Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Serie A, 21-22. giornata - Csak Ibrahimovic mentheti meg a szezont

2009.01.31. 16:31 _benito

A legutóbbi fordulóban rácsodálkoztunk, hogy talán a Milan a bajnokság legnagyobb esélyese, de az Inter azonnal a segítségünkre sietett. Amit nem tud sem a világválogatottként fungáló Milan, sem a Wagner-sorozatnál is unalmasabb Juventus, azt az Inter edzője nélkül, gyakorlatilag emberhátrányban játszva is röhögve megcsinálja (amúgy juhéjj és éljen, egyre közelebb vagyunk a megérdemelt sörünkhöz: ehhez már csak egy pirosat kell begyűjtenie Muntarinak). A röhögve talán túlzás, a Cataniának több lehetősége is akadt, hogy egyenlítsen, de az Inter – nevezhetjük malacnak is, a lényegen nem változtat – nagyon ritkán lövi lábon magát ilyen helyzetekben, és ez még akkor is igaz, ha Paolucci gólja valószínűleg szabályos körülmények között esett. Pedig ahhoz, hogy szoros legyen a befutó (és ne kelljen az Internek külső segítséget igénybe vennie ahhoz, hogy érdekes maradjon a Serie A), nagyon kellene, hogy a két töketlen üldöző folyamatosan Mourinhóék nyakába csorgassa a nyálát, mert akkor inkább hajlamosak lesznek hibázni, mint így, hogy elég nagy biztonságban érezhetik magukat. Az aduász az, ha megsérül Ibrahimovic (amit persze nem kívánunk neki, megelégszünk azzal is, ha eltiltják 14 meccsre), mert egyébként max. a fogadóirodákban bízhatnak a tavalyi befutót habzó szájjal figyelő szurkeszek. (Catania-Inter 0-2)

Mit mondhatnánk el a Juventusról, amit eddig még nem vetettünk a szemükre?! Lassan ott tartunk, hogy Nedved frizuráját kell jobban szemügyre vennünk (az megvan, hogy marchisiónak olyan szeme van, mint egy vámpírnak?), esetleg Buffon travifesztiválról elemelt batman-jelmezét. Ha egyik sem, akkor megfordítjuk a kazettát, és máris jön a B oldalról egy klasszikus: a Juventus mostani udinei veresége és a Fiorentina legyőzése között játékban az ég adta világon semmi különbség nem volt. A különbség az ellenfélnél keresendő, Gila gyenge volt, Di Natale zseniális – amivel természetesen azt akarjuk mondani, hogy igencsak esetleges, ki pofozza le a Juventust, és kit vernek meg a torinóiak egy Del Piero-szabadrúgással. Mivel perverz örömöt okoz, hogy a kommentek között fecnikre anyáznak, előhúzok még egy sarkos megállapítást a cilinderből: Buffon (Buon Compleanno) két klasszissal szarabbul véd, mióta visszatért, mint Manninger bármikor a szezon során. Csak neki eddig fut a röfi, mert Gila szabályos gólját (könnyű lövés jött ki a páncélmellényről) nem adták meg, és az Udinese ellen sem lett gól a hibájából. A védéseket megcsinálja, a reflexei nem kopnak, de a hosszú kihagyás miatt kicsit bizonytalan a labdával, úgyhogy most bedurcázok, és addig nem leszek hajlandó a világ legjobb kapusának nevezni, míg nem hoz egy meccset egyedül. Szerencsére erre minden esélye megvan – gyakorlatilag minden egyes Juventus-meccsen. (Udinese-Juventus 2-1)

Vajon hova lőtte volna Ronaldinho azt a szabadrúgást, amit Becksi úgy bevarrt a rövidbe, ahogy kell? És Pirlo? És vajon mi történt volna a 87. percben Palladino (pfff…) beadásával, ha Favalli helyett Nesta áll a Milan védelmének közepén? Valószínűleg sem Ronaldinho, sem Pirlo nem lőtte volna be (kicsivel a gól után nem tévedett sokat ő sem), és még valószínűbben Nesta nem tartotta volna játékban megmosolyogtató helyezkedésével a komplett genovai támadóalakzatot, élén a gólszerző Militóval. A Milannak nem fog menni a barcelónázás, azaz a védekezésnek az a pofonegyszerű módja, hogy nem adják oda a labdát az ellenfélnek, mert ehhez egyszerűen nem elég jók elöl, amit valószínűleg Ancelotti is pontosan tud, elég csak rápillantanunk a cseréire. 20 perccel a vége előtt Becks helyett Flamini, Seedorf helyett pedig Senderos, majd az egyetlen csatár helyett Ronaldinho. Az eredmény: bekapott gól, döntetlen, bosszankodás. Mert nem téma, nagyon masszív, jó kis csapat a Genoa, de ha a Milan nem cirkuszi látványosságnak szánja az idei szezont, akkor be kellene darálni az olyan ellenfelekt, mint a Grifoni. A mostani Milan ugyanis pont ott van, ahol a helye: harmadik. (Milan-Genoa 1-1)

A Roma már meg tudja nyerni az ilyen ikszes meccseket is, ez mindenképpen biztató, és valóban hasítanak is a farkasok olyannyira, hogy már inkább az lenne a meglepetés, ha nem csatlakoznának hamarosan a heavy metalból Enyára váltó Milan-Juve kettőshöz. Szerencsétlen Cassettit több szempontból is nagyon sajnáljuk, egyrészt azért, mert mindenkit sajnálunk, aki ilyen szerencsétlenül sérül meg, másrészt meg azért, mert ha komoly a baj, akkor a Roma nem fogja elengedni Panuccit, akinek egyszerűen szeretjük nézni a játékát (viszont nem járunk a Roma edzéseire). A Palermo játéka mindenképpen kellemes csalódás, Miccoli nélkül is simán partiban voltak, ha a Nocerino-féle semmirekellőket kitakarítják az öltözőből, nem is kell emberhátrányban játszaniuk, és talán az eredmények is serényebben jönnek majd. A Roma egyébként már simán látótávolságon belül van, szinte sajnáljuk, hogy jövő héten a Genoa az Olimpicóban veri meg őket. (Roma-Palermo 2-1)

A Lazio semmi perc alatt ott találhatja magát, ahol tavaly volt kénytelen eltölteni szezonja jelentős részét, mostanában ugyanis az összes szembejövő feltörli a rómaiakkal az éppen aktuális pályát. Ez szerdán a Marassiban esett meg velük, ráadásul a Samp kihagyott egy büntetőt is (Muslera kivédte, őrület!), úgyhogy lehetett volna csúnyább is. Lett is a végén, amikor a vonal mellett kibontakozott csörtébe az összes pályán lévő játékos mellett beszállt a padról friss erőként érkező Cassano is, de legnagyobb sajnálatunkra a sérült elméjű játékos nem kezdett mészárlásba félmeztelenre vetkőzve. Sebaj, majd legközelebb. (Sampdoria-Lazio 3-1)
Ó, jajj, az ilyet annyira utáljuk. Van egy szépreményű fiatal játékos, aki megkapja a lehetőséget, de ahelyett, hogy óriásit domborítva a mennybe menne, kirúgja csapata alól a sámlit. Sepe még az első félidőben állt be a Napoli kapujába, a végén pedig az ő közreműködésével lőhetett (szép támadás után) győztes gólt a Fiorentina. Ha ez bármennyire vigasztalja a 18 éves srácot, a Serie A egyik legjobb kapusa egy még az övénél is komolyabb lepkét szedett be, Frey leventéje leginkább Manninger Lazio elleni bakijára hasonlít – kettővel megszorozva. (Fiorentina-Napoli 2-1)

Az Atalantának hivatalosan is a kurvaannyát. Elvitte a süti kis kötésünket, pedig ültek a koccosabb tippek is, úgyhogy mostantól bosszúból hosszú hetekig megveretjük őket mindenkivel. A Bologna sikerének értékéből semmit nem von le, hogy Coppola hibáiból egy gólt sem tudtak begyötörni, pedig a bergamói kapus mindent megtett, hogy gólkirályt csináljon Di Vaióból. (Atalanta-Bologna 0-1)
Acquafresca eldöntötte, aztán lebicegett, de a Cagliari így is büszke lehet arra, amit idén művel. Az első fordulók után reménytelenül az utolsó helyen senyvedő szardíniaiak torinói vendégjátékától már most a frász kerülgeti az egyszeri gobbót, a Cagliari ugyanis egyszerűen jó kis csapat. (Cagliari-Siena 1-0)
A Chievo a kutya szájából hozott vissza egy pontot a Lecce elleni két kiállítást hozó meccsen, melyen a vendégek játékosa, Vives a szezon egyik gólját ragasztotta a veronai kapuba. Nem meglepő, hogy a Chievo egyenlítő gólját eredményező támadás Makinwától indult, nagyon kellett egy hozzá hasonló csatár, ha már az áruló Tiribocchi a mezőny legocsmányabb mezére (a Cagliari két évvel ezelőttije verhetetlen azért) cserélte a szép sárgát. (Chievo-Lecce 1-1).
Nem szeretnénk sok szót vesztegetni a Torino és a Reggina gólnélküli döntetlenjére, sokkal jobban szeretnénk, ha ezt jövőre sem kellene megtennünk. Orlandi ponttal mutatkozott be a vendégeknél, ha még valaki nem ismerte volna korábbról. (Torino-Reggina 0-0)

Sajnos megint összecsúsztunk, mentségünkre, a hétközi forduló még szorosabbá teszi az életünket. A forduló rangadóját Rómában játsszák, ahol a Lazio és a Milan próbál megkapaszkodni ott, ahol most van, a Juventusnak sokkal nehezebb meccse következik, mint azt a szezon előtt gondoltuk volna, az Inter pedig akkor is leveri a Torinót, ha már most elkezdenek ügyeskedni a szoros befutó ügyében. Üveggömb helyett hasraütéssel próbálkozunk.

Lazio-Milan 2-1
Igazából szívesebben mondanánk, hogy 4-4, de az utóbbi hetekben látottak alapján ez nincs benne. A Milan kifogyott a középhátvédekből, a Favalli-Bonera kettőssel kezdő csapat nehéz meccs elé nézne még a Reggina ellen is, a Laziónak pedig nagyon kellene már egy kis sikerélmény az elmúlt három forduló 1 pontja és 3-8-as gólkülönbsége után.

Juventus-Cagliari 1-1
Múlt héten megelőlegeztük az udinei győzelmet, most már óvatosabbak vagyunk, mert ha egy teljesen fogalmatlan csapat 12 nyeretlen meccs után simán legyalulja a torinóiakat, akkor az Inter otthonából megérdemelt ponttal távozó, a Laziót szétbombázó Cagliarit nem verethetjük meg még az Olimpicóban sem.

Inter-Torino 3-0

Emlékeink szerint a Toro tavaly is hasonló helyzetben utazott Milánóba, és akkor egészen szépen helytállt, most viszont az Internek esze ágában nincs a nehezen visszaszerzett jelentős előnyét kockára tenni. Nekimennek a Torónak, őket pedig egy apró lehelet is felborítja, úgyhogy ez fix egyes.

Reggina-Roma 0-2
Bár Totti a változatosság kedvéért sérült, a Roma nem engedheti meg, hogy a szépen ívelő forma pont a reménytelenül tökutolsó Reggina pályáján törjön meg. Csak az a kérdés, mennyi időt vesz igénybe az első római gól begyötrése, ha gyorsan összejön, még egy megsemmisítő csapás is benne van. (Diamuotene? mostkomolyan?)

Napoli-Udinese 2-0
Csatlakozunk a szimpátiatüntetéshez Mannini miatt, de nem csak ezért veretjük meg az Udinesét Nápolyban, hanem azért is, mert visszatér Hamsik (akinek távozásával kifulladt néhány hétre a csapat játéka), no meg azért, mert az Udinese Juventus elleni győzelméből az ég adta világon semmilyen következtetésre nem juthatunk.

Bologna-Fiorentina 1-2
Nem hiszünk a Bolognának. A Fiorentinának inkább hinnénk, ha végre mondanának valamit, amit nem cáfolnak meg egy fordulóval később, és ennek talán pont most jön el az ideje, mert három gyufából érkezve megcsapták a Napolit, ennek pedig muszáj egy kis lendületet adnia. Egy kis lendület pont elég is a Bologna ellen.

Genoa-Palermo 3-2
Most megmérettetik a Palermo elszántsága, ami egészen szép dolgokat sajtolt ki a rendszerint erre alkalmatlan rózsaszínekből. Az ellenfél ugyanis az óriási formában focizó Genoa, mely olyan meggyőzően alakítja az Udinese és a Napoli tavalyi szerepét, hogy lassan maga is elhiszi, ott maradhat végig, ahol most áll.

Chievo-Sampdoria 1-2
Ez a Chievo sormintájába pont bele is illik, a Sampban pedig azt tippeltük, Pazzini magára fog találni, amit eddig nem tett meg. Mivel a Chievo hazai pályán a második legtöbb gólt kapta az egész mezőnyben, itt a remek alkalom, hogy az Őrült megmutassa, mit tud Cassanóval a háta mögött.

Atalanta-Catania 0-0

Doni eltiltott, és egyébként sincs formában az Atalanta (elsütjük: ellőtték a puskaporukat), de ugyanez áll a szicíliaiakra is, egy meccsnek pedig mindig gól nélkül kell végződnie a Serie A-ban. Igen, mégsem veretjük meg az Atalantát.

Siena-Lecce 1-1
Odaadnánk a Sienának, de akkora gólt lőtt a Lecce a hét közben, amilyet mindig szívesen nézünk. Támadhatatlan érveléssel nem szolgálhatunk, csak annyit jegyeznénk meg, hogy aki úgy dönt, megnézi a meccset, az a hazaiak balszárnyára figyeljen, állítólag a Charltontól érkezett Brandao miatt érdemes.

275 komment

Címkék: olasz összefoglaló üveggömb serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr35914520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.02.01. 15:44:38

@calcio_di_rigore: ezt soha nem fogjuk megtudni, viszont azt nem tudom, te melyik meccseken voltál annyira elégedett a juventus játékával, hogy ilyen magabiztos vagy. a catania elleni kupameccs, a milan és a roma leverése (a roma ellen nem játszottunk jól, de elég volt), és a fiorentina elleni első meccs, ennyi.

a bl-ben egyetlen egyszer sem játszott még közepesen sem a juventus, ragozták a kurva nagy semmit - azt viszont kiválóan. csak ez nem elég, csak erre. és ez nagyon kevés.

és nem, nem az eredmény miatt. a fiorentinát megvertük, de hogyan?

calciomax 2009.02.01. 15:47:53

Kib@szott kreativ az Inter középpályája.

Gnyoka 2009.02.01. 15:57:55

@Dr Keynes: atdhe.net/live-tv-2880.html , eléggé gyenge a minősége, de én csak ezt találtam

calcio_di_rigore 2009.02.01. 16:09:32

@_benito: A Fiorentina ellen már érezhető volt a visszaesés (a Siena ellen is).
Tegnap a szünetben (amikor vezettünk) írtam azt, hogy gyenge formában vagyunk. Egyszerűen látni lehetett, hogy a futóteljesítmény, a párharcokban való részvétel, egymás segítése, a területek lezárása, a támadások felépítése közelében sincs a hazai Real ellen kezdődő sorozatteljesítményhez.

De ha szerinted nincs különbség a mostani, meg a 2 hónappal ezelőtti teljesítmény között, akkor én a "vitát" részemről lezártnak tekintem.

WallyB 2009.02.01. 16:16:17

Hűűűű, de kutyaütők vagyunk... Benito, tippelhettél volna döntetlent, vagy Torino győzelmet. Olyankor szoktunk nyerni simán...

WallyB 2009.02.01. 16:19:15

Kakukk...0-1... Cordoba, JC mit csináltak?

*Fata* 2009.02.01. 16:28:33

hohó, csodás forduló eddig!!

WallyB 2009.02.01. 16:30:16

Burdisoooooooooooooooo... igazságot szolgáltatott. :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.02.01. 16:35:37

@WallyB: Cordoba söprögetőnek lenne jó, pozícióban nem az igazi. Fasza a bíró, megint hogy csal nekünk. :)
Burdisso egyhelyben állásért sárgát kapott. :)

WallyB 2009.02.01. 16:43:06

@Great Cornholio: Az most mindegy, 2-3 évvel ezelőtt az ilyen szitukban takarított, mint a cillitbang.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.02.01. 16:46:47

@WallyB: Azt várom, hogy Fülöp mikor jelenti be, hogy nagyon tetszik neki az eredmény, szeretne kimenni a fürdőszobába kimenni, kiverni. Volt olyan ember a kommentátor szavazáson, aki rá szavazott. Az első félidőben folyamatosan keverte Ibrat Cruzzal.

WallyB 2009.02.01. 16:49:15

@Great Cornholio: "Állhatna rosszabbul is az Inter szemszögéből?" Ez melyik meccset nézi? Cruzt Ibrával? Könnyen lehet, mind a kettő olyan magas... Zlatan haja hosszú, Cruzé rövid. Attól tetszhet neki az eredmény, nekem még nem tetszik. Hátha a lefújás után azért fog.

WallyB 2009.02.01. 17:02:11

Nah... ehhez nem kell Porto mezt felvenni, hogy 10 méterről ajtó-ablak helyzetben kaput fogjál... Vazze "Küli"

*Fata* 2009.02.01. 17:07:54

igeeeeeeeen
ez a MILAN fordulója :)))))

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.02.01. 17:08:20

@WallyB: De legalább jól rúgta be a szabadokat. De legalább volt 3 kapufa. Plusz jó, hogy nem 11ből született az egyenlítés, mert még most is jönne, hogy csalással szereztünk 1 pontot.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.02.01. 17:08:57

@*Fata*: Ezt a kommentedet elmentem, és a 3-0 verés után bemásolom, ok? :P

WallyB 2009.02.01. 17:12:02

Bakker, két kapufa (majdnem mellé) meg a végén ez a Kvarezsma ziccer... ez a srác tényleg CSAK Porto mezben tud futballozni. Lehet, hogy Josénak fel kellene vetetnie vele egyet a kék-fekete alá...
Ikszelt a Roma is?

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.02.01. 17:14:04

Mondjuk JC is érdekes volt. 1 db ember volt a 16 belül aki felé ment a labda, de a fejes pillanatában is jobbra mozgott. Nem vette komolyan , hogy bele fog fejelni. Nah mind1. De legalább +1 pont a Juve előtt. :)

volankombi 2009.02.01. 17:16:25

Végig nem hittem benne, de kibírta Torino - egyébként rém unalmas meccs volt ellendrukkerként. Most már csak az esti meccset kell megnyerni, legyen igaza *Fata*-nak

WallyB 2009.02.01. 17:22:17

Kár, hogy a Man City nem tett ajánlatot "Jobbküliért". Azt sem értem, hogy Mancinit miért nem adták oda Lyonnak. Iszonyat, hogy mekkora tévedés volt ennek a két embernek a leigazolása...

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.02.01. 17:25:38

@WallyB: Ja Juninhoért még mindig megérné elcserélné. :P

giacinto 2009.02.01. 17:25:55

@*Fata*: ezek szerint te már tudod az eredményt. megosztanád velünk? csak hogy jól kihasználjuk az odds-okat.

_alerob 2009.02.01. 17:57:27

már csak este kap a Milan egy 3ast és teljes a forduló. Nem értem miért lenne egyértelmű az esti milan siker?!?

IronRock 2009.02.01. 18:04:24

José-nak ezt ismét nehéz lesz megmagyaráznia... Ha hamarabb felébred az Inter a csipkejózsika álmából és nem csak az utolsó 10 percet nyomja meg, összejöhetett volna a győzelem. Ettől függetlenül lehet hogy így is ők lesznek a forduló nyertesei, ha ma a Milan nem tud győzni.

ulver 2009.02.01. 18:38:57

Az Inter magára vállalta, hogy segít egy kiesőjelöltnek feljebb jönni. Kár, hogy az Roma is így gondolta :-)

A Genoa a Serie A Aston Villája.

madbalee 2009.02.01. 18:49:04

Pazzini beköszönt máris új csapatánál ;)

WallyB 2009.02.01. 19:20:38

Nah, Csozé olyan nagyon nincs elkeseredve a döntetlen miatt, viszont Quaresmáról púderezik rendesen... elvileg nekem az jön le a nyilatkozatból, hogy "Jobbküli" fél a San Siroban játszani... Erre mondta Figo, hogy "ha félsz, vegyél kutyát".

mujure 2009.02.01. 19:23:20

istenem, de szar volt ez az inter-torino...

BruceWayne 2009.02.01. 19:25:28

mi volt ez a meccs ehhhh? most vagy Moratti verte fel az oddsokat, vagy szóltak az Internek hogy légyszi maradjon már nyílt a bajnokság vagy tényleg ennyire nem érdekelte a csapatot a meccs azt a pár percet leszámítva 0-1 után meg a meccs végén? nem tudom miért nem akart vagy tudott focizni a csapat, mintha X-re játszottunk volna vagy mi.... le voltam maradva 3 nemzeti sporttal hát mondhatom nyugodtan sikerült kiolvasni az első 50-60 perc alatt.....
a nap beszólását Fülöp szállította ("Quaresma kilőtte magát a csapatból", amúgy igaz, rém rossz volt végig, ráadásul Crespoval amiket elpuskáztak....

Hispan07 2009.02.01. 19:33:40

Annyira remek idáig ez a forduló, hogy komolyan kezdek félni egy esti milan malackodástól...

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.02.01. 19:36:49

Véééégre bemutatkozott Kerlon, alias Foquinha. Öt percet kapott és egy jó nagyot bikázott kapura!

Októberről volt egy meccse!

Count Adyn 2009.02.01. 20:26:25

Nekem nagyon fáj hogy látom, milyen szar az Inter, és hogy még így is ők a legjobbak:S:)

Hispan07 2009.02.01. 20:35:55

Becks kezd Dinnye helyett. sztem jóhír.

Gabez 2009.02.01. 20:46:20

Idézet a mbemba cikkből: "Vieri is kezdett, azonban a 20. percben csere miatt le kellett jönnie."

;-)

Az Inter jól láthatóan visszavett, mert megint nincs vetélytársa...jól látszik ez azon, hogy csak egy góllal lehet őket felpörgetni, addig elpasszolgatnak, hátha rúg vki egy gólt. Ha nyer a Milan, akkor jövő héten megint egy kicsit fociznak, talán. Ez van...hosszú az idény, minek szétszakadni, ha nem kell.

Sajna ennek a levét a BLben könnyen megihatják, mert ott két meccsen kell produkálni és egyáltalán nem lesznek felpörögve...a MU meg pont futja a legjobbat, grrr...sh.t happens.

Jajj megint Fülöp...miért pont egy Milan - Roma - Juve szurkolót kell hallgatni minden hétvégén?!?

_benito · www.nst.blog.hu 2009.02.01. 20:59:16

@Gabez: majd jövőre visszasírod lacit is :(

én kedvelem, de néha tényleg úgy csinál, mintha vak lenne.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.02.01. 21:00:03

@Gabez: Érdekes, én azt a részt, ahol ezt írtam (volna) nem látom sehol:))))))

@_benito: Köszönöm!

bög 2009.02.01. 21:03:34

csóró milan padján 3 világbajnok és két aranylabdás ül:)

dzolutan 2009.02.01. 21:08:21

És Bekkem játszik egyedül értékelhetőt eddig.

Gabez 2009.02.01. 21:18:35

@_benito: miért, mi lesz jövőre?

Quaresma vagy Ronnie a nagyobb bukta idén? Vagy Mattuso? (a. k. a. Flamini) ;-)

Szegény Kaká, nagyon szenved. Irány a Madrid nyáron...

dzolutan 2009.02.01. 21:26:34

jogos, de kezdenek akklimatizálódni :)

dzolutan 2009.02.01. 21:28:42

kemény, Patonak úgy kell beletúrni Davod seggébe, hogy kicsit megdícsérjék.

Gabez 2009.02.01. 21:34:17

Fülöp szerint korai volt a Milan öröme Pato lesgóljánál, csak az nem tűnt fel neki, hogy rajta kívül senki nem örült - ez mekkora egy balfék fickó, atyavilág :-)

Hispan07 2009.02.01. 21:36:21

hajszálon múlt, de jogos a 2. Pato gól elvétele

@Gabez: Dinnye nem való ide, de azért Küli jóval nagyobb bukta. Flamini pedig nem bukott meg - eddig még a lehetősége sem volt meg hozzá

giacinto 2009.02.01. 21:38:23

@_benito:

miért tudsz valamit?
csak nehogy azt mondd hogy a sportklubra költözik a bajnokság, mert abba páran beleőrülünk itt páran sztem.

Gabez 2009.02.01. 21:44:35

Az első gól is les volt, de egye fene. Jó a meccs viszont, jöhetne a Lazio gól.

Hispan07 2009.02.01. 21:56:20

Egyre jobb ez a hétvége :)

Hispan07 2009.02.01. 22:06:42

na baszki, mit kezelt de silvestri

Hispan07 2009.02.01. 22:07:20

a Lex Alberto szerint jöhetne neki egy húsos kis eltiltás

gabenito 2009.02.01. 22:26:35

szeretem a serie a-t de ami most van a pályán az megye2. és ami veszélyes/jó volt ma a milánban abban kb mind benne volt beckham. maxi respekt neki
u.i. ebben a gólban pont nemvolt becks

BruceWayne 2009.02.01. 22:27:38

Ibrahimovicot sem húzták még le ennyire az inter.it szavazói

inter.it/aas/partita/mc?idpartita=3753&C=pagelle&L=en

Quaresma meg hát.....

Hispan07 2009.02.01. 22:30:33

@gaben_: nem mondd már. helyenként kifejezetten szépeket is csinál a Milan - pl a 3. gól ne már hogy csúnya volt... és simán lehetne több is, mint 3

de a legjobb: a pályán Darmian!!! :) egy fiatal védő!! olllé

madbalee 2009.02.01. 22:36:44

@Great Cornholio: Lehet bemásolni az említett kommentet, megvan a 0-3-ás verés:)

gabenito 2009.02.01. 22:36:57

@Hispan07: helyenként a megye kettőben is van szép megoldás. a gond, hogy ez az átlagos iram, pontosság, elszántság (illetve ezeknek teljes hiánya) nem méltó egy elsőosztályú meccshez

*Fata* 2009.02.01. 22:39:01

Elég egyértelmű győzelem volt?
Elég egyértelmű ki a forduló győztese?
köszi

ja és @Great Cornholio: gratulálok, bejött a tipped! Elmentetted a kommentem? :))

BruceWayne 2009.02.01. 22:39:09

"egy fiatal védő!! olllé "

és akkor mi mit szóljunk Santonhoz? :-)

Hispan07 2009.02.01. 22:41:33

@gaben_: hát ez is egy vélemény, még ha nem is nagyon értem, honnan-miért. de akkor azt mondd meg: ha ez volt a megye 2, mi volt délután az Inter-Torino? focizgatás tornaórán Nyomifalván?

amúgy meg: sima 3-0 a Lazio ellen idegenben, 2. hely, és újra csak 6 pontnyira a mostanság kissé lassító Inter. szóval ez így most abszolúte: good enough :)

Hispan07 2009.02.01. 22:42:35

@Nerazzurri: de baszki, ez a Milan :) Ancelottival a padon!! :) kell még további magyarázat? :)))

BruceWayne 2009.02.01. 22:43:50

na akkor most a Milan a fő kihívó márciusig?
ha Bekmen kib*szná az szakadt asszonyát és maradna Milánóban akkor talán, de így nem olyan rózsás a helyzet,

mikor jár le az átigazolási határidő?

BruceWayne 2009.02.01. 22:45:14

szerintem a meccs után Moratti már szervezi is a talákozót Bekmennével :-)

gabenito 2009.02.01. 22:45:36

@Hispan07: nemláttam, szerencsére, de nem is kínzom magam ha nem kötelező.
megértem, hogy szurkolóként tökéletesen kielégített ez a meccs de semleges szemmel, a második félidő sétálgatást, és ritkán egy-két szép milan megoldást hozott, ez kevés volt (nekem)

Klárensz 2009.02.01. 22:46:40

Sokallottam a kihagyott helyzeteket, ennek ellenére a végeredménynek örülök.

Amúgy a védelemben az egyetlen pozitívum Abbiati. Na meg Darmian, az ő beállása olyan volt a szememben, mintha Ancelotti lőtt volna egy negyedik gólt.

értelmetlen_nevű 2009.02.01. 22:48:17

Hát a második félidő nagyon gyenge volt. Látszott a Lazion, hogy teljesen feladták Ambrosini gólja után. Simán lőhetett volna ötöt a Milan, de nem erőltették.
Délelőtt az Inter legalább próbálkozott.

A legfaszább az volt, ahogy Ambrosini megigazította a kapitányi karszalagot a gólja előtt, nehogy már szarul nézzen ki amikor fényképezik.

Szegény Schevchenkonak meg nagyon drukkolok, igazán érhetné már valami sikerélmény.

Hispan07 2009.02.01. 22:49:35

@gaben_: semleges szemmel nem láttam a meccset, de meg tudlak érteni.

értelmetlen_nevű 2009.02.01. 22:49:47

uhhh, szóval Sevcsenko....


Abbiati meg tényleg nagyon jó volt.

Hispan07 2009.02.01. 22:52:31

@értelmetlen_nevű: én rühellem az ukrán árulót, úh sztem pont azt kapja, ami jár neki - 4 percet, mint a fiatal kölök.

Klárensz 2009.02.01. 22:56:40

Ambrosininek meg névjegye ez a fajta fejes, mintha pár éve lőtt volna egy pontosan ugyanilyet éppen a Lazionak és az akkor győzelmet jelentett.

értelmetlen_nevű 2009.02.01. 22:59:07

@Hispan07: 173 gólt lőtt Milan mezben, ez nem kis szám. Miért áruló? Eligazolt, de azért ez előfordul a profi futballban. Speciel én örülnék ha szétgyalázná az olasz kapukat :)

BruceWayne 2009.02.01. 23:02:39

shevnél is az asszony hordta a bránert azért igazolt el (részben), szopóka nyalóka, lassan mehet Ronnieval a kiégett kabalák szigetére

Hispan07 2009.02.01. 23:08:57

@értelmetlen_nevű: áruló, mert egyeszámú futballisten volt számomra és még pár tízezer Milan szurkoló számára - erre eligazolt egy röhejes dumával a Cselszkihez, ahol már az első meccsén címert csókolgatott.

@Nerazzurri: a Kiégett Kabalák Szigete - tökéletes :) így van, oda valók :)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.01. 23:12:58

mondjuk, ha van hely, ahová egy Beckhamné típusú szédült tyúk elmenne L.A.-ből, az Milánó, úgyhogy szerintem nem elképzelhetetlen az ügylet.

*Fata* 2009.02.02. 01:04:12

_benitonak :)

www.video.mediaset.it/mplayer.html?sito=sportmediaset&data=2009/02/02&id=2966&from=sportmediaset

látszik rajta, hogy magára talált, nagyon szimpatikus és maximális respect

WallyB 2009.02.02. 06:18:28

"Jobbküli" máris bűnhődik a tegnap kihagyott ajtó-ablak ziccerért, és az eddig mutatott(?) NB I-es formáért:
www.goal.com/en/news/1707/inter/2009/02/02/1089150/quaresma-left-off-inters-champions-league-squad

sh4d0w 2009.02.02. 08:55:09

Bocsánat mindenkitől, aki komolyan vette a tegnapi tippemet a Lazio - Milanra... de nem gondoltam volna, hogy ez a védelem 0-ra képes hozni egy meccset. :D

kroos 2009.02.02. 09:06:00

Persze mancini szar quaresma meg méginkább..de az is lehet hogy az inter rosszul igazolt.

giacinto 2009.02.02. 09:27:17

rosszul igazoltunk ez most már tény, de ettől még nagyobb részt a 2 játékos bűne hogy alapvető dolgokat sem képesek megcsinálni a pályán.

Mourinho azt mondta meccs után, hogy Quaresmát zavarja a Meazza hangulata, fél ott játszani a sok balfaszsága után, magyarul nulla önbizalma van.

Elég sokat segíthetett volna rajta, ha tegnap a 90. percben bebasssza azt a ziccert. tuti beindult volna a jó forma.

Mr.AT 2009.02.02. 10:38:54

Szép napot az uraknak. Tegnap egyéb elfoglaltságok miatt sajnos mind a délutáni, mind az esti meccsekről lemaradtam, úgyhogy csak most van alkalmam ismerkedni az eredményekkel.

Az Inter X nagyon meglep, pláne az összefoglaló meg az itteni kommentek alapján. Úgy voltam vele, hogy ha ezt behúzza az Inter (amire papíron adtam olyan 90%-ot), akkor ugye 9 pont a táv tőlünk, amit reálisan nem lehet behozni. A 7 még talán épphogy látóhatár, bár sokat kell játszatni Quaresmát és Mancinit ahhoz, hogy ebből érdemben faragni tudjunk. :-)

A Milanból meg valahogy meg kellene fúrni Beckhamet. :-) Nagyjából ahogy látom, amióta megjött, s amikor a pályán van, játszik a Milan. Ez első ránézésre furcsa, tekintve, hogy legalább 5-6 játékos biztos van a keretben, aki jobb játékos nála, de mentálisan szerintem rengeteget hozzátesz a csapathoz.

Kicsit rosszmájúan amúgy: az milyen, hogy máris nevezték az UEFA-kupa keretbe? :-) Én az LA Galaxy helyében olyan hisztit rendeznék, hogy öröm lenne nézni. A kisujjad nyújtod, s máris a karod kell... :-)

horas 2009.02.02. 11:21:15

Igen Quaresma-n totál érződik amit én korábban mondtam is itt Crespo-n is éreztem,a teljes görcsösség,frusztráltság...sajnálom,hogy így alakultak a dolgok azért mindig van egy egy megmozdulása amin látszik hogy,nagy spíler...

horas 2009.02.02. 11:27:07

Így,hogy nem lett nevezve a BL.re nagy valószínűséggel jövőre már nem játszik Inter mezben....

BruceWayne 2009.02.02. 12:24:11

azért a BL keretbe beneveztem volna

giacinto 2009.02.02. 12:24:31

semmit nem jelent a BL nevezési lista, ősszel nem volt rajta Adri, Samuel, mégis jó játékosok.

BruceWayne 2009.02.02. 12:27:46

de így meg tele van védekező játékosokkal a keret

giacinto 2009.02.02. 12:40:34

Ebből sztem az következik hogy 4-3-1-2-t játszunk majd abban pedig nincs helye.

ha mégis szélsőket akakr ott van mancini, figo és balotelli is.

horas 2009.02.02. 12:50:39

Sztem nagyon nagy ostobaság 3 támadót nevezni,ha tovább is jut a csapat amire perpillanat kevés esély van,május végéig bárki megsérülhet rossz formába kerülhet eltilthatják...Ibra,Cruz,Adri kevés ha nem is játszik legalább legyen ott Crespo akármi történhet,és lehet hogy Quaresma nagyon elvágta magát a Toro ellen azért több haszna lenne mint a Mancini-nek.

giacinto 2009.02.02. 14:36:21

Balotelli is ott van, ő a 4. csatár.

Meghát lehet hogy csak 2 meccsről van szó, nagy jelentősége nincs.

*Fata* 2009.02.02. 15:57:41

Egy kis olvasnivaló:

David Beckham World Class, Juventus & Ricardo Quaresma World Crass

"Milan are undoubtedly the form team in Italy at the moment"

www.goal.com/en/news/1717/editorial/2009/02/02/1089844/calcio-debate-david-beckham-world-class-juventus--ricardo-quares

WallyB 2009.02.02. 17:38:58

Quaresmát ma tán már Londonban látták, a White Hart Lane környékén. Elvileg megy kölcsönbe, cserébe adnák Jenast. Ha nem jön össze, akkor meg Sporting vagy Porto... de jól járt a Porto ezzel az üzlettel.

Gabez 2009.02.02. 17:56:59

"Amauri's Mum: Dunga's A Troublemaker"

Ő már csak tudja ;)

Jobbkülit a Chelsea is vinné...a Juve örülhet a BLben, de a bajnokságban nem fog bénázni többet, szerencsére.

calciomax 2009.02.02. 18:45:19

Jöbbküli már a Chelsea-é hivataosan is!-júniusig

calciomax 2009.02.02. 19:57:53

Igen, Deco megfelelne....

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.02.02. 20:13:27

@calciomax: Az legalább középső középpályás, Queresmánál haszontalanabb kizárt, hogy lehessen. Szélsőnk úgysincs. Meg nem is kell. :)

calciomax 2009.02.02. 20:17:10

Nálam Milito a favorit. Egy igazi tökös gyerek, és még argentin is!

giacinto 2009.02.02. 21:31:37

7-kor bezárt az itáliai mercato, nem jön már senki, pedig Milito valóban a legjobb opció lett volna.

horas 2009.02.02. 22:42:03

Azért akár mennyire is rosszul játszott,meg nem tartotta be a taktikai utasításokat azért én durvának érzem,hogy egyből e lkell baszni a háztól főleg úgy,hogy a szezon lényege most kezdődik...Mourinho azért kibaszott Quaresma-val amennyira csak tudott,megvárta míg mindenki leadja a listát és csak utána engedte el...hogy sehol ne tudjon játszani a BL-ben ami logikus is...nem drasztikus Mourinho egy cseppet se...ha jól oldotta volna meg azt a helyzetet akkor most ő lenne a kedvenc...:)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.02. 22:47:55

"megvárta míg mindenki leadja a listát és csak utána engedte el...hogy sehol ne tudjon játszani a BL-ben"

Quaresma sehol nem játszhatott volna a BL-ben, hiszen ezt ebben a szezonban már megtette az Interben.
süti beállítások módosítása