Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Premier League 25. forduló

2009.02.06. 09:45 pote

Pár kupaújrajátszás és megfejthetetlen igazolás után a huszötödik kanyar következik a Premier League-ben. A Tottenham-Arsenalon kívül világraszóló rangadó nem lesz, de ettől függetlenül, egyetlen meccs sem egyesélyes. A West Ham mumusnak számít a United szurkolók körében, a Pompey nem esélytelen a Gerrardot nélkülöző Pool ellen, és a Chelsea-t sem jogosítja fel semmi sem, hogy lenézze az újonc Hullt. A középmezőnyben Wigan-Fulham, a kiesés ellen West Brom-Newcastle összecsapás lesz a jobb poziciók eléréséhez. Tovább után elbambulunk a tabellán és 10+1 tuti tippet ajánlunk a figyelmetekbe.
 
Beraktuk háttérképnek a PL tabelláját, megnéztük a különböző statisztikai adatokat, és hihetetlen dolgok ütötték meg a szemünket.
Például, a pár héttel ezelőtt kettészakadt tabella majdnem tökéletesen három részre oszlott. A tökéletlenséget az Arsenal jelenti, akik annyira távol vannak a negyedik helytől, mint a hatodiktól (öt pont). Ez alapján van az élboly: MU, Pool, Villa, Chelsea. Majd a középmezőny (27-37 pontig) és a kiesés rémétől napi szinten fenyegetettek (22-24 pont). Azt persze nem merjük állítani, hogy ez így is marad, és nem lesznek cserék a csoportok között, de nehezen elképzelhető az Arsenal bajnoki címe, és a West Ham kiesése is. Ellenben jól fizetne.
 
A statisztikákban csak korlátozottan hiszünk, de azért egy-két érdekes dologra fel tudja hívni a figyelmünket.
Ilyen a Fulham helyzete. Geráék kilencedikek, ami eleve nem rossz, de ha csak az első félidőket vagy csak a hazai meccseket néznénk, akkor a dobogó harmadik fokán állnának. Ebből következik az is, hogy még a Fradinak is lenne esélye ellenük az Üllői úton, mert eddig nyerni nem tudtak idegenben (ahogy  a Stoke sem). A két harmadik helyük mellet a sportszerűségi listát már ők vezetik, nekik van a legkevesebb lapjuk.
Ha már lapok. Eddig három játékost állítottak ki kétszer. Végre leírhatjuk Assou-Ekotto nevét, de Terry és Dunne is egynél többször hagyta el játékvezetői döntés alapján a játékteret. A City védője az öngólokat is ügyesen termeli, meglepődnénk, ha idén is őt választanák a szurkolók a csapat legjobbjának. Sárgák tekintetében már nem a védők viszik a prímet. Fellaini tízszer lett lappal büntetve, és Palacios kilence is biztosan jó ajánlólevél volt a váltásra. Ezek alapján nem melepő, hogy a mikrofonfejű szabálytalankodott a legtöbbször (72), és attól sem dobtunk hátast, hogy Kevin Davies a második, 63 jólirányzott találattal.
 
Ennyi kalandozás után, lássuk a heti apanázst. Sokáig gondolkodtunk, hogy minden meccset 1-1-re veszünk, hogy simán hozzuk a tippversenyt, de ezt az etikátlan húzásunkat későbbre tartogatjuk.
 
Blackburn - Aston Villa 0-1
Két kellemesen fáradt csapat találkozik az Ewood Parkban. A sikeres újrajátszások után a Villa lehet egy kicsit frissebb, így tőlük várunk egy soványka győzelmet. Ezen döntésünket segíti, hogy az idegenbeli fellépések alkalmával ők szerezték a legtöbb pontot az egész mezőnyben. Agbonlahor olyan régen rúgott bajnokin gólt, hogy nagyon itt az ideje.
 
Chelsea - Hull 3-1
Lampardot nem tiltották el. Bosingwát sem. Vagyis igaz a pletyka, Kisteleki külső tanácsadó lett az FA-nél.
Scolarinak nagyon kell ez a győzelem, és a Hull most már nem számít félelmetes ellenfélnek. Quaresmától kilenc ígéretes támadás elakadását várjuk, Anelkától meg újra gólokat.
 
Everton - Bolton 1-1
Valahogy szívünkhöz közelebb álló lenne az 1-0-ás tipp, de a Bolton simán jó egy ikszre - az idén könnyen bevehető - Goodisonban. A hazaiak még biztosan eufórikus állapotban lesznek a szerdai kupadiadal után, így még egyszerűbb dolguk lehet a vendégeknek. Lescott régen jelentkezett, kései fejese jelenti majd az egyenlítést.
 
Man City - Middlesbrough 3-1
Nosztalgiával tekintek erre a meccsre, mert ez volt az első City-meccsem élőben. Most is ugyanazt az eredményt várjuk, mint ami tavaly volt. Mindkét csapat ugyanannyival kutyaütőbb, mint egy éve, így a tipp sem merész. A Boró végre gólt rúg, a City meg újra gálázik. Richards és Robinho ha nem vigyáznak, akkor jövőre már a börtönválogatottat fogják erősíteni.
 
Portsmouth - Liverpool 1-0
Robbie Keane jubileumi ötvenedik gólját jósolhattuk volna a szezonban, de Benitez nem így gondolta. Nem úgy tűnik, hogy a spanyol mágusnak igaza volt. Az FA kupából már ki is zúgtak, Gerrard kidőlt, Torres az egyetlen csatár. Rafát Manchesterben már többen szeretik, mint Liverpoolban.
A Pompey még a Poolnál is pocsékabb helyzetben van, de Crouch is beüt egy szeget ex-klubja koporsójába.
 
Sunderland - Stoke 1-0
A Stoke nyeretlen idegenben. Fülöp elsőszámú kapussá lépett elő. Delap eltiltott. Ez a három tény pedig egy kapott gól nélküli hazai győzelemnek fog kedvezni.
 
West Brom - Newcastle 2-2
Az eheti kiesési rangadó. Az Albion derekasan küzd a bennmaradásért, a NU meg mindent elkövet, hogy kiessen. Változatos meccsen, alacsony színvonal mellet, igazságos döntetlen születik. Szerintünk.

Wigan - Fulham 0-0
Ahogy azt már fentebb írtuk, nem a Fulham vendégjátékától fossa össze magát a mezőny. Az is köztudott, hogy ritka a gólfesztivál a meccseiken. Bár, ebben látható fejlődés van az utóbbi időben. Az Athletic pedig kulcsjátékosokat vesztett, így az eredményt a pálya talaja dönti el.

Tottenham - Arsenal 4-5
És egy picit sem viccelünk. Hétfőn már dvd-n lesz kapható a meccs a Highbury környékén.
Abban semmi meglepő nincs, hogy Robbie Keane Arshavinnal néz szembe a PL-ben. Már augusztusban tudtuk, hogy lesz ilyen. Az is igaz, hogy akkor még egy Pool-Spurs-re vizionáltuk ezt, és nem az írt gondoltuk a londoniakhoz. Ez a szép a téli átigazolásokban.
A gólszerzőkre most nem tippelnénk, de a meccs egyik duplázójára van sejtésünk, és -  természetesen - Adebayor sem lesz a pályán.

West Ham - Man Utd 1-1
A mumusához látogat a MU. Két éve itt is, ott is nyert a West Ham, tavaly meg az Upton Parkban verték a későbbi bajnokot, és most is elég jó formában van Zola csapata.
Mivel megígértük, hogy kapott gólt tippelünk a MU-nak, így nincs más választásunk, mint betartani a szavunkat. Amennyiben 0-2 lesz, akkor kérnénk egy fél pontocskát az ellenőrzőnkbe beírni. Köszönjük. A brit rekord kedvéért, a hazai gólt a 76. percre tesszük. Feszült hangulatú meccs lesz.

Ígértünk egy pluszmeccset is. A Pompey és a City okosan kipottyantak a kupából, hogy az elmaradt meccsüket akkor tudják pótolni, amikor a többiek nyolcaddöntőket játszanak. A jövő szombati bajnokijukra vendéggyőzelmet mutat az üveggömb. Robinho Anelka pozícióját fogja ostromolni.
Portsmouth - Man City 1-3
 
Vendégtippelőnk, Joe Cole felismerésével, psychocska lesz. Sok szerencsét, és jó játékot kívánunk neki.

Blackburn - Aston Villa 1-2
Chelsea - Hull 2-0
Everton - Bolton 1-0
Man City - Middlesbrough 2-0
Portsmouth - Liverpool 1-1
Sunderland - Stoke 2-1
West Brom - Newcastle 1-1
Wigan - Fulham 2-1
Tottenham - Arsenal 2-1 (Keane, Defoe, Arshavin)
West Ham - Man Utd 0-2

471 komment

Címkék: üveggömb premier league pl beharang

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr60925369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kroos 2009.02.06. 09:48:22

pote Portsmouth - Liverpool 1-0

ez nem vall rád.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.02.06. 09:54:37

@kroos:
hétfőn én is eladtam a kettőnullás üveggömböm.

Viszlat 2009.02.06. 10:03:40

Ez a westham-i mumus dolog már közel sem olyan vészes, az ősszel sima 2-0-ra vertük őket.

A bajnok Arsenalon jót mosolyogtam, számomra még a negyedik helyük is kérdéses. :)

(Egyébként elég sok az elírás, no offense, csak most valahogy több a szokottnál)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.02.06. 10:05:28

@Viszlat:
kösz, átfutom, elég későn fejeztem be tegnap.

Lezuzius 2009.02.06. 10:12:27

Arshavin nemigen fog jatszani azon a meccsen. Meg a kispadra is necces.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.02.06. 10:33:36

@Lezuzius:
akkor 4-3 :)
csüt este sajna még elég nehéz pontos infókat kapni a keretekre.

wilco 2009.02.06. 10:48:23

pote, bizom benne továbbra is úgy bejönnek a unitedes tippjeid, mert akkor garantált a clean sheet és a győzelem ;)

ken adams 2009.02.06. 10:54:34

defoe se fog sajnos gólt lőni, vagy 10 hétre kiesett...

clfo 2009.02.06. 10:56:46

Mivel a westhamet mindenki mumusozza, sztem nem fognak pontot szerezni és mivel a poolt mindenki leírja, ezért nyerni fognak, szóval az élen marad minden ugyanúgy :>
WHU - MU 1:3; Portsmouth - Fools 0:1

Titi120 2009.02.06. 11:10:03

Na most lehet igazán sajnálni Németh sérülését, bár ha jól gyógyulna, akkor még így is szerephez juthat az első csapatban az idény végefelé.

badblood 2009.02.06. 11:10:16

Számomra szimpik az NST tippek :)) X-el a Man.utd. kikap a pool. :)) Sajnálom, hogy semmi garancia nincs ezekre az eredményekre, de a próféta szóljon belőletek! :))

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.02.06. 11:12:37

@ken adams:
ja, azt csak bemásoltam.
ettől még lehet az ő tippje a jobb :)

BruceWayne 2009.02.06. 11:40:34

Quaresma parádé lesz érzem

wilco 2009.02.06. 11:42:14

@Nerazzurri: mint milánóban annyiszor? :)

BruceWayne 2009.02.06. 11:45:03

tavaszra tartalékolt.

BruceWayne 2009.02.06. 11:48:23

bár általában a Serie A középcsapatainak és kiesőjelöltjeinek szélsővédőit se nagyon tudta megverni egy az egyben, de a PL lehet feküdni fog neki, eleinte az Interben is jól mozgott, "voltak passzaink" :-)
Bár a Chelsean leginkább a cspat legfontosabb láncszeme, Essien segíthetne, nagyon érződik a hiánya, persze az se ártana ha létezne valamiféle csatársor és támadójáték, és középen se 3 szervező erőlködne egymás nyakán, és Drogbának is lenne kedve játszani

ken adams 2009.02.06. 11:52:27

@pote: nem kell magadra venni, én csak megírtam az észrevételem. :) az ikts-en leadott tippjeim egyébként a tippelőéhez állnak közelebb... de ez nem jelent semmit :)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.02.06. 11:55:33

@ken adams:
nem vettem magamra,
csak nem emlékeztem, h írtam volna.
ha magamra vettem volna, akkor pár napig nem kommentelnél itt ;)

a tippmixes tippjeim, nekem is közelebb állnak a vendégtippelőjéhez :)

ZenZo 2009.02.06. 11:57:28

Hát, érdekes forduló lesz, annyi szent, attól függetlenül, hogy olyan igazán nagy meccsek nem lesznek. A ManU szerintem sem kap ki, de bízom benne, hogy a wetspam már az első negyed órában betalál. A Villa is elnézést kérhetne mostanában a teljesítményéért, de a soványka győzelem szerintem most nem lesz meg. A Pool ha képes gyorsan játszani, nagyon megrakhatja a Pompeyt, a Spurs-Arsenal pedig szerintem most nem lesz sem gólgazdag, sem túlzottan jó meccs. Ja, a Boro meg lesimázza a Citehet Robinho ide, Robinho oda.

A saját portánkon szétnézve kíváncsi leszek a meccsre, otthon játszunk egy újonc ellen, akik épp a szakadék szélén állnak, és már kétlábbal állnak a gázpedálon, csak egyesbe kell rakni és irány a mély. Ha Scolari úgy ment be a Pool meccs után az öltözőbe, hogy hármat belevert a falba, aztán belerúgott az öltözőszekrénybe, miközben fennhangon fakkozott, és lekapta mindenkiről a keresztvizet úgy, hogy alig láttak bent a dühtől, akkor elképzelhető, hogy a Chelsea hengerelni fog, és jó négyessel küldi haza Halmosiékat. Mivel erre sok esély ugye nincs, a hangulat meg korántsem csendes és katonás, hanem mindenki hepi (az edzőpályán Cobhamben van vagy 50 centi hó, az olyanok meg, mint Kalou és Bosingwa, akik még sose láttak ilyet, élvezik, mint állat : www.chelseafc.com/javaImages/43/3c/0,,10268~5323843,00.jpg ), szerintem szenvedős 1-0 lesz belőle első félidei góllal és 50 percnyi idegőrlő izzadással minden Hull szöglet és beadás után. Ennek tükrében:

Blackburn - Aston Villa 1-1
Chelsea - Hull 1-0
Everton - Bolton 1-0
Man City - Middlesbrough 1-4
Portsmouth - Liverpool 1-3
Sunderland - Stoke 2-0
West Brom - Newcastle 1-0
Wigan - Fulham 0-1
Tottenham - Arsenal 1-1
West Ham - Man Utd 1-2

rizla 2009.02.06. 12:07:19

én már csak azt nem értem, hogy a francba fog 5 gólt lőni az arsenal, meséljétek már el
: DDDDDDDDDDDDD

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.02.06. 12:09:47

@rizla:
válaszodat a szövegben megtalálod, most frissítettem :)

rizla 2009.02.06. 12:22:04

bocs pote, de nem látom sehol. keane több öngólt is rúg majd talán?

zotya72-ből 2009.02.06. 12:28:20

tott-arsenal rangadó? egy kiesőjelölt és egy középcsapat találkája? akkor már a wh-mu inkább az!

psychocska 2009.02.06. 13:06:00

@zotya72-ből:
egy derby mindig rangadó, akkor is ha 5 osztály különbség van köztük :)

Ilu 2009.02.06. 13:06:54

@zotya72
Nagyon gyenge flame probalkozas...

davidmoyes 2009.02.06. 13:16:59

Nyerünk, érzem. A csontjaimban (psychocska is érzi hál' Isten) úgyhogy, remélem folytatódik az NST kevéssé eredményes tippelési tendenciája.
Egy ilyen derby győzelem után nem kaphatunk ki!!!!!!

Lencse. 2009.02.06. 13:39:23

Portsmouth - Liverpool 1-0 - Nahát Pote, egy bátor tipp, grat! :D Kár hogy nem fog bejönni, kettest tippelek, Lucas-Aurelio parádéval.

A Spurs-Arsenalban meg bízom kicsit, csak nem fordul elő, hogy az Arsenal hosszú hónapokig nem játszik jó meccset.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.02.06. 13:45:02

@Lencse.:
valahogy le kell dolgoznom a hatranyt :)

ZenZo 2009.02.06. 14:09:00

vizipacíííííííííí eeeáááá :) csak nem az, amire gondolok?!?!

Lencse. 2009.02.06. 15:47:06

@vizipaci e: Automatikusan életbe lép az eltiltás? Na nem baj, attól még parádézhat. :)

crouchy 2009.02.06. 21:46:49

Lucas és Keane nem mindennapi teljesítménye fogja hozzásegíteni a Poolt a győzelehez. amúgy elég fura egy forduló ez.

crouchy 2009.02.06. 22:10:31

amúgy én rájöttem hogy miért lenne KÖTELEZŐ hogy a T'ham kiessen idén.
Robbie Keane miatt. Vajon mit csinálna? Elmenne a Stoke Citybe?

Woland 2009.02.07. 05:43:49

@peter135:

össze kéne vágnom nekem is egy csokorravalót az utóbbi két Spurs-Arse meccsen berámolt kilenc (9!!!) gólunkból. : )

abból is kikerülne 5 szép találat : )

remélem jó meccs lesz. két-két gól szerintem minimum jön majd mindkét oldalról. Robbie Keane mesterhármas már nagyon érik! és még mellé egy Modric vagy Zokora fickos. pfff. : )

badblood 2009.02.07. 09:46:30

@ZenZo:

"Ha Scolari úgy ment be a Pool meccs után az öltözőbe, hogy hármat belevert a falba, aztán belerúgott az öltözőszekrénybe, miközben fennhangon fakkozott, és lekapta mindenkiről a keresztvizet úgy..."

Miért bántotta volna a srácokat? Ők csak azt csinálják a pályán, amit ő az edzéseken beléjük sulykol. Persze csak annyira, amenyire az ellenfél
engedi, hogy kibontakozzanak. :II
Asszem anno Mourinho mondta, hogy a siker a csapaté, a kudarc az edzőé.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.02.07. 09:52:02

@Woland: válassz ki az utolsó 20 meccsünkön 3 győzelmetek és írd ki dvd-re:) rá fog férni egy cd-re...:)

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.02.07. 09:55:57

A Togonatornak ideje kilábalni ebből a szar formából, egy mesterhármas jó lenne tőle, de ha csak kettőt lő, akkor sem leszek szomorú:)

Glory 2009.02.07. 10:20:10

@peter135: togonator??????? ugye nem a terminatorbol asszocialtal erre :D
i110.photobucket.com/albums/n117/Robz_06/Adebayor_1.png

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.02.07. 14:28:26

Heti kvízkérdés.
Melyik az a csapat, amely minden emberi logikának ellentmondva gyémánt alakú középpályával és két (+1) db egyenként 150 centis csatárral próbálkozik a PL-ben?
;)

Viszlat 2009.02.07. 14:38:46

Siralmas ez a City meccs eddig...

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.07. 15:43:26

meg ugye Hilario. erre kíváncsi leszek, tipikus, hogy alig lépett le Cudicini, Cech lesérül.

undertow 2009.02.07. 15:57:02

hilario nem igazán gyengébb egy meccshiányos cudicininél. carlo jatékán sokkal jobban meglátszik a kihagyás.
q meg nem lehet rosszabb maloudanál, úgyhogy nincs mit vesztenünk vele.

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2009.02.07. 15:58:34

Quaresma legnagyobb fegyvere, hogy szépre zselézi a haját.

wilco 2009.02.07. 16:07:58

"Quaresma's first touch in English football sees him tumble to the ground under little pressure, but he wins a free-kick"

bög 2009.02.07. 16:16:57

villant a jobbküli

Azazello007 2009.02.07. 16:52:30

Ez a Chelsea nagyon színtelen-szagtalan eddig. (És az "eddig" nem csak az első félidőre vonatkozott...)

ZenZo 2009.02.07. 16:56:29

@badblood:
"Miért bántotta volna a srácokat? Ők csak azt csinálják a pályán, amit ő az edzéseken beléjük sulykol. Persze csak annyira, amenyire az ellenfél
engedi, hogy kibontakozzanak. :II
Asszem anno Mourinho mondta, hogy a siker a csapaté, a kudarc az edzőé."

Jogos, amit mondasz, csak nem vagyok teljesen biztos benne, hogy Scolari úgy küldte ki a sárcokat a pályára, hogy kapura ne merjetek lőni, mert aki igen, az kikerül a kezdőből... meccset nyerni gól nélkül meg nem lehet

ZenZo 2009.02.07. 16:58:50

@Azazello007:
ha úgy egyébként mondod ezt, azt mondom, van igazad. De az első félidővel mi a baj? Végre támadtunk, sokat, egész jól, más kérdés, hogy kb. 3-0-ra kéne vezetnünk, de az utolsó pöccintések mindig hiányoznak

Woland 2009.02.07. 17:09:47

@ZenZo:

helyzetek alapján tényleg gólokkal kellene vezetnie a kékeknek, most szerintem se nagyon lehet bántani őket, egymás után jönnek a lehetőségek.

Quaresma sem rossz.

Woland 2009.02.07. 17:11:18

Az Evertonnak eddig bejött Jo.

Előbb kipucsitott magának egy tizit aztán még egy gólt is lőtt.

angel_21 2009.02.07. 17:25:41

@ZenZo: "hogy Scolari úgy küldte ki a sárcokat a pályára, hogy kapura ne merjetek lőni"

sztem scolari max. annyit tud/szokott nekik mondani "hogy játszatok, fiúk". A taktika szó számára ismeretlen lehet, nem véletlen h nem tudnak helyzetbe kerülni ha egy kicsit is nehezebb ellenféllel van dolguk. Egyszerűen semmilyen játéka nincs a Chelsea-nek, ötlettelenül és iszonyat lassan játszanak az idén. Scolari ráadásul decemberben a védekezést is tönkre tette (különösen a pontrúgásoknál), ezt kivételesen még ő maga is beismerte.

Quaresma egyébként jó lehet, sztem nagyon meglátszik rajta, h Mourinhóval edzett fél évig, a beadásai sokat javultak és higgadtabb is. csak bele ne szürküljön/lassuljon ő is a társaságba...

Viszlat 2009.02.07. 17:34:58

Rég láttam már Chelsea meccset, de ez a csapat árnyéka önmagának. Hol van az a csapat, amelyiknek minden megindulásánál görcsbe ugrott a gyomra az embernek, még akkor is ha a Red Wall állt fel velük szemben? Mondjuk azért annyira nem siratom a helyzetet, jó ez a döntetlen nekünk. ;-)

wilco 2009.02.07. 17:37:33

@Viszlat:
abszolút egyetértek. a pár évvel ezelőtti Chelsea félelmetes volt, ez a mostani a közelébe nem ér. és hogy fel volt háborodva mindenki amikor Fergie azt mondta nyáron hogy túl vannak a csúcson...

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.07. 17:40:50

olyan Liverpool kezdőt láttam, hogy nem hittem a szememnek. továbbmegyek, most sem hiszek.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.07. 17:42:34

Reina, Arbeloa, Dossena, Agger, Carragher, Skrtel, Mascherano, Aurelio, Benayoun, Babel, Ngog

ez a kezdő. erre nem tudok megfelelő szmájlit.

Viszlat 2009.02.07. 17:48:53

Viszont ez a Hull City abszolút szimpatikus csapat. Teljesen partiban vannak, hiába nagycsapat az ellen és hiába újoncok. Ezért szeressük az angol focit. :)

ZenZo 2009.02.07. 17:51:56

hát ez gyönyörű volt. Grat srácok, 0-0 a Hull ellen. Ez igen.

angel_21 2009.02.07. 17:53:54

@wilco:
"a pár évvel ezelőtti Chelsea félelmetes volt"

pontosan, és ez elsősorban José Mourinho érdeme. A mostani keret semmivel sem gyengébb, de scolari egyszerűen szánalmas. Abramovics élete legnagyobb baklövését követte el, azzal h elüldözte Mourinhót...

Most sem tudná megmagyarázni scolari miért Quaresmát cserélte le a 60. percben. Az pedig h egy Hull szintű csapat irányítani tudja a játékot az utolsó 10 percben 0-0-nál, az mindennél többet elárul.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.07. 17:57:32

@Vaader: "Ez most 5-4-1 vagy mi?"

valószínűleg igen:

Reina
Arbeloa, Carra, Skrtel, Agger, Dossena
Babel, Benayoun, Masch, Aurelio
N'Gog

de én nem bánnám azt sem, hogy

R
Arb, Carr, Skrt, Doss
Masch, Agger
Babel, Benny, Aurelio
N'Gog

wilco 2009.02.07. 17:58:46

@angel_21:
ez azért nem teljesen igaz. hol van például Terry, Lampard, JCole vagy Drogba attól a formától? nyilván nagyon nagy ebben az edző felelőssége hogy nem teljesitenek a kulcsjátékosaik, de mondjuk Drogba konkrétan idén játszani sem akar, úgy pedig nehéz. emellett pedig vettek egy raklapnyi közepes játékost, úgyhogy senki se tudta a régiek szerepét átvenni.

wilco 2009.02.07. 18:00:18

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki:
jézusom... megmondom őszintén én eléggé mosolyogtam amikor néhány napja arról beszéltetek hogy itt még Németh is simán szerepet kaphatna, de elnézve ezt a kezdőt, ide még a Sanyi is beférne!...

Woland 2009.02.07. 18:01:07

ja a második félidőben kurvára elkedvetlenedett a Chelsea. az elsőben még jól mentek előre.

nem értem Drogbát miért kell ennyit padoztatni - nem teljesen egészséges még? azért ő extraklasszis, segithetne ezen a jelenleg impotens csapaton.

szóval Aston Villa a harmadik a Pool-lal holtversenyben. nem rossz, nem rossz! az Arsenal meg most már a Chelsea-t üldözi az utolsó BL-helyért. (bár remélhetőleg holnap elkapjuk őket, és akkor inkább az Everton miatt aggódhatnak : )

Viszlat 2009.02.07. 18:02:30

A Villa meg simán nyert, így perpill harmadikok a Pool mögött, de csak rosszab gólkülönbséggel... ők is elég nagy meglepetés idén.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.07. 18:03:36

végiggondolva ez is elképzelhető:

R
Arb, Carr, Skrt, Agger, Doss
Benny, Masch, Aurelio(!), Babel
N'gog

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.07. 18:04:44

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki:

de igazából ilyen kezdő mellett tippelgessen a felállásra akinek hét anyja van...

20LEGEND 2009.02.07. 18:04:54

Nem tudom, hogy Scolari mit csinál ezzel a csapattal. Nincs bennük semmi elképzelés, akár ki is kaphattak volna. Drogbát nem engedném a pálya közelébe, szarik az egészre.

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2009.02.07. 18:05:25

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki:

.....................Reina

............Carra-Skrtel-Agger
Arbeloa.......Mascherano.....Dossena
Benayoun..........Babel............Aurelio
.......................N'Gog


Rafa betonvédekezésből megpróbálja kihúzni, hátha begyötörnek egyet, legföljebb beküldi Torres-t 20 percre, de már késő lesz...

angel_21 2009.02.07. 18:15:32

@wilco: "Drogba konkrétan idén játszani sem akar"
Neked mennyi kedved lenne játszani azok után, h a csapattársaid kijelentik, h utálnak? Tudom, h Drogba messze nem ártatlan, de a legszomorúbb az, h ilyen megtörténhetett. Arról nem beszélve, h mióta felépült, gyakolatilag padozik.

Mourinho óta kb négy említésre méltó játékost igazoltak: Anelka, Bosingwa (akivel semmi gond nincs), Deco (aki felesleges volt) és most Quaresma.

Azontúl h azért vannak szerkezeti problémák az, h ez a csapat igy szerepel, annak legfőbbképp scolari az oka.. legalábbis sztem. Az égvilágon semmi sem maradt meg Mourinho chelsea-jéből. Se a küzdenitudás, se a remek védekezés, se a dinamikus játék, se az ügyes cserék, h a taktikáról már ne is beszéljünk...

ha ez így megy tovább még a 4. hely se lesz meg :(

wilco 2009.02.07. 18:19:53

@angel_21:
Drogbát azóta gyűlölik mióta tavaly kijelentette hogy el akar igazolni... én nem vitatom Scolari felelősségét, de nem ő az oka annak hogy a csapat fele elfejtett játszani/küzdeni.

angel_21 2009.02.07. 18:29:10

@wilco: "nem vitatom Scolari felelősségét de nem ő az oka annak hogy a csapat fele elfejtett játszani/küzdeni."

Sztem viszont igen.

wilco 2009.02.07. 18:32:41

@angel_21:
jónéhányan már tavaly is szarul játszottak, sőt, már Mourinho utolsó teljes évében is elég komoly volt a visszaesés. ne érts félre, Scolari valóban nulla, de ahhoz hogy a Chelsea ennyire kiábránditóan gyenge legyen ahhoz még ő is kevés, ez sokkal összetettebb probléma.

angel_21 2009.02.07. 18:49:26

abban egyetértek, h szükség lenne egy nagyobb vérfrissitésre, de részemről nincs mentség arra amit scolari produkál. Az is biztos, h nagy bajok vannak az utánpótlásneveléssel, és mondjuk Bellettit leszámítva nincsenek olyan kiegészítő embereink se, akikre stabilan számitani lehetne.

csak scolari olyan látványosan nem ért ahhoz amit csinál, h én emellett képtelen vagyok napirendre térni.

lonicera 2009.02.07. 19:26:33

Jó volna, ha begyilkolna a pool egy gólt, mert eddig 3 meccset sikerült eltalálni (cselzit is) és lenne egy kis zsebpénzem, de ahogy elnézem, Benitez meg akar fosztani az örömömtől:)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.02.07. 19:49:51

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: az utolsó csapat, amelyiket 3-3-3-1-ben láttam játszani, az az Alaves volt a Pool elleni UEFA döntőn, biztos onnan leste Rafa is :)

(már ha tényleg így nyomják, a meccset nem látom)

Gabez 2009.02.07. 19:52:12

Tejóég, Babel...atyavilág. Kéane egy csatár...

Viszlat 2009.02.07. 19:55:29

Vezet a Portsmouth... :D

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2009.02.07. 19:57:12

@heinrich: Ez 3-4-2-1, de Rafa komolyan elmehet a pitxába, 6 hátvéddel, mert ROTÁLNI KELL, MUHAHA

Viszlat 2009.02.07. 20:14:56

Felpörögtek a dolgok. Sajna Kuyt góljánál beszaggatott a stream, nem láttam, hogy végülis les volt, vagy nem. Mindenesetre a 2-1 az biztos perpill.

lonicera 2009.02.07. 20:16:07

Benitez, de egy segg vagy haver...

Viszlat 2009.02.07. 20:19:03

2-2... itt még bármi lehet...

lonicera 2009.02.07. 20:26:47

@lonicera: megkövetem magam, visszavontam, de ez nem Benitez érdeme

Woland 2009.02.07. 20:27:35

hehe egész fasza meccs lett a végére! : ))

ha Torres kezd akkor egy unalmas 2-0.

mann 2009.02.07. 20:28:11

Ha James helyett Végh véd, ezt a meccset nyeri a Pompey. :D

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.07. 20:31:32

te jó ég, micsoda meccs! hosszú elemzést tudnék írni róla: mi volt a ráció Benítez eredeti elképzelésében; miért nem működött a gyakorlatban; és miért nyertük meg mégis a meccset, de inkább megyek és becsűrök.

papercut 2009.02.07. 20:33:29

off:NST fura urai! Még az óévben volt szó egy kommentelők - Nst focimeccsről, de úgylátom megint kezd elsikkadni a kezdeményezés.. vagy csak féltek, hogy nemcsak tippelésben vagyunk jobbak?

20LEGEND 2009.02.07. 20:33:50

@lonicera: Nem hát, hatalmas malac. :)) Ilyen iskolás hibákat ott hátul..

Strigo 2009.02.07. 20:41:56

Mikor fog elfogyni a Liverpool mázlija?

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.02.07. 20:43:02

@papercut: Szó sincs ilyesmiről, örömmel földbe döngölünk Benneteket bármikor, de mivel mi szabadtéri összecsapást tervezünk, a latin papírkutyák miatt meg kell várni, amíg jobb lesz az idő.:)

Dani Kalifornia 2009.02.07. 20:45:54

@Strigo: Ezt pont egy MU-stól? A Pool idén még nem igazán nyert meccset a múltheti előtt, ezzel szemben a MU hány 1-0-t húzott be az utolsó pillanatban???
Mellesleg kibaszott nagy pech lett volna, ha kikap a Pool: a Pompey rúgott egy lesgólt, meg egy potyát, a Poolnak meg nem adtak meg egy szabályos gólt + Benítez is folyamatosan bünteti a csapatot.

Gondolkodj már mielőtt hozzászólsz!

Strigo 2009.02.07. 20:54:56

@reggie_bush: Akkor, Rafa után szabadon, nézzük a tényeket. Ez előtt a meccs előtt is a Liverpool rúgta a legtöbb gólt az utolsó tíz percben. Ehhez jött még hozzá most kettő.

Gondolkodj már, mielőtt hozzászólsz!

20LEGEND 2009.02.07. 20:59:14

@reggie_bush: "A Poolnak meg nem adtak meg egy szabályos gólt"...aztán rúgtatok három potyát. Sőt, talán közelebb járnánk az igazsághoz, ha azt mondanánk, hogy a Pompey védői rúgták maguknak..

mann 2009.02.07. 21:03:55

@reggie_bush: James nélkül nem nyertetek volna és Webb elnézte Agger kezezését is.

Titi120 2009.02.07. 21:04:36

www.goal.com/en/news/1717/editorial/2009/02/05/1095104/english-angle-who-will-fill-the-gerrardkeane-void-for-liverpool

"There are other players who might have been mentioned. Krisztian Nemeth would have been right up there, had he not been shipped out on loan recently (watch out for this kid, massively talented Hungarian). "

Azért azt hiszem az jelent valamit, hogy felmerült a neve egy ilyen cikkben.

Strigo 2009.02.07. 21:04:47

Nem James volt itt a leggyengébb láncszem, hanem Distin.

Dani Kalifornia 2009.02.07. 21:13:37

@Strigo: Az utolsó tíz percben gólokat rúgni mák??? MUHAHA

capor_ 2009.02.07. 21:16:07

@20LEGEND:

Vicces vagy.. Ennyi erővel a Portsmouth góljai is védelmi hibából tötréntek...

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2009.02.07. 21:16:38

@Titi120: goal.com-ról van szó, tehát a hype-nál nem biztos, hogy többet jelent. Amúgy fizikailag nagyon kevés lenne Németh mondjuk egy ilyen meccshez.

Strigo 2009.02.07. 21:17:11

@reggie_bush: Bocs, ez tényleg csak a Unitednél mák.

20LEGEND 2009.02.07. 21:24:26

@capor_: Persze, minden gól valamilyen szinten védelmi hiba, de a két első gólotoknál orbitálisat bakiztak a hazaiak. Ilyen talán még a mesékben sincs. :))

mann 2009.02.07. 21:31:51

"A Pool idén még nem igazán nyert meccset a múltheti előtt, ezzel szemben a MU hány 1-0-t húzott be az utolsó pillanatban???"

A MU idén a bajnokságban 3 alkalommal rúgott döntő gólt az uccsó tíz percben és ez 9 pontot eredményezett.
A Pool 6 alkalommal és ez 16 pontot jelentett nekik.....

fromdtod 2009.02.07. 21:40:25

Én úgy emlékszem, hogy az előző évadban a Pool mindig az utolsó percekben kapott gólokat, és ezzel vesztett baromi sok pontot. Most fordítva van. Most akkor tud szerezni. Mondhatunk ilyeneket: Megtanultak kűzdeni. Utolsó pillanatig ott vannak fejben. stb. De ugye a foci 90+x percig tart, és ezen időszak bármely pillanatában szerzett gól gól. Szóval... Nem mázli, és nem pech.

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2009.02.07. 22:17:13

@Strigo: Megfordítva: csak a Poolnál mák, a Unitednél nem?:)

Amúgy ez általában erőnlét és koncentráció kérdése, és ezekben a Liverpool még akkor is jó, amikor fos a játékuk. Valamint Torres zseniális.

crouchy 2009.02.07. 22:21:13

aki szerint ez is mázli volt az.. (az a jó a hosszú kommentben hogy a végére lehiggadok és kihúzom az anyázásokat az elejéről)
Na de kezdjük előről, a kezdőcsapatnál lehidaltam, de aztán az első fél óra alapján egész jó kis csapatnak tűntünk, a félidő végére elfogytunk. Azt nem értem hogy Rafa most akkor FA kupát akart nyerni vagy mi? ott szerepel minden sztár itt meg se Torres, se Kuyt, se Alonso (se Gerrard). na mind1. Aztán most már elvesztettem az utolsó kis hitemet is abban, hogy Howard Webb akármelyik mási kangolnál jobb bíró volna, szebben csillog bárkinél a feje, ez igaz, de hülye, és a mai meccsen derütl ki számomra hogy hasonlóan a többiekhez, sajnos ő is következetlenül hülye. Kuyt meg Nugent gólja, pont ugyanolyan eset volt, szinte teljes testével előrébb volt a támadó, de volt olyan része ami nem volt előrébb. Akkor ez vagy két les, vagy két gól. Ezt még rákenheti a partjelzőkre, de ezen kívül is volt egy rakás hülyesége, aki esett annak fütüylt, pl Skrtelnek Nugent befogta a karját majd hanyattesett és pompey rúgás lett belőle stb. Agger kezezéséről lehetnek különféle vélemények (én pl konkrétan nem láttam), de előtte a Pool 11esgyanús szituját vissza se játszották.. Mentünk előre mint az állat, Crouch bizonyította hogy semmi értelme lecserélni a nevemet, mert ő szívben mindig pudli marad, és egy jó hajrával, egy jó kuyttel és egy jó Torressel megnyertük. Kuyt gólja mázli, kapushiba? Akkor a pompey mindkét gólja az. Reina az elsőt a lába mellé kapta, ami sztem egyáltalán nem mázli, dehát ugye múltkor mikor a pool lőtt ilyet Howardnak is annak mondták, tehát akkor legyen most is az. A második meg egyértelműen Reina gólja. Torres góljába meg a mázlifaktor 0-ra csökken. Ja hogy ő az utolsó percekben lőtte, és az mázli. De miért? "De ugye a foci 90+x percig tart, és ezen időszak bármely pillanatában szerzett gól gól." teljes mértékben egyetértek. Éppen ezért kell egy focimeccsen végig izguli, és ezért nem szabad sosem feladni. És a legfontosabb hogy ez a toldozott foldozott pool, Gerrard nélkül is nyerni tudott, és hogy Rafa végre jól cserélt és a cserék képesek voltak újjat hozni a játékba. Abszolút a semleges szurkolókra tekintettel léve remélem hogy holnap a Manchester pontokat veszít, és akkor méginkább jó lesz ez a bajnokság.

Strigo 2009.02.07. 22:59:02

@crouchy: "Agger kezezéséről lehetnek különféle vélemények (én pl konkrétan nem láttam)"

Látom, működik a szelektív memória, vagy meccsnézés. Szerintem nem volt tizenegyes, de Kuyt meg nem adott lesgóljánál is figyelembe kell venni, hogy már a rúgás előtt lefújták. A mázli arra vonatkozik, hogy a Pompei két gólt is ajándékba adott. Enélkül Rafa hatvédős csodataktikájával aligha nyert volna a Pool, mint ahogyan Torres negyedórás pályára lépése is elbaszott döntésnek minősülne, ha nem 3-2 a végeredmény.

crouchy 2009.02.07. 23:08:40

@Strigo: Én nem hiszem h szelektíven nézném a meccset, szoktam ált. látni a szabálytalanságokat, ennél nem láttam hogy hova pattant a labda.
Amúgy még annyit, hogy én is tudom hogy idegesítő ha a rivális egy kései góllal nyer, engem is szokott idegesíteni, de ettől még ez nem mázli.

Lencse. 2009.02.07. 23:11:41

@Lencse.: Nahát, annyira éreztem az Aurelio gólt. :D

Woland 2009.02.07. 23:40:27

szerintem nem volt mázli a Pool győzelme. mentek nagyon az utolsó 20 percben. inkább a Pompey-nak volt mázlija azzal hogy az idióta Rafa csak 10 percet játszatta Torrest. : )

Jamesnek voltak nagy védései és nagyon jóütemű kifutásai is, szóval én nem nagyon bántanám. az első Pool-gól Crouch és Kranjcar lelkén szárad (ugye, az a hazaadás árulással ért fel, Nikonak meg valahogy sikerült ellépnie Aurelio lökete elől a vonalon). a második gól meg Cuntbell-lé volt, nem szabad lövéshez engedni az ellent 4 méterre a kaputól! túl közel van ahhoz hogy a kapus lereagálja. a harmadiknál megint az ötösről fejelt üresen Torres. James majdnem kiszedte, de túl közelről jött.

szóval most szerintem megérdemli a Pool a dicséretet - nem utolsósorban azért mert hihetetlenül élvezetes és izgalmas volt a játék amit már régóta nem lehetett Liverpool-meccsről elmondani. : /

hehe, de lehet hogy én is elfogult vagyok mert igy legalább a Pompey mögöttünk maradt a tabellán : )

Howard Webb meg szerintem a gyenge mezőny legjobb birója. persze szemétdombon király, de akkor is. van tekintélye - nem hiába rendőr meg izompacsirta. ma lehet hogy nem volt topon, de Collina is vezetett már Riley-módra.

giacomo 2009.02.08. 00:31:57

'Pool - Benitez 1:0

6 védő, Torres, Kuyt és Alonso a padon, azért elég sajátos.

giacomo 2009.02.08. 00:35:03

És Benitez természetesen az Antikrisztus.

capor_ 2009.02.08. 02:08:15

@giacomo:

Jaja, nem jött össze a vereség most Beniteznek pedig nagyon akarta. :D
Egyébként attól, hogy hat eredetileg védő játékos van a pályán, nem biztos hogy hat védekezik is. Pl Dossena rengeteg volt fenn.. Az persze más kérdés, hogy a beadásai mennyit értek...

Agger visszatérésének pedig nagyon örülök. Látható minőségi javulást jelent a 'pool védősorának!!

zotya72-ből 2009.02.08. 07:34:39

aggernek én is örültem, nem értem miért akarják, hohy elmenjen, simán kezdetném minden meccsen.
tegnap szerencsénk volt, hogy nyertünk, de már kellett egy ilyen győzelem. az utóbbi időben látszott vmi bizonytalanság a játékosokon...többet volt nálunk a labda,de a döntetlen igazságosabb lett volna, el kell ismerni. érdekes, hogy gerrard nélkül is milyen mozgékony volt a középpálya, egy kicsivel nagyobb merészséggel már félidőben vezethettek volna.
sokat kell még javulni, hogy versenybe maradhassunk a bajnokságért, sajnos el kell ismerni a mu jelenleg jóval jobb formábn van. van még néhány hét a bl meccsig meg a mu meccsig, ki kell hsználni az időt formába hozni a fiúkat, addig meg igazságtalan egygólos győzelmekkel kihúzni..

zotya72-ből 2009.02.08. 07:40:34

@Strigo: neked az a mák, ha valaki az utolsó 10 percben lő gólt? attól az még lehet megérdemelt győzelem...de viszont az inkább mák, ha az elején talál valaki egy gólt és kihúzza vele a végéig, úgy hogy nem csinál semmit..

kroos 2009.02.08. 08:44:19

,,Ha James helyett Végh véd"

vagy Roland Pray. ...

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2009.02.08. 11:14:04

@capor_: Itt inkább az volt a probléma, hogy 3 szélsőhátvéd volt a középpályán (Arbeloa-Masch-Aurelio-Dossena) - így nem igazán javallott felállni...:)

@imici77: Én nem vagyok rasszista, de ha a romák nem vesznek vissza, de nagyon, akkor ők fogják megszívni...

badblood 2009.02.08. 11:25:28

@ZenZo:
"...Scolari úgy küldte ki a sárcokat a pályára, hogy kapura ne merjetek lőni, mert aki igen, az kikerül a kezdőből... meccset nyerni gól nélkül meg nem lehet "

Pedig az a helyzet (Scolari érkezése óta), hogy be vannak oltva kapuralövés ellen. A mentális felkészülésről ld. győzni akarás, küzdés, "pályafelszántás"-ról nem is beszélve.

Konkrét példa: Chelsea-Hull, Anelka kb. tizennyolc méterre, szemben a kapuval, PASSZOL jobbra Kalou-nak, aki megtorpan, visszateszi Anelkának, aki lágyan az ellen kapusának az ölébe íveli a bőrt...

(vérzett a szívem, amikor tegnap láttam, hogy a pool szaladva az eredmény után, végül megnyeri a meccset... a "mieink" miért nem tudnak így játsszani, küzdeni???) :((

Scolari monnyon le!!!

wilco 2009.02.08. 12:01:09

Rafa 19re húzott lapott de bejött neki... de nem sokon múlt, és akkor most megint mindenki rajta röhögne...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.02.08. 12:12:58

@mexicola: én nem tudom a hátteret, de ezek fölött én nem tudok napirendre térni... késsel leszúrni egy embert... hihetetlen számomra... ilyenkor az egész sport, sportág kevesebb lesz.

kroos 2009.02.08. 12:15:19

@wilco: ,,és akkor most megint mindenki rajta röhögne... "
azért van aki igy is....

Azazello007 2009.02.08. 12:21:56

@imici77: @mexicola: vannak olyan esetek, ahol magyarázkodásnak, mismásolásnak nincs helye. Ez pont egy ilyen eset... Rettenetes, ami történt.

Woland 2009.02.08. 14:39:16

no, egy tizit már el is néztek jóindulatúan az Arse-nak...

Viszlat 2009.02.08. 14:45:24

@imici77: Sopcast, 30931-es csatorna nekem frankón megy, csak sajnos nem angol...

capor_ 2009.02.08. 14:57:15

nem a legjobb minőség, de legalább megy: www.rojadirecta.com/mogulus/gttv3

capor_ 2009.02.08. 15:09:18

na itt még találhattok pár lehetőséget, de ezek gyakran elmennek :(
www.iraqgoals.com/en/ch4.html

kisdead99 2009.02.08. 15:10:09

Nem viselem szívemen az Arsenal sorsát, de ez miért volt sárga?

kisdead99 2009.02.08. 15:10:55

Ok, közben volt visszajátszás :)

kroos 2009.02.08. 15:22:58

Ettöl függetlenül amig a Mu nem vezet 10 pontal addig az arsenal meg a chelsea meccseit Dean meg Rilye vezeti kizárólag.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.02.08. 15:23:23

sima piros, köcsög eboue... hihetetlen...temzébe bele, betoncsizmában...

Viszlat 2009.02.08. 15:27:42

@kroos: szeretem az ilyen összeesküvés elméleteket. :)))

Egyébként az Arsenallal szemben már megvan a 10 pont, úgyhogy kissé sántít a dolog...

kroos 2009.02.08. 15:32:01

mondjuk igy nem jön Arsavin mert az arsenal simán kivédekezi és 0-0 marad.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.08. 15:40:15

@kroos: szerintem logikusabb volna megpróbálniuk valakit kiszóratni a Spursból is, van rá idő bőven.

kroos 2009.02.08. 15:48:25

pavjucsenko kreativitása robbeni magasságokban...

capor_ 2009.02.08. 15:53:28

elég szerencsétlen a Tottenham...

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.08. 15:57:07

@Viszlat: közben nekem is, köszi.

Keane eddig nem nagyon igazolta a 12 millás vételárát :D

kroos 2009.02.08. 16:01:11

@imici77: azért a másik kedvenced Song viszont most jól játszik..

capor_ 2009.02.08. 16:27:03

ahahhaahaha, szép volt Robbie Keane :D:D

Woland 2009.02.08. 16:28:34

meg volt a lehetőség hogy megnyerjük, majdnem húsz lövés, ez el lett baszva.

az Arse jól küzdött, a végére még kapuralövésük is lett. de ezt be kellett volna húzni.

első félidő nagyon ott volt aztán Eboué tönkretette a meccset.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.02.08. 16:29:17

le a kalappal az egész csapat előtt... egy szabályos gólunkat nem adtak meg, s 10 emberrel kivédekeztük, ismét... a s?prs meg vegyen még 50 misiért játékosokat, h emberelőnyben betaláljanak...

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.02.08. 16:30:35

Így 1 órányi emberhátránnyal ez egy jó eredmény. A meccs embere Song.

Eboue takarodj!

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.02.08. 16:30:42

@kroos: nagyon jó volt Song ezen a meccsen... továbbra is állítom, dobogósok leszünk...

füligjimmy77 2009.02.08. 16:37:06

Hát, én ugyan az Arsenalnak drukkoltam, de a szabályos gól duma röhej. Ade felrúgta Woodgatet, Eboue lökött rajta egyet, így tudta bepofozni. Amúgy milyen meccs előtt felkészítést tartott Wenger?! A liga legszigorúbb bírója vezeti a meccset,erre nem hívja fel a figyelmet?! Ne rugdosódj, ne könyökölj, ne köpködj, játssz fegyelmezetten. Szerencse, hogy kiállították Ebouét, így legalább a védekezésre odafigyeltek, amúgy simán kikaptak volna. Azt számolta valaki, Adebayoron hány támadás akadt el?

Woland 2009.02.08. 16:48:31

@imici77:

ez egy szép, kiimádkozott nulla-nulla volt az Arse-nak. de ne essünk túlzásokba már, az a gól szabálytalan volt, és Eboué sipszó után 4 másodperccel lőtte be. valahogy nem akarta észrevenni hogy mindenki más leállt : )

a meccs meg egy meg nem adott tizivel kezdődött amiről gondolom lemaradtál. 10 emberrel játszani meg nem egy mártiráldozat : ) sok csapat megcsinálta már hogy kiszenvedett egy 0-0-t tiz emberrel. (legutóbb a Tott-BBurn meccsen is csak a kiállitás előtt rúgtunk gólt.) sőt a Tottenham a Ligakupában 2-0-ra nyert idegenben a Citeh-nél úgyhogy a 20.perctől kevesebben voltunk. (na meg a Citeh is csinált valami még csúnyábbat velünk pár évvel ezelőtt.) Az Inter meg úgy nyert bajnokságot tavaly hogy kis túlzással többet játszott emberhátrányban mint nem.

ezen kivül 100%-ig megérdemelt piros volt. és az Arse is megérdemelte a pontot (mint ahogy a Stoke is Anfield-en), jól jöhet még az UEFA-helyhez.

drosiii 2009.02.08. 16:49:22

kérek szépen egy SOPCAST linket a MU - WHU meccshez.

kroos 2009.02.08. 16:56:12

annyit a tottenham védelmére hogy az arsenal játszik alegjobban emberhátrányban a világon

Woland 2009.02.08. 16:59:43

@capor_:

Keane tényleg nem csinált sokat (egy-egy gólt azért lőhetett és fejelhetett volna icipici szerencsével...), de kábé az összes csatárunk szar napot fogott ki. Pavlju madarakra vadászott az összes lövésével, Bentről meg méterekre pattogott a labda ahogy bejött. (amúgy Keane labdakezelése se nagy szám...)

ahogy az első félidőben nem lőttünk gólt már gondoltam hogy baj lesz. 11 ellen jobban ment a játék. az Arse is bátrabb volt és a meccs is sokkal jobb volt.

amúgy Dean csak négy lapott oszott ki ma. abból csak egyet nem értettem - Modric miért kapott sárgát?

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.08. 17:14:13

@Woland: "Modric miért kapott sárgát? "

Eboue föllökéséért.

Woland 2009.02.08. 17:26:16

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki:

aszondod? én nem tudtam eldönteni, de lökést nem láttam, csak azt hogy összeakadt a lábuk mielőtt Eboué csinálta amit csinált. szerintem talán ezért adott sárgát? (márminthogy akasztásnak vette?)

Woland 2009.02.08. 17:27:04

mindenesetre Wenger megint kitett magáért:

"the first yellow was over-reaction, the second one i didn't see"

"we certainly should have won the game, with eleven on the pitch we would have won it"

"i don't believe Tottenham created many chances"

"we were way ahead in clear-cut chances"

WHAT A CUNT! : )

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.08. 17:31:09

@Woland: nekem úgy rémlik, hogy mintha egyrészt akasztotta volna, plusz még két kézzel lökte is.

Woland 2009.02.08. 17:35:18

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki:

aha, hát ha akasztás is meg két kézzel lökés is akkor tényleg sárga : )

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.08. 17:39:28

@Woland: nem véletlenül borult el Csacsi agya, tényleg sportszerűtlen volt Modrictól.

Woland 2009.02.08. 17:43:36

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki:

a kommentátor nevetségesnek nevezte Modric sárgáját. én sem láttam messze ennyire tisztának mint te.

(kommentátor alatt Alan Smith-t, az Arsenal egykori középcsatárát értem.)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.08. 17:55:39

@Woland: csak egyszer láttam, de úgy rémlik, egyetlen célja volt, hogy felborítsa Ebouét.

más: emlékszel, amikor egyszer Berbatov "lustaságáról" értekeztünk?

'1647: "Berbatov is possibly the most casual, laziest player ever, but also one of the best in the world...how does that work!?"
Terrific_Torres on 606

Crazy isn't it. A little bit like life itself. '

:D

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2009.02.08. 18:01:41

Hogy Modric mekkora egy fogalmatlan játékos...

Woland 2009.02.08. 18:22:48

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki:

hehe, én sosem nevezném Berbát lustának. ő annyira jó hogy nem kell futnia : ) a liga legjobb játékosa simán. a szemét : )

Woland 2009.02.08. 18:25:53

@mexicola:

kujefted bővebben is? : )

Modric nagyon jól lát a pályán, kapura veszélyes, helyzetbe kerül és helyzetbe hoz másokat. személy szerint kurvára örülök hogy nálunk játszik.

nagyon gyorsan (kábé nyolc forduló után) beilleszkedett a PL-be. ahányszor meg elvette a labdát ma Denilsontól, öröm volt nézni : ) méghogy túl törékeny Angliába : )

Strigo 2009.02.08. 18:58:25

Scholes és Giggs összehozták, ismét a United az első.

Lencse. 2009.02.08. 18:59:16

Pote bazmeg, tényleg ilyen nehéz MU-meccsekre tippelni? :DD

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2009.02.08. 19:02:34

Jól látom, h megint 1-0-ra nyert a szemét MU?:)

@Woland: Szörnyű volt nézni a mai játékát (is), nagyon haszontalan, ahány labdát szerez, annyit is szór el, nincs fantázia egy megoldásában sem...:(

questra 2009.02.08. 19:09:54

Igen, 0-1-re nyert a Manchester!

capor_ 2009.02.08. 19:13:08

Lassan nem fog fizetni az 1:0-ás MU siker...

Woland 2009.02.08. 19:18:08

@mexicola:

ezt komolyan igy is gondolod? : ))) bocs de én ezt nem tudom komolyan venni.

a BBC-n a szurkolók a meccs második legmagasabb értékelését adták neki (Palacios mögött), a live-texten is kiemelték hogy minden támadásban benne van (és ezen a meccsen 16 támadást fejeztünk be lövéssel) és ő mozgatja a csapatot, a kommentátorok is dicsérték. ezen felül nekem is feltűnt hogy jól játszik szép labdákat ad (egyikkel Lennon majdnem be is gyalogolt), okosan vált oldalt, labdát szerez - ezen kivül volt egy nagyon jó lövése (gyönyörű lefordulás "Taxi for Song") és a végén is oda ért egy kontra végére, csakhát Almunia nagyon jól jött ki és blokkolta.

rosszul kezdte a szezont, én is türelmetlen voltam vele (igazság szerint a horvát válogatottban sem bűvölt el soha kifejezetten) de amikor jól játszik (és hálistennek azért volt egy pár jó meccse mióta Harry megjött) akkor látszik mekkora klasszis.

mann 2009.02.08. 19:18:56

Giggs villanása döntött.
Sokadik 1-0, de ugyanúgy 3 pontot ér.
És ugye VDS rekordja is szépen hízik ;)

Data4u 2009.02.08. 19:22:59

derby ide vagy oda (és ide :-)), a mai arsenal-t meg kellett volna verni 2vel biztosan...
Luke Skywalker sztem is nagyon jó volt, ha véletlen még lövőereje is lenne... jól helyzetbe hozza magát, jól oszt. nem rossz, na.
Jenas ma is gyalázatos volt...
és nagyon hiányzik Defoe.
az áruló pedig még nem kezdte meg a vezeklését, pedig el kell kezdenie lassan, és a mai meccs jó alkalom lett volna...
Pável is elkezdhetne lassan kapura lőni...
jó meccs volt, a második félidő egy picit unalmasabb.

Igy tovább, GÓLOKAT!!!!

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2009.02.08. 20:15:30

@Woland: Ott azért egészen más szemmel nézik a játékot, én a legritkább esetben tudok csak egyetérteni az olvasói szavazatokkal - azokban azért vastagon benne van, hogy a nép bekajálja a hájpot meg a parasztvakítást;)

Woland 2009.02.08. 20:24:33

@mexicola:

ennek ellentmond hogy évelején lepontozták a francba : ) de nem is ez a legfontosabb abban amit irtam : )

United82 2009.02.08. 20:28:14

kemény kis meccs volt, nagyban hasonlított a tavalyi és tavalyelőtti meccsekre ahol kikaptunk, nos most annyival jobb a csapat hogy nem kaptunk ki, sőt nyertünk, pedig egyáltalán nem játszottunk jobban mint az elmúlt 2 évben az Upton parkban.
A védelem és VDS egész egyszerűen félelmetes és még azt is elbírjuk hogy Oshea van a balszélen:)
A támadószekció pedig 1 gólra mindig képes, ma Ryan Giggs volt a soros...na de mekkora gólt lőtt...
Újra 2 pont előny, plusz egy elmaradt meccs.
Gratula VDS, gratula Red Wall! Gratula Fergie! Gratula Giggsy!

wilco 2009.02.08. 20:40:35

@Woland:
én nagyon birom Modricot viszont egész egyszerűen nem értem mit keres ő a baloldalon. középen a helye, ott kell irányitania, szerveznie a játékot, tekintve hogy kétszer akkora a játékintelligenciája mint a teljes Spursé.... szóval nagy vétek az ő baloldalon történő játszatása.

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2009.02.08. 20:58:20

@Woland: Én a többiből nem láttam semmit ezen a meccsen, azért nem reagáltam rá;)

Woland 2009.02.08. 21:05:50

@wilco:

Luka általában a pálya egész szélességét bejátsza a csatárok mögött. nemcsak középen és baloldalon fordul elő, hanem például a meccs vége felé (Lennon lecserélése után) főleg jobb oldalon mozgott.

köré van épitve a csapat, ha balról szeret beindulni vagy futtatni akkor onnan teszi. de én nem mondanám hogy szélsőt játszana a Spurs-ben (ma és általában). sokkal szabadabb a munkaköre : )

a másik meg hogy ha Lennon és Bentley is bevethető (ami általában igaz, Bentley ma eltiltott volt) akkor Modricünak helye sincs egyik szélen sem : )

Data4u 2009.02.08. 21:30:53

@Woland:
én több helyet hagynék neki. Lennon nagyon jó szélső, és ha véletlen valaha megtanul keresztben is futni/játszani, klasszis lehet. döbbenet gyors.
Bentley, ha jól van beállitva a gyógyszeradagja, akkor nagyon hasznos lehetne Luke mellett/előtt.
jó ötlet Luke köré épiteni a csapatot, de még kell neki idő, hogy vezéregyéniség legyen...

Woland 2009.02.08. 21:42:38

@Data4u:

hehe, én is bizom őszőkeségében.
ha Bentley, Modric és Lennon is a tudásához méltóan játszana hétről hétre nem itt tartanánk. mert azért ez egy igencsak szinvonalas középpályás-trió akárhonnan nézzük.

Palacios hihetetlen mit játszott ma! kezdem félteni Zokorát : ) bár lehet hogy Jenas és Didier majd egymást fogják váltogatni a kezdőcsapatban ellenféltől függően (Arse ellen Jenasnak pályán kell lennie : )
Palacios nálam bejátszotta magát a kezdőbe egy időre.

Data4u 2009.02.08. 22:03:55

@Woland:

Nagyon tetszett Palacios játéka nekem is. Viszont fogalmam sincs, ki ez a csóka. Jó a Wigan-tól jött. Tudom, én vagyok a láma... Szivesen veszek minden info-t :-) szépnek mondjuk nem szép, inkább, a Gyűrűk Urában tudnám elképzelni és nem a Tündéknél... :-D
Jenas hulladék volt ma. Csipem én is, de jó lenne, ha mutatna már valamit. Mármint minőségi játékot mondjuk 3 meccsen folyamatosan.

Viszlat 2009.02.08. 22:30:56

Aki nem látta a meccset, az megint nyomhatja az "újabb 1-0-ás MU meccs" dumát, de például az első félórában 19%-81% volt a labdabirtoklási arány. A végére kiegyenlítettebb lett a meccs, de Giggsy hálisten megvillantotta rutinját, úgy elküldött két játékost, hogy öröm volt nézni. :-)

Woland 2009.02.08. 22:59:21

@Data4u:

en.wikipedia.org/wiki/Wilson_Palacios

az első hondurasi játékosunk : ))

érdekes élettörténete van : ) úgy néz ki hogy az Arse-nál is volt próbajátékon de Wenger elhajtotta, Birmingham City-hez került ahonnan Steve Bruce elvitte a Wigan-be. itt egy év alatt olyan jó játékot mutatott hogy a ManU-tól a Real Madridig hirbe hozták egy csomó nagycsapattal de végül a Lane-en kötött ki.

az tuti hogy jó, energetikus középpályás - a hondurasi klubjában jobbszélsőt játszott.

Jenas tényleg nem csinált sokat ma, de ő általában felszivja magát a gúnárok ellen, ezért irtam hogy játszania kellett : )

elég sok opciónk van középpályán...

Lennon-Modric-Jenas-Palacios

vagy

Bentley-Huddlestone-Zokora-O'Hara : )
vagy e két sor akármilyen kombinációja, plusz Dos Santos, Bale vagy Taarabt.

Strigo 2009.02.08. 23:16:07

@Viszlat: Akit az első csellel elküldött Giggs, az még mindig csúszik :)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.02.08. 23:38:21

@rizla:
nem kellett 9 gol a gyozelemhez ;)

capor_ 2009.02.09. 00:48:58

Egyszerűen nem tudom az edzők mit látnak az olyan játékosokban mint pl Taarabt...

Viszont O'Hara-t és Bentleyt szívesen látnám a Liverpoolban. Az utóbbi igazán jöhetett volna Keane helyett.

rizla 2009.02.09. 02:15:30

@pote: ?? x lett, nem baj?

az MU meccset amúgy nem láttam, de ebben a giggs gólban benne volt minden, ami c.ronaldo sosem lesz.

kroos 2009.02.09. 07:47:37

csöncsön mi a véleményed Giggsröl?

Ronal-d'oh! 2009.02.09. 08:24:41

@kroos: Egy tök átlagos szélső, David Silva csak azért nem gurít minden meccsen három ilyet, mert ott a védők nem favágók. ;)

Nagyjából ilyenre számítok. :)

wilco 2009.02.09. 08:40:45

Csöncsön jól gondold át mit irsz!!! :)

kroos 2009.02.09. 09:05:43

@nekedX: ...DDDD
ott ahol 5 méterrel követik a csatárokat a védök?

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.02.09. 09:34:51

@kroos:
Csöncsön kérdése:
ki az a Giggs?
;)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.09. 14:49:56

(No, megnéztem videón a gólt. Ettől van itt mindenki elájulva? De most tényleg... Mert sikerült két csel? Barcelonában fordítva van: amikor Messinek NEM sikerül két csel, csak mondjuk egy, rögtön megszólal a riporter: ritkaság az ilyen, de Messit leszerelték!...)

Kroos kedvéért: Lahm az Eb-n is különb gólt lőtt a törököknek.

rizla 2009.02.09. 15:11:00

tehát minden gól szar, ami nem olyan szintű, mint messi vagy maradona szólója.

rizla 2009.02.09. 15:11:36

"rögtön megszólal a riporter: ritkaság az ilyen, de Messit leszerelték!"

arra az undorító horváth ferencre ne hivatkozzunk azért, kérem..

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.09. 15:15:36

Nem mondtam, hogy szar. Szép gól volt. Egy szép gól.

Azazello007 2009.02.09. 15:17:52

A gól az gól. Akár távoli bomba, akár gyönyörű cselsorozat előzi meg, akár Messi lövi, akár Torghelle Sanyi. Ugyanannyit ér.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.09. 15:49:53

@rizla:

Kivételesen nem, gondolom, ez tűnt föl a MU-szurkeszeknek is. :-)

wilco 2009.02.09. 16:09:53

@Csöncsön:
szerintem senki nem állitotta hogy csodagól született volna... legalábbis én úgy értettem Kroos kérdését, hogy az nem a gólra, hanem Giggs személyére vonatkozott. azért vele még neked se lehet sok bajod...:)

capor_ 2009.02.09. 16:16:20

@Csöncsön:

Spanyol bajnokságról lévén szó akár azt is mondhatná a riporter: " nahát valaki ténylegesen megpróbált szerelni, nem csak a szemével követte a támadót"

kroos 2009.02.09. 16:25:31

@wilco: te nem ismered még csöncsönt:)
@Csöncsön: ezzel a lahmos dologgal megvettél.:)

Woland 2009.02.09. 16:58:10

bár engem senki nem kérdezett : ) , de:
Giggs-et azóta kedvelem hogy az Arsenal ellen megcsinálta AZT a minden tekintetben Messi/Maradona(/Ginola:)-szinvonalú szólógólt az FA-kupában. : )

www.youtube.com/watch?v=hrOyedpeZnk

azóta is vágókép az FA-kupa előzetesekben ahogy kerülgeti a piros-fehér-mezes bójákat : ))

amúgy meg tipikusan az a játékos aki minden csapatba elkelne (szerintem!:), nem mondanám hogy korszakos extraklasszis de nagyon jó a rúgótechnikája, a munkabirása, a hozzáállása, a sebessége, labdakezelése, cselezni is nagyon tud. szóval azon játékosok egyike akire (szerintem) nyugodtan lehet irigykedni : )

gondolom az angolok sokszor verték a fejüket a falba amiért annak idején nem beszélték rá hogy az ő válogatottukat válassza : )

Strigo 2009.02.09. 17:03:00

Ha Giggs nem Walest választja, akkor az angoloknak lenne még egy nagy tornagyőzelmük ('96?). A balszélső helye kb 20 éve a válogatott gyenge pontja, a kapusposzt mellett természetesen.

Lencse. 2009.02.09. 17:14:23

@Csöncsön: Azt senki nem látta, úgy könnyű. :)

Lencse. 2009.02.09. 17:16:24

@Strigo: Fenét, inkább lenne pár emlékünk a zokogó Giggsről is egy-egy nyolcaddöntős kiesés, vagy kihagyott tizenegyes után. Ha valamit megtanultam a fociról, az az, hogy az angolok mindig szopni fognak, játszhat ott akár tíz Maradona és egy Kahn.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.02.09. 17:26:15

A Chelsea tényleg kirúgta Scolarit? És marad Ray Wilkins?

Strigo 2009.02.09. 17:28:07

Adamset közben kirúgták kemény 15 hét edzősködés után. Nem hozta az eredményeket... Nem is könnyű, ha két meghatározó ember (Diarra, Defoe) közben elmegy a csapattól, a helyükre meg nem igazolhat annyi pénzből. Ráadásul meg sem várták, hogy az új embereket beépítse. De a legviccesebb, hogy mindezt egy Liverpool ellen 3-2-re elvesztett meccs után, ahol az utolsó percig partiban voltak.

Kezd kicsit nb1-szagú lenni a Premier League.

Strigo 2009.02.09. 17:30:57

Még be sem írom a kommentet, közben kirúgnak egy másik edzőt is. Fél év után.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.09. 17:39:44

mondjuk ez még a legszerencsésebb időpont, 2 hétig nincsenek meccsek.

Ronal-d'oh! 2009.02.09. 17:43:00

Scolari kirúgása nem olyan váratlan dolog, ráadásul még talán találhatnak is valakit a bl nyolcaddöntőig.

SamS 2009.02.09. 18:10:17

Csöncsön, a Leo Messi eddig tizedannyit nem ért el a futballban, mint Ryan Giggs. Arra pedig jobb, ha felkészülsz, hogy sikerekben nem is fog. (ha csak a 2 csel utáni labdavesztés nem számít annak). Nem a jelenlegi 20 évesen beérő, majd 3-4 jó évet produkáló játékosok a legnagyobbak, hanem akik 10-12 évig ott vannak a csúcson, ráadásul Giggs esetében a csúcs a korszak egyik legnagyobb klubja. Kíváncsi vagyok, Messi hol lesz majd 34 évesen, mert az biztos, hogy nem a spanyol első osztályban...de nem is Angliában ;)

Strigo 2009.02.09. 18:31:29

@SamS: Azt azért tedd hozzá, hogy klubszinten. Mert hogy Messi még fog egy-két vébén játszani, az biztos.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.09. 18:40:07

@SamS:

Eh, micsoda átkozódás... Messi 22 éves sincs, de már 31-szeres argentin (érted? argentin, nem walesi!) válogatott, kétszeres spanyol bajnok, spanyol szuperkupa-győztes, BL-győztes, U-20-as világbajnok (a torna legjobb játékosa), kétszeres olimpiai bajnok, többszörös dobogós az Aranylabda-szavazáson; a Barcelona felnőtt csapatában 120 meccsen 61 gólt lőtt, köztük olyan emlékezeteseket, melyek révén (még egyszer mondom: 22 éves sincs) már Maradonához, illetve Puskáshoz hasonlították.

Idén a spanyol bajnokságban 19 meccsen 16, a BL-ben 5 meccsen 5 gólt ért el (9, ill. 3 gólpassz mellett).

Tizedannyi se lenne, mint Giggs eredménysora?... :-)

Hitchiker 2009.02.09. 18:59:08

@Csöncsön:

bajnoki címeknél azért közelít a tizedannyihoz (na jó talán ötöd) de igaz.
viszont giggst a kiegyensúlyozottság meg a hűség ami miatt talán kiemeli és erre azért messinek kell még kicsit gyúrnia
(de nem halad rossz úton, talán)

psychocska 2009.02.09. 19:04:19

nem is olyan régen még dinho is ezen a szinten volt...
aztán..
nehogy ezt történjen messivel is
giggs 20éve ott van

SamS 2009.02.09. 19:12:32

FA Premier League győztes 10-szer; az összes eddigi Premier League szezonban legalább 1 gólt szerzett; kétszeres BL győztes; négyszeres FA Kupa győztes, háromszor "csak" döntős; kétszeres Ligakupa győztes, kétszer döntős; Európai Szuperkupa győztes, döntős; győztes gól a Világkupa döntőben; Klubvilágbajnok; 64-szeres walesi válogatott, csapatkapitány; ezidáig 787 alkalommal öltötte magára a Manchester United mezét, 147 gólt szerzett.

Ha nem is tizedannyit, de harmadannyit ért el a futballban, mint Messi. Az emberi értékekről nem is beszélve. Az pedig már nehogy Giggs hibája legyen, hogy nem futballnemzetben született, mert hidd el, az argentin válogattottban is bérelt helye lett volna. Ha akarod, gyűjtök róla néhány idézetet, amik nem kevésbé elismerőek, mint amiket Leo kapott.

SamS 2009.02.09. 19:13:49

Bocs, elírtam:

ha nem is tizedannyit, de harmadannyit ért el a futballban Messi, mint ő.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.02.09. 19:30:09

Mondjuk nem értem, hogy miért nem kézenfekvőbb Cristiano Ronaldóhoz hasonlítani Messit, mint Giggshez :)

Scolarit sajnálom. Megváltóként jött, végig szimpatikus tréner maradt, de szakmailag nagyot bukott. Jogos a kirúgása.

rizla 2009.02.09. 19:49:17

nem értem miért úgy kell giggs renoméját menteni, hogy messiről lekicsinylően beszél valaki, ez dedó , srácok. giggs vs messi lol, az én apukám erősebb.

rizla 2009.02.09. 19:52:34

@Hitchiker: "viszont giggst a kiegyensúlyozottság meg a hűség ami miatt talán kiemeli és erre azért messinek kell még kicsit gyúrnia"

rosszat szóltál, ugyanis pont messire jellemző mindkettő. rossz meccse ritkán van (max magához képest rossz, meg közepes), és a barca játékosa 10 éve.

badblood 2009.02.09. 20:12:31

Nna vééégre, lelépett Scolari :))

Talán még nem késő... :))

sporttárs 2009.02.09. 20:14:19

Arra a hűségre, ami Giggst jellemzi, még gyúrnia kell Messinek, mert tíz év az nem huszonvalahány, és jelenleg szerintem az öregisten nem merne megesküdni rá, hogy Messi akár öt évig biztosan Barcelonában marad. Lehet, de ki tudja.
Valszeg erre célzott Hitchiker.

(Hogy Messi eddig hűséges volt, az a tíz évből legfeljebb az utóbbi kettő alapján nagy szám, előtte azért talán nem is sokan akarták volna elcsábítani. 12 évesen meg pláne. Most bontakozott ki a világ előtt. Ha az ezt követő csábításoknak ellent tud állni - vagy ha a Barca tudja adni azt a lóvét... - akkor majd fejet lehet hajtani. A tudása, megbízhatósága nem kérdés.)

sporttárs 2009.02.09. 20:17:56

Scolarit sajnálom, szimpatikus ember, de nem nagyon kell magyarázni a kirúgását.
Mindenesetre a klubszinten Istennek tekintett Mourinho meg a válogatott szinten világbajnok Scolari között kivel volt legtöbb esélyük BL-t nyrni? A noname Granttal. Nem erőlködnék sztárigazolással a helyükben:)))

(Jó, ez persze csak vicc, Mourinho nagy edző, de nemzetközi szinten neki sem jött össze a Chelsea-vel, ez tény.)

United82 2009.02.09. 20:22:41

Ryan Giggs 17éve a világ egyik legnagyobb és leghíresebb klubjának a standard játékosa. 17éve...
És most 35évesen is az elmúlt hetekben az egyik legjobb volt a Unitedben, pedig már gyakran nem is szélsőt játszik (ritka kivétel hogy tegnap szélső volt..és nem is bal, hanem jobb:))...
szóval Messit akkor hasonlítsuk Giggshez ha 35éves lesz...
Giggset csak Maldinivel,Del Pieroval és Raullal lehet egy lapon említeni és jelenleg ők , klubtól függetlenül nálam előrébb vannak mint Lionel Messi, aki rendkívül nagy tehtetség és valóban óriási játékos, de majd akkor fogom a fent említett urakhoz hasonlítani ha lehúzott minimum 15évet a profi futballban, jelenleg 3-nál tart....

rizla 2009.02.09. 20:31:19

@sporttárs: "és jelenleg szerintem az öregisten nem merne megesküdni rá, hogy Messi akár öt évig biztosan Barcelonában marad. Lehet, de ki tudja."

fogadunk?

capor_ 2009.02.09. 20:38:08

Basszus Messi 21 éves Giggs meg 35. Minek az elért eredményeiket egymáshoz hasonlítani????
Az meg, hogy Giggs wales-i és ezért esélye sincs nagy eredményeket elérni válogatott szinten, semmit sem von le az érdemeiből. Ennyi erővel lehet ha messi walesbe születik, most lovaspólózna....

Lencse. 2009.02.09. 20:38:21

@Csöncsön: Szia, mi a véleményed Ryan Giggsről?

SamS 2009.02.09. 20:41:12

@rizla: Sztem a mai futballban nem mehetünk biztosra ilyen kérdésekben. Amikor 2005-06-ban a Barca a csúcson volt, Ronaldinho távozására sem látott senki esélyt, aztán mi lett belőle. Sztem jön 1-2 gyengébb év a Barcának (igaz, ez nem a következő szezonra vonatkozik...) és ő is lépni akar. 22 évesen meg nehogy már kiegyensúlyozottságról beszéljünk...Dinho is anno minden meccsen jól játszott, aztán kiesett neki 1 év...Messit meg azért kicsinyítem le, mert vki ugyanezt tette Giggsszel.

Strigo 2009.02.09. 21:56:39

Értelmetlen ez a vita, de ha már összehasonlítási alap, akkor Messi 22 évesen több piros lapot kapott, mint Giggs 35 évesen.

rizla 2009.02.09. 22:14:08

@SamS: ronaldinho nem volt sajátnevelésű futballista.

"Sztem jön 1-2 gyengébb év a Barcának (igaz, ez nem a következő szezonra vonatkozik...) és ő is lépni akar. "

mivan?? mi az, hogy ő IS? ronaldinho nem akart lépni, a klub döntött úgy, hogy eladják.
messi csak akkor fog távozni, ha a barca küldi el. erre túl sok esélyt nem látok az elkövetkezendő 4-5 évben.

"Messit meg azért kicsinyítem le, mert vki ugyanezt tette Giggsszel."

és? ezt mondom, ez dedó. jól visszavágtál
: DDDDDDDDD

20LEGEND 2009.02.09. 22:17:21

@Strigo: Giggsyt soha nem állították ki, jól tudom? :)

rizla 2009.02.09. 22:21:56

amúgy persze, kiéghet messi. de szerintem közelebb áll mondjuk kakához, mint ronaldinhohoz. ha vissza is fog esni a teljesítménye, attól még közönségkedvenc maradhat a nou campban. del piero sem ugyanaz mint régen (évekig kereste önmagát), sőt mi több, giggs sem. maradtak mégis annál a klubnál, amelyiknél felnőttek, és amelyik az otthonuk.

Ferguson 2009.02.09. 22:22:39

Ki a faxomat érdekel messi?! :@ Felejtsétek már el azt az embert, főleg itt, egy olyan fórumon, ahol az angol ligát elemezzük. Nem tudom ki hozta fel messit amúgy, nagy játékos elismerem, de giggs még sosem köpte le az ellenfelet és nem ütött aljas módon szánt szándékkal kézzel gólt. Mert ha messiről beszélünk, akkor ezeket is említsük meg a tényszerűség kedvéért, h kicsit árnyaljuk a képet. Amúgy teljesen felesleges összehasonlítani őket, két külön generáció, két külön poszt, két külön ember. Giggs ugyanolyan született zseni, mint messi, emellett egy igazi győztes típus. ISTEN AZ AZ EMBER. Messi összeteheti a kezét, ha karrierje végére annyi kupa lesz a vitrinjében, mint giggs-nek. Én rengeteg olyan emberrel beszéltem már, akik utálják a MU-t, de giggs-re mindenki azt mondta, h decent guy, vagyis az egyetlen jó arc az ellenfelek szemében a manchesteri csapatban. Giggs 15 éve európa legszűkebb elitjében futbalozik, fénykorában évekig eu elsőszámú balszélsője volt. Ezt senki nem veheti el tőle. Számára és a MU szurkolók számára ez a lényeg, nem pedig leo messi... ManUtd 4ever

rizla 2009.02.09. 22:23:21

ja, és hát persze raúl mikor volt utoljára szuperklasszis-szinten? mégis ott van még mindig.. a madrid szurkolók bánatára: DDDDD

rizla 2009.02.09. 22:25:44

@Ferguson: "de giggs még sosem köpte le az ellenfelet és nem ütött aljas módon szánt szándékkal kézzel gólt. "

giggs egy szent, persze. messi egyébként nem köpött le senkit, köpött egyet, a szemfüles bulvársajtó meg lehozta úgy a fotót, hogy ő leköpte az ellenfelet. tudod, volt ilyen kép csókolózó kosarasokról is.

"Messi összeteheti a kezét, ha karrierje végére annyi kupa lesz a vitrinjében, mint giggs-nek"

ez igaz. meg a többi is, giggs klassz.

Strigo 2009.02.09. 22:35:52

@20LEGEND: De, válogatott meccsen egyszer egy idióta bíró kiállította. Első sárgáját azért kapta, mert csapatkapitányként vitatott egy egyértelműen rossz ítéletet, másodikat pedig egy elkésett becsúszásért, ami az egyetlen szabálytalansága volt, ráadásul az utolsó percekben.

Ferguson 2009.02.09. 22:41:21

rizla, jóóóó valóban, nem találta el a köpetével a csókát, de akkor is felé köpött, ami elég ellentmondásos már magában is. Amúgy semmi bajom nincs messivel és kamázom a barca-t is. Ennek ellenére örömmel láttam, h tavaly a BL elődöntőben evra és társai eltüntették messi-t és a barca-t is az útból :DDD Visszaolvastam és láttam, h giggs west ham elleni gólja kapcsán jött elő messi. Giggs tegnapi gólja szenzációs volt, ezt aligha lehet vitatni. Ami még szenzációsban a wales-iben, h legalább dupla annyi gólpasszt adott, mint amennyi gólt lőtt. Ha vkiket van értelme összehasonlítani, az talán cé ronaldo és giggs lenne. Én nem vagyok cé ronaldo fan, számomra csak a MU létezik, mint csapat, tőlem játszhatna ott akár 11 roma is, akkor is szeretném őket. Ugyanakkor a west ham ellen is bebizonyosodott, h ronaldo még messze van giggs-től alázatban. Falra tudnék mászni, amikor ronitól elveszik a labdát, ő meg ül sopánkodva a fűben, ahelyett h felkelne és a labdás ember után iszkolna. Ehelyett giggs-nek és scholes-nak kell a 34 éves csontjaikkal ellátni ronaldo védekező feladatát is... Born United, Live United, Die United

rizla 2009.02.09. 22:48:06

"de akkor is felé köpött, ami elég ellentmondásos már magában is."

egy pályán elég nehéz úgy köpni, hogy ne egy játékos felé menjen, mivel ott vannak még 21en. abszolút csalóka fotó, és felvétel volt, nulla visszhanggal. a kezezett gólokat én nem tudom drámaian felfogni, bár utólag el kellett volna tiltani. ezeken kívül hihetetlenül sportszerű játékosról van szó.

"Ennek ellenére örömmel láttam, h tavaly a BL elődöntőben evra és társai eltüntették messi-t és a barca-t is az útból "

nem tudom te melyik meccset nézted, a barca támadójátéka kb messiből állt, aki párszor nagyon csúnyán leszopatta evrát.
ellenben CR valóban el lett tüntetve..

"Ha vkiket van értelme összehasonlítani, az talán cé ronaldo és giggs lenne. "

giggset jóval tehetségesebbnek tartom.

wilco 2009.02.09. 23:05:54

@rizla:
d.yimg.com/eur.yimg.com/ng/sp/p5/20080521/23/2137075013.jpg
:P

hagyjátok már a hülye vitát, Giggs élő legenda, Messinek pedig nagyon jó esélye van jónéhány év múlva szintén erre a posztra, és kivánom is neki hogy sikerüljön!

rizla 2009.02.09. 23:09:22

és mi ez a kép, hogy jön ez ide? szerintem megérdemelten jutott tovább az MU, jobb volt. ettől még evra nem tüntette el messit.

wilco 2009.02.09. 23:14:55

@rizla:
csak beraktam a lényeget :) Messi elképesztő zseni, ezt nem vitatja senki, tényleg nagyon kivánom neki hogy hosszú távon is tudja ezt hozni.

Ferguson 2009.02.09. 23:28:05

rizla, lehet, h messi egyszer beesernyőzte evra-t, de arról nincsenek gondolom videók, h evra hányszor szerelte messi-t, mert azok nem voltak olyan látványosak :D Amúgy meg azért írtam, h evra ÉS TÁRSAI, mert ha a francián át is játszotta magát néha, jött vidic v ferdinand, szerelte és még amolyan ajándékként úgy megborította, h azt sem tudta a kis argentin, h fiú-e v lány :D A köpéssel kapcsolatban meg annyit, h köpni lefele szoktak a láb elé, messi esete azért nem erről szólt. Hidd el, nem hiába gerjesztett botrányt, nem volt szép jelenet na, ha szándékos volt, ha nem, ha eltalálta, ha nem (www.youtube.com/watch?v=AlSe4uLumC4). Azóta sem köpött ilyet, szal csak lehet vmi abban, h ez cigány dolog volt tőle akkor... Üdv neked

Woland 2009.02.09. 23:34:30

pontositsunk:

igaz hogy Cardiff-ban született Giggs, de ettől még nem kellett volna wales-i válogatottnak lennie. : )

Wales-et választotta Anglia helyett, mert úgy érezte ott több lehetősége lesz játszani. (Hazafias motivum nem volt mögötte az tuti. például barátságos meccsre mindig büdös volt neki "haza"menni : )
Származását tekintve legalább annyira angol mint wales-i (amúgy az egyik nagyapja Sierra Leone-i!).

a BBC szerint ő volt a United eredeti David Beckham-je (a személynév médiasztár jelentésében) szóval megvoltak az ő a keletázsiai reklámjai meg az üresfejű tévébarátnői, bulvárcimlapjai.

Giggs ettől Giggs marad. a PL legeredményesebb játékosa. : ) egy túlnyomórészt szimpatikus, nagyszerű focista.

(a Messi-összehasonlitásnak tényleg semmi értelme)

Woland 2009.02.09. 23:37:22

@Ferguson:

bazdmeg mosd már ki a szádat néha, már megbocsáss. ezen a fórumon ez nagyon bűzlik.

Ferguson 2009.02.09. 23:45:45

Woland, mi a probléma, már megbocsáss? Ha emberi hangnemben és stílusban elmondanád, akkor talán meg is beszélhetnénk. Én nyitott vagyok rá. Üdv neked :)

rizla 2009.02.09. 23:46:25

@Ferguson: a helyzet az, hogy nem volt semmiféle botrány, maximum a madrid-szurkolók körében.

"Amúgy meg azért írtam, h evra ÉS TÁRSAI, mert ha a francián át is játszotta magát néha, jött vidic v ferdinand, szerelte és még amolyan ajándékként úgy megborította, h azt sem tudta a kis argentin, h fiú-e v lány :D"

és hogy értékelnéd krisztina teljesítményét azon a meccsen?
lehet, hogy messit alapvetően képes volt hatástalanítani az MU, de a barcából így is egyedül ő jelentett veszélyt (és hidd el, elég nehéz társak nélkül produkálni).

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.09. 23:46:57

Mea culpa, a Giggs vs. Messi kommentáradatot ez a zárójeles megjegyzésem indította:

"(No, megnéztem videón a gólt. Ettől van itt mindenki elájulva? De most tényleg... Mert sikerült két csel? Barcelonában fordítva van: amikor Messinek NEM sikerül két csel, csak mondjuk egy, rögtön megszólal a riporter: ritkaság az ilyen, de Messit leszerelték!...)"

Kitűnik belőle, hogy Giggs képességeit, tudását és eredményeit nem vontam kétségbe (nem úgy, mint Sam S Messiéit); ellenben nem voltam hajlandó a tegnapit minden idők legnagyszerűbb góljának kinevezni.

A két játékos összehasonlítása szerintem is értelmetlen.

Nemrég viszont volt egy vita itt, hogy Raúl vagy Giggs. Az egy értelmesebb párhuzam volt. Én akkor Raúl mellett tettem le a voksom. Számomra ő sokkal többet jelent, mint a walesi.

De a vitában vitapartnereim sikeresen meggyőztek arról, hogy valóban Giggs is korszakos klasszis volt.

Ferguson 2009.02.09. 23:48:45

Amúgy amit giggs-ről írtál előtte, az igaz. Ugyanakkor szívesen átengedte beckhamnek a médiasztár szerepet, úgymond nem harcolt érte.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.09. 23:51:28

a rizla által linkelt videó eszembe idézte a hétvége egyik legfaszább jelenetét:

www.airsanyi.com/gifs/2572872.gif

tökös gyerek, a Villát meg nagyon nem értem.

Ferguson 2009.02.09. 23:55:34

rizla: "és hogy értékelnéd krisztina teljesítményét azon a meccsen?" - hmmmm hát, a cseleket ugyanúgy megcsinálta, mint messi (www.youtube.com/watch?v=ufcCkQT22Dg&feature=related), egyik sem lőtt gólt, szal mindkettő teljesítménye "xarnak" volt mondható :D (jah nem, mivel cé kihagyott egy tizit, ő közelebb volt a gólszerzéshez... :P). Messi most jobb formában van mint cé (ugyanakkor nem jobb, a hangsúly a formán van. Az, h ki a jobb, ha egyáltalán jobb egyik a másiknál, azt csak az ÚrIsten tudná megmondani), tavaly fordított volt a helyzet. Üdv neked

Glory 2009.02.09. 23:57:47

@Woland: most neztem meg a Ryan Giggs- True Red DVD-t es ott o azt mondja hogy azert valaszotta a wales valogatottjat mert o walesi gyerek. amugy jatszott az angol korosztalyos csapatokban ahol erdekes volt latni ot angol mezben. a vitahoz meg annyit. giggs egy legenda akit majd lovagga fognak utni beckhammal meg scholessal egyutt azert amit tettek egesz karierjuk alatt. messi pedig egy kibaszottul jo jatekos az egyik legjobb. csak hat van koztuk par ev korkulonbseg, igy osszehasonlithatatlan. meg kulonben is ibrahimovics sem jobb mint fule antal :P

Woland 2009.02.09. 23:59:52

@Ferguson:

küldök egy rövid e-mailt, mert nagyon nem ide tartozik, oké?

Ferguson 2009.02.10. 00:01:21

@Csöncsön: semmi probléma. Raul talán azért látszott többnek számondra, mint giggsy, mert a spanyol egyrészt több gólt lőtt, másrészt ő maga a real madrid az évek folyamán, míg giggs klubhűsége nem annyira kiemelkedő és egyedi úgymond, mert ott volt mellette scholes és g. neville, akik szintén a klubhűség mintaképei. Annak meg örülök, h meggyőztek végül, h a walesi korszakos zseni volt. Én ugyan nem vagyok semleges drukker, de ha az lennék, akkor is azt mondanám, h korszakos focista volt. Amint többen is mondták, 15 évet húzott le a kontinens legszűkebb elitjében, emellett sokáig vitathatatlanul a legjobb, legvirtuózabb balszélső volt. Go MU

Ferguson 2009.02.10. 00:04:03

Woland, küldjél...

Woland 2009.02.10. 00:06:18

@glorymanunited:

kösz az infót, ez újság nekem!

persze egy tömjénező DVD-be nem is férne bele ilyesfajta dolog : )

mondom, az tény hogy barátságos meccsre nem nagyon ment vissza a wales-iekhez. (lehet hogy nekem ez csak azért fáj mert életem egy meghatározó szakaszát Cardiff mellett töltöttem : )

(de akármi van én Spurs-fan létemre nagyon birom Giggs-et. : )

Ferguson 2009.02.10. 00:10:20

rizla, ezt a videt még nem láttam. Végignézem minnyá. Ugyanakkor kis időt kérek, míg reagálok rá, mivel maga a vid is 10 perces. Ha már nem tudod megvárni, akkor jóéjt, Ha igen, akkor reagálok rá természetesen.

wilco 2009.02.10. 00:12:46

Woland, ne haragudj de teljesen elferditett dolgokat irtál. ez a Giggs azért játszik walesi szinekben mert ott több szerephez juthat ez abszolút nem igaz. én is láttam vele interjút, amikor mondta hogy amikor az angol iskolásválogatottban jtászott akkor jött rá hogy neki nem ott a helye. Fergie valóban nagy harcban állt a mindenkori szövkapokkal hogy ne hivják be meccsekre, pláne tétnélküliekre, de Giggs sosem mondott nemet, sőt, mondta hogy élete legnagyobb megtiszteltetése hogy ő volt a csapat kapitánya. és én láttam őt akkor játszani ott, tényleg úgy is gondolta....
a united a 90-es években valóban sok mindent vele reklámozott, de ez konkrétan abból fakadt hogy nem volt túl sok szépfiú a csapatban (újabb hasonlóság a mostaniakkal...:)). az is igaz hogy nagy bulizós macsó volt, de balhéi nem voltak, médiasztár meg pláne nem volt hiszen gyűlölte az újságirókat és sose nyilatkozott....

Ferguson 2009.02.10. 00:17:12

woland, elküldted az emailt? Mert még nem érkezett meg :(

Ferguson 2009.02.10. 00:21:19

Oks, megkaptam. Máris válaszolok.

Woland 2009.02.10. 00:32:49

@wilco:

oké, nem mondom hogy a szavam szentirás : ) lehet hogy te mondod jól. nekem kicsit furcsa a válogatottas sztori. de hát rosszmájú vagyok. : ) persze lehet hogy 31 éves korára csk lett hozzánőtt a szivéhez a wales-i válogatott.

(még egyszer: én Giggs-fan vagyok)

azt meg tényleg sosem rónám fel neki hogy szép ember. : )

de azt te sem gondolod hogy mondjuk Beckham szereti az ujságirókat : ) szerintem tuti nincs olyan hiresség!

Ferguson 2009.02.10. 00:36:43

Woland, válaszoltam. Kösz a levelet.

Ferguson 2009.02.10. 00:45:20

rizla, megnéztem a videt, amiben ronaldo = disgrace of football. Először is ez az ír állami tévé felvétele, a nagyöreg ír futballszakírók pedig szerintem nemigen komázzák a MU-t és játékosait, miután roy keane-t dicstelenül kipaterolták az old traffordról :D Viccet félretéve, nyílvánvalóan van vmi abban, amit mondanak a sok diving-ról és reklamálásról, ugyanekkor ez a videó már nagyon a másik végletet képviseli. A BBC és a Sky ah itt is mondták, túlontúl hajlamos isteníteni ronaldot, ők pedig túlon lehúzták ebben a meccs utáni stúdióbeszélgetésben. Magam is írtam korábban, visszakeresheted, h felháborító, ah ronaldo viselkedik az ellene elkövetett vélt v valós szabálytalanságok után. Tőlem amúgy szimulálhat meg feldobhatja magát, csak ha a bíró nem fújja le, akkor kutya kötelessége lenne azonnal felpattannia és a labdás ember után szaladnia, ahelyett h a földön ülve méltatlankodik, ehelyett giggs, scholes és a többiek végzik el helyette ezt a feladatot, pedig nekik meglenne a saját emberük. Pár ember a taknyát - nyálát kifutja azért, h kompenzálja ronaldo ezen magánszámait. Ez ügyben egyetértek veled. Mindez nem is lenne baj, ha ronaldo elöl tüsténkedne, de sajnos idén nem megy neki eddig annyira a góllövés. Ugyanakkor hiszem, h képes még javulni ő is és a csapat is, mert az idény hátralévő részében nem lesz elég mindig az 1-0... Üdv neked. ManU 4ever

rizla 2009.02.10. 00:53:20

"Ez ügyben egyetértek veled."

én csak linkeltem egy videót, az én véleményem nem feltétlenül ugyanez, bár részben fedi.
egy biztos: CR két cselen, meg egy kihagyott büntetőn kívül nem csinált semmit a barca ellen effektíve.

Adamfark 2009.02.10. 01:56:45

Giggsben az az elképesztő, hogy 17 éve a csúcson van. Ezt már többször itt leírtátok. Tudom!
De gondoljunk csak bele: 17 év
Egyszer kétszer magam is azt hittem már: "...ez lesz az utolsó éve"
Ehhez képest idén nyáron megcsinálták az állóképességi tesztet a United berkein belül, és Fergiék legnagyobb meglepetésére Giggs teljesített a legjobban. Gary Speed, aki eddig próbálta vele a lépést tartani, már régen a másod osztályban nyomja, kevesebb elért eredménnyel, és saját maga által is bevallottan hanyatló fizikális állapotban. Giggs Charlton rekordjait döntögeti nagyban, aki annak idején egy a mostaninál sokkal lassabb iramú focivilágban élt. Manapság, meg nemhogy lassulna a foci...
Ehhez képest lehet, hogy már nem olyan gyors, mint fénykorában, de jelenleg a box-to-box poszton simán nyargalja le az ellenfél játékosait.
Összehasonlítás képpen: Giggs 1990-ben játszotta első first team meccsét Raul meg 1995-ben.
Gondoljunk csak bele, hogy hol lesz majd Raul 5 év múlva.
Del Piero kicsit közelebb áll a hasonlításban, de ne feledjük, hogy Ő csak '93-ban mutatkozott be az első osztályban.
Messinek nincsen esélye. És ezt most nem lekicsinylésből mondom. A foci jelenlegi tempóját össze sem lehet hasonlítani 90-es évekével. Ezt a tempót már nem lehet évekig bírni. Túl nagy az eredménykényszer, a pénz a mostani fociban. Jó, ha lesz 5-6 kiemelkedő éve, és utánna le fogják írni. Ha mégsem, akkor Isten Éltesse.... Giggs felállította a mércét (és még mindig dolgozik rajta), lehet utánna csinálni!

drosiii 2009.02.10. 06:54:59

Giggs egyszerűen hihetetlen. Ez a 18. szezon (91-08) hogy meghatározó tagja a Manchesternek. És mindegyik szezonben legalább 37!!!-szer pályára lépett. idén is már 28nál tart és fáradhatatlan.

(ha bárkivel is ilyen alapon hasonlítani akarjátok akkor csak is Paolo Maldini aki hasonló szinten volt képes űzni a focit évtizedeken keresztül)

kroos 2009.02.10. 07:24:31

,Scolari gyors menesztése meglepte Fergusont"

ezen nem csodálkozom.
neki volt már egy pár szar idénye ami után nem rugták ki. Máshol ez máshogy müködik.

capor_ 2009.02.10. 07:39:08

Na ja az írek vélekedése a fociról: Liverpool= istencsászárszuper és mindenki más egy rakás szar főleg az MU... (Persze én megértem őket :D:D)
Egyébként Roy Keane viselkedése volt dicstelen a karrierje vége felé (tévéműsorban nyíltan pocskondiázni a csapattársait, az a szabálytalansága..) szóval megérdemelte hogy eküldték.

United82 2009.02.10. 07:43:54

@kroos:
rajtad csak nevetni lehet...
kb ugy mint csöncsönön és az angol futball kapcsolatán....

Walmer 2009.02.10. 09:29:07

@kroos: Engem szórakoztat, hogy ennyire a bögyödben van SAF:-)
Még úgy is, hogy némileg egyet is értek veled.

Azazello007 2009.02.10. 10:13:57

Mi van, kroos? Kiskorodban Ferguson-portrékkal ijesztgettek?

wendriner úr 2009.02.10. 10:21:12

@Woland: téged kell elsősorban pontosítani, mert tényleg jó nagy f@szságokat írtál:

"Lawrie McMenemy, then-coach of the England under-21 team, checked to see whether Giggs was eligible to play for England. However, he was rebuffed after finding that Giggs had no English grandparents, and was only available to play for Wales and Sierra Leone, the home of his paternal grandfather"

a barátságos meccseket ugye SAF nem engedte neki, de azt is csak 2000 előtt.

Scholes-szal egyetemben visszahúzódva él a feleségével és a gyerekeivel. Az meg talán nem róható fel neki, huszonévesen volt pár csaja mielőtt családja lett.

engem amúgy először meglepett, de félvér, mint Rio Ferdinand.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.10. 10:33:49

@Adamfark: "Giggs 1990-ben játszotta első first team meccsét Raul meg 1995-ben.
Gondoljunk csak bele, hogy hol lesz majd Raul 5 év múlva.
Del Piero kicsit közelebb áll a hasonlításban, de ne feledjük, hogy Ő csak '93-ban mutatkozott be az első osztályban." - két-három-négy szezonnal több vagy kevesebb, az annyit azért nem számít.

Meg Raullal, Del Pieroval és Tottival ellentétben Giggs nem döntögeti a klubja félszázados gólrekordjait. Ezzel nem Giggs érdemeit akarom csökkenteni, de van olyan szempont, mely alapján ő nem hasonlítható a fölsorolt spílerekhez.

Egyébként, hogy Tottit gyakran kihagyják a klubhű ikonok fölsorolásából az kicsit fölzaklat ;-). Pedig a Capitano hűsége sokkal inkább példamutató, mert nem egy gigaklub mellett tart ki. Azt is tudom, hogy épp ez az oka annak is, hogy a legtöbben Giggsscholes-szal, Raullal, Del Piero, Gerrarddal jön az, aki klubhűségről szónokol.

Pedig a fölsorolt illusztris és kiváló technikájú játékosok között is Francesco a legpengésebb. Aki csak a válogatottban látta Tottit az nyilván vitatkozna ezzel a megállapítással, de annak arról sincs fogalma mit is tud Francesco valójában.

De jó, hogy a többnapos Giggs tömjénezéssel megtermtettétek a lehetőséget, hogy én meg Tottit dicsőítsem az angol posztban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.10. 10:35:49

@kroos: Ulinak nem voltak baklövései a harminc év alatt? Mégsem nyúltak hozzá sohasem, nem is fognak. Jó is így, mert ha hoznának a helyére egy szimpatikusabb arcot, akkor nem lehetne ennyire jószívvel utálni a Bayernt ;-).

davidmoyes 2009.02.10. 10:39:53

Én is rühellem Fergusont, de jól igazol, nem úgy mint mások, akik két kézzel szórják a temérdek zsét és ha jól emlékezem annak idején letett valamit az asztalra az Aberdeennel is..

United82 2009.02.10. 10:44:23

@popp:
Meg Raullal, Del Pieroval és Tottival ellentétben Giggs nem döntögeti a klubja félszázados gólrekordjait.

Talán mert nem csatár hanem szélső...ő "csak" a pályára lépések rekordjait döntögeti, illetve ne feledjük , itt pontos számot nem tudok mondani de kb 300-350gólpassznál jár...és egy szélsőnek ez a dolga nem a góllövés...
Maldini se dönt gólrekordokat, mert nem az a dolga...

United82 2009.02.10. 10:48:16

bocsánat rosszul tudtam, nem 300-350, hanem 371gólpassznál jár, elnézést:)

United82 2009.02.10. 10:52:05

Ja és ez 2008-as májusi adat....ebben az évben pedig 11assistal vezeti a csapat gólpasszlistáját...azaz ha még jövőre is marad akkor meglehet neki a 400....

United82 2009.02.10. 10:53:26

tudom megint sok a statisztika:)
Csak arra próbáltam rávílágítani hogy Giggs nem a gólrekordokat döntögeti, hanem a gólpasszrekordokat, de hát...ez a feladata:)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.10. 10:57:48

@Rooney82: Ez rendben is van én csak Adamfark szövegére írtam, azt amit. Arra részlertre, amelyben azt fejtegeti, hogy évtizedes klublegendákat csak azért ne hasonlítsuk össze, mert az egyik két-három-négy-öt évvel régebben van ott.

Amúgy Totti és Del Piero gólpasszokban legalább annyira erős, mint gólokban.

United82 2009.02.10. 10:59:54

@popp:

amúgy való igaz Tottit kihagytam a felsorolásból, nyugodtan odavehetjük Del Piero,Raul,Maldini és Giggsy mellé, hogy talán mégis mindenki kihagyja egy ilyyen felsorolásból az talán azért van , mert alig nyert valamit klubszinten és a többi fent említett úr azért eléggé kidekorálta a vitrinjét, persze ez Totti hibája, képességei és tudása valamit klubhűsége ez említett urakéval egyenértékű. (én ezeket a játékosokat nem akarom sorrendbe állítani meg ilyenek, mert mindegyik akkora ikon hogy lehetetlen, persze nekem Giggsy a legkirályabb mind közül, de egy milanosnak Maldini,Rómásnak Totti és így tovább...de ez így van rendjén)

United82 2009.02.10. 11:00:51

@Rooney82:
"persze ez Totti hibája,"

szóval ez NEM Totti hibája..kihagytam a nem szócskát:)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.10. 11:05:32

@Rooney82: Azt hiszem félreértettél, pedig leírtam, nem akkarom Giggs érdemeit csökkenteni, meg azt is megértem, hogy a United szurkolóknak ő a Non Plus Ultra. Csak jelezni akartam , hogy vannak játékosok, akiket lehet hozzá hasonlítani igenis. Meg azt, hogy lehet méricskélni ugyan, ki tett többet a szeretet klubjáért, de fölösleges, mert egyik szemszögből egyik a jobb, de egy másikból, valamelyik másik.

United82 2009.02.10. 11:09:38

@popp:
Szerintem teljesen egyetértünk ebben:)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.10. 11:09:44

@Rooney82: Na ha ezt korábban olvastam, nem írtam volna le az utolsó mondatomat ;-).

Lencse. 2009.02.10. 11:26:12

Giggsről még annyit, hogy érzésem szerint komoly szerepe lehet abban, hogy most mentálisan ennyire stabil és erős a MU*, bár nem átok bele annyira a dolgokba, hony mennyire jut neki a főnökszerep az öltözőben.

*elképesztő, amit művelnek, hogy sorra nyerik a meccseket, annak ellenére hogy a tulajdonképpeni támadójáték nem is megy nekik, erőlködnek vele, sehol nincs most ez a kreatív játék ahhoz képest, amit két éve nyújtottak.

Csöncsön: azért ez megint priceless volt, hogy megkérdeztek Giggsről, és válaszul gyorsan bemásoltad Messi eredményeit az 1998-as kolbásztöltő bajnokságról, ami kétségkívül tiszteletet parancsoló, nade hogy jön ide? ;)

StretfordEnd 2009.02.10. 11:54:34

Giggs nyilván nem fog gólcsúcsokat döntögetni, hisz egy szélsőtől nem lehet elvárni, hogy pályafutása végén 200-250 góllal vonuljon vissza.
787 meccsen 147 gól és közel 400 gólpassz azt hiszem elég beszédes adat. (Csak összehasonlításképpen érdekelne Figo és Becks statisztikája, akik nagyjából egykorúak Ryannel és szintén szélsőként szerepeltek.)
A Messivel való párhuzam több szempontból is értelmetlen. Messi egy zseniális játékos, de nagyon fiatal még és nem lehet tudni, meddig tudja tartani ezt a formáját. Az is kérdéses, hogy a sérülések mennyire befolyásolják majd a karrierjét, 21 éves kora ellenére nem egy hosszabb kihagyása volt már. A posztjuk sem azonos, Giggs klasszikus szélső, míg Messi csatár, aki a bal szélről játszik befelé. Lehetne még sorolni a különbségeket, amik azt bizonyítanák, hogy ez a vita felesleges.

badblood 2009.02.10. 12:08:21

@sporttárs:

A noname Grant "kezét fogta" Henk Ten Cate, aki annyira nem noname :)) (ha jól tévedek Grantnek a pro licensze nem volt meg, tehát mindenképpen kellett mellé egy szakember :)) )

Kövi 2009.02.10. 12:36:48

Jöjjön már a PL-összefoglaló, hogy új lapot nyithassunk... :)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.02.10. 12:42:16

sorry...
nem tudok még semmi pontosat, h mikor lesz időm összerakni.
igyekszem tényleg, de hál'isten a hétvégén nincs forduló :)

addig is Giggs kontra Messi :)

sporttárs 2009.02.10. 13:01:21

@badblood: Az lehet, mint ahogy állítólag Rijkaard kezét is fogta és nélküle nem nyert volna BL-t a Barca - mindez mind meglehet, de akkor Henk Ten Cate a világ legjobb "súgója", nem pedig az említettekkel egy napon emlegetett sztáredző. (Nem tudásról, hanem felkapottságról beszélek.)
Hogy ez igazságos vagy nem, nem tudom, mindenesetre az is érdekes, hogy önállóan még nem villantott nagyot. Bár most a Panathával ott van a kieséses szakaszban, az tény.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.02.10. 13:26:22

@sporttárs:
és az MTK ezüst neked smafu???

Azazello007 2009.02.10. 13:36:00

Bennett-féle felvételhez mit szóltok?

spigo 2009.02.10. 13:37:27

@pote: Buzsaky-t es Juhaszt is o fedezte fel anno, es o csinalt Juhaszbol belso vedot is :)

Egyebkent meg Anderson a kiraly nem Giggs!!! :)

spigo 2009.02.10. 13:40:07

@Azazello007: siman elhiszem

bar azt az egyet nem ertem, hogy attol meg hogy valaki eltiltott edzesre kell jarnia, nem??

davidmoyes 2009.02.10. 13:48:02

@badblood:
Jut eszembe, hányan anyázták Grantet annak idején, mégis többet hozott ki a Cselziből.
és ha Terry nem csúszik el ugye...

ZenZo 2009.02.10. 13:50:02

Scolari menesztése ismét csak 1 dolgot mutatott meg számomra: nyáron Grant után nem egy megfelelő edzőt kerestünk a klub számára, hanem a meglévő csapathoz kerestünk valakit, aki talán sikerre viszi őket. Szeretném végre, ha képesek lennénk kitartani egy edző mellett.

Mondhatni szánalmas, ami Abra óta a Chelsea keretein belül folyik. Általában a nagy pénz és a gyors siker megérkezésével ez együtt jár, (mondhatni engem annyira nem lep meg a dolog). Idő kérdése volt csak, mikor jutunk el ide. Akárhogyan is nézzük, a klub Abra érkezésével a közvetlen elitbe lépett, de az ilyen váltás ritkán jár zökkenőmentesen. Arra, hogy ezt sokkal rosszabbul is lehet csinálni, tökéletes példa (lesz) a Citeh...

A nagy csapatoknál (Arsenal, Pool, ManU) nem jellemző az effajta türelmetlenség egy edzővel szemben. Szerintem nálunk is így lesz ez idővel - legalábbis erősen bízom benne. Lássuk be, bármennyire is kevés bajom volt Scolarival, nem ő volt az az ember. Én is (nagyon) bízom benne, hogy végre képesek leszünk olyan edzőt találni, aki mellett a vezetőség és a szurkolók is pálcát törnek bármi áron is.

El is érkeztünk a lényeghez: kik is lehetnek a jelöltek? Rijkaard, Deschamps, Mancini, Schuster, Zola, SGE, Hiddink... szóval vannak. Bármennyire is szeretném, a Zola-Clarke párossal én várnék egyelőre, főleg, hogy esélyt sem látok rá. Nagyon örülnék nekik, de nagyon a szívemre venném, ha esetlegesen rövid időn belül távozni kényszerülnének. Az én favoritom Advocaat, akire szintén nem látok esélyt. Hiddinknek, Gullitnak is örülnék. Hughes esetleg. Volt már, aki felvetette Brendan Rodgers nevét (éveken keresztül a fakót vezette, nemrég váltott a Watford edzői székére).

Giles Smith írása a times online-on az álmainkról:
"Most Chelsea fans would be happy, I think, if this was the moment we discovered that the departure of José Mourinho and his rift with Roman Abramovich was, like the death of Bobby Ewing in Dallas, nothing more than a bad dream. So, ripple, dissolve, and bring back the Special One, with a Zola/Steve Clarke backroom team seated on his left-hand side, and with Roberto Di Matteo as chief executive. Well, we can hope."

ZenZo 2009.02.10. 14:00:31

"That’s what you get for drawing 0-0 at home to Hull: one point and the sack. Bad luck, Big Phil. And they say managing Chelsea is easy." - szintén Giles Smith. No igen, egy párszor hallottuk már, hogy milyen könnyű is lehet ilyen kerettel, ennyi pénzzel... a vicc az, hogy ha a játékvezető nem nézi be az egyértelmű kezezést a tizenhatoson belül, és beinti a jogos büntetőt, a Chelsea pedig 1-0-ra nyer, nem történik az ég világon semmi.

Kicsit így távlatból nehéz elmenni amellett, hogy Scolarit kirúgatták a bírók... idén rangadókon sosem mutatott sokat a Chelsea, de a Pool ellen eséllyel 0-0 a vége, ha nincs a jogtalan piros, az Arsenal ellen is igencsak más az eredmény, ha nem adják meg van Persie méteres lesgólját. Hull ellen jogos tizi nem megadása. És ennyi elég egy edző menesztéséhez... sarkítva, de igaz...

Mérgező Hulladék 2009.02.10. 14:06:51

@wendriner úr:
én is ezt akartam írni. Szépen hangzik, hogy ő Walest választotta, mint szülőhazáját - de nem is volt lehetősége Angliát választani (ami eléggé ellentmondásos, hiszen lényegében gyerekkora óta ott él; dehát fogadjuk el, ilyen áldozatokkal jár az, hogy az UK-n belül több önálló szövetség van) . Természetesen nem játszott angol U-válogatottban sem (hiszen akkor később nem lehetett volna walesi), csak iskolaiban.

ZenZo 2009.02.10. 14:09:40

És mi az igazán vicces? Lehet, hogy nem is a bírók rúgatták ki Scolarit az állásából, hanem "le sulk", polágri nevén Anelka. Amíg ment a franciának, sunshine, rainbow, happiness. Aztán Scolarit elküldték, mert a rangadókon (5 meccsen) 1 pontot sikerült szerezni, s az utóbbi időben már a kis csapatok ellen sem jöttek az eredmények. Mi is Anelka mérlege? Rangadókon nulla gól, meg valahogy mostanában sem talált be... 1, talán 2 hónapja erősen szenved, mégis a kezdőben találta magát meccsről meccsre. (más kérdés, hogy nem volt kit a helyére tenni, mert Drogba jelenleg semmivel sem ér többet, mint francia társa, de ebbe most ne menjünk bele - Drogbának éreznie kell a bizalmat, simogatni kell a kis buksiját ahhoz, hogy formában legyen - erre utoljára JM volt képes). Szóval ha valaki, hát Scolari és Anelka sorsa összefonódott a Chelseanél. Persze azzal a különbséggel, hogy Scolari már nem ül le a kispadra többé, Anelka meg valószínűleg igen, a posztot ugyanis átmenetileg Wilkins vette át, aki érkezése óta ódákat zeng Drogbáról.

szferi 2009.02.10. 14:26:33

@Mérgező Hulladék: ezt rosszul tudod. Attól hogy valaki játszik egy ország korosztályos válogatottjában, még képviselhet másik országot. Giggs is lehetett volna angol válogatott.

Mérgező Hulladék 2009.02.10. 14:35:24

@szferi, Attól hogy valaki játszik egy ország korosztályos válogatottjában, még képviselhet másik országot:

Így van, de csak 2004 óta.

ZenZo 2009.02.10. 15:01:41

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki:
ja, erősen érdekes a dolog. Reggel még konkrétan tagadták Hiddink, Mancini esetében is a dolgot, egyedül Rijkaard ügynöke mondta, hogy megfontolná az ajánlatot.

Most már az OS-en is írják:
"Chelsea Football Club can confirm we have officially approached the Russian Football Union (RFU) for permission to speak to Guus Hiddink to become the club's temporary coach until the end of the season while continuing to be in charge of the Russian national team.

That permission has been granted and Chelsea would like to thank the RFU for their co-operation."

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.10. 15:16:04

@ZenZo: na, ez a "temporary" megkötés viszont érdekes. sőt, kimondottan okos.

davidmoyes 2009.02.10. 15:23:01

Tudom, hogy OFF, de nem bírtam ki..
www.focitipp.hu/?content=cikkek&id=3236
Nézzétek meg azokat a módosításokat, medve anyám..!
Esetleg külön posztot neki.. mégeccer bocs

ZenZo 2009.02.10. 15:25:35

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki:
Hát én nem rajongok ezért a másodállás-megoldásért, de számtalan rosszabb opció létezik ennél. A válogatott meccsek idején úgy sincs bajnoki forduló... Csakhát ez az ideiglenes állás olyan izé, nem találunk épp senkit, há gyere mán el pajtás, fél szezonyra, oszt maj' a végin meg meglássuk, mi leszen... vagy meggyőzünk pénzzel-tűzzel-vassal, hogy maradj, vagy ha (nincs ha. kész :)

ZenZo 2009.02.10. 15:27:42

@davidmoyes:
sőt, lehetne a következő tippelős kérdés, hogy a cikknél lévő képen ki látható :D

davidmoyes 2009.02.10. 15:35:05

@ZenZo: Asszem megint nem én nyernék..

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.10. 15:36:19

@ZenZo: szerintem pedig rohadt jól járnátok. A "másodállás" nem jelent problémát, hiszen az oroszok legközelebb júniusban játszanak komoly meccset. Az ideiglenesség meg azért jó, mert 1. Hiddink így az arcvesztés veszélye nélkül vállalhatja el a posztot 2. ha nagyon bejön, akkor hosszabbítanak vele, ha nem, nincs balhé/harag/stb.

Arról nem is beszélve, hogy személy szerint nagyon nagyra tartom Hiddinket, ha Rafa lelépne, rajta lenne a hármas shortlistemen /ráadásul az egyetlen reális jelöltként :) /
Sőt, most kimondottan örülök, hogy mindkét bajnokit lejátszottuk már a Chelseavel, csak kár, hogy a ManU is...

ZenZo 2009.02.10. 15:48:33

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki:
No nem panaszkodom, persze hogy jó Hiddink, Advocaat után nekem is ő a favorit, sőt, már nyáron is ő volt. De ez a szezon végéig dolog nagyon ködös. A szezonunk - gyak 10 pontos hátrány - majdhogynem kuka, nagyon huszáros hajrá kell, hogy odaérjünk a végére. Attól, hogy Hiddink baromi jó edző, 13 forduló az nem sok, a rangadók letudva. Akkor mát lehet, hogy érdemes olyan edzőt keresni, akire (végre tényleg) hosszú távon számítunk, mert nem árt, ha az új edző nem az átigazolási szezon közepén érkezik, hanem már pár meccset dolgozott együtt a kerettel, s vannak elképzelései. (JM óta nem volt ilyen edzőnk). Más kérdés, hogy ha Hiddink lesz az, akkor így a legjobb.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.10. 15:50:39

@ZenZo: "A szezonunk - gyak 10 pontos hátrány - majdhogynem kuka"

egy szó: Bajnokok Ligája

ZenZo 2009.02.10. 16:00:23

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki:
egy vagy két szó, mind1, a BL az 60% tudás, 40% szerencse/mázlifaktor (ahol értem azt is, hogy esett-e az eső, Maradona tűzriadót csinált e éjjel a szállodában, 1mm-rel hosszabb, vagy rövidebb a fű, Lampard éppen jobb vagy ballábbal kelt fel, a csapat épp milyen formában van, milyen a kedve az edzőnek, a játékvezetőknek, reggel kinek robbant le a Ferraria, és hogy sor kerül-e büntetőkre, mert a Chelsea az utóbbi 6 évben nem nyert büntetőpárbajt, és már a Juventussal is kinéz két dögunalmas 0-0 :/ )

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.10. 16:08:47

@ZenZo: én nem a mázlifaktort hangsúlyoznám, inkább azt mondanám, hogy a BL más típusú erősségeket kíván meg, mint a bajnokság. A BL-t 4-5 jó meccsel megnyerhetitek, és ha valamit bebízonyított a karrierje során Hiddink, az az, hogy 4-5 jó meccset bármelyik csapatból bárki ellen ki tud hozni. A büntetőpárbajok miatt pláne nem aggódnék, abban elég jó a mérlege (jó, mondjuk '98-tól eltekintve).

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.02.10. 16:37:46

Hiddink-ügy: Ha a focistákat kölcsön lehet adni manapság egy fél szezonra, akkor az edzőket miért is ne...? :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.10. 16:38:03

"ha valamit bebízonyított a karrierje során Hiddink, az az, hogy 4-5 jó meccset bármelyik csapatból bárki ellen ki tud hozni." - főleg, ha csapatát a bírók is lökik, mint Koreát 2002-ben. Azt a Koreát, amely négy évvel később olyan habkönnyen zúgott ki a csoportjából, hogy még. Ezt az epizódot sajnos nem tudom elfelejteni Guusnak, mégha az orosz csapat szimpatikus is volt a nyáron.

on.

Woland 2009.02.10. 16:43:44

@wendriner úr:

megkövetlek ha ez igaz : ) (gondolom az)
komolyan azt hittem hogy Giggs anyja angol volt! (de lehet hogy csak a Giggs családnév miatt kattant be.)

csodálkozva fogadom ezt a nagyapás megkötést. sosem hallottam róla és jópár példa van az ellenkezőjére - bár lehet hogy a britek csináltak maguknak egy külön szabályt.

amúgy a Giggs-Beckham párhuzamot azért irtam csak le mert úgy néz ki minden ManU-fan szentté avatná a srácot : ) jó játékos nagyon, az angol bajnokság történetének legeredményesebbje, de sosem fognak rá Puskásként, Peléként, Maradonaként vagy Zidane-ként emlékezni. mármint Manchesterben (meg manchesteri szivekben:) biztos fognak, sőt az egész szigeten is, csak máshol nem.

zerintem! : )

badblood 2009.02.10. 17:01:27

@davidmoyes:

... de Terry elcsúszott :((

Neked is azt tudom csak írni, hogy Grant mellett ott volt egy szakember is. Grant volt a "kirakatban", de szerintem az érdemi munka nem az ő nevéhez fűzhető...
És ha Ten Cate mellett nem Grant van... :))

Mérgező Hulladék 2009.02.10. 17:04:22

@Woland: bár lehet hogy a britek csináltak maguknak egy külön szabályt:

Erről van szó. Ahogy tavaly a Novo-Arteta-Almunia ügyben, úgy 1993-ban is megállapodást kötöttek egymással az angolok, skótok, walesiek, észak-írek. Viszont a dátum elbizonytalanít Giggs kapcsán, ugye az ő esete korábbra datálódik. Nem tudom, akkor milyen szabályozás volt; szóval mégis elképzelhető, hogy Giggs választhatott?
Ezt támasztaná alá, hogy 'wendriner úr' idézete más forrásokban úgy jelenik meg, hogy Wales és Anglia _mellett_ választhatta volna Sierra Leone-t is.

Na mindegy, már így is túlbeszéltük ezt a témát.

Woland 2009.02.10. 17:07:44

@Mérgező Hulladék:

túl : ))

azért kösz az extra infót!

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.10. 17:21:24

@badblood:

én elismerem ten Catét, de ha tényleg csak ő számított volna annál a Chelseanél, akkor mi értelme volt Grantet a kirakatban tartani? talán a személyes varázsa és a sármja, esetleg a kiváló kommunikációs képessége miatt? nem lehet, hogy kicsit összetettebb volt a helyzet?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.10. 17:23:39

@Lencse.:

Ez meg már megint miféle csúsztatás? :-)

Én nem a te kérdésedre fogtam Messi eredménylajstromának ismertetésébe, hanem azért, mert azt Sam S kollégánk elvitatta.

Giggs nem volt rossz játékos; az utóbbi húsz évben ha harminc ilyen klasszis koptatta Európa stadionjainak gyepeit, talán sokat is mondok.

Lencse. 2009.02.10. 17:30:49

@davidmoyes: Atya gatya, nem tudom, ki lehet ez a Paul Gardner, de az biztos, hogy túl sokat iszik.

Vaader 2009.02.10. 17:42:41

@davidmoyes: Szerintem meg legyen inkább 5-5 játékos, fű helyett parketta, a "kapu" meg a levegőben legyen és csak kézzel lehessen labdába érni. Ja, hogy ilyen sport már van? :)
Szóval kirázott a hideg akkora baromságokat ír az a fickó. Ettől függetlenül köszi, hogy belinkelted, ilyet is látni kell.

angel_21 2009.02.10. 17:50:02

Én teljes mértékben egyetértek Scolari kirúgásával, sőt, ezt már egy hónappal ezelőtt meg kellett volna lépni. Ez az ember egyszerűen alkalmatlan volt erre a posztra. Taktikailag egy nulla, általában jó érzékkel lekapta a pályáról a meccs addigi legjobbját, tönkrevágta a védekezést,képtelen volt motiválni a társaságot és még lehetne sorolni.

Van más probléma is, ez tény, de a legnagyobb része neki volt ebben a pocsék szereplésben. (de most majd kiderül, persze)

Nem a bírókon múlott még akkor se, ha mindenki tudja h hányszor fújtak a MU vagy a Liverpool javára és hányszor a Chelsea ellen. De 16 pontot akkor sem lehet elveszteni otthon, basszus. És nem lehet, hogy egy Hull City 0-0-nál irányítsa a játékot.

Sztem az lenne a legjobb megoldás, ha Hiddink jönne a szezon végéig, és addig lenne idő átgondolni a hogyan továbbot és végre találni egy olyan edzőt aki egyrészt alkalmas a feladatra, másrészt, kap időt arra, hogy rendbe tegye a társaságot. (ami persze nem azt jelenti h ilyen szánalmasan kell játszani, mint az elmúlt két hónapban)

Scolarival semmi esélyünk nem lett volna a Juve ellen, így jóval több, még Ranieri is megemlítette, h nem örül a váltásnak...

wilco 2009.02.10. 19:30:17

@Woland: valóban nem fog abba a társaságba kerülni, de abba talán már senki sem. az angoloknak meg egyébként is megvannak a saját legendáik Sir Bobbyéktól kezdve Shearerig... igazából leszarják hogy mit gondol a kontinens :)

rizla 2009.02.10. 21:18:53

robinho milyen gólt baszott az olaszoknak már? ilyet csak a brazilok tudnak

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.10. 21:23:19

@rizla: jaja. mondjuk arra a sokadik visszajátszás után sem jöttem rá, hogy vette el a labdát Pirlotól.

rizla 2009.02.10. 21:40:47

az utolsó visszajátszásig én arra sem, hogy hogyan lőtte be.

a digók egyébként nagyon szarok, mi lenne, ha ronaldinho jó lenne? 5-0?

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.10. 21:45:43

azért nem rossz Dinnye, és láthatóan élvezi a játékot, gólt várok tőle.

mindenesetre, Citeh-Olaszo.: 2-0
taxit Hughes-nak?

rizla 2009.02.10. 21:52:11

szerintem meg rossz ronaldinho, és az a lepkefing olasz csapat kritikája, hogy a szokásos strandfocis stílusával is elirányítgatja a brazilokat. persze megint van pár szép keresztlabdája, de a 16osnál pont elszúrja az összes támadást. a szép kiugratásai sem érnek lófaszt sem, ha pont másfél méterrel hosszabbak a kelleténél. akcióközelbe véletlenül sem akar kerülni, nem akar lőni, nem akar megindulni, nem akarja vezetni a labdát. ritmusváltások sehol, csak a változó minőségű passzok. pedig most lenne lehetősége próbálkozni.
persze ez van két és fél éve, úgyhogy nem lepődtem meg, de a szívem mélyén reménykedtem.

Woland 2009.02.11. 02:44:27

@wilco:

"igazából leszarják hogy mit gondol a kontinens :)"

ez nagyon igaz ám! : ) van egy egészséges(?) felsőbbrendűségi érzésük az tuti!

ami nagyon meg szokott még nevettetni az a xenofób legenda hogy csak a külföldiek szineszkednek a PL-ben - vagy ha a Home Nations-ből valaki elő is adja a hattyú halálát az is az idegenek hibája. : )

(na remélem ezzel nem kezdtem egy újabb 200-kommentes űtőérre menő vitát ; )

szálem alejkum!

Adamfark 2009.02.11. 13:24:36

@popp:
Egy nagyon picit még visszatérve erre:
2-3-4 év mindenképpen sokat jelent már egy 30 év feletti játékos esetében, pláne a PL-ben.
Nem véletlen, hogy nincs olyan játékos, akinek a PL-be kerülve ne kellene szoknia az óriási terhelést.
Még egyszer visszatérnék ahhoz az alapgondolathoz. A felsorolt játékosok (Raul, Del Piero, Totti) hol lesznek 2-3-4 év múlva, és hogy mire lesznek képesek?
Giggs esetében meg lehet nézni, hogy mire képes. Javasolt irodalom: United-Chelsea: 3-0
Egy olyan ember, aki eredetileg villámszélsőként volt nyilvántartva, most labdaszerző belső középpályásként is a PL legmagasabb szinvonalán teljesít.
Megnézném mondjuk Robbent, Messit, vagy akár Ronaldot is, hogy mit kezdene magával, ha majd 34 évesen azt mondaná az akkori edzője (ha még egyáltalán űznék az ipart), hogy: Fiam, mit szólnál, ha box-to-box középpályásként raknálak be a jövő héten egy sorsdöntő mérkőzésen.
Nem akarom Tottit degradálni, de el tudod képzelni Tottit amint a középpályán kúszva mászva azért harcol, hogy labdát szerezzen? Naugye...

Lencse. 2009.02.11. 13:35:15

@Adamfark: "Nem véletlen, hogy nincs olyan játékos, akinek a PL-be kerülve ne kellene szoknia az óriási terhelést."

Torres azért elég jól beilleszkedett. Istenem, ha Benitez minden húzása iylen jó lenne. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.11. 13:46:52

@Adamfark: Na én amikor azt írtam, hogy 2-3-4 év nem számít annyit, akkor az utókor szempontjából néztem, mindegyik játékos kitörölhetetlen lesz saját klubjának töröténetéből, mindegy, hogy tizenhárom szezont húz le vagy tizenhetet.

Egyébként a Real Madrid ellen meg volt a kúszás mászás is Totti részéről, de hát teljesen más típusú játékosokról beszélünk. Kúszni-mászni, ott van De Rossi, Taddei, Brighi és Perrotta. A Capitano meg ha mindig csúszna-mászna, nem érne oda a tizenhatos környékére, de nekünk ott van szükségünk góljaira, passzaira, cseleire, váratlan húzásaira. És szerintem valamilyen szinten az is csúszás-.mászás, ha öt védő között tartod meg és játszod üres társhoz a zsugát. Ez pedig Totti játékának egyik fő jellemzője.

De megértem, hogy United drukkerként Giggs-szel vagy elfogult, akit én is nagyra tartok.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.11. 13:48:02

@Lencse.:

Ja, ja, kíváncsi vagyok, hogyan interpretálja szferi Torres gólstatisztikáit a PL, illetve PD védelmeinek viszonylatában. :-))

Parraghramma. · http://torrance.freeblog.hu/ 2009.02.11. 14:32:09

Torres gecinagy spíler, Messi pedig még nemesebb utálatra-irigységre méltó, _korszakos_ zseni, de az tárgyi butaság, hogy a "17 - 13" művelet - a legmagasabb szinten űzött évek számát tekintve - indifferens. Pont ez az a korszak (30+), amiben minden ráadás év nehezebben hozható.

Giggs gólja szép volt, de nem különösebben nagy szám, a teljesítménye (egy-két éve) masszív közepes, játéka kissé beszürkült, ő maga pedig pontatlanabb (a sokat citált 3:0ás Dinamó alázás első félidejében pl. a labdákat jól szedte össze, de a szólókat követő indításai, kiugratásai már rendre célt tévesztettek, úgy általában a beadási kísérleteiről pedig csak a blaszfémia keretein belül tudnék nyilatkozni, ezért inkább nem teszem), mégis, kíváncsi leszek, Ribery, Messi, vagy Kacsintós hogy tolja majd 2019-ben. (Utóbbi remélem a Madridba'. Minél előbb-től.)


.m.

Hiddink! (Most még jobban örülök, hogy letudtuk már a kékeket idénre.)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.11. 14:35:18

Ja, még az jut eszembe erről a 15 vagy 3 év zsenialitásról:

na és?

Attól, hogy Poe negyven évesen meghalt, még sokkal nagyobb költő volt, mint a hetvenet is betöltő Lamartine.

Kit érdekel az évek száma?

Messi egy góljában benne van az örökkévalóság. Az, amiről Giggs, akárhány trófeát is nyer, nem is álmodhat.

Az egyik zseni, a másik meg egy jó játékos. Ez a különbség.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.11. 14:39:28

@Parraghramma.: "17 - 13" művelet - a legmagasabb szinten űzött évek számát tekintve - indifferens. Pont ez az a korszak (30+), amiben minden ráadás év nehezebben hozható." - nem arra céloztam, hogy pályán eltöltve indiferens csak annyit, hogy az ikon szobrának nagysága szempontjából mindegy. Sőt, ha nem időben vonul vissza az ember a plusz négy év alatt még le is dőlhet az a szobor. Egyéként Meldini 24 évét nem fogják überelni egyhamar, már Giggs sem.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.02.11. 14:41:45

@Csöncsön:
"Messi egy góljában benne van az örökkévalóság. Az, amiről Giggs, akárhány trófeát is nyer, nem is álmodhat."

Azért Maradona előbb kezezett, szóval csak időszakos a hírnév :P :D

Lencse. 2009.02.11. 14:45:57

@Csöncsön: Az, hogy Torres több gólt Liverpoolban, mint Madridban, konkrétan nulla információtartalommal bír arra nézve, hogy átlagosan melyik liga védelmei jobbak. 24 éves, nyilvánvalóan sokkal jobb futballista most, mint volt Spanyolországban.

Egyébként szépen kúszik fölfelé a kedvenc focistáim listáján, az első angliai szezonja óta szimpatizálok vele, az EB-döntős gólja óta nagyon szeretem, a múltkori FA-kupás húzása pedig már egy kisebb orgazmust idézett elő nálam. :))

szferi 2009.02.11. 14:48:24

@Csöncsön: "Az egyik zseni, a másik meg egy jó játékos. Ez a különbség."

Jah, csak épp fordítva, mint ahogy te gondolod. Messi egyelőre nem több mint egy nagyon tehetséges játékos, egy aktuális tizenéves sztárocska. Le a kalappal a tehetsége előtt, de ilyenekből tizenkettő egy tucat.

Lencse. 2009.02.11. 14:52:05

@Csöncsön: Javítanék: Az egyik zseni, a másik meg egy _nagy_ játékos. Minimum. Az, hogy Messi zseni, az kétségtelen, de a "jó játékos" kifejezésről nekem valami olyasmi kategória ugrik, mint Mascherano vagy Schweinsteiger. Giggs azért több ennél.

szferi 2009.02.11. 14:55:09

@Csöncsön: ami torrest illeti, ő nagyott lépett előre, önmagához képest. Ebben persze sokat segít, hogy végre egy igazi nagycsapatban, magas színvonalú bajnokságban játszhat hétről-hétre. :)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.11. 14:55:36

gondoltam rég volt már Rorschach-játék, most meg úgy sincs bajnoki egy ideig:

www.liverpoolbanter.co.uk/baanitez.jpg

szferi 2009.02.11. 14:57:48

@szferi: persze a messis kommenthez is tartozik egy szmájli.

SamS 2009.02.11. 15:05:49

@Csöncsön: Messi egy góljában benne van az örökkévalóság. Az, amiről Giggs, akárhány trófeát is nyer, nem is álmodhat.

Nézd meg az Arsenalnak lőtt FA Kupa gólját...hidd el, Messit azok a védők már a 2. csele után kettérúgták volna. Nálam fordítva van: Messi egy nagyon jó játékos, Giggs szintén az, bár a 90-es években te nem nagyon láttad Giggset rendszeresen játszani, de gyanítom h még összeállításokat sem nagyon nézegetsz róla, nem is ismered. Messit is a 32-34 év közötti "pályafutása" alapján ítéld meg...Giggs '99-ben a világ legjobb csapatában volt alapember.

SamS 2009.02.11. 15:11:40

"Kit érdekel az évek száma" - sztem elég sokakat, sajnos viszont egyre kevesebbeket...Nem látod reálisan Messi képességeit, és Giggs tudását sem...úgy állítod be, mint aki egy átlagos játékosként mindent megnyert egy remek csapatban, Messit mit aki valami korszakalkotót vitt véghez a futballban. 1 gól? Ez is egyre jellemzőbb, hogy az emberek számára ennyi többet jelent, mint 17 év kiegyensúlyozott, világklasszis teljesítmény.

borgh 2009.02.11. 15:16:07

"This is embarrassing to say but I have cried twice in my life watching a football player; the first one was Roberto (Baggio) and the second was Ryan Giggs"
- Alessandro Del Piero -

Lencse. 2009.02.11. 15:17:35

...and not to forget the third one: Tibor Dombi!

Azazello007 2009.02.11. 15:29:24

Csöncsönnel vitázni az angol fociról (és egy PL-játékosról) eleve parttalan és hiábavaló, főleg, hogy a véleménye ebből a szempontból nem is releváns. Minek csináljátok?

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.11. 15:36:27

@Azazello007: csak arra tudok gondolni, hogy irigykednek az olasz topikokra az ott folyó, épületes és előremutató viták miatt. :D

Strigo 2009.02.11. 16:00:29

"Messi egy góljában benne van az örökkévalóság. Az, amiről Giggs, akárhány trófeát is nyer, nem is álmodhat."

Melyik gólra gondolsz? Amikor félpályáról indult meg? És az miért az örökkévalóság része? Én már most sem emlékszem, melyik spanyol kiscsapat ellen lőtte, vagy hogy mérkőzést eldöntő gól volt-e.
Csak mert Giggs Arsenal elleni gólját minden idők legszebb FA-kupa találatának szavazták meg, így már az örökkévalóság része. Hosszabbításban, emberhátrányban, a nem gyenge Arsenal-védelem ellen.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.11. 16:00:29

(Mindig megfogadom, hogy messziről kerülni fogom az angol posztokat, csak aztán meglátok egy olyan mondatot, hogy Messi egy falábú sztárocska, bezzeg Scholes az ördöngösség örök mintaképe, és kényszeresen reagálnom kell. Sorry.)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.11. 16:03:23

(Most meg még a kommentem is eltűnt, eh...)

Lencse. 2009.02.11. 16:11:42

@Csöncsön: Jóhetsz bátran, csak igyekezz olyan játékosokról és meccsekről írni, amiket láttál is. Látod, mi is úriemberek vagyunk, és itt mocskoljuk Messiéket, nem a spanyol posztokhoz írunk mindenféle hülyeséget. :o)

Azazello007 2009.02.11. 16:27:23

@Lencse.: na jó, azért néha igen:-)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.11. 16:28:54

@Lencse.:

Persze, ott mocskolódtok, ahol nincs, ki visszavágjon. Na szép. :-)

Azért legyetek jók, sokadszorra ismét megfogadom, hogy nem foglak zavarni titeket Giggsy szobrának faragásában. (Aztán, hogy ebből a fogadalomból mi lesz, meglátjuk.) :-)

Hajrá, magyarok! Gyerünk, Sanyi!

drosiii 2009.02.11. 18:01:38

Most komolyan van aki egy 21 éves kis senkit képes Giggs felé emelné?? Ezzel kb Rault, ADP-t vagy Maldinit is lefikázza. Messi majd ha 30 évesen is ott lesz még a Barcában és alapember lesz, akkor lehet majd a többihez hasonlítani.
Ez olyan mintha valaki Ronaldot többre tartaná mint Giggst, pedig mindenki tudja, hogy ez hülyeség lenne, pedig Ronaldo jóval többet letett már az asztalra mint az argentin.
A másik pedig, hogy a Barca góljainak legalább annyi százaléka származik centerezésből, mint a MU-é.

United82 2009.02.11. 18:17:30

Tényleg nem érdemes Csöncsönnel vitázni, éljen abban a hitben hogy a spanyolok és Messi az Istenek és senki más nem tud focizni, szíve joga, de ez a mondat...
"Messi egy góljában benne van az örökkévalóság. Az, amiről Giggs, akárhány trófeát is nyer, nem is álmodhat."
Úgy látszik tényleg nem látta a 99-es FA kupa elődöntőbeli gólját Giggsnek, és nem látott egy felvételt se 2004előtti időkől.....de mindegy éljen abban a hitben hogy más nem tud focizni és csak az a zsenialitás amit a barca meg messi csinál, aztán majd újra dupla nulla ellenünk és mehet a sírás:)

Ferguson 2009.02.11. 18:45:49

Mikor lesz már új blog a PL 25. forduló elemzéséről? :@@@ Pote, szedd már össze magad!!! :D V ha nem tudod megírni időben, mert elfoglalt vagy, akkor egyszerűen kérj meg mást. Előre is kösz, remélem legkésőbb holnap lesz már vmi...

Lencse. 2009.02.11. 18:55:54

@pepe11: 1:06-nál az a sarkazós passz minden rögbijátékosnak becsületére válna. :)

psychocska 2009.02.11. 19:11:20

giggs egy korszakos zseni, messi egyelőre csak reménykedhet, hogy egyszer ezt róla is el lehet mondani...
nem is értem, hogy jött ez az összehasonlítás, de kíváncsi leszek messire 34 évesen, mert szerintem a legnagyobb erénye a gyorsasága, illetve, hogy a legjobb ütemben tolja a labdát
ha lelassul, jelentősen vissza fog esni a teljesítménye
szerintem

Parraghramma. · http://torrance.freeblog.hu/ 2009.02.11. 19:42:58

Csöncsön, kerek egy darab támadhatatlan frázist sikerült elpukkantanod a minap, ez két szó, "na"-val kezdődik és "és?"-re végződik. Csak egy elfogult idióta képes akkora luftot rúgni, hogy Messit egybizonyoshalhatatlan szólógól vonatkozásában helyezi Giggs elé.

Fogadd őszinte részvétem.

Az irodalmi analógiád pedig megközelítőleg annyira adekvát, ha csak nem vagyok tenyerestalpas.

.m.

SamS 2009.02.11. 19:44:15

&Csöncsön: Scholes nem kisebb játékos, mint Xavi vagy Iniesta, de gondolom mindjárt jössz azzal, h Scholes csak egy átlagos angol játékos. Nem kisebb emberek nevezték zseninek Scholest, mint Lippi, Fabregas, Henry, Zidane, és még sorolhatnánk. De tudom, hogy erről is lehetetlen lenne téged meggyőzni.

Parraghramma. · http://torrance.freeblog.hu/ 2009.02.11. 19:45:01

liftmíápliftmíáp

hájörendhájör

liftmíápliftmíáp

hájörendhájör

Adamfark 2009.02.11. 19:59:05

Érdekes, de én Giggs-szel kapcsolatban az ominózus Arsenal elleni FA csodagól mellett nyilván tartok az agyamban egy olyan gólját is, amit nem olyan régen szerzett. Ha jól emlékszem, akkor a CIty ellen. Elképesztő gól volt! Kb. az ötös jöbb sarkáról lőtte futtából bal külsővel egy rosznak tűnő beadásból a kapus mellett a hosszúba. Csak a jelenet van meg az agyamban. Nem tudom, hogy pontosan mikor lőtte (talán 2007-2008), és az ellenfélben sem vagyok biztos. Aki tudja prezentálni videón, az kap egy mezei pirospontot.
És az benne az óriási, hogy mindenki azt hitte, hogy mázlis gól, de Giggs végig tudta, hogy hogyan és hova akarja meglőni, és ez már abból is látszott, hogy a visszajátszáson látszik, hogy pontosan oda néz, ahova a labda a hálóba érkezik. (Az már csak szerencse a nézői szemszögből, hogy ez pont a kamera optikája volt...)
Különben ezt küldeném mindenkinek, aki szereti... ;)))

United82 2009.02.11. 20:20:09

@Adamfark:
Szerintem a Fulhamnek lőtte Rooney passzából..az ellenfélben én sem vagyok biztos csak abban hogy Rooney adta a gólpasszt, mindjárt kiderítem:)

Adamfark 2009.02.11. 20:21:43

@Rooney82:
Jaja! Rooney passzolt a 16-os ellenkező oldaláról magas ívben...

psychocska 2009.02.11. 20:22:09

www.youtube.com/watch?v=hpM0VUjRvJo

45mp-nél :)
sokat vitatkoztam én is ezen
mindenki ellenem volt
de ez a gól nem véletlen :)

Parraghramma. · http://torrance.freeblog.hu/ 2009.02.11. 20:24:25

@Lencse.: Nekem 1.27nél van a kedvencem. Az operatőr keresi, őmeg mijet tol má a plebsznek, vágod? Én nem tudom kieza Messzi, és a brazilokat amúgyis rühellem, de bisztos nem gólörült így ő! Sose nem!

...

Tehát Giggs a legjobb. És ez tény.

...

Adamfark: szerintem azt a Fulhamnek lőtte. 2006/07, London. És - szerintem - annak a meccsnek a végén volt egy Kacsintós gól, saját térfélről indulva, a 89. percben, többek között 2-3 ellent kicselezve. Voltak, akik szerint az a két pont KURVÁRA kellett a jinájtidnek... Videót meg azér nem találok, mer Giggs + Fulham keresés esetén ez a zselésképű műbuzi jön be, de százával. Télleg, mennyemmá Madridba.

...

Giggs a Highburyben, emberhátrányban, hosszabításban Fa kupa döntőjébe lövi a csapatot. Messi - valóban gyönyörű - szólója mennyit is ért a hetáfe ellen?

...

Pont annyit, mint a híres kezes gólja a bajnokság hajrájában, amivel végleg Maradona örökébe lépett. Pont annyit.

Ettől Messi nem lesz szarabb - SAJNOS -, de ha a hülyeség fájna Csöncsi már elvesztette volna az eszméletét.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.11. 20:28:57

@drosiii: @Rooney82: @psychocska: @Parraghramma.: @SamS:

Eh... provokáljátok az embert, aztán csodálkoztok, ha olyat olvastok, ami nem tetszik.

De legalább tényleg olvasnátok...

Tegnap ugyanis kifejtettem a véleményemet Giggsről, Giggs és Messi összehasonlításáról, illetve arról, hogy mit tartok Raúlról (Tottiról, Maldiniről). Tudom, hogy olvasni néha fárasztó, de azért lehet próbálkozni. Íme:


"Mea culpa, a Giggs vs. Messi kommentáradatot ez a zárójeles megjegyzésem indította:

"(No, megnéztem videón a gólt. Ettől van itt mindenki elájulva? De most tényleg... Mert sikerült két csel? Barcelonában fordítva van: amikor Messinek NEM sikerül két csel, csak mondjuk egy, rögtön megszólal a riporter: ritkaság az ilyen, de Messit leszerelték!...)"

Kitűnik belőle, hogy Giggs képességeit, tudását és eredményeit nem vontam kétségbe (nem úgy, mint Sam S Messiéit); ellenben nem voltam hajlandó a tegnapit minden idők legnagyszerűbb góljának kinevezni.

A két játékos összehasonlítása szerintem is értelmetlen.

Nemrég viszont volt egy vita itt, hogy Raúl vagy Giggs. Az egy értelmesebb párhuzam volt. Én akkor Raúl mellett tettem le a voksom. Számomra ő sokkal többet jelent, mint a walesi.

De a vitában vitapartnereim sikeresen meggyőztek arról, hogy valóban Giggs is korszakos klasszis volt."

United82 2009.02.11. 20:29:23

@Parraghramma.:
a Villa parkban lőtte a gólt, a többi stimmel:)

SamS 2009.02.11. 20:40:25

Csöncsön, te össze vissza beszélsz. Egyszer korszakos zseninek nevezed Giggset, máskor meg egy "jó játékos, de nem több". Eldönthetnéd, hogy mit gondolsz (vagy írsz...), másrészt pedig mindenki számára nyilvánvaló, hogy Messit az egekig magasztalod, mintha már most Maradonai szinten lenne. "Messi egy góljában benne van az örökkévalóság" - nah ezen akadtam ki a legjobban. Főleg, hogy utána átsiklasz Giggs gólja fölött, mintha mi meg sem említettük volna, pedig hasonlóan "benne van az örökkévalóság" abban a gólban...

Lencse. 2009.02.11. 20:40:26

@Parraghramma.: "Én nem tudom kieza Messzi, és a brazilokat amúgyis rühellem"

Mondat of the year! :-P

Parraghramma. · http://torrance.freeblog.hu/ 2009.02.11. 20:41:06

@Csöncsön: hinnye, az első sorod teccik. Pláne, hogy a nevem sárgával külön ki is húztad!

Ez nagyon kedves!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.11. 20:52:37

@SamS:

Az "irónia" fogalmát ismerik a tisztelt MU-szurkolók? :-)

mann 2009.02.11. 20:54:51

Arra a külis Giggs gólra én is úgy emléxem, hogy nem törés, hanem tudatos mozdulat volt. :)

A Giggs-Messi összevetés, ahogyan már írtátok, értelmetlen, leginkább a koruk miatt.
Messi egy zseni, aki előtt nagy jövő áll, Giggs egy zseni, aki mögött elképesztő pályafutás van.
De Messi szorgalmasan igyekszik letudni a különbséget.
Válogatottbeli piros lapok számát tekintve egy meccsel a háta mögött egalizálta a Walesi Varázsló egész pályafutását. :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.11. 20:55:29

@Parraghramma.:

Szívesen. Látod, a kedvedért ismét megteszem. :-)

Szerinted egyébként Raúl vagy Giggs?

Ja, bocs, kérdés visszavonva, látom, hogy neked Giggs a legnagyobb.

mann 2009.02.11. 21:00:11

Ehhez a mozdulathoz pedig valszeg Kakának le kellett volna guggolnia, ha nem Giggs áll vele szemben, hanem Messi ;)
vip.karelia.ru/files/giggs_kaka_189.png

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.11. 21:02:49

@mann: "A Giggs-Messi összevetés, ahogyan már írtátok, értelmetlen, leginkább a koruk miatt."

Hogy pontosítsunk: én írtam.

És röhögök a MU-szurkeszeken, hogy vérkomolyan vették, és vérben forgó szemekkel kontrázták meg. :-)))

SamS 2009.02.11. 21:05:14

@Csöncsön: Ahhoz képest "felkaptad a vizet" a mi kommentjeinken, az előbb írtad. Vagy az is irónia volt?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.11. 21:10:35

@SamS:

Ha a kérdés arra vonatkozik: tudok majd aludni miattuk.

Én is tudok ám pol.korrekt véleményeket megfogalmazni mindenkiről. Giggs esetében ez pedig még őszintén igaz is volna. Tényleg igazi példakép, szenzációs játékos, a valaha volt egyik legnagyobb balszélső; eredményei alapján Messi eddig a közelébe sem ér.

mann 2009.02.11. 21:12:35

@Csöncsön: vörös ördögök szurkolóit hergeled és csodálkozol, hogy vérben forog a szemük? ;)

Egyébként jól beillett ez a sorba, a Pool támadójátéka remek és élvezhető, Benítez kiváló edző, Scholes exkavátor és utálod a MU-t kijelentéseid mellé. ;)
Azonban a javadra kell írni, hogy Giggset végül is elismerted, szóval van remény.... :)

Parraghramma. · http://torrance.freeblog.hu/ 2009.02.11. 21:19:01

@Lencse.: Hááát, szerintem stilisztikailag koherensebb lenne, ha a "nem tudom" helyett "nemtom"-ot írtam volna, de a rapperek és filológusok kommenteléskor mellettem mindég segédkező, szerény különítménye az eme kérdésben kibontakozó, heveny vita végeztével 19:12 arányban a "nem tudom"-ra szavazott.

Kicsit sajnálom is. :-(

Az Aston Villás videó fotósopp. Aljas montázsmanőver és CGI-furfang. Én láttam egy Giggs interjút, és abban ő azt mondta, hogy sosem hibázik, és a Villának azt igazából belőtte!

@Csöncsön: Ú, mosmeg újra forog a "deháténirónizáltam" című, unhatatlan remix? Akkor én is hadd ironizáljak: amit mondasz, az a bátrak igazsága.

.m.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.11. 21:21:45

@mann:

Pont azért nem szeretem a MU-t, mert az ellenfél megsemmisítésére, meggyalázására törnek. Persze a Liverpool is, de náluk ez valahogy őszintébb: a pudlik tényleg őrültek. A MU viszont frusztráltan őrült, tele komplexussal.

Láttad a Barca-Depor meccset?

A Barcelona legnagyobb "vadállata", aki stílusa alapján simán beférne a MU-ba, végezhetett el 11-est a 85. percben 4-0-nál. A Depor kapusa kiállítva, egy mezőnyjátékos a kapuban. Eto'o korrektül bevágja, aztán odaszalad a pótkapushoz, és átöleli. Mondom, a legnagyobb vadállat az egész Barcában, nem a galamblelkű Iniesta. Az utolsó öt percet pedig lefocizza úgy a Barca, hogy nem lő kapura, mert nem akarnak egy mezőnyjátékost alázni...

Olyasmi ez, amit az Old Traffordon el sem tudok képzelni.

De tisztában vagyok azzal, hogy ez RÓLAM szól, és kéretik is úgy kezelni.

Sokadszorra is igyekszem lezárni a témát. A spanyol-angolt azért nézzétek este! ;-)

halareaal 2009.02.11. 21:26:25

@Csöncsön:

ezt a legutóbbi kommentedet nem nagyon tom hovatenni. a Barcelona ponthogy meg szokta alázni aki szembejön, nem az a csapat, amelyik a tökkelütött védők láttán leáll. más kérdés h nemtom igazából ebben mi kivetnivaló van.

mann 2009.02.11. 21:34:11

@Csöncsön: "Pont azért nem szeretem a MU-t, mert az ellenfél megsemmisítésére, meggyalázására törnek."
Hát ezt a 7végi WHU-MU után olvasni...:D
Mármint azt, hogy az uccsó öt percben nem lő kapura a Barca, csakhogy ne alázza az ellenfelét.
A MU 1-0-ás vezetés birtokában alig lőtt kapura, inkább a labdatartásra törekedett. Na AZ mekkora RESPECT ;)

A komplexusok emlegetése szerintem a Pool esetében jobban megállja a helyét. Gondolj Benítez cetlikampányára.;)

A MU jelenleg címvédő a hazájában, a BL-ben, megnyerte a világ kupát is. Van önbizalma csapatnak nem is kicsi. De asszem, van mire ;)

Lencse. 2009.02.11. 21:38:14

@Csöncsön: Ugyan ne szerénykedj, nem kell a Depor elleni öt percet emlegetned. A tavalyi BL-elődöntőben 180 percen keresztül viselkedtetek ilyen végtelenül lovagiasan, nehogy az agg EvS megijedjen.

Parraghramma. · http://torrance.freeblog.hu/ 2009.02.11. 21:58:59

@halareaal: maj mingyá kiderül, hogy ezis izé, na, "irónija".

Ha lenne egy fél mémnyi értelme ennek a frusztrált fasságnak, amit ideideologizált kedves Csöncsön, akkor le találnám firkálni, hogy szerény meglátásom szerint ha valami frusztrálja ma Európa megélhetési focistáit, az inkább ez: 44 m: 36 gy/4d/4 v gd: 130-39. (2008/09es idény Barszalonna meccsei.)

@Lencse.: LOL. (Nem, most nem ironizáltam. Kacajom komoly.)

SamS 2009.02.11. 21:59:32

"Pont azért nem szeretem a MU-t, mert az ellenfél megsemmisítésére, meggyalázására törnek."

Ezt nem tudom mire vélni. Miért törne a United az ellenfél megalázására? A csupa 1-0 után, amik lehettek volna 3-4 gólos győzelmek is? Van 1-2 játékos, aki hajlamos ilyesmire (Ronaldo, Nani), de rohadtul nem jellemző ez a csapatra (Scholes, Neville, Rooney, Tevez, Giggs, Carrick, Evra, ....). Komolyan kérlek, mondj egy indokot, ami alátámasztja ezen állításodat!

Addig is ENGLAND!!!

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.11. 22:00:05

én személy szerint nagyon várom már, hogy Messi egy kicsit idősebb legyen, egyrészt mert akkor eldőlne végre ez a roppant érdekfeszítő vita, másrészt pedig mert akkor lehetne Messi Papának (esetleg Messi Mamának) hívni.

United82 2009.02.11. 22:39:33

@Csöncsön:
valahogy egy barátságos meccs nem hoz lázba, különösen úgy hogy a fél angol válogatott nincs is ott(Rio,Gerrard,Walcott,JCole,Rooney..vagy akár Wes Brown aki standard jobbhátvéd Capellonál), majd a VB-n ha összefutnak akkor megnézem:)

United82 2009.02.11. 22:40:21

@Rooney82:
mert most azért megvan az esélye hogy az angolok is kijutnak:):)

Lencse. 2009.02.11. 22:54:03

Azt hallottátok, hogy Messi állítólag kókuszillatút szokott szarni? Xavi székletét pedig egyenesen bölcsődei hálótermek illatosítására használják, hogy a kisdedek álma édes legyen. Én simán elhiszem ezt, tulajdonképpen az lenne a meglepő, ha ezek a kiváló emberek, akik nem lőnek kapura, nehogy megalázzák az ellenfelet, kellemetlen szagút szarnának.

Természetesen ezzel szemben Giggsnek büdös a lába, Ronaldonak csúnya pattanások vannak a seggén, van der Saar pedig le szokta rágni a bőrt a körmei tövében.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.11. 23:00:12

"van der Saar pedig le szokta rágni a bőrt a körmei tövében" - ráadásul a lábujjain!

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.11. 23:02:24

egyébként kicsit furcsa azt a Piquét a spanyol válogatottban látni, akiből tavaly ilyenkor még Németh Krisztián csinált bohócot a tartalékbajnokságban.

Parraghramma. · http://torrance.freeblog.hu/ 2009.02.11. 23:02:49

@Lencse.: Mer megbocsáss, de ez rágalom. A holland hálóőr sikeresen túlesett pár csoportterápián, Giggsnek pedig 85%-kal csökkent a lábszaga, amióta felírtak neki egy kis Canestent.

Ronaldo pörsenései azonban kezelhetetlenek. (A madridi bőrgyógyászok állítólag más véleményen vannak...)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.11. 23:16:37

@Rooney82: De ehhez is egy olasz edző kellett. Mondjuk kuncogok mindig az angolokon, ha Shilton óta nem tudnak kiizadni egy épkézláb kapust, akkor miért nem honosítanak? James vazeg, hányszor vitézlett le már a válogatottban.

United82 2009.02.11. 23:22:53

Azért annak örülök hogy VDB fárasztja a Pool spanyol kontingensét és most is Villát hozta le nem Torrest:)
Amúgy a kapuskérdés vicc angliában, de az is h Rooneyn kívül nincs csatáruk.
Illetve hogy 5-6éve szenvednek h Lampard-Gerrard együtt vagy ne együtt..
Utoljára 96ban és 98ban volt jó angol válogatott, onnantól kezdve szenvedés az egész:)

Strigo 2009.02.12. 00:13:00

Agbonlahor, Johnson, Jagielka, Downing, C Cole. Remélem, ez Capello kísérletező kedvének köszönhető, nem pedig a jövőbeli elképzelése a csapatról.

Woland 2009.02.12. 00:26:57

@Strigo:, @mindenki:

"Csak mert Giggs Arsenal elleni gólját minden idők legszebb FA-kupa találatának szavazták meg"

nem kötözködni akarok : ) csak sokfelé olvastam már a "Best Goal in FA-Cup History"-ról, és kábé mindenhol másik találatot emlegetnek. : )

akinek van kedvence légyszi linkelje be a szerinte legszebbet! nem szépségverseny : ) - úgyis mindegyik kurva gyönyörű lesz : ) csak hátha valaki olyat talál belinkelni amit sokan nem láttak még.

itt a két nekem legszimpatikusabb "Best" - persze két Tottenham-gól : )

1. Ricky Villa szólógólja a ManCity elleni újrajátszott kupadöntőben (amivel 3-2 lett):

www.youtube.com/watch?v=wHMSqea3OX8

2. Gascoigne 30+ méteres szabadja az Arsenal elleni elődöntőben ami simán bevitte Seaman kisasszony kezét:

www.youtube.com/watch?v=GVMaIUSeRxA

kiváncsian várom a további szépségeket : ) akár Arse-gólt is.

szálem alejkum!

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.12. 00:27:42

@Strigo: szerintem Johnson egész jó volt, sőt SWP és Beckham mellett talán csak ő volt jó az angoloknál. ja, és ha EZ a Beckham nem lesz alapember Capellonál, akkor kénytelen leszek azt gondolni, hogy az olasz egy fütyi-pukkancs zseb-mussolini.

Adamfark 2009.02.12. 00:30:53

@Strigo:
C. Cole nevét lecserélném a botsáskáéra...
Szerintem a srác a VB-re az angol válogatott alapemberévé válik. Ha nem is kezdőként, de még arra is van esélye.
Különben megértem Capello-t: Olyan embereknek adott lehetőségeket, most itt egyszerre, akik legalább leklesedésből megmutathatták volna, de nem...
Ha jönnek majd az okos Spanyol drukkerek ide osztani az észt, akkor nemárt majd nem elfelejteni azt az aprócska tényt, hogy az Angol Bajnokág nem szünetel télen. (Mondjuk ezen már ideje lenne változtatni, mert az angol válogatott ezt (is) szívja évek óta. Az FA meg a felelős keresgélés alkalmával elkezdhet magára mutogatni...)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.02.12. 00:42:33

ki szaladgált 5ös mezben a mai meccsen a spanyolok ellen? biztos nem Ágyús :)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.12. 00:46:01

"Szerintem a srác a VB-re az angol válogatott alapemberévé válik. Ha nem is kezdőként, de még arra is van esélye."

??? ugye nem azt gondolod, hogy C. Cole valami tini-tehetség? nem azt mondom, hogy ebben a helyzetben nem lehetett betenni a csapatba, de az azért elég szomorú lenne az angolokra nézve, ha alapember válna belőle.

Woland 2009.02.12. 00:48:37

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki:@Adamfark:

pfff : ) ez tényleg művészet. Gerrardé még dráma szempontjából is.

danke sehr!

Woland 2009.02.12. 01:12:30

@imici77:

nem rossz, ez a Henry srác még akár viheti is valamire! : )

ez amúgy az utolsó dél-londoni évében volt?

(ugye Carragher volt az akit 20 méteres hátrányból utólért és megkerült?)

Glory 2009.02.12. 01:36:07

@Adamfark: mar kerestem volna ezt a golt hogy belinkeljem mint minden idok legnagyobb goljat, de latom megeloztel :)

Adamfark 2009.02.12. 01:40:13

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki:
nem-nem, tisztában vagyok vele, hogy "már" 25, és ráadásul Chelsea nevelés. :)) Ugyanakkor nekem már a hétvégi WHU-United meccsen is feltünt, hogy mennyire kurva sokat fejlődött a srác.
Engem valahogy Benzemára emlékeztet a mozgása. Ugyan az az agresszivitás, ugyanakkor ha egyszer át tudja venni a laszti (fizikailag nem tudják elnyomni, nem könnyű feladat) iszonyú nehéz megszabadítani tőle. Megmondom őszintén, hogy 1x-2x azért hétvégén is megizzasztotta Vidicet és Ferdinandot. Persze azért Ő egyedül nem nagyon tudott a "Red Wall"-lal mit kezdeni, de én azt mondanám, hogy jelenleg is az egyik legígéretesebb angol játékos. És a VB még picit arrébb van!

Adamfark 2009.02.12. 01:41:51

@Adamfark: És hogy egy picit haza is beszéljek, a következő VB-re meg ott lesz Welbeck! ;-)

Adamfark 2009.02.12. 01:47:04

@glorymanunited: az igazság az, hogy Giggs Villa elleni gólját keresve egy csomó videót végignéztem.
Megmondom őszintét, hogy a tavalyi best 10 United Goals listából bármelyiket meg merném versenyeztetni ezzel, és csak minimálissal maradnának alul...
Kezdve Rooney 2 emelésésvel, Scholes Barcanak rúgott goljával, egészen Ronaldo Jamesnek rúgott R. Carlost lepipáló szabadjáig.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.12. 12:43:42

@Adamfark: "Ha jönnek majd az okos Spanyol drukkerek ide osztani az észt, akkor nemárt majd nem elfelejteni azt az aprócska tényt, hogy az Angol Bajnokág nem szünetel télen."

Azt hittem, a B csapat szöveggel jössz. Az jogosabb lett volna. Mert téli szünet Spanyolországban sincs, csak annyi, hogy egy hétvége kimarad karácsonykor. Pont a spanyol élcsapatok formáján látni (a Valenciáén, a Villarrealén vagy a Sevilláén), hogy ez mennyire keveset jelent.

Arra jó volt a meccs, hogy látsszon: mennyire nevetségesek és buták a "de Villa egy angol védelemnek nem tudna ilyen gólokat lőni" szövegek.

Ellenféltől, téttől függetlenül: brutálisan erős ez a spanyol válogatott.

Mérgező Hulladék 2009.02.12. 13:10:38

@popp: akkor miért nem honosítanak?

Nem lehet nekik. Csak olyat, akinek van brit felmenője. Meg egyébként sem lenne olyan egyszerű találni egy kiforrott, kiemelkedő képességű kapust, aki még nem volt válogatott. Tehetséges fiataljaik meg nekik is vannak mindig, csak valahogy nem érnek be.

Adamfark 2009.02.12. 15:43:21

@Csöncsön:
A téliszünet hiánya okozza azt is, hogy B csapat volt, mert a hiányzók nagy része vagy sérült, vagy éppen lábadozik...
A spanyol csapat meg gyakorlatilag megegyezett az EB győztessel...

SamS 2009.02.12. 15:51:43

Elég lehangoló volt az angolok játéka, még akkor is, ha Ferdinand, Rooney, Hargreaves, Joe Cole, Rooney, Brown nélkül léptek pályára...Bár Capellotól nem várok mást: érmet a vébén. Teljesen mindegy, hogy barátságos meccseken mi történik; ha jó a játék, örülök, ha nem, akkor várom, hogy jöjjön az eredmény tétmeccsen.

SamS 2009.02.12. 15:52:48

Másrészt a spanyoloknak van 13 nap pihenőjük, Angliában meg ebben az időszakban 2-3 naponta voltak meccsek.

ZenZo 2009.02.14. 18:24:28

Pompey - Citeh : 2 - 0, pöte ez nem jött be :)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.02.14. 18:36:18

@ZenZo:
ezt most úgy írtad, mintha kben halálosan pontosak lennének a tippjeim :)

szánalmas volt a City, legalábbis, azok alapján, amikor nem aludtam, vagy nem a Hertha-Bayern hajráját néztem.
Kompany nagyon ügyes volt a második gólnál, mintha jelzőbólya lett volna, h tudja Pennant, hova kell tekernie a labdát.

wilco 2009.02.14. 18:47:49

@pote: már régóta rakoncátlankodik az üveggömb, csak a robbie keane duplák jópárszor kihúztak téged a szarból...;)

rizla 2009.02.15. 02:18:32

ez a giggs vs messi miért került megint elő fent?
a napnál is világosabb, hogy aki szerint messi csak egy aktuális "tizenéves sztárocska", az alig látja játszani (vagy szferinek hívják, ami a "futballhoz hülye vagyok" közismert nemzetközi jelzése).
ettől még persze csöncsön is hülye, aki makacsságból nem hajlandó másban is felfedezni a szépséget, mert valószínűleg ő sem tudja miről beszél. látott két MU-meccset összesen, a két barcás BL-elődöntőt, és ennyi, lépegető exkavátor elmélet felállítva megdönthetetlenre, lol.
messi zseni, de giggs sem kicsi.

capor_ 2009.02.15. 02:51:57

@rizla:

Jaja, teljesen értelmetlen a vita, mert Illés Béci a király akkor is.... :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.15. 12:19:34

@rizla:

Többször leírtam, hogy Giggset nagy játékosnak, világklasszisnak tartom. Sam S és társai ezt egyszer sem írták le Messiről.

Ki is volt itt az elvakult?...

SamS 2009.02.15. 16:22:27

"Nálam fordítva van: Messi egy nagyon jó játékos, Giggs szintén az (...)"

Magamat idéztem. Te el sem olvasod mások kommentjeit. Aztán nem tudsz egy értelmes érvet felhozni, akkor pedig azt állítod, "ironizáltál". Elég gyenge vitapartner vagy.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.15. 18:53:20

@SamS: "Messi egy nagyon jó játékos, Giggs szintén az"

Akkor ebben ki is egyezhetünk. Személyeskedéseden pedig nagyvonalúan átlépek. :-)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.15. 18:55:03

Ja, ha már érintőlegesen szóba került: Raúl ismét bizonyítja hétről hétre, hogy még mindig nem lehet leírni. Óriási játékos.

Lencse. 2009.02.15. 19:48:12

@Csöncsön: Ehhez ismét sikerült a legmegfelelőbb fórumot megtalálnod. :p Akkor már én is megjegyzem, hogy nagyon tetszik az új Mando Diao album, meg hogy ma az olvadó hó ráfagyott a járdára, és majdnem elcsúsztam.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.15. 19:57:09

@Lencse.:

Mondom, "ha már érintőlegesen szóba került". Elcsúszásról itt még érintőlegesen sem volt szó. (Ámbár a MU kapcsán nem lettem volna bánatos egy ilyen miatt.)
süti beállítások módosítása