Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

UEFA Kupa - Toni, a müncheni faló

2008.04.11. 04:31 heinrich

Ez a ló köll a rossebnek, mi aztán nem ilyet akartunk. Tébolyult dühünkben most azt sem tudjuk, melyik tereptárgyba üssük a fejünk. Micsoda fertelmes, dögletes bűzt árasztó tréfája ez a sorsnak, ami tegnap este történt?! Nem az Arsenal – Liverpool a dráma, ez a dráma, és nem Benitez a futball-pokol porkolábja, hanem Ocsmány Ottmar Hitzfeld, ez a kővé gyepesedett, elaggott rozmár. Ilyen körülmények között már vállrándításra sem futja a Rangers továbbjutását látva, csupán arra van erőnk, hogy tovább után megemlékezzünk Dzsudzsák csapatátlagot meghaladó produkciójáról, valamint Mutu zsenijéről.

Van a nemzetközi futballnak néhány íratlan szabálya, például az, hogy magára valamit is adó drukker legkésőbb tíz éves korára megutálja a Bayernt, ez ellen nincs mentő. Velünk sem volt másképp, de aztán többé-kevésbé a kamaszkorral együtt magunk mögött hagytuk a némiképp irracionális, ámde ösztönös utálkozást is. Sőt, csipetnyi hipokratizmus nélkül mondjuk, hogy Bundesliga háziíróként teljességgel elfogadtuk a bajorokat, és titkon, mikor senki nem látott, együtt hullámoztunk a déli karéllyal a szezonnyitó meccseken. Lelkesedésünk nem tartott sokáig, cirka tíz fordulót. Akkor kezdtük először mondogatni, később mániákusan duruzsolni, hogy megbutult az öreg, Tonira és Riberyre bomlasztotta a csapatot, szar a szisztémája, indokolatlan a rotáció. A Zvezda ellen ugyanez a vagonnyi mák segített, de sem a Boltont, sem a Bragát nem bírták megverni, a Hamburgot kétszer sem, és az sem véletlen, hogy ha belefutottak egy jó formában lévő, valódi játékra képes csapatba, akkor három-egyes zakó lett a vége, mert bizony a tegnapi meccs számunkra ott és akkor ért véget, hőssé koronázzuk a minden próbát kiálló szegénylegényt.

Kard-ki-kard kezdődött a párbaj, szemünk előtt máris megjelent az Alaves-Liverpool derbi képe. Az első vér a Bayernt illette a kényszerűségből középső védőt játszó irányító, De la Red felesleges, de jogos kiállítása okán – a megítélt szabadot Ribéry az aluminiumra (hja, a fennkölt német nyelv) súvasztotta. A legjobbukat elveszítő spanyolok kénytelenek voltak fegyvernemet váltani, átálltak nyílt sisakról a szárnytámadásra, ami eleinte csak Lell és Lahm sárgájában materializálódott, de nem sokkal később Cosmin Contra bevitte a sokáig halálosnak látszó döfést. A zsenialitást vidéki egyszerűséggel kombináló román védő végigvezette a labdát a jobbszélen, majd némi bizonytalanság után elvitte Demichelis és van Bommel között (Walcott-szintű csoda, hogy nem rúgták agyon), végül pillanatnyi tanácstalanságát egy léc alá küldött bombával oszlatta el.

Sebzett dúvadként jött persze a Bayern, de a Jóisten sokáig fogta a spanyolok kezét, csakhogy a kilencvenedik percben annál durvább ménkővel sújtson le: Cortés pontosan Ribéry lábára stukkolt egy kósza labdát, aki előbb a Marseillaise kezdő taktusait hallatta, majd aljas módon kiegyenlített. Hosszabbítás.

Felesleges lejátszani, minden fizikai és pszichológiai adu a Bayern-nél, jokerek és ászok kandikálnak az ingujjból. De nem, hihetetlen, alig kezdődik meg a ráadás, előbb Casquero büntet húszról a kapufa segítségével, majd két perccel később Braulio tüzel öt méterről, a sárban hempergő Lucio mellől. Három-egy, trallala, hát nem éltünk hiába.

Már bőszen fogalmaztuk magunkban, hogy végre a csapatot élve eltemető, nulla koncepciót és fantáziát felvonultató Mr. Rotációs Antikockázatot utolérte jól megérdemelt végzete, mikor ez a tökelütött Abbondanzieri, Toni elé lepkéz egy ártatlanságában csak Teréz anyához mérhető beívelét. (off: reméljük, az idétlen argentin messiások magyarországi tagozatát vezető Ganxsta Zozi is látta az esetet és kevesebbet fog csíkos mezben parédézni, pláne nem a Népstadion környékén). Laudrup már ekkor sejthetett valamit, hiszen igencsak elsötétült a tekintete, pedig csak öt percet kellett volna kihúzni – nem sikerült. Jött megint Toni, bakó és matador egyszemélyben, amit ő tud, ahhoz nem kell taktikai utasítás. Dráma a köbön, szó szerint. A Getafénak ki kellett volna kapni Münchenben,  helyette ikszre mentik a derbit. A Getafénak meg kellett volna rogyni De la Red kiállításánál, helyette gólt rúgnak. A Getafénak könnyeivel küszködve kellett volna megsemmisülni a kilencvenedik percben, helyette két gólt rúgnak. Ám ez sem elég, semmi sem elég, Nietzschének volt igaza, mi pedig átkozzuk a sorsot, siratjuk a Getafét, aki 120 percre egy ország csapata lett, siratjuk az elveszett illúziónk, lelkünk ártatlanságát, hogy vannak még népmesei hősök. Hát nincsenek.

Ostoba, elvtelen mázli, az van - megint megmenekült a százszorosan megérdemelt kudarctól a vén, sarlatán gazember. Persze, halljuk, hogy vaskos eredménylista van az öreg kezében, csokornyi Bundesliga és két BL győzelemmel, de hiba lenne elfelejteni, hogy akkoriban olyan köztörvényes, ám kétségtelenül zseniális alakokkal volt körülvéve, mint Möller, Basler, Effenberg, Matthaus, vagy Sammer, plusz a komplett német válogatott, egyik fele Dortmundban, másik fele Münchenben. Most, amikor nem topkategóriás az alapanyag, még az is elfonnyad a keze alatt, aki másnál élt és virult (pl.: Klose, Schweini), a fiatalok beépítése meg arról szól, hogy talán négy-nullnál behozza őket két percre. Ezek után pedig kénytelenek leszünk végighallgatni a szokásos huszonhárom orrszívással tarkított örömódáit salátástálról, meg UEF, grr, ezt inkább nem is írjuk. (Getafe – Bayern München 1-1, hosszabbítás után 3-3, tj.: Bayern München, idegenben lőtt góllal, gebedjenek meg)

Sokkal inkább felcirádázzuk Arshavin és Pogrebnyak elvtársak nevét a kispárnánkra, és hisszük, fogjuk mi még vodkát vedelve, matrjóskát ölelve ünnepelni a Tábornok bukását. Szentpéterváron egyébként nem történt semmi, a hazaiakról üvöltött, hogy még az apósnak is szívesebben segítenének trágyázni a veteményest, mint a Leverkusen B csapata ellen küszködni. A német utánpótlás a végtelenül alulmotivált orosz csapat ellen egyébként egy félidőig bírta is, aztán Tyimoscsukék elkezdtek focizni, és megint rúghattak volna négyet, de az összes ziccerüket eltöketlenkedték, zárásként a már említett Tyimo a félpályáról nekiveselkedve sem tudta berúgni a félkamu tizit, így maradt az érdektelen eredmény. (Zenit Szentpétervár – Leverkusen 0-1, össz.: 4-2)

Eindhovenben egyrészt azt kellett látnunk, hogy Dzsudzsák ugyan kezdőként lép pályára, de remek beadásaival nem tudja előbbre segíteni enervált társait, másrészt tanúi lehettünk, amint Hamrin, Baggio és Batistuta után új Isten születik a firenzei Pantheonba. Mutu egy gigantikus szabadrúgás után egy kipattanót is beemelt, így egyszemélyben tette lefutottá a párharcot, ami csak Gomez kapus parádéinak következtében nem lett sokkal simább. A hollandok még öt középpályással felállva sem tudták uralni a játékot, elképzelés nélkül vergődtek, jobbára azzal voltak elfoglalva, hogy a jobbról-balról élesen süvítő lövésszerű beadásokat valahogy kibikázzák – ez a kimondottan jól játszó Rajkovicnak ment a legjobban. Egy szintén félkamu tizihez ugyan ők is hozzájutottak (ismét Dzsudzsi tette középre), de Simons gyakorlatilag agyonrúgta Frey-t – a lilák tökéletesen megérdemelten mentek tovább. (PSV – Fiorentina 0-2, össz.: 1-3)

Az elődöntőben azzal a Rangers-szel találkoznak, akik az otthoni játékukat kicsit felturbózva esélyt sem adtak a bajnokságban is csak vergődő Sportingnak. Előbb egy gyors kontra végén Darcheville próbálta velünk feledtetni (mindhiába), hogy anno az ő Lyon ellen kihagyott ziccere miatt kerültek egyáltalán az UEFA-ba, majd a legvégén Whittaker teljesen valószínűtlen, 60 méteres szólója (?) tette totálissá a hazai blamát. A kérdőjelet azzal érdemelte ki, hogy a portugál védők gyakorlatilag elszaladtak az útjából, így cseleznie csak a kaputól 40 méterre kellett. (Sporting – Rangers 0-2, össz.: 0-2)

240 komment

Címkék: rangers uefa kupa h összefoglaló bayern münchen

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr12420734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

montipájton 2008.04.11. 07:18:09

"Várjuk azon szurkolók jelentkezését, akik tegnap este a Bayern München győzelmének örültek tiszta szívből. Jutalmuk egy autós kirándulás. Kérjük gyorsan jelentkezni, a SMART azonnal indul.)))"

Tényleg hihetetlen. A 82-es NSZK-Franciao. vb-elődöntő juott még eszembe, bár az a válogatott Rumeniggével, Hrubeschhel, Littbarskival azért jobb és szerethetőbb volt. (Aztán a döntőben jött Tardelli képében a nemezis, talán majd most a Raszkolnyikovok...)

IronRock 2008.04.11. 08:07:50

Tényleg dögöljön meg a Bayern, ilyen nincs!!! A Getafe érdemelte volna meg a továbbjutást, ők tettek érte sokkal többet, gyakorlatilag az egész meccsen 10 emberrel, a legjobbjuk nélkül alázták a Bayern-t, a mocskok azonban a végén ismét kijátszották a mázlikártyát, hogy rohadnának meg!! Ezzel kiesett az utolsó olyan csapat az UEFA-kupából, akiket lehetett szeretni, akiknek érdemes volt szurkolni, jó volt nézni a játékukat. Innentől az UEFA nem érdekel, bár azt forrón remélem, hogy nem a Bayern nyeri....Remélem a ruszkik legalább annyira agyonverik őket oda-vissza mint a Leverkusen-t, Hitzfeld-et meg többet ne engedjék kispad közelébe. Jöjjön Klinsi akár, ennél szarabbul ő se csinálhatja, és hátha lesz egy olyan Bayern majd ismét, amelyiket fű alatt néha-néha érdemes lesz megnézni...
A Fio-PSV meccs igazából nem lepett meg, a hollandoknál Vergoosen kijelentette már korábban, neki a bajnokság az első, ezért beáldozza az UEFA-t is...most bejött, de ha a Rangers bunkerfocija tönkre tudta tenni a Barca játékát is, a Fio-nak se adok sok esélyt, bár azért remélem ők jutnak tovább, mert egy Rangers-Bayern döntőtől mentsen meg minket az ég....

Makaay 2008.04.11. 08:12:20

Ennél azért színvonalasabb cikkre számítottam tőled... Nem az zavar, hogy ilyen ellenszenv tükröződik benne, őszíntén szólva ez érthető. Ennek a továbbjutásnak nyilván csak mi, Bayern-szurkolók tudunk örülni (de még mennyire!), és ha mondjuk a Milán játszott volna és jutott volna így tovább, akkor én is csatlakoznék a hőbörgők népes táborába. De azért álljon meg a menet. Az már túllép egy határt, hogy a világ labdarúgásának egyik legnagyobb edzőalakját, Hitzfeldet sértegeted úgy, hogy az már a kuruc.infó címlapjára is elférne. (Ocsmány Ottmar Hitzfeld, ez a kővé gyepesedett, elaggott rozmár, Mr. Rotációs Antikockázat, vén, sarlatán gazember, zokásos huszonhárom orrszívással tarkított örömódáit). A Hamburgos és a Stuttgartos meccspéldáid pedig nevetségesek,ezek szerint idén egyetlen jól játszó csapattal találkozott a Bayern, és az pont megverte. A másik 40 csapat meg mehet a levesbe.

Ne süllyedjünk egy bizonyos szint alá. Kritizálni lehet (de még mennyire), szartdobálni viszont szinvonaltalan.

tomiP 2008.04.11. 08:13:15

Nem értem,hogy lehet szeretni a Bájern-t. Az nem lehet ember. Van egy haverom aki rajongó. De ő nem ember. Sajnáltam a Getafe-t mert még a 110. percben is szépen játszottak, de Toni az Toni. Ekkora helyzettet nem fog kihagyni soha.

Makaay 2008.04.11. 08:14:50

Aki meg ilyen párhuzamot von az hülye.

kidrock 2008.04.11. 08:29:21

Én csapatot még így nem sajnáltam,mint tegnap a Getafét.Az elismerés viszont kijár a Bayernnek is,de remélem a Zenit elkapja őket a következő körben.Ammi viszont abszolút kellemetlen,h a kőagyú skótok megint továbbjutottak,bízom benne,h Mutu elhúzza a nótájukat.

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2008.04.11. 08:32:41

akárhonnan nézzük is, a Bayern produkciója nevetséges. a német bajnokságot vezető csapatnak mégsem a Getafe kell legyen a szint. egyszerűen szánalmas volt, amit foci néven műveltek, talán Ribéry az egyetlen szerethető játékosuk. viszont a Getafe előtt le a kalappal, végre visszajött a grundfoci és a kispasszos játék! Laudrup igazi zseni, ez még csak a kezdet - sikeres edzői pályát kívánok!

the real 2008.04.11. 08:35:17

Én is úgy voltam, hogy kb. 14 éves koromra megutáltam a Bayernt, de ez az unszimpátia csökkenőben van, tegnap sem szurkoltam különösebben egyik csapatnak sem. Mondjuk az igen durva, hogy a Getafe 10emberrel oktatta a Bayernt, dehát meglepett valakit, hogy a végén kiegyenlítettek? Nem hiszem. Jó, a hosszabbítás végén már azért igen, de ha van csapat, amelyik képes erre, az feltétlenül a Bayern. Meg persze hozzá kell tenni, egy nemzetközi rutinnal rendelkező csapattal szemben ez nem jöhetett volna össze.
Amúgy a meccs közben gondolkodtam azon, hogy mitől jobb Pato a többi, hasonló stílusú dél-amerikai kapusnál. Bohóc, lábbal roppant magabiztos (szerintem a kirúgásai emelik az átlag fölé), óriási bravúrok, de egyébként nem tartottam valami megbízhatónak, mégis alig kap gólt. Nagyon sajnáltam, hogy most a hiba jött elő.

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2008.04.11. 08:40:39

hihetetlenül ideges voltam tegnap, ebből a meccsből a bayern semmit nem érdemelt. tényleg az a várható német bajnok, a germán futball zászlóshajója emberelőnyös taktikája a getafe ellen, hogy toni fejére ívelgetnek aztán majd lesz valami? az idegenben lőtt gól szabályt pedig legalább a hosszabbításban el kellene törölni, vagy mindkét helyszínen kellene játszani 2x15 percet.
laudrup zseniális, én még nem láttam edzőt, aki a 89. percben ilyen helyzetben kapott gólnál mosolyog (jó, azért a 2. bayern gól után lefagyott).

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2008.04.11. 08:41:36

ja, és laudrupot a barcelonába! játékos focit játszató edző kellene. persze, nem elég tapasztalt, stb, de én kérdés nélkül elfogadnám

mickeyknox 2008.04.11. 08:48:43

azért maradt még szerethető csapat, a zenit.. különösen úgy, hogy a bayern ellen játszanak az elődöntőben.
a rangersről meg annyit, hogy én szeretem a skótokat, éltem is ott egy évig, kedvesek, meg jó arcok, de amit foci néven művelnek, az néha nehezen értelmezhető. a 0-2 nem valami reális eredmény.

horee6 2008.04.11. 08:59:20

a nyolcvanhatos vb óta drukkolok a németeknek, a Bayernnek valamivel ezután kezdtem szurkolni. Nem a technikás játékuk miatt szeretem őket, de amit tegnap előadtak, az valami katasztrófális volt. "Ki tudja többször fejberúgni Tonit 40 méterről" vetélkedő, ész nélküli brusztolás, stb. A továbbjutásnak örülök, de azért én szégyellem magam. A BLASZ III.-ban kreatívabb belső középpályások vannak, mint nálunk. Ebben a csapatban Ribéry-n kívül nem tud megcsinálni senki egy cselt. Totálisan elbutult ezt a csapat. Semmi más nem történt tegnap, csak a szélről, középről, mindenhonnan jövő beívelések. Meg a mázli-faktor. Nem látok sok Bayern meccset (nincs sport klubom), de a tegnap mutatottak alapján nem sok mindenről maradtam le. Bayern szurkerként mondom, ezt nem érdemeltük meg. Remélem a Zenit ellen szebben játszunk.

czipi 2008.04.11. 09:10:35

azért a cikkből kimaradt, hogy Toni 5 gólt rugott, de csak 2-t adtak meg, tegnap mindegyik gólja szabályos volt; mázli kártya miért csak a Bayernek van? azért mert jogos kiállítást kap, és utána a spanyolok végig bekkelik a meccset? rengeteg helyzet maradt ki a Bayernnek, de NEM volt szerencséje; és azért ne a bayert szídjuk, mert béna a kapusuk, ez nem mázli, szerintem; ugyanannyi a valószínű, hogy valaki a meccs bármelyik 5 percében rug 2 gólt, mint az utolsó 5 percben, ez tény; ez van

Lojzi_ 2008.04.11. 09:17:35

Tegnap Benito azt írta, hogy nem fog nekem tetszeni a mai poszt, de nagyjából (a stílust leszámítva) tévedett.
Azt ugyan nem vágom, hogy miért kellene tízévesen megutálni a Bayernt; lehet, hogy pont rosszkor voltam tízéves és akkor olyan mnőséget képviseltek a bajorok, amiért érdemes volt a TV elé ülni, nem tudom. Azóta 30 vagyok, de még mindig nem látom, hogy miért lenne a Bayern a foci antikrisztusa. Csak egy apró tény: senki más nem lőtt több gólt ebben a szezonban a nemzetközi szintéren. Szörnyű bunkerfutball.
A Hitzfeld elleni kritikák nagy részével egyet tudok érteni. Klinsmannal biztos szebb lesz a játék, csak abban nem vagyok biztos, hogy eredményesebb is.

Viszont azt nem értem, amit Heinrich pont nem jegyzett meg, hogy ilyen kerettel miért kellett három mérkőzést lejátszani gyakorlatilag ugyanazzal a 12-14 emberrel? Nem lehetett volna a B-t kiküldeni a Bochum ellen? Kroos, Schlaundraff, Breno, Sosa, Ottl miért nem kezdtek vasárnap? Milyen elbaszott rotáció az, hogy csak akkor rotálok, amikor nincs rá szükség?

czipi 2008.04.11. 09:17:48

amúgy meg szídjuk inkább az olasz focit :)

kroos 2008.04.11. 09:22:43

Ennyi rossz paszt és eladott labdát én még nem láttam.De azt tegyük hozzá hogy 2 meccsen dölt el a továbbjutás nem ezen az eggyen,+Toni az elsö meccsen és ezen a meccsen is(szabadrugásnál nem ö lökött hanem Belenger huzta öt) lött szabályos ám meg nem adott gólt.Mindenesetre azt valaki megmondhatná mi került 12 millioba Jansenen+Sosa-????????

Leito 2008.04.11. 09:28:51

idézet következik a belgától, a bayernnek:
"mindengyiknek egyenként a kurva anyja!"
nem találok szavakat...
czipi, tesó! azt remélem vmi ótvaros viccnek szántad, h toni ÖSSZES gólja szabályos volt?! arra gondolsz, amelyiknél a bal kezével ütötte a jobb lábára? vagy arra, amelyiknél meglovagolta és a földbe simította a védőt, h utána a labda bepattanhasson?
más
mutura tökéletesen jellemző a tegnap este. amíg london kék negyedében volt, lófaszt sem csinált, leszámítva a porszívózást:DDD, most meg...
erre sem találok szavakat...
Hajrá Zenit!!!

Leito 2008.04.11. 09:29:50

szóval "mindegyiknek", de remélem így is érthető az idézet

kroos 2008.04.11. 09:32:16

Heinrich,ha tényleg ennyire utálod a Bayern-t akkor át kellene adni a ,,Bundesliga háziírója" szerepet".Nem tudom milyen Bayern-t láttál 10 évesen,de arra nagyon kiváncsi vagyok.

2008.04.11. 09:35:47

Jövő évben úgyis kiderül a BL-ben mekkora lufi ez a müntyeni csapat.
Hajrá Zenit :)

czipi 2008.04.11. 09:37:20

Leito, földre lökte a védőt? nézd meg a visszajátszást, ki húzza a másik mezét... nagyon jól látszik
Toni ellen nehéz játszani, mert nagydarab batár, ezért mindent lefújnak ellene, ez tény
amúgy nem azt mondtam, hogy mindegyik gólja szabályos volt, mert az első meccsen szabálytalan volt a gólja
ez van

Leito 2008.04.11. 09:39:08

én is a tegnapi góljaira értettem. elbeszéltünk egymás mellett.

kroos 2008.04.11. 09:39:35

Miért volt szabálytalan az a Gól?Nem ért hozzá a kapushoz.adtak már meg ilyen gólt...

mikipeti 2008.04.11. 09:45:33

Micsoda meccs volt! Sokszor előfordul, hogy egy kupagyőztes csapat nevét elfelejtjük szinte másnap, de ezt a Getafét jó ideig megjegyezzük!

Én nem a Bayernnel foglalkoznék ennyit, inkább a spanyol kiscsapattal. Beckenbauer bocsánatot kérhet...

czipi 2008.04.11. 09:47:07

mert a kapus meg akar "szabadulni" a labdától (6 másodperce van rá) és ezt nem akadályozhatja meg a játékos, a kirúgás egy folyamatos mozgás, ezt nem törheti meg (FIFA)
Leito, megnézted a visszajátszást?

kroos 2008.04.11. 09:48:47

ez nem igy van nem akadályozta senki a kapust,már játékban volt a labda.

sAp 2008.04.11. 09:53:04

úgy tűnik a bayern most kamatostul visszakapta a sorstól azt, amit 99ben elvett (mázlifaktor tekintetében),ennyire rég húztam fel magam focimeccsen,pedig nem is a kedvenceim játszottak.
bayern 85 percen át emberelőnyben nem bírt gólt rúgni (oké h volt egy rakás helyzetük,de vaze,ez egy spanyol kiscsapat,ami ellen gólokat kell lőni),ráadásul a getafe sokkal szebben,kreatívabban játszott.amikor a graulio szemben az üres kapuval elcsúszott,éreztem,h ennek rossz vége lesz,német csapat ellen kevés az egy gól...
a második bayern gólról meg a 96os német-cseh döntő parádés bierhoff-aranygólja ugrott be...

czipi 2008.04.11. 09:55:03

pont az mondom, hogy nem volt játékban....
a kirúgás egy egész folyamat, amely azzal végződik, hogy a lábát elhadja a labda, utána már hozzáérhet, de nem zavarhatja meg a "folyamatban"

czipi 2008.04.11. 09:55:52

"ez egy spanyol kiscsapat,ami ellen gólokat kell lőni"
lásd BARCA, MADRID :)

kroos 2008.04.11. 09:55:58

sap az egy bl döntö volt......

gyap! 2008.04.11. 09:57:18

Tegnap este a 110. perc környékén még azt gondoltam, hogy azzal kezdem a hsz-t, hogy "Laudrup knows" :-) Fölösleges a Bayern-t szidni (sohasem szerettem őket, szóval nem vagyok elfogult), nekem az jött le, hogy a Getafe egy borzasztóan szerencsétlen napot fogott ki (arc elviszi Kahn mellett, aztán a lövés pillanatában megcsúszik és elhasal; akkor ott volt a helyzet, amikor vhogy túljutott a labda Kahn-on és pont a csatár mögé pattant, aki nem vette észre csak pár mp után... ezek mind olyan szituk voltak, hogy tuti gól) Most nem volt szerencséjük, de ha ez a csapat így tud játszani és marad még 1-2 évet Laudrup akkor sztem láthatjuk még őket ilyen "magasan". A legnagyobb hülyeség az lenne ha szezon után elmenne vmi nagyobb csapatba, maradjon még, kell a tapasztalat és ha az is megvan akkor meglátjuk ez a játék hogy működik klasszis játékosokkal - szerintem jól - )
A spanyol kupát meg ezek után már tessék megnyerni! :-)

MiKeyRuLeS 2008.04.11. 10:03:16

Én tizenvalahány éve szerettem meg a Bayernt, amikor is Magyarországon csak a Sat1-en lehetett nézni külföldi futballt. Minden szombaton néztem a műsort a fordulókról, ami azért nem ugyanaz a nívó volt, mint nálunk a Knézy-féle magyar összefoglaló, mert németek óriási sót kerítettek a meccsek köré, és a felvezetés is mindig dramatizált volt. Knézy meg ...

Akkor még Ribbeck vezette a Bayernt (na, nem sokáig), és olyan játékosok játszottak a bajnokságban mint Schuster, Mattheus, Brehme, Basler, Effenberg meg még egy csomó szupersztár. Meg edzőcsodák, mint Trapattoni, aki a "leehre Flasche" kirohanásával (is) beírta magát a német focitörénelembe. Mára a sztárok szépen elfogytak, de ekkor még meg lehetett szeretni a német focit.

A tegnapi meccsről annyit, hogy a mázlifaktor inkább a Getafe oldalán volt, az első öt perc három nagy gólhelyzete közül egy sem akadt be, és azért volt pár kapufa is, amit Pato (könnyebb ezt a nevet leírni) csak szemmel vert. Kontrákból is könnyebb gólhelyzetet kialakítani, mint betömörült védelem előtt körbeadogatni a labdát és keresni a lukat a falon. Ezzel együtt a München nagyon szarul játszott, de pont ez az, ami értékessé teszi a győzelmet, hogy a gyenge játék, de a soha fel nem adás meghozhatja az eredményt.

Az ilyen az olasz, spanyol, portugál vagy a dél-amerikai fociban nem létezik, ez a német futball sajátja.

bierkamp 2008.04.11. 10:04:22

Én felordítottam.a Bayen mecss 90 ik percében, hogy a Jóisten is Bayer drukker.
Aztán a hosszabbításban elnézést kértem....
A129 -ik percben pedig hangos "kúrva" anyjukat"...káltással átkapcsoltam a " Kész átverés"-re.

horee6 2008.04.11. 10:04:40

nálam akkor gurult el a gyógyszer, amikor hetvenharmadszorra is az ívelgetést próbálták gólra váltani. Az oké, hogy Toni egy torony, meg Klose is jól fejel, de azt nem hiszem el, hogy mást nem lehetett volna játszani. Azért persze a 3 gól mind valami beívelésből született, de az az iszonyatos ötlettelenség , ami a Bayern játékosokból áradt, valami hervasztó volt. Bárki aki labdát kapott, megpróbálta beemelni Toninak, aztán majd lesz valami. A szélsők maximum levitték a vonalig, aztán onnan befele, de a többiek? Jöjjön Klinsi, és hozza azt a játékot, amit a válogatottnál bevezetett!!!
Amúgy nem hiszem, hogy olyan komoly jellemhiba lenne a Bayern-nek szurkolni, mint azt néhányan beállítják. :)

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.04.11. 10:15:17

egyetek szart bazzeg, Heinrich repetázhat is.

az egy dolog, h a BM magához képest szar volt, az is egy dolog, h a Getafe önmagához képest kurva nagyot alakított, le a kalappal előttük, de attól még a tény tény marad: a Bayern alakított ki 97-szer több helyzetet, ők támadtak sokkal többet mindkét meccsen. innen nézve derekas fasság, h a spanyolok megérdemeltek volna bármit is, azon kívül, ami jutott nekik.

Hitz-et meg lehet szidni, egyet is értek a nagy részével, de az elmúlt pár évét tekintve a Bayernnek talán nem a fiatalok beépítése, a szép játék meg hasonló líra lenne a fontos, hanem az eredményesség.

"Van a nemzetközi futballnak néhány íratlan szabálya, például az, hogy magára valamit is adó drukker legkésőbb tíz éves korára megutálja a Bayernt, ez ellen nincs mentő."

ez pedig az NST eddigi mélypontja.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.04.11. 10:20:41

barnetta:
"Mindenesetre azt valaki megmondhatná mi került 12 millioba Jansenen+Sosa-????????"

Sosa egy félreértés, el is lesz küldve reméljük, de Jansennel nincs gond sztem.

kroos 2008.04.11. 10:22:12

Tudod hány jó megmozdulás volt Jansennek a tagnapi meccsen???????

montipájton 2008.04.11. 10:23:08

Abondanzieritől mit vártok: egy argentin kapus, aki egy brazil csatár nevét íratja a hátára, normális nem lehet. ))

kroos 2008.04.11. 10:26:15

Szerintem Heinrich most 10 éves...

2008.04.11. 10:28:48

"Van a nemzetközi futballnak néhány íratlan szabálya, például az, hogy magára valamit is adó drukker legkésőbb tíz éves korára megutálja a Bayernt, ez ellen nincs mentő."

EUER HASS IST UNSER STOLZ ;)

kroos 2008.04.11. 10:30:52

Most nézem vissza 10edjére Toni golja teljesen szabályos volt,öt huza Belenger.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.04.11. 10:34:25

pontosan, ezzel ugye két gól, amit elvettek (tehát nem olyan, h "és mi van, ha bemegy Ribéry szabadrúgásgólja, akkor mi gyerünk, blabla", mert az szánalmas), hanem berúgott gól.

kroos 2008.04.11. 10:42:32

Oliver Kahn - Hasan Szalihami, Samuel Kuffour, Lothar Matthäus, Thomas Linke, Michael Tarnat, O.Hargreaves, Stefan Effenberg, Mario Basler,Scholl, G.Elber.
Erre emlékszel Heinrich?Ha igen akkor gondolj át pár dolgot kérlek.

rexter 2008.04.11. 10:51:39

Makaay vicces milyen komolyan veszed onmagad, a blogot az eleted. lazitsal mar kicsit a nyakkendodon, ez is csak egy sz** blog mint ezer mas, ha a magyar nemzetben vagy nemzeti sportban jelent volna meg ilyen cikk akkor jogos lenne a durcis puffogasod, igy pusztan csak vicces. pont azert olvassuk ezt a blogot mert itt a szubjektivitas alarca mogott van az objektivitas, ellentetben az osszes main mediaval, ahol pont forditva van. szoval csak lazan, kicsit felnezek rad, kulonleges szemely az igazi csodabogar aki kepes a nemet focit es azon belul is a bayern szeretni.

kroos 2008.04.11. 10:56:32

rexter teljesen igazad van de a szubjektivitás határát átlépi az ha burkoltan(vagy nem is annyira burkoltan) lehülyéznek embereket mert Bayer drukkerek...

sAp 2008.04.11. 11:01:56

99es bl döntőt (mint írtam is) mázli tekintetében írtam, akkor kurva nagy pechjük volt,lőttek egy rakás kapufát,aztán jött ami jött.
mondjuk nem biztos h ezt a meccset a mázli számlájára lehet írni így átgondolva,ez a német csapatok sajátja már régóta.
és nem érdekel h beállnak védekezni meg satöbbi,emberelőnyben voltak az egész meccsen át,és jó h egy beálló csapat ellen nem lehet szépen játszani,de azért több elképzeléssel igen (pláne h a legjobb játékosukat veszítették el).na mind1,túltettem magam rajta:)
és nem kell csodálkozni ha kívülállóknak nem tetszett h a bayern nyert,sztem a liverpool ellen is mindenki az alavesnek drukkolt anno...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.11. 11:11:58

Meglepő módon az én engesztelhetetlen gyűlöletem tüze is kezdett lohadni a Bayernnel és a német focival szemben (vesszőparipáva nemesedett), tegnap este azonban új lángra lobbant.

Egyébként a németek, amikor igazán nagy klasszisaik voltak akkor is azt a fajta fantáziátlan gyömöszölést erőltették hátrányban, amilyet a hugy részeg Józsi bácsi produkál, amikor neki esik Mari néninek úgy éjfél tájt. A történelmi sérelmek helyett ez a fő ok, amiért hányok tőlük. A legidegesítőbb ebben, hogy általában bejön nekik.

Aztán a Bayernt azért is lehet gyűlölni, mert basznak ők kiépíteni hasonló dél-amerikai megfigyelő hálózatot, mint német riválisaik, inkább lerabolják azokat, mikor éppen megerősödnek, hogy visszaszerezzék szánalmas salátástáljukat. A legkirívóbb példa, hogy a 2002-es Looserkusentól nemcsak a bajnoki címet csaklizták el undorító malaccal, de a legjobb játékosaikat is (Ballack, Ze Roberto, Lucio) gusztustalan erőszakossággal. Mára tárgyló asztalnál kilövik a legnagyobb riválisokat, így nem is tudom van-e igazi katartikus öröm egy-egy bajnoki cím után, vagy csak a megnyugvás akudarc elkerülése után. Ehhez jönnek még a Uli Hoeness és Franzi nagyképű, lekezelő és méltatlan nyilatkozatai.

Végül az olyan igazi példaképek miatt rühelem őket, mint Lothar Mattheus vagy a klub jelenlegi totemállata Oliver Kahn, akit Németországban azért kiálltottak ki a sportszerűség Chimborssojának, mert látványos duzzogások és a Lehman (ő se különb) nyilvános pocskondiázása után, az argentinok elleni tizenegyes párbaj előtt tanácsokat osztogatott neki (az ilyen egyébként a világ legtermészetesebb dolga a kapusok között, még említeni sem nagyon szokás). Mindez épp elég , hogy világ leggusztustalanabb klubjává tegye a bőrgyatyás rohadékokat.

Ja és a kilencvenes vébé-döntőn az argentínok elleni tizenegyes óriási kamu volt, hogy rohadna meg Codesal Mendez (mondjuk Rudi Völlernek, de csak neki minden megbocsátva, mert sokat tett a Romáért, na nem edzőként).

Nem akartam megbántani német szurkoló feleimet, de ez a véleményem, ezek után állom nyílvesszőiket az olasz focival szemben ;)!

Egyébként remélem, hogy a Getafe behúzza a spanyol kupát a Valenciával szemben!

ApukadHUN 2008.04.11. 11:14:31

Ez a lell gyerek saját nevelés, nem?

d3vnull 2008.04.11. 11:16:39

Laudrupot a Barcába? Csóri Getafe meg mit szóljon, elviszi az edzőt a Real aztán szereznek egy újat azt meg a Barca?

Egyébként a Getafe egy rendkívül szimpatikus és jó csapat szerintem. Emlékszünk a Barca 4-0ra történő tönkrepüfölésére? Ott örültem nagyon :)

fcb (törölt) 2008.04.11. 11:20:03

sziasztok. Először is minden elismerésem a Getafe-nak.(Bár Kahnt ''lebulldogozták'' a hosszabbításban valahogy nem láttunk egy labdaszedőt sem.Ez tisztességes vagy valami sajátos taktika?De a Bayern teljesen megérdemelten nyert.120 percet futottak és sikerült nekik.Ezt hívják összpontosításnak, kondíciónak, taktikának, kitartásnak és teljesítménynek, amihez mindig társul némi szerencse is.Nehéz meccs volt.Én elmúltam már 10 éves :) és Bayern drukker vagyok.Van még spanyol, olasz, angol, stb.. foci is a világon és tiszteletben tartom mindegyiket.Ha kritizálom valamelyiket, akkor is normál keretek között.De itt van egy-két hozzászóló, aki azt sem tudja mit beszél.Heinrich meg ezzel a stílussal szerintem menjen a Keleti aluljáróba retket árulni.Most van szezonja és van egy két üres kartondoboz.... A Zenit sem lesz egyszerű, mert a kiscsapatok ilyenkor nagyon beindulnak.Hajrá Bayern!

jurgen 2008.04.11. 11:22:18

Nemi inflacioval ugyan, de vegre visszakaptuk a sorstol, amit 1999-ben elvett. :)
En is sajnalom a Getafet, szimpatikus kis csapat. Talan majd kilenc ev mulva, fiuk...

kroos 2008.04.11. 11:22:26

Lell sajátnevelés a Bayern-ben debütált csak kölcsön volt adva a köln-nek(2004-2006)

kroos 2008.04.11. 11:23:21

Ne kurjatok már fel egy Uefa kupa negyeddöntövel akartok kompenzálni egy BL-gyözelmet??????????????????

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.04.11. 11:24:44

popp,

ki az a(z említésre méltó) dél-amerikai játékos, akit a BM úgy vett el vmelyik riválisától, h a spílert ők fedezték fel? lehet, h volt, de nem jut eszembe egy se...

amugy meg ez elég buta érv, erősebb kutya baszik, ne csinálj úgy, mintha tegnap óta figyelnéd a nemzetközi labdarúgást. v az a probléma, h míg máshol 2-3 erős kutya kufircol, addig itt van egy legerősebb?

nehéz lenne veled vitázni, szted szánalmas a salátástál, meg rohadékok a bőrgatyások, erre talán egy rohadt digók és faszszopó serie a-val tudnék replikázni, de pont uannyi értelme lenne;)

Kahnt senki nem kiáltja ki a sportszerűség csimborasszójának, az szimpi tett volt, ennyi, kifejezetten utálják az országban, csak München egyik fele szereti.

jurgen 2008.04.11. 11:24:53

Mondtam, hogy inflacioval. Persze, hogy az többet jelentett volna, ha BL-t nyerünk akkor. De az erzes, az kompenzalta a 99-eset.

Demis Castro 2008.04.11. 11:25:21

Kicsit talán off, de:

A német futballt nem 10 éves korában utálja meg az ember, hanem akkor amikor idősebb, és már látott a világból valamit.

Akkor fogja észrevenni, hogy az egész jelenlegi német kultúra és benne a futball egy rettenetes nagy utánérzés. A németek gyakorlatilag európa japánjai: mindent megpróbálnak lemásolni, amit látnak a világban. Elősorban amerikát másolják (tessék csak megnézni a TV2 németfilm-kinálatát, kezdve a német pitével), de átvesznek mindent amiről azt hiszik, hogy az "cool". Például a "futball körüli hisztéria" sem echte német, hanem látták a tévében, hogy van ilyen a világban, akkor "ők is akarnak olyat csinálni." A "futballbizniszt" is úgy vették át: jé, a spanyolok, meg az angolok felépítettek egy iparágat, akkor ők is felépítenek egy "olyat". pld: Csináljunk egy "AllianzArénát!".

A vicc persze az, hogy a másolásnál csak a "külsőt" tudják másolni, mert a "lényeget" nem látják, nem tudják, nem ismerik. A futballjuk is egy egyszerű másolat, azért lett a német futball olyan, amilyen. Nulla kreativitás, annyit látnak az egyészből, hogy valami faszik rohangásznak a füvön, ez a futball. Namost úgy gondolták, hogy ha ők is futnak, akkor ők is futballoznak, és ha többet futnak, akkor jobban futballoznak. Ebből származik a németek futballja, ebből nőt ki A NÉMET FUTBALL. A szurkolók meg látták, hogy az olaszoknak vannak sáljaik, ergó ők is csináltak maguknak sálat; az angolokat énekelni látták, ergó ők is énekelnek. Úgy gondolják akkor már ők is "ugyanolyan" szurkolók, mint az olaszok meg az angolok. Pedig csak ugyanolyan balfasz postamesterek, meg órások, hivatalnokok, hetntesek és birkapásztorok mint sál meg éneklés nélkül. A német "futballhuligánok" is úgy lettek, hogy olvastak az angolokról és ők is akartak "olyat"; megcsinálták.

Alapvetően a német egy "análisan fixált" kultúra: mit lehet várni olyan emberektől, akiknek az egyetlen "argó" szavuk az, hogy "Scheisse". Például ha valami mindegy, az "ScheissEgal", és még sorolhatnám...

Lehetne elemezni nyelvészetileg is a dolgot: Torhütter, Latte, Aluminium, Tunneltrick, vagy a legszebb: Superzeitlupe stb, hallgassatok meg egy német kommentátort... Vagy akár a hokiból: StrafbahnKönig (ott meg az NHL-t másolják)...

Hogy ebből "német mentalitásból" hogy jött ki annak idején Goethe, Kant, Gauss, meg Karl Benz -akik azért még eredetiek voltak-, azt nem értem...

Mondok egy "eredeti német" ötletet: kertitörpe... Persze a maga nemében Hitler is eredeti volt, de az valahol a kertitörpe-szintje... Olyanúgy, mint Sumahher nagy ötlete annak idején: üssük el ezt a Battiszton nevű francia csókát, mert mi német futballisták vagyunk és megalkuvás nélkül küzdünk. Vagy például a barnetta által felidézett tizenegy. Vagy mateusz, zammer, heszler, meg a többi kisnövésű német futballzseni... Vagy a tegnapi Bayern (minusz Toni)...

És most beszéljünk a futballról :-)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.11. 11:29:32

Barnetta, na ne idegesíts már Tarnattal meg Linkével, ők két újabb jó ok a Bayern-gyűlöletre. Mondjuk Baslert. Effenberget elismerem, Schollt meg még szerettem is volna, a nem a bajoroknál játszik.

corrado 2008.04.11. 11:29:36

Nagy kár, hogy a tegnapi Bayern meccs nem a döntő volt. Akkor talán még sokáig emlegetnénk az Alaves meccsel együtt, így sajnos hamar feledésbe merül majd...

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.04.11. 11:31:37

popp, mit gyűlöltél Tarnatban?

most komolyan.

jurgen 2008.04.11. 11:32:08

En nem fogom elfelejteni, az tuti :)

the real 2008.04.11. 11:36:50

Furcsa dolog ez a Kahn-utálat. Viselkedését tekintve abszolút érthető is; ugyanakkor mindenki örülne, ha lenne a csapatában egy hasonló mentalitású és képességű játékos. Végülis nem azt akarjuk, hogy csapatunk mindenkinek szimpatikus legyen, hanem hogy sikeres, nem?

Demis Castro 2008.04.11. 11:38:02

OFF
Wagnert, Beethoven-t illetve oolaff tóóóóóónt és volfrrrram wutttttkét kifelejtettem, kéretik gondolatban beilleszteni a megfelelő listákba...
ON

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.04.11. 11:41:57

Kahnt mint futballistát utálni a stílusa miatt pont olyan, mint ugyanezért utálni Céronaldót...

szánalmas

2008.04.11. 11:47:24

"Hogy ebből "német mentalitásból" hogy jött ki annak idején Goethe, Kant, Gauss, meg Karl Benz -akik azért még eredetiek voltak-, azt nem értem..."

Talán úgy, hogy amit te itt a németekről összeírkáltál az nem más mint alantas ellenszenvből táplálkozó ordas nagy baromság.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.04.11. 11:50:51

Demis Castro,

várjuk a többi nem ideillő fasságot a német kultúráról, mentalitásról, zeneszerzőkről, hitlerről, schumacherről, tényleg rakd be utólag is, ami még kimaradt. okos srác lehetsz te.

máshol, plíz, kolléga...

gibson 2008.04.11. 12:02:32

"Nem értem,hogy lehet szeretni a Bájern-t. Az nem lehet ember. Van egy haverom aki rajongó. De ő nem ember."

:)))))

d3vnull 2008.04.11. 12:02:50

mocsing : miért szánalmas? Attól még el lehet ismerni hogy nagy játékosok hogy utáljuk őket.

Én pl. iszonyatosan utálom a sárgadinnyét, de mások olyan kibaszott jóízűen tudják enni, hogy biztos nagyon finom.

szferi 2008.04.11. 12:07:16

Demis castro: a primitív kommenteddel - német szóval élve - überelned sikerült minden ostobaságot, amit itt valaha is leírtunk.

delp 2008.04.11. 12:08:18

elnézést, de én imádom Tonit és annyira idegesítettt Belenguer, hogy tudtam örülni. szégyellem

Respect Dzsudzsinak, de a PSV egyedül Afellay miatt tényező, tegnap nem játszott, nem is voltak a pályán, ennyire egyszerű.

szferi 2008.04.11. 12:11:05

Kövezzetek meg, de a bayern, fiorentina, zenit mellett már inkább a rangers nyerjen.

BruceWayne 2008.04.11. 12:12:51

mikor lesz a német kupa döntő? remélem a Dortmund lealázza majd ezeket a k*cs*göket.... kahnt meg inkább cirkuszba kellene mutogatni már, nem futbalpályán...
Demis Castro meglátása érdekes, gondolom nem alaptalan képzelgés az egész.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.11. 12:14:05

Demis Castro, gyönyörű elmélet, de azért azt ne felejtsük el, hogy Európa legprogresszívebb, legfiatalosabb fővárosa Berlin, ahova nagyon sok fiatal művész gyűlik, köztük magyarok is, ott aztán lehet élni. És szerintem német is német között is van különbség, hasonlísd össze Hamburgot, Frankfurtot, mondjuk Münchennel vagy Stuttgarttal. Én a német focit, jó a sportot nem szeretem, de németekkel semmi bajom. Legfeljebb sajnálom őket, hogy nem tudnak egy ízeset káromkodni.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.11. 12:15:07

szferi, repülnek a köveim ;)!

BruceWayne 2008.04.11. 12:16:16

szferi te meg ne vágd magad alatt mégjobban a fát az ilyen kijelentéseiddel hogy a rangers nyerjen....
minden jóérzésű ember zenit-fiorentina döntőt vár, egy mentség lehet még: forentina-bayern, de csak azért hogy a németek a döntőben égjenek, mert az még jobban fájhat... de elég lesz nekik az elődöntő is...

Demis Castro 2008.04.11. 12:16:38

Barátaim, én csak megpróbáltam tágabb kontextusba helyezni a német futballt, és némi támpontot nyújtani azoknak a sporttársaknak, akiknek valami számukra megmagyarázhatatlan okból - de igen helyesen - ellenszenves a germán labdarúgás...

Tisztában vagyok vele, hogy ez elég sarkos vélemény volt és elképzelhetőnek tartottam, hogy parázs vita fog kialakulni. Kicsit sajnálom, hogy lényegi ellenvetés nem érkezett, az ellenvéleménnyel rendelkezőktől egy "te egy barom vagy" volt a maximum, ami kitellett...

Ha maga a gondolatmenet túlzott szellemi megterhelést jelentett bárkinek, én kérek elnézést. Igérem, hogy ilyen kilengés a továbbiakban nem fog előfordulni....

Beszéljünk inkább arról, hogy Schweinsteiger-t tekinthetjük-e Effenberg szellemi örökösének és utódjának, vagy azt azért mégse...

jurgen 2008.04.11. 12:17:52

Persze, hogy nem alaptalan. Elöitelet meg kisebbsegi komplexus az alapja :)

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.04.11. 12:20:54

"Ha maga a gondolatmenet túlzott szellemi megterhelést jelentett bárkinek, én kérek elnézést."

túlzott szellemi megterhelést max az jelent nekünk, h miért itt szeretnél parázs vitát hitlerről és goethéről.

Schweinsteiger egyelőre egy kurva szar formában lévő tehetség, akiben több van.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.04.11. 12:24:05

d3vnull 2008.04.11. 12:02:50

mert általában savanyú a szőlő. Cnél és Kahnnál is. meg még sok más játékosnál.

ha vki elmondja, h nem szereti, de hát amit nyújt, letett az asztalra, azt nem lehet nem elismerni, a világ legjobbjai közt van, akkor azt aláírom. de fröcsögni és majmozni, köcsögözni, totemállatozni, gyerekgyilkosozni, azt nem szeretem.

persze, lehet, de sztem attól még szánalmas. annyira nem az egyebek, a stílus, a kinézet a döntő, amikor egy futballistát megítélünk, h ha emiatt utálunk egy (ennyire) nagy játékost, csak az érdemei elismerése mellett korrekt fikázni.

szferi 2008.04.11. 12:27:29

popp: Igazából a sportingnak szurkoltam, de ez van.:)
Most monnd meg, a bayern ezek után megérdemli? A zenit kétszer jutott tovább idegenben lőtt góllal, megérdemlik? A fiorentina szintén tizenegyesekkel, nulla játékkal hozta a nyolcaddöntőt. Hát csak a rangers maradt. :)

Nerazzuri: mi az hogy még jobban??? :):):)

OFF -Demis castro: lényegi ellenvetés: szánalmasan keveset tudsz a német kultúráról és mentalitásról. nem azért védem őket, mert én szeretem őket, egyáltalán nem. De ha minket kiszel tünde, győzike, a futballkultúránk, meg az mtv székház ostroma alapján ítélnének meg, nem tudom milyen következtetéseket vonnának le. vannak érthetetlen dolgok, de sztem nem Goethe az meg Heine, hanem pl. hitler. Vagy mussolini, sztálin, horthy stb.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.11. 12:29:54

Mocsing,
1. Előbbi hsz-emre nem figyeltél, ismétlem magam, Ze Roberto, Lucio, Elber! Tudtommal Brazília is Dél-Amerikában van.
2. Nem vagyok én naív, tudom hogy az erősebb kutya jut pinához, de akkor se szép, ha a kis testvére csaját nyúlja le. Szóval azért, mert így megy ez még hányhatok tőle és
3. lehet egy érv, a Bayern gyűlöletemre. Mely persze zsigeri, még akkor is, ha vannak racionális elemei. Tudod a fociról a vita mindig csak félig racionális, mert mindenkinek van kedvenc csapata és preferencia rendszere. Kivéve drukkerkurvákat, akik mindig szeretnek az aktuális győzőkhöz csapódni, extrém esetben annak szurkolni, aki éppen támad.
4. Kahnt csak a német sajtó kiáltotta ki a sportszerűség Non Plus Ultrájának, emlékszem a lassításokra, ahogy Oli meg Lehman tárgyal, de mondom ez máshol olyan természetes a kapusoknál, mint vécére menni, ha hugyozni kell.
5. Tarnatban pontosan azt a güzülést utálom a mint a német fociban. De visszakérdeznék, mit lehet szeretni Tarnatban?

kroos 2008.04.11. 12:31:19

Nerazzuri inkább drukkolok egy ilyen k*cs*g csapatnak de legalább nem kell fosnom hogy 4 év mulva 3 bajnokicimet fognak anulálni.Tudom hogy ami a pályán történik az azért van mert ugy van,nem pedig azért mert Moratti épp azt rendelte meg.

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2008.04.11. 12:32:37

A vesztesnél (kiesőnél) egyetlenegy nagyobb lúzer van: aki nem bírja azt elviselni... és csak sz#rt dobál...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.11. 12:32:49

szferi, tudod jól hogy italomán Roma drukker futbal fan vagyok, így az UEFA-ban a Fionak drukkolok.

"OFF -Demis castro: lényegi ellenvetés: szánalmasan keveset tudsz a német kultúráról és mentalitásról. nem azért védem őket, mert én szeretem őket, egyáltalán nem. De ha minket kiszel tünde, győzike, a futballkultúránk, meg az mtv székház ostroma alapján ítélnének meg, nem tudom milyen következtetéseket vonnának le. vannak érthetetlen dolgok, de sztem nem Goethe az meg Heine, hanem pl. hitler. Vagy mussolini, sztálin, horthy stb." - ebben viszont tökéletesen egyetértünk!

kroos 2008.04.11. 12:33:22

Tarnatnak olyan ballába van hogy ha összeadom a Casettiét a Tonettoéval és megszorzom chivu-val akkor is csak a felét kapom a Tarnaténak.

d3vnull 2008.04.11. 12:33:31

mocsing : világos beszéd.

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2008.04.11. 12:34:28

"Most monnd meg, a bayern ezek után megérdemli?"

Pont ezek után érdemli meg...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.11. 12:36:01

barnetta, na ne mondd már, hogy nem láttál még német bajnokit, ahol a Bayernnek fújtak. Egyébként an émeteknek is meg volt a maguk fogadási botránya a vébé előtt, csak azt időben eltussolták.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.04.11. 12:38:13

de attól, h nem szeretem Tarnatot, nem érv, h gyűlöljem a csapatát. amúgy én a balos bombáit szerettem.

figyeltem amúgy, de te ezt írtad:
"basznak ők kiépíteni hasonló dél-amerikai megfigyelő hálózatot, mint német riválisaik, inkább lerabolják azokat, mikor éppen megerősödnek, hogy visszaszerezzék szánalmas salátástáljukat. A legkirívóbb példa, hogy a 2002-es Looserkusentól nemcsak a bajnoki címet csaklizták el undorító malaccal, de a legjobb játékosaikat is (Ballack, Ze Roberto, Lucio)"

a megfigyelő-hálózatos részt nem értem, Zé már a Realban is játszott előtte, Elber a Milanban. Luciot benéztem, őt tényleg a Lever találta. de több nincs nagyon, plusz ott van Breno és Sosa, akiket a BM talált, habár nehezen hiszem, h lesz belőlük valaki.

de túlzás azt érzékeltetni, h megvárják, amíg a riválisok tlaálnak sok tehetséget dél-amerikában, aztán megveszik. Lucio, oszt ennyi.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.04.11. 12:40:28

előző popp-nak ment,

amúgy még annyit hozzá, h hányhatsz, h a kistestvér csaját nyúlja, de akkor az összes ország futballjától hánysz (beleértve a napfényes Itáliát is;), nem különleges ebben a Bundes

drdugo 2008.04.11. 12:40:58

Remek post. Élvezet volt olvasni.
Igazi futballszerető ember tegnap nem szurkolhatott a Bayernnek. Annyira nem érdemelték meg a továbbjutást, hogy arra nincs szó.

Botrány volt a Bayern. Nemcsak tegnap, de már hónapok óta. Tényleg nem szól másról a játékuk, minthogy vagy Toni bemákol elől, vagy Ribéry ritmust vált és összehoz valamit.
És olyan remek játékosok, mint Schweini, Klose, Podolski szinte már szóhoz sem jutnak. Azt a Kroos gyereket is kb kétszer láttam játszani pár percet a Zvezda meccs óta, pedig azt mondták akkor, hogy az egyik legnagyobb német tehetség.
Egyébként már rég nem vagyok antibayernes. Ez a csapat egész szerethető lenne. Kahnt öregkorára egész. Sőt még a tajparaszt Van Bommelt is bírom valahol. De tegnap veszniük kellett volna, ha létezik a tegnap már említett futballisten.

A meccsről még annyit, hogy olasz szurkerként anyáztam Tonira. Ugyanis simán ki kellett volna állítani a műeséseiért. Legalább háromszor próbált meg 11-est eljátszani. Persze ha ezt az olasz válogatottban csinálja, akkor nem baj:)

2008.04.11. 12:41:42

"Ha maga a gondolatmenet túlzott szellemi megterhelést jelentett bárkinek, én kérek elnézést."

Ne próbáld írásodat valamifajta magasröptű szellemi termék látszatában feltüntetni, éppenhogy primitívségről és felületességről árulkodik, sokkal inkább köszönhető ennek, ha valaki esetlegesen megterhelésnek érzi befogadását.
De hogy mégis mi vett rá arra, hogy ezt elénkhányd annak ésszerű magyarázata nincs, feltételezhető hát inkább bizonyos negatív érzelmek vezéreltek. Hogy az egyik zseniális south p. részből idézzek valeszeg azért " mert a szíved tele van haraggal és a lelked is oly' sebzett" :) mint azt mondotta volt mr jefferson :)

kroos 2008.04.11. 12:49:11

Nekem csak azzal van bajom hogy sokan 1 meccs alapján megitélnek egy csapatot, és annak történetét ill. a futbalban elfoglalt helyét.Mi lenne ha a Brazil válogatotat a 2006-os brazil-francia alapján itélnénk meg és szarjunk az 5 vb gyözelmükre!!!

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.04.11. 12:51:46

továbbá arról egy rohadt szó nem esik, h ez az első meccs volt fordított leosztásban, akkor ugye a Getafe egyenlített a legvégén, csak ha ezt ők teszik, akkor hú, nem adták fel, ha a Bayern, akkor mázlisak. vmi nem stimmel.

és még akkor se lehetne ezzel jönni, ha az egyik meccset a BM, a másikat a G támadta volna végig, de ha jól rémlik, mindkét meccset végignyomták a németek...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.11. 12:58:32

Mocsing, Ok, megfigyelőhálózatos részben igazad van, egyébként közben eszembe jutott, hogy Santa Cruzt, Guerrerot, és C. Pizarrot épp a Bayern fedezte föl.

De ennél sokkal lényegesebb, hogy mégis a vetélytársaktól nyúlta le az előző hsz.-ben említett klasszisokat a Bayern. És nyáron is sikerült elhozni az egyik legnagyobb riválistól Kloset. A Bayernt utálom ezért a nyúlásért, de nem szertem pont ezért sem az Intert, sem a Madridot, sem a Chelsea-t. A német focit másért gyűlölöm (sajnálom, de ez van).

Az hogy Tarnat játékát nem szeretem, valóban nem racionális érv a Bayernt gyűlölni, de mondom ez nálam zsigeri dolog (megint csak sorry), amelyre mindent rá lehet húzni (tudod nincs sapkája, van sapkája - nincs Linkéje, van Linkéje).

kroos 2008.04.11. 13:01:49

Popp:Pizzaro-werder felfedezett...szerintem te Tarnatot kb 2szer láttad játszani arra meg nem tippelek hogy hány bundesliga meccsett láttál .

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.04.11. 13:05:05

Pizarrot a Werder fedezte fel, h beduricázzak egyet a saját felsőnkbe:))

én megértem, ha vkit zavar, h a nagyobb sok pénzzel elhozza a kisebb kulcsemberét, de kicsit széllel szembn pisálásnak érzem ezen fennakadni. értelek, de nem értem, ezen manapság hogyan lehet kiakadni.

amúgy: ez inkább korábban volt jellemző, a mai Bayernben csak Lucio, Zé és Klose játszott korábban riváisnál.

(mielőtt vki beordítja Lahm nevét, ő saját nevelés, kölcsönben volt a Vfbnél)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.11. 13:10:11

Mocsing, barnetta, tiszteletreméltó ez a kiállás, ha Romának esnének így neki - én is ezt tenném. De elég sokan leírtuk, hogy ez a Bayern gyűlölet gyermekkori a tegnapi meccs csak alátámosztatta és ha ennyi emberben közös ez a dolog, amögött csak lehet valami. És ezt a valamit olyan személyek testesítik meg, mint Uli Hoeness, abból, hogy ő a Bayern egyik arca, máris tudhatjuk: egy arrogáns, hogy ne mondjam gőgös klubról van szó, de lehet , hogy épp ennek köszönheti sikereit. Beckenbauer valóban nagy egyéniség, de jogosan háborodnak föl sokan egy olyan nyilatkozattól, hogy "egyetlen Getafe játékost sem ismerek", ilyet akkor sem illik, ha igaz.

szferi 2008.04.11. 13:14:41

popp, bocs, de a Roma emblematikus figurája az európai foci egyik legnagyobb bunkója...

Romanes eunt domus 2008.04.11. 13:15:48

"Most monnd meg, a bayern ezek után megérdemli? A zenit kétszer jutott tovább idegenben lőtt góllal, megérdemlik? A fiorentina szintén tizenegyesekkel, nulla játékkal hozta a nyolcaddöntőt. Hát csak a rangers maradt. :)"

Akik a Werder ellen bemutatták az antifoci magasiskoláját...megérdemlik?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.11. 13:19:10

szferi, ezt sokan mondják, de ha mostanában nézed kapitányként sokkal fegyelmezetebb kevesebbet hisztizik. Egyébként az Olimpicoba egész elképesztő, hogy amikor csak kis ujjal hozzáérnek a a Capitanohoz, az egész lelátó fölhördül, még jó, hogy rájátszik erre.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.04.11. 13:19:45

nemtom, a Roma sem köpködős klub szerintem, Poulsen szerint lehet...

a Kaiser szavait meg félreértelmezték, az interjúban megkérdezték, tud-e mondani egy Getafe játékost és ő nemmel válaszolt, ez jött le úgy, h azt mondta, senkikből áll a csapat stb. lehet, h Sensi sem tudna egyből egy Nürnberg játékost, de ettől nem egy gőgös, arrogáns ember.

Hoeness gátlástlan, az anyját megb.szná 70 euroecentért, de most komolyan: milyen legyen egy menedzser?

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2008.04.11. 13:29:49

igaz bl,de mindenkinek ajanlanam figyelmebe ezt a tanulsagos cikket:

www.goal.com/en/articolo.aspx?contenutoid=654285

_benito · www.nst.blog.hu 2008.04.11. 13:40:32

ez csodaszép történet, de muszáj közbevetnem, hogy sajnos a mikulás nem létezik és aggasztó hírek érkeznek a húsvéti nyuszival kapcsolatban is.

Ronal-d'oh! 2008.04.11. 14:01:14

Jobb is, hogy ez a Bayern nincs a bl-ben. Egy vörös angol csapat (van 3, lehet választani) szétverné őket.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.04.11. 14:02:06

Überbrutál, mekkora pechük van idén a spanyol csapatoknak a nemzetközi kupákban.

(Már-már nem is tudok másra gondolni, mint hogy a sors előkészíti a Barcelona óriási mázliját.)

Popp: a Bayernt a németek is gyűlölik. Én viszont szeretem a németeket. Irracionális. Nem lehet megmondani, hogy miért. (Egyébként "objektíve": a németektől semmi sem áll olyan távol, mint a beképzeltség. Tapasztalataim szerint nem is értik meg ezt a fogalmat.)

De tegnap természetesen a Getafénak szurkoltam. Óriási meccs volt. És óriási igazságtalanság.

Szóval, amikor Braúlio kicselezi a kapust, az üres kapuval áll szemben, lendíti a lábát, és... elcsúszik; ott nem lehet mit mondani. Ilyen nincs.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.04.11. 14:07:35

Demis Castro:

Nagyon OFF: Nietzsche első korszerűtelen elmélkedése a német "kultúráról" szól (ami szerinte nincs). Embertelen jó!!!

czipi 2008.04.11. 14:46:43

srácok

csak ennyit írok
"a Bundesliga átlagnézőszáma a legmagasabb az európai bajnokságok közül (37 644), vagyis átlagban több mint kétszer annyian járnak meccsekre, mint Olaszországban (18 473). "
LEGMAGASABB EURÓPÁBAN!!!!
nem angol, spanyol, NÉMET

Titi120 2008.04.11. 14:47:13

Heinrich, basszus, ez elégé szánalmas ...

Nem kötelező szeretni a BM-t, de azért valami minimális tiszteletet elvárna az ember, és talán nem kéne sok-sok embert vérig sérteni ilyenekkel:

"magára valamit is adó drukker legkésőbb tíz éves korára megutálja a Bayernt, ..."

Az meg egy vicc, hogy Hitzfeldet futball antikrisztusként állítod be, miközben pár napja meg pont te védted legjobban Benítezt nagy leffentések közepette ...

ApukadHUN 2008.04.11. 14:49:04

czipi: jól tükrözi a német ízlést

krysal 2008.04.11. 14:52:27

"magára valamit is adó drukker legkésőbb tíz éves korára megutálja a Bayernt, ..."
Hát, ha ez így, ebben a formában túlzás is talán, de van egy-két meccs (pl. Valencia-BM), ami miatt csípi a szemem a bajor sör szaga is. (Vagy ha emlékszik valaki Salihamidzsic örök érvényű beszólására: "0-1 után megindultunk, és a madridiak a nadrágjukba csináltak", az sejthet valamit a háttérből.)

Viszont a személyes vélemény: Ezzel a meglehetősen erős kerettel nem EZT a focit várta volna senki, és egy BM fanatikus se csodálkozzon, hogy a fent említettek után egy ideig megint közútálatnak fognak örvendeni..................

Micimedwe 2008.04.11. 14:55:35

Részemről kifejezetten irigylem a németeket a közízlésüket tekintve. Ha csak tízedannyi közízlés lenne kishazánkban, mint náluk, már előbbre lennénk.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.11. 14:56:07

"magára valamit is adó drukker legkésőbb tíz éves korára megutálja a Bayernt, ..." -bár nem vagyok heinrich ügyvédje , de ezt mondatot az én tollam hegyéről vette le. Egyébként "a magára valamit adó ember" fordulatot nem kell komolyan venni ennek csak a mondanivaló nyomatékosítása a célja nem pedig mások sértegetése, én is élek ilyen fordulatokkal, élő beszédben megfelelő gesztusok és mimika kiséretében nem is sértődik meg rajta senki.

ASRM 2008.04.11. 15:01:26

Hát a szív szakadt meg tegnap este emiatt a Getafe miatt, az biztos. Vannak még romantikus történetek ebben az elfajzott futballvilágban is és ez megnyugtató. De azért sporttársak, élén Heinrichhel, hátrébb az agarakkal, tiszteljük valamelyest az a szurkolótábort is, amelynek a csapatát zsigerből utáljuk.
A Bayern egyébként szerintem elsősorban Bundesliga szinten utálható, ha jól tudom Németországban egyébként sokan csak FC Hollywood-nak becézik. De ez már nemzetközi szinten megmosolyigtató megnevezés lenne. Meg aztán ennek a Bayernnek van néhány kifejezetten szerethető játékosa (Lucio, Scweini, Lüke Tóni, Ribery(?), én legalábbis el tudnám őket képzelni szeretett cspatomban. Nézd már, a végén még itt fényezni kezdem ezeket a káposztaevőket, na gyorsan be is fejezem itt.
Még annyit, így legalább lehet a Fiorenrtinának majd tiszta erőből szorítani a döntőben.

Micimedwe 2008.04.11. 15:07:16

Zenit - Rangers döntő lesz.

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.04.11. 15:08:07

hmmm...bírom az ilyet, ilyenkor idecsődül a "zelitligás divatdrukkerek" ostoba antibayernes hada, hogy fikázza a bajorokat...ha erre lehetne fogadást kötni akkor gazdazg lennék! :)

Heinrich,

eddig kifejezetten jól írtál a Bayern München című komitragédiáról. Szinte mindenben egyetértettem veled, mert az igazat írtad: A Bayern játéka egy nagy ***, Hitzfeldnek sikerült kaputtra vágnia egy remek képességű emberkékből álló csapatot...right. Az offenzív játék pedig kimerül abban, hogy bevíeljük középre, és ott a talján bika bebírkozza valahogy...igen, ez így van. S én, mint Bayern-drukker ettől hányingert kapok és inkább átkapcsolok a Soutparkra, elkerülendő az esetleges anyagi károkozást. Az, hogy ez a csapat nem érdemelet továbbjutást az is jogos, ebben én is egytértek....s tudnám még folytatni!

DEEEE!!!
Az ilyen "magára valamit is adó drukker legkésőbb tíz éves korára megutálja a Bayernt" szintú undorító, írás teljesen hiteltelenné teszi az egészet, alleszusammen.
Nem kell szeretni a bajorokat, sőt lehúzhatod őket, mert megérdemlik, de nem értem mirefel jó ez sz*rdobálás!??

the real 2008.04.11. 15:13:51

Tovább bővült a "divatdrukkerek" köre, mostmár az angol, olasz, spanyol focit szeretők is köztük vannak.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.11. 15:15:30

Basti, hát nem érted és ha Bayern drukker vagy, még nem találkoztál ezzel a jelenséggel, a Bayernt szinte mindenki gyűlöli, aki nem szereti. Nem a szurkolóit, nem feltétlenül a játékosait, hanem a Bayernt!

osgood 2008.04.11. 15:21:37

Önvallomás. Töredelmes. Szemlesütéssel egybekötve. Illetve megelőzve. Számoltam, nekem majdnem kijött az említett 10. Igazából 12. A Schumacher-Battiston-találkozó. Azóta. Igen, zsigerből. Pedig nem tartom magam focifókuszált embernek. Linekernek igaza van. A zsigereskedőknek is. De nincs rá racionális magyarázat. Ezért én kérek elnézést a Bayern- és/vagy német-kedvelőktől. Értsék meg, az valami olyan, mint amikor a japán jóember örvendezve falja a páfrányfenyő termését, aminek szaga egyébként a világ minden tájékán hatékonyan tömegoszlatásra, magzatelhajtásra. Valami olyasmit szeretnek, ami ... áhhhh, nincs rá szó :-))))
Agyvérzés persze abból van, hogy nem a Rangerst vagy egy nehezen szerethető másik csapatot nyomnak le. Nekik profanizálni köll a Dávid-Góliát (ifjabbaknak: Tom és Jerry) történetet. Igen, és akkor a nagyobb xarrá verte szerencsétlent...

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.04.11. 15:22:07

@ Micimedwe 2008.04.11. 15:07:16

nem.

ApukadHUN 2008.04.11. 15:24:09

A Bayern. Vagy utálod, vagy szereted. Köztes állapot nincs.
Ha játszik, akkor érte vagy ellene szurkolsz. Mindegy ki az ellenfél.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.04.11. 15:28:18

ApukadHUN 2008.04.11. 15:24:09

és így van ez Mourinhoval, Schumacherrel, a Fradival, Mike Tysonnal, Tottival, a Reallal, a Juveval, meg még millió tényezővel a sportvilágban.

karakteres klasszisoknak hívják őket.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.04.11. 15:31:11

nem igazán, szerintem sokkal több Barcelona drukker van, aki Bayern-Realon a Realért szorít. S fordítva is: egy Barcelona - Bayernen inkább a katalánoknak szurkol a Madrid drukker.

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.04.11. 15:31:42

Jah értem....csak azért bejöttök ide (zelitligás fanok), hogy telehányjátok az étert, a "hú de szar ez a Bayern" meg hogy "hogy lehet az ilyeneknek szurkolni" féle hsz-kal és akkor még mi vágjunk hozzá jópofát....röhejes, de tényleg.

A zsigeri utálat amúgy is szánalmas....

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.04.11. 15:32:46

azert egy Bayern-Inter meccs tudathasadast is tudna okozni...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.11. 15:32:56

mocsing, meg a Liverpoollal is!

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.04.11. 15:35:01

pancho

ilyenek vannak, de Werder drukker is van, aki a nk. porondon a Bayernért szorít, mert német. ha barca drukker vagy, gondolom a spanyol focit szereted, nyilván ha választhatsz, h spanyol nyerje a BLt vagy német, akkor hiába a real az, de neki szurkolsz. miért működne ez másképp a német drukkereknél?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.11. 15:35:35

pote, Nekem egy Bayern -Lazio (az Internek tudnék szurkolni ellenük). Na de ha ez a két csapat játszana a kertemben inkább lehúznám a redőnyt!

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.04.11. 15:37:55

Basti: Szerintem Téged nem akar itt bántani senki, de az egyszerű drukker számára a tegnapi meccsen tökéletesen előjött minden, ami miatt nem szeretjük a Bayernt. A mi "nemszeretem" teóriánk tökéletes megerősítést nyert azáltal, hogy a mérkőzésen, elcsúszott a támadó, nem látta a labdát ziccerben, a kapus kiejtette a kezéből a labdát.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.04.11. 15:39:20

Azért mondjuk a Manchester esetében, vagy a Milan esetében már egy kicsit árnyaltabb a kép, mint a Bayernt körülvevő általános elutasítottság esetén. Szerintem.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.11. 15:39:22

mocsing, azért a Madrid-Barca szembenállás bonyolultabb. Mondanád egy öshonos Barca drukkernek, hogy ő spanyol, ha vérmesebb fajta kapásból taknyán tenyerölne, majd ha jó napja van elmondná, hogy ő nem spanyol, hanem katalán.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.04.11. 15:42:20

pancho,

sztem Bastinak az talán a legnagyobb baja, h nem lehet majd ilyet olvasni, amikor a Juventus (ha már mázli témánál vagyunk) megint úgy jut majd tovább, h Wiese ejti ki a labdát a meccs végén, vagy ha a Barca megy - feltéve, de meg nem engedve - nagy mázlival tovább.

a mázlis csapatot mindig utálja a semleges és az ellentábor, de hogy mi ez a fröcsögésetek a Bayernről, és mire jó, azt én még midnig nem értem, bár Basti vérig sértettségét sem.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.04.11. 15:44:55

popp,
a lényegen sztem nem változtat, belföldön utálják egymást, külföldön tudnak drukkolni egymásnak. ahogy pl a németek is.

Titi120 2008.04.11. 15:46:03

Az nekem azért böki a szemem, hogy a tegnapi szerencsénk szinte már bűn, maga a megtestesült táptalaj a Bayern utálására, miközben a futballtörténelem egyik, ha nem a legnagyobb szerencsétlensége pont ezzel a csapattal esett meg nem egészen 9 éve ...

fcb (törölt) 2008.04.11. 15:48:10

tehát: Fc Bayern-Getafe 1-1, Getafe-Fc Bayern 3-3 az annyi , mint 4-4 és idegenben lőtt gólokkal továbbjutó a Bayern. Mit kell ezen annyir sz*rozni ? :) Egyébként nem volt olyan szép a Getafe játéka. Tördelték a játékot, húzták az időt, színészkedtek, stb.... Ennek ellenére becsülöm őket. Toni pedig pont azért is klasszis játékos, amit tegnap művelt. Van belőlük jó néhány a világon. Ezért fizetik őket. Csak ezt az any**ós meg egymás ''arcába köpős'' stílust kellene abbahagyni nem csak itt , hanem számos más fórumon. Mert ez meg a magyar netezős társaságot is minősíti....Persze itt könnyű vagdalni a kemény szavakat, mint élőben és szemtől-szemben. A cikkek és a rovatok szerkesztőinek pedig legyen ez a szemük előtt, mielőtt bármit is leírnak. Elvégre az ő gondolataik képezik az alapot egy fórumnak.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.11. 15:53:44

fcb, a Bayern gyűlöletemet én sohasem rejtem véka alá még élőszóban sem, aki meg a focival kapcsolatos nézetkülönbségeket, meg kemény szavakat magára veszi, abban hiba van. Nem azt mondom, hogy szó nélkül kell hagyni védjétek csak a mundér becsületét. Az is jó a szurkolásban , hogy van mit egymás orra alá dörgölni

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.04.11. 15:56:32

"magára valamit is adó drukker legkésőbb tíz éves korára megutálja a Bayernt"

ez a vérig sértettségem oka.

Ezt azért hagy' kérjem már ki magamnak bassza+!!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.11. 16:01:13

Basti, nem kell ennyire mellre szívni, nálunk haveri körben teljesen mindennapos efféle kiszólásokkal pocskondiázni amásik csapatát.

Beoffolok egy vidiót, hogy kicsit csillapodjon a a hangulat: youtube.com/watch?v=5tDgPqFSVnc

at the beginning a fish · http://motivationforlif3.blogspot.com/ 2008.04.11. 16:04:47

Most komolyan kérdezem, jobb lenne ha mondjuk nem lennének olyan csapatok mint pl. a Bayern?:)

Az egyik tábor általában a rossz dolgokat emeli ki, kihagyva a pozitívumokat, míg a másik oldal pedig pont az ellenkezőjét teszi. Egy nevezőre úgysem jut a két tábor. A kölcsönös mocskolódás pedig teljesen fölösleges. Csak margóra írom, hogy általában hozzászólás a hozzászólót is minősíti.

Én mint Bayern-szurkoló is érzem, hogy nem úgy megy a csapatnak, ahogy egy kedvenc csapattól elvárjuk, és sajnos már évek óta. Bezsebeljük általában a bajnokságokat, de árnyékai vagyunk annak a csapatnak amelyik pl. az ominózus döntőben játszott 99-ben. Viszont mindig bízom benne, hogy most majd jó lesz. Egyelőre nem látom azt a bizonyos nagy egységet a csapatban ami anno bennük volt, csak egyéniségeket látok, viszont ha összekovácsolódnak egy rendes csapattá, akkor lesz majd nemulass :)

Aláírom, hogy a Bayern talán a foci Antikrisztusa, hisz nem tudnék talán még egy csapatot mondani, akit többen utálnának a földön mint a Bayern-t. De talán épp ezért is tud nagyobb örömet okozni egy Bayern-szurkolónak amikor nyer valamit a csapat, vagy egy anti-bayernesnek amikor nyernek a Bayern ellen :)

A Bayern-t lehet utálni vagy szeretni, de közönyösen tekinteni rá aligha lehet :)

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.04.11. 16:04:55

Úgy látom van itt egy kis félreértés.

Egyrészt teljesen mindegy, hogy mit írok a Bayernről, senki világnézetét nem ingatja meg a dolog. Másrészt százszor inkább Hitzfeldtől kapok agyérgörcsöt, mint a Bayerntől, ez szerintem a posztból is kiderül.

Az pedig, hogy a kilencvenes évek elején rengeteg német drukker volt az országban az tény, magam is ünnepeltem Brehme tizijét az argentinok elleni VB döntőn. Szintén tény, hogy ezek közül az emberek közül, rengetegen fordultak a német válogatott, és a német focit ultimate megtestesítő Bayern ellen - elsősorban a valóban dühítő gőgjük miatt, amit azért a mai napig ápolnak is, a Beckenbauer féle azt sem tudom ki ez a Getafe kaliberű nyilatkozatokkal.

barnetta

igen, emlékszem még erre a csapatra, Kuffourt, Schollt és Tarnatot még kedveltem is, sőt, az öregről rendszeresen meg szoktam emlékezni a Bundesliga posztokban. Ha azt kellene átgondolnom, hogy Hitzfeld ezzel a 'gyenge' csapattal jutott BL döntőbe, azt nem teszem, mert ez a csapat minden volt, csak nem gyenge. Ha az akkori, hasonló méretű igazságtalanságra gondolsz, akkor Sami Kuffour összeomlását a mai napig nem felejtettem el, de ettől függetlenül a Bayernnek annyiszor van irtózatos mázlija (pl.: Bundesliga győzelem a Schalke ellen az ismert körülmények között), hogy istenigazából nem tudta sajnálni őket az ember a MU ellen.

Végezetül a legfontosabb: véletlenül sem tettem egyenlőségjelet a Bayern szurkoló=hülye közé. A szezon elején valóban élmény volt Bayern meccset nézni, az ember várta, hogy igazi nagycsapatokkal játszon a Bayern, erre Ottmar szétqrja az egészet, Klinsi kezdhet mindent elölről, és ez, egy durván emocionális meccs kapcsán ki is szakadt belőlem. Nem kell túldramatizálni.

BruceWayne 2008.04.11. 16:05:08

popp én ezen röhögök egy hete, főleg hogy a zenét már előtte is ismertem :-)

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.04.11. 16:10:40

popp,
hat k-ra beoffoltal, az teny :)

sztem a szurkolasban az a legjobb, h a masik csapat szurkoloit lehet huzni, es ha az meg a haverod is, hat az kulonosen jopofa erzes.

Basti,
nem kell mellre szivni,
Te a Bayern-t valasztottad, valakinek meg a spenot a kedvenc kajaja...

fcb (törölt) 2008.04.11. 16:18:38

én nem szívtam semmit sehova meg mellre sem. csak arra próbálom ösztönözni a társaságot, hogy maradjunk a normális keretek között. jó hétvégét mindenkinek ! 17:00 Vasárnap , Sportklub FC Bayern - Dortmund - élő :)

ASRM 2008.04.11. 16:25:49

Csak még egy megjegyzés: szerintem kaptak eleget az élettől "szegény" Bayern szurkolók, itt nálunk, azzal, hogy hétről hétre a Léderer@Co kommentálásában kell végignézniük a meccseket. De ez már egy másik poszt témája lehetne.

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.04.11. 16:33:05

"Bayernnek annyiszor van irtózatos mázlija (pl.: Bundesliga győzelem a Schalke ellen az ismert körülmények között), hogy istenigazából nem tudta sajnálni őket az ember a MU ellen."

Ha a matek ismereteim nem csalnak, akkor 1999 előtte volt 2001-nek...vagyis te már 1999-ben tudtad, hogy a Bayern 2 év múlva marha nagy mákkal fog bajnokságot nyerni, ezért nem szorulnak sajnálatra, sőt mi több: utálni kell őket. Na igen, így már minden világos!!
(jah és igen..más csaptnak nincs mákja, csakis a Bayernnek..ezt is értem már!)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.11. 16:36:20

Basti, a Bayern hagyományosan mákos csapat, ezt már az apám is mondta pöcsös koromban, hogy a németeknek meg Bayernnek több a szerencséje, A kilencvenes években is volt egy-két mákos bajnoki győzelem.

the real 2008.04.11. 16:36:35

Ezért írta, hogy "pl.".

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.04.11. 16:37:39

A Bayern a Depor negativja

Strigo 2008.04.11. 16:59:39

Van rajtam kívül más is, aki igazságtalannak érzi, hogy a 90 perc alatt ugyanannyi gólt lőtt idegenben a Bayern, mégis továbbjutottak több idegenben szerzett góllal???
Ilyenkor 11-esek kellenének szerintem.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.11. 17:01:31

Szerintem eleve hülyeség az idegenben lőtt gól szabálya, de az a minimum volna, hogy a hosszabításban már nem számítana.

BruceWayne 2008.04.11. 17:08:57

na az a Schalke előtti győzelem volt még egy nagy szégyen... Merk is büszke lehet magára hogy a 94. percben befújt egy ártalmatlan (nem)hazaadást....

madbalee 2008.04.11. 17:12:36

Én sem értem hogy lehet szeretni a Bayernt:)

Getafe :(

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2008.04.11. 17:23:16

Na majd a Zenit, bennük nagyon bízom, ez a Bayern nem okozhat problémát nekik, pláne ha felpörgetik a gépezetet... :) Munka után megírtam a magamét, a Getafe-dráma tegnap nagyon elvette a postírókedvet, de pótoltam, talán még nem hűlt ki nagyon a téma.

azbennvolt.blog.hu/2008/04/11/makdaralo_beizzitva

m3ss 2008.04.11. 17:43:49

ahaha
Demis Castro 4 president :P
nagyon szórakoztató hozzászólás volt az a németekről, mellesleg némi igazság is van benne :)

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.04.11. 18:01:07

...mint amikor koncot dobnak a kutyák közzé! :)

halareaal 2008.04.11. 18:22:11

hát elég fura, hogy ennek a Bayernek így meg kellett izzadnia a spanyol liga 10en vhanyadikja ellen . azért a cikk is, és a kommentelők is nagyon lehúzzák a Bayernt, ert tegyük hozzá, h a hosszabításig a Getafe 2 meccsen át szinte folyamatosan mákolt, a Bayern a párharc során legalább 20x mattolta a komplett védelmüket, csak hát ebből mindössze 4 gólra futotta. nem hittem volna ezt a szezon elején, h egy Toni Klose csatársor mellett a helyzetkihasználással lesz a gond. a Getafét nem sajnálom, nem a szegénylegény szerepét játszották, hanem dobálták magukat, kakaskodtak, nagképűsködtek, egyszóval teljesen elszálltak maguktól. egy szimpatikus figura van, Laudrup, ő viszont télleg az.

a PSVről meg el sem hiszem, h tavaly kiverték az Arsenalt, meg amit előtte csnáltak. Dzsudzsák már kinőtte azt a csapatot sztem:P

kroos 2008.04.11. 18:27:01

Heinrich ,,"magára valamit is adó drukker legkésőbb tíz éves korára megutálja a Bayernt, ..." ez nekem egyenlöségjel.

kroos 2008.04.11. 18:27:56

de nem csak a hülyével...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.11. 18:29:33

hala, a PSV természetesen a Tottenhamet verte ki, az Arsenal egy másik sorozatból esett ki a 'Pool ellen ;).

kroos 2008.04.11. 18:30:44

valamit is adó drukker? pl az aki még 2 napja le*pja a Pool-t hogy milyen szenzácios pedig ök is érdemtelenül jutottak tovább+jogtalan 11-essel,vagy az más mert ök krojcs fejére ivelgettek nem Toni-éra????????választ várok..

kroos 2008.04.11. 18:31:51

Nem,inkább Fifázok...

halareaal 2008.04.11. 18:40:07

popp: az idén volt, ha jól emlékszem:). tavaly BL: PSV-Arsenal 1-0, 1-1;)

halareaal 2008.04.11. 18:59:09

"és így van ez Mourinhoval, Schumacherrel, a Fradival, Mike Tysonnal, Tottival, a Reallal, a Juveval, meg még millió tényezővel a sportvilágban.

karakteres klasszisoknak hívják őket. "

ez így van. pancho: sztem egy Bayern kontra más spanyol/angol/olasz nagycsapat meccsén minden német szorít a Bayernért, mert ők képviselik a német focit. szinte egyszemélyben. a spanyolokról már nem biztos, h hasonlóan működik. bár amikor Angliában voltam egy kisvárosban, ahol tképp mindenki United drukker volt, a gyerekeknek 2 ruhájuk volt, iskolaegyenruha meg MU mez, és mindenki úgy köszönt rám, h utálom a Chelseat, speciel ott is ösze szorított foggal drukkoltak a Chelseanek a BL negyeddöntőben. (najó, igaz h a Bayern volt az ellen:D)
a Realnak meg szurkolnak a drukkereik, aki rengetegen vannak, meg azok esetleg, akiket igazából nem köt le a foci, vagy nincs csapatuk. a többiek, ha nem is ellene drukkolnak nem kedvelik/fikázzák őket folyamatosan. ebben a média is benne van, bár mostanában szerencsére már nem annyira. legalábbis én mindehol ezt figyeltem meg az utóbbi 2-3 évben. mondjuk normális, ha a világ legnagyobb presztizsű klubja szintje alatt játszik, legszebb öröm a káröröm.

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.04.11. 19:02:04

Felesleges belekapaszkodni abba, hogy mit írtam a Poolról, pláne, hogy sokkal inkább az Arsenalt hibáztattam a kiesésért, mintsem a pudlikat éltettem. Van egy adott tulajdonságuk, azt méltányoltam is, ennyi.

Amúgy pedig, barnetta, némi önirónia megkönnyíti az életet, erről van szó, nem többről.

Titi120 2008.04.11. 19:14:41

Önirónia helyett némi önkritika kéne egyeseknek ...

kroos 2008.04.11. 19:24:44

Igen önkritika.pl Heinrich amikor azt irtad hogy bastinak+altintopnak kellene szürni,vagy amikor azt irtad hogy Carrick fogta Taddeit....

kroos 2008.04.11. 19:27:56

Ha az volt a célod hogy megbánts embereket akkor sikerült.Igy is a legkevesebb komment a bundesliga post-hoz jön,ha ennyire gyülölöd akkor ad át valakinek.Az hogy futbalszakmailag nem teljesen autentikus azt el tudom fogadni.De azt hogy nem vagyok,,magára valamit is adó drukker " azt nem tudom elfogadni.És nem vagyok egyedül.

Titi120 2008.04.11. 19:35:40

Valóban nem vagy egyedül ...

Atyus 2008.04.11. 20:14:27

Lehet hülyeség, amit mondok, de ezaz idegenbeli gól a hosszabbításban már ne érjen. 30 perccel többet focizhatott így a Bayern, jó, hogy több gólt lőttek... 11esek lehettek volna már nyugodtan...

Ronal-d'oh! 2008.04.11. 20:29:10

Atyus, igazad van. Így csak az egyik csapat használhatja az idegenben lőtt góljait... Vagy legyen mind2 meccsen hosszabbítás, vagy hosszabításnál ne számítson az idegenben lőtt gól.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.11. 20:29:50

Bayern-fan gyárekek, lazítsatok már kicsit, egyébként én is meg vagyok sértődve, mert kiesett a Roma és továbbjutott a Bayern ;).

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.11. 20:35:34

Egyáltalán ne számítson az idegenben lőtt gól. Használják föl a medern technikát a lesek és a tizenegyesek megítélsénél, valamint ingyen sört minden foci szurkolónak, heti két szabadon választott kilencven percre!

Az utóbbiba előbb fog belemenni a Blatter-Platini focivezér tandem, ha jó kis reklám bevételt szagol, mint bármilyen ésszerű javaslatba.

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.04.11. 20:36:59

gyerekek,
ha igy megsertodtok, akkor legkozelebb is kapni fogtok!
miert nem lehet bolcs mosollyal turni a kritikat? Ti nyertetek, nem a Getafe... (illetve jutottatok tovabb, mar ez is szomoru, h nem tudtatok egyszer sem megverni oket :)
ha most itt alaznak a Romat, mert erdemtelenul jutott tul a MU-n, olyan messzirol kakilnek ra, h csak na!

vilagbeke gyerekek,
vagy keressetek egy szimpatikusabb csapatot ;)
p.

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.04.11. 20:37:59

Esküszöm hihetetlen, hogy valaki komolyan tudja ezt a 'magára valamit is adó drukker' lózungot venni. De rendben, ha bárkit szurkolói minőségében, valamint az ahhoz szervesen hozzátartozó önérzetében megbántottam volna, akkor bőszen hintem a hamut fejemre, ez nyilván nem volt cél.

Azt pedig változatlanul tartom, hogy a Bundesligában simán beleférne egy Basti - Altintop középső páros, vannak annyira sokoldalúak, hogy ezt megoldják a rettenetes támadókat felvonultató Bielefeld ellen. De nem értem, miért kellene tévedhetetlennek lennem attól, hogy van véleményem.

A Bundesliga utálatot meg pláne nem értem, hogy kerülhet egyáltalán szóba, nyilván mazochista hajlamaim miatt foglalkozom vele heti X órát. Ettől még Hitzfeldet nem kötelező kedvelnem, mint ahogy ti is várjátok már Klinsi érkezését.

Akkor utoljára: a Bayern drukkeres költői túlzásnak szánt gondolat nyugodjék békében.

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2008.04.11. 21:02:41

látom egyre többen értünk egyet a hosszabbításban az idegenben lőtt gól szabály eltörlésével...írjunk a fifának? :)
szerintem nem kell a cikkeket ennyire komolyan venni, megjegyzéseket mellre szívni. mit vártok, heinrich térdeljen le és szeressen? vállalta a véleményét, ti ezt vitattátok, elmondta miért írta, lassan túl lehetne lépni rajta, főleg úgy, hogy a bayern szurkolókon kívül sokan többé-kevésbé egyet is értünk vele. mellesleg valszeg azért a bundesliga postokra jön a legkevesebb komment, mert a 4 közül ez a bajnokság érdekli itt a legkevesebb embert

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.04.11. 21:07:44

pote!

"miert nem lehet bolcs mosollyal turni a kritikat?"

First read, than write!
Én feszt szapulni szoktam a csapatomat az ultragáz játéka miatt, ha nem vetted volna észre (mondjuk ha csak akkor jársz ide, hogy a Bayernes koncon mégegyet rágj akkor nem csodálkozom ezen) Ez öcsém nem kritika volt, hanem szimbolikus arconköpése a Bayern rajongóinak. Lehet itt púderezni a dolgokat, hogy költői túlzás meg miegymás, de ez az volt ami, és még mindig ott virít a posztban: "magára valamit is adó drukker legkésőbb tíz éves korára megutálja a Bayernt"
Az Ocsmány jelzőről meg ne is beszéljünk inkább.

popp

"Bayern-fan gyárekek, lazítsatok már kicsit, egyébként én is meg vagyok sértődve, mert kiesett a Roma és továbbjutott a Bayern ;)."

Az a Roma mely farkát-fülét behúzva esett ki a MU ellen...Nem értem hogy lehet egy ilyen csapatnak szurkolni! :-)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.11. 21:12:45

Basti, úgy látszik nem adok eléggé magamra, de szerintem a Getafét oda-vissza vertük volna ;).

BruceWayne 2008.04.11. 21:30:53

Basti miről beszélsz? a Roma eleve Totti nélkült állt ki otthon mégis volt jópár helyzetük a kb 6 védekezőközéppályással felálló MU ellen... remélem jövőre a bayernt még wes brown is kiröhögi egy nekik kiosztott kötény után.

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.04.11. 21:35:11

Nerazzuri!

nem érteni humor talán?

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.04.11. 22:17:33

"rossz vicc volt"

De sajnálom!..és akkor mi, a lúzer Bayernfanok mint mondjunk a nap viccére ?!

BruceWayne 2008.04.11. 22:25:08

bújjatok el :-) mert ti (és abbondanzieri) tönkretettétek tegnap pármillió szurkoló szórakozását.... ha kiestek szerintem ti se haltok bele és mindenki örült volna a Getafénak, de így....

Micimedwe 2008.04.11. 22:31:37

Pedig magára valamit is adó drukker legkésőbb tíz éves korára megutálja a Bayernt.

Titi120 2008.04.11. 22:34:18

Szerintem itt az ideje kollektíven elnézést kérni a Bayern vezetőségének, játékosainak, szurkolóinak egyaránt, hogy tovább mertünk jutni, elrontva más, nem Bayern szurkolók szórakozását.

Sajnos ilyen önző disznók voltunk, nem gondoltunk mások boldogságára.Szörnyű...

:)

BruceWayne 2008.04.11. 23:02:31

hát az emberiség elleni bűntettek perében ott ülne a teljes klub a vádlottak padján

Titi120 2008.04.11. 23:08:58

Még szerencse, hogy a hülyeség beszélése nem számít bűncselekménynek, különben a vádlottak padja végig érné a Váci útat ...

Gotama 2008.04.11. 23:12:34

A bundesligát nem nézem, de a nemzetközi kupákban simán a Bayernnek drukkolok egy angol (francia LOL) csapat ellen...
Forza Milan!

Asidotus 2008.04.11. 23:33:29

Gotama!
Én is pont így vagyok a Bayernnel. A Bundesligában nem drukkolok nekik (ellenük sem, legyen egy jó meccse, kivéve a Dortmund, mert annak drukkolok), de nemolasz és nem Barcelona csapatok ellen szoktam a Münchennek (és általában német csaptoknak szorítani). Bammeg, semleges vagyok Bayern ügyben, ilyenkor mi van? (Segítség!!!!!!!!!!)
Csütörtök este azért sajnáltam a Getafét, nem kicsit, nagyon.
És szerintem nem a Bayern jutott tovább, hanem a Getafe esett ki. 5 perc alatt kétgólos előnyt leadni, háááát....
Én meg azt hittem, hogy a hosszabbításban már nem él az idegenben lőtt gól szabálya (lehet, hogy így is volt régebben?)
Amúgy egyet értek az idegenben lőtt gól szabályával, nyilván a fiatalabb kommentelők nem emlékeznek az idegenben kivívott 0:0-ák dicső korszakára. Meg így kevesebb a 11-es párbaj, ami a pénzfeldobással kb. egyenértékű, és egy rendes szurkoló számára komoly egészségkárosító hatású.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.11. 23:39:53

Ambivalens érzelmeim vannak a tizi rúgásokkal, mert szeretem , ha nyer csapat amelyiknek drukkolok és óriási katarzist ad, de utálom ha favoritom elbukik.

BruceWayne 2008.04.11. 23:57:55

én útálom a 11-eseket, általában sajnálom szegényt aki kihagyja

szbszig 2008.04.12. 00:03:26

Nos, igen, a múltkor írtátok, hogy el kéne törölni az idegenben lőtt gól intézményét. Ezzel azért nem igazán értek ebben a formában egyet, de hogy a hosszabbítás utáni idegenben lőtt gól intézménye egy baromság, azt azóta hangoztatom, mióta először megtudtam, hogy létezik ilyen szabály... :|

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.04.12. 01:16:34

"First read, than write!"

Basti,
megfogadva a tanacsodat, csak azt szeretnem kerdezni,
h miert nem lehet bolcs mosollyal turni a kritikat?
;)

oszinte tisztelettel,
pote
egy Roma-szurker, aki elviselte a Bl-posztot, amiben eros koltoi tulzasok voltak a MU es Roma megiteleseben

meg egy kerdes:
zrikalas szo mond Neked/Nektek valamit

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.04.12. 09:21:22

Pote

"magára valamit is adó drukker legkésőbb tíz éves korára megutálja a Bayernt"

Erről van itt szó, meg a többi gúnyolódó, bunkó hsz-ról, b+, nem a kritikáról. Ennyire nehéz lenne megérteni??
Én pl hányok az olasz focitól, de én nem köpöm a szemetek közé hogy "fújjj.. olasz-drukker".
A többi zelitligás topikban normális vita folyik a csapatokról, itt meg csak szardobálás, élen a rovatvezetővel !

Poy 2008.04.12. 10:04:14

:D Mikor tanuljátok meg már végre?
A focit nem a dígók, nem is a németek játszák.

A focit Angliában játszák... :D

krystian · http://detektorok.blog.hu/ 2008.04.12. 10:10:21

"A focit Angliában játszák... :D"

De nem az angolok... :)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.12. 10:17:11

Basti, heinrich már "hamut szórt" a fejére az ominózus mondat miatt. Amiről vele együtt én sem gondoltam, hogy bárki is többnek tekinti csipkelődő viccelődésnél. Kezd kicsit nevetségessé válni, hogy huszonötödször hozzátok föl ezt és valamiféle össznépi térdre borulást vártok a Bayern szurkolók előtt.

Még barnetta is, aki rendszeresen sportot űz neki nem tetsző hozzászólások szerzőinek minősítgetéséből és indőnként még az anyázástól sem riad vissza.

Sajnálom, valószínűleg életem végéig gyűlölni fogom a Bayernt, és kemény szavakat használtam klubbal kapcsolatban, de szinte minden hsz-emben elmondtam, hogy szurkolóival semmi bajom, éppen a itteni fanok érzékenysége miatt. Magam részéről ezt a témát lezártam, szevasztok!

_benito · www.nst.blog.hu 2008.04.12. 10:21:57

én egy klasszikust tudnék idézni:
"nincs olyan csapat, akinek ne tudnék drukkolni a bayern ellen" :)

kroos 2008.04.12. 10:29:36

Popp ezt vond vissza légyszives mer soha senkit nem anyáztam.

kroos 2008.04.12. 10:30:41

benito te irtad egyszer azt hogy,,normális ember nem szurkol az Inter-nek,juve szurkolonak lenni meg egyszerüen jellemhiba"???

kroos 2008.04.12. 10:33:18

Nera ,,tönkretettétek tegnap pármillió szurkoló szórakozását..."
mit kellet volna tenni?Levonulni a pályáról a 15. rossz passz után?

kroos 2008.04.12. 10:35:10

,,hát az emberiség elleni bűntettek perében ott ülne a teljes klub a vádlottak padján "
Nera az Inter ott is fog ülni,csak nehogy Moggi-val egy zárkába kerüljetek....

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.12. 10:39:18

barnetta, visszavonom! De azt nem, hogy rendszeresen minősítgetsz. Meg azt sem, hogy lelazulhatnátok már erről a mondatról ;. Béke van!

kroos 2008.04.12. 10:42:24

Ok Popp,béke van.De még Nera-val megküzdök ma.

Poy 2008.04.12. 10:43:15

De nem az angolok... :)

Ebben teljesen igazad van. Nem is mondtam mást..

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.04.12. 10:54:03

vicces már..de télleg

Pote hsz-ra reflektáltam, aki azt állította nem bírjuk a kritikát. Én csak felvilágosítottam mi a különbség a kritika (mondjuk amit én fogalmazok meg a Bayernnel kapcsolatban) meg más a szardobálás és a szemenköpés. S én, mint jellemtelen bajorfan elnézést kérek minden ultraszuperfsza menő nem-Bayern drukkertől, hogy volt merszem ezt zokon venni...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.12. 11:07:27

"A 110. perc után jobbak lettünk, nem is tudom, hogy lehet-e ennél jobban játszani." - mondta Uli Hönness, nekem meg leszakad a pofám, az ilyenkért utáljuk a Bayernt annyian. Hitzfeld legalább elismerte, hogy szerencséjük volt, de ez a kretén nem, jellemző az arcra, hogy Getafét és játékosainak hősies küzdelmét meg sem említette.

Micimedwe 2008.04.12. 11:23:17

Számomra a hozzászólásokat olvasva is egyre egyértelműbb, hogy magára valamit is adó drukker legkésőbb tíz éves korára megutálja a Bayernt.

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.04.12. 11:27:59

"A 110. perc után jobbak lettünk, nem is tudom, hogy lehet-e ennél jobban játszani."

ciki de félre fordítás történt. de már leteremtettem a tagot :D

A jó fordítás így hangzik: "110 percnyi emberelőnyben többet kellett volna kihoznunk magunkból!" - ennyit a nagyképűségről.
Amúgy én láttam SAT1-es nyilatkozatokat is, ott mindenkinek égett a feje, Hoenessnek a legjobban...

_benito · www.nst.blog.hu 2008.04.12. 11:30:21

barnetta, pontosan így hangzik:
juve szurkolónak lenni sorscsapás, interistának meg jellemhiba.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.12. 11:36:28

Basti, pedig hiteles forrásból idéztem ;)! De az igaz, hogy megnézhettem volna máshol is. Viszont az már megint a zsiger meg a tapasztalat, hogy Hoenessről simán eltudtam volna képzelni egy ilyen nyilatkozatot.

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.04.12. 11:49:38

mi is csak emberek vagyunk, mint Abbondanzieri ;))

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.04.12. 12:45:01

popp:

A zsiger meg a tapasztalat. Meg az előítélet. ;-)

Egy német legfeljebb hülye, de nem nagyképű. Én legalábbis még soha nem tapasztaltam náluk ez utóbbit.

Jelzem, megsértettél, amikor azt sugalltad, hogy a Roma oda-vissza verné a Getafét. :-)

kroos 2008.04.12. 13:03:56

Hoeness kb 20 éve a Bayern menedszere.Nem adnám oda 50 mijatovic-ért sem.

szbszig 2008.04.12. 20:04:08

Nem tudom, miért vagytok annyira kiakadva ezen a bejegyzésen. Nyílt és szókimondó és adott esetben elfogult. Ez egy ilyen blog. Aki tárgyilagos tudósításra kíváncsi, az vegyen Nemzeti Sportot! Én jól szórakozom az ilyeneken is mindig. Mondjuk ebben segít, hogy nincs kedvenc csapatom, úgyhogy nem vagyok elfogult semelyik klubbal, sőt még országgal szemben sem. ;)

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2008.04.12. 20:40:03

"Aki tárgyilagos tudósításra kíváncsi, az vegyen Nemzeti Sportot!"

ezt ne mondtad volna...

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.04.12. 21:30:15

el is felejtettem, h itt meg folyik a vita :)

"hsz-ra reflektáltam, aki azt állította nem bírjuk a kritikát. Én csak felvilágosítottam mi a különbség a kritika (mondjuk amit én fogalmazok meg a Bayernnel kapcsolatban) meg más a szardobálás és a szemenköpés"

kiemelve:
"a kritika (mondjuk amit én fogalmazok meg a Bayernnel kapcsolatban)"

Veled jokat lehet majd akkor ezutan is vitatkozni :)
ezenkivul szamodra meg elfogadhato kritika lehet (gondolom) Hitzfelde, Hoenesse, Kahne...

kulonben meg azt sem ertem, h egy nemet foci fannal, miert varunk humorerzeket?!
;)

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2008.04.12. 22:27:49

Érdekes. Múlt héten nem volt magyar, aki német-fan. Ezen a héten volt olyan, hogy nem is ember, aki német-fan. Most meg nincs humorérzéke annak, aki német-fan.

Pedig én csütörtök este jót nevettem...

kiváncsi leszek, hogy mi lesz a következő. Aki német-fan, az nem szeretheti túrós tésztát?

kroos 2008.04.12. 23:20:05

vagy az egyen mákos szart...

BruceWayne 2008.04.12. 23:26:15

pizarro mi volt olyan vicces csüt.este a bayern játékán kívül?
barnetta: mákkal???? undorító vagy.... :-)

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.04.12. 23:38:28

Nera,

pl nézni Abbondazieri fejét, miután bekapta a harmadikat. v Laudrupét. v minden spanyolét. v mindenkiét, aki mondta a szövegét, h a király kiscsapat és köcsög bayern, blabla. káprázatosan vicces volt. ha tudnád...

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2008.04.12. 23:55:26

ha nem tudod, akkor sürgősen nézzed meg a meccs utolsó 5 percét...

BruceWayne 2008.04.12. 23:57:51

hát én a bömbölve a földet verő Kouffor-on inkább nevettem meg a többi ledöbbent germáon 99-ben. a spanyolokat inkább minden jóérzésű ember sajnálta.... ja tudom, a bayernesek nem azok...

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2008.04.13. 00:02:21

Nézd, te utálatból szerzel magadnak örömet, én meg szeretetből. ENNYI. :-)

én a magam részéről nem a Getafén nevettem...

Az meg a világ legnagyobb igazságtalansága lett volna, ha fetrengésből továbbjutottak volna.
Nem beszélve a 3 meg nem adott amúgy szabályos gólunknak...

BruceWayne 2008.04.13. 00:13:06

ja persze, 3 :-D
amúgy meg milyen fetrengésről beszélsz? a getafe 10 emberrel végig szebb és tudatosabb támadásokat vezetett mint amilyenből a bayern 120 perc alatt kb egyet se

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2008.04.13. 00:16:17

MEGALOL, na, ez már nekem is sok. Aztaqrva...

BruceWayne 2008.04.13. 00:18:40

ja hát ha nálatok a ~75 perces folyamatos Toni fejére rugdosás a szinvonal, akkor nem is csodálkozom.... egyébként melyik lett volna az a 3 gól?

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.04.13. 00:20:45

a 2 meg nem adott szabályos gólt még egy Getafe-Schalke közö bizottság sem tagadná. te, gondolom, igen. oks.

és h te inkább Kuffouron nevettél, az jó, kezdhetnél kapisgálni, h itt kezdődik az, h mki másnak szurkol. a világ csodái.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.04.13. 01:13:01

"egyébként melyik lett volna az a 3 gól? "

Toninak volt két gólja, amit nem adtak, pedig szabályos volt.

1. első meccsen, amikor a kapus ki akarta a rúgni a bőrt, de Toni elvette tőle, úgy hogy nem is ért hozzá, csak a labdához, ment is a luft meg a szimulálás (ezen meg se kell lepődni). lásd összefoglaló.

2. fejelt egy gólt (nézz összefoglalót 2.), amit lefújtak, mert ő rángatta volna a spanyol védőt (belenguer vagy ki, bocs, nem ismerek egy getafe-játékost se, muhaha:), pedig inkább őt rángatták.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.13. 02:19:27

"kiváncsi leszek, hogy mi lesz a következő. Aki német-fan, az nem szeretheti túrós tésztát?" :D, és nézd már pote van olyan nénet fan, akinek van humorérzéke. Jelzem édesanyám jó sok szalonnával csinálja, nyamm!

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.04.13. 02:36:05


szerintem itt az ideje elasni a csatabardot,
uldozesi maniat kikezelni, es koncentralni a kovetkezo heti feladatokra!

ha Titeket ez megnyugtat, akkor leirom,
h megerdemelten jutott tovabb a Bayern!

de holnap/ma sokan fognak szoritani a Dortmundnak!

tovabbi kellemes hetveget, izgalmas bajnoki hajrakat!

p.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.13. 02:50:34

és Forza Roma ;), természetesen!

kroos 2008.04.13. 09:45:58

Nera én is szivesen röhögnék az Interen de ugye nekik nem adatott meg egy Bl döntö sem.

kroos 2008.04.13. 09:52:37

Ha már itt járunk...mi is tudjuk hogy szarul játszott a Bayern,amit viszont nem lehet elfogadni hogy ez alapján a meccs alapján itélik meg a klubbot, és annak történetét.pl.2001-ben a kieséses szakaszban oda-vissza vertük a Mu-t és a galaktikus Reál-t.
Nem a szenzácios Pool-t,nem az atom Villareál-t,de nem is a Pallardo-Hugo Viana szürökettösel felálló Valenciát.Szóval ez a klubb le tett már annyit az asztalra hogy egy meccs alapján ne lehessen megitélni.És még valami Nera,had ne kezdjek el beszélni a szabályos ill. szabálytalan gólokról.Pont neked nem kellene feszegetni ezt a témát.

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.04.13. 13:07:46

pizarro! bölcsebb vagy te annál, hogy ilyen nerazurrikkal leállj vitatkozni :)
süti beállítások módosítása