Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Ki szorítja meg az Intert?

2008.12.01. 20:43 _benito

Úgy alakult a forduló, mintha Mourinho rendelte volna meg az eseményeket: hat ponttal meglépett az Inter, köszönhetően a Milan palermói pofára esésének, ezzel Ancelottiék átengedték a második helyet a Regginát igen eltángáló Juventusnak. Kicsit szétrázódott az élmezőny is, de nem annyira, mint azt néhány eredményből gondolnánk, mert a második helytől lefelé mindenki kikapott, vagy sovány döntetlent játszott az első 10 helyezett közül. A Roma zsinórban háromnál tart (+ Csefere), és már masszívan a középmezőny tagja, a Fiorentina pedig hiába hatodik veresége ellenére, képtelen kiegyensúlyozottan teljesíteni. Az Inter zsinórban két meccset nyert meg két eltört lövéssel, ami figyelmeztető lehet mindenkinek, aki nem számít rá, hogy az Inter játékosai szándékosan eltörik a labdákat.

Ránéz az ember erre a Palermóban pályára lépő Milanra, és tök ugyanazt látja, mint tavaly. A védelem semmivel nem kevésbé tragikus, mint legutóbb, elöl meg csak annyi a különbség, hogy Ronaldinho rendszerint bevág egyet-egyet, amivel aztán összejön egy döntetetlen – vagy még az sem. A Toro és a Pompey ellen összejött, de a Palermo – ne szépítsük – nagyon megverte a Milant. Minden más lehetett volna, ha a Pato letarolásáért megítélt büntetőt Ronaldinho belövi, illetve Amelia nem védi ki, így viszont a hátulról Gattusót, elölről Kakát nélkülöző Milan igen randa vereségbe szaladt bele a Barberában. Ancelottinak elsősorban a védelmét kellene gatyába ráznia, amiben persze benne van a középpályás védekezés is, ebből ugyanis szinte semmit nem mutattak fiai. Flamini tegnap egyáltalán nem tűnt jó vételnek (pedig tudjuk, hogy az), Seedorf pedig hiába zseniális, ezt a két csatárt már neki is túl nagy feladat helyzetbe hozni. Pirlo már eltalálja a kaput szabadrúgásból, de sokat hagyott ki, és egyelőre jobban emlékeztetett tavalyi önmagára, mint a két évvel ezelőttire. A Milan szépítése egyébként az olasz pályákon szinte ismeretlen Ronaldinho-szóló után esett, a brazil végigszambázott a hazaiak védelmén, és senkinek nem jutott eszébe arrébb tenni (sok bába közt elvész a gyermek), amikor meg igen, az már tizenegyest ért. A Palermón ellenben nem tudunk kiigazodni, amilyen simán kikaptak az Intertől, olyan simán csapták meg a Milant (és ugye előtte idegenben a Juventust is). Most akkor megint Inter-diadalmenet lesz a szezonból? (Palermo-Milan 3-1)

Mert eddig, ha nem is diadal, de mindenképpen menet. A Palermo akár szimbóluma is lehetne a szezon eddigi részének, mert Mourinhóék olyan simán lépték le őket idegenben, amilyen simán kikapott tőlük a két közvetlen üldöző. Most pedig hiába volt papíron nekik a legnehezebb dolguk a fordulóban, a Napoli ellen csúnya meccsen gyönyörű gólokat szerezve megérdemelten győztek. Muntari, aki már egyértelműen az Inter legjobb igazolása idén (ami azért is roppant meglepő, mert Lampard helyett hozták el végül), második meccset eldöntő gólját szerezte, ráadásul ezúttal nem törte háromba a labdát, mint a Juve ellen, hanem gyönyörű mozdulattal, sarokkal húzta be Maicon lövését (itt ez volt eltörve). Muntari egyébként most is eredményesen alázta meg egyszer a labdát, hiszen az első gólt ő készítette elő, de a tragikusra sikerült beadás gólra váltásában nagy szerepe van a gyönyörű mozdulatot bemutató Cordobának is. A hat pont egyelőre nem megnyugtató, de az elért eredmények fényében ismét az Intert kell a legnagyobb esélyesnek kikiáltanunk, mert ahogy a többieknek már van bőven vereségük, Mourinhóék még mindig csak egyszer kaptak ki, és nem is nagyon látjuk, kitől fogják begyűjteni a többit. Hosszú még a szezon, sok minden történhet, de az lenne a meglepő, ha a sok minden történne meg, és nem az Inter nyerne. (Inter-Napoli 2-1)

Ebben a táblázat tanúsága szerint elsősorban a Juventus akadályozhatná meg, ugyanis jelen pillanatban a torinóiak nyomultak fel a második helyre, miután bitangul megrakták a Regginát. Aki a 4-0 alapján valamiféle zebramezben elővezetett parádéra gondol, az csalatkozni kénytelen, a Juventus ugyanis pont annyira töketlen volt, mint bármikor máskor, és nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy jelezzük: az oka is ugyanaz volt. Ranieri szenvtelen pofával nézte végig, ahogy a tökéletesen esélytelennek tűnő Reggina vergődve próbál kezdeni valamit ellenfelével, a Juventus pedig egy zseniális Del Piero megmozdulás után vezetést szerzett (nagyon szép támadás volt, a Fiorentina ellen láttunk ilyet utoljára az első fordulóban), majd Amauri pofozott be egy lecsorgót, és nyitott kérdés már csak kettő maradt. Az első, hogy Camoranesi vállsérülése mennyire komoly (eléggé, nem játszik a Milan ellen), a másik, hogy mennyire kell vezetni a Reggina ellen, hogy Ranieri cserére határozza el magát. Kérem szépen, 3-0-ra kellett vezetni, így Iaquinta és Giovinco 20 teljes percig élvezhette az Olimpicóra zúduló hóvihart. A nagyon jó, nagyon tehetséges, nagyon nagy érték, nagyon izé Giovinco ennyi idő alatt is iparkodott, és bizonyította, hogy a klasszis olasz csatárok minden hájával megkenődött az empoli időszak alatt, és olyan szépen homorítva dobta fel magát a tizenhatoson belül, hogy a tévé előtt még mi is megettük. Most akkor már ez lesz egész évben? Mert nem rossz ez, eredményes, meg minden, csak nézni fáj kurvára – 4-0 ide, ezüstérem oda. (Juventus-Reggina 4-0)

A Roma és a Fiorentina viszont jó meccset játszott, különösen az eleje volt izgalmas, de végig nyílt volt, bármelyik csapat megnyerhette volna a nevében rangadónak számító összecsapást. A játékon sem látszott, hogy a Roma diadalmas győzelmi sorozata ellenére még mindig ölég közel van a kiesőkhöz, a Fiorentina pedig a várakozásoknak megfelelően kiesett a BL-ből, és a bajnokságban is majdnem annyi veresége van már, mint győzelme. Az ikszes meccset végül Totti jól eltalált, de középre tartó lövésével nyerte meg a Roma, de percekkel a lefújás előtt még Doninak kellett oltári nagyot védenie egy közeli fejes után. A téli átigazolási szezon közeledtével azon agyaltunk, hogy mi baja van a Fiorentinának, mert igazából a kerete eléggé rendben van, vannak klasszisai is, jó az edzője, aztán valahogy mégsem tűnik esélyesnek senki ellen – még akkor sem, amikor jól játszik. Azt már meg sem merjük tippelni, hogy vajon a Torino is legázolja-e őket a következő fordulóban, arra viszont nagy összeggel mernénk fogadni, hogy a Roma csúnyán helyrerakja a Chievót, és ezzel kicsit gatyába is rázza a szezonját (powered by Champions League). Vajon Totti hiányzott csak ennyire? (Roma-Fiorentina 1-0)

A Lazio kabaréba illő védőmutatványainak köszönhetően megint elhasalt, ezúttal az Atalanta rettegett otthonában, ahol mindenki megizzad, vagy megfázik. Különösen a második bergamói gól volt vicces, de a vendégek nem nevettek rajta akkorát, viszont a többiek dögletes hétvégi teljesítményének köszönhetően nem zuhantak nagyot, maradtak az ötödik helyen, ahol szívünk szerint már régen a Genoát látnánk. (Atalanta-Lazio 2-0)
Azt a Genoát, mely szintén nem teszi ki az ablakba hétvégi teljesítményét, ugyanis makulátlan hazai mérlegükbe pont az a Bologna csinált bele, amelytől ezt élő ember nem várta. Még akkor sem, ha Mihajlovics csapata rajta ragadt az 1-1-eken, és mióta a szerb nehéztüzér átvette a csapatot, makacsul képtelen más eredményt elérni. Az általunk csúnyán alábecsült Di Vaio szerezte az egyenlítőgólt, és már harmadik a góllövőlistán. (Genoa-Bologna 1-1)
Az Udinese bekaphatja az összes sportfogadó hátát! Az még rendben van, hogy a Fiorentinától simán kikapnak idegenben, de az, hogy egymás után két hazai meccset bukjanak el két kiesőjelölt ellen, az már több mint gyanús. Gólt sem lőttek egyiknek sem, ami csak még gyanúsabbá teszi őket. Most jótékonykodnak, vagy mi van? (Udinese-Chievo 0-1)

Volt szerencsénk végignézni a Catania-Leccét, köszönjük szépen. Némileg árnyalja a képet, hogy láttunk egy színvonalában pont ilyen Chelsea-Arsenalt is, így nem volt ma reggel nagy kedvünk elindulni a dolgozóba, helyette szívesebben néztük volna, ahogy az eső bánatosan veri az ablakot. A Lecce 14 meccsének pont a felén játszott döntetlent. (Catania-Lecce 1-1)
A Cagliari folytatja, nem áll le. Most a Sampdoria távozott lógó orral Szardíniáról, viszont a győztes gól ezúttal nem Acquafresca nevéhez fűződik, hanem Jeda bólintotta be Fini beadását. Megmondjuk Jeda keresztnevét: úgy hívják, Capuccho. (Cagliari-Sampdoria 1-0)
A Siena megcsapta a Torinót, és már olyan jól áll, hogy – ha hisszük, ha nem – egy győzelemre van például a nemrég még vezető Udinesétől, és még annyira sem a Milant oktató Palermótól. A vendégek szerintünk csak el akarják üldözni Rosinát, ami menni is fog, mert kapásból tudnánk mondani legalább öt csapatot, akinek úgy kellene a seggig érő homlokú irányító, hogy ölnének is érte. (Siena-Torino 1-0)

183 komment

Címkék: olasz összefoglaló serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr11798610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.12.02. 12:13:13

_benito visszajött védekezni és gólokat lőtt.

(meg vagy védve, vagy bővebben akarod?)

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.12.02. 12:25:45

A Loch Ness-i szörny is gyakrabban bukkan fel, mint benito a saját hatosán. Semmirekellő center ;-)

BENIARRIVO · http://forzaitalia.blog.hu 2008.12.02. 12:32:00

to Gabez: így van, a Barca jó példa!

Mr.AT 2008.12.02. 12:32:46

Amúgy _benito pályán mutatott készségei és a szervezendő nagy közös NST vs. kommentelők foci feletti eufórikus hangulatba belepiszkítani nem akarván is muszáj megjegyeznem, hogy c_d_r-nek van bizony némi igazsága...

A "van játéka" nekem is kicsit megfoghatatlan. Rotációs (választott, vagy sérülések/eltiltások miatti kényszerű - lásd. nálunk most épp egy csapatra való játékos hiányzik) szisztémáknál amúgyis nehéz kialakított "játékról" beszélni, tekintve, hogy az fele részben taktikát, fele részben pedig a játékosok képességén múló megvalósítást jelent.

1. Taktikája minden csapatnak van, még a mucsajröcsögei b@szd'előre is tekinthető taktikának. Van adott számú védő, adott számú kp és csatár, és ők előre többé-kevésbé meghatározott rendben próbálják ellátni a feladataikat - ez még strandon összehozott haveri sörmeccseken is így van, mindenki tudja, mi (lenne) a dolga. A Juve évek óta stabil 4-4-2-t játszik alapesetben, ahol a szélsőjátékot próbálja kidomborítani, alapesetben Trez fejjátékára és gólérzékenységére kihegyezve.

2. A taktika megvalósítása pedig ad hoc dolog, ezer dologtól függ, mást ne mondjak attól, hogy épp kikkel töltjük meg az adott taktikát, másrészt, hogy ezek a bizonyos "kik" épp milyen formában vannak. Mióta Amauri a csatár Alex mellett, nem lehet nem észrevenni, hogy Ranieri átállt a a "megtartjuk, kipasszoljuk a szélre, Nedved vagy Camo megtartja, és felpasszolja a felrobogó Molinaronak/Grygerának, aki meg bek*rja középre, és majdcsak lesz valami"-ről a "felpasszoljuk vhogy Amauri-ra vagy Alexra, ők megtartják és megpróbálnak lefordulni, vagy háromszögezni a felérő középpályásokkal"-ra.
Ez a játék. Attól függően, hogy az adott pályán lévő 11 mennyire friss, kipihent, lelkes és motivált, mindez nézhet ki úgy, mint egy gőzhenger, meg nézhet ki úgy, mint egy esetleges szenvedés az ellenfél szorításában. Ennyi. És ez minden egyes csapatra igaz - függetlenül attól, hogy épp milyen taktikával próbál játszani. Egy utóbbi hetekben látott Internek a Barca sem rúg majd 5öst a BL-ben, legyen bármily sziporkázó amúgy, ahogy a Juve is legázolhatja a Manchestert sok góllal, ha épp kijön a lépés - vagy viszont, ahogy azt a Roma drukkerek biztos jól tudják. Ez a foci, ezért szeretjük.

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.12.02. 12:45:11

Egy csapatnak van játéka (szerintem):

- egyénileg és csapatként is tudják, mi a teendő a megszerzett labdával
- képesek 3-5-8 passzal felvinni a labdát az ellenfél térfelére
- képesek ott megtartani a labdát
- szemmel is jól látható taktikai elemeket lehet felfedezni a támadásépítésben
- képesek egynél több támadásvariáció kivitelezésére
- a középpályások közül legalább egy képes gólt szerezni, vagy háromszor emberhez passzolni
- stb.

Ezek közül a kitételek közül a mai Juvéra egy sem igaz. Sajnos.

Mr.AT 2008.12.02. 13:14:39

heinrich 2008.12.02. 12:45:11

1. Szerinted van olyan (bármely) pályára lépő profi focista, aki (hangsúlyozom) elméletileg ne tudná, mi a teendője? (Arról most nincs szó, hogy mit valósít meg ebből.)
2. A Juve szerinted nem jár az ellenfél térfelén?
3. A Juve egyetlen passzt küld az ellenfél térfelére, majd pánikszerűen visszamenekül a sajátjára (tekintve, hogy ezek szerint nem képes tartani a labdát ott)?
4. Az eddigi lejátszott, összesen kb. 20 meccs alatt nem előre látható taktikai elemek mentén támadtak? (OFF: blindre, tv nélkül megmondom, hogy Alex mikor mozog ki a szélre, vagy Grygera mikor kezd el a felezővonaltól sprintelni.)
5. A Juve az idén lőtt kb. 30 gólját mind ugyanazon támadásvariáció mentén lőtte?
6. A Juvéban szerinted egyetlen középpályás szerzett idén csak gólt, illetve csak egy volt, aki bármely meccsen 3x emberhez passzolt?

Ha bármelyik kérdésre helyeselsz, akkor nem leszünk azonos véleményen. :-) Félre ne értsd: nem arról győzködlek, hogy milyen fenomenális a játéka a Juvénak, mert nem az - csak arra próbálok rávilágítani, hogy nagyon nehéz objektíven nevesíteni azt, hogy mit hívunk "játéknak" és már mit nem.

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.12.02. 13:33:43

Skót poszt lesz, nem kell betojni!;)

_benito akkora gólt ollózott, hogy előtte még a nyakát is megtekerte, mint Murtaugh őrmester szokta, mielőtt lelő valakit. És még hármat bevállalt.

Pancho és Pöte, a két villámgyors szélső színezte a játékot.

Heinrich mindenhol ott volt, és minden kapuba betalált;)

Mivel én vagyok a legnagyobb darab és az egyetlen fegyelmezett játékos, nekem kellett söprögetnem;)

ASRM 2008.12.02. 13:48:01

"Csak az a furcsa, hogy ez a szar szemét töketlen csapat, a lúzer edzőjével, egyetlen passzolni tudó játékossal, a világ legszarabb balhátvédjével, az ötlettelen játékával meg a tököm tudja még mivel, egy csapatra való sérülttel simán nyeri a BL-csoportját, és a bajnokságban ott van a második helyen, miközben nemrég még tizenkettedik volt. Hogy a picsába lehet ez, én nem tudom..."
Nem túl bonyolult a válasz, egyrészt a BL-ben nem voltak egy izmos csoportban (így utólag el lehet ezt mondani), a bajnokságban meg idén ez a színvonal van, ami tényleg nem túl magas. Ettől még persze lehet, hogy a BL-ben vmelyik olasz csapat messzebbre jut, mint tavaly, de ez nem jelent semmit (vagy sok minden mást is). Meg ettől még persze ugyanúgy lehet izgulni, hogy tapad a Juve fogcsikorgatva, a Milan meg helyenként nagyon szép, máskor meg teljesen indiszponált játékkal az Interre, de ez tényleg csak a legelvakultabb Juve/Milan szurkolóknak okoz "esztétikai" élményt is. Biztos hitelesebb lenne, ha nem Roma szurkoló írná ezt, de a tavalyi bajnokság ilyen szempontból színvonalasabb volt, az akkori Roma úgy tudta végig üldözni az Intert, hogy közben a szemet gyönyörködtető játékról sem feledkezett meg.

Mr.AT 2008.12.02. 13:55:41

ASRM, azzal alapvetően nincs baj, hogy valaki a saját csapatának a játékát szebbnek látja, én személy szerint azt nem értem, miért pont a Juventusra általánosítjuk azt, hogy "fogcsikorgatva játszik", vagy hogy "egyáltalán nincs játéka".

A Juventus is játszik néha qrva yol, meg néha qrva szarul, ahogy minden más csapat is. Nem hiszem, hogy a hétvégi Reggina elleni első gólunkat ne tapsolták volna meg a világ bármelyik pályáján. Arról nem beszélve, hogy a régebbi gumicicára rácáfolva most 2:0 után is mentünk előre, s lőttünk is még kettőt.

Cserekapussal, a rengeteg minőségi sérült miatt fele kerettel nyertünk egy igenis nehéz BL-csoportot (mert ha a Juve BL-csoportja könnyű, akkor milyen a többi?), és vagyunk másodikak, belátható távon.
Kíváncsi vagyok, bármelyik élcsapat mennyire lenne ÁLLANDÓAN még szemet gyönyörködtető is az eredményességen túl, ha a 25 fős első keretéből 10 stabilan sérült lenne, köztük a világ legjobb kapusa, meg az egyik legjobb, EB+VB-győztes támadója.

Én a Barcelonát is láttam idén csapnivaló meccsen kikapni, ahogy a ManU-t is, vagy a Chelsea-t is - bár igazából nem tudom, kihez viszonyítva beszélünk itt arról, hogy a Juve milyen bűngyenge és rossz játékot játszó csapat.

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.12.02. 15:58:34

Elsősorban magához viszonyítva.

kapkap 2008.12.02. 16:06:58

off: csak azért gondoltam hogy megérne egy posztot a városmajori bajnokság, mert itt azt olvastam, hogy az index blogja a világ legjobb futballjáról :) na majd jövőhéten alaposabban szemügyreveszem a csapatot, kapusostól mindenestül a Major United ellen. van egy fogadásom, hogy nem veritek meg őket három gólnál többel ;)

Mr.AT 2008.12.02. 16:43:01

Hát nem tudom... az utóbbi 20 évben biztosan nem láttam olyan Juvét, amelyre azt mondanám, hogy klasszisokkal jobb, látványosabb és sziporkázóbb focit játszott, mint a mostani, talán csak a Zidane-Vieri-Jugovic-Deschamps-fiatal ADP féle társaságot.

Jobb, erősebb, és nívósabb játékoskeretű volt a Juve (talán mindig is az volt a kizárás előtt), de azoknak a csapatoknak is voltak gyengébb meccsei, néha periódusai. Veszített meccseket, élt át kínos pillanatokat kiscsapatok ellen - ahogy valószínűleg a valaha volt összes csapat a foci történelmében.

Nem kellene így mitizálni ezt a "van játéka" kategóriát. A lényeg szvsz: egy csapatban megvan-e a minőségi potenciál ahhoz, hogy adott esetben kijöjjön belőle egy látványos és eredményes teljesítmény bárki ellen, vagy nincs.
Ez a mostani Juvéban is megvan, ahogy az összes korábbiban is megvolt - és ugyanúgy megvan az Interben, a Milanban, a Barcában, a ManUban, stb. Nem hiszem, hogy Torinóba bárki úgy jönne meccselni, hogy "na, ezt a fostalicska bandát simán lemossuk, aztán már mehetünk is inni".

Ez a potenciál néha kijön, néha nem. Adott időszakban az a csapat lesz felkapott, akiből gyakran kijön (lásd. most Barcelona), de bizony ők is képesek meglepő és látványosan fogalmatlan dolgokkal előállni.
Tény, hogy a Juvéban jelenleg kevesebb a klasszis játékos, mint régen - de ettől még képes szervezett és dinamikus játékra. Az Inter feláldozott egy középpályást annak érdekében, hogy semlegesítse ezt - ezzel viszont nemcsak a Juve, hanem a saját méregfogát is kihúzta, az előrejátéka igencsak eltompult, s nagyjából az összes támadásuk nagy egyéni Juve-hibáknak volt köszönhető.
Félreértés ne essék, megérdemelten nyertek, mert többet tettek érte, de minden, ami kicsit is veszélyt jelentett, olyan dolgokból jött, mint Legrottaglie kvázi gólpassza az egyedül kilépő Ibrának, vagy mint a gól, amit Ibra irgalmatlanul eltört, Muntari meg szerencsésen belebotlott - alighanem ha akarnák se tudnák megcsinálni így még egyszer. És ennyi. Ennyin múlik egy meccs.
Ettől még a Juve nem lesz "játék nélküli, fosgyenge csapat", se az Inter világverő - ha Muntari egy lépéssel hátrébb kolbászol, Alex fejese meg 15 centivel jobban sarokra megy, akkor az a meccs 0:1, s akkor meg lehetne cikkezni arról, hogy "újra a dicsőséges fényében csillog a Juve", vagy "komoly krízisben az Inter". Éppúgy nem lenne igaz, ahogy az sem az, hogy a Juvénak nincs kialakult játéka.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.12.02. 16:50:02

nem, és pont ez a lényeg. az eredményektől (amik ettől a csapattól valóban szépek, és kielégítőek) FÜGGETLENÜL mondom, hogy szégyen-gyalázat, amit a juventus futball címszó alatt elővezet.

a következő mérkőzésen statisztikákat fogok készíteni, és megosztom veletek egy poszt formájában, aztán majd azokkal lehet vitatkozni.

giacinto 2008.12.02. 16:55:26

úgy látom használt a ban, egész korrekt hozzászólások vannak, csak így tovább.

Mr.AT 2008.12.02. 17:17:21

_benito, nem vitatkozom, mert én is örülnék, ha 3 Juve-játékos végzett volna az aktuális Aranylabda-szavazás első három helyén - mint tudjuk, nem ez a helyzet. Vannak gyengéink és vannak hibáink - mint mindenkinek; igaz, jelenleg kicsit több, mint amihez hozzászokhattunk az elmúlt 20 évben.

De ez van. Mi most romokból próbálunk újból várat építeni, s ahhoz képest, hogy csak 2 és fél éve, és kevés anyagi ráfordítással csináljuk, szerintem nem megy rosszul. Csodát, új, a kalapból előhúzott Ronaldinho-kat, C.Ronaldo-kat szerintem idealizmus várni.
A statisztika pedig egy mérkőzés alapján könnyen megtévesztő lehet - ahogy itt a cégnél szoktam mondani az embereimnek, egy statisztikának sem hiszek, csak amit én magam hamisítottam. :-)
Lehet, hogy a Leccétől kikapunk 3:0-ra, s akkor persze csámcsoghatunk azon, hogy egy értelmes megmozdulásunk nem volt - de 38 meccsre vetített statisztika alapján biztos vagyok benne, hogy Sissoko a liga 5 legjobb CDM-je közt van, Chiellini a liga 5 legjobb CDM-je közt van, Amauri az első 5ben lesz a góllövőlistán, Alex pedig megint 10 gól felett rúg, így 98 évesen is.
Egészséges Camoranesi-vel a szélen, Sissoko mellett egy formába lendült Marchisio-val/Tiago-val/C.Zanetti-vel középen, Nedved helyen egy megerősödött Giovinco-val igenis kreatívak, gyorsak és jól szervezettek lehetünk. Hogy most nem (mindig) vagyunk azok, az elsősorban a körülmények (értsd: sérülések), másodsorban Ranieri hibája, de ne legyünk telhetetlenek.
A mai, pénzről szóló fociban győzni kell elsősorban, azt pedig egész jól megtanultunk megint.

_alerob 2008.12.02. 17:27:24

Del Piero a szezon második felében emgint gólkirály lesz, Milito megáll mert nem kap a Genoa több tizeneggyest, Gilardino második lesz. :D

VO 2008.12.02. 17:40:35

Jézusom.
Mintha Capello alatt szebben játszott volna a Juventus... pedig akkor a kezdő 11-ből 10 játékos volt világklasszis + ugye ott ücsörgött a padon Alex.
_benito, azt javaslom, válts, nyergelj át a brazil bajnokságra.
A Serie A-s postokat pedig engedd át egy kompetensebb arcnak, mert szégyen-gyalázat, amit itt blogolás címszó alatt elővezetsz.

calcio_di_rigore 2008.12.02. 17:42:32

Benito, a legjobb statisztika az ami a végén van az eredményjelzőn.:)
Egyébként senki sem vitatja, hogy ez a Juve nem tökéletes, és bizony simán lehetne rajta javítani, de ha árnyaltan gondolkodunk akkor azt sem nehéz belátni, hogy amúgy ez egy kurva erős csapat.
Hogy látványosan kurva erős vagy csak sunyiban, észrevehetetlenül és idegesítően, az már egy másik kérdés.

_alerob 2008.12.02. 17:50:28

nah Benito csak azért csinálja ezt mert nehogy elfogultsággal vádolják :D amug meg elég sok minden van abban amit mond, bevallom én is. Habár én nem vagyok ennyire kritikus. Mellesleg ez a Juve ezerszer, mint a Capello féle... :) egyébként néhol ez a juve igen látványos, nekem legalábbis, pedig szerintem ugyan azt a meccset nézzem mint ti. Vagys úgy mondom, semmivel se gyengébb látványban, mint pl az inter vagy a Roma, vagy a Milan meccse. A leglátványosabb focit egy csúcsformában lévő Del Piero és Totti, Ibra trió játsza.:D:D A Leglátványosabb focit játszó csapat oroszhonban van.

IronRock 2008.12.02. 18:04:41

VO, azért az erős túlzás hogy akkor 10 világklasszis volt a Juve-nál Capello alatt a kezdőben - hogy te oda sorolod némelyiküket, az szubjektív kérdés. Ha így lett volna, nyertek volna mindent a scudetto-tól a BL-ig bezárva az Olasz Kupával, mert az edző is klasszis volt. Max. 5-6 klasszis volt (világklasszis azért túlzás, Zidane akkor már rég nem volt a Juve-nál), szigorúbban véve - szubjektív nézőpont bekapcs. - lehet még ennyi sem. És hogy az olasz bajnokságban a hatékonyság megelőzi a szépséget, az nem meglepő.

VO 2008.12.02. 18:25:49

IronRock,

az akkori alapcsapat:

Buffon
Zebina, Cannavaro, Thuram, Zambrotta
Camoranesi, Emerson, Vieira, Nedved
Trezeguet, Ibrahimovic

Pad: Del Piero, Mutu, Chiellini stb...

Akárhogy is nézem, a kezdőből Zebinát leszámítva mindegyik világklasszisnak számított a 2004-2006-os időszakban. A VB-döntőn 8 db Juve-játékos lépett pályára.
A scudettókat megnyerték, az Olasz Kupa a lőtéri kutyát nem érdekelte akkor se, a BL pedig Capello miatt nem jött össze. Egyenes kieséses rendszerben egyszerűen csődöt mondanak a csapatai. Nem véletlen, hogy majd' 15 éve nem tud felmutatni semmilyen eredményt nemzetközi szinten.

BruceWayne 2008.12.02. 18:42:23

na eddig volt Interesek vs. juvésok, most juvésok vs. juvésok, jövő héten mi lesz? amúgy ez most off, de azon gondolkodtam a múltkor megint hogy mennyivel jobb lenne az élet ha nem léteznének olyan dolgok mint blog, meg kommentelés, meg hozzászólás, meg fórum /ezt most leginkább a focis és médiás "közösségekre" értem, bár a filmes és zenés dolgokban fennáll ez a probléma/

:-)

calciomax 2008.12.02. 18:52:33

VO ugyanezt pofázom 3 éve én is. Végre valaki.....köszi

Hitchiker 2008.12.02. 21:16:33

lehet nem játszik szépen a juve és talán nem is a legerősebb a keret az utóbbi időkben de szerintem szerethetőbb mint anno 3-4 éve

több benne a legenda és a lehetőség (igaz hogy az eredményesség rovására de nem baj)

Hitchiker 2008.12.02. 21:17:24

legalábbis nekem de ízlések és pofonok

_alerob 2008.12.02. 21:50:53

Buffon - Pesotto, Montero, Ferrara, Zambrotta- Camoranesi, Techinardi,Appiah, Nedved - Del Piero , Treeguet :) Lippi (Tudor, Birindelli, Juliano, Maresca, Di Vaio, Miccoli) most hirtelen ennél szerethetőb Juve nincs nekem:)

divatdrukker 2008.12.02. 21:51:51

Rég volt, meg minden, de azért azt állítani, hogy Capello alatt csak kicsit is látványosan játszott a Juventus, elég nagy tévedés/marhaság. Utoljára igazán látványos játékot talán Lippi alatt nyújtott a Juventus - de a Juvénél mindig is elsősorban az eredmény számított, így mostanában nem nagyon volt szipi-szupi, csilli-villi csapat.

_alerob 2008.12.02. 21:53:56

Conte-t és a Festweb-es mezt kihagytam ááá

_alerob 2008.12.02. 21:57:03

bazdmeg Davids is..:D

_alerob 2008.12.02. 21:59:10

Thuramot is.. áááá:D sok volt a bor

kroos 2008.12.03. 07:49:22

azért volt egy érdekes kontrszt a 2005-ös Juve pool meccsen.Ahhoz a pool-hoz képest az a Juve joga bonitozott....ki is estek...

_benito · www.nst.blog.hu 2008.12.03. 09:09:54

calcio, a célfocit már legalább ötször definiáltuk itt, bár nem tudom, most hogy jött elő: ha a játékod abból áll, hogy szétkúrd az ellenfeledét, az célfoci. (zászlóshajók: liverpool, olasz válogatott)

a juventsban nem fogunk egyetérteni, maradjunk annyiban, hogy mindketten ugyanazt akarjuk, csak szerinted jó irányba tartunk felé, szerintem meg nem.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.12.03. 09:51:55

A leglátványosann Juve szerintem az volt, mikor Ravanelli, Del Piero, Vialli egyszerre játszott!!
Padovano pedig be-bejött.
Ők letámadtak!!

Gabez 2008.12.03. 10:05:10

A Ravanelli - Vialli kettőst még én is szerettem, meg R. Baggiót a Juveban, azóta csak ADP-t, de a többi...Montero, atyavilág, ő még Materazzinál is durvábban nyomta :P

kroos 2008.12.03. 11:01:56

A legjobb Juvéban andi möller osztotta a zsugát.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.03. 11:08:44

"A legjobb Juvéban andi möller osztotta a zsugát." - menten hányinger kerülget, ha csak az arca beugrik. Ráadásul Platininek, Zidanenak, Del Pieronak, Nedvenek és Bonieknek csak cipőjét nyalogathatná a visszataszító fricc.

Mr.AT 2008.12.03. 11:18:31

Csatlakoznék Popp-hoz, amióta én Juve-drukker vagyok, gyakorlatilag egyetlen játékos volt, akit szívből utáltam (pedig ugye kénytelen voltam nézni Fonseca-t, O'Neill-t, Zebina-t, s még jó pár igazi zsenit...), ez pedig a mérhetetlenül öntelt, alázatot hírből sem ismerő Andreas Möller volt... Zidane-tól, vagy Nedved-től, de tényleg fel lehetne sorolni még vagy 40 Juve játékost, hát szó szerint fényévekre volt.

kroos 2008.12.03. 11:25:02

Nem volt az annyira rossz csapat srácok.

Peruzzi Galia Kohler Carrera Torricelli Di Canio Conte Baggio D. Moeller Baggio R. Vialli

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.03. 11:42:20

Na a karlengetős laziale Di Canio a másik fele ;-). Peruzzi, Conte, D. és R. Baggio és Viallio viszont jó játékosok voltak.

kroos 2008.12.03. 11:52:22

ha te mondod mester...:)

Gabez 2008.12.03. 12:40:27

Hopp, ezt nem is láttam eddig:

Futball, Olasz Kupa, Sport Klub, 20.00

Milan - Lazio - élő

Na ma kik fognak játszani a Milanban vajh...

kroos 2008.12.03. 12:47:14

a milan a legjobb csapatával játszik mert biztositaniuk kell a kupaindulást érö helyet:)

DelPipa 2008.12.03. 12:49:16

Ha már teljesen ebbe az irányba ment el:

Zidane - Del Piero - Inzaghi (az egy másik Pippo volt még, a sérülések előtt, fiatalon)

na meg Vieri, Boksic, Jugovic, Di Livio, Torricelli !!!

Romanista 2008.12.03. 13:00:40

azé mindenesetre szerintem az nem semmi két éve másodolsztály,most meg dobogó,sőt tavaly is elég szép idény. sportszeretőként le a kalappal,,olasz foci kedvelőként elismerő biccentés, Roma drukkerként kicsit anyátok.
szvsz, a juvénak "Lavezzi-féle" igazolásra lenne szüksége: fiatal,tehetséges, de nem kell neki három év meg csiribiri kölcsöncsapat hogy egy szezon után meghatározó egyéniség legyen. semmiképpen nem Poulsen,Mellberg és tsai. Zarate,Peppe Rossi ilyesmik (Lavezzit maradjon a Napoliban!!).
tessék felhívni az Arsenalt pölö.

kroos 2008.12.03. 13:19:23

az atalantába tavaly vert egyett vagy 30-40 röl...az se volt semmi..

calcio_di_rigore 2008.12.03. 13:22:52

Mellberget nem tudom miért találjátok meg állandóan. 0, azaz nulla euróba került, bármikor be lehet vetni, megbízhatóan teljesít.
Moggi is leigazolta R.Kovacot vagy Giannicheddát amikor ingyen voltak.

Romanista 2008.12.03. 13:28:50

cdr nem mellberg árával vagy tudásával van nekem a gondom hanem azzal hogy nem hosszútávú szerintem. és a juvénak ilyen szempontból szerintem jó lenne hosszútávra is kőkeményen tervezni: értsd nem közel klasszis nagyon fiatalokat beépíteni plussz új karaktert adni a csapatnak. ehhez szvsz ő nem a legtutibb.

Romanista 2008.12.03. 13:29:47

hopp bocs: "értsd közel klasszis fiatalokat."

_alerob 2008.12.03. 20:57:41

Mellberg nagyon is jó. Nem is hosszútávra hozták, mire a fiatalok beérnek, pont jó lessz. Egyébként meg nem mintha a Romába, a Milanba nem férne be. Még talán az Interbe is, habár ez csak Materazzin függne. Bojinov, Giannichedda, Cristico Mutu, Paro - ezeknek maradni kellett volna. Ez most nemtudom, hogy jött ide. Örömhír! Nedved lesérült, ezek szerint Giovinco kezd :P

_alerob 2008.12.03. 21:03:44

Ezeknek a csocsóbábuknak olyan Molinaro fejük van :O

Hispan07 2008.12.03. 22:14:18

Emerson 5 perc alatt kiállíttatta magát. gyönyörű és egyre szebb :/

Count Adyn 2008.12.03. 22:20:54

Persze, fogadjunk majd De Ceglie-t teszi be Ranieri Nedved helyett:D

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.03. 22:31:06

Nem lehetne már végre az Intert fikázni, ezekhez a témákhoz nem tudok szólni. :)

Hispan07 2008.12.03. 22:49:59

... 5 perc alatt fordít a Lazio. Ancelotti a hájas fejével meg majd elmondja, hogy kurva jó volt a csapat, a kiállítás után is volt tartása, be is hozott tkp helyett védőt, az egy szem csatár helyett vkp-t. isteni.

csak kérned GC: mocskos Inter, rohadt Mouirnho, paraszt Ibra! (csak h legyen választék ;))

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.12.03. 23:59:10

Hispan07
Emerson. A Puma, ez a beceneve.
Nem becézni, tisztelni kell az ilyen játékosokat! :))

shinigami 2008.12.04. 00:28:39

nincs spanyol poszt. -> senki nem szidja a real... kezdenek elvonasi tuneteim lenni:/
(vegre vettunk csatart Raul melle (helyett!?!) )

kroos 2008.12.04. 08:05:55

Ancelotti-nak tényleg hájas feje van.

Dr Zoidberg 2008.12.04. 08:58:53

Hehejj, szépen odahelyeztünk egy brióst a milánói milliárdosok szája szélére. Így kellett ezt. ;)

drani 2008.12.04. 09:49:19

Tegnap a Milan meccsből szinte csak a Seva-gólt láttam, az viszont nem volt rossz, kicsit a régi Sevcsenkot idézte, erre építhetne Carlito. Persze inkább a védelemmel van gond, Gattuso hiányában, Pirlo formán kívüliségével pedig a középpályával is.

Romanista 2008.12.04. 11:46:04

na bumm, itt sírtam két hete a Doni miatt meg hogy a Római kapus ifi a világban mindenfele erre kiről szólnak a hírek? csere meg mittomén? na kiről?
www.youtube.com/watch?v=sA8zqdlFnFE
vagy ha így jobban tetszik:
www.youtube.com/watch?v=HWMovEALvEQ&feature=related

Gabez 2008.12.04. 16:13:44

Szépet könyökölt tegnap a Dinnye. Biztos nem aludta ki magát a diszkó után. Sárgát se kapott....

giacinto 2008.12.04. 18:17:18

Ha Dinho az Interben játszana, már jött volna megint 600 komment hogy ilyen féreg, olyan féreg, meg szar, szemét csapat meg hasonlók. érdekes. most mindenki kussol. Dobok inkább egy közhelyet: "Emberileg egy nulla!" :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.04. 19:47:15

Nera, az egy dolog, hogy műesés, de még lesen is volt. :))

_alerob 2008.12.04. 19:50:53

Giacinto! én pont most akartam írni, hogy Dinho mekkora paraszt dolgot művelt tegnap:D

_alerob 2008.12.04. 19:53:40

amúgy Gia, valami szociális problémában szenvedsz, hogy azt hiszed mindig mindenki az Intert fikázza meg férgezi? :D

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.04. 20:06:32

Nem mindenki. Csak azok, akiknek nem az Inter kedvenc csapata. :)

Romanista 2008.12.05. 02:27:58

vagyunk egypár ugye bár... :D

kroos 2008.12.05. 08:06:56

alerob-bal egyetértek.Ha senki sem beszél az interröl,és senki sem fikázza akkor ok nélkül kiprovokálod,és feszültséget szitassz.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.05. 08:28:55

Jaj de szítom a feszültséget, jajj de szítom. :) Azért mert kiközösítettek jópáran (jogosan), ne rajtam vezesd le a frusztrációdat. Plz.

giacinto 2008.12.05. 09:23:47

éppen a forditottjára céloztam mint ami lejött nektek. az intert bármilyen apró semmitérő dolog miatt lehet agyonvissza szidni, bezzeg ha vki más csinál csúnya dolgot, pláne egy ilyen mindenkikedvenckéje, akkor aztán senki nem lát, nem tud, nem hall semmiről.
mondok más példát? Ha CR7, esetleg, Ibra vagy Riquelme csinálta volna ugyanezt? mi lenne? kettős mérce, természetesen.

kroos 2008.12.05. 09:29:10

Ez viszont teljesen jogog.Dinyának lehet mindent,mindig kap uj esélyt,akkor is ha fél évig nem játszik mert .,,motivácios problémái vannak" mig Riquelme meg a fököcsög pl itt az nst-n is.

giacinto 2008.12.05. 09:43:27

erről beszélek, pl. Tottinak is ugyanúgy lehet könyökölni, le sem fújják. persze utána meg megmagyarázzák annyival hogy sokat kap meccs közben, őt is rúgják, stb. vicc.

giacinto 2008.12.05. 09:44:08

viszont szerencsétlen mexes földhöz kurt egy labdát, már 3 meccs.

Gabez 2008.12.05. 09:56:56

Utólag kellene az ilyen történéseket kielemezni videjóról és eltiltani a játékost. Ez a mozdulat nálam min. 5 meccs ban, tökmindegy, hogy Ibra, Totti, Mexes vagy Dinnye csinálja. Azonkívül pár ezer euró.

kroos 2008.12.05. 10:04:34

Na jó de Dinho utólag se kapna 5 meccset,persze ha Gila kézzel ér a lasztihoz ö igen.
Nálam nem ugyanaz a sportszerütlenség...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.05. 10:19:36

"viszont szerencsétlen mexes földhöz kurt egy labdát, már 3 meccs." - ráadásul nem is faultolt előtte.

Hanem a könyökléssel kapcsolatban nem igazán értek egyet giacintoval és nem csak azért, mert az isteni Francesco neve fölmerült. Helyesebben annyiben talán osztom a véleményét, hogy nem szép dolog.

De melyik játékos nem rakja ki a könyökét, mikor fölugrik a labdára? Na ugye! Sőt a mozdulat már-már olyan rutinszerű, mint ahogy rábólintanak a zsugára. Sajnos már a kölyökben tanítják nekik ezt.

Tehát mindenkivel előfordul, hogy szabálytalnkodik, de az sem mindegy milyen stílusban adja elő. A játékosok képernyőről kiszűrődő személyisége dönti el, hogy kinek bocsátunk meg és kit anyázunk, abból fakad az is kivel melyik mércét használjuk. Felmerülhetnek bizonyos súlyosbító és enyhítő körülmények - mennyire szimpi a tag, mennyire durva egyébként és főleg, hogy melyik csapatban játszik ;-).

(Jókat röhögök egyébként, mikor a Juve vs Inter vitában az elfogultságot vagdosáttok egymás fejéhez. Basszátok ki, még jó hogy elfogult a szurkoló!)

Játékospárti szurkolóként azt is megtudom érteni, ha egy szarrá rugdosott penge törleszt néha - mint tudjuk a törlesztés mindig egy kicsit nagyobb, erősebb, keményebb. De akad olyan csatár, aki alapból többet szabálytalankodik és durvább mint egy átlagvédő - lásd Ibra, akinek minden második megmozdulása szabálytalan, bár az Inter szurkolók szerint csak a fizikai erejét használja ki (ugye azok a fránya mércék).

giacinto 2008.12.05. 10:32:28

ez valóban igaz. nem mindegy hogy labdáért harcolva,futva egymás mellett vagy felugorva ütköznek, könyökölnek, vagy úgy hogy a környéken sincs a labda és úgy vágja pofán az egyik a másikat.

Gabez 2008.12.05. 10:56:24

popp, láttad te, mit csinált Dinnye? Nem volt semmiféle felugrás, csak egyszerűen visszaütött egyet, amikor futottak egymás mellet a félpályánál. Ez nem az az eset...semmi nem indokolta, azon kívül, hogy valszeg nem a legfinomabban próbálták szerelni, de ez benne van a fociban, a könyöklésnek viszont semmi helye.

kroos 2008.12.05. 11:01:09

A barcában is csinált már ilyeneket..pl a getafe ellen.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.05. 11:13:06

Gabez, persze a védő terrorja belefér, de ha a csatár visszabasz, az már nem való focipályára. Szó se róla tényleg csúnya volt, amit Ronaldinho csinált, de aki annyit kap mint ő, annál néha elszakad a cérna.

kroos 2008.12.05. 11:23:47

szerintem ha valaki sportszerütlen akkor mindegy hogy csatár-e,vagy hogy brazil legitim világkedvence,vagy hogy a nike frontembere.
Konzekvencia lenne a lényeg.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.05. 11:29:42

a konzekvencia persze levonható, de attól függetlenül, hadd legyek már empatikus egy szimpatikus játékossal.

calcio_di_rigore 2008.12.05. 11:31:56

Dino, jó a kép!:) Bár én nem Sky-on nézem a meccseket, de a beszámolók alapján el tudom képzelni Bergomi tevékenységét. pl. amikor Camoranesi 3 centis lesgóljánál úgy fel volt háborodva, mintha legalábbis egy terhes anyát rúgott volna hasba.

kroos 2008.12.05. 11:39:02

Hu popp ezt nem értem.Te kevesebbért is gyülölsz embereket (pl.effe,akivel nincs bajod csak hogy a bayernban játszott) dinhonál meg szerinted belefér bármi,csak azért mert kedveled?Ha ö könyököl akkor azt még lehet empatikus modón felfogni,de ha más akkor nem?
Ez több mint érdekes..

Gabez 2008.12.05. 11:40:43

"Szó se róla tényleg csúnya volt, amit Ronaldinho csinált, de aki annyit kap mint ő, annál néha elszakad a cérna." - jaja, ez így van - de inkább 1-2 köténnyel kellene nevetségessé tenni a csávót, semmint egy könyököst megereszteni, amiből még nagyobb baj is lehetett volna, ha mondjuk a szemébe megy...

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.05. 11:46:30

Lehet, hogy nem állították ki ronaldinhot, de legalább örüljünk, hogy nem kapott érte tizit a Milan. :))

mann 2008.12.05. 12:05:35

Valóban furcsa kissé, hogy egy ilyen Foginnyó mozdulat kapcsán felmerülhet az,hogy "sokat kap", míg pl. C-nek elég annyit nyilatkoznia viccnek szánva, hogy ő a világ első három legjobb focistája, már a vérét kívánják a népek....

Count Adyn 2008.12.05. 12:15:11

Én nem szeretem a Ronáldinnyót, egy sárgát megért volna, de láttátok nemrég a Fio-Udinese-n Mutu milyen szépet könyökölt egy felugrásnál ahol esélytelen volt, ő se kapott érte semmit, pedig a csávónak eltűnt a szemöldöke és vérzett mint a leszúrt disznó:D Kb mint amit De Rossi művelt a VB-n az amcsik ellen, ott instant piros járt, itt meg lap se:D

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.05. 12:50:09

kroos, nyugodtan forgasd ki a szavaimat, úgy is jó szokásod ez. Ugye Efféről azt írtam, hogy nincs bajom vele, tehát nem utálom. De ez most hogy jön ide?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.05. 12:57:24

toni és még egy halom Totti vicc elsüthető, két kötet is megjelent ilyenekből Olaszországban. Íme egy cikk erről: olaszforum.blog.hu/2008/11/29/totti_il_capitano .

kroos 2008.12.05. 13:01:16

Kevered a posztokat....az idézet meg nem vicc hanem megtörtént.

gibson 2008.12.06. 01:33:25

Valamelyik korábbi olasz posztban (illetve nem csak egyben :) ment a szokásos vita Mourinhoról, beképzelt fasz-e vagy sem, stb.
Nos én csípem őt és az a véleményem, hogy a 'botrányos' (szerintem inkább jópofa) nyilatkozatai sokszor a sajtó szándékos ferdítéseinek/ponyva fordításnak/szövegkörnyezetbőll kiragadott félmondatoknak (illetve e három tetszőleges kombinációinak) is köszönhetőek.

Akkor nagy hirtelenjében nem találtam megfelelő példát, de ma ráakadtam egy kiválóra:

(forrás goal.com, pletykalap, de rengetegen olvassák, index is rendszeresen vesz át egy az egyben híreket róla):
szalagcím, vastaggal szedve:
Mourinho:
Ronaldo Didn't Deserve Ballon d'Or!

tovább olvasva kiderül, hogy egy Inter meccs utáni sajtótájékoztatón hangzott el hozzá a kérdés:

Asked by Sky Italia about the Ronaldo win and whether he had any praise for the star, Mourinho said, "No, I would have preferred one of my own foreign players to have won the Ballon d'Or."

Azért nem kis különbség van a két dolog között: 1) hogy Ronaldo szerinte NEM ÉRDEMELTE MEG az aranylabdát, és ő ezt léptem-nyomon üvöltve mindenkinek a tudtára hozza, vagy 2) hogy egy Inter meccs utáni szokásos sajtótájékoztatón valami újságíró neki szegezett egy ilyen kérdést, hogy van-e valami jó kívánsága/dícsérete/üzenete Ronaldo számára, de ő erre csak annyit válaszolt vállat vonva, hogy nincs, mert másnak - egy saját mostani vagy korábbi játékosának, mint sok más edző - adta volna. Ha még mosolygott is hozzá, ami könnyen lehet, akkor pedig viccnek szánta az egészet).

(Ezt a hozzászólásomat nem vitaindítónak szántam Mourinhoról, csak a múltkorihoz nem szóltam hozzá, mert nem találtam meg a tökéletes példát a mondanivalóm alátámasztásához, ezt a kommentemet képzeljétek oda nyugodtan :))

kroos 2008.12.06. 09:32:44

szerintem a goal.com nem is annyira pletyka lap.tényleg vann rajta jó cikkek és sokminden bejött amit irtak.

gibson 2008.12.06. 13:00:42

A cikkek nagyon jók, azokat szakértők írják. A meccsbeharangozók is, az online közvetítések is, stb. az egyik legjobb focival fogalkozó oldal amit ismerek. Én is azért járok oda.
De a híreket (igaz mondjuk, hogy minden esetben forrásmegjelöléssel) gondolkodás nélkül átveszik mindenhonnan, és egyből címlapra rakják, mint ezt is, ráadásul ilyen megtévesztő, szenzációhajhász szalagcímekkel. Ezeket nem kell komolyan venni, ezért írtam csak, hogy pletykalap.
süti beállítások módosítása