Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Megszámoltuk, hányszor játszott jól idén a Juventus

2009.02.03. 00:44 _benito

Akit csak ennyi érdekel, annak megmondjuk csípőből: hatszor. Cirka harmincból.  Vasárnap délutánig úgy nézett ki, ez nem a nagyok fordulója lesz, de aztán az egyik nagy úgy határozott, ha már mindenki az ő boldogulásukat tartja a legfontosabbnak, nem hagyják kihasználatlanul a helyzetet. Az Inter és a Juventus égése között azért jelentős különbség van (nem, nem az, hogy a Juvét kifektették), az milánóiak ugyanis csak elflegmázták a Torino elleni meccsüket, a Juventust viszont egészen egyszerűen megverte egy jobb csapat. A Roma két percre volt attól, hogy egy pontra feljöjjön a BL-helyek utolsóján trónoló Genoára, az Udinese pedig pont Nápolyban gondolta úgy, hogy itt az ideje visszatérni a meglehetősen régen elhagyott ösvényre. A Fiorentina a havazás miatt elhalasztott meccsen avatta századossá (majd százegyedessé) Mutut. Hajtás után mindenkit bántani fogunk.

Aki látta a Juventus Cagliari elleni meccsét, annak nincs nagyon mit mondani, aki meg nem, annak annyit: ugyanazt a kétségbeejtően fantáziátlan, dögunalmas szarcséplést vezette elő Ranieri csapata, mint az egész szezonban. És a továbbiakban erről fogunk értekezni, a meccsről már csak egy gondolat: a jobb csapat nyerte meg, ez vitathatatlan. Időt, fáradtságot nem kímélve végigbámultam a Juventus összes idei meccsének az összefoglalóját, ennek következik most a zanzásított változata. A 22. fordulón vagyunk túl, rövid fejszámolás után ez 22 lejátszott meccset jelent, amelyek közül ötöt veszített el a csapat, ezekkel nem is kell foglalkoznunk, mert talán senki nem vitatja, hogy egyiken sem játszott jól. A fennmaradó meccsek közül a Fiorentina (1. forduló), az Udinese (2), a Roma (10.), a Genoa (12.) és a Milan (16.) ellen játszott jól, illetve elfogadhatóan a Juventus. Ez 5 (azaz öt) darab meccs, ehhez jön még a Catania elleni kupameccs. A továbbiakon – és ez vonatkozik a Bajnokok Ligájában lejátszott hat meccsre is - úgy alakultak a dolgok, hogy ha Del Piero betekert egy szabadrúgást, vagy Amauriból előtört a zseni, akkor nyert a Juventus, mert a védelme és a középpályás védekezése azért rendben van, ha viszont nem, akkor kínkeserves szenvedés volt. De menjünk tovább: a Juve 13 győzelméből 6 a lehető legkisebb különbségű, igazán megszórni csak a reménytelen Regginát, és a szezon legjobb játékával a Milant sikerült. (A Genoát nem vehetjük ide, mert az egy szoros meccs volt, 2-1-nél kitámadtak a vendégek, az utolsó két percben begyötört két gólt a Juve, de a 4-1 ellenére szó sem volt itt döntő fölényről.) Persze, sok a sérült, bla-bla… De egy Juventusnál nem létezik, hogy az legyen a gondokra a válaszlépés, hogy reménytelenül cukrozza a csapat a taknyot bízva abban, Del Pierónak befújnak egy szabadrúgást lőtávolságon belülről. Pedig de. Közben lezárult az átigazolási időszak, Seccóék pedig úgy érezték, minden rendben van a csapat háza táján. Azokat, akik most arra élezik magukat, hogy Ági mamit bántsák, felszólítom, hogy előtte vegyenek ők is egy hasonló svungot, és számolják meg, a Juventus 36 bajnoki góljából hány esett kidolgozott támadás után. Köszönöm. (Juventus-Cagliari 2-3)

Az Inter elhitte, hogy elég a mezeket kiküldeni a Torino ellen, Ibrahimovic a 100. meccsén úgyis fesztivált rendez. Nem jött össze, ismét láthattuk, mit történik egy nem megfelelő elszántsággal pályára lépő csapattal, a reménytelenül szar Toro ugyanis egyáltalán nem érdemtelenül szerezte meg a vezetést. Az egyenlítéshez szükséges felpörgést nehezítette a Zanetti-Cambiasso-Maxwell-Sztankovics középpálya, amely roppant kreatív, ha a labdát felhozó ellenfél módszeres testüreg-ellenőrzéséről van szó, de a meglehetősen kedvetlenül tévelygő csatárokig már nem tudja eljuttatni a labdát, ezért Mourinho gyorsan be is hozta a Figót (vicces, hogy még mindig megtolja, és fut utána, pedig már csak egy játékos van a Serie A-ban, akit le tud futni – az meg tavaly is eltörte a lábát egy virgonc próbálkozás után) és Quaresmát. A félárbócra eresztett portugál zászlót végül Burdisso emelte újra magasra, aki Sereni bakiját kihasználva fejelt be egy szögletet, de a győzelem nem jött össze, pedig a végén már egészen futballra alkalmas összeállításban játszott az Inter. (Inter-Torino 1-1) Breaking: Quaresmát megvette a Chelsea.

A Laziónak nagyon nem megy a Milan ellen, ősszel is kicsinálták őket a milánóiak, most pedig még annál is jobban. Ennyire azért nem volt sima, lőhetett volna gólt a Lazio is – ami nem meglepő a Milan hátsó alakzatára pillantva – de ez vasárnap este egy olyan meccs volt, ahol nem volt esélyük. David Beckhamnek, a metroszexuális papucsférjnek, az agyonhypeolt médiabubusnak pontosan három meccsre volt szüksége ahhoz, hogy bizonyítsa, egy olyan csapatban is haszonnal tudja tenni a dolgát, amiben nincsen helye (ezt már másodszor kénytelen megtenni pályafutása során, mert az agyonhypeolt médiabubusok egy másik gyűjtőhelyén már védekező középpályást is játszattak vele). A második félidőre atomjaira hulló Lazio ellen még vághatott volna másik hármat is a Milan, de a két brazil megkönyörült rajtuk, aztán Delio Rossi döntötte el végleg a meccset azzal, hogy a kifejezetten jól mozgó Meghnit Simone Inzgahira cserélte, így már csak egy játékosa maradt a középpályán, aki hajlandó volt tenni valamit a sikerért, de Matuzalemet nem arra tartják, hogy meccseket fordítson meg. A Milan, amennyiben állandósítani tudja formáját, egyértelműen esélyesnek tűnik, hogy befogja az Intert, de mindenképpen esélyesebbnek, mint a korábbi második helyezett. (Lazio-Milan 0-3)

Amikor azt mondtuk, ez nem a nagyok fordulója volt, (már) ide értettük a Romát is, mert ezt a szép feltámadást nem a szél fújta alájuk, hanem megdolgoztak érte, a Regginában elhullajtott pontok viszont egyértelműen megtorpanást jelentenek. Benne van Spalletti is, mert nincs Rómában ember, aki becserélte volna a világ legönveszélyesebb középhátvédjét, Loriát, hogy az utolsó tíz percben megőrizze a soványka előnyt az életéért támadó ellenfél otthonában. A keserű sorsú játékos első labdaérintéséből adott is egy gólpasszt Cozzának, Spalletti pedig jogosan kezdte meg a calabriai kispad metszőfoggal történő aprófává darabolását. Információink szerint a meccs óta Loria Róma utcáin sikerrel került el két, négy emelet magasságból felé zuhanó zongorát, nem vette át motabával fertőzött ajánlott küldeményeket, és még időben észrevette a pizzájából kilógó főfékhengert is. (Reggina-Roma 2-2)
A Fiorentinát zavarta meg kevésbé az egynapos csúszás (a pályára hullott komoly mennyiségű hó miatt hétfő délután játszották csak le a bolognai meccset), és Mutu jubileumi góljával megszerezték a vezetést (ez a pólón üzengetés annyira szánalmas), majd a román megint beköszönt, innentől pedig hiába igyekezett Osvaldo nagyon, hogy egykori csapatának bizonyítson, a Fiorentina a hazaiak szépítése után sem esett össze. Gilardino az utolsó percben hosszabb szünetet tört meg Semioli – ő meg hosszabb szünet után tért vissza, első labdaérintése a gólpassz volt – passzából a kapuba gurítva. (Bologna-Fiorentina 1-3)

Valami lett időközben a Napolival is, mert újabban mindent tudnak, csak nyerni nem, még akkor sem, amikor aztán minden nekik áll. Az Udinese ellen 2-0-ra vezettek, mégsem jött össze, mert a vendégek két csatára megint megvillant. Quagliarella gólja nemcsak a meccs, de a forduló legszebbje is, amit a bal alsóba hegesztett, azt nem sokan tudták volna utána csinálni. Úgy néz ki, megállt az udinei mélyrepülés, a Napoli viszont már csak 8., és ketten is nagyon szorosan tapadnak rá. (Napoli-Udinese 2-2)
A Genoa a helyzetek alapján sokkal jobban is megverhette volna a Palermót, mint ahogy végül összejött, a végén már arra rúgták a labdát a szicíliaiak, amerre nem szégyellték, mégsem sikerült kihúzniuk. Criscito első pillantásra középhátvéd, így elég meglepő lehet, hogy ő ért fel a 89. percben egy támadás végére, de a híradások szerint ezúttal egy sorral feljebb játszott, így kevésbé meglepő, hogy rá maradt a győztes gól bepofozása. Egyébként egyre nagyobb érdeklődéssel figyeljük Jankovicsot, aki megint a Genoa legjobbja volt. (Genoa-Palermo 1-0)

Pazzo valóban belekezdett, ráadásul nem is akárhogyan, kifejezetten csatárra emlékeztetett, ahogy két védő között levette, és bevágta a Chievo kapujába a Samp vezető gólját. Győzelmet nem ért, mert a hazaiak két percen belül egyenlíteni tudtak, de előbb a szezon egyik legnagyobb védését csikarták ki Castellazziból, a végén pedig hiába küldték a pályára öt teljes percre a Veronában eddig nem sok mindent csináló Foquinhát. A Kerlon néven is ismert fókától egy jó lövésre így is futotta, de a döntetlen egyik csapatnak sem ér semmit. (Chievo-Sampdoria 1-1)
Az Atalanta nagy nehezen legyőzte a Cataniát, de a vendégek a lefújás előtti másodpercekben lőttek egy teljesen szabályos gólt a Serie A-debütáns Consigli kapujába. További érdekesség, hogy Vierit száz év után a pályán találta a kezdő sípszó, de 21 perc után sérülés miatt cserét kért (már többször mondtuk róla, hogy igazából utál focizni), majd a cseréjét is le kellett cserélni. Ez három csere egy mondatban, bizony. (Atalanta-Catania 1-0)
A Lecce leszakított magáról a Torót, és már négy ponttal hasít az utolsó bennmaradó helyen, köszönhetően a Siena idegenbeli legyőzésének. A vendégsiker értékét növeli, hogy egy teljes félidőt emberhátrányban játszottak le, sőt, a második góljukat is tízen szerezték. (Siena-Lecce 1-2)

353 komment

Címkék: olasz összefoglaló serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr62919454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.02.04. 22:54:23

@Mr.AT: Hát bizta, nem foglalok állást. Viszont a Marchionni pályázaton én is indulnék, csak jó lenne tudni melyik az, mert a nevét még nem hallottam. :DD

WallyB 2009.02.04. 22:54:48

Tudom, hogy off, de Málta válogatottja 3-1-re verte a Fradit...

danesdzsu2 2009.02.04. 22:54:50

@simoo: úgy értem, az átkapcsoláskor nem döntöttem rosszul. Ez egy egész jó meccs ahhoz képest....

Count Adyn 2009.02.04. 22:55:16

@Great Cornholio: Márkijóni-t mondanak akkor az ő:DDD

Mr.AT 2009.02.04. 22:55:20

@Great Cornholio: B*zmeg katasztrófa Marchionni, ma is, mint hosszú meccsek óta. Nálunk a cégnél vki ilyen teljesítményt nyújtana a szakmájában, nemhogy a cégtől, de az országból is elüldöztem volna.

Mr.AT 2009.02.04. 22:56:24

Tessék, erről beszélek. 5 méterről két ember közé gurítja. Bedobás. Kritikán aluli, de tényleg. Nettó nyereség lenne, ha kiállítanák.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.02.04. 22:56:26

Most láttam Marchionnit, taccsra mentett, mármint passzolt. :DDDD

WallyB 2009.02.04. 22:58:58

Amauri miért nem játszik?

calciomax 2009.02.04. 22:59:17

Ez a Gargano szabad azért ott volt.......

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.02.04. 22:59:30

@Mr.AT: Ne aggódj, ha megöregszik megveszi a Milan. :DD

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.02.04. 23:04:45

nedved lövésénél lavezzi védekezett.

danesdzsu2 2009.02.04. 23:05:32

Szegény Lavezzire ráült Nedved, még jó, hogy csak szabadot fújtak ellene, és nem kapott lapot....

Mr.AT 2009.02.04. 23:08:09

Na, a végét megnyomjuk. Marchionni erős 7-8 perce nem ért labdába, megyünk is.

Mr.AT 2009.02.04. 23:08:39

Jókor írom... :-))) Marchionni... Ajándéklabda.

Nem tudom, ez vicces, vagy siralmas.

WallyB 2009.02.04. 23:10:48

@Mr.AT: a vétlen kéz is ő volt? Épp nem oda figyeltem...

WallyB 2009.02.04. 23:11:26

Mármint Molinarora gondoltam.

WallyB 2009.02.04. 23:14:50

Hmmm... naaaaagyon érdekes.... a Juve kap 5 11-est... felháborít... :)

Count Adyn 2009.02.04. 23:15:00

Na és most kiesünk a gecibe

danesdzsu2 2009.02.04. 23:15:41

Nem baj, a kupa nem számít.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.02.04. 23:15:50

Vérfagyasztó izgalmak következnek, hölgyeim és uraim, vajon márkióni fog-e rúgni? :)
Pláne ha az övével jutnának tovább, lenne egy sportautóm. :DDD

Mr.AT 2009.02.04. 23:17:20

@Great Cornholio: Ha a Marchionni berúgná, és a kapuban állva kivédené a Napoli 5 tizenegyesét, akkor is fejjel lefelé kellene keresztre feszíteni a stadion bejáratánál, s kiakasztani rá egy táblát, hogy "Így nem".

WallyB 2009.02.04. 23:22:34

Valamelyik nap volt múlt héten, asszem az indexen, a valaha volt legbénább 11-esek... Totti Panenka-féle emelése, amit a kapus, ha szintén flegma, akkor ki is fejelhetett volna. De a csúcs nekem a brazil gyerek volt, aki középre gurított, a kapus elment jobbra, de a vetődés után még fel tudott kelni, és kényelmesen védte a gurítást...püfff neki, Pável...

WallyB 2009.02.04. 23:24:54

Úgy tudtam, hogy Lavezzi kihagyja... az argentinok ilyenkor ki szokták hagyni...

WallyB 2009.02.04. 23:26:16

Gyökéééééééééééééééééééééér.... ezt hova rúgta...

danesdzsu2 2009.02.04. 23:26:27

Denis nem hagyta ki, mint argentín:)

WallyB 2009.02.04. 23:27:10

Ha így folytatják, mégiscsak lesz Molinaro 11-es...

danesdzsu2 2009.02.04. 23:28:24

A kupa a legfontosabb, más nem számít.

WallyB 2009.02.04. 23:28:32

@danesdzsu2: affranc... megdőlt az elméletem... Molinarot megúsztátok, igen, úgy nehéz 11-es párbajt nyerni, ha kaput sem fognak a játékosok. Everton-Poolon is hosszabbítás van.

calciomax 2009.02.04. 23:29:00

Gargano megismételte a szabadrúgását.

Mr.AT 2009.02.04. 23:29:01

Na akkor most kellene azt, hogy nem ünnepelünk, hanem mindenki lenyírja a haját, hamut szór a fejére, odaadja a mezét a legközelebbi drukkernek kárpótlásul ezért a botrányos estéért, majd lehajtott fejjel szégyenkezve betakarodunk az öltözőbe, és mélyen kussolunk.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.02.04. 23:29:03

@WallyB: Nedved lavezzi tippem bejött. :) ADP-ben reménykedtem. :)

danesdzsu2 2009.02.04. 23:29:36

És most át lehet kapcsolni az Everton-Liverpoolra:)

WallyB 2009.02.04. 23:29:57

@simoo: LOL! Szép volt, gratula... és még Legro is betalált.

Mr.AT 2009.02.04. 23:30:25

@Great Cornholio: ADP egész pályafutása során 3 tizenegyest hibázott, ebből az egyiket jól láthatóan szándékosan.

Nem tud olyan szarul játszani, hogy kihagyja a büntetőt - ebben gyakorlatilag utánozhatatlan.

WallyB 2009.02.04. 23:31:26

@Great Cornholio: ADP nem hagy ki büntetőt, benne biztos voltam, hogy belövi. Lavezzit még 1-1-nél éreztem én is, Pavel, csak akkor, amikor odaállt. Mommot még akkor sem. Érik a kupában az Inter-Juve?

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.02.04. 23:32:29

@Mr.AT: Azért mondtam, hogy reménykedtem, amúgy ezekkel az baj, hogy gyengén fut neki, ha a kapus nem dőlt volna el. A rúgás után is odaérhetett volna. de mind1 , legalább összejöhet valami izgalmas döntő is. Inter Juve, valami Inter noname ellen. :PPP

simoo · http://artissimoon.blogspot.com 2009.02.04. 23:32:36

@Mr.AT: na ja, Trez meg kb. az elsőt lőtte be :)

simoo · http://artissimoon.blogspot.com 2009.02.04. 23:34:10

@WallyB: még szép... alázás volt...

no de komolyan... mi a fsz volt ez...????????

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.02.04. 23:34:16

A liverpool evertont hol adják?? Látni szeretném még egy penalty thrillert. :P

Mr.AT 2009.02.04. 23:35:07

@simoo: Neem, szokott ő tizit lőni, Alex ugye 11 éve a Nr.1. lövő, s mikor már se Zizou, és már/még se Ibra nem volt, akkor Trez volt a második. Meg nem mondom, hány tizit lőtt, nézd meg wikin, de sokat, az biztos.

WallyB 2009.02.04. 23:40:32

@simoo: a kérdés, ugye jól értem, nem nekem szól?

Count Adyn 2009.02.04. 23:43:03

Ez egy szar volt masnival átkötve kb:D

WallyB 2009.02.04. 23:43:07

Akkor tehát Inter-Sampdoria és Lazio-Juve... hááát, a zebráknak azért marad még egy "mountain to climb". Főleg úgy, hogy elvileg mind a három fronton versenyben vannak. Kíváncsi leszek, hogy így megfogyatkozva, kifacsarva meddig mit tudnak kihozni a szezonból.

Count Adyn 2009.02.04. 23:45:32

@Mr.AT: Melyik volt az a szándékos tizi hibázás? Geiv video:D

_benito · www.nst.blog.hu 2009.02.04. 23:45:35

ünnepélyes bejelentés következik. az nst olasz posztjainak szerzője átértékelte magában a dolgokat, és mostantól megtanul a kis dolgoknak is örülni - azaz nagyjából úgy fog viszonyulni a juventushoz, mint másik szerelméhez, a magyar válogatotthoz.

jóccakát.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.02.04. 23:46:34

@danesdzsu2: Az eredményt elnézve, nem igazán bánom. :) Sportklub+ hol van, nekem a digin nincs v csak nem tudok róla.

Mr.AT 2009.02.04. 23:47:45

@_benito: Neeeem... :-) Vért akarunk, anyázást, háborgást, és Fűrész 6-ot Marchionni főszereplésével.

Ha valamikor jogos, akkor most az.

WallyB 2009.02.04. 23:48:36

@Great Cornholio: Sportklub adja exkluzív. Élőben meg a Sportklub+, de ezt már írta valaki. Marad a livescores.com, mert én azt már nem nézem végig...

Count Adyn 2009.02.04. 23:49:47

Meg kollektív sünszarást a csapat részére.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.02.04. 23:51:04

@WallyB: Már vége a meccsnek.
A LAzio Juve is jó meccs lesz, megnézzük melyik csapat tudja majd alulmúlni a másikat.

calcio_di_rigore 2009.02.04. 23:58:23

Meccs közben sokszor azt éreztem, hogy ez életem leggyötrelmesebb Juventus-meccse.

Mostmár megnyugodtam, mert ez volt a legalja. Ennél szarabb már nem lehet.:)

Count Adyn 2009.02.05. 00:13:33

Eddig birtam a DÍRKÁJT!44 ozást a sportklubbon, jóéjt mindenkinek:D

WallyB 2009.02.05. 07:07:28

@*Fata*: Jól elkapott fotó, mintha a Star Trekből vagy a Stargate-ből lépett volna ki... :)

sh4d0w 2009.02.05. 09:28:20

@Count Adyn: ÁGGŐ-t még nem hallottad? Egyszer pechemre odakapcsoltam, ahol ezt Léderer nyomta... ökölbe szorult a fülem... is...

shinigami 2009.02.05. 09:43:35

az ilyen meccsek miatt utalom az olasz focit

giacomo 2009.02.05. 10:41:17

@Mr.AT: "Persze az ilyen giacomo színvonalán mozgó kárörvendő ellendrukker tinik vihognak ezen, de objektíven és racionálisan gondolkodó felnőtt ember ezt igenis figyelembe veszi."

Így van, de a fától azért még láthatná az erdőt. A Juve valóban erőn felül teljesít, de nem feltétlenül a sok sérült, hanem sokkal inkább a keret színvonala és Ranieri miatt. 8-10 meghatározó játékos nem tudhat hiányozni a Juvéból, mivel összesen nincs annyi a csapatban.

Sok érdekeset olvastam amúgy az NST-n a Juvéról, tőled viszont mindig csak ugyanazt. Lehet valaki elfogult, de ez a sok kritikátlan és nívótlan apologetika néha simán unalmas. Szerintem lazíts néha.

Mr.AT 2009.02.05. 11:16:07

@giacomo: Mindenképpen jelzem majd, ha szükségem lesz tanácsra tőled - bár félek, el kell keserítselek: nagyon úgy tűnik, ez az idő sosem jön el.

Addig is gondolkodj el azon az egyszerű tényen, hogy a "meghatározó játékos" nem objektív fogalom, hanem az adott csapatra vonatkozó szubjektivitás. Objektív fogalom pl. a "világklasszis", ami minden csapatra ugyanúgy értelmezhető szintmérő fogalom.

Te ezt a két kategóriát kevered: meghatározó játékosa minden csapatnak, a falusi sörcsapatnak is van, világklasszisa viszont csak keveseknek. Ennek megfelelően igenis van 8-10 meghatározó játékosa a Juvénak, függetlenül attól, hogy ők amúgy világklasszisok vagy sem: Buffon, Chiellini, Sissoko, Nedved, Trezeguet, Del Piero, Amauri és a többiek igenis markáns részét képezik mindannak, amit ma Juventusnak hívunk.

A te szádból bármely hozzászólás kapcsán a "nívótlan" jelzőt olvasni pedig finoman szólva is mosolyogtató.

BruceWayne 2009.02.05. 11:17:51

az első 3 kört nem láttam a 11-esekből (kezdődött az Ítélet:család a comedy centralon, az azért csak fontosabb :-) de amit utána műveltek a játékosok 11-es rúgás címén az valami botrány volt... főleg Lavezzi, hogy gondolta ezt hogy egy lépésről lövi rá? már mikor odaállt látszott hogy necces lesz mivel nekifutás nélkül elég nehéz jól 11-est lőni, nem is értem hogy lehetett ennyire amatőr, csakúgy mint a másik napolis aki szintén ne futott neki. sissoko meg a másik napolis aki fölévágta meg szintén nagyon béna volt, hogy nekifutottak rendesen aztán meg a végén gyors kis lépésekkel futottak neki, eltoporogták.....

Mr.AT 2009.02.05. 11:18:04

@giacomo: PS. (s itt le is zárnám ezt a méltatlan részt): Ami a "kritikátlan" részt illeti, olvasd már vissza a tegnap esti meccs kapcsán általam írtakat, s próbálj meg látni is, ne csak nézni.

BruceWayne 2009.02.05. 11:31:46

egyébként érdekes az idei lebonyolítás, a győztesnek (ha kiemelt) össz-vissz 4 meccset kell játszania, ráadásul így hogy egy meccsen dől el a továbbjutás, elég igazságtalan, vagy pont mindig úgy jött ki a sorsolás hogy az Inter és a Juve játszik otthon? :-)

giacomo 2009.02.05. 11:47:59

@Mr.AT: "A te szádból bármely hozzászólás kapcsán a "nívótlan" jelzőt olvasni pedig finoman szólva is mosolyogtató."

Az jó, ha mosolyogsz.

"Ami a "kritikátlan" részt illeti, olvasd már vissza a tegnap esti meccs kapcsán általam írtakat, s próbálj meg látni is, ne csak nézni."

Így végigolvasva az egészet, teljesen váratlanul jogos. Időrendben olvastam és egy korábbi commentedre reagáltam. Az Everton-'Pool meccs miatt csak a Juve-Napoli elejét láttam, tényleg elég vacak lehetett, ha ilyeneket írtál.

Mr.AT 2009.02.05. 13:47:44

@Nerazzurri: A következő körben amúgy mi megyünk Rómába (tehát nem Juve-Lazio, hanem Lazio-Juve), nemde?

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.02.05. 13:48:50

@Nerazzurri:
Egy abszolút kedvenc Beeeeeeeppppppe Signori folyton úgy rúgta, ahogy Lavezzi és igen eredményesen:

www.youtube.com/watch?v=H74wK-UI3r8

Egy Lazio-Roma van a videón, szörnyű minőségben, viszont rajta van Gazza, egy nagyon rokonszenves Mihajlovics és Di Matteo.
Persze, ha nem is mondom ki rúgná helyből, vagy egy lépés után, akkor engem is ... :))

giacinto 2009.02.05. 14:22:07

az elődöntő 2 meccses.

szóval 5 meccset kell játszania a győztesnek. a döntő már újra egy meccses lesz, Rómában, május 13-án.

BruceWayne 2009.02.05. 16:40:16

"az elődöntő 2 meccses."
tiszta Anglia XDDD

calciomax 2009.02.05. 19:11:29

A Napoli direkt bukta el tuti igy nem lehet fölé b@szni két büntetőt.

sh4d0w 2009.02.05. 19:58:04

Nah, Ronaldinho távozik a Milanból? Sajna itt sem játszik úgy, mint anno a Barcában...

giacinto 2009.02.05. 21:13:34

pedig úgy tudtuk visszatért a régi ronaldinho.

*Fata* 2009.02.05. 22:01:30

hm 9 gól meg pár gólpassz szerintem is rossz teljesítmény. esetleg kispadról megpróbálhatná kapura csavarni...
hagyjuk már...

calciomax 2009.02.05. 22:01:33

Odaadnám ezért a szar Ronaldinhoért a kurva jó Quaresma-t. Asszem az áeuk is kb. uannyivolt.

WallyB 2009.02.05. 22:22:55

@giacinto: Megelőztél... az elődöntő két meccses...
en.wikipedia.org/wiki/Coppa_Italia_2008%E2%80%9309

@calciomax: Kurva jó Quaresmát csak Porto mezben láthattál... sem a Barcában, sem az Interben nem alkotott nagyot, a Chelsea-ben sem fog.

WallyB 2009.02.05. 22:25:18

@sh4d0w: ez az info honnan jön?

WallyB 2009.02.05. 22:29:51

Ezt most találtam:
"This summer, the priority for Juventus sports director Alessio Secco will be finding a midfielder and a forward. Juventus are mainly tracking midfielders Marek Hamsik of Napoli, Riccardo Montolivo of Fiorentina and Gaetano D'Agostino of Udinese as well as forwards Fabio Quagliarella of Udinese and Sergio Floccari of Atalanta."
Nem rossz névsor. Az Interhez kapcsolódóan meg Inler, Drogba, Tevez, Aquafresca és szintén D'Agostino neveket lehet olvasni.
A Milannál meg csak azt, hogy BECKHAM megy... BECKHAM marad... BECKHAM maradna...

WallyB 2009.02.05. 22:32:41

Vajon kiről lehet szó?
"Játékát sokan hasonlítják Cristiano Ronaldoéhoz, hiszen gyors, cselei fenomenálisak és szinte egyedül ő tudja jobb külsővel a kapuba küldeni a labdát."

_alerob 2009.02.05. 22:40:10

"Claudio Ranieri hosszú ideig nem számíthat Paolo De Ceglie-re. A Napoli elleni mérkőzésen megsérült védő több hétre dőlt ki. " Lehet tippelni meg fogadni ki lesz a következő ..

Hispan07 2009.02.05. 23:54:18

@WallyB: Dinnye ügyben semmi konkrétum nincs, csak megy a találgatás most, hogy 3-at padozott.

Beckham meg nagyon kéne hogy maradjon, jó hogy ez a fő téma. Egyébként is: hol van még a nyár... majd ráérünk akkor névsorokat nézegetni, úgyis változik addig még sok minden

sörbarát 2009.02.06. 00:20:44

@calciomax: vigyázz mit mondasz, mert hozzádvágok egy Robbie Keane-t cserébe :)

BruceWayne 2009.02.06. 11:36:26

ha jól tudom Beckham az idei szezonban már mindenféleképp csak márciusig maradhat. az egy másik dolog ha megállapodnak a csapatok de az már csak a következő idényre szól. egyébként Donovan most ugyanolyan helyzetben van Beckham, nem akar visszatérni L.A-be. egyébként ez a mostani dolog már boritékolható volta akkor mikor Beckham aláírta a szerződését jó 2 éve. Állt még előtte jó pár év a top3 ligában, erre elment amerikába 5 évre, de már 1-2 év után visszavágyik egy normális bajnokság normális csapatába, azt kell mondjam ha a galaxy a szerződésnek megfelelően visszarendeli és ott rohasztja az mls-ben még 2012-ig, hát megérdemelné, bármennyire is szimpatikus játékos és ember, de ezt ő b*szta el.

balu11 2009.02.06. 11:37:01

úgy tűnik házon belül is feltűnt, hogy kicsit túl sok a sérült a Juvéban...
www.nb1.hu/popupindex.php?itemid=71613

BruceWayne 2009.02.06. 11:38:31

szóval így hogy nem történt megállapodás az átigazolási idő vége előtt, Beckhamet már sehogy sem vetheti be a Milan az utolsó 9 fordulóban, ugye?

BruceWayne 2009.02.06. 11:53:04

bár ahogy most nézem meg akarják hosszabbíttatni a kölcsönszerződést, akkor elvileg így lehetséges lenne (már ha az ilyen engedélyezett)

Gabez 2009.02.06. 11:59:09

Totti válaszol:

- Who is the best team-mate u have ever played with?
- Cassano.
- Who is worse, Capello or Cassano?
- Capello.
- Inter or Juventus?
- Definitely Juventus.
- Juve or Lazio?
- Mamma mia, it’s... a tie.
- Who will win the title?
- Unfortunately Inter.
- And the Champions League?
- I hope it will be us.

Érdekes :)

BruceWayne 2009.02.06. 15:55:51

Beckham már meg is állapodott a MIlannal 4,5millióér, mondjuk ez a kutyát nem érdekli amíg a galaxyval meg nem állapodnak :-)

*Fata* 2009.02.07. 12:03:32

vajon benito azon gondolkodik-é, hogy lehet a Juvet 3 mondattal (szóval esetleg?) elintézni?
süti beállítások módosítása