár megközelíteni sem apjuk sikereit, amilyen jól hangzik, olyan keveset mond. A legjobbaknál nincsenek jobbak, a sikeres focisták egykor harmadosztályú futballista apjaival - az ellenpéldákkal tehát - nem foglalkozik senki. Mi sem tesszük persze: olyan fiatal focistákról szól a poszt, akikre mázsás teherként nehezedhet az érmekkel és kupákkal teli atyai örökség.

Összeállításunkat rögtön egy olyan játékossal kezdenénk, aki egy kicsit kilóg a sorból: Kasper Schmeichel mindenképpen kilépett már az „ígéret” kategóriájából, az igazi áttörés azonban még hátra van a 22 éves kapus számára. Schmeichel esete kiváló példa annak a tételnek a cáfolatára, miszerint a híres focisták gyerekeinek könnyebb volna a dolguk. Apja egykori munkaadója, a Manchester City évek óta rendületlenül szopóágon úsztatja: miután a 2007-2008-as szezonban Isaksson és Joe Hart sérüléseinek köszönhetően ő védett az első hét fordulóban, előbb aláírattak vele egy négy éves szerződéshosszabítást, majd azzal a lendülettel ki is tették a kezdőből. Azóta – rövidebb időszakokra – kölcsönadták a Cardiffnak illetve a Coventrynek; az előbbi csapatnál szívesen maradt is volna, ám mindkétszer visszarendelték és egyelőre nem is engedik el az igencsak elvágyódó kapust.

Bár az ifjabb Schmeichel körül debütálása idején elég nagy volt a hype – többekben az is felmerült, hogy ő jelenthetné a megoldást az angol válogatott elhúzódó kapusproblémáira – Kaspertől nem várunk az apjáéhoz hasonló karriert. Bár a reflexvédések terén felveszi a versenyt a faterral, a beívelések túl gyakran jelentenek megoldhatatlan problémát a számára ahhoz, hogy a legmagasabb szinten megállja a helyét. És ugyan ebben a korban egy kapusnak még bőven van tere és ideje a fejlődésre, fizikálisan – így magasságban is – jóval elmarad apjától: így aztán nem is láttunk még olyan rémületet a vele együtt emelkedő csatárok szemében, mint amilyet Peter S. rendszeresen kiváltott ellenfeleiből.

 

 

Thomas Ince ebben a szezonban került fel a Liverpool U-18-as csapatába. A 17 éves - a jobb oldalon és hátravont csatárként is bevethető - balszélsőnek szintén nem jelent könyebbséget az apja neve, igaz más szempontból: az idősebb Ince megitélése ugyanis elég vegyes a liverpooli szurkolók körében. Teljesítményével azonban eddig elégedett lehet a scouserhad, akik abban reménykednek, hogy - jelenlegi csapattársaival, Nathan Ecclestonnal és Adam Pepperrel - néhány év múlva egy valamivel "britebb" Liverpool kulcsjátékosa lehet. Ince tagja volt annak az angol U-17-es válogatottnak is, amely tavasszal a portugálokat, a szerbeket és a mieinket egyaránt legyőzve nyerte a magyarországi selejtezőkört (a nyolcas döntőben már nem játszott, így nem volt részese annak sem, amikor a németek - liverpooli csapattársa, Christopher Buchtmann vezetésével - agyonverték az angolokat). 

Karl-Heinz Riedle fia – részben – apja kezei alatt, Svájcban tanulta ki a csatármesterséget. Az ifjú Alessandro csak augusztusban lesz 18, de a Grasshopperben már szerzett három bajnoki gólt - összesen 369 játékperc alatt, és jövőre már Stuttgartban bizonyíthat. Semmiképpen sem szeretnénk azt a látszatot kelteni, hogy álmunkból felkeltve magunk elé tudnánk idézni a kis Riedle valamelyik megmozdulását, de a stuttgarti vezetők nyilatkozataiból az tűnik ki, komolyan bíznak Aleban. Az persze kicsit gyanús, hogy valamiért nem nagyon számoltak eddig vele a különböző korosztályos válogatottakban, de talán a német illetékesek sem fordítanak nálunk több időt a svájci futball követésére, ezért kapott csak két találkozón lehetőséget. Nem vállalkoznánk jóslatokra az ifjú Riedle karrierjével kapcsolatban, a szerkesztőség egy része mindenesetre szívesen megnézné _benito és heinrich arcát, amikor egy sorsdöntő Juve-Stuttgart összecsapáson felbukkan a srác az ötös és a büntetőpont között egy szöglet előtt.

 

Arne Nilis apja, Luc karrierjét próbálta lekopírozni, amikor a Genktől a PSV-hez igazolt. Arne számára azonban a tanulómedence is mélynek bizonyult: a szezon során kiszorult a Jong PSV-ből és a következő idényt már egy szinttel lejjebb, az ificsapatban kezdi majd. Gyanúnkat, miszerint itt nem nagyon fogjuk látni a fától az almát (vagy hogy kell ezt szépen mondani), csak megerősíti az, hogy – az egyébként elég erős – belga utánpótlás-válogatottak kereteiben sem nagyon találkozhatunk a nevével. A szintén jó nevű, szintén 18 éves, szintén a PSV-ben játszó és szintén csatár Nigel Hasselbaink – aki csak szőrmentén kerülhetett a listánkra: nem Jimmy, hanem (minden bizonnyal…) testvére, Carlos fiáról van szó – az ellenkező utat járta be a szezon során: az U19-ből verekedte be magát a tartalékcsapatba. Teljesen megbízhatatlan forrásunk Nigelt jól cselező, ám fittségét tekintve szánalomra méltó játékosként jellemzi; ez alapján nem elképzelhetetlen, hogy vele sem lesznek tele a világlapok az elkövetkező években, hanem inkább követi bátyját, Marvint, a másodosztályban tökutolsó FC Omniworld csapatába.

 

Akinek a nevét viszont biztosan hallani fogjuk tíz év múlva is, az az Ajax első csapatában az idei szezonban debütált Daley Blind. A 19 éves védekező középpályást tavaly a klub legígéretesebb tehetségének választották, 2007-ben az U-17-es EB-n pedig a holland válogatott legjobbja volt, míg le nem sérült – az ő kiválását nem is tudta ellensúlyozni a csapat.

 

A most 18 éves Filippo Mancini jó másfél éve már lehetőséget kapott édesapjától, hogy bemutatkozzon az Inter felnőtt csapatában, majd barátjához, Sven-Goran Erikssonhoz irányította Manchesterbe, ahol viszont nem került az első csapat közelébe. Jelenleg - öccsével, Andreával együtt - Monzában játszik, kölcsönben. Őszintén szólva ottani karrierjét nem igazán követtük nyomon - ha valakinek friss információja van róla , ne habozzon megosztani velünk.

 

Amikor szombat reggel Lord Festert, Mat Firehairt és a többieket bepakoltuk a mikrobuszba Orfűn, két dolgot elfelejtettem megkérdezni. Az egyik az lett volna, hogy hol lehet ilyen fáintos leopárdmintás alsógatyát beszerezni; a másik pedig az, hogy mit szólnának ahhoz, ha Enzo Zidane spanyol színekben kényszerítené térdre a futballvilágot. Bár a korai órán ez utóbbi kérdésre valószínűleg a sztenderd I don’t give a fuck lett volna a válasz, a franciáknak nem lesz könnyű lenyelni a békát, ha a Real Madrid akadémiájának jó nevű hallgatója - akit már meg is hívtak az U-15-ös válogatottba - végleg a vörös mezt választaná. Talán az majd vigasztalja őket, hogy legalább nem az olaszok kaparintották meg.

Ja, és hogy ennek az egésznek miért van jelentősége? Hát, ezért:

 

 

Végezetül jöjjön valaki, akinek csak a bátyjával, Christiannal kell megküzdenie a világ egyik legjobb csapatának 3-as számú mezéért. Daniel Maldini az alábbi videó tanúsága szerint nem is jár rossz úton:

 

 

Így utólag végignézve nem tűnik túl acélosnak a lista, de egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy heveny, elhúzódó másnaposságunk valaki(ke)t kitakart a látómezőnkből. Ha kihagytunk valakit, bátran ragadjátok magatokhoz a mikrofont és irány a kommentdoboz. Csak gyorsan, amíg Messire vagy a Calciopolira nem terelődik a társalgás.

57 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr441199482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.06.22. 02:05:14

a világ számos helyén még tegnap van, így érvényes a poszt. :p

Lencse. 2009.06.22. 02:11:52

Messi egy balfasz, a digók pedig csalnak. Jójszakát.

montipájton 2009.06.22. 07:39:31

Nagyon jó a kis Zidane-os videó.

Persze nem egy Zombori Zalán a srác, na de az apja se volt egy Zombori Sanyi. )))

sh4d0w 2009.06.22. 09:31:28

OFF

Nem és nem is fogok - amíg nincs Maldinis poszt...

/OFF

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.06.22. 09:44:23

A napokban olvastam valahol, hogy Jordi Cruyff Máltára igazolt, ahol egy szezont még játékoskodni fog.

Megnézegettem mi a helyzet Mancini fiókával. Filippo volt kölcsönben a Manch Cityben - nem játszott hivatalos meccsen -, majd kisöccsével (Andrea) a Monzához kerültek, ott pedig a korosztályos csapatokban játszanak.

2009.06.22. 10:10:05

A kis Enzo tud már úgy fejelni mint az apja?:)

Gergő bá' 2009.06.22. 10:18:20

szerintem tul magas az elvárás ezzel az enzo gyerekkel kapcsolatban

neeskens 2009.06.22. 10:32:54

@Molnár Gergő: Ezt nem tudom megítélni, de őszintén szólva - nagyon szerettem Zidane-t - egész különleges nézni nézni a kiskölyköt. Ugyanaz a tartás, ugyanazok a mozdulatok, cselek.

quaso0926 2009.06.22. 11:02:30

A kis Maldini-k esetében nem árt hozzátenni, hogy ő(k) már a HARMADIK generáció. (Cesare - Paolo - ?)

quaso0926 2009.06.22. 11:05:21

Most látom, hogy a kis Daniel jobb lábas...? Az öreg Cesare melyiket használta?

Bár megfigyeltem, hogy Paolo az utóbbi pár évben többet használta a jobb lábát, mint addig az egész pályafutása során...

SamS 2009.06.22. 11:29:15

@neeskens: Ugyanezt látom én is.

t.o.d. 2009.06.22. 11:38:14

"Csak gyorsan, amíg Messire vagy a Calciopolira nem terelődik a társalgás."

Jaja, ez mostanában félő... :-)

Általánosban együtt fociztam Vasas Zolival (ex-Győr, meg a fél NB I), gyerekként ő is kurva nagy királynak tűnt, oszt tessék. Az is csak egy balfasz lett. Félő, h a kis Zidane nyomába se fog érni az apjának...

Maldiniéknél meg már kifejezetten durva lenne, ha egy harmadik generáció is élfocista lenne (monnyuk az, aki nyújtott lábbal lelkesen rácsúszik a Papa Nagydarab Néger Kollégájának még mindig milliókat érő bokájára...)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.22. 11:51:21

A művészvilágban az a tapasztalat, hogy az igazán nagy zseniknek a gyermeke legfeljebb közepes képességű művész lesz.

Míg a zsenik apja általában közepes képességű művész volt.

Valószínűleg fociban is pont így van. (Ismeri például valaki Messi apját mint labdarúgót?) :-)

red7 (oda adjad befelé a labdát, bazzmeg!) 2009.06.22. 12:06:29

A kis Enzo a testtartást, a tehetséget meg a cseleket biztos a papától örökölte, de kitől van a séró?

Én is voltam 18-án Orfűn, akkor még faszipántos idő volt, aztán már nem annyira. Remélem nem fáztatok meg és lesznek posztok a héten :)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.06.22. 12:29:25

@Csöncsön:
én azt hallottam, h az apja egy zseni volt

és így már érthető a középszer ;)

kroos 2009.06.22. 12:41:22

@Csöncsön: Igazán nagy zsenik, Maradona,Zidane,Berkamp,.Messi a legjobb a posztján de nem zseni.Egyenlöre legalábbis.Szerintem.

montipájton 2009.06.22. 12:55:36

@kroos: Én a "zseni" fogalmát mindennél szigorúbban értelmezném.

Zseni az, akiből egy korszakban a maga területén csak egy van. Ahogyan Esterházy írja valahol: nem kiválasztani az adott lehetőségek közül a legjobbat, hanem új perspektívát teremteni. Na, ezt tudja a zseni.

Mozart, Einstein, Shakespeare zseni volt. Fociban? Ha az általam látottakat nézem, egy olyan volt, aki után máshogy gondoltunk a focira: Maradona. A 86-os vb-n. (A nálam öregebbek talán Cruyffról gondolják ugyanezt.)

Persze a zseni kifejezés már rég devalválódott, a magyar bajnokságban a szögletet rendesen beívelni képes játékosról is azt írják, hogy zseniális beadásai vannak.

montipájton 2009.06.22. 12:57:29

MÉg annyit: Zidane korszakos nagy játékos volt, ez tény, de hogy a 98-as vb-döntő (azaz 1 meccs után) kiáltották ki zseninek, amiért befejelt két szögletet, azt erős túlzásnak éreztem. (Abban az évben hol volt a Bl-döntőn, és hol volt a vb csoportmeccsein...?)

kroos 2009.06.22. 12:58:21

@montipájton: No igen.Ha valaki piszkosul gyors és elképesztöen technikás attól még nem lesz zseni.

kroos 2009.06.22. 13:02:32

@montipájton: Nem tudom de szerintem meg nem is ez a lényeg.Zidane tudta hogy mi fog történni az elkövetkezendö 4-5 másodpercben.Ettöl zseni.Mégha sokszor nem is ment neki a játék.Maradona meglátásai szinte félelmetesek voltak.Puskásra is ezt mondták hogy ha volt 2-3 lehetöség ö kiválasztott egy 4. et amire senki sem gondolt.Cruyyf stilust teremtett.Ezek vitathatatlanok.És lehet Messi is ebbe a kategóriába fog tartozni, de még semmiképpen sem.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.06.22. 13:23:55

@red7: patrik.hlava.sk/images/author/patrik/zidane-bordeaux-2.jpg
elment Olaszországba és kihullott a haja, amikor meglátta, hogy arra mit neveznek focinak

neeskens 2009.06.22. 13:24:22

@kroos: Én aktívan focizni a legnagyobbak közül csak Zidanet és Maradonát láttam.

Zidane zseni volt, nem a technikája, hanem az elképesztő játékintelligenciája miatt. Amikor a tv-ben nézed a pályát és meglátod a lehetőséget, hogy uh, ha most a játékos lenn a pályán látná és odarúgná, az mekkora lenne. Zidane az volt, aki nemcsak hogy ezt látta meg, hanem olyan lehetőségeket, amelyeket még a tv előtt sem lehetett észrevenni.Nemhogy bentről rohanás közben.
Meggyőződésem, hogy egyszerűen másképp látta a pályán zajló eseményeket, mint a többiek.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.06.22. 13:31:44

@neeskens:
azért ez sok mai magyar focistára is elmondható.
szintén meggyőződésem ;)

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.06.22. 13:38:03

@neeskens: volt egy teljesen futballidegen csaj, aki úgy négyévente három meccset néz meg. azt mondta nekem, hogy basszus ez a Zidane milyen királyul tud focizni. Azelőtti este látta a francia-brazilt 2006-ban.
Azt válaszoltam neki, hogy majd akkor nézze meg, amikor nem lesz ilyen szar napja. Kicsit eltátotta a száját.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.06.22. 13:42:36

@pancho_sanza:
"Kicsit eltátotta a száját"
hogy vártál erre, mi?!

shinigami 2009.06.22. 13:45:53

@montipájton:
hat sztem ra mar elotte is ezt mondtak de ha nem akkor is mindenkeppen raszolgalt az utana kovetkezo evekben...

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.06.22. 13:55:47

@red7: hogy őszinte legyek, a galeriből csak én voltam Orfűn (legalábbis remélem :D ), a többes szám első személy ott egy másik körre vonatkozik, illetve elsősorban az olvasók összezavarását szolgálja.

egyébként szombat délelőtt egyszerűen muszáj volt még csobbannom egyet a tóban, pedig akkor már nem sok faszipántosságot mutatott az idő, ennek még lesznek következményei sajnos.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.06.22. 14:06:28

@Alapvonalszippantó Hapci Benő:
igen, én is hallottam, h az ÁNTSZ azóta nem enged halászlét csinálni az ott fogott halakból.

én csak majdnem mentem, és bánom is h nem :(

(probálok tovább nem offolni)

Messi sztem nem zseni :))

Altobelli · http://forzaitalia.blog.hu 2009.06.22. 14:21:30

Zidane a legjobb, akit valaha láttam játszani, kíváncsi lennék, hogy Francescoli, hogy játszott, akit Zidane több helyen is példaképeként jelölt meg.
Vannak videók róla, ahogy gólt lő, meg cselez, de a lényeg, hogy valószínűleg ő is "csak" jobban látott a pályán

kroos 2009.06.22. 14:29:09

@Altobelli: A nick neved alapján látnod kellett Platinit meg Zicot is.

balu11 2009.06.22. 14:37:31

off

abcúg FK Irtisz Pavlodar! :)

on

t.o.d. 2009.06.22. 16:38:08

Kell egy Messi-poszt, ez egyre nyilvánvalóbb.

Amúgy abban még kroos-szal is egyet kell értsek, hogy a "zseni" kifejezést mostanség egy kicsit könnyen osztják.

Szerintem zseninek tekinthető, aki éven túl képes arra, hogy nagyjából egyöntetűen "legjobb"-ként emlegessék. Erre a maiak közül Messi és Cé esélyes. Az általam látottak közül Maradona és Zidane ilyen volt szerintem. Az igazamról nem akarok senkit meggyőzni, szóval ezt mástól se várom. Köszi. :-)

t.o.d. 2009.06.22. 16:59:39

@balu11: ez kinek az EL-ellenfele??? Már ha az asszociációm helyes.

balu11 2009.06.22. 17:09:51

Szhelyi Haladás - egyébként kiváló kazah csapatról van szó (mármint az ellenfél)

UTE 2. körben kifogta a jó Steaobukares-t..., ha a Hali továbbjut, akkor meg a Loki-verő Elfsborg jön szembe

Kispest később száll be, mert azért a magyar kupagyőztes nehogymá' a 3. kör előtt égesse magát :)

ON

RAUL7 2009.06.22. 17:29:15

Ha már kapusok, akkor a Reina-család is megérne egy misét. Mindketten védtek BEK/BL-döntőn, a fater be is nyalt egy leventét, abból lett második meccs és végül második hely.

Altobelli · http://forzaitalia.blog.hu 2009.06.22. 17:46:22

@kroos: jaja láttam őket, ha nem is olyan hosszú ideig, és nem is olyan gyakran mint Zidane-t, zsenik voltak, utólag - számomra legalábbis - Zidane árnyékában
Zidane azon 3 játékos közé tartozik, akik lényegében kétszer vitték egészen a vb-döntőbe a csapatukat, még Pelé és Maradona ilyen

Strigo 2009.06.22. 19:54:02

Ha nem is játékosok, de érdemes talán megemlíteni Darren Fergusont és Nigel Clought.

Sir Alex fia a Peterborough edzőjeként két év alatt két osztályt ugrott, és egy negyedosztályú középcsapatból csinált Championship-gárdát.

A legendás Brian Clough fia, Nigel is apja nyomdokaiba lép, jövőre a Derby Countyt próbálhatja meg visszavezetni a Premier League-be. Mindezt a nevenincs Burton Albionnál elért munkájának köszönheti, akik jövőre először játszhatnak a ligában a Conference idei bajnokaként.

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2009.06.22. 22:16:13

Érdekes Lukas Scholl. :-)
Ő most az FC Bayern U13-as csapatában játszik. Amíg ki nem nevezték az FCB II edzőjévé, egy bizonyos Mehmet Scholl volt az edzője.

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2009.06.22. 22:17:24

+ Klinsi Bayernből való kirúgása előtt nem sokal volt egy hír valamelyik német portálon, hogy Jonathan Klinsmann is csatlakozott az U13-as csapathoz. :-)

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.06.22. 22:59:05

@pizarro: végre, hogy hajlik valaki az interaktivitásra, már egész csalódott voltam, pedig pl. a Laudrup-kölyköket is direkt ezért hagytam ki. :)

várom még a neveket!

kroos 2009.06.23. 07:20:39

azt mondják a kis Pölöskei nagyon ügyes, és a Nyilnak a fia se rossz.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.23. 09:14:12

Az Atletico tinije Nacho Camacho és a Real egykori balhátvédje, az ex-szövetségi kapitány Jose Antonio nem apa és fia?

Klárensz 2009.06.23. 09:50:48

Ott van Ancelotti fia is, keresni akartam róla egy képet, vajon hasonlít-e az apjára. Csak egyet találtam, de azon is megrökönyödtem, szerintem ez nem Davide Ancelotti:

media.photobucket.com/image/davide%20ancelotti/kksoon/Rossoneri%20Milan/SG1S9428Large.jpg

Lencse. 2009.06.23. 10:02:04

@Klárensz: Vagy a srác születése után Carlo mesternek volt egy hosszabb beszélgetése a feleségével. :)

BK 2009.06.23. 10:53:22

@Klárensz: a zinternet szerint 89-es, tehát simán lehet Rijkaardé. :D

rexford 2009.06.23. 10:58:47

Diego Sinagra. Túlkoros, de még lehet belőle valami. :)

www.youtube.com/watch?v=v5sG8nWtOeQ&feature=related

Klárensz 2009.06.23. 11:13:28

@BK: @Lencse.: Utánanéztem. Ancelottiék már el is váltak, nem elég, hogy hűtlen az asszony, de még meg is feneklett a szépsége. Képet inkább nem mutatok, mert rosszat álmodnátok.

mickeyknox 2009.06.23. 11:22:13

@Klárensz: de nem ám.
www.borgomanerocalcio.com/indexdil.htm
itt megtalálod a képet a prima squadra-ban. serie d bajnok, vazze! :)

Klárensz 2009.06.23. 11:33:27

@mickeyknox: ja, így már más, itt egy kép róla, hogy ne keljen keresgélni:
www.borgomanerocalcio.com/Squadre/prima%20squadra/ancelotti%20davide.jpg

azért amikor az első képen megláttam a feka srácot, majd hanyatt estem

RAUL7 2009.06.23. 21:25:53

Volt már?
Songo'o fater, aki a Deporban védett, a fiú meg a Zaragozában rohangál a széleken :)

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.06.24. 19:35:14

@RAUL7: a poszt előkészítésekor felmerült a neve, de úgy döntöttem, hogy ő már egy másik kategória (stabil játékos a klubjában, nagyválogatott, 22 éves, stb.)
süti beállítások módosítása