Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Premier League 16. forduló

2008.12.06. 13:18 pote

Brutális sebességgel közeledünk a szezon feléhez. A nagyok most egy picit talán szusszanhatnak is, hiszen - többé-kevésbé - könnyebb fajta ellenfelet sodort eléjük a sors a hétvégén. Ez egyben azt is jelenti, hogy minimális az esély arra, hogy változzon a potenciális kiesőjelöltek halmaza. A forduló meccsének az Everton - Aston Villát jelölnénk meg, de hétfő este is nagy kedvvel fogunk a karosszékbe huppanni. Katt a továbbra, aztán bővebben a tizenhatodik forduló esélyeiről, meg a mögöttünk álló nemeseménytelen hétről.

Azt gondolná egy normál földi halandó, hogy BL és válogatott meccsek nélkül, egy késő őszi hétköznapon az égvilágon semmi érdemleges nem történik a Premier League környékén. Ez a földi halandó most nagyot tévedett.
Kedden az Arsenal ismét megmutatta, hogy manapság egy élményparkban simán lehetne Wenger fejével hullámvasutat reklámozni. Az ezévi ügyeletes meglepetés-kupacsapat tartotta nulla gólon azokat az Ágyúsokat, akik ronggyá verték az előző körben a Wigant. A Derby a Stoke-ot győzte le az utolsó utáni percben egy büntetővel, a Spurs Priskin vezetést jelentő gólja után fordított Watfordban, a MU pedig Tevez négyesével gázolt át a Roversen nemteltház előtt. A mai CarlingCup sorsoláson sok mindenért lehet izgulni, már ha valakit is érdekel, mi MU-Spurs és Derby-Burnley párosokért szorítunk. Csak.
A héten egy menedzsert is elbúcsúztattunk. Ha lazán értelmezzük, akkor Keane az első bukott edző az idényben (a West Hamnél és a Newcastle-nál más problémák merültek fel). Kicsit úgy tűnik, hogy nem az Old Traffordon akarta magát kirúgatni, így egy várható végzetes zakó előtt önként állt fel.
Volt még egy UEFA forduló is, ahol a Villa kikapott, de tovább ment, James meccseldöntő gólpasszt adott, a City pedig megúszta.
Már csak pár perc és kezdődik a tizenhatodik forduló, gyorsan fussunk végig, mit várunk ettől a kanyartól.

Fulham–Manchester City 2-1
Több hiányzó itt is, ott is. A fajsúlyosabb maródiak a vendégeknél találhatóak (a Fulhamnél Baird játéka családi okok miatt, Kamaráé sérülés miatt kérdéses, a Citynél Elano biztosan nem játszik, de Robinho, Richards és SWP játéka sem biztos), és a Fulham hazai mérlege is elég pazar. Ez hazai győzelmet sugall nekünk. Szeretnénk, ha Gera Zoli jó játéka jelentené a különbséget a két középcsapat között.

Arsenal–Wigan Athletic 3-0
Lent, aztán fent. Most a fentnek kell jönnie. Meg a Wigant már egyszer elkalapálták 3-0-ra ebben a szezonban. Igaz, egy kicsit más csapattal. Zaki újra harcra kész, de a meccshiány látszódni fog rajta. Az Ágyúsoknál Gallas kiválása borzolhatja a kedélyeket, de ugye az ő képességeit a saját szurkolóik is megkérdőjelezik. Sima meccs lesz, Van Persie most is beköszön.

Blackburn Rovers–Liverpool 0-2
Hosszú idő után most tényleg komolyan gondoljuk.
Pletykák szerint, Torresnek és Owennek csak egy közös ismerőse van az iwiwen, és az doktor.

Bolton Wanderers–Chelsea 1-1
Mi itt várjuk a meglepetést. Nekünk tizenöt forduló kellett, hogy elhiggyük, hogy a Bolton tényező lesz idén a PL-ben. Tippünket nagyban segítette a Chelsea múlt vasárnapi parádés játéka. A vendéglátók teljes kerettel várják a formánkívüli Kékeket, akiknél Drogba még mindig eltiltását tölti. szegény Didier biztosan más hangulatban nézné meg újra a Reszkessetek betörők! "tartsd meg az aprót te mocskos állat" című jelenetét.
Gólszerzők: Davies, Lampard

Hull City–Middlesbrough 1-2
Mindkét gárda ahhoz a masszához tartozik, ahol négy-öt helyet lehet liftezni egy vereséggel vagy győzelemmel. Ennek fényében, feszült meccs lesz, ahol a fáradni látszó hazaiaknál két védelmi hiba végzetesnek fog bizonyulni. Lesz kiállítás, tizenegyes, padról elzavart edző.

Newcastle United–Stoke City 2-0
Bátor tipp, tudjuk. A Newcastle benne van azoknak a csapatoknak a listájába, akikre csak kényszerből fogadunk (a Gladbach, a Dortmund és a Palermo is ilyen). Azonban Ameobi még mindig sérült, így várható pár passz elől is. Viduka gyötri be a nyugtató másodikat.

Manchester United–Sunderland 3-0
Címszavakban. Roy Keane már a Unitednek fog szurkolni, mert megteheti. Fülöp miatt, mi azonban majd egy picit a vendégeknek is hajtunk (Gordon újra sérült). Scholes és Fletcher hiányában Anderson-gólt várunk. Tevez ellőtte az ehavi puskaport szerdán. Evra eltiltását meg nevetségesnek tartjuk.

West Bromwich Albion–Portsmouth 2-3
Ezt a meccset meg kell nyernie az Albionnak, ha tavasszal is éles meccseket akarnak játszani. Nem fogja, mert a Pompey-nak pont egy ilyen meccs kell a kudarcok után, hogy talpra álljanak. Mr. Arsenalnak nem kell mást csinálnia, mint a bajnokságra koncentrálnia, és ez menni fog. Crouch valami egészen ciki gólt fog szerezni.

Everton–Aston Villa 1-2
Az Evertonnál krízis van. Anichebe az egyetlen bevethető vérbeli csatáruk. Az egyetlen hazai találatot nem tőle, hanem Fellainitól várjuk. A Villa ambivalens hetet zárt. Otthon kaptak ki a Zsolnától, mégis tovább mentek az UEFA kupában (jelezve a versengés komolyságát/átgondoltságát). Ezt a meccset hozniuk kell, különben nem fognak tudni tapadni az elbolyhoz. Ezeket a feladatokat nagyszázalékban nem teljesítik, de a sok sebből vérző, otthon gyengélkedő Everton ellen, most meg fogják csinálni.

West Ham United–Tottenham Hotspur 1-2
Londoni rangadó, ahol a Spurst érezzük egy leheletnyit esélyesebbnek. Zola egyre türelmetlenebbül fogja várni Dean Ashton teljes felépülését.

Vendégtippelőnk a héten Salvatore Bonanno lesz. Ő találta telibe Léderer statisztikai özönét (43). Természetesen, Ákos fejlődése töretlen, tegnap este a Bayern-Hoffenheim rangadón már olyan szinten ontotta az adatokat, hogy több szervert is össze kellett kapcsolnunk, hogy feldolgozzuk őket (már-már legendás, hogy a Bayern a 73. és a 80. perc között az egész Bundesligában a leghatékonyabb csapat, mert kilenc gólt is tudtak szerezni ebben a periódusban). De vissza Salvatoréhoz. Ő ezt várja a hétvégén:

Fulham–Manchester City 2-1 Gera újra kezd, ez az eredményben is megmutatkozik.
Arsenal–Wigan Athletic 2-1 A partjelző ismét az Arsenallal lesz.
Blackburn Rovers–Liverpool 1-1 A Pool a 88. percben egyenlít.
Bolton Wanderers–Chelsea 0-2 Unalmas meccs, sima vendéggyőzelem.
Hull City–Middlesbrough 0-0 Halmosi most sem kezd, ez az eredményben is megmutatkozik.
Newcastle United–Stoke City 0-0 Shearert várják.
Manchester United–Sunderland 4-1 Tevez a padon.
West Bromwich Albion–Portsmouth 0-1 Csatárok nélkül is meglesz a Pompey-nak.
Everton–Aston Villa 0-1 A Villának nyernie kell, ha nem akar leszakadni. Nem akar.
West Ham United–Tottenham Hotspur 2-2 Mindkét csapat elégedetlen lesz az eredménnyel.

135 komment

Címkék: üveggömb premier league beharang

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr37807613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

macca17 2008.12.06. 19:37:42

sajna nem láttam, de el zhar, insua még nem az a szint, h rájuk lehessen alapozni. benayoun ok, de ő is inkább kiegészít ember, babel is inkább ígéret még. arról beszélek, hogy mondjuk a mu felvonultatja scholest, giggset, carricket, c-t, andersont, nanit. a dinamonál lampard, cole, deco, ballack vagy essien - mi hozzájuk képest gerrardot és alonsót tudjuk felmutatni (kuyt a kedvencem, idecsaphatom:), a többiek (még) nem ütik meg ezt a szintet. és hát a "csatársorunk" is inkább nemlétező: torresszel kifújt...

drosiii 2008.12.06. 19:40:57

mypmp-s vagy milyenes linket legyszi valaki

poolfanati 2008.12.06. 19:42:21

mu-sunderland félidei stasztika:70.6% Possession 29.4%
13 Shots 1
3 Shots on target 0
0 Saves 3
4 Corners 0
3 Fouls 7
0 Offsides 0
0 Yellow cards 0
0 Red cards 0
7 Tackles 20
334 Accurate passes 101
53 Bad passes 11
tisztára mint mi az előző meccseken:D
csak a mut biztos tovább nyomja majd a bíró...

macca17 2008.12.06. 19:42:49

igen, kimegy carra, és amíg nincs skrtel addig a vénülő sami meg a formáját kereső agger van középen... meg lehet persze oldani, csak felesleges volt degent (és dossenát) leigazolni. azt a pénzt oda lehetett volna adni még rieráért, és akkor nem kell finnant elengedni.

drosiii 2008.12.06. 19:50:00

köszönöm. csak barátnőm meg húga épp megasztárt néz.. és nem bírtam tovább.

macca17 2008.12.06. 19:59:36

szimpatikus, ahogy nem rúgta ki a mu a lasztit...

Woland 2008.12.06. 19:59:57

hehe, Cé magasról szarik a ManU-ra : )

macca17 2008.12.06. 20:03:32

ja, kisétál, mer úgy tartja kedve, saf meg telefonál :)

drosiii 2008.12.06. 20:05:41

elment a broadcast :(

macca17 2008.12.06. 20:10:34

válts a kettes csatornára

drosiii 2008.12.06. 20:20:18

nem szóltam. szomorú vagyok

AP! (törölt) 2008.12.06. 20:23:59

gáááááá undorító mákos köcsögök ezek is

Strigo 2008.12.06. 20:29:42

Fergie letelefonált hogy Vidic menjen előre centerbe.

sepsta75 2008.12.06. 20:32:49

miért írtátok,h Cé szarik a Manu-ra?
mit csinált már megint? :D
Nem láttam a meccset sajnos!

Woland 2008.12.06. 20:38:39

sepsta75,

lesétált a pályáról, úgy hogy előtte nem jelezte hogy cserét kér. szóval a ManU 3 percig emberhátrányban játszott : ) fogta az oldalát de az hétszentség hogy három percet kibirt volna még - ha más nem sétálva, ahogy lement.

lesz még róla szó bőven az tuti.

neeson 2008.12.06. 20:40:08

Egész első félidőben a Sunderlanden röhögtem. Önmaguk paródiái. 85-15 labdabirtoklás :D:D
Aztán elkezdtem a Uniteden röhögni. Ilyen szar ellenféllel nem bírni.
Aztán elkezdtem szorongani, aztán üvöltözni. Tévé kikapcs, unicum-sör-unicum. Tévé bekapcs, 92. perc. Soha többet nem nézek focit.

macca17 2008.12.06. 20:40:38

ide-oda váltogatni kell, és akkor vmelyik műxik

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.12.06. 20:40:54

"Fergie letelefonált hogy Vidic menjen előre centerbe."

egy fenét, Calderonnak telefonált, hogy viheti a hisztis lógós punifejűt, ha annyira akarja :-)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.12.06. 20:42:20

Woland, mit szólsz, kedvenc BBC Live Texted milyen szépen elkeresztelte Fülöp Marcit? :)

dillinger 2008.12.06. 20:49:36

Hűűű de szarul játszott a United, te jó ég. Valamiért azt flesselték hogy Beckham visszajött, így elég kiadni a szélen álló játékosnak, az majd bekiflizi. Csak a szélsők felejtették el azt haluzni, hogy ők Beckham, úgyhogy a beadások nagyon nem olyanok voltak.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.12.06. 20:54:34

Liverpool meccsről meg annyit, hogy Benayoun még a góljával sem biztos, hogy jóvátette nálam, hogy agyfaszt kaptam tőle a meccs addigi részében. Semmi konzisztencia nincs a játékában, illetve az az egy, hogy konzisztensen többet vállal be, mint amire képes. Egyébként ez az egész csapat támadójátékára igaz: ha nem megy a sokpasszos, gyors játék, mert mondjuk valaki technikailag (Kuyt) vagy fejben (Babel) alkalmatlan rá vagy mert épp formán kívül van 1-2 játékos, akkor meg kellene próbálni egy egyszerűbb játékot.

Babel nem volt valami meggyőző (szerintem amúgy legkésőbb a szezon végéig le fog lépni), El Zhar viszont nagyon jól játszott ismét, és Insua is felnőtt a feladathoz. Riera nagyon okosan csinálta az utolsó gólnál, ő egyértelműen jó igazolás volt szerintem.

macca17 2008.12.06. 21:00:10

ez volt korábban, h jött crouch, és ívelgettünk...
de kuytot ne bántsd, ahogy a psv ellen 3 védő között lefordult, hm :)

Spender 2008.12.06. 21:03:31

Woland! Ha nem láttad a meccset mit firkálgatsz matchreportot? Ronaldo jelezte hogy nem bírja és cserét kér. (Mellesleg futkoshatnál Te még plusz 3 percet az oldaladban egy rúgással, mikor már kiegyenesedni sem tudsz, ha ilyen nagy az arcod). Ellentétben veled, Ferguson is látta Ronaldo jelzését és többször is jelezte vissza, hogy nyugi, látja hogy cserét kér és a telefonon épp azt intézi. Ezt kb. 3x mutatták. Biztos akkor épp a Megasztárt nézted.

halareaal 2008.12.06. 21:08:43

Kuytöt régebben viccesen bénának tartottam a Poolhoz, de mára sztem egyik legjobb játékosuk. ha csak a támadókat nézzük, akkor meg Torres mellett az egyetlen igazán jó támadó sztem. a holland válogatottban is a legjobbak közt szokott lenni ált, pedig ők azért el vannak eresztve.

Woland 2008.12.06. 21:24:20

Spender,

vegyél be egy nyugtatót : )

Cé csak akkor mutatta hogy cserét kér, amikor már sétált az öltöző felé. ha tudta "Sir" Alex hogy cserélni kell akkor miért érte olyan váratlanul hogy Anderson mellett még valakit be kell hozni? miért volt a lovag úr a telefonon pont amikor jött lefelé a mester? szerinted nyilván már jó előre tudta hogy Cé helyére kell valaki úgyhogy csak azt tudom elképzelni hogy éppen a Megasztárra szavazott. nyilván ezért is kellett három percet várni a cserére.

"Mellesleg futkoshatnál Te még plusz 3 percet az oldaladban egy rúgással, mikor már kiegyenesedni sem tudsz, ha ilyen nagy az arcod."

miért irod a személyes névmást nagybetűvel? : ) ennyire tisztelsz? ha Cé lefekszik a gyepre és leviteti magát akkor oké - legalább látszott volna hogy nem akarja a csapatát emberhátrányba kényszeriteni - de nem, ő inkább jó tempósan ment a masszázsasztalra : ) amúgy heti 40milla +ért a legkevesebb hogy három percig tűröd a fájdalmat. eléggé egyenes derékkal ment le emlékeim szerint. az arcán látszott a fájdalom, de ugye egy szinészlegendáról beszélünk.

Strigo 2008.12.06. 21:29:33

Befejezhetnétek már a Ronaldózást, ez a meccs a legkevésbé róla szólt. Rúgást kapott, visszament, nem tudta folytatni, cserét kért és lesietett a pályáról. Ha lefeküdt volna és leviteti magát, akkor az lett volna a bajotok. 0-0-nál, amikor gólt kell szerezni, ez volt a leggyorsabb megoldás.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.12.06. 21:29:38

Egyértelmű, hogy Kuytnek jelenleg helye van a kezdőben, csak erre a szűk területen körömpasszokkal operáló gyors játékra nem a legalkalmasabb. Alapvető technikai kihívásokkal küzd (labdakezelés) és emiatt gyakran labdát, vagy legalábbis ütemet veszít a csapat. Az más kérdés, hogy az emberfeletti munkabírásával kompenzálni képes a hibáit.

Woland 2008.12.06. 21:33:24

a kurva életbe, Rooney kisárgult... igy Berbatov és Tevez kezd majd ellenünk jövő héten... ennél rosszabb hir nem nagyon kell.

de valami olyat is hallottam hogy Evra sem játszhat majd (nem a Chelsea-dolog miatt) ami viszont nagyon jó.

sepsta75 2008.12.06. 21:38:08

köszi Woland a MU beszámolót!
:)

Woland 2008.12.06. 21:46:32

Strigo,

"0-0-nál, amikor gólt kell szerezni, ez volt a leggyorsabb megoldás."

na, ez egy értelmes hozzászólás. ha ez volt a motiváció az érthető.
azért volt furcsa amit csinált mert a rúgás (ütközés?) után még öt percig pályán volt, és addig nem mutatta hogy cserét kér, aztán meg nagyon hirtelen jött le. szerintem nem volt a legprofibb megoldás. részemről ennyi, viszont abban biztos vagyok hogy lesz a managementnek egy-két szava Céhez.

tényleg nem róla szólt a meccs, nagyon szürkén játszott. viszont az első félidőben ahogy utánrúgott asszem Whitehead-nek (Bardsley-nak?) mindenképpen lapot ért volna, mintahogy azt sem lett volna szabad elnézni ahogy azt a szabadrúgást önkényesen 6 méterrel arrébb vitte.

macca17 2008.12.06. 21:53:44

sztem is inkább c magánakciója volt, mert saf csak andersonnal készült a cserére fletcher helyett, de vége, mindegy, nyertetek, örülj neki.
kuyt pedig sztem még az egyérintőben jó - legalább annyira, mint benayoun. h ez dícséret vagy kritika, döntse el mindenki. sztem gólerős, nagy munkabírású, minden taktikai feladatot maradéktalanul végrehajtó, magéneletében is szimpatikus focista. egy unsung hero :)

gabenito 2008.12.06. 22:23:00

nemtudom valaki linkelte-e:
BBC Sport Player Rater man of the match: Sunderland's Marton Fulop 6.94 (on 90 minutes).

Spender 2008.12.06. 22:42:40

Rá kellett jönnöm, hogy Ronaldo nagysága abban rejlik, hogy mindegy imádják vagy útálják - minden egyes mozdulatát árgus szemekkel figyelik a "szakértők".

- Fú és azt láttad ahogy lement?
- Nem! Mé?
- Meg se tapsolta a bírót!
- Télleg?
- Há' mondom. 2 sünnek is utánarúgott még lefelé jövet. Az egyik terhes volt!!
- Nemán?!
- Demondom! Ráadásul csak 32,5 fokban volt begörnyedve deréktól felfelé.
- Mérted?
- Orosz stream felvételét töltöttem el utólag torrentről. Azon láttam és persze kaptam elő a szögmérőt, mert láttam az arcán hogy megint csal! Tuti színjáték volt.
- Tuti. Hülye kis buzi.
- Az! Szerintem Carragher sokkal inkább megérdemelte volna az aranylabdát.
- Jah.. de azért ahogy látom Te jól ismered Ronaldót..
- Miva?
- Mármint.. sokat nézed meg ilyenek.. nem?
- Szórakozol?
- Nem csak..
- Játszol életeddel?
- ........ khm.. BUZI CÉRONALDÓ!
- Na azé! BUZI CÉRONALDO!

Nemtom én MU szurkoló létemre mér nem jegyzetelek Gerrardról, Drogbáról vagy Van Persieről. Az biztos hogy nagyon kéne unatkozzak hozzá :D

Woland 2008.12.06. 22:45:08

gratula Fülöpnek : )) sajna Gordont nagyon nehéz, (kábé lehetetlen) lesz kiszoritani, de ha egyáltalán lehetséges akkor igy kell védeni hozzá : )

pepe11 2008.12.06. 23:08:02

"legalább látszott volna hogy nem akarja a csapatát emberhátrányba kényszeriteni"

Ez elég vicces kijelentés tekintve, hogy akkoriban kb. 95-5 volt a labdabirtoklási arány, akár még két védő be is kísérhette volna az öltözőbe. Ez már csak fölösleges kötözködés, semmi hátránya nem származott a MU-nak ebből.

Republik of Mancunia 2008.12.07. 00:10:37

A- nem bírta és lement -szidni kell, mert milyen egy piperkőc hogy kis fájdalommal nem tud szaladgálni (egyébként kinéz neki egy bordatörés a legfrrisebb hírek szerint)

B- ha lefekszik és ápoltatja magát- akkor azért szidják mert lefeküdt és szenvedett ahelyett hogy lement volna

C- ha fent marad és játszott volna tovább- akkor azért szidják mert milyen nagyképű hogy azt hiszi hogy így is tud játszani

Konkluzió: Bármit csinál szidják
De erre meg csak ennyi: BL győztes + gólkirály, PL győztes+gólkirály, Aranycipős, Aranylabdás
aki szidja csinálja utána

Lencse. 2008.12.07. 00:16:15

Woland, komolyan, elképesztőek vagytok. :)

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.12.07. 00:19:52

pár szemellenzős MU drukker nem érti, h mi a baja jópár embernek CR-rel.

"aki szidja csinálja utána"
Ronaldo (az igazi) is mindent megnyert, mégsem fikázták ennyien. Vajon miért nem???
talán azért, mert Ronnie csak a világ legjobb focistája volt, nem az első három ;)

csak ennyi
függetlenül attól, h ma mi történt, mert h ilyen kommentek születnek vele kapcsolatban, az csak az eddigi focin kívüli pályafutásának köszönhető.
bocs, ha kicsit szájbarágós volt.

ps: CR továbbra is a legjobb chant, de ez sem releváns ;)

Woland 2008.12.07. 00:29:36

falrahányás.

nem éri meg, de leirom mégegyszer: a ManU-val szemben volt tiszteletlenség/meggondolatlanság amit csinált. nem szidom Cét - és azért nem szidom mert nem vagyok ManU-drukker. : ) semleges szempontból SEMMI probléma nem volt azzal hogy lesétált. Kapis?

eddig strigo volt az egyetlen aki értelmes kommentárt fűzött a mondandómhoz.

ha eltört a bordája akkor sem értem hogy miért nem jelezte korábban hogy nem tudja folytatni - öt percig játszott az ütközés után. aztán meg lesétált anélkül hogy a cseréje kész lett volna.

szerintem furcsa amit tett, és kész.

Spender 2008.12.07. 00:31:35

"Ronaldo (az igazi)"
Ezt magyarázd meg nekem és a nagyérdeműnek, kérlek!

Adamfark 2008.12.07. 00:41:53

Spender:
"Terhes sün"....befosok! :DDD

Pote:
Nem nagyon van értelme a "Sun" sztorijaira hozzászólást generálni. Ismered a kérdést, amire az volt a válasza, hogy Ő a első, a második, és a harmadik legjobb is?
Az "....Én, a Gyula, meg az Ottó, a Tóth Ottó"-s szöveget sem kell nagyon komolyan venni ám. ;)

Különben Cantonának is volt egy hasonló beszólása, ha jól emlékszem...Aki hamarabb megtalálja, kap egy mezei pirospontot!

Ronaldo focin kívüli pályafutás? Milyen focin kívüli pályafutása?
Mert akinek bántja a szemét, hogy gyakorlatilag végigment a fél model/hostess világon, az írja be a bráner méretet is, mert lehetne tanulmányt készíteni a férfi-irígységről...

Ronaldoról (az igaziról :D ) meg elég ha csak annyit mondanak, hogy a "Dagi". Őt minek oltani? Fekvő embert kultúr ember nem rúgdos...

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.12.07. 00:43:31

Adamfark,
a 66-os beszólásra gondolsz Cantonánál?

gabenito 2008.12.07. 00:46:09

CR: mindig reméltem h eligazol imádott csapatomból. mostanában azonban megszerettem. Az, hogy a világ szurkolóinak legnagyobb hányada rá sem bagózik 'kedvelt csapatára' helyette velünk foglalkozik kifejezetten jó érzés. (pozitívan negatívan leszarom)
Mondjuk Wolandot megértem... a Spursből lassan kihalnak az egyéniségek, a nagy vásárlási/eladási lázakban meg ilyesmi... valamivel kell foglalkozni. Poolosként sem lehet senkivel: most kuyt lehet bármilyen jómunkásember senkinek nem fogja kinyitni a bicskát a zsebében/megdobogtatni a szívét... Hová is lett a jó öreg golfos Craig? A chelsea idén is csak egy jól összerakott robotkommandó... hiába lehetne, jóizűen fikázni egy anelkát pl. azért tudván, hogy ott kollektív öntudat van eléggé elveszi az értelmét. Abban sincs semmi móka a szegény öreg Gallasapót alázzuk a talajba: ad1 megteszik vele a csapattársai ad2 megteszi magáról. vPersie, meg még nem elég tehetséges játékos és kiforrott faszfej szemben C-vel


szóval nekem ez mókás így, legalább valami történik. Tudniilik játszani a legjobb, csak utána nézni, és csk ezek után osztani az észt
apropó C: Azért csak menjen gyorsan a reálba for the lotof $Ł$Ł.
Holnap meg drukkoljunk a lilákért

Adamfark 2008.12.07. 00:48:26

Woland:
A Uniteddel akkor lett volna meggondolatlan, ha azt a 3 percet még a pályán tölti, mert így lehet, hogy megússza 1-2-3 héttel, de a borda által átszúrt tüdőlebeny nem "katonadolog"...
Ezt már tényleg kezdem "ha van rajta sapka, ha nincs..." helyzetnek érezni. Nézd abból a szempontból, hogy még további "10 percet" próbált a csapatának segíteni.
Lassan kezdem azt érezni, hogy az is baj lenne, ha megkérdezné, hogy "füstszűrőset, vagy füstszűrő nélkülit tetszik parancsolni" mert megint előjönne a 'sapka".

Adamfark 2008.12.07. 00:52:02

Pote: Nem tudom, hogy te mire gondolsz, de asszem mostanában kérdezték meg tőle, hogy szerinte ki volt United legjobb játékosa/csatára/támadója, és gondolkodás nélkül rávágta, hogy Ő! :D
Pedig volt pár elődje, utóda....

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.12.07. 00:57:07

nagy tróger volt Eric az biztos, de vhogy rá nehezebb haragudni, pedig lenne rá ok.

kben arra gondoltam, amikor azt mondta, h 1966 mérföldkő az angol labdarúgás történetében, mert megszületett Cantona.

Woland 2008.12.07. 00:59:42

Cantonát azért nem kell felhozni, Cé annyira nem nagy paraszt hogy szurkolók fejére menjen a stoplisával : )

túl sokat görcsöltök amúgy. mindig lesznek a tiétektől eltérő vélemények. a tiszteletlenséget meg inkább a ti oldalatokról érzem: az utóbbi kommentjeitekben a személyes sértések a nagy arctól a kis pöcsig terjedtek. : )
és akkor Spender humorérzék elleni terrortámadását még nem is emlitettem!

no, megyek vacsorázni.

hang in there, pöte! : )

Lencse. 2008.12.07. 01:00:31

Adam: szerintem nem a unitedes focistákról kérdezték, hanem a franicákról, hogy ki volt minden idők legnagyobb francia labdarúgója, Platini, vagy Zidane. Mire ő szerényen felelte, hogy valaki másra gondolt. :)

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.12.07. 01:25:30

én meg kipucolom a cipőmet,
mert holnap a hazáért játszunk ;)

halareaal 2008.12.07. 01:55:28

hát nemtom, én pont azért változtattam meg a véleményemet Kuyttel kapcsolatban, mert sztem technikailag nagyon sokat fejlődött (vagy csak előbukott belőle, amit eddig titkolt). a passzaival meg amúgysem volt gond sztem. egyébként még az ebn is tudott látványosan játszani, pedig az a holland válogatott parádézott a csoportmeccsek alatt, ehhez képest a Poolból akár még ki is emelkedhet ilyen tekintetben:P

"és akkor Spender humorérzék elleni terrortámadását még nem is emlitettem!" :DD

wendriner úr 2008.12.07. 02:46:57

CRonaldo a marketingesek álma, kicsit máshogy, de hunderprocent betölti a Beckham által hagyott űrt. Sokan csak azért is néznek United meccseket, hogy utálhassák, mint egy politikai műsor, ahol az ellenfél szurkere megnézi a másik oldalt is, csakhogy a kurv@anyád mehessen.

Azon nevetek a legjobban, ahogy a személyisége alapján bélyegzik meg egyesek. Kétlem, hogy az őt utálók közül bárki is valaha 20 méternél közelebb került volna hozzá ugye. Angolul még mindig nagyon szarul beszél, ráadásul mondjuk félévente hallani öt percet nyilatkozni, a többi újságírói leirat Ez alapján (illetve a magyar, sokszor félrefordított változat alapján) aztán meg lehet ítélni. Jártam Madeirán, Funchalban (szülőhelye), ahol minden második étteremben ott van a dedikált fotója az étterem tulajdonosával mosolyogva-ölelkezve. Akkora beképzelt állat nem lehet, ha így leereszkedik a "pórnéphez". Megdugja az összes felé szaladó jónőt? Valljuk be, 23 évesen ha éppen nem stabil kapcsolatban él az ember, sokunk ezt csinálná, ha nem, baj van. Inni nem iszik, drogozni nem drogozik. Túl egészséges az önbizalma? Van ilyen, portugál futballistáknál és edzőknél előfordul.
Tessék benézni egy tetszőleges amerikai, kínai (!) egyetemre, ott lehet tanulni önbizalmat. El akar igazolni Madridba? Lelke rajta, remélem a United el is adja jó pénzért hamarosan. Melyikőtök dolgozik a mostani munkahelyén már öt éve?

Olaszoknál ott van Totti, aki hasonló volt huszonévei elején, arcnagyságban, csajozásban, mindenben, aztán valamelyest megkomolyodott, de közben látni, hogy emberként, csapattársként nem lehet minden oké vele, meg közel sem futott be akkora karriert, mint Cé.

Messit meg persze nem halljátok hülyeségeket nyilatkozni, mert csak spanyolul beszél, azokat a cikkeket a Nemzeti Sport meg nem tudja lefordítani (gondolom itt se sokan a Bedén kívül, ha még beleolvas).

Azért Ferguson valamit zseniálisan tud az edzőködésen túl is. Nem lehet véletlen, hogy a Cantona/Beckham/Cé hármas az ő keze alatt futott be, és mindet kezelni is tudta.

Bede cikke felvetette már, hogy nem csak a média játékáról van-e szó, de érdekes dolog, hogy futballista még nem panaszkodott Ronaldora, csak szurkolók.

Woland 2008.12.07. 03:23:28

wendriner,

jó meglátások, csak sok az általánositás : ) szerintem a legtöbben annak alapján itéljük meg Cé "személyiségét" ahogy a pályán viselkedik. ott meg ugye csak a játék-tudása példaértékű. a birót kábé annyira tiszteli mint bin Laden a Dávid-csillagot. Messit ezzel szemben nem is emlékszem mikor láttam mutogatni, legyintgetni - angolul vagy spanyolul, nem számit. : )

mellesleg Cé mai legyintésáradata azután jött hogy a biró elengedett neki egy lapos utánrúgást. Messitől gusztustalanságot egyetlen egyszer láttam eddig (igen, az a kezezés nagyon elszomoritott). remélem hogy egyszeri kisiklás volt - már az hogy nála lehet ilyenben reménykedni mutatja mekkora a különbség. (az összehasonlitásba csak azért mentem bele mert te is ezt tetted.)

Beckham szerintem nem illik Cantona és Cé mellé - ő inkább jófiú volt, nem? az hogy Fergusonnal nem volt felhőtlen a kapcsolata nem jelent semmit : )

a focisták szerintem viszonylag ritkán panaszkodnak egymásra, de speciel Cére panaszkodnak. nem kell messzire nézni, csapaton belül is van egy srác aki ketté akarta hasitani nem is olyan régen : ) na meg persze St. Steven of Gerrard is lenyilatkozta hogy Cé tönkreteszi a játékot a szinészkedéseivel : ). A legutóbbi brazil-portugál meccs után meg (amikor hatot szivtak Céék) az egyik brazil védő is eléggé élesen kritizálta egy alattomos szabálytalanság miatt. tutira van még példa dögivel, ezek amik elsőre beugrottak.

Mondjuk Rooney 2006-os hisztijét inkébb csak az angolok tartották jogosnak (én sem láttam okát akkor Cére haragudni). Gerrard megjegyzése viszont ugye attól függetlenül hogy sosem néz tükörbe még annyiban igaz hogy Cére jobban hat a gravitáció mint a legtöbb focistára. a brazil elleni rúgásnál meg lehet vitatkozni hogy mi volt a szándéka.

amúgy főleg nem a ManU miatt néztem a meccsen, hanem Carrick, Berba, Fülöp, Malbranque, Chimbonda és Tainio miatt : ) (Andy Reid-et inkább letagadom...)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.07. 08:51:25

"kben arra gondoltam, amikor azt mondta, h 1966 mérföldkő az angol labdarúgás történetében, mert megszületett Cantona." :-D, na de ez legalább szikrázóan szellemes, épp ezért nincs is teljesen komolyan gondolva! A világ első három játékosa vagyok kijelentés viszont akkor is szar, ha viccnek szánta Cé.

kroos 2008.12.07. 08:59:24

Na jó de ezt nem Cantona mondta magáról...

Adamfark 2008.12.07. 10:29:58

Ha arra gondolsz, amikor a volt csapattársa (mert Bardsley volt akinek megpróbált visszavágni) körülbelül a 4-szeri bokarugása után felemelte a lábát, hááát tudod mit.....
Volt egy pasas, aki - állítólag - az ilyet jól viselte, sőt elég sokra is vitte, csak Őt a végén keresztre feszítették. (...dobd vissza kenyérrel!)

A szentéletű Messi meg konkrétan úgy köp, mint egy láma.

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.12.07. 10:35:25

wendriner,

szépen felépített elmélet, olvasva még el is bizonytalanodom, mint egy spielberg film után, de nagyon sok az önkényes ferdítés.

többek között poraiban sincs annyi alázat a foci felé Cében, mint Backham volt/van.
a Cantona féle vagányságnak meg nyomát sem látni.

CR miatt nagyon kevesen utálják, és nézik a MU-t. Ők CR-t nem szeretik, és az esetek 95 százalékában (igaz ez nem hunderprocent) ezt hansúlyozzák is (becsülöm a MU-t, csak a kisköcsögöt nem bírom).
Én például nem azért nézek Unitedet, h CR-t fikázzam, és nem is azért mentem el többször az OTra, h őt utáljam, hanem lássan élőben Sir Alexet, Giggset, Scholest, meg a Rómát :)
Az "üldözési mánia" mintha a másik oldalon is lenne.

ez is jól hangzik:
"Kétlem, hogy az őt utálók közül bárki is valaha 20 méternél közelebb került volna hozzá ugye. "
csakúgy nem voltam közelebb Puskás Öcsihez, meg Bozsikhoz, meg Peléhez sem. de a maiakhoz sem
(bár az elsőnek egy Honvéd-Körmend meccsen akaztott a körmendi B-közép egy sálat a nyakába és én is közel voltam az esethez, meg a Honvéd csarnokban nehéz olyan pontot mutatni, ahonnan valami is 20 méter távolságban van, de az nap nem is zúgott a "búúúdapesten mindenki ci...":)
valahogy náluk mégis elfogadjunk a tiszteletet.

"Jártam Madeirán, Funchalban (szülőhelye), ahol minden második étteremben ott van a dedikált fotója az étterem tulajdonosával mosolyogva-ölelkezve."
attól, hogy Funchalban van egy rossz fej étterem tulajdonos, az mire érv (bocs, nem lehetett kihagyni)

p.

poolfanati 2008.12.07. 11:13:45

ez a kijelentés cétől hogy ő a mu valaha volt legjobb játékosa, olyasmi mint hogy napoleon saját magát koronázta császárrá... bocs én úgy tudtam hogy ilyen "címeket" a régi nagy játékosok mondanak, hogy szerinte(!) ő nagyon jó játékos. egy gerrard vagy carregher nem merészelt volna soha ilyet mondani, hiába ők csak jobbak emberként.
és tőlem mondogathatjátok, hogy gerrard is néha feldobja magát, de színészkedni annyira nem szokott! és ha jól tudom gerradnak van egy MBE címe, ami egy civil kitüntetés és a királynő osztogatja! szóval az angol királynő vs woland, nem kétséges kinek van igaza:D
az igazi ronaldo: luis nazario de lima, kétszeres aranylabdás, rakás gólkirályi cím, rakás bajnoki cím, 2 vb győzelem. azért ő az igazi ronaldo, mert hamarabb volt és jobb volt!

wendriner úr 2008.12.07. 11:50:07

Persze, hogy ferdítek, hiszen ti is. :-)

Az alázattal abszolút nem értek egyet. Beckham és Cé esetében is ugyanaz a recept: a játékor edzés után is ott marad önszántából gyakorolni egyedül, ettől jön a szabadrúgás. Beckham esetében aztán volt ugye egy elég híres utánrúgás, amikor minden második lámpavason ő lógott Angliában, arról ne beszéljünk, amkor meg eligazolt a zséért Amerikába. Beckhamet az ikonsága miatt vettem amúgy mellé. Persze, jófiú, egy szimpatikus, de iszonyat buta jófiú. Érdemes megnézni azt, amikor Ali G alázza őt és kedves nejét:
www.youtube.com/watch?v=P842Tmi6lrc

Messi köpködésével, meg a kezezéssel később akartam előjönni. :-). Steve-oh arcát érdemes kikockázni a luftja után, rögtön el akarta játszani, hogy mennyire fáj...

A színészkedésről meg annyit, hogy amíg nem állítják ki egyszer érte, addig csinálni fogja (Drogbával, Kálmánnal, etc.). Abban ugye azért egyetértünk, hogy a legtöbbet talán Cét faragják ma a világon meccseken, ahhoz képest a sérülések eddig alapvetően elkerülték, szerintem ebben nagy szerepe van annak, hogy ha hozzáérnek, akkor rögtön az ideális földreérkező pozíciót keresi. Bár van egy híres levegőbefelugrósottfélcsavartbemutató-plusszpontokértestébenabíróvalszemkontaktustteremtő verziója is, ami valóban nagyon vicces.

Rooney baromira nem úgy tűnik, hogy haragszik rá, árgus szemekkel figyeltem őket a vébé után, elmúlt a durca elég hamar.

Én is jártam Tottenham meccsekre, amikor Londonban éltem, mert oda volt dupla szezonbérlete Hakeem haveromnak... a másik opció a Fulham volt, mert ott egyedül nem volt teltház, de pont az elős Tottenham meccsemen gurítottak egy négyest a Fulhamnek, utána már nem nagyon érdekelt.

A húsz mélternél közelebb kitétel a személyiségét bírálókra vonatkozik. Spielgberg mindig is hatászvadász volt. Funchalban kis túlzással több étterem van, mint Budapesten, Bölöni mint tudjuk pedig meg van hívva Cé ünneplésére, ezzel azt akarom mondani, hogy valószínűleg nem a leggonoszabb ember a világon.

Félreértés ne essék, nem a legnagyobb kedvencem Cé, egyszerűen szórakoztat, ahogy sokan gyűlölik, márpedig mi magyarok nagyon tudunk gyűlölni.

Strigo 2008.12.07. 12:11:19

Ez után a forduló után nem értem, miért kell Céről beszélni. Kommenteljetek inkább Owenről, Ebouéról, Carrickről, Fülöpről, volt történés bőven.

poolfanati 2008.12.07. 13:44:15

strigonak teljesen igaza van, teljesen érdektelen az egész amit művelt cé.
történt elég minden és még fog is!
például a pool két döntetlen után megint meccset nyert:D

poolfanati 2008.12.07. 13:52:35

woland most feldobom a napod!
eane visszatérhet!?
A Liverpool óriási összeget fizetett Keanoért. Rafa Benitez 20 millió fontot áldozott a támadóért, aki eddig nem hálálta meg a belé fektetett bizalmat, és a hozzá fûzött reményeket.

Tegnap Benitez nem adott lehetõséget az ír válogatott játékosnak, és végig a padon maradt. A Vörösök pedig idegenbe 3-1-re verték a Blackburn Roverst, igaz mind három gólt középpályás szerezte.

Keane eddig huszonkétszer léphetett pályára a Liverpool színeiben, de csak négy gólig jutott, és a hírek szerint már több rajongó kezdi elveszíteni a türelmét.

Több forrás is úgy tudja, hogy Rafael Benitez azt mondta a támadónak, hogy januárig össze kell szedje magát vagy máskülönben a klub átigazolási listájára kerül.

Jo_Jo 2008.12.07. 16:49:11

Tovább lovagolva a Ronaldo témán, ma ezt nyilatkozta mikor átvette az aranylabdát:
Respect
"I never said that I was the best player in the world," he said. "I always said that I was well-placed to win the Ballon d'Or.
"I have always had a lot of respect for the other players.
"It is not necessary to say who is the best player in the world, but who has an advantage, and I was carried along by this hope.
"All the players nominated had the possibility of winning this prize.
"Me, I have had this possibility and this privilege, but all the nominees had the qualities to win the award."

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.12.07. 16:55:19

sajnálom,
de számomra a "példakép" kategória kritériumaival nem nagyon rendelkezik.

United82 2008.12.07. 17:07:30

Nem is kell példaképednek lenni, de a fent idézett interjú ami valóban hiteles és valós nyilatkozat mutatja hogy az újságírók miket írnak össze-vissza és ezáltal milyen képet alakítanak ki valakiről.
Én találkoztam vele manchesterben 2007ben, és pl Rooneyval,Scholesal ellentétben ő készséggel állt a szurkolók rendelkezésére, türelmesen adta az autogrammokat és nem sietett el a terepjárójával amilyen gyorsan csak tudott.
És rá 2napra a Carringtoni edzőtábor előtt is azon kevesek egyike volt aki megállt (még Brown,Evra,VDS) és nem ment be 200-al a kapun.
Így tehát ha a "személyes találkozást" tekintve pl Rooney nekem óriási csalódás volt, míg Ronaldo pont az ellentettje.

poolfanati 2008.12.07. 17:40:07

akkor gyors írd át a neved cé82-re:D

bag 2008.12.07. 17:43:34

woland mi a comment ehhez:?

"To North London, where Robbie Keane has become a target for his former club Tottenham. Spurs boss Harry Redknapp is hoping to bring the Irishman back to White Hart Lane after his "dream move" to Liverpool has turned out to be more of a nightmare. The Sunday Mirror suggests a loan deal until the end of the season is in the offing."

Woland 2008.12.07. 18:04:32

bag, poolfanati,

kacsa : ) őszintén nem tudom elképzelni hogy Rafa elengedjen egy 20milliós igazolást 6 hónap után - akármennyire szarul is megy neki perpillanat.

és azt sem tudom elképzelni hogy bárhol a közelében járna 20milliónak amit adnánk érte. kölcsönbe meg még nagyobb pazarlás lenne.

mellesleg egy huszasért már Arshavin is elérhető aki ugye egy klasszis (most azért nagyobb lesz a versenyfutás érte, hátha Pavlju meggyőzi : ) és egy tizesért is lehet találni fiatal szupertehetséges csatárokat. ha más nem leigazoljuk véglegesen Frazier Campbellt.

és őszintén Bent szerintem jobb mint Keane.

Woland 2008.12.07. 18:55:15

Wendriner,

nem hiszem el hogy Beckhamet kell védenem : ) Ali G szivatott már professzorokat, tudósokat, főbirákat, furcsa lenne ha pont egy focista jönne ki jól egy ilyen interjúból. : ) másrészt ez egy jótékonysági show volt és az hogy a jó cél érdekében égeti magát meg a feleségét szerintem csak szimpatikusabbá teszi.

az utánrúgás amiről beszélsz megintcsak más tészta. eléggé minimális kontakt volt (földön fekve sarokkal : ) és két másodperccel azelőtt tenyerelt Simeone a bordái közé. továbbá egyből pirosat kapott érte ami külön vicces ha visszagondolunk a tegnapi esetre.

"Abban ugye azért egyetértünk, hogy a legtöbbet talán Cét faragják ma a világon meccseken, ahhoz képest a sérülések eddig alapvetően elkerülték, szerintem ebben nagy szerepe van annak, hogy ha hozzáérnek, akkor rögtön az ideális földreérkező pozíciót keresi."

nem értünk egyet : ))) szerintem nem bántják jobban mint akármelyik szupersztárt (Beckhamet meg pláne). abban viszont van valami hogy félnek ránézni is a védők mert már attól földet fog. meg olyat is befújnak neki amin még ő is csak röhögni tud (lásd Bolton elleni tizi).

láma-Messinél erre gondoltál? :

www.youtube.com/watch?v=HfhyLuGUKpk

mert ha igen akkor ezen annyi látszik hogy felé köp és nem leköpi. ha figyelembe vesszük hogy Rijkaard volt az edzője akkor külön figyelemreméltó a visszafogottsága. : ))

viszont EZ már valami:

www.youtube.com/watch?v=TWGOgyUpR9I

láttad már? : )))

DevilMan 2008.12.07. 20:00:55

HÍRSZERKESZTŐKET KERESÜNK A MANUTDHUNGARY.COM CÍMŰ WEBOLDLARA, ANGOL TUDÁSSAL RENDELKEZŐK JELENTKEZÉSÉT VÁRJUK E-MAILBEN: REDDEVIL74@CITROMAIL.HU vagy MSN-EN: UNITED-PATS@HOTMAIL.COM

Darren Gabriel 2008.12.07. 20:28:59

Jó ez a blog. A mi meccsünket is eltaláltátok. :)

UP THE VILLA

Woland 2008.12.07. 21:16:04

pöte,

ezen átsiklott a szemem:

"A Villa ambivalens hetet zárt. Otthon kaptak ki a Zsolnától, mégis tovább mentek az UEFA kupában (jelezve a versengés komolyságát/átgondoltságát)."

az Inter véletlenül nem a Panathinaikos elleni hazai vereség után jutott tovább? : ) nagy divat leszólni az UEFA-kupát, de pont egy érdekelt Citeh-drukkertől nem vártam : )

az Anorthisis Famagusta egy formás hatost kapott a White Hart Lane-en tavaly, most meg ők mindenki kedvenc BL-csapata : ) és még az is könnyen megeshet hogy továbbjutnak a csoportból! : ) úgyhogy szerintem a meccsek és a versengés szinvonala nem feltétlenül rosszabb az UEFÁ-ban mint a BL-ben. különösen az idei Milan, Ajax, Valencia, Sevilla, Galata, Hamburg, Benfica, CSKA-szintű csapatokkal. (és ugye az angol kontingens sem éppen kutya!)

szóval Hail the UEFA Cup! : )

Ashley Young meg istenkirály, de sajnálom hogy pár éve sokallta érte a 10 millát a Tottenham-management...

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.12.07. 21:54:26

Woland,
bocs, de nézd meg a nézőszámokat, meg az iramot.
így, h érdektelen csoportmeccsek vannak, az egész elveszti a komolyságát.
emlékszel, hogyan jutott ki a Citeh? :)))

holnapra jó szurkolást!
p.

Lencse. 2008.12.07. 23:45:24

Aranylabdát Herr Orsinak!

Lencse. 2008.12.07. 23:56:52

"szóval Hail the UEFA Cup! : )"

Woland, nem értünk egyet, szerintem amit el lehetett baszni az UEFA kupával, azt elbaszták, már csak azok nézik, akik kifejezetten szurkolnak valamelyik résztvevő csapatnak. Kiherélték a mezőnyt a BL felduzzasztásával, idióta csoportrendszert vezettek be, arról nem is beszélve, hogy kedd-szerda késő éjjelig tartó focinézés után smár a legtöbb embernek nincs kedve egy kevésbé rangos meccset megnézni. Én visszasírom a régi UEFA-kupát.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.08. 00:02:46

Én UEFA-kupa párti vagyok. Ez a második vonal BL-je. És tavasszal már egyenes kiesés jön, és az izgalmas is lesz. Tavaly is az volt. (A Bayern-Getafe negyeddöntőre talán még egy angol topikban is emlékszik mindenki...)

halareaal 2008.12.08. 00:10:54

"arról nem is beszélve, hogy kedd-szerda késő éjjelig tartó focinézés után smár a legtöbb embernek nincs kedve egy kevésbé rangos meccset megnézni."

ebben egyetértek, nekem eszembe sem szokott jutni, hogy mikor van épp forduló. de sztem jobban szeretnénk az UEFA-t ha legalább időnként felbukkanna 1-1 magyar csapat.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.12.08. 00:15:02

az UEFA-kupa jelenlegi formájában a Liga Kupa nemzetközi megfelelője. hogy az angol vagy a magyar változaté, na azt még nem döntöttem el.

Lencse. 2008.12.08. 00:20:19

Csöncsön, természetesen tudom, hogy tud színvonalas és izgalmas lenni az UEFA, csak az a baj hogy lemaradok róla. Kurva jó volt a BAyern-Getafe, csak én nem néztem.

Tudom, fasz vagyok, miért nem nézem. De ha valaki nem tud heti 30 órát meccsnézéssel tölteni, akkor választania kell a szerdai Milan-Arsenal és a csütörtöki Bayern-Getafe között.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.08. 00:21:24

@bedobásnál...

Ez hülyeség. A csoportkör után egyenes kiesés jön, és az nagyon is vonzza a teltházas meccseket. Minden évből emlékezhetünk néhány igen emlékezetes párharcra.

(Angol szurkeszek figyelmébe a Mddlesborough három évvel ezelőtti menetelését ajánlanám.)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.08. 00:23:25

@Lencse.

Én (ezt komolyan mondom) habozás nélkül a Getafe-Bayernt választanám. Szerintem pont a BL az, ami unalmas lett. (Főleg a sok sótlan angol csapat miatt is, hehe...)

rizla 2008.12.08. 00:26:35

ja, mert ahol egy rangers döntős lehet, az nívós, szórakoztató sorozat

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.08. 00:27:45

A Rangers is érdekes színfolt volt. Látta itt valaki a Werder Bremen-Rangers meccset? Nekem a felejthetetlen kategória...

Lencse. 2008.12.08. 00:30:00

Értem, csak én örülnék, ha picit kevesebb meccs lenne, és nem kéne semmiről lemaradnom. Mert elég nehéz nem odakapcsolni, amikor tudom, hogy az Arsenal a San Siroban nyomja, de csütörtökre már csömöröm lesz a focitól sajnos.

Amúgy a "kimaradok valami fontosból"-érzés engem roppantul frusztrál, mióta 2003-ban valami előző esti kimaradás miatt elég álmos voltam, és fél kilenckor egy "Monaco-Deportivo?? Érdekli a f.szomat!" felkiáltással elmentem aludni. :))))

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.08. 00:33:03

@Lencse.

Dehát ez nem az átszervezés, meg nem is a színvonal, hanem a technika fejlődése miatt van. (Egyébként jogos és akut probléma! Én a spanyol bajnokik függőségébe estem, elég idegesítő, hogy egy csomó órám elmegy a hétvégéből, dehát sose tudhatom, mikor jön egy Real Madrid-Sevilla 3-4 és hasonlók.)

Lencse. 2008.12.08. 00:44:40

Engem ugyanez a probléma kínoz, csak PL-el. Kíváncsi lennék a spanyol vagy német bajnokságra is, de fontosnak érzem, hogy lássam a Pool meg a MU minél több meccsét. Mondjuk a héten ami focit láttam, az össz-vissz a Bayern-Hoff mecc utolsó félórája volt, meg Ade gólja a Wigan ellen. Élvezem nagyon ezt a kézi-EB-t, hogy ilyen sok meccset adnak.

És igenis az átszervezés miatt nem látom az UEFA-kupát, nem a technikai fejlődés miatt. Ha a BL 16 csapatos lenne, és csak a bajnokok indulnának, valószínűleg maradna érdeklődésem egy esetleges csütörtöki Liverpool-Barcelonára is. :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.08. 00:48:37

Az átszervezés oka is a technikai fejlődés volt. Mert olyan nincs, hogy a Pool vagy a Barca ne legyen BL-es, és elessen a hatalmas (közvetítési jogdíjakból beáramló) bevételekből.

Nincs más: az ember az ízlése és a megérzései alapján válogat. Én így vesztettem szem elől az egykor általam még kedvelt Bundesligát...

Woland 2008.12.08. 01:10:03

miért kell bántani az UEFA-kupát nem értem... : ) nyilván a BL az elsőszámú kupa. de az UEFA ettől még nem komolytalan/érdektelen/szar! sőt attól sem lesz az hogy ti esetleg soha nem néztek UEFA-meccseket : ) én nagyon élveztem az eddigi pár mérkőzést amit elkaptam. Nancy-CSKA 3-4, Spurs-Dinamo 4-0, Wolfsburg-Pompey 3-2, Pompey-Milan 2-2 - még az udinei szivásunk is legalább izgalmas volt!)

pöte,
WHL-en teltházak vannak az UEFA-meccsekre is. Villa Parkban is voltak 30ezren a Zsolna ellen. miért érdektelenebb az UEFA-csoportkör mint a BL-é? nincs kábé előre leosztva az első kettő hely a legtöbb BL-csoportban? nem kiegyensúlyozottabb a kisebb testvér mezőnye?
az iram meg nagy volt az összes idei meccsen amit láttam. ha te pont unalmas meccseket kaptál el akkor az balszerencse : ) (mondjuk a Citeh-PSG tényleg eléggé fájdalmas lehetett...)

Lencse,
nem hinném hogy külön kellene mondani hogy az UEFA-kupa jobb volt amig a BL tényleg BL (BEK) volt és nem ez a playboy mansion ami most. : ) (ugye a Tottenham csoportjában ugyanannyi bajnok van mint pl. a Liverpooléban)
nem azt mondom hogy az UEFA-kupa jobb mint a BL, csak azt hogy az sem rossz. és NEM komolytalan.
tegye fel a kezét aki nem tudta hogy a ManU és a Villarreal jut tovább a BL-csoportjából! vagy aki nem a Liverpoolt és az Atletit várta tovább. akkor ez is komolytalan? szerintem általában jóval kiegyensúlyozottabbak az UEFA-kupás csoportok.

rizla,
a meccseket tekintve meg nem értem hogy a Rangers-Zenit mennyivel volt nivótlanabb/unalmasabb mint mondjuk a Milan-Juve 2003-ban. a Rangers amúgy stabil BL-résztvevő volt az idei évig. (amúgy én is rühellem a skót focit... : )

bedobásnál...,
bocs, de ezen tényleg csak röhögni lehet... (mellesleg tudod melyik csapat a legeredményesebb a(z angol) Ligakupák történetében?)
A Zagráb ellen majdnem teljesen teltház volt a Lane-en még a vendégszektorban is, és hétszentség hogy a Szpartak ellen is az lesz.
nyilván akinek a csapata a BL-ben játszik az nem igazán foglalkozik az UEFÁ-val, de mi a francért kell leszólni?

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.12.08. 01:56:43

Woland

Félreértesz, nem lenézem, hanem a lebonyolítással van bajom. Ez a mostani formátum mintha direkt arra lett volna kitalálva, hogy elsorvassza a kupát. Az Európa Ligás verzió jövőre egy fokkal jobb lesz, bár ott is túlságosan korán lesz a csoportkör, az nevetséges, hogy egy csoportkör után még 32 csapat legyen versenyben. Mondjuk én a BL-ben is a 16 között csinálnék csoportkört.

Szóval arra céloztam a Ligakupás hasonlattal, hogy ebben a formában a legtöbbünknek kevésbé érdekes, vagy éppen tök érdektelen az UEFA kupa, az egyenes kieséses szakaszig mindenképpen. Szerintem a kommentelők nagy része nem tudna felsorolni fejből 2 csoportot az UEFA-kupából, és ez sok mindent elmond.

Walmer 2008.12.08. 08:55:25

Elnézést, ha a csapos közbeszól.
Ha a rangers döntőig megy, az semmivel sem gázabb, mint egy Porto - Monaco BL döntő.
Amúgy szerintem az UEFA csoprtköre jóval izgalmasabb, mint a BL hasonló fázisa, ami viszont dögunalom.
Mondjuk az gyalázat volt, amit a villa művelt a szlovákok ellen. O'neil felküldte a tarcsit és képesek voltak kikapni egy Villa szinthez képest a harmatnál is gyengébb Zsolnától. Be kell valljam olyat már láttam, hogy egy csapatnak rossz volt a középpályás védekezése, de olyat még soha, mint csütörtökön, hogy effektíve hiányozzon.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.08. 11:59:33

A csoportmeccseket különben (szerintem) pont az olyan országoknak találták ki, amilyenek mi vagyunk. Itt van ez a Zsolna. Egyenes kieséses rendszerben az első komolyabb csapat ellen kiesne. Így viszont garantáltan játszik négy mérkőzést a nyugat-európai elittel (Aston Villa, Hamburg, Ajax + Sparta Praha).

Más kérdés, hogy ugyan nekünk találták ki, mégsem tudtunk élni vele. (Csak egyszer, amikor a Fradi vitézkedhetett a Schalke, Feyenoord, Basel és egy skót csapat, talán Hearts? csoportjában.)

Woland 2008.12.08. 17:59:42

bedobásnál,

oké, értelek. de szerintem az elsorvasztás nem elsősorban a formátumból adódik hanem a BL felpumpálásából.

és Csöncsönnek igaza van, nagyon szomorú hogy még igy is nagyon-nagyon ritkán jutunk el az UEFÁ-ba, pedig ritka szép gesztus ahogy megpróbálnak segiteni a szegény keletieken egy-egy nyugati sztárcsapat odautaztatásával. : ) az Európa-ligában még több csapat lesz a csoportkörben és oda-vissza játszanak mindenkivel - úgyhogy nekünk keletieknek csak jobb lesz, már ha nem vagyunk olyan majmok hogy kiesünk a ciprusi runner-up ellenében.

A Tottenhamnek úgy tűnik most a ManU-t kell majd elvernie a kupadöntőben ha újra résztvevő akar lenni. Nem lesz egyszerű.

Data4u 2008.12.08. 21:22:02

Megverjük őket, ne félj.
És Campbell fog büntetni.
Berbát és Carrick-ot pedig bebőrözzük 4* félidőnként :-D

Mondjuk előtte azért elkalapálhatnánk a Burnley-t is... Csak a biztonság kedvéért.

mann 2008.12.08. 22:38:26

A Burnley nem lehet ellenfél a Spursnek. A Chelsea meg az Arsenal skalpja után elkényelmesedtek :)
süti beállítások módosítása