Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Pályaválasztási tanácsadó

2008.02.14. 06:12 heinrich

Az utolsó pillanatokban is vadul forgatod a továbbtanulási tájékoztatót? Bizonytalan jövőképek gyötörnek? Netovább. Lehet hátradőlni, pipára gyújtani - díszdobozban szállítjuk a helyes megoldásokat. Intellektuálisan túlképzett országunkban komoly igény mutatkozik a kétkezi munkások iránt, a szerszámkészítő például kimondott hiányszakma, ám mi mégis a hírnév és a dollárok irányába mutatjuk az utat. Ugyanakkor nem felejtkezünk meg az örök igazságról sem, azaz fiam, az a legfontosabb, hogy szakma legyen a kezedben. A jelentkezési lapok postázása után nincs is más teendő, mint beszerezni egy vasvillát, mellyel a padláson dohosodó pénzhalmokat tudjuk majd forgatni.

Cipőpucoló

Kezdjük a csúcsról, nem is adhatjuk alább. Pelé falusi napszámos család 1/12 sarjaként elhagyta a megélhetést jelentő cukornád és kávé földeket, hogy aztán egyéni vállalkozóként, mint cipőtisztító keresse meg a napi betevőt. Az eszközigény minimális: 1db lábtartóval kombinált hokedli, némi paszta (sercintéssel pótolható), lószőrkefe. Bevételeinket az első időkben szigorúan bőrlabdára fordíthatjuk, cipő semmiképp sem kell, egyébként nem tudunk felelősséget vállalni a projekt kifutásáért. Szabadidőnkben keressük az aktuális sportminiszter csemetéjének társaságát, később még jól jöhet.


Bányász*

Szintén erősnek mutatkozik a bányász lobby, olyan aranyrögök kerültek elő a szutykos tárnákból, mint Bobby Charlton, Kevin Keegan, vagy Josef Masopust. Nehéz kenyér ez, de úgy tűnik csak idő kérdése és garantáltan hozza az aranylabdát a jó postás bácsi. Később azt is megmondjuk, hogy kicsoda.

Sírhant Művek – sírásó, lelkész, temetkezési vállalkozó
A MU egykori minimum emblematikus figurája, Nobby Stiles kezdetben sírásóként segédkezett apja mellett, még a legendás manager Matt Busby fel nem figyelt rá. De temetkezési vállakozó a ’66-os VB győztes Ray Wilson (Everton) is, már csak Alan Comfort (Middlesborough) hiányzik egy jó kis kft-hez, ő ugyanis papnak indult, majd alig 15 év futball kitérő után az is lett. Sírhant művek megalakult, nincs is más hátra, mint beszállítói szerződést kötni Moreno Torricellivel, aki természetesen az alanyokat delegálná.

Betanított segédmunkás
Egyébként a mindig rosszindulatú közhiedelmekkel ellentétben Torricelli nem mint ’hentes-mészáros’ tanonc indult az életben, hanem betanított munkásként húzta az igát egy észak-olaszországi gyárban, és hobbi szinten játszogatott a full amatőr Caratese csapatában, még ’92 nyarán a sors úgy hozta, hogy a Juvéval találkoztak egy felkészülési meccs keretében. Trapattoni azonnal szerelmes lett a jobbhátvédbe, és néhány csomag szotyiért Torinóba került még az őszi szezon előtt.


Biztosítási ügynök/adminisztrátor

A fizikai munkától óckodó ifjoncok figyelmébe Beckenbauer példáját ajánljuk, aki hosszú évekig egy biztosító társaságnál dolgozott, és a 6-ra vagy 7-re végződő casco biztosításokat rendezte irattartókba. A kitörés nehezen ment neki, hiszen apja és főnöke is vadul gyűlölte a semmirekellő futballistákat, a tesitanárja pedig tébolyult megszállottsággal terelte a kézilabda felé. Mi hát a megoldás? Első körben premizálási rendszert kell aláírnunk a kedves nagypapával (egyéb, erre kapható családtag) és gólonként inkasszálni a kialkudott summát (a Császárnak 10 pfennig ütötte a markát). Az irodában megmacskásodott tagjaink boostolása végett ne sajnáljuk a mannát kondibérletbe ölni, hogy a liberó poszt betöltéséhez elengedhetetlen 10kg izom súlytöbbletet beszerezzük.

Favágó
Klas Ingesson gyermekként arról ábrándozott naphosszat, hogy ő bizony favágó lesz. Állandóan a fűrésztelep körül őgyelgett, és szülei örömére tüzifává aprított mindent, ami csak a keze közé került – így például családi házuk kerítését, vagy a Kysa névre hallgató háztartásbeli eb kutyaólját. Az öreg bírta egy ideig, aztán mikor már jojózott a szeme a sok aprófától, elvitte gyermekét a helyi csapat edzésére. Szegény Klas 15 évig kénytelen volt járni Európát, és ötvenhétszer felhúzni a svéd válogatott mezt, mire jóvá tudta tenni a szülői kényszert, és visszatért a favágáshoz. Azt hiszem, sikerült rátalálnunk egy céges promóra is, home-video álcában.

 


Mezőgazdasági Őstermelő
Kicsit hosszú ugyan az út, még a Real Madrid tiszteletbeli elnökei leszünk, de érdemes megpróbálni. Indítsunk családi vállalkozást, amiben disznókat tartunk és bazi nagy krumpliföldjeink vannak, ahol természetszerűleg utálunk dolgozni. A kellő motivációs bázis kialakulásakor jelentkezzünk egy jó távoli kiscsapatnál próbajátékra, hogy legalább napi 4 órát töltsünk utazással, addig se vesszünk el a kocák között. Ha mindent jól csinálunk, egy év elteltével jelentkezik értünk a River Plate. Innen már egyszerű a dolog. Tíz könnyű, emberrablásokkal csak alkalomszerűen tarkított év után irány spanyolhon. Nincs is más hátra, mint meglőni a magunk kétszáz gólját és várni a kinevezést. Alfredo di Stefano legalábbis így csinálta.

Általános orvos / Filozófus
Eh, kicsit macerás a dolog, mert nem tudni melyik vezetett végül eredményre a két diploma közül. Mindegy, önsajnálat nélkül ostorozzuk magunkat a tanulás útján, csak ne felejtsünk napi 40 szál szimfóniát beküldeni, és legkésőbb a második doktorátusunk kezdetére masszív alkoholistává kell képeznünk magunkat. Minden bizonnyal ez segít majd tökélyre fejleszteni a sarok- és bokapasszainkat. Ha azt vesszük észre, hogy hirtelen 50-60 méteres labdákat nyomunk jobbal-ballal, már közel a siker. Ha a tünetet mégsem észleljük, tárcsázzuk a brazíliai Belém do Pará sportkórházát és kérjük Dr. Sócrates-t a telefonhoz.

 

 

Fogdoki
Először is be kell újítanunk egy RSG/tornász barátnét, aki betanítja nekünk a kézenátfordulós figurát, ez lesz a mi milliós védjegyünk a későbbiekben. Második napirendi pontként felkeressük Fognyűvő manócskát és kitépjük a gerincét, amit bemutatunk az egyetemi felvételin. Fontos, hogy olyan egyetemi várost szemeljünk ki, ami fel tud mutatni egy darab első osztályú csapatot, legyen hol gyöngyöt hintenünk a disznók közé. Végzősként szerezzünk be egy senoritát, aki spanyol nyelvleckékkel tolja karrierünk szekerét, egészen Madridig. A rendelvények betartása mellett készpénzvisszafizetési garanciát vállalunk öt folytatólagos bajnoki cím beszerzésére. Ref.: Hugo Sanchez

 

Kézbesítő
Közismertebb nevén postás. Egy rózsaszín csekk balra, egy kiugratás jobbra, csak mindig pontosan és szépen. Nyugdíjas állás, nagykeresztnek álcázott bikkantásokra élemedett fejjel is képesek leszünk. Élet-halál, hogy amennyiben valami tucatnévvel vert meg mindket a sors, azonnal forduljunk a megfelelő hivatalhoz. Tíz ujjal kétszer-háromszor sújtsunk le a klaviatúrára, a kapott eredményt kérvényezzük új nevünkként. Mutatunk egy példát: Hubertus Aegidius Hermanus van Aerle. Avagy Berry van Aerle, ha így ismerősebb. Dévaj örömök közt kézbesíthetjük a saját arcképünkkel gazdagon illusztrált sajtótermékeket. Negyedszázad válogatottságra tudunk ígéretet tenni.

Víz-gáz központi fűtés szerelő
Ha azt vesszük észre, hogy közel a húszhoz indigókék kantáros cuccban gürcölve telnek a napjaink, és csak a krokodil emelő meg az új csapszegvágó szerepel a dicsőségfalunkon, fogjuk az egész miskulanciát és csűrjük be a sarokba amúgy izomból. Húsz év frusztrációjának minden dühét vezessük le az általunk szimpatikusnak vélt másodosztályú csapatban (ha sietünk, még elcsípjük a Fradit is) és mindenkinek bizton állíthatjuk, hogy fél éven belül Berry van Aerle kézbesíti nekünk az U21 behívót. Ötven válogatottsággal és 3-4 holland bajnoki címmel a hátunk mögött aztán újra elővehetjük a hacukát, hogy a lelátó népe helyett az elhanyagolt háziasszonyokat repítsük a mennyországba. A sikerreceptet dán olvasónknak, Ivan Nielsennek köszönjük.

* = fent említett urak valójában nem képzett bányászok, de igen könnyen azok lehettek volna apjuk nyomdokán, ha a labda meg nem menti őket. Tárnát azért így is láttak - elég közelről.

 

18 komment

Címkék: történelem h több mint foci álbölcsesség

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr3338516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mickeyknox 2008.02.14. 08:55:41

én úgy tudtam, torricelli asztalos volt.

Ramon Serrano 2008.02.14. 09:30:42

Es Klinsmann, az egykori peklegeny?

(NS kedvenc szofordulata :))

Cs... 2008.02.14. 11:50:52

Stefan Kuntz meg rendőr.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.02.14. 11:52:32

Cs... ezt a nevet nem kellett volna:)

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.02.14. 13:43:10

nemtom jol emlekszem-e, de mintha egy kamionos lott volna nekunk golt a legendas izlandi 2-1en!

lehet Kalman ba'-t kellene megkerdezni, o biztos emlekszik (a TS-nek futtykoncertet kellett adnia az interju alatt :)

kroos 2008.02.14. 13:43:58

És egy ciprusi postás is volt...

mickeyknox 2008.02.14. 13:48:45

aha, azt hiszem az izlandiak közül nem ő volt az egyetlen amatőr játékos... a profik voltak kisebbségben :-)

Alexxxx 2008.02.14. 15:00:05

nagyon jó post!Klinsmannt tényleg kihagytátok :D

Titi120 2008.02.14. 18:09:50

Torricelli asztalos volt !

poisson rogue (törölt) · http://atjeffs.blog.hu 2008.02.14. 18:36:03

Asztalossegéd, mint betanított munkás? Így jó?

Amúgy meg legyünk ácsok és akkor megváltjuk a világot.

Heinrich · www.nst.blog.hu 2008.02.14. 20:44:56

Torricelli kapcsán magunk is eljutottunk a 'nem ő volt az asztalos' fázishoz, de mivel semmiféle megbízható forrásban (és megbízhatatlanban sem) nem találtunk bizonyítékot, így maradtunk a legtöbb helyen fellelhető betanított munkás verziónál.

Vaader 2008.02.15. 11:08:34

Kitűnő a cikk! Én azért még tudnék felsorolni néhány "favágót" :D

heggab 2008.02.15. 15:55:49

Csak a tökéletesség végett:
víz-gáz-központifűtés-szerelő.

(Édesapámnak ez a foglalkozása, és általános iskolai bizonyítványomba csak többszöri hibajavítás után tudta az 1. osztályos tanárnőm rögzíteni. De végül ezt a megoldást találta, ami - felnőtt fejjel - szerintem is a helyes. :)

rexford 2008.02.15. 23:17:51

Van Aerle és Ivan Nielsen BEK-et is nyert az Eindhovennel. Jó kis csapat volt, Lerbyvel, R. Koemannal, Wim Kiefttel.

Bölöni László is fogorvos.

hlarsson 2008.02.17. 23:20:21

Jaap Stam meg tudtommal villanyszerelő volt
süti beállítások módosítása