Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

PL-31. - csak azt tudom, hogy ő még csak most tizenhét

2009.04.06. 20:24 pote

"De jó lett volna, ha még pár pillanatig bírod!" Ezt eddig a barátnőnk dörgölte az orrunk alá, de hétvégén a Chelsea-Arsenal duó duruzsolhatta a Fulham-Villa páros fülébe. Az éllovasok lasztminit pontszerzéseinek ellenére szemernyit sem lett unalmasabb a bajnoki csatározás. Azon ritka fordulók egyike volt a harmincegyedik, amikor a négy éllovas egyaránt nyerni tudott, a három sereghajtó meg egyaránt kikapott. Érzésünk szerint a négy BL hely ezennel el is kelt, de valami azt súgja, hogy a kieső trióban még lesz egy-két csere-bere.
A gigahosszú összefoglaló igazi csapatmunka gyümölcse, amiről lapozás után Ti is meggyőződhettek.
 
A csillagok mostanság nem úgy állnak*, hogy az NST angolposzt-felelőse angolposzt felelőse (vagy angol posztfelelőse, vagy angol poszt felelőse) négy-öt PL meccset meg tudjon nézni hétvégente. Ezért úgy döntött, hogy kommentelőket hív segítségül a számára láthatatlan meccsek elemzésére.
Öten el is vállalták a gyors felkérését, így az összefoglaló gerincét az ő - minimálisan szerkesztett - irományuk jelenti.

"Hogy az istenbe' nem nyerte meg a Tottenham ezt a meccset?" - ez volt a BBC-s Jonathan Stevenson reakciója az Ewood Park-i találkozó végén. Valóban, a 80. percig úgy tűnt, hogy a Rovers impotens támadójátékából egyetlen gól sem fog születni - nemhogy kettő. Ekkor azonban Peter Walton játékvezető eldöntötte a Forduló Legszarabb Sporija cimű patinás versengés kimenetelét. Palacios nevetséges kiállítása mellett, Waltonnak az első félidőben a Blackburnt is sikerült megszívatnia egy hasonlóan ciki tizenegyes ítélettel, amit Robbie Keane, Liverpoolból magával hozott magabiztosságával, be is vágott. A meccs képe alapján jogos volt a Spurs-előny és a második félidő nagy részében sem mutatott semmi sem arra, hogy a vendégek ponto(ka)t fognak hagyni északnyugaton. Azonban a meccs addigi legjobb játékosának bepirosodása után a Tottenham úgy összehullott a heveny Rovers-rohamok alatt, mint egy dunna, és ennek megfelelően kényelmessé tette a hazaiak számára a fordítást.
Allardyce egy figyelemre méltó húzására azért ki kell térnünk: a szünetben a lesérült csatár, Roberts helyett a védő Ooijert hozta be, és az óriás középhátvéd Sambát küldte fel McCarthy mellé a csatársorba! Ez a hihetetlen manőver vegülis bevált, mert Samba a kiállitást követő káoszban Woodgate mögé tudott kerülni, és az ő centerezéséből egyenlített a dél-afrikai csatár. A második Blackburn gólt pedig Ooijer passzolta be két méterről, egy tipikusan Spurs-módra benézett szöglet után.
A győzelemmel a Blackburn nagy lépést tett a bennmaradás felé. Még nem dőlhetnek hátra, de a Pool, a Chelsea és a Citeh elleni idegenbeli meccsek kivételével mindegyik hátralévő találkozójuk nyerhető. Az utolsó fordulóban a már addigra kiesett WBA-t fogadják, ami szintén jó ómen.
A Tottenham hatpontos hátrányba került a West Hammel szemben az Európa Ligáért folyó versenyben. A következő forduló Spurs-WHU derbije hatalmas csatát ígér!
Blackburn - Tottenham 2-1
 
A Liverpool elmúlt hetekben mutatott ihletett játéka kapcsán mindenki Gerrardról és Torresről beszél. Való igaz, az ő együttes játékuk a fodbal piros betűs ünnepének számít, és nehezen kitörölhető nyomot hagy a sportbarátok emlékezetében. Az utóbbi néhány mérkőzés igazi hősei azonban azok a játékosok voltak, akiket inkább kiegészítő emberként tartanak számon. A Madrid és a Manchester elleni győzelmek kulcsembere Fabio Aurélio volt, míg a Villa ellen Rierának volt komoly szerepe szinte valamennyi gólnál.
Benítezt ismerve nem nagyon lepődhettünk meg azon, hogy ez a két játékos természetesen nem kapott szerepet szombaton. Más kérdés, hogy ezt a meccs után ezúttal valószínűleg senkinek nem jutna eszébe számon kérni a fifikás spanyolon.

Riera helyén Dossena bizonyította, hogy nem viccelt szupercsereként szerzett góljaival és kezdőként is képes arra a gólveszélyes játékra, amit a szezon elején már megtapasztalhattunk - ám immár az ellenfél kapuja előtt.
Hogy ne is legyen rá szükség balhátvédként, arról leginkább Emiliano Adrian Insúa Zapata gondoskodhat. Az ifjú gaucho egy ifjúsági kontinensviadalnak álcázott venezuelai túlélőtorna miatt került ki a csapatból az év elején, ám szombaton remek formában, tanári játékkal tért vissza: a meccs embere titulus sem volna túlzás vele kapcsolatban.
Az év eleji nehéz időszak során bűnbakká vált Lucas ezúttal jól oldotta meg hálátlan feladatát, Mascherano pótlását. Nem állhatjuk meg megjegyezni, hogy a brazilnak egy tökéletes világban bizony csak Xabi Alonso (illetve Gerrard) helyetteseként kellene pályára lépnie: a világ tökéletlenségéért ez esetben Damien Plessis formahanyatlását okolhatják a Liverpool szurkolói.
Xabi Alonsot azonban a csapat nagy szerencséjére nem kell pótolni - és idei formájában nem is nagyon lehetne. A midfield maestro ezúttal is remekül irányított hátulról, a BB pezsgő nála is jó helyen volna.
A meccs embere cím harmadik jelöltje természetesen Josszi Benajun. Az izraeli szintén kiegészítő embernek számít Liverpoolban, elsősorban azért, mert korábban - nyilvánvaló képességei mellett - nem volt képes kiegyensúlyozottan jó játékra. A szezon hajrájára azonban ő is élete formájába lendült. Ezúttal - két kőkemény válogatott meccsel a lábában - 15 percet töltött a pályán, ám egy pillanatig sem hagyott kétséget afelől, hogy góllal akarja kárpótolni a klubot azért, hogy egészségét kockáztatva vállalta a játékot a görögök ellen. Már az első helyzete gólt érdemelt volna, ám Jahve ezúttal úgy akarta, hogy csak az utolsó pillanatban találjon be. minden szempontból tökéletes befejezés volt.

A Fulham játékára őszintén szólva kár volna sok szót vesztegetni - ezúttal ilyenről nem nagyon beszélhettünk. Schwarzer jó teljesítménye azért említést érdemel, mert a megvuduzott kapuvasak mellett ő tartotta a meccsben a falusiakat. Gera bő tíz percet kapott: Reina elleni taktikai szabálytalanságával vélhetően ő is góltól mentette meg csapatát - egy sárgalap volt az ára.
Fulham - Liverpool 0-1
 
Az ember azt hinné, valami gagyi hollywoodi sportfilm végkifejletét látta a díszletnek sem utolsó teltházas Old Traffordon. Beáll a 17 éves olasz kamaszgyerek, és élete első felnőtt meccsén a hosszabbítás perceiben megnyeri a meccset a szarban lévő bajnokcsapatnak. Persze nem egy lecsorgó beadást sodor be a hónaljával fél méterről, hanem a Giggstől kapott labdát sarokkal a lába között maga mögé teszi, majd félfordulatból becsavarja a hosszú sarokba. Hangorkán, kifutás a családhoz, csók a kamerának, meg egy sárga is. De az senkit nem érdekel, mint ahogyan utólag az ezt megelőző 90 perc sem. Fergusonnak megint bejött.
A kezdőcsapat ilyen felállásban talán csak a ligakupában játszott együtt, a cserepadra nevezettek közül pedig sokan még sört sem kapnának egy pubban. A Villa is komolytalankodott egy sort, ajándék szabadrúgás után Ronaldo a legalacsonyabb Shorey felett bikázta a hosszúba Giggs legurított labdáját (1-0). Neville középhátvédként szerepeltetése Carew-val szemben alapból egy gól előny (1-1), sajnos a manchesteri cséká már csak hátrafelé futásban tartozik az elithez. Ki is húzódott a szélre, hogy ezek után Younggal szemben hozhassa magát kellemetlen helyzetbe. Félidőben hajszárító híján (elromlott a Pool és a Fulham elleni meccseken a túlzott használattól) Ferguson Wes Brown háziorvosát hívogatta, és töprengett, melyik fiatalt küldje be, ha baj van. Márpedig baj lett. Ronaldo labdavesztése után Carew beadását Agbonlahor fejelte be az érdekesen helyezkedő védők, és a napba néző Van der Sar között (1-2). Na ekkor jött el Federico Macheda ideje, a semmit sem mutató Nani helyére beállva. Giggs, Carrick, és Fletcher is felébredt, mert három zakó egymás után mégis csak ciki lenne, és próbálták labdákkal tömni a bolíviai wellnesstúráról épphogy visszaérkezett Tevezt, meg a pattanásos olasz tinédzsert, de Friedel mindig a helyén volt (az igazi helye a lelátón lett volna a múltkori piros lap után...). Aztán Ronaldo két hiszti között villant egyet, és ballal laposan kilőtte a jobb alsót (2-2). Itt már érezni lehetett, hogy csak idő kérdése a győztes gól, ezzel a játékvezetői hármas (négyes, ötös?) is egyetértett, 5 perc hosszabbítást mutatva. Ennyi nem kellett Machedának, jöhetett a hollywoodi forgatókönyv (3-2).
A Villa 60 percig jobban játszott, kihasználta a tartalékos United-védelem hibáit, de az utolsó fél órában nem bírták az óriási nyomást. Ebből nem lesz BL, mint ahogyan Anelka gólkirályi cím sem. Egyiket a jó formában lévő Arsenal fogja megelőzni, másikat a nem jó formában lévő Cé. Hogy bajnoki címvédés lesz-e, az nagyban függ az elmaradt Pompei elleni meccstől, de egyelőre "szerzett pontok tekintetében" egy egységgel vezet a United.
Man Utd - Aston Villa 3-2

Az Ágyúsok is nyertek, méghozzá - Gelson Fernandes látványos kapufája ellenére is - elég simán. Pedig van Persie és Eduardo is megsérült a válogatott szünetben, mégsem hallgathattunk Wenger sirámokat ez ügyben, köszönhetően Walcott, de főleg Fabregas és Adebayor visszatérésének. A hónapok óta hiányolt duó tett róla, hogy rögtön a hírekbe kerüljön, mindkét gólt Cesc készítette elő mesterien, hogy aztán a colos togói nagy higgadtsággal mattolja Givent. Apropó, nem arról volt szó, hogy a fickósabb védelem kedvéért váltott csapatot a Citeh hálóőre? Mindenesetre Arsavin és Touré is kitett magáért, veszélyes Walcott megmozdulást is láttunk, úgyhogy azt kell mondani: a 2-0 inkább a szünetet erősen megérző, de idegenben amúgy is fatökű harmatos vendégekre hízelgő, annyira sima ügy volt ez.
Arsenal - Man City 2-0

A St. James' Parkban az első félidő elég lagymatag volt, kevés helyzettel (2 ill 4 kapuralövés), mezőnyjáték, durva szabálytalanságok a hazaiak részéről. Volt Kalounak egy jó kis fejese, amit Harper nagy bravúrral kiütött, kábé ennyi. A második félidőre aztán sokkal támadóbb Chelsea futott ki a gyepre, a két gólt a Malouda-Anelka-Lampard trió hozta össze, ami több okból is furcsa. Anelka továbbra is kevés egyedül, amolyan Torghelle féle félhős lett belőle Scolari alatt, de gondoljuk, hogy nagyon nem kell bemutatni: egyszem feltolt csatárként még mindig van, hogy 6-8 játékostárs van előtte a pályán, elkolbászol a szélekre, hátra a felezőig, stb, de a gólokban elévülhetetlen érdemei vannak. Az elsőnél már az ő felpörgő lövése gólt érdemelt volna, de az még a kapufáról kipattant, pont a töküresen érkező Lampard elé, aki befejelte azt. A Newcastle semmi újat nem mutatott, bár Gutierrez nem volt rossz most sem, de egyedül kevés. A második gól pedig úgy indult, hogy Cech végre jól rúgott ki (klasszis kapus, de a kirúgásaiból tízből nyolcszor bedobás lesz, egyszer meg ellenfelet talál), Anelka fejpárbajt nyert (szintén nem gyakori), Lampardhoz csúsztatott, aki ziccerbe hozta a nemsokára Fellainivel hajban versenyre kelő, nyilván Chelsea mezben a legjobb mérkőzését játszó Malouda-t (ettől persze nyáron mehet, amerre lát), aki nem hibázott, s kiszorított helyzetből laposan a hosszúba lőtt. nem éppen tőmondat A Newcastle teljesen összezuhant, az pedig, hogy nem lett 0- 5 a vége, csak a véletlennek köszönhető. Ballack, Lampard, Kalou és Di Santo is rúghatott volna még. Utóbbié a ManU-s Macheda góljához hasonlatos lett volna. Az oldalvonaltól indult befelé egy bőrrel, majd szépen eltekerte a hosszú alsó felé, de centikkel mellé ment. Kalou két tizenegyes gyanús helyzetben sem kapott büntetőt, bár ezeken a bélyegméretű stream-eken nehéz megítélni, hogy ténylegesen mi is zajlott, de mindegy is, a Chelsea-nek idén nem fújnak büntetőt. Egyet kapott az első fordulóban, azóta a síp néma.
Volt még a hazaiaknak egy félgólja 0-2-nél. A hivatalos források szerint is benn volt, de azt már sosem tudjuk meg, hogy változtatott volna-e érdemben az eredményen. Szerintünk nem.
Newcastle - Chelsea 0-2

Köszönjük szépen a besegítést. Hogy kiknek is? Azt most nem áruljuk el, mert Nektek kell kitalálni, amennyiben szeretnétek tippelni a következő fordulóban. Küldjétek el annak az öt fórumozónak a nevét (holnap délig) az nst.pl@freemail.hu címre, akik szerintetek a fenti sorokat írták (egy meccs: egy név). A legtöbb helyes nicknevet beküldő alázhat ismételten porig minket a hétvégén.

Megfejtés: Blackburn - Tottenham: Woland, Arsenal - ManCity: morphine, Newcastle - Chelsea: ZenZo, ManUtd - Aston Villa: Strigo, Fulham - Liverpool: bedobásnál nincs les, ezt használta ki. MÉGEGYSZER KÖSZI!


Pár gondolat a maradék öt mérkőzésről.
Az Everton, amióta már csatárjaik is vannak, egyre jobban tapad az első ötre. És azt se felejtsük el, hogy az FA kupában is elődöntősök. Fellaini továbbra is jó, Jo meg egyre jobb. Everton - Wigan 4-0
A Stoke, egy korai gólnak köszönhetően, viszonylag simán elhozta mindhárom pontot Birminghamből. Azt már a vak is látja, hogy az Albionnak a következő igazi tétmeccse a Championshipben lesz, augusztusban. West Brom - Stoke 0-2
Fülöp nem védett, kapott is két gólt a Sunderland. Ezzel a vereséggel az északiak megint közel kerültek a tűzhöz. Szép feladat vár rájuk a hétvégén. West Ham - Sunderland 2-0
Sem Halmosiék, sem a Pompey nem kapott ki, mégis lehet hiányérzete mindkét csapatnak. Ezzel a döntetlennel sokkal inkább a kieséshez, mint a bennmaradáshoz kerültek közelebb. Hull - Portsmouth 0-0
A Boró még nagyobb kakiban van, mint a Newcastle. Lelki szemeink előtt már látjuk is a zsúfolt Riverside-ot, ahol Afonso Alves mesterhármast ér el a Coventry ellen. Bolton - Middlesbrough 4-1

Tippversenyünkből is már csak hét forduló van hátra. Nekünk is adott feladat, mint Shearernek: LE KELL DOLGOZNI EZT A HÁROM PONTOT! Itt az idő új kommentelők felbukkanására ;) (NOT)
Még mielőtt elfelejtenénk, gratulálunk caralho voadornak. Küldjük neki a következő számot:

NST - Kommentelők 12-15

A poszt címe Tétova Tevez Klub is lehetett volna, de úgy gondoltuk, hogy a kommentelőktől mindent még sem lophatunk el. Morphine-nak azért beírtuk a pirospontot.

*igazából egy kupa négyesdöntő első elődöntőjének megtekintése okozta a galibát. Ahhoz képest még az Arsenal-City is lélekemelő kétóra lett volna.

109 komment

Címkék: összefoglaló premier league pl tippverseny

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr681050357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ferguson 2009.04.06. 22:51:41

Láttátok a birmingham - wolves meccsen az első gólt, amikor a csóka a kapussal együtt besodorta a labdát?? Komolyan mondom a díjnyertes bohózatokban nincs ilyen jelenet LooooL :DDD

HMS.NAGYSZINPAD 2009.04.06. 22:56:41

angolposzt-felelőse, de lényegtelen

Woland 2009.04.06. 23:18:02

a hetvege legnagyobb meccset amugy a Wembley-ben jatszottak, a League Trophy dontojen a Luton Town hosszabbitas utan verte 3-2-re a Scunthorpe United-et, es mind az ot gol valami gyonyoru volt!
Egy szora alljunk meg a nezoszam mellett: 55.378 - egy negyedik es egy harmadik ligas csapat meccsen. Leesik az ember alla. Egyebkent sokak szerint az Uj Wembley eddigi legjobb meccse volt a tegnapi.

Ugye a Luton Town az a csapat amelyiktol iden 30 (harminc!) pontot vontak le penzhiany miatt... igy jelenleg egyre remenytelenebb csatat vivnak a kieses ellen a League Two utolso helyen. a levonas nelkul egyebkent kabe a kozepmezony elejen tartananak. ugyanezen okbol tavaly 10 pontot vontak le a Hatters (Kalaposok) becenevu gardatol es ez vezetett a League One-bol torteno kipottyanasukhoz is. Balsors akit regen tep.

De egy konnyfakaszto siker azert becsuszott - hala a League Trophy-nak.

A csapat, torteneteben eloszor, valoszinuleg az otodosztalyban fog kikotni az elkovetkezedno szezonra.

Tika_ 2009.04.06. 23:38:51

A feladvány nagyon stílusos :), grat!

Ilyen posztot akarunk spanyolból is!!

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.04.06. 23:42:25

@Tika_:
eddig ketten értek el négy találatot!
p.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.04.06. 23:52:46

Kár, h a legrövidebb összefoglaló rólunk szól, de sebaj. Ez a 3 pont kellett.

A többi meg jó volt így, ez a realitás.

Ferguson 2009.04.07. 01:02:13

Ha már a tippverseny hétvégi győztese kapott ajándékba egy számot, elalvás előtt én is küldenék egyet a MU ellenfelek összes szurkolójának :)

www.youtube.com/watch?v=ZzkresBOxnQ

Jóéjt! :P

ManUtd 4ever

England win The Ashes! 2009.04.07. 02:06:02

"Lelki szemeink előtt már látjuk is a zsúfolt Riverside-ot, ahol Afonso Alves mesterhármast ér el a Coventry ellen."

Na ezt akárki is írta, annak rohadjon meg az összes befőttje! Senki ne merje sértegetni a Coventry-t!

Papp Sanyi 2009.04.07. 04:44:13

És tőmondat. Így egybe, asszem.

gyap! 2009.04.07. 06:31:17

A 7végi Watford meccs első gólját hol lehet megtalálni? Tegnap láttam a s1-en, Priskin olyan biciklit nyomott, hogy csak lestem...
Ha valaki tudna egy linket adni, azt nagyon megköszönném!

Fekete Pákó 2009.04.07. 07:54:37

azért jelzésértékű, hogy angol támadót még keresve se találni, egy 17 éves olasz menti meg a bajnokot. a nagypofájú (angolbuziknak: büszke) angolok ezt vajon hogy élik meg?

United82 2009.04.07. 07:56:05

pár mondat a meccsünkről...
Fergie óriási hibát követett el h Garyt rakta középre az elején, mindenki tudta h Carew minimum egyszer le fogja fejelni a kapu közelében...
Kb 75percig nagyon szarok voltunk, egyedül Fletcher játéka volt kielégítő, aki elképesztően sokat dolgozott. 1-2 után 10percig egy cseppet sem hittem abban hogy nyerhetünk, az utolsó 15percben azonban visszatért a hit és a fogcsikorgató küzdés, Ronaldo gyönyörű gólt lőtt (amúgy az tényleg elképesztő h enyhén szólva sincs jó formában idén, mégis vezeti a PL góllövőlistát-igaz csak holtversenyben-most ez nem tudom h a PL csatárjainak a kritikája, vagy Ronaldo dicsérete:))..
Szóval 2-2 és 10perc volt hátra és akkor elkezdtem bízni a győzelemben, de hogy Macheda egy ilyen gólt fog akasztani....
azért azt hozzáteszem hogy az utolsó 10percben Welbeck,Macheda(!!) csatársor volt elől (ketten együtt pont annyi idősek mint Giggsy:)), és Welbeck még kihagyott egy ziccert egy gyönyörű csel után, Macheda már nem:)
Ez a győzelem lelkileg elképesztően jól jött, ha nem is simán, de szerintem ezzel kijöttünk a gödörből és ha ma megverjük a Portot, akkor már nem fogunk hibázni, mert újra beindul a szekér...

United82 2009.04.07. 07:58:38

@Fekete Pákó:
Danny Welbeck..18éves..Machedával együtt támadtak az utolsó 10percben. Welbeck már 3gólos idén, és bemutatkozó meccsén lőtt egy akkora gólt h még most is rezeg a háló
www.youtube.com/watch?v=N58TXFPDhZ4
...most Machedának jött ki a lépés , szóval van angol csatár is:)

Adamfark 2009.04.07. 08:26:29

@Rooney82:
Mellesleg megemlíteném még a matuzsálemi korú (23) Rooneyt, aki ugyan eltiltás miatt nem játszhatott a Villa ellen, ellenben hét közben egy picit a vállára vette az Angol Válogatottat.
Összeségében én is picit rosszul érzem magam amiatt, hogy ez 2 srác nálunk játszik.
De ha már itt tartunk, Macheda hivatalosan az UEFA jelenlegi szabályai szerint rövidesen saját nevelésűnek fog minősülni.
Mennyire kicsesztünk vele, hogy elhoztuk Olaszországból. Ott jöhetett volna a dicső vízhordás 25-26 éves koráig. Itt szerencsétlennek PL meccsen kell játszani full house előtt (76.000). Ha már bent van, Fergie ostort csattogtat a hátán, hogy ilyen gólt ragasszon. (Bár a hírek szerint Fergie valami ilyesmivel küldte pályára: Csak játszd amit tudsz!)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.04.07. 08:34:15

@Dr Jozef Vengloš:
bocs, ez nem sértés,
csak kellett találnom egy biztos másodosztályú csapatot. ;)
ők (Ti :) vannak középen.

Lencse. 2009.04.07. 08:48:37

@Fekete Pákó: Bazmeg, a másik fiatal csatár még úgy is néz ki, mint te, hogy feledkezhetsz meg róla?

@Adamfark: Ez milyen durva, hogy Wayne még csak 23.

ZenZo 2009.04.07. 10:00:11

Egyébként nekem pedig kivételesen a hétvégén megadatott, hogy egészen sok tv-s meccset lássak, láttam a Spurs hm, izé, szerencsétlenkedését Blackburnben, láttam a mi mérkőzésünket is, na meg a ManU majdnem beégését - a cikkek ülnek.

Ellenben nehéz elmenni ismét (az arsenal meccset nem láttam) a BB-Spurs, 'Castle-Chelsea és ManU-Villa meccsen történt bíráskodás mellett. Rileyról mondjuk eddig is tudtuk, hogy egy fasz, ítéleteitől függetlenül is, de hogy ilyen balfék gárdást is tudnak mellé adni (vagy ezt ő válogatta össze?), rémes. Chelsea meccsen is Rob Styles már az elején elengedte a meccs kicsi kezét, mikor Essien széttépéséért nem adott legalább sárgát Buttnak, majd Jonas kétlábas horrorját is elnézta pár perccel később, aminek aktív (értsd: közeli) szemlélője volt a partjelző (bocs, sosem szokom meg ezt az asszisztensezést). Azt már csak félve teszem hozzá, hogy benézték erősen a hazaiak szépítő gólját, ami minden bizonnyal bent volt, mielőtt AC kivágta. A meccsen valószínűleg semmit nem változtat, de a Shearer legénységnek biztosan jót tett volna végre egy lőtt gól :) A meccs legszebb jelenete egyébként az "ős" Chelsea játékosok nagy találkozása a St. James Parkban: ahogyan Lampard és Terry pacsiztak Duffal és Geremivel.

@Rooney82: "CR enyhén szólva sincs jó formában idén, mégis vezeti a PL góllövőlistát-igaz csak holtversenyben-most ez nem tudom h a PL csatárjainak a kritikája, vagy Ronaldo dicsérete:)) "

Ha most ehhez még hozzáteszed, hogy Anelka az, aki holtversenyben van vele, szólj, ha még nem sírtad/röhögted el magad...

S még pár szó az angol fiatalokhoz: ugyan csatárt a Chelsea nem tud adni angolt, de szélsőnek ott van Scot Sinclair, szűrőnek Jack Cork, középső védőnek Mancienne, vagy Woods, akik azért nem a sz*rral gurigáznak. És akkor még nem ejtettünk szót Walcottokról, borzasztó idős Lennon is, Agbonlahor, Noble, Richards, Hart... nagyon jó kis angol csapat formálódik.

neeson 2009.04.07. 10:16:13

Szerintem is jó kis angol játékosok alakulnak mostanság, csak azért, mert egy fiatal nemangol gólt lőtt, nem kell becsukni a kapuit az összes akadémiának :D

A jelenlegi felhozatal sokkal erősebb, mint pár éve Downing-Crouch-Wright-Phillips-Parker stb stb. Nem mintha bármit számítana, az angolok nem fogank VB-t nyerni.

Ferguson 2009.04.07. 10:17:10

@Rooney82: "...mégis vezeti a PL góllövőlistát-igaz csak holtversenyben-most ez nem tudom h a PL csatárjainak a kritikája, vagy Ronaldo dicsérete:)).." - szerintem ez inkább a csatárok kritikája. 30-31 meccsen 15 rúgott gól nekem kevésnek tűnik. Ugyanakkor hozzá kell tenni, h idén remekelnek a védelmek nagyrészt a PL-ben, nagyon nehéz még gólt rúgni is, nemh megszórni az ellenfeleket. Az első lehet úgy lesz bajnok, h át se lépi a 70 lőtt gólt...

neeson 2009.04.07. 10:29:22

Azért Duff esete annyira tipikus. Elment egy erős csapatba, de mindig alulértékelt játékos maradt globális szemmel nézve, pedig idővel kinőtte magát. Na most lehetséges, hogy össze-vissza keverem már az évek távlatából a dolgokat, de pl. mikor Drogbát kiállították a Camp Nouban, mert nagyon nem akart összejönni az egyenlítés a Barcanak a nyolcaddöntő első mérkőzésén, akkoriban már mindenki a Robbentől és Dufftól rettegett, és talán ezen a meccsen Robben nem is játszott, de Duff így is életveszély volt.

Aztán eladták a szívtelen-szétesett-lelketlen-kietlen Newcastlenek, ahova már sztárként érkezett, hogy majd ő megváltja a világot, és bár először kiemelkedett a csapatból, jól játszott, aztán miután a csapat nem tudott hozzá felnőni, beleszürkült. Kár érte, nem értettem, hogy anno miért kellett eladni, miért kellett feladni a szélsőjátékot a Chelseanél, szerettem nézni a játékát.

tb 2009.04.07. 10:42:50

@Woland: Gratulálok a Lutonnak és kösz a rövid beszámolót! Kint voltál a meccsen? Akkor jöhetne egy hosszabb is, szerintem

ZenZo 2009.04.07. 10:50:42

@neeson: Duff az egyik legdrágább érkezőnk volt, szóval helyén volt kezelve, mikor érkezett. JM egyértelműen a 4-3-3-mal dolgozott, s JC nem volt kifejezetten a kedvence, a Robben-Duff párosra épített a széleken. Duff egy szeretni való játékos volt, már úgy értem az ellenfelek sem gyűlölték, nem volt aljas, sem bunkó, viszont gyors, technikás, ügyes, robbanékony.

De sajnos jött a sérülés és Duff már nem volt a régi. Gyorsasága megkopott, sérülékennyé vált, keveset játszott, hullámzó teljesítménnyel. Nagyon sajnáltam, hogy távozott, de időszerű volt, Joe Cole egyre jobban teljesített, jött Kalou, korábban SWP (más kérdés, hogy ki mennyire vált be). Más kérdés, hogy rendes árat is kérhettünk volna érte, de ez az akkori Chelsea hülyesége volt, hogy akit meg akartunk venni, hajlandóak voltunk bármennyit adni érte, míg a sajátjainkat messze áron alul adtuk el. Ballack és Seva miatt azonban meg kellett próbálkozni a diamonddal, hogy aztán José mennyire akarta ezt, jó kérdés.

Seva érkezése ugye sosem volt titok, hogy Abra kívánsága, Ballackról pedig azt tartják a rossz nyelvek, hogy az Adidas hozadéka, vagy legalábbis bármilyen szar, ha nem sérült, pályán kell lennie.

Az pedig, hogy Duff nem váltotta meg a világot Newcastle-ben, hááát... mostanában senkinek sem megy. Papíron erős gárda, azt tessék. Normális esetben egy Geremi-Duff-Gutierrez-Martins-Owen sortól rettegnie kellene a PL-nek, ez azonban mintha nem lenne így.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.07. 11:12:06

@Ferguson: Az azért vicces, hogyha Olaszországban "remekelnek a védelmek", akkor antifociról papoltok ;-).

mann 2009.04.07. 11:16:51

@Lencse.: Csak 23 és már 50-szeres válogatott.
Mondjuk az sem gyenge, hogy C 24 éves korára 62-szeres válogatott.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.07. 11:26:29

@mann: 23 évesen még Owen is játékos volt, 29 éves korára meg..., de vehetjük egy másik tinisztár, Fowler példáját is.

Rooney egyébként sem az a tipikus befejező csatár és az is jelent valaqmit, hogy Capello Heskeyre és Crouchra fanyalodik.

mickeyknox 2009.04.07. 11:38:07

rooney 26 éves korára totál ki fog égni és/vagy minden második meccsén lesérül, mert már nem fogja bírni az izomzata meg a szalagjai sem. ezért nem hülyeség 18 évesen még nem bedobni senkit túl sokat a mélyvízbe, 22-23 éves korára éri el mindenki a végleges fizikális érettséget, odáig nem szabadna a határon tartani őket.
majd nézzétek meg pl c ronaldot 5 év múlva (vagy akár messit).

mann 2009.04.07. 11:38:33

@popp: Na persze, de valszeg nem lesz olyan sérülékeny mint Owen vagy Fowler.

Wazza többször lép vissza a MU-ban is, szinte bármelyik poszton feltűnik. Ha kell védekezik, ha kell 40-50 méteres zsugákat is oszt.

mann 2009.04.07. 11:44:54

@mickeyknox: És Maldini, Giggs vagy Beckham?

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.04.07. 11:51:58

@mickeyknox:

"26 éves korára totál ki fog égni és/vagy minden második meccsén lesérül, mert már nem fogja bírni az izomzata meg a szalagjai sem. ezért nem hülyeség 18 évesen még nem bedobni senkit túl sokat a mélyvízbe"

nem vagy egyedül ezekkel a félelmeiddel:

"Seeing him on the sidelines, the faithful in the grandstands at Old Trafford are worrying themselves silly. What's happening to their boy wonder? Will he make the transformation, as tricky as one of his dribbles, into a man wonder?"

www.independent.co.uk/life-style/a-teenage-prodigy-no-more-footballs-boy-wonder-turns-20-today-shielded-from-the-press-ryan-giggs-has-developed-his-prodigious-talent-but-will-he-be-a-man-wonder-jim-white-reports-1507405.html

shinigami 2009.04.07. 11:52:26

@popp:
apro kulonbseg h az olaszoknal a csocsoban is az 5 jatekos a hatvedsor :/

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.07. 11:56:56

@mickeyknox: Könnyen előfordulhat, és azért két komolyabb sérülésen már így is túl van a Rooney srác. Ez jó ellenérv adamfark megjegyzésére is,
mely szerint Macheda Olaszországban 25-26 éves koráig parkolópályán lenne (mellesleg nem lenne).
Egyébként máshol is fölfedezni tehetséges tinédzsereket, de Angliában vetik be őket leginkább.

Persze anatomiailag másképpen érik egy fekete és egy fehér srác, nem véletlen, hogy az afrikai csapatok milyen jól szerepelnek az U vébéken és az Olimpiákon.

mann 2009.04.07. 12:06:07

Pedig mintha a Serie posztokban sok kommenten keresztül tárgyaltátok volna azt, hogy mennyire jellemző az olaszokra, hogy a fiatalokat kölcsönadják a Serie C-be, D-be, ZS-be, hogy csupán 25-26 éves korukra kerüljenek elő...... De lehet, hogy csak én emléxem rosszul ;)

United82 2009.04.07. 12:08:33

Azon h ki mikor fog kiégni felesleges vitatkozni, majd 5-6-7 év múlva meglátjuk:)
A tény az tény 23 és 24évesen 50 ill 62x válogatottak, ez nem semmi, hogy ezek után mi lesz majd az idő eldönti...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.07. 12:10:40

@mann: Maldini idejében még sokkal kevesebb meccset játszottak egy évben, de valamivel Giggsnek, Del Pieronak, és Beckhamnek is kisebb volt a terhelése. Meg persze ez alkat kérdése is. Szóval abban igazad van, hogy általános érvényű következtetést nem lehet levonni, de mások is aggódnak, a témához nálunk többet konyítók is aggódnak a srácokért.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.07. 12:16:09

@mann: Persze-persze, ez is igaz, de ott is akadnak ellenpéldák. Amúgy az sem volna olyan rossz opció, hogy huszonhat évesen előkerül és huszonkilenc évesen eldönti a vébét egy hosszabbítás végén lőtt góllal az elődöntőben és egy végső tizivel a döntőben, mint Grosso. Amúgy Olaszországból és Olaszországban is előkerülnek a fiatalok, példaául G. Rossi, Balotelli vagy Santon vagy annakidején Maldini, Del Piero és Totti.

mann 2009.04.07. 12:18:29

@popp: Maldini 17 évesen már évi 40 meccset tolt a Milanban. Rooney 37-et az Evertonban. SZERINTEM :) nem lehet azt mondani, hogy kevesebb lett volna a terhelés.
Az alkatban egyetértünk. Wazza sérülései törések voltak, amikben szerintem közrejátszottak a végletekig kikönnyített csukák is.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.04.07. 12:21:00

BREAKING!!!

Lezárult a kvíz.
Tökéletes megoldás nem érkezett, de ketten négy találatot értek el. Közülük a leggyorsabb fog tippelni jövő héten.

Valami azt súgja, h most az egyszer nekem fogtok szurkolni, mert Csöncsön a nyertesünk :))

grat neki is, de főleg az öt segítőnek (plusz papercutnak, aki szintén besegített, csak egy picit későn reagált)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.07. 12:32:00

@pote: Hajrá Csöncsön!

@mann: Mondjuk Maldini balhátvéd volt Rooney csatár, melyik kapott többet?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.07. 12:33:53

@pote: Hajrá Csöncsön!

@mann: Mondjuk Maldini balhátvéd volt Rooney csatár, melyik kapott többet?

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.04.07. 12:33:55

@imici77:

(légyszíves fiam, mondd meg apádnak, hogy tippelgessen csak nyugodtan, ha úgy tartja kedve, de akkor ne csodálkozzon, ha én is találok magamnak valami kellemesebb programot vacsorakészítés helyett)

Tarfful 2009.04.07. 12:43:39

@pote:
Kik írták az összefoglalókat? Mert most már marhára kíváncsi vagyok. Meg arra is, hányat találtam el :)

Tarfful 2009.04.07. 12:44:54

@pote:
Ha ezt a fordulót a kommentelők behúzzák, akkor az NST elbukja a bajnokságot? :)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.04.07. 12:47:49

OFF

elég furcsa ez a "FIFA-képviselős" Index-hír, nem lehet, hogy FIFA licenszes játékosügynökökről van szó? szerintem de (pláne, hogy relatíve sok luxemburgi van). akkor ne csodálkozzon az Index, hogy a FIFA meg az MLSZ nem tud semmit a "küldetésükről"! :DDD

mickeyknox 2009.04.07. 12:50:45

@mann:
kivételek mindig akadnak, + maldini nem támadó, őt később érték utól a nagy sérülések.

ZenZo 2009.04.07. 12:59:30

@Tarfful: A megfejtés mindig bekerül a poszt végére, most a közepére, de ott van.

egyébként Pöte ha tudom, hogy majd' egy az egyben bevágod ide, próbáltam volna valami színvonalasabbat összehozni.

ZenZo 2009.04.07. 13:02:44

@pote: egyébként Csöncsön már tippelt korábban, nem? Mikor épp azt próbálta bizonygatni, hogy milyen könnyű is a PL-re tippelni, mert papírforma meccsen papírforma eredmények születnek, sőt asszem győzött is.

mickeyknox 2009.04.07. 13:10:48

@ZenZo: én is így emlékszem :D

Lencse. 2009.04.07. 13:12:17

A hármat, amiben biztos voltam, eltaláltam, az Arsenalos olyan rövid volt, hogy akár én is írhattam volna egy kieső percben, Strigot pedig nem sikerült felismernem, ManU drukkerből szépen el vagyunk látva. (viszont jó lett az a rész is.)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.04.07. 13:16:14

(azt javaslom, hogy a köv angol beharangozót mindenki zárójelben kommentálja...)

Everred 2009.04.07. 13:19:08

@imici77: (kiváló ötlet, egyáltalán, angol csapatokról csak zárójelben kellene írni ezentúl.)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.04.07. 13:27:55

@Everred: (és a góloknál kötelező legyen párhuzamot hozni egy-egy spanyol bajnokságban játszó játékossal, akinek góljait belinkeljük, hogy azok szebbek és tudatosabbak. Ha valamelyik csapat nem kap gólt, akkor pedig jöhetnek az olasz linkek, hogy ők jobban védekeznek.)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.07. 13:29:10

(Ha akarják a tisztelt kommentelők, akkor szívesen fölajánlom a tippelés lehetőségét az időben második helyezettnek.)

(Egyébként Strigot nem találtam el, mert én azt írtam, hogy én Rooney82-t kértem volna föl a MU meccsének összefoglalására.)

mann 2009.04.07. 13:29:38

@popp,@mickeyknox: Na persze Maldini védő, kevesebbet kap, kapott. Hosszú is a pályafutása. ;)
Példának ott van Raul, de Klinsmann is 30 fölött meccselt tizenévesen.
Mindkét nézetre akad bőven példa.
Azt viszont szerintem ki lehet jelenteni, hogy Angliában könnyebben kap esélyt egy ifjú titán a kitörésre mint Olaszországban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.07. 13:31:41

@mann: Mint ahogy azt is, hogy nagy átlagban hamarabb ki is égnek.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.04.07. 13:33:37

@mann: ( ok:) sztem ez jó lesz. HAJRÁ ZÁRÓJELEZÉS! :) )

mann 2009.04.07. 13:34:58

@popp: És melyik a jobb változat?
Ha tizenévesen berobban a tálentum és 30 körül vége, vagy 25 évesen teszi ezt és kb. 33-35 éves koráig tolja?

United82 2009.04.07. 13:37:17

@popp:
Mint Shearer és Sheringham:)
Vagy Sir Stanley Matthews:):)

Alkattól és szerencsétől függ...semmi mástól

Everred 2009.04.07. 13:38:11

@popp: ezt mondjuk én nem látom igazoltnak... Owen és Fowler példája kevés, és nem is igazán adekvát.

United82 2009.04.07. 13:42:14

@popp:
Mindenhol van ilyenre és olyanra is példa, a tehetség mellett az alkattól és szerencsétől függ...
És az mondjuk tény h angliában hamarabb bedobnak egy fiatalt akár egy nagycsapatban is.
Bár ha azt vesszük a Barcában is van elég nagyon fiatal játékos, még az Interben is akad 2 nagyon fiatal, mindenhol vannak példák, majd az idő eldönti ki bírja jobban. Nem bajnokságtól függ, szerintem.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.07. 14:04:10

@Rooney82: "Alkattól és szerencsétől függ...semmi mástól" - lehet, hogy neked van igazad. Oké, az utóbbi tíz évre leszűkíthetjük a megállapításomat ;-).

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.04.07. 14:06:00

@Csöncsön: Igazán megtisztelve érzem magam, hogy telibekaptad szerény személyemet is :-D

A hossz miatt meg elnézést, egy-két bekezdés volt a szint, legközelebb, ha lesz olyan, többet írok majd :-D

nils_h 2009.04.07. 14:08:42

@pote: (Wolandnak nincsenek is ékezetei...)

Lencse. 2009.04.07. 14:30:32

@Csöncsön: Rooneyra én is gondoltam, de ő statisztikákkal jobban megtámogatta volna az írását. :)

ZenZo 2009.04.07. 14:58:09

@Csöncsön: "(Ha akarják a tisztelt kommentelők, akkor szívesen fölajánlom a tippelés lehetőségét az időben második helyezettnek.)

(Egyébként Strigot nem találtam el, mert én azt írtam, hogy én Rooney82-t kértem volna föl a MU meccsének összefoglalására.)"

Szerintem erre semmi szükség. Indultál-nyertél, egyszer (ha emlékezetem továbbra sem csal) már hoztál pontot nekünk kommentelőknek, legyen szerencséd újra.

mann 2009.04.07. 15:11:33

(Mivel előzetesen nagy esélyt látok arra, hogy Csöncsön Pool sikert és MU buktát/pontvesztést fog tippelni, e két meccsen ellene, a többin pedig neki fogok szurkolni :). )

wilco 2009.04.07. 15:22:43

Csöncsön tippeljen, ő nyert, és nagyon unatkozhat szegény a spanyol topikok hiányában...:)

viszont jövőre legyen egy egy ember - egy tippelés szabály szerintem.

wilco 2009.04.07. 15:23:16

Csöncsön tippeljen, ő nyert, és nagyon unatkozhat szegény a spanyol topikok hiányában...:)

viszont jövőre legyen egy egy ember - egy tippelés szabály szerintem.

ZenZo 2009.04.07. 15:24:30

Nem lesznek túl jónak ígérkező meccsek, a Spurs-WestHam rangadó, esetleg a Villa-Everton, esetleg ha újra játszani akar a Fulham, akkor a Citeh-Fulham kivételével. A hétközi BL után a négy nagy meccsét csak erősebb idegzetűeknek, a Pompey-WBA-t meg csak mazochistáknak. A stoke-newcastle meg olyan lesz, amilyennek kinéz, egy semilyen 0-0.

Liverpool - Blackburn
Chelsea - Bolton
Middlesbrough - Hull
Portsmouth - WBA
Sunderland - Manchester United
Tottenham - West Ham
Wigan - Arsenal
Stoke - Newcastle
Aston Villa - Everton
Manchester City - Fulham

Lencse. 2009.04.07. 15:28:39

Nézegetem én is a hátralévő meccseket. A végén az a Spurs-Pool elég gyanús, hogy az év meccse lesz, azt hiszem, felcsatolok majd egy pelenkát.

nils_h 2009.04.07. 15:34:12

@Lencse.: hány karika van még hátra?

mann 2009.04.07. 15:34:15

@Lencse.: Kíváncsi várom lesz-e Keane dupla jóslat? :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.04.07. 15:41:10

(ki lett a második a tippekben? Ő választhasson ki magának egy meccset, s tippelhessen arra:) bónusz kérdés meg legyen a spanyol gólok száma e fordulóban)

Lencse. 2009.04.07. 15:45:08

@nils_h: Hét. Plusz Fergiéknek még egy.

ZenZo 2009.04.07. 15:47:15

@nils_h: kinek? :) a ManU-t és a Pompeyt leszámítva hét, nekik még nyolc

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.04.07. 15:50:49

@mann:
érik a "ban" :))

már most megígérem, h mesterhármast várok Robbie-tól. Két öngól, amivel még tartozik nekem, meg egy sima, ami benne van.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.04.07. 15:57:27

visszaolvastam a szezon elejére, mert nem emlékeztem, mi is a tétje a Szerk.-Kommentelők tippversenynek. nos, ezt továbbra sem tudom, viszont ezt találtam:

"A szerzők vs olvasók versenyt természetesen rémesen komolyan vesszük. Hetente kétszer edzünk rá, és ezzel fekszünk, ezzel kelünk. A szerkesztőség elvárása, hogy a 35 alkalomból maximum ötször szerezhetünk kevesebb pontot Nálatok."

muhhhahhhahhha :p

nils_h 2009.04.07. 16:01:15

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: (ez tényleg vicces :)
valójában én már egy kicsit potenek drukkolok, annyira le van maradva. És engem is nagyon érdekel, hogy mi a TÉT!
)

nils_h 2009.04.07. 16:02:18

@Lencse.: @ZenZo: Aztahétmeganyolcát!
Köszi srácok!

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.04.07. 16:11:52

@nils_h:
@bedobásnál nincs les, ezt használta ki:

1) járok ki a szigetre szombatonként focizni. Nincs semmi TÉT, mégis majdnem mindig megyek. (Aki szeret játszani, annak mindig van "tét")
2) vszínű poló lesz (ha találunk szponzort, de akkor ott a kérdés, h kinek? még nem tudunk semmit sem ígérni,
de azt betartjuk)
3) az idézett részt természetesen most is véresen komolyan gondolom. eddig _benito kutyája, Dzsozi, tippelt helyettem, de szombattól ez másképp lesz.

Woland 2009.04.07. 16:12:00

@pote:

bocs : ) ha minden igaz a heten kapok ekezeteket! mar alig varom!

mann 2009.04.07. 16:12:14

@pote: Ezt most méééééééééér? :))

A mesterhármasban benne vagyok, de Sonkától látnám végre szívesen. De valszeg azt sem fogom megérni, hogy végre eltalálja a kaput és ne a Stretford Endet bombázza tele zsugákkal :)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.04.07. 16:12:34

@nils_h:
@bedobásnál nincs les, ezt használta ki:

1) járok ki a szigetre szombatonként focizni. Nincs semmi TÉT, mégis majdnem mindig megyek. (Aki szeret játszani, annak mindig van "tét")
2) vszínű poló lesz (ha találunk szponzort, de akkor ott a kérdés, h kinek? még nem tudunk semmit sem ígérni,
de azt betartjuk)
3) az idézett részt természetesen most is véresen komolyan gondolom. eddig _benito kutyája, Dzsozi, tippelt helyettem, de szombattól ez másképp lesz.

mann 2009.04.07. 16:13:27

@pote: Ezt most méééééééééér? :))

A mesterhármasban benne vagyok, de Sonkától látnám végre szívesen. De valszeg azt sem fogom megérni, hogy végre eltalálja a kaput és ne a Stretford Endet bombázza tele zsugákkal :)

Ferguson 2009.04.07. 16:16:26

Mikor lesz BL poszt? Wááhhhháááá :DDDD

Woland 2009.04.07. 16:17:15

@tb:

nem voltam kinn, (sajna masik orszagban vagyok) csak gepen neztem on-and-off, de a golokat nagyon megeri megkeresni! kulonosen a masodik volt gyonyoru, de az a konszenzus hogy mind az ot melto volt egy Wembley-dontohoz (es en is egyetertek : ). az otbol negy a tizenhatoson kivulrol jott asszem.

kroos 2009.04.07. 16:30:48

@pote: benito kutyájának a neve nem bundás?
amivel nincs baj csakhogy doberman.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.04.07. 16:37:41

@kroos:
nem én írom az életrajzát, de semmi bundásról nem tudok (a doberman meg biztos fals infó, vagy iszonyat szar alomból van)

lehet, h azt egy hölgyismerősétől hallottad, és a "kutyánál" kacsintott egy nagyot :)

nils_h 2009.04.07. 17:06:49

@pote: teljesen igazad van, én is így csinálom. Azonban valamiért mégis kialakultak olyasfajta szokások, mint "a vesztes fizeti a sört", meg ilyenek. Nyilván a BL döntőt sem magáért a kupáért akarja valaki megnyerni, hanem hogy elmondhassa magáról, hogy megcsinálta. És persze én sem magamnak követelek valami nyereményt, sőt, mint írtam, még csak nem is a kommentelőknek drukkolok, de azért fasza lenne elmondani, hogy "elnyertünk" tőletek egy szem mogyorót, vagy valamit :) Na, azért pl érdemes volna HARCOLNI!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.07. 17:31:27

@morphine: @ZenZo: @mann: @wilco:

(Köszi a biztatást. Igyekszem nem szégyent hozni a kommentelőkre, mint kroos tette anno.) :-)

kroos 2009.04.07. 19:06:19

@Csöncsön: látlak csöncsön látlak!!!

undertow 2009.04.07. 20:06:43

@neeson: duffernak szétmentek a lábai, az utolsó pár sérülése után már nagyon kevés volt. ezért adtuk el a barcodesnak. és bizony jó döntés volt, azóta se tett vele csodát az orvostudomány.

undertow 2009.04.07. 20:08:04

@ZenZo: hát zenzo, rossz nyelveknek még senki sem nevezett :D

England win The Ashes! 2009.04.08. 04:18:26

@pote: Na azért. ;-)

Mellesleg lassan két évtizede az Arsenallal élek házasságban, de múlt év októbere óta néha megcsalom a Sky Blues-zal. Ma olvastam, hogy szegények 8.5 millió £-os veszteséggel zárják az évet.

ZenZo 2009.04.08. 13:17:59

@undertow: értettem, revidiálok: rossz nyelvek, többek közt undertow :) (bármily fájdalmas, nem te vagy az egyetlen, aki képes efféle összeesküvés elméletek meglátására) ha viszont csak szeretnéd, hogy törzsi szokások szerint felavassalak, hát mától legyen a neved Rossz Nyelv, igyál sok medvevizeletet, erőssé tesz... :D

undertow 2009.04.08. 17:51:07

a hazai fórumonunkon(és az indexesen is, bár az sokat nem számit, nem elég egyedül vagyok ott) szerintem csak én pedzegettem az adidas-elméletet. a nevet egyébként passzolnám, nem tetszik és se a jelenlegi barátnő se az exek nem értenének egyet vele ;)
süti beállítások módosítása