Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Kétfejű bárány Madridban! Meztelen nők Liverpoolban!

2009.06.11. 17:10 Alapvonalszippantó Hapci Benő

Az átigazolási pletykák a sportújságírás kétfejű bárányai: ez az a terület, ahol az ember a legnagyobb jóindulattal sem képes komoly minőségbeli különbséget találni a Telegraph és a Mirror, vagy éppen a Guardian és a Sun teljesítménye között.

Komoly újságíró tehát undorral fordul el a témától, ám vannak, akik ilyenkor kerülnek csak igazán elemükbe: Hegyi Iván kedvenc hírportálján például nem lehetett nem érezni az eluralkodó eufóriát, amikor véget értek azok a hülye bajnokságok meg kupák, és a köret kerülgetése után végre rá lehetett térni a szaftos lényegre.

Kurva nagy szerencsénkre azonban mi sem komolyak, sem pedig újságírók nem vagyunk: így egyrészt használhatunk ilyen csúnya szavakat, másrészt pedig kéjesen merítkezhetünk meg a minden alapot nélkülöző, ám annál bombasztikusabb hírek és a valóságtól elrugaszkodott spekulációk fertőjében. Már csak azért is, mert tényleg eseménydús három hónapra számíthatunk, hiszen több csapatnál is ész nélküli költekezés várható. A Realnál és a ManCity-nél érzésünk szerint nem lesz plafon, mindenkit beáraznak, aki él, mozog és rúgott már egy egyeneset labdába. Ezzel pedig nem csak azt érik el, hogy ők maguk irreális árakon fognak majd vásárolni, de az ellenfeleknél is felverik a kikiáltási árat.
 
Tartsatok hát velünk erre az izgalmas terepre: meztelen nők a hajtás után!!!
 

 
Nos, amint a fenti videó is hagyhatott némi hiányérzetet egyesekben, úgy a mi posztunk sem lesz képes mindenkit, ööö..., kielégíteni. Áttekintésünk nem lesz teljes körű, azaz – olvasóink idegrendszerét és ujjizületeinket védendő – nem fogjuk az internet mindahány setét bugyrában fellelhető összes ún. bennfentes információt idehányni (Kobe Bryant  a ManCity célkeresztjében), illetve nagy sajnálatunkra nem foglalkozunk olyan obskurus együttesek, mint a Defensa y Justicia vagy az Everton kiszemeltjeivel sem.

De hagyjuk is a szócséplést, és csapjunk a lecsóba; első körben játékosonként pásztázzuk át a piacot - csak a nagyhalakra menve; a sneciket ezúttal visszadobjuk. 

 

Akik már megszülték az ötösikreket:

Két okból is illő Kakával (goal.com nyelven: Dos Santos Leite Ricardo Izecson-nal) kezdeni körképünket. Egyrészt egyértelműen ő a legnagyobb név az eddig biztosan klubot váltók listáján. Másrészt pedig kedvenc pólóárusunk a madridi Verseny utcából vele indítja új kollekcióját: a Real új stratégiáját ún. szakmai szempontból értékeli helyettünk más; mi inkább azon aggódunk, az új brand felfuttatásakor vajon kioltja-e egymást a rengeteg, egyszerre piacra dobott termék, vagy épp ellenkezőleg, sikerül kihasználni a szinergiát a mörcsendájzing-bevételek növelése érdekében.  

 

Diegoval kapcsolatban két markáns vélemény feszül egymásnak blogipari munkaközösségünk berkein belül. Érdekes módon a juventino-különítmény hangoztatja leginkább fenntartásait: nem fog ízleni neki az olasz védők ún. határozottsága; nem passzol a csapat kiérlelt hadrendjébe; brazil – efféle csacskaságokat hallhatunk. A kibicek viszont nagyjából biztosak abban, hogy két év múlva Zidane, Del Piero és Isten nevét már kisbetűvel írják a Juve-szurkerek, mert DIEGO lesz az isten és a játékos is Torinoban; _benito pedig abból fog élni, hogy Diego mezeket árul a Deák téren.

 

Gareth Barryt, azok után, hogy tavaly az átigazolási szezon talán legszánalmasabb komédiájának mellékszereplője volt, idén dicséretes diszkréció mellett, egyszersmind hip és hop szerezte meg a Manchester City. Martin O’Neillnek, ha csak nem akarta a szezon lúzere címet egy újabb baklövéssel megfejelni, nem volt sok választása: Barrynek jövőre lejárt volna a szerződése, és még így is kevesebbet kasszírozott érte, mint tavaly tehette volna. Az angol válogatott középpályás nyilván komoly erősítést jelent a City számára, továbbra is felvállalnánk viszont azt a népszerűtlen véleményünket, miszerint ezen a csapaton legtöbbet egy új menedzser tudna lendíteni.
 

Miközben persze mindenki a pólóárus eszelős költekezésével van elfoglalva, a – maga ligájában – hasonlóképp mellbevágó összeget, 35 millió eurót fizetett a Bayern-vezetés a sokat vitatott Mario Gomezért. Ők tudják, mondanánk, ha nem figyeltük volna legalább fél szemmel az elmúlt években folytatott, khmm, tevékenységüket. Gomez mellé ugye még korábban megszerezték a Száva-vidék Dirk Kuytjét, Ivica Olicot, de érzésünk szerint elsősorban nem ezen fog múlni a siker. Sokkal inkább azon, elkapja-e a fonalat van Gaal: ez esetben akár Prinz Poldi, sőt, akár Jason Donovan is rohangálhatna az előbbiek helyén, a holland belőlük is kihozná a bennük szunnyadó Ronaldót. Itt jegyeznénk meg, hogy kollektívánk egy – itt pontosabban meg nem nevezendő – tagja egy szerényebb összeget készül feltenni a bajorok BL-sikerére.
 

És akik még csak ezután fognak bugyit villantani:

 

Cristiano Ronaldo: Nem nagyon lehet úgy transzferablak mellett elsétálni az utóbbi időben, hogy ne kandikálnának ki rajta Madeira Maradonnájának letisztult vonásai. Már kezdtük azt gondolni, hogy a menetrendszerű átigazolási színjáték kötelme ott figyel valamelyik szponzorációs szerződés apróbetűs részében; ám egyre inkább úgy tűnik, ezúttal végre valóban melegebb éghajlatra távozik Charles Bronson legjobb portugál tanítványa. Hacsak a Man City be nem jelentkezik érte…
BRÉKING! A Real megegyezett a Uniteddel, világrekordot jelentő, 80 millió fontért viszik CR-t. Na igazunk volt, vagy nem volt igazunk?!

 

 

Sokaknak okoz fejtörést a Barcelona-Milánó viszonylatban kibontakozó barterügylet: Eto’o örökös egrecíroztatását eleve nem értjük (illetve dehogynem), de az pláne furcsa, hogy éppen Ibrahimovicot akarják helyette.

Nem nagyon tudjuk ugyanis elképzelni vele a Barca támadójátékát, de Guardiola ez után a szezon után annyit legalább megérdemel, hogy ne nézzük nyáladzó idiótának: valami elképzelése csak van. Ugyanez igaz egyébként az Interre is: közmondásosan kreatív középpályássoruk előtt Ibrára lehetett építeni (legalábbis Olaszországban…), Eto’o-t viszont nem látjuk magunk előtt, mint a felcsűrt labdák urát és parancsolóját (ugye milyen csönd van Drogba körül?). Ha a csereügylet nem jönne össze, a bőröndjét valószínűleg már készenlétben tartó Ibra még kiköthet Barcelonában, Eto’o viszont – ellenérték hiányában – inkább City felé veheti az irányt – esetleg a svédbosnyák bosnyáksvéddel együtt.     

 

A csőd szélén lavírozó Valencia valószínűleg kénytelen lesz megszabadulni három leginkább likvid eszközétől: David Villa nagy valószínűséggel a Realhoz, esetleg a Chelseahez kerül; Albiol úgyszintén Madridba távozhat. Az új klubelnök, Manuel Llorente kellőképpen homályos nyilatkozata alapján azonban David Silvát szeretnék leginkább megtartani, illetve egy klubnak sem adnák el mindhárom játékost. Hogy ez vajon azt jelenti-e, hogy Silvát (már csak a szurkolók haragját is mérséklendő) nem csapják hozzá a madridi csomaghoz – Liverpoolban nyilván ezt remélik. Hacsak persze a Manchester City le nem csap rá is.

        
A Liverpool szurkolói már tavaly nyáron sem nagyon tudták hova tenni a Xabi Alonso esetleges eladásáról szóló híreket. Pedig akkor épp talán leggyengébb liverpooli szezonját zárta a midfield maestro, ráadásul némi logikát lehetett is találni a spanyol Garreth Barryre „cserélésében”; mondván, az angol szerepeltetése esetleg több taktikai variációt tenne lehetővé. Azóta eltelt egy év, Alonso a szezon egészében kiváló formát mutatott, Barryre lecsaptak az arabok, ám továbbra sem csitulnak az esetleges transzferről szóló hírek. A változatosság kedvéért őt is a Madrid szeretné megszerezni, ráadásul időközben Guardiola rácuppant a belső középpálya másik oszlopára, Mascheranora, Benítezről pedig sejthető, hogy az utóbbitól kevésbé szívesen válna meg. Rafa anyagi lehetőségeiről ellentmondó hírek érkeznek, de az valószínűnek tűnik, hogy kellőképp eszelős ajánlat esetén beáldozná játékmesterét – ebben pedig Perezben könnyen partnerére találhat. És még a City is megtalálhatja Rafát egy ellenállhatatlan ajánlattal. Feszülten várunk.
 

Darijo Srna a legutóbbi átigazolási szezonban dícséretes közérthetőséggel érzékeltette ragaszkodását jelenlegi együtteséhez: akkor sem távozna a Sahtarból, ha a Liverpool hívná. Azóta azonban az UEFA-kupa begyűjtésével nagyjából elérte azt, amit az ukránokkal reálisan el lehet, így nem lepődnénk meg, ha mégis, úgymond, új kihívásokat keresne. A horvát kapitány iránti szimpátiánkat korábban sem rejtettük véka alá, óva intenénk azonban európai topklubok edzőjeként vagy futballigazgatójaként tevékenykedő olvasóinkat attól, hogy jobbhátvéd-gondjaik megoldását várják tőle. A legeslegjobbak ellen rizikós lenne ezen a poszton számítani rá – sokkal inkább a horvát válogatottban betöltött szerepkörben, esetleg a megfelelő felállásban erősen támadó szellemű szélsőhátvédként (wingback-ként) kellene használni. A szóba került klubok közül a Milan esetében praktikusan Beckham helyén tudnánk elképzelni; a Spursben viszont csak jelentős taktikai változtatások után. A Bayernre mindez a fejtegetés nem vonatkozik: a Bundesligában valószínűleg bármilyen poszton megélne. A City érdeklődése természetesen csak idő kérdése.
 

Az idei szezon egyik nagy felfedezettjére, Dzsekóra állítólag az egyre gyanúsabb Milan-vezetés vetett szemet. Nem igazán értjük, a milanos kollégák miért fumigálják a bosnyákot: egyrészt, ne legyen kétségünk, jó kis játékosról van szó; másrészt pedig a helyükben üdvrivalgással fogadnánk minden, 30 év alatti játékos leigazolásáról szóló hírt. Könnyen lehet azonban, hogy nem is kell megbarátkozniuk a számukra szokatlanul fiatal játékossal: a mindig jólértesült heinrich kolléga információi szerint a Wolfsburg nem fogja eladni kulcsjátékosait; a főszponzor Volkswagen ugyanis lényegesen nagyobb szerepet szán a csapatnak marketingtevékenységeiben. Hacsak a City bele nem köp a levesükbe.
 

Patót igazából csak merő gonoszságból vettük fel a listára, hogy tovább forgassuk a kést vörös-fekete olvasóink szívében. Egyszerűen nem hisszük, hogy Berlusconi az ő eladásával próbálná tovább fokozni a szurkolótábor amúgy is karneváli hangulatát. Bár a vén szemfényvesztőről tényleg bármit el tudunk képzelni, azt, hogy saját maga ellensége legyen, bajosan. Míg Kaka eladása mellett, ha az életünk múlna rajta, azért tudnánk érvelni; Pato elpasszolása színtisztán destruktív, igazi punk húzás volna. Lehet azonban, hogy Ancelottinak nem egykönnyen mond nemet a kis brazil, a Chelseanek pedig tényleg szüksége volna egy faszipántos csatárra; pláne, ha a következő fejezetben Didier esetleg  újra összejönne Joséval. Minden borulhat azonban, ha kivetné rá a hálóját a City.

 

Franck Ribery nem nagyon csinál titkot abból, hogy mostanra már igencsak szorítja ülepét a kihízott bőrnadrág. És bár Münchenben ősi szokás a böllenkedés azokkal a klubokkal, amelyek nagyobbnak gondolják magukat náluk, eléggé észnél vannak ahhoz, hogy tudják, most lehet nagyot kaszálni és értelme sem volna tartóztatni a fejben már máshol járó gallt. Érdeklődő akad szép számmal; érzésünk szerint fej fej mellett halad a cél felé a MU, a Real és a Barcelona is. Az angolok ellen leginkább az szól, hogy Ribery állítólag rühelli a brit klímát; mellettük pedig a várhatóan Madridból raklapszám érkező dohány. A Madrid aduja nyilván Zidane, illetve a kreatív ellentételezési lehetőségek széles skálája (l. lejjebb). A franciát elég jól el tudjuk képzelni, izé, gránátvörös-kékben is: ez esetben cirkuszt és Hlebet kaphatnának cserébe a bajorok. Ha csak nem kavar be a City egy ellenállhatatlan ajánlattal.
- BRÉKING! - Most, hogy a Szedlák húga megbetegedett Ferguson zsebe szépen ki lett tömve – és még egy hely is felszabadul ott a szélen – már inkább azt gondoljuk, hogy Frankieboy mégis csak kénytelen lesz vásárolni néhány esőkabátot.
 

Tiki, Niki és Viki Robben, van der Vaart és Sneijder: A szimpatikus holland triót Perez elnök – valamilyen kombinációban - várhatóan roncsáron számítja majd be egy öszkerékhajtásos, alig használt Riberyért. Robbennek mondjuk akár adhatna is még némi esélyt (hiszen erről híres), a másik két rongylábú viszont könnyedén Münchenben köthet ki és – akárhogy kapálóznak ellenük a helyi bőrgatyás kollégák – nem is járnának rosszul velük a bajorok. Ha ez az ügylet mégsem jönne létre, valószínűleg csak erősen nyomott áron tudnak megszabadulni tőlük. Esetleg bejelentkezik értük a Man City (illusztrációnk készítésekor a három kis naiv lurkó még mit sem sejt Dagobert ördögi tervéről).
 

 

440 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr831175860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.06.11. 17:27:29

Landon Donovan.

ha viccből volt Jason, akkor nem értem.

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.06.11. 17:30:13

Hohó! Hol vannak azok a beígért meztelen nők??!!
Na mindegy! ...

Amúgy a meg nem nevezhető kollégának üzenem, hogy legyen büszke páratlan szakmai hozzáértésére, és vállaja fel azt. A Bundes-szekció biztos, hogy pajzson fogja körbehordozni, ha bejön a tippje.
:))

Kövi 2009.06.11. 17:48:16

Úgy néz ki, hogy ősztől érdemei elismerése mellett hangosan is szidhatom Céronit. Ezt főleg Real-fetisiszta öcsém jelenlétében tervezem folytatólagosan elkövetni, a "Fordult a kocka!"-elv jegyében.

Papp Sanyi 2009.06.11. 17:53:25

Nagyon jó és szórakoztató cikk!
Végre két pofával és elégedetten lehet utálni a Madridot a C(igány) odaigazolásával! És továbbra is előre igazolnak, sok ész most sem szorult beléjük. Védekezni ki fog? Az utolsó meccseken kiderült, hogy milyen lábakon áll a védelem (ideggyenge Casillas, ténfergő Ramos, Pepe...) Nem hiszem hogy Raul Albiol lesz a megmentő. Vagy Xabi Alonso egydül.

1116001 2009.06.11. 17:54:12

És a nap vicce:
Story tv-n lesz az europa-liga közvetítés:)

Ronal-d'oh! 2009.06.11. 17:55:14

@1116001: NEEEEEEEEEE. Ez katasztrófa. :O

Amúgy jó lett, Benő!

Vul-Kahn 2009.06.11. 18:01:12

Gomez csak 30 millió volt, nem 35, Donovan meg Landon, nem Jason. De ezek voltak az első hibáid, mióta posztokat írsz, úgyh grat és keep up the good work!
A meztelen nőket azért én is hiányoltam :S :-)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.11. 18:01:49

@Papp Sanyi:

Az utolsó meccseken már nulla morál volt a Madridban, és Pepe sem játszott, szóval abból a pár meccsből nem érdemes kiindulni.

Abban viszont egyetértünk, hogy most majd sokkal jobban lehet ellendrukkolni, mint tavaly. Például amikor Cét leveszi a pályáról Aspilicueta. Érdekes lesz. :-)

Vul-Kahn 2009.06.11. 18:03:20

@1116001: OMFG! És ki lesz a kommentátor? Détár Enikő? Esetleg Kiszel Tünde? Vagy Bobby a Dallasból? :-)

_benito · www.nst.blog.hu 2009.06.11. 18:05:13

és végre, végre posztban is feltűnt a levlistán mindent helyettesítő 'faszipántos' jelző is. éljen, éljen. :D

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.06.11. 18:13:00

@Vul-Kahn: 30-35. nem lehet tudni pontosan. sztem így utólag már Uliék is szégyellik, ezért nem nyílvános a pontos összeg :))

@Kövi: én ezzel úgy vagyok, hogy ha Real meg a Cé most már így zusammen lesz, akkor kettőt egy csapásra :)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.06.11. 18:16:48

@_benito:
nagy nap ez a blog életében,
én jövőre ünnepelném ezt a napot.
be is véstem a naptáramba :)

Vul-Kahn 2009.06.11. 18:23:15

@Alapvonalszippantó Hapci Benő: :DDDD
Amúgy ok, tőlem lehet 35 is, én vhogy úgy érzem, hogy ez a transzfer még ennyiért is meg fogja érni (főleg ha eladjuk Tonit vmi 15-20 közötti áron, amennyit szerintem nem ér).

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.06.11. 18:27:19

Tonit azért necces lenne 10 fölött eladni. 15 fölött meg irreális.

értelmetlen_nevű 2009.06.11. 18:32:09

@Vul-Kahn: Arshavint 16,5 millióért igazolta Wenger. Nem hinném, hogy Gomez kétszer annyit érne.

Vul-Kahn 2009.06.11. 18:34:07

@mocsing: szerintem is így van, de már az Interrel és a Barcával kapcsolatban is olvastam 20 millió körüli ajánlatokról. Nagy biznisz lenne annyiért elpasszolni szerintem.

R.M.E. 2009.06.11. 18:48:27

az a dagobert bácsis kép nagyon ott van :D

avenger13 2009.06.11. 18:51:08

Én nem vagyok annyira biztos Ribery távozásában. Persze lehet csak az árát akarják felverni. De MU fanok azért annyira ne reménykedjenek, a legesélyesebb szerintem a Barca jelenleg. A Manu ebben a helyzetben nem sokkal erősebb a Bayernnél sem. Persze Franck odaigazolásával ez változna. De a Muból kiszedték a legjobb játékosukat. De meglátjuk mi lesz. Én remélem, hogy Franck marad.

@Basti: rendben

bjoe0502 2009.06.11. 19:00:08

valenciából csak villa megy el szerintem...már várom a csoda húzást amikor makalele visszamegy madridba labdát szerezni:d

Jo_Jo 2009.06.11. 19:03:45

@avenger13: Hát ez így, ebben a formában kicsit erős. Tény, hogy Ronaldo volt a Manchester legjobb játékosa, de hogy ezek után a Bayernnel hasonlítsuk össze az MU-t... (már bocs a Bayern drukkerektől)
Olyan mintha azt mondanád, hogy ha kivennénk Messit akkor teljesen visszaesne a Barca. Szvsz sem a Barca és sem az MU nem egyemberes csapat.

Circus 2009.06.11. 19:10:53

És most akkor Juhásszal mi van?

( :) )

daneeka 2009.06.11. 19:16:32

@Jo_Jo: Amíg Cé sérült volt, a nagy Junájtid szenvedett, még a PL-ben is. Ettől függetlenül 80 millióból elég ütős csapatot lehet építeni, tehát tényleg ne hasonlítsuk a MU-t a Bayernhez.

OnduldBaar (törölt) 2009.06.11. 19:18:23

sztem Ferguson ráutazik Ribery-re most, ha 30 M fontot kidobott egy Berbatov-ra,talán 40-et csak ad Ribery-ért ,azzal a Bayern is jól jár

persze Ribery vs. Ronaldo nem kérdés,hogy utóbbi a jobb, szóval ez így még kevés a MU-ba

gondolom taktikaváltás is lesz, kötöttebb széljátékkal

a Real pedig ha hajlandó védekező játékosokat is venni, minimum Xabi Alonso +1 balhátvéd +1 középhátvéd akkor félelmetes csapatuk lehet, ha összerakják őket

persze ha Gago meg Heinze van hátul akkor tényleg a mezeladás lesz csak pénzük

meg a királyi családi kasszából,ahonnan a mostani dugipénzek :D

Gergő bá' 2009.06.11. 19:23:47

@avenger13: Én nem féltem a MU-t. Ott van Nani Ronaldo helyére, szerintem tökéletesen tudja majd pótolni. Berbatovot kellene eladnia SAF-nak, legalábbis én ugy érzem nem illik ő a mencseszterbe.

Törteli Tivadar 2009.06.11. 19:24:52

@Molnár Gergő: ezt a nani gyereket ugye poénnak szántad? szerintem legjobb helyen akkor lenne, ha visszamenne a zöldfoki szigetekre labdát szedni

poolfanati 2009.06.11. 19:27:29

@Molnár Gergő: "Ott van Nani Ronaldo helyére,"
vicces srác. :D

szerintem a mu nem is a legjobb játékosát adta el, mert az pillanatnyilag rooney. még most nyáron is hihetetlen formában van.

értelmetlen_nevű 2009.06.11. 19:28:41

@OnduldBaar: Ribery nem eladó 40ért. 60 alatt hülyék lennénk eladni.

OnduldBaar (törölt) 2009.06.11. 19:31:29

@poolfanati:

Andorra meg Kazahsztán remek védői ellen

avenger13 2009.06.11. 19:40:59

@Jo_Jo: szándékosan volt kicsit túlzó, de a jelenlegi bayern nem sokkal gyengébb a munál. gyengébb ez tény, de ha hoeness kapust is hoz, akkor már eléggé rendben leszünk és nem feltett kézzel kell kimenni. Nem egy emberes csapat a barca se a mu, de azért az utóbbi most sokat gyengült. Ha erősítenek a 80 millából, akkor megint más lesz a helyzet. De uliék se ülnek remélem a babérjaikon.

@OnduldBaar: Azért ennél tartsuk már többre a bayernt. 50-60ért nem adták oda Pereznek. Ne röhögtess a 40 millával. A Bayern a világ egyik leggazdagabb klubja, nincs válság mint Valenciában. Hoeness nyilatkozta, hogy 50ért még a telefont se veszi fel. Nem a kiscsapat a bayern, akik örülnek ha hullajtanak nekik pár misit.

avenger13 2009.06.11. 19:46:20

És ha már igazolások.

Hleb marad a Barcában úgy tűnik.
Neuer nem kell a Bayernnek.
Edson Braafheid Bayern játékos.
Ami viszont a posztba is kívánkozott volna: Mättheus a Fehérvár edzője. :D

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.11. 19:49:27

@1116001: És ki kommentál, a Hajdu Péter?

Circus 2009.06.11. 19:50:37

@OnduldBaar:
"a Real pedig ha hajlandó védekező játékosokat is venni, minimum Xabi Alonso +1 balhátvéd +1 középhátvéd akkor félelmetes csapatuk lehet, ha összerakják őket"

öööö, Juhász Roland, pl? hacsak a ManCi le nem csap rá :)

Mattheus újra itthon, igen, szerinet is van akkora bréking mint bármi itt feljebb :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.11. 19:53:29

@értelmetlen_nevű: Az egy nagyon jó vétel volt, nálam ő most ott van a tíz legjobb játékos közt.

1116001 2009.06.11. 19:55:43

@popp: Passzolom a kérdést. Engem is érdekelne:)
A még nem létező DigiSport is fog EL meccseket adni.

OnduldBaar (törölt) 2009.06.11. 19:57:14

@avenger13: ha max. 50 m € nem elég rá, akkor nem is kell a MU-nak sztem

inkább legyen Bundesliga 2. örök életében:D

ennyiből talán kijön Young és Valencia együtt ,amivel még jobban is járhat a MU akár

kizárt,hogy Kaka árán keljen el Ribery,még a Real-nak sem...

Titi120 2009.06.11. 19:57:56

Rabóczki meg a Fradiba tart.
:)

OnduldBaar (törölt) 2009.06.11. 20:02:22

Podolski tényleg a köln-be igazolt ?

ezt elsőre nem hittem el

OnduldBaar (törölt) 2009.06.11. 20:06:31

Ibra ügynöke:

"Ibrahimovic annyit ér, mint Kaká és Cristiano Ronaldo együtt"

na erre varjatok gombot, csak legyen aki kifizeti

durva átigazolási spirál lesz itt, csak a Milan-t sajnálom,mert Berlusconi hamarabb vásárolja meg Mirjuca Lacit és Nicsenko-t,mint vmi ütős játékost minden posztra

avenger13 2009.06.11. 20:09:16

@OnduldBaar: poldi már télen a kölnbe igazolt.

Láttad Riberyt játszani? Messi, Kaká, Cé után kb. ő a világ legjobb játékosa. Bal szélen támadó középpályásként egyértelműen az egyik, ha nem a legjobb. Miért adná el a bayern 50 alatt? asszem 35öt ér a realnak a chelseanek még többet. A valencia nem jön ki. És nem is akarják a silvát és albiolt is eladni, max albiolt. Már ha lehet hinni a Valencia elnökének.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.06.11. 20:25:00

Hát ez a poszt.... muahah, még nst szinten is igen igen vicces, gratula hozzá :-DDD

Itt a fenti "mennyi ribery ára" vitához azért illik hozzátenni, hogy @OnduldBaar: fontot mondott, münchenben pedig eurót mérnek, a kettő közti váltószám majdnem át is hidalja a 40 és 50 közti különbséget :-D tehát az urak vitája részben félreértésen alapul.

Az pedig hogy ki mit nyilatkozik Ribery áráról, az magánügy. De én nem vagyok benne teljesen biztos, hogy Fergusson éppen Franckot akarja. Majd meglátjuk!

avenger13 2009.06.11. 20:28:24

@morphine: másodszorra eurót mondott, az úr egy részét valóban áthidalja, de még mindig nem elég. Ribery ennél többet ér. 55 millió euró alatt nem válnék meg tőle, de inkább 60.

raoul_duke 2009.06.11. 20:29:42

Amúgy jópofa, ahogy "szaros 40 millió euró"-ztok :).

Piiii 2009.06.11. 20:31:35

@avenger13: hát a bayern eddig sem ült a babérjaikon, vettek már 5 játékost, de az más kérdés milyeneket...

avenger13 2009.06.11. 20:35:58

@Piiii: meglátjuk. tymoschuk ló lesz, olic meg ingyen van. a többit nem kommentálom, bármi lehet belőlük.

@raoul_duke: ez egyébként bennem is felmerült. Ronaldo egy évi fizetéséből meddig éldegélnék el... (9.5 millió Euro=2.603.000.000 HUF) mínusz az adók. :)

raoul_duke 2009.06.11. 20:40:36

@avenger13: kell ám ennyi, ha Ferrarikat akarsz összecsukni edzés előtt, meg Veyronnal akarod csapatni a Fő utcában ;).

chisslord 2009.06.11. 20:41:07

@dzolutan:

Ez hatalmas!! Malaclopó-kezdőbajúsz-zsírzselé kombó :D:D

Ez a gyerek megér 160 millió eurót! Hajrá Perez!

A hétközi kis bevásárlása amúgy is kiverte a biztit Platininél... Abban mondjuk igaza van a Roynak, a Realnál szűkösebb lehetőségekkel rendelkező klubbokkal szemben nem túl fer dolog ilyen horribilis árakon összevásárolgatni a játékosokat, de ez ellen ők tehetnék a legtöbbet.

5+6, fizetési sapka. Kész is.

Nemeg nehogy már AKÁRKI is érjen 26 milliárd forintot. Ez 26 darab lottó ötös! Nehéz felfogni hogy mennyi pénz egyetlen ember játékjogáért. Totálisan Irreális, már a Zidanért fizetett pénz is az volt és ennek sose lesz vége...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.06.11. 20:42:17

Csak hangosan gondolkodok Cé ügyében:
volt már olyan játékos akit eladott az öreg alkesz és utána ment a sírás-rivás, hogy de hiányzik, a hiánya miatt nem nyerünk semmit?
Ide a rozsdás bökőt, de szerintem már egy éve tudja kit/kiket hoz helyette. Aki/akik nagyobb durranások lesznek.

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.06.11. 20:43:34

@avenger13: igazából pote kolléga javasolt egy ilyen demagóg betétet a posztba, hogy hány lélegeztetőgép stb. jönne ki a 94 millió ajróból, csak aztán már így is kicsit összecsaptak a hullámok a fejem felett.

chisslord 2009.06.11. 20:44:49

A legszebb az lesz, ha majd egy Almeria, vagy egy Getafe, amelyik vaságyastól nem ér annyit mint a Real fél középpályája csap nekik egy négyest :D

OnduldBaar (törölt) 2009.06.11. 20:47:31

Ronaldo állítólag kéri a 7-es mezt

Raúl átadja,de csak Raúl felirattal:D

nasteey 2009.06.11. 20:47:33

Azért az mindenképpen érdekes, hogy Txiki elismerte, hogy január óta folynak megbeszélések a Bayernnel Ribéry miatt. Erre hipp-hopp jönne a MU a sok pénzével és elvinné. :D

Bár gondolom tavaly Alvesnek sem egy kérője volt, még is a Barcában kötött ki.

Hátha.

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.06.11. 20:52:31

@OnduldBaar:

igazából ennél csak az szebb, hogy nekem úgy rémlik, Raúl szerződésében van egy olyan kitétel, hogy a csapatban senki nem kereshet többet nála.

OnduldBaar (törölt) 2009.06.11. 20:57:25

@Alapvonalszippantó Hapci Benő:

Perez majd zsebbe fizet Ronaldo-nak

vagy a királyi család ékszereivel:D

de amúgy simán többet keres majd,mint a MU-ban valszeg,nem beszélve az adózásról, meg arról,hogy itt a reklámbevételekből nagyobb rész jut neki,ha minden igaz

Asidotus 2009.06.11. 20:58:39

@csizsikpizsik:
Ha jól emlékszem, Beckham 2003-ban ment át Madridba, és utána évekig bukdácsolt a MU, egész konkrétan csak 3 szezon után állt talpra.

Circus 2009.06.11. 20:59:06

@Titi120:
Na végre még valaki, aki komolyan veszi ezt a témát.

raoul_duke 2009.06.11. 21:00:28

@chisslord: szerintem nem kell ilyen szabályokkal korlátozni a piacot.

avenger13 2009.06.11. 21:10:26

@raoul_duke: a fizetési sapka értelmes megvalósítása nem feltétlen rossz, mert ezek hatalmas összegek. Cé lassan ki tudná fizetni Mo államadósságát, és ez szerintem a világ szégyene. A sztárbiznisz túlmegy minden határon.

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.06.11. 21:11:23

@OnduldBaar:

vagy kreál neki egy kamu sportállást, mondjuk építésvezetőként, mint nálunk volt divat régen. :)

OnduldBaar (törölt) 2009.06.11. 21:11:33

@Nűnű:

de nem Beckham miatt elsősorban

szar volt az egész csapat,kapusgondok, védőgondok, középpályán Keane éppen kezdett kifulladni,Neville már mutatta,hogy lassú lesz és nem elég jó, Scholes -nak sem ment nagyon, Fletcher még béna volt,Carrick még nem is volt, Hargo sem, ellenben DjembaDjemba,Kleberson:D

elől RVN-re épült minden, Rooney és Ronaldo éretlenek voltak nagyon

Solskjaer folyamat sérült volt,Forlán üres kapuba nem talált be(azóta bezzeg 2-szeres aranycipős ?:D)

Saha meg Smith pedig sérülések és egyéb okokból nagyon nem váltak be

tehát Beckham csak kis része volt ennek,másrészt összebalhézott Ferguson-al

aztán Fergie szép lassan ki/megnevelte Rooney-t,Ronaldo-t főleg, védelembe hozott erősítést(Evra,Vidic) szerzett egy zseniális kapust,mert Howard meg az Carroll nagyon gyengék voltak, jött közben Carrick, Fletcher egyre jobb lett stb.

viszont Ronaldo eladása most nagyon nagy változás, teljes taktikai megújulás kell sztem,hisz 1az1-ben nem lehet pótolni Ronaldo-t

rizla 2009.06.11. 21:13:44

@OnduldBaar: itt is csak egy része lesz az MU gondjainak ronaldo eladása. ferguson kíváncsi vagyok, mikor vonul vissza. még egy korszakváltás belefér vajon?

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.06.11. 21:19:22

@OnduldBaar: ezt már pedzegettem korábban is, csak lusta vagyok rendesen kifejteni, de szerintem CR nélkül még jobb is lehet a MU; a többi támadóból több jöhet ki, ha ő nincs a pályán, egy (mondjuk) Ribery-Benzema duó becserkészésével meg aztán pláne nem lenne gond pótolni.

Ronal-d'oh! 2009.06.11. 21:20:54

Szerintem idén lesz Berbatov igazán fontos ember, mert valószínűleg már tavaly lehetett tudni, hogy Ronaldo megy, csak valamiért már akkor le akarták igazolni Berbát. Most nem kell azon parázni, hogy a Tevez-Berba-Rooney-Ronaldo kvartettből ki padozik.

rizla 2009.06.11. 21:22:12

@nekedX: és berbatov játékának a színvonala vajon miért fog nőni CR eladásával?

avenger13 2009.06.11. 21:23:27

@nekedX: Tevez lehet nem fog, mert ő is mehet, Liverpool, City...

Strigo 2009.06.11. 21:24:53

Céronaldó távozása semmi ahhoz képest, mint mikor Cantona abbahagyta. Azt is sikerült túlélni, egy játékos sem lehet több, mint a United. Legalább lesz normális szélső védekezés, meg szabadrúgás-kombinációk. A hiányzó zsenialitást pedig az érte kapott fontmilliókból lehet pótolni, vagy legalábbis enyhíteni.

Titi120 2009.06.11. 21:27:16

@Alapvonalszippantó Hapci Benő:
Én viszont számoltam ...

26 milliárd forintból 21 666 666 db Snicker csokit tudok venni itt, a sarki kisboltban (120 Ft / db).
Ha ezeket a csokikat egymás mögé helyeznénk (10 cm /db) akkor kapnánk egy 216 km -es útat, azaz Budapesttől Pécsig eljuthatnánk rajtuk.

De akár meg is ehetnénk.

Akárhogy is, de ez a Perez egy jó nagy hülye. :)

raoul_duke 2009.06.11. 21:28:04

@avenger13: viszont a sztárbizniszt mi fizetjük. Veszünk belépőt meg mezt, meg Fordot, Heinekent a közvetítéshez, stb.

sporttárs 2009.06.11. 21:29:08

A cikk egy roppant fontos, ám a témáját illetően nem központi gondolatára hadd reagálok:

"Kurva nagy szerencsénkre azonban mi sem komolyak, sem pedig újságírók nem vagyunk: így egyrészt használhatunk ilyen csúnya szavakat, "

Kedves NST!
Csak semmi szerénység vagy álszerénység! Ma pontosan ez az élvezhető sportújságírás. Ki a fasz merné megkérdőjelezni, hogy ezek az írások amellett, hogy tájékozottságot mutatnak és bátor, határozott véleményformálással tüntetnek, kifejezetten élvezhető olvasmányok? Éppen mert szarnak a poros-unalmas tradíciókra, a hazai sportújságírás ezeréves kliséire.

Pontosan ez hiányzik a nyomtatott sajtóból. Az élőbeszédes (elektronikus) az más, ott tényleg nehéz érzékeltetni, ha egy vastagabb szó csak stiláris jelentéssel, nem pedig bunkóságból csúszik ki (nem is csúszik, véletlenül sem, vajh ki lsz az első bátor?) - de írásban lehet, nagyon is lehet. Csak bátran!

Az meg, hogy ki újságíró, mindenen múlik, de
semmiképp azon, ki nevezi annak magát. Hobbiból csináljátok és nem kaptok érte pénzt, de ezek igazi cikkek, profi írások, stílusos alkotások - mi a szart írjak még, nyilván újságírás, na, az igazi, az alapos.
Kurvaélet.

:)

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.06.11. 21:29:11

"Ha ezeket a csokikat egymás mögé helyeznénk (10 cm /db) akkor kapnánk egy 216 km -es útat, azaz Budapesttől Pécsig eljuthatnánk rajtuk."

ez mondjuk teljesen értelmetlen volna, hiszen én már eleve ott (vagyis itt) vagyok. :D

Titi120 2009.06.11. 21:31:34

@Alapvonalszippantó Hapci Benő:

Akkor kirakhatnánk fordítva, Pécstől Bp. -ig. :)

sporttárs 2009.06.11. 21:33:58

@rizla: Gondolod, hogy korszakváltásra lenne szükség a Manchesternél?

avenger13 2009.06.11. 21:34:42

@raoul_duke: ezt tudom, de nem mindent. Rajtam azért kevesebbet keresnek. Túl sok pénz van ebben akkor is. Egyébként egyetértek veled. Mi is hülyék vagyunk, minek a heineken amikor van borsodi is. :D

raoul_duke 2009.06.11. 21:41:49

@Alapvonalszippantó Hapci Benő: viszont ha nem a sarki nonstopban venné meg a csokit, hanem elmenne a metróba (vagy közvetlenül a gyárba; lehet, hogy ennyiért már ott is szóba állnak veled), akkor akár oda-vissza meg lehetne csinálni az utat!

sörbarát 2009.06.11. 21:42:14

@Titi120: Egyik helyen akció van (15-19h-ig minden nap :)) 480 Ft 1 lityós sör. Tehát 26 milliárd Ftből: 54166666 lityó sör, azzal...

baloo784 2009.06.11. 21:42:40

@chisslord: Pedig ér. A jóemberek ára bejön mez-, bögre-, sál-eladásokból, meg a bérletesek számának növekedéséből. És akkor még nem is rúgtak két egyeneset a labdába.
Én pl. az Ibra-Eto'o cserében semmi más rációt nem látok, minthogy fellendítsék Milánóban a kék-fekete Eto'o, Barcelonában pedig a gránátvörös-kék Ibra-mezek eladását.
Az, hogy Lentini megvásárlása, és a fizetésére költött összeg is kiverte a biztosítékot II. János Pálnál, senkit sem érdekel. (Jó kör volt a Milannak, hogy a csávó nem sokkal később rommá törte magát, meg a hiper-szuper kocsiját...) Alighanem magát a Jóistent sem, mert ő is látványos, szép focit akar látni, kerül, amibe kerül:-)

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.06.11. 21:47:38

@raoul_duke: ez megint csak pénzkidobás: egyszerre mindig csak az egyik irányban közlekedek.

Everred 2009.06.11. 21:48:03

@rizla: amiért Ronaldo játékának a színvonala nőtt Van Nistelrooy eladásával.

Sose lehet tudni. Lehet, hogy Rooney is jobb lesz, mert nem pakolgatjuk végre ide-oda Ronaldo kedvéért, lehet, hogy rosszabb lesz, mert a pályán hihetetlenül jól megértették egymást Cével.

Titi120 2009.06.11. 21:50:26

@sörbarát:
Igen, először én is sörben gondolkodtam, de aztán eszembe jutott, hogy ennyi sörösüveget úgyse rakosgatnánk sehova, hanem visszaváltanánk.

raoul_duke 2009.06.11. 21:55:11

@Alapvonalszippantó Hapci Benő: és ha Titi120-szal félúton akartok spanolni úgy, hogy mindketten azért saját úton mentek? Vagy még inkább az út 2/3 részénél?

@avenger13: ha legális pénzből költ valaki, az nem zavar. Tegye.

chisslord 2009.06.11. 21:58:46

@raoul_duke: itt@baloo784:

"Korlátozni a piacot"... na igen itt a baj. Ez egy SPORT lenne szerintem elsősorban. Igaz, hogy sokan szeretik, lehet belőle pénzt csinálni, mezre meg bögrére pingálni az ügyes gyerekeket, de ez akkor is egy SPORT.

Egyfelől emiatt engem elszomorít, hogy egy akkora nevű és presztizsű klubbnál, mint a Madrid a csapatépítésnél nem az az elsődleges szempont, hogy ki milyen sportember, hogy illik bele a csapat játékába, stb... hanem hogy mekkora marketing értéket képvisel. Ezzel nem azt akarom mondni, hogy Kaká, vagy Croni nem jó sportember (mondjuk C egy szánnivaló primadonna, ha nincs a lábán labda és a közelébe nem érhet a Raúl, Del Piero szintű példaképeknek) de Perez bevallottan az üzleti oldalát nézi elsődlegesen a dolognak.

Ez pedig nem jó felé mutat. Lehet hogy gazdaságilag megéri a Realnak az ilyen horribilis összegű igazolás (még akkor is, ha 70 millio kölcsön kell rá elvileg és csak azért nem több, mert nem adnak többet), de a foci egészét néve ez nagyon nem jó tendencia.

Ismétlem ez egy SPORT (is), nem pedig mondjuk a kaszinóbiznisz, ahol a flancos luxus iszonyatos pénzekért, meg az aranybudi minden szobában egyenlő a sikerességgel és népszerűséggel.

Én is sportoló vagyok és szerintem 26 milliárd forintot az elmúlt 200 évben nem költött el az a magyar sportszövetség, amiben versenyzem. De ennyi pénzből kis túlzással a fele sportágamat zsebre lehetne tenni világviszonylatban. Ez pedig elszomorít kicsit... de ha ezzel egyedül vagyok, az talán jobb is. Más minek szomorkodjon :D

micz 2009.06.11. 22:05:03

Egy kicsit off:

Ezt láttátok?

www.goldenblog.hu/szavazas

On..

avenger13 2009.06.11. 22:09:33

@chisslord: egyetértek, azzal kiegészítve, hogy Mo-n is ez megy csak kicsibe. A focira mindig van pénz, a magyar sikersportágakra meg ugye nincs...

rizla 2009.06.11. 22:17:08

@sporttárs: egyelőre nem, de lassan mindenképp. van der sar, neville, scholes, giggs, rájuk nem lehet alapozni, viszont nagyon erőteljesen meghatározzák a klub identitását, a pályán kívül is, az öltözőben, és a pályán is, a rutinjukkal. ez el fog tűnni, így minden az andersonok nyakába szakad majd, ki tudja, hogy mennyire fogják elbírni. ronaldot pótolni kell, berbatov pedig nem vált be, és szerintem jövőre sem lesz jobb (rooney viszont tényleg jobbá válhat).
nem tudom, szerintem egy átmeneti időszak vár most a manchesterre, persze elképzelhető, hogy SAF a lehető leggyorsabban, és legjobban fog reagálni, úgyhogy nem lesz feltűnő.

numerakirály 2009.06.11. 22:18:23

@Titi120:

Rosszul számoltál, ez 2166 km lenne, pontosan annyi, amilyen hosszan a MO-i folyók fővédvonalain árvízvédelmi készültség volt 2006. április 17-én.

rizla 2009.06.11. 22:19:20

@sporttárs: azért mondják, hogy nem újságírás, mert így kisebb elvárásoknak kell megfelelni, saját magukkal szemben is. ami mondjuk léha hozzáállás szerintem, és a bede mártoni hagyományokkal szemben néha sajnálatosan erősen érezni. de persze ÍZLÉSEK ÉS POFONOK, meg a többi szétkoptatott klisé, csak az érzékeny lelkűek kedvéért.

Titi120 2009.06.11. 22:26:22

@numerakirály:
Most egy világot döntöttél romba bennem, de első utánaszámolásra úgy tűnik igazad van.

Perezre viszont így tényleg elfogytak a jelzők ...

rizla 2009.06.11. 22:30:55

@baloo784: "Én pl. az Ibra-Eto'o cserében semmi más rációt nem látok, minthogy fellendítsék Milánóban a kék-fekete Eto'o, Barcelonában pedig a gránátvörös-kék Ibra-mezek eladását."

sajnos a posztban is elég felületesen szerepel ez a téma, pedig egyáltalán nem irracionális. arról van szó, hogy mindkét játékosnak lejár jövőre a szerződése, tehát ha nem sikerül velük hosszabbítani, akkor most kell őket eladni. más-más dolgok miatt nem tuti, hogy maradnának, ibrahimovicnál ugye ott van az, hogy az inter nemzetközi szinten impotensnek tűnik, és olaszországban már teljesen jóllakott; eto'o-nál pedig az irreálisan magas fizetésre való áhítozás, plusz ő is eléggé kifocizta már magát a barcelonában, ki tudja, hogy jövőre is vérszomjas marad-e, főleg annyi pénzért, amennyit megkövetel. hosszútávon nem teljesen elvetélt döntés a csere, függetlenül attól, hogy mind a két játékos jobban illik a jelenlegi klubjába, mint a másikba. mondjuk zlatannál inkább a karaktere, vagy a személyisége az, ami nem passzol a barcába, a játéka más kérdés, szerintem van annyira intelligens, és tehetséges, hogy alkalmazkodni tudjon.

rizla 2009.06.11. 22:33:34

@chisslord: van igazság abban, amit perezről mondasz te is, meg mások is. hosszútávon elő fog jönni a nem kellően sportszakmai, nem eléggé alázatos hozzáállása, viszont egyelőre hasznot hozhat a klubnak. CR meg kaká pl pont, hogy sportszakmai szempontokból is fontos igazolások, robinhot ugyanis máig nem pótolták, irányítóként pedig sneijder, vdv, és guti egyaránt befürdött

halareaal 2009.06.11. 22:43:20

@rizla: ezt mondjuk sosem értettem igazán. Eto messze a Barcelona legköcsögebb játékosa, még Ibrahimovic érkezése sem jelentene komoly visszaesést.

Piiii 2009.06.11. 22:47:24

@halareaal: visszaesést???megdobná még 1-2 kamionnyi lapáttal:)

OnduldBaar (törölt) 2009.06.11. 22:54:18

a Chelsea mikor csap már bele a lecsóba ?

Abra most már odaszórhatna egy 100 millió €˙-t megint, Ancelotti biztos el tudná költeni

nevek felmerültek itt is,Pato,Pirlo,Villa stb.

Deco-t is el kellene passzolniuk,kiváncsi vagyok komoly csapatnak kell-e 2-3 év teljes alibi után
Carvalho is az Inter-be vágyakozik,most hogy Alex elvette a helyét

Ancelotti kiváncsi vagyok tovább húzza-e,mint Scolari

Everred 2009.06.11. 23:00:02

@rizla: Zlatan szerződése nem jár le jövőre, 2013-ig érvényes.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.06.11. 23:04:32

Mi mikor veszünk vkit?
Ade irány Milano, Eto'o meg hozzánk... hm?:)
Jah, még egy oszlopos védő kellene a belga mellé:)
És Touret rem nem adjuk el... a Tesója is jöhetne...

Azért valljuk be, a Real bekezdett:) CRonaldo hazatért. :) Ahogy Papesz is Szegedre:)

Wazz, ma megjelent néhány honi edzőkeringő is, ez olyan, mint egy nagy kollégiumi beltenyészet... :)

egy sört is ihatnánk vmikor:)

ui: tegnap olyan gólt lőttem, mint Torres az EB-döntőben... :)

Üdv, ymy

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.11. 23:05:53

@rizla: Na kiváncsi volnék, mire alapozod, hogy Berbatov nem lesz jobb? Szerintem a tehetsége megvan hozzá, hogy egy MU-szintű csapatban is meghatározó ember legyen. A Totenhamnél megszokta, hogy ő a vezér. És ő nem kifejezetten Van Nistelrooy-féle befjező csatár, hanem inkább Ibrahimovics-szerű játékos, kell neki a terület, mert úgy érvényesülhetnek a cselei és tüzelhet távolról is. Szóval a Cé nélküli Unitednél, lehet, hogy egy neki jobban ízlő szerepet kaphat, arról nem is beszélve, hogy több játéklehetőséget.

vabi (törölt) 2009.06.11. 23:07:02

@imici77:

Arsenal már bevásárolt idénre

jött két holland 12 éves, Bergkamp-utódok, és 1 német 4 éves:D

Messi88 2009.06.11. 23:22:05

Berbatov-val kapcsolatban az ellenzőkkel értek egyet. Megalszik a tej a szájában, mire tovább böki a bogyót. Fedezni azt tudja, meg elég technikás is, de nekem lassúnak tűnik (még az Ibra-féle erőcsatárokhoz képest is) és mondom nagyon körülményes. Itt előttem írták, h. csak terület kell neki...hát nem tudom... meg távolról sem valami életveszély.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.06.11. 23:23:40

@vabi: nemnemnemmmm... jön egy 16 éves! és az idén mindenkit szanaszétszedő u18ból is felkerül 1-2 játékos... eddig ok a történet, de vki még a senior csapatba is jöhetne:)

jó lesz ez, messze van még aug vége! :)

OnduldBaar (törölt) 2009.06.11. 23:25:58

@popp:

ezt várom,hogy mi sül ki ebből,hogy Ronaldo eddig csak kerékkötője volt a többieknek,de majd most mindenki felvirul,kivirul

majd amikor Carrick előreszlalomozik és a lassú és körülményes stílusát elhagyva Iniesta-va változik,akkor el is hiszem:D


kb. 20-30 gólt és 5 gólpasszt kell pótolni nem lehetetlen, csak Ronaldo a fontos meccseken is képes volt gólt lőni, nagy ellenfelek ellen is nagy meccseken,ahol csak 1 gól dönt akár

ezt így most csak Rooney-ból nézem ki egyelőre, mert Berbatov sok nagy meccsen égette le magát idén

Park nagyon felemás, nem gólerős,de gólpasszokban sem jó, Nani nem is játszik

jóformán két szélső kéne, mert ez a Giggs pótlás sem jött össze(Nani,Tosic lol)

SamS 2009.06.11. 23:35:18

@OnduldBaar:
"Berbatov sok nagy meccsen égette le magát idén"
Például?

Tosic-csal pedig nem tudom, mi a bajod, mert nem hiszem h olyan hűdesokat láttad volna játszani. Néhány tartalékbajnokiból egyértelműen kiderült, h kiemelkedik a kicsik közül, attól pedig nem lesz vki egyből szar játékos, hogy nem az a típus akit egyből dobnak a mély vízbe. Nani viszont tényleg használhatatlan.

SamS 2009.06.11. 23:44:03

Most a Rizla által feltett kérdés nagyon érdekes: meddig marad Fergie?

Amennyiben még van legalább 4 év az öregben, még elkezdhet egy új típusú csapatot építeni. Viszont ha tartja magát ahhoz, hogy 70-nél befejezi, akkor gyorsan kell cselekednie, mert nyilván valami szép búcsút tervez magának. Nem egy Mikiegér-kupa győzelemmel zárt szezont. Kíváncsi vagyok, melyik utat választja.

Ami viszont gond lehet a játékosvásárlásnál, h most az egész világ tudja h ott termett hirtelen 80 millió a kasszában, így minden egyes kiszemeltért horribilis összeget kérnek...

OnduldBaar (törölt) 2009.06.11. 23:46:39

@SamS:

Berbatov ?

Pool ellen, Porto ellen Arsenal elleni 1. bajnoki meccsen, Chelsea ellen ősszel, Inter ellen oda-vissza gyenge volt

mondhatnám azt is,hogy nagy csapat ellen nem volt jó idén talán 1-2 kivétellel

Inter elleni első meccs volt a csúcs,amikor amúgy nayon jó volt a United, de Berba rémszar

Tosic -al nincs gond, csak kéne egy balszélső Giggs helyére, és ha nem ő akkor Tosic lesz az,ami kicsit vicces

talán 2-3 év mire PL játékos lesz,addig meg majd Rooney megoldja vagy mi ?
Nani-tól megvonták a bizalmat is, Park-al felemás a megítélésem,néha nagyon jó ,máskor totál szürke, technikailag vitatható a tudása, bár lőtt 1-2 fontos gólt de pl. 3 gólpasszt adott 25 PL meccsen,egy szélsőtől ennél több kell, pláne ha a 16-os körül ólálkodik(vagy több gól)

OnduldBaar (törölt) 2009.06.11. 23:55:39

@OnduldBaar:

amúgy Tosic 7 M€-ba került, még jó hogy kiemelkedik a tartalékok közül

ha nem emelkedne ki,akkor nem került volna semmibe ,de legalábbis nem ennyibe

egy Pique-t adtunk el 5M-ért, ehhez képest 7-et kiadni egy tehetséges Tosic-ra fura

arra már nem is mondok semmit,hogy mi a fasz került Anderson-al közel 30 M €-ba

(Beckham és RVN is ezalatt az összeg alatt ment el)

a Barca 30 M-ért kb. Ronaldinho-t vette 2003/4 körül

Nani se volt olcsó és úgy volt a kettő beharangozva,hogy az új Giggs meg az új Scholes

aztán a baloldalon Park,Rooney többet játszik,mint Nani,középen meg inkább Giggs játszik a szezon nagy részében,mint Anderson

és ez úgy volt,hogy Hargo végig sérült volt,mi van egészséges,Anderson pályára sem lép idén?

rizla 2009.06.11. 23:56:28

@Everred: mea culpa, mindenesetre eto'o-ra így is áll, amit írtam.

rizla 2009.06.11. 23:58:37

@popp: berbatov alkatilag nem tűnik alkalmasnak arra, hogy ilyen szinten állandó vezéregyéniség legyen. az MU-ban nem fér bele, hogy néha bal lábbal kel, és elkúr mindent. akkor sem, ha amúgy zsenije ennek a sportágnak.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.12. 00:04:03

@rizla: Azért ez a flegmaság előnyére is válhat, például nem omlik össze, ha nagyobb terhet pakolnak rá.

Lencse. 2009.06.12. 00:06:05

@vabi: Én úgy hallottam, Wenger Madonnával járja Afrika legkilátástalanabb helyzetben lévő nyomornegyedeit, örökbefogadható csecsemők után kutatva.

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.06.12. 00:09:52

@rizla: igazából elsősorban azért írtam, hogy nem vagyunk újságírók, mert történetesen nem vagyunk újságírók - legalábbis a blog jelenlegi szerzőinek túlnyomó többsége nem az.

bede történetesen újságíró.

ezzel együtt a kritikádat a magam részéről szívesen veszem, hiszen szeretnénk jól, jobban csinálni a blogot.

nem jut a lyon el messzire, ha nem figyel lionel m 2009.06.12. 00:27:51

35 millió egy gomezért?! Szent ég... Kapásból 5 játékost tudnék mondani, aki jobb nála ennyiért..
Ribery egyértelműen Kakával és C-vel egy lapon említendő, és hármuk közül még csak nem is ő a leggyengébb. Remélem a Barcában köt ki. Eto nem fog megélni az olasz bajnokságban, Ibrából bármi lehet, jelenleg ő a legjobb, legkomplexebb csatár. A leginkább az Interre férne rá az erősítés, ha komolyan kezdeni akarnak valamit európában.

h492019 2009.06.12. 00:46:06

itt hanogsan röhögtem:


chisslord 2009.06.11. 20:44:49
A legszebb az lesz, ha majd egy Almeria, vagy egy Getafe, amelyik vaságyastól nem ér annyit mint a Real fél középpályája csap nekik egy négyest :D


OnduldBaar 2009.06.11. 20:47:31
Ronaldo állítólag kéri a 7-es mezt

Raúl átadja,de csak Raúl felirattal:D

rizla 2009.06.12. 00:51:05

@popp: az, hogy "nem omlik össze", az az alap elvárás ezen a szinten, érted. de nem összeomlani, hanem kifejezetten húzóemberré válni, az már egészen másik kategória, és ehhez berbatov kevés.

rizla 2009.06.12. 00:54:53

@Alapvonalszippantó Hapci Benő: oké, de valójában ez úgy néz ki, hogy minél komolyabban veszitek, annál inkább újságírás, és minél kevésbé, annál inkább blogolás. szerintem is nyugodtan lehet az nst-t (és ezzel együtt pl a labdabiztost, vagy a rugdesfuss-t is) alternatív sportújságírásnak nevezni, ezt szépen be kell vállalni, aztán rámenni a minél tartalmasabb, magasabb nívóra. a bloglétre való hivatkozás néha mintha ez ellen dolgozna.

papercut 2009.06.12. 01:04:22

@imici77: No para! Nézd meg eddig kikkel hoztak(hoztuk magunkat hírbe)! Csuoa olyan ember, akik mind beleillenek jöhetnek, pénz is van rájuk és hiányposztokra(vkp, belső védő) jönnének és nem +1 kreatív középpályás. Nekem kb minegy hogy Vermalen Hangeland Bassong Richards négyesből ki jön, amíg 1 legalább jön(inkább 2) ugyanígy Yaya Touré(akire nem látok sok esélyt) vagy Lorik Cana(rá inkább) és még lehet 1 csatár is jöhet)Eto'o? valószínűbb Pandev vagy Martins. Akárhogyis, de kurva jó csapatunk lehet jövőre, bajnoki címért és a Bl-ért a is harcba szállhatunk! Fel a fejjel, most utoljára még bízzzunk Wengerben, de ha innen elbassza akkor jöhet más.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.12. 01:40:40

@rizla: Értem én az érveidet, kiváncsi is voltam rájuk, azért kérdeztem rá. Most már győzködhetjük egymást órákig, úgyis a pályán nyújtott teljesítménye zárja majd le ezt a vitát. Egyébként mikor azt mondod, hogy nem látszik alaklmasnak az korrekt, de korainak tűnik pálcát törve kijelenteni, hogy mihez kevés Berbatov ;-)

És hogy én is beszálljak ebbe az újságírás, nem újságírás polémiába. Ha nem is mértékadó, de már gyakran hivatkozott orgánun az nst. Farkas Norbi például egy egész jegyzetet szentelt pancho egyik írásának, vagy nst szerzők jellennek meg a Telesportban.

Ebből a szempontból tehát tekinthetjük újságírói teljesítményeknek az itt közétett cikkeket. Rizlával ellentétben én viszont nem akarom megmondani, hogy mit vállaljatok be és mit nem, sőt nekem kifejezetten tetszik, hogy a szerzők sem veszik vérkomolyan magukat, így a bejegyzések nem lesznek izzadságszagúak.

VO 2009.06.12. 02:20:53

Rég volt ilyen jó poszt az nst-n, grat.

rizla 2009.06.12. 02:59:32

@popp: ha viszont a szerzők néha annyira izzadtságszagúan akarják magukat NEM komolyan venni, akkor az írások tartalmatlanná válhatnak.

berbatov nekem nem elég meggyőző, olyasmi "félvilágklasszis", mint hleb. zseniális, de a legszűkebb elithez túl rendezetlen, hangulatember, művészlélek, nem elég céltudatos, nem elég akaratos. persze ez csak felületes benyomás, majd elválik.

sporttárs 2009.06.12. 07:27:52

@rizla: Szerintem a tájékozottságuk és karakteres véleményformálásuk messze meghaladja a mai futball-újságírás átlagát, de mindegy is, igazából nem emiatt írtam, amit, hanem kifejezetten a stílusjegyek védelmében. Az NST, szemben a hivatalos sportsajtóval, végre nyelvileg is belépett a huszonegyedik századba, ma már, a minden korábbinál szélesebb nyilvánosság idején nevetséges az egykori, hétköznapi szóhasználattól teljesen idegen, mesterkélt nyelvezetet etalonnak tekinteni. Mi az, hogy nincsenek csúyna szavak, amikor némelyik (nem mind, őpersze, és főleg nem öncélúan) kizárólagos jelentéstartalommal, hangulatfestéssel let része a hétköznapok beszédének? Miért írna valaki máshogy a fociról, mint ahogy beszél róla?
(Mondom, az öncélú, pláne indulatteli durváskodás nem ide tartozik. Azt meg kell hagyni a kommentezőknek. :)) )

Egyébként meg ez egy blog, én minden léhaságát, vagy szubjektivitását és olykor pongyolaságát simán betudom ennek - új műfaj, és ezek az ismérvei.

kroos 2009.06.12. 07:31:19

madridba viszik az össze csatárt de ettöl még ugyan ez lesz.
www.youtube.com/watch?v=LS1TgoF8htg

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.06.12. 07:36:56

@rizla: a mostani teljesítményük mutatja, hogy klasszisok. kispadról nem hajlandóak focizni; ez látványosan igaz mind Berbatovra, mind Hlebre. pont :). pechjükre, olyan helyre kerültek, ahol van náluk is jobb (ettől még ők is nagyon jók szvsz.)
valószínűleg kellene egy 5-10 meccses sorozat, hogy visszarázódjanak a tuti formába, (ha én lennék az edző :))

rizla 2009.06.12. 08:06:44

@anonim222 [semleges néző]: he? berbatov és a padozás? 43 meccsen játszott idén.. talán tevezzel kevered

IronRock 2009.06.12. 08:08:08

Na ez klassz. Visszajön az idióta, megalomániás Perez, és ugyanott folytatja ahol abbahagyta! megvesz minden klasszis támadót egy rakás pénzért, és véletlenül se kérdezné meg a frissen kinevezett, szerződéséből kivásárolt edzőt, hogy "figyelj már, Manuel, mondd hogy neked kik kellenek, te döntesz, és megvesszük őket neked!" Ez a Real ugyanoda fog jutni mint az első galaktikus éra alatt...ha jól megy a sztároknak bárkit lefociznak, ha meg nem, boldog-boldogtalan el fogja őket verni megint. Pellegrini meg nem ahhoz szokott, hogy ekkora sztárokat kezeljen. Ő kinevelt remek játékosokat, évek munkájával összerakott a Villareal-ból egy remek csapatot, de ebbe most bele fog bukni. Igaz, ez nem az ő hibája, sokkal inkább az elmebajos Perez-é. Kaká leigazolása jogos, CéRonaldo-é a legnagyobb baromság. Messze nem éri meg azt a pénzt amit fizettek érte, legjobb esetben is csak annyit mint Kaká, de inkább kevesebbet.
A védelmet meg megint el fogják hanyagolni, és ugyanott lesznek mint 4-5 évvel ezelőtt... :-(

rizla 2009.06.12. 08:22:57

@IronRock: azért riquelmét, vagy pirest nem pellegrini nevelte ki.

"A védelmet meg megint el fogják hanyagolni, és ugyanott lesznek mint 4-5 évvel ezelőtt... :-( "

és ettől most tényleg szomorú vagy?

rizla 2009.06.12. 08:26:30

egyébként én nagyon várom már a 3havontaújedző-szakaszt

kroos 2009.06.12. 08:28:43

A nagyobb gon szerintem inkább az hogy a Depor, a Getfae, a valencia nem igazol ugy ahogy kéne.
Sóval ez a Reál nem tud olyan szar lenni hogy ne lennének 2.-ok.Nem ugy mint 2000. ben.
Akkor 5. lettek az anelkás baljicos igazolási idöszak után.

füligjimmy77 2009.06.12. 08:29:23

Egyrészt szerintem nem kell félteni Pellegrinit, Rikelmét is úgy kivágta, mint a taknyot, Perez pedig nem követi el még egyszer azt a hibát, hogy a saját edzőjéz megfúrja. Lehet fikázni, hogy megalomániás, hülye, meg anyámkínnya, a többi csapat miért nem tudja utána csinálni? A játékosokat pedig nem kötelező eladni. Ha meg tud venni bárkit kilóra,az a többi csapat szégyene. Ilyeneket olvasok, hogy felrúgja az íratlan szabályokat? Pénzzel ezek szerint a többi edző/vezető kőkemény gerincét is meg lehet görbíteni.Nem a csapatépítés az első szempont? Szerintetek ki legyen a szélső, Marcelo? Vagy ha Di Natalét hoznák, jobb lenne? Szabályozni a piacot? Ja, eddig ez bevált nagyon sok helyen, még régebben egy kicsivel. Húsz év múlva azt mondanák játékosokra, mekkora sztár lehetett volna, ha nem angolnak születik?

IronRock 2009.06.12. 08:32:30

@rizla: Riquelme és Pires esetében igazad van, de Pellegrini volt az aki beillesztette őket a Villareal szerkezetébe, és azóta se játszottak olyan jól mint ott. Pires megvétele őrültségnek is tűnhetett, akkor már 33 éves volt, mégis bevált.

A Real-védelemre visszatérve: tényleg nem örülök neki, mert a egészet le kellene cserélni 1-2 ember kivételével, de Perez erre megint nem fog pénzt áldozni. Stabil védelem és megfelelő cserék nélkül pedig nem lehet sikeres egy csapat, hiába van benne egy rakás klasszis támadó. ezt pont a 4-5 évvel ezelőtti Real bizonyította fényesen, erre most elkövetik ugyanazt a hibát megint.

sporttárs 2009.06.12. 08:34:07

@IronRock: Miért, szerinted a klubelnökök feltétlenül az edzők óhajai szerint szoktak igazolni? Már Anglián kívül, ahol a menedzser nemcsak edző?

(Persze lehet, hogy Pellegrininek nem kellett volna Kaka meg Cé, tényleg. Más pedig egyelőre nem történt.)

halareaal 2009.06.12. 08:53:35

@kroos: és közben megnyerték a blt.

kroos 2009.06.12. 08:56:03

@halareaal: Nem erre céloztam.Hanem arra hogy a spanyolbajnokság milyen gyenge a 9 évvel ezelöttihez.
Pont emiatt hogy akkor egy a mainál sokkal jobb Madridot 4 is megelöztek.

halareaal 2009.06.12. 09:09:21

@IronRock: a cserékkel ezúttal nem lehet gond, annyira bő lett a keret. kivéve persze ha Perez a vdVaart-J. Garcia-Saviola vonalat tartja meg, és eladja a többieket. a hollandok közül pl sztem nem szabadna eladni sem Sneijdert, sem Robbent, főleg így h már az sem katasztrófa, ha megsérülnek.

Bréma · http://nagybajom.lap.hu 2009.06.12. 09:19:35

Azt hittem Srna idősebb. Utánanéztem, s még csak 27 éves. Tehát remélhetőleg még sokáig játszhat. A legnagyobb csapatoknak nem ajánlanám, de a mögöttük jövőknek (pl. Tottenham, Bréma :-) ) már mindenképp.

mook 2009.06.12. 09:21:27

Most tényleg a BBC-ről lopod a képet, és az ő pletykarovatukat meg sem említed?

news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/gossip_and_transfers/8096475.stm

IronRock 2009.06.12. 09:38:47

@halareaal: Snejider mehet, eddig se sokat tett hozzá a játékhoz és sokat volt sérült. Irányítónak nemigazán vált be, most Kaká egyértelműen jobb lesz nála. Robben is eléggé sérülékeny, de amikor ment neki, akkor ő volt a csapat legjobbja heteken át. Van der Vaart-ot megvenni is óriási hiba volt, most nem eladni pedig még nagyobb lenne. Drenthe se kell, balhátvédnek nem jó, baloldalon meg ott van Kaká és Robben. Saviola mehet szintén. Van Nilstelrooy-t sajnálnám, mindig is szerettem a játékát, neki lehetne adni egy lehetőséget a sérülése után. Amíg nem sérült meg, megbízhatóan ontotta a gólokat tavaly is.
Perez amúgy is azt mondta, hogy 9-10 játékostól valószínűleg meg kell válni, hiszen csak 25-öt nevezhetnek, és a mostani új igazolásokkal bővebb lesz a keret.
A teljes védelem is mehetne Ramos (és talán Marcelo) kivételével, középpályára meg szűrőnek jó lehet a Gago, Lass kettős, de M. Diarra-nak megint nem lesz hely, őt is el kéne passzolni.

Walmer 2009.06.12. 09:42:02

@OnduldBaar: Cének Albánia remek bekkjei is túl erősek voltak...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.12. 09:46:53

@Walmer: Ahogy Ibrának is. Bezzeg az isteni Sanyi, oda-visszavágott nekik egyet-egyet!

Pályaelhagyó autóversenyző 2009.06.12. 09:51:35

Egy Barca drukker leirhatna, hogy ha mar annyira szeretnek Riberyt (amit abszolut meg tudok erteni), akkor megis ki a nyavalya fog leulni a kispadra? Henry? Iniesta? Vagy Valdes, mert egyreszt vacak kapus masreszt ugyis tobbet lottok, mint kaptok?

Az Interben es a ManUban siman el tudom kepzelni a franciat, de a Barcaban nem.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.06.12. 09:56:23

@popp:
Sanyi ügynöke meg is mondta:
„Annak a csapatnak, amelyik le akarja igazolni Sanyit, annak az Augsburggal kell megegyeznie, és csak utána a játékossal”

„Sanyi futballra született. Ő annyit ér, mint Zlatan Ibrahimovic és Cristiano Ronaldo együtt”

ez meg ugye akkor 2XCR+Kaká=250 milla fölött járunk már.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.12. 10:01:37

@pote: Így Pereznek fájószívvel le kellett mondania a mi Sanyinkról. Aki így a 955-ös mélypont után tovább javíthatja a kalandozó magyarok renoméját Augsburgban.

halareaal 2009.06.12. 10:03:29

@IronRock: irányítónak nem vált be, azonban ettől még játszhatna középpályást, mondjuk mint a holland válogatottban. ha nemis kezdőként, de csereként nagyon hasznos lehet, ha bárki megsérül ne Gutit kelljen bedobni.
a védelem sztem nem olyan tragikus, balvédő posztra kell vki, mert Marcelo ott elég labilis, bár a legjobb persze az lenne ha fejlődne védekezésben, akkor játszhatna ott ő is. középre van 3 jó védő, Pepe, Metzelder és Garay max egy ember kell ide ha Metzelder v Pepe eligazol.
Gagot és semmiképp sem kezdetném, max cserepad, szörnyű amit idén produkált. akkor már inkánn M. Diarra, bár a legjobban ide kéne egy nagy vétel sztem.
Nistelrooytól énis nehezen válnék meg, de ha marad akkor sztem megkéne fontolni, h Villát leigazoljuk-e és inkább hátra kéne ember. mert Kaká és Cé érkezsével ebből jó eséllyel 1 csatáros játék lesz, erre pedig van már most 4 játékosunk. akik ugyan mind gyengébb játékosok Villánál, előretolt befejezőcsatárnak viszont lehet h nem. bár mivel Raul nyilván marad Huntelaar bármelyik verzióban létszám feletti, nemtom mért igazoltuk le.

daneeka 2009.06.12. 10:06:32

@dzolutan: Richmond az IT Crowd-ból :D

raoul_duke 2009.06.12. 10:09:44

@chisslord: a BL/Serie A/PL/stb. szintű foci inkább üzlet, mint sport. Ez van.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.06.12. 10:10:17

@papercut: minden szavaddal egyetértek!:) csak a jelenlegi társaság maradjon... mondjuk Ade-t eladnám, amíg van belőle pénz.

Keats · http://pulover.lap.hu 2009.06.12. 10:13:38

Bosznia-Hercegovinában mostanában igencsak elkapták a támadóképzés fonalát. Hej, ha még Ibra is bosnyák színekben szerepelne!

mickeyknox 2009.06.12. 10:14:44

a mu jól járt ezzel az üzlettel, megveszik 40 mért ribéryt, a maradék 40-ért meg vesznek egy nagy rakás 16 éves srácot, biztos lesz köztük giggs-, scholes-, egyéb-utód.
c-nek meg a realban a helye, nem vitás, mindenki tudta, hogy előbb-utóbb ott fog játszódni, csoda, hogy idáig kibírta a mu-ban. madrid jobb hely egy ilyen arcnak, mint manchester, jobb csajok, napsütés.... jól van ez így.
ja, és +1 indok, amely táplálhatja ellenérzéseimet a real iránt :)

danesdzsu2 2009.06.12. 10:22:19

@mickeyknox: Igen, ez engem is zavart, hogy lassan már nem maradt a Madridban utálni való játékos. Perez gyorsan, és megalomán módon intézkedett:)

Walmer 2009.06.12. 10:22:40

Szeretnék megjegyezni valamit. Sokan mondjátok, hogy majd a mezeladásokból, meg a Céronis, meg Kakás , Villás kulcstartókból, budikefékből, autóillatosítókból, meg anyjukpicsájából majd soxorosan megtérül az áruk, merthát ugye beckhamé is.
Egyet azért ne felejtsünk el. Beckham Michael Jordan mellett a legismertebb sportmárkanév. Nem azért hülyült meg tőle a Távol-Kelet mert akkora zsugás volt. OK. Egy fantasztikus futballista volt, de legalább ekkora volt Ronaldo, vagy Figo, Zidane és az ő mezeladásaik a fasorban sem voltak Beckséhez képest. Kaká egy hatalmas isten, de dögunalom figura. CéRoni vérciki, Villát pedig azt sem tudják Ázsiában, hogy eszik-e, vagy isszák.
Még Mo-on is többen asszociálnak neve láttán az evőeszközre, mint futballistára.

Ráadásul az angolszáz média nélkül már Cé sem lesz annyira középpontban. A Sun, a Mirror, A News of The World nem Cével lesz tele, hanem majd az aktuális új hülyegyerekkel. És hiába ír majd Ronikáról a spanyol bulvársajtó, az egyrészt jóval kevésbé hatásosabb, mint az angol, másrészt spanyolul jóval kevesebben értenek, mint angolul. Kínában és japánban biztosan.
Szerintem.

_karmapolice_ 2009.06.12. 10:24:41

@mook: tényleg! ez elég gáz, Hapci Benő

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.06.12. 10:33:05

A Real Madrid valszeg egy csatárral áll fel idén. Egyedüli center szerepre jelenleg a legmegfelelőbb a keretben Negredo és Nistelrooy. Utánuk következik Huntelaar, Higuaín, Raúl, Saviola. Valójában az összes közül Negredot tartanám meg legelőször Villa helyettesének, mert két éve verekszik eredményesen egyedül előretolva. Szomorú hír az a többi csatárnak, hogy mondjuk Kaká és C. Ronaldo helyett sem ők lehetnek a legjobb megoldás, mert Villa játszhat például Negredoval együtt úgy, mint Torres, Llorente vagy Güiza mögött a válogatottban.
Ribery még a nagy kérdés, mert vele mindenki tárgyalna, egyedül Perez mondta azt, hogy ő nem foglalkozik a franciával, amíg a Bayern nem akarja eladni. így viselkedik egy úriember a többihez képest, kérem;)

montipájton 2009.06.12. 10:35:47

Hm, ha egyedüli csatáros felállás a terv, akkor előbb-utóbb elővehetnék Drogbát, nála nincs alkalmasabb ma erre a szerepre.

Villa amúgy már fix?

Keats · http://pulover.lap.hu 2009.06.12. 10:47:31

@pancho_sanza: elég rosszul rakná össze a csapatot Pellegrini, ha Kakával és C. Ronaldóval a csapatban bárkinek is egyedül kellene verekednie elől a csatársorban.

mickeyknox 2009.06.12. 10:49:09

@pancho_sanza: ha ez az egycsatáros rendszer igaz, huntelaar helyében húznék onnan (egyébként is mondjuk) a picsába. többet érdemel ő a 3-4. csatár szerepénél. tavasszal tulajdonképpen mellőzve is rúgott 20 meccsen 8 gólt.

raoul_duke 2009.06.12. 10:54:42

@Walmer: viszont Kakával és C-vel lehet jó fiú-rossz fiú/angyal-ördög stb. reklámot/márkát csinálni. (Ribery lehetne a gyerekkori sérüléseket hordozó kőarc.)

Zizou, Figo és Ronaldo szerintem azért nem jó példa, mert ők nem reklámarc típusú emberek voltak. Persze, oké, Figo ott figyel a sztkirályin, Zizu (az a Zizu, aki 3 perc után úgy izzad, mint a barom) meg izzadásgátló adidast próbált eladni, de ez komolytalan. Z egy tapló, amit ki lehetett volna használni reklámként, de nem tették, Figo simán egy szőrös latin csávó, aki ha nem focizna, úszómesterként kúrna le minden csajt valami szigeten, Ronaldo meg nemtom. Olyan kurvákat szed össze, akiknek farka van.

Meg ők egy féllel öregebb generáció, amikor ők voltak 22-23 évesek, nem volt ez még annyira szempont.

drogosmacska 2009.06.12. 10:59:31

@mickeyknox: persze, 8 gól, de kiknek és milyen meccseken? Persze, tehetséges Huntelaar, de szerintem egyértelműen nem a mai Madridban a helye. Többet érzek Negredoban, így nálam a magas előretolt csatár szerepére RvN / Negredo, a kisebb, mozgékonyabb pedig Villa / Higuain. És akkor még nem beszéltünk Kakáról és CRről.

Ezzel együtt egyébként már tényleg jó lenne hátul erősíteni. Egyre kevesebb szó esik Xabi Alonsóról, pedig szerintem most már ő lehetne a kulcsfigura, nem Ribery vagy vagy akárki más támadóbb ember.

daneeka 2009.06.12. 11:03:45

@raoul_duke: Riberyvel max fogszabályzót lehetne reklámozni.

raoul_duke 2009.06.12. 11:13:13

@daneeka: én mondjuk semmit nem reklámoznék vele, az tuti, de korábban itt páran magyaráztak vmi Nike tervről, meg "hidd el, Riberyvel sok mindent el lehet adni" tartalmú kommenteket írtak.
Nekem biztos nem, de nagy a piac :).

Walmer 2009.06.12. 11:14:42

@raoul_duke: Lehet persze, de Kaká/CéRoni/Villa, stb. a kutyát nem érdekli. Szuzuki úr fiacskája Yokohamában nem rá akar hasonlítani, hanem még mindig Beckhamre.
És ez a lényeg. Avagy egyszer volt Budán (és madridban is) kutyavásár.

raoul_duke 2009.06.12. 11:23:54

@Walmer: azért bele kell számolni a Real Madrid brandet is, az nem rossz szorzó még egy Villára sem (bár rá sem építenék kampányt, az biztos).
Szuzukiszan meg Beckhamre akar hasonlítani, ha mondjuk most kb. 25-30 éves, de a 15-16 éveseknek B már nem akkora idol, két év múlva meg már majdnem olyan lejárt lesz, mint ma mondjuk Baggio vagy Maradona.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.06.12. 11:30:36

@Walmer: Láttad ez eladási mutatókat? Mármint tudod, mennyi bevétele van a Madridnak? Ezt mind a jól ismert Sneijderrel és Higuaínnal érték el. Értem én, hogy vágod a lényeget, így nem is kötekednék, mert nyilván a Robben bögrék jobban mentek, mint a Kaká bögrék fognak.
Egyébként mekkora sztorik lesznek az edzőtáborban, hogy miközben Kaká oltárt emel a szobájában a reggeli imához, Ronaldo a szomszédban három nővel pajzánkodik. Hidd el ez fogja érdekelni az embereket. Ráadásul Roni érkeztével feléledhet újra "a csapattagok által közösen bérelt relaxáló villa", ahová dugni járhatnak a délelőtti és a délutáni cicázás közben. Állítólag Roberto Carlos és Beckham távozásával az átlagos potenciál erősen megapadt.
Simán el tudom képzelni, hogy Sergio Ramos és Ronaldo összevitatkoznak négy kurván.

avenger13 2009.06.12. 11:36:25

@daneeka: @raoul_duke: Ribery a nike "reklámarca" készítettek vele reklámot is. Más kérdés, hogy milyet. De a mezen nincs rajta Ribery arca. Nem fognak vele árulni minden szart, de simán el lehet az ő mezeit is adni, mert ahol játszik, ott teljesen más emberként tekintenek rá. Szerintetek mennyi münchenit zavar az, hogy hogyan néz ki??? Amint eligazol a leendő csapat szurkolói se fognak gúnyolódni rajta.

www.youtube.com/watch?v=oMPwBTl8gGE

Azt meg el kell felejteni, hogy 40ért eladjuk Riberyt. Hoenessék 60 milliót emlegetnek. 35 m-be került, eszébe se jut senkinek eladni 40ért. Szánalmas feltételezés. Ha Kakáért kifizetnek 67-et akkor Ribery is ér 60at. Fiatalabb is, és ugyanolyan jó játékos.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.06.12. 12:18:33

@pancho_sanza: Az ÚRIEMBER melléknevet és a PEREZ tulajonnevet egyazon kommetbe, na gratulálok hozzá.
Tudtam én mi hiányzott nekem az elmúlt szezonban, ez a real-de-nagy-arcom-van életérzés. Örülök hogy visszatért Florentínóval együtt :DDD

Mourinho már nem a király 2009.06.12. 12:23:31

@pancho_sanza: Te nem csíped Higut? Mégiscsak ő lett a házi gólkirály idén, bár a helyzetkihasználása az hogy is mondjam...

Mourinho már nem a király 2009.06.12. 12:26:42

@Awkward: Mondjuk most nézem, a BL-ben egyet sem lőtt, Raul meg 3-at. És Raul 47 meccsből 45-ön kezdő volt (nem csak BL, liga is). Asszem ez meg fog változni szeptembertől.

füligjimmy77 2009.06.12. 12:31:57

Azon megy a rinya, most épp a csigazabáló Platini zendített rá, aki ugye a makulátlan UEFA górája, hogy milyen sportszerűtlen a Madrid. Akkor ugye szabjuk meg, ki mire költheti a pénzét, mert a többiek sokkal csóróbbak. Nem vagyok Madrid-fan, de rühellem, az állandóa rinyálást. Érdekes módon, a 30-40 millás igazolások tucatjai sose fájtak senkinek. Nem tudom eldönteni, ez az egész cirkusz szánalmas, vagy inkább röhejes.

shinigami 2009.06.12. 12:33:48

@csizsikpizsik:
hat inkabb ez mint a 'barca elott terdelunk sorban' eletkep

sporttárs 2009.06.12. 12:34:52

@csizsikpizsik: Szerintem a madridistáknak meg pont ez a citromsárga "deutállaktiteketarrrghhh!!!" vicsorgás hiányzott a Pereznél semmivel nem úriemberebb ellenszurkerektől. Mert az előző szezonban nem volt miért, lássuk be. :)

De most majd kezdődik, ha Kaka kettőt dekázik, az már a mérhetetlen madridi arrgonacia gusztustalan megnyilvánulása lesz, a nagyarcú szurkolóik meg fogadjunk, hogy még a góljaiknak is örülni fognak, köcsögök.

Walmer 2009.06.12. 12:43:32

@pancho_sanza: Azért qrvázásban piálásban a PL primátusa megkérdőjelezhetetlen. Ho van egy Ferdinand buli a Real háza táján;-)

luqe 2009.06.12. 12:45:03

"" "A védelmet meg megint el fogják hanyagolni, és ugyanott lesznek mint 4-5 évvel ezelőtt... :-( "

és ettől most tényleg szomorú vagy? ""

:) Elég viccesek vagytok. Perez nem azért nem erősítette a védelmet annó, mert nem lett volna rá pénz, hanem volt egy hülye filozófiája. Abba belebukott. Az életpályáját (főleg az üzleti életben) megfigyelve belátható, hogy elég sokszor tanulhatott a hibáiból, különben nem lenne az egyik legbefolyásosabb üzletember Európában. Jönni fog legalább 2 védő, vagy amennyire szükség van. Megmondta, hogy 5-6 játékos fog jönni. Ebből kettő jött, 1 pedig még csatár lesz. A maradék vkp és/vagy védő.

"c-nek meg a realban a helye, nem vitás, mindenki tudta, hogy előbb-utóbb ott fog játszódni, csoda, hogy idáig kibírta a mu-ban. madrid jobb hely egy ilyen arcnak, mint manchester, jobb csajok, napsütés.... jól van ez így.
ja, és +1 indok, amely táplálhatja ellenérzéseimet a real iránt :) "

Ellenérzés alatt irigységet értessz, nem? :) Laporta szegény szintén tett egy oviba való nyilatkozatot, amit nem annyira értek, mivel idén megnyerték a bl-t, bajnokságot, kupát, nem kéne (most még) frusztráltnak lennie. A pénz forrását firtatta: egy éve írták alá az új tv-jogdíjas szerződést Madridban, 1 milliárd eurónál valamivel többről állapodtak meg 5(6-7? nem emlékszem pontosan) év alatt. Emellett Perez azon nyilatkozata mellett sem szabad elmenni szó nélkül, ami megemlítette a pár évvel ezelőtti Japán túrát: 2 meccsért 15 millió eurót fizettek a csapatnak. Szóval anyagilag nem kell félteni a Madridot, innentől kezdve pedig sok szó nem érheti a ház elejét. Főleg, hogy sportszakmai szempontból is kulcsfontosságú igazolások voltak ezek, ahogy a következők is azok lesznek. (Emiatt is gondolom, hogy jön Ribery a bal szélre). Ráadásul aki elég irigy (felénk főleg sok ilyen van) mindig a pénzt emlegeti. Egy: Kaká sokkal több pénzt kapott volna Cityben, a picsáját is kinyalták volna, mégsem oda ment. Ahogy CR is már tavaly is szeretett volna Madridba költözni, csak nem engedte a csapat. Szóval jöhet angliába meg a többi csapathoz bármilyen sejk, attól még nem fog mindenki odarohanni hozzájuk.

Innentől kezdve pedig jön a mondás a takaróról meg a nyújtózkodásról...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.06.12. 12:46:11

@shinigami: Na tyja, a galaktikus real előtt senki nem térdepelt, igaz? Soha sehol egy dicsérő szó el nem hangzott. Még jogosan sem...:)))

Walmer 2009.06.12. 12:47:02

@avenger13:
"mezen nincs rajta Ribery arca. Nem fognak vele árulni minden szart, de simán el lehet az ő mezeit is adni, mert ahol játszik, ott teljesen más emberként tekintenek rá"

Ez tök igaz. De míg mondjuk Münchenben eladnak heti 50 Ribery mezt, addig Shanghajban megvesznek heti 600,000 Beckham pólót. Számok hasraütésre vannak, csak az arányokat kívántam érzékeltetni.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.06.12. 12:49:11

@sporttárs: Aki aztat hiszi, hogy csak Perez a nyet-úriember a klubelnökök sorában az vagy nagyon naív vagy nem ismeri a focit.
Szerintem csak vicces volt ennek nevezni (Laportát és a többit is vicces lenne ennek nevezni).

Walmer 2009.06.12. 12:51:16

@luqe:
" Egy: Kaká sokkal több pénzt kapott volna Cityben, a picsáját is kinyalták volna, mégsem oda ment."

Most lehet, ha ajánlatot kapott volna a Milan, oda adták volna el. És mennyi az a sokkal több pénz? mert azt, hogy mit írtak az angol bulvárlapok, talán nem kellene készpénznek venni.

Én egyébként örülök, ezeknek az igazolásoknak. Leglább egy portugállal és egy lehetséges brazillal kevesebbb a PL-ben.

shinigami 2009.06.12. 12:52:15

@csizsikpizsik:
nem a jogossagarol van szo hanem egyszeruen mar unalmas
azis unalmas volt amikor a realt szopkodta mindenki
nembirom huzamosabb ideig az ilyen gyokerseget :/

luqe 2009.06.12. 13:02:37

@Walmer: elég egyszerű a gondolkodásod (nem személyeskedés!). Szerinted ez valami Manager program? Attól, hogy a Milan eladta volna a sejkéknek, még nem kötelező Kakának odamennie. Ha jól rémlik ő fog focizni, róla van szó és ő írja alá a szerződést. Nyugodj bele, hogy nem a pénzért ment oda.

Más: azt is hagyni kellene, hogy a játékosok ára mezeladásokból jön vissza. Senki nem ezt mondta ,csak a média természetesen ezt is felfújja. Itt leginkább _médiajogokról_ és _reklámokról_ van szó, az ajándéktárgyak csak kiegészítő jellegűek. És nyugodj meg, nagyon jól tudják Kínában ki az Cristiano Ronaldo, Kaká, Villa, Casillas, Raúl (utóbbi kettőért is meg voltak egyébként annó őrülve az ázsiaiak). Figo meg Zidane se az a szépfiú volt, mégis ezreket lehetett Zidane mezben látni egy-egy Kínai fellépés alkalmával a stadionban, körül, utcákon.

mickeyknox 2009.06.12. 13:09:26

@Kyle Troy: nem is lett olyan nagyon kipróbálva azért.... mindegy, most már tutira nem is lesz, a helyében menekülnék onnan, az ő nevével ékesített mezek úgyis csak hollandiában fogynának. kb annyit játszana jövőre, mint saviola idén.

Valami felső-középcsapatban nagyon jó helye lenne szerintem, és onthatná a gólokat újra. ezt kívánom neki.

Walmer 2009.06.12. 13:09:53

@luqe: Te meg naiv vagy. Nem a pénzért ment oda. Hát persze hogy nem. Álmodj tovább.

Ki ne találd már, hogy Villa reklámértéke vetekszik Beckhamével? Casillasról nem is beszélve. Figo, Zidane aprópént beckshez képest.
Fél Japán Beckham frizurát csináltatott magának a '98-as vébén. Te meg jössz itt a Figo, meg Zidane mezekkel. Persze, ha ők játszottak, akkor nyilván az, akinek volt felvette. De beckhamnek még játszania sem kell ahhoz, hogy tetőtől talpig az ő ruházatában pompázzanak.
Mindezt csak azért kezdtem el egyébként, mert mikor kijöttek az első hírek arról, hogy kakáért ennyi, Céért meg amanyyi, jöttek e kommentek, hogy mezeladásokból pillanatok alatt visszajön a pénz, mert beckhamnél is.

És igen. Ez egy manager program.

Messi88 2009.06.12. 13:11:16

@luqe: Laporta konkrétan azért dühös, mert ezzel jól betettek sztem az előzetes átigazolási terveknek Perezék. Hiszen mostantól teljesen jogosan pl a Bayern is kérhet 60-70 millát Ribéryért. Az meg hogy honnan van erre pénz elég vicces. Gondolom hasonló a helyzet mint az 1. elnöksége alatt ( itt arra a bizonyos edzőközpontra gondolok, amit sikerült 400 misiért továbbpasszolni az önkormányzatnak...kuckuc ). Persze ez semmit nem jelent, Perez biztos tanul a hibáiból, de ősszel hatalmas lesz rajtuk a nyomás, majd meglátjuk mi lesz. Szerencsére ez nem az FM, itt nem elég a legjobbakat megvenni, ide csapatjáték kell.

Messi88 2009.06.12. 13:12:42

@Walmer: figyeld meg Cé talál magának egy sztárfeleséget, és újraindul az egész :)

luqe 2009.06.12. 13:18:41

@Walmer: Kérlek mutasd meg, hol említettem én Beckham nevét (ezen kívül). Köszi. Addig nem sok tárgyalnivalóm van veled, sajnálom. (mert akinek 9 millió euró több, mint 11-12, ott komoly hiányosságok vannak az általános iskolai évekre visszamenőleg).

@Messi88: ha Laporta dühös, amiért keresztbe tettek az igazolási kísérletének, akkor miért nem azt mondta, miért gyerekeskedett?

Megint a pénz: Kár, hogy nem nézted a CNN műsorát minap, abban pont beszéltek a Real anyagi helyzetéről. Bőven belefért nekik CR és Kaká leigazolása, sőt, még maradt is annyi tartalék, hogy 3-4 játékost vegyenek. Még két dolog, amiről senki nem beszél és csak a szenzációhajhászás megy (itt az nst-n is, sajnos:

1. nem egyszerre kell kifizetni ezeket a horribilisnek tűnő összegeket
2. lesz jópár játékos-eladás is (Huntelaar, a VDV-Sneijder-Robben pakkból legalább 2 ember, Drenthe, Javi Garcia, Saviola, Heinze), ami akármilyen nyomott piaci árak mellett is legalább 80 - 100 millió euró, vagy másik játékosvásárlásba beszámítják őket. (helyükre léphet Negredo, Granero, talán Bueno).
Egyszerűen Pereznek van annyi esze, hogy előbb megkeresi az utódot, utána adja el a nem ide való játékosokat.

Messi88 2009.06.12. 13:29:24

@luqe: továbbra is kétlem a pénz eredetét és tisztaságát, de tényeket egyikőnk sem tud mondani, úgyhogy mindegy. Laporta nyilatkozatában mi volt a gyerekes? Arró beszélt amit írtam, kicsit finomabban (piac felborulása). Nem fogtok kapni 80-100 milliót a felesleges játékosokért sem, mindenki tudni fogja, h. csak el akarjátok passzolni őket (persze ez attól is függ, hogy kikiet akartok eladni, de a fennt említett emberekből kétlem) Mondjuk Robbent minek veszed ide, sztem ő tuti marad.

Walmer 2009.06.12. 13:31:44

@luqe:
"Kérlek mutasd meg, hol említettem én Beckham nevét (ezen kívül)."
Ki a fene beszélt rólad? Néma ért. olvasás, általános iskola 2. osztály, szólj apukádnak, hogy írasson be.
És 9 millió euró az nem pénz ugye? Milyen 11-12-ről beszélsz? Hogy annyit kapott VOLNA, ha odament VOLNA ahova, ha a Milan is belement VOLNA? Ha nagyanyámnak meg pöcse lett VOLNA, akkor ő lett VOLNA a nagyapám.

Kaká az új Terézanya. Nem pénzért ment a Realba, csak euróért. És az is csak 9 millió.
Ezen még dolgozz.

Walmer 2009.06.12. 13:37:45

BRÉKING NYÚZ!!

Vagy csak nekem új.
A Spurs bejelentkezett Huntelaarért
fourfourtwo.com/news/england/32641/default.aspx

luqe 2009.06.12. 13:38:03

@Walmer: A City 11-12 millió nettó fizetést ajánlott neki. A téli átigazolási időszakra meg nem is emlékszem, hogy mennyit, de hasonló összeget.

"Ki a fene beszélt rólad? Néma ért. olvasás, általános iskola 2. osztály, szólj apukádnak, hogy írasson be."

----->

"Ki ne találd már, hogy Villa reklámértéke vetekszik Beckhamével? "

Ne haragudj, de most már ki is kell, hogy picit nevesselek. Mostantól tényleg ignorállak, majd talán pár év múlva...

avenger13 2009.06.12. 13:43:40

@Walmer: ennek egy része igaz csak. Ázsiában persze senkinek nincs Ribery meze. Vicces a müncheni vásárlást a pekingivel összehasonlítani. De én nem erre reagáltam, csak arra, hogy Riberynek nincs reklámértéke. Van. Beckhamnak nagyobb van, de én nem is ahhoz szóltam hozzá.

Riberyért ha nem adják el Kakát Cét is elkérhet a Bayern 50-et. Ha Villa 38-40 akkor Ribery 50. Ez szerintem reális. a 96 Céért az nem reális. Persze ezek az összegek mind irreálisak, így mindegy is.

Mourinho már nem a király 2009.06.12. 13:48:33

@Messi88: Laporta irigy, mi közötök van nektek a Real pénztárcájához? Te vagy az apeh? Jah nem, naugye. Meg beszólt valami igazgatótok is, Győzikét mennyibe került leigazolni? :DDD
www.madridista.hu/web/kepfeltolt/1909.jpg

Walmer 2009.06.12. 13:54:20

@luqe: Ja, hogy te erre értetted. Fogalmazz világosan. Azt, erre írtam.
"nagyon jól tudják Kínában ki az Cristiano Ronaldo, Kaká, Villa, Casillas, Raúl"

Mivel folyamatosan beckhami szinttel kezdtem, nyilván hozzá is hasonlítok. Azt is tudják Kínában, ki az a kenesei, mert játszott ott, de nyilván ez sem mérvadó. Merchendising szempontból, dollármilliókban számolva Villa, casillas Kínában egy senki. Természetesen nagyon jó futballisták, de most nem erről van szó.
Ha szeretnéd megérteni mibe is szóltál bele, olvasd el ez ezzel foglalkozó legelső kommentemet. Ha nem akarod, akkor meg ne szólj bele, hisz nem tudod miről van szó.
A legkomolytalanabb figura vagy, akivel csak találkoztam itt.

gibson 2009.06.12. 13:56:00

Kaká nem a pénzért igazolt Madridba. A klubjának van nagyon nagy szüksége pénzre, ezért adták el végül, közös megegyezéssel. Ő személy szerint inkább maradt volna a Milannál, Berlusconi és Galliani győzködték közösen, hogy menjen.
Angliába nem ment volna ennél több pénzért sem, különben már télen eligazolt volna a Man. Cityhez, de ő hülye lett volna egy fostalicska angol csapatba eligazolni csak a lóvéért, mint a kis fasz Robinho. Azt pedig maga Galliani jelentette ki, hogy vevőként a Chelsea nem jöhet szóba (egy, a Realénál jóval magasabb ajánlat után le is álltak a próbálkozással).
Szóval az a feltételezés, hogy Kaká kizárólag azért ment Madridba, mert ott ajánlották neki a legtöbb pénzt, elég röhejes. Jobban mondva nem igaz.

Walmer 2009.06.12. 14:00:12

@avenger13: nyilván Reklámértéke mindenkinek van. Kiszel Tündének is, meg Tiger Woodsnak is. Az nem mindegy mekkora.
Azzal max egyet tudok érteni, hogy ha Villa 38-40, akkor Ribery meg 50-60. csak a kérdés: Ér e Villa 38-40-et?
Ér e egyáltalán valaki 38-40 millió eurót?

Walmer 2009.06.12. 14:03:13

@gibson:
"Szóval az a feltételezés, hogy Kaká kizárólag azért ment Madridba, mert ott ajánlották neki a legtöbb pénzt, elég röhejes. Jobban mondva nem igaz. "

Ezzel akár egyet is lehet érteni.
Az e fölötti fejtegetésed, viszont szintén röhejes.
kaká, tulajdonképpen a Milan megmentője, azzal, hogy eladták a Realnak, most nem kell kirúgni a raktárost, meg a mosodást, akik így tovább tudják nevelni a gyermekeiket. Könnyfakasztó.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.06.12. 14:04:03

@Walmer:
ha visszafele gondolkodunk, akkor igen.
CR majdnem 100, akkor Ribery a felét simán.

az első meglátásodat meg hirtelen továbbgondoltam:
Tiger Woods Kiszel Tündével. Na, ennek lenne reklámértéke, hidd el :)

drosiii 2009.06.12. 14:10:01

@pote: sztem ez lenne a legjobb:
Kaka+25milla Ronaldoért cserébe. Nanit eladni 13 körül és így kijönne Villa ára. Egész korrekt lenne :P

OnduldBaar (törölt) 2009.06.12. 14:12:17

@pote: CR 94 ennek fele 47, ami fontban éppen 40 M font

ennyit adna is érte a MU, talán 45-öt is

de amit Hoeness kér azt senki nem fizeti ki érte(60-65 M font), a Barca se,Real se

még akkor sem ha nyilvánvalóan lenne rá pénz,ahogy van is

Ferguson-ról nem tudom elképzelni,hogy 60M fontot,vagyis Kaka árát kipengesse Ribery-ért
(40-45-öt talán)

sztem előbb kezd el passzolgatni Nani-val,hogy ő legyen Ronaldo"utódja" inkább

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.06.12. 14:14:15

@mook: íjj, most lebuktam. de akkor talán még mielőtt további leleplezésekre kerül sor, bevallom: a posztban szereplő fényképeket sem én készítettem a játékosokról.

a bbc-t - többek között - azért sem említettem meg, mert - mint ahogy az a linkeden is látható - ők roppant elegánsan csak összegyűjtik más források híreit (gyakran ironikusan egymás után elhelyezve a tök ellentmondó "információkat"), ők maguk nem pörgetik a pletykamalmot.

Titi120 2009.06.12. 14:20:20

@OnduldBaar:
"Ferguson-ról nem tudom elképzelni,hogy 60M fontot,vagyis Kaka árát kipengesse Ribery-ért
(40-45-öt talán)"

46.4 millió € -t adott tavaly Berbatovért.
Akkor nehogy már ne 50 -ről induljon Ribery ára !

(49 -be fájt a City-nek Robinho ... )

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.06.12. 14:29:07

Ribérynél
1.vagy kockáztat a Bayern és nem engedi el, bízva vagy egy esetleges szerződéshosszabbításban, vagy abban, hogy jövőre nagyon fog kelleni 2-3 csapatnak is, így az árát attól függetlenül lehet felverni, hogy egy éven belül lejár a szerződése.

2. vagy odaadja most a biztos nagy pénzért - ami elég vicces lenne, ha 40 millió euró lenne.

persze nézőpont kérdése, hogy Berbatovhoz árához akarjuk-e hasonlítani, vagy Kakáéhoz, mert a bolgár nyilván drága volt Kakához képest, a brazil viszont olcsó Céhez viszonyítva. és még van ezer másik páros, amikhez képest mindkét fél drága/olcsó.

Titi120 2009.06.12. 14:36:15

@mocsing:
Azért viszonyítottam Berbatovhoz, mert elhangzott, hogy 40 - 45 lehet a plafon Fergussonnal, ami nem lenne reális azután, hogy 46.4 -et adott 1 éve a bolgárért.

OnduldBaar (törölt) 2009.06.12. 14:38:34

@Titi120: és 35-37 M€-ról tudok Berbatov ára kapcsán,ami egy nagyon magas ár szintén

kb. mint amikor a pizzériában 1.5 L ásványvíz 350 Ft, tesco-ban 120 Ft ugyanaz

de továbbra sem hiszem,hogy Ribery-ért vki kifizeti Kaka madridi árát, még akkor sem ha Ferguson pl. szó nélkül kivágott majdnem 40-et Berbatov-ra,meg 30-at a nevesincs Anderson-ra(ez a volt a legjobb igazolás, de még jóra fordulhat:D)

Titi120 2009.06.12. 14:41:34

@OnduldBaar:
A mai Nemzeti Sportból szedtem a 46.4 -et.

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.06.12. 14:42:32

javasolnám, hogy vezessünk be az nst-n egy hivatalos elszámolási egységet (lehet az a peták is, csak egyértelmű legyen), mert állandóan elbeszéltek egymás mellett a font/euro összegek vegyes használata miatt.

de niro 2009.06.12. 14:43:12

Na lehet a következő Maicon lesz, ami több, mint érdekes lenne. Az világos, hogy védőkre is szüksége van a Reálnak, de éppenséggel pont nem jobbhátvédre. Kéne belső védő meg balhátvéd is, de jobboldalra minek?

Sergio Ramos eggyel beljebb megy, vagy eggyel feljebb jobbfutónak?

OnduldBaar (törölt) 2009.06.12. 14:45:22

@Titi120: sztem hazudnak

úgy lett lealkudva 31 M fontra(kb. 36-37 M€-ra) hogy nekik lett kölcsönbe adva Campbell,nem pl. a Hull-nak

de nem is ez a lényeg, hanem hogy nyilván valós értéken fölül volt az is, ráadásul egyelőre nem is vált be+ Tevez is szart szezont futott a rotálás miatt(míg 1. szezonja sokkal jobb volt)

mickeyknox 2009.06.12. 14:47:14

@Walmer: a wikipedian meg az van (forrás nélkül):
"He has since been linked to Premier League club Manchester United."
berbatov helyett jo lenne.

Azazello007 2009.06.12. 14:52:17

Senki nem ér 20 millió eurót sem, itt már rég nincs szó realitásokról.

Walmer 2009.06.12. 14:53:43

@mickeyknox: Na bazmeg. Kész röhej, komolyan mondom.

4-4-2 2009.06.12. 14:54:20

Azért abból kiindulhatunk, hogy Ferguson nem hülye. Azt már tavaly nyáron is többé-kevésbé készpénznek vették a brit lapok, hogy C-t azzal bírta maradásra (amikor elutazott hozzá Portugáliába), hogy idén mehet - más kérdés, hogy ez az elmúlt egy évben kissé elsikkadt.
Azaz SAF-nak volt egy éve arra, hogy felkészüljön Cé távozására - nagyon meg lennék lepve, ha nem lenn kész terve a pótlására. Valószínű, hogy ezek után Tevez marad (legalábbis remélem), és akkor egy Tevez-Rooney-Berbatov hármas mögöttük mondjuk Riberyvel nem olyan rossz megoldás. A ManUtd idén is azzal lett bajnok, hogy 4-5 középpályássort is ki tudott állítani, nem is akármilyeneket. Más kérdés, hogy Giggs és Scholes sem lett fiatalabb...
Szóval én különösebben nem aggódom, és nagyon igaz, hogy ha anno a csapat szempontjából sokkal fontosabb Cantona, Keane távozását is túlélték, akkor Cé elmenetele sem okoz majd katasztrófát.
Ami meg a Madridot illeti: azért azt nem kellene elfelejteni, hogy az új játékosokból még CSAPATOT is kellen építeni...

Walmer 2009.06.12. 14:55:05

@Azazello007: Van benne valami, de ne felejtsük el a létező legnagyobb közhelyet: Minden annyit ér, amennyit adnak érte.

luqe 2009.06.12. 15:28:02

Florentino Perez: "A modellünk és a tapasztalatom szerint a látszat ellenére valójában a legdrágább játékosok a legolcsóbbak." A Cadena Ser értesülései szerint Perez a következő 6játékos megszerzését tűzte ki célul: Kaká, Cristiano, Villa, Ribery, Xabi és Maicon.

Mégegyszer mondom, 2005-ben (az évszámban nem vagyok biztos) a japánok 15 millió eurót fizettek 180 percért. Ez majdnem CR és Kaká egy éves fizetése. És a Madrid Beckham érkezése előtt is túrázott nyáron, szintén nem kis haszonnal.

halareaal 2009.06.12. 15:45:00

@de niro: érdekes kérdés, nem értem h mért pont Maicont akarják leigazolni. sztem talán értelmesebb lenne akkormár inkább Maicont feljebb tolni 1-el. bár a jobb oldalon támadni már ott van C. Ronaldo, úgyh sehogysem lenne értelmes igazából. Ramos eredetileg belső védő volt, úgyh ebben az esetben az talán a legvalószínűbb h beljebb megy és jobvédőnek jön Maicon. vagy Cé bal oldalra megy, de az sem lenne jó mert akkor Robben szorul ki aki kpályásként azért jobb valszeg mint ezek a hátvédek. Maicon leigazolásának semmi értelme.
a Negredo transzfer fölött sikerült átsiklanom szal mostmár ő is a Madridban van? van 6 csatár +ha jön Villa. ha Saviolát nem számítjuk és Huntelaar elmegy még mindig lesz 5 akik közül Raul kivételével bármelyik kezdhetne is, ez is furcsa lesz. főleg h Raul biztos fog játszani vmennyit. Negredot is tök felesleges így leigazolni sztem, dehát végülis saját nevelés, fiatal ki tudja mi lehet belőle.

halareaal 2009.06.12. 15:50:31

@Walmer:

Beckham piaci értékét nyilván senki sem közelíti meg. ott azonban valszeg bukik az elméleted, h ha belegondolsz Beckham Pereznek épp az utolsó galaktikus igazolása volt. mivel bevallottan csak a marketing miatt jött, nyilván Perez már tapasztalta h Figo, Ronaldo és a többiek is bőven megtérültek. persze lehet h nem hozzák vissza az áruk 10xesét hanem mondjuk csak a dupláját. a másik h bár nem vok otthonos ebben, de sztem Cénél nem sok jelenlegi focistának van nagyobb reklámértéke, akár ciki akár nem.

luqe 2009.06.12. 15:57:44

@halareaal: Maicont egyértelműen jobboldali védőnek hozza(ná), jelenlegi állás szerint Sneijdert is bevonva az üzletbe. CR-el is jobb oldalon kell számolni, ezért mondom, hogy Robben szerintem el fog igazolni. Szvsz ehhez fog Perez még némi aprópénzt hozzácsapni és úgy jöhet Ribery a baloldalra. Marceloval bal védőként számolnak, ami szerintem nem jó megoldás, mert láthattuk, hogy nem tud védekezni, de amíg még nem látjuk a komplett csapatot, korai ítélkeznem. Egy Lass-Xabi belső középpályával nyilván más fénytörésbe kerülne a kis brazil baloldali szereplése is.

Greg House · http://mindenkihazudik.blog.hu 2009.06.12. 16:07:08

@Alapvonalszippantó Hapci Benő: Javaslom alapegységnek az 1 trevorfrensziszt.

1 trevorfrenszisz (TF) = 1 millió font = 1,2 millió euró = 1,6 millió USA dollár = 6,4 millió izraeli sékel = 325 millió magyar forint

;)

Glory 2009.06.12. 16:15:16

pote kuldtem egy emilt videoval. nincs mit :)

OnduldBaar (törölt) 2009.06.12. 16:15:19

a United a Wigan Valencia-ját próbálja becserkészni, kb. 2 héten belül ha minden jól megy, ő lehet az első United igazolás a Wigan elnöke szerint

bár nem csak a MU érdeklődik iránta, de ő még viszonylag "olcsón" 15-20M fontért elhozható

tett is már ajánlatot a United

nem egy Ribery a kolumbiai, de drogbáró még lehet:D

Glory 2009.06.12. 16:17:35

@Glory: amirol most kaptam ertesitest hogy nem kaptal meg mert tul nagy :( (video volt benne)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.12. 16:21:23

@kroos:

Látod, az ilyen linkjeid miatt nem tudok soha igazán haragudni rád. :-)

drosiii 2009.06.12. 16:50:02

@luqe: real szurkoló vagy?
Csak mert az eddig látottak alapján CR a balszélen szokott játszani és befelé cselezve lő, míg Robben jobb oldalról szokott befelé cselezni, majd lőni.

ahogy én gondolom a madridi dolgokról:
Amúgy egész korrektnek tűnik az akár eddigi RM kezdő is (ha vmit rosszul írok nyugodtan javítsatok ki)
Nistelrooy, Higuain/Huntelaar
CR - L. Diarra, Kaka - Robben
Marcelo - Pepe, Garay - S. Ramos
Casillas.

Ebből kiindulva: csere középső védő kell, vagy Ramos bemegy és jobb hátvéd csere kell. Ehhez luxus lenne Maicon, Garayt meg felesleges úgy padoztatni, hogy más játszik a helyén idegenebb szerepkörben. Pluszba van még: Salgado,Torres. Csatár tök felesleges, így is van elég még cserének is: Raul, Negredo.
Középpályára cserék akik maradtak: Gago, de la Red, Guti, Parejo, Drenthe, Garcia. Ha ebből kettőt eladnak XA-ért, akkor XA lesz L. Diarra helyett.
Akik nálam mennének: Van de Vaart, M. Diarra, Saviola, Sneijder, Heinze, Metzelder.
Keret meg kb 24 fős így.

drosiii 2009.06.12. 16:56:37

@drosiii: amit lefelejtettem hogy a bal szél így esélytelen az ellenfél támadásaival szemben és mondjuk Clichy-t venném oda. Akár Marcelo helyett is.

drosiii 2009.06.12. 16:57:15

@drosiii: bár ha Heinze marad akkor lesz egy komplett ex-MUs balszél XD

de niro 2009.06.12. 16:59:41

@halareaal: Azt hiszem Villa nagyon jó igazolás lenne. Igaz, hogy ott van Ruud, akit én nagyon kedvelek és évekig talán a legjobb volt a posztján az egész világon, az sem kizárt, hogy 32 évesen, a sérüléséből visszatérve újra képes hozni a megszokott teljesítményt, de erre semmi garancia. Villa pedig fantasztikus csatár, fiatal még, tele bizonyítási vággyal, egyszóval Ruud helyett/mellett az első számú csatár lenne, a többiek (Raul, Huntelaar, Higuain) nem alternatívák, max. cserének meg a Király Kupába.

Így elöl kész is a csapat, de a védelem egyelőre nagyon kevés. Kéne legalább még egy beton belső védő, egyelőre nincs ötletem ki lehetne az, valamint egy klasszis balbekk, szintén nehéz ügy. Ha ehhez hozzájönne Xabi Alonso, akkor Lass-szal együtt félelmetes védekező középpályája lenne a csapatnak. Így akárhogyis nézzük, Maicon - bár posztján valszeg a legjobb - mégsem elsőrendű fontosságú, bár kárára biztos nem lenne a Reálnak:-)

slowmotion 2009.06.12. 16:59:43

(kicsit azért reménykedem, hogy a Real is megtámogatja azt a tengerentúlon bevált szokást, mely szerint az a csapat, amelyik össze-vissza felvásárolja a sztárokat, az nem nyer semmit - lásd Rangers, Yankees, Redskins. ha viszont így lesz, akkor lóf*sz lesz Madridban, nem bajnoki cím meg BL-győzelem...)

de niro 2009.06.12. 17:06:54

Aztán - annak ellenére, hogy milyen sokan már előre kárörvendenek - nehogy az legyen a vége, hogy összejön Madridban egy valódi galaktikus csapat, nem csak a nevek, hanem a teljesítmény alapján is, és akkor a szuperbarsza mehet a levesbe a háromszögelő szmörfökkel együtt:DD

drosiii 2009.06.12. 17:09:44

@de niro: és milyen felálállással?

villa,nistelrooy
cr
kaka
xabi, lass
atomjobbvédő - pepe, atomközépvédő - ramos
casillas?

OnduldBaar (törölt) 2009.06.12. 17:10:36

sztem ha már FIFA meg football manger akkor pénzt nem kímélve a Real-nak ezt ajánlanám:D

Vidic-et megvenni középre meg egy klassz balhátvédet

középre Essien+Xabi Alonso kerül amibe kerül

és előre még Villa

és így lenne egy 4-2-3-1

Casillas, XY,Pepe,Vidic,Ramos-Essien,Xabi Alonso- CR Kaka Robben- Villa

és a pad is klassz lenne Raúl,Higuain,Diarra,Metzelder stb.-vel

ne mondjátok,hogy ez nem ütőképes csapat:D

azt már nem hiszem,hogy elbírják,hogy 2 csatár+Kaka,+Robben+CR a kezdőben

de niro 2009.06.12. 17:18:31

@drosiii: Ez ütne , mint Tyson:))

Circus 2009.06.12. 17:21:43

Kérdezte már valaki, hogy Juhásszal akkor most mi van?

Amúgy nagyon vicces, amikor Mr Platini arról nyilatkozik, hogy a Real megöli a sportszerűséget (a pénzével).

Nem volt mostanában egy vicces EB helyszín kijelölés? Vagy csak én vagyok rosszindulatú?

raoul_duke 2009.06.12. 17:29:23

@Circus: vagy nem Platini vezeti azt a szervezetet, melynek szervezésében zajló kupasorozatban való részvétel kábé 70M euró bevételt jelent egy csapatnak?

drosiii 2009.06.12. 17:32:27

@Circus: Platiniról annyit hogy ez megöli a sportszerűséget, de amikor a MU nem engedte Ronit akkor meg rabszolgatartás...

Circus 2009.06.12. 17:35:36

@raoul_duke:
70m az szép pénz, igen. Úgy általában abban igaza van, hogy nem kellene tölteni a pénzt a semmire. Úgy meg főleg nem, hogy utána x évvel meg csődbe megyünk...

Továbbra is tartom azon véleményemet, hogy EGYETLEN magyar (vagy feröeri) focistánál (beleértve az amatőröket, azza pl engem, aki két éve labdába sem rúgtam, előtte meg bár ne tettem volna) sem ér többet annyival CR, amennyit most érte adtak. Hírnév, persze... röhögnöm kell.

Nekem kifejezetten szimpatikus az amerikai sportoknál alkalmazott fizetési plafon (amit persze szintén ki lehet játszani mondjuk... csak nehezebb).

Circus 2009.06.12. 17:37:31

@drosiii:
na, az az évezred vicce volt :D
a mai napig nem tudom, hogy hgy nem sült le a képe annak a beképzelt nyálgombócnak :)

Glory 2009.06.12. 17:47:06

platini egy iszonyatosan nagymeretu fallosz. iszonyatosan korrupt, rendkivul okosnak hiszi magat, es francia.....
ezt meg csak kuldom mindenkinek sok szeretettel ha mar nem sikerult potenak elkuldenem:
www.youtube.com/watch?v=IRD6XeX2uXI

Glory 2009.06.12. 17:53:44

az hogy mennyiert igazolnak le vkit szerintem lenyegtelen. annyiert amennyit er, tehat amennyit vmilyen formaban kitermel a csapatnak. ha ez mondjuk 10 bajnoki cim, 10 bl, plusz 1 milliard eladott mez a nevevel akkor az es ha nem jonnek az eredmenyek meg az eladasok akkor van szopas. a fizetesi sapkat viszont en tuti bevezetnem. mar parszor mondtam hogy felhaborito, hogy egy jatekos heti pl 150ezer fontot keressen. rendeben hogy valszeg kitermeli mert kulonben honnet lenne ra keret, de akkor is tulzas. en mondjuk olyan heti 100ezerben maximalizalnam a fizetest. igy nem lehetne olyan versenyt teremteni hogy a jatekos oda megy ahol tobbet adnak. kisebb csapatoknak is lenne eselyuk megtartani 1-2 jobb jatekost, ill megszunne ez a hizelgek ide oda mint vmi ribanc csak mert ok tobbet adnanak. plusz: ha heti 100e font nem eleg hat baszza seggbe oket egy sün

vabi (törölt) 2009.06.12. 18:19:52

komolyabb szórakozóhelyen 0.5 l-es ásványvíz 400-500 Ft

tesco-ban 100 ft vagy annyi sem

ahonnét a Tesco veszi ott még olcsóbb

de aki a szórakozóhelyen akar 0.5-ös vizet venni nem hivatkozhat erre,hogy vhol 80 ft csak,nem 520 ft

tudom hülye példa,de ilyen az üzlet:D

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.06.12. 18:21:25

@Glory: a heti 100 ezer font a PL négy nagyjának és a real-barca-inter-milan szintjén számítana egy olyan határnak, amelynek betartásához mesterséges önmegtartóztatás kell, máshol nem nagyon. (a mancity-t leszarom). pl MU-szemszögből ez olyan limit, amivel "pénzzel" még pont elhozható az bárhonnan (említett csapatokon kívül) bárki, mert sehol nem fognak ennyit fizetni nekik.

tehát ez valahol álszent dolog. mert a G-kurvasokak (akkor is, ha formálisan nem léteznek), nyilván ilyesmi plafont akarnak, ami legfeljebb egymás közt kontrollálja - némileg - a baszakodást, a többiek meg ugyanott vannak.

egyébként ha meg van kiskapu, akkor tökmindegy

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.06.12. 18:27:34

de abban teljesen egyetértünk, hogy mindenki szopjon le egy stadion indiánt, akinek nem elég heti százezer font, vagy képes évi +félmillió euróért váltani, amikor így se fogja tudni megszámolni az unokája, hogy mennyiből kell élnie. megyek berúgni.

Althedokan 2009.06.12. 18:35:20

egyszerűen csak korlátozni kellene ezt az óriási pénzforgalmat, ami tönkreteszi a focit. Amit a Reál csinál az gusztustalan, de nem is fog nekik sikerülni, És azt sem értem hogy miért kap egy focista ennyivel több pénzt, mint egy orvos pl, aki még felelösséget is vállal, stb... Szóval nincs igazság a Földön

forza Milan

t.o.d. 2009.06.12. 19:09:13

@OnduldBaar: Valencia Ecuador szülötte

A cikk király, oké, hogy nincs benne új infó, de
1) egységes szerkezetben lát(hat)juk
2) rengeteget nevettem (Madeira Maradonnája: ezen ki híján bepisáltam)

@mocsing: ezen a "miért megy el vki heti 100 ezer helyett heti 130ért máshova?" kérdéskörön már annyit agyaltam én is. Szvsz van valami olyan plusz ezeknek az embereknek a fejében, amit én nem értek, és valszeg nem vagyok ezzel egyedül. Ez pedig túl kell mutasson az eredeti tőkefelhalmozáson. :-)

Monnyuk Cénél elképzelhető némi hiúság a világ legjobban fizetett focistája cím után, meg lehet, hogy a MUnál keresett pénzből vehető heti 900 kurva nem volt elég, oszt adósságokba verte magát szegény. Amúgy sajnálom, hogy elmegy, focistaként értékelem, emberként nem vmi szimpi. Go MU.

slowmotion 2009.06.12. 19:23:56

@t.o.d.: meg ugye ne hagyjuk figyelmen kívül azt sem, hogy még mindig nincs meg minden pöpec verda Cének, plusz töri is őket. szóval kell a pénz a Maseratikra meg ilyenekre ;)

vigvik 2009.06.12. 19:50:20

Ez megalol (index fórumon talátam):

"Világ meleg közösségei kirobbanó örömmel fogadták hogy Cristiano Ronaldo is a Real Madrid játékosa lett, mint Jeremy Hotass, a homoszexuálisok egyik legnagyobb nemzetközi érdekvédelmi közösségének szóvivője elmondta: " Ha futballról volt szó,eddig sem voltak különösebb kétségeink merre húz a szívünk, de Cristiano Madridba szerződése után végképp minden hasonló szexuális beállítottságú embertársunk közös szimbóluma lehet a Real Madrid""

vabi (törölt) 2009.06.12. 19:55:30

@vigvik:

akkor Messi és Guordiola már hiába "fényezik" egymást ?:DDD

BruceWayne 2009.06.12. 21:12:42

@vigvik: bazki már kezdtem örülni de ez tuti fake hír :-)

halareaal 2009.06.12. 21:23:59

@drosiii: ez így nem jó, ha CR, Robben és Kaká is játszik nem lehet 2 csatár, mert nem lesz még annyi kpályás védekezés sem, mint ami az eddigi Madridokat jellemezte. egyébként pedig lehet elírtátok de mintha több összeállításban is Ramos a bal oldalon szerepelne. én személyszerint a leguniverzálisabb védőnek tartom, csatárt is tudna játszani valszeg, de azért jobban örülnék, ha maradna a helyén és a baloldalon egy balvédő játszana. Clichyvel pl énis kiegyeznék, ugyanakkor az sem hülyeség amit luqe ír, h egy erős szűrő kp (Diarra+vki jó) talán Marcelo balhátvéd játékát is lehetővé tenné. egyébként ha nem jön Xabi lehetne egy esélyt adni akár a 2 Diarrának is, kiegészítenék egymást, az egyik egy aggresszív szívós futógép a ásik meg egy aggresszív tank. illetve hosszútávon De la Red lehetne a legjobb, csak ő korántsem biztos h folytatja.

@de niro: jó igazolás lenne persze, a világ egyik legjobb csatára. de van 3 nagyon jó csatárunk már + Raul aki la liga szinten még bőven kiemelkedő, szal annyira talán nem szükséges, mint egy jó belső kp vagy védő. Higuain pedig minimum la liga szint, ehhez nem férhet kétség, de valszeg több is van benne, szal értelmetlen leírni. Villa érkezése esetén is 3. számú csatár RvN mögött, 3 csatár pedig mindenképp kell.

capor_ 2009.06.12. 21:35:55

Mondjátok már meg miért olyan jó ez a ribery gyerek?? Mert én jól/kiemelekdően játszani még nem láttam....
A Bayern pedig megütné a főnyereményt van der vaart + sneijder duóval...

realfan 2009.06.12. 22:02:43

@capor_:

én azt nem tudom,hogy kb. 2 éve ért 25 M€-t

azóta tényleg majdnem 3-szoros lett az ára(kb. ennyit kérne érte a Bayern) ,de mire fel ?

2 Bayern-es évben ekkora világklasszis lett ?

még ha a Bayern-t a csúcsra vezette volna Európában, vagy 2 fölényes Bundesiga győzelem a vezetésével,de így...

1 Uefa-kupa menetelés,meg egy lebőgés a Barca ellen nemzetközi szinten
(ezt a Bayern-re értem,nem Ribery-re persze)

meg idén majdnem lemaradtak a BL-t érő helyről megint

szóval attól,hogy a Bayern egyik legjobbja az nem nagy szám így önmagában sztem sem,főleg hogy 1 lapon legyen emlegetve Messi-vel,Ronaldo-val,akik tényleg a toppon vannak csapataikkal együtt

1 jó 40-45M €-t érhet kb. Ribery de már az is sok talán, a Barca ennyit ajánlott

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.12. 22:05:36

Állítólag 20 millerért vinné Vucsinicset az MU. Romában amúgy is érdekes a helyzet. A Sensi családnak hitelező bank ultimátumot adott a Sensi családnak, ha máig nem találnak vevőt a klubra, akkor a bank kezd tárgyalni. A szóba jött egy római befektető és egy a focibarát líbiai diktátorhoz Kahafihoz kötődő vállalkozás, na ez utóbbi be is baszna

Titi120 2009.06.12. 22:07:09

@realfan: @capor_:

Tényleg magyarázni kell, hogy "miért olyan jó ez a Ribery gyerek" ?
Lol.

realfan 2009.06.12. 22:11:17

@Titi120:

én nem vitatom,hogy jó, vagy hogy klasszis-e

de hogy 25M €-ról mitől ér 2.5-3-szor annyit most két Bayern-ben eltöltött szezon után,azt nem értem

nem nyert semmit 1 Bundesliga-t, nemzetközi téren szintén semmit, EB-n a franciákkal együtt leszerepelt

ennyi erővel 2 éve a Bayern is adhatott volna 50M€-t érte,akkor sem ért annyit, meg most se

Titi120 2009.06.12. 22:23:05

@realfan:

Ibrahimovics mit nyert nemzetközi szinten eddig ?
Semmit.
És ki mondaná azt ennek ellenére, hogy ne érne legalább megközelítőleg annyit, mint Ronaldo vagy Kaka ?
Senki.

Ja, és annak idején Zlatan se volt többe az Internek, mint Ribery a Bayernnek.

realfan 2009.06.12. 22:37:58

@Titi120:

holland bajnok, olasz bajnok Juve-val(bár ez nem tudom,hogy minek minősül így:D), 2-3-szoros olasz bajnok Inter-el, mindegyikben óriási szerepe volt neki

azért nem ugyanaz a kategória,mint Ribery

Titi120 2009.06.12. 22:45:48

@realfan:

A német bajnoki címre azt mondod semmi, majd el kezded számolni hogy Ibra hány olasz bajnokságot nyert ...

Egyébként meg Ribery vébé ezüstérmes.

SamS 2009.06.12. 22:52:17

"És ki mondaná azt ennek ellenére, hogy ne érne legalább megközelítőleg annyit, mint Ronaldo vagy Kaka ?"
Én.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.12. 23:02:13

@Titi120: Szerintem szépen meg is köszönte Zizounak. Másrészt azt nem Bayern játékosként szerezte, akkor is az volt mikor a Bayern megvette 25 millió ojróért.

sporttárs 2009.06.12. 23:04:13

@popp: Azért még megnéznéd a Romát, ha véltlenül idén nyárom erre járna? Csak úgy kérdem... :)))

Lacóka 2009.06.12. 23:10:18

@petyaaftc17: "Paris Hiltonnak nagyon bejön Ronaldo akcentusa"
Sztem az nem az...

Tegnap este jutott eszembe: a MU-ban volt Cantona-korszak, Beckham-korszak, Ronaldo-korszak. Bárki jön, oda kell figyelni, h ki kapja a 7-es mezt :D

realfan 2009.06.12. 23:10:58

@Titi120:
igen de ez a VB-ezüst benne van már a 25M€-s árában

ha jól számolom kronológiailag

én csak azt nem értem, hogy mire fel ér most 70 M€-t

a 2 Bayern-ben eltöltött éve alatt lett ennyi, de mitől ?

mert ha húzóemberként nyer a Bayern egy Bl-t, vagy kétszer elmegy velük a BL-elődöntőig akkor azt mondom tényleg ér ennyit

félreértés ne essék 40 M € sztem simán megér, de nem értem mitől 60 meg 70 vagy több

pl. Kaka-nak is két szarabb éve volt most, de előtte a Milan két BL-döntőjéből rendesen kivette a részét, Serie A egyik legjobbja volt, aranylabda stb.

mennyit érne most Ribery akkor,ha a Bayern elmúlt 2 évben 2 bajnoki címet nyer,idén meg megnyeri a BL-t ,Ribery aranylabdát kap,mert annyi jó volt idén(feltéve,hogy távozni szeretne)

100-150 M-t ?

vagy akkor is amennyiről most szó van,hogy 60-70 ?

ez a problémám

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.12. 23:12:55

@sporttárs: Roma drukker maradnék, de a Kadhafi féléktől azért hányok. Aktuálisan viszont az olasz-brazilra hegyezek, De Rossi itt, Juan és Baptista ott.

Titi120 2009.06.12. 23:27:48

@realfan:

Mert az általad emlegetett holland bajnoki cím vagy a juvés scudetto nem volt benne Ibra 25 millájában, amit az inter adott érte ?

Össze - vissza számolgattok.

Egyébként egy játékos értéket a legkevésbé az adja meg, hogy hány címet nyert, sokkal inkább az hogyan játszott.
A kettő nem feltétlenül áll szoros kapcsolatban.
Ilyen egyszerű a válasz.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.12. 23:39:57

@Titi120: Vagy egy kicsit elfogult vagy Riberyvel, aki tényleg nagy klasszis, de Cé és Kaká egy árnyalattal nagyobb.

értelmetlen_nevű 2009.06.12. 23:49:17

@realfan: az, hogy mennyit ér, nem egyenesen arányos a játéktudásával, erősen függ a körülményektől. Jelenleg ő az egyetlen igazi kreatív támadó a Bayernben, pótolni nagyon nehéz lenne, érthető, hogy ragaszkodnak hozzá. A Bayernnél pedig nem "kenyérre" kell a pénz, simán megtehetik, hogy 60 milliót kérnek érte, legfeljebb nálunk marad (az elsődleges cél Ribery megtartása). Nyilván, ha nagyon menni akar, akkor célszerű eladni, de csak úgy, hogy a klub is jól járjon.

Egyébként motivált, ambíciózus játékos, az hogy nincsenek még komolyabb trófeái nem feltétlenül hátrány. Nézd meg például, mi lett Ronaldinhoval miután megnyert mindent. Ha választanom kellene Kaka, C7 és Ribery közül, akkor én pl. Kaka-t választanám, de szerintem nincs klassziskülönbség köztük.

realfan 2009.06.13. 00:57:26

én továbbra is csak azt nem értem,hogy mitől ér Ribery most 3-szor annyit két Bayern-es évnek köszönhetően, mint azelőtt 2006 -2007 körül

pl. az alapján hogy mennyit kér a Bayern,vagy egyesek itt hasonló árcsoportba teszik mint Ronaldo-t vagy Kaka-t

vki úgy mondja meg ezt, hogy nincs benne szó Ibra-ról:D

t.o.d. 2009.06.13. 01:18:00

No de Uraim! Ribéry simán lehet nagy focista, szerintem tehetséges is, de azért nem Kaká, és végképp nem CR7. Nyilván nem volna baj, ha a vagy elmenne egy trófeaesélyes csapatba focizni (remélem senki nem fog nekem esni, hogy mi az, hogy a Bm nem az...), vagy kellene egy trófeaesélyes (itt nem a Salátástálra célzok, bár idén az is eredmény lett volna) csapatot rakni Ribéry köré, mert ebben a mostani Bayernben nincs senki, aki akár csak a közelébe érne tehetségben és tudásban.

értelmetlen_nevű 2009.06.13. 01:19:53

@realfan: A Bayernben végig zseniális volt, nem rajta múlt, hogy nem nyertünk semmit. Mi olcsón vettük meg annó, azóta pedig a játékos árak is feljebb mentek. Nem arról van szó, hogy most háromszor olyan jó focista, hanem arról, hogy nekünk nem éri meg 40 millióért eladni.

Nyilván a Barcelona meg nem akar sokkal többet fizetni érte, ezért nem vették meg egyenlőre.

t.o.d. 2009.06.13. 01:22:56

@realfan: hogy mitől?
-van ugye az iránta érdeklődő Real feneketlen vászontarisznyája, mint elsődleges ok.
-van aztán a Real feneketlen vászontarisznyája okán extra-érdeklődővé lett MU szerepe.
-ott van még a Barca és a Cselzi érdeklődése, ami szintén nem smafu
-van még egy, egyelőre tiszteletreméltó csendben figyelő feneketlen vászontarisznya: Citeh
-továbbá adott egy szar Bayern, akit ez az ember tartott a felszínen az utóbbi bő egy évben, és ezt a piac is látja, meg a Bayern is.

értelmetlen_nevű 2009.06.13. 01:25:36

@t.o.d.: Nagyon nehéz a teljesítményeket összehasonlítani. Nem szabad elfelejteni, hogy C7 egy olyan csapatban játszott, amely támadójátéka teljesen rá volt kihegyezve, ezzel szemben Ribery egy jóval gyengébb csapatban játszott idén, az edzőről nem is beszélve.

A Bayern pedig jövőre még nem kupaesélyes, de van Gaal érkezésével nagyon megváltozhatnak a dolgok pár éven belül. Úgy tűnik, hogy Riberynek nincs kedve erre várni, én abszolút megértem.

t.o.d. 2009.06.13. 01:27:16

@értelmetlen_nevű: hogy őszinte legyek, és most a MU ellen beszélek, annyiért lenne érdemes eladni, amennyiért el lehet hozni legalább Sneijdert és VdV-t (netán Robbent) a Madridtól, plusz fedezze Gomezt, akit máig nem értek, hogy minek vettetek meg, és pláne miért fizettetek ennyit érte, miközben Podolski meg nem játszik (vagy tán el is ment a Kölnbe?) Te érted ezt?

értelmetlen_nevű 2009.06.13. 01:27:41

@t.o.d.: ManCitybe biztosan nem menne, azért az nagy visszalépés lenne.

értelmetlen_nevű 2009.06.13. 01:37:07

@t.o.d.: A Gomez üzlet egy óriási vicc. Személy szerint ingyen sem látnám szívesen a csapat közelében, ez a 30-35 milliós ár pedig tényleg nevetséges. Podolskit eladtuk Kölnbe, bár ez jó hír.

Szerintem lenne pénz igazolásokra (Gomz üzlet ugye...), inkább az a baj, hogy nehéz igazán jó játékosokat a Bundesligába igazolni, pláne így, hogy nincs reális esélyünk BL győzelemre. Ha Ribery megy, akkor tényleg szükség lehet a madridi hollandokra. Leginkább van Gaalban bízom, hollandiában megmutatta hogy tud szarból várat építeni.

t.o.d. 2009.06.13. 02:24:55

@értelmetlen_nevű: Nem tudom, nekem Podolski a válogatottban meggyőzőbb akár Gomeznél, akár Klosénál, de az igaz, hogy a Münchenben nem tudott nagyot alkotni, de ezt én eddig Klinsmann rovására írtam.

Van Gaallal az a bajom, hogy az Alkmaar, meg az Ajax ugye más műfaj, mint a München, vagy a Barcelona, monnyuk. Megnyerte a holland bajnokságot, ja. De a Feyenoord nem is volt ott, a PSV meg az Ajax meg össze-vissza hülyeslgeket csinált rendszeresen. Nekem kicsit olyan volt, mintha az ellenfelek nyerték volna meg az AZnek a bajnokságot. Ráadásul szerintem ember olyan gyorsan nem vágott agyon csapatot, mint van Gaal a Barcát anno. Márpedig Münchenben minimum elvárás lesz idén a Bundást megnyerni, hozzá monnyuk a kupa, meg a BLben a négybe kerülni. Ehhez lehet, h kevés lesz a holland, pláne, ha Gomez lesz az év igazolása...

t.o.d. 2009.06.13. 02:29:02

@értelmetlen_nevű: persze, tök igaz, hogy nehéz a Cé MUban nyújtott játékát összevetni a Ribéryével, de ami egzakt adat, hogy Cé 6 éve abszolút az elitben focizik, és mindig komoly színvonalon, míg Ribérynek ez a második komoly csapatnál töltött idénye, és lássuk be, ez a Bayern most kb az Everton, vagy a Villareal szintje. Arról nem is beszélve, hogy Cé 2 évvel fiatalabb.

t.o.d. 2009.06.13. 02:33:59

@értelmetlen_nevű: a Citehbe még egy nagyobb sztárnak kellene igazolnia Robinho, Given és Barry mellé, és el kellene kezdeni komolyan venni őket, akár, mint kupaindulót, akár, mint klubot. Múltjuk meg azért van a nekik... Szóval, ha beajánlják monnyuk a 80 millát, meg a 150 ezres heti fizetést (persze mindkettő GBP) szerintem Rumeniggének és Ribérynek is párás lesz a szeme, meg kocsonyás a térde, arról nem is beszélve, hogy a BM ekkor nem közvetlen potenciális riválisnak adná el, tekintve, hogy a ManCity nem BL induló...

értelmetlen_nevű 2009.06.13. 03:18:56

@t.o.d.: Hát lehet hogy igazad van, de Ribery nem fog olyan csapatba igazolni, amely nem indul a BL-ben. Nyilván 80 millióért bárkinek eladna a München bárkit.

Podolskit én is tehetséges játékosnak tartom, a hozzáállásával van baj. Egyébként Klinsmann is hibás, hogy eddig fajultak a dolgok, de már Poldi sem akart tovább maradni. A fejlődésének jót is tehet a több játéklehetőség.

Van Gaal persze sötét ló, nincs rá garancia, hogy nálunk is csodát tesz. De Klinsmannhoz képest mindenképpen előrelépés, és nem hinném hogy van nála alkalmasabb edző, aki elvállalta volna ezt a romos Bayernt.

vigvik 2009.06.13. 08:38:03

@Nerazzurri: az hát, de nekem vagy 5 percig tartott mire leesett ("Hotass":)), és addig könnyesre röhögtem magam, gondoltam hátha más is:)

luqe 2009.06.13. 09:29:18

"@luqe: real szurkoló vagy?
Csak mert az eddig látottak alapján CR a balszélen szokott játszani és befelé cselezve lő, míg Robben jobb oldalról szokott befelé cselezni, majd lőni."

Személy szerint én Ronaldot láttam már baloldalt, jobboldalt, és csatárként is játszani. A válogatottban többnyire jobbszélső (mert ez a posztja, amikor a Sporting felfigyelt rá, akkor is ott játszott, ha nem csal az emlékezetem). Végülis tud bárhol játszani, ez kétségtelen. De ha jön Ribery, akkor jobb szélre kerül ki. Illetve nyilván váltogatják az oldalakat. Csak mint alapkoncepció, említettem a jobb szélen való szerepeltetését.

nasteey 2009.06.13. 11:40:49

@luqe: Ha jól emlékszem az eredeti posztja csatár volt és Bölöni tette ki szélre. (Vagy pont fordítva? :D)

dzolutan 2009.06.13. 11:56:36

Az nem jut az eszébe senkinek, hogy bizonyos szinten Gomez 30m+os vételára garantálja Franck 50m+os eladási árát. Tudatosan Ulitól.

luqe 2009.06.13. 12:01:50

@nasteey: Itt már a franc se tudja :) Mindenesetre jobb illetve balszélső(ez a fontos, hisz manapság illik már az oldalváltás a két szélső között). Ferguson azért is rakta előre csatárnak párszor, mert a többi szerencsétlen nem volt képes gólt rúgni.

Olyan ez, mint ahogy M. Diarra a Lyonban (de a Madridban főleg) védekező feladattal volt csak ellátva, addig a Mali válogatottban gyakorlatilag ő a sztár, gyakorlatilag támadó középpályást játszik.

Strigo 2009.06.13. 12:41:16

@értelmetlen_nevű: "Ribery nem fog olyan csapatba igazolni, amely nem indul a BL-ben"

Két éve már megtette. Bár szerintem is az idei két BL-döntős közül fogja elvinni valamelyik, ha egyáltalán.

Ronaldo a Sporting-Man Utd barátságos meccsen balszélsőt játszott, amikor felfigyeltek rá (főleg Gary Neville :)), de mivel Beckham távozásával a jobb oldalon keletkezett űr, így Ferguson ott kezdte játszatni. Csatárként az elmúlt két szezonban próbálta ki, elsősorban a kontrák hatékonysága miatt, vagy ha a csapat nem bírta volna el egyik szélen sem a védekezése hiányát.
Kíváncsi vagyok, Madridban milyen szerepet szánnak neki, szerintem Robbennel fogják váltogatni a széleket, Villa mögött, közöttük meg Kaká fog osztogatni. Van benne fantázia, működhet is, amíg náluk van a labda. Kell mögéjük két labdaszerző, és akkor talán a védelem hiányosságai sem lesznek annyira szembetűnőek.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.13. 13:34:21

@luqe: Ahogy Essien a ghánaiaknál, vagy a leginkább hátvédként és csak időnként védekezőközéppályásként használt Rafa Marquez a 2006-os vébén a mexikóiaknál.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.13. 13:45:43

@Strigo a divatdrukker: Az olasz újságok szerint a Ferguson Vucsinicset akarja, mit szólsz?

capor_ 2009.06.13. 14:48:08

Szóval Ribery-vel kapcsolatosan megállapíthatjuk, hogy az ára nem tükrözi a tudását/értékét... :P
Kiváncsi leszek, lesz-e olyan balek csapat aki kifizet érte ennyit. Szerintem nem, marad a szerződése lejártáig a Bayernnél. Persze a bajoroktól ez várható el, teljesen jogosan, hiszen nincsenek rászorulva a pénzre.. Ezt csinálták Hargreaves-el is, amíg ferguson ki nem fizetett érte annyit...
(Mellesleg remélem egyszer majd felépül!)

capor_ 2009.06.13. 14:48:08

Szóval Ribery-vel kapcsolatosan megállapíthatjuk, hogy az ára nem tükrözi a tudását/értékét... :P
Kiváncsi leszek, lesz-e olyan balek csapat aki kifizet érte ennyit. Szerintem nem, marad a szerződése lejártáig a Bayernnél. Persze a bajoroktól ez várható el, teljesen jogosan, hiszen nincsenek rászorulva a pénzre.. Ezt csinálták Hargreaves-el is, amíg ferguson ki nem fizetett érte annyit...
(Mellesleg remélem egyszer majd felépül!)

luqe 2009.06.13. 15:04:58

@popp: Így van.

@Strigo a divatdrukker: nincsenek annak a védelemnek akkora hiányosságai. Főleg ha tényleg leigazolják Maicont a jobb védő posztra. Azért egy Ramos-Pepe páros nem a régi galaktikus érára emlékeztető Pavon-Hierro, vagy Pavon-Helguera(főleg egy Garay, Metzelder, talán Albiol hátszéllel, de szó van ugye Filipéről, meg Marcano-ról is). A balvédő kiléte kérdéses, mert nem érzem, hogy Marcelo elég lenne oda, de mint írtam itt is, nehéz tippelni, mivel Marcelora kitudja mennyivel kevesebb súly nehezedik így, hogy feltehetőleg a csapatnál lesz többet a labda, nem pedig Sneijder labdaeladása után kell rohannia vissza, miközben vezetik rá a labdát. (ugyanis ilyen szituban D. Alvest is elég gyakran beszopatták idén, tehát nem feltétlen a kis brazil sara).

Meglátjuk. Alig kezdődött el az átigazolási szezon.

realfan 2009.06.13. 15:05:06

@capor_: ennyit senki nem ad érte, a Madrid sem

míg KaKa-ért,CR-ért vagy Messi-ért kiadnának(kiadtak) ennyi pénzt

Ferguson is látta,hogy jobb a békesség,amíg nem úgy válnak el Ronaldo-tól,hogy haraggal,összebalhézva és szörnyen áron alul,mint Beckham van Nistelrooy

kb. játékoscserével max. tehát a Barca részéről pl. egy 40 M € +Hleb

Real részéről 40 M € +Sneijder vagy van der Vaart

MU nem nagyon tud kit felajánlani,esetleg a sérült Hargo-t vissza a feladónak:D

de a játékoscsere max. olyanokkal,akik nagyon leégtek pl. van der Vaart,vagy Hleb,tehát nem lesz érezhető veszteség se a Real-nak se a Barca-nak

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.13. 15:21:05

@luqe: Szóval ma már egy védekzóközépályásnál sem árt ha tegezi a labdát, a Dieter Eiltsek kora lejárt.

Azért Hierrora öregkorára szakadt egy védekező nélküli középpálya, '98-ban mikor még Redondo is ott játszott (istenem, mekkora játékos volt az argentín), akkor Hierro is nagyon jó volt, az akkori Juve elleni Bl-döntőn például óriásit fakított..

halareaal 2009.06.13. 16:03:10

@popp: ez igaz, de a 2000es évek eljöttével szegény Hierro mér lépni is alig tudott. mondjuk a többség által lehúzott Helguera sztem kurvanagy volt, olyan elegánsan játszotta a hátvédposztot mint most kb Ricardo Carvalho. igaz az emlékezetes öngólok nem hiányoztak tőle, amit pl a MU ellen rúgott, te jó ég...

Essien amúgy nekem úgy tűnt mintha mostanában szinte már a Chelseaben is támadó kpt játszana. mali válogatottat meg ugyan nem szoktam nézni, de azért ott van Kanouté, Keita meg Sissoko, aki mind jobban támadnak sztem Diarránál. persze ettől még lehet h ő is támad, Madridban ilyet nem látni től az biztos.

mickeyknox 2009.06.13. 17:00:43

ne igazolja már le maicont a real, az egyik kedvenc játékosom :)

nasteey 2009.06.13. 18:35:15

@mickeyknox: Faxolj egyet Pereznek, hátha megértő lesz. :D

Ez a Kaká - Ronaldo - Villa hármas nem védekezik egy kicsit keveset? Még Robben/Silva/Ribery -vel nem is lenne baj, de ha két emberre jut majd a feladat, az érdekes lesz szerintem. De ez már legyen Pellegrini baja...

Strigo 2009.06.13. 19:09:22

@popp: Vucinics szerintem kacsa, jó játékos, de Ferguson taktikájába jobban illene egy több támadóposzton bevethető csatár (Benzema?).

@luqe: Sergio Ramos, mint középső védő, az ilyesmikre gondoltam, mint a védelem hiányosságai.

daneeka 2009.06.13. 19:55:11

@Titi120: "Mert az általad emlegetett holland bajnoki cím vagy a juvés scudetto nem volt benne Ibra 25 millájában, amit az inter adott érte ?"

Az a 25 millió erőteljesen bargain-jellegű volt.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.06.13. 20:43:34

Ez itt full off, de had osszam már meg, szóval ez mekkora már:

"Jesus saves.......but Cahill nets the rebound."
(Spotted at the FA Cup Final)


:-)

bocsi, akkor ON

értelmetlen_nevű 2009.06.13. 21:04:39

@popp:
van egy rosszhírem: Sevcsenko --> Roma

(spox.com - szerintem kamu)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.13. 21:09:30

Hallottam már erről. Én örülnék, ha jönne, szerintem nem felejtett ő el focizni és Tottival faszán megértenék egymást. De szerintem is kamu.

értelmetlen_nevű 2009.06.13. 21:20:35

@popp: Hát nekem nagyon úgy tűnt, hogy tényleg elfelejtett focizni. Azért szurkolok neki, mindig is szimpatikus volt.

BruceWayne 2009.06.13. 22:00:25

egyszer kéne egy poszt a klasszisokról akik elfelejtettek focizni

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.13. 22:23:57

@Nerazzurri: Azért nem felejtenek ők el focizni, én tartós formahanyatlásnak nevezném ezt a jelenséget. Emögött meg annyi minden állhat például sérüléssorozat vagy motivációs problémák, utóbbiból következik a nem megfelelő edzés munka, amiből meg a topfocihoz elégtelen kondíció fakadhat (azért ugye Ronaldinho és Sev egy magyar ligaválogatott elleni gálameccsen még mindig tud villogni). A motivációs problémák okai pedig az edzői bizalom hiányától kezdve, jóllakottságon és a bohém életfölfogáson át, a családi problémákig nagyon sokfélék lehetnek.

kroos 2009.06.13. 23:29:42

kezdek eggyet a poolal...

Azazello007 2009.06.14. 00:10:32

@Strigo a divatdrukker: Ronaldo eredetileg középen játszott, Bölöni tette ki a szélre, ennek egyébként az érintett nem is örült kezdetben. A ManU elleni meccsen már szélső volt, ez tény.

Asidotus 2009.06.14. 00:46:08

Na, idáig olvastam a kommenteket, legközelebb innen folytathatom :)
Szerintem Ribery nagyon nagy játékos, talán nem Kaka és Ronaldo szint, de szerintem indjárt ott jhön mögöttük, az 50-60 millió reálisan kifejezi a két említett játékos árához képesti értékét.
Szerintem Sevcsenko egy nagy lutri, 8-10 millió eurónál nem adnék érte többet, de ha mondjuk, 67 %-osan hozná azt a szintet, amit ő tudott (1999-2006-ban, 7 szezonban 208 meccsen 127 gól a Milanban, a BL-ben a 98/999-es, a 2000/2001 és a 2005/06-os szezon gólkirálya), akkor a Roma bajnokesélyes csapat. Vagy egy alvó oroszlán(csorda egyszerre) vagy egy döglött.
Ha én lennék az Inter elnöke, akkor Ibrahimovic mellé megvenném Eto'o-t vagy Forlant, és lenne egy BL-esélyes csapatom. (Fixa mániám, ha Eto'o ott lett volna Manchesterben a BL-nyolcaddöntő visszavágón, akkor a MU kiesett volna.)
Maiconnal kapcsolatban meg az a véleményem, hogy Santonnal megtalálták az utódát, szerintem a brazil (nagyon) jó pénzért eladható.

kroos 2009.06.14. 00:47:23

Maiconért 2 milla +sneider.
a holland meg fogja unni hogy mindenhol csak cserealap aztán beint, és persze ö lesz a hibás hogy nem tiszteli a klubbot.

Asidotus 2009.06.14. 00:56:06

Egy játékos árát (szerintem) az alábbiak határozzák meg (nem fontossági sorrendben) a posztján belüli klasszisán kívül:
-az egyéb posztokon való bevethetősége
- életkora, szerződésének lejárta, átigazolási szándékai
- klubjának pénze (mennyire van rászorulva a lóvéra)
- az érdeklődők pénztárcája, továbbá, rivális v. nem rivális a potenciális vevő a klubja számára (egy bajnokság, BL vagy Európa Liga)
- a klubjánál való pótolhatósága
- reklámértéke
- a csapatnál betöltött emberi értéke, szerepe.

Továbbá, egy játékos klubváltásának nem csak a fizetése lehet az egyetlen oka (mármint azok közül, amik rá tartoznak), hanem a másik klubnál lévő edző, játékostárs, feleség igényei. Mert ismerjük el, pl. Barcelona sokkal vonzóbb lehet ott élni, mint Manchester v. Liverpool. Míg az emberek fizetnek, hogy a katalán fővárosba, Rómába, Madridba (hogy Monaco-t ne is említsem, de mégis megteszem) mehessenek, addig Manchesterbe, Liverpoolba, Hamburgba meg csak az megy, akinek fizetnek érte. (Nem csak focista, hanem minden normális ember.)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.14. 01:03:23

@kroos: Egy null lemaradt, de szerintem ezzel az Inter jól járna. Maicont az egyik legnagyobb olasz tehetség Santon pótolhatná, így a baloldalt visszavehetné Maxwell és újra formába lendülhet. Tehát Maicon akármilyen jó is nem hagyna házon belül betölthetetlen űrt maga mögött. Ha Sneider az EB-n és az Ajaxban hozott teljesítményét villantja, akkor kifejezetten jól járnak Mourinhoék, akik a húsz millerből vehetnek még egy minőségi játékost.

montipájton 2009.06.14. 07:24:19

És mondá Laporta, a Nagyon Úriember Klubelnök, hogy a Real Madrid üzletpolitikája az arroganciára és az erőfitogtatásra épül, miáltal felborítják a futballpiac normalitását, majd repülőre ült, hogy 60 millió eurót ajánljon Münchenben Ribéryért.

montipájton 2009.06.14. 07:27:30

@popp: Őszintén szólva, ha Kaká, Maicon és Villa a Realé, nekem C. Ronaldo hiányozna legkevésbé a csapatból. Tartok tőle, ő valóban inkább egy presztízs-project, mint egy szakmai igazolás, innentől viszont a csapatépítés átbillent kirakatrendezésbe. Plusz az eddiginél is nagyobb győzelmi kényszer, de hát ők tudják.

BruceWayne 2009.06.14. 09:35:46


"The hair-gel industry in north-west England suffered a catastrophic blow on Thursday."

c.ronaldo leigazolásakor :-)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.14. 09:56:38

@montipájton: Azért szerintem ezek a játékosok azért még elférnek a pályán egymástól, ha védekező középpály is hozzájuk erősödik akkor nem lesz gond. Persze botorság azt várni, hogy egyből összeál a csapat de pontenciál az lesz benne.

capor_ 2009.06.14. 10:28:16

@Nűnű:

Látom te is csak divatturista vagy... Hamburg például az egyik legszebb és leglakhatóbb német város... Észak angliában sajnos még nem jártam..
Az a focista, aki a körülményekre hivatkozik az:
1, dél amerikai vagy
2, nem meri kimondani, hogy nem akar abban a bajnokságban játszani... (mivel akkor óriásit vesztene az értékéből)

poolfanati 2009.06.14. 10:29:39

nap vicce, sőt a hét vicce!!!
egy mai angol újság szerint SAF le akarja igazolni Torrest 40 millió fontért!!!!

jól indult a napom, kurva jót röhögtem ezen. először az újságon röhögtem, de mi van ha igazuk van?? másodjára SAF-on röhögtem. :D
szerintem 5 perc múlva jön a közlemény torrestől, rafától, a pooltól, gerrardtól és carratól, hogy "Hát ti meg mit képzeltek?? fuck off!"

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.06.14. 11:39:54

Ha valaki még egyszer leírja egyazon kommentben hogy úriember és klubelnök komolyan elsírom magamat :DDDD

capor_ 2009.06.14. 13:20:45

@poolfanati:

A közlemény a következő lesz:

" Hahahahahahahahahahahhaahahahaahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahaahaahhaahhaahhahaha, good one Alex!"

Rino 2009.06.14. 14:16:50

hol egy Porto drukker?
mit tud ez a Cissokho?

Hispan07 2009.06.14. 14:23:53

Aly Cissokho? Ez ki? Azon túl, hogy fiatal, izmos, balhátvéd és fekete-gall

Asidotus 2009.06.14. 14:32:44

@capor_:
Valóban nem voltam még Hamburgban, vagyis lehet, hogy tévedek a város megítélésével kapcsolatban.
De azt továbbra is tartom, hogy nem a pénz a minden, ugyanis a kellemes időjárást, a hasonló világot nem tudod megvenni, és valóban, egy dél-amerikai játékos (de szerintem egy akármelyik meditterrán is ide vehető) sokkal élhetőbbnek tartja Spanyolországot, Olaszországot, de akár Portugáliát is, mint például Angliát v. Németországot, Ukrajnáról meg Oroszországról meg nem is beszélve. Még én is így látom, és aki nem inkább Barcelonába vágyik, hanem Manchesterbe, hááát....

raoul_duke 2009.06.14. 14:45:36

@Nűnű: nagyon műindoknak érzem a munkahely megválasztásánál azt az érvet, hogy "szar az idő". Szempontként szerepelhet, de mint döntő érv? Szerintem kamu.

Na, de ON: Cissokhoról mit tudunk?

kroos 2009.06.14. 14:45:42

@popp: ,,húsz millerből vehetnek még egy minőségi játékost. "
DDD
Quaresmat? Mancinit?
Már bocs de nehéz elképzelni.....

nakamura · http://mozimocsok.blog.hu/ 2009.06.14. 15:16:39

@Hispan07: nyílván ettől még nem leszünk okosabbak, de szerintem ez elég G:

www.youtube.com/watch?v=HB5Ik3dqlrA&NR=1

+OFF: még a zene is pöpec.

Hispan07 2009.06.14. 15:42:11

@nakamura: jah, még ha balfaszok is a védők, ezt azért igen szépen csinálja

Rino 2009.06.14. 16:08:15

mellesleg hogy kell ejteni a nevét?

nakamura · http://mozimocsok.blog.hu/ 2009.06.14. 16:11:28

@Hispan07: ami még pozitívum Cissokho kapcsán, az az, hogy Galliani hosszú ideje végre nyilatkozott egy normálisat – még ha ez a poszt-Kaká korszakban az első Milanhoz méltó eredmények felmutatásáig nagyon kevés az elégedettséghez. De legalább valami. Simán visszajöhetett volna mondjuk Oddo, vagy valami más jónevű titán, brrr.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.14. 18:16:25

@Hispan07: Én a United elleni párharcban, főleg az odavágón nagyon jól, klasszis szinten játszott, én csak ezeket láttam.

avenger13 2009.06.14. 18:53:15

@nakamura: oddo visszament a bayernből. Legalábbis Münchent elhagyta.

A Ribery témához. Ha csak az határozná meg valakinek az értékét, hogy mit nyert, akkor Kaká ára miért nem ment le 20 millióra az elmúlt két évben??? Uefa kupa (addig se jutottak, mitn a bayern, 3. hely a bajnokságban) Ha az övé nem ment le, akkor Riberyé is mehetett fel. Nem ez a lényeg. Tényleg a világ egyik legjobbja. Az uefa kupa szerepléssel is 17-ik lett az aranylabda választáson. A bayernnél idén csak a bl bevétel volt 45 millió. Eddig is volt pénzük ezután is lesz. Rohadtul nem létszükséglet, hogy Gomez árát fedezzék, mert jövőre is megkapják a 45öt kb. a blből.

A bayern villa, everton szint. LOL! Klinsmann szar mint a fene, de azt se felejtsük el, hogy kikkel kellett kiállni a barca elleni első meccsen. A bayern is csapatot épít, és menni is fog nekik. Ugyanakkor ha irreális Kaká és Cé ára is, de abban teljesen igaza van Hoenessnek, hogy ha Cé és Kaká ennyi, akkor Ribery meg 60 m eur.

Podolski meg hiába jó játékos, a bayernben nem csak klinsi alatt nem tudott semmit sem felmutatni, hanem SOHA. Mehet amerre lát. Nincsenek értelmes megoldásai önző... Ettől még lehet nagyon jó játékos, de nem illik a képbe. Gomez meg Toni helyére jött, akkor is ha marad az olasz, mert 2 évnél több ideig lehet focizni sem fog már, nem hogy a bayernben. Bár nekem nincs ellene semmi kifogásom, és én sem örülök gomeznek.

capor_ 2009.06.14. 19:22:32

@poolfanati:

Meg egyébként is, még ötlet szintjén is marhaság. Annó emlékszem mekkora sírás-rívás volt, hogy Heinze a Liverpoolba egy konkurens csapatba akar igazolni és valamilyen szabály alapján ezt megtagadhatta az MU.....
De szerintem ez csak kacsa.

capor_ 2009.06.14. 19:31:55

@avenger13:

Ribery jó játékos. A baj csak azzal van, hogy ezzel az árral azt akarják sugallni, hogy egy szinten van más klasszisokkal például Kaka vagy Cé... De ez közel sem igaz.
Pont azért amit itt ecsetelgettek, miszerint a Bayern egy szar volt idén. Nos a szarból kiemelkedni nem nagy dolog. Majd ha egy olyan csapatból emelkedik ki, ami jó is akkor azt mondom, hogy igen egy klasszis ő is. (És egy ilyenre lett volna valami serleg..)

Az ő ára egyedül azt bizonyítja, hogy mennyire gazdag klub a bayern... Ellenkező esetben eladnák valami értelmes áron mert egy olyan játékosra nem lehet csapatot építeni aki el akar menni onnan..

kroos 2009.06.14. 19:36:10

Villa-t leigazolta a Chelsea 40 millioért.

OnduldBaar (törölt) 2009.06.14. 19:36:29

Cissokho-nak "csak" egy Maldini-t kell "pótolnia":))

avenger13 2009.06.14. 19:44:55

@capor_:

1. nem feltétlen akar menni, vannak olyan nyilatkozatai is, hogy jól érzi magát.
2. A milan mi volt idén? Igaz Kaka jó játékos. Tény. De idén a szar milánból se nagyon emelkedett ki. Senki nem mondja, hogy Cével egy szinten van, mert 60. m eurt kérnek érte, ez kaka áránál is kevesebb. Cé meg sehol nem ér 34 millióval többet ez meg szintén egyértelmű. Kakával egyébként szerintem lassan egy szinten van, és fiatalabb is nála, így majdnem ugyanannyit érhet. Láttad játszani? Egy kis ízelítő...
www.youtube.com/watch?v=6mIZvDD0RkQ

A másik kérdés, hogy mondj nála jobb bal szélsőket. Szerintem nem nagyon van, ha egyáltalán akad.

értelmetlen_nevű 2009.06.14. 19:49:23

@capor_: azért ez sem így van teljesen. Nem tehet róla, hogy egy gyenge csapatban játszott. Nyilván elért eredmények tekintetében nem veheti fel a versenyt az aranylabdásokkal, de nem véletlenül akarja a Barcelona és a Madrid is leigazolni. A Realnál még elképzelhető, de a Barcelonánál már tényleg kicsi az esélye hogy 6X millió eurót költsenek egy átlagos játékosra.

OnduldBaar (törölt) 2009.06.14. 20:36:14

megnéztem, Cissokho idén(2009) januárjában potom 300 ezer €-ért került a Porto-ba egy másik(kisebb) portugál csapattól

6 hónappal később kb. 15 M €-ért adták el

50-szeres áron, lol

mann 2009.06.14. 20:56:08

@poolfanati: Pedig ha a kölyök angol bajnok akar lenni, nem biztos, hogy jó helyen van ;)

chrisred 2009.06.15. 06:14:21

@capor_: A szabály nagyjából úgy szól, hogy Ferguson adott szava gyakorlatilag olyan, mintha nem is létezne, ha nem foglalják írásba. És ezt sikerült a bíróságon is bebizonyítani. :)

rizla 2009.06.15. 06:46:10

@capor_: "Ribery jó játékos. A baj csak azzal van, hogy ezzel az árral azt akarják sugallni, hogy egy szinten van más klasszisokkal például Kaka vagy Cé... De ez közel sem igaz."

dehogynem igaz. kakánál pl jobb is, legalábbis több van benne. ribery az egyik következő aranylabdás lehet, mindennel rendelkezik ehhez. szerencsés esetben ezt nem a szutyok madridban kell majd bizonyítania.
az ár, amit a bayern szab érte, viszont ettől függetlenül tényleg túlzó, mert kevesebbet rakott le az asztalra. egyelőre.

nordsee 2009.06.15. 08:28:45

@mann: Pedig, ha a Pool nem igazol senkit nyáron, akkor nagyobb esélye van, mint bármikor. A MU elengedte CR-t, pótlására lesz pénz, de kérdés mennyire változik a szerkezet, amit 3 éve fésülget ilyen formára SAF. A Chelseahez Ancelotti érkezett januárig, Arzenálnál semmi.
Elég ugyanazt játszania Rafának, mint tavaly és enjoy. ;-))

montipájton 2009.06.15. 08:41:49

@rizla: mert ugye ahhoz, hogy egyértelműen aranylabdásnak tartsuk, a nemszutyok Barcelonába kell igazolnia. Szakmai érved is van?

nordsee 2009.06.15. 08:52:27

@montipájton: Rizlánál önellentmondás, mert aranylabdával nem a másodvonal játékosait szokták jutalmazni. Így, ha Madridban kap aranylabdát, akkor a szutyok szónak már csak érzelmi töltete lehet. :)

capor_ 2009.06.15. 08:54:45

@rizla:

Hát akkor majd meglátjuk. De továbbra is tartom, hogy ennyi pénzért nem fogja senki sem megvenni és marad egy ígéret...

rizlaa 2009.06.15. 09:01:14

@montipájton: ki mondta, hogy a madridban nem lehet aranylabdás? arra meg fenntartom a jogot, hogy eldönthessem, mit tartok szutyoknak, és mit nem, kösz, hogy megengeded

rizla 2009.06.15. 09:03:50

@capor_: szerintem is engednie kell a bayernnek az árból, ha pénzt akarnak csinálni belőle. ha viszont marasztalni akarják (és ezt állítják), akkor nagyon meg kell tudniuk győzni, mert egy elkedvtelenedett klasszis hiába klasszis.

poolfanati 2009.06.15. 09:49:35

@mann: ha heinze nem jöhetett hozzánk néhány év, akkor az egyik legjobb játékosunk mért mehetne a muba???
komolyan mondom én még dossénát se adnám el a munak.

Hispan07 2009.06.15. 10:17:38

NST-s srácok, az évad záró válogatottak & egyebek hol maradnak...?

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.06.15. 10:29:44

@Hispan07:
még mindenki gyászolja egy picit a trófeátlan csapatát,
aztán felkapjuk az objektív szemüvegünket, és kirongyolunk mindennel.
ígérjük (próbáljuk be is tartani)

Asidotus 2009.06.15. 11:12:20

Szerintem egy olyan szezonban, ahol Kaka 67 millió Ronaldo meg 94 millió, akor Ribery ára REALisan 60 körül mozog. Ha még két-három játékos lett volna az ő szintjén, akkor bajnokok és lehet, hogy MU- Bayern-döntőt néztünk volna.

Titi120 2009.06.15. 11:17:11

@capor_:

Akkor meg marad.
Hoenessék is úgy vannak vele, hogy mivel nem létszükséglet az eladása, így csak úgy lesznek hajlandóak elpasszolni, ha búsásan fizetnek is érte.

Abszolút logikus is.
Ha neked van egy autód, amitől nem tervezel megválni belátható időn belül, akkor csak abban az esetben vagy hajlandó túladni rajta, ha
a) égető szükséged van a pénzre (Bayernnél ez nem játszik)
b) valaki a reális piaci áránál jóval többet ajánl érte

Nem így van ?

Az meg, hogy mi is a reális piaci ára nagyon relatív egy olyan piacon, ahol Berbatov 46 millió €, Robinho 40 m. €, Cé Ronaldo meg 94 m. €.
A fenti három példa alapján egyáltalán nem érzem túlzásnak azt Hoeness-től, hogy 50 -től indul a licit.

avenger13 2009.06.15. 11:58:17

@Titi120: pontosan. Az, hogy a bayern szemét 40 milliókkal szúrják ki telejsen röhejes felvetés. Meg kéne érteni, hogy a bayern a világelitbe tartozó klub, és az 5 leggazdagabb közt van. Ha kell Ribery, akkor fizessék meg, jövőre Perez ugyanennyiért megveszi. Hova siessenek? Egyébként Ha sikerülne átalakítani a csapatot, akkor maradhat is aztán kész. Pár játékossal kiegészítve a bayern bárkivel felveheti a versenyt, és ehhez nem cét és kakát kell megvenniük.

Piiii 2009.06.15. 12:37:20

@Titi120: de vágod hogy ha most nem passzolják el ennyiért, akkor jövő nyáron, amikor már csak mondjuk 1 év lesz a szerződéséből(úgy tudom) akkor kb a felét, de legalábbis 15-20 millával kevesebbet adnak érte.ilyen szempontból is kell ezt a dolgot vizsgálni.persze valószínű megéri nekik megtartani, ha tudják...

Titi120 2009.06.15. 13:08:33

@Piiii:
És lehet, hogy az a 15- 20 milla visszajön kamatostól, ha a Bayern soraiban a franciával eljut idén a BL - elődöntőig mondjuk.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.06.15. 13:21:02

éppen úgy ismerjük Perezt, mint aki majd racionálisan mérlegel a vételár megállapításánál, a legfontosabb szempontok közé sorolva, hogy már csak egy évet kell várnia rá a szerződés lejárta alapján. megkockáztatva persze, hogy amikor ingyen mehet, talán a Barcát választja.

bruhaha. ez a pszichopata ugyanazt a pénzt meg fogja adni érte jövőre is.

shinigami 2009.06.15. 13:25:05

@Titi120:
azert ezt te sem gondoltad komolyan...

Titi120 2009.06.15. 13:35:41

@shinigami:
Mert miért nem ?
Honnan tudod például, hogy egy esetleges jó szereplés a BL -ben milyen befektetőket vonzana a klubnak ?

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.06.15. 13:54:21

jókat mosolygok ezeken a "Ribéry nem akkora érték mint Kaká vagy Cé"...ebből is látszik, hogy egyesek csak hallomásból tudnak valamit a Bundesligáról. Épp úgy mint Diego esetében...
kész röhej.

vabi (törölt) 2009.06.15. 14:34:26

@Titi120:

CR-né is a 93 M € úgy volt 93,hogy Ronaldo menni akart, a MU meg nagy pénzt akart,bár inkább marasztalták volna

tehát ha CR nem akart volna menni, akkor lehet a 93 €-t a MU szó nélkül dobja vissza

ahogy Honess egy 30-40 M€-sat dob vissza szó nélkül Ribery-ért

vabi (törölt) 2009.06.15. 14:44:29

@Basti:

Diego-t inkább van der Vaart-hoz hasonlítsad
van der Vaart volt a Bundesiga nagy sztárja, a meg nem értett zseni,hogy mit keres ő egy Hamburgban

aztán a Real-ban ( a gynege Real-ban) is az egyik leggyengébb volt, komolyan mondom szégyenteljes produkciókkal(ha a Hamburgba tolja így,akkor most a NEC Nijmegen játékosa kb.)

Diego-ról is csak azt tudjuk eddig,hogy vezére volt egy Werder-nek, a mélyvíz most jön neki

Ribery mindkettőnél nagyobb kaliberű játékos, de hol van olyan jó ,mint CR vagy Kaka

ha elmegy a Barca-ba , és húzóembere lesz vmiféle sikereknek akkor igen,addig csak sejtjük róla legfeljebb


vagy Benzema van akkora csatár,mint Rooney,Ibrahimovics,RVN,Torres ?

attól,hogy a Lyon megengedheti magának,hogy ne adja el,mert van pénzük,amúgy Benzema a francia liga egyik legjobbja 2-3 éve ?

shinigami 2009.06.15. 15:46:24

@Titi120:
arra gondoltam h ez a bayern (gyk az idei) csak vmi egeszen nevetsegesen konnyu sorsolassal jutna a 4be...

avenger13 2009.06.15. 17:00:25

@vabi: ezzel nem értek egyet. vdv irtó nagyot bukott. ez eddig igaz. diego nem ugyanaz a kategória. Brazil válogatott, és sokkal nagyobb tehetségnek számít mint vdv. Nem mondta senki, hogy ő lesz jövőre az aranylabdás, de a juventusban nagy jövő várhat rá.

Mióta lehet csak a barcában vagy a realban bizonyítani??? A bayernen ugyanúgy lehet, de össze kell rakni a csapatot. emellett cé és kaká sokkal erősebb csapattal érték el azt, amit. Akkor ennyi erővel őket is lehet bénának tekinteni. Jussanak a werderrel az uefa kupa döntőbe, majd akkor.

@shinigami: mert? a 8 között az arsenal, villareal, porto ellen ugyanolyan esélyesek lettek volna. ez 3 a lehetséges 7 csapatból.

capor_ 2009.06.15. 19:20:06

@Basti:
Az a kész röhej, hogy te ennyiből ezt meg tudod állapítani :)

@Titi120:

Valójában én is ezt írtam, le annyi megjegyzéssel, hogy a Bayern azt mondja csapatot akar építeni Ribery meg azt, hogy el akar menni.... Tehát a bayern olyanra akar csapatot építeni aki el akar menni..
De szerintem inkább maradjon ott, Van Gaal össze fog tudni rakni egy ütőképes csapatot. Aztán pedig majd úgy távozik mint Ballack tette annó. :) Mondjuk ő nyert három bajnokságot ha jól emlékszem...(vagy 4et?)

avenger13 2009.06.15. 20:33:24

@capor_: ribery mondott olyat is, hogy jól érzi magát münchenben. nem kell azt gondolni, hogy mindegy hova csak mehessen már innen. Nem hinném, hogy ha ütőképes csapatot kap maga mellé, nagyon menni akarna. meglátjuk, persze lehet, de ne abból induljunk ki, hogy mit írt egy újság, az ellenkezőjét is ugyanúgy leírják.

BruceWayne 2009.06.15. 23:10:18

Ribery be se férne a Barcába (na jó, talán, de akkor meg ki védekezne? :-)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.15. 23:13:44

@avenger13: Azért az én szememet kiszúrhatnák negyven millerekkel, még forintban is ;-).

avenger13 2009.06.15. 23:15:59

@Nerazzurri: henry helyére akarják, aki eddig se védekezett :) Egyébként egyáltalán a barcában ki védekezik?

@popp: az enyémet is, de a bayernét nem. :)

rizla 2009.06.15. 23:25:51

@avenger13: az egész csapat védekezik, mindenki letámad. nagyon visszazárni a BL-döntőt kivéve nem láttam a csapatot, nem volt rá szükség

rizla 2009.06.15. 23:29:07

@avenger13: "Brazil válogatott, és sokkal nagyobb tehetségnek számít mint vdv"

diego nagy köcsögnek tűnik, így soha nem lesz nagy játékos (vesztes uefa-kupa döntő után vigyorgás, pacsizgatás az ellenfél braziljaival, copa americán nulla teljesítmény, de az arca persze óriási). nem is láttam egy ideje a válogatott kezdőjében, persze nem követek figyelemmel minden brazil meccset. ribery sokkal jobb mentalitású.

avenger13 2009.06.15. 23:39:12

@rizla: soha nem vitattam, hogy riberynél jobb diego. De diegot hülyeség lenézni. Ibra és Cé sem a mentalitása, és az emberi tulajdonságai miatt jó játékos. Diego sem feltétlenül. De azért ne van der Vaartal vessük össze.

BruceWayne 2009.06.16. 00:33:01

de ribery francia és a bayernbe játszik, az minusz 2 kapásból :-)

rizla 2009.06.16. 01:23:14

@avenger13: itt nem "emberi tulajdonságokról" volt szó, hanem mentalitásról. c.ronaldo pl az egyik legcéltudatosabb, ambiciózusabb játékos. diego CR hozzáállásával már a legnagyobbak közé tartozna. nem nézem le, de nem tartom ribery-szintűnek.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.06.16. 08:18:07

@Nerazzurri:
Ribery-re ez a szabály nem vonatkozik :)

Piiii 2009.06.16. 08:49:25

www.nemzetisport.hu/olaszfoci/juventus-lapertesules-szerint-del-piero-kulfoldon-folytathatja-241574.html?

egy kis csemege:) Del Piero 1 év múlva külföldön, még hozzá a Realban:)

monjduk i don't thinks so...ki van zárva, hogy odamenne

capor_ 2009.06.16. 11:18:02

@Piiii: Lenyomhatna ő is egy idényt a méltán világhírű NB1ben :D

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.06.16. 13:19:33

@mocsing: Azért egyelőre ahány embert meg akart venni a Chelsea, a Manchester United vagy a Barcelona, elég kevés üzlet köttetett meg.
De például ahány pletyka volt Villáról vagy Riberyről, soha nem történt semmi. Mármint állítólag sok csapat sok pénzt adott volna értük, a Perez mindkét esetben félreállt, hogy viríthasson, aztán még sincsen semmi biznisz. Pedig már csak ki kéne pengetni az 50-60 millákat. Pangás van.

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.06.16. 13:26:24

a Guardian szerint a Madrid a következő játékosokat "ajánlotta PL-klubok figyelmébe":

Robben
van der Vaart
Sneijder
van Nistelrooy
Drenthe
Huntelaar
Saviola
Heinze
M. Diarra

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.06.16. 13:28:53

a Liverpool pedig több forrás szerint is 18,5 millió fontos (!?!?) ajánlatot tett Glen Johnsonra, amit állítólag el is fogadtak.

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.06.16. 13:37:03

@Alapvonalszippantó Hapci Benő:

azt már csak privátim fűzném hozzá, hogy ezt az eszelős összeget még hajlandó is volnék lenyelni (mert Johnsont egyébként - mondjuk kábé fele ekkora összegért - szívesen látom), de ha Heinze bármilyen konstrukcióban Liverpool-játékos lesz, tökönszúrom magam. :-/

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.06.16. 13:41:17

@Alapvonalszippantó Hapci Benő:
egy huszonötöt ad érte majd Rafa.
nagy mágus az öreg.
Mondd, h nem tudtad :)

nils_h 2009.06.16. 13:46:10

@Alapvonalszippantó Hapci Benő: Egy kapussal, meg még egy-két védővel milyen frankó kis csapat lehetne :)

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.06.16. 13:52:43

@nils_h: á, szerintem egy EB-n nem jutnának a legjobb 8-nál tovább. a vébére viszont simán kijutnának. :)

wilco 2009.06.16. 16:22:44

a pool komolyan gondolja ezt a 18 milliót Johnsonra? tényleg jó játékos lett belőle nem arról van szó, de minek ezen a poszton erősíteni? igazából azt nem értem Rafában, hogy végig amiatt sír hogy a MU-nak milyen sok játékosa van, erre ő mit csinál, el fog adni 3-at hogy abból vegyen 1-et. pedig a poolnak eddig sem a kezdőjével volt baj.

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.06.16. 16:31:07

@wilco: az nem kérdés, hogy kell jobbhátvéd. viszont azt is lehet hallani, hogy Arbeloa el lesz passzolva a Madridnak, akkor meg ott fogunk tartani, hogy nettó 10 milliót költünk a poszt javítására, és még mindig kell még egy jobbhátvéd.

wilco 2009.06.16. 16:39:58

@Alapvonalszippantó Hapci Benő: itt lenne az ideje végre felhozni valakit az ifiből...

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.06.16. 16:46:17

@wilco: Darby készen áll szerintem, de csak fokozatosan lehet a mély vízbe engedni. Insua mondjuk szinte rögtön elég vízbiztosan mozgott a másik oldalon.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.06.16. 18:24:46

@pancho_sanza: ez szerintem nem mond ellent annak, hogy Perez jövőre ki fogja fizetni Ribéryért azt a pénzt, amit most kifizetne - különösen, hogy ha nem veszi meg ő, akkor egy évvel később (ingyen) könnyen elképzelhető, hogy a Barcát választja.

vabi (törölt) 2009.06.16. 18:32:55

@mocsing: nem 2011-ben jár le Ribery szerződése ?

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.06.16. 18:57:41

@mocsing: ha valakit meg akarsz venin, akkor meg kell vele állapodnod és a játékossal is. ha nem így lenne, akkor a Manchester City például simán leigazolhatna bárkit és már Kaká is ott játszana egy fél éve.
Ribery jelenleg nem eladó. Az, hogy jövőre mit választ, sok mindentől függ. Ki mennyit ajánl érte és hova hajlandó aláírni. Két év múlva meg még egyszerűbb a helyzet, mert onnantól abszolút nem pénz kérdése a szituáció, hanem hogy a játékos hol szeretne játszani.

A szituáció - azon túl, hogy a Bayern nem akar eladni - sok tekintetben hasonlít a David Villáéra, akit egyértelmű, hogy a Valencia el akarja adni. A klub megállapodhat például a Chelseavel és Manchester Uniteddel is, de elég komoly esély van rá, hogy a játékossal nem tudnak megegyezni, mert egyszerűen nem akar Angliába igazolni. Villa számára állítólag az sem probléma, ha Valenciában marad még, főleg, hogy az elsődleges preferenciája látszólag kiszállt a bizniszből. Most gyakorlatilag egy klub akarja megvenni és egy akarja eladni, tehát a Valencia, mint eladó nem nagyon ugrálhat, mert végül rajta marad a portéka és karácsonyi akcióban olcsón kell eladnia.

A Bayern látszólag nem akar pénzt Riberyért, hanem a játékost akarja. Az szinte egyértelmű, hogy a francia nem fog hosszabbítani és elvágyódik. Egyértelmű, hogy ez nem pénzkérdés számára.A Bayernnek egy jó és harcos Riberyre van szüksége. Ha idén kedvetlen lesz a francia, aki már tavasszal kiszólogatott, hogy gyenge a keret és a csapat, akkor jövőre körülbelül annyiért fog eligazolni, mint Beckham Manchesterből. Igaza volt a Kaisernek, hogy vagy hosszabbítsanak vele, vagy adják el, mert ennek így nem sok értelme van.

Circus 2009.06.16. 19:10:54

@Alapvonalszippantó Hapci Benő:
hú vazz, hollandtalanítanának??? :)

Circus 2009.06.16. 19:12:25

@wilco:
csatárposztra? SzÁ? :)

Apropó, nem tudja valaki, Juhásszal mi van? :)

avenger13 2009.06.16. 19:18:07

@pancho_sanza: valamennyire egyetértek veled. Tényleg kéne vele hosszabbítani, vagy kezdeni valamit a helyzettel. De hosszú még a nyár, teljesen megértem, hogy nem akarják, ezt még májusban vagy akár júniusban elintézni. Elsősorban majd a Bayern vezetőség behívja beszélőre, és akkor megbeszélik mit tudnak ajánlani... Nem kell sietni vele. Szerintem jövőre is épp annyit fog érni a játékos, mint idén. Akkor is ráérnek eladni, de azt is megértem, hogy elsősorban megtartani szeretnék. Ha folyamatosan érkeznek emberek a klubba, nem hinném, hogy annyira egyértelmű az hogy lelép. 2 éve valamiért a bayernt választotta, azóta is jól érzi itt magát (ez biztos attól függetlenül, hogy elmenne mondjuk a madridba) de amennyiben biztosítják a blben az esélyegyenlőséget a bayern számára, akkor nem lesz neki sem sürgős lelécelnie.

A Villa párhuzam, azért sántít, mert a bayernnek sokkal több ideje van. 1 év, a Valencia el akarja adni Villát most. Perez meg kifizeti érte a milliókat, aztán kész.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.06.17. 03:57:09

@pancho_sanza: jó, én érvet nem látok, amivel ellentmondtál. sztem el lehet adni jövőre is ugyanennyiért, pláne ilyen kereslet mellett, pláne olyan tényezővel, mint Perez, pláne ezen tényező olyan konkurenciájával, mint a Barca/Chelsea.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.06.17. 04:00:15

@pancho_sanza: jó, én érvet nem látok, amivel ellentmondtál. sztem el lehet adni jövőre is ugyanennyiért, pláne ilyen kereslet mellett, pláne olyan tényezővel, mint Perez, pláne ezen tényező olyan konkurenciájával, mint a Barca/Chelsea.

rizla 2009.06.17. 11:15:48

ribery állítólag mégis eladó

avenger13 2009.06.17. 13:33:17

@rizla: ha mindenképpen menni akar, akkor el fogják engedni, egy hatalmas összegért cserébe. Van Gaal szeretné megtartani, meglátjuk.

Piiii 2009.06.17. 13:45:31

www.nemzetisport.hu/olaszfoci/ac-milan-cissokho-szerzodtetese-a-foga-miatt-hiusulhat-meg-241783.html?

hajaj nincs patinás fogsor, ugrik az üzlet. így esélye se lenne mondjuk Riberynek hozzátok menni, ha akarna se mehetne:)

BK 2009.06.17. 15:24:57

@Piiii: ezen vajon tavaly Dinho átment?

raoul_duke 2009.06.18. 10:38:00

Gattusot és Pirlot meg próbálja magával rángatni Ancelotti a Chelseabe? Meg 50M eurót kínálnak (most épp ők) Riberyért.

de niro 2009.06.18. 12:20:35

Hoppá, állítólag De Rossit célozta be a Real!

shinigami 2009.06.18. 12:26:54

@de niro:
jo valasztas bar xabi alonso talan jobb lenne

de niro 2009.06.18. 12:30:38

Nehéz megmondani, nagyjából "egy ligában" játszanak. De az biztos, hogy bármelyikükkel is nagyon jól járnának, és szükség is van legalább egyvalakire erre a posztra, balhátvádre meg középső védőre.

Akkor pöpec csapat lesz.

Piiii 2009.06.18. 13:47:20

@de niro: őt célozhatja, nincs az a pénz amiért elmenne. ami viszont jobban aggaszt:

www.nemzetisport.hu/angolfoci/anglia-a-manchester-united-vucsinicsban-latja-c-ronaldo-utodjat-241947.html?

nem kéne elengedni. meg nem hiszem hogy sokat játszana ott.18ért meg el nem engedném.minimum 25 millió avgy 30, most hogy ennyi lóvé van ott, annyiért esetleg mehet. de inkább maradjon. a reál érdeklődése meg vicc.

Messi88 2009.06.18. 14:07:29

@de niro: akkor pöpec játékosok összessége lesz, nem csapat

raoul_duke 2009.06.18. 14:29:15

@de niro: nekem hatalmas csalódás lenne, ha egyáltalán szóba állnának DDR ügyében a Madriddal.

shinigami 2009.06.18. 14:40:31

@raoul_duke:
van az a penz...
foleg most h valsag van ami vmilyen szinten minden csapatot erint...

Piiii 2009.06.18. 15:10:06

@shinigami: DDR nél nincs az a pénz amiért elmenne...100%

avenger13 2009.06.18. 15:29:42

Ribery nem eladó. A BILD szokás szerint nem írt igazat. A chelsea semmire nem megy 50-el, mert még Real is 55 ajánlott érte. De az elnökség kiadott egy nyilatkozatot, hogy Ribery nem eladó. Ez persze a jelen állást tükrözi, meglátjuk mi lesz a továbbiakban.

Vucsinics kapna lehetőséget a Manuban, mivel nincs cé, és lehet tevez is megy. Ezek után berbatov a konkurencia, ami azért vucsinicsnek nem lehetetlen feladat.

de niro 2009.06.18. 15:46:04

@Messi88: Csak nehogy a végén - a sok, előre kárörvendő legnagyobb bánatára - összeálljon egy félelmetes csapat.

de niro 2009.06.18. 15:48:05

@Piiii: @raoul_duke: Lehetséges, hogy nincs az a pénz, de sok hűségnyilatkozatot hallottunk már közvetlenül a szerződés aláírása előtt.

Vucsinicset én ugyan kedvelem, de a MU-ba kevés.

shinigami 2009.06.18. 16:40:32

@Piiii:
kaka sem akart elmenni, anno nesta sem...

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.06.18. 17:13:04

lassan tudatosan bevezethetjük a két kifejezésnél, hogy megkülönböztetjük: 'valaki elmegy', vagy 'valakit eladnak'.

halareaal 2009.06.18. 17:28:00

egyébként pedig De Rossi nyilván nagyon szereti a klubját, meg minden, de ti ismeritek személyesen, h tudjátok hogy döntene egy ilyen esetben (ami élete legfontosabb döntése is lehet)?

amugy Xabi Alonso jobb megoldás lenne a Madridnak, ráadásul spanyol.

Piiii 2009.06.18. 17:50:58

@halareaal: abban megegyezhetünk hogy más dolog hogy valaki, pl Kaka odamegy 19 évesen egy csapathoz és ott játszik 6 évet és megszereti a klubbot vagy pedig ott született az Olympico mellett, Rómában nőtt fel, ott volt kölyök kora óta a meccseken, együtt ünnepelt csapattal amikor győztek vagy amikor mondjuk bajnokok lettek, ez szerintem egy kicsit más tészta.nyilván nem ismerjük személyesen, de ő olyan mint Totti mint Del Piero, mint Raul akik ott játszottak ugyanannál a csapatnál már 6 éves koruk óta.és szerintem a klub is inkább adná el az összes játékosát, mint a jövő Capitano-ját. erre mérget veszek

halareaal 2009.06.18. 17:58:00

@Piiii:

a klubnak vannak más saját nevelésű játékosai is, tehát én erre nem vennék mérget, ha pl vmi miatt úgy döntene el akar menni, sztem biztos elengednék. persze vannak akik sosem mennek el, de azért nem túl sokan. az általad felhozott példákból én most csak Tottit tartom érvényesnek erre az esetre. Raulnak ugyanis semmi oka sem volt elmenni soha, és sem nála, sem Del Pieronál nem tudjuk h keresték-e őket egyáltalán igazán komoly, hivogató ajánlatokkal. Tottiért pedig ugye (állítólag) bejelentkezett a Real, és a Romábaól amugyis könnyebb lett volna kivásárolni, illetve a Roma nem is ért el annyi mindent, igazán nagycsapatnak nemistom számított-e. persze De Rossi simán lehet, hogy pont olyan, mint Totti, dehát sose biztos, sok nagyon jó játékos igazolt már el a klubból ahol nevelkedett.

raoul_duke 2009.06.18. 19:09:58

@halareaal: De Rossi kábé (legalább) akkora ikonja lesz a Romának, mint Totti, és már most sokkal több ő ott, mint egy "nagyon jó saját nevelésű játékos". Nagyon csalódnék, ha a pénzügyi csődön kívül bármilyen okból eligazolna.

> könnyebb lett volna kivásárolni
Peersze így megy ez; mint boltban a tejet.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.18. 19:24:59

@halareaal: Kábé 200-szor nyilatkozta DDR, a min például a Kaká ügy kapcsán, hogy ő régivágású ember és a Romában akarja befejezni a pályafutását, tudom sokan mondtak már ilyet, de De Rossitól ez hitelesnek tűnik.

StretfordEnd 2009.06.19. 09:11:35

"de ő olyan mint Totti mint Del Piero, mint Raul akik ott játszottak ugyanannál a csapatnál már 6 éves koruk óta."

Del Piero hogy jön ide? Nem is Juve nevelés, 19 évesen igazolt az Öreg Hölgyhöz, előtte a Padovaban játszott. Helytállóbb lett volna Maldini, Gary, Scholes vagy Giggs (14 évesen ment a Unitedbe) megemlítése.

Piiii 2009.06.19. 10:53:11

@StretfordEnd: nah akkor ezt eltoltam, meglátszik hogy keveset tudok a juvésokról:)
azt hittem, hogy ő saját nevelés.de a nevek helytállóak akiket irtál.
sorry

nils_h 2009.06.19. 11:32:24

Azt tudjuk, hogy a Cselzi miért akarja eladni Bosingwát a Bájernnek? sztem a portugál volt a legjobb tavaly a csapatban...

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.06.21. 11:33:47

adják a Rómát, svájciaknak, már volt?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.21. 21:24:22

@anonim222 [semleges néző]: Még várjuk ki a végét, egyelőre azt vizsgálják, hogy milyen pénzek állnak a titokzatos svájci konzorcium nevében tárgyaló Fioranelli mögött.
süti beállítások módosítása