Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Megszámoltuk, hányszor játszott jól idén a Juventus

2009.02.03. 00:44 _benito

Akit csak ennyi érdekel, annak megmondjuk csípőből: hatszor. Cirka harmincból.  Vasárnap délutánig úgy nézett ki, ez nem a nagyok fordulója lesz, de aztán az egyik nagy úgy határozott, ha már mindenki az ő boldogulásukat tartja a legfontosabbnak, nem hagyják kihasználatlanul a helyzetet. Az Inter és a Juventus égése között azért jelentős különbség van (nem, nem az, hogy a Juvét kifektették), az milánóiak ugyanis csak elflegmázták a Torino elleni meccsüket, a Juventust viszont egészen egyszerűen megverte egy jobb csapat. A Roma két percre volt attól, hogy egy pontra feljöjjön a BL-helyek utolsóján trónoló Genoára, az Udinese pedig pont Nápolyban gondolta úgy, hogy itt az ideje visszatérni a meglehetősen régen elhagyott ösvényre. A Fiorentina a havazás miatt elhalasztott meccsen avatta századossá (majd százegyedessé) Mutut. Hajtás után mindenkit bántani fogunk.

Aki látta a Juventus Cagliari elleni meccsét, annak nincs nagyon mit mondani, aki meg nem, annak annyit: ugyanazt a kétségbeejtően fantáziátlan, dögunalmas szarcséplést vezette elő Ranieri csapata, mint az egész szezonban. És a továbbiakban erről fogunk értekezni, a meccsről már csak egy gondolat: a jobb csapat nyerte meg, ez vitathatatlan. Időt, fáradtságot nem kímélve végigbámultam a Juventus összes idei meccsének az összefoglalóját, ennek következik most a zanzásított változata. A 22. fordulón vagyunk túl, rövid fejszámolás után ez 22 lejátszott meccset jelent, amelyek közül ötöt veszített el a csapat, ezekkel nem is kell foglalkoznunk, mert talán senki nem vitatja, hogy egyiken sem játszott jól. A fennmaradó meccsek közül a Fiorentina (1. forduló), az Udinese (2), a Roma (10.), a Genoa (12.) és a Milan (16.) ellen játszott jól, illetve elfogadhatóan a Juventus. Ez 5 (azaz öt) darab meccs, ehhez jön még a Catania elleni kupameccs. A továbbiakon – és ez vonatkozik a Bajnokok Ligájában lejátszott hat meccsre is - úgy alakultak a dolgok, hogy ha Del Piero betekert egy szabadrúgást, vagy Amauriból előtört a zseni, akkor nyert a Juventus, mert a védelme és a középpályás védekezése azért rendben van, ha viszont nem, akkor kínkeserves szenvedés volt. De menjünk tovább: a Juve 13 győzelméből 6 a lehető legkisebb különbségű, igazán megszórni csak a reménytelen Regginát, és a szezon legjobb játékával a Milant sikerült. (A Genoát nem vehetjük ide, mert az egy szoros meccs volt, 2-1-nél kitámadtak a vendégek, az utolsó két percben begyötört két gólt a Juve, de a 4-1 ellenére szó sem volt itt döntő fölényről.) Persze, sok a sérült, bla-bla… De egy Juventusnál nem létezik, hogy az legyen a gondokra a válaszlépés, hogy reménytelenül cukrozza a csapat a taknyot bízva abban, Del Pierónak befújnak egy szabadrúgást lőtávolságon belülről. Pedig de. Közben lezárult az átigazolási időszak, Seccóék pedig úgy érezték, minden rendben van a csapat háza táján. Azokat, akik most arra élezik magukat, hogy Ági mamit bántsák, felszólítom, hogy előtte vegyenek ők is egy hasonló svungot, és számolják meg, a Juventus 36 bajnoki góljából hány esett kidolgozott támadás után. Köszönöm. (Juventus-Cagliari 2-3)

Az Inter elhitte, hogy elég a mezeket kiküldeni a Torino ellen, Ibrahimovic a 100. meccsén úgyis fesztivált rendez. Nem jött össze, ismét láthattuk, mit történik egy nem megfelelő elszántsággal pályára lépő csapattal, a reménytelenül szar Toro ugyanis egyáltalán nem érdemtelenül szerezte meg a vezetést. Az egyenlítéshez szükséges felpörgést nehezítette a Zanetti-Cambiasso-Maxwell-Sztankovics középpálya, amely roppant kreatív, ha a labdát felhozó ellenfél módszeres testüreg-ellenőrzéséről van szó, de a meglehetősen kedvetlenül tévelygő csatárokig már nem tudja eljuttatni a labdát, ezért Mourinho gyorsan be is hozta a Figót (vicces, hogy még mindig megtolja, és fut utána, pedig már csak egy játékos van a Serie A-ban, akit le tud futni – az meg tavaly is eltörte a lábát egy virgonc próbálkozás után) és Quaresmát. A félárbócra eresztett portugál zászlót végül Burdisso emelte újra magasra, aki Sereni bakiját kihasználva fejelt be egy szögletet, de a győzelem nem jött össze, pedig a végén már egészen futballra alkalmas összeállításban játszott az Inter. (Inter-Torino 1-1) Breaking: Quaresmát megvette a Chelsea.

A Laziónak nagyon nem megy a Milan ellen, ősszel is kicsinálták őket a milánóiak, most pedig még annál is jobban. Ennyire azért nem volt sima, lőhetett volna gólt a Lazio is – ami nem meglepő a Milan hátsó alakzatára pillantva – de ez vasárnap este egy olyan meccs volt, ahol nem volt esélyük. David Beckhamnek, a metroszexuális papucsférjnek, az agyonhypeolt médiabubusnak pontosan három meccsre volt szüksége ahhoz, hogy bizonyítsa, egy olyan csapatban is haszonnal tudja tenni a dolgát, amiben nincsen helye (ezt már másodszor kénytelen megtenni pályafutása során, mert az agyonhypeolt médiabubusok egy másik gyűjtőhelyén már védekező középpályást is játszattak vele). A második félidőre atomjaira hulló Lazio ellen még vághatott volna másik hármat is a Milan, de a két brazil megkönyörült rajtuk, aztán Delio Rossi döntötte el végleg a meccset azzal, hogy a kifejezetten jól mozgó Meghnit Simone Inzgahira cserélte, így már csak egy játékosa maradt a középpályán, aki hajlandó volt tenni valamit a sikerért, de Matuzalemet nem arra tartják, hogy meccseket fordítson meg. A Milan, amennyiben állandósítani tudja formáját, egyértelműen esélyesnek tűnik, hogy befogja az Intert, de mindenképpen esélyesebbnek, mint a korábbi második helyezett. (Lazio-Milan 0-3)

Amikor azt mondtuk, ez nem a nagyok fordulója volt, (már) ide értettük a Romát is, mert ezt a szép feltámadást nem a szél fújta alájuk, hanem megdolgoztak érte, a Regginában elhullajtott pontok viszont egyértelműen megtorpanást jelentenek. Benne van Spalletti is, mert nincs Rómában ember, aki becserélte volna a világ legönveszélyesebb középhátvédjét, Loriát, hogy az utolsó tíz percben megőrizze a soványka előnyt az életéért támadó ellenfél otthonában. A keserű sorsú játékos első labdaérintéséből adott is egy gólpasszt Cozzának, Spalletti pedig jogosan kezdte meg a calabriai kispad metszőfoggal történő aprófává darabolását. Információink szerint a meccs óta Loria Róma utcáin sikerrel került el két, négy emelet magasságból felé zuhanó zongorát, nem vette át motabával fertőzött ajánlott küldeményeket, és még időben észrevette a pizzájából kilógó főfékhengert is. (Reggina-Roma 2-2)
A Fiorentinát zavarta meg kevésbé az egynapos csúszás (a pályára hullott komoly mennyiségű hó miatt hétfő délután játszották csak le a bolognai meccset), és Mutu jubileumi góljával megszerezték a vezetést (ez a pólón üzengetés annyira szánalmas), majd a román megint beköszönt, innentől pedig hiába igyekezett Osvaldo nagyon, hogy egykori csapatának bizonyítson, a Fiorentina a hazaiak szépítése után sem esett össze. Gilardino az utolsó percben hosszabb szünetet tört meg Semioli – ő meg hosszabb szünet után tért vissza, első labdaérintése a gólpassz volt – passzából a kapuba gurítva. (Bologna-Fiorentina 1-3)

Valami lett időközben a Napolival is, mert újabban mindent tudnak, csak nyerni nem, még akkor sem, amikor aztán minden nekik áll. Az Udinese ellen 2-0-ra vezettek, mégsem jött össze, mert a vendégek két csatára megint megvillant. Quagliarella gólja nemcsak a meccs, de a forduló legszebbje is, amit a bal alsóba hegesztett, azt nem sokan tudták volna utána csinálni. Úgy néz ki, megállt az udinei mélyrepülés, a Napoli viszont már csak 8., és ketten is nagyon szorosan tapadnak rá. (Napoli-Udinese 2-2)
A Genoa a helyzetek alapján sokkal jobban is megverhette volna a Palermót, mint ahogy végül összejött, a végén már arra rúgták a labdát a szicíliaiak, amerre nem szégyellték, mégsem sikerült kihúzniuk. Criscito első pillantásra középhátvéd, így elég meglepő lehet, hogy ő ért fel a 89. percben egy támadás végére, de a híradások szerint ezúttal egy sorral feljebb játszott, így kevésbé meglepő, hogy rá maradt a győztes gól bepofozása. Egyébként egyre nagyobb érdeklődéssel figyeljük Jankovicsot, aki megint a Genoa legjobbja volt. (Genoa-Palermo 1-0)

Pazzo valóban belekezdett, ráadásul nem is akárhogyan, kifejezetten csatárra emlékeztetett, ahogy két védő között levette, és bevágta a Chievo kapujába a Samp vezető gólját. Győzelmet nem ért, mert a hazaiak két percen belül egyenlíteni tudtak, de előbb a szezon egyik legnagyobb védését csikarták ki Castellazziból, a végén pedig hiába küldték a pályára öt teljes percre a Veronában eddig nem sok mindent csináló Foquinhát. A Kerlon néven is ismert fókától egy jó lövésre így is futotta, de a döntetlen egyik csapatnak sem ér semmit. (Chievo-Sampdoria 1-1)
Az Atalanta nagy nehezen legyőzte a Cataniát, de a vendégek a lefújás előtti másodpercekben lőttek egy teljesen szabályos gólt a Serie A-debütáns Consigli kapujába. További érdekesség, hogy Vierit száz év után a pályán találta a kezdő sípszó, de 21 perc után sérülés miatt cserét kért (már többször mondtuk róla, hogy igazából utál focizni), majd a cseréjét is le kellett cserélni. Ez három csere egy mondatban, bizony. (Atalanta-Catania 1-0)
A Lecce leszakított magáról a Torót, és már négy ponttal hasít az utolsó bennmaradó helyen, köszönhetően a Siena idegenbeli legyőzésének. A vendégsiker értékét növeli, hogy egy teljes félidőt emberhátrányban játszottak le, sőt, a második góljukat is tízen szerezték. (Siena-Lecce 1-2)

353 komment

Címkék: olasz összefoglaló serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr95919454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.02.03. 01:07:31

Goosfraba :)

Nem mellesleg pont így van +1 ráadás. A szezon elején sokkal jobban tisztelte mindenki a Juvét, de mostanra egyértelmű, hogy nem kell ellenünk sem visszaállni, sem beszarni, mert nincs mitől.

Ennek egyre több pontvesztés és szép lassan elúszó bajnokság lesz az eredménye. Tiszta mázli, hogy a Chelsea még nálunk is gyatrább, Big Philt már nem is mondom.

drosiii 2009.02.03. 01:21:58

hát benito és a juve közti szerelem továbbra is bimbajadzik :D

calcio_di_rigore 2009.02.03. 03:03:17

Csak annyit, hogy a Genoa ellen nem is volt 2-1 az állás... 3-0 volt a 85. percben, aztán a végén kaptak egy tizit. Az minden volt csak nem szoros.

A többivel nem vitatkoznék, az elmúlt 22 fordulóban is ugyanezeket ragoztad, én meg már elmondtam erről a véleményem. Amúgy is, Buffon megmondta a tutit: "I am not the type of person to cry over spilt milk and blame others. I know we can and must do better, beginning from me."

Ha ilyen a csapat hozzállása, a többi úgysem számít.

sempreLippi 2009.02.03. 05:16:22

a juve idén legjobban a 6. forduloban játszott, a Catania elleni bajnokin otthon - 1-1 lett a vége.
nézd újra az összefoglalót, olyanokat csináltunk amit azóta se. (ha jol emlékszem, három csatárral játszottunk...)

de igazából felesleges rágni azt a bizonyost, ranieri kevés és kész, nem csak szarul igazol de szarul is meccsel - nem próbálgat semmit, még azt se látja hogy szarul játszunk. 0 kísérletezés, 0 fantázia, csak a spirit nyeri meg a meccseket meg del piero. minden meccs előtt lehet tudni ki, mit és hol fog játszani.

az orvosi stáb egyenesen kabaré. sajnos ez a totális impotencia, ami calciopoli óta uralkodik, szerintem még eltart egy darabig. minden kicserélődött és mintha egy totál amatőr csapat lennénk, amatőr vezetés, amatőr edzők, amatőr stáb, csak a csapat profi, ami viszont így önmagában kevés. tényleg rossz látni és ne legyen igazam de jópáréves böjtnek nézhetünk még elébe.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.02.03. 08:24:36

@calcio_di_rigore: szerinted a juve nem tud annál jobban játszani, mint amit idén mutat? mert igazából ez a kérdés, semmi több.

igaz, elnézem a scorlinet.
ugyanakkor calcioitalita:
"Juventus are joint top after sweeping past Genoa 4-1, but the score-line was harsh on the visitors who contributed to an open and entertaining game"

United82 2009.02.03. 08:42:17

Milanosoktól kérdezném, de őszintén.
Számítottatok arra hogy Bexnek ennyire menni fog és hogy az egyik legjobb játékosotok az elmúlt meccseken?(bevallom miatta megnéztem az elmúlt 4meccsetekből hármat:))..mégiscsak United legenda..érdekel hogyan játszik:))
és azt hiszem eddig 4meccsen volt kezdő és 2gól 2 gólpassz a mérlege.
Az biztos h mondjuk a hozzáállását pár játékos átvehetné a csapatotokban és akkor simán utol lehetne érni az Intert.

Thomas778 2009.02.03. 08:58:54

@Rooney82:
Én eleinte nem örültem, sőt ráfogtam, hogy marketinghúzás volt (tényleg az volt, de bejött). Plusz nem éppen fiatalítás, DE mégis David Beckmen akiről beszélünk, akit agyondícsért már SAF, meg Capello is (többször: Madridban is, meg a válogatottban is...)

Azért nem feltételeztem, hogy ilyen jó lesz, mert Ancelottinak kötelező volt játszatnia, de ő tényleg azért ekkora futballista, mert gumiból van. Abba a lyukba ül bele a középpályán, amelyikbe kell. Szvsz, ha márciusban visszamegy LA-be, de 'Dinho eltanulja tőle ezt, akkor már megérte a hypeot...

sh4d0w 2009.02.03. 09:16:19

@Rooney82: többnyire egyetértek sogával, mindössze egyetlen pontot változtatnék az ő véleményéhez képest: küldjük vissza Dinnyét helyette LA-ba... kifehéríttetjük a bőrét, befestetjük a haját szőkésbarnára, oszt mehet...

Az a véleményem, hogy a klubnak minden követ, hegyet és a Csomolungmát is meg kellene mozgatnia annak érdekében, hogy Milánó piros-fekete felében maradhasson március után is.

kihasználta:derivált töröttvonal szögpontjaira von 2009.02.03. 09:29:43

Nagyon megható a Juventusról írt szösszenet, de én most sokkalta szívesebben olvastam volna a Cagliari-ról, különösen annak fényében, hogy jönnek fel, mint a talajvíz- a Juve-t még úgyis lehet b*szogatni, elégszer.

kroos 2009.02.03. 09:39:42

és ha quaresmának menni fog a Cheseaben?

Glory 2009.02.03. 09:53:09

hehe regen (tenyleg nyagyon regen meg amikor csak elkezdtem ismerkedni a csapatokkal) a milan volt a kedvencem a 3 holland miatt. ez ugye ugy 89-90. akkor oket mutatta a tv allandoan kolokfejjel is felfogtam, hogy ezek vmi extrat tudnak. nem tom ki emlekszik ra de abban az idoben volt az m1-en a calcio nevu musor kedd este 11-tol (ami szamomra mar iszonyat ejjel volt abban az idoben). na en azt mindig felvettem videora, megkertem anyukamat hogy mikor o elmegy reggel dolgozni keltsen fel es akkor meg az iskola elott megbirtam nezni, csak azert mert akkor a havernak vittem a kazettat, megnezte o is, masnap visszahozta, igy a kovetkezo heten ugyanarra a kazattara ujbol felvettem az epp aktualis meccset. ez volt a milanos korszak. aztan 92 korul megjelent az amigan a manager elso valtozata amit elkezdtunk jatszani a haverokkal. en nem tom miert, a cimer miatt talan mert oroluk mar hallottam, egyszeruen kerdes nelkul a manchester unitedet valasztottam magamnak csapatul. az egyik haver a poolt (szerintem leginkabb azert hogy engem bosszantson mert az gyors utanajaras utan kiderult hogy ok utaljak egymast a legjobban), masik baratom a sheffield wednesdayt a harmadik talan a derby-t, de volt olyan is aki kizarolag a barnsleyval volt hajlando jatszani. tehat innentol kezdve kezdtem kovetni komolyabban a mu eredmenyeit, elvegre ok voltak a CSAPATOM!! ekkor meg parhuzamosan futtattam a csapataimat (milan-MU), de mar lehetett erezni hogy csak 1 maradhat. miutan a kedvenc hollandjaim elmentek, vhogy nem ereztem hogy ok lennenek az a csapat amit igazan szeretek. ekkorra mar kezdtem komoly MU fanna valni (sok jatek iskola utan hetvegen szunetben....orokke). ez ugy 93-94 kornyekere teheto. ezt csak azert irtam, mert most egymas utan ujra megneztem 2 milan meccset. gondolom tudjatok miert. nosztalgikus volt. mar csak az tenne boldogga ha becks visszajonne a mu-ba is. almom. becks teker giggs visszafejeli rooney meg ahogy jon belever egy hatalmasat. ezzel gyozelem a mu-nak a pool ellen es megvan a bajnoksag. brrrr beleborzongok. bocs hogy hosszu volt, de ugy kikivankozott.
amugy csinaljatok mar egy posztot hogy mindenki elmondhassa hogy alakult ki az imadata a klubja irant. talan kijelentheto, hogy hellyel-kozzel az a 20-50-100 kommentelo van itt akik mar ismerik egymast kommenten keresztul. en pl kivancsi lennek ra.
glory manunited, hajra milan es hajra BECKHAM

Hispan07 2009.02.03. 10:01:29

@Rooney82: Én csak durcásan csóváltam a fejemet miatta elsőre, pedig az uccsó realos félévében kifejezetten megkedveltem, ő volt az utolsó madridi, aki szimpatikus volt Zidane mellett. De azért mégiscsak 33 éves, nem volt igazán helye a taktikánkban, LA-ban baszta a rezet egy ideje, ergo egy könnyed haknit vártam, eleinte kötelezően kezdő, később csereként való pályára lépéssel.

Aztán jött, láttam mit csinál, és meggyőzött: ő tényleg egy világklasszis, méghozzá az univerzális fajtából, és nem büdös neki a munka - még napjainkban sem. És ezért hihetetlenül tisztelem, főleg ha megnézem Dinnye akaratszegénységét. És ha már itt tartunk: ezért nem volt szabad elengedni Kakát - más poszt, más stílus, de én benne látom meg ugyanígy az alázatos zsenit, aki ha nem megy neki éppen, akkor is fogcsikorgatva küzd, nem pedig bedurcázik.

Hozzá kell tenni azt is, azért is tud ilyen jól szerepelni Becks, mert Pato egész januárban nagy formában van, mert Pirlo végre kezd újra bemelegedni, és főleg mert a Kaká-Seedorf páros elől sokkal jobb Dinnye nélkül, akit végre ki mer hagyni Ancelotti, ezért most nem is fogom leröfifejezni kivételesen :)

Egyébként pedig: ha az Inter bajnok lesz, abban szvsz nagy szerepe lesz annak is, hogy egyedül náluk nem sérültek még le igazi kulcs játékosok huzamosabban. Nem szoktam ilyesmit magyarázatként felhozni, ekkora csapatok oldják meg, akármi van, de mind a Romát, mind a Milant, de főleg szerencsétlen Juvét nagyon osztja idén a kaszás (ugye Chiellini 2-3 hétre, Zanetti 2-3 hónapra kidőlt).

Gabez 2009.02.03. 10:16:51

Jobbkülit nem vette meg a Cselszki, csak kölcsönbe ment. Ami sajnálatos...mármint hogy csak abba. Azért remélem, magára talál.

Beckham meg túl van hype-olva rettenetesen...tejóég, az első gólnál belsővel jó helyre passzolt 20 méterről, a másodiknál jó helyre rúgott egy szabadot és máris ő a megmentő? Nevetséges...a Lazio volt nagyon szar, nem a Milan nagyon jó.

Pato viszont nagyon jól nyomja mostanában, Kaká pedig önzőzik, mert kell neki a gól. Micsoda blama lenne, ha szarul játszana (pedig így van) miután olyan sok szívet megdobogtatott a hűségével...

Quentin Montargis-ból 2009.02.03. 10:18:54

@Hispan07:

Akadt bőven sérült az Internél, gondolj csak a szezon elejére, amikor Samuel majd egy éves, Cordoba féléves kihagyás után tért vissza. A bajnoki nyitányon Cambiassonak kellett középső védőt játszania. Vieirát hónapok óta nem láttuk, Materazzi szintén nincs egy ideje, Chivu pedig vagy a dokinál van vagy szar. Sztankovicsot szontén nélkülöznie kellett Mourinhónak pár fordulóra, egyedül a csatárok úszták meg a többhetes hiányzást (leszámítva az Adriano- és a Balotelli-féle hőzöngéseket).

giacinto 2009.02.03. 10:19:33

@kroos: szted menni fog? ugyanolyan nagy nyomás lesz rajta mint nálunk. ráadásul Hackman a portugál válogatottban sem nagyon játszatta.

ha meg jó lesz megveszi végleg a cselzi nagy pénzért vagy jön vissza.

Weah_ 2009.02.03. 10:24:07

benito,

azért ahhoz nem kellett jóstehetség, h mindenki elismerje, Bekemben mindig is megvolt a küzdőszellem és az alázat a játék iránt, és már láthattuk korábbi spílereknél is (h ne menjünk messzebbre: Gattuso), h ez sok esetben elég.

az más kérdés, h valszeg Bekem nem a Milanért feszíti meg magát, hanem nagyobb részt Capelloért és általa a kitűzött célért. az, h ezt most épp mi kamatoztatjuk, szerencse.

egyébként az angolra akárki akármit mondhat, nagy szüksége volt a csapatnak. sokat fut, jól védekezik, pont egy ilyen ember kellett Gatta helyére. abba most ne menjünk bele, h ennél jobb alkalma nem lett volna a mellőzött Flamininek a csapatba kerülni, dehát valamiért a jó öreg Carlo nem szereti...

kroos 2009.02.03. 10:26:32

@giacinto: igen.szerintem menni fog neki.majd meglátjuk.

mickeyknox 2009.02.03. 10:31:12

@Weah_: "sokat fut, jól védekezik, pont egy ilyen ember kellett Gatta helyére"
ezt nem értem

sh4d0w 2009.02.03. 10:32:12

@Gabez: nemcsak a Serie A-ban, hanem más, a magyarnál komolyabb bajnokságokban is kevés játékos van, aki képes 20 méterre hajszálpontosan passzolni, meg olyan helyre beívelni egy szabit, ahol védő nincs, csak támadó.

Egyébként meg nyilván nem egy meccsen alakul ki a szurkolóban az, hogy egy játékos jó-e, vagy sem, hanem többön; Beckham elébb a rövid felsőbe vert be kisodródott helyzetből egy labdát, majd szépen a rövid oldalra felcsavart szabiból egy labdát, most meg adott két gólpasszt. Korábban a MU-ban csúcsformában volt, majd Madridban is eljött az az idő, amikor heteken keresztül ő volt a csapat legjobbja.

Meggyőzni nem akarlak, csak arra akartam rávilágítani, hogy nem 1 meccsen kedveltette meg magát a Milan-szurkolókkal, hanem több mérkőzésen is tett azért, hogy kedveljék.

giacinto 2009.02.03. 10:32:54

mondjuk angliában teljesen más a játék, ott hagyják rohangálni az embereket,akkora területek maradnak üresen hogy arany élete van a szélsőknek. olaszor-ban mire átveszi már hárman rontanak rá.

Hispan07 2009.02.03. 10:34:43

@glorymanunited: jó sztori, nekem is kalandos utam volt a Milan-ig :)

Először volt családi alapon a Fradi - hazai íznek meg is maradt mai napig. A külföldi csapatok viszont sötét zónában voltak, életkori okokból egészen '94-ig - akkor néztem ugyanis először foci VB-t, mint nagy futball eseményt, és drukkoltam már ki tudja miért a németeknek meg az olaszoknak. Az elveszített döntő nem tört meg (viszont a brazilokat válogatottként azóta sem bírom), és a '96-os EB-re már kifejezetten olasz drukkerként készültem, a németek valahogy lemorzsolódtak.

Ezzel párhuzamosan elkezdtem BL meccseket is nézni (főleg a Fradi miatt, ugye '95), és ott először az Ajax, majd az őket a döntőben megverő Juventus nyűgözött le, így 96-ban már igazi futball szajhaként (11 évesen, teszem hozzá:)) a Juventushoz pártoltam, és ez ki is tartott egészen '98-ig.

Addigra viszont több jelentős dolog történt: tévében elkezdtem nézni angol bajnoki összefoglalókat, és borzasztóan megtetszett az Arsenal neve és meze :); a Real nyert a BL-ben, és én szerelmes lettem Raúl-ba (meg az egész akkori csapatba) :); ill. megkaptam a Fifa 98-at, ami akkor hónapokra beszippantott. Ott aztán elkezdtem tolni az Arsenalt, Realt és a Juvét. De mert mi is játszottunk a haverokkal együtt, és mert a Juventus miatt vita robbant ki az olasz bajnokságban, így salamoni döntésként senki nem lehetett velük, ezért én végül a Milant választottam pótlásként, mert nekik is nagyon tetszett a mezük :).

Innentől elkezd tisztulni a kép: megnyerem a Fifa osztálybajnokságot a Milannal + milanos gombfoci csapatot kapok + belezúgok a hamarosan érkező Sevcsenkóba, ezért végképp átállok, a Juventus eltűnik a képből, marad a Milan-Arsenal-Real. Nem sokkal később az Arsenal is kiesik, mert megkezdődik az első nagy francia éra - Vieira, Petit, Pires, Wiltord, stb., és ez nekem, Overmarson és Bergkampon szocializálódva nagyon nem tetszik.

És eljutunk az utolsó nagy mérföldkőhöz: megkapom a CM 99/00-t, amivel végképp beleáshattam magam a foci világába, kilépve a Nemzetis Sport jelentette szűkös keretek közül. És bár kezdetben még párhuzamosan fut a Real és a Milan, de fokozatosan Milan és Sevcsenkó fölény alakul ki, amely végül Morientes eladásakor vezet szakításhoz, hogy aztán rövid idő alatt teljes ellenszenvvé alakuljon át.

Így maradt tehát a Milan, mire férfikorba léptem, immár egyedüliként uralkodva :) és mellette békésen elfér a Fradi, szegény magyar rokonnak; a Newcastle, mert Shearer és hogy legyen angol kirendeltség is a managerekhez; és végül az Albinoleffe, mert 2000-ben, alsóbb osztályú kihívás után kutatva valamiért ők tetszettek meg.

hát ennyi a történet, bocs hogy off és hosszú lett ;)

Romanista 2009.02.03. 10:34:45

Spaletti mentségére szóljon hogy annyira berittyentett a Loria jelenléttől hogy vett két -egyenlőre- seszagú,seszínű védőt. Motta még akár lehet is valaki(következő Matteo Ferrarival én már boldog lennék),Diamuténe pedig rendes srácnak tűnik.


Loriát meg ezen túl osszák be szertárosnak,azzal az emberrel aki komolyan gondolta hogy ő kell a Romaba.

kroos 2009.02.03. 10:39:44

,,a milan volt a kedvencem a 3 holland miatt"
Én még a capello érában is kedveltem öket..aztán jött a dugarry,radocsju,davids reiziger.stb féle idöszak hogy ,,vegyük meg hogy ne legyen másé"
na ott eltört valami...majd a bierhoff központu játéknál meg is halt.

Azazello007 2009.02.03. 11:04:12

Ejj, nekem a Suker/Boban/Prosinecki-féle 98-as horvát válogatott és a triplázó United jelentette a szerelem kezdetét; utóbbi esetében már nincs akkora fanatizmus, de azért még mindig a szívem csücske.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.02.03. 11:04:35

@Hispan07: "mert Pirlo végre kezd újra bemelegedni"

öhöhö, most biztosan viccel a kolléga. pirlo iszonyatos, nála már csak szegény seedorf gyengébb, akiért szénfekete könnycseppeket hullajtok, akárhányszor látom.

Hispan07 2009.02.03. 11:11:06

@_benito: majd igyekszem akkor objektívebben figyelni őket - de nem tehetek róla, Pirlo a szívem csücske, és az apai szem mindent szépnek lát :)) (Seedorfnak meg olyan a hangja, hogy én nem merném kritizálni :))

Romanista 2009.02.03. 11:22:38

@Hispan07: Seedorf tuti Berry White rajongó.

*Fata* 2009.02.03. 11:24:10

Én is szkeptikusan fogadtam érkeztét /nem tudtam, mit tett vele az amerikai bajnokság/, de hatalmas megtiszteltetés, hogy szeretett csapatomat szolgálja
/a károgókat meg leszarjuk/.

Weah_ 2009.02.03. 11:28:53

mickeyknox: mint tudjuk, Gatta hónapokra kidőlt, kellett valaki a pótlására.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.02.03. 11:39:18

@Hispan07: sajnos közel két éve nem játszott úgy, ahogy tud. és szerintem a milan vesszőfutásának ez a legfontosabb oka, ha ő hozná magát, mindenki más játszhatna szarul :)

kroos 2009.02.03. 11:40:33

,,közel két éve nem játszott úgy, ahogy tud" és ez ugye megbocsáthatatlan bün de az hogy valaki 2 éve nem játszik normális bajnokságban az belefér.

Mr.AT 2009.02.03. 11:40:49

@_benito: Mivel c_d_r-hez hasonlóan én is már vagy tíz különböző helyen és alkalommal elmondtam a véleményem a Juvét gyalázó bekezdésekről, a számtani felvetéseidre pár rövid kérdéssel válaszolnék csupán:

1. Azt írod, a Juve az idei 30 meccséből 6on játszott jól. Kérdésem: a Juventus az idei 30 meccséből hányon állhatott ki úgy, hogy legalább 5 (nem ritkán 8) alapembere és további 4-5(-6-7?) kiegészítő embere nem volt sérült (ill. esetleg eltiltott)?
Ez itt a leglényegesebb kérdés, ami minden más megítélést erőteljesen szubjektívvá tesz.

2. Vajon hányadik lenne az Inter, ha 2-3 hónapokra elvesztené Ibrát, Cambiassot, Maicont és J.Zanettit EGYSZERRE? Mennyire játszana szépen és eredményesen is egyszerre? (Hogy egyáltalán játszik-e szépen az Inter, azt most ne firtassuk - persze a Juvét akkor is van miért fikázni, ha nyer.)

3. Rendszeresen rommá gyalázza közösségileg minden erre járó Ranierit, hogy mekkora f@sz, se cserélni, se meccselni nem tud - mégsem láttam még egyetlen konstruktív javaslatot sem arra nézve, hogy MÉGIS MIT kellene MÁSKÉPP csinálnia, azon túl "jácccassamártöbbetDzsovinkót".
Gio két meccsel ezelőtt megkapta a 90 perces lehetőséget, f@szán el is ment rajta a meccs. 14 éves, 20 kiló és akkora, mint egy kutya ülve - s technikailag sem egy Lio Messi, ne kiáltsuk már ki a jövő megváltójának.
Ha valakiket lehet anyázni, azok Seccoék (ezzel az egy félmondattal egyetértek az általad írtakban), a látványosan impotens töketlenkedését az átig piacon, illetve a csapatorvosi részleg, mert az, hogy túlvagyunk a jubileumi 50. sérülésen fél szezon alatt, az már nem csak balszerencse kérdése, szvsz.

Értsük már meg könyörgöm, példa nélküli sérüléshullám van a csapatnál hosszú hónapok óta. Sz*punk, mint a torkosborz, menetrendszerűen - ezen a hétvégén megint két alapember esett ki (Chiellini, C.Zanetti). Egy kib*szott nagy tragédia az egész csapat, olyanok vagyunk, mint egy frontkórház ágyúzás közben - mit lehet így tenni?

Persze a döglődő oroszlánba a legkönnyebb belerúgni, meg látványosan körberöhögni a kerítésen túlról, hogy "hehe, simán kikapott a Cagliaritól, aki JOBB CSAPAT". F@sza. Kicsit gondolkodjunk már előtte, pls.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.02.03. 11:55:02

Bobo ,,már" 3-szor kezdett az idén.:))
@_benito, Pirlo: A Lazio-Milant nem láttam, de az előtt a Genoa elleni két kapufa jelezhetett valamit. Most pedig megnéztem a Yahoo utóbbi három osztályzatát, egyszer 7-est kapott, de ami a lényeg: kétszer is írták, hogy visszatért a régi szintre. Fókuszáljunk! :)) Kell ő a válogatottnak. Nagyon!
Seedorfort rendszeresen kifütyülik.

Itáliainagysándor 2009.02.03. 11:56:00

Én csak egyet nem értek és már 2x feltettem Benitonak a kérdést, (választ ugye nem kaptam) mit vársz? 1-év kizárás után egy teljesen új csapat építése zajlik vagy zajlott.

Azt, hogy legyalázzuk egész európát? Vagy kik kellenének a csapatba? Vagy a csapat köré.

Titi120 2009.02.03. 11:57:18

@Mr.AT:
A giovincos részhez annyit, hogy e hónapban már 22 lesz a srác.El kezdjem sorolni, hogy hány játékos van, aki 22 évesen már a többszörösét játszotta, mint ő, hasonlóan nagy klubokban ?

Samir Nasri egy korú vele, és fix kezdő az Arsenalban, nem mellesleg 14 - szeres francia válogatott már.
De mondhatnám Higuian-t, Messi-t, vagy a nála is fiatalabb Agüero-t.
Cé Ronaldo 19 éves korában már túl volt legalább 30 PL - meccsen ...

Persze lehet még várakoztatni, csak ne menjen felé a sárdobálás ha úgy dönt majd, hogy lelécel máshová ...

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.02.03. 11:57:21

Pirlo-ügy Én is csak lábadozásnak gondolom. Ha az.

horas 2009.02.03. 12:01:46

Az Inter kerete nem alkalmas a 4-3-3 felállásra,mert a középpálya akárhogyan is lett összerakva túlzottan defenzív volt.Utólag megfigyelve sokkal jobban nem muzsikálnak a másik felállás sem.A Mancini-féle keret nem érzi a Mourinho-féle mentalitást,és 'talán' ezért vannak a felemás produkciók.'Talán' Mourinho-nak nyáron az ő taktikai hadrendjére alkalmas keretet kellene kialakítani,és akkor 'talán' elkezdene úgy futballoznia csapat,ahogy az előző csapatai tették mert az Inter egyenlőre nem teszi.(és 'talán' nem lennének közellenségek az amúgy Európa szerte keresett és népszerű szélsőik)

_benito · www.nst.blog.hu 2009.02.03. 12:04:18

@Mr.AT: azt már hetekkel ezelőtt feladtam, hogy neked bármit átpréseljek.

de egyre azért válaszolok:
"Persze a döglődő oroszlánba a legkönnyebb belerúgni"

a juventusnak szurkolok, és életem végéig a juventusnak fogok szurkolni. semmiféle érdekem nem fűződik ahhoz, hogy oltsam szeretett csapatomat, sem ahhoz, hogy 50 x leírjam a választ (mert mindegyikre leírtam már) a felvetéseidre. ha magadtól nem látod, valszleg már nem is fogod soha.

egyszerűen így gondolom, és minden azt mutatja, hogy igazam van. utoljára leírok még valamit 100x, csak a te kedvedért, hátha nem hozod elő többször:

GIOVINCÓNAK NEDVED HELYÉN KELLENE JÁTSZANIA, NEM ALEXÉN.

guten tag.

Mr.AT 2009.02.03. 12:04:37

@Titi120: Ezt jeleztem fentebb is: szerintem Giovinco messze nem akkora tehetség, mint Messi vagy akár Agüero. (Higuian már egész más tészta, de azt látjuk is, hogy vele mire megy a Real, s Nasri sem épp 20 pontos előny birtokában nézeget lefelé az Arsenallal a PL tetéjéről.)

Félreértés ne essék: nem rossz játékos, sőt. De messze nem az a tehetség, pláne nem olyan megváltó kaliberű játékos, ahogy itt páran beállítják.

Gabez 2009.02.03. 12:08:05

@sh4d0w: Igaz, rúgott két szép gólt Becks, de mezőnyben továbbra is csak alibizik...a rúgótechnikájára épít mindent, ami olyan jó, hogy megél belőle - meg hát ez a sport végül is labdarúgás ;)

A második gólt kielemezték a stúdióban, a Lazio védőt elzárták (feltartották) Kakáék, így nem tudott Ambrosini után menni, aki persze befutott a megbeszélt üres területre. Tehát Becks nem magától találta ki, hogy bizony ott lesz egy üres kolega, hanem mondta neki Ancselotti az edzésen, hogy "na oda rúgjad fijam a hosszira, ha tapsolok". ;)

Titi120 2009.02.03. 12:15:05

@Mr.AT:
Nem kell mindenkinek Messinek lenni ahhoz, hogy 22 évesen több játéklehetőséget kapjon akár a Juventus csapatában is, mint ő.

Egyébként se tudom, hogy honnan szűrted le, hogy Giovinco messze nem akkora tehetség, mint az argentín, miközben játéklehetőséget huzamosabb ideig max az Empoliban kapott eddig, ahol azért eléggé korrekt kis teljesítményt nyújtott első évesként.

Eddig annyit tudunk róla, hogy Olaszország nem az egyik, hanem talán a legnagyobb tehetségének tartják.
Még nem tudhatjuk, hogy pontosan mit is tud, de azt tudjuk, hogy Nedved 37 évesen mit tud.

Nem kéne olyan magas lécet azért átugornia az olasznak, amiért félteni kéne 22 évesen ...

Weah_ 2009.02.03. 12:15:55

@Gabez: szted egy meccsen pontrúgásoknál, szögiknél átlagban hány ilyen eset van? 15, 20, 25? nehogy már azt hozzuk ki belőle,h szabálytalán volt.

Itáliainagysándor 2009.02.03. 12:20:01

@Titi120: Giovinco megkapta az Udinese ellen a lehetőséget, messze a mezőny leggyengébb játékával meg is kapta a maga 3-as osztályzatát, amit általában egy megye 3-as csapat tagjának adnék:D.

Tegyük hozzá, most egy bokasérüléssel bajlódott azért nem volt a keret tagja.

Titi120 2009.02.03. 12:26:58

@Itáliainagysándor:
Hűha, kapott kemény 90 percet, sőt az is lehet, hogy ez már pályafutásának második juventusos meccse, amit végigjátszhatott !
És még mindig nem váltotta meg a világot ?!

Eladni ! Most ! :)

shinigami 2009.02.03. 12:31:51

@Mr.AT: 'Higuian már egész más tészta, de azt látjuk is, hogy vele mire megy a Real' hat a real mostani helyzete kb kurvara nem higun mulik, o teszi a dolgat (gyk rugdossa a golokat)

Itáliainagysándor 2009.02.03. 12:33:09

@Titi120: Nem fogják eladni:)
Ranieri meg mondjon le mert itt az nst-n sokkal jobb edzőjelöltek írogatnak:)

Ha szerinted valaki nem játszik jól az edzésen meg gyenge, de a világon sokan mint úgy itt is akkora nagy tehetségnek tartják, mindenképp a kezdőbe kéne rakni? Akár rossz teljesítményt is nyújtva?

Na ne nevettess , ez több mint abszurd!!!;)

Titi120 2009.02.03. 12:34:20

@kroos:
Hát igen, Laudrup nagy király volt, de én azért Robben-t hiányolom a mezőnyből. :-D

Titi120 2009.02.03. 12:36:04

"Ha szerinted valaki nem játszik jól az edzésen meg gyenge ... "

Na mesélj mit tudsz, amit mi nem !

Klárensz 2009.02.03. 12:36:17

@Gabez:

alibizik????
a Milanban egy mindenes középpályás szerepkörben játszik és nem csak a szélen, azaz visszavontabban, mint a MU-ban. Rengeteget fut, szerel, ütközik, meg ami ehhez tartozik, tökéletesen végzi a feladatát, ezek mellett rúgótechnikájára nem lenne szükség, de hát ez a barom még így is megpróbálkozik érvényesíteni...

"A második gólt kielemezték a stúdióban, a Lazio védőt elzárták (feltartották) Kakáék, így nem tudott Ambrosini után menni, aki persze befutott a megbeszélt üres területre. Tehát Becks nem magától találta ki, hogy bizony ott lesz egy üres kolega, hanem mondta neki Ancselotti az edzésen, hogy "na oda rúgjad fijam a hosszira, ha tapsolok". ;)"
ebből nem tudom mit akartál kihozni, ez az eset sokkal inkább érdeme, mint hibája Beckhamnek

Itáliainagysándor 2009.02.03. 12:40:24

@Titi120: Talán, ha olvasnál 1-2 külföldi oldalt, vagy netán a Juventus hivatalos oldalát akkor tisztában lennél azzal a rengeteg nyilatkozattal ami ehhez kapcsolódik;)
Ranieri sokszor kifejtette, hogy az edzésen nincs megelégedve a munkájával.
De te minden bizonnyal többet olvastál erről, javaslom írj mailt Ranierinek, hogy követeled a csapatba, mert akkora tehetségnek tartod.

Klárensz 2009.02.03. 12:40:31

@kroos:
Guti jelölése kicsit megmosolyogtat... na meg hiányolom Kakát.

balu11 2009.02.03. 12:44:34

@kroos:
láttam Laudruppot játszani, és jó is nálam az ezüstre ebben a mezőnyben

csak hát Bergkamp...!! nálam ő a legnagyobb (és nem csak ebben a témában)

(nem is áll rosszul: a nyilván jóval népszerűbb Beckham mögött 2.)

_benito · www.nst.blog.hu 2009.02.03. 12:49:26

@balu11: én is bergkamp, no contest.

Titi120 2009.02.03. 12:49:52

@Itáliainagysándor:
A bökkenő az, hogy amikor a Giovinco megkapta a lehetőséget, és élt vele (lásd BATE elleni meccs, amelyen kiosztott 2 gólpasszt és a legjobb osztályzatot kapta a goal.com - tól), a következő meccsen ugyanúgy a padon találta magát Nedved lobogó fürtjeinek rovására.

Ja, biztos szar az edzésmunka ... Én azé' ha nem muszáj, nem szopom be kapásból, amit Ranieri mond. ;)

kroos 2009.02.03. 12:52:37

,,láttam Laudruppot játszani, és jó is nálam az ezüstre ebben a mezőnyben"


jó akkor kéretik a videokba belenézni.

Itáliainagysándor 2009.02.03. 12:58:02

@Titi120: És az Udenese elleni meccs? Ahol kikaptunk? Megkapta a lehetőséget és a mezőny legrosszabbja volt... Nem biztos, hogy egy nagyobb kvalitással rendelkező csapat ellen is úgy nyomja mint az általad órásinak tartott BATE ellen...

És inkább hiszek Ranierinek mint neked, mert még mindig ő az edző és nem Te.

Ennyit rólad meg a helytálló teóriádról.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.02.03. 12:58:15

@Titi120: én is ezért vagyok a legdühösebb, ha nem látnám, hogy lehetne sokkal jobb is, csak megvonnám a vállam, és tudomásul venném, hogy idén ennyi fér ki a juvéból. de ugye nem ez a helyzet.

Itáliainagysándor 2009.02.03. 13:02:58

@_benito: Mondj egy kezdőt ami általad a legjobbnak vélt felállás lehetne.

mickeyknox 2009.02.03. 13:05:03

@Weah_: nemár beckham legyen gattuso pótlása, basszus. arra tudtak volna szerezni egy másik pitbullt.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.02.03. 13:12:38

buffon - maicon, ferdinand, chiellini, evra - messi, cambiasso, xavi, ribéry - del piero, ibrahimovic

Mr.AT 2009.02.03. 13:15:46

@_benito: :-) De ééédi... :-)

kroos 2009.02.03. 13:15:53

buffon-d.alves ferdinand terry lahm-essien-gerrard-messi ribery-torres ibra.

Itáliainagysándor 2009.02.03. 13:15:54

@_benito: Hahaha:D Majdnem lefordultam a székről:D
Én a jelenlegi csapatból gondoltam, de gondolom abból Te sem tudnál jobbat összerakni így se eleje se vége a mondanivalódnak, csak üres beszéd.
Akkor miről beszélsz? Érvek nélkül meredek...

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.02.03. 13:16:27

Nem gondolom, hogy ott lenne a helye a legek között, még az sem biztos, hogy látok valami nagyot-nagyot benne, de érdemes megnézni, hogy Montolivo két mekkora passzot adott a Bologna ellen:

it.youtube.com/watch?v=nY1cCKKjOzw&eurl=

drosiii 2009.02.03. 13:19:57

@Mr.AT: "1. Azt írod, a Juve az idei 30 meccséből 6on játszott jól. Kérdésem: a Juventus az idei 30 meccséből hányon állhatott ki úgy, hogy legalább 5 (nem ritkán 8) alapembere és további 4-5(-6-7?) kiegészítő embere nem volt sérült (ill. esetleg eltiltott)?
Ez itt a leglényegesebb kérdés, ami minden más megítélést erőteljesen szubjektívvá tesz."

Ha a Juve egy olasz középcsapat lenne, akkor senki nem is várná el a jó játékot. De nézd meg a MU-t, őket is legalább ennyire sújtották sérülések/eltiltások mégis jóval több meccshez volt közük.
Ha szerinted a két csapat nagyon más kategória, akkor meg ne várj el dobogót és jó BL szereplést a hölgyektől.

Titi120 2009.02.03. 13:21:12

@Itáliainagysándor:
Nem tartom magam okosabbnak Ranierinél, de a tényekkel nem lehet szembemenni.

Végre megkapta a lehetőséget sok padozás után a BATE ellen, élt vele, a legjobb volt Iaquinta mellett, és a következő meccsen ha jól emlékszem a padon búsongott csak.
És tökmindegy, hogy milyen erősségű a belarusz csapat, akkor, ott ő volt az (egyik) legjobb, nem Delpijeró, nem Camoranesi, nem Sissoko.

Ezek tények, az meg, hogy nem megfelelő az edzésmunkája meg korántsem az.

Az meg külön megmosolyogtat, hogy azt mondod ez nem számít, de bezzeg az Udinese elleni meccs az igazolja Ranieri igazát.

Azt hiszem a helyi Ranieri fan - clubbal való szélmalomharcot ezennel én is befejezem inkább ...

Itáliainagysándor 2009.02.03. 13:25:34

@Titi120: "Az meg külön megmosolyogtat, hogy azt mondod ez nem számít, de bezzeg az Udinese elleni meccs az igazolja Ranieri igazát."

Ha te érvnek felhozod a BATE elleni meccset, akkor megengeded, hogy én is felhozzam az Udinese ellenit?

És nem Ranieri igazát támasztja alá, hanem azt, hogy egyértelműen gyenge volt egy nagyobb csapat ellen mint a BATE ellen. Ha ezt nem látod, csak Ranierit szapulod akkor csak sajnálni tudlak.

És tévedsz, ha azt hiszed, hogy Ranierit nyertes edzőnek tartom, mert nem, és van nála jobb edző, csak nagyon nem tudod értelmezni a mondanivalómat, sajnálom(lak).

Titi120 2009.02.03. 13:37:49

@Itáliainagysándor:

"Ha te érvnek felhozod a BATE elleni meccset, akkor megengeded, hogy én is felhozzam az Udinese ellenit?"

A probléma az, hogy te már élből jelentéktelennek minősítetted a BATE elleni villogását, azt meg továbbra sem értem, hogy miért bír jelentőséggel, hogy milyen erősségű csapatról van szó.
Mevolt a lehetősége ADP -nak, Sissokonak, meg mindenkinek, hogy villogjon a fehéroroszok helyett, mégse tették, ellentétben Giovincoval.

Egyébként is eddig össz - vissz nem kapott annyi lehetőséget, amennyiből komoly következtetéseket lehetne levonni, de annyit talán eddig is mutatott, hogy a lehetőséget megérdemelné már végre huzamosabb időre is.

Vagy akkor adják el a fenébe, mert ennek így nincs semmi értelme, és senkinek se jó.

Mr.AT 2009.02.03. 13:42:06

@_benito: Részedről, mint moderátor részéről kicsit azért határon mozog a nyelvezet, pláne személyeskedés terén, dehát neked legyen mondva.

Rövid reakció:
1. Nem, nem vagyok sem szellemi fogyatékos, sem vak - ergo el tudom olvasni, amit írsz, csak épp nem értek egyet vele.

2. Most taktikusan arra szűkíted a mondanivalód, hogy Gio Nedved helyén játsszon, amit én, szegény elmeháborodott ütődött képtelen vagyok felfogni. Ehhez képest az elmúlt 9-10 olasz cikkben a keresztvizet is leszedted a Juvéról, Molinarótól Amauri-ig mki megkapta a magáét - élen azzal a teóriával, hogy a Juventusnak nincs játéka.

3. Egyfolytában azt sugárzod, hogy a Juventus többre képes, nem adja ki magából a teljesítményt, stb. Szívesen venném, ha fordulóról fordulóra bemutatnád, te az adott meccsen valóban rendelkezésre álló (!!!) keretből ki másokat játszattál volna, milyen játékrendszerben, ami rögtön megváltást idézett volna elő ahhoz képest, ami a valóságban történt.

4. Eddig egyedül Gio-t citálod elő, ennyi. Gio eddig a szezonban több, mint 10x lépett pályára, ezalatt adott egy gólpasszt Amaurinak a Catania elleni első meccsen, 2 gólpasszt a BATE ellen, meg berúgott egy szabadot a Lecce ellen decemberben, de mint a cikkeidből megtudtuk, a szabadrúgásgól az lóf@szt sem ér. 3 gólpassz noname kiscsapatok ellen meg egy szabadrúgásgól.
Nem az a Lio Messi-s eredménysor, s akkor a mutatott játékot (azt, hogy 5-ből 3x elcselezi magát, ahelyett, hogy passzolna, azt, hogy egy az egyben 170 centis védők elnyomják és megverik, azt, hogy a szélről még egy normális beívelést nem láttunk tőle, stb.) még nem is veséztük ki.

5. Elmondom, mi a baja a Juventusnak:
a.) az, hogy a jelenlegi kereten felül nincs még egy normális középső középpályása Sissoko mellé (Marchisio MÉG nem, CZ MÁR nem (amúgyis 10percenként megsérül), Poulsen meg SOHA nem is volt/lesz ez a szint - cserének meg tartaléknak mindhárom tökéletes, pláne ennyi sérülésnél, de nem alapnak), aki eleget futna, visszazárna, labdákat szerezne, s ezeket meg is tudná játszani 15-20 méteren túlra,
b.) az, hogy a jól bevált kreatív jobbszélsője, Camo egész szezonban sérült, a cseréje Marchionni meg alsó hangon 5 szinttel rosszabb, mint ő maga,
c.) az, hogy nincs még egy olyan megbízható középhátvédje, mint Chiellini (a Cagliari ellen is 2 gól Legro-é volt, aki néha olyan, hogy Aranylabdát érdemelne, néha meg olyan, mint Burdisso - kib@szottul hullámzó),
d.) az, hogy a két szélsőhátvédje megbízható futóteljesítményt nyújt, de a beadásai holtgyengék, miközben támadó formációs 4-4-2-t játszunk, középre behúzódó szélső kp-okkal, így a labdát kiháromszögezés után a hátvédnek kell beadnia (számold meg, hogy az utóbbi 4 meccsen hány jó beadást kapott szélről Amauri, aztán azután gyalázd),
e.) továbbá mindezentúl és elsősorban az, hogy minden meccsen hiányzik a keret fele, ahogy előbb is bemutattam.

And that's all. Álmodozni meg Messiről, Cambiasso-ról meg Ribery-ről egyszerre lehet, ahogy fentebb írtad, de ez a paródia szintjére sorolja az írásod.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.02.03. 13:44:00

@Itáliainagysándor: valamit félreértesz, ebben a vitában én vagyok az, aki érvel is.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.02.03. 13:47:25

@Mr.AT: a nyelvezettel kapcsolatban igazad van, mindenkitől bocs.

semmi másban nincs igazad. :)

Itáliainagysándor 2009.02.03. 13:48:02

@Titi120: Még mindig nem érted.:)

"A probléma az, hogy te már élből jelentéktelennek minősítetted a BATE elleni villogását, azt meg továbbra sem értem, hogy miért bír jelentőséggel, hogy milyen erősségű csapatról van szó."

Mindenki úgy játszik ahogy az ellenfél engedi, nem mondtam, hogy jelentéktelen, csak a játékosállományát tekintve jóval gyengébb csapat mint az Udinese. Ha a bajnokság erősségét nézzük, akkor szerintem egyértelmű, hogy az olasz az erősebb...

Stimmt????;)

"Vagy akkor adják el a fenébe, mert ennek így nincs semmi értelme, és senkinek se jó."

Fura, hogy Giovinco azt nyilatkozta, hogy ő a paddal is megelégszik és küzdeni fog a kezdőcsapatba kerülésért, az edző döntését meg tiszteletben tartja és nem fog mert nem akar elmenni, különben nem hosszabbított volna...

Remélem ez is érthető.

Na a vitát ezennel befejeztem.

Titi120 2009.02.03. 13:56:46

"Fura, hogy Giovinco azt nyilatkozta, hogy ő a paddal is megelégszik és küzdeni fog a kezdőcsapatba kerülésért, az edző döntését meg tiszteletben tartja és nem fog mert nem akar elmenni, különben nem hosszabbított volna..."

Mi fura, jóember ?
Az, hogy miután hosszas huzavona, sírás - rívás után hosszabított azt mondta, hogy inkább most már kussolok, és megpróbálok türelmes lenni ?

A másik dologhoz még annyit tennék hozzá, hogy nem azt vitattam, hogy az Udinese erősebb csapat a BATE-nél, hanem azt, hogy ennek van bármiféle jelentősége esetünkben.
Lassan leeshetne már, mert ingyen cirkuszból is megárt a sok nekem ! ;)

Részemről is vége a vitának.

Mr.AT 2009.02.03. 13:57:00

@_benito: F@sza. :-) "Nyinyinyinyinyí-nyi, nincs igazad."

Meghajlok az érveid súlya alatt - bár látni nem nagyon látom őket, annak ellenére, hogy én írtam 5 konkrétumot. :-)

giacinto 2009.02.03. 14:13:52

Givinco 3-ast kapott vmelyik meccsen? LOL

Quaresma a leggyengébb meccsén talán 4,5 vagy 5 volt...

calcio_di_rigore 2009.02.03. 14:26:00

@_benito: ez nem egy világverő csapat. nem arra van felépítve, hogy mindenkit sziporkázva végigverjen. nem a szép játékon, hanem az eredményességen és a hatékonyságon van a hangsúly. ha idény végén megnyernénk a BL-t, a scudettot meg az olasz kupát, akkor is nehezen találnál olyan meccseket, amikor a Te mércédnek jó volt a csapat játéka.

Nem az zavar engem, hogy most osztod a csapatot, mert az utóbbi idők teljesítménye tényleg 0. De amikor sorban nyerik a meccseket, akkor miért kell? Mindenre megvan a magyarázat? A Realt azért verték mert gyenge, a Genoát azért, mert mákjuk volt, a Romát azért mert Del Piero berúgta a szabadrúgást, a Leccét azért, mert Amauri befejelte... mintha ők nem lennének a csapat tagjai. Vagy akkor az Inter teljesítményét is úgy nézzük, hogy minusz Ibrahimovic.

Igazából szerintem a legtöbben itt azért vitatkoznak veled mert túlzol. Nem azért mert hibátlannak látják a mai Juventust.

calcio_di_rigore 2009.02.03. 14:31:36

@giacinto: Hivatalosan nem. Egy magyar Juve szurkolói portál adott neki 3-ast.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.02.03. 14:44:03

@Mr.AT: na, közben dolgozom kicsit, de most van egy percem, hogy válaszoljak az összes felvetésedre.

1. ezért már elnézést kértem. megteszem még egyszer.

2. leszedtem, bizony. mert megérdemelték. arra vizsont nem emlékszem, mikor bántottam amaurit, és a balhátvédünket sem csesztetem, mióta önmagához képest szinte szárnyal.

3. ha ezt 100x nem írtam le, akkor egyszer sem, de a kedvedért még egyszer: kell egy középpályás, aki eljuttatja a labdát a csatárokhoz, hogy amaurinak ne kelljen 60 méterre a kaputól verekednie a labdáért. ha fiatal, fiatal, nem érdekel.

konkrétum itálianagysándornak is:

buffon - nincsjobbhátvédünk, chiellini, mellberg, nincsbalhátvédünk - mommo, marchisio, de ceglie (a két olasz egyike helyett az ellenféltől függően poulsen és/vagy zanetti) - alex, giovincio - amauri.

4. giovinco a legésszerűbb választás, azért őt mondom mindig, de tőlem bármelyik fiatal jöhetne - nedved helyére szinte bármikor. és akkor még egyszer: giovinco igazi posztjához jelenleg nedvedé áll a legközelebb, de akkor be kell áldozni marchionnit. már ha ez áldozat egyáltalán.

5. a. marchionni MÉG NEM??? innnentől igazából nincs is miről beszélni, a juve középpályáján mondj már egy jobb teljesítményt az övénél.

b. camo sérült, kár. tényleg.

c. most kiemeled a középhátvédeket, mint a juve legnagyobb gondját? komolyan?

d. itt msot megint jössz azzal, hogy amaurit gyalázom. egy rekesz sört kapsz tőlem, ha megmutatod, hol gyaláztam őt valaha is. tudod, ki amauri? az a fürtös fiú elöl, aki szegény kétszer ér labdához egy meccsen, mert az isteni csapatod képtelen megtalálni.

e. és megint sérült mindenki. tényleg, így van, nincs szerencséje a juvénak. ezzel nem fogunk tudni mit kezdeni.

csak szerintem változatlanul nem ez a baj, szerinted meg igen.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.02.03. 14:44:22

Kroos: Sztem is Bergkamp a nyerő, de úgy látom a szavazók többsége 1995 után született, hogy beckham vezet. :)

Sok mindent nem lehet a témához fűzni, de sztem a Juve nem volt szar a Cagliari ellen, egyszerűen a Caglaiari jobb volt, vagyis tudta, mit akar, és hogyan, majd megtette.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.02.03. 14:47:01

@_benito: A 3. pontodban azt az és vagy kapcsoltatot nem értem. Azt jelenti, hogy 11 v 12 emberrel nyomjátok?? :)

_benito · www.nst.blog.hu 2009.02.03. 14:47:13

@calcio_di_rigore: "De amikor sorban nyerik a meccseket, akkor miért kell"

na, helyben vagyunk.
én megbékéltem vele a szezon előtt, hogy ezzel a kerettel csak akkor tudjuk megnyerni a bajnokságot, ha mindenki végig erőn felül teljesít. mivel idáig eljutottam az eredményeket nagyjából le is szarom, én a játékot hiányolom!

és változatlanul nem a parádét várom, túl régóta vagyok juve-szurkoló ahhoz, hogy a csapatomtól csilli-villi játékot várjak. nem várok, soha nem vártam.

az utolsó megállapításodban vizsont lehet, hogy igazad van, de mindig sarkosan fogalmaztam. ez már marad. :)

calcio_di_rigore 2009.02.03. 15:00:37

De akkor ha

a, erőn felül kell teljesítenie mindenkinek, hogy valamit elérjünk
és
b, az eddigi játéknál a Juve többre képes

ehhez képest egész jól állunk, nem?:)

Rájöttem, a legnagyobb vitád azokkal lehet, akik szerint eddig a Juve erőn felül teljesített.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.03. 15:01:25

Gondolom lesz majd legjobb/legrosszabb transzferek összeállítás valamikor, majd kíváncsi volnék a véleményetekre Flaminivel kapcsolatban. A Milanban alig játszik, az Arsenal meg szinte összecsuklott nélküle, ez azért elég bizarr.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.02.03. 15:12:53

@calcio_di_rigore: inkább úgy fogalmaznék, hogy vannak olyan értékei a juventusnak, amikből nem kovácsol előnyt, pedig egyáltalán nem tűnik lehetetlennek.

ranieri gyávasága a legnagyobb bajom egyébként.

calcio_di_rigore 2009.02.03. 15:15:23

@_benito: Akkor egy eldöntendő:
1, Szemet kápráztató játékkal vereség a Chelsea ellen. Fájó, de másnap az egész világ a Juve lábai előtt hever, mert olyan "szimpatikusan" gyönyörűen játszottak (jó tudom, az ötös lottó esélyesebb)

2, Gusztustalan, okádék, hitvány játékkal továbbjutunk. Az egész világ köpköd, hogy mit keres egy ilyen csapat a továbbjutók között.

Mr.AT 2009.02.03. 15:18:37

@_benito: Marchisio-ra írtam, hogy MÉG nem, nem Marchionni-ra.

Közben én is dolgozom, de mindjárt jön a visszajelzés a többire is.

vargamma 2009.02.03. 15:19:38

unalmas állandóan a juvéról olvasni!
kár hogy - az egyébként jó! - posztokat nem Milan-os írja!

ja, és Pirlo nem is olyan rossz. csak tényleg több van benne. mint a Juvéban :-D

kroos 2009.02.03. 15:21:08

srácok a juvénál mi ujság?Nem irnátok valamit róluk is?

_benito · www.nst.blog.hu 2009.02.03. 15:25:40

@calcio_di_rigore: a b-re szavazok, kérem tisztelettel. nyilvánvalóan. egyértelműen. de hát szerintem mindenki.

(érzed te is, hogy egy sorozatot egy egyenes kieséses rendszerrel nehéz összehasonlítani, ugye?)

hmikey 2009.02.03. 15:28:56

Giovinco játéka, meg úgy 'en bloc' az egész ember Giovanni-ra emlékeztet (Barca, ugye), aki egy darabig próbált bekerülni Bojan mellett/helyett a kezdőbe, aztán lelépett a City-be. Még a nevük is szinte ugyanolyan. Tény, hogy nagyon ritkán érvényesül egy ennyire pehelysúlyú játékos a mai fociban, de azért megoldható :)

*Fata* 2009.02.03. 15:35:15

@vargamma: mélyen egyetértek, de ne kelts zavart,
a juve drukkerek vs benito part 213986 zajlik épp

calcio_di_rigore 2009.02.03. 15:41:34

@_benito: Akkor a BL-ben szabad majd csúnyán játszani?:) Vonatkozhat ez a kérdés akár egy sima bajnoki meccsre is, tökmindegy.

Nem kérdeztem volna ilyet, ha nem írod hogy leszarod az eredményeket. Csak azért, mert könnyebb lenne a másik érveit megérteni, elfogadni, ha ismernénk az alapot, ahonnan kiindul.

Mr.AT 2009.02.03. 15:44:51

@_benito: Nah, akkor pontokban.

1. Rendben, semmi gond.

2. Ehhez képest viszonylag gyakran szerepelnek "összesen két játékos van a csapatban, aki tud passzolni", "a félpályánál elfogy a tudomány", "nézhetetlenül sz*r a csapat játéka" jellegű szófordulatok az írásodban.

3. Ezzel nem cáfolsz rám. Magam is elmondtam, hogy a hajam tépem, hogy az átigazolási szezonban egy ifi tartalék kapust igazoltunk és ennyi, miközben nincsen épkézláb (és nem folyamatosan sérült!) kreatív középpályásunk.

4. Ez az egyetlen érdemi pont a középpálya kapcsán, amin vitázunk, ahogy elnézem: Giovinco. Addig a pontig teljesen egyetértek, hogy kell egy kreatív középpályás - csak te azt mondod, ez Giovinco, én meg azt, hogy ő kevés ehhez.

Nedved nem lesz már gyorsabb és lényegesen tompább, mint 5 éve, nem vitás - csak épp mezőnyben pontosan egy játékosnyival több védőmunkát végez, mint az erre alkalmatlan Giovinco. (Gio kb. egy döglött húsvéti nyuszitól sem tudná elvenni a csokitojást, nem egy klasszikus olasz középpályástól lendületben a labdát.) Ha Gio játszik a szélen, az védelem szempontjából olyan, mintha 3 csatárral játszanánk - s azzal jár, amit igen éles szemmel te is észre vettél, hogy Alex a saját térfélen kóricál labdáért.

Igazolni kell, qrva gyorsan. A fél világot rebesgették már Zsirkov-tól Hamsik-ig - de Seccoék csak egymást hátát veregetik a múzeumban.

5. Camo sérült, ahogy a fél csapat is - te is sajnálod, én is, juhé. Csak akkor erről pls ne is feledkezzünk meg az értékítéletalkotáskor. Ez olyan, mintha a Dakaron az első napon elvesztenéd a kocsi 2 kerekét, újat nem tehetnél fel, majd utána fikáznád a 2 keréken egyensúlyozó teamet, hogy "b*zmeg, de gáz, hogy késnek a szintidőhöz képest".

6. Egy dologban én is megkövetlek: visszanéztem, s Amaurit a kommentek során nem te kritizáltad, hanem más - csak egy helyen volt, s rosszul emlékezve neked tulajdonítottam. Ezért mea culpa.

Mr.AT 2009.02.03. 15:49:53

@vargamma: Írjál másról, a lehetőség adott, ezért fórum ez. Aztán majd jól megkritizálunk téged is. :-)

Klárensz 2009.02.03. 15:59:37

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki:
Ambrosini helyett játszhatna simán, de ehhez az is hozzátartozik, hogy a jó öreg Massimo nagyon hosszú ideje szinte hibátlan teljesítményt nyújt, amíg ez így lesz és Becham parádézik (meg Pirlo folytatja a formajavulást), addig Ancelotti egészen biztosan nem fogja berakni a kezdőbe.
Hatalmas balszerencséje ezenkívül Flamininek, hogy amikor Gattuso megsérült, de még nem volt Beckham akkor ő is megsérült, így juvésok örömére és milanosok bánatára Emerson kezdett.

Én pl nem tartom rossz igazolásnak, amikor játszott jó volt, most nagyon nehéz lesz bekerülnie a kezdőbe, amikor bizonyíthatott volna, akkor meg lesérült.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.02.03. 16:02:14

na, a mai nap mérlege, hogy jól szétkúrtuk a fórumot, de előrébb nem sikerült nagyon jutnunk. :)

Mr.AT 2009.02.03. 16:07:48

@Klárensz: Emerson a Juve beépített embere a mostani Milanban. :-) Hozzá képest Cannavaro valósággal csillog a Madridban. :-)

Mr.AT 2009.02.03. 16:09:29

@_benito: Előrébb jutottunk, dehogynem - tisztázódott pár dolog. :-) Mostantól, ha egyetlen kritikai mondatot is olvasunk a Juvéval kapcsolatban, ami nem rímel a "miértnemjáccikDzsovinkó" mantrára, dirib-darabra szabdalunk verbálisan. :-)

Gabez 2009.02.03. 16:39:08

Ki az a Giovinco...egyáltalán? ;)

Kérdés: ki lenne a legjobb (elérhető) vétel az Inter középpályára nyáron? Aztán ha kitaláltuk, hívom is Morattit...;)

Mr.AT 2009.02.03. 16:47:25

@Gabez: Sztem Almirón. Kihagyhatatlan business. :-)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.02.03. 16:49:28

@Gabez: Igazán adhatták volna Lampardot, Queresma helyett, legrosszabb esetben Deco kölcsönbe jöhetett volna .:)

Gabez 2009.02.03. 16:54:42

@Great Cornholio: Hát szegény Lampard sztem már megbánta, hogy nem ruccant ki Milanóba...de az új csillivilli szerződése miatt most már nem is fog.

Decot inkább ne...ő a Milanba lesz jó, két év múlva ;)

Almiron? Ő túl jó oda...;)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.02.03. 17:02:14

@Gabez: V inkább Ballack, támadó kp, és elég tahó ahhoz, hogy legyen min csámcsogni a Juve szurkolóknak. :P Csatárnak a most remeklő Anelka-t és _benito-nak már 120as pulzusa lenne a kezdő sípszó után (már ha Matrix is játszana) :)

calcio_di_rigore 2009.02.03. 17:03:07

Vigyétek el Diegót, plíz!:)

Pályaelhagyó autóversenyző 2009.02.03. 17:49:28

@GC: Ribéry. Ki más? Hátha felidézi, amikor valami Djorkaeff nevű francia ugrabugrált elöl...

qkelius6 2009.02.03. 17:52:52

akinfeev - behrami, fazio, zapata, criscito - matias fernandez, miguel veloso, flamini, gionvinco - pato, oscar cardozo...

Velük nyertem BL-t 2011ben (FM2009) a milan csapatát irányítva... persze ez csak játék, de tény, hogy nagyon jól megjósolják egy-egy játékos valódi értékét hosszútávon a játék adatbázisát készítő személyek. Giovinco jelenleg olyan edző alatt játszik, aki egyszerűen nem bízik meg benne, s ráadásul sérült is volt ( valóban szar lehet most Juvés dokik alatt fizikoterápiára járni, mifelénk az ilyen egészségügyes szakmunkásokat hentesnek nevezik :D )

Itáliainagysándor 2009.02.03. 18:01:32

@qkelius6: Fm-ben a Cataniaval is lehet bl-t nyerni:D

qkelius6 2009.02.03. 18:10:05

nyertem én már a plymouth csapatával is anno, csak most nem volt kedvem meg időm sem annyit szenvedni a sikerért :D

kroos 2009.02.03. 18:21:43

Berkamp nagyszerü játékos volt de a gólpasszok mesterét keressük...Az pedig Laudrup.

calciomax 2009.02.03. 18:23:14

A Juvéban sok a sérült ez a baj! Besz@rok! Ha nem olvasom hülyén halok meg. Ezzel érvelni minden elcseszett meccs után már szánalmas, különösen középcsapatoktól elszenvedett hazaipályás nyerésreállt meccs után. A Milán elleni győzelem után miért nem sirtatok hogy sok a sérült a Juvéban. Megértem hogy mindenki elfogult a csapatával de azért egy minimáis objektivitás elvárható lenne.

calciomax 2009.02.03. 18:28:37

A gólpasszok mestere nálam egyértelmü:
RUI COSTA volt amit ő csinált Shevával és Inzaghival az eszméletlen volt. Azok a 30 méteres LAPOS inditások Zico óta ő volt az egyetlen aki igy látott a pályán.

_alerob 2009.02.03. 18:32:28

A fórumszétkúráshoz hozzájárulva..
Szép mese, hogy sok a sérült meg Calciopoli, és van ebben is valami, de.. de ez a Juventus, 27(29) Scudetto... ezt még az első évben el is lehetett fogadni.

Benitohoz hozzászólva Molinarot megtartanám, magához képest szárnyal, és az eggyik legjobban látja el a védekező feladatát. Camo kéne, meg egy tag oda jobb szélre, mert azt hittem Grygera egyenletesen jó lesz, erre nem átvert .. :(
Elnéznék egy Lippit is ha már itt tartunk.

Sose hittem volna, hogy angol ennyire megállja a helyét. (Beckham) és méghogy Becks alibizik? Akkor mit csinál Pirlo és Seedorf? mind a kettő egy szép kispadot érdemel.

_alerob 2009.02.03. 18:38:32

JA, és azt sohasem fogom megérteni miért engedte el a Juve Bojinovot és Mutut.

Itáliainagysándor 2009.02.03. 19:10:49

@_alerob: Bojinov? Amióta elment folyamatosan sérült, Mutu meg...
Amúgy az előző commenteddel egyetértek én is így látom.

_alerob 2009.02.03. 19:14:07

@Itáliainagysándor: Szerintem itt, és nem csak nálunk, a Leccáben is megállta a helyét. Az, hogy ott sérült, nem azt jelenti, hogy itt is az lenne. Mutu meg?:) vállán cipeli a Fiorentinát mióta.

Itáliainagysándor 2009.02.03. 19:15:09

Ja, Camo benne a holnapi bő keretben:)
Épp ideje volt már ahhoz képest, hogy már Decemberben azt mondták, hogy semmi baja. Nem is értem...

Itáliainagysándor 2009.02.03. 19:17:30

@_alerob: Mutu technikájával semmi gond, csak bontja a csapatmorált... Prandellivel is összeveszett egy párszor...
Bojinov meg ha jól tudom 1-vagy másfél éve nem játszott, a térde nem bírja...

calcio_di_rigore 2009.02.03. 19:23:53

Mutu elengedése az egyetlen hiba, amit Secco nyilvánosan elismert.

giacinto 2009.02.03. 21:46:51

Ribery lenne a nyerő az inter középpályára, a csatárok mögé. talán rá is mozdulunk majd. kroos is biztosan őt javasolná.

_alerob 2009.02.03. 22:31:14

@giacinto: Valami Olaszban nem gondolkozik az inter?

Mr.AT 2009.02.03. 22:40:59

@calciomax: A Juventusnak EGÉSZ IDÉNYBEN folyamatosan minimum 10 játékosa sérült volt - a minimum az szó szerint minimum, mert volt, hogy 14 sérültünk volt.

Pont ezért nem értek egyet a folyamatos anyázással az eredmények meg a játék miatt. 2-3 sérültig azt mondom, rendben, mert ez minden csapatnál előjön, de az, hogy hónapokon át a felnőttcsapat fele egyszerűen nem játékképes, az nem állapot. Így nem lehet játszani, nem lehet építkezni, semmi.
És ez nem kifogás, nem mellébeszélés, hanem tény. Bármelyik élcsapatból kiveszel 6-7 alapembert, plusz további kiegészítő embereket, azt mindegyik csapat megérzi - hát még ha ez szó szerint hónapokon át, folyamatosan változó és váratlan összetételben állandósul.

Már meg sem jegyzem, hogy Buffon influenzás lett, és holnap nem játszhat a Napoli ellen. De nyilván ez sem számít, szerinted. C.Zanetti 2 hónapra out, Chiellini 3 hétre - s ez csak az elmúlt 3 nap történése. Persze, nem gond.

Ezen lehet poénkodni, meg kifogásnak nevezni, csak épp qrvára nem az.

BruceWayne 2009.02.03. 22:46:34

na megérkezett Ricardo
www.chelseafc.com/page/LatestNews/0,,10268~1544439,00.html

@_alerob: Santon folyamatosan kezdő, egyenlőre elég ennyi, ne siessük el a dolgokat :-)

calciomax 2009.02.03. 23:08:31

A Juventusnak valóban rengeteg a sérültje ez vitán felül áll. Én arról beszélek, hogy az elmúlt két forduóban sem vot neki több mint eddig, most hogy jött ez a két vereség azonnal ezt jegyezted meg legfőbb okként. Na ez az amivel nem értek egyet. A Juve két hete gyakorlatilag utolérte a listavezetőt(igaz csak egy napra) a BL-ben oda-vissza verte a Realt-most mindegy hogy a Real milyen szar volt. Tehát abszolut nem nyomták tragikusan. Vagy szerinted azzal a 6-7 alapemberrel 5 góllal verték volna a Realt és már 12 pontal vezetnék a bajnokságot? Számtalan péda van rá hogy egy csapat nem feltétlenül játszik rosszabbul a kevésbé sztárolt ám bizonyitani akaró játékosokkal. A Juve kulcsembere ADP és őt szerencsére elkerüte a sérülés. Ha mondjuk felépülnek az "alapemberek" és szarul játszanak azt fogod mondani hogy még nem lendültek formába? -úgy mint Buffon aki kimondottan közepesn teljesit. Illetve ha Giovinco igy sem fér be mi lesz vele ha feépül 6-7 alapember? Szóval sántit az érvelés...

Pályaelhagyó autóversenyző 2009.02.03. 23:22:48

@_alerob: tudsz olyan olaszt mondani, akit le lehet és érdemes az Internek igazolni? Buffon, Chiellini, DDR nem megszerezhetők, a többiek pedig nemzetközi szinten nem jelentenének erősítést. Deklarált cél a BL-győzelem, nagyjából kész futballistákat fogunk igazolni. (az első csapatba)

@Massimo Moratti: "Vorrei vedere un Inter cosi: Cesar-Zhirkov, Chivu, Samuel, Maicon - Cambiasso, Vieira, Ribery - Ibrahimovic, Drogba, Balotelli. Grazie!"

giacomo 2009.02.03. 23:46:00

@Mr.AT:

"A Juventusnak EGÉSZ IDÉNYBEN folyamatosan minimum 10 játékosa sérült volt - a minimum az szó szerint minimum, mert volt, hogy 14 sérültünk volt." Ez most váratlan volt. Mondhatni, kiszámíthatatlan vagy.

"És ez nem kifogás, nem mellébeszélés..." De.

@calcio_di_rigore:

"1, Szemet kápráztató játékkal vereség a Chelsea ellen. Fájó, de másnap az egész világ a Juve lábai előtt hever, mert olyan "szimpatikusan" gyönyörűen játszottak (jó tudom, az ötös lottó esélyesebb)

2, Gusztustalan, okádék, hitvány játékkal továbbjutunk. Az egész világ köpköd, hogy mit keres egy ilyen csapat a továbbjutók között."

Bízom benne, hogy a kiesésre van még egyéb variáció is.

IronRock 2009.02.03. 23:52:48

Na, csak hogy én is rúgjak egy jó nagyot a szaros bilibe. benito-nak sajnos (nem számolom hanyadjára, kurvasokszor, azt tudom), igaza van a Juve-val kapcsolatban. Végigolvastam a posztot és a hozzászólásokat, és két dolgot emelnék ki:
1. Ranieri egy gyáva alak (jelek szerint nem csak szerintem). Amikor még nem egy komplett csapatra való sérültje volt a Juve-nak, akkor se mert bátran belenyúlni a meccsbe, hatékony támadójátékot játszatni, innen a benito által számolt "hányszor játszott jól idén a Juventus" számláló neki is egy rohadt nagy kritika.
2. Hogy én (is) folyamatosan azt ugattam hogy Giovinco-t a pályára csak azért volt, mert a Juve középpályája kezdett az eltelt jónéhány hétben olyan szinten töketlen lenni, hogy sajna tényleg Amauri-nak kellett a félpályán bírkóznia nem egyszer labdáért. Camoranesi hiányával kiveszett a kreativitás. Marchionni meg a többiek nem érnek fel hozzá, Nedved meg már nem bír annyit (max. egy félidőt, mert még mindig küzd és hajt, de már nem képes arra mint 5-6 éve.) Giovinco most az egyetlen akiben olyat látok hogy képes lendületet vinni a középpályába. Lehet hogy nem tud úgy védekezni, de akkor legyen ott más olyan játékos(ok) mögötte, aki ezt képes megoldani, és ő hadd támadhasson. Én se tőle várom a Juve szezonjának megmentését, de abból már kezd kissé elegem lenni, hogy vagy Alex bever egy szabadot, vagy Amauri befejel/bekotor egy pontos beadást és kész. Chiellini ráadásul egy darabig sérült lesz, akárcsak a nagy reményekkel megvett C. Zanetti. Főleg az előbbi a gáz, de szeretnék végre egy olyan Juve-t látni, amely ha nem is sziporkázóan játszik, de képes veszélyes támadásokra és nem csak egy-egy pontrúgásra bazírozva megnyerni egy meccset....
Ui: A sérüléshullám valóban elképesztő...

calcio_di_rigore 2009.02.04. 00:05:15

Inkább azt számoljátok már ki, hony konkrétan hány pontot köszönhetünk csak és kizárólag DP szabadrúgásainak. Valaki elkezdte ezt mantrázni, azóta ez "érv" lett. Csak kurvagyenge, az a baj.

calcio_di_rigore 2009.02.04. 00:09:29

Nah, kiszámoltam én, nem tart sokáig. 3 pont a bajnokságban, 3 pont a BL-ben.
És ez nálatok az ütőkártya.

Makacs dolgok ezek a tények.

Paul Newman Jr. 2009.02.04. 01:03:43

@calcio_di_rigore: ennek rugaszkodj neki bátran még egyszer, hátha jobban sikerül.

IronRock 2009.02.04. 01:07:18

@calcio_di_rigore: nálam nem ez az ütőkártya. Viszont ha Alex nem találna be vagy éppen nem adna néhány zseniális passzt, itt se tartana a Juve. Meg nem csak ő kellett ehhez, hanem Amauri is. A Juve támadójátéka nagyrészt azon alapul hogy ők ketten elöl valahogy megoldják. (Kurva szerencsénk, hogy ők még nem sérültek le.) Viszont egy bajnoki szezont feltételezett bajnokaspiránsként így nem lehet végigvinni. BL-ről nem is beszélve. Én nem kongatom a vészharangot, de ha az elmúlt két vereség után az ellenfelek ráébrednek, hogy jé, hát ez a Juve nem is olyan veszélyes és lehet ellenük bátran játszani és támadni, akkor jön el az igazi erőpróba a Juve számára....hogy képes lesz-e ezt felülmúlni, pláne ezzel az edzővel...

calcio_di_rigore 2009.02.04. 01:18:35

@Paul Newman Jr.: ha ilyen kevés infót adsz, nem tudom minek kell újra nekifutnom.:(

calcio_di_rigore 2009.02.04. 01:56:51

@IronRock: Van nagyobb problémánk is annál, mint hogy a csatárok gólt lőnek.

Nézzük Amauri góljait!
Juve-Udinese Sissoko betör a 16-oson belülre, a védőről Amauri elé pattan, gól.
Cagliari-Juve Marchionni beadja, Amauri belövi
Juve-Catania, Giovinco bead, Amauri befejeli
Napoli-Juve, Poulsen bead, Amauri belövi
Juve-Toro, Nedved felpassza után Amauri átfűzi a védőt, majd belövi
Juve-Genoa, Marchionni felpassz, Amauri kipasszolja Grygerának, beadás, Amauri befejeli
Juve-Reggina, Camoranesi beadása után eredményes Amauri
Lecce-Juventus, Marchisio keresztpassz, De Ceglie beadás, Amauri gól
Juve-Milan, De Ceglie-Amauri, majd Sissoko-Amauri
Atalanta-Juve, egy szabadrúgás után fejeli a gólt

Érdekes módon, mindig a középpályáról érkezett a kiszolgálás, nem az volt, hogy "ezek ketten megoldják". Igen, volt néhány eset amikor a zsenialitására is szükség volt a gólhoz, valószínűleg ezért nem a REAC-ban játszik, és ezért kapja az eurómilliós fizetését.
Összeségében 1-el kevesebb gólt lőtt a csapat mint az Inter, a 36-ból 18-at Del Piero és Amauri. Azaz a csatárok, akik ezért vannak ott. Skandalum?

giacinto 2009.02.04. 09:45:27

@_alerob: mondj egy olyan olaszt aki megszerezhető és egyértelmű erősítést jelentene (fix kezdő lehetne)

Max Rosina, de nem biztos hogy az utóbbi érvényes lenne rá.

_alerob 2009.02.04. 10:25:33

@giacinto: Én nem bántásképp írtam, hanem Acquafrescara gondoltam. Olyan olasz aki megszerezhető és eggyértelmű kezdő lehetne, kevés van, vagyis a kezdőség nem biztos. De Cassano lehet jó választás lenne, vagy Di Natale.

giacinto 2009.02.04. 10:50:00

Montolivo kb. Muntari posztján játszik, de engem a firenzei srác nem győzött meg, sztem védekezésben súlytalan, támadásban meg nem elég jó, olyan igazi közepes játékos.

Aquafresca elvileg jön vissza nyáron. Akkor úgy néz ki Santon is szépen beépül, talán Balotelli esze is megjön lassan, Vivianot is megvettük a Bresciától, kérdés hogy mikor jön meg kezdő lenne-e (elvileg JC-t nem fogja kiszoritani)

Cassano? bolond nem kell. viszont quagliarella állitólag piacra lesz dobva nyáron őt szívesen látnám, még 4-3-3-ban is tud játszani, biztos kreatívabb lenne a támadójátékunk vele, de elég sokan úgy látjuk hogy inkább egy befejezőcsatárra lenne szükségünk (pl. milito, drogba) mert Ibra nem az

Mr.AT 2009.02.04. 10:56:28

@calciomax: Kicsit unom már, hogy 812szerre is magyarázzam el ugyanezt, de hát legyen, elvégre még délelőtt van, egyelőre még van türelmem hozzá.

Próbálok roppant világosan fogalmazni: az, hogy a Juve a rengeteg sérültje ellenére néha tudott jól játszani, az MEGLEPETÉS. Nem egy elvárható minimum, hanem kész öröm, 'bódottá'e.

Akkor lenne elvárható minimum, ha minden játékosunk folyamatosan egészséges lenne, max. 1-2 esne ki rövidebb időre, ahogy más csapatoknál is - plusz nem ilyen töketlen balf*szok ülnének az elnökségben, és végre vennénk egy kreatív szélsőt, és labdával bánni tudó középső középpályást meg egy jó, nemzetközi szinten is értelmes teljesítményt nyújtani képes szélsőhátvédet.

Így viszont, a jelenlegi körülmények között nem az, mert olyanok vagyunk, mint egy frontkórház. Ezt kezdtem ecsetelni _benitonak, nehezményezve azt, hogy a sárga földig lehordja hetek óta a csapatot. S arra, hogy Alex és Amauri kivételével az összes többi játékosunk esett már hosszabb-rövidebb időre, általában kellemes méretű csoportot alkotva a regenerációs részlegen, qrva nehéz azt mondani, hogy nem számít.

Persze az ilyen giacomo színvonalán mozgó kárörvendő ellendrukker tinik vihognak ezen, de objektíven és racionálisan gondolkodó felnőtt ember ezt igenis figyelembe veszi. Ennyi.

Mr.AT 2009.02.04. 11:04:18

@IronRock: Megint csak teljesen egyetértek c_d_r-el.

Azt írod: "A Juve támadójátéka nagyrészt azon alapul hogy ők ketten elöl valahogy megoldják."

Ez egyrészt nem igaz, ahogy c_d_r fentebb tényszerűen bemutatta, másrészt meg ha igaznak tituláljuk (merthogy ők a gólszerzők), akkor bármelyik csapatra igaz - pl. az Inter sokkal jobban függ Ibrától, mint mi Amauritól.

Harmadrészt meg a Juventusból rúgott a legtöbb játékos gólt a bajnokságban, ezt ne felejtsük el - az összes szerzett gólnak csak a felét lőtte az Alex-Amauri páros.

giacinto 2009.02.04. 11:18:04

"a Juventusból rúgott a legtöbb játékos gólt a bajnokságban"

biztos ez? sztem Inter, összesen 17 játékosunk szerzett gólt ebben a szezonban, csak a bajnokságban pedig 14.

Itáliainagysándor 2009.02.04. 11:32:42

@giacinto: Biztos, a bajnokságban 15 játékosunk szerzett gólt.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.02.04. 11:49:54

úgy látszik, ez a topic kifáradhatatlan :)

calcio faszán összeszedte, grat a kitartásért. de ezt nem így kell nézni, mert ha csak ezt nézzük, akkor a juve középpályásai kurva jók, ami meg ugye rohadtul nem igaz (ez ugye nem vitatéma).

az, hogy egy meccsen van egy-egy támadás, ahol marchionni hajlandó pontosan passzolni egyet, vagy mommo felér egy szöglet után bólintani, az sajnos NAGYON KEVÉS.

ha lenne 20 ilyen támadás, amiből lőnénk 3-4 gólt, akkor nem lenne miről beszélni. (ez a mondat színtiszta provokáció, bizony). :)

note: tegnap éjszaka két juventus-mezes fiút belegyalázott a jorky-pályába egy interista és egy bayernes. örömmel jelenthetem, sem heinrich, sem benito nem követett el szeppukut, de nem sokon múlt. :D

_alerob 2009.02.04. 11:58:51

Remélem lesz valami változás a játékban.. Ma kupameccs igaz?

Mr.AT 2009.02.04. 12:02:11

@_benito: Szégyent hoztok a mezre, 'ázze. :-)

Itáliainagysándor 2009.02.04. 12:20:46

@_benito: Camo visszatér lehetőleg a hétvégi fordulóra, ha már 2 hónapja nem lehetett róla hallani, nem tudom, hogy egy sima vállficam ennyi kihagyást igényelne.
De, a kp-bal széle ill. a kp tengelyébe egy irányító kp még elférne szerintem.
Meg talán a védelem jobb szélére is el kéne valami erősítés, talán még Brazzo visszatérése szolgáltathat több alternatívával.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.02.04. 12:32:24

@Mr.AT: én az első meccs után levettem :)

giacinto 2009.02.04. 12:41:50

CM-guruk! HELP!

szerintetek megoldja az újratelepítés azt a problémámat, hogy egy bizonyos dátumnál állandóan kilép a program vmi hibára hivatkozva? vagy mit tehetek, elég igéretes karrier volt, már a 4. szezon végén voltam, BL helyen a Veronával...

THX!

kroos 2009.02.04. 12:47:06

@giacinto:

nem.én már többször jártam igy.kidobhatod a mentést ahogy van.

kroos 2009.02.04. 12:48:14

amugy nekem ez a decemberi honapban jö elö mindig.ált.26.-án.

Gabez 2009.02.04. 12:53:11

benito: hol lehet olyant játszani Pesten?

Hétvégén reszkess Lecce! Illetve, addig is. :P

Mi lesz Ronnieval? Megy Rivaldo után, irány az AEK vagy az üzbég bajnok?

giacinto 2009.02.04. 12:54:46

nemáááááááá, ezt nem hiszem el.

mickeyknox 2009.02.04. 13:12:37

@Gabez:

bár nem benito vagyok, de:

Lurdy Jorkyball® Budapest: 1097, Bp, Könyves Kálmán krt. 12-14.
Pólus Center Jorkyball® Budapest: 1151, Bp, Szentmihályi út 15.

Gabez 2009.02.04. 13:19:56

@mickeyknox: köszi

www.jorkyball.hu/videok.html

Itt láttam videjókat, nekem szűkös a pálya, és olyan bummbumm rugdosódásnak tűnik az egész. Cselezni se sok hely van...maradok a kispályánál, azt hiszem. ;)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.02.04. 13:27:39

@Itáliainagysándor:
(11) Amauri
(7) A.D. Piero
(4) P. Nedved
(3) V. Iaquinta
(2) G. Chiellini
(1) M. Marchionni
(1) C. Marchisio
(1) M. Camoranesi
(1) Z. Grygera
(1) M.L. Sissoko
(1) O. Mellberg
(1) N. Legrottaglie
(1) S. Giovinco
Ki a maradék kettő?

Dr Keynes 2009.02.04. 13:31:20

Srácok, ha ennyire szar ez a Juve, meg semmi játéka nincs, és éppen csak feljutott és még alakul a csapat, és még abból is mindenki sérült, akkor nem elehetne egyszerűen kihagyni? Intézzétek el egy félmondatban, többet nem érdemel.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.02.04. 13:46:09

@Gabez: első blikkre én sem gondoltam, hogy annyira jó, amennyire. lesz róla poszt hamarosan, mert mindenkinek ki kell próbálnia.

hidd el, nincs szó eszetlen lövöldözésről, mert azzal csak kikapni lehet.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.02.04. 13:47:01

@Great Cornholio: papasztalpofaszom (genoa) lőtt egy öngólt, a másik most nem ugrik be.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.02.04. 13:59:57

@_benito: Jó de az nem a juve góllövője. Itt a gólszerzőkről van szó nem a gólmennyiségről. :)

Titi120 2009.02.04. 14:08:43

@Gabez:
Régebben én is sokat játszottam ilyet, teremben, két kiskapura, zsámlyokkal, padokkal szegélyezett pályán. :)

Persze el lehet menni a Lurdyba is háromszor annyiért. :)

calcio_di_rigore 2009.02.04. 14:11:35

@_benito: Jó akkor lehet azt mondani, hogy kevés gólt lövünk, akkor azt mondom, ok, ez igaz. Nagyon frankó lenne ha Marchionni meg tudná verni 1 az 1-ben az emberét (idegbeteg gyerek Camo, de nagyon-nagyon kell ennek a csapatnak), ha Sissoko forintos labdákkal tömné a csatárokat, ha Nedved tudna labdát kezelni, és beadásnál át tudná rúgni az első előtte álló emberen, ha Molinaro megtanulna beadni, ha Grygera többet és hasznosabban járna fel, stb. Dehát ezek már képességbeli hiányosságok.
Viszont Amauri sem úgy rúgta a góljait, hogy hopp, egyszer csak ott van a feje előtt a labda, old meg gyerek.

Na mindegy, a Napolit meg kell ma pofozni.

Mr.AT 2009.02.04. 14:14:50

@Dr Keynes: Így is harmadik, ez a lényeg. A gyermekbetegségei meg a mindenki által jól látott hibái ellenére elkezdett döcögni felfelé - még az sem kizárt, hogy bajnok lesz, tekintve, hogy közel a szezon fele még hátra van.

Csak a vele szemben támasztott elvárások szintjét kell lejjebb vinni, s ennek fényében értékelni a játékát - minden apró kis sikernek örülni kell, nem pedig fanyalogni.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.02.04. 14:17:13

@calcio_di_rigore: egy juve szurkoló jogos világfájdalma néhány mondatba sűrítve:

"Nagyon frankó lenne ha Marchionni meg tudná verni 1 az 1-ben az emberét (idegbeteg gyerek Camo, de nagyon-nagyon kell ennek a csapatnak), ha Sissoko forintos labdákkal tömné a csatárokat, ha Nedved tudna labdát kezelni, és beadásnál át tudná rúgni az első előtte álló emberen, ha Molinaro megtanulna beadni, ha Grygera többet és hasznosabban járna fel, stb. Dehát ezek már képességbeli hiányosságok."

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.02.04. 14:19:40

Bizony, bizony, jó móka a jorky. Műveltem is sokáig, bajnokságot nem nyert bajnokcsapatot:))) is képviseltem a távoli Valenciennes-ben:))

Itáliainagysándor 2009.02.04. 14:22:34

@Great Cornholio:

Csak a te kedvedért, nem volt kedvem megnézni, h kiket hagytál ki így bemásolom;)
Nyílván rosszul esik, h az Inter ebben nem vezet, de az idegenlégiós elsőséget megtarthatod:)

Carvalho de Oliveira Amauri 11
Alessandro Del Piero 7
Pavel Nedved 4
Vincenzo Iaquinta 3
Giorgio Chiellini 2
Zdenek Grygera 1
Mauro German Camoranesi 1
Giorgio Chiellini 1
Sebastian Giovinco 1
Marco Marchionni 1
Sebastian Giovinco 1
Nicola Legrottaglie 1
Olof Mellberg 1
Claudio Marchisio 1
Mohamed Sissoko 1

Itáliainagysándor 2009.02.04. 14:25:23

@Itáliainagysándor:
Elcseszte, kicsi hiba van a rendszerben:D
2x, van valóban:)
Gratula:D

kroos 2009.02.04. 14:34:24

És mi a véleményetek a Juventusról?
Szerintetek dzsovinko beférne?
A sok sérült milyen hatással van a csapatra?
És a játék/eredményesség / keret erösség milyen összhangban vannak egymással?
Irhatnátok ezekröl is néha.

giacinto 2009.02.04. 14:34:48

gyanús volt... nem egyszer bemondta már fülöp és akkor az biztos hogy úgyis van LOL :)

BruceWayne 2009.02.04. 14:38:22

@kroos: legalább nem az Interrel foglalkoznak, de ne aggódj, mindjárt jön a Milánói derby meg a BL nyolcaddöntő, na majd ott lesz téma bőven.

kroos 2009.02.04. 14:45:33

nem aggodok de ez olyan unalmas mint egy juve meccs.ugyanarrol megy a vita ugyanazokkal az érvekkel már év eleje óta.
Rughat itt akármekkora gólt kvajarella.

balu11 2009.02.04. 14:47:07

@kroos:
:))) jár a hangszóró!

Phil Laak 2009.02.04. 14:50:38

Nem értem, hogy mit vitatkoztok a Juventuson. Szerintem erőn felül teljesítenek egész évben. Milyen játékoskeret az, ahol Mellberg az egyik legjobb emberünk?
Gyerekek, Marchionnik, Legro-k, és Molinarok tuti kezdők! Szerintem világklasszis teljesítményt nyújtunk ehhez képest. Pl.a Lecce-t se fikázza senki a szar játéka miatt :D

WallyB 2009.02.04. 15:20:18

Off!
Tudja valaki, hogy adja-e valamelyik TV az Everton-Liverpoolt ma?
On!
Szerintem is kár ezen ennyit rágódni ezen, a Juvétől a jelenleg rendelkezésre álló játékosállománnyal nem lehet többet várni.

BruceWayne 2009.02.04. 15:20:25

@kroos: ez igaz, ezeket célszerűbb lenne valami juve.hu fórumon kitárgyalni......

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.02.04. 15:23:13

@WallyB:
sportklub+ az NS szerint.
(nekem van, ha ez megnyugtat :))

calcio_di_rigore 2009.02.04. 15:30:45

Dobjatok fel témát, aztán írkáljatok.
Nekem a szaromat se érdekli a többi, úgyhogy nem is írok róla, meg nem is olvasom. Volt az elején a Milanról szó, átugrottam aztán jónapot. Try it!

WallyB 2009.02.04. 15:45:04

@pote: KÖSZI. Ha Szeged a kiindulási pont, akkor messze laksz-e? Csak, mert akkor vinném a sört... :)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.02.04. 15:47:39

@WallyB:
ez attól függ, hogy milyen sörről van szó.
pár üveg barna kozeltől egy Bp-Szeged távolság is bolhaugrásnak tekinthető

Hispan07 2009.02.04. 17:11:03

sztem tök szórakoztató a "szar a juve-ász a juve-mé'nem jáccik csovinkó" :)

amúgy meg nincs mit tenni: ha jó az Inter, elvárható, igazán szarul meg még nem álltak; a Milan már el lett tavaly temetve, annyira jól meg még nem állnak, hogy témázni lehessen. marad a Juve hullámvasutazása üde színfoltnak: ők akármit játszhatnak, valaki biztos megdöbben :) (a többiek meg nem tényezők idén)

azt meg el kell fogadni: úgy tűnik, 2009 februárjában a legizgalmasabb dolog Giovinco, a technikás törpe padon való ücsörgése (főleg mert az Inter böllér osztaga szokatlanul csendes ;), Dinnye masszív csereemberré küzdötte magát, a Beckham láz pedig még csak most indul be igazán majd - másutt pedig megint csak: néma csend honol, sehol semmi allűr vagy balhé, a bazinagy Kvajarella gólok meg ugyan kit izgatnak :))

Gabez 2009.02.04. 18:43:28

@Hispan07: "főleg mert az Inter böllér osztaga szokatlanul csendes"

Kire gondolsz? Neveket! :P

WallyB 2009.02.04. 19:30:27

@pote: Én fekete Staropramen-re esküszöm, vagy csapolt Szent Norbert-re, a Strahov Apátsággal szemközti vendéglátóipari üzemegységben.
Bocs, az off-ért.

Mr.AT 2009.02.04. 20:42:51

"A sérülések nagy száma miatt az olasz-bajnokságban szereplő Juventus kirúgta a csapat orvosát, Riccardo Agricolát."

Legfőbb ideje volt, azt kell mondjam.

WallyB 2009.02.04. 20:46:42

@Mr.AT: Igen, anno emlékszem, amikor még a Fenomén az Internél játszott Hector Cupert tették felelőssé a térdszalag sérülések miatt, mert akkoriban elég sok volt.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.02.04. 20:47:08

kedves vitapartnerek, a juventus (most jönnek ki az öltözőből) ma abban a felállásban fog játszani, amiben én mindig szeretném látni.

a formációra értem egyelőre, még nem tudom hogy sikerül tartalommal_megtölteni_a_játékot :)

90 perc múlva sok minden kiderül, maradjanak velünk.

WallyB 2009.02.04. 20:47:50

Kevés szó esik ellenben (vagy csak én olvastam felületesen) a ma esti Juve-Napoliról...

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.02.04. 20:49:57

@Itáliainagysándor: De azért jólesett kioktatni először ugye? :DDD A hülye Interest. :PP

Mr.AT 2009.02.04. 20:50:25

@_benito: Ezek szerint mind Buffon, mind Chiellini, mind Camoranesi, mind Amauri mehetne amerre lát, ha rajtad múlna? :-)

Nem kell válaszolni, költői kérdés volt. :-)

WallyB 2009.02.04. 20:54:02

Ja, hogy már megy is...

Count Adyn 2009.02.04. 20:58:41

1: Jakintát összekeverni Amaurival, ehhez már tehetésg kell
2: Giovinco majdnem gólt fejelt lol:D

Mr.AT 2009.02.04. 21:03:17

@_benito: Jah, hát a formáció az pont ugyanúgy 4-4-2, mint eddig. :-)

Ettől függetlenül: 14. perc, 7 beadási kísérletünk volt jobbról (4 Marchionni, 3 Grygera), egyik borzasztóbb, mint a másik.

giacinto 2009.02.04. 21:05:00

Agricola ? az EPO-s doki ? még mindig ott volt ? tuti hogy nem ő volt a hibás a sérülésekért, ő biztos mindent megtett a juve sikereiért...

Mr.AT 2009.02.04. 21:09:24

NYILVÁN még egy sérülés, menetrendszerűen... Már eltelt 20 perc, kezdett is idegesíteni, hogy semmi lábtörés, vagy ilyesmi nálunk.

Bárki bármit mond, ez besz*rás konkrétan. Ilyen nincs.

gyap! 2009.02.04. 21:09:57

újabb sérült juve részről? már meg sem lepődök...

Count Adyn 2009.02.04. 21:19:58

De Ceglie out, az agyát a gyepről még szedik kiskanállal. Továbbá a Napolinak kézzel is szabad labdába érni sorozatosan ugy tűnik:D Grygerára már ki se lépnek ugyis elbassza a beadást alapon, Molinaro meg rohadt jó kondiban van és szalad mint a szél csak a labda zavarja már megint...

drani 2009.02.04. 21:31:51

nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem egy arrogáns, nagyképű fasznak tűnik ez a Giovinco, amellett, hogy jó játékos.

Titi120 2009.02.04. 21:33:57

A sérülések nagy száma miatt az olasz bajnokságban szereplő Juventus kirúgta a csapat orvosát, Riccardo Agricolát.

nso

Ideje volt.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.02.04. 21:36:10

@Mr.AT: "a formáció az pont ugyanúgy 4-4-2, mint eddig"

hát ez bizony nem így van, de ez nem számít most sokat. a lényeg, hogy sajnos giovinco nem hozza, amit vártam. szomorú panda vagyok. :(

Mr.AT 2009.02.04. 21:40:00

@_benito: Gio többet húzódik be középre, ennyi. Így 4-3-1-2nek tűnik leginkább - mindössze azért, mert Gio (pontosan úgy, ahogy múltkor jeleztem) az égegyadta világon semmit nem védekezik.

Magunk közt szólva ma sztem jobban játszik, mint eddig, legalább néhány csele bejött, nem úgy, mint legutóbb. De Alex zsenialitását meg sem közelíti, ez jól látszik közeli képeken testcseleknél, külsővel meghúzott cseleknél, stb.

calcio_di_rigore 2009.02.04. 21:42:08

nah, mára ADP is elfelejtett focizni, remek.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.02.04. 21:43:26

@Mr.AT: alex mai zsenialitását inkább hagyjuk, egyetlen értékelhető megmozdulása volt, és elakadt rajta 3-4 támadás.

engem most csak giovinco érdekel, egyelőre sajnos szar, de ezt még ki tudom magyarázni, ha nagyon kell :)

három védekező középpályás kell (marchionni kuka), hogy nálunk legyen sokat a labda, aztán elöl hárman majd valahogy... izé. na. ez volt a legszakmaibb, amit ma ki tudtam küzdeni magamból.

Mr.AT 2009.02.04. 21:47:41

@_benito: Ja, hogy az a lényeg, hogy kimagyarázzuk, értem. :-) Nézd, tulajdonképpen qrva yo Gio, gyakorlatilag a vállán viszi a csapatot. :-)

drani 2009.02.04. 21:53:04

ADP kimagaslik ebből a mezőnyből a tudásával, minden labdaérintésén látszik. Ettől még igaz, hogy minden második megmozdulása rosszul végződik.

Mr.AT 2009.02.04. 22:02:04

Őszintén meglep, hogy Lavezzi hetven méterről elugrott, Dombi Tibis műesése miatt nem reklamál már teli torokból az Interes szekció, hogy "elmaradt 11es a Napolinak"... :-)

_benito · www.nst.blog.hu 2009.02.04. 22:02:31

egyetlen juventus-játékos sem tud olyan rossz lenni, mint világi péter, és ez biztató a jövőre nézve. mármint a következő szezonra, amikor - és ez több, mint fenyegetés - őt fogjuk hallgatni minden vasárnap délután.

a világ legszomorúbb pandája vagyok.

_alerob 2009.02.04. 22:03:50

Bejött Trez, ennyi örömünk legyen

Mr.AT 2009.02.04. 22:03:54

Ön kit hozna le Trezeguet helyett? Iaquintát? ADP-t? Giovincot? Eric Cartman édesanyját? Chef bácsit?

calciomax 2009.02.04. 22:03:58

Az egész meccs szar ahogy van.

Mr.AT 2009.02.04. 22:05:52

B*zmeg, 1, azaz egy, azaz EGY kib*szott eredményes passzt hadd lássak ma Marchionnitól, akár csak a 2 méterre mellette állóhoz, pls, pls, pls...

_alerob 2009.02.04. 22:07:29

Szerintem Pesotto ha beállna is aktívabb lenne szélen mint Grygera..
Camoranesi! többmillió szurkoló nevében kérlek vegyél be egy ki algopirint tedd magad kettesbe és játsz!

_alerob 2009.02.04. 22:08:21

@Mr.AT: AKár mindet. Giovinco max maradhat.

Mr.AT 2009.02.04. 22:10:57

Na, akkor most felajánlok egy fogadást: ha Ranieri a most melegítő Nedvedet
a.) Marchionni helyére hozza, akkor nyerünk, de legalábbis továbbjutunk
b.) Giovinco helyére hozza, akkor írok egy min. 3 soros hozzászólást, amiben megkövetem _benitot és kifejtem, hogy mekkora egy gyáva f*sz Ranieri.

WallyB 2009.02.04. 22:11:00

@Mr.AT: Ha neked csak ez hiányzik... Te, nem volt az a Lavezzi esés 11-es?

WallyB 2009.02.04. 22:11:56

@Mr.AT: " Ön kit hozna le Trezeguet helyett? Iaquintát? ADP-t? Giovincot? Eric Cartman édesanyját? Chef bácsit?"

Világit nem lehetne?

Mr.AT 2009.02.04. 22:12:17

@WallyB: De, de, dehát ezt a bírót is megvettük, ahogy szoktuk, úgyhogy nem gond. :-)

Mr.AT 2009.02.04. 22:12:49

áááááááááá

WallyB 2009.02.04. 22:13:07

Dzsovinko helyére jött

WallyB 2009.02.04. 22:14:15

@Mr.AT: Jah, oké, megnyugodtam. Az a gáz, hogy nem érzem a Juvéban az erőt... (mondjuk az elmúlt másfél hónapban az Interben sem, de az már az én bajom)

Mr.AT 2009.02.04. 22:14:47

_benito, nyilvánosan megkövetlek, neked van/volt/lesz igazad, és elismerem, hogy Ranieri egy utolsó, dilettáns, gyáva f*sz, aki látványosan elqrja az egész szezonunkat, ezúttal felajánlok egy tartalmas összeget a létrehozandó "Adakozzon Ön is egy ukrán bérgyilkosra, hogy eltegyük láb alól a Juve jelenlegi elnökségét és Claudio Ranierit" alapítvány számlájára.

A qrva anyád, Claudio, de tényleg.

WallyB 2009.02.04. 22:15:06

Nah, Mommo is kidőlt?

WallyB 2009.02.04. 22:16:10

Az egy "medvepusszancsnak" tűnt nekem...

WallyB 2009.02.04. 22:16:51

Bakker, azt hittem Világi ilyen folyékonyan tud olaszul beszélni, aztán rájöttem, hogy csak a nápolyi cseréket sorolja... LOL!

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.02.04. 22:17:59

@Mr.AT: Most kapcsoltam a meccsre, de tutibiztos, hogy 11-es volt. :D

Mr.AT 2009.02.04. 22:26:06

Mit mentett Mellberg...

Mr.AT 2009.02.04. 22:33:33

B*zmeg, tényleg, kezdem nem bírni cérnával, sorry a széplelkektől, de mindjárt elkezdek üvöltve anyázni. A Marchionni a 16os előtt 2 percen belül 2 labdát passzol oda angyali nyugalommal szinte lekészítve az ellenfélnek...

Videópályázatot hirdetek: a "küldjön be ön is egy videót, amelyen Marchionni a Napoli elleni kupameccsen épp egy labdarúgóra emlékeztető mozdulatot végez labdával" pályázat eredményes beküldői között új Aston Martin Vantage V8asokat sorsolok ki.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.02.04. 22:34:24

Legalább élvezhetjük a hosszabbítást. :)

giacinto 2009.02.04. 22:35:27

"őt fogjuk hallgatni minden vasárnap délután."


ne riogass benito. ha pontos infóid vannak, osszad meg mindenkivel. lejár a sport tv szerződése?

egyébként kihez megy hétvégén juve? biztos jól fog jönni ez a kis 120 perc fozizgatás a friss és üde lábaknak :) a milánói galaktikusok meg a skót parasztokkal gondoltak focizgatni egyet :)

giacinto 2009.02.04. 22:37:05

bocsánat, paraszt helyett favágó a megfelelő szó.

WallyB 2009.02.04. 22:38:37

Trezegé, oszt a háló rezeg-é... rezeg, de les...csúnya lett volna a 94. percben.

Mr.AT 2009.02.04. 22:39:35

Nem volt les.

Jobb így, nem is érdemeltük volna meg a 94. percben, ezután a fostalicska teljesítmény után.

Count Adyn 2009.02.04. 22:40:03

Ééés nemvolt les pedig visszajátszás alapján..

Count Adyn 2009.02.04. 22:41:26

Bár tényleg lófaszt nekünk nem győzelmet.

danesdzsu2 2009.02.04. 22:46:06

Mr AT: a Marchionni pályázaton indulok!:D

simoo · http://artissimoon.blogspot.com 2009.02.04. 22:46:16

és ott az astont érő beadás... ki rögzítette??

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.02.04. 22:47:52

Nincs komoly baja De Cegliének üzeni a kórház.
A Napolinak 3-szor kellett volna ezt megnyernie az uccsó percekben.
A Juve legjobbja Mellberg :)) :((

danesdzsu2 2009.02.04. 22:48:03

simoo: lekésted, én előbb jelentettem be az igényt:)

_benito · www.nst.blog.hu 2009.02.04. 22:49:04

@giacinto: 90% :(

catania, ha jól emlékszem. de majdnem mindegy.

Count Adyn 2009.02.04. 22:50:16

Alex pedig hogy ráküldte, elvite kapus kezét a labda:D

danesdzsu2 2009.02.04. 22:50:33

Szerintem harcoljátok ki, hogy a szabálytalan gól is érjen felet.

simoo · http://artissimoon.blogspot.com 2009.02.04. 22:50:36

@danesdzsu2: én nem veszem ezt a mocskot... sajna :(

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.02.04. 22:50:57

Most jöhetek azzal, hogy les volt? :)) (Sztem igen, mert beleért adp asszem ott a vonalon)

Mr.AT 2009.02.04. 22:51:07

Mondjuk ez minden volt Alexnél, csak nem szándékos kezezés, konkrétan háttal állt a labdának... mindenesetre szépen bevágta.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.02.04. 22:51:57

@Mr.AT: Ja, de a bíró azt nézte, hogy előnye származott belőle.

danesdzsu2 2009.02.04. 22:52:00

@simoo:
Én az Everton-Liverpoolról kapcsoltam át, hidd el, nem döntöttem rosszul....

Mr.AT 2009.02.04. 22:52:48

@Great Cornholio: Alex adta a passzt, középen Nedved küzdött. És az Alex lábát mutató kameraállásból lehetett látni, hogy nem értek bele, érintetlenül ment Trez-ig. De tökmindegy, tényleg.

simoo · http://artissimoon.blogspot.com 2009.02.04. 22:53:42

@danesdzsu2: na ja, de én vénemberként ezt kell, hogy nézzem... vajon idén hány tízenéves lett Juve szurker... :(

danesdzsu2 2009.02.04. 22:54:00

@Mr.AT: Nem volt szándékos, de abban gondolom egyetértünk, hogy le kellett fújni.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.02.04. 22:54:23

@Mr.AT: Hát bizta, nem foglalok állást. Viszont a Marchionni pályázaton én is indulnék, csak jó lenne tudni melyik az, mert a nevét még nem hallottam. :DD

WallyB 2009.02.04. 22:54:48

Tudom, hogy off, de Málta válogatottja 3-1-re verte a Fradit...

danesdzsu2 2009.02.04. 22:54:50

@simoo: úgy értem, az átkapcsoláskor nem döntöttem rosszul. Ez egy egész jó meccs ahhoz képest....

Count Adyn 2009.02.04. 22:55:16

@Great Cornholio: Márkijóni-t mondanak akkor az ő:DDD

Mr.AT 2009.02.04. 22:55:20

@Great Cornholio: B*zmeg katasztrófa Marchionni, ma is, mint hosszú meccsek óta. Nálunk a cégnél vki ilyen teljesítményt nyújtana a szakmájában, nemhogy a cégtől, de az országból is elüldöztem volna.

Mr.AT 2009.02.04. 22:56:24

Tessék, erről beszélek. 5 méterről két ember közé gurítja. Bedobás. Kritikán aluli, de tényleg. Nettó nyereség lenne, ha kiállítanák.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.02.04. 22:56:26

Most láttam Marchionnit, taccsra mentett, mármint passzolt. :DDDD

WallyB 2009.02.04. 22:58:58

Amauri miért nem játszik?

calciomax 2009.02.04. 22:59:17

Ez a Gargano szabad azért ott volt.......

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.02.04. 22:59:30

@Mr.AT: Ne aggódj, ha megöregszik megveszi a Milan. :DD

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.02.04. 23:04:45

nedved lövésénél lavezzi védekezett.

danesdzsu2 2009.02.04. 23:05:32

Szegény Lavezzire ráült Nedved, még jó, hogy csak szabadot fújtak ellene, és nem kapott lapot....

Mr.AT 2009.02.04. 23:08:09

Na, a végét megnyomjuk. Marchionni erős 7-8 perce nem ért labdába, megyünk is.

Mr.AT 2009.02.04. 23:08:39

Jókor írom... :-))) Marchionni... Ajándéklabda.

Nem tudom, ez vicces, vagy siralmas.

WallyB 2009.02.04. 23:10:48

@Mr.AT: a vétlen kéz is ő volt? Épp nem oda figyeltem...

WallyB 2009.02.04. 23:11:26

Mármint Molinarora gondoltam.

WallyB 2009.02.04. 23:14:50

Hmmm... naaaaagyon érdekes.... a Juve kap 5 11-est... felháborít... :)

Count Adyn 2009.02.04. 23:15:00

Na és most kiesünk a gecibe

danesdzsu2 2009.02.04. 23:15:41

Nem baj, a kupa nem számít.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.02.04. 23:15:50

Vérfagyasztó izgalmak következnek, hölgyeim és uraim, vajon márkióni fog-e rúgni? :)
Pláne ha az övével jutnának tovább, lenne egy sportautóm. :DDD

Mr.AT 2009.02.04. 23:17:20

@Great Cornholio: Ha a Marchionni berúgná, és a kapuban állva kivédené a Napoli 5 tizenegyesét, akkor is fejjel lefelé kellene keresztre feszíteni a stadion bejáratánál, s kiakasztani rá egy táblát, hogy "Így nem".

WallyB 2009.02.04. 23:22:34

Valamelyik nap volt múlt héten, asszem az indexen, a valaha volt legbénább 11-esek... Totti Panenka-féle emelése, amit a kapus, ha szintén flegma, akkor ki is fejelhetett volna. De a csúcs nekem a brazil gyerek volt, aki középre gurított, a kapus elment jobbra, de a vetődés után még fel tudott kelni, és kényelmesen védte a gurítást...püfff neki, Pável...

WallyB 2009.02.04. 23:24:54

Úgy tudtam, hogy Lavezzi kihagyja... az argentinok ilyenkor ki szokták hagyni...

WallyB 2009.02.04. 23:26:16

Gyökéééééééééééééééééééééér.... ezt hova rúgta...

danesdzsu2 2009.02.04. 23:26:27

Denis nem hagyta ki, mint argentín:)

WallyB 2009.02.04. 23:27:10

Ha így folytatják, mégiscsak lesz Molinaro 11-es...

danesdzsu2 2009.02.04. 23:28:24

A kupa a legfontosabb, más nem számít.

WallyB 2009.02.04. 23:28:32

@danesdzsu2: affranc... megdőlt az elméletem... Molinarot megúsztátok, igen, úgy nehéz 11-es párbajt nyerni, ha kaput sem fognak a játékosok. Everton-Poolon is hosszabbítás van.

calciomax 2009.02.04. 23:29:00

Gargano megismételte a szabadrúgását.

Mr.AT 2009.02.04. 23:29:01

Na akkor most kellene azt, hogy nem ünnepelünk, hanem mindenki lenyírja a haját, hamut szór a fejére, odaadja a mezét a legközelebbi drukkernek kárpótlásul ezért a botrányos estéért, majd lehajtott fejjel szégyenkezve betakarodunk az öltözőbe, és mélyen kussolunk.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.02.04. 23:29:03

@WallyB: Nedved lavezzi tippem bejött. :) ADP-ben reménykedtem. :)

danesdzsu2 2009.02.04. 23:29:36

És most át lehet kapcsolni az Everton-Liverpoolra:)

WallyB 2009.02.04. 23:29:57

@simoo: LOL! Szép volt, gratula... és még Legro is betalált.

Mr.AT 2009.02.04. 23:30:25

@Great Cornholio: ADP egész pályafutása során 3 tizenegyest hibázott, ebből az egyiket jól láthatóan szándékosan.

Nem tud olyan szarul játszani, hogy kihagyja a büntetőt - ebben gyakorlatilag utánozhatatlan.

WallyB 2009.02.04. 23:31:26

@Great Cornholio: ADP nem hagy ki büntetőt, benne biztos voltam, hogy belövi. Lavezzit még 1-1-nél éreztem én is, Pavel, csak akkor, amikor odaállt. Mommot még akkor sem. Érik a kupában az Inter-Juve?

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.02.04. 23:32:29

@Mr.AT: Azért mondtam, hogy reménykedtem, amúgy ezekkel az baj, hogy gyengén fut neki, ha a kapus nem dőlt volna el. A rúgás után is odaérhetett volna. de mind1 , legalább összejöhet valami izgalmas döntő is. Inter Juve, valami Inter noname ellen. :PPP

simoo · http://artissimoon.blogspot.com 2009.02.04. 23:32:36

@Mr.AT: na ja, Trez meg kb. az elsőt lőtte be :)

simoo · http://artissimoon.blogspot.com 2009.02.04. 23:34:10

@WallyB: még szép... alázás volt...

no de komolyan... mi a fsz volt ez...????????

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.02.04. 23:34:16

A liverpool evertont hol adják?? Látni szeretném még egy penalty thrillert. :P

Mr.AT 2009.02.04. 23:35:07

@simoo: Neem, szokott ő tizit lőni, Alex ugye 11 éve a Nr.1. lövő, s mikor már se Zizou, és már/még se Ibra nem volt, akkor Trez volt a második. Meg nem mondom, hány tizit lőtt, nézd meg wikin, de sokat, az biztos.

WallyB 2009.02.04. 23:40:32

@simoo: a kérdés, ugye jól értem, nem nekem szól?

Count Adyn 2009.02.04. 23:43:03

Ez egy szar volt masnival átkötve kb:D

WallyB 2009.02.04. 23:43:07

Akkor tehát Inter-Sampdoria és Lazio-Juve... hááát, a zebráknak azért marad még egy "mountain to climb". Főleg úgy, hogy elvileg mind a három fronton versenyben vannak. Kíváncsi leszek, hogy így megfogyatkozva, kifacsarva meddig mit tudnak kihozni a szezonból.

Count Adyn 2009.02.04. 23:45:32

@Mr.AT: Melyik volt az a szándékos tizi hibázás? Geiv video:D

_benito · www.nst.blog.hu 2009.02.04. 23:45:35

ünnepélyes bejelentés következik. az nst olasz posztjainak szerzője átértékelte magában a dolgokat, és mostantól megtanul a kis dolgoknak is örülni - azaz nagyjából úgy fog viszonyulni a juventushoz, mint másik szerelméhez, a magyar válogatotthoz.

jóccakát.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.02.04. 23:46:34

@danesdzsu2: Az eredményt elnézve, nem igazán bánom. :) Sportklub+ hol van, nekem a digin nincs v csak nem tudok róla.

Mr.AT 2009.02.04. 23:47:45

@_benito: Neeeem... :-) Vért akarunk, anyázást, háborgást, és Fűrész 6-ot Marchionni főszereplésével.

Ha valamikor jogos, akkor most az.

WallyB 2009.02.04. 23:48:36

@Great Cornholio: Sportklub adja exkluzív. Élőben meg a Sportklub+, de ezt már írta valaki. Marad a livescores.com, mert én azt már nem nézem végig...

Count Adyn 2009.02.04. 23:49:47

Meg kollektív sünszarást a csapat részére.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.02.04. 23:51:04

@WallyB: Már vége a meccsnek.
A LAzio Juve is jó meccs lesz, megnézzük melyik csapat tudja majd alulmúlni a másikat.

calcio_di_rigore 2009.02.04. 23:58:23

Meccs közben sokszor azt éreztem, hogy ez életem leggyötrelmesebb Juventus-meccse.

Mostmár megnyugodtam, mert ez volt a legalja. Ennél szarabb már nem lehet.:)

Count Adyn 2009.02.05. 00:13:33

Eddig birtam a DÍRKÁJT!44 ozást a sportklubbon, jóéjt mindenkinek:D

WallyB 2009.02.05. 07:07:28

@*Fata*: Jól elkapott fotó, mintha a Star Trekből vagy a Stargate-ből lépett volna ki... :)

sh4d0w 2009.02.05. 09:28:20

@Count Adyn: ÁGGŐ-t még nem hallottad? Egyszer pechemre odakapcsoltam, ahol ezt Léderer nyomta... ökölbe szorult a fülem... is...

shinigami 2009.02.05. 09:43:35

az ilyen meccsek miatt utalom az olasz focit

giacomo 2009.02.05. 10:41:17

@Mr.AT: "Persze az ilyen giacomo színvonalán mozgó kárörvendő ellendrukker tinik vihognak ezen, de objektíven és racionálisan gondolkodó felnőtt ember ezt igenis figyelembe veszi."

Így van, de a fától azért még láthatná az erdőt. A Juve valóban erőn felül teljesít, de nem feltétlenül a sok sérült, hanem sokkal inkább a keret színvonala és Ranieri miatt. 8-10 meghatározó játékos nem tudhat hiányozni a Juvéból, mivel összesen nincs annyi a csapatban.

Sok érdekeset olvastam amúgy az NST-n a Juvéról, tőled viszont mindig csak ugyanazt. Lehet valaki elfogult, de ez a sok kritikátlan és nívótlan apologetika néha simán unalmas. Szerintem lazíts néha.

Mr.AT 2009.02.05. 11:16:07

@giacomo: Mindenképpen jelzem majd, ha szükségem lesz tanácsra tőled - bár félek, el kell keserítselek: nagyon úgy tűnik, ez az idő sosem jön el.

Addig is gondolkodj el azon az egyszerű tényen, hogy a "meghatározó játékos" nem objektív fogalom, hanem az adott csapatra vonatkozó szubjektivitás. Objektív fogalom pl. a "világklasszis", ami minden csapatra ugyanúgy értelmezhető szintmérő fogalom.

Te ezt a két kategóriát kevered: meghatározó játékosa minden csapatnak, a falusi sörcsapatnak is van, világklasszisa viszont csak keveseknek. Ennek megfelelően igenis van 8-10 meghatározó játékosa a Juvénak, függetlenül attól, hogy ők amúgy világklasszisok vagy sem: Buffon, Chiellini, Sissoko, Nedved, Trezeguet, Del Piero, Amauri és a többiek igenis markáns részét képezik mindannak, amit ma Juventusnak hívunk.

A te szádból bármely hozzászólás kapcsán a "nívótlan" jelzőt olvasni pedig finoman szólva is mosolyogtató.

BruceWayne 2009.02.05. 11:17:51

az első 3 kört nem láttam a 11-esekből (kezdődött az Ítélet:család a comedy centralon, az azért csak fontosabb :-) de amit utána műveltek a játékosok 11-es rúgás címén az valami botrány volt... főleg Lavezzi, hogy gondolta ezt hogy egy lépésről lövi rá? már mikor odaállt látszott hogy necces lesz mivel nekifutás nélkül elég nehéz jól 11-est lőni, nem is értem hogy lehetett ennyire amatőr, csakúgy mint a másik napolis aki szintén ne futott neki. sissoko meg a másik napolis aki fölévágta meg szintén nagyon béna volt, hogy nekifutottak rendesen aztán meg a végén gyors kis lépésekkel futottak neki, eltoporogták.....

Mr.AT 2009.02.05. 11:18:04

@giacomo: PS. (s itt le is zárnám ezt a méltatlan részt): Ami a "kritikátlan" részt illeti, olvasd már vissza a tegnap esti meccs kapcsán általam írtakat, s próbálj meg látni is, ne csak nézni.

BruceWayne 2009.02.05. 11:31:46

egyébként érdekes az idei lebonyolítás, a győztesnek (ha kiemelt) össz-vissz 4 meccset kell játszania, ráadásul így hogy egy meccsen dől el a továbbjutás, elég igazságtalan, vagy pont mindig úgy jött ki a sorsolás hogy az Inter és a Juve játszik otthon? :-)

giacomo 2009.02.05. 11:47:59

@Mr.AT: "A te szádból bármely hozzászólás kapcsán a "nívótlan" jelzőt olvasni pedig finoman szólva is mosolyogtató."

Az jó, ha mosolyogsz.

"Ami a "kritikátlan" részt illeti, olvasd már vissza a tegnap esti meccs kapcsán általam írtakat, s próbálj meg látni is, ne csak nézni."

Így végigolvasva az egészet, teljesen váratlanul jogos. Időrendben olvastam és egy korábbi commentedre reagáltam. Az Everton-'Pool meccs miatt csak a Juve-Napoli elejét láttam, tényleg elég vacak lehetett, ha ilyeneket írtál.

Mr.AT 2009.02.05. 13:47:44

@Nerazzurri: A következő körben amúgy mi megyünk Rómába (tehát nem Juve-Lazio, hanem Lazio-Juve), nemde?

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.02.05. 13:48:50

@Nerazzurri:
Egy abszolút kedvenc Beeeeeeeppppppe Signori folyton úgy rúgta, ahogy Lavezzi és igen eredményesen:

www.youtube.com/watch?v=H74wK-UI3r8

Egy Lazio-Roma van a videón, szörnyű minőségben, viszont rajta van Gazza, egy nagyon rokonszenves Mihajlovics és Di Matteo.
Persze, ha nem is mondom ki rúgná helyből, vagy egy lépés után, akkor engem is ... :))

giacinto 2009.02.05. 14:22:07

az elődöntő 2 meccses.

szóval 5 meccset kell játszania a győztesnek. a döntő már újra egy meccses lesz, Rómában, május 13-án.

BruceWayne 2009.02.05. 16:40:16

"az elődöntő 2 meccses."
tiszta Anglia XDDD

calciomax 2009.02.05. 19:11:29

A Napoli direkt bukta el tuti igy nem lehet fölé b@szni két büntetőt.

sh4d0w 2009.02.05. 19:58:04

Nah, Ronaldinho távozik a Milanból? Sajna itt sem játszik úgy, mint anno a Barcában...

giacinto 2009.02.05. 21:13:34

pedig úgy tudtuk visszatért a régi ronaldinho.

*Fata* 2009.02.05. 22:01:30

hm 9 gól meg pár gólpassz szerintem is rossz teljesítmény. esetleg kispadról megpróbálhatná kapura csavarni...
hagyjuk már...

calciomax 2009.02.05. 22:01:33

Odaadnám ezért a szar Ronaldinhoért a kurva jó Quaresma-t. Asszem az áeuk is kb. uannyivolt.

WallyB 2009.02.05. 22:22:55

@giacinto: Megelőztél... az elődöntő két meccses...
en.wikipedia.org/wiki/Coppa_Italia_2008%E2%80%9309

@calciomax: Kurva jó Quaresmát csak Porto mezben láthattál... sem a Barcában, sem az Interben nem alkotott nagyot, a Chelsea-ben sem fog.

WallyB 2009.02.05. 22:25:18

@sh4d0w: ez az info honnan jön?

WallyB 2009.02.05. 22:29:51

Ezt most találtam:
"This summer, the priority for Juventus sports director Alessio Secco will be finding a midfielder and a forward. Juventus are mainly tracking midfielders Marek Hamsik of Napoli, Riccardo Montolivo of Fiorentina and Gaetano D'Agostino of Udinese as well as forwards Fabio Quagliarella of Udinese and Sergio Floccari of Atalanta."
Nem rossz névsor. Az Interhez kapcsolódóan meg Inler, Drogba, Tevez, Aquafresca és szintén D'Agostino neveket lehet olvasni.
A Milannál meg csak azt, hogy BECKHAM megy... BECKHAM marad... BECKHAM maradna...

WallyB 2009.02.05. 22:32:41

Vajon kiről lehet szó?
"Játékát sokan hasonlítják Cristiano Ronaldoéhoz, hiszen gyors, cselei fenomenálisak és szinte egyedül ő tudja jobb külsővel a kapuba küldeni a labdát."

_alerob 2009.02.05. 22:40:10

"Claudio Ranieri hosszú ideig nem számíthat Paolo De Ceglie-re. A Napoli elleni mérkőzésen megsérült védő több hétre dőlt ki. " Lehet tippelni meg fogadni ki lesz a következő ..

Hispan07 2009.02.05. 23:54:18

@WallyB: Dinnye ügyben semmi konkrétum nincs, csak megy a találgatás most, hogy 3-at padozott.

Beckham meg nagyon kéne hogy maradjon, jó hogy ez a fő téma. Egyébként is: hol van még a nyár... majd ráérünk akkor névsorokat nézegetni, úgyis változik addig még sok minden

sörbarát 2009.02.06. 00:20:44

@calciomax: vigyázz mit mondasz, mert hozzádvágok egy Robbie Keane-t cserébe :)

BruceWayne 2009.02.06. 11:36:26

ha jól tudom Beckham az idei szezonban már mindenféleképp csak márciusig maradhat. az egy másik dolog ha megállapodnak a csapatok de az már csak a következő idényre szól. egyébként Donovan most ugyanolyan helyzetben van Beckham, nem akar visszatérni L.A-be. egyébként ez a mostani dolog már boritékolható volta akkor mikor Beckham aláírta a szerződését jó 2 éve. Állt még előtte jó pár év a top3 ligában, erre elment amerikába 5 évre, de már 1-2 év után visszavágyik egy normális bajnokság normális csapatába, azt kell mondjam ha a galaxy a szerződésnek megfelelően visszarendeli és ott rohasztja az mls-ben még 2012-ig, hát megérdemelné, bármennyire is szimpatikus játékos és ember, de ezt ő b*szta el.

balu11 2009.02.06. 11:37:01

úgy tűnik házon belül is feltűnt, hogy kicsit túl sok a sérült a Juvéban...
www.nb1.hu/popupindex.php?itemid=71613

BruceWayne 2009.02.06. 11:38:31

szóval így hogy nem történt megállapodás az átigazolási idő vége előtt, Beckhamet már sehogy sem vetheti be a Milan az utolsó 9 fordulóban, ugye?

BruceWayne 2009.02.06. 11:53:04

bár ahogy most nézem meg akarják hosszabbíttatni a kölcsönszerződést, akkor elvileg így lehetséges lenne (már ha az ilyen engedélyezett)

Gabez 2009.02.06. 11:59:09

Totti válaszol:

- Who is the best team-mate u have ever played with?
- Cassano.
- Who is worse, Capello or Cassano?
- Capello.
- Inter or Juventus?
- Definitely Juventus.
- Juve or Lazio?
- Mamma mia, it’s... a tie.
- Who will win the title?
- Unfortunately Inter.
- And the Champions League?
- I hope it will be us.

Érdekes :)

BruceWayne 2009.02.06. 15:55:51

Beckham már meg is állapodott a MIlannal 4,5millióér, mondjuk ez a kutyát nem érdekli amíg a galaxyval meg nem állapodnak :-)

*Fata* 2009.02.07. 12:03:32

vajon benito azon gondolkodik-é, hogy lehet a Juvet 3 mondattal (szóval esetleg?) elintézni?
süti beállítások módosítása