Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Olimpia, harmadik játéknap

2008.08.14. 15:58 heinrich

Lezárult a csoportkör, ami összességében annyi meglepetést hozott, mint semekkorát. A nagyok lerendezték a felhozó meccseket – már csak a földrajzi alapokon nyugvó kvalifikáció miatt sem várhatunk igazán minőségi futballt az olimpián – a csoportkörben semmiképp. Argentina továbbra is halomra nyeri magát, még Athénban kezdték a sorozatot, azóta kilenc meccset hoztak zsinórban, amivel éppen a magyar-uruguayi páros nyolcmeccses túros hátú rekordját döntötték meg. A góllövő lista élén Ronaldinho, Sekou Cisse és Giuseppe Rossi áll két-két bumedlivel.

Nigéria – USA 2-1

Minimum Babatünde Fatusi klasszikussá lett gólpassza óta külön is kedveljük az afrikaiakat, ráadásul töretlen reménnyel a szívünkben várjuk a Yekini, Siasia, Amokachi, Finidi, Kanu, Oliseh, Okocha vonulat folytatását, mert valljuk be, a kétezres évekre alább adták a színvonalat, manapság be kell érni Utakával meg Martins-szal.

Megszokhattuk, hogy a Szupersasok nem tétováznak, ha felcsillan egy jó szaftos kiállítás lehetősége, de ezúttal az amerikaiak hentelték végig a tornát. Orozconak most három perc is elég volt, hogy mellbe könyökölje Okoronkwót egy pirosért, innentől pedig sanszuk sem volt a győzelemre. (Kína egyébként ezen a fronton is bedarálta a Team USA-t, mivel 7 sárga+2 piros lapjuk ütötte, a puhány jenkik 8+1 kombóját)

Pedig az amcsik voltak a titkos favoritjaink, de főleg dél-amerikai taktikai érzéküknek köszönhetően most kulloghatnak haza, míg Nigéria Elefántcsontparttal intézheti törzsi ellentéteit a nyolc között - már ha vannak ilyenek. Hadd szóljon.

Belgium –Új-Zéland 1-0

Mindkét csapat vérveszteséggel készült a meccsre, Kompany-t a HSV rendelte haza izibe, még a túloldalon Ryan Nelsen tért meg a Blackburn keblére – az egyikük a Bundesliga, a másikuk meg valami Premier League kezdete miatt. A győztes gólt Faris Haroun bólintotta, az egyenes kiesésben az eddig három átmozgató edzésen részt vett olaszokkal találkoznak.

Brazília – Kína 3-0

Nem nagy buli olimpiát rendezni ha fociról van szó, a házigazda zsinórban negyedszer esik ki a csoportból. Azért nem hallgatjuk el, hogy Thiago Neves szép gól tekert a távolba révedő Liu Zhenlinek, a két súlycsoporttal lejjebb vitézkedő Ronaldinho újabb gólpasszt adott, Kínának meg egy fél helyzete nem akadt. Brazília – Kamerun a nyolc között.

Argentina – Szerbia 2-0

Az U tornákon hagyományosan jól szereplő szerbeknek ezúttal csak a leégés jutott osztályrészül Pekingben, az U tornákon hagyományosan még jobban szereplő Argentina most nem az ő szintjük volt. Lavezzi és a latinosan dallamos Diego Buonanotte lőtték a gólokat. Mivel nem kívánjuk hagyományteremtő jelleggel beindítani a KöcsögRiquelme-Anyádaköcsög szellemi vetélkedőt, ezúttal nem szólunk a köcsögről. A továbbiakban az U21 EB címvédő Hollandokkal mérkőznek, akik szintén nem köcsögök, de a félkamu tiziket berúgják.

Hollandia – Japán 1-0

Sibon félkamu tizijével, amit Babel összeroskadásáért kaptak. Két iksz után egy harmatos siker, a holland szövetségben alighanem levonták az EB konzekvenciáit.

Kamerun – Olaszország 0-0

Coubertin mellé a Beckham-kvíz szellemét is becsempészve: Mikor okozott gondot a utoljára a továbbjutást érő null-null lehozása nemKamerunnak?

Elefántcsontpart – Ausztrália 1-0

Salomon Kalou 128. helyzetét végre gólra váltotta az olimpián, így az Elefántok életük első olimpiáján máris nyolc között vannak. A nagycsapathoz hasonlóan egyénileg az U korosztály is penge, cserében csapatként nulla, tiszta mázli, hogy az ellenfél is hasonszőrű lesz.

8 komment

Címkék: beszámoló olimpia válogatott

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr46615912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_alerob 2008.08.14. 16:22:12

Hajrá Olaszország! G I O V I N CO !!!

BruceWayne 2008.08.14. 22:24:45

bizony, kell már a brazil arany.

kroos 2008.08.15. 08:35:10

Csalódtam benned Heinrich.

kroos 2008.08.15. 08:35:57

De a köln-ös poszt visszaállithatja a reputáciodat a szememben.

BruceWayne 2008.08.16. 15:20:56

na kiestek az olaszok a belgák ellen....
brazilok is megszenvedtek

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2008.08.17. 07:50:15

Ebből a Rossiból jó kis focista lehet. Vicces volt a belga-olaszon, hogy az egyik olasz a 96. percben egy gólos hátránynál a saját kapujánál még eljátsza a nagyhalált. Ennyire beléjük nevelni a fetrengést már-már beteges. De ezt az U-19-es EB-n a "saját bőrünkön" tapasztaltuk az elődöntőben.:-)

_alerob 2008.08.17. 19:45:36

"Vicces volt a belga-olaszon, hogy az egyik olasz a 96. percben egy gólos hátránynál a saját kapujánál még eljátsza a nagyhalált." ezt a gondolatot, hogy az olaszok szinészek mikor fogjátok már elfejeteni?:D:D
süti beállítások módosítása