Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Premier League, 8. forduló - Még mindig magyar a dobogón

2008.10.21. 08:00 pote

Régen volt ilyen, meglepetések nélkül zajlott le egy forduló. A nagyok nyertek, a Hull még mindig dobogós, a Tottenham kikapott és a Newcastle sem tudott nyerni. A középmezőny békés döntetlenekkel mulatta az időt, kilenc csapat gólt sem rúgott, ellenben a kiesési rangadón több érdekesség volt, mint a Szomszédok első tíz évadjában. Tovább után ezekről is bővebben, meg sajnos a tippversenyről is.

A Chlesea több mint tartalékosan futott ki a Fény Stadionjának  északon, aztán mégis könnyedén eljátszadozott a Boróval. A meccs komolytalanságát mi sem tükrözi jobban, mint az, hogy Kalou duplázni tudott. Végülis ennek jobban tudunk örülni, mint egy Anelka találatnak, de akkor is kabaré. Két dolog miatt mégis emlékezni fogunk erre a találkozóra, hiszen Belletti brutál nagy gólt lőtt, Lampard meg fejjel volt eredményes. Azért a londoniak tizenkilenc rúgott és három kapott gólja eléggé tekintélyt parancsoló. (Middlesbrough - Chelsea 0-5)
A United is képes volt a második félidő alatt négyet gurítani, de ők az elsőt ellazsálták, így a végeredmény is ez lett egyben. Rooney ott folytatta, ahol hét közben abbahagyta, Berbatov meg CR-rel rendezett kiéaszerényebbgólöröm versenyt. A MU már ötödik, hárommal több vesztett pontjuk van csak, mint az éllovasoknak, és a játékuk is kezd egyre gördülékenyebb lenni. Írhatnánk, hogy minden ugyanaz, mint tavaly, de az ellenfelek most teljesen más fordulaton pörögnek. (ManUtd - WBA 4-0)
Például a Liverpool. Sorra nyerik a meccseiket kilátástalan helyzetből. A fogadóirodák már egy alatti oddsot adnak a 80. perc utáni Pool-fordításra. Lényeges különbség a tavalyi szezonhoz képest az is, hogy Kuyt góllövő cipőjét megtalálták Eindhovenben és el is küldték Dirknek. (Persze tudjuk, hogy ez nagyrészt a sérülések miatti új szerepkörnek tudható be) A Wigannek különben nem volt szerencséje, Zaki második gólja simán megért volna legalább egy pontot. Kiváncsian várjuk mennyit kell majd utaznia az egyiptominak a téli költözésekor. (Liverpool - Wigan 3-2)
Az Arsenal is nagyott küzdött a három pontért, de talán nekik volt a legnehezebb ellenfelük is. Ők is hátrányból fordítottak és nagy szerencséjük, hogy az Everton a második félidőben nem akart gólt szerezni. Nasri tökéletes igazolásnak tűnik, az Ade-vPersie duó meg ritka körülményesnek. (Arsenal - Everton 3-1)

Volt három meccs, amit nem is láttunk és még gól sem született rajtuk. Okoskodni itt nem is akarunk. Azért azt megemlítjük, hogy Gera hetvenhárom percet a pályán töltött, két nagyobb helyzetet ki is hagyott. (Fulham - Sunderland 0-0, Aston Villa - Portsmouth 0-0, Bolton - Blackburn 0-0)

Vasárnap játszották a forduló két rangadóját. Az elsőn a tabella élmezőnye volt a tét. Óriási küzdelmet, alacsonyabb színvonalat hozott a Hull - WHU. A hazaiak egy szöglet utáni fejes góllal otthon tartották a három pontot, magukat meg a dobogó legalsó fokán. Már-már hulli csodáról beszélhetünk. Senki nem gondolta volna a Wigan elleni zakó után, hogy lesz ilyen magasságokban az újonc. Nagy örömünkre Halmosi most is lehetőséget kapott, így neki is tudunk gratulálni. (Hull - WHU 1-0)
A másik nagyon várt találkozó hihetetlen jeleneteket hozott. A Spurs már tizenkilenc perc után ember- és gólhátrányba került. Ezt még Bent egalizálni tudta, egy tőle megszokott pengés találattal, de ettől a Tottenhamtől - ebben a helyzetben - a pontszerzés is csak szürreális mesének tűnt. Nem is történt meg. A játék színvonal hihetetlen mélységeket ért el, mégis jól szórakozhattunk, mert vagy a vér folyt, vagy valakit újraélesztettek, vagy a kapufát találták el egy másodpercen belül minden oldalról. Nem akarjuk nagyon bántani Ramost, hiszen szegénynek nem elég, hogy nyakig szarban van, de még el is kezdték lötyögtetni a masszát, de azért überciki kikapni egy olyan csapattól, amelyiknek egyetlen taktikája az, hogy a pálya bármely pontján megpróbál bedobást kiharcolni és onnan behjítja a labdát az ellenfél büntetőterületére. A Stoke az egyetlen együttes a Földön, aki ellen egy védő inkább hagyja szögletre gurulni a labdát és nem ment taccsra.



Londonba kiküldött tudosítónknak sikerült egy Sarkantyúsokhoz közeli kocsmában végigszenvedi a mérkőzést és két wifi-lopás között ezt a paradés képet küldte nekünk. Ezúton is köszönjük.

A két sérülésről pedig csak annyit, hogy Corluka jobban van, magához (tudjuk, tegezhetünk Titeket) tért, és a röntgenezés után úgy tűnik, hogy semmi komoly sérülést nem szenvedett. Ha szerencséje van, akkor úgy ébredt, hogy a Wembley-ben játszik EB-selejtezőt és még City-játékos. A másik sérülésnél egy ideig ki voltunk akadva Knézy Jenőre, mert nekünk úgy tűnt, hogy igazából Sörensen attól sérült meg, hogy belefordult - a Hutton utáni csattanás után - saját védőjének térdébe. De nagy valószínűséggel tévedtünk. Reméljük, hogy Hutton személyében nem egy akkora taplót fedeztünk fel, mint anno Huntban (Cech elleni affér után). (Stoke - Tottenham 2-1)
A zárómeccsen a City nem tudta kihasználni a jogtalanul kapott előnyt, és csak nagy nehézségek árán egyenlített a Newcastle ellen. A dicséret inkább csak a hazaiak illeti meg, mert legalább harcoltak. A City csapnivaló produkciót adott elő. SWP maga akart mindent megoldani, Jót zavarja a labda, Robinho meg lassan jobban idegesít minket, mint a másik manchesteri primadonna. A forduló gólja egyébként ezen a találkozón esett. Dunne kapásból pókhálózta ki a bal felsőt. Meg nem erősített hírek szerint a szünetben hosszabb telefonbeszélgetést folytatott Jan Duricával.
Azért arra kiváncsiak lennénk, hogy hány Geordie írta volna alá a bajnokság előtt, hogy a nyolcadik forduló után háromszor annyi pontjuk lesz, mint a Spursnek. (Newcastle - ManCity 2-2)

A hét komikus jelenetei: a Stoke tizenegyesei
Mindkettő elég hihetetlenre sikerült. Az elsőnél akkora szél fújt, hogy többször kellett visszatenni a tizenegyespontra a labdát (egyszer a spori is segített). Ekkor nagyon sajnáltuk, hogy nem a Spurs kapott büntetőt, mert szerintünk a labdán kívül Modricot is elfújta volna a szél a túloldalon.
A másik meg talán sporttörténeti jelentsor volt, mert mindhárom kapufát érinteni egy másodpercen belül, több mint ritkaság.

Szívünk szerint a tippversenyről nem is nagyon írnánk, de nem lenne túl elegáns, meg mindenképpen gratulálni szeretnénk Csöncsönnek, hiszen simán nyert, bizonyítva a szűz kéz és a szerencse kapcsolatát. Annyit azért hozzátennénk, hogy inkább maradunk alul egy tippversenyben, mint szurkolunk a Bayern Münchennek. (NST - Kommentelők 3,5-2,5)
A következő tippelő most is az lesz, aki harmadikként küldi el az nst.pl@freemail.hu címünkre az eheti kérdésünk helyes megfejtését. Ami így szól:

Ki az a megahíres játékos, aki szüzességét - saját bevallása szerint - egy kecskeakolban vesztette el? A partner pedig az egyik házigazda volt.

A kérdés különben országunk egyik leghíresebb Aston Villa drukkerétől származik, de nem kapcsolódik szorosan a PL-hez. Vagyis Cristiano Ronaldót nem tudjuk elfogadni, és Ibrahimovicra is csak fél pontot tudunk adni.

54 komment

Címkék: összefoglaló kecske premier league szüzesség spurs

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr5724093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kroos 2008.10.21. 08:10:34

Érdekes ez a C-utálat ebben a posztban.De azért jól jött tavaly az a 42 gól...

undertow 2008.10.21. 08:10:55

"A Chlesea több mint tartalékosan futott ki a Fény Stadionjának gyepére, aztán mégis könnyedén eljátszadozott a Boróval."

:D
a meccs nem sunderlandben volt. a boro általában a riversideon játsza a hazai meccseit, így volt ez most is.

undertow 2008.10.21. 08:14:52

"meccs komolytalanságát mi sem tükrözi jobban, mint az, hogy Kalou duplázni tudott. "

:DD
vicces ez ma.
a chelsea tavalyi házi góllövő listája:
-----------ÖSSZES PL FA CC BL
Lampard ----20---10---2--4--4
Drogba ------15---8---0--1--6
Kalou ---------11---7---1--2--1
J.Cole --------10---7---0--1--2
Ballack --------9---7---0--0--2
ha találnék statot az assistokról azon se állna rosszabbul a srác. tényleg milyen szar már :D

Corazón de León 2008.10.21. 09:08:48

jó kis hangulat volt a liverpool - wiganen. mindig sikerül megtalálnom az izgalmas meccseket :)

itt egy kép: img241.imageshack.us/my.php?image=kp015uz3.jpg

wan2bee 2008.10.21. 09:17:36

jaj istenem. mindenki csak kotozkodik. En rohogok a vicceken. mert azok. es azert irjak le oket, hogy ne egy unalmas tudositas legyen. Fizzesetek elo mind a nepsportra. En meg olvasom tovabb az NST-t...

Lohengrin 2008.10.21. 09:28:31

"A Chlesea több mint tartalékosan futott ki a Fény Stadionjának gyepére, aztán mégis könnyedén eljátszadozott a Boróval."

:D
a meccs nem sunderlandben volt. a boro általában a riversideon játsza a hazai meccseit, így volt ez most is. "

De még Liszabonban sem, de eljön majd az idő amikor a PL mecsekkel is fognak haknizni, amolyan NHL mintára. Lesz még Boro-Pool Tokyoban. :)

luis garcia 2008.10.21. 09:29:41

kíváncsi vagyok a kis robinho mekkorákat fog pislogni, mikor ő akad össze egy Hutton-féle hentessel.várom.

lazlo85 2008.10.21. 09:33:25

Fény stadionja Boro' ba??????????????????????????
ezt elirtátok

Glory 2008.10.21. 10:19:15

jajjjj mingyaaaa indulok manchesterbe :) jajajaj 5 ora vezetes es ott leszek vvvaaaaaaaaa

Glory 2008.10.21. 10:20:41

amugy rooney most tenyleg jol keni de en akkor is hianyolom tole azokat a golokat amiket meg taknyos gyerekkent lovoldozott pl :
www.youtube.com/watch?v=W6wO3HhOu6Y

giacinto 2008.10.21. 10:21:23

a bíró mi a szart csinált Gerrard szabadrúgásánál, mikor visszarendelte? simán leguritották, gerrard nem futott neki, a wigan meg megindult belőle előre, aztán visszafujta a spori és sárgát kapott a wigan játékos...

Glory 2008.10.21. 10:21:28

"oh my godness me" amazing :D

Porchmonkey 2008.10.21. 10:32:19

fazba, második jó megfejtő vagyok. Hajrá!

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.10.21. 10:35:43

bocsi a Féynért, késő volt.
javítva

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.10.21. 10:39:48

megvan közben a hramadik a helyes megfejtő.
grat neki.

a megfejtés Garrincha volt.

kroos 2008.10.21. 10:46:46

Most volt a születésének a 75. évforduloja,ö volt a világ valaha volt legjobb jobbszélsöje.
Jó lett volna más aspektusból emlékezni rá...

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.10.21. 10:47:57

kroos,

szerintünk ez pozitív
;)

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.10.21. 10:59:09

Én tuti Mifsudra tippeltem volna:)))

jawbone 2008.10.21. 11:30:21

hàt ezt nem hiszem el..pedig tuti biztos voltam benne hogy illèsbèla a helyes megfejtès...:)

jasszgeri 2008.10.21. 11:38:11

tényleg elég késő lehetett, ha eindhovenben találták meg a góllövő cipőjét...

mann 2008.10.21. 12:19:36

Berbatov ezen a meccsen sem futott sokat, viszont a gólja mellé egy gólpasszt is kiosztott. Wazza egészen remek formában van (gól-gólpassz), úgy tűnik nagyon berágott, hogy padoznia kellett (kb egy órát:) ).
Azt viszont érdekes megfigyelni, hogy Roo akkor nyújt ilyen remek teljesítményt, mikor nem Tevez játszik mellette.
Evra sérülése nem komoly szerencsére, de úgy tűnik SAF szerint belefér, hogy csak a 7végén szerepeljen legközelebb.

polo0723 2008.10.21. 13:17:27

Végre tippelhetek, és pont Garrinchával nyertem...
(kiskoromban apám és haverjai Garrinchának hívtak, mert olyan görbék a lábaim mai napig, mint neki voltak...)
Ennek örömére remélem egyenlítek a pontversenyben!

ShanklyGates 2008.10.21. 13:50:48

Zaki kb. 30 kilométerrel arrébb fog januárban költözni. Ja, nem az Evertonhoz : )))

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.10.21. 13:51:48

polo, és azt is tudod milyen egy kecske belülről?:)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.21. 14:02:17

"a megfejtés Garrincha volt." - én valamelyik kölni legendára gondoltam volna, Toni Schumacherre, vagy a szintén görbe lábú Littbarskira.

Remélem a Chelsea egy hétre kilődözte magából a gólokat, az tutti , hogy Roma három hétre elegendőt kapott a hétvégén.

the real 2008.10.21. 14:18:08

ShanklyGates: lehet, hogy csak 25 km lesz belőle... És nem az Old Traffordtól :)
Bár a Wigan szerint az egyéves kölcsön (na, itt már kérdéses a január) után elsőbbségi joguk lesz Zakira.

poolfanati 2008.10.21. 14:33:34

"A fogadóirodák már egy alatti oddsot adnak a 80. perc utáni Pool-fordításra."
ez komoly?? :D
érdemes lenne beniteznek megfontolnia egy ilyen csatárduót: torres és kuyt...
keanot meg a kispad közelébe se engedni!!! úgy kb. a 92. percben gerrard vezeti kontrában a labdát félpályától simán berúghatná 20-ról cselezhetne és utána lőhetne, de keane integet már egy perce hogy passzold már nekem, gerrard passzol keane kihagyja... lehet hogy csak akkor tud gólt lőni ha eltöri a labdát mint a psv ellen?

polo0723 2008.10.21. 14:37:59

A kecske kimaradt az életemből, meg alkoholista sem vagyok, de sajna a labdakezelésem sem garrinchás...
De amúgy arról nem szól a történet, hogy ki kezdeményezte az aktust...

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.10.21. 14:47:58

popp 2008.10.21. 14:02:17
"a megfejtés Garrincha volt." - én valamelyik kölni legendára gondoltam

MUHAHA

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.10.21. 15:04:58

a kecske témában kben ajánlanám
Jim Jarmush Éjszaka a Földön című klasszikusának római jelenetét.
zseniális!
(pedig eszemben volt :))

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.21. 15:05:01

donnely, de eszembe jutott Kecskés Zoli is.

mann 2008.10.21. 15:20:47

pote · 2008.10.21. 15:04:58
szegény pap :D

Lencse. 2008.10.21. 15:23:34

Én szinte biztos voltam benne, hogy Gazza.

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.10.21. 15:23:46

püspök az kéremszépen ;)

Titi120 2008.10.21. 15:26:46

Kecskés Zoliról nekem inkább az a csodálatos hátas jut eszembe mindig, amit egyszer bemutatott egy MK - meccsen szöglet elvégzésekor.
Egy egész stadion pusztult rajta. :)

polo0723 2008.10.21. 15:40:30

2 hete játszottam Kecskés Zoli ellen...
éppen a Fejér megyei bajnokságot erősíti, meccsenként 2 kisfröccsért...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.10.21. 16:05:26

papercut, itt reagálok a felvetésedre:)
"Az Arsenallejrásánem sietném el...a téli átigazolási szezonban erősjteni fog Wenger..."

Én sem írnám le az Arsenalt:) Azonban másképp látom a helyzetet, Szerintem nem fogunk erősíteni télen, ha igen, akkor meg az ifiből feljön 1-2-3 gyerek. Január elején ha ("ha" hangsúlyozva, amire én mondjuk nagy esélyt látok) , akkor kb így fogunk állni:
-ott leszünk az első négyben
-a "kicsik" lassan kipukkadnak, pl.: hull, villa... Tavaly ugyanez volt, amikor jött a nagy karácsonyi menet, akkor elfáradnak a nagy 4be igyekvők. Szóval lesz 6-7 pont előnyünk a mögöttünk állókkal szemben.
-ezt azért is gondolom, mert "rangadót" még nem játszottunk, de nem fogunk mindenkitől kikapni, 1-2 meccset nyerhetünk is.
-mostani fordulóhoz hasonlóan a középcsapatok elkezdenek x-elgetni, körbeverni egymást, ami a mi malmunkra hajtja a vizet. Talán ettől erős a PL, hogy 5-20adik helyig kiszámíthatatlanok a meccsek.

És, ha így lesz, akkor nem hiszem, hogy igazolni fogunk. Mert a BL-ben állni fogunk, a bajnokságban első 4ben leszünk, stbstbstb... Wenger amúgy sem igazol jelentőset télen. Szóval, tapasztalt játékos egy riválistól vagy más országból az én véleményem szerint nehezen elképzelhető.

S akkor még nem vettem bele a jelenlegi pénzügyi válság hatását. Nem gondolom, h ez pozitívan hatna a befektetéseinkre, az adóságkezelésünkre, stb... Majd lenyilatkozzuk, h van pénz erősítésre, de nem fogunk igazolni.

Akkor látok esélyt olyan igazolásra, mint ahogy gondolod, ha úgy fordulunk bele a a januárba, h sehol nem vagyunk. Bár amilyen következetes és konok egyszerre Wenger, akkor sem húzna vmi nagyot, ahogy nem szokott.

Mondom, lehet hogy sok a "ha", de vhogy ezt érzem a meccseket nézve. Mondjuk szerintem a szezon számunkra most nagyon durván elkezdődik, s jósolni talán hülyeség, de én megtettem :)

Akkor az Everton elleni meccsről. Vki írta, h 0-2 is lehetett volna. Igen, lehetett volna, de 2-1-gyel ide fordulunk, akkor sem szólhatott volna az Everton semmit.
A második félidőben volt két gyanús eset is, a tizi, és egy kiállítás a kékektől. Szóval, izzadságszagúnak tűnhetett a meccs, de alapjában sima volt.

Az ellenfelekre kitérve, a Chelsea igencsak nem viccel, lehet h bejött Nekik minden, de nagyon durván nyomják. Nem hittem volna a szezon elején, szóval minden elismerésem. A MU szintén nem sz?rral gurigázik, nem csodálkozom, h jönnek fel a tabellán, mint állat.
A Pool meg akárhogy is, de kezdhetünk velük számolni.Rafa mégis jól rotál idén:)

Úgyhogy én továbbra is a negyedik helyben gondolkozom, de azt nem veszíthetjük el...

Nah, ennyi, benyaltam az ellenfeleknek :)

Üdv, ymy
ui:azért a tottenham vergődésén nem fogok könnycseppet elmorzsolni:)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.10.21. 16:13:33

(Annak azért örültem, hogy a végére lett egy telitalálatom is, a 12-6 még vízipólóban is kiütés.) :-)

Egyébként a PL-re baromi könnyű tippelni: a négy nagy úgyis mindig mindenhol nyer, ez már alapból minimum négy pont.

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.10.21. 16:19:16

Csöncsön,
ez volt az első forduló idén, amikor mind a négy nyert.

a szünetben mondjuk majdnem biztosra vettem, hogy egyenlítek,
mert a NU hátrányban volt, a City meg amilyen fos volt, gondoltam a vezetés után megáll.
nem így lett:(
grat mégegyszer

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.10.21. 16:24:07

Csak vicceltem, pote, a négy naggyal. :-)
Egyébként tényleg nagy szerencsém volt, legközelebb nem lenne.

Mindenképp köszi a játékot, sose érdekelt még ennyire egy PL-forduló.
;-)

poolfanati 2008.10.21. 16:49:01

"a "kicsik" lassan kipukkadnak, pl.: hull, villa..." by imici
hát a hullnak nem is egy BL induló hely volt a célja a szezon ellőtt az biztos:D de a benntmaradásukat már jól megalapozták az is biztos...

Morike 2008.10.21. 20:03:17

a Villa, mint "kicsi", ezen jót nevettünk ismét :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.10.21. 21:45:52

ott van az idézőjel...de bocs, ha ez ennyire szívetekre veszitek...(máskor közepeset írok:) )
a mostani hozzászólásoknak ebben a posztban a "zsigerből ellentmondok csakazértis a másiknak" hangulata kezd lenni...

ymy - 3-1-re vezetünk a félidőben egy közepes csapat ellen :)

undertow 2008.10.21. 21:57:38

én csak rád eresztem a villa fant és derülök :)

undertow 2008.10.21. 21:58:19

egy kicsit persze muszáj hergelni, hogy nagyobbat harapjon :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.10.21. 23:19:14

az általad küldött listán 2 hellyel előzi meg a villa a tottenhamot... nagy dicsőség :)

Morike 2008.10.22. 14:01:57

Nem tudom észrevetted-e, de összesen csak hat csapat előzi meg a Spurts-öt.

Data4u 2008.10.22. 16:11:40

de idén picit több :-(
legalább is eddig...

rexford 2008.10.22. 18:02:45

"a kecske témában kben ajánlanám
Jim Jarmush Éjszaka a Földön című klasszikusának római jelenetét.
zseniális!"

Birka volt az a kecske, Lola. :)

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.10.22. 19:07:28

:)
jojo, állat téma akart lenni,
csak már rácuppantunk a kecskére...
süti beállítások módosítása