Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Premier League 25. forduló

2009.02.06. 09:45 pote

Pár kupaújrajátszás és megfejthetetlen igazolás után a huszötödik kanyar következik a Premier League-ben. A Tottenham-Arsenalon kívül világraszóló rangadó nem lesz, de ettől függetlenül, egyetlen meccs sem egyesélyes. A West Ham mumusnak számít a United szurkolók körében, a Pompey nem esélytelen a Gerrardot nélkülöző Pool ellen, és a Chelsea-t sem jogosítja fel semmi sem, hogy lenézze az újonc Hullt. A középmezőnyben Wigan-Fulham, a kiesés ellen West Brom-Newcastle összecsapás lesz a jobb poziciók eléréséhez. Tovább után elbambulunk a tabellán és 10+1 tuti tippet ajánlunk a figyelmetekbe.
 
Beraktuk háttérképnek a PL tabelláját, megnéztük a különböző statisztikai adatokat, és hihetetlen dolgok ütötték meg a szemünket.
Például, a pár héttel ezelőtt kettészakadt tabella majdnem tökéletesen három részre oszlott. A tökéletlenséget az Arsenal jelenti, akik annyira távol vannak a negyedik helytől, mint a hatodiktól (öt pont). Ez alapján van az élboly: MU, Pool, Villa, Chelsea. Majd a középmezőny (27-37 pontig) és a kiesés rémétől napi szinten fenyegetettek (22-24 pont). Azt persze nem merjük állítani, hogy ez így is marad, és nem lesznek cserék a csoportok között, de nehezen elképzelhető az Arsenal bajnoki címe, és a West Ham kiesése is. Ellenben jól fizetne.
 
A statisztikákban csak korlátozottan hiszünk, de azért egy-két érdekes dologra fel tudja hívni a figyelmünket.
Ilyen a Fulham helyzete. Geráék kilencedikek, ami eleve nem rossz, de ha csak az első félidőket vagy csak a hazai meccseket néznénk, akkor a dobogó harmadik fokán állnának. Ebből következik az is, hogy még a Fradinak is lenne esélye ellenük az Üllői úton, mert eddig nyerni nem tudtak idegenben (ahogy  a Stoke sem). A két harmadik helyük mellet a sportszerűségi listát már ők vezetik, nekik van a legkevesebb lapjuk.
Ha már lapok. Eddig három játékost állítottak ki kétszer. Végre leírhatjuk Assou-Ekotto nevét, de Terry és Dunne is egynél többször hagyta el játékvezetői döntés alapján a játékteret. A City védője az öngólokat is ügyesen termeli, meglepődnénk, ha idén is őt választanák a szurkolók a csapat legjobbjának. Sárgák tekintetében már nem a védők viszik a prímet. Fellaini tízszer lett lappal büntetve, és Palacios kilence is biztosan jó ajánlólevél volt a váltásra. Ezek alapján nem melepő, hogy a mikrofonfejű szabálytalankodott a legtöbbször (72), és attól sem dobtunk hátast, hogy Kevin Davies a második, 63 jólirányzott találattal.
 
Ennyi kalandozás után, lássuk a heti apanázst. Sokáig gondolkodtunk, hogy minden meccset 1-1-re veszünk, hogy simán hozzuk a tippversenyt, de ezt az etikátlan húzásunkat későbbre tartogatjuk.
 
Blackburn - Aston Villa 0-1
Két kellemesen fáradt csapat találkozik az Ewood Parkban. A sikeres újrajátszások után a Villa lehet egy kicsit frissebb, így tőlük várunk egy soványka győzelmet. Ezen döntésünket segíti, hogy az idegenbeli fellépések alkalmával ők szerezték a legtöbb pontot az egész mezőnyben. Agbonlahor olyan régen rúgott bajnokin gólt, hogy nagyon itt az ideje.
 
Chelsea - Hull 3-1
Lampardot nem tiltották el. Bosingwát sem. Vagyis igaz a pletyka, Kisteleki külső tanácsadó lett az FA-nél.
Scolarinak nagyon kell ez a győzelem, és a Hull most már nem számít félelmetes ellenfélnek. Quaresmától kilenc ígéretes támadás elakadását várjuk, Anelkától meg újra gólokat.
 
Everton - Bolton 1-1
Valahogy szívünkhöz közelebb álló lenne az 1-0-ás tipp, de a Bolton simán jó egy ikszre - az idén könnyen bevehető - Goodisonban. A hazaiak még biztosan eufórikus állapotban lesznek a szerdai kupadiadal után, így még egyszerűbb dolguk lehet a vendégeknek. Lescott régen jelentkezett, kései fejese jelenti majd az egyenlítést.
 
Man City - Middlesbrough 3-1
Nosztalgiával tekintek erre a meccsre, mert ez volt az első City-meccsem élőben. Most is ugyanazt az eredményt várjuk, mint ami tavaly volt. Mindkét csapat ugyanannyival kutyaütőbb, mint egy éve, így a tipp sem merész. A Boró végre gólt rúg, a City meg újra gálázik. Richards és Robinho ha nem vigyáznak, akkor jövőre már a börtönválogatottat fogják erősíteni.
 
Portsmouth - Liverpool 1-0
Robbie Keane jubileumi ötvenedik gólját jósolhattuk volna a szezonban, de Benitez nem így gondolta. Nem úgy tűnik, hogy a spanyol mágusnak igaza volt. Az FA kupából már ki is zúgtak, Gerrard kidőlt, Torres az egyetlen csatár. Rafát Manchesterben már többen szeretik, mint Liverpoolban.
A Pompey még a Poolnál is pocsékabb helyzetben van, de Crouch is beüt egy szeget ex-klubja koporsójába.
 
Sunderland - Stoke 1-0
A Stoke nyeretlen idegenben. Fülöp elsőszámú kapussá lépett elő. Delap eltiltott. Ez a három tény pedig egy kapott gól nélküli hazai győzelemnek fog kedvezni.
 
West Brom - Newcastle 2-2
Az eheti kiesési rangadó. Az Albion derekasan küzd a bennmaradásért, a NU meg mindent elkövet, hogy kiessen. Változatos meccsen, alacsony színvonal mellet, igazságos döntetlen születik. Szerintünk.

Wigan - Fulham 0-0
Ahogy azt már fentebb írtuk, nem a Fulham vendégjátékától fossa össze magát a mezőny. Az is köztudott, hogy ritka a gólfesztivál a meccseiken. Bár, ebben látható fejlődés van az utóbbi időben. Az Athletic pedig kulcsjátékosokat vesztett, így az eredményt a pálya talaja dönti el.

Tottenham - Arsenal 4-5
És egy picit sem viccelünk. Hétfőn már dvd-n lesz kapható a meccs a Highbury környékén.
Abban semmi meglepő nincs, hogy Robbie Keane Arshavinnal néz szembe a PL-ben. Már augusztusban tudtuk, hogy lesz ilyen. Az is igaz, hogy akkor még egy Pool-Spurs-re vizionáltuk ezt, és nem az írt gondoltuk a londoniakhoz. Ez a szép a téli átigazolásokban.
A gólszerzőkre most nem tippelnénk, de a meccs egyik duplázójára van sejtésünk, és -  természetesen - Adebayor sem lesz a pályán.

West Ham - Man Utd 1-1
A mumusához látogat a MU. Két éve itt is, ott is nyert a West Ham, tavaly meg az Upton Parkban verték a későbbi bajnokot, és most is elég jó formában van Zola csapata.
Mivel megígértük, hogy kapott gólt tippelünk a MU-nak, így nincs más választásunk, mint betartani a szavunkat. Amennyiben 0-2 lesz, akkor kérnénk egy fél pontocskát az ellenőrzőnkbe beírni. Köszönjük. A brit rekord kedvéért, a hazai gólt a 76. percre tesszük. Feszült hangulatú meccs lesz.

Ígértünk egy pluszmeccset is. A Pompey és a City okosan kipottyantak a kupából, hogy az elmaradt meccsüket akkor tudják pótolni, amikor a többiek nyolcaddöntőket játszanak. A jövő szombati bajnokijukra vendéggyőzelmet mutat az üveggömb. Robinho Anelka pozícióját fogja ostromolni.
Portsmouth - Man City 1-3
 
Vendégtippelőnk, Joe Cole felismerésével, psychocska lesz. Sok szerencsét, és jó játékot kívánunk neki.

Blackburn - Aston Villa 1-2
Chelsea - Hull 2-0
Everton - Bolton 1-0
Man City - Middlesbrough 2-0
Portsmouth - Liverpool 1-1
Sunderland - Stoke 2-1
West Brom - Newcastle 1-1
Wigan - Fulham 2-1
Tottenham - Arsenal 2-1 (Keane, Defoe, Arshavin)
West Ham - Man Utd 0-2

471 komment

Címkék: üveggömb premier league pl beharang

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr92925369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.11. 14:35:18

Ja, még az jut eszembe erről a 15 vagy 3 év zsenialitásról:

na és?

Attól, hogy Poe negyven évesen meghalt, még sokkal nagyobb költő volt, mint a hetvenet is betöltő Lamartine.

Kit érdekel az évek száma?

Messi egy góljában benne van az örökkévalóság. Az, amiről Giggs, akárhány trófeát is nyer, nem is álmodhat.

Az egyik zseni, a másik meg egy jó játékos. Ez a különbség.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.11. 14:39:28

@Parraghramma.: "17 - 13" művelet - a legmagasabb szinten űzött évek számát tekintve - indifferens. Pont ez az a korszak (30+), amiben minden ráadás év nehezebben hozható." - nem arra céloztam, hogy pályán eltöltve indiferens csak annyit, hogy az ikon szobrának nagysága szempontjából mindegy. Sőt, ha nem időben vonul vissza az ember a plusz négy év alatt még le is dőlhet az a szobor. Egyéként Meldini 24 évét nem fogják überelni egyhamar, már Giggs sem.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.02.11. 14:41:45

@Csöncsön:
"Messi egy góljában benne van az örökkévalóság. Az, amiről Giggs, akárhány trófeát is nyer, nem is álmodhat."

Azért Maradona előbb kezezett, szóval csak időszakos a hírnév :P :D

Lencse. 2009.02.11. 14:45:57

@Csöncsön: Az, hogy Torres több gólt Liverpoolban, mint Madridban, konkrétan nulla információtartalommal bír arra nézve, hogy átlagosan melyik liga védelmei jobbak. 24 éves, nyilvánvalóan sokkal jobb futballista most, mint volt Spanyolországban.

Egyébként szépen kúszik fölfelé a kedvenc focistáim listáján, az első angliai szezonja óta szimpatizálok vele, az EB-döntős gólja óta nagyon szeretem, a múltkori FA-kupás húzása pedig már egy kisebb orgazmust idézett elő nálam. :))

szferi 2009.02.11. 14:48:24

@Csöncsön: "Az egyik zseni, a másik meg egy jó játékos. Ez a különbség."

Jah, csak épp fordítva, mint ahogy te gondolod. Messi egyelőre nem több mint egy nagyon tehetséges játékos, egy aktuális tizenéves sztárocska. Le a kalappal a tehetsége előtt, de ilyenekből tizenkettő egy tucat.

Lencse. 2009.02.11. 14:52:05

@Csöncsön: Javítanék: Az egyik zseni, a másik meg egy _nagy_ játékos. Minimum. Az, hogy Messi zseni, az kétségtelen, de a "jó játékos" kifejezésről nekem valami olyasmi kategória ugrik, mint Mascherano vagy Schweinsteiger. Giggs azért több ennél.

szferi 2009.02.11. 14:55:09

@Csöncsön: ami torrest illeti, ő nagyott lépett előre, önmagához képest. Ebben persze sokat segít, hogy végre egy igazi nagycsapatban, magas színvonalú bajnokságban játszhat hétről-hétre. :)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.11. 14:55:36

gondoltam rég volt már Rorschach-játék, most meg úgy sincs bajnoki egy ideig:

www.liverpoolbanter.co.uk/baanitez.jpg

szferi 2009.02.11. 14:57:48

@szferi: persze a messis kommenthez is tartozik egy szmájli.

SamS 2009.02.11. 15:05:49

@Csöncsön: Messi egy góljában benne van az örökkévalóság. Az, amiről Giggs, akárhány trófeát is nyer, nem is álmodhat.

Nézd meg az Arsenalnak lőtt FA Kupa gólját...hidd el, Messit azok a védők már a 2. csele után kettérúgták volna. Nálam fordítva van: Messi egy nagyon jó játékos, Giggs szintén az, bár a 90-es években te nem nagyon láttad Giggset rendszeresen játszani, de gyanítom h még összeállításokat sem nagyon nézegetsz róla, nem is ismered. Messit is a 32-34 év közötti "pályafutása" alapján ítéld meg...Giggs '99-ben a világ legjobb csapatában volt alapember.

SamS 2009.02.11. 15:11:40

"Kit érdekel az évek száma" - sztem elég sokakat, sajnos viszont egyre kevesebbeket...Nem látod reálisan Messi képességeit, és Giggs tudását sem...úgy állítod be, mint aki egy átlagos játékosként mindent megnyert egy remek csapatban, Messit mit aki valami korszakalkotót vitt véghez a futballban. 1 gól? Ez is egyre jellemzőbb, hogy az emberek számára ennyi többet jelent, mint 17 év kiegyensúlyozott, világklasszis teljesítmény.

borgh 2009.02.11. 15:16:07

"This is embarrassing to say but I have cried twice in my life watching a football player; the first one was Roberto (Baggio) and the second was Ryan Giggs"
- Alessandro Del Piero -

Lencse. 2009.02.11. 15:17:35

...and not to forget the third one: Tibor Dombi!

Azazello007 2009.02.11. 15:29:24

Csöncsönnel vitázni az angol fociról (és egy PL-játékosról) eleve parttalan és hiábavaló, főleg, hogy a véleménye ebből a szempontból nem is releváns. Minek csináljátok?

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.11. 15:36:27

@Azazello007: csak arra tudok gondolni, hogy irigykednek az olasz topikokra az ott folyó, épületes és előremutató viták miatt. :D

Strigo 2009.02.11. 16:00:29

"Messi egy góljában benne van az örökkévalóság. Az, amiről Giggs, akárhány trófeát is nyer, nem is álmodhat."

Melyik gólra gondolsz? Amikor félpályáról indult meg? És az miért az örökkévalóság része? Én már most sem emlékszem, melyik spanyol kiscsapat ellen lőtte, vagy hogy mérkőzést eldöntő gól volt-e.
Csak mert Giggs Arsenal elleni gólját minden idők legszebb FA-kupa találatának szavazták meg, így már az örökkévalóság része. Hosszabbításban, emberhátrányban, a nem gyenge Arsenal-védelem ellen.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.11. 16:00:29

(Mindig megfogadom, hogy messziről kerülni fogom az angol posztokat, csak aztán meglátok egy olyan mondatot, hogy Messi egy falábú sztárocska, bezzeg Scholes az ördöngösség örök mintaképe, és kényszeresen reagálnom kell. Sorry.)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.11. 16:03:23

(Most meg még a kommentem is eltűnt, eh...)

Lencse. 2009.02.11. 16:11:42

@Csöncsön: Jóhetsz bátran, csak igyekezz olyan játékosokról és meccsekről írni, amiket láttál is. Látod, mi is úriemberek vagyunk, és itt mocskoljuk Messiéket, nem a spanyol posztokhoz írunk mindenféle hülyeséget. :o)

Azazello007 2009.02.11. 16:27:23

@Lencse.: na jó, azért néha igen:-)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.11. 16:28:54

@Lencse.:

Persze, ott mocskolódtok, ahol nincs, ki visszavágjon. Na szép. :-)

Azért legyetek jók, sokadszorra ismét megfogadom, hogy nem foglak zavarni titeket Giggsy szobrának faragásában. (Aztán, hogy ebből a fogadalomból mi lesz, meglátjuk.) :-)

Hajrá, magyarok! Gyerünk, Sanyi!

drosiii 2009.02.11. 18:01:38

Most komolyan van aki egy 21 éves kis senkit képes Giggs felé emelné?? Ezzel kb Rault, ADP-t vagy Maldinit is lefikázza. Messi majd ha 30 évesen is ott lesz még a Barcában és alapember lesz, akkor lehet majd a többihez hasonlítani.
Ez olyan mintha valaki Ronaldot többre tartaná mint Giggst, pedig mindenki tudja, hogy ez hülyeség lenne, pedig Ronaldo jóval többet letett már az asztalra mint az argentin.
A másik pedig, hogy a Barca góljainak legalább annyi százaléka származik centerezésből, mint a MU-é.

United82 2009.02.11. 18:17:30

Tényleg nem érdemes Csöncsönnel vitázni, éljen abban a hitben hogy a spanyolok és Messi az Istenek és senki más nem tud focizni, szíve joga, de ez a mondat...
"Messi egy góljában benne van az örökkévalóság. Az, amiről Giggs, akárhány trófeát is nyer, nem is álmodhat."
Úgy látszik tényleg nem látta a 99-es FA kupa elődöntőbeli gólját Giggsnek, és nem látott egy felvételt se 2004előtti időkől.....de mindegy éljen abban a hitben hogy más nem tud focizni és csak az a zsenialitás amit a barca meg messi csinál, aztán majd újra dupla nulla ellenünk és mehet a sírás:)

Ferguson 2009.02.11. 18:45:49

Mikor lesz már új blog a PL 25. forduló elemzéséről? :@@@ Pote, szedd már össze magad!!! :D V ha nem tudod megírni időben, mert elfoglalt vagy, akkor egyszerűen kérj meg mást. Előre is kösz, remélem legkésőbb holnap lesz már vmi...

Lencse. 2009.02.11. 18:55:54

@pepe11: 1:06-nál az a sarkazós passz minden rögbijátékosnak becsületére válna. :)

psychocska 2009.02.11. 19:11:20

giggs egy korszakos zseni, messi egyelőre csak reménykedhet, hogy egyszer ezt róla is el lehet mondani...
nem is értem, hogy jött ez az összehasonlítás, de kíváncsi leszek messire 34 évesen, mert szerintem a legnagyobb erénye a gyorsasága, illetve, hogy a legjobb ütemben tolja a labdát
ha lelassul, jelentősen vissza fog esni a teljesítménye
szerintem

Parraghramma. · http://torrance.freeblog.hu/ 2009.02.11. 19:42:58

Csöncsön, kerek egy darab támadhatatlan frázist sikerült elpukkantanod a minap, ez két szó, "na"-val kezdődik és "és?"-re végződik. Csak egy elfogult idióta képes akkora luftot rúgni, hogy Messit egybizonyoshalhatatlan szólógól vonatkozásában helyezi Giggs elé.

Fogadd őszinte részvétem.

Az irodalmi analógiád pedig megközelítőleg annyira adekvát, ha csak nem vagyok tenyerestalpas.

.m.

SamS 2009.02.11. 19:44:15

&Csöncsön: Scholes nem kisebb játékos, mint Xavi vagy Iniesta, de gondolom mindjárt jössz azzal, h Scholes csak egy átlagos angol játékos. Nem kisebb emberek nevezték zseninek Scholest, mint Lippi, Fabregas, Henry, Zidane, és még sorolhatnánk. De tudom, hogy erről is lehetetlen lenne téged meggyőzni.

Parraghramma. · http://torrance.freeblog.hu/ 2009.02.11. 19:45:01

liftmíápliftmíáp

hájörendhájör

liftmíápliftmíáp

hájörendhájör

Adamfark 2009.02.11. 19:59:05

Érdekes, de én Giggs-szel kapcsolatban az ominózus Arsenal elleni FA csodagól mellett nyilván tartok az agyamban egy olyan gólját is, amit nem olyan régen szerzett. Ha jól emlékszem, akkor a CIty ellen. Elképesztő gól volt! Kb. az ötös jöbb sarkáról lőtte futtából bal külsővel egy rosznak tűnő beadásból a kapus mellett a hosszúba. Csak a jelenet van meg az agyamban. Nem tudom, hogy pontosan mikor lőtte (talán 2007-2008), és az ellenfélben sem vagyok biztos. Aki tudja prezentálni videón, az kap egy mezei pirospontot.
És az benne az óriási, hogy mindenki azt hitte, hogy mázlis gól, de Giggs végig tudta, hogy hogyan és hova akarja meglőni, és ez már abból is látszott, hogy a visszajátszáson látszik, hogy pontosan oda néz, ahova a labda a hálóba érkezik. (Az már csak szerencse a nézői szemszögből, hogy ez pont a kamera optikája volt...)
Különben ezt küldeném mindenkinek, aki szereti... ;)))

United82 2009.02.11. 20:20:09

@Adamfark:
Szerintem a Fulhamnek lőtte Rooney passzából..az ellenfélben én sem vagyok biztos csak abban hogy Rooney adta a gólpasszt, mindjárt kiderítem:)

Adamfark 2009.02.11. 20:21:43

@Rooney82:
Jaja! Rooney passzolt a 16-os ellenkező oldaláról magas ívben...

psychocska 2009.02.11. 20:22:09

www.youtube.com/watch?v=hpM0VUjRvJo

45mp-nél :)
sokat vitatkoztam én is ezen
mindenki ellenem volt
de ez a gól nem véletlen :)

Parraghramma. · http://torrance.freeblog.hu/ 2009.02.11. 20:24:25

@Lencse.: Nekem 1.27nél van a kedvencem. Az operatőr keresi, őmeg mijet tol má a plebsznek, vágod? Én nem tudom kieza Messzi, és a brazilokat amúgyis rühellem, de bisztos nem gólörült így ő! Sose nem!

...

Tehát Giggs a legjobb. És ez tény.

...

Adamfark: szerintem azt a Fulhamnek lőtte. 2006/07, London. És - szerintem - annak a meccsnek a végén volt egy Kacsintós gól, saját térfélről indulva, a 89. percben, többek között 2-3 ellent kicselezve. Voltak, akik szerint az a két pont KURVÁRA kellett a jinájtidnek... Videót meg azér nem találok, mer Giggs + Fulham keresés esetén ez a zselésképű műbuzi jön be, de százával. Télleg, mennyemmá Madridba.

...

Giggs a Highburyben, emberhátrányban, hosszabításban Fa kupa döntőjébe lövi a csapatot. Messi - valóban gyönyörű - szólója mennyit is ért a hetáfe ellen?

...

Pont annyit, mint a híres kezes gólja a bajnokság hajrájában, amivel végleg Maradona örökébe lépett. Pont annyit.

Ettől Messi nem lesz szarabb - SAJNOS -, de ha a hülyeség fájna Csöncsi már elvesztette volna az eszméletét.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.11. 20:28:57

@drosiii: @Rooney82: @psychocska: @Parraghramma.: @SamS:

Eh... provokáljátok az embert, aztán csodálkoztok, ha olyat olvastok, ami nem tetszik.

De legalább tényleg olvasnátok...

Tegnap ugyanis kifejtettem a véleményemet Giggsről, Giggs és Messi összehasonlításáról, illetve arról, hogy mit tartok Raúlról (Tottiról, Maldiniről). Tudom, hogy olvasni néha fárasztó, de azért lehet próbálkozni. Íme:


"Mea culpa, a Giggs vs. Messi kommentáradatot ez a zárójeles megjegyzésem indította:

"(No, megnéztem videón a gólt. Ettől van itt mindenki elájulva? De most tényleg... Mert sikerült két csel? Barcelonában fordítva van: amikor Messinek NEM sikerül két csel, csak mondjuk egy, rögtön megszólal a riporter: ritkaság az ilyen, de Messit leszerelték!...)"

Kitűnik belőle, hogy Giggs képességeit, tudását és eredményeit nem vontam kétségbe (nem úgy, mint Sam S Messiéit); ellenben nem voltam hajlandó a tegnapit minden idők legnagyszerűbb góljának kinevezni.

A két játékos összehasonlítása szerintem is értelmetlen.

Nemrég viszont volt egy vita itt, hogy Raúl vagy Giggs. Az egy értelmesebb párhuzam volt. Én akkor Raúl mellett tettem le a voksom. Számomra ő sokkal többet jelent, mint a walesi.

De a vitában vitapartnereim sikeresen meggyőztek arról, hogy valóban Giggs is korszakos klasszis volt."

United82 2009.02.11. 20:29:23

@Parraghramma.:
a Villa parkban lőtte a gólt, a többi stimmel:)

SamS 2009.02.11. 20:40:25

Csöncsön, te össze vissza beszélsz. Egyszer korszakos zseninek nevezed Giggset, máskor meg egy "jó játékos, de nem több". Eldönthetnéd, hogy mit gondolsz (vagy írsz...), másrészt pedig mindenki számára nyilvánvaló, hogy Messit az egekig magasztalod, mintha már most Maradonai szinten lenne. "Messi egy góljában benne van az örökkévalóság" - nah ezen akadtam ki a legjobban. Főleg, hogy utána átsiklasz Giggs gólja fölött, mintha mi meg sem említettük volna, pedig hasonlóan "benne van az örökkévalóság" abban a gólban...

Lencse. 2009.02.11. 20:40:26

@Parraghramma.: "Én nem tudom kieza Messzi, és a brazilokat amúgyis rühellem"

Mondat of the year! :-P

Parraghramma. · http://torrance.freeblog.hu/ 2009.02.11. 20:41:06

@Csöncsön: hinnye, az első sorod teccik. Pláne, hogy a nevem sárgával külön ki is húztad!

Ez nagyon kedves!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.11. 20:52:37

@SamS:

Az "irónia" fogalmát ismerik a tisztelt MU-szurkolók? :-)

mann 2009.02.11. 20:54:51

Arra a külis Giggs gólra én is úgy emléxem, hogy nem törés, hanem tudatos mozdulat volt. :)

A Giggs-Messi összevetés, ahogyan már írtátok, értelmetlen, leginkább a koruk miatt.
Messi egy zseni, aki előtt nagy jövő áll, Giggs egy zseni, aki mögött elképesztő pályafutás van.
De Messi szorgalmasan igyekszik letudni a különbséget.
Válogatottbeli piros lapok számát tekintve egy meccsel a háta mögött egalizálta a Walesi Varázsló egész pályafutását. :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.11. 20:55:29

@Parraghramma.:

Szívesen. Látod, a kedvedért ismét megteszem. :-)

Szerinted egyébként Raúl vagy Giggs?

Ja, bocs, kérdés visszavonva, látom, hogy neked Giggs a legnagyobb.

mann 2009.02.11. 21:00:11

Ehhez a mozdulathoz pedig valszeg Kakának le kellett volna guggolnia, ha nem Giggs áll vele szemben, hanem Messi ;)
vip.karelia.ru/files/giggs_kaka_189.png

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.11. 21:02:49

@mann: "A Giggs-Messi összevetés, ahogyan már írtátok, értelmetlen, leginkább a koruk miatt."

Hogy pontosítsunk: én írtam.

És röhögök a MU-szurkeszeken, hogy vérkomolyan vették, és vérben forgó szemekkel kontrázták meg. :-)))

SamS 2009.02.11. 21:05:14

@Csöncsön: Ahhoz képest "felkaptad a vizet" a mi kommentjeinken, az előbb írtad. Vagy az is irónia volt?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.11. 21:10:35

@SamS:

Ha a kérdés arra vonatkozik: tudok majd aludni miattuk.

Én is tudok ám pol.korrekt véleményeket megfogalmazni mindenkiről. Giggs esetében ez pedig még őszintén igaz is volna. Tényleg igazi példakép, szenzációs játékos, a valaha volt egyik legnagyobb balszélső; eredményei alapján Messi eddig a közelébe sem ér.

mann 2009.02.11. 21:12:35

@Csöncsön: vörös ördögök szurkolóit hergeled és csodálkozol, hogy vérben forog a szemük? ;)

Egyébként jól beillett ez a sorba, a Pool támadójátéka remek és élvezhető, Benítez kiváló edző, Scholes exkavátor és utálod a MU-t kijelentéseid mellé. ;)
Azonban a javadra kell írni, hogy Giggset végül is elismerted, szóval van remény.... :)

Parraghramma. · http://torrance.freeblog.hu/ 2009.02.11. 21:19:01

@Lencse.: Hááát, szerintem stilisztikailag koherensebb lenne, ha a "nem tudom" helyett "nemtom"-ot írtam volna, de a rapperek és filológusok kommenteléskor mellettem mindég segédkező, szerény különítménye az eme kérdésben kibontakozó, heveny vita végeztével 19:12 arányban a "nem tudom"-ra szavazott.

Kicsit sajnálom is. :-(

Az Aston Villás videó fotósopp. Aljas montázsmanőver és CGI-furfang. Én láttam egy Giggs interjút, és abban ő azt mondta, hogy sosem hibázik, és a Villának azt igazából belőtte!

@Csöncsön: Ú, mosmeg újra forog a "deháténirónizáltam" című, unhatatlan remix? Akkor én is hadd ironizáljak: amit mondasz, az a bátrak igazsága.

.m.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.11. 21:21:45

@mann:

Pont azért nem szeretem a MU-t, mert az ellenfél megsemmisítésére, meggyalázására törnek. Persze a Liverpool is, de náluk ez valahogy őszintébb: a pudlik tényleg őrültek. A MU viszont frusztráltan őrült, tele komplexussal.

Láttad a Barca-Depor meccset?

A Barcelona legnagyobb "vadállata", aki stílusa alapján simán beférne a MU-ba, végezhetett el 11-est a 85. percben 4-0-nál. A Depor kapusa kiállítva, egy mezőnyjátékos a kapuban. Eto'o korrektül bevágja, aztán odaszalad a pótkapushoz, és átöleli. Mondom, a legnagyobb vadállat az egész Barcában, nem a galamblelkű Iniesta. Az utolsó öt percet pedig lefocizza úgy a Barca, hogy nem lő kapura, mert nem akarnak egy mezőnyjátékost alázni...

Olyasmi ez, amit az Old Traffordon el sem tudok képzelni.

De tisztában vagyok azzal, hogy ez RÓLAM szól, és kéretik is úgy kezelni.

Sokadszorra is igyekszem lezárni a témát. A spanyol-angolt azért nézzétek este! ;-)

halareaal 2009.02.11. 21:26:25

@Csöncsön:

ezt a legutóbbi kommentedet nem nagyon tom hovatenni. a Barcelona ponthogy meg szokta alázni aki szembejön, nem az a csapat, amelyik a tökkelütött védők láttán leáll. más kérdés h nemtom igazából ebben mi kivetnivaló van.

mann 2009.02.11. 21:34:11

@Csöncsön: "Pont azért nem szeretem a MU-t, mert az ellenfél megsemmisítésére, meggyalázására törnek."
Hát ezt a 7végi WHU-MU után olvasni...:D
Mármint azt, hogy az uccsó öt percben nem lő kapura a Barca, csakhogy ne alázza az ellenfelét.
A MU 1-0-ás vezetés birtokában alig lőtt kapura, inkább a labdatartásra törekedett. Na AZ mekkora RESPECT ;)

A komplexusok emlegetése szerintem a Pool esetében jobban megállja a helyét. Gondolj Benítez cetlikampányára.;)

A MU jelenleg címvédő a hazájában, a BL-ben, megnyerte a világ kupát is. Van önbizalma csapatnak nem is kicsi. De asszem, van mire ;)

Lencse. 2009.02.11. 21:38:14

@Csöncsön: Ugyan ne szerénykedj, nem kell a Depor elleni öt percet emlegetned. A tavalyi BL-elődöntőben 180 percen keresztül viselkedtetek ilyen végtelenül lovagiasan, nehogy az agg EvS megijedjen.

Parraghramma. · http://torrance.freeblog.hu/ 2009.02.11. 21:58:59

@halareaal: maj mingyá kiderül, hogy ezis izé, na, "irónija".

Ha lenne egy fél mémnyi értelme ennek a frusztrált fasságnak, amit ideideologizált kedves Csöncsön, akkor le találnám firkálni, hogy szerény meglátásom szerint ha valami frusztrálja ma Európa megélhetési focistáit, az inkább ez: 44 m: 36 gy/4d/4 v gd: 130-39. (2008/09es idény Barszalonna meccsei.)

@Lencse.: LOL. (Nem, most nem ironizáltam. Kacajom komoly.)

SamS 2009.02.11. 21:59:32

"Pont azért nem szeretem a MU-t, mert az ellenfél megsemmisítésére, meggyalázására törnek."

Ezt nem tudom mire vélni. Miért törne a United az ellenfél megalázására? A csupa 1-0 után, amik lehettek volna 3-4 gólos győzelmek is? Van 1-2 játékos, aki hajlamos ilyesmire (Ronaldo, Nani), de rohadtul nem jellemző ez a csapatra (Scholes, Neville, Rooney, Tevez, Giggs, Carrick, Evra, ....). Komolyan kérlek, mondj egy indokot, ami alátámasztja ezen állításodat!

Addig is ENGLAND!!!

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.11. 22:00:05

én személy szerint nagyon várom már, hogy Messi egy kicsit idősebb legyen, egyrészt mert akkor eldőlne végre ez a roppant érdekfeszítő vita, másrészt pedig mert akkor lehetne Messi Papának (esetleg Messi Mamának) hívni.

United82 2009.02.11. 22:39:33

@Csöncsön:
valahogy egy barátságos meccs nem hoz lázba, különösen úgy hogy a fél angol válogatott nincs is ott(Rio,Gerrard,Walcott,JCole,Rooney..vagy akár Wes Brown aki standard jobbhátvéd Capellonál), majd a VB-n ha összefutnak akkor megnézem:)

United82 2009.02.11. 22:40:21

@Rooney82:
mert most azért megvan az esélye hogy az angolok is kijutnak:):)

Lencse. 2009.02.11. 22:54:03

Azt hallottátok, hogy Messi állítólag kókuszillatút szokott szarni? Xavi székletét pedig egyenesen bölcsődei hálótermek illatosítására használják, hogy a kisdedek álma édes legyen. Én simán elhiszem ezt, tulajdonképpen az lenne a meglepő, ha ezek a kiváló emberek, akik nem lőnek kapura, nehogy megalázzák az ellenfelet, kellemetlen szagút szarnának.

Természetesen ezzel szemben Giggsnek büdös a lába, Ronaldonak csúnya pattanások vannak a seggén, van der Saar pedig le szokta rágni a bőrt a körmei tövében.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.11. 23:00:12

"van der Saar pedig le szokta rágni a bőrt a körmei tövében" - ráadásul a lábujjain!

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.11. 23:02:24

egyébként kicsit furcsa azt a Piquét a spanyol válogatottban látni, akiből tavaly ilyenkor még Németh Krisztián csinált bohócot a tartalékbajnokságban.

Parraghramma. · http://torrance.freeblog.hu/ 2009.02.11. 23:02:49

@Lencse.: Mer megbocsáss, de ez rágalom. A holland hálóőr sikeresen túlesett pár csoportterápián, Giggsnek pedig 85%-kal csökkent a lábszaga, amióta felírtak neki egy kis Canestent.

Ronaldo pörsenései azonban kezelhetetlenek. (A madridi bőrgyógyászok állítólag más véleményen vannak...)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.11. 23:16:37

@Rooney82: De ehhez is egy olasz edző kellett. Mondjuk kuncogok mindig az angolokon, ha Shilton óta nem tudnak kiizadni egy épkézláb kapust, akkor miért nem honosítanak? James vazeg, hányszor vitézlett le már a válogatottban.

United82 2009.02.11. 23:22:53

Azért annak örülök hogy VDB fárasztja a Pool spanyol kontingensét és most is Villát hozta le nem Torrest:)
Amúgy a kapuskérdés vicc angliában, de az is h Rooneyn kívül nincs csatáruk.
Illetve hogy 5-6éve szenvednek h Lampard-Gerrard együtt vagy ne együtt..
Utoljára 96ban és 98ban volt jó angol válogatott, onnantól kezdve szenvedés az egész:)

Strigo 2009.02.12. 00:13:00

Agbonlahor, Johnson, Jagielka, Downing, C Cole. Remélem, ez Capello kísérletező kedvének köszönhető, nem pedig a jövőbeli elképzelése a csapatról.

Woland 2009.02.12. 00:26:57

@Strigo:, @mindenki:

"Csak mert Giggs Arsenal elleni gólját minden idők legszebb FA-kupa találatának szavazták meg"

nem kötözködni akarok : ) csak sokfelé olvastam már a "Best Goal in FA-Cup History"-ról, és kábé mindenhol másik találatot emlegetnek. : )

akinek van kedvence légyszi linkelje be a szerinte legszebbet! nem szépségverseny : ) - úgyis mindegyik kurva gyönyörű lesz : ) csak hátha valaki olyat talál belinkelni amit sokan nem láttak még.

itt a két nekem legszimpatikusabb "Best" - persze két Tottenham-gól : )

1. Ricky Villa szólógólja a ManCity elleni újrajátszott kupadöntőben (amivel 3-2 lett):

www.youtube.com/watch?v=wHMSqea3OX8

2. Gascoigne 30+ méteres szabadja az Arsenal elleni elődöntőben ami simán bevitte Seaman kisasszony kezét:

www.youtube.com/watch?v=GVMaIUSeRxA

kiváncsian várom a további szépségeket : ) akár Arse-gólt is.

szálem alejkum!

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.12. 00:27:42

@Strigo: szerintem Johnson egész jó volt, sőt SWP és Beckham mellett talán csak ő volt jó az angoloknál. ja, és ha EZ a Beckham nem lesz alapember Capellonál, akkor kénytelen leszek azt gondolni, hogy az olasz egy fütyi-pukkancs zseb-mussolini.

Adamfark 2009.02.12. 00:30:53

@Strigo:
C. Cole nevét lecserélném a botsáskáéra...
Szerintem a srác a VB-re az angol válogatott alapemberévé válik. Ha nem is kezdőként, de még arra is van esélye.
Különben megértem Capello-t: Olyan embereknek adott lehetőségeket, most itt egyszerre, akik legalább leklesedésből megmutathatták volna, de nem...
Ha jönnek majd az okos Spanyol drukkerek ide osztani az észt, akkor nemárt majd nem elfelejteni azt az aprócska tényt, hogy az Angol Bajnokág nem szünetel télen. (Mondjuk ezen már ideje lenne változtatni, mert az angol válogatott ezt (is) szívja évek óta. Az FA meg a felelős keresgélés alkalmával elkezdhet magára mutogatni...)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.02.12. 00:42:33

ki szaladgált 5ös mezben a mai meccsen a spanyolok ellen? biztos nem Ágyús :)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.12. 00:46:01

"Szerintem a srác a VB-re az angol válogatott alapemberévé válik. Ha nem is kezdőként, de még arra is van esélye."

??? ugye nem azt gondolod, hogy C. Cole valami tini-tehetség? nem azt mondom, hogy ebben a helyzetben nem lehetett betenni a csapatba, de az azért elég szomorú lenne az angolokra nézve, ha alapember válna belőle.

Woland 2009.02.12. 00:48:37

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki:@Adamfark:

pfff : ) ez tényleg művészet. Gerrardé még dráma szempontjából is.

danke sehr!

Woland 2009.02.12. 01:12:30

@imici77:

nem rossz, ez a Henry srác még akár viheti is valamire! : )

ez amúgy az utolsó dél-londoni évében volt?

(ugye Carragher volt az akit 20 méteres hátrányból utólért és megkerült?)

Glory 2009.02.12. 01:36:07

@Adamfark: mar kerestem volna ezt a golt hogy belinkeljem mint minden idok legnagyobb goljat, de latom megeloztel :)

Adamfark 2009.02.12. 01:40:13

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki:
nem-nem, tisztában vagyok vele, hogy "már" 25, és ráadásul Chelsea nevelés. :)) Ugyanakkor nekem már a hétvégi WHU-United meccsen is feltünt, hogy mennyire kurva sokat fejlődött a srác.
Engem valahogy Benzemára emlékeztet a mozgása. Ugyan az az agresszivitás, ugyanakkor ha egyszer át tudja venni a laszti (fizikailag nem tudják elnyomni, nem könnyű feladat) iszonyú nehéz megszabadítani tőle. Megmondom őszintén, hogy 1x-2x azért hétvégén is megizzasztotta Vidicet és Ferdinandot. Persze azért Ő egyedül nem nagyon tudott a "Red Wall"-lal mit kezdeni, de én azt mondanám, hogy jelenleg is az egyik legígéretesebb angol játékos. És a VB még picit arrébb van!

Adamfark 2009.02.12. 01:41:51

@Adamfark: És hogy egy picit haza is beszéljek, a következő VB-re meg ott lesz Welbeck! ;-)

Adamfark 2009.02.12. 01:47:04

@glorymanunited: az igazság az, hogy Giggs Villa elleni gólját keresve egy csomó videót végignéztem.
Megmondom őszintét, hogy a tavalyi best 10 United Goals listából bármelyiket meg merném versenyeztetni ezzel, és csak minimálissal maradnának alul...
Kezdve Rooney 2 emelésésvel, Scholes Barcanak rúgott goljával, egészen Ronaldo Jamesnek rúgott R. Carlost lepipáló szabadjáig.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.12. 12:43:42

@Adamfark: "Ha jönnek majd az okos Spanyol drukkerek ide osztani az észt, akkor nemárt majd nem elfelejteni azt az aprócska tényt, hogy az Angol Bajnokág nem szünetel télen."

Azt hittem, a B csapat szöveggel jössz. Az jogosabb lett volna. Mert téli szünet Spanyolországban sincs, csak annyi, hogy egy hétvége kimarad karácsonykor. Pont a spanyol élcsapatok formáján látni (a Valenciáén, a Villarrealén vagy a Sevilláén), hogy ez mennyire keveset jelent.

Arra jó volt a meccs, hogy látsszon: mennyire nevetségesek és buták a "de Villa egy angol védelemnek nem tudna ilyen gólokat lőni" szövegek.

Ellenféltől, téttől függetlenül: brutálisan erős ez a spanyol válogatott.

Mérgező Hulladék 2009.02.12. 13:10:38

@popp: akkor miért nem honosítanak?

Nem lehet nekik. Csak olyat, akinek van brit felmenője. Meg egyébként sem lenne olyan egyszerű találni egy kiforrott, kiemelkedő képességű kapust, aki még nem volt válogatott. Tehetséges fiataljaik meg nekik is vannak mindig, csak valahogy nem érnek be.

Adamfark 2009.02.12. 15:43:21

@Csöncsön:
A téliszünet hiánya okozza azt is, hogy B csapat volt, mert a hiányzók nagy része vagy sérült, vagy éppen lábadozik...
A spanyol csapat meg gyakorlatilag megegyezett az EB győztessel...

SamS 2009.02.12. 15:51:43

Elég lehangoló volt az angolok játéka, még akkor is, ha Ferdinand, Rooney, Hargreaves, Joe Cole, Rooney, Brown nélkül léptek pályára...Bár Capellotól nem várok mást: érmet a vébén. Teljesen mindegy, hogy barátságos meccseken mi történik; ha jó a játék, örülök, ha nem, akkor várom, hogy jöjjön az eredmény tétmeccsen.

SamS 2009.02.12. 15:52:48

Másrészt a spanyoloknak van 13 nap pihenőjük, Angliában meg ebben az időszakban 2-3 naponta voltak meccsek.

ZenZo 2009.02.14. 18:24:28

Pompey - Citeh : 2 - 0, pöte ez nem jött be :)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.02.14. 18:36:18

@ZenZo:
ezt most úgy írtad, mintha kben halálosan pontosak lennének a tippjeim :)

szánalmas volt a City, legalábbis, azok alapján, amikor nem aludtam, vagy nem a Hertha-Bayern hajráját néztem.
Kompany nagyon ügyes volt a második gólnál, mintha jelzőbólya lett volna, h tudja Pennant, hova kell tekernie a labdát.

wilco 2009.02.14. 18:47:49

@pote: már régóta rakoncátlankodik az üveggömb, csak a robbie keane duplák jópárszor kihúztak téged a szarból...;)

rizla 2009.02.15. 02:18:32

ez a giggs vs messi miért került megint elő fent?
a napnál is világosabb, hogy aki szerint messi csak egy aktuális "tizenéves sztárocska", az alig látja játszani (vagy szferinek hívják, ami a "futballhoz hülye vagyok" közismert nemzetközi jelzése).
ettől még persze csöncsön is hülye, aki makacsságból nem hajlandó másban is felfedezni a szépséget, mert valószínűleg ő sem tudja miről beszél. látott két MU-meccset összesen, a két barcás BL-elődöntőt, és ennyi, lépegető exkavátor elmélet felállítva megdönthetetlenre, lol.
messi zseni, de giggs sem kicsi.

capor_ 2009.02.15. 02:51:57

@rizla:

Jaja, teljesen értelmetlen a vita, mert Illés Béci a király akkor is.... :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.15. 12:19:34

@rizla:

Többször leírtam, hogy Giggset nagy játékosnak, világklasszisnak tartom. Sam S és társai ezt egyszer sem írták le Messiről.

Ki is volt itt az elvakult?...

SamS 2009.02.15. 16:22:27

"Nálam fordítva van: Messi egy nagyon jó játékos, Giggs szintén az (...)"

Magamat idéztem. Te el sem olvasod mások kommentjeit. Aztán nem tudsz egy értelmes érvet felhozni, akkor pedig azt állítod, "ironizáltál". Elég gyenge vitapartner vagy.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.15. 18:53:20

@SamS: "Messi egy nagyon jó játékos, Giggs szintén az"

Akkor ebben ki is egyezhetünk. Személyeskedéseden pedig nagyvonalúan átlépek. :-)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.15. 18:55:03

Ja, ha már érintőlegesen szóba került: Raúl ismét bizonyítja hétről hétre, hogy még mindig nem lehet leírni. Óriási játékos.

Lencse. 2009.02.15. 19:48:12

@Csöncsön: Ehhez ismét sikerült a legmegfelelőbb fórumot megtalálnod. :p Akkor már én is megjegyzem, hogy nagyon tetszik az új Mando Diao album, meg hogy ma az olvadó hó ráfagyott a járdára, és majdnem elcsúsztam.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.15. 19:57:09

@Lencse.:

Mondom, "ha már érintőlegesen szóba került". Elcsúszásról itt még érintőlegesen sem volt szó. (Ámbár a MU kapcsán nem lettem volna bánatos egy ilyen miatt.)
süti beállítások módosítása