Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Kétfejű bárány Madridban! Meztelen nők Liverpoolban!

2009.06.11. 17:10 Alapvonalszippantó Hapci Benő

Az átigazolási pletykák a sportújságírás kétfejű bárányai: ez az a terület, ahol az ember a legnagyobb jóindulattal sem képes komoly minőségbeli különbséget találni a Telegraph és a Mirror, vagy éppen a Guardian és a Sun teljesítménye között.

Komoly újságíró tehát undorral fordul el a témától, ám vannak, akik ilyenkor kerülnek csak igazán elemükbe: Hegyi Iván kedvenc hírportálján például nem lehetett nem érezni az eluralkodó eufóriát, amikor véget értek azok a hülye bajnokságok meg kupák, és a köret kerülgetése után végre rá lehetett térni a szaftos lényegre.

Kurva nagy szerencsénkre azonban mi sem komolyak, sem pedig újságírók nem vagyunk: így egyrészt használhatunk ilyen csúnya szavakat, másrészt pedig kéjesen merítkezhetünk meg a minden alapot nélkülöző, ám annál bombasztikusabb hírek és a valóságtól elrugaszkodott spekulációk fertőjében. Már csak azért is, mert tényleg eseménydús három hónapra számíthatunk, hiszen több csapatnál is ész nélküli költekezés várható. A Realnál és a ManCity-nél érzésünk szerint nem lesz plafon, mindenkit beáraznak, aki él, mozog és rúgott már egy egyeneset labdába. Ezzel pedig nem csak azt érik el, hogy ők maguk irreális árakon fognak majd vásárolni, de az ellenfeleknél is felverik a kikiáltási árat.
 
Tartsatok hát velünk erre az izgalmas terepre: meztelen nők a hajtás után!!!
 

 
Nos, amint a fenti videó is hagyhatott némi hiányérzetet egyesekben, úgy a mi posztunk sem lesz képes mindenkit, ööö..., kielégíteni. Áttekintésünk nem lesz teljes körű, azaz – olvasóink idegrendszerét és ujjizületeinket védendő – nem fogjuk az internet mindahány setét bugyrában fellelhető összes ún. bennfentes információt idehányni (Kobe Bryant  a ManCity célkeresztjében), illetve nagy sajnálatunkra nem foglalkozunk olyan obskurus együttesek, mint a Defensa y Justicia vagy az Everton kiszemeltjeivel sem.

De hagyjuk is a szócséplést, és csapjunk a lecsóba; első körben játékosonként pásztázzuk át a piacot - csak a nagyhalakra menve; a sneciket ezúttal visszadobjuk. 

 

Akik már megszülték az ötösikreket:

Két okból is illő Kakával (goal.com nyelven: Dos Santos Leite Ricardo Izecson-nal) kezdeni körképünket. Egyrészt egyértelműen ő a legnagyobb név az eddig biztosan klubot váltók listáján. Másrészt pedig kedvenc pólóárusunk a madridi Verseny utcából vele indítja új kollekcióját: a Real új stratégiáját ún. szakmai szempontból értékeli helyettünk más; mi inkább azon aggódunk, az új brand felfuttatásakor vajon kioltja-e egymást a rengeteg, egyszerre piacra dobott termék, vagy épp ellenkezőleg, sikerül kihasználni a szinergiát a mörcsendájzing-bevételek növelése érdekében.  

 

Diegoval kapcsolatban két markáns vélemény feszül egymásnak blogipari munkaközösségünk berkein belül. Érdekes módon a juventino-különítmény hangoztatja leginkább fenntartásait: nem fog ízleni neki az olasz védők ún. határozottsága; nem passzol a csapat kiérlelt hadrendjébe; brazil – efféle csacskaságokat hallhatunk. A kibicek viszont nagyjából biztosak abban, hogy két év múlva Zidane, Del Piero és Isten nevét már kisbetűvel írják a Juve-szurkerek, mert DIEGO lesz az isten és a játékos is Torinoban; _benito pedig abból fog élni, hogy Diego mezeket árul a Deák téren.

 

Gareth Barryt, azok után, hogy tavaly az átigazolási szezon talán legszánalmasabb komédiájának mellékszereplője volt, idén dicséretes diszkréció mellett, egyszersmind hip és hop szerezte meg a Manchester City. Martin O’Neillnek, ha csak nem akarta a szezon lúzere címet egy újabb baklövéssel megfejelni, nem volt sok választása: Barrynek jövőre lejárt volna a szerződése, és még így is kevesebbet kasszírozott érte, mint tavaly tehette volna. Az angol válogatott középpályás nyilván komoly erősítést jelent a City számára, továbbra is felvállalnánk viszont azt a népszerűtlen véleményünket, miszerint ezen a csapaton legtöbbet egy új menedzser tudna lendíteni.
 

Miközben persze mindenki a pólóárus eszelős költekezésével van elfoglalva, a – maga ligájában – hasonlóképp mellbevágó összeget, 35 millió eurót fizetett a Bayern-vezetés a sokat vitatott Mario Gomezért. Ők tudják, mondanánk, ha nem figyeltük volna legalább fél szemmel az elmúlt években folytatott, khmm, tevékenységüket. Gomez mellé ugye még korábban megszerezték a Száva-vidék Dirk Kuytjét, Ivica Olicot, de érzésünk szerint elsősorban nem ezen fog múlni a siker. Sokkal inkább azon, elkapja-e a fonalat van Gaal: ez esetben akár Prinz Poldi, sőt, akár Jason Donovan is rohangálhatna az előbbiek helyén, a holland belőlük is kihozná a bennük szunnyadó Ronaldót. Itt jegyeznénk meg, hogy kollektívánk egy – itt pontosabban meg nem nevezendő – tagja egy szerényebb összeget készül feltenni a bajorok BL-sikerére.
 

És akik még csak ezután fognak bugyit villantani:

 

Cristiano Ronaldo: Nem nagyon lehet úgy transzferablak mellett elsétálni az utóbbi időben, hogy ne kandikálnának ki rajta Madeira Maradonnájának letisztult vonásai. Már kezdtük azt gondolni, hogy a menetrendszerű átigazolási színjáték kötelme ott figyel valamelyik szponzorációs szerződés apróbetűs részében; ám egyre inkább úgy tűnik, ezúttal végre valóban melegebb éghajlatra távozik Charles Bronson legjobb portugál tanítványa. Hacsak a Man City be nem jelentkezik érte…
BRÉKING! A Real megegyezett a Uniteddel, világrekordot jelentő, 80 millió fontért viszik CR-t. Na igazunk volt, vagy nem volt igazunk?!

 

 

Sokaknak okoz fejtörést a Barcelona-Milánó viszonylatban kibontakozó barterügylet: Eto’o örökös egrecíroztatását eleve nem értjük (illetve dehogynem), de az pláne furcsa, hogy éppen Ibrahimovicot akarják helyette.

Nem nagyon tudjuk ugyanis elképzelni vele a Barca támadójátékát, de Guardiola ez után a szezon után annyit legalább megérdemel, hogy ne nézzük nyáladzó idiótának: valami elképzelése csak van. Ugyanez igaz egyébként az Interre is: közmondásosan kreatív középpályássoruk előtt Ibrára lehetett építeni (legalábbis Olaszországban…), Eto’o-t viszont nem látjuk magunk előtt, mint a felcsűrt labdák urát és parancsolóját (ugye milyen csönd van Drogba körül?). Ha a csereügylet nem jönne össze, a bőröndjét valószínűleg már készenlétben tartó Ibra még kiköthet Barcelonában, Eto’o viszont – ellenérték hiányában – inkább City felé veheti az irányt – esetleg a svédbosnyák bosnyáksvéddel együtt.     

 

A csőd szélén lavírozó Valencia valószínűleg kénytelen lesz megszabadulni három leginkább likvid eszközétől: David Villa nagy valószínűséggel a Realhoz, esetleg a Chelseahez kerül; Albiol úgyszintén Madridba távozhat. Az új klubelnök, Manuel Llorente kellőképpen homályos nyilatkozata alapján azonban David Silvát szeretnék leginkább megtartani, illetve egy klubnak sem adnák el mindhárom játékost. Hogy ez vajon azt jelenti-e, hogy Silvát (már csak a szurkolók haragját is mérséklendő) nem csapják hozzá a madridi csomaghoz – Liverpoolban nyilván ezt remélik. Hacsak persze a Manchester City le nem csap rá is.

        
A Liverpool szurkolói már tavaly nyáron sem nagyon tudták hova tenni a Xabi Alonso esetleges eladásáról szóló híreket. Pedig akkor épp talán leggyengébb liverpooli szezonját zárta a midfield maestro, ráadásul némi logikát lehetett is találni a spanyol Garreth Barryre „cserélésében”; mondván, az angol szerepeltetése esetleg több taktikai variációt tenne lehetővé. Azóta eltelt egy év, Alonso a szezon egészében kiváló formát mutatott, Barryre lecsaptak az arabok, ám továbbra sem csitulnak az esetleges transzferről szóló hírek. A változatosság kedvéért őt is a Madrid szeretné megszerezni, ráadásul időközben Guardiola rácuppant a belső középpálya másik oszlopára, Mascheranora, Benítezről pedig sejthető, hogy az utóbbitól kevésbé szívesen válna meg. Rafa anyagi lehetőségeiről ellentmondó hírek érkeznek, de az valószínűnek tűnik, hogy kellőképp eszelős ajánlat esetén beáldozná játékmesterét – ebben pedig Perezben könnyen partnerére találhat. És még a City is megtalálhatja Rafát egy ellenállhatatlan ajánlattal. Feszülten várunk.
 

Darijo Srna a legutóbbi átigazolási szezonban dícséretes közérthetőséggel érzékeltette ragaszkodását jelenlegi együtteséhez: akkor sem távozna a Sahtarból, ha a Liverpool hívná. Azóta azonban az UEFA-kupa begyűjtésével nagyjából elérte azt, amit az ukránokkal reálisan el lehet, így nem lepődnénk meg, ha mégis, úgymond, új kihívásokat keresne. A horvát kapitány iránti szimpátiánkat korábban sem rejtettük véka alá, óva intenénk azonban európai topklubok edzőjeként vagy futballigazgatójaként tevékenykedő olvasóinkat attól, hogy jobbhátvéd-gondjaik megoldását várják tőle. A legeslegjobbak ellen rizikós lenne ezen a poszton számítani rá – sokkal inkább a horvát válogatottban betöltött szerepkörben, esetleg a megfelelő felállásban erősen támadó szellemű szélsőhátvédként (wingback-ként) kellene használni. A szóba került klubok közül a Milan esetében praktikusan Beckham helyén tudnánk elképzelni; a Spursben viszont csak jelentős taktikai változtatások után. A Bayernre mindez a fejtegetés nem vonatkozik: a Bundesligában valószínűleg bármilyen poszton megélne. A City érdeklődése természetesen csak idő kérdése.
 

Az idei szezon egyik nagy felfedezettjére, Dzsekóra állítólag az egyre gyanúsabb Milan-vezetés vetett szemet. Nem igazán értjük, a milanos kollégák miért fumigálják a bosnyákot: egyrészt, ne legyen kétségünk, jó kis játékosról van szó; másrészt pedig a helyükben üdvrivalgással fogadnánk minden, 30 év alatti játékos leigazolásáról szóló hírt. Könnyen lehet azonban, hogy nem is kell megbarátkozniuk a számukra szokatlanul fiatal játékossal: a mindig jólértesült heinrich kolléga információi szerint a Wolfsburg nem fogja eladni kulcsjátékosait; a főszponzor Volkswagen ugyanis lényegesen nagyobb szerepet szán a csapatnak marketingtevékenységeiben. Hacsak a City bele nem köp a levesükbe.
 

Patót igazából csak merő gonoszságból vettük fel a listára, hogy tovább forgassuk a kést vörös-fekete olvasóink szívében. Egyszerűen nem hisszük, hogy Berlusconi az ő eladásával próbálná tovább fokozni a szurkolótábor amúgy is karneváli hangulatát. Bár a vén szemfényvesztőről tényleg bármit el tudunk képzelni, azt, hogy saját maga ellensége legyen, bajosan. Míg Kaka eladása mellett, ha az életünk múlna rajta, azért tudnánk érvelni; Pato elpasszolása színtisztán destruktív, igazi punk húzás volna. Lehet azonban, hogy Ancelottinak nem egykönnyen mond nemet a kis brazil, a Chelseanek pedig tényleg szüksége volna egy faszipántos csatárra; pláne, ha a következő fejezetben Didier esetleg  újra összejönne Joséval. Minden borulhat azonban, ha kivetné rá a hálóját a City.

 

Franck Ribery nem nagyon csinál titkot abból, hogy mostanra már igencsak szorítja ülepét a kihízott bőrnadrág. És bár Münchenben ősi szokás a böllenkedés azokkal a klubokkal, amelyek nagyobbnak gondolják magukat náluk, eléggé észnél vannak ahhoz, hogy tudják, most lehet nagyot kaszálni és értelme sem volna tartóztatni a fejben már máshol járó gallt. Érdeklődő akad szép számmal; érzésünk szerint fej fej mellett halad a cél felé a MU, a Real és a Barcelona is. Az angolok ellen leginkább az szól, hogy Ribery állítólag rühelli a brit klímát; mellettük pedig a várhatóan Madridból raklapszám érkező dohány. A Madrid aduja nyilván Zidane, illetve a kreatív ellentételezési lehetőségek széles skálája (l. lejjebb). A franciát elég jól el tudjuk képzelni, izé, gránátvörös-kékben is: ez esetben cirkuszt és Hlebet kaphatnának cserébe a bajorok. Ha csak nem kavar be a City egy ellenállhatatlan ajánlattal.
- BRÉKING! - Most, hogy a Szedlák húga megbetegedett Ferguson zsebe szépen ki lett tömve – és még egy hely is felszabadul ott a szélen – már inkább azt gondoljuk, hogy Frankieboy mégis csak kénytelen lesz vásárolni néhány esőkabátot.
 

Tiki, Niki és Viki Robben, van der Vaart és Sneijder: A szimpatikus holland triót Perez elnök – valamilyen kombinációban - várhatóan roncsáron számítja majd be egy öszkerékhajtásos, alig használt Riberyért. Robbennek mondjuk akár adhatna is még némi esélyt (hiszen erről híres), a másik két rongylábú viszont könnyedén Münchenben köthet ki és – akárhogy kapálóznak ellenük a helyi bőrgatyás kollégák – nem is járnának rosszul velük a bajorok. Ha ez az ügylet mégsem jönne létre, valószínűleg csak erősen nyomott áron tudnak megszabadulni tőlük. Esetleg bejelentkezik értük a Man City (illusztrációnk készítésekor a három kis naiv lurkó még mit sem sejt Dagobert ördögi tervéről).
 

 

440 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr821175860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

capor_ 2009.06.14. 19:31:55

@avenger13:

Ribery jó játékos. A baj csak azzal van, hogy ezzel az árral azt akarják sugallni, hogy egy szinten van más klasszisokkal például Kaka vagy Cé... De ez közel sem igaz.
Pont azért amit itt ecsetelgettek, miszerint a Bayern egy szar volt idén. Nos a szarból kiemelkedni nem nagy dolog. Majd ha egy olyan csapatból emelkedik ki, ami jó is akkor azt mondom, hogy igen egy klasszis ő is. (És egy ilyenre lett volna valami serleg..)

Az ő ára egyedül azt bizonyítja, hogy mennyire gazdag klub a bayern... Ellenkező esetben eladnák valami értelmes áron mert egy olyan játékosra nem lehet csapatot építeni aki el akar menni onnan..

kroos 2009.06.14. 19:36:10

Villa-t leigazolta a Chelsea 40 millioért.

OnduldBaar (törölt) 2009.06.14. 19:36:29

Cissokho-nak "csak" egy Maldini-t kell "pótolnia":))

avenger13 2009.06.14. 19:44:55

@capor_:

1. nem feltétlen akar menni, vannak olyan nyilatkozatai is, hogy jól érzi magát.
2. A milan mi volt idén? Igaz Kaka jó játékos. Tény. De idén a szar milánból se nagyon emelkedett ki. Senki nem mondja, hogy Cével egy szinten van, mert 60. m eurt kérnek érte, ez kaka áránál is kevesebb. Cé meg sehol nem ér 34 millióval többet ez meg szintén egyértelmű. Kakával egyébként szerintem lassan egy szinten van, és fiatalabb is nála, így majdnem ugyanannyit érhet. Láttad játszani? Egy kis ízelítő...
www.youtube.com/watch?v=6mIZvDD0RkQ

A másik kérdés, hogy mondj nála jobb bal szélsőket. Szerintem nem nagyon van, ha egyáltalán akad.

értelmetlen_nevű 2009.06.14. 19:49:23

@capor_: azért ez sem így van teljesen. Nem tehet róla, hogy egy gyenge csapatban játszott. Nyilván elért eredmények tekintetében nem veheti fel a versenyt az aranylabdásokkal, de nem véletlenül akarja a Barcelona és a Madrid is leigazolni. A Realnál még elképzelhető, de a Barcelonánál már tényleg kicsi az esélye hogy 6X millió eurót költsenek egy átlagos játékosra.

OnduldBaar (törölt) 2009.06.14. 20:36:14

megnéztem, Cissokho idén(2009) januárjában potom 300 ezer €-ért került a Porto-ba egy másik(kisebb) portugál csapattól

6 hónappal később kb. 15 M €-ért adták el

50-szeres áron, lol

mann 2009.06.14. 20:56:08

@poolfanati: Pedig ha a kölyök angol bajnok akar lenni, nem biztos, hogy jó helyen van ;)

chrisred 2009.06.15. 06:14:21

@capor_: A szabály nagyjából úgy szól, hogy Ferguson adott szava gyakorlatilag olyan, mintha nem is létezne, ha nem foglalják írásba. És ezt sikerült a bíróságon is bebizonyítani. :)

rizla 2009.06.15. 06:46:10

@capor_: "Ribery jó játékos. A baj csak azzal van, hogy ezzel az árral azt akarják sugallni, hogy egy szinten van más klasszisokkal például Kaka vagy Cé... De ez közel sem igaz."

dehogynem igaz. kakánál pl jobb is, legalábbis több van benne. ribery az egyik következő aranylabdás lehet, mindennel rendelkezik ehhez. szerencsés esetben ezt nem a szutyok madridban kell majd bizonyítania.
az ár, amit a bayern szab érte, viszont ettől függetlenül tényleg túlzó, mert kevesebbet rakott le az asztalra. egyelőre.

nordsee 2009.06.15. 08:28:45

@mann: Pedig, ha a Pool nem igazol senkit nyáron, akkor nagyobb esélye van, mint bármikor. A MU elengedte CR-t, pótlására lesz pénz, de kérdés mennyire változik a szerkezet, amit 3 éve fésülget ilyen formára SAF. A Chelseahez Ancelotti érkezett januárig, Arzenálnál semmi.
Elég ugyanazt játszania Rafának, mint tavaly és enjoy. ;-))

montipájton 2009.06.15. 08:41:49

@rizla: mert ugye ahhoz, hogy egyértelműen aranylabdásnak tartsuk, a nemszutyok Barcelonába kell igazolnia. Szakmai érved is van?

nordsee 2009.06.15. 08:52:27

@montipájton: Rizlánál önellentmondás, mert aranylabdával nem a másodvonal játékosait szokták jutalmazni. Így, ha Madridban kap aranylabdát, akkor a szutyok szónak már csak érzelmi töltete lehet. :)

capor_ 2009.06.15. 08:54:45

@rizla:

Hát akkor majd meglátjuk. De továbbra is tartom, hogy ennyi pénzért nem fogja senki sem megvenni és marad egy ígéret...

rizlaa 2009.06.15. 09:01:14

@montipájton: ki mondta, hogy a madridban nem lehet aranylabdás? arra meg fenntartom a jogot, hogy eldönthessem, mit tartok szutyoknak, és mit nem, kösz, hogy megengeded

rizla 2009.06.15. 09:03:50

@capor_: szerintem is engednie kell a bayernnek az árból, ha pénzt akarnak csinálni belőle. ha viszont marasztalni akarják (és ezt állítják), akkor nagyon meg kell tudniuk győzni, mert egy elkedvtelenedett klasszis hiába klasszis.

poolfanati 2009.06.15. 09:49:35

@mann: ha heinze nem jöhetett hozzánk néhány év, akkor az egyik legjobb játékosunk mért mehetne a muba???
komolyan mondom én még dossénát se adnám el a munak.

Hispan07 2009.06.15. 10:17:38

NST-s srácok, az évad záró válogatottak & egyebek hol maradnak...?

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.06.15. 10:29:44

@Hispan07:
még mindenki gyászolja egy picit a trófeátlan csapatát,
aztán felkapjuk az objektív szemüvegünket, és kirongyolunk mindennel.
ígérjük (próbáljuk be is tartani)

Asidotus 2009.06.15. 11:12:20

Szerintem egy olyan szezonban, ahol Kaka 67 millió Ronaldo meg 94 millió, akor Ribery ára REALisan 60 körül mozog. Ha még két-három játékos lett volna az ő szintjén, akkor bajnokok és lehet, hogy MU- Bayern-döntőt néztünk volna.

Titi120 2009.06.15. 11:17:11

@capor_:

Akkor meg marad.
Hoenessék is úgy vannak vele, hogy mivel nem létszükséglet az eladása, így csak úgy lesznek hajlandóak elpasszolni, ha búsásan fizetnek is érte.

Abszolút logikus is.
Ha neked van egy autód, amitől nem tervezel megválni belátható időn belül, akkor csak abban az esetben vagy hajlandó túladni rajta, ha
a) égető szükséged van a pénzre (Bayernnél ez nem játszik)
b) valaki a reális piaci áránál jóval többet ajánl érte

Nem így van ?

Az meg, hogy mi is a reális piaci ára nagyon relatív egy olyan piacon, ahol Berbatov 46 millió €, Robinho 40 m. €, Cé Ronaldo meg 94 m. €.
A fenti három példa alapján egyáltalán nem érzem túlzásnak azt Hoeness-től, hogy 50 -től indul a licit.

avenger13 2009.06.15. 11:58:17

@Titi120: pontosan. Az, hogy a bayern szemét 40 milliókkal szúrják ki telejsen röhejes felvetés. Meg kéne érteni, hogy a bayern a világelitbe tartozó klub, és az 5 leggazdagabb közt van. Ha kell Ribery, akkor fizessék meg, jövőre Perez ugyanennyiért megveszi. Hova siessenek? Egyébként Ha sikerülne átalakítani a csapatot, akkor maradhat is aztán kész. Pár játékossal kiegészítve a bayern bárkivel felveheti a versenyt, és ehhez nem cét és kakát kell megvenniük.

Piiii 2009.06.15. 12:37:20

@Titi120: de vágod hogy ha most nem passzolják el ennyiért, akkor jövő nyáron, amikor már csak mondjuk 1 év lesz a szerződéséből(úgy tudom) akkor kb a felét, de legalábbis 15-20 millával kevesebbet adnak érte.ilyen szempontból is kell ezt a dolgot vizsgálni.persze valószínű megéri nekik megtartani, ha tudják...

Titi120 2009.06.15. 13:08:33

@Piiii:
És lehet, hogy az a 15- 20 milla visszajön kamatostól, ha a Bayern soraiban a franciával eljut idén a BL - elődöntőig mondjuk.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.06.15. 13:21:02

éppen úgy ismerjük Perezt, mint aki majd racionálisan mérlegel a vételár megállapításánál, a legfontosabb szempontok közé sorolva, hogy már csak egy évet kell várnia rá a szerződés lejárta alapján. megkockáztatva persze, hogy amikor ingyen mehet, talán a Barcát választja.

bruhaha. ez a pszichopata ugyanazt a pénzt meg fogja adni érte jövőre is.

shinigami 2009.06.15. 13:25:05

@Titi120:
azert ezt te sem gondoltad komolyan...

Titi120 2009.06.15. 13:35:41

@shinigami:
Mert miért nem ?
Honnan tudod például, hogy egy esetleges jó szereplés a BL -ben milyen befektetőket vonzana a klubnak ?

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.06.15. 13:54:21

jókat mosolygok ezeken a "Ribéry nem akkora érték mint Kaká vagy Cé"...ebből is látszik, hogy egyesek csak hallomásból tudnak valamit a Bundesligáról. Épp úgy mint Diego esetében...
kész röhej.

vabi (törölt) 2009.06.15. 14:34:26

@Titi120:

CR-né is a 93 M € úgy volt 93,hogy Ronaldo menni akart, a MU meg nagy pénzt akart,bár inkább marasztalták volna

tehát ha CR nem akart volna menni, akkor lehet a 93 €-t a MU szó nélkül dobja vissza

ahogy Honess egy 30-40 M€-sat dob vissza szó nélkül Ribery-ért

vabi (törölt) 2009.06.15. 14:44:29

@Basti:

Diego-t inkább van der Vaart-hoz hasonlítsad
van der Vaart volt a Bundesiga nagy sztárja, a meg nem értett zseni,hogy mit keres ő egy Hamburgban

aztán a Real-ban ( a gynege Real-ban) is az egyik leggyengébb volt, komolyan mondom szégyenteljes produkciókkal(ha a Hamburgba tolja így,akkor most a NEC Nijmegen játékosa kb.)

Diego-ról is csak azt tudjuk eddig,hogy vezére volt egy Werder-nek, a mélyvíz most jön neki

Ribery mindkettőnél nagyobb kaliberű játékos, de hol van olyan jó ,mint CR vagy Kaka

ha elmegy a Barca-ba , és húzóembere lesz vmiféle sikereknek akkor igen,addig csak sejtjük róla legfeljebb


vagy Benzema van akkora csatár,mint Rooney,Ibrahimovics,RVN,Torres ?

attól,hogy a Lyon megengedheti magának,hogy ne adja el,mert van pénzük,amúgy Benzema a francia liga egyik legjobbja 2-3 éve ?

shinigami 2009.06.15. 15:46:24

@Titi120:
arra gondoltam h ez a bayern (gyk az idei) csak vmi egeszen nevetsegesen konnyu sorsolassal jutna a 4be...

avenger13 2009.06.15. 17:00:25

@vabi: ezzel nem értek egyet. vdv irtó nagyot bukott. ez eddig igaz. diego nem ugyanaz a kategória. Brazil válogatott, és sokkal nagyobb tehetségnek számít mint vdv. Nem mondta senki, hogy ő lesz jövőre az aranylabdás, de a juventusban nagy jövő várhat rá.

Mióta lehet csak a barcában vagy a realban bizonyítani??? A bayernen ugyanúgy lehet, de össze kell rakni a csapatot. emellett cé és kaká sokkal erősebb csapattal érték el azt, amit. Akkor ennyi erővel őket is lehet bénának tekinteni. Jussanak a werderrel az uefa kupa döntőbe, majd akkor.

@shinigami: mert? a 8 között az arsenal, villareal, porto ellen ugyanolyan esélyesek lettek volna. ez 3 a lehetséges 7 csapatból.

capor_ 2009.06.15. 19:20:06

@Basti:
Az a kész röhej, hogy te ennyiből ezt meg tudod állapítani :)

@Titi120:

Valójában én is ezt írtam, le annyi megjegyzéssel, hogy a Bayern azt mondja csapatot akar építeni Ribery meg azt, hogy el akar menni.... Tehát a bayern olyanra akar csapatot építeni aki el akar menni..
De szerintem inkább maradjon ott, Van Gaal össze fog tudni rakni egy ütőképes csapatot. Aztán pedig majd úgy távozik mint Ballack tette annó. :) Mondjuk ő nyert három bajnokságot ha jól emlékszem...(vagy 4et?)

avenger13 2009.06.15. 20:33:24

@capor_: ribery mondott olyat is, hogy jól érzi magát münchenben. nem kell azt gondolni, hogy mindegy hova csak mehessen már innen. Nem hinném, hogy ha ütőképes csapatot kap maga mellé, nagyon menni akarna. meglátjuk, persze lehet, de ne abból induljunk ki, hogy mit írt egy újság, az ellenkezőjét is ugyanúgy leírják.

BruceWayne 2009.06.15. 23:10:18

Ribery be se férne a Barcába (na jó, talán, de akkor meg ki védekezne? :-)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.15. 23:13:44

@avenger13: Azért az én szememet kiszúrhatnák negyven millerekkel, még forintban is ;-).

avenger13 2009.06.15. 23:15:59

@Nerazzurri: henry helyére akarják, aki eddig se védekezett :) Egyébként egyáltalán a barcában ki védekezik?

@popp: az enyémet is, de a bayernét nem. :)

rizla 2009.06.15. 23:25:51

@avenger13: az egész csapat védekezik, mindenki letámad. nagyon visszazárni a BL-döntőt kivéve nem láttam a csapatot, nem volt rá szükség

rizla 2009.06.15. 23:29:07

@avenger13: "Brazil válogatott, és sokkal nagyobb tehetségnek számít mint vdv"

diego nagy köcsögnek tűnik, így soha nem lesz nagy játékos (vesztes uefa-kupa döntő után vigyorgás, pacsizgatás az ellenfél braziljaival, copa americán nulla teljesítmény, de az arca persze óriási). nem is láttam egy ideje a válogatott kezdőjében, persze nem követek figyelemmel minden brazil meccset. ribery sokkal jobb mentalitású.

avenger13 2009.06.15. 23:39:12

@rizla: soha nem vitattam, hogy riberynél jobb diego. De diegot hülyeség lenézni. Ibra és Cé sem a mentalitása, és az emberi tulajdonságai miatt jó játékos. Diego sem feltétlenül. De azért ne van der Vaartal vessük össze.

BruceWayne 2009.06.16. 00:33:01

de ribery francia és a bayernbe játszik, az minusz 2 kapásból :-)

rizla 2009.06.16. 01:23:14

@avenger13: itt nem "emberi tulajdonságokról" volt szó, hanem mentalitásról. c.ronaldo pl az egyik legcéltudatosabb, ambiciózusabb játékos. diego CR hozzáállásával már a legnagyobbak közé tartozna. nem nézem le, de nem tartom ribery-szintűnek.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.06.16. 08:18:07

@Nerazzurri:
Ribery-re ez a szabály nem vonatkozik :)

Piiii 2009.06.16. 08:49:25

www.nemzetisport.hu/olaszfoci/juventus-lapertesules-szerint-del-piero-kulfoldon-folytathatja-241574.html?

egy kis csemege:) Del Piero 1 év múlva külföldön, még hozzá a Realban:)

monjduk i don't thinks so...ki van zárva, hogy odamenne

capor_ 2009.06.16. 11:18:02

@Piiii: Lenyomhatna ő is egy idényt a méltán világhírű NB1ben :D

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.06.16. 13:19:33

@mocsing: Azért egyelőre ahány embert meg akart venni a Chelsea, a Manchester United vagy a Barcelona, elég kevés üzlet köttetett meg.
De például ahány pletyka volt Villáról vagy Riberyről, soha nem történt semmi. Mármint állítólag sok csapat sok pénzt adott volna értük, a Perez mindkét esetben félreállt, hogy viríthasson, aztán még sincsen semmi biznisz. Pedig már csak ki kéne pengetni az 50-60 millákat. Pangás van.

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.06.16. 13:26:24

a Guardian szerint a Madrid a következő játékosokat "ajánlotta PL-klubok figyelmébe":

Robben
van der Vaart
Sneijder
van Nistelrooy
Drenthe
Huntelaar
Saviola
Heinze
M. Diarra

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.06.16. 13:28:53

a Liverpool pedig több forrás szerint is 18,5 millió fontos (!?!?) ajánlatot tett Glen Johnsonra, amit állítólag el is fogadtak.

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.06.16. 13:37:03

@Alapvonalszippantó Hapci Benő:

azt már csak privátim fűzném hozzá, hogy ezt az eszelős összeget még hajlandó is volnék lenyelni (mert Johnsont egyébként - mondjuk kábé fele ekkora összegért - szívesen látom), de ha Heinze bármilyen konstrukcióban Liverpool-játékos lesz, tökönszúrom magam. :-/

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.06.16. 13:41:17

@Alapvonalszippantó Hapci Benő:
egy huszonötöt ad érte majd Rafa.
nagy mágus az öreg.
Mondd, h nem tudtad :)

nils_h 2009.06.16. 13:46:10

@Alapvonalszippantó Hapci Benő: Egy kapussal, meg még egy-két védővel milyen frankó kis csapat lehetne :)

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.06.16. 13:52:43

@nils_h: á, szerintem egy EB-n nem jutnának a legjobb 8-nál tovább. a vébére viszont simán kijutnának. :)

wilco 2009.06.16. 16:22:44

a pool komolyan gondolja ezt a 18 milliót Johnsonra? tényleg jó játékos lett belőle nem arról van szó, de minek ezen a poszton erősíteni? igazából azt nem értem Rafában, hogy végig amiatt sír hogy a MU-nak milyen sok játékosa van, erre ő mit csinál, el fog adni 3-at hogy abból vegyen 1-et. pedig a poolnak eddig sem a kezdőjével volt baj.

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.06.16. 16:31:07

@wilco: az nem kérdés, hogy kell jobbhátvéd. viszont azt is lehet hallani, hogy Arbeloa el lesz passzolva a Madridnak, akkor meg ott fogunk tartani, hogy nettó 10 milliót költünk a poszt javítására, és még mindig kell még egy jobbhátvéd.

wilco 2009.06.16. 16:39:58

@Alapvonalszippantó Hapci Benő: itt lenne az ideje végre felhozni valakit az ifiből...

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.06.16. 16:46:17

@wilco: Darby készen áll szerintem, de csak fokozatosan lehet a mély vízbe engedni. Insua mondjuk szinte rögtön elég vízbiztosan mozgott a másik oldalon.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.06.16. 18:24:46

@pancho_sanza: ez szerintem nem mond ellent annak, hogy Perez jövőre ki fogja fizetni Ribéryért azt a pénzt, amit most kifizetne - különösen, hogy ha nem veszi meg ő, akkor egy évvel később (ingyen) könnyen elképzelhető, hogy a Barcát választja.

vabi (törölt) 2009.06.16. 18:32:55

@mocsing: nem 2011-ben jár le Ribery szerződése ?

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.06.16. 18:57:41

@mocsing: ha valakit meg akarsz venin, akkor meg kell vele állapodnod és a játékossal is. ha nem így lenne, akkor a Manchester City például simán leigazolhatna bárkit és már Kaká is ott játszana egy fél éve.
Ribery jelenleg nem eladó. Az, hogy jövőre mit választ, sok mindentől függ. Ki mennyit ajánl érte és hova hajlandó aláírni. Két év múlva meg még egyszerűbb a helyzet, mert onnantól abszolút nem pénz kérdése a szituáció, hanem hogy a játékos hol szeretne játszani.

A szituáció - azon túl, hogy a Bayern nem akar eladni - sok tekintetben hasonlít a David Villáéra, akit egyértelmű, hogy a Valencia el akarja adni. A klub megállapodhat például a Chelseavel és Manchester Uniteddel is, de elég komoly esély van rá, hogy a játékossal nem tudnak megegyezni, mert egyszerűen nem akar Angliába igazolni. Villa számára állítólag az sem probléma, ha Valenciában marad még, főleg, hogy az elsődleges preferenciája látszólag kiszállt a bizniszből. Most gyakorlatilag egy klub akarja megvenni és egy akarja eladni, tehát a Valencia, mint eladó nem nagyon ugrálhat, mert végül rajta marad a portéka és karácsonyi akcióban olcsón kell eladnia.

A Bayern látszólag nem akar pénzt Riberyért, hanem a játékost akarja. Az szinte egyértelmű, hogy a francia nem fog hosszabbítani és elvágyódik. Egyértelmű, hogy ez nem pénzkérdés számára.A Bayernnek egy jó és harcos Riberyre van szüksége. Ha idén kedvetlen lesz a francia, aki már tavasszal kiszólogatott, hogy gyenge a keret és a csapat, akkor jövőre körülbelül annyiért fog eligazolni, mint Beckham Manchesterből. Igaza volt a Kaisernek, hogy vagy hosszabbítsanak vele, vagy adják el, mert ennek így nem sok értelme van.

Circus 2009.06.16. 19:10:54

@Alapvonalszippantó Hapci Benő:
hú vazz, hollandtalanítanának??? :)

Circus 2009.06.16. 19:12:25

@wilco:
csatárposztra? SzÁ? :)

Apropó, nem tudja valaki, Juhásszal mi van? :)

avenger13 2009.06.16. 19:18:07

@pancho_sanza: valamennyire egyetértek veled. Tényleg kéne vele hosszabbítani, vagy kezdeni valamit a helyzettel. De hosszú még a nyár, teljesen megértem, hogy nem akarják, ezt még májusban vagy akár júniusban elintézni. Elsősorban majd a Bayern vezetőség behívja beszélőre, és akkor megbeszélik mit tudnak ajánlani... Nem kell sietni vele. Szerintem jövőre is épp annyit fog érni a játékos, mint idén. Akkor is ráérnek eladni, de azt is megértem, hogy elsősorban megtartani szeretnék. Ha folyamatosan érkeznek emberek a klubba, nem hinném, hogy annyira egyértelmű az hogy lelép. 2 éve valamiért a bayernt választotta, azóta is jól érzi itt magát (ez biztos attól függetlenül, hogy elmenne mondjuk a madridba) de amennyiben biztosítják a blben az esélyegyenlőséget a bayern számára, akkor nem lesz neki sem sürgős lelécelnie.

A Villa párhuzam, azért sántít, mert a bayernnek sokkal több ideje van. 1 év, a Valencia el akarja adni Villát most. Perez meg kifizeti érte a milliókat, aztán kész.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.06.17. 03:57:09

@pancho_sanza: jó, én érvet nem látok, amivel ellentmondtál. sztem el lehet adni jövőre is ugyanennyiért, pláne ilyen kereslet mellett, pláne olyan tényezővel, mint Perez, pláne ezen tényező olyan konkurenciájával, mint a Barca/Chelsea.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.06.17. 04:00:15

@pancho_sanza: jó, én érvet nem látok, amivel ellentmondtál. sztem el lehet adni jövőre is ugyanennyiért, pláne ilyen kereslet mellett, pláne olyan tényezővel, mint Perez, pláne ezen tényező olyan konkurenciájával, mint a Barca/Chelsea.

rizla 2009.06.17. 11:15:48

ribery állítólag mégis eladó

avenger13 2009.06.17. 13:33:17

@rizla: ha mindenképpen menni akar, akkor el fogják engedni, egy hatalmas összegért cserébe. Van Gaal szeretné megtartani, meglátjuk.

Piiii 2009.06.17. 13:45:31

www.nemzetisport.hu/olaszfoci/ac-milan-cissokho-szerzodtetese-a-foga-miatt-hiusulhat-meg-241783.html?

hajaj nincs patinás fogsor, ugrik az üzlet. így esélye se lenne mondjuk Riberynek hozzátok menni, ha akarna se mehetne:)

BK 2009.06.17. 15:24:57

@Piiii: ezen vajon tavaly Dinho átment?

raoul_duke 2009.06.18. 10:38:00

Gattusot és Pirlot meg próbálja magával rángatni Ancelotti a Chelseabe? Meg 50M eurót kínálnak (most épp ők) Riberyért.

de niro 2009.06.18. 12:20:35

Hoppá, állítólag De Rossit célozta be a Real!

shinigami 2009.06.18. 12:26:54

@de niro:
jo valasztas bar xabi alonso talan jobb lenne

de niro 2009.06.18. 12:30:38

Nehéz megmondani, nagyjából "egy ligában" játszanak. De az biztos, hogy bármelyikükkel is nagyon jól járnának, és szükség is van legalább egyvalakire erre a posztra, balhátvádre meg középső védőre.

Akkor pöpec csapat lesz.

Piiii 2009.06.18. 13:47:20

@de niro: őt célozhatja, nincs az a pénz amiért elmenne. ami viszont jobban aggaszt:

www.nemzetisport.hu/angolfoci/anglia-a-manchester-united-vucsinicsban-latja-c-ronaldo-utodjat-241947.html?

nem kéne elengedni. meg nem hiszem hogy sokat játszana ott.18ért meg el nem engedném.minimum 25 millió avgy 30, most hogy ennyi lóvé van ott, annyiért esetleg mehet. de inkább maradjon. a reál érdeklődése meg vicc.

Messi88 2009.06.18. 14:07:29

@de niro: akkor pöpec játékosok összessége lesz, nem csapat

raoul_duke 2009.06.18. 14:29:15

@de niro: nekem hatalmas csalódás lenne, ha egyáltalán szóba állnának DDR ügyében a Madriddal.

shinigami 2009.06.18. 14:40:31

@raoul_duke:
van az a penz...
foleg most h valsag van ami vmilyen szinten minden csapatot erint...

Piiii 2009.06.18. 15:10:06

@shinigami: DDR nél nincs az a pénz amiért elmenne...100%

avenger13 2009.06.18. 15:29:42

Ribery nem eladó. A BILD szokás szerint nem írt igazat. A chelsea semmire nem megy 50-el, mert még Real is 55 ajánlott érte. De az elnökség kiadott egy nyilatkozatot, hogy Ribery nem eladó. Ez persze a jelen állást tükrözi, meglátjuk mi lesz a továbbiakban.

Vucsinics kapna lehetőséget a Manuban, mivel nincs cé, és lehet tevez is megy. Ezek után berbatov a konkurencia, ami azért vucsinicsnek nem lehetetlen feladat.

de niro 2009.06.18. 15:46:04

@Messi88: Csak nehogy a végén - a sok, előre kárörvendő legnagyobb bánatára - összeálljon egy félelmetes csapat.

de niro 2009.06.18. 15:48:05

@Piiii: @raoul_duke: Lehetséges, hogy nincs az a pénz, de sok hűségnyilatkozatot hallottunk már közvetlenül a szerződés aláírása előtt.

Vucsinicset én ugyan kedvelem, de a MU-ba kevés.

shinigami 2009.06.18. 16:40:32

@Piiii:
kaka sem akart elmenni, anno nesta sem...

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.06.18. 17:13:04

lassan tudatosan bevezethetjük a két kifejezésnél, hogy megkülönböztetjük: 'valaki elmegy', vagy 'valakit eladnak'.

halareaal 2009.06.18. 17:28:00

egyébként pedig De Rossi nyilván nagyon szereti a klubját, meg minden, de ti ismeritek személyesen, h tudjátok hogy döntene egy ilyen esetben (ami élete legfontosabb döntése is lehet)?

amugy Xabi Alonso jobb megoldás lenne a Madridnak, ráadásul spanyol.

Piiii 2009.06.18. 17:50:58

@halareaal: abban megegyezhetünk hogy más dolog hogy valaki, pl Kaka odamegy 19 évesen egy csapathoz és ott játszik 6 évet és megszereti a klubbot vagy pedig ott született az Olympico mellett, Rómában nőtt fel, ott volt kölyök kora óta a meccseken, együtt ünnepelt csapattal amikor győztek vagy amikor mondjuk bajnokok lettek, ez szerintem egy kicsit más tészta.nyilván nem ismerjük személyesen, de ő olyan mint Totti mint Del Piero, mint Raul akik ott játszottak ugyanannál a csapatnál már 6 éves koruk óta.és szerintem a klub is inkább adná el az összes játékosát, mint a jövő Capitano-ját. erre mérget veszek

halareaal 2009.06.18. 17:58:00

@Piiii:

a klubnak vannak más saját nevelésű játékosai is, tehát én erre nem vennék mérget, ha pl vmi miatt úgy döntene el akar menni, sztem biztos elengednék. persze vannak akik sosem mennek el, de azért nem túl sokan. az általad felhozott példákból én most csak Tottit tartom érvényesnek erre az esetre. Raulnak ugyanis semmi oka sem volt elmenni soha, és sem nála, sem Del Pieronál nem tudjuk h keresték-e őket egyáltalán igazán komoly, hivogató ajánlatokkal. Tottiért pedig ugye (állítólag) bejelentkezett a Real, és a Romábaól amugyis könnyebb lett volna kivásárolni, illetve a Roma nem is ért el annyi mindent, igazán nagycsapatnak nemistom számított-e. persze De Rossi simán lehet, hogy pont olyan, mint Totti, dehát sose biztos, sok nagyon jó játékos igazolt már el a klubból ahol nevelkedett.

raoul_duke 2009.06.18. 19:09:58

@halareaal: De Rossi kábé (legalább) akkora ikonja lesz a Romának, mint Totti, és már most sokkal több ő ott, mint egy "nagyon jó saját nevelésű játékos". Nagyon csalódnék, ha a pénzügyi csődön kívül bármilyen okból eligazolna.

> könnyebb lett volna kivásárolni
Peersze így megy ez; mint boltban a tejet.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.18. 19:24:59

@halareaal: Kábé 200-szor nyilatkozta DDR, a min például a Kaká ügy kapcsán, hogy ő régivágású ember és a Romában akarja befejezni a pályafutását, tudom sokan mondtak már ilyet, de De Rossitól ez hitelesnek tűnik.

StretfordEnd 2009.06.19. 09:11:35

"de ő olyan mint Totti mint Del Piero, mint Raul akik ott játszottak ugyanannál a csapatnál már 6 éves koruk óta."

Del Piero hogy jön ide? Nem is Juve nevelés, 19 évesen igazolt az Öreg Hölgyhöz, előtte a Padovaban játszott. Helytállóbb lett volna Maldini, Gary, Scholes vagy Giggs (14 évesen ment a Unitedbe) megemlítése.

Piiii 2009.06.19. 10:53:11

@StretfordEnd: nah akkor ezt eltoltam, meglátszik hogy keveset tudok a juvésokról:)
azt hittem, hogy ő saját nevelés.de a nevek helytállóak akiket irtál.
sorry

nils_h 2009.06.19. 11:32:24

Azt tudjuk, hogy a Cselzi miért akarja eladni Bosingwát a Bájernnek? sztem a portugál volt a legjobb tavaly a csapatban...

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.06.21. 11:33:47

adják a Rómát, svájciaknak, már volt?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.21. 21:24:22

@anonim222 [semleges néző]: Még várjuk ki a végét, egyelőre azt vizsgálják, hogy milyen pénzek állnak a titokzatos svájci konzorcium nevében tárgyaló Fioranelli mögött.
süti beállítások módosítása