Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Serie A, 7. forduló - Ibra passzol is!

2007.10.08. 10:28 _benito

A milánói csapatok fordulóján vagyunk túl, a Milan és az Inter is fontos mérföldkőhöz érkezett ugyanis a 7. fordulóban. Ancelotti bandája az egyre hangosabban durrogó sajtó, Kaká távozásának megszellőztetése (kontrából Del Piero elhozatalának lehetősége…) és a gólképtelen, teljesen impotens játék által fémjelzett időszakot zárta le meglehetős határozottsággal, míg városi ellenlábasuk egy győzelemnyire távolodott el az őket üldözőktől. Az Internél egyébként biztosan nem zokogtak volna véres könnyeket, ha kikap a Juve, de a firenzei döntetlen is azt jelenti, hogy immár három ponttal előzik meg a torinóiakat és az időközben melléjük zárkózó Romát. Eközben megszerezte első győzelmét a Siena és a Torino, szédítő magasságokba tornázta fel magát a Genoa és nagyon aggódunk a palermói a kispad miatt, mely a Reggina elleni döntetlen után minden eddiginél nagyobb amplitúdóval indult meg szegény Colantuono alatt.

A Torino-Sampdoria meccs döntő momentuma a 43. percben érkezett el, amikor egy kőkemény Volpi-Rubin összecsapásnál a bíró könyöklést látott a genovai fedezetnél és kiállította. A döntetlen-közeli meccsen a két csatársztár (Cassano és Recoba) a nekik rendelt rövid játékidő alatt hoztak némi életet a meccsbe, de már szinte mindenki elkönyvelte a döntetlent, amikor egy szöglet után Corini belőtte a Toro első győzelmét jelentő gólját. Mi tudjuk, hogy tavaly is csak azért győzött a Samp, mert egy fiatal magyar játékosa csodálatos gólpasszt adott, ő azonban most a keretben sem volt, nem csoda, hogy vereség lett a dologból. Arról, hogy legalább Genova egyik fele örüljön, a város másik csapata gondoskodott, mely a Cagliari legyőzésével (2-0) egészen az 5. helyre lépett fel. Borriello kifogyhatatlan a gólokból és végre mutatott valamit a csapat világjáró sztárja, Di Vaio is, a Genoa pedig a szezon előtt megfogalmazott cél, a biztos bennmaradás helyett örömittasan fontolgatja az Inter nyomába eredést és még örömittasabban tekintget a 7 hellyel mögötte tanyázó Sampra.

Szegény Livornónak nem elég, hogy tökutolsók, alig lőnek gólt és cserébe gazdagon pofozzák őket az ellenfelek, még szinte minden meccsen ki is állítanak tőlük valakit. A Catania elleni vereség (1-0) áldozata ezúttal a jobbhátvéd, Balleri lett, pedig most nem álltak messze a döntetlentől a toszkánok, hiszen a hajrában egy meglehetősen egyértelmű büntetőt mulasztott el nekik megítélni a bíró, ám ettől még sajnos nem mutat szimpatikusabb képet a tabella Orsiéknak. A Catania ugyan még náluk is kevesebb gólt lő, viszont ezekkel okosabban sáfárkodik, jelenlegi 11. helyüket nincs szurkolójuk, aki ne írná alá akár a saját vérével. A futball kegyetlenségének törvényeivel ismerkedik közben az Empoli, mely a tavalyi álomszerű szezonját siratva immár kiesőhelyen áll, miközben kihullottak az UEFA kupából is. Most a hozzájuk hasonlóan nehéz helyzetben lévő Sienát segítették egy komolyabb levegővételhez (3-0), miután a toszkán kisderbin egy óra fogáskeresés után Big Mac a szokásos módon intézett egy büntetőt: kiharcolta, berúgta. A vezetés mellé a Siena emberelőnybe is került, melyet két további góllal köszönt meg, a vendégeknél pedig mi sem jelzi jobban a tornyosuló gondokat, mint a szünet előtt becserélt, majd fél óra múlva lehozott Ascoli vonal melletti szóváltása edzőjével.

A Parma-Roma (0-3) meccsen a Corradi korai kiállítása miatt egy órát emberhátrányban játszó hazaiak nem tudták jelentősen megnehezíteni a kivételesen két csatárral játszó vendégek dolgát. Az öröm viszonylagos Romában, hiszen simán nyertek és ezzel beérték a Juvét, ám a bemelegítés közben megsérült Mexés mellé Perrotta korábbi húzódása is kiújult – igaz, legyen ez inkább a szövetségi kapitányok baja, a következő forduló ugyanis csak két hét múlva lesz. A Parma egyébként szerintünk nem ennyire tragikus, volt szerencsénk a Milan ellen megtekinteni őket és azt kell mondjuk, nem lesznek nagy bajban a szezon végén, maximum akkorában, mint most.
Ha Atalanta, akkor Zampagna és hajrában szerzett gól, ugye? A hazaiak centenáriumi ünnepségének hangulat minden bizonnyal megérintette Dondarini sporttársat is, aki gólnélküli döntetlen állásnál könnyű síppal adott büntetőt a bergamóiaknak, ám Zampagna úgy látszik, jobban szereti, ha két védő lóg a nyakán, mert a büntetőből csak a kapufát forgácsolta szét, így maradt a játék képének inkább megfelelő iksz. Mindkét csapat a tabella első felében tartózkodik, így tulajdonképpen semmi meglepő nincs abban, hogy nem bírtak egymással a két hetes mini-szünet előtt. (Atalanta-Udinese 0-0)

A Palermo olyan időszakát éli, amikor semmi, de semmi nem sikerül. A támadók a legnagyobb helyzeteket is elhibázzák, a sérüléseknek, belső viszálykodásnak és az eredménytelenség miatti türelmetlen játéknak pedig a Reggina elleni döntetlen lett az eredménye, mely után nem vagyunk biztosak benne, hogy Colantuono megtarthatja helyét a Rosanerók padján. Végigtámadták ugyan a meccset, de a sok kihagyott lehetőség után előbb emberhátrányba kerültek, majd a vérszagot érző Reggina a vezetést is megszerezte a 92. percben. Ezt a mérkőzés legutolsó pillanatában Amauri ugyan kiegyenlítette, de a kiesőjelölt elleni hazai egy pont (az UEFA-búcsú és az utóbbi idők eredménytelensége mellett) nem biztos, hogy megmenti kedvenc edzőnk seggét. (Palermo-Reggina 1-1)
Remek meccset játszott az Inter és a Napoli (2-1) a zseniális Ibrahimovics ha gólt nem is szerzett, remek játékkal járult hozzá a masszív nápolyiak legyőzéséhez. A vendégek egyáltalán nem álltak be 10 emberrel védekezni, tudták, hogy azzal a saját nyakukra hurkolnák csak a kötelet, így viszont megajándékoztak minket egy remek meccsel és néhány tanulság levonásának lehetőségével. Az egyik ezek közül, hogy nem csak bombasztikusan erős csapata van az Internek, de képesek közönségszórakoztató játékra is. A Napoliról ezt eddig is tudtuk, ettől a vereségtől nem kell hídnak menniük, bár nem álltak messze attól sem, hogy akár pontot raboljanak (ez a Lavezzi-gyerek…) a listavezető otthonából. Cruz hiába csak cserecsatár évek óta az Interben, számunkra roppant szimpatikus, amit játszik: nem hisztizik, elfogadja a helyét és ha lehetőséget kap, úgy él vele, ahogy most is. Ibrahimovics pedig lő, mint mindig, cselez, mint mindig és most már passzol is, ahogy eddig soha – marha jó az Inter, egészen november elejéig ki is fog tartani a lendület.

Vajon szimbolikusnak tekinthető –e, hogy a Milan ötödik gólja, mellyel végleg a hullámsírba küldte a Laziót, a szezon eddig legszebb találata? És az, hogy Gilardino lőtte? Az egész bajnokság érdekében reméljük, hogy igen, mert azt, hogy szükség van egy jó Milanra, talán még a város kék-fekete felében sem tagadják. Ambrosini (hagyjuk már, hogy így akarta…) korai gólját Mauri egy szép támadás végén kiegyenlítette, de még az első félidőben újra előnybe kerültek a vendégek Kaká (jogos) tizenegyesével. Szegény Muslera vesszőfutása azonban még csak most kezdődött igazán. A fiatal kapust előbb Kaká bőrözte fel, majd Gilardino is, aki nemcsak belőtte az első gólját, de csodálatos műesésekkel is szórakoztatta az erre mindig fogékony Lazio-ultrákat. A hazaiak kétségbeesetten asszisztáltak a Milan-feltámadáshoz, sőt, ha nem a pályán tartózkodnak, talán ők is dübörgő tapsviharban törnek ki az ötödik milánói találat láttán. Seedorf löbbölése, Ambrosini gyönyörű lekészítése és Gila kapásból megeresztett bombája jelezni látszik, hogy a vendégek lezártnak tekintik a szezon eddig részét. A Lazio csak annyit mutathat fel, hogy a fiatal De Silvestri személyében remek jobbhátvédre talált, minden más csak siralom és gyász az örök város bugyikék felében. (Lazio-Milan 1-5)

A Fiorentina-Juventus (1-1) nem hozott magas színvonalat, a legszebb megmozdulások a kapusok nevéhez fűződtek, míg a mezőnyben egymás farigcsálása mellett a játékra már kevesebb ideje jutott a feleknek. Mit mondjunk, nem tett jót a meccsnek a Juve vezetőgólja, mely ráadásul szabálytalan körülmények között született, hiszen Treze csak akkor zavarhatta volna jobban Freyt, ha befogja a szemét, miközben Iaquinta a hosszúba belsőz. A lilák az aktív és veszélyes Mutu révén több helyzetet is elpuskáztak (vagy Buffon védett szépen), miközben a vendégek is kihagyták a sajátjaikat, így a hajrára szűk előnnyel érkeztek. A Fiorentina pedig nem adta fel és a 88. percben egy teljesen jogos tizenegyessel kiegyenlített. Vieri még pofozkodott egyet a rangadó lezárásaként, de az eredmény már nem változott, egy küzdelmes, de kevésbé izgalmas meccsen mindkét csapat elérte minimális célját: nem kapott ki.

27 komment

Címkék: olasz videó összefoglaló serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr22189860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drani 2007.10.08. 12:39:53

Eddig azt hittem Ambrosiniről, hogy Gattuso egyik helyettese, meg inkább rombol mint épít, de tegnap nagyon jól játszott. Az a visszafejelés...
Gilardino ugyanolyan idióta színész mint eddig, de most már szórni fogja a gólokat. Pedig jó volt nézni a bénázását.
Oddót pedig lecserélheti a Milan erre a desilvestrire

calcio_di_rigore 2007.10.08. 13:41:24

Érdekes, hogy Frey nem vette észre hogy Trezeguet zavarta, legalábbis egy pillanatig nem reklamált. Talán azért mert amúgy is védhetetlen volt a lövés, ha zavarták, ha nem. Egyébként vicces volt a Sport TV is: a félidőben azt sugallták, hogy ez bizony les, miközben saját maguk bizonyították be, hogy Trezeguet a lövés pillanatában kívül volt a kapus és a kapufa közötti háromszögön, ergó, nem volt les.

pitbaccardi 2007.10.08. 14:01:37

"azt, hogy szükség van egy jó Milanra, talán még a város kék-fekete felében sem tagadják"

ezt azért át kellene még gondolni...

laziorom 2007.10.08. 14:04:55

en inkabb kussolnek most

Hempli 2007.10.08. 14:33:01

Szegeny Muslera... Nem lepodnek meg ha nem o kezdene jovo heten...

ktn 2007.10.08. 14:39:06

drani:

ambrosinire mindenki másképp emlékezne, ha a 2000-es eb-döntőn del piero 1-0-nál belövi a tuti gólpasszát.

BruceWayne 2007.10.08. 17:13:45

"azt, hogy szükség van egy jó Milanra, talán még a város kék-fekete felében sem tagadják"

hát van benne igazság, nekem pl általában semmi bajom a Milannal, nem 1 rossz csapat, csakhát ez a keret már évek óta....
de pl az előző BL egyenes kieséses szakaszában is szurkoltam nekik, meg má máskor is, szóval az Inter mögé kellő távoságba jöhet egy erős Milan (ja és Ronaldo fanként is valamennyire szükség van erre)

giacinto 2007.10.08. 17:40:25

jééé ezt is megéltük. a cikkíró VÉGRE elismeri az Inter játékát, erejét, és bevallja h lesgól volt a kedvenc csapata gólja. :) márcsak 2 mondatával van baj, az egyiket már említették előttem, a másikra meg majd választ kap november 4-én :) addíg is reménykedjen :) FORZA INTER!

BruceWayne 2007.10.08. 17:44:01

az Inter meccs se volt rossz, jól és látványosan játszotakk (ez nem egyedi eset :-), de az 1.fi-ben 5 ziccer volt, de 2-0ra meg kcisit jobban rá lehetett volna menni a 2.fi. elején, így nem kellet voln izgulni a végén(én amúgy Suazot hamarabb behoztam voltam).... Cruz meg tényleg jó csatár, feyenoordba meg bolognában annyira nem bírtam de az Interben tényleg nagyon hasznos, mert bár igazából csere minden szezonban, jól lövi a gólokat (volt már házi gólkirály is vagy 15 góllal, Bl-be is szokta lődözni a gólokat)... ha Adriano is több lehetőséget kapna és belendülne akkor csatár-rotáció terén vaslzeg az Inter lenne legkevésbé gondban idén(merthát Crespo is mindig meglvövi a magáét, Ibrahimovic most nagyon tolja, Cruzra is lehet bármikor számítani beugróként, meg remélem Suazo is kap maj több lehetőséget...

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2007.10.08. 17:49:50

"Egyébként vicces volt a Sport TV is: a félidőben azt sugallták, hogy ez bizony les, miközben saját maguk bizonyították be, hogy Trezeguet a lövés pillanatában kívül volt a kapus és a kapufa közötti háromszögön, ergó, nem volt les."

Les volt egyébként, ahogyan két hete les volt Totti egyenlítő gólja is a Roma-Juvén.

Rezgrof 2007.10.08. 17:54:56

Sőt, sajnos a Juve gólja is les volt a Torinó ellen, hiába jött ellenféltől, a lesállás már korábban fennállt

BruceWayne 2007.10.08. 18:15:28

ezt sokszor én is furcsállom, hogy ellövik a labdát ami hirtelen megpattan a védőn, és úgy kerül a lesen álló csatárhoz, sokszor ne fujják le, pedig előbb van az ellövés mint a megpattanás...
mindenesetre erre az idényre már akkor a juve remélem kimerítette az éves lesgól-keretét...

Rezgrof 2007.10.08. 18:21:22

remélem a derby d'Italiára maradt még egy-kettő, ott nem bánjuk, szerelemben-háborúban ugyebár :))

Ááá, csak vicc volt, anélkül is sima lesz...

calcio_di_rigore 2007.10.08. 18:24:19

"Sőt, sajnos a Juve gólja is les volt a Torinó ellen, hiába jött ellenféltől, a lesállás már korábban fennállt"

aha... tehát ha valaki a meccs folyamán egyszer lesre fut, többé nem érhet labdába...

Rezgrof 2007.10.08. 18:26:55

3 másodperccel később semmiképp sem, főleg hogy már eredetileg is felé szállt a labda...

Ami jogos, azt el kell ismerni.

BruceWayne 2007.10.08. 18:33:37

sima Inter-győzelem ja

calcio_di_rigore 2007.10.08. 19:15:46

Így van, ami jogos azt el kell ismerni. Nem véletlen, hogy a Torino edzőjén és elnökén kívül boldog-boldogtalan elmondta már (pl. Collina is), hogy szabályos gól volt.
De ez már lezárt téma.

Rezgrof 2007.10.08. 19:25:53

Én ugyan 10 éves korom óta a juvénak drukkolok, mégsem tudtam nyugodt szívvel ünnepelni - igaz nem hívtam fel utána sem Collinát, sem Urbano Cairo-t, hogy mi a véleményük.

Maradjunk annyiban, h közkeletű fordulattal élve "véleményes" volt a szitu

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2007.10.08. 19:35:08

Rezgrof...egy kicsit jobban tanulmányozd át az olasz sajtót az eset megítélése ügyében...ha kell, akár linket is adok...másrészt: ennyi erővel akkor Di Natale gólja is les volt a Juve-Udinese meccsen. Pedig dehogy volt les. Mi a véleménye a kritikus tömegnek Totti két hete lőtt lesgóljáról? Nyilván semmi.

Rezgrof 2007.10.08. 20:18:11

Me fili, Dino!

Bevallom az olasz sajtót ritkábban forgatom, mint Treze a pirelli védőket - így lesz aztán az embernek önálló véleménye, még ha esetleg téved is.

Di Natale gólját nem keverném ide, középen álldogált klasszikus tétlen lesen, az már nem számít, hogy utána a beadásból ő fejelt gólt, szóval csak semmi "ennyi erővel"...

Totti lesgólját meg egyáltalán nem értem, az internek meg a fiorentinának egyáltalán nem lőtt, a juvénak meg csak két szabályosat, még ultra elfogultként sem tudtam belekötni egyikbe sem. De te majd mindjárt segítesz megértenem, ugye?

calcio_di_rigore 2007.10.08. 22:45:45

Segíthetek én is?:)

Naszóval Di Natale gólja úgy jön ide, hogy ő is lesen volt az indítás pillanatában, de mivel a gólpasszt adó játékos egy új akciót kezdett meg (amikor már Di Natale nem volt lesen) a gól teljesen szabályos volt. Csak kicsit különbözött ettől Trez Torinónak lőtt gólja, mégpedig abban, hogy a gólpasszt nem a saját csapattársa, hanem egy Toro játékos adta. Akkor lehetett volna les, ha ezen a Toro játékoson csak megpattan a labda, szándékán kívül, de nem így történt: szándékosan belefejelt a labdába, fel akart szabadítani, és ezzel egy új akciót kezdett meg, így a leshelyzetet innen kell számolni. Az már az ő pechje hogy ezzel az ellenfélnek adott gólpasszt.

Totti egyenlítő gólja a Juve ellen lesről született, szabálytalan pozícióból lépett vissza Criscito elé. Ez a közvetítésen nem látszott, de más kameraállásokból igen, sőt a gazzetta is lehozott egy képet az esetről. Totti lesen volt, és még csak határesetnek sem lehetett nevezni, teljesen egyértelmű volt. Ha a Juve rúg ilyen gólt, szerintem hetekig erről cikkez a sajtó...

Rezgrof 2007.10.08. 23:00:49

Nos valóban, kigúvadt szemekkel kockáztam az első Totti gólt, és bár nagggyon necces, de tényleg lesről lép vissza.

DiNatelét én is leírtam h szabályos volt, de nincs harag.

Treze góljával kapcsolatban viszont fenntartom: egyértelműen az ő irányába megy a fejes (sípolok, lefújom, les), mikor a nyomorult védő belecsúsztat, ezért én nem minősíteném se ellenféltől kapott labdának, se semmi másnak - lesen kívül.

Mindegy, ez legyen a legnagyobb bajunk a szezonban.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2007.10.09. 08:40:47

Rezgrof!

Novellinón és a Torino elnökén kívül senki nem látta lesnek a gólt. Te vagy a harmadik ember. Íme a La Gazzetta dello Sport esetre vonatkozó megjegyzése, a bírói értékelésnél (aláhúztam a lényeget).

imgfrm.index.hu/imgfrm/5/5/8/5/THM_0003385585.jpg

drani 2007.10.09. 10:45:57

kth:
a kihagyott del piero ziccerre vonatkozó megjegyzésed nagyon érzékenyen érintett. bevallom őszintén nem emlékszem ambro passzára.
csak tottiéra sarokkal

Gabez 2007.10.09. 12:43:03

"...a szezon eddig legszebb találata"

Nem volt rossz, de azért nem is a legszebb, gondoljunk csak di natale két csodás góljára a nemtudomki ellen.

Szegény fiatala kapus a Lazionál összehozott egy 11-est meg két köténygólt...nem értem, miért nem vesznek egy rendes portást, magyart pl ;)

Jó ez a Milan, de a szerencséből is kijutott nekik most alaposan. Pl Kaká a góljánál fel sem nézett a lövésnél, csak kapu felé menjen, aztán lesz ami lesz. Hát nem pont bement??
Mondjuk rájukfért.

Rezgrof 2007.10.09. 13:48:54

Dino,

Nehéz okosnak lenni, ha a bírói kar és la gazzetta is az ember ellen vall (biztos a szicíliai maffia, és Luigi keze van a dologban, haha), de a lelkem akkor is tiltakozi, még ha az írástudók másképp is látják.

Ám a tények makacs dolgok, a bemutatott bizonyítékot elfogadom és meghajlok a köz akarata előtt. Mégis jobb lett volna, ha Nedved berakja del Piero passzát néhány perccel korábban...

süti beállítások módosítása